ŠÁTEK JSEM DO VODY UPUSTILA. TRALALALALALALA ČERVENÁ FIALA,

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "ŠÁTEK JSEM DO VODY UPUSTILA. TRALALALALALALA ČERVENÁ FIALA,"

Transkript

1 MAMINKY A KOJENEČCI, UŽ JE TU ČAS ZACVIČIT SI. BUDEME SI SPOLU HRÁT, Z POHYBU SE RADOVAT. MAMINKY A KOJENEČCI, NEDEŠEL ČAS ZAMÁVAT SI. SEJDEME SE V CENTRU ZAS, CVIČENÍ MOC BAVÍ NÁS. SKÁKAL PES PŘES OVES, PŘES ZELENOU LOUKU. ŠEL ZA NÍM MYSLIVEC PÉRO NA KLOBOUKU. PEJSKU NÁŠ, CO DĚLÁŠ, ŽES TAK VESEL STÁLE. ŘEK BYCH VÁM, NEVÍM SÁM, HOP A SKÁKAL DÁLE. KALAMAJKA MIK, MIK, MIK, OŽENIL SE KOMINÍK. VZAL SI ŽENU ELIŠKU V ROZTRHANÉM KOŽÍŠKU. KALAMAJKA PĚKNÁ VĚC, KDYŽ JE ZIMA ŠUP NA PEC, KDYŽ JE TEPLO ŠUP DOLU, KALAMAJKU TANCUJU. LETÍ, LETÍ LETADLO, KOHO BY TO NAPADLO. VYLETĚLO MEZI MRÁČKY, POZDRAVILO VŠECHNY PTÁČKY. OBLETĚLO CELÝ SVĚT, VRÁTILO SE NA ZEM ZPĚT. ČERVENÝ ŠÁTEČKU KOLEM SE TOČ, MÁ MILÁ SE HNĚVÁ, JÁ NEVÍM PROČ. TRALALALALALA ČERVENÁ FIALA, TRALALALALALA FIALENKA. KDYŽ JSEM SI V POTOCE RUCE MYLA ŠÁTEK JSEM DO VODY UPUSTILA. TRALALALALALALA ČERVENÁ FIALA, TRALALALALALALA FIALENKA.

2 DEŠŤOVÉ KAPIČKY DOSTALY NOŽIČKY. BĚHALY PO PLECHU, DĚLALY NEPLECHU. TAKHLE JEDOU DÁMY, TAKHLE ZASE PÁNI. TAKHLE JEDOU SEDLÁCI, UNAVENÍ PO PRÁCI. LEVÁ, PRAVÁ, LEVÁ, PRAVÁ, TAK SE CHODÍ DO SVĚTA. KDO TO SPLETE, MŮJ TY SVĚTE, TEN JE PĚKNÝ POPLETA. LEVÁ, PRAVÁ, LEVÁ, PRAVÁ, ZE SCHODŮ I ZE VRÁTEK. KDO TO SPLETE, MŮJ TY SVĚTE, NEVRÁTÍ SE NAZPÁTEK. KOVEJ, KOVEJ, KOVÁŘÍČKU, OKOVEJ MI MOU NOŽIČKU, OKOVEJ MI OBĚ, ZAPLATÍM JÁ TOBĚ. OKOVEJ JE HEZKY, ZAPLATÍM TI ČESKÝ. OKOVEJ JE JEŠTĚ DNES, NEPŘIŠLI JSME BEZ PENĚZ. HLAVA, RAMENA, KOLENA, PALCE, KOLENA, PALCE KOLENA, PALCE. HLAVA, RAMENA, KOLENA, PALCE, OČI, UŠI, PUSA, NOS. HOUPY, HOUPY, KOČKA SNĚDLA KROUPY, KOCOUR HRÁCH NA KAMNÁCH. KOŤATA SE HNĚVALA, ŽE JIM TAKÉ NEDALA. HOUPY, HOUPY, NIKDO NEBYL HLOUPÝ.

3 TLUČE BUBENÍČEK, TLUČE NA BUBEN, A SVOLÁVÁ HOCHY HOŠI POJĎTE VEN. ZAHRAJEM SI NA VOJÁKY, MÁME FLINTY A BODÁKY. HOLA, HOLA HEJ, NIKDO NEMEŠKEJ PLAVE KAČKA NA JEZÍRKU, ŠATIČKY SI PERE CHVILKU. RYBKY SEM A RYBKY TAM, JÁ VÁS VŠECHNY POCHYTÁM. PŘIŠEL KAČER ŤAPY, ŤAPY, DO ZOBÁČKU RYBKU LAPIL. UKLÁNÍ SE KRASAVEC, VOLÁ KAČKU NA TANEC. KAČKA, KAČKA NAŠE MALÁ, STÁLE SE JEN KOLÉBALA. KOLÉBALA SEM A TAM, HOUPALA SE DO VŠECH STRAN. NEPOZORNÁ JEDNOU BYLA A CELÁ SE PŘEKULILA. BIM BAM HODINY, ODBÍJEJÍ VTEŘINY. BIM BAM HODINY, JSOU DO KAŽDÉ RODINY. BIM BAM ZVONEČEK, CVIČÍ KAŽDÝ CHLAPEČEK. BIM BAM ROLNIČKA, CVIČÍ KAŽDÁ HOLČIČKA TAKOVÝ, TAKOVÝ, BUDE ZÁVIN MAKOVÝ. HAMI, HAMI, HAMI, OD TÉ NAŠÍ MÁMY. TĚSTO NA ZÁVIN UHNĚTEME, VYVÁLÍME, NAPLNÍME, ZABALÍME, DÁME DO TROUBY A UPEČEME A PAK TEN ZÁVIN NAKRÁJÍME A CELÝ HO SNÍME.

4 JEDNA, DVĚ, HONZA JDE, NESE PYTEL MOUKY. MÁMA SE RADUJE, ŽE BUDE PÉCT VDOLKY. MÁMA VDOLKY NEPEKLA, HONZA SKOČIL DO PEKLA. MÁMA VDOLKY PEKLA, HONZA SKOČIL Z PEKLA. FOUKEJ, FOUKEJ VĚTŘÍČKU. SHOĎ MI JEDNU HRUŠTIČKU. SHOĎ MI JEDNU NEBO DVĚ, BUDOU SLADKÉ OBĚ DVĚ. PACI, PACI, PACIČKY, TÁTA KOUPIL BOTIČKY. A MAMINKA PÁSEK ZA MYŠÍ OCÁSEK. A BABIČKA ČEPIČKU ZA TU ČERNOU SLEPIČKU. A DĚDEČEK KABÁTEK ZA OŠATKU JABLÁTEK. PRŠÍ, PRŠÍ, JEN SE LEJE, KAM KONÍČKY, POJEDEME? POJEDEME NA LUKA, AŽ KUKAČKA ZAKUKÁ. KUKAČKA UŽ ZAKUKALA, MÁ PANENKA ZAPLAKALA. KUKAČKO, UŽ NEKUKEJ, MÁ PANENKO, NEPLAKEJ. LEZE, LEZE BROUK, VÍTR DO NĚJ FOUK. OTÁČÍ SE DOKOLA, ZAVOLEJTE DOKTORA. LEZE, LEZE BROUK, VÍTR DO NĚJ FOUK. OTOČIL HO NA ZÁDA, JŮ, TO BYLA PARÁDA. UTÍKEJ, KÁČO, UTÍKEJ, HONÍ TĚ KOCOUR, DIVOKEJ. KÁČA UTÍKÁ, CO MŮŽE, KOCOUR JÍ CHYTIT NEMŮŽE.

