TECHNICKÝ MANUÁL. Obj. č.:

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "TECHNICKÝ MANUÁL. Obj. č.: 19 83 15"

Transkript

1 TECHNICKÝ MANUÁL Obj. č.:

2 OBSAH 2 Strana: 1. Úvod Montáž popis funkce Přehled příkazů Přenos příkazů Datový přenos Syntaxe příkazu Popis příkazu Resetování Dotaz na verzi Dotaz na stav Dotaz na pozici osy Seřízení řídících signálů Nastavení Halbvollschrittbetrieb Nastavení Z-osy Nastavení vstupní rychlosti Nastavení výstupní rychlosti Nastavení Rampenlänge Nastavení referenčního směru a rychlosti Nastavení doplňku podle referenční jízdy Provádění referenční jízdy Provádění vektorové jízdy Zadržení os Okamžitě zastavení os Vložení pauzy Ukončení pauzy Vložení signálu Vložení doby prodlevy Příloha Technické údaje Konfigurační možnosti Rozsah dodávky Montáž adaptérového kabelu Obsazení datového rozhraní ÚVOD Inteligentní rozhraní (interface) krokového motoru ismif slouží k připojení řídících karet krokového motoru SMC800 a SMC1500 přes sériové rozhraní RS232 na osobní PC. Navíc mohou být také s rozhraním krokového motoru řízeny běžné stupně krokového motoru přes sériové rozhraní. Inteligentní rozhraní krokového motoru ismif obsahuje datovou mikrosběrnici, která generuje řídící signály pro SMC-řídící karty krokového motoru, ale také může vytvářet signálové a směrové impulsy pro standardní stupně krokového motoru. Takto mohou být provozovány libovolné řídící karty krokových motorů nezávisle na PC-provozních systémech popř. na použitých PC-softwarech.

3 V rozsahu dodávky rozhraní krokového motoru ismif jsou obsaženy: 3 Modul datové sběrnice (controller) v plastovém krytu Zásuvkový napájecí zdroj (5 V) Programová disketa Dokumentace Příslušenství (volitelné): Adaptérový kabel k přímému připojení na SMC-karty 2. MONTÁŽ Inteligentní rozhraní krokového motoru ismif je vkládáno mezi řídící kartu krokového motoru a osobní PC. Spojení k personálnímu PC se provede přes 9 pólovou sub-d-zásuvku (Canon) s běžným sériovým datovým kabelem. Pro spojení s řídící kartou krokového motoru slouží 15-pólová sub-d-zásuvku (Canon). Pro tento účel za zapotřebí speciální adaptérové kabel, který spojuje 15 datových spojů sub-d-zásuvka (Canon) s zásuvkou typ - centronics (36 pólová). Tento kabel není možno zakoupit ve specializovaným obchodě a může být zakoupen u výrobce. Přirozeně může být tento adaptérové kabel i sám vyroben. K tomuto účelu se použije běžný kabel k tiskárně. 25-pól. sub-d-konektor (Canon) kabelu tiskárny musí být odříznut a nahrazen 15-pól. sub-d-konektorem. 36-pól. konektor Centronics zůstane zachován. Zobrazení dole obsahuje obsazení datových vodičů. Přesnou tabulku obsazení naleznete v příloze.

4 4 15-pólový sub-d-konektor (Canon) 36-pólový konektor Centronics Ostatní vedení zůstávají volná (nepřipojovat). 3. POPIS FUNKCE Inteligentní rozhraní krokového motoru slouží jako spojovací článek mezi osobním PC a řídícími kartami krokového motoru. U dosavadního řízení řídících karet krokového motoru SMC800 a SMC1500 musel software v PC vytvářet signály pro karty, jelikož řídící karty krokového motoru neobsahují žádnou vlastní inteligenci, totiž procesor. Tím byl osobní PC stále zatěžován početními úlohami a výstupem signálu. Navíc nebylo možné realizovat spouštění karet v reálném čase pod Microsoft Windows. S inteligentním rozhraním krokového motoru ismif jako modulem datové sběrnice mezi personálním PC a řídící kartou krokového motoru mohou být nyní obcházeny výše zmíněné nevýhody. Rozhraní krokového motoru ismif obsahuje datovou mikrosběrnici, která přebírá produkci datových signálů pro řídící karty krokových motorů. Navíc jsou příchozí řídící povely ukládány do vyrovnávací paměti a za sebou prováděny. Personální PC vysílá jen jednoduché řídící povely na rozhraní krokového motoru a potom je okamžitě opět volný pro další úlohy. rozhraní krokového motoru přijímá příkazy, ukládá je do 64 KB-datové paměti a zpracovává příkazy za sebou. Podle nastavení jsou volitelně přímo generovány řídící impulsy pro řídící karty krokových motorů SMC800 popř. SMC1500 nebo signálové a směrové impulsy pro standardní stupně krokových motorů. Řízení se provádí v modu polovičního kroku nebo modu s plným krokem.

5 Takto nabízí rozhraní krokového motoru ismif flexibilní řešení k řízení řídících karet krokových motorů. Za prvé není řízení omezeno jen na řídící karty krokového motoru SMC800 a SMC1500. Produkcí signálových a směrových impulsů mohou být provozovány i jiné stupně krokových motorů. Za druhé se řízení provádí nezávisle na použitém softwaru. Není zapotřebí žádných softwarových ovladačů. Řízení se provádí jednoduchými řídícími povely v ASCIIformátu, které jsou vydávány přes sériové rozhraní RS232. Tyto řídící povely mohou být vytvářeny v každém provozním systému, popř. s každým vývojovým prostředím tak, že zde může být pracováno zcela nezávisle na softwarovém prostředí. Přiložená disketa obsahuje jednoduchý program ke konfiguraci a řízení rozhraní krokového motoru ismif. S tímto programem mohou být prováděna různá nastavení a vydávány vektory na řízení.s integrovaným editorem je možno definovat a zpracovávat celé pohybové průběhy PŘEHLED PŘÍKAZŮ Následující přehled ukazuje krátký seznam všech příkazu, které jsou k dispozici. Přesný popis příkazových sekvencí následuje v další kapitole. Resetovat Dotaz na verzi Dotaz na stav Dotaz na posici os Nastavení řídících signálů Nastavení modu funkce, půlkrok nebo plný krok Nastavení Z-osy Nastavení vstupní rychlosti Nastavení výstupní rychlosti Nastavení délky výjezdu, podélné délky plošiny Nastavení referenčního směru a jízdy Provádění referenční jízdy Provádění vektorové jízdy Zadržení os Okamžité zastavení os Vložení pauzy Ukončení pauzy Vložení signálu Vložení doby prodlevy

6 6 5. PŘENOS PŘÍKAZŮ 5.1 Datový přenos Datový přenos mezi osobním PC a rozhraním ismif krokového motoru spočívá v ASCII- nebo textovém protokolu. Všechny příkazy jsou sestaveny z ASCII-znaků. V komunikačník oboustranném provozu komunikce s potvrzením (angl. - Handshakezpůsob) nebude pro datový přenos použit. Jako přenosové parametry musí být nastaveno: Přenosová rychlost Datový bit 8 Koncový bit 1 Parita žádná 5.2 Syntaxe příkazu Příkazové sekvence jsou sestaveny z ASCII-znaků, přičemž musí být každý příkaz ukončen s (carriage return = 13). Rozhraní krokového motoru ismif potvrzuje každý příkaz s (carriage return). Tím může být okamžitě zjištěn chybný přenos a opakován. Dotazovací příkazy budou potvrzeny rozhraním krokového motoru ismif datovou hodnotou (rovněž ASCII-znaky), přičemž tato hodnota je opět ukončena s (carriage return). Po každém přenosu příkazu se musí tak dlouho čekat, než rozhraní krokového motoru příkaz potvrdí, teprve potom může být zaslán nový příkaz. Potvrzení se provádí zpravidla velmi rychle, ale může zabrat trochu času podle příkazu a vytížení datové sběrnice (max. 500 msec.). Příkazy k řízení modulu rozhraní jsou rozděleny do dvou skupin. Za prvé existují tzv. master-příkazy, které jsou rozhraním zpracovávány přímo po obdržení a tím nedospějí do datové paměti. Tyto příkazy jsou označeny Příkladem pro master-příkazy je příkaz reset nebo Okamžitě zastavení os. Všechny ostatní příkazy tedy náležejí ke druhé skupině a jsou nejdříve uloženy do paměti. Provádění těchto příkazů nastane teprve tehdy, když je paměť plná nebo uživatel začne zpracování se znakem 01hex. Znak 01hex musí být připojen k příkazu místo (carriage return). Na rozhraní nesmí být zaslány žádné jiné příkazy, kromě master-příkazů. Teprve potvrzení se znakem 02hex a (carriage return) signalizuje uživateli, že rozhraní může opět přijímat příkazy. Toto pro

