SVAT EBNÍ NOV INY. sobotní vydání

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "SVAT EBNÍ NOV INY. sobotní vydání"

Transkript

1 SVAT EBNÍ NOV INY neprodejné sobotní vydání Dovolte, abychom Vás přivítali na svatební hostině. To, co právě držíte v rukách je věcí, jež má vyplnit mezery ve Vaší zábavě. Rádi bychom, abyste se v tento náš svatební den bavili co možná nejvíce, a proto jsme vytvořili tento doplněk. Přijměte tyto noviny jako dárek od nás pro Vás na památku, klidně si je můžete odnést domů. Ochranka Vás nebude při odchodu prohledávat, takže je můžete veřejně vynést ze sálu. :-) PET R + JI TK A

2 strana 2 P O D Ě K O V Á N Í Milí rodiče, děkujeme za vše, co jste pro nás kdy udělali a to nejen dnes, i že za námi s láskou a trpělivostí vždy stojíte a určitě vždy stát budete. Milí příbuzní, přátelé, kamarádi a kolegové, dovolte, abychom Vám všem touto cestou poděkovali za milou přítomnost na naší svatbě. Děkujeme Vám za Vaše přáníčka a dary. Jsme rádi, že jste s námi prožili pro nás oba tak důležitý okamžik. Doufáme, že se pořádně najíte i dobře pobavíte. Kočičáci

3 strana 3 PRAVIDLA NA SVATBÁCH 1. Oslava začne, když je zahájena a skončí, až je ukončena. Nikdo nesmí odcházet dřív. 2. Svatba se koná za každého počasí. Pro svatebčany jsou připraveny slušivé žluté pláštěnky!!! 3. Vypadá to, že se každý umyl a učesal. 4. Vstupuje se dveřmi! Horolezcům je dovoleno vcházeti oknem. 5. Ohnivými pohledy se smí házet jen velmi opatrně! Nebezpečí požáru!!! 6. Při zpěvu zpívají všichni! Kdo chraptí, zpívá o přestávkách, kdo zpívá falešně, zpívá na WC. 7. Smát se smí bez vyzvání! 8. Karty, pletení a jiné propriety použijte v krajní nouzi! 9. Pod stolky možno zalézat až po 22 hodině! 10. Je zakázáno použít tyto noviny k jiným než určeným účelům! Jinak je bude vydavatel tisknout na smirkovém papíře! 11. Kdo se cítí těmito novinami poraněn, může se nechat "redakcí" obvázat. 12. Hosté, kteří se nebudou těmito pravidly řídit, budou utopeni ve slivovici!

4 strana 4 NĚCO MÁLO O NOVOMANŽELÍCH Ženich - začal poprvé křičet Nevěsta - začala na svět koukat v Hradci Králové. Vyrostl tam, ale střední v Moravské Třebové, svoje dětství a pubertu školu Dráťárnu navštěvoval v Pardubicích, strávila v Horním Třešňovci. Navštěvovala po základní, střední a vysokou školu a do dnes maturitě začal studovat Technickou Univerzitu v Liberci, obor Mechatronika. se sama diví, že ty všechny stupně úspěšně Po absolvovala. Daleko důležitější než získaný promoci nastoupil jako softwarový inženýr v TRW v Jablonci nad Nisou. Jeho velkým koníčkem se stalo fotografování, rád koukne na pěkný film. Nejoblíbenější jídla jsou různá masa, ryby a sladká jídla, rád chlazeným pivečkem. vínko a nepohrdne titul a diplomy byli lidé, které měla možnost potkat, a cenné životní zkušenosti, které nasbírala. Nikdy přesně nevěděla, jakým povoláním by se chtěla v životě věnovat. Bylo tedy obtížné zvolit relevantní vzdělávací ústav. Bylo vybráno gymnázium a dále, nutno říct skoro náhodně, Učitelství pro 2.st. ZŠ na Technické Univerzitě v Liberci. Po promoci dlouho nemohla najít práci, nakonec skončila v MŠ v Liberci, kde našla své uplatnění a zjistila, že jí tato práce baví a naplňuje. Její koníčkem je četba tlustých knih, sledování pěkných filmů a nesnáší žehlení. Má moc ráda jídlo, hlavně maso, čokoládu, harribo medvídky, rumové pralinky, zmrzlinu, ráda pije vínko, chlazené pivečko a Martini Bejby.

5 strana 5 A JAK TO VLASTNĚ ZAČALO? Na začátku našeho vztahu stál inzerát, který našla kamarádka Pavla. Byl to inzerát, který nabízel odvoz z Liberce do Hradce. Pavla zavolala a domluvila odvoz. A tak jsme začaly s dotyčným klukem bez tváře jezdit, později jsem zjistila, že se jmenuje Petr a po několika jízdách jsem viděla i jeho obličej :-) (do té doby jsem jezdila na sedadle za ním a vždycky večer, proto jsem mu ze začátku neviděla do obličeje). Protože byl sám a já sama, rozhodla se Pavla, že nás zkusí dát dohromady. A tak začalo dohazování na všech frontách. Je pravda, že společenský život na kolejích Harcov byl hodně bohatý, tak jsme začali v partě pořádat různé akce nejen v klubech, ale i na pokojích. Postupem času jsme si začali s Petrem psát po ICQ, kde jsme se hodně navzájem poznali. Pavla po několika pokusech a několika týdnech dohazování to vzdala se slovy: Se na to můžu vys. Petr mě po té ve středu večer pozval na hokejový zápas MS do restaurace Bílý mlýn na liberecké přehradě. Po prohraném zápase jsme se vydali na noční procházku po přehradě. Řekli jsme si, že si opravdu rozumíme, ale že zůstaneme přáteli Poté mě Petr doprovodil na kolej, kde mě dal ve tři hodiny ráno první pusu se slovy : Jitka: Co děláš? Petr: To samo. A tak v neděli po příjezdu do Liberce na mě Petr čekal na nádraží s kyticí růží :-) A z našeho chození, se postupně stalo i společné bydlení a teď k němu přibylo i stejné příjmení. A proč? No protože se MÁME RÁDI :-)

6 strana 6 HODÍME SE K SOBĚ? Střelec ( až ) Petr & Váhy ( až ) Jitka Láska spojující Váhy a Střelce je opravdu výjimečná a společný život této dvojice je neskutečně snadný a radostný. Jejich milostný vztah stojí na pevných základech přátelství, a protože jsou oba svobodomyslní a upřímní, nepotřebují si nic dokazovat a žijí bez předsudků. Rozumí si opravdu perfektně a s lehkostí si povídají snad úplně o všem. Tato dvojice je nabitá optimismem, kterým snadno nakazí i své přátele. Smyslem pro humor přímo hýří a všude, kde se spolu objeví, bývá veselo. Sdílejí podobné představy o životě, Střelec a Váhy spolu nudu jen tak snadno nezažijí a vždy přijdou na nějaký nápad, jak se zabavit, ať už sami, nebo ve společnosti. Mají rádi změnu a vzrušení, proto jejich společný život rozhodně nebude jednotvárný, právě naopak, tolik jedinečných zážitků by s někým jiným jen tak snadno nezažili. Volný čas zasvětí cestování a se zakládáním rodiny nebudou spěchat. Oba jsou idealisté a díky spojení Venuše a Jupiteru nezlomně věří v dobro. Intriky a lži by nejraději zrušili.

7 strana 7 ČÍNSKÝ HOROSKOP Petr - Opice má sklon se Jitka druhým Avšak romantický díky svému šarmu se jí vždy po poznání. podaří z nemístné situace na kterého se může člověk vybruslit a všem se zalíbit. Pro Opici je život spolehnout. Moc důvěřuje v lidskou dobrotu, jen ráda a proto se stává, že je často zneužit svým improvizuje, má výbornou fantazii a člověk okolím. Za jeho klidnou fasádou se skrývá nabývá pocitu, že jí studnice nápadů nikdy obrovská vůle a vnitřní síla. Pro Vepře je nevyschne. Ve vztazích je romantická a pravda a mír důležitým základem pro jeho vášnivá. Nemá v nich však moc štěstí. spokojený život, snaží se, aby všichni v jeho Jakmile si nějaký začne, většinou již hledá okolí byli spokojeni, a to i na úkor jeho další, nový. vlastního pohodlí. hra. Je posmívat. velmi originální, - Vepř je milující, a Je touží kamarád, Silné stránky: Opice je velmi srdečná, nejraději by objala Mezi největší přednosti Vepře patří jeho celý svět, dokáže se vcítit do druhých a důvěryhodnost, věrnost, pravdomluvnost a pomoci a ochota. Je velmi pozorný hostitel, jenž se nezávislost používá i ve své práci, kde je postará o pohodovou atmosféru. Je kamarád, moc na kterého je možno se spolehnout. jim. šikovná, Svůj velký praktická optimismus a kreativní. Slabé stránky: Negativní stránky Opice odpovídají jejímu To, co může být jedním velkým plus, jménu. Dělat si opičky ze všeho, ze všech a se stává u Vepře zároveň i negativem. Jeho za každé situace. Bez skrupulí a často velká důvěra přerůstá často v naivitu, nemístné. Není trpělivá ani stálá, spíše která bývá druhými zneužita. Vepř bývá také povrchní. Klepy jsou její vášeň. až příliš nejistý, rozdávačný a umíněný. Co učiní Opici a Vepře šťastným: Opice je inteligentní, sečtělá a velmi Znamení Vepře zbožňuje shromáždění přesvědčivá. Potřebuje cítit, že široko daleko každého druhu, pořádá večírky a oslavy, se jí nikdo nevyrovná. Jedná-li se o názor vstupuje do klubů a jiných podobných ostatních, často jí stačí pouze jeden jediný společností. Loajální a uvážlivý Vepř vždy souhlas, a to její vlastní. uzavírá trvalá a užitečná přátelství. Vepř je pro Opici příjemným partnerem v milostné i pracovní rovině. Většinou se jedná o velmi pěkné partnerství bez větších problémů. Opice se s Vepřem navzájem respektují a tolerují. Vepř sice do vztahu přináší svou důvěru, ale občas by mu neškodilo, kdyby si Opici trošku ohlídal.

8 strana 8 SVATEBNÍ VÝROČÍ V dávné minulosti začali lidé dávat výročím svatby různé názvy, právě podle toho, čím se vzájemně obdarovávali. A tak se začalo říkat třeba svatba hedvábná, zlatá, stříbrná a nebo také vlněná, kožená či dřevěná. Ať tak či onak, kytička u takové příležitosti vždy byla, je a bude! 1. vlněná 10. cínová 35. korálová 2. papírová 11. ocelová 40. rubínová 3. kožená 12. hedvábná 50. zlatá 4. květinová 13. krajková 55. smaragdová 5. dřevěná 14. slonovinová 60. diamantová 6. železná 15. křišťálová 65. kamenná 7. vlněná 20. porcelánová 70. platinová 8. bronzová 25. stříbrná 9. měděná 30. perlová Kontrolní otázka : Pokud bychom s naší svatbou tolik neotáleli, mohli bychom letos oslavit.. svatbu? Schválně poznáte, jak dlouho už jsme spolu?