5 BĚŽÍ LIŠKA K TÁBORU, NESE PYTEL ZÁZVORU. JEŽEK ZA NÍ POSPÍCHÁ, ŽE JÍ PYTEL ROZPÍCHÁ. BĚŽ ZAJÍČKU, BĚŽ ZA NÍ, POBER JÍ TO KOŘENÍ. LIŠKA SE MU SCHOVALA, JEŠTĚ SE MU VYSMÁLA. ŠIJU BOTY DO ROBOTY, OD SOBOTY DO SOBOTY. NEMÁM CHLEBA ANI SEJRA, KOČKA MI TO VŠECHNO SNĚDLA, UDĚLALA KŠÁÁÁ. KLEPY, KLEPY, KLEPALO, VE VAJÍČKU VOLALO. KLEPY, KLEPY, VE VAJÍČKU, NEMÁM MÍSTO PRO HLAVIČKU, KLEPY, KLEPY, KLEP. KLEPY, KLEPY, KLEPALO, VEN SE DOSTAT ŽÁDALO. KLEPY, KLEPY, OD RADOSTI, ŽE PROTÁHNE VŠECHNY KOSTI, KLEPY, KLEPY, KLEP. ZAHRAJEM SI BUMTARATA, NA BUBEN I ČINELY, PRO KLUKY I PRO DĚVČATA, ABY VŠICHNI SLYŠELI. A TA PÍSEŇ BUMTARATA, TA JE SILNÁ VELICE, PORAZILA DŮM I VRATA, ROZEHNALA SLEPICE. ŠIMRY, ŠIMRY, ŠIM, JAK SE ŠIMRÁ, VÍM. DVĚ RUČIČKY MALÉ MÁME, TAK JE CELÉ POŠIMRÁME. DVĚ NOŽIČKY MALÉ MÁME, TAK JE CELÉ POŠIMRÁME. JEDNO BŘÍŠKO MALÉ MÁME, TAK HO CELÉ POŠIMRÁME.

6 PACI, PACI, PACIČKY, TO JSOU MOJE RUČIČKY. ŤAPY, ŤAPY, ŤAPIČKY, TO JSOU MOJE NOŽIČKY. RUČKY ABY DĚLALY, NOŽKY ABY BĚHALY. OČKA ABY VIDĚLA, OUŠKA ABY SLYŠELA. PUSINKA JE NA PAPÁNÍ A NOSÁNEK NA ČMUCHÁNÍ. ČMUCHY, ČMUCHY, ČMUCH. OTÁČEJ SE KOLOTOČI, KDO SE TOČÍ, VALÍ OČI. OTÁČEJ SE TAM, OTÁČEJ SE ZPĚT, UVIDÍME CELÝ SVĚT. HASTRMANE, TATRMANE, DEJ NÁM KŮŽI NA BUBEN. BUDEME TI BUBNOVATI, AŽ POLEZEŠ Z VODY VEN. MÁCHÁM, MÁCHÁM PRÁDLO, POJĎ MI POMOCT MADLO. MÁCHÁM, MÁCHÁM KOŠILE, POJĎ MI POMOCT, EMILE. AŽ TO PRÁDLO VYMÁCHÁM, NA ŠŇŮRU HO POVĚSÍM, VÍTR DO NĚJ FOUKNE, DO VODY HO SFOUKNE. HOUPY HOUPITY, HOUPÁME SE JÁ I TY. HOUPY HOUPATA, POHOUPÁ MĚ MŮJ TÁTA. HOUPY HOUPINKU, POHOUPÁME MAMINKU. HOUPY, HOUPY, BUM, POHOUPÁME DŮM. VAŘILA MYŠIČKA KAŠIČKU, V PĚKNÉM NOVÉM HRNÍČKU. VAŘILA, VAŘILA A VŠECHNO TO SPÁLILA, NA ZÁHON VYLILA. V ZAHRÁDCE POD OKNEM SPAL KOCOUR PANTÁTA. KAŠI MĚL NA HLAVĚ, SMÁLA SE KOŤATA.

7 KORÁLKY SE ROZTRHALY, DO VŠECH KOUTŮ ROZSYPALY. KDE JE NAJDU, KDE JE MÁM, VŠECHNY SI JE POSBÍRÁM. PODÍVEJTE, MILÉ DĚTI, MOTÝLEK K VÁM PRÁVĚ LETÍ! POSADIL SE NA KYTIČKU A TAM POČKAL NA CHVILIČKU. PAK KŘIDÉLKY ZAMÁVAL A PAK LETĚL ZASE DÁL. ŽÁBA LEZE DO BEZU, JÁ TAM ZA NÍ POLEZU. KUDY ONA, TUDY JÁ, BUDEME TAM OBA DVA. DOPIS BABIČCE: MILÁ BABIČKO TEČKA. POSÍLÁM TI V BALÍČKU MALÉHO KŘEČKA, TEČKA. KŘEČEK: BĚHÁ SEM A TAM, ŠKRÁBE, KOUŠE, HLADÍ, LECHTÁ A PŘITOM SE ŘEHTÁ. DOPIS ZABALÍME, DÁME ZNÁMKU A ODEŠLEME. BABIČKA OTEVŘE A ČTE HONZA JEDE Z KOPEČKA, VRZAJÍ MU KOLEČKA. HONZA JEDE - NEMÁ KONĚ, HONZA JEDE - TAHÁ ZA NĚ. ZVEDNI PRSTÍK DO VZDUCHU, POŠKRAB SE S NÍM NA UCHU. POŠKRAB SE S NÍM NA UCHU, PODRBEJ SE NA NOSU. PODRBEJ SE NA NOSU, PAK SI HO DEJ PŘED PUSU. POLOŽ PRSTÍK PŘED PRSTÍK A DEJ RUCE NA PUPÍK. NA PUPÍK JE DEJ A PAK PĚKNĚ ZATLESKEJ. LETÍ KOMÁR JAKO ŠÍP, UDĚLÁ TI ŠTÍP, ŠTÍP, ŠTÍP.

8 MÁMO, TÁTO, V KOMOŘE JE MYŠ. MÁMO, TÁTO, TA HNED MUSÍ PRYČ. POVOLÁME KOCOURA, TEN JI IHNED VYŠŤOURÁ. MÁMO, TÁTO, UŽ TAM NENÍ NIC. HOLKA MODROOKÁ NESEDÁVEJ U POTOKA, HOLKA MODROOKÁ, NESEDÁVEJ TAM. V POTOCE SE VODA TOČÍ, PODEMELE TVOJE OČI, HOLKA MODROOKÁ, NESEDÁVEJ TAM. V POTOCE JE VELKÁ VODA, VEZME-LI TĚ, BUDE ŠKODA, HOLKA MODROOKÁ, NESEDÁVEJ TAM. V POTOCE JE HASTRMÁNEK, ZATAHÁ TĚ ZA COPÁNEK, HOLKA MODROOKÁ, NESEDÁVEJ TAM. JEDE VLÁČEK MOTORÁČEK, JEDE, JEDE DO ZATÁČEK. HÚHÚHU, HÚHÚHU, VLÁČEK UŽ JE V TUNELU. JEDE, JEDE DO ZATÁČEK. HÚHÚHU, HÚHÚHU, VLÁČEK VYJEL Z TUNELU.

Benjamínek váš mateřský klub

Benjamínek váš mateřský klub Benjamínek váš mateřský klub Seznam našich básniček Pozdrav Dobrý den, dobrý den, to je ale krásný den, nohy máme na běhání, a ručičky na tleskání, dobrý den, dobrý den, dneska zlobit nebudem, ne ne ne.

Více

Adámku náš, copak děláš? Děti jdou ze školy, tys ještě v posteli, na nic nedbáš.

