Kronika města Lanškrouna. Rok 2009

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Kronika města Lanškrouna. Rok 2009"

Transkript

1 Kronika města Lanškrouna Rok 2009

2 Leden Už poosmadvacáté vyrazili turisté v sobotu na trasy pochodu Na Nový rok první krok, který pořádá lanškrounský odbor Klubu českých turistů. Tentokrát si jeho účastníci užili opravdovou nefalšovanou zimu. Ti, kteří vyráželi v noci na sobotu na úvodní část stovky, museli snášet poměrně silný mráz a sněžení, sobota pak přinesla nádherný slunečný den, v němž se navzdory mrazu pochodovalo už velmi příjemně, což si fandové zimní turistiky pochvalovali. Dálkoplazové se letos po Novém roce sjeli do Lanškrouna kupříkladu z Plzně, Prahy, Pardubic, Náchoda, Velkých Opatovic. Nechyběli samozřejmě ani turisté místní a z blízkého okolí. Celkem se jich na trasy dlouhé od osmi do sta kilometrů vydalo pětapadesát, přičemž nejvíce, šestadvacet, jich zvolilo stovku. Mezi stovkaři byl už tradičně i jediný zahraniční účastník pochodu Jürgen Hadel, který přicestoval až od Dráždan Orlický deník, V Lanškrouně hasiči v úterý 6.1. vyjížděli čerpat vodu do kulturního centra na náměstí Aloise Jiráska. Vlivem silného mrazu tady prasklo potrubí a voda z něj zaplavila tři sklepy. Hasiči k odčerpání vody nasadili kalové čerpadlo. Jednalo se o zatopený prostor o rozloze přibližně 16 krát 10 metrů. V zatopeném objektu bylo zhruba půl až tři čtvrtě metru vody. Orlický deník, až 9.1. v těchto dnech slaví Vánoce místní pravoslavná obec, která je jedinou v okrese. Přesný název svátků zní Tělesné narození našeho Pána, Boha a Spasitele Ježíše Krista. Církevní obec v Lanškrouně založili volyňští Češi, kteří se po druhé světové válce vrátili do země z Volyně. V současné době ji tvoří stará generace volyňských Čechů a její řady rozšiřují především Ukrajinci, kteří se tu usazují. Do Lanškrouna dojíždějí i věřící z Litomyšle, Chocně, České Třebové, Vysokého Mýta, a Ústí nad Orlicí.

3

4 Komentář ke schválenému rozpočtu na rok 2009 Zastupitelstvo Města Lanškroun schválilo na svém jednání dne 17.prosince 2008 rozpočet Města Lanškroun na rok Rozpočet města Lanškroun na rok 2009 počítá s celkovými příjmy Kč ,- Kč a s celkovými výdaji ,- Kč ( z toho provozní výdaje činí ,- Kč a investiční výdaje ,- Kč). Rozpočet Města Lanškroun na rok 2009 je sestaven jako přebytkový. Plánovaný přebytek roku 2009 ve výši ,- bude použit na splátky úvěru, které činí v roce ,- Kč. Ke splátkám úvěrů budou použity zůstatky prostředků z minulých let. Listy Lanškrounska č Zástupci obcí, měst a svazků obcí z Královéhradeckého i Pardubického kraje se na jednání dne v Rychnově nad Kněžnou definitivně dohodli na založení společné organizace cestovního ruchu a na jednotné propagaci turisticky významného území Orlické hory a Podorlicko. V sobotu 10. ledna policisté v Lanškrouně řešili případ vloupání do prodejny s tabákem a alkoholem na ulici Sv. Čecha. Pachatel za použití násilí vypáčil v zadní části prodejny mříže. Odnesl si vše, co pobral kartony cigaret, finanční hotovost a mobil. V obchodě za sebou nechal škodu přes 48 tisíc. Ze zpravodajství Policie ČR Folklorní soubor z Debowiec přivezl do Lanškrouna polské Vánoce. Děti zazpívaly a zatančily na nedělní mši svaté, která zakončila dobu vánoční. Pásmo s dětmi nastudovala Joanna Czendliková, švagrová lanškrounského faráře. Poprvé za patnáct let, kdy jsem v Lanškrouně, přijeli také reprezentanti samosprávy obce, odkud pocházím, přivítal farář Zbigniew Czendlik v kostele starostu a místostarostu Debowiec, které leží pouhých deset kilometrů od Českého Těšína. Orlický deník, V Lanškrouně se uskutečnila Tříkrálová sbírka v sobotu pod záštitou lanškrounských skautů. Tříkrálové sbírky se zúčastnilo 15 skupinek koledníků, které během putování po Lanškrouně vybrali finanční částku ,-Kč. Pod záštitou lanškrounských skautů se uskutečnila sbírka i v Sázavě, kde dvě skupinky tří králů vybraly částku ,- a v Horním Třešňovci, kde pět skupinek koledníků vybralo finanční částku ,- Kč.

5 19.1. bylo oznámeno, že z firmy Kovovýroba Riess, s.r.o., Lanškroun se sídlem na ul. Oplétalova bylo odcizeno dodávkové vozidlo zn. Mercedes 312 D bílé barvy. Vozidlo bylo zaparkováno v uzamčeném areálu firmy. Pachatel krádeží způsobil škodu ve výši 350 tisíc korun. Ze zpravodajství Policie ČR Správcem poplatků za komunální odpad a ze psů je finanční odbor Městského úřadu Lanškroun, výše roční sazby pro rok 2009 činí u odpadu Kč 492,- za osobu. Sazba poplatků ze psů se pohybuje v rozmezí od 150,- do 1.200,- Kč. Výše poplatku závisí na poloze domu ve městě a na tom, zda je majitel psa uživatelem důchodu. Již řadu let jsou využívány v Lanškrouně sběrné dvory, které jsou využívány od března do listopadu. Jsou umístěny na několika místech Lanškrouna, u křižovatky ulic Nerudovy a Smetanovy, ul. T.G.Masaryka, ul. Polní, ul. Dvorská, ul. Třešňovecká. V letošním roce je změna. Odpad může zde uložit občan Lanškrouna, který se prokáže průkazem přívěskem na klíče označeným pořadovým číslem, který dostane po zaplacení poplatku za komunální odpad. Podnikatelé využívají pouze centrální sběrný dvůr v sídle Technických služeb na ulici Nádražní č Je otevřen celoročně. Občané toto místo využívají hlavně od listopadu do března, kdy jsou sběrné dvory ve městě uzavřeny. Parkovací karty pro letošní rok prodává finanční odbor Městského úřadu Lanškroun v pokladně v přízemí budovy č.8 stará pošta. Cena karty je 2.000,- Kč. Nařízením města Lanškroun č. 3/2007, kterým se vymezují oblasti obce, ve kterých lze místní komunikace nebo jejich určené úseky užít ke stání vozidla jen za sjednanou cenu, bylo zpoplatněno stání na těchto parkovištích: - nám. J. M. Marků a nám. A. Jiráska, - ul. Purkyňova (po pravé straně od čp. 110), - ul. S. Čecha (naproti budově Sdružení ambulantních lékařů, s.r.o., čp. 43), - ul. B. Němcové (po pravé straně čp.127, - ul. Hradební (vedle budovy garáží sanitních vozů čp. 148, - ul.nádražní (po pravé straně od budovy ZŠ čp. 80 a u čp. 180, - ul. 5. května (po levé a pravé straně), - ul. K. Světlé (naproti budově čp. 90), Jedno velké neplacené parkoviště je teď ve městě na novém Pivovarském náměstí. Stále více ho využívají řidiči. Má jednu velkou výhodu, je blízko středu města, stačí vyjít jen schody a člověk je na náměstí.

