MODUL ŘÍZENÍ TÓNOVOU SELEKTIVNÍ VOLBOU

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "MODUL ŘÍZENÍ TÓNOVOU SELEKTIVNÍ VOLBOU"

Transkript

1 RDE-JM-03A Strana 1 (celkem 10) S5C MODUL ŘÍZENÍ TÓNOVOU SELEKTIVNÍ VOLBOU Modul S5C je určen k řízení různých funkcí pomocí přijaté tónové selektivní volby (dále jen SV). Lze ho použít všude tam, kde je potřeba dálkově, pomocí SV, ovládat nějaké zařízení binárními stavy nebo přes RS232, či generovat POCSAG. Modul S5C je řešen jako Option Board pro mobilní radiostanice Motorola Professional Series 300 v příslušném pásmu (Databox, GM340, GM360, GM380). V případě rdst s ovládací hlavou musí být tato v odděleném provedení (remote). Podle typu použití a požadovaných funkcí je modul vybaven příslušným firmware. Tento firmware je vyvíjen postupně podle typu použití viz. Příklady použití, lze ho však upravovat na základě požadavků zákazníka. Modul S5C obsahuje 1x rozhraní RS232, nf vstup, nf výstup a 7x vstupně/výstupní binární port z nichž 1 může být jako analogový vstup, dále vlastní obvod napájení (možnost vypnutí a zapnutí vlastní rdst při splnění určitých podmínek). Konektory: DB9 RS232 DB25 vstupy / výstupy FCC10 event. připojení oddělené ovládací hlavy rdst Funkce modulu využívá existence 16-ti dekodérů SV u použitých rdst. Každému dekodéru je přiřazena určitá činnost modulu. Konfigurování modulu se provádí připojeným PC s příslušným softwarem, přičemž tato konfigurace úzce souvisí s nastavením vlastní rdst pomocí CPS. Následující příklady použití ukazují možnosti modulu S5C.

2 RDE-JM-03A Strana 2 (celkem 10) Příklad použití: Systém svolávání a vyrozumívání (firmware V )

3 RDE-JM-03A Strana 3 (celkem 10)!!! Vysláním jedné SV lze spustit elektronickou sirénu a svolat přijímače POCSAG a rdst s SV!!! Tento příklad řeší ovládání elektronické sirény PAVIAN pomocí SV. Siréna může být tedy ovládána např. místně, dálkově kanálem POCSAG a navíc dálkově kanálem SV. Modul je umístěn do skříně sirény a jeho napájení je řešeno ze zálohovaného zdroje sirény. Pomocí SV lze:! ovládat elektronickou sirénu PAVIAN (RS232)! přímý vstup ovládací rdst do sirény (v případě nouze lze přímo z ovládací rdst promluvit k obyvatelstvu)! svolávat rdst nebo přijímače s tónovou sel. volbou.! časově omezený příposlech poplachu v ovládací nebo ve svolaných rdst! svolávat přijímače POCSAG ve stejném pásmu na předdefinovaném kanále (není potřeba další rdst), nebo v jiném pásmu připojením další rdst. Programovatelné osazení 16-ti dekodérů může být např: 1 test sirény (modul S5C odpoví až poté, co proběhne komunikace se sirénou) 2 povel siréně STOP 3 svolání všech přijímačů POCSAG na kanále A, svolání všech rdst s SV na kanále B 4 svolání skupiny 1 přijímačů POCSAG na kanále A 5 svolání skupiny 2 přijímačů POCSAG na kanále A 6 povel siréně POŽÁRNÍ POPLACH, svolání všech přijímačů POCSAG a rdst s SV 7 povel siréně NEBEZPEČÍ ZÁTOPOVÉ VLNY 8 povel siréně VŠEOBECNÁ VÝSTRAHA 9 povel siréně ZKOUŠKA SIRÉN, příposlech poplachu 10 přímý vstup do sirény 11 neosazeno.. 16 neosazeno Poznámky: U sirény lze spouštět všechny varovné signály a verbální informace dle PO-1084/KIS-2001 Požadavky na koncové prvky napojené do jednotného systému varování a vyrozumění. Svolávání přijímačů a rdst může probíhat na jiném kanále než je kanál ovládací. Prakticky lze každému dekodéru přiřadit jiný kanál pro svolávání a to i tak, že na jeden dekodér proběhne svolání přijímačů POCSAG na kanále A a rdst s SV na kanále B. Každému dekodéru, který bude generovat POCSAG lze přiřadit různou rychlost POCSAGu (512, 1200, 2400 bps). textovou zprávu v délce 10 znaků a vysílací kanál.

4 RDE-JM-03A Strana 4 (celkem 10) Příklad použití: Systém svolávání a ovládání motorové rotační sirény (firmware V )

5 RDE-JM-03A Strana 5 (celkem 10)!!! Vysláním jedné SV lze spustit motorovou sirénu a svolat přijímače POCSAG a rdst s SV!!! Tento příklad řeší ovládání elektrické rotační sirény pomocí SV. Pomocí modulu DVPS-3 může být siréna ovládána místně nebo dálkově kanálem SV. U sirén již vybavených rdst a DVPS-3 lze modulem S5C rozšířit stávající možnosti o svolávání přijímačů POCSAG. Pomocí SV lze:! spouštět elektrickou rotační sirénu! svolávat rdst nebo přijímače s tónovou sel. volbou.! svolávat přijímače POCSAG ve stejném pásmu na předdefinovaném kanále (není potřeba další rdst), nebo v jiném pásmu připojením další rdst. Programovatelné osazení 16-ti dekodérů může být např: 1 test sirény 2 svolání všech přijímačů POCSAG na kanále A, svolání všech rdst s SV na kanále B 3 svolání skupiny 1 přijímačů POCSAG na kanále A 4 svolání skupiny 2 přijímačů POCSAG na kanále A 6 spuštění sirény, svolání všech přijímačů POCSAG a rdst s SV 7 spuštění sirény 8 neosazeno.. 16 neosazeno Poznámky: Svolávání přijímačů a rdst může probíhat na jiném kanále než je kanál ovládací. Prakticky lze každému dekodéru přiřadit jiný kanál pro svolávání a to i tak, že na jeden dekodér proběhne svolání přijímačů POCSAG na kanále A a rdst s SV na kanále B. Každému dekodéru, který bude generovat POCSAG lze přiřadit různou rychlost POCSAGu (512, 1200, 2400 bps), textovou zprávu v délce 10 znaků a vysílací kanál.

6 RDE-JM-03A Strana 6 (celkem 10) Příklad použití: Systém svolávání (firmware V )!!! Vysláním jedné SV lze svolat přijímače POCSAG a rdst s SV!!! Tento příklad ukazuje využití modulu S5C jako svolávače přijímačů POCSAG. Výhodou je, že vysláním jedné SV na kanále A je možno svolat přijímače POCSAG na kanále B, rdst s SV na kanále C. Připojením další rdst viz. předchozí příklady je možné např. svolávat přijímače POCSAG v pásmu UHF radiostanicí v pásmu VHF. Každému dekodéru, který bude generovat POCSAG lze přiřadit různou rychlost POCSAGu (512, 1200, 2400 bps), textovou zprávu v délce 10 znaků a vysílací kanál. K nastavování funkcí dekodérů modulu je určen PC software S5C konfig (viz dále).