9 strana 9 MANŽELSKÉ ZÁKONY 1 Tento zákon vstupuje v platnost vyřčením slova Ano. 2 Manžel je od chvíle uzavření manželství nejšťastnější muž na světě. 3 Muž má svůj názor, žena má PRAVDU. 4 Pokud žena nemá pravdu, platí 3. 5 Manželé se skládají ze dvou poloviček, přičemž manželka je ta lepší. 6 Muž peníze vydělává, žena je utrácí. 7 Muž musí do puntíku odevzdat všechny peníze doma a radovat se z drobného kapesného. 8 Žena je pod čepcem, muž pod pantoflem. 9 Pokud by muž začal vzdorovat, je mu důrazně ukázán pantofel. 10 Manželovi je dovoleno zůstat každý večer doma. 11 Odchod si manžel určí sám, kdy se má vrátit, mu určí manželka. 12 Žena má pusu, aby ji otvírala, muž má pusu, aby ji držel. 13 Žena smí názor vyslovit, muž si ho smí myslet. 14 Debaty se mají vést hlasitě a zřetelně. Soused chce dobře slyšet. 15 Slova jsou účelná jen v prvních týdnech. Potom přijdou na řadu těžší argumenty jako hrnky, pánve, válečky 16 Domácí práce jsou manželovi přísně zakázány. Tuto námahu nahradí jasnými příkazy manželce. 17 Zahradní práce jsou společná záležitost. Manželka práci rozdělí, manžel ji udělá. 18 Manžel má sníst, co dostane na talíř, a ještě se k tomu musí zatvářit vděčně. 19 Muži je dovoleno, zahrnovat ženu lichotkami. 20 Šťastné manželství je zajištěno, pokud muž je zdravý a žena má co na práci.

10 strana 10 VZKAZ MUŽŮ ŽENÁM Milé ženy, pořád něco slýcháme o ženských pravidlech. Konečně máme možnost napsat něco i my. Tak tedy - tohle jsou naše pravidla! Všimněte si, že všechna mají číslo Narozeniny a Valentýn a výročí nejsou výzvou k našemu opětovnému pátrání po dárku. 1. Občas na vás nemyslíme - smiřte se s tím. 1. Neděle = sport. Je totéž co úplněk nebo příliv a odliv. Nic s tím nenaděláte. 1. Nakupování není sport a nikdy je za sport považovat nebudeme. 1. Záchodové prkýnko - už jste velké holky. Když je nahoře, dejte ho dolů. My ho musíme mít odklopené, vy zase sklopené, nebudeme vyvádět kvůli tomu, že jste ho nechaly dole. 1. Řekněte jasně, co chcete. Vyjasněme si jedno: jemné náznaky nezabírají, důraznější náznaky nezabírají. Prostě to řekněte! 1. Ano a ne jsou dokonale přijatelné odpovědi takřka na každou otázku. 1. Choďte za námi s problémem jedině tehdy, budete-li ho chtít vyřešit. Na soucit máte ostatní ženské. 1. Kontrolujte prosím olej v autě! 1. Pokud nechcete nosit prádlo jako fotomodelky, nechtějte na nás, abychom se oblékali jako hoši z telenovely. 1. Domníváte-li se, že jste tlusté, pravděpodobně jste, neptejte se nás. Odmítáme na to odpovídat. 1. Nechte nás koukat na jiné ženské, stejně se podíváme - máme to v genech. 1. Prosíme - kdykoli je to možné, mluvte až o reklamních přestávkách. 1. Kryštof Kolumbus nepotřeboval poradit, my taky ne. 1. Náš vztah už nebude nikdy takový, jaký byl během prvních dvou měsíců, co jsme spolu chodili. Smiřte se s tím a přestaňte si stěžovat kamarádkám. 1. Všichni muži rozeznávají pouze 16 barev - stejně jako výchozí nastavení Windows. Nemáme nejmenší tušení, co je meruňková nebo skořicová.

11 strana Položíte-li nám otázku, na kterou nechcete slyšet odpověď, očekávejte odpověď, kterou nechcete slyšet. 1. Pokud se vás ptáme, co se stalo, a vy odpovíte nic, budeme se chovat, jako že se nic nestalo. Víme, že to tak není, ale za hádku to nestojí. 1. Nejsme jasnovidci. Naše neschopnost číst vaše myšlenky není důkazem toho, že nás nezajímáte. 1. Pivo je pro nás stejně vzrušující jako pro vás kabelky. 1. Máme vytvarovaná těla! Kulatá je také tvar. Děkujeme, že jste si to přečetly. Víme, že dnes mnozí z nás budou spát v obýváku na gauči, ale to nevadí. Bereme to jako čundr. MUŽSKÝ A ŽENSKÝ PŘÍSTUP K ŘEŠENÍ PROBLÉMŮ V MANŽELSTVÍ Běžnou chybou v manželství je to, že muž hned po sňatku věnuje veškerou energii dobývání vrcholů a příliš se nestará o základní tábor (manželství). Chce tam mít perfektní pořádek, kdykoli se rozhodne vrátit, aby si odpočinul a nabral síly, ale přitom se nehlásí k odpovědnosti za jeho udržování. Dříve nebo později tento "kapitalistický" přístup k řešení problému selže a muž zjistí, že jeho základní tábor je v rozvalinách a jeho zanedbávaná žena byla hospitalizována s nervovým zhroucením, utekla s jiným mužem nebo prostě opustila svou práci strážkyně tábora. Právě tak častým zdrojem problémů v manželství je opačný přístup, který je typicky ženský. Nejedna žena má totiž v okamžiku sňatku pocit, že svého životního cíle už dosáhla. Základní tábor je pro ni vrcholem. Nechápe a nechce chápat manželovu potřebu něčeho dosáhnout a ještě zažít něco mimo manželství; reaguje na ni žárlivě a bez ustání vymáhá, aby věnoval stále více energie své rodině. Takové "komunistické" řešení vede ke vztahu, který muže ochromuje a dusí, takže si v něm připadá jako v pasti a často z něj posléze v "krizi středního věku" uprchne. Optimálním řešením je manželství jako vskutku kooperativní instituce, která sice vyžaduje velkou vzájemnost a čas i energii obou partnerů, ale prvotním smyslem její existence je jejich vzájemná podpora na cestě ke dvěma individuálním vrcholům duchovního růstu. Muž i žena se musí starat o rodinný krb a oba se také musejí dále rozvíjet. A TEĎ TROCHU TÉ ZÁBAVY...

12 strana 12 SLOVNÍK CIZÍCH SLOV Muži odmalička žasnou nad tím, jakým způsobem ženy sdělují různé věci. Pro ty, co ještě nepochopili, co v ženské řeči dané ustálené sousloví znamená, je tu slovník 1) Žensko-mužský slovník "Ano." - Ne. "Ne." - Ano. "Možná." - Ne. "Potřebujeme." - Chci. "Rozhodnutí je na tobě." - Správné rozhodnutí by mělo být jasné i tobě. "Musíme si promluvit." - Chci si postěžovat. "Jistě, udělej to." - Nechci abys to dělal! "Jsi tak... mužný." - Potřebuješ se oholit a páchneš potem! "Jsi dnes večer tak pozorný." - To opravdu myslíš pořád jenom na sex? "Buď romantický a zhasni." - Mám špeky. "Chci nové záclony." -... a koberce a nábytek a tapety a... "Jsem unavená." - Nemám chuť na sex. "Miluješ mě?" - Budu chtít něco drahého. "Jak moc mě miluješ??" - Udělala jsem něco, co se ti opravdu nebude líbit. "Za minutku budu připravená." - Klidně jsi zase zuj boty a zapni si televizi. "Nemám tlustý zadek?" - Řekni, že jsem krásná! "Musíš se naučit komunikovat." - Musíš se naučit se mnou souhlasit. "Já nekřičím!" - Samozřejmě že křičím, protože je to důležité! Odpověď na otázku : Co se děje?? "Pořád to samé." - Nic. "Nic." - Všechno. "Všechno." - Mám krizi. "Nic, opravdu." - Jenom to, že mě štveš. My muži jsme k sobě obvykle velmi přímí. Postupem času se učíme jednomu umění, které je pro nás otázkou přežití. Učíme se ženě oklikou sdělovat věci, které by prostě neunesla, kdyby byly řečeny stručně a jasně. Pro ty, kteří si ještě neosvojili správnou metodu kódování je tu slovník...

13 strana 13 2) Mužsko-ženský slovník "Musíš mi dnes trochu pomoct." - Asi se stane, že se dnes k ničemu jinému nedostaneš. "Dnes jsi ale dobře spala." - Chrápala jsi tak,že jsem nezamhouřil oči. "Mám hlad." - Mám hlad. "Chce se mi spát." - Chce se mi spát. "Nechceš jít do kina?" - Případně bych se s tebou rád vyspal. "Můžu tě vzít na večeři?" - Případně bych se s tebou rád vyspal. "Hezké šaty." - Pěkný výstřih "Můžu ti někdy zavolat?" - Případně bych se s tebou rád vyspal. "Vypadáš napjatě, namasíruju tě." - Chci tě osahávat "Co se děje?" - nevím, proč z toho děláš takovou vědu "Taky tě miluji." -no, tak jsem to řekl, teď už se snad budeme věnovat zase sexu "Ano, líbí se mi tvůj nový účes." - je to stejné jako dřív "Tohle se mi líbí víc." - tak už si to konečně vezmi a pojď domů "Vezmeme tvoje auto?" - Moje je plné lahví od piva, papírů a navíc není v nádrži benzín. "Můžu ti miláčku pomoci s večeří?" - Jak to, že jídlo ještě není na stole? "Ano miláčku, hmm, jistě." - Neznamená to vůbec nic Je to jenom jakýsi léty vycvičený Pavlovův reflex. "To by bylo dlouhé vysvětlování." - Nemám ani tucha, jak to funguje. "V poslední době mám více pohybu." - Nefunguje mi dálkový ovladač na televizi. "Četl jsem všechny klasiky." - Odebírám Playboy už dobré tři roky. "Já tě poslouchám, jenom jsem se zamyslel."zajímalo by mě, jestli ta blondýna naproti u stolu má podprsenku. "Ale miláčku, my si nemusíme dokazovat naši lásku materiálně." - Zase jsem zapomněl na naše výročí. "To je přece ženská práce." - Je to těžké, špinavé a vůbec se mi do toho nechce "Však víš, jak mám špatnou paměť." - Pamatuju si celé pasáže z oblíbeného filmu, adresu dívky, s kterou jsem se poprvé políbil, poznávací značku svého auta, ale tvoje narozeniny mi ne a ne mohou utkvět v paměti. "Běžně pomáhám v domácnosti..." - Jednou jsem hodil ručník do špinavého prádla. "Nemůžu to najít." - Nedala jsi mi to přímo do ruky a tak jsem zcela bezmocný.

14 strana 14 JAK SE SPRCHUJETE? Sprchujte se jako muž! 1. Vysvléknete si oblečení a hodíte je na hromadu. 2. Nahý jdete do koupelny. 3. V koupelně máte 5 věcí:pěnu na holení, žiletku, zubní kartáček, mýdlo a ručník 4. Pozorujete svoji mužskou siluetu v zrcadle, zatáhnete břicho, abyste viděl, jestli máte svaly (nemáte žádné). 5. Jdete do sprchy, nastavíte si sprchovou růžici do nejvyšší polohy. Nehledáte houbu (žádnou nepoužíváte). 6. Umyjete si obličej. 7. Umyjete se pod pažemi. 8. Umyjete si břicho a okolní partie. 9. Umyjete si nohy a zanecháte na mýdle chlupy. 10. Umyjete si jakýmkoli šampónem vlasy. 11. Odděláte sprchový závěs a našampónovaný se pozorujete v zrcadle. 12. Opláchnete se. 13. Vylezete ze sprchy a nezaregistrujete vodu, která rozlila po zemi, protože jste málo zatáhl sprchový závěs. 14. Zběžně se utřete a necháte mokrý závěs kapat na zem, místo do sprchy. 15. Ve sprše necháte zbytky pěny a chlupy. 16. Do pokoje se vracíte s ručníkem omotaným okolo pasu. 17. Mokrý ručník hodíte na postel a během dvou minut si obléknete staré oblečení.

