Hydroizolace. Řešení pro podzemní stavby

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Hydroizolace. Řešení pro podzemní stavby"

Transkript

1 Řešení pro podzemní stavby

2 2 Master Builders Solutions od společnosti BASF Master Builders Solutions Značka Master Builders Solutions v sobě zahrnuje všechny odborné znalosti společnosti BASF, a díky tomu vytváří řešení určené pro novou výstavbu, údržbu, opravy a renovaci stavebních konstrukcí. Koncepty Master Builders Solutions jsou postavené na zkušenostech získaných ve stavebním průmyslu po více než jedno století. Jádro systému Master Builders Solutions tvoří know-how a zkušenosti celosvětového společenství stavebních odborníků společnosti BASF. Spojujeme ty správné produkty z našeho portfolia tak, abychom vyřešili vaše specifické problémy při výstavbě. Spolupracujeme napříč odbornými a regionálními oblastmi, těžíme ze zkušeností, které jsme získali v mnoha stavebních projektech po celém světě. Využíváme nejen světových technologií společnosti BASF, ale i svých detailních znalostí potřeb místní výstavby, abychom vyvinuli novinky, které vám pomohou k většímu úspěchu a budou hnací silou trvale udržitelné výstavby. Naše obsáhlé portfolio přísady do betonu aditiva do cementu produkty pro podzemní konstrukce řešení zajišťující odolnost proti vodě těsniva produkty pro opravy a ochranu betonu injektážní směsi řešení pro průmyslové podlahy Globální tým pro podzemní stavby Společnost BASF se svým globálním týmem pro podzemní stavby je světovým lídrem v oblasti poskytování spolehlivých řešení orientovaných na zákazníka, zaměřených na vaše potřeby v oblasti výstavby tunelů a dolů. Jsme si vědomi toho, že vaše úspěchy jsou podporovány naší schopností dodat řešení, která splňují nebo převyšují vaše kritické potřeby. Tím, že vás provázíme od samého počátku vaší stavby, a že rozumíme pro vás důležitým problémům, můžeme přispívat k vašim úspěchům. Podporujeme vás poskytováním produktových školení a řízením kvality. Náš tým profesionálních technických poradců je k dispozici čtyřiadvacet hodin denně, aby vám pomáhal odbornými radami při řešení vašich problémů.

3 3 Stříkaný hydroizolační systém Kontaktní systém s betonovým ostěním Inovativní řešení hydroizolační systém MasterSeal 345. Tento stříkaný hydroizolační systém zavádí novou koncepci hydroizolace. Stříkaný hydroizolační systém může vyřešit technické problémy, které bylo těžké vyřešit konvenčními foliovými izolacemi. Stříkaný hydroizolační systém brání pohybu vody podél rozhraní beton membrána na obou stranách membrány. Ostění tunelu ze stříkané hydroizolační membrány Mechanické chování hydroizolace Přídržnost v tahu a pevnost ve smyku souvrství beton membrána zajišťuje mechanické spolupůsobení kompozitní konstrukce. Proto primární nosné ostění a vnitřní finální ostění spolupůsobí a mohou být považována za součást trvalé nosné konstrukce. Trvalé dlouhodobě trvanlivé ostění tunelu Společné vlastnosti primárního a sekundárního ostění se stříkanou hydroizolační membránou mohou být integrovány do trvalých staveb vyžadujících dlouhodobě trvanlivý hydroizolační systém ostění.

4 4 Konvenční Conventional fóliová hydroizolace Sheet Membrane MasterSeal 345 the Úspora saving TUNNEL TUNEL Hlavní výhody systému Pro investory Nižší celkový čas a náklady na stavbu. Minimalizace nákladů na údržbu a provoz. Univerzální a spolehlivé technické řešení. Pro projektanty Kontaktní hydroizolační tunelové ostění nabízí příležitosti pro (nové) nákladově efektivní projekční možnosti. Potenciál pro zmenšení celkové tloušťky ostění při projektování jako kompozitní ostění nebo pokud je při návrhu aplikován princip kompozitního ostění. Univerzální systém kompatibilní s jinými hydroizolačními technologiemi nabízí flexibilitu při projektování. Nákladově efektivní systém pro sanaci stávajících tunelů a podzemních staveb se zachováním průjezdného profilu. Pro dodavatele Jednoduché metody aplikace. Vysoká rychlost aplikace. Možnost robotické, plně automatické aplikace. Aplikace stříkaného vláknobetonu přímo na hydroizolační membránu za pomoci standardních aplikačních metod.

5 5 Flexibilita projektování Rozšířené možnosti Nákladově efektivní hydroizolační jednoplášťová tunelová ostění Stříkaný systém usnadňuje stavbu monolitických, jednoplášťových tunelových ostění pomocí trvalého stříkaného betonu. Poslední projekty, které přijaly tento přístup, ukázaly výrazné úspory v projektech díky metodě dvojitého pláště. Firma BASF vám může pomoci s touto koncepcí projektování. Systém MasterSeal 345 v kombinaci se stříkaným betonem, může být použit při minimálním zmenšení dopravního profilu nebo kinematického profilu pro renovaci stávajících tunelů. Možnost volby odvodněné a neodvodněné konstrukce Systém MasterSeal 345 může být použit v kombinaci s foliovými izolacemi. Byly stanoveny standardní detaily spár mezi systémem MasterSeal 345 a foliovou izolací, čímž je vytvořen univerzální a flexibilní hydroizolační systém. Možná jsou odvodněná i neodvodněná nebo čerpaná řešení. U odvodněných řešení mohou být použity systematické odvodňovací trubky (kanály). Firma BASF vám může dodat obecnou specifikaci sestavenou mezinárodní tunelářskou asociací. Ideální pro složité tvary podzemních staveb Stříkaný systém MasterSeal 345 je ideální pro podzemní stavby se složitou geometrií, např. bezpečnostní výklenky, propojky, kaverny, větrací šachty, výhybny, atd. MasterSeal 345 může být použit na nespojité úseky, např. stropní oblouk, pouze pro hydroizolaci nadzemních silových kabelů pro elektrické vlaky. MasterSeal 345 je spojitý hydroizolační systém, který nevyžaduje žádné vodotěsné ucpávky nebo rozdělení na sekce.

6 6 Aplikace Jednoduché a flexibilní metody aplikace Nákladově efektivní v náročných podmínkách Rychlost manuální aplikace až 100 m 2 /hod. Rychlost mechanické robotické aplikace až 180 m 2 /hod. Pro aplikaci je nutný tým pouze 3 operátorů. Jednoduchá příprava povrchu Průsaky vody v podkladu se řeší pomocí malých dočasných odvodňovacích otvorů. Vhodné drsnosti povrchu pro aplikaci systému MasterSeal 345 se dosáhne úpravou směsi stříkaného betonu primárního ostění. Rychlá a bezpečná aplikace malým pracovním týmem a jednoduchým zařízením Aplikace pomocí suchého nebo mokrého stříkacího zařízení. Pro aplikační pracovníky je nutné základní osobní ochranné vybavení. Systém MasterSeal 345 lze použít ve spojení s vláknem vyztuženým stříkaným a litým betonem. Konečné vnitřní ostění Definitivní vnitřní tunelové ostění se aplikuje po dostatečném vytvrzení hydroizolační membrány. Konečné vnitřní ostění se provádí buď litým, nebo stříkaným betonem.

7 7 Bezpečnost provozu Menší nebezpečí průsaku vody Technicky funkční a spolehlivý systém. Vazebné vlastnosti systému MasterSeal 345 zajišťují, že podél rozhraní beton membrána nedochází k žádnému pohybu vody. Nižší náklady na údržbu a opravy Případná sanace nebo opravy netěsností jsou jednodušší a méně časově náročné než u většiny jiných hydroizolačních systémů. Dlouhá životnost Systém MasterSeal 345 obsahuje chemické složky s dlouhou životností. K rozkladu systému MasterSeal 345 nedochází za žádných běžně známých podmínek složení podzemních vod. Funkční požadavky na hydroizolaci jsou splněny po celou dobu projektované životnosti podzemního zařízení. Nový život pro staré tunely Unikátní výhodou systému MasterSeal 345 je jeho univerzálnost a nákladová efektivita v případě sanací starých tunelů.

