Časopis žáků Základní školy v Dolních Vilémovicích Školní rok 2013 / Pololetí

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Časopis žáků Základní školy v Dolních Vilémovicích Školní rok 2013 / 2014-1. Pololetí"

Transkript

1 Časopis žáků Základní školy v Dolních Vilémovicích Školní rok 2013 / Pololetí První školní den Naši prvňáčci Návštěva z pekel Vánoce

2 Slovo úvodem: Prázdniny uběhly jako voda. Děti ze Základní školy v Dolních Vilémovicích stejně jako děti ze všech ostatních škol odpočívaly, hrály si, radovaly se, užívaly si sluníčka, trávily volný čas na rekreacích Také pedagogové měli prázdniny. Ti sice také odpočívali, ale hlavně se hodně pracovalo. Bylo třeba připravit vše na nový školní rok a dokončit spoustu věcí, které nebyly v pořádku. Přes prázdniny se opravila chodba ve škole, upravily se zahrádky před školou a vysázely levandule, vytvořil se školní vzdělávací program Krásnou společnou prázdninovou akcí byl týdenní táborový pobyt na hájence Vostrý, v pěkné přírodě, který jsme prožili velmi aktivně, se spoustou her a výletů na kole. Září je však termínem, kdy dětem a pedagogům končí prázdniny a začínají povinnosti. Každodenní ranní vstávání, učení, příprava do školy V letošním školním roce nastoupilo do naší školy 5 nových dětí, prvňáčků, kterým opravdové školní povinnosti začínají poprvé. Snad se jim bude na naší škole líbit a učení pro ně bude příjemné a zábavné. Přeji jim, ať vše zvládají s úsměvem a na konci školního roku se mohou chlubit, co všechno se naučili. Také paní učitelka je na naší škole nová. Je to Mgr. Hana Škodová, která bude také učit poprvé. Ať se jí daří a povolání, které si vybrala, jí přináší radost a uspokojení. Hurá do nového školního roku. Ať je pro všechny úspěšný! Jana Velebová Tábor Vostrý

3 Akce školy: Adapťák Plavání Burza Jazykový týden EKO týden Exkurze do kravínu Drakiáda Lampionový průvod Halloween Sladký jarmark Adventní dílničky Zpívání u kapličky Vánoční besídka Zpravodajství našich redaktorů: Simonka Lehká: Ve škole máme nově natřený plot a dveře, na oranžovo. Také máme novou, hodně velkou knihovnu. A novou paní učitelku. Jmenuje se Hana Škodová. Školní rok začal adaptačním dnem. Spali jsme ve škole, hráli hry například šipkovanou směrem do lesa. Cestou jsme plnili různé úkoly. Legrační bylo vybudovat mraveniště z našich těl všichni jsme leželi na jedné hromadě. V lese jsme našli poklad samozřejmě nějaké sladkosti a také nového plyšáka. Tomu jsme dali jméno Tobík jmenuje se podle našeho nového štěňátka, které máme od prázdnin. Po adapťáku jsme se už začali normálně učit. Dobré bylo, že jsme každé úterý jezdili na plavání do bazénu do Třebíče, celkem desetkrát. Jednou jsme byli také před plaváním ve firmě Esko-T Třebíč. Je to firma na zpracování odpadů. Už jsme tam byli i loni, ale stejně jsme se dozvěděli zase něco nového.

4 Ve škole máme letos nové kroužky: kytaru, flétnu, keramiku, cyklisťák, taneční a badatelský. Máme novou keramickou pec. A už jsme vyráběli. Z činnosti našich kroužků Lucka Svobodová: Začátek školního roku vnímám tak, že přijdou noví prvňáčci a budeme spát ve škole. Moc jsem se na to těšila, protože budeme hrát nějaké sportovní hry. Ale jinak mám školu taky moc ráda. Máme letos nové kroužky. Já chodím do flétny, keramiky, cyklistického a badatelského. Líbí se mi všechny kroužky, ale nejvíc mě baví cyklisťák, ten je nejlepší. Třeba minule jsme jeli do Dalešic. Trošku jsme se zdrželi, protože jsme si zajeli do dalešického pivovaru na limonádu. Už se stmívalo. Když jsme přijeli k lesu, měli jsme zapnout světla a já jsem zapínala zadní odrazku. Jezdí s námi i prvňák. Sice nám moc nestačí, ale už má za sebou víc jak 100 kilometrů. Nevzdává to a má můj obdiv.

5 S cyklistickým kroužkem poznáváme okolní krajinu a už jsme na kole projeli většinu obcí. Ve škole jsme měli EKO týden. Ten se mi líbil, protože přijel Koněšín a my jsme pracovali ve skupinách. Já jsem byla se třema klukama a jednou holkou. Byla jsem vedoucí. Sice jsme nevyhráli, ale snažili jsme se a nevzdali to a to je pro mě důležité. Každé úterý jezdíme plavat. Moc mě to baví, ale je to i dost namáhavé. Dvě hodiny plavat a pak zpátky do školy. Vždycky sedíme na zaďáku. Cestou zpátky se mi vždycky chce spát, tak na 15 minut zavřu oči. Ve škole jsme měli také burzu. Dala jsem tam spoustu věcí, ale nic moc se neprodalo. Předměty celkem ujdou, nejvíc mě baví tělocvik. Ale fakt nejradši mám, když se paní ředitelka usmívá. I když učí vlastivědu nebo předměty, které mi moc nesedí. Mám tuhle školu moc ráda a bude těžké odejít do Třebíče.

6 David Juza: Ve škole jsme slavili Halloween. To bylo fajn, legračně jsme se převlékali za strašidelné bytosti. Také jsme dlabali dýni a dělali pomazánku na jednohubky. Před Vánocemi bylo hodně školních akcí. Například Sladký jarmark. Ten se mi líbil. Soutěžilo se zde o nejlepší cukroví. Vyhrála naše paní školnice. Jo, jo, ta je ale šikovná. Dýňová pomazánka - postup Na tuto pomazánku potřebujeme asi 3 vrchovaté polévkové lžíce oloupané, na kostky nakrájené dýně, které povaříme v osolené vodě do měkka. Vodu slijeme. V míse smícháme uvařenou dýni s máslem a tvarohem a dobře rozmixujeme. Cibuli a 2 vejce oloupeme a nakrájíme na malé kousky. Česnek nasekáme. Vmícháme do tvarohovo dýňové směsi, osolíme a opepříme. Všechno dobře promícháme. Krajíce chleba nebo veky namažeme pomazánkou.

7 Terezka Ondráčková: Předvánoční čas: V předvánočním čase bylo plno akcí např. sladký jarmark, zpívání u kapličky, Halloween a dílničky ve škole. První byl Halloween. Na Halloweenu byla velká zábava, byli jsme převlečeni do strašidelných kostýmů jako třeba čarodějnice. Dělali jsme různé úkoly, nejtěžší z toho byly dřepy s dýní na zádech spoluhráče. Také jsme tancovali. Byl to prima strašidelný rej. A potom jsme vydlabovali dýni. A hlasovali jsme, kdo bude malovat obří dýni? A víte, kdo to byl? No, kdo by to mohl být jiný, než Simča. Ale dýně se jí opravdu povedla. Po Halloweenu byl sladký jarmark. A víte, proč byl sladký? Protože hospodyňky pekly sladké cukroví. Po sladkém jarmarku bylo zpívání u kapličky, tedy i betlém. Na betlému jsme vystupovali, betlém byl letos trochu jiný. Připravovala ho naše paní učitelka Škodová. Vánoční písničky a koledy jsme nacvičovali s panem učitelem Žákem. Když jsme nacvičovali, byla velká sranda. Ale někdy to bylo těžké, protože asi polovina školy chyběla. Ale dopadlo to dobře. A po Betlému byly školní dílničky. Ty byly taky fajn. Já jsem tam sice nebyla, ale věřím, že to bylo bezva, a k tomu myslím, že celý předvánoční čas byl taky bezva. Lucka Svobodová: Předvánoční čas V kulturním domě se konala akce naší školy a Svazu žen z Dolních Vilémovic. Bylo to moc bezva. Mlsali jsme cukroví, bylo tam představení loutkového divadla a také jsme vystupovali. Tancovali jsme na písničku Beruško, půjč mi jednu tečku, říkali jsme básničky, zpívali písničky, hráli jsme na flétny, kytary, dřívečka a zvonečky.