7 RDE-JM-03A Strana 7 (celkem 10) Příklad použití: Systém svolávání PC (firmware V ) Tento příklad ukazuje jiný způsob použití modulu S5C. Zde není využíváno dekodérů, čili se nejedná o ovládání pomocí SV. Modul je propojen přes rozhrani RS232 s PC. V případě větší vzdálenosti modulu od PC lze propojení realizovat linkou RS485, RS422 pomocí převodníků. Z aplikace běžící na PC lze volit adresu pageru, rychlost POCSAGu, kanál a zprávu buď pevně danou, či libovolnou. Další možné příklady použití:! ovládání různých zařízení přes rozhraní RS232! ovládání různých zařízení binárními výstupy (vrata, čerpadla,atd) s možností zpětné kontroly! snímání analogových veličin (využití interních AD převodníků)

8 RDE-JM-03A Strana 8 (celkem 10) Nastavovací software S5C konfig V ! Software podporuje moduly S5C V ! Testováno na Windows 95, 98 SE, NT4! Software se neinstaluje, pouze se zkopíruje exe soubor do požadovaného adresáře.! Po dobu spuštění zabírá zvolený COM. Při prvním spuštění požaduje volný COM1. Kliknutím na ikonku na liště, či výběrem z menu Soubor lze:! načíst soubor z disku (*.s5c)! uložit soubor na disk (*.s5c)! načíst data z modulu S5C! zapsat data do S5C V menu Nastavení lze :! vybrat komunikační port (COM1 4)! resetovat program (nastavení dekodérů jako při spuštění programu)! položka Expert slouží jen pro servisní účely (vyžaduje heslo) V pravé horní části okna je položka Soubor:, kde je zobrazen název souboru po načtení z disku, nebo uložení souboru na disk. Pokud jsou načtena data z modulu je vyplněna hlavička programu:! Verze firmware načteného modulu! Sériové číslo načteného modulu! Datum a čas posledního programování! Kód programu, který provedl poslední programování V hlavním okně programu lze editovat funkce pro jednotlivé dekodéry. Dekodér 1 je pevně přiřazen funkci TEST sirény a nelze měnit. Zbývá tedy k editaci 15 dekodérů. Pro každý dekodér 2-16 lze nastavit:! Povel pro sirénu PAVIAN (rozbalovací menu)! Odpověď (ano/ne) Stanoví, zda modul odešle SV po vykonání všech funkcí dekodéru. Tato SV odvovídá Telegramu 1 v CPS. Pokud je vybrán Povel pro sirénu STOP, je jako odpověď odesílána SV odpovídající Telegramu 2 v CPS. Odpovědi jsou vždy odesílány na kanále 1. modulu tj. kanál ovládací.! Monitor (ano/ne) Políčko je aktivní pouze při vybraném povelu pro sirénu (kromě povelu STOP a Přímý vstup). Stanoví, zda bude propojen signál sirény do modulátoru vysílače rdst. Pokud je Monitor vybrán, je signál propojen a rdst je klíčována cca 8s na kanále dle položky Tx kanál.! Tx kanál (rozbalovací menu) Stanoví, na kterém kanálu rdst bude vysílán Monitor sirény, POCSAG, či na kterém kanálu bude přijímán signál pro přímý vstup do sirény. Položka EXT v rozbalovacím menu znamená, že POCSAG bude vysílán externě, tzn. na rdst připojenou ke konektoru DB25 modulu S5C, kde je vyvedeno též externí klíčování. Toto ext. klíčování je aktivní pouze při odeslání POCSAGu na externí konektor. Při výběru EXT nesmí být použita funkce Monitor a Povel pro sirénu Přímý vstup.! POCSAG adresa ( )! POCSAG subadresa (rozbalovací menu)! POCSAG rychlost (rozbalovací menu) Výběrem rychlosti POCSAGu se aktivují okénka adresa, subadresa a zpráva. Výběrem prázdné položky se tato okénka deaktivují tzn. POCSAG nebude tímto dekodérem odesílán.! POCSAG zpráva (text max. 10 znaků)

9 RDE-JM-03A Strana 9 (celkem 10) Hlavní okno Pro funkce jednoho dekodéru platí určitá omezení:! Nelze použít funkci Monitor při zvoleném povelu sirény STOP a Přímý vstup.! Nelze použít odeslání POCSAG zprávy při zvoleném povelu sirény STOP a Přímý vstup Dekodér 1 má pevnou funkci TEST sirény. Po přijetí tohoto dekodéru provede modul obousměrnou komunikaci se sirénou, při níž získá informaci, zda je siréna OK nebo hlásí nějakou chybu. Výsledkem je odeslání SV s významem TEST OK (Telegram 3 v CPS) nebo SV s významem SIRENA ERROR (Telegram 4 v CPS). Pokud siréna s modulem nekomunikuje, je odeslána též SV s významem SIRENA ERROR (Telegram 4 v CPS). Obě SV jsou vždy odesílány na 1. kanále modulu tj. kanál ovládací.

10 RDE-JM-03A Strana 10 (celkem 10) Identifikační číslo verze programu: Tento kód (ID) lze zjistit z nabídky Nápověda -> O aplikaci. Obsahuje informaci o identifikačním a přístupovém kódu příslušné kopie. Identifikační kód: Každá kopie programu obsahuje svůj identifikační kód, který se při zápisu dat ukládá do paměti modulu S5C. Při následujícím načtení modulu je zobrazen jako Kód programu, který provedl posední zápis do modulu. Spolu s tímto kódem se ukládá i datum a čas posledního zápisu (tento údaj je závislý od nastavení datumu a času na příslušném PC). Přístupový kód: Aby program mohl komunikovat s modulem, musí vysílat správný přístupový kód, který je uložen v paměti modulu. Modul S5C obsahuje 2 přístupové kódy: administrator a user. Kód administrator mají všechny moduly stejný, to znamená, že program s kódem administrátora může konfigurovat všechny moduly příslušné verze firmware. Kód user je měněn tak, že dodávka modulů pro jednoho zákazníka má stejný user kód a k tomu je dodán program se stejným kódem. Tím je zaručeno, že vlastník dané kopie programu může konfigurovat pouze své moduly. Pokud je proveden pokus o načtení modulu s nestejným přístupovým kódem, jsou načteny pouze informace o výrobním čísle, verze firmware a posledním programování a program zobrazí hlášení Přístup odmítnut. Chybová hlášení: Chyba komunikace program nemůže navázat spojení s modulem (vybraný špatný COM, přerušená linka, modul bez napájení, vadný modul) Přístup odmítnut - jsou načteny pouze informace o výrobním čísle, verze firmware a posledním programování (neplatný přístupový kód)

TW15 KONCOVÝ PRVEK MSKP. Popis výrobku Technická data Návod k obsluze. Technologie 2000 s.r.o., Jablonec nad Nisou

TW15 KONCOVÝ PRVEK MSKP. Popis výrobku Technická data Návod k obsluze. Technologie 2000 s.r.o., Jablonec nad Nisou TW15 KONCOVÝ PRVEK MSKP Popis výrobku Technická data Návod k obsluze Technologie 2000 s.r.o., Jablonec nad Nisou Obsah: 1. CHARAKTERISTIKA... 3 2. TECHNICKÉ PARAMETRY... 4 2.1 VÝROBCE:... 4 3. POPIS TW15ADAM...

