METODIKA SLUŽBY AKUTNÍ HLÍDÁNÍ

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "METODIKA SLUŽBY AKUTNÍ HLÍDÁNÍ"

Transkript

1 Evropský sociální fond Praha & EU: Investujeme do vaší budoucnosti METODIKA SLUŽBY AKUTNÍ HLÍDÁNÍ PROJEKT: Zpět do práce s Klubem K2 REG. ČÍSLO PROJEKTU: CZ.2.17/2.1.00/37146 OBDOBÍ REALIZACE: Tento projekt je podpořen v rámci Operačního programu Praha - Adaptabilita a je spolufinancován Evropským sociálním fondem Strana 1 (celkem 25)

2 OBSAH: 1. POPIS A CÍLE SLUŽBY AKUTNÍ HLÍDÁNÍ CÍLOVÁ SKUPINA PŘÍJEMCE SLUŽBY PRAVIDLA ČERPÁNÍ SLUŽBY PEČOVATELKA O DÍTĚ NÁPLŇ PRÁCE KVALIFIKAČNÍ A OSOBNOSTNÍ PŘEDPOKLADY PRO PRÁCI PEČOVATELKY PSYCHOTEST OSPAT PRVNÍ POMOC BEZPEČNOST PRÁCE PRAXE POD VEDENÍM PEDAGOGA VIDEOTRENINK INTERAKCÍ PRŮBĚŽNÉ VZDĚLÁVÁNÍ KOORDINÁTOR SLUŽBY NÁPLŇ PRÁCE ZÁVAZNÉ DOKUMENTY PRO POSKYTOVÁNÍ SLUŽBY AKUTNÍ HLÍDÁNÍ PROVOZNÍ ŘÁD SLUŽBY AKUTNÍ HLÍDÁNÍ V RÁMCI PROJEKTU ZPĚT DO PRÁCE S KLUBEM K SMLOUVA MEZI POSKYTOVATELEM A RODIČEM KARTA DÍTĚTE MONITOROVACÍ LIST PODPOŘENÉ OSOBY POKYN ŘEDITELKY O POSTUPU KOORDINÁTORKY PEČOVATELEK PŘI POSKYTOVÁNÍ SLUŽBY AKUTNÍ HLÍDÁNÍ VZOR SMLOUVY MEZI POSKYTOVATELEM A PEČOVATELKOU POTVRZENÍ O POSKYTNUTÍ SLUŽBY AKUTNÍ HLÍDÁNÍ PRACOVNÍ VÝKAZ SLUŽBY AKUTNÍ HLÍDÁNÍ ADAPTAČNÍ PROCES MÁM ZÁJEM O PÉČI O DÍTĚ V RÁMCI SLUŽBY AKUTNÍ HLÍDÁNÍ jak postupovat SEZNAM PŘÍLOH: Provozní řád služby akutní hlídání v rámci projektu zpět do práce s Klubem K Vzor smlouvy mezi poskytovatelem a rodičem Karta dítěte Monitorovací list podpořené osoby Pokyn ředitelky o postupu koordinátorky pečovatelek při poskytování služby Akutní hlídání Potvrzení o poskytnutí služby Akutní hlídání Vzor smlouvy DPP Pracovní výkaz služby Akutní hlídání Strana 2 (celkem 25)

3 1. POPIS A CÍLE SLUŽBY AKUTNÍ HLÍDÁNÍ Služba pomáhá a ulehčuje v situacích, které každý zaměstnaný rodič důvěrně zná - náhlé a vždy naprosto nepředvídatelné onemocnění dítěte nebo zdravotní indispozice, která znemožňuje zařadit dítě do skupinové péče. V takové chvíli bývá problém najít někoho, kdo se o dítě spolehlivě postará, a vyřešit zatím své aktuální pracovní povinnosti. Klub K2 proto nabízí možnost, zapůjčit si pro vyřešení této akutní situace proškolenou a prověřenou pečovatelku, která zajistí hlídání přímo v domácnosti dítěte. Hlavním cílem této služby je minimalizovat dopad vzniku osobních překážek v pracovním procesu z důvodu náhlé nemoci dítěte nebo jeho zdravotní indispozice do doby, kdy budou rodiče schopni nastoupit nebo zabezpečit ošetřování dítěte osobně nebo jinou formou, rozvinout služby péče o děti. Tato možnost podporuje udržení na trhu práce, zmírňuje negativní dopady na pracovní vztah při vzniku nenadálých nebo často se opakujících situací a to zejména v době po návratu z rodičovské/mateřské dovolené. Eliminuje také obavy rodičů ohledně zajištění nenadálé péče o dítě a rozšiřuje možnosti bezproblémového sladění rodinného a pracovního života. 2. CÍLOVÁ SKUPINA PŘÍJEMCE SLUŽBY Služba je poskytována pracujícím rodičům po návratu z rodičovské / mateřské dovolené a zaměstnancům s dětmi do 15 let v době náhlé nemoci dítěte nebo jeho zdravotní indispozice jako dočasné řešení zabezpečení péče o dítě do doby převzetí ošetřování dítěte rodičem nebo jinou osobou. 3. PRAVIDLA ČERPÁNÍ SLUŽBY Zájemce o službu podepíše s poskytovatelem smlouvu o poskytování služby Akutní hlídání, vyplní potřebnou dokumentaci nezbytnou k čerpání služby a řídí se jí. Služba je zájemci poskytována po omezenou dobu - max. dvou po sobě jdoucích dnů v jednom týdnu, minimální doba čerpání služby je tři hodiny denně. Pečovatelka pečuje souběžně o max. 2 děti v rámci jedné domácnosti. Péče o dítě probíhá v domácnosti dítěte na adrese uvedené ve smlouvě o poskytování služby. Dítě předává a přebírá zpět rodič dítěte. Strana 3 (celkem 25)

4 4. PEČOVATELKA O DÍTĚ NÁPLŇ PRÁCE Pečovatelka: - pečuje o běžně nemocné nebo lehce zdravotně indisponované dítě v domácnosti dítěte, - dbá na denní režim dítěte a uplatňuje zásady správného životního stylu podle věku dítěte a pokynů rodičů, - dodržuje zásady bezpečnosti práce a prevence úrazů, - vede dítě ke správným hygienickým návykům, - řeší nepříznivé výchovné situace z pedagogicko-psychologického hlediska, - poskytuje první pomoc dítěti/dětem, - po dobu péče se věnuje výhradně dítěti a uspokojení jeho potřeb, - dodržuje etické principy při práci chůvy a vede dítě k morálním hodnotám, - dodržuje provozní a hygienická pravidla při práci v domácnosti dítěte, - řídí se dokumentem Pokyn ředitelky Klubu K2, o.p.s., o postupu koordinátorky a pečovatelek při poskytování služby Akutní hlídání. 5. KVALIFIKAČNÍ A OSOBNOSTNÍ PŘEDPOKLADY PRO PRÁCI PEČOVATELKY Pečovatelka umí poskytnout dětem celodenní péči, zná zásady zdravé výživy dítěte, umí dítě zabavit i vzdělávat. Zná základy vývojové psychologie, psychologie výchovy, pedagogiky a tyto znalosti umí aplikovat a využívat v praxi. Umí poskytnout první pomoc, zná náležitosti péče o dítě v domácnosti. Je zdravotně způsobilá pro práci s dětmi PSYCHOTEST OSPAT Součástí testovaní způsobilosti pro práci s dětmi je psychotest OSPAT. Tento test identifikuje 11 poruch osobnosti (dříve psychopatie), resp. tzv. akcentovaných osobností - paranoidní, schizoidní, disociální, emočně nestabilní impulzivní, emočně nestabilní hraniční, histriónskou, anankastickou, anxiózní, závislou, narcistickou a pasivně-agresivní. Jedná se o závažné poruchy, představující soubor trvalých povahových odchylek vytvářejících nevyváženou a nenormální osobnost, u níž jsou některé její složky příliš zdůrazněny a jiné potlačeny. Výsledky testu vyhodnocuje a ověřuje psycholog PRVNÍ POMOC V rámci přípravy na výkon povolání pečovatelky absolvují školení a praktický nácvik k zvládnutí neodkladné první pomoci a akutních stavů u miminek, dětí a juniorů. Strana 4 (celkem 25)

