Boty mohou vypadat třeba takto (nálezy z Yorku): Nebo takto (nálezy z Yorku):

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Boty mohou vypadat třeba takto (nálezy z Yorku): Nebo takto (nálezy z Yorku):"

Transkript

1 Po celý raný středověk převládal typ obuvi, který byl šit z rubové strany a po dokončení převrácen - proto převracená bota (v angličtině turned shoe). Tyto boty jsou výrobně velmi jednoduché, je na nich minimum švů a dobře sedí na noze. Jednotlivých vzorů těchto bot je nepřeberné množství. Většina jich je k noze jištěna vázáním, jsou ale i typy na knoflíky. Zapínání na přezky je dokázáno až u bot vrcholného středověku, proto jej nedoporučujeme. Boty mohou vypadat třeba takto (nálezy z Yorku): Nebo takto (nálezy z Yorku): Jak tedy podobnou botu, která bude zdobit nohu, bude historicky odpovídající a nebude nás stát mnoho peněz vyrobíte? Nejdříve zahoďte kanady obalené králičí kožkou, vysmějte se pověrám, že kožené podešvě kloužou více než guma mechovka a vyčleňte si několik hodin času. Pokračujte tím, že si seženete následující materiál:

2 Kůži o síle cca 2 mm na svršek. Použijte usni činěnou rostlinnými tříslovinami, ne odpornou šedivou chromovanou kůži. Barvu volíme hnědou, spíše světlejší. Ne černou, ne zelenou, ne červenou či jinou umělou barvu. Kůži o síle 4-6 mm na podešve. Pokud možno ne lisovanou, špatně se do ní dělají šídlem díry a trhá se. Dvě silnější jehly, pokud možno s ouškem v síle jehly. Jelikož jehly rády praskají či se ohýbají, doporučuji pořídít si jich více. Lněnou sedlářskou dratev. Šídlo. V případě, že neplánujete šít více párů, či s kůží pracovat pravidelně, může šídlo nahradit silná jehla zaražená do korkové zátky nebo podobného držáku. Pracuje se s ní ale výrazně hůře. Pokud kupujete šídlo, doporučuji hrot s kosočtvererčným průřezem. Lépe kůži řeže. Ševcovský pop, nebo včelí vosk. Dratev je v průběhu práce nutno bohatě voskovat kvůli impregnaci a zvýšení trvanlivosti. Více vosku či popu je lepší než méně! Velké nůžky nebo knejp či ostrý nůž na řezání kůže. Nůžky lépe kontrolujete, ale s knejpem jsou okraje hezčí a lépe se s nimi pracuje. Zvláště podešev je lepší vyříznout. Pro ulehčení práce byste ještě mohli potřebovat kleště kombinačky, náprstek a větší vařečku. Pro výrobu "modelu" silnější čtvertku nebo lepenku, lepicí pásku, sešívačku, fix, kus silnější látky, nůžky. 1. Výběr vzoru Vzor si vyberte podle dostupné literatury. Hezké příklady jsou na stránce Marca Carlsona, inspirovat se můžete i fotografiemi výše. Když víte, jak by měla bota vypadat, pustíte se do Výroby modelu, podle kterého pak budete stříhat kůži. Několik pravidel, které platí po celou dobu práce: Dvakrát měr, jednou stříhej! Každá minuta práce při přípravě mi ušetří pět minut při samotné práci Nikdy neříkám "To stačí", vždy vše dotáhnu do dokonalosti Neexistuje nešikovný člověk, jsou jen lidé, kteří to nezkoušeli dostatečně dlouho. Co jednou ustřihnu, už nepřilepím. Proto stříhám pomalu, opatrně a po kouscích.

3 . Výroba modelu Model je bota z papíru a látky, podle které pak nastříháte kůži. Při jejím vytváření pracujte pečlivě, když botu ušijete podle špatného vzoru, nebude vám sedět. Začněte obkreslením chodidla na papír. Je důležité uvědomit si, jak budete botu nosit - na boso nebo jen s ponožkou, nebou budete používat onuce a vycpávání bot proti zimě? Podle toho si chodidlo obkreslete buď tužkou kolmo k papíru, nebo objedete linii dotyku zatíženého chodidla s podložkou. Modrá linie je tužkou kolmo k podložce, červená linie dotyku s podložkou.

4 Přidejte minimálně centimetr u prstů, dokreslete tvar podrážky dle libosti (jsou dokázány jak mírně zašpičatělé, tak zakulacené špičky) a vystřihněte ji z tvrdého papíru.

5 Podrážka nahoře je historičtější a patří na boty, které budou vycpány vlnou či senem, nebo do nich budete nosit onuce. Spodní podrážka je mladší, objevuje se na botách z vrcholného středověku, bota s touto podrážkou výrazně lépe sedí na noze bosé či s tenkou ponožkou. Získáme ji tak, že kromě rozšíření i prstů odstříháme všechny části, které vyčnívají mezi zatíženou nohou a podložkou (tip: postavte se na podložku a požádejte někoho, ať jede prstem kolem nohy. Kde ucítí vyčnívající podrážku, udělá značku, tu část poté odstříhnete). Výsledná podrážka má extrémně úzkou patu. Tak to má být! Viz (Mark Carlson)

6 Postavte se na výslednou podrážku a omotejte látku kolem přední částí nohy:

7 Linii styku látky s podrážkou označte fixem, zvýrazněte místo, kde máte palec:

8 Získali jste střih přední části svršku. Nezapomeňte si jej popsat, později můžete snadno ztratit předhled, která část to je!

9 Vystřizenou část svršku pomocí lepicí pásky přichytněte k podrážce. Doporučuji přicvaknout svršek sešívačkou na místě, kde je palec. Z tohoto místa pak budete vždy vycházet při stříhání i šití. Vznikne nám tak hezký pantofel:

10 Jak je vidět, po zasunutí nohy tak, jak bude v botě, vznikly na svršku faldy. Ty je nutno odstranit úpravami svršku. Stejně tak můžeme upravit podrážku, pokud je příliš široká či úzká, nebo vytváří "kachní nohu". Konečný výsledek musí být hezky rovný:

11 Dalším krokem je dotvoření celého svršku tak, jak má vypadat, včetně případného zapínání, slepení dohromady pomocí pásky a případně sešívačky:

12 Na místech, kde je třeba úpravy svršku, si potřebné označte fixem. Poprovedení úprav a opětovném vyzkoušení botu sundejte a oddělte svršek od podrážky.

13 Svršek býval většinou z jednoho kusu, spojující šev na vnější straně chodidla. Postupujeme v souladu s tím. Výsledek je následující:

14 Jak je vidět, tento tvar byste z jednoho kusu kůže nevystříhli. Proto jej upravte, v tomto případě mírný zastříhnutím přední části svršku a změnou úhlu pásku zapínání. Takhle už by to šlo.

15 Musíte ale znovu vyzkoušet, jestli bota sedne na nohu i v novém tvaru. Pokud si věříte, stačí zkusit jen svršek, ideálně ale znovu slepte celý model včetně podrážky. Pomocí lepicí pásky můžete dodat chybějící části svršku tam, kde jste stříhali příliš horlivě:

16 Je to v pořádku, máte tedy střih. Nahoře je nově vytvořený střih, dole střih na stejnou velikost nohy, ale jiný typ obuvi. Můžete se tedy dát do stříhání kůže.

