ELEKTRONICKÝ HLÍDAČ DĚTÍ S KAMEROU (BABY CAM) PHILIPS SBC SC 490

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "ELEKTRONICKÝ HLÍDAČ DĚTÍ S KAMEROU (BABY CAM) PHILIPS SBC SC 490"

Transkript

1 1 ELEKTRONICKÝ HLÍDAČ DĚTÍ S KAMEROU (BABY CAM) PHILIPS SBC SC 490 Firma Philips se trvale věnuje vývoji a výrobě spolehlivých elektronických přístrojů, které mohou značně ulehčit život novopečeným matkám nebo otcům. Důležitou úlohu hraje v této řadě nový výrobek, Baby Cam, který se skládá z dětského přístroje, z rodičovského přístroje a z kamerové jednotky. Tento nejnovější typ elektronického hlídače dětí vám ohlídá vaše dítě za všech okolností jak akusticky, tak i obrazově. DŮLEŽITÉ INFORMACE Prosíme vás, abyste nejprve pozorně přečetli celý návod a pak jej pečlivě uschovali pro případná pozdější nahlédnutí. Tento bezšňůrový přístroj Baby Cam představuje pouze pomoc, která však nikdy nemůže zcela nahradit základní rodičovskou péči. Zařízení pro rádiový provoz smí být provozováno v souladu s Generální licencí číslo 30/R/2000. Dbejte vždy na to, aby dětská jednotka a její napájecí kablík byly vždy mimo dosah dítěte (nejméně 1 m daleko). Dětskou jednotku nebo kamerovou jednotku nikdy neinstalujte přímo na dětskou postýlku nebo do dětské ohrádky. Tyto přístroje nesmíte zakrývat žádnou látkou. Jednotlivé díly sestavy čistěte vždy jen navlhčeným hadříkem. Přístroje nesmí být umístěny v dosahu vody. Systém bezšňůrového přenosu signálu není nikdy stoprocentně zajištěn proti případnému rušení, které mohou vyvolat jiné blízké bezšňůrové vysílací systémy. BEZPEČNOSTNÍ PŘEDPISY Než přístroje připojíte do sítě, přesvědčte se, že síťové napětí, udávané na adaptérových zástrčkách, odpovídá napětí ve vaší světelné síti. Přístroje nepoužívejte v blízkosti vody nebo v místech s nadměrnou vnější vlhkostí. Přístroje nevystavujte nadměrným teplotám okolí ani nadměrnému osvětlení okolí.

2 2 OBSAH DODÁVKY Nejprve překontrolujte, zda balení přístroje obsahuje všechny díly sestavy, které jsou nezbytné pro provoz sestavy. Rodičovská jednotka (vysílač). Dětská jednotka (přijímač). Nabíjecí základna pro rodičovskou jednotku. Kamerová jednotka. Montážní sada pro kamerovou jednotku. Speciální kablík k propojení kamerové jednotky s televizím přijímačem se zásuvkami CINCH. Adaptér k propojení kamerové jednotky s televizím přijímačem se zástrčkou SCART. Dvě síťové adaptérové zástrčky. Blok akumulátorů NiMH. Návod k obsluze. Prospekt, který vás seznamuje s výrobky pro péči o dítě. DĚTSKÁ JEDNOTKA 1. Tlačítko k zapnutí nebo vypnutí přístroje. 2. Kontrolka stavu napájecích článků (při poklesu napětí červeně bliká). 3. Kontrolka systému: svítí zeleně = napájení zapnuto, svítí oranžově = je přenášen zvuk, bliká/svítí červeně = závada. 4. Mikrofon. 5. Regulátor k nastavení citlivosti mikrofonu. 6. Zásuvka INPUT CAMERA k připojení kamerové jednotky. 7. Prostor pro napájecí články. 8. Volič CHANNEL k volbě přenosového kanálu A, B, C nebo D. 9. Zásuvka DC 12 V k připojení síťového napájecího adaptéru. 10. Síťový napájecí adaptér. Počet přenosových kanálů může být podle země provozu odlišný.

3 3 KAMEROVÁ JEDNOTKA 11. Kamera. 12. Podstavec kamery. RODIČOVSKÁ JEDNOTKA 13. Optické indikátory úrovně zvuku. 14. Kontrolka stavu napájecích akumulátorů (při poklesu napětí červeně bliká). 15. Kontrolka systému: svítí zeleně = napájení zapnuto, bliká červeně = spojení vadné, svítí červeně = spojení vadné déle než dvě minuty. 16. Regulátor k zapnutí/vypnutí přístroje a k regulaci hlasitosti. 17. Reproduktor. 18. Volič CHANNEL k volbě přenosového kanálu A, B, C nebo D. 19. Prostor pro akumulátory. 20. K zapnutí nebo vypnutí kontroly systému (v prostoru pro akumulátory). Počet přenosových kanálů může být podle země provozu odlišný.

4 4 21. Kontrolka nabíjení akumulátorů na základně rodičovské jednotky: při nabíjení bliká červeně, při plném nabití svítí červeně. 22. Zásuvka DC 12 V k připojení síťového napájecího adaptéru. 23. Zásuvka OUTPUT TV k propojení základny s televizorem. 24. Síťový napájecí adaptér. UVEDENÍ PŘÍSTROJE DO PROVOZU Přístroj Baby Cam lze používat dvěma způsoby: - můžete reprodukovat zvuk, přicházející z dětského pokoje a současně sledovat obraz dítěte na vašem televizoru. Pokud jste propojili základnu rodičovské jednotky s televizorem kabelem SCART, můžete zvuk i obraz nahrávat na videomagnetofon nebo na DVD. - můžete přístroj používat jako standardní babysitter, který reprodukuje pouze zvuky z místa pobytu dítěte. V obou případech můžete přístroje sestavy napájet buď ze sítě nebo z vnitřních zdrojů. Pokud používáte kamerovou jednotku a napájíte ji ze zdrojů dětské jednotky, vydrží články v dětské jednotce asi 4 hodiny provozu a akumulátory v rodičovské jednotce asi 8 hodin. Při použití bez kamerové jednotky vydrží zdroje v obou jednotkách asi 16 hodin. UMÍSTĚNÍ DĚTSKÉ JEDNOTKY DĚTSKÁ JEDNOTKA Dětskou jednotku umístěte do vzdálenosti nejméně 1 m od dítěte. Nikdy neumísťujte dětskou jednotku přímo do postele dítěte nebo do dětské ohrádky. Dětskou jednotku nestavte též proti zdi. PŘÍPRAVA PRO PROVOZ ZE SÍTĚ Síťový napájecí adaptér (10) zasuňte do síťové zásuvky a zástrčku na druhém konci zasuňte do zásuvky DC 12 V (9) na dětské jednotce. Dětská jednotka bude nyní napájena ze síťového adaptéru.

5 5 PŘÍPRAVA PRO PROVOZ Z VNITŘNÍCH ZDROJŮ Otevřte prostor pro napájecí zdroje (7) tak, že jeho kryt otočíte směrem proti pohybu hodinových ruček (OPEN). Do prostoru pro napájecí články vložte šest článků typu AA (tužkové provedení). Doporučujeme používat tužkové napájecí články, které mají výrazně delší životnost. Napájecí články nejsou součástí dodávky. Při vkládání napájecích článků dbejte na jejich správné pólování, které je tam vyznačeno. Víčko prostoru pak vložte zpět a otočením ve směru pohybu hodinových ruček je zajistěte (CLOSE). Dětská jednotka bude nyní napájena z vložených článků. Pokud začne kontrolka (2) červeně blikat, znamená to, že jsou již napájecí články téměř vyčerpány a že je třeba je nahradit novými. ZÁLOHA NAPÁJENÍ Pokud do přístroje vložíte napájecí články, je automaticky aktivována záloha napájení. To znamená, že v případě výpadku síťového napájení se dětská jednotka automaticky přepne na napájení z vnitřních zdrojů. Jakmile se síťové napájení obnoví, přepne se přístroj automaticky zpět na napájení ze sítě. POKYNY PRO POUŽITÍ A LIKVIDACI NAPÁJECÍCH ČLÁNKŮ Nesměšujte různé druhy napájecích článků. Nesměšujte staré napájecí články s novými. Pokud přístroj delší dobu nepoužíváte, napájecí články z něj vyjměte. Vyčerpané napájecí články nezahazujte do běžného domovního odpadu, ale odevzdávejte je do sběren k tomu určených.

