NÁPLŇ VOLITELNÝCH PŘEDMĚTŮ - DVOULETÝCH... 2 SEMINÁŘ Z JAZYKA ČESKÉHO A LITERATURY... 6

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "NÁPLŇ VOLITELNÝCH PŘEDMĚTŮ - DVOULETÝCH... 2 SEMINÁŘ Z JAZYKA ČESKÉHO A LITERATURY... 6"

Transkript

1 NÁPLŇ VOLITELNÝCH PŘEDMĚTŮ - DVOULETÝCH... 2 SEMINÁŘ Z JAZYKA ČESKÉHO A LITERATURY... 2 SEMINÁŘ A CVIČENÍ ZE ZEMĚPISU... 2 KONVERZACE V RUSKÉM JAZYCE... 2 DĚJINY UMĚNÍ - PRAKTICKÉ... 2 SEMINÁŘ A CVIČENÍ Z BIOLOGIE... 2 SEMINÁŘ A CVIČENÍ Z MATEMATIKY... 3 DESKRIPTIVNÍ GEOMETRIE... 3 SEMINÁŘ A CVIČENÍ Z CHEMIE... 3 SEMINÁŘ A CVIČENÍ Z FYZIKY... 3 SEMINÁŘ ZE ZSV... 4 SEMINÁŘ Z DĚJEPISU... 4 INFORMATIKA A VÝPOČETNÍ TECHNIKA... 4 KONVERZACE V ANGLICKÉM JAZYCE... 4 KONVERZACE V NĚMECKÉM JAZYCE... 5 KONVERZACE VE FRANCOUZSKÉM JAZYCE... 5 NÁPLŇ VOLITELNÝCH PŘEDMĚTŮ - JEDNOLETÝCH... 6 SEMINÁŘ Z JAZYKA ČESKÉHO A LITERATURY... 6 JAZYKOVÉ PRAKTIKUM... 6 SEMINÁŘ ZE ZEMĚPISU... 6 ZÁKLADY RUSKÉHO JAZYKA... 6 UMĚNÍ A KULTURA... 7 SEMINÁŘ Z BIOLOGIE... 7 SEMINÁŘ Z MATEMATIKY... 7 ZÁKLADY DESKRIPTIVNÍ GEOMETRIE... 7 SEMINÁŘ Z CHEMIE... 8 SEMINÁŘ Z FYZIKY... 8 SEMINÁŘ Z EKONOMIKY A PRÁVNÍ NAUKY... 8 JEDNOLETÝ SEMINÁŘ Z DĚJEPISU... 8 GRAFIKA A DESIGN NA POČÍTAČI... 9 KONVERZACE V ANGLICKÉM JAZYCE... 9 PRAKTIKUM Z ANGLICKÉHO JAZYKA... 9 KONVERZACE V NĚMECKÉM JAZYCE... 9

2 NÁPLŇ VOLITELNÝCH PŘEDMĚTŮ - DVOULETÝCH SEMINÁŘ Z JAZYKA ČESKÉHO A LITERATURY OBSAH UČIVA: 1. Literatura a umění v životě člověka struktura literárního díla, literární druhy a žánry, literární interpretace, próza a poezie, 2. Zdroje evropské kultury a literatury počátky literatury, antická literatura, bible, 3. Vývoj literatury v kontextu dobového myšlení, umění a kultury vývoj literárních druhů a žánrů s důrazem na moderní literaturu, vývoj eposu, vývoj románu, typologie románu, osobnosti, 4. Vývoj české a světové kinematografie analýza ukázek, srovnání literárního a filmového zpracování, návštěva filmového představení, SEMINÁŘ A CVIČENÍ ZE ZEMĚPISU Opakování a doplnění učiva ze zeměpisu a příprava na maturitu a studium geografie na VŠ. Součástí semináře je také vypracování seminární práce. KONVERZACE V RUSKÉM JAZYCE Předmět je zaměřen na komunikaci v ruském jazyce ústně i písemně, rozšiřování slovní zásoby a studium ruských reálií. Je určen těm, kteří na škole už ruštinu dva roky studují. DĚJINY UMĚNÍ - PRAKTICKÉ Rozšíření znalostí a praktických dovedností v oblasti dějin umění a kultury, práce s odbornou literaturou, příprava praktické práce (součást MZ), prezentace, rozvíjení studijních dovedností daného oboru. Základní učivo: Dějiny umění a kultury od pravěku po konec 20. století. Příprava k MZ, ke studiu na VŠ. SEMINÁŘ A CVIČENÍ Z BIOLOGIE Seminář je určen především studentům, kteří se chtějí věnovat studiu biologie na VŠ. Bude zaměřen na rozšíření a doplnění učiva probraného v hodinách biologie, na přípravu k maturitě a přijímacím zkouškám na VŠ.

3 SEMINÁŘ A CVIČENÍ Z MATEMATIKY - procvičování a prohloubení učiva se zaměřením na přijímací zkoušky na VŠ: algebraické výrazy matematická logika číselné obory, operace v číselných oborech rovnice, soustavy rovnic, nerovnice, soustavy nerovnic funkce a jejich vlastnosti exponenciální a logaritmické rovnice goniometrie planimetrie, stereometrie komplexní čísla analytická geometrie posloupnosti DESKRIPTIVNÍ GEOMETRIE Zabývá se zobrazováním prostorových útvarů do roviny, které se užívá při konstrukcích a stavbách technické praxe. Obsahem semináře bude řešení základních úloh a zobrazování těles v kótovaném promítání, Mongeově promítání, pravoúhlé axonometrii a základy středového promítání. SEMINÁŘ A CVIČENÍ Z CHEMIE 3. ročník opakování a prohlubování poznatků z obecné, anorganické a organické chemie teoreticky a prakticky (minimálně polovina hodin bude formou laboratorních cvičení) separační metoda, reakce a vlastnosti prvků, příprava a vlastnosti uhlovodíků a jejich derivátů. 4. ročník opakování a prohlubování znalostí při chemických výpočtech (látkové množství, roztoky, ph, názvosloví, termochemie, analytická chemie, elektrochemie, jaderná chemie...), opakování a prohloubení učiva o organických sloučeninách. SEMINÁŘ A CVIČENÍ Z FYZIKY - prohloubení a doplnění učiva fyziky - experimentální práce - řešení úloh korespondenčních seminářů a fyzikálních olympiád - exkurze a fyzikální soustředění - příprava na přijímací zkoušky na VŠ

4 SEMINÁŘ ZE ZSV 3. ročník: - doplnění a rozšíření poznatků z 1. a 2. ročníku v oblasti psychologie, sociologie, politologie, náboženství, etiky... - rozbor děl současných společenskovědních myslitelů (E. Fromm, U. Eco...) - praktická cvičení, diskuse, meditace - vývojová psychologie - sociální psychologie ( asertivita, konformita, vůdcovství) - základní duševní poruchy, poruchy paměti, myšlení, fobie - vliv stresu, agrese - světová náboženství, náboženské sekty 4. ročník: - ekonomika: tržní ekonomika, peníze, banky, cenné papíry, státní rozpočet, výkonnost ekonomiky ČR a EU - právní nauka: počátky státovědy, formy státních zřízení, základní právní pojmosloví, ústavní právo, trestní právo, občanské právo,... SEMINÁŘ Z DĚJEPISU - bude kladen zřetel na učiva k novodobým a soudobým dějinám s přihlédnutím k českým národním dějinám - samostatná práce s odbornou historickou literaturou - naučit žáky, jak vypracovat seminární práci - průběžně informovat o nových poznatcích z oboru historie - naučit žáky diskusi na určité téma - zapojení studentů do odborných soutěží (SOŠ, olympiáda apod.) - testy na prověření vědomostí (scio, přijímací zkoušky na VŠ aj.) INFORMATIKA A VÝPOČETNÍ TECHNIKA - základy algoritmizace, strukturogramy - základy jazyka Pascal - hlubší vniknutí do základů hardwaru, softwaru a podpory počítačových systémů KONVERZACE V ANGLICKÉM JAZYCE Určeno pro pokročilé a zájemce o hlubší studium anglického jazyka. Rozvoj slovní zásoby a komunikace na všeobecná témata.

