Příprava INFORMACE O INSTALACI

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Příprava INFORMACE O INSTALACI"

Transkript

1 1 Příprava Podlahové materiály Pergo jsou dodávány s pokyny v podobě obrázků. Vysvětlení k těmto obrázkům poskytují níže uvedené texty, které jsou rozděleny do tří oblastí: Příprava, a Pokyny pro čištění. Doporučujeme, abyste si při prohlížení jednotlivých obrázků tyto informace pečlivě pročetli. 2 V závislosti na tom, kde se mají používat, lze podlahy Pergo zakoupit v různých kvalitách. Přesvědčte se, zda vás prodejce náležitě informoval o tom, zda je daná podlaha vhodná pro vaše použití. Na obalu a v doprovodných pokynech najdete různé symboly a informace, které popisují vlastnosti podlahy. Další informace o těchto symbolech najdete na jiném místě na našem webu a také v našich katalozích. Před začátkem instalace se přesvědčte, zda jste obdrželi podlahový materiál, který jste objednali. Vždy je vhodné uschovat jeden koncový štítek spolu s nákupním dokladem. 3 Před instalací je třeba obdržené balíky s podlahovým materiálem nechat neotevřené aklimatizovat. Doporučujeme je po dobu alespoň 48 hodin před instalací uchovávat při normální pokojové teplotě (minimálně 15 C) a relativní vlhkosti %. 4 Podlahy Pergo jsou dodávány v mnoha různých formátech. Produkt na obrázcích v těchto pokynech nemusí mít stejný formát jako instalovaný produkt, nicméně pro přípravu, instalaci i čištění platí stejné principy bez ohledu na formát.

2 5 Příprava Podlahy Pergo musí být instalovány na pevný, samonosný podlahový podklad, dřevěnou podlahu nebo na podlahy kryté bezspárovým, nepoškozeným vinylem. V případě textilních podlahových krytin je však třeba odstranit jak podlahovou krytinu, tak její podklad. 6 Je třeba zkontrolovat celý podlahový podklad, zda nevykazuje nějaké nerovnosti. Pomocí rovnací latě o délce 1 m zkontrolujte, zda se nevyskytují žádné prohlubně hlubší než 3 mm. Také zkontrolujte, zda se v 250mm poloměru nevyskytují žádné schody či výstupky vyšší než 1,2 mm. Správnou plochost zajistěte smirkováním nebo zbroušením výstupků a v případě potřeby použijte samonivelační směs. Vaše dotazy vám zodpoví prodejce. 7 Jakmile zkontrolujete, zda podlahový podklad nevykazuje nerovnosti, pečlivě celou plochu vysajte vysavačem. Aby se zabránilo vrzání podlahy, připevněte všechny volné dřevotřískové desky, OSB desky, dřevovláknité desky, podlahová prkna atd. pomocí vrutů. 8 Většina podlah Pergo je dodávána s naší patentovanou zvukovou ochranou SoundBloc předem aplikovanou na spodní stranu podlahové lamely. Pokud na spodní straně podlahové lamely vidíte logo společnosti Pergo, je podlaha opatřená ochranou SoundBloc. To znamená že ji můžete instalovat bez předchozí instalace jakéhokoli podkladu přímo na dřevěný podlahový podklad nebo na plošný vinyl. Díky tomu je instalace rychlejší a snadnější. Chcete-li použitím dodatečného podkladu zvýšit tlumení zvuku nebo komfort chození, vyberte si z produktů Pergo Foam, Pergo Smart Underlay, Pergo Acoustic Mat nebo Pergo Whisperwalk. Při instalaci na betonové, keramické nebo vinylové dlaždice nebo je-li v podkladu podlahové topení, vždy musíte instalovat minimálně 0,2mm PE fólii, která přesahuje spáry alespoň o 20 cm.

3 9 Příprava Tuto podlahu neinstalujte do typicky vlhké místnosti ani do místností s podlahovým odtokem. 10 Podlahy Pergo jsou navržené k instalaci jako plovoucí podlahy, které při změnách teploty a vlhkosti umožňují přirozené rozpínání a smršťování. Proto nesmí být nikdy připevněny k podlahovému podkladu způsobem, který by zabraňoval pohybu, například pomocí hřebíků nebo vrutů, lepidla nebo přímou instalací na podlahové trámky. 11 Velmi vysoké zatížení může bránit nainstalované podlaze v pohybech při změnách teploty a vlhkosti. Velmi těžké vybavení, jako jsou kuchyňské ostrůvky s keramickou nebo mramorovou deskou, těžké police atd., se proto nesmí umisťovat přímo na podlahu. Tipy na řešení těchto situací najdete v tomto odkazu. Potřebujete-li další informace, pošlete na adresu customercare.xx@pergo.com. 12 Při instalaci podlah Pergo na minerální podklady, jako je beton, nivelační směs atd., se musí použít parotěsná zábrana. Na všech minerálních podkladech nebo je-li v podkladu podlahové topení, vždy instalujte minimálně 0,2mm PE fólii, a to bez ohledu na to, v kterém patře podlahu instalujete nebo jak je budova stará. Pokud vlhkost přesahuje 75% relativní vlhkost (4,5 % podle metody CM v betonu a 0,5 % v bezvodém síranu vápenatém) nebo lze očekávat, že tuto hodnotu přesáhne, použijte 2,5mm fólii Moisturebloc Extreme od společnosti Pergo.

4 13 14 Příprava Podlahy Pergo jsou vhodné k použití společně s elektrickým nebo vodním podlahovým topením. Na trhu je k dispozici několik systémů topení, s otázkami ohledně konkrétního systému se proto obraťte na svého místního dodavatele. Pokud používáte vlastní systém společnosti Pergo, Pergo quickheat, přečtěte si pokyny přiložené k topným rohožím. Ať už použijete jakýkoli systém, doporučujeme před instalací laminátové nebo vinylové podlahy Pergo podklad vždy zakrýt 0,2mm PE fólií. Elektrické topné systémy bez automatické regulace musí být dovybaveny čidlem v podlahovém podkladu a připojeny k termostatu, aby povrchová teplota podlahy Pergo nepřekročila 28 C. Takto vyhřívanou podlahu nezakrývejte tlustými koberci, matracemi, polštáři nebo jinými izolačními předměty, které by mohly u částí podlahy způsobit překročení maximální povolené teploty 28 C. Na takto způsobené poškození podlahy se nevztahuje záruka. Protože jsou podlahy Pergo vyrobené z přírodních materiálů, přirozeně se při změnách teploty a relativní vlhkosti roztahují a smršťují. Ideálním vnitřním prostředím je 40 60% relativní vlhkost, při které podlaha nevykazuje téměř žádný pohyb. Je prokázáno, že pokud se při instalaci postupuje podle několika důležitých pravidel, pak podlahy Pergo dobře fungují v rozsahu relativní vlhkosti %. Při instalaci v suchém klimatu ponechejte mezi hranou podlahy a stěnami, prahy, trubkami a jinými pevnými objekty 3mm dilatační mezeru. Při instalaci ve vlhkém klimatu nebo oblasti ponechejte mezeru o velikosti 8 mm. Tato mezera zajistí, že se podlaha při změnách ročních období může očekávaným způsobem pohybovat. Tato mezera nesmí být zaplněna žádným tmelem, silikonem nebo jiným lepidlem. Podlahu nikdy nepřipevňujte vruty, hřebíky, lepidlem ani žádným jiným způsobem. 15 Protože je podlaha Pergo vyrobená z přírodních látek, bude se přirozeně roztahovat a smršťovat. Nainstalovaná podlaha se bude pohybovat přibližně stejně v obou směrech. Maximální doporučená velikost podlahy je 10 x 10 m v pravoúhlé místnosti, při větší ploše je nutné použít přechodovou lištu. Pokud však vlhkost při normální pokojové teplotě trvale zůstává v rozsahu %, můžete plochu podlahy rozšířit na 15 x 15 m. Přechodové lišty bude třeba nainstalovat ve dveřích a v místnostech s nepravidelnými rohy, sloupy atd. Při použití lepidla SafeSeal na spoje na dlouhé straně lze podlahy Pergo instalovat také na větší plochy. Speciální tipy najdete v tomto odkazu.

