EOA3414 EOA3454. CS Trouba Návod k pou ití 2 SK Rúra Návod na pou ívanie 31

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "EOA3414 EOA3454. CS Trouba Návod k pou ití 2 SK Rúra Návod na pou ívanie 31"

Transkript

1 EOA3414 EOA3454 CS Trouba Návod k pou ití 2 SK Rúra Návod na pou ívanie 31

2 2 OBSAH 1. BEZPEÈNOSTNÍ INFORMACE BEZPEÈNOSTNÍ POKYNY POPIS SPOTØEBIÈE PØED PRVNÍM POU ITÍM DENNÍ POU ÍVÁNÍ FUNKCE HODIN POU ITÍ PØÍSLU ENSTVÍ DOPLÒKOVÉ FUNKCE TIPY A RADY ÈI TÌNÍ A ÚDR BA ODSTRAÒOVÁNÍ ZÁVAD INSTALACE ENERGETICKÁ ÚÈINNOST MYSLÍME NA VÁS Dìkujeme, e jste si zakoupili spotøebiè znaèky Electrolux. Vybrali jste si produkt, se kterım jsou spjaty desítky let profesionálních zku eností a inovací. Tento dùmyslnı a stylovı spotøebiè byl navr en s ohledem na jeho u ivatele. Kdykoliv jej proto pou íváte, mù ete se spolehnout, e poka dé dosáhnete skvìlıch vısledkù. Vítá Vás Electrolux. Nav tivte na e stránky ohlednì: Rady ohlednì pou ívání, bro ury, poradce pøi potí ích, servisních informací: Registrace va eho spotøebièe, kterou získáte lep í servis: Nákupu pøíslu enství, spotøebního materiálu a originálních náhradních dílù pro vá spotøebiè: PÉÈE O ZÁKAZNÍKY A SERVIS Doporuèujeme pou ívat originální náhradní díly. Pøi kontaktu se servisním støediskem se ujistìte, e máte k dispozici následující údaje: Model, vırobní èíslo (PNC), sériové èíslo. Tyto informace jsou uvedeny na typovém títku. Upozornìní / Dùle ité bezpeènostní informace V eobecné informace a rady Poznámky k ochranì ivotního prostøedí Zmny vyhrazeny.

3 1. BEZPEÈNOSTNÍ INFORMACE Tento návod si peèlivì pøeètìte je tì pøed instalací spotøebièe a jeho prvním pou itím. Vırobce nezodpovídá za kody a zranìní zpùsobená nesprávnou instalací èi chybnım pou íváním. Návod k pou ití v dy uchovávejte spolu se spotøebièem pro jeho budoucí pou ití. 1.1 Bezpeènost dìtí a posti enıch osob Tento spotøebiè smí pou ívat dìti star í osmi let nebo osoby se sní enımi fyzickımi, smyslovımi nebo du evními schopnostmi nebo osoby bez patøiènıch zku eností a znalostí, pouze pokud tak èiní pod dozorem nebo vedením, které zohledòuje bezpeènı provoz spotøebièe, a pokud rozumí rizikùm spojenım s provozem spotøebièe. Nenechte dìti hrát si se spotøebièem. V echny obaly uschovejte z dosahu dìtí. Je-li spotøebiè v provozu nebo pokud chladne, nedovolte dìtem a domácím zvíøatùm, aby se k nìmu pøibli ovaly. Pøístupné èásti jsou horké. Pokud je spotøebiè vybaven dìtskou bezpeènostní pojistkou, doporuèuje se ji aktivovat. Èi tìní a u ivatelskou údr bu spotøebièe by nemìly provádìt dìti bez dozoru. Dìti mlad í tøí let bez stálého dozoru dr te z dosahu spotøebièe. 1.2 V eobecné bezpeènostní informace ÈESKY 3 Tento spotøebiè smí instalovat a vımìnu kabelu provádìt jen kvalifikovaná osoba. Pøi provozu je vnitøek spotøebièe horkı. Nedotıkejte se topnıch èlánkù ve spotøebièi. Pøi vkládání èi vyjímání pøíslu enství èi nádobí v dy pou ívejte kuchyòské chòapky. Pøed údr bou odpojte spotøebiè od napájení.

4 4 Pøed vımìnou árovky se nejprve pøesvìdète, e je spotøebiè vypnutı, abyste pøede li riziku úrazu elektrickım proudem. K èi tìní spotøebièe nepou ívejte èisticí zaøízení na páru. Nepou ívejte drsné èisticí prostøedky nebo ostré kovové krabky k èistìní sklenìnıch dvíøek, mohly by po krábat povrch, co by mohlo následnì vést k rozbití skla. Jestli e je po kozenı pøívodní kabel, smí ho vymìnit pouze vırobce, autorizované servisní støedisko nebo osoba s podobnou pøíslu nou kvalifikací, jinak by mohlo dojít k úrazu. K odstranìní drá ek na ro ty nejprve odtáhnìte pøední a poté zadní konec drá ek na ro ty od stìny trouby. Drá ky na ro ty instalujte stejnım postupem v opaèném poøadí. 2. BEZPEÈNOSTNÍ POKYNY 2.1 Instalace UPOZORNÌNÍ! Tento spotøebiè smí instalovat jen kvalifikovaná osoba. 2.2 Pøipojení k elektrické síti UPOZORNÌNÍ! Hrozí nebezpeèí po áru nebo úrazu elektrickım proudem. Odstraòte ve kerı obalovı materiál. Po kozenı spotøebiè neinstalujte ani nepou ívejte. Øiïte se pokyny k instalaci dodanımi spolu s tímto spotøebièem. Pøi pøemis ování spotøebièe buïte v dy opatrní, proto e je tì kı. V dy noste ochranné rukavice. Netahejte spotøebiè za dr adlo. Dodr ujte minimální vzdálenosti od ostatních spotøebièù a nábytku. Ujistìte se, e je spotøebiè namontován pod bezpeènou konstrukcí a vedle bezpeènıch konstrukcí. Strany spotøebièe musí bıt umístìny vedle spotøebièù nebo kuchyòského nábytku stejné vı ky. Ve kerá elektrická pøipojení by mìla bıt provedena kvalifikovanım elektrikáøem. Spotøebiè musí bıt uzemnìn. Zkontrolujte, zda údaje o napájení na typovém títku souhlasí s parametry elektrické sítì. Pokud tomu tak není, obra te se na kvalifikovaného elektrikáøe. V dy pou ívejte správnì instalovanou sí ovou zásuvku s ochranou proti úrazu elektrickım proudem. Nepou ívejte rozboèovací zástrèky ani prodlu ovací kabely. Dbejte na to, abyste nepo kodili napájecí kabel a sí ovou zástrèku. Jestli e potøebujete vymìnit pøívodní kabel, musí vımìnu provést námi autorizované servisní støedisko.

5 ÈESKY 5 Sí ové kabely se nesmí nacházet v blízkosti dveøí spotøebièe nebo se jich dotıkat, obzvlá tì jsou-li dveøe horké. Ochrana pøed úrazem elektrickım proudem u ivıch èi izolovanıch èástí musí bıt pøipevnìna tak, aby ne la odstranit bez pou ití nástrojù. Sí ovou zástrèku zapojte do sí ové zásuvky a na konci instalace spotøebièe. Po instalaci musí zùstat sí ová zástrèka nadále dostupná. Pokud je sí ová zásuvka uvolnìná, nezapojujte do ní sí ovou zástrèku. Neodpojujte spotøebiè ze zásuvky tahem za kabel. V dy tahejte za zástrèku. Pou ívejte pouze správná izolaèní zaøízení: ochranné vypínaèe vedení, pojistky (pojistky roubového typu se musí odstranit z dr áku), ochranné zemnící jistièe a stykaèe. Je nutné instalovat vhodnı vypínaè nebo izolaèní zaøízení k øádnému odpojení v ech napájecích vodièù spotøebièe. Toto izolaèní zaøízení musí mít mezeru mezi kontakty alespoò 3 mm irokou. Tento spotøebiè je v souladu se smìrnicemi EHS. 2.3 Pou ití spotøebièe UPOZORNÌNÍ! Hrozí nebezpeèí zranìní, popálení, úrazu elektrickım proudem èi vıbuchu. Tento spotøebiè pou ívejte pouze v domácnosti. Nemìòte technické parametry tohoto spotøebièe. Ujistìte se, e nejsou ventilaèní otvory zakryté. Zapnutı spotøebiè nenechávejte bez dozoru. Spotøebiè po ka dém pou ití vypnìte. Pokud je spotøebiè v provozu, buïte pøi otevírání jeho dvíøek opatrní. Mù e dojít k uvolnìní horkého vzduchu. Nepracujte se spotøebièem, kdy máte vlhké ruce nebo kdy je v kontaktu s vodou. Dvíøka spotøebièe nikdy neotvírejte násilím. Nepou ívejte spotøebiè jako pracovní nebo odkládací plochu. Dvíøka spotøebièe otevírejte opatrnì. Pou íváte-li pøi pøípravì jídla pøísady obsahující alkohol, mù e vzniknout smìs vzduchu s alkoholem. Pøi otvírání dvíøek nesmí bıt v blízkosti spotøebièe jiskry ani otevøenı oheò. Do spotøebièe, do jeho blízkosti nebo na spotøebiè neumís ujte hoølavé pøedmìty nebo pøedmìty obsahující hoølavé látky. UPOZORNÌNÍ! Hrozí nebezpeèí po kození spotøebièe. Jak zabránit po kození nebo zmìnì barvy smaltovaného povrchu: Nepokládejte nádobí èi jiné pøedmìty pøímo na dno spotøebièe. Na dno spotøebièe nepokládejte hliníkovou fólii. Nenalévejte vodu pøímo do horkého spotøebièe. po dokonèení peèení nenechávejte vlhká jídla ve spotøebièi. Pøi vkládání nebo vyjímání pøíslu enství buïte opatrní. Barevné zmìny na smaltovaném povrchu nemají vliv na vıkon spotøebièe. Nejedná se o závadu z hlediska ustanovení záruky. Pøi peèení vlhkıch koláèù pou ívejte hlubokı plech. Ovocné ávy mohou zanechat trvalé skvrny. Tento spotøebiè je urèen vıhradnì pro pøípravu jídel. Nesmí bıt pou íván k jinım úèelùm, napøíklad k vytápìní místností. V dy peète se zavøenımi dvíøky trouby. Je-li spotøebiè instalován za nábytkovım panelem (napø. dvíøky), dvíøka nábytku nesmí bıt nikdy zavøená, kdy je spotøebiè v provozu. Za zavøenım nábytkovım panelem mù e docházet k nárùstu horka a vlhka, co mù e následnì po kodit spotøebiè, byt nebo podlahu. Nezavírejte nábytkovı panel, dokud spotøebiè po pou ití zcela nevychladne.

6 Èi tìní a údr ba UPOZORNÌNÍ! Hrozí nebezpeèí poranìní, po áru nebo po kození spotøebièe. Pøed èi tìním nebo údr bou spotøebiè v dy vypnìte a vytáhnìte sí ovou zástrèku ze zásuvky. Pøesvìdète se, e spotøebiè u vychladl. Mohlo by dojít k prasknutí sklenìnıch panelù. Po kozené sklenìné panely okam itì vymìòte. Kontaktujte autorizované servisní støedisko. Pøi vyjímání dvíøek spotøebièe buïte opatrní. Dvíøka jsou tì ká! Spotøebiè èistìte pravidelnì, abyste zabránili po kození materiálu jeho povrchu. Zbytky tukù èi jídel ve spotøebièi mohou zpùsobit po ár. Vyèistìte spotøebiè vlhkım mìkkım hadrem. Pou ívejte pouze neutrální mycí prostøedky. Nepou ívejte prostøedky s drsnımi èásticemi, drátìnky, rozpou tìdla nebo kovové pøedmìty. Pou ijete-li sprej do trouby, øiïte se bezpeènostními pokyny uvedenımi na jeho balení. Katalytickı smalt (je-li souèástí vıbavy) neèistìte ádnım druhem èisticího prostøedku. 2.5 Vnitøní osvìtlení V tomto spotøebièi se pou ívají speciální èi halogenové árovky pouze pro pou ití v domácích spotøebièích. Nepou ívejte je pro osvìtlení domácnosti. UPOZORNÌNÍ! Nebezpeèí úrazu elektrickım proudem. Pøed vımìnou árovky spotøebiè odpojte od napájení. Pou ívejte pouze árovky se stejnımi vlastnostmi. 2.6 Likvidace UPOZORNÌNÍ! Hrozí nebezpeèí úrazu èi udu ení. Odpojte spotøebiè od elektrické sítì. Odøíznìte a vyhoïte sí ovı kabel. Odstraòte dveøní západku, abyste zabránili uvìznìní dìtí a domácích zvíøat ve spotøebièi. 2.7 Obsluha Pro opravu spotøebièe se obra te na autorizované servisní støedisko. Pou ívejte vıhradnì originální náhradní díly.

7 3. POPIS SPOTØEBIÈE 3.1 Celkovı pohled ÈESKY 7 1 Ovládací panel 2 Ovladaè funkcí trouby 3 Kontrolka / symbol / ukazatel zapnutého stavu 4 Elektronickı programátor 5 Ovladaè teploty 6 Kontrolka / symbol / ukazatel teploty 7 Tlaèítko napaøování 8 Topnı èlánek 9 Osvìtlení 10 Ventilátor 11 Vlis vnitøku trouby 12 Drá ky na ro ty, vyjímatelné 13 Polohy ro tù 3.2 Pøíslu enství Tvarovanı ro t Pro nádoby na peèení, dortové a koláèové formy, peèenì. Plech na peèení Na koláèe a su enky. 4. PØED PRVNÍM POU ITÍM UPOZORNÌNÍ! Viz kapitoly o bezpeènosti. 4.1 První èi tìní Ze spotøebièe odstraòte ve keré pøíslu enství a vyjímatelné drá ky na ro ty. Viz èást Èi tìní a údr ba. Pøed prvním pou itím spotøebiè vyèistìte. Pøíslu enství a vyjímatelné drá ky vlo te zpìt do jejich pùvodní polohy. 4.2 Nastavení èasu Pøed pou itím trouby musíte nastavit èas. Hlubokı pekáè / plech Pro peèení mouènıch jídel a masa, nebo k zachycování tuku. Vysunovací kolejnièky Pro ro ty a plechy na peèení. Po pøipojení spotøebièe k elektrické síti, po vıpadku elektrické energie nebo neníli nastaven èasovaè, ukazatel Denního èasu bliká. Stisknìte tlaèítko nebo a nastavte správnı èas. Asi po pìti sekundách blikání pøestane a na displeji se zobrazí nastavenı denní èas. 4.3 Zmìna èasu Denní èas nelze mìnit, pokud je aktivní funkce Trvání. nebo Ukonèení Opakovanì stisknìte, dokud nezaène blikat ukazatel Denního èasu.

