Návod k použití hydraulického sklápěcího zařízení RLH168/AB

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Návod k použití hydraulického sklápěcího zařízení RLH168/AB"

Transkript

1 Návod k použití hydraulického sklápěcího zařízení RLH168/AB

2 INSTRUKCE PRO POUŽITÍ SKLÁPĚCÍHO ZAŘÍZENÍ (DÁLE JEN ZAŘÍZENÍ) Typ: Hydraulické, sklápěcí a vztyčovací RLH168/AB Důrazně doporučujeme přečíst tyto instrukce a instrukce pro zajištění bezpečnosti práce před použitím tohoto zařízení. Tento typ sklápěcího zařízení může obsluhovat celý sortiment sklápěcích stožárů řady LIGHT a MEDIUM bez ohledu na výšku stožáru a jeho maximální vrcholové zatížení. OBECNĚ Tato zařízení se skládají z jednočinně pracujícího hydraulického pístu připojeného k ocelovému rámu s čerpadlem na kolovém podvozku. Zařízení je barevně označeno a může být použito pouze pro stožáry s průměrem základového dílce 168 mm. Pokud je ovládací páka připojena k zařízení, funguje jako klika. Nosnost zařízení je větší než nosnost pružinových sklápěcích zařízení, proto může být použito pro všechny stožáry Abacus s průměrem základového dílce stožáru 168 mm. RLH168/AB 50mm píst barva černá nosnost 5500 Nm (bezpečné zatížení v 8 m = 40 kg) Nosnost odpovídá maximálnímu ohybovému momentu v kloubu stožáru. Pro podrobnosti celého rozsahu bezpečného pracovního zatížení odkazujeme na technická data stožárů. Upozorňujeme, že bezpečné pracovní zatížení sklápěcího zařízení závisí na výšce stožáru. Čerpadlo je poháněno ručně tlakem přepouštěcího ventilu nastaveného na 220 barů (3200psi). V případě, že je hadice čerpadla poškozena, zajistí bezpečné sklopení stožáru přepouštěcí kontrolní ventil, který je propojen s pístem. RLH168/AB (hmotnost 40 kg) Zařízení je dodáváno s minerálním olejem Hydran 38F SAE (nebo podobným). Hladina oleje by měla být 30 mm pod horní částí nádržky s plnícím otvorem (při nádržce v horizontální poloze). Pokud bude hladina vyšší, může olej při zatahování pístu z nádržky přetéci. Čerpadlo obsahuje

3 odvzdušňovací zařízení v plnícím otvoru ve vrchní části nádržky. Když není přístroj používán, měl by být uskladněn s nádržkou ve svislé poloze, aby nedošlo k vytékání oleje. Zařízení disponuje několika bezpečnostními prvky vymezovacím kroužkem, dorazovou smyčkou (objímkou) a příchytnými háky. Ovládací páka má dorazovou drážku. Význam vymezovacího kroužku je zabránit uživateli v otáčení páky, pokud není úplně zasunuta. Také zabraňuje vytažení páky, pokud vačkový kloub není uzamknutý. Používejte pouze originální zařízení. Sklápěcí zařízení nemůže být připojeno, když je stožár ve sklopené poloze. V tomto případě je třeba, aby byl stožár např. pomocí jeřábu vztyčen do svislé polohy. V této pozici může být vačka použitím kliky otočena pouze k uzavření stožáru. Nyní může být sklápěcí zařízení použito v souladu s následujícími instrukcemi. PŘEDBĚŽNÁ KONTROLA PŘED POUŽITÍM 1. Zkontrolujte, zda není poškozena konstrukce vozíku a spoje a zda je vozík pojízdný. 2. Zkontrolujte vymezovací kroužek a dorazovou smyčku, že jsou na místě a nepoškozeny. 3. Zkontrolujte hladinu oleje (30 mm pod horní částí nádržky s plnícím otvorem při nádržce v horizontální poloze a zataženým pístem.) 4. Zkontrolujte hydraulické hadice. 5. Zkontrolujte píst, především v oblasti okolo těsnění, zda není viditelně poškozen, případně neuniká olej. 6. Zkontrolujte přepouštěcí ventil pístu, zda je na místě, nepoškozen a neuniká olej. 7. Zkontrolujte ovládací páku. Drážka i páka by měly být čisté a bez trhlin. 8. Zkontrolujte vzdálenost osy čepu od dokončeného povrchu, tato by měla být ideálně 280 mm. Aby bylo možné bezpečně manipulovat se sklápěcím zařízením, nesmí být tato vzdálenost menší než 240 mm. POKUD JE SHLEDÁN V JAKÉMKOLI BODĚ TÉTO KONTROLY NEDOSTATEK, ZAŘÍZENÍ NESMÍ BÝT POUŽITO.

4 SKLÁPĚNÍ STOŽÁRU Nepokoušejte se sklápět stožár, je-li rychlost větru 30Km/h nebo vyšší. Nasazení zařízení na stožár: Vytáhněte ovládací kliku ze sklápěcího zařízení a nasaďte sklápěcí zařízení na stožár (z protější strany než je štítek stožáru) tak, aby háky zařízení zapadly na kroužky kloubu stožáru. Dokud není píst vytažen, nesnažte se zasunout ovládací kliku do kloubu stožáru. Zavřete ovládací přepouštěcí ventil na manuálním čerpadle a začněte pumpovat pákou čerpadla, dokud se horní část zařízení nepřiblíží ke stožáru na max. vzdálenost 5 mm od stožáru. Nepřibližujte horní části zařízení ke stožáru více, protože zvýšením tlaku na sklápěnou část pak bude bránit volnému otočení vačky kloubu. Pohledem skrz otvor vačky zkontrolujte, zda pero uvnitř vačky je v zákrytu s perem pojistného kroužku. Teprve nyní je možno zasunout ovládací kliku dovnitř kloubu. Ovládací klika je správně zasunuta tehdy, když pero vymezovacího kroužku zapadne do vybrání kliky a pokud lze perem volně otáčet v rozmezí jeho rozsahu Z hlediska bezpečnosti je naprosto zásadní, aby ovládací klika byla prostrčena skrz celý stožár až do protějšího oka rámu sklápěcího zařízení! Sklápění: Před samotným sklápěním odstraňte zajišťovací šroub. Otočením ovládací kliky o 180 v protisměru hodinových ručiček (za předpokladu, že je zařízení používáno ze strany, jako je uvedeno na obrázcích níže. Pokud se bude stožár sklápět z druhé strany, pak se ovládací klikou bude otáčet po směru hodinových ručiček) vačka kloubu vyzvedne horní sklápěcí část ze zasedlé pozice na spodní nesklápěcí části. Vyzvednutím vznikne mezera mezi oběma částmi stožáru cca 5 mm. Jestliže tato mezera nevznikne, je nutno klikou otočit tolik, až vznikne. Nyní mírně otevřete ovládací ventil čerpadla a ručně zatlačte na horní sklápěnou část, čímž zahájíte sklápění stožáru. Zajistěte, aby horní část rámu (podložka) byla pořád v kontaktu s horní částí stožáru. Pro zajištění plynulého sklápění jemně regulujte otevření ovládacího ventilu. Sklápění stožáru je možno kdykoli zastavit uzavřením ventilu. VZTYČENÍ STOŽÁRU Zavřete ovládací ventil a začněte pumpovat pákou, dokud není horní část stožáru vztyčena do vertikální pozice. Během manipulace se může vačka kloubu mírně pootočit, což může zapříčinit, že horní část bude kolidovat se spodní částí (nepůjde zavřít), toto se snadno odstraní znovuotočením ovládací kliky do polohy o 180, kdy znovu dojde k vyzvednutí horní části stožáru nad spodní pevnou část. Pro uzavření stožáru otočte ovládací klikou zpět o 180 tak, aby horní část pevně zasedla do spodní pevné části. Stožár je zajištěn, když je horní hrana štítku ABACUS srovnána s hranou horní sklápěcí části. Vytáhněte ovládací kliku dokud je píst vytažen a opřen o stožár. Pro vytažení kliky bude možná nutno mírně zahýbat perem pojistného kroužku. Pro sklopení stožáru musí být pojistný šroub odstraněn, je ale důležité jej po opětovném vztyčení stožáru znovu našroubovat.

