Katalog přívlačových navijáků 2015

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Katalog přívlačových navijáků 2015"

Transkript

1 Katalog přívlačových navijáků 2015

2 Zbystřete svou pozornost! Očekávání víkendu vás těší a rozpaluje. Víte, na kterou vodu se vydáte, plán je připraven. Víte, co chcete chytat. A jen vy víte, kde ty ryby jsou. Jedna šance... To je vše, co potřebujete. Chytání ryb nás mění, klade nám stále nové výzvy. STRADIC. Legenda pokračuje... Zbystřete svou pozornost!

3

4 Je tady Nový naviják STRADIC od společnosti Shimano vychází z revolučního programu HAGANE, jehož cílem je dosáhnout nepřetržitě stabilního a neměnného výkonu. Konstrukce navijáku zajistí dlouhodobou životnost a neměnící se pocit jistoty, takže zcela jistě uspokojí i nejnáročnější rybáře. STRADIC je naviják, na který se můžete spolehnout. S ním můžete čelit výzvám, můžete mu věřit. STRADIC nastavuje nový standard.

5

6 HAGANE; nepřekonatelný pocit a neklesající výkon jedinečných navijáků HAGANE je revoluční program v konstrukci navijáků, které jsou určeny k opravdu náročnému použití. Vychází ze třech základních technologických pilířů, které v technologii obrábění a zpracování kovů Shimano dokonale zvládlo. Mimořádně přesné jemnomechanické převody vytvořené kováním zastudena přinášející extrémní odolnost od špičky ozubení až po základnu zubů. Konstrukce uložení převodovky X-SHIP zajišťuje účinný přenos výkonu a hladkou rotaci pohyblivých částí. Tělo navijáku programu HAGANE zase nabízí mimořádnou pevnost korpusu, který snadno odolá i neočekávanému rázovému namáhání. Pouze Shimano může garantovat ohromující pevnost a klidný chod, který navijáku poskytuje konstrukce HAGANE. Vyzkoušejte si sami skutečný přínos programu HAGANE. Otestujte jej sami v těch nejnáročnějších podmínkách. Je zkonstruován a vyroben tak, aby mohl jít až na samé hranice možností... A ještě dál. Náš naviják sestává ze součástek, které jsou předurčeny pro extrémní podmínky. Výraz HAGANE znamená japonsky ocel. Tento výraz evokuje představu silného a pevného výrobku, ale ve skutečnosti není na navijáku ocel použita.

7

8 Převod HAGANE. Hnací kola, vyrobená přesným kováním zastudena. Přesné kování zastudena patří mezi klíčové technologie opracování kovů, které Shimano umí. Součástky, opracované za vysokého tlaku, dosahují tak extrémní hustoty, pevnosti a přesnosti, že již vůbec nepotřebují další obrábění! Jsou vyrobeny bez rizika poškození materiálové struktury. Mimořádné vlastnosti, překvapující životnost a pevnost, vykazuje také hliník. To je ono tajemství, stojící za jedinečnou pevností navijáků STRADIC navijáků, které odolají divokým a drsným přírodním podmínkám.

9 X-SHIP. Přesná a silnější převodovka s hladším chodem. Systém uložení převodů X-SHIP je použit ve výrobě převážné většiny převodovek HAGANE, určených pro extrémní podmínky. Využitím nejpokrokovějších technologií Shimano, jako jsou aplikace hnacích kol velkého průměru pro přenos většího výkonu, optimalizované konfigurace převodů a uložení ložisek pastorků, jsme uspěli v řešení současně působících protichůdných požadavků přenosu vyššího výkonu při hladším chodu sestavy.

10 Tělo HAGANE. Vysoká tuhost pro zdolávání rázového namáhání. Pro efektivní práci s navijáky, vystavenými extrémnímu zatížení při zdolávání silných houževnatých ryb, jsou nutnými konstrukčními součástmi patice navijáku a tělo skořepiny se zvýšenou tuhostí. Lehké kovové tělo HAGANE zvládá rázové působení, vznikající v drsných podmínkách přírody, a eliminuje riziko ztráty výkonu, ke kterému by docházelo při namáhání v ohybu a v krutu. Ohromující pevnost v uložení převodů je zárukou spolehlivého výkonu a přesvědčivé jistoty při rybolovu.

11 Kompaktní rotor. Výkonný rotor vysoké tuhosti účinně omezuje ztrátu výkonu. Rotor přímo zadržuje sílu velké ryby. Mimořádné zatížení může někdy způsobovat významné deformace tvaru rotoru, vedoucí až k extrémní ztrátě přenosu výkonu. Pomocí 3D analýzy nyní Shimano vyvinulo novou tuhou stabilní konstrukci rotoru s podstatně vylepšenou tuhostí, zvládající zatížení vyšší až o 50 %. Výsledkem je hladký chod s účinným přenosem síly z kličky navijáku přímo do navíjení.

12 Síla, nezbytná pro pobyt v přírodě.

13 Coreprotect. Ze všech stran odolný proti vodě, použitelný do každého počasí. Technologie Coreprotect od Shimano zvyšuje odolnost navijáku proti průniku vody, zachovávajíce přitom hedvábně hladkou rotaci pohyblivých částí. Speciální vodoodpudivý prostředek chrání kritická místa možného průniku vody. Po ošetření tímto prostředkem voda nevzlíná po povrchu a nevniká do mikroskopických spár. Spolu se speciální úpravou ploch přesných spojů zajišťuje maximální vodotěsnost celé konstrukce.

14 Jste jen vy a ryby.

15 Šest funkcí, které jsou zárukou spokojenosti. G Free Body Oscilační mechanismus hřídele šneku, který převádí rotaci kličky navijáku do předozadního pohybu cívky, jsme posunuli do horní části těla navijáku. Tím jsme dostali těžiště navijáku blíže k prutu, což výrazně redukuje únavu při lovu a zlepšuje komfort při nahazování. Jednosměrné ložisko Použitím nové konstrukce jednosměrného ložiska (volnoběžky) došlo k výraznému snížení tření jednotlivých částí ložiska. Hedvábně hladký chod mechanismu umožňuje rybáři v klidu se věnovat především rybolovu. Zvětšení úhlu otevření překlápěče Náhodné sklopení překlápěče v průběhu mohutného odhozu způsobí téměř jistě přetržení vlasce. Tomu lze zabránit zvětšením úhlu otevření překlápěče. Budete tak mít jistotu odhození za každé situace. Velký průměr nerezového oblouku překlápěče Oblouk velkého průměru na překlápěči je vyroben z nerezové oceli kováním zastudena. Tento zvětšený průměr oblouku směrem k rolničce zvyšuje tuhost a nabízí hladší pohyb rybářského vlasce přes oblouk. Velký průměr matice brzdy Matice brzdy velkého průměru zlepšuje ovládání brzdy konečky prstů. Tvar a velikost matice brzdy umožňuje přesné nastavení hladkého chodu brzdy. A to tak elegantně, že to zvládnete i při náročném zdolávání houževnatě bojující ryby. Vylepšený klip na vlasec Nový tvar klipu na vlasec se postará o bezpečné zajištění vlasce bez ohledu na to, zda se jedná o tenký vlasec, nebo silný šokový návazec. Všestranný a snadno použitelný klip spolehlivě ochrání vlasec před poškozením při přepravě.