8 8 Pro nastavení nového èasu viz Nastavení èasu. 4.4 Pøedehøátí Pøed prvním pou itím prázdnı spotøebiè pøedehøejte. U funkce Pravı horkı vzduch PLUS se øiïte èástí Zapnutí funkce Pravı horkı vzduch PLUS. 1. Zvolte funkci a maximální teplotu. 5. DENNÍ POU ÍVÁNÍ UPOZORNÌNÍ! Viz kapitoly o bezpeènosti. 5.1 Zasunovací ovladaèe Chcete-li spotøebiè spustit, zatlaète ovladaè. Ovladaè se vysune. 2. Nechte spotøebiè pracovat jednu hodinu. 3. Zvolte funkci a maximální teplotu. 4. Nechte spotøebiè pracovat 15 minut. 5. Zvolte funkci, stisknìte a nastavte maximální teplotu. 6. Nechte spotøebiè pracovat 15 minut. Pøíslu enství se mù e zahøát více ne obvykle. Ze spotøebièe mù e vycházet zápach a kouø. To je normální jev. Zajistìte v místnosti dostateèné vìtrání. 1. Otoète ovladaèem funkcí trouby na po adovanou funkci. 2. Otoète ovladaèem teploty na po adovanou teplotu. 3. Spotøebiè vypnete otoèením ovladaèe funkcí a teploty trouby do polohy vypnuto. 5.2 Zapnutí a vypnutí spotøebièe Podle daného modelu má vá spotøebiè symboly ovladaèe, ukazatele nebo kontrolky: Ukazatel se rozsvítí, kdy trouba zaène høát. Kontrolka se rozsvítí, kdy je spotøebiè v provozu. Symbol ukazuje, zda ovladaè øídí funkce trouby nebo teplotu. 5.3 Funkce trouby Funkce trouby Poloha Vypnuto Pou ití Spotøebiè je vypnutı. Osvìtlení Zapne osvìtlení bez peèicí funkce.

9 ÈESKY 9 Funkce trouby Horní/Dolní ohøev Horní ohøev Spodní ohøev Gril Pou ití K peèení mouènıch jídel a masa na jedné úrovni trouby. K peèení chleba, koláèù a peèiva dozlatova. K dopeèení hotovıch jídel. K peèení koláèù s køupavım spodkem a zavaøování potravin. Ke grilování plochıch pokrmù a opékání chleba. Velkoplo nı gril Turbo gril Pravı horkı vzduch Pravı horkı vzduch PLUS Pøíprava pizzy Ke grilování plochıch kusù ve velkém mno ství a opékání chleba. K peèení vìt ích kusù masa nebo drùbe e s kostmi na jedné úrovni trouby. Také k zapékání a peèení dozlatova. K peèení jídla na tøech úrovních souèasnì a k su ení potravin.nastavte teplotu trouby o C ni í ne pøi pou ití funkce Horní/Dolní ohøev. K dodání vlhkosti bìhem pøípravy. K získání správné barvy a køupavé kùrky pøi peèení. K zaji tìní vìt í avnatosti pøi ohøevu. K peèení jídel, která vy adují propeèenìj í a køupavı spodek, na jedné úrovni. Nastavte teplotu trouby o C ni í ne pøi pou ití funkce Horní/Dolní ohøev. 5.4 Zapnutí funkce Pravı horkı vzduch PLUS Tato funkce umo òuje zlep ení vlhkosti bìhem pøípravy jídla. UPOZORNÌNÍ! Hrozí nebezpeèí poranìní nebo po kození spotøebièe. Vlhkost mù e zpùsobit popálení: V prùbìhu funkce Pravı horkı vzduch PLUS neotvírejte dvíøka spotøebièe. Po ukonèení funkce Pravı horkı vzduch PLUS otvírejte dvíøka spotøebièe opatrnì. Viz èást Tipy a rady. 1. Otevøete dvíøka trouby. 2. Naplòte vlis vnitøku trouby vodou z kohoutku. Maximální objem vlisu vnitøku trouby je 250 ml. Naplòte vlis vnitøku trouby vodou pouze tehdy, kdy je trouba chladná. 3. Vlo te jídlo do spotøebièe a zavøete dvíøka trouby. 4. Nastavte funkci Pravı horkı vzduch PLUS:. 5. Stisknìte tlaèítko S párou. Tlaèítko S párou funguje pouze s funkcí Pravı horkı vzduch PLUS. Rozsvítí se kontrolka. 6. Otoète ovladaèem teploty na po adovanou teplotu.

10 10 POZOR! Neplòte vlis vnitøku trouby vodou bìhem pøípravy jídla nebo kdy je trouba horká. 7. Spotøebiè vypnete stisknutím tlaèítka S párou a otoèením ovladaèe funkcí a teploty trouby do polohy vypnuto. 5.5 Displej Kontrolka tlaèítka S párou zhasne. 8. Odstraòte vodu z vlisu vnitøku trouby. UPOZORNÌNÍ! Pøed odstranìním vody z vlisu vnitøku trouby se ujistìte, e je spotøebiè vychladlı. A B C A) Kontrolky funkcí B) Displej èasu C) Ukazatel funkcí 5.6 Tlaèítka Tlaèítko Funkce Popis MÍNUS HODINY PLUS S párou Slou í k nastavení èasu. Slou í k nastavení funkce hodin. Slou í k nastavení èasu. Zapnutí funkce Pravı horkı vzduch PLUS. 6. FUNKCE HODIN 6.1 Tabulka funkcí hodin Funkce hodin Denní èas Minutka Trvání Ukonèení Pou ití K nastavení, zmìnì nebo kontrole denního èasu. K nastavení odpoèítávání èasu. Tato funkce nemá ádnı vliv na provoz spotøebièe. K nastavení doby pøípravy v troubì. K nastavení doby vypnutí trouby.

11 ÈESKY 11 Funkce Trvání Ukonèení lze pou ít souèasnì k nastavení délky provozu spotøebièe a doby jeho vypnutí. Díky tomu lze spotøebiè spustit s urèitou èasovou prodlevou. Nejprve a nastavte funkci Trvání poté Ukonèení. 6.2 Nastavení funkcí hodin U funkce Trvání a Ukonèení nastavte funkci trouby a teplotu pøípravy jídla. Toto není nutné u funkce Minutka. 1. Opakovanì stisknìte, dokud nezaène blikat ukazatel po adované funkce hodin. 2. Pomocí nebo nastavte èas po adované funkce hodin. Funkce hodin je spu tìna. Na displeji se zobrazí ukazatel nastavené funkce hodin. 7. POU ITÍ PØÍSLU ENSTVÍ UPOZORNÌNÍ! Viz kapitoly o bezpeènosti. 7.1 Teleskopické vısuvy Instalaèní pokyny pro teleskopické vısuvy si uschovejte pro budoucí pou ití. a U funkce Minutka se na displeji zobrazí zbıvající èas. 3. Po uplynutí èasu zaène blikat ukazatel funkce hodin a zazní zvukovı signál. Chcete-li zvukovı signál vypnout, stisknìte libovolné tlaèítko. 4. Otoète ovladaèem funkcí trouby a ovladaèem teploty do polohy vypnuto. U funkce Trvání Ukonèení se spotøebiè vypne automaticky. 6.3 Zru ení funkce hodin 1. Opakovanì stisknìte, dokud nezaène blikat ukazatel po adované funkce. 2. Stisknìte a podr te. Funkce hodin by mìla zhasnout bìhem nìkolika sekund. a C Teleskopické vısuvy usnadòují vkládání nebo vytahování ro tù. POZOR! Teleskopické vısuvy nemyjte v myèce nádobí. Teleskopické vısuvy nièím nema te. 2. Na teleskopické vısuvy polo te tvarovanı ro t a opatrnì je zasuòte do spotøebièe. 1. Pravou i levou teleskopickou vısuvu zcela vytáhnìte.

12 12 C Pøed tím, ne zavøete dvíøka trouby, se ujistìte, e jste teleskopické vısuvy zcela zasunuli do spotøebièe. 8. DOPLÒKOVÉ FUNKCE 8.1 Chladicí ventilátor Kdy je spotøebiè v provozu, chladicí ventilátor se automaticky zapne, aby udr oval povrch spotøebièe chladnı. Jestli e spotøebiè vypnete, bude chladicí ventilátor pokraèovat v chlazení a do úplného ochlazení spotøebièe. 9. TIPY A RADY UPOZORNÌNÍ! Viz kapitoly o bezpeènosti. Teploty a èasy peèení v tabulkách jsou pouze orientaèní. Závisí na receptu, kvalitì a mno ství pou itıch pøísad. 9.1 V eobecné informace Spotøebiè má pìt úrovní ro tù. Polohy ro tù ve spotøebièi se poèítají zdola. Tento spotøebiè je vybaven speciálním systémem, kterı zaji uje obìh vzduchu a stálou recyklaci páry. Tento systém umo òuje peèení a vaøení v páøe, tak e jídla jsou uvnitø mìkká a na povrchu mají kùrèièku. Doba peèení a spotøeba energie jsou sní eny na minimum. Ve spotøebièi nebo na sklenìnıch panelech dvíøek se mù e srá et vlhkost. To je normální jev. Pøi 8.2 Bezpeènostní termostat Nesprávná obsluha spotøebièe nebo vadné souèásti mohou zpùsobit nebezpeèné pøehøátí. Aby se tomu zabránilo, je tato trouba vybavena bezpeènostním termostatem, kterı pøeru í napájení. Po poklesu teploty se trouba opìt automaticky zapne. otvírání dvíøek spotøebièe bìhem pøípravy jídla v dy odstupte. Kondenzaci sní íte, kdy spotøebiè v dy pøed pøípravou jídla na 10 minut pøedehøejte. Po ka dém pou ití spotøebièe setøete vlhkost. Pøi pøípravì jídel na dno spotøebièe nestavte ádné pøedmìty a ádnou èást spotøebièe nezakrıvejte hliníkovou fólií. Mohlo by to ovlivnit vısledky peèení a po kodit smalt. 9.2 Peèení mouèníkù Neotvírejte dvíøka, dokud neuplynou 3/4 èasu nutného k peèení. Jestli e do trouby vlo íte dva plechy na peèení, musí bıt mezi plechy jedna úroveò drá ek volná. 9.3 Peèení masa a ryb Pøi peèení velmi tuèného jídla pou ijte hlubokı pekáè / plech, aby se v

13 ÈESKY 13 troubì nevytvoøily skvrny, které by ji nemusely jít odstranit. Pøed podáváním nechte maso odpoèívat asi 15 minut, a teprve potom ho krájejte, aby nevytekla áva. Do hlubokého pekáèe / plechu nalijte trochu vody, aby se pøi peèení tolik nekouøilo. Kondenzaci kouøe zabráníte dolitím vody poka dé, kdy se odpaøí. 9.4 Doby pøípravy Doba pøípravy zále í na druhu potravin, jejich konzistenci a mno ství. Nejprve sledujte prùbìh peèení a jeho vısledek. Postupnì si najdìte nejlep í nastavení (nastavení teploty, dobu peèení, apod.) pro nádobí, recepty a mno ství potravin, které s tímto spotøebièem pou íváte. 9.5 Pravı horkı vzduch PLUS Pøed pøedehøátím trouby naplòte vlis vnitøku trouby vodou pouze tehdy, kdy je trouba chladná. Øiïte se èástí Zapnutí funkce Pravı horkı vzduch PLUS. Peèivo Jídlo Mno ství vody ve vlisu (ml) Èas (min) Poloha ro tu Poznámky Chléb Pou ijte plech na peèení. 1) Bagety/ kaiserky Domácí pizza Italskı chléb Focaccia Su enky, èajové koláèky, croissanty vestkovı koláè, jableènı koláè, skoøicové rolky Pou ijte plech na peèení. 1) Pou ijte plech na peèení. 1) Pou ijte plech na peèení. 1) Pou ijte plech na peèení. 1) Pou ijte koláèovou formu. 1) 1) Pøed pøípravou pøedehøejte v prázdné troubì pìt minut. Pøíprava zmrazenıch potravin

14 14 Jídlo Mno ství vody ve vlisu (ml) Èas (min) Poloha ro tu Mra ená pizza ) Lasagne, mra ené Mra enı croissant ) ) 1) Prázdnou troubu v dy na 10 minut pøedehøejte. Ohøev jídla Jídlo Mno ství vody ve vlisu (ml) Èas (min) Poloha ro tu Chléb Bagety/kaiserky Domácí pizza Italskı chléb Focaccia Zelenina Rı e Tìstoviny Maso Peèení masa Jídlo Vepøová peèenì Hovìzí peèenì Mno ství vody ve vlisu (ml) Èas (min) Poloha ro tu Poznámky Kulatı talíø Pyrex Kulatı talíø Pyrex Kuøe Kulatı talíø Pyrex 9.6 Tabulka pro peèení Koláèe Jídlo Horní/Dolní ohøev Pravı horkı vzduch Èas (min) Poznámky Poloha ro tu Poloha ro tu lehané recepty (2 a 4) V koláèové formì

15 ÈESKY 15 Jídlo Horní/Dolní ohøev Pravı horkı vzduch Èas (min) Poznámky Poloha ro tu Poloha ro tu Køehké tìsto Tvarohovı koláè s podmáslím Jableènı dort (jableènı koláè) 1) (2 a 4) V koláèové formì V koláèové formì o prùmìru 26 cm (vlevo a vpravo) Ve dvou koláèovıch formách o prùmìru 20 cm na tvarovaném ro tu Závin Na plechu na peèení Marmeládovı dort Pi kotovı koláè Vánoèní dort / bohatı ovocnı dort 1) (vlevo a vpravo) V koláèové formì o prùmìru 26 cm V koláèové formì o prùmìru 26 cm V koláèové formì o prùmìru 20 cm vestkovı Ve formì koláè 1) na chleba Malé koláèky - na jedné úrovni Malé koláèky - na dvou úrovních Malé koláèky - na tøech úrovních Na plechu na peèení a Na plechu na peèení , 3 a Na plechu na peèení

