Tento technologický postup slouží pro sanaci a zhotovení povrchu balkónových konstrukcí, lodžiových konstrukcí a teras

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Tento technologický postup slouží pro sanaci a zhotovení povrchu balkónových konstrukcí, lodžiových konstrukcí a teras"

Transkript

1 Stránka 1 z 11 Tento technologický postup slouží pro sanaci a zhotovení povrchu balkónových konstrukcí, lodžiových konstrukcí a teras 1. Specifikace systému 1.1 Specifikace systému je uvedena v tabulce: Varianta systému s izolantem XPS bez izolantu XPS Podkladní konstrukce Balkón, lodžie maximální rozměr 6 x 1,5 m Balkón, lodžie přesahující rozměr 6 x 1,5 m Terasy všech rozměrů Penetrace podkladu Penetrační lak EH Adhezní můstek BETAFORM S01 Lepicí hmota pro lepení spádových desek Tepelná izolace Spádová vrstva BETAFIX SF XPS tloušťka min. 30 mm Betonový potěr (kohezní pevnost min. 1,5 kn, tloušťka min. 40 mm) Betonový potěr (kohezní pevnost min. 1,5 kn, tloušťka min. 40 mm) Penetrační hmota BETAFORM PX 04 BETAFORM PX 04 Okapový profil Např. D100, D10, H14 apod. Např. D100, D10, H14 apod. Hmoty pro řešení připojení k svislé konstrukci a prvkům BETAFORM PX 05 + výztuž VT 300 BETAFORM PX 05 + výztuž VT 300 Základní vrstva BETAFORM PU 02 BETAFORM PU 02 Posyp povrchu BETAFORM Chips 1mm BETAFORM Chips 1mm Uzavírací lak BETAFORM PU 05 BETAFORM PU Podmínky pro provádění 2.1 Přípustná teplota podkladu a vzduchu během aplikace a zrání hmot je +8 C až +30 C pro BETAFORM PX04 a PX05 a +10 C až 30 C pro BETAFORM PU02 a PU Nevyzrálé hmoty je nutné chránit před působením větru, deště a příliš rychlým vysycháním vlivem slunečního záření. 3. Příprava podkladu (rekonstrukce) 3.1 Systém je určen na soudržné betonové a železobetonové podklady. Aplikaci na jiný podklad je vhodné konzultovat s výrobcem systému. Původní dlažba není vhodným podkladem a je nutné ji vždy odstranit včetně lepicí hmoty. 3.2 Před samotnou sanací lodžií, balkonů nebo teras se na stěnách, stropech a čelech se provede posouzení stávající konstrukce. Narušené, nebo poškozené betonové části se sanují výrobky řady BETAFORM. 3.3 Stávající kovové části např. zábradlí, je nutno důkladně očistit od rzi, opatřit dvojnásobným antikorozním nátěrem. Vždy je třeba upřednostnit řešení použití nové konstrukce zábradlí, respektující zejména sklon opěrné části od fasády dolů a kotvení nosných sloupků do čela nebo ze spod balkónové - lodžiové desky. 3.4 V případě použití původního zábradlí, se doporučuje toto demontovat a zpětnou montáž provést po ukončení prací na podkladu. 3.5 Stávající spádovou vrstvu je třeba posoudit, zda má doporučenou rovinnost nebo kohezní soudržnost (min. 1,5 kn). Povrch nesmí obsahovat zbytky dlažby, lepicí hmoty nebo hydroizolačního nátěru. V případě jakékoliv nejistoty o stavu původní spádové vrstvy ji doporučujeme odstranit a vytvořit novou z betonového potěru požadované kvality (kohezní pevnost min. 1,5 kn a pevnost v tlaku min. 25 MPa). 3.6 Podklad se posoudí z hlediska rovinnosti. Pro aplikaci zateplené varianty je doporučená rovinnost 4 mm / bm. V případě potřeby se vyrovná vhodnou hmotou se soudržností minimálně 250 kpa. Při aplikaci nezateplené varianty se vyrovnání podkladu před aplikací spádového betonového potěru neprovádí.

2 Stránka 2 z 11 Příprava betonové konstrukční desky: 4. Příprava podkladu (nové konstrukce) 4.1 Systém je určen na soudržné betonové a železobetonové podklady. Aplikaci na jiný podklad je vhodné konzultovat s výrobcem systému. 4.2 Balkónová - lodžiová deska se posoudí z hlediska rovinnosti. Doporučená rovinnost pro zateplenou variantu je 3 mm/m. Před lepením izolačních desek XPS v případě potřeby se vyrovná vhodnou hmotou se soudržností minimálně 250 kpa. 4.3 Přednostně se volí zábradlí s kotvením nosných sloupků do čela nebo ze spodní strany balkonové - lodžiové desky. Sklon opěrné části musí být od fasády dolů. 4.5 Montáž zábradlí se doporučuje provést po ukončení prací na podkladu. 5. Lepení izolantu XPS 5.1 Způsob přípravy použitých hmot určuje příslušný Technický list. 5.2 Před započetím prací se podklad opatří nátěrem penetračním lakem EH nebo základní barvou HC-4 dle příslušného technologického návodu v Technickém listu. 5.3 Před aplikací se desky XPS upraví na požadovaný rozměr. 5.4 Po zaschnutí penetračního/základního nátěru se na podklad nanese zubovým hladítkem vrstva lepicí hmoty BETAFIX SF. Velikost zubu závisí na nerovnosti podkladu, minimálně však 10 mm. 5.5 Lepicí hmota se nanese v takovém rozsahu, aby se umožnilo celoplošné slepení desky XPS s podkladem a v tloušťce zajišťující překlenutí místních nerovností. V případě větších nerovností doporučujeme lepení metodou float-buttering, kdy se lepicí hmota nanáší zubovým hladítkem jak na podklad, tak i na lepenou desku. 5.6 Do čerstvě naneseného lepidla se kladou desky XPS tak, aby byl dodržen spád desky směrem od fasády. V případě použití spádových klínů XPS musí být deska orientována delší stranou vzhůru. 5.7 Jednotlivě kladené desky se vyrovnají do roviny například pomocí vyrovnávací latě nebo vodováhy. 5.8 Vzdálenost desek od okrajů navazujících svislých stavebních konstrukcí je minimálně 4 mm a do spáry se vkládá pásek mirelonu o tloušťce 4mm. Šířka pásku mirelonu musí dosahovat minimálně součtu tloušťky izolantu XPS a následného betonového potěru. 5.9 Izolační desky XPS se kladou k sobě na sraz bez mezer Technologická přestávka před prováděním následujících operací je minimálně 24 hodin.

3 Stránka 3 z Betonový potěr u zateplené varianty 6.1 Betonový potěr je krycí vrstva na izolačních deskách XPS. Zvyšuje odolnost mechanickému namáhání a omezuje teplotní namáhání a rychlost teplotních změn povrchové vrstvy. Minimální tloušťka vrstvy v celém průřezu je 40mm. 6.2 Betonový potěr se odděluje od zateplené svislé konstrukce dilatačním páskem z mirelonu o tloušťce 4 mm. 6.3 Betonový potěr musí mít minimální kohezní pevnost 1,5 kn a pevnost v tlaku 25 MPa. 6.4 Betonový potěr se provádí se spádem minimálně 1,5%. Doporučený spád je 2%. Spád větší než 3% není přípustný. 6.5 Betonový potěr se vyrovnává stahovací latí. Maximální přípustná nerovnost je 4 mm/m. 6.6 Na okrajích, kde bude umístěn okapový plech, se do povrchu betonového potěru vtlačí umělohmotný pásek o tloušťce 2 mm a šířce 60 mm. Po vytvrzení betonového potěru bude odstraněn. Vytvořená prohlubeň bude tvořit lůžko pro vlepení okapového profilu. 6.7 Na povrchu betonového potěru nesmí dojít k odsazení cementového mléka. Případné cementové mléko se odstraní vhodnou rašplí z povrchu před vytvrzením betonového potěru (optimálně v okamžiku, kdy při vstupu na povrch čerstvého betonového potěru se již nevytváří otisk). 6.8 Betonový potěr je připraven k aplikaci dalších vrstev, pokud je pochůzný bez vytváření otisků a bez lesklého vlhkého povrchu. 7. Betonový potěr u nezateplené varianty 7.1 Betonový potěr se provádí na železobetonovou konstrukční desku opatřenou čerstvě nanesených adhezním můstkem BETAFORM S01. Použitý betonový potěr musí mít minimální kohezní pevnost 1,5 kn a pevnost v tlaku 25 MPa a provádí se v tloušťce min. 40 mm. 7.2 Betonový potěr se odděluje od svislé konstrukce dilatačním páskem mirelonu o tloušťce 4 mm. 7.3 Betonový potěr se provádí se spádem minimálně 1,5%. Doporučený spád je 2%. Spád větší než 3% není přípustný. 7.4 Betonový potěr se vyrovnává stahovací latí. Maximální přípustná nerovnost je 4 mm/bm. 7.5 Na okrajích, kde bude umístěn okapový plech, se do povrchu betonového potěru vtlačí umělohmotný pásek o tloušťce 2 mm a šířce 60 mm. Po vyrovnání povrchu betonového potěru bude odstraněn. Vzniklá prohlubeň bude tvořit lůžko pro vlepení okapového profilu. 7.6 Na povrchu betonového potěru nesmí dojít k odsazení cementového mléka. Případné cementové mléko se odstraní vhodnou rašplí z povrchu před vytvrzením betonového potěru (optimálně v okamžiku, kdy při vstupu na povrch čerstvého betonového potěru se již nevytváří otisk).

