NÁVOD K OBSLUZE Pračka se sušičkou WTD 1076 K

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "NÁVOD K OBSLUZE Pračka se sušičkou WTD 1076 K"

Transkript

1 NÁVOD K OBSLUZE Pračka se sušičkou WTD 1076 K

2 2 Vážený zákazníku, Děkujeme, že jste si zakoupili pračku se sušičkou Brandt. Společnost Brandt vyvinula tento spotřebič tak, aby co nejlépe splňoval Vaše požadavky na kvalitu a pohodlí. Výzkumný tým Brandt, vždy reagující na potřeby zákazníků, navrhl tento spotřebič tak, aby splňoval Vaše očekávání: staral se o Vaše prádlo i to nejjemnější, jeho použití bylo snadné a aby přístroj byl spolehlivý. Značka Brandt Vám může nabídnout celou škálu volně stojících spotřebičů (pračky, myčky, sušičky, chladničky a mrazničky), jako i vestavné spotřebiče do kuchyně (trouby, varné desky, myčky nádobí, odsávače par. Na našich stránkách najdete aktuální nabídku spotřebičů, užitečné rady a informace. BRANDT Obsah Úvod... 2 Bezpečnostní pokyny... 3 Úspora energie... 3 Ochrana životního prostředí... 4 Instalace přístroje... 4 Příprava prádla a pračky... 7 Programování pračky... 9 Údržba pračky Možné závady Závady zobrazené na displeji Upozornění: Tento spotřebič je vhodný k použití pouze v domácnostech. Je určen výhradně k praní, máchání, odstřeďování a sušení prádla, které je možno tímto způsobem ošetřovat. Vždy sledujte pokynu uvedené na štítku textilie.

3 3 BEZPEČNOSTNÍ POKYNY Dodržujte, prosím, níže uvedené pokyny. Naše společnost nenese žádnou zodpovědnost a neručí za hmotné škody či újmu na zdraví vzniklé v důsledku nedodržení těchto pokynů. Během používání spotřebiče dodržujte pokyny uvedené v návodu k použití, abyste zabránili poškození prádla a pračky. Používejte pouze prací a čistící prostředky vhodné pro použití v pračkách v domácnostech. Použijete-li před vlastním praním odstraňovač skvrn, rozpouštědla nebo jakákoliv hořlavá čistidla či silně výbušné čistící prostředky, nevkládejte takto ošetřené prádlo ihned do pračky. Rovněž nedoporučujeme používat v blízkosti pračky a obecně pak v blízkosti elektrospotřebičů ve špatně větrané místnosti rozpouštědla či přípravky ve spreji (nebezpečí požáru a výbuchu). Pokud se na spotřebiči vyskytnou závady, které nebudete schopni opravit pomocí doporučených postupů, uvedených v tomto návodu (viz. kapitola MOŽNÉ ZÁVADY ), zavolejte kvalifikovaného opraváře. Pokud jste museli pračku otevřít v průběhu pracího cyklu (např. abyste přidali, nebo odebrali prádlo), potom v závislosti na fázi, v níž se právě nachází prací program (především pak v etapě praní), dávejte pozor na vnitřní teplotu pračky, která může být velmi vysoká (nebezpečí vážných popálenin). Při jakékoliv další instalaci připojte pračku k přívodu vody pomocí nové hadice, stará hadice nesmí být znovu použita. Nenechte děti, aby si s pračkou hrály, a držte v dostatečné vzdálenosti domácí zvířata. Staré spotřebiče musí být ihned uvedeny mimo provoz. Odpojte napájecí kabel a uřízněte jej těsně u spotřebiče. Uzavřete přívod vody a sundejte hadici. Uveďte zavírání dvířek mimo provoz. Při nebezpečí zamrznutí odpojte přívodní hadici vody a vypusťte zbývající vodu tak, že hadici umístíte co nejníže do odpadové nádoby. Určeno pro pračky se sušičkou Před sušením vyjměte zásobník na detergent umístěný v bubnu. Je vyroben z plastického materiálu, který se může zničit při příliš vysokých teplotách. ÚSPORA ENERGIE Předpírku naprogramujte pouze v případech, kdy je to nezbytně nutné, například při praní silně znečištěných sportovních či pracovních oděvů, apod. Při praní málo či středně zašpiněného prádla použijte prací program určený k praní při nízké teplotě, který naprosto postačí k dokonalému vyprání. K vyprání málo zašpiněného prádla zvolte krátký prací cyklus Flash 30. Prací prostředek dávkujte v závislosti na tvrdosti vody, stupni znečištění a množství prádla, dodržujte pokyny uvedené na obalech pracích prostředků. Určeno pro pračky se sušičkou Pokud budete odstřeďovat na nejvyšší otáčky, odstředíte více vlhkosti a spotřebujete méně energie. Rovněž syntetické látky můžete před sušením odstředit. Výběr správného programu sušení rovněž napomáhá k úspoře vody a energie. Šetřete vodu a energii zbytečným nepřesušováním prádla.

4 4 OCHRANA ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ Obalový materiál jednoduše neodhoďte. Obaly a balicí prostředky elektrospotřebičů Brandt, s výjimkou dřevěných materiálů, jsou recyklovatelné, a zásadně by měly být vráceny k novému zhodnocení. Obal z kartonu lze odevzdat do sběren starého papíru. Obal z polyetylénu (PE, PE-HD, PE-LD) a polystyren (PS) odevzdejte do sběren PE,PS k opětnému zužitkování. Po ukončení životnosti spotřebič zlikvidujte prostřednictvím k tomu určených recyklačních středisek. Pokud má být spotřebič definitivně vyřazen z provozu, doporučuje se po odpojení napájecího přívodu od elektrické sítě jeho odříznutí, přístroj tak bude nepoužitelný. Informujte se laskavě u Vaší obecní správy o recyklačním středisku, ke kterému příslušíte. Symbol na výrobku nebo jeho balení udává, že tento výrobek nepatři do domácího odpadu. Je nutné odvézt ho do sběrného místa pro recyklaci elektrického a elektronického zařízení. Zajištěním správné likvidace tohoto výrobku pomůžete zabránit negativním důsledkům pro životní prostředí a lidské zdraví, které by jinak byly způsobeny nevhodnou likvidaci tohoto výrobku. Podrobnější informace o recyklaci tohoto výrobku zjistíte u příslušného místního úřadu, služby pro likvidaci domovního odpadu nebo v obchodě, kde jste výrobek zakoupili. INSTALACE PŘÍSTROJE Demontáž přepravních pojistek Upozornění: Než začnete pračku používat, proveďte níže uvedené operace. Tyto úkony spočívají ve vyjmutí všech dílů, které slouží k znehybnění bubnu zařízení během přepravy. Tyto úkony jsou nezbytné k dobrému fungování zařízení a provozu v souladu s bezpečnostními normami. Pokud nebudou všechny tyto úkony provedeny, může dojít k vážným poruchám spotřebiče. Obr. 1 Zadní přepravní pojistka (obr. 1 až 4) 1) Francouzským klíčem č.10 nebo plochým šroubovákem odšroubujte 6 šroubů. 2) Vyjměte pojistku. 3) Uvolněte přívodní kabel z plastového držáku přichyceného na přepravní pojistce. 4) Oba otvory po podložkách zakryjte pomocí záslepek (4) a na zadní kryt našroubujte zpět 4 šrouby.

5 5 Odstranění přední přepravní blokády (obr. 2 (1) až (5) 1. Sokl odklopíte stisknutím tlačítek na bočních hranách přístroje. 2. Šroubovákem odšroubujte šroub zajišťující červený plastový prvek přepravní blokády. 3. Odstraňte prvek přepravní blokády. 4. Vzniklý otvor zakryjte záslepkou. 5. Zaklapněte kryt zpět. Připojení pračky k přívodu studené vody Vaše pračka může být připojena k jakémukoliv potrubí studené vody. Připojte přívodní hadici, která je součástí dodávky ke kohoutu se závitem 20x27 (3/4 BSP) a nezapomeňte vložit dodané těsnění (v závislosti na modelu mohou být již hadice těsněním osazeny). (obr. 3) Tlak vody může být v rozmezí 0,1 až 1 MPa (1 10 barů). Vypouštění odpadní vody Připojte hadici (Obr.3) Připevněte vývod hadice na okraj umývadla nebo vany, nebo napevno připojte na odpad. Pokud není odpad vybaven odvětraným sifonem, dbejte na to, aby připojení nebylo těsné. Z důvodu zabránění jakémukoli úniku vody vám důrazně doporučujeme nechat mezi ústím odpadu a vypouštěcí hadicí vzduchovou mezeru. V každém případě musí být vývod vypouštění hadice ve výšce 0,8 m až 1,10 m od spodu přístroje. Obr. 3 Obr. 2 Rada Doporučujeme vám, abyste si uschovali veškeré díly sloužící k znehybnění, protože je budete potřebovat při případné přepravě zařízení. Informace Před expedicí bylo zařízení pečlivě zkontrolováno. Je tedy možné, že naleznete zbytky vody v bubnu či ostatních částech zařízení. Upozornění: Dbejte, aby hadice byla správně přichycena, abyste zabránili jakémukoli úniku vody při odstřeďování.

6 6 Elektrické napájení Upozornění: Pro vaši bezpečnost je nutné, aby pračka byla zapojena v souladu s následujícími údaji. Před připojením přístroje musíte zkontrolovat, zda jsou elektrické charakteristiky kompatibilní s charakteristikami rozvodu (viz údaje na typovém štítku, připevněném na zadní straně přístroje). Elektrická instalace musí být souladu s platnými normami a předpisy příslušné země. Naše společnost nenese žádnou zodpovědnost za závady a škody způsobené v důsledku špatné elektrické instalace. Rada Doporučení k elektrické instalaci. Nikdy nepoužívejte prodlužovací šňůru, redukci nebo rozdvojku. Nikdy neodpojujte uzemnění. Zásuvka musí být snadno dostupná avšak z dosahu dětí. V případě nejasností se obraťte na elektrikáře. Upozornění: Toto zařízení odpovídá evropským směrnicím EU/73/23 (směrnice o nízkém napětí) a EU/89/336 (elektromagnetická kompatibilita) změněná podle direktivy EU/93/68. Výměna elektrického kabelu Upozornění: Pro vaši bezpečnost přívodní kabel, a v závislosti na modelu kompletní elektrická skříň a příslušné kabely může vyměnit pouze autorizovaný servis prodejce nebo kvalifikovaný elektrikář. Rada Doporučujeme vyhnout se: umístění zařízeni ve vlhké a špatně větrané místnosti. Umístění přístroje v prostředí, kde by byl vystaven proudu tekoucí vody. Umístění přístroje na podlahu s kobercem. V případě, že nelze zajistit výše uvedené, pokuste se vyhnout zablokování odvětrávání základny přístroje tak, aby vnitřní komponenty měly dostatečnou ventilaci. Vyvážení pračky: Pomocí vodováhy zkontrolujte rovnost podlahy: Maximální povolená odchylka je 2, což znamená 1 cm výškového rozdílu na šířku a 1,5 cm na délku pračky. Seřízení nastavitelných nožiček Některé pračky jsou vybaveny dvěma nastavitelnými nožičkami, které jsou umístěny na přední straně pračky. Jejich úlohou je vyrovnávat nerovnosti podlahy. Pro ustavení pračky do vodorovné polohy a seřízení stability spotřebiče postupujte následujícím způsobem: postavte pračku na kolečka (nebo ji naklopte směrem dozadu, pokud není vybavena zatažitelnými kolečky). v závislosti na povrchu podlahy povolujte či utahujte příslušnou(é) nožičku(y), abyste nastavili její(jejich) výšku) (viz obr. 4). postavte pračku zpět na nožičky a zkontrolujte její stabilitu. Obr. 4 Instalace přístroje Upozornění: Pokud umístíte zařízení vedle jiného přístroje nebo nábytku, doporučujeme vám, abyste vždy ponechali vzduchovou mezeru umožňující lepší cirkulaci vzduchu.