6 6 KAMEROVÁ JEDNOTKA Kamerovou jednotku lze připevnit na stěnu nebo postavit například na skříň. Nikdy nesmí být umístěna do postýlky dítěte nebo do jeho ohrádky. Pokud ji připojíte k dětské jednotce a správně nasměrujete, bude vám schopna poskytovat obraz dítěte a to i v případě, že dětský pokoj nebude osvětlen. MONTÁŽ KAMERY Kamera (11) je na svůj podstavec (12) upevněna pouze magneticky. Z podstavce kamery (12) nejprve odstraňte montážní desku. Montážní deskou musíte pootočit proti směru pohybu hodinových ruček. Vyžaduje to určitou sílu. Montážní desku přišroubujte přiloženými šrouby na zeď. Dbejte na to, aby šrouby byly ve svislé rovině. Podstavec kamery (12) položte na montážní desku a pootočením ve směru pohybu hodinových ruček ho na montážní desku upevněte. Pak položte kameru na podstavec kamery, kde je magneticky zachycena. Tento způsob umožňuje snadné otáčení kamerou do všech směrů. Vývod z kamery připojte do zásuvky INPUT CAMERA (6) na dětské jednotce. Plochá část zástrčky směřuje směrem nahoru. Kameru nařiďte směrem na dítě. RODIČOVSKÁ JEDNOTKA Tato jednotka je vybavena napájecím blokem ze šesti akumulátorů. Tento akumulátorový blok musí být před prvním použitím nejprve plně nabit. To je zajištěno tím, že blok vložíte do rodičovské jednotky a tu pak do její nabíjecí základny, jak bude dále vysvětleno. Pak lze již rodičovskou jednotku používat i odděleně od nabíjecí základny.

7 7 PŘIPOJENÍ NABÍJECÍ ZÁKLADNY K TELEVIZORU Pokud je nabíjecí základna propojena s televizorem, můžete vaše dítě kdykoli nejen slyšet, ale i pozorovat. K propojení použijte vnější vstup na televizoru (označený např. EXT). Pokud je televizor vybaven funkcí PIP nebo funkcí dvojího obrazu, můžete vaše dítě pozorovat i během sledování programu. Pokud je váš televizor vybaven vnějším vstupem se zásuvkami CINCH, propojte ho s nabíjecí základnou podle vedlejšího obrázku. Zástrčku typu JACK zasuňte do zásuvky OUTPUT TV (23) na základně. Pokud je váš televizor vybaven vnějším vstupem se zásuvkou SCART, propojte ho s nabíjecí základnou podle vedlejšího obrázku za pomoci adaptéru CINCH/SCART. Zástrčku typu JACK zasuňte do zásuvky OUTPUT TV (23) na základně. Vždy dbejte na souhlas barevného označení na zástrčkách a zásuvkách CINCH. Žlutě označená zástrčka přivádí obrazový signál, bílá a červená zvukový signál (L a R). NABÍJENÍ AKUMULÁTOROVÉHO BLOKU Nejprve odšroubujte víčko prostoru pro akumulátorový blok pomocí vhodného šroubováku. Do miniaturní zásuvky v pravém horním rohu zasuňte zástrčku vývodu z akumulátorového bloku až na doraz. Do prostoru teprve pak vložte akumulátorový blok a přívodní kablík umístěte tak, aby nebránil nasazení víčka. Víčko nasaďte zpět a zajišťovací šroubek opět utáhněte. Pokud by za delší čas ztratil akumulátorový blok svou kapacitu, nahraďte ho novým, ale vždy jen s akumulátory NiMH.

8 8 Síťový napájecí adaptér (24) zasuňte do síťové zásuvky a zástrčku na druhém konci zasuňte do zásuvky DC 12 V (9) na nabíjecí základně. Rodičovskou jednotku postavte na nabíjecí základnu. Nabíjecí základnu neumísťujte proti zdi. Kontrolka na nabíjecí základně (14) začne červeně blikat. Rodičovskou jednotku ponechte v nabíjecí základně alespoň po dobu 14 hodin, aby se akumulátorový blok plně nabil. Když je akumulátorový blok plně nabit, začne svítit červená kontrolka trvale. OBSLUHA PŘÍSTROJE BABY CAM VOLBA PŘENOSOVÝCH KANÁLŮ Přenosový kanál, který vám vyhovuje, volíte přepínačem CHANNEL (8) na dětské jednotce. Přenosový kanál, který vám vyhovuje, volíte přepínačem CHANNEL (18) na rodičovské jednotce. Kanál můžete změnit, pokud se v nastaveném kanálu objevují poruchy v příjmu nebo do něj proniká cizí vysílání. Na obou jednotkách musí být vždy nastaveny stejné kanály. ZAPNUTÍ PŘÍSTROJŮ Zkontrolujte, zda je propojena rodičovská jednotka s televizorem a zda je k dětské jednotce připojena kamera. Rodičovskou jednotku vložte do nabíjecí základny. Dětskou jednotku zapněte stisknutím tlačítka POWER (1). Kontrolka (3) se zeleně rozsvítí. Rodičovskou jednotku zapněte otočením regulátoru ON VOLUME OFF (16) do polohy ON. Ozve se klapnutí. Kontrolka (15) se zeleně rozsvítí.

9 9 Zapněte televizor a zvolte programové místo pro vnější vstup, do kterého jste připojili výstup z nabíjecí základny. Upozornění: Rodičovská jednotka musí zůstat vložena v nabíjecí základně, jinak by byl signál z dětské jednotky přerušen. V takovém případě by na televizoru nebyl žádný obraz. NASTAVENÍ HLASITOSTI NA RODIČOVSKÉ JEDNOTCE Hlasitost poslechu můžete nastavit regulátorem ON VOLUME OFF (16) na takovou hlasitost, která vám vyhovuje. KONTROLA SPOJENÍ Nejprve zkontrolujte, zda kontrolka (15) na rodičovské jednotce trvale svítí, což je důkazem, že jsou oba přístroje ve vzájemném spojení. Pokud by tato kontrolka (15) svítila nebo blikala červeně a z rodičovské jednotky by se ozýval varovný zvukový signál, znamenalo by to, že přístroje nejsou ve vzájemném kontaktu, například se zvětšila vzájemná vzdálenost anebo že nastala jiná porucha. ZAPNUTÍ NEBO VYPNUTÍ ZVUKOVÉHO VAROVNÉHO SIGNÁLU Pokud mezi oběma přístroji chybí spojení, může se ozývat varovný akustický signál. Tuto funkci lze zapnout nebo vypnout. Otevřete prostor pro akumulátorový blok v rodičovské jednotce. Vyjměte, ale neodpojujte akumulátorový blok. Spínač, který je v levém rohu má dvě polohy: směrem k nepřeškrtnutému symbolu zvonečku = varovný signál zapnutý, směrem k přeškrtnutému symbolu zvonečku = varovný signál vypnutý. Vložte akumulátorový blok zpět a víčko zajistěte. Systémová kontrolka může i při vypnutém varovném signálu blikat.

10 10 SLEDOVÁNÍ DÍTĚTE Zkontrolujte, zda jsou v pořádku všechna propojení. Všechny přístroje včetně televizoru zapněte. Na televizoru zvolte vnější vstup. Nyní můžete sledovat chování dítěte. SLEDOVÁNÍ DÍTĚTE BEZ ZVUKU Hlasitost u rodičovské jednotky nastavte regulátorem ON VOLUME OFF (16) na minimum. Pozor, abyste rodičovskou jednotku nevypnuli. Úroveň zvuku ze sledovaného prostoru lze pak posuzovat opticky podle počtu rozsvěcujících se optických indikátorů zvuku (13). ZÁZNAM ZE SLEDOVANÉHO PROSTORU Můžete si vyrobit domácí videozáznam vašeho dítěte, například při hře a to takovým způsobem, kdy o nahrávání nemá ani potuchy. Získáte tak neobvyklé záznamy dítěte v jeho naprosté přirozenosti. Obrazový a zvukový signál připojte namísto do vnějšího vstupu televizoru, do vnějšího vstupu videomagnetofonu. Na videomagnetofonu zvolte vnější vstup. Pak již nahrávejte běžným postupem. POUŽITÍ PŘÍSTROJE BABY CAM JAKO MONITORU U dětské jednotky odpojte od vstupu INPUT CAMERA (6) přívod od kamery. Oba přístroje zapněte. Pokud se budete pohybovat s rodičovskou jednotkou v domě nebo v jeho okolí, uslyšíte všechny zvuky z místa dítěte. NASTAVENÍ CITLIVOSTI MIKROFONU Citlivost mikrofonu na dětské jednotce nastavte regulátorem SENSITIVITY. Při přenosu signálu se kontrolka rozsvítí oranžově.

11 11 ROZSAH POUŽITÍ Bezšňůrový přenos je v běžné zástavbě ovlivňován průchodem stěn, stropů a jiných překážek a maximum dosahu se odhaduje asi na 30 m. Kontrolní funkce však uživateli trvale poskytují informaci, zda je přenos v pořádku a zda nebyl překročen dosah přístrojů. VÝMÉNA AKUMULÁTOROVÉHO BLOKU Nejprve odšroubujte víčko prostoru pro akumulátorový blok pomocí vhodného šroubováku. Akumulátorový blok vysuňte. Z miniaturní zásuvky v pravém horním rohu vyjměte zástrčku vývodu z akumulátorového bloku. Akumulátorový blok odstraňte. Do miniaturní zásuvky v pravém horním rohu zasuňte zástrčku vývodu nového akumulátorového bloku až na doraz. Do prostoru pak vložte nový akumulátorový blok a přívodní kablík umístěte tak, aby nebránil nasazení víčka. Víčko nasaďte zpět a zajišťovací šroubek opět utáhněte. TECHNCKÉ ÚDAJE Napájení: Rozsah provozu: Provozní teplota: +5 až +45 C. TV norma: Akumulátorový blok (rodičovská jednotka). Šest alkalických článků AA (dětská jednotka). Síť 230 V / 50 Hz. 100 m (ve volném prostoru), 30 m (v zastavěném prostoru). PAL.