4 Stránka 4 z Betonový potěr je připraven k aplikaci dalších vrstev, pokud je pochůzný bez vytváření otisků a bez lesklého vlhkého povrchu. 8. Penetrace spádového betonového potěru 8.1 Penetrace spádového betonového potěru se provádí dvousložkovou epoxidovou penetrací BETAFORM PX04 připravenou v poměru dle Technologického návodu. 8.2 Penetraci lze nanášet i na čerstvý betonový potěr, pokud je pochůzný bez vytváření otisků a bez lesklého vlhkého povrchu. Penetrace se provádí roztažením příslušného množství směsi hladítkem po celé penetrované ploše. 8.3 Jestliže povrch betonového potěru vykazuje kaverny, póry, trhliny nebo místní nerovnosti, vmíchá se do 1 dílu směsi BETAFORM PX04 0,5 až 2 díly sušeného křemičitého písku frakce 0,2-0,5 mm (např PR 32). Při následném roztahování směsi hladítkem vyplní křemičitý písek trhliny, póry a nerovnosti. 8.4 Technologická přestávka mezi penetrací BETAFORM PX04 a základní vrstvou BETAFORM PU 02 nesmí být delší než 72 hodin. Pokud je delší, je nutné povrch penetračního nátěru BETAFORM PX04 přebrousit a nanést novou vrstvu BETAFORM PX Připevnění okapového profilu a připojení ke svislé konstrukci 9.1 Okapový profil (např. D10, D100, H14 apod) se připevňuje k betonovému potěru lepením pomocí BETAFORM PX05. Před navažováním je nutné složku A předem promíchat, aby v obale nebyly usazeniny plniva a pigmentů. Směs BETAFORM PX05 se zahustí sypkou výztuží ST do nestékavé konzistence (cca 10% výztuže ST na 90% směsi BETAFORM PX05). Na betonový podklad se nanese BETAFORM PX05 a do něj vtlačí okapový profil tak, aby horní hrana základové části okapového profilu byla ve stejné úrovni jako povrch betonového potěru. Pokud je základová část profilu děrovaná, vyplní se děrování do úrovně horní hrany základové části profilu zahuštěným BETAFORM PX05. Plochy okapového profilu, které zůstanou po dokončení pryskyřičného povrchu balkonu viditelné, zakryjeme vhodnou maskovací páskou. Maskovací páska se po dokončení povrchové úpravy balkonu odstraní.

5 Stránka 5 z Dle technologického postupu se připraví dvousložková směs BETAFORM PX05 na řešení detailů připojení k svislé konstrukci a připojení okapového profilu. Před navažováním je nutné složku A předem promíchat, aby v obale nebyly usazeniny plniva a pigmentů. 9.3 Na spoj okapového profilu a betonového profilu se nanese štetcem BETAFORM PX05 s přesahem cca 50 mm na okapový profil i betonový potěr. Do nátěru BETAFORM PX05 se zapracuje pás výztuže VT 310 (případně VT 300) v šířce 100 mm a povrch výztuže VT 310 znovu přetře nátěrem BETAFORM PX Na styk napenetrovaného betonového potěru a svislé konstrukce se nanese štětcem BETAFORM PX 05 s přesahem minimálně 50mm na obě strany. Do nátěru BETAFORM PX05 se zapracuje pás výztuže VT 310 (nebo VT 300) v šířce 100 mm a povrch výztuže VT 310 znovu přetře nátěrem BETAFORM PX05. Obdobným způsobem se provede i styk betonového potěru a sloupků zábradlí, pokud jsou ukotveny do horní části konstrukční desky.

6 Stránka 6 z Konečná úprava povrchu 10.1 BETAFORM PU 02 se smíchá v potřebném množství (2,5 kg/m2 plochy) dle technologického postupu. Před navažováním je nutné složku A předem promíchat, aby v obale nebyly usazeniny plniva a pigmentů. Po promíchání se směs přeleje do čistého obalu a znovu promíchá, aby byla zajištěna dokonalá homogenita a poměr složky A a B 10.2 BETAFORM PU02 se na povrchu betonového potěru roztahuje pomocí stěrky s trojúhelníkovými zuby o výšce 5mm. Při svislé poloze stěrky je spotřeba cca 2,5 kg/m2. Následně se povrch BETAFORM PU02 odvzdušní a zrovnoměrní bodlinovým válečkem. U okapového profilu se upraví hladina BETAFORM PU02 tak, aby byla v úrovni přetokové hrany okapového profilu. Styk svislé plochy a betonového potěru (předem upravený BETAFORM PX05 s výztuží VT 310) se natře BETAFORM PU02 pomocí štětce Do povrchu BETAFORM PU02 se provede vsyp BETAFORM Chips 1 mm. Nejdříve se provede vsyp BETAFORM Chips 1 mm na svislé plochy ručně nahazováním nebo nástřikem vzduchovou pistolí, následně se provede posyp horizontálního povrchu Vsyp BETAFORM Chips se provádí v přebytku, tj. nesmí docházet k prostupu BETAFORM PU02 na povrch BETAFORM Chips. Po technologické přestávce (min. 24 hodin) se přebytek BETAFORM Chips odstraní (lze jej použít v dalších aplikacích). Následně se hranou nerezového hladítka odstraní méně soudržné nebo kolmo přilepené částice BETAFORM Chips a povrch vysaje nebo omete Uzavírací lak BETAFORM PU05 se připraví dle technologického návodu v množství 0,2 kg/m2. Po rozlití na povrch posypu BETAFORM Chips se rozválečkuje rovnoměrně křížem válečkem s krátkým chlupem.

7 Stránka 7 z Přeprava a skladování 11.1 Materiály a hmoty musejí přepravovat a skladovat v původních obalech. Při skladování musí být dodržována lhůta skladovatelnosti uvedená na obalech Lepicí hmoty, betonové potěry a adhezní můstky dodané v suchém stavu se skladují v původních obalech v suchém prostředí na dřevěném roštu, paletě Penetrační nátěry, základní nátěry a uzavírací laky se skladují v původních obalech chráněných před mrazem a přímým slunečním zářením Desky XPS se skladují v suchém prostředí uložené naplocho na rovné podložce. Musejí být chráněny před mechanickým poškozením, UV zářením a působením organických rozpouštědel Lišty a profily se skladují uložené podélně na rovné podložce. 12. Nakládání s odpady 12.1 Likvidace nepoužitých zbytků hmot se provádí dle příslušných bezpečnostních listů jednotlivých hmot Zbytky hmot na bázi cementu se likvidují zakropením vodou a po vytvrzení se deponují jako ostatní odpad ( Beton) Obaly suchých hmot na bázi cementu se likvidují jako ostatní odpad ( Papírové a lepenkové obaly) Nepoužité zbytky desek XPS se likvidují jako ostatní odpad ( Izolační materiál) 12.5 Zbytky výztuže, těsnící a lepicí pásky se likvidují jako ostatní odpad ( Směsné stavební a demoliční odpady).

