Pružná dásňová epitéza z trvale měkkého silikonového materiálu, zesítěná za tepla, klinicky testovaná

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Pružná dásňová epitéza z trvale měkkého silikonového materiálu, zesítěná za tepla, klinicky testovaná"

Transkript

1 Překlad z originálního dokumentu jako služba firmy DT&SHOP. Pružná dásňová epitéza z trvale měkkého silikonového materiálu, zesítěná za tepla, klinicky testovaná Dočasná náhrada znovu vytvořené přirozené dásně po ukončeném léčení paradentózy.. Po zhotovení implantátů k ošetření estetických a fonetických nedostatečností.

2 Obsah Technika a návod k použití 1. Otiskovací lžíce Snímání otisku zubním lékařem Otisk s pružným přesným materiálem Vyjmutí otisku Zhotovení pracovního modelu Modelování epitézy Zatmelení v kyvetě Lisovací forma Plnící postup Předlisování Polymerace Dekyvetace Druhé použití lisovací formy pro rezervní epitézu Konečná úprava Barvení Ochranné lakování Korekturní opravná hmota Používání a ošetřování epitézy GINGIVAMOLL Doporučení k čištění pro pružné dásňové epitézy

3 GINGIVAMOLL Pružná dásňová epitéza z trvale měkkého silikonového materiálu, zesítěná za tepla, klinicky testovaná V návaznosti na ošetření parodontálních kapes pomocí kyretáže nebo operace se nelze často vyvarovat snížení dásně a obnažení kořene. Estetika, zvláště v oblasti frontálních zubů, ale i fonetika jsou často citelně ovlivněny. K zakrytí těchto gingiválních defektů se dříve doporučovaly tuhé epitézy z umělé hmoty. Při dodržení přísně stanovené indikace se tyto dobře osvědčily. Podstatnou nevýhodou byla ale lámavost materiálu epitézy, což se ukazovalo zejména u rozměrných epitéz. Pomocí GINGIVAMOLL se tento slabý článek odstranil. GINGIVAMOLL dásňové epitézy je možno považovat jako dočasnou náhradu znovu vytvořené přirozené dásně. Proto je možno je použít pouze po dokončeném parodontálním ošetření.

4 GINGIVAMOLL dásňové epitézy slouží v horní čelisti a/nebo dolní čelisti k zakrytí gingiválních retrakcí a otevřených interdentálních prostorů v důsledku ústupu dásní. GINGIVAMOLL epitéza má díky své pružnosti vlastnost vyplňovat velké retenční interdentální prostory. Kromě toho se dosáhne lehkého dlahovacího účinku na zakryté zuby. Mohou být korigovány fonetické nedostatečnosti. GINGIVAMOLL je materiál vyvinutý pro trvale měkké dásňové epitézy a klinicky testovaný. Na rozdíl od tuhých epitéz umožňuje měkká umělá hmota konstrukce epitéz podél rozsáhlých úseků zubního oblouku, např. od moláru k moláru. Stabilita a odolnost tvaru epitézy, jakož i snášenlivost se sliznicí jsou zvláštní přednosti hmoty GINGIVAMOLL. Materiálové, zpracovatelsko-technické a estetické vlastnosti splňují všechna očekávání na trvale měkkou epitézu. Je třeba dbát na určitá omezení jako následek zvláštnosti trvale měkkého materiálu. GINGIVAMOLL epitéza slouží primárně k dočasnému ošetření. Epitéza se může časem zbarvit vlivem exogenních pigmentů, přičemž jsou velké individuální rozdíly. Proto se doporučuje, vždy se stejným otiskem vytvořit dva exempláře, což se snadno podaří. Dvě epitézy umožňují kosmeticky dokonalé ošetření na minimálně jeden rok, vždy dle péče o epitézu. Zhotovení duplikátu ve stejném pracovním kroku činí epitézu výhodnou z hlediska nákladů. Při diagnostických zbarveních plaku malachitem nebo fuchsinovým barvivem mohou být dásňové epitézy znovu začleněny teprve po úplném zmizení barviva. Epitéza se zabarvuje rovněž v důsledku dehtových produktů (kuřáci). Je třeba dodržovat doporučení k čištění. Souprava GINGIVAMOLL obsahuje dvě transparentní základní barvy a jednu opakní (krycí) barvu. K charakterizaci epitézy jsou k dispozici dvě dobarvovací hmoty, jakož i dobarvovací kapalina a jeden ochranný lak. Jedna tuba s korekční/opravnou hmotou a příslušný katalyzátor doplňují program.

5 Technika a návod na použití 1. Otiskovací lžíce a) Zhotovit individuální plastovou lžíci (vestibulárně). Rozměr lžíce vyznačit na studijním modelu (1). b) Držič místa z vosku, papíru nebo podobného materiálu uzpůsobit na označenou plochu v tloušťce vrstvy 2 mm. (2) Pracovní plochu izolovat, jak je zvykem. c) Autopolymer v těstovité konsistenci vytvarovat na lžíci nebo prefabrikovanou plastovou lžíci uzpůsobit na model (3). Okraj lžíce zastřihnout zcela krátce incizálně/okluzálně a kolem dokola proděrovat (4/5/6).

6 2. Snímání otisku zubním lékařem a) Zkouška lžíce (7). b) Jako otiskovací pomůcku zhotovit v ústech palatinálně blok silaplast FUTUR (8) ve stejné délce jako je požadovaná epitéza. Blok silaplast FUTUR by měl dosahovat téměř až na incizální hranu (palat.) (9). Přednost: Dobrá repozice na otisku. c) Po jeho ztuhnutí vyjmout z úst a příliš dlouhé interdentální přepážky zkrátit na ¼ obvodu zubu, pak opět nasadit (10/11). U dlouhých otisků, např. 6-6 se doporučuje potřít interdentální zubní plochy jemným separačním prostředkem (vaselinovým olejem). Blok silaplast FUTUR u zubů separovat vaselinovým tukem. Otisk se tak může snadněji uvolnit a vyjmout. 7 8

7 3. Otisk s pružným přesným materiálem a) Lžíci potřít vhodným adhezním prostředkem a nechat lehce vysušit. b) Otiskovací hmotu namíchat dle předpisu. Stříkačku a lžíci naplnit současně namíchanou hmotou. c) Na interdentální prostory a zubní krčky nanést stříkačkou hmotu bez bublin (12), následně připravenou lžící provést otisk. d) Lehce přitlačit, případně přetáhnout ret přes lžíci. Zabránit otlačeným místům, jinak by epitéza na tomto místě mohla nedoléhat! (13) 4. Vyjmutí otisku a) Blok silaplast FUTUR odstranit. Dbát na to, aby se pružný materiál neodtrhnul ze lžíce. Nepodařené otisky se musí provést znovu. Nesmí se provádět oškrabování interdentálně na sádrovém modelu. Nemusela by být dodržena rozměrová přesnost. b) Kontrola otisku: Přebytky, případně příliš rozsáhlé retence a okraje sulcusu zkrátit malými nůžkami nebo skalpelem. Blok silaplast FUTUR přesně nalepit pomocí kyan-akrylátového sekundového lepidla na otisk (14). 5. Zhotovení pracovního modelu a) Tvrdá sádra bez bublin bílá (15). b) Vyznačení definitivního ohraničení epitézy měkkou tužkou. c) Z jedné strany hranici skloviny, hranici cementu a z druhé strany vybíhající okraj k mukogingivální linii