8 8 Know-how a servis Pomoc při projektování Společnost BASF poskytuje investorům a projektantům pomoc při navrhování kompletních systémových řešení s trvalým stříkaným betonem a systémem MasterSeal. Důležitými otázkami v tomto procesu jsou: možnosti rozhraní s jinými hydroizolačními systémy, detaily specifikace požadovaných vlastností stříkaného betonu, správné vlastnosti podkladu. Společnost BASF přináší rozsáhlé know-how získané mnohaletými zkušenostmi s řešením náročných situací. Praktické školení a technický servis Společnost BASF zajišťuje technické školení pracovníků obsluhy pro všechny fáze aplikace systému MasterSeal. Technické školení je obecně nabízeno jako praktická výuka na místě, při níž jsou probírány všechny detaily procesu aplikace včetně správného ošetření podkladu. Během pokračujících prací s aplikací systému MasterSeal jsou k dispozici techničtí odborníci firmy BASF, co se týká pomoci a řešení problémů, aby byl zajištěn dobrý technický výsledek, jakož i optimalizace procesu aplikace. Další brožury týkající se našich řešení podzemních staveb jsou k dispozici na webových stránkách: Dokumentace dostupná na požádání: Seznam referencí Projektové zprávy Technické listy Návody pro projektanty Technické návody

9 9 Náročná řešení staveb Hindhead, Velká Británie Dálniční tunel o dvou tubusech (2 1,83 km) na dálnici A3 spojujícím města Londýn Portsmouth. Použití řešení se stříkanou hydroizolační membránou umožnilo podstatně zrychlit čas výstavby a také snížit náklady zmenšením množství použitého betonu. V klenbové části tunelů bylo finální ostění realizováno ze stříkaného vláknobetonu. Celková plocha stříkané hydroizolace je zhruba m Lausanne, Švýcarsko: Městská podzemní železnice linky M2 spojující jih a sever města. Tunel Viret (275 metrů) realizovaný ze stříkané hydroizolace MasterSeal 345 vede pod městskou katedrálou a dvěma muzei. Náročné hydrogeologické podmínky byly hlavním důvodem pro použití sendvičového ostění s tlakovou uzavřenou hydroizolací, což umožnilo také zmenšit tloušťku finálního ostění a použít pro něj stříkaný beton namísto tradičního litého betonu. 3. Nordöy, Faerské ostrovy: Podmořský silniční tunel Nordöy spojuje ostrovy Eysturöy a Bordöy v hloubce až 150 metrů pod úrovní hladiny moře. Sendvičové ostění ze stříkané hydroizolační membrány nahradilo tradiční severské řešení hydroizolace. Celková izolovaná plocha je zhruba m Gevingas, Norsko Železniční tunel Gevingas poblíž Trondheimu má celkovou délku 4 km, z čehož 1,8 km délky v nejnáročnější hydrogeologické části je hydroizolace realizována ze stříkané hydroizolační membrány. Tunel se nachází v náročných klimatických podmínkách především s ohledem na extrémní mrazy. Sekundární ostění je realizováno ze stříkaného vláknobetonu. Celková plocha stříkané hydroizolace je m 2.

10 Stavba: Praha prodloužení metra, část IV C2 Rok realizace: 2005 Investor: Dopravní podnik hl. m. Prahy, akciová společnost Projektant: METROPROJEKT Praha a.s. Realizační firma: Subterra a.s., MATTEO s.r.o. Základní údaje: přečerpávací jímka, 350 m 2 Stavba: Praha stanice metra Florenc Rok realizace: 2006 Investor: Dopravní podnik hl. m. Prahy, akciová společnost Projektant: METROPROJEKT Praha a.s. Realizační firma: Metrostav a.s. Základní údaje: výtahová šachta pro vozíčkáře, 200 m 2 Stavba: Praha stanice metra Stodůlky Rok realizace: 2009 Investor: Dopravní podnik hl. m. Prahy, akciová společnost Projektant: METROPROJEKT Praha a.s. Realizační firma: Skanska a.s., SYNER, s.r.o., MATTEO s.r.o. Základní údaje: sanace hloubené stanice, 700 m 2 Stavba: Praha tunel Pod Vítkovem Rok realizace: 2010 Investor: Hlavní město Praha Projektant: SUDOP PRAHA a.s. Realizační firma: Subterra a.s., Rocknet, s.r.o., Sanex CZ s.r.o. Základní údaje: sanace železničního tunelu, 1000 m 2 Stavba: Praha stanice metra Národní Rok realizace: 2010 Investor: Dopravní podnik hl. m. Prahy, akciová společnost Projektant: METROPROJEKT Praha a.s. Realizační firma: OHL ŽS, a.s., Prominecon group, a.s., MATTEO s.r.o. Základní údaje: výtahová šachta pro vozíčkáře, 2000 m 2

11 Stavba: Praha tunely Ošelinský, Pavlovický Rok realizace: 2011 Investor: SPRÁVA ŽELEZNIČNÍ DOPRAVNÍ CESTY, s.o. Projektant: SUDOP PRAHA a.s. Realizační firma: Skanska a.s., Minova Bohemia s.r.o., MATTEO s.r.o. Základní údaje: sanace železničních tunelů, 500 m 2 Stavba: Praha METRO V. A. Rok realizace: 2013 Investor: Dopravní podnik hl. m. Prahy, akciová společnost Projektant: METROPROJEKT Praha a.s. Realizační firma: Metrostav a.s., HOCHTIEF CZ a.s Základní údaje: izolace různých geometricky komplikovaných částí včetně celé stanice Veleslavín Dílčí objekty: Izolace krčku VZT Petřiny, 250 m 2 Realizační firma: Metrostav a.s., MATTEO s.r.o. Izolace čel stanice Petřiny, 750 m 2 Realizační firma: Metrostav a.s., MATTEO s.r.o. Izolace únikové štoly Veleslavín, 1000 m 2 Realizační firma: Subterra a.s., BAUSAN CZ s.r.o. Izolace čel stanice Bořislavka, 700 m 2 Realizační firma: HOCHTIEF CZ a.s., Prominecon Group a.s., MATTEO s.r.o. Izolace napojení propojky na TBM tunel, 50 m 2 Realizační firma: Metrostav a.s., MATTEO s.r.o. Izolace stanice Veleslavín, 8000 m 2 Realizační firma: Subterra a.s., BAUSAN CZ s.r.o. Stavba: Brno kolektor Zvonařka Rok realizace: 2013 Investor: Technické sítě Brno a.s. Projektant: AMBERG Engineering Brno a.s. Realizační firma: StarStav s.r.o., MATTEO s.r.o. Základní údaje: izolace části kolektoru, 100 m 2 Stavba: Praha stanice metra I. P. Pavlova Rok realizace: 2015 Investor: Dopravní podnik hl. m. Prahy, akciová společnost Projektant: METROPROJEKT Praha a.s. Realizační firma: Prominecon a.s., MATTEO s.r.o. Základní údaje: výtahová šachta pro vozíčkáře, 900 m 2