Více

Uživatelský manuál. KNXgal. řízení zabezpečovacích ústředen. Galaxy ze sběrnice KNX. napájeno ze sběrnice KNX. indikace komunikace na KNX

Uživatelský manuál. KNXgal. řízení zabezpečovacích ústředen. Galaxy ze sběrnice KNX. napájeno ze sběrnice KNX. indikace komunikace na KNX KNXgal Uživatelský manuál verze 1.2 řízení zabezpečovacích ústředen Galaxy ze sběrnice KNX napájeno ze sběrnice KNX indikace komunikace na KNX a s ústřednou Galaxy montáž na DIN lištu (1 modul) nastavitelné

Více

Uživatelský manuál. KNXpar

Uživatelský manuál. KNXpar KNXpar Uživatelský manuál verze 1.1 řízení zabezpečovacích ústředen Paradox ze sběrnice KNX napájeno ze sběrnice KNX indikace komunikace na KNX a s ústřednou Paradox montáž na DIN lištu (1 modul) nastavitelné

Více

Aplikace. Hlásič SMS

Aplikace. Hlásič SMS Aplikace Hlásič SMS Strana 2 z 12 Obsah OBSAH...3 SMS HLÁSIČ...4 POPIS KOMUNIKAČNÍHO MODULU CGU 03...4 Obecný popis...4 Indikace stavu modulu...5 Hardwarová konfigurace...6 Nastavení konfigurace SMS hlásiče...7

Více

MODUL CAN DS 450 verze 2.0. Modul CAN BUS převodníku Uživatelský manuál

MODUL CAN DS 450 verze 2.0. Modul CAN BUS převodníku Uživatelský manuál MODUL CAN DS 450 verze 2.0 Modul CAN BUS převodníku Uživatelský manuál CZ Úvod... 3 Informace... 3 Programování modulu CAN DS 450... 3 Funkce výstupů modulu CAN DS 450 verze 2.0... 4 Technické údaje...

Více

Popis programu EnicomD

Popis programu EnicomD Popis programu EnicomD Pomocí programu ENICOM D lze konfigurovat výstup RS 232 přijímačů Rx1 DIN/DATA a Rx1 DATA (přidělovat textové řetězce k jednotlivým vysílačům resp. tlačítkům a nastavovat parametry

Více

Uživatelský manuál. KNXgal

Uživatelský manuál. KNXgal gal Uživatelský manuál verze 1.2 řízení zabezpečovacích ústředen Galaxy ze sběrnice napájeno ze sběrnice indikace komunikace na a s ústřednou Galaxy montáž na DIN lištu (1 modul) nastavitelné adresy na

Více

KOMUNIKACE PC DAT 400/500. přes USB programem INOVATION

KOMUNIKACE PC DAT 400/500. přes USB programem INOVATION KOMUNIKACE PC DAT 400/500 přes USB programem INOVATION O programu Inovation Umožňuje konfigurovat analogově/digitální převodník DAT400/500 dálkovým ovládáním, přes PC a sériové rozhraní RS232 nebo přes

Více

PC Rozhlasová ústředna

PC Rozhlasová ústředna PC Rozhlasová ústředna UŽIVATELSKÝ MANUÁL 1. Úvod Zařízení ORKAN SARGAS slouží jako běžná rozhlasová ústředna, kterou je možno využívat pro každodenní komunikaci s občany měst a obcí formou verbální informace.

Více

Uživatelský manuál. KNXgw232

Uživatelský manuál. KNXgw232 KNXgw232 Uživatelský manuál verze 1.5 KNXgw232 slouží pro ovládání a vyčítání stavů ze sběrnice KNX RS232 s ASCII protokolem signalizace komunikace galvanické oddělení KNX - RS232 možnost napájení z KNX

Více

ODBORNÝ VÝCVIK VE 3. TISÍCILETÍ

ODBORNÝ VÝCVIK VE 3. TISÍCILETÍ Projekt: ODBORNÝ VÝCVIK VE 3. TISÍCILETÍ Úloha: Nikobus PC link - Software Obor: Elektrikář silnoproud Ročník: 3. Zpracoval: Ing. Jaromír Budín, Ing. Jiří Šima Střední odborná škola Otrokovice, 2010 Projekt

Více

Maestro. Návod k obsluze. ovládací terminál elektronické sirény

Maestro. Návod k obsluze. ovládací terminál elektronické sirény Maestro Návod k obsluze ovládací terminál elektronické sirény 2008-2012, Technologie 2000 spol. s r.o. Jablonec nad Nisou verze dokumentu odpovídá firmware: MaestroSD 3.09 Maestro Návod k obsluze ovládací

Více

Modelová úloha Zabezpečení a správa budovy

Modelová úloha Zabezpečení a správa budovy Modelová úloha Zabezpečení a správa budovy Zadání 1. Seznamte se s funkcemi modelu Zabezpečení a správa budovy. 2. Seznamte se s možnostmi programu GB 060 Control Panel. 3. Ověřte funkčnost bezpečnostního

Více

Nová verze mojepco pro mobily

Nová verze mojepco pro mobily Nová verze mojepco pro mobily Popis nastavení nové verze aplikace mojepco v software NET-G Určeno pro: správce PCO/NET-G Datum vydání: 10. 10. 2017 Od října 2017 bude spuštěná nová verze aplikace mojepco

Více

APS mini.ed programová nadstavba pro základní vyhodnocení docházky. Příručka uživatele verze 2.2.0.6

APS mini.ed programová nadstavba pro základní vyhodnocení docházky. Příručka uživatele verze 2.2.0.6 APS mini.ed programová nadstavba pro základní vyhodnocení docházky Příručka uživatele verze 2.2.0.6 APS mini.ed Příručka uživatele Obsah Obsah... 2 Instalace a konfigurace programu... 3 Popis programu...

