ZÁPIS č. 1/2017 ze zasedání Výboru sociálních věcí Zastupitelstva Libereckého kraje ze dne

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "ZÁPIS č. 1/2017 ze zasedání Výboru sociálních věcí Zastupitelstva Libereckého kraje ze dne"

Transkript

1 ZÁPIS č. 1/2017 ze zasedání Výboru sociálních věcí Zastupitelstva Libereckého kraje ze dne Přítomni: Omluveni: Neomluveni: Ing. Dan Ramzer, Jana Rothschedlová, PhDr. Jiří Miler, Ph.D., Robert Prade, Bc. Iva Kreisingerová, Mgr. Věnceslava Drábková, Taťjana Nováková, Ing. Miroslav Šikola, Bc. Martina Teplá, Jiří Kratochvíl, Naděžda Jozífková, Ing. Taťána Janoušková Lenka Malá, Mgr. Jana Svobodová, Lenka Ackermanová, Mgr. Pavel Svoboda Hosté: Mgr. Jolana Šebková - vedoucí odboru sociálních věcí Hana Vodičková, PSS vedoucí oddělení v Domově důchodců Mgr. Ivana Vedralová vedoucí oddělení sociální práce Ing. Jana Maříková vedoucí oddělení rozvoje a financování sociálních služeb Bc. Martina Teplá vedoucí oddělení příspěvkových organizací Ing. Monika Musilová koordinátorka střednědobého plánu Mgr. Tomáš Pavlů právník odboru Bc. Jaroslav Křepel vedoucí oddělení projektů financovaných ze strukturálních fondů Lenka Binderová FORTUNA IN NATURA, z. s., ANO 2011 MO Č. Lípa Program jednání: 1. Zahájení zasedání 2. Schválení programu jednání, zápisu 3. Volba ověřovatele 4. Kontrola plnění usnesení 5. Materiál do Zastupitelstva LK: Změna rozpočtu rozpočtové opatření č. 2/17 Kofinancování sociálních služeb v r z rozpočtu kraje, z prostředků kapitoly 313 MPSV státního rozpočtu (kapitola transfery) (Z) 5.1 Financování sociálních služeb v roce 2017 z prostředků MPSV 6. Materiál do Zastupitelstva LK: Postup při sestavování Základní sítě sociálních služeb Libereckého kraje pro období (Zpís) 7. Materiál do Zastupitelstva LK: Projekt Snížení energetické náročnosti levého a pravého předzámčí Domov důchodců Sloup v Čechách, příspěvková organizace závazek spolufinancování (Z)

2 8. Materiál do Zastupitelstva LK: Projekt Snížení energetické náročnosti budovy ve Dvorské 445 Centrum intervenčních a psychosociálních služeb Libereckého kraje, příspěvková organizace závazek spolufinancování (Z) 9. Schválený rozpočet resortu sociálních věcí Libereckého kraje 10. Plánované rozdělení a zapojení vyšších daňových příjmů LK dosažených v roce 2016 do rozpočtu kraje Struktura odboru, kompetence 12. Příspěvkové organizace Libereckého kraje v gesci odboru 13. Různé - Programové prohlášení - Informace: Zpráva o plnění Koncepce prevence a řešení problematiky bezdomovectví v České republice do roku 2020 za rok Závěr Průběh jednání: 1. Zahájení zasedání Zasedání výboru sociálních věcí zahájil předseda výboru Ing. Dan Ramzer, přivítal všechny přítomné členy SV včetně hostů a konstatoval, že výbor je usnášeníschopný (12 osob). Omluveny tři členky výboru. Omluven pan náměstek Mgr. Svoboda. 2. Schválení programu jednání, zápisu Předseda dal možnost členům vyjádřit se k zápisu č. 1/V/2016. Diskuse: Robert Prade: Bod č. 9 Aktualizace Metodiky pro poskytovatele prosba odstranit větu: Prodiskutováno s krajskou asociací poskytovatelů sociálních služeb. Ing. Dan Ramzer: Odstraníme ze zápisu. č. usnesení: 1/2017/01/SV Výbor sociálních věcí Zastupitelstva Libereckého kraje souhlasí se zněním zápisu č. 1/V/2016. Předsedající otevřel diskusi k návrhu programu, který obdrželi členové v pozvánce. Nikdo nepodal návrh na úpravu programu. č. usnesení: 1/2017/02/SV Výbor sociálních věcí Zastupitelstva Libereckého kraje souhlasí s návrhem programu 1. zasedání.

3 3. Volba ověřovatele Dle jednacího řádu je nutné zvolit ověřovatele zápisu. Ověřovatelem zápisu byla navržena paní Bc. Martina Teplá, která s návrhem souhlasila. č. usnesení: 1/2017/03/SV Výbor sociálních věcí Zastupitelstva Libereckého kraje volí ověřovatelkou zápisu 1. jednání paní Bc. Martinu Teplou. 4. Kontrola plnění usnesení Všechna usnesení z 1.(V.) zasedání Výboru sociálních věcí byla splněna a projednána v Zastupitelstvu Libereckého kraje. - Poděkování za podněty (výjezdní zasedání výboru) - Materiál do zastupitelstva bod. č. 9.: Diskuse Ing. Dan Ramzer: prosba o informace o metodických dnech pro poskytovatele Mgr. Jolana Šebková: informační schůzka KISSOS Ing. Jana Maříková: na této schůzce vznikly požadavky poskytovatelů, uspořádání schůzek, duben, květen dle možností (konferenční místnosti) Ing. Dan Ramzer: požadavek od výboru: výjezdní zasedání po okresech - setkání s poskytovateli Vzhledem k přítomnosti pana Bc. Jaroslava Křepela, který představil body 7 a 8 z programu, byly tyto body zařazeny k projednání přednostně. 7. Materiál do Zastupitelstva LK: Projekt Snížení energetické náročnosti levého a pravého předzámčí Domov důchodců Sloup v Čechách, příspěvková organizace závazek spolufinancování (Z) Informace k tomuto bodu sdělil Bc. Jaroslav Křepel. Předmětem materiálu je odsouhlasení závazku spolufinancování a předfinancování projektu Snížení energetické náročnosti levého a pravého předzámčí Domov důchodců Sloup v Čechách, příspěvková organizace. Tento projekt byl předložen do 39. výzvy Ministerstva životního prostředí k předkládání žádostí o podporu z Operačního programu Životní prostředí (dále také OPŽP). Rada kraje na svém jednání dne , usnesením č. 538/16/RK, souhlasila s přípravou projektové žádosti do OPŽP k uvedenému projektu.

4 č. usnesení: 1/2017/04/SV Výbor sociálních věcí Zastupitelstva Libereckého kraje po projednání s o u h l a s í a) se závazkem předpokládané výše spolufinancování projektu Snížení energetické náročnosti levého a pravého předzámčí Domov důchodců Sloup v Čechách, příspěvková organizace do výše ,- Kč a jeho rozložením v letech v případě, že danému projektu bude schválena dotace z 39. výzvy Operačního programu Životní prostředí , b) s předpokládaným předfinancováním projektu Snížení energetické náročnosti levého a pravého předzámčí Domov důchodců Sloup v Čechách, příspěvková organizace Libereckým krajem do výše ,- Kč a jeho rozložením v letech a doporučuje Zastupitelstvu Libereckého kraje materiál ke schválení. Materiál bude v ZLK projednán dne , zařazeno jako bod č Materiál do Zastupitelstva LK: Projekt Snížení energetické náročnosti budovy ve Dvorské 445 Centrum intervenčních a psychosociálních služeb Libereckého kraje, příspěvková organizace závazek spolufinancování (Z) Informace k tomuto bodu sdělil Bc. Jaroslav Křepel. Předmětem materiálu je odsouhlasení závazku spolufinancování a předpokládaného předfinancování projektu Snížení energetické náročnosti budovy ve Dvorské 445 Centrum intervenčních a psychosociálních služeb Libereckého kraje, příspěvková organizace. Tento projekt byl předložen do 39. výzvy Ministerstva životního prostředí k předkládání žádostí o podporu z Operačního programu Životní prostředí (dále také OPŽP). Rada kraje na svém jednání dne , usnesením č. 538/16/RK, souhlasila s přípravou projektové žádosti do OPŽP k uvedenému projektu. č. usnesení: 1/2017/05/SV Výbor sociálních věcí Zastupitelstva Libereckého kraje po projednání s o u h l a s í a) se závazkem předpokládané výše spolufinancování projektu Snížení energetické náročnosti budovy ve Dvorské 445 Centrum intervenčních a psychosociálních služeb Libereckého kraje, příspěvková organizace do výše ,- Kč a jeho rozložením v letech v případě, že danému projektu bude schválena dotace z 39. výzvy Operačního programu Životní prostředí , b) s předpokládaným předfinancováním projektu Snížení energetické náročnosti budovy ve Dvorské 445 Centrum intervenčních a psychosociálních služeb Libereckého kraje, příspěvková organizace Libereckým krajem do výše ,- Kč a jeho rozložením v letech doporučuje Zastupitelstvu Libereckého kraje materiál ke schválení.

5 Materiál bude v ZLK projednán dne , zařazeno jako bod č Materiál do Zastupitelstva LK: Změna rozpočtu rozpočtové opatření č. 2/17 Kofinancování sociálních služeb v r z rozpočtu kraje, z prostředků kapitoly 313 MPSV státního rozpočtu (kapitola transfery) (Z) Informace k tomuto bodu sdělila Mgr. Šebková. Předmětem předloženého materiálu je projednání změny rozpočtu rozpočtového opatření č. 2/17, kterým se zapojuje dotace z kapitoly 313 MPSV státního rozpočtu na rok 2017, určená na kofinancování sociálních služeb stanovených zákonem č. 108/2006 Sb., o sociálních službách, pro příslušný druh a formu sociálních služeb v Libereckém kraji. obdržel v prosinci 2016 od MPSV informaci o poskytnutí výše alokace z kapitoly 313 MPSV státního rozpočtu na r. 2017, kde je kraji definována částka v celkové výši ,- Kč, následně 6. ledna 2017 Liberecký kraj obdržel Rozhodnutí o poskytnutí dotace na přiznanou částku na r Přidělenou neinvestiční dotaci bude MPSV kraji vyplácet ve dvou splátkách na účet Libereckého kraje. V této souvislosti je radě kraje předkládán podrobný návrh na navýšení příjmů kraje o částku ,- Kč a navýšení výdajů kapitoly Transfery odboru sociálních věcí v celkové výši ,- Kč a je návrh na poskytnutí kofinancování dotace / příspěvku zřizovatele pro jednotlivé sociální služby, které jsou žadateli o finanční podporu, a jsou zařazeny v Základní síti sociálních služeb Libereckého kraje na r Liberecký kraj obdržel v rámci řádného kola dotačního řízení žádosti celkem od 108 poskytovatelů na 218 služeb v celkovém požadavku (při přepočteném podílu působnosti v Libereckém kraji) ,- Kč. Z počtu 218 služeb bylo podáno 131 žádostí na služby sociální péče, 69 žádostí na služby sociální prevence a 18 žádostí na odborné sociální poradenství. Jedna žádost byla vyřazena. Celková hodnota požadavku byla ,- Kč, reálná výše finanční podpory pro LK celkem je ,- Kč. Příspěvkové organizace sociálního resortu LK obdržely celkem ,- Kč. Diskuse: Ing. Jana Maříková: Upozorňujeme, že nerozdělujeme celou dotaci, jelikož jsme zjistili, že ne všichni si stihli podat žádost v řádném termínu. Další kolo ( ,- Kč) bude pro ty subjekty, které si nestačily podat žádost v řádném termínu a tuto skutečnost zdůvodnily. (špatně podaná žádost do celorepublikového dotačního řízení B) Jeden velký a tři menší poskytovatelé. Bc. Martina Teplá: Připomínka k termínům, MPSV upozornilo, že poskytlo peníze již nyní a prosí kraje o brzké vyplacení peněz. Ing. Jana Maříková: Část peněz je již na účtu, administrativní náležitosti, podpora od poskytovatelů snažíme se co nejdříve. Koloběh smluv a administrace smluv trvá tři týdny až měsíc. Budeme rádi, když začátkem března budou vyplaceny peníze. Mgr. Jolana Šebková: Jsme o měsíc napřed, než bylo dříve. Oproti jiným krajům včas. Naděžda Jozífková: Předfinancování sociálních služeb: peněz je málo. Požadavek navýšení peněz.