16 Proč jsem si oblíbil STRADIC.

17 Vyjádření experta č. 1: Možnosti navijáku STRADIC Shigehiro Ieda - Lovec mořských okounů a kapitán lodi Island Cruise Narozen v roce Chytá přibližně 30 let. Po ukončení studií na univerzitě Ieda pracoval jako průvodce a lovec mořských okounů na lodi Island Cruise. Není nic zábavnějšího, než rybolov! I když pracuji jako průvodce, stále se při chytání cítím jako při zábavě s přáteli. Skutečně hodnotný naviják ve špičkové kvalitě. Když jsem měl STRADIC poprvé v rukou, tak první, co se mně líbilo, byl pocit z navíjení. Když navíjíte se zavřenýma očima, nádherně cítíte hladký chod, typický pro technicky nejlepší navijáky. Protože můžete navíjet snadno a bez jakéhokoliv zbytečného odporu. Zřetelně cítíte, jestli se nástraha ve vodě pohybuje správně nebo ne. Můžete se plně soustředit na práci s rybou. A to je při chytání to nejdůležitější. STRADIC je opravdu robustní a vodotěsný. Strávím na rybách za měsíc tolik času, kolik ho stráví moji zákazníci za celý rok. A můžu vás ujistit, že je úžasné, můžete-li koupit tak mimořádný a vysoce kvalitní naviják za cenu, za který jej prodávají. Zkušenost je jenom zkratkou ke zdokonalení. Vyzkoušejte ale STRADIC až na hranici jeho možností! Když se vydáte na ryby, berte si s sebou vždy alespoň dvě sady výbavy a nějaké další doplňky. Budete tak mít stále jistotu, že když uděláte chybu, budete moci i nadále chytat. Není nic lepšího, než zkušenost, která vás posune ve hře o stupínek výš. Rybolov to je hledání nových lokalit, nových míst na chytání, zkoušení nových technik a posouvání hranic vlastních možností. A to je právě to nejlepší, co vám rybaření nabízí. Vezměte s sebou na výpravu STRADIC a vyzkoušejte jej až na hranicích jeho možností. Budete-li chytat bez technického omezení, překročíte obzory a najdete mnoho dosud netušené zábavy.

18 Proč STRADIC?

19 Vyjádření experta č. 2: Možnosti navijáku STRADIC Manabu Okuda - Profesionální lovec okounů Narozen v roce Chytá už asi 40 let. Okuda získal pověst jednoho z nejlepších japonských soutěžních rybářů. Jeho obdivuhodné úlovky a styl mu přinesly obdiv celého národa. STRADIC vyzařuje auru pevnosti Pevnost je to, co hledám v převodech navijáku. Samozřejmě chodím chytat velké ryby, a tak musím udržovat svoje vybavení v takovém stavu, jako bylo, když jsem ho pořídil. A to dokonce i po velmi náročném používání. Právě proto miluji pevnost a odolnost navijáků Shimano. Vydrží totiž mnohem víc než navijáky konkurenčních výrobců. Jsou skutečně houževnaté. Do současnosti jich používám hned celou řadu, a všechny jsou spolehlivé, jako kdyby byly nové. STRADIC je to samé doslova vyzařuje auru pevnosti. I přes náročné použití se stále chová jako nový a jsem si jist, že si ho užiju ještě dlouho. Chytání okounů? To je ta nejvíc cool zábava! Každý nový impuls ve vývoji rybářského vybavení znamená zrod nových technik lovu. To je ten sportovní aspekt rybolovu. Je to i důvod, proč chci nejlepší naviják. Nebudu lhát. Do navijáku STRADIC jsem se zamiloval. Je jako Spartan, to sportovní auto. Není na něm nic zbytečného. Je promyšlený do posledního detailu. A za ty peníze jich kupte hned několik... Co je na chytání okounů zajímavé a přitažlivé? Nutnost zůstávat stále akční, musíte neustále měnit výbavu podle okolností a panujících podmínek. STRADIC je univerzální. Má vše, co potřebujete výkon i styl, a to vše za báječnou cenu. To je fakt skvělé!

20 Odolný a silný naviják pro všechny metody rybolovu. Řada STRADIC Který přívlačový naviják vybrat pro vaše potřeby? Pro správnou odpověď na tuto otázku prostudujte parametry pěti modelů řady STRADIC. Špičkové parametry navijáků STRADIC oceníte při jakémkoliv rybolovu ať již budete chytat pstruhy na malých horských bystřinách, nebo bojovat s mořskými okouny. 1000HG 1000 HG Převodový poměr 6,0:1 Účelná brzdná síla (kg) 2,0 Maximální brzdná síla (kg) 3,0 Hmotnost (g) 195 Kapacita cívky (mm/m) 0, / 0, / 0,25-90 Kapacita cívky (lbs/yds) / / Max. délka návinu (cm/otočka) 79 Délka kličky (mm) 45 Převodový poměr 6.0 Účelná brzdná síla (kg) 2.0 Maximální brzdná síla (kg) 3.0 Hmotnost (g/oz) 195 Standardní množství (mm/m) 0, / 0, / 0,25-90 Standardní množství (lbs/yds) / / Maximální délka návinu (cm/otočka kličky) 79 Délka kličky (mm) 45 Ložiska (S A-RB/válečková) 6/1 Kód výrobku Ložiska (S A-RB / válečková) ST1000HGFK 6/1 Kód výrobku ST1000HGFK 2500HG 2500 HG Převodový poměr 6,0:1 Účelná brzdná síla (kg) 5,0 Maximální brzdná síla (kg) 9,0 Hmotnost (g) 235 Kapacita cívky (mm/m) 0, / 0, / 0, Kapacita cívky (lbs/yds) / / Max. délka návinu (cm/otočka) 88 Délka kličky (mm) 55 Převodový poměr 6.0 Účelná brzdná síla (kg) 5.0 Maximální brzdná síla (kg) 9.0 Hmotnost (g/oz) 235 Standardní množství (mm/m) / / Standardní množství (lbs/yds) / / Maximální délka návinu (cm/otočka kličky) 88 Délka kličky (mm) 55 Ložiska (S A-RB/válečková) 6/1 Kód výrobku Ložiska (S A-RB / válečková) ST2500HGFK 6/1 Kód výrobku ST2500HGFK * HG vysoký převodový poměr; * XG extrémně vysoký převodový poměr; * C kompaktní tělo. * N (Newton) = jednotka síly (orientačně 1 kg = 9,8 N). * Maximální délka návinu je počítána z průměru vnějšího obvodu přední hrany cívky.

21 C3000HG Převodový poměr 6.0 C 3000 HG Převodový poměr 6,0:1 Účelná brzdná síla (kg) 6,0 Maximální brzdná síla (kg) 9,0 Hmotnost (g) 230 Kapacita cívky (mm/m) 0, / 0, / 0, Kapacita cívky (lbs/yds) / / Max. délka návinu (cm/otočka) 88 Délka kličky (mm) 55 Ložiska (S A-RB / válečková) STC3000HGFK 6/1 Kód výrobku STC3000HGFK Účelná brzdná síla (kg) 6.0 Maximální brzdná síla (kg) 9.0 Hmotnost (g/oz) 230 Standardní množství (mm/m) / / Standardní množství (lbs/yds) / / Maximální délka návinu (cm/otočka kličky) 88 Délka kličky (mm) 55 Ložiska (S A-RB/válečková) 6/1 Kód výrobku 4000XG Převodový poměr 6.2 Účelná brzdná síla (kg) 7.0 Maximální brzdná síla (kg) 11.0 Hmotnost (g/oz) 230 Standardní množství (mm/m) / / Standardní množství (lbs/yds) / / Maximální délka návinu (cm/otočka kličky) 99 Délka kličky (mm) 55 Ložiska (S A-RB/válečková) 6/1 Kód výrobku 4000 XG Převodový poměr 6,2:1 Účelná brzdná síla (kg) 7,0 Maximální brzdná síla (kg) 11,0 Hmotnost (g) 230 Kapacita cívky (mm/m) 0, / 0, / 0, Kapacita cívky (lbs/yds) / / Max. délka návinu (cm/otočka) 99 Délka kličky (mm) 55 ST4000XGFK Ložiska (S A-RB / válečková) 6/1 Kód výrobku ST4000XGFK 4000XG C 5000 XG Převodový poměr 6,2:1 Účelná brzdná síla (kg) 7,0 Maximální brzdná síla (kg) 11,0 Hmotnost (g) 230 Kapacita cívky (mm/m) 0, / 0, / 0, Kapacita cívky (lbs/yds) / / Max. délka návinu (cm/otočka) 105 Délka kličky (mm) 55 Převodový poměr 6.2 Účelná brzdná síla (kg) 7.0 Maximální brzdná síla (kg) 11.0 Hmotnost (g/oz) 230 Standardní množství (mm/m) / / Standardní množství (lbs/yds) / / Maximální délka návinu (cm/otočka kličky) 105 Délka kličky (mm) 55 Ložiska (S A-RB/válečková) 6/1 Kód výrobku Ložiska (S A-RB / válečková) STC5000XGFK 6/1 Kód výrobku STC5000XGFK Přívlačový naviják (Důležité pokyny při práci s navijákem) Při odhazování, nezapomeňte otevřít překlápěč. Opomenutí může způsobit poškození vlasce, koncové montáže, případně její odhození v neočekávaném směru. Taková činnost může zranit osoby ve vašem okolí. Vyvarujte se kontaktu s vlascem nebo šňůrou, pokud se v rychlosti odvíjí nebo navíjí. Může dojít k vážnému pořezání prstů. Nedotýkejte se kličky a rotoru, když se otáčejí. Mohli byste si způsobit zranění.