5 16 Příprava Je-li pokládaná plocha větší než doporučených 10 x 10 m nebo jsou-li v místnosti nepravidelné rohy či podobné objekty, je třeba použít přechodové lišty. Pro tyto situace se dokonale hodí naše přechodová lišta 4 v 1, kterou lze také použít pro přechodové snížení na původní úroveň (lišta pro snížení na pevný povrch) i pro dokončení hran, jež se stýkají s kolmými povrchy, jako jsou prahy, rámy posuvných dveří atd. (ukončovací lišta). Při použití přechodové lišty je důležité nechat mezi kovovou vodicí lištou a hranou podlahových lamel dilatační mezeru. Pro suché klima se doporučuje 3mm mezera na obou stranách vodicí lišty a pro vlhké klima 8mm mezera. Přechodovou lištu k podlaze nikdy nepřilepujte. Podrobné instalační pokyny najdete v balení.

6 17 Podlahy Pergo se snadno instalují a nevyžadují žádné drahé speciální nářadí. Kromě několika kusů běžného nářadí pro kutily (skládací metr, tužka, kladivo, ruční pila nebo přímočará pila, úhelník a případně ruční vrtačka) potřebujete jen Instalační sadu Pergo, která obsahuje doklepávací špalík, dotahovací hák a distanční klínky. Před začátkem instalace se přesvědčte, zda máte všechny tyto nástroje připravené. 18 Podlahy Pergo jsou opatřeny velmi odolným a trvanlivým laminátovým nebo vinylovým povrchem, který může způsobovat výrazné opotřebování řezných nástrojů. Abyste zabránili odprýskávání, obraťte při použití ruční pily dekorativní povrch podlahové lamely nahoru a při použití přímočaré pily dolů (viz obrázek). 19 U každé lamely Pergo se systematicky kontroluje, zda nevykazuje vady, a to jak pomocí automatických videosystémů se špičkovou technologií, tak vizuálními kontrolami před balením. Přesto může dojít k poškození lamel během dopravy nebo při otevírání balíků. Abyste nenainstalovali lamelu s poškozeným povrchem či zaklapávacím spojem nebo s poškozenou hranou, zkontrolujte před instalací každou lamelu.

7 20 Než začnete, pečlivě změřte délku a šířku místnosti, abyste mohli naplánovat přesné rozložení a dosáhli vyváženého vzhledu. Tím zajistíte, že vám poslední řada nevyjde příliš úzká to platí zejména při instalaci lamel formátu Big Slab, ale také při instalaci lamel běžných formátů. Začátek naplánujte u stěny s největším počtem dveří nebo průchodů, protože je vždy snadnější končit u stěny, ve které nejsou žádné dveře. Obecně se nejprve doporučuje změřit šířku místnosti a podělit ji šířkou viditelného povrchu podlahové lamely. Pokud by šířka poslední řady vyšla menší než 40 mm, bude instalace snadnější, pokud místo ní zkrátíte šířku první řady lamel. Stejně tak podělte délku místnosti délkou viditelného povrchu lamely. Pokud by poslední lamela vyšla velmi krátká, doporučujeme instalaci zjednodušit uříznutím několika decimetrů první lamely. Rovněž je třeba přesadit koncové spoje, a to o 1/2 nebo 1/3 délky lamely nebo alespoň o 300 mm. 21 Pokud je ve vašem projektu nutné instalovat jakýkoli podlahový podklad nebo zábranu proti vlhkosti, nyní je ten pravý čas to provést. Po skončení této instalace můžete začít instalovat podlahu Pergo. Začněte u stěny v levém rohu tak, abyste pracovali zleva doprava. Lamelu umístěte na podlahu tak, aby kratší strana s pružným plastovým perem byla vpravo. Pokud potřebujete některou z lamel v první řadě označit a uříznout na delší straně, aby odpovídala tvaru stěny nebo aby poslední řada nebyla příliš úzká, vždy uřízněte stranu lamely s perem. Abyste při řezání zabránili odprýskávání, obraťte při použití ruční pily dekorativní povrch podlahové lamely nahoru a při použití přímočaré pily dolů.

8 22 Díky našemu patentovanému instalačnímu systému PerfectFold je instalace lamel velmi snadná. Správnému položení prvních několika řad věnujte raději pár minut navíc, protože tyto řady jsou klíčové pro dosažení dobrého konečného výsledku. Připravenou první lamelu (viz obrázky 20 21) umístěte na podlahu uříznutou hranou směrem k počáteční stěně a drážkou směrem do místnosti. Na kratší i delší straně lamely vytvořte pomocí distančních klínků obsažených v Instalační sadě Pergo (obrázek 17) doporučenou dilatační mezeru mezi stěnou a lamelou (obrázek 14). Další lamelu spojte tak, že ji zatlačíte do koncového spoje (viz obrázek). Zkontrolujte, zda lamely dokonale lícují, a něž položíte další lamelu, vložte mezi tuto lamelu a stěnu nezbytné distanční klínky. 23 Pokračujte v instalaci a lícování všech lamel v první řadě. Poslední lamelu bude třeba uříznout tak, aby na konci zůstala doporučená dilatační mezera. Uříznutý zbytek lamely můžete případně použít k zahájení druhé řady. Nezapomeňte mezi stěny a lamely vkládat distanční klínky.

9 24 Druhou řadu zahajte zkrácenou lamelou, aby došlo k přesazení koncových spojů o alespoň 300 mm. V závislosti na formátu doporučujeme lamely přesadit o 1/3 nebo 1/2 délky lamely. Zpravidla lze použít uříznutý zbytek z první řady. Pokud by však došlo k příliš malému přesahu, uřízněte jej na vhodnou délku nebo s ním zahajte později jinou řadu a místo toho uřízněte novou lamelu. 25 Pokud z nějakého důvodu musíte koncový spoj rozebrat, nikdy nesmíte lamelu zdvihat! Zdvihnutím poškodíte zaklapávací mechanismus. Jediným bezpečným postupem rozebrání lamel na koncových spojích je vysunout je od sebe, jak ukazuje obrázek. 26 Spojování lamel do spoje na dlouhé straně lze nejjednodušeji provádět tak, že připojovanou lamelu položíte na podlahu a jednoduše ji zasunete do nainstalované řady tak, aby pero zapadlo do drážky. Pak lamelu zdvihněte do úhlu asi 30 a zatlačte pero do drážky. Lamelou nepatrně viklejte nahoru a dolů a zároveň ji tlačte do drážky a dolů proti podkladu. Uslyšíte slabé zaklapnutí. Pečlivě zkontrolujte těsnost spoje. V případě potřeby spoj zpevněte jemným poklepáním na doklepávací špalík.

10 27 Pokud z nějakého důvodu potřebujete jednu lamelu vyndat, musíte nejprve zdvihnout a odpojit celou řadu (jako jeden kus) ze spoje na dlouhé straně předchozí řady. Pak podle obrázku vysuňte jednotlivé lamely ze spoje na krátké straně. Lamelu v koncovém spoji nikdy nezdvihejte, protože tím spoj poškodíte! 28 Díky našemu systému PerfectFold je spojování koncových spojů snadné. Připojovanou lamelu jednoduše položte na podlahu, zasuňte spoj (pero) na delší straně do drážky v nainstalované řadě a lamelu zdvihněte, aby se pero dostalo do drážky. Lamelu podržte tak, aby s podlahou svírala úhel asi 30, a jemně ji posouvejte doleva, dokud nenarazí na konec dříve nainstalované lamely. Pak lamelou lehce viklejte nahoru a dolů a zároveň ji jemně tlačte do drážky v nainstalované řadě a dolů proti podkladu. Měli byste uslyšet zaklapnutí, které značí, že pero správně zapadlo. Koncový spoj se spojí automaticky, nicméně vždy je nutné zkontrolovat těsnost a plochost spoje u každé jednotlivé lamely. Dokonalý spoj zajistíte zatlačením palcem na konce poslední nainstalované lamely a zatlačením dolů. Po instalaci prvních několika řad budete dobře vidět, jaký vzhled bude mít dokončená podlaha. Rozhodnete-li se v tomto okamžiku pokračovat, bude konečná podlaha vypadat tak, jak ji nyní vidíte. 29 K dosažení pěkného vzhledu v místě, kde se podlaha stýká se zárubní, doporučujeme zárubeň podříznout. Postupujte tak, že otočíte jednu lamelu Pergo rubem nahoru a přirazíte ji k zárubni. Pak na ni položte ruční pilu a jednoduše zárubeň podřízněte (viz obrázek). Odstraňte uříznutý materiál a veškeré drobné kousky. Nyní můžete při instalaci podlahy lamelu Pergo jednoduše zasunout pod zárubeň. Lamely se obvykle instalují rovnoběžně s nejdelšími stěnami místnosti. Jsou-li v jedné z nich dveře, usnadníte si instalaci tak, že začnete u ní.