6 Ing. Jana Maříková: Do plánu jsme žádali o 15 milionů Kč, ale v rozpočtu mámepouze 5 milionů Kč. Naděžda Jozífková: Připomínkování dotačních titulů. V tomto období. Ing. Jana Maříková: Přistupujeme ke všem službám stejně. Naděžda Jozífková: u smlouvy část D tabulka odpracované hodiny pracovní doby v metodice je fond platí, co je ve smlouvě? Předposlední sloupeček jen upozorňuji, že metodika je jiná. Ing. Jana Maříková: Platí závazná smlouva Robert Prade: Díky projektům některé služby budou vracet finanční prostředky. Co bude s navrácenými prostředky? Ing. Jana Maříková: Finanční prostředky se budeme snažit rozdělit beze zbytku tak, abychom nemuseli finanční prostředky vracet. Ing. Dan Ramzer: dotaz na projekty. Peníze z individuálních projektů jsou již čerpány? Dopředu se vybrali zaměstnanci. Mgr. Tomáš Pavlů: Přijímání zaměstnanců je na zodpovědnosti poskytovatele. Ing. Dan Ramzer: Avizováno bylo, že začátek bude k 1.1, nyní Avízo od poskytovatelů kvůli problému nově přijatých lidí. Mgr. Tomáš Pavlů: Reálné důvody, proč se projekty odložily: podmínky operačních problémů. Nekvalitní zakázky. Ex-ante kontroly. Navíc ministerstvo má právo si zakázky prodloužit, což učinilo. My jsme také pro účel podání více nabídek prodloužili. č. usnesení: 1/2017/06/SV Výbor sociálních věcí Zastupitelstva Libereckého kraje po projednání doporučuje Zastupitelstvu Libereckého kraje ke schválení Změnu rozpočtu rozpočtové opatření č. 2/17 Kofinancování sociálních služeb v r z rozpočtu kraje, z prostředků kapitoly 313 MPSV státního rozpočtu (kapitola transfery) Materiál bude v ZLK projednán dne , zařazeno jako bod č. 19. č. usnesení: 1/2017/07/SV Výbor sociálních věcí Zastupitelstva Libereckého kraje po projednání ukládá předsedovi výboru zpracovat pro jednání Zastupitelstva Libereckého kraje materiál s úpravou pravidel dotací pro předfinancování poskytovatelů sociálních služeb na rok 2018, optimálně navýšení finančního objemu na 15 milionů Kč.

7 5.1 Financování sociálních služeb v roce 2017 z prostředků MPSV Informace k tomuto bodu sdělil Ing. Ramzer. Členům výboru byla pro informaci zaslána tisková zpráva z MPSV Dotace na sociální služby budou vyplaceny již v průběhu ledna. 6. Materiál do Zastupitelstva LK: Postup při sestavování Základní sítě sociálních služeb Libereckého kraje pro období (Zpís) Informace k tomuto bodu sdělila Mgr. Šebková. Předkládáme Zastupitelstvu Libereckého kraje Postup a systém hodnocení parametrů sociálních služeb a rozvojových záměrů pro zařazení do Základní sítě sociálních služeb Libereckého kraje na období (dále jen ZS LK ), který byl schválen dne usnesením č. 16/17/RK na 1. zasedání Rady Libereckého kraje. Síť sociálních služeb je definována zákonem č. 108/2006 Sb., o sociálních službách (dále jen ZSS). Na úrovni Libereckého kraje je fungování sítě ukotveno ve Střednědobém plánu rozvoje sociálních služeb Libereckého kraje na období Kraj je správcem sítě, určuje síť sociálních služeb a může financovat jen vybrané sociální služby, které naplňují žádoucí podmínky a do sítě jsou zařazeny na základě jednoznačně daných pravidel, která se vztahují také na zajištění jejich financování. Jedná se o sociální službu, u níž existuje veřejný zájem na zajištění jejich dostupnosti za významné spoluúčasti veřejného financování. Taková služba, v rozsahu, v jakém byla do sítě zařazena, je službou obecného hospodářského zájmu ve smyslu přímo použitelných předpisů Evropské unie o veřejné podpoře. Zadavateli sociálních služeb jsou v tomto procesu obce/kraj. Odbor sociálních věcí bude při sestavování ZS LK postupovat dle předběžného harmonogramu (viz důvodová zpráva). Sociální služby bude hodnotit Odborná skupina OSV pro plánování sociálních služeb v Libereckém kraji a návrh Odborné skupiny bude projednáván v Koordinační skupině pro plánování sociálních služeb na území Libereckého kraje. Základní síť budou schvalovat samosprávné orgány kraje dle stanoveného harmonogramu. Naděžda Jozífková: Metodika přitvrdila, požadavek o vysvětlení některých čísel, nezohledněno v nákladovosti, že se v roce 2016 dvakrát zvedly mzdy, čísla již dnes neodpovídají. Pokud pojedete přes úvazek, nesmysl, nevychází to. Vyplývá z toho, že Pro kraj je lepší, že budeme mít více pečovatelek, za málo peněz, bez ohledu na kvalitu. Rozdíl velká a malá služba. Matematicky nesmysl čím více úvazků, tím více mohu mít ostatních pracovníků. Lůžkoden v malé službě den a úvazek v malé kapacitě nelze. Jedeme pouze na velkokapacitní služby a malé budeme rušit? musíme se domluvit s městem. Robert Prade: Podivuji se nad navýšením přímé péče, skáče o pětinu. U služeb s nepřetržitým provozem nelze udržet přímou péči. Ing. Monika Musilová: Přímá práce všechna práce ve prospěch klienta (ne pouze vzdělání, supervize apod.). Metodika je naše společná práce, práce diskutovaná

8 s ostatními. Metodika z roku 2015 úvazková hodnota zvýšena. Vycházíme z údajů nákladovosti sítě. Nestalo se nám, že by nějaká služba na to nedosahovala. Ing. Dan Ramzer: V minulých 14 dnech bylo deklarováno, že ubydou stupně v tabulce. Výpočet průměrné mzdy. Navýšení minimální mzdy. Nestálo by za to, pustit to zátěžovým testem a zjistit u poskytovatelů. Zkusit metodiku odložit? Ing. Jana Maříková: Potřebujeme ji ke střednědobému plánu. Termínově by nesouhlasilo. Toto jsou středové hodnoty, mediány. Pokud je zadavatelem obec či kraj, je možno do sítě pustit další subjekt. Nemáme avizováno. Ing. Monika Musilová: Přihlížíme ke specifikaci služby. Potřeba se na to dívat individuálně. Ing. Jana Maříková: Pokud zašlete vyúčtování, nová čísla pro nás. Zhodnocení referenčního hodnot získaných od vás ve vyúčtování. Ing. Dan Ramzer: Poděkování za práci odboru. Nikdo vás neosočuje. Je to na vás, zda tomu nedat čas a pustit to v únoru - než aby se to ještě změnilo. Ing. Monika Musilová: Nevidím to časově reálně. Případně se může změnit příloha metodiky. Naděžda Jozífková: Sladěná metodika pro všechny? Ing. Jana Maříková: Ano, metodika krajská. Vstup do sítě, spolufinancování. Někdo se podílí 10 %, někdo 60 %. Mgr. Jolana Šebková: Je to medián, je to z dostupných informací. Za 14 dní se nic nezmění. Ing. Dan Ramzer: získáte do tohoto data jaké informace? Ing. Jana Maříková: Jsme schopni udělat posouzení pokud to budeme předkládat, můžeme dodat k tomu toto posouzení, v případě že se netrefíme, dáme schválit nějakou přílohu. Naděžda Jozífková: Co se stane s těmi pečovatelkami? Zvýšení úvazku ostatních pracovníků. Čím více pečovatelek tím více pracovníků. Ing. Jana Maříková: Nyní je 0,2 úvazku. Je pravda, že ty, co dotuje i zřizovatel, mohou mít více pracovníků, než když jsou jen z dotací. Naděžda Jozífková: Jak je to u Vás, pane předsedo? Já jezdím po celém území LK a ještě požadavek péče do 22:00 hodin. Jak to bude? Kam to vede? Ing. Jana Maříková: Otázka kvality a efektivity služeb. Ing. Dan Ramzer: Porovnání ostrých čísel z loňského roku. Kdy jste schopni předložit? Ing. Monika Musilová: V dubnu. Ing. Dan Ramzer: Referenční hodnoty bychom rádi porovnali. V dubnu nám tedy odprezentujete porovnání. Naděžda Jozífková: My dáme do pracovní skupiny (7 členů). Telefonicky se domluví s paní Ing. Janou Maříkovou.