17 3. Stříhání Začněte podrážkou.

18 Na kus silné kůže si obkreslíte z obou stran střih podrážky. Doporučuji označit si obkreslenou stranu a pak dělat druhou.

19 S úspěšně získanými dvěma podrážkami se pustíte do svršku. Jedna rada hned na začátek: pokud jsou na svršku nástřihy či ostré úhly, dělejte je vzdy tak, že vyrazíte do kůže dírku a stříháte k ní.

20 Zabráníte tím tomu, aby se kůže při namáhání trhala. Na konci svršku nechejte vždy o cca 5 cm kůže více, pro případ, že by šití nevyšlo zcela přesně.

21 Dalším krokem je naděrování podrážky pro šití. Nejpraktičtější je vytlačit se rýhu asi 0,5 cm od okraje

22 pak na ní udělat po opět cca 0,5 cm čárky

23 Můžete použít i propisku, vevnitř boty to většinou nebude vidět.

24 Následně podrážku kolem dokola naděrujeme, a to tak, aby díra šla od značky do přibližně středu okraje kůže. Pak už můžeme začít našívat svršek.

25 4. Šití Začněte od značky u palce, kde slícujete svršek a podrážku. Doporučuji jedincům se slabšími prsty postupovat následovně: Udělejte šídlem skrze podrážku díru do svršku (siláci mohou vynechat a rvát tam rovnou jehlu).

26 Protáhněte první nit. Nit neustále silně voskujte, pokud to dělat nebudete, rozpadne se vám za nepříjemně krátkou chvíli.

27 Protáhněte druhou nit.

28 A řádně utáhneme.

29 Pokračujte, dokud nemáte hotový celý šev. Pozor na místo, kde se svršek spojuje. Jen konec nastřihněte, neoddělujte jej celý!

30 Hotový šev vypadá následovně:

31 Jak je ale vidět, podrážka je nerovná a okraje svršu přečnívají.

32 Jelikož tato část boty bude ve styku s chodidlem, je třeba udělat ji co nejhladší. Proto přečnívající okraje kůže ořežte (pozor na švy!) a nerovnosti zahlaďte poklepáním paličkou s hladkým čelem, nebo zatlačením lžící.

33 Celá boty je teď naruby a téměř hotová.

34 Botu tedy obraťte. Není to složité. Začněte špičkou, kterou ale obracíte od otvoru boty směrem ke špici. Pokud obrátit nejde, namočte ji do vody, popřípadě použijte varečku a protlačení vzpurných částí.

35 Poté si botu vyzkoušejte a případně upravte. Hlavně si ověřte, že dovnitř snadno dostanete nohu. Poslední krokem v šití hrubého boty je spojení svršku. Použijte skrytý šev, který není vidětz ani z jedné strany boty a díky tomu je chráněn před předřením.

36

37

38 5. Dokončení Okraje boty můžete následně olemovat. Vypadá to lépe a také zabraňuje vytahování kůže při nošení. Používal se kožený řemínek nebo obšití.

39 Je možné použít různé dekorativní oplety a švy, například tzv. přikrývkový.

40 Zcela obšité botě chybí už jen zapínání.

41 Nezapoměňte, že knoflíky není možno regulovat, a proto, když si do boty vezmete v zimě dvoje onuce, nemusíte ji zapnout. U těchto bot jsem proto zvolil vázání.

42

43 Bota je hotová, směle do druhé a pak vzhůru do lesů či boje!

44

45

2 cm 36 šestiúhelník. 1 šitíčko. Patchworkový top měří před sestavením cca 11 28 cm

2 cm 36 šestiúhelník. 1 šitíčko. Patchworkový top měří před sestavením cca 11 28 cm Výrobky Šitíčko 61 Šití na cestách je daleko snazší, když víte, že máte všechny potřebné pomůcky bezpečně uložené na jednom místě. Spíchněte si toto malé šitíčko a uložte je do svého cestovního šití. Díky

Více

Jak si ušít gotické boty

Jak si ušít gotické boty Jak si ušít gotické boty Ahoj všem Danarům. Jelikož je stále hlad po středověkých botách a mnohým Danarům chybí k dokonalosti jejich dobového oděvu, rozhodl jsem se připravit stručný návod na to, jak si

Více

Brož z odstřižků NEŽ ZAČNETE: CO BUDETE POTŘEBOVAT (velikost cca 6 cm):

Brož z odstřižků NEŽ ZAČNETE: CO BUDETE POTŘEBOVAT (velikost cca 6 cm): 14 Brož z odstřižků Brož z odstřižků NEŽ ZAČNETE: Až se do výroby broží pustíte naplno nebo pokud z látek už nějaký čas tvoříte, určitě najdete mezi odstřižky látek i docela malé kousky. Nevyhazujte je,

Více

TEXTILNÍ PSÍK - NÁVOD

TEXTILNÍ PSÍK - NÁVOD TEXTILNÍ PSÍK - NÁVOD Budeme potřebovat: - kus látky o velikosti cca formátu A4 - nažehlovací vlizelín stejné velikosti (není nezbytně nutné jej mít, ale lépe se s látkou pracuje a hračka je trvalejší

Více

Brašny a váčky. Sepsal: Tomš Papilus Maximus

Brašny a váčky. Sepsal: Tomš Papilus Maximus Brašny a váčky Sepsal: Tomš Papilus Maximus Brašny a váčky jsou důležité a hlavně praktické doplňky ke kostýmu. U sebe se hodí mít dost věcí (kapesník, mobil, svačinka, pravidla, mapa bojiště, propiska)

Více

Certain Teed Montáž vinylového obkladu

Certain Teed Montáž vinylového obkladu Certain Teed Montáž vinylového obkladu Dovoz a Distribuce v ČR: EKOCELL CZ s.r.o. Kunín 255, 742 53 Kunín Tel. 773400186 info@ekocell.cz www.ekocell.cz Obsah 1) Montáž lamel 2) STUDfinder instalační systém

Více

Sluneční amulet Materiál:

Sluneční amulet Materiál: Sluneční amulet Materiál: Korálky Matubo 7/0 (2 4 barvy) Korálky Matubo Superunos Rokajl o velikosti 11/0 Kulaté korálky o průměru 2 3 mm Středový korálek (může mít tvar kuličky či mince s podélnou dírkou)

Více

Odkaz: http://www.volny.cz/drakite2007/ Záložka ODKAZ a Komorový drak

Odkaz: http://www.volny.cz/drakite2007/ Záložka ODKAZ a Komorový drak Odkaz: http://www.volny.cz/drakite2007/ Záložka ODKAZ a Komorový drak Komorový drak je vysokou zárukou pohodového létání, tudíž budete se svou stavbou spokojeni a Vás potomek nebude určitě šetřit chválou.

