Školka blízká přírodě 2013/2014

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Školka blízká přírodě 2013/2014"

Transkript

1 Školka blízká přírodě 2013/2014

2 Mateřská škola, Praha 13, Husníkova 2076 Husníkova 2076/6, Praha 5

3 Charakteristika školy Jsme sídlištní mateřská škola. Máme pět tříd. Chodí k nám 120 dětí. Pracujeme podle Školního vzdělávacího programu Jak se vesele roste, kde je EVVO jeho hlavním tématem. Mateřská škola už dlouhodobě uplatňuje výchovu k udržitelnému rozvoji. V interiéru i na školní zahradě maximálně využíváme přírodních materiálů. Třídíme a recyklujeme odpad. Vzdělávací činnosti přenášíme do prostor školní zahrady a okolí mateřské školy. Přispíváme sbírkou na dobročinný bazar Sue Ryder. Ve spolupráci s rodiči udržujeme školní zahradu a nejbližší okolí mateřské školy. Spolupracujeme i s žáky, kteří od nás odešli do základní školy.

4 Proč jsme se zapojili Právě z důvodu nedostatku poznatků a informací pro toto vzdělávání jsme se zúčastnili prvního ročníku. Samy učitelky nemají dostatek znalostí s tímto vzděláváním a v době, kdy jsme program Školka blízká přírodě objevili, byl jediným pro předškolní vzdělávání. Do prostředí mateřské školy zavádíme prvky udržitelného rozvoje postupně. Je potřeba vždy rodičům zdůvodnit, proč dochází k této změně v našem chování a je důležité je nadchnout a zapojit. Několik příkladů: Z provozu: Igelitové tašky jsme nahradili látkovými Při společných akcí nepoužíváme plastové kelímky na jedno použití Používáme ekologické mycí a prací prostředky Pečlivě třídíme odpad (sběr papíru, kontejnery, kompostování) Zavádění regionálních potravin a biopotravin do jídelníčku, zařazování jídel našich babiček S rodiči: Pořádání bazárků s použitým dětským zbožím, podpora sbírek Sue Ryder, nástěnka, kde rodiče inzerují ( Bazarka) Hračky, které už doma nepotřebujeme, v MŠ využijeme Podpora našich činností ohrádky na záhonky, palety pro hmyzí hotel, jahody na záhonek, různé přírodní materiály a materiál na výtvarné činnosti (vlny, zbytky látek, špalíky, kamínky, kůra a pod.) Pořádání dne rodiny, kdy se prezentovali rodiny podle krajů, podle států Místo autem přijeďte na kole (přizpůsobený prostor pro parkování, přispívá i blízkost metra) Péče o své okolí: Péče s rodiči a pedagogy o prostředí mateřské školy, školní zahrady a okolí mateřské školy (brigádnické úterky, brigády s rodiči) V mateřské škole: Zařazení vzdělávání pro udržitelný rozvoj do ŠVP MŠ Postupné vyměňování hraček a nahrazování hračkami z přírodních materiálů a přírodnin Rozšíření záhonů na školní zahradě a pěstování vlastních plodin Sběr a sušení bylin Péče o zvířata v mateřské škole a obohacení zoo koutku o kuřátka Rozšíření doby pobytu venku (dopoledne 3 hodiny, odpoledne 3 5 hodin) Na zahradě vytvořen prostor pro rozvoj přirozených pohybových aktivit (lana, stromy, přírodní materiály, bahniště) Vzdělávání vlastním prožitkem, vlastní zkušeností,, už vím, co se stane, když, experimentování V současné době máme prokazatelně spočítáno a doloženo, že se zvýšila průměrná docházka dětí, tedy snížila nemocnost a 14,7 % oproti loňskému roku ( Výr. zpráva 2013/2014).

5 Září V září se scházíme a seznamujeme. Připravujeme se na společně strávených několik let. Na Keltské slavnosti se poznáváme a s dobrými domácími koláči se veselíme.