8 Stránka 8 z Upozornění 13.1 Výrobce upozorňuje na nutnost dodržení skladby systému, jinak nelze garantovat dlouhodobou funkceschopnost daného systému Výrobce doporučuje používat vhodné vážicí zařízení a věnovat přesnosti navažování velkou pozornost. Nepřesnost navážení jednotlivých složek dvoukomponentních produktů může zapříčinit lokální defekty v povrchovém souvrství Výrobce doporučuje dodržovat důsledně technologické návody pro přípravu a aplikaci dvoukomponentních produktů, včetně způsobů míchání a technologických přestávek.

9 Stránka 9 z 11 Příloha č.1 doporučené detaily systému Boční řez BETAFORM PU zateplená varianta Styk s nezateplenou svislou konstrukcí

10 Stránka 10 z 11 Styk se zateplenou svislou konstrukcí Okap Okapová lišta D10 (alternativně D100)

11 Stránka 11 z 11 Prostupující konstrukční prvky

POKYNY PRO MONTÁŽ balkonových systémů STOMIX

POKYNY PRO MONTÁŽ balkonových systémů STOMIX Stránka 1 z 12 Tento technologický postup slouží pro sanaci balkónových konstrukcí, lodžiových konstrukcí a teras, která se provádí před zateplením objektu vnějším tepelně izolačním kontaktním systémem

Více

POKYNY PRO MONTÁŽ vnějších tepelně izolačních kontaktních systémů stomixtherm alfa a stomixtherm beta

POKYNY PRO MONTÁŽ vnějších tepelně izolačních kontaktních systémů stomixtherm alfa a stomixtherm beta Stránka 1 z 7 Tento dokument slouží jako předpis k provádění (montáži) (dále jen ETICS nebo systémy) stomixtherm alfa s tepelnou izolací z pěnového polystyrenu (EPS) a stomixtherm beta s tepelnou izolací

Více

POKYNY PRO MONTÁŽ vnějších tepelně izolačních kontaktních systémů STX.THERM ALFA, STX.THERM BETA a STX.THERM BETA F

POKYNY PRO MONTÁŽ vnějších tepelně izolačních kontaktních systémů STX.THERM ALFA, STX.THERM BETA a STX.THERM BETA F Stránka 1 z 13 Tento dokument slouţí jako předpis k provádění (montáţi) (dále jen ETICS nebo systémy) STX.THERM ALFA s tepelnou izolací z pěnového polystyrenu (EPS), STX.THERM BETA s tepelnou izolací z

Více

Realizační technologický předpis pro vnější tepelně izolační kompozitní systém

Realizační technologický předpis pro vnější tepelně izolační kompozitní systém Realizační technologický předpis pro vnější tepelně izolační kompozitní systém pro akci: Datum: Technologický předpis pro provádění ETICS V případě, že nejsou v tomto technologickém postupu stanoveny odlišné

Více

Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Hustopeče, Masarykovo nám. 1

Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Hustopeče, Masarykovo nám. 1 Číslo projektu Číslo materiálu Název školy CZ.1.07/1.5.00/34.0394 VY_32_INOVACE_19_TECH_1.10 Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Hustopeče, Masarykovo nám. 1 Autor Tématický celek Ing. Zdenka

Více

Požadované parametry betonového podkladu: Pevnost v tlaku pro pochozí plochy

Požadované parametry betonového podkladu: Pevnost v tlaku pro pochozí plochy Popis Výhody Typické aplikace Příprava podkladu Penetrace může být použit jako dvousložková epoxidová stěrka, polymermalta, výplňová zálivka nebo primer/penetrace. Verze je dále vhodná pro zhotovení pečetící

Více

POKYNY PRO MONTÁŽ balkonového systému STOMIX varianta PROFI

POKYNY PRO MONTÁŽ balkonového systému STOMIX varianta PROFI Stránka 1 z 13 Tento technologický postup slouží pro sanaci balkónových konstrukcí, lodžiových konstrukcí a teras, která se provádí před zateplením objektu vnějším tepelně izolačním kontaktním systémem

Více

Technický postup rekonstrukce balkonů, teras a lodžií. epoxidovými systémy Polycol

Technický postup rekonstrukce balkonů, teras a lodžií. epoxidovými systémy Polycol Technický postup rekonstrukce balkonů, teras a lodžií. epoxidovými systémy Polycol 1 Obsah: 1. Úvod str.. 3 2. Příčiny poškození str.. 4 3. Doporučené řešení varianty oprav str.. 5-14 4. Seznam použitých

Více

Elektrostaticky vodivá podlaha s drsným, protiskluzným povrchem, (dle OS 8) Elektrostaticky vodivá podlaha, s hladkým povrchem, polyuretanová

Elektrostaticky vodivá podlaha s drsným, protiskluzným povrchem, (dle OS 8) Elektrostaticky vodivá podlaha, s hladkým povrchem, polyuretanová Průmyslové podlahy Přehled podlahových systémů firmy CONICA CONIFLOOR AS-EP Elektrostaticky vodivá podlaha, s hladkým povrchem, (dle OS 8) CONIFLOOR AS-EP/R CONIFLOOR AS-PUR Elektrostaticky vodivá podlaha

Více

Baumit Zateplovací systémy

Baumit Zateplovací systémy Baumit Zateplovací systémy Technologický předpis Kapitola E Zateplovací systémy s keramickým a dekorativním obkladem Květen 2019 www.baumit.cz E. ZATEPLOVACÍ SYSTÉMY S KERAMICKÝM A DEKORATIVNÍM OBKLADEM

Více

ColFlex TECHNICKÝ LIST

ColFlex TECHNICKÝ LIST Popis Výhody Typické aplikace Příprava podkladu Aplikace je homogenní pružná hydroizolační páska určená pro aplikace na plochy, které jsou vystaveny vysokému tlaku vody. Páska je vhodná pro venkovní aplikace,

Více

Montážní předpis výrobce ENVART s.r.o. pro vnější kontaktní tepelně izolační kompozitní systém ENVART izol MW

Montážní předpis výrobce ENVART s.r.o. pro vnější kontaktní tepelně izolační kompozitní systém ENVART izol MW Montážní předpis výrobce ENVART s.r.o. pro vnější kontaktní tepelně izolační kompozitní systém ENVART izol MW 0. POPIS A POUŽITÍ VÝROBKU ETICS ENVART izol MW je vnější kontaktní tepelně izolační kompozitní

Více

Pokyny pro montáž vnějších tepelně izolačních kontaktních systémů (ETICS) TYTAN EOS pro stavební deskové materiály

Pokyny pro montáž vnějších tepelně izolačních kontaktních systémů (ETICS) TYTAN EOS pro stavební deskové materiály Pokyny pro montáž vnějších tepelně izolačních kontaktních systémů (ETICS) TYTAN EOS pro stavební deskové materiály 1. Specifikace strana 1 z 9 Tento dokument slouží jako předpis k provádění vnějších tepelně

Více

Spodní stavba. Hranice mezi v tabulce uvedenými typy hydrofyzikálního namáhání se doporučuje provést přetažením hydroizolace v rozsahu 0,3 m.

Spodní stavba. Hranice mezi v tabulce uvedenými typy hydrofyzikálního namáhání se doporučuje provést přetažením hydroizolace v rozsahu 0,3 m. Spodní stavba Ochrana před pronikání podpovrchové vody (zemní vlhkosti, prosakující vodě a podzemní vodě) do konstrukcí je prováděna převážně povlakovou tj. vodotěsnou hydroizolací a to převážně asfaltovými

Více

StoPur BB 100. Technický list strana 1. Povrchová úprava podlah s vysokými nároky na vzhled, na polyuretanové bázi. Charakteristika Funkce

StoPur BB 100. Technický list strana 1. Povrchová úprava podlah s vysokými nároky na vzhled, na polyuretanové bázi. Charakteristika Funkce Technický list strana 1 Charakteristika Funkce Vzhled Oblast použití Technická data Produktová skupina Parametry Pokyny pro zpracování Podklad Teplota zpracování Struktura vrstev Statické překlenutí trhlin.