8 6. Modelování epitézy a) Interdentální prostory a zubní krčky pokrýt růžovým voskem až do přirozeného objemu, přičemž musí být zachovány předem zakreslené linie. Vybíhající okraj nyní musí být vymodelovaný již tence a v konečném tvaru (16). b) Povrch epitézy musí být rovněž vymodelován individuálně a v konečném tvaru (17). Papily, záhyby apod. musí být utvořeny tak, aby nebyl patrný žádný rozdíl k přirozenému okolí (od vláknitosti bude upuštěno z důvodu čištění). Pozor: Po zesítění materiálu již není možné obroušení nebo leštění, proto musí být modelace provedena přesně! 7. Zatmelení v kyvetě a) Modelové zuby zabrousit až k cervikální voskové hranici, případně pomocí nástroje zcela přesně opracovat (18). Nevynechat žádná retenční místa (rozměrová přesnost na krčku zubu). b) Zatmelení pomocí běžné modelové sádry, ale protiskus (Conter) pomocí tvrdé sádry! (kvůli lisovacímu tlaku 40 bar) (19)

9 8. Lisovací forma a) Vyplavit a izolovat jak je běžné (20); oba díly cca. 3 min. nechat odpařit, pak 2-krát izolovat. b) Doba schnutí: Při prvním použití nechat stát minimálně 4 hodiny anebo jen půl hodiny a pak v cirkulační peci nechat vysušit při 40 C cca. 20 min. Plnící práce se tím usnadní. 9. Plnící postup a) GINGIVAMOLL opakní nanést do interdentálních prostorů a na zubní krčky a zakrýt polyetylénovou fólií. Opakní epitézní materiál nanést jako na obr. (21) případně vyplnit. K zesvětlení opakního epitézního materiálu (pouze pro zubní krčky) se může nanést tence rozprostřený světle růžový pás. b) Následně růžový pás v patřičné délce přistřihnout na správný rozměr a položit přes oblast epitézy. Aby se zabránilo znečištění, položit přes něj polyetylénovou fólii. Kyvetu uzavřít. 10. Předlisování a) Předlisovat v krátkých intervalech (22), aby pomalu zatékavý materiál měl čas vniknout pak cca. 10 min. lisovat při max. 40 bar. b) Kyvetu opatrně otevřít a přebytek odstranit Položit novou napnutou fólii bez záhybů a ještě jednou dát do lisu na cca. 5 min.. c) Bezpodmínečně použít kyvetový třmen!

10 11. Polymerace Polymerace se provádí v sušící skříni nebo v peci s cirkulací vzduchu při 130 C (+/- 5 C). Kyvetu dát do pece při teplotě 130 C (teplotu ve vnitřním prostoru pece kontrolovat teploměrem) a cca. 45 min. nechat polymerovat v sušící skříni nebo cca. 30 min. v peci s cirkulací vzduchu (23). Ochlazení kyvety na vzduchu (nikdy ne ve vodě!). U větších kyvet prodloužit polymerační dobu vždy o 30 min.. Aby se polyetylénová fólie snadněji odstranila, kyvetu po cca. 25 min. vyjmout z pece. Kyvetu otevřít, fólii sejmout, kyvetu opět uzavřít, pomocí třmene kyvety zašroubovat a dále polymerovat. 12. Dekyvetace a) Kyvetu opatrně otevřít, pak fólii opatrně stáhnout (24). b) Přebytečnou lisovanou vrstvu ještě na modelu odřezat špičatým a ostrým skalpelem až na 1 mm (25). c) Zaoblenou špachtlí a krátkým proudem horké vody se může epitéza uvolnit. (Epitézu postupně vytáhnout z retencí) (26). 13. Druhé použití lisovací formy pro rezervní epitézu a) Neporušený popř. doplněný tvar vyfoukat tlakovým vzduchem do čista, Pak krátce nechat vyplavit a odpařit vodou o teplotě 80 C a opět izolovat. Nejdříve po 1½ hodině může následovat plnící práce jako předtím.

11 14. Konečná úprava (finish) a) Tenký přebytečný okraj na krčkách zubů jedním řezem podélně odstranit novým a ostrým skalpelem (špičatý tvar) (27) (mnoho řezů vede k tvorbě trhlin!). Horní okraj epitézy se může nejlépe zkrátit ve tvaru oblouku jemnými nůžkami (29), u centrální části rtu i pomocí skalpelu. b) Epitézu nepřizpůsobovat na model (ztráta retence)! Fixace se určí v ústech! 15. Barvení Epitézu v čistém a suchém stavu nabarvit dle potřeby (nahromadění pigmentů). K tomuto účelu se použijí dobarvovací hmoty a kapalina (28/30)

12 16. Ochranné lakování a) Poté co barva uschnula na vzduchu, tak se může rovnoměrně nanést ochranný lak jemným, čistým štětcem č. 2 (použít skleněné misky) (31/32). Nenechat žádná nenatřená místa, jinak může být narušena rozměrová přesnost. b) Důležité! Ochranný lak pro silikon nejdříve tence nanést na vnější stranu epitézy, pak ihned nalakovat vnitřní stranu. Pokud se bude lakovat pouze jedna strana, může se epitéza (zvláště konce epitézy) zdeformovat. Proto nakonec epitézu zbavit pnutí lakováním na labiální straně. Lahvičku s ochranným lakem ihned opět uzavřít! c) Lakovanou epitézu dát při pokojové teplotě do pece s cirkulací vzduchu na podložku bez prachu, teplotu zvýšit na 100 C a nechat sušit max min Korekturní opravná hmota a) Epitézu místně vyčistit a potřít reaktorovou kapalinou. Korekturní hmotu a reaktorovou kapalinu smíchat a na příslušném místě nanést na izolovaný model. Epitézu bez prodlení nasadit a pomocí fólie lehce přitisknout. Samovolné zesítění se může podpořit v sušící skříni na 15 min. (50 C). b) Trhliny se odstraní stejným způsobem K tomuto se ale může použít první model. c) Při doplňování a chybách u otisku je potřebný nový otisk příslušné části, jakož i částečný model!

13 Použití a ošetřování epitézy GINGIVAMOLL Vážený paciente, Vaše nová dásňová epitéza má mnoho předností. Vypadá jako přirozená dáseň, je příjemná k nošení a mechanicky odolná. Abyste se mohli dlouhou dobu těšit z Vaší dásňové epitézy, tak musíte dodržovat následující pokyny pro používání a ošetřování: 1. Obecně Dásňová epitéza se nejlépe nasazuje v navlhčeném stavu. Zasune se snadněji do mezizubních prostorů. Začněte papilou mezi oběma centrálními čelními zuby. Vyjmutí se musí provádět pomalu a opatrně. Vaše zuby musí být před každým nasazením absolutně bez zubního povlaku, aby pod epitézou nemohly vzniknout žádné kazy zubních krčků. Pokud zubní povlak zůstane, tak se epitéza zabarví. Silné kouření a častá konzumace čaje, kávy nebo vína mohou způsobit zbarvení. Dehet zbarvuje epitézu bez možnosti nápravy. Jako obvaz rány ve spojení např. s fluoridovým gelem není epitéza vhodná. 2. Čištění Po každém jídle se musí epitéza vyjmout a opláchnout vodou, zvláště po požití ovocných a zeleninových šťáv (barviva). Rovněž je třeba v těchto případech dobře vypláchnout ústa vodou, aby se dosáhlo odstranění barviv z úst. V noci by se dásňová epitéza dle možnosti neměla nosit. Po řádném vyčištění se může čistá epitéza navíc vložit do prostředku na výplach úst. Před dalším nasazením krátce opláchnout. Ještě používaná rezervní epitéza musí být skladována v suchu a chráněná před světlem. Pozor: Téměř všechny běžné čistící prostředky na protézy mohou dásňovou epitézu po krátké době vybělit a proto se nedoporučují. Po použití fluoridového gelu počkat půl hodiny, než se epitéza znovu nasadí. 3. Periodické nové zhotovení Z každého podařeného otisku se mohou v zubní laboratoři zhotovit dva až tři identické dásňové epitézy. Tato zásoba stačí při dodržení pokynů pro čištění normálně na jeden rok. Pokud budete používat již poslední exemplář, doporučujeme Vám, domluvit si s námi termín pro nový otisk, nejlépe v kombinaci s preventivním ošetřením. Nový otisk je nezbytný kvůli změně postavení zubů nebo dásně pro správnou rozměrovou přesnost. Jednou denně se musí dásňová epitéza z obou stran důkladně vyčistit. Nejlépe se k tomu použije měkký kartáček a tekuté mýdlo (prostředek na čištění nádobí).