5 MONTÁŽ A INSTALACE STOŽÁRŮ Typ stožáru: sklápěcí, sklápěcí zařízení hydraulické montáž vetknutím Důrazně doporučujeme pozorné přečtení těchto pokynů před montáží a instalací zařízení. Pozornost věnujte současně instrukcím pro použití sklápěcího zařízení. OBECNĚ Tyto stožáry jsou dodávány ve výškách 8 12 m a mají širokou škálu možností využití, od pouličního osvětlení, přes použití na železnici a osvětlení silnic. Nutnost montážních prací na místě stavby je minimální. Základová jáma by měla být připravena dle rozměrů daných výrobcem stožárů a místních geologických podmínek. Stožáry jsou vyrobeny z ocelových trub dle EN10210, třídy S275 nebo S355, svařovaných do požadovaných výšek. Povrchová úprava je provedena žárovým zinkováním, malé součásti jsou z nerezové oceli. INSTALACE (Viz obrázek na následující straně) Poznámka: není možné připojit hydraulické sklápěcí zařízení ke stožáru, který je instalován ve sklopené pozici. i) Před zahájením instalace zkontrolujte jednotlivé části a ujistěte se, zda nejsou poškozeny nebo zda některá z nich nechybí. K montáži je třeba následující vybavení (není součástí dodávky stožárů ABACUS): stavební dřevo (trámky, klíny apod.), pojízdný jeřáb pro montáž s nosností cca 1t, těžké kladivo, momentový klíč. ii) Nasaďte na vrchol stožáru výložník a zajistěte jej šrouby. Napájecí kabel lze instalovat před nebo po montáži výložníku, avšak před jeho zajištěním šrouby; iii) Dokud je stožár na zemi ujistěte se, zda je v zajištěné pozici a zda je pojistný šroub zašroubován; iv) Jeřábem stožár zvedněte a usaďte do předem připraveného základu. Ujistěte se, že ve směru sklápění nejsou žádné překážky a že průchodka pro vstup kabelu není ucpána. Minimální vzdálenost mezi osou čepu a povrchem musí být 755 mm. Proveďte hrubé vertikální vyrovnání stožáru a zaplňte základ betonem nebo udusanou zeminou až po kabelový vstup do dříku stožáru. Při použití zeminy je třeba základ zasypávat postupně v 150mm vrstvách a dobře ji udusávat; v) Vyklínujte stožár použitím dřevěných klínů mezi stožárem a stěnami základu. Těmito klíny se posupně doladí přesná vertikální poloha stožáru. Měření vodováhou provádějte na vrcholové části stožáru, nikoli na základové; vi) Zajistěte, aby kabelová chránička byla napojena na kabelový vstup do stožáru; vii) Zaplňte zbytek základové jámy betonem, nebo dobře udusanou zeminou; viii) Zapuštěný stožár ponechte v klidu minimálně 4 dny pro vytvrdnutí betonu.

6

7 MONTÁŽ A INSTALACE STOŽÁRŮ Typ stožáru: sklápěcí, sklápěcí zařízení hydraulické montáž na přírubu Důrazně doporučujeme pozorné přečtení těchto pokynů před montáží a instalací zařízení. Pozornost věnujte současně instrukcím pro použití sklápěcího zařízení. OBECNĚ Tyto stožáry mají jsou dodávány ve výškách 8 12 m a mají širokou škálu možností využití, od pouličního osvětlení, přes použití na železnici, osvětlení silnic atd. Nutnost montážních prací na místě stavby je minimální. V ideálním případě by kotvící šrouby měly být zabetonovány 3 4 týdny před instalací stožáru. Velikost základu závisí na místních geologických podmínkách. Stožáry jsou vyrobeny z ocelových trub dle EN10210, třídy S275 nebo S355, svařovaných do požadovaných výšek. Povrchová úprava je žárovým zinkováním, malé součásti jsou z nerezové oceli. INSTALACE (Viz obrázek na následující straně) Poznámka: není možné připojit hydraulické sklápěcí zařízení ke stožáru, který je instalován ve sklopené pozici. i) Před zahájením instalace zkontrolujte jednotlivé části a ujistěte se, zda nejsou poškozeny nebo zda některá z nich nechybí. K montáži je třeba následující vybavení (není součástí dodávky stožárů ABACUS): stavební dřevo (trámky, klíny apod.), pojízdný jeřáb pro montáž s nosností cca 1t, těžké kladivo, momentový klíč. ii) Nasaďte na vrchol stožáru výložník a zajistěte jej šrouby. Napájecí kabel lze instalovat před nebo po montáži výložníku, avšak před jeho zajištěním šrouby; iii) Dokud je stožár na zemi ujistěte se, zda je v zajištěné pozici a zda je pojistný šroub zašroubován; iv) Odstraňte vrchní matky a podložky z kotvících šroubů. Odstraňte rovněž šablonu rozmístění šroubů. S použitím jeřábu sloup zvedněte a usaďte přírubou na předem připravené kotvící šrouby - respektive na stavěcí matice. Přesvědčte se, že směr sklápění stožáru je v požadovaném směru. v) Nasaďte vrchní matice s podložkami a nahrubo vyrovnejte vertikální polohu základové části stožáru. K přesnému vyvážení vertikální polohy stožáru používejte stavěcí matice. Jakmile je stožár vyvážen, umístěte ocelové podložky pod přírubu, vždy doprostřed mezi sousední dva šrouby. Podložky se dodávají v různých tloušťkách a je třeba vybrat ty nejvhodnější. Když je příruba všude mezi šrouby adekvátně podložena, je možné stavěcí matice povolit a vrchními maticemi dotáhnout přírubu přes podložky k betonovému základu požadovaným momentem. U menších výšek stožárů je nepraktické podkládat přírubu a v tomto případě je možné dotáhnout přírubu vrchními maticemi přímo k stavěcím maticím. vi) Mezera mezi základem a přírubou je nutná pro odtok vody a ventilaci stožáru. V případě dobetonování je nutné uvažovat s drenáží; vii) Stožár může být předán ihned po montáži.

8

9 ZÁSADY BEZPEČNOSTI PRÁCE SE SKLÁPĚCÍM ZAŘÍZENÍM - Pracovník/uživatel musí být seznámen se zásadami bezpečného používání zařízení. - Doporučujeme proškolení zaměstnancem firmy Abatec CZ, s.r.o., jako zástupce firmy Abacus Lighting Ltd. - Sklápěcí zařízení musí být používáno pouze k účelům popsaným v instrukcích pro ovládání zařízení. Abatec CZ, s.r.o. nenese odpovědnost za zneužití zařízení. Stejně tak opravy, úpravy nebo údržba, která není specifikována v instrukcích, musí být odsouhlasena zástupcem firmy Abatec CZ, s.r.o. - Během sklápění a vztyčování stožáru se pracovník musí ujistit, že se v prostoru kam bude stožár sklopen, nezdržují žádné osoby. Tento prostor by měl být jasně vyznačen, aby se zabránilo vstupu osob. - Je důležité, aby se do pohyblivých částí stožáru a sklápěcího zařízení nedostaly ruce a části oděvu. - Při sklápění a vztyčování stožáru noste pracovní helmu. - Pracovníci, kteří manipulují se sklápěcím zařízením, by měli být fyzicky schopní tuto práci zvládnout. - Ohledně maximálního povoleného zatížení a obložení stožáru ve vrcholu se držte dat dodávaných s instrukcemi pro instalaci. - Před použitím sklápěcí zařízení vizuálně zkontrolujte, zda není poškozeno. Jsou-li nutné opravy, musí být provedeny před použitím zařízení. Píst hydraulické části musí být po použití uzavřen, nebo může dojít k poškození pístu nebo těsnění, což může ohrozit bezpečné použití zařízení. - Doporučujeme, aby bylo sklápěcí zařízení skladováno ve vnitřních prostorách. - Při použití hydraulického sklápěcího zařízení je důležité, aby si byl obsluhující pracovník vědom zásad bezpečné manipulace s minerálním olejem.

10 POKYNY PRO PRAVIDELNOU ÚDRŽBU STOŽÁRŮ Typ stožáru: Sklápěcí pomocí hydraulického zařízení, průměr základové části 219 mm Stožáry jsou žárově zinkované ocelové konstrukce složené ze základové části a trubkového dílce. Ačkoliv mají žárově zinkované ocelové stožáry minimální nároky na údržbu, měly by být prováděny kontroly ve stanovených intervalech. Běžná kontrola pokaždé, když je stožár sklápěn 1. Zkontrolujte, zda nejsou poškozeny komponenty vačkového kloubu. 2. Zkontrolujte kabely a průchodky. Kontrola každých 12 měsíců 1. Zkontrolujte komponenty kloubu. 2. Zkontrolujte, zda je na místě pojistný klín, je funkční a může klouzat nahoru a dolů. 3. Je-li stožár montován na přírubu, zkontrolujte, zda matice na kotevních šroubech nejsou stržené. Stanovený kroutící moment je M24 = 160 Nm. 4. Zkontrolujte výstražný štítek na základové části. 5. Zkontrolujte vzdálenost středu kloubu od země, aby bylo možné sklopit stožár, musí tato vzdálenost být 755 mm. Hlavní údržba po 15 letech užívání 1. Proveďte důkladnou kontrolu kritických míst na stožáru. 2. Pokud je to nutné, opravte a vyměňte součásti. 3. Proveďte nedestruktivní test kotvících šroubů. 4. Následující detailní kontroly by měly být prováděny v 5letých intervalech. Podle potřeby Stožár nebo jeho část natřete povrchová úprava žárovým zinkováním má životnost obvykle 5 7 let, než je třeba ho natřít. Ve znečištěném nebo slaném prostředí může být životnost kratší, v mírném klimatu delší. Promazávání vačkové části se nedoporučuje.