5 KONVERZACE V NĚMECKÉM JAZYCE Cílem předmětu je příprava žáků v komunikační oblasti vztahující se k maturitním tématům se zaměřením na každodenní situace. KONVERZACE VE FRANCOUZSKÉM JAZYCE Určeno pro studenty, kteří chtějí maturovat z francouzského jazyka. Předmět bude zaměřen na procvičování francouzského jazyka k maturitě na základní úrovni. V rámci tohoto předmětu si studenti vyzkouší všechny typy úloh státní maturity, jak písemné tak ústní části, a zároveň tento předmět povede k přípravě školní profilové maturity.

6 NÁPLŇ VOLITELNÝCH PŘEDMĚTŮ - JEDNOLETÝCH SEMINÁŘ Z JAZYKA ČESKÉHO A LITERATURY 1. Literární věda a její disciplíny literární teorie, literární historie, literární kritika, práce s textem, 2. Metody interpretace textu interpretační postupy a konvence, analýza textu, vlastní interpretace textu, čtenářské kompetence, 3. Současná světová a česká literatura tematický a výrazový přínos velkých osobností, analýza literárního textu, interpretace textu, 4. Regionální literatura osobnosti našeho regionu, interpretace literárního textu a jeho analýza, 5. Drama a divadlo české a světové vývoj dramatu a divadla od nejstarší doby, absurdní drama, současní dramatici, JAZYKOVÉ PRAKTIKUM 1. Jazykověda a její disciplíny hlavní obory a podobory, přehled vývoje české jazykovědy. 2. Kapitoly z nauky o komunikaci komunikační strategie, funkce komunikátu, textová syntax, výstavba textu, analýza textu, 3. Lexikologie význam a druhy pojmenování, slovní zásoba, slovníky a práce s nimi, 4. Syntax skladební vztahy, větná interpunkce, aktuální větné členění, stylistické rozbory uměleckého textu, 5. Stylistika funkční styly, slohové postupy a útvary, praktický stylistický a gramatický výcvik, SEMINÁŘ ZE ZEMĚPISU Stručné shrnutí učiva zeměpisu gymnázia a doplnění o aktuální informace. Součástí semináře je také vypracování seminární práce. ZÁKLADY RUSKÉHO JAZYKA Výuka azbuky, základní fráze, ruské reálie. Seminář je určen pro ty, kteří se chtějí seznámit se základy dalšího slovanského jazyka. Jeho znalost je vítána na některých vysokých školách.

7 UMĚNÍ A KULTURA Opakování tematických celků dějin umění a rozšíření znalostí a dovedností v oblasti dějin umění a kultury, práce s odbornou literaturou, prezentace, rozvíjení studijních dovedností daného oboru. Základní učivo: Dějiny umění a kultury od pravěku po konec 20. století. Příprava k MZ, ke studiu na VŠ. SEMINÁŘ Z BIOLOGIE Seminář je určen především studentům, kteří se chtějí věnovat studiu biologie na VŠ. Bude zaměřen na rozšíření a doplnění učiva probraného v hodinách biologie, na přípravu k maturitě a přijímacím zkouškám na VŠ. SEMINÁŘ Z MATEMATIKY - procvičování a prohloubení učiva se zaměřením na přijímací zkoušky na VŠ: algebraické výrazy matematická logika číselné obory, operace v číselných oborech rovnice, soustavy rovnic, nerovnice, soustavy nerovnic funkce a jejich vlastnosti exponenciální a logaritmické rovnice goniometrie planimetrie, stereometrie komplexní čísla analytická geometrie posloupnosti ZÁKLADY DESKRIPTIVNÍ GEOMETRIE Zabývá se zobrazováním prostorových útvarů do roviny, které se užívá při konstrukcích a stavbách technické praxe. Obsahem semináře bude řešení základních úloh a zobrazování těles v kótovaném promítání, Mongeově promítání, pravoúhlé axonometrii a základy středového promítání.

8 SEMINÁŘ Z CHEMIE - prohloubení znalostí z učiva I. - IV. ročníku chemie - zaměření na vybrané kapitoly - např. chemická termodynamika, struktura, vlastnosti, reakce nejdůležitějších anorganických a organických látek, vztahy mezi strukturou a reakcemi chemických látek - chemické výpočty SEMINÁŘ Z FYZIKY - příprava na přijímací zkoušky na VŠ - řešení komplexních úloh z učiva I. - IV. ročníku fyziky - experimentální práce - fyzikální soustředění SEMINÁŘ Z EKONOMIKY A PRÁVNÍ NAUKY - zaměřeno na doplnění témat z ekonomiky a právní nauky, probíraných ve 3. ročníku v předmětu ZSV - aktuality z ekonomie a práva - opakování vybraných maturitních okruhů - zpracovávání seminárních témat JEDNOLETÝ SEMINÁŘ Z DĚJEPISU Systematizování poznatků čtyřletého učiva povinného předmětu dějepis, tím příprava k maturitě (častá možnost propojení s jazykem českým) Rozšíření učiva o dějiny města a regionu, zdůraznění specifičnosti zdejšího kraje Zpracování seminární práce, její využití v hodinách dějepisu, u maturitní zkoušky, případně u přijímacích zkoušek na VŠ Návštěva okresního archivu, příležitostných výstav a přednášek pořádaných muzeem Beskyd ve F-M Učit studenty diskutovat a vyvozovat vlastní závěry Hledat v současném životě společnosti propojení s historickým vývojem Příprava na přijímací zkoušky na VŠ informace o odborných historických časopisech, literatuře, vyplňování a hodnocení testů apod.

9 GRAFIKA A DESIGN NA POČÍTAČI Volitelný předmět grafika a design se zaměřuje se na většinu aspektů oboru: písmo a typografii, firemní design, logotyp, značku, design tištěných publikací (kniha, časopis), plakát, billboard, obalová grafika a design, grafické návrhy webových stránek případně CD-ROM s přesahem do oblasti videa a animace a digitálního fotografování. Studenti pracují na počítači se základními grafickými programy. Měli by zvládnout realizaci vlastního projektu jak po stránce kreativní, tak po stránce zpracování počítačových dat. Předmět je zaměřen především na praktické činnosti v oblastech základů grafických editorů pro výtvarnou tvorbu, použití písma, interpretace grafického projevu, digitální fotografování, kresba, malba, modelování. Tyto pak doplňují základní teoretické znalosti z oboru, autorské právo či použití barvy, světla, prostoru a kompozice. Obsah předmětu: Úvod do světa počítačové grafiky. Základní rozdělení systémů a platforem. Úvod do hardware pro počítačovou grafiku. Skenery tiskárny, tablety. Formáty souborů, importy a exporty, kompatibilita. Vektorová grafika. Corel Draw. Bitmapová grafika. Digitální fotografie, technika, expozice, kompozice. Tvorba dokumentů PDF z vektorových a bitmapových editorů. Základní normy v typografii. Počítačová písma a jejích využití. Úprava dokumentů pro web. Webdesign. Tvorba webu a blogu. KONVERZACE V ANGLICKÉM JAZYCE Určeno pro pokročilé a zájemce o hlubší studium anglického jazyka. Rozvoj slovní zásoby a komunikace na všeobecná témata. PRAKTIKUM Z ANGLICKÉHO JAZYKA Určeno pro slabší studenty, kteří chtějí maturovat z anglického jazyka na základní úrovni. Předmět bude zaměřen na procvičování anglického jazyka k maturitě na základní úrovni. V rámci tohoto předmětu si studenti vyzkouší všechny typy úloh státní maturity, jak písemné tak ústní části. KONVERZACE V NĚMECKÉM JAZYCE Cílem předmětu je příprava žáků v komunikační oblasti vztahující se k maturitním tématům se zaměřením na každodenní situace.

