Návod na použití elektrického obojku výcvikového

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Návod na použití elektrického obojku výcvikového"

Transkript

1 Návod na použití elektrického obojku výcvikového Obj. č: m pro velké psy nad 18 kg Zkuste trénovat svého psa s novým dálkovým trenérem. Jeho přínosem je úspora času při tréninku a tím Vám poskytuje více volného času. Díky digitálnímu zařízení můžete pohodlně kontrolovat, jak intenzivní stupeň stimulace máte právě nastavený. S pomocí dálkového trenéra máte psa pod kontrolu až do vzdálenosti 900 m. Zmáčknutím tlačítka na ovladači vyšlete signál do přijímače na vodítku, který má pes na krku. Pes dostane neškodnou, ale nepříjemnou stimulaci. Velmi rychle získáte jeho pozornost a bude se lépe soustředit na vaše pokyny. Dálkový trenér 900m je tedy prokazatelně efektivní. Tento typ výrobku je vhodný pro velká plemena psů. Důležité Na maximální dosah zařízení má nežádoucí vliv počasí, terén, vegetace a další faktory. Funkce Dosah do 900m 8 úrovní stimulace + je možné přidat ještě 2 úrovně. Ovladač lze použít až pro 2 přijímače, tedy pro 2 psy. Baterie se dobíjí jak v ovladači, tak i v přijímači na obojku pomocí adaptéru. Ovladač i přijímač jsou voděodolné. Důležité definice Ovladač Přenáší signál do přijímače. Je voděodolný. Digitální zařízení Stimulační stupně - Stimulačních stupňů je 8 + další 2. Ukazuje buď 1, nebo 2 psy. 1 Pes Aktivovaný přijímač na vodítku je znázorněn na displeji symbolem Dog 1. 2 Pes Zakoupíte-li další obojek pro druhého psa a oba aktivujete, tak budete na přijímači moci nastavit režim pro 2 psy. Program pro 2 psy se zobrazí, nastavíte-li jej na digitálním ovladači. Tón- tón se ozve, pokud zmáčknete tlačítko pro tón. Současně s tónem bliká zelená dioda na přijímači. Ukazatel stavu baterie slouží k zobrazení aktuálního stavu baterie. Stav baterie zobrazuje 3 dílný znak. Definice tlačítek pro standardní režim s jedním psem Tón- černé tlačítko na levé straně nahoře. Je to tréninkový signál ozývající se na obojku, který nevyužívá stimulace.

2 Stimulace- černé tlačítko dole na levé straně. Po dobu držení tlačítka stimuluje zvíře v pravidelných impulzech. Zvýšení intenzity stimulace- šedé tlačítko nahoře na pravé straně. Každým stisknutím zvýšíte intenzitu stimulace o 1 stupeň. Rozsah je od 1 do 8 stupňů. Snížení intenzity stimulace- šedé tlačítko dole na pravé straně. Každým stisknutím snížíte intenzitu stimulace o 1 stupeň. Rozsah je z 8 do 1 stupně. +2 červené tlačítko dole na středu. Při stisknutí se zvýší intenzita stimulace o další 2 stupně. Máte-li nastavenou intenzitu na stupni 4 a stisknete červené tlačítko +2, pes dostane impulz o síle 6 stupně. Přijímač na obojku vytváří tón nebo stimulaci díky přijímanému signálu z ovladače (ovladače), je voděodolný. Zapnutí/vypnutí přijímače na obojku- krátkým stisknutím tlačítka na přijímači se zapne a delším přidržením tlačítka se zase vypne. Kontaktní body- pomocí dvou kontaktů umístěných na vnitřní straně obojku lze přenášet impulzy na psa. Před použitím zkontrolujte jejich utažení na přijímači. Kontrolka přijímače- ukazuje zda přijímač na obojku vypínáte, nebo jestli je zapnutý. Dále kontrolka signalizuje nízký stav baterie v přijímači. Nabíjení- ovladač i přijímač na obojku jsou mimo nabíjení voděodolný, ale je třeba dobře uzavřít vstupy pro nabíječku. Vstupy mějte mimo nabíjení zazátkované neustále, chrání nejen proti vodě, ale i proti nežádoucím nečistotám. Postup nabíjení ovladače Odejměte gumovou krytku a zapojte nabíječku. Do těla adaptéru zasuňte odpovídající koncovku a zapojte jej do sítě. Po prvním použití nabíjejte 5 hodin, každé další nabíjení by mělo trvat 3-4 hodiny. Po nabití otvor opět uzavřete gumovou ucpávkou. Životnost baterií od nabití je zhruba hodin, podle četnosti použití. Zapnutí a vypnutí ovladače Pro zapnutí zmáčkněte jakékoliv tlačítko. Pro vypnutí stačí nechat ovladač v klidu. Digitální ukazatelé Digitální zobrazovač zůstane zapnutý 10 minut od posledního stlačení libovolného tlačítka. Ukazatel čísla Pes 1/Pes 2 Tón nebo stimulace Ukazatel stavu baterie Zobrazuje stupeň stimulace pro Pes 1/Pes 2 Zobrazený symbol znázorňuje aktuální režim. Při zmáčknutí tlačítka pro tón nebo stimulaci se zobrazí symbol Pes 1 nebo Pes 2 Symbol zobrazuje stav nabití baterie.

3 - V režimu Pes 1 vidíte pouze jeden symbol. Nastavíte-li režim pro dva psy, zobrazí se Vám na displeji Pes 1 i Pes 2. Po zmáčknutí tlačítka tónu nebo stimulace se zobrazí pouze Pes 1 nebo Pes 2, podle toho kterého psa si vyberete. Baterie je minimálně ze 2/3 nabitá, ovládání funguje na 100% Baterie je z 1/3 nabitá, ovládání funguje stále na 100% Baterie je nabitá z 1/6, ovládání je nutno co nejdříve nabít. Baterie je téměř zcela vybitá, ovládání již nefunguje správně. Ovládání pro režim Pes 1 Umístění tlačítka Barva tlačítka Funkce tlačítka Tlačítko nahoře vlevo Černá Pouze tón Tlačítko dole vlevo Černá Pouze stimulace Tlačítko nahoře vpravo Šedá Zvýšení intenzity stimulace Tlačítko dole vpravo Šedá Snížení intenzity stimulace Tlačítko + 2 dole na středu Červená + 2 stupně zvýšení stimulace Spona na ovladači pro snadnější nošení. Pro odejmutí spony stačí na horní straně přitáhnout pojistku směrem ke sponě. Úchyt Pro snadnější nošení lze ovladač s pomocí kroužkového úchytu pověsit. Postup nabíjení přijímače na obojku Odejměte gumovou krytku a zapojte nabíječku. Do těla adaptéru zasuňte odpovídající koncovku a zapojte jej do sítě. Po prvním použití nabíjejte 5 hodin, každé další nabíjení by mělo trvat 3-4 hodiny. Po nabití otvor opět uzavřete gumovou ucpávkou. Zapnutí přijímače na obojku Zmáčknutím tlačítka na přední straně přijímače se ozve specifický tón a problikne zelená kontrolka. Přijímač je nyní zapnutý a připraven k použití. Bude-li přijímač na obojku bez příkazu, každých 5 sekund jednou blikne zelená kontrolka. Pro lepší kontrolu zapnutého přijímače stačí zmáčknout na ovladači levé horní tlačítko. Je-li zapnutý, ozve se tón a kontrolka se zeleně rozbliká.