7 7 PŘÍPRAVA PRÁDLA A PRAČKY Příprava prádla Upozornění: Nerespektování níže uvedených pokynů může způsobit škodu (škodu na bubnu, roztržení prádla, atd.) a ovlivnit kvalitu praní. Třídění prádla Ujistěte se, že veškeré prádlo je vhodné pro praní v pračce: zkontrolujte štítky na oblečení (typ, teplotu, způsob čištění, atd.). Ujistěte se, že barevné prádlo nepouští barvu. Pokud perete smíšené prádlo nastavte program podle nejjemnějších kusů prádla. Kontrola prádla Vyprázdněte kapsy a uzavřete zipy. Odstraňte háčky ze záclon nebo vložte záclony a jiné drobné kusy prádla (pásky, kapesníky, atd.) do vaku. Zapněte povlaky na polštáře. Odstraňte špatně připevněné knoflíky, spony a háčky. Vložení prádla do bubnu Postupujte následujícím způsobem: Otevření pračky Zkontrolujte, zda je pračka vypnutá. Otevřete víko (Obr. 5). Otevřete buben stisknutím tlačítka umístěného na dvířkách bubnu (Obr. 6). Vložení prádla Pro optimální výkon praní umístěte prádlo, které jste předtím roztřídili a protřepali, do bubnu. Neskládejte jej a pravidelně jej rozložte. Smíchejte větší a menší oděvy k dosažení optimálního vyždímání bez tvorby uzlů. Uzavření bubnu Dvířka zavřete oběma rukama a ujistěte se, že se tlačítko vrátilo do své původní pozice. Upozornění: Barevná část tlačítka musí zůstat viditelná. Určeno pro sušičky: Vaše prádlo je vyrobeno z různých druhů tkanin různého původu: jednotlivé kusy se mohou chovat během sušení odlišně. Obecně platí, že všechny textilie vhodné pro praní v pračce můžete sušit v sušičce, kromě: vlněných, hedvábných, plastických látek, síťovin, punčoch a nylonových punčoch. Pěnových, plastických, potažených gumou nebo jiných materiálů, které se mohou během sušení oddělit; objemných kusů (peřiny, prošívaných přikrývek, atd.) Prádla, které nebylo odstředěno. Prádla prané s přísadou chemických látek. Obr. 5 Obr. 6 Rada: Nesušte společně velmi jemné látky a hrubé bavlněné kusy prádla. Váha objemných kusů může zmačkat jemné tkaniny. Barevné textilie sušte odděleně.

8 8 Symboly pro praní, čištění a žehlení textilií Praní : nikdy nepřekračujte uvedené teploty Možné ošetření studeným roztokem chlóru: Žehlení: při nízké teplotě, při střední teplotě, při vysoké teplotě. Chemické čištění: minerálním benzínem, Tetrachlóretylénem všemi typy rozpouštědel. Sušení v domácnosti: jemné důkladné. Poznámka : škrtnutý symbol znamená zákaz:,,. prostředky přímo na buben, mohou obsahovat agresivní látky a způsobit korozi). Před prvním praním Před prvním praním doporučujeme provést jeden cyklus praní BAVLNA 90 bez předepírky a bez prádla s použitím 1/2 dávky pracího prostředku. Je nutné k odstranění zbytků prostředků použitých při zkušebním provozu Dávkování pracího prostředku Upozornění (viz obr. 7): Přihrádka pro PRANÍ může obsahovat prášky a tekutiny, nepoužívejte tekutý prací prostředek pro programy s předpírkou a/nebo s odloženým startem. Koncentrovanou aviváž řeďte teplou vodou. Koncentrovaný chlór musí být bezpodmínečně rozpuštěn. Neplňte zásobník nad risku MAX. Dávkování pracích prostředků Množství pracího prostředku závisí na tvrdosti vody, stupni znečištění prádla a jeho množství. Řiďte se vždy předepsaným dávkováním uvedeným na obalu pracího prostředku. Pozor: Upravte množství pracího prostředku v závislosti na hmotnosti vloženého prádla. Tato doporučení vám umožní vyhnout se zbytečně vysokému dávkování, které může způsobit zvýšené zpěnění, které může snížit výkon pračky, prodloužit dobu praní a zvýšit spotřebu vody. Prací prostředky pro vlnu a jemné prádlo Pro praní těchto textilií doporučujeme používat prostředky k tomu určené (neaplikujte Obr Zásobník na prášek pro předpírku Zásobník na prášek nebo tekutý prací prostředek - hlavní praní Zásobník na avivaž Zásobník na bělicí prostředky Práškový prací prostředek Tekutý prací prostředek Program pro srovnávací zkoušky Bavlna 60 C - 6 kg bez opcí - maximální odstředění. Sušení bavlna - suché - 3 kg Aby souhlasily údaje o energetické třídě a účinnosti praní na štítku, provádějí se zkoušky podle evropské směrnice 92/75/EEC, s jmenovitou kapacitou a tak, že veškerý prací prostředek se použije hned při spuštění pracího cyklu. Charakteristika: 230V 50 Hz 10A 2200 W

9 9 PROGRAMOVÁNÍ PRAČKY Programování Rada: Všechna tlačítka jsou citlivá a reagují na dotyk, to znamená, že nezůstávají stisknutá. Tlačítko On/Off nemůže zrušit nastavený program. Programování (kombinované se sušením nebo bez) Kontrolka a/nebo displej Stiskněte tlačítko [I/O] Kontrolka + počet otáček Otočte voličem [1] pro výběr požadovaného programu a teploty. Přístroj zobrazený na displeji [A]. automaticky doporučí pro zvolený druh textilie vhodný počet otáček. Použijte tlačítko [R]: Kontrolka - Pro změnu nastavení otáček. (pokud nastavujete následné sušení, + např. zvolte nejvyšší možný počet otáček). - Bez odstředění. Cyklus bude ukončen jemným odstředěním 100 ot. Nebo - Nebo zastavení bez vypouštění. Přístroj se zastaví bez vypuštění Nebo vody. Pro volbu dalších opcí zvolte tlačítko [4]. Tlačítkem [3] zvolte následné sušení, poté tlačítkem [R] nastavte požadovaný čas sušení (množství prádla pro sušení zkontrolujte podle tabulky Programů) Zvolte okamžitý start stisknutím tlačítka [2] Start/Pauza.... Nebo pomocí tlačítka [3] zvolte odložený start 1 19h a poté tlačítko [R] pro nastavení odloženého času. Kontrolka a zvolené opce + zvolený konec programu na displeji [A] Kontrolka a zvolené opce + + např. na displeji [A] Kontrolka + zobrazení zbývajícího času na displeji [A] Kontrolka + zobrazení na displeji [A] času zbývajícího do spuštění cyklu

10 10 Nastavení pouze cyklu sušení Kontrolka a/nebo displej - Stiskněte tlačítko [I/O]. - otočte voličem [1] pro výběr intenzivního nebo jemného sušení podle typu vašeho prádla. - Můžete zvolit opci Snadné žehlení. Tato opce ukončí program sušení 2 h jemným otáčením bubnu (viz. volba opcí) - Nastavte požadovanou dobu pomocí tlačítka [R] (pouze suché prádlo, které bylo odstředěno nejméně na 800 ot.) - Zvolte okamžitý start stisknutím tlačítka [2] Start/Pauza -.. nebo zvolením Odloženého startu tlačítkem [3] a [R]. Kontrolka A zvolené opce Např. Kontrolka + zobrazení na displeji [A] zbývajícího času cyklu nebo času do spuštění cyklu. Vložení nebo vyjmutí kusů během cyklu Kontrolka a/nebo displej - Stiskněte tlačítko [2] Start/Pauza pro přerušení cyklu. - Vložte nebo vyjměte kusy prádla. * - Stiskněte tlačítko [2] Start/Pauza pro opětovné spuštění cyklu. (*) víko se odemkne po 1-2 minutách Pozn.: Pokud jste zvolili Odložený start můžete okamžitě bez jakéhokoli čekání buben otevřít, dokud se ještě cyklus nespustil. Problikávající kontrolka [B] + pozastavený časovač [A] Kontrolka [B] neustále svítí + spustí se odpočítávání časovače [A] Zrušení během programování, praní nebo během pauzy - Přidržte tlačítko [2] Start/Pauza nejméně na 1 sekundu. Tuto akci můžete uskutečnit kdykoli během cyklu, programování nebo během pauzy. Pozn.: Pokud tuto akci provedete před spuštěním cyklu během odloženého startu zrušíte pouze nastavení odloženého startu. Kontrolka a/nebo displej Návrat k výchozímu nastavení displeje. Konec cyklu Kontrolka a/nebo displej - na konci cyklu na displeji se zobrazí -0-. Uvolněte tlačítko On/Off [I/O] a vyčkejte 1-2 minuty pro odblokování zámku. Pozn.: pro usnadnění je otevírání bubnu umístěno vždy bubnem nahoře. Zachování výkonu a užitných vlastností pračky (údržba filtru čerpadla) Na konci cyklu je třeba pravidelně čistit filtr vypouštěcího čerpadla (viz postup popsaný v kapitole: ČIŠTĚNÍ FILTRU ČERPADLA )

11 11 Upozornění: Před spuštěním přístroje zkontrolujte, zda je přívodní kabel v síti a vodovodní kohoutek otevřený. Ujistěte se, že buben a dvířka jsou správně zavřená. Pro upřesnění jednotlivých funkcí přejděte ke kapitole PODROBNÝ POPIS PROGRAMŮ nebo PODROBNÝ POPIS OPCÍ Rada: Při výpadku dodávek elektrického proudu a po jejich obnovení bude prací cyklus automaticky pokračovat tam, kde byl přerušen. TABULKA PROGRAMŮ Druh textilu TEPLOTA ( C) Max. náplň suchého prádla (kg) Předpírka Extra máchání Snadné žehlení EKO Intenzivní praní Bez odstředění Zastavení s plným bubnem Sušení: Intenzivní nebo jemné Max. váha suchého prádla pro sušení (kg) Druh a doba sušení Dokonale vysušené Suché Připravené k žehlení BAVLNA/BÍLÁ 40 C - 90 C 6 3 BAREVNÉ / SYNTETICKÉ LÁTKY 30 C - 60 C 2,5 2,5 1h 30min až 2h 1h až 1h 30min 1h 20min až 1h 50min 50min až 1h JEMNÉ PRÁDLO 30 C - 40 C 2,0 2 50min až 1h 30min VLNA - 30 C 1,5 Nelze sušit v sušičce SPECIÁLNÍ PROGRAMY RUČNÍ PRANÍ 1,0 Nelze sušit v sušičce DODATEČNÉ PROGRAMY 40 C 2,5 Nelze sušit v sušičce JEN MÁCHÁNÍ - Nelze sušit v sušičce 50min až 1h 20 min 30min až 50min 30min až 50min JEN ODSTŘEDĚNÍ Jen intenzivní SUŠENÍ: BAVLNA / BÍLÉ / BAREVNÉ Jen šetrné SUŠENÍ : SYNTETIKA / JEMNÉ Před sušením vyberte maximální možné odstředění pro daný druh prádla Viz výše uvedené informace ohledně náplně, doby sušení, typu sušení druhu textilie. : Tyto funkce mohou být používány samotné nebo kumulované nelogické kombinace nejsou umožněny.