7 uživatele znamená, že všechny příkazy, které dospějí do datové paměti, jsou zpracovávány teprve prostřednictvím znaku 01hex. Datová paměť zahrnuje objem 64 KB, což je dostatečné pro většinu aplikací. Pokud se datová paměť přesto naplní, potom zašle rozhraní krokového motoru jako potvrzení znak 03hex a (carriage return), což pro uživatele znamená, že nesmí zaslat žádné příkazy na řízení, s výjimkou master-příkazů, jelikož tyto nedospějí do datové paměti, nýbrž jsou okamžitě zpracovány. V takovém případě by měl nyní uživatel kontrolovat sériové rozhraní a čekat na znak 02hex, který udává, že má datová paměť opět místo pro další příkazy. Znak 02hex je zaslán společně s (carriage return). Ten nenásleduje jako potvrzení pro jiný příkaz, nýbrž je rozhraním přenášen jako samostatný příkaz. Při přenosu pohybových průběhů by se mělo dbát na to, že je zadání průběhu spuštěno teprve prostřednictvím znaku 01hex (nebo když je plná datová paměť). Poslední příkaz potom nesmí být ukončen s (carriage return), nýbrž se znakem 01hex. Uživatel již nesmí nyní žádné jiné příkazy na rozhraní přenášet, nýbrž musí čekat na uvolnění datové sběrnice, tzn. musí čekat na znak 02hex a, teprve potom je rozhraní opět připraveno přijímat nové příkazové průběhy. Master-příkazy mohou být přirozeně stále přenášeny, neboť nedospějí do datové paměti a jsou okamžitě zpracovány. Na tomto místě má být poukázáno na to, že při datovém přenosu musí být vždy vyhodnocováno potvrzení rozhraní krokového motoru. Pro první použití rozhraní krokového motoru nemusí být toto konfigurováno, jelikož jsou již všechny existující parametry hodnotově předvoleny. Předvolení vystačí již pro většinu aplikací. V případě potřeby může být rozhraní příslušně nakonfigurováno příkazy, které jsou popsány v další kapitole. Rozhraní krokového motoru obsahuje následující předvolení: Řádící signály PBL Mod polovíčního nebo plného kroku..mod půl-kroku Z-osa 3-osový systém Vstupní rychlost 200 kroků/sec Výstupní rychlost 600 kroků/sec Délka výjezdu 500 ms Směr referenční jízdy negativní (všechny osy) Odchylka referenční jízdy 25 kroků 7 6. POPIS PŘÍKAZU Následně budou všechny příkazy, které jsou k dispozici, popsány. Zde by mělo být ještě jednou upozorněno na to, že všechny příkazy musí být ukončeny s (carriage return =13). rozhraní krokového motoru potvrzuje každý příkaz s popř. připojí na konec vratné hodnoty.

8 8 V následujícím popisu příkazů nebudou tyto -znaky zobrazeny. 6.1 Resetování Tento příkaz provádí reset a uvádí rozhraní krokového motoru do definovaného stavu. Přitom jsou všechny pozice uvedeny na nulu, datová paměť je kompletně vymazána, ztratí se všechny dosud uložené příkazy. Běžné pohybové procesy jsou okamžitě, bez výjezdu, zastaveny. Aktuální pozice se tím ztratí a proto slouží jako nový nulový bod. Tento proces se rovná totálnímu přerušení. Z tohoto důvodu musí být bezpodmínečně před dalším zpracováním provedena referenční posuv. Nejsou změněna platná nastavení je proveden reset 6.2 Dotaz na verzi Dotaz na verzi rozhraní krokového motoru. Jako potvrzení zašle rozhraní krokového motoru aktuální SMC-ISMIF 1.00 dotaz na SMC-ISMIF 1.00 potvrzení 6.3 Dotaz na stav Dotaz na aktuální stav rozhraní krokového motoru. Jako potvrzení zašle rozhraní šest znaků, které signalizují prostřednictvím zobrazení nuly (0) nebo jedničky (1) aktuální Písmeno a zde zastupuje jen podržení místa pro stav a obsahuje buď nulu (0) nebo jedničku (1). Šest znaků potvrzení mají následující význam: 1. Znak: stav stroje stojí / běží 0 = stroj stojí / 1 = stroj běží 2. Znak: Doba prodlevy aktivována 0 = žádná doba prodlevy / 1 = doba prodlevy běží od

9 9 3. Znak: obecná chyba 0 = žádná chyba / 1 = vyskytnutá chyba v případě chyby by mělo být vždy provedeno resetování a referenční jízda 4. Znak: neznámá aktuální pozice 0 = známá pozice / 1 = neznámá pozice Není-li známá aktuální pozice, potom musí být v každém případě provedena referenční jízda., jelikož jinak nejsou možné definované pohybové procesy. 5. Znak: Referenční jízda 0 = žádná referenční jízda / 1 = právě probíhá referenční jízda 6. Znak: Probíhá pohybový průběh (zadání průběhu) 0 = žádné zadání průběhu / 1 = probíhá zadání průběhu Když probíhá zadání průběhu, neměly by být přenášeny žádné příkazy na datovou sběrnici, kromě master-příkazů. Na stav rozhraní krokového motoru by mělo být v aplikaci stále dotazováno, aby mohl být kontrolován aktuální stav stroje. dotaz na potvrzení Je prováděna referenční jízda (5. znaků) a stroj běží (1. znak). Aktuální pozice je neznámá (4. znaky), jelikož je zjištěna teprve prostřednictvím referenční jízdy. Jaká osa motoru je právě v pohybu, nemůže být zjištěno. dotaz na potvrzení Potvrzení v tomto příkladě vyjadřuje, že stroj běží (1. znak). Jaká osa motoru je právě v pohybu, nemůže být zjištěno. 6.4 Dotaz na pozici osy Je dotazováno na aktuální pozici osy. Jako parametr musí být uvedena příslušná osa prostřednictvím písmen X, Y, Z. Jako potvrzení dodá rozhraní krokového motoru v krocích aktuální pozici. Pozice může být jak pozitivní, tak i negativní, podle stavu osy k

10 Písmeno a zastupuje zde jen podržení místa. V příkazu musí být nahrazeno příslušnou osou, která musí být označena s X, Y nebo Z. V potvrzení zastupuje písmeno a momentální pozici, která je dodána v krocích. dotaz na pozici potvrzení X.osa se nachází v pozitivním směru od nulového bodu. dotaz na pozici potvrzení Y-osa stojí na 1234 krocích k nulovému bodu Seřízení řídících signálů Stanovení s jakými signály má být provedeno nastavení řídících karet krokového motoru popř. koncových stupňů krokového motoru. Toto může být PBL-signál k nastavení řídících karet krokového motoru SMC800 popř. SMC1500 nebo signálový a směrový impuls pro standardní koncové stupně krokového motoru. Ta Písmeno zastupuje držení místa pro signál a musí být následovně nahrazeno: 0 = PBL-signál 1 = signálový a směrový impuls Příklad: T1 nastavení signálového/směrového impulsu Předvolení: PBL-signál 6.6 Nastavení pro provoz v modu půlkroku Nastavení, zda má být řízení krokových motorů provedeno v v modu půl kroku nebo v plném kroku. Fa Písmeno a slouží jako podržení místa a musí být následně nahrazeno: 0 = mod půl-kroku 1 = mod v plném kroku Příklad: F1 nastavení,mod plného kroku Předvolení: mod půlkroku 6.7 Nastavení Z-osy

11 Z-osa může být nakonfigurována pro 3-osý systém nebo pro souřadnicový provoz. V 3-osém provozu se všechny osy volně pohybují, v souřadnicovém provozu je vydáván na Z-osu pouze signál k reléovému řízení. 11 Za Písmeno a slouží jako podržení místa a musí být následně nahrazeno: 1 = 3-osý systém 2 = souřadnicový provoz Příklad: Z2 Z-osa v souřadnicovém provozu Předvolení: 3-osý systém 6.8 Nastavení vstupní rychlosti Stanovení vstupní rychlosti pro řízení krokového motoru v krocích/sec. (Hz). Vstupní rychlost je pro všechny osy stejná, nemůže být tedy definována pro každou osu jednotlivě. Ze vstupní rychlosti a délky výjezdu vyplývá Start výjezdu a brždění výjezdu. #Saaaa Písmeno a představuje podržení místa pro vstupní rychlost. Příklad: #S150 vstupní rychlost nastavit na 150 Hz (platné pro všechny Předvolení: 200 kroků/sec. 6.9 Nastavení výstupní rychlosti Konfigurace výstupní rychlosti v krocích/sec. Toto nastavení platí pro všechny osy. Výstupní rychlost může být několikanásobně uložena v paměti rozhraní krokového motoru pro různé pohybové průběhy. K dispozici je max. 100 tabulkových polí pro výstupní rychlost, na které je možný přístup přes index (0-99). Toto má výhodu, že mohou být před provedením komplexního pohybového průběhu stanoveny všechny možné výstupní rychlosti a tyto musí být potom jen prostřednictvím změny indexu navoleny. #Ea, bbbb Písmeno a zastupuje podržení místa pro index v tabulkovém poli, možné hodnoty jsou 0-99.

12 Písmeno slouží jako držitel místa pro výstupní rychlost. Příklad: #E1,800 v tabulkovém poli 1 je uložena výstupní rychlost 800 Hz Příklad: #E25,400 v tabulkovém poli 25 je uložena výstupní rychlost 400 Hz Předvolení: všechna tabulková pole jsou naplněna hodnotou 600 Hz Upozornění: při pohybu motoru (vektorová jízda) již nebude rychlost definována, nýbrž už jen index na tabulkové pole, z kterého má být převzata výstupní rychlost Nastavení rychlosti posuvu (Rampenlänge) Stanovení Rampenlänge v milisekundách (ms). platí pro všechny osy a všechny pohybové průběhy, rozlišení zde není učiněno. Z rychlosti posuvu (Rampenlänge) a vstupní rychlosti se vypočítá startovací rychlodt (Startrampe) a rychlost brzdění (Bremsrampe), přičemž jsou Startrampe a Bremsrampe identické. #Raaaa Písmeno a je zde jako držitel místa pro Rampenlänge. Příklad: #R400 Rampenlänge nastavit na 400 ms Předvolení: 500 ms 6.11 Nastavení referenčního směru a rychlosti Nastavení směru a rychlosti pro referenční jízdu. Toto nastavení může být učiněno pro každou jednotlivou osu. Příslušná osa bude označena písmeny X, Y a Z. Směr bude uveden s 0 pro negativní a 1 pro positivní. Pro rychlost bude definován jen index na jedno tabulkové pole (0-99). Mohou být určeny tři různé rychlosti, jedna rychlost pro vyhledávací jízdu k referenčnímu spínači, jedna rychlost pro volnou jízdu ke spínači a jedna pro připojující Offsetfahrt. #Da,b,g1,g2,g3 Písmeno a zastupuje držitele místa pro příslušnou osu a obsahuje označení X,Y nebo Z. Písmeno b udává směr: 0 = negativní 1 = positivní Označení g1 zastupuje rychlost vyhledávací jízdy k referenčnímu spínači. Označení g2 pro rychlost volné jízdy referenčního spínače a označení g3 pro rychlost připojované Offsetfahrt. Pro každou rychlost musí být uveden jen index na tabulkové pole, přičemž jsou přípustné hodnoty mezi 0 a 99.