4 Vypnutí přijímače na obojku Pro vypnutí přijímače se zmáčkne a drží tlačítko, dokud se neozve signál a červeně nezabliká. Vypínejte obojek pokaždé, když ho nepotřebujete, prodlužuje se tím životnost baterie. Přibližná výdrž baterie se pohybuje okolo 40 až 50 hodin. Funkce Přijímače na obojku Kontrolní dioda Tón Když se přijímač zapne Dioda zeleně blikne Ano Když je přijímač zapnutý Dioda zeleně blikne každých 5s Ne Nízký stav baterie Dioda červeně blikne každých 5s Ne Stimulační tón Dioda zeleně bliká Ano Stimulace Dioda červeně bliká Ne Když se přijímač vypíná Dioda červeně blikne Ano Dobíjení baterie Lithiové dobíjecí baterie nemají žádný senzor hlídající nabíjení a neměly by se před nabíjením zcela vybít. Pozor, Baterie jsou již před prvním použitím částečně nabité, přesto je ještě před prvním použitím nechte 4-5 hodin nabíjet. Baterie nesmí přijít do blízkosti otevřeného ohně, kyseliny, žáru nebo mrazu. Nebude-li baterie delší čas používána, měla by se pravidelně po 4 až 6 týdnech 3-4 hodiny vždy dobít. Přetížení baterie může vést ke zkrácení její životnosti. K tomu by však nemělo docházet díky bezpečnostní funkci. Pokud zařízení bude v kuse dlouho používáno, dojde ke zkrácení času, po který by měl správně fungovat. Dá se očekávat, že baterie budou s narůstajícím počtem nabití a vybití slábnout a jejich výdrž bude menší. Umístění obojku na krk psa Důležité: Je zásadní, aby byl obojek správně umístěn. Kontakty přijímače musí mít přímí kontakt s kůží na spodní straně krku. 1. Pro správné nasazení obojku je lepší, když pes stojí (3A). 2. Nasaďte psovi obojek a vycentrujte přijímač s kontakty do správné polohy zobrazené na obrázku (3B). Pokud má pes na krku delší srst, je lepší jí v místě dotyků kontaktů s kůží zkrátit. 3. Vyzkoušejte, jestli obojek na krku dobře sedí a je ve správné poloze. Obojek by měl být povolený tak, aby se mezi obojkem a krkem protáhl jeden prst (3C).

5 4. Z počátku nechte psa, aby si na obojek zvyknul. Po pár minutách nošení opět zkontrolujte správnou pozici obojku. Ideální nastavení stupně stimulace pro vašeho psa Je možné využít 8 různých stupňů, a proto je třeba najít pro vašeho psa nejvhodnější stupeň, který bude převážně využíván. Vhodný stupeň se určuje podle reakce psa na impulz, jako je kňučení, vrtění hlavou, škrábání obojku atd. Pozor: Při hledání optimálního stupně stimulujte psa pouze při porušení zákazu nebo při neuposlechnutí příkazu, který ovšem musí pes znát. Péče a čištění Pro zajištění správné funkce je potřeba provádět pravidelné zkoušky a dodržovat správné dopnutí obojku na krku psa. Pokud má pes podrážděnou kůži z obojku, sundejte jej na pár dní psovi z krku. Zůstane-li pokožka podrážděná déle jak 48 hodin, dojděte s ním k veterináři. Upozornění: Ze začátku by pes neměl nosit obojek déle než 8 hodin denně. Kontakty na obojku a krk vašeho psa neustále kontrolujte a dobře čistěte. Dejte pozor, jestli je krk i obojek zcela suchý. Pozor! Takzvaná nekróza, nebo-li odumření kůže v důsledku dlouhodobého styku kůže s kontakty obojku může dojít v případě, že se nedodrží výše uvedené bezpečnostní kroky. Systém pro dva psy Ovladač 1. Mačkejte tlačítko vpravo dole, dokud se vám nezobrazí volba režimu pro dva psy. 2. Zmáčkněte tlačítko Nastavte stupeň stimulace Zmáčknutím tlačítka +2 a přepnete do pohotovostního režimu. Přijímač na obojku 1. Druhý obojek s přijímačem se zapíná a vypíná stejně jako ten první. 2. Zmáčkněte pes 2 na ovladači (tlačítko vpravo nahoře nebo dole). 3. Obojek s přijímačem reaguje a je spárovaný s prvním přijímačem, tedy s prvním psem.

6 Funkce ovladače v režimu pro dva psy Tlačítko vlevo nahoře Tlačítko vlevo dole Pes 1 tlačítko+2 Tlačítko vpravo nahoře Tlačítko vpravo dole Pes 2 tlačítko +2 Pes 1- tón Pes 1 stimulace Zmáčkněte +2 a tlačítko vlevo dole současně Pes 2- tón Pes 2- stimulace Zmáčkněte +2 a tlačítko vpravo dole současně Pes1/Pes2 nastavení stupně stimulace Pro nastavení stupně stimulace pro Pes 1 nebo Pes 2 zmáčkněte a držte tlačítko +2 po dobu 5 s. Na displeji se zobrazí možnost nastavení stupně stimulace pro Pes 1 a Pes 2. Nyní můžete levým horním tlačítkem zvyšovat stupeň stimulace a tlačítkem vlevo dole zase snižovat stupeň stimulace pro Pes 1. Pro Pes 2 zmáčkněte tlačítko vpravo nahoře pro zvýšení stupně stimulace a tlačítko vpravo dole slouží zase ke snížení stupně stimulace. Pro uzamčení nastavených stupňů stimulace u Pes 1 a Pes 2 zmáčkněte krátce tlačítko +2 Ukončení funkce Pes 2 Stlačte a držte tlačítko +2 po dobu 5 s. Mačkejte tlačítko na levé straně dole, dokud se na displeji nezobrazí symbol Pes 1. Zmáčkněte +2 pro opuštění menu. Zkoušečka pro testování správné funkce přijímače na obojku 1. Zapněte přijímač na obojku. 2. Držte zkoušečku na kontaktních bodech. 3. Zmáčkněte tlačítko pro stimulaci na ovladači. 4. Zkoušečka bliká (na vyšším stupni stimulace bliká jasněji). 5. Poté přijímač na obojku zase vypněte. Pokud se zkoušečka při testování nerozbliká, nabijte baterie, zkontrolujte utažení kontaktů a opakujte test. Jestli problémy přetrvávají, kontaktujte prodejce.

7 Nejčastější otázky Je obojek skutečně vhodný pro mého psa? Jak starý musí být můj pes? Můžu na obojek připnout také vodítko? Když můj pes je již vytrénovaný a poslouchá na slovo, musí obojek stále nosit? Je přijímač na obojku vodotěsný? Můžu používat obojek pro více jak jednoho psa? Můžu obojek použít na agresivního psa? Jak dlouho naráz můžu dávat psovi stimulaci? Co mohu dělat, je-li kůže psa podrážděná a červená? Stimulace psa je vskutku nepříjemná, avšak neškodná. Majitelům psa pomáhá k dosažení výsledků. Pes by měl dosáhnout minimálního věku 6 měsíců, ale je potřeba v takovémto věku být obezřetný. Před použitím konzultujte použití obojku s vaším zvěrolékařem nebo profesionálním trenérem psů, který Vám poradí kdy začít. Nepřipínejte vodítko k obojku, má-li ho pes na krku. Mohlo by dojít k pootočení obojku, nebo špatnému dotyku kontaktů s krkem zvířete a obojek by nefungoval správně. Většinou ne, ale je dobré mu ho čas od času nasadit. Někteří psi poznají, že když obojek nemají, žádná stimulace je neohrožuje. Vodotěsný není, je pouze voděodolný. To znamená, že by s ním pes neměl plavat ve vodě. Nevadí mu však rosa, nebo mírný déšť. Pozor je-li obojek a pes třeba jen vlhký, nesmí se používat stimulace. Zařízení se nechá použít pro dva psy, je však nutné dokoupit další obojek a aktivovat program pro dva psy na ovladači. Nedoporučujeme používat obojek na agresivního psa. Máte-li problém s agresí, kontaktujte Vašeho veterináře, nebo profesionálního trenéra. Doporučujeme stimulovat maximálně 2s. Maximální doba stimulace je ale nastavena na 8s. Po překročení této doby ovladač sám přeruší stimulaci. Tento stav může nastat, v důsledku dlouhotrvajícího kontaktu obojku s kůží. Nastaneli tento stav, sundejte obojek na pár dní psovi z krku. Nezmizí-li vyrážka do dvou dnů, vyhledejte zvěrolékaře. Po nasazení obojku krk pravidelně kontrolujte. Likvidace: Po uplynutí životnosti, nebo v okamžiku, kdy další opravy jsou neekonomické, likvidují se jeho části po celkové demontáži s ohledem na dodržení předpisů pro ochranu životního prostředí. Kovové části se roztřídí podle druhů kovů a nabídnou se k odprodeji organizaci zabývající se sběrem druhotných surovin. Části z umělých hmot a ostatních materiálů, které nepodléhají přirozenému rozkladu se roztřídí a odevzdají organizaci zabývající se sběrem těchto materiálů.