12 12 Podrobný popis programů Hlavní programy, které využívá tato pračka jsou: Bavlna / Bílé prádlo Pro prádlo z bílé nebo barevné BAVLNY. Upozornění Jestliže perete barevné prádlo, nepřekračujte maximální teplotu 60 C. Poznámka: V prvních minutách tohoto programu pračka automaticky vyhodnotí vloženou náplň prádla. Následně přizpůsobí spotřebu vody a trvání programu pro dokonalé vyprání. Barevné prádlo / Syntetika Pro dávku prádla, kterou tvoří JEMNÉ BAREVNÉ PRÁDLO, TEXTIL Z ODOLNÝCH SYN- TETICKÝCH nebo SMĚSOVÝCH VLÁKEN. Velmi jemné prádlo Pro náplň jemných kusů prádla, např.: ZÁCLO- NOVINY, JEMNÉHO TEXTILU nebo JEMNÉHO PRÁDLA Poznámka: program se slabým mechanickým účinkem a jemným odstředěním textilu. Vlna Pro náplň vlněných textilií určených PRO PRANÍ V PRAČCE. Poznámka: otáčky bubnu jsou přizpůsobeny druhu tohoto textilu. Ruční praní Pro náplň prádla, které vyžaduje velmi jemnou péči, např. HEDVÁBÍ nebo ZVLÁŠŤ JEMNÉHO TEXTILU. Poznámka: Program s velmi slabým mechanickým účinkem, Cyklus končí velmi jemným mácháním, postupně navyšovaným a omezeným na 600 ot/min. Flash 30 Tento program umožňuje osvěžit málo znečištěné prádlo do 2,5 kg - z BAVLNY, BÍLÉHO, BAREVNÉHO nebo ODOLNÉHO SYNTETICKÉHO VLÁKNA. Délka trvání je 30 minut. V tomto programu je teplota praní automaticky programována na 40 C. Upozornění U programu Flash 30 musí být dávky pracích prostředků sníženy na polovinu. Samostatné máchání Oddělené máchání lze vybrat : budˇ vypouštění s odstředěním nebo samotné vypouštění nebo vypouštění plného bubnu Samostatné odstředění Provede pouze samostatné odstředění prádla a vypustění vody. Upozornění V případě samotného máchání, po kterém následuje odstředění nebo jen samotného máchání dbejte na správný výběr otáček odstředění, přizpůsobené druhu prádla v pračce. Podrobný popis opcí Předpírání Speciálně určeno pro velmi znečištěné prádlo (skvrny od bláta, krve, apod.). První fázi praní předchází studené promáchání na 30 C, které usnadňuje odstranění zanesené špíny. Poznámka: Prací prostředek dávkujte do přihrádky I. Extra máchání Speciálně vyvinuto pro citlivou a alergickou pokožku. K pracímu cyklu přidává máchání navíc. Snadné žehlení Tato funkce zabraňuje pomačkání prádla v pračce a usnadňuje žehlení. ECO Funkce ECO umožňuje dosáhnout dokonalé kvality praní s úsporou energie. Snižuje teplotu praní a prodlužuje délku praní.

13 13 Intenzivní praní Díky zvýšené teplotě a prodlouženému času praní, tato funkce umožňuje vyprat i velmi odolné skvrny, které se obtížně odstraňují. Vyrovnávání prádla na konci sušení Upozornění Pro nastavení této funkce je nutno nejdříve zvolit Easy ironing. Volba zajišťuje jemné rozložení prádla v bubnu 2 hodiny po skončení sušení. Po celou dobu fáze rozložení prádla svítí indikátor. Pokud chcete během této fáze získat přístup k prádlu, musíte fázi zrušit přidržením tlačítka Start/Pauza [2] po dobu nejméně 1 sekundy. Odložený start Program praní lze odložit o 1 až 19 hodin pro využití sníženého tarifu nebo pro ukončení cyklu. Pro nastavení odloženého startu stiskněte tlačítko [3] a zvolte funkci odložený start. Poté stiskněte tlačítko [R] a zvolte dobu spuštění. Pozn.: Displej [A] zobrazuje zbývající čas do doby spuštění cyklu. Zbývající čas Během programování můžete zjistit délku trvání zvoleného cyklu* přidržte tlačítko [3] dokud kontrolky, a nezhasnou. (*) doba zobrazená na displeji na začátku cyklu se může měnit v průběhu trvání cyklu: - pokud změníte teplotu praní (také i během odstřeďování), pokud přidáte nebo změníte opce, doba trvání cyklu bude opětovně překalkulována a aktualizována na displeji. - Některé provozní potíže (např. špatné rozložení prádla v bubnu, pěnění, apod.) mohou mít také vliv na délku trvání cyklu. - Při přerušení přívodu elektrického proudu během fáze praní může být při opětovném zapnutí proudu zobrazený čas kratší, než je skutečný zbývající čas. Tento čas je aktualizován na počátku fáze máchání. Stop ve vodě Tato funkce se používá pro praní textilu, který nechcete odstřeďovat, nebo pokud počítáte s ponecháním prádla v pračce po skončení cyklu. Při zvolení této funkce je cyklus přerušen před závěrečným vypouštěním, takže prádlo zůstává v poslední prací lázní což zabraňuje pomačkání. Pokud je cyklus zastaven s náplní, bliká kontrolka průběhu cyklu. Pozn.: při zastavení spotřebiče s plnou vanou displej neodpočítává zbývající čas. Další postup: - buď si přejete vypustit vodu s následným odstředěním, v tomto případě zvolte tlačítkem [3] funkci Odstředění, poté tlačítkem [R] nastavte intenzitu otáček podle druhu prádla. Program bude automaticky ukončen. - pokud si přejete pouze vypustit vodu, zvolte funkci tlačítkem [3], poté tlačítkem [R] nastavte funkci vypouštění. Automatické bezpečnostní systémy Systém zabezpečení dvířek Ihned po spuštění cyklu se dvířka spotřebiče uzamknou. Po ukončení cyklu nebo po zastavení spotřebiče s plnou vanou vody se zámek dveří automaticky odblokuje. Pokud jste zvolili Odložený start víko se uzamkne až v momentě spuštění cyklu. Pokud chcete otevřít víko během cyklu, stiskněte krátce tlačítko [2] a vyčkejte 1-2 minuty dokud se dvířka automaticky neodemknou. Zabezpečení proti přetečení V průběhu celého cyklu je prováděna neustála kontrola množství vody předcházející jakémukoli přetečení.

14 14 Zabezpečení při odstřeďování Vaše pračka je vybavena bezpečnostním programem, který může omezit prováděné odstředění, jestliže je detekováno špatné rozložení prádla v bubnu. V tomto případě vaše prádlo může být nedostatečně vyždímáno. Rozmístěte proto prádlo stejnoměrně do bubnu a opět naprogramujte odstředění. Jištění proti pěnění: Pračka je schopna zjistit nadměrnou produkci pěny vzniklé během odstřeďování. V tomto případě se zastaví odstřeďování a pračka se vypustí. Poté se opět spustí cyklus, přizpůsobí počet otáček a další možné máchání. Změna programu praní Během programování Před spuštěním tlačítka [2] Start/Pauza můžete změnit veškerá nastavení. Po spuštění cyklu - Nelze změnit druh textilie (např. změnit BAVLNU na SYNTETIKU nebo SYNTETIKU na VLNU, atd.) Pozn.: pokud nastavíte na programovém voliči [1] jiný druh textilie kontrolka průběhu cyklu [B] a displej [A] na několik sekund problikávají znamená to, že daná změna není možná. Pro změnu druhu textilie musíte nejdříve zrušit zvolený program a poté nastavit nový cyklus. - Nicméně pro stejný druh textilie lze na začátku fáze praní změnit teplotu praní. Pozn.: zbývající čas bude následně přizpůsoben. - Opci Extra máchání můžete aktivovat dokud nezačne probíhat fáze odstřeďování. - Všechny opce můžete kdykoli během cyklu zrušit, pokud již nebyly ukončeny. - Po spuštění cyklu praní nebo sušení již nelze naprogramovat nebo změnit druh sušení. Během odloženého startu - Během odloženého startu do momentu spuštění cyklu je možná jakákoli změna programu. - Můžete změnit také dobu odloženého startu, dokud se cyklus nespustil. Pozn. během této doby, volba nového času nahrazuje předcházející. Nově zvolená doba odloženého startu je akceptována na základě naposledy zvoleného intervalu. - Pokud chcete zrušit Odložený start, uveďte displej [A] do pozice 0 a krátce stiskněte tlačítko [2]. Cyklus se okamžitě spustí. - Během doby odloženého cyklu před spuštěním můžete pouze aktivovat opci předpírka. - Během doby odloženého cyklu před spuštěním můžete pouze aktivovat opci snadné žehlení, ECO a Intenzivní. Po ukončení cyklu Pokud se na displeji zobrazuje -0- můžete nastavit nový program bez nutnosti vypnutí spotřebiče tlačítkem On/Off [I/O]. Pro nastavení postačí stisknou tlačítka [2], [3], [4], nebo [R]. Přístroj je připraven pro opětovné nastavení. - Během cyklu můžete změnit také počet otáček. - Můžete zvolit vypouštění nebo zastavení bez vypouštění.

15 15 ÚDRŽBA PRAČKY Čištění filtru čerpadla Upozornění Před čištěním filtru vypusťte vodu z pračky a vypněte ji ze sítě. - Otevřete kryt v dolní části pračky (stiskněte tlačítka po obou stranách) a pak dejte pod vývod z hadice plochou nádobu a hadr k zachycení odtékající vody (Obr. 8.1.). - Pokud je pračka vybavena vypouštěcí hadičkou, uvolněte ji. - Otevřete uzávěr hadičky a nechte vytéci vodu do připravené nádoby (Obr. 8.2.) - Uzavřete uzávěr hadičky a dejte hadičku zpět. - Odšroubujte filtr vypouštěcího čerpadla pootočením jeho uzávěru a vyčistěte jej (Obr. 8.3.). - Vložte filtr zpět očkem (závěsem) na válcovitém povrchu nahoru a zašroubujte uzávěr na doraz. - Kryt řádně zavřete. Obr. 8 Čištění filtru sušení Upozornění Čistěte tento filtr po každém cyklu sušení prádla. - Vyjměte filtr ze svého umístění uvnitř pračky (vpravo blízkosti dvířek bubnu) potažením směrem k sobě (Obr. 9). - Vyčistěte jej nasucho, odstraňte veškeré nachytané chomáče. - Umístěte jej zpět do svého otvoru a zasuňte na doraz. Obr. 9 Čištění přístroje Pro čištění skříně pračky, ovládacího panelu a všech plastových dílů používejte pouze houbičku nebo hadřík namočený ve vodě a v tekutém čistícím prostředku. Nikdy nepoužívejte abrazivní prášky, kovové nebo plastové drátěnky, prostředky na bázi alkoholu (alkohol, rozpouštědla, atd.) Provádění pravidelných kontrol Upozornění Při dalším použití pračky zkontrolujte, zda voda nevytéká. Abyste zabránili vytopení, doporučujeme provádět pravidelné kontroly stavu hadice přívodu vody a vypouštěcí hadice. Pokud zjistíte sebemenší popraskání, okamžitě hadice nahraďte stejným typem hadic, které jsou k dostání přímo u prodejce nebo v jeho poprodejním servisu.