13 13 Příklad: #DX,0,4,4,4 X-osa se pohybuje v negativním směru k referenčnímu spínači, rychlost je pro všechny pohyby stejná a vyplývá z tabulkového pole 4 Příklad: #DY,1,1,2,3 Y-osa se pohybuje v positivním směru k referenčnímu spínači, rychlost pro vyhledávací jízdu vyplývá z tabulkového pole 2 a pro Offsetfahrt z tabulkového pole 3 Předvolení: negativní směr pro všechny osy, rychlost pro všechny pohyby s tabulkového pole Nastavení doplňku podle referenční jízdy Tento parametr udává počet kroků, které mají být po referenční jízdě spínačem ujety. Referenční jízda se skládá z tří pohybových průběhů, vyhledávácí jízdy k referenčnímu spínači, volné jízdy spínače a následné Offsetfahrt. Pro Offsetfahrt zde bude stanoven počet kroků. Offset může být pro každou osu explicitně definován. #Oa,bbbb Písmeno a zastupuje držení místa pro příslušnou osu a musí být nahrazeno prostřednictvím X,Y nebo Z. Písmeno b zastupuje Offset. Příklad: #OX,35 X-osa se pohybuje po dosažení referenčního spínače a následující volné jízdy spínače návazně 35 kroků pryč od spínače Předvolení: 25 kroků pro všechny osy 6.13 Provádění referenční jízdy Provádění referenční jízdy pro jednu nebo více os. Přitom budou zohledněna předem popsaná nastavení pro referenční jízdu. Nejdříve se pohne příslušnou osou k referenčnímu spínači, potom se odjede od spínače. $Habc Písmena a,b a c zastupují držení místa pro osy, které se mají pohybovat a musí být nahrazeny prostřednictvím X,Y nebo Z. Pořadí pohybu osy vyplývá z pořadí definice osy. Příklad: $HZXY referenční jízda všech os, v pořadí Z, potom X a konečně Y

14 14 Příklad: $HY referenční jízda Y-osy, osou X a Z nebude pohybováno 6.14 Provádění vektorové jízdy Provádění vektorové jízdy v krocích lineárně interpolované. Krokový výstup může být proveden buď relativně nebo absolutně v aktuální pozici. Příslušná osa, jakož směr budou rovněž předány jako parametry. Lg,abbbbbb[,abbbbbb] Písmeno g zastupuje držitele místa pro rychlost a musí být nahrazeno indexem na tabulkovém poli. Možné hodnoty leží mezi 0 a 99. Písmeno a zastupuje příslušnou osu a musí být narazeno prostřednictvím X, Y, Z nebo x, y, z. Velká písmena (X, Y, Z) zastupují relativní pohyb k aktuální pozici. Písmeno b zastupuje počet kroků. Pozitivní počet pohybuje osou v pozitivním směru, negativní počet v negativním směru. Příklad: L1,X200,Y500 Stroj jede k absolutní krokové pozici 200, 500, s rychlostí z tabulkového pole 1 Přiklad: L15,x500,y1000 Stroj jede z aktuální pozice500 kroků ve směru Y (lineárně interpolován), s rychlostí z tabulkového pole 15 Příklad: L3,X0,Y0,Z0 Jízda k nulové pozici (nulový bod obrobku), s rychlostí z tabulkového pole 3 Příklad: L99,x15,y25,z35 Stroj vyjíždí z aktuální pozice 15 kroky ve směru X, 25 kroky ve směru Y a 35 kroky ve směru Z (všechny osy interpolovány), s rychlostí u tabulkového pole 99 Příklad: L1,x-50,y-100 Stroj vyjíždí z aktuální pozice 50 kroky na X-ose a 100 kroky na Y-ose v negativním směru (lineárně interpolováno), s rychlostí z tabulkového pole Zadržení os S tímto příkazem budou jsou všechny osy zadrženy s Rampenfahrt. Aktuální pohyb bude okamžitě přerušen, tzn. aktuální vektor již nedojede do konce. Tento příkaz má smysl jen tehdy, když mají být dokončeny jednotlivé pohyby, např. při Tastaturfahrt. U kompletních pohybových průběhů, které jsou uloženy v paměti řízení, není tento příkaz vhodný, jelikož osy jsou sice zadrženy, ale potom jsou s dalším příkazem v paměti dále prováděny.

15 zastavit všechny osy 6.16 Okamžitě zastavení os Všechny osy budou okamžitě zastaveny, bez Rampenfahrt. Všechny pozice se ztratí. Před dalším pokračováním by měla být proto provedena referenční jízda, aby se osy opět umístily do definovaného stavu. Kompletní datová paměť bude vymazána, takže nemohou být provedeny žádné další pohyby. Tento příkaz se rovná resetu a proto by měl být použit jen v nouzových všechny osy okamžitě zastaví 6.17 Vložení pauzy Tento příkaz vyvolá pauzu a přeruší aktuální pohybový průběh. Všechny osy budou s rychlostí posuvu (Rampe) zastaveny, pozice zůstanou zachovány. Řízení čeká jen tak dlouho, než budou osy opět uvedeny do pohybu prostřednictvím příkazu ukončit pauzu (Pause beenden). Jelikož se jedná o master-příkaz, bude příkaz okamžitě proveden a přeruší zpracování příkazu. Příkaz reset nebo příkaz Stop (Stopp) zruší Přerušení pohybu a čekání na příkaz Pause beenden (ukončení pauzy) 6.18 Ukončení pauzy Tento příkaz ukončí přerušení, inicializované příkazem Pauze setzen (vložit pauzu) a pokračuje s prováděním příkazového řetězce. Pokud byla předtím vložena pauza, potom nemám toto žádné důsledky, příkaz bude jednoduše ignorován. Jelikož se jedná o master-příkaz, bude tento příkaz okamžitě ukončit pauzu

16 6.19 Vložení signálu 16 Spíná výstupní signál na datovém spoji, který může být převzat k řízení vrtacího vřetena nebo čerpadla chladící kapaliny. Přitom se jedná o TTL-úroveň (5V), která bude vydána na PIN12 15-pólové sub-d-zdířky. Jako parametr bude definován stav signálu. 0 pro signál VYP (Lo), 1 pro signál ZAP (hi). Ab Písmeno b zastupuje podržení místa pro impulsní stav a musí být nahrazeno 0 nebo 1. Příklad: A1 signál bude dosazen Příklad: A0 signál bude vymazán 6.20 Vložení doby prodlevy Tento příkaz dosazuje zadaný časový interval do aktuálního pracovního procesu. Další provádění bude na jistou dobu přerušeno, například pro sepnutí ventilu. Po uplynutí času budou zpracovány následující příkazy. Jelikož se nejedná o master-příkaz, bude tento příkaz uložen do datové paměti a zpracován v rámci příkazového řetězce. Waaaa Příklad: W250 čeká 250 ms a potom teprve zpracovává následující příkazy 7. PŘÍLOHA Technické údaje Operační paměť 64 KB Výstupní frekvence (=rychl.) Hz (±5%) Max. příkon 1 watt Sériová přenosová rychlost baud Vstup pro referenční spínač PIN11 Výstup signálu (TTL-úroveň 5V) PIN12 Rozměry 150 x 80 x 30 mm (DxŠxV)

17 Konfigurační možnosti 3-osý systém nebo souřadnicový provoz řízení. půl krok, plný krok (Halb- Vollschritt-Ansteuerung SMC-řídících karet }SMC800 / SMC1500] bez upínací desky) Generování signálového a směrového impulsu pro standardní koncové stupně krokových motorů Rozsah dodávky Modul datové sběrnice v plastovém krytu Zásuvkový napájecí zdroj (5V) Programová disketa Dokumentace Příslušenství (volitelné): Adaptérový kabel k přímému připojení SMC-řídících karet Montáž adaptérového kabelu Pro spojení rozhraní krokového motoru s řídícími kartami krokového motoru SMC800 popř. SMC1500 je zapotřebí speciální adaptérový kabel, který spojí 15-pólovou sub- D-zdířku rozhraní s 36-pólovou zdířkou datové sběrnice řídící karty krokového motoru. Tento adaptérové kabel může být vyroben z běžného kabelu k tiskárně. Kabel k tiskárně se skládá celkem z 25 datových vedení, ze který je 15 použito, ostatní datová vedení zůstanou volná (nezapojená) pólový sub-d-konektor 36-pólový Centronics-konektor

18 Obsazení datového rozhraní 15-pólová sub-d-zdířka rozhraní krokového motoru dodává řídící signály pro řídící karty krokového motoru. Zdířka obsahuje následující PIN-obsazení: 18 PIN Obsazení STROBE DATA 1 / signálový impuls X-motor DATA 2 / směr otáčení X-motor DATA 3 / signálový impuls Y-motor DATA 4 / směr otáčení Y-motor DATA 5 / signálový impuls Z-motor DATA 6 / směr otáčení Z-motor DATA 7 DATA 8 Neobsazen Referenční spínací vstup Výstup signálu (TTL-úroveň 5V) GND GND GND