11 POSTUP SKLÁPĚNÍ POMOCÍ ZAŘÍZENÍ RLH168/AB Nasaďte ovládací páku čerpadla a zajistěte křídlovou matkou zašroubováním shora. Vyšroubujte zajišťovací imbus šroub. Nasaďte sklápěcí zařízení na stožár. Utáhněte ventil na hydraulickém čerpadle a pumpujte pákou čerpadla, dokud se horní část sklápěcího zařízení nedotkne stožáru. Nasaďte kliku s pojistnou dřážkou do kloubu stožáru. Klika musí být nasazena tak, aby prošla až na druhý konec. Otočte klikou ve stožáru o 180. Pomalu otáčejte ventilem na hydraulickém čerpadle a regulujte rychlost sklápění. Nyní je stožár sklopen a může být zahájena údržba. Ve sklopené pozici nelze kliku z kloubu vyjmout. POZNÁMKY: Elektrické kabely jsou kolem excentrického kloubu vedeny v ochranné průchodce. Vztyčení stožáru probíhá analogicky.

Návod k použití hydraulického sklápěcího zařízení RLH2M/AB

Návod k použití hydraulického sklápěcího zařízení RLH2M/AB Návod k použití hydraulického sklápěcího zařízení RLH2M/AB INSTRUKCE PRO POUŽITÍ SKLÁPĚCÍHO ZAŘÍZENÍ (DÁLE JEN ZAŘÍZENÍ) Typ: Hydraulické, sklápěcí a vztyčovací RLH2M/AB Důrazně doporučujeme přečíst tyto

Více

Návod k použití pružinového sklápěcího zařízení RLS168

Návod k použití pružinového sklápěcího zařízení RLS168 Návod k použití pružinového sklápěcího zařízení RLS168 Pravidla bezpečnosti práce s pružinovým sklápěcím zařízením Důrazně doporučujeme pečlivé přečtení těchto zásad před započetím použití nebo údržby

Více

Hydraulický lis 30 T - dvourychlostní pumpa. Návod k obsluze. Profigaraz. Před použitím si přečtěte pokyny a dodržování bezpečnostních pravidel.

Hydraulický lis 30 T - dvourychlostní pumpa. Návod k obsluze. Profigaraz. Před použitím si přečtěte pokyny a dodržování bezpečnostních pravidel. Hydraulický lis 30 T - dvourychlostní pumpa Návod k obsluze Před použitím si přečtěte pokyny a dodržování bezpečnostních pravidel. 1. Bezpečnostní pravidla Před použitím zkontrolujte, zda je zařízení kompletní,

Více

Montážní návod pro dílenský jeřáb

Montážní návod pro dílenský jeřáb Montážní návod pro dílenský jeřáb BEZPEČNOSTNÍ POKYNY Přečtěte si pečlivě tyto pokyny před použitím! DŮLEŽITÉ Přečtěte si všechny pokyny před použitím a dodržujte všechny instrukce a bezpečnostní pokyny,

Více

HYDRAULICKÝ SLOUPKOVÝ ZVEDÁK

HYDRAULICKÝ SLOUPKOVÝ ZVEDÁK Návod k obsluze HYDRAULICKÝ SLOUPKOVÝ ZVEDÁK VAROVÁNÍ: Před použitím tohoto zařízení si přečtěte tento návod k obsluze a dodržujte všechny bezpečnostní předpisy a provozní pokyny. VAROVÁNÍ 1. Před použitím

Více

TECHNICKÁ A PROVOZNÍ DOKUMENTACE

TECHNICKÁ A PROVOZNÍ DOKUMENTACE TECHNICKÁ A PROVOZNÍ DOKUMENTACE RUČNÍ HYDRAULICKÝ JEŘÁB ZHR-300/S Obsah. Úvod 2. Určení 3. Technický popis 4. Technické údaje 5. Příprava jeřábu k použití 6. Pracovní podmínky 7. Provozní a bezpečnostní

Více

Vysokozdvižný vozík pro sudy s naklápěním. DS 500/1490 E111 162 nosnost 500 kg, zdvih 1490 mm

Vysokozdvižný vozík pro sudy s naklápěním. DS 500/1490 E111 162 nosnost 500 kg, zdvih 1490 mm Vysokozdvižný vozík pro sudy s naklápěním DS 500/1490 E111 162 nosnost 500 kg, zdvih 1490 mm 1. Použití Ruční vysokozdvižný vozík na sudy je určen pro snadné zvedání nákladu, transport sudů na krátké vzdálenosti

Více

SV60 Pojistné ventily - náhradní díly Montážní návod

SV60 Pojistné ventily - náhradní díly Montážní návod IM-S13-35 CTLS Vydání 6 SV60 Pojistné ventily - náhradní díly Montážní návod Upozornění Opravy a nastavování pojistného mohou být prováděny pouze výrobcem nebo jím autorizovanou firmou. Bezpečnostní upozornění

Více

NÁVOD PRO INSTALACI STŘEŠNÍHO OKNA ONDULINE TERMO DO STŘEŠNÍ KONSTRUKCE

NÁVOD PRO INSTALACI STŘEŠNÍHO OKNA ONDULINE TERMO DO STŘEŠNÍ KONSTRUKCE NÁVOD PRO INSTALACI STŘEŠNÍHO OKNA ONDULINE TERMO DO STŘEŠNÍ KONSTRUKCE 1. Střešní okna je možné instalovat do střech se sklonem v rozmezí od 20 do 90 stupňů. Střešní okno může být umístěno v jakémkoliv

Více

Příprava stroje. Demontáž stávajícího motoru. Souprava motoru Válec pro úpravu greenů GreensPro Postup. Demontáž krytu převodovky (model 44912)

Příprava stroje. Demontáž stávajícího motoru. Souprava motoru Válec pro úpravu greenů GreensPro Postup. Demontáž krytu převodovky (model 44912) Souprava motoru Válec pro úpravu greenů GreensPro 1200 Číslo modelu 136-6189 Form No. 3414-747 Rev B Návod k instalaci Vyjímatelné díly Pro ověření, že byly dodány všechny součásti, použijte tabulku níže.

Více

NÁVOD K OBSLUZE ZAHRADNÍHO SKLENÍKU D030996

NÁVOD K OBSLUZE ZAHRADNÍHO SKLENÍKU D030996 NÁVOD K OBSLUZE ZAHRADNÍHO SKLENÍKU D030996 VŠEOBECNÁ UPOZORNĚNÍ: - před montáží skleníku si pečlivě přečtete tento návod - ujistěte se, že součástí balení jsou všechny díly, uvedené v tomto návodu - roztřiďte

Více

Hydraulický zvedák sudů PBH-300

Hydraulický zvedák sudů PBH-300 TECHNICKÁ A PROVOZNÍ DOKUMENTACE Hydraulický zvedák sudů PBH-300 Obsah 1. Úvod 2. Určení 3. Technický popis 4. Technické údaje 5. Příprava zvedáku k použití 6. Pracovní podmínky 7. Provozní a bezpečnostní

Více

Hydraulický lis 20 T ruční a nožní pumpa. Návod k obsluze. Profigaraz. Před použitím si přečtěte pokyny a dodržování bezpečnostních pravidel.

Hydraulický lis 20 T ruční a nožní pumpa. Návod k obsluze. Profigaraz. Před použitím si přečtěte pokyny a dodržování bezpečnostních pravidel. Hydraulický lis 20 T ruční a nožní pumpa Návod k obsluze Před použitím si přečtěte pokyny a dodržování bezpečnostních pravidel. 1. Bezpečnostní pravidla O udržování lisu by se měla starat kvalifikovaná

Více

D.A. SERVOPOHON, série AP - dvojčinný servopohon

D.A. SERVOPOHON, série AP - dvojčinný servopohon D.A. SERVOPOHON, série AP - dvojčinný servopohon Funkční princip: Otáčení hnací hřídele proti směru hodinových ručiček je dosaženo přivedením tlakového vzduchu do OTVORU A, což způsobí pohyb pístů směrem

Více

Bezpečnost. Obecné. Bílá nebo červená univerzální sluneční clona Hnací jednotky Groundsmaster a Reelmaster. Během provozu stroje.