12 Systém Master Builders Solutions společnosti BASF určený pro stavebnictví MasterAir Kompletní řešení pro provzdušněný beton MasterBrace Řešení pro zpevnění betonu MasterCast Řešení pro průmysl výrobků vyráběných ze zavlhlého betonu MasterCem Řešení pro výrobu cementu MasterEase Redukce lepivosti vysoce odolného betonu MasterEmaco Řešení pro opravy betonu MasterFinish Řešení pro ošetření bednění a zkvalitnění povrchu MasterFlow Řešení pro přesné zálivky MasterFiber Komplexní řešení pro beton vyztužený vlákny MasterGlenium Řešení pro vysokohodnotný beton MasterInject Řešení pro injektáž betonu MasterKure Řešení pro ošetřování betonu MasterLife Řešení pro prodloužení trvanlivosti MasterMatrix Moderní způsob zajištění homogenity a tečení betonu MasterPel Řešení pro voděodolný beton MasterPolyheed Řešení pro beton běžných tříd MasterPozzolith Řešení pro beton nízké třídy MasterProtect Řešení pro ochranu betonu MasterRheobuild Řešení pro speciální beton MasterRoc MasterSeal Řešení pro izolaci proti vlhkosti a těsnění MasterSet Řešení pro řízení tvrdnutí betonu MasterSure Řešení pro udržení zpracovatelnosti MasterTop Řešení pro průmyslové a komerční podlahy Master X-Seed Moderní řešení s urychlovačem tvrdnutí pro beton Ucrete Řešení pro podlahy pro těžké podmínky BASF Stavební hmoty Česká republika s.r.o Chrudim K Májovu 1244 BASF sídlo firmy T F info.cz@basf.com BASF Slovensko spol. s r. o. SK Žilina Na stanicu 937/26B Divízia Stavebné hmoty T M F info.sk@basf.com Údaje obsažené v této publikaci jsou založeny na našich současných znalostech a zkušenostech. Nepředstavují smluvně ujednanou kvalitu produktu a, vzhledem k mnoha faktorům, které mohou mít vliv na zpracování a použití našich výrobků, nezbavují zpracovatele odpovědnosti provádět vlastní šetření a testy. Dohodnutá smluvní kvalita výrobku v době přechodu rizika je založena výhradně na údajích v technické dokumentaci. Veškeré popisy, nákresy, fotografie, údaje o rozměrech a hmotnosti, atd. uvedené v této publikaci se mohou změnit bez předchozího upozornění. Je povinností uživatele našeho produktu, aby zajistil, že jsou dodržena veškerá majetková práva stejně jako stávající zákony a právní předpisy (05/2016). = registrovaná ochranná známka skupiny BASF v mnohých zemích

MasterColor 100. Pigmenty do betonu

MasterColor 100. Pigmenty do betonu jsou práškové pigmenty od Master Builders Solutions pro beton a maltu. je k dispozici v 9 odstínech odpovídajících kategorii B (pro železobeton) dle ČSN EN 12878: barevné pigmenty pro stavební materiály

Více

Cementové hydroizolace nové generace. MasterSeal 6100 FX MasterSeal 560

Cementové hydroizolace nové generace. MasterSeal 6100 FX MasterSeal 560 Cementové hydroizolace nové generace MasterSeal 6100 FX MasterSeal 560 Cementové hydroizolace nové generace MasterSeal 6100 FX, MasterSeal 560 Nová generace cementových hydroizolací Vysoká pružnost, nízká

Více

MasterLife SRA. Účinná redukce smrštění ke zvýšení trvanlivosti betonu

MasterLife SRA. Účinná redukce smrštění ke zvýšení trvanlivosti betonu Účinná redukce smrštění ke zvýšení trvanlivosti betonu Účinná redukce smrštění ke zvýšení trvanlivosti betonu nová generace přísad redukujících smrštění Co je? BASF Master Builders Solutions nabízí širokou

Více

Beton s nízkou viskozitou. Přísady s novou technologií pro snížení viskozity betonu

Beton s nízkou viskozitou. Přísady s novou technologií pro snížení viskozity betonu Beton s nízkou viskozitou Přísady s novou technologií pro snížení viskozity betonu Beton o nízké viskozitě Přísady s novou technologií pro snížení viskozity betonu Master Builders Solutions od společnosti

Více

Stříkaný beton. Řešení pro podzemní stavby

Stříkaný beton. Řešení pro podzemní stavby Stříkaný beton 2 Stříkaný beton Master Builders Solutions od společnosti BASF Master Builders Solutions Značka Master Builders Solutions v sobě zahrnuje všechny odborné znalosti společnosti BASF, a díky

Více

MasterProtect 8000 CI. Prodloužení životnosti betonových konstrukcí technologií inhibitorů koroze

MasterProtect 8000 CI. Prodloužení životnosti betonových konstrukcí technologií inhibitorů koroze Prodloužení životnosti betonových konstrukcí technologií inhibitorů koroze Prodloužení životnosti betonových konstrukcí technologií inhibitorů koroze Vlastnosti produktu Jednosložkový inhibitor koroze

Více

Řada MasterFinish. Rozhodující pro estetiku a vzhled betonu

Řada MasterFinish. Rozhodující pro estetiku a vzhled betonu Rozhodující pro estetiku a vzhled betonu Rozhodující pro estetiku a vzhled betonu Master Builders Solutions od společnosti BASF Založeno na partnerství. Odborníci našeho systému Master Builders Solutions

Více

MasterSeal 7000 CR Kompletní ochrana pro extrémní podmínky

MasterSeal 7000 CR Kompletní ochrana pro extrémní podmínky Kompletní ochrana pro extrémní podmínky Kompletní ochrana pro extrémní podmínky MasterSeal 7000 CR je systém hydroizolace a ochrany betonu s unikátní kombinací aplikačních a provozních vlastností, které

Více

Řada MasterKure. Rozhodující pro odolnost a trvanlivost betonu

Řada MasterKure. Rozhodující pro odolnost a trvanlivost betonu Rozhodující pro odolnost a trvanlivost betonu Rozhodující pro odolnost a trvanlivost betonu Master Builders Solutions od společnosti BASF Založeno na partnerství. Odborníci našeho systému Master Builders

Více

Injektáž. Řešení pro podzemní stavby

Injektáž. Řešení pro podzemní stavby Injektáž 2 Injektáž Master Builders Solutions od společnosti BASF Master Builders Solutions Značka Master Builders Solutions v sobě zahrnuje všechny odborné znalosti společnosti BASF, a díky tomu vytváří

Více

MasterGlenium PAV Modulární systém pro podlahy. MasterGlenium PAV. Modulární systém pro podlahy

MasterGlenium PAV Modulární systém pro podlahy. MasterGlenium PAV. Modulární systém pro podlahy 1 Modulární systém pro podlahy 2 Master Builders Solutions od společnosti BASF Založeno na partnerství. Odborníci našeho systému Master Builders Solutions přicházejí s inovativním a trvalým řešením pro

Více

Master X-Seed. Špičkové řešení pro urychlení tvrdnutí betonu

Master X-Seed. Špičkové řešení pro urychlení tvrdnutí betonu Master X-Seed Špičkové řešení pro urychlení tvrdnutí betonu 2 Master X-Seed Master X-Seed Unikátní technologie urychlování tvrdnutí betonu Ve zkratce Master X-Seed je unikátní přísada urychlující tvrdnutí

Více

MasterGlenium Sky. Řešení pro vysokohodnotný transportbeton

MasterGlenium Sky. Řešení pro vysokohodnotný transportbeton MasterGlenium Sky Řešení pro vysokohodnotný transportbeton 2 MasterGlenium SKY Master Builders Solutions od společnosti BASF Založeno na partnerství. Odborníci našeho systému Master Builders Solutions

Více

MasterFiber. Řešení pro alternativní vyztužení

MasterFiber. Řešení pro alternativní vyztužení MasterFiber Řešení pro alternativní vyztužení 2 MasterFiber Master Builders Solutions od společnosti BASF Založeno na partnerství. Odborníci našeho systému Master Builders Solutions přicházejí s inovativním

Více

Izolace v průmyslu. Úspěšné projekty od specifikace po profesionální realizaci

Izolace v průmyslu. Úspěšné projekty od specifikace po profesionální realizaci Úspěšné projekty od specifikace po profesionální realizaci 2 Izolace v průmyslu Obsah 04_ Master Builders Solutions od společnosti BASF 05 _ Hydroizolace průmyslových budov a technologických částí 06 _

Více

Zkušenosti s aplikací stříkané hydroizolace ve stanici Veleslavín

Zkušenosti s aplikací stříkané hydroizolace ve stanici Veleslavín Obrázek Metra Obrázek Metra Zkušenosti s aplikací stříkané hydroizolace ve stanici Veleslavín Ing. Linda Vydrová, Metrostav a.s. / Divize 8 18.3.2013 1 1 1. Stanice Veleslavín - situace 2. Základní technické

Více

Držitelé světových rekordů. Řešení pro výškové železobetonové budovy od Master Builders Solutions

Držitelé světových rekordů. Řešení pro výškové železobetonové budovy od Master Builders Solutions Držitelé světových rekordů Řešení pro výškové železobetonové budovy od Master Builders Solutions 2 Master Builders Solutions od společnosti BASF Značka Master Builders Solutions v sobě zahrnuje všechny