12 12 PRAKTICKÉ RADY Pokud byste měli dojem, že přístroje nepracují správně, přezkoušejte nejprve následující body dříve, než se spojíte s opravnou. Nevyhovující funkce nemusí být vždy jen chybou přístroje. V žádném případě se nepokoušejte o opravu vlastními silami. Pravděpodobně byste neuspěli a v záruční doba byste navíc ztratili garanční nároky. Příznak: Kontrolky nesvítí: Hvizdy v reprodukci: Akumulátorový blok v rodičovském přístroji nelze řádně nabít: Přístroj neregistruje zvuky: Kontrolka červeně bliká a/nebo se ozývá varovný zvukový signál: Kontrolka napájení červeně bliká: Není obraz nebo je zkreslen: Rušený nebo cizí příjem: Možná příčina: Rodičovská jednotka: Přístroj není zapojen. Akumulátory vybité. Dětská jednotka: Přístroj není zapojen. Napájecí články vybité. Oba přístroje jsou příliš blízko. Reprodukce nastavena příliš hlasitě. Akumulátorový blok je vadný. Nahraďte novým akumulátorovým blokem NiMH. Nesprávně nastavená hlasitost. Oba přístroje vzájemně nenavázaly spojení. Oba přístroje jsou příliš vzdáleny. Ztráta vzájemného spojení. Zkuste zmenšit vzdálenost mezi oběma přístroji. Napájecí články jsou na hranici vybití. Nesprávné připojení televizoru. Nebyl správně zvolen vstup do televizoru. Rodičovská jednotka nebyla vložena do napájecí základny. Na obou jednotkách přepněte na odlišný (ale shodný) kanál.

13 13 ZÁRUKA A SERVIS Za tento výrobek přebírá Philips záruku po dobu 2 roků od data prodeje. Záruka se vztahuje na závady, způsobené vadami materiálu nebo výrobní vadou. V rámci záruky se servis poskytuje pouze po předložení dokladu o nákupu, kterým je řádně vyplněný záruční list nebo pokladní doklad, z něhož vyplývá, že byl nárok uplatněn v záruční době. Záruční nárok nelze uplatnit v případě, že byl výrobek mechanicky poškozen (včetně poškození v průběhu přepravy) nebo byl nesprávně používán (v rozporu s pokyny v návodu) nebo byl poškozen neodvratnou událostí (živelná pohroma). Záruční i pozáruční servis je zajištěn ve všech zemích, do nichž firma Philips oficiálně dodává své výrobky. V případě závady se laskavě obraťte na svého dodavatele nebo na servisní organizaci firmy Philips. Bližší informace i radu při případných obtížích vám poskytne Informační linka firmy Philips, jejíž adresa je uvedena na konci záručních podmínek. Informační linka Philips Telefonický kontakt: Faxový kontakt: ový kontakt: Poštovní kontakt: Infolinka@philips.com Philips Česká republika sro. Infolinka Šafránkova Praha 5

14 Prohlášení o shodě rádiového zařízení s ustanoveními nařízení vlády č. 426/2000 Sb., kterým se stanoví technické požadavky na rádiová a na telekomunikační koncová zařízení. Dovozce: Philips Česká republika s s.r.o. Divize spotřební elektroniky Šafránkova 1 Praha IČO: tímto prohlašuje, že výrobek druh, kód: 5562 typové označení: SBC SC 490/00 Baby cam - hlídání dětí specifikace: Transmitter: SBC SC490/90; Receiver: SBC SC 490/91 Mains Power Adapter: Napaječ SBC CS 1250/00W výrobce: Airwave Technology Inc. Taiwan-Čína pásmo přeladitelnosti: 2400,0-2483,5 MHz vf výkon <10 mw pásmo pracovních kmitočtů: 2414, 2432, 2450, 2468 khz kanálová rozteč: >25 khz druh vysílání: 5M00F3F druh modulace: - účel použití: Výrobek je určen výhradně k domácímu použití ve shodě s návodem k použití splňuje požadavky Generální licence Českého telekomunikačního úřadu GL - 30/R/2000, dále splňuje požadavky těchto norem a předpisů, příslušných pro daný druh zařízení: rádiové parametry (ČSN/EN): v1.1.1 ( ) v1.3.1 ( ) EMC (ČSN/EN): ETSI EN part 1& 3 :2000 ETSI EN part 1& 3 :2000 ; ; ; elektrická bezpečnost (ČSN/EN): ; EN :2000 a že je bezpečný za podmínek použití, uvedených v návodu k obsluze k tomuto výrobku. Shoda byla posouzena v souladu s 3, bod 1, písm. b), příloha 3 nařízení vlády č. 426/2000 Sb., kterým se stanoví technické požadavky na rádiová a na telekomunikační koncová zařízení. Prohlášení o shodě je vydáváno na základě těchto podkladů: Zkušební protokoly č.:4_ /03; /03; /03; Vydané akreditovanou laboratoří: CETECOM ICT Service Gmbh - Untertürkheimer Strasse 6-10 D Saarbrücken Toto prohlášení je vydáno na výhradní odpovědnost dovozce. V Praze dne Tel: Fax: michal.bezouska@philips.com Michal Bezouška, aprobační manažer

ELEKTRONICKÝ HLÍDAČ DĚTÍ SBC SC 468 NÁVOD K OBSLUZE

ELEKTRONICKÝ HLÍDAČ DĚTÍ SBC SC 468 NÁVOD K OBSLUZE ELEKTRONICKÝ HLÍDAČ DĚTÍ SBC SC 468 NÁVOD K OBSLUZE 1 Firma Philips se věnuje vývoji a výrobě spolehlivých elektronických přístrojů, které mohou značně ulehčit život novopečeným matkám nebo otcům. Zařízení

Více

ELEKTRONICKÝ HLÍDAČ DĚTÍ (BABYSITTER) PHILIPS SBC SC 463

ELEKTRONICKÝ HLÍDAČ DĚTÍ (BABYSITTER) PHILIPS SBC SC 463 1 ELEKTRONICKÝ HLÍDAČ DĚTÍ (BABYSITTER) PHILIPS SBC SC 463 Firma Philips se věnovala vývoji a výrobě spolehlivých elektronických přístrojů, které mohou značně ulehčit život novopečeným matkám nebo otcům.

Více

ELEKTRONICKÝ HLÍDAČ DĚTÍ (BABYSITTER) PHILIPS SBC SC 463

ELEKTRONICKÝ HLÍDAČ DĚTÍ (BABYSITTER) PHILIPS SBC SC 463 1 ELEKTRONICKÝ HLÍDAČ DĚTÍ (BABYSITTER) PHILIPS SBC SC 463 Firma Philips se věnovala vývoji a výrobě spolehlivých elektronických přístrojů, které mohou značně ulehčit život novopečeným matkám nebo otcům.

Více

BEZŠŇŮROVÝ MIKROFON SBC MC 8650 NÁVOD K OBSLUZE

BEZŠŇŮROVÝ MIKROFON SBC MC 8650 NÁVOD K OBSLUZE BEZŠŇŮROVÝ MIKROFON SBC MC 8650 NÁVOD K OBSLUZE 1 Blahopřejeme vám ke koupi tohoto bezšňůrového mikrofonního systému RF/FM firmy Philips. Tento mikrofon, vyrobený nejmodernějšími technologiemi, vám umožňuje

Více

ELEKTRONICKÝ HLÍDAČ DĚTÍ (BABYSITTER) PHILIPS SBC SC 465

ELEKTRONICKÝ HLÍDAČ DĚTÍ (BABYSITTER) PHILIPS SBC SC 465 1 ELEKTRONICKÝ HLÍDAČ DĚTÍ (BABYSITTER) PHILIPS SBC SC 465 Firma Philips se věnovala vývoji a výrobě spolehlivých elektronických přístrojů, které mohou značně ulehčit život novopečeným matkám nebo otcům.

Více

ELEKTRONICKÝ HLÍDAČ DĚTÍ (BABYSITTER) PHILIPS SBC SC 467

ELEKTRONICKÝ HLÍDAČ DĚTÍ (BABYSITTER) PHILIPS SBC SC 467 1 ELEKTRONICKÝ HLÍDAČ DĚTÍ (BABYSITTER) PHILIPS SBC SC 467 Firma Philips se věnovala vývoji a výrobě spolehlivých elektronických přístrojů, které mohou značně ulehčit život novopečeným matkám nebo otcům.

