Zpravodaj. Zde se maminky dozvěděly informace o diagnostice problémů, Recepty měly velký úspěch a všichni si následně pochutnali.

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Zpravodaj. Zde se maminky dozvěděly informace o diagnostice problémů, Recepty měly velký úspěch a všichni si následně pochutnali."

Transkript

1 Zpravodaj Milí přátelé, Co je u nás nového a co chystáme děti se tento měsíc naučily při hraní písničku s pohybem, která zní: Listopad, listopad, lísteček mi na dlaň spad. Zlatý lístek z javora, zima už jde do dvora a je pro nás tedy tematická. LISTOPAD 2014 Děti a my Mimo pravidelné aktivity u nás proběhl 3. listopadu 2014 další workshop Děti a my, tentokrát s tématem Školní neúspěšnost a specifické poruchy učení. Zde se maminky dozvěděly informace o diagnostice problémů, hledání pomoci a spolupráci s poradnou a školou. I když není téma v tu chvíli pro maminky aktuální, je dobré znát varovné signály, aby bylo možné řešit problém včas. Jak uvařit... Dále pak v pondělí 10. listopadu 2014 proběhlo s našimi klientkami vaření, které mělo tentokrát téma Jak uvařit pro rodinu za 450 Kč na celý týden během 2 hodin. Recepty měly velký úspěch a všichni si následně pochutnali např. na kuřecí polévce, kuřeti na paprice apod. Vzhledem k tomu, že se blíží Vánoce, připravili jsme pro maminky také pečení vánočního cukroví. Pekly se rohlíčky, pracny, linecké cukroví, ořechy, kokosky a dělala se vosí hnízda. Všude to krásně vonělo a navodilo to první vánoční náladu.

2 Zpravodaj women for women LISTOPAD 2014 Přednáška s praktickým cvičením Ve středu jsme pořádali přednášku s praktickým cvičením na téma: Hranice jak si uvědomit, dokázat, vytvořit a udržet. Přednášejícím byla paní Zlata Koštejnová, která je terapeutkou Kraniosakrální biodynamiky a Somatic Experiencing. Pracuje jak s dospělými, tak i s miminky a dětmi. Komorní večer V pátek jsme podpořili jednu z našich klientek a přijali pozvání na komorní večer pravidelných poetických setkání v podzemních prostorách kláštera sv. Tomáše na Malé Straně. Prožili jsme nádherný večer v naprosto kouzelném prostředí s předním českým jazzovým kytaristou Liborem Šmoldasem, který doprovázel svou manželku Vendulu Šmoldasovou, vynikající jazzovou zpěvačku. Paní Vendula vystupuje pod uměleckým jménem Zeurítia. Mezinárodní den proti násilí na ženách U příležitosti Mezinárodního dne proti násilí na ženách, který připadá na 25. listopadu, jsme navštívili organizaci Acorus, se kterou dlouhodobě spolupracujeme. Acorus již tradičně pořádal Den otevřených dveří v ambulantní poradně pro osoby ohrožené domácím násilím. Tentokrát nám představili výstavu výtvarných prací na téma Domácí násilí a děti. Obrázky malovaly v rámci arteterapie děti, které zažily domácí násilí, ať v roli svědků nebo přímé oběti. Tyto zážitky jsou vždy opravdu velmi emotivní a smutné. Kéž by si všichni rodiče uvědomovali, jak zásadně se podepisují na svých dětech. Táta se vrací domů, dívka 9 let Obrázek znázorňuje škálu rozporuplných pocitů, které děti ohrožené domácím násilím vůči násilnému rodiči zažívají střídavé počasí, slunce, bouřka a déšť zároveň. Také je vidět obvyklá reakce dítěte na nestabilní rodinné prostředí: je třeba se schovat za hradby a zavřít se tam, abych byla v bezpečí.

3 Prevence patologického chování u dětí Dne jsme se po třech měsících sešli s našimi kolegy z nezávislé meziresortní pracovní skupiny, jejíž jsme členem. Tento měsíc jsme hovořili na téma Všeobecná prevence patologického chování u dětí a mládeže a také o motivaci a individuálním plánování jak nejefektivněji pracovat s klientem na jeho osobním plánu, jak jej motivovat apod. Prevence bezdomovectví a sociální bydlení Vneposlední řadě jsme se tento měsíc sešli s pracovníkem Výzkumného ústavu práce a sociálních věcí, neboť jsme se stali jedním z třiceti respondentů pro sociální průzkum na téma Prevence bezdomovectví a sociální bydlení. Výsledný podklad bude použit pro metodiku Ministerstva práce a sociálních věcí ČR. Přípravy na Vánoční jarmark Listopad byl u nás také ve znamení příprav na VÁNOČNÍ JARMARK, kterého se zúčastníme od 4. do na náměstí Míru. Zde budeme prodávat naše výrobky z keramiky a Šikovných ručiček a výtěžek použijeme na projekt Obědy pro děti. Pokud budete mít cestu, rádi vás uvidíme. Jak reagují lidé na našem Když můžeme pomáhat hla dětem v Africe, tak proč nep těm našim?! 3letý program podporovaného bydlení a psychosociální pomoci K dnešnímu dni komplexně pomáhá: 31 maminkám 51 dětem Tento měsíc ukončily svou účast v projektu dvě maminky, a to na svou žádost. Máme velkou radost. Některé maminky se s naší pomocí vrací do běžného života dříve, než jim nabízíme, aby poskytly místo dalším potřebným ženám. Těší nás, když vidíme, jak tento projekt za více než dva roky pomáhá a vrací ženy úspěšně zpět do života.

4 Záštita projektu Jak jsme vás již informovali minulý měsíc, projekt Obědy pro děti získal záštitu a podporu ministerstva práce a sociálních věcí. Dne 4. listopadu 2014 jsme přijali s kolegy pozvání paní ministryně k pracovnímu obědu, kde jsme měli možnost o problematice pohovořit, předat naše zkušenosti z praxe a sdělit svá doporučení. Prohlášení ministerstva na webových stránkách Ministryně podpořila projekt Obědy pro děti Michaela Marksová přijala záštitu nad projektem, který pomáhá českým dětem v situaci, kdy jim rodiče nemohou zaplatit obědy ve školní jídelně. Je zarážející, že civilizovaná země ve 21. století musí řešit problémy s chudobou a s tím, že děti nemají co jíst. Mým cílem je samozřejmě, aby takových případů bylo co nejméně. Proto vítám aktivity obecně prospěšné společnosti WOMEN FOR WOMEN a ráda jejich práci zaštítím jako ministryně práce a sociálních věcí. Michaela Marksová MPSV také již začalo jednat s dalšími resorty o možnosti zavedení příspěvků na obědy pro děti. Problém se týká hlavně dětí ze sociálně vyloučených lokalit a matek samoživitelek nebo otců samoživitelů. Ke konci letošního října má potvrzenou pomoc již 760 dětí, 460 z nich již obědvá. S žádostí o pomoc se na nás ale obracejí další základní školy, řekla zakladatelka obecně prospěšné společnosti WOMEN FOR WOMEN Ivana Tykač, která projekt uvedla v život. Absence zdánlivě banální věci, jako je školní oběd, přitom může mít fatální následky na psychický a sociální vývoj dětí. Mimo jiné ovlivňuje i jejich celkový prospěch a studijní výsledky. Vy, co naše projekty sledujete, víte, že pomáháme tady a teď, ale i to, že se zaměřujeme i na hledání komplexního a systémového řešení. Věříme, že spolupráce s Ministerstvem práce a sociálních věcí ČR tomu velmi napomůže. Opravdu je třeba si problém připustit a uvědomit si, že tyto školní obědy nejsou přece jen o obědech...