14 Doporučení k čištění pro pružnou dásňovou epitézu Jednou denně se musí dásňová epitéza z obou stran řádně vyčistit (odstranění plaku). K tomuto účelu se může použít tekuté mýdlo (prostředek k čištění nádobí) a měkký kartáček. Nejlépe epitézu vyjmout po každém jídle a řádně opláchnout vodou (chuťové přísady!). Zvláště po požití ovocných nebo zeleninových šťáv se doporučuje, také ústa dobře vypláchnout vodou (barviva!). Po řádném vyčištění se může čistá epitéza navíc vložit do prostředku pro výplach úst (bezbarvý) na odstranění plaku (ochranný účinek!). Před dalším nasazením krátce opláchnout vodou. Ještě používané epitézy (rezervní) musí být skladovány v suchu a chráněny před světlem. Náhradní epitézy se mohou zhotovit ve stejném tvaru i později např. za jeden rok, Předpokladem k tomu jsou nezměněné poměry v ústech, jakož i neporušený model. Výrobní cena se tím odpovídajícím způsobem sníží. Musíte rovněž ošetřovat Vaše zuby dle pokynů Vašeho lékaře a odstraňovat plak. Určitě to bude k Vašemu prospěchu. PS. Dejte prosím každému pacientovi k předaným epitézám kopii tohoto návodu Pokyn pro kuřáky! Dehet zbarvuje pružné epitézy bez možnosti nápravy! Čistící tablety nejsou vhodné pro pružné dásňové epitézy. (blednutí!) Epitéza se nemůže použít jako nosič medikamentů, ve spojení s gelem apod Při zabarveních plaku např. malachitem (zelený) nebo fuchsinem (červený), musí být dbáno na to, že barviva musí být zcela vypláchnuty z úst. Teprve pak se může epitéza znovu nasadit.

15 Pružná dásňová epitéza z trvale měkkého silikonového materiálu, zesítěná za tepla, klinicky testovaná Informace k objednávce Kazeta Epitézní materiál, růžová 5 x 5 g Epitézní materiál, světle růžová 5 g Epitézní materiál, opakní 20 g Opravný materiál, tuba 15 g Kapalina k dobarvovací hmotě, Lahvička 15 ml Ochranný lak, lahvička 15 ml Reaktor, lahvička 5 ml Dobarvovací hmoty modrá/červená, štětec, misky po 1 ks Startovací souprava Epitézní materiál růžová/světle růžová, po 2,5 g Epitézní materiál, opakní 4 g Ochranný lak 5 ml Dobarvovací hmoty modrá/červená, po 1 ks Kapalina k dobarvovací hmotě 5 ml Štětec 1 ks

GINGIVAMOLL GINGIVAMOLL NÁVOD K POUŽITÍ NÁVOD K POUŽITÍ:

GINGIVAMOLL GINGIVAMOLL NÁVOD K POUŽITÍ NÁVOD K POUŽITÍ: GINGIVAMOLL Gingivální retrakce a odhalení kořenů jsou často nechtěným důsledkem léčby parodontálních kapes kyretážním chirurgickým zákrokem. Pacienti poté trpí estetickými, ale i fonetickými problémy.

Více

Preparace kavity V. třídy

Preparace kavity V. třídy Preparace kavity V. třídy Charakteristika kavit Kazy krčkové cervikální (krčková) třetina zubní korunky vestibulárně nebo orálně. Anatomická x klinická korunka Anatomická x klinická korunka Anatomická

Více

DUOTEC S.R.O. zubní laboratoř. Laboratorní ceník (ceník platný od 1.1.20011) Obecné: Inlaye, onlaye, fasety:

DUOTEC S.R.O. zubní laboratoř. Laboratorní ceník (ceník platný od 1.1.20011) Obecné: Inlaye, onlaye, fasety: DUOTEC S.R.O zubní laboratoř Laboratorní ceník (ceník platný od 1.1.20011) Obecné: Kód Cena Název 80001 49.00 STUDIJNÍ MODEL S OTISKEM 80002 65.00 ANALÝZA MODELŮ V OKLUDORU 80003 350.00 KONZULTACE MEZIČELISTNÍCH

Více

Ceník stomatologických výrobků

Ceník stomatologických výrobků 62857 Duceralloy C 1 g 30,0 Kč Kov počítán paušálně 3g na 1 člen Kov počítán paušálně 4g na člen u implantátů Kov počítán paušálně 5g u celokovových mezičlenů 60001 Mistrovský dělený model (účtováno ve

Více

Ceník platný od 1.10.2010

Ceník platný od 1.10.2010 Ceník platný od 1.10.2010 www.tisdent.cz Kovy + konstrukce 60065 Klodan 23,- 60068 Wiron99 15,- 60078 Remanium CD 20,- 63057 Titan (čistý, grade 2) 50,- 60151 NPG 52,- 60300 Litá výztuž 270,- 60305 Účet

Více

Dutina ústní, hygiena dutiny ústní. Tento výukový materiál vznikl za přispění Evropské unie, státního rozpočtu ČR a Středočeského kraje

Dutina ústní, hygiena dutiny ústní. Tento výukový materiál vznikl za přispění Evropské unie, státního rozpočtu ČR a Středočeského kraje Dutina ústní, hygiena dutiny ústní Tento výukový materiál vznikl za přispění Evropské unie, státního rozpočtu ČR a Středočeského kraje Únor 2011 Mgr. Radka Benešová ZUBY HYGIENA DUTINY ÚSTNÍ Základem zdravých

Více

SGG TIMELESS Sklo pro sprchové zástěny. Pokyny pro používání. SAINT-GOBAIN GLASS simplicity. The future of habitat. Since 1665.

SGG TIMELESS Sklo pro sprchové zástěny. Pokyny pro používání. SAINT-GOBAIN GLASS simplicity. The future of habitat. Since 1665. SGG TIMELESS Sklo pro sprchové zástěny Pokyny pro používání SAINT-GOBAIN GLASS simplicity The future of habitat. Since 1665. SAINT-GOBAIN GLASS simplicity Pokyny pro používání OBSAH 1. Produkt 1.1 Životnost

Více

Návod k použití pro protetické komponenty CONELOG Instruction manual for Conelog prosthetic component

Návod k použití pro protetické komponenty CONELOG Instruction manual for Conelog prosthetic component Návod k použití pro protetické komponenty CONELOG Instruction manual for Conelog prosthetic component 1 Popis výrobku 1.1 Implantáty CONELOG SCREW-LINE Implantáty CONELOG SCREW-LINE jsou enoseální implantáty

Více

V životě jsou to jen maličkosti.