16 16 Čištění zásobníku na detergenty Pravidelně čistěte zásobník pracího prášku následujícím způsobem: - potáhněte tlačítko směrem k sobě (obr ) a vyjměte zásobník (Obr ). Obr Vyčistěte celý prostor teplou vodou, nezapomeňte vyčistit také vyjímatelný modrý sifon. Zkontrolujte, zda jste jej správně vložili na své místo. - Vložte zpět box a ujistěte se, že je správně zajištěn. Odstranění zapadlých předmětů Pokud se stane, že nějaký předmět spadne do prostoru mezi buben a vanu, vyprázdněte buben a uzavřete jej (dovnitř vložte pouze větší ručník). Upozornění Před čištěním filtru vypusťte vodu z pračky a vypněte ji ze sítě. - zavřete buben a otočte jej o plastovými sítky nahoru. - odšroubujte šroubek umístěný mezi dvěma plastovými díly (TORX T20) na vnější straně bubnu, plastové sítko upadne do bubnu, ručník v bubnu zabrání poškození sítka při pádu dovnitř. - otočte a otevřete buben a otvorem, který vznikl vyjmutím plastového sítka, vyjměte cizí předmět z prostoru pod bubnem. - vložte plastové sítko zpět a šroubkem jej znovu z druhé strany bubnu upevněte.

17 17 MOŽNÉ ZÁVADY Problémy, které se mohou vyskytnout Při používání Vaší pračky se mohou vyskytnout problémy, zkontrolujte proto tyto možnosti. (1) - týká se pračky, (2) - týká se sušičky. Cyklus praní se nespouští (1 a 2) Zapomněli jste stisknout tlačítko Start/Pauza. Pračka není připojena k síti: - Zkontrolujte zapojení přívodní el. šňůry. - Zkontrolujte jistič nebo pojistky. Ventil pro přívod vody je uzavřen. Víko pračky je špatně uzavřeno. Velké vibrace během odstřeďování (1 a 2) Z pračky nebyla správně odstraněna přepravní blokáda. - Zkontrolujte, zda všechny prvky přepravní blokády byly odstraněny (viz Demontáž přepravní blokády). Pračka není umístěna na rovné podlaze a správně ustavena. Pračka nestojí stabilně na 4 nohách (viz. Vyrovnání pračky) Prádlo není odstředěné nebo jen lehce (1 a 2) Zvolili jste program bez odstřeďování - Bezpečnostní systém při odstřeďování zaznamenal špatné rozložení prádla: - srovnejte prádlo a naprogramujte nový cyklus odstřeďování. Pračka nevypouští vodu (1 a 2) Zvolili jste program Zastavení s plnou náplní... Je zablokováno čerpadlo nebo odpadní filtr: vyčistěte je (viz. Údržba přístroje) Vypouštěcí hadice je zlomená nebo promáčknutá. Víko se neotevírá (1 a 2) Cyklus zvoleného programu ještě neskončil. - Víko je během cyklu praní nebo sušení uzamčené. Chcete pouze cyklus praní, ale automaticky se spustí sušení (2) Naprogramovali jste cyklus sušení Cyklus sušení se nespouští (2) Nenastavili jste dobu sušení. Dvířka bubnu se otevírají příliš pomalu (podle modelu) (týká se praček vybavených dvířky s plynulým otevíráním) Pračka byla dlouho mimo provoz, Pračka je v příliš chladné místnosti, Zbytky pracího prostředku (prášku) blokují závěs víka. - Ve všech případech se vše vrátí do pořádku po prvním otevření.

18 18 V okolí pračky se objevují louže vody (1 a 2) Ze všeho nejdříve vypněte zařízení ze zásuvky, vypněte jistič a zavřete přívod vody. Během provozu pračky nepřetržitá kontrola hladiny brání tomu, aby voda přetekla. Když voda přesto vyteče z pračky, může to být způsobeno: Špatným upevněním vypouštěcí hadice. Netěsností přívodní hadice ve spojích mezi vývodkou pračky a hadicí nebo mezi hadici a přívodním ventilem. - Zkontrolujte těsnění a dotažení spojů. Přetečení pěny (1 a 2) Použili jste příliš mnoho pracího prostředku. Nepoužili jste prací prostředek vhodný pro pračky. - Proveďte několikanásobné máchání a až pak restartujte program. Oděvy nejsou dostatečně suché (2) Vybraný program sušení nebyl přizpůsoben druhu prádla (kontrolujte štítky na oblečení). Zvolený program sušení není vhodný pro vložené prané kusy prádla. - Zkontrolujte se štítkem umístěným na oblečení. Zvolená doba sušení není vhodná pro požadovaný výsledek sušení. - Podle potřeby navyšte nebo snižte dobu sušení. Náplň v pračce se sušičkou je větší, než doporučujeme (viz tabulka programů). Prádlo nebylo dostatečně odstředěné. Pro údržbu Vašeho spotřebiče doporučujeme používat prostředky značky Clearit. Doporučeno odborníky Clearit Vám nabízí odborné čistící prostředky a řešení uzpůsobené pro každodenní údržbu Vašich elektrospotřebičů a kuchyně. Tyto prostředky i celá škála příslušenství a spotřebního materiálu jsou k dostání u Vašeho prodejce.

19 19 ZÁVADY ZOBRAZENÉ NA DISPLEJI Závady, které můžete odstranit sami V této kapitole Vám vysvětlíme, jak velmi snadno odstranit některé závady. Váš spotřebič sám zjišťuje některé funkční závady a jejich kódy zobrazuje na displeji. Displej Možné příčiny/odstranění Uzavřený přívod vody. Zkontrolujte, zda je kohoutek přívodu vody otevřený. Potom opět stiskněte tlačítko Start/Pause a znovu spusťte cyklus. Tato závada může být rovněž způsobena špatným připojením vypouštěcí hadice (viz kapitola VYPOUŠTĚNÍ VODY ). Ucpaný filtr čerpadla. Vyčistěte filtr čerpadla (viz postup uvedený v kapitole ČIŠTĚNÍ FILTRU ČERPADLA ). Potom opět stiskněte tlačítko Start/Pause a znovu spusťte cyklus. Zkontrolujte rovněž umístění vypouštěcí hadice v odpadovém potrubí: připojení musí propouštět vodu (viz kapitola VYPOUŠTĚNÍ VODY). Zablokovaný buben. Zkontrolujte, zda se mezi vanu a buben pračky nedostal drobný kus prádla (např. kapesník, ponožka, apod.) a nezablokoval otáčení bubnu. Abyste měli přístup ke dnu vany, postupujte podle pokynů uvedených v kapitole Údržba pračky - odstranění zapadlých předmětů. Špatně zavřená dvířka. Zkontrolujte uzavření dvířek. Potom opět stiskněte tlačítko Start/Pause a znovu spusťte cyklus. Údržba filtru čerpadla. Zkontrolujte zda-li je filtr čistý a v případě potřeby jej vyčistěte (postupujte podle instrukcí uvedených v kapitola Údržba pračky - Čištění filtru čerpadla) Závady, které vyžadující zásah kvalifikovaného opraváře Upozornění Zkontrolujte, zda displej neupozorňuje na problém, který můžete snadno odstranit samostatně. Pračka je rovněž schopna zjistit některé závady, které vyžadují v každém případě zásah kvalifikovaného opraváře. Dříve než zavoláte servis, zkontrolujte typ hlášené závady. Pokud displej upozorňuje na některou závadu, zapište si ji a informujte autorizovaný servis. Pozn.: Dříve než zavoláte servisního technika doporučujeme provést následující kroky: - Uvolněte tlačítko On/Off a přístroj na 10 sekund odpojte ze sítě. - Připojte přístroj do sítě a znovu spusťte cyklus. - Pokud problém nadále přetrvává, kontaktujte servis. Upozornění Spotřebič nerestartujte pokud je zablokovaný buben nebo v okolí pračky vytéká voda a také pokud je cítit spálenina.

20 SERVIS Případné opravy přístroje může provádět pouze autorizovaný servis Brandt nebo záruční opravna, která má smlouvu s dovozcem. Při telefonickém kontaktu uvádějte úplné označení vašeho přístroje (model, typ a výrobní číslo). Tyto údaje jsou uvedeny na výrobním štítku na zadní straně přístroje. Během Vašeho hovoru se servisním pracovníkem, sdělte kód závady indikovaný na displeji. Výhradní dovozce: ELMAX STORE a.s. Horní Těrlicko TĚRLICKO tel.: CENTRÁLNÍ DISPEČINK SERVISU tel.:

Řiďte se následujícími pokyny:

Řiďte se následujícími pokyny: UŽIVATELSKÝ MANUÁL BWT361 2E CS - ČESKY Tento spotřebič je určen výhradně k používání v domácnostech a byl vyvinut k praní, máchání a odstřeďování textilií, jež je možno prát v pračce. - Maximální kapacita

Více

VŠEOBECNÉ POKYNY A UPOZORNĚNÍ POPIS SUŠIČKY PŘÍPOJKA PRO ODVĚTRÁVÁNÍ ZMĚNA SMĚRU OTVÍRÁNÍ DVEŘÍ

VŠEOBECNÉ POKYNY A UPOZORNĚNÍ POPIS SUŠIČKY PŘÍPOJKA PRO ODVĚTRÁVÁNÍ ZMĚNA SMĚRU OTVÍRÁNÍ DVEŘÍ OBSAH PŘED POUžITÍM SUŠIČKY/PŘIPOJENÍ VŠEOBECNÉ POKYNY A UPOZORNĚNÍ POPIS SUŠIČKY PŘÍPOJKA PRO ODVĚTRÁVÁNÍ ZMĚNA SMĚRU OTVÍRÁNÍ DVEŘÍ 8 PŘED POUžITÍM SUŠIČKY/PŘIPOJENÍ 1. Rozbalení a kontrola Po vybalení

Více

VŠEOBECNÉ POKYNY A UPOZORNĚNÍ POPIS SUŠIČKY PŘÍPOJKA PRO ODVĚTRÁVÁNÍ ZMĚNA SMĚRU OTVÍRÁNÍ DVEŘÍ

VŠEOBECNÉ POKYNY A UPOZORNĚNÍ POPIS SUŠIČKY PŘÍPOJKA PRO ODVĚTRÁVÁNÍ ZMĚNA SMĚRU OTVÍRÁNÍ DVEŘÍ OBSAH PŘED POUžITÍM SUŠIČKY/PŘIPOJENÍ VŠEOBECNÉ POKYNY A UPOZORNĚNÍ POPIS SUŠIČKY PŘÍPOJKA PRO ODVĚTRÁVÁNÍ ZMĚNA SMĚRU OTVÍRÁNÍ DVEŘÍ 8 PŘED POUžITÍM SUŠIČKY/PŘIPOJENÍ 1. Rozbalení a kontrola Po vybalení

Více

Pračka EVOT 10071D. Návod k použití

Pračka EVOT 10071D. Návod k použití Pračka EVOT 10071D Návod k použití 1 A VOLIČ PROGRAMŮ Použijte tento ovladač na výběr požadovaného pracího programu. Otočte voličem programů (lze jim otáčet do obou směrů) tak, aby byl program naproti

Více

Pračka EVOGT 12072D3. Návod k použití

Pračka EVOGT 12072D3. Návod k použití Pračka EVOGT 12072D3 Návod k použití 1 A VOLIČ PROGRAMŮ Použijte tento ovladač na výběr požadovaného pracího programu. Otočte voličem programů (lze jim otáčet do obou směrů) tak, aby byl program naproti

Více

UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA PRAČKA BWF1DT82

UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA PRAČKA BWF1DT82 UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA PRAČKA BWF1DT82 I II III IV V Návod k obsluze pračky BWF1DT82 Tento přístroj je určen výhradně k použití v domácnosti a byl vyvinut k praní textilií. Důležité: před použitím pračky

Více

UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA FE 1222

UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA FE 1222 UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA Multifunkční horkovzdušná trouba FE 1222 0 a b c d e 2 3 4 a,b,c,d,e b,c d,e b,c b,c b,c b,c b,c 5 6 Uživatelský manuál Důležité! Před použitím trouby si pečlivě přečtěte uživatelský

Více

PŘÍRUČKA PRO KAŽDODENNÍ POUŽITÍ

PŘÍRUČKA PRO KAŽDODENNÍ POUŽITÍ PŘÍRUČKA PRO KAŽDODENNÍ POUŽITÍ AWG 812 / PRO ORIGINÁLNÍ NÁVOD K POUŽITÍ CS DĚKUJEME VÁM, ŽE JSTE SI ZAKOUPILI VÝROBEK WHIRLPOOL Abychom vám mohli poskytnout komplexnější služby a podporu, zaregistrujte

Více

OBSAH VEŠKERÉ PODMÍNKY O ZÁRUCE JSOU UVEDENY V ZÁRUČNÍM LISTĚ.

