Princip činnosti systému LOGOtherm

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Princip činnosti systému LOGOtherm"

Transkript

1 Princip činnosti systému LOGOtherm V domě vybaveném systémem LOGOtherm je v domovní kotelně (nebo na úpravně parametrů při dodávce topné vody z CZT) připravena topná voda. Tlakově a teplotně regulovaná topná voda je společně se studenou vodou rozvedena po domě. U každého bytu je nainstalována bytová stanice s nerezovým deskovým výměníkem, ve kterém se průtočným způsobem připravuje teplá voda (TUV) a to vždy pouze při jejím odběru. Výkon stanice zajišťuje dostatek teplé vody pro všechna odběrná místa v bytě. Třícestný tlakem řízený PM regulátor ve stanici po dobu odběru TUV uzavírá okruh topení a 100% upřednostňuje ohřev TUV. Vytápění bytu je celoročně zcela individuálně regulováno uživatelem bytu pomocí digitálního regulátoru teploty umístěného v referenční místnosti. Na tomto regulátoru si uživatel nastaví požadované teploty a pohon regulátoru instalovaný ve stanici otvírá a zavírá okruh topení a udržuje zvolenou teplotu a tepelnou pohodu v bytě. Týdenní regulátor umožňuje nastavit různé denní režimy např. jiný program pro pracovní dny a víkend, odlišnou teplotu během dne, večer nebo v noci. Podle kvality regulátoru je možné spínání topení v bytě přes telefon. Systém LOGOtherm je aktivní celoročně, nezná pojem topné sezóny, a tak umožňuje uživateli bytu přitápět si v sychravých letních dnech nebo chladných podzimních večerech, případně nechat si temperovat pouze obývací pokoj nebo koupelnu apod. Bytová stanice LOGOtherm se vyznačuje Robustní a spolehlivou konstrukcí. Možností variabilního dovybavení regulačními prvky. Bezúdržbovým provozem. Malými rozměry. Hospodárným provozem. Kompletním provedením. Výkonem TUV proporcionálně regulovatelným od 0 až 55 kw. Výkonem topení 0 až 20 kw. Výhody systému LOGOtherm Systém umožňuje celoroční, plně individuální a na topné sezóně nezávislou regulaci teploty bytu. Jedno jasné měření spotřeby tepla elektronickým měřičem (vytápění i teplá voda) na bytovou jednotku. Okamžitá příprava čerstvé teplé vody vylučující vznik bakterií Legionella. Energeticky úsporný a bezúdržbový provoz, odpadají veškeré domovní rozvody teplé vody včetně cirkulace. Aktivní možnost ovlivnění výše spotřeby tepla a tím i výše platby za energii. Investiční náročnost systému LOGOtherm je plně srovnatelná s běžnými systémy ústředního vytápění a přípravy teplé vody. Odpovídá dnešním požadavkům na vytápění a přípravu teplé vody a představuje standard vytápění bytových domů s centrálními zdroji.

2 Základní popis funkce bytové stanice LOGOtherm Základní modul Srdce všech stanic LOGOtherm s decentralizovanou přípravou čerstvé TUV. Jednotka deskového výměníku z ušlechtilé oceli, tlakový proporcionální regulátor (PM3) se 100% upřednostněním přípravy TUV, připojovací koleno, díl pro regulaci průtoku studené vody, odvzdušnění. Vysoký výkon při přípravě čerstvé TUV. Stabilní teplota TUV. Vysoká účinnost. Žádné problémy s vápennými usazeninami a s bakterií Legionella. Tlakový princip činnosti, bez přívodu pomocné energie. Popis funkce bytové stanice LOGOtherm Tlakově a teplotně zregulovaná topná voda je napojena na bytovou stanici. Z rozdělovací kostky je přes rohový kulový kohout napojen bytový okruh vytápění. Zpátečka z bytového okruhu je napojena přímo na regulační zónový ventil. Regulací ventilu se nastavuje tlaková ztráta okruhu vytápění. Elektrotermický pohon podle pokynů prostorové regulace otvírá, resp. zavírá zónový ventil a tím i celý topný okruh v bytě. Elektrotermický pohon může být nastaven variantně na 24 nebo 230 V. Je tedy nutné, aby do prostoru bytové stanice byl přiveden el. proud o příslušném napětí. Topná voda je dále vedena přes PM3 regulátor, měřič tepla a kulový kohout do zpátečky topné vody. V rozdělovací kostce je přes jímku napojeno ponorné čidlo měřiče tepla měřící teplotu vstupní vody. V okamžiku, kdy je puštěna teplá voda, otvírá PM3 regulátor cestu přes výměník a topná voda z rozdělovací kostky proudí přes výměník a PM3 regulátor a dále jako z okruhu vytápění. Studená voda je napojena přes rohový kulový kohout a proudí přes vodoměr a T-kus do výměníku a bytového rozvodu. Výstup TUV pro byt je zakončen mosazným kolenem. Vlastnosti tlakově řízené přípravy TUV průtočným principem Je-li ukončen odběr TUV, uzavírá ihned regulátor obě strany výměníku. Při nulovém odběru tak nevznikají energetické ztráty dohřevem výměníku. Po každém odběru TUV se teploty vyrovnávají a malý zbytek tepla stoupá výměníkem ze spodu nahoru. Teplota výměníku dále klesá až na okolní teplotu, proto není výměník izolován. Tím se zamezí množení bakterií Legionella a tvorbě vápenných usazenin. PM3 regulátor plní při přípravě TUV tyto základní funkce V okamžiku odběru TUV ihned uzavírá bytový okruh topení a 100% upřednostňuje přípravu TUV před vytápěním, a snižuje tak požadavek na výkon zdroje. Proporcionálně reguluje průtok topné vody výměníkem v závislosti na průtoku studené vody, čímž udržuje teplotu TUV.

3 Regulátor je sestaven ze tří základních dílů Z regulačního dílu TUV (řídicí díl), z dílu vytápění (řízený díl) a z třetí cesty pro napojení bytového topného okruhu. Dvojitá ucpávka odděluje TUV od topné vody. Ucpávkou prochází vřeteno z ušlechtilé oceli, na něm je namontován nastavovací člen. V klidovém stavu uzavírá nastavovací člen otvor, udržuje však současně otevřenou 3. cestu z bytového okruhu. Když se otevře kohoutek TUV, za nastavovacím členem klesne tlak. Tento pokles tlaku přes kanálek ovlivní silové poměry nad membránou a pře sune ucpávky. Ucpávky jsou regulovány pro por cionálně podle odebíraného množství TUV, a proto nedochází, při konstantní vstupní teplotě topné vody, k jejímu přehřívání. Hlavní výhody regulátoru PM3 Pevná, robustní konstrukce minimalizuje riziko poškození či zanesení nečistotami při montáži i za provozu. Nespojuje žádné další funkce, proto dosahuje maximální provozní spolehlivosti. Pracuje bez pomocné energie. Táhlo s karbonovým povlakem a keramickým lůžkem zajišťuje dlouhodobou životnost. Připojení bytové stanice Topná voda může být připojena ke stanici pevným spojem, plnoprůtočnou tlakovou hadicí (s ohledem na vlhké prostředí v šachtě doporučujeme hadici s nerezovým opletem) nebo nerezovým vlnovcem. Studená a teplá voda nesmí být napojena tlakovou hadicí. Její napojení je možné pouze pevným potrubím nebo nerezovým vlnovcem. Pokud v projektu není určeno jinak, pak dopojení do 0,5 m je minimálně v dimenzi DN 15, nad 0,5 m DN 20. Umístění stanice Nejčastěji je bytová stanice umístěna do instalační šachty k rozvodům topné vody. Pro snadnou montáž, odečty měřičů a servis je nutné dodržet minimální rozměr revizních dvířek cm nebo cm a středové umístění stanice za dvířky. Pokud z prostorových důvodů nebo důvodu rozložení odběrných míst TUV není vhodné umístění do šachty, je možné instalovat stanici s krytem i na stěnu. Pokud potrubí ze stanice k odběrnému místu TUV přesahuje 7 m, je vhodné stanici doplnit o cirkulační modul TUV. Při větším počtu odběrných míst (např. mezonetový byt) doporučujeme použít druhou stanici pouze pro přípravu TUV. Cirkulace topné vody Cirkulaci topné vody ve stoupačce zajišťuje termostatický cirkulační můstek 55/65 0C. Termostatický můstek musí být na každé poslední stanici na stoupačce, nebo ve stanici vzdálenější více než 3 m od stoupačky.