ŘÍDÍCÍ KARTA KROKOVÉHO MOTORU SMC800 / SMC1500

ŘÍDÍCÍ KARTA KROKOVÉHO MOTORU SMC800 / SMC1500 TECHNICKÝ MANUÁL ŘÍDÍCÍ KARTA KROKOVÉHO MOTORU SMC800 / SMC1500 Obj. č.: 96 77 85 Obsah 2 Strana 1. Úvod... 2 2. Hardware... 3 2.1 Přehled... 3 2.2 Zdroj napětí... 5 2.3 Připojení motoru... 6 2.4 Nastavení

Více

1. ÚVODNÍ USTANOVENÍ 2. NAHRÁNÍ VLOŽENÉHO PROGRAMU

1. ÚVODNÍ USTANOVENÍ 2. NAHRÁNÍ VLOŽENÉHO PROGRAMU 141414141414 1. ÚVODNÍ USTANOVENÍ Tato technická příručka platí pro všechny vložené programy, které se nahrávají do vyhodnocovacího zařízení VT 4110 pro možnost provádění dalších operací zejména v oblasti

Více

enos dat rnici inicializaci adresování adresu enosu zprávy start bit átek zprávy paritními bity Ukon ení zprávy stop bitu ijíma potvrzuje p

enos dat rnici inicializaci adresování adresu enosu zprávy start bit átek zprávy paritními bity Ukon ení zprávy stop bitu ijíma potvrzuje p Přenos dat Ing. Jiří Vlček Následující text je určen pro výuku předmětu Číslicová technika a doplňuje publikaci Moderní elektronika. Je vhodný i pro výuku předmětu Elektronická měření. Přenos digitálních

Více

Záznamník teploty ZT, ZT1ext Návod k použití

Záznamník teploty ZT, ZT1ext Návod k použití ČERNÁ SKŘÍŇKA Záznamník teploty ZT, ZT1ext Návod k použití Návod na použití záznamníku teploty COMET ZT, ZT1ext Přístroj je určen pro měření a záznam teploty vzduchu, příp. teploty z externí sondy s odporovým

Více

Elektronicky řízené šroubovací systémy. Předprogramovaná inteligence. Technika, která spojuje

Elektronicky řízené šroubovací systémy. Předprogramovaná inteligence. Technika, která spojuje Elektronicky řízené šroubovací systémy Předprogramovaná inteligence Technika, která spojuje Šroubovací technika Pro nejvyšší nároky Elektronicky řízené šroubovací systémy WEBER jsou nasazovány všude tam,

Více

Převodník na DIN lištu s frekvenčním výstupem typ RF1

Převodník na DIN lištu s frekvenčním výstupem typ RF1 Převodník na DIN lištu s frekvenčním výstupem typ RF1 frekvenční výstup 1Hz 20kHz volba typu vstupu: (Pt100, Pt1000, Ni 1000, 0 100Ω, 0 1000Ω, 0 5V, 0 10V, 4 20mA, 0 20mA) konfigurace převodníku programem

Více

PROSTŘEDKY AUTOMATICKÉHO ŘÍZENÍ Úloha č. 3 Dálková správa s využitím WIFI technologie

PROSTŘEDKY AUTOMATICKÉHO ŘÍZENÍ Úloha č. 3 Dálková správa s využitím WIFI technologie VŠB-TU Ostrava SN171 PROSTŘEDKY AUTOMATICKÉHO ŘÍZENÍ Úloha č. 3 Dálková správa s využitím WIFI technologie Datum měření: 28.3.2007 Vypracoval:Ondřej Winkler Spolupracoval:Martin Valas Zadání: 1. Seznamte

Více

CQ485. Opakovač a převodník linek RS485 a RS422. S aktivní i pasivní obnovou dat

CQ485. Opakovač a převodník linek RS485 a RS422. S aktivní i pasivní obnovou dat Opakovač a převodník linek RS485 a RS422 S aktivní i pasivní obnovou dat. CQ485 Katalogový list Vytvořen: 8.12.2004 Poslední aktualizace: 19.1.2011 13:54 Počet stran: 20 2011 Strana 2 CQ485 OBSAH Popis...

Více

Podstanice DESIGO PX Modulární řada s rozšiřujícím modulem

Podstanice DESIGO PX Modulární řada s rozšiřujícím modulem 9 221 PXC64-U DESIGO PX Podstanice DESIGO PX Modulární řada s rozšiřujícím modulem PXC-U PXA30-T Volně programovatelné automatizační podstanice pro řízení a regulaci VVK a technických zařízení budov Sběrnice

Více

RADIOFREKVENČNÍ SYSTÉM - PROGRAMOVÁNÍ SYSTÉMU V ZÁKLADNÍM REŽIMU

RADIOFREKVENČNÍ SYSTÉM - PROGRAMOVÁNÍ SYSTÉMU V ZÁKLADNÍM REŽIMU RADIOFREKVENČNÍ SYSTÉM - PROGRAMOVÁNÍ SYSTÉMU V ZÁKLADNÍM REŽIMU Nastavení v Základním režimu Tento režim umožňuje snadné a rychlé nastavení komponent RF systému v základních funkcích - ZAP / VYP, stmívání

Více

NÁVOD K MONTÁŽI A OBSLUZE. Obj. č.: 96 77 20

NÁVOD K MONTÁŽI A OBSLUZE. Obj. č.: 96 77 20 NÁVOD K MONTÁŽI A OBSLUZE Obj. č.: 96 77 20 2 Kaskádování reléové karty Obr. 1 Obr. 2 Obr. 3 Prosím přečtěte si velmi důležité! Než uvedete reléovou kartu do provozu, přečtěte si prosím kompletně tento

Více

MANUÁL SMART-MQU. 1. Úvod. 2. Fyzické provedení přenosové sítě.

MANUÁL SMART-MQU. 1. Úvod. 2. Fyzické provedení přenosové sítě. 1. Úvod MANUÁL SMART-MQU Program SMART MQU je určen pro přenos naměřených údajů z ultrazvukového průtokoměru SMART MQU (9500) a MQU 99 firmy ELA,spol. s.r.o.. Přístroj SMART MQU je ultrazvukový průtokoměr

Více

DIGITÁLNÍ MULTIMETR DUCA- LCD96

DIGITÁLNÍ MULTIMETR DUCA- LCD96 ELEKTROKOMPONENTY AZ spol. s r.o. Za Nádražím 2547 Tel.: +420 381 001 691 (Mob.: +420 774 425 961) provozovna Pražská 313 E-mail: Info@elektrokomponenty.cz 397 01 Písek Web: www.elektrokomponenty.cz DIGITÁLNÍ

Více

Řídicí systémy řady 400 str.2 z 16 MICROPEL

Řídicí systémy řady 400 str.2 z 16 MICROPEL Řídicí systémy řady 400 2. verze dokumentu, MICROPEL s.r.o. 01.2014 - opravena chyba v číslování svorek I/O na str.7 - aktualizovány všechny ilustrace na změněné umístění portu Řídicí systémy řady 400

Více

Řídící jednotka AirBasic 2

Řídící jednotka AirBasic 2 Návod k obsluze Řídící jednotka AirBasic 2 G G875589_001 2010/04/jbrg-08 Obsah 1. Představení přístroje a bezpečnost... 1 1.1 Uložení návodu k obsluze... 1 1.2 Bezpečnost... 1 2. Provoz... 2 2.1 Ovládací

Více

NÁVOD K MONTÁŽI A OBSLUZE. Obj. č.: 64 60 03

NÁVOD K MONTÁŽI A OBSLUZE. Obj. č.: 64 60 03 NÁVOD K MONTÁŽI A OBSLUZE Obj. č.: 64 60 03 OBSAH Strana: 1 Úvod... 2 2 Důležitá, obecně platná upozornění k obsluze dotykové obrazovky:... 3 3 Uvedení do provozu... 3 3.1 Propojení systému... 4 3.2 Proudové

Více

POKLADNÍ DISPLEJ LCD. www.virtuos.cz virtuos@virtuos.cz. hotline: 493 544 400. strana 1

POKLADNÍ DISPLEJ LCD. www.virtuos.cz virtuos@virtuos.cz. hotline: 493 544 400. strana 1 POKLADNÍ DISPLEJ LCD VLASTNOSTI Podsvícený displej LCD s vysokým kontrastem umožňuje čtení z velkého bočního úhlu K ovládání displeje je použit standardní seriový port RS-232 (9600bps) Snadné programování

Více

PŘÍRUČKA UŽIVATELE KOMUNIKAČNÍHO ROZHRANÍ

PŘÍRUČKA UŽIVATELE KOMUNIKAČNÍHO ROZHRANÍ P-355333 Digitální záznamník ZEPAREX 559 PŘÍRUČKA UŽIVATELE KOMUNIKAČNÍHO ROZHRANÍ typ 559 P-355333 Předmluva Děkujeme vám, že jste si zakoupili ZEPAREX 559. Tato příručka uživatele komunikačního rozhraní

Více

SMX. Bezpečnost pro stroje a zařízení. Safety advanced Bezpečnostní řídicí systém naplňuje heslo Vhodný pro každou aplikaci!

