ltu.cz zsm ail: m P ROGRAM ládežnická 536, T ltu.cz, e-m .zsm elefon: , fax: : w w w ákladní škola, M

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "ltu.cz zsm ladeznicka@ ail: m P ROGRAM ládežnická 536, T ltu.cz, e-m .zsm elefon: 499 859 951, fax: 499 859 991 : w w w ákladní škola, M"

Transkript

1 3 březen 2005 Dear Ms. Jensen and Mr. Ambassador, Just thought I would send you a quick update post our wonderful visit with the children, staff and community of Baan Jet Luuk, Satun Province, last Friday. We all had a very memorable day with the children. The day started with all the children receiving their new uniforms, sports clothes, shoes and what they were especially proud of their new school ruck sacks which inside had new stationary. The children were beaming from ear to ear and spent the rest of the morning closely inspecting their new goods. Many of the parents also came to see the children receive their new items and were equally delighted to be part of this special day. The whole atmosphere was one of happiness and fun. PROGRAM We then had a lovely lunch at the school and an opportunity to talk with the staff, children and parents. The children not only loved to receive their gifts but they also loved to have an opportunity to feel special for the day and of course get let off their lessons for the day. This was all made possible by the generosity of your organisation and has made a real difference to the 120 children at the school. I look forward to meeting you in the Czech Republic next week and I will bring some photographs of our visit to the school. Thank you once again. Khun Usanee Základní škola, Mládežnická 536, TRUTNOV 4 Telefon: , fax: www: mladeznicka@zsmltu.cz

2 strana 2 (celkem 16) Zpravodaj č. 7/0405 Vážený, milý a vzácný pane řediteli, dovoluji si Vám poslat děkovný dopis z Thajska. Je to úžasné, jak díky Vaši pomoci se nám podařilo změnit život 120 dětem, které postihla Tsunami. Myslím, že by se to mělo také publikovat ve Vašich novinách, aby všichni, kdo Vam přispěli, viděli jak důležitá byla vaše pomoc a že se každá koruna správně využila až do posledního haléře. S přáním všeho dobrého Vaše Běla Dovolte i nám, abychom na tomto místě poděkovali jménem dětí z Thajska a celého Stonožkového hnutí Vám všem, kteří jste přispěli na pomoc dětem v oblastech postižených velkou přírodní katastrofou. Vedení školy TØÍDY S ROZÍØENOU VÝUKOU INFORMATIKY Vážení rodiče, naše škola opět otevírá třídu s rozšířenou výukou informatiky. Tato třída je určena žákům budoucích 6. tříd, kteří mají hlubší zájem o počítače a informatiku a kteří se chtějí této problematice více věnovat od 6. do 9. třídy. Výuka bude probíhat podle modelového učebního plánu vzdělávacího programu základní školy pro třídy s rozšířeným vyučováním informatiky a výpočetní techniky čj / Zárukou kvalitní výuky je nejen stabilní pedagogický sbor a zkušení vyučující informatiky, ale i výborné vybavení školy a materiální zázemí. O tom svědčí i to, že škola získala akreditaci pro další vzdělávání pedagogických pracovníků v oblasti práce s počítači a informatiky. Výuka informatiky má na naší škole bohatou tradici. První odborná učebna pro výuku tohoto předmětu byla vybavena již v roce Od tohoto školního roku byly rovněž zahrnuty základy práce na počítačích do učebních plánů druhého stupně. Rovněž pedagogičtí pracovníci se začali seznamovat s touto technikou a využívat ji ve své práci. Naše škola se rovněž podílela v letech na tvorbě prvního softwaru pro evidenci žáků ( EZ ), který byl několik let využíván mnoha školami okresu Trutnov. Jako jedna z prvních škol jsme zavedli evidenci majetku na počítačích a evidenci strávníků ve školní jídelně a odběr obědů za pomocí karet. Od roku 1993 jsme začali budovat počítačovou síť i po škole pro potřebu zaměstnanců. V současné době je tento stav: Ve škole je vybudovaná rozsáhlá počítačová síť vznikla propojením dvou učeben výpočetní techniky (v každé 15 síťových stanic), počítačů v kabinetech a počítačové sítě ve školní jídelně

3 strana 3 (celkem 16) Zpravodaj č. 7/0405 V síti je zapojeno celkem 70 počítačů a z každého je přístup do pošty a na internet Škola má připojení na internet rychlostí 1 MB Ve školní jídelně je využíván systém, který umožňuje výběr stravy ze tří jídel, objednávání a odhlašování stravy pomocí objednávacích boxů nebo prostřednictvím internetu a SMS a bezhotovostní platbu zpětně Přihlášky jsou k dispozici v kanceláři školy nebo na www stránkách školy Vyplněné přihlášky musíte odevzdat nejpozději do do kanceláře školy. Třída s rozšířenou výukou informatiky je určena nejen pro žáky naší školy, ale i pro žáky ostatních základních škol. INFORMACE KZÈ ELDORÁDO Akce chystané na březen uspořádají členové našeho střeleckého kroužku závody v disciplínách VzPi 60 a VzPi 40 pro kategorie muži, junioři, ženy, juniorky a dorost. - ve dnech 15. a sehraje divadelní kroužek Sedmikrásky pro žáky tříd představení KRÁLOVNA KOLOBĚŽKA PRVNÍ. Jako příspěvek na činnost kroužku bude vybíráno 10,-Kč. PŘIPOMÍNÁME: Uzávěrka výtvarné soutěže Můj nejoblíbenější literární hrdina aneb kamarád z knížky je Práce můžete odevzdat do KZČ Eldorádo nebo do knihovny.

4 strana 4 (celkem 16) Zpravodaj č. 7/0405 Zájemcům o kurzy - Základy znakové řeči a Velikonoční věnce (viz minulý Zpravodaj) sdělujeme, že máme ještě na oba kurzy několik volných míst. Přihlásit se můžete na tel.: , nebo em na eldorado@zsmltu.cz do SOUSTŘEDĚNÍ KOPANÉ I v letošním roce se v Horním Bradle uskuteční soustředění fotbalistů nejen z naší ZŠ v termínu Cena poukazu činí 1.600,-Kč a přihlásit se můžete v KZČ Eldorádo ( , eldorado@zsmltu.cz) od Písemné přihlášky budou rozdány p. Skučkem až na základě seznamu přihlášených. NABÍDKA LETNÍCH TÁBORŮ I.běh Termín: Věková kategorie: třída Cena poukazu: 2.700,-Kč Hlavní vedoucí: Michal STRNAD Zaměření: W zajetí ducha welkého šamana Mlha v údolí řeky Chrudimky se rozplyne a společně s duchem velkého šamana vstoupíš do indiánské vesnice. Naučíš se mnoho indiánských dovedností (tý-pý, luky, totemy, náramky, čelenky, ), rituálů (obřadní ohně, kalumety, tance, ) a sportů (lakros, indiánský hokej, ). Poznáš sílu přátelství na život a na smrt. Nemk ýwon jůwt II.běh Termín: Věková kategorie: let Cena poukazu: 2.700,-Kč Hlavní vedoucí: Jana BUREŠOVÁ Zaměření: Napříč kontinenty Podíváme se za sedmi divy světa, navštívíme světově proslulá a známá místa, a to nejen dnešní doby, ale i doby dávno minulé.

5 strana 5 (celkem 16) Zpravodaj č. 7/0405 III.běh Termín: Věková kategorie: třída Cena poukazu: 2.700,-Kč Hlavní vedoucí: Lenka MEDUNOVÁ Zaměření: Slavný lovec PAMPALINI aneb Hurá do džungle Cíl je jasný - čelit nástrahám přírody, nevyzpytatelnému chování zvířat plněním všech úkolů, které vás pasují na LOVCE PAMPALINIHO. Možná nejtěžší na tom však bude zdolat vedoucí výpravy, kteří mají loveckou výzbroj již komplet a léta už se nemohou dočkat. Neváhejte a pojeďte s námi (třeba se v džungli neztratíte). IV.běh PŘÍMĚSTSKÝ TÁBOR Termín: Čas: denně od 8 do 16 hodin Věková kategorie: třída Cena poukazu: 700,-Kč Hlavní vedoucí: Simona JEHLIČKOVÁ Zaměření: Ahoj prázdniny Loučení s prázdninami formou zábavných her, soutěží, tvoření a zajímavých výletů. Pokud nechcete na konci prázdnin zůstat sami doma, přijďte strávit poslední dny prázdnin ve společnosti kamarádů. Spát budete doma, přesto budete na táboře. Těšíme se na Vás.! pozor! změna termínu vydávání přihlášek Přihlášky si můžete vyzvednout v KZČ Eldorádo od (po jarních prázdninách) od 7:30hod. Bližší informace získáte na tel nebo na eldorado@zsmltu.cz u pracovníků KZČ.