6 Říjen Podzim na zahradě Práce na našich záhoncích. Zelenina nám roste na záhonku. No brambory nám moc nenarostly a jak jsme se starali.

7 Život stromu Někdy k nám do mateřském školy pozveme návštěvu, která pro nás připraví program, který nás naučí něco nového.

8 Listopad Na začátku zimy si na zahradě uklidíme a pak si můžeme jen užívat. Péče o zahradu je společnou záležitostí nás všech a odměnou jsou upečené buřtíky.

9 Na svatého Martina Je to naše velmi oblíbená slavnost. Vydali jsme se na lampionový průvod a hledali podkovičky. Máme naprojektovaný celý týden a zabýváme se pomocí potřebným.

10 Prosinec Aby nám čas před Vánocemi rychle utíkal vyrazili jsme na Pražský hrad a na betlémy do Senátu. Pak jsme si připravili s rodiči adventní výzdobu.

11 Vánoční těšení Aby Ježíšek brzy přišel pečeme a tvoříme. Letos jsme pekli Betlém.

12 Leden V lednu pozorujeme co se děje v přírodě. Naší vánoční borovici jsme využili k vytvoření lesa na zahradě a až uschne upečeme si na ní buřtíky.

13 Únor Masopust v mateřské škole Recyklujeme z obalu na interaktivní tabuli vytváříme kulisy pro pohádku, kterou zahrajeme kamarádům a rodičům.

14 Březen Někdy jdeme za zvířátky do okolní přírody a někdy přijdou zase za námi na zahradu. V každém případě je vítáme.

15 Když v MŠ probíhá rekonstrukce Když nás ze školky vyhnaly práce na rekonstrukci, byli jsme na život venku dobře připraveni.

16 Duben V MŠ začíná rekonstrukce koupelen a my prcháme do Krkonoš. Vrátit do Prahy se nám moc nechtělo.

17 Čarodějničky Na čarodějničky se scházíme a užíváme si her a závodění. Po společném opečení buřtů se vypravíme na noční bojovku k Butobábě a pak přespíme v MŠ.

18 Květen Květen nás zase přilákal na zahradu. Společně s rodiči jsme vytvořili hmatový chodníček a,, zeleňáčkové si vytvořili jahodový záhonek. A skončili jsme jak jinak než ohněm a opékáním buřtů.

19 Rodiče jsme pozvali, aby si zkusili jak by to v MŠ zvládali I letos jsme oslavili Den rodiny a všichni společně. Rodiče napekli a připravili pohoštění a pak jsme si hráli na školku. Byli skvělí a nenechali se zahanbit. Vyráběli dárek, závodili a pak udělali hromadu bábovek.

20 Červen Jak jsme sušili seno Protože očekáváme příchod nových kamarádů do mateřské školy, nasušili jsme si pro ně vlastní seno. Poznali jsme jak se seče kosou a co dá práce seno pro králíky nasušit. Teď máme 12 pytlů sena na zimu a zároveň šetrně posečenou zahradu.

21 Na den dětí k nám přibyla kuřátka Jak to bylo pohádko Ověřili jsme si, že se umíme starat i o větší zvířata a poznali jsme, že to není legrace. Musí se pravidelně krmit a čistit jim příbytek.

22 Červenec Letos jsme strávili v MŠ i červenec a protože jsme připraveni, byl prima. Holčičky rozhodly, že v horku se hrát fotbal nedá a tak se hřiště změnilo v bahniště. V nové letní koupelně máme sprchový kout a tak si nás maminky hned pěkně umyly.

23 Na co se těšíme Protože nám zřizovatel dopřává volnost při směřování naší činnosti dostali jsme prostor ovlivnit rekonstrukci, a tak vznikla prostorná letní umývárna a k ní přiléhá malé zázemí, které budou využívat třídy v době pobytu na školní zahradě a hlavně,, lesní třídička.

