Technologie QosmioEngine: Dokonalý obraz

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Technologie QosmioEngine: Dokonalý obraz"

Transkript

1 technické informace technologie qosmioengine Technologie QosmioEngine: Dokonalý obraz Notebook Qosmio spojuje grafické možnosti systému QosmioEngine a přehrávače QosmioPlayer, reproduktorů Harman Kardon a systému Dolby Home Theatre poskytuje skutečný prostorový zvuk obohacený funkcí digitálního přehrávání a záznamu a také možností práce v domácí síti, je nejlepším přenosným zařízením pro inteligentní zábavu. Tento článek popisuje funkce a přednosti jedné z klíčových technologií řady Qosmio systému QosmioEngine. Tato hybridní softwarová a hardwarová technologie poskytuje dokonalou grafiku pro trojrozměrné hry, zobrazování multimediálního obsahu, filmy DVD a další zdroje.

2 Co je technologie QosmioEngine? Základem produktů je technologie QosmioEngine, softwarový systém provádějící prvotřídní zpracování obrazu a poskytující vizuální zážitky vysoké kvality. Kolem modulu QosmioEngine jsou seskupeny součásti sloužící k podpoře vstupu analogového televizního signálu a videa a také digitálního multimediálního vstupu (MPEG2). Samotný modul QosmioEngine vykonává celou řadu funkcí zpracování obrazu, včetně celkového vylepšení obrazu, funkce Monitor-in a nástroje Toshiba Picture Enhancement Utility. Výsledný dokonalý obraz lze snadno sledovat pomocí intuitivního uživatelského rozhraní notebooku Qosmio především přehrávače QosmioPlayer a dálkového ovládání.

3 Celkové vylepšení obrazu Digitální ostrost Modul QosmioEngine zvyšuje ostrost obrazu ve vodorovném i svislém směru a zlepšuje tak vnímání detailů. Tento proces spolu s funkcí vylepšení hran zvyšuje kontrast obrysů a vyzdvihuje jemné detaily. Všimněte si jemných detailů: Hrany v obrázku jsou zdůrazněny a lze je snadno rozpoznat. Černobílé rozšíření Tmavé obrázky mají tendenci skrývat kontrast barev, zatímco světlé obrázky barevný kontrast spíše smývají. Proces černobílého rozšíření zvětší úrovně kontrastu u tmavých i světlých obrázků. Na tmavých obrázcích tak více vyniknou detaily, na světlejších obrázcích se oživí barvy. Vychutnejte si čistý a vysoce kontrastní obraz: Tmavý obraz je čistší, světlý obraz je živější.

4 Zrychlení zobrazování na displeji LCD Pixely (obrazové body) displejů LCD často reagovaly na změny příliš pomalu. V rychle se měnících obrazech (jež znázorňují rychlý pohyb nebo rychlé změny barev), musí každý pixel rychle měnit barvu, kterou zobrazuje. Poněkud pomalá odezva tradičních displejů LCD může způsobit při sledování rychle se měnících obrazů vznik duchů a rozmazané zobrazení. Funkce LCD over drive systému QosmioEngine zvyšuje zdánlivou rychlost odezvy v oblastech pohyblivého obrazu postižených tímto problémem a snižuje tak pocit rozmazaného obrazu u rychle se měnících scén. Díky tomu je možné sledovat akční filmy, hry, sportovní přenosy a další rychle se měnící obrazy v čisté a ostré podobě a plně si užívat napínavé akce. Staňte se součástí akce: Obraz je v rychle se měnícím videu plynulejší a ostřejší. Odstranění prokládání Mnoho analogových videosignálů přenáší informace v prokládaném formátu, ve kterém se nejprve přenášejí všechny liché řádky obrazu a potom všechny sudé řádky. U rychle se měnících obrazů to může způsobit nerovnosti v obrazu, protože obraz se mezi jednotlivými přenosy dávek lichých a sudých řádků změnil pouze nepatrně. Proces odstranění prokládání znovu sestaví přenesený signál, přičemž proloží sudé a liché řádky a opraví je tak, aby zmizel nerovný vzhled. Výsledný obraz s postupným řádkováním (progressive scan) je ostřejší a vyhlazenější. Sledujte ostrý a vyhlazený obraz: Nerovné obrysy v rychle se měnícím prokládaném videu jsou omezeny.

5 Nastavení barev Systém QosmioEngine provádí důkladné testování řídicích parametrů korekce gama, jasu a vyváženosti barev v obraze. Tímto způsobem aktivně zajišťuje správnou prezentaci obrazu s ohledem na barvy a jas. Výsledkem pak je čistší a realističtější obraz (například žluté odstíny jsou opravdu žluté a nejsou zabarveny do červena). Vychutnejte si úžasné živé barvy: Vyváženost barev je pravdivější.

6 Zdokonalená funkce Monitor-in Notebook Qosmio je vybaven funkcí Monitor-in, takže displej LCD je možné používat ke sledování analogového videa, digitálního videa a grafiky. Jak lze tuto funkci využít? K notebooku můžete připojit například videokameru nebo videopřehrávač a sledovat video. Funkce vylepšení hran a omezení digitálního šumu zajišťují u této funkce Monitor-in dokonalejší obraz a jsou důležité zejména při sledování analogového videa. Univerzálnost zobrazení: Funkce Monitor-in je vyhrazena vstupnímu portu videa, který je umístěn vedle portu typu S-Video-in. Vylepšení hran Při sledování analogového videa (například z videokamery nebo videopřehrávače) je ve vstupním videosignálu obvykle slabě definován kontrast hran. Systém QosmioEngine proto kvůli dokonalejším zážitkům při sledování provádí vylepšení hran a přidává nebo nahrazuje graduační a segmentační pixely obrazu. Zvýrazní se tím hrany obrazu a obraz je ostřejší a čistší. Vychutnejte si úžasné živé barvy: Vyváženost barev je pravdivější.

7 Omezení digitálního šumu Analogové videosignály přenášejí spolu s užitečnými daty také velké množství šumu. Systém QosmioEngine omezuje u vstupních videosignálů (monitor-in) šum a odfiltruje tak vysokofrekvenční změny pixelů, které jsou charakteristické pro šum analogového videa. Zlepší se tak kvalita obrazu, odstraní se rozmazanost a zlepší zobrazení rukodělných výrobků. Sledujte vylepšené analogové video: Filtrací se zlepšila kvalita videa.

