Valná hromada Ratab, o. s.

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Valná hromada Ratab, o. s."

Transkript

1 Valná hromada Ratab, o. s. Štěnkov, Celkem je přítomno 19 členů sdružení a 3 zastoupení plnou mocí. Valná hromada je usnášeníschopná. Moderátorem byl jednomyslně schválen Petr Soják. Program Valné hromady byl schválen. Schválení žádostí o členství Do sdružení byli přijati tito noví členové: Kateřina Rygálová Veronika Kadlečková Jarmila Nýdrlová Barbora Benešová Marek Kulhavý Všichni členové byli přijati jednomyslně, s výjimkou Marka Kulhavého, kde se jeden člen sdružení zdržel hlasování. Shrnutí proběhnuvších letních běhů sdružení Stavění Jindřich Vrabec shrnuje tím, že postavili jsme, stihly se naimpregnovat tee-pee. Problémem byla účast lidí, bylo by potřeba více posílat instruktory z běhů. Deset lidí na stavění je málo. Optimální počet je lidí. Stavění na příští rok bude složitější v tom, že je potřeba udělat postele/rošty. Tomáš Beran namítá, že i když se zúčastní instruktoři z běhů, není možné sehnat až tolik lidí. Případně aktuální počet lidí neodpovídá práci, která se má zrovna dělat. Jakub Reindl namítá, že letos stavění vyšlo do prac. týdne, kdy se pracující nemohli jednoduše zúčastnit. Bylo by mnohem lepší organizovat stavění na víkend. Současný systém odměn (dříve nastavené jídlo a pití zdarma) nefunguje příliš dobře. Navíc je nálada kolem stavění/bourání taková, že se letos nikdo dobrovolně nehrne do jejich koordinace. Navrženo nechat PR skupinu stavění zatraktivnit. PR skupina zastoupená Benjaminem Mlýnkem nesouhlasí nevidí smysl vytvářet propagační akce dovnitř takového sdružení, jakým je to naše. Jeden z návrhů - Motivaci propojit s Hroudálem. Idea zvát na stavění i účastníky běhů není přijímána příliš radostně kvůli věku, tomu, že se na stavění často plánuje program běhů. (U bourání je situace trochu odlišná a přístup ke zvaní účastníků pozitivnější). Návrh k hlasování: stanovit počet nekryjících se členů týmů, kteří se stavění/bourání zúčastní. Návrh tří lidí za tým každého běhu,, tak aby se však jednalo opravdu o 9 lidí (tzn. Tak, aby nebyl vnímán jeden člověk za dva kurzy) byl odhlasován, tři hlasy se zdržely.

2 Rodiče a děti Mají stabilní formát, který se asi nebude měnit a nemá ani zbytku Ratabu nic moc co předat. Programově proběhly v pořádku, problém se vyskytl snad jen při vytváření, změně a finalizaci rozpočtu, o tom bylo diskutováno při diskuzi o rozpočtu. RD můžeme vnímat jako takový důchoďák pro angažované Ratabáky se svými rodinami. Nejstarší účastníci by mohli časem přejít třeba už na Pidilidi. Rodiče a děti nejsou vhodný inkubátor instruktorů na další běhy. Veronika Nýdrlová se obává, že RD jsou na instruktory náročnější a instruktor, který není ještě dopečený se na RD uvaří. Smyslem RD je zapojit co nejvíce rodiče (tzn. bývalé i budoucí současné Ratabáky do dění a organizace samotného kurzu) Pidilidi Eva Bernardová: běh se povedl, bylo 20 dětí, rozšiřování členské základny na základky není úplně dobrý nápad nemusíme základkové kamarády účastníků z gymnázií vyloženě odmítat (letos byli vítanou účastnickou posilou), ale zároveň se ani nebudeme na základních školách aktivně angažovat. Kateřina Ragálová: pozitivní zpětná vazba v ech od rodičů jako odpověď na děkovací od týmu. Z toho vyplývá, že je užitečné udržovat s rodiči ZV a to platí i pro rodiče ostatních účastníků. Pokud bychom měli brát lidi ze základek, tak vybrat jen pár základních škol, ke kterým máme vztah (Vratislavice, Ostašov, ZŠ Husova). Zprávy o průběhu běhů: Měly by obsahovat hlavně informace o řešení krizí, aby se ostatní mohli poučit. Nemusí to být extra dlouhý dokument (Bejamin Mlýnek). Není dobé určovat konkrétní psaná pravidla pro vytváření zpráv, zahrnujeme se poslední dobou spoustou polozbytečných formalit (Jindřich Vrabec). Je dobré říct si tady, proč vlastně je dobré zprávy psát, aby to další potencionální (sic) hlavní vedoucí nebrali jen jako opruz na Valnou hromadu (Veronika Nýdrlová). Zprávy jsou dobré, protože jednotlivé vnitřní týmy o sobě vědí. Píší se do nich programová shrnutí, subjektivní zkušenostní model týmu (Petr Soják). Plus je dobré zmínit základní čísla běhu pro účely jednoduššího vytváření výroční zprávy sdružení. Petr Soják zašle výkonnému výboru ukázkové zprávy různých jiných organizací, abychom se mohli inspirovat. Výbor z nich zpracuje návrh metodiky vytváření našich zpráv. Klasik I cesta může být cíl Veronika Nýdrlová: Běh byl směřovaný víc do pohody, spojený s putováním, rozpočet vyšel akorát, tým fungoval skvěle, osvěžující byla práce s novými účastníky, jinými, než jezdili v předchozích letech (ti se účastnili druhého klasiku). Benjamin Mlýnek chválí konkrétně práci v týmu sehrané jádro, připravený program dopředu. Jako velké pozitivum se jeví posílání děkovacího u rodičům po akci. Dobrá příležitost pro zpětnou vazbu. Z vyjádření účastníků převládaly pozitivní pocity a dojmy. Oba klasiky jsou zdrojem lektorů a je vhodné na tom dále pracovat tzn. Vybírat si a pozitivně motivovat ty, co jsou angažovaní.

3 Klasik Ještě víc Ratab Běh byl ve finále povedený, i přesto, že se nepovedlo naplnit původní vizi Ratabu, který by byl více improvizační. Veronika Nýdrlová: zásadním problémem byla obtížná komunikace s hlavním vedoucím (Tomáš Trávníček), nespolupráce, arogantní přístup myšleno to, že nedodržoval dohodnuté termíny apod. Vzájemný nesoulad vycházel také z předem konkrétně nevyjasněných požadavků, což by usnadnilo vzájemnou komunikace a zároveň předcházelo zbytečným konfliktním situacím. Vzájemně stanovené a vyjasněné požadavky, potřeby aj. by měly být vždy zodpovědností vedoucích jednotlivých kurzů. Z vyjádření přítomných účastníků Jarmily Nýdrlové a Filipa Ferbra: Hodně pozitivní (a zásadní pro fungování běhu) byla účastnická skupina přijela s tím, že si běh užije, i když třeba program/organizace/tým nefungoval vždy na 100 %. Rozdělení dvou běhů: Velmi pozitivní věc, zásadní je, že můžeme poskytnout možnost zúčastnit se letního běhu více lidem nemusíme nikoho odmítat. Ale je potřeba zlepšit komunikaci, případně propojit programy obou běhů. Zároveň je potřeba, aby oba hlavní vedoucí počítali s tím, že se budou běhy křížit. Potřeba ohlídat dublování člověka mezi křížícími se běhy (Ondřej Konečný: rozhodně bych nikomu nedoporučil to dělat). Nejsme připravení ani materiálně např. lékárna. Je potřeba, aby nebyla znatelná rivalita, konkurence mezi dvěma běhy (účastníci si připadali, že jedou Sázavu jen jako výplň, protože nemůžou do tábořiště apod.). Podle jiných účastníků nebyla konkurence/soupeřivost mezi dvěma běhy asi až tak znatelná, jak ji cítí jiní účastníci nebo instruktoři/starší Ratabáci. Bourání Probíhalo za špatného počasí. Výstupy: Ratabárna není odkladiště. Kdo si co přiveze, měl by si to také odvézt (zlikvidovat). Odpadky po bězích nejsou starost bourání. Je třeba zlepšit komunikaci mezi hlavními vedoucími posledního běhu a bourání něco mohou zbourat už účastníci. Součástí bourání je i akce, kdy se suší mokré plachty z bourání, kde nebylo vhodné počasí. Do budoucna není možné sušení dělat ve dvou lidech. Idea zvát na tyto po-akce účastníky, třeba by rádi pomohli. Nechávat víc času, zpříjemnit akci nějakou aktivitou. FR tým FR skupina vznikla ve složení Jakub Reindl, Benjamin Mlýnek, Michal Štefan a Tereza Liepoldová, nepovedlo se jim však věnovat problematice tolik času, kolik bylo v plánu. Byly podány dvě žádosti o dotaci z Libereckého kraje, bohužel žádná z nich nebyla schválena. FR doporučuje psát žádosti na konkrétní aktivity, ne na celoroční činnost, kde není jasně stanoveno, k čemu se vážou získané peníze. V tomto ohledu se vyplatí spíše žádat sponzory (např. ples). Určitě jsou žádaní nové členové FR týmu. Zdeněk Novotný podotýká, že v činnosti FR týmu nevidí žádný konkrétní cíl, a že by si FR měl stanovit ten cíl. Špatně se oslovují sponzoři, když nemáme stanovenou a vypsanou vizi a poslání a následnou definici toho, nač konkrétně žádat a proč.