Více

Zvyšování kvality výuky technických oborů

Zvyšování kvality výuky technických oborů Zvyšování kvality výuky technických oborů Klíčová aktivita V. 2 Inovace a zkvalitnění výuky směřující k rozvoji odborných kompetencí žáků středních škol Téma V. 2.24 Zateplování budov minerálními deskami

Více

Zlepšení tepelněizolační funkce ETICS. Ing. Vladimír Vymětalík

Zlepšení tepelněizolační funkce ETICS. Ing. Vladimír Vymětalík Zlepšení tepelněizolační funkce ETICS Ing. Vladimír Vymětalík Způsoby řešení Provedení nového ETICS na původní podkladní konstrukci po předchozí demontáži kompletního stávajícího ETICS Provedení nového

Více

POKYNY PRO MONTÁŽ omítkového systému

POKYNY PRO MONTÁŽ omítkového systému Stránka 1 z 5 I. SPECIFIKACE SYSTÉMU 1.1 Základní vrstva je tvořena stěrkovou hmotou ALFAFIX S1, ALFAFORM SCA, případně ALFAFIX S101. Stěrková hmota je vždy vyztužena skleněnou síťovinou VT1/1, resp. VT1.

Více

Pracovní postupy Cemix Provádění hliněných malt a omítek

Pracovní postupy Cemix Provádění hliněných malt a omítek Pracovní postupy Cemix Provádění hliněných malt a omítek Pracovní postupy Cemix - Provádění hliněných malt a omítek Obsah 1 Použití... 3 2 Skladba systému... 3 3 Postup provádění... 3 3.1 Zdění... 3 3.2

Více

SANACE TERASY A VSTUPŮ Západočeské divadlo Cheb. Technologické řešení

SANACE TERASY A VSTUPŮ Západočeské divadlo Cheb. Technologické řešení SANACE TERASY A VSTUPŮ Západočeské divadlo Cheb Technologické řešení červenec 2013 Základní údaje: Název a místo stavby: Sanace terasy a oprava vstupů Západočeského divadla v Chebu Městský úřad Cheb -

Více

Nová řešení protipožárních detailů ETICS s osvědčením pro zateplovací systém STX.THERM ALFA

Nová řešení protipožárních detailů ETICS s osvědčením pro zateplovací systém STX.THERM ALFA Nová řešení protipožárních detailů ETICS s osvědčením pro zateplovací systém STX.THERM ALFA STÁVAJÍCÍ ŘEŠENÍ NOVÉ JEDNODUCHÉ ŘEŠENÍ pracné použití minerální vlny, možnost vzniku trhlin bez pásů z minerální

Více

Pracovní postup Cemix: Balkónový systém KLASIK

Pracovní postup Cemix: Balkónový systém KLASIK Pracovní postup Cemix: Balkónový systém KLASIK Pracovní postup Cemix: Balkónový systém KLASIK Obsah 1 Specifikace systému... 3 1.1 Použití... 3 2 Požadavky na podklad... 3 3 Provádění spádového klínu...

Více

Realizační technologický předpis pro vnější tepelně izolační kompozitní systém Weber therm elastik W

Realizační technologický předpis pro vnější tepelně izolační kompozitní systém Weber therm elastik W Realizační technologický předpis pro vnější tepelně izolační kompozitní systém Weber therm elastik W pro akci : datum : Technologický předpis pro provádění ETICS weber therm elastik W Připravenost objektu

Více

Pracovní postup Cemix: Balkónový systém MAX

Pracovní postup Cemix: Balkónový systém MAX Pracovní postup Cemix: Balkónový systém MAX Pracovní postup Cemix: Balkónový systém MAX Obsah 1 Specifikace systémů... 3 1.1 Použití... 3 2 Požadavky na podklad... 3 3 Oprava nosné konstrukce... 3 4 Provádění

Více

Zvyšování kvality výuky technických oborů

Zvyšování kvality výuky technických oborů Zvyšování kvality výuky technických oborů Klíčová aktivita V. 2 Inovace a zkvalitnění výuky směřující k rozvoji odborných kompetencí žáků středních škol Téma V. 2.23 Zateplování budov pěnovým polystyrenem

Více

Všeobecný stavební certifikát 04/3647/04-216-184 Certifikát o shodě

Všeobecný stavební certifikát 04/3647/04-216-184 Certifikát o shodě Technický list strana 1 Charakteristika Funkce Vzhled Zpracování Oblast použití Technická data Parametry Velmi dobrá přilnavost k minerálním podkladům. Dvousložkový podkladní nátěr bez obsahu rozpouštědel.

Více

ČÁSTEČNÉ ZATEPLENÍ BYTOVÉHO DOMU čp. 72, ul. Revoluční, Dvůr Králové n. L.

ČÁSTEČNÉ ZATEPLENÍ BYTOVÉHO DOMU čp. 72, ul. Revoluční, Dvůr Králové n. L. spol. s r.o. Dvůr Králové nad Labem DOKUMENTACE PRO PROVEDENÍ STAVBY ČÁSTEČNÉ ZATEPLENÍ BYTOVÉHO DOMU čp. 72, ul. Revoluční, Dvůr Králové n. L. STAVEBNÍ ŘEŠENÍ TECHNOLOGICKÝ POSTUP PROVÁDĚNÍ ZATEPLENÍ

Více

Rekonstrukce provozu kuchyně menzy VŠE

Rekonstrukce provozu kuchyně menzy VŠE Rekonstrukce provozu kuchyně menzy VŠE Skladby stavebních konstrukcí Ing. Jan Přindiš 03_2017 Rekonstrukce provozu kuchyně menzy v Italské budově areálu VŠE v Praze 2 Obsah dokumentace : 1. ÚVODEM... 3

Více

Technologický předpis

Technologický předpis Technologický předpis Baumit Baumacol Kompletní systém pro realizaci obkladů a dlažeb Dlouhodobě ověřené skladby Pro vnější i vnitřní použití Leden 0 Obsah: Úvod...............................................................................

Více

BAMBUSOVÁ PODLAHA TWIST (P+D) 1 Technické údaje. Tloušťka lamely: Šířka lamely:

BAMBUSOVÁ PODLAHA TWIST (P+D) 1 Technické údaje. Tloušťka lamely: Šířka lamely: BAMBUSOVÁ PODLAHA TWIST (P+D) 1 Technické údaje Tloušťka lamely: Šířka lamely: Délka lamely: Balení: 14 mm 96 mm 1840 mm 2,12m 2 /12ks Objemová hmotnost: 720 kg/m3 Součinitel tepelné vodivosti: 0,22 W/mK

Více

CENÍK (platný od 1.1. 2008)

CENÍK (platný od 1.1. 2008) CENÍK (platný od 1.1. 2008) excel mix s cz DPH Přečtěte si užitečné rady k zateplování To asi je známé, že zateplení objektu zamezuje tepelným ztrátám a snižuje tak náklady na vytápění objektu. Správné

Více

Kontrolní a zkušební plán

Kontrolní a zkušební plán Kontrolní a zkušební plán Montáže kontaktního zateplovacího systému weber therm v souladu s ČSN 73 29 01 Provádění vnějších tepelně izolačních kompozitních systémů (ETICS) Stavba : Prováděcí firma : Datum

Více

7. Stavební pøíprava. x pistole. 7.3. Skladování materiálu. 7.1. Pracovní èeta - její velikost a požadovaná kvalifikace

7. Stavební pøíprava. x pistole. 7.3. Skladování materiálu. 7.1. Pracovní èeta - její velikost a požadovaná kvalifikace 7. Stavební pøíprava 7.1. Pracovní èeta - její velikost a požadovaná kvalifikace Složení pracovní èety je vždy závislé na rozsahu realizované akce, na zpùsobu realizace a na velikosti jednotlivých pracovních

Více

Suché stavební směsi 1

Suché stavební směsi 1 Suché stavební směsi 1 Představení společnosti MFC MORFICO s.r.o. byla založena v roce 1991, jako stavební fi rma se specializací na povrchové úpravy průmyslových betonových podlah a ploch. Po dobu svého

Více

Penetrace a TmelY. Znalosti. Zkušenosti. Dovednosti.