Více

ZKUŠENOSTI S POUŽITÍM STŘÍKANÉ HYDROIZOLACE MASTERSEAL 345 V PODZEMNÍCH STAVBÁCH ČR

ZKUŠENOSTI S POUŽITÍM STŘÍKANÉ HYDROIZOLACE MASTERSEAL 345 V PODZEMNÍCH STAVBÁCH ČR ZKUŠENOSTI S POUŽITÍM STŘÍKANÉ HYDROIZOLACE MASTERSEAL 345 V PODZEMNÍCH STAVBÁCH ČR Michal Zámečník, Miroslav Kochánek 1 Úvod Technologický vývoj hydroizolací v podzemních konstrukcích zůstával až doposud

Více

Plnoprofilové tunelovací stroje TBM. Řešení pro podzemní stavby

Plnoprofilové tunelovací stroje TBM. Řešení pro podzemní stavby Plnoprofilové tunelovací stroje TBM 2 Plnoprofilové tunelovací stroje TBM Master Builders Solutions od společnosti BASF Master Builders Solutions Značka Master Builders Solutions v sobě zahrnuje všechny

Více

Definitivníkonstrukce ražených úsekůna stavbětunelového komplexu Blanka

Definitivníkonstrukce ražených úsekůna stavbětunelového komplexu Blanka Definitivníkonstrukce ražených úsekůna stavbětunelového komplexu Blanka Ing. Pavel Šourek SATRA, spol. s r. o. Ing. Miroslav Padevět, Ing. Jan Kvaš Metrostav, a.s. 4.12.2012 TUNELÁŘSKÉ ODPOLEDNE 3/2012

Více

Rekonstrukce tunelu Alter Kaiser-Wilhelm. Ing. Jiří Tesař, obchodní ředitel,

Rekonstrukce tunelu Alter Kaiser-Wilhelm. Ing. Jiří Tesař, obchodní ředitel, Rekonstrukce tunelu Alter Kaiser-Wilhelm Ing. Jiří Tesař, obchodní ředitel, jtesar@subterra.cz Subterra a.s. Multioborová stavební společnost podzemní stavby pozemní stavby dopravní stavby TZB Působnost

Více

14/7.2 RAŽENÉ PODZEMNÍ STAVBY

14/7.2 RAŽENÉ PODZEMNÍ STAVBY STAVEBNĚ KONSTRUKČNÍ DETAILY V OBRAZE Část 14, Díl 7, Kapitola 2.1, str. 1 14/7.2 RAŽENÉ PODZEMNÍ STAVBY 14/7.2.1 KONVENČNÍ METODA RAŽBY Konvenční metodou ražby rozumíme především tzv. Novou rakouskou

Více

Construction. Výrobky stavební chemie Sika tunelové a podzemní stavby, zakládání, geotechnika. Sika CZ, s.r.o.

Construction. Výrobky stavební chemie Sika tunelové a podzemní stavby, zakládání, geotechnika. Sika CZ, s.r.o. Construction Výrobky stavební chemie Sika tunelové a podzemní stavby, zakládání, geotechnika Sika CZ, s.r.o. Transportbeton + prefabrikace přísady do betonů řešení náročných technologií betonáží speciální

Více

Sanace spodních staveb injektážemi. Ing. Marek Novotný, Ph.D. soudní znalec A.W.A.L. s.r.o., FA ČVUT

Sanace spodních staveb injektážemi. Ing. Marek Novotný, Ph.D. soudní znalec A.W.A.L. s.r.o., FA ČVUT Sanace spodních staveb injektážemi Ing. Marek Novotný, Ph.D. soudní znalec A.W.A.L. s.r.o., FA ČVUT marek.novotny.izolace@email.cz +420 724 258 500 Základní systémy injektáže do země - na vnější stranu

Více

TUNELY V TURECKÉM ISTANBULU

TUNELY V TURECKÉM ISTANBULU TUNELY V TURECKÉM ISTANBULU 2015 ZALOŽENA DCEŘINÁ SPOLEČNOST METROSTAVU Ing. Marek Gasparovič Metrostav - ÚZAP METROSTAV 51% ANKARA INŞAAT 49% PRINCIPY SPOLUPRÁCE METROSTAV KNOW HOW REFERENCE ANKARA INŞAAT

Více

SPRAY APPLIED WATERPROOFING MAMBRANES FOR UNDERGROUND STRUCTURES

SPRAY APPLIED WATERPROOFING MAMBRANES FOR UNDERGROUND STRUCTURES STŘÍKANÉ HYDROIZOLAČNÍ MEMBRÁNY PRO PODZEMNÍ STAVBY Ing. Barbora Píšová Mott MacDonald CZ a FSv ČVUT v Praze doc. Ing. Matouš Hilar, PhD. 3G Consulting Engineers s.r.o. a FSv ČVUT v Praze Ing. Michal Uhrin

Více

MasterSeal 7000 CR Kompletná ochrana v extrémnych podmienkach

MasterSeal 7000 CR Kompletná ochrana v extrémnych podmienkach Kompletná ochrana v extrémnych podmienkach Problémy pri čistení odpadových vôd: ako sa vyrovnať s agresívnym prostredím Betónová infraštruktúra zariadení na čistenie odpadových vôd je vystavená zložitým

Více

MasterSeal 7000 CR Kompletná ochrana do extrémnych podmienok

MasterSeal 7000 CR Kompletná ochrana do extrémnych podmienok Kompletná ochrana do extrémnych podmienok MasterSeal 7000 CR je systém hydroizolácie a ochrany betónu s unikátnou kombináciou aplikačných a prevádzkových vlastností, ktoré riešia problémy agresívneho prostredia

Více

Tunelářské odpoledne 1/2011 Železniční tunely na trati Votice Benešov u Prahy. Projektové řešení Zahradnického tunelu

Tunelářské odpoledne 1/2011 Železniční tunely na trati Votice Benešov u Prahy. Projektové řešení Zahradnického tunelu Tunelářské odpoledne 1/2011 Železniční tunely na trati Votice Benešov u Prahy Projektové řešení Zahradnického tunelu Zahradnický tunel základní údaje Celková délka tunelu 1044 m Délka vjezdového hloubeného

Více

OLBRAMOVICKÝ A TOMICKÝ I.

OLBRAMOVICKÝ A TOMICKÝ I. Ing. Libor Mařík, IKP Consulting Engineers, s. r. o. libor.marik@ikpce.com Česká tunelářsk ská asociace ITA-AITES AITES TUNELÁŘSK SKÉ ODPOLEDNE č.. 1/2011 Masarykova kolej 23.3.2011 1 Základní informace

Více

NOVINKA! DŮVĚŘUJ KNAUFU. ZAJISTÍ BEZPEČÍ. FIREWIN nové komplexní řešení KNAUF pro pasivní požární ochranu budov.

NOVINKA! DŮVĚŘUJ KNAUFU. ZAJISTÍ BEZPEČÍ. FIREWIN nové komplexní řešení KNAUF pro pasivní požární ochranu budov. NOVINKA! DŮVĚŘUJ KNAUFU. ZAJISTÍ BEZPEČÍ. FIREWIN nové komplexní řešení KNAUF pro pasivní požární ochranu budov. 1 DESKY RED PIANO OMÍTKY VERMIPLASTER Indoor protipožární omítka FIREBOARD SIBATERM Outdoor

Více

FILAMOS, s.r.o. Hatě 546, 26101 Příbram III, Česká republika, Tel: +420 318 637 763, Fax: +420 318 624 181. Oblasti použití strojů

FILAMOS, s.r.o. Hatě 546, 26101 Příbram III, Česká republika, Tel: +420 318 637 763, Fax: +420 318 624 181. Oblasti použití strojů FILAMOS, s.r.o. Hatě 546, 26101 Příbram III, Česká republika, Tel: +420 318 637 763, Fax: +420 318 624 181 Oblasti použití strojů Stroje firmy FILAMOS, s.r.o. jsou používané zejména v následujících oblastech:

Více

Váš spolehlivý partner. BASF Stavební hmoty Česká republika s.r.o.

