Problémy při pečení a jejich řešení

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Problémy při pečení a jejich řešení"

Transkript

1 Problémy při pečení a jejich řešení Popis problému Příčina problému Návod na odstranění problému Po upečení je chléb přilepený k nádobě Jak lze zabránit vzniku otvorů v chlebě, které vznikají v důsledku použití hnětačích háků? Po vyklopení chleba v něm uvízlo hnětací rameno. Těsto při kynutí přetéká Těsto je poněkud tuhé. Pod hnětacím ramenem se vytvořila kůrka. Stává se to zejména při použití pšeničné mouky, která kvůli většímu obsahu lepku lépe kyne a nabývá. Nechte chléb po upečení přibližně 10 minut vychladnout - obraťte nádobu dnem vzhůru. V případě potřeby posuňte hřídel hnětacího háku dozadu a dopředu. Před pečením potřete hnětací háky tukem. Před posledním kynutím těsta můžete hnětači háky odstranit rukou obalenou v mouce. V závislosti na zvoleném programu se na displeji musí zobrazovat celková doba přibližně 1:30 (hodin). Když budete opatrní, nemělo by v chlebu dojít k vytvoření větších děr. U mouky se může absorbce vody lišit. Vyzkoušejte zvýšení podílu vody o 10 až 20 ml. Před vyjmutím hnětacího ramene nechejte chléb zcela vychladnout. Před zahájením výroby každého chleba umyjte hnětací rameno a také očistěte trn. Použijte menší množství mouky a upravte příslušným způsobem i množství ostatních přísad. Po upečení bude mít chleba stále velký objem. Dejte do mouky jednu polévkovou lžíci rozehřátého tuku.

2 Těsto příliš kyne a přetéká z pečicí formy. Pokud je voda příliš jemná, droždí fermentuje více Příliš velké množství mléka ovlivňuje fermentaci droždí Použijte jinou tekutinu nebo ji nechtě vychladnou při pokojové teplotě. Zmenšete celkové množství přísad, nepoužívejte vyšší než uvedené množství mouky. Snižte množství všech přísad o 1/3. Omezte množství droždí nebo všech dávek přísad o 1/4. K) Chléb nakynul až příliš. Příliš mnoho kvasnic. Pro odměření použijte odměrné lžíce a zkontrolujte recept. Příliš mnoho vody. Pro odměření použijte odměrku a zkontrolujte recept. Příliš mnoho mouky. Mouku zvažte pečlivě na kuchyňské váze. Chléb kyne příliš rychle. Proč můj chleb správně nenakynul? Můj chléb po nakynutí poněkud opadl. Příliš velké množství droždí, Příliš velké množství mouky, Nedostatek soli Kombinace několika těchto příčin Kvalita lepku v mouce může být špatná. Kvalita mouky je ovlivněna skladováním, teplotou, vlhkostí atd. Kvalita úrody pšenice je ovlivněna podmínkami během růstu a může se v různých letech lišit. Špatná kvalita mouky, která neudrží těsto v nakynutém stavu Příliš mnoho kvasnic. Příliš mnoho tekutin. Odměřujte množství přísad přesně. Vyzkoušejte jinou značku nebo typ mouky. Vyzkoušejte jinou značku nebo typ mouky. Pro odměření použijte odměrné lžíce a zkontrolujte recept. Snižte podíl vody o 10 až 20 ml.

3 Když se uprostřed chleba vytvoří bublina do Přidejte do těsta na každých 500 g mouky tvaru V, nemá mouka dostatek lepku, za což jednu polévkovou lžíci pšeničných otrub může obilí, které obsahuje příliš málo bílkovin (pšeničného lepku). (stává se to, když v létě moc prší), anebo je mouka příliš vlhká. Těsto vzejde, ale při pečení zase klesne: Chléb má neobvyklý tvar a nadměrný objem Pokud se uprostřed chleba vytváří otvor tvaru trychtýře, může to mít několik příčin: Pokud se uprostřed chleba vytváří prohlubeň tvaru písmene V. znamená to, že mouka neobsahuje dostatečné množství lepku. Tato situace nastává při použití pšenice, která obsahuje příliš málo proteinů (stává se to tehdy, když je léto hodně deštivé) nebo mouky, která je příliš vlhká. Voda byla příliš teplá; Použili jste příliš mnoho vody; Mouka neobsahovala dostatečné množství lepku. Proudění vzduchu způsobené otevřením víka během pečení. Přidejte do 500 g pšenice jednu polévkovou lžíci pšeničného lepku.

4 Chléb má neobvyklý tvar a nadměrný objem Chléb nekyne vůbec nebo kyne málo. Žádné droždí nebo příliš málo droždí staré nebo zkažené droždí Tekutina je příliš teplá Droždí se dostaly do styku s tekutinou Nesprávný typ mouky nebo zkažená mouka Příliš mnoho nebo nedostatek tekutiny Nedostatek cukru Pokud chcete, aby měl chléb po upečení specifický vzhled, postupujte následujícím způsobem: před poslední fází kynutí (v závislosti na zvoleném programu se na displeji musí zobrazovat celková doba přibližně 1:30 (hodin)) otevřete na krátkou dobu opatrně víko a pomocí ostrého předehřátého nože vyřežte do budoucí kůrky požadovaný tvar, posypte chléb obilovinami nebo (pokud chcete, aby byl povrch chleba lesklý) potřete kůrku směsí bramborového škrobu a vody. Toto je poslední okamžik, kdy lze víko otevřít; pokud otevřete víko později, bude chléb uprostřed zborcený. Odměřujte množství přísad přesně. Použijte jinou tekutinu nebo ji nechtě vychladnou při pokojové teplotě. Přidávejte přísady, uváděné v receptu, ve správném pořadí. Udělejte uprostřed mouky malý důlek a vložte do něj rozdrobené nebo suché droždí. Dávejte pozor, aby se droždí nedostalo clo přímého kontaktu s tekutinou. Používejte pouze čerstvé a správně uskladněné přísady. Přizpůsobte množství tekutiny. Pokud používáte přísady obsahující vodu, musíte dávku přidávané vody náležitě zredukovat.

5 Kdy se smí během pečení chleba otevřít víko? Jak lze chléb upéct tak, aby byl snadněji stravitelný? Co mám dělat když chléb chutná po droždí? Pokud používáte cukr V podstatě je to možné kdykoliv během hnětení těsta, kdy můžete případně přidávat mouku nebo tekutiny. Má-li mít chleba po upečení určitý vzhled, postupujte takto: otevřete opatrně a krátce přístroj před posledním kynutím (na displeji musí být vzhledem k programu ještě alespoň 1:30 h času do konce pečení) a řízněte s předem nahřátým ostrým nožem do vznikající chlebové kůrky nebo na ni nasypte zrna, anebo potřete povrch směsí vody a kukuřičného škrobu, aby se hotový chleba lesknul. V tuto chvíli je v podstatě poslední možnost otevřít pekárnu, jinak chleba sklesne. Pokud do mouky přidáte rozmačkanou vařenou bramboru, kterou rozhnětete v těstě, bude čerstvý chléb snadněji stravitelný. Snižte jeho množství. Chleb bude nepatrně světlejší. Při přípravě malého bochníku chleba přidejte do vody 11/2 polévkové lžíce octu; při přípravě velkého bochníku přidejte do vody 2 polévkové lžíce octu. Namísto vody použijte podmáslí nebo kefír. Tato náhrada dodá chlebu čerstvou chuť; můžete ji provést u všech receptů.

6 Proč chléb upečený v troubě chutná jinak než chléb upečený v domácí pekárně? Z prostoru pro pečení nebo z ventilačních otvorů vystupuje kouř Chléb se ve svém středu propadá. Chléb je ve svém středu propadlý a jeho spodek je vlhký. Přísady přilepené v prostoru pro pečení nebo na vnější části pečicí formy. Došlo k rozlití přísad v zařízení. Objem těsta je větší než pečicí forma a chléb se propadá. Kvůli nadměrné teplotě vody nebo pečicí komory nebo nadměrně vlhkosti je fermentace příliš krátká nebo příliš rychlá. Teplé tekutiny způsobují příliš rychlé kynutí těsta a propadnutí bochníku před pečením. Chybí sůl nebo nedostatek cukru Příliš mnoho tekutiny Chléb zůstal po upečení a udržování v teplém stavu v pečicí formě příliš dlouho. Rozdílná chuť chleba je zapříčiněna různou mírou vlhkostí: díky velkému prostoru pro pečení je chléb při pravený v troubě sušší ve srovnání s chlebem upečeným v domácí pekárně. Vytáhněte zástrčku ze zásuvky a vyčistěte vnější část pečicí formy nebo prostor pro pečení. Příležitostně se může stát, že se během míchání může malé množství mouky nebo jiných přísad dostat mimo pečící nádobu. Po upečení a vychladnutí otřete zařízení uvnitř. Odměřujte množství přísad přesně. Použijte jinou tekutinu nebo ji nechtě vychladnou při pokojové teplotě. Zmenšete celkové množství přísad, nepoužívejte vyšší než uvedené množství mouky. Snižte množství všech přísad o 1/3. Pokud je počasí velmi vlhké, odeberte 1-2 polévkové lžíce vody. Za teplého počasí nepoužívejte časovač. Používejte chladné tekutiny. Vytáhněte chléb z pečicí formy před uplynutím doby, po kterou je chléb udržován v teplém stavu.