8 Dokonalý obraz z televizního tuneru Oddělení jasové a barevné složky signálu V analogových videosignálech jsou informace o jasu/tmavosti a informace o vyváženosti barev sloučeny do stejné části signálu. Barevné displeje proto musí informace o jasu (složka Y) a vyváženosti barev (složka C) oddělit, aby byl obraz použitelný. Tento proces není jednoduchý a efektivnost jednotlivých metod se liší v závislosti na formátu příchozího signálu (například formátu televizního signálu NTSC nebo PAL/SECAM). Televizní tuner notebooku Qosmio provádí důmyslnou separaci složek Y/C a umožňuje tak omezit blikání obrazu, splývání tónů barev a problémy se zobrazením rukodělných výrobků. Výsledkem je čistý, ostrý a dobře vyvážený obraz. Těšte se z lepšího obrazu: Blikání je potlačeno, obraz je ostřejší a má pravdivé vyvážení barev. Korekce časové základny Znehodnocené nebo nestejnoměrné video signály (například signál z opotřebované videopásky) způsobují nejasné zobrazení, protože časovací impulsy ve videosignálu nejsou rovnoměrné. Proces korekce časové základny notebooku Qosmio si dokáže poradit se zhoršením kvality videosignálu, rekonstruovat tento signál a prezentovat ho se správným pravidelným časováním. Výsledkem je čistý a ostrý obraz. Omezení digitálního šumu. Lepší časování lepší obraz: Obraz je čistší a méně deformovaný. Omezení digitálního šumu Stejně jako v případě zdroje signálu Monitor-in se u notebooku Qosmio provádí omezení šumu u televizních vstupních signálů. Omezí se tak šum, který je charakteristický pro analogové videosignály.

9 Nástroj Toshiba Picture Enhancement Utility Při změně světelných podmínek se mohou značně změnit zážitky ze sledování obrazových informací, protože lidské oko je značně citlivé na intenzitu světla. Například v zatemněné místnosti je k stejnému vnímání kontrastu zapotřebí mnohem méně jasu. Nástroj Toshiba Picture Enhancement Utility: Rozhranín systému Windows. Nástroj Picture Enhancement Utility umožňuje uživatelům rychle a snadno upravit způsob, jakým modul QosmioEngine promítá obraz na displej LCD. Pomocí tohoto nástroje mohou uživatelé měnit nastavení tak, aby dosáhli ideálního obrazu v širším rozsahu světelných podmínek, než je obvyklé u tradičních zobrazovacích systémů LCD. Nástroj Toshiba Picture Enhancement Utility: Rozhraní přehrávače QosmioPlayer.

10 Rychlé a snadné sledování pomocí přehrávače QosmioPlayer a dálkového ovládání Všechna tato vylepšení obrazu je možné využívat pomocí různých intuitivních uživatelských rozhraní, která jsou součástí notebooku Qosmio. Toto víceúčelové zařízení pro mobilní zábavu a poučení je navrženo tak, aby umožňovalo uživatelům rychle a snadno sledovat televizní program nebo zobrazit jiný multimediální obsah. Existují dva způsoby ovládání zábavních funkcí notebooku: Zábava stiskem jednoho tlačítka: Přehrávač QosmioPlayer je možné používat k promítání na displeji LCD (včetně sledování filmů DVD a televizních pořadů), aniž by byl zapnut samotný počítač. Prezentaci lze jednoduše ovládat audiovizuálními tlačítky přehrávače QosmioPlayer (sledovat televizní program, upravit jas nebo hlasitost, ovládat přehrávání multimédií apod.). Tlačítka AV: Nad klávesnicí jsou umístěna audiovizuální tlačítka sloužící ke snadnému přístupu k přehrávači QosmioPlayer. Dálkové ovládání pro snadný přístup k domácí zábavě: Přehrávač QosmioPlayer je možné ovládat dálkovým ovládáním. Pokud je spuštěn operační systém Microsoft Windows XP Media Centre Edition, je možné pomocí dálkového ovládání nastavovat zvuk, přepínat kanály a ovládat funkce přehrávání multimédií. V obou případech se systém QosmioEngine postará o mimořádné zážitky při sledování. Shrnutí Systém QosmioEngine je spolu se zvukovým systémem, přehrávačem QosmioPlayer, dálkovým ovládáním a moderní zobrazovací technologií společnosti Toshiba jedinečným mobilním víceúčelovým zařízením vysoké kvality, které vychází vstříc poptávce zákazníků po multifunkčních zařízeních. Notebook Qosmio nabízí nejlepší zážitky v oblasti televize, multimédií, prostorové grafiky, zvuku a videa. Technické informace Qosmio Engine Toshiba Europe GmbH. Přestože společnost Toshiba vyvinula v době publikování veškeré úsilí, aby zajistila přesnost informací obsažených v tomto dokumentu, mohou se specifikace produktu, konfigurace, ceny a dostupnost systému, součástí a příslušenství bez upozornění měnit. Chcete-li získat nejaktuálnější informace o svém počítači nebo různých softwarových a hardwarových možnostech počítače, navštivte webové stránky společnosti Toshiba na adrese

Notebook Qosmio: Uslyšíte rozdíl

Notebook Qosmio: Uslyšíte rozdíl Notebook Qosmio: Uslyšíte rozdíl PERSONAL COMPUTER LCD TV WITH TM TRUBRITE DISPLAY HDD/DVD Qosmio dokonalý zvukový RECORDER zážitek VIRTUAL SURROUND Společnost Toshiba uvedla na trh notebook Qosmio, mobilní

Více

INFORMACE O APLIKACI MEDIA CENTER EDITION 2005

INFORMACE O APLIKACI MEDIA CENTER EDITION 2005 ČLÁNEK NA TÉMA MEDIA CENTER EDITION INFORMACE O APLIKACI MEDIA CENTER EDITION 2005 APLIKACE MICROSOFT WINDOWS XP MEDIA CENTER EDITION 2005, ZNÁMÁ JEDNODUŠE JAKO MCE, PŘEDSTAVUJE VE SVĚTĚ POČÍTAČŮ VRCHOL

Více

Vychutnejte si ten nejlepší obrazový a zvukový výkon

Vychutnejte si ten nejlepší obrazový a zvukový výkon funkce SateLlite p100 Satellite p100 Vychutnejte si ten nejlepší obrazový Notebook Satellite P100 společnosti Toshiba výhodně poskytuje individuální digitální obsah. Notebook Satellite P100, který je navržen

Více

Toshiba a Intel: vzrušující personalizovaná digitální zábava na cestách

Toshiba a Intel: vzrušující personalizovaná digitální zábava na cestách Technické informace Toshiba a Intel Toshiba a Intel: vzrušující personalizovaná digitální zábava na cestách S využitím mobilní technologie Intel Centrino Duo vyvinula společnost Toshiba nové notebooky,

Více

Představujeme notebook Qosmio: Umění inteligentní zábavy

Představujeme notebook Qosmio: Umění inteligentní zábavy Představujeme notebook Qosmio: Umění inteligentní zábavy Kdybyste vytvořili počítač svých snů, co všechno by uměl? Když společnost Toshiba zjišťovala odpověď na tuto otázku na základě skupinového a souhrnného

Více

PŘEDSTAVUJEME NOTEBOOK QOSMIO: UMĚNÍ INTELIGENTNÍ ZÁBAVY

PŘEDSTAVUJEME NOTEBOOK QOSMIO: UMĚNÍ INTELIGENTNÍ ZÁBAVY ČLÁNEK NA TÉMA PŘEDSTAVUJEME NOTEBOOK QOSMIO PŘEDSTAVUJEME NOTEBOOK QOSMIO: UMĚNÍ INTELIGENTNÍ ZÁBAVY OBSAH Konvergence: hledání jednoduchosti, syntéza nečekaného 02 Notebook Qosmio: zdroj mobilní zábavy