4 Bytová stanice LOGOtherm STANDARD s regulací dif. tlaku a cirkulačním můstkem ÚT Obsahuje: Bytovou stanici LOGOtherm, kombiventil pro regulaci diferenčního tlaku A-145, cirkulační můstek ÚT, modul pro měřič tepla, modul pro měřič SV. MaR: Ultrazvukový měřič tepla 0,6 m 3 /h pro bytové stanice s jímkou pro montáž čidla náběhu, vodoměr SV, digitální týdenní prostorový termostat, elektrotermický pohon 230 V. LOGOtherm STANDARD 44 kw LG LOGOtherm STANDARD 55 kw LG MaR pro bytovou stanici LOGOtherm LM Bytová stanice LOGOtherm 44 kw Deskový tepelný výměník z ušlechtilé oceli, regulátor PM3 s prioritním zapojením TUV, připojovací díl s odvzdušněním topného okruhu a regulační vložka průtoku studené vody, zónový ventil. Kulové kohouty na přívodu, zpátečce, bytovém okruhu a připojení SV. Rozměry v š h cm Provozní tlak PN 6 Max. výkon topení 10 kw (při T20 K) Max. výkon TUV 33 kw na výtoku 12 l/min.tuv při 65 C v náběhu 44 kw na výtoku 16 l/min.tuv při 75 C v náběhu Tlak studené vody min. 2 bary Hmotnost 9 kg bez vody/11 kg s vodou Provozní teploty C (110 C pro případ se směšováním) Diferenční tlak na vstupu 0,2 baru (0,27 s měřičem tepla) Potřebný tlak na straně SV 2 bary (tlaková ztráta stanice je 0,5 baru) Bytové stanice LOGOtherm 44 kw LG

5 Bytová stanice LOGOtherm 55 kw Deskový tepelný výměník z ušlechtilé oceli, regulátor PM3 s prioritním zapojením TUV, připojovací díl s odvzdušněním topného okruhu a regulační vložka průtoku studené vody, zónový ventil. Kulové kohouty na přívodu, zpátečce, bytovém okruhu a připojení SV. Rozměry v š h cm Provozní tlak PN 6 Max. výkon topení 10 kw (při. T20 K) Max. výkon TUV 45 kw na výtoku 16 l/min.tuv při 65 C v náběhu 55 kw na výtoku 19 l/min.tuv při 75 C v náběhu Tlak studené vody min. 2 bary Hmotnost 11 kg bez vody/13 kg s vodou Provozní teploty C (110 C pro případ se směšováním) Diferenční tlak na vstupu 0,2 baru (0,27 s měřičem tepla) Potřebný tlak na straně SV 2,5 baru (tlaková ztráta stanice je 1 bar) Bytová stanice LOGOtherm 55 kw LG Varianta pro montáž mezi stoupačky LG Srovnání investiční náročnosti a technických parametrů, základních způsobů vytápění a přípravy teplé vody Bytový dům Centrální vytápění příprva TUV Systém LOGOtherm s bytovými stanicemi Nástěnné kombinované kotle Nástěnné kotle se 70litrovým zásobníkem Poměr investičních nákladů na dům na ÚT 100 % 104 % 123 % 131 % a TUV Uživatelské parametry Možnost celoroční regulace vytápění ne ano ano ano Okamžitá příprava čerstvé TUV ne ano ano ne Výkon topení kw kw kw Výkon TUV - 44 kw 24 kw 14 kw Max. průtok TUV - 16 l/min 3,6 8,1 l/min 10 l/min Počet emisních bodů (výměníková 0 0 na každý byt 1 na každý byt 1 st./kotelna) Rozměry zařízení v bytě v cm š*v*h 0 40*50*20 50*80*30 50*200*50 Čištění a revize zařízení v bytě ne ne ano ano Nezbytné centrální rozvody PLYN - ÚT - ne - ano - ano ne - ano - ne ano - ne - ne ano - ne - ne TUV Samostatné měření spotřeby tepla na 1 byt ano ano ano ano Uvedené srovnání je pouze orientační a u každého projektu se může lišit.pro výpočet poměrných investičních nákladů na dům byly použity průměrné katalogové ceny výrobců nebo dodavatelů daného zařízení. Do ceny vytápění s nástěnnými kotli byla započtena i komínová tělesa a jimi zastavěná plocha.

Ceník platný od 1. 4. 2012.... jak? Profesionálne ˇ s námi.

Ceník platný od 1. 4. 2012.... jak? Profesionálne ˇ s námi. Ceník platný od 1. 4. 2012... jak? Profesionálne ˇ s námi. Proč vybírat z nabídky skupiny Meibes? Jednoduše stále po ruce Široký sortiment kompletních prefabrikovaných konstrukčních sestav zaručuje, že

Více

AVTI Multifunkční přímočinný regulátor

AVTI Multifunkční přímočinný regulátor AVTI Multifunkční přímočinný regulátor Popis/Aplikace AVTI je přímočinný kombinovaný regulátor vyvinutý k regulaci menších otopných jednotek se systémem vytápění a systémem ohřevu teplé užitkové vody.

Více

Bytové a domovní výměníkové stanice LOGOtherm

Bytové a domovní výměníkové stanice LOGOtherm Bytové a domovní výměníkové stanice LOGOtherm 1 Bytové stanice LOGOaktiv s interaktivní komunikací Vždy plně kompletované stanice LOGOstandard včetně měření, regulace, izolací, elektro zapojení Speciální

Více

Nepřímotopné zásobníky TUV. unistor VIH R unistor VIH CQ unistor VIH Q VIH CK 70 VIH CB 75

Nepřímotopné zásobníky TUV. unistor VIH R unistor VIH CQ unistor VIH Q VIH CK 70 VIH CB 75 Nepřímotopné zásobníky TUV unistor VIH R unistor VIH CQ unistor VIH Q VIH CK 70 VIH CB 75 VIH R 120/150/200 pro závěsné a stacionární kotle Výhody velmi rychlý ohřev užitkové vody zásobníky jsou vhodné

Více

01 Bytové a domovní výměníkové stanice LOGOtherm

01 Bytové a domovní výměníkové stanice LOGOtherm 01 Bytové a domovní výměníkové stanice LOGOtherm 01 Bytové stanice LOGOaktiv s interaktivní komunikací přes smartphone Vždy plně kompletované stanice LOGOstandard včetně měření, regulace, izolací, elektro

Více

EnTEC - WATER-LINE. Hygienická, hospodárná příprava TV bez problémů s bakteriemi Legionella INDUSTRY-LINE

EnTEC - WATER-LINE. Hygienická, hospodárná příprava TV bez problémů s bakteriemi Legionella INDUSTRY-LINE EnTEC - WATER-LINE Hygienická, hospodárná příprava TV bez problémů s bakteriemi Legionella INDUSTRY-LINE Pro všechny systémy s vyrovnávacím topným zásobníkem (např. solární systémy, tepelná čerpadla, kotle