4 Petr Soják: Jedním z nezmíněných základů efektivního FR je také myslet na to, co z toho bude mít daný donátor peněz. Koncepce musí vycházet z jasné strategie činnosti a vize, kterou garantuje Výkonný výbor. Doporučuji se např. zúčastnit nějakého základního FR kurzu, to např. souvisí i s tematikou vzdělávání. Vzdělávání Ratab i letos umožnil zažádat si o příspěvek na sebevzdělávání, hlavní vedoucí se také zúčastnili kurzu hlavních vedoucích akreditovaného MŠMT. Členy je často těžké motivovat k sebevzdělávání např. vzdělávací akce Hroudál se pro nedostatek účastníků nekonala. Proběhlo zdravotnické okénko vedené Tomášem Beranem určené zejména instruktorům letního tábora Nabídku vzdělávání, nebo příspěvky na vzdělávání je vhodné vnímat jako formu odměny a hlavně vlastní potřebu jedinců se někam posouvat. Výkonný výbor by měl vždy zvážit do jaké míry je podpora vzdělávání jednotlivců užitečná i pro Ratab, z hlediska užitné hodnoty. To by mělo být jedním z kritérií hodnocení, pokud někdo přes Ratab zažádá o dotaci na cokoliv. PR PR skupina vytvořila plán činnosti na začátku roku, většinu naplánovaných akcí se podařilo realizovat (za vydání značného množství práce a obětování volného času). Konkrétně činnost PR týmu shrnuje samostatný dokument. Ukázalo se, že vlastní rozpočet pro PR skupinu byl dobrá věc, Kuba doporučuje zachovat i do budoucna. Na gymnáziích se mění vedení je možné, že obnovíme pokusy o oficializaci spolupráce s gymnázii. Zdeněk Novotný nabízí podchycení účastníků projektu Labyrint Her, Vědy a Poznání v květnu ( ) příštího roku, kdy bude mít projekt svou poslední vícedenní akci. Na GFXŠ se změní způsob třídních schůzek, pravděpodobně to budou pouze individuální konzultace s rodiči. Sníží se možnost intervenovat k rodičům. PR týmu není úplně jasná role PR týmu v propagaci letních táborů. Opět je potřeba, aby PR týmu vypomohli personálně instruktoři z běhů v propagaci také se to hodí pro lepší sdělení detailů o akcích, které PR nezná. Opět je třeba lépe komunikovat, Tereza Liepoldová navrhuje, aby komunikoval jeden člověk z týmu běhu (ideálně hlavní vedoucí) s jedním člověkem z PR týmu, zejména ohledně termínů odevzdávání materiálů. Přiřadit ale PR člověka jednomu běhu je obtížné, protože PR tým má kompetence k běhu napříč svými členy. Doporučuji si jasně naplánovat harmonogram jak, kdy, kde a kdo se bude co propagovat. To vnímám za neujasněné a vede to pak k nutné improvizaci, která může být stresová a tudíž málo efektivní. Druhá věc je, že by propagovat měl člověk znalý všech důležitých a podstatných informací a měl by být srozumitelný. To lze např. ulehčit tím, že budou jasně stanovené informace, co má jedinec sdělovat, nabízet a také jak, aby byl srozumitelný a zaujal.

5 Výkonný výbor Fungování výboru je shrnuto v samostatném dokumentu. Výbor se scházel často, ať už přes Skype nebo osobně. Omlouvá se za pozdní pozvánky na schůze ze začátku funkčního období. Výbor mrzí nutnost všechny výzvy urgovat. Námět od Zdeňka Novotného velké akce (např. výstup dotazníků) dát deadliny, kdy bude výstup z daného projektu. Finance Jsme v plusu cca , zásluha především běhů. Sponzorské dary Rosimpex, Nýdrlovi, Marek Kulhavý, dresy na volejbal. Podnět od Ondřeje Konečného: menší sponzorské částky na konkrétní věci od malých firem. Výzva od Michala Štefana: choďte na schůze výkonného výboru. Dozorčí rada Sledovala práci výkonného výboru, neshledala žádné pochybení, zejména děkuje za nalezení zajímavého tábořiště na rok Majetek, vybavení, technické věci Schválili jsme dovybavení elektrickými rozvody garantuje Jindřich Vrabec, cena do 3 tis. Kč. Hledáme někoho, kdo se vyzná v rozvodech vody, potřebujeme se dovybavit rozvody na vodu. o Zdeněk Novotný má připomínku nepřezásobit se (nekupovat 200 m hadic, když na příští rok stačí 50 m). Proto si myslí, že by to měl zařídit člověk, který bude stavět tábor v r Elektronický archiv funguje na webu od jara o Opět máme od pléna minimální reakci nebo doplňující příspěvky o Letos to vypadá, že budou zpracovány i hry a programy ze všech běhů Rekapitulujeme pravidla práce s Ratabárnou o Klíče hned vracet! o Kontroverzní myšlenka Zdeňka Novotného: spalme hadry o Další výkonný výbor by měl racionalizovat Ratabárnu Postele o Varianty vyrobíme si sami/necháme někoho vyrobit? Otázka ceny cca 50tis o Technické parametry europalety, rošty, krajinky o Vyřeší Výkonný výbor ve spolupráci s lidmi z pléna. Koordinátorem je Filip Ferbr a Eva Bernardová. Termíny a hlavní vedoucí letních táborů a akcí Varianta dvou klasiků byla po cca hodinové diskusi zavrhnuta, protože není stabilní hlavní vedoucí druhého klasiku. Stavění Marek Kulhavý přibližně Rodiče a děti Zdeněk Novotný Pidilidi Barbora Benešová + Kateřina Rygálová

6 Klasik Benjamin Mlýnek Bourání Jakub Reindl Orgány sdružení Jedním hlasem proti a ostatními pro byla schválena výjimka, kdy Kateřina Karešová může kandidovat do výkonného výboru i ve své nepřítomnosti. V okamžik hlasování je přítomno 22 členů a 3 zastoupení plnou mocí. Pro zvolení je třeba 17 hlasů. Do Výkonného výboru byli zvoleni Kateřina Karešová 23 Matěj Humpál 24 Ondřej Konečný 24 Veronika Nýdrlová 25 Do Dozorčí rady byli zvoleni Jindřich Vrabec 24 Jakub Reindl Tereza Liepoldová 23 Vize sdružení: Setkání přesunuto na nejbližší osobní setkání Výkonného výboru Oslavy čtvrtstoletí Řeší PR skupina

ZÁPIS Z 13. ŘÁDNÉHO ZASEDÁNÍ SK AS FAST VUT V BRNĚ KONANÉHO DNE 29. 9. 2015 V 16:00

ZÁPIS Z 13. ŘÁDNÉHO ZASEDÁNÍ SK AS FAST VUT V BRNĚ KONANÉHO DNE 29. 9. 2015 V 16:00 STUDENTSKÁ KOMORA AKADEMICKÉHO SENÁTU FAKULTY STAVEBNÍ VYSOKÉHO UČENÍ TECHNICKÉHO V BRNĚ ZÁPIS Z 13. ŘÁDNÉHO ZASEDÁNÍ SK AS FAST VUT V BRNĚ KONANÉHO DNE 29. 9. 2015 V 16:00 Program jednání: 1. Zahájení...2