Více

Uživatelský manuál A4000BDL

Uživatelský manuál A4000BDL Uživatelský manuál Aplikace : Jednoduchý program umožňující přenos souboru s pochůzkou k měření z programu DDS 2000 do přístroje řady Adash 4100/4200 Jednoduchý program umožňující přenos naměřených dat

Více

A4300BDL. Ref: JC

A4300BDL. Ref: JC # Uživatelský manuál A4300BDL Aplikace :! Jednoduchý program umožňující přenos souboru s pochůzkou k měření z programu DDS 2000 do přístroje řady Adash 4300! Jednoduchý program umožňující přenos naměřených

Více

Obslužný software. PAP ISO 9001

Obslužný software.  PAP ISO 9001 Obslužný software PAP www.apoelmos.cz ISO 9001 červen 2008, TD-U-19-20 OBSAH 1 Úvod... 4 2 Pokyny pro instalaci... 4 2.1 Požadavky na hardware...4 2.2 Postup při instalaci...4 3 Popis software... 5 3.1

Více

erotor Návod k obsluze erotor erotor ovládací terminál elektronické sirény

erotor Návod k obsluze erotor erotor ovládací terminál elektronické sirény Návod k obsluze ovládací terminál elektronické sirény F1 F2 F3 F4 V ý r o b a a s e r v i s : D o d a v a t e l : STO P RESET ENTER Technologie 2000 spol. s r.o. Uhelná 22, 466 01 Jablonec nad Nisou Tel:

Více

PÍSEMNÁ ZPRÁVA ZADAVATELE

PÍSEMNÁ ZPRÁVA ZADAVATELE PÍSEMNÁ ZPRÁVA ZADAVATELE v zadávacím řízení ZLEPŠENÍ SYSTÉMU PROTIPOVODŇOVÉ OCHRANY MĚSTA TŘINEC (OTEVŘENÉ ŘÍZENÍ) podle ustanovení 85 zákona č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách Název zakázky: Zlepšení

Více

PROGRAMOVATELNÉ AUTOMATY FATEK

PROGRAMOVATELNÉ AUTOMATY FATEK PROGRAMOVATELNÉ AUTOMATY FATEK NÁVOD PRO INSTALACI A PRVNÍ SPUŠTĚNÍ Obsah: 1. Připojení automatu přes port RS232 2. Připojení automatu přes port USB 3. Připojení automatu přes Ethernet Připojení automatu

Více

VComNet uživatelská příručka. VComNet. Uživatelská příručka Úvod. Vlastnosti aplikace. Blokové schéma. «library» MetelCom LAN

VComNet uživatelská příručka. VComNet. Uživatelská příručka Úvod. Vlastnosti aplikace. Blokové schéma. «library» MetelCom LAN VComNet Uživatelská příručka Úvod Aplikace VComNet je určena pro realizaci komunikace aplikací běžících na operačním systému Windows se zařízeními, které jsou připojeny pomocí datové sběrnice RS485 (RS422/RS232)

Více

ABRA POS PRINT SERVER

ABRA POS PRINT SERVER ABRA Software a.s. Jeremiášova 1422/7b 15500 Praha 13 IČO 25097563 DIČ: CZ2597563 Zapsal Městský soud v Praze OR odd. B, vložka 4475 ABRA POS PRINT SERVER Dokumentace Aktualizace dokumentu: 15.3.2017 1

Více

DIGI Timer 8 8 kanálové stopky se záznamem dat

DIGI Timer 8 8 kanálové stopky se záznamem dat www.dhservis.cz 8 kanálové stopky se záznamem dat Úvod Digi Timer 8 jsou osmikanálové jednoúčelové stopky, určené k časování po pěti minutových intervalech. Sdružují v sobě osm časovačů, z nichž každý

Více

MIDAM Simulátor Verze 1.5

MIDAM Simulátor Verze 1.5 MIDAM Simulátor Verze 1.5 Simuluje základní komunikační funkce modulů Midam 100, Midam 200, Midam 300, Midam 400, Midam 401, Midam 410, Midam 411, Midam 500, Midam 600. Umožňuje změny konfigurace, načítání

Více

Manuál pro mobilní aplikaci Patron-Pro. verze pro operační systém Symbian

Manuál pro mobilní aplikaci Patron-Pro. verze pro operační systém Symbian Manuál pro mobilní aplikaci Patron-Pro verze pro operační systém Symbian 1 1. Popis Aplikace je určena pro mobilní telefony NOKIA s operačním Symbian a vybavené technologií NFC. Slouží pro správu identifikačních

Více

1. Instalace programu LUPA

1. Instalace programu LUPA 1. Instalace programu LUPA Do CD mechaniky počítače vložte instalační CD. Objeví se tabulka, v níž instalaci spusťte kliknutím na řádek Instalace programu Lupa. Úvodní obrazovku s logem programu je nutno

Více

Manuál přípravku FPGA University Board (FUB)

Manuál přípravku FPGA University Board (FUB) Manuál přípravku FPGA University Board (FUB) Rozmístění prvků na přípravku Obr. 1: Rozmístění prvků na přípravku Na obrázku (Obr. 1) je osazený přípravek s FPGA obvodem Altera Cyclone III EP3C5E144C8 a

Více

NÁVOD K OBSLUZE konfigurační SW CS-484

NÁVOD K OBSLUZE konfigurační SW CS-484 NÁVOD K OBSLUZE konfigurační SW CS-484 OBSAH 1. Popis 2. Propojení modulu s PC 3. Instalace a spuštění programu CS-484 4. POPIS JEDNOTLIVÝCH ZÁLOŽEK 4.1. Připojení 4.1.1 Připojení modulu 4.2. Nastavení

Více

Programovací software ConfigTool. Základní obsluha a postup připojení k zařízení přes USB a GPRS. Verze 2.00

Programovací software ConfigTool. Základní obsluha a postup připojení k zařízení přes USB a GPRS. Verze 2.00 Programovací software ConfigTool Základní obsluha a postup připojení k zařízení přes USB a GPRS Verze 2.00 Vážený zákazníku. Tento stručný uživatelský manuál Vás přehlednou a jednoduchou formou seznámí

Více

Kontrolní hlášení DPH (CZ) od verze Klient 5.12.a

Kontrolní hlášení DPH (CZ) od verze Klient 5.12.a Kontrolní hlášení DPH (CZ) od verze Klient 5.12.a Podle novely Zákona o DPH mají plátci DPH od 1.1.2016 povinnost podávat Kontrolní hlášení DPH. Hlášení se podává v elektronické podobě ve formátu XML.