6 Je již tradicí, že začátkem roku vydává lanškrounské Infocentrum novou Inforočenku. V těchto dnech ji obdržely do svých schránek všechny domácnosti v Lanškrouně i většina obcí v regionu ji pro své obyvatele zajistila. Inforočenka je členěna jako obvykle skládá se z části informační, v níž najdeme kontakty na úřady, lékaře, školy i další instituce, organizace a spolky, a také z části která je koncipována jako rodinný kalendář. Spojené státy mají nového prezidenta stal se jím krátce po poledni místního času Barack Obama. Po 144 letech od doby, kdy bylo na území Spojených států zrušeno otroctví, tak nejmocnější zemi světa příští čtyři roky povede historicky první černošský prezident. Lanškrounští policisté vyšetřují krádež v místním kadeřnictví. Neznámý zloděj si odtud odnesl neobvyklý lup. Sebral totiž barvy na vlasy, tužidla a spreje, vše za více než dvacet tisíc korun. Na zařízení způsobil škodu za dalších dvacet tisíc korun. Má to pro svoji potřebu, nebo si zařizuje vlastní kadeřnictví? Zpravodajství Policie, Orlický deník Již po třiatřicáté se konal třídenní lyžařský Přejezd Jeseníků Celkem 120 běžkařů vyrazilo v pátek 23. ledna za větrného počasí na první etapu přejezdu. Tato lyžařská akce je velmi oblíbená a vždy je více zájemců než je volných míst. Obyvatelé města mají velké obavy ze ztráty zaměstnání. Světová krize zasáhla i českou ekonomiku. K poslednímu dnu roku 2008 dosahovala nezaměstnanost již 7,2% a hůře na tom bylo v okrese Ústí nad Orlicí jen Králicko se 7,5% a Českotřebovsko s 8,2%. 7,2% nezaměstnaných na Lanškrounsku představuje 808 lidí bez práce. Někteří pracují za část mzdy na dohodu o provedení práce. Některé firmy mají práci na několik měsíců, jiné jen na pár dnů. Všechny firmy proto omezují výdaje na minimum a mnohde uvažují o dalším propouštění. Po městě se šušká, že není něco v pořádku se Společenským domem a město asi přijde o jediný velký sál ve městě, který je vhodný pro plesy. Před koncem minulého roku dalo město výpověď nájemci Společenského domu, kterým byla firma Gurman Lanškroun, s. r.o. Důvodem bylo neplnění podmínek uzavřených smluv, dluhy Gurmanu vůči městu a nízká úroveň provozu celého areálu. Radnice zveřejnila záměr Společenský dům znovu pronajmout.

7 Novým nájemcem se stal Tomáš Lepin z Letohradu. Pan Lepin byl jediným zájemcem, který se přihlásil. Reference na jeho aktivity byly pozitivní, Je tak naděje, že kulturák začne opět fungovat tak, jak si občané města i radnice přejí. Město nyní musí dát sál a přilehlé prostory do pořádku. Vybavení restaurace, kuchyně, sálu i hotelu si firma odvezla. Hotel zatím zůstane uzavřen, o odkupu vybavení pro zbývající část Společenského domu se Gurman s novým nájemcem nedohodl. Ve Společenském domě se nyní intenzivně pracuje na tom, aby mohl být předán novému nájemci. Městský bytový podnik provedl kompletní vyklizení objektu od nepořádku a rozbitého inventáře. Následovaly revize a opravy elektroinstalace. V současné době probíhá malování celého přízemí a oprava nátěrů, a to v koordinaci s úklidovou službou. Do stavu odpovídajícímu předpisům je uváděna kotelna. Rodinám z vyhořelé bytovky na Zámečku, které přišly 11. prosince o střechu nad hlavou, se rozhodl pomoci i kraj. Je také vyhlášena veřejná sbírka.

Policejní zpravodaj pro občany Přerovska

Policejní zpravodaj pro občany Přerovska Policejní zpravodaj pro občany Přerovska 2 / 2015 Obsah zpravodaje: - statistické ukazatele za rok 2015 - trestná činnost - dopravní nehodovost - aktuální a prázdninové dopravní uzavírky přerovského okresu

Více

Usnesení z jednání rady města konaného dne : 5.4.2011. Sportovní klub BASKETBAL Rokycany - převod haly do majetku města - doplnění 11170

Usnesení z jednání rady města konaného dne : 5.4.2011. Sportovní klub BASKETBAL Rokycany - převod haly do majetku města - doplnění 11170 Město ROKYCANY Usnesení z jednání rady města konaného dne : 5.4.2011 od 8:00:00 do 14:00:00 v budově MěÚ Rokycany. Rada města schválila navržený program jednání. Rada města zvolila: Zpracovatele usnesení:

Více

PODROBNÝ NÁVRH ROZPOČTU NA ROK 2007

PODROBNÝ NÁVRH ROZPOČTU NA ROK 2007 MĚSTO Týniště nad Orlicí PODROBNÝ NÁVRH ROZPOČTU NA ROK 2007 v tis. Kč Návrh R 2007 1. Daňové příjmy 49 505,00 2. Nedaňové příjmy 8 179,54 3. Kapitálové příjmy 104,00 4. Přijaté dotace 9 547,34 PŘÍJMY

Více

MĚSTO HRÁDEK NAD NISOU

MĚSTO HRÁDEK NAD NISOU MĚSTO HRÁDEK NAD NISOU Obecně závazná vyhláška č. 5/2011, o zákazu požívání alkoholických nápojů na veřejném prostranství Zastupitelstvo města Hrádek nad Nisou podle ustanovení 10 písm. a) a 84 odst. 2

Více

Rozpočet města Holešova na rok 2010. Příjmy. Odbor finanční - kap. 11

Rozpočet města Holešova na rok 2010. Příjmy. Odbor finanční - kap. 11 Rozpočet města Holešova na rok 2010 Příjmy ODDPA Popis schválený rozpočet ZM upravený rozpočet Odbor finanční - kap. 11 Daň z příjmů fyzických osob ze závislé činnosti a funkčních požitků 20 400 20 400

Více

Sbor dobrovolných hasičů

Sbor dobrovolných hasičů Sbor dobrovolných hasičů V sobotu 12. ledna 2013 se v místním pohostinství konala od 16 hod. Výroční valná hromada SDH Lhoty u Potštejna. Za práci s mládeží bylo uděleno Čestné uznání Janu Havlovi, Lukáši

Více

Město Týniště nad Orlicí

Město Týniště nad Orlicí Město Týniště nad Orlicí SCHVÁLENÝ ROZPOČET MĚSTA TÝNIŠTĚ NAD ORLICÍ NA ROK 2006 ROZŠÍŘENÁ VERZE v tis. Kč 1. Daňové příjmy 48 498,82 2. Nedaňové příjmy 7 002,55 3. Kapitálové příjmy 300,00 4. Přijaté

Více

ZNALECKÝ POSUDEK O OBVYKLÉ CENĚ

ZNALECKÝ POSUDEK O OBVYKLÉ CENĚ ZNALECKÝ POSUDEK O OBVYKLÉ CENĚ č. 1361/2014 Ocenění nemovitých věcí: Bytová jednotka č. 560/1 zapsaná na listu vlastnictví č. 2594, vymezená v budově č.p. 560, 561, zapsané na LV č. 2374, stojící na st.