16 16 Jídlo Horní/Dolní ohøev Pravı horkı vzduch Èas (min) Poznámky Poloha ro tu Poloha ro tu Su enky / prou ky tìsta - na jedné úrovni Su enky / prou ky tìsta - na dvou úrovních Su enky / prou ky tìsta - na tøech úrovních Pusinky - na jedné úrovni Pusinky - na dvou úrovních 1) Na plechu na peèení a Na plechu na peèení , 3 a Na plechu na peèení Na plechu na peèení a Na plechu na peèení emle1) Na plechu na peèení Banánky - na jedné úrovni Banánky - na dvou úrovních Ploché koláèe s náplní Bohatı ovocnı koláè Na plechu na peèení a Na plechu na peèení V koláèové formì o prùmìru 20 cm V koláèové formì o prùmìru 24 cm

17 ÈESKY 17 Jídlo Horní/Dolní ohøev Pravı horkı vzduch Èas (min) Poznámky Poloha ro tu Poloha ro tu Pi kotovı dort (vlevo a vpravo) 1) Pøedehøejte troubu po dobu 10 minut. Chléb a pizza V koláèové formì o prùmìru 20 cm Jídlo Horní/Dolní ohøev Pravı horkı vzduch Èas (min) Poznámky Poloha ro tu Poloha ro tu Bílı kusy, chléb 1) 500 g jeden kus itnı chléb Ve formì na chleba Bagety/ (2 a 4) rohlíkù na ple kaiserky 1) chu na peèení Pizza1) Na plechu na peèení nebo v hlubokém pekáèi / plechu Èajové koláèky Na plechu 1) na peèení 1) Pøedehøejte troubu po dobu 10 minut. Koláèe s náplní Jídlo Horní/Dolní ohøev Pravı horkı vzduch Èas (min) Poznámky Poloha ro tu Poloha ro tu Tìstovinovı nákyp Zeleninovı nákyp Ve formì Ve formì

18 18 Jídlo Horní/Dolní ohøev Pravı horkı vzduch Èas (min) Poznámky Poloha ro tu Poloha ro tu Lotrinskı slanı koláè 1) Ve formì Lasagne1) Ve formì Zapeèené cannelloni 1) Ve formì 1) Pøedehøejte troubu po dobu 10 minut. Maso Jídlo Horní/Dolní ohøev Pravı horkı vzduch Èas (min) Poznámky Poloha ro tu Poloha ro tu Hovìzí Na tvarovaném ro tu Vepøové Na tvarovaném ro tu Telecí Na tvarovaném ro tu Anglickı rostbíf, nepropeèenı Anglickı rostbíf, støednì propeèenı Anglickı rostbíf, dobøe propeèenı Vepøové plecko Vepøové no ièky Na tvarovaném ro tu Na tvarovaném ro tu Na tvarovaném ro tu S kù í kousky Jehnìèí Kıta

19 ÈESKY 19 Jídlo Horní/Dolní ohøev Pravı horkı vzduch Èas (min) Poznámky Poloha ro tu Poloha ro tu Kuøe Celé Krùta Celá Kachna Celá Husa Celá Králík Naporcovanı Zajíc Naporcovanı Ba ant Celı Ryby Jídlo Horní/Dolní ohøev Pravı horkı vzduch Èas (min) Poznámky Poloha ro tu Poloha ro tu Pstruh / pra ma Tuòák / losos 9.7 Gril ryby filetù Prázdnou troubu pøed pøípravou jídel v dy na tøi minuty pøedehøejte. Jídlo Mno ství Èas (min) Ks (g) 1. strana 2. strana Hovìzí svíèková Hovìzí biftek max max Klobásy 8 - max Vepøové kotlety max Poloha ro tu

20 20 Jídlo Mno ství Èas (min) Ks (g) 1. strana 2. strana Kuøe (rozkrojené na polovinu) max Kebaby 4 - max Kuøecí prsa Hamburgery max max Rybí filé max Toasty max Topinky max Turbo gril Hovìzí Poloha ro tu Jídlo Mno ství Èas (min) Poloha ro tu Rostbíf nebo hovìzí filet, nepropeèenı 1) Rostbíf nebo hovìzí filet, støednì propeèenı 1) Hovìzí peèenì nebo filet, dobøe propeèenı 1) 1) Pøedehøejte troubu. Vepøové na cm tlou ky nebo 2 na cm tlou ky nebo 2 na cm tlou ky nebo 2 Jídlo Mno ství (kg) Èas (min) Poloha ro tu Plec, krkovice, kıta v celku 1-1, nebo 2 Kotlety, ebírka 1-1, nebo 2 Sekaná 0, nebo 2 Vepøové koleno (pøedvaøené) 0, nebo 2

21 Telecí Jídlo Mno ství (kg) Èas (min) Poloha ro tu Telecí peèenì nebo 2 Telecí koleno 1, nebo 2 Jehnìèí Jídlo Mno ství (kg) Èas (min) Poloha ro tu Jehnìèí kıta, jehnìèí peèenì 1-1, nebo 2 Jehnìèí høbet 1-1, nebo 2 Drùbe Jídlo Mno ství (kg) Èas (min) Poloha ro tu Kusy drùbe e Pùlka kuøete 0,2-0,25 g ka dı 0,4-0,5 g ka dá nebo nebo 2 Kuøe, brojler 1-1, nebo 2 Kachna 1, nebo 2 Husa 3, nebo 2 Krùta 2,5-3, nebo 2 Krùta nebo 2 Ryby (du ené) Jídlo Mno ství (kg) Èas (min) Poloha ro tu Celá ryba 1-1, nebo 2 ÈESKY Su ení - Pravı horkı vzduch Pou ívejte plechy vylo ené papírem odolnım proti mastnotì nebo papírem na peèení. Lep ích vısledkù dosáhnete, kdy troubu v polovinì doby su ení zastavíte, otevøete dvíøka a necháte ji na jednu noc vychladnout pøed dokonèením su ení. Zelenina Jídlo Èas (hod) Poloha ro tu Jedna poloha Dvì polohy Fazole / 4 Papriky / 4

22 22 Jídlo Èas (hod) Poloha ro tu Zelenina do polévky Jedna poloha / 4 Houby / 4 Byliny / 4 Ovoce Jídlo Èas (hod) Poloha ro tu Jedna poloha vestky / 4 Meruòky / 4 Jableèné plátky / 4 Hru ky / 4 Dvì polohy Dvì polohy 10. ÈI TÌNÍ A ÚDR BA UPOZORNÌNÍ! Viz kapitoly o bezpeènosti Poznámky k èi tìní Pøední stranu spotøebièe otøete mìkkım hadøíkem namoèenım v roztoku teplé vody a mycího prostøedku. K èi tìní kovovıch ploch pou ívejte bì nı èisticí prostøedek. Vnitøek spotøebièe èistìte po ka dém pou ití. Hromadìní mastnoty èi zbytkù jídel mù e zpùsobit po ár. Riziko je vy í u grilovacího pekáèe. Odolné neèistoty odstraòte pomocí speciálního prostøedku k èi tìní trouby. Vyèistìte v echno pøíslu enství po ka dém pou ití a nechte jej vysu it. Pou ijte mìkkı hadr a vla nou vodu s mycím prostøedkem. Máte-li nepøilnavé pøíslu enství, neèistìte je agresivními èisticími prostøedky, ostrımi pøedmìty, ani je nemyjte v myèce nádobí. Mohlo by dojít k po kození nepøilnavého povrchu Spotøebièe z nerezové oceli nebo hliníku Dvíøka trouby èistìte pouze vlhkou houbou. Osu te je mìkkım hadøíkem. Nikdy nepou ívejte ocelové drátìnky, kyseliny nebo abrazivní (pískové) prostøedky, proto e by mohly po kodit povrch trouby. Ovládací panel vyèistìte se stejnou opatrností Èi tìní vlisu vnitøku trouby Tímto èisticím postupem se odstraní zbytkovı vodní kámen z vlisu vnitøku trouby po pøípravì jídel ve vlhku. Doporuèujeme provádìt èisticí postup alespoò ka dıch 5-10 cyklù funkce Pravı horkı vzduch PLUS. 1. Do vlisu na dnì vnitøku trouby nalijte 250 ml bílého octa.

23 ÈESKY 23 Pou ijte maximálnì 6% ocet bez bylinek. 2. Nechte ocet rozpustit zbytkovı vodní kámen pøi pokojové teplotì po dobu 30 minut. 3. Vnitøek trouby umyjte vla nou vodou a mìkkım hadrem Èi tìní dveøního tìsnìní Tìsnìní dvíøek pravidelnì kontrolujte. Tìsnìní je umístìno kolem rámu dvíøek trouby. Spotøebiè nepou ívejte, je-li tìsnìní dvíøek po kozeno. Kontaktujte autorizované servisní støedisko. Pøi èi tìní tìsnìní dvíøek trouby se øiïte v eobecnımi informacemi ohlednì èi tìní spotøebièe Vyjmutí drá ek na ro ty a katalytickıch panelù Chcete-li troubu vyèistit, odstraòte drá ky na ro ty a vyjmìte katalytické panely. POZOR! Pøi odstraòování drá ek na ro ty buïte opatrní. Katalytické panely nejsou pøipevnìné ke stìnám trouby a mohou pøi odstranìní drá ek na ro ty spadnout. 1. Odtáhnìte pøední èást drá ek na ro ty od stìny trouby. Druhou rukou pøitom podr te zadní drá ky a katalytickı panel, aby nespadly. Drá ky na ro ty a katalytické panely instalujte stejnım postupem v opaèném poøadí. Zará ky na teleskopickıch vısuvách musí smìøovat dopøedu Katalytické èi tìní POZOR! Neèistìte katalytickou vrstvu spreji do trouby, abrazivními èisticími prostøedky, mıdly èi jinımi èisticími prostøedky. Do lo by k po kození katalytické vrstvy. Skvrny nebo zmìna zbarvení katalytické vrstvy nemá vliv na její vlastnosti. UPOZORNÌNÍ! Kdy troubu èistíte pøi vysoké teplotì, nedovolte dìtem, aby se k ní pøibli ovaly. Povrch trouby je velmi horkı a hrozí nebezpeèí popálenin. Pøed spu tìním katalytického èi tìní vyjmìte z trouby ve keré pøíslu enství. 2. Odtáhnìte zadní konec drá ek na ro ty od stìny trouby a vytáhnìte je ven. Stìny s katalytickım povlakem mají samoèisticí schopnost. Absorbují tuk, kterı se na stìnách usazuje pøi provozu spotøebièe.

24 24 Abyste proces samoèi tìní podpoøili, pravidelnì prázdnou troubu zahøívejte. 1. Vyèistìte dno trouby pomocí vla né vody a mycího prostøedku a poté jej vysu te. 2. Nastavte funkci. 3. Nastavte teplotu trouby na 250 C a nechte troubu jednu hodinu pracovat. 4. Jakmile spotøebiè vychladne, vyèistìte jej pomocí mìkké a vlhké houbièky Èi tìní vodou Proces èi tìní vodou vyu ívá vlhkosti k usnadnìní odstranìní zachyceného tuku a zbytkù jídel z trouby. 1. Do vlisu na dnì vnitøku trouby nalijte 200 ml vody. 2. Nastavte funkci Pravı horkı vzduch PLUS a stisknìte tlaèítko S párou. 3. Nastavte teplotu 90 C. 4. Nechte spotøebiè pracovat 30 minut. 5. Spotøebiè vypnìte a nechte jej vychladnout. 6. Kdy je spotøebiè chladnı, vyèistìte vnitøní plochy trouby pomocí hadru. UPOZORNÌNÍ! Pøed tím, ne se spotøebièe dotknete, se ujistìte, e je chladnı. Hrozí nebezpeèí popálení Strop trouby UPOZORNÌNÍ! Pøed odklopením topného èlánku spotøebiè vypnìte. Pøesvìdète se, e spotøebiè u vychladl. Hrozí nebezpeèí popálení. Odstraòte drá ky na ro ty. Topnı èlánek lze pro snaz í èi tìní stropu trouby vyjmout. 1. Vy roubujte roub, kterım je topnı èlánek pøipevnìn. Napoprvé pou ijte roubovák. 2. Opatrnì vytáhnìte topnı èlánek smìrem dolù. 3. Strop trouby vytøete mìkkım hadøíkem namoèenım v teplé vodì s mycím prostøedkem a nechte jej vyschnout. Topnı èlánek instalujte stejnım postupem v opaèném poøadí. Instalujte drá ky na ro ty. UPOZORNÌNÍ! Ujistìte se, e je topnı èlánek správnì namontovanı a nepadá dolù Èi tìní dvíøek trouby Dvíøka trouby jsou osazena dvìma sklenìnımi panely. Dvíøka trouby a vnitøní sklenìnı panel lze za úèelem èi tìní demontovat. Jestli e se pokusíte vytáhnout vnitøní sklenìné panely pøedtím ne odstraníte dvíøka trouby, mohou se dvíøka náhle zavøít. POZOR! Spotøebiè bez vnitøního sklenìného panelu nepou ívejte. 1. Dvíøka zcela otevøete a zamìøte se na dveøní závìs na pravé stranì dvíøek. 2. Zatlaète na zaji ovací prvek, dokud nezapadne zpátky.

25 ÈESKY Zvednìte a otoète páèku na levém závìsu. 3. Jednou rukou dr te zatlaèenı prvek. Pomocí roubováku druhou rukou nadzdvihnìte a otoète páèku pravého závìsu dvíøek. 6. Pøivøete dvíøka trouby do první polohy otevøení (do poloviny). Pak dvíøka vytáhnìte smìrem dopøedu z jejich umístìní. 4. Zamìøte se na dveøní závìs na levé stranì dvíøek. 7. Dvíøka polo te na pevnou plochu na mìkkou látku. 8. Uvolnìte blokovací systém a vytáhnìte vnitøní sklenìnı panel.