22 Vydejt

23 e se na ryby s opravdu nejlepším společníkem

24 Katalog přívlačových navijáků 2015 fish.shimano-eu.com CZ NORMARK, s.r.o., Dopraváků 749/3, Praha 8 - Dolní Chabry tel.: , fax: mail: info@normark.cz SK NORMARK, s.r.o., OZ (veľkoobchod), Sokolská 772/78, Zvolen tel.: tel./fax: mail: info@normark.sk

Spouštěcí obvod. Spouštěč. Základní parametry spouštěče

Spouštěcí obvod. Spouštěč. Základní parametry spouštěče Spouštěcí obvod Pod tímto pojmem se rozumí nejen vlastní elektrické spouštěcí zařízení k přímému mechanickému uvedení motoru do pohybu, ale také pomocná zařízení, která jsou pro spouštění motoru vhodná

Více

OBRACEČE PÍCE / SHRNOVAČE PÍCE UNIVERZÁLNÍ OBRACEČE A SHRNOVAČE

OBRACEČE PÍCE / SHRNOVAČE PÍCE UNIVERZÁLNÍ OBRACEČE A SHRNOVAČE OBRACEČE PÍCE / SHRNOVAČE PÍCE UNIVERZÁLNÍ OBRACEČE A SHRNOVAČE Vážení zákazníci, Katalog Strojíren Rožmitál, který jste právě otevřeli, Vám představí výrobní řadu obracečů a shrnovačů, které v současnosti

Více

NOVINKY 2013 EBU 15 R70. pro kovovýrobu a montáže. V prodeji od 1. 11. 2013. Jubilejní edice. Další podrobnosti uvnitř.

NOVINKY 2013 EBU 15 R70. pro kovovýrobu a montáže. V prodeji od 1. 11. 2013. Jubilejní edice. Další podrobnosti uvnitř. NOVINKY 2013 pro kovovýrobu a montáže V prodeji od 1. 11. 2013 Jubilejní edice EBU 15 R70 2 990 2 471 Kč bez DPH 100 Další podrobnosti uvnitř 120 bez DPH Tradice žije dál 70 let s vámi 1943 2013 Sedmdesát

Více

SILOVÁ POWER CHUCKS SKLÍČIDLA A HYDRAULICKÉ VÁLCE

SILOVÁ POWER CHUCKS SKLÍČIDLA A HYDRAULICKÉ VÁLCE SILOVÁ SKLÍČIDLA A HYDRAULICKÉ UPÍNACÍ VÁLCE SILOVÁ POWER CHUCKS SKLÍČIDLA A HYDRAULICKÉ VÁLCE POWER CHUCKS http://www.zjp.cz, e-mail: zjp@zjp.cz, tel.+40 583 41 057, fax +40 583 450 364 95 SILOVÁ SKLÍČIDLA

Více

ActiveMow Diskové žací stroje

ActiveMow Diskové žací stroje ActiveMow Diskové žací stroje www.krone.cz ActiveMow Sečení na nejvyšší úrovni Stranové zavěšení žací lišty s velkým rozsahem kopírování Optimální přítlak díky rychle reagujícím tažným pružinám Komfortní

Více

SEZNAM TÉMAT Z ODBORNÝCH PŘEDMĚTŮ STROJÍRENSKÝCH

SEZNAM TÉMAT Z ODBORNÝCH PŘEDMĚTŮ STROJÍRENSKÝCH 1 SEZNAM TÉMAT Z ODBORNÝCH PŘEDMĚTŮ STROJÍRENSKÝCH Školní rok: 2012/2013 Obor: 23-51-H/01 Strojní mechanik 1. Ruční zpracování kovů orýsování - co je to orýsování, rýsovací nářadí a pomůcky, postup při

Více

SUMČÍ PŘÍVLAČ. aneb Sumci to chtějí taky!

SUMČÍ PŘÍVLAČ. aneb Sumci to chtějí taky! SUMČÍ PŘÍVLAČ aneb Sumci to chtějí taky! V řadě zemí EU je lov dravých ryb na živou nástražní rybku zakázán, anebo silně omezen. Můžeme tedy očekávat, že podobná pravidla začnou platit v budoucnosti i

Více

Otočný stůl nové koncepce pro multifunkční obráběcí centrum

Otočný stůl nové koncepce pro multifunkční obráběcí centrum Otočný stůl nové koncepce pro multifunkční obráběcí centrum Ing. Ondřej Kubera Vedoucí práce: Ing. Lukáš Novotný, Ph.D. Abstrakt Příspěvek popisuje novou koncepci otočného stolu s prstencovým motorem,

Více

Šroubovitá pružina válcová tažná z drátů a tyčí kruhového průřezu [in]

Šroubovitá pružina válcová tažná z drátů a tyčí kruhového průřezu [in] Šroubovitá pružina válcová tažná z drátů a tyčí kruhového průřezu i ii Výpočet bez chyb. Informace o o projektu? 1.0 1.1 Kapitola vstupních parametrů Volba režimu zatížení, provozních a výrobních parametrů

Více

MATURITNÍ OKRUHY STAVBA A PROVOZ STROJŮ TŘÍDA: 4SB ŠKOLNÍ ROK: 2015-2016 SPEZIALIZACE: TECHNICKÝ SOFTWARE

MATURITNÍ OKRUHY STAVBA A PROVOZ STROJŮ TŘÍDA: 4SB ŠKOLNÍ ROK: 2015-2016 SPEZIALIZACE: TECHNICKÝ SOFTWARE 1.A. VALIVÁ LOŽISKA a) dělení ložisek b) skladba ložisek c) definice základních pojmů d) výpočet ložisek d) volba ložisek 1.B. POHYBLIVÉ ČÁSTI PÍSTOVÉHO STROJE a) schéma pohyblivých částí klikového mechanismu

Více

NOVÉ BALENÍ SYSTAINER T-LOC

NOVÉ BALENÍ SYSTAINER T-LOC NOVÉ BALENÍ SYSTAINER T-LOC SYSTAINER T-LOC Ergonomicky tvarované vyklápěcí držadlo s otvory pro připojení pomocného transportního popruhu dokonale padne do ruky. Nosnost držadla do 50 kg. Promyšlená konstrukce

Více

DVOUROTOROVÉ SHRNOVAČE GA

DVOUROTOROVÉ SHRNOVAČE GA Shrnovače DVOUROTOROVÉ SHRNOVAČE GA www.kuhn.com be strong, be KUHN 2 GA 6501 7501 8121 8731 9531 6002 6632 7932 9032 6620 8030 SHRNOVAČE BYLY VYVINUTY PRO SKLIZEŇ PÍCE BEZ ZTRÁTY ŽIVIN Zajištění vysokého

Více

PRUŽNÉ SPOJE Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích

PRUŽNÉ SPOJE Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích PRUŽNÉ SPOJE Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Institute of Technology And Business In České Budějovice Tento učební materiál vznikl v rámci projektu "Integrace a podpora studentů

Více

Tento dokument vznikl v rámci projektu Zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Registrační číslo: CZ.1.07/1.5.00/34.0459.

Tento dokument vznikl v rámci projektu Zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Registrační číslo: CZ.1.07/1.5.00/34.0459. Tento dokument vznikl v rámci projektu Zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Registrační číslo: CZ.1.07/1.5.00/34.0459 Autor: Ing. Jaroslav Zikmund Datum vytvoření: 12. 11. 2012 Ročník: II. Předmět: Motorová

Více

TOOLS@WORK. Vydání č. 3 - Jaro 2014. stanleyworks.cz

TOOLS@WORK. Vydání č. 3 - Jaro 2014. stanleyworks.cz TOOLS@WORK Vydání č. 3 - Jaro 2014 1 VYNIKAJÍCÍ ŘEŠENÍ PRO PROFESIONÁLY Usnadněte si práci a získejte profesionální výsledek s naším nejnovějším nářadím a úložnými systémy. Na značku STANLEY se můžete

Více

Více než 100-letá zkušenost ve výrobě ě a vývoji kotoučových č štěpkovačů.