Více

Zápis číslo 22/2013 ze zasedání Zastupitelstva obce Vážany nad Litavou ze dne 27.2.2013

Zápis číslo 22/2013 ze zasedání Zastupitelstva obce Vážany nad Litavou ze dne 27.2.2013 Zápis číslo 22/2013 ze zasedání Zastupitelstva obce Vážany nad Litavou ze dne 27.2.2013 Přítomni: starosta - Josef Hloužek, Petr Smejsík členové - Pavel Říhák, Pavel Nezhyba, Ing. arch. Zuzana Menšíková,

Více

Obecně závazná vyhláška č. 62. o místních poplatcích ve městě Břeclavi

Obecně závazná vyhláška č. 62. o místních poplatcích ve městě Břeclavi Obecně závazná vyhláška č. 62 o místních poplatcích ve městě Břeclavi Zastupitelstvo města Břeclavi schválilo na svém zasedání dne 15.12.2003 podle 10 písm. d) zák. č. 128/2000 Sb., o obcích v platném

Více

666 PÍŠŤAL VARHAN z kostela sv. Prokopa čeká na naši pomoc. ADOPTUJME JE.

666 PÍŠŤAL VARHAN z kostela sv. Prokopa čeká na naši pomoc. ADOPTUJME JE. PŘEPYCHYinfo PŘEHLED AKTUALIT / LEDEN 2016 Vážení spoluobčané, s přibývajícími úkoly, které řeší obecní samospráva, výbory a komise, jsme se rozhodli k vydávání měsíčního listu - aktuálních informací obce

Více

HELICOPTER EMERGENCY MEDICAL SERVICE

HELICOPTER EMERGENCY MEDICAL SERVICE Media Monitoring TÉMA 1. Helicopter emergency medical service, Letecká záchranná služba 2. Rafťáci VYHOTOVENO 21.7.2010 MONITOROVANÉ ZDROJE Tištěná média Televize a rozhlas Agenturní zpravodajství OBDOBÍ

Více

MĚSTO Týniště nad Orlicí IČO: 002 75 468, DIČ: CZ00275468. SCHVÁLENÝ ROZPOČET NA ROK 2010 (údaje v tis. Kč) 64 714,41 86 724,77 SALDO

MĚSTO Týniště nad Orlicí IČO: 002 75 468, DIČ: CZ00275468. SCHVÁLENÝ ROZPOČET NA ROK 2010 (údaje v tis. Kč) 64 714,41 86 724,77 SALDO MĚSTO Týniště nad Orlicí SCHVÁLENÝ ROZPOČET NA ROK 2010 (údaje v tis. Kč) návrh R 2010 1. Daňové příjmy 48 250,00 daň z příjmu právnických osob placená obcí 1 000,00 2. Nedaňové příjmy 6 553,89 3. Kapitálové

Více

JE TADY JARO 2013 evidenční číslo: MK ČR E 15309

JE TADY JARO 2013 evidenční číslo: MK ČR E 15309 JE TADY JARO 2013 evidenční číslo: MK ČR E 15309 Vyhlášení veřejné sbírky na rekonstrukci ROZHLEDNY NA KŘÍŽKÁCH Účelem sbírky je záchrana a zhodnocení tohoto místa pro současné i příští generace a z tohoto

Více

Čl. I Základní ustanovení

Čl. I Základní ustanovení MĚSTO NYMBURK NAŘÍZENÍ MĚSTA NYMBURKA č. 2 / 2014 o placeném stání silničních motorových vozidel na místních komunikacích v Nymburce. Rada města Nymburka svým usnesením č. 150 ze dne 2. 4. 2014 vydává

Více

Zápis ze 7 jednání Zastupitelstva města Kaznějov dne 16.12.2015

Zápis ze 7 jednání Zastupitelstva města Kaznějov dne 16.12.2015 Zápis ze 7 jednání Zastupitelstva města Kaznějov dne 16.12.2015 Přítomni: dle prezenční listiny Program: pro 13, proti 0, zdržel se 0 1. kontrola usnesení 2. zpráva o činnosti rady 3. plnění příjmů a výdajů

Více

Koncepce rozvoje společnosti AKTUALIZACE 2013

Koncepce rozvoje společnosti AKTUALIZACE 2013 ČESKOKRUMLOVSKÝ ROZVOJOVÝ FOND spol. s r.o. Koncepce rozvoje společnosti AKTUALIZACE 2013 VZNIK SPOLEČNOSTI A JEJÍ POSLÁNÍ Českokrumlovský rozvojový fond, spol. s r. o. (dále jen FOND) byl založen v roce

Více

Zápis č. 20/2016 z jednání Rady města Napajedla, které se uskutečnilo dne 20.01.2016 od 14:00 hodin v zasedací místnosti č. 204

Zápis č. 20/2016 z jednání Rady města Napajedla, které se uskutečnilo dne 20.01.2016 od 14:00 hodin v zasedací místnosti č. 204 Zápis č. 20/2016 z jednání Rady města Napajedla, které se uskutečnilo dne 20.01.2016 od 14:00 hodin v zasedací místnosti č. 204 Přítomni: Irena Brabcová, Zbyněk Ohnoutek, František Cívela, Kamil Koláček,

Více

Obec Havlovice. Místní program obnovy vesnice

Obec Havlovice. Místní program obnovy vesnice 1 Obec Havlovice Místní program obnovy vesnice Osvětové, kulturní a společenské akce Internetová stránka obce Havlovice Na internetové stránce, která je na adrese: www.havlovice.cz je možno získat základní

Více

Přehled činnosti v oblasti prevence kriminality a sociálně patologických jevů v roce 2013

Přehled činnosti v oblasti prevence kriminality a sociálně patologických jevů v roce 2013 Přehled činnosti v oblasti prevence kriminality a sociálně patologických jevů v roce 2013 Skupina prevence kriminality Činnost skupiny prevence kriminality a samotných lektorů preventivních programů byla

Více

V Ř E S K O V Á K březen 2003

V Ř E S K O V Á K březen 2003 V Ř E S K O V Á K březen 2003 Úvodní slovo Vážení spoluobčané, počasí se sice tváří, jako by se ho běh času vůbec netýkal a tak by se leckomu mohlo zdát, že čas vlastně neplyne, ale prostý fakt, že držíte

Více

1. Na stole jsou tři hromádky jablek. Na první je o třináct jablek méně než na druhé, na třetí hromádce je o osm

1. Na stole jsou tři hromádky jablek. Na první je o třináct jablek méně než na druhé, na třetí hromádce je o osm 1. Na stole jsou tři hromádky jablek. Na první je o třináct jablek méně než na druhé, na třetí hromádce je o osm jablek více než na první. Kolik jablek je dohromady na stole, víš-li, že na druhé hromádce

Více

Zpravodaj. Vydání č. 1 /2016 Strana 1. březen 2016. Uvnitř tohoto vydání: Cíle A.T.I.C. ČR a Fórum cestovního ruchu. Redakce:

Zpravodaj. Vydání č. 1 /2016 Strana 1. březen 2016. Uvnitř tohoto vydání: Cíle A.T.I.C. ČR a Fórum cestovního ruchu. Redakce: Vydání č. 1 /2016 Strana 1 Uvnitř tohoto vydání: Cíle A.T.I.C. ČR a Fórum cestovního ruchu 1 Cíle asociace a Fórum cestovního ruchu 1 Jaký byl seminář v Ostravě 4.3.2016 2 Vzdělávání 2015, akce Turistická

Více

Plán zimní údržby. Města Rokytnice v Orlických horách

Plán zimní údržby. Města Rokytnice v Orlických horách Plán zimní údržby Města Rokytnice v Orlických horách Katastrální území Rokytnice v Orlických horách, Nebeská Rybná, Dolní Rokytnice, Prostřední Rokytnice, Horní Rokytnice a Panské Pole - 1 - I. Základní

Více

ROZPOČET NA ROK 2007 - PŘÍJMY

ROZPOČET NA ROK 2007 - PŘÍJMY ROZPOČET NA ROK 2007 - PŘÍJMY 1. Daně z příjmů fyz.osob ze závislé činnosti a funk.požitků - z příjmů fyz.osob ze samostatné výdělečné činnosti - z příjmů fyz.osob z kapitálových výnosů - z příjmů právnických