Adámku náš, copak děláš? Děti jdou ze školy, tys ještě v posteli, na nic nedbáš. A já sám, dycky sám, svý koníčky okšíruju, a já sám, dycky sám, svý koníčky očesám. Svý koníčky okšíruju, svou panenku pomiluju, a já sám, dycky sám, svý koníčky očesám. Adámku náš, copak děláš? Děti jdou

Více

ŠÁTEK JSEM DO VODY UPUSTILA. TRALALALALALALA ČERVENÁ FIALA,

ŠÁTEK JSEM DO VODY UPUSTILA. TRALALALALALALA ČERVENÁ FIALA, MAMINKY A KOJENEČCI, UŽ JE TU ČAS ZACVIČIT SI. BUDEME SI SPOLU HRÁT, Z POHYBU SE RADOVAT. MAMINKY A KOJENEČCI, NEDEŠEL ČAS ZAMÁVAT SI. SEJDEME SE V CENTRU ZAS, CVIČENÍ MOC BAVÍ NÁS. SKÁKAL PES PŘES OVES,

Více

Liščí mazurka (taneček)

Liščí mazurka (taneček) Liščí mazurka (taneček) Metla liška pokojíček, metla taky síň, našla v koutku žlutý knoflík, chlubila se s ním. Lišák na ní hej, ten knoflík mi dej, dej, dej! Lišák na ní hej, ten knoflík mi dej. Metla

Více

Projekt Podpora rozvoje emočního vývoje, předčtenářských dovedností a moderních metod vzdělávání v MŠ reg. č.: CZ.1.07/1.3.50/02.0011.

Projekt Podpora rozvoje emočního vývoje, předčtenářských dovedností a moderních metod vzdělávání v MŠ reg. č.: CZ.1.07/1.3.50/02.0011. O mamince Zuzana Musilová Cíl: rozvoj schopností vytvářet a rozvíjet citové vztahy k mamince, k rodině, k nejbližším lidem, rozvoj jemné i hrubé motoriky, ve volné hře pomáhat dětem nalézat své místo ve

Více

Kamila. Naše malá Kamila bavila se, bavila, foukala mydlinky, byly z nich bublinky. Košiláček

Kamila. Naše malá Kamila bavila se, bavila, foukala mydlinky, byly z nich bublinky. Košiláček L Kamila En, ten, týny, kde jsou líny? Já líny neviděl, já viděl raka, on do potoka, já za ním házel, on bobky sázel, en, ten, tyč, madla, fidla, pryč! z Čech Naše malá Kamila bavila se, bavila, foukala

Více

Přivítání (kolo) Dobrý den, dobrý den, dneska máme krásný den. Dobrý den, dobrý den, dneska zlobit nebudem.

Přivítání (kolo) Dobrý den, dobrý den, dneska máme krásný den. Dobrý den, dobrý den, dneska zlobit nebudem. Přivítání (kolo) Dobrý den, dobrý den, dneska máme krásný den. Dobrý den, dobrý den, dneska zlobit nebudem. Vařila myška Vařila myška k obědu vločky, (máma mi svým ukazováčkem krouţí po rozevřené dlani)

Více

Kolektivní logopedické cvičení pro hlásku O Okolo stolečku Jana Dřímalová, DiS.

Kolektivní logopedické cvičení pro hlásku O Okolo stolečku Jana Dřímalová, DiS. Kolektivní logopedické cvičení pro hlásku O Okolo stolečku Jana Dřímalová, DiS. Cíl: rozvoj sluchového vnímání a fonematického sluchu, správné motorky mluvidel, slovní zásoby a samostatného vyjadřování

Více

Kolektivní logopedické cvičení pro hlásku Ď Co ta očka vidí? Zima

Kolektivní logopedické cvičení pro hlásku Ď Co ta očka vidí? Zima Kolektivní logopedické cvičení pro hlásku Ď Co ta očka vidí? Zima Jana Dřímalová, DiS. Cíl: rozvoj sluchového vnímání a fonematického sluchu, správné motorky mluvidel, slovní zásoby a samostatného vyjadřování

Více

Příloha 1) Pohybové hry

Příloha 1) Pohybové hry Příloha 1) Pohybové hry Had leze z díry Chůze ve vázaném zástupu v rytmu říkadla: Had leze z díry, vystrkuje kníry, Bába se ho lekla, na kolena klekla. Sledujeme, zda si děti pamatují říkanku, jaká je

Více

Ta polévka je horká! varovala chlapce maminka. Nech tu pokličku na pokoji, spálíš se! Mám přece chňapku! odmlouval chlapeček. Tak hloupý, aby zvedal

Ta polévka je horká! varovala chlapce maminka. Nech tu pokličku na pokoji, spálíš se! Mám přece chňapku! odmlouval chlapeček. Tak hloupý, aby zvedal Chlapeček a pokličky Byl jeden chlapeček a ten rád někam nakukoval. Koukal do dutin stromů, koukal do ptačích hnízd, koukal i do myších děr. Na tom vlastně není špatného. Jenže ten chlapeček nahlížel do

Více

V E L I K O N O C E. Lidové tance, české zvyky a pranostiky o jaře

V E L I K O N O C E. Lidové tance, české zvyky a pranostiky o jaře V E L I K O N O C E Lidové tance, české zvyky a pranostiky o jaře Postní doba (únor březen) Postní jídla Protože nebylo už nic čerstvého a do nové úrody bylo daleko, tak se jedla taková jídla,která nebyla

Více

BUBLINKOVAČ. Čas Cíl Obsah činnosti Organizace / Pomůcky. Vonná esence dle výběru učitele. Relaxační hudba. Vodní sloup, světelné efekty. Aromalampa.

BUBLINKOVAČ. Čas Cíl Obsah činnosti Organizace / Pomůcky. Vonná esence dle výběru učitele. Relaxační hudba. Vodní sloup, světelné efekty. Aromalampa. BUBLINKOVAČ 5 Přivítání rituál. Místnost je zatemněna, hraje relaxační hudba, světelné efekty jsou zapnuty dle výběru učitele. Žáci se po příchodu zezují. Přičichnutí k vonné esenci ( čichová stimulace

Více

práce žáků 6. ročníku ZŠ Londýnská

práce žáků 6. ročníku ZŠ Londýnská práce žáků 6. ročníku ZŠ Londýnská Bára Obrdová : Óda na čokoládu Čokoláda - to je věc, mám ji ráda, žádný kec. Hořká, sladká s medem a už do ráje jedem. Čokoládu miluju, dám ji k večeři i obědu a potom

Více

Zlatý kolovrat. Divadelní inscenace dle stejnojmenné básně publikované ve sbírce Kytice (dříve Kytice z pověstí národních - 1983)

Zlatý kolovrat. Divadelní inscenace dle stejnojmenné básně publikované ve sbírce Kytice (dříve Kytice z pověstí národních - 1983) Zlatý kolovrat Divadelní inscenace dle stejnojmenné básně publikované ve sbírce Kytice (dříve Kytice z pověstí národních - 1983) Původní báseň: Karel Jaromír Erben Scénář sestavil: Ondřej Turek Král přijíždí

Více

Ej horenka horuje. 1. Ej, horenka horuje, ej, panenka banuje, ej, horenko nehoruj, ej, panenko nebanuj.

Ej horenka horuje. 1. Ej, horenka horuje, ej, panenka banuje, ej, horenko nehoruj, ej, panenko nebanuj. Ej horenka horuje 1. Ej, horenka horuje, ej, panenka banuje, ej, horenko nehoruj, ej, panenko nebanuj. 2. Ej, běžela ovečka, ej, hore do kopečka, ej, a beránek za nu, ej, vyskočil si na ňu. 3. Ej, gajdošku

Více

Základní škola a Mateřská škola Vraclav vydává školní časopis. Šáša

Základní škola a Mateřská škola Vraclav vydává školní časopis. Šáša ákladní škola a Mateřská škola raclav vydává školní časopis jaro 2015 Šáša elikonoce elikonoce, elikonoce, už jsou tady zase. dobíme vajíčka, co nám snesla slepička. luci holky vyšlehají, holky jim za

Více

Na další číslo našeho nového časopisu se můžete těšit už začátkem ledna!!!