Bezpečnost. Obecné. Bílá nebo červená univerzální sluneční clona Hnací jednotky Groundsmaster a Reelmaster. Během provozu stroje. Form No. Bílá nebo červená univerzální sluneční clona Hnací jednotky Groundsmaster a Reelmaster Číslo modelu 30349 Číslo modelu 30552 3408-265 Rev D Návod k instalaci DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ CALIFORNIA Důležité

Více

MONTÁŽNÍ INSTRUKCE nová konstrukce dodatečné vybavení PROVOZNÍ INSTRUKCE ZÁRUKA

MONTÁŽNÍ INSTRUKCE nová konstrukce dodatečné vybavení PROVOZNÍ INSTRUKCE ZÁRUKA MONTÁŽNÍ INSTRUKCE nová konstrukce dodatečné vybavení PROVOZNÍ INSTRUKCE ZÁRUKA Instalace Umístění ventilu SPOT je navržen pro rychlé čištění v místech náchylných k zamazání. Je perfektní při použití v

Více

VODA CHLAZENÍ PLYN VYTÁPĚNÍ PITNÁ VODA PRŮMYSL NÁMOŘNÍ PROTIPOŽÁRNÍ

VODA CHLAZENÍ PLYN VYTÁPĚNÍ PITNÁ VODA PRŮMYSL NÁMOŘNÍ PROTIPOŽÁRNÍ MEZIPŘÍRUBOVÁ UZAVÍRACÍ KLAPKA, SÉRIE J9 Tato série J9 obsahuje mezipřírubové uzavírací klapky, které jsou vybaveny středovým diskem a tělem typu Wafer, a jsou vyrobeny z litiny nebo nerez oceli, v souladu

Více

Demontáž převodovky. Všeobecně. Přípravky. Popis prací. Platí pro převodovky GA866 a GA867/R. Příklady vhodných přípravků od společnosti Scania:

Demontáž převodovky. Všeobecně. Přípravky. Popis prací. Platí pro převodovky GA866 a GA867/R. Příklady vhodných přípravků od společnosti Scania: Všeobecně Všeobecně Platí pro převodovky GA866 a GA867/R Přípravky Příklady vhodných přípravků od společnosti Scania: Číslo dílu Označení 82 320 Plošinový zvedák 98 405 Upevňovací příčka a držák 98 655-9

Více

HYDRAULICKÝ SLOUPKOVÝ ZVEDÁK PROVOZNÍ NÁVOD

HYDRAULICKÝ SLOUPKOVÝ ZVEDÁK PROVOZNÍ NÁVOD HYDRAULICKÝ SLOUPKOVÝ ZVEDÁK PROVOZNÍ NÁVOD VAROVÁNÍ Tento zvedák je určen pouze pro účely zvedání. Zvedák by měl být umístěn na pevné rovné zemi. Vždy je nutné zablokovat nebo zaklínovat kola a použít

Více

Návod na boční motor s itegrovanou bezpečnostní brzdou pro garážová vrata komerční i průmyslová

Návod na boční motor s itegrovanou bezpečnostní brzdou pro garážová vrata komerční i průmyslová Návod na boční motor s itegrovanou bezpečnostní brzdou pro garážová vrata komerční i průmyslová 1 Zapojení 2 3 Technické parametry 1. Popis SIDONE je postranní motor pro rolovací vrata se zabudovanou bezpečnostní

Více

Návod na obsluhu a údržbu

Návod na obsluhu a údržbu 1 Návod na obsluhu a údržbu 04-2016 VŠEOBECNÉ INFORMACE Tento návod představuje nedílnou součást výrobku, ke kterému byl přiložen, a musí být uchován pro budoucí potřebu. Pozorně si přečtěte upozornění

Více

7 747 004 223 06/2004 CZ

7 747 004 223 06/2004 CZ 7 747 004 3 06/004 CZ Pro odbornou firmu Montážní návod Výměna dveří u olejových/plynových speciálních kotlů Logano S635 a Logano S735 Před montáží pozorně pročtěte Obsah Všeobecné informace........................................

Více

NÁVOD A ÚDRŽBA - MOTÝLKOVÉ KLAPKY I.

NÁVOD A ÚDRŽBA - MOTÝLKOVÉ KLAPKY I. str. 1 kompletní ventil kompletní ruční ovládání kompletní pneumatické ovládání Rozbalení: zkontrolujte obsah balení vyjměte veškerý balící materiál vyčistěte ventil, všechny jeho části a odstraňte veškerý

Více

Nožové šoupátko LUCAVAL

Nožové šoupátko LUCAVAL Nožové šoupátko LUCAVAL MONTÁŽ ÚDRŽBA NÁVOD NA OPRAVU typ: M08 Obsah Strana 0. Popis.. 2 1. Manipulace 2 2. Instalace. 2 3. Pohony... 4 4. Údržba... 5 4.1 Výměna ucpávky... 5 4.2 Výměna těsnění. 6 4.3

Více

ZÁSOBNÍK SOLÁRNÍ KAPALINY PRO HELIOSET

ZÁSOBNÍK SOLÁRNÍ KAPALINY PRO HELIOSET ZÁSOBNÍK SOLÁRNÍ KAPALINY PRO HELIOSET Návod na instalaci Zvyšuje dopravní výšku mezi kolektory a zásobníkem až na 6 m CZ v e r z e OBSAH ÚVOD Návod...2. Základní dokumentace...2.2 Vysvětlivky symbolů...2

Více

Souprava vylepšeného snímače excentru Směrový vrtací stroj 4045 DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ

Souprava vylepšeného snímače excentru Směrový vrtací stroj 4045 DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ Form No. Souprava vylepšeného snímače excentru Směrový vrtací stroj 4045 Číslo modelu 132-4165 3395-935 Rev A Návod k instalaci DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ CALIFORNIA Důležité upozornění, poučka 65 Tento výrobek

Více

IVAR.KS 55A IVAR.KS MIX 3 IVAR.KS 55ABA IVAR.KS MIX 4 IVAR.KS 55A MIX 3

IVAR.KS 55A IVAR.KS MIX 3 IVAR.KS 55ABA IVAR.KS MIX 4 IVAR.KS 55A MIX 3 1) Výrobek: KOTLOVÉ MODULY A ROZDĚLOVAČE VARIMIX 2) Typ: IVAR.55 IVAR.KS 550 IVAR.550 A IVAR.KS 551 BA IVAR.KS 55A IVAR.KS MIX 3 IVAR.KS 55ABA IVAR.KS MIX 4 IVAR.KS 55A MIX 3 3) Instalace: Instalaci a

Více

Návod k montáži Distributor s krátkou rozptylovou vzdáleností OptiSorp

Návod k montáži Distributor s krátkou rozptylovou vzdáleností OptiSorp Návod k montáži Distributor s krátkou rozptylovou vzdáleností OptiSorp Bezpečnost: Distributor s krátkou rozptylovou vzdáleností OptiSorp musí být instalován pouze kvalifikovanou osobou. Dodržujte všechny

Více

Montážní návod TWIN MINIMAL

Montážní návod TWIN MINIMAL potřebné nářadí k montáži gumové kladivo klíč plochý 8mm imbus šroub aku vrtačka vrták do železa Ø7mm HSS křížový šroubovák momentový klíč vodováha 1 2 Kolejnice má předvrtané otvory pro šrouby /ne provrtané/.