26 26 sklenìného panelu není na potisku skla na dotek drsnı. Ujistìte se, e jste vnitøní sklenìnı panel usadili do správné polohy. 9. Otoète dva spojovací díly o 90 a vytáhnìte je z jejich umístìní Sklenìnı panel nejprve opatrnì nadzdvihnìte a poté jej vytáhnìte Vımìna árovky Na dno vnitøku spotøebièe polo te mìkkou látku. Zabráníte tak po kození krytu árovky a vnitøku trouby. UPOZORNÌNÍ! Nebezpeèí úrazu elektrickım proudem! Pøed vımìnou árovky vypnìte pojistky. árovka trouby a její kryt mohou bıt horké Sklenìnı panel omyjte vodou se saponátem. Sklenìnı panel peèlivì osu te. Po vyèi tìní sklenìnı panel a dvíøka trouby opìt nasaïte. Proveïte vı e uvedené kroky v opaèném poøadí. Oblast potisku skla musí smìøovat k vnitøní stranì dvíøek. Po instalaci se dále ujistìte, e povrch rámu tohoto 11. ODSTRAÒOVÁNÍ ZÁVAD 2 POZOR! Halogenovou árovku v dy dr te v kusu látky, aby na jejím povrchu nedo lo ke pøipálení mastnoty. 1. Vypnìte spotøebiè. 2. Vytáhnìte pojistky v pojistkové skøíòce nebo vypnìte jistiè. Zadní árovka 1. Sklenìnım krytem otoète proti smìru hodinovıch ruèièek a sejmìte jej. 2. Sklenìnı kryt vyèistìte. 3. árovku vymìòte za vhodnou árovku odolnou proti teplotì 300 C. 4. Nasaïte sklenìnı kryt. UPOZORNÌNÍ! Viz kapitoly o bezpeènosti.

27 11.1 Co dìlat, kdy... ÈESKY 27 Problém Mo ná pøíèina Øe ení Trouba nehøeje. Trouba je vypnutá. Zapnìte troubu. Trouba nehøeje. Hodiny nejsou nastavené. Nastavte hodiny. Trouba nehøeje. Nejsou provedena nutná nastavení. Zkontrolujte, zda jsou nastavení správná. Trouba nehøeje. Je uvolnìná pojistka. Zkontrolujte, zda pøíèinou závady není pojistka. Pokud se pojistka uvolòuje opakovanì, obra te se na autorizovaného elektrikáøe. Osvìtlení nefunguje. Vadná árovka. Vymìòte árovku. Na jídle a uvnitø trouby se usazuje pára a kondenzát. Na displeji se zobrazí Pou ití funkce Pravı horkı vzduch PLUS nevede k dobrému vısledku. Pou ití funkce Pravı horkı vzduch PLUS nevede k dobrému vısledku. Pou ití funkce Pravı horkı vzduch PLUS nevede k dobrému vısledku. Chcete zapnout funkci Pravı horkı vzduch, ale svítí kontrolka tlaèítka S párou. Voda ve vlisu vnitøku trouby se nevaøí. Z vlisu vnitøku trouby vytéká voda. Nechali jste jídlo v troubì pøíli dlouho. Do lo k pøeru ení dodávky elektrického proudu. Nezapnuli jste funkci Pravı horkı vzduch PLUS. Vlis vnitøku trouby jste nenaplnili vodou. Funkci Pravı horkı vzduch PLUS jste nezapnuli správnì pomocí tlaèítka S párou. Probíhá funkce Pravı horkı vzduch PLUS. je pøíli nízká. Ve vlisu vnitøku trouby je pøíli mnoho vody. Po dokonèení pøípravy nenechávejte jídla v troubì déle ne minut. Nastavte znovu èas. Øiïte se èástí Zapnutí funkce Pravı horkı vzduch PLUS. Øiïte se èástí Zapnutí funkce Pravı horkı vzduch PLUS. Øiïte se èástí Zapnutí funkce Pravı horkı vzduch PLUS. Funkci Pravı horkı vzduch PLUS vypnete stisknutím tlaèítka S párou. Nastavte teplotu na alespoò 110 C. Viz èást Tipy a rady. Vypnìte troubu a ujistìte se, e je spotøebiè ji chladnı. Vodu vytøete houbou nebo hadøíkem. Do vlisu vnitøku trouby pøilijte správné mno ství vody. Øiïte se specifickım postupem.

28 Servisní údaje Pokud problém nemù ete vyøe it sami, obra te se prosím na autorizované servisní støedisko. Potøebné údaje pro servisní støedisko najdete na typovém títku. Typovı títek se nachází na pøedním rámu vnitøní èásti spotøebièe. Nesundávejte typovı títek z vnitøní èásti spotøebièe. Doporuèujeme, abyste si údaje napsali zde: Model (MOD.)... Vırobní èíslo (PNC)... Sériové èíslo (SN) INSTALACE UPOZORNÌNÍ! Viz kapitoly o bezpeènosti Vestavba 12.2 Pøipevnìní spotøebièe ke skøíòce A B min min min min Elektrická instalace Vırobce nenese odpovìdnost za úrazy èi kody zpùsobené nedodr ením bezpeènostních pokynù uvedenıch v kapitolách o bezpeènosti. Spotøebiè se dodává se sí ovou zástrèkou a napájecím kabelem Kabel Typy kabelù vhodné pro instalaci nebo vımìnu: H07 RN-F, H05 RN-F, H05 RRF, H05 VV-F, H05 V2V2-F (T90), H05 BB-F

29 Prùøez kabelu viz celkovı pøíkon uvedenı na typovém títku. Mù ete rovnì nahlédnout do tabulky: Celkovı vıkon (W) Prùøez kabelu (mm) max x ENERGETICKÁ ÚÈINNOST Celkovı vıkon (W) max x 1 max x 1.5 Prùøez kabelu (mm) Zemnicí vodiè ( lutozelenı) musí bıt pøibli nì o 2 cm del í ne fázovı a nulovı vodiè (modrı a hnìdı) Produktovı list a informace dle smìrnice komise EU 65-66/2014 Název dodavatele Oznaèení modelu Electrolux Index energetické úèinnosti Tøída energetické úèinnosti Spotøeba energie se standardním zatí ením, konvenèní re im Spotøeba energie se standardním zatí ením, intenzivní horkovzdu nı re im Poèet peèicích prostorù 1 Tepelnı zdroj Objem Typ trouby Hmotnost EOA3414AOX EOA3454AAX EOA3454AOX A 0.95 kwh/cyklus 0.88 kwh/cyklus Elektrická energie 72 l Vestavná trouba EOA3414AOX EOA3454AAX EOA3454AOX 32.7 kg 33.0 kg 32.7 kg ÈESKY 29 EN Elektrické spotøebièe na vaøení pro domácnost - èást 1: Sporáky, trouby, parní trouby a grily - Metody mìøení funkce Úspora energie Tento spotøebiè je vybaven funkcemi, které vám pomohou u etøit energii pøi ka dodenním vaøení. V eobecné rady Ujistìte se, e pøi provozu spotøebièe jsou dvíøka trouby správnì zavøená, a bìhem pøípravy jídla je ponechte zavøená co nejvíce. Pro efektivnìj í úsporu energie pou ívejte kovové nádobí. Je-li to mo né, jídlo vkládejte do trouby, ani byste ji pøedehøívali. Je-li doba peèení del í ne 30 minut, sni te teplotu trouby na

30 30 minimum 3-10 minut pøed koncem peèení (v závislosti na dobì peèení). Peèení nadále zajistí zbytkové teplo uvnitø trouby. Zbytkové teplo mù ete vyu ít k ohøevu jiného jídla. Horkovzdu né peèení - je-li to mo né, pro úsporu energie pou ívejte funkce s ventilátorem. Uchování teploty jídla - chcete-li vyu ít zbytkové teplo k uchování teploty pokrmu, zvolte nejni í mo né nastavení teploty. 14. POZNÁMKY K OCHRANÌ IVOTNÍHO PROSTØEDÍ Recyklujte materiály oznaèené symbolem. Obaly vyhoïte do pøíslu nıch odpadních kontejnerù k recyklaci. Pomáhejte chránit ivotní prostøedí a lidské zdraví a recyklovat elektrické a elektronické spotøebièe urèené k likvidaci. Spotøebièe oznaèené pøíslu nım symbolem nelikvidujte spolu s domovním odpadem. Spotøebiè odevzdejte v místním sbìrném dvoøe nebo kontaktujte místní úøad.

31 OBSAH SLOVENSKY BEZPEÈNOSTNÉ INFORMÁCIE BEZPEÈNOSTNÉ POKYNY POPIS VİROBKU PRED PRVİM POU ITÍM KA DODENNÉ POU ÍVANIE ÈASOVÉ FUNKCIE POU ÍVANIE PRÍSLU ENSTVA DOPLNKOVÉ FUNKCIE TIPY A RADY O ETROVANIE A ÈISTENIE RIE ENIE PROBLÉMOV IN TALÁCIA ENERGETICKÁ ÚÈINNOS MYSLÍME NA VÁS Ïakujeme, e ste si kúpili spotrebiè znaèky Electrolux. Vybrali ste si vırobok, ktorı v sebe skrıva desa roèia odbornıch skúseností a inovácií. Je dômyselnı a tılovı a pri jeho navrhovaní sme mysleli predov etkım na vás. Pri ka dom pou ití si tak mô ete by istí, e dosiahnete vynikajúce vısledky. Vitajte vo svete Electrolux. Nav tívte na u internetovú stránku, kde nájdete: Tipy na pou ívanie, bro úry, pokyny na rie enie problémov a informácie o údr be: Zaregistrujte si vırobok a vyu ívajte e te lep ie slu by: Mô ete si kúpi príslu enstvo, spotrebnı materiál a originálne náhradné diely pre vá spotrebiè: STAROSTLIVOS A SLU BY ZÁKAZNÍKOM Odporúèame, aby ste pou ívali originálne náhradné diely. Keï budete kontaktova autorizované servisné stredisko, nezabudnite si pripravi nasledujúce údaje: Model, èíslo vırobku, sériové èíslo. Tieto informácie nájdete na typovom títku. Varovanie/upozornenie Bezpeènostné pokyny V eobecné informácie a tipy Ochrana ivotného prostredia Vyhradzujeme si právo na zmeny bez predchádzajúceho upozornenia.

32 BEZPEÈNOSTNÉ INFORMÁCIE Pred in taláciou a pou ívaním spotrebièa si pozorne preèítajte prilo enı návod na pou ívanie. Vırobca nie je zodpovednı za kody a zranenia spôsobené nesprávnou in taláciou a pou ívaním. Návod na pou ívanie uchovávajte v dy v blízkosti spotrebièa, aby ste doò mohli v budúcnosti nahliadnu. 1.1 Bezpeènos detí a zranite¾nıch osôb Tento spotrebiè smú pou íva deti star ie ako 8 rokov a osoby so zní enou fyzickou, zmyslovou alebo psychickou spôsobilos ou alebo nedostatkom skúseností a znalostí, iba ak sú pod dozorom zodpovednej osoby alebo ak boli zodpovednou osobou pouèené o bezpeènom pou ívaní spotrebièa a rozumejú prípadnım rizikám. Nedovo¾te, aby sa deti hrali so spotrebièom. Obaly uschovajte mimo dosahu detí. Nedovo¾te de om ani domácim zvieratám priblí i sa k spotrebièu poèas prevádzky alebo keï je horúci. Prístupné èasti sú horúce. Ak má spotrebiè detskú poistku, odporúèame, aby ste ju zapli. Èistenie a údr bu nesmú vykonáva deti bez dozoru. Deti do 3 rokoch nesmú ma prístup k spotrebièu, iba ak sú nepretr ite pod doh¾adom zodpovednej osoby. 1.2 V eobecné bezpeènostné pokyny Nain talova tento spotrebiè a vymeni kábel smie iba kvalifikovaná osoba. Poèas èinnosti sa vnútorné èasti spotrebièa zohrejú na vysokú teplotu. Nedotıkajte sa ohrevnıch èlánkov v spotrebièi. Pri vyberaní alebo vkladaní príslu enstva alebo nádob na peèenie v dy pou ívajte kuchynské rukavice. Pred údr bou odpojte spotrebiè od elektrickej siete.

33 Dbajte na to, aby bol spotrebiè pred vımenou iarovky vypnutı, aby bolo vylúèené nebezpeèenstvo zásahu elektrickım prúdom. Na èistenie spotrebièa nepou ívajte parné èistièe. Na èistenie skla dvierok nepou ívajte drsné prá kové prostriedky, ani ostré kovové krabky, preto e by mohli po kraba povrch, èo mô e spôsobi rozbitie skla. Ak je po kodenı elektrickı napájací kábel, musíte ho da vymeni u vırobcu, v autorizovanom servisnom stredisku alebo u kvalifikovanej osoby, aby sa predi lo nebezpeèenstvu. Ak chcete vybra zasúvacie li ty, najprv potiahnite prednú èas zasúvacích lí t a potom zadnı koniec smerom od boènej steny a vyberte ich. Pri in talácii zasúvacích lí t zvo¾te opaènı postup. 2. BEZPEÈNOSTNÉ POKYNY 2.1 In talácia VAROVANIE! Tento spotrebiè smie nain talova iba kvalifikovaná osoba. Odstráòte v etok obalovı materiál. Po kodenı spotrebiè nein talujte ani nepou ívajte. Dodr iavajte pokyny na in taláciu dodané so spotrebièom. Pri premiestòovaní spotrebièa buïte v dy opatrní, preto e je a kı. V dy pou ívajte bezpeènostné rukavice. Spotrebiè ne ahajte za rukovä. Dodr iavajte po adovanú minimálnu vzdialenos od inıch spotrebièov a nábytku. Uistite sa, e zariadenia a nábytok, pod ktorımi a ved¾a ktorıch je spotrebiè nain talovanı, sú bezpeèné. Po bokoch spotrebièa musia by umiestnené spotrebièe alebo zariadenia nanajvı rovnakej vı ky. 2.2 Zapojenie do elektrickej siete VAROVANIE! Hrozí nebezpeèenstvo po iaru a zásahu elektrickım prúdom. SLOVENSKY 33 V etky práce spojené so zapojením do elektrickej siete smie vykona vıluène kvalifikovanı elektrikár. Spotrebiè musí by uzemnenı. Uistite sa, e elektrické údaje uvedené na typovom títku spotrebièa zodpovedajú parametrom elektrickej siete. Ak nie, kontaktujte elektrikára. V dy pou ívajte správne in talovanú uzemnenú zásuvku. Nepou ívajte adaptéry, rozdvojky ani predl ovacie prívodné káble. Uistite sa, e zástrèka a prívodnı elektrickı kábel nie sú po kodené. Ak prívodnı elektrickı kábel spotrebièa treba vymeni, túto operáciu smie urobi iba pracovník autorizovaného servisného strediska. Nedovo¾te, aby sa napájacie elektrické káble dotkli alebo dostali do