V životě jsou to jen maličkosti. 3M ESPE Stabilizace zubních náhrad V životě jsou to jen maličkosti. 1 Průvodce dlouhodobou stabilizací zubní protézy. Obsah Důsledky používání zubní protézy... 4 5 Možnosti stabilizace Vaší protézy...6

Více

Zubní ordinace Dr. M. Kosteniuk. Ceník zubní péče pro pacienty

Zubní ordinace Dr. M. Kosteniuk. Ceník zubní péče pro pacienty Zubní ordinace Dr. M. Kosteniuk Ceník zubní péče pro pacienty Prohlídky a vyšetření: Vstupní prohlídka (komplexní vyšetření zubů a dásní, včetně zhotovení RTG a vytvoření plánu terapie) První/ druhá prohlídka

Více

Stomaflex Kondenzační silikonová otiskovací hmota s velmi vysokou viskozitou, typu Putty

Stomaflex Kondenzační silikonová otiskovací hmota s velmi vysokou viskozitou, typu Putty Otiskovací materiály Stomaflex Putty 20 Stomaflex Light 20 Gel Catalyst 20 Stomaflex Liquid Catalyst 20 Stomaflex Pasta 20 Siloflex Plus Putty 21 Siloflex Plus Light 21 Siloflex Plus Catalyst 21 Elastic

Více

ColFlex TECHNICKÝ LIST

ColFlex TECHNICKÝ LIST Popis Výhody Typické aplikace Příprava podkladu Aplikace je homogenní pružná hydroizolační páska určená pro aplikace na plochy, které jsou vystaveny vysokému tlaku vody. Páska je vhodná pro venkovní aplikace,

Více

Protetické minimum pro DH. 1

Protetické minimum pro DH. 1 Protetické minimum pro DH lenka.roubalikova@tiscali.cz 1 Funkce chrupu Příjem potravy Rozmělňování potgravy Fonace Estetika psychologické aspekty lenka.roubalikova@tiscali.cz 2 Škody plynoucí ze ztrát

Více

Příprava a aplikace řady fólií na zdi Avery Dennison MPI

Příprava a aplikace řady fólií na zdi Avery Dennison MPI Vydáno: 02/2016 Příprava a aplikace řady fólií na zdi Avery Dennison MPI Aplikace fólií na zdi MPI společnosti Avery Dennison musí být provedena nejlepším možným způsobem pro zajištění fungování produktu

Více

Obsah. Fazetový můstek

Obsah. Fazetový můstek Fazetový můstek Obsah 1.1. Indikace:...1 1.2. Ordinace:...1 2. Vytvoření modelu z otisku a usazení do artikulátoru...1 2.1. Laboratoř:...1 3. Zhotovení fazetového můstku...2 4. Zpracování voskového modelu...2

Více

Leštění autolaků (silně zvětralých)

Leštění autolaků (silně zvětralých) Č. 503 Leštění autolaků (silně zvětralých) A Popis Vlivem stárnutí laku automobilu je povrch při nedostatečné péči stále bledší a matnější (cca 6-8 let). Souvisí to s tím, že vlivem prostředí jsou ničeny

Více

V životě jsou to jen maličkosti.

V životě jsou to jen maličkosti. 3M ESPE Stabilizace zubních náhrad 3M Česko, spol. s r.o. V Parku 2343/24 148 00 Praha 4 E-Mail: 3MCesko@3M.cz Internet: www.3mespe.cz Pro více informací navštivte www.3mespe.cz 3M a ESPE jsou registrované

Více

Kontraindikace alergie na metakrylát. Nežádoucí účinky Nebyly shledány žádné nežádoucí účinky. FAST SPLINT LABORATOŘE

Kontraindikace alergie na metakrylát. Nežádoucí účinky Nebyly shledány žádné nežádoucí účinky. FAST SPLINT LABORATOŘE FAST SPLINT LABORATOŘE Popis Fast Splint je řada vyztužujících výrobků ze skleněných vláken, které jsou předimpregnované metakrylátovou pryskyřicí tvrditelnou světlem. Fast Splint je možno individuálně

Více

Celokeramika IPS e.max 81115-11 Korunka monolitická 2500 81115-12 Korunka fasetovaná keramikou 2900

Celokeramika IPS e.max 81115-11 Korunka monolitická 2500 81115-12 Korunka fasetovaná keramikou 2900 Ceník stomatologických výrobků Platný od 1.4. 2012 do 1.4. 2015 KÓD NÁZEV CENA 50001 Gingivální epitéza velká, první 6 a více mezer... 2700 50002 Gingivální epitéza velká, druhá 6 a více mezer... 2300

Více

OPALESCENCE PF 10%, PF 16%

OPALESCENCE PF 10%, PF 16% NÁVOD K POUŽITÍ OPALESCENCE PF 10%, PF 16% Podle instrukcí stomatologa naneste plynulou linku gelu dovnitř nosiče tak, aby po nasazení nosiče byl gel v kontaktu s přední plochou povrchu zubu. Linku gelu

Více

Lava Ceram Zirkoniová fazetovací keramika pro přirozenou estetiku

Lava Ceram Zirkoniová fazetovací keramika pro přirozenou estetiku Lava Ceram Zirkoniová fazetovací keramika pro přirozenou estetiku Každá práce je mistrovským dílem Přirozená elegance bez námahy Zub zrcadlo přírody! Rekonstruovat jeho dokonalou krásu co nejrealističtěji

Více

Seznam. 3 SR Chromasit. 4 Složení

Seznam. 3 SR Chromasit. 4 Složení Seznam 3 SR Chromasit 4 Složení 5 Přehled a popis výrobků 5 SR Chromasit Opaquer 5 SR Chromasit Intensiv Opaquer 6 SR Chromasit Opaquer Liquid 7 SR Chromasit Dentin 7 SR Chromasit Schneide 8 SR Chromasit

Více

SLOŽENÍ Stroncium-aluminium-sodium-fluoro-fosforo silikátové sklo Titan dioxid (pouze v opákní verzi) Koiniciátor polymerace

SLOŽENÍ Stroncium-aluminium-sodium-fluoro-fosforo silikátové sklo Titan dioxid (pouze v opákní verzi) Koiniciátor polymerace Návod k použití Dyract Cem Plus Chemicky tuhnoucí kompomerní fixační cement Dyract Cem Plus - fixační cement pro použití ve stomatologii - spojuje hlavní výhody skloionomerních cementů - vazbu k zubní

Více

Překlad z originálního dokumentu jako služba firmy DT&SHOP. SYMPRO. č. 6500-0000. Návod k obsluze

Překlad z originálního dokumentu jako služba firmy DT&SHOP. SYMPRO. č. 6500-0000. Návod k obsluze Překlad z originálního dokumentu jako služba firmy DT&SHOP. SYMPRO č. 6500-0000 Návod k obsluze ČESKY SYMPRO 6500-0000 Obsah Návod.....5 Symboly......5 Pokyny pro uživatele......6 Návod k obsluze 1.

Více

Co byste měli vědět o čištění zubů

Co byste měli vědět o čištění zubů Co byste měli vědět o čištění zubů Jaký je správný způsob čištění zubů? Čistěte si zuby nejméně 2 minuty, tzn. 30 vteřin každý kvadrant úst každé ráno a večer. Opřete kartáček o zuby tak, aby kónické štětinky

Více

Ultragranitové a ultrametalové dřezy

Ultragranitové a ultrametalové dřezy Ultragranitové a ultrametalové dřezy Ultragranit a ultrametal se skládá z vysoce kvalitních přírodních surovin žuly a acrylu. Speciální vlastnosti tohoto materiálu dělají dřez odolný proti: Nárazu, poškrábání,

Více

Kancelářský nábytek BASICline

Kancelářský nábytek BASICline > TOPline Kancelářský nábytek BASICline Popis Popis provedení Skříně Kancelářská řada BASICline nabízí základní prvky funkčního nábytku s ohledem na cenu Výběr je ze široké škály laminodekorů a úchytek.