Více

Zpráva z území o průběhu efektivní meziobecní spolupráce v rámci správního obvodu obce s rozšířenou působností Litvínov

Zpráva z území o průběhu efektivní meziobecní spolupráce v rámci správního obvodu obce s rozšířenou působností Litvínov Zpráva z území o průběhu efektivní meziobecní spolupráce v rámci správního obvodu obce s rozšířenou působností Litvínov Téma: Zaměstnanost a podnikání Tento výstup byl financován z prostředků ESF prostřednictvím

Více

Zápis ze zasedání valné hromady

Zápis ze zasedání valné hromady MAS PODBRDSKO, z.s. IČO: 270 51 935, sídlo: Hvožďany 80, 262 44 Zápis ze zasedání valné hromady konané dne 12.1.2016 od 17.00 hod. ve Společenském centru v Rožmitále pod Třemšínem Konání této valné hromady

Více

Strategické plánování Ramusu 23. 24. 1. 2016

Strategické plánování Ramusu 23. 24. 1. 2016 Strategické plánování Ramusu 23. 24. 1. 2016 Program: - Zpětný pohled - Analýza rozhovorů s klienty - Vize a mise, analýza, určení konkrétnějšího směru do budoucna Zpětný pohled: - Chtěli jsme navýšit

Více

občanské sdružení na cestě

občanské sdružení na cestě občanské sdružení na cestě 1 úvodník občanské sdružení na cestě Vážení členové, spolupracovníci, přátelé a donátoři Občanského sdružení NA CESTĚ, rok 2012 nezačal po finanční stránce vůbec růžově, ba naopak.

Více

Zápis z 53. jednání. Grantové komise pro podporu aktivit studentů. konaného dne 2. června 2014

Zápis z 53. jednání. Grantové komise pro podporu aktivit studentů. konaného dne 2. června 2014 Zápis z 53. jednání Grantové komise pro podporu aktivit studentů konaného dne 2. června 2014 Přítomni: Bc. Fejt, Mgr. Lukešová, RNDr. Randa, Ing. Řezáček Neomluven: p. Kratochvíl Host: Silvia Simeonová

Více

Studentská společnost při Obchodní akademii v Tanvaldě. Závěrečná zpráva 2007/2008

Studentská společnost při Obchodní akademii v Tanvaldě. Závěrečná zpráva 2007/2008 Studentská společnost při Obchodní akademii v Tanvaldě Závěrečná zpráva 2007/2008 ANOMALY, o.s. ŠKOLNÍ 416 TANVALD 468 41 Studentská společnost při Obchodní akademii v Tanvaldě, která pracovala dle pravidel

Více

Místo konání: Přítomni: Omluveni: Ověřovatelé: Doba trvání: Program: Zápis z 5. zasedání Zastupitelstva města Veltrusy dne 25. 02. 2015 od 18.00 hod.

Místo konání: Přítomni: Omluveni: Ověřovatelé: Doba trvání: Program: Zápis z 5. zasedání Zastupitelstva města Veltrusy dne 25. 02. 2015 od 18.00 hod. Zápis z 5. zasedání Zastupitelstva města Veltrusy dne 25. 02. 2015 od 18.00 hod. Místo konání: Přítomni: Omluveni: Ověřovatelé: Doba trvání: Hasičský dům Veltrusy Ing. Marta Baránková, Tomáš Čapek, Ing.

Více

David Hlouch, Jan Dvořák, Jiří Pilný, Marcela Konečná, Kateřina Ruszová, Jakub Novotný, Matěj Moša, Jakub Kajzler a Michal Straka

David Hlouch, Jan Dvořák, Jiří Pilný, Marcela Konečná, Kateřina Ruszová, Jakub Novotný, Matěj Moša, Jakub Kajzler a Michal Straka Obec Tehov, okr. Praha-východ Zastupitelstvo obce Tehov Zápis č. 5 Ze zasedání Zastupitelstva obce Tehov konaného dne 9. února 2015 od 19:00 v jednacím sále Sboru dobrovolných hasičů Tehov Přítomni: Nepřítomni:

Více

Volební program. Ondřej Peřina Jerry a Petr Hozák Slůně

Volební program. Ondřej Peřina Jerry a Petr Hozák Slůně Volební program Ondřej Peřina Jerry a Petr Hozák Slůně Liberecký kraj 2011 až 2014 Úvodní slovo Vážené sestry, vážení bratři, do rukou se Vám dostává dokument, který popisuje záměry a návrhy na rozvoj

Více

TISK č. 22 (Komise B)

TISK č. 22 (Komise B) SUPERVIZE KAZATELŮ V ČCE TISK č. 22 (Komise B) A) Zpráva o supervizi v ČCE od jmenování interních supervizorů synodní radou v prosinci 2012 a zahájení supervizního programu ČCE v praxi 33. synod na svém

Více

KONCEPCE ROZVOJE ŠKOLY

KONCEPCE ROZVOJE ŠKOLY Integrovaná střední škola Cheb Obrněné brigády 6 350 11 Cheb KONCEPCE ROZVOJE ŠKOLY OBSAH 1. Koncepce dalšího rozvoje školy... 2 1.1 Oblast výchovně vzdělávací... 2 1.2 Oblast personální... 3 1.3 Oblast

Více

Zápis. ze 4. jednání komise rozvoje města a ŽP konaného dne 23.06. 2011 ve Žďáře n. S.

Zápis. ze 4. jednání komise rozvoje města a ŽP konaného dne 23.06. 2011 ve Žďáře n. S. Zápis ze 4. jednání komise rozvoje města a ŽP konaného dne 23.06. 2011 ve Žďáře n. S. Garant komise: Bc. Bárta, 2. místostarosta města Žďáru n. S. Předseda komise: Ing. Sláma Omluveni: Mgr. Šikula, Mgr.

Více

Zápis z výroční schůze Výboru SRPŠ

Zápis z výroční schůze Výboru SRPŠ Zápis z výroční schůze Výboru SRPŠ při ZŠ a MŠ v Horní Moštěnici SRPŠ Horní Moštěnice je občanské sdružení s oficiálním názvem "Sdružení rodičů a dalších fyzických a právnických osob při Základní škole

Více

Úvodní slovo. Milí čtenáři, Blecha Cup. vstoupili jsme do nového roku a já věřím, že pro nás pro všechny bude ještě úspěšnější, než byl ten předchozí.

Úvodní slovo. Milí čtenáři, Blecha Cup. vstoupili jsme do nového roku a já věřím, že pro nás pro všechny bude ještě úspěšnější, než byl ten předchozí. Úvodní slovo Milí čtenáři, vstoupili jsme do nového roku a já věřím, že pro nás pro všechny bude ještě úspěšnější, než byl ten předchozí. Díky výborné práci našeho týmu se podařilo spousta věcí, které

Více

Zásady pro poskytování finančních příspěvků z rozpočtu města Písek na podporu kultury a cestovního ruchu (Z7) dále jen Zásady

Zásady pro poskytování finančních příspěvků z rozpočtu města Písek na podporu kultury a cestovního ruchu (Z7) dále jen Zásady Příloha č.2 materiál k projednání Zásady pro poskytování finančních příspěvků z rozpočtu města Písek na podporu kultury a cestovního ruchu (Z7) dále jen Zásady I. Úvodní ustanovení 1. Účelem těchto Zásad

Více

VOLNÝ ČAS A ČINNOST HALAHOJE. Odpovědi studentů KG Třebíč (263 respondentů)

VOLNÝ ČAS A ČINNOST HALAHOJE. Odpovědi studentů KG Třebíč (263 respondentů) VOLNÝ ČAS A ČINNOST HALAHOJE Odpovědi studentů KG Třebíč (263 respondentů) Když se řekne Halahoj, tak tě jako první napadne... Vítek Oplatek (a spousta superlativů k němu), Domeček - nepočítaně Akce,

Více

FAKULTA STROJNÍ Akademický senát Fakulty strojní ČVUT v Praze Z Á P I S

FAKULTA STROJNÍ Akademický senát Fakulty strojní ČVUT v Praze Z Á P I S ČESKÉ VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V PRAZE FAKULTA STROJNÍ Akademický senát Fakulty strojní ČVUT v Praze Z Á P I S z 8. zasedání Akademického senátu Fakulty strojní ČVUT v Praze konaného 1. října 2014 Přítomní