9 č. usnesení: 1/2017/08/SV Výbor sociálních věcí Zastupitelstva Libereckého kraje po projednání doporučuje Zastupitelstvu Libereckého kraje ke schválení Postup při sestavování Základní sítě sociálních služeb Libereckého kraje pro období Materiál bude v ZLK projednán dne , zařazeno jako bod č. 43 písemná informace. č. usnesení: 1/2017/09/SV Výbor sociálních věcí Zastupitelstva Libereckého kraje po projednání žádá vedoucí odboru o předložení porovnávacích dat (příloha č. 3 referenčních hodnot sociálních služeb) s výsledky za rok Termín předložení: dubnové zasedání výboru dubna Schválený rozpočet resortu sociálních věcí Libereckého kraje Členům výboru byl předán na stůl Rozpis rozpočtu Libereckého kraje 2017 Odboru sociálních věcí Příjmy a finanční zdroje 2017 dílčí a rozpisové ukazatele. Mgr. Jolana Šebková: Vedoucí oddělení vám vysvětlí jednotlivé položky. Postupně okomentují své oddělení. Bc. Martina Teplá: Nedaňové příjmy odvody zinvestičních fondů příspěvkových organizací. Vysvětlení provozních příspěvků příspěvkovým organizacím v rezortu sociálních věcí. Mgr. Iva Vedralová: Zejména agendy v přenesené působnosti. Část sociální práce (metodická pomoc obcím), sociálně-právní ochrana dětí (metodická a právní činnost, krajská setkání pěstounů, poradní sbor, zabezpečení psychologických posudků pro náhradní rodinnou péči, rodinná politika), metodická činnost romského koordinátora, činnost protidrogového koordinátora (samostatná agenda: protidrogová politika). Transfery financování protidrogové politiky v Libereckém kraji. Ing. Jana Maříková: Sociální služby (metodické vedení), Střednědobý plán rozvoje sociálních služeb (strategie sociálních služeb poskytovatelů a obcí, IT aplikace) budeme se snažit ušetřit prostředky a financovat tyto aktivity v rámci projektu. Nemáme ale manažera projektu, proto zatím vše realizujeme vlastními silami. Právní služby (JUDr. Zuska), položka IT aplikace - minulý týden proběhlo vstupní vzdělávání s KISOSem hosting, implementace. Transfery Finanční prostředky na podporu ojedinělých projektů zaměřených na řešení naléhavých potřeb financování v sociální oblasti Libereckého kraje (z přebytku jsme dostali více podpora sociálních služeb); Financování sociálních služeb z prostředků Libereckého kraje

10 Mgr. Jolana Šebková: Transfery Euroklíč spolupráce s Národní radou osob se zdravotním postižením v současné době ,- Kč - odpovídá počtu euroklíčů nebo eurozámků. Naděžda Jozífková: Co je to euroklíč? Mgr. Jolana Šebková: Euroklíč je klíč, který pasuje k eurozámkům. Festival národnostních menšin opakující se bál v domě kultury (nájem); činnost Krajské rady seniorů Libereckého kraje aktivní činnost seniorů. Mgr. Tomáš Pavlů: Projekty spolufinancování EU, čtyři projekty: Podpora a rozvoj služeb v komunitě pro osoby se zdravotním postižením v Libereckém kraji, Procesy střednědobého plánování, síťování a financování sociálních služeb v Libereckém kraji, Podpora a rozvoj sociálních služeb pro rodiny a děti v Libereckém kraji, Systémová podpora rodin s dětmi v Libereckém kraji. Ještě nebyla vypořádána kapitola z loňska první zálohy dotace. Peníze jsou již na všechny čtyři projekty. Naděžda Jozífková: Co veletrh sociálních služeb a Katalog poskytovatelů sociálních služeb? Ing. Jana Maříková: Katalog je aktualizovaný na webových stránkách kraje. Nepředpokládáme, že bychom ho tiskli, natož sami vlastními silami. Myslíme, že to efekt nemá. Tyto prostředky jsme přesunuly na ojedinělé události. Ing. Jolana Šebková: K veletrhu poskytovatelů nemáme na to zaměstnance. č. usnesení: 1/2017/10/SV Výbor sociálních věcí Zastupitelstva Libereckého kraje vzal na vědomí Rozpis rozpočtu Libereckého kraje Plánované rozdělení a zapojení vyšších daňových příjmů LK dosažených v roce 2016 do rozpočtu kraje 2017 Členům výboru byl předán na stůl materiál. Informace k tomuto bodu sdělila Mgr. Jolana Šebková. Vysvětlivky v důvodové zprávě: čísla a vysvětlivky jednotlivých kapitol. Rada LK na svém jednání dne schválila finanční podíl na rozdělení a zapojení vyšších daňových příjmů LK dosažených v roce 2016 do rozpočtu kraje 2017 do všech resortů, konkrétně sociálních věcí ve výši Kč. Původní částka schválená pro resort sociálních věcí byla ve výši Kč. V roce 2017 tedy bude resort sociálních věcí hospodařit s celkovou částkou Kč, resp. s částkou Kč, protože částka alokovaná pro příspěvkové organizace resortu ve výši Kč byla již nasměrována na kapitálové výdaje odbor 14 (odbor investic a správy nemovitého majetku). Z částky Kč obdržely nejvíce naše příspěvkové organizace a to konkrétně částku Kč (navýšení mzdových prostředků pracovníků v přímé péči v našich devatenácti příspěvkových organizacích, jednotlivé investiční akce: Jedličkův ústav Liberec, příspěvková organizace, Domov Sluneční dvůr Jestřebí, příspěvková organizace, Domov důchodců Rokytnice nad Jizerou, příspěvková organizace, Domov důchodců Sloup v Čechách, příspěvková organizace).

11 Částka 800 tisíc Kč je určena na podporu ojedinělých projektů zaměřených na řešení naléhavých potřeb financování v sociální oblasti LK. Bc. Martina Teplá: U příspěvkových organizací jde o již započaté finanční akce, na jejichž dokončení chyběly finanční prostředky. Posouzení priorit. č. usnesení: 1/2017/11/SV Výbor sociálních věcí Zastupitelstva Libereckého kraje vzal na vědomí Plánované rozdělení a zapojení vyšších daňových příjmů LK dosažených v roce 2016 do rozpočtu kraje 2017 a doporučuje Zastupitelstvu Libereckého kraje materiál ke schválení. Materiál bude v ZLK projednán dne , zařazeno jako bod č Struktura odboru, kompetence Členům výboru byl předán na stůl materiál Struktura odboru sociálních věcí. Informace k tomuto bodu sdělila Mgr. Jolana Šebková, Mgr. Tomáš Pavlů, Ing. Jana Maříková, Mgr. Ivana Vedralová a Bc. Martina Teplá. Mgr. Jolana Šebková: Přehled o odboru sociálních věcí. Kromě agend, přímo uvedeny i jména. Tři oddělení. Všichni vedoucí jsou přítomni. Právník oddělení. Rozpočet LK byl navýšen o více než milion Kč na agendu veřejného opatrovnictví. Míním toto využít. Opatrovnictví se u nás vyvíjí tak, že máme metodicky vést, ale není prostor. Požadavek o organizační změnu. Požadavek přeorganizovat odbor. Vznik nového oddělení, které by mělo na starosti agendu veřejného opatrovnictví pod vedením právníka. Do oddělení by se zařadili i projektoví manažeři jednotlivých projektů. V případě nových dotačních titulů by manažeři zůstali. V současné době třetí výběrové řízení na manažera. Nelehká situace najít kvalitního manažera. Agendu vykonává právník odboru. Agenda opatrovnictví je v současné době zařazena pod oddělení příspěvkových organizací. Některé pozice hrazené z účelových dotací. Účelově se oddělení rozšiřuje. Bližší informace podá paní Mgr. Vedralová. Naděžda Jozífková: Kde je ona koordinátorka rodinné politiky? Mgr. Jolana Šebková: vysvětleno. Mgr. Ivana Vedralová: Agenda veřejného opatrovnictví: Považována za agendu přenesené působnosti. Poslední instancí je obec, kde má osoba bydliště. Obec nemůže odmítnout. Vztah mezi soudem a obcí. Agenda je rozsáhlá. Specifikace jakým úkonem je člověk omezen. Individuální dle klienta. Pokud je veřejným opatrovníkem velká obec, není většinou problém. Pokud menší obce, je to agenda vysoce zátěžová. Tyto obce po metodickém vedení volají. Agenda přenesené působnosti agendu musí krajský úřad vést a kontrolovat. Musí být nápomocen. Rozsáhlá agenda, současně se 59 obcí stará o 359 opatrovanců. My bychom rádi zřídili dvě pracovní pozice. Ministerstvo chtělo zavést zákon o veřejném opatrovnictví, nakonec pouze změny zákony týkající se veřejného opatrovnictví. Příprava ukotvení pozice veřejného opatrovníka, zkouška odborné způsobilosti pro veřejné opatrovnictví a shoda, že

12 gestorem agendy bude MPSV proto na sociálním odboru. MPSV zřizuje samostatné oddělení pro tuto agendu. Ing Dan Ramzer: Potvrdil uvedené, je to náročná agenda. Přivítal záměr a navrhl výborem podpořit organizační změny - zřízení oddělení veřejnoprávní agendy a evropských projektů. Mgr. Jolana Šebková: Každá obec dostává na jednoho opatrovníka ,- Kč. č. usnesení: 1/2017/12/SV Výbor sociálních věcí Zastupitelstva Libereckého kraje bere na vědomí stávající strukturu odboru sociálních věcí a zároveň po projednání doporučuje ke schválení záměr zřízení oddělení veřejnoprávní agendy a evropských projektů se zařazením agendy veřejného opatrovnictví. 12. Příspěvkové organizace Libereckého kraje v gesci odboru Členům výboru byl předán na stůl materiál Seznam příspěvkových organizací rezortu sociálních věcí. Informace k tomuto bodu sdělila Mgr. Jolana Šebková. Seznam příspěvkových organizací s kontakty. Nově od loňského roku Dětské centrum Liberec (19) kojenecký ústav (není sociální služba v pravém slova smyslu). Mgr. Jolana Šebková: Příspěvkových organizací bude zřejmě do budoucna více, informace od pana náměstka Dětské domovy přejdou pod gesci sociálních věcí. Bc. Martina Teplá: Tipy na návštěvy organizací výborem. č. usnesení: 1/2017/13/SV Výbor sociálních věcí Zastupitelstva Libereckého kraje bere na vědomí seznam příspěvkových organizací Libereckého kraje v gesci odboru sociálních věcí. 13. Různé Programové prohlášení - Bohužel nepřítomen pan náměstek - Požadavek zařadit jako bod na příští jednání výboru Informace: Zpráva o plnění Koncepce prevence a řešení problematiky bezdomovectví v České republice do roku 2020 za rok 2015 Ing. Dan Ramzer: - Upozornila paní Naděžda Jozífková informace o této problematice, důležité nyní vědět. Těchto zařízení je dlouhodobý nedostatek. Požadavek všechny co máte co dočinění s obcemi problém dlouhodobě nastavit systém komunitního plánování.