5 Proběhla schůzka na úrovni náměstků První vlaštovky již máme. Ministerstvo práce a sociálních věcí jedná s dalšími resorty o příspěvku na školní obědy pro chudé děti a o školních autobusech pro děti z venkova a vyloučených lokalit. Tento měsíc proběhla schůzka na úrovni náměstků mezi ministerstvem práce a ministerstvem školství. Šlo o první informativní schůzku. Psali o tom také zde: O problému chudoby se začalo v naší republice více hovořit a to je dobře. Vychováváme novou generaci a je třeba co nejrychleji věci systémově řešit, neboť finanční potíže rodičů podstatně ovlivňují osobnost i budoucnost dětí vzdělání, volnočasové aktivity, sociální postavení, psychika... Udělejme si všichni čas zamyslet se nad těmito věcmi. Člověk si pak uvědomí, jak vážný a členitý problém to je a jak ovlivňuje spoustu oblastí a vytváří další a další problémy. Z médií Zde je ukázka, jak se tématu věnovaly např. Lidové noviny v sobotu Nebyli tento měsíc zdaleka jediní, dále se tématu věnoval Liberecký deník a také MF Dnes. 1. ročník Kabelkového bazaru Jsme rádi, že se množí iniciativy jednotlivců. Například Liberecký deník ve spolupráci s obchodním centrem v Liberci pořádaly 1. ročník Kabelkového bazaru. Tato akce vynesla celkem částku Kč, které po dohodě s paní šéfredaktorkou a ve spolupráci s Libereckým krajem použijeme v rámci projektu Obědy pro děti na pomoc pro děti v Liberci.

6 897 dětí 172 škol K 30. listopadu 2014 má v rámci projektu potvrzenou pomoc již 897 dětí ze 172 základních škol po celé České republice, z toho více než 700 dětí nám již obědvá. Bohužel nám stále chodí nové a nové žádosti, což ukazuje na to, o jak velký problém jde. Děkujeme všem, kteří pomáhají s námi. Vážíme si každého vašeho příspěvku a jsme rádi, že se k jednotlivcům začaly přidávat i firmy. Každá darovaná koruna je použita na obědy pro děti ve školních jídelnách a díky tomu je více šťastných dětí. Drazí přátelé, na závěr bychom vás rádi informovali, že jsme v pátek 28. listopadu 2014 ve Španělském sále Pražského hradu obdrželi ocenění v rámci Českých 100 Nejlepších, pořádaných společností COMENIUS, pan-evropskou společností pro kulturu, vzdělávání a vědecko-technickou spolupráci, a to v oborové kategorii Zdraví-Vzdělání-Humanita, což je nám velkou ctí. za WOMEN FOR WOMEN, o. p. s., Ivana Tykač Ředitelka

Co je u nás nového a co chystáme

Co je u nás nového a co chystáme Zpravodaj Co je u nás nového a co chystáme Naši milí přátelé, leden 2015 vítáme vás v novém roce a doufáme, že jste první měsíc prožili v poklidu a ve zdraví. My jsme po Novém roce navázali na naši práci

Více

Zpravodaj. Naši milí přátelé, 2. narozeniny 2,2 mil. Kč. Zastoupení dětí, které byly zapojeny do projektu OPD. září

Zpravodaj. Naši milí přátelé, 2. narozeniny 2,2 mil. Kč. Zastoupení dětí, které byly zapojeny do projektu OPD. září Zpravodaj Co je u nás nového a co chystáme Naši milí přátelé, první měsíc školního roku 2015/2016 máme za sebou a doufáme, že se všem dětem vydařil. září 2015 2. narozeniny 2,2 mil. Kč Projekt Obědy pro

Více

CO JE U NÁS NOVÉHO A CO CHYSTÁME

CO JE U NÁS NOVÉHO A CO CHYSTÁME ZPRAVODAJ CO JE U NÁS NOVÉHO A CO CHYSTÁME Milí příznivci WOMEN FOR WOMEN, LEDEN ÚNOR 2017 rádi bychom Vás informovali o tom, co k nám do organizace přinesl nový rok 2017. Zatím jsou to samé dobré zprávy.

Více

Co je u nás nového a co chystáme

Co je u nás nového a co chystáme Zpravodaj Co je u nás nového a co chystáme duben Naši milí přátelé, určitě znáte rčení Březen za kamna vlezem, duben ještě tam budem. A jak to tak poslední dny v dubnu vypadalo, nejspíš tam zůstaneme i

Více

Co je u nás nového a co chystáme

Co je u nás nového a co chystáme Zpravodaj Milí přátelé, Co je u nás nového a co chystáme čas velmi rychle plyne a další rok je za námi. Konec roku je vždy časem bilancování, nových předsevzetí a naděje, že nás a naše blízké nečeká nic

Více

Co je u nás nového a co chystáme

Co je u nás nového a co chystáme Zpravodaj Co je u nás nového a co chystáme Drazí přátelé, děkujeme všem, kteří v projektu Obědy pro děti pomáhají s námi, neboť potřebných dětí je v naší republice opravdu mnoho. říjen 2015 1000 1500 Za

Více

Zpravodaj. Ovšem podzimní depresi podléhat jistě nebudeme a budeme. Paní Saša nám tento měsíc po finanční gramotnosti řekla:

Zpravodaj. Ovšem podzimní depresi podléhat jistě nebudeme a budeme. Paní Saša nám tento měsíc po finanční gramotnosti řekla: Zpravodaj Co je u nás nového a co chystáme Naši milí přátelé, říjen 2014 je čas, abychom se všichni začali připravovat na konec tohoto roku, neboť ten je pro všechny vždy dost náročný. Vždyť to známe.

Více

Co je u nás nového a co chystáme

Co je u nás nového a co chystáme Zpravodaj Co je u nás nového a co chystáme Naši milí přátelé, ČERVEN doufám, že jste tento měsíc prožili příjemně. Prázdniny jsou za dveřmi a všichni jsme již v očekávání, jaké vysvědčení nám naše dítka

Více

CO JE U NÁS NOVÉHO A CO CHYSTÁME

CO JE U NÁS NOVÉHO A CO CHYSTÁME ZPRAVODAJ CO JE U NÁS NOVÉHO A CO CHYSTÁME Milí přátelé, rok 2016 utekl jako voda. Když jsme se teď ke konci roku probírali všemi aktivitami, akcemi a soutěžemi, které nám připomíná spousta fotek a videí,

Více

A co se v listopadu událo?