8 Důležitá upozornění: Elektrický Obojek s dálkovým ovládáním (dálkový trenér) nikdy nepoužívejte na jiných zvířatech nebo lidech. Elektrický obojek je určen pouze pro psy nad 18 kg tělesné váhy. Nepoužívejte obojek na psa se srdeční vadou, nebo jiným vážným onemocněním. Při navykání psa na obojek nepoužívejte silné impulzy. Obojek nepatří do rukou dětem a nesvéprávným osobám. Ovladač i přijímač jsou voděodolný, nikoliv však vodotěsný. Pozor: Začínejte stimulovat vždy od nižšího stupně a spínač na ovladači držte maximálně 1 až 2 sekundy. Stimulaci musí předcházet varování či povel. Po neuposlechnutí spusťte varovný tón. Nebude-li nadále pes reagovat, pusťte krátkou stimulaci nejprve od nízkého stupně. Pokud stále nereaguje, opět vydejte povel a varujte pomocí varovného tónu a až poté pusťte zvýšený stupeň stimulace (max. o 2 stupně naráz). Dostane-li pes panický záchvat, začne třeba utíkat a bude zcela zmatený či dezorientovaný, je stupeň stimulace příliš vysoký! Správný stupeň nastavení je takový, při kterém pes netrpí, ale správně reaguje. Nereaguje-li ani na osmém stupni nastavení, zkontrolujte správnost uchycení obojku. Pokud má pes dlouhou srst, zkraťte jí v místě dotyku kontaktů s kůží. Nikdy nespouštějte stimulaci, je-li pes, nebo obojek mokrý, či jen vlhký. Pokud má pes na krku obojek poprvé a nezná jeho funkci, je třeba postupovat velmi opatrně. Je důležité, aby varovný tón a stimulaci dostal pouze při jasném nedodržení pokynu či varování. Při správném používání se pes brzo naučí reagovat na vaše povely. Úspěšné zvládnutí používání obojku je takové, kdy není nutné používat stimulaci. Pozor: Přizpůsobte své nároky vašemu psovi. Psi jsou různě učenliví, různě vnímaví, záleží i na temperamentu, rase a stáří psa. Pamatujte, že s každým výcvikem se má začít od štěněte. Obojek není vhodný k převýchově starého psa. Neučte psa pomocí stimulace příliš náročným povelům. Výcvik by měl být pro psa potěšením a měl by mít pozitivní motivaci a neplnit povely na základě strachu. Nepoužívejte obojek na psa za účelem krocení jeho agresivity. Nepoužívejte stimulaci, pokud vás pes nemůže vidět nebo slyšet. Nesnažte se při výcviku učit psa příliš rychle, může to na něj působit zmateně. Obojek lze použít pouze na psa staršího více než 6 měsíců. Servis zajišťuje firma: KAMÍR a Co spol. s r.o. PACOV - sídlo firmy Ferd. Pakosty Pacov tel.: fax.: mobil: info@kamir.cz web:

Elektronický výcvikový obojek DOG-T02

Elektronický výcvikový obojek DOG-T02 Elektronický výcvikový obojek DOG-T02 Návod k použití 1.Úvod Vážení zákazníci, děkujeme Vám za nákup našeho zboží. Před použitím přístroje si prosím přečtěte tento návod. Elektronické výcvikové obojky

Více

Hütermann Elektronický výcvikový obojek DOG TRAINER - T07

Hütermann Elektronický výcvikový obojek DOG TRAINER - T07 Hütermann Elektronický výcvikový obojek DOG TRAINER - T07 Návod k použití 1 1. Úvod Vážení zákazníci, děkujeme Vám za nákup našeho zboží. Před použitím přístroje si prosím přečtěte tento návod. Elektronické

Více

E-COLLAR TACTICAL K-9 400

E-COLLAR TACTICAL K-9 400 E-COLLAR TACTICAL K-9 400 UŽIVATELSKÝ MANUÁL Před použitím si pečlivě přečtěte tento uživatelský manuál. E-Collar Tactical K9-400 je nejmenší dobíjecí obojek na trhu s dosahem až 1200 m s nabídkou funkcí

Více

Vlastnosti a funkce. -Upozornění-

Vlastnosti a funkce. -Upozornění- Příručka uživatele Vlastnosti a funkce o Walkie Talkie hodinky o Vícekanálové zařízení (kanály se liší v různých zemích) o Dosah až 6 km dle terénu a prostředí v otevřené krajině bez překážek, profilu

Více

Návod na použití kamerového kompletu pro autopřívěsy s přenosným monitorem 2,5"

Návod na použití kamerového kompletu pro autopřívěsy s přenosným monitorem 2,5 Návod na použití kamerového kompletu pro autopřívěsy s přenosným monitorem 2,5" obj. č: 3273 Úvod: Tento produkt pracuje v pásmu o rozsahu ISM-2,4GHz a proto může být legálně používán po celém světě bez

Více

BEZDRÁTOVÝ STRÁŽCE DĚTÍ BM-10 NÁVOD NA OSLUHU ČESKÝ JAZYK

BEZDRÁTOVÝ STRÁŽCE DĚTÍ BM-10 NÁVOD NA OSLUHU ČESKÝ JAZYK BEZDRÁTOVÝ STRÁŽCE DĚTÍ BM-10 NÁVOD NA OSLUHU ČESKÝ JAZYK 2 Originál prohlášení o shodě se nachází v návodě na obsluhu v anglickém jazyce, který je součástí balení. PMR Vysílač 3 OBSAH 1. POUŽITÍ BEZDRÁTOVÉHO

Více

Návod na použití Napáječky s plovákem LAKCHO s vyhříváním 50/80 W

Návod na použití Napáječky s plovákem LAKCHO s vyhříváním 50/80 W Návod na použití Napáječky s plovákem LAKCHO s vyhříváním 50/80 W obj. č.: 4012/4066 Schéma: 50 W (+ 10 W při použití top. kabelu) Podstavec: 600 mm (obj. č. 4013) 400 mm (obj. č. 4026) Přívodní kabel

Více

Elektronický výcvikový obojek DOG-T02

Elektronický výcvikový obojek DOG-T02 Elektronický výcvikový obojek DOG-T02 Návod k použití 1.Úvod Vážení zákazníci, děkujeme Vám za nákup našeho zboží. Před použitím přístroje si prosím přečtěte tento návod. Elektronické výcvikové obojky

Více

Výcvikový obojek pro psy. Uživatelský Manuál

Výcvikový obojek pro psy. Uživatelský Manuál Výcvikový obojek pro psy Uživatelský Manuál Od společnosti Dogtra Přenosný dálkově ovládaný výcvikový obojek pro psy. Uživatelský Manuál Bezpečnostní a zdravotní prohlášení Použití Obojky Dogtra jsou zaměřeny

Více

Hütermann Elektronický výcvikový obojek DOG-T02

Hütermann Elektronický výcvikový obojek DOG-T02 Hütermann Elektronický výcvikový obojek DOG-T02 Návod k použití 1.Úvod Vážení zákazníci, děkujeme Vám za nákup našeho zboží. Před použitím přístroje si prosím přečtěte tento návod. Elektronické výcvikové

Více

Uživatelský manuál. Prosím pečlivě přečtěte tento manuál před prvním použitím produktu a výcvikového obojku Dogtra ARC 1200S.