11 30 Pro závěrečnou řadu uřízněte lamely na správnou šířku a nezapomeňte ponechat doporučenou dilatační mezeru a případně vytvarovat lamelu podle tvaru stěny. Jsou-li v této stěně dveře, nejprve zasuňte lamelu pod podříznutou zárubeň a pak ji posuňte směrem k dříve nainstalované lamele. Zatlačte dolů koncový spoj, aby se konce lamel spojily. K připojení dlouhé strany lamely k předchozí řadě musíte použít dotahovací hák obsažený v Instalační sadě Pergo. Hák umístěte mezi stěnu a lamelu a pak na něj opatrně klepejte (viz obrázek) a zároveň jej posunujte do strany podél lamely. 31 Chcete-li podlahu Pergo nainstalovat kolem trubek, pečlivě na lamele naměřte a označte středový bod jednotlivých trubek. V každém označeném bodě vyvrtejte otvor. Tento otvor musí mít v suchém klimatu průměr odpovídající průměru trubky zvětšenému o 10 mm, ve vlhkém klimatu zvětšenému o 16 mm. Nacházejí-li se trubky u dlouhé strany lamely, veďte řez od každého otvoru směrem k hraně lamely pod úhlem 45 a pak veďte řez mezi otvory (viz obrázek). Nacházejí-li se na konci lamely, veďte jeden přímý řez kolmo na lamelu přes středy otvorů. Nainstalujte lamelu. Pak na hranu řezu (řezů) na vyříznutém kusu naneste běžné lepidlo a tento kus přilepte k lamele na příslušné místo. Zkontrolujte, zda se nějaké lepidlo nedostalo mezi vyříznutý kus a podlahový podklad. Mezery kolem trubek zajistí, že se podlaha při změnách ročních období může očekávaným způsobem pohybovat. Tyto mezery nesmí být zaplněny žádným tmelem, silikonem nebo jiným lepidlem. K překrytí mezer kolem trubek topení použijte radiátorové obložky Pergo.

12 32 Zkontrolujte povrch nainstalované podlahy, odstraňte všechny distanční klínky a podle pokynů dodaných se soklovými lištami nainstalujte soklové lišty Pergo odpovídající barvy.

13 Pokyny pro čištění Běžné čištění (a čištění po instalaci): Špínu a prach z podlahy odstraňte vysavačem (bez použití rotačního kartáče), suchým mopem nebo smetákem. Občas podlahu setřete mopem Pergo s textilií z mikrovlákna navlhčeným v roztoku, který získáte rozmícháním 2 polévkových lžic podlahového čističe Pergo v 7 litrech vlažné vody nepřekračujte toto dávkování. Textilii pro mop perte v pračce při teplotě 60 C bez použití pracího prášku a změkčovače látek (viz viněta) Židle s kolečky musí mít kolečka určená pro tvrdé povrchy, aby se na podlahách Pergo nadměrně neopotřebovávala. Pod nohy nábytku rovněž doporučujeme vložit ochranné plstěné podložky Pergo, aby se zabránilo poškrábání povrchu podlahy.

domestic Elegance Příprava INSTALLATION INFORMATION

domestic Elegance Příprava INSTALLATION INFORMATION Příprava 1 S podlahovou krytinou Pergo Domestic Elegance se dodávají s pokyny ve formě ilustrací. Dále uvedený text podrobněji vysvětluje ilustrace a je rozdělen do tří oblastí: příprava, instalace a čištění.

Více

Pokyny k pokládce masivní bambusové podlahy se zámkovým spojem

Pokyny k pokládce masivní bambusové podlahy se zámkovým spojem Pokyny k pokládce masivní bambusové podlahy se zámkovým spojem Před pokládkou Před instalací nechte podlahu v otevřených obalech v místnosti, ve které má být podlaha položená po dobu minimálně 48 hodin,

Více

MONTAGE AMARON COLLECTION PŘÍPRAVA

MONTAGE AMARON COLLECTION PŘÍPRAVA AMARON COLLECTION PŘÍPRAVA Doporučujeme opatrnost během přepravy a skladování balíků podlahy. Doporučuje se přepravovat a ukládat podlahy do ležaté polohy. Balení nesmí být umístěno vertikálně, skladovat

Více

Obecné zásady Design Floors Click

Obecné zásady Design Floors Click Obecné zásady Design Floors Click Instalace Instalace designových podlah Design Floors Click je jednoduchá a řídí se stejnými zásadami, které se vztahují na všechny kvalitní pružné podlahy. NÁRODNÍ SMĚRNICE

Více

CHCETE-LI DOSÁHNOUT DOBRÝCH VÝSLEDKŮ, DOPORUČUJEME PEČLIVĚ DODRŽOVAT UVEDENÉ POKYNY.

CHCETE-LI DOSÁHNOUT DOBRÝCH VÝSLEDKŮ, DOPORUČUJEME PEČLIVĚ DODRŽOVAT UVEDENÉ POKYNY. CHCETE-LI DOSÁHNOUT DOBRÝCH VÝSLEDKŮ, DOPORUČUJEME PEČLIVĚ DODRŽOVAT UVEDENÉ POKYNY. Doporučujeme objednávat všechny panely pro jeden podlahový projekt současně. Panely Quick-Step Livyn vždy skladujte

Více

> > PŘÍPRAVA CHCETE-LI DOSÁHNOUT DOBRÝCH VÝSLEDKŮ, DOPORUČUJEME PEČLIVĚ DODRŽOVAT UVEDENÉ POKYNY.

> > PŘÍPRAVA CHCETE-LI DOSÁHNOUT DOBRÝCH VÝSLEDKŮ, DOPORUČUJEME PEČLIVĚ DODRŽOVAT UVEDENÉ POKYNY. CHCETE-LI DOSÁHNOUT DOBRÝCH VÝSLEDKŮ, DOPORUČUJEME PEČLIVĚ DODRŽOVAT UVEDENÉ POKYNY. > > PŘÍPRAVA Doporučujeme objednávat všechny panely pro jeden podlahový projekt současně. 1 Panely Magnum vinyl vždy

Více

Yearly RH % 30% 50% x = 8 mm x = 10 mm x = 12 mm

Yearly RH % 30% 50% x = 8 mm x = 10 mm x = 12 mm . PŘÍPRAVA. INSTALACE. Dokončení. ÚDRŽBA Dřevěné podlahy Quick-Step jsou dodávány s pokyny ve formě obrázků. Text níže popisuje následující obrázky a je rozdělen do hlavních částí: příprava, instalace,

Více

2. Před instalaci a během ní všechny panely zkontrolujte za denního světla. Nikdy nepokládejte vadné panely.

2. Před instalaci a během ní všechny panely zkontrolujte za denního světla. Nikdy nepokládejte vadné panely. Pokyny k instalaci podlahy Unilink Všeobecné Unilink je revoluční systém pro instalaci laminátových podlah bez použití lepidla. Panely lze jednoduše spojit kliknutím díky důmyslnému tvaru pera a drážky.

Více

mm. 48h 25-85% RH 75% 50% x = 8 mm x = 10 mm x = 12 mm. Yearly RH % 30%

mm. 48h 25-85% RH 75% 50% x = 8 mm x = 10 mm x = 12 mm. Yearly RH % 30% Dřevěné podlahy Quick-Step jsou dodávány s pokyny ve formě obrázků. Text níže popisuje, včetně obrázků, instalaci plovoucí podlahy, která je rozdělena do hlavních částí: příprava, instalace, dokončení

Více

mm. 48h 25-85% RH 75% 50% x = 8 mm x = 10 mm x = 12 mm. Yearly RH % 30%

mm. 48h 25-85% RH 75% 50% x = 8 mm x = 10 mm x = 12 mm. Yearly RH % 30% Dřevěné podlahy Quick-Step jsou dodávány s pokyny ve formě obrázků. Text níže popisuje, včetně obrázků, instalaci plovoucí podlahy, která je rozdělena do hlavních částí: příprava, instalace, dokončení

Více

Pokládka & pokyny na údržbu, záruční podmínky

Pokládka & pokyny na údržbu, záruční podmínky Pokládka & pokyny na údržbu, záruční podmínky BerryAlloc Click Vinyl Kdekoli. Navždy. www.berryalloc.com (1/4) 1. Obecné pokyny PureLoc je LVT podlaha pro domácí užití a je vyroben dle normy EN 649T. PureLoc

Více

MONTÁŽ AROQ COLLECTION PŘÍPRAVA

MONTÁŽ AROQ COLLECTION PŘÍPRAVA AROQ COLLECTION PŘÍPRAVA Doporučujeme opatrnost během přepravy a skladování balíků podlahy. Doporučuje se přepravovat a ukládat podlahy do ležaté polohy. Balení nesmí být umístěno vertikálně, skladovat

Více

Prosím, před instalací si přečtěte důkladně tento návod a respektujte normy platné ve vaší zemi.

