Certifikát Všeobecný stavebně technický atest pro PREMIUM II pro ukotvení do zdi

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Certifikát Všeobecný stavebně technický atest pro PREMIUM II pro ukotvení do zdi"

Transkript

1 Certifikát Všeobecný stavebně technický atest pro PREMIUM II pro ukotvení do zdi Jazyky / Languages: cs BERNER_48583.pdf

2 Z Všeobecný stavebně technický atest Číslo atestu: Z Doba platnosti: do 30. června 2015 Objednatel: Berner GmbH Bernerstraße 6, Künzelsau Předmět atestu: Německý institut pro stavební techniku VEŘEJNOPRÁVNÍ INSTITUCE Registrační místo pro stavební výrobky a stavby Stavebně technický zkušební úřad Člen Evropského úřadu pro technická schvalování (EOTA) a Evropského svazu pro technické schvalování ve stavebnictví (UEAtc). Tel.: Fax: dibt@dibt.de Datum: 16.června 2010 Obchodní značka: I /10 Berner-MULTICOMPOUNDsystem PREMIUM pro ukotvení do zdi Výše uvedený předmět atestu tímto získává všeobecný stavebně technický atest. Tento všeobecný stavebně technický atest obsahuje devět stránek a šest příloh. Tento všeobecný stavebně technický atest nahrazuje všeobecný stavebně technický atest č. Z ze dne 6. července Předmět obdržel všeobecný stavebně technický atest poprvé 6. července 2005.

3 Z Stránka 2 z 9 1. VŠEOBECNÁ USTANOVENÍ 1 Všeobecným stavebně technickým atestem se prokazuje upotřebitelnost resp. použitelnost předmětu atestu ve shodě se stavebními řády státu. 2 Všeobecný stavebně technický atest nenahrazuje povolení, schválení a osvědčení, která k provádění stavebních projektů předepisuje zákon. 3 Všeobecný stavebně technický atest se uděluje bez újmy práv třetích stran, zejména soukromých ochranných práv (autorských). 4 Výrobce a provozovatel předmětu atestu musí předložit, nehledě na dále zasahující nařízení ve zvláštních ustanoveních, uživateli (Verwender), resp. uživateli (Anwender) předmětu atestu kopie všeobecného stavebně technického atestu a upozornit ho na to, že všeobecný stavebně technický atest musí být k dispozici na místě použití. Na požádání se zúčastněným úřadům předloží kopie všeobecného stavebně technického atestu. 5 Všeobecný stavebně technický atest se smí rozmnožovat pouze jako celek. Zveřejňování výňatků je možné pouze s písemným souhlasem Německého institutu pro stavební techniku. Texty a výkresy reklamních brožur nesmí odporovat údajům ve všeobecném stavebně technickém atestu. Překlady všeobecného stavebně technického atestu musí obsahovat poznámku Překlad originálního německého vydání nebyl ověřen Německým institutem pro stavební techniku. 6 Všeobecný stavebně technický atest se uděluje s možností jeho odvolání. Ustanovení všeobecného stavebně technického atestu mohou být dodatečně doplněna a změněna, zejména v případě, pokud to vyžadují technické poznatky.

4 Z Stránka 3 z 9 II ZVLÁŠTNÍ USTANOVENÍ 1 Předmět atestu a oblast použití 1.1. Předmět atestu MULTICOMPOUNDsystem PREMIUM (dále jen kotvy) se skládá z injekční malty MULTICOMPOUNDsystem PREMIUM nebo PREMIUM Express, síťové vložky a kotevní tyče s maticí a podložkou ve velikostech M8, M10 a M12 (v kotevní oblasti M10). Kotevní tyč (včetně podložky a matice) sestává z galvanicky pozinkované oceli nebo z nerezové oceli. Kotvící systém je založen na využití spojení a tvarového styku mezi injekční maltou, síťovou vložkou, kotevní tyčí a kotevním podkladem. V příloze 1 je hmoždinka zobrazena v zamontovaném stavu. 1.2 Oblast použití Hmoždinka se smí používat pro ukotvení při převážně klidném zatížení, pokud nebyly stanoveny požadavky s ohledem na dobu požární odolnosti celé stavby, včetně hmoždinek. Teplota v oblasti zamaltování nesmí překročit 50 C, krátkodobě 80 C. Kotevní podklad musí odpovídat normě DIN 1053 (zeď). Přípustné kotevní podklady jsou uvedeny v tabulce 3.1. odstavce 3.1. Malta musí odpovídat minimálně požadavkům na normální maltu skupiny II pro tenkovrstvou nebo lehkou maltu podle normy DIN : , příloha A.3, resp. normy DIN V 18580: Hmoždinka se může ukotvit také do spár ve zdi. Hmoždinky z galvanicky pozinkované oceli se smí používat pouze pro stavební díly v uzavřených prostorách, např. v bytech, kancelářích, školách, nemocnicích, prodejnách s výjimkou vlhkých prostor. Hmoždinky (kotevní tyče, podložky a šestihranné matice) z nerezové oceli s čísly materiálu a se smí používat také pro konstrukce třídy odolnosti proti korozi III podle všeobecného stavebně technického atestu Výrobky, spojovací prostředky a stavební díly z nerezových ocelí, čís. atestu. Z , tzn., že se smí používat ve vlhkých prostorách a venku, také v průmyslové atmosféře a v blízkosti moře (ne však v oblasti vlivu mořské vody), pokud však nedojde k dalším zatížením korozí. 2 Ustanovení pro stavební výrobek 2.1. Vlastnosti a složení Hmoždinky musí svými rozměry a materiály odpovídat údajům v přílohách. V tomto všeobecném stavebně technickém atestu neuvedené údaje o materiálu, rozměry a tolerance hmoždinek a chemické složení injekční malty musí odpovídat údajům, které jsou uloženy v Německém institutu pro stavební techniku, u notifikačního místa a na místě kontroly odběratele. Injekční malta musí být dvousložková (pryskyřice a vytvrzovací přísada), která se dodává v kartuších s maltou podle přílohy 3.

5 Z Stránka 4 z Balení, skladování a identifikační označení Balení a skladování Dvě složky injekční malty se dodávají podle přílohy 3 nesmíchané v kartuších, jejich smíchání se provede při zpracování. Injekční malty chraňte před slunečním zářením a působením horka a skladujte je podle návodu k montáži v suchém prostředí při teplotách od +5 C do +25 C Identifikační označení Balení, příbalový leták a dodací list hmoždinek musí výrobce označit značkou shody (Ü-Zeichen) podle nařízení států o značkách shody. Navíc se uvede značka závodu, číslo atestu a úplné označení hmoždinek. Identifikační označení se smí provést pouze v případě, že jsou splněny předpoklady podle odstavce 2.3. Kartuše s injekční maltou se označí podle nařízení o nebezpečných pracovních látkách a nápisem MULTICOMPOUNDsystem PREMIUM nebo MULTICOMPOUNDsystem PREMIUM Express resp. MULTICOMPOUNDsystem PREMIUM II nebo MULTICOMPOUNDsystem PREMIUM II Express a objem kartuše v ml, údaji o skladovatelnosti, symbolem nebezpečnosti a dobou zpracování. Montážní návod dodávaný s injekčním systémem musí obsahovat údaje o ochranných opatřeních při zacházení s nebezpečnými pracovními látkami. Hmoždinky budou označeny názvy výrobků a velikostí závitu, např. MULTICOMPOUNDsystem PREMIUM M8. Každá kotevní tyč má na sobě vyraženy tyto údaje: značku závodu, průměr hmoždinky a hloubku ukotvení (kotevní tyče) podle přílohy 2, např. CVM M8. Na hmoždinkách z nerezové oceli z materiálu nebo bude navíc vyraženo A4. Potřebná hloubka ukotvení musí být zřejmá z označení kotevní tyče uvedeného v příloze Potvrzení o shodě Všeobecně Potvrzení shody hmoždinek s ustanoveními tohoto všeobecného stavebně technického atestu se pro každý výrobní závod musí provést udělením certifikátu shody na základě vnitřní kontroly závodu a pravidelné kontroly odběratele, včetně první zkoušky hmoždinek podle ustanovení následujících předpisů. Pro udělení certifikátu shody a kontroly odběratele, včetně přitom provedených testů výrobku, výrobce hmoždinky pověří pro tento účel uznávané notifikační místo a uznávané kontrolní místo. Německému institutu pro stavební techniku předá notifikační místo jednu kopii jemu uděleného certifikátu shody Kontrola výrobku pro vlastní potřebu závodu V každém výrobním závodu je zřízena a provádí se vnitřní kontrola výrobků. Pod kontrolou výrobku pro vlastní potřebu závodu se rozumí trvalé sledování výroby, čímž je zajištěno, že provozem vyrobené stavební výrobky odpovídají ustanovením tohoto všeobecného stavebně technického atestu. Kontrola výrobku pro vlastní potřebu závodu má zahrnovat nejméně dále uvedená opatření. Pro objem, druh a četnost vnitřních kontrol je rozhodující plán zkoušek, uložený u Německého institutu pro stavební techniku a u místa kontroly odběratele.

