OCo uvnitř najdete. Oco nového od září. Oprvní zářijové akce. OInformace KZČ eldorádo. Odalší ohlédnutí za letními tábory. Oinformace ze sportu

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "OCo uvnitř najdete. Oco nového od září. Oprvní zářijové akce. OInformace KZČ eldorádo. Odalší ohlédnutí za letními tábory. Oinformace ze sportu"

Transkript

1 OCo uvnitř najdete Oco nového od září Oprvní zářijové akce OInformace KZČ eldorádo Odalší ohlédnutí za letními tábory Oinformace ze sportu

2 OFoto ohlédnutí za 1. zářím 2008 O Duncan jánské lázně Na naší základní škole se v měsíci září uskutečnily dvě akce. Žáci tří šestých tříd a jedné sedmé třídy vyjeli na třídenní kohezní pobyt do Janských Lázní, pedagogičtí pracovníci byli na dvoudenní vzdělávací akci v Mladých Bukách. Projekt pro žáky Život bez problémů úzce souvisí s projektem pro dospělé Týmová sborovna. Cílem obou projektů je dosáhnout co nejlepších vztahů ve školním prostředí, co Strana 2 (celkem 12)

3 nejlepší spolupráce a vzájemného akceptování. Program pro děti reaguje na celou řadu změn, které souvisí s přechodem žáka na II. stupeň a s vytvořením nových třídních kolektivů. Je založen na prožitkových aktivitách vedoucích k sebepoznání, získání důvěry, spolupráci, řešení problémů apod. Vyučující se zase pod vedením zkušených lektorů seznamují s různými metodami a formami práce nejen teoreticky, ale též vlastním prožitkem. Tím, že sami tímto způsobem získávají sociální dovednosti, jsou pak schopni kvalitně pracovat s třídním kolektivem. Obě akce byly hrazeny z grantů Královéhradeckého kraje a z finančních prostředků školy. * * * Od pondělí do středy jsme se zúčastnili pobytu v Jánských Lázních na Duncanu. Cílem pobytu bylo upevnit vztahy v našich nových třídních kolektivech a dozvědět se nové informace z oblasti prevence. Ubytování na Duncanu se nám moc líbilo. Pan kuchař výborně vařil. Také okolí této školy v přírodě bylo moc pěkně vybavené. Mohli jsme si tu zahrát řadu pěkných her. Jenom počasí nám trochu nepřálo, venku bylo poměrně dost chladno, ale ani to nás neodradilo. Vyzkoušeli jsme si, jak se v neznámém prostředí pohybuje slepý nebo chromý, dověděli jsme se informace o šikaně a kouření, seznámili jsme se s novými kamarády a třídními učitelkami v rámci různých aktivit. Domů jsme odjížděli plni nových zážitků. Škoda, že byl pobyt jen tak krátký. Žáci 6.A a 6.B O město známé neznámé V pondělí se všechny deváté třídy z naší školy a spousta dalších tříd z jiných trutnovských škol sešly na Krakonošově náměstí, kde pro ně SHELTER-nízkoprahový klub pro mládež uspořádal zážitkovou pedagogiku v ulicích Trutnova. Každá třída dostala dvě sady fotek a měla za úkol přiřadit fotku Strana 3 (celkem 12)

4 detailu k fotce místa, na kterém ten samý detail je. Následovala porada, jaký postup zvolit, úkoly musely být správně zapsané a v co nejkratším čase. Něco jsme věděli na místě, něco jsme museli hledat. Cena pro vítěznou třídu byla lákavá vstupenky do lanového centra v Jánských Lázních. Přestože jsme odpověděli na vše správně, přišli jsme o chvilku déle než vítězové. Ale poznali jsme aspoň leccos, čeho si normálně nevšimneme a skvěle jsme se u toho bavili. Žáci 9. tříd OExkurze 2. C do adršpachu Nový školní rok jsme začali exkurzí do Adršpašských skal. Prošli jsme si celé skalní město. Nejvíce se nám líbila Eliščina věž, Krakonošův zub, Čertův most, Starosta se Starostkou a Džbán. Na lodičce jsme pluli po skalním jezírku a dověděli jsme se, proč v zimě nezamrzá (vypouští se). Na závěr jsme si nakoupili nezbytné suvenýry. Načerpali jsme mnoho sil do školní práce. Tímto děkujeme Lence Kuchařové za pedagogickou pomoc a manželům Ernstovým za zpracování fotodokumentace. Žáci 2.C a třídní učitelka Odožinky V pátek se žáci 9.A a 9.C zúčastnili prezentace zemědělství a potravinářství Královéhradeckého kraje v Hradci Králové. Prohlédli si výstavu hospodářských zvířat, včelařství, ovocnářství, viděli střiž ovcí, Strana 4 (celkem 12)

5 zpracování vlny, práci se zvířaty, EKOKOM pro ně připravil soutěže se zaměřením na ekologickou likvidaci odpadu a také se pobavili na zábavních atrakcích.některé deváťáky nejvíc zaujala prezentace zemědělských škol.v pracovním listě na otázku, co je nejvíce zaujalo, se objevily tyto odpovědi: prezentace zvířat, byly tam druhy, které jsem ani nevěděla, že existují některá zvířátka byla fakt roztomilá líbilo se mi, jak byli někteří zajíci velcí stříhání ovcí, ještě jsem to neviděl včely, protože jsme se o nich učili a teď jsme měli možnost vidět je naživo Žáci 9.A a 9.C Odružební akce se świdnicí 2008/2009 datum čas pořadatel třídy program (Čt) odjezd v 8.00 h Świdnice třídy HISTORIE ŚWIDNICE, BAZÉN (teplé oblečení, plavky) (Pá) h ZŠ Mládežnická KZČ Eldorádo učitelé INTERAKTIVNÍ VÝUKA, EXKURZE TRUTNOV (St) h ZŠ Mládežnická KZČ Eldorádo tř. VÁNOČNÍ DÍLNA, BESÍDKA (koledy) (Čt) odjezd v 8.00 h Świdnice tř. MAŠKARNÍ KARNEVAL (masky s sebou), BAZÉN Strana 5 (celkem 12)

6 (Čt) h odjezd v 8.00 h ZŠ Mládežnická KZČ Eldorádo tř. PRÁCE VE SKUPINÁCH: 1. Praktická fyzika 2. Praktická chemie 3. Prezentace o vzájemné spolupráci 4. Kvízy v AJ Świdnice učitelé Sportovní aktivity Ovítání podzimu Dne 23. září, první podzimní den, se sešla celá družina na zahradě, kde jsme přivítali podzim. Děti v převlecích skřítků soutěžily, ochutnávaly, hledaly přírodní pexeso, tančily a společně si zazpívaly píseň: Podzime, podzime. Nakonec si děti našly úkol, který si splní společně ve svém oddělení. Poděkování všem za přípravu hezkých převleků. Vychovatelky ŠD. Oinformace od želvičky Vážení rodiče a přátelé školy, obracíme se na Vás s žádostí o pomoc. Do mateřského klubu Želvička, které zahajuje svou činnost 19. října 2008, sháníme hračky a různé potřeby pro děti od 0-6 let. Máte-li možnost něco takového postrádat, budeme moc rády. Zároveň se obracíme na hodné Strana 6 (celkem 12)