Prosím, před instalací si přečtěte důkladně tento návod a respektujte normy platné ve vaší zemi. PŘÍPRAVA PODKLADU OBECNÉ INFORMACE Prosím, před instalací si přečtěte důkladně tento návod a respektujte normy platné ve vaší zemi. DOPRAVA, SKLADOVÁNÍ A AKLIMATIZACE Krabice převážejte a skladujte v horizontální

Více

NÁVOD K POKLÁDCE PODLAHY ARBITON AMARON CLICK

NÁVOD K POKLÁDCE PODLAHY ARBITON AMARON CLICK NÁVOD K POKLÁDCE PODLAHY ARBITON AMARON CLICK Příprava Během přepravy a skladování panelů doporučujeme potupovat opatrně. Doporučujeme přepravovat a skladovat výrobek ve vodorovné poloze. Je zakázáno stavět

Více

NÁVOD K POKLÁDCE PODLAHY ARBION LIBERAL CLICK

NÁVOD K POKLÁDCE PODLAHY ARBION LIBERAL CLICK NÁVOD K POKLÁDCE PODLAHY ARBION LIBERAL CLICK Příprava Během přepravy a skladování panelů doporučujeme potupovat opatrně. Doporučujeme přepravovat a skladovat výrobek ve vodorovné poloze. Je zakázáno stavět

Více

BERRY ALLOC LAMINÁTY * PARKETY * WALLS * CLICK VINYL PURELOC. BerryAlloc Click Vinyl. Kdekoli. Navždy. www.berryalloc.com

BERRY ALLOC LAMINÁTY * PARKETY * WALLS * CLICK VINYL PURELOC. BerryAlloc Click Vinyl. Kdekoli. Navždy. www.berryalloc.com BERRY ALLOC LAMINÁTY * PARKETY * WALLS * CLICK VINYL PURELOC BerryAlloc Click Vinyl Kdekoli. Navždy. www.berryalloc.com 1. Obecné pokyny Návod na pokládku a údržbu PureLoc (1/4) Tento dokument představuje

Více

POKYNY K INSTALACI LAMINÁTOVÉ PODLAHY QUICK-STEP.

POKYNY K INSTALACI LAMINÁTOVÉ PODLAHY QUICK-STEP. POKYNY K INSTALACI LAMINÁTOVÉ PODLAHY QUICK-STEP. CHCETE-LI DOSÁHNOUT DOBRÝCH VÝSLEDKŮ, DOPORUČUJEME PEČLIVĚ DODRŽOVAT UVEDENÉ POKYNY. - 0-% RH 8h i www.quick-step.com i www.quick-step.com Cement

Více

Montážní pokyny pro masivní podlahové palubky REAL FLOOR v tloušťce od 20 mm

Montážní pokyny pro masivní podlahové palubky REAL FLOOR v tloušťce od 20 mm Montážní pokyny pro masivní podlahové palubky REAL FLOOR v tloušťce od 20 mm Důležité pokyny, které se musí bezpodmínečně splnit! Tak, abyste měli dlouhou dobu potěšení z masivních podlahových palubek,

Více

Bambusové masivní podlahy jsou vhodné pro všechny typy prostor s výjimkou mokrých prostor nebo prostor s nadměrnou úrovní vlhkosti.

Bambusové masivní podlahy jsou vhodné pro všechny typy prostor s výjimkou mokrých prostor nebo prostor s nadměrnou úrovní vlhkosti. Montážní předpis Masivní bambusové podlahy Bambusové masivní podlahy jsou vhodné pro všechny typy prostor s výjimkou mokrých prostor nebo prostor s nadměrnou úrovní vlhkosti. Důležité upozornění! Každý

Více

ALU 3,6 mm or PE 2 mm. max 10m. 10mm

ALU 3,6 mm or PE 2 mm. max 10m. 10mm wall X X > Y max 0m max 0m B A 0-30 T-profile 3 0mm 4 ALU 3,6 mm or PE mm LEFT CORNER www.par-ky.com 5 6 80 ±6 mm max 7 C 4 h 7 8 0mm 3 4 9 0 5 6 45 40-60 % 6- C CONCRETE max,5 % PLYWOOD max 0 % max 3

Více

VINYLOVÉ PODLAHY VITERRA INSTRUKCE MONTÁŽE A POUŽÍVÁNÍ

VINYLOVÉ PODLAHY VITERRA INSTRUKCE MONTÁŽE A POUŽÍVÁNÍ VINYLOVÉ PODLAHY VITERRA INSTRUKCE MONTÁŽE A POUŽÍVÁNÍ OBECNÉ PODMÍNKY 1. Ověření produktu Před montáží, zkontrolujte všechny panely nebo obklady, zda nemají škrábance, rozdíly v barvě, menší poškození

Více

Před instalací si přečtěte důkladně tento návod a respektujte normy platné ve vaší zemi.

Před instalací si přečtěte důkladně tento návod a respektujte normy platné ve vaší zemi. OBECNÉ INFORMACE Před instalací si přečtěte důkladně tento návod a respektujte normy platné ve vaší zemi. DOPRAVA, SKLADOVÁNÍ A AKLIMATIZACE Krabice převážejte a skladujte v horizontální poloze. Zabalenou

Více

BAMBUSOVÁ PODLAHA TWIST (P+D) 1 Technické údaje. Tloušťka lamely: Šířka lamely:

BAMBUSOVÁ PODLAHA TWIST (P+D) 1 Technické údaje. Tloušťka lamely: Šířka lamely: BAMBUSOVÁ PODLAHA TWIST (P+D) 1 Technické údaje Tloušťka lamely: Šířka lamely: Délka lamely: Balení: 14 mm 96 mm 1840 mm 2,12m 2 /12ks Objemová hmotnost: 720 kg/m3 Součinitel tepelné vodivosti: 0,22 W/mK

Více

ZÁRUČNÍ LIST SPOLU S MONTÁŽNÍM NÁVODEM. POZOR: Před instalací si prostudujte pokyny a záruční podmínky.

ZÁRUČNÍ LIST SPOLU S MONTÁŽNÍM NÁVODEM. POZOR: Před instalací si prostudujte pokyny a záruční podmínky. NASTAVITELNÝ TUNEL 8 ZÁRUČNÍ LIST SPOLU S MONTÁŽNÍM NÁVODEM POZOR: Před instalací si prostudujte pokyny a záruční podmínky. D.R.E. Sp. z o.o. GRONOWO GÓRNE ul. Nefrytowa 4 82-300 ELBLAG Tel. +48 55 236-42-00

Více

Veria Quickmat 1C 100/150W/m². Instalační příručka

Veria Quickmat 1C 100/150W/m². Instalační příručka Veria Quickmat 1C 100/150W/m² Instalační příručka Fig. 1 Fig. 2 23 Fig. 4b Fig. 5 6 cм 50 cм Fig. 8a Fig. 8b 2 Fig. 3 Fig. 4a Fig. 6 Fig. 7 Fig. 9 Fig. 10 Specifikace produktu Veria Quickmat 100/150 W/m²

Více

Návod na pokládku TARKETT TOUCH

Návod na pokládku TARKETT TOUCH Návod na pokládku TARKETT TOUCH PVC DŮLEŽITÉ! Přesvědčte se, že veškeré specifikace a pokyny výrobce jsou pečlivě dodržovány. Podlahová krytina je určena výhradně pro vnitřní obytné účely. Pokud si nejste

Více

POKYNY K INSTALACI. Vážený zákazníku, Děkujeme Vám za nákup naší dýhované dřevěné podlahy Par-ky. Prosím přečtěte si pozorně tento montážní návod.

POKYNY K INSTALACI. Vážený zákazníku, Děkujeme Vám za nákup naší dýhované dřevěné podlahy Par-ky. Prosím přečtěte si pozorně tento montážní návod. 1/5 POKYNY K INSTALACI Vážený zákazníku, Děkujeme Vám za nákup naší dýhované dřevěné podlahy Par-ky. Prosím přečtěte si pozorně tento montážní návod. INSTALAČNÍ MATERIÁL (obrázek 1) Par-ky Instalační souprava

Více

POKYNY K INSTALACI LAMINÁTOVÉ PODLAHY QUICK-STEP S TECHNOLOGIÍ HYDROSEAL.