6 Z Stránka 5 z 9 Výsledky vnitřní kontroly závodu se zaznamenávají a vyhodnocují. Záznamy musí obsahovat minimálně tyto údaje: - Označení produktu, resp. výchozího materiálu a složek. - Druh kontroly nebo zkoušky. - Datum výroby a zkoušky stavebního výrobku, resp. výchozího materiálu nebo složek. - Výsledek kontroly a zkoušek a případně porovnání s požadavky. - Podpis osoby odpovědné za podnikovou kontrolu výrobků. Záznamy se uchovávají nejméně po dobu pěti roků a předloží se kontrolnímu místu pověřenému kontrolou odběratele. Na požádání se předloží Německému institutu pro stavební techniku a příslušnému nejvyššímu úřadu stavebního dozoru. V případě nevyhovujícího výsledku zkoušky výrobce neprodleně přijme potřebná opatření k odstranění nedostatků. Se stavebními výrobky, které nevyhovují požadavkům, se musí zacházet tak, aby byly vyloučeny záměny s vyhovujícími výrobky. Po odstranění vad pokud je to technicky možné a k prokázání odstranění vady potřebné se stávající zkouška neprodleně opakuje Kontrola odběratele V každém výrobním závodu se vnitřní kontrola produktů pravidelně prověřuje kontrolou odběratele, nejméně však jednou za rok. V rámci kontroly odběratele se provádí první zkouška hmoždinek a musí se také odebírat vzorky pro namátkovou kontrolu. Odběr vzorků a zkoušek přísluší vždy uznávanému kontrolnímu místu. Pro objem, druh a četnost kontrol odběratele je rozhodující plán zkoušek, uložený u Německého institutu pro stavební techniku a u místa kontroly odběratele. Výsledky certifikace a kontroly odběratele se uchovávají nejméně po dobu pěti roků. Na požádání je notifikační místo, resp. uznávané kontrolní místo předloží Německému institutu pro stavební techniku a příslušnému nejvyššímu úřadu stavebního dozoru. 3 Ustanovení pro návrh a dimenzování 3.1 Návrh Ukotvení se plánují technickými metodami. S přihlédnutím ke kotevním zátěžím se provedou výpočty a vyhotoví konstrukční výkresy, které je možné testovat. V uvedené tabulce 3.1 jsou uvedeny přípustné kotevní podklady.

7 Z Stránka 6 z 9 Tabulka 3.1 Kotevní podklad Kotevní podklad 1 Plná cihla podle DIN DIN V 105-1: DIN V : Vápenopísková plná cihla podle DIN DIN V 106-1: DIN V 106: Vápenopísková dutinová cihla podle DIN DIN V 106-1: DIN V 106: Příčně děrovaná cihla podle DIN DIN V 105-1: DINV1O5-100: Mz 12 KS 12 KSL 4 HLz Dimenzování Všeobecně Ukotvení se dimenzují technickými metodami. Předkládá se důkaz bezprostředního přivádění síly do místa kotevního podkladu. Prokáže se přenášení ukotvených zatížení ve stavebním prvku. Únosnost hmoždinek v ohybu se nemusí zohlednit pouze v případě, pokud jsou dodrženy všechny následující podmínky: - Přidružený stavební prvek musí být z kovu a v oblasti ukotvení celoplošně bez vložky ukotven vůči kotevnímu podkladu. - Montovaný prvek musí přiléhat celou svou styčnou plochou ke kotevní tyči. - Průměr průchozího otvoru v přidruženém stavebním prvku nesmí překročit hodnoty uvedené v příloze 6. Je třeba zohlednit přídavná namáhání v hmoždince, v napojeném stavebním prvku nebo ve stavebním prvku se zamaltovanou hmoždinkou, která mohou vzniknout potlačením deformace (např. při změně teploty). Omítka, vrstvy štěrku, obezdívky nebo vyrovnávací vrstvy se považují za nenosné a nesmí se u hloubky ukotvení zohlednit Přípustná zatížení Přípustná zatížení platí pro osové zatížení v tahu, příčné zatížení a šikmé zatížení pod jakýmkoliv úhlem. Přípustná zatížení hmoždinky pro ukotvení v různých druzích zdi jsou uvedena v tabulce 3 přílohy 4. Při ukotveních ve zdi složené z dutinových tvárnic (HLz, KSL) se přípustná zatížení nesmí zvyšovat, pokud se otvor vrtá v režimu vrtání (bez příklepu). U vápenopískové dutinové cihly se musí navíc prokázat, že vnější přepážky cihly činí nejméně 30 mm (všechny cihly). Ve zdi z příčně děrované cihly se nesmí zvyšovat přípustné zatížení ve HLz 4 na 0,6 kn, ve HLz 6 na 0,8 kn a ve HLz 12 na 1,0 kn. Ve zdi z vápenopískové dutinové cihly se nesmí zvyšovat přípustné zatížení ve KSL 4 na 0,6 kn, ve KSL 6 na 0,8 kn a ve KSL 12 na 1,4 kn.

8 Z Stránka 7 z 9 Maximální zatížení podle tabulky 4 v příloze 4, která jsou přenášena jedinou hmoždinkou nebo skupinou hmoždinek do jediné cihly, nesmí být překročena. Směrodatná je menší hodnota, která plyne z tabulek 3 a 4 a z možného zvýšení zatížení při vrtání otvorů v režimu vrtání (bez příklepu). U dvojic hmoždinek a čtveřic hmoždinek s nepatrnou osovou vzdáleností (min a red a < a), jak je uvedeno v příloze 6, se přípustné zatížení na jednu hmoždinku pro ukotvení do plných cihel (Mz), vápenopískových plných cihel (KS), příčně děrovaných cihel (HLz) a vápenopískových dutinových cihel (KSL) podle přílohy 6 sníží na (redukovanou) hodnotu red F. Uspořádání hmoždinek se řídí přílohami 5 a Rozestupy hmoždinek a rozměry stavebních prvků Jmenovité hodnoty montáže, potřebné osové vzdálenosti a vzdálenosti od okraje a také minimální tloušťky stavebního prvku jsou uvedeny v příloze 6. Definice rozměrů viz přílohy 1, 2, 5 a Únosnost v ohybu Přípustné ohybové momenty jsou uvedeny v příloze 5. Vypočtená upínací plocha se pohybuje kolem míry jmenovitého průměru připojovacího závitu za plochou kotevního podkladu. Omítka, dlaždičky apod. se považují za nenosné. Při ohybu přídavným tahem nesmí stávající komponenty zatížení v tahu překročit tuto hodnotu: F Z příp. F (1 - M/příp. M) příp. F = přípustné zatížení podle přílohy 4 příp. M = přípustný ohybový moment podle přílohy 5 F Z = stávající komponenty zatížení v tahu M = stávající ohybový moment U obložení fasády s proměnnými únosnostmi v ohybu (např. v důsledku změn teploty) nesmí být překročena amplituda napětí A = ± 50 N/mm 2 kolem střední hodnoty M, vztažená na výpočtový průřez pnutí závitu kotevní tyče Chování při posuvu Při namáhání o velikosti přípustných zatížení podle přílohy 4 je třeba u jednotlivých hmoždinek a skupin hmoždinek počítat s těmito posuvy ve směru zatížení: osové zatížení v tahu: do 0,3 mm příčné zatížení: do 1,0 mm Při trvalém namáhání o velikosti přípustného zatížení může docházet k přídavným posuvům až o 0,2 mm. Při příčném zatížení se navíc počítá se stávající vůlí v otvoru mezi hmoždinkou a montovaným prvkem. 4 Ustanovení pro realizaci 4.1 Všeobecně Hmoždinka se smí používat pouze jako upevňovací jednotka dodávaná v sadě. Jednotlivé díly se nesmí zaměňovat. Montáž k ukotvení určené hmoždinky se provede podle odstavce 3.1, kde jsou uvedeny konstrukční výkresy a montážní návod objednatele. Před usazením hmoždinky se zajistí kotevní podklad. U zdi musí odpovídat třídám pevnosti, kterým jsou přiřazena přípustná zatížení podle přílohy 4. Montáž do spár je přípustná.

9 Z Stránka 8 z Vyvrtání a vyčištění otvoru Otvor se vrtá kolmo k povrchu kotevního podkladu nárazovým vrtákem z tvrdokovu, resp. příklepovým vrtákem. Vrtáky do zdi z tvrdokovu musí odpovídat údajům v listu technických specifikací Německého institutu pro stavební techniku a Odborného svazu nástrojařského průmyslu e.v. o charakteristických hodnotách, požadavcích a zkouškách vrtáků do zdi pomocí řezacích hlav z tvrdokovu, které se použijí k vrtání otvorů pro ukotvení hmoždinek, vydání leden Dodržení charakteristických hodnot se doloží podle odstavce 5 listu technických specifikací. Je třeba dodržet jmenovitý průměr vrtáku a hloubku vrtaného otvoru podle přílohy 6. Chybně vyvrtané otvory se zamaltují. Vyvrtaný otvor do plných tvárnic a do dutinových tvárnic se podle montážního návodu výrobce důkladně minimálně 2x profoukne, 2x vyčistí drátěným kartáčem a znovu 2x profoukne. Pro vyčištění drátěným kartáčem se použije příslušný čisticí kartáč podle přílohy 5 o vnějším průměru 20 mm. Před použitím kartáče se zkontroluje, zda má kartáč dostatečný průměr, tzn., že musí mít při použití síťové vložky ještě minimální průměr 17 mm a při ukotvení bez síťové vložky do zdi z plné tvárnice ještě minimální průměr 13 mm. 4.3 Usazení hmoždinky Ukotvení do plných tvárnic se může provést bez síťové vložky. Při ukotvení do dutinových tvárnic se vždy použije příslušná síťová vložka. Síťová vložka se musí do otvoru vložit tak, aby těsně uzavírala kotevní podklad. Omítka, dlaždičky apod. se musí v kotevní oblasti odstranit, aby mohly být síťové vložky těsně usazeny do kotevního podkladu. Mísení složek malty nastává při vtlačování v nasazené statické mísicí trubičce jednotlivých kartuší s maltou podle přílohy 3. Injekční malta je dostatečně smísena, pokud má rovnoměrnou šedou barvu. Prvních 10 cm injekční malty z každého obalu vyřaďte a nepoužívejte k ukotvení. Přípustný čas zpracování kartuše, včetně vtlačení kotevní tyče, je v závislosti na teplotě v kartuši a kotevního podkladu, uveden v montážním návodu. Injekční malta MULTICOMPOUNDsystem PREMIUM Express se při teplotách v kotevním podkladu +35 C a vyšších nesmí používat. Vyvrtaný otvor se podle přílohy 3 vyplní minimálním množstvím injekční malty z kartuše; toto množství je uvedeno v montážním návodu k injekční maltě. Kotevní tyč otáčivým pohybem zatlačte rukou až ke značce hloubky ukotvení do plně maltou zaplněné síťové vložky/zaplněného vyvrtaného otvoru. Při každém přerušení práce, které je delší než uvedený čas zpracování (viz montážní návod objednatele), se musí vyměnit přední díly kartuše. Teplota zpracování malty musí činit minimálně +5 C. Teplota v kotevním podkladu nesmí během vytvrzování injekční malty klesnout pod +5 C. Dodržte dobu vytvrzování až k aplikaci zatížení podle přílohy 4. Pokud přidružený stavební prvek není v kontaktu se síťovou vložkou/kotevním podkladem, s přihlédnutím na únosnost v ohybu podle odstavce se podloží, nebo se použije kontramatice. Při utahování montovaného prvku momentovým klíčem nesmí být překročen utahovací moment uvedený v příloze 6.