34 34 blízkosti dvierok spotrebièa najmä vtedy, keï sú dvierka horúce. Zariadenie na ochranu pred dotykom elektrickıch èastí pod napätím a izolovanıch èastí treba namontova tak, aby sa nedalo odstráni bez nástrojov. Zástrèku zapojte do zásuvky a na konci in talácie. Uistite sa, e je napájací elektrickı kábel po in talácii prístupnı. Ak je sie ová zásuvka uvo¾nená, nezapájajte do nej sie ovú zástrèku. Pri odpájaní spotrebièa od elektrickej siete ne ahajte za napájací elektrickı kábel. V dy ahajte za zástrèku. Pou ite iba správne odpájacie zariadenia: ochranné istièe alebo poistky (skrutkovacie poistky treba vybra z dr iaka). Elektrická sie v domácnosti musí ma odpájacie zariadenie, ktoré umo ní odpojenie spotrebièa od elektrickej siete na v etkıch póloch. Vzdialenos kontaktov odpájacieho zariadenia musí by minimálne 3 mm. Tento spotrebiè spåòa smernice EHS. 2.3 Pou itie VAROVANIE! Hrozí nebezpeèenstvo zranenia, popálenín, zásahu elektrickım prúdom alebo vıbuchu. Tento spotrebiè pou ívajte iba v domácom prostredí. Nemeòte technické charakteristiky tohto spotrebièa. Zabezpeète, aby boli vetracie otvory vo¾né. Poèas èinnosti nenechávajte spotrebiè bez dozoru. Po ka dom pou ití spotrebiè vypnite. Keï je spotrebiè v èinnosti, pri otváraní dvierok postupujte opatrne. Mô e dôjs k úniku horúceho vzduchu. Spotrebiè nepou ívajte, keï máte mokré ruky, ani keï je v kontakte s vodou. Na otvorené dvierka netlaète. Nepou ívajte spotrebiè ako pracovnı alebo odkladací povrch. Dvierka spotrebièa otvárajte opatrne. Pou itím prísad s obsahom alkoholu mô e vzniknú zmes alkoholu so vzduchom. Pri otváraní dvierok sa do kontaktu so spotrebièom nesmú dosta iskry ani otvorenı plameò. Hor¾avé látky ani predmety, ktoré sú nasiaknuté hor¾avımi látkami, neklaïte do spotrebièa, do jeho blízkosti ani naò. VAROVANIE! Hrozí nebezpeèenstvo po kodenia spotrebièa. Aby ste predi li po kodeniu alebo zmene farby smaltu: nádoby na peèenie ani iné predmety neklaïte priamo na dno spotrebièa, na dno spotrebièa nedávajte alobal, do horúceho spotrebièa nelejte vodu, nenechávajte v rúre vlhkı riad ani potraviny po ukonèení prípravy jedla, pri vyberaní alebo vkladaní príslu enstva postupujte opatrne. Zmena farby smaltu nemá iadny vplyv na vıkon spotrebièa. Nie je to nedostatok, na ktorı sa vz ahuje záruka. Na prípravu vlhkıch koláèov pou ívajte hlbokı pekáè. Ovocné avy spôsobujú kvrny, ktoré mô u by trvalé. Tento spotrebiè je urèenı iba na varenie. Nesmie by pou itı na iné úèely, napríklad na vykurovanie miestnosti. Rúru pou ívajte v dy so zatvorenımi dvierkami. Pri in talácii spotrebièa za nábytkovı panel (napr. dvere) zabezpeète, aby dvere neboli poèas prevádzky spotrebièa nikdy zatvorené. Za zatvorenım nábytkovım panelom sa mô e vytvori teplo a vlhkos a mô u spôsobi následné po kodenie spotrebièa, kuchynskej jednotky alebo podlahy. Nábytkovı panel nezatvárajte, kım spotrebiè po pou ití úplne nevychladne.

35 2.4 O etrovanie a èistenie VAROVANIE! Hrozí nebezpeèenstvo zranenia, po iaru alebo po kodenia spotrebièa. Pred vykonávaním údr by spotrebiè vypnite a vytiahnite jeho zástrèku zo sie ovej zásuvky. Skontrolujte, èi je spotrebiè studenı. Hrozí riziko, e sklenené panely prasknú. Ak sú sklenené panely dvierok po kodené, bezodkladne ich nechajte vymeni. Obrá te sa na autorizované servisné stredisko. Pri vyberaní dvierok spotrebièa postupujte opatrne. Dvierka sú a ké! Spotrebiè pravidelne èistite, aby ste predi li opotrebeniu povrchového materiálu. Zvy ky tuku alebo potravín v spotrebièi mô u spôsobi po iar. Spotrebiè èistite vlhkou mäkkou handrièkou. Pou ívajte iba neutrálne saponáty. Nepou ívajte abrazívne prostriedky, drôtenky, rozpú adlá ani kovové predmety. Ak pou ívate sprej na èistenie rúr, dodr iavajte bezpeènostné pokyny na obale. Katalytickı smalt (ak je k dispozícii) neèistite iadnym èistiacim prostriedkom. 2.5 Vnútorné osvetlenie iarovka alebo halogénová iarovka pou ívaná v tomto spotrebièi je urèená len pre domáce spotrebièe. Nepou ívajte ju na osvetlenie domácnosti. VAROVANIE! Hrozí nebezpeèenstvo úrazu elektrickım prúdom. Pred vımenou iarovky odpojte spotrebiè od zdroja napájania. Pou ívajte iarovky s rovnakımi technickımi parametrami. 2.6 Likvidácia VAROVANIE! Nebezpeèenstvo poranenia alebo udusenia. Spotrebiè odpojte od elektrickej siete. Odre te elektrickı kábel a zlikvidujte ho. Odstráòte západku dvierok, aby ste zabránili uviaznutiu detí a domácich zvierat v spotrebièi. 2.7 Servis SLOVENSKY 35 Ak treba da spotrebiè opravi, obrá te sa na autorizované servisné stredisko. Pou ívajte iba originálne náhradné súèiastky.

36 POPIS VİROBKU 3.1 Celkovı preh¾ad Ovládací panel 2 Ovládaè funkcií rúry 3 Ukazovate¾ / symbol / indikátor napájania 4 Elektronickı programátor 5 Ovládaè teploty 6 Svetelnı ukazovate¾ / symbol / indikátor teploty 7 Tlaèidlo Plus Para 8 Ohrevnı èlánok 9 Osvetlenie 10 Ventilátor 11 Priehlbina dutiny 12 Zasúvacia li ta, vyberate¾ná 13 Úrovne v rúre 3.2 Príslu enstvo Drôtenı ro t Na kuchynskı riad, formy na koláèe, peèené pokrmy. Plech na peèenie Na koláèe a su ienky. 4. PRED PRVİM POU ITÍM VAROVANIE! Pozrite si kapitoly oh¾adne bezpeènosti. 4.1 Prvé èistenie Zo spotrebièa vyberte vyberate¾né zasúvacie li ty a príslu enstvo. Pozrite si kapitolu O etrovanie a èistenie. Hlbokı pekáè Na peèenie mäsa a múènych pokrmov alebo ako nádoba na zachytávanie tuku. Teleskopické li ty Pre ro ty a plechy. Ukazovate¾ funkcie denného èasu bliká, keï zapojíte spotrebiè do elektrickej siete, po vıpadku napájania alebo ak nie je nastavenı èasovaè. Stláèaním tlaèidla alebo nastavte správny èas. Pribli ne po piatich sekundách prestane zobrazenı èas blika a displej bude zobrazova nastavenı dennı èas. Pred prvım pou itím spotrebiè vyèistite. Príslu enstvo a zasúvacie li ty dajte spä na pôvodné miesto. 4.2 Nastavenie èasu Pred prvım pou itím rúry je potrebné nastavi èas.

CS Návod k pou ití 2 Sporák SK Návod na pou ívanie 34 Sporák 47095VD-MN 47095VD-WN

CS Návod k pou ití 2 Sporák SK Návod na pou ívanie 34 Sporák 47095VD-MN 47095VD-WN CS Návod k pou ití 2 Sporák SK Návod na pou ívanie 34 Sporák 47095VD-MN 47095VD-WN 2 OBSAH 1. BEZPEÈNOSTNÍ INFORMACE... 3 2. BEZPEÈNOSTNÍ POKYNY...5 3. POPIS SPOTØEBIÈE...7 4. PØED PRVNÍM POU ITÍM...8

Více

SK SPORÁK NÁVOD K POU ITÍ 2 NÁVOD NA POU ÍVANIE 30

SK SPORÁK NÁVOD K POU ITÍ 2 NÁVOD NA POU ÍVANIE 30 EKK54552OX CS SPORÁK SK SPORÁK NÁVOD K POU ITÍ 2 NÁVOD NA POU ÍVANIE 30 2 OBSAH 1. BEZPEÈNOSTNÍ INFORMACE... 3 2. BEZPEÈNOSTNÍ POKYNY...4 3. POPIS SPOTØEBIÈE...7 4. PØED PRVNÍM POU ITÍM...8 5. VARNÁ DESKA

Více

Návod k použití. Trouba ZOB10401XV

Návod k použití. Trouba ZOB10401XV CS Návod k použití Trouba ZOB10401XV Obsah Bezpečnostní informace 2 Bezpečnostní pokyny 3 Popis spotřebiče 5 Před prvním použitím 5 Denní používání 6 Doplňkové funkce 6 Tipy a rady 7 Čištění a údržba 11

Více

Návod k použití EOC5627. 822 927 965-B-210406-01 c

Návod k použití EOC5627. 822 927 965-B-210406-01 c E l e k t r i c k á v e s t a v ì n á t r o u b a Návod k použití EOC5627 822 927 965-B-210406-01 c Vážená zákaznice, vážený zákazníku pøeètìte si prosím pozornì tento návod k použití a uschovejte ho i

Více

EKC54500OX... CS SPORÁK NÁVOD K POU ITÍ 2 SK SPORÁK NÁVOD NA POU ÍVANIE 26

EKC54500OX... CS SPORÁK NÁVOD K POU ITÍ 2 SK SPORÁK NÁVOD NA POU ÍVANIE 26 EKC54500OX...... CS SPORÁK NÁVOD K POU ITÍ 2 SK SPORÁK NÁVOD NA POU ÍVANIE 26 2 www.electrolux.com OBSAH 1. BEZPEÈNOSTNÍ INFORMACE........................................................... 3 2. BEZPEÈNOSTNÍ

Více

Návod k použití. Trouba ZOB10401XV

Návod k použití. Trouba ZOB10401XV CS Návod k použití Trouba ZOB10401XV Obsah Bezpečnostní informace 2 Bezpečnostní pokyny _ 3 Popis spotřebiče 5 Před prvním použitím _ 5 Denní používání 6 Doplňkové funkce _ 6 Bezpečnostní informace Užitečné

Více

B4101-5 Návod k použití Elektrická vestavìná trouba

B4101-5 Návod k použití Elektrická vestavìná trouba B4101-5 Návod k použití Elektrická vestavìná trouba 2 Obsah Dìkujeme, že jste si vybrali jeden z našich vysoce kvalitních výrobkù. Pøeètìte si prosím pozornì tento návod k použití, abyste zajistili optimální

Více

INSTALACE ELEKTRICKÉ PØIPOJENÍ VŠEOBECNÉ POKYNY A UPOZORNÌNÍ MINISPORÁK A JEHO PØÍSLUŠENSTVÍ OVLÁDACÍ PANEL

INSTALACE ELEKTRICKÉ PØIPOJENÍ VŠEOBECNÉ POKYNY A UPOZORNÌNÍ MINISPORÁK A JEHO PØÍSLUŠENSTVÍ OVLÁDACÍ PANEL 3cz66011.fm5 Page 4 Tuesday, January 29, 2002 1:51 PM NÁVOD K POUŽITÍ INSTALACE ELEKTRICKÉ PØIPOJENÍ VŠEOBECNÉ POKYNY A UPOZORNÌNÍ PØED PRVNÍM POUŽITÍM SPOTØEBIÈÙ MINISPORÁK A JEHO PØÍSLUŠENSTVÍ OVLÁDACÍ

Více

EKC51150OW. CS Sporák Návod k pou ití 2 SK Sporák Návod na pou ívanie 24

EKC51150OW. CS Sporák Návod k pou ití 2 SK Sporák Návod na pou ívanie 24 EKC51150OW CS Sporák Návod k pou ití 2 SK Sporák Návod na pou ívanie 24 2 OBSAH 1. BEZPEÈNOSTNÍ INFORMACE... 3 2. BEZPEÈNOSTNÍ POKYNY...5 3. POPIS SPOTØEBIÈE...7 4. PØED PRVNÍM POU ITÍM...8 5. VARNÁ DESKA

Více

Vaše uživatelský manuál AEG-ELECTROLUX B4101-5-B http://cs.yourpdfguides.com/dref/2624828

Vaše uživatelský manuál AEG-ELECTROLUX B4101-5-B http://cs.yourpdfguides.com/dref/2624828 Můžete si přečíst doporučení v uživatelské příručce, technickém průvodci, nebo průvodci instalací pro AEG-ELECTROLUX B4101-5-B. Zjistíte si odpovědi na všechny vaše otázky, týkající se v uživatelské příručce

Více

Vaše uživatelský manuál AEG-ELECTROLUX E41.243-1M http://cs.yourpdfguides.com/dref/2627252

Vaše uživatelský manuál AEG-ELECTROLUX E41.243-1M http://cs.yourpdfguides.com/dref/2627252 Můžete si přečíst doporučení v uživatelské příručce, technickém průvodci, nebo průvodci instalací pro AEG-ELECTROLUX E41.243-1M. Zjistíte si odpovědi na všechny vaše otázky, týkající se v uživatelské příručce

Více

3cz33004.fm Page 109 Friday, March 12, 2004 6:20 PM VŠEOBECNÉ POKYNY A UPOZORNÌNÍ JAK ODSTRANIT PORUCHU SERVIS INSTALACE

3cz33004.fm Page 109 Friday, March 12, 2004 6:20 PM VŠEOBECNÉ POKYNY A UPOZORNÌNÍ JAK ODSTRANIT PORUCHU SERVIS INSTALACE 3cz33004.fm Page 109 Friday, March 12, 2004 6:20 PM NÁVOD K POUŽITÍ PØED PRVNÍM POUŽITÍM VINNÉHO SKLÍPKU RADY K OCHRANÌ ŽIVOTNÍHO PROSTØEDÍ VŠEOBECNÉ POKYNY A UPOZORNÌNÍ NÌCO O VÍNÌ JAK SPOTØEBIÈ POUŽIVAT

Více

E43012-5 Návod k použití Elektrická vestavìná trouba

E43012-5 Návod k použití Elektrická vestavìná trouba E43012-5 Návod k použití Elektrická vestavìná trouba 2 Obsah Dìkujeme, že jste si vybrali jeden z našich vysoce kvalitních výrobkù. Pøeètìte si prosím pozornì tento návod k použití, abyste zajistili optimální