Na další číslo našeho nového časopisu se můžete těšit už začátkem ledna!!! Na další číslo našeho nového časopisu se můžete těšit už začátkem ledna!!! Vydal: DDM DOMINO Domažlice ve spolupráci se studenty VOŠ Číslo: prosinec 2010 Odpovědná osoba: Lenka Zimmerová Náklad: 100 Ks

Více

Psí ráj Psí ráj Saša Saša Aimee Harperová

Psí ráj Psí ráj Saša Saša Aimee Harperová Psí ráj Saša Aimee Harperová Přeložila Andrea Vašíčková First published by HarperCollins Children s Books under the original title: DREAM DOGS (2) SASHA Text copyright HarperCollins, 2010 The author asserts

Více

VŠEZNÁLKOVY NOVINY Č. 4 Třídy 5.B Ahoj spolužáci 1. až 5. tříd! V tomto vánočním čísle na vás čeká spousta čtení a luštění. Vánoční příběh, pohádkový test, pohádka Hrnečku vař, kterou jistě neznáte. Nechybí

Více

Tento projekt je spolufinancován z Evropského sociálního fondu a státního rozpočtu České republiky.

Tento projekt je spolufinancován z Evropského sociálního fondu a státního rozpočtu České republiky. Tento projekt je spolufinancován z Evropského sociálního fondu a státního rozpočtu České republiky. ÚVOD Cvičení pro uvolnění ruky jsou určeny pro vzdělávání žáků v základní škole speciální a plně respektují

Více

Autor: Iveta Motyčková Datum: 17.9.2012 Škola: Integrovaná ZŠ a MŠ Trnová, Trnová 222, okres Plzeň - sever

Autor: Iveta Motyčková Datum: 17.9.2012 Škola: Integrovaná ZŠ a MŠ Trnová, Trnová 222, okres Plzeň - sever Autor: Iveta Motyčková Datum: 17.9.2012 Škola: Integrovaná ZŠ a MŠ Trnová, Trnová 222, okres Plzeň - sever Šablona: III/2 - Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková

Více

Podzimní prázdniny J. Bureš Halloween

Podzimní prázdniny J. Bureš Halloween Podzimní prázdniny L. Smereková V sobotu 25.10. jsme já, Klára, Filip, máma a babička jeli do Rokycan. Nejdříve jsme jeli na hřbitov, potom do restaurace a nakonec jsme jeli do bazénu. Jezdila jsem jen

Více

Kocourek Modroočko. literární beseda pro žáky 1. - 2. tříd. CÍL: Seznámení s knihou, ukázka ilustrací Heleny Zmatlíkové, motivace k četbě

Kocourek Modroočko. literární beseda pro žáky 1. - 2. tříd. CÍL: Seznámení s knihou, ukázka ilustrací Heleny Zmatlíkové, motivace k četbě Kocourek Modroočko literární beseda pro žáky 1. - 2. tříd CÍL: Seznámení s knihou, ukázka ilustrací Heleny Zmatlíkové, motivace k četbě POMŮCKY: obrázky zavřené oči, otevřené modré oči, hlava kocourka

Více

No tak jo. Asi bych si měla začít dělat poznámky, protože se mi děje něco strašně divného a já nevím: 1. jak se jmenuju 2. jak se jmenuje kdokoliv

No tak jo. Asi bych si měla začít dělat poznámky, protože se mi děje něco strašně divného a já nevím: 1. jak se jmenuju 2. jak se jmenuje kdokoliv No tak jo. Asi bych si měla začít dělat poznámky, protože se mi děje něco strašně divného a já nevím: 1. jak se jmenuju 2. jak se jmenuje kdokoliv jiný 3. kde jsem 4. jak jsem se sem dostala 5. kde bydlím

Více

PROSINEC 2014 ADVENT PLNÝ ANDĚLŮ BABIČKY A DĚDEČKOVÉ DO ŠKOLY

PROSINEC 2014 ADVENT PLNÝ ANDĚLŮ BABIČKY A DĚDEČKOVÉ DO ŠKOLY PROSINEC 2014 ADVENT PLNÝ ANDĚLŮ Celý prosinec se nesl v andělské náladě. Ve školce po celý advent poletovaly dvě velké andělky obklopené spousty malých andělíčků. BABIČKY A DĚDEČKOVÉ DO ŠKOLY Jelikož

Více

JEŽÍŠOVY ZÁZRAKY Ježíš nebyl jen učitel, který vykládal nádherná podobenství, ale dělal také mnoho zázraků. Ježíšovo učení bylo tak vznešené a božské, že takové věci mohl učit jenom Bůh. Aby však všichni

Více

Základní škola Pelhřimov Komenského 1326 (7. 9. ročník) (informatika program malování)

Základní škola Pelhřimov Komenského 1326 (7. 9. ročník) (informatika program malování) Základní škola Pelhřimov Komenského 1326 (7. 9. ročník) (informatika program malování) Holčička a její oblíbená čokoláda Jednoho krásného dne si malá holčička Martinka rozbalila svojí oblíbenou čokoládu

Více

Kolektivní logopedické cvičení pro hlásku L. Malujeme jaro

Kolektivní logopedické cvičení pro hlásku L. Malujeme jaro Kolektivní logopedické cvičení pro hlásku L Malujeme jaro Jana Dřímalová, DiS. Cíl: rozvoj sluchového vnímání a fonematického sluchu, slovní zásoby, správné motoriky mluvidel, artikulace, zapojení jemné

Více

Střední odborná škola stavební a zahradnická, Učňovská 1, Praha 9, 190 00. Sladký domov. 10. číslo červen 2011

Střední odborná škola stavební a zahradnická, Učňovská 1, Praha 9, 190 00. Sladký domov. 10. číslo červen 2011 Střední odborná škola stavební a zahradnická, Učňovská 1, Praha 9, 190 00 Sladký domov 10. číslo červen 2011 Slovo vychovatelky DM na konci školního roku... Tak jako jednou všechno končí, tak brzy skončí

Více

A, B, C, D, kočka přede, kocour motá, pes počítá. Ábé cé dé, kočka přede, kocour motá pes počítá, kolik nití do desíti.

A, B, C, D, kočka přede, kocour motá, pes počítá. Ábé cé dé, kočka přede, kocour motá pes počítá, kolik nití do desíti. A, B, C, D, kočka přede, kocour motá, pes počítá. Ábé cé dé, kočka přede, kocour motá pes počítá, kolik nití do desíti. Ani štěně, ani kotě nejsou rádi o samotě. Když si najdou přítele, dovádějí vesele.

Více

Zdeněk Svěrák. Jaroslav Uhlíř

Zdeněk Svěrák. Jaroslav Uhlíř Zdeněk Svěrák Jaroslav Uhlíř Barbora píše z tábora 2 Maminko, tatínku posílám vám vzpomínku z letního tábora Jistě víte, že vám píše vaše dcera Barbora Strava se nedá jíst dneska byl jen zelný list polívka

Více

Projekt Podpora rozvoje emočního vývoje, předčtenářských dovedností a moderních metod vzdělávání v MŠ reg. č.: CZ.1.07/1.3.50/02.0011.