Více

BEZŠŇŮROVÁ SLUCHÁTKA PHILIPS SBC HC 8850 ÚVOD

BEZŠŇŮROVÁ SLUCHÁTKA PHILIPS SBC HC 8850 ÚVOD 1 BEZŠŇŮROVÁ SLUCHÁTKA PHILIPS SBC HC 8850 ÚVOD Děkujeme vám, že jste si zvolili tato bezšňůrová sluchátka, u nichž je používána moderní technologie přenosu signálu kmitočtovou modulací. Tato sluchátka

Více

BEZŠŇŮROVÁ SLUCHÁTKA PHILIPS SBC HC 8410

BEZŠŇŮROVÁ SLUCHÁTKA PHILIPS SBC HC 8410 1 BEZŠŇŮROVÁ SLUCHÁTKA PHILIPS SBC HC 8410 Děkujeme vám, že jste si zvolili tato bezšňůrová stereofonní sluchátka, u nichž je použita moderní technologie přenosu signálu kmitočtově modulovaným rozhlasovým

Více

PŘENOSNÝ ROZHLASOVÝ PŘIJÍMAČ AE 6775 NÁVOD K OBSLUZE

PŘENOSNÝ ROZHLASOVÝ PŘIJÍMAČ AE 6775 NÁVOD K OBSLUZE PŘENOSNÝ ROZHLASOVÝ PŘIJÍMAČ AE 6775 NÁVOD K OBSLUZE 1 OVLÁDACÍ PRVKY 2 NAPÁJENÍ PŘÍSTROJE Otevřte prostor pro napájecí články a vložte dva alkalické články typu R03, UM4 nebo AAA. Napájecí články nejsou

Více

ROZHLASOVÝ PŘIJÍMAČ S BUDÍKEM PHILIPS AJ 3225 NÁVOD K POUŽITÍ ČESKY

ROZHLASOVÝ PŘIJÍMAČ S BUDÍKEM PHILIPS AJ 3225 NÁVOD K POUŽITÍ ČESKY 1 ROZHLASOVÝ PŘIJÍMAČ S BUDÍKEM PHILIPS AJ 3225 NÁVOD K POUŽITÍ ČESKY ČEŠTINA 2 3 ROZHLASOVÝ PŘIJÍMAČ S BUDÍKEM PHILIPS AJ 3225 OVLÁDACÍ PRVKY 4 1 SLEEP K aktivaci funkce SLEEP a k nastavení doby vypnutí

Více

NÁVOD K OBSLUZE. Rádiová chůva Babysitter Bezdrátové hlídací zařízení kojenců a malých dětí (v pásmu 40 MHz) Obj. č.:

NÁVOD K OBSLUZE. Rádiová chůva Babysitter Bezdrátové hlídací zařízení kojenců a malých dětí (v pásmu 40 MHz) Obj. č.: NÁVOD K OBSLUZE Rádiová chůva Babysitter Bezdrátové hlídací zařízení kojenců a malých dětí (v pásmu 40 MHz) Obj. č.: 26 00 17 Tento návod k obsluze je součástí výrobku. Obsahuje důležité pokyny k uvedení

Více

Stereofonní bezdrátová sluchátka s rádiovým přenosem signálu v pásmu 863 MHz VIVANCO FMH 3080

Stereofonní bezdrátová sluchátka s rádiovým přenosem signálu v pásmu 863 MHz VIVANCO FMH 3080 NÁVOD K OBSLUZE České upravené vydání Stereofonní bezdrátová sluchátka s rádiovým přenosem signálu v pásmu 863 MHz VIVANCO FMH 3080 Obj. č.: 33 00 89 Obsah Strana 1. ÚVOD... 2 1.1 PŘEDNOSTI SYSTÉMU...

Více

NÁVOD K OBSLUZE Obj. č.:

NÁVOD K OBSLUZE Obj. č.: NÁVOD K OBSLUZE Obj. č.: 38 02 87 Tato bezdrátová (rádiová) sluchátka v pásmu 864 MHz (FM) s dosahem až 100 m v polootevřeném provedení, která jsou vybavena automaticky nastavitelným třmenem okolo hlavy,

Více

Obsah balení. 1 Sluchátka 2 Základnová stanice 3 Baterie ( 2 kusy) 4 Síťový adaptér

Obsah balení. 1 Sluchátka 2 Základnová stanice 3 Baterie ( 2 kusy) 4 Síťový adaptér Obsah balení 1 Sluchátka 2 Základnová stanice 3 Baterie ( 2 kusy) 4 Síťový adaptér 5 Audio adaptér RCA 6 Audio kabel 3.5 mm 7 Audio adaptér z 6.3 mm na 3.5 mm 8 Externí mikrofon Funkční prvky: Sluchátka

Více

Amplicomm Ring Flash 250

Amplicomm Ring Flash 250 1 Návod na použití Amplicomm Ring Flash 250 Světelná signalizace bytového nebo domovního zvonku a zvonění telefonu 2 Obsah balení RF250: RingFlash 250 přijímač, napájecí adaptér (12V 1A), telefonní kabel,

Více

Sluchátka CL 7100 pro poslech TV (infračervený přenos)

Sluchátka CL 7100 pro poslech TV (infračervený přenos) 1 Návod na použití Sluchátka CL 7100 pro poslech TV (infračervený přenos) 2 Úvod Bezdrátová sluchátka CL 7100 mohou být využívána, jak lidmi kteří nemají v pořádku sluch, tak lidmi s normálním sluchem.

Více

Analogový telefonní přístroj s velkými tlačítky IB-2084 N Á V O D K P O U Ž Í V Á N Í

Analogový telefonní přístroj s velkými tlačítky IB-2084 N Á V O D K P O U Ž Í V Á N Í Analogový telefonní přístroj s velkými tlačítky N Á V O D K P O U Ž Í V Á N Í 2 VLASTNOSTI 9 Tlačítek přímých pamětí s piktogramy 3 Tlačítka nouzové volby Nastavení hlasitosti zvuku (20dB) Nastavení hlasitosti

Více

STEREOMAN ISI. Bezdrátová sluchátka pro televizory a hudební přehrávače. Návod k obsluze

STEREOMAN ISI. Bezdrátová sluchátka pro televizory a hudební přehrávače. Návod k obsluze STEREOMAN ISI Bezdrátová sluchátka pro televizory a hudební přehrávače Návod k obsluze Úvod Tyto 2.4 GHz digitální bezdrátová sluchátka/naslouchadla, využívají nejnovější bezdrátové technologie a umožňují

Více

CL 7100 Bezdrátová sluchátka

CL 7100 Bezdrátová sluchátka CL 7100 Bezdrátová sluchátka Úvod Bezdrátová sluchátka CL7100 mohou být využívána, jak lidmi kteří nemají v pořádku sluch, tak lidmi s normálním sluchem. Tato sluchátka mohou být použita k poslechu televize,

Více

VHF 1. Sada bezdrátových mikrofonů.

VHF 1. Sada bezdrátových mikrofonů. VHF 1 Sada bezdrátových mikrofonů 10030865 10030866 10030867 10030868 10030869 10030872 www.auna-multimedia.com Vážený zákazníku, gratulujeme Vám k zakoupení produktu. Prosím, důkladně si pozorně manuál

Více

BEZDRÁTOVÁ SLUCHÁTKA Clasic

BEZDRÁTOVÁ SLUCHÁTKA Clasic BEZDRÁTOVÁ SLUCHÁTKA Clasic Návod k použití Děkujeme Vám za zakoupení tohoto produktu. Prosím, přečtěte si tento návod k obsluze. Návod si uschovejte i pro pozdější nahlédnutí. Technické údaje Vysílač

Více

ROZHLASOVÝ PŘIJÍMAČ S BUDÍKEM PHILIPS AJ 3120

ROZHLASOVÝ PŘIJÍMAČ S BUDÍKEM PHILIPS AJ 3120 1 ROZHLASOVÝ PŘIJÍMAČ S BUDÍKEM PHILIPS AJ 3120 OVLÁDACÍ PRVKY (obr. 1) 1 SLEEP K aktivaci funkce SLEEP. 2 FUNKČNÍ PŘEPÍNAČ CLOCK: K zobrazení hodin. SET ALARM: K nastavení buzení. SET TIME: HR/MIN: K

Více

Digitální bezdrátová poslechová souprava na TV CL7310

Digitální bezdrátová poslechová souprava na TV CL7310 Digitální bezdrátová poslechová souprava na TV CL7310 NÁVOD K OBSLUZE POPIS Digitální bezdrátová souprava Geemarc CL7310 je zesilovací zařízení speciálně navržené pro sluchově postižené. Umožňuje zesílený

Více

NASTAVENÍ KANÁLŮ A DIGITÁLNÍCH KÓDŮ. A / Kanály 1. Kamera. 2. Přijímač

NASTAVENÍ KANÁLŮ A DIGITÁLNÍCH KÓDŮ. A / Kanály 1. Kamera. 2. Přijímač Dříve, než začnete výrobek používat, přečtěte si pozorně pokyny k obsluze. Dětskou chůvičku Babyphone Video nelze považovat za zdravotnický přístroj. Nedonošené nebo jinak ohrožené děti by měly být pod