Uživatelský manuál. Prosím pečlivě přečtěte tento manuál před prvním použitím produktu a výcvikového obojku Dogtra ARC 1200S. Uživatelský manuál Prosím pečlivě přečtěte tento manuál před prvním použitím produktu a výcvikového obojku Dogtra ARC 1200S. Bezpečnostní a zdravotní zásady produktu Použití Obojky Dogtra jsou zaměřeny

Více

Protištěkací stanice PetSafe

Protištěkací stanice PetSafe Protištěkací stanice PetSafe venkovní stanice s ultrazvukovým signálem PBC19-11794 Návod k použití Přečtěte si prosím pozorně tento návod před uvedením stanice do provozu Pro další informace o výrobku

Více

Obsah balení produktu Canicom 1500 Pro

Obsah balení produktu Canicom 1500 Pro UŽIVATELSKÝ MANUÁL Obsah balení produktu Canicom 1500 Pro - Canicom přijímač/obojek vybaven krátkými kontakty - 3V Lithiová CR2 baterie pro obojek - CANICOM 1500 PRO ovládací zařízení vybavené 2 alkalinovími

Více

Návod na použití závěsné váhy digitální do 300 kg, dělení 100 g

Návod na použití závěsné váhy digitální do 300 kg, dělení 100 g Návod na použití závěsné váhy digitální do 300 kg, dělení 100 g Obj. č: 3058 Informace o produktu Digitální váha je moderní přístroj, vybaven spolehlivým hardwarem a výkonným softwarem. Využití tohoto

Více

Návod na montáž a použití elektrického, neviditelného ohradníku Pack Anti-fuge. Obj. č: 6978

Návod na montáž a použití elektrického, neviditelného ohradníku Pack Anti-fuge. Obj. č: 6978 Návod na montáž a použití elektrického, neviditelného ohradníku Pack Anti-fuge Obj. č: 6978 1. Vysílač a transformátor 12 V 2. Kabel s funkcí antény (délka 100m). 3. Obojek s nabíječkou 4. Náhradní díly:

Více

Standardní balení(ujistěte se, že vaše balení obsahuje všechny tyto položky)

Standardní balení(ujistěte se, že vaše balení obsahuje všechny tyto položky) Vodotěsný multimediální přehrávač 1. Seznámení s přístrojem 1.1 Obsah balení Standardní balení(ujistěte se, že vaše balení obsahuje všechny tyto položky) - Digitální vodotěsný MP3 přehrávač - Vodotěsná

Více

VÝCVIKOVÉ OBOJKY.

VÝCVIKOVÉ OBOJKY. VÝCVIKOVÉ OBOJKY katalog PRODUKTŮ O NÁS Výcvikové pomůcky Bentech se objevily na českém a slovenském trhu v roce 2014. Od té doby se nám úspěšně podařilo oslovit trh v dalších evropských zemích. Neustále

Více

Systém pro kontrolu tlaku v pneumatikách CE 100. Obj. č.: 52 69 05. Popis a ovládací prvky. Instalace

Systém pro kontrolu tlaku v pneumatikách CE 100. Obj. č.: 52 69 05. Popis a ovládací prvky. Instalace Popis a ovládací prvky Systém pro kontrolu tlaku v pneumatikách CE 100 Obj. č.: 52 69 05 1. Senzor intenzity světla 2. Tlačítko DOWN / ON/OFF 3. Tlačítko SET 4. Tlačítko UP 5. Konektor pro připojení napájení

Více

BUGINA V-TWIN 4X4. Návod k sestavení.

BUGINA V-TWIN 4X4. Návod k sestavení. BUGINA V-TWIN 4X4 Návod k sestavení www.bezvazbozi.cz Vybalte všechny díly z krabice a postupujte podle jednotlivých, po sobě jdoucích obrázků. Nasaďte a přišroubujte přední nápravu, osa zatáčení musí

Více

Návod k obsluze a údržbě T100 HTM Všeobecně

Návod k obsluze a údržbě T100 HTM Všeobecně Telestart T100 HTM Česky 2 D Návod k obsluze a údržbě T100 HTM Všeobecně Vážená zákaznice společnosti Webasto, vážený zákazníku společnosti Webasto, těší nás, že jste se rozhodli pro tento produkt společnosti

Více

Návod k použití Bezdrátový pažní teploměr BTM-D1D

Návod k použití Bezdrátový pažní teploměr BTM-D1D Návod k použití Bezdrátový pažní teploměr BTM-D1D Sada BTM-D1D zahrnuje: Přijímač*1 Ramenní manžeta *1 AAA baterie*2 3 Volt lithiová baterie (CR2032)*1 Ramenní pásek: 33cm*1 Návod k použití*1 Používání

Více

NÁVOD K OBSLUZE (GA LCD) www.golf-adventure.cz www.vozikynagolf.cz golf-adventure@email.cz

NÁVOD K OBSLUZE (GA LCD) www.golf-adventure.cz www.vozikynagolf.cz golf-adventure@email.cz NÁVOD K OBSLUZE (GA LCD) 1. 1. SOUČÁSTI BALENÍ 1 x rám golfového vozíku 2 x zadní kolo 1 x baterie + obal + kabely 1 x nabíječka baterie 1 x sada nářadí 2. POPIS JEDNOTLIVÝCH ČÁSTÍ VOZÍKU 1. Držadlo 2.

Více

DETEKTORŮ TOXIRAE 3 NÁVOD PRO OBSLUHU. Revize Zastoupení pro Českou republiku:

DETEKTORŮ TOXIRAE 3 NÁVOD PRO OBSLUHU. Revize Zastoupení pro Českou republiku: AUTORAE LITE AUTOMATICKÁ STANICE PRO FUNKČNÍ ZKOUŠKY DETEKTORŮ TOXIRAE 3 NÁVOD PRO OBSLUHU Revize 090603 Zastoupení pro Českou republiku: Chromservis s.r.o. Jakobiho 327 109 00 Praha 10-Petrovice Tel:

Více

2 tlačítko nahoru/dolu. 3 ukazatel stavu baterie. 4 ukazatel přenosu. 5 tlačítko nočního osvětlení. 7 konektor pro adaptér

2 tlačítko nahoru/dolu. 3 ukazatel stavu baterie. 4 ukazatel přenosu. 5 tlačítko nočního osvětlení. 7 konektor pro adaptér DĚTSKÁ JEDNOTKA 1 tlačítko ON/OFF 2 tlačítko nahoru/dolu 3 ukazatel stavu baterie 4 ukazatel přenosu 5 tlačítko nočního osvětlení 6 mikrofon 7 konektor pro adaptér 8 noční osvětlení 9 ukazatel nočního

Více

A300. Mobilní telefon. Začínáme snadno a rychle

A300. Mobilní telefon. Začínáme snadno a rychle A300 Mobilní telefon Začínáme snadno a rychle Obsah Obsah... 2 Ovládací prvky telefonu... 3 Uvedení do provozu... 4 Zapnutí a vypnutí telefonu... 6 Nabíjení telefonu... 7 Nouzové volání... 8 Telefonování...

Více

HX9801 / HX9802 / 9803 Návod k instalaci

HX9801 / HX9802 / 9803 Návod k instalaci ROZMĚRY: 120*80*225 CM ROZMĚRY: 100*80*225 CM ROZMĚRY: 95*95*225 CM 1 Potřebné nástroje (nejsou součástí dodávky) Zkontrolujte, máte-li připravené následující nástroje, k dispozici dostatek suchého místa

Více

Obsah balení. 1 Sluchátka 2 Základnová stanice 3 Baterie ( 2 kusy) 4 Síťový adaptér

Obsah balení. 1 Sluchátka 2 Základnová stanice 3 Baterie ( 2 kusy) 4 Síťový adaptér Obsah balení 1 Sluchátka 2 Základnová stanice 3 Baterie ( 2 kusy) 4 Síťový adaptér 5 Audio adaptér RCA 6 Audio kabel 3.5 mm 7 Audio adaptér z 6.3 mm na 3.5 mm 8 Externí mikrofon Funkční prvky: Sluchátka

Více

VÝCVIKOVÉ OBOJKY.