A co se v listopadu událo? Zpravodaj Co je u nás nového a co chystáme Naši milí přátelé, rok 2015 se pomalu blíží ke svému konci. Doufáme, že pro Vás byl rokem příjemným a úspěšným. To, co se děje kolem nás, ovšem tak pozitivní

Více

CO JE U NÁS NOVÉHO A CO CHYSTÁME

CO JE U NÁS NOVÉHO A CO CHYSTÁME ZPRAVODAJ CO JE U NÁS NOVÉHO A CO CHYSTÁME Milí příznivci WOMEN FOR WOMEN, DUBEN 2017 rádi bychom se s vámi podělili o dubnové aktuality. V první řadě bychom chtěli představit nové logo WOMEN FOR WOMEN,

Více

Co je u nás nového a co chystáme březen

Co je u nás nového a co chystáme březen Zpravodaj Milí přátelé, Co je u nás nového a co chystáme březen 2015 měsíc březen u nás ve WOMEN FOR WOMEN, o. p. s., proběhl především ve znamení dokončení naší knihy, kterou vydáváme v první polovině

Více

Hned první listopadový den nás čekala oslava, Zuzka slavila narozeniny. Oslava se jako vždy povedla, dort byl výborný a děti si to náramně užili.

Hned první listopadový den nás čekala oslava, Zuzka slavila narozeniny. Oslava se jako vždy povedla, dort byl výborný a děti si to náramně užili. Čas běží jako voda a vy držíte v ruce další dvojčíslo našich Kostkovaných novin! Listopad a prosinec patří tradičně mezi nejhezčí měsíce nejen ve školce :o) Hned první listopadový den nás čekala oslava,

Více

Co je u nás nového a co chystáme

Co je u nás nového a co chystáme Zpravodaj Milí přátelé, Co je u nás nového a co chystáme máme za sebou další měsíc roku 2016. Věděli jste, že letos je přestupný rok a únor má tím pádem o jeden den navíc? Jak jste využili těchto 24 hodin?

Více

Co je u nás nového a co chystáme KVĚTEN

Co je u nás nového a co chystáme KVĚTEN Zpravodaj Milí přátelé, Co je u nás nového a co chystáme KVĚTEN jaro končí a léto máme přede dveřmi. Předzvěstí léta jsou i slohové práce a výtvory dětí, které dostáváme, buď jako poděkování od dětí, či

Více

CO JE U NÁS NOVÉHO A CO CHYSTÁME

CO JE U NÁS NOVÉHO A CO CHYSTÁME ZPRAVODAJ CO JE U NÁS NOVÉHO A CO CHYSTÁME Milí příznivci WOMEN FOR WOMEN, ČERVEN 2017 rádi bychom se s vámi podělili o červnové aktuality z naší organizace. Předprázdninový měsíc patřil především slavnostní

Více

Obsah. 3 Úvodní slovo. 4 O nás. 5 Projekty v roce 2014. 9 Výzkum Problematika samoživitelů v České republice, rok 2014. 9 Vize.

Obsah. 3 Úvodní slovo. 4 O nás. 5 Projekty v roce 2014. 9 Výzkum Problematika samoživitelů v České republice, rok 2014. 9 Vize. Výroční zpráva 2014 Obsah 3 Úvodní slovo 4 O nás 5 Projekty v roce 2014 9 Výzkum Problematika samoživitelů v České republice, rok 2014 9 Vize 10 Naše praxe 11 Vzdělávací a volnočasové aktivity, konference

Více

CO JE U NÁS NOVÉHO A CO CHYSTÁME

CO JE U NÁS NOVÉHO A CO CHYSTÁME ZPRAVODAJ CO JE U NÁS NOVÉHO A CO CHYSTÁME Milí přátelé, víme, že to snad u Zpravodaje píšeme pokaždé, ale UŽ ZASE? Už je opravdu zase nový měsíc? Máme pro vás předposlední číslo letošního Zpravodaje,

Více

CO JE U NÁS NOVÉHO A CO CHYSTÁME

CO JE U NÁS NOVÉHO A CO CHYSTÁME ZPRAVODAJ CO JE U NÁS NOVÉHO A CO CHYSTÁME Milí příznivci WOMEN FOR WOMEN, BŘEZEN 2017 rádi bychom vás informovali o čerstvých událostech u nás v organizaci. Měsíc březen se nesl ve znamení konferencí

Více

Co je u nás nového a co chystáme

Co je u nás nového a co chystáme Zpravodaj Co je u nás nového a co chystáme Naši milí přátelé, vy, co naši práci již delší dobu sledujete, víte, že svou činnost vidíme nejen v konkrétní práci s jednotlivci, ale i v celospolečenském působení

Více

Co je u nás nového a co chystáme

Co je u nás nového a co chystáme Zpravodaj Milí přátelé, Co je u nás nového a co chystáme září 2014 také se vám zdá, že čas plyne rychleji a rychleji? Až z toho lehce mrazí, když si člověk uvědomí, že se nestihl zastavit, ohlédnout za

Více

Co je u nás nového a co chystáme prosinec 2014

Co je u nás nového a co chystáme prosinec 2014 Zpravodaj Milí přátelé, Co je u nás nového a co chystáme prosinec 2014 toto aktuální číslo pro vás připravujeme v lednu, abychom vám přinesli ty nejaktuálnější informace. Vánoce i Silvestr jsou tedy již

Více

BULLETIN. 174. Žofínské fórum. Setkání primátorů a starostů měst a obcí ČR

BULLETIN. 174. Žofínské fórum. Setkání primátorů a starostů měst a obcí ČR BULLETIN 174. Žofínské fórum Setkání primátorů a starostů měst a obcí ČR 16. prosince 2014 174. Žofínské fórum Setkání primátorů a starostů měst a obcí ČR 16. prosince 2014 Obsah: - Přednášející v hlavní

Více

BULLETIN. 179. Žofínské fórum. konané pod záštitou ministra zemědělství Mariana Jurečky. Čeští zemědělci, ostrůvek uprostřed Evropské unie

BULLETIN. 179. Žofínské fórum. konané pod záštitou ministra zemědělství Mariana Jurečky. Čeští zemědělci, ostrůvek uprostřed Evropské unie BULLETIN 179. Žofínské fórum konané pod záštitou ministra zemědělství Mariana Jurečky Čeští zemědělci, ostrůvek uprostřed Evropské unie Praha, Velký sál paláce Žofín 26. 5. 2015 179. Žofínské fórum konané

Více

Infolisty. Azylového domu Písečná

Infolisty. Azylového domu Písečná Infolisty Azylového domu Písečná Leden Únor 2017 Významné dny 6. 1. Tři králové 12. 1. Světový den manželství 27. 1. Mezinárodní den památky obětí Holocaustu a předcházení zločinům proti lidskosti 28.