Více než 100-letá zkušenost ve výrobě ě a vývoji kotoučových č štěpkovačů. Informace o produktech 2008-2009 kotoučové č éštěpkovače č JENSEN Více než 100-letá zkušenost ve výrobě ě a vývoji kotoučových č štěpkovačů. Výrobní závod JENSEN byl založen panem Peterem Jensenem v roce

Více

3. Mechanická převodná ústrojí

3. Mechanická převodná ústrojí 1M6840770002 Str. 1 Vysoká škola báňská Technická univerzita Ostrava 3.4 Výzkum metod posuzování deformací částí automobilových převodů 3.4.2 Experimentální stanovení tuhosti hřídelů a skříní a jejich

Více

www.d.cz www.d.sk VÁŠ PRODEJCE DEWALT: DEWALT SR Stará Vajnorská cesta 8 832 00 Bratislava Telefon - 244 638 121 Fax - 244 638 122

www.d.cz www.d.sk VÁŠ PRODEJCE DEWALT: DEWALT SR Stará Vajnorská cesta 8 832 00 Bratislava Telefon - 244 638 121 Fax - 244 638 122 PŘÍSLUŠENSTVÍ DEWALT nabízí kompletní řadu pilových kotoučů pro kotoučové pily, pilových listů pro mečové a přímočaré pily, nožů pro hoblíky a hřebíků pro nastřelovací pistole, které jsou k dispozici pro

Více

NÁBOJE. - Průmyslová ložiska s keramickými kuličkami - dosahují minimálního valivého odporu.

NÁBOJE. - Průmyslová ložiska s keramickými kuličkami - dosahují minimálního valivého odporu. NÁBOJE remerx Materiál Pro výrobu komponentů nábojů se používá slitina hliníku AW 7075. Tento materiál se vyznačuje špičkovými mechanickými vlastnostmi a tím vyhovuje vysokým nárokům na pevnost a odolnost

Více

Změna smyslu otáčení. Rotační brány Zirkon

Změna smyslu otáčení. Rotační brány Zirkon Změna smyslu otáčení Rotační brány Zirkon LEMKEN Zirkon Koncept Používání rotačních bran získává v zemědělství na významu. V kombinací s dalším nářadím mohou být pracovní operace zvládnuty ještě rychleji

Více

nové generace Helium generace 2013 Helium Pro

nové generace Helium generace 2013 Helium Pro nové generace Helium generace 2013 Helium Pro nové generace Nová generace vozíků Helium byla inovována nejvyspělejšími materiály a technologiemi pro dosažení špičkové pevnosti a ještě nižší hmotnosti.

Více

Úplně nový Felt AR představuje všechno, co se inženýři z Feltu naučili v průběhu dvou desetiletí, kdy se snažili posouvat hranice výkonnosti našich

Úplně nový Felt AR představuje všechno, co se inženýři z Feltu naučili v průběhu dvou desetiletí, kdy se snažili posouvat hranice výkonnosti našich Úplně nový Felt AR představuje všechno, co se inženýři z Feltu naučili v průběhu dvou desetiletí, kdy se snažili posouvat hranice výkonnosti našich PRO-silničních a aerodynamických časovkářských bicyklů.

Více

Petr Macher Západočeská univerzita v Plzni Univerzitní 8, 306 14 Plzeň Česká republika

Petr Macher Západočeská univerzita v Plzni Univerzitní 8, 306 14 Plzeň Česká republika KONSTRUKČNÍ NÁVRH PŘEVODOVKY PRO POHON DVOJKOLÍ REGIONÁLNÍHO VOZIDLA S ELEKTRICKÝM MOTOREM SVOČ FST 2014 Petr Macher Západočeská univerzita v Plzni Univerzitní 8, 306 14 Plzeň Česká republika ABSTRAKT

Více

Pevné rotační brány Řada 104-1004

Pevné rotační brány Řada 104-1004 www.kuhn.com Vyrovnávací táhla 1 1 Uchycené vpředu aby bylo možno vyrovnávat nerovnosti terénu a brány se nebořily příliš do země. Uchycené vzadu pro dosažení optimální kvality seťového lůžka a vyrovnání

Více

KTERÁ SEKAČKA JE PRO VÁS NEJVHODNĚJŠÍ?

KTERÁ SEKAČKA JE PRO VÁS NEJVHODNĚJŠÍ? Trávník pro radost Pomoc při výběru sekačky na trávu KTERÁ SEKAČKA JE PRO VÁS NEJVHODNĚJŠÍ? 1. JAK VELKÝ TRÁVNÍK CHCETE SEKAT? Na obrázku napravo zjistíte, která sekačka nejlépe odpovídá velikosti vašeho

Více

CVIČENÍ 1 PRVKY KOVOVÝCH KONSTRUKCÍ

CVIČENÍ 1 PRVKY KOVOVÝCH KONSTRUKCÍ CVIČENÍ 1 PRVKY KOVOVÝCH KONSTRUKCÍ Spoje ocelových konstrukcí Ověřování spolehlivé únosnosti spojů náleží do skupiny mezních stavů únosnosti. Posouzení je tedy nutno provádět na rozhodující kombinace

Více

Diskové žací stroje GMD 44-55 - 66-77 HD SELECT

Diskové žací stroje GMD 44-55 - 66-77 HD SELECT Diskové žací stroje GMD 44-55 - 66-77 HD SELECT ZPRACOVÁNÍ KRMIVA DLE VAŠICH POTŘEB! Diskové žací stroje GMD 44-55 - 66-77 HD SELECT Naše silná stránka: tradice a zkušenost 1 Neuvěřitelná pracovní rychlost,

Více

Nejen rychlý, ale i perfektní střih

Nejen rychlý, ale i perfektní střih 12 Sekačky s čelním žacím ústrojím Nejen rychlý, ale i perfektní střih Profesionální rotační žací stroje John Deere nabízejí vynikající kombinaci rychlosti a kvality střihu. Díky vysokokapacitním žacím

Více

PÖTTINGER TOP / TOP C

PÖTTINGER TOP / TOP C PÖTTINGER TOP / TOP C Dvourotorové shrnovače se stranovým nebo středovým odkládáním řádku Všechny informace jsou dostupné online! 97+027.08.0813 Úspěch spočívá v detailech PÖTTINGER nabízí širokou paletu

Více

náboje remerx Ložiska a těsnění Ve všech typech nábojů jsou použita speciální průmyslová ložiska: Přední náboj - 2 ks, zadní náboj - 4 ks.

náboje remerx Ložiska a těsnění Ve všech typech nábojů jsou použita speciální průmyslová ložiska: Přední náboj - 2 ks, zadní náboj - 4 ks. náboje remerx Materiál Pro výrobu komponentů nábojů se používá slitina hliníku AW 7075. Tento materiál se vyznačuje špičkovými mechanickými vlastnostmi a tím vyhovuje vysokým nárokům na pevnost a odolnost

Více

Části a mechanismy strojů 1 KKS/CMS1

Části a mechanismy strojů 1 KKS/CMS1 Katedra konstruování strojů Fakulta strojní Části a mechanismy strojů 1 KKS/CMS1 Podklady k přednáškám část F3 Prof. Ing. Stanislav Hosnedl, CSc. a kol. Tato prezentace je spolufinancována Evropským sociálním

Více

Mechanické pohony. Doc. Ing. Antonín Havelka, CSc.