7 Boky chleba opadly a spodek je Chléb zůstal po upečení příliš dlouho v pečící Po upečení chléb ihned vyjměte. vlhký. nádobě. Při výrobě došlo k výpadku elektrické energie nebo bylo stisknuto tlačítko. Přerušení bylo delší než deset minut, a zařízení ukončilo pečení. Těsto můžete zachránit upečením ve Vaší troubě. Proč je můj chléb světlý a lepivý? Krajíce chleba jsou nerovnoměrné a jsou lepivé. Chléb lze z pečící formy vytáhnout jen s obtížemi. Bylo použito malé množství kvasnic nebo byly použity staré kvasnice. Při výrobě došlo k výpadku elektrické energie nebo bylo stisknuto tlačítko. Chléb jste nakrájeli příliš horký. Spodní strana bochníku je zaklesnutá do hnětacího háku. Nastavení nesprávného programu Během provozu přístroje bylo stisknuto tlačítko START/STOP. Během provozu přístroje bylo několikrát otevřeno víko. Pro odměřování používejte dodané měřící lžičky a datum zkontrolujte na obalu. Abyste dosáhli nejlepších výsledků, spotřebujte z otevřeného sáčku kvasnice do 48 hodin. Přerušení bylo delší než deset minut, a zařízení ukončilo pečení. Budete muset vyjmout nedopečené těsto a začít znovu. Před nakrájením nechejte chléb vychladnout na drátěné poličce. Po pečení hnětači háky a hřídel očistěte. V případě potřeby naplňte pečicí formu teplou vodou a nechtě ji působit 30 minut. Potom můžete hnětači háky snadno vyjmout a vyčistit. Zkontrolujte vybraný program a další nastavení. Nepoužívejte přísady a začněte znovu od začátku. Víko je dovoleno otvírat pouze tehdy, když je čas zobrazený na displeji delší než 1 :30 hodin (pouze pro programy "1, 2, 3, 4"). Dbejte na to, abyste po otevření vito řádně uzavřeli.

8 Chléb lze z pečící formy vytáhnout jen s obtížemi. Během provozu přístroje došlo k dlouhému výpadku napájení. Nepoužívejte přísady a začněte znovu od začátku. Otáčení hnětacího háku je zablokováno. Zkontrolujte, zda-li není hnětači hák zablokován zrny, atd. Vytáhněte pečicí formu a zkontrolujte, zdali se otáčí pohonný mechanismus. Pokud tomu tak není, odešlete přistroj k opravě do servisního střediska. Objemná hrudkovitá struktura. Příliš mnoho mouky nebo nedostatek tekutiny Nedostatek droždí nebo cukru Příliš mnoho ovoce, celozrnné mouky nebo některé z dalších přísad Stará nebo zkažená mouka. Odměřujte množství přísad přesně. Používejte pouze čerstvé a správně uskladněné přísady. Přizpůsobte množství tekutiny. Pokud používáte přísady obsahující vodu, musíte Otevřená nebo hrubá struktura nebo příliš velké množství děr. Příliš mnoho vody Chybí sůl Vysoká vlhkost, voda je příliš teplá Příliš mnoho tekutiny dávku přidávané vody náležitě zredukovat. Použijte jinou tekutinu nebo ji nechtě vychladnou při pokojové teplotě. Přizpůsobte množství tekutiny. Pokud používáte přísady obsahující vodu, musíte dávku přidávané vody náležitě zredukovat. Pokud je počasí velmi vlhké, odeberte 1-2 polévkové lžíce vody. Za teplého počasí nepoužívejte časovač. Používejte chladné tekutiny.

9 Houbovitý neupečený povrch. Objem chleba je pro pečící formu příliš velký Příliš velké množství mouky, zejména u bílého chleba Příliš velké množství droždí nebo nedostatek soli Příliš mnoho cukru Další sladké přísady (kromě cukru) Odměřujte množství přísad přesně. Zmenšete celkové množství přísad, nepoužívejte vyšší než uvedené množství mouky. Snižte množství všech přísad o 1/3. Proč je vrchní část chleba nerovná a drsná? Krajíce nejsou stejné nebo se uprostřed Objevují hrudky. Chléb není uprostřed upečený. Nedostatečné množství tekutin. Těsto bylo možná příliš tuhé. Nesprávné kvasnice. Bylo použito malé množství kvasnic nebo byly použity staré kvasnice. Chléb dostatečně nevychladl (neunikla z něj pára) Příliš mnoho nebo nedostatek tekutiny Příliš velká vlhkost Recepty s přísadami, které jsou zdrojem vlhkostí (např. jogurt) Mouka se může lišit také množstvím absorbované vody. Přidejte dalších 10 až 20 ml vody. Používejte pouze instantní kvasnice dodávané v sáčku. Pro odměřování používejte dodané měřící lžičky a datum zkontrolujte na obalu. Abyste dosáhli nejlepších výsledků, spotřebujte z otevřeného sáčku kvasnice do 48 hodin. Vyjměte chléb z formy ihned po upečení a nechtě jej před krájením alespoň 15 minut vychladnout na mřížce. Odměřujte množství přísad přesně. Přizpůsobte množství tekutiny. Pokud používáte přísady obsahující vodu, musíte dávku přidávané vody náležitě zredukovat. Pokud je počasí velmi vlhké, odeberte 1 2 polévkové lžíce vody.

10 Během hnětení nebyla mouka na stranách dobře zpracována. Na chlebové kůrce se objevuje mouka. Na spodní části a po stranách bochníku je větší množství mouky. Proč je v mém chlebu příliš mnoho vzduchových kapes ve struktuře? Před mísením byly namočeny kvasnice. Příliš mnoho soli. Nedostatečné množství cukru. Příliš mnoho mouky. Nedostatečné množství tekutin. Příliš mnoho kvasnic. Přizpůsobte množství tekutiny. Pokud používáte přísady obsahující vodu, musíte dávku přidávané vody náležitě zredukovat. Za teplého počasí nepoužívejte časovač. Používejte chladné tekutiny. Zajistěte, aby byly suroviny přidávány přesně podle receptu a voda byla nalita jako poslední. Pro odměření použijte odměrné lžíce a zkontrolujte recept. Pro odměření použijte odměrné lžíce a zkontrolujte recept. Zajistěte přesné navážení mouky na kuchyňské váze, pro odměření množství mouky nepoužívejte odměrku. Pro odměření použijte odměrku a zkontrolujte recept. Pro odměření použijte odměrné lžíce a zkontrolujte recept. Příliš mnoho tekutin. U mouky se může absorbce vody lišit. Vyzkoušejte snížení podílu vody o 10 až 20 ml. Proč je můj chléb nakloněný? Nedostatečné množství tekutin. V případě, že je těsto příliš tuhé, nenakyne rovnoměrně. Přidejte dalších 10 až 20 ml vody. Nedostatečné množství mouky Mouku zvažte pečlivě na kuchyňské váze. Pro výrobu chleba nepoužívejte méně než 400 g.

11 Proč můj chleb nebyl promísen? V pečící nádobě není vloženo hnětací rameno Zajistěte, aby bylo hnětací rameno vloženo do nádoby před nasypáním přísad. Při výrobě došlo k výpadku elektrické energie nebo bylo stisknuto tlačítko. Přerušení bylo delší než deset minut, a zařízení ukončilo pečení. V případě, že k tomu dojde po zahájení hnětení, můžete výrobu chleba můžete spustit Znovu. Nicméně kvalita výsledného produktu bude zřejmě horší. Můj chléb nebyl upečen. Byla vybrána položka DOUGH (těsto). V případě, že je vybrána položka DOUGH Kůrka je posetá jamkami a během chladnutí měkne. Jak můžu udržet kůrku křupavou? Při výrobě došlo k výpadku elektrické energie nebo bylo stisknuto tlačítko. W Zařízení pro ochranu motoru. Protože je chléb pečen v malé pícce, může docházet k tomu, že malé množství páry prochází kůrkou a může ji tedy změkčit. (těsto), neproběhne pečení. Přerušení bylo delší než deset minut, a zařízení ukončilo pečení. Těsto nakynulo a bylo odleženo, nyní jej můžete vyjmout a upéct ve Vaší troubě. Abyste zmenšili množství páry, snižte obsah vody v bochníku o 10 až 20 ml, případně snižte množství cukru na polovinu. Pokud budete chtít, můžete po upečení vložit bochník do Vaší trouby vyhřáté na 200 C na dobu 5 až 10 minut. Kůrka bude křupavější. Pro výrobu křupavější kůrky můžete v některých případech použít program French (Francouzský) nebo DARK (Tmavá).