Více

CA21 PŘÍRUČKA UŽIVATELE

CA21 PŘÍRUČKA UŽIVATELE CA21 PŘÍRUČKA UŽIVATELE CA21 je komunikační adaptér umožňující propojení sítí automatů a periferií MICROPEL s PC pomocí rozhraní USB příručka uživatele edice 03.2009 2. verze dokumentu pro firmware 1.080

Více

IPFW. Aplikace pro ovládání placeného připojení k Internetu. verze 1.1

IPFW. Aplikace pro ovládání placeného připojení k Internetu. verze 1.1 IPFW Aplikace pro ovládání placeného připojení k Internetu verze 1.1 Popis aplikace Aplikace IPFW (IP Firewall) je určen k řízení placeného připojení k Internetu ve spojení s elektronickým mincovníkem

Více

Nastavení V-GSM-SI pro měření hladiny pomocí VSDP

Nastavení V-GSM-SI pro měření hladiny pomocí VSDP 1 Úvod ke konfiguračnímu programu VSDP_GSM U modulu GSM brány V-GSM_SI/F, která je použita v sestavě autonomního monitoru vodní hladiny V-LM-GSM je nutné nastavit, jako u jiných našich zařízeních, pomocí

Více

SB485. Převodník rozhraní USB na linku RS485 nebo RS422. s galvanickým oddělením. Převodník SB485. RS485 nebo RS422 USB. přepínače PWR TXD RXD

SB485. Převodník rozhraní USB na linku RS485 nebo RS422. s galvanickým oddělením. Převodník SB485. RS485 nebo RS422 USB. přepínače PWR TXD RXD Převodník rozhraní USB na linku RS485 nebo RS422 s galvanickým oddělením Převodník SB485 PWR USB K1 TXD RXD K2 RS485 nebo RS422 přepínače POPIS Modul SB485 je určen pro převod rozhraní USB na linku RS485

Více

2) Nový druh připojení Ethernet-CA5 umožňující připojit nové zařízení CA5 a to přes Ethernet nebo přes GPRS

2) Nový druh připojení Ethernet-CA5 umožňující připojit nové zařízení CA5 a to přes Ethernet nebo přes GPRS Změny ve verzi Micropel DataServer 3.209, vydáno 01/2017 1) Nastavení ovladače MODBUS-slave pro periferní zařízení MEX 2) Nový druh připojení Ethernet-CA5 umožňující připojit nové zařízení CA5 a to přes

Více

Instalace a první spuštění Programu Job Abacus Pro

Instalace a první spuštění Programu Job Abacus Pro Instalace a první spuštění Programu Job Abacus Pro Pro chod programu je nutné mít nainstalované databázové úložiště, které je připraveno v instalačním balíčku GAMP, který si stáhnete z našich webových

Více

SEMESTRÁLNÍ PROJEKT Y38PRO

SEMESTRÁLNÍ PROJEKT Y38PRO SEMESTRÁLNÍ PROJEKT Y38PRO Závěrečná zpráva Jiří Pomije Cíl projektu Propojení regulátoru s PC a vytvoření knihovny funkcí pro práci s regulátorem TLK43. Regulátor TLK43 je mikroprocesorový regulátor s

Více

MĚŘICÍ PŘÍSTROJ PRO PC. 4 VSTUPY: 0 10 V ZESÍLENÍ : 1x, 2x, 4x, 8x VÝSTUP: LINKA RS232 RS232 DRAK 4 U1 U2 U3 U4

MĚŘICÍ PŘÍSTROJ PRO PC. 4 VSTUPY: 0 10 V ZESÍLENÍ : 1x, 2x, 4x, 8x VÝSTUP: LINKA RS232 RS232 DRAK 4 U1 U2 U3 U4 MĚŘICÍ PŘÍSTROJ PRO PC 4 VSTUPY: 0 10 V ZESÍLENÍ : 1x, 2x, 4x, 8x VÝSTUP: LINKA RS232 U1 U2 U3 U4 DRAK 4 RS232 POPIS Měřicí přístroj DRAK 4 je určen pro měření napětí až čtyř signálů a jejich přenos po

Více

idrn-st Převodník pro tenzometry

idrn-st Převodník pro tenzometry idrn-st Převodník pro tenzometry Základní charakteristika: Převodníky na lištu DIN série idrn se dodávají v provedení pro termočlánky, odporové teploměry, tenzometry, procesní signály, střídavé napětí,

Více

Převodník PRE 10/20/30

Převodník PRE 10/20/30 Převodník PRE 10/20/30 PRE10/20/30 slouží pro připojení zařízení Elektrobock (centrální jednotka PocketHome, termostatu PT41 aj.) do sítě Ethernet. Připojené zařízení je tak možno ovládat z libovolného

Více

Změna sazby DPH na Fiskální tiskárně OKPrint

Změna sazby DPH na Fiskální tiskárně OKPrint Změna sazby DPH na Fiskální tiskárně OKPrint Postup změny snížené sazby DPH na tiskárně OKPrint080 pokud je připojena k programu Money S3, nebo Money S3 Kasa Professional 1. Fiskalizovaná tiskárna To znamená,

Více

Komunikační protokol

Komunikační protokol Komunikační protokol verze dokumentu 8, pro firmware od verze 3.3 DALI232, DALI232e, DALInet, DALI2net y DALI RS232 / Ethernet ASCII protokol podpora MULTIMASTER signalizace připojení DALI sběrnice podpora

Více

VDDMAIL by ESCAD, Corp. (Součást IWSE.NET Services by ESCAD, Corp.)

VDDMAIL by ESCAD, Corp. (Součást IWSE.NET Services by ESCAD, Corp.) 1 z 10 VDDMAIL by ESCAD, Corp. (Součást IWSE.NET Services by ESCAD, Corp.) Obsah: A. Úvod B. Popis aplikace C. Instalace D. První spuštění E. Manuál programu VDDMAIL 1. Záložka DDE Server DDE Parametry

Více

Uživatelský manuál. Aplikace A4300-Loader

Uživatelský manuál. Aplikace A4300-Loader Uživatelský manuál Aplikace A4300-Loader Aplikace: Nahrání firmware do přístroje A4300 Diagnostické funkce Vlastnosti: Komunikace přes rozhraní RS232 Ref: 09032007 KM Obsah Připojení přístroje A4300 k

Více

Sentech AL 7000 C. Instalace a ovládání programu BREATH

Sentech AL 7000 C. Instalace a ovládání programu BREATH Sentech AL 7000 C Instalace a ovládání programu BREATH Program BREATH slouží k ovládání detektoru alkoholu AL 7000C pomocí počítače. Umožňuje provádět měření, zaznamenávat je a exportovat do Excelu. Instalace

Více

Systém řízení Autoklávu s PLC AMIT

Systém řízení Autoklávu s PLC AMIT VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V BRNĚ FAKULTA ELEKTROTECHNIKY A KOMUNIKAČNÍCH TECHNOLOGIÍ Systém řízení Autoklávu s PLC AMIT Číslo projektu: RF-TI3/151 Číslo výsledku: 26897 Odpovědný pracovník: Ing. Vladimír

Více

Objektový systém QM4000

Objektový systém QM4000 strana 1/5 Komplexní ochrana proti odposlechu Příslušenství MRA-3Q Objektový systém QM4000 popis a návod k použití Před použitím si prosím přečtěte tento návod Verze Q1.2 Objektový systém QM4000 strana

Více

RTS-005 1500. Terminál RTS s připojením k PC pro bezkontaktní čipové karty a přívěsky. autorizovaný prodejce

RTS-005 1500. Terminál RTS s připojením k PC pro bezkontaktní čipové karty a přívěsky. autorizovaný prodejce RTS-005 1500 Terminál RTS s připojením k PC pro bezkontaktní čipové karty a přívěsky. autorizovaný prodejce Varianta se zálohovaným zdrojem 12V Varianta se samostatným napájením a zálohováním každé jednotky