SMX. Bezpečnost pro stroje a zařízení. Safety advanced Bezpečnostní řídicí systém naplňuje heslo Vhodný pro každou aplikaci! BBH PRODUCTS SMX Bezpečnost pro stroje a zařízení Safety advanced Bezpečnostní řídicí systém naplňuje heslo Vhodný pro každou aplikaci! Produktová řada SMX je tou správnou odpovědí na požadavky norem kladené

Více

Snímače teploty a vlhkosti s komunikací po RS485 protokolem Modbus RTU - řada PHM

Snímače teploty a vlhkosti s komunikací po RS485 protokolem Modbus RTU - řada PHM Popis: Snímače jsou určeny pro měření teploty a vlhkosti vzduchu bez agresivních příměsí v klimatizačních kanálech, exteriérech a interiérech bez zvýšených estetických nároků na design. Měřené hodnoty

Více

13. NASTAVENÍ PARAMETRŮ SERVOPOHONŮ A JEJICH ŘÍZENÍ PLC PROGRAMEM

13. NASTAVENÍ PARAMETRŮ SERVOPOHONŮ A JEJICH ŘÍZENÍ PLC PROGRAMEM Nastavení parametrů servopohonů a jejich řízení PLC programem 13. NASTAVENÍ PARAMETRŮ SERVOPOHONŮ A JEJICH ŘÍZENÍ PLC PROGRAMEM 13.1 Sady parametrů regulátorů Systém CNC836 má softwarovu polohovou, případně

Více

Voděodolný tloušťkoměr MG-401 Obsah:

Voděodolný tloušťkoměr MG-401 Obsah: Voděodolný tloušťkoměr MG-401 Obsah: Návod k obsluze 1. Charakteristika tloušťkoměru MG-401... 1 2. Použitelnost přístroje... 2 3. Vnější vzhled... 2 4. Technické parametry... 4 5. Zapnutí a vypnutí přístroje...

Více

Uživatelský manuál. KNXgw232

Uživatelský manuál. KNXgw232 KNXgw232 Uživatelský manuál verze 1.5 KNXgw232 slouží pro ovládání a vyčítání stavů ze sběrnice KNX RS232 s ASCII protokolem signalizace komunikace galvanické oddělení KNX - RS232 možnost napájení z KNX

Více

Adash. Provozní tvary kmitů ver.5.00

Adash. Provozní tvary kmitů ver.5.00 Provozní tvary kmitů ver.5.00 1 Obsah PROVOZNÍ TVARY KMITŮ VER.5.00 1 OBSAH 2 INSTALACE 4 Klíč HASP 4 PTK PANEL - SPRÁVCE PROJEKTU 5 Základní moduly: 5 Vytvoření nového projektu: 5 Otevření projektu: 5

Více

1.1 Schema zapojení pro MODBUS. 1.2 Zapojení desky DMS2 T3 a uživatelských vstupů. Binární vstup A1/N. Binární vstup A1/N. Binární vstup B1/P

1.1 Schema zapojení pro MODBUS. 1.2 Zapojení desky DMS2 T3 a uživatelských vstupů. Binární vstup A1/N. Binární vstup A1/N. Binární vstup B1/P Obsah 1. Úvod 3 1.1 Schema zapojení pro MODBUS 3 1.2 Zapojení desky DMS2 T3 a uživatelských vstupů 3 2. Sběrnice modbus RTU 4 2.1 Základní vlastnosti 4 2.2 Přenos dat 4 2.3 Funkční možnosti (provedení)

Více

BASPELIN CPM. Popis komunikačního protokolu verze EQ22 CPM EQ22 KOMPR

BASPELIN CPM. Popis komunikačního protokolu verze EQ22 CPM EQ22 KOMPR BASPELIN CPM Popis komunikačního protokolu verze EQ22 CPM EQ22 KOMPR říjen 2007 EQ22 CPM Obsah 1. Přehled příkazů 2 2. Popis příkazů 3 3. Časování přenosu 8 4. Připojení regulátorů na vedení 10 1. Přehled

Více

Obecný úvod do autoelektroniky

Obecný úvod do autoelektroniky Obecný úvod do autoelektroniky Analogové a digitální signály Průběhy fyzikálních veličin jsou od přírody analogové. Jako analogový průběh (analogový signál) označujeme přitom takový, který mezi dvěma krajními

Více

ŘÍDÍCÍ SYSTÉM CAREL ARIA

ŘÍDÍCÍ SYSTÉM CAREL ARIA ŘÍDÍCÍ SYSTÉM CAREL ARIA ROZMĚRY TERMINÁLU CLOCK - Hodiny SET Změna MODE Mód FAN Ventilátor HOLD Ulož RESUME - Neakceptuj Strana 1 z 1 UŽIVATELSKÉ ROZHRANÍ Programovatelná postranní tlačítka LCD Displej

Více

Typ Napětí Hmotnost kg

Typ Napětí Hmotnost kg 9.50/ nova0 Kompaktní automatizační stanice Stanice nova0 je nejmenší kompaktní jednotkou výrobkové řady systému EY3600. Slouží k ovládání a regulaci topení, vzduchotechniky a chlazení i pro všechny ostatní

Více

RTU RTU. Podklady pro dokumentaci. Gateway to Modbus RTU RESET USB MODBUS RTU RS 485 DATA. Made in EU DATA

RTU RTU. Podklady pro dokumentaci. Gateway to Modbus RTU RESET USB MODBUS RTU RS 485 DATA. Made in EU DATA RTU Podklady pro dokumentaci + POWER 12VDC DATA DATA Made in EU USB RESET MODBUS RTU ON RTU Gateway to Modbus RTU RS 485 DOKTOR, s.r.o. NetKlima Katalogový list Vytvořen: 27.1.2015 Poslední aktualizace:

Více

FLOOR TALKER. Uživatelský návod verze 1.0. TELSYCO s.r.o. Prostřední 627/14 141 00 Praha 4. www.telsyco.cz

FLOOR TALKER. Uživatelský návod verze 1.0. TELSYCO s.r.o. Prostřední 627/14 141 00 Praha 4. www.telsyco.cz FLOOR TALKER Uživatelský návod verze 1.0 TELSYCO s.r.o. Prostřední 627/14 141 00 Praha 4 e-mail: info@telsyco.cz Tel.: +420 272 103 217 Fax: +420 244 460 394 www.telsyco.cz Obsah 1. Úvod... 3 2. Základní

Více

Kompaktní procesní stanice

Kompaktní procesní stanice MXPLC Kompaktní procesní stanice Shrnutí MXPLC je kompaktní procesní stanice s integrovaným I/O modulem se skladbou I/O optimalizovanou pro aplikace VVK a domovní techniky. Stanice může být po sběrnici

Více

Registrační teploměr

Registrační teploměr Popis zapojení: Registrační teploměr ukládá aktuální teplotu do paměti EEPROM v intervalu jedné hodiny. Zařízení je vybaveno zdrojem reálného času (RTC), který zároveň probouzí mikroprocesor ze stavu spánku.

Více

HPGL kontrolér pro plotr verze 1.0

HPGL kontrolér pro plotr verze 1.0 HPGL kontrolér pro plotr verze 1.0 Jednoduchý HPGL kontrolér pro plotr Minigraf 0507, Amagraf 0517 nebo podobný. Komunikuje sériovým kanálem 9600Bd softwarovým handshackem pomocí omezené sady HPGL povelů.

Více

V případě potřeby lze snímače nakonfigurovat do kompatibilního režimu se staršími snímači REGMET P21M. Přehled typů: osvětlení

V případě potřeby lze snímače nakonfigurovat do kompatibilního režimu se staršími snímači REGMET P21M. Přehled typů: osvětlení Popis Snímače jsou určeny pro snímání intenzity, případně měření teploty a relativní vlhkosti vzduchu bez agresivních příměsí v exteriérech nebo interiérech bez zvýšených estetických nároků na design,

Více

GSM Komunikace ČSN EN ISO 9001: 2001

GSM Komunikace ČSN EN ISO 9001: 2001 NÁVOD K OBSLUZE A INSTALACI v GSM Komunikace ČSN EN ISO 9001: 2001 NÁVOD K OBSLUZE KOTLE OBSAH : 1. Popis zařízení str.2 1.1 Využití GSM hlásiče str.2 1.2 Připojení a funkce hlásiče poruch... str.2 1.3

Více

Popis programu EnicomD

Popis programu EnicomD Popis programu EnicomD Pomocí programu ENICOM D lze konfigurovat výstup RS 232 přijímačů Rx1 DIN/DATA a Rx1 DATA (přidělovat textové řetězce k jednotlivým vysílačům resp. tlačítkům a nastavovat parametry

Více

C 208. Dálkové ovládání GB060. Aplikační list. Dálkové ovládání regulátorů a přenos technologických informací telefonním terminálem GB060

C 208. Dálkové ovládání GB060. Aplikační list. Dálkové ovládání regulátorů a přenos technologických informací telefonním terminálem GB060 C 208 Dálkové ovládání GB060 Dálkové ovládání regulátorů a přenos technologických informací telefonním terminálem GB060 Aplikační list Profesionální řešení pro dálkové ovládání otopné soustavy mobilním

Více

Měření kmitočtu a tvaru signálů pomocí osciloskopu

Měření kmitočtu a tvaru signálů pomocí osciloskopu Měření kmitočtu a tvaru signálů pomocí osciloskopu Osciloskop nebo také řidčeji oscilograf zobrazuje na stínítku obrazovky nebo LC displeji průběhy připojených elektrických signálů. Speciální konfigurace

Více

ŘÍDÍCÍ ČLEN GCD 411. univerzální procesorový člen pro mikropočítačové systémy. charakteristika. technické údaje

ŘÍDÍCÍ ČLEN GCD 411. univerzální procesorový člen pro mikropočítačové systémy. charakteristika. technické údaje ŘÍDÍCÍ ČLEN GCD 411 univerzální procesorový člen pro mikropočítačové systémy mikroprocesor PCF80C552 programová paměť 64kB FLASH PROM datová paměť 32kB SRAM nebo zálohovaná s RTC sériový kanál RS485 sběrnice