Více

Současnost (březen 2016)

Současnost (březen 2016) Současnost (březen 2016) Obec Velká Polom se nachází v Moravskoslezském kraji a od 1. ledna 2007 tvoří jednu z okrajových částí okresu Ostrava město. K 1. lednu 2016 je počet obyvatel 2043. 1 Se svou rozlohou

Více

ZNALECKÝ POSUDEK. č. 4032-48/2015

ZNALECKÝ POSUDEK. č. 4032-48/2015 ZNALECKÝ POSUDEK č. 4032-48/2015 O ceně nemovitých věcí, tj.: - pozemku p.č.st.248 zastavěná plocha a nádvoří o výměře 435m 2 včetně součástí pozemku tj. stavby bydlení čp.185 - pozemku p.č.160/4 zahrada

Více

LODĚNICKÝ INFORMAČNÍ LIST

LODĚNICKÝ INFORMAČNÍ LIST Na stromech a révě do Martina listí - tuhá zima přijde, buďme si jistí! Když Kateřina po ledě už chodívá, Eva potom blátem oplývá Jaký listopad, takový březen. Když ještě v listopadu hřmívá, úrodný rok

Více

Na straně příjmů se jedná zejména o daňové příjmy, výnosy z místních a správních poplatků, neinvestiční dotace a příjmy z vlastních činností.

Na straně příjmů se jedná zejména o daňové příjmy, výnosy z místních a správních poplatků, neinvestiční dotace a příjmy z vlastních činností. Obec Dolní Bečva Komentář k rozpočtu na rok 2014 Rozpočet obce je finanční plán, který slouží k finančnímu a hospodářskému řízení obce. Rozpočet obce je sestaven na jeden kalendářní rok a je zpracován

Více

CENÍK ZA STÁNÍ SILNIČNÍCH MOTOROVÝCH VOZIDEL NA MÍSTNÍCH KOMUNIKACÍCH V UHERSKÉM BRODĚ PLATNÝ OD

CENÍK ZA STÁNÍ SILNIČNÍCH MOTOROVÝCH VOZIDEL NA MÍSTNÍCH KOMUNIKACÍCH V UHERSKÉM BRODĚ PLATNÝ OD Rada města CENÍK ZA STÁNÍ SILNIČNÍCH MOTOROVÝCH VOZIDEL NA MÍSTNÍCH KOMUNIKACÍCH V UHERSKÉM BRODĚ PLATNÝ OD 01.10.2014 Rada města Uherský Brod usnesením číslo 3368/R106/14 ze dne 18.08.2014 schvaluje v

Více

Eiffelova věž. zaokrouhlené na tisíce. zaokrouhlené na desítky. zaokrouhlené na stovky. podtržené číslo. zaokrouhlené na desetitisíce

Eiffelova věž. zaokrouhlené na tisíce. zaokrouhlené na desítky. zaokrouhlené na stovky. podtržené číslo. zaokrouhlené na desetitisíce Eiffelova věž Neopakovatelnou siluetu této pařížské věže znají návštěvníci z celého světa. I s anténou je vysoká třicet dva tisíc tři sta sedmdesát pět centimetrů a váží osm tisíc šest set pět tun. Je

Více

Poslední valná hromada se konala 14. února roku 2003 v hasičské zbrojnici v Kateřinicích.

Poslední valná hromada se konala 14. února roku 2003 v hasičské zbrojnici v Kateřinicích. Vážení bratři a setry, vážení hosté. je tady skoro polovina roku roku 2005. Je tedy ten správný čas zhodnotit uplynulý rok, bilancujeme úspěchy i neúspěchy a zamyslet se na rokem letošním. Poslední valná

Více

Obec Říčany nám. Osvobození 340 664 82 Říčany. ZÁPIS z 6. veřejného zasedání Zastupitelstva obce Říčany konaného dne 2. 12. 2015 od 17:00 hodin

Obec Říčany nám. Osvobození 340 664 82 Říčany. ZÁPIS z 6. veřejného zasedání Zastupitelstva obce Říčany konaného dne 2. 12. 2015 od 17:00 hodin Obec Říčany nám. Osvobození 340 664 82 Říčany ZÁPIS z 6. veřejného zasedání Zastupitelstva obce Říčany konaného dne 2. 12. 2015 od 17:00 hodin Přítomni: Ing. Jan Studený starosta, Mgr. Radovan Křivánek

Více

ZNALECKÝ POSUDEK O OBVYKLÉ CENĚ

ZNALECKÝ POSUDEK O OBVYKLÉ CENĚ ZNALECKÝ POSUDEK O OBVYKLÉ CENĚ č. 1651/2015 Ocenění nemovitých věcí: st. parcela č. 1490 o výměře 376 m2 zastavěná plocha a nádvoří, Součástí je stavba: Kraslice, č.p. 1276, bydlení, Stavba stojí na pozemku

Více

NÁVRH ROZPOČTU města HEJNICE na rok 2015

NÁVRH ROZPOČTU města HEJNICE na rok 2015 -1- NÁVRH ROZPOČTU města HEJNICE na rok 2015 Příjmy: Kapitálové příjmy 570 Běžné příjmy daňové 33 651 Běžné příjmy nedaňové 24 666 Přijaté transfery 33 672 Příjmy celkem: 92 559 Výdaje: Běžné výdaje 45

Více

CENÍK ZA STÁNÍ SILNIČNÍCH MOTOROVÝCH VOZIDEL NA MÍSTNÍCH KOMUNIKACÍCH V UHERSKÉM BRODĚ PLATNÝ OD

CENÍK ZA STÁNÍ SILNIČNÍCH MOTOROVÝCH VOZIDEL NA MÍSTNÍCH KOMUNIKACÍCH V UHERSKÉM BRODĚ PLATNÝ OD Rada města CENÍK ZA STÁNÍ SILNIČNÍCH MOTOROVÝCH VOZIDEL NA MÍSTNÍCH KOMUNIKACÍCH V UHERSKÉM BRODĚ PLATNÝ OD 20.11.2018 Rada města Uherský Brod usnesením číslo 3698/R126/18 ze dne 29.10.2018 schvaluje v

Více

Minimální mzda v ČR od 1.1.2016

Minimální mzda v ČR od 1.1.2016 Minimální mzda se navyšuje o 700,- Kč Minimální mzda v ČR od 1.1.2016 (připravilo JOB-centrum Ostrava, s.r.o., stav k 17.12.2015) Růst minimální mzdy bude v roce 2016 vyšší, protože se nedohodli odboráři

Více

LHOTECKÝ. Úvodní slovo: Krásné prožití vánočních svátků, pevné zdraví a hodně úspěchů v novém roce 2016 Vám přeje

LHOTECKÝ. Úvodní slovo: Krásné prožití vánočních svátků, pevné zdraví a hodně úspěchů v novém roce 2016 Vám přeje LHOTECKÝ 11/2015 ZPRAVODAJ Úvodní slovo: Vážení spoluobčané, máme tu opět konec kalendářního roku, kdy bývá dobrým zvykem bilancovat. Dovolte mi tedy krátké ohlédnutí za rokem 2015. Tento rok byl prvním

Více

M Ě S T O R O T A V A Obecně závazná vyhláška města Rotavy č. 2 / 2011

M Ě S T O R O T A V A Obecně závazná vyhláška města Rotavy č. 2 / 2011 M Ě S T O R O T A V A Obecně závazná vyhláška města Rotavy č. 2 / 2011 O místních poplatcích Zastupitelstvo města Rotavy se na svém zasedání dne 18. 4. 2011, usnesením č. 71/11 se usneslo vydat na základě

Více

Kronika obce sytno 2002

Kronika obce sytno 2002 Kronika obce sytno 2002 1. 0 Obyvatelstvo a jeho migrace 1.1.Významná životní výročí 75 let Zdvořanová Marie 65 let Bouzková Vlasta, Bukovská Marie,Veber Martin 60 let Hanzalová Jaroslava, Palmová Anna

Více

Obec Býškovice Býškovice 71 753 53 Všechovice

Obec Býškovice Býškovice 71 753 53 Všechovice Obec Býškovice Býškovice 71 753 53 Všechovice NÁVRH Účetní závěrky Obce Býškovice za rok 2015 podle 17 zákona č. 250/2000 Sb., o rozpočtových pravidlech územních rozpočtů, ve znění pozdějších předpisů.