5 5.3. BEZPEČNOST PRÁCE Školení bezpečnosti práce v domácnosti klientů zahrnuje mimo standardní bezpečnostní pokyny také eliminaci maximálního počtu rizik a předcházení situacím nebezpečným pro dítě pohybující se v domácnosti PRAXE POD VEDENÍM PEDAGOGA Ověření interakce mezi dítětem a pečovatelkou je prováděno pod dohledem kvalifikovaného pedagoga v rámci praxe v předškolním kolektivním zařízení. Interakce jsou zaznamenávány pro následný videotrénink VIDEOTRENINK INTERAKCÍ Metoda videotrénink interakcí (VTI) je jednou z možností rozvíjení sociálních dovedností pečovatelek. Efektivně pomáhá pozitivně rozvíjet a posilovat pedagogické a sociální dovednosti ve vztahu s dítětem a v komunikaci s ním. Videotrenink interakcí využívá videozáznam pozitivních momentů v komunikaci mezi pečovatelkou a dítětem, momentů, kde je pečovatelka sama sobě vzorem a pozitivním modelem. Prostřednictvím videozáznamu, který zachycuje její aktivity s dětmi získává pečovatelka zpětnou vazbu a přehled o svém působení na děti. Následně jsou tyto momenty vyhodnocovány a rozebírány s videotrenérem (psychologem) PRŮBĚŽNÉ VZDĚLÁVÁNÍ Pečovatelky mají možnost průběžně se vzdělávat prostřednictvím školení se zaměřením na péči o dítě, komunikace s dítětem nebo vývojovou psychologii pořádaných Klubem K2. 6. KOORDINÁTOR SLUŽBY NÁPLŇ PRÁCE Koordinátor komplexně koordinuje službu Akutní hlídání: - vyhledává cílovou skupinu klientů, - vybírá podpořené osoby ze zájemců o službu, - vyhledává pečovatelky a prověřuje jejich způsobilost, - vede databázi pečovatelek a vede jejich školení, - připravuje pečovatelky pro službu, - společně s metodičkou práce s dětmi zpracovává metodiku akutního hlídání, - pracuje se zpětnými vazbami, zadává je a vyhodnocuje, - řídí tým pečovatelek, - přijímá požadavky a vyřizuje je. Strana 5 (celkem 25)

6 7. ZÁVAZNÉ DOKUMENTY PRO POSKYTOVÁNÍ SLUŽBY AKUTNÍ HLÍDÁNÍ Každý zájemce o poskytování služby Akutní hlídání obdrží od koordinátora služby veškeré závazné dokumenty, které se k poskytované službě vztahují. Příjemce služby obdrží: Provozní řád služby Akutní hlídání v rámci projektu Zpět do práce s klubem K2, Smlouva mezi poskytovatelem a rodičem, Karta dítěte, Monitorovací list. Pro provozovatele a pečovatelku: Provozní řád služby Akutní hlídání v rámci projektu Zpět do práce s klubem K2, Pokyn ředitelky o postupu koordinátorky pečovatelek při poskytování služby Akutní hlídání, Smlouva mezi poskytovatelem a pečovatelkou PROVOZNÍ ŘÁD SLUŽBY AKUTNÍ HLÍDÁNÍ V RÁMCI PROJEKTU ZPĚT DO PRÁCE S KLUBEM K2 Provozní řád je soubor pravidel a činností, které jsou pro provozování služby nezbytná. Určuje podmínky za kterých smí být služba využívána. Provozní řád je závazný pro všechny uživatele služby. Provozní řád je připojen v příloze č tohoto dokumentu SMLOUVA MEZI POSKYTOVATELEM A RODIČEM Smlouva upravuje poskytování péče o dítě v rámci služby Akutní hlídání, rámcový obsah a podmínky této péče, práva a povinnosti poskytovatele a příjemce. Vzor smlouvy o poskytování služby akutní hlídání je připojen v příloze č tohoto dokumentu KARTA DÍTĚTE Karta dítěte obsahuje podrobné informace o dítěti určené pro pečovatelku. Kartu dítěte tvoří část A informace o dítěti a část B Informace o aktuálním zdravotním stavu. Předání kompletně vyplněné Karty dítěte je nezbytné a bez něj nemůže pečovatelka dítě do péče převzít. Karta dítěte, část A se po ukončení péče vrací rodiči, část B zůstává pečovatelce jako příloha k Potvrzení o poskytnutí služby Akutní hlídání. Karta dítěte je připojena v příloze č tohoto dokumentu MONITOROVACÍ LIST PODPOŘENÉ OSOBY Monitorovací list podpořené osoby slouží pro usnadnění sběru dat a evidování údajů týkajících se ukazatelů OPPA. Součástí formuláře je prohlášení klienta, že s poskytnutím údajů souhlasí. Monitorovací list je připojen v příloze č Strana 6 (celkem 25)

7 7.5. POKYN ŘEDITELKY O POSTUPU KOORDINÁTORKY PEČOVATELEK PŘI POSKYTOVÁNÍ SLUŽBY AKUTNÍ HLÍDÁNÍ Pokyn ředitelky o postupu koordinátorky pečovatelek při poskytování služby Akutní hlídání je vnitřní předpis, kterým Klub K2, o.p.s. upravuje práva a povinnosti svých pracovníků v rámci své působnosti. Pokyn ředitelky je připojen v příloze č VZOR SMLOUVY MEZI POSKYTOVATELEM A PEČOVATELKOU Smlouva uzavíraná mezi poskytovatelem služby a pečovatelkou je DPP Dohoda o provedení práce. Vzor smlouvy je připojen v příloze č POTVRZENÍ O POSKYTNUTÍ SLUŽBY AKUTNÍ HLÍDÁNÍ Při převzetí dítěte zpět rodič podepisuje pečovatelce Potvrzení o poskytnutí služby a svým podpisem stvrzuje pečovatelkou uvedený celkový počet hodin péče o dítě. Toto potvrzení přikládá pečovatelka jako přílohu k měsíčnímu Pracovnímu výkazu služby Akutní hlídání. Vzor potvrzení je připojen v příloze č PRACOVNÍ VÝKAZ SLUŽBY AKUTNÍ HLÍDÁNÍ Pečovatelka je povinna do posledního kalendářního dne měsíce, v němž bylo hlídání uskutečněno, předložit koordinátorce vyplněný a podepsaný Pracovní výkaz a Potvrzení o poskytnutí služby Akutní hlídání spolu s kartami dítěte, částí B. Vzor Pracovního výkazu je připojen v příloze č ADAPTAČNÍ PROCES Jedná se o proces, při kterém se dítě přizpůsobuje změnám v dosavadním prostředí a který je u každého dítěte jinak časově náročný. Péči o dítě v rámci domácnosti přebírá dočasně pečovatelka, která vykonává činnosti, které bylo dítě zvyklé přijímat od matky nebo jiného rodinného příslušníka. Během adaptace se dítě může dočasně projevovat způsoby, které mohou rodiče zneklidnit. Jedná se o dobu přechodnou, která v některých případech vůbec nemusí nastat, v ostatních je třeba překonat ji s láskou a trpělivostí, dítě podporovat a povzbuzovat. Pro usnadnění adaptace jsou pravidelně pořádány setkání rodičů a dětí s pečovatelkami. Děti mají možnost s pečovatelkami komunikovat v rámci her a tvoření, vnímají pečovatelku jako osobu známou a eliminuje se tak možnost negativního vývoje adaptačního procesu ve chvíli nástupu pečovatelky do rodiny. Strana 7 (celkem 25)