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2017

VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2017 VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2017 Poradna pro rodinu, manželství a mezilidské vztahy v Jablonci nad Nisou Centrum intervenčních a psychosociálních služeb Libereckého kraje, příspěvková organizace Práce s klientelou

Více

Co je u nás nového a co chystáme

Co je u nás nového a co chystáme Zpravodaj Co je u nás nového a co chystáme Naši drazí přátelé, prázdniny jsou tu a léto začalo! My vždy jenom valíme oči, že už je další měsíc, a tak nějak se snažíme dát dohromady, co vše jsme za těch

Více

Co je u nás nového a co chystáme

Co je u nás nového a co chystáme Zpravodaj KVĚTEN 2014 Co je u nás nového a co chystáme Milé dámy a pánové, přejeme všem krásnou druhou polovinu jara a spoustu úžasných plánů na blížící se prázdniny. Děti ve škole finišují a prázdnin

Více

DĚTI A DOMÁCÍ NÁSILÍ NOVÉ PERSPEKTIVY

DĚTI A DOMÁCÍ NÁSILÍ NOVÉ PERSPEKTIVY CENTRUM LOCIKA VÁS SRDEČNĚ VÍTÁ NA KONFERENCI DĚTI A DOMÁCÍ NÁSILÍ NOVÉ PERSPEKTIVY AKCE SE KONÁ POD ZÁŠTITOU MINISTERSTVA PRÁCE A SOCIÁLNÍCH VĚCÍ PROFILY VYSTUPUJÍCÍCH A ANOTACE PŘÍSPĚVKŮ PŘÍBĚH O LOCICE

Více

1. Statistické šetření návštěvnosti na Pražském hradě

1. Statistické šetření návštěvnosti na Pražském hradě 1. Statistické šetření návštěvnosti na Pražském hradě 2. Analýza návštěvníků muzeí a galerií na základě elektronického dotazování závěrečná zpráva týkající se návštěvníků Národního muzea. Analýza

Více

Pomozte. jídlem a láskou. Zpravodaj. Milí přátelé, nám nakrmit děti. ČERVENec

Pomozte. jídlem a láskou. Zpravodaj. Milí přátelé, nám nakrmit děti. ČERVENec Zpravodaj Milí přátelé, Co je u nás nového a co chystáme i když mají děti prázdniny, nezapomínají na nás. Tento týden jsme od dětí z Ústí nad Labem dostali to nejvyšší ocenění, které nám mohly kdy dát.

Více

Nadcházející události

Nadcházející události Červenec - Srpen 2016 Školní zpravodaj Úvodní slovo Vážení rodiče, učitelé a přátele Waldorfu, poslední víkend před zahájením školního roku se konal adaptační pobyt rodin budoucích prvňáčků. Jeho vyvrcholením

Více

www.ipfin.co.uk Finanční vzdělávání v International Personal Finance

www.ipfin.co.uk Finanční vzdělávání v International Personal Finance Finanční vzdělávání v International Personal Finance International Personal Finance Kdo jsme? mezinárodní finanční společnost obsluhujeme 2.5 miliónu zákazníků v Polsku, České republice, Maďarsku, Rumunsku,

Více

Co nás čeká v měsíci LEDNU?

Co nás čeká v měsíci LEDNU? Co nás čeká v měsíci LEDNU? 4.1. se vrátíme zpět do lavic každé pondělí budeme jezdit na plavání 12.1. vystoupí divadelní kroužek pro rodiče od 15:45 v I. třídě 12.1. po představení od 16:00 třídní schůzky

Více

PRO TEBE. mladé plody rostou na starých stromech. Budoucnost dětí pomáhají vytvářet jejich rodiče.

PRO TEBE. mladé plody rostou na starých stromech. Budoucnost dětí pomáhají vytvářet jejich rodiče. mladé plody rostou na starých stromech Budoucnost dětí pomáhají vytvářet jejich rodiče. Ale kdo tvoří budoucnost těch osamělých, které rodiče nemají? Nebo těch, které rodiče opustili, ať z vlastní vůle

Více

Jak mohou Nestátní neziskové organizace pomáhat obcím při realizaci rodinné politiky. Ing. Slavka Dokulilová Centrum pro rodinu Vysočina, o.s.

Jak mohou Nestátní neziskové organizace pomáhat obcím při realizaci rodinné politiky. Ing. Slavka Dokulilová Centrum pro rodinu Vysočina, o.s. Jak mohou Nestátní neziskové organizace pomáhat obcím při realizaci rodinné politiky Ing. Slavka Dokulilová Centrum pro rodinu Vysočina, o.s. Centrum pro rodinu a sociální péči Vysočina Služby CRSP: 1)

Více

INFORMAČNÍ LIST č. 11 - OBEC HORNÍ KNĚŽEKLADY. ORANŽOVÝ ROK 2014 - Generální sponzor akcí je SKUPINA ČEZ.

INFORMAČNÍ LIST č. 11 - OBEC HORNÍ KNĚŽEKLADY. ORANŽOVÝ ROK 2014 - Generální sponzor akcí je SKUPINA ČEZ. INFORMAČNÍ LIST č. 11 - OBEC HORNÍ KNĚŽEKLADY Vážení spoluobčané, přestože se na základě rozhodnutí Vlády ČR dostavba Jaderné elektrárny Temelín de-facto zastavila, Skupina ČEZ v podpoře regionu pokračuje

Více

Zpravodaj Základní školy speciální DČCE a Střediska Světlo ve Vrchlabí Září 2012

Zpravodaj Základní školy speciální DČCE a Střediska Světlo ve Vrchlabí Září 2012 Zpravodaj Základní školy speciální DČCE a Střediska Světlo ve Vrchlabí Září 2012 Slavnostní zahájení 3.9. Jičín město pohádky Růžovo-oranžový den Krakonošův trojboj 13.9. Jičín - město pohádky Na tento

Více

ZPRAVODAJ PÍRKO ZŠ HUSINEC

ZPRAVODAJ PÍRKO ZŠ HUSINEC ZPRAVODAJ PÍRKO ZŠ HUSINEC Vítá vás 9. třída v zimním časopisu PÍRKO za měsíc listopad a prosinec Výlety a akce: Burza škol Prachatice 7.11.2017 Dne 7.11.2017 byla 9. třída základní školy Mistra Jana Husa

Více

Trutnodráček březen 2015

Trutnodráček březen 2015 Trutnodráček březen 2015 MÍŠA OSLAVIL JEDENÁCTÉ NAROZENINY Jedenácté narozeniny jsme oslavili dortem, písničkou a milými dárečky. Přejeme Míšovi vše nejlepší do života, především pak stálou vnitřní radost.

Více

BULLETIN. 176. Žofínské fórum. K aktuálním otázkám českého zdravotnictví:

BULLETIN. 176. Žofínské fórum. K aktuálním otázkám českého zdravotnictví: BULLETIN 176. Žofínské fórum K aktuálním otázkám českého zdravotnictví: Kdo bude léčit? O vzdělávání lékařů, platech a odchodech do zahraničí. Novela zákona o zdravotních službách 23. března 2015 176.