POKYNY K INSTALACI LAMINÁTOVÉ PODLAHY QUICK-STEP S TECHNOLOGIÍ HYDROSEAL. . PŘÍPRAVA. INSTALACE. DOKONČENÍ. ÚDRŽBA POKYNY K INSTALACI LAMINÁTOVÉ PODLAHY QUICK-STEP S TECHNOLOGIÍ HYDROSEAL. CHCETE-LI DOSÁHNOUT DOBRÝCH VÝSLEDKŮ, DOPORUČUJEME PEČLIVĚ DODRŽOVAT UVEDENÉ POKYNY. -

Více

Třívrstvá podlaha BESTPARKETT, spoj pero/drážka

Třívrstvá podlaha BESTPARKETT, spoj pero/drážka Třívrstvá podlaha BESTPARKETT, spoj pero/drážka Vážení zákazníci, Těší nás, že jste se rozhodli pro vysoce kvalitní dřevěnou třívrstvou podlahu od BESTPARKETT, s.r.o. K položení plovoucí podlahy potřebujete

Více

> > PŘÍPRAVA. Chcete-li dosáhnout dobrých výsledků, doporučujeme pečlivě dodržovat uvedené pokyny.

> > PŘÍPRAVA. Chcete-li dosáhnout dobrých výsledků, doporučujeme pečlivě dodržovat uvedené pokyny. Chcete-li dosáhnout dobrých výsledků, doporučujeme pečlivě dodržovat uvedené pokyny. > > PŘÍPRAVA Doporučujeme objednávat všechny panely pro jeden podlahový projekt současně. Vinylovou podlahu Magnum vždy

Více

PURE NÁVOD K POKLÁDCE

PURE NÁVOD K POKLÁDCE NÁVOD K POKLÁDCE 1 Pure Click 40 je vinylová podlaha navržená pro domácí užití. Pure Click 55 je vhodná pro domácí i komerční použití jako jsou obchody, hotelové pokoje atd. Aby jste dosáhli perfektního

Více

ALU 3,6 mm or PE 2 mm. max 10m. 10mm

ALU 3,6 mm or PE 2 mm. max 10m. 10mm wall X X > Y max 0m max 0m B A 0-30 T-profile 3 0mm 4 ALU 3,6 mm or PE mm LEFT CORNER www.par-ky.com 5 6 80 ±6 mm max 7 C 4 h 7 8 0mm 3 4 9 0 5 6 45 40-60 % 6- C CONCRETE max,5 % PLYWOOD max 0 % max 3

Více

PRODUKTOVÝ LIST BAMBUSOVÝCH PODLAH

PRODUKTOVÝ LIST BAMBUSOVÝCH PODLAH PRODUKTOVÝ LIST BAMBUSOVÝCH PODLAH TYP HORIZONTAL (P+D) 1 15 mm 96 mm 960 mm 2,21m 2 /24ks 7-vrstvý matný lak s UV ochranou TYP VERTIKAL (P+D) 15 mm 96 mm 960 mm 2,21m 2 /24ks 7-vrstvý matný lak s UV ochranou

Více

Pokyny k instalaci. Vážený zákazníku, Děkujeme Vám za nákup naší dýhované dřevěné podlahy Par-ky. Prosím přečtěte si pozorně tento montážní návod.

Pokyny k instalaci. Vážený zákazníku, Děkujeme Vám za nákup naší dýhované dřevěné podlahy Par-ky. Prosím přečtěte si pozorně tento montážní návod. 1/5 Pokyny k instalaci Vážený zákazníku, Děkujeme Vám za nákup naší dýhované dřevěné podlahy Par-ky. Prosím přečtěte si pozorně tento montážní návod. INSTALAČNÍ MATERIÁL (obrázek 1) Par-ky Instalační souprava

Více

Návod k montáži pro profesionály. NMC Czech, s.r.o. Spořická 4949, 430 01 Chomutov, Tel: +420 474 63 87 81-83 www.nmc-czech.cz

Návod k montáži pro profesionály. NMC Czech, s.r.o. Spořická 4949, 430 01 Chomutov, Tel: +420 474 63 87 81-83 www.nmc-czech.cz Návod k montáži pro profesionály NMC Czech, s.r.o. Spořická 4949, 430 01 Chomutov, Tel: +420 474 63 87 81-83 INDEX Spodní část stavby Výběr materiálu Pokládka spodní konstrukce Pokládka spodní konstrukce

Více

DŘEVO PLOVOUCÍ ZPŮSOB. Pokyny k instalaci

DŘEVO PLOVOUCÍ ZPŮSOB. Pokyny k instalaci DŘEVO PLOVOUCÍ ZPŮSOB Pokyny k instalaci Podmínky Plovoucí instalace znamená, že dřevěná podlaha není spojena (např. hřebíky nebo lepidlem) s podkladem. Podklad musí být rovný, pevný, suchý a čistý a musí

Více

NÁVOD NA INSTALACI A ÚDRŽBU

NÁVOD NA INSTALACI A ÚDRŽBU PVC podlahové krytiny Bytové podlahy NÁVOD NA INSTALACI A ÚDRŽBU DŮLEŽITÉ! Dodržujte pečlivě návod a specifikace. Podlahové krytiny jsou určeny pouze pro interiéry v domácnostech V případě nejasností kontaktujte

Více

Návod na instalaci - Linoleum xf role

Návod na instalaci - Linoleum xf role LINOLEUM LINOLEUM XF Návod na instalaci - Linoleum xf role Antistatické Linoleum SD Říjen 2012 Popis řady Tarkett Linoleum SD: Linoleum je vyrobeno z přírodních surovin jako je lněný olej, pryskyřice,

Více

Podlahu instalujte při teplotách od 18 do 30 C. Při teplotách nad 45 C použijte speciální podložku. Udržujte v místnosti teplotu vyšší než 0 C.

Podlahu instalujte při teplotách od 18 do 30 C. Při teplotách nad 45 C použijte speciální podložku. Udržujte v místnosti teplotu vyšší než 0 C. 5 zlatých pravidel Podlahu instalujte při teplotách od 18 do 30. 48h Dílce Pergo Vinyl je třeba nechat aklimatizovat alespoň 48 hodin před instalací při teplotě 18 30 v místnosti, kde budou instalovány.

Více

NÁVOD PRO INSTALACI STŘEŠNÍHO OKNA ONDULINE TERMO DO STŘEŠNÍ KONSTRUKCE

NÁVOD PRO INSTALACI STŘEŠNÍHO OKNA ONDULINE TERMO DO STŘEŠNÍ KONSTRUKCE NÁVOD PRO INSTALACI STŘEŠNÍHO OKNA ONDULINE TERMO DO STŘEŠNÍ KONSTRUKCE 1. Střešní okna je možné instalovat do střech se sklonem v rozmezí od 20 do 90 stupňů. Střešní okno může být umístěno v jakémkoliv

Více

Montážní návod. T2Reflecta. topných

Montážní návod. T2Reflecta. topných T2Reflecta Systém topných desek Montážní návod Dodavatel: Raychem HTS s.r.o. Novodvorská 82 142 00 Praha 4 Tel.: 241009215-7 Fax: 241009219 PVacek@tycothermal.com www.tycothermal.com Návod pro návrh a

Více

Doporučujeme objednávat všechny panely pro jeden komerční podlahový projekt současně.