Více

Deskové výměníky. nerezové deskové výměníky izolované čerpadlové skupiny pro přípravu teplé vody. Úsporné řešení pro vaše topení TECHNICKÝ KATALOG

Deskové výměníky. nerezové deskové výměníky izolované čerpadlové skupiny pro přípravu teplé vody. Úsporné řešení pro vaše topení TECHNICKÝ KATALOG TECHNICKÝ KATALOG Deskové výměníky nerezové deskové výměníky izolované čerpadlové skupiny pro přípravu teplé vody REGULUS spol. s r.o. Do Koutů 1897/3, 143 00 Praha 4 Tel.: 241 764 506, Fax: 241 763 976

Více

Deskové výměníky. nerezové deskové výměníky izolované čerpadlové skupiny pro přípravu teplé vody. Úsporné řešení pro vaše topení

Deskové výměníky. nerezové deskové výměníky izolované čerpadlové skupiny pro přípravu teplé vody. Úsporné řešení pro vaše topení TECHNICKÝ KATALOG Deskové výměníky nerezové deskové výměníky izolované čerpadlové skupiny pro přípravu teplé vody www.regulus.cz VÝMĚNÍKY TEPLA Nerezové deskové výměníky DV193 Deskové výměníky určené k

Více

TEPELNÁ ČERPADLA. MAGIS PRO ErP. Tepelná čerpadla vzduch/voda v provedení split

TEPELNÁ ČERPADLA. MAGIS PRO ErP. Tepelná čerpadla vzduch/voda v provedení split TEPELNÁ ČERPADLA MAGIS PRO ErP Tepelná čerpadla vzduch/voda v provedení split MODELOVÁ ŘADA MAGIS PRO ErP Tepelné čerpadlo vzduch/voda v provedení split VYSOKÁ EFEKTIVITA PROVOZU, SNADNÁ INSTALACE, ŠIROKÁ

Více

Nepřímotopné zásobníky teplé vody. unistor VIH R unistor VIH CQ unistor VIH Q VIH CK 70 VIH CB 75

Nepřímotopné zásobníky teplé vody. unistor VIH R unistor VIH CQ unistor VIH Q VIH CK 70 VIH CB 75 Nepřímotopné zásobníky teplé vody unistor VIH R unistor VIH CQ unistor VIH Q VIH CK 70 VIH CB 75 VIH R 120/150/200 pro závěsné a stacionární kotle Výhody velmi rychlý ohřev teplé vody zásobníky jsou vhodné

Více

Nepřímotopné zásobníky teplé vody

Nepřímotopné zásobníky teplé vody Nepřímotopné zásobníky teplé vody unistor VIH R unistor VIH CQ unistor VIH Q VIH CK 70 VIH CB 75 aurostor VIH S geostor VIH RW geostor VDH aurostor VPS S VPS VIH R 120/150/200 pro závěsné a stacionární

Více

Armatury + systémy Premium Stanice pro připojení zdroje tepla na otopný okruh. Přehled výrobků

Armatury + systémy Premium Stanice pro připojení zdroje tepla na otopný okruh. Přehled výrobků Armatury + systémy Premium Stanice pro připojení zdroje tepla na otopný okruh Přehled výrobků 1 b a r 0 O V Armatury pro připojení ke kotli Oventrop nabízí sestavu pro připojení ke kotli, která obsahuje

Více

Předávací stanice pro rodinné domy, dvojdomky, řadové domy a pro byty

Předávací stanice pro rodinné domy, dvojdomky, řadové domy a pro byty VX Solo II Předávací stanice pro rodinné domy, dvojdomky, řadové domy a pro byty Předávací stanice pro soustavy centrálního zásobování tepla určená pro nepřímé. S připojovacím m pro zásobníkový TV. Určeno

Více

SYMPATIK Vila Aku. Obrázek RD

SYMPATIK Vila Aku. Obrázek RD SYMPATIK Vila Aku Obrázek RD Obr. Budova SYSTHERM SYMPATIK Vila Aku je předávací stanice, určená pro individuální vytápění a přípravu teplé vody v rodinných domech a malých objektech připojených na systémy

Více

Nepřímotopné zásobníky teplé vody. Nepřímotopné zásobníky teplé vody Vaillant Tradice, kvalita, inovace, technická podpora.

Nepřímotopné zásobníky teplé vody. Nepřímotopné zásobníky teplé vody Vaillant Tradice, kvalita, inovace, technická podpora. Nepřímotopné zásobníky teplé vody Nepřímotopné zásobníky teplé vody Vaillant Tradice, kvalita, inovace, technická podpora. unistor VIH R unistor VIH Q 75 B actostor VIH QL 75 B VIH 300-500 pro závěsné

Více

Proč Vaillant? Tradice, kvalita, inovace, technická podpora. Nepřímotopné zásobníky teplé vody

Proč Vaillant? Tradice, kvalita, inovace, technická podpora. Nepřímotopné zásobníky teplé vody Nepřímotopné zásobníky teplé vody Proč Vaillant? Tradice, kvalita, inovace, technická podpora. unistor VIH R unistor VIH CQ unistor VIH Q VIH CK 70 VIH CB 75 aurostor VIH S geostor VIH RW geostor VDH aurostor

Více

Maxi S - sek. Tlakově závislá kompaktní předávací stanice pro vytápění a přípravu teplé vody

Maxi S - sek. Tlakově závislá kompaktní předávací stanice pro vytápění a přípravu teplé vody Maxi S - sek Společnost Alfa Laval zúročila své mnohaleté zkušenosti z oblasti centrálního zásobování teplem v technologiích přinášejících maximálně energeticky úsporná řešení. Řada kompaktních předávacích

Více

Přehled produktů Alfa Laval pro přenos tepla

Přehled produktů Alfa Laval pro přenos tepla Díky více než 125 letům věnovaným výzkumu a vývoji a miliónům instalací v oblasti vytápění a chlazení po celém světě pro nás neexistují žádné hranice, žádná omezení. Kompaktní předávací stanice Alfa Laval

Více

OBSAH DOKUMENTACE: UPOZORNĚNÍ

OBSAH DOKUMENTACE: UPOZORNĚNÍ OBSAH DOKUMENTACE: F - 401 - Textová část A. Technická zpráva B. Tepelné ztráty F - 402 - Půdorys 1.PP F - 403 - Půdorys 1.NP F - 404 - Půdorys 2.NP F - 405 - Půdorys 3.NP F - 406 - Schema zapojení bytových

Více

Proč Vaillant? Tradice, kvalita, inovace, technická podpora. Nepřímotopné zásobníky teplé vody

Proč Vaillant? Tradice, kvalita, inovace, technická podpora. Nepřímotopné zásobníky teplé vody Nepřímotopné zásobníky teplé vody Proč Vaillant? Tradice, kvalita, inovace, technická podpora. unistor VIH R unistor VIH Q 75 B actostor VIH QL 75 B aurostor VIH S geostor VIH RW geostor VDH pro závěsné

Více

ThermoDual Systém nabíjení zásobníků teplé užitkové vody

ThermoDual Systém nabíjení zásobníků teplé užitkové vody ThermoDual Systém nabíjení zásobníků teplé užitkové vody Popis/Použití Hlavní systémové údaje: Maximální provozní teplota. ( C) Maximální provozní tlak (bar) Pracovní médium Primární Systém ThermoDual

Více

BYTOVÉ A DOMOVNÍ VÝMĚNÍKOVÉ STANICE LOGOTHERM

BYTOVÉ A DOMOVNÍ VÝMĚNÍKOVÉ STANICE LOGOTHERM 1 1 BYTOVÉ A DOMOVNÍ VÝMĚNÍKOVÉ STANICE LOGOTHERM Bytové stanice LOGOaktiv 4 Bytové stanice LOGOtherm 8 Bytové stanice LOGOstandard 8 Bytové stanice LOGOstandard - varianta mezi stoupačky 11 Bytové stanice

Více

Projekční podklady - LOGOaktiv

Projekční podklady - LOGOaktiv Projekční podklady - LOGOaktiv Změny vyhrazeny. Popis stanice LOGOaktiv LOGOAktiv 4/2 kw Max. tlak: PN 6 Max. teplota: 9 C Rozměry Š V H (mm): 575 75 17 Instalační r. V Š H (mm): 6 8 2 Tlaková ztráta LOGOAktiv:

Více

Projektová dokumentace řeší vytápění objektu domova pro osoby bez přístřeší v Šumperku.