7 sponzorské duše, které budou ochotné přispět i finančním příspěvkem, který bude použit na další vybavení Želvičky a zajištění bohatého programu. Vše můžete směřovat zatím do KZČ Eldorádo při ZŠ Mládežnická (u školní jídelny). Případně po domluvě na tel Lenka Kuchařová. Všem předem moc děkujeme a budeme se v říjnu těšit na Vaši návštěvu. Oinformace z KZČ Eldorádo Lenka a Andrejka HTUwww.zelvicka.webnode.czUTH UAkce pořádané v září - V sobotu 20. září se mladí hasiči zúčastnili branného závodu požárnické všestrannosti v Libňatově. Mladší družstvo obsadilo 11. místo, starší družstvo (znevýhodněné úrazem jedné členky družstva) skončilo na 17. místě. Přejeme hodně úspěchů do dalších soutěží. UAkce chystané na říjen - Ve dnech 4., 18., a otevřou sezonu ve svých soutěžích florbalistky v kategoriích dorostenky, juniorky a ženy. - Na je pro žáky tř. připraveno iluzionistické představení Magic Revue Kellner. Děti zaplatí 20,- Kč, 10,- Kč na každé dítě přispívá Nadační fond pro děti. - V říjnu pokračují i soutěžní turnaje florbalistů. Žáci vyjedou do Nového Města n. M. a junioři zavítají do Žďáru nad Sázavou. - Školní klub Chobotnice chystá na Halloweena s přespáním ve škole. - Členky našeho kroužku paličkování připravují na výstavu ve staré radnici pod názvem Kouzlo paličkované krajky očima moderní ženy. UINFORMACE K ZÁJMOVÝM KROUŽKŮM Kroužky, do kterých se stále ještě můžete přihlásit: - stolní tenis - volejbal - zpíváme si pro radost - francouzština - ruský jazyk - vaření - florbal Strana 7 (celkem 12)

8 Kroužky, které pro malý počet zájemců rušíme: - zdravotníček (0 přihlášených) - klubíčko (4) - malování na hedvábí (1) - německý jazyk (4) - sudoku (0) - dívčí klub (0) - švadlenka (0) Oinformace z KZČ Eldorádo VYÚČTOVÁNÍ LT HB 2008 PŘÍJMY LT 1 LT 2 LT 3 LT-K Celkem od dětí , , , , ,00 od pracovníků 3.150, , , , ,00 ostatní příjmy,sd 1.500, ,00 0, , ,00 Příjmy celkem: , , , , ,00 VÝDAJE nájem ,-- strava , ,50 autobus ,-- auto , ,50 program , ,50 materiál ,-- hygiena, léky , ,50 odměny prac ,-- mzdy ,-- elektřina ,-- pojištění ,-- ostatní výdaje , ,5 Výdaje celkem , , , , ,50 Zůstatek : , , , , ,50 VYÚČTOVÁNÍ LT ostatní 2008 PŘÍJMY LT příměst. LT Sytová Celkem od dětí ,-- od pracovníků ,-- ostatní příjmy Příjmy celkem: , , ,-- VÝDAJE nájem ,-- strava ,-- Strana 8 (celkem 12)

9 autobus, vlak ,-- auto ,-- program , ,50 materiál ,-- hygiena, léky ,50 473,50 odměny prac ,-- mzdy ,-- elektřina pojištění ,-- ostatní výdaje ,-- Náklady NF,popl.KB ,-- Výdaje celkem , , ,-- Zůstatek + 320, , ,-- Náš týdenní tábor, který proběhl na konci srpna, se vydařil jak jinak, než na jedničku. Naši expedici tvořilo 25 horolezců, kteří byli rozděleni do dvou týmů: Supermačky a Yknibarak. Oba stoupali vzhůru ze základního tábora až na vrchol ÁVOTYS. Na cestu mohli použít nosiče, který je vynesl v případě výhry o dvojnásobný počet políček vzhůru. Ovšem ve hře byli také Smajlíci, kteří dokázali tým posunout vzhůru, ale i dolů. Síly byly vyrovnané, ale přeci jen o malý kousek vyhrál tým Yknibarak. Na vrchol Ávotys však vystoupali oba týmy. Ubytováni jsme byli opět v hotelu Jizera v Horní Sytové, kde o nás bylo dokonale postaráno. O spokojená bříška se staral úžasný kuchař děda, který vařil báječná jídla na přání :o) O zbytek našeho pohodlí se zasloužil pan Hušek, pro kterého žádné naše přání nebyl problém. Na horolezce čekala kromě výstupu také spousta jiné zábavy jako například: noční plížená, diskotéka, běh štěstí, koupání v řece i v bazénu, výlet do Poniklé a Jilemnice nebo záchrana uneseného vedoucího. Strana 9 (celkem 12)

10 Počasí nám také přálo a tak jsme si mohli konec prázdnin náležitě užít a odnést si spoustu nezapomenutelných zážitků, jako je například nakupování o v Jilemnici v zimní výbavě při 27P PC. :o) SUPER! NeL, Atív, Aznoh (Míša, Lenka, Víťa, Honza :o) Vážení táboroví přátelé, máte-li zájem o fotky z letního tábora Cirkus Bradlousek nebo Expedice Ávotys, můžete si přinést prázdné DVD a my vám fotky vypálíme. DVD si prosím označte lístečkem se jménem a názvem tábora a předejte do KZČ Eldorádo (u jídelny) nebo do MK Želvička. Strana 10 (celkem 12)

11 Oinformace ze sportu UNA ÚVOD SEZÓNY DVĚ VÝHRY Florbalistkám FBK Trutnov při ZŠ Mládežnická začala tento víkend nová sezóna. V ní budou bojovat hned tři družstva - ženy, juniorky a nově také dorostenky. První do bojů zasáhlo juniorské družstvo na turnaji ve Svitavách, a to v neděli 21. září Pod vedením trenérů Jiřího Šedy a Hanky Krouželové si hráčky přivezly hned dvě krásná vítězství. Družstvo Svitav porazily 4 : 0 a družstvo Pardubic 10 : 1. V sobotu 27. září zahájilo svoji závodní činnost družstvo dorostenek, a to hned na domácí půdě v HALE GYMNÁZIA TRUTNOV. Nově vzniklé družstvo povedou bývalé hráčky klubu Ivana Borůvková a Milada Vránová. Hned v prvním ligovém turnaji daly soupeřkám najevo, že se s nimi musí počítat a ziskem 4 bodů úspěšně vykročily do své první sezóny. Ženy čekal vstup do prvoligové soutěže 4. října v Praze, kde se setkaly s týmy VSK Medik Ovocné báze (loňský vítěz skupiny) a Tatran Střešovice. Výsledky 1 : 5 a 4 : 1 a ziskem tří bodů i ony úspěšně vykročily pod vedením trenéra Jana Bartoníčka do nové sezóny. Strana 11 (celkem 12)

12 Děvčata! Hledáte zajímavý kolektivní sport a je vám 10 let a více? Hledáte správnou partu? Přijďte mezi nás!!! Bližší informace na tel , sekretář klubu Mgr. Věra Menzelová nebo v KZČ Eldorádo. Vydává: vedení ZŠ Mládežnická 536, TRUTNOV 4 v počtu 600 výtisků -7. října Strana 12 (celkem 12)

družební akce se školou ve Świdnici 2007/2008 branně-ekologický den Novinka pro rodiče informace KZČ, Chobotnice a ŠD

družební akce se školou ve Świdnici 2007/2008 branně-ekologický den Novinka pro rodiče informace KZČ, Chobotnice a ŠD Co uvnitř najdete družební akce se školou ve Świdnici 2007/2008 branně-ekologický den Novinka pro rodiče informace KZČ, Chobotnice a ŠD družební akce se školou ve Świdnici 2007/2008 datum čas pořadatel

Více

TRADIČNÍ VÁNOČNÍ DÍLNIČKY

TRADIČNÍ VÁNOČNÍ DÍLNIČKY Základní škola, Mládežnická 536, TRUTNOV 4 Vánoční dílničky Vyučující a vychovatelky školní družiny srdečně zvou rodiče a budoucí prvňáčky na TRADIČNÍ VÁNOČNÍ DÍLNIČKY Přijďte si s námi: zazpívat udělat

Více

PODZIM - září říjen listopad

PODZIM - září říjen listopad ZPRÁVA O ČINNOSTI ŠKOLNÍ DRUŽINY PŘI ZŠ A MŠ ŘEČANY N. L. VE ŠKOLNÍM ROCE 2013/2014 Příloha 2 Ve školním roce 2013/2014 bylo ve školní družině zapsáno celkem 50 dětí z 1. 4. třídy. Otevřena byla 2 oddělení.