Více

infothea FUNDRAISING a samofinancování sociálních služeb Lektor: Ing. Pavel Němeček

infothea FUNDRAISING a samofinancování sociálních služeb Lektor: Ing. Pavel Němeček infothea FUNDRAISING a samofinancování sociálních služeb Lektor: Ing. Pavel Němeček InfoThea fundraising & lidské zdroje Office: tř.17.listopadu 43, 779 00 Olomouc Mob.604 637 682 Skype. panecek5 e-mail:

Více

SVČ KROUŽKY PRO DĚTI STŘEDNÍ ČECHY

SVČ KROUŽKY PRO DĚTI STŘEDNÍ ČECHY SVČ KROUŽKY PRO DĚTI STŘEDNÍ ČECHY KONCEPCE ROZVOJE ŠKOLSKÉHO ZAŘÍZENÍ pro období školních roku 2015/2016 až 2020/2021 V Praze dne 15. 9. 2015 Předkládá: PhDr. Mgr. Marek Vraný Projednáno na pedagogické

Více

ZÁPIS ze zasedání zastupitelstva obce Jabloňany konaného dne 20. 3. 2014

ZÁPIS ze zasedání zastupitelstva obce Jabloňany konaného dne 20. 3. 2014 ZÁPIS ze zasedání zastupitelstva obce Jabloňany konaného dne 20. 3. 2014 Starosta obce Hlaváček Pavel zahájil zasedání v 19:02 hod a všechny přivítal. Technický bod: Starosta obce konstatoval, že informace

Více

Český svaz mužského lakrosu

Český svaz mužského lakrosu Český svaz mužského lakrosu Rektorská 9 108 00 Praha 10 IČO 00406732 DIČ CZ-00406732 V Praze dne 2. 2. 2008 Zápis z Výroční valné hromady Českého svazu mužského lakrosu konané dne 2. února 2008 od 10.30

Více

METODIKA ZLEPŠOVÁNÍ SE SYSTÉMEM ZAVÁDĚNÍ INOVACÍ

METODIKA ZLEPŠOVÁNÍ SE SYSTÉMEM ZAVÁDĚNÍ INOVACÍ Kontaktní osoba: Ing. Lukáš Jakubec E-mail: jakubec@mc-triton.cz NÁZEV PROJEKTU: Zvýšení kvality řízení, finanční řízení a Good Governance na MěÚ Břeclav ČÁST A: Strategie rozvoje úřadu, informační strategie

Více

Zápis ze zasedání parlamentu 27. 1. 2009, 19:00 Restaurace Petřín, Salónek

Zápis ze zasedání parlamentu 27. 1. 2009, 19:00 Restaurace Petřín, Salónek Zápis provedli: Nina Vejsadová Prezenční listina Delegáti: Zdeněk Horák Prezident J. Andr Silicon Hill R. Pupák Pod-O-Lee V. Sedlmajerová BION Z. Čech HIC A. M. Černá Chaos Bridge N. Vejsadová Klub Čajovna,

Více

Strategický plán městské části Praha 12 Místní Agenda 21. Zapojování veřejnosti do rozhodovacích procesů

Strategický plán městské části Praha 12 Místní Agenda 21. Zapojování veřejnosti do rozhodovacích procesů Strategický plán městské části Praha 12 Místní Agenda 21 Zapojování veřejnosti do rozhodovacích procesů Vize a cíle Strategický plán Hlavním cílem je zajistit trvale udržitelnou kvalitu života v městské

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2015

VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2015 VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2015 ABC o.p.s., Karola Šmidkeho 1823/9, 708 00 Ostrava- Poruba OBSAH Obsah Úvodní slovo 1 Poslání společnosti 2 Organizační struktura 3 Aktivity v roce 2015 4-6 Výsledky hospodaření

Více

PŘÍJMY SPORTOVNÍCH ORGANIZACÍ

PŘÍJMY SPORTOVNÍCH ORGANIZACÍ PŘÍJMY SPORTOVNÍCH ORGANIZACÍ Problém číslo jedna současného sportovního managementu je získávání finančních prostředků nutných pro úspěšný a zdárný chod sportovní organizace. Existuje řada možností, jak

Více

Zpráva z území o průběhu efektivní meziobecní spolupráce v rámci správního obvodu obce s rozšířenou působností Dačice

Zpráva z území o průběhu efektivní meziobecní spolupráce v rámci správního obvodu obce s rozšířenou působností Dačice Zpráva z území o průběhu efektivní meziobecní spolupráce v rámci správního obvodu obce s rozšířenou působností Dačice Téma: Administrativní podpora obcí Tento výstup byl financován z prostředků ESF prostřednictvím

Více

ŠKOLNÍ LISTY ÚVODNÍK. Vítáme Vás u prvníhovydání parlameňťáckých. z článků. To by pro začátek mohlo stačit, přejeme. vám příjemné počtení.

ŠKOLNÍ LISTY ÚVODNÍK. Vítáme Vás u prvníhovydání parlameňťáckých. z článků. To by pro začátek mohlo stačit, přejeme. vám příjemné počtení. Senožaty září listopad 2015 ŠKOLNÍ LISTY ÚVODNÍK z článků. To by pro začátek mohlo stačit, přejeme vám příjemné počtení. Gabriela Pohanová 9. ročník Vítáme Vás u prvníhovydání parlameňťáckých novin. V

Více

RECEPTÁŘ MEDIÁLNÍ VÝCHOVY. Tematická oblast (odbornost) Autor Eva Bělohlavá. Odbornostní setkání Olomoucký a Karlovarský kraj

RECEPTÁŘ MEDIÁLNÍ VÝCHOVY. Tematická oblast (odbornost) Autor Eva Bělohlavá. Odbornostní setkání Olomoucký a Karlovarský kraj 1 rok Dnů 7 15 Let 30 Účastníků RECEPTÁŘ MEDIÁLNÍ VÝCHOVY Tematická oblast (odbornost) Mediální výchova Autor Eva Bělohlavá Odbornostní setkání Olomoucký a Karlovarský kraj Místo konání Jihlava 2012 Průřezové

Více

Zasedání Zastupitelstva obce Račice-Pístovice, konaného 11. 12. 2014 v 17 00 hod. v Pístovicích

Zasedání Zastupitelstva obce Račice-Pístovice, konaného 11. 12. 2014 v 17 00 hod. v Pístovicích 1 Zasedání Zastupitelstva obce Račice-Pístovice, konaného 11. 12. 2014 v 17 00 hod. v Pístovicích Technický bod Zahájení Pan starosta všechny přivítal na šestém zasedání Zastupitelstva obce Račice-Pístovice

Více

Reference, hodnocení služeb Madio

Reference, hodnocení služeb Madio Reference, hodnocení služeb Madio MADIO z.s. je akreditovanou vzdělávací institucí, nabízí velké množství kvalitních služeb v oboru vzdělávání a prevence rizikového chování u dětí a mládeže v mateřských,

Více

Občanské sdružení OBERIG. Stanovy občanského sdružení

Občanské sdružení OBERIG. Stanovy občanského sdružení Občanské sdružení OBERIG IČO: 266 36 280 Stanovy občanského sdružení Článek I Jméno a sídlo sdružení 1. Jméno sdružení je Občanské sdružení OBERIG (zkrácený název - o.s. OBERIG), dále jen sdružení. 2.

Více

Spolek tenisová rodina byl založen za účelem dalšího rozvoje tenisových soutěží pro neregistrované rekreační tenisty a tenistky.