Více

Servisní příručka. Hydrostatické servořízení typ HKU-serie 3 (Euro a SAE provedení)

Servisní příručka. Hydrostatické servořízení typ HKU-serie 3 (Euro a SAE provedení) Hydrostatické servořízení typ HKU-serie 3 (Euro a SAE provedení) - 16 - Hydrostatické servořízení typ HKUS-serie 3 (Euro a SAE provedení) - 17 - HKU, HKUS serie 3 Demontáž Poz. Demontovaný díl Popis 27,

Více

SOLO LED osvětlení INSTRUKCE INSTALACE

SOLO LED osvětlení INSTRUKCE INSTALACE Děkujeme, že jste si vybrali LT SOLO LED osvětlení. SOLO LED osvětlení INSTRUKCE INSTALACE Montáž a zapojení musí provádět odborná elektro firma/resp.pracovník s potřebnou kvalifikovanou odborností. VAROVÁNÍ:

Více

Dávkovací čerpadla - INVIKTA

Dávkovací čerpadla - INVIKTA Dávkovací čerpadla - INVIKTA SLOŽENÍ SYSTÉMU 1 Šroubení výtlaku 2 Šroubení sání 3 Sací ventil Otočný regulátor otáček Vstup pro napájecí kabel Vstup senzoru hladiny 7 Nástěnná konzole OBSAH BALENÍ INVIKTA

Více

FORCE 912G6 Návod pro sadu na vytahování vstřikovačů VW, Audi (TDI & FSI)

FORCE 912G6 Návod pro sadu na vytahování vstřikovačů VW, Audi (TDI & FSI) FORCE 912G6 Návod pro sadu na vytahování vstřikovačů VW, Audi (TDI & FSI) 13 1 2 9 10 12 11 4 5 6 7 8 3 1. Obsah 1. Suvné kladivo 10. Šestihranný adaptér velký 2. Montovací přípravek vstřikovačů 11. Adaptér

Více

Návod k instalaci. Myčka nádobí

Návod k instalaci. Myčka nádobí Návod k instalaci Myčka nádobí 1 1 Poznámky Před instalací si přečtěte pozorně tuto příručku. Přečtení návodu Vám pomůže porozumět, jak zapojit přívody, vypouštěcí hadice a přívodní napájecí kabel a najít

Více

E3 elektronické sdružené vstřikovače Uvolnění servisního řešení pro E3.24 a E3.27 typu EUI

E3 elektronické sdružené vstřikovače Uvolnění servisního řešení pro E3.24 a E3.27 typu EUI Technická informace NOV 2015 ELEKTRONICKÉ SDRUŽENÉ VSTŘIKOVAČE VYBAVENÍ: TÉMA: 1. ÚVOD E3 elektronické sdružené vstřikovače Uvolnění servisního řešení pro E3.24 a E3.27 typu EUI Informace popisuje nářadí

Více

MAZACÍ PŘÍSTROJ UCF CENTRÁLNÍ MAZÁNÍ

MAZACÍ PŘÍSTROJ UCF CENTRÁLNÍ MAZÁNÍ MAZACÍ PŘÍSTROJ POUŽITÍ Mazací přístroje jsou užívány jako zdroje tlakového maziva pro mazací systémy s progresivními rozdělovači, pro trvalé, pravidelné mazání různých strojů, strojních technologií a

Více

SV615 Pojistný ventil - náhradní díly

SV615 Pojistný ventil - náhradní díly IM-P316-04 CH Vydání 3 SV615 Pojistný ventil - náhradní díly Návod k montáži a údržbě Upozornění Přestavení otevíracího tlaku nebo údržbu pojistných ventilů může provádět pouze výrobce nebo jím autorizovaná

Více

KULOVÝ UZÁVĚR PŘÍRUBOVÝ SÉRIE 02 NA VODU NEREZ BRA

KULOVÝ UZÁVĚR PŘÍRUBOVÝ SÉRIE 02 NA VODU NEREZ BRA KULOVÝ UZÁVĚR PŘÍRUBOVÝ SÉRIE 02 NA VODU NEREZ BRA.02.622 doporučené projektové označení: IVAR.BRA.02.622 Technický nákres a rozměry: KÓD ROZMĚR PØ A H H1 B C F (PN n x M ISO 5211 E S Krouticí moment Hmotnost

Více

ContiTech: Odporné poradenství k výměně ozubeného řemene

ContiTech: Odporné poradenství k výměně ozubeného řemene ContiTech: Odporné poradenství k výměně ozubeného řemene Podrobný návod pro Ford Focus C-Max 1,6 l Ti s kódem motoru HXDA, SIDA Při výměně ozubeného řemene se často dělají fatální chyby. Pro zajištění

Více

Návod k montáži přístřešku pro kuřáky / autobusové zastávky

Návod k montáži přístřešku pro kuřáky / autobusové zastávky Návod k montáži přístřešku pro kuřáky / autobusové zastávky Přečtěte si před započetím prací Potřebné nástroje lepicí/těsnící materiál svinovací metr imbusový klíč, 5 x 2 mm vrták, 15 mm vrtačka vodováha

Více

TECHNICKÉ PARAMETRY SKLÁPĚCÍCH STOŽÁRŮ ABACUS. Sklápěcí stožáry 5 12 m

TECHNICKÉ PARAMETRY SKLÁPĚCÍCH STOŽÁRŮ ABACUS. Sklápěcí stožáry 5 12 m TECHNICKÉ PARAMETRY SKLÁPĚCÍCH STOŽÁRŮ ABACUS Sklápěcí stožáry 5 12 m O nás Vítejte ve světě sklápěcích stožárů ABACUS Abatec působí na českém trhu již 12 let a spolu s 50-ti letou zkušeností výrobce osvětlovací

Více

ODSAVAČ PAR MODELY: AF2 608X MODELY: AF2 608B. Návod na montáž a používání OD 1

ODSAVAČ PAR MODELY: AF2 608X MODELY: AF2 608B. Návod na montáž a používání OD 1 ODSAVAČ PAR MODELY: AF2 608X MODELY: AF2 608B CZ Návod na montáž a používání OD 1 Obr. 1 - Odtahová verze Obr. 2 - Filtrační verze SERVIS Uhlíkový filtr Obr. 3 Připevnění ke skříňce (pro modely bez komínku)

Více

TLAKOVACÍ ZAŘÍZENÍ HTG 500. samostatný tlakovací modul. Provozní pokyny HTG 500 samostatné tlakovací zařízení

TLAKOVACÍ ZAŘÍZENÍ HTG 500. samostatný tlakovací modul. Provozní pokyny HTG 500 samostatné tlakovací zařízení 1 TLAKOVACÍ ZAŘÍZENÍ HTG 500 samostatný tlakovací modul 2 OBECNÉ INFORMACE S hydraulickým testovacím zařízením HTG 500 mohou být provedeny tlakové zkoušky ocelových tlakových láhví maximálním tlakem 450

Více

PANDORA V Montážní schema

PANDORA V Montážní schema PANDORA V -229 OHK IKDV 1. Upevněte 4 dlouhé šrouby v rozích hliníkového rámu podlahové krabice PANDORA V. 2. Víko IKDV vyrovnejte, otevřete jej a posuňte jej tak, aby šrouby byly přístupné. Otáčením šroubů

Více

Dílenský jeřáb 2t, GEKO

Dílenský jeřáb 2t, GEKO S t r á n k a 1 Návod k použití Před prvním použitím si pečlivě přečtěte tento manuál. Seznamte se se všemi instrukcemi, které jsou nezbytné pro bezpečnou manipulaci s nářadím. Bezpečnostní prohlášení:

Více

TECHNICKÉ PODMÍNKY Sklápěcí osvětlovací stožáry ABACUS 12 25 m

TECHNICKÉ PODMÍNKY Sklápěcí osvětlovací stožáry ABACUS 12 25 m List č. 1 z 30 1 VŠEOBECNĚ... 2 1.1 Předmět TP... 2 1.2 Sortiment... 3 1.3 Základní pojmy... 3 1.4 Použití... 4 1.5 Hmotnost... 4 2 POPIS... 4 2.1 Konstrukční část... 4 2.2 Technologie... 7 3 TECHNICKÉ

Více

Montážní a provozní návod JUDO PROmi JPM 1 ½ - 2

Montážní a provozní návod JUDO PROmi JPM 1 ½ - 2 Kostečka Group spol. s r.o. Borského 1011/1 CZ 152 00 Praha 5 IČ: 14501899 DIČ: CZ14501899 Montážní a provozní návod JUDO PROmi JPM 1 ½ - 2 Účel použití: Domácí úpravna vody JUDO PROmi je určena k filtraci

Více

NÁVOD K ÚDRŽBĚ A INSTALACI

NÁVOD K ÚDRŽBĚ A INSTALACI ilustrační foto NÁVOD K ÚDRŽBĚ A INSTALACI Písková filtrace ProfiStar 112013 1 OBSAH 1. Důležité bezpečnostní zásady... str. 2 2. Všeobecné informace... str. 3 3. Obsah balení... str. 3 4. Technické údaje...

Více

PROTECO SADA NA ZVEDÁNÍ OSOBNÍCH AUTOMOBILŮ 2 TUNY PROTECO

PROTECO SADA NA ZVEDÁNÍ OSOBNÍCH AUTOMOBILŮ 2 TUNY PROTECO SADA NA ZVEDÁNÍ OSOBNÍCH AUTOMOBILŮ 2 TUNY PROTECO 42.09-SZ-2000 Vážený zákazníku, děkujeme Vám za zakoupení výrobku značky PROTECO. Původní návod k obsluze sady na zvedání osobních automobilů - 2 tuny.