Více

Výroba trpasličích fousů

Výroba trpasličích fousů Výroba trpasličích fousů Sepsal: Drrak Rozhodli jste se alespoň na chvilku stát trpaslíkem? Vězte, že to není nic těžkého. Trpaslíci jsou jedna ze základních ras ve fantasy světech a skoro všude vypadají

Více

Tato brožura, byla vypracována jako součást bakalářské práce na téma Pohybová aktivita dětí v období dospívání. Je určená mladým dospívajícím lidem,

Tato brožura, byla vypracována jako součást bakalářské práce na téma Pohybová aktivita dětí v období dospívání. Je určená mladým dospívajícím lidem, 1 2 Tato brožura, byla vypracována jako součást bakalářské práce na téma Pohybová aktivita dětí v období dospívání. Je určená mladým dospívajícím lidem, kterým zdraví jejich pohybového aparátu není lhostejné.

Více

inspira 600 inspira 600

inspira 600 inspira 600 inspira 600 inspira 600 DÙLEŽITÉ BEZPEÈNOSTNÍ PØEDPISY Pøi používání elektrických pøístrojù je tøeba dbát tìchto zásadních bezpeènostních pøedpisù: Proètìte si pøed použitím stroje pokyny v tomto návodu.

Více

LÁVOVÁ LAMPA. výzkumný úkol 07. Znáte lávovou lampu, v níž se pomalu pohybují barevné rosolovité koule nahoru a dolů? Vyrobíme si její napodobeninu.

LÁVOVÁ LAMPA. výzkumný úkol 07. Znáte lávovou lampu, v níž se pomalu pohybují barevné rosolovité koule nahoru a dolů? Vyrobíme si její napodobeninu. výzkumný úkol 07 LÁVOVÁ LAMPA Znáte lávovou lampu, v níž se pomalu pohybují barevné rosolovité koule nahoru a dolů? Vyrobíme si její napodobeninu. větší skleněná nádoba (třeba lahev od okurek) voda olej

Více

Krajkový přívěsek z Minidua

Krajkový přívěsek z Minidua Krajkový přívěsek z Minidua Netradiční "dvouvrstvá" varianta síťového stehu z dvoudírkových korálků Miniduo. Materiál: Matubo Miniduo (cca 5 gramů) Matubo 8/0 (cca 2 gramy) Japonský rokajl vel. 15/0 (cca

Více

Kapitola č. 3 Výběr obuvi dle typu nohy

Kapitola č. 3 Výběr obuvi dle typu nohy 1 Kapitola č. 3 Výběr obuvi dle typu nohy Vážení přátelé, každý odborník přes nohy ví, že různé problémy, které se vyskytují na noze či na chodidle, jsou velmi často důsledkem nošení nevhodné obuvi. Jaká

Více

Kniha. Rozměry: 24 cm (d) x 28 cm (š) x 6 cm (v)

Kniha. Rozměry: 24 cm (d) x 28 cm (š) x 6 cm (v) Kniha Rozměry: 24 cm (d) x 28 cm (š) x 6 cm (v) Pomůcky: bílá vlnitá lepenka modrý holografický papír tavná pistole s náplní pravítko dlouhé a pravoúhlé nůžky nalepovací obrázky modrá saténová stuha 1

Více

Montážní návod Hliníkový teleskopický rám do okna se sítí proti hmyzu

Montážní návod Hliníkový teleskopický rám do okna se sítí proti hmyzu Popis dílů Obsah balení 2 x vnitřní profil krátký A1 a vnější profil krátký B1 2 x vnitřní profil dlouhý A1 a vnější profil dlouhý B1 4 x rohové spojky C 2 x zavěšovací háčky krátké D 2 x zavěšovací háčky

Více

- + champion 505. champion 505. Vyrobeno pro Ersico s.r.o., Èeská Republika

- + champion 505. champion 505. Vyrobeno pro Ersico s.r.o., Èeská Republika champion 505 - + champion 505 champion 505 Vyrobeno pro Ersico s.r.o., Èeská Republika DÙLEŽITÉ BEZPEÈNOSTNÍ PØEDPISY Pøi používání elektrických pøístrojù je tøeba dbát tìchto zásadních bezpeènostních

Více

Rafinované a dekorativní

Rafinované a dekorativní Rafinované a dekorativní 1. Do 50 cm vysokého a 70 cm dlouhého kartonu pro kutily vytlačte svislé hřbetní sklady: 1 cm od okraje (proužek na slepení stínítka dohromady) vyznačte první sklad, potom čtyři

Více

Výtvarné nápady březen 2018

Výtvarné nápady březen 2018 Výtvarné nápady březen 2018 Jana Podzemná chrastící příšerky chrastící přáníčka tisk z polystyrenové destičky chrastící příšerky -kreslení -práce s papírem -dekorativní tvorba Náročnost: *** Věk: cca od

Více

7. Zdroj a vyhřívaná podložka (kroucená

7. Zdroj a vyhřívaná podložka (kroucená 7. Zdroj a vyhřívaná podložka (kroucená bužírka) Written By: Jakub Dolezal 2018 manual.prusa3d.com/ Page 1 of 17 Step 1 Nářadí potřebné k této kapitole Než začnete, ujistěte se, že jste ve správné kapitole!

Více

Horní část střechy Spodní část střechy

Horní část střechy Spodní část střechy NÁVOD: Před zahájením práce na sestavení vystřihovánky si připravíme nezbytné nástroje a pomůcky. Budeme potřebovat řezák (odlamovací nůž), nůžky, nůž s tupou špičkou (pro nařezávání hran), ocelové pravítko,

Více

2) Přidejte jednu novou 11/0. Přeskočte následující 11/0 v řadě a provlékněte jehlu druhou následující 11/0 v řadě.

2) Přidejte jednu novou 11/0. Přeskočte následující 11/0 v řadě a provlékněte jehlu druhou následující 11/0 v řadě. 1) Nejdříve obšijeme rivoli peyote stehem z rokajlu 11/0 a 15/0. Navlékněte si 36x 11/0, posuňte korálky na konec nitě a svažte konce tak, aby korálky vytvořily kroužek. 2) Přidejte jednu novou 11/0. Přeskočte

Více

Neměl by být ani příliš lehký, ani příliš těžký, aby se s ním dobře a férově bojovalo. Prostě tak akorát.

Neměl by být ani příliš lehký, ani příliš těžký, aby se s ním dobře a férově bojovalo. Prostě tak akorát. Návod na výrobu meče Pro potřeby Soumraku sepsal s pomocí starších návodů Mara Úvod Meč je nejčastější zbraň, se kterou se na dřevárnách setkáte. Používají ho častěji hráči světlé strany, ale rozhodně

Více

Pokyny pro "Business" Projekt. Sukně. Budete potřebovat. Textilie doporučení. Obecné informace o velikosti. Vystřihování Přední 28 cm.

Pokyny pro Business Projekt. Sukně. Budete potřebovat. Textilie doporučení. Obecné informace o velikosti. Vystřihování Přední 28 cm. Pokyny pro "Business" Projekt Sukně Budete potřebovat 2 košile pánské 0,7 m (3/4yd) šedou oblekovou tkaninu (1,4 m (1 ½ yd) šířky) 1 m (39 "), podšívky suchý zip- 14 cm (5 ½ ") dlouhý a 3,5 cm (1 2 / 5

Více

6) Ještě dvakrát zopakujte kroky 4 a 5. 1) Navlékněte čtyři korálky Rulla a posuňte je na konec nitě.