Více

Náš třídní výlet do Jeseníků - 9.A

Náš třídní výlet do Jeseníků - 9.A Náš třídní výlet do Jeseníků - 9.A 9.5.2016 v pondělí ráno jsme se sešli spolu s našimi učitelkami R. Svobodovou a J. Hanzlíkovou ve vestibulu Hlavního nádraží města Brna. Až jsme se všichni sešli, přesunuli

Více

V pondělí 3. října 2016 Karel IV. očima dětí Výherci v kategorii jednotlivců jsou: Výherci v kategorii kolektivů jsou:

V pondělí 3. října 2016 Karel IV. očima dětí Výherci v kategorii jednotlivců jsou: Výherci v kategorii kolektivů jsou: V pondělí 3. října 2016 v 11 hodin proběhlo v Galerii výtvarného umění v Havlíčkově Brodě slavnostní vyhlášení výherců výtvarné soutěže Karel IV. očima dětí. A zároveň byla tak zahájena výstava k této

Více

VÍCEGENERAČNÍ DŮM DÁLE JEN VGD. Přenos know-how z Německa ( Mehrgenerationshaus Brunsbüttel, Dresden, Hamburg ) Barbora Zálohová a MUM tým 2013

VÍCEGENERAČNÍ DŮM DÁLE JEN VGD. Přenos know-how z Německa ( Mehrgenerationshaus Brunsbüttel, Dresden, Hamburg ) Barbora Zálohová a MUM tým 2013 VÍCEGENERAČNÍ DŮM DÁLE JEN VGD Přenos know-how z Německa ( Mehrgenerationshaus Brunsbüttel, Dresden, Hamburg ) Barbora Zálohová a MUM tým 2013 KDE SE POTKÁVAJÍ LIDÉ VŠECH GENERACÍ CO TO JE VGD? Zájmová

Více

Kateřina Gutwirthová Ennerdale. 4. dopis Letní prázdniny jsou tady!!! Přeji pěkný vánoční mrazivý čas!

Kateřina Gutwirthová Ennerdale. 4. dopis Letní prázdniny jsou tady!!! Přeji pěkný vánoční mrazivý čas! Přeji pěkný vánoční mrazivý čas! U nás se poslední měsíc nesl v duchu končícího školního roku a blížících se Vánoc. Výletovali jsme, uklízeli, učili se na závěrečné zkoušky, psali závěrečné zkoušky, loučili

Více

Práce výchovného poradce Oblasti činnosti, úkoly a harmonogram pro školní rok 2013/2014

Práce výchovného poradce Oblasti činnosti, úkoly a harmonogram pro školní rok 2013/2014 Práce výchovného poradce Oblasti činnosti, úkoly a harmonogram pro školní rok 2013/2014 Výchovný poradce: Ing. Monika Hodaňová Konzultační hodiny: Konzultace se domlouvají individuálně osobně, telefonicky

Více

STŘEDNÍ ŠKOLA A ZÁKLADNÍ ŠKOLA, NOVÉ MĚSTO NAD METUJÍ SOUTOK INFORMAČNÍ BROŽURA

STŘEDNÍ ŠKOLA A ZÁKLADNÍ ŠKOLA, NOVÉ MĚSTO NAD METUJÍ SOUTOK INFORMAČNÍ BROŽURA STŘEDNÍ ŠKOLA A ZÁKLADNÍ ŠKOLA, NOVÉ MĚSTO NAD METUJÍ SOUTOK INFORMAČNÍ BROŽURA LISTOPAD 2016 ŽÁCI ZŠ V měsíci říjnu jsme často chodili do přírody a užívali si podzimního počasí. Zúčastnili jsme se slavnostního

Více

Kompletace Caritas Cares zprávy

Kompletace Caritas Cares zprávy Kompletace Caritas Cares zprávy Prvotina Stínová zpráva ke Strategii 2020 Psána v roce 2014 Představena především do řad Charit na Setkání v únoru 2015 Ke stažení na stránkách Velice široký záběr Především

Více

Příklad dobré praxe X

Příklad dobré praxe X Projekt Další vzdělávání pedagogických pracovníků středních škol v oblasti kariérového poradenství CZ 1.07/1.3.00/08.0181 Příklad dobré praxe X z realizace kariérového poradenství Helena Trinerova, DiS.

Více

NEWSLETTER ÚNOR Iva Koptová CO NÁS ČEKÁ V ÚNORU. Řemesla. Vesmír. Naše země AKCE V ÚNORU. Mateřská škola v Chýni

NEWSLETTER ÚNOR Iva Koptová CO NÁS ČEKÁ V ÚNORU. Řemesla. Vesmír. Naše země AKCE V ÚNORU. Mateřská škola v Chýni NEWSLETTER ÚNOR 2017 Leden byl v tomto roce skutečně měsíc plný ledu. Děti si toto počasí užívaly a bylo krásné pozorovat je, jak najednou zapomněly na únavu a zimu. Běhaly, bobovaly, během chvíle měly

Více

Listy a lístky ze Šafránu

Listy a lístky ze Šafránu Listy a lístky ze Šafránu Jaro 2013 Milí přátelé a příznivci ŠAFRÁNU dětem, konec zimy se blíží. Neklamným důkazem tohoto tvrzení jsou tzv. poslové jara. Právě jejich hnízdění nám připomíná naši lidskou

Více

7.12. 2015 - pondělí Zdravotní cvičení pro seniory 7:45 8:45 Počítačové kurzy 9:00 12:00 Kondiční cvičení ženy 9:00 10:00

7.12. 2015 - pondělí Zdravotní cvičení pro seniory 7:45 8:45 Počítačové kurzy 9:00 12:00 Kondiční cvičení ženy 9:00 10:00 SPOLEČENSKÉ, AKTIVIZAČNÍ CENTRUM PRO SENIORY Středisko sociálních služeb Městské části Praha 9 Harrachovská 422/2, Praha 9 Prosek, www.ssspraha9.cz tel.: 724-905 785, 286582298, e-mail: dunderova@ssspraha9.cz

Více

Zpravodaj. Naši drazí přátelé, Určitě jste slyšeli o Women for Women Dnu rodiny, který pro nás byl velkou zkouškou a můžeme

Zpravodaj. Naši drazí přátelé, Určitě jste slyšeli o Women for Women Dnu rodiny, který pro nás byl velkou zkouškou a můžeme Zpravodaj Co je u nás nového a co chystáme Naši drazí přátelé, čas neúprosně letí. Květen je již nějaký ten den za námi a já Vám tradičně přináším to, co jsme v minulém měsíci ve Women for Women zažili.