Projektová dokumentace řeší vytápění objektu domova pro osoby bez přístřeší v Šumperku. 1 Projektová dokumentace řeší vytápění objektu domova pro osoby bez přístřeší v Šumperku. Podkladem pro zpracování PD byly stavební výkresy a konzultace se zodpovědným projektantem a zástupci investora.

Více

Kotel je vybaven dvoustupňovým oběhovým čerpadlem s rychloodvzdušňovačem,

Kotel je vybaven dvoustupňovým oběhovým čerpadlem s rychloodvzdušňovačem, Verze 0 VSC 9-C 0, VSC -C 0 ecocompact 0-S Stacionární kondenzační kotel ecocompact spojuje výhody kondenzačního kotle a zásobníku o objemu 00 l s vrstveným ukládáním užitkové vody. Tímto řešením je zajištěna

Více

Hoval CombiVal CR ( ) Zásobníkový kombinovaný ohřívač. Popis výrobku ČR Hoval CombiVal CR ( ) Hoval CombiVal CR ( )

Hoval CombiVal CR ( ) Zásobníkový kombinovaný ohřívač. Popis výrobku ČR Hoval CombiVal CR ( ) Hoval CombiVal CR ( ) Zásobníkový kombinovaný ohřívač Popis výrobku ČR. 0. 20 Hoval CombiVal CR (200-000) nerezový ohřívač plochý nerezový tepelný výměník z hladkostěnných trubek, pevně vestavěný tepelná izolace ze 80 mm polyesterové

Více

PATROVÉ ROZDĚLOVAČE LOGOFLOOR

PATROVÉ ROZDĚLOVAČE LOGOFLOOR PATROVÉ ROZDĚLOVAČE LOGOFLOOR LOGOfloor - sestavy patrových rozdělovačů 258 Sestava LOGOfloor Typ 0 259 Sestava LOGOfloor Typ 1 260 Sestava LOGOfloor Typ 2 261 Měření a regulace LOGOfloor 262 Uzel pro

Více

1. ÚVOD A PŘEDMĚT NABÍDKY

1. ÚVOD A PŘEDMĚT NABÍDKY 1. ÚVOD A PŘEDMĚT NABÍDKY Společenství vlastníků bytových jednotek bytových domů na tř. Kpt. Jaroše 4 a 4A v Brně se rozhodlo předběžně poptat dodávku a instalaci nového zařízení předávací stanice tepla

Více

ThermoClean Soustava ohřevu teplé užitkové vody, vybavená systémem termické dezinfekce, která zamezuje množení bakterií rodu legionela

ThermoClean Soustava ohřevu teplé užitkové vody, vybavená systémem termické dezinfekce, která zamezuje množení bakterií rodu legionela ThermoClean Soustava ohřevu teplé užitkové vody, vybavená systémem termické dezinfekce, která zamezuje množení bakterií rodu legionela Popis/Použití Soustava ThermoClean představuje kompaktní a efektivní

Více

Patrové rozdělovače LOGOfloor

Patrové rozdělovače LOGOfloor Patrové rozdělovače LOGOfloor 14 Kompletní patrové rozdělovače/sběrače od 2 do 11 okruhů včetně izolace Kompaktní bytové uzly regulace a měření spotřeby tepla a vody Varianty regulace pro všechny typy

Více

ECL Comfort 110 230 V AC a 24 V AC

ECL Comfort 110 230 V AC a 24 V AC 230 V AC a 24 V AC Popis a použití V aplikacích vytápění lze řídicí jednotku ECL Comfort 110 integrovat s řešením Danfoss Link prostřednictvím rozhraní DLG pro použití v jednogeneračních aplikacích. Řídicí

Více

VIESMANN. List technických údajů VITOCELL 300 B. Zásobníkový ohřívač vody se dvěma topnými spirálami Objem 300 a 500 litrů. Obj. č.

VIESMANN. List technických údajů VITOCELL 300 B. Zásobníkový ohřívač vody se dvěma topnými spirálami Objem 300 a 500 litrů. Obj. č. VIESMANN VITOCELL 300 B Zásobníkový ohřívač vody se dvěma topnými spirálami Objem 300 a 500 litrů List technických údajů Obj. č. aceny:vizceník VITOCELL 300 B Typ EVB Vertikální zásobníkový ohřívač vodysvnitřním

Více

Termostatická hlavice RAVV - pro dvoucestné ventily RAV-/8 (PN 10), VMT-/8 (PN 10), VMA (PN 16)

Termostatická hlavice RAVV - pro dvoucestné ventily RAV-/8 (PN 10), VMT-/8 (PN 10), VMA (PN 16) - pro dvoucestné ventily RAV-/8 (PN 10), VMT-/8 (PN 10), VMA (PN 16) Popis RAVV je možno kombinovat s dvoucestnými ventily RAV-/8, VMT-/8 nebo VMA. Regulátor se zavírá při rostoucí teplotě. Existuje speciální

Více

Bytová stanice Regudis W-HTU

Bytová stanice Regudis W-HTU Systém øízení jakosti Oventrop je certifikován podle DIN-EN-ISO 9001. Datový list Popis: Bytové stanice Regudis W-HTU společnosti Oventrop dodávají do jednotlivých bytů teplo a teplou i studenou pitnou

Více

Regulátor teploty pro vytápění (PN 25)

Regulátor teploty pro vytápění (PN 25) Datový list Regulátor teploty pro vytápění (PN 25) AVT/VG AVT/VGF vnější závit příruba Popis AVT/VG AVT/VGF Regulátor AVT/VG(F) je přímočinný proporcionální regulátor teploty vyvinutý primárně pro výrobu

Více

Termostatický servopohon RAVK - pro 2cestné ventily RAV-/8 (PN 10), VMT-/8 (PN 10), VMA (PN 16) - pro 3cestné ventily KOVM (PN 10), VMV (PN 16)

Termostatický servopohon RAVK - pro 2cestné ventily RAV-/8 (PN 10), VMT-/8 (PN 10), VMA (PN 16) - pro 3cestné ventily KOVM (PN 10), VMV (PN 16) - pro 2cestné ventily RAV-/8 (PN 10), VMT-/8 (PN 10), VMA (PN 16) - pro 3cestné ventily KOVM (PN 10), VMV (PN 16) Popis RAVK lze kombinovat s: - 2cestnými ventily RAV-/8, VMT-/8, VMA; nebo - 3cestnými

Více

Cetetherm Maxi S - sek

Cetetherm Maxi S - sek Cetetherm Maxi S - sek Tlakově závislá kompaktní předávací stanice Naše firma působí v oboru přípravy teplé vody a vytápění od roku 1923. U systému Cetetherm Maxi S - sek je využito našich mnohaletých

Více

Nádrže HSK a DUO. Akumulační nádrže s přípravou teplé vody a dělicím plechem. Úsporné řešení pro vaše topení