10 Z Stránka 9 z Kontrola únosnosti hmoždinky Únosnost hmoždinky se vždy zkontroluje na 3 % z celkového počtu stavebních prvků s nasazenými hmoždinkami nejméně však na 2 hmoždinkách z každé velikosti - zkušebním zatížením. Kontrola se považuje za úspěšnou, pokud při zkušebním zatížení až do 1,3násobku hodnoty přípustného tahového zatížení příloha 4 nenastane žádný viditelný posuv. Pokud jedna hmoždinka nesplní podmínku kontroly, přezkouší se navíc 25 % hmoždinek (nejméně 5) toho stavebního prvku, ve kterém je usazena nesprávně zamaltovaná hmoždinka. Pokud kontrolní podmínku nesplní další hmoždinka, zkontrolují se všechny hmoždinky tohoto stavebního prvku. Všechny hmoždinky, které nesplnily kontrolní podmínky, se nesmí použít k přenosu síly. O kontrole únosnosti hmoždinek se vede protokol, ve kterém se uvádí poloha zkoušené hmoždinky vztahující se ke stavebnímu prvku, velikost zavedeného zatížení a výsledek zkoušky. Protokol se přiloží ke stavebním dokladům. 4.5 Kontrola provedení Při provádění ukotvení musí být na staveništi přítomen provozovatel dobře seznámený s ukotvováním hmoždinek, nebo jím pověřený stavbyvedoucí nebo odborný zástupce stavbyvedoucího. Stará se o řádné provedení prací. Během provádění ukotvení vede stavbyvedoucí nebo jeho zástupce záznamy o hodnocení kotevního podkladu (druhu zdi, třídě pevnosti a skupině malty), teplotě v kotevním podkladu a o odborné montáži hmoždinek. Záznamy musí být po dobu výstavby na staveništi k dispozici a na požádání se předkládají osobě pověřené stavebním dozorem. Provozovatel je stejně jako dodací listy uchovává 5 (pět) roků po skončení prací. Feistel Ověřeno (platí pouze pro původní německou verzi)

11 Hmoždinky v zamontovaném stavu ve zdi z dutinových tvárnic Tloušťka montovaného prvku Hloubka uložení síťové vložky h s Hloubka vyvrtaného otvoru t Tloušťka stavebního prvku d Hmoždinky v zamontovaném stavu ve zdi z plných tvárnic Tloušťka montovaného prvku Hloubka uložení síťové vložky h s Hloubka vyvrtaného otvoru t Tloušťka stavebního prvku d Berner GmbH Bernerstraße 6 D Künzelsau Telefon /121-0 Telefax / Berner MULTICOMPOUNDsystem PREMIUM Montážní stav Příloha 1 ke všeobecnému stavebně technickému atestu č. Z ze dne 16.června 2010

12 Kotevní tyč M8, M8 IG, M10, M12* Vyražená data Označení hloubky usazení M8 a M10 Varianta: šestihranná hlava Varianty: skosené konce Vyražená data: Značka závodu: CVM Velikost závitu: M Navíc u nerezové oceli: A4 nap. CVM M8 A4 * M10 v kotevní oblasti Síťová vložka (z umělé hmoty) SH 13/100 a SH 15/100 Tabulka 1: Rozměry (v mm) Kotevní tyče Síťové vložky 1) Velikost Velikost 1) Ukotvení do zdi z plných tvárnic (KS a Mz) je možné provést i bez síťové vložky. Berner GmbH Bernerstraße 6 D Künzelsau Telefon /121-0 Telefax / Berner MULTICOMPOUNDsystem PREMIUM Části hmoždinky: Kotevní tyč Síťová vložka Příloha 2 ke všeobecnému stavebně technickému atestu č. Z ze dne 16.června 2010

13 Tabulka 2: Materiály Díl Označení Galv. pozink. ocel 5 m Nerezová ocel 1 Kotevní tyč Ocel třídy pevnosti 5.8 DIN EN ISO 898-1; DIN EN ISO 4042 DIN EN ISO Matice se šestihrannou hlavou podle DIN 934 Ocel třídy pevnosti 5 DIN EN , DIN EN ISO Podložka Ocel DIN DIN EN ISO Síťové vložky Polypropylen Maltová hmota Přísady: 5 Pojivo: Vytvrzovací přísada: Kartuše s maltou 150 ml, 280 ml, 300 ml, 330 ml, 380 ml a 420 ml Materiál / DIN EN 10088, třída pevnosti 70 Materiál / DIN EN 10088, třída pevnosti 70 DIN EN ISO 3506 Materiál / DIN EN ISO Křemičitý písek Vinylester, bez styrenu Dibenzoylperoxid 345 ml Mísicí trubička: Mísicí nástavec: Jednoúčelové součástky, při přerušení práce je vyměňte Potisk: Berner: MULTICOMPOUNDsystem PREMIUM nebo PREMIUM Express a Berner MULTICOMPOUNDsystem PREMIUM II nebo PREMIUM II Express. Pokyny ke zpracování, datum zpracování resp. datum upotřebitelnosti, číslo šarže, symbol nebezpečnosti, doby vytvrzování a zpracování (v závislosti na teplotě). Berner GmbH Bernerstraße 6 D Künzelsau Telefon /121-0 Telefax / Berner MULTICOMPOUNDsystem PREMIUM Materiály Rozměry Kartuše s maltou Příloha 3 ke všeobecnému stavebně technickému atestu č. Z ze dne 16.června 2010

14 Tabulka 3: Přípustná zatížení v [kn] v tahu, příčné zatížení a šikmé zatížení pod jakýmkoliv úhlem při působení zátěže bezprostředně na kotevní podklad; přitom se nesmí překročit hodnoty maximálního zatížení v tabulce 4, které budou přenášeny do jednotlivé cihly. Velikost Plné tvárnice Dutinové tvárnice 1) M8 M8 IG M10 M12* Mz 12 KS 12 Hlz 4 Hlz 6 Hlz 12 KSL 4 KSL 6 Hlz 12 Příp. F [kn] 1,7 1,7 0,3 0,4 0,8 0,4 0,6 0,8 1) Zvýšení přípustných zatížení v dutinové tvárnici za zvláštních podmínek viz odstavec Tabulka 4: Maximální zatížení v [kn], která smí být přenášena jedinou hmoždinkou nebo skupinou hmoždinek do jediné cihly. Formát cihly 3 DF 4 až 10 DF 10 DF Bez zatížení max. F [kn] 1,0 1,4 2,0 Se zatížením max. F [kn] 1,4 1,7 2,5 Tabulka 5: Doba vytvrzování až do doby aplikace zatížení (Teplota v kotevním podkladu nesmí během vytvrzování klesnout pod +5 C). Teploty v kotevním podkladu +5 C +10 C +20 C +30 C +35 C Doby vytvrzování v minutách PREMIUM (směrné nebo hodnoty) PREMIUM II Berner GmbH Bernerstraße 6 D Künzelsau Telefon /121-0 Telefax / Berner MULTICOMPOUNDsystem PREMIUM Přípustné zatížení Doby vytvrzování Příloha 4 ke všeobecnému stavebně technickému atestu č. Z ze dne 16.června 2010

15 Tabulka 6: Přípustný ohybový moment v kotevní tyči v [Nm] Velikost hmoždinky M8 M10 / M12* Galv. pozinkovaná ocel třída pevnosti ,7 21,4 Nerezová ocel / třída pevnosti A ,1 24,1 * M10 v kotevní oblasti Čisticí kartáč Dvojitá spirála z ocelového drátu Štětiny z nylonu Rozměry stavebních prvků Berner GmbH Bernerstraße 6 D Künzelsau Telefon /121-0 Telefax / Berner MULTICOMPOUNDsystem PREMIUM Přípustné ohybové momenty Čisticí kartáč Rozměry stavebních prvků Příloha 5 ke všeobecnému stavebně technickému atestu č. Z ze dne 16.června 2010

16 Tabulka 7: Montážní údaje a rozměry stavebních dílů Velikost hmoždinky/kotevní tyč M8 M8 IG; M10; M12 Síťová vložka 1) SH 13/100 SH 15/100 s bez s bez Jmenovitý průměr vrtáku d 0 [mm] Hloubka vrtaného otvoru t [mm] Hloubka usazení síťové vložky h s [mm] Hloubka ukotvení kotevní tyče H ef [mm] Osová vzdálenost (skupina hmoždinek) 2) a [mm] 100 min a [mm] 50 Minimální osová vzdálenost mezi jednotlivými hmoždinkami = a z [mm] 250 Vzdálenost od okraje a r [mm] 200 (250) 3) Vzdálenost od okraje při 4) a r [mm] 50 (60) 3) Min. tloušťka stavebního prvku d [mm] 110 Průměr průchozího otvoru v přidruženém [mm] 9 stavebním prvku Max. utahovací moment při ukotvení T inst [Nm] 2 12 (M10) 14 (M8 I G; M12) 1) Ukotvení do zdi z vápenopískové plné cihly (KS) a z plné cihly (Mz) je možné provést i bez síťové vložky. 2) Osové vzdálenosti mohou být u dvojice hmoždinek a u skupin se čtyřmi hmoždinkami sníženy až na minimální hodnotu v případě, že budou zmenšena přípustná zatížení (viz níže). Maximální zatížení podle tabulky 4 nesmí být překročena. 3) Hodnota v závorkách platí pro plné materiály (Mz a KS). 4) Platí pro zdivo s dodatkovým zatížením nebo s potvrzením překlopení. Neplatí pro zatížení střihem směřující k volnému okraji. Snižuje přípustná zatížení při redukovaných osových vzdálenostech mezi hmoždinkami u skupin hmoždinek. a red a > min a (viz odstavec 3.2.2) Dvojice hmoždinek red. F = a příp. F a = ½ (1 + red. a/a) 1,0 Čtveřice hmoždinek: red. F = a1 a1 příp. F a1,2 = ½ (1 + red. a 1,2 /a) 1,0 příp. F = přípustné zatížení na hmoždinku podle přílohy 4 red. F = redukované zatížení na hmoždinku a = osová vzdálenost podle tabulky 7 red. a = redukovaná osová vzdálenost Berner GmbH Bernerstraße 6 D Künzelsau Telefon /121-0 Telefax / Berner MULTICOMPOUNDsystem PREMIUM Jmenovité hodnoty montáže Rozměry stavebních prvků Příloha 6 ke všeobecnému stavebně technickému atestu č. Z ze dne 16.června 2010