13 Za Frýdlantsko pouze Frýdlant. Narážíme na to při spoustě problémů (schizofrenie, bezdomovectví, ohrožené matky s dětmi apod.), terénní služby - Saturace služeb ostatních - Nenašel donucovací prostředek, ale bylo by dobré zohlednit i to, jestli někdo komunitně plánuje či neplánuje ledovec obcí na území kraje dotaz, kolik opravdu reálně komunitně plánuje, zajistí Ing. Monika Musilová a předá jako informaci výboru (přes paní Hauzerovou) Naděžda Jozífková: - Dostala tuto zprávu, požadavek dát do programu programové prohlášení, psáno: bude usilováno o snižování bezdomovectví - Zdravotní péče u bezdomovců otázka, kterou ministerstvo není schopno řešit. Tam zase píší, že je to na krajích a obcích. - Vše řešeno novelou zákona. Ing. Dan Ramzer: - Problém se vyřešil v protidrogové politice, pomocí klíče. Obce přispívají či nepřispívají. Různé - Projekty LK č. usnesení: 1/2017/14/SV Výbor sociálních věcí Zastupitelstva Libereckého kraje bere na vědomí informaci o situaci realizace individuálních projektů Odboru sociálních věcí Libereckého kraje, z administrativních důvodů pravidel operačního programu zaměstnanost - je reálná šance čerpání prostředků v dubnu 2017 finanční podpora poskytovatelů Shrnutí Příští jednání bude mimořádně ve čtvrtek dne Naděžda Jozífková: Možná návštěva Humanitní komise Jablonce nad Nisou domluva s tajemnicí výboru ohledně rezervování větších místností. 14. Závěr Předseda Výboru poděkoval přítomným za účast a ukončil jednání.

14 Liberec Zapsala: Mgr. Jana Hauzerová tajemnice Výboru sociálních věcí Zastupitelstva Libereckého kraje Ověřovatel zápisu: Bc. Martina Teplá členka Výboru sociálních věcí Zastupitelstva Libereckého kraje Ing. Dan Ramzer předseda Výboru sociálních věcí Zastupitelstva Libereckého kraje

VÝPIS USNESENÍ. z 2. zasedání Výboru sociálních věcí Zastupitelstva Libereckého kraje konaného dne

VÝPIS USNESENÍ. z 2. zasedání Výboru sociálních věcí Zastupitelstva Libereckého kraje konaného dne VÝPIS USNESENÍ z 2. zasedání Výboru sociálních věcí Zastupitelstva Libereckého kraje konaného dne 20. 2. 2018 č. usnesení: 2/2018/01/SV Výbor sociálních věcí Zastupitelstva Libereckého kraje souhlasí s

Více

VÝPIS USNESENÍ. z 6. zasedání Výboru sociálních věcí Zastupitelstva Libereckého kraje konaného dne

VÝPIS USNESENÍ. z 6. zasedání Výboru sociálních věcí Zastupitelstva Libereckého kraje konaného dne VÝPIS USNESENÍ z 6. zasedání Výboru sociálních věcí Zastupitelstva Libereckého kraje konaného dne 12. 6. 2018 č. usnesení: 6/18/VSV/30 Výbor sociálních věcí Zastupitelstva Libereckého kraje souhlasí s

Více

ZÁPIS 2 ze zasedání Výboru cestovního ruchu, památkové péče a kultury Zastupitelstva Libereckého kraje, ze dne

ZÁPIS 2 ze zasedání Výboru cestovního ruchu, památkové péče a kultury Zastupitelstva Libereckého kraje, ze dne ZÁPIS 2 ze zasedání Výboru cestovního ruchu, památkové péče a kultury Zastupitelstva Libereckého kraje, ze dne 19. 2. 2019 Přítomni: Omluveni: Hosté: PhDr. Hana Maierová, Miroslav Boreš, Ing. Jaroslav

Více

Zápis z jednání Komise rozpočtové, pro zaměstnanost a podnikání Rady Kraje Vysočina č. 7/2017 konaného dne

Zápis z jednání Komise rozpočtové, pro zaměstnanost a podnikání Rady Kraje Vysočina č. 7/2017 konaného dne Zápis z jednání Komise rozpočtové, pro zaměstnanost a podnikání Rady Kraje Vysočina č. 7/2017 konaného dne 23. 11. 2017 Přítomni: 1. Petr Vaněk 8. Josef Hnik 2. Karel Borek 9. Tomáš Kučera 3. Stanislava

Více

Zápis z jednání Komise rozpočtové, pro zaměstnanost a podnikání Rady Kraje Vysočina č. 3/2018 konaného dne

Zápis z jednání Komise rozpočtové, pro zaměstnanost a podnikání Rady Kraje Vysočina č. 3/2018 konaného dne Zápis z jednání Komise rozpočtové, pro zaměstnanost a podnikání Rady Kraje Vysočina č. 3/2018 konaného dne 7. 6. 2018 Přítomni: 1. Karel Pačiska 8. Josef Březka (místopředseda) 2. Petr Vaněk 9. Josef Hnik

Více

ZÁPIS č. 1 ze zasedání Výboru sociálních věcí Zastupitelstva Libereckého kraje ze dne

ZÁPIS č. 1 ze zasedání Výboru sociálních věcí Zastupitelstva Libereckého kraje ze dne ZÁPIS č. 1 ze zasedání Výboru sociálních věcí Zastupitelstva Libereckého kraje ze dne 16. 12. 2016 Přítomni: Omluveni: Neomluveni: Ing. Dan Ramzer, Jana Rothschedlová, PhDr. Jiří Miler Ph.D., Robert Prade,

Více

ZÁPIS č. 1 ze zasedání Komise pro národnostní menšiny a sociální začleňování Rady Libereckého kraje ze dne

ZÁPIS č. 1 ze zasedání Komise pro národnostní menšiny a sociální začleňování Rady Libereckého kraje ze dne ZÁPIS č. 1 ze zasedání Komise pro národnostní menšiny a sociální začleňování Rady Libereckého kraje ze dne 26.02. 2014 Přítomni na jednání: - viz prezenční listina, která je přílohou tohoto zápisu Omluven:

Více

ZÁPIS č. 2 ze zasedání Výboru hospodářského a regionálního rozvoje Zastupitelstva Libereckého kraje ze dne

ZÁPIS č. 2 ze zasedání Výboru hospodářského a regionálního rozvoje Zastupitelstva Libereckého kraje ze dne ZÁPIS č. 2 ze zasedání Výboru hospodářského a regionálního rozvoje Zastupitelstva Libereckého kraje ze dne 14. 2. 2017 Přítomní: Omluveni: Neomluven: Hosté: Veřejnost: Mgr. Michael Otta, Mgr. Romana Žatecká,

Více

Zápis č. 11. ze zasedání Řídícího výboru pro optimalizaci výkonu veřejné správy v území konaného dne

Zápis č. 11. ze zasedání Řídícího výboru pro optimalizaci výkonu veřejné správy v území konaného dne Zápis č. 11 ze zasedání Řídícího výboru pro optimalizaci výkonu veřejné správy v území konaného dne 9. 4. 2015 Přítomni: Nepřítomni: Hosté: viz prezenční listina viz prezenční listina viz prezenční listina

Více

Zasedání Zastupitelstva Ústeckého kraje

Zasedání Zastupitelstva Ústeckého kraje Pozn.: Zveřejněna je upravená verze dokumentu z důvodu dodržení přiměřenosti rozsahu zveřejňovaných osobních údajů podle zákona č. 101/2000 Sb., o ochraně osobních údajů v platném znění. Ústecký kraj Zasedání

Více

VÝPIS USNESENÍ Č. 6/19. z 6. zasedání Výboru sociálních věcí Zastupitelstva Libereckého kraje konaného dne

VÝPIS USNESENÍ Č. 6/19. z 6. zasedání Výboru sociálních věcí Zastupitelstva Libereckého kraje konaného dne VÝPIS USNESENÍ Č. 6/19 z 6. zasedání Výboru sociálních věcí Zastupitelstva Libereckého kraje konaného dne 11. 6. 2019 č. usnesení: 6/19/VSV/55 Výbor sociálních věcí Zastupitelstva Libereckého kraje souhlasí

Více

6. ZASEDÁNÍ ZASTUPITELSTVA LIBERECKÉHO KRAJE DNE

6. ZASEDÁNÍ ZASTUPITELSTVA LIBERECKÉHO KRAJE DNE 6. ZASEDÁNÍ ZASTUPITELSTVA LIBERECKÉHO KRAJE DNE 26.06.2018 Bod pořadu jednání: 30. Název : Aktualizace přílohy č. 1 Akčního plánu pro rok 2018 - Základní síť sociálních služeb Libereckého kraje na období

Více

ZÁPIS č. 4/2017 ze zasedání Výboru sociálních věcí Zastupitelstva Libereckého kraje ze dne

ZÁPIS č. 4/2017 ze zasedání Výboru sociálních věcí Zastupitelstva Libereckého kraje ze dne ZÁPIS č. 4/2017 ze zasedání Výboru sociálních věcí Zastupitelstva Libereckého kraje ze dne 18. 4. 2017 Přítomni: Omluveni: Neomluveni: Lenka Malá Jana Rothschedlová, Bc. Iva Kreisingerová, Mgr. Věnceslava

Více

7. ZASEDÁNÍ ZASTUPITELSTVA LIBERECKÉHO KRAJE DNE

7. ZASEDÁNÍ ZASTUPITELSTVA LIBERECKÉHO KRAJE DNE 7. ZASEDÁNÍ ZASTUPITELSTVA LIBERECKÉHO KRAJE DNE 30.08.2016 Bod pořadu jednání: 30. Název : Změna rozpočtu - rozpočtové opatření č. 260/16 úpravy v kapitole 917 05 Transfery odboru sociálních věcí, předfinancování

Více

ZÁPIS č. 8/2017 ze zasedání Výboru sociálních věcí Zastupitelstva Libereckého kraje ze dne

ZÁPIS č. 8/2017 ze zasedání Výboru sociálních věcí Zastupitelstva Libereckého kraje ze dne ZÁPIS č. 8/2017 ze zasedání Výboru sociálních věcí Zastupitelstva Libereckého kraje ze dne 19. 9. 2017 Přítomni: Omluveni: Neomluveni: Ing. Dan Ramzer, Jana Rothschedlová, Bc. Iva Kreisingerová, Mgr. Věnceslava

Více

ZÁPIS č. 4/2018 ze zasedání Výboru sociálních věcí Zastupitelstva Libereckého kraje ze dne

ZÁPIS č. 4/2018 ze zasedání Výboru sociálních věcí Zastupitelstva Libereckého kraje ze dne ZÁPIS č. 4/2018 ze zasedání Výboru sociálních věcí Zastupitelstva Libereckého kraje ze dne 17. 4. 2018 Přítomni: Ing. Dan Ramzer, Jana Rothschedlová, Mgr. Věnceslava Drábková, Jiří Kratochvíl, Naděžda

Více

VÝPIS USNESENÍ č. 1 ze zasedání Výboru hospodářského a regionálního rozvoje Zastupitelstva Libereckého kraje ze dne