6) Ještě dvakrát zopakujte kroky 4 a 5. 1) Navlékněte čtyři korálky Rulla a posuňte je na konec nitě. Náramek "Leda" Efektní náramek z japonského rokajlu a korálků Rulla. Materiál: Matubo Rulla (124 kusů) Japonský rokajl 15/0 (cca. 1 gram) Japonský rokajl 11/0 (cca. 7 gramů) Matubo 8/0 (2 kusy) 3mm ohňovky

Více

e POMŮCKY Přesto, že dinosauři vyhynuli již před dávnou dobou, mnoho dětí je miluje! 1 Přehni karton na polovinu a na 2 Vystřihni dinosaura z obou

e POMŮCKY Přesto, že dinosauři vyhynuli již před dávnou dobou, mnoho dětí je miluje! 1 Přehni karton na polovinu a na 2 Vystřihni dinosaura z obou Přesto, že dinosauři vyhynuli již před dávnou dobou, mnoho dětí je miluje! Dinosauři jsou zpět! e POMŮCKY Zelený karton Růžový hedvábný papír Černý špičatý fix Nůžky Lepidlo 1 1 Přehni karton na polovinu

Více

První část. Nauč se tvořit. p sto. r vé. aňá. m sky

První část. Nauč se tvořit. p sto. r vé. aňá. m sky První část Nauč se tvořit r vé p sto m sky aňá Postupy SoumĚrnost Přehni papír napůl. Nakresli na něj libovolný tvar končící na přehybu a vystřihni ho. Až vystřižený papír narovnáš, uvidíš, že máš dva

Více

Jak šít džínovinu, kůži a plátno

Jak šít džínovinu, kůži a plátno Jak šít džínovinu, kůži a plátno Důležité bezpečnostní pokyny Smyslem bezpečnostních pokynů je předejít nebezpečí nebo škodám, které by mohly vzniknout z neprávného použití stroje. Pečlivě si je přečtěte

Více

Habermaaß-hra 4135. Vyřezávání Afrika

Habermaaß-hra 4135. Vyřezávání Afrika CZ Habermaaß-hra 4135 Vyřezávání Afrika Vážení rodiče, vyřezávání je prastará metoda tvarování dřeva. Je to forma umění, která žádá ostré nástroje. Je Vaší zodpovědností rozhodnout, zda je Vaše dítě připraveno

Více

Written By: Jakub Dolezal

Written By: Jakub Dolezal 2. Osy XYZ - opětovné složení Written By: Jakub Dolezal 2018 manual.prusa3d.com/ Page 1 of 21 Step 1 Umístění Y-motor-distance: 1. část Předtím než pokročíte ke složení tiskárny, pojďme ještě vložit Y-motor-distance.

Více

Habermaaß-hra 4145. Ventilátor - stavebnice

Habermaaß-hra 4145. Ventilátor - stavebnice CZ Habermaaß-hra 4145 Ventilátor - stavebnice Vážení nadějní Inženýři, pomocí této stavebnice si můžete vytvořit svůj vlastní ventilátor a zároveň se seznámíte s velmi důležitým technickým mechanismem,

Více

Velikonoční vajíčko-vstaváček

Velikonoční vajíčko-vstaváček -vstaváček - vyfouknuté vajíčko - plastelína (karton) na vajíčka - noviny - plastiková konvička - voda - sádra - klacík na rozmíchání sádry - hadřík nebo kuchyňsky - tempery papír - štětec - sklenka s

Více

Pokyny pro Etnický Projekt

Pokyny pro Etnický Projekt Pokyny pro Etnický Projekt www.mybernette.com Postup - Projekt "etnický styl" Etnické šaty Jedna velikost pro všechny Budete potřebovat - 2,10 m (7 '), růžový taft (minimální šířka 0,9 m tkaniny (1 yd)

Více

Příprava zvířat na výstavu

Příprava zvířat na výstavu Příprava zvířat na výstavu Svaz chovatelů holštýnského skotu ČR Dante Parietti Giovanni Antolini Andrea Battistotti Dobronín 11. 12. dubna 2005 NAVYKÁNÍ ZVÍŘETE Po výběru zvířete věnujte každý týden určitý

Více

Vmódu přežití si nejspíš budete potřebovat postavit dům,

Vmódu přežití si nejspíš budete potřebovat postavit dům, DŘEVĚNÝ DŮM Vmódu přežití si nejspíš budete potřebovat postavit dům, abyste chránili sebe a svůj majetek. V kreativním módu se třeba rozhodnete postavit pěknou vesničku. Ať už jsou vaše pohnutky jakékoli,

Více

Reliéfní krajinka 44 kh0375_blok.indb 44 kh0375_blok.indb 44 29.7.2014 11:16:53 29.7.2014 11:16:53

Reliéfní krajinka 44 kh0375_blok.indb 44 kh0375_blok.indb 44 29.7.2014 11:16:53 29.7.2014 11:16:53 Reliéfní krajinka 44 Materiál skelný papír, tenká lepenka (asi 23 x 28 cm), odřezky vlnité lepenky, barevné mastné pastely, nůžky, lepidlo, poutko z pogumovaného plátna 4 Na další list skelného papíru

Více

OBUV, NEBO OBOJÍ? BĚŽECKOU OBUV, TRÉNINKOVOU POMOZTE ZÁKAZNÍKŮM S VÝBĚREM: VZPÍRÁNÍ, BĚHU, SKOKŮM A RYCHLÝM ZMĚNÁM SMĚRU. K OPAKOVANÉMU POHYBU VPŘED.

OBUV, NEBO OBOJÍ? BĚŽECKOU OBUV, TRÉNINKOVOU POMOZTE ZÁKAZNÍKŮM S VÝBĚREM: VZPÍRÁNÍ, BĚHU, SKOKŮM A RYCHLÝM ZMĚNÁM SMĚRU. K OPAKOVANÉMU POHYBU VPŘED. BĚŽECKOU OBUV, TRÉNINKOVOU OBUV, NEBO OBOJÍ? POMOZTE ZÁKAZNÍKŮM S VÝBĚREM: SPRÁVNÁ OBUV NABÍDNE SKVĚLÝ POCIT PŘI BĚHU NEBO TRÉNINKU. TRÉNINKOVÁ OBUV UZPŮSOBENA KE VZPÍRÁNÍ, BĚHU, SKOKŮM A RYCHLÝM ZMĚNÁM

Více

Návod. Jak dostat dítě do nosítka

Návod. Jak dostat dítě do nosítka Návod Jak dostat dítě do nosítka Jestliže nemáte zkušenosti s nošením (ať už v šátku nebo v nosítku), možná vás při prohlížení fotek napadlo, jak se vlastně to dítko do nosítka dostane? A jak se s nosítkem

Více

Vytvořili jsme pro vás seznam největších módních faux pas, kterých se dopouští mužská část naší populace.