24 Děkujeme A L M Š A V Š E M, K T E Ř Í V Y T V O Ř I L I T E N T O P R O J E K T. M N O H O J S M E S E N A U Č I L I, Z Í S K A L I J S M E C E N N É I N F O R M A C E A D O V E D N O S T I. M Ů Ž E M E Ř Í C I, Ž E D O V E D N O S T I A Z N A L O S T I Z Í S K A N É V P R O J E K T U U P L A T Ň U J E M E V D E N N Í C H Č I N N O S T E C H. K N A Š Í R A D O S T I J E O C E N I L A Č Š I V E S V É I N S P E K Č N Í Z P R Á V Ě. D A L Š Í D O B R O U Z P R Á V O U J E, Ž E N Á M P Ř Í S L U Š N Á A S I S T E N T K A H Y G I E N I C K É S T A N I C E M Ě L A P R O N A Š I Č I N N O S T P O C H O P E N Í A V R Á M C I S V É K O N T R O L Y, N E M Ě L A N Á M I T K Y. D Ě K U J E M E P A V L A J I R G L O V Á A K O L. M Š H U S N Í K O V A

VÝROČNÍ ZPRÁVA za školní rok 2008/2009

VÝROČNÍ ZPRÁVA za školní rok 2008/2009 Škola Kavčí hory Mateřská škola, Základní škola a Střední odborná škola služeb Praha 4, K Sídlišti 840 VÝROČNÍ ZPRÁVA za školní rok 2008/2009 Zpráva obsahuje část: Mateřská škola V Praze dne 30. 9. 2009

Více

1 list s 1 1o pta p d a Základní škola a Mateřská škotla ečovice, příspěovrkgoavná izace

1 list s 1 1o pta p d a Základní škola a Mateřská škotla ečovice, příspěovrkgoavná izace 1 1 listo Základ ní škola a Mate řská šk ola Tečovic e, přísp ě vková organiz ace 1 listo 1 Za átek listou se v mate ské kole nesl je t ve znamení podzimu. D ti na vycházkách pozorovaly pestré barvy podzimní

Více

Základní škola při Dětské psychiatrické nemocnici, Opařany 160

Základní škola při Dětské psychiatrické nemocnici, Opařany 160 Základní škola při Dětské psychiatrické nemocnici, Opařany 160 Zpráva o plnění ročního plánu environmentální výchovy, vzdělávání a osvěty (EVVO) za školní rok 2013/2014 1 Obsah: I. Identifikační údaje

Více

TÉMA: Jak vybudovat přírodní zahradu ve spolupráci s rodiči? Monika Kovalská

TÉMA: Jak vybudovat přírodní zahradu ve spolupráci s rodiči? Monika Kovalská TÉMA: Jak vybudovat přírodní zahradu ve spolupráci s rodiči? Monika Kovalská 1.Příprava projektu Chci na své zahradě realizovat prvky přírodních zahrad a využívat je v enviromentálním vzdělávání dětí?

Více

,, Školka plná pohody

,, Školka plná pohody ,, Školka plná pohody 1. Identifikační údaje o mateřské škole Název: Základní škola a Mateřská škola Horní Moštěnice Adresa: ZŠ a MŠ Horní Moštěnice, Pod Vinohrady 30, 751 17 Zřizovatel školy: OÚ Horní

Více

Měsíční plán výchovně-vzdělávací činnosti školní družiny pro školní rok 2014/2015

Měsíční plán výchovně-vzdělávací činnosti školní družiny pro školní rok 2014/2015 Měsíční plán výchovně-vzdělávací činnosti školní družiny pro školní rok 2014/2015 ZÁŘÍ téma: Naše škola a její okolí - vítáme se a seznamujeme se - řád ŠD a pravidla oddělení - zásady správného stolování

Více

ZVONEČEK. Děkujeme všem rodičům za včasné platby jak školného, tak i stravného. První pololetí školního roku se dařilo a nebyli žádní dlužníci.