Penetrace a TmelY. Znalosti. Zkušenosti. Dovednosti. Penetrace a TmelY Znalosti. Zkušenosti. Dovednosti. www.technonicol.eu Obsah Penetrace 01 TECHNONICOL 1 Penetrace 03 TECHNONICOL 2 Penetrace 04 TECHNONICOL 3 Gumoasfaltová disperzní penetrace DB 4 Tmel

Více

TECHNICKÝ LISTModulové obklady z přírodního kamene do interiéru a exteriéru

TECHNICKÝ LISTModulové obklady z přírodního kamene do interiéru a exteriéru CHARAKTERISTIKA MODULOVÉ OBKLADY ROZDĚLUJEME NA LEPENÉ A LEPENÉ NA SÍŤCE S CEMENTOVOU VÝPLNÍ TECHNOLOGICKÝ POSTUP MONTÁŽE PŘÍPRAVA PODKLADU Možná aplikace na vyzrálý, suchý a odizolovaný podklad litý beton,

Více

SYSTÉMOVÉ ŘEŠENÍ REKONSTRUKCE BALKONŮ EXCEL MIX CHYTRÁ STAVEBNÍ CHEMIE

SYSTÉMOVÉ ŘEŠENÍ REKONSTRUKCE BALKONŮ EXCEL MIX CHYTRÁ STAVEBNÍ CHEMIE Thin - Set SYSTÉMOVÉ ŘEŠENÍ REKONSTRUKCE BALKONŮ EXCEL MIX CHYTRÁ STAVEBNÍ CHEMIE Rekonstrukce balkonů Rekonstrukce balkonů je nedílnou součástí oprav a zateplování budov. Správné a systémové řešení balkonů

Více

TECHNICKÝ LIST Nepravidelné obklady z přírodního kamene do interiéru a exteriéru

TECHNICKÝ LIST Nepravidelné obklady z přírodního kamene do interiéru a exteriéru CHARAKTERISTIKA NEPRAVIDELNÝ OBKLADOVÝ KÁMEN TECHNOLOGICKÝ POSTUP MONTÁŽE PŘÍPRAVA PODKLADU Možná aplikace na vyzrálý, suchý a odizolovaný podklad litý beton, betonové lícované tvárnice, vápenocementová

Více

Předpis pro montáž suchých podlahových konstrukcí

Předpis pro montáž suchých podlahových konstrukcí Předpis pro montáž suchých podlahových konstrukcí 1. Oblast použití suchých podlahových systémů... 2 2. Podklad a příprava... 2 2.1. Podklad... 2 2.1.1. Masivní strop... 2 2.1.2. Nepodsklepené stropy nebo

Více

TECHNICKÝ LIST Nepravidelné obklady z přírodního kamene do interiéru a exteriéru

TECHNICKÝ LIST Nepravidelné obklady z přírodního kamene do interiéru a exteriéru CHARAKTERISTIKA NEPRAVIDELNÝ OBKLADOVÝ KÁMEN TECHNOLOGICKÝ POSTUP MONTÁŽE PŘÍPRAVA PODKLADU Možná aplikace na vyzrálý, suchý a odizolovaný podklad litý beton, betonové lícované tvárnice, vápenocementová

Více

Houževnatě pružný, odolný povrch, zatížitelný chůzí a jízdou. Překlenutí statických trhlin. Velká rozmanitost barevných odstínů. Lesk.

Houževnatě pružný, odolný povrch, zatížitelný chůzí a jízdou. Překlenutí statických trhlin. Velká rozmanitost barevných odstínů. Lesk. Technický list strana 1 Charakteristika Funkce Vzhled Oblast použití Technická data Produktová skupina Parametry Houževnatě pružný, odolný povrch, zatížitelný chůzí a jízdou. Překlenutí statických trhlin.

Více

Pracovní postup Cemix: Omítkový systém pro podklady na bázi dřeva Platnost od 1. června 2013

Pracovní postup Cemix: Omítkový systém pro podklady na bázi dřeva Platnost od 1. června 2013 Pracovní postup Cemix: Omítkový systém pro podklady na bázi dřeva Platnost od 1. června 2013 strana Obsah: 1. Obecné 1 2. Skladba systému 1 2.1. Penetrace podkladu 1 2.2. Lepicí a stěrkovací hmota 1 2.3.

Více

Balkon & Terasa B INTEGRAL. DIFEXX THERM. polyuretanový tmel. armovací síť perlinka KFILTR. rohož ROHOZKD5 stěrka NIVEX30

Balkon & Terasa B INTEGRAL.   DIFEXX THERM. polyuretanový tmel. armovací síť perlinka KFILTR. rohož ROHOZKD5 stěrka NIVEX30 B INTEGRAL Balkon & Terasa DIFEXX THERM polyuretanový tmel KFILTR keramika exteriér, min. 10 mm flexibilní lepidlo S1 armovací síť perlinka rohož ROHOZKD5 stěrka NIVEX30 hydroizolační stěrka HYDREXK2 stěrka

Více

DOPORUČENÍ PRO MONTÁŽ-palubky :

DOPORUČENÍ PRO MONTÁŽ-palubky : Vertikální instalace obkladu na stěny (lamely svisle) : DOPORUČENÍ PRO MONTÁŽ-palubky : 1. Ke stěně přišroubujte vodorovně dřevěné latě (rozměru cca. 30 x 25 mm) nebo latě z PVC (P9050, o rozměru 32 x

Více

Z A T E P L O V A C Í S Y S T É M

Z A T E P L O V A C Í S Y S T É M Z A T E P L O V A C Í S Y S T É M V N Ě J Š Í K O N T A K T N Í Z A T E P L OBECNĚ Vnější kontaktní zateplovací systém Primalex zajistí pro Váš dům snížení spotřeby energie na vytápění, případně klimatizaci

Více

Balkon & Terasa B INTEGRAL. B-INTEGRAL THERM. Polyuretanový tmel. keramika exteriér, min. 10 mm flexibilní lepidlo S1

Balkon & Terasa B INTEGRAL.   B-INTEGRAL THERM. Polyuretanový tmel. keramika exteriér, min. 10 mm flexibilní lepidlo S1 B INTEGRAL Balkon & Terasa Polyuretanový tmel KFILTR keramika exteriér, min. 10 mm flexibilní lepidlo S1 armovací síť perlinka rohož ROHOZMD10 stěrka NIVEX30 hydroizolační stěrka HYDREXK2 stěrka NIVEX30

Více

F146 01/2014. F146 - suchá podlaha pro každého

F146 01/2014. F146 - suchá podlaha pro každého F146 01/2014 F146 - suchá podlaha pro každého Co všechno potřebujete? 1. 2. 3. 4. Materiál 1. desky Knauf F146 2. tmel Fugenfüller Leicht 3. tmel Uniflott 4. minerální obvodový pásek 5. (podsyp) potřebné

Více

Spotřeba: 3 4 kg předpřipraveného nátěru / m² na dvě vrstvy, nanáší se štětcem nebo ocelovým hladítkem

Spotřeba: 3 4 kg předpřipraveného nátěru / m² na dvě vrstvy, nanáší se štětcem nebo ocelovým hladítkem HIDROSTOP FLEX Jednosložkový pružný vodotěsný nátěr Jednosložkový vysoce pružný vodotěsný (při kladném a záporném tlaku vody) nátěr na cementové bázi, který propouští vodní páry a je mrazuvzdorný. Na utěsňování

Více

K A T A L O G V Ý R O B K Ů

K A T A L O G V Ý R O B K Ů K A T A L O G V Ý R O B K Ů FOTOGALERIE Podlahové systémy Polycol Penetrační nátěry Podlahové nátěry Stěrky Průmyslové podlahy FOTOGALERIE Podlahové systémy Polycol Bazény Balkóny Schodiště Autonástavby

Více

AQUASEALER. Mimořádně flexibilní tmel, který poskytuje vodotěsnou vrstvu v mnoha aplikacích.