Mechanické pohony. Doc. Ing. Antonín Havelka, CSc. Mechanické pohony Doc. Ing. Antonín Havelka, CSc. Porovnání vlastností signálů pro řízení (přenos informace) Porovnání vlastností signálů pro přenos výkonu KRITÉRIUM/ SIGNÁL Síla při přímočarém pohybu

Více

EasyCut F/R. Nesené diskové žací stroje. www.krone.cz

EasyCut F/R. Nesené diskové žací stroje. www.krone.cz EasyCut F/R Nesené diskové žací stroje www.krone.cz EasyCut Více než pouhé sečení Rychloupínací nože SafeCut INSIDE: samostatné pojistky žacích disků Díky optimálnímu překrývání drah nožů nezůstávají žádné

Více

SKLÍČIDLA A LICNÍ DESKY

SKLÍČIDLA A LICNÍ DESKY SKLÍČIDLA A LICNÍ DESKY POPIS PIKTOGARMŮ & KÓDOVÁNÍ VÝROBKŮ PIKTOGRAMY: Typ upnutí: Počet : Typ : Upnutí přes válcové osazení -čelistní Jednolité čelisti Upnutí typu A -čelistní Dělené čelisti Upnutí typu

Více

MÁM HLAD, MÁM CHUŤ. CUKROVKA A JÍDLO

MÁM HLAD, MÁM CHUŤ. CUKROVKA A JÍDLO MÁM HLAD, MÁM CHUŤ. CUKROVKA A JÍDLO K Výtvarné soutěži s Novo Nordiskem Postřehy dětí z různých věkových kategorií na téma jídlo v rámci letního tábora Štědronín 2015 Dívka, 10 let Mám hlad, mám chuť

Více

1 MECHANICKÉ PŘEVODY D 1. (funkce, převodový poměr, druhy, třecí, řemenové a řetězové převody, části, použití,

1 MECHANICKÉ PŘEVODY D 1. (funkce, převodový poměr, druhy, třecí, řemenové a řetězové převody, části, použití, 1 MECHANICKÉ PŘEVODY (funkce, převodový poměr, druhy, třecí, řemenové a řetězové převody, části, použití, montáž) Mechanické převody jsou určeny : k přenosu rotačního pohybu a točivého momentu, ke změně

Více

SYSTAINER ZDARMA SYSTAINER ZDARMA SYSTAINER ZDARMA SYSTAINER ZDARMA. Zvýhodněná akční nabídka SYSTAINER SYSTAINER. Univerzální příklepová vrtačka

SYSTAINER ZDARMA SYSTAINER ZDARMA SYSTAINER ZDARMA SYSTAINER ZDARMA. Zvýhodněná akční nabídka SYSTAINER SYSTAINER. Univerzální příklepová vrtačka Zvýhodněná akční nabídka ZDARMA www.narex.cz/akce EVP 13 E-2H3 Univerzální příklepová vrtačka Dva rychlostní stupně nabízejí předvolbu optimálního rozsahu otáček v závislosti na druhu materiálu a charakteru

Více

Mulčovače na údržbu krajiny TB - TBE - TBES PRO. www.kuhn.com. be strong, be KUHN

Mulčovače na údržbu krajiny TB - TBE - TBES PRO. www.kuhn.com. be strong, be KUHN Mulčovače na údržbu krajiny TB - TBE - TBES PRO www.kuhn.com be strong, be KUHN 2 TB 151 181 211 TBE 180 210 230 TBES 230 250 PRO 180 210 KOMPLETNÍ SORTIMENT PRO MULČOVÁNÍ U OKRAJŮ SILNIC A POLÍ Již několik

Více

Návrh krmného závěsného valníku

Návrh krmného závěsného valníku Česká zemědělská univerzita Technická fakulta Návrh krmného závěsného valníku Semestrální práce Konstruování s podporou počítačů I 1. Úvod... 2 2. Krmný valník... 2 2.1 Popis... 2 2.2 Základní požadavky...

Více

NÁVOD K POUŽITÍ. Elektrický naviják. ěsíců

NÁVOD K POUŽITÍ. Elektrický naviják. ěsíců NÁVOD K POUŽITÍ Elektrický naviják ěsíců Vážený zákazníku, děkujeme Vám za zakoupení našeho výrobku. Před montáží a použitím si důkladně prostudujte tento návod k použití. Poskytne Vám důležité a užitečné

Více

SYNKRO. PÖTTINGER Dvoj- a trojnosníkové radličkové podmítače a kypřiče 97+220.CS.1114

SYNKRO. PÖTTINGER Dvoj- a trojnosníkové radličkové podmítače a kypřiče 97+220.CS.1114 SYNKRO PÖTTINGER Dvoj- a trojnosníkové radličkové podmítače a kypřiče 97+220.CS.1114 Půda je život Podmítače a kypřiče SYNKRO Pracovní záběr od 2,50 m do 6 m Klasickým nástrojem půdoochranného obdělávání

Více

OPTIMALIZACE VIRTUÁLNÍHO PROTOTYPU PRŮMYSLOVÉ PŘEVODOVKY

OPTIMALIZACE VIRTUÁLNÍHO PROTOTYPU PRŮMYSLOVÉ PŘEVODOVKY Středoškolská technika 2013 Setkání a prezentace prací středoškolských studentů na ČVUT OPTIMALIZACE VIRTUÁLNÍHO PROTOTYPU PRŮMYSLOVÉ PŘEVODOVKY Michal Gryga Střední průmyslová škola, Praha 10, Na Třebešíně

Více

148 Modré elektrické nářadí pro profesionály. Příklepové vrtačky, vrtačky, šroubováky

148 Modré elektrické nářadí pro profesionály. Příklepové vrtačky, vrtačky, šroubováky 148 Modré elektrické nářadí pro profesionály Všestrannost bez kompromisů Modré elektrické nářadí pro profesionály 149 Profesionální příklepové vrtačky a šroubováky splňují nejvyšší požadavky ohledně výkonu,

Více

SEZNAM TÉMAT Z ODBORNÝCH PŘEDMĚTŮ STROJÍRENSKÝCH A HORNICKÝCH

SEZNAM TÉMAT Z ODBORNÝCH PŘEDMĚTŮ STROJÍRENSKÝCH A HORNICKÝCH 1 SEZNAM TÉMAT Z ODBORNÝCH PŘEDMĚTŮ STROJÍRENSKÝCH A HORNICKÝCH Obor: 23-51-H/01 Strojní mechanik ŠVP: Zámečník důlní provozy 1. Ruční zpracování kovů orýsování - co je to orýsování, rýsovací nářadí a

Více

PŘÍRUČKA PRO OBSLUHU A ÚDRŽBU

PŘÍRUČKA PRO OBSLUHU A ÚDRŽBU STAVEBNÍ VRÁTKY /00 KG TATO PŘÍRUČKA JE NEDÍLNOU SOUČÁSTÍ ZAŘÍZENÍ Důležité upozornění: Před začátkem používání zařízení si tuto příručku důkladně prostudujte. Všechny činnosti se vztahem k zařízení včetně

Více

PROFESIONÁLNÍ STROJE PRO STAVEBNICTVÍ KATALOG 2013/2014

PROFESIONÁLNÍ STROJE PRO STAVEBNICTVÍ KATALOG 2013/2014 PROFESIONÁLNÍ STROJE PRO STAVEBNICTVÍ KATALOG 2013/2014 Profesionální stavební pila na cihelné bloky ZÁKLADNÍ VLASTNOSTI Řeže všechny druhy stavebních materiálů, zejména armovaný beton, porotherm, Ytong,

Více

LINER 2900 2800 2700 2600 1750 1650 TWIN 750 TWIN. Shrnování v nových dimenzích.

LINER 2900 2800 2700 2600 1750 1650 TWIN 750 TWIN. Shrnování v nových dimenzích. LINER 2900 2800 2700 2600 1750 1650 TWIN 750 TWIN Shrnování v nových dimenzích. Vše se otáčí. 2 Obsah LINER 2600...18 6,20 m 6,80 m LINER 2700... 20 6,80 m 7,40 m LINER 2800... 22 7,40 m 8,20 m LINER 2900...

Více

Tiskové chyby vyhrazeny. Obrázky mají informativní charakter.

Tiskové chyby vyhrazeny. Obrázky mají informativní charakter. Technický přehled Čelní převodovky ROBUS Snadná kontrola a údržba. Minimální nároky na údržbu. Převodovky všech rozměrů jsou dodávány se syntetickým olejem s dlouhou životností. IEC příruba a dutá hřídel.