8 9. MÁM ZÁJEM O PÉČI O DÍTĚ V RÁMCI SLUŽBY AKUTNÍ HLÍDÁNÍ jak postupovat Zájemci o službu Akutní hlídání mohou žádost o sjednání služby zaslat mailem na adresu asociacepecovatelek@klubk2.cz nebo kontaktovat koordinátorku na tel Prostřednictvím mailu, pošty nebo po osobní návštěvě v provozovně Školka K2, Olešská 18/2222 obdrží k seznámení a podpisu: Provozní řád služby Akutní hlídání v rámci projektu Zpět do práce s klubem K2, Smlouvu mezi poskytovatelem a rodičem, Kartu dítěte, Monitorovací list. Vyplněné dokumenty příjemce služby řádně vyplní a předá předem dohodnutým způsobem. Po podpisu smluvních dokumentů oběma stranami lze službu využívat v souladu s provozním řádem služby. 10. SEZNAM PŘÍLOH: Příloha Provozní řád služby akutní hlídání v rámci projektu zpět do práce s Klubem K2 Příloha Vzor smlouvy mezi poskytovatelem a rodičem Příloha Karta dítěte Příloha 10.4.Monitorovací list podpořené osoby Příloha Pokyn ředitelky o postupu koordinátorky pečovatelek při poskytování služby Akutní hlídání Příloha Potvrzení o poskytnutí služby Akutní hlídání Příloha Vzor smlouvy DPP Příloha Pracovní výkaz služby Akutní hlídání Strana 8 (celkem 25)

9 10.1. Provozní řád služby akutní hlídání v rámci projektu zpět do práce s Klubem K2 Strana 9 (celkem 25)

10 Strana 10 (celkem 25)

11 Strana 11 (celkem 25)

12 Strana 12 (celkem 25)

13 10.2. Vzor smlouvy mezi poskytovatelem a rodičem Strana 13 (celkem 25)

14 Strana 14 (celkem 25)

15 Strana 15 (celkem 25)

16 Strana 16 (celkem 25)

17 10.3. Karta dítěte Strana 17 (celkem 25)

18 Strana 18 (celkem 25)

19 10.4. Monitorovací list podpořené osoby Strana 19 (celkem 25)

20 Strana 20 (celkem 25)

21 10.5. Pokyn ředitelky o postupu koordinátorky pečovatelek při poskytování služby Akutní hlídání Strana 21 (celkem 25)

22 Strana 22 (celkem 25)

23 10.6. Potvrzení o poskytnutí služby Akutní hlídání Strana 23 (celkem 25)

24 10.7. Vzor smlouvy DPP Strana 24 (celkem 25)

25 10.8. Pracovní výkaz služby Akutní hlídání Strana 25 (celkem 25)

Profesní kvalifikace chůvy v ČR. Mgr. Regína Dlouhá

Profesní kvalifikace chůvy v ČR. Mgr. Regína Dlouhá Profesní kvalifikace chůvy v ČR Mgr. Regína Dlouhá Klub K2 - Klub rodičů a dětí 2005 Praha 10 Programy pro rodiče a děti Programy pro rodiče Komunitní akce Cíle Klubu K2 Prevence sociálního vyloučení

Více

Struktura a pracovní profily pracovních míst v rámci terénních programů LRS (personální standard č. 9 Standardů kvality sociálních služeb LRS)

Struktura a pracovní profily pracovních míst v rámci terénních programů LRS (personální standard č. 9 Standardů kvality sociálních služeb LRS) Struktura a pracovní profily pracovních míst v rámci terénních programů LRS (personální standard č. 9 Standardů kvality sociálních služeb LRS) Vedoucí projektu Účetní Asistent Koordinátor terénních pracovníků

Více

Křižovnická pečovatelská služba. Personální a organizační zajištění pečovatelské služby Platnost od 1. 3. 2015

Křižovnická pečovatelská služba. Personální a organizační zajištění pečovatelské služby Platnost od 1. 3. 2015 STANDARD Č.9 Personální a organizační zajištění Platnost od 1. 3. 2015 Organizační struktura a počet pracovních míst Stanovení počtu a struktury zaměstnanců je v kompetenci ředitele KPS. Struktura zaměstnanců

Více

Záznam o průběhu a výsledku zkoušky

Záznam o průběhu a výsledku zkoušky Chůva pro děti do zahájení povinné školní docházky (kód: 69-017 -M) Autorizující orgán: Ministerstvo práce a sociálních věcí Skupina oborů: Osobní a provozní služby (kód: 69) Povolání: Chůva Doklady potvrzující

Více

CHŮVA, PEČOVATEL, PEČOVATELKA

CHŮVA, PEČOVATEL, PEČOVATELKA PREZENTACE VZDĚLÁVACÍHO PROGRAMU A PILOTNÍHO KURZU CHŮVA, PEČOVATEL, PEČOVATELKA Mgr. Eva Tomašovičová Mgr. Kateřina Nováková PROJEKT: POSÍLENÍ ABSORPČNÍ KAPACITY V OBLASTI ZDRAVOTNICTVÍ A SOCIÁLNÍCH SLUŽEB

Více

Standardy kvality sociálně-právní ochrany dětí při poskytování sociálněprávní ochrany zařízeními pro děti vyžadující okamžitou pomoc

Standardy kvality sociálně-právní ochrany dětí při poskytování sociálněprávní ochrany zařízeními pro děti vyžadující okamžitou pomoc Standardy kvality sociálně-právní ochrany dětí při poskytování sociálněprávní ochrany zařízeními pro děti vyžadující okamžitou pomoc 1a 1b 2a 2b 2c 3a 3b 3c 1. Cíle a způsoby činnosti zařízení pro dčti

Více

TEMATICKÉ SETKÁNÍ PRO KULTURNÍ OBLAST A OSTATNÍ

TEMATICKÉ SETKÁNÍ PRO KULTURNÍ OBLAST A OSTATNÍ TEMATICKÉ SETKÁNÍ PRO KULTURNÍ OBLAST A OSTATNÍ konané dne 27.11.2013 na Krajském úřadu Jihomoravského kraje v Brně v rámci projektu Slaďování pracovního a rodinného života zaměstnanců JMK a jeho PO Přítomni:

Více

Křižovnická pečovatelská služba. Personální a organizační zajištění pečovatelské služby Platnost od

Křižovnická pečovatelská služba. Personální a organizační zajištění pečovatelské služby Platnost od STANDARD Č.9 Personální a organizační zajištění pečovatelské služby Platnost od 3. 5. 2017 Organizační struktura a počet pracovních míst Stanovení počtu a struktury zaměstnanců je v kompetenci ředitele

Více

S M L O U V A o podmínkách pobytu dítěte v dětské skupině

S M L O U V A o podmínkách pobytu dítěte v dětské skupině S M L O U V A o podmínkách pobytu dítěte v dětské skupině se sídlem Masarykova 382/12, 785 01 Šternberk IČ: 66181399, číslo účtu: 1803152379/0800 zastoupený PaedDr. Evou Kráčmarovou, ředitelkou dětskou

Více

1. VYMEZENÍ ODBORNÉ STÁŽE

1. VYMEZENÍ ODBORNÉ STÁŽE 1. VYMEZENÍ ODBORNÉ STÁŽE Šablona stáže představuje základní rámec odborné stáže pro typovou pozici a obsahuje požadavky na obsah a průběh stáže, na stážistu i na poskytovatele stáže. Bílá pole označují

Více

Chůva pro děti do zahájení povinné školní docházky

Chůva pro děti do zahájení povinné školní docházky Chůva pro děti do zahájení povinné školní docházky Chůva pro děti do zahájení povinné školní docházky pečuje o dítě nebo děti v soukromé domácnosti podle pokynů rodičů, kterým je za svou práci zodpovědná.