Váš spolehlivý partner. BASF Stavební hmoty Česká republika s.r.o. Váš spolehlivý partner BASF Stavební hmoty Česká republika s.r.o. Představení společnosti BASF Stavební hmoty Česká republika s. r. o. je stoprocentní dceřinou společností akciové společnosti BASF SE,

Více

DEFINITIVNÍ OSTĚNÍ PODZEMNÍCH STAVEB Z HLEDISKA BETONÁŘE

DEFINITIVNÍ OSTĚNÍ PODZEMNÍCH STAVEB Z HLEDISKA BETONÁŘE DEFINITIVNÍ OSTĚNÍ PODZEMNÍCH STAVEB Z HLEDISKA BETONÁŘE Ing. Michal Sedláček, Ph.D. Tunelářské odpoledne 3/2011 14.9.2011 NAVRHOVÁNÍ DEFINITIVNÍHO OSTĚNÍ - základní předpisy - koncepce návrhu - analýza

Více

POUŽITÍ STŘÍKANÉHO BETONU PRO DEFINITIVNÍ OSTĚNÍ TUNELŮ

POUŽITÍ STŘÍKANÉHO BETONU PRO DEFINITIVNÍ OSTĚNÍ TUNELŮ POUŽITÍ STŘÍKANÉHO BETONU PRO DEFINITIVNÍ OSTĚNÍ TUNELŮ Jan Pruška FSv ČVUT v Praze Matouš Hilar D2 Consult Prague s.r.o. Tunelářské odpoledne 3/2011 Brno 14.9.2011 Požadavky na tunelová ostění 2 / 20

Více

MasterSeal P 770. Dvousložkový penetrační nátěr na bázi technologie Xolutec TM pro systémy MasterSeal OSVĚDČENÍ A CERTIFIKÁTY POPIS PRODUKTU

MasterSeal P 770. Dvousložkový penetrační nátěr na bázi technologie Xolutec TM pro systémy MasterSeal OSVĚDČENÍ A CERTIFIKÁTY POPIS PRODUKTU POPIS PRODUKTU je dvousložkový penetrační nátěr na bázi technologie Xolutec TM, který velmi dobře pronikádo podkladu a působí jako spojovací můstek pro následně nanášené systémy, např. 7000 CR. Xolutec

Více

SPECIÁLNÍ BETONY A ZAJIŠTĚNÍ KVALITY. Viktor Slezák

SPECIÁLNÍ BETONY A ZAJIŠTĚNÍ KVALITY. Viktor Slezák SPECIÁLNÍ BETONY A ZAJIŠTĚNÍ KVALITY Viktor Slezák Náplň přednášky Úvod Zajištění kvality na stavbě Předpisy a Všeobecný návod na použití betonu Vodostavební beton a koncepce konstrukce bílé vany Ošetřování

Více

Královopolské tunely Realizace ražených částí tunelu z pohledu projektanta

Královopolské tunely Realizace ražených částí tunelu z pohledu projektanta Královopolské tunely Realizace ražených částí tunelu z pohledu projektanta Ing. Jan Rožek Obsah prezentace Ražené tunely Návrh postupu ražby, primárního a sekundárního ostění Navazující stavební objekty

Více

MODERNIZACE ÚSEKU PŘEROV-ČESKÁ TŘEBOVÁ

MODERNIZACE ÚSEKU PŘEROV-ČESKÁ TŘEBOVÁ MODERNIZACE ÚSEKU PŘEROV-ČESKÁ TŘEBOVÁ Modernizace traťového úseku Přerov (mimo) Olomouc (mimo) - Celková délka stavby: 17,385 km Termín realizace první části - Zahájení stavby: 04/2004 - Ukončení stavby:

Více

TA Sanace tunelů - technologie, materiály a metodické postupy Zesilování Optimalizace

TA Sanace tunelů - technologie, materiály a metodické postupy Zesilování Optimalizace Jaroslav Lacina, Martin Zlámal SANACE TUNELŮ TECHNOLOGIE A MATERIÁLY, SPÁROVACÍ HMOTY PRO OSTĚNÍ TA03030851 Sanace tunelů - technologie, materiály a metodické postupy Zesilování Optimalizace Petr ŠTĚPÁNEK,

Více

Výsledky výpočtů a skutečnost. Tunely prodloužení trasy metra A

Výsledky výpočtů a skutečnost. Tunely prodloužení trasy metra A Výsledky výpočtů a skutečnost Tunely prodloužení trasy metra A Ing. Martina Urbánková METROPROJEKT Praha a.s. Prodloužení trasy A pražského metra Začátek výstavby v roce 2010 Ukončení výstavby se předpokládá

Více

RYCHLOST BEZ PŘÍPOJKY VODY BEZ EL. PROUDU JEDNODUCHOST REALIZACE HOSPODÁRNOST. www.steelcrete.cz

RYCHLOST BEZ PŘÍPOJKY VODY BEZ EL. PROUDU JEDNODUCHOST REALIZACE HOSPODÁRNOST. www.steelcrete.cz BEZ PŘÍPOJKY VODY BEZ EL. PROUDU JEDNODUCHOST REALIZACE HOSPODÁRNOST RYCHLOST www.steelcrete.cz Definice a vlastnosti Beton a výztuž přímo z mixu / autodomíchávače STEELCRETE je beton podle ČSN EN 206-1/Z3

Více

Kryty šachet. collect: sbírat a pojmout

Kryty šachet. collect: sbírat a pojmout collect: sbírat a pojmout 52 Výplňové kryty ACO TopTek AL Hliníkové kryty 55 kruhové ACO SAKU B125 BEKU kryty 57 výplňové Online informace kruhové Online informace 53 Kryty pro volitelnou výplň Informace

Více

PCI Polyfix. Rychletuhnoucí malty pro pozemní a inženýrské stavby. K opravným a montážním pracím K utěsnění průsaků Snadno zpracovatelné

PCI Polyfix. Rychletuhnoucí malty pro pozemní a inženýrské stavby. K opravným a montážním pracím K utěsnění průsaků Snadno zpracovatelné PCI Polyfix Rychletuhnoucí malty pro pozemní a inženýrské stavby K opravným a montážním pracím K utěsnění průsaků Snadno zpracovatelné Přehled produktové řady PCI Polyfix Produktová řada PCI Polyfix představuje

Více

Referenční list pro speciální práce prováděné firmou METROSTAV a.s.

Referenční list pro speciální práce prováděné firmou METROSTAV a.s. Referenční list pro speciální práce prováděné firmou METROSTAV a.s. Metrostav a.s. provádí sanace betonových, ocelových a jiných konstrukcí v Pražském metru, dálničních a železničních tunelech a mostních

Více

TUNEL NA ÚSEKU 514 LAHOVICE SLIVENEC PRAŽSKÉHO SILNIČNÍHO OKRUHU

TUNEL NA ÚSEKU 514 LAHOVICE SLIVENEC PRAŽSKÉHO SILNIČNÍHO OKRUHU Tunelářské odpoledne Silniční okruh kolem Prahy Radotín, 15.10.2008 TUNEL NA ÚSEKU 514 LAHOVICE SLIVENEC PRAŽSKÉHO SILNIČNÍHO OKRUHU Ladislav Štefan, Gottlieb Blažek HOCHTIEF 15.10.2008 Tunelářské odpoledne

Více

Syntetická střešní hydroizolační fólie

Syntetická střešní hydroizolační fólie EN 13956 Syntetická střešní hydroizolační fólie POPIS VÝROBKU Mapeplan T B je syntetická střešní hydroizolační fólie z pružného polyolefínu TPO/FPO vyráběná procesem koextruze, z vysoce kvalitních materiálů,

Více

MULTINORM. Prosvûtlení a provûtrání sklepních prostor. Kvalitní sklepní světlík. Kvalitní sklepní svût. www.ronn.cz

MULTINORM. Prosvûtlení a provûtrání sklepních prostor. Kvalitní sklepní světlík. Kvalitní sklepní svût. www.ronn.cz MULTINORM Prosvûtlení a provûtrání sklepních prostor Kvalitní sklepní světlík Kvalitní sklepní svût www.ronn.cz MEA MULTINORM osvědčené a spolehlivé. Již mnoho let standardní řešení pro jednoduché použití

Více

Litý anhydritový potěr pro tenké vrstvy podlahy.