NÁPLŇ VOLITELNÝCH PŘEDMĚTŮ - DVOULETÝCH...

NÁPLŇ VOLITELNÝCH PŘEDMĚTŮ - DVOULETÝCH... Obsah NÁPLŇ VOLITELNÝCH PŘEDMĚTŮ - DVOULETÝCH... 2 SEMINÁŘ Z JAZYKA ČESKÉHO A LITERATURY... 2 SEMINÁŘ A CVIČENÍ ZE ZEMĚPISU... 2 DĚJINY UMĚNÍ TVOŘIVĚ... 2 SEMINÁŘ A CVIČENÍ Z BIOLOGIE... 2 SEMINÁŘ A CVIČENÍ

Více

NÁPLŇ VOLITELNÝCH PŘEDMĚTŮ - DVOULETÝCH...2

NÁPLŇ VOLITELNÝCH PŘEDMĚTŮ - DVOULETÝCH...2 Obsah NÁPLŇ VOLITELNÝCH PŘEDMĚTŮ - DVOULETÝCH...2 SEMINÁŘ Z JAZYKA ČESKÉHO A LITERATURY... 2 SEMINÁŘ A CVIČENÍ ZE ZEMĚPISU... 2 DĚJINY UMĚNÍ TVOŘIVĚ... 2 SEMINÁŘ A CVIČENÍ Z BIOLOGIE... 2 SEMINÁŘ A CVIČENÍ

Více

NÁPLŇ VOLITELNÝCH PŘEDMĚTŮ - DVOULETÝCH...2

NÁPLŇ VOLITELNÝCH PŘEDMĚTŮ - DVOULETÝCH...2 Obsah NÁPLŇ VOLITELNÝCH PŘEDMĚTŮ - DVOULETÝCH...2 SEMINÁŘ Z JAZYKA ČESKÉHO A LITERATURY... 2 SEMINÁŘ A CVIČENÍ ZE ZEMĚPISU... 2 DĚJINY UMĚNÍ TVOŘIVĚ... 2 INFORMATIKA A VÝPOČETNÍ TECHNIKA... 2 SEMINÁŘ A

Více

Charakteristika seminářů 2019/ ročník

Charakteristika seminářů 2019/ ročník Charakteristika seminářů 2019/2020 3. ročník Seminář z anglického jazyka tematická a strategická příprava pro maturitní zkoušku rozšiřování slovní zásoby a prohlubování znalostí frazeologie prohlubování

Více

Gymnázium Uherské Hradiště Charakteristika volitelných předmětů 3. ročník (dvouhodinové předměty, žák si vybírá dva)

Gymnázium Uherské Hradiště Charakteristika volitelných předmětů 3. ročník (dvouhodinové předměty, žák si vybírá dva) Gymnázium Uherské Hradiště Charakteristika volitelných předmětů 3. ročník (dvouhodinové předměty, žák si vybírá dva) Seminář z českého jazyka Rozšiřuje, prohlubuje a procvičuje učivo gramatiky, slohu a

Více

VOLITELNÉ PŘEDMĚTY - 4. ročník. Školní rok: Blok zaměřený na matematiku, fyziku a IVT. - cvičení z matematiky

VOLITELNÉ PŘEDMĚTY - 4. ročník. Školní rok: Blok zaměřený na matematiku, fyziku a IVT. - cvičení z matematiky VOLITELNÉ PŘEDMĚTY - 4. ročník Školní rok: 2017 2018 1. Blok zaměřený na matematiku, fyziku a IVT - cvičení z matematiky - cvičení z fyziky a informatiky 2. Blok společenskovědních předmětů - seminář humanitních

Více

VOLITELNÉ PŘEDMĚTY 3. ročník

VOLITELNÉ PŘEDMĚTY 3. ročník VOLITELNÉ PŘEDMĚTY 3. ročník Školní rok: 2017 2018 Předměty: 1. Blok zaměřený na matematiku, fyziku a IVT - matematický - z fyziky a informatiky 2. Blok společenskovědních předmětů - dějepisný - společenskovědní

Více

Volitelné semináře ve 3. ročníku

Volitelné semináře ve 3. ročníku Volitelné semináře ve 3. ročníku Seminář českého jazyka a literatury (3. ročník) - dvouhodinový Výuka zahrnuje literární výchovu a jazykovou a komunikační výchovu, které se vzájemně doplňují a prolínají.

Více

Volitelné semináře ve 4. ročníku

Volitelné semináře ve 4. ročníku Volitelné semináře ve 4. ročníku Seminář českého jazyka a literatury II (čtyřhodinový) Výuka zahrnuje literární výchovu a jazykovou a komunikační výchovu, které se vzájemně doplňují a prolínají. Rozšiřuje

Více

Volitelné předměty. pro školní rok

Volitelné předměty. pro školní rok Volitelné předměty pro školní rok 2018 2019 Do 3. ročníku, resp. septimy studia žáci volí tři dvouhodinové semináře, v závěrečném 4. ročníku, resp. v oktávě studia absolvují výuku čtyř dvouhodinových seminářů.

Více

VOLITELNÉ PŘEDMĚTY - 4. ročník. Školní rok: Blok zaměřený na matematiku, fyziku a IVT. - cvičení z matematiky. - cvičení z fyziky

VOLITELNÉ PŘEDMĚTY - 4. ročník. Školní rok: Blok zaměřený na matematiku, fyziku a IVT. - cvičení z matematiky. - cvičení z fyziky VOLITELNÉ PŘEDMĚTY - 4. ročník Školní rok: 2019 2020 1. Blok zaměřený na matematiku, fyziku a IVT - cvičení z matematiky - cvičení z fyziky - informatika, grafika a video 2. Blok společenskovědních předmětů

Více

VOLITELNÉ PŘEDMĚTY - 4. ročník. Školní rok: Blok zaměřený na matematiku, fyziku a IVT. - cvičení z matematiky

VOLITELNÉ PŘEDMĚTY - 4. ročník. Školní rok: Blok zaměřený na matematiku, fyziku a IVT. - cvičení z matematiky VOLITELNÉ PŘEDMĚTY - 4. ročník Školní rok: 2018 2019 1. Blok zaměřený na matematiku, fyziku a IVT - cvičení z matematiky - cvičení z fyziky a informatiky 2. Blok společenskovědních předmětů - seminář humanitních

Více

Volitelné semináře ve 4. ročníku

Volitelné semináře ve 4. ročníku Volitelné semináře ve 4. ročníku Seminář literární historie (dvouhodinový) Seminář je určen především studentům, kteří chtějí dále studovat bohemistiku, jazyky, žurnalistiku, mediální komunikace, herectví,

Více

Volitelné předměty 3. ročník

Volitelné předměty 3. ročník Volitelné předměty 3. ročník Školní rok 2018-2019 Předměty podle bloků: 1. Blok zaměřený na matematiku, fyziku a IVT - matematický seminář - seminář z fyziky a informatiky 2. Blok společenskovědních předmětů

Více

Nabídka seminářů pro 7.A a 3.B ve školním roce 2015/2016

Nabídka seminářů pro 7.A a 3.B ve školním roce 2015/2016 Nabídka seminářů pro 7.A a 3.B ve školním roce 2015/2016 Studenti si volí semináře s celkovou dotací 4 hodiny týdně. Nabízené semináře mají dotaci 1 hodinu, resp. 2 hodiny týdně. Student si tedy může navolit

Více

Určení předmětů, jejich formy a témata pro profilovou část maturitní zkoušky v roce 2011/12 v jarním i podzimním termínu

Určení předmětů, jejich formy a témata pro profilovou část maturitní zkoušky v roce 2011/12 v jarním i podzimním termínu Pokyn ředitele č. 9/2011 č. j. 495/2011/SSUP Určení předmětů, jejich formy a témata pro profilovou část maturitní zkoušky v roce 2011/12 v jarním i podzimním termínu Ředitel Střední školy uměleckoprůmyslové