Evropské technické osvědčení ETA-05/0070

Evropské technické osvědčení ETA-05/0070 Deutsches Institut für Bautechnik (Německý institut pro stavební techniku) Ústav veřejného práva 10829 Berlín, Kolonnenstraße 30 L Německo Telefon: +49 (0)30 787 30 0 Fax: +49 (0)30 787 30 320 E-mail:

Více

Rychletuhnoucí 2-komponentní lepidlo na vlepování kotev

Rychletuhnoucí 2-komponentní lepidlo na vlepování kotev Technický list Vydání: 23/02/2009 Identifikační číslo: 02 04 02 06 001 0 000030 Sika AnchorFix -3+ Sika AnchorFix -3 + Rychletuhnoucí 2-komponentní lepidlo na vlepování kotev Construction Popis výrobku

Více

Ploché výrobky z konstrukčních ocelí s vyšší mezí kluzu po zušlechťování technické dodací podmínky

Ploché výrobky z konstrukčních ocelí s vyšší mezí kluzu po zušlechťování technické dodací podmínky Ploché výrobky z konstrukčních ocelí s vyšší mezí kluzu po zušlechťování technické dodací podmínky Způsob výroby Dodávaný stav Podle ČSN EN 10025-6 září 2005 Způsob výroby oceli volí výrobce Pokud je to

Více

Pattex CF 850 TECHNICKÝ LIST. Malta na bázi reakční polyesterové pryskyřice VLASTNOSTI OBLASTI POUŽITÍ - BETON/PEVNÝ KÁMEN

Pattex CF 850 TECHNICKÝ LIST. Malta na bázi reakční polyesterové pryskyřice VLASTNOSTI OBLASTI POUŽITÍ - BETON/PEVNÝ KÁMEN TECHNICKÝ LIST 04/2014 Pattex CF 850 Malta na bázi reakční polyesterové pryskyřice VLASTNOSTI neobsahuje styren pro interiér i exteriér určeno k použití se standardní aplikační pistolí a statickými směšovači

Více

PODNIKOVÁ NORMA Blätt-er, s.r.o. ICS 77.080.20. Únor 2009

PODNIKOVÁ NORMA Blätt-er, s.r.o. ICS 77.080.20. Únor 2009 PODNIKOVÁ NORMA Blätt-er, s.r.o. ICS 77.080.20. Únor 2009 DNA ELIPTICKÁ A POLOKULOVÁ Technické dodací podmínky, rozměry, mezní úchylky rozměrů, tolerance tvaru a hmotnosti QA 42 5801 Platí od 2009-02-01

Více

KAPITOLA 6.3 POŽADAVKY NA KONSTRUKCI A ZKOUŠENÍ OBALŮ PRO INFEKČNÍ LÁTKY KATEGORIE A TŘÍDY 6.2

KAPITOLA 6.3 POŽADAVKY NA KONSTRUKCI A ZKOUŠENÍ OBALŮ PRO INFEKČNÍ LÁTKY KATEGORIE A TŘÍDY 6.2 KAPITOLA 6.3 POŽADAVKY NA KONSTRUKCI A ZKOUŠENÍ OBALŮ PRO INFEKČNÍ LÁTKY KATEGORIE A TŘÍDY 6.2 POZNÁMKA: Požadavky této kapitoly neplatí pro obaly, které budou používány dle 4.1.4.1, pokynu pro balení

Více

ETA 10/0221 20/05/2015. Evropské technické posouzení

ETA 10/0221 20/05/2015. Evropské technické posouzení Člen www.eota.eu Technický a zkušební ústav stavební Praha, s.p. Prosecká 811/76a 190 00 Praha Česká Republika eota@tzus.cz Evropské technické posouzení ETA 10/0221 20/05/2015 Subjekt pro technické posuzování

Více

Zajištění a kontrola kvality

Zajištění a kontrola kvality Zajištění a kontrola kvality Všeobecné podmínky Zhotovitel zavede a bude dodržovat vhodný Systém zajištění kvality pro všechny své práce (plán kontrol a zkoušek). Systém bude podrobně popsán a k předání

Více

Návod na montáž a údržbu zásobníku na dešťovou a pitnou vodu GRAF Herkules

Návod na montáž a údržbu zásobníku na dešťovou a pitnou vodu GRAF Herkules Návod na montáž a údržbu zásobníku na dešťovou a pitnou vodu GRAF Herkules Zásobník na dešťovou vodu a pitnou vodu Herkules pro umístění na zemi a instalaci pod zemí. Body uvedené v tomto návodu je nutné

Více

MĚSTO CHOTĚBOŘ. Trčků z Lípy 69, 583 01 Chotěboř. Ing. Tomáš Škaryd, starosta města

MĚSTO CHOTĚBOŘ. Trčků z Lípy 69, 583 01 Chotěboř. Ing. Tomáš Škaryd, starosta města Oznámení o zahájení zadávacího řízení a základní údaje Zadávací dokumentace podlimitní veřejné zakázky ve zjednodušeném podlimitním řízení na stavební práce: Letní stadion Chotěboř rekonstrukce běžecké

Více

Ovoce do škol Příručka pro žadatele

Ovoce do škol Příručka pro žadatele Ve smečkách 33, 110 00 Praha 1 tel.: 222 871 556 fax: 296 326 111 e-mail: info@szif.cz Ovoce do škol Příručka pro žadatele OBSAH 1. Základní informace 2. Schválení pro dodávání produktů 3. Stanovení limitu

Více

Sikaflex - 11 FC. Technický list Sikaflex - 11 FC strana 1/5 11/2002. Druh. Použití. Přednosti

Sikaflex - 11 FC. Technický list Sikaflex - 11 FC strana 1/5 11/2002. Druh. Použití. Přednosti Technický list Sikaflex - 11 FC strana 1/5 Těsnění spár Sikaflex - 11 FC Druh Trvale elastická 1-komponentní lepící a tmelící hmota na polyuretanové bázi s urychleným tuhnutím. Použití Elastické lepení:

Více

Kvalita pro profesionály

Kvalita pro profesionály POUŽITÍ POKYNY K POUŽITÍ 1. OBLASTI APLIKACE PODKLAD: Beton, pevný kámen Vysoce zatěžované upevnění do pevného kamene, betonu, pórovitého betonu a lehkého betonu Vhodné pro body upevnění umístěné v blízkosti

Více

Schöck Tronsole typ Z

Schöck Tronsole typ Z Schöck Tronsole typ Schöck Tronsole typ Schöck Tronsole typ Slouží k přerušení akustických mostů mezi schodišťovou stěnou a podestou. Podesta může být provedena jako monolit nebo jako plně prefabrikovaný

Více

Forbes Road bldg 30, Nortborough, MA 01532 USA

Forbes Road bldg 30, Nortborough, MA 01532 USA član EOTA Member of EOTA Obchodní název: SPACELOFT Držitel schválení: ASPEN AEROGELS INCORPORATED, Forbes Road bldg 30, Nortborough, MA 01532 USA Obecný typ a použití produktu: Tepelně izolační produkt

Více

ZAŘÍZENÍ PRO ODBĚR VZORKŮ VZ

ZAŘÍZENÍ PRO ODBĚR VZORKŮ VZ Technické podmínky 1 RK 12 1075 R A Y M A N spol. s r. o. KLADNO ZAŘÍZENÍ PRO ODBĚR VZORKŮ VZ RK 12 1075 Obr. 1 Zařízení pro odběr vzorků LEGENDA: 1. Pneumatický válec 2. Těleso vzorkovacího zařízení 3.

Více

IČO: 00264334 Statutární zástupce: Starosta pan Vladimír Urban. A.1.3 Údaje o zpracovateli projektové dokumentace

IČO: 00264334 Statutární zástupce: Starosta pan Vladimír Urban. A.1.3 Údaje o zpracovateli projektové dokumentace A.1 Identifikační údaje A.1.1 Údaje o stavbě A.1. 1a Název stavby A. PRŮVODNÍ ZPRÁVA Oprava oplocení v mateřské škole Podlusky č. p. 2275. A.1. 1b Místo stavby Adresa: č. p. 2275, Roudnice n. L. Podlusky

Více

Návod k obsluze Loupací přístroj FWSG RA 32 / 40 / 50 / 63

Návod k obsluze Loupací přístroj FWSG RA 32 / 40 / 50 / 63 FRIATOOLS Česky Návod k obsluze Loupací přístroj FWSG RA 32 / 40 / 50 / 63 Hlavice s imbusem (1) Aretace (2) Držák nože (3) Loupací nůž(4) Obsah Tělo zařízení (7) Závitové vřeteno (6) Kleština (5) 1. Úvodní

Více

Nedostatky u příslušenství k sádrokartonu Pátek, 31 Leden 2014 11:20

Nedostatky u příslušenství k sádrokartonu Pátek, 31 Leden 2014 11:20 V roce 2013 probíhaly kontroly specializované na sádrokartonové desky a příslušenství, tj. konstrukční, spojovací a upevňovací prvky, kovové lišty, spárovací materiály a sádrová lepidla. Inspektoři oddělení

Více

Evropská technická atestace ETA-06/0086

Evropská technická atestace ETA-06/0086 Německý institut stavební techniky Německý institut stavební techniky DIBt Atestační orgán pro stavební výrobky a druhy Stavebně technická zkušebna Společný veřejnoprávní orgán spolkového státu a zemí

Více

Věc: Výzva pro předložení nabídek k veřejné zakázce s názvem: VÚ a ŠJ PŠOV, Nákup nového osmimístného vozidla

Věc: Výzva pro předložení nabídek k veřejné zakázce s názvem: VÚ a ŠJ PŠOV, Nákup nového osmimístného vozidla VÝCHOVNÝ ÚSTAV A ŠKOLNÍ JÍDELNA PŠOV PŠOV 1 Podbořany 441 01 Tel. ředit: 415 211 297, Mobil ředit.: 736 633 595, Tel. ústředna: 415 214 615, e - mail: a.sava@seznam.cz, Fax: 415 211529, www.vupsov.cz Věc:

Více

9. funkční období. (Navazuje na sněmovní tisk č. 590 z 6. volebního období PS PČR) Lhůta pro projednání Senátem uplyne 1.