Více

BEZDRÁTOVÁ SLUCHÁTKA

BEZDRÁTOVÁ SLUCHÁTKA BEZDRÁTOVÁ SLUCHÁTKA Návod k použití Děkujeme Vám za zakoupení tohoto produktu. Prosím, přečtěte si tento návod k obsluze. Návod si uschovejte i pro pozdější nahlédnutí. CZ Technické údaje Vysílač Frekvence

Více

HQ6849 ENGLISH 4 POLSKI 13 ROMÂNĂ 23 РУССКИЙ 33 ČESKY 44 MAGYAR 53 SLOVENSKY 63 УКРАЇНСЬКІЙ 72 HRVATSKI 83 EESTI 92 LATVISKI 101 LIETUVIŠKAI 111

HQ6849 ENGLISH 4 POLSKI 13 ROMÂNĂ 23 РУССКИЙ 33 ČESKY 44 MAGYAR 53 SLOVENSKY 63 УКРАЇНСЬКІЙ 72 HRVATSKI 83 EESTI 92 LATVISKI 101 LIETUVIŠKAI 111 3 ENGLISH 4 POLSKI 3 ROMÂNĂ 3 РУССКИЙ 33 ČESKY 44 MAGYAR 53 SLOVENSKY 63 УКРАЇНСЬКІЙ 7 HRVATSKI 83 EESTI 9 LATVISKI 0 LIETUVIŠKAI SLOVENŠČINA 0 HQ6849 44 ČESKY Důležité Před použitím přístroje přečtěte

Více

Bezdrátová sluchátka TV Chin Guard TX-99

Bezdrátová sluchátka TV Chin Guard TX-99 Technaxx * Návod k obsluze Bezdrátová sluchátka TV Chin Guard TX-99 Díky této pohodlné a dobře padnoucím sluchátkům můžete vychutnávat sledování televize a hudby na vaší oblíbené hlasitosti, aniž byste

Více

Bezdrátová sada aktivních reproduktorů FMS 8480. Obj. č.: 33 02 01

Bezdrátová sada aktivních reproduktorů FMS 8480. Obj. č.: 33 02 01 NÁVOD K OBSLUZE Verze 06/01 Bezdrátová sada aktivních reproduktorů FMS 8480 Obj. č.: 33 02 01 Tento návod k obsluze je součástí výrobku. Obsahuje důležité pokyny k uvedení do provozu a k obsluze. Jestliže

Více

NÁVOD K OBSLUZE. Obj. č.:

NÁVOD K OBSLUZE. Obj. č.: NÁVOD K OBSLUZE Obj. č.: 35 07 80 1. Úvod Zvolili jste výborně tím, že jste si vybrali jednu z inovativních technologií, která Vám poskytne jedinečné výhody. Udělejte si několik minut času a přečtěte si

Více

NÁVOD K OBSLUZE Video monitorovací systém Sailor SA 6123 Obj. č.: 75 04 54

NÁVOD K OBSLUZE Video monitorovací systém Sailor SA 6123 Obj. č.: 75 04 54 NÁVOD K OBSLUZE Video monitorovací systém Sailor SA 6123 Obj. č.: 75 04 54 Video monitorovací systém Sailor SA 6123 představuje kompletní hlídací zařízení včetně televizoru. Pro individuální použití máte

Více

NÁVOD K OBSLUZE. Obj. č.: 62 20 14

NÁVOD K OBSLUZE. Obj. č.: 62 20 14 NÁVOD K OBSLUZE Obj. č.: 62 20 14 Pomocí této sady bezdrátově (rádiově) ovládaných síťových zásuvek zapnete a vypnete pohodlně osvětlení, ventilátory a ostatní elektrické spotřebiče z křesla, ze židle

Více

NÁVOD K OBSLUZE DBX-97

NÁVOD K OBSLUZE DBX-97 NÁVOD K OBSLUZE DBX-97 1 OBECNÉ FUNKCE 1.1 OBECNÉ INFORMACE O RODIČOVSKÉ JEDNOTCE: 1. Světelné ukazatele: Rozsvítí, když je nastavena úroveň hlasitosti. Rozsvítí, když je slyšet zvuky z dětského pokoje

Více

2.4 GHz bezdrátový přenašeč AV signálů. Návod k použití (Před použitím důkladně prostudujte!) AVS5010 011 0336!

2.4 GHz bezdrátový přenašeč AV signálů. Návod k použití (Před použitím důkladně prostudujte!) AVS5010 011 0336! 2.4 GHz bezdrátový přenašeč AV signálů Návod k použití (Před použitím důkladně prostudujte!) AVS5010 011 0336! Důležité informace Při správném používání přístroje platí následující ustanovení: 1. Přístroj

Více

Výrobce nemůže být zodpovědný za škodu, která byla způsobena používáním Crescenda 60 v rozporu s níže uvedenými bezpečnostními pokyny.

Výrobce nemůže být zodpovědný za škodu, která byla způsobena používáním Crescenda 60 v rozporu s níže uvedenými bezpečnostními pokyny. 1 Úvod Děkujeme vám, že jste si vybrali osobní zesilovací zařízení Crescendo 60. Před jeho prvním použitím si prosím přečtěte tento návod, abyste se seznámili se všemi možnostmi tohoto zařízení. Crescendo

Více

SkyFunk 4. Návod k obsluze. Přenosový radiový systém pro 2 zdroje signálu AV

SkyFunk 4. Návod k obsluze. Přenosový radiový systém pro 2 zdroje signálu AV SkyFunk 4 Návod k obsluze Přenosový radiový systém pro 2 zdroje signálu AV se 4 kanály pro přenos signálů audio / video a se 16 kanály pro přenos signálů infračerveného dálkového ovládání Obsah: 1. Pro

Více

Bezdrátový TV Link. Uživatelská příručka

Bezdrátový TV Link. Uživatelská příručka Bezdrátový TV Link SLV3220 Uživatelská příručka Obsah Přehled 4 Ovládací prvky a displej 4 Váš bezdrátový TV Link 5 Bezpečnost 5 Instalace 6 Ovládání 7 Použití bezdrátového zařízení TV Link 7 Řešení problémů

Více

Venkovní anténa UHF / VHF REQUIN Ref. 008193 NÁVOD K POUŽITÍ A UŽIVATELSKÉ RADY

Venkovní anténa UHF / VHF REQUIN Ref. 008193 NÁVOD K POUŽITÍ A UŽIVATELSKÉ RADY Venkovní anténa UHF / VHF REQUIN Ref. 008193 NÁVOD K POUŽITÍ A UŽIVATELSKÉ RADY Interiérová anténa UHF / VHF Třebaže s instalací vaší VENKOVNÍ ANTÉNY OPTEX pospícháte, doporučujeme vám, abyste si tento

Více

Gramofón.

Gramofón. Gramofón 1008990 www.auna-multimedia.com Obsah Technické údaje 2 Obsah dodávky 2 Bezpečnostní pokyny 3 Přehled zařízení 4 Před použitím 5 Likvidace 6 Technické údaje Číslo produktu 10008990 Napájaení 230

Více

Centronic EasyControl EC545-II

Centronic EasyControl EC545-II Centronic EasyControl EC545-II cs Návod na montáž a obsluhu 5 -ti kanálový ruční vysílač Důležité informace pro: montéry / elektrikáře / uživatele Prosíme o předání odpovídajícím osobám! Tento návod má

Více

NÁVOD K OBSLUZE. Bezdrátové hlídací zařízení kojenců a malých dětí BM 400 v pásmu 40 MHz Obj. č.: 26 00 12

NÁVOD K OBSLUZE. Bezdrátové hlídací zařízení kojenců a malých dětí BM 400 v pásmu 40 MHz Obj. č.: 26 00 12 NÁVOD K OBSLUZE Bezdrátové hlídací zařízení kojenců a malých dětí BM 400 v pásmu 40 MHz Obj. č.: 26 00 12 Profesionálním zařízení mezi takzvanými dětskými telefony v rádiovém přenosovém pásmu 40 MHz. Možnost

Více

NÁVOD K OBSLUZE Obj. č.:

NÁVOD K OBSLUZE Obj. č.: NÁVOD K OBSLUZE Obj. č.: 34 02 34 Tato bezdrátová (rádiová) náhlavní sluchátka v pásmu 863 MHz (FM) s dosahem až 100 m v moderním provedení ve stříbrné barvě mají velice dobrou kvalitu přenosu a reprodukovaného

Více

NÁVOD K OBSLUZE Bezdrátový gong Model: FR 61 Comfort TOKYO Obj. č.:

NÁVOD K OBSLUZE Bezdrátový gong Model: FR 61 Comfort TOKYO Obj. č.: NÁVOD K OBSLUZE Bezdrátový gong Model: FR 61 Comfort TOKYO Obj. č.: 61 23 38 Tento gong můžete napájet přímo ze sítě nebo pomocí vložených akumulátorů. Stisknutím knoflíku odblokujete patentovanou zástrčku

Více

BEZDRÁTOVÝ STRÁŽCE DĚTÍ BM-10 NÁVOD NA OSLUHU ČESKÝ JAZYK

BEZDRÁTOVÝ STRÁŽCE DĚTÍ BM-10 NÁVOD NA OSLUHU ČESKÝ JAZYK BEZDRÁTOVÝ STRÁŽCE DĚTÍ BM-10 NÁVOD NA OSLUHU ČESKÝ JAZYK 2 Originál prohlášení o shodě se nachází v návodě na obsluhu v anglickém jazyce, který je součástí balení. PMR Vysílač 3 OBSAH 1. POUŽITÍ BEZDRÁTOVÉHO

Více

PV-EV-12A Aktívní 12 reproduktor

PV-EV-12A Aktívní 12 reproduktor PV-EV-12A Aktívní 12 reproduktor 10007199 Vážený zákazníku, gratulujeme Vám k zakoupení produktu.prosím, důkladně si pozorně manuál a dbejte na následující pokyny, aby se zabránilo škodám na zařízení.