6 strana 6 (celkem 16) Zpravodaj č. 7/0405 V.běh Místo konání: Penzion Zátiší, Bečkov u Trutnova Termín: Věková kategorie: třída Cena poukazu: 2.250,-Kč (cena zahrnuje: ubytování, stravu 5x denně + pitný režim, pojištění, dopravu, materiální zajištění programu a využití všech nabízených prostor penzionu) Hlavní vedoucí: Lenka MEDUNOVÁ Zaměření: Kocourkov MILÉ DĚTI SRDEČNĚ VÁS ZVEME K POBYTU NA NAŠEM MALÉM TÁBOŘE. Hlavním cílem bude zažít spoustu legrace, smíchu a bláznivých kocourkovských nápadů. Konec léta nemusí být smutný. Pojďte si užít prázdniny až dokonce. Penzion se nachází ve východní části Krkonoš v krásné přírodní scenérii zalesněného úbočí tzv. Vraních hor v nadmořské výšce 600m. část pokojů vybavena sprchovými kouty studená a teplá voda na pokojích, sociální zařízení na každém podlaží učebna, jídelna, krb víceúčelová sportoviště košíková, odbíjená, dětské hřiště, fotbal, stolní tenis, ohniště, ruské kuželky, tělocvična koupání vlastní bazén Pedagogický dozor zajišťují zkušení vedoucí letních táborů, kteří jsou většinou zároveň studenty VŠ pedagogické nebo zaměstnanci škol. Přihlášky na tento tábor si můžete vyzvednout v KZČ Eldorádo již od Bližší informace získáte na tel nebo na eldorado@zsmltu.cz u pracovníků KZČ. POZOR!!! Počet míst omezen! Vzhledem k zajištění tábora mimo školní táborovou základnu, je nutné odevzdat závazné přihlášky do konce března!

7 strana 7 (celkem 16) Zpravodaj č. 7/0405 KZČ Eldorádo pořádá jarní BAZAR DĚTSKÉHO jarního a letního oblečení, bot, funkčních hraček, sportovních a turistických potřeb, kol, kol. bruslí atd. Příjem věcí: Po Prodej věcí: Út St Vracení věcí:!pá ! Místo: ZŠ Mládežnická, MALÁ TĚLOCVIČNA Č.207 (naproti klubovně KZČ u jídelny) vchod: pouze vchodem od knihovny Přijímáme jen čisté věci v použitelném stavu v minimální hodnotě 20,-Kč! /Spodní prádlo a plavky nebereme./ Za neprodané věci účtujeme 2,-Kč za kus, z prodaných věcí 10% hodnoty. Věci nevyzvednuté v pátek budou věnovány na charitativní účely.

8 strana 8 (celkem 16) Zpravodaj č. 7/0405 Klub zájmové innosti Eldorádo p i ZŠ Mláde nická, Trutnov Kdy u lov k jednou je, tak má koukat,aby byl. A kdy kouká, aby byl, a je, tak má být to, co je, a nemá být to, co není, jak tomu v mnoha p ípadech je. Jan Werich Divadelní soubor Sedmikrásky nastudoval ke 100. výro í narození Jana Wericha pohádku P edstavení m ete shlédnout 16. b ezna 2005 od 18:00 hodin v kinosále ZŠ Mláde nická, Trutnov Vstupné dobrovolné Všechny srde n zvou divadelníci!

9 strana 9 (celkem 16) Zpravodaj č. 7/0405 Klub zájmové činnosti Eldorádo při ZŠ Mládežnická, Trutnov Nechte se na chvíli unést daleko od každodenních stresů a přijďte se oddat kouzlu tance a magických tónů orientu, při kterých osvěžíte své tělo i duši. Zveme Vás na Termín: , 14:00 17:00 hodin Místo: tělocvična ZŠ Mládežnická, Trutnov HSM Cena: 250,-Kč S sebou pohodlný oděv, větší pevný šátek na boky a nealko pití (nejlépe bez bublinek). Z kapacitních důvodů je počet účastnic omezen! Přihlášení včetně uhrazení poplatku bude probíhat pouze v týdnu od 4.4. do , a to v Klubu ZČ Eldorádo při ZŠ Mládežnická, Trutnov Informace na tel: ,

10 strana 10 (celkem 16) Zpravodaj č. 7/0405 "NADAČNÍ FOND PRO DĚTI" - vyúčtování za období do Položky Příjmy Výdaje Letní tábory, soustředění ZK , ,60 Kulturní akce , ,50 Sportovní akce, soutěže, AŠSK 8.060, ,00 Družba se Swidnicí ,00 Ples ZŠ, tombola , ,50 Sponzorské dary rodičů ZŠ , Zápisné do KZČDM , Sponzorské dary KZČDM 4.000, Zisk z bazarů , Správa NF - poplatky,úroky KB 267, ,00 Krmivo MINIZOO v ZŠ ,90 Lyžařské výcviky 7.tříd 2003/ , ,00 Lyžařské výcviky 7.tříd 2004/ , Turistické kurzy 8.tříd , ,50 Ekologické soustředění 3.tříd , ,28 Škola v přírodě - Voletiny , ,22 Soustředění - kopaná , ,00 Soustředění Drakenrolu - Kalábrie , ,00 Nákup vybavení pro činnost 630, ,00 Brigády,materiál,údržba LT HB ,00 Odměny žáci ZŠ, KZČ reprez.,soutěže ,00 Materiál, program ZŠ, KZČ 1.451, ,00 Sponzorské dary DRAKENROL 5.500, ,00 Sponzorské dary REBELS TEAM , ,00 Program dram. kroužku Sedmikrásky 2.505,50 985,50 Program Divadla za oponou 5.485, ,00 Humanitární činnost STONOŽKA 2.979, ,00 Program ŠD, zápis do 1.tříd 198, ,00 Keramika, materiál, kurzy 250, ,50 Vzdělávací akce KZČ 900, ,00 Sportovní akce učitelů 6.400, ,00 Sponz. dary tříd 5.000, ,00 Celkem : , ,50

11 strana 11 (celkem 16) Zpravodaj č. 7/0405 Rozdíl : P - V = ,01 Kč Zůstatek ke : ,88 Kč + příjmy za rok 2004 : ,51 Kč - výdaje za rok 2004 : ,50 Kč Zůstatek ke : ,89 Kč Rozdíl : ,01 Kč Dne : Vyúčtovala : Jana Burešová OLYMPIÁDA V ÈESKÉM JAZYCE Ve čtvrtek proběhlo školní kolo Olympiády v českém jazyce. Zúčastnili se E. Fajfrová a V. Wonková (8.A), N. Fátorová, P. Provazník a V. Váňa (8.B), L. Potočková, M. Valná a M. Volšanská (8.C), R. Pušová (8.D), M. Dušková, J. Hanusová, K. Šenkýřová, A. Teichmanová a M. Uttendorfský (9.A), Z. Hromádková, P. Horáček, R. Kubelková a E. Špačková (9.B), V. Hrubá, P. Juráčková, V. Nyčová a L. Souralová (9.C), M. Hejzlarová, T. Kostečka, J. Matěnová, M. Nepimach a H. Skořepová (9.D). Nejvíce bodů získali a do okresního kola postupují Eliška Špačková a Petr Horáček,oba z 9.B. Přejeme hodně úspěchů! Za kabinet ČJ M. Škarytková a A. Tremlová PYTHAGORIÁDA Dne 4. února 2005 proběhlo na naší škole školní kolo Pythagoriády (matematická soutěž určena žákům šestých a sedmých tříd). Soutěže se zúčastnilo 42 žáků, kteří v časovém limitu 60 minut řešili 15 zadaných úloh. Z šestých tříd se nejlépe umístila Tereza Krupková z 6.A s 9 body a ze sedmých tříd Tomáš Vondra ze 7.A a Jindřich Paur ze 7.B se 6 body. Všem soutěžícím děkujeme za účast a zároveň se těšíme na to, že uspějí i v březnové soutěži Matematický klokan Soňa Knapová

12 strana 12 (celkem 16) Zpravodaj č. 7/0405 PYAMOVÝ REJ III Tak jsme se po roce sešli již po třetí, abychom si užili veselí v pyžamech. Děti si opět přinesly spacáky, pyžamo a mazlíčka do postele. Čekala je diskotéka, soutěž v pojídání bramborové kaše, krátké předtančení dívek z aerobiku a štafeta s úkoly, která končila ve spacáku. Bohužel poslední štafetový úkol čistění zubů se stal velkým problémem a tak se vytvořila veeeeliká fronta. Děti si tak vyzkoušely jaké to je mít vojenský poplach HONEM DO SPACÁKU. Po velkém zmatku nakonec všichni skončili kde měli a mohli spát. Doufám, že se všem dětem akce líbila a že se pořádně vyřádily. Za vychovatelky ŠD Lenka Medunová VÝSLEDKY STØELECKÝCH SOUTÌÍ Výsledky soutěží ve střelbě ze vzduchové pistole:

13 strana 13 (celkem 16) Zpravodaj č. 7/0405 Vladimír Herman Krajský přebor liga 3. kolo (Týniště) - 2. místo nástřelem 353 bodů Cena Trutnova - 2. místo nástřelem 356 bodů, Velká cena SYNERU v Liberci - 1. místo nástřelem 356 bodů Ondřej Dostál Cena Trutnova - 3. místo nástřelem 274 bodů, Velká cena SYNERU v Liberci - 3. místo nástřelem 272 bodů za střelce Jarda Šmejda FESTIVAL UMÌLECKÉ ÈINNOSTI Dne 15. února 2005 se uskutečnilo školní kolo v soutěži Festival umělecké činnosti 2. a 3. ročníků. Všechny děti výborně předvedly svá vystoupení. V recitaci zvítìzily tyto dìti: 1. místo Karolína aèoková 3.B 2. místo Patrik Mulièák 2.A 3. místo Tereza Motlová 2.B V sólovém zpìvu se umístily tyto dìti: 1. místo Jan Ilda 2.B 2. místo Michaela Janktová 3.C 3. místo Jan Maøas 3.A V souboji duet 1. místo vybojovala Tereza Motlová 2.B a Ondøej Maátko 2.B. Vítìzùm blahopøejeme a pøejeme mnoho úspìchù v reprezentaci naí koly v dalích soutìích. Za tø. uèitelky 2. a 3. roèníkù M. Medunová a V. Nesvadbová KOLNÍ KOLO V RECITACI Kouzlo lidského slova je jedno z nejmocnějších Každému člověku nebylo dáno být básníkem, ale každému byla dána schopnost i radost vnímat krásu, kterou mu básník přináší Jan Čarek

14 strana 14 (celkem 16) Zpravodaj č. 7/0405 V prvním únorovém dni proběhla školní přehlídka recitátorů. V kategorii 6. a 7. tříd se soutěže zúčastnilo 21 žáků, v kategorii 8. a 9. tříd 19 žáků. Do okresního kola, které proběhne 17. března 2005, postupují tyto žákyně : Ivona ZEDNÍKOVÁ 6. C Hana FEJKLOVÁ 7. C Pavlína MARKOVÁ 8. C Martina LUSTYKOVÁ 9. A Děkujeme všem, kteří se poctivě připravovali na recitaci, přejeme hodně úspěchů postupujícím žákům a těšíme se na příští setkání nad hezkými slovy básníka. za kabinet ČJ Mgr. Jarmila Vedralová DÙLEITÁ UPOZORNÌNÍ Jarní prázdniny probíhají v termínu od 7. do Kancelář školy je během prázdnin v provozu každý všední den od 8,00 do 12,00 hodin (vedle hlavního vchodu je zvonek). Vzhledem k tomu, že každoročně je velmi malý zájem o provoz školní družiny během jarních prázdnin, nebude školní družina v provozu ani letos. Školní jídelna je během jarních prázdnin v provozu. Upozorňujeme ale na to, že děti mají automaticky na tento týden obědy odhlášené. Proto pokud chtějí odebírat obědy, musí si je přihlásit. Cena obědů je ale během prázdnin bez dotace na osobní a věcnou režii, tudíž za plnou cenu! Připomínáme rovněž, že 24. a 25. března proběhnou velikonoční prázdniny. Vzhledem k tomu, že je státní svátek, nastupují děti do školy v úterý Pro tyto prázdniny platí pro školní družinu a školní jídelnu stejné pokyny jako pro jarní prázdniny (viz. výše). UKÁZKY Z PRACÍ NAICH ÁKÙ POSLANÝCH DO LITERÁRNÍCH SOUTÌÍ Příroda nám připravuje různé překážky, nástrahy, překvapení, ale zase naopak plno radostí, štěstí a pohody. V neposlední řadě také pocit uklidnění a uvolnění. V přírodě se nachází mnoho míst, která nás pohladí po duši a zasejí do našeho srdíčka plamínek probouzející v nás radost. Jedním takovým místem jsou

15 strana 15 (celkem 16) Zpravodaj č. 7/0405 naše krásné Krkonoše, prosluněné za letního dne, barevné za podzimního večera, zrádné za zimní bouře. Naše hory mají své kouzlo. Michala Javůrková, 8.C Taky vám někdy přijde, že si lidé neváží některých věcí tak, jak by měli? Mně určitě. Já vím, takových věcí je spousta, a já celý svět nezměním. Přesto bychom se měli někteří nad sebou zamyslet a více si všímat, jak krásná je planeta Země a hlavně příroda, kterou by bylo naše lidstvo schopno bez nejmenších výčitek za nějakou dobu dočista zničit. Krkonoše osobně považuji za jedno z nejkrásnějších míst, jaké na světě jsou. Místo vzdálené od kouře a smogu všech měst, s čistým čerstvým vzduchem, spoustou zeleně a možností procházek, při kterých člověk může zapomenout na všechny své starosti všedních dní, může se přenést do svého vlastního světa vzpomínání a příjemného snění. Krkonoše jsou prostě jedinečné místo plné známých, člověku dosud utajených krás, kam by se každý měl určitě alespoň jednou v životě podívat. Martina Valná, 8.C

16 strana 16 (celkem 16) Zpravodaj č. 7/0405 OLYMPIÁDA V ANGLICKÉM JAZYCE V uplynulých týdnech probíhalo v naší škole školní kolo Olympiády v anglickém jazyce. Písemnou část si měli možnost vyzkoušet téměř všichni angličtináři, do ústního kola z nejúspěšnějších studentů postoupili ti nejodvážnější. Třicítka odvážlivců měla možnost vyzkoušet si, jaké to je povídat o vylosovaném tématu a diskutovat s porotou pouze v cizím jazyce. Přestože nervy většiny soutěžících pracovaly na plné obrátky, všichni statečně bojovali. A jak to všechno dopadlo? Kategorie 6. a 7. ročníků: 1. místo Lucie Zajíčková, 6.A 2. místo Tereza Šafářová, 7.C 3. místo Tomáš Vondra, 7.A Kategorie 8. a 9. ročníků: 1. místo Matěj Nepimach, 9.D 2. místo Petr Horáček, 9.B 3. místo Jana Matěnová, 9.D Vítězové obou kategorií postoupili do okresního kola, které se konalo ve čtvrtek 24. února Oba ve velké konkurenci bojovali s velikým nasazením a rozhodně neudělali ani sobě ani naší škole ostudu. Obrovského úspěchu se podařilo dosáhnout Matějovi Nepimachovi, který dokázal zužitkovat své nesporné znalosti a dovednosti a stal se vítězem ve své kategorii. Tím také postoupil do krajského kola soutěže, které proběhne 21. března Za Kabinet AJ Mgr. Martina Chrastinová Vydává:vedení ZŠ Mládežnická 536, TRUTNOV 4 v počtu 1000 výtisků - 1. března

CHALUPA JESTØEBÍ BOUDA, KDE PROBÌHNOU LYAØSKÉ VÝCVIKY

CHALUPA JESTØEBÍ BOUDA, KDE PROBÌHNOU LYAØSKÉ VÝCVIKY 3 únor 2005 CHALUPA JESTØEBÍ BOUDA, KDE PROBÌHNOU LYAØSKÉ VÝCVIKY Základní škola, Mládežnická 536, TRUTNOV 4 Telefon: 499 859 951, fax: 499 859 991 www: www.zsmltu.cz, e-mail: mladeznicka@zsmltu.cz strana

Více

4 V .cz ltu zsm Vařila ladeznicka@ myšička Rintintin ail: m PROGRAM ládežnická 536, T .cz, e-m ltu .zsm elefon: 499 859 951, fax: 499 859 991

4 V .cz ltu zsm Vařila ladeznicka@ myšička Rintintin ail: m PROGRAM ládežnická 536, T .cz, e-m ltu .zsm elefon: 499 859 951, fax: 499 859 991 3 duben 2005 Poslední prázdninový den 13.3.2005 čekala dívky z kroužku dětský aerobik soutěž Velká cena Hradce Králové. Naše cesta tentokrát začala už ráno v 5:30 h. I přes velkou sněhovou nadílku se nám

Více

Příměšťák "Jaro v Majáku"

Příměšťák Jaro v Majáku Příměšťák "Jaro v Majáku" První tři dny jarních prázdnin proběhl v pobočce Maják příměstský tábor. Jaro v Majáku - tak se jmenoval letošní příměstský jarní tábor konaný na pobočce Maják. V průběhu tábora

Více

družební akce se školou ve Świdnici 2007/2008 branně-ekologický den Novinka pro rodiče informace KZČ, Chobotnice a ŠD

družební akce se školou ve Świdnici 2007/2008 branně-ekologický den Novinka pro rodiče informace KZČ, Chobotnice a ŠD Co uvnitř najdete družební akce se školou ve Świdnici 2007/2008 branně-ekologický den Novinka pro rodiče informace KZČ, Chobotnice a ŠD družební akce se školou ve Świdnici 2007/2008 datum čas pořadatel

Více

Základní škola, Mládežnická 536, TRUTNOV 4

Základní škola, Mládežnická 536, TRUTNOV 4 Základní škola, Mládežnická 536, Trutnov 4 3 březen 2006 Vážení rodiče, milí žáci, v návaznosti na změny v koncepci vzdělávání MŠMT ČR a s tím související změny v legislativě dochází na naší škole od 1.