Více

PARTNER DĚKUJEME VŠEM ZA PODPORU! ADVENT PLNÝ KŘÍDLENÍ 2017

PARTNER DĚKUJEME VŠEM ZA PODPORU! ADVENT PLNÝ KŘÍDLENÍ 2017 www.adventplnykridleni.cz facebook / křídlení nadační fond FOTOKNIHA 2017 Projekt má silný emoční náboj, je v něm uloženo mnoho dobrého. Sjednocuje zvláštně lidi, vytváří síť dobrovolníků a propojuje subjekty

Více

Priorita XII. - Zajištění služeb pro obyvatele/osoby v krizi

Priorita XII. - Zajištění služeb pro obyvatele/osoby v krizi Opatření XII. 1.: Podpora nízkoprahových terénních sociálních služeb pro osoby bez přístřeší Nízkoprahové terénní sociální služby pro osoby bez přístřeší poskytuje v Mladé Boleslavi středisko Naděje. Zde

Více

EDUCALL Měsíčník gymnázia, střední odborné školy a základní školy EDUCAnet Praha s.r.o.

EDUCALL Měsíčník gymnázia, střední odborné školy a základní školy EDUCAnet Praha s.r.o. EDUCALL Měsíčník gymnázia, střední odborné školy a základní školy EDUCAnet Praha s.r.o. školní rok 2018/2019 leden 2019 A je tady lednové číslo školního časopisu. I když je většinou leden ve znamení klasifikace

Více

Program protidrogové prevence města Benešov na rok 2015

Program protidrogové prevence města Benešov na rok 2015 Program protidrogové prevence města Benešov na rok 2015 2015 OBSAH Úvod... 1 1. Preventivní aktivity pro rok 2015... 2 1.1 Přednášky pro žáky základních škol Benešov... 2 1.2 Informační setkání pro rodiče...

Více

V čem mohou a nemohou pomáhat sociální služby v oblasti bydlení. textu R-Mosty, z.s.

V čem mohou a nemohou pomáhat sociální služby v oblasti bydlení. textu R-Mosty, z.s. V čem mohou a nemohou pomáhat sociální služby v oblasti bydlení Klepněte Jakub pro Čihák vložení textu R-Mosty, z.s. K čemu je bydlení klientům sociálních služeb... Základní lidská potřeba bezpečí a zázemí

Více

Chtějí lidé bez domova pracovat? Anebo jsou líní, jak to vidí většinová společnost? Z výzkumu Jako doma Zpátky ze dna: Zostřeno na ženy vyplynulo, že:

Chtějí lidé bez domova pracovat? Anebo jsou líní, jak to vidí většinová společnost? Z výzkumu Jako doma Zpátky ze dna: Zostřeno na ženy vyplynulo, že: Chtějí lidé bez domova pracovat? Anebo jsou líní, jak to vidí většinová společnost? Z výzkumu Jako doma Zpátky ze dna: Zostřeno na ženy vyplynulo, že: 98 % žen bez domova touží po stabilní dlouhodobé práci

Více

4. ročník veletrhu pro děti 23. listopadu 2019 I EA Business hotel Jihlava

4. ročník veletrhu pro děti 23. listopadu 2019 I EA Business hotel Jihlava 4. ročník veletrhu pro děti 23. listopadu 2019 I EA Business hotel Jihlava www.vanocedetem.cz O VELETRHU ORIGINALITA Právě v dnešní době je opravdu mnoho velmi šikovných lidí, kteří se zabývají výrobou,

Více

preventivní péče ústavní nebo ochranné výchovy

preventivní péče ústavní nebo ochranné výchovy Systém péče v ČR Systém péče v České republice se dělí na dvě základní skupiny. Do první skupiny patří zařízení, která pracují s klienty v rámci preventivní péče. Druhá skupina zařízení se již věnuje dětem,

Více

Zapsaný spolek,,liberecké fórum VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2017 Úvodní slovo předsedy sdružení

Zapsaný spolek,,liberecké fórum VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2017 Úvodní slovo předsedy sdružení Zapsaný spolek,,liberecké fórum VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2017 Úvodní slovo předsedy sdružení Vážení přátelé, je tu další rok a naše nezisková organizace je na trhu již šest let, tak mi dovolte úvodem naši

Více

Mladá Boleslav, Václavkova 950 linka.duvery-mb@centrum.cz

Mladá Boleslav, Václavkova 950 linka.duvery-mb@centrum.cz LINKA DŮVĚRY ML. BOLESLAV S S 326 741 481 Mladá Boleslav, Václavkova 950 linka.duvery-mb@centrum.cz Naším hlavním úkolem je poskytování pomoci klientům, kteří se dostali do krizových stavů v souvislosti

Více

Centrum denních služeb pro sluchově postižené Brno

Centrum denních služeb pro sluchově postižené Brno Centrum denních služeb pro sluchově postižené Brno Ředitelka v roce 2008: Simona Šumberová Bankovní spojení : 1341721329/0800 Česká spořitelna Brno Adresa: Vodova 35, 612 00 Brno Telefon: 541 212 401 Fax:

Více

Výroční zpráva Obecně prospěšné společnosti Butterfly-Aid za rok 2011. Motto: Naděje má křídla

Výroční zpráva Obecně prospěšné společnosti Butterfly-Aid za rok 2011. Motto: Naděje má křídla Výroční zpráva Obecně prospěšné společnosti Butterfly-Aid za rok 2011 Motto: Naděje má křídla 1 Obsah 1. Úvod - Slovo ředitelky 3 2. Struktura o.p.s... 3-4 3. Poslání a cíle 4 4. Historie společnosti 4-5

Více

S O C I Á L N Í R E H A B I L I T A C E

S O C I Á L N Í R E H A B I L I T A C E S O C I Á L N Í R E H A B I L I T A C E bydlení hospodaření finance volný čas samostatnost získání dovedností poradenství nácviky vztahy práce PRO KOHO TU JSME osoby, které vedou rizikový způsob života

Více

ZÁPIS DO PRVNÍCH TŘÍD V polovině měsíce se rozběhly po celé republice zápisy do prvních tříd. Podívat se k nám do školy v rámci Dní otevřených dveří p

ZÁPIS DO PRVNÍCH TŘÍD V polovině měsíce se rozběhly po celé republice zápisy do prvních tříd. Podívat se k nám do školy v rámci Dní otevřených dveří p LEDEN Leden je ve znamení konce pololetí, ale také nového začátku... Naše škola začala hledat svoje nové prvňáčky, a že se jí v tom daří! Nové pro nás byly informace o mořských želvách, kterým chceme pomáhat

Více

PŘEHLED AKCÍ ZA ROK 2014

PŘEHLED AKCÍ ZA ROK 2014 PŘEHLED AKCÍ ZA ROK 2014 PRO RODIČE A DĚTI V AZYLOVÉM DOMĚ, NA LIŠČINĚ 2, OSTRAVA HRUŠOV 15. 1. 2014 SOUTĚŽNÍ ODPOLEDNE VE SPOLEČENSKÝCH HRÁCH Děti s rodiči a se zaměstnanci Azylového domu strávili příjemné

Více

Domov pro seniory Pyšely Náměstí T.G.Masaryka č. l, 25l 67 Pyšely zřizovatel : Hlavní město Praha

Domov pro seniory Pyšely Náměstí T.G.Masaryka č. l, 25l 67 Pyšely zřizovatel : Hlavní město Praha září 2011 8. ročník, č. 9 pro potřeby klientů Domova pro seniory Pyšely Domov pro seniory Pyšely Náměstí T.G.Masaryka č. l, 25l 67 Pyšely zřizovatel : Hlavní město Praha Milí přátelé, prázdniny utekly

Více

Zpráva o činnosti. za období od do

Zpráva o činnosti. za období od do Zpráva o činnosti za období od 1.1.2016 do 31.12.2016 Název střediska: Středisko poradenství Poradenské centrum KHAMORO Druh služby: Sociálně aktivizační služby pro rodiny s dětmi, id. 5218079 Kapacita

Více

Plán práce výchovného poradce na školní rok 2015/2016

Plán práce výchovného poradce na školní rok 2015/2016 Plán práce výchovného poradce na školní rok 2015/2016 1. Spolupráce VP s vedením školy - shromažďování údajů o uchazečích s SPU - informační materiály a přihlášky na VŠ - dny otevřených dveří spolupráce

Více

Anežka Mičková, těší mě.