OBSAH VEŠKERÉ PODMÍNKY O ZÁRUCE JSOU UVEDENY V ZÁRUČNÍM LISTĚ. MYČKA NA NÁDOBÍ CDI 2015 Návod na použití VÁŽENÝ ZÁKAZNÍKU! Děkujeme Vám, že jste se rozhodli pro výrobek společnosti Candy; kvalitní myčku nádobí zaručující vysoký výkon a spolehlivost. Firma Candy vyrábí

Více

Návod k instalaci. Myčka nádobí

Návod k instalaci. Myčka nádobí Návod k instalaci Myčka nádobí 1 1 Poznámky Před instalací si přečtěte pozorně tuto příručku. Přečtení návodu Vám pomůže porozumět, jak zapojit přívody, vypouštěcí hadice a přívodní napájecí kabel a najít

Více

Věžový ventilátor

Věžový ventilátor 10031517 10031518 Věžový ventilátor Vážený zákazníku, Gratulujeme Vám k zakoupení produktu. Prosím, důkladně si přečtete manuál a dbejte na následující pokyny, aby se zabránilo škodám na zařízení. Za škody

Více

UŽIVATELSKÝ MANUÁL BWT361 3T

UŽIVATELSKÝ MANUÁL BWT361 3T UŽIVATELSKÝ MANUÁL BWT361 3T CS - ČESKY Tento spotřebič je určen výhradně k používání v domácnostech a byl vyvinut k praní, máchání a odstřeďování textilií, jež je možno prát v pračce. - Maximální kapacita

Více

Kuchyňský odsavač par DIC 2440. Návod k obsluze

Kuchyňský odsavač par DIC 2440. Návod k obsluze Kuchyňský odsavač par DIC 2440 Návod k obsluze 2 Před instalaci a použitím spotřebiče si prosím důkladně přečtěte tento návod k obsluze. Vážený zákazníku, doufáme, že Vám tento výrobek, vyrobený v moderních

Více

Chladnička na víno

Chladnička na víno Chladnička na víno 10011580 10032025 Vážený zákazníku, Gratulujeme Vám k zakoupení produktu. Prosím, důkladně si přečtete manuál a dbejte na následující pokyny, aby se zabránilo škodám na zařízení. Za

Více

Minipračka

Minipračka Minipračka 10030788 10030789 10030790 Vážený zákazníku, Gratulujeme Vám k zakoupení produktu. Prosím, důkladně si přečtete manuál a dbejte na následující pokyny, aby se zabránilo škodám na zařízení. Za

Více

NÁVOD K OBSLUZE. Dekorativní odsavač par AD 1079X

NÁVOD K OBSLUZE. Dekorativní odsavač par AD 1079X NÁVOD K OBSLUZE Dekorativní odsavač par AD 1079X 2 Vážený zákazníku, děkujeme, že jste si zakoupil spotřebič značky Brandt. Abychom zpříjemnili každodenní přípravu jídel, vytvořili jsme pro Vás novou gene

Více

OBSAH NÁVOD VE ZKRATCE NÁVOD K POUŽITÍ

OBSAH NÁVOD VE ZKRATCE NÁVOD K POUŽITÍ OBSAH NÁVOD VE ZKRATE TABULKA PROGRAMŮ PŘÍPRAVA PRÁDLA VOLBA PROGRAMU A FUNKÍ ZAPNUTÍ A PROVEDENÍ PROGRAMU ZMĚNA PROGRAMU PŘERUŠENÍ PROGRAMU DENNÍ ÚDRŽBA A ČIŠTĚNÍ NÁVOD K POUŽITÍ SUŠIČKY URČENÉ POUŽITÍ

Více

ST-CM Kávovar Návod k použití Záruční podmínky. Dovozce do ČR SATURN HOME APPLIANCES s.r.o. Web:

ST-CM Kávovar Návod k použití Záruční podmínky. Dovozce do ČR SATURN HOME APPLIANCES s.r.o. Web: ST-CM 7083 Kávovar Návod k použití Záruční podmínky Dovozce do ČR SATURN HOME APPLIANCES s.r.o. Web: www.isaturn.cz 1 Vážení zákazníci! Gratulujeme Vám ke koupi výrobku od značky Saturn. Jsme si jistí,

Více

PŘED POUŽITÍM MYČKY/PŘIPOJENÍ

PŘED POUŽITÍM MYČKY/PŘIPOJENÍ NÁVOD K POUŽITÍ PŘED POUŽITÍM MYČKY/PŘIPOJENÍ VŠEOBECNÉ POKYNY A UPOZORNĚNÍ JAK DOPLŇOVAT ZÁSOBNÍK SOLI JAK DOPLNIT DÁVKOVAČ LEŠTIDLA JAK DOPLŇOVAT DÁVKOVAČ MYCÍHO PROSTŘEDKU ÚDRŽBA A ČIŠTĚNÍ 11 PŘED POUŽITÍM

Více

EWS 1054 NDU CS PRAČKA NÁVOD K POUŽITÍ

EWS 1054 NDU CS PRAČKA NÁVOD K POUŽITÍ EWS 1054 NDU CS PRAČKA NÁVOD K POUŽITÍ 2 www.electrolux.com OBSAH 1. BEZPEČNOSTNÍ INFORMACE...3 2. BEZPEČNOSTNÍ POKYNY...4 3. POPIS SPOTŘEBIČE... 5 4. OVLÁDACÍ PANEL...6 5. PROGRAMY...7 6. ÚDAJE O SPOTŘEBĚ...

Více

SUŠIČKA PRÁDLA NÁVOD NA POUŽITÍ Před použitím si prosím pozorně přečtěte návod na použití.

SUŠIČKA PRÁDLA NÁVOD NA POUŽITÍ Před použitím si prosím pozorně přečtěte návod na použití. SUŠIČKA PRÁDLA NÁVOD NA POUŽITÍ Před použitím si prosím pozorně přečtěte návod na použití. pure clothing dryer pure clothing dryer L. Likvidace použitých elektrických a elektronických zařízení SUŠIČKA

Více

PROVOZ SPOTŘEBIČE. Další informace (včetně informací o odstraňování závad a servisu) naleznete v jednotlivých kapitolách návodu k použití.

PROVOZ SPOTŘEBIČE. Další informace (včetně informací o odstraňování závad a servisu) naleznete v jednotlivých kapitolách návodu k použití. PROVOZ SPOTŘEBIČE Další informace (včetně informací o odstraňování závad a servisu) naleznete v jednotlivých kapitolách návodu k použití. Prádlo roztřiďte podle symbolů péče Nesušit v bubnové sušičce Vhodné

Více

ST-HT Teplovzdušný ventilátor Návod k použití Záruční podmínky. Dovozce do ČR SATURN HOME APPLIANCES s.r.o. Web:

ST-HT Teplovzdušný ventilátor Návod k použití Záruční podmínky. Dovozce do ČR SATURN HOME APPLIANCES s.r.o. Web: ST-HT 8355 Teplovzdušný ventilátor Návod k použití Záruční podmínky Dovozce do ČR SATURN HOME APPLIANCES s.r.o. Web: www.isaturn.cz 1 Vážení zákazníci! Gratulujeme Vám ke koupi výrobku od značky Saturn.

Více

HW Quick Wash 15 min Pre-Wash Sport Mix Delicate Synthetic Rinse Wool Spin HW C C C C. Delay

HW Quick Wash 15 min Pre-Wash Sport Mix Delicate Synthetic Rinse Wool Spin HW C C C C. Delay Quick Wash 15 min Pre-Wash Sport Cotton Standard Mix eco Eco Delicate Synthetic Rinse Wool Spin 90 60 40 20 C C C C 1200 1000 500 Temp. Speed Intense Extra Rinse Start/Pause Delay HW70-1203 HW70-1203 PRODUKTOV

Více

Myčky na nádobí. Návod k montáži MI61010E

Myčky na nádobí. Návod k montáži MI61010E Myčky na nádobí Návod k montáži MI61010E Poznámky Před montáží myčky si pečlivě přečtěte tento návod. Pokud tak učiníte, lépe poznáte způsoby připojení přívodní a vypouštěcí hadice, napájecího kabelu a

Více

OBSAH VŠEOBECNÉ POKYNY A UPOZORNÌNÍ POPIS PRAÈKY DÌTSKÁ POJISTKA (POKUD JE K DISPOZICI) PØED PRVNÍM PRACÍM CYKLEM PØÍPRAVA PRANÍ

OBSAH VŠEOBECNÉ POKYNY A UPOZORNÌNÍ POPIS PRAÈKY DÌTSKÁ POJISTKA (POKUD JE K DISPOZICI) PØED PRVNÍM PRACÍM CYKLEM PØÍPRAVA PRANÍ 30105594aCS.fm Page 17 Thursday, December 30, 2004 10:39 AM OBSAH PØED POUŽITÍM PRAÈKY VŠEOBECNÉ POKYNY A UPOZORNÌNÍ POPIS PRAÈKY DVÍØKA DÌTSKÁ POJISTKA (POKUD JE K DISPOZICI) PØED PRVNÍM PRACÍM CYKLEM

Více

Poznámka: Zkontrolujte přiložené montážní příslušenství (háček pro krycí desku dvířek, šroub)

Poznámka: Zkontrolujte přiložené montážní příslušenství (háček pro krycí desku dvířek, šroub) Poznámky Před montáží myčky si pečlivě přečtěte tento návod. Pokud tak učiníte, lépe poznáte způsoby připojení přívodní a vypouštěcí hadice, napájecího kabelu a zvolíte optimální polohu pro umístění myčky.

Více

........ EWS 1264 EDW CS PRAČKA NÁVOD K POUŽITÍ

........ EWS 1264 EDW CS PRAČKA NÁVOD K POUŽITÍ EWS 1264 EDW...... CS PRAČKA NÁVOD K POUŽITÍ 2 www.electrolux.com OBSAH 1. BEZPEČNOSTNÍ INFORMACE........................................................... 3 2. BEZPEČNOSTNÍ POKYNY..............................................................