Více

Vaše uživatelský manuál PHILIPS SCD603 http://cs.yourpdfguides.com/dref/5394605

Vaše uživatelský manuál PHILIPS SCD603 http://cs.yourpdfguides.com/dref/5394605 Můžete si přečíst doporučení v uživatelské příručce, technickém průvodci, nebo průvodci instalací pro. Zjistíte si odpovědi na všechny vaše otázky, týkající se v uživatelské příručce (informace, specifikace,

Více

NÁVOD K OBSLUZE. Sada pro bezdrátové spínání spotřebičů - 2 kw

NÁVOD K OBSLUZE. Sada pro bezdrátové spínání spotřebičů - 2 kw NÁVOD K OBSLUZE Sada pro bezdrátové spínání spotřebičů - 2 kw Základní údaje Bezdrátový podmítkový spínač Provozní napětí: 230 V/AC, 50Hz Parametry spínání: 2000 W (odporová zátěž) 600 W (induktivní zátěž)

Více

Vlastnosti. Varování. Nastavení kanálů a digitálních kódů

Vlastnosti. Varování. Nastavení kanálů a digitálních kódů Děkujeme Vám, že jste si zakoupili naši dětskou chůvičku VBC-23. Vámi koupený přístroj byl vyroben a otestován za nejpřísnějších kontrol kvality, abychom vy i my měli jistotu, že každý kus opouští továrnu

Více

Venkovní plochá anténa Ref. č. 008195 NÁVOD K POUŽITÍ A UŽIVATELSKÉ RADY

Venkovní plochá anténa Ref. č. 008195 NÁVOD K POUŽITÍ A UŽIVATELSKÉ RADY Venkovní plochá anténa Ref. č. 008195 NÁVOD K POUŽITÍ A UŽIVATELSKÉ RADY Venkovní anténa UHF / VHF / FM Třebaže s instalací vaší VENKOVNÍ PLOCHÉ ANTÉNY OPTEX pospícháte, doporučujeme vám, abyste si tento

Více

Ohřívač. Návod k obsluze

Ohřívač. Návod k obsluze Ohřívač 437 CZ Návod k obsluze UPOZORNĚNÍ Přečtěte si pozorně tento návod. Obsahuje důležité pokyny pro bezpečnou instalaci, obsluhu a údržbu. Uschovejte tyto pokyny pro případ příštího použití. VAROVÁNÍ

Více

Indukční smyčka iloop

Indukční smyčka iloop 1 Návod na použití Indukční smyčka iloop bez vypínače 2 Toto zařízení slouží pro uživatele sluchadel. Při použití s telefonem můžete hovořit přímo přes interní mikrofon umístěný uvnitř iloop. Propojení

Více

1. Bezpečnostní pokyny pro uživatele

1. Bezpečnostní pokyny pro uživatele . Bezpečnostní pokyny pro uživatele U tohoto přístroje používejte pouze specifikované napětí. Při překročení povoleného rozsahu napětí může dojít k poškození nebo nesprávné funkci přístroje. Důležitá poznámka:

Více

Budík se skrytou kamerou a nočním viděním

Budík se skrytou kamerou a nočním viděním Budík se skrytou kamerou a nočním viděním Návod k obsluze Kontakt na dodavatele: SHX Trading s.r.o. Týmlova 8, Praha 4, 140 00 Tel: 244 472 125, email: info@spyobchod.cz www.spyobchod.cz Stránka 1 1. Zobrazení

Více

PŘENOSNÁ BEZDRÁTOVÁ VIDEO MONITOROVACÍ SADA

PŘENOSNÁ BEZDRÁTOVÁ VIDEO MONITOROVACÍ SADA SCAMSETW1 PŘENOSNÁ BEZDRÁTOVÁ VIDEO MONITOROVACÍ SADA PROVOZNÍ MANUÁL SCAMSETW1 2 PEREL SCAMSETW1 PŘENOSNÁ BEZDRÁTOVÁ VIDEO MONITOROVACÍ SADA 1. Úvod Pro všechny obyvatele Evropské Unie Důležité informace

Více

SET 830 TV a SET 830 S

SET 830 TV a SET 830 S SET 830 TV a SET 830 S Naše organizace Unie neslyšících Brno je iniciátorem a patronem (od r.1997) Telefonní operátorské služby pro neslyšící Telefonica O2 Czech republic, a.s. Návod k obsluze SET 830

Více

NÁVOD K OBSLUZE. Obj. č.: 93 03 24

NÁVOD K OBSLUZE. Obj. č.: 93 03 24 NÁVOD K OBSLUZE Obj. č.: 93 03 24 ROZMÍSTĚNÍ OBSLUŽNÝCH TLAČÍTEK 2 1. Nastavení na vysílač 2. Knoflík volby kmitočtu 3. FM vypínač 4. On/off ovládání hlasitost 5. Regulátor výšek 6. Regulátor basů 7. Potlačení

Více

Barevný hands free videotelefon s LCD displejem

Barevný hands free videotelefon s LCD displejem Typ : EH9100CW EH9160CW Barevný hands free videotelefon s LCD displejem Barevný hands free videotelefon s interkomem, elektronickým zvoněním a vedením videosignálu pomocí koaxiálního kabelu. Instalace

Více

NÁVOD K OBSLUZE. Obj. č.: 35 02 87

NÁVOD K OBSLUZE. Obj. č.: 35 02 87 NÁVOD K OBSLUZE Verze 05/01 Obj. č.: 35 02 87 Potřebujete připojit k televizoru 6 různých zařízení audio-video? Máte například satelitní přijímač, DVD-přehrávač, videokameru, videorekordér, hrací konzolu

Více

Uživatelská příručka CQ-C005 / CQ-C008

Uživatelská příručka CQ-C005 / CQ-C008 Uživatelská příručka CQ-C005 / CQ-C008 Stolní přepínač 10/100M Fast Ethernet 5 portový / 8 portový Popis zařízení: 2 1 4 2 1 4 3 1 - LED kontrolka napájení 2 - LED kontrolky pro jednotlivé porty 3 - napájecí

Více

SCC124. Autorádio s přehrávačem medií USB/MMC/SD napájení 24V. Uživatelská příručka

SCC124. Autorádio s přehrávačem medií USB/MMC/SD napájení 24V. Uživatelská příručka SCC124 Autorádio s přehrávačem medií USB/MMC/SD napájení 24V Uživatelská příručka Před prvním použitím si přečtěte tuto uživatelskou příručku a ponechte si ji pro případ potřeby Obsah Funkce tlačítek na

Více

Hands free sada do auta U&I-04. - Návod k použití

Hands free sada do auta U&I-04. - Návod k použití Hands free sada do auta U&I-04 - Návod k použití Obsah ÚVOD... 3 POPIS JEDNOTLIVÝCH ČÁSTÍ... 3 NÁHLAVNÍ SADA... 3 REPRODUKTOR HANDSFREE... 4 ZÁKLADNÍ OPERACE... 4 NABÍJENÍ... 5 NABÍJENÍ HEADSETU... 6 NABÍJENÍ

Více

NÁVOD K OBSLUZE. Obj. č.:

NÁVOD K OBSLUZE. Obj. č.: NÁVOD K OBSLUZE Obj. č.: 12 12 65 Základní charakteristiky měřícího přístroje Tento měřící přístroj (tester fází) je vybaven 3 funkcemi: Kontrola sledu fází Zjištění směru otáčení motorů Indikace přerušení

Více

Uživatelský manuál pro bezdrátový systém Concert 88

Uživatelský manuál pro bezdrátový systém Concert 88 Uživatelský manuál pro bezdrátový systém Concert 88 Přijímač CR88- vysvětlení ovládacích prvků na předním panelu Popis přijímače CR88 1/ Antennas (A a B)- Otočné připevnění antén umožňuje plnou rotaci

Více

Zesilovač indukční smyčky LH 160 LoopHEAR 160

Zesilovač indukční smyčky LH 160 LoopHEAR 160 1 Návod na použití Zesilovač indukční smyčky LH 160 LoopHEAR 160 2 Co je LoopHEAR 160 (LH160) Zesilovač LH160 byl vyvinut jako stacionární indukční smyčka pro použití ve vozidlech, prodejních místech,

Více

ST-HT Teplovzdušný ventilátor Návod k použití Záruční podmínky. Dovozce do ČR SATURN HOME APPLIANCES s.r.o. Web:

ST-HT Teplovzdušný ventilátor Návod k použití Záruční podmínky. Dovozce do ČR SATURN HOME APPLIANCES s.r.o. Web: ST-HT 8355 Teplovzdušný ventilátor Návod k použití Záruční podmínky Dovozce do ČR SATURN HOME APPLIANCES s.r.o. Web: www.isaturn.cz 1 Vážení zákazníci! Gratulujeme Vám ke koupi výrobku od značky Saturn.