Více

Pokyny pro instalaci, údržbu a provoz

Pokyny pro instalaci, údržbu a provoz 484 / 684 a) b) c) d) e) f) Pokyny pro instalaci, údržbu a provoz Tlakové redukční ventily 484 / 684 1 Všeobecná bezpečnost Ventil používejte pouze: -- jak je zamýšleno -- v perfektním stavu -- bezpečně

Více

NÁVOD K POUŽITÍ 1) Výrobek: VYVAŽOVACÍ VENTIL 2) TYP: IVAR.CIM 727 3) Instalace: 4) Charakteristika použití: 5) Montážní postup: 1/5

NÁVOD K POUŽITÍ 1) Výrobek: VYVAŽOVACÍ VENTIL 2) TYP: IVAR.CIM 727 3) Instalace: 4) Charakteristika použití: 5) Montážní postup: 1/5 1) Výrobek: VYVAŽOVACÍ VENTIL 2) TYP: IVAR.CIM 727 3) Instalace: Instalaci a uvedení do provozu, stejně jako připojení elektrických komponentů, musí provádět výhradně osoba odborně způsobilá s patřičnou

Více

Petrolejová vysokotlaká lampa. Obj. č.: 46 21 09

Petrolejová vysokotlaká lampa. Obj. č.: 46 21 09 NÁVOD K OBSLUZE Petrolejová vysokotlaká lampa Obj. č.: 46 21 09 POZOR! Před uvedením lampy do provozu bezpodmínečně odstraňte transportní ochranné balení skleněného cylindru (plastové a pěnové kroužky,

Více

OBSLUHA. Obr. 1. Obr. 2

OBSLUHA. Obr. 1. Obr. 2 Návod k obsluze Přístroj pro výměnu brzdové kapaliny ITI 1788001-1 - ÚVOD Pneumatický přístroj pro snadné, rychlé a čisté provádění výměny brzdové kapaliny, odvzdušňování brzdových soustav a hydraulického

Více

PÍSKOVÁ FILTRACE S BOČNÍM VÍCECESTNÝM VENTILEM (Modely: SP450, SP500, SP650, SP700)

PÍSKOVÁ FILTRACE S BOČNÍM VÍCECESTNÝM VENTILEM (Modely: SP450, SP500, SP650, SP700) PÍSKOVÁ FILTRACE S BOČNÍM VÍCECESTNÝM VENTILEM (Modely: SP450, SP500, SP650, SP700) INSTALAČNÍ A UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA Obsah I. Funkce...3 II. Instalace...3 III. Hlavní rozměry...4 IV. Instalace/spuštění

Více

TECHNOPark NÁVOD K INSTALACI. Elektromechanick pohon pro k ÌdlovÈ br ny s 1 nebo 2 k Ìdly

TECHNOPark NÁVOD K INSTALACI. Elektromechanick pohon pro k ÌdlovÈ br ny s 1 nebo 2 k Ìdly TECHNOPark NÁVOD K INSTALACI Elektromechanick pohon pro k ÌdlovÈ br ny s 1 nebo 2 k Ìdly Optimálního výkonu lze dosáhnout pouze při dodržování pokynů v návodech, výrobce si vyhrazuje právo na změny a dodatky

Více

Obsah: 2. Všeobecné pokyny Montáž dílů. Montáž pojízdného základu. Montáž pracovní podlahy. Rozšíření. Ostatní. Montáž stabilizačního závaží

Obsah: 2. Všeobecné pokyny Montáž dílů. Montáž pojízdného základu. Montáž pracovní podlahy. Rozšíření. Ostatní. Montáž stabilizačního závaží Obsah:. Úvod. Všeobecné pokyny Montáž dílů.. 5. 5 7 7 7 Montáž pojízdného základu Montáž mezipatra Montáž pracovní podlahy Rozšíření. 7.. Stabilizátor Kotvení Demontáž Ostatní 9.... Montáž stabilizačního

Více

DĚTSKÁ ELEKTRICKÁ MOTORKA RAINSTAR

DĚTSKÁ ELEKTRICKÁ MOTORKA RAINSTAR DĚTSKÁ ELEKTRICKÁ MOTORKA RAINSTAR NÁVOD K SESTAVENÍ Upozornění: Fotonávod slouží ke snazšímu a správnému sestavení dětského elektrického vozítka. Některé uvedené funkce vozítka či typ dálkového ovládání

Více

MONTÁŽ - ÚDRŽBA - NÁVOD NA OPRAVU typ: P5/EP 5. Řídící ventilový systém P5 je ventilový polohovací systém od PMV s modulovým konstrukčním systémem.

MONTÁŽ - ÚDRŽBA - NÁVOD NA OPRAVU typ: P5/EP 5. Řídící ventilový systém P5 je ventilový polohovací systém od PMV s modulovým konstrukčním systémem. MONTÁŽ - ÚDRŽBA - NÁVOD NA OPRAVU typ: P5/EP 5 1. ÚVOD Řídící ventilový systém P5 je ventilový polohovací systém od PMV s modulovým konstrukčním systémem. Základní jednotkou systému je pneumatický polohový

Více

Základní charakteristika. Model ARS24C ARS220C

Základní charakteristika. Model ARS24C ARS220C ARC Základní charakteristika Tento pohon, spolu s odpovídající řídící jednotkou Erreka, umožňuje pomalé zastavení systému, rychlost pohonu se zpomaluje na konci otevírání a zavírání. Model ARS24C ARS220C

Více

VENKOVNÍ ŽALUZIE TITAN 90

VENKOVNÍ ŽALUZIE TITAN 90 VENKOVNÍ ŽALUZIE TITAN 90 1. VYMĚŘENÍ Vyměřuje se šířka (SZ) a výška (VZ) žaluzie. Šířku žaluzie (SZ) vyměřujeme minimálně ve 3 bodech, nahoře, uprostřed a dole. Pro výrobu a objednávku žaluzie vycházejte

Více

Technické specifikace. Barvné světlo Sam Lite SPECTRUM AMERLITE

Technické specifikace. Barvné světlo Sam Lite SPECTRUM AMERLITE Barvné světlo Sam Lite SPECTRUM AMERLITE SPECTRUM AMERLITE (SAm) je první světlo pro instalaci pod vodní hladinu, které mění svou barvu jednoduchým přepnutím. Na rozdíl od běžných bazénových světel SAm

Více

pneumatický jímač oleje sací www.elit.cz

pneumatický jímač oleje sací www.elit.cz pneumatický jímač oleje sací www.elit.cz CELKOVÝ OBJEM: 90L KAPACITA OLEJE:

Více

Souprava ventilu s dvojitou zarážkou Kompaktní nosič pracovního nářadí TX 1000 DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ

Souprava ventilu s dvojitou zarážkou Kompaktní nosič pracovního nářadí TX 1000 DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ Souprava ventilu s dvojitou zarážkou Kompaktní nosič pracovního nářadí TX 1000 Číslo modelu 23171 Form No. 3413-122 Rev A Návod k instalaci DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ CALIFORNIA Důležité upozornění, poučka 65

Více

Přímočinné regulátory tlaku Přepouštěcí ventil Typ M 44-7 Obr. 1 Typ M 44-7 Přepouštěcí ventil, připojení G1, Kvs = 3.6 1. Konstrukce a funkční princip Tlakový regulační ventil, typ M 44-7, se skládá z

Více

CZ Instalační manuál k TV držáku Solight 1M26. POZNÁMKA: Před montáží a připevněním držáku si přečtěte celý instalační návod.