Vytvořili jsme pro vás seznam největších módních faux pas, kterých se dopouští mužská část naší populace. Vytvořili jsme pro vás seznam největších módních faux pas, kterých se dopouští mužská část naší populace. 1. Pach místo vůně Jestli je něco, co může ženu zákonitě odpudit, je to právě nepříliš vonící mužské

Více

ČAJOVÁ SOUPRAVA. Dekor: otisky houbičky s modrým barvítkem na bílé glazuře

ČAJOVÁ SOUPRAVA. Dekor: otisky houbičky s modrým barvítkem na bílé glazuře JARO ČAJOVÁ SOUPRAVA ČAJOVÁ SOUPRAVA 10 Dekor: otisky houbičky s modrým barvítkem na bílé glazuře KONVIČKA S POKLIČKOU S POKLIČKOU TÉMA: sesazování více vytočených kusů větší kus hlíny a vycentrujte ho

Více

Návod jak na čepičku

Návod jak na čepičku Návod jak na čepičku Většina holek co znám, začalo s háčkováním čepiček pro své děti. Vzhledem k tomu, že s čepičkou se nejčastěji začíná, rozhodla jsem se návod ne úplně jednoduchou čepku pro vás sepsat.

Více

Pohádkové postavičky

Pohádkové postavičky Pohádkové postavičky Čarodějnice, čertík a vodník z punčoch Andělíček se sáňkami Skřítek Podzimníček Sněhuláčci Čarodějnice, čertík a vodník z punčoch Budete potřebovat: punčochy ohebný drát větší jehlu

Více

Návod na výrobu štítu

Návod na výrobu štítu Návod na výrobu štítu Pro potřeby Soumraku sepsal s pomocí starších návodů Mara Úvod Štít a meč, štít a sekera, štít a palcát nejpoužívanější kombinace zbraní. Jak takový štít vyrobit? Není to složité,

Více

Tato zkušební kabelka je vyztužena pouze ronopastem a plátnem: Je měkčí a nedrží tolik tvar. Ale na škodu to tolik není. Každopádně se krásně šije.

Tato zkušební kabelka je vyztužena pouze ronopastem a plátnem: Je měkčí a nedrží tolik tvar. Ale na škodu to tolik není. Každopádně se krásně šije. Originál návod a střih je podle AMY Butler, jedná se o volně stažitelný střih: http://sewmamasew.com/blog2/2010/09/free-amy-butler-pattern-blossom-handbagshoulderbag/ Nejedná se o překlad originálu, ale

Více

strana 2-4 strana 5-7 strana 8-10

strana 2-4 strana 5-7 strana 8-10 Podrobné instrukce: Nákres / úprava stínidla Chtěli by jste si sami vytvořit návrh lampy nebo nádoby? plán A strana 2-4 Tento průvodce vám pomůže s nakreslením každé skleněné strany. - Matematik by toto

Více

TOP BEZ RUKÁVŮ ZDOBENÝ TŘPYTIVÝMI PÍRKY

TOP BEZ RUKÁVŮ ZDOBENÝ TŘPYTIVÝMI PÍRKY Velikosti: 34 až 46 ŠABLONY: PŘÍLOHY C A D Vzor k malování: str. 83 SNĚŽNÝ KOJOT TOP BEZ RUKÁVŮ ZDOBENÝ TŘPYTIVÝMI PÍRKY POMŮCKY 80 x 60 cm volného žerzeje v páví modré Třpytivě safírová barva na textil

Více

1. Tyto montážní instrukce mohou být reprodukovány a/nebo distribuovány pouze s písemným a explicitním souhlasem společnosti Sela

1. Tyto montážní instrukce mohou být reprodukovány a/nebo distribuovány pouze s písemným a explicitním souhlasem společnosti Sela Pokyny k sestavení Nová souprava Sela Snare Cajon - cajon se struněním. Nově v této soupravě naleznete vyndavací Sela Snare System strunění, které Vám přináší další zvukové možnosti. Prosíme, použijte

Více

Pata s klínky pletená od špičky (Toe-up Gusseted Heel)

Pata s klínky pletená od špičky (Toe-up Gusseted Heel) Podle paní Maiy Discoe Pata s klínky pletená od špičky (Toe-up Gusseted Heel) Jedná se o obrázkový návod, fotky, které jdou zvětšit najdete v originálním návodu na blogu autorky: http://maiaspins.typepad.com/maiaspins/2007/05/toeup_gusseted_.html

Více

3. Složení extrudérů

3. Složení extrudérů 3. Složení extrudérů Written By: Jakub Dolezal 2017 manual.prusa3d.com/ Page 1 of 17 Step 1 Identifikace dílů Extruder body MM (nová verze) - Rychlospojky QSM a PTFE trubičky jsou již osazeny z výroby.

Více

Každému hrnčíři zůstává při práci spousta zbytků

Každému hrnčíři zůstává při práci spousta zbytků RECYKLACE HLÍNY Každému hrnčíři zůstává při práci spousta zbytků hlíny. Ten, kdo se točit teprve učí, obvykle víc hlíny odloží ve zbytcích, než kolik jí skončí v peci, protože opravdu nějakou dobu trvá,

Více

Frézování ozvučného otvoru a drážky kolem otvoru.

Frézování ozvučného otvoru a drážky kolem otvoru. Frézování ozvučného otvoru a drážky kolem otvoru. Frézování Ozvučného otvoru a drážky kolem je ve skutečnosti jednoduchá procedura když máte patřičný přípravek. Výroba přípravku je jednoduchá. Přípravek

Více

Vánoční ozdoba z nešitého patchworku... Návod je určen pro dvoubarevnou verzi vánoční ozdoby o průměru 10cm.

Vánoční ozdoba z nešitého patchworku... Návod je určen pro dvoubarevnou verzi vánoční ozdoby o průměru 10cm. Vánoční ozdoba z nešitého patchworku... Návod je určen pro dvoubarevnou verzi vánoční ozdoby o průměru 10cm. Budete potřebovat: nůžky, řezák kulatý příborový nůž špendlíky s kovovou hlavičkou cca 18mm

Více

Obuv. Jak vybrat správnou velikost obuvi

Obuv. Jak vybrat správnou velikost obuvi Obuv Jak vybrat správnou velikost obuvi Dříve než si obuv objednáte, dejte pozor na rozdílnost chodidel u jednoho člověka, jedno z chodidel bývá obvykle delší! Vybírejte obuv o půl centimetru větší, než

Více

Korálkový korálek Iris

Korálkový korálek Iris Korálkový korálek Iris Tyto drobné korálkové korálky byly inspirovány květy kosatců irisů. Materiál (na jeden korálek): Matubo NIB-BIT (12 kusů) Matubo Superduo (18 kusů) Japonský rokajl 11/0 (cca. 0,7

Více

POSTAVTE SI NA SVÉ ZAHRADĚ DŘEVĚNÝ DOMEK I BEZ BETONOVÝCH ZÁKLADŮ

POSTAVTE SI NA SVÉ ZAHRADĚ DŘEVĚNÝ DOMEK I BEZ BETONOVÝCH ZÁKLADŮ POSTAVTE SI NA SVÉ ZAHRADĚ DŘEVĚNÝ DOMEK I BEZ BETONOVÝCH ZÁKLADŮ Máte-li na svém pozemku vybrané místo, kde byste rádi postavili zahradní domek rychle, bez betonové desky a bez zničené zahrady, máme pro

Více

NÁVOD NA SESTAVENÍ POPRUHOVÉHO SYSTÉMU OMS

NÁVOD NA SESTAVENÍ POPRUHOVÉHO SYSTÉMU OMS NÁVOD NA SESTAVENÍ POPRUHOVÉHO SYSTÉMU OMS Občas je složité sestavit popruhový systém dle vašeho přání. Jestliže jste doposud neměli popruhový systém, tento dokument vám může se sestavením pomoci. Jestliže

Více

03 Dětský svetr (model vlevo) Pro velikost 68 = čísla vlevo, pro velikost 80 = čísla vpravo. Jestliže je uveden pouze 1 údaj, platí pro obě velikosti.