VÝPIS USNESENÍ č. 1 ze zasedání Výboru hospodářského a regionálního rozvoje Zastupitelstva Libereckého kraje ze dne VÝPIS USNESENÍ č. 1 ze zasedání Výboru hospodářského a regionálního rozvoje Zastupitelstva Libereckého kraje ze dne 17. 1. 2017 č. usnesení: 1/2017 z 17. 1. 2017 (ZLK č. 1/2017 bod č. 32) budovy ve Dvorské

Více

ZÁPIS č. 5/2017 ze zasedání Výboru sociálních věcí Zastupitelstva Libereckého kraje ze dne

ZÁPIS č. 5/2017 ze zasedání Výboru sociálních věcí Zastupitelstva Libereckého kraje ze dne ZÁPIS č. 5/2017 ze zasedání Výboru sociálních věcí Zastupitelstva Libereckého kraje ze dne 23. 5. 2017 Přítomni: Omluveni: Neomluveni: Ing. Dan Ramzer, Jana Rothschedlová, Taťjana Nováková, Ing. Miroslav

Více

PROGRAM PODPORY SOCIÁLNÍCH SLUŽEB V PLZEŇSKÉM KRAJI 2017

PROGRAM PODPORY SOCIÁLNÍCH SLUŽEB V PLZEŇSKÉM KRAJI 2017 RADA PLZEŇSKÉHO KRAJE VYHLAŠUJE PRO ROK 2017 DOTAČNÍ TITUL PROGRAM PODPORY SOCIÁLNÍCH SLUŽEB V PLZEŇSKÉM KRAJI 2017 I. Cíl : Podpora sociálních služeb poskytovaných v souladu se zákonem č. 108/2006 Sb.,

Více

ZÁPIS. (zahájení zasedání v 13:35, ukončení v 14:30)

ZÁPIS. (zahájení zasedání v 13:35, ukončení v 14:30) ZÁPIS z 9. zasedání výboru Regionální rady regionu soudržnosti Moravskoslezsko, konaného dne 5. září 2007 v zasedací místnosti rady kraje, Krajský úřad Moravskoslezského kraje (zahájení zasedání v 13:35,

Více

Změna v pracovních skupinách:

Změna v pracovních skupinách: Navazujeme na Zprávu o činnosti v procesu plánování sociálních služeb v našem regionu, která byla přednesena Zastupitelstvu města Kostelec nad Orlicí dne 24.9.2007 Změna v pracovních skupinách: Vstup 3

Více

Z á p i s. z 22. jednání Výboru sociálního Zastupitelstva Královéhradeckého kraje, konaného dne 30. 8. 2011 od 9 hod. v budově KÚ, místnost N2.

Z á p i s. z 22. jednání Výboru sociálního Zastupitelstva Královéhradeckého kraje, konaného dne 30. 8. 2011 od 9 hod. v budově KÚ, místnost N2. Z á p i s z 22. jednání Výboru sociálního Zastupitelstva Královéhradeckého kraje, konaného dne 30. 8. 2011 od 9 hod. v budově KÚ, místnost N2.903 Přítomni: Omluveni: dle prezenční listiny Šándorová Zdeňka,

Více

Z á p i s. z 8. jednání Výboru sociálního Zastupitelstva Královéhradeckého kraje, konaného dne 29. 8. 2013 od 9 hod. v budově KÚ, místnost N2.

Z á p i s. z 8. jednání Výboru sociálního Zastupitelstva Královéhradeckého kraje, konaného dne 29. 8. 2013 od 9 hod. v budově KÚ, místnost N2. Z á p i s z 8. jednání Výboru sociálního Zastupitelstva Královéhradeckého kraje, konaného dne 29. 8. 2013 od 9 hod. v budově KÚ, místnost N2.903 Přítomni: dle prezenční listiny Omluveni: PaedDr. Jindřich

Více

STATUTÁRNÍ MĚSTO LIBEREC

STATUTÁRNÍ MĚSTO LIBEREC STATUTÁRNÍ MĚSTO LIBEREC Poznámka: Zveřejněna je pouze upravená verze dokumentu z důvodu dodržení přiměřenosti rozsahu zveřejňovaných osobních údajů podle zákona č. 101/2000 Sb., o ochraně osobních údajů

Více

Zápis č. 17. ze zasedání Řídícího výboru pro optimalizaci výkonu veřejné správy v území konaného dne

Zápis č. 17. ze zasedání Řídícího výboru pro optimalizaci výkonu veřejné správy v území konaného dne Zápis č. 17 ze zasedání Řídícího výboru pro optimalizaci výkonu veřejné správy v území konaného dne 08.06.2016 Přítomni: Nepřítomni: Hosté: viz prezenční listina viz prezenční listina viz prezenční listina

Více

ZÁPIS č. 7/2018 ze zasedání Výboru sociálních věcí Zastupitelstva Libereckého kraje ze dne

ZÁPIS č. 7/2018 ze zasedání Výboru sociálních věcí Zastupitelstva Libereckého kraje ze dne ZÁPIS č. 7/2018 ze zasedání Výboru sociálních věcí Zastupitelstva Libereckého kraje ze dne 21. 8. 2018 Přítomni: Ing. Dan Ramzer, Jana Rothschedlová, Mgr. Věnceslava Drábková, Jiří Kratochvíl, Robert Prade,

Více

PŘÍLOHA Č. 2 - FINANČNÍ ČÁST. Financování sociálních služeb ve Středočeském kraji

PŘÍLOHA Č. 2 - FINANČNÍ ČÁST. Financování sociálních služeb ve Středočeském kraji PŘÍLOHA Č. 2 - FINANČNÍ ČÁST Financování sociálních služeb ve Středočeském kraji Financování sociálních služeb z veřejných rozpočtů vychází ze zákona č. 108/2006 Sb., o sociálních službách, ve znění pozdějších

Více

Obec Tupadly zastupitelstvo obce Tupadly

Obec Tupadly zastupitelstvo obce Tupadly Obec Tupadly zastupitelstvo obce Tupadly Přítomni: Zápis zasedání zastupitelstva obce Tupadly konaného dne 11.12.2018 Členové zastupitelstva obce: dle prezenční listiny členů zastupitelstva obce, která

Více

Zasedání Zastupitelstva Ústeckého kraje

Zasedání Zastupitelstva Ústeckého kraje Pozn.: Zveřejněna je upravená verze dokumentu z důvodu dodržení přiměřenosti rozsahu zveřejňovaných osobních údajů podle zákona č. 101/2000 Sb., o ochraně osobních údajů v platném znění. Ústecký kraj Zasedání

Více

STATUTÁRNÍ MĚSTO LIBEREC

STATUTÁRNÍ MĚSTO LIBEREC STATUTÁRNÍ MĚSTO LIBEREC Poznámka: Zveřejněna je pouze upravená verze dokumentu z důvodu dodržení přiměřenosti rozsahu zveřejňovaných osobních údajů podle zákona č. 101/2000 Sb., o ochraně osobních údajů

Více

Z á p i s. členové výboru (viz prezenční listina)

Z á p i s. členové výboru (viz prezenční listina) Z á p i s z 22. jednání finančního výboru Zastupitelstva Královéhradeckého kraje, konaného dne 21. 4. 2011 od 9:00 hod. RegioCentrum Nový pivovar, Hradec Králové Přítomni: Omluveni: členové výboru (viz

Více

Zápis z jednání Finančního výboru Zastupitelstva Kraje Vysočina č. 3/2012 konaného dne

Zápis z jednání Finančního výboru Zastupitelstva Kraje Vysočina č. 3/2012 konaného dne Přítomni: Zápis z jednání Finančního výboru Zastupitelstva Kraje Vysočina č. 3/2012 konaného dne 13. 3. 2012 1. Rudolf Chloupek 6. Oldřich Sedlák 2. Jaroslav Soukup 7. Zdeněk Dobrý (předseda) 3. Jiří Kvasnička

Více

Síťování a financování sociálních služeb v Libereckém kraji. Seminář pro poskytovatele sociálních služeb 26. února 2016

Síťování a financování sociálních služeb v Libereckém kraji. Seminář pro poskytovatele sociálních služeb 26. února 2016 Síťování a financování sociálních služeb v Libereckém kraji Seminář pro poskytovatele sociálních služeb 26. února 2016 DŘ z prostředků MPSV Obsah: 1) Prostředky MPSV - vývoj těchto prostředků v čase 2)

Více

PLZEŇSKÝ KRAJ VYHLAŠUJE PRO ROK 2019 DOTAČNÍ TITUL

PLZEŇSKÝ KRAJ VYHLAŠUJE PRO ROK 2019 DOTAČNÍ TITUL PLZEŇSKÝ KRAJ VYHLAŠUJE PRO ROK 2019 DOTAČNÍ TITUL Podpora sociálních služeb dle 101a zákona č. 108/2006 Sb., o sociálních službách, ve znění pozdějších předpisů pro rok 2019 Plzeňský kraj pro právnické

Více

Z á p i s. Omluveni: JUDr. Miroslav Antl, Ing. Petr Kilevník, JUDr. PhDr. Zdeněk Ondráček, Ph.D., Ing. Zdeněk Urban

Z á p i s. Omluveni: JUDr. Miroslav Antl, Ing. Petr Kilevník, JUDr. PhDr. Zdeněk Ondráček, Ph.D., Ing. Zdeněk Urban Z á p i s z 12. jednání Výboru kontrolního Zastupitelstva Královéhradeckého kraje, konaného dne 14. 4. 2014 od 15:00 hod. RegioCentrum Nový pivovar, Hradec Králové Přítomni: Ing. Vladimír Derner, Mgr.

Více

Zasedání Zastupitelstva Ústeckého kraje

Zasedání Zastupitelstva Ústeckého kraje Dne: Zasedání Zastupitelstva Ústeckého kraje Bod programu: 27. 6. 2016 56 Věc: Akční plán rozvoje sociálních služeb v Ústeckém kraji věcné vyhodnocení cílů pro rok 2016 a definování nových optimálních

Více

Zápis z jednání Finančního výboru Zastupitelstva Kraje Vysočina č. 1/2012 konaného dne

Zápis z jednání Finančního výboru Zastupitelstva Kraje Vysočina č. 1/2012 konaného dne Přítomni: Zápis z jednání Finančního výboru Zastupitelstva Kraje Vysočina č. 1/2012 konaného dne 31. 1. 2012 1. Stanislav Hanuš 7. Oldřich Sedlák 2. Rudolf Chloupek 8. Zdeněk Dobrý (předseda) 3. Jaroslav

Více

Zápis z jednání Komise sociální a pro oblast protidrogové politiky Rady Kraje Vysočina č. 7/2017 konaného dne

Zápis z jednání Komise sociální a pro oblast protidrogové politiky Rady Kraje Vysočina č. 7/2017 konaného dne Zápis z jednání č. 7/2017 konaného dne 13. 10. 2017 Přítomni: 1. Petr Krčál (předseda) 8. Zdeňka Marková 2. Marie Bohuslavová 9. Pavla Krejzlová 3. Pavla Kučerová 10. Kamil Vejvoda 4. Petr Běhunek 11.