Více

NÁVOD K OBSLUZE. Obj. č.: (FM-MASTER 1) Obj. č.: (FM-MASTER 2) Obj. č.: (FM-MASTER 3) Obj. č.: (4 zásuvky)

NÁVOD K OBSLUZE. Obj. č.: (FM-MASTER 1) Obj. č.: (FM-MASTER 2) Obj. č.: (FM-MASTER 3) Obj. č.: (4 zásuvky) NÁVOD K OBSLUZE Obj. č.: 57 20 19 (FM-MASTER 1) Obj. č.: 57 20 20 (FM-MASTER 2) Obj. č.: 57 20 30 (FM-MASTER 3) Obj. č.: 57 20 21 (4 zásuvky) 2 Úvod Spolehlivé a pohodlné řešení připojení různých spotřebičů

Více

T615. Model ponorky obj. č kanálový vysílač. Doba nabíjení: 35 minut Autonomní provoz: 40 minut

T615. Model ponorky obj. č kanálový vysílač. Doba nabíjení: 35 minut Autonomní provoz: 40 minut T615 Model ponorky obj. č. 105 73 49 3-kanálový vysílač Pohon pomocí 3 motorů Používejte pouze v uzavřených nádržích. Délka: 140 mm Šířka: 35 mm Výška: 48 mm Hmotnost: 85 g Hloubka ponoru: 0,5 m Rychlost:

Více

KS-IF200. FM modulátor. Návod k použití

KS-IF200. FM modulátor. Návod k použití KS-IF200 FM modulátor Návod k použití Děkujeme, že jste si koupili výrobek JVC. Před použitím přístroje si pečlivě přečtěte tento návod k použití a uschovejte ho pro pozdější použití. Ujištění: Přístroj

Více

Výrobce nemůže být zodpovědný za škodu, která byla způsobena používáním Crescendo 50 v rozporu s níže uvedenými bezpečnostními pokyny.

Výrobce nemůže být zodpovědný za škodu, která byla způsobena používáním Crescendo 50 v rozporu s níže uvedenými bezpečnostními pokyny. Poskytovatel služeb pro sluchově postižené Palackého tř.114, vchod z ulice Kollárova 9, 612 00 Brno Telefon: 541245321, sms 775576120 nebo 725605216 Email: polacek@pomuckyproneslysici.cz, unb@cmjn.cz Návod

Více

Bezdrátový sluchátkový stereo systém

Bezdrátový sluchátkový stereo systém 4-529-909-11(1) Bezdrátový sluchátkový stereo systém Návod k obsluze 2014 Sony Corporation MDR-RF811RK Česky Bezdrátový sluchátkový stereo systém VAROVÁNÍ Abyste předešli nebezpečí vzniku požáru nebo úrazu

Více

Návod na použití vibračního budíku DYNAMITE

Návod na použití vibračního budíku DYNAMITE 1 budík STAR Vibrační Návod na použití vibračního budíku DYNAMITE 2 Do budíku můžete vložit lithiovou baterie CR2032 (není součástí dodávky), která zajišťuje zálohu nastavení budíku při výpadku síťového

Více

NannyCam V24 NÁVOD K 1 POUŽITÍ

NannyCam V24 NÁVOD K 1 POUŽITÍ NannyCam V24 NÁVOD K 1 POUŽITÍ OBSAH BALENÍ: Rodičovská jednotka s displejem + síťový adaptér Dětská jednotka (kamera) + síťový adaptér Návod k použití POPIS DĚTSKÉ JEDNOTKY: 1. Světelný senzor 2. Čočka

Více

NannyCam H32. Návod k 1 použití

NannyCam H32. Návod k 1 použití NannyCam H32 Návod k 1 použití Obsah balení: Rodičovská jednotka s displejem + síťový adaptér Dětská jednotka (kamera) + síťový adaptér Návod k použití Popis dětské jednotky: 1. Světelný senzor 2. Čočka

Více

Vítejte. Přehled. Obsah balení

Vítejte. Přehled. Obsah balení Přenosná video lupa Uživatelská příručka Vítejte Děkujeme Vám za nákup přenosné video lupy. Prosíme o přečtení tohoto návodu. Jeho obsah Vám pomůže, abyste mohli lupu používat, jak nejlépe je to možné.

Více

Tento symbol upozorňuje uživatele na části, kde je možnost dotyku s životu nebezpečným napětím uvnitř výrobku.

Tento symbol upozorňuje uživatele na části, kde je možnost dotyku s životu nebezpečným napětím uvnitř výrobku. Tento symbol upozorňuje uživatele na části, kde je možnost dotyku s životu nebezpečným napětím uvnitř výrobku. Tento symbol upozorňuje uživatele na existenci důležitých provozních a údržbových pokynů,

Více

Digitální hodiny se skrytou Full HD kamerou

Digitální hodiny se skrytou Full HD kamerou Digitální hodiny se skrytou Full HD kamerou Návod k obsluze Kontakt na dodavatele: SHX Trading s.r.o. Týmlova 8, Praha 4, 140 00 Tel: 244 472 125, email: info@spyobchod.cz www.spyobchod.cz Stránka 1 1.

Více

Měřič impedance. Návod k použití

Měřič impedance. Návod k použití Měřič impedance Návod k použití Bezpečnostní upozornění Před použitím měřicího přístroje si důkladně přečtěte tento návod. Měřicí přístroj používejte pouze způsobem uvedeným v tomto návodu. Nepoužívejte

Více

Bezdrátový TV Link. Uživatelská příručka

Bezdrátový TV Link. Uživatelská příručka Bezdrátový TV Link SLV3100 Uživatelská příručka Obsah Přehled 4 Ovládací prvky a displej 4 Váš bezdrátový TV Link 5 Bezpečnost 5 Instalace 6 Ovládání 8 Použití bezdrátového zařízení TV Link 8 Řešení problémů

Více

INSTALAČNÍ MANUÁL. video sada s 2 vodičovou instalací. SV-270S Color

INSTALAČNÍ MANUÁL. video sada s 2 vodičovou instalací. SV-270S Color INSTALAČNÍ MANUÁL video sada s 2 vodičovou instalací SV-270S Color 1. Obsah 1. Obsah... 1 2. Úvodní doporučení... 2 3. Instalace napájecího zdroje FA-22... 2 4. Instalace vstupního panelu... 2 4.1. Instalace

Více

Bezdrátová nabíjecí podložka

Bezdrátová nabíjecí podložka Bezdrátová nabíjecí podložka cs Návod k použití Tchibo GmbH D-22290 Hamburg 14220AB4X5IX 2019-03 Vážení zákazníci, Vaše nová nabíjecí podložka nabíjí zařízení s pod po - rou Qi chytrý telefon, tablet apod.

Více

Děkujeme za zakoupení produktu Lenovo BT410 Bluetooth Speaker. Před použitím produktu si pečlivě prostudujte tuto příručku!

Děkujeme za zakoupení produktu Lenovo BT410 Bluetooth Speaker. Před použitím produktu si pečlivě prostudujte tuto příručku! BT410 Bluetooth Speaker (integrovaná funkce pro handsfree telefonování) Uživatelská příručka Výstraha: 1) Ilustrace slouží pouze pro referenci. 2) Společnost Lenovo je odhodlána zlepšovat výkon a kvalitu

Více

Interiérová anténa UHF / VHF Ref. č. 008198 NÁVOD K POUŽITÍ A UŽIVATELSKÉ RADY

Interiérová anténa UHF / VHF Ref. č. 008198 NÁVOD K POUŽITÍ A UŽIVATELSKÉ RADY Interiérová anténa UHF / VHF Ref. č. 008198 NÁVOD K POUŽITÍ A UŽIVATELSKÉ RADY Interiérová anténa UHF / VHF Třebaže s instalací vaší INTERIÉROVÉ ANTÉNY OPTEX pospícháte, doporučujeme vám, abyste si tento

Více

STEREO ZESILOVAČ SPL300 - SPL400 UŽIVATELSKÝ MANUÁL V1.1

STEREO ZESILOVAČ SPL300 - SPL400 UŽIVATELSKÝ MANUÁL V1.1 STEREO ZESILOVAČ SPL300 - SPL400 UŽIVATELSKÝ MANUÁL V1.1 ZÁKLADNÍ PŘIPOJENÍ: SPL 400-2 - Blahopřejeme k nákupu tohoto SPL zesilovače. Před použitím výrobku si přečtěte instrukce. CZ Bezpečnostní pokyny

Více

HiFi-zesilnovač AUX / BT.