Více

Vaše uživatelský manuál AEG-ELECTROLUX E4403-5-A http://cs.yourpdfguides.com/dref/2627464

Vaše uživatelský manuál AEG-ELECTROLUX E4403-5-A http://cs.yourpdfguides.com/dref/2627464 Můžete si přečíst doporučení v uživatelské příručce, technickém průvodci, nebo průvodci instalací pro AEG-ELECTROLUX E4403-5-A. Zjistíte si odpovědi na všechny vaše otázky, týkající se v uživatelské příručce

Více

návod k použití Elektrická vestavìná trouba EOB64101

návod k použití Elektrická vestavìná trouba EOB64101 návod k použití Elektrická vestavìná trouba EOB64101 We were thinking of you when we made this product Vítejte ve svìtì Electroluxu Vybrali jste si prvotøídní výrobek Electrolux, který si, jak vìøíme,

Více

návod k použití Sklokeramická varná deska EHC60040X

návod k použití Sklokeramická varná deska EHC60040X návod k použití Sklokeramická varná deska EHC60040X 2 electrolux Obsah Electrolux. Thinking of you. Více o nás naleznete na adrese www.electrolux.com Bezpečnostní informace 2 Instalace 3 Popis spotřebiče

Více

RADY K OCHRANÌ ŽIVOTNÍHO PROSTØEDÍ

RADY K OCHRANÌ ŽIVOTNÍHO PROSTØEDÍ NÁVOD K POUŽITÍ % PØED POUŽITÍM SPOTØEBIÈE...STRANA 24 RADY K OCHRANÌ ŽIVOTNÍHO PROSTØEDÍ...STRANA 24 VŠEOBECNÉ POKYNY A UPOZORNÌNÍ...STRANA 25 POPIS SPOTØEBIÈE...STRANA 26 PØIPOJENÍ SPOTØEBIÈE K ELEKTRICKÉ

Více

EOC6851... CS PARNÍ TROUBA NÁVOD K POUŽITÍ 2 SK PARNÁ RÚRA NÁVOD NA POUŽÍVANIE 40

EOC6851... CS PARNÍ TROUBA NÁVOD K POUŽITÍ 2 SK PARNÁ RÚRA NÁVOD NA POUŽÍVANIE 40 EOC6851...... CS PARNÍ TROUBA NÁVOD K POUŽITÍ 2 SK PARNÁ RÚRA NÁVOD NA POUŽÍVANIE 40 2 www.electrolux.com OBSAH 1. BEZPEČNOSTNÍ INFORMACE........................................................... 3 2.

Více

Vaše uživatelský manuál AEG-ELECTROLUX B4401-4-M http://cs.yourpdfguides.com/dref/807193

Vaše uživatelský manuál AEG-ELECTROLUX B4401-4-M http://cs.yourpdfguides.com/dref/807193 Můžete si přečíst doporučení v uživatelské příručce, technickém průvodci, nebo průvodci instalací pro AEG-ELECTROLUX B4401-4-M. Zjistíte si odpovědi na všechny vaše otázky, týkající se v uživatelské příručce

Více

návod k použití Elektrická vestavìná trouba EON33100

návod k použití Elektrická vestavìná trouba EON33100 návod k použití Elektrická vestavìná trouba EON33100 We were thinking of you when we made this product Vítejte ve svìtì Electroluxu Vybrali jste si prvotøídní výrobek Electrolux, který si, jak vìøíme,

Více

Vaše uživatelský manuál AEG-ELECTROLUX E3781-4-M DE R07 http://cs.yourpdfguides.com/dref/808688

Vaše uživatelský manuál AEG-ELECTROLUX E3781-4-M DE R07 http://cs.yourpdfguides.com/dref/808688 Můžete si přečíst doporučení v uživatelské příručce, technickém průvodci, nebo průvodci instalací pro AEG-ELECTROLUX E3781-4-M DE R07. Zjistíte si odpovědi na všechny vaše otázky, týkající se v uživatelské

Více

EKC52500O... CS SPORÁK NÁVOD K POU ITÍ 2 SK SPORÁK NÁVOD NA POU ÍVANIE 23

EKC52500O... CS SPORÁK NÁVOD K POU ITÍ 2 SK SPORÁK NÁVOD NA POU ÍVANIE 23 EKC52500O...... CS SPORÁK NÁVOD K POU ITÍ 2 SK SPORÁK NÁVOD NA POU ÍVANIE 23 2 www.electrolux.com OBSAH 1. BEZPEÈNOSTNÍ INFORMACE........................................................... 3 2. BEZPEÈNOSTNÍ

Více

COMPETENCE C3100-1. Vestavný elektrický sporák s vestavnou plynovou varnou deskou. Návod k použití. Návod k instalaci

COMPETENCE C3100-1. Vestavný elektrický sporák s vestavnou plynovou varnou deskou. Návod k použití. Návod k instalaci COMPETENCE C3100-1 Vestavný elektrický sporák s vestavnou plynovou varnou deskou Návod k použití Návod k instalaci Vážená zákaznice, vážený zákazníku pøeètìte si prosím pozornì tento návod. Velmi dùležité

Více

EOB6850... CS TROUBA NÁVOD K POUŽITÍ 2 SK RÚRA NÁVOD NA POUŽÍVANIE 37

EOB6850... CS TROUBA NÁVOD K POUŽITÍ 2 SK RÚRA NÁVOD NA POUŽÍVANIE 37 EOB6850...... CS TROUBA NÁVOD K POUŽITÍ 2 SK RÚRA NÁVOD NA POUŽÍVANIE 37 2 www.electrolux.com OBSAH 1. BEZPEČNOSTNÍ INFORMACE........................................................... 3 2. POPIS SPOTŘEBIČE...................................................................

Více

B C I L F G H. POPIS ELEKTROSPOT EBIâE

B C I L F G H. POPIS ELEKTROSPOT EBIâE POPIS ELEKTROSPOT EBIâE A B C D E F G H I L Knoflík termostatu Knoflík ãasového spínaãe Svûtelná kontrolka Knoflík pro volbu funkcí Sklenûná dvífika Spodní topné tûleso Ro t Plech na peãení Tvarovan ro

Více

K6C7M. Sporák se sklokeramickou deskou. Návod k instalaci a použití

K6C7M. Sporák se sklokeramickou deskou. Návod k instalaci a použití K6C7M Sporák se sklokeramickou deskou Návod k instalaci a použití K6C7M Sporák se sklokeramickou deskou Návod k instalaci a použití Vážený zákazníku, dìkujeme Vám, že jste si zakoupil výrobek spoleènosti

Více

návod k použití Elektrická vestavìná trouba EOK76030

návod k použití Elektrická vestavìná trouba EOK76030 návod k použití Elektrická vestavìná trouba EOK76030 We were thinking of you when we made this product Vítejte ve svìtì Electroluxu Vybrali jste si prvotøídní výrobek Electrolux, který si, jak vìøíme,

Více

Instalace. Dùle ité: Pøed provádìním jakýchkoli seøizovacích nebo údr bových prací odpojte spotøebiè od sítì.

Instalace. Dùle ité: Pøed provádìním jakýchkoli seøizovacích nebo údr bových prací odpojte spotøebiè od sítì. Dùležité Pro zajištìní trvalé EFEKTIVITY a BEZPEÈNOSTI tohoto zaøízení doporuèujeme: l opravy svìøte pouze výrobcem autorizovanému servisnímu støedisku l vždy musí být použity originální náhradní díly.

Více

Vaše uživatelský manuál BOSCH HEB34D550 http://cs.yourpdfguides.com/dref/3570731

Vaše uživatelský manuál BOSCH HEB34D550 http://cs.yourpdfguides.com/dref/3570731 Můžete si přečíst doporučení v uživatelské příručce, technickém průvodci, nebo průvodci instalací pro. Zjistíte si odpovědi na všechny vaše otázky, týkající se v uživatelské příručce (informace, specifikace,

Více

Vaše uživatelský manuál CONSTRUCTA CH130290 http://cs.yourpdfguides.com/dref/3654992

Vaše uživatelský manuál CONSTRUCTA CH130290 http://cs.yourpdfguides.com/dref/3654992 Můžete si přečíst doporučení v uživatelské příručce, technickém průvodci, nebo průvodci instalací pro. Zjistíte si odpovědi na všechny vaše otázky, týkající se v uživatelské příručce (informace, specifikace,

Více

EOC45752OX EOC5751FAV EOC5751FAX EOC5751FOV EOC5751FOX EOC5751FOZ. CS Trouba Návod k použití

EOC45752OX EOC5751FAV EOC5751FAX EOC5751FOV EOC5751FOX EOC5751FOZ. CS Trouba Návod k použití EOC45752OX EOC5751FAV EOC5751FAX EOC5751FOV EOC5751FOX EOC5751FOZ CS Trouba Návod k použití 2 www.electrolux.com OBSAH 1. BEZPEČNOSTNÍ INFORMACE... 3 2. BEZPEČNOSTNÍ POKYNY...4 3. POPIS SPOTŘEBIČE...7

Více

EOA45651O CS TROUBA NÁVOD K POUŽITÍ EOA5651AO

EOA45651O CS TROUBA NÁVOD K POUŽITÍ EOA5651AO EOA45651O EOA5651AO CS TROUBA NÁVOD K POUŽITÍ 2 www.electrolux.com OBSAH 1. BEZPEČNOSTNÍ INFORMACE...3 2. BEZPEČNOSTNÍ POKYNY...4 3. POPIS SPOTŘEBIČE... 6 4. PŘED PRVNÍM POUŽITÍM... 7 5. DENNÍ POUŽÍVÁNÍ...8

Více

PRINCESS 162000 rotační gril - NÁVOD K OBSLUZE

PRINCESS 162000 rotační gril - NÁVOD K OBSLUZE PRINCESS 162000 rotační gril - NÁVOD K OBSLUZE Nejprve si pečlivě přečtěte návod k použití a myslete na to, že ho ještě můžete později potřebovat. Zkontrolujte, zda napětí v síti odpovídá napětí, pro které

Více

návod k použití Elektrická vestavìná trouba EON31000

návod k použití Elektrická vestavìná trouba EON31000 návod k použití Elektrická vestavìná trouba EON31000 We were thinking of you when we made this product Vítejte ve svìtì Electroluxu Vybrali jste si prvotøídní výrobek Electrolux, který si, jak vìøíme,

Více

EOA05751O EOA45751O EOA5751AO. CS Trouba Návod k použití

EOA05751O EOA45751O EOA5751AO. CS Trouba Návod k použití EOA05751O EOA45751O EOA5751AO CS Trouba Návod k použití 2 www.electrolux.com OBSAH 1. BEZPEČNOSTNÍ INFORMACE... 3 2. BEZPEČNOSTNÍ POKYNY...4 3. POPIS SPOTŘEBIČE...7 4. OVLÁDACÍ PANEL...8 5. PŘED PRVNÍM

Více

návod k použití Elektrická vestavìná trouba EOB68000

návod k použití Elektrická vestavìná trouba EOB68000 návod k použití Elektrická vestavìná trouba EOB68000 We were thinking of you when we made this product Vítejte ve svìtì Electroluxu Vybrali jste si prvotøídní výrobek Electrolux, který si, jak vìøíme,

Více

EOB2200... CS TROUBA NÁVOD K POU ITÍ 2 SK RÚRA NÁVOD NA POU ÍVANIE 17

EOB2200... CS TROUBA NÁVOD K POU ITÍ 2 SK RÚRA NÁVOD NA POU ÍVANIE 17 EOB2200...... CS TROUBA NÁVOD K POU ITÍ 2 SK RÚRA NÁVOD NA POU ÍVANIE 17 2 www.electrolux.com OBSAH 1. BEZPEÈNOSTNÍ POKYNY.............................................................. 3 2. POPIS SPOTØEBIÈE...................................................................

Více

P EHLEDNÁ TABULKA. Poloha ro tu a pfiíslu enství Poznámky/Rady. Poloha knoflíku termostatu. Poloha knoflíku pro volbu funkcí.

P EHLEDNÁ TABULKA. Poloha ro tu a pfiíslu enství Poznámky/Rady. Poloha knoflíku termostatu. Poloha knoflíku pro volbu funkcí. POPIS ELEKTROSPOT EBIâE A knoflík termostatu B knoflík ãasového spínaãe C svûtelná kontrolka D knoflík pro volbu funkcí E sklenûná dvífika F spodní topné tûleso G ploch ro t H plech na peãení I tvarovan

Více

EOB6850BOX. CS Trouba Návod k použití

EOB6850BOX. CS Trouba Návod k použití EOB6850BOX CS Trouba Návod k použití 2 www.electrolux.com OBSAH 1. BEZPEČNOSTNÍ INFORMACE... 3 2. BEZPEČNOSTNÍ POKYNY...4 3. POPIS SPOTŘEBIČE...7 4. OVLÁDACÍ PANEL...7 5. PŘED PRVNÍM POUŽITÍM...9 6. DENNÍ

Více

Vaše uživatelský manuál CONSTRUCTA CN12550 http://cs.yourpdfguides.com/dref/3563634

Vaše uživatelský manuál CONSTRUCTA CN12550 http://cs.yourpdfguides.com/dref/3563634 Můžete si přečíst doporučení v uživatelské příručce, technickém průvodci, nebo průvodci instalací pro. Zjistíte si odpovědi na všechny vaše otázky, týkající se v uživatelské příručce (informace, specifikace,

Více

BC301300N BC301302N BC3331300 BC3331302. CS Návod k použití

BC301300N BC301302N BC3331300 BC3331302. CS Návod k použití BC301300N BC301302N BC3331300 BC3331302 CS Návod k použití 2 www.aeg.com OBSAH 1. BEZPEČNOSTNÍ INFORMACE............................................. 3 2. BEZPEČNOSTNÍ POKYNY................................................