Více

1 HŘÍDELOVÉ SPOJKY SPOJKY. Mechanizmy určené pro dočasné nebo trvalé spojení dvou hřídelů hnacího a hnaného.

1 HŘÍDELOVÉ SPOJKY SPOJKY. Mechanizmy určené pro dočasné nebo trvalé spojení dvou hřídelů hnacího a hnaného. 1 HŘÍDELOVÉ SPOJKY Mechanizmy určené pro dočasné nebo trvalé spojení dvou hřídelů hnacího a hnaného. Účel : přenos kroutícího momentu mezi hnacím a hnaným hřídelem, ochrana hnacího stroje proti přetížení.

Více

Projekt: Autodiagnostika pro žáky SŠ - COPT Kroměříž, Registrační číslo: CZ.1.07/1.1.38/01.0006. Převodná ústrojí

Projekt: Autodiagnostika pro žáky SŠ - COPT Kroměříž, Registrační číslo: CZ.1.07/1.1.38/01.0006. Převodná ústrojí Převodná ústrojí Problematika převodných ústrojí je značně rozsáhlá, domnívám se, že několikanásobně překračuje možnosti a rámec tohoto projektu. Ve své práci zdůrazním jen vybrané pasáže, které považuji

Více

STAVEBNÍ VRÁTKY P-150 (NOSNOST 150KG) P-200 (NOSNOST 200KG)

STAVEBNÍ VRÁTKY P-150 (NOSNOST 150KG) P-200 (NOSNOST 200KG) P-150 (NOSNOST 150KG) P-200 (NOSNOST 200KG) (POUZE PRO ZVEDÁNÍ MATERIÁLU) PŘÍRUČKA PRO OBSLUHU A ÚDRŽBU TATO PŘÍRUČKA JE NEDÍLNOU SOUČÁSTÍ ZAŘÍZENÍ Důležité upozornění: Před začátkem používání zařízení

Více

TOP. Shrnovače. 97+022.cs.0814

TOP. Shrnovače. 97+022.cs.0814 TOP Shrnovače 97+022.cs.0814 Úspěch spočívá v detailech Shrnovače Pöttinger s nízkou energetickou náročností a dobrou manévrovatelností odpovídají požadavkům praktiků. Šetrné zacházení s krmivem je však

Více

strol. s.ucasl. Joseph E. Shigley The Iowa State University of Science and Technology Richard G. Budynas Institute of Technology

strol. s.ucasl. Joseph E. Shigley The Iowa State University of Science and Technology Richard G. Budynas Institute of Technology Kon. ; ; nl strol. y; ; s.ucasl. Joseph E. Shigley University of Michigan Charles R. Mischke The Iowa State University of Science and Technology Richard G. Budynas Rochester Institute of Technology VYSOKE

Více

Péče a údržba systémů pro ochranu dýchacích orgánů

Péče a údržba systémů pro ochranu dýchacích orgánů Péče a údržba systémů pro ochranu dýchacích orgánů Pro dosažení optimálního výkonu a pohodlí by si měl uživatel zvyknout denně kontrolovat všechny součásti dýchacího systému. Následující tabulka představuje

Více

STROJOVÝ SPODEK AUTOMOBILU

STROJOVÝ SPODEK AUTOMOBILU OBSH 1 ÚVODEM............................................ 7 1.1 Stručná historie vývoje automobilů......................... 7 1.2 Identifikace silničních vozidel............................. 9 1.2.1 Individuální

Více

Kvalita pro budoucnost

Kvalita pro budoucnost Kvalita pro budoucnost Stroje označené čtyřlístkem jsou spojeny s výkonností, spolehlivostí a kvalitním servisem. Obraceče a shrnovače EUROHIT / EUROTOP elastický otěruvzdorný s dlouhou životností Moderní

Více

PÖTTINGER TERRADISC. Krátké diskové podmítače 97+237.08.0113. Všechny informace jsou dostupné on-line!

PÖTTINGER TERRADISC. Krátké diskové podmítače 97+237.08.0113. Všechny informace jsou dostupné on-line! PÖTTINGER TERRADISC Krátké diskové podmítače Všechny informace jsou dostupné on-line! 97+237.08.0113 1 TERRADISC 3001 / 3501 / 4001 / 5001 / 6001 Zpracování půdy - krátké diskové podmítače s pracovním

Více

Šroubovitá pružina válcová tlačná z drátů a tyčí kruhového průřezu [in] 1.3 Provozní teplota T 200,0 1.4 Provozní prostředí

Šroubovitá pružina válcová tlačná z drátů a tyčí kruhového průřezu [in] 1.3 Provozní teplota T 200,0 1.4 Provozní prostředí Šroubovitá pružina válcová tlačná z drátů a tyčí kruhového průřezu i ii Výpočet bez chyb. Informace o o projektu? 1.0 Kapitola vstupních parametrů Volba režimu zatížení, provozních a výrobních parametrů

Více

INFO 1/2015. NOVINKA Venkovní odvodnění Univerzální podomítkové sifony Nové WC sedátko Softclose Barevná WC sedátka. INOVACE Nová zápachová uzávěra

INFO 1/2015. NOVINKA Venkovní odvodnění Univerzální podomítkové sifony Nové WC sedátko Softclose Barevná WC sedátka. INOVACE Nová zápachová uzávěra INFO 1/2015 www.alcaplast.cz Venkovní odvodnění Univerzální podomítkové sifony Nové WC sedátko Softclose Barevná WC sedátka INOVACE Nová zápachová uzávěra VENKOVNÍ ŽLABY Firma ALCAPLAST přináší moderní

Více

Drenážní trouby POLIDREN DN OD DRENOSEWER DN OD DRENOPAL DN OD, DN ID

Drenážní trouby POLIDREN DN OD DRENOSEWER DN OD DRENOPAL DN OD, DN ID Drenážní trouby POLIDREN DN OD DRENOSEWER DN OD DRENOPAL DN OD, DN ID - 45 - Drenážní trouby POLIDREN POLIDREN, perforace na 360 DN 110 125 140 160 200 po obvodu trubky 3 3 3 3 4 Délka otvoru, mm 15 15

Více

Části a mechanismy strojů 1 KKS/CMS1

Části a mechanismy strojů 1 KKS/CMS1 Katedra konstruování strojů Fakulta strojní Části a mechanismy strojů 1 KKS/CMS1 Podklady k přednáškám část F4 Prof. Ing. Stanislav Hosnedl, CSc. a kol. Tato prezentace je spolufinancována Evropským sociálním

Více

Jádrové vrtání v železobetonu, zdivu aj.

Jádrové vrtání v železobetonu, zdivu aj. Jádrové vrtání v železobetonu, zdivu aj. REMS Picus SR for Professionals 2 Jeden systém - 4 použití! Ideální pro instalatéra! 33 12 20 S regulací rychlosti Speed-Regulation! 3 5 4 6 7 21 Patent EP 2 085

Více

VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V BRNĚ FAKULTA STAVEBNÍ VÝZKUMNÁ ZPRÁVA STABILITA VYBRANÝCH KONFIGURACÍ KOLEJOVÉHO SVRŠKU

VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V BRNĚ FAKULTA STAVEBNÍ VÝZKUMNÁ ZPRÁVA STABILITA VYBRANÝCH KONFIGURACÍ KOLEJOVÉHO SVRŠKU VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V BRNĚ FAKULTA STAVEBNÍ INFRAM a.s., Česká republika VÝZKUMNÁ ZPRÁVA STABILITA VYBRANÝCH KONFIGURACÍ KOLEJOVÉHO SVRŠKU Řešitel Objednatel Ing. Petr Frantík, Ph.D. Ústav stavební

Více

Pístové spalovací motory 2 pohyblivé části motoru

Pístové spalovací motory 2 pohyblivé části motoru Předmět: Ročník: Vytvořil: Datum: Silniční vozidla třetí NĚMEC V. 28.8.2013 Název zpracovaného celku: Pístové spalovací motory 2 pohyblivé části motoru Pohyblivé části motoru rozdělíme na dvě skupiny:

Více

heroal D 92 UD Systém domovních dveří

heroal D 92 UD Systém domovních dveří heroal D 92 UD Systém domovních dveří Dveřní systém Prvotřídní materiály, řešení technicky vybroušená do nejmenšího detailu a nepřeberné možnosti uspořádání charakterizují systémové technologie heroal.