Nádrže HSK a DUO. Akumulační nádrže s přípravou teplé vody a dělicím plechem. Úsporné řešení pro vaše topení Nádrže HSK a DUO Akumulační nádrže s přípravou teplé vody a dělicím plechem www.regulus.cz NÁDRŽE HSK NÁDRŽE DUO Akumulační nádrže Regulus HSK s dělicím plechem s nerezovými výměníky pro průtokový ohřev

Více

Závěsné kondenzační kotle

Závěsné kondenzační kotle Závěsné kondenzační kotle VU, VUW ecotec plus Výhody kondenzační techniky Snižování spotřeby energie při vytápění a ohřevu teplé užitkové vody se v současné době stává stále důležitější. Nejen stoupající

Více

Obsah: 1. Úvod. 2. Podklady. 3. Stávající stav. 4. Navrhované řešení

Obsah: 1. Úvod. 2. Podklady. 3. Stávající stav. 4. Navrhované řešení Obsah: 1. Úvod 2. Podklady 3. Stávající stav 4. Navrhované řešení 1. Úvod Předmětem této dokumentace je technické řešení výměny zařízení pro přípravu teplé vody ve výměníkové stanici v ZŠ Ratibořická 1700/28,

Více

Regulátor teploty AVTB (PN 16)

Regulátor teploty AVTB (PN 16) Datový list Regulátor teploty AVTB (PN 16) Použití AVTB je automatický regulátor teploty určený k regulaci teploty vody v zásobnících s horkou vodou, výměnících tepla, olejových předehřívačích, apod. Regulátor

Více

CENÍK. opravy tištěného ceníku CZ 2015/16

CENÍK. opravy tištěného ceníku CZ 2015/16 CENÍK opravy tištěného ceníku CZ 2015/16 1 Bytové stanice - LOGOaktiv Ceny uvedené u bytových stanic platí pro daný výrobek v základním provedení nebo sestavě. Protože však provedení by to vé stanice nebo

Více

TA-MATIC. Směšovací ventily Termostatický směšovací ventil pro teplou vodu

TA-MATIC. Směšovací ventily Termostatický směšovací ventil pro teplou vodu TA-MATIC Směšovací ventily Termostatický směšovací ventil pro teplou vodu IMI TA / Teplá voda / TA-MATIC TA-MATIC Termostatické směšovací ventily jsou vhodné pro řízení teploty teplé vody v obytných domech

Více

Termostatický regulátor AVTB (PN 16)

Termostatický regulátor AVTB (PN 16) Datový list Termostatický regulátor AVTB (PN 16) Popis AVTB je přímočinný regulátor teploty používaný pro regulaci teploty vody v zásobnících teplé vody, výměnících tepla, předehřívačích oleje atd. Regulátor

Více

ORIENTAČNÍ SCHÉMATA ZAPOJENÍ RŮZNÝCH ZDROJŮ TEPLA NA TEPLOVZDUŠNÉ JEDNOTKY ATREA DUPLEX RB, RC, RK, RDH

ORIENTAČNÍ SCHÉMATA ZAPOJENÍ RŮZNÝCH ZDROJŮ TEPLA NA TEPLOVZDUŠNÉ JEDNOTKY ATREA DUPLEX RB, RC, RK, RDH UT ORIENTAČNÍ SCHÉMATA ZAPOJENÍ RŮZNÝCH ZDROJŮ TEPLA NA TEPLOVZDUŠNÉ JEDNOTKY ATREA DUPLEX RB, RC, RK, RDH aktualizace 1.3.2007 ORIENTAČNÍ SCHÉMATA ZAPOJENÍ RŮZNÝCH ZDROJŮ TEPLA NA JEDNOTKU ATREA - DUPLEX

Více

1.VŠEOBECNĚ 2.TEPELNÁ BILANCE

1.VŠEOBECNĚ 2.TEPELNÁ BILANCE 1.VŠEOBECNĚ Prováděcí projekt řeší vytápění přístavby v objektu Varšavská 19, Praha 2. Jako podklady pro projekt ÚT byly použity: o Stavební výkresy objektu o ČSN 06 0210 Výpočet tepelných ztrát budov

Více

Regulátor diferenčního tlaku (PN 16) AVPL - pro montáž do vratného potrubí, měnitelné nastavení

Regulátor diferenčního tlaku (PN 16) AVPL - pro montáž do vratného potrubí, měnitelné nastavení Datový list Regulátor diferenčního tlaku (PN 16) AVPL - pro montáž do vratného potrubí, měnitelné nastavení Použití bránou. Je možné ho používat v primárním okruhu menších bytových výměníkových stanic

Více

Potřeba tepla na vytápění (tepelná ztráta celého objektu) je stanovena podle ČSN060210 výpočtovým programem a je 410,0kW.

Potřeba tepla na vytápění (tepelná ztráta celého objektu) je stanovena podle ČSN060210 výpočtovým programem a je 410,0kW. VYTÁPĚNÍ ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Podkladem pro zpracování projektové

Více

NÍZKÝ KOTEL 5 EMISÍ TŘÍDY S AUTOMATICKÝM PODÁVÁNÍM UHLÍ

NÍZKÝ KOTEL 5 EMISÍ TŘÍDY S AUTOMATICKÝM PODÁVÁNÍM UHLÍ SAS SPARK NÍZKÝ KOTEL 5 EMISÍ TŘÍDY S AUTOMATICKÝM PODÁVÁNÍM UHLÍ VE VÝKONU 12 kw- 36 kw speciálně vyvinutý pro nízké kotelny MATERIÁL: P265GH ocel 6 mm, prvky topeniště z nerezové oceli 1.4301 ÚČINNOST:

Více

ROTEX Sanicube Solaris solární energie pro TUV a vytápění

ROTEX Sanicube Solaris solární energie pro TUV a vytápění Zásobník TUV ROTEX SANICUBE 1 )Přednosti hygienicky optimalizovaný nepodléhá korozi zcela bezúdržbový systém Minimal limescale Vysoká účinnost díky vysokému objemu Nízké tepelné ztráty díky skvělé izolaci

Více

Kombinovaný automatický vyvažovací ventil AB-PM ventil DN 15-25, PN 16

Kombinovaný automatický vyvažovací ventil AB-PM ventil DN 15-25, PN 16 Datový list Kombinovaný automatický vyvažovací ventil AB-PM ventil DN 15-25, PN 16 Popis AB-PM je kombinovaný automatický vyvažovací ventil. Nabízí tři funkce v kompaktním tělese ventilu: 1. Regulátor

Více

Termostatická hlavice RAVI - pro dvoucestné ventily RAV-/8 (PN 10), VMT-/8 (PN 10), VMA (PN 16) - pro trojcestné ventily KOVM (PN10), VMV (PN16)

Termostatická hlavice RAVI - pro dvoucestné ventily RAV-/8 (PN 10), VMT-/8 (PN 10), VMA (PN 16) - pro trojcestné ventily KOVM (PN10), VMV (PN16) - pro dvoucestné ventily RAV-/8 (PN 10), VMT-/8 (PN 10), VMA (PN 16) - pro trojcestné ventily KOVM (PN10), VMV (PN16) Popis RAVV je přímočinná termostatická hlavice určená primárně pro použití pro regulaci

Více

VIESMANN VITOCELL 300-B Zásobníkový ohřívač vody se dvěma topnými spirálami Objem 300 a 500 litrů

VIESMANN VITOCELL 300-B Zásobníkový ohřívač vody se dvěma topnými spirálami Objem 300 a 500 litrů VIESMANN VITOCELL 3-B Zásobníkový ohřívač vody se dvěma topnými spirálami Objem 3 a 5 litrů List technických údajů Obj. č. a ceny: viz ceník VITOCELL 3-B typ EVB Vertikální zásobníkový ohřívač vody z ušlechtilé