8 Také jsme hráli divadlo O princi Špindíkovi. Já jsem byla princezna Duha a Kuba byl princ Špindík. No a jak taková pohádka mohla dopadnout? Samozřejmě šťastně a princ a princezna měli svatbu. Nakonec jsme tancovali mazurku. Celé vystoupení se nám povedlo. Dokonce nám i zatleskali. Potom jsme šli za odměnu na večeři sekanou s chlebem a hořčicí. Jakub Kučera: Adventní tvoření: V sobotu 30. listopadu odpoledne se konalo ve škole adventní tvoření. Sešli se tady děcka i jejich rodiče. Vyráběli jsme adventní věnce, svícny, zdobili perníčky a malovali sklenice vánočními motivy. Při vyrábění svícnů jsme používali tavnou pistoli. Někteří z nás se trošku spálili. Pili jsme čaj, dospěláci svařené víno a poslouchali vánoční koledy. Výrobky se všem povedly a hrdě jsme si je nesli domů.

9 Zbyněk Bouček: Předvánoční čas Zpívali jsme koledy u kapličky. Bylo tam snad milion lidí. Dopadlo to jako vždycky. Zdobili jsme vánoční stromek. A paní vychovatelka nám donesla ukázat bažanta Emila a bažantici Terku. Monička Lehká: Z předvánočních akcí se mi nejvíc líbilo vystoupení u kapličky, kde jsme měli betlém. Kuba hrál Josefa a Lucka Marii. V jesličkách ležel Ježíšek (byla to panenka Valentýnky). Já se Simonkou jsme byly vypravěčky. Všichni jsme měli krásné kostýmy. Také jsme zpívali vánoční koledy s panem učitelem Žákem.

10 Redaktoři našeho školního časopisu udělali těsně po Vánocích rozhovor s našimi prvňáčky. Ptali se jich: 1. Co se ti líbí ve škole? 2. Našel sis ve škole kamarády? 3. Jaký je tvůj oblíbený předmět? 4. Co už ses ve škole naučil? 5. Chutná ti jídlo ve školní jídelně? 6. Jaké je tvoje oblíbené jídlo? 7. Jak jsi prožil Vánoce a vánoční prázdniny? A naši prvňáčci odpovídali: Nelinka: Vašík: 1. Nejvíc se mi líbí cyklistický kroužek. 2. Ano, mám ve škole kamarády. 3. Nejvíc mě baví matika, je to sranda. 4. Už umím psát a počítat. 5. Do školní jídelny nechodím, obědvám doma. 6. Nejvíc mi chutnají šunkofleky. 7. Vánoce jsem prožil dobře, líbily se mi. Dostal jsem MP3, pantofle a knihu, ale ještě ji neumím číst, nevím, proč ji Ježíšek donesl. 1. Ve škole se mi nejvíc líbí paní učitelka. 2. Ano, mám ve škole kamarády. 3. Nejradši mám tělocvik. 4. Už umím počítat do 10 a umím opisovat. 5. Ve školní jídelně mi chutná. 6. Nejradši mám palačinky. 7. Vánoce jsem prožila dobře, hezky, bylo to super. Dostala jsem šnuk, oblečení a tablet.

11 Vojtík: 1. Ve škole se mi nejvíc líbí stolní hry. 2. Ano, mám kamarády. 3. Mám rád tělocvik. 4. Už umím psát. 5. Ano, chutná mi. 6. Oblíbené jídlo jsou špagety. 7. Vánoce a prázdniny jsem prožil hustě. Dostal jsem mikroskop a řezal jsem lupeny. Gábinka: 1. Ve škole se mi líbí lavice. 2. Ano. Mám kamarády. 3. Můj oblíbený předmět je tělocvik. 4. Sčítat, odčítat a psát písmenka. 5. Ano, v jídelně mi chutná (kromě ryby). 6. Mám ráda špagety. 7. Vánoce jsem prožila hezky, spokojeně, měla jsem se dobře. Dostala jsem video hru, mikinu a legíny. Růženka: (Růženka Krátká na naši školu nastoupila až v listopadu, do Dolních Vilémovic se přistěhovala). 1. Ve škole se mi líbí psaní. 2. Jo, mám kamarády. 3. Výtvarka. 4. Už jsem se naučila písmenka, číst a počítat. 5. Jo, v jídelně mi chutná?????? 6. Květák. 7. Vánoce byly dobré. Byla jsem u táty. Dostala jsem hodinky, oblečení, hřeben, hru.

12 Justýnka: 1. Hračky, družina a kroužky. 2. Ano, mám kamarády. 3. Výtvarná výchova. 4. Číst, psát a počítat. 5. Ano, chutná mi. 6. Guláš. 7. Vánoce a prázdniny jsem prožila hezky, klidně, spokojeně. V průběhu prvního pololetí se na naší škole uskutečnily ještě další akce. Tak třeba jsme si vyráběli lampiony a zúčastnili jsme se lampionového průvodu na sv. Martina. Také jsme byli na exkurzi v kravíně. To bylo moc zajímavé. Právě se tam narodilo telátko, pojmenovali jsme ho Frantík měl ten den zrovna svátek A to je konec, ostatní informace zase v příštím čísle. Loučí se s vámi celá redakce: Lucka, Terezka, Zbyněk, Simonka, Monička, Kuba, David a všichni ostatní, kteří na vydání časopisu spolupracovali Školní časopis Základní školy v Dolních Vilémovicích

Speciální vydání novin ZŠ TGM Blansko Vzpomínka na projektový den pro žáky 2. stupně, který se konal 24.10.2014 OBSAH

Speciální vydání novin ZŠ TGM Blansko Vzpomínka na projektový den pro žáky 2. stupně, který se konal 24.10.2014 OBSAH Speciální vydání novin ZŠ TGM Blansko Vzpomínka na projektový den pro žáky 2. stupně, který se konal 24.10.2014 OBSAH Full English Breakfast... 1 Korálkování, Postoje a hodnoty žáků naší školy... 2 Pexeso,

Více

PROSLOV ŠÉFREDAKTORA

PROSLOV ŠÉFREDAKTORA PROSLOV ŠÉFREDAKTORA Jmenuji se Vitaliy Sas a byl jsem zvolen za šéfredaktora tohoto časopisu. V tomto časopise Vám přineseme spoustu zajímavých článků o událostech za posledních pět měsíců, od kulturních

Více

Projektové noviny. II.ročník 2.číslo 30.11.2005 Cena 5 Kč. Den otevřených dveří

Projektové noviny. II.ročník 2.číslo 30.11.2005 Cena 5 Kč. Den otevřených dveří Projektové noviny II.ročník 2.číslo 30.11.2005 Cena 5 Kč Den otevřených dveří 30.11.2005 Základní škola Masarykova 412, Kolín 3 ÚVOD 30.listopadu 2005 se konal Den otevřených dveří. Mohli se přijít podívat

Více

ZÁKLADNÍ ŠKOLA TOCHOVICE ŠKOLA TYPU RODINNÉHO VZDĚLÁVÁNÍ ŠKOLNÍ ROK 2010/2011 číslo: 37

ZÁKLADNÍ ŠKOLA TOCHOVICE ŠKOLA TYPU RODINNÉHO VZDĚLÁVÁNÍ ŠKOLNÍ ROK 2010/2011 číslo: 37 ZÁKLADNÍ ŠKOLA TOCHOVICE ŠKOLA TYPU RODINNÉHO VZDĚLÁVÁNÍ ŠKOLNÍ ROK 2010/2011 číslo: 37 Obsah: Slovo ředitele školy, škola v přírodě, dopravní hřiště, dětská tvorba, vyhodnocení sběru. Červen 2011 TOCHOVICE

Více

ozdobami- koule, řetězy z popcornu atd.

ozdobami- koule, řetězy z popcornu atd. ozdobami- koule, řetězy z popcornu atd. Štědrý den u nás doma O. Polcar Už od rána jsme s mojí sestřičkou Zuzankou čekali na Ježíška. Maminka řekla, že musíme počkat do večera. Celý den jsme byli oba hodní.