15 strana 15 JAK SE SPRCHUJETE? Sprchujte se jako žena! 1. Vysvléknete si oblečení a odložíte do koše na prádlo. 2. Do koupelny jdete zahalená až po krk do koupacího pláště. 3. V koupelně máte uložených svých 337 věcí, které váš muž z velké části ani není schopen identifikovat. 4. Pozorujete se v zrcadle, vystrčíte břicho dopředu, jak můžete. Pak konstatujete, že vám roste břicho. 5. Jdete do sprchy. Snažíte se stáhnout dolů sprchovou růžici, která je jako naschvál co nejvýše mimo Váš dosah rukou. Hledáte houbu na ruce, houbu na nohy, sprchový gel, pemzu. 6. Umyjete si poprvé vlasy šampónem 4 v 1 s 83 vitamíny. 7. Umyjete si podruhé vlasy šampónem 4 v 1 s 83 vitamíny. 8. Použijete kondicionér s jojobou a necháte patnáct minut působit. 9. Na obličej si rozetřete masku z vajíčka, okurky a broskve. Masírujete deset minut. 10. Vymyjete z vlasů kondicionér. To trvá minimálně deset minut, abyste si byla jistá, že vlasy jsou dokonale umyty. 11. Holíte se pod pažemi a nohy. Přemýšlíte, jestli se oholit i v okolí bikinek. 12. Křičíte jak to jde, když muž zapomene v kuchyni zavřít vodu. 13. Pak zavřete sprchový kohoutek. 14. Vysušíte houbou všechny mokré povrchy sprchy a postříkáte dezinfekčním prostředkem. 15. Zabalíte se do osušky 2x větší než jsou Čechy a na hlavu si dáte další ručník. 16. V koupacím plášti s ručníkem na hlavě jdete zpět do pokoje. 17. Pokud potkáte manžela/přítele zakryjete každý centimetr svého těla, běžíte do pokoje, kde se pak hodinu oblékáte do čistého.

16 strana 16 IDEÁLNÍ ŽENA 1. Mějte připravené jídlo. Vaření si plánujte včas - třeba i den předem. Váš partner tak uvidí, že na něho myslíte a staráte se o něj. Většina mužů se domů vrací s prázdným žaludkem a dobré jídlo je součástí tolik potřebného vroucího přivítání. 2. Připravte se. Abyste byla svěží, až přijde, na čtvrthodinku si odpočiňte. Naličte se trochu, dejte si stuhu do vlasů a snažte se vypadat svěže, protože on byl celý den jen s lidmi unavenými prací. Jeho nudný den potřebuje jiskru, a proto buďte veselá a zajímavá. 3. Ukliďte nepořádek. Ještě, než se manžel vrátí, projděte naposledy dům a posbírejte učebnice, hračky, papíry atd. Oprašte stoly. Váš manžel se bude cítit jako v ráji pořádku a odpočinku, což jistě udělá dobře i vám. 4. Připravte děti. Pokud máte malé děti, věnujte jim chviličku a umyjte jim ruce a obličej, učešte je a podle potřeby také převlékněte. Jsou to vaše malé poklady a dotvoří příjemnou atmosféru jeho návratu. 5. Minimalizujte hluk. V době jeho návratu vypněte pračku, vysavač. Přimějte k tichosti také děti. Buďte šťastná, že manžela vidíte, a přivítejte ho krásným úsměvem. 6. Co nesmíte: Nevítejte ho stížnostmi a problémy. Nereptejte, pozdě jídlu. k ve srovnání s když Uvědomte těžkostmi přijde si, že jeho pracovního dne jsou to jen maličkosti. Udělejte mu pohodlí - může se natáhnout do pohodlného křesla nebo si lehnout v ložnici. Naklepejte mu polštář a nabídněte mu, že mu sundáte boty. Mějte vždy připravený teplý nebo studený nápoj. Pohlaďte ho tichým a příjemným hlasem. Dovolte mu odpočinout si a uklidnit se. 7. Naslouchejte mu. Jistě mu toho chcete mnoho říci, ale doba jeho návratu na to není nejvhodnější. Mluvit má prvním on. Na to nezapomínejte. 8. Večer přizpůsobte jemu. Nikdy si nestěžujte, když vás nevezme na večeři nebo za jinou příjemnou zábavou. Snažte se pochopit tíhu a strasti jeho světa a jeho potřebu odpočívat.

17 strana 17 REKVALIFIKAČNÍ KURZ PRO MUŽE Délka kurzu: 112 vyučovacích hodin rozdělených do 14 tématických dní, doporučeno 1 x týdně (pro vysokou náročnost) Témata jednotlivých hodin: 1. Jak zalévat květiny za oknem. (prezentace s diapozitivy) 2. Toaletní papír - Roste sám od sebe v držáku? (diskuze) 3. Je možné při močení použít techniku zvednutého sedátka a tím se vyhnout mokré podlaze? (skupinové cvičení) 4. Základní rozdíly mezi podlahou a košem na špinavé prádlo. (cvičení v terénu) 5. Špinavé nádobí - Může levitovat směrem do dřezu? (projekce) 6. Ztráta identity - Založit někam ovladač k televizi nebo dovolit i ostatním, aby ho používali? (skupinová terapie) 7. Psycho-cvičení v sebeovládání: Jak hledat ztracené věci a neřvat při tom na manželku. (otevřená diskuze) 8. Zdravověda - Má nošení květin a drobných dárků negativní dopad na zdraví muže? (poslechové cvičení) 9. Skuteční muži se neptají na cestu, když zabloudí. (svědectví) 10. Je geneticky možné sedět tiše vedle řidičky, když se snaží zaparkovat do mezery mezi auty? (simulace na trenažéru) 11. Učíme se žít základní rozdíly mezi žít sám a žít s někým. (přednáška s prezentací a praktickými ukázkami) 12. Jak se stát ideálním společníkem při nákupech. (dechová cvičení a meditace) 13. Jak bojovat s cerebrální atrofií a zapamatovat si důležitá data manželského života jako např.: manželčiny narozeniny, datum svatby. (cerebrální šoková terapie) 14. Klíče od auta a jiné maličkosti Rozvoj dovedností ukládat věci na své místo. (praktické cvičení)

18 strana 18 VTIPNÉ POČTY POČTY V LÁSCE: chytrý muž + chytrá žena = románek chytrý muž + hloupá žena = skandál hloupý muž + chytrá žena = svatba hloupý muž + hloupá žena = těhotenství POČTY V PRÁCI: chytrý šéf + chytrý zaměstnanec = zisk chytrý šéf + hloupý zaměstnanec = produktivita hloupý šéf + chytrý zaměstnanec = postup hloupý šéf + hloupý zaměstnanec = přesčasy POČTY V KRÁMĚ: Muž zaplatí 200 Kč za zboží za 100 Kč, když ho potřebuje. Žena zaplatí 100 Kč za zboží za 200 Kč, které nepotřebuje. OBECNÉ POČTY A STATISTIKY: Žena má starosti o budoucnost, dokud se nevdá. Muž si nedělá starost o budoucnost, dokud se neožení. Úspěšný muž je ten, který dokáže vydělat víc peněz, než jeho žena dokáže utratit. Úspěšná žena je taková, která najde takového muže. ŠTĚSTÍ: Být šťastná s mužem znamená mu hodně rozumět a trochu ho milovat. Být šťastný se ženou znamená ji hodně milovat a vůbec se nepokoušet jí rozumět. SKLONY KE ZMĚNĚ: Žena se vdá za muže v očekávání, že se muž změní, a on to neudělá. Muž si vezme ženu v očekávání, že se žena nezmění, a ona to udělá. DEBATNÍ PRAXE: V každé hádce má poslední slovo žena. Každé slovo, které muž řekne poté, je počátkem nové hádky.

19 strana 19 JAK TO UDĚLAT, ABY VÁS LIDI NEOTRAVOVALI SE ŽENITBOU: Staré tety mě po svatebních obřadech dloubaly do žeber a říkaly: Je řada na tobě. Nechaly toho, když jsem jim udělal totéž po pohřbu. VTÍPKY O MANŽELSTVÍ Do saloonu vběhne kovboj a volá na jednoho farmáře: "Vaši ženu nabral na rohy býk!" Farmář nic. "Slyšíte? Vaši ženu nabral na rohy býk!" "Jo, slyším, ale bolí mě zub, nemůžu se smát!" Dva muži jdou po chodníku, když jeden se zastaví a vyhrkne: "Proboha, támhle stojí má žena a baví se s mojí milenkou!" "A sakra", praví ten druhý, "právě jsem chtěl říci totéž!" Muž a žena, kteří se nikdy předtím neviděli, se setkají v jednom kupé lůžkového vozu. Po prvotních rozpacích se dohodnou, že žena bude spát na horním lužku, muž na tom spodním. Uprostřed noci se žena vzbudí a budí muže: "Prosím vás, promiňte, že otravuji. Mohl byste jít požádat průvodčího, jestli by neměl nějakou deku navíc?" muž povídá s leskem v očích: "Mám lepší nápad. Co si zahrát na to že jsme manželé..." žena se usměje: "No, vlastně proč ne." a muž: "Dobře, tak neotravuj a jdi se zeptat sama." Včera jsme se s manželkou pohádali, ale stejně jsem měl poslední slovo já. "A cos jí řekl?" "Tak si to teda kup!" Přijde žena domů a povídá manželovi. Tak jsem dneska jela třikrát na červenou a ani jednou jsem neplatila pokutu. Tak jsem si za ty ušetřený peníze koupila novej klobouk. Už jsi slyšel, že se od Karla odstěhovala manželka? Jo? A jak to snáší? No, teď už je v pohodě, ale ze začátku měl strach, že se vrátí.

20 strana 20 Manžel přijde domů a najde ve své posteli cizího chlapa se svoji ženou. Postaví se nad to dopuštění a praví: Vážený pane! Pro příště! Buďte tak laskav a dávejte si svoje zuby do své skleničky! Manželé se po čtyřiceti letech vydají po místech, která navštívili o svých líbánkách. Takhle večer jedou venkovskou krajinou podél farmy. Sluníčko zapadá, romantická nálada a ženská povídá: Miláčku, zastav a pojď ven, pojď udělat to samé co před čtyřiceti lety. Chlápek zastaví, oba vystoupí, on ji začne svlékat a brzy ji vášnivě opře o plot. Vypukne vášnivé milování. Když pak oba sedí v autě, on říká: Tedy, drahá, co se pamatuju, nikdy jsme se tak vášnivě nemilovali, ani tenkrát před lety. No jo, tenkrát ten plot nebyl elektrickej! Manželka doma remcá: Pořád dokola jen vařím a vařím a co z toho nakonec mám - vůbec nic! Manžel jí odpoví: Tak vidíš, jaké máš štěstí. Já z toho mám žaludeční vředy. Mladý abstraktní malíř se oženil se slečnou z lepší rodiny. Po čase se jejich přátelé ptají, jak se jim daří. "Velmi dobře, libuje si malíř. Já maluji, žena vaří. Potom ona hádá, co jsem namaloval, a já hádám, co ona uvařila. Muž přijde domů z hospody. Žena ho vítá: Nestydíš se, mít takovou opici? Ale, Maruš, vždyť já se za tebe nestydím. Setkají se dva kamarádi: "Tak jsem slyšel, že ses oženil?" "To máš správné informace." "A jsi spokojen?" "Jistě, už mě nebavilo flákat se po hospodách." "A teď?" "Teď už mě to zase baví." Nemám nic proti tomu, abys šel na pivo, povídá paní Nováková takhle jednou v podvečer manželovi, Jenom chci, abys byl do osmi doma. Tak jo, odpoví radostně pan Novák. Do osmi budu doma a pak půjdu.