CZ Instalační manuál k TV držáku Solight 1M26. POZNÁMKA: Před montáží a připevněním držáku si přečtěte celý instalační návod. CZ Instalační manuál k TV držáku Solight 1M26 UPOZORNĚNÍ: NEPŘEKRAČUJTE UVEDENOU MAXIMÁLNÍ NOSNOST. MŮŽE DOJÍT K VÁŽNÉMU ÚRAZU NEBO K POŠKOZENÍ MAJETKU! Úhlopříčka TV 58-140cm (23-55 ) Max. VESA: 400 x

Více

mezipřírubová motýlková klapka model 1145

mezipřírubová motýlková klapka model 1145 mezipřírubová motýlková klapka model 1145 Velikost: DN 32/40 až DN 300 Připojení: mezi příruby PN 10/16, Class 150 (PN 20) Min teplota: -25 C Max teplota: +200 C Max tlak: 16 bar až do DN 150 Specifikace:

Více

AGILE 150. A. Bezpečnostní pokyny B. Montážní návod, péče a údržba

AGILE 150. A. Bezpečnostní pokyny B. Montážní návod, péče a údržba WN 800.52.667.6.32, 12/12 / 006701 A. Bezpečnostní pokyny B. Montážní návod, péče a údržba A. Bezpečnostní pokyny Důležité bezpečnostní pokyny pro montáž a použití kování pro sklo DORMA (je nutné dodržovat

Více

PŘÍRUČKA PRO UŽIVATELE

PŘÍRUČKA PRO UŽIVATELE POL. T26801 PŘÍRUČKA PRO UŽIVATELE POKYNY PRO POUŽITÍ Nosnost 1500 lb SKLÁDACÍ STOJAN PRO MOTOR VAROVÁNÍ PROSTUDUJTE, POCHOPTE A DODRŽUJTE VEŠKERÁ VAROVÁNÍ A POKYNY PŘED POUŽITÍM STOJANU. NEPŘEKRAČUJTE

Více

NÁVODY MSV-F2 DN Obr.2. Obr.1. Obr.3. Obr.5. Obr.6. Obr.7. Obr.4

NÁVODY MSV-F2 DN Obr.2. Obr.1. Obr.3. Obr.5. Obr.6. Obr.7. Obr.4 NÁVODY MSV-F2 DN 50-300 Obr.2 Obr.1 Obr.3 Obr.5 Obr.6 Obr.4 Obr.7 ČESKY 1.0 Manipulace 1.1 Skladování Skladovací podmínky:čisté a suché prostředí při teplotě -20 C až +65 C Z důvodu zabránění kondenzace

Více

ContiTech: Odborné poradenství k výměně ozubeného řemene

ContiTech: Odborné poradenství k výměně ozubeného řemene ContiTech: Odborné poradenství k výměně ozubeného řemene Podrobný návod pro sadu ozubených řemenů CT881K2 / CT881WP1 ve voze Ford Fiesta V rok výroby 2004 (JH_JD_) 1,4 l 16 V s kódem motoru FXJA ContiTech

Více

NÁVOD K POUŽITÍ 1) Výrobek: KIT BEZPEČNOSTNÍ SKUPINY K ZÁSOBNÍKŮM TV 2) Typ: IVAR.MTGDS05 IVAR.MTGDS15 3) Instalace: 4) Funkční popis:

NÁVOD K POUŽITÍ 1) Výrobek: KIT BEZPEČNOSTNÍ SKUPINY K ZÁSOBNÍKŮM TV 2) Typ: IVAR.MTGDS05 IVAR.MTGDS15 3) Instalace: 4) Funkční popis: 1) Výrobek: KIT BEZPEČNOSTNÍ SKUPINY K ZÁSOBNÍKŮM TV 2) Typ: IVAR.MTGDS05 IVAR.MTGDS15 3) Instalace: Instalaci a uvedení do provozu, stejně jako připojení elektrických komponentů, musí provádět výhradně

Více

GROZ VZDUCHOVÝ MAZACÍ LIS 20KG GP1/ST/501/BSP

GROZ VZDUCHOVÝ MAZACÍ LIS 20KG GP1/ST/501/BSP Návod k použití GROZ VZDUCHOVÝ MAZACÍ LIS 20KG GP/ST/50/BSP VZDUCHOVÝ MAZACÍ LIS s garantovaným výkonem a bezproblémovým provozem. Čerpadlo dávkuje mazivo při tlacích více než 50x než je tlak přívodu vzduchu.

Více

C

C 6 12 C 9 5 4 8 10 11 7 3 1 2 Max 600kg 750mm Max 300kg Max 1150mm 1 OBLAST POUŽITÍ... 2 2 POPIS... 2 3 SYMBOLY... 2 4 BEZPEČNOSTNÍ VAROVÁNÍ... 2 5 MONTÁŽ (OBR. A)... 2 6 POUŽITÍ... 3 7 PROHLÍDKY A ÚDRŽBA...

Více

NÁVOD K MONTÁŽI ZÁBRADELNÍHO SVODIDLA BR2

NÁVOD K MONTÁŽI ZÁBRADELNÍHO SVODIDLA BR2 NÁVOD K MONTÁŽI ZÁBRADELNÍHO SVODIDLA BR2 Saferoad Polska Sp. z o.o. Zakład Produkcyjny w Szczecinie ul. Ks.Londzina 59 ul. F.K.Druckiego-Lubeckiego 1A 43-246 Strumień 71-656 Szczecin vypracowal: Krzysztof

Více

NÁVOD K POUŽITÍ 1) Výrobek: RTL VENTIL IC-BOX 2) Typ: IVAR.IC-BOX 2 IVAR.IC-BOX 3 3) Instalace: 4) Funkční popis: 5) Montážní postup:

NÁVOD K POUŽITÍ 1) Výrobek: RTL VENTIL IC-BOX 2) Typ: IVAR.IC-BOX 2 IVAR.IC-BOX 3 3) Instalace: 4) Funkční popis: 5) Montážní postup: 1) Výrobek: RTL VENTIL IC-BOX 2) Typ: IVAR.IC-BOX 2 IVAR.IC-BOX 3 IVAR.IC-BOX 2 IVAR.IC-BOX 3 3) Instalace: Instalace a uvedení do provozu musí být prováděno výhradně kvalifikovaným personálem a v souladu

Více

TOR Cheb, spol.s r.o. sklad Žirovice 101 Cheb 35002 zirovice@tor.cz www.tor.cz telefon 354 420 011 fax 354 420 010

TOR Cheb, spol.s r.o. sklad Žirovice 101 Cheb 35002 zirovice@tor.cz www.tor.cz telefon 354 420 011 fax 354 420 010 Mechanický otvírač Zámkový otvírač TOR Cheb, spol.s r.o. sklad Žirovice 101 Cheb 35002 zirovice@tor.cz www.tor.cz telefon 354 420 011 fax 354 420 010 Použití: Zámkový otvírač je jednodušší variantou řetězového

Více

KULOVÝ UZÁVĚR ZÁVITOVÝ SÉRIE C3 NEREZ 2DÍLNÝ BRA.C3.622 doporučené projektové označení: IVAR.BRA.C3.622

KULOVÝ UZÁVĚR ZÁVITOVÝ SÉRIE C3 NEREZ 2DÍLNÝ BRA.C3.622 doporučené projektové označení: IVAR.BRA.C3.622 KULOVÝ UZÁVĚR ZÁVITOVÝ SÉRIE C3 NEREZ 2DÍLNÝ BRA.C3.622 doporučené projektové označení: IVAR.BRA.C3.622 Technický nákres, rozměry a materiálové provedení: KÓD ROZMĚR PØ mm A mm B mm H mm S mm ISO 5211

Více

Jednotky HY 7005 HY 7100

Jednotky HY 7005 HY 7100 Návod HYPPO 7005 Typy pohonů a jejich charakteristika HY 7005 HY 7100 S kloubovým ramenem, ireversibilní s odjištěním. Se zabudovanými koncovými spínači. S teleskopickým ramenem, ireversibilní s odjištěním.

Více

NÁVOD K INSTALACI pro nerezové vpusti a žlaby

NÁVOD K INSTALACI pro nerezové vpusti a žlaby NÁVOD K INSTALACI pro nerezové vpusti a žlaby 2 Návod k instalaci 3 1. Řešení s pevnou výškou 5 2. Řešení teleskopicky nastavitelné 12 4 Úvod Návod k instalaci pro vpusti s pevnou výškou a teleskopické

Více

UŽIVATELSKÝ NÁVOD Přenosné skládací hydraulické zařízení TL0004, TL0010-2 (26886, 26888)

UŽIVATELSKÝ NÁVOD Přenosné skládací hydraulické zařízení TL0004, TL0010-2 (26886, 26888) UŽIVATELSKÝ NÁVOD Přenosné skládací hydraulické zařízení TL0004, TL0010-2 (26886, 26888) Prvním použitím tohoto výrobku uživatel svou svobodnou vůlí stvrzuje, že tento manuál řádně prostudoval, pochopil

Více

PŘEPRAVNÍ A MONTÁŽNÍ INSTRUKCE

PŘEPRAVNÍ A MONTÁŽNÍ INSTRUKCE PŘEPRAVNÍ A MONTÁŽNÍ INSTRUKCE ODHLUČNĚNÁ KANALIZACE MONTÁŽNÍ INSTRUKCE 1. Přeprava, uskladnění a montáž 1.1. Nakládání, přeprava a vykládání 1.1.1. Manipulujte s trubkami a tvarovkami uloženými v originálním