Více

PODZIM - září říjen listopad

PODZIM - září říjen listopad ZPRÁVA O ČINNOSTI ŠKOLNÍ DRUŽINY PŘI ZŠ A MŠ ŘEČANY N. L. VE ŠKOLNÍM ROCE 2013/2014 Příloha 2 Ve školním roce 2013/2014 bylo ve školní družině zapsáno celkem 50 dětí z 1. 4. třídy. Otevřena byla 2 oddělení.

Více

Přišli k nám Tři králové aneb tradice a zvyky

Přišli k nám Tři králové aneb tradice a zvyky KRONIKA 2007 Přišli k nám Tři králové aneb tradice a zvyky Maminky napekly pro Tři krále koláčky. Děti si vyrobily královské čepice, zpívaly koledy a četly příběh Tří králů. Ttříkrálové odpoledne nám ještě

Více

ZÁKLADNÍ ŠKOLA TOCHOVICE ŠKOLA TYPU RODINNÉHO VZDĚLÁVÁNÍ ŠKOLNÍ ROK 2011/2012 číslo: 42

ZÁKLADNÍ ŠKOLA TOCHOVICE ŠKOLA TYPU RODINNÉHO VZDĚLÁVÁNÍ ŠKOLNÍ ROK 2011/2012 číslo: 42 ZÁKLADNÍ ŠKOLA TOCHOVICE ŠKOLA TYPU RODINNÉHO VZDĚLÁVÁNÍ ŠKOLNÍ ROK 2011/2012 číslo: 42 Obsah: Slovo ředitele školy. Tochováček má narozeniny. Co se do prosincového čísla nevešlo, co se stalo za 5 měsíců

Více

Projektové noviny. Vypravily jsme se s pracovníky Projektových Novin zjistit,co se děje dne 3.3.2005 na projektovém dni ZŠ Masarykova v Kolíně

Projektové noviny. Vypravily jsme se s pracovníky Projektových Novin zjistit,co se děje dne 3.3.2005 na projektovém dni ZŠ Masarykova v Kolíně Projektové noviny Vypravily jsme se s pracovníky Projektových Novin zjistit,co se děje dne 3.3.2005 na projektovém dni ZŠ Masarykova v Kolíně Projektové noviny vám připravily: Jak to všechno začalo? str.

Více

PĚTKA. čtvrtletník žáků 5. základní školy č. 1/2016. Novinky ze školy Velikonoční nápady Soutěž o ceny: Kdo je to?

PĚTKA. čtvrtletník žáků 5. základní školy č. 1/2016. Novinky ze školy Velikonoční nápady Soutěž o ceny: Kdo je to? PĚTKA čtvrtletník žáků 5. základní školy č. 1/2016 Novinky ze školy Velikonoční nápady Soutěž o ceny: Kdo je to? Redakční rada: Anděla, Lucka, Jitka, Tereza, Adéla, Vojta, Nikola, Nella, p. uč Žilková

Více

Motto: SPECIÁLNÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA U Červeného kostela 110, TEPLICE. Učíme se pro život

Motto: SPECIÁLNÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA U Červeného kostela 110, TEPLICE. Učíme se pro život SPECIÁLNÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA U Červeného kostela 110, TEPLICE Únor 2012 Motto: Učíme se pro život Obsah : Zimní radovánky...........1 Zábavné sportovní odpoledne.......2 Valentýnské dopoledne..3

Více

2008-2009. Základní škola. Vidlatá Seč

2008-2009. Základní škola. Vidlatá Seč VÝROČNÍ ZPRÁVA 2008-2009 Základní škola Vidlatá Seč 1. Charakteristika školy Základní škola Vidlatá Seč Příspěvková organizace Zřizovatel: Obecní úřad Vidlatá Seč Ředitelka školy: Mgr.Věra Rejsová E-mail:

Více

Redakce 013. Zpravodaj Základní školy Brankovice. Vyšlo: 24. října dvouměsíčník číslo 1 /2013. Září Září Září Září Září Září Září Září Září Září

Redakce 013. Zpravodaj Základní školy Brankovice. Vyšlo: 24. října dvouměsíčník číslo 1 /2013. Září Září Září Září Září Září Září Září Září Září Redakce 013 Zpravodaj Základní školy Brankovice Vyšlo: 24. října dvouměsíčník číslo 1 /2013 Září Září Září Září Září Září Září Září Září Září EXKURZE ARCHEOSKANZEN MODRÁ Dne 16. 9. 2013 jeli žáci 7. a

Více

28. vydání březen duben 2014

28. vydání březen duben 2014 28. vydání březen duben 2014 Slovo šéfredaktora: Proběhly Velikonoce a my jsme tady zpátky s dalším dílem Smajlíka. Doufáme, že jste si Velikonoce užili a že kluci holky pořádně zmrskali pomlázkou. Venku

Více

INFORMAČNÍ ZPRAVODAJ KLUBU POHÁDKA ROUSÍNOV

INFORMAČNÍ ZPRAVODAJ KLUBU POHÁDKA ROUSÍNOV INFORMAČNÍ ZPRAVODAJ KLUBU POHÁDKA ROUSÍNOV Leden únor 2008 Pravidelné schůzky se konají na adrese: Skálova 35 (nad Salonem Kleopatra) v tyto dny: Pondělí: 15:30 17:30 herna pro děti Středa: 9:30 11:30

Více

Mladecké noviny ČÍSLO 66 NEPRODEJNÉ

Mladecké noviny ČÍSLO 66 NEPRODEJNÉ Mladecké noviny ČÍSLO 66 PROSINEC NEPRODEJNÉ 12/2015 Vážení spoluobčané, přeji vám všem i vašim blízkým příjemné prožití vánočních svátků, které budou naplněny radostí, štěstím, vnitřní harmonií a pohodou.

Více

Vzpomínky a zážitky z adapťáku

Vzpomínky a zážitky z adapťáku 1 Škola a zážitky 2 Vzpomínky a zážitky z adapťáku Lukáš Murka Jednu děsivou vzpomínku máme na náš pokoj. Byl úplně na konci chodby, kde už nesvítila poslední dvě světla a pokoj naproti byl prázdný. Když

Více

Aktivní senioři Praha 15 v roce 2015

Aktivní senioři Praha 15 v roce 2015 Ze života v Praze 15 Aktivní senioři Praha 15 v roce 2015 Rok 2015 jsme zahájili návštěvou pražských muzeí. Navštívili jsme muzeum Židovské, Poštovní a nevynechali ani Zemědělské muzeum. Zajímavá byla

Více

Plavání v Prachaticích RECITAČNÍ SOUTĚŽ

Plavání v Prachaticích RECITAČNÍ SOUTĚŽ Plavání v Prachaticích Každou středu jsme jezdili do Prachatic na plavání. Nejdřív jsme se 2 hodiny učili ve škole a pak přijeli rodiče nějakých dětí, pak jsme jeli. Měli jsme moc hodnou plavčici. Šlo

Více

Výlet turistického kroužku v sobotu 5. 12. 2015 - procházka městem, turnaj v bowlingu