9. funkční období. (Navazuje na sněmovní tisk č. 590 z 6. volebního období PS PČR) Lhůta pro projednání Senátem uplyne 1. 16 9. funkční období 16 Návrh zákona, kterým se mění zákon č. 378/2007 Sb., o léčivech a o změnách některých souvisejících zákonů (zákon o léčivech), ve znění pozdějších předpisů, zákon č. 167/1998 Sb.,

Více

Základní technické podmínky pro zpracování projektové dokumentace a provádění staveb vodovodů, vodovodních přípojek a umístění vodoměrů

Základní technické podmínky pro zpracování projektové dokumentace a provádění staveb vodovodů, vodovodních přípojek a umístění vodoměrů Základní technické podmínky pro zpracování projektové dokumentace a provádění staveb vodovodů, vodovodních přípojek a umístění vodoměrů 1. Výstavba nových,výměna,rekonstrukce nebo přeložky stávajících

Více

S t r á n k a 1 I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í

S t r á n k a 1 I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í S t r á n k a 1 Zadavatel: Centrum pro zjišťování výsledků vzdělávání, příspěvková organizace Jeruzalémská 957/12 110 06 Praha 1 IČ: 72029455 DIČ: CZ72029455 Zastoupený: Mgr. Martinem Machem, ředitelem

Více

Mateřská škola, základní škola a střední škola pro sluchově postižené 757 01 Valašské Meziříčí, Vsetínská 454

Mateřská škola, základní škola a střední škola pro sluchově postižené 757 01 Valašské Meziříčí, Vsetínská 454 Mateřská škola, základní škola a střední škola pro sluchově postižené 757 01 Valašské Meziříčí, Vsetínská 454 Výzva pro předložení nabídek Zadavatel Mateřská škola, základní škola a střední škola pro sluchově

Více

Výzva pro předložení nabídek k veřejné zakázce malého rozsahu s názvem Výměna lina

Výzva pro předložení nabídek k veřejné zakázce malého rozsahu s názvem Výměna lina VÝCHOVNÝ ÚSTAV A ŠKOLNÍ JÍDELNA NOVÁ ROLE Školní 9, Nová Role, PSČ: 362 25, Tel: 353 851 179 Dodavatel: Výzva pro předložení nabídek k veřejné zakázce malého rozsahu s názvem Výměna lina 1. Zadavatel Výchovný

Více

Způsob hodnocení bezpečnostního programu prevence závažné havárie a bezpečnostní zprávy

Způsob hodnocení bezpečnostního programu prevence závažné havárie a bezpečnostní zprávy Pracovní návrh NAŘÍZENÍ VLÁDY ke způsobu hodnocení bezpečnostního programu prevence závažné havárie a bezpečnostní zprávy, obsahu ročního plánu kontrol, postupu při provádění kontrol, obsahu informace

Více

Construction. Vysoce kvalitní, expanzní zálivková hmota s nízkým smrštěním. Popis výrobku

Construction. Vysoce kvalitní, expanzní zálivková hmota s nízkým smrštěním. Popis výrobku Technický list Vydání 24.11.2015 Identifikační č.: 02 02 01 01 001 0 000004 1180 SikaGrout -311 SikaGrout -311 Vysoce kvalitní, expanzní zálivková hmota s nízkým smrštěním Popis výrobku SikaGrout -311

Více

Silnice č. II/635 Mohelnice Litovel (kř. Červená Lhota)

Silnice č. II/635 Mohelnice Litovel (kř. Červená Lhota) PRŮVODNÍ ZPRÁVA 1. IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE Identifikační údaje stavby: Název stavby: Silnice č. II/635 Mohelnice Litovel (kř. Červená Lhota) Název stavebního objektu: SO102 - km 3,810-6,875 Katastrální území:

Více

56/2001 Sb. ZÁKON ČÁST PRVNÍ ZÁKLADNÍ USTANOVENÍ. Předmět úpravy

56/2001 Sb. ZÁKON ČÁST PRVNÍ ZÁKLADNÍ USTANOVENÍ. Předmět úpravy 56/2001 Sb. ZÁKON o podmínkách provozu vozidel na pozemních komunikacích a o změně zákona č. 168/1999 Sb., o pojištění odpovědnosti za škodu způsobenou provozem vozidla a o změně některých souvisejících

Více

56/2001 Sb. Parlament se usnesl na tomto zákoně České republiky: ČÁST PRVNÍ ZÁKLADNÍ USTANOVENÍ. Předmět úpravy

56/2001 Sb. Parlament se usnesl na tomto zákoně České republiky: ČÁST PRVNÍ ZÁKLADNÍ USTANOVENÍ. Předmět úpravy 56/2001 Sb. ZÁKON ze dne 10. ledna 2001 o podmínkách provozu vozidel na pozemních komunikacích a o změně zákona č. 168/1999 Sb., o pojištění odpovědnosti za škodu způsobenou provozem vozidla a o změně

Více

Vláda nařizuje podle 133b odst. 2 zákona č. 65/1965 Sb., zákoník práce, ve znění zákona č. 155/2000 Sb.:

Vláda nařizuje podle 133b odst. 2 zákona č. 65/1965 Sb., zákoník práce, ve znění zákona č. 155/2000 Sb.: 11/2002 Sb. NAŘÍZENÍ VLÁDY ze dne 14. listopadu 2001, kterým se stanoví vzhled a umístění bezpečnostních značek a zavedení signálů Změna: 405/2004 Sb. Vláda nařizuje podle 133b odst. 2 zákona č. 65/1965

Více

V Černošicích dne 30. 9. 2014. Výzva k podání nabídky na veřejnou zakázku malého rozsahu s názvem: Nákup a pokládka koberců OŽÚ.

V Černošicích dne 30. 9. 2014. Výzva k podání nabídky na veřejnou zakázku malého rozsahu s názvem: Nákup a pokládka koberců OŽÚ. Město Černošice IČ: 00241121 Riegrova 1209 252 28 Černošice V Černošicích dne 30. 9. 2014 Výzva k podání nabídky na veřejnou zakázku malého rozsahu s názvem: Nákup a pokládka koberců OŽÚ. Město Černošice

Více

Podniková norma energetiky pro rozvod elektrické energie ŽELEZOBETONOVÉ PATKY PRO DŘEVĚNÉ SLOUPY VENKOVNÍCH VEDENÍ DO 45 KV

Podniková norma energetiky pro rozvod elektrické energie ŽELEZOBETONOVÉ PATKY PRO DŘEVĚNÉ SLOUPY VENKOVNÍCH VEDENÍ DO 45 KV Podniková norma energetiky pro rozvod elektrické energie REAS ČR, ZSE ŽELEZOBETONOVÉ PATKY PRO DŘEVĚNÉ SLOUPY VENKOVNÍCH VEDENÍ DO 45 KV PNE 34 8211 Odsouhlasení normy Konečný návrh podnikové normy energetiky

Více

Injektážní systém pro zdivo

Injektážní systém pro zdivo 71 Beznapěťové upevnění pro profesionály. přehled FIS H K plastové sítko FIS HK prodloužené plastové sítko FIS H L kovová sítka v metráži FIS A kotevní svorník FIS E pouzdro s vnitřním závitem Vhodná pro:

Více

tímto vyzývá k podání nabídky a prokázání kvalifikace a poskytuje zadávací dokumentaci na veřejnou zakázku malého rozsahu

tímto vyzývá k podání nabídky a prokázání kvalifikace a poskytuje zadávací dokumentaci na veřejnou zakázku malého rozsahu Město Strakonice adresa: Velké náměstí 2, 386 21 Strakonice IĆ 00251810, DIČ CZ00251810 Tel. 383700111, fax 383700323 http://www.mu-st.cz, email : posta@mu-st.cz tímto vyzývá k podání nabídky a prokázání

Více

Otevřené zadávací řízení na služby Bruntál

Otevřené zadávací řízení na služby Bruntál Zadavatel: Česká republika Ministerstvo zemědělství, Pozemkový úřad Bruntál Sídlem: Partyzánská 7, 792 01 Bruntál Evidenční číslo VZ: 60053859 Zastoupený: Ing. Václavem Stráníkem, ředitelem Pozemkového

Více

Kritéria zelených veřejných zakázek v EU pro zdravotnětechnické armatury

Kritéria zelených veřejných zakázek v EU pro zdravotnětechnické armatury Kritéria zelených veřejných zakázek v EU pro zdravotnětechnické armatury Zelené veřejné zakázky jsou dobrovolným nástrojem. V tomto dokumentu jsou uvedena kritéria EU, která byla vypracována pro skupinu

Více

PODNIKOVÁ NORMA PN KP 4201. TVAROVANÉ / TRAPÉZOVÉ PLECHY z hliníku a slitin hliníku

PODNIKOVÁ NORMA PN KP 4201. TVAROVANÉ / TRAPÉZOVÉ PLECHY z hliníku a slitin hliníku PODNIKOVÁ NORMA PN KP 4201 TVAROVANÉ / TRAPÉZOVÉ PLECHY z hliníku a slitin hliníku Platnost od: 1. ledna 2016 Vydání č.: 1 Předmluva Citované normy ČSN EN ISO 6892-1 Kovové materiály Zkoušení tahem Část

Více

170/2010 Sb. VYHLÁŠKA. ze dne 21. května 2010

170/2010 Sb. VYHLÁŠKA. ze dne 21. května 2010 170/2010 Sb. VYHLÁŠKA ze dne 21. května 2010 o bateriích a akumulátorech a o změně vyhlášky č. 383/2001 Sb., o podrobnostech nakládání s odpady, ve znění pozdějších předpisů Ministerstvo životního prostředí