Více

PROFESNÍ KVALIFIKACE A KVALIFIKAČNÍ NÁROKY PRO RŮZNÉ TYPY PŘEDŠKOLNÍCH ZAŘÍZENÍ

PROFESNÍ KVALIFIKACE A KVALIFIKAČNÍ NÁROKY PRO RŮZNÉ TYPY PŘEDŠKOLNÍCH ZAŘÍZENÍ PROFESNÍ KVALIFIKACE A KVALIFIKAČNÍ NÁROKY PRO RŮZNÉ TYPY PŘEDŠKOLNÍCH ZAŘÍZENÍ PhDr. Lucie Plešková konference Sítě mateřských center pod záštitou Ministerstva práce a sociálních věcí SPOLEČNOST PŘÁTELSKÁ

Více

Standard č. 1. Cíle a způsoby činnosti pověřené osoby. Schválil: Mgr. Bc. Romana Svobodová, ředitelka organizace

Standard č. 1. Cíle a způsoby činnosti pověřené osoby. Schválil: Mgr. Bc. Romana Svobodová, ředitelka organizace Standard č. 1 Cíle a způsoby činnosti pověřené osoby Vydal: Mgr. Bc. Romana Svobodová Schválil: Mgr. Bc. Romana Svobodová, ředitelka organizace Datum: 11. 12. 2014 Revize č.: Stran: 1-5 Kritérium 1a Pověřená

Více

CZ /0.0/0.0/17_073/

CZ /0.0/0.0/17_073/ Smlouva s rodiči o poskytování služby péče o dítě v dětské skupině v rámci projektu Dětská skupina Valašské Meziříčí reg. č. CZ.03.1.51/0.0/0.0/17_073/0008243 Římskokatolická farnost Valašské Meziříčí

Více

Smlouva o poskytování služby péče o dítě v dětské skupině č../ 2015

Smlouva o poskytování služby péče o dítě v dětské skupině č../ 2015 Smlouva o poskytování služby péče o dítě v dětské skupině č../ 2015 Poskytovatel: SOCIÁLNÍ SLUŽBY MĚSTA PŘEROVA, p. o. zastoupené Bc. Janou Žouželkovou, ředitelkou organizace Kabelíkova 14a, 750 02 Přerov

Více

Dle vyhlášky č. 72/2005 Sb. o poskytování poradenských služeb

Dle vyhlášky č. 72/2005 Sb. o poskytování poradenských služeb Dle vyhlášky č. 72/2005 Sb. o poskytování poradenských služeb Pedagogicko-psychologická poradna 5 odstavce 3 bod c,d,e c) poskytuje poradenské služby žákům se zvýšeným rizikem školní neúspěšnosti nebo

Více

Smlouva o poskytování služeb péče o děti

Smlouva o poskytování služeb péče o děti Smluvní strany Poskytovatel: Smlouva o poskytování služeb péče o děti Obec Valy se sídlem: V Lukách 21, Valy, 353 01 Mariánské Lázně IČO: 00572781 Zastoupena starostou Quido Vlkem Příjemce služeb: jméno

Více

PRAVIDLA pro poskytování služby Osobní asistence. PRO UŽIVATELE SLUŽBY (dále jen uživatel)

PRAVIDLA pro poskytování služby Osobní asistence. PRO UŽIVATELE SLUŽBY (dále jen uživatel) SPOLU Olomouc SPOLU Olomouc, spolek; Středisko podpory integrace Dolní náměstí 38, 779 00 Olomouc Tel: 585 237 195, e-mail: spi@spoluolomouc.cz, web: www.spoluolomouc.cz PRAVIDLA pro poskytování služby

Více

OBEC RADOSTOV Pracovní řád

OBEC RADOSTOV Pracovní řád OBEC RADOSTOV Pracovní řád Článek 1 Všeobecná ustanovení 1. Tento pracovní řád se vydává v souladu se zák. 262/2006 Sb., zákoníkem práce v platném znění. Pracovní řád je vydán s cílem zajistit úspěšné

Více

Standard č. 9. Personální a organizační zajištění Terénní osobní asistence

Standard č. 9. Personální a organizační zajištění Terénní osobní asistence Standard č. 9 Personální a organizační zajištění Terénní osobní asistence Počet zaměstnanců, jejich vzdělání a dovednosti odpovídají potřebám uživatelů a plně umožňují naplňování standardů kvality námi

Více

Popis personálního zajištění služby Občanská poradna SPOLEČNĚ-JEKHETANE poskytované v Moravskoslezském kraji reg. č

Popis personálního zajištění služby Občanská poradna SPOLEČNĚ-JEKHETANE poskytované v Moravskoslezském kraji reg. č SPOLEČNĚ-JEKHETANE, o. p. s. U Tiskárny 515/3, 702 00 OSTRAVA IČ: 68145209 Popis personálního zajištění služby Občanská poradna SPOLEČNĚ-JEKHETANE poskytované v Moravskoslezském kraji reg. č. 5344963 Aktualizace

Více

INKLUZE VE ŽLUTICÍCH

INKLUZE VE ŽLUTICÍCH INKLUZE VE ŽLUTICÍCH Registrační číslo CZ.1.07/1.2.00/47.0018 Mgr. Bc. Václav Slavík, starosta Miroslava Eliášová, manažer projektu Projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem

Více

Standard 7. PŘIJÍMÁNÍ A ZAŠKOLOVÁNÍ ZAMĚSTNANCŮ č. rev.: 02/2017

Standard 7. PŘIJÍMÁNÍ A ZAŠKOLOVÁNÍ ZAMĚSTNANCŮ č. rev.: 02/2017 Standard 7 PŘIJÍMÁNÍ A ZAŠKOLOVÁNÍ ZAMĚSTNANCŮ č. rev.: 02/2017 Termín poslední revize: 11. 5. 2017 Návrh revize zpracoval: Návrh revize schválil: PhDr. Tomáš Ochotnický Mgr. Jana Kocourková Termín platnosti

Více

Standardy kvality sociálně-právní ochrany dětí

Standardy kvality sociálně-právní ochrany dětí Standardy kvality sociálně-právní ochrany dětí 1. Místní a časová dostupnost 1a Orgán sociálně-právní ochrany zajišťuje účinné poskytování sociálně-právní ochrany v potřebném rozsahu na celém území své

Více

3. Hospic Malovická (od r. 2014)

3. Hospic Malovická (od r. 2014) Zdravotnické zařízení MČ P4 (www.zzpraha4.cz) příspěvková organizace zřízená MČ P4 co zaštiťujeme: 1. Jesle (Kotorská, Rabasova, Firemní) 2. Centrum pomoci závislým (Psychiatrickopsychologická ambulance)

Více

Vyhláška č. 473/2012 Sb., o provedení některých ustanovení zákona o sociálně právní ochraně dětí

Vyhláška č. 473/2012 Sb., o provedení některých ustanovení zákona o sociálně právní ochraně dětí Vyhláška č. 473/2012 Sb., o provedení některých ustanovení zákona o sociálně právní ochraně dětí Standardy kvality sociálně-právní ochrany při poskytování sociálně-právní ochrany orgány sociálně-právní

Více

STANDARDY KVALITY SPO PRO POVĚŘENÉ OSOBY. Poradenské centrum pro rodinu a děti- ÚSMĚV, z.s.

STANDARDY KVALITY SPO PRO POVĚŘENÉ OSOBY. Poradenské centrum pro rodinu a děti- ÚSMĚV, z.s. STANDARDY KVALITY SPO PRO POVĚŘENÉ OSOBY Poradenské centrum pro rodinu a děti- ÚSMĚV, z.s. OBSAH: 1. Cíle a způsoby činnosti pověřené osoby 1a) Pověřená osoba má písemně definováno a zveřejněno poslání,

Více

Základní škola Kopřivnice, Alšova 1123, okres Nový Jičín K O N C E P C E Č I N N O S T I

Základní škola Kopřivnice, Alšova 1123, okres Nový Jičín K O N C E P C E Č I N N O S T I Základní škola Kopřivnice, Alšova 1123, okres Nový Jičín Š K O L N Í P O R A D E N S K É P R A C O V I Š T Ě - K O N C E P C E Č I N N O S T I 1. Činnost školního poradenského pracoviště Školní poradenské

Více

Příloha č. 2 - Pomůcka pro stanovení osobních nákladů

Příloha č. 2 - Pomůcka pro stanovení osobních nákladů Příloha č. 2 - Pomůcka pro stanovení osobních nákladů Do přímých nákladů na zaměstnance (dále jen osobní náklady ) patří v rámci této výzvy vždy následující pracovní pozice: 1) Koordinátor programu 2)

Více

Mapa standardů kvality sociálně-právní ochrany dětí při poskytování sociálně-právní ochrany - výkonu pěstounské péče

Mapa standardů kvality sociálně-právní ochrany dětí při poskytování sociálně-právní ochrany - výkonu pěstounské péče : Mapa standardů kvality sociálně-právní ochrany dětí při poskytování sociálně-právní ochrany - výkonu pěstounské péče Standard 1 Cíle a způsoby činnosti pověřené osoby 2 Ochrana práv a chráněných zájmů

Více

Standardy kvality pro OSPOD

Standardy kvality pro OSPOD 1. Místní a časová dostupnost 1a Orgán sociálně-právní ochrany zajišťuje účinné poskytování sociálně-právní ochrany v potřebném rozsahu na celém území své spádové oblasti. 1b Doba výkonu sociálně-právní