Více

Turistický zpravodaj. Časopis Klubu českých turistů v Kralupech nad Vltavou. KČT Kralupy nad Vltavou www.kralupska-turistika.cz 1

Turistický zpravodaj. Časopis Klubu českých turistů v Kralupech nad Vltavou. KČT Kralupy nad Vltavou www.kralupska-turistika.cz 1 Turistický zpravodaj Časopis Klubu českých turistů v Kralupech nad Vltavou Číslo 1/2014 Ročník XXVII. KČT Kralupy nad Vltavou www.kralupska-turistika.cz 1 Časopis Turistický zpravodaj je občasník Klubu

Více

Pátek 21.1.2011 od 14.00 do 19.00 hod. Sobota 22.1.2011 od 8.00 do 12.00 hod.

Pátek 21.1.2011 od 14.00 do 19.00 hod. Sobota 22.1.2011 od 8.00 do 12.00 hod. Základní škola, Mládežnická 536, TRUTNOV 4 Pátek 21.1.2011 od 14.00 do 19.00 hod. Sobota 22.1.2011 od 8.00 do 12.00 hod. pavilon 1. stupně Základní škola, Mládežnická 536, Trutnov 4 Základní škola, Mládežnická

Více

Základní škola a Mateřská škola Bělotín, příspěvková organizace. Výroční zpráva o činnosti školy za školní rok 2010/2011

Základní škola a Mateřská škola Bělotín, příspěvková organizace. Výroční zpráva o činnosti školy za školní rok 2010/2011 Základní škola a Mateřská škola Bělotín, příspěvková organizace 753 64 Bělotín 2, tel./fax: 581 612 127, e-mail: zsbelotin@centrum.cz Výroční zpráva o činnosti školy za školní rok 2010/2011 a) základní

Více

PROSLOV ŠÉFREDAKTORA

PROSLOV ŠÉFREDAKTORA PROSLOV ŠÉFREDAKTORA Jmenuji se Vitaliy Sas a byl jsem zvolen za šéfredaktora tohoto časopisu. V tomto časopise Vám přineseme spoustu zajímavých článků o událostech za posledních pět měsíců, od kulturních

Více

PROSINEC, LEDEN, ÚNOR 2016 8. vydání

PROSINEC, LEDEN, ÚNOR 2016 8. vydání PROSINEC, LEDEN, ÚNOR 2016 8. vydání Mateřská škola Přeštice, ulice Dukelská 1 Vážení rodiče, opět se společně s námi setkáváte díky časopisu Dukeláček, který Vám i nadále bude přinášet dění v naší mateřské

Více

Vážení spoluobčané, uplynula již polovina roku 2008, a proto bych Vás rád seznámil s tím, co jsme během této doby v naší obci realizovali a co

Vážení spoluobčané, uplynula již polovina roku 2008, a proto bych Vás rád seznámil s tím, co jsme během této doby v naší obci realizovali a co Vážení spoluobčané, uplynula již polovina roku 2008, a proto bych Vás rád seznámil s tím, co jsme během této doby v naší obci realizovali a co připravujeme. Po vyřešení problémů s výkupem pozemků bylo

Více

14.vydání - březen 2009

14.vydání - březen 2009 14.vydání - březen 2009 Zájezd na dětskou lední revue v Hradci Králové Všichni jsme ( alespoň si to myslíme ) pracovali podle svých sil, a proto si na závěr prvního pololetí také zasloužíme odpovídající

Více

Z Chorvatska vezeme medaile

Z Chorvatska vezeme medaile Z Chorvatska vezeme medaile Jsou za námi další, již XXIV.Mezinárodní salesiánské hry, které se konaly v chorvatském Zagrebu. Již tradičně několik let Česká republika vyslala své nejlepší stolní tenisty,

Více

INFORMAČNÍ ZPRAVODAJ KLUBU POHÁDKA ROUSÍNOV

INFORMAČNÍ ZPRAVODAJ KLUBU POHÁDKA ROUSÍNOV INFORMAČNÍ ZPRAVODAJ KLUBU POHÁDKA ROUSÍNOV Leden únor 2008 Pravidelné schůzky se konají na adrese: Skálova 35 (nad Salonem Kleopatra) v tyto dny: Pondělí: 15:30 17:30 herna pro děti Středa: 9:30 11:30

Více

2008-2009. Základní škola. Vidlatá Seč

2008-2009. Základní škola. Vidlatá Seč VÝROČNÍ ZPRÁVA 2008-2009 Základní škola Vidlatá Seč 1. Charakteristika školy Základní škola Vidlatá Seč Příspěvková organizace Zřizovatel: Obecní úřad Vidlatá Seč Ředitelka školy: Mgr.Věra Rejsová E-mail:

Více

Mladecké noviny ČÍSLO 66 NEPRODEJNÉ

Mladecké noviny ČÍSLO 66 NEPRODEJNÉ Mladecké noviny ČÍSLO 66 PROSINEC NEPRODEJNÉ 12/2015 Vážení spoluobčané, přeji vám všem i vašim blízkým příjemné prožití vánočních svátků, které budou naplněny radostí, štěstím, vnitřní harmonií a pohodou.

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ZÁKLADNÍ ŠKOLY A MATEŘSKÉ ŠKOLY HORNÍ HEŘMANICE ZA ŠKOLNÍ ROK 2014/2015. Základní charakteristika školy

VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ZÁKLADNÍ ŠKOLY A MATEŘSKÉ ŠKOLY HORNÍ HEŘMANICE ZA ŠKOLNÍ ROK 2014/2015. Základní charakteristika školy VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ZÁKLADNÍ ŠKOLY A MATEŘSKÉ ŠKOLY HORNÍ HEŘMANICE ZA ŠKOLNÍ ROK 2014/2015 Základní charakteristika školy NÁZEV: Základní škola a Mateřská škola Horní Heřmanice, okres Ústí nad Orlicí

Více

Základní škola a Mateřská škola Mírov okres Šumperk, příspěvková organizace

Základní škola a Mateřská škola Mírov okres Šumperk, příspěvková organizace Základní škola a Mateřská škola Mírov okres Šumperk, příspěvková organizace VZDĚLÁVACÍ KONCEPCE ZŠ V souladu se vzdělávací koncepcí je vyučováno v 5. ročníku podle učebních osnov Základní škola, které

Více

Občanské sdružení. Naše škola

Občanské sdružení. Naše škola Občanské sdružení Naše škola Výroční zpráva 2007 Kontakt: Adresa: Občanské sdružení Naše škola Marie Dolanské 19 746 01 Opava-Vlaštovičky e-mail: nase.skola@seznam.cz http://www.sweb.cz/nase.skola OBSAH:

Více

č. 9 říjen 2015 Školní AKTOVKA OBSAH

č. 9 říjen 2015 Školní AKTOVKA OBSAH Školní OBSAH Úvod... 3 Poděkování naší škole... 4 Žákovská rada (ŽR)... 5 Okénko žákovské rady (ŽR)... 6 Akce ŽR pro měsíc říjen prosinec... 7 Moje prázdniny... 8 Opékání párků... 9 Jak si PŠ 1.A opekla

Více

Informace v KZČ Eldorádo na výše uvedené adrese, na tel. č. 499 859 956, 731 106 065 nebo na e-mailové adrese eldorado@zsmltu.cz.