AQUASEALER. Mimořádně flexibilní tmel, který poskytuje vodotěsnou vrstvu v mnoha aplikacích. Mimořádně flexibilní tmel, který poskytuje vodotěsnou vrstvu v mnoha aplikacích. Název Zkratka Balení Obj. číslo Aquasealer ASB 1 kg dóza 85825 Aquasealer ASK 14 kg kbelík 85827 VLASTNOSTI Nízká viskozita

Více

listnaté řezivo, pražce a vyhýbky, nábytkové přířezy, parkety, dlažební kostky

listnaté řezivo, pražce a vyhýbky, nábytkové přířezy, parkety, dlažební kostky BENKO s.r.o., dřevařský podnik Kopidlno, Švermova 338, 507 32 Kopidlno listnaté řezivo, pražce a vyhýbky, nábytkové přířezy, parkety, dlažební kostky N Á V O D na montáž DŘEVĚNÝCH PODLAHOVÝCH VLYSŮ pero

Více

Podklad musí být hladký, čistý a bez nerovností. Izolaci nelze aplikovat, pokud jsou na ploše výstupky, otřepy, hřebíky, šrouby, kamínky atd.

Podklad musí být hladký, čistý a bez nerovností. Izolaci nelze aplikovat, pokud jsou na ploše výstupky, otřepy, hřebíky, šrouby, kamínky atd. λ Izolace vakuová má využití v místech, kde není dostatek prostoru pro vložení klasické tepelné izolace. Je vhodná i do skladeb podlah s podlahovým vytápěním. Používá se ve stavebnictví (v nezatížených

Více

SCHÖNOX BALTERRA SCHÖNOX BALTERRA. Komplexní jedinečné systémové řešení balkonů a teras. Let s stick together www.schonox.cz

SCHÖNOX BALTERRA SCHÖNOX BALTERRA. Komplexní jedinečné systémové řešení balkonů a teras. Let s stick together www.schonox.cz SCHÖNOX BALTERRA Foto: Ströher GmbH SCHÖNOX BALTERRA Komplexní jedinečné systémové řešení balkonů a teras Unikátní systém pro atraktivní a dlouhodobě funkční řešení dlažeb z keramiky a přírodního kamene

Více

PRODUKTOVÝ LIST BAMBUSOVÝCH PODLAH

PRODUKTOVÝ LIST BAMBUSOVÝCH PODLAH PRODUKTOVÝ LIST BAMBUSOVÝCH PODLAH TYP HORIZONTAL (P+D) 1 15 mm 96 mm 960 mm 2,21m 2 /24ks 7-vrstvý matný lak s UV ochranou TYP VERTIKAL (P+D) 15 mm 96 mm 960 mm 2,21m 2 /24ks 7-vrstvý matný lak s UV ochranou

Více

Pracovní postup Cemix: Omítání a zdění staveb z betonových skořepinových tvárnic

Pracovní postup Cemix: Omítání a zdění staveb z betonových skořepinových tvárnic Pracovní postup Cemix: Omítání a zdění staveb z betonových skořepinových tvárnic Pracovní postup Cemix: Omítání a zdění staveb z betonových skořepinových tvárnic Obsah 1 Obecná informace... 3 2 Zdění...

Více

Ceresit CL 69 Ultra-Dicht. Systémové řešení hydroizolace pro konstrukce zatížené vlhkostí.

Ceresit CL 69 Ultra-Dicht. Systémové řešení hydroizolace pro konstrukce zatížené vlhkostí. Ceresit CL 69 Ultra-Dicht Systémové řešení hydroizolace pro konstrukce zatížené vlhkostí. Rychlé a snadné zpracování, dokonale utěsněný podklad to je Ceresit CL 69 Ul Nikdy nebyly hydroizolační práce tak

Více

Montážní pokyny pro práci s materiály Wolf STROPY

Montážní pokyny pro práci s materiály Wolf STROPY Montážní pokyny pro práci s materiály Wolf STROPY Pracovní postupy a doporučené skladby pro montáž zvukově izolačních desek Wolf na konstrukce stropů. CIUR a.s. Michal Řehulka CIUR a.s. 1.9.2013 Stropy

Více

Tloušťka (mm) 10 kg na (m 2 ) Plastifikátor (kg. m -2 ) 40 77 0,13 45 67 0,15 50 59 0,17 55 55 0,18

Tloušťka (mm) 10 kg na (m 2 ) Plastifikátor (kg. m -2 ) 40 77 0,13 45 67 0,15 50 59 0,17 55 55 0,18 Je bezpodmínečně nutné brát do úvahy zásady a dodržovat příslušné normové předpisy a pravidla. POZOR! Důležitá je i kooperace prací topenářské, betonářské firmy a firmy pokládající krytinu. Plovoucí podlaha

Více

a čištění fasád * s taráme se a vnějších tepelně izolačních kompozitních systémů weber therm

a čištění fasád * s taráme se a vnějších tepelně izolačních kompozitních systémů weber therm Údržba a čištění fasád * s taráme se a vnějších tepelně izolačních kompozitních systémů weber therm Údržba a čištění fasád a vnějších tepelně izolačních kompozitních systémů weber therm Údržba fasád a

Více

Pracovní postup Cemix: Hliněné omítky a zdící malty

Pracovní postup Cemix: Hliněné omítky a zdící malty Pracovní postup Cemix: Hliněné omítky a zdící malty Poradenství: Ing. Martin Bureš mobil: +420 602 546 855 e-mail: martin.bures@cemix.cz Pracovní postup Cemix: Hliněné omítky a zdící malty Obsah 1 Použití...

Více

Pracovní postup Cemix: Cementové potěry

Pracovní postup Cemix: Cementové potěry Pracovní postup Cemix: Cementové potěry Pracovní postup Cemix: Cementové potěry Obsah 1 Materiály pro podlahové konstrukce... 3 2 Typy cementových potěrů... 3 2.1 Běžné cementové potěry... 3 2.2 Parametry

Více

F.1.1 Technická zpráva

F.1.1 Technická zpráva Zakázka číslo: 2010-10888-ZU F.1.1 Technická zpráva PROJEKT SNÍŽENÍ ENERGETICKÉ NÁROČNOSTI OBJEKTU Bytový dům Breitcetlova 880/9, Praha 10 Zpracováno v období: září 2010 Zpracoval: Ing. Marie Navrátilová

Více

Realizační technologický předpis vnějšího tepelně izolačního kompozitního systémů Saint-GobainWeber Terranova, a.s. weber therm keramik

Realizační technologický předpis vnějšího tepelně izolačního kompozitního systémů Saint-GobainWeber Terranova, a.s. weber therm keramik Realizační technologický předpis vnějšího tepelně izolačního kompozitního systémů Saint-GobainWeber Terranova, a.s. weber therm keramik pro akci : datum : Technologický předpis pro provádění ETICS weber

Více

Ardex spojuje materiály s lidmi

Ardex spojuje materiály s lidmi Ardex spojuje materiály s lidmi Ardex tvoří pevné vazby v oblastech: 1. Stavební chemie 1. Systémy pro terasy a balkony Watec 2. 2. 3. PanDOMO - kreativní povrchy podlah a stěn 3. Nejlepší spojení pro:

Více

Fotodokumentace jednotlivých fází aplikace MFC Final 400

Fotodokumentace jednotlivých fází aplikace MFC Final 400 Fotodokumentace jednotlivých fází aplikace MFC Final 400 Příprava podkladu: Podklad musí být stabilizovaný, zbavený uvolněných částic a mastnot (tryskání, broušení, frézování) s následným odsátím prachu.