Více

VOLITELNÉ A NEPOVINNÉ PŘEDMĚTY

VOLITELNÉ A NEPOVINNÉ PŘEDMĚTY VOLITELNÉ A NEPOVINNÉ PŘEDMĚTY Příloha č. 1 ke Školnímu vzdělávacímu programu pro gymnaziální vzdělávání Gymnázium, Uničov, Gymnazijní 257 1 Obsah Základní informace...4 Možná struktura volitelných předmětů...5

Více

Návrh systému volitelných předmětů

Návrh systému volitelných předmětů Návrh systému volitelných předmětů šestileté studium v předmaturitním ročníku - 2009/10 Týdenní počet hodin v rozvrhu žáka je 33. 1. Povinné předměty - výuka organizovaná podle tříd Český jazyk 5 Cizí

Více

3. Učební plán (od počínaje primou a kvintou)

3. Učební plán (od počínaje primou a kvintou) 3. Učební plán (od 1.9.2018 počínaje primou a kvintou) 3.1. Celkový nižší stupeň Vzdělávací oblasti (obory) ŠVP RVP Matematika a její aplikace 18 + 4 15 Matematika 18 + 4 0 Informační a komunikační technologie

Více

Platnost 1.9.2009 Délka studia v letech: 8.0. Název RVP RVP G 8-leté gymnázium Forma vzdělávání denní forma vzdělávání. Gymnázium Dr.

Platnost 1.9.2009 Délka studia v letech: 8.0. Název RVP RVP G 8-leté gymnázium Forma vzdělávání denní forma vzdělávání. Gymnázium Dr. PLACE HERE ŠKOLNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM DR. J. PEKAŘE V MLADÉ BOLESLAVI Škola Název ŠVP, Palackého 211, Mladá Boleslav 293 80 ŠKOLNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM DR. J. PEKAŘE V MLADÉ BOLESLAVI Platnost 1.9.2009 Délka

Více

Učebnice do primy 2014/15

Učebnice do primy 2014/15 Učebnice do primy Hudební výchova učebnice v elektronické podobě (FRAUS) pracovní sešit - Český jazyk 6 pro ZŠ a VG (nová generace) PS (FRAUS) /papírová podoba/ Český jazyk přehled učiva ZŠ (J. Melichar,

Více

VOLITELNÉ PŘEDMĚTY PRO 4. ROČNÍK A OKTÁVY (SEMINÁŘE)

VOLITELNÉ PŘEDMĚTY PRO 4. ROČNÍK A OKTÁVY (SEMINÁŘE) VOLITELNÉ PŘEDMĚTY PRO 4. ROČNÍK A OKTÁVY (SEMINÁŘE) Seminář z matematiky Ms Charakteristika předmětu Seminář je zaměřen na přípravu studentů k maturitní zkoušce z matematiky. Důraz bude kladen na procvičování

Více

Nabídka volitelných předmětů pro 4. ročník a oktávu školního roku

Nabídka volitelných předmětů pro 4. ročník a oktávu školního roku Nabídka volitelných předmětů pro 4. ročník a oktávu školního roku 2018 2019 Volitelné předměty dvouleté, které pokračují ze 3. ročníku: 1. Aplikovaná geografie 2. Biologický seminář 3. Cvičení z chemie

Více

Volitelné semináře ve 4. ročníku

Volitelné semináře ve 4. ročníku Volitelné semináře ve 4. ročníku Seminář literární historie (dvouhodinový) Seminář je určen především studentům, kteří chtějí dále studovat bohemistiku, jazyky, žurnalistiku, mediální komunikace, herectví,

Více

Volitelné předměty. nabídka 2015/2016

Volitelné předměty. nabídka 2015/2016 Volitelné předměty nabídka 2015/2016 Volitelné předměty pro (V7.AB a 3.A) Konverzace v AJ (V7.AB a 3.AB) Tento volitelný předmět nabízí studium konverzačních témat v AJ. Studenti si výrazně rozšíří slovní

Více

Charakteristiky maturitních předmětů

Charakteristiky maturitních předmětů Charakteristiky maturitních předmětů Gymnázium, Brno, Slovanské náměstí 7 2012 Obsah Anglický jazyk... 2 Biologie... 3 Český jazyk a literatura... 4 Dějepis... 5 Deskriptivní geometrie... 6 Francouzský

Více

Nabídka povinně volitelných seminářů pro školní rok 2015/2016 4. ročník, oktáva

Nabídka povinně volitelných seminářů pro školní rok 2015/2016 4. ročník, oktáva Nabídka povinně volitelných seminářů pro školní rok 2015/2016 4. ročník, oktáva Časová dotace seminářů 3 hodiny týdně Každý žák si volí z nabídky povinně čtyři semináře Pokud je z nějakého předmětu vypsáno

Více

Náplně povinně volitelných předmětů 3. a 4. ročník + septima a oktáva na I. NZG

Náplně povinně volitelných předmětů 3. a 4. ročník + septima a oktáva na I. NZG Ve všech níže uvedených seminářích bude žák pokračovat taktéž ve u / oktávě. Podle školního řádu nelze semináře v průběhu studia měnit. Ve všech seminářích může být v průběhu školního roku stanoveno srovnávací

Více

Náplně povinně volitelných předmětů 3. a 4. ročník + V. a VI. ročník + septima a oktáva G JGM

Náplně povinně volitelných předmětů 3. a 4. ročník + V. a VI. ročník + septima a oktáva G JGM Ve všech níže uvedených seminářích bude žák pokračovat taktéž ve u / VI. ročníku / oktávě. Podle školního řádu nelze semináře v průběhu studia měnit. Ve všech seminářích může být v průběhu školního roku

Více

PRO 4. ROČNÍK GYMNÁZIA VE ŠKOLNÍM ROCE 2019/2020

PRO 4. ROČNÍK GYMNÁZIA VE ŠKOLNÍM ROCE 2019/2020 VOLITELNÉ SEMINÁŘE PRO 4. ROČNÍK GYMNÁZIA VE ŠKOLNÍM ROCE 2019/2020 Vážení studenti, blíží se čas výběru volitelných seminářů. Do výuky ve 4. ročníku jsou zařazeny 2 volitelné semináře se tříhodinovou

Více

Nabídka volitelných předmětů pro 4. ročník a oktávu šk. roku

Nabídka volitelných předmětů pro 4. ročník a oktávu šk. roku Nabídka volitelných předmětů pro 4. ročník a oktávu šk. roku 2017 2018 Volitelné předměty dvouleté, které pokračují ze 3. ročníku: 1. Aplikovaná geografie 2. Biologický seminář 3. Cvičení z chemie 4. Cvičení

Více

Náplně povinně volitelných předmětů 3. a 4. ročník + V. a VI. ročník + septima a oktáva G JGM

Náplně povinně volitelných předmětů 3. a 4. ročník + V. a VI. ročník + septima a oktáva G JGM Náplně povinně volitelných předmětů 3. a + V. a VI. ročník + septima a oktáva G JGM Ve všech níže uvedených seminářích bude žák pokračovat taktéž ve u / VI. ročníku / oktávě. Podle školního řádu nelze

Více

Povinné pro 2. ročník (sexta) - O. Odvárko: Sbírka úloh pro gymnázia Funkce (nakl. Prométheus) 84,- Kč Doporučené pro 2.