03 Dětský svetr (model vlevo) Pro velikost 68 = čísla vlevo, pro velikost 80 = čísla vpravo. Jestliže je uveden pouze 1 údaj, platí pro obě velikosti. 03 Dětský svetr (model vlevo) Pro velikost 8 = čísla vlevo, pro velikost 80 = čísla vpravo. Jestliže je uveden pouze 1 údaj, platí pro obě velikosti. Materiál: Baby Micro mit Glanzfaden od fy Schoeller

Více

DS dlouhý sloupek ZR zadní reliéfní

DS dlouhý sloupek ZR zadní reliéfní Cosmic Cal Část 1 Copyright: Helen Shrimpton, 2018. Všechna práva vyhrazena. Od: Helen at www.crystalsandcrochet.com Sponsored by Stylecraft yarns Zkratky a vysvětlivky (US terminologie) sl. sloupek KS

Více

Pyžamo raglán Materiál : úplet bavlna+elastan nebo 100 % bavlněný úplet Velikost :

Pyžamo raglán Materiál : úplet bavlna+elastan nebo 100 % bavlněný úplet Velikost : Pyžamo raglán Materiál : úplet bavlna+elastan nebo 100 % bavlněný úplet Velikost : 104-134 V M avatex Veškerá práva jsou vyhrazena firmě mavaga design s.r.o. mavatex@seznam.cz webb: www.mavatex.cz FB:špendlík

Více

Korálkový korálek"lily"

Korálkový koráleklily Korálkový korálek"lily" Šitá rondelka z pohanky a Superdua Materiál (na jeden korálek): Matubo Superduo (10 kusů) Pohanka (15 kusů) Matubo 8/0 (10 kusů) Japonský rokajl vel. 15/0 (cca. 0,5 gramu) Japonský

Více

Katalog zdravé obuvi pro sezónu jaro/léto stylish & healthy footwear

Katalog zdravé obuvi pro sezónu jaro/léto stylish & healthy footwear Katalog zdravé obuvi pro sezónu jaro/léto 2018 stylish & healthy footwear Kdo jsme Vybíráme pro Vás kvalitní zdravou obuv od tradičních výrobců z Itálie, Španělska a Portugalska. stylish & healthy footwear

Více

4. Osa Z. 4. Osa Z. Written By: Josef Prusa manual.prusa3d.com/ Page 1 of 17

4. Osa Z. 4. Osa Z. Written By: Josef Prusa manual.prusa3d.com/ Page 1 of 17 4. Osa Z Written By: Josef Prusa 2018 manual.prusa3d.com/ Page 1 of 17 Step 1 Potřebné nářadí 13/17mm stranové klíče 3,6mm plochý šroubovák Malé kombinované kleště 2,5 a 1,5mm inbusový klíč Step 2 3D vytištěné

Více

Pantanet Fortinet. Pantanet Family. Montážní příručka. (pro 100 bm oplocení) www.betafence.com. síť rolí 4 4 4 4. napínací sloupky ks 5 5 5 5

Pantanet Fortinet. Pantanet Family. Montážní příručka. (pro 100 bm oplocení) www.betafence.com. síť rolí 4 4 4 4. napínací sloupky ks 5 5 5 5 Pantanet Family (pro 100 bm oplocení) síť rolí 4 4 4 4 výška [cm] 102 122 152 183 napínací sloupky ks 5 5 5 5 výška [m] 1,5 1,7 2,0 2,3 průměr [mm] 48 48 48 60 středové sloupky ks 36 36 36 36 výška [m]

Více

Střešní plechová krytina

Střešní plechová krytina Střešní plechová krytina Doprava, skladování a manipulace Doprava a skladování Technicko montážní návod Dopravu materiálu k zákazníkovi zajišťujeme nákladním vozidlem s hydraulickou rukou. Krytina je dodávaná

Více

Návod na výrobu seker Sepsal Tomš Papilus Maximus, upravil Jake a Caesar

Návod na výrobu seker Sepsal Tomš Papilus Maximus, upravil Jake a Caesar Návod na výrobu seker Sepsal Tomš Papilus Maximus, upravil Jake a Caesar 1. Výroba seker a) Materiál a nářadí Jasanová větev, obyč hladká karimatka 12mm (je zbytečné na čepel používat EVA karimatku, je

Více

Ptáček (metodický list č. 1)

Ptáček (metodický list č. 1) Skupina metodických listů Název a číslo metodického listu Dřevo a příbuzné materiály Ptáček (metodický list č. 1) Skupina metodických listů Název a číslo metodického listu Vzdělávací oblast Tematický okruh

Více

Krok za krokem- instruktážní leták

Krok za krokem- instruktážní leták Postranní světlo Pyramida Krok za krokem- instruktážní leták markus klein Světla z designové řady "postranní světla" se zkládají ze dvou oddělených částí,světla a světelné základny. Tento instruktážní

Více

06 Pracovní obuv klasická

06 Pracovní obuv klasická 0 Pracovní obuv klasická Nabídka klasické pracovní obuvi obsahuje rozmanité modely pro různé použití, podle standardu UNE ISO 2034:0 jsou zařazeny do kategorie II. Výhody: Větší komfort díky podrážce z

Více

Zkušební vzorek jsem se snažila dlouho ignorovat, ale jakmile jsem ho vzala jako věc, která k pletení patří, hned se mi v pletení začalo dařit mnohem

Zkušební vzorek jsem se snažila dlouho ignorovat, ale jakmile jsem ho vzala jako věc, která k pletení patří, hned se mi v pletení začalo dařit mnohem 3. kapitola Tajemství obrace a zkušebního vzorku Zkušební vzorek jsem se snažila dlouho ignorovat, ale jakmile jsem ho vzala jako věc, která k pletení patří, hned se mi v pletení začalo dařit mnohem lépe.

Více

Náramek "TARA" Rychlý a jednoduchý náramek z dvoudírkových šitých komponentů. Materiál: Obtížnost : Pro začátečníky a mírně pokročilé

Náramek TARA Rychlý a jednoduchý náramek z dvoudírkových šitých komponentů. Materiál: Obtížnost : Pro začátečníky a mírně pokročilé Náramek "TARA" Rychlý a jednoduchý náramek z dvoudírkových šitých komponentů Materiál: (na jeden komponent - pro výrobu náramku budete potřebovat 3-4 komponenty) Matubo Miniduo (24 kusů) Matubo Rulla (4

Více

4. Osa Z. 4. Osa Z. Written By: Josef Prusa manual.prusa3d.com Page 1 of 14

4. Osa Z. 4. Osa Z. Written By: Josef Prusa manual.prusa3d.com Page 1 of 14 4. Osa Z Written By: Josef Prusa 2016 manual.prusa3d.com Page 1 of 14 Step 1 Potřebné nářadí 13/17mm stranové klíče 3.6mm plochý šroubovák Malé kombinované kleště 2.5 and 1.5mm inbusový klíč Step 2 3D