VÝCVIKOVÉ OBOJKY. VÝCVIKOVÉ OBOJKY katalog PRODUKTŮ Nebudete-li ovládat svého psa, bude ovládat on vás. Chcete-li mít ze psa skutečnou radost, neměli byste se pokoušet vychovat ho tak, aby byl tak trochu člověk. Vtip je

Více

C H Ů V I Č K Y Návod k použití 1

C H Ů V I Č K Y Návod k použití 1 C H Ů V I Č K Y Návod k použití 1 Děkujeme za zakoupení našich chůviček. Vaše jednotka byla vyrobena a prověřena podle pravidel nejpřísnějších kontrol kvality, aby bylo zajištěno, že každá chůvička opustí

Více

UŽIVATELSKÝ MANUÁL DOGTRA E-FENCE 3500

UŽIVATELSKÝ MANUÁL DOGTRA E-FENCE 3500 UŽIVATELSKÝ MANUÁL DOGTRA E-FENCE 3500 Systém Dogtra E-FENCE 3500 Vám umožňuje volný pohyb pro Vašeho čtyřnohého kamaráda a to bez použití plotu okolo pozemku. Díky správnému použití tohoto zařízení, pes

Více

DĚTSKÁ JEDNOTKA (BU baby unit) RODIČOVSKÁ JEDNOTKA (PU parent unit)

DĚTSKÁ JEDNOTKA (BU baby unit) RODIČOVSKÁ JEDNOTKA (PU parent unit) DĚTSKÁ JEDNOTKA (BU baby unit) ukazatel stavu nabití baterie přenos dětská jednotka č. typ alarmu teplota v dětském pokoji hlasitost noční osvětlení míra citlivost mikrofonu a nastavení hlasitosti RODIČOVSKÁ

Více

Uživatelská příručka. Digitální videochůvička/baby Monitor/A99

Uživatelská příručka. Digitální videochůvička/baby Monitor/A99 Uživatelská příručka Digitální videochůvička/baby Monitor/A99 1 Popis rodičovské jednotky: Popis dětské jednotky: 2 Uvedení do provozu: A) Dětská jednotka (kamera) 1. Připojte konektor síťového adaptéru

Více

A/C DÁLKOVÝ OVLÁDAČ NÁVOD K OBSLUZE

A/C DÁLKOVÝ OVLÁDAČ NÁVOD K OBSLUZE A/C DÁLKOVÝ OVLÁDAČ NÁVOD K OBSLUZE NÁVOD K OBSLUZE ČEŠTINA OBSAH STRUČNÝ NÁVOD STRUČNÝ NÁVOD OBSAH 1. STRUČNÝ NÁVOD 1 Rychlý start 02 2 Displej 03 3 Tlačítko 04 4 Provoz 08 3 4 5 6 Posuvné dveře (uzavřené)

Více

NannyCam H32. Návod k 1 použití

NannyCam H32. Návod k 1 použití NannyCam H32 Návod k 1 použití Obsah balení: Rodičovská jednotka s displejem + síťový adaptér Dětská jednotka (kamera) + síťový adaptér Návod k použití Popis dětské jednotky: 1. Světelný senzor 2. Čočka

Více

FITNESS NÁRAMEK 2 V 1

FITNESS NÁRAMEK 2 V 1 FITNESS NÁRAMEK 2 V 1 Děkujeme, že jste se rozhodli ke koupi tohoto produktu. Přečtěte si prosím pozorně a pečlivě tuto příručku před tím, než uvedete přístroj do provozu. Návod pečlivě uchovejte pro případné

Více

HB-8242HP Magnetic bike TIRO 30

HB-8242HP Magnetic bike TIRO 30 HB-822HP Magnetic bike TIRO 30 Děkujeme Vám za zakoupení tohoto výrobku! Prosíme, pozorně si přečtěte následující instrukce v návodu krok po kroku. BEZPEČNOSTNÍ INSTRUKCE Tento stroj je určen pouze k domácímu

Více

CZ - ROBOTIC MOP EL8068 FD-RMS(A)

CZ - ROBOTIC MOP EL8068 FD-RMS(A) CZ - ROBOTIC MOP EL8068 FD-RMS(A) Obsah ZAMÝŠLENÉ VYUŽITÍ strana 1 DÍLY strana 2 NÁVOD K POUŽITÍ strana 2-4 Spuštění přístroje Doporučení k úklidu Nabíjení baterie NÁVOD K ÚDRŽBĚ strana 5-6 Demontáž a

Více

FORD RANGER 4X4. Návod k sestavení.

FORD RANGER 4X4. Návod k sestavení. FORD RANGER 4X4 Návod k sestavení www.bezvazbozi.cz Vybalte všechny díly z krabice a postupujte podle jednotlivých, po sobě jdoucích obrázků. Vložte ke každému kolu podložku (obr. 1 a 2). 1 2 Pod sedačkou

Více

Jak pracovat s LEGO energometrem

Jak pracovat s LEGO energometrem Obnovitelná energie Jak pracovat s LEGO energometrem Obsah 1. Energometr popis zařízení... 3 2. Připojení zásobníku energie... 3 3. Nabití a vybití... 4 3.1 Nabití a vybití s použitím LEGO bateriového

Více

Smartphone Gimball. Uživatelská příručka (Česky)

Smartphone Gimball. Uživatelská příručka (Česky) Smartphone Gimball Uživatelská příručka (Česky) www.rollei.cz Popis produktu Instalace software Stáhněte a nainstalujte aplikaci Rollei nazvanou "Rollei Smart Gimbal" na svůj telefon. Aplikace podporuje

Více

DĚTSKÉ ELEKTRICKÉ AUTÍČKO HUMMER HJE

DĚTSKÉ ELEKTRICKÉ AUTÍČKO HUMMER HJE DĚTSKÉ ELEKTRICKÉ AUTÍČKO HUMMER HJE NÁVOD K SESTAVENÍ Upozornění: Fotonávod slouží ke snazšímu a správnému sestavení dětského elektrického vozítka. Některé uvedené funkce vozítka či typ dálkového ovládání

Více

Rollei 2.4GHz bezdrátová spoušť pro fotoaparáty Canon, Nikon a Sony

Rollei 2.4GHz bezdrátová spoušť pro fotoaparáty Canon, Nikon a Sony Rollei 2.4GHz bezdrátová spoušť pro fotoaparáty Canon, Nikon a Sony Uživatelská příručka www.rollei.cz Tento produkt je bezdrátové dálkové ovládání, které umožňuje uživateli uvolnit závěrku fotoaparátu

Více

Uživatelský manuál. Dálkově ovládané výcvikové obojky

Uživatelský manuál. Dálkově ovládané výcvikové obojky Uživatelský manuál Dálkově ovládané výcvikové obojky Bezpečnostní a zdravotní informace Použití Obojky Dogtra jsou zaměřeny na úpravu chování k použití pouze na psech. Nejsou zamýšleny k použití na lidech

Více

Návod k použití. PHOTON EUROPE DPL ProV

Návod k použití. PHOTON EUROPE DPL ProV Návod k použití PHOTON EUROPE DPL ProV Popis zařízení: Typ záblesku DPL ProV - 400 DPL ProV - 600 DPL ProV - 800 Výkon v jaulech 400Ws 600Ws 800Ws Směrné číslo 66 80 90 Čas znovu-dobití 0,2-0,9 s 0,2-1,5

Více

SUV KAJENE NEW S 2.4G DÁLKOVÝM OVLÁDÁNÍM. Návod k sestavení.

SUV KAJENE NEW S 2.4G DÁLKOVÝM OVLÁDÁNÍM. Návod k sestavení. SUV KAJENE NEW S 2.4G DÁLKOVÝM OVLÁDÁNÍM Návod k sestavení www.bezvazbozi.cz Vybalte všechny díly z krabice a postupujte podle jednotlivých, po sobě jdoucích obrázků. 1 2 Obr. 3-6: Oba motory nasaďte na

Více

ELEKTRICKÉ AUTÍČKO BMW X6 M

ELEKTRICKÉ AUTÍČKO BMW X6 M ELEKTRICKÉ AUTÍČKO BMW X6 M NÁVOD K SESTAVENÍ Upozornění: Fotonávod slouží ke snazšímu a správnému sestavení dětského elektrického vozítka. Některé uvedené funkce vozítka či typ dálkového ovládání v tomto

Více

Nahřívací bunda. Návod na použití. Před použitím či sestavováním přístroje si prosím přečtěte celý přiložený návod na použití.