Více

Návod k použití Sporák 47056VS-MN 47056VS-W8 47056VS-WN

Návod k použití Sporák 47056VS-MN 47056VS-W8 47056VS-WN CS Návod k použití Sporák 47056VS-MN 47056VS-W8 47056VS-WN 2 www.aeg.com OBSAH 1. BEZPEČNOSTNÍ INFORMACE...3 2. BEZPEČNOSTNÍ POKYNY...5 3. POPIS SPOTŘEBIČE... 7 4. PŘED PRVNÍM POUŽITÍM... 8 5. VARNÁ DESKA

Více

ČESKY 3. Obsah. Tipy a rady. Tipy a rady 3. Zmĕny vyhrazeny. VAROVÁNÍ! Viz kapitoly o bezpečnosti. Čas (min) ( C)

ČESKY 3. Obsah. Tipy a rady. Tipy a rady 3. Zmĕny vyhrazeny. VAROVÁNÍ! Viz kapitoly o bezpečnosti. Čas (min) ( C) CZ SMAKSAK Recepty ČESKY 3 Obsah Tipy a rady 3 Zmĕny vyhrazeny. Tipy a rady VAROVÁNÍ! Viz kapitoly o bezpečnosti. Teploty a časy v tabulkách jsou pouze orientační. Závisí na receptu, kvalitě a množství

Více

ZANUSSI CHLADNIÈKA CH ODZIARKA ZT 161 BO (TT 160 ICE) NÁVOD K OBSLUZE INSTRUKCJA OBS UGI NÁVOD NA OBSLUHU CZ PL SK HU

ZANUSSI CHLADNIÈKA CH ODZIARKA ZT 161 BO (TT 160 ICE) NÁVOD K OBSLUZE INSTRUKCJA OBS UGI NÁVOD NA OBSLUHU CZ PL SK HU ZANUSSI CHLADNIÈKA CH ODZIARKA EGYAJTÓS HÛTÕSZEKRÉNY JÉGKÉSZÍTÕ REKESSZEL ZT 161 BO (TT 160 ICE) NÁVOD K OBSLUZE INSTRUKCJA OBS UGI NÁVOD NA OBSLUHU KEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ CZ PL SK HU 200364618 KE/Za/110.

Více

Bezpeènostní upozornìní a dobré zvyky, které byste mìli dodržovat

Bezpeènostní upozornìní a dobré zvyky, které byste mìli dodržovat Margherita Dìkujeme Vám, že jste si vybrali výrobek od firmy Ariston. Tato automatická praèka Margherita je spolehlivá a snadno se používá. Doporuèujeme Vám, abyste si tento návod pozornì pøeèetli. S praèkou

Více

30302007CZ.fm Page 13 Tuesday, March 14, 2006 5:28 PM NÁVOD K POUŽITÍ

30302007CZ.fm Page 13 Tuesday, March 14, 2006 5:28 PM NÁVOD K POUŽITÍ 30302007CZ.fm Page 13 Tuesday, March 14, 2006 5:28 PM NÁVOD K POUŽITÍ PØED POUŽITÍM SPOTØEBIÈE RADY K OCHRANÌ ŽIVOTNÍHO PROSTØEDÍ VŠEOBECNÉ POKYNY A UPOZORNÌNÍ JAK POUŽÍVAT MRAZNIÈKU JAK ODMRAZOVAT A ÈISTIT

Více

........ EOB5351AOX CS TROUBA NÁVOD K POUŽITÍ

........ EOB5351AOX CS TROUBA NÁVOD K POUŽITÍ EOB5351AOX...... CS TROUBA NÁVOD K POUŽITÍ 2 www.electrolux.com OBSAH 1. BEZPEČNOSTNÍ INFORMACE........................................................... 3 2. BEZPEČNOSTNÍ POKYNY..............................................................

Více

Detailní pohled. . Analogový programátor doby zahájení/ukonèení peèení (pouze u vybraných modelù). D 2

Detailní pohled. . Analogový programátor doby zahájení/ukonèení peèení (pouze u vybraných modelù). D 2 PIZZA max 80 0 00 60 Gratulujeme Vám k nákupu zaøízení znaèky Ariston. Toto zaøízení je velice spolehlivé a jeho obsluha jednoduchá. Doporuèujeme Vám pøeèíst si tento návod k obsluze. Zajistíte tak perfektní

Více

Návod k použití Sporák 47036IU-MN

Návod k použití Sporák 47036IU-MN CS Návod k použití Sporák 47036IU-MN 2 www.aeg.com OBSAH 1. BEZPEČNOSTNÍ INFORMACE...3 2. BEZPEČNOSTNÍ POKYNY...5 3. POPIS SPOTŘEBIČE... 7 4. PŘED PRVNÍM POUŽITÍM... 8 5. VARNÁ DESKA DENNÍ POUŽÍVÁNÍ...9

Více

........ EOC5751AA CS TROUBA NÁVOD K POUŽITÍ

........ EOC5751AA CS TROUBA NÁVOD K POUŽITÍ EOC5751AA...... CS TROUBA NÁVOD K POUŽITÍ 2 www.electrolux.com OBSAH 1. BEZPEČNOSTNÍ INFORMACE........................................................... 3 2. BEZPEČNOSTNÍ POKYNY..............................................................

Více

Vaše uživatelský manuál SIEMENS HE650511 http://cs.yourpdfguides.com/dref/3570861

Vaše uživatelský manuál SIEMENS HE650511 http://cs.yourpdfguides.com/dref/3570861 Můžete si přečíst doporučení v uživatelské příručce, technickém průvodci, nebo průvodci instalací pro. Zjistíte si odpovědi na všechny vaše otázky, týkající se v uživatelské příručce (informace, specifikace,

Více

60202010CZ.fm Page 149 Wednesday, May 16, 2007 10:44 AM NÁVOD K POUŽITÍ

60202010CZ.fm Page 149 Wednesday, May 16, 2007 10:44 AM NÁVOD K POUŽITÍ 60202010CZ.fm Page 149 Wednesday, May 16, 2007 10:44 AM NÁVOD K POUŽITÍ POPIS SPOTØEBIÈE PØED POUŽITÍM SPOTØEBIÈE RADY K OCHRANÌ ŽIVOTNÍHO PROSTØEDÍ VŠEOBECNÉ POKYNY A UPOZORNÌNÍ JAK POUŽÍVAT CHLADICÍ

Více

TO 2038. Toustovací trouba. Příručka uživatele

TO 2038. Toustovací trouba. Příručka uživatele Toustovací trouba TO 2038 Příručka uživatele Děkujeme vám za vaše rozhodnutí k nákupu tohoto výrobku. Před instalací, zapnutím a nastavováním trouby si prosím přečtěte celý návod obsahuje důležité informace

Více

POPIS VÝROBKU AKP 230 CZ

POPIS VÝROBKU AKP 230 CZ AKP 230 CZ Poslední úroveň První úroveň Hliníkový plech na moučníky: Hluboký plech: PŘÍSLUŠENSTVÍ POPIS VÝROBKU 1. Ovládací panel 2. Chladicí ventilátor (není vidět) 3. Horní topné těleso 4. Topné těleso

Více

Vaše uživatelský manuál SIEMENS HE100220 http://cs.yourpdfguides.com/dref/3564532

Vaše uživatelský manuál SIEMENS HE100220 http://cs.yourpdfguides.com/dref/3564532 Můžete si přečíst doporučení v uživatelské příručce, technickém průvodci, nebo průvodci instalací pro. Zjistíte si odpovědi na všechny vaše otázky, týkající se v uživatelské příručce (informace, specifikace,

Více

BE4013421 CS TROUBA NÁVOD K POUŽITÍ BE401342P

BE4013421 CS TROUBA NÁVOD K POUŽITÍ BE401342P BE4013421 BE401342P CS TROUBA NÁVOD K POUŽITÍ 2 PRO DOKONALÉ VÝSLEDKY Děkujeme vám, že jste si zvolili výrobek značky AEG. Aby vám bezchybně sloužil mnoho let, vyrobili jsme jej s pomocí inovativních technologií,

Více

CZ EFTERSMAK Recepty

CZ EFTERSMAK Recepty CZ EFTERSMAK Recepty ČESKY 3 Obsah Tipy a rady 3 Zmĕny vyhrazeny. Tipy a rady VAROVÁNÍ! Viz kapitoly o bezpečnosti. Teploty a časy v tabulkách jsou pouze orientační. Závisí na receptu, kvalitě a množství

Více

HGK 10. Vestavný sporák. Návod k instalaci a použití

HGK 10. Vestavný sporák. Návod k instalaci a použití HGK 10 Vestavný sporák Návod k instalaci a použití HGK 10 Vestavný sporák Návod k instalaci a použití Vážený zákazníku, dìkujeme Vám, že jste si zakoupil výrobek spoleènosti MERLONI Elettrodomestici, spa.

Více

Sklokeramická deska PVD 830 N. Návod k obsluze

Sklokeramická deska PVD 830 N. Návod k obsluze Sklokeramická deska PVD 830 N Návod k obsluze 1 Obr. 1 Obr. 2 Obr. 3 Čas/Časovač/Odpočítávání Indikátor rozšířené zóny Zapnutí/vypnutí a zobrazení varné zóny Tlačítko Memory (paměť) Zóna časovače Tlačítka

Více

Přístroj pro přípravu vařící vody K5. Návod pro obsluhu a montáž. hospodárně teplá voda. 1

Přístroj pro přípravu vařící vody K5. Návod pro obsluhu a montáž. hospodárně teplá voda. 1 Přístroj pro přípravu vařící vody K5 Návod pro obsluhu a montáž CZ hospodárně teplá voda. 1 Obsah CZ Popis přístroje.. strana 3 Technické údaje..4 Základní informace 4 Bezpečnostní instrukce.4 Příprava...5

Více

........ EOA5851AA CS TROUBA NÁVOD K POUŽITÍ

........ EOA5851AA CS TROUBA NÁVOD K POUŽITÍ EOA5851AA...... CS TROUBA NÁVOD K POUŽITÍ 2 www.electrolux.com OBSAH 1. BEZPEČNOSTNÍ INFORMACE........................................................... 3 2. BEZPEČNOSTNÍ POKYNY..............................................................

Více

HK634070IB Návod k použití Sklokeramická varná deska

HK634070IB Návod k použití Sklokeramická varná deska HK634070IB Návod k použití Sklokeramická varná deska 2 Obsah Děkujeme, že jste si vybrali jeden z našich vysoce kvalitních výrobků. Přečtěte si prosím pozorně tento návod k použití, abyste zajistili optimální

Více

Odsávač pár ZRW. Návod k obsluze

Odsávač pár ZRW. Návod k obsluze Odsávač pár ZRW Návod k obsluze 1 Vážený zákazník Stali jste se uživatelem kuchyňského odsávače typu ZRW. Tento odsávač byl navržen a vyroben hlavně s novým vzhledem pro uspokojení vašich očekávání a určitě

Více

Vrtací a bourací kladivo BBMH 1100

Vrtací a bourací kladivo BBMH 1100 Version. česky Vrtací a bourací kladivo BBMH 00 Návod na obsluhu Art.-Nr.: 5209 Art.-Bez.: BBMH00 Obsah: Poznámky: Důležitá upozornění 2 Před uvedením do provozu 2 Řádné použití 3 Všeobecné bezpečnostní

Více

Návod k obsluze. Plynový kondenzaèní kotel Logamax plus GB152-16/24/24K. 7746800029 08/2006 CZ (cs) Pro obsluhu

Návod k obsluze. Plynový kondenzaèní kotel Logamax plus GB152-16/24/24K. 7746800029 08/2006 CZ (cs) Pro obsluhu 7746800029 08/2006 CZ (cs) Pro obsluhu Návod k obsluze Plynový kondenzaèní kotel Logamax plus GB52-6/24/24K Pøed zahájením obsluhy pozornì proètìte Obsah Pøehled základní øídící jednotky Logamatic BC0...........................

Více

12392_12396cz_#431-2005_03/05bt Montáž a návod pro obsluhu plynového grilu s lávovými kameny Èíslo výrobku 12392 & 12396 Pøed zprovoznìním tohoto vysoce kvalitního grilu si prosím peèlivì pøeètìte tento

Více

DŮLEŽITÉ BEZPEČNOSTNÍ POKYNY

DŮLEŽITÉ BEZPEČNOSTNÍ POKYNY DŮLEŽITÉ BEZPEČNOSTNÍ POKYNY VAŠE BEZPEČNOST I BEZPEČNOST DALŠÍCH OSOB JE VELMI DŮLEŽITÁ V tomto návodu a na samotném spotřebiči jsou důležitá bezpečnostní upozornění, která si musíte přečíst a dodržovat

Více

Technické údaje. Bezpeènostní pokyny. Ovládací prvky. Úhlová bruska

Technické údaje. Bezpeènostní pokyny. Ovládací prvky. Úhlová bruska 629050A EBU 13 A 6 3 5 14 2 1 2 7 4 12 8 9 7 10 11 14 13 15 Technické údaje CZ Bezpeènostní pokyny Úhlová bruska Typ EBU 13 A Pøíkon 1050 W Otáèky naprázdno 10 500 min 1 Brousící kotouè max. 125 mm Obvodová

Více

Venkovní Elektrický Keramický Gril Beem Barbecue Plus

Venkovní Elektrický Keramický Gril Beem Barbecue Plus Venkovní Elektrický Keramický Gril Beem Barbecue Plus Návod k použití Strana 1 PODĚKOVÁNÍ Děkujeme Vám, že jste si zakoupili výrobek značky BEEM od společnosti EURONAKUPY.CZ a přejeme Vám, abyste byli

Více

ELEKTRICKÝ PŘENOSNÝ KOVEKTOR

ELEKTRICKÝ PŘENOSNÝ KOVEKTOR ELEKTRICKÝ PŘENOSNÝ KOVEKTOR Strana 1 INSTRUKCE K PROVOZU Před snahou zapnout konvektor nebo na něm vykonat údržbu si pečlivě přečtěte tento návod. Dodržujte všechny bezpečnostní pokyny. Nedodržení pokynů

Více

........ EON3430AO CS TROUBA NÁVOD K POUŽITÍ

........ EON3430AO CS TROUBA NÁVOD K POUŽITÍ EON3430AO...... CS TROUBA NÁVOD K POUŽITÍ 2 www.electrolux.com OBSAH 1. BEZPEČNOSTNÍ INFORMACE........................................................... 3 2. BEZPEČNOSTNÍ POKYNY..............................................................