Více

Uživatelský manuál. A4000 Download

Uživatelský manuál. A4000 Download Uživatelský manuál Aplikace: Jednoduchý program pro přenášení dat z přístrojů řady A4000 Export měřených dat do souboru Zobrazení grafů naměřených dat Tisk grafů naměřených dat Vlastnosti: Hardwarové požadavky:

Více

Školící dokumentace administrátorů IS KRIZKOM (úroveň ÚSÚ) role ( administrátor )

Školící dokumentace administrátorů IS KRIZKOM (úroveň ÚSÚ) role ( administrátor ) Školící dokumentace administrátorů IS KRIZKOM (úroveň ÚSÚ) role ( administrátor ) DATASYS s.r.o., Jeseniova 2829/20, 130 00 Praha 3 tel.: +420225308111, fax: +420225308110 www.datasys.cz Obsah 1.1 Historie

Více

První seznámení s mobilní aplikací PATRIOT GPS

První seznámení s mobilní aplikací PATRIOT GPS První seznámení s mobilní aplikací PATRIOT GPS 1 Obsah 1 Získání aplikace... 3 2 První spuštění... 3 2.1 Založení uživatelského účtu... 3 2.2 Založení vozidla... 4 3 Ovládání vozidla... 5 3.1 Menu vozidla...

Více

BlueControl. Verze EXPERT 1.7 SR1 Stručný popis programu

BlueControl. Verze EXPERT 1.7 SR1 Stručný popis programu Process and Machinery Automation BlueControl Verze EXPERT 1.7 SR1 Stručný popis programu PROFESS spol. s r.o. Květná 5, 326 00 Plzeň Tel: 377 454 411, 377 240 470 Fax: 377 240 472 E-mail: profess@profess.cz

Více

Školící dokumentace administrátorů IS KRIZKOM (úroveň KRAJ) (role manager, administrátor )

Školící dokumentace administrátorů IS KRIZKOM (úroveň KRAJ) (role manager, administrátor ) Školící dokumentace administrátorů IS KRIZKOM (úroveň KRAJ) (role manager, administrátor ) DATASYS s.r.o., Jeseniova 2829/20, 130 00 Praha 3 tel.: +420225308111, fax: +420225308110 www.datasys.cz Obsah

Více

1 Uživatelská dokumentace

1 Uživatelská dokumentace 1 Uživatelská dokumentace Systém pro závodění aut řízených umělou inteligencí je zaměřen na závodění aut v prostředí internetu. Kromě toho umožňuje testovat jednotlivé řidiče bez nutnosti vytvářet závod

Více

Systém řízení Autoklávu

Systém řízení Autoklávu VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V BRNĚ FAKULTA ELEKTROTECHNIKY A KOMUNIKAČNÍCH TECHNOLOGIÍ Systém řízení Autoklávu Číslo projektu: RF-TI3/151 Číslo výsledku: 26897 Odpovědný pracovník: Ing. Vladimír Holcman Ph.D.

Více

Odemykací systém firmy Raab Computer

Odemykací systém firmy Raab Computer Odemykací systém firmy Raab Computer Systém RaabKey se používá pro otevírání dveří bez klíčů - pomocí bezkontaktních čipových klíčenek - čipů. Po přiblížení čipu ke čtečce na vzdálenost cca 3 až 5 cm dojde

Více

MIDAM Verze 1.1. Hlavní okno :

MIDAM Verze 1.1. Hlavní okno : MIDAM Verze 1.1 Podporuje moduly Midam 100, Midam 200, Midam 300, Midam 400, Midam 401, Midam 410, Midam 411, Midam 500, Midam 600, Ghc 2x. Umožňuje nastavení parametrů, sledování výstupních nebo vstupních

Více

UŽIVATELSKÝ MANUÁL. pro 485COM FW 2.x (MODBUS)

UŽIVATELSKÝ MANUÁL. pro 485COM FW 2.x (MODBUS) pro 485COM FW 2.x (MODBUS) Obsah Obsah 3 1. Instalace 4 1.1 Podpora operačních systémů 4 1.2 Podpora USB modemů 4 1.3 Instalace USB modemu 4 1.4 Instalace aplikace 4 2. Nastavení 5 2.1 Nastavení jazykové

Více

Reliance. Komunikační driver Johnson Controls verze 1.5.4

Reliance. Komunikační driver Johnson Controls verze 1.5.4 Reliance Komunikační driver Johnson Controls verze 1.5.4 OBSAH 1.1. Základní pojmy... 3 2. Komunikační driver Johnson Controls... 4 2.1 Základní Vlastnosti... 4 Start driveru... 4 Připojení stanice N2

Více

ZOBRAZOVACÍ ZAŘÍZENÍ DIS2351C1R4

ZOBRAZOVACÍ ZAŘÍZENÍ DIS2351C1R4 ZOBRAZOVACÍ ZAŘÍZENÍ DIS2351C1R4 www.aterm.cz [1] Obsah 1. Úvod...3 2. Popis zobrazovacího zařízení...4 3. Bezpečnostní opatření...5 4. Technické parametry...5 5. Příloha 1: připojení svorek...7 6. Příloha

Více

Nápověda aplikace Patron-Pro

Nápověda aplikace Patron-Pro Nápověda aplikace Patron-Pro 1. Popis aplikace Aplikace Patron-Pro slouží k zobrazení souboru zálohy mobilní aplikace Patron-Pro se záznamy o povolených kartách. Dále umožňuje tyto záznamy editovat, vytvářet

Více

Autonomní zámek LOG2

Autonomní zámek LOG2 Autonomní zámek LOG2 Identifikační systém ACS-line Návod pro instalaci Verze hardware LOG3.6 popis LOG2-6.doc - strana 1 (celkem 9) Popis funkce Modul LOG2 slouží pro ovládání a kontrolu vstupů pomocí

Více

Menu =Prijimace

Menu =Prijimace Technická informace Galaxy Flex v.3 komunikace na PCO/SMS Verze 1.01 Následující technická informace ukazuje způsob nastavení a možnosti komunikace ústředny Galaxy Flex 3 na podrobném popisu jednoho z

Více

QTREE-DUMX4 Vícekanálový multiplexer pro připojení měřidel Mitutoyo na USB port PC Uživatelská příručka. Řízení jakosti podle norem ISO 9000

QTREE-DUMX4 Vícekanálový multiplexer pro připojení měřidel Mitutoyo na USB port PC Uživatelská příručka. Řízení jakosti podle norem ISO 9000 QTREE-DUMX4 Vícekanálový multiplexer pro připojení měřidel Mitutoyo na USB port PC Uživatelská příručka Řízení jakosti podle norem ISO 9000 QTREE-DUMX4 Vícekanálový multiplexer pro připojení měřidel Mitutoyo

Více

Součásti systému LOGICA

Součásti systému LOGICA Součásti systému LOGICA Autonomní nouzová svítidla, svítidla s bezpečnostními tabulkami a elektroinvertery umožňují instalaci systému nouzového osvětlení do malých, středně velkých i velkých aplikací.