Více

BYTOVÁ PŘEDÁVACÍ STANICE TACOTHERM DUAL NANO / TACOTHERM FRESH NANO

BYTOVÁ PŘEDÁVACÍ STANICE TACOTHERM DUAL NANO / TACOTHERM FRESH NANO BYTOVÁ PŘEDÁVACÍ STANICE TACOTHERM DUAL NANO / TACOTHERM FRESH NANO T BYTOVÁ PŘEDÁVACÍ STANICE SE SYSTÉMOVÝM ŘEŠENÍM Modulární bytová předávací stanice Dual Nano přebírá rozdělení topného tepla a decentrální

Více

Technický list. CirCon/TemCon -automatické termostatické ventily pro vyvážení cirkulace teplé vody. Použití. Výhody. Funkce

Technický list. CirCon/TemCon -automatické termostatické ventily pro vyvážení cirkulace teplé vody. Použití. Výhody. Funkce Strana 1 z 8 CirCon/TemCon Použití CirCon a TemCon jsou automatické vyvažovací ventily pro vyvažování cirkulačních průtoků rozvodů teplé vody. Ventily automaticky regulují teplotu cirkulující vody. Tím

Více

Zásobníky Nepřímoohřívané zásobníky teplé vody

Zásobníky Nepřímoohřívané zásobníky teplé vody Zásobníky Nepřímoohřívané zásobníky teplé vody Nepřímoohřívané zásobníky teplé vody Objem 58 až 200 litrů Stacionární i závěsné provedení Ochrana proti korozi Minimální tepelné ztráty Komfortní zásobování

Více

BALLOREX Venturi 209 BALLOREX DRV 211. BALLOREX Vario 212. BALLOREX Basic 213. BALLOREX Dynamic 214. BALLOREX Delta 216. BALLOREX Thermo 219

BALLOREX Venturi 209 BALLOREX DRV 211. BALLOREX Vario 212. BALLOREX Basic 213. BALLOREX Dynamic 214. BALLOREX Delta 216. BALLOREX Thermo 219 Regulační ventily 11 Statické vyvažovací ventily s přesností nastavení v celém rozsahu +/- 3% Automatické vyvažovací ventily se 100% autoritou ventilu Cenově výhodné sety regulátoru diferenčního tlaku

Více

Stacionární kotle. Modul: Kondenzační kotle. Verze: 02 VSC S 196/2 - C 200 aurocompact 02-S3

Stacionární kotle. Modul: Kondenzační kotle. Verze: 02 VSC S 196/2 - C 200 aurocompact 02-S3 Kompaktní stacionární sestava skládající se z topného kondenzačního kotle s jmenovitým tepelným výkonem 19, zásobníkem o objemu 150 l s vrstveným ukládáním teplé vody vybaveným solárním výměníkem. Všechny

Více

Hoval SolarCompact (300-500) Solární ohřívač se solární sestavou na vratné vodě. Popis výrobku ČR 1. 10. 2011. Hoval SolarCompact (300-500)

Hoval SolarCompact (300-500) Solární ohřívač se solární sestavou na vratné vodě. Popis výrobku ČR 1. 10. 2011. Hoval SolarCompact (300-500) Solární ohřívač se solární sestavou na vratné vodě Popis výrobku ČR 1. 10. 2011 Hoval SolarCompact (300-500) pro solární ohřev a ohřev kotlem Ohřívač ocelový ohřívač s vnitřním smaltováním 2 pevně vestavěné

Více

Vážený obchodní partnere,

Vážený obchodní partnere, Ceník 2018 2 Úvod Vážený obchodní partnere, děkujeme Vám za Váš zájem o produkty společností Flamco, Meibes a Simplex nizozemské průmyslové skupiny Aalberts Industries N. V., působící na mezinárodním poli

Více

Charakteristika výrobku VK 654/9-1654/9

Charakteristika výrobku VK 654/9-1654/9 VK 654/9-1654/9 Charakteristika výrobku VK 654/9-1654/9 - nízkoteplotní kotel s dvoustupňovým hořákem a vestavěnou spalinovou klapkou pro zachování konstantní účinnosti v obou režimech (1. stupeň/jmenovitý

Více

Kondenzační plynové kotle

Kondenzační plynové kotle Kondenzační plynové kotle Primární výměník z nerez oceli: spolehlivost Snadná obsluha díky ovládacímu panelu vybavenému ručními ovladači, elektronickým displejem a multifunkčními kontrolkami Možnost připojení

Více

Kombiventil pro otopná tělesa

Kombiventil pro otopná tělesa 2 85 Kombiventil pro otopná tělesa Mini-kombiventil pro dvoutrubkové topné rozvody. VPD... VPE... Mini-kombiventil je termostatický ventil s integrovanou regulací diferenčního tlaku. Slouží k optimálnímu

Více

Průtokem řízený regulátor teploty AVTQ DN 15

Průtokem řízený regulátor teploty AVTQ DN 15 Datový list Průtokem řízený regulátor teploty AVTQ DN 15 Popis AVTQ brání vzniku vysokých teplot ve výměníku tepla, když nedochází k žádnému odběru teplé vody, tím, že urychleně uzavře dodávku tepla (např.

Více

TB HEATING TECHNIQUE TUTBM

TB HEATING TECHNIQUE TUTBM HEATING TECHNIQUE Zastoupení pro Českou republiku LIPOVICA trade s.r.o., Zeleného, CZ 1 00 Brno, +0 0 0 3 TECHNICKÝ MANUÁL pro instalaci, použití a údržbu nerezového ohřívače vody Centrometal d.o.o. nenese

Více

ZÁSOBNÍKY THERM, OKH, OKC

ZÁSOBNÍKY THERM, OKH, OKC ZÁSOBNÍKY THERM, OKH, OKC TECHNICKÝ POPIS ZÁSOBNÍKŮ Zásobníky v designu kotle Nádoba ohřívačů THERM 60/S, 60/Z a 100/S je vyrobena z ocelového plechu. Vnitřní stěny nádoby jsou posmaltovány. K hornímu

Více

Návod k instalaci a údržbě

Návod k instalaci a údržbě Návod k instalaci a údržbě Návod k instalaci a obsluze VPA 450/300 Obecně Ohřívače vody VPA jsou speciálně vyvinuty pro kombinaci s tepelnými čerpadly. Tyto ohřívače lze také použít v kombinaci s jinými

Více

VIESMANN. VITOCELL 340-M/360-M Akumulační zásobník topné vody s ohřevem pitné vody Objem 750 a 950 litrů. List technických údajů

VIESMANN. VITOCELL 340-M/360-M Akumulační zásobník topné vody s ohřevem pitné vody Objem 750 a 950 litrů. List technických údajů VIESMANN VITOCELL 340-M/360-M Akumulační zásobník topné vody s ohřevem pitné vody Objem 750 a 950 litrů List technických údajů Obj. č. a ceny: viz ceník VITOCELL 340-M Typ SVKA Multivalentní akumulační

Více

LOGOfloor. Sestava rozdělovače a sběrače tepla s příslušenstvím pro napojování bytových i nebytových jednotek. Najdete nás na:

LOGOfloor. Sestava rozdělovače a sběrače tepla s příslušenstvím pro napojování bytových i nebytových jednotek. Najdete nás na: Sestava rozdělovače a sběrače tepla s příslušenstvím pro napojování bytových i nebytových jednotek Najdete nás na: Typ 0 - základní sestava obsahuje: Rozdělovač Ocelové tělo rozdělovače DN 40 je ošetřeno

Více

Termostatický regulátor AVTB (PN 16)

Termostatický regulátor AVTB (PN 16) Datový list Termostatický regulátor AVTB (PN 16) Popis AVTB je přímočinný regulátor teploty používaný pro regulaci teploty vody v zásobnících teplé vody, výměnících tepla, předehřívačích oleje atd. Regulátor