Více

Zápis z jednání Finančního výboru Zastupitelstva Kraje Vysočina č. 3/2018 konaného dne

Zápis z jednání Finančního výboru Zastupitelstva Kraje Vysočina č. 3/2018 konaného dne Přítomni: Zápis z jednání Finančního výboru Zastupitelstva Kraje Vysočina č. 3/2018 konaného dne 10. 5. 2018 1. Rudolf Chloupek 6. Miroslav Houška (předseda) 2. Jaromír Pařík 7. František Bradáč 3. Ladislav

Více

Zápis z jednání Členské schůze Místní akční skupiny Střední Povltaví

Zápis z jednání Členské schůze Místní akční skupiny Střední Povltaví Zápis z jednání Členské schůze Místní akční skupiny Střední Povltaví Dne 8. prosince 2015 ve 15 00 hodin Místní pohostinství v Branicích Přítomni: Pavel Souhrada, Mgr. Martin Třeštík, Ing. Miroslav Maksa,

Více

Zápis č. 1/2019 ze zasedání Výboru finančního Zastupitelstva města Tišnova

Zápis č. 1/2019 ze zasedání Výboru finančního Zastupitelstva města Tišnova Materiál číslo: 11 K projednání Zastupitelstvu města Tišnova 30.01.2019 Předkládá Ing. Čermáková Libuše - předsedkyně výboru Poznámka: Zveřejněna je pouze upravená verze dokumentu s ohledem na ochranu

Více

7. ZASEDÁNÍ ZASTUPITELSTVA LIBERECKÉHO KRAJE DNE

7. ZASEDÁNÍ ZASTUPITELSTVA LIBERECKÉHO KRAJE DNE 7. ZASEDÁNÍ ZASTUPITELSTVA LIBERECKÉHO KRAJE DNE 26.08.2014 Bod pořadu jednání: 76. Název : Změna rozpočtu rozpočtové opatření č.161/14 navýšení kapitoly 91305 Příspěvkové organizace, odbor sociálních

Více

Zápis z jednání Komise sociální a pro oblast protidrogové politiky Rady Kraje Vysočina č. 7/2018 konaného dne

Zápis z jednání Komise sociální a pro oblast protidrogové politiky Rady Kraje Vysočina č. 7/2018 konaného dne Zápis z jednání č. 7/2018 konaného dne 26. 10. 2018 Přítomni: 1. Petr Krčál (předseda) 8. Jan Tourek (místopředseda) 2. Marie Bohuslavová 9. Pavla Krejzlová 3. Petr Běhunek 10. Kamil Vejvoda 4. Petr Kotting

Více

ZÁPIS č. 6/2018 ze zasedání Výboru sociálních věcí Zastupitelstva Libereckého kraje ze dne

ZÁPIS č. 6/2018 ze zasedání Výboru sociálních věcí Zastupitelstva Libereckého kraje ze dne ZÁPIS č. 6/2018 ze zasedání Výboru sociálních věcí Zastupitelstva Libereckého kraje ze dne 12. 6. 2018 Přítomni: Ing. Dan Ramzer, Jana Rothschedlová, Mgr. Věnceslava Drábková, Jiří Kratochvíl, Robert Prade,

Více

Zápis č. 6. z jednání Výboru pro školství a sport Zastupitelstva města Přerova. ze dne

Zápis č. 6. z jednání Výboru pro školství a sport Zastupitelstva města Přerova. ze dne Zápis č. 6 z jednání Výboru pro školství a sport Zastupitelstva města Přerova ze dne 20. 7. 2015 Přítomni: Nepřítomni: Pavel Košutek Mgr. Bc. Věra Václavíčková Ing. Michal Majer Mgr. Petr Kouba Mgr. Přemysl

Více

VÝPIS USNESENÍ č. 10. ze zasedání Výboru dopravy Zastupitelstva Libereckého kraje ze dne

VÝPIS USNESENÍ č. 10. ze zasedání Výboru dopravy Zastupitelstva Libereckého kraje ze dne 1 VÝBOR DOPRAVY ZASTUPITELSTVA LIBERECKÉHO KRAJE VÝPIS USNESENÍ č. 10. ze zasedání Výboru dopravy Zastupitelstva Libereckého kraje ze dne 21. 11. 2017 Číslo usnesení: 10/2017/59 (k bodu jednáni ZLK 10/17/36)

Více

Zápis č. 4/2017 ze zasedání Výboru finančního Zastupitelstva města Tišnova konaného dne 8. listopadu 2017 od 17:30 hodin v krizové místnosti

Zápis č. 4/2017 ze zasedání Výboru finančního Zastupitelstva města Tišnova konaného dne 8. listopadu 2017 od 17:30 hodin v krizové místnosti Zápis č. 4/2017 ze zasedání Výboru finančního Zastupitelstva města Tišnova konaného dne 8. listopadu 2017 od 17:30 hodin v krizové místnosti Přítomni: Členové Výboru finančního Zastupitelstva města Tišnova:

Více

ZÁPIS č. 3/2017 ze zasedání Výboru sociálních věcí Zastupitelstva Libereckého kraje ze dne

ZÁPIS č. 3/2017 ze zasedání Výboru sociálních věcí Zastupitelstva Libereckého kraje ze dne ZÁPIS č. 3/2017 ze zasedání Výboru sociálních věcí Zastupitelstva Libereckého kraje ze dne 21. 3. 2017 Přítomni: Omluveni: Neomluveni: Ing. Dan Ramzer, Jana Rothschedlová,, Bc. Iva Kreisingerová, Mgr.

Více

HLAVNÍ MĚSTO PRAHA Zastupitelstvo hlavního města Prahy. Výbor pro evropské fondy ZHMP

HLAVNÍ MĚSTO PRAHA Zastupitelstvo hlavního města Prahy. Výbor pro evropské fondy ZHMP HLAVNÍ MĚSTO PRAHA Zastupitelstvo hlavního města Prahy Výbor pro evropské fondy ZHMP ZÁPIS z 8. jednání Výboru pro evropské fondy ZHMP konaného dne. 9. 2. 2016 v 16:00 hod. Zasedací místnost Magistrátu

Více

Návrh programu na 2. zasedání Zastupitelstva Libereckého kraje konaného dne

Návrh programu na 2. zasedání Zastupitelstva Libereckého kraje konaného dne Návrh programu na 2. zasedání Zastupitelstva konaného dne 26. 02. 2013 1. Zahájení zasedání, informace o schválení zápisu z 1. zasedání Zastupitelstva konaného dne 29. 1. 2013, určení zapisovatelky 2.

Více

ZÁPIS č. 2 ze zasedání Komise pro národnostní menšiny, cizince a sociální začleňování Rady Libereckého kraje ze dne

ZÁPIS č. 2 ze zasedání Komise pro národnostní menšiny, cizince a sociální začleňování Rady Libereckého kraje ze dne ZÁPIS č. 2 ze zasedání Komise pro národnostní menšiny, cizince a sociální začleňování Rady Libereckého kraje ze dne 5. 6. 2017 Přítomni na jednání: - viz prezenční listina, která je přílohou tohoto zápisu

Více

PLZEŇSKÝ KRAJ VYHLAŠUJE PRO ROK 2016 DOTAČNÍ TITUL

PLZEŇSKÝ KRAJ VYHLAŠUJE PRO ROK 2016 DOTAČNÍ TITUL PLZEŇSKÝ KRAJ VYHLAŠUJE PRO ROK 2016 DOTAČNÍ TITUL Podpora sociálních služeb dle 101a zákona č. 108/2006 Sb., o sociálních službách, ve znění pozdějších předpisů, pro rok 2016 Plzeňský kraj pro právnické

Více

OBEC Velké Žernoseky Litoměřice

OBEC Velké Žernoseky Litoměřice OBEC Velké Žernoseky 412 01 Litoměřice Zápis č. 17/2016 ze zasedání Zastupitelstva obce Velké Žernoseky konaného dne 22. 9. 2016 od 18:00 hod v zasedací místnosti Obecního úřadu Velké Žernoseky 1. Zahájení

Více

Zápis z jednání Výboru finančního (FV) Zastupitelstva městské části Praha 3

Zápis z jednání Výboru finančního (FV) Zastupitelstva městské části Praha 3 MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 VÝBOR FINANČNÍ ZASTUPITELSTVA MĚSTSKÉ ČÁSTI Zápis z jednání Výboru finančního (FV) Zastupitelstva městské části Praha 3 Datum jednání: 6. 6. 2016 Místo jednání: Zasedací místnost č.

Více

Výbor pro komunitní plánování sociálních služeb Zastupitelstva města Tišnova. Z á p i s č. 2/2012 ze zasedání výboru dne

Výbor pro komunitní plánování sociálních služeb Zastupitelstva města Tišnova. Z á p i s č. 2/2012 ze zasedání výboru dne M Ě S T O T I Š N O V Výbor pro komunitní plánování sociálních služeb Zastupitelstva města Tišnova Z á p i s č. 2/2012 ze zasedání výboru dne 12. 6. 2012 Termín Místo Zapisovatel Ověřovatel Přítomni Omluveni

Více

Zasedání Zastupitelstva Ústeckého kraje

Zasedání Zastupitelstva Ústeckého kraje Pozn.: Zveřejněna je upravená verze dokumentu z důvodu dodržení přiměřenosti rozsahu zveřejňovaných osobních údajů podle Obecného nařízení o ochraně osobních údajů 2016/679 a zákona č. 110/2019 Sb., o

Více

ZÁPIS č. 2/2017 ze zasedání Výboru sociálních věcí Zastupitelstva Libereckého kraje ze dne

ZÁPIS č. 2/2017 ze zasedání Výboru sociálních věcí Zastupitelstva Libereckého kraje ze dne ZÁPIS č. 2/2017 ze zasedání Výboru sociálních věcí Zastupitelstva Libereckého kraje ze dne 16. 2. 2017 Přítomni: Omluveni: Neomluveni: Robert Prade Ing. Dan Ramzer, Jana Rothschedlová,, Bc. Iva Kreisingerová,

Více

Zápis z 22. zasedání Zastupitelstva obce Malešovice, konaného dne od 18:00 hodin na OÚ v Malešovicích

Zápis z 22. zasedání Zastupitelstva obce Malešovice, konaného dne od 18:00 hodin na OÚ v Malešovicích Zápis z 22. zasedání Zastupitelstva obce Malešovice, konaného dne 20. 12. 2017 od 18:00 hodin na OÚ v Malešovicích 1. Zahájení, schválení programu jednání Zahájení jednání Starosta obce Ing. Zdeněk Pavlík

Více

Zápis z jednání Komise sociální a pro oblast protidrogové politiky Rady Kraje Vysočina č. 2/2017 konaného dne

Zápis z jednání Komise sociální a pro oblast protidrogové politiky Rady Kraje Vysočina č. 2/2017 konaného dne Zápis z jednání č. 2/2017 konaného dne 17. 2. 2017 Přítomni: 1. Petr Krčál (předseda) 9. Jiří Hormandl 2. Marie Bohuslavová 10. Zdeňka Marková 3. Pavla Kučerová 11. Jan Tourek (místopředseda) 4. Petr Běhunek

Více

Zápis č. 1/2019 z jednání Finančního výboru Zastupitelstva městské části Praha 7

Zápis č. 1/2019 z jednání Finančního výboru Zastupitelstva městské části Praha 7 Zápis č. 1/2019 z jednání Finančního výboru Zastupitelstva městské části Praha 7 Datum jednání: 21. 01. 2019 Místo jednání: kancelář č. 22, nábř. kpt. Jaroše 1000 Začátek jednání: 17:05 hodin Konec jednání:

Více

Zápis z 29. zasedání Finančního výboru ZM

Zápis z 29. zasedání Finančního výboru ZM 1/8 ZM Přítomni: viz. presenční listina Omluveni: p. Rychtaříková, p. Šimoník Neomluveni: Hosté: p. Nebřenská Zasedání řídi: JUDr. Karel Bubeník Zasedání zahájeno v 16.00 hodin, ukončeno v 17.00 hodin.