Povinné pro 2. ročník (sexta) - O. Odvárko: Sbírka úloh pro gymnázia Funkce (nakl. Prométheus) 84,- Kč Doporučené pro 2. Matematika S e z n a m u č e b n i c Povinné ve všech ročnících - J. Petáková: Matematika příprava k maturitě a k přijímacím zkouškám na VŠ (nakl. Prométheus) 212,- Kč - J. Mikulčák: Matematické, fyzikální

Více

Nabídka volitelných předmětů pro 4. ročník a oktávu šk. roku 2015 2016

Nabídka volitelných předmětů pro 4. ročník a oktávu šk. roku 2015 2016 Nabídka volitelných předmětů pro 4. ročník a oktávu šk. roku 2015 2016 Volitelné předměty dvouleté, které pokračují ze 3. ročníku: 1. Biologický seminář 2. Cvičení z chemie 3. Cvičení z matematiky 4. Deskriptivní

Více

Seznam učebnic. Matematika. Volitelná deskriptivní geometrie

Seznam učebnic. Matematika. Volitelná deskriptivní geometrie Matematika Seznam učebnic Povinné ve všech ročnících - F. Janeček: Sbírka úloh pro SŠ výrazy, rovnice, nerovnice a jejich soustavy (nakl. Prometheus), 104,- Kč - J. Petáková: Matematika příprava k maturitě

Více

Učební plán nižšího stupně víceletého gymnázia osmileté gymnázium. Vzdělávací oblasti Vzdělávací obory I. II. III. IV.

Učební plán nižšího stupně víceletého gymnázia osmileté gymnázium. Vzdělávací oblasti Vzdělávací obory I. II. III. IV. Učební plán Učební plán nižšího stupně víceletého gymnázia osmileté gymnázium Vzdělávací oblasti Vzdělávací obory I. II. III. IV. Jazyk a jazyková komunikace Matematika a její aplikace min. dotace naše

Více

Volitelné předměty. nabídka 2017/2018

Volitelné předměty. nabídka 2017/2018 Volitelné předměty nabídka 2017/2018 Volitelné předměty pro (V7.AB a 3.A) Konverzace v AJ (V7.AB a 3.AB) Tento volitelný předmět je určen studentům, kteří si chtějí procvičit a zdokonalit dovednosti a

Více

Pedagogické lyceum. čtyřleté denní studium. Dle tohoto učebního plánu je výuka realizována od školního roku 2018/19 počínaje 1. ročníkem.

Pedagogické lyceum. čtyřleté denní studium. Dle tohoto učebního plánu je výuka realizována od školního roku 2018/19 počínaje 1. ročníkem. 1. Učební plán Název ŠVP: Kód a název oboru: Délka a forma : Stupeň poskytovaného : Pedagogické lyceum 78-42-M/03 Pedagogické lyceum čtyřleté denní studium střední s maturitní zkouškou 1.1. Týdenní ročníkový

Více

Náplně povinně volitelných předmětů 3. a 4. ročník + septima a oktáva na I. NZG

Náplně povinně volitelných předmětů 3. a 4. ročník + septima a oktáva na I. NZG Ve všech níže uvedených seminářích bude žák pokračovat taktéž ve u / oktávě. Podle školního řádu nelze semináře v průběhu studia měnit. Ve všech seminářích může být v průběhu školního roku stanoveno srovnávací

Více

Pedagogické lyceum. čtyřleté denní studium. Dle tohoto učebního plánu je výuka realizována od školního roku 2012/13 počínaje 1. ročníkem.

Pedagogické lyceum. čtyřleté denní studium. Dle tohoto učebního plánu je výuka realizována od školního roku 2012/13 počínaje 1. ročníkem. 1. Učební plán Název ŠVP: Kód a název oboru: Délka a forma : Stupeň poskytovaného : Pedagogické lyceum 78-42-M/03 Pedagogické lyceum čtyřleté denní studium střední s maturitní zkouškou 1. 1. Týdenní ročníkový

Více

Volitelné předměty. nabídka 2012/2013

Volitelné předměty. nabídka 2012/2013 Volitelné předměty nabídka 2012/2013 Volitelné předměty pro (V7.AB a 3.AB) Konverzace v AJ (V7.AB a 3.AB) Tento volitelný předmět nabízí studium konverzačních témat v AJ. Studenti si výrazně rozšíří slovní

Více

Nabídka volitelných předmětů výtah z ŠVP

Nabídka volitelných předmětů výtah z ŠVP Literární seminář Volitelný předmět doplňuje výuku předmětu Český jazyk a literatura. Je koncipován jako jednoletý, určený pouze pro žáky maturitních ročníků. Konverzace v anglickém jazyce Volitelný předmět

Více

Právo a řízení firem. čtyřleté denní studium. Dle tohoto učebního plánu je výuka realizována od školního roku 2009/10 počínaje 1. ročníkem.

Právo a řízení firem. čtyřleté denní studium. Dle tohoto učebního plánu je výuka realizována od školního roku 2009/10 počínaje 1. ročníkem. Učební plán Název ŠVP: Kód a název oboru: Délka a forma vzdělávání: Stupeň poskytovaného vzdělávání: Právo a řízení firem 63-41-M/01 Ekonomika a podnikání čtyřleté denní studium střední vzdělávání s maturitní

Více

NÁVRHY TEMATICKÝCH PLÁNŮ. 1. ročník Počet hodin

NÁVRHY TEMATICKÝCH PLÁNŮ. 1. ročník Počet hodin Návrhy tematických plánů Střední odborná škola 1. Návrh tematického plánu mluvnice 1. ročník Počet hodin Racionální studium textu 1 Základy informatiky získávání a zpracování informací 1 Jazykověda a její

Více

Seznam učebnic. Matematika. Volitelná deskriptivní geometrie

Seznam učebnic. Matematika. Volitelná deskriptivní geometrie Matematika Seznam učebnic Povinné ve všech ročnících - F. Janeček: Sbírka úloh pro SŠ výrazy, rovnice, nerovnice a jejich soustavy (nakl. Prometheus), 104,- Kč - J. Petáková: Matematika příprava k maturitě

Více

Pedagogické lyceum. čtyřleté denní studium. Dle tohoto učebního plánu je výuka realizována od školního roku 2012/13 počínaje 1. ročníkem.

Pedagogické lyceum. čtyřleté denní studium. Dle tohoto učebního plánu je výuka realizována od školního roku 2012/13 počínaje 1. ročníkem. Učební plán Název ŠVP: Kód a název oboru: Délka a forma : Stupeň poskytovaného : Pedagogické lyceum 78-42-M/03 Pedagogické lyceum čtyřleté denní studium střední s maturitní zkouškou Týdenní ročníkový plán

Více

Nabídka volitelných předmětů ve školním roce 2012/2013

Nabídka volitelných předmětů ve školním roce 2012/2013 Příspěvková organizace, IČ: 61 38 67 74, číslo účtu: 2001880002/6000, PSČ: 120 00, tel.: 224 255 121 Nabídka volitelných předmětů ve školním roce 2012/2013 číslo 7/2012 Každý žák 3. a 4. ročníku se podle

Více

1.B 2.B/6.A 3.B/7.A 4.B/8.A

1.B 2.B/6.A 3.B/7.A 4.B/8.A Učební plán pro vyšší gymnázium - školní rok 200/20 dobíhající obory Učební plán byl sestaven z učebního plánu pro čtyřletá gymnázia čj. 843/2007 všeobecně vzdělávací.b 2.B/6.A 3.B/7.A 4.B/8.A celk. předměty

Více

Ekonomické lyceum Mariánské Lázně M/02 Ekonomické lyceum čtyřleté denní střední vzdělání s maturitní zkouškou od počínaje 1.