Litý anhydritový potěr pro tenké vrstvy podlahy. Jan Veselý Litý anhydritový potěr pro tenké vrstvy podlahy. obsah Lité směsi z produkce skupiny ČMB Charakteristika a vlastnosti Výhody a benefity Výroba a distribuce Segmentace Schémata podlahového souvrství

Více

Obr. 1 3 Prosakující ostění průzkumných štol.

Obr. 1 3 Prosakující ostění průzkumných štol. VYUŽITÍ CHEMICKÝCH INJEKTÁŽÍ PRO RAŽBU KRÁLOVOPOLSKÉHO TUNELU JIŘÍ MATĚJÍČEK AMBERG Engineering Brno, a.s. Úvod Hlavní důvody pro provádění injektáží v Královopolském tunelu byly dva. V první řadě měly

Více

Technická data Příručka pro projektování

Technická data Příručka pro projektování Technická data Příručka pro projektování www.styrodur.com Doporučené použití 1. Doporučené použití Styrodur NOVINKA Styrodur 2800 C 3000 CS 3035 CS 4000 CS 5000 CS Obvodové 1) podlahové desky Obvodové

Více

Antverpy, Belgie. POLYCON AURA real3d. Základní informace. Tvarové a rohové prvky POLYCON AURA real3d

Antverpy, Belgie. POLYCON AURA real3d. Základní informace. Tvarové a rohové prvky POLYCON AURA real3d Aura Antverpy, Belgie POLYCON AURA real3d Základní informace Tvarové a rohové prvky POLYCON AURA real3d Sklovláknobeton POLYCON je nehořlavý (A1) betonový kompozit, který díky svým vlastnostem, rozšiřuje

Více

CO JE AKVATRON? VÝHODY IZOLACÍ AKVATRONEM

CO JE AKVATRON? VÝHODY IZOLACÍ AKVATRONEM CO JE AKVATRON? Tento hydroizolační systém se řadí do skupiny silikátových hydroizolačních hmot, které pracují na krystalizační bázi. Hydroizolační systém AKVATRON si již získal mezi těmito výrobky své

Více

GRANISOL. Dekorativní vymývané betonové plochy.... inspirace přírodou

GRANISOL. Dekorativní vymývané betonové plochy.... inspirace přírodou GRANISOL Dekorativní vymývané betonové plochy... inspirace přírodou GraniSol je unikátní systém provádění dekorativních betonových ploch s vymývaným povrchem, který zvýrazní přírodní charakter použitého

Více

COMPACTON. Lehce zhutnitelné a samozhutnitelné betony. Compacton. ... nový standard betonáže

COMPACTON. Lehce zhutnitelné a samozhutnitelné betony. Compacton. ... nový standard betonáže COMPACTON Compacton Lehce zhutnitelné a samozhutnitelné betony... nový standard betonáže Compacton Současné požadavky na vysokou kvalitu a zároveň rychlost prováděných prací vyžadují nové technologie a

Více

Lité izolační pěnobetony. Izolují, vyplňují, vyrovnávají

Lité izolační pěnobetony. Izolují, vyplňují, vyrovnávají CF Lité izolační pěnobetony Izolují, vyplňují, vyrovnávají POROFLOW CF POROFLOW CF je ideální materiál pro vyplnění a vyrovnání podkladních vrstev podlah, k vyplnění kleneb a trapézových plechů nebo výkopů.

Více

Rychlá řešení pro údržbu komunikací, průmyslových staveb a městského mobiliáře

Rychlá řešení pro údržbu komunikací, průmyslových staveb a městského mobiliáře Rychlá řešení pro údržbu komunikací, průmyslových staveb a městského mobiliáře www.mapei.cz LEPIDLA TĚSNICÍ TMELY PRODUKTY STAVEBNÍ CHEMIE Rychlá řešení pro údržbu silnic, průmyslových staveb a městského

Více

Přemosťující spoje použití systému SanaxFlex

Přemosťující spoje použití systému SanaxFlex Přemosťující spoje použití systému SanaxFlex 1 1. Úvod Často je technicky obtížné utěsnit spáry, ve kterých dochází k velkým pohybům, a opravit staré, bitumeny utěsněné, spáry tradičními způsoby. Přemosťující

Více

ALLPLAN BRIDGE PARAMETRICKÉ NAVRHOVÁNÍ MOSTŮ. INTELIGENTNÍ A FLEXIBILNÍ PŘEJDĚTE NA NAŠE PROFESIONÁLNÍ BIM PRODUKTY PRO NÁVRH A KONSTRUKCI MOSTŮ

ALLPLAN BRIDGE PARAMETRICKÉ NAVRHOVÁNÍ MOSTŮ. INTELIGENTNÍ A FLEXIBILNÍ PŘEJDĚTE NA NAŠE PROFESIONÁLNÍ BIM PRODUKTY PRO NÁVRH A KONSTRUKCI MOSTŮ ALLPLAN BRIDGE PARAMETRICKÉ NAVRHOVÁNÍ MOSTŮ. INTELIGENTNÍ A FLEXIBILNÍ PŘEJDĚTE NA NAŠE PROFESIONÁLNÍ BIM PRODUKTY PRO NÁVRH A KONSTRUKCI MOSTŮ NOVÉ! ALLPLAN BRIDGE Stáhněte si bezplatnou zkušební verzi

Více

LOGICBASE MATERIÁLY PRO PODZEMNÍ HYDROIZOLACE

LOGICBASE MATERIÁLY PRO PODZEMNÍ HYDROIZOLACE LOGICBASE MATERIÁLY PRO PODZEMNÍ HYDROIZOLACE ZNALOST. ZKUŠENOST. ZRUČNOST. WWW.TN-EUROPE.COM HYDROIZOLAČNÍ SYSTÉMY LOGICBASE PRO PODZEMNÍ STAVBY Rozvoj podzemních prostor je rostoucí trend v moderních

Více

ELSA Consulting STATIKA A DYNAMIKA. Nová éra inženýringu.

ELSA Consulting STATIKA A DYNAMIKA. Nová éra inženýringu. ELSA Consulting STATIKA A DYNAMIKA Nová éra inženýringu www.elsaconsulting.eu 2 V oblasti statiky a dynamiky konstrukcí využívají inženýři společností ELSA Consulting s.r.o. vedle zaběhnutých postupů CAD

Více

Realizace ražené části stanice Nádraží Veleslavín

Realizace ražené části stanice Nádraží Veleslavín Tunelářské odpoledne 1/2013 Realizace ražené části stanice Nádraží Veleslavín Ing. Jan Panuška, Subterra a.s., divize 1 Stavební jáma Veleslavín, ZS Přístupová sjízdná rampa délky 180m, sklon 15 stupňů

Více

TUNELÁŘSKÉ ODPOLEDNE 3/2014. autoři fotografií: Vladimír Lender, Libor Mařík, Martin Pospíšil, Miloš Voštera

TUNELÁŘSKÉ ODPOLEDNE 3/2014. autoři fotografií: Vladimír Lender, Libor Mařík, Martin Pospíšil, Miloš Voštera TUNELÁŘSKÉ ODPOLEDNE 3/2014 autoři fotografií: Vladimír Lender, Libor Mařík, Martin Pospíšil, Miloš Voštera Koncem dubna 1869 začala vlastní stavba na území okresu Sedlec, odkud zakrátko postoupila do

Více

TECHNOLOGIE PROVÁDĚNÍ BÍLÉ VANY ROMAN ČERNÝ, 1.S

TECHNOLOGIE PROVÁDĚNÍ BÍLÉ VANY ROMAN ČERNÝ, 1.S TECHNOLOGIE PROVÁDĚNÍ BÍLÉ VANY ROMAN ČERNÝ, 1.S VÝHODY KONSTRUKCE BÍLÉ VANY Ve srovnání s tradičními hydroizolačními systémy poskytuje "bílá vana" následující výhody: Statická a těsnicí funkce v jednom

Více

Vývoj spárovací hmoty

Vývoj spárovací hmoty Jaroslav Lacina, Martin Zlámal SANACE TUNELŮ TECHNOLOGIE A MATERIÁLY, SPÁROVACÍ HMOTY PRO OSTĚNÍ Vývoj spárovací hmoty TA03030851 Sanace tunelů - technologie, materiály a metodické postupy Petr ŠTĚPÁNEK,