Výlet turistického kroužku v sobotu 5. 12. 2015 - procházka městem, turnaj v bowlingu Výlet turistického kroužku v sobotu 5. 12. 2015 - procházka městem, turnaj v bowlingu V sobotu ráno jsme vyrazili od školy na procházku městem. Na chvíli jsme se zastavili v obchodním centru. Prohlídli

Více

PASOVÁNÍ NA ČTENÁŘE Žáci 1. ročníku ZŠ Rosice a jejich třídní učitelky Zpravodaj Rosicka Rosa

PASOVÁNÍ NA ČTENÁŘE Žáci 1. ročníku ZŠ Rosice a jejich třídní učitelky Zpravodaj Rosicka Rosa Měsíc duben přinesl celou řadu akcí. Hned na začátku měsíce dne 4. 4. vyrazili žáci devátých tříd na exkurzi do Jaderné elektrárny v Dukovanech. Tuto exkurzi každoročně organizuje komise fyziky. V informačním

Více

2016 LEDEN - BŘEZEN. Písek

2016 LEDEN - BŘEZEN. Písek 2016 LEDEN - BŘEZEN Písek 1 SLOVO ŘEDITELKY Vážení a milí, zhluboka se nadechněte. Cítíte ve vzduchu tu vůni jara? To letošní podle astrologického kalendáře začalo přesně 20. března v 5 hodin a třicet

Více

Z JEDNÁNÍ ZASTUPITELSTVA OBCE konaného dne 4. dubna 2013

Z JEDNÁNÍ ZASTUPITELSTVA OBCE konaného dne 4. dubna 2013 19. ročník duben 2013 Z JEDNÁNÍ ZASTUPITELSTVA OBCE konaného dne 4. dubna 2013 Usnesením č. 14/2013 zastupitelé schválili rozpočtové opatření č. 3/2013. Tímto rozpočtovým opatřením byl plánovaný rozpočet

Více

(PO)ŠKOLÁČEK číslo 1 ročník II. prosinec 2015

(PO)ŠKOLÁČEK číslo 1 ročník II. prosinec 2015 (PO)ŠKOLÁČEK číslo 1 ročník II. prosinec 2015 Milí čtenáři, v ruce držíte 2. díl časopisu (Po)Školáček. Předešlý díl vydali naši minulí páťáci. V tomto díle se dozvíte něco o adventu a bude tam i hodně

Více

Ilustrovala: Michelová Kristýna 5.A Redakce: ZŠ U Nemocnice 8.A členové: Long Nguyen, Jakub Jánský, Zdeněk Bárta, Tomáš Vršek Nikola Neumannová,

Ilustrovala: Michelová Kristýna 5.A Redakce: ZŠ U Nemocnice 8.A členové: Long Nguyen, Jakub Jánský, Zdeněk Bárta, Tomáš Vršek Nikola Neumannová, Ilustrovala: Michelová Kristýna 5.A Redakce: ZŠ U Nemocnice 8.A členové: Long Nguyen, Jakub Jánský, Zdeněk Bárta, Tomáš Vršek Nikola Neumannová, Hanka Šinkorová co už to umí, mohou sami do časopisu přispívat.

Více

V podstatných věcech jednotu, ve sporných svobodu, a ve všech lásku. (Sv. Augustin)

V podstatných věcech jednotu, ve sporných svobodu, a ve všech lásku. (Sv. Augustin) V podstatných věcech jednotu, ve sporných svobodu, a ve všech lásku. (Sv. Augustin) Malé krůčky k bezpečné cestě do školy Již čtvrtým rokem působí na naší škole rodičovská dopravní skupinka, která se snaží

Více

2. velikonoční vydání školního časopisu Lusk!

2. velikonoční vydání školního časopisu Lusk! 2. velikonoční vydání školního časopisu Lusk! Milí žáci a žákyně, toto číslo vám přináší velikonoční tradice a zvyky různých zemí, hádanky, komiks Speciální agent i pohled na Velikonoce očima vašich spolužáků,

Více

Časopis žáků ZŠ Batelov Číslo 2, květen 2014

Časopis žáků ZŠ Batelov Číslo 2, květen 2014 Časopis žáků ZŠ Batelov Číslo 2, květen 2014 Milí čtenáři, vítáme vás u 2. vydání školního časopisu Soví rozhledy. Doufáme, že vás zaujme a že společně s námi budete sledovat, co se děje u nás ve škole,

Více

Píšete dětem černé puntíky, když něco zapomenou? Nebo jim dáváte jiný trest?

Píšete dětem černé puntíky, když něco zapomenou? Nebo jim dáváte jiný trest? Rozhovor s... Zajímá nás i to, co se děje na prvním stupni. Proto jsme vyzpovídali paní učitelku Janásovou a paní učitelku Drštičkovou. Chtěli jsme hlavně vědět, jak se daří jim a jejich prvňáčkům. PANÍ

Více

1/2012-2013. www.7zskolin.cz 5 Kč www.7zskolin.cz. Evropský den. Evropský den. Evropský den. jazyků. jazyků Evropský den

1/2012-2013. www.7zskolin.cz 5 Kč www.7zskolin.cz. Evropský den. Evropský den. Evropský den. jazyků. jazyků Evropský den Evropský den jazyků Evropský den jazyků Evropský den Evropský den 1/2012-2013 www.7zskolin.cz 5 Kč www.7zskolin.cz 1 Aktuality ze školy Přespolní běh Jako každý rok, tak i tento, zahájil starosta města

Více

Říjen hodně větrů, dešťů mívá, někdy přece vesele se dívá.

Říjen hodně větrů, dešťů mívá, někdy přece vesele se dívá. 2015 Říjen hodně větrů, dešťů mívá, někdy přece vesele se dívá. Vážení spoluobčané, je tu konec října, před námi poslední dva měsíce roku a opět vám do schránek přinášíme náš zpravodaj. V obecním zastupitelstvu

Více

Přehled plánovaných akcí pro rodiče dětí, žáků a ostatní veřejnost období: duben červen 2016. Mateřské školy

Přehled plánovaných akcí pro rodiče dětí, žáků a ostatní veřejnost období: duben červen 2016. Mateřské školy Přehled plánovaných akcí pro rodiče dětí, žáků a ostatní veřejnost období: duben červen 2016 Mateřské školy Mateřská škola Přerov, Máchova 14 (včetně odl. pracoviště Sokolská 26) Mateřinky v pohybu 7.

Více

Michal Malátný z Chinaski: Jsem chodící reklama na rodičovství a manželství Neděle, 17 Květen 2015 00:33

Michal Malátný z Chinaski: Jsem chodící reklama na rodičovství a manželství Neděle, 17 Květen 2015 00:33 V poslední době se vám velmi daří. Vydali jste novou desku, sbíráte jedno ocenění za druhým a jste uprostřed vyprodaného turné. Co plánujete po jeho zakončení? 1 / 6 Turné se sice blíží ke svému závěru,

Více

VŠERUBÁČEK. Školní časopis č. 32 pro žáky, rodiče a přátele školy. Leden květen 2016

VŠERUBÁČEK. Školní časopis č. 32 pro žáky, rodiče a přátele školy. Leden květen 2016 VŠERUBÁČEK Školní časopis č. 32 pro žáky, rodiče a přátele školy. Leden květen 2016 Ahoj moji kamarádi, letos naposledy se k Vám hlásím Máme tady jarní besídku, kde se s námi loučí naši páťáci. Byl to

Více

Výroční zpráva o činnosti mateřské školy a evaluaci výchovně- vzdělávacího procesu za školní rok 2007/2008

Výroční zpráva o činnosti mateřské školy a evaluaci výchovně- vzdělávacího procesu za školní rok 2007/2008 Základní škola a mateřská škola Přerov nad Labem, okres Nymburk zastoupená ředitelkou školy PaedDr. Irenou Jarešovou Přerov nad Labem 112, 289 16 Přerov nad Labem Výroční zpráva o činnosti mateřské školy