Více

Zápis č. 7 ze zasedání Finančního výboru Zastupitelstva Olomouckého kraje ze dne

Zápis č. 7 ze zasedání Finančního výboru Zastupitelstva Olomouckého kraje ze dne Zápis č. 7 ze zasedání Finančního výboru Zastupitelstva Olomouckého kraje ze dne 17. 4. 2018 Přítomni: Předsedkyně: Mazochová Hana, Ing. Cigánek Martin Horák Pavel, Ing. Konvičková Jana, Ing. Nepřítomni:

Více

Čl. 1 Úvodní ustanovení

Čl. 1 Úvodní ustanovení ZÁSADY MĚSTA CHOTĚBOŘ PRO POSKYTOVÁNÍ PŘÍSPĚVKU NA VYROVNÁVACÍ PLATBU POSKYTOVATELŮM SOCIÁLNÍCH SLUŽEB Z ROZPOČTU MĚSTA CHOTĚBOŘ Čl. 1 Úvodní ustanovení 1. Zásady pro poskytování příspěvku na vyrovnávací

Více

Zasedání Zastupitelstva Ústeckého kraje

Zasedání Zastupitelstva Ústeckého kraje Pozn.: Zveřejněna je upravená verze dokumentu z důvodu dodržení přiměřenosti rozsahu zveřejňovaných osobních údajů podle zákona č. 101/2000 Sb., o ochraně osobních údajů v platném znění. Ústecký kraj Zasedání

Více

Z Á Z N A M. z jednání Rady regionu. konané dne od 9 hod v kanceláři SORP v Písku, Velké nám. 1

Z Á Z N A M. z jednání Rady regionu. konané dne od 9 hod v kanceláři SORP v Písku, Velké nám. 1 Z Á Z N A M z jednání Rady regionu Přítomni: Omluveni: konané dne 2. 9. 2015 od 9 hod v kanceláři SORP v Písku, Velké nám. 1 Ing. Miroslav Sládek, Ing. Ivan Radosta, Pavel Souhrada, Zdeněk Bárta, Hana

Více

Zápis z jednání Komise sociální a pro oblast protidrogové politiky Rady kraje Vysočina č. 1/2011 konaného dne

Zápis z jednání Komise sociální a pro oblast protidrogové politiky Rady kraje Vysočina č. 1/2011 konaného dne Zápis z jednání č. 1/2011 konaného dne 17. 2. 2011 Přítomni: 1. Marie Bohuslavová (místopředsedkyně) 7. Jaromír Brychta 2. Ladislav Nechvátal 8. Ladislav Nováček 3. Pavla Kučerová 9. Kamil Vejvoda 4. Josef

Více

Zápis z jednání Finančního výboru Zastupitelstva Kraje Vysočina č. 8/2017 konaného dne

Zápis z jednání Finančního výboru Zastupitelstva Kraje Vysočina č. 8/2017 konaného dne Přítomni: Zápis z jednání Finančního výboru Zastupitelstva Kraje Vysočina č. 8/2017 konaného dne 7. 12. 2017 1. Jaromír Pařík 6. Zdeněk Tůma 2. Ladislav Kobrle 7. Miroslav Houška (předseda) 3. Jan Tecl

Více

Zpráva o činnosti výboru kontrolního (důvodová zpráva je uvnitř materiálu)

Zpráva o činnosti výboru kontrolního (důvodová zpráva je uvnitř materiálu) Zastupitelstvo Jihomoravského kraje 23. zasedání konané dne 17. prosince 2015 Materiál k bodu č. 5 programu: Zpráva o činnosti výboru kontrolního (důvodová zpráva je uvnitř materiálu) Návrh na usnesení:

Více

Z á p i s. z 15. jednání Výboru sociálního Zastupitelstva Královéhradeckého kraje, konaného dne 29. 5. 2014 od 14 hod. v budově KÚ, místnost N2.

Z á p i s. z 15. jednání Výboru sociálního Zastupitelstva Královéhradeckého kraje, konaného dne 29. 5. 2014 od 14 hod. v budově KÚ, místnost N2. Z á p i s z 15. jednání Výboru sociálního Zastupitelstva Královéhradeckého kraje, konaného dne 29. 5. 2014 od 14 hod. v budově KÚ, místnost N2.903 Přítomni: Omluveni: dle prezenční listiny Mgr. Věra Dejmková,

Více

Zápis č. 9 ze zasedání Finančního výboru Zastupitelstva Olomouckého kraje ze dne

Zápis č. 9 ze zasedání Finančního výboru Zastupitelstva Olomouckého kraje ze dne Zápis č. 9 ze zasedání Finančního výboru Zastupitelstva Olomouckého kraje ze dne 12. 9. 2018 Přítomni: Předsedkyně: Mazochová Hana, Ing. Augustin Radek, Mgr. Nepřítomni: Vykydal Petr Horák Pavel, Ing.

Více

RVKPP RADA VLÁDY PRO KOORDINACI PROTIDROGOVÉ POLITIKY. VÝTAH ZE ZÁZNAMU z jednání dne 25. ledna 2008

RVKPP RADA VLÁDY PRO KOORDINACI PROTIDROGOVÉ POLITIKY. VÝTAH ZE ZÁZNAMU z jednání dne 25. ledna 2008 RADA VLÁDY PRO KOORDINACI PROTIDROGOVÉ POLITIKY VÝTAH ZE ZÁZNAMU z jednání dne 25. ledna 2008 Zahájení Jednání Rady vlády pro koordinaci protidrogové politiky (dále Rada nebo RVKPP ) se konalo za přítomnosti

Více

Setkání s poskytovateli Krajský úřad 15. 9. 2014

Setkání s poskytovateli Krajský úřad 15. 9. 2014 Setkání s poskytovateli Krajský úřad 15. 9. 2014 Program Převod financování sociálních služeb na kraje Podávání žádostí o dotace na rok 2015 Kritéria pro výpočet dotace Změny vyplývající z převodu financování

Více

Konference komunitního plánování sociálních služeb v rámci projektu

Konference komunitního plánování sociálních služeb v rámci projektu Konference komunitního plánování sociálních služeb v rámci projektu VYTVOŘENÍ STŘEDNĚDOBÉHO PLÁNU ROZVOJE SOCIÁLNÍCH SLUŽEB V PROSTĚJOVĚ čtvrtek 7. října 2010 9:00 14:00 hodin Kulturní klub u hradeb DUHA

Více

ZÁPIS č. 2/2018 ze zasedání Výboru sociálních věcí Zastupitelstva Libereckého kraje ze dne

ZÁPIS č. 2/2018 ze zasedání Výboru sociálních věcí Zastupitelstva Libereckého kraje ze dne ZÁPIS č. 2/2018 ze zasedání Výboru sociálních věcí Zastupitelstva Libereckého kraje ze dne 20. 2. 2018 Přítomni: Ing. Dan Ramzer, Jana Rothschedlová, Mgr. Věnceslava Drábková, Jiří Kratochvíl, Naděžda

Více

ZÁPIS z 21. zasedání finančního výboru ze dne 2. 12. 2013. Přítomni: Peštuková, Buchta, Švubová, Kubíček, Vysloužil, Zaoral

ZÁPIS z 21. zasedání finančního výboru ze dne 2. 12. 2013. Přítomni: Peštuková, Buchta, Švubová, Kubíček, Vysloužil, Zaoral ZÁPIS z 21. zasedání finančního výboru ze dne 2. 12. 2013 Přítomni: Peštuková, Buchta, Švubová, Kubíček, Vysloužil, Zaoral Nepřítomni: Slavík - rezignace Hosté: Peitlová, Frenštátská, Vinklerová Zapisovatel:

Více

Zápis z jednání Komise sociální a pro oblast protidrogové politiky Rady Kraje Vysočina č. 1/2017 konaného dne

Zápis z jednání Komise sociální a pro oblast protidrogové politiky Rady Kraje Vysočina č. 1/2017 konaného dne Zápis z jednání č. 1/2017 konaného dne 20. 1. 2017 Přítomni: 1. Petr Krčál 8. Jiří Hormandl 2. Marie Bohuslavová 9. Pavla Krejzlová 3. Pavla Kučerová 10. Kamil Vejvoda 4. Petr Běhunek 11. Drahoslav Oulehla

Více

Z á p i s. K bodu 1 Zahájení a schválení závazného programu jednání, volba ověřovatele zápisu a schválení účasti hostů na jednání

Z á p i s. K bodu 1 Zahájení a schválení závazného programu jednání, volba ověřovatele zápisu a schválení účasti hostů na jednání Z á p i s ze 4. jednání výboru pro výchovu, vzdělávání a zaměstnanost Zastupitelstva Královéhradeckého kraje, konaného dne 18. dubna 2013 od 14:00 hodin v zasedací místnosti Karla Čapka 9-N2.903 Krajského

Více

z 3. veřejného zasedání Zastupitelstva města v Libáni, které se konalo dne 28. prosince 2018 od hodin v zasedací místnosti MěÚ Libáň

z 3. veřejného zasedání Zastupitelstva města v Libáni, které se konalo dne 28. prosince 2018 od hodin v zasedací místnosti MěÚ Libáň ZÁPIS z 3. veřejného zasedání Zastupitelstva města v Libáni, které se konalo dne 28. prosince 2018 od 10.00 hodin v zasedací místnosti MěÚ Libáň Přítomni: 9 členů zastupitelstva města: Petr Havlík, Ing.