Doporučujeme objednávat všechny panely pro jeden komerční podlahový projekt současně. Příprava Doporučujeme objednávat všechny panely pro jeden komerční podlahový projekt současně. Vinylovou podlahu vždy skladujte a přepravujte opatrně, aby nedošlo k deformacím. Krabice skladujte a přepravujte

Více

[312] POKYNY PRO INSTALACI: TOPSILENCE DESIGN

[312] POKYNY PRO INSTALACI: TOPSILENCE DESIGN Před instalací se musí všechny podlahové krytiny a obklady stěn zkontrolovat, zda nevykazují viditelné závady. V případě jakýchkoli zjevných závad informujte prosím společnost GERFLOR a neprovádějte instalaci

Více

Před montáží: Palubky před montáží neskladujte na přímém slunci. Důležité a zásadní informace

Před montáží: Palubky před montáží neskladujte na přímém slunci. Důležité a zásadní informace Před montáží: Důležité a zásadní informace Palubky před montáží neskladujte na přímém slunci Před samotnou montáží proveďte předběžné sestavení a vizuální srovnání vzhledu. Příprava a položení základu:

Více

1. PŘÍPRAVA 2. INSTALACE 3. DOKONČENÍ 4. ÚDRŽBA

1. PŘÍPRAVA 2. INSTALACE 3. DOKONČENÍ 4. ÚDRŽBA Výraz vinylové podlahy v následujícím textu označuje vinylové podlahy z kolekce Quick-Step Livyn pro lepené instalace. Výraz značkové příslušenství označuje specifické příslušenství pro podlahy Quick-Step

Více

KLIMATIZACE MONTÁŽNÍ NÁVOD

KLIMATIZACE MONTÁŽNÍ NÁVOD MONTÁŽNÍ NÁVOD KLIMATIZACE ČEŠTINA Před montáží výrobku si prosím přečtěte celý tento montážní návod. Montáž je třeba provádět v souladu s národními normami elektroinstalací a smí jí vykonávat pouze oprávněné

Více

CS Pokyny k pokládání parket Uniclic Multifit VŠEOBECNÉ ÚDAJE DŘÍVE, NEŽ ZAČNETE

CS Pokyny k pokládání parket Uniclic Multifit VŠEOBECNÉ ÚDAJE DŘÍVE, NEŽ ZAČNETE CS Pokyny k pokládání parket Uniclic Multifit VŠEOBECNÉ ÚDAJE Uniclic Multifi t je revoluční systém pokládání kompozitních dřevěných podlah. Panely lze jednoduše spojit kliknutím díky důmyslnému tvaru

Více

Návod na pokládku podlah DIAMOND

Návod na pokládku podlah DIAMOND Návod na pokládku podlah DIAMOND Děkujeme, že jste si vybrali podlahu DIAMOND. Při správné pokládce a údržbě bude vaše podlaha stále jako nová. Před zahájením pokládky si přečtěte všechny pokyny. Nesprávnou

Více

CHCETE-LI DOSÁHNOUT DOBRÝCH VÝSLEDKŮ, DOPORUČUJEME PEČLIVĚ DODRŽOVAT UVEDENÉ POKYNY.

CHCETE-LI DOSÁHNOUT DOBRÝCH VÝSLEDKŮ, DOPORUČUJEME PEČLIVĚ DODRŽOVAT UVEDENÉ POKYNY. Výraz vinylové podlahy v následujícím textu označuje podlahy z kolekce Quick-Step Livyn Ambient Glue + a Balance Glue +. Výraz značkové příslušenství označuje specifi cké příslušenství pro vinylové podlahy

Více

KLIMATIZACE MONTÁŽNÍ NÁVOD

KLIMATIZACE MONTÁŽNÍ NÁVOD MONTÁŽNÍ NÁVOD KLIMATIZACE Před montáží výrobku si prosím přečtete celý tento montážní návod. Montáž je třeba provádět v souladu s národními normami elektroinstalací a smí jí vykonávat pouze oprávněné

Více

Reflex M Evolution S Match-It

Reflex M Evolution S Match-It ÚVOD Dřevo jako přírodní a živý materiál, reaguje na relativní vlhkost (RH).Dřevo se zmenšuje v suchém prostředí a expanduje při vysoké relativní vlhkosti vzduchu. V oblastech, kde je dřevo vystaveno vysoké

Více

AZ FLEX, a.s. - 1 / 6-21.06.2016. Technické izolace,tepelné izolace, Suchá výstavba. Katalog produktů. Instalační návody

AZ FLEX, a.s. - 1 / 6-21.06.2016. Technické izolace,tepelné izolace, Suchá výstavba. Katalog produktů. Instalační návody AZ FLEX, a.s. - 1 / 6-21.06.2016 Technické izolace,tepelné izolace, Suchá výstavba Katalog produktů Instalační návody AZ FLEX, a.s. - 1 / 6-21.06.2016 AZ FLEX, a.s. - / 6-21.06.2016 AZ FLEX, a.s.... 1

Více

ZS VV BA CZ 1406. Instalacní Prírucka

ZS VV BA CZ 1406. Instalacní Prírucka ZS VV BA CZ 1406 Instalacní Prírucka OBSAH BEZPEČNOSTNÍ POKYNY 3 4 OBECNÉ INSTALAČNÍ POKYNY 5 9 Informace k instalaci 5 Návrh 6 9 Nářadí 9 INSTALACE POTRUBÍ 10 16 Práce s PVC 10 11 Důležité informace k

Více

DOPORUČENÍ PRO MONTÁŽ-palubky :

DOPORUČENÍ PRO MONTÁŽ-palubky : Vertikální instalace obkladu na stěny (lamely svisle) : DOPORUČENÍ PRO MONTÁŽ-palubky : 1. Ke stěně přišroubujte vodorovně dřevěné latě (rozměru cca. 30 x 25 mm) nebo latě z PVC (P9050, o rozměru 32 x

Více

Montáž garnýže a dveří

Montáž garnýže a dveří Montáž garnýže a dveří ZAJIŠTĚNÍ PODMÍNEK PRO MONTÁŽ Před zahájením montážních prací zajistěte stavební připravenost místa montáže (teplota, vlhkost a další) dle podmínek stanovených v PLÁNU ZAJIŠTĚNÍ

Více

Návod k pokládce Pro podlahy Egger Laminát a Comfort pomocí instalačního systému UNI fit!

Návod k pokládce Pro podlahy Egger Laminát a Comfort pomocí instalačního systému UNI fit! Návod k pokládce Pro podlahy Egger Laminát a Comfort pomocí instalačního systému UNI fit! Povinné kontrolní zkoušky a náležitá péče / Podklady 1. Povinné kontrolní zkoušky a náležitá péče Podlahy EGGER

Více

KLIMATIZACE MONTÁŽNÍ NÁVOD

KLIMATIZACE MONTÁŽNÍ NÁVOD MONTÁŽNÍ NÁVOD KLIMATIZACE Před montáží výrobku si prosím přečtěte celý tento montážní návod. Montáž je třeba provádět v souladu s národními normami elektroinstalací a smí jí vykonávat pouze oprávněné

Více

POKYNY K INSTALACI 1/5

POKYNY K INSTALACI 1/5 POKYNY K INSTALACI 1/5 Vážený zákazníku, Děkujeme Vám za nákup naší dýhované dřevěné podlahy Par-ky. Prosím přečtěte si pozorně tento montážní návod. V případě nedodržení instrukcí ponese zhotovitel plnou

Více

Certain Teed Montáž vinylového obkladu

Certain Teed Montáž vinylového obkladu Certain Teed Montáž vinylového obkladu Dovoz a Distribuce v ČR: EKOCELL CZ s.r.o. Kunín 255, 742 53 Kunín Tel. 773400186 info@ekocell.cz www.ekocell.cz Obsah 1) Montáž lamel 2) STUDfinder instalační systém

Více

Nástěnný posuvný systém nosnost systému Montážní návod Určení zásad použití a údržby Před zahájením montáže se seznamte s tímto návodem. Před zahájením montáže je nutné se podrobně zkontrolovat, zda jsou

Více

Návod k instalaci. Veria AquaMat

Návod k instalaci. Veria AquaMat Návod k instalaci Veria AquaMat Specifikace výrobku Veria AquaMat Veria AquaMat je systém vodního temperování podlahy, který je díky své nízké instalační výšce (cca 10 mm) mimořádně vhodný k sanování stávajících

Více

Návod k pokládce plovoucí podlahy

Návod k pokládce plovoucí podlahy Návod k pokládce plovoucí podlahy Záruka se vztahuje na striktním dodržování rad pro položení výrobků a právní předpisy v platnosti (např. Jednotné technické dokumenty (DTU), Technické listy (Avis Technique)).Podložky

Více

MILANO točité schody. Montážní návod 2/21. (Fig. 1) (Fig. 2)

MILANO točité schody. Montážní návod 2/21. (Fig. 1) (Fig. 2) 1/18 1/21 MILANO točité schody s lankovou výplní Montážní návod Montáž začněte tím, že sestavíte fitingy pro zábradlí s kovovou částní nášlapu. Fiting se může pohybovat v otvoru v závislosti na úhlu, který

Více

DŮLEŽITÉ : přečtěte si tato upozornění dříve, než začnete s montáží

DŮLEŽITÉ : přečtěte si tato upozornění dříve, než začnete s montáží DŮLEŽITÉ : přečtěte si tato upozornění dříve, než začnete s montáží Dříve než začnete s montáží, seznamte se se všemi předpisy či normami, které platí pro tuto problematiku. Tento návod je doporučeným

Více

ZÁSADY MONTÁŽE A UŽÍVÁNÍ. ZÁRUKA

ZÁSADY MONTÁŽE A UŽÍVÁNÍ. ZÁRUKA Děkujeme, že jste se rozhodli pro nákup naší plovoucí podlahy. Aby jste mohli používat zakoupenou plovoucí podlahu co nejdéle, prostudujte si prosím před zahájením montáže a použitím následující informace

Více

Udržujte v místnosti teplotu vyšší než 0 C.