Více

TeGe. 1.číslo Říjen 2012. Deváťáci na Lysé hoře. Maškarák na škole v přírodě

TeGe. 1.číslo Říjen 2012. Deváťáci na Lysé hoře. Maškarák na škole v přírodě Deváťáci na Lysé hoře TeGe Maškarák na škole v přírodě 1.číslo Říjen 2012 16 Ahoj kluci a holky, letos spadá příprava časopisu TEGEMÁK žákovskému parlamentu na rozdíl od předchozích let, kdy byl vydáván

Více

Masarykova ZŠ a MŠ Železnice Školní rok 2014/2015 Číslo časopisu: 2. Období: PROSINEC

Masarykova ZŠ a MŠ Železnice Školní rok 2014/2015 Číslo časopisu: 2. Období: PROSINEC Masarykova ZŠ a MŠ Železnice Školní rok 2014/2015 Číslo časopisu: 2. Období: PROSINEC Rozloučení s kalendářním rokem 2014 Ani jsme se nenadáli (opět! ) a už se blíží nový kalendářní rok ( už zase!). Vážení

Více

ZAPOMENUTÝ VĚŠTEC. Moje 13. narozeniny - píše Maruška. Breaking News. a neb příbě hy z loňského roku. 7. třída ZŠ Vápenná

ZAPOMENUTÝ VĚŠTEC. Moje 13. narozeniny - píše Maruška. Breaking News. a neb příbě hy z loňského roku. 7. třída ZŠ Vápenná ZAPOMENUTÝ VĚŠTEC a neb příbě hy z loňského roku original stories since 2014 7. třída ZŠ Vápenná January 2016 Vážení čtenáři, v jubilejním, mírně opožděném 20 vydání Věštce si můžete přečíst, jak slavila

Více

Výsledek dotazníku - "Klima školy - žáci"

Výsledek dotazníku - Klima školy - žáci Výsledek dotazníku - "Klima školy - žáci" Tabulka 1 Přehled dle kategorií [%] ne ne Prostředí, materiální zázemí 54,2 31,8 2,5 8,6 2,8 81,5 % Lidé 35,7 43,2 11,1 7,9 2,0 75,7 % Komunikace, vztahy 37,2

Více

Deváťácké noviny č. 18; školní rok 2012/2013

Deváťácké noviny č. 18; školní rok 2012/2013 1 Úvodník Konečně už nám vysvitlo sluníčko, a tak jsme si ho vyrazili užít ven, do přírody. Čas na psaní Deváťáckých novin jsme si ale samozřejmě také našli. V tomto čísle se dozvíte, co se dělo od 6.

Více

ZELENÉ LISTY Číslo 2., Říjen 2015

ZELENÉ LISTY Číslo 2., Říjen 2015 ZELENÉ LISTY Číslo 2., Říjen 2015 Pár slov na začátek. Právě vychází v tomto roce druhé číslo časopisu Zelené listy. Přichází podzim a začíná se ochlazovat. Na podzim se zvířata připravují k zimnímu spánku,

Více

číslo 4 listopad 2012 10 Kč Jaký je tvůj nejlepší zážitek z prázdnin? Zeyeráček Obsah : O Evropském dni jazyků se více dočtete na straně 5

číslo 4 listopad 2012 10 Kč Jaký je tvůj nejlepší zážitek z prázdnin? Zeyeráček Obsah : O Evropském dni jazyků se více dočtete na straně 5 číslo 4 listopad 2012 10 Kč Zeyeráček Obsah : Milí čtenáři, i v novém školním roce Vám budeme ve školním časopise přinášet informace o dění na naší škole, ankety, rozhovory, fotoreportáže a další zajímavosti.

Více

Časopis vydávaný žáky Základní školy Borová Lada. Číslo 25. Prosinec 2013

Časopis vydávaný žáky Základní školy Borová Lada. Číslo 25. Prosinec 2013 Časopis vydávaný žáky Základní školy Borová Lada Číslo 25 Prosinec 2013 Drakiáda na Borové Ladě Dne 9. 10. 2013 se uskutečnila drakiáda na Borových Ladech. Nad lesní správou jsme pouštěli draky. Každý

Více

PŘEHLED AKCÍ ZA ROK 2015

PŘEHLED AKCÍ ZA ROK 2015 PŘEHLED AKCÍ ZA ROK 2015 PRO RODIČE A DĚTI V AZYLOVÉM DOMĚ, NA LIŠČINĚ 2, OSTRAVA HRUŠOV 28. 1. 2015 SOUTĚŽNÍ ODPOLEDNE VE SPOLEČENSKÝCH HRÁCH Děti si společně s rodiči a zaměstnanci azylového domu zahrály

Více

Přejeme příjemné počtení.

Přejeme příjemné počtení. Úvodní slovo: Dobrý den, vítáme vás u dalšího vydání školního občasníku, který pro vás připravují žáci sedmého ročníku sopotnické školy. V tomto díle se dozvíte, jak jsme strávili lyžařský výcvik v Říčkách

Více

Časopis vydávaný žáky Základní školy Borová Lada

Časopis vydávaný žáky Základní školy Borová Lada Časopis vydávaný žáky Základní školy Borová Lada Číslo 27 Prosinec 2014 VÝLET DO PRAHY KULTURNÍ OKÉNKO Jela jsem se školou na výlet do hlavního města Prahy. Při projížďce Prahou jsme viděli tančící dům.

Více

Kvítek měsíčník pro rodiče a děti MŠ V Lukách Rakovník leden 2016

Kvítek měsíčník pro rodiče a děti MŠ V Lukách Rakovník leden 2016 Kvítek měsíčník pro rodiče a děti MŠ V Lukách Rakovník leden 2016 .Co se dělo u Zajíčků a Medvídků. Víte, jak vypadá opravdový spisovatel? My už to víme, protože jeden k nám do MŠ V Lukách přišel na návštěvu.

Více

ZŠ Brněnec. 3. číslo časopisu. Školák. školní rok: 2015 / 2016 www.zsbrnenec.cz. Vážení čtenáři,

ZŠ Brněnec. 3. číslo časopisu. Školák. školní rok: 2015 / 2016 www.zsbrnenec.cz. Vážení čtenáři, ZŠ Brněnec 3. číslo časopisu Školák školní rok: 2015 / 2016 www.zsbrnenec.cz Vážení čtenáři, právě držíte v ruce třetí číslo školního časopisu ve školním roce 2015 / 2016. Redakce školního časopisu si

Více

1. číslo čtvrtletníku

1. číslo čtvrtletníku 1. číslo čtvrtletníku ŠKOLNÍ ROK 2014 / 2015 SLOVO NA ÚVOD VZPOMÍNÁME NA PRÁZDNINY Nejoblíbenější věc z celého školního roku skončila. Myslíme tím prázdniny. A my jsme se opět vrátili do svých školních

Více

Křížem krážem naší školou..

Křížem krážem naší školou.. Křížem krážem naší školou.. - Dne 1.12. 2015 se naše škola opět zapojila do akce Červená stužka, která se koná u příležitosti mezinárodního dne boje proti AIDS. Žáci 9. třídy se v rámci prevence dozvěděli

Více

Co nám přinese rok 2011

Co nám přinese rok 2011 Obsah Co nám přinese rok 2011 2 Školní zpravodaj 3 Ptáme se vedení školy 6 Svět ICT 7 Třetí výtisk už se nese! Co nám přinese rok 2011 Na podzim roku 2010 se již začala naplno využívat nová počítačová

Více

prosinec 2012 ročník XI číslo 4

prosinec 2012 ročník XI číslo 4 prosinec 2012 ročník XI číslo 4 Trochu obav a pytel legrace a dobrot Letošní mikulášskou nadílku zajistili žáci z 6.A (čert klečící Erik Skalník, stojící zleva čert Terka Kampová, anděl Kristýna Hřídelová,

Více

Sedlčanské psaní na klávesnici PC

Sedlčanské psaní na klávesnici PC Vážení přátelé, začal nový školní rok a s ním přichází další ročník školního časopisu Isšáček. V tomto úvodním čísle se setkáte s informacemi, které je třeba sdělit na začátku. Představíme vám nové učitele,

Více

Křížovka. Hádánky. cena 5 Kč

Křížovka. Hádánky. cena 5 Kč Křížovka 1 2 3 4 5 6 7 1. ročník, 4. číslo 1 zvíře, které umí stát ve vodě jedné noze 2 budova, ve které učíme 3 je to na nebi, svítí to a hřeje 4 zvíře, které dělá iá, iá 5 jak řekne psaní jinak 6 ledový

Více

Co nás čeká v měsíci LISTOPADU?