21 strana 21 Jako vždycky se dva kámoši vracejí z partičky mariáše pozdě večer domů. Jeden si stěžuje: Já nikdy neoblafnu svoji ženu. Vždycky na křižovatce vypnu motor, dojedu pomalu před barák, potichu se vyplížím nahoru, svléknu se v koupelně. Ale pokaždé se vzbudí a sprdne mě, že se trajdám do noci a nechávám ji samotnou. No jo, máš zkrátka blbej přístup. Já přirachotím před barák, třísknu dveřma od auta, vydupu po schodech, svlíknu se v ložnici, pohladím ji po zadku a povídám, co si takhle trochu zašpásovat. No, a vždycky se tváří, že spí. Včera jsme se s manželkou strašně pohádali, ale nakonec přilezla po kolenou. A co říkala? Vylez zpod toho gauče, ty srabe! Hostina skončila a novomanželé se odebrali do svého hotelového pokoje. Připili si šampaňským. Ženich se poté svlékl a ulehl do postele, zatímco nevěsta stále seděla na židli u okna a koukala na hvězdy. Manžel se ozval: Drahá, ty si nepůjdeš lehnout? Ne. Maminka mi říkala, že tohle bude nejhezčí noc mého života, tak z ní nechci propást ani minutu. Pane Kalinko, čerstvě ženatý a už si sám přišíváte knoflíky?! A vy si myslíte, že se ženatým nikdy neutrhnou?

22 strana 22 Na divokém Západě postarší kovboj přivádí k doktorovi mladého: Pane doktore, pomozte mému zeti. Já jsem mu včera prostřelili nohu. Ale to není hezké střílet po vlastním zeti! No však, když jsem po něm střílel, on ještě být mým zetěm nechtěl! Manžel už má doma všeho dost a tak jde k psychologovi, a vypráví mu, jaká je na něho manželka hrubá a zlá. Doktor mu půjčí knihu o asertivitě a manžel ji přečte cestou domů v autobuse. Když vejde do domu, sedne si a říká: Tady jsem pánem domu JÁ, přišel jsem z práce, tak mi jdi napustit vanu, než se vykoupu udělej dobrou večeři, připrav nějaký dobrý desert. A hádej, kdo mě po koupeli učeše a oblékne?? Manželka to vše tiše vyslechla a odpoví: Asi někdo z pohřebního ústavu!! Manželka se ptá manžela: Kam si dal těch 200 korun, co jsi dostal na nákup? Jednomu staršímu muži. Odkdy jsi takový lidumil? Co vlastně ten chlap dělal? Čepoval pivo. Marie, dneska tě umiluji k smrti," řekl manžel, sedl si k televizi a usnul. "Tak co," budí ho žena, bude něco? Víš co, daruji ti život... Přijde manžel domů a žena se hned zeptá: "Koupil jsi chleba?" Na což manžel odpoví: "Chleba, nákupy, to není chlapská práce, prdelko!" Žena: "Tak se svlíkni a pojď dělat chlapskou práci". Manžel: "Ach jo, ty vůbec nerozumíš srandě, dej mi tu tašku!" Víte, jaká je definice ideálního manžela? Nepije, nekouří, neflirtuje, neexistuje.

23 strana 23 Trestancova žena je na pohovoru u ředitele věznice a oroduje za svého muže: Pane řediteli, nemohl byste mu dát nějakou lehčí práci, on se mi únavou ztrácí před očima! Rád, ale jakou? Vždyť přece lepí pytlíky." Mně ale říkal, že noc co noc kope nějaký tunel... Slyšela jsem, doktorko Koubková, že se rozvádíte. Bohužel ano, paní Třicátníková. Co vám provedl? Loni jsme spolu trávili dovolenou na naší chatě, ráno jsem vyběhla jen tak, bez plavek, běžela jsem přes louku k rybníku, a když jsem se ohlédla, zjistila jsem, že mě sleduje dalekohledem. Ale jděte, paní! Vlastní muž? To snad není tak špatná věc. Vlastní, nevlastní, milá paní, vždyť on měl ten dalekohled přidělaný na kulovnici. Manželé se chystají na návštěvu. Muž se ptá: Miláčku, kterou košili si mám vzít: Tu bez dvou knoflíků nebo tu se špinavým límečkem? Miláčku, než se vezmeme, musíš mi ještě slíbit, že mě budeš líbat na místech, která ještě nikdo nikdy předtím nelíbal. Dobře, lásko moje. A na kterých? No, na Kanárských ostrovech, na Mauriciu... Tati, co je to král parketu? To je člověk, který za svobodna leští parkety nohama a když se ožení, tak rukama!

24 strana 24 ZÁVĚREM Tyto svatební noviny by měly vyplnit případnou mezeru ve Vaší zábavě. Pokud se ale i přesto nebavíte, nabízíme Vám několik společenských her, pro které ovšem potřebujete najít několik dalších lidí se společným problémem. Hra na dědu Mráze: Jeden člověk je vybrán za dědu Mráze. Ostatní si lehnou na zem a děda Mráz jim běhá po zádech. Hra na horníky a uhlí: Soutěžící se rozdělí na dvě skupiny uhlí a horníci. Nejdříve horníci kopou uhlí a potom se uhlí přemění v důlní plyn a začne dusit horníky. Na vodní mlýn: Jeden z hráčů je vodní mlýn. Druhý se postaví nad něj a lije mu vodu na lopatky. On-line verzi těchto svatebních novin a fotky z naší svatby naleznete na našich stránkách REDAKCE Veškeré vtipy, úvahy, moudra a spekulace uvedené v tomto plátku, jsou z větší části námi nevymyšlené, ale postahované z internetu a upravené. Věříme, že jsme někoho něčím neurazili, což jsme v plánu neměli. Noviny Vás měly pobavit a rozesmát. Doufáme tedy, že toto poslání splnily. Šéfredaktoři: Kočičáci Cenzurováno: mírně až vůbec Zpracováno: na laptopu vsedě i vleže na gauči Tiskárna: kde se dalo Psáno: více než dvěma prsty, ale skoro všemi deseti Náklad: to se uvidí......tak akorát Počet stran: 24 Cena jednoho výtisku: neprodejné protože tolik peněz nikdo nemá

SVATEBNÍ NOVINY ROČNÍK: 1. ČÍSLO: 1 CENA: NEVYČÍSLITELNÁ NÁKLADY: TĚŽKÉ VYDÁNO:

SVATEBNÍ NOVINY ROČNÍK: 1. ČÍSLO: 1 CENA: NEVYČÍSLITELNÁ NÁKLADY: TĚŽKÉ VYDÁNO: SVATEBNÍ NOVINY ROČNÍK: 1. ČÍSLO: 1 CENA: NEVYČÍSLITELNÁ NÁKLADY: TĚŽKÉ VYDÁNO: 01.01.2017 NĚCO O NÁS Ženich Nevěsta Jméno a přijmení: Datum narození: 01.01.1970 Znamení: Kozoroh Město: Stav: právě ženatý

Více

SVATEBNÍ NOVINY ROČNÍK: 1. ČÍSLO: 1 CENA: NEVYČÍSLITELNÁ NÁKLADY: TĚŽKÉ VYDÁNO:

SVATEBNÍ NOVINY ROČNÍK: 1. ČÍSLO: 1 CENA: NEVYČÍSLITELNÁ NÁKLADY: TĚŽKÉ VYDÁNO: SVATEBNÍ NOVINY ROČNÍK: 1. ČÍSLO: 1 CENA: NEVYČÍSLITELNÁ NÁKLADY: TĚŽKÉ VYDÁNO: 10.09.2016 JAN MICHAELA Milý svatební hosté právě držíte v ruce jedinečné vydání svatebních novin vytvořené za účelem vašeho

Více

SVATEBNÍ NOVINY ROČNÍK: 1. ČÍSLO: 1 CENA: NEVYČÍSLITELNÁ NÁKLADY: TĚŽKÉ VYDÁNO:

SVATEBNÍ NOVINY ROČNÍK: 1. ČÍSLO: 1 CENA: NEVYČÍSLITELNÁ NÁKLADY: TĚŽKÉ VYDÁNO: SVATEBNÍ NOVINY ROČNÍK: 1. ČÍSLO: 1 CENA: NEVYČÍSLITELNÁ NÁKLADY: TĚŽKÉ VYDÁNO: 03.06.2017 MARTIN KVĚTOSLAVA Svědek nevěsty Svědek ženicha Sára Fajtlová NĚCO O NÁS Ženich Nevěsta Jméno a přijmení: Martin

Více

SVATEBNÍ NOVINY ROČNÍK: 1. ČÍSLO: 1 CENA: NEVYČÍSLITELNÁ NÁKLADY: TĚŽKÉ VYDÁNO:

SVATEBNÍ NOVINY ROČNÍK: 1. ČÍSLO: 1 CENA: NEVYČÍSLITELNÁ NÁKLADY: TĚŽKÉ VYDÁNO: SVATEBNÍ NOVINY ROČNÍK: 1. ČÍSLO: 1 CENA: NEVYČÍSLITELNÁ NÁKLADY: TĚŽKÉ VYDÁNO: 10.06.2017 TOMÁŠ BARBORA Dovolte, abychom Vás přivítali na svatební hostině. To, co právě držíte v rukách je věcí, jež má

Více

SVATEBNÍ NOVINY ROČNÍK: 1. ČÍSLO: 1 CENA: NEVYČÍSLITELNÁ NÁKLADY: TĚŽKÉ VYDÁNO:

SVATEBNÍ NOVINY ROČNÍK: 1. ČÍSLO: 1 CENA: NEVYČÍSLITELNÁ NÁKLADY: TĚŽKÉ VYDÁNO: SVATEBNÍ NOVINY ROČNÍK: 1. ČÍSLO: 1 CENA: NEVYČÍSLITELNÁ NÁKLADY: TĚŽKÉ VYDÁNO: 12.08.2017 MARTIN ILONA VTIPY CITÁTY O MANŽELSTVÍ Podařené manželství je div světa. Jan Werich Nejprve se milujeme, a pak

Více

SVATEBNÍ NOVINY ROČNÍK: 1. ČÍSLO: 1 CENA: NEVYČÍSLITELNÁ NÁKLADY: TĚŽKÉ VYDÁNO:

SVATEBNÍ NOVINY ROČNÍK: 1. ČÍSLO: 1 CENA: NEVYČÍSLITELNÁ NÁKLADY: TĚŽKÉ VYDÁNO: SVATEBNÍ NOVINY ROČNÍK: 1. ČÍSLO: 1 CENA: NEVYČÍSLITELNÁ NÁKLADY: TĚŽKÉ VYDÁNO: 01.01.1970 VTIPY CITÁTY O MANŽELSTVÍ Věděla sem o jejich vztahu. Nic vás nezasáhne bolestivěji než vědomí, že muž, kterého

Více

SVATEBNÍ NOVINY ROČNÍK: 1. ČÍSLO: 1 CENA: NEVYČÍSLITELNÁ NÁKLADY: TĚŽKÉ VYDÁNO: Jedinne vydani.