Více

Limity těžby šance pro rozvoj Ústeckého kraje

Limity těžby šance pro rozvoj Ústeckého kraje Limity těžby šance pro rozvoj Ústeckého kraje Co jsou územní limity těžby? V minulém století bylo v severních Čechách v souvislosti s těžbou hnědého uhlí zbouráno 106 původních obcí včetně 650 let starého

Více

Schávlený rozpočet na rok 2016

Schávlený rozpočet na rok 2016 Obec Dolní Dobrouč, 561 02 Dolní Dobrouč 380, IČ: 00278742 Schávlený rozpočet na rok 2016 P Ř Í J M Y r. 2016 DPFO - závislá činnost 6 065 000 DPFO - OSVČ - (sdílená i teritoriální) 400 500 DPFO - kapitálové

Více

Novinky - o čem se jedná a co se připravuje. Ostrava, 6.-8. března 2015

Novinky - o čem se jedná a co se připravuje. Ostrava, 6.-8. března 2015 Zpravodaj A S O C I A C E T U R I S T I C K Ý C H I N F O R M A Č N Í C H C E N T E R Č E S K É R E P U B L I K Y Vydání č. 4 /2014 Strana 1 Uvnitř tohoto vydání: 1 Novinky, veletrhy cestovního ruchu 2

Více

Prioritní oblast 1: Ekonomika a cestovní ruch

Prioritní oblast 1: Ekonomika a cestovní ruch Prioritní oblast 1: Ekonomika a cestovní ruch Hospodaření a správa města členství města v několika regionálních uskupeních (mikroregion, místní akční skupina, partnerská města, ) zvýšený zájem o věci veřejné

Více

CENÍK ZA STÁNÍ SILNIČNÍCH MOTOROVÝCH VOZIDEL NA MÍSTNÍCH KOMUNIKACÍCH V UHERSKÉM BRODĚ PLATNÝ OD 01.04.2015

CENÍK ZA STÁNÍ SILNIČNÍCH MOTOROVÝCH VOZIDEL NA MÍSTNÍCH KOMUNIKACÍCH V UHERSKÉM BRODĚ PLATNÝ OD 01.04.2015 Rada města CENÍK ZA STÁNÍ SILNIČNÍCH MOTOROVÝCH VOZIDEL NA MÍSTNÍCH KOMUNIKACÍCH V UHERSKÉM BRODĚ PLATNÝ OD 01.04.2015 Rada města Uherský Brod usnesením číslo 256/R11/15 ze dne 02.03.2015 schvaluje v souladu

Více

1 ÚVOD. Program rozvoje obce Povrly na období 2008 až 2023

1 ÚVOD. Program rozvoje obce Povrly na období 2008 až 2023 STRATEGIE ROZVOJE OBCE POVRLY NA OBDOBÍ 2008 až 2023 Schváleno zastupitelstvem obce Povrly dne 20.12.2007 1 ÚVOD Cíl dokumentu a komu je dokument určen Strategie rozvoje obce je základním strategickým

Více

DRAŽEBNÍ VYHLÁŠKA ELEKTRONICKÉ VEŘEJNÉ DRAŽBY

DRAŽEBNÍ VYHLÁŠKA ELEKTRONICKÉ VEŘEJNÉ DRAŽBY DRAŽEBNÍ VYHLÁŠKA ELEKTRONICKÉ VEŘEJNÉ DRAŽBY vyhotovená dle 20 zák.č. 26/2000 Sb. Č. j: 720/2015-D Bod 1. Touto Dražební vyhláškou se vyhlašuje konání veřejné dražby dobrovolné - elektronické. Veřejná

Více

OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA č. 3/2010 O MÍSTNÍCH POPLATCÍCH

OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA č. 3/2010 O MÍSTNÍCH POPLATCÍCH OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA č. 3/2010 O MÍSTNÍCH POPLATCÍCH Zastupitelstvo města Čáslav se na svém zasedání dne 13.prosince 2010 usnesením č. 78/2010 usneslo vydat podle ustanovení 14 zákona č. 565/1990 Sb.,

Více

Rozpočet města Varnsdorf na rok 2009

Rozpočet města Varnsdorf na rok 2009 Rozpočet města Varnsdorf na rok 2009 1) Příjmy - Výdaje - Financování Příjmy 274 591 500 Kč Výdaje 346 091 500 Kč Rozdíl -71 500 000 Kč Rozpočet je postaven jako schodkový, schodek bude kryt finančními

Více

ZNALECKÝ POSUDEK O CENĚ OBVYKLÉ číslo 4085-101/2015

ZNALECKÝ POSUDEK O CENĚ OBVYKLÉ číslo 4085-101/2015 ZNALECKÝ POSUDEK O CENĚ OBVYKLÉ číslo 4085-101/2015 NEMOVITÁ VĚC: Bytová jednotka, Byt č. 424/222 Katastrální údaje : Kraj Královéhradecký, okres Rychnov nad Kněžnou, obec Doudleby nad Orlicí, k.ú. Doudleby

Více

Návrh závěrečného účtu městské části Brno-Medlánky

Návrh závěrečného účtu městské části Brno-Medlánky Návrh závěrečného účtu městské části Brno-Medlánky Úřad městské části města Brna, Brno-Medlánky předkládá zastupitelstvu městské části Brno-Medlánky k projednání návrh závěrečného účtu městské části Brno-Medlánky

Více

MATERIÁL. pro zasedání Zastupitelstva města Hranic, dne 12. 11. 2015. Odbor školství a sociálních věcí

MATERIÁL. pro zasedání Zastupitelstva města Hranic, dne 12. 11. 2015. Odbor školství a sociálních věcí MĚSTO HRANICE MATERIÁL pro zasedání Zastupitelstva města Hranic, dne 12. 11. 2015 Bod programu: 18 Předkládá: Okruh zpracovatelů: Zpracoval: Rada města Odbor školství a sociálních věcí Mgr. Vojtěch Bušina,

Více

Komunitní plánování - dotace za I. etapu 2006 6411. Nákup rolby - zimní stadion - návrh 6417

Komunitní plánování - dotace za I. etapu 2006 6411. Nákup rolby - zimní stadion - návrh 6417 Město ROKYCANY Usnesení z jednání zastupitelstva města konaného dne : 25.6.2007 od 15:00:00 do 19:30:00 v budově MěÚ Rokycany. Zastupitelstvo města schválilo navržený program jednání. Zastupitelstvo města

Více

ZNALECKÝ POSUDEK O OBVYKLÉ CENĚ

ZNALECKÝ POSUDEK O OBVYKLÉ CENĚ ZNALECKÝ POSUDEK O OBVYKLÉ CENĚ č. 1376/2014 Ocenění nemovitých věcí: St. parcela č. 14 o výměře 324 m2, zastavěná plocha a nádvoří, Součástí je stavba: Nepomuk, č.p. 55, rod.dům, Parcela č. 142 o výměře

Více

Zápis z 1. zasedání zastupitelstva obce Přílepy v roce 2012 konaného dne 9.1.2012 - zasedání veřejné ( jednání č. 19 )