12 Přístroj se nespustí. Ozve se zvukový signál a na displeji se zobrazí E 01. Přístroj je po předchozím pečení stále horký. Mačkejte tlačítko START/STOP tak dlouho, dokud se na displeji nezobrazí základní program. Vytáhněte zástrčku ze zásuvky. Vytáhněte pečicí formu a nechtě jí při pokojové teplotě vychladnout. Potom opět vložte zástrčku do zásuvky a spusťte přístroj. Na displeji se zobrazuje nápis "EEE" nebo podobný nápis. Chyba programu nebo elektroniky přístroje. Spusťte zkušební běh: vytáhněte zástrčku ze zásuvky, stiskněte a podržte tlačítko menu a znovu zapojte zástrčku do zásuvky. Po uvolnění tlačítka menu se spustí zkušební běh. Potom opět vytáhněte zástrčku ze zásuvky a pak ji znovu zapojte do zástrčky. Na displeji by se měl zobrazit základní program. Pokud tomu tak není, odešlete přístroj k opravě do servisního střediska.

BM 200 Minipec na chleba

BM 200 Minipec na chleba BM 200 Minipec na chleba NÁVOD K OBSLUZE Pro vaši bezpečnost a bezpečnost těch, kteří jsou kolem vás, si prosím obzvlášť pozorně přečtěte zde uvedená bezpečnostní opatření: DŮLEŽITÁ BEZPEČNOSTNÍ OPATŘENÍ

Více

Návod k obsluze. Domácí pekárna CLATRONIC BBA 2865

Návod k obsluze. Domácí pekárna CLATRONIC BBA 2865 Návod k obsluze Domácí pekárna CLATRONIC BBA 2865 Pokyny k obsluze Gratulujeme vám, že jste si zakoupili tuto domácí pekárnu, model BBA 2865. Právě jste si pořídili spotřebič založený na revolučním konceptu:

Více

LR 7902. Kávovar Návod k použití Záruční podmínky. Dovozce do ČR SATURN HOME APPLIANCES s.r.o. Web: www.isaturn.cz

LR 7902. Kávovar Návod k použití Záruční podmínky. Dovozce do ČR SATURN HOME APPLIANCES s.r.o. Web: www.isaturn.cz LR 7902 Kávovar Návod k použití Záruční podmínky Dovozce do ČR SATURN HOME APPLIANCES s.r.o. Web: www.isaturn.cz 1 Vážení zákazníci! Gratulujeme Vám ke koupi výrobku od značky Laretti. Jsme si jistí, že

Více

D. Praxe kontrolní seznam č. 8 chléb a pečivo

D. Praxe kontrolní seznam č. 8 chléb a pečivo D. Praxe kontrolní seznam č. 8 chléb a pečivo Následující tabulka obsahuje informace o skupinách výrobků uvedených v části C. V prvním sloupci je popsán problém, nedostatek výrobku nebo jeho příznaky,

Více

ST-FP8521. Zmrzlinovač Návod k použití Záruční podmínky. Dovozce do ČR SATURN HOME APPLIANCES s.r.o. Web: www.isaturn.cz

ST-FP8521. Zmrzlinovač Návod k použití Záruční podmínky. Dovozce do ČR SATURN HOME APPLIANCES s.r.o. Web: www.isaturn.cz ST-FP8521 Zmrzlinovač Návod k použití Záruční podmínky Dovozce do ČR SATURN HOME APPLIANCES s.r.o. Web: www.isaturn.cz 1 Vážení zákazníci! Gratulujeme Vám ke koupi výrobku od značky Saturn. Jsme si jistí,

Více

Vitamin+ Uživatelská příručka Pokyny pre použivate a

Vitamin+ Uživatelská příručka Pokyny pre použivate a Vitamin+ Uživatelská příručka Pokyny pre použivate a *podle modelu / * pod a modelu ČESKY Ochrana životního prostředí " Váš spotřebič byl navržen tak, aby jste ho mohli používat po mnoho let. Rozhodnete-li

Více

UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA FE 1222

UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA FE 1222 UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA Multifunkční horkovzdušná trouba FE 1222 0 a b c d e 2 3 4 a,b,c,d,e b,c d,e b,c b,c b,c b,c b,c 5 6 Uživatelský manuál Důležité! Před použitím trouby si pečlivě přečtěte uživatelský

Více

Celkový pohled. Bezpečnostní pokyny. Pokyny pro likvidaci. Ovládání

Celkový pohled. Bezpečnostní pokyny. Pokyny pro likvidaci. Ovládání MUM 74.. B-212-01 2 Tento spotřebič je určen pouze pro použití v domácnosti. Spotřebič používejte pouze pro taková množství a v takových časových intervalech, které jsou pro použití v domácnosti obvyklé,

Více

Návod k obsluze M OD.121

Návod k obsluze M OD.121 Návod k obsluze M OD.121 E C A B D F G I H O N M L Obr. 1 Obr. 2 Obr. 3 Obr. 4 Obr. 5 Obr. 6 VYSOKÉ NAPĚTÍ Nesundávejte kryty! Uvnitř je vysoké napětí! DŮLEŽITÁ VAROVÁNÍ PŘEČTĚTE SI POKYNY PŘED POUŽITÍM

Více

Elektrická pekárna chleba NÁVOD K OBSLUZE. Electric bread maker USER MANUAL

Elektrická pekárna chleba NÁVOD K OBSLUZE. Electric bread maker USER MANUAL Elektrická pekárna chleba NÁVOD K OBSLUZE Elektrická domáca pekáreň na chlieb NÁVOD NA OBSLUHU Electric bread maker USER MANUAL Хлебoпечь ИНСТРУКЦИЯ ПО ЭКСПЛУАТАЦИИ GB 3-19 20-36 37-53 54-73 1 Kvasnice

Více

PŘED POUŽITÍM MRAZNIČKY STRANA 12 VŠEOBECNÉ POKYNY A UPOZORNĚNÍ STRANA 12 JAK POUŽÍVAT MRAZNIČKU STRANA 13 JAK ODMRAZOVAT A ČISTIT MRAZNIČKU STRANA 16

PŘED POUŽITÍM MRAZNIČKY STRANA 12 VŠEOBECNÉ POKYNY A UPOZORNĚNÍ STRANA 12 JAK POUŽÍVAT MRAZNIČKU STRANA 13 JAK ODMRAZOVAT A ČISTIT MRAZNIČKU STRANA 16 40024bCz.fm5 Page 11 Tuesday, August 22, 2000 10:48 AM OBSAH CZ PŘED POUŽITÍM MRAZNIČKY STRANA 12 RADY K OCHRANĚ ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ STRANA 12 VŠEOBECNÉ POKYNY A UPOZORNĚNÍ STRANA 12 JAK POUŽÍVAT MRAZNIČKU

Více

mikosoft praha s.r.o. mikosoft praha s.r.o. Návod k použití MUM 7 mikosoft praha s.r.o. mikosoft praha s.r.o.

mikosoft praha s.r.o. mikosoft praha s.r.o. Návod k použití MUM 7 mikosoft praha s.r.o. mikosoft praha s.r.o. Návod k použití MUM 7 Tento spotřebič je určen pro práci v domácnosti. Spotřebič používejte pouze pro taková množství a v takových časových intervalech, které jsou pro použití v domácnosti obvyklé, viz

Více

Používání a údržba. Před prvním použitím spotřebiče. Pokyny pro používání dotykových ovladačů

Používání a údržba. Před prvním použitím spotřebiče. Pokyny pro používání dotykových ovladačů Používání a údržba Před prvním použitím spotřebiče Před zapojením spotřebiče do elektrické sítě zkontrolujte, zda napětí a frekvence odpovídá údajům na typovém štítku varné desky, který je umístěn na spodní

Více

Elektrická pekárna chleba NÁVOD K OBSLUZE. Elektrická pekáreň na chlieb NÁVOD NA OBSLUHU

Elektrická pekárna chleba NÁVOD K OBSLUZE. Elektrická pekáreň na chlieb NÁVOD NA OBSLUHU Elektrická pekárna chleba NÁVOD K OBSLUZE Elektrická pekáreň na chlieb NÁVOD NA OBSLUHU Хлебoпечь RUKOVODSTVO PO ÕKSPLUATACII 3-21 22-40 41-61 1 2 Elektrická pekárna chleba eta 3149 NÁVOD K OBSLUZE I.