Více

Střední zdravotnická škola a Vyšší odborná škola zdravotnická, Nymburk, Soudní 20 Obor vzdělání: Asistent zubního technika Maturitní témata

Střední zdravotnická škola a Vyšší odborná škola zdravotnická, Nymburk, Soudní 20 Obor vzdělání: Asistent zubního technika Maturitní témata Předmět Zhotovování stomatologických protéz Plášťové pryskyřičné korunky Dočasný pryskyřičný můstek Kořenové inlej Korunková inlay MOD, onlej Rebaze přímá Tenchův blok Litá korunka odlehčená, litá korunka

Více

Systém přímých kompozitních fazet pro výplně krčků

Systém přímých kompozitních fazet pro výplně krčků Systém přímých kompozitních fazet pro výplně krčků Jedinečný způsob obnovy zubních krčků. První kompozitní skořepiny pro zubní krčky. VENI. Nejpokrokovější způsob rekonstrukce zubních krčků. Zkušenosti

Více

Průvodce výběrem a návod k použití fixů a inkoustů

Průvodce výběrem a návod k použití fixů a inkoustů Průvodce výběrem a návod k použití fixů a inkoustů Testovací fixy a inkousty slouží pro hodnocení povrchového napětí na kovech a plastech. Ne vždy je ale jednoduché odhadnout, kdy je vhodnější použití

Více

Stabilizace snímatelné zubní náhrady pomocí systému miniimplantátů. V životě jsou to jen maličkosti.

Stabilizace snímatelné zubní náhrady pomocí systému miniimplantátů. V životě jsou to jen maličkosti. Stabilizace snímatelné zubní náhrady pomocí systému miniimplantátů V životě jsou to jen maličkosti. 1 Průvodce dlouhodobou stabilizací zubní protézy. Obsah Důsledky ztráty zubů.... 4 5 Možnosti stabilizace

Více

CZ Návod ke zpracování

CZ Návod ke zpracování CZ Návod ke zpracování Signum je světlem vytvrzovaný, nano-hybrid kompozit pro zhotovování korunek a můstků. Oblasti použití - celkové a částečné fazetování u pevných korunek a můstků s kovovou konstrukcí

Více

RLD231V. Tyto plniče je možné sušit na vzduchu při pokojové teplotě, ale také za vyšších teplot v lakovací kabině nebo pomocí infrazářiče.

RLD231V. Tyto plniče je možné sušit na vzduchu při pokojové teplotě, ale také za vyšších teplot v lakovací kabině nebo pomocí infrazářiče. 2016-03-18 Deltron D8010, D8015 & D8017 Rapid GreyMatic 2K plniče PRODUKT D8010 D8015 D8017 D8237 D8238 D8239 D8717 D8718 D8719 POPIS Deltron Rapid GreyMatic 2K plnič G1 Světle šedý Deltron Rapid GreyMatic

Více

systém epoxidové pryskyřice s jemnými plnivy a pigmenty kapalina není hořlavá kapalina není hořlavá

systém epoxidové pryskyřice s jemnými plnivy a pigmenty kapalina není hořlavá kapalina není hořlavá PCI-Schwimmbadfuge Epoxidová spárovací hmota pro keramické obklady v trvale mokrém a vlhkém prostředí Výrobní list č.: 164 Údaje o zpracování/technická data Materiálně technologická data Materiálová báze

Více

Systém Pentamix Váš nový pomocník pro otiskování

Systém Pentamix Váš nový pomocník pro otiskování Pentamix Systém Pentamix Automatický mísicí systém pro otiskovací hmoty Impregum Penta Soft Impregum Penta DuoSoft Impregum Penta Permadyne Penta Express Penta Express Penta Quick Váš nový pomocník pro

Více

Forma na muffiny. Informace o výrobku a recept

Forma na muffiny. Informace o výrobku a recept Forma na muffiny Informace o výrobku a recept Vážení zákazníci, v této nové formě na muffiny můžete péct ty nejchutnější muffiny. Následně formu na muffiny zavřete obzvlášť vysokým přepravním víkem. Tak

Více

1. VYMEZENÍ ODBORNÉ STÁŽE

1. VYMEZENÍ ODBORNÉ STÁŽE 1. VYMEZENÍ ODBORNÉ STÁŽE Šablona stáže představuje základní rámec odborné stáže pro typovou pozici a obsahuje požadavky na obsah a průběh stáže, na stážistu i na poskytovatele stáže. Bílá pole označují

Více

NÁVOD K OBSLUZE. Souprava stříkací pistole pro začátečníky (modeláře) REVELL Airbrush. Obj. č.: 22 01 02

NÁVOD K OBSLUZE. Souprava stříkací pistole pro začátečníky (modeláře) REVELL Airbrush. Obj. č.: 22 01 02 NÁVOD K OBSLUZE Souprava stříkací pistole pro začátečníky (modeláře) REVELL Airbrush Obj. č.: 22 01 02 Ideální souprava stříkacího náčiní pro začátečníky. Tato souprava obsahuje všechny potřebné pomůcky:

Více

100% Akční nabídka Laboratoř. ušetříte. S výrobky M+W Dental stoprocentně ušetříte oproti obdobným výrobkům. platnost do 30.4.

100% Akční nabídka Laboratoř. ušetříte. S výrobky M+W Dental stoprocentně ušetříte oproti obdobným výrobkům. platnost do 30.4. Akční nabídka Laboratoř platnost do 30.4.2015 100% ušetříte S výrobky M+W Dental stoprocentně ušetříte oproti obdobným výrobkům. Martina Grabmüllerová, e-mail: martina.grabmullerova@dentamed.cz, tel.:

Více

FINESSE. Original FINO Germany

FINESSE. Original FINO Germany Original FINO Germany FINESSE FINESSE A/FINESSE A-RH/FINESSE B-RH Mittelwertartikulator 16640/16660/16661 Average-position Articulator Articulateur à valeur moyenne Articuladores de valor promedio Articolatore

Více

AGILE 150. A. Bezpečnostní pokyny B. Montážní návod, péče a údržba. A. Bezpečnostní pokyny. Montáž na strop

AGILE 150. A. Bezpečnostní pokyny B. Montážní návod, péče a údržba. A. Bezpečnostní pokyny. Montáž na strop AGILE 50 2/ / 00650 A. Bezpečnostní pokyny B. Montážní návod, péče a údržba A. Bezpečnostní pokyny Důležité bezpečnostní pokyny pro montáž a použití kování pro sklo DORMA (je nutné dodržovat přídavné údaje

Více

Nátěry dřevěného obložení

Nátěry dřevěného obložení Nátěry dřevěného obložení Dříve než začnete Máte k disopozici dřevo přírodní a drsné nebo již dřevo natřené či jinak ošetřené? Dřevo je živý materiál, který vyžaduje speciální péči. Přestože je dřevo

Více

Parquet Oil. Kiilto PRŮVODCE EN 71-3 KLASIFIKACI

Parquet Oil. Kiilto PRŮVODCE EN 71-3 KLASIFIKACI SPADÁ POD EN 71-3 KLASIFIKACI RYCHLÁ METODA PŘÍROZENÝ VZHLED! Kiilto Parquet Oil PRŮVODCE Směs rostlinných olejů na parkety a dřevěné podlahy. Určen k nátěru a impregnaci parket a dřevěných podlah. PŘÍPRAVA

Více

LCM - 05 Metakrylátové konstrukční lepidlo list technických údajů

LCM - 05 Metakrylátové konstrukční lepidlo list technických údajů LCM - 05 Metakrylátové konstrukční lepidlo list technických údajů Popis LCM - 05 je rychle tvrdnoucí dvousložkové akrylové lepidlo pro lepení kompozit, termoplastů a kovů. LCM - 05 je bezpodkladové lepidlo

Více

SSOS_ZD_3.01 Ústní dutina

SSOS_ZD_3.01 Ústní dutina Číslo a název projektu Číslo a název šablony DUM číslo a název CZ.1.07/1.5.00/34.0378 Zefektivnění výuky prostřednictvím ICT technologií III/2 - Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT SSOS_ZD_3.01

Více

Zajištění přesné konstrukce při zhotovování hybridních náhrad nesených implantáty. Carlo Borromeo Gualtiero Mandelli