Více

DĚTSKÝ MAŠKARNÍ REJ. v sobotu 15. března 2014 od 14:00 hodin. o. s. Karabina a SK Zvole zvou všechny maškary na. Vyhlašuji "J a r n í s b í r á n í"

DĚTSKÝ MAŠKARNÍ REJ. v sobotu 15. března 2014 od 14:00 hodin. o. s. Karabina a SK Zvole zvou všechny maškary na. Vyhlašuji J a r n í s b í r á n í Přijďte se podívat mezi nás. Pravidelné tréninky: oddíl Trénink Orientační běh Tomáš Hájek st 17-18.30, 18.45-20.15 Šachy Jana Straková út 17-19, pá 15-17 děti, ne 19-21 dospělí Wushu Tomáš Veselý út 16-19,

Více

Newsletter Základní školy německo-českého porozumění

Newsletter Základní školy německo-českého porozumění Newsletter Základní školy německo-českého porozumění 9/2016 Vážení rodiče, v dnešním newsletteru najdete fotky z červnového divadelního představení v Paláci Hybernia Oma, Opa erzählt mal!, důležité termíny

Více

září 2005 Vážení rodiče a milé děti.

září 2005 Vážení rodiče a milé děti. 3 září 2005 Vážení rodiče a milé děti. Ani jsme se nenadáli a je zde opět nový školní rok. Jaký bude? Co nás čeká? Po období zaslouženého odpočinku prázdnin pro děti a dovolené pro nás, dospělé přináší

Více

Dům dětí a mládeže při ZŠ Aloise Klára Úštěk, příspěvková organizace Rybniční 203

Dům dětí a mládeže při ZŠ Aloise Klára Úštěk, příspěvková organizace Rybniční 203 Dům dětí a mládeže při ZŠ Aloise Klára Úštěk, příspěvková organizace Rybniční 203 Plán práce na školní rok 2017 2018 zpracovala Bc. Eliška Ziková I. Identifikační údaje Dům dětí a mládeže při ZŠ Aloise

Více

listopad 2005 Provoz: Ráno PO-PÁ 7:00 7:45 Odpoledne PO ČT 12:45 18:00 Klub je určen žákům II. stupně.

listopad 2005 Provoz: Ráno PO-PÁ 7:00 7:45 Odpoledne PO ČT 12:45 18:00 Klub je určen žákům II. stupně. 3 listopad 2005 Provoz: Ráno PO-PÁ 7:00 7:45 Odpoledne PO ČT 12:45 18:00 Klub je určen žákům II. stupně. 15 PŘIJÍMÁME NÁVRHY NA NÁZEV KLUBU. Nejlepší bude ohodnocen. Pojďte s námi vytvořit místečko, kde

Více

Základní škola, Trutnov 2, Mládežnická 536

Základní škola, Trutnov 2, Mládežnická 536 Základní škola, Mládežnická 536, Trutnov 4 Stránka 2 Základní škola, Trutnov 2, Mládežnická 536 Rozšířená výuka tělesné výchovy 2014/2015 Milí rodiče, i pro školní rok 2014/2015 vám a vašim dětem nabízíme

Více

Ahoj holky a kluci, vážení rodiče. Přejeme Vám "šťastnou ruku" při volbě tábora a těšíme se na Vás o letních prázdninách.

Ahoj holky a kluci, vážení rodiče. Přejeme Vám šťastnou ruku při volbě tábora a těšíme se na Vás o letních prázdninách. Ahoj holky a kluci, vážení rodiče. Celoročním vyvrcholením naší zájmové činnosti, jsou už po mnoho let letní dětské tábory. Dům dětí a mládeže Jihlava, p. o. patří k tradičním a mnohaletým pořadatelům

Více

Občasník DM číslo 1. Školní rok 2018/19

Občasník DM číslo 1. Školní rok 2018/19 Občasník DM číslo 1 Školní rok 2018/19 INFORMACE PRO NOVÁČKY DŮLEŽITÁ TEL. ČÍSLA: DM, Obrněné brigády 6, Cheb 354 408 027 Lékař pro DM MUDr. Jamelská, Hradební 18, Cheb 354 422 057 Policie 158 Hasiči 150

Více

PRímEstské tábory se školkou

PRímEstské tábory se školkou PRímEstské tábory se školkou Stejně jako v letech 2007, 2008, 2009, 2010 připravujeme pro Vaše děti Příměstské tábory Sluníčka se školkou 2011. PŘÍMĚSTSKÉ TÁBORY SLUNÍČKA SE ŠKOLKOU VE ŽLUTÝCH LÁZNÍCH

Více

strana 2 (celkem 12) Zpravodaj č. 8/0506 Videokonference 1. spojení

strana 2 (celkem 12) Zpravodaj č. 8/0506 Videokonference 1. spojení Základní škola, Mládežnická 536, Trutnov 4 3 březen 2006 Vážení rodiče, milí žáci, jak jsme Vás již informovali v minulém Zpravodaji, zahajujeme od 1. září 2006 ve dvou šestých třídách výuku dle školního

Více

Kids Fun Day Summer on the farm

Kids Fun Day Summer on the farm Kids Fun Day Summer on the farm IIK Grand Prix 2013 May 2013 For Grand Prix only Propagační materiály článek v interním ITS Bulletinu Dear Parents and Colleagues, The ITS Kids Fun Day is just around the

Více

Základní škola Oskol, Kroměříž, Mánesova 3861

Základní škola Oskol, Kroměříž, Mánesova 3861 Základní škola Oskol, Kroměříž, Mánesova 3861 www.zsoskol.cz skola@zsoskol.cz 573 331 188 O škole 418 žáků 12 tříd na 1. stupni 3 oddělení školní družiny 11 tříd na 2. stupni 36 pedagogických pracovníků

Více

MOZAIKOVNÍK. školní rok 2009 / 2010. Pracoviště II. stupně:

MOZAIKOVNÍK. školní rok 2009 / 2010. Pracoviště II. stupně: MOZAIKOVNÍK školní rok 2009 / 2010 Pracoviště I. stupně: Základní škola Mozaika, o.p.s. U Stadionu 1166 516 01 Rychnov nad Kněžnou tel.: 732 234 209 (sborovna) 739 007 826 603 709 174 (p. ředitelka) Pracoviště

Více

MOZAIKOVNÍK. školní rok 2008 / 2009

MOZAIKOVNÍK. školní rok 2008 / 2009 MOZAIKOVNÍK školní rok 2008 / 2009 Organizace školního roku 2008/2009 Zahájení školního roku 1. září 2008 Ukončení 1.pololetí 29. ledna 2009 Ukončení 2. pololetí 29. června 2009 PRÁZDNINY Podzimní prázdniny

Více

!! Zápis :00-17:00 hod.

!! Zápis :00-17:00 hod. !! Zápis 2.5.2017 13:00-17:00 hod. Zápis do naší MŠ na školní rok 2017/18 se bude konat 2.5. 2017 od 13:00-17:00 hodin v budově MŠ Bílá. S sebou přineste vyplněnou Žádost o přijetí a Evidenční list s potvrzením

Více

Významné mezníky v historii školy III. (od 90. let 20. století)

Významné mezníky v historii školy III. (od 90. let 20. století) Významné mezníky v historii školy III. (od 90. let 20. století) září prosinec duben červen duben 1989/1990 Ředitelem školy byl jmenován Miroslav Horák. Po prázdninách byla otevřena nová učebna informatiky

Více

A DA. tanec ekologie. hudba. Semináře. Tábory. Středisko volného času. volný čas. příroda. sport. Zábava

A DA. tanec ekologie. hudba. Semináře. Tábory. Středisko volného času. volný čas. příroda. sport. Zábava Komenského 810/9 787 01 www.doris.cz Středisko volného času a zařízení pro další vzdělávání pedagogických pracovníků Doris počítače příroda Zážitek hudba Zábava Semináře tanec ekologie Tábory zpěv sport

Více

1.1.1 Úplnost a velikost školy Škola je plně organizovaná, tzn., že jsou otevřeny všechny ročníky základní školy a školní docházka trvá 10 roků.