Více

M U Návod M 8 k 1 použití 00 mikosoft praha s.r.o. mikosoft praha s.r.o. mikosoft praha s.r.o. mikosoft praha s.r.o.

M U Návod M 8 k 1 použití 00 mikosoft praha s.r.o. mikosoft praha s.r.o. mikosoft praha s.r.o. mikosoft praha s.r.o. Návod k použití MUM 8100 Bezpečnostní pokyny Nebezpečí zasažení elektrickým proudem! Spotřebič připojujte a uvádějte do provozu jen podle údajů uvedených na typovém štítku. Používejte jej pouze v uzavřených

Více

Vaše uživatelský manuál PANASONIC SD-ZB2512 http://cs.yourpdfguides.com/dref/5808925

Vaše uživatelský manuál PANASONIC SD-ZB2512 http://cs.yourpdfguides.com/dref/5808925 Můžete si přečíst doporučení v uživatelské příručce, technickém průvodci, nebo průvodci instalací pro. Zjistíte si odpovědi na všechny vaše otázky, týkající se v uživatelské příručce (informace, specifikace,

Více

Návod k použití PODLAHOVÝ VYSAVAČ R-134

Návod k použití PODLAHOVÝ VYSAVAČ R-134 Návod k použití PODLAHOVÝ VYSAVAČ R-134 Před použitím tohoto spotřebiče se prosím seznamte s návodem k jeho obsluze. Spotřebič používejte pouze tak, jak je popsáno v tomto návodu k použití. Návod uschovejte

Více

letakgpa3.indd 1 2.9.2010 23:00:50

letakgpa3.indd 1 2.9.2010 23:00:50 letakgpa3.indd 1 2.9.2010 23:00:50 I C2 B C1 A D F G I1 I2 I3 E J H K letakgpa3.indd 2 2.9.2010 23:00:52 Děkujeme vám za nákup tohoto spotřebiče z našeho sortimentu. Tento výrobek je určen výhradně pro

Více

BEZPEČNOSTNÍ POKYNY - obecné

BEZPEČNOSTNÍ POKYNY - obecné Návod k použití BEZPEČNOSTNÍ POKYNY - obecné Čtěte pozorně, návod uchovejte pro budoucí použití. Při ignorování bezpečnostních pokynů není výrobce odpovědný za případná poškození. Tento spotřebič lze použít

Více

DUAL HOME BAKER SLO BIH EST. www.tefal.com

DUAL HOME BAKER SLO BIH EST. www.tefal.com H DUAL HOME BAKER CZ SK PL SLO BIH SR BG RO HR EST LT www.tefal.com LV Popis CZ Viko s okénkem A Ovládaci panel B Pečící nádoba C E Odměrná nádobka f Odměrná lžíce F Dávkovač f Odměrná lžička Hnětací lopatka

Více

LR 7312. Mixér Návod k použití Záruční podmínky. Dovozce do ČR SATURN HOME APPLIANCES s.r.o. Web: www.isaturn.cz

LR 7312. Mixér Návod k použití Záruční podmínky. Dovozce do ČR SATURN HOME APPLIANCES s.r.o. Web: www.isaturn.cz LR 7312 Mixér Návod k použití Záruční podmínky Dovozce do ČR SATURN HOME APPLIANCES s.r.o. Web: www.isaturn.cz 1 Vážení zákazníci! Gratulujeme Vám ke koupi výrobku od značky Laretti. Jsme si jistí, že

Více

Electric bread maker USER MANUAL. Elektromos kenyérsütő HASZNÁLATI UTASÍTÁS

Electric bread maker USER MANUAL. Elektromos kenyérsütő HASZNÁLATI UTASÍTÁS Elektrická domácí pekárna na chleba NÁVOD K OBSLUZE Elektrická domáca pekáreň na chlieb NÁVOD NA OBSLUHU Electric bread maker USER MANUAL Elektromos kenyérsütő HASZNÁLATI UTASÍTÁS Udządzenie do pieczenia

Více

Návod k použití Topinkovač TYP:EL75621/EL75622

Návod k použití Topinkovač TYP:EL75621/EL75622 Návod k použití Topinkovač TYP:EL75621/EL75622 Bezpečnostní pokyny Aby byla zajištěna trvalá bezpečnost a nízké riziko úrazu elektrickým proudem, dodržujte prosím veškeré bezpečnostní pokyny uvedené níže.

Více

Mikrovlnná trouba MW 7848

Mikrovlnná trouba MW 7848 Mikrovlnná trouba MW 7848 Návod k obsluze Příklady programů Opětovný ohřev jedné porce jídla (přibližně 450 g) Otočte ovládacím knoflíkem (displej A1) + stiskněte + otáčejte ovládacím knoflíkem, až se

Více

Betjeningsvejledning. Bruksanvisning. Käyttöohje. Brukerhåndbok User manual 1-24 25-48 49-72 73-96 2015-01

Betjeningsvejledning. Bruksanvisning. Käyttöohje. Brukerhåndbok User manual 1-24 25-48 49-72 73-96 2015-01 1-24 Betjeningsvejledning 25-48 Bruksanvisning 49-72 Käyttöohje 73-96 Brukerhåndbok Uživatelská příručka97-120 User manual 2015-01 Sériové číslo: Registrační číslo: Telefonní číslo servisu: Dodavatel:

Více

Děkujeme Vám, že jste si vybrali zařízení z naší produktové řady určené výhradně pro přípravu potravin v domácnosti.

Děkujeme Vám, že jste si vybrali zařízení z naší produktové řady určené výhradně pro přípravu potravin v domácnosti. NL EN ES DA SV NO FI TR BG BS CS HU RO SK SL SR HR ET LV LT PL 2 1 2 3 4 5 3 Děkujeme Vám, že jste si vybrali zařízení z naší produktové řady určené výhradně pro přípravu potravin v domácnosti. popis A

Více

19/8/2015 3-21. Elektrická domácí pekárna na chleba NÁVOD K OBSLUZE 22-41. Elektrická domáca pekáreň na chlieb NÁVOD NA OBSLUHU 42-58

19/8/2015 3-21. Elektrická domácí pekárna na chleba NÁVOD K OBSLUZE 22-41. Elektrická domáca pekáreň na chlieb NÁVOD NA OBSLUHU 42-58 Elektrická domácí pekárna na chleba NÁVOD K OBSLUZE Elektrická domáca pekáreň na chlieb NÁVOD NA OBSLUHU Electric bread maker USER MANUAL Elektromos kenyérsütő HASZNÁLATI UTASÍTÁS Udządzenie do pieczenia

Více

KUCHAŘKA DOMÁCÍCH CHLEBŮ

KUCHAŘKA DOMÁCÍCH CHLEBŮ KUCHAŘKA DOMÁCÍCH CHLEBŮ Sestavil Mgr. Milan Hlouch Určeno výhradně pro návštěvníky webu www.peceme-chleb.cz Neprodejné! 1 Obsah Úvodem pár užitečných informací... 4 Mouka její výroba a různé druhy...

Více

JBY 76. z Digitální parní sterilizátor Návod k použití. Beurer GmbH Söflinger Straße 218 89077 Ulm, GERMANY Tel.: 0049 (0)731 3989-0 www.beurer.

JBY 76. z Digitální parní sterilizátor Návod k použití. Beurer GmbH Söflinger Straße 218 89077 Ulm, GERMANY Tel.: 0049 (0)731 3989-0 www.beurer. CZ JBY 76 z Digitální parní sterilizátor Návod k použití Beurer GmbH Söflinger Straße 218 89077 Ulm, GERMANY Tel.: 0049 (0)731 3989-0 www.beurer.de Česky Obsah 1 K seznámení...2 2 Vysvětlení symbolů...2

Více

DŮLEŽITÉ INFORMACE K BEZPEČNOSTI NEBEZPEČÍ VAROVÁNÍ. ČESKY Instalace strana 2 Návod k použití Strana

DŮLEŽITÉ INFORMACE K BEZPEČNOSTI NEBEZPEČÍ VAROVÁNÍ. ČESKY Instalace strana 2 Návod k použití Strana ČESKY Instalace strana 2 Návod k použití Strana DŮLEŽITÉ INFORMACE K BEZPEČNOSTI VAŠE BEZPEČNOST I BEZPEČNOST DALŠÍCH OSOB JE VELMI DŮLEŽITÁ V tomto návodu i na spotřebiči samotném můžete najít důležitá

Více

GS 502 GS 515. Návod k obsluze

GS 502 GS 515. Návod k obsluze win ter h lte r GS 502 GS 515 Návod k obsluze Winterhalter Gastronom GmbH Winterhalter Gastronom spol. s r.o. Postfach 1152 Modletice 103 D-88070 Meckenbeuren 251 01 Říčany u Prahy Telefon 07542/402-0

Více

DŮLEŽITÉ BEZPEČNOSTNÍ POKYNY VAŠE BEZPEČNOST I BEZPEČNOST OSTATNÍCH OSOB JE VELMI DŮLEŽITÁ.