Více

Elektrický parní sterilizátor

Elektrický parní sterilizátor Obsah Úvod... 2 Bezpečnostní pokyny a důležitá upozornění.... 3 Popis.... 6 Příprava na sterilizaci... 7 Použití... 7 Čištění přístroje a odstranění vodního kamene... 8 Technické specifikace.... 8 Vysvětlení

Více

UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA FE 1222

UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA FE 1222 UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA Multifunkční horkovzdušná trouba FE 1222 0 a b c d e 2 3 4 a,b,c,d,e b,c d,e b,c b,c b,c b,c b,c 5 6 Uživatelský manuál Důležité! Před použitím trouby si pečlivě přečtěte uživatelský

Více

Vaše uživatelský manuál SIEMENS HE764460 http://cs.yourpdfguides.com/dref/3555884

Vaše uživatelský manuál SIEMENS HE764460 http://cs.yourpdfguides.com/dref/3555884 Můžete si přečíst doporučení v uživatelské příručce, technickém průvodci, nebo průvodci instalací pro. Zjistíte si odpovědi na všechny vaše otázky, týkající se v uživatelské příručce (informace, specifikace,

Více

B4101-5 Návod k použití Vestavná elektrická trouba

B4101-5 Návod k použití Vestavná elektrická trouba B4101-5 Návod k použití Vestavná elektrická trouba 2 Obsah Děkujeme, že jste si vybrali jeden z našich vysoce kvalitních výrobků. Přečtěte si prosím pozorně tento návod k použití, abyste zajistili optimální

Více

KÁVOVAR R-918. Návod k použití. česky. Kávovar R-918

KÁVOVAR R-918. Návod k použití. česky. Kávovar R-918 Návod k použití KÁVOVAR R-918 Před použitím tohoto spotřebiče se prosím seznamte s návodem k jeho obsluze. Spotřebič používejte pouze tak, jak je popsáno v tomto návodu k použití. Návod uschovejte pro

Více

Vaše uživatelský manuál AEG-ELECTROLUX E6831-4-M R05 http://cs.yourpdfguides.com/dref/809153

Vaše uživatelský manuál AEG-ELECTROLUX E6831-4-M R05 http://cs.yourpdfguides.com/dref/809153 Můžete si přečíst doporučení v uživatelské příručce, technickém průvodci, nebo průvodci instalací pro AEG-ELECTROLUX E6831-4-M R05. Zjistíte si odpovědi na všechny vaše otázky, týkající se v uživatelské

Více

BP7314601 BP7314621 BP731462P BP731460C BP731462C BP731460N BP731462N. CS Návod k použití

BP7314601 BP7314621 BP731462P BP731460C BP731462C BP731460N BP731462N. CS Návod k použití BP7314601 BP7314621 BP731462P BP731460C BP731462C BP731460N BP731462N CS Návod k použití 2 www.aeg.com OBSAH 1. BEZPEČNOSTNÍ INFORMACE............................................. 3 2. BEZPEČNOSTNÍ POKYNY................................................

Více

Inspirováno ivotem. Kombinace chladnièka/mraznièka Návod u ivatele HRF-663DTA2* HRF-663DTB2* HRF-663DSA2* HRF-663DSB2* HRF-660S.

Inspirováno ivotem. Kombinace chladnièka/mraznièka Návod u ivatele HRF-663DTA2* HRF-663DTB2* HRF-663DSA2* HRF-663DSB2* HRF-660S. Inspirováno ivotem Kombinace chladnièka/mraznièka Návod u ivatele HRF-663DTA2* HRF-663DTB2* HRF-663DSA2* HRF-663DSB2* HRF-660S *=blank WW HS SS Dìkujeme Vám, e jste se rozhodli pro nákup chladnièky znaèky

Více

POHON GARÁŽOVÝCH VRAT UŽIVATELSKÝ NÁVOD (FBC180 / FBC200)

POHON GARÁŽOVÝCH VRAT UŽIVATELSKÝ NÁVOD (FBC180 / FBC200) POHON GARÁŽOVÝCH VRAT UŽIVATELSKÝ NÁVOD (FBC180 / FBC200) OBSAH 1. Bezpe nostní instrukce 3 2. Vlastnosti a použití pohonu vrat 3 3. Technická specifikace 4 4. Kontrola obsahu balení 4 5. Instalace a nastavení

Více

Vaše uživatelský manuál AEG-ELECTROLUX LAV41250 http://cs.yourpdfguides.com/dref/614201

Vaše uživatelský manuál AEG-ELECTROLUX LAV41250 http://cs.yourpdfguides.com/dref/614201 Můžete si přečíst doporučení v uživatelské příručce, technickém průvodci, nebo průvodci instalací pro AEG-ELECTROLUX LAV41250. Zjistíte si odpovědi na všechny vaše otázky, týkající se v uživatelské příručce

Více

VŠEOBECNÉ POKYNY A UPOZORNÌNÍ JAK POUŽÍVAT MRAZICÍ ODDÍL

VŠEOBECNÉ POKYNY A UPOZORNÌNÍ JAK POUŽÍVAT MRAZICÍ ODDÍL 3cz33007.fm Page 14 Tuesday, November 19, 2002 3:59 PM NÁVOD K POUŽITÍ PØED POUŽITÍM CHLADNIÈKY RADY K OCHRANÌ ŽIVOTNÍHO PROSTØEDÍ VŠEOBECNÉ POKYNY A UPOZORNÌNÍ JAK POUŽÍVAT CHLADICÍ ODDÍL JAK POUŽÍVAT

Více

NÁVOD K POUŽITÍ. Chcete-li troubu co nejlépe používat, přečtěte si pozorně tento návod a uschovejte si ho pro další potřebu.

NÁVOD K POUŽITÍ. Chcete-li troubu co nejlépe používat, přečtěte si pozorně tento návod a uschovejte si ho pro další potřebu. 31055026aCZ.fm Page 16 Tuesday, June 27, 2006 6:13 PM NÁVOD K POUŽITÍ INSTALACE...17 RADY K OCHRANĚ ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ... 20 UPOZORNĚNÍ... 20 PŘED POUŽITÍM TROUBY... 21 PŘÍSLUŠENSTVÍ TROUBY... 22 ÚDRŽBA

Více

Návod k použití 2 Návod na používanie 29 CS SK. Sporák Sporák ZCK552H1WA ZCK552H1XA

Návod k použití 2 Návod na používanie 29 CS SK. Sporák Sporák ZCK552H1WA ZCK552H1XA CS SK Návod k použití 2 Návod na používanie 29 Sporák Sporák ZCK552H1WA ZCK552H1XA CZ SK Obsah Bezpečnostní informace 2 Bezpečnostní pokyny 3 Popis spotřebiče 7 Před prvním použitím 8 Varná deska Denní

Více

EBERSPÄCHER PRAHA S.R.O. Pod Višňovkou 29 140 00 Praha 4 Tel.: 234 035 800 Fax: 234 035 820 www.eberspaecher.cz cz-info@eberspaecher.

EBERSPÄCHER PRAHA S.R.O. Pod Višňovkou 29 140 00 Praha 4 Tel.: 234 035 800 Fax: 234 035 820 www.eberspaecher.cz cz-info@eberspaecher. EBERSPÄCHER PRAHA S.R.O. Pod Višňovkou 29 140 00 Praha 4 Tel.: 234 035 800 Fax: 234 035 820 www.eberspaecher.cz cz-info@eberspaecher.com NÁVOD K OBSLUZE MODELY TB STEEL SINGLE DOOR TB74 STEEL TB100 STEEL

Více

Vaše odsávací digestoř Popis 4 Úvod 4. Bezpečnost Bezpečnostní opatření, která musíte podniknout 5 Odsávací systémy 6. Používání Ovládací prvky 7

Vaše odsávací digestoř Popis 4 Úvod 4. Bezpečnost Bezpečnostní opatření, která musíte podniknout 5 Odsávací systémy 6. Používání Ovládací prvky 7 OBSAH Vaše odsávací digestoř Popis 4 Úvod 4 Bezpečnost Bezpečnostní opatření, která musíte podniknout 5 Odsávací systémy 6 Používání Ovládací prvky 7 Údržba Čištění 9 Tukové filtry 10 Uhlíkový filtr 10

Více

LAVATHERM 59800. Kondenzaèní sušièka s tepelným èerpadlem. Informace pro uživatele

LAVATHERM 59800. Kondenzaèní sušièka s tepelným èerpadlem. Informace pro uživatele LAVATHERM 59800 Kondenzaèní sušièka s tepelným èerpadlem Informace pro uživatele Vážená zákaznice, vážený zákazníku pøeètìte si prosím pozornì tyto informace pro uživatele a uschovejte si je i pro další

Více

OBSAH VŠEOBECNÉ POKYNY A UPOZORNÌNÍ POPIS PRAÈKY DÌTSKÁ POJISTKA (POKUD JE K DISPOZICI) PØED PRVNÍM PRACÍM CYKLEM PØÍPRAVA PRANÍ

OBSAH VŠEOBECNÉ POKYNY A UPOZORNÌNÍ POPIS PRAÈKY DÌTSKÁ POJISTKA (POKUD JE K DISPOZICI) PØED PRVNÍM PRACÍM CYKLEM PØÍPRAVA PRANÍ 30105594aCS.fm Page 17 Thursday, December 30, 2004 10:39 AM OBSAH PØED POUŽITÍM PRAÈKY VŠEOBECNÉ POKYNY A UPOZORNÌNÍ POPIS PRAÈKY DVÍØKA DÌTSKÁ POJISTKA (POKUD JE K DISPOZICI) PØED PRVNÍM PRACÍM CYKLEM

Více

Sendvičovač Návod k obsluze

Sendvičovač Návod k obsluze Sendvičovač Návod k obsluze CZ Před použitím tohoto spotřebiče se prosím seznamte s návodem k jeho obsluze, a to i v případě, že jste již obeznámeni s používáním spotřebičů podobného typu. Spotřebič používejte

Více

Version 1.2 česky. Elektrická kolébková pila BWS400. Návod na obsluhu. Art.-Nr.: 100 74 Art.-Bez.: BWS400

Version 1.2 česky. Elektrická kolébková pila BWS400. Návod na obsluhu. Art.-Nr.: 100 74 Art.-Bez.: BWS400 Version 1.2 česky Elektrická kolébková pila BWS400 Návod na obsluhu Art.-Nr.: 100 74 Art.-Bez.: BWS400 Obsah: Poznámky: Důležitá upozornění 2 Před uvedením do provozu 2 Řádné použití 3 Všeobecné bezpečnostní

Více

HVSD 970 B ODSAVAČ PAR

HVSD 970 B ODSAVAČ PAR HVSD 970 B ODSAVAČ PAR Návod k instalaci a obsluze 1 OBSAH Úvod... 2 Bezpečnostní upozornění... 2 Instalace na zeď... 3 Ovládání... 7 Údržba... 8 Odstranění možných problémů... 9 ÚVOD Děkujeme za výběr

Více

EOC05651O EOC45651O...

EOC05651O EOC45651O... EOC05651O EOC45651O...... CS TROUBA NÁVOD K POUŽITÍ 2 www.electrolux.com OBSAH 1. BEZPEČNOSTNÍ INFORMACE........................................................... 3 2. BEZPEČNOSTNÍ POKYNY..............................................................

Více

DŮLEŽITÉ INFORMACE K BEZPEČNOSTI NEBEZPEČÍ VAROVÁNÍ. ČESKY Instalace strana 2 Návod k použití Strana

DŮLEŽITÉ INFORMACE K BEZPEČNOSTI NEBEZPEČÍ VAROVÁNÍ. ČESKY Instalace strana 2 Návod k použití Strana ČESKY Instalace strana 2 Návod k použití Strana DŮLEŽITÉ INFORMACE K BEZPEČNOSTI VAŠE BEZPEČNOST I BEZPEČNOST DALŠÍCH OSOB JE VELMI DŮLEŽITÁ V tomto návodu i na spotřebiči samotném můžete najít důležitá

Více

Elektro naviják BESW3000

Elektro naviják BESW3000 Version 1.1 česky Elektro naviják BESW3000 Návod na obsluhu Art.-Nr.: 27835 Art.-Bez.: BESW3000 Obsah: Prohlášení o shodě EU Důležitá upozornění 2 Před uvedením do provozu 2 Řádné použití 3 Všeobecné bezpečnostní

Více

Register your product and get support at www.philips.com/welcome HP8605. CS Příručka pro uživatele

Register your product and get support at www.philips.com/welcome HP8605. CS Příručka pro uživatele Register your product and get support at www.philips.com/welcome HP8605 CS Příručka pro uživatele HP8605 a b c d e f g h i j 10 sec. Čeština 1 Gratulujeme Gratulujeme k nákupu a vítáme vás mezi uživateli

Více

RPR - Bukovecká 1202, 739 91 Jablunkov

RPR - Bukovecká 1202, 739 91 Jablunkov Seznámení se s tímto návodem umožní správnou instalaci a využití zaøízení, zajišující dlouhodobou a nezávadnou funkci. Pøi provozu nebo likvidaci zaøízení nutno dodržet pøíslušné národní pøedpisy o životním

Více

67670K-MN. indukční varná deska

67670K-MN. indukční varná deska 67670K-MN Návod k použití Sklokeramická indukční varná deska 2 Obsah Děkujeme, že jste si vybrali jeden z našich vysoce kvalitních výrobků. Přečtěte si prosím pozorně tento návod k použití, abyste zajistili

Více

Elektrický stepper DH5005. Návod k použití

Elektrický stepper DH5005. Návod k použití Elektrický stepper DH5005 Návod k použití Obsah Obsah... 2 Bezpečnostní pokyny... 3 Varování... 3 Upozornění... 4 Části přístroje... 5 Než začnete cvičit... 6 Nastavení přístroje... 6 Způsob cvičení...

Více

Převodní (předřadný) transformátor AT-400 NV (AT 400 VA) Obj. č.: 51 13 60. Obsah Strana. 1. Úvod

Převodní (předřadný) transformátor AT-400 NV (AT 400 VA) Obj. č.: 51 13 60. Obsah Strana. 1. Úvod Převodní (předřadný) transformátor AT-400 NV (AT 400 VA) Obj. č.: 51 13 60 Obsah Strana 1. Úvod... 2 2. Účel použití transformátoru... 3 3. Bezpečnostní předpisy... 4 4. Součásti transformátoru... 5 Přední

Více

JBY 52. z Ohřívač lahví a dětské stravy Návod k použití. Beurer GmbH Söflinger Straße 218 89077 Ulm, GERMANY Tel.: 0049 (0)731 3989-0 www.beurer.

JBY 52. z Ohřívač lahví a dětské stravy Návod k použití. Beurer GmbH Söflinger Straße 218 89077 Ulm, GERMANY Tel.: 0049 (0)731 3989-0 www.beurer. CZ JBY 52 z Ohřívač lahví a dětské stravy Návod k použití Beurer GmbH Söflinger Straße 218 89077 Ulm, GERMANY Tel.: 0049 (0)731 3989-0 www.beurer.de Česky Obsah 1 K seznámení... 2 2 Vysvětlení symbolů...

Více