Více

ROZVOJ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB V UHERSKÉM BRODU - REKONSTRUKCE PROSTOR POLIKLINIKY PRO DENNÍ STACIONÁŘ

ROZVOJ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB V UHERSKÉM BRODU - REKONSTRUKCE PROSTOR POLIKLINIKY PRO DENNÍ STACIONÁŘ Městský úřad, odbor investic VÁŠ DOPIS ZN.: ZE DNE: ČÍSLO JEDNACÍ: ČÍSLO EVIDENČNÍ: VYŘIZUJE: TEL.: E-MAIL: DATUM: MÍSTO: OI/0051/10 54580/2010/MUUB Hana Šmídová 572615232 oi@ub.cz 2010-08-19 Uherský Brod

Více

Název: Univerzita Karlova v Praze. 1. lékařská fakulta Děkanát Kateřinská 32, 121 08 Praha 2

Název: Univerzita Karlova v Praze. 1. lékařská fakulta Děkanát Kateřinská 32, 121 08 Praha 2 Univerzita Karlova v Praze 1. lékařská fakulta Děkanát Kateřinská 32, 121 08 Praha 2 VÁŠ DOPIS ZNAČKY/ZE DNE NAŠE ZNAČKA VYŘIZUJE/LINKA PRAHA 907/20110012 Augustinová/4374 21. 7. 2011 V Ě C Poptávka -

Více

stavební úpravy MATEŘSKÉ ŠKOLY

stavební úpravy MATEŘSKÉ ŠKOLY statika - technická zpráva, technologie bourání DOKUMENTACE PRO REALIZACI STAVBY stavební úpravy MŠ Ostašovská stavební úpravy MATEŘSKÉ ŠKOLY OSTAŠOVSKÁ Č.P. 100, LIBEREC XX - OSTAŠOV Vypracoval ing. Petr

Více

RECTE.CZ, s.r.o., Matiční 730/3, 702 00 Ostrava Moravská Ostrava

RECTE.CZ, s.r.o., Matiční 730/3, 702 00 Ostrava Moravská Ostrava Seznam vyzvaných zájemců podle rozdělovníku Ostrava, vypraveno dne: 4. 12. 2014 Písemná výzva k předložení nabídky k veřejné zakázce na zhotovitele stavby Chodníky od ul. Plavební až do Frýdku Zadavatel:

Více

Plast, vysoce odolný proti chemikáliím, elektrostaticky vodivý. zkoušku hustota (směs, 23 C) DIN 53 217 1,52±0,03 g/ml

Plast, vysoce odolný proti chemikáliím, elektrostaticky vodivý. zkoušku hustota (směs, 23 C) DIN 53 217 1,52±0,03 g/ml Technický list strana 1 Charakteristika Funkce Elektrostaticky vodivý (ČSN EN 1081, ČSN EN 61340-4-1). Vzhled Oblast použití Technická data Produktová skupina Parametry Pokyny pro zpracování Podklad Vysoce

Více

V Hradci Králové dne 02.05.2016. Veřejná zakázka č. 1626 výzva k předložení nabídky

V Hradci Králové dne 02.05.2016. Veřejná zakázka č. 1626 výzva k předložení nabídky Správa nemovitostí Hradec Králové, příspěvková organizace, telefon 495 774 111 e-mail info@snhk.cz, www.snhk.cz IČ 64811069, DIČ CZ64811069, Bankovní spojení 27-315020217/0100 Organizace zapsána v obchodním

Více

MĚSTO ČESKÝ KRUMLOV náměstí Svornosti 1, 381 01 Český Krumlov VÝZVA K PODÁNÍ NABÍDKY NA PLNĚNÍ VEŘEJNÉ ZAKÁZKY MALÉHO ROZSAHU VČ. ZADÁVACÍ DOKUMENTACE

MĚSTO ČESKÝ KRUMLOV náměstí Svornosti 1, 381 01 Český Krumlov VÝZVA K PODÁNÍ NABÍDKY NA PLNĚNÍ VEŘEJNÉ ZAKÁZKY MALÉHO ROZSAHU VČ. ZADÁVACÍ DOKUMENTACE MĚSTO ČESKÝ KRUMLOV náměstí Svornosti 1, 381 01 Český Krumlov VÝZVA K PODÁNÍ NABÍDKY NA PLNĚNÍ VEŘEJNÉ ZAKÁZKY MALÉHO ROZSAHU VČ. ZADÁVACÍ DOKUMENTACE mimo režim zákona 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách

Více

SBÍRKA ZÁKONŮ ČESKÉ REPUBLIKY

SBÍRKA ZÁKONŮ ČESKÉ REPUBLIKY SBÍRKA ZÁKONŮ ČESKÉ REPUBLIKY Profil aktualizovaného znění: Titul původního předpisu: Vyhláška kterou se zajišťuje jednotnost a správnost měřidel a měření Citace pův. předpisu: 262/2000 Sb. Částka: 77/2000

Více

Metodika pro nákup kancelářské výpočetní techniky

Metodika pro nákup kancelářské výpočetní techniky Příloha č. 2 Metodika pro nákup kancelářské výpočetní techniky 1. Vymezení skupin výrobků Kancelářská výpočetní technika, jak o ni pojednává tento dokument, zahrnuje tři skupiny výrobků: počítače osobní

Více

Výzva zájemcům k podání nabídky a Zadávací dokumentace

Výzva zájemcům k podání nabídky a Zadávací dokumentace Výzva zájemcům k podání nabídky a Zadávací dokumentace dle 6 a 18 odst.5 Zákona č.137/2006 Sb. o veřejných zakázkách (dále jen Zákon ) a Závazných pokynů pro žadatele a příjemce podpory v OPŽP na veřejnou

Více

TECHNOLOGICKY POSTUP PLETTAC SL70, MJ UNI 70/100

TECHNOLOGICKY POSTUP PLETTAC SL70, MJ UNI 70/100 TECHNOLOGICKY POSTUP PLETTAC SL70, MJ UNI 70/100 1 ÚVOD Tento návod pro montáž, použití a demontáž rámového systémového lešení PLETTAC SL70 a MJ UNI 70/100 je nutno prostudovat před prvním použitím lešení

Více

TECHNICKÁ ZPRÁVA Zdravotně technické instalace

TECHNICKÁ ZPRÁVA Zdravotně technické instalace STAVBA: Rekonstrukce budovy C sídlo ÚP Brno, Příkop 11, Brno list č.1 TECHNICKÁ ZPRÁVA Zdravotně technické instalace Obsah: 1. Všeobecně 1.1 Rozsah řešení 1.2 Podklady 1.3 Použité normy a předpisy 1.4

Více

Provozní ád sb rného dvora M styse erný D l

Provozní ád sb rného dvora M styse erný D l Provozní ád sb rného dvora M styse erný D l NA ODPAD KATEGORIE: O, N OBSAH: 1.1 Základní údaje o za ízení 1.2 Charakter a ú el za ízení 1.3 Stru ný popis za ízení 1.4 Technologie a obsluha za ízení 1.5

Více

TP 17/15 TECHNICKÉ PODMÍNKY DODACÍ KABELOVÉ ŽLABY, POKLOPY A KRYCÍ DESKY

TP 17/15 TECHNICKÉ PODMÍNKY DODACÍ KABELOVÉ ŽLABY, POKLOPY A KRYCÍ DESKY TP 17/15 4. vydání TECHNICKÉ PODMÍNKY DODACÍ KABELOVÉ ŽLABY, POKLOPY A KRYCÍ DESKY Datum vydání: 07/2015 Datum konce platnosti: neurčeno Tyto technické podmínky dodací jsou závazné pro všechny pracovníky

Více

zadávací dokumentace Opěrná zeď v Kroužku

zadávací dokumentace Opěrná zeď v Kroužku Město Rousínov Sušilovo náměstí 56, 683 01 Rousínov, IČ: 00292281, tel.: 517 324 820, fax.: 517 324 845, radnice@rousinov.cz, www.rousinov.cz oznamuje zahájení zadávacího řízení na zakázku malého rozsahu

Více

ZADÁVACÍ DOKUMENTACE

ZADÁVACÍ DOKUMENTACE ZADÁVACÍ DOKUMENTACE Rekonstrukce Sportovního areálu Bělá v Jablunkově Zjednodušené podlimitní řízení na stavební práce v souladu s 25 a 38 zákona č. 137/2006 Sb. o veřejných zakázkách, ve znění pozdějších

Více

Spoje se styčníkovými deskami s prolisovanými trny

Spoje se styčníkovými deskami s prolisovanými trny cvičení Dřevěné konstrukce Spoje se styčníkovými deskami s prolisovanými trny Úvodní poznámky Styčníkové desky s prolisovanými trny se používají pro spojování dřevěných prvků stejné tloušťky v jedné rovině,

Více

Evropské technické schválení ETA-08/0267

Evropské technické schválení ETA-08/0267 TECHNICKÝ A ZKUŠEBNÍ ÚSTAV STAVEBNÍ PRAHA, s.p. Prosecká 811/76a CZ-190 00 Praha 9 Tel.: +42 286 019 412 Fax: +42 286 883 897 Internet: www.tzus@cz Autorizován a no tifi k ován podl e článku 10 Směrnice

Více

D.1.1. Dokumentace stavebních objektů. Technická zpráva. Dokumentace pro realizaci stavby

D.1.1. Dokumentace stavebních objektů. Technická zpráva. Dokumentace pro realizaci stavby D.1.1. Dokumentace stavebních objektů ZAŘÍZENÍ SILNOPROUDÉ ELEKTRECHNIKY A BLESKOSVODŮ Technická zpráva Silnoproudá elektrotechnika Bleskosvody Bezpečnost a ochrana zdraví Příloha č.1: Analíza řízení rizika

Více

Construction. Sikadur -41 CF Normal. 3komponentní tixotropní vysprávková epoxidová malta. Popis výrobku. Testy