Více

LUXART electronics Audio System Manager. Uživatelská příručka

LUXART electronics Audio System Manager. Uživatelská příručka LUXART electronics Audio System Manager Uživatelská příručka Obsah Úvod... 3 Licence... 3 Požadavky na software:... 4 Prvotní konfigurace... 5 Spuštění modulu Audio System Manager... 6 Práce s aplikací...

Více

GX Remote Control - popis instalace

GX Remote Control - popis instalace GX Remote Control - popis instalace Přehled GX Remote Control od firmy Honeywell umožňuje vzdálený přístup a ovládání zabezpečovacích ústředen Galaxy Flex a Galaxy Dimension. Pro snadnou obsluhu je k dispozici

Více

Popis funkcí a parametrů programu. Reliance External communicator. Verze 1.5.0

Popis funkcí a parametrů programu. Reliance External communicator. Verze 1.5.0 Popis funkcí a parametrů programu Reliance External communicator Verze 1.5.0 Copyright 2003-2007 GEOVAP, spol. s r.o.,čechovo nábřeží 1790, 530 03 Pardubice tel: +420 466 024 617, fax:+420 466 210 314,

Více

PRT3 tiskový modulu manuál pro EVO ústředny

PRT3 tiskový modulu manuál pro EVO ústředny PRT3 tiskový modulu manuál pro EVO ústředny Popření odpovědnosti: Firma neodpovídá za jakékoliv škody týkající se majetku či osob, vzniklé v souvislosti se správným nebo nesprávným použitím produktu. I

Více

RFU30. Uživatelská příručka

RFU30. Uživatelská příručka RFU30 Uživatelská příručka Návod k použití přijímací jednotka RFU30 Obsah Úvod...3 Balení obsahuje:...3 Příprava zařízení pro používání...3 Instalace softwaru...4 Spuštění...4 Postup...4 Popis rozhraní...6

Více

TomTom ecoplus. Update Tool

TomTom ecoplus. Update Tool TomTom ecoplus Update Tool Vítejte Vítejte S nástrojem TomTom ecoplus Update Tool můžete aktualizovat software zařízení TomTom ecoplus pomocí zařízení TomTom LINK 3xx/510 a síťového adaptéru ecoplus. Předpoklady

Více

Integrovaná střední škola, Sokolnice 496

Integrovaná střední škola, Sokolnice 496 Integrovaná střední škola, Sokolnice 496 Název projektu: Moderní škola Registrační číslo: CZ.1.07/1.5.00/34.0467 Název klíčové aktivity: V/2 - Inovace a zkvalitnění výuky směřující k rozvoji odborných

Více

Babyware Software pro nastavení a naprogramování ústředen Instalační příručka

Babyware Software pro nastavení a naprogramování ústředen Instalační příručka Babyware Software pro nastavení a naprogramování ústředen Instalační příručka Potvrdíme, že souhlasíte s licenčními podmínkami kliknutím na : I agree to the terms of this licence agreement Aktuální verze

Více

MBus Explorer MULTI. Uživatelský manuál V. 1.1

MBus Explorer MULTI. Uživatelský manuál V. 1.1 MBus Explorer MULTI Uživatelský manuál V. 1.1 Obsah Sběr dat ze sběrnice Mbus...3 Instalace...3 Spuštění programu...3 Program MBus Explorer Multi...3 Konfigurace sítí...5 Konfigurace přístrojů...6 Nastavení

Více

Uživatelský manuál. KNX232e / KNX232e1k

Uživatelský manuál. KNX232e / KNX232e1k Uživatelský manuál verze dokumentu 1.2 (pro firmware od verze 2.1) KNX232e / KNX232e1k KNX232e slouží pro ovládání a vyčítání stavů ze sběrnice KNX sériová linka s ASCII protokolem signalizace komunikace

Více

ZOBRAZOVACÍ ZAŘÍZENÍ DIS2351C1R1

ZOBRAZOVACÍ ZAŘÍZENÍ DIS2351C1R1 ZOBRAZOVACÍ ZAŘÍZENÍ DIS2351C1R1 www.aterm.cz [1] Obsah 1. Úvod...3 2. Popis zobrazovacího zařízení...4 3. Bezpečnostní opatření...5 4. Technické parametry...5 5. Příloha 1: připojení svorek...7 6. Příloha

Více

HPS-120. Manuál nastavení bezdrátového modemu

HPS-120. Manuál nastavení bezdrátového modemu HPS-120 Manuál nastavení bezdrátového modemu 2013 Bezdrátový modem HPS-120 umožňuje propojit dva koncové přístroje se sériovým portem RS-232 bez použití metalické cesty. Lze propojit: vyhodnocovací jednotka-tiskárna,

Více

Pokyny pro obsluhu programu. EZZ01 File reader 1.3

Pokyny pro obsluhu programu. EZZ01 File reader 1.3 www. první-saz.cz Pokyny pro obsluhu programu EZZ01 File reader 1.3 příloha k TP SaZ 3/01 1. Instalace programu EZZ01 File reader 1.3 do počítače Program EZZ01 File reader 1.2 pracuje s operačními systémy

Více

Technická dokumentace TRBOdata

Technická dokumentace TRBOdata Revize dokumentu 1.01a Technická dokumentace TRBOdata OBSAH: Stručný popis...3 Přehled verzí...3 Režimy přenosu dat...4 transparentní režim...4 pseudotransparentní režim...4 řízený režim...4 Topologie

Více

Aktion Connector NÁVOD

Aktion Connector NÁVOD NÁVOD www.aktion.cz POPIS Jednoduchá aplikace pro základní přiřazení IP adresy hardwaru Aktion. Verze 4.0 obsahuje podporu nastavení zařízené ELO a možnost konfigurace zařízení, které je v jiném rozsahu

Více

Našim cílem je Vaše spokojenost...

Našim cílem je Vaše spokojenost... Vážení zákazníci, Našim cílem je Vaše spokojenost... blahopřejeme vám, že jste se rozhodli pro nákup programového vybavení XapiServerForOmega a OmegaCTI aplikace pro pobočkovou ústřednu nové řady ATEUS

Více

Stručný postup k použití programu PL7 Junior (programování TSX Micro)

Stručný postup k použití programu PL7 Junior (programování TSX Micro) Stručný postup k použití programu PL7 Junior (programování TSX Micro) 1. Připojení PLC TSX Micro k počítači Kabel, trvale zapojený ke konektoru TER PLC, je nutné zapojit na sériový port PC. 2. Spuštění

Více

Manuál pro mobilní aplikaci. Patron-Pro

Manuál pro mobilní aplikaci. Patron-Pro Manuál pro mobilní aplikaci Patron-Pro 1 Obsah 1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. 9. Popis...3 Slovník pojmů...3 Ovládání aplikace...3 Volby v aplikaci...3 4.1. Menu...3 4.2. Zpět na seznam karet...4 Úvodní obrazovka...4

Více

Signalizace a ovládací prvky. Konektory a připojení

Signalizace a ovládací prvky. Konektory a připojení PH-WEB je zařízení, sloužící ke správě jednotlivých prvků systému PocketHome přes webové rozhraní. Z libovolného místa na světě lze, prostřednictvím sítě Internet, zjišťovat informace o jednotlivých prvcích

Více

TMU. USB teploměr. teploměr s rozhraním USB. měření teplot od -55 C do +125 C. 26. května 2006 w w w. p a p o u c h. c o m 0188.00.