Ekonomické lyceum Mariánské Lázně M/02 Ekonomické lyceum čtyřleté denní střední vzdělání s maturitní zkouškou od počínaje 1. Školní vzdělávací program: Ekonomické lyceum Mariánské Lázně Ekonomické lyceum Mariánské Lázně 72-42-M/02 Ekonomické lyceum od 1. 9. 2009 počínaje 1. ročníkem 4.EL Český jazyk a literatura 4 Matematika

Více

Podmínky pololetní klasifikace v předmětech obor Informační technologie Ročník Předmět Typ známky a počet

Podmínky pololetní klasifikace v předmětech obor Informační technologie Ročník Předmět Typ známky a počet Minimální klasifikační portfolio žáka pro pololetní hodnocení Podmínky pololetní klasifikace v předmětech obor Informační technologie Ročník Předmět Typ známky a počet IT1 Český jazyk a literatura Ústní

Více

Příspěvková organizace, IČO: 61 38 67 74, číslo účtu: 2001880002/6000, PSČ: 120 00, tel.: 224 255 121

Příspěvková organizace, IČO: 61 38 67 74, číslo účtu: 2001880002/6000, PSČ: 120 00, tel.: 224 255 121 Příspěvková organizace, IČO: 61 38 67 74, číslo účtu: 2001880002/6000, PSČ: 120 00, tel.: 224 255 121 Nabídka volitelných předmětů ve školním roce 2011/2012 4/2011 Každý žák 3. a 4. ročníku se podle učebního

Více

Učební plány oborů L platné od 1. září 2014

Učební plány oborů L platné od 1. září 2014 Učební plány oborů L platné od 1. září 2014 34-53- L/01 Reprodukční grafik pro média 34-52- L/01 Tiskař na polygrafických strojích 34-57- L/01 Technik dokončovacího zpracování Všeobecně vzdělávací předměty

Více

Požadované učebnice : 1.A, 1.B, 5.X

Požadované učebnice : 1.A, 1.B, 5.X Požadované učebnice 2018-2019: 1.A, 1.B, 5.X Č Nová literatura pro 1.r. SŠ - učebnice (Didaktis 2018) Nová literatura pro 1.r. SŠ - prac. sešit (Didaktis 2018) Učebnice českého jazyka pro SŠ - Komunikace

Více

UČEBNÍ PLÁN. Ročník. Předmět 1. 2. 3. 4. celkem

UČEBNÍ PLÁN. Ročník. Předmět 1. 2. 3. 4. celkem Školní rok: 2013/2014 Kód a název oboru vzdělání: 79-41-K/41 Gymnázium Název ŠVP: Studia humaniora Ročník: 1., 2., 3., 4. Stupeň vzdělání: střední s maturitní zkouškou Délka vzdělávání: čtyři roky Datum

Více

čtyřleté denní studium střední vzdělání s maturitní zkouškou

čtyřleté denní studium střední vzdělání s maturitní zkouškou 1. Učební plán Název ŠVP: Kód a název oboru: Délka a forma : Stupeň dosaženého vzdělání: Učitelství pro mateřské školy a vychovatelství RVP 75-31-M/01 Předškolní a mimoškolní pedagogika čtyřleté denní

Více

Dodatek č.3 k III. dílu ŠVP. Doplnění osnov předmětu Literární dílna Úprava učebního plánu pro osmiletý obor studia

Dodatek č.3 k III. dílu ŠVP. Doplnění osnov předmětu Literární dílna Úprava učebního plánu pro osmiletý obor studia Dodatek č.3 k III. dílu ŠVP Doplnění osnov předmětu Literární dílna Úprava učebního plánu pro osmiletý obor studia 1 Platnost dokumentu : do 30. 6. 2014 Dodatek Školního vzdělávacího programu Gymnázia

Více

Pravidla pro hodnocení a klasifikaci v jednotlivých předmětech a seminářích

Pravidla pro hodnocení a klasifikaci v jednotlivých předmětech a seminářích Pravidla pro hodnocení a klasifikaci v jednotlivých předmětech a seminářích Povinností žáka je napsat seminární práci nejpozději ve 3.ročníku (septima) v semináři (dle zájmu žáka). Práce bude ohodnocena

Více

Matematika. ochrana životního prostředí analytická chemie chemická technologie Forma vzdělávání:

Matematika. ochrana životního prostředí analytická chemie chemická technologie Forma vzdělávání: Studijní obor: Aplikovaná chemie Učební osnova předmětu Matematika Zaměření: ochrana životního prostředí analytická chemie chemická technologie Forma vzdělávání: denní Celkový počet vyučovacích hodin za

Více

Nabídka povinně volitelných seminářů pro školní rok 2015/2016 3. ročník, septima

Nabídka povinně volitelných seminářů pro školní rok 2015/2016 3. ročník, septima Nabídka povinně volitelných seminářů pro školní rok 2015/2016 3. ročník, septima Časová dotace seminářů 2 hodiny týdně Každý žák si volí z nabídky povinně dva semináře Pokud je z nějakého předmětu vypsáno

Více

Vyšší odborná škola uměleckoprůmyslová a Střední uměleckoprůmyslová škola

Vyšší odborná škola uměleckoprůmyslová a Střední uměleckoprůmyslová škola Vyšší odborná škola uměleckoprůmyslová a Střední uměleckoprůmyslová škola Žižkovo náměstí 1300/1 130 00 Praha 3 Povinné a nepovinné zkoušky profilové části maturitní zkoušky pro školní rok 2010/2011 Termíny

Více

4.9.60. Seminář a cvičení z chemie

4.9.60. Seminář a cvičení z chemie 4.9.60. Seminář a cvičení z chemie Jednoletý Seminář a cvičení z chemie si mohou žáci zvolit ve čtvrtém ročníku. Navazuje na povinný předmět chemie a je určen žákům s hlubším zájmem o chemii. Umožňuje

Více

O nakladatelství. Nakladatelství SOKRATES se specializuje také na odbornou právnickou a ekonomickou literaturu.

O nakladatelství. Nakladatelství SOKRATES se specializuje také na odbornou právnickou a ekonomickou literaturu. Obsah Obsah... 2 O nakladatelství... 3 Nejžádanější publikace z nakladatelství SOKRATES... 4 Kompletní nabídka z edice Přijímací zkoušky na vysoké školy z nakladatelství SOKRATES dle typu VŠ... 5 Právnická

Více

Občanský a společenskovědní základ dvouletý volitelný předmět

Občanský a společenskovědní základ dvouletý volitelný předmět Název předmětu: Zařazení v učebním plánu: Občanský a společenskovědní základ O7A, C3A, O8A, C4A dvouletý volitelný předmět Cíle předmětu Cílem semináře je: - získávání rozšiřujících informací z řady humanitních

Více

1. KLADENSKÁ SOUKROMÁ STŘEDNÍ ŠKOLA A ZÁKLADNÍ ŠKOLA (1.KŠPA), S.R.O. Učební plány

1. KLADENSKÁ SOUKROMÁ STŘEDNÍ ŠKOLA A ZÁKLADNÍ ŠKOLA (1.KŠPA), S.R.O. Učební plány 1. KLADENSKÁ SOUKROMÁ STŘEDNÍ ŠKOLA A ZÁKLADNÍ ŠKOLA (1.KŠPA), S.R.O. Učební plány Seznamy vyučovaných předmětů včetně hodinových dotací v jednotlivých ročnících a oborech Platné od školního roku 2014/2015

Více

Učební plány. Seznamy vyučovaných předmětů včetně hodinových dotací v jednotlivých ročnících a oborech

Učební plány. Seznamy vyučovaných předmětů včetně hodinových dotací v jednotlivých ročnících a oborech 1. KLADENSKÁ SOUKROMÁ STŘEDNÍ ŠKOLA A ZÁKLADNÍ ŠKOLA (1.KŠPA), S.R.O. Učební plány Seznamy vyučovaných předmětů včetně hodinových dotací v jednotlivých ročnících a oborech Platné od školního roku 2015/2016

Více

Vydavatelství/autor, rok. Didaktis. Prometheus. Kartografie Praha - poslední vydání!!!