Více

PŘED POUŽITÍM MYČKY/PŘIPOJENÍ

PŘED POUŽITÍM MYČKY/PŘIPOJENÍ NÁVOD K POUŽITÍ PŘED POUŽITÍM MYČKY/PŘIPOJENÍ VŠEOBECNÉ POKYNY A UPOZORNĚNÍ JAK DOPLŇOVAT ZÁSOBNÍK SOLI JAK DOPLNIT DÁVKOVAČ LEŠTIDLA JAK DOPLŇOVAT DÁVKOVAČ MYCÍHO PROSTŘEDKU ÚDRŽBA A ČIŠTĚNÍ 11 PŘED POUŽITÍM

Více

Návod na obsluhu a údržbu

Návod na obsluhu a údržbu 1 Návod na obsluhu a údržbu 04-2016 VŠEOBECNÉ INFORMACE Tento návod představuje nedílnou součást výrobku, ke kterému byl přiložen, a musí být uchován pro budoucí potřebu. Pozorně si přečtěte upozornění

Více

Model: CK-I, CF-P, SK-I, SK-P, BK-I, UC-I, SS-P, PT-I

Model: CK-I, CF-P, SK-I, SK-P, BK-I, UC-I, SS-P, PT-I Model: CK-I, CF-P, SK-I, SK-P, BK-I, UC-I, SS-P, PT-I Originální instrukce (CZ) Důležité bezpečnostní instrukce 3 Rozbalení a příprava 4 Připojení k elektrice 4 Spuštění 5 Termostat 6 Rozmrazování 6 Údržba

Více

Myčky nádobí. Umývačky riadu

Myčky nádobí. Umývačky riadu Myčky nádobí Umývačky riadu CZ Myčky nádobí šíře 5 cm Umývačky riadu o šírke 5 cm 1LF-52 1LF-53I/IN/X/P/PN Návod k používání a nastavení programů Návod na použitie a nastavenie programov MC 1A CZ Děkujeme

Více

Návod k použití. Pračka ZWSE 7100 V

Návod k použití. Pračka ZWSE 7100 V CS Návod k použití Pračka ZWSE 7100 V Obsah Bezpečnostní informace _ 2 Bezpečnostní pokyny _ 3 Poznámky k ochraně životního prostředí 4 Popis spotřebiče _ 5 Ovládací panel 5 Programy _ 6 Údaje o spotřebě

Více

Obsah. Technické údaje. Bezpečnostní pokyny

Obsah. Technické údaje. Bezpečnostní pokyny 10029330 Pračka Vážený zákazníku, gratulujeme Vám k zakoupení výrobku. Prosím, důkladně si pozorně manuál a dbejte na následující pokyny, aby se zabránilo škodám na zařízení. Za škody způsobené nedodržením

Více

NÁVOD K OBSLUZE - indukční varná deska TI612, TI600, TI680

NÁVOD K OBSLUZE - indukční varná deska TI612, TI600, TI680 NÁVOD K OBSLUZE - indukční varná deska TI612, TI600, TI680 VÝHRADNÍ DOVOZCE: ELMAX STORE a.s. Dlouhá třída 860/1a Havířov Město KONTAKTNÍ ADRESA: Horní Těrlicko 777 735 42 Těrlicko Tel.: 559 529 251 Fax:

Více

COOL-MARKET.CZ COOL-MARKET.CZ COOL-MARKET.CZ COOL-MARKET.CZ COOL-MARKET.CZ COOL-MARKET.CZ COOL-MARKET.CZ

COOL-MARKET.CZ COOL-MARKET.CZ COOL-MARKET.CZ COOL-MARKET.CZ COOL-MARKET.CZ COOL-MARKET.CZ COOL-MARKET.CZ MiniDry 160 NÁVOD K OBSLUZE ODVLHČOVAČE Pozorně si přečtěte tento návod k obsluze a dodržujte jej! 1 Bezpečnostní pravidla - nenechávejte přívodní kabel smotaný (obr.1) - dbejte na řádné zapojení zástrčky

Více

AWCS10L NÁVOD K OBSLUZE PRAČKY. Pračku uveďte do provozu teprve po přečtení návodu! IO 00564/1 (03.2011)

AWCS10L NÁVOD K OBSLUZE PRAČKY. Pračku uveďte do provozu teprve po přečtení návodu! IO 00564/1 (03.2011) AWCS10L NÁVOD K OBSLUZE PRAČKY Pračku uveďte do provozu teprve po přečtení návodu! IO 00564/1 (03.2011) OBSAH Základní informace...3 Pokyny týkající se bezpečnosti...4 Instalace pračky...6 Označení symbolů

Více

Vrchem plněná pračka CTS 101. Návod k použití cz

Vrchem plněná pračka CTS 101. Návod k použití cz Vrchem plněná pračka CTS 101 Návod k použití cz PRAČKA CTS 101 B A C1 C2 H p A B VOLIČ PROGRAMŮ A TEPLOTY VOLIČ RYCHLOSTI ODSTŘEĎOVÁNÍ C1 SNADNÉ ŽEHLENÍ C2 ZVLÁŠTNÍ MÁCHÁNÍ H TLAČÍTKO CHOD / ZASTAVENÍ

Více

CZ Návod k použití CDPM 85370 MYČKA NÁDOBÍ

CZ Návod k použití CDPM 85370 MYČKA NÁDOBÍ CZ Návod k použití CDPM 85370 MYČKA NÁDOBÍ 1 Vážený zákazník, Děkujeme Vám, že jste si vybrali domácí spotřebič CANDY, kvalitní myčku nádobí, terá zaručuje vysokou jakost, výborné užitné vlastnosti a spolehlivost.

Více

UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA PRAČKA BWF7212E BWF8212E BWF8214E BWF9212E

UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA PRAČKA BWF7212E BWF8212E BWF8214E BWF9212E UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA PRAČKA BWFE BWFE BWFE BWFE I 0 a b c d e I II. a b c...... d e.. a c...................... III. a b c d e. a b c.................... d e. a b d e c..... a d.. c............ IV.............

Více

NÁVOD K POUŽITÍ. Myčka nádobí DFH 1030

NÁVOD K POUŽITÍ. Myčka nádobí DFH 1030 NÁVOD K POUŽITÍ Myčka nádobí DFH 1030 Vážený zákazníku, děkujeme Vám za zakoupení myčky nádobí značky BRANDT. Do výroby tohoto přístroje jsme vložili veškeré naše zaujetí a naše knowhow, aby co nejlépe

Více

Chladnička

Chladnička Chladnička 10010816 10033190 Vážený zákazníku, Gratulujeme Vám k zakoupení tohoto produktu. Prosím, důkladně si přečtete manuál a dbejte na následující pokyny k montáži, aby se zabránilo škodám na zařízení.

Více

Návod k obsluze automatické pračky

Návod k obsluze automatické pračky Návod k obsluze automatické pračky NÁVOD K OBSLUZE DWD MH1211 Ekonomický systém praní Vzhledem k moderní technologii specifikace hladiny vody a délky praní spotřebuje pračka minimální množství vody a elektrické

Více

........ EWT 1366 HDW CS PRAČKA NÁVOD K POUŽITÍ

........ EWT 1366 HDW CS PRAČKA NÁVOD K POUŽITÍ EWT 1366 HDW...... CS PRAČKA NÁVOD K POUŽITÍ 2 www.electrolux.com OBSAH 1. BEZPEČNOSTNÍ INFORMACE........................................................... 3 2. BEZPEČNOSTNÍ POKYNY..............................................................

Více

Myčky na nádobí Návod k instalaci CDI 45 Poznámky Před instalací si přečtěte pozorně tuto příručku. Přečtení návodu vám pomůže porozumět, jak zapojit přívody, vypouštěcí hadice a přívodní napájecí kabel

Více

Návod k použití ZVLHČOVAČ VZDUCHU R-9502

Návod k použití ZVLHČOVAČ VZDUCHU R-9502 Návod k použití ZVLHČOVAČ VZDUCHU R-9502 Před použitím tohoto spotřebiče se prosím seznamte s návodem k jeho obsluze. Spotřebič používejte pouze tak, jak je popsáno v tomto návodu k použití. Návod uschovejte

Více

BEZPEČNOSTNÍ UPOZORNĚNÍ PŘED POUŽITÍM SUŠIČKY/PŘIPOJENÍ STRANA 12 BEZPEČNOSTNÍ RADY A VŠEOBECNÁ DOPORUČENÍ STRANA 13

BEZPEČNOSTNÍ UPOZORNĚNÍ PŘED POUŽITÍM SUŠIČKY/PŘIPOJENÍ STRANA 12 BEZPEČNOSTNÍ RADY A VŠEOBECNÁ DOPORUČENÍ STRANA 13 OBSAH NÁVOD VE ZKRATE TABULKA PROGRAMŮ PŘÍPRAVA PRÁDLA VOLBA PROGRAMU A FUNKÍ ZAPNUTÍ A VYPNUTÍ PROGRAMU ZMĚNA PROGRAMU PŘERUŠENÍ PROGRAMU DENNÍ ÚDRŽBA A ČIŠTĚNÍ NÁVOD K POUŽITÍ PŘÍRUČKA BEZPEČNOSTNÍ UPOZORNĚNÍ

Více

OBSAH URČENÉ POUŽITÍ PŘED POUŽITÍM PRAČKY VŠEOBECNÉ POKYNY A UPOZORNĚNÍ POPIS PRAČKY DVÍŘKA PŘED PRVNÍM PRACÍM CYKLEM PŘÍPRAVA PRÁDLA

OBSAH URČENÉ POUŽITÍ PŘED POUŽITÍM PRAČKY VŠEOBECNÉ POKYNY A UPOZORNĚNÍ POPIS PRAČKY DVÍŘKA PŘED PRVNÍM PRACÍM CYKLEM PŘÍPRAVA PRÁDLA OBSAH URČENÉ POUŽITÍ PŘED POUŽITÍM PRAČKY VŠEOBECNÉ POKYNY A UPOZORNĚNÍ POPIS PRAČKY DVÍŘKA PŘED PRVNÍM PRACÍM CYKLEM PŘÍPRAVA PRÁDLA PRACÍ PROSTŘEDKY A PŘÍSADY VYPOUŠTĚNÍ ZBYLÉ VODY/ VYJMUTÍ FILTRU PÉČE

Více

Návod na pouzití CDP 4609/CDP 4609X

Návod na pouzití CDP 4609/CDP 4609X Návod na pouzití CDP 4609/CDP 4609X 7 13 12 11 10 9 1 2 3 4 5 6 7 8 1) Tlačítko odloženého startu: stisknutím tlačítka nastavíte odložený start mytí. 2) Tlačítko Start/Reset: stisknutím tohto tlačítka

Více

JAK DOPLŇOVAT ZÁSOBNÍK SOLI JAK DOPLNIT DÁVKOVAČ LEŠTIDLA JAK DOPLŇOVAT DÁVKOVAČ MYCÍHO PROSTŘEDKU

JAK DOPLŇOVAT ZÁSOBNÍK SOLI JAK DOPLNIT DÁVKOVAČ LEŠTIDLA JAK DOPLŇOVAT DÁVKOVAČ MYCÍHO PROSTŘEDKU NÁVOD K POUŽITÍ PŘED POUŽITÍM MYČKY/PŘIPOJENÍ VŠEOBECNÉ POKYNY A UPOZORNĚNÍ JAK DOPLŇOVAT ZÁSOBNÍK SOLI JAK DOPLNIT DÁVKOVAČ LEŠTIDLA JAK DOPLŇOVAT DÁVKOVAČ MYCÍHO PROSTŘEDKU ÚDRŽBA A ČIŠTĚNÍ 11 PŘED POUŽITÍM

Více

NÁVOD K POUŽITÍ Myčka nádobí DFH 1042 Vážený zákazníku, děkujeme Vám za zakoupení myčky nádobí značky BRANDT. Do výroby tohoto přístroje jsme vložili veškeré naše zaujetí a naše knowhow, aby co nejlépe

Více

Návod k použití. User Manual. Washing Machine. Pračka PL 1061-5 TL

Návod k použití. User Manual. Washing Machine. Pračka PL 1061-5 TL Návod k použití User Manual Pračka Washing Machine PL 06-5 TL 2 OBSAH Bezpečnostní informace 2 Bezpečnostní pokyny 3 Popis spotřebiče 5 Ovládací panel 5 Tabulka programů 6 Údaje o spotřebě 8 Funkce 9 Před

Více

AQXL 109. Pračka. Návod k instalaci a obsluze

AQXL 109. Pračka. Návod k instalaci a obsluze AQXL 109 Pračka Návod k instalaci a obsluze AQXL 109 Pračka Návod k instalaci a obsluze Vážený zákazníku, děkujeme Vám, že jste si zakoupil výrobek společnosti Indesit Company, SpA. Při vybírání přístroje

Více

Návod k obsluze odvlhčovače

Návod k obsluze odvlhčovače Odvlhčovač vzduchu Návod k obsluze odvlhčovače Pozorně si přečtěte tento návod k obsluze a dodržujte jej! Návod uchovejte pro případné další použití. VAROVÁNÍ Zařízení může obsluhovat pouze osoba seznámená

Více

TABULKA PROGRAMŮ C D A B I 6.0. i Ano i i i i i i i i Max. 6.0. i Ano i i i i i i i i i i Max. 5.0 3.0. i Ano i i i i i i i i i Max.