Více

PROVÁDĚCÍ NAŘÍZENÍ KOMISE (EU) č. 459/2014 ze dne 29. dubna 2014, kterým se mění některá nařízení o zařazení zboží do kombinované nomenklatury

PROVÁDĚCÍ NAŘÍZENÍ KOMISE (EU) č. 459/2014 ze dne 29. dubna 2014, kterým se mění některá nařízení o zařazení zboží do kombinované nomenklatury 6.5.2014 L 133/43 PROVÁDĚCÍ NAŘÍZENÍ KOMISE (EU) č. 459/2014 ze dne 29. dubna 2014, kterým se mění některá nařízení o zařazení zboží do kombinované nomenklatury EVROPSKÁ KOMISE, s ohledem na Smlouvu o

Více

StoreMore Vysokokapacitní úložiště

StoreMore Vysokokapacitní úložiště StoreMore Vysokokapacitní úložiště Zjistěte, jakým způsobem můžete dosáhnout větší produktivity a zábavy na cestách. Co je technologie StoreMore? Technologie StoreMore společnosti Toshiba je vysokokapacitní

Více

Monitory a grafické adaptéry

Monitory a grafické adaptéry Monitory a grafické adaptéry Monitor je důležitá součást rozhraní mezi uživatelem a počítačem Podle technologie výroby monitorů rozlišujeme: CRT monitory (Cathode Ray Tube) stejný princip jako u TV obrazovek

Více

Česky Kapitola 1: Úvod TVGo A31 TVGo A31 1.1 Obsah balení

Česky Kapitola 1: Úvod TVGo A31 TVGo A31 1.1 Obsah balení Kapitola 1: Úvod Tato nová televizní videoterminál TVGo A31 je ideální pro sledování televize nebo videa na monitoru TFT / LCD / CRT v rozlišení až 1280 x 1024 pixelů. Tento televizní videoterminál umožňuje

Více

http://www.zlinskedumy.cz

http://www.zlinskedumy.cz Číslo projektu Číslo a název šablony klíčové aktivity Tematická oblast Autor Ročník 1 Obor CZ.1.07/1.5.00/34.0514 III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Operační systém a textový editor,

Více

co to znamená pro mobilního profesionála?

co to znamená pro mobilního profesionála? funkce Vstupte do širokopásmové sítě WWAN Vstupte do širokopásmové sítě WWAN: co to znamená pro mobilního profesionála? Bezporuchové, vysokorychlostní připojení je ve vzrůstající míře základní podmínkou

Více

L1942S POMĚR STRAN 4:3, ANALOGOVÝ VSTUP

L1942S POMĚR STRAN 4:3, ANALOGOVÝ VSTUP L1942S POMĚR STRAN 4:3, ANALOGOVÝ VSTUP Monitory řady L42 s klasickým poměrem stran 4:3, jsou ideálními zobrazovacími jednotkami pro použití v kanceláři, osloví však i uživatele, kteří používají své počítače

Více

Full High-Definition Projektor pro domácí kino PT-AE3000

Full High-Definition Projektor pro domácí kino PT-AE3000 Full High-Definition Projektor pro domácí kino Parametry Označení Zobrazovač 0.74" LCD panely (D7) (formát 16:9) Rozlišení 1920 x 1080 (nativní) Světelný výkon 1.600 ANSI lumen (High Power mode) Kontrast

Více

Obsah. Úvodem 9 Kapitola 1 Jaký počítač a jaký systém? 11. Kapitola 2 Obrázky a fotografie 21

Obsah. Úvodem 9 Kapitola 1 Jaký počítač a jaký systém? 11. Kapitola 2 Obrázky a fotografie 21 Obsah Úvodem 9 Kapitola 1 Jaký počítač a jaký systém? 11 Potřebné parametry počítače pro práci s multimédii 12 Stručně pro každého 12 Podrobněji pro zájemce o techniku 12 Jak ověřit kvalitu svého počítače

Více

Toshiba EasyGuard v akci:

Toshiba EasyGuard v akci: Toshiba EasyGuard v akci Toshiba EasyGuard v akci: Satellite Pro U200 Plně přizpůsobitelná profesionální platforma nabízí prvotřídní spolehlivost a zabezpečení. Technologie Toshiba EasyGuard zahrnuje sadu

Více

Toshiba EasyGuard v akci:

Toshiba EasyGuard v akci: Toshiba EasyGuard v akci Toshiba EasyGuard v akci: portégé m400 VYSOCE PŘENOSNÝ POČÍTAČ TABLET PC, KTERÝ ZVLÁDNE VŠE. Technologie Toshiba EasyGuard zahrnuje sadu funkcí, které pomáhají mobilním profesionálním

Více

Uživatelský Manuál HyperMedia Center Obsah V1.5

Uživatelský Manuál HyperMedia Center Obsah V1.5 Uživatelský Manuál HyperMedia Center Obsah V1.5 ÚVOD...1 OVLÁDÁNÍ PŘEHRÁVAČE...1 NAVIGAČNÍ PŘEHLED...2 TV...3 VSTUPNÍ ZDROJ...3 SEZNAM KANÁLŮ...3 PLÁN...4 NASTAVENÍ...5 EPG...7 PŘEHLED OVLADAČŮ TV...7

Více

Silný výkon dvoujádrové architektury pro podnikání dnes i zítra

Silný výkon dvoujádrové architektury pro podnikání dnes i zítra Silný výkon dvoujádrové architektury Silný výkon dvoujádrové architektury pro podnikání dnes i zítra Nejnovější sestava notebooků Toshiba pro podnikovou sféru s procesorem Intel Core 2 Duo opět přináší

Více

Uživatelský manuál Video projektor

Uživatelský manuál Video projektor Uživatelský manuál Video projektor Obsah Upozornění Popis tlačítek Provoz Připojení Tlačítka projektoru Tlačítka dálkového ovládání Výběr zdroje Připojení multimédií Připojení HDMI Vstup VGA (PC) Připojení

Více

MI-1240. Rozhraní pro vozidla Ford Focus, Edge a Fusion. Montážní příručka

MI-1240. Rozhraní pro vozidla Ford Focus, Edge a Fusion. Montážní příručka MI-1240 Rozhraní pro vozidla Ford Focus, Edge a Fusion Montážní příručka Modul rozhraní MI1240 umožňuje připojení zdroje video signálu (například navigaci s výstupem RGB, DVD přehrávač nebo kameru) k displeji

Více

Základní pojmy. Multimédia. Multimédia a interaktivita

Základní pojmy. Multimédia. Multimédia a interaktivita Základní pojmy Multimédia Jedná se o sloučení pohyblivého obrazu, přinejmenším v televizní kvalitě, s vysokou kvalitou zvuku a počítačem, jako řídícím systémem. Jako multimediální systém se označuje souhrn