Více

Zálivkové a montážní hmoty

Zálivkové a montážní hmoty Zálivkové a montážní hmoty Podlévání ocelových konstrukcí nebo konstrukčních prvků z betonu je nedílnou součástí stavební praxe, obzvláště v oblastech těžkého strojírenství v energetice. Na zálivkové hmoty

Více

Systémové řešení pro terasy

Systémové řešení pro terasy Systémové řešení pro terasy Tři spolehlivé PCI systémy Trvalá ochrana Variabilita Dlouhodobá životnost 1 2 Tři systémy odolávající nepřízni počasí PCI volba s mnoha výhodami Slunce, vlhkost a mráz jsou

Více

YTONG ŘEŠENÍ PRO STĚNY A STŘECHY ING. LUCIE ŠNAJDROVÁ ING. RADEK SAZAMA ING. ARCH. ZDENĚK PODLAHA

YTONG ŘEŠENÍ PRO STĚNY A STŘECHY ING. LUCIE ŠNAJDROVÁ ING. RADEK SAZAMA ING. ARCH. ZDENĚK PODLAHA YTONG ŘEŠENÍ PRO STĚNY A STŘECHY ING. LUCIE ŠNAJDROVÁ ING. RADEK SAZAMA ING. ARCH. ZDENĚK PODLAHA PASIVNÍ vs. NÍZKOENERGETICKÝ TEPELNÁ TECHNIKA STAVEB Co musí splňovat kvalitní stavba 1. Zajistit celoroční

Více

ALLPLAN ENGINEERING CIVIL

ALLPLAN ENGINEERING CIVIL ALLPLAN ENGINEERING 1 Allplan GmbH, Mnichov, Německo Fotografie: Allplan GmbH, ACS-Partner Projekt: Most přes řeku Aare, Olten (SO), Švýcarsko ALLPLAN ENGINEERING CIVIL ŠPIČKOVÉ BIM ŘEŠENÍ PRO STAVEBNÍ

Více

Příprava a realizace tunelu Ejpovice z pohledu investora Ing. Milan Majer, SŽDC, Stavební správa západ

Příprava a realizace tunelu Ejpovice z pohledu investora Ing. Milan Majer, SŽDC, Stavební správa západ Ing. Milan Majer, SŽDC, Stavební správa západ Tunelářské odpoledne 3/2013 Organizace a řízení tunelových staveb a stavební dozor Železniční koridory projekty 22 a 23 Železniční spojení Praha Norimberk

Více

collect: Kryty šachet Shromažďovat, pojmout a zachycovat

collect: Kryty šachet Shromažďovat, pojmout a zachycovat collect: Shromažďovat, pojmout a zachycovat 180 Kliknutím na stránky se přesunete na požadovaný výrobek Úvod Přehled krytů Certifikace 182 183 Výplňové kryty Pozinkované a nerezové kryty TopTek UNIFACE

Více

Definice a vlastnosti

Definice a vlastnosti www.poriment.cz Definice a vlastnosti Poriment je moderní lehký silikátový materiál vzniklý zatvrd nutím cementové pěny, vyráběný pomocí moderní, počítačem řízené technologie. Do některých typů je přidáván

Více

PORUCH MEZILEHLÝCH FOLIOVÝCH IZOLACÍ METODOU

PORUCH MEZILEHLÝCH FOLIOVÝCH IZOLACÍ METODOU Ing. Radovan Matzner, Jan Dvořák, Matteo s.r.o. Ing. Michal Grossmann, CarboTech Bohemia s.r.o. DOTĚSŇOVÁNÍ AKTIVACE INJEKTÁŽNÍHO SYSTÉMU A SANACE PORUCH MEZILEHLÝCH FOLIOVÝCH IZOLACÍ METODOU GELOVÝCH

Více

KOMENTÁŘ KE VZOROVÉMU LISTU SVĚTLÝ TUNELOVÝ PRŮŘEZ DVOUKOLEJNÉHO TUNELU

KOMENTÁŘ KE VZOROVÉMU LISTU SVĚTLÝ TUNELOVÝ PRŮŘEZ DVOUKOLEJNÉHO TUNELU KOMENTÁŘ KE VZOROVÉMU LISTU SVĚTLÝ TUNELOVÝ PRŮŘEZ DVOUKOLEJNÉHO TUNELU OBSAH 1. ÚVOD... 3 1.1. Předmět a účel... 3 1.2. Platnost a závaznost použití... 3 2. SOUVISEJÍCÍ NORMY A PŘEDPISY... 3 3. ZÁKLADNÍ

Více

Stavební chemie pro termínované stavby

Stavební chemie pro termínované stavby Zásady Rychlé materiály, když čas tlačí Tlak na co nejkratší technologické přestávky dává zpracovateli jen velmi malý prostor na provedení prací. Časový sled jednotlivých stavebních prací zvláště na termínovaných

Více

Stavební úpravy objektu (šikmá střecha, plochá střecha, fasáda, terasa)

Stavební úpravy objektu (šikmá střecha, plochá střecha, fasáda, terasa) Stavební úpravy objektu (šikmá střecha, plochá střecha, fasáda, terasa) Praha Václavské náměstí 9 POPIS V blízkosti stanice metra Můstek na Václavském náměstí se nachází objekt, který byl předmětem stavebních

Více

MasterEmaco T K, rychle-tvrdnoucí, opravná, polymerní malta pro práce i za velmi nízkých teplot, určená pro podlahy a dopravní stavby.

MasterEmaco T K, rychle-tvrdnoucí, opravná, polymerní malta pro práce i za velmi nízkých teplot, určená pro podlahy a dopravní stavby. POPIS je rychle-tvrdnoucí 3K, vyrovnávací, opravná malta na podlahy, s obsahem přírodního plniva a pojiva na bázi APS polymerní technologie. MasterEmaco T 2040 tvoří hybridní polymer (Sl. A), 2 různé aktivátory

Více

Příprava mechanizovaných ražeb tunelů v ČR

Příprava mechanizovaných ražeb tunelů v ČR Ing.Miroslav Kochánek Dokumentace pro územní rozhodnutí prodloužení trasy 12,7 km 8 nových stanic zlepšení kvality dopravní obsluhy S-Z sektoru města (redukce autobusových linek) posun stávajícího koncového

Více

Utěsňování dřevostaveb a montovaných domů

Utěsňování dřevostaveb a montovaných domů Utěsňování dřevostaveb a montovaných domů illbruck vše perfektně těsné Technologie utěsňování stavebních konstrukcí je pro tremco illbruck srdeční záležitostí. Vášeň pro hledání nových technologií pro

Více

TUNEL KLIMKOVICE, dálnice D47

TUNEL KLIMKOVICE, dálnice D47 TUNEL KLIMKOVICE, dálnice D47 Základní údaje Region Moravskoslezký kraj Investor Ředitelství silnic a dálnic ČR Projektant AMBERG Engineering Brno a.s. Zhotovitel Sdružení 4707 SKANSKA a.s., METROSTAV

Více

ENERGOKANÁL. prvek z prostého vibrolisovaného betonu vysoká pevnost mrazuvzdornost odolná proti působení vody a chemickým rozmrazovacím látkám

ENERGOKANÁL. prvek z prostého vibrolisovaného betonu vysoká pevnost mrazuvzdornost odolná proti působení vody a chemickým rozmrazovacím látkám ENERGOKANÁL prvek z prostého vibrolisovaného betonu vysoká pevnost mrazuvzdornost odolná proti působení vody a chemickým rozmrazovacím látkám Energokanál s krycí deskou POUŽITÍ ENERGOKANÁLU pro: ochranu

Více

Řetězy pro stroje na pásovém podvozku

Řetězy pro stroje na pásovém podvozku Řetězy pro stroje na pásovém podvozku Řetězy v rozsahu rozteče článků od 90 mm do 350 mm, pro veškeré stroje pro zemní práce, těžbu i zemědělské a speciální stroje. Široký výběr nemazných řetězů, utěsněných,

Více

SKLADBY KONSTRUKCÍ - PODLAHY, STROPY značení umístění/č.místn. popis tl. vrstvy mm