Více

Konstrukční lepidla. Pro náročné požadavky. Proč používat konstrukční lepidla Henkel? Lepení:

Konstrukční lepidla. Pro náročné požadavky. Proč používat konstrukční lepidla Henkel? Lepení: Konstrukční lepidla Pro náročné požadavky Proč používat konstrukční lepidla Henkel? Sortiment konstrukčních lepidel společnosti Henkel zahrnuje širokou nabídku řešení pro různé požadavky a podmínky, které

Více

Železobetonové patky pro dřevěné sloupy venkovních vedení do 45 kv

Železobetonové patky pro dřevěné sloupy venkovních vedení do 45 kv Podniková norma energetiky pro rozvod elektrické energie ČEZ Distribuce, E.ON Distribuce, E.ON ČR, Železobetonové patky pro dřevěné sloupy venkovních vedení do 45 kv PNE 34 8211 3. vydání Odsouhlasení

Více

KATALOG STOLNÍ TENIS

KATALOG STOLNÍ TENIS KATALOG STOLNÍ TENIS KETTLER VŠE PRO VOLNÝ ČAS Značka KETTLER je synonymem pro produkty vysoké kvality, neustálý technologický vývoj a inovace. Již více než šedesát pět let nabízí svým zákazníkům spolehlivé

Více

HIT / HIT T. Obraceče 97+021.CS.0814

HIT / HIT T. Obraceče 97+021.CS.0814 HIT / HIT T Obraceče 97+021.CS.0814 HIT / HIT T Obraceče Obraceče HIT se vyznačují především dokonalým kopírováním nerovností. To umožňuje šetrnou manipulaci se sklízeným materiálem při minimalizaci znečištění.

Více

200-HQV SIGMA PUMPY HRANICE 426 2.98 11.92

200-HQV SIGMA PUMPY HRANICE 426 2.98 11.92 SIGMA PUMPY HRANICE SPIRÁLNÍ ÈERPADLA SIGMA PUMPY HRANICE, s.r.o. Tovární 605, 753 01 Hranice tel.: 581 661 111, fax: 581 602 587 Email: sigmahra@sigmahra.cz 200-HQV 426 2.98 11.92 Použití Èerpadla 200-HQV

Více

Členění legendy. Hasáky

Členění legendy. Hasáky Hasáky RIDGID jsou světoznámé pro svou nepřekonatelnou pevnost a praktičnost. Originální hasák pro velké zatížení, který je níže vyobrazený, si za více než 80 let získal důvěru profesionálů, protože hned

Více

NOVINKA šestistupňová mechanická převodovka 02M ve vozech

NOVINKA šestistupňová mechanická převodovka 02M ve vozech NOVINKA šestistupňová mechanická převodovka 02M ve vozech SP41_50 Na moderní automobily se kladou stále rostoucí požadavky na funkčnost, jízdní komfort, bezpečnost, šetrnost k životnímu prostředí a také

Více

Rotorové shrnovače Řada 9000. Efektivní a výkonné

Rotorové shrnovače Řada 9000. Efektivní a výkonné Rotorové shrnovače Řada 9000 Efektivní a výkonné 2 Kompletní produktová nabídka! TerraLink Quattro Naše poslání - kvalita a výkon! TerraLink je veden na rotor a to umožňuje,že ramena prstů shrnovače jsou

Více

Zvyšování kvality výuky technických oborů

Zvyšování kvality výuky technických oborů Zvyšování kvality výuky technických oborů Klíčová aktivita V. 2 Inovace a zkvalitnění výuky směřující k rozvoji odborných kompetencí žáků středních škol Téma V. 2. 10 Základní části strojů Kapitola 16

Více

18. Kinematické mechanismy

18. Kinematické mechanismy zapis_kinematicke_mechanismy_108/2012 STR Cc 1 z 6 18. Kinematické mechanismy Přenáší pohyb a zároveň mění jeho a #1 #2 18.1. Hřebenové ozubení mění pohyb pastorku na #3 #4 pohyb hřebenu nebo naopak vznikne

Více

GS PŘÍSLUŠENSTVÍ. Originální příslušenství Lexus pro individuální životní styl

GS PŘÍSLUŠENSTVÍ. Originální příslušenství Lexus pro individuální životní styl GS PŘÍSLUŠENSTVÍ Originální příslušenství Lexus pro individuální životní styl VÝRAZ JEDINEČNOSTI Zcela nový Lexus GS kompletně redefinuje koncept výkonného sedanu. Je v něm zakotvena filosofie neustálé

Více

PŘÍRUČKA PRO OBSLUHU A ÚDRŽBU

PŘÍRUČKA PRO OBSLUHU A ÚDRŽBU STAVEBNÍ VRÁTKY MINOR MILLENNIUM PORTICO 35/500 KG Tato zařízení jsou určena výhradně ke zvedání materiálu. TATO PŘÍRUČKA JE NEDÍLNOU SOUČÁSTÍ ZAŘÍZENÍ Důležité upozornění: Před začátkem používání zařízení

Více

RTH BJ. Návod použití evidenční číslo: 2510507. závitořezné hlavy reverzační. Výrobce:

RTH BJ. Návod použití evidenční číslo: 2510507. závitořezné hlavy reverzační. Výrobce: Návod použití evidenční číslo: 2510507 RTH BJ závitořezné hlavy reverzační Výrobce: Moskevská 63 CZ-10100 Praha 10 Tel: +420 246 002 321 Fax: +420 246 002 335 E-mail: obchod@narexmte.cz www.narexmte.cz

Více

Kompletní opracování různých povrchů z ušlechtilé oceli s FEIN.

Kompletní opracování různých povrchů z ušlechtilé oceli s FEIN. KOV Kompletní opracování různých povrchů z ušlechtilé oceli s FEIN. Pro skvělé výsledky. OBSAH Ušlechtilá ocel nabízí netušené perspektivy. Se znalostmi a nářadím FEIN toho využijete. Ušlechtilá ocel je

Více

SYSTÉM PERFORM & PROTECT AKUMULÁTOROVÉ NÁŘADÍ PRÁCE A BEZPEČNOST PROPAGACE STAVEBNÍ NÁŘADÍ OBCHODNÍ NABÍDKA

SYSTÉM PERFORM & PROTECT AKUMULÁTOROVÉ NÁŘADÍ PRÁCE A BEZPEČNOST PROPAGACE STAVEBNÍ NÁŘADÍ OBCHODNÍ NABÍDKA AKUMULÁTOROVÉ NÁŘADÍ SYSTÉM PERFORM & PROTECT PRÁCE A BEZPEČNOST OBCHODNÍ NABÍDKA PROPAGACE STAVEBNÍ NÁŘADÍ KVĚTEN SRPEN 2013 www.dewalt.com GUARANTEED TOUGH. OVLADATELNOST Při vrtání nebo řezání hrozí

Více

PÖTTINGER NOVADISC / NOVACAT

PÖTTINGER NOVADISC / NOVACAT PÖTTINGER NOVADISC / NOVACAT Nesené a čelně nesené diskové žací stroje Všechny informace jsou dostupné online! 97+012.08.0813 Diskové žací stroje pro perfektní řez Platforma pro vysokou kvalitu sečení

Více

Otvíravě sklopné kování UNI-JET. Více... ...inteligentních řešení. s kováním UNI-JET novým otvíravě sklopným systémem Gretsch-Unitas.