Více

PCTV Hybrid tuner Kit pro Windows Vista Uživatelská příručka

PCTV Hybrid tuner Kit pro Windows Vista Uživatelská příručka PCTV Hybrid tuner Kit pro Windows Vista Uživatelská příručka Odvoz a recyklace Nevyhazujte elektrická zařízení do odpadu. Nechtěné nebo nefunkční zařízení odevzdejte na příslušné recyklační stanici! Obsah

Více

NATIS s.r.o. Seifertova 4313/10 767 01 Kroměříž T:573 331 563 E:natis@natis.cz www.natis.cz. Videoendoskopy a příslušenství

NATIS s.r.o. Seifertova 4313/10 767 01 Kroměříž T:573 331 563 E:natis@natis.cz www.natis.cz. Videoendoskopy a příslušenství Videoendoskopy a příslušenství Strana 2 Úvod Jsme rádi, že vám můžeme představit katalog videoendoskopů a jejich příslušenství. Přenosné videoendoskopy model V55100 a X55100 s velkým barevným LCD displejem,

Více

PREZENTACE S VYUŽITÍM POČÍTAČE

PREZENTACE S VYUŽITÍM POČÍTAČE při VŠCHT Praha Technické prostředky prezentace základní pojmy : technické parametry, principy funkce propojení počítače s dataprojektorem pomocné technické prostředky základní pojmy fotometrické fyzikální

Více

Příloha č. 3 ZD. Fakulta managementu Vysoké školy ekonomické v Praze. Audiovizuální vybavení přednáškových a seminárních prostor

Příloha č. 3 ZD. Fakulta managementu Vysoké školy ekonomické v Praze. Audiovizuální vybavení přednáškových a seminárních prostor Fakulta managementu Vysoké školy ekonomické v Praze Audiovizuální vybavení přednáškových a seminárních prostor 1 Úvod Audiovizuálního vybavení přednáškových a seminárních prostor vychází z požadavků fakulty

Více

ALCATEL-LUCENT SÉRIE 9. Jiný způsob komunikace RYCHLOSTÍ MYŠLENEK

ALCATEL-LUCENT SÉRIE 9. Jiný způsob komunikace RYCHLOSTÍ MYŠLENEK ALCATEL-LUCENT SÉRIE 9 Jiný způsob komunikace RYCHLOSTÍ MYŠLENEK Jiný způsob komunikace Telefony Alcatel-Lucent SÉRIE 9 přinášejí novou úroveň kvality zvuku, designu, produktivity komunikace a péče o zákazníky.

Více

Rozhraní c.logic lite MI-092 + MCS-02. umožňuje připojení zdroje AV signálu do vozidel Mercedes Benz s navigačním systémem Comand 2.

Rozhraní c.logic lite MI-092 + MCS-02. umožňuje připojení zdroje AV signálu do vozidel Mercedes Benz s navigačním systémem Comand 2. Rozhraní c.logic lite + MCS-02 umožňuje připojení zdroje AV signálu do vozidel Mercedes Benz s navigačním systémem Comand 2.5 Funkce adaptéru Multimediální rozhraní typu plug-and-play 1 AV vstup Ovládání

Více

Řídící karta PCI v. 2.2 LED Panely , revize 1.0

Řídící karta PCI v. 2.2 LED Panely , revize 1.0 Popis řídící karty světelných panelů verze 2.2 Řídící karta PCI v. 2.2 LED Panely 17.9.21, revize 1. Vstupy Video signál analogový PAL / NTSC S-VIDEO konektor, CVS (kompozit) Obrazová data z PC z programu

Více

SW - OFFICE 2013 HOME AND BUSINESS CZ (PRO PODNIKATELE)

SW - OFFICE 2013 HOME AND BUSINESS CZ (PRO PODNIKATELE) Příloha smlouvy č. 1 Popis zboží Kancelářský SW - OFFICE 2013 HOME AND BUSINESS CZ (PRO PODNIKATELE) Kancelářský balík, který je plně kompatibilní s operačním systémem a je v hodný pro výuky. Balík obsahuje

Více

NÁVOD K OBSLUZE AUDIOVIZUÁLNÍHO VYBAVENÍ V POSLUCHÁRNĚ EP130 ELEKTROTECHNICKÁ FAKULTA ZČU, PLZEŇ - BORY

NÁVOD K OBSLUZE AUDIOVIZUÁLNÍHO VYBAVENÍ V POSLUCHÁRNĚ EP130 ELEKTROTECHNICKÁ FAKULTA ZČU, PLZEŇ - BORY NÁVOD K OBSLUZE AUDIOVIZUÁLNÍHO VYBAVENÍ V POSLUCHÁRNĚ EP130 ELEKTROTECHNICKÁ FAKULTA ZČU, PLZEŇ - BORY V PŘÍPADĚ PROBLÉMŮ VOLEJTE AV ASISTENCI 724 444 111 AV Media s.r.o. 2003 Stránka 1. z 6 ZÁKLADNÍ

Více

VELKOPLOŠNÁ ZÁBAVA PROJEKTORY EPSON PRO DOMÁCÍ ZÁBAVU

VELKOPLOŠNÁ ZÁBAVA PROJEKTORY EPSON PRO DOMÁCÍ ZÁBAVU VELKOPLOŠNÁ ZÁBAVA PROJEKTORY EPSON PRO DOMÁCÍ ZÁBAVU UŽIJTE SI ZÁBAVU DOMA PODĚLTE SE O LEGRACI KOMPLET PRO DOMÁCÍ ZÁBAVU V JEDINÉM PŘÍSTROJI S multifunkčním přístrojem Epson EH-DM3 si můžete užívat nekonečnou

Více

27. 11. 2012, Brno Připravil: Ing. Jaromír Landa. Postprocessing videa

27. 11. 2012, Brno Připravil: Ing. Jaromír Landa. Postprocessing videa 27. 11. 2012, Brno Připravil: Ing. Jaromír Landa Postprocessing videa Digitální video Digitální video Typ záznamového zařízení, které pracuje s digitálním signálem a ne s analogovým. Proces, kdy se v určitém

Více

NOTEBOOK DELL INSPIRON 13Z 5000 TOUCH NOTEBOOK, I5-7200U, 4GB, 128GB SSD, 13.3" FHD DOTYKOVÝ, W10, ŠEDÝ, 2YNBD ON-SITE

NOTEBOOK DELL INSPIRON 13Z 5000 TOUCH NOTEBOOK, I5-7200U, 4GB, 128GB SSD, 13.3" FHD DOTYKOVÝ, W10, ŠEDÝ, 2YNBD ON-SITE 13.02.17 7:05:40 NOTEBOOK DELL INSPIRON 13Z 5000 TOUCH NOTEBOOK, I5-7200U, 4GB, 128GB SSD, 13.3" FHD DOTYKOVÝ, W10, ŠEDÝ, 2YNBD ON-SITE Cena celkem: 19 239 Kč (bez DPH: 15 900 Kč) Běžná cena: 21 162

Více

Parkovací systém BS 2836

Parkovací systém BS 2836 Parkovací systém BS 2836 Uživatelský manuál Děkujeme Vám za zakoupení tohoto parkovacího systému. Parkovací asistent napomáhá při couvání. Překážku dokáže indikovat již od 2,5m. Pokud systém obdrží informace