Informace v KZČ Eldorádo na výše uvedené adrese, na tel. č. 499 859 956, 731 106 065 nebo na e-mailové adrese eldorado@zsmltu.cz. Kroužky zahajují svou činnost v týdnu od 24. 9. 2012 a končí první týden v červnu 2013. Podepsanou přihlášku doneste nebo pošlete (na výše uvedenou adresu) do KZČDM nejpozději do pátku 14. 9. 2012. O termínu

Více

Mozaika. Cirkus Berousek

Mozaika. Cirkus Berousek 1 Úvodník Loňští deváťáci nás ujišťovali, že nám devítka uteče jako voda. Teď už vidíme, že měli pravdu. Než jsme se rozkoukali, už máme za sebou první čtvrtletí. A co je neméně důležité, uplynulo i dalších

Více

Číslo 3. Ročník III. Březen 2013

Číslo 3. Ročník III. Březen 2013 Redakční rada: Jan Matoušek, Jakub Matoušek, Adéla Šímová, Aneta Camrdová, Barbora Primaková, Kristýna Horáková, Simona Miláčková, Tomáš Matějíček, Michal Vlach Školní ilustrovaný magazín III. základní

Více

Základní škola, Trutnov 2, Mládežnická 536

Základní škola, Trutnov 2, Mládežnická 536 Základní škola, Trutnov 2, Mládežnická 536 Z ák ní lad šk o la, Mlá n d e ž ic k á 53 6, Tru t no v4 Zdravá výživa I v letošním roce proběhl projekt Týden zdraví. V rámci výuky děti absolvovaly různé aktivity

Více

Výroční zpráva za školní rok 2011/2012

Výroční zpráva za školní rok 2011/2012 Mateřská škola Beruška, Liberec, Na Pískovně 76/3, příspěvková organizace Na Pískovně 76/3, Liberec 4 46 4 tel. 485 3 e-mail: ms4.lbc@volny.cz Výroční zpráva za školní rok / zpracovala: Ladislava Sehnoutková

Více

Barevný podzim SLAVNOSTNÍ PŘEDÁVÁNÍ SLABIKÁŘE

Barevný podzim SLAVNOSTNÍ PŘEDÁVÁNÍ SLABIKÁŘE Barevný podzim Ve čtvrtek 30. října 2014 se uskutečnila akce s názvem Barevný podzim, které se mohly zúčastnit děti z prvního stupně. Barevný podzim spočívá v tom, že si děti mohly určit skupinky anebo

Více

VOLEJBALOVÉ VÝSLEDKY SOKOLA 22. - 23. 11. 2015

VOLEJBALOVÉ VÝSLEDKY SOKOLA 22. - 23. 11. 2015 VOLEJBALOVÉ VÝSLEDKY SOKOLA. - 3.. 05... 05 ČESKÝ POHÁR JUNIOREK HRADEC KRÁLOVÉ Ve dnech... 05 pokračoval po předešlé kvalifikaci Český pohár juniorek prvním kolem. Pořadatelem je Slávia Hradec Králové,

Více

Základní škola, Kladno, Pařížská 2249 PAŘÍŽÁK

Základní škola, Kladno, Pařížská 2249 PAŘÍŽÁK Základní škola, Kladno, Pařížská 2249 PAŘÍŽÁK Jaro 2015 Činnost přípravné třídy LEDEN V měsíci lednu se děti zúčastnily velmi zajímavé a poučné besedy v naší škole. Navštívit a spoustu zajímavých informací

Více

USNESENÍ č. 02/2016 ze zasedání ZO, konaného dne 22.2.2016

USNESENÍ č. 02/2016 ze zasedání ZO, konaného dne 22.2.2016 USNESENÍ č. 02/2016 ze zasedání ZO, konaného dne 22.2.2016 Schvaluje: - zapisovatele pí. L.Chybovou a ověřovatele zápisu p. F. Mičku a O. Berana - program jednání ZO - smlouvu s hudbou na setkání seniorů

Více

Výroční zpráva o činnosti školy. za školní rok 2014/2015

Výroční zpráva o činnosti školy. za školní rok 2014/2015 ZÁKLADNÍ ŠKOLA ČESKÝ BROD, Tyršova 68, okres Kolín Výroční zpráva o činnosti školy za školní rok 2014/2015 Zpracoval: Mgr. Martin Dušek, ředitel školy Dne: 30. 9. 2015...... razítko podpis Obsah výroční

Více

Rožďalovický předškoláček

Rožďalovický předškoláček 1/2014-2015 1. - 12. září 2014 Se Sluníčky, Beruškami a nejmladšími Myškami jsme v pondělí 1. 9. zahájili nový školní rok. Ve čtvrtek 4.9. přišel děti do školky pobavit klaun Pepíno. V pondělí 8.9. zasadily

Více

Žďárský zpravodaj 5/2014

Žďárský zpravodaj 5/2014 Žďárský zpravodaj 5/2014 Obecní úřad Žďár nad Metují úřední hodiny Pondělí 8 11:30 a 13-17 hod. Středa 8 11:30 a 13-17 hod. Kontakty: tlf.č. 491 541 142 obec.zdarnm@tiscali.cz www.zdarnadmetuji.cz č.ú.

Více

ZÁKLADNÍ ŠKOLA TOCHOVICE ŠKOLA TYPU RODINNÉHO VZDĚLÁVÁNÍ ŠKOLNÍ ROK 2010/2011 číslo: 30

ZÁKLADNÍ ŠKOLA TOCHOVICE ŠKOLA TYPU RODINNÉHO VZDĚLÁVÁNÍ ŠKOLNÍ ROK 2010/2011 číslo: 30 ZÁKLADNÍ ŠKOLA TOCHOVICE ŠKOLA TYPU RODINNÉHO VZDĚLÁVÁNÍ ŠKOLNÍ ROK 2010/2011 číslo: 30 Obsah: Slovo ředitele školy, Jak se chováme v ohrožení svého života, výlet do Planetária v Praze a zámku v Mníšku

Více

INFORMACE starosty, ZO, výborů ZO

INFORMACE starosty, ZO, výborů ZO + Háj 2014 www.obechabartice.cz, podatelna@obechabartice.cz OÚ 463 73 čp.191, 482 345 024, 607 973 670, -------------------------------------------------------------------- Sbor pro občanské záležitosti

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ZÁKLADNÍ ŠKOLY A MATEŘSKÉ ŠKOLY HORNÍ HEŘMANICE ZA ŠKOLNÍ ROK 2013/2014. Základní charakteristika školy

VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ZÁKLADNÍ ŠKOLY A MATEŘSKÉ ŠKOLY HORNÍ HEŘMANICE ZA ŠKOLNÍ ROK 2013/2014. Základní charakteristika školy VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ZÁKLADNÍ ŠKOLY A MATEŘSKÉ ŠKOLY HORNÍ HEŘMANICE ZA ŠKOLNÍ ROK 2013/2014 Základní charakteristika školy NÁZEV: Základní škola a Mateřská škola Horní Heřmanice, okres Ústí nad Orlicí

Více

SPECIÁLNÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA U Červeného kostela 110, TEPLICE. Učíme se pro život

SPECIÁLNÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA U Červeného kostela 110, TEPLICE. Učíme se pro život SPECIÁLNÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA U Červeného kostela 110, TEPLICE Listopad 2014 Motto: Učíme se pro život Obsah : 2. sportovně zábavné odpoledne...1 Vůně koření...2 Návštěva DDM Duchcov.....3

Více

10.číslo Červen 2015 Ročník XXVI. Měsíčník turistického oddílu mládeže Roháči 2713 Kladno

10.číslo Červen 2015 Ročník XXVI. Měsíčník turistického oddílu mládeže Roháči 2713 Kladno 10.číslo Červen 2015 Ročník XXVI. Měsíčník turistického oddílu mládeže Roháči 2713 Kladno Co nás čeká v červnu a o prázdninách? 4.6. Oddílovka 5.-7.6. Pleskoty v Českém Ráji (závěrečný turnaj ve víceboji)

Více

Po zazvonění zvonečku a společném přivítání, si všichni konečně mohli poslechnout, co bylo napsáno v dopise, který čarodějka Duběnka držela.