Více

MONTÁŽ A UVEDENÍ DO PROVOZU

MONTÁŽ A UVEDENÍ DO PROVOZU MONTÁŽ A UVEDENÍ DO PROVOZU Tato kniha vám ukáže, jak pomocí přiložených věcí vytvářet díla z příze a tapisérie. Můžete vytvořit cokoliv. Na tkalcovském stavu můžete tkát své vlastní obrázky, stuhy a proužky

Více

09 Dětský svetr (model vlevo)

09 Dětský svetr (model vlevo) 09 Dětský svetr (model vlevo) Pro velikost 56= čísla vlevo, pro velikost 68 = čísla uprostřed, pro velikost 80 = čísla vpravo. Pokud je uvedený pouze jeden údaj, platí pro všechny velikosti. Lolita od

Více

WWW.SWIXSCHOOL.COM MANUÁL PRO AKTIVNÍ/REKREAČNÍ LYŽAŘE A SNOWBOARDISTY

WWW.SWIXSCHOOL.COM MANUÁL PRO AKTIVNÍ/REKREAČNÍ LYŽAŘE A SNOWBOARDISTY WWW.SWIXSCHOOL.COM MANUÁL PRO AKTIVNÍ/REKREAČNÍ LYŽAŘE A SNOWBOARDISTY PŘÍPRAVA SJEZDOVÝCH LYŽÍ A SNOWBOARDŮ UŽIVATELSKÁ ÚROVEŇ: AKTIVNÍ/REKREAČNÍ LYŽAŘI I když používáte své vybavení jen příležitostně

Více

UNIVERZÁLNÍ KLADKOSTROJ

UNIVERZÁLNÍ KLADKOSTROJ FDAD 6571 2 1 3 2 FDAD 6571 OBECNÉ BEZPEČNOSTNÍ POKYNY/INSTALACE UNIVERZÁLNÍHO KLADKOSTROJE UNIVERZÁLNÍ KLADKOSTROJ NÁVOD K OBSLUZE 1. OBECNÉ BEZPEČNOSTNÍ POKYNY 6 CZ Při správné instalaci je nosnost univerzálního

Více

Technické údaje, konstrukční data a ilustrace uvedené v této publikaci nejsou závazné. Vyhrazujeme si právo provádět změny bez předchozího

Technické údaje, konstrukční data a ilustrace uvedené v této publikaci nejsou závazné. Vyhrazujeme si právo provádět změny bez předchozího 2 Technické údaje, konstrukční data a ilustrace uvedené v této publikaci nejsou závazné. Vyhrazujeme si právo provádět změny bez předchozího upozornění. 3 x2 x1 x2 x3 x1 x3 x2 x2 4 Sestavení nosiče jízdního

Více

4. Osa Z. 4. Osa Z. Written By: Josef Prusa manual.prusa3d.com Page 1 of 17

4. Osa Z. 4. Osa Z. Written By: Josef Prusa manual.prusa3d.com Page 1 of 17 4. Osa Z Written By: Josef Prusa 2017 manual.prusa3d.com Page 1 of 17 Step 1 Potřebné nářadí 13/17mm stranové klíče 3,6mm plochý šroubovák Malé kombinované kleště 2,5 a 1,5mm inbusový klíč Step 2 3D vytištěné

Více

PROFESIONÁLNÍ UV NEHTOVÉ STUDIO NÁVOD K POUŽITÍ

PROFESIONÁLNÍ UV NEHTOVÉ STUDIO NÁVOD K POUŽITÍ PROFESIONÁLNÍ UV NEHTOVÉ STUDIO NÁVOD K POUŽITÍ Vážená zákaznice, gratulujeme Vám k zakoupení tohoto produktu. Pečlivě si přečtěte tento návod před prvním použitím, návod uschovejte i pro pozdější nahlédnutí.

Více

PRÁCE S RECYKLOVATELNÝMI MATERIÁLY

PRÁCE S RECYKLOVATELNÝMI MATERIÁLY 2017 OBSAH Práce s recyklovatelnými materiály... 2 Materiál... 3 Pomůcky... 4 Kouzelníkova kytka... 5-6 Beránek... 7-8 Tučňák... 9-10 Včelka... 11-12 Pirátská loď...13-14 Slepička...15-16 PRÁCE S RECYKLOVATELNÝMI

Více

NÁVOD: POSTAVTE ZAHRADNÍ DOMEK ČI TERASU VE SVAHU

NÁVOD: POSTAVTE ZAHRADNÍ DOMEK ČI TERASU VE SVAHU NÁVOD: POSTAVTE ZAHRADNÍ DOMEK ČI TERASU VE SVAHU Máte-li svažitý pozemek, na kterém byste rádi postavili zahradní domek rychle, bez betonu a bez zničené zahrady, máme pro vás řešení! Pomocí zemních vrutů

Více

Návod k použítí. Inkontinenční vložky. Krok 1: Krok 2: Krok 3: Inkontinenční vložky Depend jsou speciálně navržené pro lehký únik moči.

Návod k použítí. Inkontinenční vložky. Krok 1: Krok 2: Krok 3: Inkontinenční vložky Depend jsou speciálně navržené pro lehký únik moči. Návod k použítí Inkontinenční vložky Inkontinenční vložky Depend jsou speciálně navržené pro lehký únik moči. Noste těsné přiléhavé spodní prádlo. Inkontinenční vložky nemají rozlišení přední a zadní strany

Více

VODNÍ KOLO. výzkumný úkol 05

VODNÍ KOLO. výzkumný úkol 05 výzkumný úkol 05 VODNÍ KOLO Proud vody může pohánět vodní kola různých typů a ty pak zase pohání mlýn, generátor elektrického proudu nebo jiné zařízení. Naše kolo se svým typem podobá turbíně vodních elektráren.

Více

8. Elektronika. 8. Elektronika. Written By: Josef Prusa manual.prusa3d.com/ Page 1 of 16

8. Elektronika. 8. Elektronika. Written By: Josef Prusa manual.prusa3d.com/ Page 1 of 16 8. Elektronika Written By: Josef Prusa 2018 manual.prusa3d.com/ Page 1 of 16 Step 1 Potřebné nářadí 2,5mm inbusový klíč Malé kombinované kleště 2018 manual.prusa3d.com/ Page 2 of 16 Step 2 3D vytištěné

Více

Osvětlení pracovní desky v kuchyni - jak udělat sám?

Osvětlení pracovní desky v kuchyni - jak udělat sám? Osvětlení pracovní desky v kuchyni - jak udělat sám? Power Light a Deco Light je univerzální liniový LED osvětlovací systém, jehož hlavním účelem je osvětlení kuchňských pracovních ploch, polic a skříní.