Zajištění přesné konstrukce při zhotovování hybridních náhrad nesených implantáty. Carlo Borromeo Gualtiero Mandelli Zajištění přesné konstrukce při zhotovování hybridních náhrad nesených implantáty Carlo Borromeo Gualtiero Mandelli V současnosti jsou stále více využívány náhrady nesené implantáty snímatelné náhrady

Více

VD Systém TECHNICKÝ LIST. Systém určený pro bezpečné a trvalé utěsnění tlakové vody vtékající z negativní strany

VD Systém TECHNICKÝ LIST. Systém určený pro bezpečné a trvalé utěsnění tlakové vody vtékající z negativní strany Popis Výhody Typické aplikace Příprava podkladu VD-System je určený k bezpečnému a trvalému utěsnění tlakové vody. VD-System se skládá ze tří produktů: Stěrka VD-1 Screed je rychletuhnoucí minerální izolační

Více

Chemicky odolná vodotěsnicí membrána, na bázi hybridu polyurea-polyuretanu, pro strojní aplikaci

Chemicky odolná vodotěsnicí membrána, na bázi hybridu polyurea-polyuretanu, pro strojní aplikaci Technický list Vydání 22/07/2011 Identifikační č.: 02 06 07 01 001 0 000005 Chemicky odolná vodotěsnicí membrána, na bázi hybridu polyurea-polyuretanu, pro strojní aplikaci Construction Popis výrobku Použití

Více

Příručka pro používání laminátů. Oberflex. Řady: Oberflex Oberflex Natur Oberswing Metapal Orpheo

Příručka pro používání laminátů. Oberflex. Řady: Oberflex Oberflex Natur Oberswing Metapal Orpheo Příručka pro používání laminátů Oberflex Řady: Oberflex Oberflex Natur Oberswing Metapal Orpheo Příručka pro použití laminátů Produkt Vlastnosti produktu Rozměr standardní Rozměr na požádání Síla Povrch

Více

Návod na čištění a údržbu podlah

Návod na čištění a údržbu podlah S přírodou k člověku Návod na čištění a údržbu podlah pro podlahy ze dřeva, korku, linolea a minerálních povrchů suché čištění mokré čištění údržba základní obnova odstraňování problematických skvrn intenzivní

Více

Isopropylalkohol, hyprolosa, glyceromakrogol-hydroxystearát, trihydrát octanu sodného, silice máty peprné, levomenthol a čištěná voda.

Isopropylalkohol, hyprolosa, glyceromakrogol-hydroxystearát, trihydrát octanu sodného, silice máty peprné, levomenthol a čištěná voda. ÚDAJE UVÁDĚNÉ NA VNĚJŠÍM OBALU krabička 1. NÁZEV LÉČIVÉHO PŘÍPRAVKU CORSODYL 1% GEL Zubní gel Chlorhexidini digluconas 1% 2. OBSAH LÉČIVÉ LÁTKY/LÉČIVÝCH LÁTEK Chlorhexidini digluconas 1,0 g, odpovídá Chlorhexidini

Více

KKD Kentzler Kaschner Dental (Německo)

KKD Kentzler Kaschner Dental (Německo) SORTIMENT PRO PRÁCI S KOFERDAMEM KKD Kentzler Kaschner Dental (Německo) KKD spony Standard cena 450,- Kč / 1 ks Spony z vysoce kvalitní nerezové oceli pro upevnění koferdamové blány v místě ošetření. KKD

Více

Kompozity SUPER-COR. Univerzální světlem polymerující mikrohybridní kompozitní systém 1.2. Standardní balení: Kit (souprava)

Kompozity SUPER-COR. Univerzální světlem polymerující mikrohybridní kompozitní systém 1.2. Standardní balení: Kit (souprava) Výplňové materiály 1 SUPER-COR 1.2 OPTICOR FLOW 1.3 EVICROL 1.3 RETENSIN PLUS 1.4 ADHESOR 1.5 ADHESOR FINE 1.5 ADHESOR CARBOFINE 1.5 KAVITAN LC 1.6 KAVITAN PRO 1.6 KAVITAN PLUS 1.7 KAVITAN CEM 1.7 CARYOSAN

Více

Chrup člověka EU peníze středním školám Didaktický učební materiál

Chrup člověka EU peníze středním školám Didaktický učební materiál Chrup člověka EU peníze středním školám Didaktický učební materiál Anotace Označení DUMU: VY_32_INOVACE_BI1.19 Předmět: Biologie Tematická oblast: Biologie člověka Autor: RNDr. Marta Najbertová Datum vytvoření:

Více

Strojek pro čištění pórů. Obj. č.: 84 02 59

Strojek pro čištění pórů. Obj. č.: 84 02 59 NÁVOD K OBSLUZE Strojek pro čištění pórů Obj. č.: 84 02 59 Čistí do hloubky pod kožním povrchem vytváří tím čistou, pěknou pleť. ZÁRUKA Váš strojek pro čištění pórů byl při vyskladnění z výrobního závodu

Více

tesa Samolepicí pásky Využití samolepicích pásek v průmyslu KATALOG VÝROBKŮ

tesa Samolepicí pásky Využití samolepicích pásek v průmyslu KATALOG VÝROBKŮ tesa Samolepicí pásky Využití samolepicích pásek v průmyslu KATALOG VÝROBKŮ Cokoli potřebujete udělat tesa má optimální řešení Vítejte u přehledu sortimentu samolepicích pásek tesa určených pro průmysl

Více

6.1 Schlüter -DITRA. Použití a funkce

6.1 Schlüter -DITRA. Použití a funkce ROHOŽ PRO OBKLÁDÁNÍ SEPARACE, IZOLACE, A VYROVNÁVÁNÍ TLAKU VODNÍ PÁRY Použití a funkce Schlüter -DITRA je polyetylénový pás s rybinovitě tvarovanými čtvercovými výlisky. Tkanina, nakašírovaná na rubové

Více

Protetický manuál systému

Protetický manuál systému Protetický manuál systému OBSAH Úvod - Výběr vhojovacího válečku str. 6 - Výběr pilíře podle výšky slizniční části str. 7 - Pilíře pro cementované náhrady str. 8 - Pilíře pro podmíněně snímatelné náhrady

Více

Modelové a formovací hmoty

Modelové a formovací hmoty Modelové a formovací hmoty Silikan 38 Silikan Universal 38 Silisan N 38 Gloria Special 38 Alabastrová Sádra 39 Mramorit Blue 39 Mramorit 39 Efektor 39 Convertin Hart 40 Ceradent 41 Tessex Al 41 Tessex

Více

Terasové podlahy. Návod na čištění a údržbu

Terasové podlahy. Návod na čištění a údržbu Terasové podlahy. Návod na čištění a údržbu zum Schutz geistigen Eigentums der WERZALIT GmbH + Co. KG. Jegliche Form der Vervielfältigung, die Zugangsermöglichung Dritter, Verbreitung, Speicherung, Änderung

Více

TECHNICKÝ LIST Nepravidelné dlažby z přírodního kamene do exteriéru. b) Na malých plochách naneste vrstvu Mapestone TFB 60 v tloušťce 5-7 cm.