Po zazvonění zvonečku a společném přivítání, si všichni konečně mohli poslechnout, co bylo napsáno v dopise, který čarodějka Duběnka držela. Den slabikáře Čtvrtek 20. 11. 2014 byl pro všechny prvňáčky dubické školy i jejich rodiče výjimečným a slavnostním dnem. Rodiče je doprovodili až do jejich třídy, kde společně strávili 2 vyučovací hodiny,

Více

Obecní úřad Řenče Řenče 54, 334 01 377 985 594 M. Loudová 603 810 622 E-mail: ou_rence@volny.cz www.rence.cz SRPEN 2013

Obecní úřad Řenče Řenče 54, 334 01 377 985 594 M. Loudová 603 810 622 E-mail: ou_rence@volny.cz www.rence.cz SRPEN 2013 Obecní úřad Řenče Řenče 54, 334 01 377 985 594 M. Loudová 603 810 622 E-mail: ou_rence@volny.cz www.rence.cz SRPEN 2013 Vážení spoluobčané, zdravím Vás v krásných letních dnech a přináším informace o aktuálním

Více

Nová Ves u Nového Města na Moravě

Nová Ves u Nového Města na Moravě 1. Základní údaje o škole Základní škola a Mateřská škola Nová Ves u Nového Města na Moravě, okres Žd ár nad Sázavou, příspěvková organizace Nová Ves u Nového Města na Moravě 70 592 31 Nové Město na Moravě

Více

o OKZČ Eldorádo o OMateřské centrum Želvička o Oškolní družinao Ostr.O ODůležité informace ze školyo OInformace z našich klubůo OZe školních akcío

o OKZČ Eldorádo o OMateřské centrum Želvička o Oškolní družinao Ostr.O ODůležité informace ze školyo OInformace z našich klubůo OZe školních akcío O2O ODůležité informace ze školyo Ostr.O OInformace z našich klubůo o OKZČ Eldorádo o OMateřské centrum Želvička o Oškolní družinao OZe školních akcío OZajímavosti, soutěžeo OSportovní ZpravodajstvíO Opozvání

Více

AUTOŘI. Co si u nás přečtete

AUTOŘI. Co si u nás přečtete Daniel Kahánek Tomáš Harabiš Honza Pindur Daniela Konvičková Terka Jalůvková Terka Šulganová Alice Rozsívalová Nela Zahradníková Adéla Sokolová Kristýna Zemanová AUTOŘI Co si u nás přečtete *Novinky ze

Více

Společenská rubrika. Všem oslavencům gratulujeme, přejeme hodně zdraví, štěstí a životní pohodu.

Společenská rubrika. Všem oslavencům gratulujeme, přejeme hodně zdraví, štěstí a životní pohodu. Domov pro seniory Pyšely Náměstí T.G. Masaryka č. l, 25l 67 Pyšely zřizovatel: Hlavní město Praha pro potřeby klientů Domova pro seniory Pyšely Vážení a milí čtenáři, říjen 2012 9. ročník, č. 10 teplé

Více

Zpravodaj ALCEDO Listopad 2015

Zpravodaj ALCEDO Listopad 2015 Zpravodaj ALCEDO Listopad 2015 Úvodní slovo Milí čtenáři, velmi nás těší váš zájem o aktivity, které nabízíme. K 31. říjnu 2015 jsme evidovali 1 199 přihlášených účastníků do pravidelné zájmové činnosti

Více

ČINNOSTI A AKCE MATEŘSKÉ ŠKOLY ŠKOLNÍ ROK 2013 2014

ČINNOSTI A AKCE MATEŘSKÉ ŠKOLY ŠKOLNÍ ROK 2013 2014 ČINNOSTI A AKCE MATEŘSKÉ ŠKOLY ŠKOLNÍ ROK 2013 2014 ZÁŘÍ HURÁ DO ŠKOLKY! Tak jako každý rok se otevřeli dveře školky a do mateřské školky přišly nejen děti, které mateřskou školu již navštěvovaly, ale

Více

Ročník: 2004 Číslo: 23. Občasník obce Jakubov u Moravských Budějovic

Ročník: 2004 Číslo: 23. Občasník obce Jakubov u Moravských Budějovic Ročník: 2004 Číslo: 23 Občasník obce Jakubov u Moravských Budějovic 1 Zprávy ze zasedání zastupitelstva obce Od posledního vydání zpravodaje se žádné nekonalo. Další zasedání se uskuteční v úterý 21. září

Více

Školní vzdělávací program pro ŠD a ŠK

Školní vzdělávací program pro ŠD a ŠK Školní vzdělávací program pro ŠD a ŠK Školní družina při ZŠ praktické, 1. máje 59, 411 45 Úštěk Název ŠVP: Klíč Školní vzdělávací program pro základní vzdělávání s úpravami pro žáky s lehkým mentálním

Více

MALÝ ALMANACH O VELKÉ SPOLUPRÁCI

MALÝ ALMANACH O VELKÉ SPOLUPRÁCI MALÝ ALMANACH O VELKÉ SPOLUPRÁCI MEZI ZÁKLADNÍ ŠKOLOU JÁNA KUPECKÉHO ZE SLOVENSKÉHO PEZINKU A 6.ZŠ V MLADÉ BOLESLAVI při příležitosti 15. výročí spolupráce mezi školami sestavil Lukáš Krejčík Naše základní

Více

ÚDAJE O PŘIJÍMACÍM ŘÍZENÍ

ÚDAJE O PŘIJÍMACÍM ŘÍZENÍ ÚDAJE O PŘIJÍMACÍM ŘÍZENÍ ŽÁCI PŘIHLÁŠENÍ KE STUDIU Počet přihlášek STR SLE STA LYT LYE MAN Celkem 1. kolo 62 83 86 63 69-363 Celkem 62 83 86 63 69-363 ŽÁCI PŘIJATÍ KE STUDIU Počet přijatých STR SLE STA

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ŠKOLY (ŠKOLNÍ ROK 2014/2015)

VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ŠKOLY (ŠKOLNÍ ROK 2014/2015) Základní škola a Mateřská škola Bílý Potok, okres Liberec, příspěvková organizace Bílý Potok 220, 43 2 Hejnice Tel.: 482 322 10 VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ŠKOLY (ŠKOLNÍ ROK 2014/201) Zprávu předkládá: Mgr.

Více

Plán práce školní družiny na šk.rok 2010/2011

Plán práce školní družiny na šk.rok 2010/2011 Plán práce školní družiny na šk.rok 2010/2011 Celoroční projekty - Barevně vyšitý svět - ZÁŘÍ Motto měsíce: Barvy podzimu - seznámení žáků s řádem ŠD - poučení o chování ve školní družině, školní jídelně;

Více

Organizace školního roku 2014-2015

Organizace školního roku 2014-2015 Organizace školního roku 2014-2015 1) Organizace školního roku 2) Aktivity při ZŠ 3) Termíny nejdůležitějších akcí 4) Začátek vyučování a časové rozvržení vyučovacích hodin 5) Termíny třídnických hodin

Více

INFORMAČNÍ BROŽURA ZÁKLADNÍ ŠKOLY BRATŘÍ ČAPKŮ ÚPICE. Co nabízí naše škola?

INFORMAČNÍ BROŽURA ZÁKLADNÍ ŠKOLY BRATŘÍ ČAPKŮ ÚPICE. Co nabízí naše škola? INFORMAČNÍ BROŽURA ZÁKLADNÍ ŠKOLY BRATŘÍ ČAPKŮ ÚPICE Co nabízí naše škola? JIŽ OD ROKU 2006/2007 VYUČUJEME PODLE NAŠEHO ŠKOLNÍHO VZDĚLÁVACÍHO PROGRAMU BLAHOVÁČEK V LETOŠNÍM ŠKOLNÍM ROCE BYLY ŽÁKŮM NABÍDNUTY

Více

Základní škola Dukelských bojovníků, Dubenec, okres Trutnov. Výroční zpráva o činnosti školy šk. r. 2004/2005

Základní škola Dukelských bojovníků, Dubenec, okres Trutnov. Výroční zpráva o činnosti školy šk. r. 2004/2005 Základní škola Dukelských bojovníků, Dubenec, okres Trutnov Výroční zpráva o činnosti školy šk. r. 2004/2005 1. Charakteristika školy: Základní škola v Dubenci je úplná základní škola vyučující ve šk.