Více

Rozhraní c.logic lite. Mi-092 + MCS-04

Rozhraní c.logic lite. Mi-092 + MCS-04 Rozhraní c.logic lite Mi-092 + umožňuje připojení zdroje AV signálu do vozidel vybavených navigačním systémem Volkswagen MFD2/RNS2 Škoda Nexus Pouze pro vozidla BEZ originální kamery při couvání Funkce

Více

SV 92 DVR Návod k použití Uživatelská příručka

SV 92 DVR Návod k použití Uživatelská příručka SV 92 DVR Návod k použití Uživatelská příručka Před prvním použitím tohoto zařízení si prosím pečlivě přečtěte tuto příručku. Obsah Informace k bezpečnému používání... 2 Informace o monitoru... 3 Technická

Více

Inteligentní řešení kamerového systému

Inteligentní řešení kamerového systému Inteligentní řešení kamerového systému Uživatelský manuál Přehrávání a zálohování záznamů Přehrávání Přehrávání pořízených videozáznamů, zobrazení a vyhledávání neobvyklých událostí a informací o systému

Více

Gymnázium Vysoké Mýto nám. Vaňorného 163, 566 01 Vysoké Mýto

Gymnázium Vysoké Mýto nám. Vaňorného 163, 566 01 Vysoké Mýto Gymnázium Vysoké Mýto nám. Vaňorného 163, 566 01 Vysoké Mýto Registrační číslo projektu Šablona Autor Název materiálu / Druh CZ.1.07/1.5.00/34.0951 III/2 INOVACE A ZKVALITNĚNÍ VÝUKY PROSTŘEDNICTVÍM ICT

Více

Návod k použití prezentační techniky v posluchárně P1

Návod k použití prezentační techniky v posluchárně P1 Návod k použití prezentační techniky v posluchárně P1 V této posluchárně je přednášejícím k dispozici hlavní dataprojektor s velkým plátnem, dále druhý dataprojektor spolu s interaktivní tabulí SmartBoard

Více

Video adaptér MI1257

Video adaptér MI1257 Video adaptér MI1257 Umožnuje připojení 2 zdrojů video signálu + RGB signálu + kamery při couvání do vozidel Mercedes Benz vybavených NTG4.5-204 s Comand Online, Audio50 APS nebo Audio 20 s 4-pinovým konektorem

Více

Ondřej Baar ( BAA OO6 ) Prezentace ZPG 2008 Kalibrace Barev. Kalibrace Barev. Ondřej Baar 2008 ~ 1 ~

Ondřej Baar ( BAA OO6 ) Prezentace ZPG 2008 Kalibrace Barev. Kalibrace Barev. Ondřej Baar 2008 ~ 1 ~ Kalibrace Barev Ondřej Baar 2008 ~ 1 ~ Úvod do problému: Proč je potřeba kalibrace barev: Při zpracování obrazu může vlivem nejrůznějších nepřesností dojít k rozladění barev. Ty je pak třeba zpětně upravit,

Více

MI Video rozhraní pro vozidla Renault Poloha ON (poloha dole)

MI Video rozhraní pro vozidla Renault Poloha ON (poloha dole) MI-1262 Video rozhraní pro vozidla Renault 2014 Tento adaptér (rozhraní) umožňuje zobrazit RGB signál o vysokém rozlišení, AV signál z externího zdroje (například DVD přehrávače) a video signál z kamery

Více

Menší. Inteligentnější. Jednodušší.

Menší. Inteligentnější. Jednodušší. Menší. Inteligentnější. Jednodušší. KOMPAKTNÍ PROVEDENÍ SNADNÁ OBSLUHA OPTIMALIZOVANÁ KVALITA OBRAZU Optimální kvalita obrazu, jednoduché ovládání Nový systém Xario 100 kombinuje vynikající kvalitu obrazu

Více

Podrobnosti o produktu Dell XPS M1530. 1) Přehled

Podrobnosti o produktu Dell XPS M1530. 1) Přehled Podrobnosti o produktu Dell XPS M1530 1) Přehled ádherná rovnováha Získejte to nejlepší na světě: výkon, elegantní design a bohatou sadu funkcí to vše v notebooku perfektní velikosti, tj. s uhlopříčkou

Více

Aplikace GoGEN Smart Center

Aplikace GoGEN Smart Center Aplikace GoGEN Smart Center Návod na použití aplikace Úvod Aplikace GoGEN Smart Center pro maximální využití Smart TV GoGEN, spojuje vyspělou technologii a zábavu v pohodlí domova. SMART ovládání ovládání

Více

MI1308 Video rozhraní pro vozidla Volvo s displejem 5

MI1308 Video rozhraní pro vozidla Volvo s displejem 5 MI1308 Video rozhraní pro vozidla Volvo s displejem 5 Toto rozhraní (adaptér) umožňuje zobrazit RGB signál z navigačního systému, AV signál a video signál z kamery při couvání na 5 displeji ve vozidlech

Více

Nová řada televizorů Toshiba L74 lepší kvalita zvuku i obrazu a větší zážitek při sledování Smart TV díky technologii CEVO

Nová řada televizorů Toshiba L74 lepší kvalita zvuku i obrazu a větší zážitek při sledování Smart TV díky technologii CEVO Nová řada televizorů Toshiba L74 lepší kvalita zvuku i obrazu a větší zážitek při sledování Smart TV díky technologii CEVO Praha, Česká republika, 2. dubna 2014 Společnost Toshiba Europe GmbH oznamuje

Více

Videosignál. A3M38VBM ČVUT- FEL, katedra měření, přednášející Jan Fischer. Před. A3M38VBM, 2015 J. Fischer, kat. měření, ČVUT FEL, Praha

Videosignál. A3M38VBM ČVUT- FEL, katedra měření, přednášející Jan Fischer. Před. A3M38VBM, 2015 J. Fischer, kat. měření, ČVUT FEL, Praha Videosignál A3M38VBM ČVUT- FEL, katedra měření, přednášející Jan Fischer 1 Základ CCTV Základ - CCTV (uzavřený televizní okruh) Řetězec - snímač obrazu (kamera) zobrazovací jednotka (CRT monitor) postupné

Více

Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/34.0553 Elektronická podpora zkvalitnění výuky CZ.1.07 Vzděláním pro konkurenceschopnost

Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/34.0553 Elektronická podpora zkvalitnění výuky CZ.1.07 Vzděláním pro konkurenceschopnost Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/34.0553 Elektronická podpora zkvalitnění výuky CZ.1.07 Vzděláním pro konkurenceschopnost Projekt je realizován v rámci Operačního programu Vzdělávání pro konkurence