Více

TECHNICKÝ LIST TECHNICKÝ LIST

TECHNICKÝ LIST TECHNICKÝ LIST E 439 - Anhydrid CA-C-F7 Číslo výrobku Popis výrobku Potěr na anhydritové bázi pro vnitřní podlahy v občanské výstavbě. Složení E 439 je suchá směs sestávající z anhydritu, klasifikovaných písků a specifických

Více

Dodatečné zateplení objektů Mateřské školy Školní 518, Klášterec nad Ohří

Dodatečné zateplení objektů Mateřské školy Školní 518, Klášterec nad Ohří Dodatečné zateplení objektů Mateřské školy Školní 518, Klášterec nad Ohří D-1.1.a - TECHNICKÁ ZPRÁVA Pro provedení stavby a) Identifikace stavby Investor stavby: Město Klášterec nad Ohří Místo stavby:

Více

Pracovní postup Cemix: Balkónový systém MAX

Pracovní postup Cemix: Balkónový systém MAX Pracovní postup Cemix: Balkónový systém MAX Pracovní postup Cemix: Balkónový systém MAX Obsah 1 Specifikace systémů... 3 1.1 Použití...3 2 Požadavky na podklad... 3 3 Provádění spádového klínu... 3 3.1

Více

POKYNY PRO APLIKACI systému obkladových pásků BRICK FLEXY

POKYNY PRO APLIKACI systému obkladových pásků BRICK FLEXY Stránka 1 z 8 1 / 8 Stránka 2 z 8 Aplikace: Práce nelze provádět za deště, mlhy, silného větru ani na přímo osluněné plochy. Rozmezí pracovních teplot je +5 C až +30 C (vzduch i podklad). Nanášená hmota

Více

Pracovní postup Cemix: Balkónový systém KLASIK PLUS

Pracovní postup Cemix: Balkónový systém KLASIK PLUS Pracovní postup Cemix: Balkónový systém KLASIK PLUS Pracovní postup Cemix: Balkónový systém KLASIK PLUS Obsah 1 Specifikace systému... 3 1.1 Použití...3 2 Požadavky na podklad... 3 3 Provádění spádového

Více

betaform Pu BEZÚDRŽBOVÝ SyStéM pro renovaci balkonů a lodžií

betaform Pu BEZÚDRŽBOVÝ SyStéM pro renovaci balkonů a lodžií betaform Pu BEZÚDRŽBOVÝ SyStéM pro renovaci balkonů a lodžií www.stomix.cz KONEČNĚ BEZÚDRŽBOVÝ BALKON Spolehlivé a bezpečné řešení pro balkony a lodžie Rekonstrukce balkonů a lodžií je jednou z nejproblematičtějších

Více

RONDE BLOCK. Rozměry výrobků. Technické specifikace

RONDE BLOCK. Rozměry výrobků. Technické specifikace Originální tvarovky oválného tvaru, ze kterých lze tvořit jak rovné, tak vlnité a zaoblené plochy. Primárně je tato tvarovka určena pro výstavbu plotů a zídek. Díky tvarovému řešení tvárnic nejsou nutné

Více

Konference Podlahy 2014

Konference Podlahy 2014 Konference Podlahy 2014 Tematický okruh: Název: Autor. Podlahy na terasách, balkónech a v exteriéru Zásady navrhování keramických dlažeb na balkónech a terasách Jiří Pavlíček Henkel ČR, spol. s r.o., U

Více

VEDAPUK - PUR lepidlo pro tepelné izolace

VEDAPUK - PUR lepidlo pro tepelné izolace Datum vydání: 08.03.2012 Technický list Str. 1 ze 3 Výrobce: VEDAG GmbH s výrobnami: Geisfelderstraße85-91, D-96050 Bamberg Huttenheimer Straße 31, D-76661 Philippsburg Certifikace VEDAG GmbH podle EN

Více

Pracovní postup Cemix: Balkony a terasy

Pracovní postup Cemix: Balkony a terasy Pracovní postup Cemix: Balkony a terasy Pracovní postup Cemix: Balkony a terasy Obsah 1 Balkónové systémy Cemix obecně... Chyba! Záložka není definována. 1.1 Použití... 3 1.2 Obecné požadavky na podklad...

Více

Construction. Sikafloor Průrmyslové podlahové systémy. Sika CZ, s.r.o.

Construction. Sikafloor Průrmyslové podlahové systémy. Sika CZ, s.r.o. Construction Sikafloor Průrmyslové podlahové systémy Sika CZ, s.r.o. Úpravy betonových podkladů PŘÍPRAVA PODKLADU PRO APLIKACI EPOXIDOVÝCH (EP) A POLYURETANOVÝCH (PU) MATERIÁLŮ SIKAFLOOR odstranění starých

Více

POPIS HODNOTA JEDNOTKA PRÁVNÍ PŘEDPIS 3x Ekopanel E60 rozměry: tloušťka šířka délka. 58 (tolerance +2 mm) 1200,

POPIS HODNOTA JEDNOTKA PRÁVNÍ PŘEDPIS 3x Ekopanel E60 rozměry: tloušťka šířka délka. 58 (tolerance +2 mm) 1200, Popis OBVODOVÁ STĚNA EKO3 - obklad obvodové nosné dřevěné rámové konstrukce Skladba tl. 380 - dřevovláknitá deska tl. 20 - KVH hranoly + tepelná izolace tl. 140 - dřevěný rošt tl. 40 Doporučené použití

Více

MISTRAL TECTOTHERM EPS 2015

MISTRAL TECTOTHERM EPS 2015 Technický list pro vnější tepelně izolační kompozitní systém ( ETICS ) s omítkou a s izolantem z expandovaného polystyrenu (EPS) MISTRAL TECTOTHERM EPS 2015 1) Základní údaje Vnější tepelně izolační kompozitní

Více

Pracovní postup Cemix: Omítky se stěnovým vytápěním

Pracovní postup Cemix: Omítky se stěnovým vytápěním Pracovní postup Cemix: Omítky se stěnovým vytápěním Pracovní postup Cemix: Omítky se stěnovým vytápěním Obsah 1 Použití... 3 2 Varianty vytápění stěn... 3 3 Tepelně technické podmínky... 3 4 Skladba systému...

Více

Technický list. pro venkovní tepelněizolační kompozitní systém (ETICS) REVCOVER M s izolantem z desek z minerální vlny ( MV )

Technický list. pro venkovní tepelněizolační kompozitní systém (ETICS) REVCOVER M s izolantem z desek z minerální vlny ( MV ) pro venkovní tepelněizolační kompozitní systém (ETICS) REVCOVER M s izolantem z desek z minerální vlny ( MV ) 1/ Základní údaje Venkovní tepelněizolační kompozitní systémy (ETICS) slouží na zvýšení tepelného

Více

Viscacid Epoxiflex-Beschichtung PH Epoxidová samonivelační podlahová hmota

Viscacid Epoxiflex-Beschichtung PH Epoxidová samonivelační podlahová hmota Viscacid Epoxiflex-Beschichtung PH Epoxidová samonivelační podlahová hmota Číslo výrobku: 6251-59 Trhliny překlenující podlahový povlak na epoxidovém základě bez obsahu rozpouštědel pro mechanicky silně

Více

Realizační technologický předpis pro vnější tepelně izolační kompozitní systém Weber therm standard.

Realizační technologický předpis pro vnější tepelně izolační kompozitní systém Weber therm standard. Realizační technologický předpis pro vnější tepelně izolační kompozitní systém Weber therm standard. pro akci : datum : Technologický předpis pro provádění ETICS weber therm standard Připravenost objektu

Více

6.1 Schlüter -DITRA. Použití a funkce

6.1 Schlüter -DITRA. Použití a funkce ROHOŽ PRO OBKLÁDÁNÍ SEPARACE, IZOLACE, A VYROVNÁVÁNÍ TLAKU VODNÍ PÁRY Použití a funkce Schlüter -DITRA je polyetylénový pás s rybinovitě tvarovanými čtvercovými výlisky. Tkanina, nakašírovaná na rubové

Více

Zvyšování kvality výuky technických oborů

Zvyšování kvality výuky technických oborů Zvyšování kvality výuky technických oborů Klíčová aktivita V. 2 Inovace a zkvalitnění výuky směřující k rozvoji odborných kompetencí žáků středních škol Téma V. 2.23 Zateplování budov pěnovým polystyrenem

Více

Zvyšování kvality výuky technických oborů

Zvyšování kvality výuky technických oborů Zvyšování kvality výuky technických oborů Klíčová aktivita V. 2 Inovace a zkvalitnění výuky směřující k rozvoji odborných kompetencí žáků středních škol Téma V. 2.24 Zateplování budov minerálními deskami

Více

Technický dokument. Použití spojovacích můstků na epoxidové bázi. DRIZORO CZ, s.r.o.