Projekt Podpora rozvoje emočního vývoje, předčtenářských dovedností a moderních metod vzdělávání v MŠ reg. č.: CZ.1.07/1.3.50/02.0011. Jak se oblékáme Zuzana Musilová Cíl: vytvářet emočně podporující prostředí, vnímat rytmus a tempo, seznamovat se s novými pojmy, rozšiřovat slovní zásobu,zapojovat sluchovou kontrolu, uvědomovat si změny

Více

Škola v přírodě Přimda III.A září 2008

Škola v přírodě Přimda III.A září 2008 Škola v přírodě Přimda III.A září 2008 Začal nový školní rok. Ze třídy nám odešli někteří spolužáci do jiných tříd nebo se odstěhovali. A zase nám přišli noví spolužáci parta hokejistů. Potřebovali jsme

Více

http://www.zlinskedumy.cz

http://www.zlinskedumy.cz Číslo projektu Číslo a název šablony klíčové aktivity Tematická oblast Autor Ročník Obor CZ.1.07/1.5.00/34.0514 III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Regionální kultura, vy_32_inovace_ma_34_17

Více

Zajímavosti o KOLE. Pořád bylo co zlepšovat a tak na konci 19. století už měla kola duše a pedály opravdu roztáčely zadní kola.

Zajímavosti o KOLE. Pořád bylo co zlepšovat a tak na konci 19. století už měla kola duše a pedály opravdu roztáčely zadní kola. Milé děti, za oknem bude ještě chviličku kralovat zima, ale já už jsem pro Vás připravil jarní číslo mých novin. Mám toto období moc rád. Chvilku prší a chvilku svítí sluníčko. Rád šlapu do kaluží, poslouchám

Více

SLOVÍČKO (NEJEN) PRO DĚTI

SLOVÍČKO (NEJEN) PRO DĚTI SLOVÍČKO (NEJEN) PRO DĚTI Téma měsíce: Zvířata v Bibli a jak si je Bůh použil PŘEHLED 1) Velryba - Boží tichá komůrka 2) Havran - Boží záchranný letecký most 3) Holubice - Boží posel 4) Oslátko - Boží

Více

Duhová zahrada. Jaká stanoviště jste u nás mohli absolvovat? 1. pavučina a její obyvatelé. 2. člověče, nezlob se. 3. nošení vody u jezírka

Duhová zahrada. Jaká stanoviště jste u nás mohli absolvovat? 1. pavučina a její obyvatelé. 2. člověče, nezlob se. 3. nošení vody u jezírka Duhová zahrada 30. května jsme se všichni sešli na naší zahradě, abychom si společně zadováděli, něco nového se naučili, něco zajímavého vytvořili a nakonec si odnesli ve svých srdíčkách zprávu, že je

Více

Skautská stezka Cesta Země (1. stupeň)

Skautská stezka Cesta Země (1. stupeň) Skautská stezka Cesta Země (1. stupeň) Skautská stezka 1. stupeň Skautská stezka Cesta Země (1. stupeň) Skautská stezka 1. stupeň Skautská stezka Cesta Vody (2. stupeň) Skautská stezka 2. stupeň Skautská

Více

POVÍDÁNÍ O PEJSKOVI A KOČIČCE

POVÍDÁNÍ O PEJSKOVI A KOČIČCE POVÍDÁNÍ O PEJSKOVI A KOČIČCE Podle originálu autora Josefa Čapka knihu upravila Jana Jakubová POVÍDÁNÍ O PEJSKOVI A KOČIČCE Jak spolu pejsek a kočička hospodařili a ještě o dalších jiných věcech 1. Jak

Více

Můj milý deníčku To mi hlava nebere!

Můj milý deníčku To mi hlava nebere! Můj milý deníčku To mi hlava nebere! také v tištěné verzi Objednat můžete na www.fragment.cz Jim Benton Můj milý deníčku To mi hlava nebere! e-kniha Copyright Fragment, 2013 Všechna práva vyhrazena. Žádná

Více

Název projektu: Poznáváme sebe a svět, chceme poznat více

Název projektu: Poznáváme sebe a svět, chceme poznat více Název projektu: Poznáváme sebe a svět, chceme poznat více Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/21.2970 Identifikátor materiálu Název klíčové aktivity I/2-4/28 Inovace a zkvalitnění výuky směřující

Více

PROSOCIÁLNÍ ČINNOSTI V MATEŘSKÉ ŠKOLE

PROSOCIÁLNÍ ČINNOSTI V MATEŘSKÉ ŠKOLE PROSOCIÁLNÍ ČINNOSTI V MATEŘSKÉ ŠKOLE Eva Svobodová PF JČU České Budějovice Proč prosociální činnosti Prosociálnost se vyznačuje pozitivním sociálním chováním, které vede k pomoci druhému člověku či lidem.

Více

OD 13 DO 17 HODIN. Zpracovala Nová Milena, spolupracuje Jana Šmardová Koulová korektura webmaster Ing. Vlach

OD 13 DO 17 HODIN. Zpracovala Nová Milena, spolupracuje Jana Šmardová Koulová korektura webmaster Ing. Vlach OD 13 DO 17 HODIN Zpracovala Nová Milena, spolupracuje Jana Šmardová Koulová korektura webmaster Ing. Vlach Květnový kalendář narozenin našich kamarádů. Ahoj děti, Minulý měsíc jsme si vytvořily Knihu

Více

Život na louce Na louce motýli včely vosy, čmeláci komáři mouchy, vážky slunéčka sedmitečná kobylku saranče mravence cvrčka Luční rostliny kopretina

Život na louce Na louce motýli včely vosy, čmeláci komáři mouchy, vážky slunéčka sedmitečná kobylku saranče mravence cvrčka Luční rostliny kopretina Život na louce Na louce je živo. Poletuje tu plno nejrůznějšího hmyzu (motýli, včely, vosy, čmeláci, komáři, mouchy, vážky a slunéčka sedmitečná. V trávě můžeme vidět kobylku, saranče, mravence a cvrčka.

Více

Multiglot www.multiglot.eu 2010 Ludmila Černá

Multiglot www.multiglot.eu 2010 Ludmila Černá Lekce 5: Úvod roční období V dnešní lekci si budeme povídat o počasí. Bez ohledu na to, ve kterém teplotním pásu žijete, vaše dítě by mělo znát, jak se počasí v Čechách mění v průběhu roku. Pokud žijete

Více

II.A. Co všechno jsme zažili od první třídy ve škole

II.A. Co všechno jsme zažili od první třídy ve škole II.A Co všechno jsme zažili od první třídy ve škole Obsah : Co tady uvidíte a co si přečtete 1. Náš první den ve škole v září 2006 Čtení o tom, jak vypadá naše třída Čtení o tom, co se učíme Co děláme,

Více

Ročník I. číslo druhé vánoční prosinec 2012

Ročník I. číslo druhé vánoční prosinec 2012 Ročník I. číslo druhé vánoční prosinec 2012 Ve starých číslech časopisů jsme našli spoustu vánočních i novoročních doporučení a našim čtenářům předkládáme jedno z nich: KRÁČEJ. USMÍVEJ SE NA VŠECHNY KOLEM.