Spolek tenisová rodina byl založen za účelem dalšího rozvoje tenisových soutěží pro neregistrované rekreační tenisty a tenistky. Spolek tenisová rodina byl založen za účelem dalšího rozvoje tenisových soutěží pro neregistrované rekreační tenisty a tenistky. Tenisové soutěže, které vznikly již v roce 2012 v tenisovém areálu na Slovance

Více

Prof. Dr. Ing. František Holešovský. Kandidát na rektora Univerzity J. E. Purkyně v Ústí nad Labem

Prof. Dr. Ing. František Holešovský. Kandidát na rektora Univerzity J. E. Purkyně v Ústí nad Labem Prof. Dr. Ing. František Holešovský Kandidát na rektora Univerzity J. E. Purkyně v Ústí nad Labem František Holešovský narodil jsem se 24. října 1950 jsem ženatý, mám dceru a syna titul Ing. jsem získal

Více

Zápis z VH Krajského sdružení NS MAS ČR Moravskoslezského kraje krajekkrajeolomouckého kraje

Zápis z VH Krajského sdružení NS MAS ČR Moravskoslezského kraje krajekkrajeolomouckého kraje Zápis z VH Krajského sdružení NS MAS ČR Moravskoslezského kraje krajekkrajeolomouckého kraje Termín 28. leden - čtvrtek Čas Místo 9:00 13:30 hod Lázeňský dům Libuše, Karlova Studánka Program jednání 1.

Více

Z á p i s. z Valné hromady MAS Šluknovsko, konané dne 2. prosince 2014 v Klubu Střelnice ve Varnsdorfu

Z á p i s. z Valné hromady MAS Šluknovsko, konané dne 2. prosince 2014 v Klubu Střelnice ve Varnsdorfu Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí. Strategický plán LEADER Z á p i s z Valné hromady MAS Šluknovsko, konané dne 2. prosince 2014 v Klubu Střelnice ve

Více

Program jednání včetně doplňku a úpravy byl členy výboru schválen bez připomínek Ověřovatel zápisu pan JUDr. Kupka

Program jednání včetně doplňku a úpravy byl členy výboru schválen bez připomínek Ověřovatel zápisu pan JUDr. Kupka Z á p i s Ze zasedání republikového výboru VETERÁNA POLICIE ČR konaného dne 14.04.2009 od 9.00 hodin v budově Muzea Policie ČR v Praze -----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Více

Pravidla Závodu vlčat a světlušek 2010 o putovní totem náčelníka a putovní vlajku náčelní

Pravidla Závodu vlčat a světlušek 2010 o putovní totem náčelníka a putovní vlajku náčelní Pravidla Závodu vlčat a světlušek 2010 o putovní totem náčelníka a putovní vlajku náčelní Junák svaz skautů a skautek ČR, Odbor pro výchovu vlčat a světlušek http://www.skaut.cz/zvas 1. Úvod (1) Junák

Více

Zápis ze zasedání zastupitelstva obce Držková konaného dne 29. 1. 2015

Zápis ze zasedání zastupitelstva obce Držková konaného dne 29. 1. 2015 Zápis ze zasedání zastupitelstva obce Držková konaného dne 29. 1. 2015 Přítomní: Ing. Jan Chudárek (starosta), Petr Dočkal (místostarosta), Jana Červenková, David Flám, Jaroslav Hruška, Lubomír Marušák

Více

Místo konání: Přítomni: Hosté: Ověřovatelé: Doba trvání: 18:00 20:20. Program:

Místo konání: Přítomni: Hosté: Ověřovatelé: Doba trvání: 18:00 20:20. Program: Zápis z 12. zasedání Zastupitelstva města Veltrusy dne 14. 10. 2015 od 18.00 hod. Místo konání: Přítomni: Hosté: Ověřovatelé: Doba trvání: 18:00 20:20 Program: Hasičský dům Veltrusy Ing. Marta Baránková,

Více

BURZA FILANTROPIE 1 V PARDUBICKÉM KRAJI 16. 10. 2013 Ústí nad Orlicí druhá polovina října 2013 Litomyšl

BURZA FILANTROPIE 1 V PARDUBICKÉM KRAJI 16. 10. 2013 Ústí nad Orlicí druhá polovina října 2013 Litomyšl +420 461 031 821 BURZA FILANTROPIE 1 V PARDUBICKÉM KRAJI 16. 10. 2013 Ústí nad Orlicí druhá polovina října 2013 Litomyšl Organizace - název Kontaktní osoba e-mail, telefon Krátké představení organizace

Více

Ano tito všichni letos pomáhali při tréninku nejmenších a tak by to mělo být! Přeju všem našim členům a fanouškům

Ano tito všichni letos pomáhali při tréninku nejmenších a tak by to mělo být! Přeju všem našim členům a fanouškům Máme za sebou půlku sezóny 2014/2015 a já si pokládám otázku čeho jsme jako klub dosáhli, zda se něco zlepšilo, či naopak zhoršilo. Nejdříve bych to rozdělil na naše věkové kategorie, jelikož míra zlepšení

Více

PŮSOBNOST ORGANIZACE JE CELOREPUBLIKOVÁ

PŮSOBNOST ORGANIZACE JE CELOREPUBLIKOVÁ Poslání a cíle organizace PŮSOBNOST ORGANIZACE JE CELOREPUBLIKOVÁ Česká hiporehabilitační společnost (ČHS) sdružuje fyzioterapeuty, ergoterapeuty, lékaře, logopedy, psychology, zdravotní sestry, sociální

Více

ROCKHOUSE 2007 PROTOKOL Z JEDNÁNÍ SOUTĚŽNÍ POROTY 7. března 2008

ROCKHOUSE 2007 PROTOKOL Z JEDNÁNÍ SOUTĚŽNÍ POROTY 7. března 2008 ROCKHOUSE 2007 PROTOKOL Z JEDNÁNÍ SOUTĚŽNÍ POROTY 7. března 2008 1. Zahájení a hlasování o složení poroty, volba předsedy. Monika Koliandrová zahájila jednání v 9:20 a přivítala přítomné. Od 9:00 hod.

Více

Úvodní slovo. Klub PMD, občanské sdružení Výroční zpráva 2009

Úvodní slovo. Klub PMD, občanské sdružení Výroční zpráva 2009 Výroční zpráva za rok 2009 Úvodní slovo... 1 Základní informace o sdružení... 2 Historie sdružení... 3 Poslání a cíle sdružení... 3 Akce v průběhu roku 2009 (počet akcí, dětí)... 4 Propagace sdružení...

Více

Tojstoráci občanské sdružení Lichnov 203, 742 75 IČ: 227 24 877 tel.: 775 921 423 email: info@tojstoraci.cz web: www.tojstoraci.cz

Tojstoráci občanské sdružení Lichnov 203, 742 75 IČ: 227 24 877 tel.: 775 921 423 email: info@tojstoraci.cz web: www.tojstoraci.cz Tojstoráci občanské sdružení Lichnov 203, 742 75 IČ: 227 24 877 tel.: 775 921 423 email: info@tojstoraci.cz web: www.tojstoraci.cz Zpracoval: Jiří Matúš 1. Úvod "Civilizace přinesla volný čas, bezhotovostní

Více

Občanské sdružení. Výroční zpráva 2010

Občanské sdružení. Výroční zpráva 2010 Občanské sdružení TRDLA - divadelní společnost absolutních neherců Výroční zpráva 2010 - Název organizace: TRDLA divadelní společnost absolutních neherců,občanské sdružení - Sídlo: K.V.Raise 1079/14, 736

Více

Zápis č.9/2011. Z řádného zasedání - závodního výboru + místopředsedů ZO OS DOSIA při DPO a.s. a vedení společnosti, konaného dne 10. 05. 2011.