ZVONEČEK. Děkujeme všem rodičům za včasné platby jak školného, tak i stravného. První pololetí školního roku se dařilo a nebyli žádní dlužníci. ZVONEČEK Informační občasník Mateřské školy Lány Ročník 13 číslo 3. Naše školka se rozhodla zapojit do akce SNĚHULÁCI PRO AFRIKU. Náš den Sněhuláků pro Afriku bude ve čtvrtek 25.února 2016. S dětmi připravujeme

Více

Třídní vzdělávací program mateřské školy pro školní rok 2012-2013. Za lískovým keřem u veverky Terky

Třídní vzdělávací program mateřské školy pro školní rok 2012-2013. Za lískovým keřem u veverky Terky Mateřská škola Malhotice,příspěvková organizace, okres Přerov Třídní vzdělávací program mateřské školy pro školní rok 2012-2013 Za lískovým keřem u veverky Terky Veverku velmi často potkáváme a pozorujeme

Více

PROSINEC 2014 ADVENT PLNÝ ANDĚLŮ BABIČKY A DĚDEČKOVÉ DO ŠKOLY

PROSINEC 2014 ADVENT PLNÝ ANDĚLŮ BABIČKY A DĚDEČKOVÉ DO ŠKOLY PROSINEC 2014 ADVENT PLNÝ ANDĚLŮ Celý prosinec se nesl v andělské náladě. Ve školce po celý advent poletovaly dvě velké andělky obklopené spousty malých andělíčků. BABIČKY A DĚDEČKOVÉ DO ŠKOLY Jelikož

Více

S EKOLOGICKÝM PROGRAMEM NA BÍLÉ

S EKOLOGICKÝM PROGRAMEM NA BÍLÉ S EKOLOGICKÝM PROGRAMEM NA BÍLÉ Účastníci: děti a učitelky Mateřské školy Orlová Lutyně K. Dvořáčka 1228 okres Karviná, příspěvková organizace Program vedli: lektoři občanského sdružení ROZCHODNÍK - Ostrava

Více

Prohlídka zámeckých interiérů

Prohlídka zámeckých interiérů Malebný barokní zámek, který byl postaven hrabětem Janem Ludvíkem Harbuval Chamaré v roce 1749, je ideálním místem pro malé i velké, pro jednotlivce i skupiny, pro ty co hledají historii a kulturu, ale

Více

Skolní ~zdělávací program ~ro zájmové vzdělávání Skolní družina při ZS Spálené Poříčí

Skolní ~zdělávací program ~ro zájmové vzdělávání Skolní družina při ZS Spálené Poříčí v Skolní ~zdělávací program ~ro zájmové vzdělávání Skolní družina při ZS Spálené Poříčí v Skolní vzdělávací program pro zájmové vzdělávání v v Skolní družina při ZS Spálené Poříčí Obsah: 1) Identifikační

Více

Noviny městyse. vydává Rada městyse jako nepravidelný zpravodaj

Noviny městyse. vydává Rada městyse jako nepravidelný zpravodaj květen 2015 MĚSTYS LITULTOVICE Noviny městyse vydává Rada městyse jako nepravidelný zpravodaj Vážení občané, vítáme Vás u květnového vydání Novin městyse. Náš zpravodaj Vám přináší informace o dění v městysi,

Více

průřez.téma + ročník obsah předmětu školní výstupy poznámky MP vazby EVV - ekosystémy EVV odpady a hospodaření s odpady EVV - náš životní styl

průřez.téma + ročník obsah předmětu školní výstupy poznámky MP vazby EVV - ekosystémy EVV odpady a hospodaření s odpady EVV - náš životní styl MÍSTO, KDE ŽIJEME + MP vazby Domov EVV - ekosystémy EVV odpady a hospodaření s odpady EVV - náš životní styl - orientuje se v místě domova - orientuje se ve svém pokoji, ví, kde má své hračky, školní kout,

Více

OKÉNKO DO ŠKOLNÍ DRUŽINY

OKÉNKO DO ŠKOLNÍ DRUŽINY OKÉNKO DO ŠKOLNÍ DRUŽINY Ve školní družině se žáci připravují na nadcházející velikonoční svátky. Třídy se zdobí motivy jara a Velikonoc, chystáme se barvit vajíčka, a pokud počasí dovolí, zahrajeme si