1.1.1 Úplnost a velikost školy Škola je plně organizovaná, tzn., že jsou otevřeny všechny ročníky základní školy a školní docházka trvá 10 roků. Školní vzdělávací program Základní škola Ječná 2007 1.1.1 Úplnost a velikost školy Škola je plně organizovaná, tzn., že jsou otevřeny všechny ročníky základní školy a školní docházka trvá 10 roků. Součástí

Více

1. Zaměření školy profilace.

1. Zaměření školy profilace. Název školy: ZŠ Valašské Meziříčí, Žerotínova376, okres Vsetín, příspěvková organizace 1. Zaměření školy profilace. Zaměření školy vychází z výchovných a vzdělávacích potřeb žáků, z kvalifikovanosti pedagogického

Více

3. ročník BRNO A JIŽNÍ MORAVA BEZ HRANIC 2013

3. ročník BRNO A JIŽNÍ MORAVA BEZ HRANIC 2013 3. ročník BRNO A JIŽNÍ MORAVA BEZ HRANIC 2013 projekt zaštiťují Bc. Roman Onderka, MBA, primátor statutárního města Brna JUDr. Michal Hašek, hejtman Jihomoravského kraje projekt podporuje prof. Ing. Karel

Více

S gratulacemi vítězi a úspěšnému kolektivu Mgr. Pavel Kváš

S gratulacemi vítězi a úspěšnému kolektivu Mgr. Pavel Kváš Již tradicí se stala naše účast v republikovém finále zeměpisné soutěže EUROREBUS. I tentokrát jsme se vydali se skupinkou studentů 5.C Matějem Vaňkem, Albertem Štěrbou a Terezou Weismanovou o den dříve

Více

Zpravodaj Základní školy speciální DČCE a Střediska Světlo ve Vrchlabí Září 2012

Zpravodaj Základní školy speciální DČCE a Střediska Světlo ve Vrchlabí Září 2012 Zpravodaj Základní školy speciální DČCE a Střediska Světlo ve Vrchlabí Září 2012 Slavnostní zahájení 3.9. Jičín město pohádky Růžovo-oranžový den Krakonošův trojboj 13.9. Jičín - město pohádky Na tento

Více

MOZAIKOVNÍK. školní rok 2011 / 2012. Nabídka akcí na školní rok 2011/2012. MOZAIKOVNÍK školní rok 2011 / 2012. Vážení rodiče,

MOZAIKOVNÍK. školní rok 2011 / 2012. Nabídka akcí na školní rok 2011/2012. MOZAIKOVNÍK školní rok 2011 / 2012. Vážení rodiče, Vážení rodiče, Nabídka akcí na školní rok 2011/2012 rádi bychom Vás upozornili na dvě akce, které jsou v letošním školním roce rozšiřující nabídkou k našemu vzdělávacímu programu. Prosíme, prostudujte

Více

KALENDÁŘNÍ PLÁN AKCÍ ŠKOLY

KALENDÁŘNÍ PLÁN AKCÍ ŠKOLY KALENDÁŘNÍ PLÁN AKCÍ ŠKOLY školní rok 2016/2017 ZÁŘÍ 1. 9. Zahájení školního roku VŠ 7. 9. Fotografování prvňáčků TU 12. 9. Zahájení plaveckého výcviku 2.r., 3.r. 20. 9. Měsíční porada všichni 20. 9. Třídní

Více

Dům dětí a mládeže při ZŠ Aloise Klára Úštěk Rybniční 203

Dům dětí a mládeže při ZŠ Aloise Klára Úštěk Rybniční 203 Dům dětí a mládeže při ZŠ Aloise Klára Úštěk Rybniční 203 Plán práce na školní rok 2013 2014 platný od 1. 9. 2013 zpracovala Bc. Eliška Ziková 1. Pravidelná zájmová činnost Při DDM bude letos pracovat

Více

KALENDÁŘNÍ PLÁN AKCÍ ŠKOLY

KALENDÁŘNÍ PLÁN AKCÍ ŠKOLY KALENDÁŘNÍ PLÁN AKCÍ ŠKOLY školní rok 2017/2018 ZÁŘÍ 4. 9. Zahájení školního roku VŠ 7. 9. Den otevřených dveří památek ČR 11. 9. Zahájení plaveckého výcviku 2.r., 3.r. 12. 9. Fotografování prvňáčků 19.

Více

ZŠ a MŠ Kladno, Vodárenská 2115

ZŠ a MŠ Kladno, Vodárenská 2115 P R O V O Z N Í č.j. 1987/2017/ZŠ a MŠ Ř Á D ZŠ a MŠ Kladno, Vodárenská 2115 I. Údaje o zařízení organizační součást ZŠ ADRESA: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Vodárenská 2115 TELEFON: 312 681

Více

Základní škola, Trutnov 2, Mládežnická 536

Základní škola, Trutnov 2, Mládežnická 536 Základní škola, Trutnov 2, Mládežnická 536 ní lad Zák M la, ško ežnick á5 lád 36,T rut no v4 Základní škola, Trutnov 2, Mládežnická 536 Základní škola, Trutnov 2, Mládežnická 536 a Klub zájmové činnosti

Více

KALENDÁŘNÍ PLÁN AKCÍ ŠKOLY

KALENDÁŘNÍ PLÁN AKCÍ ŠKOLY KALENDÁŘNÍ PLÁN AKCÍ ŠKOLY školní rok 2018/2019 ZÁŘÍ 2018 3. 9. Zahájení školního roku VŠ 7. 9. Den otevřených dveří památek ČR Zahájení plaveckého výcviku 2.r., 3.r. Fotografování prvňáčků 18. 9. Měsíční

Více

{jathumbnail off} V kategorii Společenské vědy, humanitní obory a kultura ocenění NF GB získala kvintánka

{jathumbnail off} V kategorii Společenské vědy, humanitní obory a kultura ocenění NF GB získala kvintánka Na Staré radnici v Broumově se 24. listopadu se sešli Správní rada Nadačního fondu Gymnázia Broumov, studenti, vedení školy, sponzoři, rodiče a další přátelé školy u příležitosti předávání Ocenění NF GB

Více

Organizace školního roku 2015-2016

Organizace školního roku 2015-2016 Organizace školního roku 2015-2016 1) Organizace školního roku 2) Aktivity při ZŠ 3) Termíny nejdůležitějších akcí 4) Začátek vyučování a časové rozvržení vyučovacích hodin 5) Termíny třídnických hodin

Více

BRNO A JIŽNÍ MORAVA BEZ HRANIC 2015

BRNO A JIŽNÍ MORAVA BEZ HRANIC 2015 5. ročník mezinárodní, integrační akce BRNO A JIŽNÍ MORAVA BEZ HRANIC 2015 projekt zaštiťují Ing. Petr Vokřál, primátor statutárního města Brna JUDr. Michal Hašek, hejtman Jihomoravského kraje Společný

Více

ORGANIZACE ŠKOLNÍHO ROKU 2015-16

ORGANIZACE ŠKOLNÍHO ROKU 2015-16 ORGANIZACE ŠKOLNÍHO ROKU 2015-16 Školní rok 2015-2016 začíná v úterý 1.září 2015 první pololetí bude ukončeno ve čtvrtek 28.ledna 2016 druhé pololetí bude ukončeno ve čtvrtek 30. Června 2016 Prázdniny

Více

ORGANIZACE MĚSÍCE ÚNORA 2018

ORGANIZACE MĚSÍCE ÚNORA 2018 ORGANIZACE MĚSÍCE ÚNORA 2018 ČTVRTEK 1. ÚNOR, MATEŘSKÁ ŠKOLA Ve čtvrtek 1. 2. proběhne v mateřské školce od 8.00 hodin pro 3. a 4. třídu masopustní karneval. ČTVRTEK 1. ÚNOR, ZÁKLADNÍ ŠKOLA - výchovná

Více

Školní vzdělávací program pro školní družinu Školní družina při Základní škole v Mníšku pod Brdy, Komenského 886

Školní vzdělávací program pro školní družinu Školní družina při Základní škole v Mníšku pod Brdy, Komenského 886 Školní vzdělávací program pro školní družinu Školní družina při Základní škole v Mníšku pod Brdy, Komenského 886 Motto: Všichni bez rozdílu jsme součástí přírody Platnost dokumentu: 4 roky od 1.9.2012

Více

Konverzační soutěž v angličtině 2016 školní kolo

Konverzační soutěž v angličtině 2016 školní kolo Konverzační soutěž v angličtině 2016 školní kolo V úterý 26. 1. proběhlo školní kolo tradiční anglické konverzační soutěže kategorií II.B (nižší gymnázia) a III.A (střední školy). Letos se setkalo celkem

Více

Základní škola Kadaň, Na Podlesí 1480, okres Chomutov tel. 0398-334711, tel./fax 0398-332831, E-mail: skola@5zskadan.cz, PSČ 432 01, IČO 46789995

Základní škola Kadaň, Na Podlesí 1480, okres Chomutov tel. 0398-334711, tel./fax 0398-332831, E-mail: skola@5zskadan.cz, PSČ 432 01, IČO 46789995 1 Základní škola Kadaň, Na Podlesí 1480, okres Chomutov tel. 0398-334711, tel./fax 0398-332831, E-mail: skola@5zskadan.cz, PSČ 432 01, IČO 46789995 PROVOZNÍ ŘÁD dle zákona č.258/2000 Sb., o ochraně veřejného

Více

POJEĎTE S NÁMI NA HORY. Milé rodiny, vážení přátelé,

POJEĎTE S NÁMI NA HORY. Milé rodiny, vážení přátelé, POJEĎTE S NÁMI NA HORY Milé rodiny, vážení přátelé, prožijte s námi pololetní a jarní prázdniny. Vybrali jsme pro Vás čtyři horská střediska v Jeseníkách, Beskydech, Krkonoších a Orlických horách. Kromě