Zápis z 1. zasedání zastupitelstva obce Přílepy v roce 2012 konaného dne 9.1.2012 - zasedání veřejné ( jednání č. 19 ) Zápis z 1. zasedání zastupitelstva obce Přílepy v roce 2012 konaného dne 9.1.2012 - zasedání veřejné ( jednání č. 19 ) -Přítomni: L. Daenemarková, Z.Gregor, H.Huňatová, R.Svatoň, E.Vašinová členové zastupitelstva

Více

UH 6/2010 Září, říjen,, listopad, prosinec Uhelňáček Uhelňáček

UH 6/2010 Září, říjen,, listopad, prosinec Uhelňáček Uhelňáček UH 6/2010 Září, říjen,, listopad, prosinec Uhelňáček Uhelňáček Vážení spoluobčané, od voleb uplynuly necelé dva měsíce a dva z původně Vámi zvolených zastupitelů byli vyměněni. Mandátu se vzdali Ing. Pavličík

Více

Zápis ze zasedání zastupitelstva obce Bříza, konaného dne 11. 10. 2015

Zápis ze zasedání zastupitelstva obce Bříza, konaného dne 11. 10. 2015 Obec Bříza Bříza 110 413 01 Roudnice nad Labem IČ: 00263419 Zápis ze zasedání zastupitelstva obce Bříza, konaného dne 11. 10. 2015 místo konání: Obecní úřad v Bříze čas konání: 16:00 16:40 hodin přítomni:

Více

Z á p i s. z jednání rady města Úvaly. č. R-1/2008

Z á p i s. z jednání rady města Úvaly. č. R-1/2008 Z á p i s z jednání rady města Úvaly č. R-1/2008 které se konalo v pondělí 21.1.2008 od 18:30 hod v zasedací místnosti MěÚ Úvaly. Přítomni : Členové rady města : 4 MUDr. Jan Šťastný, Ing. Helena Váňová,

Více

ROZPOČET MĚSTA KRÁLŮV DVŮR NA ROK 2015 - návrh

ROZPOČET MĚSTA KRÁLŮV DVŮR NA ROK 2015 - návrh Stránka 1 ROZPOČET MĚSTA KRÁLŮV DVŮR NA ROK 2015 - návrh Příjmy celkem 154 283,4 0,0 0,0 0,0 0,0 154 283,4 0,0 0,00 Běžné výdaje celkem 76 386,0 0,0 0,0 0,0 0,0 76 386,0 0,0 0,00 Kapitálové výdaje celkem

Více

Závěrečný účet obce Suchý za rok 2011 (dle zákona č. 250/2000 Sb., o rozpočtových pravidlech územních rozpočtů, 17)

Závěrečný účet obce Suchý za rok 2011 (dle zákona č. 250/2000 Sb., o rozpočtových pravidlech územních rozpočtů, 17) Závěrečný účet obce Suchý za rok 2011 (dle zákona č. 250/2000 Sb., o rozpočtových pravidlech územních rozpočtů, 17) str.1 V souladu se zákonem č. 250/2000 Sb., o rozpočtových pravidlech územních rozpočtů

Více

Bod č. 12: Dopad novelizace zákona o pozemních komunikacích č. 13/1997 Sb., na provádění zimní údržby 2009 2010.

Bod č. 12: Dopad novelizace zákona o pozemních komunikacích č. 13/1997 Sb., na provádění zimní údržby 2009 2010. Tisková zpráva XII. zasedání Rady města Liberec Radní Statutárního města Liberec se na svém letošním dvanáctém jednání konaném v úterý 16. června 2009 zabývali téměř 90 body. Jako obvykle byly na programu

Více

Závěrečný účet obce Staré Křečany IČO 00261653 za rok 2013

Závěrečný účet obce Staré Křečany IČO 00261653 za rok 2013 Závěrečný účet obce Staré Křečany IČO 00261653 za rok 2013 Rozpočet obce Staré Křečany na rok 2013 byl stanoven v souladu se zákonem č. 128/2000 Sb., o obcích a 4 zákona č. 250/2000 Sb., o rozpočtových

Více

ZM 16 28.04.2016. z 16. zasedání zastupitelstva města Šumperka konaného dne 28. 4. 2016

ZM 16 28.04.2016. z 16. zasedání zastupitelstva města Šumperka konaného dne 28. 4. 2016 Spis. zn.: 38070/2016 č. j.: 41166/2016 z 16. zasedání zastupitelstva města Šumperka konaného dne 28. 4. 2016 Pozn.: Zveřejněna je upravená verze dokumentu z důvodu dodržení přiměřenosti rozsahu zveřejňovaných

Více

Komentář k rozpočtu 2005.

Komentář k rozpočtu 2005. Komentář k rozpočtu 2005. Rozpočet je sestaven podle zákona 250/2000 Sb. včetně změn a doplňků o rozpočtových pravidlech územních rozpočtů. Na základě 12 se rozpočet zpracovává v třídění podle rozpočtové

Více

Zpráva o výsledku přezkoumání hospodaření obec Horní Libchava, IČ 00555444 za rok 2013

Zpráva o výsledku přezkoumání hospodaření obec Horní Libchava, IČ 00555444 za rok 2013 Krajský úřad Libereckého kraje odbor kontroly Č.j: LK-0050/13/Vrb Zpráva o výsledku přezkoumání hospodaření obec Horní Libchava, IČ 00555444 za rok 2013 Přezkoumání se uskutečnilo ve dnech: 19. 11. 2013

Více

MĚSTO TŘEBOŇ. Obecně závazná vyhláška č. 4/2012, o místních poplatcích

MĚSTO TŘEBOŇ. Obecně závazná vyhláška č. 4/2012, o místních poplatcích MĚSTO TŘEBOŇ Obecně závazná vyhláška č. 4/2012, o místních poplatcích Zastupitelstvo města Třeboně se na svém zasedání dne 25.06.2012 usnesením č. 109/2012-17 usneslo vydat podle ust. 14 odst. 2 zákona

Více

Zápis č. 1. ze zasedání ZM ze dne 30. 1. 2013 od 18.00 hod. přízemí sálu radnice

Zápis č. 1. ze zasedání ZM ze dne 30. 1. 2013 od 18.00 hod. přízemí sálu radnice Zápis č. 1 ze zasedání ZM ze dne 30. 1. 2013 od 18.00 hod. přízemí sálu radnice Příští zasedání: 27. 2. 2013 od 18.00 hod. v sálu přízemí radnice Přítomni dle prezenční listiny (11) Nesplněná usnesení:

Více

Na straně příjmů Na straně výdajů Kapitálový rozpočet

Na straně příjmů Na straně výdajů Kapitálový rozpočet Rozpočet je finanční plán, který slouží k finančnímu a hospodářskému řízení obce. Rozpočet obce je sestaven na kalendářní rok. Základním právním předpisem pro tvorbu, obsah a funkci rozpočtu obce je zákon

Více

POPLATKY - celkem 9 701,00 9 701,00 z toho: Správní poplatky 2 781,00 2 781,00 Místní poplatky 3 520,00 3 520,00 Ostatní poplatky 3 400,00 3 400,00

POPLATKY - celkem 9 701,00 9 701,00 z toho: Správní poplatky 2 781,00 2 781,00 Místní poplatky 3 520,00 3 520,00 Ostatní poplatky 3 400,00 3 400,00 Rozpočet na rok 2013 PŘÍJMY PŘÍJMY Z DANÍ A POPLATKŮ - celkem 61 021,00 63 939,97 DANĚ - celkem 51 320,00 54 238,97 z toho: Sdílené daně - celkem 49 120,00 49 120,00 DPFO ze samostatné výdělečné činnosti

Více

Obec Mukařov okres Mladá Boleslav. Obecně závazná vyhláška obce Mukařov č. 3/2015

Obec Mukařov okres Mladá Boleslav. Obecně závazná vyhláška obce Mukařov č. 3/2015 Obec Mukařov okres Mladá Boleslav Obecně závazná vyhláška obce Mukařov č. 3/2015 o místních poplatcích Zastupitelstvo obce Mukařov schválilo a vydává dne 30. 12. 2015 v souladu s ust. 10 písm. d), 35 a

Více

Strategický plán rozvoje obce Chaloupky

Strategický plán rozvoje obce Chaloupky Strategický plán rozvoje obce Chaloupky OBSAH ÚVOD... 2 ÚVODNÍ SLOVO ZASTUPITELSTVA... 2 STRUKTURA A METODIKA STRATEGICKÉHO PLÁNU... 3 ZÁVĚRY ZE SITUAČNÍ ANALÝZY SOUČASNÉHO STAVU... 4 ZÁKLADNÍ PROFIL OBCE...