Nahřívací bunda. Návod na použití. Před použitím či sestavováním přístroje si prosím přečtěte celý přiložený návod na použití. Nahřívací bunda Návod na použití OBSAH BALENÍ Část Popis Počet A Bunda 1 B Baterie 1 C Nabíječka 1 Bezpečnostní informace Před použitím či sestavováním přístroje si prosím přečtěte celý přiložený návod

Více

Davies Caddy Quick Fold

Davies Caddy Quick Fold Davies Caddy Quick Fold Elektrický golfový vozík s lithiovou baterií 1. Důležité informace, před použitím Vašeho golfového vozíku 2. Nabíjení a péče o baterii 3. Upevnění baterie 4. Složení / rozložení

Více

ineck2 Masážní přístroj na krk

ineck2 Masážní přístroj na krk ineck2 Masážní přístroj na krk Návod na použití Před použitím přístroje si návod pečlivě přečtěte a uschovejte ho pro potřeby příštího použití. Obsah Úvod... 2 Co najdete v balení... 2 Popis produktu...

Více

Vybalte všechny díly z krabice a postupujte podle jednotlivých, po sobě jdoucích obrázků.

Vybalte všechny díly z krabice a postupujte podle jednotlivých, po sobě jdoucích obrázků. Vybalte všechny díly z krabice a postupujte podle jednotlivých, po sobě jdoucích obrázků. Obr. 1: Sejměte lepící pásku. Obr. 2: Přišroubujte spodní rám. 1 2 Obr. 3: Odstraňte plastové pásky. Obr. 4 a 5:

Více

Dálkové ovládání Návod k použití

Dálkové ovládání Návod k použití Dálkové ovládání Návod k použití Pečlivě si prostudujte tyto pokyny pro bezpečné a správné používání tohoto výrobku. Uchovejte návod pro budoucí použití. 1 Obsah Opatření Popis ovládacích prvků Použití

Více

TANKY (99811) 6102 (98803) 6106 (99809) (99814) (99815) 9101 (99807)

TANKY (99811) 6102 (98803) 6106 (99809) (99814) (99815) 9101 (99807) TANKY 6105-2 (99811) 6102 (98803) 6106 (99809) 6101-2 (99814) 6106-2 (99815) 9101 (99807) Maximální sklon 45 Simulace zpětného tahu Jízda ve všech směrech Otáčení kanónu do 280 UPOZORNĚNÍ! Nehrajte si

Více

Potrubní laser Mikrofyn MLP 120

Potrubní laser Mikrofyn MLP 120 Potrubní laser Mikrofyn MLP 120 NÁVOD NA POUŽITÍ GEOPEN, s.r.o., Husovická 9; 614 00 Brno tel.: 545 210 121, fax: 542 210 120, mobil: 603 411 109 www.mikrofyn.cz Potrubní laser Mikrofyn Obsah 1. Ovládací

Více

SEIKO Quartz metronom SQ70

SEIKO Quartz metronom SQ70 SEIKO Quartz metronom SQ70 NÁVOD K POUŽITÍ BEZPEČNÉ ZACHÁZENÍ UPOZORNĚNÍ! Nerozebírejte metronom, ani se jej nepokoušejte sami opravit, mohli byste tím způsobit zkrat. Nezacházejte s metronomem, máte-li

Více

NannyCam V24 NÁVOD K 1 POUŽITÍ

NannyCam V24 NÁVOD K 1 POUŽITÍ NannyCam V24 NÁVOD K 1 POUŽITÍ OBSAH BALENÍ: Rodičovská jednotka s displejem + síťový adaptér Dětská jednotka (kamera) + síťový adaptér Návod k použití POPIS DĚTSKÉ JEDNOTKY: 1. Světelný senzor 2. Čočka

Více

Jabra. Talk 30. Návod k použití

Jabra. Talk 30. Návod k použití Jabra Talk 30 Návod k použití 1. Vítejte...3 2. Přehled Jabra Talk 30...4 2.1 Dodávané příslušenství 3. Způsob nošení...5 3.1 Nasazení gelových nástavců 4. Nabíjení...7 4.1 Význam kontrolních světel 4.2

Více

Ovládací prvky telefonu

Ovládací prvky telefonu A370 Začínáme Obsah Obsah... 2 Ovládací prvky telefonu... 3 Uvedení do provozu... 5 Zapnutí a vypnutí telefonu.. 8 Nabíjení telefonu... 9 Nouzové volání... 11 Telefonování... 12 Svítilna... 14 Zámek klávesnice...

Více

VÝCVIKOVÉ OBOJKY. www.ben-tech.cz

VÝCVIKOVÉ OBOJKY. www.ben-tech.cz VÝCVIKOVÉ OBOJKY katalog PRODUKTŮ Nebudete-li ovládat svého psa, bude ovládat on vás. Chcete-li mít ze psa skutečnou radost, neměli byste se pokoušet vychovat ho tak, aby byl tak trochu člověk. Vtip je

Více

ELEKTROKOL SE SYSTÉMEM

ELEKTROKOL SE SYSTÉMEM ORIGINÁLNÍ PROVOZNÍ NÁVOD ELEKTROKOL SE SYSTÉMEM 1 2 BMZ Drive Systems V7 návod k obsluze (# 27936 ) 3 Obsah 4 Obsah 1 Motor 6 1.1 Bezpečnostní pokyny 6 1.2 Použití k určenému účelu 6 1.3 Vysvětlení k

Více

DĚTSKÉ ELEKTRICKÉ AUTÍČKO BAVORÁČEK S VODÍCÍ TYČÍ

DĚTSKÉ ELEKTRICKÉ AUTÍČKO BAVORÁČEK S VODÍCÍ TYČÍ DĚTSKÉ ELEKTRICKÉ AUTÍČKO BAVORÁČEK S VODÍCÍ TYČÍ NÁVOD K SESTAVENÍ Upozornění: Fotonávod slouží ke snazšímu a správnému sestavení dětského elektrického vozítka. Některé uvedené funkce vozítka či typ dálkového

Více

OVLÁDACÍ PANEL HÁZENÁ

OVLÁDACÍ PANEL HÁZENÁ OVLÁDACÍ PANEL HÁZENÁ - 1 / 9 - NÁVOD K OBSLUZE 6/2005 OBSAH: 1. Zapnutí ovládacího panelu a podsvětlení displeje 2. Volba režimu 3. Funkce tlačítek 4. Zobrazení údajů 5. Trestné minuty 6. Změna hracího

Více

q POZORNĚ SI PŘEČTĚTE TENTO NÁVOD! Obsahuje důležité bezpečnostní informace. Zobrazovací jednotka (typ LED) ORIGINÁLNÍ NÁVOD K OBSLUZE

q POZORNĚ SI PŘEČTĚTE TENTO NÁVOD! Obsahuje důležité bezpečnostní informace. Zobrazovací jednotka (typ LED) ORIGINÁLNÍ NÁVOD K OBSLUZE q POZORNĚ SI PŘEČTĚTE TENTO NÁVOD! Obsahuje důležité bezpečnostní informace. Zobrazovací jednotka (typ LED) ORIGINÁLNÍ NÁVOD K OBSLUZE POPIS 1 1. Zobrazovací jednotka (typ LED) SYSTÉMY PRO ELEKTROKOLA

Více

WOC Fig. 1 Copyright 2016 VARO

WOC Fig. 1 Copyright 2016 VARO 1 2 3 4 5 6 Fig. 1 Copyright 2016 VARO www.varo.com Fig. 2 Copyright 2016 VARO www.varo.com NABÍJECÍ SVĚTLOMET LED 10W 1 OBLAST POUŽITÍ CS Použití ve vnějším nebo vnitřním prostoru, tedy na stavbě, na

Více

Popis zařízení. Kontrolní jednotka. IP posouzení: IP67 Odolný prachu a vodotěsný do hloubky jednoho metru.