Více

ČERPADLOVÁ SKUPINA CS TSV VDM REGULUS - pro kotle a topné systémy

ČERPADLOVÁ SKUPINA CS TSV VDM REGULUS - pro kotle a topné systémy Návod ČERPADLOVÁ SKUPINA CS TSV VDM REGULUS - pro kotle a topné systémy CZ verze 1.1 OBSAH: 1 Úvod 3 2 Připojovací rozměry čerpadlové skupiny Regulus CS TSV VDM 3 3 Popis funkce čerpadlové skupiny Regulus

Více

Závěsné kotle pro vytápění. VU atmotop Plus VU turbotop Plus

Závěsné kotle pro vytápění. VU atmotop Plus VU turbotop Plus Závěsné kotle pro vytápění VU atmotop Plus VU turbotop Plus Kvalita a výkon od výrobce prvních kombinovaných kotlů na světě VU atmotop Dvojitý spalinový senzor zvyšuje bezpečnost provozu. VU turbotop Tři

Více

BALLOREX Venturi DN vnitřní závit/vnitřní závit měřící body, vysoký/nízký tlak Max. tlak PN 25 Max. teplota 120 C

BALLOREX Venturi DN vnitřní závit/vnitřní závit měřící body, vysoký/nízký tlak Max. tlak PN 25 Max. teplota 120 C 11 Regulační ventily 11 Statické vyvažovací ventily s přesností nastavení v celém rozsahu +/- 3% Automatické vyvažovací ventily se 100% autoritou ventilu Cenově výhodné sety regulátoru diferenčního tlaku

Více

Termostatický servopohon RAVK - pro 2cestné ventily RAV-/8 (PN 10), VMT-/8 (PN 10), VMA (PN 16) - pro 3cestné ventily KOVM (PN 10), VMV (PN 16)

Termostatický servopohon RAVK - pro 2cestné ventily RAV-/8 (PN 10), VMT-/8 (PN 10), VMA (PN 16) - pro 3cestné ventily KOVM (PN 10), VMV (PN 16) - pro 2cestné ventily RAV-/8 (PN 10), VMT-/8 (PN 10), VMA (PN 16) - pro 3cestné ventily KOVM (PN 10), VMV (PN 16) Popis RAVK lze kombinovat s: - 2cestnými ventily RAV-/8, VMT-/8, VMA; nebo - 3cestnými

Více

ILTO R120. Technický popis

ILTO R120. Technický popis ILTO R120 Technický popis Větrací jednotka ILTO R120 s kompletní výbavou, rotačním výměníkem, dohřevem přiváděného vzduchu a možností připojení kuchyňské digestoře. Větrací jednotka je určená k instalaci

Více

F.1.4. ZAŘÍZENÍ PRO VYTÁPĚNÍ STAVEB

F.1.4. ZAŘÍZENÍ PRO VYTÁPĚNÍ STAVEB Investor: AURUM DEVELOPMENT s.r.o. U LIBEŇSKÉHO PIVOVARU 2015/10, PRAHA 8 Akce: REZIDENCE AURUM NA PLÁNI 1430/7, PRAHA 5 - SMÍCHOV Místo realizace: NA PLÁNI 1430/7, PRAHA 5 - SMÍCHOV Datum: ČERVEN 2011

Více

Tepelné čerpadlo země/voda určené pro vnitřní instalaci o topném výkonu 5,9 kw

Tepelné čerpadlo země/voda určené pro vnitřní instalaci o topném výkonu 5,9 kw Tepelná čerpadla Logatherm WPS země/voda v kompaktním provedení a zvláštnosti Použití Tepelné čerpadlo země/voda s maximální výstupní teplotou 65 C Vnitřní provedení s regulátorem REGO 637J zařízení Je

Více

CENTRÁLNÍ ZÁSOBOVÁNÍ TEPLEM VE ZLÍNĚ

CENTRÁLNÍ ZÁSOBOVÁNÍ TEPLEM VE ZLÍNĚ e-mail: teplozlin@volny.cz www.teplozlin.cz CENTRÁLNÍ ZÁSOBOVÁNÍ TEPLEM VE ZLÍNĚ CZT ve Zlíně má dlouholetou tradici. Zdroj tepla původně jako energetický zdroj Baťových závodů, dnes Alpiq Generation (CZ)

Více

ORIENTAČNÍ SCHÉMATA ZAPOJENÍ ÚT

ORIENTAČNÍ SCHÉMATA ZAPOJENÍ ÚT ORIENTAČNÍ SCHÉMATA ZAPOJENÍ ÚT Orientační schémata zapojení různých zdrojů tepla s integrovanými zásobníky tepla ATREA IZT-U, IZT-U-T, IZT-U-TS, IZT-U-TTS ORIENTAČNÍ SCHÉMATA ZAPOJENÍ ÚT INTEGROVANÝCH

Více

Závěsné kondenzační kotle

Závěsné kondenzační kotle VC 126, 186, 246/3 VCW 236/3 Závěsné kondenzační kotle Technické údaje Označení 1 Vstup topné vody (zpátečka) R ¾ / 22 2 Přívod studené vody R ¾ / R½ 3 Připojení plynu 1 svěrné šroubení / R ¾ 4 Výstup

Více

Stacionární kotle. Modul: Kondenzační kotle. Verze: 01 VK 196, 246, 306, 356 ecovit plus 03-S1

Stacionární kotle. Modul: Kondenzační kotle. Verze: 01 VK 196, 246, 306, 356 ecovit plus 03-S1 Základní informace Stacionární kondenzační plynové kotle Vaillant ecovit plus odpovídají nejnovějším technickým požadavkům a jsou konstruované na základě uznaných bezpečnostních a technických pravidel.

Více

Stanice pro připojení zdroje tepla/otopného okruhu

Stanice pro připojení zdroje tepla/otopného okruhu Obsah Strana.a Stanice pro připojení Regumat Obsah.03 Přehled.04 Regumat-130 DN 25.05 Regumat-180 DN 25 s kulovým kohoutem před čerpadlem.08 Regumat-180 DN 25 bez kulového kohoutu před čerpadlem.12 Regumat-180

Více

Návod k obsluze. Návod k obsluze. Bytová stanice LOGOtherm standard 44 kw, 55 kw

Návod k obsluze. Návod k obsluze. Bytová stanice LOGOtherm standard 44 kw, 55 kw Návod k obsluze Bytová stanice LOGOtherm standard 44 kw, 55 kw CZ Vážený zákazníku, váš byt je vybaven moderním systémem decentralizované přípravy teplé vody a vytápění využívající bytové výměníkové stanice

Více

Projekční podklady. Zásobníky THERM, OKH, OKC

Projekční podklady. Zásobníky THERM, OKH, OKC ZÁSOBNÍKY THERM, OKH, OKC technický popis zásobníků Zásobníky v designu kotle Nádoba ohřívačů 60/S, 60/Z, 100/S a 100 S/B je vyrobena z ocelového plechu. Vnitřní stěny nádoby jsou posmaltovány. K hornímu

Více

CENÍK 2013 KOMPONENTY PRO SOLÁRNÍ A TOPNÉ SYSTÉMY PRACOVNÍ STANICE PRO SOLÁRNÍ SYSTÉMY A PŘÍSLUŠENSTVÍ

CENÍK 2013 KOMPONENTY PRO SOLÁRNÍ A TOPNÉ SYSTÉMY PRACOVNÍ STANICE PRO SOLÁRNÍ SYSTÉMY A PŘÍSLUŠENSTVÍ KOMPONENTY PRO SOLÁRNÍ A TOPNÉ SYSTÉMY PRACOVNÍ STANICE PRO SOLÁRNÍ SYSTÉMY A PŘÍSLUŠENSTVÍ CENÍK 2013 SFERATEC s.r.o. Krále Jana 511, 58301 Chotěboř Telefon: +420 566 466 245 Email: info@sferatec.cz www.sferatec.cz