Více

MASARYKOVA UNIVERZITA STŘEDISKO PRO POMOC STUDENTŮM SE SPECIFICKÝMI NÁROKY. Polygraf

MASARYKOVA UNIVERZITA STŘEDISKO PRO POMOC STUDENTŮM SE SPECIFICKÝMI NÁROKY. Polygraf MASARYKOVA UNIVERZITA STŘEDISKO PRO POMOC STUDENTŮM SE SPECIFICKÝMI NÁROKY Polygraf POLYGRAF Aplikace, která byla na Masarykově univerzitě vyvinuta jako prostředek k zajištění přístupnosti studia pro vysokoškolské

Více

MCDVR31H. Mini DVR s vestavěnou HD kamerou a displejem. Uživatelský manuál

MCDVR31H. Mini DVR s vestavěnou HD kamerou a displejem. Uživatelský manuál MCDVR31H Mini DVR s vestavěnou HD kamerou a displejem Uživatelský manuál Kamera je ideální pro záznam provozu v autě nebo pro jiný mobilní záznam. Zařízení ukládá obraz na SD karty do kapacity 32GB. Rozlišení

Více

Vytáhněte LCD monitor opatrně z krabice a přesvědčte se, že je obsah dodávky kompletní

Vytáhněte LCD monitor opatrně z krabice a přesvědčte se, že je obsah dodávky kompletní LCD TFT M2002 OBSAH Bezpečnostní pokyny 1 Základní charakteristika 1 1. Vybalení 1 2. Montáž 2 3. Nastavení monitoru 2 4. Specifikace LCD monitoru 6 5. Řešení problémů 7 6. Dodatek 8 Bezpečnostní pokyny:

Více

Video. Co je to video. Vlastnosti videa. Frame rate. Prokládání

Video. Co je to video. Vlastnosti videa. Frame rate. Prokládání Video Co je to video Video je technologie, která zaznamenává a přehrává sérii po sobě jdoucích obrázků. K přenosu videa se používají elektrické signály. Elektrické signály v sobě zapouzdřují složku RGB.

Více

Testovací Kamera & Video Boreskop Provozní Manuál

Testovací Kamera & Video Boreskop Provozní Manuál Testovací Kamera & Video Boreskop Provozní Manuál Před uvedením tohoto přístroje do provozu si velmi pečlivě přečtěte důležité bezpečnostní informace, které součástí obsahu tohoto provozního manuálu. Obsah..

Více

Software ConfigFree pro snadné připojení

Software ConfigFree pro snadné připojení Software ConfigFree pro snadné připojení Bezdrátové připojení se stalo základní podmínkou pro neomezenou komunikaci, protože uživatelům notebooků poskytuje možnost připojení kdykoli a kdekoli. Správa vícenásobného

Více

Osvědčené postupy pro zpracování tiskových dat s vynikající kvalitou tisku

Osvědčené postupy pro zpracování tiskových dat s vynikající kvalitou tisku Osvědčené postupy pro zpracování tiskových dat s vynikající kvalitou tisku Arnošt Nečas Marketing manager GRAFIE CZ Jan Štor Odborný konzultant GRAFIE CZ Agenda Základy digitálních obrazů Kvalita obrazu

Více

Ukazovací zařízení a klávesnice Uživatelská příručka

Ukazovací zařízení a klávesnice Uživatelská příručka Ukazovací zařízení a klávesnice Uživatelská příručka Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows je ochranná známka společnosti Microsoft Corporation registrovaná ve Spojených státech.

Více

VPCO - video pult centrální ochrany

VPCO - video pult centrální ochrany VPCO - video pult centrální ochrany VPCO Video Pult Centrální Ochrany 1. Úvod 2. 4-monitorový systém 3. Vlastnosti VPCO 4. Práce operátora s VPCO 5. Televizní stěna VPCO 1. Úvod VPCO je operační pracoviště

Více

Návod k LCD monitoru Yakumo 15" TFT TV 38

Návod k LCD monitoru Yakumo 15 TFT TV 38 Návod k LCD monitoru Yakumo 15" TFT TV 38 Ovládání menu na předním panelu LCD monitoru Do hlavního menu se dostanete zmáčknutím tlačítka MENU na předním panelu monitoru. K pochybu v menu slouží šipky nahoru

Více

RYCHLÝ ÚVOD PRO Lumens PS 350 / 550 New

RYCHLÝ ÚVOD PRO Lumens PS 350 / 550 New RYCHLÝ ÚVOD PRO Lumens PS 350 / 550 New Úvod Gratulujeme vám k zakoupení nového digitálního vizualizéru. Jenž je navržen a konstruován pro skupinové firemní prezentace, interaktivní přednášky a školní

Více

4x standardní vstupy

4x standardní vstupy Uvedení do provozu Toto DVR je speciálně vyrobeno pro USB rozhraní, USB3104 převádí videosignál pomocí USB do počítače. Má vkusný černý design a malou velikost, umožňuje jednoduché připojení k počítači.

Více

DS-450dvrGPS Displej s navigací a kamerou (černou skříňkou) ve zpětném zrcátku

DS-450dvrGPS Displej s navigací a kamerou (černou skříňkou) ve zpětném zrcátku DS-450dvrGPS Displej s navigací a kamerou (černou skříňkou) ve zpětném zrcátku Uživatelská příručka Před prvním použitím výrobku si přečtěte tuto uživatelskou příručku a ponechte si ji pro případ potřeby

Více

ZPÁTKY DO ŠKOLY PRŮVODCE NÁKUPEM

ZPÁTKY DO ŠKOLY PRŮVODCE NÁKUPEM PROGRAM Toshiba ZPÁTKY DO ŠKOLY ZPÁTKY DO ŠKOLY PRŮVODCE NÁKUPEM Ať už se jedná o studenta, učitele nebo školu, která potřebuje vybavit učebnu, společnost Toshiba nabízí výběr ze široké řady počítač. V

Více

MI Video rozhraní pro vozidla Renault. Přepínání mezi jednotlivými vstupy a ovládání přehrávání

MI Video rozhraní pro vozidla Renault. Přepínání mezi jednotlivými vstupy a ovládání přehrávání MI-1250 Video rozhraní pro vozidla Renault Tento adaptér (rozhraní) umožňuje zobrazit RGB signál o vysokém rozlišení, AV signál z externího zdroje (například DVD přehrávače) a video signál z kamery při

Více

Tyros4: Základní body

Tyros4: Základní body Tyros3 vs Tyros4 Kompletně přepracovaný vokální harmonizér - VH2. Tyros3 měl vokální harmonizér,tyros4 má však nový a mnohem lepší systém vokální ho harmonizéru se syntetickým vokodérem. Tyros4 také nabízí

Více

Projektory pro domácí zábavu. Vstupte do děje

Projektory pro domácí zábavu. Vstupte do děje Projektory pro domácí zábavu Vstupte do děje Domácí zábava Model EB-S05 Nativní rozlišení SVGA (800 600) Nativní poměr stran 4 : 3 Barevný světelný výstup (v lumenech) 3200 Kontrastní poměr 15 000 : 1

Více

Samsung SL-M2675FN. Ergonomický design. Konfigurace

Samsung SL-M2675FN. Ergonomický design. Konfigurace Samsung SL-M2675FN Snadné používání,vysoká rychlost tisku a dokonalá kvalita textu a obrázků pro vaše dokumenty, to vše nabízí tiskárna Samsung SL-M2675FNN. Ergonomický design Neobávejte se, že by vám