Více

Obslužný software. vizualizaci zařízení

Obslužný software. vizualizaci zařízení 5 645 Obslužný software pro vizualizaci zařízení ACS715 Obslužný, alarmový a software pro zpracování úloh v systému s centrálami OCI600, OCI611, OZW10 a OZW111 Servisní software pro regulátory s komunikací

Více

Uživatelská příručka

Uživatelská příručka Rele Control Elektronické ovládání výstupů Uživatelská příručka ver. 1.36 (09/02/2006) revize 07.10.2006 HW PROGRESS Milan Jaroš OBSAH: 1 Seznámení... 3 1.1 Určení... 3 1.2 Základní údaje... 3 1.3 Složení

Více

Praktické úlohy- 2.oblast zaměření

Praktické úlohy- 2.oblast zaměření Praktické úlohy- 2.oblast zaměření Realizace praktických úloh zaměřených na dovednosti v oblastech: Měření specializovanými přístroji, jejich obsluha a parametrizace; Diagnostika a specifikace závad, měření

Více

Nový VRF systém. Řídicí systém. Divize technické podpory

Nový VRF systém. Řídicí systém. Divize technické podpory Nový VRF systém Řídicí systém Divize technické podpory 2014 ABV KLIMA S.R.O., ODERSKÁ 333/5, 196 00 PRAHA 9 - ČAKOVICE 28 Nový CMV systém řídicí systém 3.4 Centrální ovladač Centrální ovladač je dálkový

Více

PŘEVODNÍK SNÍMAČE SIL NA USB PRO ZOBRAZENÍ V PC DSCUSB. KRÁTKÁ PŘÍRUČKA PRO OBSLUHU A KONFIGURACI Revize červenec 2014

PŘEVODNÍK SNÍMAČE SIL NA USB PRO ZOBRAZENÍ V PC DSCUSB. KRÁTKÁ PŘÍRUČKA PRO OBSLUHU A KONFIGURACI Revize červenec 2014 PŘEVODNÍK SNÍMAČE SIL NA USB PRO ZOBRAZENÍ V PC DSCUSB KRÁTKÁ PŘÍRUČKA PRO OBSLUHU A KONFIGURACI Revize červenec spol. s.r.o. Ostrovačice OBSAH 1 ZÁKLADNÍ INFORMACE... 2 1.1 Parametry převodníku DSCUSB...

Více

Dalekohled s digitální kamerou

Dalekohled s digitální kamerou Verze z 07/09 Dalekohled s digitální kamerou Návod k použití Obj. č. 67 15 90 (2.0 Megapixelů) Obj. č. 67 15 91 (1.3 Megapixelů) Předepsané použití Výrobek může být používán jako klasický dalekohled např.

Více

Číslicový otáčkoměr TD 5.1 AS

Číslicový otáčkoměr TD 5.1 AS Číslicový otáčkoměr TD 5.1 AS Zjednodušená verze otáčkoměru řady TD 5.1 bez seriové komunikace, která obsahuje hlídání protáčení a s možností nastavení 4 mezí pro sepnutí relé. Určení - číslicový otáčkoměr

Více

TECHNICKÁ UNIVERZITA V LIBERCI EKONOMICKÁ FAKULTA. VZOR PŘIJÍMACÍ ZKOUŠKY DO NAVAZUJÍCÍHO STUDIA Obor: Manažerská informatika

TECHNICKÁ UNIVERZITA V LIBERCI EKONOMICKÁ FAKULTA. VZOR PŘIJÍMACÍ ZKOUŠKY DO NAVAZUJÍCÍHO STUDIA Obor: Manažerská informatika TECHNICKÁ UNIVERZITA V LIBERCI EKONOMICKÁ FAKULTA VZOR PŘIJÍMACÍ ZKOUŠKY DO NAVAZUJÍCÍHO STUDIA Obor: Manažerská informatika UPOZORNĚNÍ: Všechny potřebné výpočty se provádějí do zadání, používání kalkulaček

Více

Měřič krevního tlaku. 1 Měření krevního tlaku. 1.1 Princip oscilometrické metody 2007/19 30.5.2007

Měřič krevního tlaku. 1 Měření krevního tlaku. 1.1 Princip oscilometrické metody 2007/19 30.5.2007 Měřič krevního tlaku Ing. Martin Švrček martin.svrcek@phd.feec.vutbr.cz Ústav biomedicínckého inženýrství Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií VUT v Brně Kolejní 4, 61200 Brno Tento článek

Více

Řídící jednotka křídlové brány ST 51

Řídící jednotka křídlové brány ST 51 Montážní návod Řídící jednotka křídlové brány ST 51 K O M P A T L I B E Obsah Všeobecné upozornění a opatření... 3 1. Všeobecné informace, řídící jednotka, technické údaje... 4 2. Svorkovnice... 5 3. Nastavení

Více

Snímač barometrického tlaku T2314, T2414

Snímač barometrického tlaku T2314, T2414 Snímač barometrického tlaku T2314, T2414 se sériovým výstupem RS232, RS485 Návod k použití Návod k použití Typ snímače Tlak Výstup Galvanické oddělení výstupu T2314 RS232 - T2414 RS485 Snímač je určen

Více

TMU. USB teploměr. Teploměr s rozhraním USB. Měření teplot od -55 C do +125 C. 6. května 2011 w w w. p a p o u c h. c o m 0188.00.

TMU. USB teploměr. Teploměr s rozhraním USB. Měření teplot od -55 C do +125 C. 6. května 2011 w w w. p a p o u c h. c o m 0188.00. USB teploměr Teploměr s rozhraním USB Měření teplot od -55 C do +125 C 6. května 2011 w w w. p a p o u c h. c o m 0188.00.00 Katalogový list Vytvořen: 30.5.2005 Poslední aktualizace: 6.5.2011 8:59 Počet

Více

) informace o stavu řízené veličiny (předávaná řídícímu systému) - nahrazování člověka při řízení Příklad řízení CNC obráběcího stroje

) informace o stavu řízené veličiny (předávaná řídícímu systému) - nahrazování člověka při řízení Příklad řízení CNC obráběcího stroje zapis_rizeni_uvod - Strana 1 z 9 20. Úvod do řízení Řízení Zpětná vazba (angl. #1 je proces, kdy #2 část působí na základě vstupních informací a zpětné vazby na #3 část zařízení tak, aby se dosáhlo požadovaného

Více

Komunikační protokol

Komunikační protokol Komunikační protokol verze dokumentu 8, pro firmware od verze 3.3 DALI232, DALI232e, DALInet, DALI2net y DALI RS232 / Ethernet ASCII protokol podpora MULTIMASTER signalizace připojení DALI sběrnice podpora

Více

Základní deska (1) Parametry procesoru (2) Parametry procesoru (1) Označována také jako mainboard, motherboard

Základní deska (1) Parametry procesoru (2) Parametry procesoru (1) Označována také jako mainboard, motherboard Základní deska (1) Označována také jako mainboard, motherboard Deska plošného spoje tvořící základ celého počítače Zpravidla obsahuje: procesor (mikroprocesor) patici pro numerický koprocesor (resp. osazený

Více

Topologická struktura měřicích systémů

Topologická struktura měřicích systémů Počítačové systémy Číslicové měricí a řídicí systémy Sestava přístrojů a zařízení umožňující komplexní řešení měřicí úlohy a její automatické provedení. laboratorní průmyslové lokální rozsáhlé Topologická

Více

DM4.3 odmagnetovací modul

DM4.3 odmagnetovací modul DM4.3 odmagnetovací modul Význam kontrolek (LED ) na desce LD1 zelená LED svítí při magnetování. LD2 červená LED bliká při odmagnetování. LD3 modrá LED po celou dobu magnetování od okamžiku plného zamagnetování.

Více

Buffer 16kB pro sériovou linku RS232 s konverzí rychlosti, parity, počtu datových bitů a stopbitů

Buffer 16kB pro sériovou linku RS232 s konverzí rychlosti, parity, počtu datových bitů a stopbitů Komunikační procesor Buffer 16kB pro sériovou linku RS232 s konverzí rychlosti, parity, počtu datových bitů a stopbitů 23. listopadu 2016 w w w. p a p o u c h. c o m 0012.06.01 Katalogový list Vytvořen:

Více

Systémové elektrické instalace KNX/EIB (5. část) Ing. Josef Kunc

Systémové elektrické instalace KNX/EIB (5. část) Ing. Josef Kunc Systémové elektrické instalace KNX/EIB (5. část) Ing. Josef Kunc Přenos informací V předchozím čísle jsme naznačili, že přenos dat probíhá formou digitalizovaných telegramů. Veškerý přenos informací vychází

Více

PDR3MS 1 KANÁLOVÉ MINI DVR UŽIVATELSKÝ NÁVOD

PDR3MS 1 KANÁLOVÉ MINI DVR UŽIVATELSKÝ NÁVOD 1 KANÁLOVÉ MINI DVR UŽIVATELSKÝ NÁVOD (REV 1.0) OBSAH Obsah...1 Zapojení...2 Dálkový ovladač...4 Instalace paměťové karty...5 Vstup do menu...5 Hlavní menu...6 Záznam...6 Kvalita záznamu...7 Nastavení

Více

TQS1. Inteligentní teplotní čidlo. Komunikace linkou RS485. Teplotní rozsah -55 C až +125 C. Obrázek 1. 20. září 2005 w w w. p a p o u c h.