SVATEBNÍ NOVINY ROČNÍK: 1. ČÍSLO: 1 CENA: NEVYČÍSLITELNÁ NÁKLADY: TĚŽKÉ VYDÁNO: Jedinne vydani. SVATEBNÍ NOVINY ROČNÍK: 1. ČÍSLO: 1 CENA: NEVYČÍSLITELNÁ NÁKLADY: TĚŽKÉ VYDÁNO: 01.01.1970 Jedinne vydani. Svědek nevěsty Svědek ženicha NĚCO O NÁS Ženich Nevěsta Jméno a přijmení: Datum narození: 01.01.1970

Více

SVATEBNÍ NOVINY ROČNÍK: 1. ČÍSLO: 1 CENA: NEVYČÍSLITELNÁ NÁKLADY: TĚŽKÉ VYDÁNO:

SVATEBNÍ NOVINY ROČNÍK: 1. ČÍSLO: 1 CENA: NEVYČÍSLITELNÁ NÁKLADY: TĚŽKÉ VYDÁNO: SVATEBNÍ NOVINY ROČNÍK: 1. ČÍSLO: 1 CENA: NEVYČÍSLITELNÁ NÁKLADY: TĚŽKÉ VYDÁNO: 24.09.2016 LUDĚK ZUZANA CO VÁS DNES ČEKÁ 00:00 Obřad Svědek nevěsty Svědek ženicha David Milan NĚCO O NÁS Ženich Jméno a

Více

SVATEBNÍ NOVINY ROČNÍK: 1. ČÍSLO: 1 CENA: NEVYČÍSLITELNÁ NÁKLADY: TĚŽKÉ VYDÁNO: ÚVODNÍ SLOVO

SVATEBNÍ NOVINY ROČNÍK: 1. ČÍSLO: 1 CENA: NEVYČÍSLITELNÁ NÁKLADY: TĚŽKÉ VYDÁNO: ÚVODNÍ SLOVO SVATEBNÍ NOVINY ROČNÍK: 1. ČÍSLO: 1 CENA: NEVYČÍSLITELNÁ NÁKLADY: TĚŽKÉ VYDÁNO: 03.06.2017 TOMÁŠ LENKA ÚVODNÍ SLOVO CO VÁS DNES ČEKÁ 13:12 Rozlučka Svědek nevěsty Svědek ženicha Karolína Veselá Sní na

Více

SVATEBNÍ NOVINY. Co krásnějšího může být, než sny o lásce ve dvou snít? Co vzácnějšího může být, než jeden pro druhého žít?

SVATEBNÍ NOVINY. Co krásnějšího může být, než sny o lásce ve dvou snít? Co vzácnějšího může být, než jeden pro druhého žít? SVATEBNÍ NOVINY ROČNÍK: 1. ČÍSLO: 1 CENA: NEVYČÍSLITELNÁ NÁKLADY: TĚŽKÉ VYDÁNO: 09.09.2017 TOMÁŠ MARTINA Co krásnějšího může být, než sny o lásce ve dvou snít? Co vzácnějšího může být, než jeden pro druhého

Více

SVATEBNÍ NOVINY ROČNÍK: 1. ČÍSLO: 1 CENA: NEVYČÍSLITELNÁ NÁKLADY: TĚŽKÉ VYDÁNO:

SVATEBNÍ NOVINY ROČNÍK: 1. ČÍSLO: 1 CENA: NEVYČÍSLITELNÁ NÁKLADY: TĚŽKÉ VYDÁNO: SVATEBNÍ NOVINY ROČNÍK: 1. ČÍSLO: 1 CENA: NEVYČÍSLITELNÁ NÁKLADY: TĚŽKÉ VYDÁNO: 10.09.2016 ROMAN ALENA CO VÁS DNES ČEKÁ 10:00 Příjezd svatebčanů Sraz rodin ženicha a nevěsty v Mirovicích a Březnici 11:00

Více

SVATEBNÍ NOVINY ROČNÍK: 1. ČÍSLO: 1 CENA: NEVYČÍSLITELNÁ NÁKLADY: TĚŽKÉ VYDÁNO:

SVATEBNÍ NOVINY ROČNÍK: 1. ČÍSLO: 1 CENA: NEVYČÍSLITELNÁ NÁKLADY: TĚŽKÉ VYDÁNO: SVATEBNÍ NOVINY ROČNÍK: 1. ČÍSLO: 1 CENA: NEVYČÍSLITELNÁ NÁKLADY: TĚŽKÉ VYDÁNO: 19.08.2016 KAREL DANIELA DANIELA & KAREL Pro svět dvě obyčejné osoby, ale jeden pro druhého celý svět. CITÁTY O MANŽELSTVÍ

Více

SVATEBNÍ NOVINY ROČNÍK: 1. ČÍSLO: 1 CENA: NEVYČÍSLITELNÁ NÁKLADY: TĚŽKÉ VYDÁNO:

SVATEBNÍ NOVINY ROČNÍK: 1. ČÍSLO: 1 CENA: NEVYČÍSLITELNÁ NÁKLADY: TĚŽKÉ VYDÁNO: SVATEBNÍ NOVINY ROČNÍK: 1. ČÍSLO: 1 CENA: NEVYČÍSLITELNÁ NÁKLADY: TĚŽKÉ VYDÁNO: 10.09.2016 ROMAN ALENA CO VÁS DNES ČEKÁ 10:00 Příjezd svatebčanů Sraz rodin ženicha a nevěsty v Mirovicích a Březnici 11:00

Více

SVATEBNÍ NOVINY. Milí svatebčáné,

SVATEBNÍ NOVINY. Milí svatebčáné, SVATEBNÍ NOVINY ROČNÍK: 1. ČÍSLO: 1 CENA: NEVYČÍSLITELNÁ NÁKLADY: TĚŽKÉ VYDÁNO: 17.09.2016 JAN DENISA Milí svatebčáné, konečně přišel ten den, kdy bychom s Vámi rádi oslavili vstup do nové etapy života.

Více

Obsah MILOST. Milost je projevem Boží lásky k nám. UCTÍVÁNÍ. Oslavujeme Boha za to, že se o nás laskavě stará. SPOLEČENSTVÍ

Obsah MILOST. Milost je projevem Boží lásky k nám. UCTÍVÁNÍ. Oslavujeme Boha za to, že se o nás laskavě stará. SPOLEČENSTVÍ Obsah MILOST Milost je projevem Boží lásky k nám. 1. Máš přednost 9 2. Veliká bouřka 13 3. Žena u studny 17 4. Snídaně s Ježíšem 21 UCTÍVÁNÍ Oslavujeme Boha za to, že se o nás laskavě stará. 5. Kdykoli

Více

SVATEBNÍ NOVINY ROČNÍK: 1. ČÍSLO: 1 CENA: NEVYČÍSLITELNÁ NÁKLADY: TĚŽKÉ VYDÁNO:

SVATEBNÍ NOVINY ROČNÍK: 1. ČÍSLO: 1 CENA: NEVYČÍSLITELNÁ NÁKLADY: TĚŽKÉ VYDÁNO: SVATEBNÍ NOVINY ROČNÍK: 1. ČÍSLO: 1 CENA: NEVYČÍSLITELNÁ NÁKLADY: TĚŽKÉ VYDÁNO: 27.08.2016 VOJTĚCH PAVLA Dočkali jsme se! :-) Byli jsme trpěliví a konečně jsme už navždy svoji, manželé Špryncovi. Máme

Více

SVATEBNÍ NOVINY. Milí svatebčáné,

SVATEBNÍ NOVINY. Milí svatebčáné, SVATEBNÍ NOVINY ROČNÍK: 1. ČÍSLO: 1 CENA: NEVYČÍSLITELNÁ NÁKLADY: TĚŽKÉ VYDÁNO: 17.09.2016 JAN DENISA Milí svatebčáné, konečně přišel ten den, kdy bychom s Vámi rádi oslavili vstup do nové etapy života.

Více

Korpus fikčních narativů

Korpus fikčních narativů 1 Korpus fikčních narativů prózy z 20. let Dvojí domov (1926) Vigilie (1928) Zeměžluč oddíl (1931) Letnice (1932) prózy z 30. let Děravý plášť (1934) Hranice stínu (1935) Modrá a zlatá (1938) Tvář pod

Více

Proč si všichni na střední musí připadat jako králové nebo královny?

Proč si všichni na střední musí připadat jako králové nebo královny? Proč si všichni na střední musí připadat jako králové nebo královny? Nikdo si mě za celý týden ani nevšiml. Jsem jen další nová studentka na nové škole. Přestoupila jsem z té minulé z toho důvodu, že se

Více

Josífek byl už opravdový školák,

Josífek byl už opravdový školák, 1 Josífek byl už opravdový školák, prvňáček. Ale hlavně byl zvědavý malý kluk. Stále si něco vymýšlel, občas nerad poslouchal a taky často lhal. Nic nepomohlo, že začal chodit do školy. Nepomohlo, ani

Více

Jaká část těla tě nejvíc vzrušuje?

Jaká část těla tě nejvíc vzrušuje? Pravidla hry 1. Přečti otázku na pravdu nahlas. 2. Když si vybereš pravdu, uveď otevřenou a upřímnou odpověď. 3. Pokud se tě odpovědi ostatních dotýkají emocionálně nebo chceš uvést názor opačného pohlaví,

Více

Anna Čtveráková. Střípky z žití

Anna Čtveráková. Střípky z žití 1 Anna Čtveráková Střípky z žití 2 Seznamka na pohřbu Zemřel nám šéf po dost dlouhé nemoci a já jsem se měla výhledově stát jeho nástupkyní. Jely jsme s kolegyněmi na pohřeb a já jsem byla pověřena pronést

Více

1. kapitola (Petra) No, já sama nevím, jak se ta zastávka jmenuje vím jen, že to kousek od Řešovské.

1. kapitola (Petra) No, já sama nevím, jak se ta zastávka jmenuje vím jen, že to kousek od Řešovské. 1. kapitola (Petra) Stojím na chodbě budovy FSV UK a snažím se zorientovat v plánku. Nervózně si přitom pohrávám s propiskou. Náhle za sebou uslyším povědomý hlas: Honzo, kolikrát jsem ti říkal, že nechci,

Více

děkuji Vám, že jste mi

děkuji Vám, že jste mi Mistryně, děkuji Vám, děkuji Vám, že jste mi Rádo se stalo. že jste mi sem pomohla přivést devět starších lidí v jejich 60 nebo 70 letech, aby Vás tentokrát viděli. Přeji Vám stále dobré zdraví a krásu.

Více

Lekce 18 Na návštěvě. V jídelně.

Lekce 18 Na návštěvě. V jídelně. Lekce 18 Na návštěvě. V jídelně. 18.1 Struktury Co bude k obědu/k večeři? Dejte mi míň masa. Můžu dostat víc knedlíků? Proč nechceš jíst vepřové? Nesmím jíst vepřové, protože jsem muslim. Olga se seznámila

Více

linka pomoci Čekáte nečekaně dítě? Poradna (nejen) pro ženy v tísni Celostátní linka pomoci: 800 108 000 www.linkapomoci.cz

linka pomoci Čekáte nečekaně dítě? Poradna (nejen) pro ženy v tísni Celostátní linka pomoci: 800 108 000 www.linkapomoci.cz Bylo mi teprve 17, když jsem zjistila, že jsem těhotná. Hlavou mi svištělo, že chci studovat, užívat si života, a že mě naši zabijou. Ti nám ale nakonec pomohli ze všech nejvíc. S prckem to dnes už skvěle

Více

PES V NEBI. Dobrý den, povídá muž. Copak to tady prosím je?

PES V NEBI. Dobrý den, povídá muž. Copak to tady prosím je? PES V NEBI Muž putoval se svým psem. Věděl, že už je mrtvý a směřuje k nebi. V tom okamžiku se před ním zjevila nádherná zlacená brána a u ní stál a usmíval se fousatý stařík v bílé kápi. Dobrý den, povídá

Více

Kaštan zavrtí ocáskem a vděčně Adélce olízne dlaň. Pak vzrušeně zavětří a odběhne do křoví. Křoví se křiví na všechny strany a Kaštan v něm šmejdí

Kaštan zavrtí ocáskem a vděčně Adélce olízne dlaň. Pak vzrušeně zavětří a odběhne do křoví. Křoví se křiví na všechny strany a Kaštan v něm šmejdí 1. Kaštan je pes. Jezevčík. Má dlouhé tělo a krátké nohy. A štěká. Haf, haf, volá na Adélku. Adélka není pes. Adélka je holka. Má dlouhé hnědé vlasy a legračně pihovatý pršáček. Sehne se ke Kaštanovi a

Více

Jediné dovolené, o kterých vážně chci něco slyšet, jsou ty, co se NEPOVEDLY. To mi potom aspoň není líto, oč jsem přišel.