Více

KOMPLETNÍ NABÍDKA LETNÍCH TÁBORŮ SE ZIPem NA ŠUMAVĚ V RZ OLŠINA nebo U NÁS DOMA V ZIPu

KOMPLETNÍ NABÍDKA LETNÍCH TÁBORŮ SE ZIPem NA ŠUMAVĚ V RZ OLŠINA nebo U NÁS DOMA V ZIPu NABÍDKA LETNÍCH TÁBORŮ KOMPLETNÍ NABÍDKA LETNÍCH TÁBORŮ SE ZIPem NA ŠUMAVĚ V RZ OLŠINA nebo U NÁS DOMA V ZIPu LETNÍ TÁBORY V ŠUMAVSKÉ OLŠINĚ Loni jsme se přesvědčili, že Olšina je na úžasném místě a hlavně

Více

KVĚTEN Vrchol sportovních her 4x4 za účasti našich žáků, výměnné pobyty s partnerskými školami z německého Mellendorfu a Wittenbergu nebo další z barevných dnů v 1.A... To je jen ochutnávka aktivit naší

Více

DĚTI A, DĚTI B (ZŠ LUPÁČOVA), DĚTI C JUN A, JUN B, JUN C, JUN D, JUN E

DĚTI A, DĚTI B (ZŠ LUPÁČOVA), DĚTI C JUN A, JUN B, JUN C, JUN D, JUN E LETNÍ SOUSTŘEDKO 2018 1. TERMÍN: 14.7.2018-21.7.2018 DĚTI A, DĚTI B (ZŠ LUPÁČOVA), DĚTI C JUN A, JUN B, JUN C, JUN D, JUN E OBROVSKY SE TĚŠÍME NA LÉTO A S NÍM BLÍŽÍCÍ SE 15. LETNÍ SOUSTŘEDĚNÍ FANTASY DANCE

Více

2 Charakteristika školy

2 Charakteristika školy 2 Charakteristika školy 2.1 Velikost školy Škola Klvaňovo gymnázium a střední zdravotnická škola vznikla 1. 1. 2012 sloučením Klvaňova gymnázia se Střední odbornou školou zdravotnickou a sociální, Kyjov

Více

Pátek 21.1.2011 od 14.00 do 19.00 hod. Sobota 22.1.2011 od 8.00 do 12.00 hod.

Pátek 21.1.2011 od 14.00 do 19.00 hod. Sobota 22.1.2011 od 8.00 do 12.00 hod. Základní škola, Mládežnická 536, TRUTNOV 4 Pátek 21.1.2011 od 14.00 do 19.00 hod. Sobota 22.1.2011 od 8.00 do 12.00 hod. pavilon 1. stupně Základní škola, Mládežnická 536, Trutnov 4 Základní škola, Mládežnická

Více

Informace v KZČ Eldorádo na výše uvedené adrese, na tel. č. 499 859 956, 731 106 065 nebo na e-mailové adrese eldorado@zsmltu.cz.

Informace v KZČ Eldorádo na výše uvedené adrese, na tel. č. 499 859 956, 731 106 065 nebo na e-mailové adrese eldorado@zsmltu.cz. Kroužky zahajují svou činnost v týdnu od 24. 9. 2012 a končí první týden v červnu 2013. Podepsanou přihlášku doneste nebo pošlete (na výše uvedenou adresu) do KZČDM nejpozději do pátku 14. 9. 2012. O termínu

Více

XV. HASIČSKÝ TÁBOR NEJEN PRO HASIČE. TERMÍN 10. 20. července 2016

XV. HASIČSKÝ TÁBOR NEJEN PRO HASIČE. TERMÍN 10. 20. července 2016 XV. HASIČSKÝ TÁBOR NEJEN PRO HASIČE TERMÍN 10. 20. července 2016 MÍSTO - RADÍKOV U OLOMOUCE Blízká lokalita tábora je velkou výhodou snížení nákladů na dopravu dítěte UBYTOVÁNÍ celkem max. 100 dětí ve

Více

Invitation to ON-ARRIVAL TRAINING COURSE for EVS volunteers

Invitation to ON-ARRIVAL TRAINING COURSE for EVS volunteers Invitation to ON-ARRIVAL TRAINING COURSE for EVS volunteers (český text pro hostitelské organizace následuje na str. 3) 6.11. 11.11. 2015 Hotel Kaskáda, Ledeč nad Sázavou Husovo nám. 17, 584 01 Ledeč nad

Více

V Ř E S K O V Á K leden 2010

V Ř E S K O V Á K leden 2010 V Ř E S K O V Á K leden 2010 Úvodní slovo Vážení spoluobčané, dočkali jsme se přívalu sněhu a tak okusili zase po dlouhé době pravou zimu. Největší radost mají samozřejmě děti, ale dospělým sníh přidělává

Více

Tradiční LETNÍ TÁBORY 2016

Tradiční LETNÍ TÁBORY 2016 Taneční centrum Z.I.P.Písek pořádá Tradiční LETNÍ TÁBORY 2016 1. Pobytový tábor v RZ OLŠINA NA ŠUMAVĚ - 16.-23.7.2016 2. Příměstský tábor 1.-5.8.2016 v tanečních prostorách TC Z.I.P.Písek -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Více

Ruština GPB Bohumín Praha Dva postupy do celostátního kola

Ruština GPB Bohumín Praha Dva postupy do celostátního kola Ruština GPB Bohumín Praha Dva postupy do celostátního kola V pátek 7. dubna 2017 proběhl 51. ročník krajského kola ARS Poetica Puškinův památník. V silné konkurenci více než sta soutěžících z celého kraje

Více

Středisko volného času POHODA A POHODA COOL pořádá během jarních prázdnin PŘÍMĚSTSKÝ TÁBOR. Budovatelů 1229, Hlinsko

Středisko volného času POHODA A POHODA COOL pořádá během jarních prázdnin PŘÍMĚSTSKÝ TÁBOR. Budovatelů 1229, Hlinsko Středisko volného času POHODA A POHODA COOL pořádá během jarních prázdnin PŘÍMĚSTSKÝ TÁBOR Datum konání: 4. 2. 2019-8. 2. 2019 Místo konání: SVČ POHODA A POHODA COOL Budovatelů 1229, Hlinsko Denní doba

Více

Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu EU peníze do škol. illness, a text

Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu EU peníze do škol. illness, a text Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu EU peníze do škol ZŠ Litoměřice, Ladova Ladova 5 412 01 Litoměřice www.zsladovaltm.cz vedeni@zsladovaltm.cz Pořadové číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/21.0948

Více

Září uteklo jako voda, říjen už je také za námi a vy si můžete přečíst první dvojčíslo našich Kostkovaných novin!!!

Září uteklo jako voda, říjen už je také za námi a vy si můžete přečíst první dvojčíslo našich Kostkovaných novin!!! Milí rodiče, Září uteklo jako voda, říjen už je také za námi a vy si můžete přečíst první dvojčíslo našich Kostkovaných novin!!! Během prvního týdne se děti především navzájem seznamovaly s novými kamarády.

Více

Číslo 2 / XX. ročník červen 2015

Číslo 2 / XX. ročník červen 2015 INFORMAČNÍ ZPRAVODAJ Číslo 2 / XX. ročník červen 2015 Vážení rodiče, dovolte, abychom se s Vámi rozloučili na konci dalšího školního roku. Rozhodli jsme se, že v rámci úspor bude Zpravodaj nadále vycházet

Více

Středisko výcviku vodicích psů

Středisko výcviku vodicích psů Středisko výcviku vodicích psů Ve čtvrtek 7. října 2010 jsme navštívili Středisko výcviku vodicích psů v Jinonicích. Tento den je Dnem nevidomých a slabozrakých, proto ve středisku probíhal den otevřených

Více

Fokus divadlo 2014. Barbora Genserová, studentka 5.B, se v silné konkurenci studentů středních škol umístila na 3. místě. Blahopřejeme!

Fokus divadlo 2014. Barbora Genserová, studentka 5.B, se v silné konkurenci studentů středních škol umístila na 3. místě. Blahopřejeme! Fokus divadlo 2014 Pod tímto názvem Filozoficko-přírodovědecká fakulta Slezské univerzity v Opavě vyhlásila na podzim 1. ročník soutěže o nejlepší divadelní recenzi a kritiku. Jelikož se v literárním semináři

Více

TRADIČNÍ VÁNOČNÍ DÍLNIČKY

TRADIČNÍ VÁNOČNÍ DÍLNIČKY Základní škola, Mládežnická 536, TRUTNOV 4 Vánoční dílničky Vyučující a vychovatelky školní družiny srdečně zvou rodiče a budoucí prvňáčky na TRADIČNÍ VÁNOČNÍ DÍLNIČKY Přijďte si s námi: zazpívat udělat

Více

Dobrý den! Přihlašte se! Co se dělo?