TABULKA PROGRAMŮ C D A B I 6.0. i Ano i i i i i i i i Max. 6.0. i Ano i i i i i i i i i i Max. 5.0 3.0. i Ano i i i i i i i i i Max. CZ TABULKA PROGRAMŮ A. Kontrolka Otevřená dvířka Pračka je vybavena automatickými bezpečnostními funkcemi, které včas zjistí a diagnostikují poruchu a vhodně zareagují, např.: B. Kontrolka Servis C. Kontrolka

Více

KOMPRESOROVÁ AUTOCHLADNIČKA ARIE BP18. Návod k obsluze Pozorně si přečtěte tento návod k obsluze a dodržujte jej!

KOMPRESOROVÁ AUTOCHLADNIČKA ARIE BP18. Návod k obsluze Pozorně si přečtěte tento návod k obsluze a dodržujte jej! KOMPRESOROVÁ AUTOCHLADNIČKA ARIE BP18 Návod k obsluze Pozorně si přečtěte tento návod k obsluze a dodržujte jej! 1 VAROVÁNÍ Zařízení může obsluhovat pouze osoba seznámená s návodem k obsluze. Zařízení

Více

OBSAH PRVNÍ PRACÍ CYKLUS POPIS PRAČKY JAK VYPUSTIT ZBYLOU VODU JAK ODSTRANIT PORUCHU SERVIS PŘEPRAVA A MANIPULACE INSTALACE

OBSAH PRVNÍ PRACÍ CYKLUS POPIS PRAČKY JAK VYPUSTIT ZBYLOU VODU JAK ODSTRANIT PORUCHU SERVIS PŘEPRAVA A MANIPULACE INSTALACE OBSAH PŘED PRVNÍM POUŽITÍM PRAČKY PRVNÍ PRACÍ CYKLUS VŠEOBECNÉ POKYNY A UPOZORNĚNÍ POPIS PRAČKY PŘÍPRAVA PRÁDLA PRACÍ PROSTŘEDKY A PŘÍSADY JAK ČEŠTIT FILTR NA CIZÍ PŘEDMĚTY JAK VYPUSTIT ZBYLOU VODU PÉČE

Více

CZ - ROBOTIC MOP EL8068 FD-RMS(A)

CZ - ROBOTIC MOP EL8068 FD-RMS(A) CZ - ROBOTIC MOP EL8068 FD-RMS(A) Obsah ZAMÝŠLENÉ VYUŽITÍ strana 1 DÍLY strana 2 NÁVOD K POUŽITÍ strana 2-4 Spuštění přístroje Doporučení k úklidu Nabíjení baterie NÁVOD K ÚDRŽBĚ strana 5-6 Demontáž a

Více

Technické údaje. Bezpečnostní instrukce

Technické údaje. Bezpečnostní instrukce VYSAVAČ 10030310 Vážený zákazníku, gratulujeme Vám k zakoupení produktu. Prosím, důkladně si pozorně manuál a dbejte na následující pokyny, aby se zabránilo škodám na zařízení. Za škody způsobené nedodržením

Více

Digestoř

Digestoř Digestoř 10031905 10032683 10032684 10032685 Vážený zákazníku, Gratulujeme Vám k zakoupení tohoto produktu. Prosím, důkladně si pozorně manuál a dbejte na následující pokyny, aby se zabránilo škodám na

Více

NÁVOD K OBSLUZE NAPĚŇOVAČ MLÉKA MODEL: CRM8002 PŘED POUŽITÍM SI POZORNĚ PŘEČTĚTE NÁVOD A PONECHEJTE SI HO, ABYJSTE SI JEJ MOHLI ZNOVU PŘEČÍST!

NÁVOD K OBSLUZE NAPĚŇOVAČ MLÉKA MODEL: CRM8002 PŘED POUŽITÍM SI POZORNĚ PŘEČTĚTE NÁVOD A PONECHEJTE SI HO, ABYJSTE SI JEJ MOHLI ZNOVU PŘEČÍST! NÁVOD K OBSLUZE NAPĚŇOVAČ MLÉKA MODEL: CRM8002 PŘED POUŽITÍM SI POZORNĚ PŘEČTĚTE NÁVOD A PONECHEJTE SI HO, ABYJSTE SI JEJ MOHLI ZNOVU PŘEČÍST! ZÁKLADNÍ PRAVIDLA BEZBEČNOSTI Před prvním použitím si pozorně

Více

Návod k použití CWB 100 CWB 120

Návod k použití CWB 100 CWB 120 Návod k použití CWB 100 CWB 120 1 Děkujeme Vám, zakoupením tohoto domácího spotřebiče Candy jste prokázali, že neděláte kompromisy a chcete jen to nejlepší. Candy má tu čest představit vám tuto novou pračku,

Více

Model: UR200-UR400-UR600 UF200-UF400-UF600

Model: UR200-UR400-UR600 UF200-UF400-UF600 Model: UR200-UR400-UR600 UF200-UF400-UF600 Uživatelská příručka CZ 14 201-070726 1 CZ Obsah Důležité bezpečnostní pokyny 14 Vybalení a instalace 14 Elektrické zapojení 15 Uvedení zařízení do provozu 15

Více

RCOT2001. Keramický ohřívač ORIGINÁLNÍ NÁVOD

RCOT2001. Keramický ohřívač ORIGINÁLNÍ NÁVOD RCOT2001 230V~50Hz 2000W CZ Keramický ohřívač ORIGINÁLNÍ NÁVOD S21 M05 Y2013 CZ NÁVOD K POUŽITÍ Ujistěte se, že přívod vzduchu a výstupní otvory nejsou blokovány. Aby se zabránilo jakémukoli nebezpečí

Více

Návod k použití ZVLHČOVAČ VZDUCHU R-9501

Návod k použití ZVLHČOVAČ VZDUCHU R-9501 Návod k použití ZVLHČOVAČ VZDUCHU R-9501 Před použitím tohoto spotřebiče se prosím seznamte s návodem k jeho obsluze. Spotřebič používejte pouze tak, jak je popsáno v tomto návodu k použití. Návod uschovejte

Více

Výrobník nápojového ledu ZP-15

Výrobník nápojového ledu ZP-15 Návod k používání Výrobník nápojového ledu ZP-15 ELKTRICKÝ VÝROBNÍK LEDU ZP - 15 Důležité provozní požadavky: - Teplota vzduchu 10º C - 40º C - Teplota vody 5º C - 20º C - Kapacita výroby ledu 15kg/24h

Více

Indukční deska

Indukční deska Indukční deska 10012197 Vážený zákazníku, gratulujeme Vám k zakoupení produktu. Prosím, důkladně si pozorně manuál a dbejte na následující pokyny, aby se zabránilo škodám na zařízení. Za škody způsobené

Více

Ohřívač vody

Ohřívač vody Ohřívač vody 10031879 Vážený zákazníku, Gratulujeme Vám k zakoupení produktu. Prosím, důkladně si přečtete manuál a dbejte na následující pokyny, aby se zabránilo škodám na zařízení. Za škody způsobené

Více

COOL-MARKET.CZ COOL-MARKET.CZ COOL-MARKET.CZ COOL-MARKET.CZ COOL-MARKET.CZ COOL-MARKET.CZ COOL-MARKET.CZ

COOL-MARKET.CZ COOL-MARKET.CZ COOL-MARKET.CZ COOL-MARKET.CZ COOL-MARKET.CZ COOL-MARKET.CZ COOL-MARKET.CZ NÁVOD K OBSLUZE ODVLHČOVAČE DryDigit 20 LCD Pozorně si přečtěte tento návod k obsluze a dodržujte jej! 1 Bezpečnostní pravidla - nenechávejte přívodní kabel smotaný (obr.1) - dbejte na řádné zapojení zástrčky

Více

Ústní zubní sprcha EDS-1601 Návod k použití

Ústní zubní sprcha EDS-1601 Návod k použití Ústní zubní sprcha EDS-1601 Návod k použití Před použitím si prosím pečlivě přečtěte tento návod k použití. Popis přístroje Pohled zepředu a z boku Seznam součástí A. Tryska B. Kryt vodní nádržky C. Náhradní

Více

Demontáž přepravních lišt vaší pračky. Uvedení do provozu

Demontáž přepravních lišt vaší pračky. Uvedení do provozu Obsah Straně Demontáž přepravních lišt vaší pračky...19 Uvedení do provozu...19 Připojení pračky...20 Plnění pračky...20 Naplnění zásobníku...20 Programování...21-22 Informační list...22 Straně Podrobnosti

Více

Registrace vašeho spotřebiče, kterou získáte lepší servis: www.aeg.com/productregistration

Registrace vašeho spotřebiče, kterou získáte lepší servis: www.aeg.com/productregistration L 70270 VFLCS CS Návod k použití 2 www.aeg.com OBSAH 1. BEZPEČNOST INFORMACE............................................. 3 2. BEZPEČNOST POKYNY................................................ 4 3. TECHNICKÉ

Více

Návod k použití AUTOMATICKÁ PRAČKA. Obsah IWD 71482

Návod k použití AUTOMATICKÁ PRAČKA. Obsah IWD 71482 Návod k použití AUTOMATICKÁ PRAČKA Obsah Česky Instalace, 14 15 Vybalení a vyrovnání Připojení k přívodu elektřiny a vody První cyklus praní Technické údaje Popis automatické pračky a zahájení pracího

Více

OCHLAZOVAČ VZDUCHU R-875

OCHLAZOVAČ VZDUCHU R-875 Návod k použití OCHLAZOVAČ VZDUCHU R-875 Před použitím tohoto spotřebiče se prosím seznamte s návodem k jeho obsluze. Spotřebič používejte pouze tak, jak je popsáno v tomto návodu k použití. Návod uschovejte

Více

L 87695 WD CS Návod k použití 2 SK Návod na používanie 41

L 87695 WD CS Návod k použití 2 SK Návod na používanie 41 L 87695 WD CS Návod k použití 2 SK Návod na používanie 41 2 www.aeg.com OBSAH 1. BEZPEČNOSTNÍ INFORMACE............................................. 3 2. BEZPEČNOSTNÍ POKYNY................................................

Více

EWS 1066 EDW EWS 1066 EDS...

EWS 1066 EDW EWS 1066 EDS... EWS 1066 EDW EWS 1066 EDS...... CS PRAČKA NÁVOD K POUŽITÍ 2 www.electrolux.com OBSAH 1. BEZPEČNOSTNÍ INFORMACE........................................................... 3 2. BEZPEČNOSTNÍ POKYNY..............................................................