Anežka Mičková, těší mě. Anežka Mičková, těší mě. Profese finančního poradce je v České republice ještě v plenkách. Vždyť finanční poradci začali mít u nás význam až po revoluci v 89 roce, kdy se otevřel trh a lidé si měli z čeho

Více

Co je u nás nového a co chystáme

Co je u nás nového a co chystáme Zpravodaj Co je u nás nového a co chystáme Drazí přátelé, první měsíc nového roku máme za sebou a doufám, že jste jej prožili v klidu a dodrželi všechna svá předsevzetí. dyž mluvíme o lednu, věděli jste,

Více

Plán práce výchovného poradce

Plán práce výchovného poradce Základní škola při Psychiatrické nemocnici Bohnice, Ústavní 91, Praha 8 dislokované pracoviště ZŠ Poznaňská Plán práce výchovného poradce Školní rok 2015 / 2016 Vypracovala: Mgr. Zdeňka Silvestrová 1 Základní

Více

INFORMACE PRO ZÁJEMCE O SLUŽBU SOCIÁLNÍ REHABILITACE KOLLÁROVA

INFORMACE PRO ZÁJEMCE O SLUŽBU SOCIÁLNÍ REHABILITACE KOLLÁROVA INFORMACE PRO ZÁJEMCE O SLUŽBU SOCIÁLNÍ REHABILITACE KOLLÁROVA OBSAH: POSLÁNÍ SLUŽBY KOMU JE SLUŽBA URČENA CÍLE SLUŽBY ZÁSADY PŘI POSKYTOVÁNÍ SLUŽBY ROZSAH A KAPACITA POSKYTOVANÉ SOCIÁLNÍ SLUŽBY KDE A

Více

Statistiky Linka bezpeč í, z.s.

Statistiky Linka bezpeč í, z.s. Statistiky Linka bezpeč í, z.s. Rok 2015 1 Celkový přehled Linka bezpečí 116111... 3 1.1 Celkový počet dovolání v letech... 3 1.2 Rozložení počtu přijatých hovorů během dne (2015)... 3 1.3 Zastoupení klientů

Více

Obětí domácího násilí se stala více než pětina Čechů. Domácímu násilí podléhají vedle většiny žen i muži, nejčastější formou je psychické násilí

Obětí domácího násilí se stala více než pětina Čechů. Domácímu násilí podléhají vedle většiny žen i muži, nejčastější formou je psychické násilí Obětí domácího násilí se stala více než pětina Čechů. Domácímu násilí podléhají vedle většiny žen i muži, nejčastější formou je psychické násilí Obětí domácího násilí, které je definováno jako škála chování

Více

Obecným obsahem poradenských služeb je tedy činnost přispívající

Obecným obsahem poradenských služeb je tedy činnost přispívající A. Koncepce činnosti, aktivity, orientace B.1. Základní charakteristika zařízení Pedagogicko-psychologická poradna (PPP) zajišťuje spektrum psychologických a speciálně pedagogických služeb, které jsou

Více

OBSAH: 1. VZNIK, ZAKLADATELÉ, POSLÁNÍ 2. PERSONÁLNÍ OBSAZENÍ, KONTAKT 3. CÍLE 4. AKTIVITY V ROCE 2014 5. FINANČNÍ ZPRÁVA 6.

OBSAH: 1. VZNIK, ZAKLADATELÉ, POSLÁNÍ 2. PERSONÁLNÍ OBSAZENÍ, KONTAKT 3. CÍLE 4. AKTIVITY V ROCE 2014 5. FINANČNÍ ZPRÁVA 6. VÝROČNÍ ZPRÁVA za rok 2014 OBSAH: 1. VZNIK, ZAKLADATELÉ, POSLÁNÍ 2. PERSONÁLNÍ OBSAZENÍ, KONTAKT 3. CÍLE 4. AKTIVITY V ROCE 2014 5. FINANČNÍ ZPRÁVA 6. PODĚKOVÁNÍ Výroční zpráva za rok 2014 Strana 2 (celkem

Více

7.-8. číslo Zpravodaj Červenec-Srpen Domov. Srdce v dlaních

7.-8. číslo Zpravodaj Červenec-Srpen Domov. Srdce v dlaních 7.-8. číslo Zpravodaj Červenec-Srpen 2019 Domov Srdce v dlaních V měsíci září narozeniny slaví: 2. září Tomašová Jana 13. září Špidlenová Jadwiga 15. září Soukupová Ludmila 16. září Polidová Alena 19.

Více

Výroční zpráva "V tomto životě nemůžeme dělat velké věci. Můžeme dělat jen malé věci s velkou láskou. Matka Tereza

Výroční zpráva V tomto životě nemůžeme dělat velké věci. Můžeme dělat jen malé věci s velkou láskou. Matka Tereza Výroční zpráva 2014 "V tomto životě nemůžeme dělat velké věci. Můžeme dělat jen malé věci s velkou láskou. Matka Tereza Výroční zpráva Dobrovolnického centra Pardubice, o. s. 2014 Dobrovolnické centrum

Více

Novinky pro běžce dobré vůle č. 3/2015

Novinky pro běžce dobré vůle č. 3/2015 Novinky pro běžce dobré vůle č. 3/2015 Výbor dobré vůle Nadace Olgy Havlové Vážení a milí běžci Výboru dobré vůle Nadace Olgy Havlové, noční běh Prahou se blíží, proto Vám přejeme, abyste poslední letní

Více

THEIA OBČANSKÉ SDRUŽENÍ

THEIA OBČANSKÉ SDRUŽENÍ THEIA OBČANSKÉ SDRUŽENÍ VÝROČNÍ ZPRÁVA 2010 OBSAH: Základní údaje str. 3 Vznik a vývoj sdružení str. 3 Popis služeb a činností str. 4 Klienti str. 6 Projekty str. 7 Finanční zpráva str. 9 Vzdělávání pracovníků,

Více

Výsledky dotazníkového šetření 2013 dotazník pro rodiče

Výsledky dotazníkového šetření 2013 dotazník pro rodiče Výsledky dotazníkového šetření 2013 dotazník pro rodiče Zákonní zástupci žáků naší školy byli vyzváni k vyplnění anonymních dotazníků, týkajících se vztahů (v souvislosti se školou), výchovy a vzdělání,

Více

Plán práce výchovných poradců a plán prevence sociálně patologických jevů na školní rok 2018/19

Plán práce výchovných poradců a plán prevence sociálně patologických jevů na školní rok 2018/19 Plán práce výchovných poradců a plán prevence sociálně patologických jevů na školní rok 2018/19 Konkrétní činnosti výchovného poradenství a prevence zajišťují na pracovištích jednotliví výchovní poradci

Více

ŠKOLNÍ NOVINY. Základní škola Kolín IV., Prokopa Velikého 633.