Vydavatelství/autor, rok. Didaktis. Prometheus. Kartografie Praha - poslední vydání!!! 5A Seznamy učebnic pro školní rok 2018/2019 Anglický jazyk 5.A Maturita Solutions (2.vydání) - SB + WB OUP úroveň učebnice - dle rozdělení do skupin Biologie 5.A Biologie rostlin pro gymnázia Fortuna pořízení

Více

Maturita Společná část. Profilová část. 2 zkoušky. 2 zkoušky

Maturita Společná část. Profilová část. 2 zkoušky. 2 zkoušky Maturita 2019 Maturita 2019 Společná část 2 zkoušky Profilová část 2 zkoušky Společná část MZ Český jazyk a literatura Volitelná zkouška Cizí jazyk (angličtina, němčina, francouzština, ruština, španělština)

Více

Nabídka volitelných předmětů ve školním roce 2017/2018

Nabídka volitelných předmětů ve školním roce 2017/2018 Obchodní akademie Vinohradská, 120 00 Praha 2, Vinohradská 38, tel.: 778 534 316 Nabídka volitelných předmětů ve školním roce 2017/2018 číslo 4/2017 Každý žák 3. a 4. ročníku se podle učebního plánu povinně

Více

MINISTERSTVO ŠKOLSTVÍ, MLÁDEŽE A TĚLOVÝCHOVY. Učební osnova předmětu MATEMATIKA. pro nástavbové studium. varianta B 6 celkových týd.

MINISTERSTVO ŠKOLSTVÍ, MLÁDEŽE A TĚLOVÝCHOVY. Učební osnova předmětu MATEMATIKA. pro nástavbové studium. varianta B 6 celkových týd. MINISTERSTVO ŠKOLSTVÍ, MLÁDEŽE A TĚLOVÝCHOVY Učební osnova předmětu MATEMATIKA pro nástavbové studium (hodinová dotace: varianta A 4 až 5 celkových týd. hodin, varianta B 6 celkových týd. hodin) Schválilo

Více

O nakladatelství. Nakladatelství SOKRATES se specializuje také na odbornou právnickou a ekonomickou literaturu.

O nakladatelství. Nakladatelství SOKRATES se specializuje také na odbornou právnickou a ekonomickou literaturu. Obsah Obsah... 1 O nakladatelství... 2 Nejžádanější publikace z nakladatelství SOKRATES... 3 Kompletní nabídka z edice Přijímací zkoušky na vysoké školy z nakladatelství SOKRATES dle typu VŠ... 4 Právnická

Více

Obchodní akademie a Střední odborná škola generála Františka Fajtla, Louny, příspěvková organizace

Obchodní akademie a Střední odborná škola generála Františka Fajtla, Louny, příspěvková organizace školní vzdělávací program Obchodní akademie a Střední odborná škola generála Františka Fajtla, Louny, příspěvková organizace PLACE HERE Škola Název ŠVP, Osvoboditelů 380, 440 58 Louny Platnost ver.1 od

Více

Požadované učebnice : 1.A, 1.B, 5.X

Požadované učebnice : 1.A, 1.B, 5.X 1.A, 1.B, 5.X Č Nová literatura pro 1.r. SŠ - učebnice (Didaktis 2018) Nová literatura pro 1.r. SŠ - prac. sešit (Didaktis 2018) AJ O jazykových učebnicích bude rozhodnuto na začátku NJ školního roku podle

Více

VOLITELNÉ PŘEDMĚTY - 3. ROČNÍK. Architektonické studie. Architektura současnosti. Architektura, umění a design

VOLITELNÉ PŘEDMĚTY - 3. ROČNÍK. Architektonické studie. Architektura současnosti. Architektura, umění a design VOLITELNÉ PŘEDMĚTY - 3. ROČNÍK Architektonické studie 1 1. pololetí Zajímavosti současné architektury Základy designu a estetiky Návrh jednoduchého objektu skici od ruky (př. vyhlídková věž, altán, ) Architektonická

Více

Min. počet hodin týdně za studium. Český jazyk a literatura 7,5 Český jazyk a literatura 4 4

Min. počet hodin týdně za studium. Český jazyk a literatura 7,5 Český jazyk a literatura 4 4 1. Učební plán 1. 1. Nižší stupeň šestiletého gymnázia Dle tohoto učebního plánu je výuka realizována od školního roku 2013/14 počínaje 1. ročníkem. Vzdělávací oblasti Vzdělávací obory Min. počet hodin

Více

Nabídka povinně volitelných seminářů pro školní rok 2016/2017 3. ročník, septima

Nabídka povinně volitelných seminářů pro školní rok 2016/2017 3. ročník, septima Nabídka povinně volitelných seminářů pro školní rok 2016/2017, septima Časová dotace seminářů 2 hodiny týdně Každý žák si volí z nabídky povinně dva semináře Pokud je z nějakého předmětu vypsáno více seminářů,

Více

NABÍDKA POVINNĚ VOLITELNÝCH PŘEDMĚTŮ I III PRO ŠKOLNÍ ROK 2011/2012

NABÍDKA POVINNĚ VOLITELNÝCH PŘEDMĚTŮ I III PRO ŠKOLNÍ ROK 2011/2012 NABÍDKA POVINNĚ VOLITELNÝCH PŘEDMĚTŮ I III PRO ŠKOLNÍ ROK 2011/2012 POVINNĚ VOLITELNÝ PŘEDMĚT I Studenti současného druhého ročníku čtyřletého vzdělávání a studenti sext si volí jako VP I deskriptivní

Více

Maturitní zkouška v roce 2013 a v následujících letech - vnitřní předpis vedení školy

Maturitní zkouška v roce 2013 a v následujících letech - vnitřní předpis vedení školy - 1 - Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Maturitní zkouška v roce 2013 a v následujících letech vnitřní předpis vedení školy Nová (reformovaná) maturitní zkouška se skládá

Více

Nabídka volitelných předmětů výtah z ŠVP

Nabídka volitelných předmětů výtah z ŠVP Literární seminář Volitelný předmět doplňuje výuku předmětu Český jazyk a literatura. Je koncipován jako jednoletý, určený pouze pro ţáky maturitních ročníků. Konverzace v anglickém jazyce Volitelný předmět

Více

Uspělo u přijímací zkoušky bakalářské magisterské magisterské navazující doktorské Celkem

Uspělo u přijímací zkoušky bakalářské magisterské magisterské navazující doktorské Celkem Fakulta Počet uchazečů Dostavilo se Uspělo u přijímací zkoušky Právnická 506 442 442 Lékařská 55 49 378 Přírodovědecká 048 896 603 Filozofická 33 2736 2095 Pedagogická 726 585 585 Ekonomicko-správní 224

Více

VOLITELNÉ PŘEDMĚTY - 3. ročník. Školní rok: Předměty: 1. Blok zaměřený na matematiku, fyziku a IJA. - matematický seminář

VOLITELNÉ PŘEDMĚTY - 3. ročník. Školní rok: Předměty: 1. Blok zaměřený na matematiku, fyziku a IJA. - matematický seminář VOLITELNÉ PŘEDMĚTY - 3. ročník Školní rok: 2019 2020 Předměty: 1. Blok zaměřený na matematiku, fyziku a IJA - matematický seminář - seminář z fyziky a informatiky - informatika plus 2. Blok společenskovědních

Více

5.1 Český jazyk a literatura Vyšší stupeň osmiletého gymnázia a gymnázium čtyřleté

5.1 Český jazyk a literatura Vyšší stupeň osmiletého gymnázia a gymnázium čtyřleté 5.1 Český jazyk a literatura Vyšší stupeň osmiletého gymnázia a gymnázium čtyřleté Časové, obsahové a organizační vymezení Ročník 1. 2. 3. 4. Hodinová dotace 4 4 4 4 Realizuje se obsah vzdělávacího oboru

Více

Seznam učebnic. - O. Odvárko: Sbírka úloh pro gymnázia Funkce (nakl. Prometheus), 97,- Kč

Seznam učebnic. - O. Odvárko: Sbírka úloh pro gymnázia Funkce (nakl. Prometheus), 97,- Kč Matematika Seznam učebnic Povinné ve všech ročnících - F. Janeček: Sbírka úloh pro SŠ výrazy, rovnice, nerovnice a jejich soustavy (nakl. Prometheus), 123,- Kč - J. Petáková: Matematika příprava k maturitě