Více

Základní škola, Liberec, Vrchlického 262/17, příspěvková organizace Adresa: ZŠ, Vrchlického 262/17, Liberec 13

Základní škola, Liberec, Vrchlického 262/17, příspěvková organizace Adresa: ZŠ, Vrchlického 262/17, Liberec 13 Základní škola, Liberec, Vrchlického 262/17, příspěvková organizace Adresa: ZŠ, Vrchlického 262/17, 460 14 Liberec 13 tel. 488 880 160 IČO:467 467 57 E-mail: skola@vrchlickeho.cz Internet: www.vrchlickeho.cz

Více

DŮM PŘEMYSLA PITTRA PRO DĚTI

DŮM PŘEMYSLA PITTRA PRO DĚTI 1 STANDARDY KVALITY SOCIÁLNĚ-PRÁVNÍ OCHRANY DĚTÍ PŘI POSKYTOVÁNÍ SOCIÁLNĚ-PRÁVNÍ OCHRANY V ZAŘÍZENÍ PRO DĚTI VYŽADUJÍCÍ OKAMŽITOU POMOC DŮM PŘEMYSLA PITTRA PRO DĚTI Dle zákona č. 359/1999 Sb. a dle Přílohy

Více

Rodina a svět práce. rodinného a osobního života. Ministerstvo práce a sociálních věcí. Mgr. Jiřina Pipková

Rodina a svět práce. rodinného a osobního života. Ministerstvo práce a sociálních věcí. Mgr. Jiřina Pipková Rodina a svět práce Opatření v oblasti sladění profesního, rodinného a osobního života Ministerstvo práce a sociálních věcí Mgr. Jiřina Pipková Podpora v oblasti sladění v Programovém prohlášení vlády

Více

SMĚRNICE č.503 /2013. Poradenské služby ve škole

SMĚRNICE č.503 /2013. Poradenské služby ve škole SMĚRNICE č.503 /2013 Poradenské služby ve škole Obsah: ČL.1 - ČL.2 - ČL.3 - ČL.4 - ČL.5 - ČL.6 - ČL.7 - ČL.8 - ČL.9 - ČL.10 - ČL.11 - Úvod Obsah poradenských služeb Pracovníci poskytující poradenské služby

Více

Metodický pokyn ZUŠ Otakara Ševčíka v Písku k zajištění bezpečnosti a ochrany zdraví žáků

Metodický pokyn ZUŠ Otakara Ševčíka v Písku k zajištění bezpečnosti a ochrany zdraví žáků Metodický pokyn ZUŠ Otakara Ševčíka v Písku k zajištění bezpečnosti a ochrany zdraví žáků Úvodní ustanovení Pro bezpečnost a ochranu zdraví při výchově a vzdělávání žáků má výkon dozoru nad činností žáků

Více

Informovanost o poskytované sociální službě

Informovanost o poskytované sociální službě Aktualizace předchozí verze z 1. 7. 2010 SQ 12 Informovanost o poskytované sociální službě Domov pro osoby se zdravotním postižením, Dvořákova 1128, Kadaň Zřizovatel: Krajský úřad Ústeckého kraje Velká

Více

Program poradenských služeb ve škole

Program poradenských služeb ve škole Program poradenských služeb ve škole Školní poradenské pracoviště Ředitelka základní školy, Kaplice, Omlenická 436 zabezpečuje poskytování poradenských služeb ve škole školním poradenským pracovištěm,

Více

Koncepce školního poradenského pracoviště. Základní škola Zruč nad Sázavou Mgr. et Bc. Ivana Stará

Koncepce školního poradenského pracoviště. Základní škola Zruč nad Sázavou Mgr. et Bc. Ivana Stará Koncepce školního poradenského pracoviště Základní škola Zruč nad Sázavou Mgr. et Bc. Ivana Stará 1. Činnost školního poradenského pracoviště Školní poradenské pracoviště (dále jen ŠPP) poskytuje bezplatné

Více

S AGRESÍ A ŠIKANOU VE STŘEDU I JINDY A JAK? Martina Bártová Petra Tučková Příspěvek na konferenci Kam kráčí(š) primární prevence? Praha 2008 OBSAH PŘÍSPĚVKU: seznámení s profesní dráhou preventisty seznámení

Více

SMLOUVA O POSKYTNUTÍ PEČOVATELSKÉ SLUŽBY Č.: 171/2017

SMLOUVA O POSKYTNUTÍ PEČOVATELSKÉ SLUŽBY Č.: 171/2017 SMLOUVA O POSKYTNUTÍ PEČOVATELSKÉ SLUŽBY Níže uvedeného dne, měsíce a roku uzavřeli Č.: 171/2017 1) Pan (paní)... (jméno a příjmení),... (datum a místo narození), bydliště... (adresa), v textu této smlouvy

Více

MĚSTSKÝ ÚŘAD HUSTOPEČE Dukelské nám. 2/2, 693 17 Hustopeče SOCIÁLNÍ ODBOR

MĚSTSKÝ ÚŘAD HUSTOPEČE Dukelské nám. 2/2, 693 17 Hustopeče SOCIÁLNÍ ODBOR MĚSTSKÝ ÚŘAD HUSTOPEČE Dukelské nám. 2/2, 693 17 Hustopeče SOCIÁLNÍ ODBOR VÁŠ DOPIS ZN.: ZE DNE: NAŠE ZN.: SOC/415/07 Krajský úřad Jihomoravského kraje VYŘIZUJE: Mgr. Josef Mauler TEL.: 519441029 Žerotínovo

Více

BEZPEČNOST A OCHRANA ZDRAVÍ PŘI PRÁCI (BOZP)

BEZPEČNOST A OCHRANA ZDRAVÍ PŘI PRÁCI (BOZP) BEZPEČNOST A OCHRANA ZDRAVÍ PŘI PRÁCI (BOZP) Ing. Milan Šmíd, Bazény a wellness s.r.o. projektový ateliér Mnoho z nás vyskytuje v pozici, že má na starosti jednoho a více podřízených. V tomto případě je

Více

TEMATICKÉ SETKÁNÍ PRO SOCIÁLNÍ OBLAST

TEMATICKÉ SETKÁNÍ PRO SOCIÁLNÍ OBLAST TEMATICKÉ SETKÁNÍ PRO SOCIÁLNÍ OBLAST konané dne 24.05.2013 na Krajském úřadu Jihomoravského kraje v Brně v rámci projektu Slaďování pracovního a rodinného života zaměstnanců JMK a jeho PO Přítomni: dle

Více

Zajištění vzdělávacích kurzů II.

Zajištění vzdělávacích kurzů II. Zlínský kraj Zajištění vzdělávacích kurzů II. Stručný popis předmětu a rozsahu či hodnoty dodávek nebo služeb : Předmětem veřejné zakázky je realizace vzdělávacích kurzů a výcviků pro sociální pracovníky

Více

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY Vypracoval: Schválil: ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY část: 5. VNITŘNÍ PLATOVÝ PŘEDPIS Pedagogická rada projednala dne 11. dubna 2016 Směrnice nabývá platnosti ode dne: 1. dubna 2016 Mgr. Michaela Hanyšová, ředitelka

Více

Stávající příprava pedagogů na dvouleté děti v mateřských školách

Stávající příprava pedagogů na dvouleté děti v mateřských školách Stávající příprava pedagogů na dvouleté děti v mateřských školách 23. 3. 2017 Vyšší odborná škola pedagogická a sociální, Střední odborná škola pedagogická a Gymnázium, Praha 6, Evropská 33 Legislativní

Více

ZÁKLADNÍ ŠKOLA DAMBOŘICE STATUT ŠKOLNÍHO PORADENSKÉHO PRACOVIŠTĚ

ZÁKLADNÍ ŠKOLA DAMBOŘICE STATUT ŠKOLNÍHO PORADENSKÉHO PRACOVIŠTĚ ZÁKLADNÍ ŠKOLA DAMBOŘICE STATUT ŠKOLNÍHO PORADENSKÉHO PRACOVIŠTĚ 1 ORGANIZAČNÍ STRUKTURA Vedoucí školního poradenského pracoviště: Členové školního poradenského pracoviště: 2 HLAVNÍ CÍLE: výchovný poradce