Více

Závěsné kotle. Modul: Kondenzační kotle. Verze: 02 VU 466/4-5, VU 656/4-5 ecotec plus 02-Z2

Závěsné kotle. Modul: Kondenzační kotle. Verze: 02 VU 466/4-5, VU 656/4-5 ecotec plus 02-Z2 Nové závěsné kondenzační kotle VU 466/4-5 a 656/4-5 ecotec plus se odlišují od předchozích VU 466-7 ecotec hydraulickým zapojením. Původní kotel VU 466-7 ecotec byl kompletně připraven pro napojení nepřímotopného

Více

Hoval CombiVal ESSR ( ) Zásobníkový kombinovaný ohřívač. Popis výrobku ČR Hoval zásobníkový ohřívač CombiVal ESSR (400, 500)

Hoval CombiVal ESSR ( ) Zásobníkový kombinovaný ohřívač. Popis výrobku ČR Hoval zásobníkový ohřívač CombiVal ESSR (400, 500) Hoval CombiVal ESSR (00-000) Zásobníkový kombinovaný ohřívač Popis výrobku ČR 0.. 009 Hoval zásobníkový ohřívač CombiVal ESSR (00, 00) zásobníkový ohřívač ocelový s vnitřním smaltováním zdvojená topná

Více

Průtokem řízený regulátor teploty AVTQ DN 20

Průtokem řízený regulátor teploty AVTQ DN 20 Datový list Průtokem řízený regulátor teploty AVTQ DN 20 Popis Ventil AVTQ brání vysokým teplotám v tepelném výměníku, když není odčerpávána žádná teplá voda, tak, že se rychle uzavře dodávka tepla (např.

Více

Technická dokumentace. Systémy ohřívačů vody Wolf

Technická dokumentace. Systémy ohřívačů vody Wolf Technická dokumentace Systémy ohřívačů vody Wolf Systémy ohřívačů vody Wolf kumulační vrstvený zásobník BSP, BSP-SL, BSP-W, BSP-W-SL Strana 3 Příslušenství Strana 3 Technické údaje Strana 5 kumulační zásobník

Více

Závěsné kotle. Modul: Závěsné kotle s atmosférickým hořákem. Verze: 03 VUW 242/3-3 turbotec pro, VUW 202/3-5, VUW 242/3-5 turbotec plus 02-Z1

Závěsné kotle. Modul: Závěsné kotle s atmosférickým hořákem. Verze: 03 VUW 242/3-3 turbotec pro, VUW 202/3-5, VUW 242/3-5 turbotec plus 02-Z1 turbotec pro (neobsahuje přední kryt) turbotec plus Závěsné kombinované kotle turbotec s odvodem spalin obvodovou stěnou, střechou nebo šachtou se vyznačují odlišnou konstrukcí oproti původním typům. Nové

Více

Závěsné kotle. Modul: Kondenzační kotle. Verze: 03 VU 156/5-7, 216/5-7, 276/5-7 ecotec exclusive 03-Z2

Závěsné kotle. Modul: Kondenzační kotle. Verze: 03 VU 156/5-7, 216/5-7, 276/5-7 ecotec exclusive 03-Z2 Verze: 0 VU /-, /-, /- ecotec exclusive 0-Z Pohled na ovládací panel kotle Závěsné kondenzační kotle ecotec exclusive jsou výjimečné svým modulačním rozsahem výkonu. - VU /-...,9 -, kw - VU /-...,9 -,

Více

Calis TS RD Třícestný ventil 100 %

Calis TS RD Třícestný ventil 100 % Calis TS RD Třícestný ventil 100 % pro vytápění a chlazení Technický list pro 7761 RD Vydání AUT 0506 Vydání CZ 0109 Ventilová vložka (horní díl) Objednací číslo Dimenze R A B C kvs dp (bar) max. 1 7761

Více

Závěsné kotle pro vytápění. VU atmotec plus VU turbotec plus

Závěsné kotle pro vytápění. VU atmotec plus VU turbotec plus Závěsné kotle pro vytápění Ideální kombinace pro vytápění a teplou vodu atmoguard dvojitý spalinový senzor zvyšuje bezpečnost provozu. Tři systémy odkouření 0/00, 80/80, a. Podle podmínek a typu kotle

Více

Regulační technika 05-R2. Modul: Sekce: Ekvitermní regulace

Regulační technika 05-R2. Modul: Sekce: Ekvitermní regulace Ekvitermní regulátor calormatic 400 reguluje tepelný výkon kotle v závislosti na venkovní teplotě a přizpůsobuje ho podmínkám topného systému. Regulátor je vybaven týdenním časovým programem s displejem

Více

Inštalácia nízkoemisných zdrojov pre výrobu tepla v obci Pakostov rekonštrukcia kotolne v ZŠ. Technologie zdroje tepla

Inštalácia nízkoemisných zdrojov pre výrobu tepla v obci Pakostov rekonštrukcia kotolne v ZŠ. Technologie zdroje tepla HEGAs, s.r.o. 739 61 Třinec, ul. Kaštanová 182 558 321 152 hegas@hegas.cz, www.hegas.cz Název stavby : Část stavby : Místo stavby : Investor : Stupeň PD : Inštalácia nízkoemisných zdrojov pre výrobu tepla

Více

Ohřev teplé vody 01-O1. Modul: Nepřímotopné zásobníky. Verze: 06 unistor VIH R 120 až 200, VIH Q 75 B, actostor VIH QL 75 B, unistor VIH 300 až 500

Ohřev teplé vody 01-O1. Modul: Nepřímotopné zásobníky. Verze: 06 unistor VIH R 120 až 200, VIH Q 75 B, actostor VIH QL 75 B, unistor VIH 300 až 500 Zásobníky unistor VIH R 120 až VIH R 200 unistor VIH R 120 200/6 M unistor VIH R 120 200/6 B Stacionární zásobníky teplé vody jsou k dispozici v následujících variantách: Název Označení unistor VIH R 120/6

Více

Orientační schémata zapojení různých zdrojů tepla k větracím jednotkám s cirkulací ATREA DUPLEX RA5, RB5, RK5, RDH5 ORIENTAČNÍ SCHÉMATA ZAPOJENÍ ÚT

Orientační schémata zapojení různých zdrojů tepla k větracím jednotkám s cirkulací ATREA DUPLEX RA5, RB5, RK5, RDH5 ORIENTAČNÍ SCHÉMATA ZAPOJENÍ ÚT ORIENTAČNÍ SCHÉMATA ZAPOJENÍ ÚT Orientační schémata zapojení různých zdrojů tepla k větracím jednotkám s cirkulací ATREA DUPLEX RA5, RB5, RK5, RDH5 ORIENTAČNÍ SCHÉMATA ZAPOJENÍ ÚT Větrací jednotky s cirkulací

Více

Směšovací uzly FHM-Cx pro podlahové vytápění

Směšovací uzly FHM-Cx pro podlahové vytápění Použití Směšovací uzel FHM-C5 (oběhové čerpadlo UPS) Směšovací uzel FHM-C6 (oběhové čerpadlo UPS) Směšovací uzel FHM-C7 (oběhové čerpadlo Alpha2) Kompaktní směšovací uzly Danfoss se používají k regulaci

Více

BETA. Automatické kotle. na pelety

BETA. Automatické kotle.   na pelety Výrobce: EKOGALVA s.r.o. Santiniho 17 Žďár nad Sázavou tel: 73 7 89 731 6 1 info@ekoscroll.cz www.ekoscroll.cz Automatické kotle BETA na pelety Automatický kotel BETA na dřevní pelety s ocelovým výměníkem.

Více