ŠKOLNÍ NOVINY. Základní škola Kolín IV., Prokopa Velikého 633. ŠKOLNÍ NOVINY Základní škola Kolín IV., Prokopa Velikého 633 Základní škola Kolín IV., Prokopa Velikého 633 krcmarovamarketa.3zskolin@iskola.cz, polakovapetra.3zskolin@iskola.cz Web: www.3zskolin.cz Číslo

Více

Podporujeme pečující rodiče a profesionály. Cílem je samostatnější dítě s handicapem a psychicky stabilní rodič/dospělý.

Podporujeme pečující rodiče a profesionály. Cílem je samostatnější dítě s handicapem a psychicky stabilní rodič/dospělý. Podporujeme pečující rodiče a profesionály. Cílem je samostatnější dítě s handicapem a psychicky stabilní rodič/dospělý. Alfa Human Service už od roku 2000 poskytuje podporu a vzdělávání: pečujícím rodičům

Více

Rezidenční segregace Workshop k podpoře sociálního bydlení

Rezidenční segregace Workshop k podpoře sociálního bydlení Rezidenční segregace Workshop k podpoře sociálního bydlení Most, 22. 02. 2018 Magistrát města Plzně Obsah prezentace Analýza sociálně vyloučených lokalit v Plzni Analýza prostorové segregace na území města

Více

ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA O PROJEKTU

ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA O PROJEKTU ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA O PROJEKTU ZDROJ- zdraví, rodina, jistota- cyklus interaktivní výuky, workshopů a exkurzí pro mládež a dospělé z vyloučených lokalit na Šternbersku HODNOCENÍ PROJEKTU - MB Projekt s názvem

Více

ZÁKLADNÍ ŠKOLA PRAKTICKÁ BOCHOV

ZÁKLADNÍ ŠKOLA PRAKTICKÁ BOCHOV ZÁKLADNÍ ŠKOLA PRAKTICKÁ BOCHOV OKRUŽNÍ 367, 364071 Bochov ŠKOLNÍ STRATEGIE PREVENCE Příloha ŠVP pro ZV Oáza ( školní rok 2007 2010 ) Zpracovala : Mgr. Marta Giorgiutti, školní metodik prevence Garant

Více

Pracovní skupina prevence kriminality a protidrogové prevence. PhDr. Julius Kopčanský

Pracovní skupina prevence kriminality a protidrogové prevence. PhDr. Julius Kopčanský Pracovní skupina prevence kriminality a protidrogové prevence PhDr. Julius Kopčanský 1. Komunitní plán (do r. 2006) Vznik magistrátní komise PK a PP již před rokem 2005 (jiné PS ale již existovaly) Práce

Více

Infolisty Sociální centrum Kamenná Leden 2019

Infolisty Sociální centrum Kamenná Leden 2019 Infolisty Sociální centrum Kamenná Leden 2019 Str. 1 Dětské skupiny Kamenná informují Prosinec 2018 pro nás byl velice náročný. Venku jsme otestovali první sněhovou nadílku. V prostorách dětských skupin

Více

PROGRAM. pátek, 15. prosince čtvrtek, 31. května středa, 20. prosince pondělí, 8. ledna 2018

PROGRAM. pátek, 15. prosince čtvrtek, 31. května středa, 20. prosince pondělí, 8. ledna 2018 PROGRAM Překladatelská soutěž Susanny Roth 2018 České centrum Moskva vyhlašuje 5. ročník Mezinárodní překladatelské soutěže Susanny Roth, určené pro mladé překladatele z českého jazyka. Jejím cílem je

Více

Vážení obyvatelé Domova, Lucie Pešlová Společné vaření

Vážení obyvatelé Domova, Lucie Pešlová Společné vaření Vážení obyvatelé Domova, protože se už výrazně ochladilo, určitě nadešel čas, abychom rozšířily nabídku činností. Plánujeme, že začneme vyrábět ozdoby na Vánoce a další velice zajímavé věci sledujte nástěnky.

Více

Město Třinec. Spolupráce města Třinec a Poradny Ergon při řešení problematiky zadluženosti občanů

Město Třinec. Spolupráce města Třinec a Poradny Ergon při řešení problematiky zadluženosti občanů Město Třinec Spolupráce města Třinec a Poradny Ergon při řešení problematiky zadluženosti občanů Město Třinec a spádová oblast Sociodemografická studie města Třinec Sociodemografická studie města Třinec

Více

OD DO JE CDS MOTÝL UZAVŘENO. OTEVŘENO BUDE JIŽ

OD DO JE CDS MOTÝL UZAVŘENO. OTEVŘENO BUDE JIŽ DOBRÝ DEN! Tento program na PROSINEC byl sestaven na základě individuálních plánů a současných možností centra. Program je orientační, JE ZDE ZAZNAMENANÁ NABÍDKA SKUPINOVÉ ČINNOSTI/AKCÍ. Jinak PROGRAM

Více

Plán práce výchovného poradce

Plán práce výchovného poradce Základní škola při Psychiatrické nemocnici Bohnice, Ústavní 91, Praha 8 dislokované pracoviště ZŠ Poznaňská Plán práce výchovného poradce Školní rok 2016 / 2017 Vypracovala: Mgr. Zdeňka Silvestrová 1 Základní

Více

Na kole dětem. Přednášky ve školách.

Na kole dětem. Přednášky ve školách. Na kole dětem Přednášky ve školách www.nakoledetem.cz Hlavní myšlenkou projektu Na kole dětem je podpořit onkologicky nemocné děti a pomoci jim překonávat následky tohoto onemocnění. Sportovci si velmi

Více

,,Evropě se daří dobře!? Otázky a odpovědi na téma euroskeptismu.

,,Evropě se daří dobře!? Otázky a odpovědi na téma euroskeptismu. ,,Evropě se daří dobře!? Otázky a odpovědi na téma euroskeptismu. Prezentace průběhu projektu občanské sdružení D.R.A.K. z.s. 26.1.2019 Erkner Německo Partnery projektu jsou: Gesellschaft für Arbeit und

Více

Jubilejní setkání sběratelůznámkových zemí Geophila

Jubilejní setkání sběratelůznámkových zemí Geophila Jubilejní setkání sběratelůznámkových zemí Geophila V sobotu 7.11.2009 proběhlo jubilejní setkání členůobčanského sdružení Geophila u příležitosti 20. výročí založení sekce sběratelůznámkových zemí. Ano,

Více