Více

Kapitola 1: Úvod. 1.1 Obsah balení. 1.2 Požadavky na systém. Česky

Kapitola 1: Úvod. 1.1 Obsah balení. 1.2 Požadavky na systém. Česky Kapitola 1: Úvod 1.1 Obsah balení Po obdržení televizního adaptéru TVGo A03 zkontrolujte, zda balení USB TV Super Mini obsahuje následující položky. Adaptér TVGo A03 Disk CD s ovladači Dálkový ovladač

Více

Obsah. Předmluva 1 1. Potřebné vybavení Z jakých částí se skládá kamera? 11

Obsah. Předmluva 1 1. Potřebné vybavení Z jakých částí se skládá kamera? 11 Obsah Předmluva 1 1. Potřebné vybavení 3 Videokamera 4 Počítač 4 Střihové a grafické karty 6 Software pro zpracování videa 8 Něco málo o existujících videosystémech 8 Co rozumíme pojmem videosystém? 8

Více

MCS-05. Kabel k MI092 pro AUDI RNS-E. umožňuje připojení zdroje AV signálu k navigačnímu systému Audi Navi Plus RNS-E

MCS-05. Kabel k MI092 pro AUDI RNS-E. umožňuje připojení zdroje AV signálu k navigačnímu systému Audi Navi Plus RNS-E MCS-05 Kabel k pro AUDI RNS-E umožňuje připojení zdroje AV signálu k navigačnímu systému Audi Navi Plus RNS-E Pouze pro vozidla BEZ originální kamery při couvání Funkce adaptéru Multimediální rozhraní

Více

NÁVOD K OBSLUZE AUDIOVIZUÁLNÍHO VYBAVENÍ V POSLUCHÁRNÁCH EP110 A EP120 ELEKTROTECHNICKÁ FAKULTA ZČU, PLZEŇ - BORY

NÁVOD K OBSLUZE AUDIOVIZUÁLNÍHO VYBAVENÍ V POSLUCHÁRNÁCH EP110 A EP120 ELEKTROTECHNICKÁ FAKULTA ZČU, PLZEŇ - BORY NÁVOD K OBSLUZE AUDIOVIZUÁLNÍHO VYBAVENÍ V POSLUCHÁRNÁCH EP110 A EP120 ELEKTROTECHNICKÁ FAKULTA ZČU, PLZEŇ - BORY V PŘÍPADĚ PROBLÉMŮ VOLEJTE AV ASISTENCI 724 444 111 AV Media s.r.o. 2003 Stránka 1. z 6

Více

BRAVIA OLED AF8 je nový 4K HDR OLED televizor od společnosti Sony. Unikátní technologii ozvučení a zobrazení doplňuje stylový vzhled, úžasný obraz a

BRAVIA OLED AF8 je nový 4K HDR OLED televizor od společnosti Sony. Unikátní technologii ozvučení a zobrazení doplňuje stylový vzhled, úžasný obraz a Modely 2018 BRAVIA OLED AF8 je nový 4K HDR OLED televizor od společnosti Sony. Unikátní technologii ozvučení a zobrazení doplňuje stylový vzhled, úžasný obraz a inteligentní funkce Android TV. Podařilo

Více

DSM-320 bezdrátový přehrávač médií. Dálkový ovladač s bateriemi

DSM-320 bezdrátový přehrávač médií. Dálkový ovladač s bateriemi Toto zařízení splňuje podmínky pro zařízení UPnP AV a Intel Network Media. Než začnete DSM-320 Bezdrátový přehrávač médií Budete potřebovat následující vybavení: Počítač s procesorem min. 500 MHz, min.

Více

Toshiba dynapad - návrat k psaní perem. Tisková zpráva

Toshiba dynapad - návrat k psaní perem. Tisková zpráva Toshiba dynapad - návrat k psaní perem Praha, Česká republika, 13. října 2015 Toshiba Europe GmbH dnes oznamuje dynapad, jedinečný tablet s operačním systémem Windows 10, který představuje návrat

Více

WinFast TV Pro 1920. Uživatelská příručka. Uživatelská příručka pro WinFastTV Pro 1920 Verze A Listopad 2008 P/N: W05G0303

WinFast TV Pro 1920. Uživatelská příručka. Uživatelská příručka pro WinFastTV Pro 1920 Verze A Listopad 2008 P/N: W05G0303 WinFast TV Pro 1920 Uživatelská příručka Uživatelská příručka pro WinFastTV Pro 1920 Verze A Listopad 2008 P/N: W05G0303 Copyright 2008 Leadtek Research Inc. Všechna práva vyhrazena. Žádná část tohoto

Více

LTC 2605/91 Jednotka pro správu videa

LTC 2605/91 Jednotka pro správu videa CCTV LTC 265/91 Jednotka pro správu videa LTC 265/91 Jednotka pro správu videa Centralizované řízení činnosti monitorů a multiplexerů Řídí až 16 digitálních videorekordérů Divar nebo multiplexerů System4

Více

3x rychlejší herní klávesnice

3x rychlejší herní klávesnice 3x rychlejší herní klávesnice Uživatelská příručka Model: G800MU http://www.a4tech.cz/ Seznámení s klávesnicí A4TECH X7 G800MU 3x rychlejší herní klávesnice je produkt ušitý na míru pro hráče. Nabízí nepřekonatelný

Více

P edstavení notebooku

P edstavení notebooku P edstavení notebooku Číslo dokumentu: 430357-221 Leden 2007 Tato příručka obsahuje popis hardwarových funkcí počítače. Obsah 1 i i v horní části............................ 1 2 Indikátory..................................

Více

Individuální nastavení počítače

Individuální nastavení počítače Individuální nastavení počítače Je pro vás systém Windows 7 nový? I když má tento systém mnoho společného s verzí systému Windows, kterou jste používali dříve, můžete potřebovat pomoc, než se v něm zorientujete.

Více

Kapitola 1: Úvod. Česky. Seznámení: Vlastnosti:

Kapitola 1: Úvod. Česky. Seznámení: Vlastnosti: Kapitola 1: Úvod Seznámení: Televizní adaptér TVGo A11 změní váš počítač v televizor. Není třeba pořizovat do domácnosti další televizor, protože tento adaptér šetří místo i energii. Umožňuje vám sledovat

Více

První použití notebooku GIGABYTE

První použití notebooku GIGABYTE Čeština Gratulujeme Vám ke koupi notebooku GIGABYTE! Tato příručka vás provede nastavením Vašeho notebooku při jeho prvním spuštění. Konečná konfigurace produktu závisí na daném modelu zakoupeném v prodejně.