Zápis č.9/2011. Z řádného zasedání - závodního výboru + místopředsedů ZO OS DOSIA při DPO a.s. a vedení společnosti, konaného dne 10. 05. 2011. Závodní výbor ZO OS DOSIA při DPO a.s. Zápis č.9/2011 Z řádného zasedání - závodního výboru + místopředsedů ZO OS DOSIA při DPO a.s. a vedení společnosti, konaného dne 10. 05. 2011. ZV jednal ve složení

Více

TJ LODNÍ SPORTY BRNO MIMOŘÁDNÁ ČLENSKÁ SCHŮZE JACHETNÍHO ODDÍLU KONANÁ DNE 15. 5. 2012 V KLUBOVNĚ TJ LODNÍ SPORTY BRNO, RAKOVECKÁ 30, 635 00 BRNO

TJ LODNÍ SPORTY BRNO MIMOŘÁDNÁ ČLENSKÁ SCHŮZE JACHETNÍHO ODDÍLU KONANÁ DNE 15. 5. 2012 V KLUBOVNĚ TJ LODNÍ SPORTY BRNO, RAKOVECKÁ 30, 635 00 BRNO TJ LODNÍ SPORTY BRNO MIMOŘÁDNÁ ČLENSKÁ SCHŮZE JACHETNÍHO ODDÍLU KONANÁ DNE 15. 5. 2012 V KLUBOVNĚ TJ LODNÍ SPORTY BRNO, RAKOVECKÁ 30, 635 00 BRNO USNESENÍ Členská schůze souhlasí s provozováním soukromé

Více

OBEC HUSLENKY. Zápis ze 7. zasedání zastupitelstva obce Huslenky, konaného dne 22. 7. 2015 v obřadní síni obecního úřadu

OBEC HUSLENKY. Zápis ze 7. zasedání zastupitelstva obce Huslenky, konaného dne 22. 7. 2015 v obřadní síni obecního úřadu Přítomní: Omluveni: Hosté: Začátek: Zápis ze 7. zasedání zastupitelstva obce Huslenky, konaného dne 22. 7. 2015 v obřadní síni obecního úřadu Surala Oldřich, Mgr. Jurčíková Helena, Mgr. Kopecká Jarmila,

Více

Salesiánský klub mládeže Rumburk Jiříkov. občanské sdružení. Výroční zpráva 2009

Salesiánský klub mládeže Rumburk Jiříkov. občanské sdružení. Výroční zpráva 2009 Salesiánský klub mládeže Rumburk Jiříkov občanské sdružení Výroční zpráva 2009 Úvodní slovo Vážené dámy, vážení pánové, přátelé, dovolte, abych vám předložil výroční zprávu naší organizace za rok 2009.

Více

ZÁPIS ze zasedání Zastupitelstva města Benešova nad Ploučnicí konaného dne 14. 12. 2011 od 17:00 hodin v Městském kině

ZÁPIS ze zasedání Zastupitelstva města Benešova nad Ploučnicí konaného dne 14. 12. 2011 od 17:00 hodin v Městském kině ZÁPIS ze zasedání Zastupitelstva města Benešova nad Ploučnicí konaného dne 14. 12. 2011 od 17:00 hodin v Městském kině Přítomni: dle prezenční listiny / 13 / Omluveni : paní Kulíková, PhDr. Henig Za MěÚ

Více

Sdílení nápadů a myšlenek

Sdílení nápadů a myšlenek Sdílení nápadů a myšlenek Autoři: Mgr. Jaroslav Bezchleba, Ing. Eva Kašparová projekt Kruh Číslo projektu: CZ.1.07/3.2.09/01.0035 Popis sdílení nápadů a myšlenek Struktura popisu Každá forma sdílení nápadů

Více

Pořadí schůze: IV/ 2 Termín: 08.11.2008 Místo: Kancelář sdružení Přítomni: p.symerský, p.sojka,, p.horníček, p.dvořák, p.člupný, p.

Pořadí schůze: IV/ 2 Termín: 08.11.2008 Místo: Kancelář sdružení Přítomni: p.symerský, p.sojka,, p.horníček, p.dvořák, p.člupný, p. Pořadí schůze: IV/ 2 Termín: 08.11.2008 Místo: Kancelář sdružení Přítomni: p.symerský, p.sojka,, p.horníček, p.dvořák, p.člupný, p.kubíček Rada začala jednat v 10:06 h v kanceláři SPKFree.NET 1. Volba

Více

Z Á P I S z Výroční valné hromady SDH Stanětice 16. 1. 2016 ve Staněticích

Z Á P I S z Výroční valné hromady SDH Stanětice 16. 1. 2016 ve Staněticích Z Á P I S z Výroční valné hromady SDH Stanětice 16. 1. 2016 ve Staněticích Program: Zahájení Zpráva starosty Zpráva velitele Zpráva o hospodaření Zpráva o stavu výzbroje a výstroje Zpráva kronikářky Zpráva

Více

Zápis č. 7 z veřejného zasedání zastupitelstva obce Lužany dne 27. 7. 2015. místo konání: zasedací místnost OÚ Lužany

Zápis č. 7 z veřejného zasedání zastupitelstva obce Lužany dne 27. 7. 2015. místo konání: zasedací místnost OÚ Lužany Zápis č. 7 z veřejného zasedání zastupitelstva obce Lužany dne 27. 7. 2015 dne: 27. 7. 2015 začátek: 19.00 hod místo konání: zasedací místnost OÚ Lužany omluveni: J. Kučerová 1) Zahájení Starosta zahájil

Více

Zápis ze zasedání ZO Kobylnice dne 14.12. 2010

Zápis ze zasedání ZO Kobylnice dne 14.12. 2010 Zápis ze zasedání ZO Kobylnice dne 14.12. 2010 Přítomni: 14 členů ZO Kobylnice, (viz prezenční listina), pracovnice OÚ Jaroslava Urbánková Omluven: 1 člen Program: 1. Zahájení (určení zapisovatelky, schválení

Více

Tojstoráci občanské sdružení Lichnov 203, 742 75 IČ: 227 24 877 tel.: 775 921 423 email: info@tojstoraci.cz web: www.tojstoraci.cz

Tojstoráci občanské sdružení Lichnov 203, 742 75 IČ: 227 24 877 tel.: 775 921 423 email: info@tojstoraci.cz web: www.tojstoraci.cz Tojstoráci občanské sdružení Lichnov 203, 742 75 IČ: 227 24 877 tel.: 775 921 423 email: info@tojstoraci.cz web: www.tojstoraci.cz Zpracoval: Jiří Matúš 1. Úvod Chtěli jsme, aby se to povedlo. Dělali jsme

Více

Organizační struktura Význam, pravidla organizační struktury Kompetence Hranice týmů Delegování Informační toky Role v týmech

Organizační struktura Význam, pravidla organizační struktury Kompetence Hranice týmů Delegování Informační toky Role v týmech 1. den Úvod, představení, očekávání Program Vliv změny paradigmatu sociálních služeb Zohledňování pracovníků Týmová spolupráce Jiný pohled na zajišťování potřeb uživatele Jiný pohled na zajišťování potřeb

Více

STANOVY. Čl. 1. Název a sídlo Název: Slovinský spolek Josipa Plečnika Slovensko društvo Jožeta Plečnika (dále jen spolek )

STANOVY. Čl. 1. Název a sídlo Název: Slovinský spolek Josipa Plečnika Slovensko društvo Jožeta Plečnika (dále jen spolek ) STANOVY Čl. 1. Název a sídlo Název: Slovinský spolek Josipa Plečnika Slovensko društvo Jožeta Plečnika (dále jen spolek ) Sídlo: Krameriova 674/5,26601 Beroun Čl. 2 Statut spolku 1. Spolek je dobrovolné

Více

DRUŽINOVKY. Vypracovala: Lenka Lepíčková. Oddíl Svišti, Modrý kruh

DRUŽINOVKY. Vypracovala: Lenka Lepíčková. Oddíl Svišti, Modrý kruh DRUŽINOVKY Vypracovala: Lenka Lepíčková Oddíl Svišti, Modrý kruh Praha, 2016 Obsah Obsah...2 Úvod...3 1 Spuštění družinovek...4 1.1 Správné místo a čas...4 1.1.1 Škola vs. klubovna...4 1.2 Dohoda s okolím...5

Více

Salesiánský klub mládeže Rumburk Jiříkov Výroční zpráva 2010

Salesiánský klub mládeže Rumburk Jiříkov Výroční zpráva 2010 občanské sdružení Salesiánský klub mládeže Rumburk Jiříkov Výroční zpráva 2010 Vážené dámy, vážení pánové, přátelé, když se v horkém létě potřebujeme osvěžit, můžeme se třeba zakousnout do melounu. Poznat

Více

Valné shromáždění řídil MUDr. Šňupárek, zpráva o činnosti za uplynulé období, kterou přednesl JUDr. Straka.