DŮLEŽITÉ BEZPEČNOSTNÍ POKYNY VAŠE BEZPEČNOST I BEZPEČNOST OSTATNÍCH OSOB JE VELMI DŮLEŽITÁ. NÁVOD K POUŽITÍ DŮLEŽITÉ BEZPEČNOSTNÍ POKYNY PŘED POUŽITÍM SKLOKERAMICKÉ VARNÉ DESKY INSTALACE PŘIPOJENÍ K ELEKTRICKÉ SÍTI JAK SNÍŽIT SPOTŘEBU ENERGIE OCHRANA ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ ÚDRŽBA A ČIŠTĚNÍ SKLOKERAMICKÉ

Více

60202006CZ.fm Page 149 Thursday, September 21, 2006 3:39 PM NÁVOD K POUŽITÍ

60202006CZ.fm Page 149 Thursday, September 21, 2006 3:39 PM NÁVOD K POUŽITÍ 60202006CZ.fm Page 149 Thursday, September 21, 2006 3:39 PM NÁVOD K POUŽITÍ PŘED POUŽITÍM SPOTŘEBIČE RADY K OCHRANĚ ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ VŠEOBECNÉ POKYNY A UPOZORNĚNÍ JAK POUŽÍVAT CHLADICÍ ODDÍL JAK POUŽÍVAT

Více

ZVLHČOVAČ VZDUCHU CM-1

ZVLHČOVAČ VZDUCHU CM-1 ZVLHČOVAČ VZDUCHU CM-1 Návod k použití a údržbě platný od 1. 5. 2004 Návod po přečtení pečlivě uschovejte! Při čtení návodu sledujte souběžně stranu návodu s obrázky zvlhčovače. 1. DŮLEŽITÉ BEZPEČNOSTNÍ

Více

PD 099 3in1 DORTÍKOVAČ RECEPTY

PD 099 3in1 DORTÍKOVAČ RECEPTY PD 099 3in1 DORTÍKOVAČ RECEPTY DORTÍKOVAČ - RECEPTY Muffiny s chorizem 250 g hladké mouky 2 lžičky kypřicího prášku 2 vejce 50 g rozpuštěného másla 200 ml podmáslí sůl a pepř 80 g nahrubo strouhaného ementálu

Více

Výrobník zmrzliny a jogurtovač

Výrobník zmrzliny a jogurtovač Výrobník zmrzliny a jogurtovač Návod k použití Obr. 1 VYSOKÉ NAPĚTÍ Nesundávejte kryty! Uvnitř je vysoké napětí! Obr. 2 Obr. 3 Obr. 4 Obr. 5 Obr. 6 Obr. 7 Obr. 8 Důležité varování TENTO SPOTŘEBIČ NENÍ

Více

Obsah. Pro technika. Pro uživatele. Jak číst návod k použití V textu se objevují následující symboly, které vás provedou celým návodem:

Obsah. Pro technika. Pro uživatele. Jak číst návod k použití V textu se objevují následující symboly, které vás provedou celým návodem: Obsah Pro uživatele Bezpečnostní informace 3 Popis spotřebiče 4-5 - Ostřikovací rameno - Hrubý filtr/mikrofiltr - Jemný filtr - Dávkovač mycího prostředku - Dávkovač leštidla - Změkčovač vody Ovládací

Více

R-565. Návod k použití TYČOVÝ MIXÉR. česky. Tyčový mixér R-565

R-565. Návod k použití TYČOVÝ MIXÉR. česky. Tyčový mixér R-565 Návod k použití TYČOVÝ MIXÉR R-565 Před použitím tohoto spotřebiče se prosím seznamte s návodem k jeho obsluze. Spotřebič používejte pouze tak, jak je popsáno v tomto návodu k použití. Návod uschovejte

Více

LB 88 z Zvlhčovač vzduchu Návod k použití

LB 88 z Zvlhčovač vzduchu Návod k použití LB 88 CZ z Zvlhčovač vzduchu Návod k použití Beurer GmbH Söflinger Str. 218 89077 Ulm, Germany www.beurer.com Česky Vážená zákaznice, vážený zákazníku, jsme rádi, že jste si vybrali výrobek z našeho sortimentu.

Více

EURONAKUPY.CZ KONTAKTNÍ GRIL. Kontaktní gril 3v1 Beem D2000730. www.euronakupy.cz Strana 1 (celkem 1)

EURONAKUPY.CZ KONTAKTNÍ GRIL. Kontaktní gril 3v1 Beem D2000730. www.euronakupy.cz Strana 1 (celkem 1) KONTAKTNÍ GRIL Kontaktní gril 3v1 Beem D2000730 www.euronakupy.cz Strana 1 (celkem 1) Vážený zákazníku, Před použitím přístroje si prosím přečtěte pokyny uvedené v tomto návodu na použití, o bezpečnosti,

Více

NÁVOD K POUŽITÍ WD 142 WD 150

NÁVOD K POUŽITÍ WD 142 WD 150 NÁVOD K POUŽITÍ WD 142 WD 150 DŮLEŽITÉ INFORMACE INSTALACE SPOTŘEBIČE SPOTŘEBIČ se smí používat jen tehdy, když byl správně vestavěn (instalován). PŘI INSTALACI SPOTŘEBIČE se řiďte samostatnými přiloženými

Více

www.krups.cz B3* *Dle typu www.krups.cz

www.krups.cz B3* *Dle typu www.krups.cz www.krups.cz CZ A A3 A A4 A C C C B B B B3* B4 www.krups.cz *Dle typu obr. obr. obr. 3 3 4 D E4 obr. 4 obr. 5 obr. 6 E3 800 ml 7fl oz MAX D* E obr. 7 obr. 8 obr. 9 D E E obr. 0 3 4 obr. 3 obr. *Dle typu

Více

PŘÍRUČKA PRO KAŽDODENNÍ POUŽITÍ

PŘÍRUČKA PRO KAŽDODENNÍ POUŽITÍ PŘÍRUČKA PRO KAŽDODENNÍ POUŽITÍ AWG 812 / PRO ORIGINÁLNÍ NÁVOD K POUŽITÍ CS DĚKUJEME VÁM, ŽE JSTE SI ZAKOUPILI VÝROBEK WHIRLPOOL Abychom vám mohli poskytnout komplexnější služby a podporu, zaregistrujte

Více

Kabel nenechávejte viset přes okraj stolu nebo pracovní plochy a zajistěte, aby se nedotýkal horkých povrchů.

Kabel nenechávejte viset přes okraj stolu nebo pracovní plochy a zajistěte, aby se nedotýkal horkých povrchů. Multifunkční vařič 99202 Gratulujeme ke koupi tohoto Multifunkčního vařiče. Toto je konečná podoba kuchyně s šesti odlišnými funkcemi: dušení, pečení, smažení, fritování, vaření a fondue. Nyní je možné

Více

ST-EK 8015. Rychlovarná konvice Návod k použití Záruční podmínky. Dovozce do ČR SATURN HOME APPLIANCES s.r.o. Web: www.isaturn.cz

ST-EK 8015. Rychlovarná konvice Návod k použití Záruční podmínky. Dovozce do ČR SATURN HOME APPLIANCES s.r.o. Web: www.isaturn.cz ST-EK 8015 Rychlovarná konvice Návod k použití Záruční podmínky Dovozce do ČR SATURN HOME APPLIANCES s.r.o. Web: www.isaturn.cz 1 Vážení zákazníci! Gratulujeme Vám ke koupi výrobku od značky Saturn. Jsme

Více

http://domacipekarny.dama.cz

http://domacipekarny.dama.cz BOMANN CB 566 Návod k obsluze Domácí pekárna chleba Návod k obsluze Děkujeme Vám, že jste si zakoupili pekárnu chleba typu CB 566. Získali jste přístroj, který nabízí zcela novou koncepci: V několika programech

Více

NÁVOD K POUŽITÍ KM 3350 CZ KUCHYŇSKÝ HNĚTAČ

NÁVOD K POUŽITÍ KM 3350 CZ KUCHYŇSKÝ HNĚTAČ NÁVOD K POUŽITÍ KM 3350 CZ KUCHYŇSKÝ HNĚTAČ 1 Upozornění Než-li začnete přístroj používat, pozorně si přečtěte návod k použití. Zdroj napětí Tento přístroj by měl být připojen ke zdroji napětí se střídavým

Více

TROJITÝ COKOLÁDOVÝ MOUCNÍK. Tip. postup. PRísady

TROJITÝ COKOLÁDOVÝ MOUCNÍK. Tip. postup. PRísady TROJITÝ COKOLÁDOVÝ MOUCNÍK Tohle je tak luxusní pochoutka, že lepší neznám. Osobně si nedokážu život bez čokolády vůbec představit, tak honem do toho! 2 lžíce másla a trochu na vymazání 40 g hořké čokolády,

Více

PKF 64.E PKE 64.E. Obsah. Ukazatel zbytkového tepla... 15. Pokyny pro likvidaci... 4. Obslužná pole... 13. Pole I... 14

PKF 64.E PKE 64.E. Obsah. Ukazatel zbytkového tepla... 15. Pokyny pro likvidaci... 4. Obslužná pole... 13. Pole I... 14 PKE 64.E PKF 64.E B-198-01 Obsah Ochrana životního prostředí... 4 Pokyny pro likvidaci... 4 Tak můžete ušetřit energii... 4 Před připojením... 5 Na co musíte dávat pozor... 6 Bezpečnostní upozornění...