TECHNICKÝ LIST Nepravidelné dlažby z přírodního kamene do exteriéru. b) Na malých plochách naneste vrstvu Mapestone TFB 60 v tloušťce 5-7 cm. CHARAKTERISTIKA NEPRAVIDELNÝ KÁMEN POJEZDOVÁ DLAŽBA TECHNOLOGICKÝ POSTUP MONTÁŽE PŘÍPRAVA PODKLADU NA ŽB DESKU Možná aplikace na vyzrálý, suchý a odizolovaný podklad železobetonová deska. Podklad posypte

Více

AGILE 150. A. Bezpečnostní pokyny B. Montážní návod, péče a údržba

AGILE 150. A. Bezpečnostní pokyny B. Montážní návod, péče a údržba WN 800.52.667.6.32, 12/12 / 006701 A. Bezpečnostní pokyny B. Montážní návod, péče a údržba A. Bezpečnostní pokyny Důležité bezpečnostní pokyny pro montáž a použití kování pro sklo DORMA (je nutné dodržovat

Více

Icon inovativní léčba zubního kazu bez vrtání

Icon inovativní léčba zubního kazu bez vrtání Icon inovativní léčba zubního kazu bez vrtání Naše priorita: Zachování zdravé tvrdé tkáně! Vstupte do nové éry dentální léčby. Od této chvíle máte příležitost zastavit zubní kaz včas s naprosto novou a

Více

walsroder K flex Speciální polyamidová vrstva uvnitř obalu zajišťuje dobrou přilnavost, která působí proti vzniku tukových a želatinových kapes.

walsroder K flex Speciální polyamidová vrstva uvnitř obalu zajišťuje dobrou přilnavost, která působí proti vzniku tukových a želatinových kapes. walsroder K flex Walsroder dodavatel a poskytovatel služeb pro obchod a průmysl, svým rozsahem plastových obalů vždy vyhovuje aktuálním požadavkům. Produkty jsou ve shodě s certifikovanými standardy a

Více

VLASTNOSTI OTISKOVACÍCH HMOT

VLASTNOSTI OTISKOVACÍCH HMOT OTISKOVACÍ HMOTY VLASTNOSTI OTISKOVACÍCH HMOT Biokompatibilita otiskovací hmoty odpovídají zdravotním kritériím. Zatékavost - důležitá vlastnost pro získání dostatečně podrobného negativu situace dutiny

Více

Forenzní stomatologie. doc. MUDr. Alexander Pilin, CSc. Ústav soudního lékařství a toxikologie 1. LF UK a VFN v Praze

Forenzní stomatologie. doc. MUDr. Alexander Pilin, CSc. Ústav soudního lékařství a toxikologie 1. LF UK a VFN v Praze Forenzní stomatologie doc. MUDr. Alexander Pilin, CSc. Ústav soudního lékařství a toxikologie 1. LF UK a VFN v Praze PČR Vyšetřování trestných činů Forenzní vědy Státní zástupce Forenzní stomatologie Trestní

Více

Sklo pro sprchové zástěny

Sklo pro sprchové zástěny SGG TIMELESS Sklo pro sprchové zástěny Pokyny pro zpracování SAINT-GOBAIN GLASS simplicity The future of habitat. Since 1665. SAINT-GOBAIN GLASS simplicity Pokyny pro zpracování OBSAH 1- Popis 2- Kvalita

Více

Heal Ozone. Obr. 1 Přístroj HealOzone

Heal Ozone. Obr. 1 Přístroj HealOzone Heal Ozone Ošetření počátečního zubního kazu bez vrtání, bez strachu a hlavně bez bolesti novou převratnou technologií, která je vhodná pro děti i dospělé. Ozonoterapie se již po delší dobu použije v medicíně

Více

ETAG 022 ŘÍDICÍ POKYN PRO EVROPSKÁ TECHNICKÁ SCHVÁLENÍ - PŘÍLOHA B NEPROPUSTNOST PODLOŽNÍHO MATERIÁLU PO NAMÁHÁNÍ POHYBEM - TAHOVÉ A SMYKOVÉ ZATÍŽENÍ

ETAG 022 ŘÍDICÍ POKYN PRO EVROPSKÁ TECHNICKÁ SCHVÁLENÍ - PŘÍLOHA B NEPROPUSTNOST PODLOŽNÍHO MATERIÁLU PO NAMÁHÁNÍ POHYBEM - TAHOVÉ A SMYKOVÉ ZATÍŽENÍ Evropská organizace pro technická schválení European Organisation for Technical Approvals Europäische Organisation für Technische Zulassungen Organisation Européenne pour l Agrément Technique ETAG 022

Více

Návod na používaní střešního boxu MD19 CENTRÁLNÍ ZÁMEK

Návod na používaní střešního boxu MD19 CENTRÁLNÍ ZÁMEK CZ Návod na používaní střešního boxu MD19 CENTRÁLNÍ ZÁMEK Vážení zákazníci, jsme velmi rádi, že jste se rozhodli pro koupi našeho střešního boxu a přejeme Vám, abyste měli užitek a radost z jeho užívání.

Více

CarbonTEX/CarbonTEX PRO

CarbonTEX/CarbonTEX PRO CarbonTEX/CarbonTEX PRO Trocha individuality Informace pro ortotiky-protetiky 2 Ottobock CarbonTEX/CarbonTEX PRO CarbonTEX/CarbonTEX PRO Praktické rady CarbonTEX/CarbonTEX PRO Zdrsněte povrch laminovaného

Více

Zdobící pera na nehty

Zdobící pera na nehty Zdobící pera na nehty Rady pro nejlepší použití Před použitím vždy perem zatřepte je to lak na nehty a musí se dokonale smíchat! Kuličkové ložisko v tubě s barvou pomůže smíchat barvu. Zachycený vzduch

Více

MUDr. Tomáš Vaněk, Jihlava. SonicFill systém pro přímé kompozitní výplně v postranním úseku.

MUDr. Tomáš Vaněk, Jihlava. SonicFill systém pro přímé kompozitní výplně v postranním úseku. MUDr. Tomáš Vaněk, Jihlava SonicFill systém pro přímé kompozitní výplně v postranním úseku. Stále častěji řešíme přání pacientů zhotovit bílé výplně v postranním úseku chrupu. Amalgám, sebelépe zhotovený,

Více

Technické Listy. Dekorakryl. AkrylDek s.r.o. Janáčkova 1797/4 702 00 Ostrava IČO: 02526301 DIČ: CZ02526301

Technické Listy. Dekorakryl. AkrylDek s.r.o. Janáčkova 1797/4 702 00 Ostrava IČO: 02526301 DIČ: CZ02526301 AkrylDek s.r.o. Janáčkova 1797/4 702 00 Ostrava IČO: 02526301 DIČ: CZ02526301 Technické Listy Dekorakryl +420 773 210 016 www.anli-brand.com info@anli-brand.com Obsah 1. Provozní předpisy a podmínky údržby

Více

C.B.M. KONTEJNERY MĚKCE A TVRDĚ ELOXOVANÉ HLINÍKOVÉ KONTEJNERY TYP FILTR UŽIVATELSKÝ MANUÁL

C.B.M. KONTEJNERY MĚKCE A TVRDĚ ELOXOVANÉ HLINÍKOVÉ KONTEJNERY TYP FILTR UŽIVATELSKÝ MANUÁL 3B instruments KONTEJNERY lékařské nástroje C.B.M. KONTEJNERY MĚKCE A TVRDĚ ELOXOVANÉ HLINÍKOVÉ KONTEJNERY TYP FILTR UŽIVATELSKÝ MANUÁL Upozornění: Před použití kontejneru se doporučuje zkontrolovat čistotu

Více

"Láhve vína v okně" - obrázek v rámečku. (Technika krakelování)

Láhve vína v okně - obrázek v rámečku. (Technika krakelování) "Láhve vína v okně" - obrázek v rámečku (Technika krakelování) Co budete potřebovat: 1 ks ubrousek s vybraným motivem vhodný pro rozměr destičky v rámečku, zde použit ubrousek 33x33 cm Láhve vína v okně

Více

Č ISTIČ KUČHYNĚ. Výrobce nenese odpovědnost za škody způsobené nevhodným užitím přípravku.

Č ISTIČ KUČHYNĚ. Výrobce nenese odpovědnost za škody způsobené nevhodným užitím přípravku. Č ISTIČ KUČHYNĚ Odmašťuje, čistí a dezinfikuje v jediném kroku. Čistič kuchyně, je určen pro odstraňování mastnoty, olejů, tuků i biologických nečistot z obkladů, dřeva, plastových povrchů (vhodný na všechny

Více

Speciální podzimní. nabídky. Těšíme se na Vás na Pragodentu. Tentokrát v pravém křídle Průmyslového paláce!