Více

Základní škola a mateřská škola Rudoltice. Informace pro rodiče

Základní škola a mateřská škola Rudoltice. Informace pro rodiče Základní škola a mateřská škola Rudoltice Informace pro rodiče Základní informace o mateřské škole Mateřská škola je součástí celého komplexu Základní školy a mateřské školy Rudoltice, který zahrnuje základní

Více

PŘÍSLOVÍ 1) Řekni mi, co čteš, a já Ti povím, kdo jsi. ( anglické přísloví ) 2) Cizí chyby máme na očích, svoje však za zády. ( arabské přísloví )

PŘÍSLOVÍ 1) Řekni mi, co čteš, a já Ti povím, kdo jsi. ( anglické přísloví ) 2) Cizí chyby máme na očích, svoje však za zády. ( arabské přísloví ) OBSAH : 1. Úvod 5. Sport 2. Informační pelmel 6. Slovo mají čtenáři 3. Zprávy z obecního úřadu 7. Závěr 4. Kultura ÚVODEM Nejkrásnější měsíce v roce skončily, léto je pryč. Děti už zase vytáhly své aktovky

Více

ŠKOLNÍ NOVINY. Základní škola Kolín IV., Prokopa Velikého 633. krcmarovamarketa.3zskolin@iskola.cz, polakovapetra.3zskolin@iskola.

ŠKOLNÍ NOVINY. Základní škola Kolín IV., Prokopa Velikého 633. krcmarovamarketa.3zskolin@iskola.cz, polakovapetra.3zskolin@iskola. ŠKOLNÍ NOVINY Základní škola Kolín IV., Prokopa Velikého 633 Základní škola Kolín IV., Prokopa Velikého 633 krcmarovamarketa.3zskolin@iskola.cz, polakovapetra.3zskolin@iskola.cz Web: www.3zskolin.cz Číslo

Více

Listopad 2010 TANEČNÍ PRO DEVÁTÉ TŘÍDY. Do tanečních jsme začali chodit v říjnu, tradičně do našeho divadla ve škole.

Listopad 2010 TANEČNÍ PRO DEVÁTÉ TŘÍDY. Do tanečních jsme začali chodit v říjnu, tradičně do našeho divadla ve škole. Listopad 2010 Akcí v tomto měsíci nebylo mnoho, skoro to vypadalo na klid před prosincovou bouří. V prosinci naopak jedna akce stíhá druhou. Přesto to, co se událo v listopadu, skutečně stojí za zmínku.

Více

Výroční zpráva o činnosti Základní školy a mateřské školy Ostřetín,okres Pardubice za školní rok 2012/2013

Výroční zpráva o činnosti Základní školy a mateřské školy Ostřetín,okres Pardubice za školní rok 2012/2013 Výroční zpráva o činnosti Základní školy a mateřské školy Ostřetín,okres Pardubice za školní rok 2012/2013 Charakteristika školy: škola s právním subjektem od 1. 1. 2000 Zřizovatel: obec Ostřetín Škola

Více

PROHLÍDKA ZAČÍNÁ SEZAME, OTEVŘI SE!

PROHLÍDKA ZAČÍNÁ SEZAME, OTEVŘI SE! SEZAME, OTEVŘI SE! Milí čtenáři, vítám vás u prvního čísla našeho školního časopisu. Jak jste si určitě všimli, Sezam je zkratkou názvu naší školy, kterou všichni dobře znáte. A vám všem a také těm, kteří

Více

2013/2014 Základní škola Týnec nad Labem Ročník 13 Číslo 3.

2013/2014 Základní škola Týnec nad Labem Ročník 13 Číslo 3. 2013/2014 Základní škola Týnec nad Labem Ročník 13 Číslo 3. Obsah 1. Grónsko 2. Madagaskar 3. Exkurze do Prahy 4. Vánoční laťka 5. Zápis do 1. třídy 6. Lyžařský výcvik 7. třída 7. Škola v přírodě 4. třída

Více

Třída 1. B. vítáme Vás. školní rok: 2013 2014

Třída 1. B. vítáme Vás. školní rok: 2013 2014 Třída 1. B vítáme Vás školní rok: 2013 2014 Do naší školičky nastoupily tři první třídy. Naše třída je 1. B. Nás prvňáčků se v 1. B sešlo 20. Z toho je 13 chlapců a 7 dívek. Učí nás paní učitelka Helena

Více

Roční plán činnosti 1. oddělení ŠD při ZŠ Dobrá pro školní rok 2011/2012

Roční plán činnosti 1. oddělení ŠD při ZŠ Dobrá pro školní rok 2011/2012 Roční plán činnosti 1. oddělení ŠD při ZŠ Dobrá pro školní rok 2011/2012 Vypracovala: Nováková Renata, vychovatelka ŠD Září Říjen Listopad seznámení ţáků s organizací ŠD a proškolení o BOZ v prostorách

Více

MY JSME LUDGEŘOVICE 3!!!

MY JSME LUDGEŘOVICE 3!!! Zpravodaj naší školičky MY JSME LUDGEŘOVICE 3!!! ZŠ a MŠ Ludgeřovice www.zsludgerovice.cz Vážení čtenáři, opět Vám přinášíme souhrn toho nejdůležitějšího, co se událo a co se naopak chystá. Věříme, že

Více

1. C na škole v přírodě I přes velice chladné a deštivé počasí jsme si naši první

1. C na škole v přírodě I přes velice chladné a deštivé počasí jsme si naši první 1. C na škole v přírodě I přes velice chladné a deštivé počasí jsme si naši první společnou školu v přírodě v Jizbici pod Blaníkem velice užili. Velký dík patří naší vychovatelce Terezce a ostatním instruktorům,

Více

INFORMACE PRO RODIČE. Školní rok 2015/2016

INFORMACE PRO RODIČE. Školní rok 2015/2016 Základní škola Velehrad, Salašská 300, 687 06 Velehrad INFORMACE PRO RODIČE Školní rok 2015/2016 Vážení rodiče, v rámci dobré spolupráce rodiny se školou Vám poskytujeme základní informace o naší škole.

Více

Časopis ZŠ Kostelec u Holešova Listopad 2015/ 23. ročník

Časopis ZŠ Kostelec u Holešova Listopad 2015/ 23. ročník Časopis ZŠ Kostelec u Holešova Listopad 2015/ 23. ročník Vychází s finanční podporou Sdružení rodičů a přátel žáků Základní školy Kostelec u Holešova Zahájení nového školního roku Akce ve škole Školní

Více

Letos si žákovský parlament připravil pro své učitele neobvyklý dárek. Připravil projekt, při kterém si žáci a učitelé vyměnili role.