Více

MATEŘSKÁ ŠKOLA OSTRAVA, BLAHOSLAVOVA 6, příspěvková organizace. vydává školní časopis

MATEŘSKÁ ŠKOLA OSTRAVA, BLAHOSLAVOVA 6, příspěvková organizace. vydává školní časopis MATEŘSKÁ ŠKOLA OSTRAVA, BLAHOSLAVOVA 6, příspěvková organizace vydává školní časopis č.19/2016 Začal nový školní rok 2015/2016 Letní prázdniny uběhly jako voda a začal další školní rok. Tentokrát ve znamení

Více

Výroční zpráva o činnosti sdružení za rok 2012

Výroční zpráva o činnosti sdružení za rok 2012 Výroční zpráva o činnosti sdružení za rok 2012 Obsah: I. Vznik sdružení II. Základní ustanovení III. Poslání a cíle sdružení IV. Členská základna V. Uspořádané akce v průběhu roku 2012 VI. Propagace sdružení

Více

Provozní řád venkovní hrací plochy mateřské školy

Provozní řád venkovní hrací plochy mateřské školy Provozní řád venkovní hrací plochy mateřské školy Mateřská škola Svojetice Louňovická 358 251 62 Mukařov tel. 731666902 E-mail: skolka@svojetice.cz www. skolka-svojetice.cz zřizovatel : Obecní úřad Svojetice

Více

PŘÍLOHA ŠKOLNÍHO VZDĚLÁVACÍHO PROGRAMU PŘEDŠKOLNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ PRO ŠKOLNÍ ROK 2009/2010

PŘÍLOHA ŠKOLNÍHO VZDĚLÁVACÍHO PROGRAMU PŘEDŠKOLNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ PRO ŠKOLNÍ ROK 2009/2010 Základní škola a mateřská škola obce Zbyslavice, přísp íspěvková organizace Hlavní 103, 742 83 Zbyslavice, tel.: 558 955 722, IČO: 70 98 13 96 www.zszbyslavice.cz PŘÍLOHA ŠKOLNÍHO VZDĚLÁVACÍHO PROGRAMU

Více

Předmět: Člověk a jeho svět

Předmět: Člověk a jeho svět Místo, kde žijeme 1 vyznačí v jednoduchém plánu místo svého bydliště a školy, cestu na určené místo a rozliší možná nebezpečí v nejbližším okolí 36 dodržuje zásady bezpečného chování tak, aby neohrožoval

Více

LES VÝZNAM,SPOLEČENSTVÍ

LES VÝZNAM,SPOLEČENSTVÍ LES VÝZNAM,SPOLEČENSTVÍ Materiál vznikl v rámci projektu Škola pro život č.proj. CZ.1.07/1.4.00/21.2165 Vypracovala: Soňa Koukalová ZŠ a MŠ Mladoňovice 10.9.2011 Anotace Autor Očekávaný výstup Druh učebního

Více

Plán činnosti ve školní družině. Školní rok 2014-2015. Vypracovala: Bc. Irena Staňková

Plán činnosti ve školní družině. Školní rok 2014-2015. Vypracovala: Bc. Irena Staňková Plán činnosti ve školní družině Školní rok 2014-2015 Vypracovala: Bc. Irena Staňková ZÁŘÍ: - rozhovory s dětmi o zážitcích z prázdnin - poslech pohádek a příběhů - povídání o přírodě, pozorování změn v

Více

Evaluace školního roku 2011/2012 Mateřské školy Český Těšín Dukelská 36

Evaluace školního roku 2011/2012 Mateřské školy Český Těšín Dukelská 36 Evaluace školního roku 2011/2012 Mateřské školy Český Těšín Dukelská 36 1)Počty dětí celkový počet : 24 dětí (14chlapců a 10 dívek) průměrná docházka za I. pololetí 18dětí průměrná docházka za II. pololetí

Více

od 23.7.2007 27.7.2007

od 23.7.2007 27.7.2007 * 10. ročník * číslo 6 * Z jednání rady obce ve dnech 25.5. a 6.6.2007 - RO projednala a schválila zadání zakázky na výměnu oken, zateplení a zhotovení fasády mateřské školy firmě První borovská stavební,

Více

Vázu Kabelku Čertíka Zvonek na vánoční stromeček Tohle jsem já!