Udržujte v místnosti teplotu vyšší než 0 C. ZLATÝCH PRAVIDEL 8-0 C Podlahu instalujte při teplotách od 8 do 0 C. Dílce Quick-Step Livyn je třeba nechat aklimatizovat alespoň 8 hodin před instalací při teplotě 8 0 C v místnosti, kde budou instalovány.

Více

Technologicky nejvyspělejší vinylová podlaha dostupná ve variantě lepené i plovoucí.

Technologicky nejvyspělejší vinylová podlaha dostupná ve variantě lepené i plovoucí. Vinylové podlahy Eden Walnut 28857 2 Technologicky nejvyspělejší vinylová podlaha dostupná ve variantě lepené i plovoucí. Rozměrově stabilní Nášlapná vrstva odolná proti poškrábání Vhodná do vlhkých prostor

Více

Flotex. Navrženo pro život

Flotex. Navrženo pro život Flotex Navrženo pro život Flotex instalace krok za krokem Flotex příprava materiálu Pásy stejně jako čtverce by měly být 24 hodin před instalací skladovány při pokojové teplotě. Flotexové pásy byl měly

Více

Vnitřní topné prvky DEVImat a DEVIflex DSVF DTIF DTIR DTCE

Vnitřní topné prvky DEVImat a DEVIflex DSVF DTIF DTIR DTCE Intelligent Heating Instalační [příručka DSVF DTIF DTIR DTCE www.devi.com 0 Obsah 1 Úvod.................................................... 3 1.1 Bezpečnostní pokyny......................................

Více

instalační příručka Instalační příručka ČR: SK:

instalační příručka Instalační příručka ČR: SK: Instalační příručka Číslo Rozměr, mm Délka Šířka Tloušťka Počet Grafické znázornění Stěna A C Stěna A Stěna A Stěna C Stěna D Stěna D Stěna B Stěna B Stěna B Stěna D Stěna B Stěna B D Stěna E Stěna E Stěna

Více

Obložkové zárubně ke stavebním pouzdrům

Obložkové zárubně ke stavebním pouzdrům Obložkové zárubně ke stavebním pouzdrům pro dokončenou sílu stěny 100 a 125 mm se symetrickým uložením pro jednokřídlé i dvoukřídlé systémy MONTÁŽNÍ NÁVOD URČENÍ ZÁSAD POUŽITÍ A ÚDRŽBY Před zahájením montáže

Více

Typy pokládky: 1. Bez lepení - v případě, že se v místnosti nepočítá s větším pohybem (malé posilovny, kanceláře, cena pokládky: 50 Kč / m 2

Typy pokládky: 1. Bez lepení - v případě, že se v místnosti nepočítá s větším pohybem (malé posilovny, kanceláře, cena pokládky: 50 Kč / m 2 1. Podklad Doporučená pokládka Ujistěte se, že podklad je pevný, rovný, suchý a čistý, bez trhlin, prachu a neobsahuje cizorodé látky (např. zbytky malty, olej atd.), které by snižovaly přilnavost. Pro

Více

Jak nainstalovat laminátovou podlahu. Najděte podlahu, která odpovídá vaší osobnosti. no ordinary floors

Jak nainstalovat laminátovou podlahu. Najděte podlahu, která odpovídá vaší osobnosti. no ordinary floors Jak nainstalovat laminátovou podlahu Najděte podlahu, která odpovídá vaší osobnosti 30-75% 1a 1b 2 59 15 72 22 500 MM 500 MM 3 4 5 www.balterio.com www.balterio.com www.balterio.com 1a Ponechte prkna aklimatizovat

Více

KABELOVÉ TOPNÉ SYSTÉMY

KABELOVÉ TOPNÉ SYSTÉMY TO-2S technická dokumentace použití: elektrické podlahové vytápění a temperování podlah na příjemnou teplotu ochrana potrubí, nádob a zásobníků před zamrzáním technologické ohřevy do 50 C (udržování teplot

Více

PURE BELGINIUME 100% QUALIT

PURE BELGINIUME 100% QUALIT spoltex MADE IN BELGIUM 100% QUALITY rychlá & snadná instalace 100% voděodolný povrch pssst! zvukotěsná podlaha naprostý komfort PROČ?? 100% recyklovatelná rychle & jednoduše prostě! super lehká zahákne

Více

Instalační návod. Sada 2cestných ventilů/3cestných ventilů pro jednotky s ventilátorem EKMV2C09B7 EKMV3C09B7

Instalační návod. Sada 2cestných ventilů/3cestných ventilů pro jednotky s ventilátorem EKMV2C09B7 EKMV3C09B7 Sada cestných ventilů/cestných ventilů pro jednotky s ventilátorem EKMVC09B7 EKMVC09B7 EKMVC09B7 EKMVC09B7 Sada cestných ventilů/cestných ventilů pro jednotky s ventilátorem Před instalací si pozorně přečtěte

Více

Návod na pokládku podlahové krytiny HYDROCORK se zámkem PressFit

Návod na pokládku podlahové krytiny HYDROCORK se zámkem PressFit 1 OBECNÉ INFORMACE Před instalací si přečtěte důkladně tento návod a respektujte normy platné ve vaší zemi. DOPRAVA, SKLADOVÁNÍ A AKLIMATIZACE Krabice převážejte a skladujte v horizontální poloze. Zabalenou

Více

Kladečský předpis podlahových dílců FATRACLICK PLOVOUCÍ VINYLOVÁ PODLAHA

Kladečský předpis podlahových dílců FATRACLICK PLOVOUCÍ VINYLOVÁ PODLAHA PLOVOUÍ VINYLOVÁ PODLH Kladečský předpis podlahových dílců FTRLIK Fatra, a.s., tř. T. ati 151, 1 Napajedla, Česká republika Tel.: +0 5 501 1, e-mail: podlahy@fatra.cz,, www.fatra.cz 1 PLOVOUÍ VINYLOVÁ

Více

ABUS TSS550 rozvorový dveřní zámek

ABUS TSS550 rozvorový dveřní zámek ABUS TSS550 rozvorový dveřní zámek Montáž a obsluha dveřního zámku ABUS TSS550 I. Obsah balení II. Všeobecná upozornění III. Možnosti použití TSS550 IV. Nářadí pro montáž V. Nastavení směru uzamykání VI.

Více

Závěsná nástěnná konzola (Svislé montážní provedení)

Závěsná nástěnná konzola (Svislé montážní provedení) Závěsná nástěnná konzola (Svislé montážní provedení) Instalační příručka Model TY-WK42PV3W Podle zákona na ochranu spotřebitele č. 634/1993 S., platných vyhlášek a novel tohoto zákona Vám doporučujeme,

Více

Možnosti použití: Použití a montáž těchto stavebních výrobků se řídí technickými normami a směrnicemi předepsanými podle zákona.

Možnosti použití: Použití a montáž těchto stavebních výrobků se řídí technickými normami a směrnicemi předepsanými podle zákona. Aktualizováno: 12.11.2012 Kazeta terraza Nosné prvky nosič z WPC, nosič z WPC, nosič z hliníku, nosič z WPC, gumová podložka nosič z WPC, Obecné informace: Možnosti použití: Použití a montáž těchto stavebních

Více

www.palubky-online.cz

www.palubky-online.cz Montážní návod pro použití v exteriéru 1. Základní pravidla a doporučení pro montáž plastové palubky Účelem tohoto návodu je popsání základních pravidel a doporučení, které je potřeba dodržovat během montáže

Více

POPIS HODNOTA JEDNOTKA PRÁVNÍ PŘEDPIS 2x Ekopanely 60/1200 rozměry: tloušťka šířka délka

POPIS HODNOTA JEDNOTKA PRÁVNÍ PŘEDPIS 2x Ekopanely 60/1200 rozměry: tloušťka šířka délka Popis PŘÍČKA E2 A akustická samonosná příčka pro nenosné účely Skladba tl. 120+X (X dle zvolené akustické izolace) Ekopanely E60 dřevěný rošt + akustická izolace tl. X Ekopanely E60 Doporučené použití

Více

Upozornění pro instalaci. Všeobecná bezpečnostní opatření. UPOZORNĚNÍ:

Upozornění pro instalaci. Všeobecná bezpečnostní opatření. UPOZORNĚNÍ: Upozornění pro instalaci Všeobecná bezpečnostní opatření. UPOZORNĚNÍ: 1. Bezpečnost pracovníků zajistíte tím, že budete postupovat dle následujícího návodu. Nesprávnou montáži nebo zneužitím výrobku Může

Více

prezentuje EKOLOC G5 1

prezentuje EKOLOC G5 1 prezentuje EKOLOC G5 1 Obsah: 1.Nový systém zámku- Ekoloc G5 2.Srovnání 3.Instalace (step-by-step) 4.Rychlá fakta 5.Časté otázky 2 Nový systém zámku - Ekoloc 5G Přechod od systému 2G to 5G Ekowood International

Více

Construction. Systém Sika AcouBond Lepení na housenku. Metodická příručka. Sika CZ, s.r.o. Č. 850 52 02 Autor: Sika CZ, s.r.o.