Jediné dovolené, o kterých vážně chci něco slyšet, jsou ty, co se NEPOVEDLY. To mi potom aspoň není líto, oč jsem přišel. PROSINEC Neděle Když vám někdo vypravuje o své dovolené, nejhorší je, že se musíte tvářit, jako byste měli radost S NÍM. Nikdo totiž nestojí o to, poslouchat vyprávění o zábavě, kterou sám NEZAŽIL. ZíV

Více

Obrázek č. 1 Konstantin Jireček, český bulharista. Obrázek č. 2 Ukázka z tvorby Jana Václava (Ivana) Mrkvičky.

Obrázek č. 1 Konstantin Jireček, český bulharista. Obrázek č. 2 Ukázka z tvorby Jana Václava (Ivana) Mrkvičky. Přílohy Obrázek č. 1 Konstantin Jireček, český bulharista. Zdroj: RYCHLÍK, Jan. Dějiny Bulharska. Obrázek č. 2 Ukázka z tvorby Jana Václava (Ivana) Mrkvičky. Zdroj: Иван Мърквичка [online]. Dostupné z

Více

20 proseb dětí. Příloha č. 1 MILÁ MAMINKO A MILÝ TATÍNKU

20 proseb dětí. Příloha č. 1 MILÁ MAMINKO A MILÝ TATÍNKU Příloha č. 1 20 proseb dětí MILÁ MAMINKO A MILÝ TATÍNKU 1) Nikdy nezapomeňte: jsem dítětem vás obou. Mám teď sice jen jednoho rodiče, u kterého převážně bydlím, a který se o mě většinu času stará. Ale

Více

Pomáhat lidem s postižením je normální.

Pomáhat lidem s postižením je normální. HELP KLUB, sdružení rodičů a přátel dětí s postižením Pomáhat lidem s postižením je normální. 2014 S úsměvem jde. Jestli jde, nebo jede, o to nejde. Tady jde o úsměv. Pokud budete mít náš kalendář ve své

Více

Slavnost Ježíše Krista Krále. Cyklus B Mt 25,31-46

Slavnost Ježíše Krista Krále. Cyklus B Mt 25,31-46 Slavnost Ježíše Krista Krále Cyklus B Mt 25,31-46 Má sílo Má sílo, k Tobě vzhlížím, má sílo Tobě zpívám, neboť ty Bože jsi útočiště mé. Pane můj, lásko má, Ty Bože jsi útočiště mé. Pane smiluj se Čtení

Více

Titul: TV_1303_Duchovné praktikovanie a úprimnosť pomáhajú planéte_iii Zdravím, Mistryně! (Ahoj.) Ano?

Titul: TV_1303_Duchovné praktikovanie a úprimnosť pomáhajú planéte_iii Zdravím, Mistryně! (Ahoj.) Ano? Zdravím, Mistryně! (Ahoj.) Ano? Dělám to teď dobře. Velice ráda Vás vidím! Já také, drahá, já také. Jste tak hezká! A toto je moje tchýně. Och, ano? Celá rodina je tady, dobrá! Dobrá, zpět k vaší poezii.

Více

Deník mých kachních let. Září. 10. září

Deník mých kachních let. Září. 10. září Deník mých kachních let Září 10. září Kdybych začínala psát o deset dní dříve, bylo by zrovna 1. září. Den, na který jsem se těšila po několik let pravidelně, protože začínala škola. V novém a voňavém

Více

SVATEBNÍ NOVINY ROČNÍK: 1. ČÍSLO: 1 CENA: NEVYČÍSLITELNÁ NÁKLADY: TĚŽKÉ VYDÁNO: CHCI ÚVODNÍ SLOVO

SVATEBNÍ NOVINY ROČNÍK: 1. ČÍSLO: 1 CENA: NEVYČÍSLITELNÁ NÁKLADY: TĚŽKÉ VYDÁNO: CHCI ÚVODNÍ SLOVO SVATEBNÍ NOVINY ROČNÍK: 1. ČÍSLO: 1 CENA: NEVYČÍSLITELNÁ NÁKLADY: TĚŽKÉ VYDÁNO: 10.06.2017 JAROSLAV KAROLÍNA CHCI ÚVODNÍ SLOVO CO VÁS DNES ČEKÁ 10:00 Příjezd k nevěstě 12:00 Obřad Bude pohoštění pro všechny

Více

Co byste o této dívce řekli?

Co byste o této dívce řekli? Co byste o této dívce řekli? Jaké má vlastnosti? Co dělá? Jaká je to žákyně? Z jaké pochází rodiny? Upřesníte ještě něco v charakteristice této dívky? Doplníte teď něco na charakteristice dívky? Kdo by

Více

Přečti si můj příběh uvnitř. Co přijde příště? MOJE RODINA SE MĚNÍ. Mrkni dovnitř na rady dalších mladých lidí Proč se to děje?

Přečti si můj příběh uvnitř. Co přijde příště? MOJE RODINA SE MĚNÍ. Mrkni dovnitř na rady dalších mladých lidí Proč se to děje? Co přijde příště? Přečti si můj příběh uvnitř MOJE RODINA SE MĚNÍ Mrkni dovnitř na rady dalších mladých lidí Proč se to děje? Proč se to děje? Existuje řada důvodů, proč se někteří rodiče rozejdou. Obvykle

Více

Život ženy. Už vím! Srozumitelně o těle a duši pro ženy s mentálním postižením

Život ženy. Už vím! Srozumitelně o těle a duši pro ženy s mentálním postižením Život ženy Už vím! Srozumitelně o těle a duši pro ženy s mentálním postižením Děkujeme Yvettě Vrublové za odbornou konzultaci a cennou pomoc při přípravě této brožury. Společnost pro podporu lidí s mentálním

Více

MOJE TĚLO. Anna Pfeifferová. Ilustrace: Ulla Bartlová

MOJE TĚLO. Anna Pfeifferová. Ilustrace: Ulla Bartlová MOJE TĚLO Anna Pfeifferová Ilustrace: Ulla Bartlová Vem si tužku na panáčka, nakresli ho, je to hračka: Tečky, čárka, dole proužek, kolem toho ještě kroužek. Po stranách mu přidej ouška, ať ví dobře, co

Více

DOTAZNÍK PRO URČENÍ UČEBNÍHO STYLU

DOTAZNÍK PRO URČENÍ UČEBNÍHO STYLU DOTAZNÍK PRO URČENÍ UČEBNÍHO STYLU Projekt MOTIVALUE Jméno: Třida: Pokyny Prosím vyplňte vaše celé jméno. Vaše jméno bude vytištěno na informačním listu s výsledky. U každé ze 44 otázek vyberte a nebo

Více

Byl jednou jeden princ. Janči se jmenoval. A ten princ Janči byl chudý. Nebydlel v zámku, ale ve vesnici

Byl jednou jeden princ. Janči se jmenoval. A ten princ Janči byl chudý. Nebydlel v zámku, ale ve vesnici Kašpárek (Vypravěč) Princ Janči Chůva (Babička) Žába Princezna Janička Král Čert Světnice Vesnice Komnata Podhradí Les Přídavné kulisy: studna Smrk Kašpárek nebo vypravěč: Byl jednou jeden princ. Janči

Více

být a se v na ten že s on z který mít do o k

být a se v na ten že s on z který mít do o k být a se 1. 2. 3. v na ten 4. 5. 6. že s on 7. 8. 9. z který mít 10. 11. 12. do o k 13. 14. 15. ale i já 16. 17. 18. moci svůj jako 19. 20. 21. za pro tak 22. 23. 24. co po rok 25. 26. 27. oni tento když

Více

Fialová holčička ZŠ Kamenice Barbora Koppová

Fialová holčička ZŠ Kamenice Barbora Koppová Fialová holčička ZŠ Kamenice Barbora Koppová Seznámení s autorem: Na okraj bych se Vám ráda představila. Mé jméno je Barbora Koppová a bydlím nedaleko Prahy. Ke psaní jsem se dostala z povinnosti. Snažila

Více

MARTIN SICHINGER SMRT KRÁLE ŠUMAVY DO NITRA HOR PO DÁVNÝCH STEZKÁCH KE STARÝM PŘÍBĚHŮM 65. POLE

MARTIN SICHINGER SMRT KRÁLE ŠUMAVY DO NITRA HOR PO DÁVNÝCH STEZKÁCH KE STARÝM PŘÍBĚHŮM 65. POLE MARTIN SICHINGER SMRT KRÁLE ŠUMAVY DO NITRA HOR PO DÁVNÝCH STEZKÁCH KE STARÝM PŘÍBĚHŮM 65. POLE 1 2 www.65pole.cz SMRT KRÁLE ŠUMAVY EDICE TAH SVAZEK 1 MARTIN SICHINGER SMRT KRÁLE ŠUMAVY DO NITRA HOR

Více

ISBN 978-80-257-1023-4

ISBN 978-80-257-1023-4 Z anglického originálu The Counselor. A Screenplay, vydaného nakladatelstvím Vintage Books v New Yorku roku 2013, přeložil Petr Fantys. Ilustrace na přebalu Jozef Gertli Danglár. Přebal a grafická úprava

Více

Malá knížka o Amálce

Malá knížka o Amálce Malá knížka o Amálce Ahoj, jmenuji se Amalthea, ale říkají mi Amálka. Jsem bájná koza, první pěstounka, která se starala o malého Dia, když se o něj nemohla postarat jeho vlastní maminka. Proto podle mne

Více

Osobní Všechno nejlepší

Osobní Všechno nejlepší - Manželství Blahopřejeme. Přejeme Vám jen a jen štěstí. Používá se pro pogratulování novomanželům Gratuluje a přejeme vám oběma hodně štěstí k vašemu svatebnímu dnu. Používá se pro pogratulování novomanželům

Více

ETICKÝ KOMPAS 2016/2017

ETICKÝ KOMPAS 2016/2017 Bylo to super! Skvělá lektorka, skvělé aktivity. Doporučuji. Velmi se mi líbily obě etické dílny. Přidala bych tam ještě nějaké hry. Paní Dana byla velmi sympatická a legrační. Nejvíce mě zaujaly Předsudky.

Více

Já se taky zpovídám!

Já se taky zpovídám! tonino Lasconi Já se taky zpovídám! Příprava na slavnost svátosti smíření Takže Odkud mám začít? Ilustrace GiUSY capizzi kluci a holky to je kniha pro vás! kniha Já se taky zpovídám! je tady pro vás, kdo

Více

Mgr. Miloslava Matoušová Ivan Matouš

Mgr. Miloslava Matoušová Ivan Matouš Mgr. Miloslava Matoušová Ivan Matouš Afirmace s Empatií Prvek - Dřevo Na každý týden jedna afirmace Pro období prvku Dřevo. www.empatia.cz www.akademiecelostnihozdravi.cz 2014 Věnování a poděkování Tuto

Více

Deník,,správnýho psa

Deník,,správnýho psa Deník,,správnýho psa Ne, ne, ne a ještě jednou ne! Neolíznu tě! A nekoukej tak na mě! Opakoval jsem, ale marně. Aneta se na mě pořád koukala svýma smutnýma očima a musím říct, že tohle jí jde fakt dobře.