Vázu Kabelku Čertíka Zvonek na vánoční stromeček Tohle jsem já! Výtvarné éhrátky éhátk splas plastem Plastové kelímky, plastové láhve, víčka, obaly to všechno jsou věci, se kterými se setkáváme snad každý den. Z plastu se vyrábějí hračky, různé součástky i nádobí.

Více

Česká školní inspekce Ústecký inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA. čj. ČŠIU-112/10-U. Předmět inspekční činnosti

Česká školní inspekce Ústecký inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA. čj. ČŠIU-112/10-U. Předmět inspekční činnosti Česká školní inspekce Ústecký inspektorát Název školy: INSPEKČNÍ ZPRÁVA čj. ČŠIU-112/10-U Mateřská škola Velká Bukovina, okres Děčín Adresa: 407 29 Velká Bukovina 184 Identifikátor: 600 075 320 IČ: 72

Více

Základní škola Hošťálkovy

Základní škola Hošťálkovy Základní škola Hošťálkovy Výroční zpráva o činnosti školy Školní rok 2006 / 2007 1 Obsah Část I. Základní charakteristika školy str. 3-4 Část II. Výsledky výchovy a vzdělávání str. 4 Část III. Údaje o

Více

Tá bo r ov ý p ro g ra m p ro šk ol á ky k té m at u

Tá bo r ov ý p ro g ra m p ro šk ol á ky k té m at u Tá bo r ov ý p ro g ra m p ro šk ol á ky k té m at u Přehled témat na jeden týden Lekce k tématu "Evoluce/stvoření" Náměty na závěrečnou slavnost Sešit "Hodinky zlatokopů" (na čtení bible s dětmi) s povolením

Více

Noviny obce Křoví prosinec 2013

Noviny obce Křoví prosinec 2013 Noviny obce Křoví prosinec 2013 Vážení spoluobčané, zima pomalu klepe na vrátka a začíná období očekávání svátků vánočních. V sobotu 30.11. jsme rozsvítili vánoční stromek u kostela a děti nám zazpívaly

Více

Včely jsou víc než med a náš život je s nimi spojený

Včely jsou víc než med a náš život je s nimi spojený PLZEŇ PRO VČELY Včely jsou víc než med a náš život je s nimi spojený VČELY Včela medonosná nedokáže žít sama jako jedinec, ale vytváří superorganismus, tvořený královnou, včelami a trubci. V úlu je jich

Více

Základní údaje: Název školy: ZŠ a MŠ Stráž pod Ralskem, Pionýrů 141 Ředitelka: Mgr. Bedřiška Rychtaříková Telefon/fax: 487 851 504

Základní údaje: Název školy: ZŠ a MŠ Stráž pod Ralskem, Pionýrů 141 Ředitelka: Mgr. Bedřiška Rychtaříková Telefon/fax: 487 851 504 Základní škola a mateřská škola, Stráž pod Ralskem, příspěvková organizace se sídlem Pionýrů 141, 471 27 Stráž pod Ralskem Školní řád a provozní řád mateřské školy Č.j.: ZSSTRAZ 321/2014 Účinnost od: 1.