TMU. USB teploměr. teploměr s rozhraním USB. měření teplot od -55 C do +125 C. 26. května 2006 w w w. p a p o u c h. c o m 0188.00. USB teploměr teploměr s rozhraním USB měření teplot od -55 C do +125 C 26. května 2006 w w w. p a p o u c h. c o m 0188.00.00 Katalogový list Vytvořen: 30.5.2005 Poslední aktualizace: 26.5.2006 8:34 Počet

Více

PALSTAT s.r.o. systémy řízení jakosti PALSTAT CAQ verze. 3.00.01.09 Kontakty 08/2010. 1 Obsah

PALSTAT s.r.o. systémy řízení jakosti PALSTAT CAQ verze. 3.00.01.09 Kontakty 08/2010. 1 Obsah 1 Obsah 1 Obsah... 1 2 Úvod a spouštění SW Palstat CAQ... 2 2.1.1 Návaznost na další SW moduly Palstat CAQ... 2 2.2 Přihlášení do programu... 2 2.2.1 Stanovení přístupu a práv uživatele... 2 2.2.2 Spuštění

Více

UC485P. Převodník RS232 na RS485 nebo RS422. Průmyslové provedení s krytím

UC485P. Převodník RS232 na RS485 nebo RS422. Průmyslové provedení s krytím Převodník RS232 na RS485 nebo RS422 Průmyslové provedení s krytím. UC485P Katalogový list Vytvořen: 21.1.2005 Poslední aktualizace: 5.5 2008 12:30 Počet stran: 16 2008 Strana 2 UC485P OBSAH Základní informace...

Více

1. Podmínky chodu aplikace

1. Podmínky chodu aplikace 1 / 15 1. Podmínky chodu aplikace Licenční instalace určení pro značku, lokální instalace, nebo síťová licencovaná MAS serverem. 1.1. Instalace podpory MicroCat na lokální stanici Na dané stanici musí

Více

Systém elektronické evidence návštěvnosti TDL500

Systém elektronické evidence návštěvnosti TDL500 Systém elektronické evidence návštěvnosti TDL500 ÚVOD Systém je určen k nepřetržité evidenci a vyhodnocení četnosti průchodů osob turniketem. Průchody jsou snímány infra závorou nebo podobným zařízením.

Více

Autonomní snímací jednotky řady SU104*

Autonomní snímací jednotky řady SU104* Autonomní snímací jednotky SU104* představují novou designovou a technologickou řadu hardware určeného k řízení přístupových práv do vyhrazených prostor bez požadavku na sledování jejich historie. Zcela

Více

Lokality a uživatelé

Lokality a uživatelé Administrátorský manuál TTC TELEKOMUNIKACE, s.r.o. Třebohostická 987/5 100 00 Praha 10 tel.: 234 052 111 fax.: 234 052 999 e-mail: ttc@ttc.cz http://www.ttc-telekomunikace.cz Datum vydání: 15.října 2013

Více

Uživatelská příručka

Uživatelská příručka Rele Control Elektronické ovládání výstupů Uživatelská příručka ver. 1.36 (09/02/2006) revize 07.10.2006 HW PROGRESS Milan Jaroš OBSAH: 1 Seznámení... 3 1.1 Určení... 3 1.2 Základní údaje... 3 1.3 Složení

Více

Průvodce aplikací GTS Webový portál pro správce

Průvodce aplikací GTS Webový portál pro správce Průvodce aplikací GTS Webový portál pro správce www.centrex.gts.cz Strana 1 z 14 Obsah 1 Přihlášení do portálu Centrex... 3 2 Hlavní stránka aplikace základní popis... 3 3 Použití interaktivní nápovědy...

Více

Komunikační protokol pro Fotometr 2008

Komunikační protokol pro Fotometr 2008 Komunikační protokol pro Fotometr 2008 Instalace ovladače 2 Připojení zařízení 2 Zjištění čísla portu 2 Nastavení parametrů portu 2 Obecná syntaxe příkazů 2 Obecná syntaxe odpovědi zařízení 2 Reakce na

Více

SECURITY VIEW. Uživatelský manuál. verze 0.1. Dokumentace vytvořena dne 21. 9. 2012 poslední korekce dne 21. 9. 2012. strana 1. VARIANT plus s.r.o.

SECURITY VIEW. Uživatelský manuál. verze 0.1. Dokumentace vytvořena dne 21. 9. 2012 poslední korekce dne 21. 9. 2012. strana 1. VARIANT plus s.r.o. verze 0.1 Dokumentace vytvořena dne 21. 9. 2012 poslední korekce dne 21. 9. 2012 VARIANT plus s.r.o. strana 1 OBSAH 1. Úvod... 3 1.1. Přihlášení do aplikace... 3 2. Hlavní okno aplikace... 4 2.1. Menu

Více

CZ_manual_ETC. manuál diagnostického programu TATRAdiagnoser

CZ_manual_ETC. manuál diagnostického programu TATRAdiagnoser CZ_manual_ETC manuál diagnostického programu TATRAdiagnoser díl 2 : ETC - řídící jednotka řazení NORGREN I. Použití jednotky ETC Řídící jednotka ETC je určena pro ovládání semi - automatického řazení převodových

Více

Modul pro PrestaShop 1.7

Modul pro PrestaShop 1.7 Obsah Modul pro PrestaShop 1.7 1 Instalace...2 1.1 Nahrání modulu do PrestaShopu...2 1.2 Komunikační adresy...3 1.3 Nastavení...4 1.4 Stavy objednávek...6 1.5 Jazykové verze...8 1.6 Kontrola funkčnosti...9

Více

1. Úvod. 2. CryptoPlus jak začít. 2.1 HW a SW předpoklady. 2.2 Licenční ujednání a omezení. 2.3 Jazyková podpora. Požadavky na HW.

1. Úvod. 2. CryptoPlus jak začít. 2.1 HW a SW předpoklady. 2.2 Licenční ujednání a omezení. 2.3 Jazyková podpora. Požadavky na HW. CryptoPlus KB verze 2.1.2 UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA říjen 2013 Obsah Obsah 2 1. Úvod 3 2. CryptoPlus jak začít... 3 2.1 HW a SW předpoklady... 3 2.2 Licenční ujednání a omezení... 3 2.3 Jazyková podpora...

Více

Návod pro programovatelný ovladač

Návod pro programovatelný ovladač Návod pro programovatelný ovladač Dálkáč Makro 6 Stars Začínáme Pro programování ovladače je zapotřebí mít připojený ovladač do USB portu počítače kabelem USB/mini USB a spustit SW na programování. SW

Více