Více

Televizní expert. Michael Sodomka

Televizní expert. Michael Sodomka Televizní expert Michael Sodomka AKT I Scéna 1 Prázdná hospoda, pouze hospodský stojí za barem, vchází druhý muž, Karlík, míří za hospodským. Nazdar! Čau, Karliku. Moc plno tu teda nemáš. No nemám. Co

Více

Petra Soukupová. K moři

Petra Soukupová. K moři Petra Soukupová K moři Brno 2011 Petra Soukupová, 2007 Host vydavatelství, s. r. o., 2007, 2011 (elektronické vydání) ISBN 978 80 7294 420 0 Rodičům PETROVY DVĚ ŽENY 1/ Petr a Magda se potkávají Magda

Více

proč máma brečela to je velká záhada k večeři jsme měli topinky.

proč máma brečela to je velká záhada k večeři jsme měli topinky. Tlusťoch karel Na dveře dnes klepal tlusťoch karel chodí k nám jednou týdně na návštěvu vždycky houkne na mámu ať jde k němu do auta máma si povzdechne vezme kabelku drží ji jako kdyby to byla ryba co

Více

KIDSCREEN-52. Dotazník o zdraví pro děti a mládež. Verze pro rodiče

KIDSCREEN-52. Dotazník o zdraví pro děti a mládež. Verze pro rodiče KIDSCREEN-52 Dotazník o zdraví pro děti a mládež Verze pro rodiče Page 1 of 7 Datum: Měsíc Rok Milí rodiče, Jak se daří vašemu dítěti? Jak se cítí? To je to, co bychom se od vás rádi dověděli. Prosíme

Více

Bertil stál u okna a díval se ven. Začalo se smrákat. Venku byla mlha, zima a ošklivo. Bertil čekal na maminku a na tatínka, až se vrátí domů.

Bertil stál u okna a díval se ven. Začalo se smrákat. Venku byla mlha, zima a ošklivo. Bertil čekal na maminku a na tatínka, až se vrátí domů. Bertil stál u okna a díval se ven. Začalo se smrákat. Venku byla mlha, zima a ošklivo. Bertil čekal na maminku a na tatínka, až se vrátí domů. Čekal tak toužebně, že by nebylo divu, kdyby se objevili ve

Více

z OBRAZ/SHOT POPIS DĚJE/STORY HUDBA/MUSIC RUCHY/SOUND POZNÁMKA/NOTES 1 Je videt fotoalbum, a starou ruku která táha fotku z albumu.

z OBRAZ/SHOT POPIS DĚJE/STORY HUDBA/MUSIC RUCHY/SOUND POZNÁMKA/NOTES 1 Je videt fotoalbum, a starou ruku která táha fotku z albumu. z OBRAZ/SHOT POPIS DĚJE/STORY HUDBA/MUSIC RUCHY/SOUND POZNÁMKA/NOTES 1 Je videt fotoalbum, a starou ruku která táha fotku z albumu. Táhání fotki z albumu. DŮLEŽITÉ: V CELÉM FILMU NENÍ ŽÁDNÝ DIALOG. Jenom

Více

Milovat Boha celým srdcem, celým rozumem a celou silou a milovat bližního jako sám sebe je víc než všechny oběti a dary.

Milovat Boha celým srdcem, celým rozumem a celou silou a milovat bližního jako sám sebe je víc než všechny oběti a dary. Milovat Boha celým srdcem, celým rozumem a celou silou a milovat bližního jako sám sebe je víc než všechny oběti a dary. 31. neděle v liturgickém mezidobí cyklu B Evangelium (Mk 12,28b-34) Jeden z učitelů

Více

Honzík. dobrodružství v městečku Postýlkov

Honzík. dobrodružství v městečku Postýlkov Honzík a jeho dobrodružství v městečku Postýlkov Je brzy ráno. Sluníčko nakukuje do Honzíkovy ložnice. Honzík leží v posteli a spí. Áááááá Honzík se vzbudí a zívne si. Otočí se na bok. Pak se s úlekem

Více

Kdyby svět byl dokonalý, žádné omluvy bychom nepotřebovali, protože však dokonalý není, bez omluv se neobejdeme. Kdy je potřeba mluvit o omluvě?

Kdyby svět byl dokonalý, žádné omluvy bychom nepotřebovali, protože však dokonalý není, bez omluv se neobejdeme. Kdy je potřeba mluvit o omluvě? Kdyby svět byl dokonalý, žádné omluvy bychom nepotřebovali, protože však dokonalý není, bez omluv se neobejdeme. Kdy je potřeba mluvit o omluvě? Za napětím v manželství bývá často neochota se omluvit.

Více

Maledivy. Thajsko Itálie. Francie. Rakousko Slovensko Francie. Mauricius. Thajsko Francie Česká rep. Réunion

Maledivy. Thajsko Itálie. Francie. Rakousko Slovensko Francie. Mauricius. Thajsko Francie Česká rep. Réunion Maledivy Francie Thajsko Itálie Mauricius Rakousko Slovensko Francie Thajsko Francie Česká rep. Réunion 2012 Vážení a milí přátelé!. Je tu zase konec roku a já pravidelně, na poslední chvíli, jak jinak,

Více

Školní Revue. Mimořádné vydání - ZASTÁVka Telč

Školní Revue. Mimořádné vydání - ZASTÁVka Telč Školní Revue Mimořádné vydání - ZASTÁVka Telč Toto zařízení je sociální službou (řídí se dle Zákona č. 108/2006 Sb., o sociálních službách), kde pracují odborně vzdělaní pracovníci, kteří dbají na nejvyšší

Více

Cesta za Vaším pokladem tedy ebookem ;)

Cesta za Vaším pokladem tedy ebookem ;) Cesta za Vaším pokladem tedy ebookem ;) Krásný den, V momentě, kdy jste se rozhodli napsat svůj ebook, ocitli jste se najednou na cestě. Tato cesta může být jednoduchá, bezproblémová a úžasná a možná dokonce

Více

ZKOUŠKA Z ČESKÉHO JAZYKA

ZKOUŠKA Z ČESKÉHO JAZYKA ZKOUŠKA Z ČESKÉHO JAZYKA NA ÚROVNI A1 PODLE SERR PRO TRVALÝ POBYT V ČR (MODELOVÁ VERZE) 1 ČÁST I: Čtení s porozuměním Úloha 1: Čtěte a pracujte s texty. Řešte úlohy 1-7. Je to pravda (ano), nebo není to

Více

JAK BÝT ÚSPĚŠNÝ V SÍŤOVÉM MARKETINGU

JAK BÝT ÚSPĚŠNÝ V SÍŤOVÉM MARKETINGU JAK BÝT ÚSPĚŠNÝ V SÍŤOVÉM MARKETINGU Marie Slivová (od 28.8.2010 Michaličková) Kouč osobního rozvoje JAK BÝT ÚSPĚŠNÝ V SÍŤOVÉM MARKETINGU 1 JAK BÝT ÚSPĚŠNÝ V SÍŤOVÉM MARKETINGU Někteří vedoucí struktur

Více

Osnova, nadpis. Osnova, nadpis

Osnova, nadpis. Osnova, nadpis Šablona č. II, sada č. 2 Vzdělávací oblast Vzdělávací obor Tematický okruh Téma Český jazyk a literatura Komunikační a slohová Osnova, nadpis Tvoření osnovy a nadpisů Ročník 4. Anotace Tento pracovní list

Více

2. Čisté víno (Sem tam)

2. Čisté víno (Sem tam) 1. Čekání na zázrak (Sem tam) H # 1. Už padá půlnoc, zní jen můj těžký krok, oblohou snáší se k zemi mráz, vítr ztichl, zbyl jenom úplněk, () i čas zůstal na chvíli stát. 2. jinak nic, pouze průhledný

Více

PORAĎ SI SE ŠKOLOU Lucie Michálková

PORAĎ SI SE ŠKOLOU Lucie Michálková PORAĎ SI SE ŠKOLOU Lucie Michálková Copyright 2015 Lucie Michálková Grafická úprava a sazba Lukáš Vik, 2015 1. vydání Lukáš Vik, 2015 ISBN epub formátu: 978-80-87749-89-0 (epub) ISBN mobi formátu: 978-80-87749-90-6

Více

Včera se tatínek hrozně rozčílil, že prý vržu na housle, a vyhodil je z okna ven, svěřuje se Standa

Včera se tatínek hrozně rozčílil, že prý vržu na housle, a vyhodil je z okna ven, svěřuje se Standa AT ZIJE UMENÍ! Včera se tatínek hrozně rozčílil, že prý vržu na housle, a vyhodil je z okna ven, svěřuje se Standa Vaškovi. A máš hodně silného tátu? vyzvídá Vašek. To se ví! A nemohl by zajít k nám? Já

Více

KIDSCREEN-52. Dotazník o zdraví pro děti a mládež. Verze pro děti a dospívající od 8 do 18 let

KIDSCREEN-52. Dotazník o zdraví pro děti a mládež. Verze pro děti a dospívající od 8 do 18 let KIDSCREEN-52 Dotazník o zdraví pro děti a mládež Verze pro děti a dospívající od 8 do 18 let Page 1 of 7 Dobrý den, Datum: Měsíc Rok Jak se ti daří? Jak se cítíš? Rádi bychom se to od tebe dozvěděli. Přečti

Více

Můj pohled pozorování

Můj pohled pozorování Můj pohled pozorování Přemysl Vřeský Veselí nad Moravou 2013 Ájurvédská Instituce Dhanvantri, Praha ÚVOD Jmenuji se Přemysl Vřeský a ukončil jsem druhý ročník studia Ajurvédské instituce Dhanvantri obor

Více

Co ANO při čtení dětem

Co ANO při čtení dětem Co ANO při čtení dětem Dobré rady pro rodiče, prarodiče, učitele a všechny, kteří mají chuť číst dětem. Dětem začněte číst co nejdříve. Čím dříve je motivujete, tím je to snazší a lepší. Využívejte dětské

Více

Dotazník pro 5. ročník Základní školy Havlíčkova, Litoměřice. Dotazník k bakalářské práci na téma:

Dotazník pro 5. ročník Základní školy Havlíčkova, Litoměřice. Dotazník k bakalářské práci na téma: PŘÍLOHY Dotazník pro 5. ročník Základní školy Havlíčkova, Litoměřice Dotazník k bakalářské práci na téma: Programy primární prevence a jejich vliv na žáky základních škol. Ve městě Litoměřice Milí žáci,

Více

TÉMA. Pochopila jsem ajurvédu takto: Autor : Matusáková Vlasta

TÉMA. Pochopila jsem ajurvédu takto: Autor : Matusáková Vlasta TÉMA Pochopila jsem ajurvédu takto: Autor : Matusáková Vlasta Abych mohla napsat jak jsem pochopila ajurvédu, tak se musím nejdříve zamyslet nad tím co to je - pochopení. Pochopení chápat věci realisticky.

Více

pískovaný celopísek jen text (negativ) (pozitiv) Pískování na láhev vína: + cena vína dle Vašeho výběru (pouze láhve VÍNO HRUŠKA) Pískování na přání:

pískovaný celopísek jen text (negativ) (pozitiv) Pískování na láhev vína: + cena vína dle Vašeho výběru (pouze láhve VÍNO HRUŠKA) Pískování na přání: Pískování na láhev vína: 149,- Kč + cena vína dle Vašeho výběru (pouze láhve VÍNO HRUŠKA) Pískování na přání: 199,- Kč (vlastní obrázek, vlastní delší texty) + cena vína dle Vašeho výběru (pouze láhve

Více

ČERVEN Pátek Pro mě jsou letní prázdniny v podstatě tři měsíce výčitek svědomí.