Více

PROGRAM PORADENSKÝCH SLUŽEB

PROGRAM PORADENSKÝCH SLUŽEB STŘEDNÍ ŠKOLA TECHNICKÁ A OBCHODNÍ V OLOMOUCI Kosinova 4, Olomouc PROGRAM PORADENSKÝCH SLUŽEB ŠKOLNÍ ROK 2018/2019 I. Základní legislativní rámec Poskytování poradenských služeb je uloženo zákonem č. 561/2004

Více

PROGRAM PORADENSKÝCH SLUŽEB VE ŠKOLE

PROGRAM PORADENSKÝCH SLUŽEB VE ŠKOLE PROGRAM PORADENSKÝCH SLUŽEB VE ŠKOLE Poradenské služby jsou ve škole zajišťovány školním poradenským pracovištěm (dále jen ŠPP) a jsou poskytovány žákům, učitelům a rodičům (zákonným zástupcům). Pracovníci

Více

Pracovní náplň školního psychologa

Pracovní náplň školního psychologa Pracovní náplň školního psychologa pedagogicko-psychologické poradenství ve škole spolupráci členů školního poradenského pracoviště a jeho komunikaci s vedením školy spolupráci členů školního poradenského

Více

Č E S K Á Š K O L N Í I N S P E K C E INSPEKČNÍ ZPRÁVA

Č E S K Á Š K O L N Í I N S P E K C E INSPEKČNÍ ZPRÁVA Č E S K Á Š K O L N Í I N S P E K C E Čj.: 042 110/99-5077 Signatura: ad2ns201 Oblastní pracoviště č. 4 Plzeň Okresní pracoviště Klatovy INSPEKČNÍ ZPRÁVA Škola: Zvláštní škola, Kašperské Hory, Bohdana

Více

Minimálně preventivní program MŠ Účinnost od

Minimálně preventivní program MŠ Účinnost od MATEŘSKÁ ŠKOLA KLOBOUKY U BRNA příspěvková organizace náměstí Míru 6, 691 72 Klobouky u Brna ms.klobouky@email.cz Minimálně preventivní program MŠ Účinnost od 1. 9. 2017 Zpracovatel a zodpovědná osoba:

Více

DOHODA O ÚČASTI V PROJEKTU SPOKOJENÁ RODINA

DOHODA O ÚČASTI V PROJEKTU SPOKOJENÁ RODINA Triadis, o. p. s. tel.: 224 261 683 Děkanská vinice I 16/819 e-mail: kontakt@triadis.cz 140 00 Praha 4 IČ 693 46917 DOHODA O ÚČASTI V PROJEKTU SPOKOJENÁ RODINA Triadis, o.p.s. Zastoupená ředitelkou Mgr.

Více

Příloha č. 1 ke Smlouvě o zabezpečení odborné praxe. Praxe studentů studijního oboru a kvalifikačního kurzu adiktologie.

Příloha č. 1 ke Smlouvě o zabezpečení odborné praxe. Praxe studentů studijního oboru a kvalifikačního kurzu adiktologie. Příloha č. 1 ke Smlouvě o zabezpečení odborné praxe Praxe studentů studijního oboru a kvalifikačního kurzu adiktologie Manuál praxí informace pro pedagogy, vedoucí praxí a studenty strana 1 z 9 OBSAH 1.

Více

Chůva. Pomůcka pro práci s šablonovými projekty pro mateřské školy. Dr. Milady Horákové 447/60, Liberec VII-Horní Růžodol, Liberec

Chůva. Pomůcka pro práci s šablonovými projekty pro mateřské školy. Dr. Milady Horákové 447/60, Liberec VII-Horní Růžodol, Liberec Chůva Pomůcka pro práci s šablonovými projekty pro mateřské školy Tento dokument zpracovali naši odborníci jako pomoc vedoucím a projektovým pracovníkům mateřských škol pro administraci šablonových projektů

Více

Církevní střední zdravotnická škola s. r. o. Grohova 112/16, Brno. Realizace Terénní osobní asistence

Církevní střední zdravotnická škola s. r. o. Grohova 112/16, Brno. Realizace Terénní osobní asistence Církevní střední zdravotnická škola s. r. o. Grohova 112/16, 602 00 Brno Realizace Terénní osobní asistence 1 TERÉNNÍ OSOBNÍ ASISTENCE Identifikační číslo: 276 818 66 Identifikátor: 66 144 16 Název zařízení:

Více

VZDĚLÁVÁNÍ ŽÁKŮ SE SPECIÁLNÍMI VZDĚLÁVACÍMI POTŘEBAMI A ŽÁKŮ NADANÝCH A MIMOŘÁDNĚ NADANÝCH, UKONČENÍ VZDĚLAVÁNÍ A POTVRZENÍ DOSAŽENÉHO VZDĚLÁNÍ

VZDĚLÁVÁNÍ ŽÁKŮ SE SPECIÁLNÍMI VZDĚLÁVACÍMI POTŘEBAMI A ŽÁKŮ NADANÝCH A MIMOŘÁDNĚ NADANÝCH, UKONČENÍ VZDĚLAVÁNÍ A POTVRZENÍ DOSAŽENÉHO VZDĚLÁNÍ Střední odborná škola NET OFFICE Orlová, spol. s r. o. Energetiků 144, Orlová Lutyně, 735 14 zapsaná v obchodním rejstříku vedeným Krajským soudem v Ostravě, oddíl C, vložka 7108, se sídlem Energetiků

Více

Odbor školství, mládeže a sportu, Moravskoslezského kraje, 2007

Odbor školství, mládeže a sportu, Moravskoslezského kraje, 2007 Zpráva o plnění 1. akčního plánu realizace strategie prevence sociálně patologických jevů u dětí a mládeže na období 2005 2006 Odbor školství, mládeže a sportu, Moravskoslezského kraje, 2007 1 Úvod Strategie

Více

Program poradenských služeb ve škole

Program poradenských služeb ve škole Program poradenských služeb ve škole 1. Činnost školního poradenského pracoviště Školní poradenské pracoviště při své činnosti vychází zejména z ustanovení Vyhlášky č. 72/2005 Sb., o poskytování poradenských

Více

Základní škola a Mateřská škola Ústí nad Labem, SNP 2304/6, příspěvková organizace

Základní škola a Mateřská škola Ústí nad Labem, SNP 2304/6, příspěvková organizace Základní škola a Mateřská škola Ústí nad Labem, SNP 2304/6, příspěvková organizace SNP 2304/6, Ústí nad Labem, IČ 44226233 SMĚRNICE č. 17/2007 Poradenské sluţby ve škole Obsah: ČL.1 ČL.2 ČL.3 ČL.4 ČL.5

Více

S B Í R K A O B S A H:

S B Í R K A O B S A H: S B Í R K A INTERNÍCH AKTŮ ŘÍZENÍ GENERÁLNÍHO ŘEDITELE HASIČSKÉHO ZÁCHRANNÉHO SBORU ČESKÉ REPUBLIKY Ročník: 2013 V Praze dne 19. února 2013 Částka: 11 O B S A H: Část I. 11. Pokyn generálního ředitele

Více

Chůva pro děti do zahájení povinné školní docházky (kód: 69-017-M)

Chůva pro děti do zahájení povinné školní docházky (kód: 69-017-M) Chůva pro děti do zahájení povinné školní docházky (kód: 69-017-M) Autorizující orgán: Ministerstvo práce a sociálních věcí Skupina oborů: Osobní a provozní služby (kód: 69) Týká se povolání: Chůva Kvalifikační

Více

Praxe studentů oboru adiktologie. Manuál praxí. informace pro pedagogy, vedoucí praxí a studenty

Praxe studentů oboru adiktologie. Manuál praxí. informace pro pedagogy, vedoucí praxí a studenty Praxe studentů oboru adiktologie Manuál praxí informace pro pedagogy, vedoucí praxí a studenty OBSAH 1. Úvod...3 2. Cíle praxí...3 3. Obsah praxí...3 4. Účastníci praktické přípravy studentů adiktologie