Speciální podzimní. nabídky. Těšíme se na Vás na Pragodentu. Tentokrát v pravém křídle Průmyslového paláce! Speciální podzimní nabídky Platné od 5. října 2009 do 27. listopadu 2009** Těšíme se na Vás na Pragodentu. Tentokrát v pravém křídle Průmyslového paláce! Absolutní rekord: objemové < 1% smrštění! * Dokonalá

Více

TECHNICKÝ LIST HENSOTHERM 410 KS - indoor -

TECHNICKÝ LIST HENSOTHERM 410 KS - indoor - TECHNICKÝ LIST HENSOTHERM 410 KS - indoor - Protipožární nátěrový systém pro ocel schválení dle EN 13501-2 použití pro požární odolnost 30 60 min VLASTNOSTI Technika optimální vzhled díky nízkým tloušťkám

Více

MASIVNÍ PODLAHY OSMO Z BOROVICE A MODŘÍNU LEDEN 2014

MASIVNÍ PODLAHY OSMO Z BOROVICE A MODŘÍNU LEDEN 2014 MASIVNÍ PODLAHY OSMO Z BOROVICE A MODŘÍNU LEDEN 2014 Třídění Tloušťka Dřevina mm Šírka účtovaná mm Šířka krycí mm Délka m Spojení Lehká fáze dokola Povrchová úprava Pokládka na teplovodní podlahové vytápění

Více

Moderní systém náhrady zubů. Informace pro pacienty

Moderní systém náhrady zubů. Informace pro pacienty Moderní systém náhrady zubů Informace pro pacienty Krásné zuby po celý život Vedle životně důležité funkce žvýkání a kousání jsou zuby předpokladem pro dobrou výslovnost a přirozený úsměv. Všichni víme,

Více

Přeprava a skladování

Přeprava a skladování UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA PRO BALETNÍ POVRCHY Přeprava a skladování Role baletizolu by měly být přepravovány a skladovány ve stojanech k tomu určených, nebo mohou být přepravovány a skladovány ve svislé poloze.

Více

Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám. Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/

Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám. Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/34.0456 Šablona: III/2 č. materiálu: VY_32_INOVACE_633 Jméno autora: Miroslava Hnízdilová Třída/ročník:

Více

Základní stavební kameny pro systematické HOJENÍ RAN. Roztoky. LAVANiD 1/2 - roztoky k oplachu ran. LAVANiD - gel na rány

Základní stavební kameny pro systematické HOJENÍ RAN. Roztoky. LAVANiD 1/2 - roztoky k oplachu ran. LAVANiD - gel na rány Základní stavební kameny pro systematické HOJENÍ RAN Roztoky LAVANiD 1/2 - roztoky k oplachu ran LAVANiD - gel na rány LAVANiD 1/2 - Roztoky k oplachu ran LAVANiD - gel na rány LAVANiD 1/2 - roztoky k

Více

Aleš Blaška. Katalog 2013

Aleš Blaška. Katalog 2013 Katalog 2013 Kompletní produktová řada Gebo Liquid utěsňovací přípravky pro plynové ohřívače, topné soustavy a kotle Liquid Micro vhodný k utěsnění u plynových ohřívačů při ztrátě 10 l vody za den Strana

Více

Sika AnchorFix -1 je rychle tuhnoucí 2komponentní chemická kotva, na bázi polyesterů, bez rozpouštědel a styrénu.

Sika AnchorFix -1 je rychle tuhnoucí 2komponentní chemická kotva, na bázi polyesterů, bez rozpouštědel a styrénu. Technický list Vydání 05/2014 Identifikační č.: 02 04 03 01 001 0 000001 Rychletuhnoucí kotvicí lepidlo Popis výrobku je rychle tuhnoucí 2komponentní chemická kotva, na bázi polyesterů, bez rozpouštědel

Více

Axiální zásuvný spoj. Souhrn

Axiální zásuvný spoj. Souhrn Magdaléna Česneková*, prof. MUDr. Taťjana Dostálová, DrSc.*, MUDr. Marie Bartoňová, CSc.* Jednou z možností jak zajistit retenci hybridní náhrady je užití axiálních zásuvných spojů, tzv. attachmentů. Jsou

Více

Nátěry fasád Dříve než začnete První natírání vašeho domu je velkým okamžikem. Váš dům díky správně zvolené fasádní barvě získá originální výraz. Pokud jde o údržbu, jistě nechcete, aby váš dům byl jenom

Více

Načepování se provádí ve směru voskového modelu (myšlené prodloužení voskového modelu)

Načepování se provádí ve směru voskového modelu (myšlené prodloužení voskového modelu) Návod na zpracování Korunky a můstky Načepování se provádí ve směru voskového modelu (myšlené prodloužení voskového modelu) Celková délka vtokového (lisovacího) kanálu a lisovaného objektu by měla být

Více

Rychletuhnoucí opravný beton s vysokou brzkou pevností Třída R4

Rychletuhnoucí opravný beton s vysokou brzkou pevností Třída R4 Popis obsahuje směs modifikovaného portlandského cementu a vápenokamenného plniva s přídavkem akrylátového polymeru. Jde o kvalitní, vysoce účinnou opravnou maltu, která vykazuje výborné fyzikální vlastnosti,

Více

Bělení zubů. lenka.roubalikova@tiscali.cz 1

Bělení zubů. lenka.roubalikova@tiscali.cz 1 Bělení zubů lenka.roubalikova@tiscali.cz 1 Podstata bělení Bělení zubů je v základě chemický proces, při kterém se látky vyvolávající zbarvení zubu mění v látky světlejší až bezbarvé, používají se oxidační

Více

Příbalová informace: informace pro pacienta. Corsodyl 1 % gel zubní gel chlorhexidini digluconas

Příbalová informace: informace pro pacienta. Corsodyl 1 % gel zubní gel chlorhexidini digluconas sp.zn.sukls64237/2015 Příbalová informace: informace pro pacienta Corsodyl 1 % gel zubní gel chlorhexidini digluconas Přečtěte si pozorně tuto příbalovou informaci dříve, než začnete tento přípravek používat,

Více

Perfektní ústní hygiena

Perfektní ústní hygiena SupraShine zubní pasta Terminator ústní voda 2 Obvyklé zubní pasty obsahují problematické složky Methyl-a/nebo butyl parabeny - konzervační látky - jsou to látky, u kterých je podezření, že jsou karcinogenní

Více

GlasInfo 2/99 Vlastní výroba tiffany objektů -Tiffany Objekte selbermachen Typy na techniku práce, nástroje aliteraturu, obsahující předlohy Praxe techniky tiffany měděná fólie Návrh Kdosenechcespolehnoutnahotovépředlohy,musísivytvořitnávrhsvéhoobjektu.

Více

Dokonalé zatékavé vlastnosti Vynikající marginální čitelnost Pohodlná aplikace - rychlejší otisky

Dokonalé zatékavé vlastnosti Vynikající marginální čitelnost Pohodlná aplikace - rychlejší otisky Dokonalé zatékavé vlastnosti Vynikající marginální čitelnost Pohodlná aplikace - rychlejší otisky Dokonale zatékavé vlastnosti přesně tam, kde je potřeba v ústech. Tekuté či korekturní polyvinylsiloxanové

Více

Manuál pro bateriový mezizubní Flosser FLW 220 UK

Manuál pro bateriový mezizubní Flosser FLW 220 UK Manuál pro bateriový mezizubní Flosser FLW 220 UK Obsah: Bezpečnostní upozornění str. 21 Popis produktu str. 22 Použití Waterpik Flosseru začínáme str. 23 Doporučená technika str. 23 Údržba přístroje str.

Více