ČERVEN Pátek Pro mě jsou letní prázdniny v podstatě tři měsíce výčitek svědomí. ČERVEN Pátek Pro mě jsou letní prázdniny v podstatě tři měsíce výčitek svědomí. Jenom proto, že je hezky, každý čeká, že budete venku a skotačitˮ nebo tak něco. A když venku netrávíte každou vteřinu, hned

Více

Emilovy skopičiny. 1. kapitola Emilovy narozeniny. 2. kapitola Emilova 250. skopičina. 3. kapitola Jak Emil dostal od Alfreda dřevěného vojáčka

Emilovy skopičiny. 1. kapitola Emilovy narozeniny. 2. kapitola Emilova 250. skopičina. 3. kapitola Jak Emil dostal od Alfreda dřevěného vojáčka Emilovy skopičiny 1. kapitola Emilovy narozeniny Byl jednou jeden kluk, jmenoval se Emil a jeho rodina byla táta, máma, jeho malá sestra Ida a čeledín Alfred. Emilovi bylo 5 let, zítra měl mít narozeniny.

Více

Vyberte u každé otázky jednu možnost a zapište si písmenko za vybranou možností. 1. Rád/a slyším pochvalné poznámky. A

Vyberte u každé otázky jednu možnost a zapište si písmenko za vybranou možností. 1. Rád/a slyším pochvalné poznámky. A 5 JZYKŮ LÁSKY Vyberte u každé otázky jednu možnost a zapište si písmenko za vybranou možností. 1. Rád/a slyším pochvalné poznámky. Jsem rád/a, když mě někdo obejme. 2. Rád/a trávím čas o samotě s člověkem,

Více

Michal Malátný z Chinaski: Jsem chodící reklama na rodičovství a manželství Neděle, 17 Květen 2015 00:33

Michal Malátný z Chinaski: Jsem chodící reklama na rodičovství a manželství Neděle, 17 Květen 2015 00:33 V poslední době se vám velmi daří. Vydali jste novou desku, sbíráte jedno ocenění za druhým a jste uprostřed vyprodaného turné. Co plánujete po jeho zakončení? 1 / 6 Turné se sice blíží ke svému závěru,

Více

novém listu a opaluje se. Pak ale, jako by Leovi chtěla ukázat, jak se to dělá, zadrží dech a elegantně sklouzne po hlavě do vody.

novém listu a opaluje se. Pak ale, jako by Leovi chtěla ukázat, jak se to dělá, zadrží dech a elegantně sklouzne po hlavě do vody. Leo a vodní žínka Poník Leo je hrozný mlsoun. Už když byl docela maličký, hledal všude ta nejšťavnatější stébla trávy. Nelenil kvůli tomu ujít sebedelší cestu a přeskočit sebevyšší plot. Není proto divu,

Více

Příručka o individuálním plánování pro uživatele sociálních služeb. Mám svůj plán. Jiří Sobek

Příručka o individuálním plánování pro uživatele sociálních služeb. Mám svůj plán. Jiří Sobek Příručka o individuálním plánování pro uživatele sociálních služeb Mám svůj plán Jiří Sobek Praha, 2012 Co je individuální plánování Každý člověk, který využívá sociální službu, má svůj individuální plán.

Více

MILOŠ VATRT PHOTOGRAPHY

MILOŠ VATRT PHOTOGRAPHY INTIMNÍ FOTO MILOŠ VATRT PHOTOGRAPHY photography INTIMNÍ FOTOGRAFIE / TĚHOTENSKÉ FOTOGRAFIE ONA A ON INTIMNĚ / CENY A INFORMACE MILOŠ VATRT / fotograf O MNĚ Ahoj, jmenuji se Miloš. Profesionálně se focení

Více

Píšete dětem černé puntíky, když něco zapomenou? Nebo jim dáváte jiný trest?

Píšete dětem černé puntíky, když něco zapomenou? Nebo jim dáváte jiný trest? Rozhovor s... Zajímá nás i to, co se děje na prvním stupni. Proto jsme vyzpovídali paní učitelku Janásovou a paní učitelku Drštičkovou. Chtěli jsme hlavně vědět, jak se daří jim a jejich prvňáčkům. PANÍ

Více

Radek Šíra, 2013. Úvodní strana Petr Kulhánek, 2013. Sbal ji je registrovaná ochranná známka

Radek Šíra, 2013. Úvodní strana Petr Kulhánek, 2013. Sbal ji je registrovaná ochranná známka Radek Šíra, 2013 Úvodní strana Petr Kulhánek, 2013 Sbal ji je registrovaná ochranná známka 2 Obsah Úvod... 4 Ženské pohlaví... 5 Příprava... 10 Fyzická příprava... 10 Psychická příprava... 11 Příprava

Více

JMENUJI SE: To je otisk mé ruky: Baví mě: S čím si rád/a hraju: Namaluj/napiš na každý prst osobu, která ti pomáhá.

JMENUJI SE: To je otisk mé ruky: Baví mě: S čím si rád/a hraju: Namaluj/napiš na každý prst osobu, která ti pomáhá. To jsem JÁ 1I JMENUJI SE: Baví mě: To je otisk mé ruky: S čím si rád/a hraju: Namaluj/napiš na každý prst osobu, která ti pomáhá. 2I Jmenuji se......... a je mi... let. Žiju společně s: Bydlím v: Nejvíc

Více

Zvedám mobil a ve sluchátku se ozve jeho hlas. Je tichý a velice pomalý.

Zvedám mobil a ve sluchátku se ozve jeho hlas. Je tichý a velice pomalý. Dnes ráno se mi vstává líp. Hlava mě nebolí a dokonce se mi už ani nemotá. Jsem desátý den po otřesu mozku a stále špatně spím. V nákupním centru nás s dcerou napadl cizí vyšinutý chlap a poranil mi krční

Více

Radomír Hanzelka AGENTURA OSIRIS KNIHA DRUHÁ

Radomír Hanzelka AGENTURA OSIRIS KNIHA DRUHÁ Radomír Hanzelka AGENTURA OSIRIS KNIHA DRUHÁ 1 Copyright Radomír Hanzelka, 2013 www.radomirhanzelka.cz Všechna práva vyhrazena Vytiskla a vydala: Nová Forma s.r.o. www.novaforma.cz Vydání první ISBN 2

Více

Proč děláme práci, která nás nebaví?

Proč děláme práci, která nás nebaví? Proč děláme práci, která nás nebaví? Podle průzkumů se věnuje až 70% lidí zaměstnání, které je nenaplňuje a někdy i doslova sere. V poslední době nad touto otázkou hodně přemýšlím. Sám jsem vlastně dlouho

Více

NOCTURNO 2014. Do hlubin. Za okny měsíc neúspěšně trhá z očí noci třešně ne, nejsou to třešně, jsou to slzy a v nich se choulíme v jantaru zmrzlí

NOCTURNO 2014. Do hlubin. Za okny měsíc neúspěšně trhá z očí noci třešně ne, nejsou to třešně, jsou to slzy a v nich se choulíme v jantaru zmrzlí NOCTURNO 2014 Do hlubin Za okny měsíc neúspěšně trhá z očí noci třešně ne, nejsou to třešně, jsou to slzy a v nich se choulíme v jantaru zmrzlí Jsme to, nejsme to my zakletý v jantaru váhání Dívej se na

Více

Samuel van Tongel. Nevinnosti I

Samuel van Tongel. Nevinnosti I Samuel van Tongel Nevinnosti I Studený vítr ochlazoval jinak teplý večer při svitu zapadajícího slunce, jehož barva se měnila při každém mraku, který se na překrásném oranžovo-modrém nebi ocitl. Na stromech

Více

OSTRUZINY.cz. Žebříček TOP 10 básní z PSANCI.cz ZÁŘÍ 2007

OSTRUZINY.cz. Žebříček TOP 10 básní z PSANCI.cz ZÁŘÍ 2007 OSTRUZINY.cz Žebříček TOP 10 básní z PSANCI.cz ZÁŘÍ 2007 1. Dole...nahoře (od LUKiO) 2. Tajemství (od Zorik von Masimo) 3. Linnéa (od otazník) 4. Dopravní modlitbička (od Lizzzie) 5. Definice lásky (od

Více

PRACOVNÍ LISTY. Albatros Pasparta. Milé děti,

PRACOVNÍ LISTY. Albatros Pasparta. Milé děti, PRACOVNÍ LISTY Milé děti, pracovní listy, které právě držíte v rukou, vznikly jako doplněk ke knize Lukáš a profesor Neptun autorky Petry Štarkové a ilustrátora Milana Starého. Navazují tedy na příběh

Více

JAOS. povídka na pokračování pro kroužek robotiky (pro děti 8 12 let)

JAOS. povídka na pokračování pro kroužek robotiky (pro děti 8 12 let) JAOS povídka na pokračování pro kroužek robotiky (pro děti 8 12 let) Kapitola I. Jak to začalo a jak to u nás vypadá? Proč zrovna já? Koukej, ať už jsi zpátky v regenerační komoře! řekl nějaký hlas, když

Více

*Třída 1.Pš /6.,7.,8.,9.,/

*Třída 1.Pš /6.,7.,8.,9.,/ *Třída 1.Pš /6.,7.,8.,9.,/ *Celkem žáků -8 *Dívky 6 *Chlapci -2 *Seznam : Jana, Radek, Reneta, Nikola, Květa, Emil, Petra, Kristina *Paní učitelka Anna * * * *Renata je dobrá kámoška. *Má ráda pracovní

Více

Ale jak to, že nás má tolik stát život s Pánem který dává spasení zdarma, který za nás - jak víme - cele zaplatil svým životem?

Ale jak to, že nás má tolik stát život s Pánem který dává spasení zdarma, který za nás - jak víme - cele zaplatil svým životem? Mt 13, 44-46 Podobenství o Království. Zvláštní obrazy, které PJ používal aby lidi přivedl k podstatě věci. Tentokrát o pokladu a perle které člověka stojí všechno co má. Chceme-li porozumět Ježíšovu sdělení,

Více

Tady byla Britt-Marie

Tady byla Britt-Marie Od autora bestselleru Muž jménem Ove Román o tom, jak se lidé ztrácejí, zamilovávají a kopou do všeho, co je kulaté fredrik backman Tady byla Britt-Marie Ukázka knihy z internetového knihkupectví www.kosmas.cz

Více

Blanka Kubešová Žoržína Ztracené dětství. Eroika

Blanka Kubešová Žoržína Ztracené dětství. Eroika 1 2 Blanka Kubešová Žoržína Ztracené dětství Eroika 3 Blanka Kubešová, 2008 Eroika, 2008 ISBN 978-80-86337-74-6 4 Blanka Kubešová Žoržína Ztracené dětství 5 6 7 mámě 8 krajino dětství, chtěl bych se k

Více

TEST - JSEM SÁM SEBOU?

TEST - JSEM SÁM SEBOU? BÝT SÁM SEBOU Být sám sebou, znamená zjistit a naplňovat svůj smysl života, ten opravdový, po kterém vnitřně toužíte. Někteří lidé ani nevědí, co je jejich smyslem života a je pro ně velice těžké ho definovat.

Více

Všechny fotografie v této diplomové práci byly zveřejněny s laskavým svolením MŠ Raduška Kadaň a MŠ Šafaříkova Louny.

Všechny fotografie v této diplomové práci byly zveřejněny s laskavým svolením MŠ Raduška Kadaň a MŠ Šafaříkova Louny. VI SEZNAM PŘÍLOH Příloha č. 1 Fotografie Fotografie 1 Třída Motýlci (dostupné z http://raduska.kadan.cz/fotogalerie) Fotografie 2 Pískovnice (vlastní) Fotografie 3 Dílna (vlastní) Fotografie 4 Knihy a

Více