Co nás čeká v měsíci LISTOPADU? Co nás čeká v měsíci LISTOPADU? 3.11. Dýňová slavnost odpoledne od 16:30. 5. 11. Den otevřených dveří v ZŠ v průběhu celého dopoledne. 10.11. třídní schůzky pro rodiče podávání informací o prospěchu a

Více

Školní rok 2012/2013 ŠKOLNÍ NOVINY LEDEN

Školní rok 2012/2013 ŠKOLNÍ NOVINY LEDEN Školní rok 2012/2013 ŠKOLNÍ NOVINY LEDEN Vítejte do nového roku s obrazem Sáry Sotonové!! Pokud toto čtete, prázdniny zaručeně skončily, ba i novoroční projev Václava Klause. Všechno jednou skončí, ale

Více

Zahájení školního roku 2011-2012

Zahájení školního roku 2011-2012 ŠKOLNÍ ČASOPIS ZÁKLADNÍ ŠKOLY T. G. MASARYKA ŠTĚTÍ ROČNÍK II. ZÁŘÍ ROK 2011 NOVÁ REDAKCE 2011-2012 Tak a dnem 19. září 2011 začala pracovat nová redakce. Na rozkoukávání nebylo moc času. Hned jsme se pustili

Více

Já hraji na klávesy - N. Matesová

Já hraji na klávesy - N. Matesová L. Šindlerová Já hraji na klávesy - N. Matesová Na klávesy hraju letos poprvé, ale už umím mnoho písniček, například Maličká su, Když jsem jel do Prahy, Vadí nevadí, Okoř a mnoho dalších písniček. Na klávesy

Více

AUTOŘI. Co si u nás přečtete

AUTOŘI. Co si u nás přečtete Daniel Kahánek Tomáš Harabiš Honza Pindur Daniela Konvičková Terka Jalůvková Terka Šulganová Alice Rozsívalová Nela Zahradníková Adéla Sokolová Kristýna Zemanová AUTOŘI Co si u nás přečtete *Novinky ze

Více

Co je u nás ve škole nového. Rozhovor s prvňáčky. Září-říjen 2014. Nový školní rok 2014/2015. Lucka Kolafová

Co je u nás ve škole nového. Rozhovor s prvňáčky. Září-říjen 2014. Nový školní rok 2014/2015. Lucka Kolafová Září-říjen 2014 Ahoj všichni,tady je vrabčák Lojza.Je A taky další nový rok,kterým vás budu provádět. Nový školní rok 2014/2015 Školu už všichni dobře známe a známe se i mezi sebou navzájem. Zase nám začnou

Více

Gymnázium Nymburk. Členství ve sportovním klubu TSK DYNAMIK. Karolína Rejmanová 1PB 2O13

Gymnázium Nymburk. Členství ve sportovním klubu TSK DYNAMIK. Karolína Rejmanová 1PB 2O13 Gymnázium Nymburk Členství ve sportovním klubu TSK DYNAMIK Karolína Rejmanová 1PB 2O13 1 OBSAH 1. ÚVOD 2. JAK TO VŠECHNO ZAČALO 3. PRVNÍ ROK BYL TĚŽKÝ 4. DOSTAVILY SE VÝSLEDKY 5. ZALOŽENÍ NOVÉHO KLUBU

Více

Informační magazín Domova Na Zámku Lysá nad Labem Speciál - prosinec 2014

Informační magazín Domova Na Zámku Lysá nad Labem Speciál - prosinec 2014 Zámecké noviny Informační magazín Domova Na Zámku Lysá nad Labem Speciál - prosinec 2014 Vánoce klepou na zámecké dveře a blíží se konec roku 2014. Vánoční svátky přinášejí radost a otevírají srdce Ať

Více

Srdečně Vás zveme na výstavu malíře Jaroslava Matějky, která je přístupná od 3. července do 31. srpna 2013. Výstava je prodejní.

Srdečně Vás zveme na výstavu malíře Jaroslava Matějky, která je přístupná od 3. července do 31. srpna 2013. Výstava je prodejní. Srdečně Vás zveme na výstavu malíře Jaroslava Matějky, která je přístupná od 3. července do 31. srpna 2013. Výstava je prodejní. Jaroslav Matějka se narodil v roce 1940 v Litomyšli. Od roku 1960 žije ve

Více

Mozaika. Cirkus Berousek

Mozaika. Cirkus Berousek 1 Úvodník Loňští deváťáci nás ujišťovali, že nám devítka uteče jako voda. Teď už vidíme, že měli pravdu. Než jsme se rozkoukali, už máme za sebou první čtvrtletí. A co je neméně důležité, uplynulo i dalších

Více

ZÁKLADNÍ ŠKOLA TOCHOVICE ŠKOLA TYPU RODINNÉHO VZDĚLÁVÁNÍ ŠKOLNÍ ROK 2010/2011 číslo: 32

ZÁKLADNÍ ŠKOLA TOCHOVICE ŠKOLA TYPU RODINNÉHO VZDĚLÁVÁNÍ ŠKOLNÍ ROK 2010/2011 číslo: 32 ZÁKLADNÍ ŠKOLA TOCHOVICE ŠKOLA TYPU RODINNÉHO VZDĚLÁVÁNÍ ŠKOLNÍ ROK 2010/2011 číslo: 32 Obsah: Slovo ředitele školy, novoroční přání, vystoupení v domově důchodců, Projektový den zdravá výživa, vyhodnocení

Více

Informace pro rodiče

Informace pro rodiče Informace pro rodiče časopis MŠ Brouček listopad 2014 Vydává: Mateřská škola Brouček Prackovice nad Labem Tel: 416 539 112 http://www.msbroucek.eu e-mail: msbroucek@seznam.cz Platby v MŠ Platbu inkasem

Více

VELIKONOCE SVÁTKY JARA U CVRČKŮ

VELIKONOCE SVÁTKY JARA U CVRČKŮ VELIKONOCE SVÁTKY JARA U CVRČKŮ Velikonoce jsou nejdůležitějšími křesťanskými svátky a zároveň oslavou probouzející se jarní přírody a nového života. A tak jsme si vyzdobili celou třídu, abychom probudili

Více

Milý čtenáři, Váš skřítek Školníček. Obsah: Soutěž Školníčkova šifrovaná zpráva Ze života školy Zajímavosti a zábava. 1.

Milý čtenáři, Váš skřítek Školníček. Obsah: Soutěž Školníčkova šifrovaná zpráva Ze života školy Zajímavosti a zábava. 1. 1. číslo 2012/2013 Milý čtenáři, dostalo se vám do ruky první číslo našeho obnoveného školního časopisu. Doufám, že se všem dětem ve škole dobře daří. Pokud se za první měsíce tohoto školního roku něco

Více

PETROU ŠÁCHOVOU. A našel by se mezi vzpomínkami nějaký neobvyklý zážitek? Zážitků byla spousta. žádný zajímavý či neobvyklý mě teď asi nenapadá.