Více

LISTUJTE NA DALŠÍ DNEŠNÍ stránky

LISTUJTE NA DALŠÍ DNEŠNÍ stránky 1 fotograficko-poetický občasný pátečník obraz neskutečně skutečného světa jedné lidské duše fotograficko-poetický občasný pátečník obraz neskutečně skutečného světa jedné lidské duše ZDARMA - JAK JSEM

Více

Hodně svátků Gábiny Kratochvílové

Hodně svátků Gábiny Kratochvílové JAK SLAVÍ VÁNOCE IVANA GOTTOVÁ, GABRIELA KRATOCHVÍLOVÁ A PETR VÁGNER? Tváře známé z televizní obrazovky FTV Prima se sešly při bohulibé činnosti nafotily kalendář, z jehož prodeje se podpoří SOS dětské

Více

Červená omáčka barbecue. Olivová majonéza. Bílá omáčka barbecue. Křenová omáčka. Omáčky

Červená omáčka barbecue. Olivová majonéza. Bílá omáčka barbecue. Křenová omáčka. Omáčky KOŘENICÍ SMĚSI, MARINÁDY A OMÁČKY Omáčky K Bílá omáčka barbecue Červená omáčka barbecue 185 ml jablečné šťávy 125 ml kečupu 3 lžíce jablečného octa 2 lžičky sójové omáčky 1 lžička worcesterské omáčky 1

Více

Zasadil dědek řepu. Vyrostla řepa veliká, převeliká. Dědek chtěl řepu ze země vytáhnout. Táhne, potahuje vytáhnout nemůže. Dědek zavolal na pomoc

Zasadil dědek řepu. Vyrostla řepa veliká, převeliká. Dědek chtěl řepu ze země vytáhnout. Táhne, potahuje vytáhnout nemůže. Dědek zavolal na pomoc (8) Zasadil dědek řepu. Vyrostla řepa veliká, převeliká. Dědek chtěl řepu ze země vytáhnout. Táhne, potahuje vytáhnout nemůže. Dědek zavolal na pomoc babku. Babka za dědka, dědek za řepu. Táhnou, potahují

Více

Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/21.1486

Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/21.1486 Číslo materiálu: Název materiálu: MĚKKÝŠI daltonský list Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/21.1486 Zpracovala: Marcela Kováříková DALTON - MĚKKÝŠI 1. pracuj samostatně a tiše 2. posledních 5 minut v hodině

Více

ZIMA. Anežka Pražáková

ZIMA. Anežka Pražáková Konečně na nás dýchla zima a přinesla s sebou tuny sněhu. Střechy domů jsou pocukrované bílým práškem. Když začne padat sníh, nastoupí bílá tma. Sněhová peřina pokryla celé město. Sníh se za svitu měsíce

Více

JAK BÝT MÉNĚ ZRANITELNÝ

JAK BÝT MÉNĚ ZRANITELNÝ KAY POLLAK 65 JAK BÝT MÉNĚ ZRANITELNÝ Zdalipak je tedy pravda, že: Když se cítím rozhněvaný nebo se na někoho rozčílím, svědčí to o tom, že jsem si nesprávně nebo nedostatečně vysvětlil skutečnost. Hněvám-li

Více

Bagetové soudky. Ingredience: Postup přípravy receptu. 2 dlouhé bagety 2 vejce

Bagetové soudky. Ingredience: Postup přípravy receptu. 2 dlouhé bagety 2 vejce Bagetové soudky 2 dlouhé bagety 2 vejce Náplň 250 g salámu nebo mletého masa 250 g hub, ale stačí i žampiony 1 menší cibule olej nebo máslo pepř drcený kmín Na tuku zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli,

Více

NENADĚLÁŠ. Lenka Dobrovolná. Dětské hřiště s pískovištěm. Někde na hřišti ON a ONA. Na pískovišti DÍVKA.

NENADĚLÁŠ. Lenka Dobrovolná. Dětské hřiště s pískovištěm. Někde na hřišti ON a ONA. Na pískovišti DÍVKA. ONA DÍVKA LOVEC ON (TERAPEUT) OTEC MATKA NENADĚLÁŠ Lenka Dobrovolná Dětské hřiště s pískovištěm. Někde na hřišti ON a Na pískovišti Mami? Tati? Slyšíte? Mami? Tati? Někdo? Kdokoli? Zpívá. Utíkej, utíkej

Více

Školka blízká přírodě 2013/2014

Školka blízká přírodě 2013/2014 Školka blízká přírodě 2013/2014 Mateřská škola, Praha 13, Husníkova 2076 Husníkova 2076/6, 158 00 Praha 5 Charakteristika školy Jsme sídlištní mateřská škola. Máme pět tříd. Chodí k nám 120 dětí. Pracujeme

Více

Výlet na Hrádek. Dětský den Osvračín

Výlet na Hrádek. Dětský den Osvračín Všechny články uveřejněné v tomto časopise napsaly děti z internátního pobytu SVP Domažlice. Výlet na Hrádek Ve středu jsme jeli na výlet na kola. Nejdříve jsme měli ještě 3 hodiny školu. Pak jsme si šli

Více

Rozhovor Alla Tazatel: Dotazovaná: Tazatel: Dotazovaná: Tazatel: Dotazovaná: Tazatel: Dotazovaná:

Rozhovor Alla Tazatel: Dotazovaná: Tazatel: Dotazovaná: Tazatel: Dotazovaná: Tazatel: Dotazovaná: Rozhovor Alla Na začátek tohoto rozhovoru Alla ti řeknu, že máme čtyři fáze kulturního šoku. Aby sis to mohla také připomenout a mohla se opět vžít do té situace. Takže první fázi je fáze medových týdnů

Více

Živá abeceda str. 2 4 analýza počáteční hlásky, prostorová a pravolevá orientace. průpravné a uvolňovací cviky, Moje první psaní

Živá abeceda str. 2 4 analýza počáteční hlásky, prostorová a pravolevá orientace. průpravné a uvolňovací cviky, Moje první psaní Zpracováno dle učebnic pro český jazyk nakladatelství Nová škola - duhová řada - Živá abeceda, Slabikář, písanky a metodický průvodce Obsahuje čtení, psaní a literární výchovu Český jazyk pro 1. ročník

Více

ptát, jestli nebyl zpracován

ptát, jestli nebyl zpracován Jako duchovní praktikující ptát, jestli nebyl zpracován Když pak jdou domů, bychom měli mít tento koncept, měli bychom hledat své vlastní Já, Boha uvnitř, přirozenost Buddhy, místo tohoto druhu triviální

Více

Malé epigramy a meditace

Malé epigramy a meditace ***************************** Malé epigramy a meditace Václav Dobiáš ***************************** Za vrátky mladosti byl celý širý svět. Vyšli jsme, viděli, poznali, teď vracíme se zpět. Už nechodí se

Více

Karel Jaromír Erben. Život a dílo

Karel Jaromír Erben. Život a dílo Karel Jaromír Erben Život a dílo Karel Jaromír Erben ( 7.11.1811 21.11.1870) český básník, prozaik, jazykovědec, historik,folklorista, překladatel a sběratel lidové tvorby představitel literárního romantismu

Více

Tady v tomhle VC papíru plného rad se dozvíte finty, rady a všelijaké vychytávky jak přežít pubertu!!!

Tady v tomhle VC papíru plného rad se dozvíte finty, rady a všelijaké vychytávky jak přežít pubertu!!! Tady v tomhle VC papíru plného rad se dozvíte finty, rady a všelijaké vychytávky jak přežít pubertu!!! Jak na učitele -Nebuď drzý. -Vždy se chovej slušně. -V přítomnosti učitele (jakéhokoli dospělého)

Více

Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu EU peníze do škol. Hrnečku vař vyjmenovaná slova po P

Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu EU peníze do škol. Hrnečku vař vyjmenovaná slova po P Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu EU peníze do škol ZŠ Litoměřice, Ladova Ladova 5 412 01 Litoměřice www.zsladovaltm.cz vedeni@zsladovaltm.cz Pořadové číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/21.0948

Více

http://rebel.ig.cas.cz/aktivity/prokopcova.php

http://rebel.ig.cas.cz/aktivity/prokopcova.php Page 1 of 5 Geofyzikální ústav AV ČR Agentura Galerie H Vás srdečně zvou na šestou výstavu cyklu Setkávání Eva Prokopcovová Obrazy z teček, kresby na tapety zahájení 10.9.2003 v 16.00 hodin v přednáškovém

Více

Příloha č. 1. Přehled prostorů zařízení pro děti (Zdroj: ČSN) Legenda

Příloha č. 1. Přehled prostorů zařízení pro děti (Zdroj: ČSN) Legenda Příloha č. 1 Přehled prostorů zařízení pro děti (Zdroj: ČSN) Legenda 1 prostor, který zabírá zařízení (A Požárnická tyč, B Houpačka, C Skluzavka) 2 prostor pádu 3 volný prostor A B C Příloha č. 2 Přehled

Více

Partnerské zařízení: ZŠ a MŠ, Chomutov, 17. listopadu 4728. kopírovat dle počtu žáků. pomůcky: pastelky, fixy

Partnerské zařízení: ZŠ a MŠ, Chomutov, 17. listopadu 4728. kopírovat dle počtu žáků. pomůcky: pastelky, fixy Audiopomůcka č. 2 Na tom našem dvoře Výukový materiál II. Autor: Mgr. Jiřina Křížová Partnerské zařízení: ZŠ a MŠ, Chomutov, 17. listopadu 4728 Poznámka: texty říkanek a výkladů kopírovat dle počtu žáků

Více

Zdeněk Kocián. Čistej vzduch. (Poryvy větru lomcují s otevřenými okenicemi. Dešťové kapky dopadají na okno.)