Construction. Systém Sika AcouBond Lepení na housenku. Metodická příručka. Sika CZ, s.r.o. Č. 850 52 02 Autor: Sika CZ, s.r.o. Metodická příručka Systém Sika AcouBond Lepení na housenku Sika CZ, s.r.o. Veškeré informace a pracovní postupy uváděné v této příručce vycházejí z momentálních znalostí a zkušeností a jsou platné za předpokladu,

Více

Dveřní křídlo posuvné ZÁRUČNÍ LIST SPOLU S MONTÁŽNÍM NÁVODEM. POZOR: Před instalací si prostudujte pokyny a záruční podmínky.

Dveřní křídlo posuvné ZÁRUČNÍ LIST SPOLU S MONTÁŽNÍM NÁVODEM. POZOR: Před instalací si prostudujte pokyny a záruční podmínky. Dveřní křídlo posuvné 6 ZÁRUČNÍ LIST SPOLU S MONTÁŽNÍM NÁVODEM POZOR: Před instalací si prostudujte pokyny a záruční podmínky. Dveře posuvné interiérové Technická zkouška AT - 15-7783/2008 Prohlášení o

Více

NÁVOD NA MONTÁŽ INOVATIVNÍ OBKLADY STĚN. 1. stránka Návod na montáž Obklady KERRADECO. Verze 2017/01-01 CZ

NÁVOD NA MONTÁŽ INOVATIVNÍ OBKLADY STĚN. 1. stránka Návod na montáž Obklady KERRADECO. Verze 2017/01-01 CZ 1. stránka Návod na montáž Obklady KERRADECO INOVATIVNÍ OBKLADY STĚN NÁVOD NA MONTÁŽ Veškeré zde uvedené údaje, zejména návrhy na použití a zpracování našich výrobků, vycházejí z našich současných zkušeností

Více

Doporučení pro pokládku soklové lišty a kouty soklových lišt nora

Doporučení pro pokládku soklové lišty a kouty soklových lišt nora Doporučení pro pokládku soklové lišty a kouty soklových lišt nora Podklad musí být připravený pro pokládku podle směrnice pro zadávání a uzavírání smluv pro stavební práce, DIN 18 365. Podklady nesmí mít

Více

Důležité upozornění. Příprava podkladu. Instalace. Instrukce k pokládce samolepících vinylových dílců Gerflor CARACTERE

Důležité upozornění. Příprava podkladu. Instalace. Instrukce k pokládce samolepících vinylových dílců Gerflor CARACTERE Instrukce k pokládce samolepících vinylových dílců Gerflor CARACTERE Důležité upozornění Podklad musí být: suchý čistý zametený (lépe důkladně vysátý) pevný zcela hladký Příprava podkladu Pokud povrch

Více

instalační příručka ČR: SK:

instalační příručka ČR: SK: instalační příručka Délka Tloušťka Šířka Počet Grafické znázornění Stěna C A Stěna C Stěna C Stěna A B Stěna A Stěna E Stěna B Stěna D Stěna D Stěna D Stěna B D Stěna B Stěna D Stěna E Stěna E Stěna E

Více

MONTÁŽNÍ INSTRUKCE nová konstrukce dodatečné vybavení PROVOZNÍ INSTRUKCE ZÁRUKA

MONTÁŽNÍ INSTRUKCE nová konstrukce dodatečné vybavení PROVOZNÍ INSTRUKCE ZÁRUKA MONTÁŽNÍ INSTRUKCE nová konstrukce dodatečné vybavení PROVOZNÍ INSTRUKCE ZÁRUKA Instalace Umístění ventilu SPOT je navržen pro rychlé čištění v místech náchylných k zamazání. Je perfektní při použití v

Více

Soklové lišty PVC linie

Soklové lišty PVC linie PROFILPAS S.P.A. VIA EINSTEIN, 38 35010 CADONEGHE (PADOVA) ITALY TEL. +39 (0)49 8878411 +39 (0)49 8878412 FAX. +39 (0)49-706692 EMAIL: INFO@PROFILPAS.COM Soklové lišty PVC linie Použití PVC Line je řada

Více

Nástroje a vybavení Měřicí pásmo Pracovní rukavice Plastové nebo gumové kladívko Mazivo Křížový šroubovák NÁVOD K MONTÁŽI

Nástroje a vybavení Měřicí pásmo Pracovní rukavice Plastové nebo gumové kladívko Mazivo Křížový šroubovák NÁVOD K MONTÁŽI NÁVOD K MONTÁŽI DŮ LEŽITÉ Než začnete montovat tento skleník, přečtěte si, prosím, pečlivě tento návod. Proveďte, prosím, všechny kroky v pořadí uvedeném v tomto návodu. Neutahujte šroubky skleníku, dokud

Více

POPIS HODNOTA JEDNOTKA PRÁVNÍ PŘEDPIS 2x Ekopanel E60 včetně roštu rozměry: tloušťka šířka délka

POPIS HODNOTA JEDNOTKA PRÁVNÍ PŘEDPIS 2x Ekopanel E60 včetně roštu rozměry: tloušťka šířka délka Popis PŘÍČKA E2 I - instalační samonosná příčka pro nenosné účely Skladba tl. 120+X - Ekopanel E60 - dřevěný rošt tl. X - Ekopanel E60 Doporučené použití Omezení - příčky včetně technických rozvodů a instalací

Více

Pokládka & péče. Room of Your Dreams

Pokládka & péče. Room of Your Dreams Pokládka & péče Obsah Přehled pokládky Strana 3 Pravidla pokládky Strana 4-6 Požadavky na podklady Strana 7 Systémové podložky Strana 8 Varianty pokládky Plovoucí pokládka Strana 9 Celoplošné lepení Strana

Více

NÁVOD K INSTALACI TERASOVÝCH PRKEN REAL 120x21mm (180x21)

NÁVOD K INSTALACI TERASOVÝCH PRKEN REAL 120x21mm (180x21) NÁVOD K INSTALACI TERASOVÝCH PRKEN REAL 120x21mm (180x21) Záruka na terasová prkna se nevztahuje na poškození vzniklá špatnou montáží a nedodržením tohoto montážního návodu. Dodržování tohoto návodu je

Více

katalog 2016 bytové a komerční PVC

katalog 2016 bytové a komerční PVC katalog 2016 bytové a komerční PVC flexibilita komfort odolnost Junior Plus je flexibilní, elastická, heterogenní PVC podlahová krytina o tloušťce 2,2 mm a nášlapné vrstvě 0,5 mm. Díky třídě zátěže 33-42

Více

CZ Instalační manuál k TV držáku Solight 1M19. Max. nosnost: VAROVÁNÍ

CZ Instalační manuál k TV držáku Solight 1M19. Max. nosnost: VAROVÁNÍ CZ Instalační manuál k TV držáku Solight 1M19 UPOZORNĚNÍ: NEPŘEKRAČUJTE UVEDENOU MAXIMÁLNÍ NOSNOST. MŮŽE DOJÍT K VÁŽNÉMU ÚRAZU NEBO K POŠKOZENÍ MAJETKU! Úhlopříčka TV 94-165cm (37" - 65") Max. VESA: 800

Více

Přípravné práce. Podloží. Základem dlouhodobě stabilní a funkční terasy je správně zvolené a připravené podloží.

Přípravné práce. Podloží. Základem dlouhodobě stabilní a funkční terasy je správně zvolené a připravené podloží. Přípravné práce 1 Základem dlouhodobě stabilní a funkční terasy je správně zvolené a připravené podloží. Podloží Mezi možné typy podkladového povrchu patří následující varianty: betonová deska zhutněné

Více