Více

MODEL: MT05 SERIAL NO:

MODEL: MT05 SERIAL NO: MODEL: MT05 1. Pøed instalací a uvedením mikrovlnné trouby do chodu si pozornì pøeètìte tento návod, který je nedílnou souèástí výrobku. Uschovejte pro pozdìjší použití. 2. Do místa dole vepište výrobní

Více

BEZPEČNOST TOUSTOVAČE

BEZPEČNOST TOUSTOVAČE OBSAH BEZPEČNOST TOUSTOVAČE Důležité bezpečnostní pokyny... 6 Elektrotechnické požadavky... 8 Likvidace elektrického odpadu... 8 SOUČÁSTI A FUNKCE Součásti toustovače... 9 Funkce ovladačů...0 Funkce toustovače...

Více

FG-18 Hrnec k vaření rýže

FG-18 Hrnec k vaření rýže FG-18 Hrnec k vaření rýže Návod k obsluze 1 Důležité bezpečnostní pokyny - K zabránění poruch si tento Návod k obsluze pečlivé přečtěte a uschovejte jej jako informační příručku. Nesprávné manipulace se

Více

TroubA Návod k obsluze

TroubA Návod k obsluze TroubA Návod k obsluze HOA 54 1 Obsah 1. VŠEOBECNÁ UPOZORNĚNÍ... 3 1.1 PROHLÁŠENÍ O SHODĚ... 3 1.2 BEZPEČNOSTNÍ TIPY... 3 1.3 DOPORUČENÍ... 3 1.4 Instalace... 4 1.5 PŘIPOJENÍ K ELEKTRICKÉ SÍTI... 4 2.

Více

PROFESIONÁLNÍ PARNÍ ČISTIČ WJ528 NÁVOD K POUŽITÍ

PROFESIONÁLNÍ PARNÍ ČISTIČ WJ528 NÁVOD K POUŽITÍ PROFESIONÁLNÍ PARNÍ ČISTIČ WJ528 NÁVOD K POUŽITÍ Obsah návodu k použití 1. CHARAKTERISTIKA PŘÍSTROJE A JEHO FUNKCE 3 2. DŮLEŽITÁ BEZPEČNOSTNÍ OPATŘENÍ 3 3. POPIS JEDNOTLIVÝCH ČÁSTÍ PŘÍSTROJE 4 4. INSTALACE

Více

Trouba Návod k obsluze. HOA 03 WIX Wi-Fi

Trouba Návod k obsluze. HOA 03 WIX Wi-Fi Trouba Návod k obsluze HOA 03 WIX Wi-Fi 1 Obsah BEZPEČNOSTNÍ POKYNY... 3 1. VŠEOBECNÁ UPOZORNĚNÍ... 3 1.1 PROHLÁŠENÍ O SHODĚ... 3 1.2 BEZPEČNOSTNÍ TIPY... 4 1.3 DOPORUČENÍ... 4 1.4 Instalace... 4 1.5 PŘIPOJENÍ

Více

Mikrovlnná trouba pro vestavbu

Mikrovlnná trouba pro vestavbu Mikrovlnná trouba pro vestavbu MIC 232 EX Návod k obsluze 1 Obsah Informace výrobce...3 Technické údaje...3 Nejdříve si přečtěte!...3 Důležité bezpečnostní informace...4 Pokyny k použití...5 Bezpečnost

Více

CB18M/1c/FAN POPIS VÝROBKU CZ

CB18M/1c/FAN POPIS VÝROBKU CZ 60801007CZ.fm Page 1 Wednesday, December 28, 2005 12:02 PM CB18M/1c/FAN POPIS VÝROBKU CZ A. Chladicí oddíl 1. Zásobníky na ovoce a zeleninu 2. Police krytu zásuvky 3. Police / Prostor na police 4. Termostat

Více

Mikrovlnný parní sterilizátor

Mikrovlnný parní sterilizátor Obsah Úvod... 2 Bezpečnostní pokyny a důležitá upozornění.... 3 Popis.... 5 Použití.... 6 Čištění a dezinfekce.... 6 Likvidace.... 6 Vysvětlení symbolů použitých na výrobku, jeho příslušenství a obalu....

Více

POPIS SPOTŘEBIČE STRANA 11 PŘED POUŽITÍM CHLADNIČKY STRANA 12 VŠEOBECNÉ POKYNY A UPOZORNĚNÍ STRANA 12 JAK POUŽÍVAT CHLADICÍ ODDÍL STRANA 13

POPIS SPOTŘEBIČE STRANA 11 PŘED POUŽITÍM CHLADNIČKY STRANA 12 VŠEOBECNÉ POKYNY A UPOZORNĚNÍ STRANA 12 JAK POUŽÍVAT CHLADICÍ ODDÍL STRANA 13 6cz33013.fm5 Page 10 Thursday, February 8, 2001 6:03 PM CZ NÁVOD K POUŽITÍ POPIS SPOTŘEBIČE STRANA 11 VÝMĚNA ŽÁROVKY STRANA 11 PŘED POUŽITÍM CHLADNIČKY STRANA 12 RADY K OCHRANĚ ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ STRANA

Více

Ruční elektronická váha

Ruční elektronická váha Ruční elektronická váha DKS-2080 NÁVOD K POUŽITÍ Vkládání a vyjímání nádoby 1. Vyjmutí nádoby Palcem posuňte tlačítko (Sliding closure) tak, aby se západka (Tapered ned) uvolnila z háčku (Plate) na nádobě

Více

Recepty pro domácí pekárnu

Recepty pro domácí pekárnu Zaregistrujte výrobek a hledejte podporu na stránkách www.philips.com/welcome Otázky? Kontaktujte společnost Philips HD9015 HD9016 CZ Recepty pro domácí pekárnu 1 Recept Nepřidávejte větší množství přísad,

Více

NÁVOD K OBSLUZE. Obj. č.: 97 02 35

NÁVOD K OBSLUZE. Obj. č.: 97 02 35 NÁVOD K OBSLUZE Verze 12 / 02 Box na uložení 150 kusů kompaktních disků s elektronickou archivací Obj. č.: 97 02 35 Geniální systém archivace pomocí osobního počítače (software, který dodáváme společně

Více

NÁVOD K OBSLUZE - indukční varná deska TI612, TI600, TI680

NÁVOD K OBSLUZE - indukční varná deska TI612, TI600, TI680 NÁVOD K OBSLUZE - indukční varná deska TI612, TI600, TI680 VÝHRADNÍ DOVOZCE: ELMAX STORE a.s. Dlouhá třída 860/1a Havířov Město KONTAKTNÍ ADRESA: Horní Těrlicko 777 735 42 Těrlicko Tel.: 559 529 251 Fax:

Více

NÁVOD K OBSLUZE CZECH

NÁVOD K OBSLUZE CZECH Kávovar s časovačem, provedení nerez Model Síťové napětí NÁVOD K OBSLUZE CZECH Jmenovitý výkon Elektr. třída ochrany Užitečný objem Velikost kávového filtru 4 Čistá hmotnost CM2030ST 220-240V ~ 50/60 Hz

Více

NÁVOD K OBSLUZE - kombinovaná varná deska TI615

NÁVOD K OBSLUZE - kombinovaná varná deska TI615 NÁVOD K OBSLUZE - kombinovaná varná deska TI615 VÝHRADNÍ DOVOZCE: ELMAX STORE a.s. Dlouhá třída 860/1a Havířov Město KONTAKTNÍ ADRESA: Horní Těrlicko 777 735 42 Těrlicko Tel.: 559 529 251 Fax: 559 529