Dobrý den! Přihlašte se! Co se dělo? Zpravodaj Domu dětí a mládeže Velké Meziříčí 29.4. 2015 Ročník 1, číslo 4 Dobrý den! Vkvětnu dobíháme do cílové rovinky, atodoslova. Čeká nás spoustu sportovních akcí ahlavně finále: naše domečkovská Akademie,

Více

Informační příručka 2019/2020

Informační příručka 2019/2020 Informační příručka 2019/2020 KONTAKTY Recepce 733 737 584, 475 669 141 vratnice@zsvojnovicova.cz Sekretariát 475 669 143 sekretariat@zsvojnovicova.cz Školní jídelna 733 125 723, 475 669 149 jidelna@zsvojnovicova.cz

Více

TyfloCentrum Brno, o.p.s. kalendář akcí a služeb: květen červen 2008

TyfloCentrum Brno, o.p.s. kalendář akcí a služeb: květen červen 2008 TyfloCentrum Brno, o.p.s. kalendář akcí a služeb: květen červen 2008 19. týden Po 5.5. Út 6.5. St 7.5. Čt 8.5. 20. týden Po 12.5. Út 13.5. St 14.5. Čt 15.5. 13:00 15:00 Aromaterapie státní svátek 6:00

Více

Přehled kulturních, sportovních a ostatních akcí ve Zruči nad Sázavou BŘEZEN 2019

Přehled kulturních, sportovních a ostatních akcí ve Zruči nad Sázavou BŘEZEN 2019 Kulturní akce: Přehled kulturních, sportovních a ostatních akcí ve Zruči nad Sázavou BŘEZEN 2019 STROMY REPUBLIKY - výstava ve Spolkovém domě - pořádá Klub panenky ČR 9. 3. 2019 Zatre - pořádá Spolek rodáků

Více

Výroční zpráva školy

Výroční zpráva školy Výroční zpráva školy školní rok 2008/2009 1 Výroční zpráva Základní školy a mateřské školy Mořina školní rok 2008/2009 Název a sídlo školy Základní škola a mateřská škola Mořina, Mořina 57, 267 17 Zřizovatel

Více

NABÍDKA ZÁJMOVÝCH KROUŽKŮ školní rok 2019/2020

NABÍDKA ZÁJMOVÝCH KROUŽKŮ školní rok 2019/2020 NABÍDKA ZÁJMOVÝCH KROUŽKŮ školní rok 2019/2020 Nabídka kroužků na školní rok je též k dispozici na www.zs33plzen.cz Forma úhrady poplatků za kroužky: v hotovosti při 1. hodině kroužku nebo na účet školy:

Více

OKENSKÝ ZPRAVODAJ ČERVEN 2015

OKENSKÝ ZPRAVODAJ ČERVEN 2015 OKENSKÝ ZPRAVODAJ ČERVEN 2015 VEŘEJNÉ ZASEDÁNÍ ZASTUPITELSTVA NAŠÍ OBCE SE KONALO 17.6. 2015: Zastupitelé schválili následující usnesení:. Usn. č. 80/2015 Zastupitelstvo obce schvaluje zveřejnění záměru

Více

KALENDÁŘNÍ PLÁN AKCÍ ŠKOLY

KALENDÁŘNÍ PLÁN AKCÍ ŠKOLY KALENDÁŘNÍ PLÁN AKCÍ ŠKOLY školní rok 2011/2012 ZÁŘÍ 1. 9. Zahájení školního roku VŠ 9. 18. 9 Seznamovací pobyt - Chorvatsko (V.ročník) Šmerdová 12. 9. Zahájení plaveckého výcviku 1.B, 2.r., 3.r. MŠ Kom,

Více

VNITŘNÍ ŘÁD. školní jídelny OU a PrŠ, Brno, Lomená 44

VNITŘNÍ ŘÁD. školní jídelny OU a PrŠ, Brno, Lomená 44 VNITŘNÍ ŘÁD školní jídelny OU a PrŠ, Brno, Lomená 44 vydává ředitel OU a PrŠ, Brno, Lomená 44 Datum vydání : 1.9.2016 (na dobu neurčitou) Ing. Ladislav Hochman ředitel OU a PrŠ I. Základní ustanovení 1.

Více

MÍSTO - RADÍKOV U OLOMOUCE

MÍSTO - RADÍKOV U OLOMOUCE XV. HASIČSKÝ TÁBOR NEJEN PRO HASIČE TERMÍN 10. 20. července 2016 MÍSTO - RADÍKOV U OLOMOUCE Blízká lokalita tábora je velkou výhodou snížení nákladů na dopravu dítěte 1 UBYTOVÁNÍ celkem max. 100 dětí ve

Více

ÚVODNÍK ZÁCHRANÁŘI OLYMPIÁDA Z ČESKÉHO JAZYKA

ÚVODNÍK ZÁCHRANÁŘI OLYMPIÁDA Z ČESKÉHO JAZYKA 1 ÚVODNÍK Vítejte u 6. čísla Deváťáckých novin. V tomto vydání se dočtete, co se událo u nás v Senožatech v měsíci únoru. Tentokrát nejen ve škole. Došli jsme se podívat také na dětský karneval a na masopustní

Více

Pravidelné akce Klubu seniorů Krupka na rok 2015

Pravidelné akce Klubu seniorů Krupka na rok 2015 Pravidelné akce Klubu seniorů Krupka na rok 2015 Každé pondělí až čtvrtek je otevřen klub v DPS Dlouhá 636, Krupka vždy od 13,00 do 17,00 hodin. Možnost využití dvou počítačů včetně připojení na internet,

Více

Tradiční LETNÍ TÁBORY 2015

Tradiční LETNÍ TÁBORY 2015 Taneční centrum Z.I.P.Písek pořádá Tradiční LETNÍ TÁBORY 2015 1. Pobytový tábor v RZ OLŠINA NA ŠUMAVĚ - 12.-19.7.2015 2. Příměstský tábor 3.-7.8.2015 v tanečních prostorách TC Z.I.P.Písek -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Více

KALENDÁŘNÍ PLÁN AKCÍ ŠKOLY

KALENDÁŘNÍ PLÁN AKCÍ ŠKOLY KALENDÁŘNÍ PLÁN AKCÍ ŠKOLY školní rok 2015/2016 ZÁŘÍ 1. 9. Zahájení školního roku VŠ 8. 9. Fotografování prvňáčků TU 14. 9. Zahájení plaveckého výcviku 2.r., 3.r., MŠ Kom 22. 9. Měsíční porada všichni

Více

Newsletter Gymnázia Thomase Manna

Newsletter Gymnázia Thomase Manna Newsletter Gymnázia Thomase Manna 2/2016 www.gtmskola.cz www.facebook.com/gtmskola Vážení rodiče, v dnešním newsletteru najdete výběr z našich aktivit z ledna 2016, důležité informace týkající se nejbližších

Více

Náš třídní výlet do Jeseníků - 9.A

Náš třídní výlet do Jeseníků - 9.A Náš třídní výlet do Jeseníků - 9.A 9.5.2016 v pondělí ráno jsme se sešli spolu s našimi učitelkami R. Svobodovou a J. Hanzlíkovou ve vestibulu Hlavního nádraží města Brna. Až jsme se všichni sešli, přesunuli

Více

Základní škola Choltice

Základní škola Choltice Základní škola Choltice VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY Poslání školní družiny Školní družina se ve své činnosti řídí vyhláškou č. 74/2005 Sb., o zájmovém vzdělávání. Hlavním posláním je zabezpečení zájmové

Více

Krajská knihovna v Pardubicích pořádá sportovně-anglický příměstský tábor s rodilým mluvčím v centru Pardubic 28. srpna 1.

Krajská knihovna v Pardubicích pořádá sportovně-anglický příměstský tábor s rodilým mluvčím v centru Pardubic 28. srpna 1. Krajská knihovna v Pardubicích pořádá sportovně-anglický příměstský tábor s rodilým mluvčím v centru Pardubic 28. srpna 1. září 2017 Milí rodiče, chcete, aby Vaše děti uměly dobře anglicky? Nespoléhejte

Více

Zápis ze schůze valné hromady spolku Sportovní plavecký klub Delfín Jičín

Zápis ze schůze valné hromady spolku Sportovní plavecký klub Delfín Jičín Zápis ze schůze valné hromady spolku Sportovní plavecký klub Delfín Jičín Dne 18. 4. 2017 proběhla od 18:30 hod. v prostorách galerie Aquacentra v Jičíně schůze valné hromady spolku Sportovní plavecký

Více

SOUKROMÁ STŘEDNÍ ŠKOLA PODNIKATELSKÁ, s. r. o., OPAVA 747 06 Hlavní 282/101, Opava - Kylešovice. Organizace školního roku 2012/2013

SOUKROMÁ STŘEDNÍ ŠKOLA PODNIKATELSKÁ, s. r. o., OPAVA 747 06 Hlavní 282/101, Opava - Kylešovice. Organizace školního roku 2012/2013 SOUKROMÁ STŘEDNÍ ŠKOLA PODNIKATELSKÁ, s. r. o., OPAVA 747 06 Hlavní 282/101, Opava - Kylešovice Organizace školního roku 2012/2013 PŘEHLED TŘÍD Třída Výuka Třídní učitel Učebna Šatna Obor EK1 Ekonomika