Technický dokument. Použití spojovacích můstků na epoxidové bázi. DRIZORO CZ, s.r.o. Technický dokument Použití spojovacích můstků na epoxidové bázi DRIZORO CZ, s.r.o. Obsah ÚVOD... 3 KOMPONENTY A SMĚS... 3 APLIKACE A SPOTŘEBA... 4 PŘIPOMÍNKY... 4 PREFABRIKOVANÉ BETONY... 5 ŘADA VÝROBKŮ

Více

TECHNICKÝ LIST Nepravidelné dlažby z přírodního kamene do exteriéru. b) Na malých plochách naneste vrstvu Mapestone TFB 60 v tloušťce 5-7 cm.

TECHNICKÝ LIST Nepravidelné dlažby z přírodního kamene do exteriéru. b) Na malých plochách naneste vrstvu Mapestone TFB 60 v tloušťce 5-7 cm. CHARAKTERISTIKA NEPRAVIDELNÝ KÁMEN POJEZDOVÁ DLAŽBA TECHNOLOGICKÝ POSTUP MONTÁŽE PŘÍPRAVA PODKLADU NA ŽB DESKU Možná aplikace na vyzrálý, suchý a odizolovaný podklad železobetonová deska. Podklad posypte

Více

TECHNICKÝ LIST Modulové obklady z přírodního kamene do interiéru a exteriéru

TECHNICKÝ LIST Modulové obklady z přírodního kamene do interiéru a exteriéru CHARAKTERISTIKA MODULOVÉ OBKLADY ROZDĚLUJEME NA LEPENÉ A LEPENÉ NA SÍŤCE S CEMENTOVOU VÝPLNÍ TECHNOLOGICKÝ POSTUP MONTÁŽE PŘÍPRAVA PODKLADU Možná aplikace na vyzrálý, suchý a odizolovaný podklad litý beton,

Více

Typy pokládky: 1. Bez lepení - v případě, že se v místnosti nepočítá s větším pohybem (malé posilovny, kanceláře, cena pokládky: 50 Kč / m 2

Typy pokládky: 1. Bez lepení - v případě, že se v místnosti nepočítá s větším pohybem (malé posilovny, kanceláře, cena pokládky: 50 Kč / m 2 1. Podklad Doporučená pokládka Ujistěte se, že podklad je pevný, rovný, suchý a čistý, bez trhlin, prachu a neobsahuje cizorodé látky (např. zbytky malty, olej atd.), které by snižovaly přilnavost. Pro

Více

REALIZACE TERASY S LEPENOU DLAŽBOU

REALIZACE TERASY S LEPENOU DLAŽBOU REALIZACE TERASY S LEPENOU DLAŽBOU SKLADBY STŘEŠNÍCH TERAS SE PROVÁDÍ V RŮZNÝCH MATERIÁLOVÝCH A KONSTRUKČNÍCH ŘEŠENÍCH. V TOMTO ČLÁNKU SE ZAMĚŘÍME NA TERASY, KDE PROVOZNÍ SOUVRSTVÍ JE POLOŽENO NA JEDNOPLÁŠŤOVÉ

Více

Zvyšování kvality výuky technických oborů

Zvyšování kvality výuky technických oborů Zvyšování kvality výuky technických oborů Klíčová aktivita V. 2 Inovace a zkvalitnění výuky směřující k rozvoji odborných kompetencí žáků středních škol Téma V. 2.23 Zateplování budov pěnovým polystyrenem

Více

Fasáda bez kompromisů! Zateplení fasády izolací z kamenné vlny Frontrock MAX E. www.rockwool.cz PROVĚŘENO NA PROJEKTECH

Fasáda bez kompromisů! Zateplení fasády izolací z kamenné vlny Frontrock MAX E. www.rockwool.cz PROVĚŘENO NA PROJEKTECH Fasáda bez kompromisů! Zateplení fasády izolací z kamenné vlny Frontrock MAX E www.rockwool.cz Jediný výrobce a prodejce izolace se specializací pouze na kamennou vlnu v České republice. PROVĚŘENO NA PROJEKTECH

Více

TYPICKÉ SKLADBY STŘEŠNÍCH KONSTRUKCÍ

TYPICKÉ SKLADBY STŘEŠNÍCH KONSTRUKCÍ Verze I/2016 TYPICKÉ SKLADBY STŘEŠNÍCH KONSTRUKCÍ Skladba H01 Novostavby s tloušťkou tepelné izolace do 350 mm RD i BD Administrativní budovy Výrobní a skladovací haly Mechanicky kotvená, s tepelnou izolací

Více

SR 450 Rychletuhnoucí potěr cementový. Rychleschnoucí potěr na bázi cementu s kompenzací smrštění pro vnitřní podlahy

SR 450 Rychletuhnoucí potěr cementový. Rychleschnoucí potěr na bázi cementu s kompenzací smrštění pro vnitřní podlahy SR 450 Rychletuhnoucí potěr cementový Číslo výrobku Popis výrobku Rychleschnoucí potěr na bázi cementu s kompenzací smrštění pro vnitřní podlahy Složení SR 450 je suchá směs, sestávající ze speciálních

Více

TECHNICKÁ ZPRÁVA OBSAH TECHNICKÉ ZPRÁVY: ke stavu střech budovy Mateřská škola Praha 4 - Libuš, Mezi Domy 373

TECHNICKÁ ZPRÁVA OBSAH TECHNICKÉ ZPRÁVY: ke stavu střech budovy Mateřská škola Praha 4 - Libuš, Mezi Domy 373 TECHNICKÁ ZPRÁVA ke stavu střech budovy Mateřská škola Praha 4 - Libuš, Mezi Domy 373 Obrázek 1: Pohled na ploché střechy F a G 2 u budovy Mateřské školy OBSAH TECHNICKÉ ZPRÁVY: 1. Fotodokumentace 2. Schéma

Více

typového označení RE-Px

typového označení RE-Px Rozvodnice RE-P - základní popis A-1 typového označení RE-Px Rozvodnice RE-P - základní popis A-2 OBSAH 1.0 VÝROBCE 2.0 POUŽITÍ 3.0 KONSTRUKCE 4.0 TECHNICKÁ DATA 5.0 ZNAČENÍ ROZVÁDĚČŮ 6.0 DOKUMENTACE 7.0

Více

rozšířené uplatnění konstrukcí

rozšířené uplatnění konstrukcí rozšířené uplatnění konstrukcí Suché podlahy RigiStabil Nosné konstrukce dřevostaveb Suché podlahy RigiStabil s použitím sádrokartonových konstrukčních desek RigiStabil Skladby na trámovém stropě Skladby

Více

TECHNICKÉ DETAILY PROVÁDĚNÍ ZATEPLENÍ

TECHNICKÉ DETAILY PROVÁDĚNÍ ZATEPLENÍ TECHNICKÉ DETAILY PROVÁDĚNÍ ZATEPLENÍ Obsah 1a) Zateplení soklové oblasti se stávající tepelnou izolací... 3 1b) Zateplení soklové oblasti bez stávající tepelné izolace... 4 2) Zateplení soklové oblasti

Více

ETICS technické specifikace požadavky obecná charakteristika systém nebo výrobek všeobecné podmínky pro výběrové řízení

ETICS technické specifikace požadavky obecná charakteristika systém nebo výrobek všeobecné podmínky pro výběrové řízení ETICS technické specifikace požadavky obecná charakteristika systém nebo výrobek všeobecné podmínky pro výběrové řízení Veškeré y a výrobky uvedené v této dokumentaci jsou specifikovány s ohledem na požadované

Více

Montážní návod ETICS Stavo-Therm a Stavo-Therm mineral

Montážní návod ETICS Stavo-Therm a Stavo-Therm mineral Montážní návod ETICS Stavo-Therm a Stavo-Therm mineral Tento montážní návod je závazný pro přípravu a realizaci certifikovaných vnějších kontaktních zateplovacích systémů (dále ETICS) Stavo-Therm a Stavo-

Více