Letos si žákovský parlament připravil pro své učitele neobvyklý dárek. Připravil projekt, při kterém si žáci a učitelé vyměnili role. Letos si žákovský parlament připravil pro své učitele neobvyklý dárek. Připravil projekt, při kterém si žáci a učitelé vyměnili role. Žáci tak Umožnili svým učitelům vrátit se do dětství a usednout do

Více

Ročník: 2003 Číslo: 17. Občasník obce Jakubov u Moravských Budějovic

Ročník: 2003 Číslo: 17. Občasník obce Jakubov u Moravských Budějovic Ročník: 2003 Číslo: 17 Občasník obce Jakubov u Moravských Budějovic 1 Prázdninový pozdrav Není ani jediný kdo by neznal prázdniny, Němci, Maďaři, Slováci a Češi, každý z nás se na ně těší Letní slunce,

Více

Strategický plán rozvoje Základní a mateřské školy Abertamy na období 2015 2018

Strategický plán rozvoje Základní a mateřské školy Abertamy na období 2015 2018 Strategický plán rozvoje Základní a mateřské školy Abertamy na období 2015 2018 Krédo školy - nabídnout žákům a rodičům za minimální náklady kvalitní vzdělávání, pomoc a velkou škálu podnětů ve výchově,

Více

ŠKOLNÍ ČASOPIS ZŠ VYŠKOV, NÁDRAŽNÍ 5 INTERVIEW PŘÍRODOVĚDNÝ KLOKAN EXKURZE, NÁVŠTĚVA MUZEA FOTOREPORTÁŽ POBYT ŠESŤÁKŮ NA MALINÉ

ŠKOLNÍ ČASOPIS ZŠ VYŠKOV, NÁDRAŽNÍ 5 INTERVIEW PŘÍRODOVĚDNÝ KLOKAN EXKURZE, NÁVŠTĚVA MUZEA FOTOREPORTÁŽ POBYT ŠESŤÁKŮ NA MALINÉ ŠKOLNÍ ČASOPIS ZŠ VYŠKOV, NÁDRAŽNÍ 5 INTERVIEW PŘÍRODOVĚDNÝ KLOKAN EXKURZE, NÁVŠTĚVA MUZEA FOTOREPORTÁŽ POBYT ŠESŤÁKŮ NA MALINÉ září-říjen 2015 Na Maliné. SEZNAMOVACÍ A EKOLOGICKÝ POBYT Také letos se vypravili

Více

V neděli 3. ledna se konal v Oseku u Pomníku katastrofy dolu Nelson III, pietní akt k 76. výročí, kterého se zúčastnil i starosta Háje Karel Drašner

V neděli 3. ledna se konal v Oseku u Pomníku katastrofy dolu Nelson III, pietní akt k 76. výročí, kterého se zúčastnil i starosta Háje Karel Drašner V neděli 3. ledna se konal v Oseku u Pomníku katastrofy dolu Nelson III, pietní akt k 76. výročí, kterého se zúčastnil i starosta Háje Karel Drašner s položením kytice. V podvečer 3. ledna 1934 se na dole

Více

Co je u nás ve škole nového. Rozhovor s prvňáčky. Září-říjen 2014. Nový školní rok 2014/2015. Lucka Kolafová

Co je u nás ve škole nového. Rozhovor s prvňáčky. Září-říjen 2014. Nový školní rok 2014/2015. Lucka Kolafová Září-říjen 2014 Ahoj všichni,tady je vrabčák Lojza.Je A taky další nový rok,kterým vás budu provádět. Nový školní rok 2014/2015 Školu už všichni dobře známe a známe se i mezi sebou navzájem. Zase nám začnou

Více

Objevy Geologického klubu

Objevy Geologického klubu Objevy Geologického klubu Geologický Klub ZŠ Chomutov, Zahradní 5265, Chomutov Školní rok 2013-2014 Vítáme Vás u našich objevů.. v projektu Objevy čekají na Tebe Náš první objev jsme zažili na : Gepfertovo

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA 2009 LITOMĚŘICE

VÝROČNÍ ZPRÁVA 2009 LITOMĚŘICE ASOCIACE RODIČŮ A PŘÁTEL ZDRAVOTNĚ POSTIŽENÝCH DĚTÍ v ČR, o.s. VÝROČNÍ ZPRÁVA 2009 LITOMĚŘICE Vážení a milí přátelé, je mi ctí připojit pár úvodních slov k předložené výroční zprávě 2009 Myslím, že všichni,

Více

Informace v KZČ Eldorádo na výše uvedené adrese, na tel. č. 499 859 956, 731 106 065 nebo na e-mailové adrese eldorado@zsmltu.cz.

Informace v KZČ Eldorádo na výše uvedené adrese, na tel. č. 499 859 956, 731 106 065 nebo na e-mailové adrese eldorado@zsmltu.cz. Krouţky zahajují svou činnost v týdnu od 26. 9. 2011 a končí první týden v červnu 2012. Podepsanou přihlášku doneste nebo pošlete (na výše uvedenou adresu) do KZČDM nejpozději do čtvrtka 15. 9. 2011. O

Více

Přehled činnosti v oblasti prevence kriminality a sociálně patologických jevů v roce 2013

Přehled činnosti v oblasti prevence kriminality a sociálně patologických jevů v roce 2013 Přehled činnosti v oblasti prevence kriminality a sociálně patologických jevů v roce 2013 Skupina prevence kriminality Činnost skupiny prevence kriminality a samotných lektorů preventivních programů byla

Více

VÝPRAVA ZA SOVIČKOU JŮLOU

VÝPRAVA ZA SOVIČKOU JŮLOU VÝPRAVA ZA SOVIČKOU JŮLOU 22.února 24.února 2012 Po třech letech bylo opět nabídnuto dětem jet na Školičku v přírodě.děti jásaly a jaké bylo překvapení,když hned druhý den rodiče přihlásili 18 dětí.jupí.tak

Více

Zpravodaj 1. Městyse Knínice u Boskovic 2009

Zpravodaj 1. Městyse Knínice u Boskovic 2009 Zpravodaj 1 Městyse Knínice u Boskovic 2009 informace úřadu městyse Odpad Odvoz domovního odpadu: 14. 1., 28. 1., 11. 2. Sběrný dvůr: 17. 1. 8.00 11.00 hod. Knihovna Úterý od 16.30 do 18.00 hodin. Zpráva

Více

Šálek s podšálkem T. Navrátilová Šálek s podšálkem ze servisu Krásný porcelán zas letí. Sušenky přizdobí krásnou mísu. Posezení u čaje o třetí.

Šálek s podšálkem T. Navrátilová Šálek s podšálkem ze servisu Krásný porcelán zas letí. Sušenky přizdobí krásnou mísu. Posezení u čaje o třetí. 2013-02 Informační občasník nejen pro občany Litohoře. Vychází nepravidelně Léto je v plném proudu, teploty vytrvale stoupají, ač se to nezdá, nastal ideální čas na plánování letní dovolené. Kam vyrazit,

Více

Mateřská škola Kaplická 841 tel., fax: 241 731 467 e-mail: mskaplicka@seznam.cz. Výroční zpráva předškolní vzdělávání - za školní rok 2007/2008

Mateřská škola Kaplická 841 tel., fax: 241 731 467 e-mail: mskaplicka@seznam.cz. Výroční zpráva předškolní vzdělávání - za školní rok 2007/2008 Škola Kavčí hory Mateřská škola, Základní škola a Střední odborná škola služeb 40 00 Praha 4, K Sídlišti 840 Mateřská škola Kaplická 84 tel., fax: 24 73 467 e-mail: mskaplicka@seznam.cz Výroční zpráva

Více

VŠERUBÁČEK. Školní časopis č. 32 pro žáky, rodiče a přátele školy. Leden květen 2016

VŠERUBÁČEK. Školní časopis č. 32 pro žáky, rodiče a přátele školy. Leden květen 2016 VŠERUBÁČEK Školní časopis č. 32 pro žáky, rodiče a přátele školy. Leden květen 2016 Ahoj moji kamarádi, letos naposledy se k Vám hlásím Máme tady jarní besídku, kde se s námi loučí naši páťáci. Byl to

Více

Základní škola Opatovice, okres Brno-venkov, příspěvková organizace Opatovice 66 664 61 Rajhrad

Základní škola Opatovice, okres Brno-venkov, příspěvková organizace Opatovice 66 664 61 Rajhrad Základní škola Opatovice, okres Brno-venkov, příspěvková organizace Opatovice 66 664 61 Rajhrad Čj.: 56/2015 Spisový znak: ŘŠ 2/4 Výroční zpráva o činnosti školy za školní rok 2014-2015 Část I. Základní

Více

Střední škola, Základní škola a Mateřská škola Prostějov, Komenského 10 P L Á N P R Á C E. pro rok 2013/2014

Střední škola, Základní škola a Mateřská škola Prostějov, Komenského 10 P L Á N P R Á C E. pro rok 2013/2014 Střední škola, Základní škola a Mateřská škola Prostějov, Komenského 10 P L Á N P R Á C E pro rok 2013/2014 O B S A H: 1. Výchovně vzdělávací činnost 2. Metodická a hospitační činnost 3. Vzdělávací, odborná