TQS1. Inteligentní teplotní čidlo. Komunikace linkou RS485. Teplotní rozsah -55 C až +125 C. Obrázek 1. 20. září 2005 w w w. p a p o u c h. Inteligentní teplotní čidlo Komunikace linkou RS485 Teplotní rozsah -55 C až +125 C Obrázek 1 20. září 2005 w w w. p a p o u c h. c o m 0039 Katalogový list Vytvořen: 24.7.2004 Poslední aktualizace: 20.9.2005

Více

Inovace bakalářského studijního oboru Aplikovaná chemie. Reg. č.: CZ.1.07/2.2.00/15.0247

Inovace bakalářského studijního oboru Aplikovaná chemie. Reg. č.: CZ.1.07/2.2.00/15.0247 Inovace bakalářského studijního oboru Aplikovaná chemie Reg. č.: CZ.1.07/2.2.00/15.0247 APLIKACE POČÍTAČŮ V MĚŘÍCÍCH SYSTÉMECH PRO CHEMIKY s využitím LabView 2. Číslicové počítače a jejich využití pro

Více

MAZACÍ PŘÍSTROJ PMP CENTRÁLNÍ MAZÁNÍ

MAZACÍ PŘÍSTROJ PMP CENTRÁLNÍ MAZÁNÍ MAZACÍ PŘÍSTROJ PMP POUŽITÍ Mazací přístroj PMP je užíván jako zdroj tlakového maziva pro centrální mazací systémy s progresivními rozdělovači řady BVA, PRA a PRB, pro trvalé, pravidelné mazání různých

Více

Specifikace výrobku FX100 GS 04L20A01-00C

Specifikace výrobku FX100 GS 04L20A01-00C Specifikace výrobku FX100 PŘEHLED Zapisovač FX100 zobrazuje v reálném čase měřené údaje na TFT barevném LCD displeji a ukládá údaje na vnější paměťové médium (3,5 disketu nebo paměťovou kartu Compact Flash)

Více

VYUŽITÍ KNIHOVNY SWING PROGRAMOVACÍHO JAZYKU JAVA PŘI TVORBĚ UŽIVATELSKÉHO ROZHRANÍ SYSTÉMU "HOST PC - TARGET PC" PRO ŘÍZENÍ POLOVODIČOVÝCH MĚNIČŮ

VYUŽITÍ KNIHOVNY SWING PROGRAMOVACÍHO JAZYKU JAVA PŘI TVORBĚ UŽIVATELSKÉHO ROZHRANÍ SYSTÉMU HOST PC - TARGET PC PRO ŘÍZENÍ POLOVODIČOVÝCH MĚNIČŮ VYUŽITÍ KNIHOVNY SWING PROGRAMOVACÍHO JAZYKU JAVA PŘI TVORBĚ UŽIVATELSKÉHO ROZHRANÍ SYSTÉMU "HOST PC - TARGET PC" PRO ŘÍZENÍ POLOVODIČOVÝCH MĚNIČŮ Stanislav Flígl Katedra elektrických pohonů a trakce (K13114),

Více

Přenosné verze e10-p63 a e10-p123

Přenosné verze e10-p63 a e10-p123 Sestava značení e10-p63 a e10-p123 realizuje značení na díly pomocí elektromagnetického kmitání hrotu. Tento proces umožňuje spolehlivé a neměnné značení přímo na značený dílec. Značení (text nebo logo)

Více

DC12-10R Systém měření proudu

DC12-10R Systém měření proudu DC12-10R Systém měření proudu Verze firmware: v4 Poslední změna: 22.3.2012 Obsah K čemu slouží DC12-10R...3 Výhody systému DC12-10R:...3 Montáž a zapojení...4 Zapojení čtyřpólového konektoru (nahoře)...4

Více

ALFIS 2014 komplexní ekonomický systém verze 2014.5

ALFIS 2014 komplexní ekonomický systém verze 2014.5 ALFIS 2014 komplexní ekonomický systém verze 2014.5 Návod na instalaci Fuksa Ladislav Sedlčanská 1327/65 140 00 Praha 4 Tel. 223 010 785, 603 463 137 E-mail alfis@fksoft.cz Web www.alfis.cz, www.fksoft.cz

Více

Hlasový modul HLM-410, HLM-411 firmware 1.5/VREG/VOX/AIN

Hlasový modul HLM-410, HLM-411 firmware 1.5/VREG/VOX/AIN EGMedical, s.r.o. Hlasový modul HLM-410, HLM-411 firmware 1.5/VREG/VOX/AIN EGMedical, s.r.o. Křenová 19, 602 00 Brno CZ www.strasil.net 2012 Obsah 1. Úvod...3 2. Propojení hardware...3 2.1. Napájení...3

Více

MLE2 a MLE8. Datalogery událostí

MLE2 a MLE8. Datalogery událostí MLE2 a MLE8 Datalogery událostí Zapisovač počtu pulsů a událostí Návod k obsluze modelů MLE2 MLE8 Doporučujeme vytisknout tento soubor, abyste jej mohli používat, když se budete učit zacházet se zapisovačem.

Více

PROTOKOL O LABORATORNÍM CVIČENÍ

PROTOKOL O LABORATORNÍM CVIČENÍ STŘEDNÍ PRŮMYSLOVÁ ŠKOLA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH, DUKELSKÁ 13 PROTOKOL O LABORATORNÍM CVIČENÍ Provedl: Jan Kotalík Datum: 3.1. 2010 Číslo: Kontroloval/a Datum: 1. ÚLOHA: Návrh paměti Pořadové číslo žáka:

Více

Ovladač příslušenství - XbusTCO

Ovladač příslušenství - XbusTCO VI Ovladač příslušenství - XbusTCO A Úvod XbusTCO je vytvořen k ovládání příslušenství vybaveného DCC dekodéry z Optického ovládacího panelu (Tablero de Control Óptico / Turnout controller Optical) s použitím

Více

CLG-03 POČÍTADLO PROVOZNÍCH HODIN

CLG-03 POČÍTADLO PROVOZNÍCH HODIN CLG-03 POČÍTADLO PROVOZNÍCH HODIN Na výrobky společnosti F&F se vztahuje záruka v délce 24 měsíců od data nákupu Určení CLG-03 je programovatelné, multifunkční elektronické počítadlo, které umožňuje sčítat

Více

Mega MF... ... Milisekundové řízení svařovacího proudu pro techniku středofrekvenčního odporového svařování...

Mega MF... ... Milisekundové řízení svařovacího proudu pro techniku středofrekvenčního odporového svařování... SER Návod k obsluže Mega MF...... Milisekundové řízení svařovacího proudu pro techniku středofrekvenčního odporového svařování......řízení......kontrola......regulace......dokumentace... 0 1 Středofrekvenční

Více

RE8USB modul s 8 vstupy a 8 výstupy ovládaný z USB

RE8USB modul s 8 vstupy a 8 výstupy ovládaný z USB RE8USB modul s 8 vstupy a 8 výstupy ovládaný z USB Popis k obrázku JP1, JP2 dvě propojky, každá pro jednu čtveřici vstupů (JP1 IN1 až IN4, JP2 IN5 až IN8). JP2 spojeno kontaktní vstupy IN5 až IN8, rozpojeno

Více

BASPELIN CPM. Popis komunikačního protokolu verze EQ3 CPM EQ3 KOMPR

BASPELIN CPM. Popis komunikačního protokolu verze EQ3 CPM EQ3 KOMPR BASPELIN CPM Popis komunikačního protokolu verze EQ3 CPM EQ3 KOMPR říjen 2007 EQ3 CPM Obsah 1. Přehled příkazů 2 2. Popis příkazů 3 3. Časování přenosu 10 4. Připojení regulátorů na vedení 11 1. Přehled

Více

TCP-Wedge ZDARMA. Přidává podporu TCP/IP: Sběr dat z adres portu IP na libovolné síti TCP/IP - ethernet / internet.

TCP-Wedge ZDARMA. Přidává podporu TCP/IP: Sběr dat z adres portu IP na libovolné síti TCP/IP - ethernet / internet. Katalogový list www.abetec.cz Software WinWedge Professional pro sběr dat 15-1003E Obj. číslo: 106001285 Výrobce: Mark-10 Corporation Anotace Přenáší data do libovolného programu Windows. Poskytuje plný

Více

HTemp-485. Teplotní a vlhkostní čidlo pro vnitřní použití na sběrnici RS-485 s jednoduchým komunikačním protokolem CZ 600 106

HTemp-485. Teplotní a vlhkostní čidlo pro vnitřní použití na sběrnici RS-485 s jednoduchým komunikačním protokolem CZ 600 106 HTemp-485 Teplotní a vlhkostní čidlo pro vnitřní použití na sběrnici RS-485 s jednoduchým komunikačním protokolem CZ 600 106 www.hw-group.com, Prague, Czech Republic 2 / 12 Popis zařízení HTemp-485 je

Více

Dálkové ovládání GB060. Umožní jednoduché ovládání otopné soustavy. Osm binárních vstupů / výstupů a jeden reléový výstup

Dálkové ovládání GB060. Umožní jednoduché ovládání otopné soustavy. Osm binárních vstupů / výstupů a jeden reléový výstup Dálkové ovládání GB060 C 208 Aplikační list Dálkové ovládání regulátorů a přenos technologických informací GSM komunikací Profesionální řešení pro dálkové ovládání otopné soustavy mobilním telefonem GSM.