Více

7. ZASEDÁNÍ ZASTUPITELSTVA LIBERECKÉHO KRAJE DNE 26.08.2014

7. ZASEDÁNÍ ZASTUPITELSTVA LIBERECKÉHO KRAJE DNE 26.08.2014 7. ZASEDÁNÍ ZASTUPITELSTVA LIBERECKÉHO KRAJE DNE 26.08.2014 Bod pořadu jednání: 20. Název : Důvod předložení: Zpracoval: Majetkoprávní operace prodej: a) pozemků v k.ú. Víska u Frýdlantu b) pozemku v k.ú.

Více

Tipy na výlety POZNEJTE MĚSTO DOBŘÍŠ

Tipy na výlety POZNEJTE MĚSTO DOBŘÍŠ POZNEJTE MĚSTO DOBŘÍŠ Při návštěvě téměř devítitisícové Dobříše, rozkládající se v úpatí brdského pohoří a vzdálené zhruba 40 km od Prahy, se jistě nebudete nudit. Díky krásným lesům je okolí města lákavou

Více

Zpráva o činnosti Městského muzea v Čelákovicích za rok 2005

Zpráva o činnosti Městského muzea v Čelákovicích za rok 2005 Zpráva o činnosti Městského muzea v Čelákovicích za rok 2005 Hlavní sídlo muzea: Čelákovice, Na Hrádku 464 (Tvrz), tel. 326991556, tel./fax 326991192 e-mail: cmm@volny.cz, www.muzeum-celakovice.com zde:

Více

Rozpočet obce na rok 2014 byl schválen na 37.veřejném zasedání Zastupitelstva obce Háj u Duchcova dne 24.4.2014 usnesením č.395/37/2014.

Rozpočet obce na rok 2014 byl schválen na 37.veřejném zasedání Zastupitelstva obce Háj u Duchcova dne 24.4.2014 usnesením č.395/37/2014. ROZPOČET OBCE HÁJ U DUCHCOVA ROK 2014 Rozpočet obce na rok 2014 byl schválen na 37.veřejném zasedání Zastupitelstva obce Háj u Duchcova dne 24.4.2014 usnesením č.395/37/2014. Karel Drašner starosta obce

Více

Přehled zpráv 8.3.2012

Přehled zpráv 8.3.2012 Přehled zpráv 8.3.2012 Českolipský deník CVIČILI S MOTOROVÝMI PILAMI...2 8.3.2012 Českolipský deník str. 8 U nás doma Nemocnice bude ve ztrátě...2 8.3.2012 Českolipský deník str. 3 Českolipsko (čtk) Přednáška:

Více

Zápis z 3. zasedání zastupitelstva obce Butoves, konaného dne 4. 12. 2014 od 18:00 hodin. Omluveni:

Zápis z 3. zasedání zastupitelstva obce Butoves, konaného dne 4. 12. 2014 od 18:00 hodin. Omluveni: Zápis z 3. zasedání zastupitelstva obce Butoves, konaného dne 4. 12. 2014 od 18:00 hodin. Přítomni: Vendula Musilová René Neufuss Iveta Nyčová Jana Rajmová Bob Šviha Lubomír Tichý Bohumil Zach Omluveni:

Více

Vážení spoluobčané, uplynula již polovina roku 2008, a proto bych Vás rád seznámil s tím, co jsme během této doby v naší obci realizovali a co

Vážení spoluobčané, uplynula již polovina roku 2008, a proto bych Vás rád seznámil s tím, co jsme během této doby v naší obci realizovali a co Vážení spoluobčané, uplynula již polovina roku 2008, a proto bych Vás rád seznámil s tím, co jsme během této doby v naší obci realizovali a co připravujeme. Po vyřešení problémů s výkupem pozemků bylo

Více

Zápis z řádného zasedání Zastupitelstva městyse Blížkovice ze dne 04.04.2007 v 18,00 hod. v zasedací místnosti úřadu městyse.

Zápis z řádného zasedání Zastupitelstva městyse Blížkovice ze dne 04.04.2007 v 18,00 hod. v zasedací místnosti úřadu městyse. Zápis z řádného zasedání Zastupitelstva městyse Blížkovice ze dne 04.04.2007 v 18,00 hod. v zasedací místnosti úřadu městyse. čj. 13/2007 Starostka zahájila 13. zasedání Zastupitelstva městyse Blížkovice

Více

Zápis č. 3/2015. pí Grulichová, Dr. Pokorný, Ing. Kimbembe, JUDr. Jukinová, Mgr. Mahdal, DiS Hakenová Host: :

Zápis č. 3/2015. pí Grulichová, Dr. Pokorný, Ing. Kimbembe, JUDr. Jukinová, Mgr. Mahdal, DiS Hakenová Host: : Komise pro městské části rady města Úvaly Zápis č. 3/2015 Termín : 7.9.2015, 18:00 Místo : Sál DPS, náměstí Svobody 1570, Úvaly Rozdělovník : členové komise, členové rady města, tajemník městského úřadu

Více

ARCHIV MĚSTA ÚSTÍ NAD LABEM ZPRÁVA O ČINNOSTI ARCHIVU MĚSTA ÚSTÍ NAD LABEM ZA ROK 2013. Zpracoval PhDr. Vladimír Kaiser

ARCHIV MĚSTA ÚSTÍ NAD LABEM ZPRÁVA O ČINNOSTI ARCHIVU MĚSTA ÚSTÍ NAD LABEM ZA ROK 2013. Zpracoval PhDr. Vladimír Kaiser ARCHIV MĚSTA ÚSTÍ NAD LABEM ZPRÁVA O ČINNOSTI ARCHIVU MĚSTA ÚSTÍ NAD LABEM ZA ROK 2013 Zpracoval PhDr. Vladimír Kaiser 9. ledna 2014 Magistrát města Ústí nad Labem Archiv města Ústí nad Labem zpráva o

Více

Zpráva o činnosti společnosti Q-BYT Čelákovice spol. s r.o.

Zpráva o činnosti společnosti Q-BYT Čelákovice spol. s r.o. Zastupitelstvo města Čelákovice Tisk číslo: 9 Datum jednání ZM: 19. 6. 2014 Název tisku: Zpráva o činnosti společnosti Q-BYT Čelákovice spol. s r.o. Zpracovatel: Jaroslav Beneš Předkladatel: Paed.Dr. Luboš

Více

Na obecním úřadě vám pomůžeme zřídit datovou schránku Odpadové hospodářství obce

Na obecním úřadě vám pomůžeme zřídit datovou schránku Odpadové hospodářství obce Obyvatelstvo K 31.12.2013 žilo v obci 349 obyvatel. Tříkrálová sbírka V Tříkrálové sbírce 2014 se v obci vybrala částka 5.007,- Kč. Všem občanům, kteří přispěli děkujeme. Poděkování patří také dětským

Více

Povinné informace podle zákona 106/1999 Sb. standart ISVS

Povinné informace podle zákona 106/1999 Sb. standart ISVS Povinné informace podle zákona 106/1999 Sb. standart ISVS 7. Rozpočet Komentář k rozpočtu MČ Praha Libuš na rok 2009 Rozpočet MČ Praha Libuš se sestavuje zpravidla jako vyrovnaný (Zákon 250/2000 Sb. o

Více

Co víme o vratimovských zahrádkářích?