Valné shromáždění řídil MUDr. Šňupárek, zpráva o činnosti za uplynulé období, kterou přednesl JUDr. Straka. Společnost pro kriminalistiku Society for Criminalistics BOX 138, 110 01, Kaprova 12, Praha 01 Quick Report 2/2011 Praha, duben 2011 Vážené kolegyně, vážení kolegové, taky vás ráno 27. března rozhodil

Více

Zpráva o činnosti SDH Lidmovice za rok 2014

Zpráva o činnosti SDH Lidmovice za rok 2014 Zápis z výroční valné hromady SDH Lidmovice za rok 2015 konané 15.1.2016 Přítomno: 20 členů Program: 1. Zahájení 2. Zpráva o činnosti - přednese Marek Peška 3. Zpráva o činnosti Jan Šídlo starosta obce

Více

Zápis z 2. veřejného zasedání obecního zastupitelstva obce Chrást konaného dne 25.11.2014 od 18.00 hodin

Zápis z 2. veřejného zasedání obecního zastupitelstva obce Chrást konaného dne 25.11.2014 od 18.00 hodin Zápis z 2. veřejného zasedání obecního zastupitelstva obce Chrást konaného dne 25.11.2014 od 18.00 hodin Přítomni: Mgr. Petra Bednářová, p. Vladislav Beran, p. Ladislav Bohuslav, pí. Lenka Boudová, p.

Více

Vyhodnocení veřejné konzultace k přípravě Strategie vzdělávací politiky ČR do roku 2020

Vyhodnocení veřejné konzultace k přípravě Strategie vzdělávací politiky ČR do roku 2020 MINISTERSTVO ŠKOLSTVÍ, MLÁDEŽE A TĚLOVÝCHOVY Vyhodnocení veřejné konzultace k přípravě Strategie vzdělávací politiky ČR do roku 2020 Závěrečný materiál veřejné konzultace k přípravě Strategie vzdělávací

Více

Plán činnosti KRJ Libereckého kraje na rok 2009

Plán činnosti KRJ Libereckého kraje na rok 2009 Plán činnosti KRJ Libereckého kraje na rok 2009 Úvodní slovo... 3 Složení Krajské rady Junáka... 3 volení členové... 3 tým zpravodajů... 3 revizní komise... 3 Klíčové oblasti... 4 Úkoly kraje (zodpovídá)...

Více

ZÁPIS Z I. ZASEDÁNÍ SPRÁVNÍ A DOZORČÍ RADY MAS Vladař o.p.s.

ZÁPIS Z I. ZASEDÁNÍ SPRÁVNÍ A DOZORČÍ RADY MAS Vladař o.p.s. MAS VLADAŘ o.p.s. Sídlo: Husova 153, 364 55 Valeč IČ: 264 04 818 Právní forma: Obecně prospěšná společnost Zapsáno v rejstříku obecně prospěšných společností vedeného Krajským soudem v Plzni oddíl 0, vložka

Více

Město Moravská Třebová. Zápis

Město Moravská Třebová. Zápis Zápis ze zasedání zastupitelstva města, které se konalo 15. dubna 2013 v zasedací místnosti městského úřadu na ul. Olomoucké od 15 hodin. Přítomni: 21 členů dle prezenční listiny, tajemník MěÚ Předsedající:

Více

Zpráva o činnosti Šachového oddílu Hraničář Horní Stropnice rok 2009

Zpráva o činnosti Šachového oddílu Hraničář Horní Stropnice rok 2009 Velikonoční šachový turnaj Nové Hrady 20. 3. 2008 Grand Prix 2007/2008 Horní Stropnice 5. 4. 2008 Novohradská rošáda Nové Hrady 17. 5. 2008 1 Zpráva o činnosti Šachového oddílu Hraničář Horní Stropnice

Více

Z á p i s z veřejného zasedání zastupitelstva městyse Komárov, konaného dne 17. března 2011 v 19 hodin v sále restaurace Na Růžku

Z á p i s z veřejného zasedání zastupitelstva městyse Komárov, konaného dne 17. března 2011 v 19 hodin v sále restaurace Na Růžku Z á p i s z veřejného zasedání zastupitelstva městyse Komárov, konaného dne 17. března 2011 v 19 hodin v sále restaurace Na Růžku Přítomni: Členové ZM Ing. Václav Anděl, Martin Gregor, Ing. Pavel Houdek,

Více

Zápis ze schůze představenstva klubu Pod-O-Lee

Zápis ze schůze představenstva klubu Pod-O-Lee Zápis ze schůze představenstva klubu Pod-O-Lee Datum konání: 13. 1. 2010, od 20:30 hod Místo konání: klubovna kolejního klubu Pod-O-Lee Prezenční listina: Radek Pupák, předseda klubu Pod-O-Lee Michal Sivák,

Více

Hledáte si i během trvání rekvalifikace práci?

Hledáte si i během trvání rekvalifikace práci? Účastnice A: No asi nic moc, protože jsem neměla práci a nikde jsem ji nemohla najít. No doufám, že mi pomůže? Myslíte jako najít práci nebo obecně? No hlavně tu práci, no a pak se budu mít jako celkově

Více

AGIN. Proč už není prosociální výchova ve 3. ročnících? Jak vznikla AG TV? A jak by měla vypadat? + FOTOREPORTÁŽ

AGIN. Proč už není prosociální výchova ve 3. ročnících? Jak vznikla AG TV? A jak by měla vypadat? + FOTOREPORTÁŽ AGIN? Proč už není prosociální výchova ve 3. ročnících? Jak vznikla AG TV? A jak by měla vypadat? + FOTOREPORTÁŽ Reportáž AG Tentokrát formou recenze... Jak vybrat povinně volitelný předmět Josef Novák

Více

Na Maninách 38,170 00 Praha7

Na Maninách 38,170 00 Praha7 Na Maninách 38,170 00 Praha7 REMEDIUM Praha společně s ČESKÝM INSTITUTEM PRO SUPERVIZI pořádalo 20. listopadu 2008 (14.00-18.00) v prostorách REMEDIA PRAHA, Křišťanova 15, Praha 3 workshop s tématem: T

Více

Výpis jednání zastupitelstva obce Rudoltice dne 4. 10. 2007

Výpis jednání zastupitelstva obce Rudoltice dne 4. 10. 2007 Výpis jednání zastupitelstva obce Rudoltice dne 4. 10. 2007 Nezveřejněné části tohoto výpisu jsou pro občany k nahlédnutí v písemném vyhotovení zápisu na obecním úřadu. Program: 1) Zahájení 2) Schválení

Více

Neziskové organizace a jejich financování

Neziskové organizace a jejich financování Neziskové organizace a jejich financování Neziskové organizace (NO) Neziskové organizace jsou organizace, které nebyly založeny za účelem podnikání Veřejně prospěšné cíle, neziskový charakter Zde kladen

Více

KATALOG POTŘEB A OPATŘENÍ PRO ZÁKLADNÍ ŠKOLSTVÍ STATUTÁRNÍHO MĚSTA LIBERCE

KATALOG POTŘEB A OPATŘENÍ PRO ZÁKLADNÍ ŠKOLSTVÍ STATUTÁRNÍHO MĚSTA LIBERCE KATALOG POTŘEB A OPATŘENÍ PRO ZÁKLADNÍ ŠKOLSTVÍ STATUTÁRNÍHO MĚSTA LIBERCE Katalog vznikl během realizace projektu CZ.1.07/1.2.00/27.0024 Tvorba pilotních vzdělávacích koncepcí v sedmi obcích, podporujících

Více

S T A N O V Y. dobrovolného svazku obcí M I K R O R E G I O N U I V A N Č I C K O

S T A N O V Y. dobrovolného svazku obcí M I K R O R E G I O N U I V A N Č I C K O S T A N O V Y dobrovolného svazku obcí M I K R O R E G I O N U I V A N Č I C K O - 1 - Část I. Obecná ustanovení Čl. 1. Základní ustanovení název a sídlo členů svazku obcí 1) Dobrovolný svazek obcí Mikroregion

Více

Základní škola a mateřská škola Stod, příspěvková organizace Komenského nám. 10, 33301 Stod Š K O L N Í Ř Á D

Základní škola a mateřská škola Stod, příspěvková organizace Komenského nám. 10, 33301 Stod Š K O L N Í Ř Á D Základní škola a mateřská škola Stod, příspěvková organizace Komenského nám. 10, 33301 Stod Š K O L N Í M A T E Ř S K É Ř Á D Š K O L Y Obsah: I. Práva a povinnosti dětí...3 II. Práva a povinnosti zákonných

Více

1. Charakteristika školy

1. Charakteristika školy 2 Obsah 1. Charakteristika školy str. 3 2. Vzdělávací programy školy str. 4 3. Zaměstnanci školy str. 5-6 4. Přijímání žáků do ZUŠ str. 7 5. Zařazování žáků str. 8-9 6. Příspěvek na provoz školy str. 10