Více

Pedagogický projekt JAK SE ŽIJE V AFRICE

Pedagogický projekt JAK SE ŽIJE V AFRICE Pedagogický projekt JAK SE ŽIJE V AFRICE Eva Sádlíková I. Ročník KA03D Studium pedagogiky volného času v rámci projektu Klíče pro život 27.5.2010 Pedagogický projekt JAK SE ŽIJE V AFRICE Cílová skupina:

Více

Základní škola při Dětské psychiatrické léčebně Opařany, Opařany 160

Základní škola při Dětské psychiatrické léčebně Opařany, Opařany 160 Základní škola při Dětské psychiatrické léčebně Opařany, Opařany 160 Vyhodnocení realizace projektu environmentálního vzdělávání výchovy a osvěty (EVVO) Zahradu máme, život jí dáme březen 2008 prosinec

Více

Třídní vzdělávací program 2015-2016 MŠ Bukovice

Třídní vzdělávací program 2015-2016 MŠ Bukovice Třídní vzdělávací program 2015-2016 MŠ Bukovice Motivace: S ježkem na cestách Organizace vzdělávání MŠ Bukovice Předškolní vzdělávání je organizováno pro děti od 3 do 6 let a děti s OŠD. Kapacita MŠ je

Více

Časopis MŠ. Prosinec 2015

Časopis MŠ. Prosinec 2015 Základní škola a Mateřská škola Ústí nad Labem, Jitřní 277, příspěvková organizace Časopis MŠ Prosinec 2015 Vydává: Mateřská škola Ústí nad Labem Brná Sebuzínská 42 Tel: 475 541 175 Mobil: 720 619 239

Více

Česká školní inspekce Středočeský inspektorát. Čj. ČŠIS-388/15-s

Česká školní inspekce Středočeský inspektorát. Čj. ČŠIS-388/15-s v s Š S ~ OS Čj. ČŠIS-388/15-s Název právnické osoby vykonávající činnost školy/školského zařízení Mateřská škola CIPÍSKOVÁ Sídlo Spojovací 42, 290 01 Písková Lhota E-mail právnické osoby ič 71295101 Identifikátor

Více

Základní škola a mateřská škola Cejle, Výroční zpráva o činnosti Základní školy a mateřské školy Cejle za školní rok 2010/2011

Základní škola a mateřská škola Cejle, Výroční zpráva o činnosti Základní školy a mateřské školy Cejle za školní rok 2010/2011 Základní škola a mateřská škola Cejle, příspěvková organizace Cejle 116, 58851 Batelov, v_zs.cejle@volny.cz, IČO 75022117 Výroční zpráva o činnosti Základní školy a mateřské školy Cejle za školní rok 2010/2011

Více

V ý r o č n í z p r á v a. Středisko ekologické výchovy Libereckého kraje, příspěvková organizace. w w w. s t r e v l i k. c z

V ý r o č n í z p r á v a. Středisko ekologické výchovy Libereckého kraje, příspěvková organizace. w w w. s t r e v l i k. c z V ý r o č n í z p r á v a Středisko ekologické výchovy Libereckého kraje, příspěvková organizace 2 0 1 0 w w w. s t r e v l i k. c z PŘEDSTAVENÍ ORGANIZACE Středisko ekologické výchovy Libereckého kraje

Více

Co nás čeká v měsíci ÚNORU?

Co nás čeká v měsíci ÚNORU? Co nás čeká v měsíci ÚNORU? 2.2. zápis do 1. ročníku téma LES 2.2. projekt na téma LES 9.2. karneval ve škole 15.-19.2. jarní prázdniny 22.2. poslední lekce plavání 23.2. divadlo ve Vamberku pro 1. a 2.

Více

Výlet na Pěnkavův dvůr

Výlet na Pěnkavův dvůr Vážení rodiče! Vánoce jsou za námi, všichni jsme je přežili snad bez újmy, maminky bez nadbytečných kil a tatínkové bez újmy z rodinných sešlostí a poletování po nákupech. Věříme, že jste si svátky užili

Více

Malá farma výukové programy EVVO

Malá farma výukové programy EVVO Název projektu Stručný popis projektu Cíl projektu Téma Malá farma výukové programy EVVO Základním posláním Krajského střediska ekologické výchovy v Chebu je podpora vzdělávání k udržitelnému rozvoji a