Více

KAMEROVÝ SYSTÉM XPECTIA K o n t r o l a, k t e r á p ř e d č í o č e k á v á n í

KAMEROVÝ SYSTÉM XPECTIA K o n t r o l a, k t e r á p ř e d č í o č e k á v á n í KAMEROVÝ SYSTÉM XPECTIA K o n t r o l a, k t e r á p ř e d č í o č e k á v á n í» Koncepce flexibilní platformy» I n t u i t i v n í ovládání» Funkční princip blízký lidskému oku Výkon, který jde ruku

Více

DSM-320 bezdrátový přehrávač médií. Ethernetový kabel (CAT 5 UTP/nepřekřížený) Dálkový ovladač s bateriemi

DSM-320 bezdrátový přehrávač médií. Ethernetový kabel (CAT 5 UTP/nepřekřížený) Dálkový ovladač s bateriemi Toto zařízení pracuje s následujícími operačními systémy: Windows XP, 2000, Me a 98SE Než začnete DSM-320 Bezdrátový přehrávač médií Budete potřebovat následující vybavení: Počítač s procesorem min. 500

Více

Výkonný prostorový zvuk z kompaktních reproduktorů

Výkonný prostorový zvuk z kompaktních reproduktorů Předprodejní letáček pro země: Česká republika () Philips Domácí kino 5.1 s přehráváním DVD DVD HTD3510/12 Výkonný prostorový zvuk z kompaktních reproduktorů Zvuk domácího kina Systém domácího kina Philips

Více

Polohovací zařízení a klávesnice Uživatelská příručka

Polohovací zařízení a klávesnice Uživatelská příručka Polohovací zařízení a klávesnice Uživatelská příručka Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows je ochranná známka společnosti Microsoft Corporation registrovaná v USA. Informace

Více

Jednací místnosti pro státní správu a jejich vybavení audiovizuální technikou pro efektivní sdílení informací. 2. 3. dubna 2007

Jednací místnosti pro státní správu a jejich vybavení audiovizuální technikou pro efektivní sdílení informací. 2. 3. dubna 2007 Jednací místnosti pro státní správu a jejich vybavení audiovizuální technikou pro efektivní sdílení informací. 2. 3. dubna 2007 Obsah jednotlivé prvky místnosti přední x zadní projekce místnosti pro ministerstva

Více

VIDEOKONFERENČNÍ ŘEŠENÍ

VIDEOKONFERENČNÍ ŘEŠENÍ VIDEOKONFERENČNÍ ŘEŠENÍ 1. KOMPONENTY 1.1. HLAV NÍ VI DEOKON FEREN ČNÍ JEDNOTK A RadvisionScopia XT1000 Videokonferenční zařízení pro použití v konferenčních místnostech Full HD přenos a zobrazování -

Více

gdmss Lite Android DVR Mobile Client Návod k obsluze aplikace

gdmss Lite Android DVR Mobile Client Návod k obsluze aplikace gdmss Lite Android DVR Mobile Client Návod k obsluze aplikace Pouze pro telefony se systémem Android Obsah 1. VŠEOBECNÉ INFORMACE... 3 1.1 Úvod... 3 1.2 Funkce... 3 1.3 Technické požadavky na provoz aplikace...

Více

Phasec 3. - detektor z řady defektoskopů

Phasec 3. - detektor z řady defektoskopů Phasec 3 tel.: 222500101-105 - detektor z řady defektoskopů V Phasec 3 Series je defektoskop na bázi vířivých proudů a byl navržen k detekci chyby železných a neželezných kovů a je vhodný pro téměř všechny

Více

Základy informatiky část 10

Základy informatiky část 10 Základy informatiky část 10 Ing. Vladimír Beneš vedoucí K-101 MSIT 4. patro, místnost č. 414 e-mail: vbenes@bivs.cz Ing. Bohuslav Růžička, CSc. tajemník K-108 MSIT 2. patro, místnost č. 215 e-mail: bruzicka@bivs.cz

Více

Univerzální digitální rekordéry Bosch Divar Nová dimenze digitálního nahrávání

Univerzální digitální rekordéry Bosch Divar Nová dimenze digitálního nahrávání Univerzální digitální rekordéry Bosch Divar Nová dimenze digitálního nahrávání Nová generace univerzálních digitálních rekordérů Divar pro oblast analogových technologií a technologií IP Nová generace

Více

S10. Jednoduše výrazný a stylový. Vydání - Září, 2006. Vždy příjemný společník

S10. Jednoduše výrazný a stylový. Vydání - Září, 2006. Vždy příjemný společník Jednoduše výrazný a stylový Vždy příjemný společník Vydání - Září, 2006 Varianty modelů S10 1GB / S10 2GB * Varianty barev Černá a Bílá Intuitivní iriver D-Click System 17.5g, ultra lehký přehrávač Dodáván

Více

Full High Definition LCD projektor pro pokročilé domácí kino PT-AE1000

Full High Definition LCD projektor pro pokročilé domácí kino PT-AE1000 Full High Definition LCD projektor pro pokročilé domácí kino PT-AE1000 Parametry PT-AE1000 Označení PT-AE1000 Zobrazovač LCD panely C2Fine úhlopříčky 0.74 (širokoúhlý filmový formát 16:9) Rozlišení 1920

Více

TouchPad a klávesnice

TouchPad a klávesnice TouchPad a klávesnice Uživatelská příručka Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows je registrovaná ochranná známka společnosti Microsoft Corporation v USA. Informace uvedené v

Více

O 2 TV. jediná televize, která se vám přizpůsobí

O 2 TV. jediná televize, která se vám přizpůsobí O 2 TV jediná televize, která se vám přizpůsobí Vítejte ve světě O 2 TV Vítejte ve světě zábavy a odpočinku! Ve světě, kde se nemusíte nikomu a ničemu přizpůsobovat. Díky svým unikátním funkcím je O 2

Více

Řada notebooků TravelMate. Stručné pokyny

Řada notebooků TravelMate. Stručné pokyny Řada notebooků TravelMate Stručné pokyny 2011 Všechna práva vyhrazena. Stručné pokyny pro řadu notebooků TravelMate Původní vydání: 02/2011 Číslo modelu: Sériové číslo: Datum zakoupení: Místo zakoupení:

Více

Návod k obsluze LCD projektoru ASK C105

Návod k obsluze LCD projektoru ASK C105 Návod k obsluze LCD projektoru ASK C105 Revidovaná verze červen 2006 Ve velké zasedací místnosti UIACH je umístěn LCD data video projektor a počítač, kteréžto přístroje vám budou sloužit pro prezentaci

Více

Multimediální systémy

Multimediální systémy Multimediální systémy Jan Outrata KATEDRA INFORMATIKY UNIVERZITA PALACKÉHO V OLOMOUCI přednášky Literatura Havaldar P., Medioni G.: Multimedia Systems: Algorithms, Standards, and Industry Practices. Course

Více

T2210HD/T2210HDA 21,5" širokoúhlý monitor LCD Uživatelská příručka

T2210HD/T2210HDA 21,5 širokoúhlý monitor LCD Uživatelská příručka T2210HD/T2210HDA 21,5" širokoúhlý monitor LCD Uživatelská příručka Obsah Obsah balení...3 Instalace... 4 Připojení monitoru k počítači... 4 Nastavení monitoru... 5 Funkce tlačítek a indikátoru... 5 Seznam

Více