PETROU ŠÁCHOVOU. A našel by se mezi vzpomínkami nějaký neobvyklý zážitek? Zážitků byla spousta. žádný zajímavý či neobvyklý mě teď asi nenapadá. ROZHOVOR S... PETROU ŠÁCHOVOU Začneme celkem obvyklou otázkou. Jak vzpomínáš na naši školu? Na základní školu mám veselé i smutné vzpomínky.určitě převažují ty, které mě rozesmějí. Tyto chvíle se mi vybavují

Více

VIETNAMSKÝ DEN V ČAJOVNĚ ALIBABA

VIETNAMSKÝ DEN V ČAJOVNĚ ALIBABA VIETNAMSKÝ DEN V ČAJOVNĚ ALIBABA V rámco projektu Kdo jsi TY a kdo jsem JÁ MY se žáci měli seznámit s různými komunitami žijícími mezi námi. Vzhledem k možnostem jsme si vybrali celkem příhodné místo a

Více

školní časopis žáků ZŠ sv.voršily v Praze číslo 25 leden 2015 www.zssv.cz

školní časopis žáků ZŠ sv.voršily v Praze číslo 25 leden 2015 www.zssv.cz školní časopis žáků ZŠ sv.voršily v Praze číslo 25 leden 2015 www.zssv.cz -EN- V úterý jsme šli do Armády spásy. Povídali jsme si o Vánocích, Silvestru a Novém roce. Bylo to hezké. Jan Adamec, 4. B V úterý

Více

Z činnosti ZUŠ od prosince do března 2016

Z činnosti ZUŠ od prosince do března 2016 Z činnosti ZUŠ od prosince do března 2016 Od začátku zimního měsíce prosince se všechny obory naší ZUŠ intenzivně připravovaly na Vánoční výstavu, která proběhla ve dnech 5. a 6. prosince 2015 a dále na

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA ŠKOLY

VÝROČNÍ ZPRÁVA ŠKOLY M A T E Ř S K Á Š K O L A, N E P O L I S Y --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Č.j.: VÝROČNÍ ZPRÁVA ŠKOLY školní

Více

ČINNOSTI A AKCE MATEŘSKÉ ŠKOLY ŠKOLNÍ ROK 2013 2014

ČINNOSTI A AKCE MATEŘSKÉ ŠKOLY ŠKOLNÍ ROK 2013 2014 ČINNOSTI A AKCE MATEŘSKÉ ŠKOLY ŠKOLNÍ ROK 2013 2014 ZÁŘÍ HURÁ DO ŠKOLKY! Tak jako každý rok se otevřeli dveře školky a do mateřské školky přišly nejen děti, které mateřskou školu již navštěvovaly, ale

Více

ZÁKLADNÍ ŠKOLA TOCHOVICE ŠKOLA TYPU RODINNÉHO VZDĚLÁVÁNÍ ŠKOLNÍ ROK 2013/2014 číslo: 61

ZÁKLADNÍ ŠKOLA TOCHOVICE ŠKOLA TYPU RODINNÉHO VZDĚLÁVÁNÍ ŠKOLNÍ ROK 2013/2014 číslo: 61 ZÁKLADNÍ ŠKOLA TOCHOVICE ŠKOLA TYPU RODINNÉHO VZDĚLÁVÁNÍ ŠKOLNÍ ROK 2013/2014 číslo: 61 Obsah: Slovo ředitele školy, mikulášská nadílka, rozsvěcování obecního stromku, Vánoce, vyhodnocení sběru, bludiště

Více

Brad : Misha: Už opravuju poslední hrubky...jejda je jich tam více. Snad nejsme zas takové trubky, učitelka si na nás vyřve plíce.

Brad : Misha: Už opravuju poslední hrubky...jejda je jich tam více. Snad nejsme zas takové trubky, učitelka si na nás vyřve plíce. Sbirka Street Básni Brad : Bílé, bílé, všechno je bílé, Všude leži snih, Nadšená děti, veselé babičky, I já jsem v nebi. Stromy jsou krásnějši Lidé jsou štastnějši, Život je prostě přijemný. Mikuláš přijede,

Více

Výroční zpráva o činnosti školy. za školní rok 2013/2014

Výroční zpráva o činnosti školy. za školní rok 2013/2014 Základní škola Horní Kruty, okres Kolín Horní Kruty 29, PSČ: 281 46 Tel: 321 796 926, 728 603 443 E-mail: zs.hornikruty@tiscali.cz Výroční zpráva o činnosti školy za školní rok 2013/2014 Vypracovala: PaedDr.

Více

ZÁKLADNÍ ŠKOLA TOCHOVICE ŠKOLA TYPU RODINNÉHO VZDĚLÁVÁNÍ ŠKOLNÍ ROK 2013/2014 číslo: 67

ZÁKLADNÍ ŠKOLA TOCHOVICE ŠKOLA TYPU RODINNÉHO VZDĚLÁVÁNÍ ŠKOLNÍ ROK 2013/2014 číslo: 67 ZÁKLADNÍ ŠKOLA TOCHOVICE ŠKOLA TYPU RODINNÉHO VZDĚLÁVÁNÍ ŠKOLNÍ ROK 2013/2014 číslo: 67 Obsah: Slovo ředitele školy. Dopravní hřiště, školní výlet, vyhodnocení sběru, bludiště a omalovánky. Červen 2014

Více

Č. 1 Září 2013 5. ročník. Nemůžu nikoho zachraňovat, můžu zachraňovat jenom sám sebe.

Č. 1 Září 2013 5. ročník. Nemůžu nikoho zachraňovat, můžu zachraňovat jenom sám sebe. Č. 1 Září 2013 5. ročník ROZHOVOR ČÍSLA Pan učitel Šlimar Skoro každý rok se na naší škole objevují noví učitelé. Od letošního roku bude náš pedagogický sbor rozšířen o pana učitele Petra Šlimara. A proto

Více

zůstatek pro šk.rok 2005/2006 268,- Matouš Ryška

zůstatek pro šk.rok 2005/2006 268,- Matouš Ryška Zůstatek ze šk.roku 2004/2005 0,- Příjmy: příspěvky žáků 4 440,- Sponzoři 2 800,- Zisky z akcí 1 388,- Obecní úřad + příspěvky na karneval 1 856,- 10 484,- výdaje: příspěvek na výlet (66 žáků) 1 650,-

Více

Kde všude najdeš hodiny?

Kde všude najdeš hodiny? Dagmar Košková malá ručička ukazuje hodinu Jak je dlouhý den? Den má 24 hodin. Jak se dělí čas? 1 hodina má 60 minut. 1 minuta má 60 vteřin. velká ručička ukazuje minuty a část hodiny Den se dělí na: ráno

Více

ČASOPIS FOKUSU VYSOČINA BLUDIŠŤÁK

ČASOPIS FOKUSU VYSOČINA BLUDIŠŤÁK Číslo 1/2016 ČASOPIS FOKUSU VYSOČINA BLUDIŠŤÁK Slovo na úvod od vedoucí střediska jarní květiny od B. Č. Právě otvíráte první číslo Bludišťáku v roce 2016. Věříme, že tak jako v minulých číslech, Vás čeká

Více

ZÁKLADNÍ ŠKOLA TOCHOVICE ŠKOLA TYPU RODINNÉHO VZDĚLÁVÁNÍ ŠKOLNÍ ROK 2012/2013 číslo: 52

ZÁKLADNÍ ŠKOLA TOCHOVICE ŠKOLA TYPU RODINNÉHO VZDĚLÁVÁNÍ ŠKOLNÍ ROK 2012/2013 číslo: 52 ZÁKLADNÍ ŠKOLA TOCHOVICE ŠKOLA TYPU RODINNÉHO VZDĚLÁVÁNÍ ŠKOLNÍ ROK 2012/2013 číslo: 52 Obsah: Slovo ředitele školy, vánoční besídka, recyklovaní, Plavecký výcvik. Vyhodnocení sběru, bludiště a malování.