Více

Životický portál. Od 18. dubna do 24. dubna 2016

Životický portál. Od 18. dubna do 24. dubna 2016 Životický portál Od 18. dubna do 24. dubna 2016 B L A H O P Ř Á N Í v měsíci dubnu oslaví narozeniny Jméno Č.p. Věk DOŘIČÁKOVÁ Anna 48 95 MIČKOVÁ Olga 14 65 KLADIVA Antonín 136 55 RÝCOVÁ Alena 187 50 JÍDELNÍ

Více

ÚVODNÍK ZAHÁJENÍ ŠKONÍHO ROKU SEZNÁMENÍ S PRVŇÁČKY

ÚVODNÍK ZAHÁJENÍ ŠKONÍHO ROKU SEZNÁMENÍ S PRVŇÁČKY 1 ÚVODNÍK HALÓ, HALÓ, jsou tady noví deváťáci a s nimi i další ročník Deváťáckých novin. Prvním číslem vás provedou Bára, Péťa a Monča. Jak jste možná zaregistrovali, na školních stránkách se přes prázdniny

Více

okres Plzeň-jih, Nádražní 722, Stod

okres Plzeň-jih, Nádražní 722, Stod okres Plzeňjih, Nádražní 722, 33301 ROZVRH ZÁJMOVÝCH ÚTVARŮ na školní rok 2016/2017 www.ddmstod.cz mddmstod@volny.cz Pondělí 1 Angličtina 2 Bosu pro děti + taneční rytmika Zálesák 3 16.30 4 Angličtina

Více

NABÍDKA ZÁJMOVÝCH KROUŽKŮ školní rok 2016/2017

NABÍDKA ZÁJMOVÝCH KROUŽKŮ školní rok 2016/2017 NABÍDKA ZÁJMOVÝCH KROUŽKŮ školní rok 2016/2017 Pokud se do kroužku nepřihlásí dostatečný počet žáků, nebude otevřen. Forma úhrady poplatků za kroužky: v hotovosti při 1. hodině kroužku nebo na účet školy:

Více

Životický portál. Od 25. dubna do 1. května 2016

Životický portál. Od 25. dubna do 1. května 2016 Životický portál Od 25. dubna do 1. května 2016 B L A H O P Ř Á N Í v měsíci dubnu oslaví narozeniny Jméno Č.p. Věk DOŘIČÁKOVÁ Anna 48 95 MIČKOVÁ Olga 14 65 KLADIVA Antonín 136 55 RÝCOVÁ Alena 187 50 Oznámení

Více

PRÁZDNINOVÉ POČTENÍ ZE ŠKOLY

PRÁZDNINOVÉ POČTENÍ ZE ŠKOLY PRÁZDNINOVÉ POČTENÍ ZE ŠKOLY Vážení rodiče žáků naší ZŠ Ostopovice, zdravíme Vás a přejeme pěkný zbytek léta. Předkládáme Vám aktuality z naší organizace od 1. 9. 2014. V příloze jsou info ŠJ, ŠD a jednotlivé

Více

ZÁKLADNÍ ŠKOLA KRUCEMBURK Školní 440, 582 66 Krucemburk, IČ:71004025

ZÁKLADNÍ ŠKOLA KRUCEMBURK Školní 440, 582 66 Krucemburk, IČ:71004025 ZÁKLADNÍ ŠKOLA KRUCEMBURK Školní 440, 582 66 Krucemburk, IČ:71004025 VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ŠKOLY školní rok 2007/2008 Charakteristika školy: Základní škola Krucemburk je plně organizovanou školou s

Více

ZPRAVODAJ 2010/3. Obsah: 1. Fotbalové dovednosti 2010 2. Florbalové dovednosti 2010 3. Hry Orla 2010 4. Tábor FICEP 2010 5.

ZPRAVODAJ 2010/3. Obsah: 1. Fotbalové dovednosti 2010 2. Florbalové dovednosti 2010 3. Hry Orla 2010 4. Tábor FICEP 2010 5. Obsah: 1. Fotbalové dovednosti 2010 2. Florbalové dovednosti 2010 3. Hry Orla 2010 4. Tábor FICEP 2010 5. Orelská akademie Sestry a bratři, Toto číslo zpravodaje věnujeme pozvánkám na plánované sportovní

Více

O R G A N I Z A Č N Í Z A B E Z P E Č E N Í

O R G A N I Z A Č N Í Z A B E Z P E Č E N Í Sdružení hasičů ČMS, okres Plzeň sever, odborná rada mládeže vydává O R G A N I Z A Č N Í Z A B E Z P E Č E N Í 47. ročníku hry "PLAMEN" pro ročník 2018-2019 Vážení přátelé, Se zahájením nového školního

Více

DĚTSKÁ SCÉNA 2019 Přehlídka dětských recitátorů

DĚTSKÁ SCÉNA 2019 Přehlídka dětských recitátorů DĚTSKÁ SCÉNA 2019 Přehlídka dětských recitátorů propozice 48. ročník 2018/2019 TERMÍN A MÍSTO KONÁNÍ OBLASTNÍHO (OKRESNÍHO) KOLA Oblastní kolo soutěže se uskuteční v sobotu 30. března 2019 v Domě dětí

Více

Zpravodaj obce Řepice

Zpravodaj obce Řepice Zpravodaj obce Řepice Ročník XVI číslo 12 prosinec 2018 Veras Obsah zpravodaje: Obecní úřad informuje Společenská rubrika Ostatní Obecní úřad informuje Vážení spoluobčané, další kalendářní rok je za námi.

Více

KLOKAN. Blahopřejeme. za PK matematiky : Zuzana Římanová

KLOKAN. Blahopřejeme. za PK matematiky : Zuzana Římanová KLOKAN Mezinárodní soutěž Klokan je mezi našimi studenty velmi oblíbená, o čemž svědčí už tradiční masová účast. Letos se jí zúčastnilo 149 studentů, 78 v kategorii Kadet, 38 v kategorii Junior a 33 v

Více

PROGRAM ÚNOR 2007. Přejeme vše nejlepší!!! 27. 2. Lukášková Marie 60 let. Své narozeniny oslaví:

PROGRAM ÚNOR 2007. Přejeme vše nejlepší!!! 27. 2. Lukášková Marie 60 let. Své narozeniny oslaví: Denní stacionář služeb sluchově postiženým v Brně a okolí zakládající člen a sídlo Českomoravské jednoty neslyšících Palackého tř. 120, 612 00 Brno, tel./fax: 541245321, psací tel.: 541238685, IČO: 65761201,

Více

ARS Poetica Puškinův památník

ARS Poetica Puškinův památník ARS Poetica Puškinův památník 50. ročník Je to k nevíře, ale v pátek 8. 4. 2016 v Bohumíně proběhl již 50. ročník krajské přehlídky ARS Poetica Puškinův památník. Jubilejního ročníku se zúčastnilo téměř

Více

Nadcházející události

Nadcházející události duben 2016 Školní zpravodaj Nadcházející události 12. května Americký den Úvodní slovo Jaro je tady a to definitivně. Zamilovaní měli možnost svoji lásku potvrdit polibkem pod rozkvetlou třešní, čarodějnice

Více

DĚTSKÁ SCÉNA 2018 Přehlídka dětských recitátorů

DĚTSKÁ SCÉNA 2018 Přehlídka dětských recitátorů DĚTSKÁ SCÉNA 2018 Přehlídka dětských recitátorů propozice 47. ročník 2017/2018 TERMÍN A MÍSTO KONÁNÍ OBLASTNÍHO (OKRESNÍHO) KOLA Oblastní kolo soutěže se uskuteční v sobotu 24. března 2018 v Domě dětí

Více

2. Charakteristika školy

2. Charakteristika školy 2. Charakteristika školy Jsme úplnou školou s 1. 9. ročníkem. Kapacita školy je stanovena na 650 žáků, ale nyní je naše škola naplněna asi na 50 %. Žáci jsou rozděleni do 13 tříd. Průměrná naplněnost tříd

Více

Sportovní gymnázium, Plzeň, Táborská 28 se představuje

Sportovní gymnázium, Plzeň, Táborská 28 se představuje Sportovní gymnázium, Plzeň, Táborská 28 se představuje Sportovní gymnázium Plzeň otevírá pro školní rok 2015/2016 čtyřleté studium oboru vzdělání 79-41-K/41 GYMNÁZIUM (VŠECHNY DRUHY SPORTU), třída B 79-41-K/81

Více

Iva a Honza Šnajderovi

Iva a Honza Šnajderovi B U L L E T I N 12/2015 Vážení rodiče, milí přátelé, dostalo se k Vám první číslo našeho malého bulletinu. Rádi bychom Vás informovali co je ve Filia klubu a Filiánku nového. Filia klub působí v Brně již

Více