Více

JAK DOPLŇOVAT ZÁSOBNÍK SOLI JAK DOPLNIT DÁVKOVAČ LEŠTIDLA JAK DOPLŇOVAT DÁVKOVAČ MYCÍHO PROSTŘEDKU

JAK DOPLŇOVAT ZÁSOBNÍK SOLI JAK DOPLNIT DÁVKOVAČ LEŠTIDLA JAK DOPLŇOVAT DÁVKOVAČ MYCÍHO PROSTŘEDKU 3cz94603.fm Page 12 Tuesday, April 15, 2003 10:40 AM NÁVOD K POUŽITÍ PŘED POUŽITÍM MYČKY/PŘIPOJENÍ VŠEOBECNÉ POKYNY A UPOZORNĚNÍ JAK DOPLŇOVAT ZÁSOBNÍK SOLI JAK DOPLNIT DÁVKOVAČ LEŠTIDLA JAK DOPLŇOVAT

Více

Tlakový hrnec PC-DDK 1048. Obj. č. 108 14 74. Popis a ovládací prvky. Důležitá bezpečnostní opatření

Tlakový hrnec PC-DDK 1048. Obj. č. 108 14 74. Popis a ovládací prvky. Důležitá bezpečnostní opatření Popis a ovládací prvky Tlakový hrnec PC-DDK 1048 1. Pojistný uzávěr 2. Plovákový ventil 3. Regulátor tlaku páry 4. Bezpečnostní kryt 5. Těsnicí kroužek víka 6. Kryt ventilu regulátoru tlaku páry 7. Vnitřní

Více

Návod k obsluze. Vertikální mraznička

Návod k obsluze. Vertikální mraznička CZ Návod k obsluze Vertikální mraznička Děkujeme vám za důvěru, kterou jste nám projevili zakoupením tohoto spotřebiče. Přejeme vám hodně spokojenosti při jeho používání. Tento spotřebič je určen výhradně

Více

Návod k použití a údržbě

Návod k použití a údržbě Model RACD Návod k použití a údržbě Důležitá pravidla bezpečnosti Tento výrobek není určen pro děti Při prvním použitím elektrického spotřebiče si důkladně pročtěte tento návod! NEBEZPEČÍ: Chcete-li snížit

Více

NÁVOD K POUŽITÍ A K INSTALACI. Mikrovlnná trouba DME715X

NÁVOD K POUŽITÍ A K INSTALACI. Mikrovlnná trouba DME715X CZ NÁVOD K POUŽITÍ A K INSTALACI Mikrovlnná trouba DME715X 2 OBSAH Důležité bezpečnostní pokyny. Pozorně si je pročtěte a uschovejte si je pro příští použití. Pokyny k ochraně životního prostředí...........................

Více

koncovka šňůry vytahovací šňůra šňůrová brzda

koncovka šňůry vytahovací šňůra šňůrová brzda Montážní možnosti Ovládání Napínané trojúhelníkové plisé zpevňovací lišta horní Vytahování závěsu: Zatáhněte šňůrou u koncovky šňůry směrem dolů. Závěs zůstane po puštění koncovky šňůry v požadované poloze.

Více

NEBEZPEČÍ VAROVÁNÍ. Označuje nebezpečnou situaci, kterou je třeba odvrátit, jinak způsobí vážná poranění.

NEBEZPEČÍ VAROVÁNÍ. Označuje nebezpečnou situaci, kterou je třeba odvrátit, jinak způsobí vážná poranění. ČESKY Instalace strana 2 Návod k použití Strana DŮLEŽITÉ INFORMACE K BEZPEČNOSTI VAŠE BEZPEČNOST I BEZPEČNOST DALŠÍCH OSOB JE VELMI DŮLEŽITÁ V tomto návodu a na samotném spotřebiči jsou důležitá bezpečnostní

Více

Technické parametry - Mistr pekař 8695

Technické parametry - Mistr pekař 8695 Návod k obsluze Jsme rádi, že jste si zakoupili domácí pekárnu Mistr pekař ze série ONYX, která se jistě bude díky svému designu vyjímat v každé kuchyni. Mistr pekař ONYX Vás přesvědčí nejen svým vzhlem,

Více

OHŘEV SE 6. SMYSLEM STISKNĚTE TLAČÍTKO START.

OHŘEV SE 6. SMYSLEM STISKNĚTE TLAČÍTKO START. OHŘEV SE 6. SMYSLEM 6th Sense Sensor assisted cooking POUŽIJTE TLAČÍTKO NAHORU / DOLŮ k zobrazení 6 th Sense. POUŽIJTE TLAČÍTKO NAHORU / DOLŮ k zobrazení 6 th Sense Reheat. TUTO FUNKCI POUŽÍVEJTE k ohřevu

Více

UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA FP 1264 FP 1061

UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA FP 1264 FP 1061 UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA Multifunkční horkovzdušná trouba FP 1264 FP 1061 2 3 4 5 6 7 NÁVOD K POUŽITÍ ř č Odstraňte dokumentaci a příslušenství z vnitřku trouby. DŮLEŽITÉ BEZPEČNOSTNÍ POKYNY - Přečtěte si

Více

UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA

UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA POČÍTAČKA A TŘÍDIČKA ČESKÝCH MINCÍ AccuBANKER AB410 CZK Prodejce: Uniprox, spol. s r.o. Staňkova 103/18, 602 00 Brno Tel/Fax: 541 241 963/4, Email: uniprox@uniprox.cz www.uniprox.cz

Více

MK 20 Přenosné klávesy

MK 20 Přenosné klávesy MK 20 Přenosné klávesy Uživatelský manuál 2015 AUDIO PARTNER s.r.o. 1 BEZPEČNOSTNÍ OPATŘENÍ A POKYNY POZOR! RIZIKO ELEKTRICKÉHO ŠOKU! NEOTVÍREJTE! VAROVÁNÍ: NEODSTRAŇUJTE ŠROUBY, ZABRÁNÍTE TAK VZNIKU POŽÁRU

Více

Návod k obsluze Řídicí systém PX

Návod k obsluze Řídicí systém PX Návod k obsluze Řídicí systém PX Vakuová balička S 220 SP S 225 SP (SinglePacker) Díl II d Obsah Návod k obsluze SP strana 2 Před uvedením do provozu... 3 Ostatní přípravy 3 Kapitola B: Rychlá příprava...

Více

Jídelníček: Týden 4. den 22 pondělí den 26 pátek. den 23 úterý den 27 sobota Snídaně: Ovesná kaše s řeckým jogurtem a borůvkami

Jídelníček: Týden 4. den 22 pondělí den 26 pátek. den 23 úterý den 27 sobota Snídaně: Ovesná kaše s řeckým jogurtem a borůvkami Cesta do plavek Jídelníček Týden 4 www.cestadoplavek.cz www.facebook.com/cestadoplavek Jídelníček: Týden 4 den 22 pondělí den 26 pátek Snídaně: Volská oka a toast Oběd: Krůtí prsa pečená na divoko se zeleninovým

Více

Vážený zákazníku, Děkujeme Vám, že jste si zakoupil výrobek společnosti CANDY ČR s.r.o. Před prvním použitím výrobku si pozorně přečtěte přiložený

Vážený zákazníku, Děkujeme Vám, že jste si zakoupil výrobek společnosti CANDY ČR s.r.o. Před prvním použitím výrobku si pozorně přečtěte přiložený M i k r o v l n n á t r o u b a M I C 2 0 2 X N á v o d k p o u ž i t í M o n t á ž n í n á v o d Vážený zákazníku, Děkujeme Vám, že jste si zakoupil výrobek společnosti CANDY ČR s.r.o. Před prvním použitím

Více

NÁVOD K POUŽITÍ. Trouba

NÁVOD K POUŽITÍ. Trouba NÁVOD K POUŽITÍ Trouba CZ 2 OBSAH CZ 1 / POPIS SPOTŘEBIČE Popis trouby.................................................... 4 Ovládací lišta.................................................... 5 Displej.........................................................