Construction. Sikadur -41 CF Normal. 3komponentní tixotropní vysprávková epoxidová malta. Popis výrobku. Testy Technický list Vydání 05/2013 Identifikační č.: 02 04 02 03 001 0 000040 3komponentní tixotropní vysprávková epoxidová malta Popis výrobku je tixotropní, 3komponentní vysprávková a opravná malta, na bázi

Více

OZNÁMENÍ VÝBĚROVÉHO ŘÍZENÍ ZADÁVACÍ PODMÍNKY PRO VÝBĚROVÉ ŘÍZENÍ PROJEKTU PROGRAMU ROZVOJE VENKOVA

OZNÁMENÍ VÝBĚROVÉHO ŘÍZENÍ ZADÁVACÍ PODMÍNKY PRO VÝBĚROVÉ ŘÍZENÍ PROJEKTU PROGRAMU ROZVOJE VENKOVA OZNÁMENÍ VÝBĚROVÉHO ŘÍZENÍ ZADÁVACÍ PODMÍNKY PRO VÝBĚROVÉ ŘÍZENÍ PROJEKTU PROGRAMU ROZVOJE VENKOVA NÁZEV ZAKÁZKY: DRUH ZAKÁZKY: ZPŮSOB UVEŘEJNĚNÍ: DRUH VÝBĚROVÉHO ŘÍZENÍ: Investice do zemědělského podniku

Více

VNITŘNÍ NORMA (Směrnice) č. 4/2010

VNITŘNÍ NORMA (Směrnice) č. 4/2010 Město Štramberk Náměstí 9, 742 66 VNITŘNÍ NORMA (Směrnice) č. 4/2010 Oběh účetních dokladů Platnost: od roku 2010 Pro účetní případy roku 2010, použití od zahájení účtování účetních případů roku 2010.

Více

I C O M E N T M Ö R T E L 525

I C O M E N T M Ö R T E L 525 I C O M E N T M Ö R T E L 525 JEMNÁ MALTA PRO BETONOVOU KOSMETIKU POPIS VÝROBKU: POUŽITÍ: POUŽITÍ A CCA. SPOTŘEBA: ICOMENT MÖRTEL 525 je dvousložková hydraulicky tvrdnoucí hotová malta zušlechtěná akrylovými

Více

Výzva k podání nabídek (zadávací dokumentace)

Výzva k podání nabídek (zadávací dokumentace) Výzva k podání nabídek (zadávací dokumentace) 1.Číslo zakázky 2.Název programu: 3.Registrační číslo projektu 4.Název projektu: 5.Název zakázky: Operační program Vzdělání pro konkurenceschopnost CZ.1.07/1.1.07/02.0129

Více

120/2002 Sb. ZÁKON. ze dne 8. března 2002. o podmínkách uvádění biocidních přípravků a účinných látek na trh a o změně některých souvisejících zákonů

120/2002 Sb. ZÁKON. ze dne 8. března 2002. o podmínkách uvádění biocidních přípravků a účinných látek na trh a o změně některých souvisejících zákonů 120/2002 Sb. ZÁKON ze dne 8. března 2002 o podmínkách uvádění biocidních přípravků a účinných látek na trh a o změně některých souvisejících zákonů Změna: 120/2002 Sb. (část) Změna: 120/2002 Sb. (část)

Více

Kotva pro vysoká zatížení FHB II

Kotva pro vysoká zatížení FHB II 35 FHB II kotva pro vysoká zatížení...... strana 36 FHB dyn kotva pro vysoká dynamická zatížení... strana 42 R chemická patrona (Eurobond)... strana 45 RG MI chemická kotva s vnitřním závitem... strana

Více

Centrum technických služeb Kuřim, s.r.o. Jungmannova 968, 664 34 Kuřim

Centrum technických služeb Kuřim, s.r.o. Jungmannova 968, 664 34 Kuřim VÝZVA K PODÁNÍ NABÍDKY na zakázku Centra technických služeb Kuřim, s.r.o. dle Vnitřní směrnice Rady města Kuřimi č.1/2009/rm o veřejných zakázkách Města Předmět (název) zakázky: Dodávka kancelářských kontejnerů

Více

2/3.3 Spis. Správní řád v praxi. 2/3.3 str. 1

2/3.3 Spis. Správní řád v praxi. 2/3.3 str. 1 Správní orgány str. 1 Spis 17 Na rozdíl od dosavadního zákona, který ponechával vedení spisu pouze na interních předpisech, byla nyní v zájmu právní jistoty jeho úprava zařazena přímo do správního řádu.

Více

ČTYŘHRANNÉ VZDUCHOTECHNICKÉ POTRUBÍ

ČTYŘHRANNÉ VZDUCHOTECHNICKÉ POTRUBÍ KATALOGOVÝ LIST ČTYŘHRANNÉ VZDUCHOTECHNICKÉ POTRUBÍ KM 0059/05a Z POZINKOVANÉHO PLECHU TL. 1,25 mm Vydání: 8/07 PRO ODVOD TEPLA A KOUŘE Strana: 1 Stran: 7 Čtyřhranné vzduchotechnické potrubí z pozinkovaného

Více

Název zakázky: E. Beneše 1747 výměna 5 ks stoupacího potrubí vody a splaškové kanalizace - II. etapa

Název zakázky: E. Beneše 1747 výměna 5 ks stoupacího potrubí vody a splaškové kanalizace - II. etapa V Hradci Králové dne 17.09.2015 Veřejná zakázka č. 1552 výzva k předložení nabídky Název zakázky: E. Beneše 1747 výměna 5 ks stoupacího potrubí vody a splaškové kanalizace - II. etapa Zadavatel zakázky:

Více

Chodník podél místní komunikace

Chodník podél místní komunikace 0 HIP: VP: WAY project s.r.o. 0 0 Jindřichův Hradec, Jarošovská 1126/II Projektant: Kontroloval: Zodp. projektant: tel.: 384 321 494, 384 327 505 Ing. Michal Šedivý Josef Šedivý Ing. Lubomír Hlom email:

Více

SEZNAM DOKUMENTACE K ZADÁVACÍMU ŘÍZENÍ PRV,

SEZNAM DOKUMENTACE K ZADÁVACÍMU ŘÍZENÍ PRV, SEZNAM DUMENTACE ZADÁVACÍMU ŘÍZENÍ PRV, který obdrží příjemce dotace při podpisu Dohody dle bodu 11 Zadávání zakázek žadatelem/příjemcem dotace odstavec 6 becné části Pravidel. I. PŘEHLED DUMENTACE ZE

Více

BEZPEČNOSTNÍ ODBĚROVÝ NÁVAREK. BON 9x NÁVAREK PRO MĚŘENÍ TEPLOTY

BEZPEČNOSTNÍ ODBĚROVÝ NÁVAREK. BON 9x NÁVAREK PRO MĚŘENÍ TEPLOTY BEZPEČNOSTNÍ ODBĚROVÝ NÁVAREK BON 9x NÁVAREK PRO MĚŘENÍ TEPLOTY Datum: Počet stran: Strana: TPNM 01/01 10.1.2011 8 1 Tato průvodní dokumentace obsahuje technické podmínky, které stanovují údaje o výrobku,

Více

Zadávací dokumentace

Zadávací dokumentace Zadávací dokumentace Název veřejné zakázky: Fotovoltaická elektrárna Cítov Identifikační údaje zadavatele: Obec Cítov Cítov 203 277 04 Cítov IČ: 00236764 Osoba oprávněná jednat za zadavatele: Ing. Marie

Více

Všeobecně lze říci, že EUCOR má několikanásobně vyšší odolnost proti otěru než tavený čedič a řádově vyšší než speciální legované ocele a litiny.

Všeobecně lze říci, že EUCOR má několikanásobně vyšší odolnost proti otěru než tavený čedič a řádově vyšší než speciální legované ocele a litiny. KATALOGOVÝ LIST E-02 A. CHARAKTERISTIKA EUCOR je obchodní označení korundo-baddeleyitového materiálu, respektive odlitků, vyráběných tavením vhodných surovin v elektrické obloukové peci, odléváním vzniklé

Více

371/2002 Sb. VYHLÁŠKA

371/2002 Sb. VYHLÁŠKA 371/2002 Sb. VYHLÁŠKA Ministerstva průmyslu a obchodu ze dne 26. července 2002, kterou se stanoví postup při znehodnocování a ničení zbraně, střeliva a výrobě jejich řezů ve znění vyhlášky č. 632/2004

Více

ZADÁVACÍ DOKUMENTACE 1) Identifikace zadavatele 2) P esné vymezení p edm tu zakázky a požadavk zadavatele

ZADÁVACÍ DOKUMENTACE 1) Identifikace zadavatele 2) P esné vymezení p edm tu zakázky a požadavk zadavatele ZADÁVACÍ DOKUMENTACE Výzva k podání nabídek do zadávacího řízení na generálního dodavatele stavby Provozní a školicí středisko firmy Faster CZ spol. s r.o. v Brně Maloměřicích Nejedná se o zadávací řízení

Více

Platné znění části zákona s vyznačením navrhovaných změn

Platné znění části zákona s vyznačením navrhovaných změn Platné znění části zákona s vyznačením navrhovaných změn 11 (5) Pokud by provozem stacionárního zdroje označeného ve sloupci B v příloze č. 2 k tomuto zákonu nebo vlivem umístění pozemní komunikace podle

Více

Československé armády 335 oprava fasády a nátěr oken. Kydlinovská 1521, 500 02 Hradec Králové IČ: 64811069

Československé armády 335 oprava fasády a nátěr oken. Kydlinovská 1521, 500 02 Hradec Králové IČ: 64811069 V Hradci Králové dne 25.02.2016 Veřejná zakázka č. 1613 výzva k předložení nabídky Název zakázky: Zadavatel zakázky: Československé armády 335 oprava fasády a nátěr oken Správa nemovitostí Hradec Králové,

Více

Montážní systém pro provětrávané fasádní panely

Montážní systém pro provětrávané fasádní panely Technický list Datum vydání: 03/2015 Identifikační č.: Montážní systém pro provětrávané fasádní panely Popis výrobku je osvědčený lepicí systém pro vzhlednou a ekonomickou montáž fasádních desek/panelů.