SKLADBY KONSTRUKCÍ - PODLAHY, STROPY značení umístění/č.místn. popis tl. vrstvy mm SKLADBY KONSTRUKCÍ - PODLAHY, STROPY značení umístění/č.místn. popis tl. vrstvy mm P1 1.NP (přízemí chodba) PODLAHA 1.NP - ker.dl. tl. mm Keramická dlažba protiskluzová R 10 s vnitřním oblým soklíkem,

Více

MASTERFLOW 920 SF. Speciální chemická kotva pro lepení a fixace

MASTERFLOW 920 SF. Speciální chemická kotva pro lepení a fixace MASTERFLOW 920 SF Speciální chemická kotva pro lepení a fixace MASTERFLOW 920 SF MASTERFLOW 920 SF je dvousložková, vysoce účinná tixotropní malta na bázi metakrylátové pryskyřice, bez styrenu. MASTERFLOW

Více

ETICS technické specifikace požadavky obecná charakteristika systém nebo výrobek všeobecné podmínky pro výběrové řízení

ETICS technické specifikace požadavky obecná charakteristika systém nebo výrobek všeobecné podmínky pro výběrové řízení ETICS technické specifikace požadavky obecná charakteristika systém nebo výrobek všeobecné podmínky pro výběrové řízení Veškeré y a výrobky uvedené v této dokumentaci jsou specifikovány s ohledem na požadované

Více

Vodotěsný beton ZAPA AQUASTOP vs. beton s krystalizačními přísadami. Ing. Tomáš ZNAJDA, Ph.D. technolog speciální produkty

Vodotěsný beton ZAPA AQUASTOP vs. beton s krystalizačními přísadami. Ing. Tomáš ZNAJDA, Ph.D. technolog speciální produkty Vodotěsný beton ZAPA AQUASTOP vs. beton s krystalizačními přísadami Ing. Tomáš ZNAJDA, Ph.D. technolog speciální produkty Obsah: Vodotěsný beton Beton pro bílou vanu Krystalizační, těsnící a jiné přísady

Více

MasterPolyheed nová dimenze přísad do betonu pro podlahy

MasterPolyheed nová dimenze přísad do betonu pro podlahy Technický bulletin MasterPolyheed nová dimenze přísad do betonu pro podlahy Betonářský průmysl čelí každý den výzvám v oblasti viskozity betonu, a to jak přímo na betonárně (výroba), tak i v místě betonování

Více

Údržba, opravy, renovace, ochrana. Řešení pro jaderné elektrárny

Údržba, opravy, renovace, ochrana. Řešení pro jaderné elektrárny Údržba, opravy, renovace, ochrana Řešení pro jaderné elektrárny Henkel komplexní řešení pro Vaši jadernou elektrárnu. KOMPLETNÍ PRODUKTOVÉ PORTFOLIO Široká paleta řešení pro jadernou energetiku TECHNICKÁ

Více

DRÁTKOBETON PRO PODZEMNÍ STAVBY

DRÁTKOBETON PRO PODZEMNÍ STAVBY DRÁTKOBETON PRO PODZEMNÍ STAVBY ABSTRAKT Václav Ráček 1 Jan Vodička 2 Jiří Krátký 3 Matouš Hilar 4 V příspěvku bude uveden příklad návrhu drátkobetonu pro prefabrikované segmentové ostění tunelu. Bude

Více

collect: Kryty šachet Shromažďovat, pojmout a zachycovat

collect: Kryty šachet Shromažďovat, pojmout a zachycovat collect: Kryty šachet Shromažďovat, pojmout a zachycovat 136 Kryty šachet Výplňové kryty Pozinkované a nerezové kryty TopTek UNIFACE GS/SS 140 Hliníkové kryty TopTek UNIFACE AL TopTek UNIFACE SMART AL

Více

PRO VÁS! SPECIÁLNÍ NABÍDKA SIKA VE STAVEBNINÁCH DEK

PRO VÁS! SPECIÁLNÍ NABÍDKA SIKA VE STAVEBNINÁCH DEK PRO VÁS! SPECIÁLNÍ NABÍDKA SIKA VE STAVEBNINÁCH DEK PLATÍ V OBDOBÍ 5. 9. 2016 27. 10. 2016 V RÁMCI VĚRNOSTNÍHO PROGRAMU ŠTĚDRÁ SEZÓNA 2016 PŘEHLED PRODUKTŮ Zařazených do věrnostního programu Štědrá sezóna

Více

REFERENČNÍ LIST - Sanace železobetonových konstrukcí

REFERENČNÍ LIST - Sanace železobetonových konstrukcí Úšovický potok Mariánské Lázně, ř. km 5,00 6,31 ( 2010-2011) V zakryté části toku bylo nejprve provedeno statické zajištění paty stávajících zdí, následně potom vlastní opevnění dna ŽB deskou. Na tuto

Více

Podklady pro cvičení. Úloha 6

Podklady pro cvičení. Úloha 6 Pozemní stavby A2 Podklady pro cvičení Cíl úlohy Úloha 6 Ochrana spodní stavby proti vodě a vlhkosti Podrobný návrh hydroizolační obálky spodní stavby, zahrnující komplexní návrh konstrukčněmateriálového

Více

Vyžadujte kvalitu, rozhodněte se pro kompletní těsnící systém

Vyžadujte kvalitu, rozhodněte se pro kompletní těsnící systém Vyžadujte kvalitu, rozhodněte se pro kompletní těsnící systém Bytový komplex Švédska, Praha 5 Návrh detailu Návrh řešení, výběr produktů a zvážení proveditelnosti plus koordinace prací subjektů je absolutní

Více

LOGICROOF STŘEŠNÍ PVC FÓLIE

LOGICROOF STŘEŠNÍ PVC FÓLIE LOGICROOF STŘEŠNÍ PVC FÓLIE ZNALOSTI. ZKUŠENOSTI. ZRUČNOST. WWW.TN-EUROPE.COM MODERNÍ ŘEŠENÍ PRO STŘECHY Budovy všech typů vyžadují trvanlivé střechy. Střecha by měla mít dlouhou životnost bez nutnosti

Více

Fibre-reinforced concrete Specification, performance, production and conformity

Fibre-reinforced concrete Specification, performance, production and conformity PŘEDBĚŽNÁ ČESKÁ TECHNICKÁ NORMA ICS 91.100.30 Červen 2015 ČSN P 73 2450 Vláknobeton Specifikace, vlastnosti, výroba a shoda Fibre-reinforced concrete Specification, performance, production and conformity

Více

Lité izolační pěnobetony. Izolují, vyplňují, vyrovnávají

Lité izolační pěnobetony. Izolují, vyplňují, vyrovnávají Lité izolační pěnobetony Izolují, vyplňují, vyrovnávají POROFLOW POROFLOW je ideální materiál k přípravě spolehlivých podkladních vrstev podlah a plochých střech, ke stabilizaci bazénů a jímek, vyplnění

Více

Monarfin Fóliové hydroizolační systémy na bázi TPO

Monarfin Fóliové hydroizolační systémy na bázi TPO Monarfin Fóliové hydroizolační systémy na bázi TPO Dlouhá životnost desítky let zkušeností Rychlá pokládka Univerzální řešení pro všechny typy střech Vysoké hodnoty odrazivosti Snadné použití Monarfin

Více

CEMVIN FORM Desky pro konstrukce ztraceného bednění

CEMVIN FORM Desky pro konstrukce ztraceného bednění CEMVIN FORM Desky pro konstrukce ztraceného bednění CEMVIN CEMVIN FORM - Desky pro konstrukce ztraceného bednění Vysoká pevnost Třída reakce na oheň A1 Mrazuvzdornost Vysoká pevnost v ohybu Vhodné do vlhkého

Více

POUŽITÍ SMĚSNÝCH CEMENTŮ DO STŘÍKANÝCH BETONŮ UŽ I V ČR

POUŽITÍ SMĚSNÝCH CEMENTŮ DO STŘÍKANÝCH BETONŮ UŽ I V ČR POUŽITÍ SMĚSNÝCH CEMENTŮ DO STŘÍKANÝCH BETONŮ UŽ I V ČR Michal Zámečník 1 Úvod Již v roce 1907 prováděla ve Spojených státech firma Cement-Gun Company v Allentownu první práce se stříkaným betonem. První

Více