Zdeněk Kocián. Čistej vzduch. (Poryvy větru lomcují s otevřenými okenicemi. Dešťové kapky dopadají na okno.) Zdeněk Kocián Čistej vzduch I. (Poryvy větru lomcují s otevřenými okenicemi. Dešťové kapky dopadají na okno.) Muž: To je počasí, že by psa nevyhnal. (Zvuk zavření okna. Vítr i déšť zeslábne.) Muž: Uf,

Více

13. ročník Řešení: 1. a 2. sada

13. ročník Řešení: 1. a 2. sada 13. ročník Řešení: 1. a 2. sada 101. Barevné pruhy Jednotlivé pruhy představují výsledky parlamentních voleb v ČR (seřazené chronologicky). Barvám přiřadíme názvy politických stran a podle čísel vybíráme

Více

Časopis MŠ. Prosinec 2015

Časopis MŠ. Prosinec 2015 Základní škola a Mateřská škola Ústí nad Labem, Jitřní 277, příspěvková organizace Časopis MŠ Prosinec 2015 Vydává: Mateřská škola Ústí nad Labem Brná Sebuzínská 42 Tel: 475 541 175 Mobil: 720 619 239

Více

ZA âasò U AT CH âepic B VALY náramné zimy a obrácenû, tehdy, kdyï tak zbûsile mrzlo, ili ãepiãáfii u até ãepice. Je tomu doslova sto let, svût byl je

ZA âasò U AT CH âepic B VALY náramné zimy a obrácenû, tehdy, kdyï tak zbûsile mrzlo, ili ãepiãáfii u até ãepice. Je tomu doslova sto let, svût byl je ZA âasò U AT CH âepic B VALY náramné zimy a obrácenû, tehdy, kdyï tak zbûsile mrzlo, ili ãepiãáfii u até ãepice. Je tomu doslova sto let, svût byl je tû mlad a mahem se vûfiilo na pohádky. Teì nás na takové

Více

Trochu z Valašska v každé domácnosti

Trochu z Valašska v každé domácnosti www.trendmagazin.cz 29. 2. 2016 internet online Název článku: Trochu z Valašska v každé domácnosti Trochu z Valašska v každé domácnosti Velikonoce patří k nejvýznamnějším křesťanským svátkům. Jsou oslavou

Více

Micro plus nádoba. Zpracovala: Simona VRABCOVÁ

Micro plus nádoba. Zpracovala: Simona VRABCOVÁ Micro plus nádoba Mikrovlnná trouba (dále jen MT) (osvětové okénko) Mikrovlny nemají ionizující účinek (jako rentgenové záření) proto nedochází k rozbíjení chemických vazeb a ani změně nutričních hodnot.

Více

1 list s 1 1o pta p d a Základní škola a Mateřská škotla ečovice, příspěovrkgoavná izace

1 list s 1 1o pta p d a Základní škola a Mateřská škotla ečovice, příspěovrkgoavná izace 1 1 listo Základ ní škola a Mate řská šk ola Tečovic e, přísp ě vková organiz ace 1 listo 1 Za átek listou se v mate ské kole nesl je t ve znamení podzimu. D ti na vycházkách pozorovaly pestré barvy podzimní

Více

ZAHÁJENÍ ŠKOLNÍHO ROKU 2014/2015

ZAHÁJENÍ ŠKOLNÍHO ROKU 2014/2015 ZAHÁJENÍ ŠKOLNÍHO ROKU 2014/2015 1. září jsme se netradičně sešli před školou a zahájili jsme nový školní rok 2014/2015. Představili se nám noví žáci první třídy, které pan starosta pasoval na PRVħÁČKY.

Více

Ahoj kamarádi, u nás v lese právě začíná krásný podzimní den. Jenom jsem vystrčil hlavu z nory, už mi na čumáku přistál žlutý list, který spadl ze

Ahoj kamarádi, u nás v lese právě začíná krásný podzimní den. Jenom jsem vystrčil hlavu z nory, už mi na čumáku přistál žlutý list, který spadl ze Ahoj kamarádi, u nás v lese právě začíná krásný podzimní den. Jenom jsem vystrčil hlavu z nory, už mi na čumáku přistál žlutý list, který spadl ze stromu nad námi. Chvilku jsem se na něj díval, jak se

Více

Král s královnou vychází na jeviště, král usedá na trůn a královna si sedá vedle něj.

Král s královnou vychází na jeviště, král usedá na trůn a královna si sedá vedle něj. Jak Mojmír ke štěstí přišel Anotace: Divadelní scénář pohádky vhodný k dramatizaci s dětmi. SCÉNA I. ZÁMEK Stařenka 1: Za devatero horami, za devatero řekami bylo nebylo jedno malé královstvíčko. Tomu

Více

Aktivita: Poslech bez textu nebo opakování textu. Rozstříhat a skládat nebo řadit pomocí čísel. Kontrola poslechem.

Aktivita: Poslech bez textu nebo opakování textu. Rozstříhat a skládat nebo řadit pomocí čísel. Kontrola poslechem. Lekce 11 Komunikace: Studenti se naučí základní slovní zásobu a komunikaci na téma Lidské tělo a U doktora. Budou umět podat základní informace o svém zdravotním stavu a porozumí jednoduše formulovaným

Více

Krok za krokem basket balem

Krok za krokem basket balem Krok za krokem basket balem Pro všechny rodiče, učitele a trenéry, kteří mají zájem o sestavení řízeného, bezpečného a hlavně zábavného basketbalového programu pro naše děti. Hry na zahřátí Hry na zahřátí

Více

Tá bo r ov ý p ro g ra m p ro šk ol á ky k té m at u

Tá bo r ov ý p ro g ra m p ro šk ol á ky k té m at u Tá bo r ov ý p ro g ra m p ro šk ol á ky k té m at u Přehled témat na jeden týden Lekce k tématu "Evoluce/stvoření" Náměty na závěrečnou slavnost Sešit "Hodinky zlatokopů" (na čtení bible s dětmi) s povolením

Více

UKAŢTE NEJDŘÍVE PODLAHU, POTOM OKNO A NAKONEC STROP. NEŢ UKÁŢETE SVŮJ STOLEK, UKAŢTE OKNO. AŢ UKÁŢETE OKNO, DOTKNĚTE SE UCHA A POTOM NOSU.