Co víme o vratimovských zahrádkářích? Infoletter PRO Vratimov (2015-9) Co víme o vratimovských zahrádkářích? Spolek zahrádkářů ve Vratimově byl založen v roce 1947. V období 60. let se členové soustředili hlavně na výzkum a šlechtění odrůd

Více

Rozpočet města Heřmanův Městec na rok 2012 Příjmy:

Rozpočet města Heřmanův Městec na rok 2012 Příjmy: Rozpočet města Heřmanův Městec na rok 2012 Příjmy: v Kč parag. polož. org. Daňové příjmy 1111 daň z příj. FO ze závislé činnosti 7 000 000 1112 daň z příj. FO - OSVČ 300 000 1113 daň z př. fyz. osob z

Více

ZNALECKÝ POSUDEK O OBVYKLÉ CENĚ

ZNALECKÝ POSUDEK O OBVYKLÉ CENĚ ZNALECKÝ POSUDEK O OBVYKLÉ CENĚ č. 1630/2015 Ocenění nemovitých věcí: Bytová jednotka č. 575/19 zapsaná na listu vlastnictví č. 3128, vymezená v budově č.p. 574, 575, zapsané na LV č. 2468, stojící na

Více

1 ZNALECKÝ POSUDEK O CENĚ OBVYKLÉ číslo 126/1/2016

1 ZNALECKÝ POSUDEK O CENĚ OBVYKLÉ číslo 126/1/2016 1 ZNALECKÝ POSUDEK O CENĚ OBVYKLÉ číslo 126/1/2016 NEMOVITÁ VĚC: Bytová jednotka č. 878/3 v k.ú. 757837 Stříbro Katastrální údaje : Kraj Plzeňský, okres Tachov, obec Stříbro, k.ú. Stříbro Adresa nemovité

Více

Otevřený dopis občanům Vážan nad Litavou: hledá se šéfredaktor místního tisku!

Otevřený dopis občanům Vážan nad Litavou: hledá se šéfredaktor místního tisku! Otevřený dopis občanům Vážan nad Litavou: hledá se šéfredaktor místního tisku! V posledních letech řada obcí vydává svůj zpravodaj. Obec Vážany nad Litavou vydávala prostřednictvím obecního úřadu také

Více

Z Á P I S č. 7/2015. ze zasedání zastupitelstva Obce Pluhův Žďár, konaného v pondělí 19. 10. 2015 ve společenské místnosti OÚ Pluhův Žďár.

Z Á P I S č. 7/2015. ze zasedání zastupitelstva Obce Pluhův Žďár, konaného v pondělí 19. 10. 2015 ve společenské místnosti OÚ Pluhův Žďár. Z Á P I S č. 7/2015 ze zasedání zastupitelstva Obce Pluhův Žďár, konaného v pondělí 19. 10. 2015 ve společenské místnosti OÚ Pluhův Žďár. Dle prezenční listiny bylo přítomno 9 členů zastupitelstva. Omluven

Více

Č. j. KRPA-106119-1/ČJ-2015-0011KR Praha 17. března 2015

Č. j. KRPA-106119-1/ČJ-2015-0011KR Praha 17. března 2015 O BVODNÍ ŘEDITELSTVÍ P OLICIE PRAHA I Kancelář ředitele Č. j. KRPA-106119-1/ČJ-2015-0011KR Praha 17. března 2015 Počet listů: 10 Přílohy: 3/7 Zpráva o bezpečnostní situaci na území MČ Praha 1 za rok 2014

Více

OBECNE ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA OBCE PAVLOV

OBECNE ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA OBCE PAVLOV OBECNE ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA OBCE PAVLOV o místních poplatcích Obecní zastupitelstvo obce Pavlov, schválilo dne 20.11.1998 podle ustanovení 15 zákona č. 565/1990 Sb., o místních poplatcích, ve znění pozdějších

Více

ROZPOČET MĚSTA VSETÍN NA ROK 2016

ROZPOČET MĚSTA VSETÍN NA ROK 2016 ROZPOČET MĚSTA VSETÍN NA ROK 2016 Rozpočet města na rok 2016 je navržen mírně schodkový při celkových rozpočtovaných výdajích ve výši 476.244.000 Kč a celkových rozpočtovaných příjmech ve výši 462.022.000

Více

Usnesení z jednání Rady městyse Častolovice 31.1.2011. Účast: pí Mgr. J. Novohradská, p. J. Václavík, p. F. Kunčar, pí Z. Čestická, p. A.

Usnesení z jednání Rady městyse Častolovice 31.1.2011. Účast: pí Mgr. J. Novohradská, p. J. Václavík, p. F. Kunčar, pí Z. Čestická, p. A. Usnesení z jednání Rady městyse Častolovice 31.1.2011 Účast: pí Mgr. J. Novohradská, p. J. Václavík, p. F. Kunčar, pí Z. Čestická, p. A. Podzimek Jednání zahájeno dne 31.1.2011 v 16:00 hodin. RM bere na

Více

PRAHA. Významné čtvrti. Praha je hlavní a současně největší město České republiky. Leží mírně na sever od středu Čech na

PRAHA. Významné čtvrti. Praha je hlavní a současně největší město České republiky. Leží mírně na sever od středu Čech na PRAHA Praha je hlavní a současně největší město České republiky. Leží mírně na sever od středu Čech na řece Vltavě, uvnitř Středočeského kraje, jehož je správním centrem, ale jako samostatný kraj není

Více

OBEC KLOKOČNÁ. Obecně závazná vyhláška obce Klokočná

OBEC KLOKOČNÁ. Obecně závazná vyhláška obce Klokočná OBEC KLOKOČNÁ Obecně závazná vyhláška obce Klokočná č.4/2009, O místních poplatcích Zastupitelstvo obce Klokočná schválilo na svém zasedání dne 22. 6. 2009, na základě 14 odst. 2 zákona č. 565/1990 Sb.,

Více

Rozpis rozpočtu obce Bystřice na rok 2016

Rozpis rozpočtu obce Bystřice na rok 2016 Rozpis rozpočtu obce Bystřice na rok 2016 VÝDAJE v tis. Kč 2143 Informační centrum 100 2191 Mezinárodní spolupráce vztahy s obcemi sousedních států 200 2212 Silnice opravy a údržba komunálních komunikací

Více

K oslavě 100 let založení SDH byly zásahovém družstvu zakoupeny nové obleky a vybavení.

K oslavě 100 let založení SDH byly zásahovém družstvu zakoupeny nové obleky a vybavení. Budu zpěvačkou... a co na to říká maminka? Děkujeme taky panu Koprovi z Diskotéky Fantazie, který nám maximálně vyšel vstříc a panu Večeřovi z Čoka Citonice, který nás zahrnul sladkostmi pro děti. Jestli

Více

Návrh rozpočtu Města Krásno na rok 2016 Příjmová část

Návrh rozpočtu Města Krásno na rok 2016 Příjmová část Příjmová část 1. 2. 3. 4. 5. řádek č. paragraf název položky, paragrafu druh příjmů DAŇOVÉ PŘÍJMY: 1 Daňové výnosy sdílené daně 7 300 000,00 2 daň z nemovitých věcí 600 000,00 3 Poplatek ze psů místní

Více