Více

tímto vyzývá k podání nabídky a prokázání kvalifikace a poskytuje zadávací dokumentaci na veřejnou zakázku malého rozsahu na dodávky

tímto vyzývá k podání nabídky a prokázání kvalifikace a poskytuje zadávací dokumentaci na veřejnou zakázku malého rozsahu na dodávky Zadavatel: Město Oslavany, náměstí 13. prosince 2, 664 12 Oslavany, IČ: 00282286 ve smyslu 6, 12 a 18 odst. 5 zákona č. 137/2006 Sb. (dále jen zákona) tímto vyzývá k podání nabídky a prokázání kvalifikace

Více

ZADÁVACÍ DOKUMENTACE

ZADÁVACÍ DOKUMENTACE Město Šumperk zastoupené MěÚ Šumperk odborem strategického rozvoje, územního plánování a investic Jesenická 31, Šumperk Naše čj.: MUSP 55798/2015 ZADÁVACÍ DOKUMENTACE ve smyslu zákona č. 137/2006 Sb.,

Více

00 D.1.1. 1 TECHNICKÁ ZPRÁVA. DÍLČÍ REKONSTRUKCE SOCIÁLNÍCH ZAŘÍZENÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA Mládí 135/4 Praha 13 STAVEBNÍ ČÁST. Razítko: Číslo paré: Název:

00 D.1.1. 1 TECHNICKÁ ZPRÁVA. DÍLČÍ REKONSTRUKCE SOCIÁLNÍCH ZAŘÍZENÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA Mládí 135/4 Praha 13 STAVEBNÍ ČÁST. Razítko: Číslo paré: Název: Razítko: Číslo paré: Název: DÍLČÍ REKONSTRUKCE SOCIÁLNÍCH ZAŘÍZENÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA Mládí 135/4 Praha 13 NPROSAN s.r.o - Inženýrské a projektové služby - Provádění a sanace staveb Investor: Odpovědný projektant:

Více

Systém WAGA. WAGA Multi/Joint řada 3000 Výjimečné spojení s jištěním tahových sil WAGA Multi/Joint - XL DN 50-600 (5/2008)

Systém WAGA. WAGA Multi/Joint řada 3000 Výjimečné spojení s jištěním tahových sil WAGA Multi/Joint - XL DN 50-600 (5/2008) Systém WAGA WAGA Multi/Joint řada 3000 Výjimečné spojení s jištěním tahových sil WAGA Multi/Joint - XL DN 50-600 (5/2008) Konstrukční řada WAGA, Multi/Joint 3000: Konstrukční řada Waga, Multi/Joint 3000

Více

ZADÁVACÍ DOKUMENTACE

ZADÁVACÍ DOKUMENTACE Město Šumperk zastoupené MěÚ Šumperk odborem strategického rozvoje, územního plánování a investic Jesenická 31, Šumperk Naše čj.: MUSP 83967/2014 ZADÁVACÍ DOKUMENTACE ve smyslu zákona č. 137/2006 Sb.,

Více

480/2004 Sb. o některých službách informační společnosti a o změně některých zákonů (zákon o některých službách informační společnosti)

480/2004 Sb. o některých službách informační společnosti a o změně některých zákonů (zákon o některých službách informační společnosti) 480/2004 Sb. ZÁKON ze dne 29. července 2004 o některých službách informační společnosti a o změně některých zákonů (zákon o některých službách informační společnosti) Změna: 444/2005 Sb. Změna: 214/2006

Více

*RRMSX0015MYB* RRMSX0015MYB

*RRMSX0015MYB* RRMSX0015MYB *RRMSX0015MYB* RRMSX0015MYB Regionální rada regionu soudržnosti Moravskoslezsko Úřad Regionální rady V Ý Z V A K P O D Á N Í N A B Í D K Y k plnění veřejné zakázky malého rozsahu V Ostravě dne 10. 5. 2011

Více

uzavírají podle ustanovení 1746 odst. 2 zákona č. 89/2012 Sb., občanský zákoník (dále jen občanský zákoník ), tuto

uzavírají podle ustanovení 1746 odst. 2 zákona č. 89/2012 Sb., občanský zákoník (dále jen občanský zákoník ), tuto Statutární město Přerov IČ: 003 01 825 DIČ: CZ00301825 se sídlem Bratrská 709/34, Přerov I-Město, 750 02 Přerov zastoupené náměstkem primátora Pavlem Košutkem (dále jako Město ) MMPr/SML/2183/2015 a Česká

Více

ZADÁVACÍ DOKUMENTACE

ZADÁVACÍ DOKUMENTACE ZADÁVACÍ DOKUMENTACE VÝZVA K PODÁNÍ NABÍDKY NA VEŘEJNOU ZAKÁZKU MALÉHO ROZSAHU ve smyslu ustanovení 18 odst. 5 zákona č. 137/2006 Sb. Výměna 4 ks interiérových dveří v budově kina Art Veřejná zakázka (zatrhněte)

Více

ZADÁVACÍ DOKUMENTACE veřejné zakázky na dodávky s názvem: Eskalátor do podchodu u hlavního nádraží

ZADÁVACÍ DOKUMENTACE veřejné zakázky na dodávky s názvem: Eskalátor do podchodu u hlavního nádraží ZADÁVACÍ DOKUMENTACE veřejné zakázky na dodávky s názvem: Eskalátor do podchodu u hlavního nádraží Zadavatel: Brněnské komunikace a.s., Renneská třída 787/1a, 639 00 Brno, Štýřice, IČ: 60733098 Zadávací

Více

Město Mariánské Lázně

Město Mariánské Lázně Město Mariánské Lázně Městský úřad, odbor investic a dotací adresa: Městský úřad Mariánské Lázně, Ruská 155, 353 01 Mariánské Lázně telefon 354 922 111, fax 354 623 186, e-mail muml@marianskelazne.cz,

Více

TECHNICKÝ NÁVOD PRO ČINNOSTI AUTORIZOVANÝCH OSOB PŘI POSUZOVÁNÍ SHODY STAVEBNÍCH VÝROBKŮ PODLE

TECHNICKÝ NÁVOD PRO ČINNOSTI AUTORIZOVANÝCH OSOB PŘI POSUZOVÁNÍ SHODY STAVEBNÍCH VÝROBKŮ PODLE Technický návod je vytvořen tak,aby mohlo být provedeno posouzení shody také podle 5 (vazba na 5a odst.2 nebo 10) Od 1.8.2012 se TN nevztahuje na průmyslově vyráběné tepelně izolační výrobky pro zařízení

Více

VYHLÁŠKA Č. 51 ze dne 17. února 2006 o podmínkách připojení k elektrizační soustavě

VYHLÁŠKA Č. 51 ze dne 17. února 2006 o podmínkách připojení k elektrizační soustavě VYHLÁŠKA Č. 51 ze dne 17. února 2006 o podmínkách připojení k elektrizační soustavě Energetický regulační úřad stanoví podle 98 odst. 7 zákona č. 458/2000 Sb., o podmínkách podnikání a o výkonu státní

Více

1. ÚSCHOVNÉ OBJEKTY A JEJICH ZÁMKY

1. ÚSCHOVNÉ OBJEKTY A JEJICH ZÁMKY Příloha č. 1 k vyhlášce č. 528/2005 Sb., ve znění vyhlášky č. 454/2011 Sb. 1. ÚSCHOVNÉ OBJEKTY A JEJICH ZÁMKY 1.1. ÚSCHOVNÉ OBJEKTY 1.1.1. Úschovný objekt typ 4: SS1 = 4 body Úschovný objekt typu 4 je

Více

Dodávku diagnostik. Zadávací dokunientace podlimitní veřejné zakázky. pro provedení automatizované analýzy

Dodávku diagnostik. Zadávací dokunientace podlimitní veřejné zakázky. pro provedení automatizované analýzy IČ: 00226912, DIČ: CZ00226912 krevního obrazu, a výpůjčka laboratorního vyšetřovacího systému pro provedení automatizované analýzy Dodávku diagnostik Zadávací dokunientace podlimitní veřejné zakázky Stiážovská

Více

účetních informací státu při přenosu účetního záznamu,

účetních informací státu při přenosu účetního záznamu, Strana 6230 Sbírka zákonů č. 383 / 2009 Částka 124 383 VYHLÁŠKA ze dne 27. října 2009 o účetních záznamech v technické formě vybraných účetních jednotek a jejich předávání do centrálního systému účetních

Více

Vaše čj. (zn.): Číslo jednací: Spisová zn.: Vyřizuje: Telefon: E-mail: Počet listů: Příloh/listů:

Vaše čj. (zn.): Číslo jednací: Spisová zn.: Vyřizuje: Telefon: E-mail: Počet listů: Příloh/listů: Městský úřad Kolín Odbor region. rozvoje a územ. plánování Karlovo náměstí 78, 280 12 Kolín I tel.: +420 321 748 251, fax: +420 321 748 257 e-mail: regionalni.rozvoj@mukolin.cz Vaše čj. (zn.): Číslo jednací:

Více

2-komponentní elastický, barevný epoxidový uzavírací nátěr

2-komponentní elastický, barevný epoxidový uzavírací nátěr Technický list Vydání 09/09 Identifikační č.: 02 08 01 02 017 0 000001 Verze č. 06 Sikafloor - 354 2-komponentní elastický, barevný epoxidový uzavírací nátěr Popis výrobku Sikafloor -354 je houževnatě

Více

Martin Liška Nad Žlábkem 3757 58001 Havlíčkův Brod

Martin Liška Nad Žlábkem 3757 58001 Havlíčkův Brod Martin Liška Nad Žlábkem 3757 58001 Havlíčkův Brod naše značka 5001245190 vyřizuje Pavel Gabriel datum 29.01.2016 Věc: Oprava chodníku ul. Vyšehradská v Libici nad doubravou K.ú. - p.č.: Libice nad Doubravou

Více

54_2008_Sb 54/2008 VYHLÁŠKA. ze dne 6. února 2008

54_2008_Sb 54/2008 VYHLÁŠKA. ze dne 6. února 2008 54/2008 VYHLÁŠKA ze dne 6. února 2008 o způsobu předepisování léčivých přípravků, údajích uváděných na lékařském předpisu a o pravidlech používání lékařských předpisů Změna: 405/2008 Sb. Změna: 177/2010

Více