Popis zařízení. Kontrolní jednotka. IP posouzení: IP67 Odolný prachu a vodotěsný do hloubky jednoho metru. Popis zařízení 360 detekční hrot Kontrolní jednotka Tlačítko zapnutí/vynutí / Citlivost (+) LED osvětlení Režim / Citlivost (-) Reproduktor LED Prostor pro baterie IP posouzení: IP67 Odolný prachu a vodotěsný

Více

Kuchyňská váha s odměrkou EK6331-20

Kuchyňská váha s odměrkou EK6331-20 CZ Kuchyňská váha s odměrkou EK6331-20 Návod k použití Max. váha 3000g (3kg) minimální váha 1g Baterie 1x 2032 Objem nádržky 1 l Návod k použití Funkce 1. Funkce odměrky 2. Zobrazení objemu mléka, oleje

Více

2. AKTIVUJTE REŽIM PÁROVÁNÍ

2. AKTIVUJTE REŽIM PÁROVÁNÍ 1. NEJDŘÍVE PLNĚ NABIJTE, PAK ZAPNĚTE 2. AKTIVUJTE REŽIM PÁROVÁNÍ 3. PŘIPOJTE VAŠE ZAŘÍZENÍ Plné nabití trvá 3 6 hodin (dle zdroje). Stiskněte a podržte hranaté multifunkční tlačítko na asi 4 sekundy nebo

Více

Bezdrátová váha na měření tuku. model CR9901. Návod k použití

Bezdrátová váha na měření tuku. model CR9901. Návod k použití Bezdrátová váha na měření tuku model CR9901 Návod k použití 1 Děkujeme, že jste si vybrali náš výrobek, doporučujeme přečíst si následující instrukce. Funkce 1. Zařízení využívá infračervený princip bezdrátového

Více

BATERIOVÝ BLESK Digitalis Pro T400, T600

BATERIOVÝ BLESK Digitalis Pro T400, T600 BATERIOVÝ BLESK Digitalis Pro T400, T600 Děkujeme, že jste si zakoupili náš výrobek FOMEI. Před použitím výrobku si pozorně přečtěte tento manuál. E-mail: sls@fomei.com Webové stránky: www.fomei.com Upozornění

Více

Návod na montáž a používání kolečka SW6, SW8, SW10 s pohonem.

Návod na montáž a používání kolečka SW6, SW8, SW10 s pohonem. Návod na montáž a používání kolečka SW6, SW8, SW10 s pohonem. Vážený zákazníku, jsme velmi rádi, že jste se rozhodli pro koupi našeho kolečka a přejeme Vám, abyste měli z jeho používání užitek a radost.

Více

DÁLKOVÉ OVLÁDÁNÍ KLIMATIZAČNÍ JEDNOTKY NÁVOD K OBSLUZE

DÁLKOVÉ OVLÁDÁNÍ KLIMATIZAČNÍ JEDNOTKY NÁVOD K OBSLUZE DÁLKOVÉ OVLÁDÁNÍ KLIMATIZAČNÍ JEDNOTKY NÁVOD K OBSLUZE ČEŠTINA NÁVOD K INSTALACI Strana 1-8 AHI CARRIER S.E. EUROPE AIR CONDITIONING S.A. 18, KIFISOU AVENUE 0442 ATHENS, GREECE TEL.: +30-210-6796300. OBSAH

Více

Návod k obsluze. testo 610

Návod k obsluze. testo 610 Návod k obsluze testo 610 2 Krátký návod na testo 610 3 Krátký návod na testo 610 1 Ochranné pouzdro: pozice uložení 2 Vlhkostní a teplotní senzor 3 Displej 4 Tlačítka 5 Pouzdro baterií, (zadní strana)

Více

Uživatelský návod - Alarm na kolo 708AA(BG300)

Uživatelský návod - Alarm na kolo 708AA(BG300) Uživatelský návod - Alarm na kolo 708AA(BG300) 1. Úvod Velmi často dochází ke krádežím kol nehledě na to zda jsou a nebo ne zabezpečené zámkem. Z důvodu vyšší ochrany kola před krádeží doporučujeme kolo

Více

REG10. návod k použití. záznamová jednotka stavů logických vstupů CBF

REG10. návod k použití. záznamová jednotka stavů logických vstupů CBF Programovatelná řídící jednotka REG10 návod k použití záznamová jednotka stavů logických vstupů CBF Obsah: 1.0 Obecný popis...1 1.1 Popis programu...1 1.2 Zobrazení, vstupy, výstupy...3 1.3 Ovládání přístroje...3

Více

Uživatelská příručka

Uživatelská příručka Uživatelská příručka RC Autobus s otevíracími dveřmi Název: 6 kanálový autobus Rozměry výrobku: 34 x 8 x 9 cm Rozměry Balení: 43.5 x 30 x 13 cm Materiál :ABS plast, guma, elektronika Barva: Modrá Frekvence

Více

Actioncam Gimball. Uživatelská příručka (Česky)

Actioncam Gimball. Uživatelská příručka (Česky) Actioncam Gimball Uživatelská příručka (Česky) www.rollei.cz Popis produktu Instalace software Stáhněte a nainstalujte aplikaci Rollei nazvanou "Rollei AC Gimbal" na svůj telefon. Aplikace podporuje ios

Více

Bezdrátový prezentér USB s laserovým paprskem QL DSIT012

Bezdrátový prezentér USB s laserovým paprskem QL DSIT012 1503564473 VÝROBNÍ ČÍSLO Bezdrátový prezentér USB s laserovým paprskem QL DSIT012 1. POPIS I. Popis produktu Tento prezentér je vynikající nástroj pro PPT prezentace. S ním můžete interagovat s publikem

Více

Pro LED Video Light YN 600 LED - návod

Pro LED Video Light YN 600 LED - návod Pro LED Video Light YN 600 LED - návod Pro LED Video Light YN 600 LED 1. Reflektor 2. LED diody 3. Přední infračervený přijímač 4. Rukojeť s možností uchycení na spignot 5. Tlačítko slotu pro baterii 6.

Více

Uživatelská příručka. Při prvním nabíjení je potřeba nabíjet alespoň 48 hodin, jinak se zařízení neaktivuje!

Uživatelská příručka. Při prvním nabíjení je potřeba nabíjet alespoň 48 hodin, jinak se zařízení neaktivuje! ifetch TOO automatický vrhač míčků Uživatelská příručka Při prvním nabíjení je potřeba nabíjet alespoň 48 hodin, jinak se zařízení neaktivuje! DŮLEŽITÉ BEZPEČNOSTNÍ INFORMACE Před použitím ifetch Too se

Více

LED WIFI 36D, 100D, 150D DESKOVÉ SVĚTLO

LED WIFI 36D, 100D, 150D DESKOVÉ SVĚTLO LED WIFI 36D, 100D, 150D DESKOVÉ SVĚTLO Děkujeme, že jste si zakoupili náš výrobek FOMEI. Před použitím výrobku si pozorně přečtěte tento manuál. E-mail: sls@fomei.com Webové stránky: www.fomei.com Upozornění

Více

VŠESMĚROVÉ LED SVĚTLO S REPRODUKTOREM BLUETOOTH

VŠESMĚROVÉ LED SVĚTLO S REPRODUKTOREM BLUETOOTH VŠESMĚROVÉ LED SVĚTLO S REPRODUKTOREM BLUETOOTH Uživatelská příručka 33040 Při používání modelu 33040 se řiďte následuj ícími pokyny 1. Zařízení 33040 zapněte tlačítkem napájení umístěným na jeho spodní

Více

NÁVOD K OBSLUZE. Obj. č.: 62 20 14

NÁVOD K OBSLUZE. Obj. č.: 62 20 14 NÁVOD K OBSLUZE Obj. č.: 62 20 14 Pomocí této sady bezdrátově (rádiově) ovládaných síťových zásuvek zapnete a vypnete pohodlně osvětlení, ventilátory a ostatní elektrické spotřebiče z křesla, ze židle

Více

Calisto Hlasitý USB telefon. Návod k obsluze

Calisto Hlasitý USB telefon. Návod k obsluze Calisto 7200 Hlasitý USB telefon Návod k obsluze Obsah Přehled 3 Připojení k počítači 4 Každodenní používání 5 Zapínání 5 Hlasitost 5 Vypnutí a zapnutí mikrofonu 5 Přijetí nebo ukončení hovoru 5 Chování

Více

Děkuji moc za výběr tohoto produktu. Teploměr změří během několika vteřin tělesnou teplotu a to buď na čele a nebo v uchu.. To má následující výhody:

Děkuji moc za výběr tohoto produktu. Teploměr změří během několika vteřin tělesnou teplotu a to buď na čele a nebo v uchu.. To má následující výhody: Přehled Děkuji moc za výběr tohoto produktu. Teploměr změří během několika vteřin tělesnou teplotu a to buď na čele a nebo v uchu.. To má následující výhody: 1) provedení 4-v-1 Měří teplotu okolí a tělesnou

Více

SPECIFIKACE VÝKONOVÉ CHARAKTERISTIKY OBSAZENÍ TLAČÍTEK DISPLEJ PROVOZ BEZPEČNOSTNÍ POKYNY NÁVOD K OBSLUZE

SPECIFIKACE VÝKONOVÉ CHARAKTERISTIKY OBSAZENÍ TLAČÍTEK DISPLEJ PROVOZ BEZPEČNOSTNÍ POKYNY NÁVOD K OBSLUZE DÁLKOVÉ OVLÁDÁNÍ CZ SPECIFIKACE VÝKONOVÉ CHARAKTERISTIKY OBSAZENÍ TLAČÍTEK DISPLEJ PROVOZ BEZPEČNOSTNÍ POKYNY 2 2 3 4 5 8 NÁVOD K OBSLUZE 1 INFORMACE 1. Před uvedením do provozu si prosím přečtěte tento

Více

Nyní uslyšíte několik pípnutí. Tlačítka jsou nyní zablokovaná. Stiskněte zelené tlačítko na 30 vteřin.