Více

JAK DOPLŇOVAT ZÁSOBNÍK SOLI JAK DOPLNIT DÁVKOVAČ LEŠTIDLA JAK DOPLŇOVAT DÁVKOVAČ MYCÍHO PROSTŘEDKU

JAK DOPLŇOVAT ZÁSOBNÍK SOLI JAK DOPLNIT DÁVKOVAČ LEŠTIDLA JAK DOPLŇOVAT DÁVKOVAČ MYCÍHO PROSTŘEDKU NÁVOD K POUŽITÍ PŘED POUŽITÍM MYČKY/PŘIPOJENÍ VŠEOBECNÉ POKYNY A UPOZORNĚNÍ JAK DOPLŇOVAT ZÁSOBNÍK SOLI JAK DOPLNIT DÁVKOVAČ LEŠTIDLA JAK DOPLŇOVAT DÁVKOVAČ MYCÍHO PROSTŘEDKU ÚDRŽBA A ČIŠTĚNÍ 11 PŘED POUŽITÍM

Více

UŽIVATELSKÝ MANUÁL ČESKY. KLIMATIZACE SPLITOVÉHO TYPU Pro všeobecné veřejné použití. Vnitřní jednotka Řady 42UQV025M, 035M, 050M, 060M

UŽIVATELSKÝ MANUÁL ČESKY. KLIMATIZACE SPLITOVÉHO TYPU Pro všeobecné veřejné použití. Vnitřní jednotka Řady 42UQV025M, 035M, 050M, 060M UŽIVATELSKÝ MANUÁL ČESKY KLIMATIZACE SPLITOVÉHO TYPU Pro všeobecné veřejné použití Vnitřní jednotka Řady 42UQV025M, 035M, 050M, 060M Venkovní jednotka Řady 38UYV025M, 035M, 050M, 060M Bezpečnostní opatření

Více

Stříhací strojek na ovce Clipper F7

Stříhací strojek na ovce Clipper F7 Stříhací strojek na ovce Clipper F7 Hana Drimlová, Dvořákova 6, 602 00 Brno tel: 733 533 332, 732 238 188 E-mail: driml.libor@seznam.cz www.driml-napajecky.cz Návod k použití Tento návod k používání je

Více

RL-33SBSW, RL-33SBMS RL-33EBSW, RL-33EBMS RL-33EASW, RL-33EAMS

RL-33SBSW, RL-33SBMS RL-33EBSW, RL-33EBMS RL-33EASW, RL-33EAMS Chladnièka s mraznièkou RL-33SBSW, RL-33SBMS RL-33EBSW, RL-33EBMS RL-33EASW, RL-33EAMS Návod k obsluze 1 2 OBSAH POPIS SPOTØEBIÈE... 4 BEZPEÈNOSTNÍ OPATØENÍ... 5 PØÍPRAVA PØED ZAPNUTÍM... 6 INSTALACE A

Více

LW 220. Pračka vzduchu Návod k použití. Beurer GmbH Söflinger Str. 218 89077 Ulm, Germany www.beurer.com

LW 220. Pračka vzduchu Návod k použití. Beurer GmbH Söflinger Str. 218 89077 Ulm, Germany www.beurer.com LW 220 CZ z Pračka vzduchu Návod k použití Beurer GmbH Söflinger Str. 218 89077 Ulm, Germany www.beurer.com ČESKY Obsah 1. K seznámení... 3 2. Použití v souladu s určením... 4 3. Bezpečnostní pokyny...

Více

Před použitím myčky si laskavě přečtěte návod k montáži a použití! Stručné rady. Doporučení ke vkládání nádobí. Nádobí, které má být umyto později.

Před použitím myčky si laskavě přečtěte návod k montáži a použití! Stručné rady. Doporučení ke vkládání nádobí. Nádobí, které má být umyto později. ADG 6560 Před použitím myčky si laskavě přečtěte návod k montáži a použití! Stručné rady CZ Volič programů Tlačítko ZAP / VYP Tlačítko Start Při zapnutí se rozsvítí kontrolka, v případě poruchy bliká a

Více

novinky vychytávky ÚNOR pouze pro interní použití firmy TESCOMA

novinky vychytávky ÚNOR pouze pro interní použití firmy TESCOMA novinky vychytávky ÚNOR pouze pro interní použití firmy TESCOMA 630872 Strojek pro přípravu těstovin 999 Kč 630873 Strojek pro přípravu těstovin, tricolore 999 Kč Vynikající pro snadnou přípravu čerstvých

Více

Upozornìní a dobré zvyky, které byste mìli

Upozornìní a dobré zvyky, které byste mìli Upozornìní a dobré zvyky, které byste mìli dodržovat POZOR! Proètìte si pozornì pokyny uvedené v tomto návodu. Obsahují dùležité údaje o bezpeèné instalaci, používání a údržbì pøístroje. Pøístroj odpovídá

Více

Obr. 2 Obr. 3. Obr. 4 Obr. 5. Obr. 6 Obr. 7. Obr. 8 Obr. 9

Obr. 2 Obr. 3. Obr. 4 Obr. 5. Obr. 6 Obr. 7. Obr. 8 Obr. 9 Mod. 2481 CZ Obr. 1 Obr. 2 Obr. 3 Obr. 4 Obr. 5 Obr. 6 Obr. 7 Obr. 8 Obr. 9 Obr. 10 Obr. 11 Obr. 12 Obr. 13 VYSOKÉ NAPĚTÍ Nesundávejte kryty! Uvnitř je vysoké napětí! Obr. 14 Důležité varování TENTO SPOTŘEBIČ

Více

ELEKTRICKÝ ZVEDÁK DO VANY DENTO-LIFT E

ELEKTRICKÝ ZVEDÁK DO VANY DENTO-LIFT E ELEKTRICKÝ ZVEDÁK DO VANY DENTO-LIFT E POUŽITÍ Zvedák do vany je součástí řady kompenzačních pomůcek, určených pro tělesně postižené osoby a osoby se sníženou schopností mobility. Své využití nachází zejména

Více

Steaky, kotlety a žebírka

Steaky, kotlety a žebírka Steaky, kotlety a žebírka Oheň a byly stvořeny jeden pro druhého. A tady máte vše, co ke grilování potřebujete: od šťavnatých steaků a žebírek, všech druhů tmavého masa, marinád, kořenicích směsí a chuťovek,

Více

Návod k obsluze a instalaci Odsavače par FPL 457 I 645H FPL 607 I 645H FPL 907 I 645H

Návod k obsluze a instalaci Odsavače par FPL 457 I 645H FPL 607 I 645H FPL 907 I 645H Návod k obsluze a instalaci Odsavače par FPL 457 I 645H FPL 607 I 645H FPL 907 I 645H OBSAH DOPORUČENÍ A POKYNY... 2 TECHNICKÁ DATA... 3 MONTÁŽ... 5 OBSLUHA... 9 ÚDRŽBA... 10 DOPORUČENÍ A POKYNY MONTÁŽ

Více

POPIS SPOTŘEBIâE OVLÁDACÍ PANEL

POPIS SPOTŘEBIâE OVLÁDACÍ PANEL 60802046CZ.fm Page 14 Monday, November 12, 2007 9:42 AM POPIS SPOTŘEBIâE A) Chladicí oddíl (k uchovávání če rstvých potravin) 1. Police (některé s nastavitelnou výškou) 2. Zásobníky na ovoce a zeleninu

Více

MIKROVLNNÁ TROUBA. Model: R-2302. Uživatelská příručka

MIKROVLNNÁ TROUBA. Model: R-2302. Uživatelská příručka CZ MIKROVLNNÁ TROUBA Model: R-2302 Uživatelská příručka Čtěte pozorně tuto uživatelskou příručku před instalací a před prvním použití přístroje. Uschovejte ji pro pozdější reference. OPATŘENÍ PROTI MOŽNÉMU

Více

TOPAZE od firmy ZODIAC (s technologií BARACUDA )

TOPAZE od firmy ZODIAC (s technologií BARACUDA ) Platnost od 19.1.2004 No. 533 Automatický bazénový vysavač TOPAZE od firmy ZODIAC (s technologií BARACUDA ) Návod k použití Blahopřejeme! Stal jste se vlastníkem automatického vysavače TOPAZE od firmy

Více

Připravte potraviny PEČENÍ

Připravte potraviny PEČENÍ CS PEČENÍ Nikdy přístroj nezapínejte prázdný. Nepřetěžujte misku, dodržujte doporučená množství. Tento výrobek není určen na vaření klasických fritovaných jídel (nenaplňujte misku olejem). popis A Víko

Více

PALAČINKOVAČ R-201. Návod k použití. česky. Palačinkovač R-201

PALAČINKOVAČ R-201. Návod k použití. česky. Palačinkovač R-201 Návod k použití PALAČINKOVAČ R-201 Před použitím tohoto spotřebiče se prosím, seznamte s návodem k jeho obsluze. Spotřebič používejte pouze tak, jak je popsáno v tomto návodu k použití. Návod uschovejte

Více

PEKÁRNA CHLEBA R-2094

PEKÁRNA CHLEBA R-2094 Návod k použití PEKÁRNA CHLEBA R-2094 Před použitím tohoto spotřebiče se prosím seznamte s návodem k jeho obsluze. Spotřebič používejte pouze tak, jak je popsáno v tomto návodu k použití. Návod uschovejte

Více

NÁVOD K OBSLUZE KÁVOVARŮ SAECO MODEL VIA VENETO COMBI, VIA VENETO COMBI S KAPUČINÁTOREM

NÁVOD K OBSLUZE KÁVOVARŮ SAECO MODEL VIA VENETO COMBI, VIA VENETO COMBI S KAPUČINÁTOREM NÁVOD K OBSLUZE KÁVOVARŮ SAECO MODEL VIA VENETO COMBI, VIA VENETO COMBI S KAPUČINÁTOREM SEZNAM PRVKŮ PŘÍSTROJE 1. nádrž na vodu 2. víko nádrže na vodu 3. hlavní vypínač s kontrolkou 4. tlačítko kávy s

Více