Více

Hodnocení ZŠ a MŠ Brno, Horníkova 1, Brno

Hodnocení ZŠ a MŠ Brno, Horníkova 1, Brno Hodnocení ZŠ a MŠ Brno, Horníkova, Brno I letos jsme oslovili rodiče dětí, aby nám vyplněním dotazníku pomohli zjistit, jak hodnotí ZŠ a MŠ Brno, s čím byli v mateřských školkách nebo na základní škole

Více

VODNÍ STRÁŽCI. Časopis Klubu vodních strážců Podzim 2015

VODNÍ STRÁŽCI. Časopis Klubu vodních strážců Podzim 2015 VODNÍ STRÁŽCI Časopis Klubu vodních strážců Podzim 2015 pro děti zaměstnanců a členy Klubu vodních strážců Kdy: sobota 21. listopadu 2015 od 14 hodin. Kde: hala čerpací stanice vodárny v Podolí, Podolská

Více

HODNOTÍCÍ ZPRÁVA DOMEČEK SPÁLENÉ POŘÍČÍ 2012/2013

HODNOTÍCÍ ZPRÁVA DOMEČEK SPÁLENÉ POŘÍČÍ 2012/2013 HODNOTÍCÍ ZPRÁVA DOMEČEK SPÁLENÉ POŘÍČÍ 2012/2013 1 HODNOTÍCÍ ZPRÁVA ZA ŠKOLNÍ ROK 2012/2013 v DDM Spálené Poříčí v letošním školním roce pokračovala činnost Domečku ve Spáleném Poříčí a připravili jsme

Více

ŘÍJEN. strana: 1 E_O-N

ŘÍJEN. strana: 1 E_O-N strana: 1 E_O-N V pátek 26.9. se šestka zúčastnila akce pořádané společností EON. Anička nám popsala, jak celá akce probíhala. V pátek jsme měli akci EON-trak. Chvíli jsme se učili a pak šli do EON-trucku.

Více

Z Chorvatska vezeme medaile

Z Chorvatska vezeme medaile Z Chorvatska vezeme medaile Jsou za námi další, již XXIV.Mezinárodní salesiánské hry, které se konaly v chorvatském Zagrebu. Již tradičně několik let Česká republika vyslala své nejlepší stolní tenisty,

Více

O ČEM JE KNIHA. Tato kniha je o dívce, která vypravuje svůj příběh ze života. Pokut chceš, pojď se připojit k příběhu s ní. 1.

O ČEM JE KNIHA. Tato kniha je o dívce, která vypravuje svůj příběh ze života. Pokut chceš, pojď se připojit k příběhu s ní. 1. O ČEM JE KNIHA Tato kniha je o dívce, která vypravuje svůj příběh ze života. Pokut chceš, pojď se připojit k příběhu s ní. 1. Kapitola,,Děti, budu Vám vyprávět příběh. řekla Tereza,,A co? řekly obě děti.,,budu

Více

Základní škola Opatovice, okres Brno-venkov, příspěvková organizace Opatovice 66 664 61 Rajhrad

Základní škola Opatovice, okres Brno-venkov, příspěvková organizace Opatovice 66 664 61 Rajhrad Základní škola Opatovice, okres Brno-venkov, příspěvková organizace Opatovice 66 664 61 Rajhrad Čj.: 56/2015 Spisový znak: ŘŠ 2/4 Výroční zpráva o činnosti školy za školní rok 2014-2015 Část I. Základní

Více

Přišel nový měsíc a s ním nové číslo!!!

Přišel nový měsíc a s ním nové číslo!!! duben 2012 XI. ročník 10, Kč www.zshavl.cz Přišel nový měsíc a s ním nové číslo!!! Co se děje v devítkách? Habrová seč Něco pro budoucí šesťáky! Košíková Rozhovory B.M. 9.B ÚVODNÍK Ahoj, zdravím všechny

Více

Základní škola, Kladno, Pařížská 2249 PAŘÍŽÁK

Základní škola, Kladno, Pařížská 2249 PAŘÍŽÁK Základní škola, Kladno, Pařížská 2249 PAŘÍŽÁK Jaro 2015 Činnost přípravné třídy LEDEN V měsíci lednu se děti zúčastnily velmi zajímavé a poučné besedy v naší škole. Navštívit a spoustu zajímavých informací

Více

Adéla Davidová: K filmu Robinson Crusoe

Adéla Davidová: K filmu Robinson Crusoe Kalendář 9. 13. 5. škola v přírodě, Černý Důl 20. 5. integrační aktivita MŠ a ZŠ 1. 6. dětský den 3. 6. projektový den: Den životního prostředí 10. 6. integrační aktivita MŠ a ZŠ 10. 6. florbalový turnaj

Více

14.vydání - březen 2009

14.vydání - březen 2009 14.vydání - březen 2009 Zájezd na dětskou lední revue v Hradci Králové Všichni jsme ( alespoň si to myslíme ) pracovali podle svých sil, a proto si na závěr prvního pololetí také zasloužíme odpovídající

Více

kolní rok 2010 10/20 /2011

kolní rok 2010 10/20 /2011 Záklladníí školla a Mateřská školla Liišov kolní rok 2010 10/20 /2011 Číísllo 3 co v tomto čísle najdete : - nejen kulturný akce školi - palení čarodejnyc - správi ze školnýho parlamentú - víznamné dny

Více

Ročník: 2003 Číslo: 17. Občasník obce Jakubov u Moravských Budějovic

Ročník: 2003 Číslo: 17. Občasník obce Jakubov u Moravských Budějovic Ročník: 2003 Číslo: 17 Občasník obce Jakubov u Moravských Budějovic 1 Prázdninový pozdrav Není ani jediný kdo by neznal prázdniny, Němci, Maďaři, Slováci a Češi, každý z nás se na ně těší Letní slunce,

Více

JMENUJI SE: To je otisk mé ruky: Baví mě: S čím si rád/a hraju: Namaluj/napiš na každý prst osobu, která ti pomáhá.

JMENUJI SE: To je otisk mé ruky: Baví mě: S čím si rád/a hraju: Namaluj/napiš na každý prst osobu, která ti pomáhá. To jsem JÁ 1I JMENUJI SE: Baví mě: To je otisk mé ruky: S čím si rád/a hraju: Namaluj/napiš na každý prst osobu, která ti pomáhá. 2I Jmenuji se......... a je mi... let. Žiju společně s: Bydlím v: Nejvíc

Více

Autorky : Luss Merhautová & Baruš Vosk

Autorky : Luss Merhautová & Baruš Vosk červen 2012 Závěrem školního roku probírali žáci devátých ročníků v hodinách slohu publicistické útvary a dostali za úkol napsat konkrétní typ článku a ze všech pak sestavit jedno mimořádné číslo školního

Více

Výroční zpráva ZŠ J.A.Komenského a MŠ Brno, nám. Republiky 10 za školní rok 2007/2008 Mateřská škola

Výroční zpráva ZŠ J.A.Komenského a MŠ Brno, nám. Republiky 10 za školní rok 2007/2008 Mateřská škola Výroční zpráva ZŠ J.A.Komenského a MŠ Brno, nám. Republiky 10 za školní rok 2007/2008 Mateřská škola Část I. Základní charakteristika mateřské školy Název MŠ: Základní škola J.A.Komenského a MŠ Brno, nám.

Více

POČTENÍČKO PRO PŘEDŠKOLÁKY

POČTENÍČKO PRO PŘEDŠKOLÁKY POČTENÍČKO PRO PŘEDŠKOLÁKY a jejich rodiče Ahoj kamarádi, vítejte na palubě lodi Veselá plachta, jejímž cílem je Ostrov. Mé jméno je Tom a jsem na této lodi plavčíkem. Během plavby vás seznámím se životem

Více