UKAŢTE NEJDŘÍVE PODLAHU, POTOM OKNO A NAKONEC STROP. NEŢ UKÁŢETE SVŮJ STOLEK, UKAŢTE OKNO. AŢ UKÁŢETE OKNO, DOTKNĚTE SE UCHA A POTOM NOSU. 1. PŘEČTĚTE SI VĚTU A PROVEĎTE ÚKOL. Pacient přečte hlasitě úkol, komunikační partner nebo terapeut úkol provede a pacient ho napodobí. Pacient přečte hlasitě úkol, komunikační partner nebo terapeut zakryje

Více

Mez národní leti t b lo zapln no letadl. Vel ký lustr se rozzá il. sv tl Vos se brání ihadl. Po neb plují mrá ky. Na Lab se

Mez národní leti t b lo zapln no letadl. Vel ký lustr se rozzá il. sv tl Vos se brání ihadl. Po neb plují mrá ky. Na Lab se Písemná práce z eského jazyka 1. Diktát:.......... 2. Dopl správn y-ý i-í Mez národní leti t b lo zapln no letadl. Vel ký lustr se rozzá il sv tl Vos se brání ihadl. Po neb plují mrá ky. Na Lab se zv ila

Více

Vkaždé rodině se najde alespoň jedna stará otylá tetička. Jak uniknout pusinkám od tetičky

Vkaždé rodině se najde alespoň jedna stará otylá tetička. Jak uniknout pusinkám od tetičky Jak uniknout pusinkám od tetičky Vkaždé rodině se najde alespoň jedna stará otylá tetička či pratetička, kmotřička nebo seschlá postarší švagrová sestřenice tvé babičky a její návštěvy jsou pro každé dítě

Více

Kategorie C 2. kolo Nehemjáš kviz

Kategorie C 2. kolo Nehemjáš kviz 2. kolo Nehemjáš kviz 1) Po 3 dnech pobytu v Jeruzalémě se Nehemjáš vydal na obhlídku města. Vyjel a) v noci b) na svém věrném velbloudovi c) po obědě a vyjel s celým průvodem Neh 2, 12 2) Kolik lidí bylo

Více

.+&510/67*457,3)/68&$8%9:1(1)-.47;6826FA6'(

Více

Projekt Plody podzimu. 1. třída Zajíčci. šk. rok 2010/2011

Projekt Plody podzimu. 1. třída Zajíčci. šk. rok 2010/2011 Projekt Plody podzimu 1. třída Zajíčci šk. rok 2010/2011 Projekt: Plody podzimu Školní vzdělávací program: Rok v přírodě Integrovaný blok: My a všechno živé kolem nás Část integrovaného bloku: Plody podzimu

Více

Krtek a potopa (15 min.) Kdo zachrání myšku? Přece její kamarádi krtek, zajíc a ježeček. Veršovaná pohádka s obrázky.

Krtek a potopa (15 min.) Kdo zachrání myšku? Přece její kamarádi krtek, zajíc a ježeček. Veršovaná pohádka s obrázky. Organizační pokyny Besedy i knihovnické lekce provádíme v pracovní dny (mimo čtvrtek) v dopoledních hodinách. Na každou akci je nutné se přihlásit (osobně, telefonicky nebo emailem) alespoň týden předem,

Více

9:00-9:30 PŘÍJEZD, PŘÍPRAVA OHNIŠTĚ NA SOUTĚŽ VE VAŘENÍ SEKYRKOVÉ POLÉVKY

9:00-9:30 PŘÍJEZD, PŘÍPRAVA OHNIŠTĚ NA SOUTĚŽ VE VAŘENÍ SEKYRKOVÉ POLÉVKY Místní akční skupina MAS MORAVSKÁ BRÁNA o.s. ve spolupráci s obcí GRYMOV a MIKROREGIONEM POBEČVÍ pořádá v sobotu 7. 6. 2014 v Obecním parku u STODOLY v GRYMOVĚ 8. ročník soutěže HRY BEZ HRANIC tentokrát

Více

2.3.6 Vektory - shrnutí

2.3.6 Vektory - shrnutí .3.6 Vektory - shrnutí Předpoklady: 0070 Pomůcky: lano, tři knížky, závaží 5 kg Pedagogická poznámka: V úvodu řešíme poslední příklad z minulé hodiny. Př. : Jirka s Honzou nesou společně tašku. Jirkovo

Více

ZÁKLADNÍ ŠKOLA TOCHOVICE ŠKOLA TYPU RODINNÉHO VZDĚLÁVÁNÍ ŠKOLNÍ ROK 2008/2009 číslo: 12

ZÁKLADNÍ ŠKOLA TOCHOVICE ŠKOLA TYPU RODINNÉHO VZDĚLÁVÁNÍ ŠKOLNÍ ROK 2008/2009 číslo: 12 ZÁKLADNÍ ŠKOLA TOCHOVICE ŠKOLA TYPU RODINNÉHO VZDĚLÁVÁNÍ ŠKOLNÍ ROK 2008/2009 číslo: 12 Obsah: Slovo ředitele školy, Vánoční besídka, recyklovaní - povídky, Nový rok, dětská tvorba, vyhodnocení sběru Leden

Více

Škola psího života. Otázky a hry od fenky Rozárky, které Tě naučí, jak žít s pejskem Vytvořeno díky podpoře MČ Praha 11

Škola psího života. Otázky a hry od fenky Rozárky, které Tě naučí, jak žít s pejskem Vytvořeno díky podpoře MČ Praha 11 Škola psího života Otázky a hry od fenky Rozárky, které Tě naučí, jak žít s pejskem Vytvořeno díky podpoře MČ Praha 11 Autor Zaobzor o.s., www.zaobzor-os.cz Druhý díl: Rozárka se učí mluvit pro první a

Více

workshop cvičení pro rodiče s dětmi teorie a praxe z Domečku

workshop cvičení pro rodiče s dětmi teorie a praxe z Domečku workshop cvičení pro rodiče s dětmi teorie a praxe z Domečku 1 ÚVOD Pohybové aktivity v Domečku 2010/2011 Cvičení s Rozárkou (chodící děti 1-2 roky) a Cvičení s Vendelínem (děti 2-4 roky) Cvičení rodičů

Více

ný fo Anton Toreck Anton Toreck

ný fo Anton Toreck Anton Toreck Už zase prohráli další fotbalový zápas! Olda, Týna a Miki jsou naštvaní. Pěkně naštvaní. O poháru si Malé kopačky můžou nechat jen zdát. Jenže pak dostanou tajemný dárek: kouzelný fotbalový míč. Míč, se

Více

Noviny obce Křoví prosinec 2013

Noviny obce Křoví prosinec 2013 Noviny obce Křoví prosinec 2013 Vážení spoluobčané, zima pomalu klepe na vrátka a začíná období očekávání svátků vánočních. V sobotu 30.11. jsme rozsvítili vánoční stromek u kostela a děti nám zazpívaly

Více

Jizerský Člověk 2012

Jizerský Člověk 2012 Jizerský Člověk 2012 Když Adam a Pepa přijeli naposledy z Jizerskýho Člověka plní zážitků a vysmátí, jak to bylo celý super, jak parádně si zalezli a pozdvihli jméno LKP ve světě krásným 8. místem (akorát

Více

Písemná zkouška z českého jazyka

Písemná zkouška z českého jazyka Písemná zkouška z českého jazyka Diktát Dobrodružství veverky Zrzečky Když se Zrzečka dostala z údolí potoka, začínalo se už stmívat a v bříšku jí hlady kručelo. Šiškových jader měla už dosyta a při vzpomínce

Více

průvodce bezpečnějším braním

průvodce bezpečnějším braním průvodce bezpečnějším braním Tento průvodce je určen výhradně lidem drogově závislým. Proto prosíme náhodné čtenáře, aby se nad ním nepohoršovali, neboť jeho obsahem pouze reagujeme na realitu drogové

Více

Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám

Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/34.0914 Šablona: III/2 č. materiálu: VY_32_INOVACE_07 Výchovný ústav, Střední škola Název školy:

Více