Otvíravě sklopné kování UNI-JET. Více... ...inteligentních řešení. s kováním UNI-JET novým otvíravě sklopným systémem Gretsch-Unitas. Více......inteligentních řešení s kováním UNI-JET novým otvíravě sklopným systémem Gretsch-Unitas Systém uzávěrů Více......Flexibilita s kováním UNI-JET Všechny tyto přednosti Vám v budoucnu přinesou užitek

Více

STAVEBNÍ VRÁTEK MINOR DUPLO (NOSNOST 80 KG)

STAVEBNÍ VRÁTEK MINOR DUPLO (NOSNOST 80 KG) STAVEBNÍ VRÁTEK MINOR DUPLO (NOSNOST 80 KG) (POUZE PRO ZVEDÁNÍ MATERIÁLU) PŘÍRUČKA PRO OBSLUHU A ÚDRŽBU TATO PŘÍRUČKA JE NEDÍLNOU SOUČÁSTÍ ZAŘÍZENÍ Důležité upozornění: Před začátkem používání zařízení

Více

DEJTE JÍ ŠANCI VYŘÁDIT SE

DEJTE JÍ ŠANCI VYŘÁDIT SE DEJTE JÍ ŠANCI VYŘÁDIT SE Platnost akční nabídky od 1. 9. do 31. 12. 2014 ASV 10-2A Kompaktní dvourychlostní vrtací šroubovák Dejte jí šanci vyřádit se Napětí / kapacita akumulátoru 10,8 V / 1,5 Ah Nabíjecí

Více

CTR 750 EV NABÍDKOVÝ LIST. Pilous. 4140 34 0,9 1,1 mm

CTR 750 EV NABÍDKOVÝ LIST. Pilous. 4140 34 0,9 1,1 mm NABÍDKOVÝ LIST Pilous CTR 750 EV Železná 9, 619 00 Brno, Czech Republic Tel.: +420 543 25 20 10 e-mail: wood@pilous.cz, www.pilous.cz Max. (mm) 4140 34 0,9 1,1 mm 750 640 530 530 Max. průměr kmene 750

Více

Rotorové shrnovače Dvourotorové

Rotorové shrnovače Dvourotorové GA Rotorové shrnovače Dvourotorové TO NEJLEPŠÍ PRO SKLIZEŇ PÍCE! GA DVOUROTOROVÁ TECHNOLOGIE Shrnovače KUHN se středovým ukládáním hmoty Výhody tohoto řešení Výborná kvalita práce Zdvojnásobuje výkonnost

Více

Sekční průmyslová vrata

Sekční průmyslová vrata Sekční průmyslová vrata SID Sekční průmyslová vrata Panel o síle 45 mm 2 U=0,6 W/m K Nerezové panty Sekční průmyslová vrata ALUTECH jsou vhodná pro instalaci do všech průmyslových a skladových objektů

Více

TÉMATICKÉ OKRUHY KE SZZ 2013/14 ING PLASTIKÁŘSKÁ TECHNOLOGIE

TÉMATICKÉ OKRUHY KE SZZ 2013/14 ING PLASTIKÁŘSKÁ TECHNOLOGIE TÉMATICKÉ OKRUHY KE SZZ 2013/14 PLASTIKÁŘSKÁ TECHNOLOGIE 1. Rovnice toku a třídění z reologického hlediska podle průběhu tokové křivky. 2. Aktivační energie viskózního toku Arteniova rovnice. 3. Kapilární

Více

Ruční nářadí (122-243)

Ruční nářadí (122-243) závitníky 12 šroubováky 126 hroty 13 Ruční nářadí (122-23) T-klíče 139 L-klíče 10 ráčny a momentové klíče 13 sady FORTUM 16 sady EXTOL 150 nástavce na ráčny 156 sady nářadí 160 klíče ráčnové 162 Strana

Více

PŘEVODOVÉ ÚSTROJÍ. přenáší výkon od motoru na hnací kola a podle potřeby mění otáčky s kroutícím momentem

PŘEVODOVÉ ÚSTROJÍ. přenáší výkon od motoru na hnací kola a podle potřeby mění otáčky s kroutícím momentem PŘEVODOVÉ ÚSTROJÍ přenáší výkon od motoru na hnací kola a podle potřeby mění otáčky s kroutícím momentem Uspořádání převodového ústrojí se řídí podle základní konstrukční koncepce automobilu. Ve většině

Více

Hřídelové spojky. Spojky přenáší krouticí moment mezi hnacím a hnaným strojem nebo mezi jednotlivými částmi stroje či mechanismu.

Hřídelové spojky. Spojky přenáší krouticí moment mezi hnacím a hnaným strojem nebo mezi jednotlivými částmi stroje či mechanismu. Hřídelové spojky Spojky přenáší krouticí moment mezi hnacím a hnaným strojem nebo mezi jednotlivými částmi stroje či mechanismu. Další funkce spojek přerušení nebo omezení přenosu M k jako ochrana před

Více

KINAX WT 711 Programovatelný převodník úhlu otočení

KINAX WT 711 Programovatelný převodník úhlu otočení Vestavný přístroj Použití Převodník KINAX WT 711 (obr. 1 a 2) snímá bezkontaktně úhlovou polohu hřídele a převádí ji na vnucený stejnosměrný proud přímo úměrný měřené hodnotě. Díky své kompaktní konstrukci

Více

Radiální - pásové, čelisťové - špalíkové, bubnové. Axiální - čelisťové kotoučové

Radiální - pásové, čelisťové - špalíkové, bubnové. Axiální - čelisťové kotoučové zapis_casti_stroju_brzdy 08/2012 STR Bd 1 z 5 14. Brzdy Funkce: slouží ke #1 pohybu, příp. jeho (u vozidel) #2 k zajištění #3 polohy (např. břemene u jeřábů, výtahů) Rozdělení: a) #4 brzdy b) #6 brzdy

Více

Mechanické převody ČÁSTI STROJŮ R

Mechanické převody ČÁSTI STROJŮ R Mechanické převody ČÁSTI STROJŮ CÍLE PŘEDNÁŠKY Seznámení studentů se základními stavebními prvky strojů a strojního zařízení. Úvod do problematiky mechanických spojů. OBSAH PŘEDNÁŠKY 1. Dokončení spojů

Více

HŘÍDELOVÉ SPOJKY A BRZDY

HŘÍDELOVÉ SPOJKY A BRZDY HŘÍDELOVÉ SPOJKY A BRZDY Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Institute of Technology And Business In České Budějovice Tento učební materiál vznikl v rámci projektu "Integrace a podpora

Více

TEKUTINOVÉ POHONY. Pneumatické (medium vzduch) Hydraulické (medium kapaliny s příměsí)

TEKUTINOVÉ POHONY. Pneumatické (medium vzduch) Hydraulické (medium kapaliny s příměsí) TEKUTINOVÉ POHONY TEKUTINOVÉ POHONY Pneumatické (medium vzduch) Hydraulické (medium kapaliny s příměsí) Přednosti: dobrá realizace přímočarých pohybů dobrá regulace síly, která je vyvozena motorem (píst,

Více

Technická zpráva. SO 05 Dešťová kanalizace. ZEVO Závod na energetické využití odpadu Cheb. Vypracoval: Ing. Zbyněk Holešovský červen 2014

Technická zpráva. SO 05 Dešťová kanalizace. ZEVO Závod na energetické využití odpadu Cheb. Vypracoval: Ing. Zbyněk Holešovský červen 2014 Technická zpráva SO 05 Dešťová kanalizace ZEVO Závod na energetické využití odpadu Cheb Vypracoval: Ing. Zbyněk Holešovský červen 2014 Popis inženýrského objektu, jeho funkčního a technického řešení Dle

Více

Cervený bod pro Vaše hospodárství

Cervený bod pro Vaše hospodárství proizvodnja strojev in orodij predelava gume in plastike Cervený bod pro Vaše hospodárství Mulcování Zpracování pudy Pestování brambor Mulcování Mulčovač je v dnešní době nepostradatelným strojem na každé

Více

SIGMA PUMPY HRANICE 426 2.98 11.91

SIGMA PUMPY HRANICE 426 2.98 11.91 SIGMA PUMPY HRANICE LEHKÁ DIAGONÁLNÍ ÈERPADLA DE SIGMA PUMPY HRANICE, s.r.o. Tovární 605, 753 01 Hranice tel.: 581 661 111, fax: 581 602 587 Email: sigmahra@sigmahra.cz 426 2.98 11.91 Použití Èerpadla

Více

Tento podklad určuje hlavní rozměry, provedení a hmotnosti závěsů L, Z a V (dále jen závěsy) a jejich doporučené zatížení.

Tento podklad určuje hlavní rozměry, provedení a hmotnosti závěsů L, Z a V (dále jen závěsy) a jejich doporučené zatížení. KATALOGOVÝ LIST KM 0055/02a ZÁVĚSY L, Z, V Vydání: 8/07 Strana: 1 Stran: 3 Tento podklad určuje hlavní rozměry, provedení a hmotnosti závěsů L, Z a V (dále jen závěsy) a jejich doporučené zatížení. Užití

Více