Více

Učitelský tým FZŠ Táborská ve složení Naďa Kolářová, Zuzana Kopasová,

Učitelský tým FZŠ Táborská ve složení Naďa Kolářová, Zuzana Kopasová, Červen 2008 Olympiáda škol Prahy 4 Součástí slavnostního zahájení Dětských olympijských her 4x4, které se konalo v neděli 1. 6. v příjemném prostředí O2 Žlutých lázní, byl závod dračích lodí. Klání se

Více

Zeyeráček. číslo 1 březen 2012 5 Kč. fotka. Školy OBSAH. Jak jste spokojeni s novými automaty na nápoje? Milí čtenáři,

Zeyeráček. číslo 1 březen 2012 5 Kč. fotka. Školy OBSAH. Jak jste spokojeni s novými automaty na nápoje? Milí čtenáři, fotka Školy číslo 1 březen 2012 5 Kč Zeyeráček Milí čtenáři, právě se Vám do rukou dostalo zkušební a zároveň první číslo školního časopisu Zeyeráček. Naším cílem je Vás pravidelně informovat o nejdůležitějších

Více

Evropský den jazyků 2013

Evropský den jazyků 2013 Evropský den jazyků 2013 Dne 26. Září 2013 se téměř celá škola, s výjimkou prvních tříd, zapojila do programu Evropského dne jazyků. Protentokrát hrály hlavní roly vlaštovky, v jejichž útrobách se skrývala

Více

Výroční zpráva o činnosti školy

Výroční zpráva o činnosti školy Základní škola a Mateřská škola Bořitov, okres Blansko, příspěvková organizace Školní 125, 679 21 Bořitov Výroční zpráva o činnosti školy Školní rok: 2014/2015 1 Část I. Základní údaje o škole Název školy:

Více

Minimální preventivní program školní rok 2011/2012

Minimální preventivní program školní rok 2011/2012 Základní škola a Mateřská škola Tasovice, příspěvková organizace, okres Znojmo Minimální preventivní program školní rok 2011/2012 Garant programu (metodik) Mgr. Kamila Reischlová, učitelka ZŠ Tasovice

Více

září 2005 Vážení rodiče a milé děti.

září 2005 Vážení rodiče a milé děti. 3 září 2005 Vážení rodiče a milé děti. Ani jsme se nenadáli a je zde opět nový školní rok. Jaký bude? Co nás čeká? Po období zaslouženého odpočinku prázdnin pro děti a dovolené pro nás, dospělé přináší

Více

Školní časopis. Základní škola T. G. Masaryka Štětí. Den Země. w w w. z s t g m - s t e t i. c z. Beseda se spisovatelem. Beseda s policistkou

Školní časopis. Základní škola T. G. Masaryka Štětí. Den Země. w w w. z s t g m - s t e t i. c z. Beseda se spisovatelem. Beseda s policistkou Základní škola T. G. Masaryka Štětí Školní časopis 2012 Den Země Pavla Leskotová Beseda se spisovatelem Tereza Weberová Beseda s policistkou Míša Janků Turnaj ve florbale Pavla Leskotová Koncert pro školu

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ŠKOLY ZA ŠKOLNÍ ROK 2014 2015

VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ŠKOLY ZA ŠKOLNÍ ROK 2014 2015 Gymnázium, Střední odborná škola, Základní škola a Mateřská škola pro sluchově postižené, Praha 2, Ječná 27 VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ŠKOLY ZA ŠKOLNÍ ROK 2014 2015 Výroční zpráva schválena školskou radou

Více

Liga RAFL (2013 2014) regionální amatérská florbalová liga. Hlavní garant soutěže: Ing. Tomáš Suchý, email: Florbalova.akademie.Pionyr@seznam.

Liga RAFL (2013 2014) regionální amatérská florbalová liga. Hlavní garant soutěže: Ing. Tomáš Suchý, email: Florbalova.akademie.Pionyr@seznam. Liga RAFL (2013 2014) regionální amatérská florbalová liga Hlavní organizátor soutěže: PC FA Mladá Boleslav adresa: Jilemnického 1152, Mladá Boleslav 293 01, tel.: 777 793 696 Hlavní garant soutěže: Ing.

Více

MINIMÁLNÍ PREVENTIVNÍ PROGRAM PRO ŠKOLNÍ ROK 2014 /2015

MINIMÁLNÍ PREVENTIVNÍ PROGRAM PRO ŠKOLNÍ ROK 2014 /2015 MINIMÁLNÍ PREVENTIVNÍ PROGRAM PRO ŠKOLNÍ ROK 2014 /2015 S účinností od 1.9.2014 Základní údaje Název a adresa školy : Základní škola pro zrakově postižené Nám. Míru 19, 120 00 Praha 2 Ředitelka školy:

Více

LODĚNICKÝ INFORMAČNÍ LIST

LODĚNICKÝ INFORMAČNÍ LIST Na stromech a révě do Martina listí - tuhá zima přijde, buďme si jistí! Když Kateřina po ledě už chodívá, Eva potom blátem oplývá Jaký listopad, takový březen. Když ještě v listopadu hřmívá, úrodný rok

Více

PLÁN PRÁCE ŠKOLNÍ ROK 2015/2016

PLÁN PRÁCE ŠKOLNÍ ROK 2015/2016 Základní škola Josefa Bublíka, Bánov, okres Uherské Hradiště, příspěvková organizace PLÁN PRÁCE ŠKOLNÍ ROK 2015/2016 Charakteristika školského zařízení Základní škola Josefa Bublíka, Bánov, okres Uherské

Více

TILIA. Školní časopis

TILIA. Školní časopis Základní škola a mateřská škola Jaromíra Hlubíka Lipov Školní časopis TILIA Redakční rada: Mgr. Tomáš Zajíček Mgr. Petr Galečka Mgr. Dobroslava Jagošová Mgr. Eva Ondrušová Mgr. Zdeňka Veverková Náklad:

Více

LUDĚK MÍČEK starosta obce. Vážení spoluobčané,

LUDĚK MÍČEK starosta obce. Vážení spoluobčané, Vážení spoluobčané, tak nám ten rok opět rychle uběhl. Někomu bylo veseleji, někomu se už zase tolik nedařilo. Všem ale dává konec roku možnost ohlédnout se zpět, říci, co bylo dobré, co se povedlo, co

Více

Letní noc na Práchovně.

Letní noc na Práchovně. ŘÍJEN 2015 Letní noc na Práchovně. Letní noc srpen 2015 Hasičské okrskové cvičení září 2015 2 Vážení spoluobčané, začátek posledního čtvrtletí každého roku je vždy období, kdy se jakoby dohání co je potřeba,

Více

LUDĚK MÍČEK Starosta obce. Vážení spoluobčané,

LUDĚK MÍČEK Starosta obce. Vážení spoluobčané, Vážení spoluobčané, tak nám to pěkně uběhlo. Dětem skončily prázdniny, nám ostatním zase dny volna a odpočinku. Především srpen se povedl, opět byla plně využita naše upravená požární nádrž, nezahálelo

Více

MONITOR listopad 2014

MONITOR listopad 2014 MONITOR listopad 2014 Ahoj Hanačáci! Máme tu další měsíc, tentokrát už tuplovaně podzimní listopad. Milovníci žlutých, červených a hnědých barev teď můžou chodit po světě s úsměvem na rtech a koukat na

Více

Na kole okolo Lac de Ste Croix a Grand Canyon du Verdon (26-27.10.2008)

Na kole okolo Lac de Ste Croix a Grand Canyon du Verdon (26-27.10.2008) Na kole okolo Lac de Ste Croix a Grand Canyon du Verdon (26-27.10.2008) Vítejte Vjezd na silnici nad Gorges du Verdon Vrcholem našeho cyklistického snažení tady byl dvoudenní okruh okolo jezera de Ste.

Více