Více

Cvičení z matematiky jednoletý volitelný předmět

Cvičení z matematiky jednoletý volitelný předmět Název předmětu: Zařazení v učebním plánu: Cvičení z matematiky O8A, C4A, jednoletý volitelný předmět Cíle předmětu Obsah předmětu je zaměřen na přípravu studentů gymnázia na společnou část maturitní zkoušky

Více

Střední škola gastronomie, hotelnictví a lesnictví Bzenec, příspěvková organizace

Střední škola gastronomie, hotelnictví a lesnictví Bzenec, příspěvková organizace Střední škola gastronomie, hotelnictví a lesnictví Bzenec, příspěvková organizace Obor: 65 42 M / 01 Hotelnictví Třída: HT4A Období: jaro 2019 Profilová část ústní maturitní zkoušky 1. povinná zkouška

Více

Fakultní škola Ostravské univerzity

Fakultní škola Ostravské univerzity Fakultní škola Ostravské univerzity Gymnázium poskytuje všeobecné vzdělání ukončené maturitní zkouškou připravuje žáky pro studium na všech typech vysokých škol Název školy: Gymnázium, Ostrava-Zábřeh,

Více

Témata: obecná biologie botanika zoologie biologie člověka genetika

Témata: obecná biologie botanika zoologie biologie člověka genetika 1. NÁZEV SEMINÁŘE: Seminář biologie ( SBI ) Zaměření: vhodný k maturitě, opakující příprava na maturitní a přijímací zkoušky obecná biologie botanika zoologie biologie člověka genetika 2. NÁZEV SEMINÁŘE:

Více

5. Školní učební plán

5. Školní učební plán 5. Školní učební plán 5.1. Školní učební plán pro nižší stupeň osmiletého gymnázia Tab. 1 A učební plán pro nižší stupeň osmiletého gymnázia prima sekunda tercie kvarta Časová dotace celkem Český jazyk

Více

Seznamy učebnic pro školní rok 2016/2017. Vydavatelství/autor, rok

Seznamy učebnic pro školní rok 2016/2017. Vydavatelství/autor, rok Ekonomika 4.OA učebnice budou objednány v září Ekonomie 4.OA bez učebnic Právo 4.OA Daně v praxi 4.OA bez učebnic Právo v praxi 4.OA bez učebnic Účetnictví 4.OA Učebnice Účetnictví 2015 3. díl P. Štohl,

Více

Oddíl D ŠKOLNÍ UČEBNÍ PLÁN. Školní vzdělávací program STUDENT

Oddíl D ŠKOLNÍ UČEBNÍ PLÁN. Školní vzdělávací program STUDENT Oddíl D ŠKOLNÍ UČEBNÍ PLÁN Školní vzdělávací program STUDENT . Nižší ročníky gymnázia Školní učební plán pro nižší třídy Doctrina - Podještědského gymnázia vychází z rámcového učebního plánu RVP pro základní

Více

Seznam učebnic pro 1. ročník čtyřletého studia a pro 5. ročník osmiletého studia školní rok 2019/2020

Seznam učebnic pro 1. ročník čtyřletého studia a pro 5. ročník osmiletého studia školní rok 2019/2020 Seznam učebnic pro 1. ročník čtyřletého studia a pro 5. ročník osmiletého studia školní rok 2019/2020. 2) Literatura pro 1. ročník středních škol (nakladatelství Didaktis) Řiďte se pokyny vyučujících v

Více

Fakultní škola Ostravské univerzity

Fakultní škola Ostravské univerzity Fakultní škola Ostravské univerzity Gymnázium poskytuje všeobecné vzdělání ukončené maturitní zkouškou připravuje žáky pro studium na všech typech vysokých škol Název školy: Gymnázium, Ostrava-Zábřeh,

Více

Ústav bohemistických studií Bohemistika pro cizince tříletý bakalářský studijní program

Ústav bohemistických studií Bohemistika pro cizince tříletý bakalářský studijní program Ústav bohemistických studií Bohemistika pro cizince tříletý bakalářský studijní program https://ubs.ff.cuni.cz/cs/ Charakteristika studijního programu SP vychází zvl. z vědních oborů: lingvistika, literatura,

Více

Plán SPoSŠ na školní rok 2018 / 2019

Plán SPoSŠ na školní rok 2018 / 2019 Karta procesu Název procesu R10 - Řízení školy R10-FO-01 Vypracoval: Platnost od: Schválil: 1.4.2008 Mgr.Eva Matoušková R10-1 Plán SPoSŠ na školní rok 2018 / 2019 1. Stav na škole k zahájení školního roku

Více

NABÍDKA POVINNĚ VOLITELNÝCH PŘEDMĚTŮ I III PRO ŠKOLNÍ ROK 2015/2016

NABÍDKA POVINNĚ VOLITELNÝCH PŘEDMĚTŮ I III PRO ŠKOLNÍ ROK 2015/2016 NABÍDKA POVINNĚ VOLITELNÝCH PŘEDMĚTŮ I III PRO ŠKOLNÍ ROK 2015/2016 POVINNĚ VOLITELNÝ PŘEDMĚT I-III Studenti současného druhého ročníku čtyřletého vzdělávání a studenti sext si volí VP I III z následující

Více

Učební plán pro šestileté studium (Brána k vysoké škole)

Učební plán pro šestileté studium (Brána k vysoké škole) Učební plán pro šestileté studium (Brána k vysoké škole Nižší stupeň šestiletého gymnázia. A 4 4. A 4 4. cizí jazyk ( ( OBČANSKÁ VÝCHOVA 4 4 PŘÍRODOPIS INFORMATIKA A VÝPOČETNÍ TECHNIKA ( ŽH 8 8 6 4 8 4

Více

Dodatek č. 1. od 1. září 2014 počínaje 1. ročníkem UČEBNÍ PLÁN. vysvědčení o maturitní zkoušce

Dodatek č. 1. od 1. září 2014 počínaje 1. ročníkem UČEBNÍ PLÁN. vysvědčení o maturitní zkoušce Dodatek č. 1 Platnost: od 1. září 2014, počínaje 1. ročníkem ŠVP pro obor obchodní akademie změny od 1. 9. 2014 Obchodní akademie s půlenými hodinami UČEBNÍ PLÁN Název ŠVP Kód a název oboru vzdělání Dosažený

Více

Multimediální a propagační tvorba

Multimediální a propagační tvorba Školní vzdělávací program Tvorba Školního vzdělávacího programu (ŠVP) každého vyučovaného oboru trvala téměř dva roky a každý ŠVP má přibližně 250 stran. Na jeho tvorbě se podíleli vyučující všech předmětů

Více

Komentář k volitelným seminářům pro budoucí předmaturitní ročníky

Komentář k volitelným seminářům pro budoucí předmaturitní ročníky Komentář k volitelným seminářům pro budoucí předmaturitní ročníky 2019-2020 Literární seminář (LSE) je vhodný pro studenty, kteří uvažují o studiu českého jazyka na VŠ a pro ty, kteří vědí, že součástí

Více

Systém volitelných předmětů

Systém volitelných předmětů Systém volitelných předmětů A. Obecné pokyny Pro žáky 2. roč., respektive sexty: Žák volí jeden hodinový jednoletý předmět konverzaci z cizího jazyka podle volby druhého cizího jazyka v prvním ročníku.

Více

5.1.7 Informatika a výpočetní technika. Časové, obsahové a organizační vymezení. ročník 1. 2. 3. 4. hodinová dotace 2 2 0 0

5.1.7 Informatika a výpočetní technika. Časové, obsahové a organizační vymezení. ročník 1. 2. 3. 4. hodinová dotace 2 2 0 0 5.1.7 Informatika a výpočetní technika Časové, obsahové a organizační vymezení ročník 1. 2. 3. 4. hodinová dotace 2 2 0 0 Realizuje se vzdělávací obor Informatika a výpočetní technika RVP pro gymnázia.

Více