Více

AVXXF 149. Pračka. Návod k instalaci a obsluze

AVXXF 149. Pračka. Návod k instalaci a obsluze AVXXF 149 Pračka Návod k instalaci a obsluze AVXXF 149 Pračka Návod k instalaci a obsluze Vážený zákazníku, děkujeme Vám, že jste si zakoupil výrobek společnosti INDESIT Company, spa. Při vybírání přístroje

Více

PŘÍRUČKA PRO KAŽDODENNÍ POUŽITÍ

PŘÍRUČKA PRO KAŽDODENNÍ POUŽITÍ PŘÍRUČKA PRO KAŽDODENNÍ POUŽITÍ CS DĚKUJEME VÁM, ŽE JSTE SI ZAKOUPILI VÝROBEK Whirlpool Abychom vám mohli poskytnout komplexnější služby a podporu, zaregistrujte prosím svůj spotřebič na adrese www.whirlpool.eu/register.

Více

OBSAH NÁVOD VE ZKRATCE NÁVOD K POUŽITÍ TABULKA PROGRAMŮ PŘÍRUČKA

OBSAH NÁVOD VE ZKRATCE NÁVOD K POUŽITÍ TABULKA PROGRAMŮ PŘÍRUČKA OBSAH NÁVOD VE ZKRATE TABULKA PROGRAMŮ PŘÍPRAVA PRÁDLA VOLBA PROGRAMU A FUNKÍ ZAPNUTÍ A VYPNUTÍ PROGRAMU ZMĚNA PROGRAMU PŘERUŠENÍ PROGRAMU DENNÍ ÚDRŽBA A ČIŠTĚNÍ NÁVOD K POUŽITÍ PŘÍRUČKA PŘED POUŽITÍM

Více

KAŽDODENNÍ REFERENCE PŘÍRUČKA

KAŽDODENNÍ REFERENCE PŘÍRUČKA KAŽDODENNÍ REFERENCE PŘÍRUČKA CS DĚKUJEME VÁM, ŽE JSTE ZAKOUPILI VÝROBEK WHIRLPOOL. Abyste získali komplexnější podporu, zaregistrujte svůj přístroj na adrese www.whirlpool.eu/register. Před použitím přístroje

Více

Vysavač na suché a mokré sání

Vysavač na suché a mokré sání Vysavač na suché a mokré sání 10007543 Vážený zákazníku, Gratulujeme Vám k zakoupení produktu. Prosím, důkladně si přečtete manuál a dbejte na následující pokyny, aby se zabránilo škodám na zařízení. Za

Více

Návod k použití GVD (5-8)

Návod k použití GVD (5-8) Návod k použití GVD (5-8) 1 Děkujeme za výběr pračku značky Candy. Jsme si jisti, že vám pomůže vyprat oblečení, každý jemný kousek každý den. Váš výrobek můžete zaregistrovat na www. registercandy.com

Více

PŘÍRUČKA PRO BĚŽNÉ POUŽITÍ

PŘÍRUČKA PRO BĚŽNÉ POUŽITÍ PŘÍRUČKA PRO BĚŽNÉ POUŽITÍ CS DĚKUJEME VÁM, ŽE JSTE SI ZAKOUPILI VÝROBEK WHIRLPOOL. Potřebujete-li širší podporu, zaregistrujte svůj spotřebič na adrese www.whirlpool.eu/register Stáhněte si Návod k použití

Více

Návod k použití B-345-01

Návod k použití B-345-01 Návod k použití BMS 1300 B-345-01 Popis spotřebiče 1 držadlo vysavače 2 přívodní kabel s automatickým navíjením 3 výfuková mřížka 4 přípojka na přívod kapaliny 5 přívod kapaliny 6 plnicí otvor na čisticí

Více

BATERIE S OKAMŽITÝM OHŘEVEM TEPLÉ VODY

BATERIE S OKAMŽITÝM OHŘEVEM TEPLÉ VODY IN 201502 M BATERIE S OKAMŽITÝM OHŘEVEM TEPLÉ VODY NÁVOD K POUŽITÍ Model č.: KDR-4E-3 PŘEDSTAVENÍ VÝROBKU 3 INSTALAČNÍ PODMÍNKY 3 ZPŮSOBY INSTALACE VÝROBKU 5 INSTALACE ZAŘÍZENÍ SE SPODNÍM PŘÍVODEM 6 KLÍČOVÉ

Více

AVXXF 149 AVXXF 129 Pračka

AVXXF 149 AVXXF 129 Pračka AVXXF 149 AVXXF 129 Pračka Návod k instalaci a obsluze AVXXF 149 AVXXF 129 Pračka Návod k instalaci a obsluze Vážený zákazníku, děkujeme Vám, že jste si zakoupil výrobek společnosti INDESIT Company, SpA.

Více

JAK POUŽÍVAT CHLADICÍ ODDÍL JAK SPOTŘEBIČ ODMRAZOVAT A ČISTIT JAK ODSTRANIT PORUCHU SERVIS INSTALACE

JAK POUŽÍVAT CHLADICÍ ODDÍL JAK SPOTŘEBIČ ODMRAZOVAT A ČISTIT JAK ODSTRANIT PORUCHU SERVIS INSTALACE 6cz33013.fm5 Page 11 Tuesday, July 2, 2002 4:30 PM NÁVOD K POUŽITÍ POPIS SPOTŘEBIČE OVLÁDACÍ PANEL PŘED POUŽITÍM SPOTŘEBIČE RADY K OCHRANĚ ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ VŠEOBECNÉ POKYNY A UPOZORNĚNÍ VYUŽITÍ VNITŘNÍHO

Více

ST-CC7113 IRON ŽEHLIČKA

ST-CC7113 IRON ŽEHLIČKA ST-CC7113 IRON ŽEHLIČKA Dovozce do ČR SATURN HOME APPLIANCES s.r.o. Web: www.isaturn.cz 1 Žehlička Vážený zákazníku! Gratulujeme Vám ke koupi výrobku od značky Saturn. Jsme si jistí, že náš výrobek se

Více

NÁVOD K OBSLUZE NAPĚŇOVAČ MLÉKA MODEL: CRM8008A PŘED POUŽITÍM SI POZORNĚ PŘEČTĚTE NÁVOD A PONECHTE SI HO PRO PŘÍPAD DALŠÍ POTŘEBY!

NÁVOD K OBSLUZE NAPĚŇOVAČ MLÉKA MODEL: CRM8008A PŘED POUŽITÍM SI POZORNĚ PŘEČTĚTE NÁVOD A PONECHTE SI HO PRO PŘÍPAD DALŠÍ POTŘEBY! NÁVOD K OBSLUZE NAPĚŇOVAČ MLÉKA MODEL: CRM8008A PŘED POUŽITÍM SI POZORNĚ PŘEČTĚTE NÁVOD A PONECHTE SI HO PRO PŘÍPAD DALŠÍ POTŘEBY! ZÁKLADNÍ PRAVIDLA BEZBEČNOSTI Před prvním použitím si pozorně přečtěte

Více

Všeobecné instrukce pro instalaci, obsluhu a údržbu

Všeobecné instrukce pro instalaci, obsluhu a údržbu Všeobecné instrukce pro instalaci, obsluhu a údržbu MYČKY NÁDOBÍ S ČELNÍM OTVÍRÁNÍM MODEL: FI 50 Obr. 1 A = přívod vody E = přívod elektrické energie D = odpadní hadice R = připojovací svorkovnice Obr.

Více

TEPLOVZDUŠNÝ VENTILÁTOR

TEPLOVZDUŠNÝ VENTILÁTOR Návod k obsluze TEPLOVZDUŠNÝ VENTILÁTOR 4012 ECO Ceramic CFH1-100 TECHNICKÉ ÚDAJE NÁVOD K OBSLUZE TEPLOVZDUŠNÉHO VENTILÁTORU Vážený zákazníku, děkujeme Vám jménem společnosti IMETEC za zakoupení tohoto

Více

CZ Návod k použití Zpěňovač mléka. Milchaufschäumer

CZ Návod k použití Zpěňovač mléka. Milchaufschäumer CZ Návod k použití Zpěňovač mléka Milchaufschäumer Obsah Bezpečnost... 3 Vybalení... 4 Požadavky pro místo instalace... 5 Před prvním použitím... 5 Zpěnění mléka... 5 Horká čokoláda a instantní nápoje...

Více

Návod k použití. Pračka PLD 14840

Návod k použití. Pračka PLD 14840 Návod k použití Pračka PLD 14840 2 OBSAH Bezpečnostní informace 2 Bezpečnostní pokyny 3 Technické informace 4 Popis spotřebiče 5 Ovládací panel 6 Programy 10 Údaje o spotřebě 12 Před prvním použitím 13

Více

Návod k použití ELEKTRICKÝ VAŘIČ R-243 R-244

Návod k použití ELEKTRICKÝ VAŘIČ R-243 R-244 Návod k použití ELEKTRICKÝ VAŘIČ R-243 R-244 Před použitím tohoto spotřebiče se prosím seznamte s návodem k jeho obsluze. Spotřebič používejte pouze tak, jak je popsáno v tomto návodu k použití. Návod

Více

Myčka nádobí CDS 220. Návod k použití

Myčka nádobí CDS 220. Návod k použití Myčka nádobí CDS 220 Návod k použití 1 Děkujeme Vám, že jste si vybrali spotřebiče Candy; kvalitní myčky, které zaručují kvalitní provoz a spolehlivost. Společnost Candy vyrábí široký sortiment domácích

Více

R-811, R-812. Návod k použití STOLNÍ VENTILÁTOR. česky. Stolní ventilátor R-811, R-812

R-811, R-812. Návod k použití STOLNÍ VENTILÁTOR. česky. Stolní ventilátor R-811, R-812 Návod k použití STOLNÍ VENTILÁTOR R-811, R-812 Před použitím tohoto spotřebiče se prosím seznamte s návodem k jeho obsluze. Spotřebič používejte pouze tak, jak je popsáno v tomto návodu k použití. Návod

Více

Návod k použití Rychlovarná konvice TYP:EL75611/EL75612

Návod k použití Rychlovarná konvice TYP:EL75611/EL75612 Návod k použití Rychlovarná konvice TYP:EL75611/EL75612 Bezpečnostní upozornění Aby byla zajištěna trvalá bezpečnost a nízké riziko úrazu elektrickým proudem, dodržujte prosím veškeré bezpečnostní pokyny

Více

Návod k použití PRAČKA

Návod k použití PRAČKA Návod k použití IWTE 51251 PRAČKA Obsah Instalace Rozbalení a vyrovnání spotřebiče Zapojení do elektřiny a připojení vody První prací cyklus Technické údaje Popis pračky Ovládací panel Displej Jak otevřít

Více

Technická data. Bezpečnostní instrukce

Technická data. Bezpečnostní instrukce 10031918 Čerpadlo Vážený zákazníku, gratulujeme Vám k zakoupení produktu. Prosím, důkladně si pozorně manuál a dbejte na následující pokyny, aby se zabránilo škodám na zařízení. Za škody způsobené nedodržením

Více

PRŮMYSLOVÝ PRACÍ STROJ kg / lb, DVĚ RECYKLAČNÍ NÁDRŽE

PRŮMYSLOVÝ PRACÍ STROJ kg / lb, DVĚ RECYKLAČNÍ NÁDRŽE PRŮMYSLOVÝ PRACÍ STROJ 70-90-110-140-180 kg / 160-200-245-310-400 lb, DVĚ E Dodatek pro Manuál k instalaci, údržbě a obsluze stroje 513290. Kód: 523357 Datum vydání: 8.3.2011 1. VÝSTRAHY A SYMBOLY Před

Více