Více

Krajský úřad Ústeckého kraje, odbor školství, mládeže a tělovýchovy

Krajský úřad Ústeckého kraje, odbor školství, mládeže a tělovýchovy Krajský úřad Ústeckého kraje, odbor školství, mládeže a tělovýchovy Metodický pokyn ke zřízení a využití funkce asistenta pedagoga ve třídě, oddělení nebo studijní skupině, ve které se vzdělávají děti,

Více

Plán práce výchovného poradce Základní a mateřská škola Staré Město

Plán práce výchovného poradce Základní a mateřská škola Staré Město Plán práce výchovného poradce 2018 2019 Základní a mateřská škola Staré Město I. Úkoly vyplývající z vyhlášky 72/2005 o poskytování poradenských služeb na školách Systematické a dlouhodobé sledování a

Více

Formy individuální nerodinné péče o děti do 6 let v České republice. Jana Barvíková

Formy individuální nerodinné péče o děti do 6 let v České republice. Jana Barvíková Formy individuální nerodinné péče o děti do 6 let v České republice Jana Barvíková Obsah příspěvku Formy a podmínky individuální nerodinné péče o děti do 6 let Neformální (neprofesionální) péče (bezúplatně

Více

Mapa standardů kvality sociálně-právní ochrany dětí při poskytování sociálně-právní ochrany zařízeními pro děti vyžadující okamžitou pomoc

Mapa standardů kvality sociálně-právní ochrany dětí při poskytování sociálně-právní ochrany zařízeními pro děti vyžadující okamžitou pomoc Mapa standardů kvality sociálně-právní ochrany dětí při poskytování sociálně-právní ochrany zařízeními pro děti vyžadující okamžitou pomoc Standard Stručný popis standardu Kritérium:Seznam příloh 1 Cíle

Více

Rodinná školička U veselé mašinky

Rodinná školička U veselé mašinky SMLOUVA O POSKYTOVÁNÍ MIMOŠKOLNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ A PÉČE O DÍTĚ uzavřená podle zákona č. 89/2012 Sb., Občanského zákoníku, ve znění pozdějších předpisů. Smluvní strany 1. Společnost Rodinná školička U veselé

Více

1. Zařízení péče o děti zajišťující péči o děti v době mimo školní vyučování (ranní a odpolední pobyt)

1. Zařízení péče o děti zajišťující péči o děti v době mimo školní vyučování (ranní a odpolední pobyt) Příloha č. 2 Podrobný popis podporovaných aktivit 1. Zařízení péče o děti zajišťující péči o děti v době mimo školní vyučování (ranní a odpolední pobyt) Podpora je určena na vybudování zařízení a zajištění

Více

Základní škola, Most, Svážná 2342, příspěvková organizace. Poradenské služby

Základní škola, Most, Svážná 2342, příspěvková organizace. Poradenské služby Poradenské služby Dle vyhlášky č. 72/2005 Sb., o poskytování poradenských služeb ve školách a školských poradenských zařízeních, v platném znění Poskytování poradenských služeb (1) Poradenské služby ve

Více

Sociální pracovnice. je koordinátorkou dobrovolnictví na zařízení. SENIOR Otrokovice, příspěvková organizace

Sociální pracovnice. je koordinátorkou dobrovolnictví na zařízení. SENIOR Otrokovice, příspěvková organizace SENIOR Otrokovice, příspěvková organizace, vyhlašuje výběrové řízení na pozici: Na jakou práci se můžete těšit: Sociální pracovnice provádění cíleného sociálního šetření u osob nacházejících se v nepříznivé

Více

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY část: 50. ORGANIZAČNÍ ŘÁD GRANTOVÉHO PROJEKTU ŠKOLA PRO MĚ 2 Spisový/ skartační znak Vypracoval: Schválil: Směrnice nabývá platnosti ode dne: 1. 10. 2012 A.1/A10 Mgr. Michaela Hanyšová,

Více

Název a adresa právnické osoby vykonávající činnost školského zařízení: Základní škola a mateřská škola Bečov, okres Most, příspěvková organizace

Název a adresa právnické osoby vykonávající činnost školského zařízení: Základní škola a mateřská škola Bečov, okres Most, příspěvková organizace Školní vzdělávací program školního klubu ZŠ Bečov Školní vzdělávací program školního klubu je v souladu se zákonem č.561/2004 Sb. 28 ods.1. Formuluje konkrétní cíle vzdělávání i jeho obsah, navrhuje odpovídající

Více

Příloha č. 2 Popis podporovaných aktivit

Příloha č. 2 Popis podporovaných aktivit Příloha č. 2 Popis podporovaných aktivit Obsah Zařízení péče o děti zajišťující péči o děti v době mimo školní vyučování (ranní či odpolední pobyt)... 2 Příměstské tábory... 2 Dětské skupiny... 3 Vzdělávání

Více

ZPŮSOB PŘEDKLÁDÁNÍ ZPRÁVY O ZAHÁJENÍ REALIZACE PROJEKTU

ZPŮSOB PŘEDKLÁDÁNÍ ZPRÁVY O ZAHÁJENÍ REALIZACE PROJEKTU POKYNY K VYPLNĚNÍ ZPRÁVY O ZAHÁJENÍ REALIZACE PROJEKTU financovaného v rámci Operačního programu Praha - Adaptabilita verze 1.1 platnost od 1. března 2011 ZPŮSOB PŘEDKLÁDÁNÍ ZPRÁVY O ZAHÁJENÍ REALIZACE

Více

Obecným obsahem poradenských služeb je tedy činnost přispívající

Obecným obsahem poradenských služeb je tedy činnost přispívající A. Koncepce činnosti, aktivity, orientace B.1. Základní charakteristika zařízení Pedagogicko-psychologická poradna (PPP) zajišťuje spektrum psychologických a speciálně pedagogických služeb, které jsou

Více

PROGRAM PRO PĚSTOUNSKÉ RODINY SLEZSKÉ DIAKONIE

PROGRAM PRO PĚSTOUNSKÉ RODINY SLEZSKÉ DIAKONIE PROGRAM PRO PĚSTOUNSKÉ RODINY SLEZSKÉ DIAKONIE Název dokumentu: Dohoda o výkonu pěstounské péče Druh dokumentu: Základní dokument revidovaný Identifikační znak: PPR/SQ10 Datum vypracování: Vypracoval:

Více

Seminář pro žadatele a příjemce projektů Výzvy OPZ v MAS České středohoří. Bc. Andrea Novotná

Seminář pro žadatele a příjemce projektů Výzvy OPZ v MAS České středohoří. Bc. Andrea Novotná Seminář pro žadatele a příjemce projektů Výzvy OPZ v MAS České středohoří Bc. Andrea Novotná 723933559 Vyhlášené výzvy MAS České středohoří Zavádění bezpečnostních a preventivních programů a opatření 1.

Více

Úplný přehled zkušebních okruhů

Úplný přehled zkušebních okruhů Úplný přehled zkušebních okruhů Zkušební okruhy teoretických znalostí pro zkoušku z odborné způsobilosti k zajišťování úkolů v prevenci rizik dle přílohy č. 1 k nařízení vlády č. 592/2006 Sb.: a) znalost

Více

Standardy kvality. pro pověřené osoby podle 48 odst. 2 písm. d) až f) zákona č. 359/1999 Sb., o sociálněprávní. Přehled pro web

Standardy kvality. pro pověřené osoby podle 48 odst. 2 písm. d) až f) zákona č. 359/1999 Sb., o sociálněprávní. Přehled pro web Standardy kvality pro pověřené osoby podle 48 odst. 2 písm. d) až f) zákona č. 359/1999 Sb., o sociálněprávní ochraně dětí Přehled pro web Právní rámec Listina základních lidských práv a svobod Úmluva

Více

KONTROLNÍ ŘÁD OBCE BRLOH

KONTROLNÍ ŘÁD OBCE BRLOH KONTROLNÍ ŘÁD OBCE BRLOH I. Obecná část Finanční kontrola, vykonávaná podle zákona č. 320/2001 Sb., o finanční kontrole ve veřejné správě, ve znění pozdějších předpisů (dále jen zákon o finanční kontrole)

Více

Dohoda o pracovní činnosti (tým projektu)