Nyní uslyšíte několik pípnutí. Tlačítka jsou nyní zablokovaná. Stiskněte zelené tlačítko na 30 vteřin. Petporte Smart Flap Přehled: FUNKCE Normální mód (nelze aktivovat při provozu na baterie) Mód veterinář Programovací mód Dětský zámek Vymazání všech naprogramovaných čipů Deaktivační mód TLAČÍTKO Tento

Více

* dosah závisí na místních podmínkách a nemusí vždy dosahovat uvedené hodnoty

* dosah závisí na místních podmínkách a nemusí vždy dosahovat uvedené hodnoty NÁVOD K POUŽITÍ Abyste optimálně využili vlastnosti pohonu Roll Up WireFree TM RTS, přečtěte si prosím pozorně následující návod k montáži a obsluze. Návod uschovejte pro budoucí použití. A. Technické

Více

Pohon garážových vrat

Pohon garážových vrat Hněvkovského 30/65, 61700 Brno-Komárov Pohon garážových vrat Instalační a uživatelský manuál Upozornění: je důležité pro bezpečnost všech osob, kteří instalují a používají tento pohon garážových vrat,

Více

Externí baterie na iphone 4/4S/5/5S s HD kamerou

Externí baterie na iphone 4/4S/5/5S s HD kamerou Externí baterie na iphone 4/4S/5/5S s HD kamerou Návod k použití Hlavní výhody produktu: Dokonalé maskování skryté kamery nová a neokoukaná Velmi kvalitní HD obraz a kvalitní zvuk Kompatibilita s modely

Více

BT220 HEADSET. Informace o výrobku 1 Připojení nabíječky 2 tlačítko + 3 tlačítko - 4 Indikátor funkčnosti (modrý) 5 Indikátor baterie (červený)

BT220 HEADSET. Informace o výrobku 1 Připojení nabíječky 2 tlačítko + 3 tlačítko - 4 Indikátor funkčnosti (modrý) 5 Indikátor baterie (červený) Informace o výrobku 1 Připojení nabíječky 2 tlačítko + 3 tlačítko - 4 Indikátor funkčnosti (modrý) 5 Indikátor baterie (červený) 6 Sluchátko 7 Mikrofon 8 Ušní spona 9 Indikátor nabíjení (červený) 10 Indikátor

Více

Hodinky s kamerou Návod k použití

Hodinky s kamerou Návod k použití Hodinky s kamerou Návod k použití www.spyshops.cz stránka 1 Důležité upozornění ohledně vodotěsnosti : Hodinky jsou schopny, při dodržení následujících pokynů spolehlivě pracovat do hloubky cca 3m. Nedoporučujeme

Více

POPIS SPOTŘEBIČE. Uspořádání varné desky. Uspořádání ovládacího panelu. 6 Popis spotřebiče

POPIS SPOTŘEBIČE. Uspořádání varné desky. Uspořádání ovládacího panelu. 6 Popis spotřebiče Popis spotřebiče Pokud použijete ochrannou skříň (dodatečné příslušenství), není nutné zachovat přední větrací prostor mm a instalovat ochranné dno přímo pod spotřebičem. POPIS SPOTŘEBIČE Uspořádání varné

Více

Kamerový Tester Provozní Manuál

Kamerový Tester Provozní Manuál Kamerový Tester Provozní Manuál Před použitím tohoto přístroje si velmi pečlivě přečtěte tento Provozní Manuál, protože obsahuje velmi důležité bezpečnostní informace. Obsah Strana 1. Upozornění. 3 2.

Více

Aktivace REŽIMU ČASOVÉHO ŘÍZENÍ

Aktivace REŽIMU ČASOVÉHO ŘÍZENÍ Aktivace REŽIMU ČASOVÉHO ŘÍZENÍ Při zapnutém termostatu: Stiskněte tlačítko M a podržte je tři vteřiny stisknuté. Stisknutím nebo vyberete následující nastavení: 00 = bez časovače (funkce časovače vypnuta)

Více

Model: DO CFJS007A Startovací stanice

Model: DO CFJS007A Startovací stanice Model: DO CFJS007A CZ Startovací stanice Návod k obsluze BEZPEČNOSTNÍ POKYNY UPOZORNĚNÍ!!! PO ZAKOUPENÍ STARTOVACÍ STANICE JE NUTNO BEZPRODLENĚ PLNĚ NABÍT AKUMULÁTOR STARTOVACÍ STANICE. AKUMULÁTOR ZNOVU

Více

Konvertibilní Tablet STRUČNÁ PŘÍRUČKA 8085 LKB001X CJB1FH002ASA

Konvertibilní Tablet STRUČNÁ PŘÍRUČKA 8085 LKB001X CJB1FH002ASA V Konvertibilní Tablet STRUČNÁ PŘÍRUČKA 8085 LKB001X CJB1FH002ASA Obsah 1 Začínáme... 1 1.1 Vzhled... 1 1.2 Nabíjení tabletu a klávesnice... 3 1.3 Vložení karet microsd a SIM... 4 1.4 Připojení k přístupovému

Více

NÁVOD K OBSLUZE. Obj. č.: 75 06 08

NÁVOD K OBSLUZE. Obj. č.: 75 06 08 NÁVOD K OBSLUZE Verze 03/05 Obj. č.: 75 06 08 Tento návod k obsluze je součástí výrobku. Obsahuje důležité pokyny k uvedení do provozu a k obsluze. Jestliže výrobek předáte jiným osobám, dbejte na to,

Více

SAUNOVÝ REGULÁTOR S 500

SAUNOVÝ REGULÁTOR S 500 SAUNOVÝ REGULÁTOR S 500 Návod na obsluhu www.mctsro.com Saunový regulátor S500 Návod na obsluhu Stránka 1/7 1. Popis Saunový regulátor S500 je určen k ovládání a řízení provozu sauny. Umožňuje okamžité

Více

STARLIGHT UŽIVATELSKÝ MANUÁL

STARLIGHT UŽIVATELSKÝ MANUÁL STARLIGHT UŽIVATELSKÝ MANUÁL Česky WWW.NGS.EU SPECIFIKACE STARLIGHT PŘENOSNÝ BLUETOOTH REPRODUKTOR Bluetooth verze: 2.1 + EDR Bluetooth dosah: 8-10 metrů Výkon reproduktoru: 20W Výdrž baterie: až 3 hodiny

Více

MULTIFUNKČNÍ AUTO-NABÍJEČKA

MULTIFUNKČNÍ AUTO-NABÍJEČKA MULTIFUNKČNÍ AUTO-NABÍJEČKA Model: DO CFBM2128 NÁVOD K OBLUZE Tento chytrý výrobek je zkonstruován tak, aby sloužil jako užitečná výkonná svítilna a nabíječka do auta. Obsahuje zabudovanou dobíjecí baterii,

Více

Návod na použití vibračního budíku DYNAMITE

Návod na použití vibračního budíku DYNAMITE 1 budík STAR Vibrační Návod na použití vibračního budíku DYNAMITE 2 Do budíku můžete vložit lithiovou baterie CR2032 (není součástí dodávky), která zajišťuje zálohu nastavení budíku při výpadku síťového

Více