Více

Přehled výrobku THERMAL MANAGEMENT 1 / 5. CZ-DigiTraceHTC915CONT-DS-DOC2210 Rev1

Přehled výrobku THERMAL MANAGEMENT 1 / 5. CZ-DigiTraceHTC915CONT-DS-DOC2210 Rev1 DIGITRACE HTC-915-CONT Ovládací systém doprovodného otápění Přehled výrobku Systém DigiTrace HTC-915 je kompaktní, plně vybavený regulátor otápění na bázi mikroprocesoru pro regulaci teploty jednoho topného

Více

POLYMERTEST Tř.T.Bati 299, 764 22 Zlín. ZÁKRUTOMĚR Dle ČSN EN ISO 2061

POLYMERTEST Tř.T.Bati 299, 764 22 Zlín. ZÁKRUTOMĚR Dle ČSN EN ISO 2061 TECHNICKÉ PODMÍNKY A NÁVOD K OBSLUZE ZÁKRUTOMĚR Dle ČSN EN ISO 2061 č.v. 1302 1. Účel použití Definice zákrutu Zákrut je počet otáček, které vloží zakrucovací stroj do rovnoběžných vláken na délku 1m.

Více

JUMO ecotrans ph 03 Mikroprocesorový převodník / spínací zařízení hodnoty ph / redox potenciálu a teploty

JUMO ecotrans ph 03 Mikroprocesorový převodník / spínací zařízení hodnoty ph / redox potenciálu a teploty Strana 1/7 JUMO ecotrans ph 03 Mikroprocesorový převodník / spínací zařízení hodnoty ph / redox potenciálu a teploty s dvouřádkovým LC displejem pro montáž na DIN lištu 35 mm Krátký popis V závislosti

Více

Popis a návod k obsluze modulu Smart GM02 v 1.0

Popis a návod k obsluze modulu Smart GM02 v 1.0 1. Úvod Modul Smart GM02 slouží k jednoduchému ovládání libovolného zařízení se spínacím vstupem, jako jsou například závory, vrata a podobná zařízení, prostřednictvím mobilního telefonu. Pro ovládaní

Více

SNÍMAČOVÁ JEDNOTKA TB2.310-USB2.0/1.2-ASCII

SNÍMAČOVÁ JEDNOTKA TB2.310-USB2.0/1.2-ASCII SNÍMAČOVÁ JEDNOTKA TB2.310-USB2.0/1.2-ASCII VŠEOBECNĚ vyhodnocení 1-2 indukčnostních snímačů (half bridge nebo LVDT) sériový interface USB 2.0/1.2, komunikace typu ASCII rozlišení až 0.00001 mm rozsah

Více

INDUKČNÍ PRŮTOKOMĚR F3 INSTALAČNÍ PŘÍRUČKA

INDUKČNÍ PRŮTOKOMĚR F3 INSTALAČNÍ PŘÍRUČKA INDUKČNÍ PRŮTOKOMĚR F3 INSTALAČNÍ PŘÍRUČKA Brno, říjen 2006 1. UMÍSTĚNÍ ČIDLA Při montáži čidla do potrubí dodržujte následující zásady : - Pro správné měření musí být čidlo zcela zaplněno měřenou kapalinou.

Více

erotor Návod k obsluze erotor erotor ovládací terminál elektronické sirény

erotor Návod k obsluze erotor erotor ovládací terminál elektronické sirény Návod k obsluze ovládací terminál elektronické sirény F1 F2 F3 F4 V ý r o b a a s e r v i s : D o d a v a t e l : STO P RESET ENTER Technologie 2000 spol. s r.o. Uhelná 22, 466 01 Jablonec nad Nisou Tel:

Více

GSMRELE2 verze 1.1.4. Uživatelský návod. Verze 1.01

GSMRELE2 verze 1.1.4. Uživatelský návod. Verze 1.01 EA GSMRELE2 verze 1.1.4 Uživatelský návod Verze 1.01 LICENČNÍ PODMÍNKY Výrobce produktu zaručuje, že je výhradním majitelem dodaného produktu a všech autorských práv s produktem spojených, a že je ze zákona

Více

SITRANS TW 7NG3242. Univerzální převodník na lištu pro čtyřvodičové zapojení. Návod k obsluze Vydání: 03/01

SITRANS TW 7NG3242. Univerzální převodník na lištu pro čtyřvodičové zapojení. Návod k obsluze Vydání: 03/01 s SITRANS TW 7NG3242 Univerzální převodník na lištu pro čtyřvodičové zapojení Návod k obsluze Vydání: 03/01 SIMATIC, SIPART, SIREC, SITRANS jsou registrovanými ochrannými známkami firmy Siemens AG. Všechny

Více

Rotační měřicí senzory Absolutní jednootáčkové rotační senzory s dutou hřídelí

Rotační měřicí senzory Absolutní jednootáčkové rotační senzory s dutou hřídelí SSI, programovatelná série, typ 5882 nebo RS 485 Nový: nastavitelné výstupy pro použití s dlouhými kabely Mechanické vlastnosti: otáčky: 1) max. 6 000 min -1 setrvačný moment rotoru: cca. 6 x 10-6 kgm

Více

LD232. Prodloužení RS232. Sada k prodloužení linky RS232 až na 1200 m s galvanickým oddělením. 11. července 2011 w w w. p a p o u c h.

LD232. Prodloužení RS232. Sada k prodloužení linky RS232 až na 1200 m s galvanickým oddělením. 11. července 2011 w w w. p a p o u c h. Prodloužení RS232 Sada k prodloužení linky RS232 až na 1200 m s galvanickým oddělením 11. července 2011 w w w. p a p o u c h. c o m Katalogový list Vytvořen: 5.9.2005 Poslední aktualizace: 11.7.2011 9:45

Více

Elektronická stavebnice: Deska s jednočipovým počítačem

Elektronická stavebnice: Deska s jednočipovým počítačem Elektronická stavebnice: Deska s jednočipovým počítačem Modul s jednočipovým počítačem Modul s řídícím jednočipovým počítačem je centrálním prvkem stavebnice. Jeho konstrukce umožňuje přímé připojení do

Více

Adresovatelný převodník rozhraní RS48/RS232 ELO E250. Uživatelský manuál

Adresovatelný převodník rozhraní RS48/RS232 ELO E250. Uživatelský manuál Adresovatelný převodník rozhraní RS48/RS232 ELO E250 Uživatelský manuál 2 ELO E250ZK001 1.1 Použití převodníku...4 2.0 Principy činnosti...5 3.0 Instalace...5 3.1 Vybudování sběrnice RS-485...5 3.2 Připojení

Více

EOS-ARRAY MODULÁRNÍ SYSTÉM PRO FOTOVOLTAICKÉ APLIKACE.

EOS-ARRAY MODULÁRNÍ SYSTÉM PRO FOTOVOLTAICKÉ APLIKACE. EOS-ARRAY MODULÁRNÍ SYSTÉM PRO FOTOVOLTAICKÉ APLIKACE. EOS-Array je sestava modulů, které vykonávají kompletní kontrolu fotovoltaické elektrárny. Jedná se o lokální monitorovací systém, zajišťující měření

Více

Hydroprojekt CZ a.s. WINPLAN systém programů pro projektování vodohospodářských liniových staveb. HYDRONet 3. Modul EDITOR STYLU

Hydroprojekt CZ a.s. WINPLAN systém programů pro projektování vodohospodářských liniových staveb. HYDRONet 3. Modul EDITOR STYLU Hydroprojekt CZ a.s. systém programů pro projektování vodohospodářských liniových staveb HYDRONet 3 W I N P L A N s y s t é m p r o g r a m ů p r o p r o j e k t o v á n í v o d o h o s p o d á ř s k ý

Více

Modul analogových vstupů M-AI4

Modul analogových vstupů M-AI4 ... komunikační linka RS 485, protokol Modbus RTU 4 analogové vstupy volba typu vstupu: (PT 100, PT1000, Ni 1000, 0 100Ω, 0 1000Ω, 0 5V, 0 10V, 4 20mA, 0 20mA) Popis MAI4 je modul čtyř jednotlivě konfigurovatelných

Více

Uživatelský manuál JA-60 Comfort

Uživatelský manuál JA-60 Comfort Uživatelský manuál JA-60 Comfort 1. Indikace Signálky událostí Informují co se v systému stalo, údaj na displeji upřesňuje, odkud je událost hlášena. Displej Poplach Sabotáž Porucha Baterie Zajištěno Napájení

Více

Systém ovládání VRF. Konstrukční princip systému VRF. Nový systém ovládání venkovních jednotek F5MSDC. Nový systém ovládání vnitřních jednotek F5MSDC

Systém ovládání VRF. Konstrukční princip systému VRF. Nový systém ovládání venkovních jednotek F5MSDC. Nový systém ovládání vnitřních jednotek F5MSDC Systém ovládání VRF Konstrukční princip systému VRF Nový systém ovládání venkovních jednotek F5MSDC Nový systém ovládání vnitřních jednotek F5MSDC Systém ovládání VRF Konstrukční princip systému VRF Konstrukční

Více

IR-MONITOR návod k obsluze

IR-MONITOR návod k obsluze IR-MONITOR návod k obsluze 1. Všeobecně 1.1 Infračerveným monitorem se seřizují, obsluhují a kontrolují elektronicky řízená oběhová čerpadla řady TOP-E / TOP-ED "Monitoring" ve vytápěcích zařízeních. Infračerveným

Více

AS-Interface. AS-Interface. = Jednoduché systémové řešení

AS-Interface. AS-Interface. = Jednoduché systémové řešení AS-Interface = Jednoduché systémové řešení Představení technologie AS-Interface Technologie AS-Interface Přenosové vlastnosti Instalace Základní všeobecný popis Síťová topologie Princip komunikace AS-Interface

Více

DIGI Timer 8 8 kanálové stopky se záznamem dat

DIGI Timer 8 8 kanálové stopky se záznamem dat www.dhservis.cz 8 kanálové stopky se záznamem dat Úvod Digi Timer 8 jsou osmikanálové jednoúčelové stopky, určené k časování po pěti minutových intervalech. Sdružují v sobě osm časovačů, z nichž každý

Více