Více

Nástroje a vybavení Měřicí pásmo Pracovní rukavice Plastové nebo gumové kladívko Mazivo Křížový šroubovák NÁVOD K MONTÁŽI

Nástroje a vybavení Měřicí pásmo Pracovní rukavice Plastové nebo gumové kladívko Mazivo Křížový šroubovák NÁVOD K MONTÁŽI NÁVOD K MONTÁŽI DŮ LEŽITÉ Než začnete montovat tento skleník, přečtěte si, prosím, pečlivě tento návod. Proveďte, prosím, všechny kroky v pořadí uvedeném v tomto návodu. Neutahujte šroubky skleníku, dokud

Více

Barevné pergamano pomocí fixů Perga colours exclusive

Barevné pergamano pomocí fixů Perga colours exclusive Barevné pergamano pomocí fixů Perga colours exclusive Tyto speciální inkoustové fixy byly vyvinuty přímo pro techniku pergamano. Jsou určeny k malování přímo na pergamenový papír nebo k nanášení na pergamen

Více

SNOOPY PROSÍM NEKOPÍROVAT A NEVKLÁDAT NA ŽÁDNÉ STRÁNKY!!! MATERIÁL

SNOOPY PROSÍM NEKOPÍROVAT A NEVKLÁDAT NA ŽÁDNÉ STRÁNKY!!! MATERIÁL SNOOPY PŘEKLAD BY JLUCIE PROSÍM NEKOPÍROVAT A NEVKLÁDAT NA ŽÁDNÉ STRÁNKY!!! MATERIÁL Háček 3,75 mm Lion Brand Pound of Love bílá Red Heart Soft černá Jehla s velkým uchem Výplň Černá vyšívací nit Šicí

Více

Obecné zásady Design Floors Click

Obecné zásady Design Floors Click Obecné zásady Design Floors Click Instalace Instalace designových podlah Design Floors Click je jednoduchá a řídí se stejnými zásadami, které se vztahují na všechny kvalitní pružné podlahy. NÁRODNÍ SMĚRNICE

Více

OKŘÍN. DŘEVĚNÁ MISKA podrobný návod krok za krokem. INGREDIENCE: pracovní stůl upínací svěrka dřevěný polotovar dláta + palička 4 hodiny času

OKŘÍN. DŘEVĚNÁ MISKA podrobný návod krok za krokem. INGREDIENCE: pracovní stůl upínací svěrka dřevěný polotovar dláta + palička 4 hodiny času OKŘÍN DŘEVĚNÁ MISKA podrobný návod krok za krokem INGREDIENCE: pracovní stůl upínací svěrka dřevěný polotovar dláta + palička 4 hodiny času 4 3 2 1 A B Pracovní deska funguje jako jednoduchý svěrák. Má

Více

SVĚTLO A TMA ROZKLAD A MÍCHÁNÍ BAREV

SVĚTLO A TMA ROZKLAD A MÍCHÁNÍ BAREV SVĚTLO A TMA ROZKLAD A MÍCHÁNÍ BAREV Světlo vypadá jako bezbarvé, ale ve skutečnosti je směsí červené, žluté, zelené, modré, indigové modři a fialové barvy. Jednoduchými pokusy můžeme světlo rozkládat

Více

NOVINKA www.scholl.cz

NOVINKA www.scholl.cz NOVINKA Naše chodidla odvádějí velký kus práce, protože... Inovativní technologie Scholl GelActiv Chůze jako po gelovém polštářku!... 60 % našeho života strávíme na nohou. při běhu jsou naše chodidla zatěžována

Více

Pantanet Fortinet. Montážní příručka.

Pantanet Fortinet. Montážní příručka. Pantanet Fortinet Montážní příručka www.betafence.com Kompletní systém oplocení zaručující rychlou a spolehlivou montáž. BETAFENCE nabízí řešení v podobě systému oplocení pro každý typ plotu. Komponenty

Více

Rulla Rivoli Obšívané Swarovski Rivoli nebo kabošony s korálky Rulla Materiál (na 1 pár náušnic):

Rulla Rivoli Obšívané Swarovski Rivoli nebo kabošony s korálky Rulla Materiál (na 1 pár náušnic): Rulla Rivoli Obšívané Swarovski Rivoli nebo kabošony s korálky Rulla Materiál (na 1 pár náušnic): 12mm Swarovski Rivoli (2 kusy) Korálky Matubo Rulla (20 kusů) Japonský rokajl vel. 15/0 (cca. 1 g) Japonský

Více

Rulla Rivoli Obšívané Swarovski Rivoli nebo kabošony s korálky Rulla Materiál (na 1 pár náušnic):

Rulla Rivoli Obšívané Swarovski Rivoli nebo kabošony s korálky Rulla Materiál (na 1 pár náušnic): Rulla Rivoli Obšívané Swarovski Rivoli nebo kabošony s korálky Rulla Materiál (na 1 pár náušnic): 12mm Swarovski Rivoli (2 kusy) Korálky Matubo Rulla (20 kusů) Japonský rokajl vel. 15/0 (cca. 1 g) Japonský

Více

PROPISKA. Na potahování potřebujete: kovovou propisku bez vnitřních plastových výlisků nebo papírovou, která je navíc lehká a levná.

PROPISKA. Na potahování potřebujete: kovovou propisku bez vnitřních plastových výlisků nebo papírovou, která je navíc lehká a levná. PROPISKA Na potahování potřebujete: kovovou propisku bez vnitřních plastových výlisků nebo papírovou, která je navíc lehká a levná. Propisku rozšroubujte a změřte obvod a délku části, kterou budete potahovat.

Více

5. Montáž vyhřívané podložky

5. Montáž vyhřívané podložky Written By: Jakub Dolezal 2019 manual.prusa3d.com/ Page 1 of 13 Step 1 Nářadí potřebné k této kapitole 2,5mm inbusový klíč pro šrouby M3 2mm inbusový klíč pro šrouby vyhřívané podložky. Step 2 Rozdílné

Více

Návod na vytvoření vlastního videa. Publikace je chráněna autorským právem Pavel Fara 2013

Návod na vytvoření vlastního videa. Publikace je chráněna autorským právem Pavel Fara 2013 Návod na vytvoření vlastního videa Publikace je chráněna autorským právem Pavel Fara 2013 1 Sami nejlépe víte, že trh s finančními poradci je přesycen.každý poradce se snaží odlišit od ostatních, být nejlepší

Více

Andělka. Foto návod zdarma. Renata Pekařová www.siti-renata.cz www.renatapekarova.cz info@siti-renata.cz 2015 1

Andělka. Foto návod zdarma. Renata Pekařová www.siti-renata.cz www.renatapekarova.cz info@siti-renata.cz 2015 1 Andělka Foto návod zdarma 2015 1 Budeme potřebovat: 2x obdélník látky na tělíčko Andělky asi 17x15 cm 2x obdélník látky v tělové barvě 9x15 cm a stejnou látku 2x(6x9cm) na ruce 2x obdélník látky na křídla

Více

Model: MINIME. Pokyny ke složení a použití POUZE PRO POUŽITÍ VENKU PROSÍM UCHOVEJTE TYTO POKYNY PRO BUDOUCÍ POTŘEBU.

Model: MINIME. Pokyny ke složení a použití POUZE PRO POUŽITÍ VENKU PROSÍM UCHOVEJTE TYTO POKYNY PRO BUDOUCÍ POTŘEBU. Model: MINIME Pokyny ke složení a použití POUZE PRO POUŽITÍ VENKU PROSÍM UCHOVEJTE TYTO POKYNY PRO BUDOUCÍ POTŘEBU. ROZLOŽENÝ POHLED Seznam částí Č. Popis Množství 1 Držadlo víka 1 2 Ventilační otvory

Více