Více

moderní interiéry pro každého

moderní interiéry pro každého moderní interiéry pro každého ALNUS - návrhy a realizace kompletních interiérů Firma Alnus vznikla v roce 1993. Zabývá se zakázkovou výrobou kuchyní a bytových moderních interiérů na míru. Díky nejmodernějším

Více

Zápis z jednání Komise sociální a pro oblast protidrogové politiky Rady Kraje Vysočina č. 2/2014 konaného dne 6. 3. 2014

Zápis z jednání Komise sociální a pro oblast protidrogové politiky Rady Kraje Vysočina č. 2/2014 konaného dne 6. 3. 2014 Zápis z jednání Komise sociální a pro oblast protidrogové politiky Rady Kraje Vysočina č. 2/2014 konaného dne 6. 3. 2014 Přítomni: 1. Ladislav Nechvátal 7. Vítězslav Schrek (předseda) 2. Jaromír Pospíchal

Více

Zápis z 11. jednání výboru Národní sítě MAS ČR. dne 11.4.2008 od 10:00 hodin, Praha (ÚZPI)

Zápis z 11. jednání výboru Národní sítě MAS ČR. dne 11.4.2008 od 10:00 hodin, Praha (ÚZPI) Stránka 1 z 5 Zápis z 11. jednání výboru Národní sítě MAS ČR dne 11.4.2008 od 10:00 hodin, Praha (ÚZPI) Přítomni (podle prezenční listiny): Členové a náhradníci výboru s právem hlasovat: Galina Čermáková,

Více

Zápis č. 2/2015 z veřejného zasedání zastupitelstva obce Zákolany konaného dne 23. února 2015 od 17.15 hodin na OÚ v Zákolanech

Zápis č. 2/2015 z veřejného zasedání zastupitelstva obce Zákolany konaného dne 23. února 2015 od 17.15 hodin na OÚ v Zákolanech Zápis č. 2/2015 z veřejného zasedání zastupitelstva obce Zákolany konaného dne 23. února 2015 od 17.15 hodin na OÚ v Zákolanech Zahájení Zasedání Zastupitelstva obce Zákolany (dále též jako zastupitelstvo

Více

(Text s významem pro EHP) (2014/286/EU)

(Text s významem pro EHP) (2014/286/EU) 17.5.2014 L 147/71 ROZHODNUTÍ KOMISE V PŘENESENÉ PRAVOMOCI ze dne 10. března 2014, kterým se stanoví kritéria a podmínky, jež musí splnit evropské referenční sítě a poskytovatelé zdravotní péče, kteří

Více

Burza Filantropie Kopie odeslaného formuláře

Burza Filantropie Kopie odeslaného formuláře Burza Filantropie Kopie odeslaného formuláře Formulář byl vyplněn na adrese: http://www.burzafilantropie.cz/pardubickykraj/burza-filantropie-2016/prihlasovaci-formular/ Přihlášení do Burzy filantropie

Více

Odbor investic a rozvoje V Písku dne: 30.03.2015 MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE 16.04.2015

Odbor investic a rozvoje V Písku dne: 30.03.2015 MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE 16.04.2015 Odbor investic a rozvoje V Písku dne: 30.03.2015 MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE 16.04.2015 MATERIÁL K PROJEDNÁNÍ Výroční zpráva o plnění úkolů Jihočeskou hospodářskou komorou za rok 2014. NÁVRH

Více

Místo konání: Společenské centrum Lidečko

Místo konání: Společenské centrum Lidečko Zápis z Valné hromady MS Hornolidečska ze dne 25.6.2014 Místo konání: Společenské centrum Lidečko Program jednání: 1. Zahájení 2. Jmenování zapisovatele 3. Volba návrhové a mandátní komise 4. Schválení

Více

Zápis č. 4 ze zasedání Výboru pro strategický rozvoj a investice, které se konalo dne 09.04.2015 v zasedací místnosti radnice na Masarykově nám.

Zápis č. 4 ze zasedání Výboru pro strategický rozvoj a investice, které se konalo dne 09.04.2015 v zasedací místnosti radnice na Masarykově nám. Zápis č. 4 ze zasedání Výboru pro strategický rozvoj a investice, které se konalo dne 09.04.2015 v zasedací místnosti radnice na Masarykově nám. Přítomni: Ing. Adam Kalous, Ing. Libor Halas, Ing. Jiří

Více

Závěrečná zpráva o projektu provozování Sportovního centra mládeže Praha

Závěrečná zpráva o projektu provozování Sportovního centra mládeže Praha Závěrečná zpráva o projektu provozování Sportovního centra mládeže Praha v roce 2012 Obsah závěrečné zprávy: a) Název projektu b) Příjemce projektu c) Garant projektu d) Hlavní cíle projektu e) Plnění

Více

7. VALNÁ HROMADA o. s. SK KG HALAHOJ

7. VALNÁ HROMADA o. s. SK KG HALAHOJ 7. VALNÁ HROMADA o. s. SK KG HALAHOJ 10. ledna 2015 schůze trvala od 16:00 do 20:00 Přítomni: 11 osob Vít Oplatek, Šimon Benda, Vojtěch Palát, Anna Paločková, Hana Milostná, Petr Slavík - Dvojka, Berenika

Více

telefon: (+420) 604 170 749 e-mail: office@portedo.cz www.eurohudebka.cz IČO: 019 45 289 zápis semináře

telefon: (+420) 604 170 749 e-mail: office@portedo.cz www.eurohudebka.cz IČO: 019 45 289 zápis semináře Moskevská 34, 101 00 Praha 10 Vršovice telefon: (+420) 604 170 749 e-mail: office@portedo.cz www.eurohudebka.cz IČO: 019 45 289 zápis semináře PODPORA ŠKOLNÍCH SOUBORŮ, ORCHESTRŮ A PĚVECKÝCH SBORŮ úterý

Více

Zápis z členské schůze Klubu chovatelů collií a sheltií

Zápis z členské schůze Klubu chovatelů collií a sheltií Zápis z členské schůze Klubu chovatelů collií a sheltií Dne 20.3.2010, 10:30 KC Rychety Pan předseda seznámil přítomné členy s programem schůze. P r o g r a m : 1. Zahájení volba mandátové a návrhové komise

Více

U S N E S E N Í =================================================================

U S N E S E N Í ================================================================= Zveřejněna je upravená verze dokumentu z důvodu dodržení přiměřenosti rozsahu zveřejňovaných osobních údajů podle zákona č. 101/2000 Sb., o ochraně osobních údajů a o změně některých zákonů, ve znění pozdějších

Více

Z Á P I S z Výroční valné hromady okrsku Zahořany ve Staněticích 21.2.2015

Z Á P I S z Výroční valné hromady okrsku Zahořany ve Staněticích 21.2.2015 Z Á P I S z Výroční valné hromady okrsku Zahořany ve Staněticích 21.2.2015 Program: 1) Zahájení 2) Volba návrhové a volební komise 3) Zpráva výboru okrsku o činnosti 4) Zpráva velitele okrsku 5) Zpráva

Více

Hlasování o usnesení, a to schválení navrženého programu: PRO: 5 PROTI: 0 ZDRŽEL SE: 0

Hlasování o usnesení, a to schválení navrženého programu: PRO: 5 PROTI: 0 ZDRŽEL SE: 0 Program: ZÁPIS mimořádného jednání zastupitelstva obce Rudoltice dne 11. 2. 2009 Nezveřejněné části tohoto zápisu (iniciály, popř. XXX) jsou pro občany k nahlédnutí v písemném vyhotovení zápisu na obecním

Více

JIHOČESKÝ KRAJ. DOTAČNÍ PROGRAM (administrovaný Odborem evropských záležitostí)

JIHOČESKÝ KRAJ. DOTAČNÍ PROGRAM (administrovaný Odborem evropských záležitostí) JIHOČESKÝ KRAJ DOTAČNÍ PROGRAM (administrovaný Odborem evropských záležitostí) PRIORITNÍ OBLAST KVALITNÍ INFRASTRUKTURA, SLUŽBY, PROSTŘEDÍ A SPOLUPRÁCE PRO POSILOVÁNÍ ÚZEMNÍ SOUDRŽNOSTI PODPORA SPORTU

Více