Více

ZÁPIS. z 1. ustavujícího jednání Regionální stálé konference

ZÁPIS. z 1. ustavujícího jednání Regionální stálé konference ZÁPIS z 1. ustavujícího jednání Regionální stálé konference Termín: 12.11.2014 Místo: zasedací místnost č. 326, Krajský úřad Libereckého kraje Čas zahájení jednání: 12:00 hodin Čas ukončení jednání: Přítomni

Více

Zápis z jednání Kontrolního výboru Zastupitelstva Kraje Vysočina č. 4/2016 konaného dne

Zápis z jednání Kontrolního výboru Zastupitelstva Kraje Vysočina č. 4/2016 konaného dne Přítomni: Zápis z jednání Kontrolního výboru Zastupitelstva Kraje Vysočina č. 4/2016 konaného dne 28. 4. 2016 1. Josef Mlynář 7. Vít Filipenský 2. Břetislav Pour 8. Tomáš Kučera (předseda) 3. Petr Vašíček

Více

Zapisovatelkou dnešního zastupitelstva jmenoval předsedající Helenu Sokolovou.

Zapisovatelkou dnešního zastupitelstva jmenoval předsedající Helenu Sokolovou. Zápis ze zasedání Zastupitelstva Obce Tuchlovice konaného dne v Domě služeb II, Karlovarská 500, Tuchlovice od 18,00 hodin Zahájení zasedání zastupitelstva Zasedání Zastupitelstva Obce Tuchlovice (dále

Více

ZÁPIS 1 ze zasedání Výboru cestovního ruchu, památkové péče a kultury Zastupitelstva Libereckého kraje, ze dne

ZÁPIS 1 ze zasedání Výboru cestovního ruchu, památkové péče a kultury Zastupitelstva Libereckého kraje, ze dne ZÁPIS 1 ze zasedání Výboru cestovního ruchu, památkové péče a kultury Zastupitelstva Libereckého kraje, ze dne 22. 1. 2019 Přítomni: Omluveni: Hosté: PhDr. Hana Maierová, Miroslav Boreš, Ing. Jaroslav

Více

HLAVNÍ MĚSTO PRAHA Zastupitelstvo hlavního města Prahy. ZÁPIS z 2. jednání. Výboru finančního ZHMP konaného dne ve 14:00 hod.

HLAVNÍ MĚSTO PRAHA Zastupitelstvo hlavního města Prahy. ZÁPIS z 2. jednání. Výboru finančního ZHMP konaného dne ve 14:00 hod. HLAVNÍ MĚSTO PRAHA Zastupitelstvo hlavního města Prahy ZÁPIS z 2. jednání Výboru finančního ZHMP konaného dne 25. 2. 2019 ve 14:00 hod. Malá zasedací místnost Rady HMP, Nová radnice, Mariánské nám. 2,

Více

Zápis z veřejného zasedání OZ č. 11/2014 ze dne

Zápis z veřejného zasedání OZ č. 11/2014 ze dne Zápis z veřejného zasedání OZ č. 11/2014 ze dne 10. 12. 2014 Přítomni dle prezenční listiny: Ing. Michaela Matoušková, Miloš Švejk, Bc. Josef Tuček, Iva Blažková, Kateřina Teplá, Hana Popková, Ing. Marta

Více

Zápis z veřejného zasedání zastupitelstva obce Třebsko konaného dne od hodin

Zápis z veřejného zasedání zastupitelstva obce Třebsko konaného dne od hodin Zápis z veřejného zasedání zastupitelstva obce Třebsko konaného dne 20. 12. 2017 od 19.00 hodin Přítomni: Martin Kazda, Martin Fiala, Petr Jurica, Petr Brázda, Pavel Šedivý Omluveni: Ing. Stanislav Kužel

Více

Základní síť sociálních služeb Libereckého kraje

Základní síť sociálních služeb Libereckého kraje Metodická podpora obcím Koncept plánování sociálních služeb Základní síť sociálních služeb Libereckého kraje Vize: V rámci Libereckého kraje existuje komplexní a systematizovaný sběr dat od dotčených subjektů

Více

Alternativa B. I. Kontrola plnění usnesení z předchozích jednání RVKPP

Alternativa B. I. Kontrola plnění usnesení z předchozích jednání RVKPP I. Kontrola plnění usnesení z předchozího jednání RVKPP Materiál obsahuje přehled plnění usnesení z posledního jednání Rady vlády pro koordinaci protidrogové politiky (dále jen RVKPP ) dne 8. března 2012.

Více

Zápis. K bodu 1. Úvod, usnášeníschopnost, schválení programu jednání, schválení přítomnosti hostů.

Zápis. K bodu 1. Úvod, usnášeníschopnost, schválení programu jednání, schválení přítomnosti hostů. Zápis z 26. jednání Výboru pro regionální rozvoj a cestovní ruch Zastupitelstva Královéhradeckého kraje, konaného dne 7. 4. 2014 v 9,30 hodin v zasedací místnosti P1 443 v budově KÚ Přítomni: Bc. P. Luska,

Více

Zápis č. 4 z jednání Výboru pro tělovýchovu a sport ze dne

Zápis č. 4 z jednání Výboru pro tělovýchovu a sport ze dne Zápis č. 4 z jednání Výboru pro tělovýchovu a sport ze dne 12. 4. 2018 Přítomni: Omluveni: Hosté: Mgr. Bc. Blanka Žánová, Jaroslav Král, Ing. Jiří Haspeklo, Mgr. Viktor Liška, Lubomír Kocman, RNDr. Ladislav

Více

Z7 / Finanční výbor Zastupitelstva města Brna / 29 V Brně dne

Z7 / Finanční výbor Zastupitelstva města Brna / 29 V Brně dne Z7 / Finanční výbor Zastupitelstva města Brna / 29 V Brně dne 28.02.2017 primátoru města Brna náměstkům primátora města Brna tajemníkovi MMB členům Finančního výboru ZMB vedoucímu ORF MMB vedoucímu OKO

Více

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ MIMOŘÁDNÉ RADY MĚSTA PÍSKU DNE

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ MIMOŘÁDNÉ RADY MĚSTA PÍSKU DNE Odbor investic a rozvoje V Písku dne: 01.11.2016 MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ MIMOŘÁDNÉ RADY MĚSTA PÍSKU DNE 03.11.2016 MATERIÁL K PROJEDNÁNÍ Vyrozumění o doporučení projektu Rozvoj Smart City Písek k podpoře,

Více

Strategický rámec rozvoje veřejné správy České republiky pro období

Strategický rámec rozvoje veřejné správy České republiky pro období Strategický rámec rozvoje veřejné správy České republiky pro období 2014-2020 Mgr. et Mgr. Tomáš Jirovec Ministerstvo vnitra Odbor veřejné správy, dozoru a kontroly e-mail: tomas.jirovec@mvcr.cz tel.:

Více

Návrh programu na 4. zasedání Zastupitelstva Libereckého kraje konaného dne

Návrh programu na 4. zasedání Zastupitelstva Libereckého kraje konaného dne Návrh programu na 4. zasedání Zastupitelstva Libereckého kraje konaného dne 30. 04. 2013 1. Zahájení zasedání, informace o schválení zápisu z 3. zasedání Zastupitelstva Libereckého kraje konaného dne 26.

Více

Z á p i s. Přítomni: dle prezenční listiny, PharmDr. Jana Třešňáková člen Rady KHK,

Z á p i s. Přítomni: dle prezenční listiny, PharmDr. Jana Třešňáková člen Rady KHK, Z á p i s z 2. jednání Výboru zdravotního Zastupitelstva Královéhradeckého kraje, konaného dne 7. 4. 2009 od 14.00 hod., v zasedací místnosti N2.903 RegioCentrum Nový pivovar, Hradec Králové Přítomni:

Více

Palackého náměstí 196/6, Ivančice, IČ: Z Á P I S SCHŮZE SPRÁVNÍHO VÝBORU MR IVANČICKO

Palackého náměstí 196/6, Ivančice, IČ: Z Á P I S SCHŮZE SPRÁVNÍHO VÝBORU MR IVANČICKO Z Á P I S SCHŮZE SPRÁVNÍHO VÝBORU MR IVANČICKO konaná dne 26. září 2016 v 17:00 hod. v kanceláři Mikroregionu Ivančicko, Zemědělská ul. 2, Ivančice Přítomní členové správního výboru: Naděžda Chajmová,

Více

Zápis z 12. jednání kontrolního výboru Zastupitelstva města Česká Lípa,

Zápis z 12. jednání kontrolního výboru Zastupitelstva města Česká Lípa, Strana č. 1 / 8 Přítomni: Omluveni: František Chot, Vladimír Rychtařík, Ing. Bc. Tomáš Vach, Lubomír Růžička, Otomar Němeček, Petra Prokopcová, Ing. Jaroslav Turnhöfer, Štěpán Slaný, Olga Pospíchalová,

Více

KARLOVARSKÝ KRAJ. Výbor pro výchovu, vzdělávání a zaměstnanost. Zastupitelstva Karlovarského kraje

KARLOVARSKÝ KRAJ. Výbor pro výchovu, vzdělávání a zaměstnanost. Zastupitelstva Karlovarského kraje KARLOVARSKÝ KRAJ Výbor pro výchovu, vzdělávání a zaměstnanost Zastupitelstva Karlovarského kraje U s n e s e n í z 11. zasedání Výboru pro výchovu, vzdělávání a zaměstnanost Zastupitelstva Karlovarského

Více

HSR-ÚK Hospodářská a sociální rada Ústeckého kraje Předsednictvo Most, Budovatelů 2830

HSR-ÚK Hospodářská a sociální rada Ústeckého kraje Předsednictvo Most, Budovatelů 2830 HSR-ÚK Hospodářská a sociální rada Ústeckého kraje Předsednictvo 434 37 Most, Budovatelů 2830 U S N E S E N Í ze 41. řádného jednání Předsednictva Hospodářské a sociální rady Ústeckého kraje dne 16. 9.

Více

ZÁPIS RADY VF 1/2019

ZÁPIS RADY VF 1/2019 ZÁPIS RADY VF 1/2019 z jednání Rady Vinařského fondu konaného dne 23. 1. 2019 od 10:00 hodin v Brně, v budově Krajského úřadu JMK, místnost č. 010A. Účastníci jednání: Rada Vinařského fondu: Přítomni:

Více

Finanční výbor zastupitelstva města Úvaly

Finanční výbor zastupitelstva města Úvaly Finanční výbor zastupitelstva města Úvaly Zápis z řádného zasedání finančního výboru č. IV/2015 Termín : 15.9.2015 Místo : zasedací místnost městského úřadu, nám. Arnošta z Pardubic 95, Úvaly Rozdělovník

Více