Více

PROTECO HYDRAULICKÝ ZVEDÁK PROTECO 42.09-ZH-2000, 4000, 6000, 8000, 12000A, 20000

PROTECO HYDRAULICKÝ ZVEDÁK PROTECO 42.09-ZH-2000, 4000, 6000, 8000, 12000A, 20000 HYDRAULICKÝ ZVEDÁK PROTECO 42.09-ZH-2000, 4000, 6000, 8000, 12000A, 20000 14 1. Vypouštěcí ventil 2. Základní deska 3. Těsnící kroužek 4. Hydraulický válec 5. Pístnice 6. Hydraulický olej 7. Olejová nádrž

Více

CHARAKTERISTICKÉ ÚDAJE

CHARAKTERISTICKÉ ÚDAJE CHECKLIST Mobilní jeřáb s teleskopickým výložníkem na kolovém podvozku. hodnocení technického stavu OBECNÉ ÚDAJE Druh zkoušky: Místo provedení: Datum: Obsluha: IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE Výrobce: Typ: Výrobní

Více

Návod na montáž infrazářičů KM-U délky 8 a 9 metrů

Návod na montáž infrazářičů KM-U délky 8 a 9 metrů Technické podmínky Tmavý infračervený plynový zářič KM 10-U; KM 15-U; KM 22,5-U; KM 30-U; KM 36-U; KM 45-U Příloha B2 Návod na montáž infrazářičů KM-U délky 8 a 9 metrů PŘEDPISY a UPOZORNĚNÍ Instalační,

Více

INTEGROVANÉ MĚŘÍCÍ A JISTÍCI ZAŘÍZENÍ

INTEGROVANÉ MĚŘÍCÍ A JISTÍCI ZAŘÍZENÍ R.I.S. INTEGROVANÉ MĚŘÍCÍ A JISTÍCI ZAŘÍZENÍ Integrované měřící a jistící R.I.S. vzniklo z potřeby nahradit různé díly příslušenství transformátoru jediným přístrojem schopným nejenom nahradit uvedené

Více

Návod na montáž a obsluhu EB 8039 CZ

Návod na montáž a obsluhu EB 8039 CZ Uzavírací pneumatický ventil (on-off ventil) Typ 3351 Obr.1 typ 3351 Návod na montáž a obsluhu EB 8039 CZ Strana 1 leden 2005 EB 8039 CZ Obsah Obsah Stránka 1 Konstrukce a princip činnosti 4 2 Montáž 4

Více

PÍSKOVÁ FILTRACE INTEX

PÍSKOVÁ FILTRACE INTEX Aktualizováno 22.1.2013 PÍSKOVÁ FILTRACE INTEX NÁVOD K POUŽITÍ 1 Důležité bezpečnostní zásady Před instalací a použitím tohoto výrobku je nutné si pozorně přečíst, porozumět a řídit se veškerými pokyny.

Více

NÁVOD K OBSLUZE. Model č. 45-0315 45-0315- AF 315 ROZMETADLO. VAROVÁNÍ: Pozorně si přečtěte Pokyny a pravidla pro bezpečný provoz

NÁVOD K OBSLUZE. Model č. 45-0315 45-0315- AF 315 ROZMETADLO. VAROVÁNÍ: Pozorně si přečtěte Pokyny a pravidla pro bezpečný provoz NÁVOD K OBSLUZE Model č. 45-0315 VAROVÁNÍ: Pozorně si přečtěte Pokyny a pravidla pro bezpečný provoz 45-0315- AF 315 ROZMETADLO Bezpečnost Provoz Údržba Díly nejrychlejší způsob jak nakoupit díly www.speedepart.com

Více

Doporučený postup pro uložení menšího dřevěného domku na zemní vruty

Doporučený postup pro uložení menšího dřevěného domku na zemní vruty Doporučený postup pro uložení menšího dřevěného domku na zemní vruty Před vlastní montáží si až do konce přečtěte tento návod a pokyny k údržbě. Menší dřevěné domky z naší nabídky (do plochy cca 10 m 2

Více

HL_1000N Paletový vozík s nůžkovým zdvihem nosnost 1 t, ruční ovládání Návod na použití a údržbu

HL_1000N Paletový vozík s nůžkovým zdvihem nosnost 1 t, ruční ovládání Návod na použití a údržbu Bankovní spojení: Komerční banka EMPORO, s.r.o. 43-1814280237/0100 Brandýská 84/10 CZ, 181 00 Praha 8 Firma je zapsaná v OR u MS V Praze tel.: +420 242 428 600 oddíl C, vložka 136881 fax: +420 242 428

Více

ContiTech: Odborné poradenství k výměně ozubeného řemene

ContiTech: Odborné poradenství k výměně ozubeného řemene ContiTech: Odborné poradenství k výměně ozubeného řemene Podrobný návod pro Ford Focus 2,0 l. 16 V s kódem motoru EDDB, EDDC, EDDD ContiTech ukazuje, jak lze zabránit chybám při výměně ozubeného řemene

Více

Návod k obsluze nástěnný držák na tv

Návod k obsluze nástěnný držák na tv Návod k obsluze nástěnný držák na tv Děkujeme, že jste si zakoupili nástěnný držák na televizor a LCD monitory. Před sestavením a používáním držáku si prosím pečlivě prostudujte následující návod. Pokud

Více

Instrukce pro montáž Chladnička sdružená s mrazničkou

Instrukce pro montáž Chladnička sdružená s mrazničkou Instrukce pro montáž Chladnička sdružená s mrazničkou Tyto instrukce týkající se chladících a mrazících zařízení jsou určeny jen kvalifikovaným technikům. Zařízení by mělo být sestaveno a instalováno v

Více

Návod k instalaci a montáži. Otočný držák TV pro velkou obrazovku. Výr. č.: 970040

Návod k instalaci a montáži. Otočný držák TV pro velkou obrazovku. Výr. č.: 970040 Návod k instalaci a montáži Otočný držák TV pro velkou obrazovku Výr. č.: 970040 Nejprve Vám chceme poděkovat za Váš nákup. Obsah balení Označení Množství Popis 1 1 Nástěnné upevnění 2 2 Upínací rameno

Více

Návod na montáž infrazářičů KM-U 45 délky 10 a 12 metrů

Návod na montáž infrazářičů KM-U 45 délky 10 a 12 metrů Technické podmínky Tmavý infračervený plynový zářič KM 10-U; KM 15-U; KM 22,5-U; KM 30-U; KM 36-U; KM 45-U Příloha B3 Návod na montáž infrazářičů KM-U 45 délky 10 a 12 metrů PŘEDPISY a UPOZORNĚNÍ Instalační,

Více

mezipřírubová motýlková klapka model 1155

mezipřírubová motýlková klapka model 1155 mezipřírubová motýlková klapka model 1155 Velikost: DN 32/40 až DN 300 Připojení: mezi příruby PN 10/16, Class 150 (PN 20) Min teplota: -25 C Max teplota: +200 C Max tlak: 16 bar až do DN 150 Specifikace:

Více

Vysokozdvižný vozík JF NÁVOD

Vysokozdvižný vozík JF NÁVOD Vysokozdvižný vozík JF NÁVOD EC Prohlášení o shodě Podle Směrnice o strojích 2006/42/EC Pro následující zařízení : Výrobek : Nůžkový paletový vozík Označení typu /Obchodní značka : JF Název výrobce : Ningbo

Více

Montážní návod LWH 030

Montážní návod LWH 030 Montážní návod LWH 030 2 OBSAH Výstražné pokyny... 4 Bezpečnostní pokyny... 4 Instalační sada.... 5 Montáž na stěnu s dřevěnými fošnami... 6 Montáž na plné cihly a betonové tvárnice.................. 7

Více

PT70401 (T70401S) Hydraulická rozpěra 4t P19604/P (T71001S)Hydraulická rozpěra 10t

PT70401 (T70401S) Hydraulická rozpěra 4t P19604/P (T71001S)Hydraulická rozpěra 10t CZ PT70401 (T70401S) Hydraulická rozpěra 4t P19604/P (T71001S)Hydraulická rozpěra 10t 4t 10t SOUČÁSTÍ BALENÍ PT70401 JE: SOUČÁSTÍ BALENÍ P19604/P JE: 1. plastový box 2. prodloužení 495mm 3. prodloužení

Více

Podzemní filtrační šachta DRAINSTAR DN 400

Podzemní filtrační šachta DRAINSTAR DN 400 Podzemní filtrační šachta DRAINSTAR DN 400 Návod pro instalaci a údržbu Podzemní filtrační šachta DRAINSTAR DN 400 Podzemní filtrační šachta DRAINSTAR DN 400 pro pěší zatížení Obj. číslo: 340143 Podzemní

Více