Dohoda o pracovní činnosti (tým projektu) Manažer projektu 10 hodin/měsíc 200,00 Kč 2 000,00 Kč Manažer projektu je vedoucím Řídící skupiny. Zodpovídá za celkové řízení aktivit, plnění stanovených cílů a výstupů projektu. Společně s Finančním

Více

TEMATICKÉ SETKÁNÍ PRO OBLAST ZDRAVOTNICTVÍ

TEMATICKÉ SETKÁNÍ PRO OBLAST ZDRAVOTNICTVÍ TEMATICKÉ SETKÁNÍ PRO OBLAST ZDRAVOTNICTVÍ konané dne 26.09.2013 ve Středisku služeb školám v Hodoníně v rámci projektu Slaďování pracovního a rodinného života zaměstnanců JMK a jeho PO Přítomni: dle prezenční

Více

Smlouva o výkonu odborné praxe

Smlouva o výkonu odborné praxe Smlouva o výkonu odborné praxe Smluvní strany: 1) Název IČ: DIČ: Sídlem: Zastoupen: dále také jako Akreditované zařízení a 2) Jméno a příjmení: Narozen: Bytem: dále také jako Účastník a 3) Název IČ: DIČ:

Více

Centrum pomoci pro zdravotně postižené a seniory o.p.s. Kochova 1185, Chomutov 430 12 IČO 27270955 tel. 474 332 816 mobil 606 156 714

Centrum pomoci pro zdravotně postižené a seniory o.p.s. Kochova 1185, Chomutov 430 12 IČO 27270955 tel. 474 332 816 mobil 606 156 714 Směrnice č. 11 Název směrnice: Provozní řád Tento provozní řád je přílohou smlouvy o poskytování služby osobní asistence a je závazný jak pro klienty CP ZPS, tak pro zaměstnance Centra pomoci pro zdravotně

Více

563/2004 Sb. ZÁKON. ze dne 24. září o pedagogických pracovnících a o změně některých zákonů ČÁST PRVNÍ HLAVA I OBECNÁ USTANOVENÍ

563/2004 Sb. ZÁKON. ze dne 24. září o pedagogických pracovnících a o změně některých zákonů ČÁST PRVNÍ HLAVA I OBECNÁ USTANOVENÍ Systém ASPI - stav k 24.4.2016 do částky 48/2016 Sb. a 9/2016 Sb.m.s. - RA852 563/2004 Sb. - o pedagogických pracovnících a o změně některých zákonů - poslední stav textu Změna: 383/2005 Sb. Změna: 179/2006

Více

Popis realizace sociální služby. Název: Štafeta

Popis realizace sociální služby. Název: Štafeta Popis realizace sociální služby Název: Štafeta Sociálně aktivizační služby pro rodiny s dětmi dle 65 zákona č. 108/2006 Sb., o sociálních službách, v platném znění Provozovatel: Rodina v centru, o.s. Smetanova

Více

Úplný přehled zkušebních okruhů

Úplný přehled zkušebních okruhů Úplný přehled zkušebních okruhů Zkušební okruhy teoretických znalostí pro zkoušku z odborné způsobilosti k zajišťování úkolů v prevenci rizik dle přílohy č. 1 k nařízení vlády č. 592/2006 Sb., v platném

Více

Úplný přehled zkušebních okruhů

Úplný přehled zkušebních okruhů Úplný přehled zkušebních okruhů Zkušební okruhy teoretických znalostí pro zkoušku z odborné způsobilosti k zajišťování úkolů v prevenci rizik dle přílohy č. 1 k nařízení vlády č. 592/2006 Sb.: a) znalost

Více

MAS Blaník z. s. Příloha č. 2:

MAS Blaník z. s. Příloha č. 2: MAS Blaník z. s. Příloha č. 2: Podporované aktivity pro operační program zaměstnanost Podpora prorodinných opatření obcí a dalších aktérů na místní úrovni Podpora prorodinných opatření obcí a dalších aktérů

Více

Státní sociální podpora

Státní sociální podpora Státní sociální podpora Státní sociální podpora (též nazývaná v obecné teorii sociálním zaopatřením) se vztahuje na sociální situace, které jsou obecně společností akceptovány a považovány za potřebné

Více

Čerstvé zprávičky z Barevné, Sedmikráskové a Růženko-šípkové školičky

Čerstvé zprávičky z Barevné, Sedmikráskové a Růženko-šípkové školičky Čerstvé zprávičky z Barevné, Sedmikráskové a Růženko-šípkové školičky 1. Mateřská škola Dr. E. Beneše ve školním roce 2018/2019 sleduje následující vzdělávací priority: 1.1. Průběžně vyhodnocuje dopady

Více

Vyhláška MŠMT č. 458/2005 Sb.

Vyhláška MŠMT č. 458/2005 Sb. Vyhláška MŠMT č. 458/2005 Sb. ze dne 10. listopadu 2005, kterou se upravují podrobnosti o organizaci výchovně vzdělávací péče ve střediscích výchovné péče Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy (dále

Více

TEMATICKÉ SETKÁNÍ PRO OBLAST ŠKOLSTVÍ

TEMATICKÉ SETKÁNÍ PRO OBLAST ŠKOLSTVÍ TEMATICKÉ SETKÁNÍ PRO OBLAST ŠKOLSTVÍ konané dne 21.11.2013 na Krajském úřadu Jihomoravského kraje v Brně v rámci projektu Slaďování pracovního a rodinného života zaměstnanců JMK a jeho PO Přítomni: dle

Více

Průběžné výstupy projektu Spolupráce na všech frontách CZ.1.07/1.2.00/08.0113

Průběžné výstupy projektu Spolupráce na všech frontách CZ.1.07/1.2.00/08.0113 Průběžné výstupy projektu Spolupráce na všech frontách CZ.1.07/1.2.00/08.0113 Operační program: Prioritní osa: Oblast podpory: Vzdělávání pro konkurenceschopnost 1. Počáteční vzdělávání 1.2. Rovné příležitosti

Více

PROGRAM PRO PĚSTOUNSKÉ RODINY SLEZSKÉ DIAKONIE

PROGRAM PRO PĚSTOUNSKÉ RODINY SLEZSKÉ DIAKONIE PROGRAM PRO PĚSTOUNSKÉ RODINY SLEZSKÉ DIAKONIE Název dokumentu: Přijímání a zaškolování zaměstnanců Druh dokumentu: Základní dokument revidovaný Identifikační znak: PPR/SQ7 Datum vypracování: 12. 12. 2014,

Více

Tabulka pracovních postupů a interních předpisů úřadu zajišťujících naplnění Standardů kvality výkonu sociálně-právní ochrany dětí

Tabulka pracovních postupů a interních předpisů úřadu zajišťujících naplnění Standardů kvality výkonu sociálně-právní ochrany dětí Tabulka pracovních postupů a interních předpisů úřadu zajišťujících naplnění Standardů kvality výkonu sociálně-právní ochrany dětí Č. ZNĚNÍ KRITÉRIA INTERNÍ POSTUP 1. MÍSTNÍ A ČASOVÁ DOSTUPNOST 1a Orgán

Více

Příloha č. 1 ke Smlouvě o zabezpečení odborné praxe. Praxe studentů studijního oboru a kvalifikačního kurzu adiktologie.

Příloha č. 1 ke Smlouvě o zabezpečení odborné praxe. Praxe studentů studijního oboru a kvalifikačního kurzu adiktologie. Příloha č. 1 ke Smlouvě o zabezpečení odborné praxe Praxe studentů studijního oboru a kvalifikačního kurzu adiktologie Manuál praxí informace pro pedagogy, vedoucí praxí a studenty 1 OBSAH 1. Úvod... 3

Více

vedoucí úseku péče o klienta sociální pracovnice Schválení: Mgr. Pavlína Bártková vedoucí zařízení Verze: 01

vedoucí úseku péče o klienta sociální pracovnice Schválení: Mgr. Pavlína Bártková vedoucí zařízení Verze: 01 SLEDOVÁNÍ VYBRANÝCH UKAZATELŮ PRO SBĚR DAT DO KISSOS Nahrazuje: II VP 06/2016 - Evidence intervencí ze dne 1. 5.2016 Domov pro seniory Jasenka Vsetín Dolní Jasenka 2274 Proces Jméno a příjmení Funkce Podpis

Více