HiFi-zesilnovač AUX / BT. HiFi-zesilnovač AUX / BT 10008978 10008979 http://www.auna-multimedia.com Vážený zákazníku, gratulujeme Vám k zakoupení produktu. Prosím, důkladně si pozorně manuál a dbejte na následující pokyny, aby

Více

Microcom LC 4600 dětská chůvička s barevným displejem. Návod k použití

Microcom LC 4600 dětská chůvička s barevným displejem. Návod k použití Microcom LC 4600 dětská chůvička s barevným displejem Návod k použití Popis výrobku Monitor 1. Regulace citlivosti na zvuk 2. Regulace výkonu/hlasitosti 3. Automatický provoz (zvuková aktivace) 4. Tlačítko

Více

SEIKO Quartz metronom SQ70

SEIKO Quartz metronom SQ70 SEIKO Quartz metronom SQ70 NÁVOD K POUŽITÍ BEZPEČNÉ ZACHÁZENÍ UPOZORNĚNÍ! Nerozebírejte metronom, ani se jej nepokoušejte sami opravit, mohli byste tím způsobit zkrat. Nezacházejte s metronomem, máte-li

Více

Návod na kamerový komplet pro monit.techniky, bat. 5 digitál Obj. č: 34035

Návod na kamerový komplet pro monit.techniky, bat. 5 digitál Obj. č: 34035 Návod na kamerový komplet pro monit.techniky, bat. 5 digitál Obj. č: 34035 https://www.luda.farm/products/surveillance/machinecam-mobility/ Technická specifikace: Součást balení Kamera Pracovní frekvence

Více

Neodstraňujte kryty přístrojů, nevystavujte přístroje nadměrné vlhkosti, přímému slunečnímu svitu a zdrojům tepla.

Neodstraňujte kryty přístrojů, nevystavujte přístroje nadměrné vlhkosti, přímému slunečnímu svitu a zdrojům tepla. ; SkyFunk MRC Tento návod je určen i pro model SkyFunk MRC, který má stejné funkce i parametry, používá však v zapojení jiné konektory, viz obrázek na konci návodu. 1. Bezpečnost práce se zařízením Neodstraňujte

Více

Návod k obsluze. V086C - Video chůvička dětská s nočním viděním

Návod k obsluze. V086C - Video chůvička dětská s nočním viděním V086C - Video chůvička dětská s nočním viděním Návod k obsluze Vážení zákazníci, děkujeme Vám za Vaši důvěru a za nákup tohoto produktu. Tento návod k obsluze je součástí výrobku. Obsahuje důležité pokyny

Více

NÁVOD K OBSLUZE. Obj. č.: 26 00 38. 2. Bezpečnostní předpisy, účel použití zařízení a další důležité informace

NÁVOD K OBSLUZE. Obj. č.: 26 00 38. 2. Bezpečnostní předpisy, účel použití zařízení a další důležité informace NÁVOD K OBSLUZE Obj. č.: 26 00 38 2. Bezpečnostní předpisy, účel použití zařízení a další důležité informace Než začnete přístroje používat, přečtěte si prosím pozorně celý tento návod k obsluze. Předáte-li

Více

SWD T130. Transmitter - doorbell button - user manual. Transmitter - zvonkové tlačítko - návod k obsluze

SWD T130. Transmitter - doorbell button - user manual. Transmitter - zvonkové tlačítko - návod k obsluze SWD T130 EN CZ SK HU PL Transmitter - doorbell button - user manual Transmitter - zvonkové tlačítko - návod k obsluze Transmitter zvončekové tlačidlo návod na obsluhu Transmitter - csengőgomb - használati

Více

BAREVNÁ VENKOVNÍ KAMEROVÁ JEDNOTKA DRC-4CP NÁVOD K INSTALACI A POUŽITÍ DOMÁCÍ VIDEOVRÁTNÝ

BAREVNÁ VENKOVNÍ KAMEROVÁ JEDNOTKA DRC-4CP NÁVOD K INSTALACI A POUŽITÍ DOMÁCÍ VIDEOVRÁTNÝ BAREVNÁ VENKOVNÍ KAMEROVÁ JEDNOTKA DRC-4CP NÁVOD K INSTALACI A POUŽITÍ DOMÁCÍ VIDEOVRÁTNÝ 1. Obsah dodávky Po otevření krabice se doporučuje zkontrolovat její obsah dle následujícího seznamu: 1x hlavní

Více

WAP-NA1. Návod k obsluze. Bezdrátová stanice 3-300-263-11(1)

WAP-NA1. Návod k obsluze. Bezdrátová stanice 3-300-263-11(1) 3-300-263-11(1) Návod k obsluze Tento návod k obsluze popisuje základní funkce bezdrátové stanice WAP-NA1. Přečtěte si laskavě návod před použitím bezdrátové stanice. Podrobnosti o připojení viz přiložený

Více

Central Park 2.1 USB / BT / SD / AUX Rádio

Central Park 2.1 USB / BT / SD / AUX Rádio 10022754 10022755 10022756 Central Park 2.1 USB / BT / SD / AUX Rádio Vážený zákazníku, Gratulujeme Vám k zakoupení produktu. Prosím, důkladně si přečtete manuál a dbejte na následující pokyny, aby se

Více

NÁVOD K OBSLUZE. Obj. č.: 35 02 88

NÁVOD K OBSLUZE. Obj. č.: 35 02 88 NÁVOD K OBSLUZE Verze 05/01 Obj. č.: 35 02 88 Máte například hrací konzolu, DVD-přehrávač, videorekordér nebo satelitní přijímač a chtěli byste všechny tyto přístroje připojit k jednomu televiznímu přijímači

Více

Digitální sluchátka CL7200

Digitální sluchátka CL7200 1 Návod na použití Digitální sluchátka CL7200 2 Obsah balení 3 Instalace 4 5 Nabíjení baterií 6 Párování 7 Nastavení hlasitosti 8 Jak sluchátka CL7200 používat 9 Nyní máte vaše sluchátka CL7200 nastavené

Více

Dálkově ovládaná objímka ZAP/VYP 60W. CZ Návod k instalaci a obsluze

Dálkově ovládaná objímka ZAP/VYP 60W. CZ Návod k instalaci a obsluze Dálkově ovládaná objímka ZAP/VYP 60W CZ Návod k instalaci a obsluze OBSAH OBECNÉ INFORMACE 3 Prohlášení o shodě 3 Záruka 3 BEZPEČNOSTNÍ POKYNY 3 Obecné bezpečnostní pokyny 3 Provozní podmínky 3 RECYKLACE

Více

Před prvním použitím přístroje si důkladně přečtěte návod k použití. Návod uschovejte pro případnou budoucí potřebu.

Před prvním použitím přístroje si důkladně přečtěte návod k použití. Návod uschovejte pro případnou budoucí potřebu. Návod k obsluze Obsah Před prvním použitím přístroje si důkladně přečtěte návod k použití. Návod uschovejte pro případnou budoucí potřebu. ÚVOD...... 2 BEZPEČNOSTNÍ UPOZORNĚNÍ... 2 OBSAH BALENÍ... 3 Sluchátka-přijímač...

Více

SYSTÉM RÁDIOVÉHO PŘENOSU IMPULZŮ HL 615 NÁVOD K OBSLUZE

SYSTÉM RÁDIOVÉHO PŘENOSU IMPULZŮ HL 615 NÁVOD K OBSLUZE SYSTÉM RÁDIOVÉHO PŘENOSU IMPULZŮ HL 615 NÁVOD K OBSLUZE 1 1. Obecné Nový rádiový přenos HL615, je dalším logickým krokem v přenosu impulzů od TAG Heuer Timing. Díky technickým řešením, nabízí vysoký kvalitní

Více

Nabíjecí včelka Bee-Bot

Nabíjecí včelka Bee-Bot Nabíjecí včelka Bee-Bot Návod k použití #SE EL00363 Robotická hračka včelka Bee-Bot získala několik významných ocenění. Snadno se ovládá a je to vynikající pomůcka při výuce jednoduchého programování.

Více

Centronic SunWindControl SWC241-II

Centronic SunWindControl SWC241-II Centronic SunWindControl SWC241-II cs Návod na montáž a obsluhu Ruční vysílač pro řízení větru Důležité informace pro: montéry / elektrikáře / uživatele Prosíme o předání odpovídajícím osobám! Tento návod

Více