Více

DLOUHODOBÝ PLÁN ENVIRONMENTÁLNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ, VÝCHOVY A OSVĚTY

DLOUHODOBÝ PLÁN ENVIRONMENTÁLNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ, VÝCHOVY A OSVĚTY DLOUHODOBÝ PLÁN ENVIRONMENTÁLNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ, VÝCHOVY A OSVĚTY Zpracovaný na základně metodického pokynu MŠMT k zajištění environmentálního vzdělávání, výchovy a osvěty (EVVO), č.j. 16745/2008 22.) JAKO

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI SDRUŽENÍ. Rodinné centrum Bysteráček ZA ROK 2012

VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI SDRUŽENÍ. Rodinné centrum Bysteráček ZA ROK 2012 VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI SDRUŽENÍ Rodinné centrum Bysteráček ZA ROK 2012 Obsah: 1. Základní údaje o sdružení 2. Členové sdružení 3. Materiální a technické vybavení 4. Spolupráce a sponzoři 5. Akce sdružení

Více

Z á k l a d n í š k o l a, z á k l a d n í u mě l e c k á š k o l a a m a t eřská škola Ledenice. Plán rozvoje školy 2014-2016

Z á k l a d n í š k o l a, z á k l a d n í u mě l e c k á š k o l a a m a t eřská škola Ledenice. Plán rozvoje školy 2014-2016 Z á k l a d n í š k o l a, z á k l a d n í u mě l e c k á š k o l a a m a t eřská škola Ledenice Plán rozvoje školy 2014-2016 Ledenice 1. 1. 2014 1. Popis školy Základní škola, základní umělecká škola

Více

Pokusné ověřování Hodina pohybu navíc. Často kladené otázky

Pokusné ověřování Hodina pohybu navíc. Často kladené otázky MINISTERSTVO ŠKOLSTVÍ, MLÁDEŽE A TĚLOVÝCHOVY ČESKÉ REPUBLIKY Karmelitská 7, 118 12 Praha 1 - Malá Strana Pokusné ověřování Hodina pohybu navíc Často kladené otázky Dotazy k celému PO: Dotaz: Co to přesně

Více

Tento projekt je spolufinancován z Evropského sociálního fondu a státního rozpočtu České republiky.

Tento projekt je spolufinancován z Evropského sociálního fondu a státního rozpočtu České republiky. Tento projekt je spolufinancován z Evropského sociálního fondu a státního rozpočtu České republiky. ÚVOD Cvičení pro uvolnění ruky jsou určeny pro vzdělávání žáků v základní škole speciální a plně respektují

Více

Statutární město Most Radniční 1 Most. Úsvit. Projekt partnerské spolupráce při zlepšování situace v sídlišti Chanov

Statutární město Most Radniční 1 Most. Úsvit. Projekt partnerské spolupráce při zlepšování situace v sídlišti Chanov Statutární město Most Radniční 1 Most Úsvit Projekt partnerské spolupráce při zlepšování situace v sídlišti Chanov Dílčí projekt Projekt rozšířené estetické výchovy Projekt rozšířené estetické výchovy

Více

Základní a mateřská škola Václava Vaňka Bezno. www.zs-bezno.cz

Základní a mateřská škola Václava Vaňka Bezno. www.zs-bezno.cz Základní a mateřská škola Václava Vaňka Bezno www.zs-bezno.cz Škola pro udržitelný život Chceme získat členství v síti Škola pro udržitelný život. Co pro to musíme udělat? Stanovit problém Vytyčit cíle

Více

Výstup. Registrační číslo projektu CZ.01.07/1.1.01/01.0004. PaedDr. Vladimír Hůlka, PaedDr. Zdenka Kınigsmarková

Výstup. Registrační číslo projektu CZ.01.07/1.1.01/01.0004. PaedDr. Vladimír Hůlka, PaedDr. Zdenka Kınigsmarková Projekt: Přispějme k ještě kvalitnější a modernější výuce na ZŠ Chotěboř Buttulova Registrační číslo projektu CZ.01.07/1.1.01/01.0004 Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním

Více

1. Údaje o zařízení : 2. Popis zařízení : 3. Režimové požadavky:

1. Údaje o zařízení : 2. Popis zařízení : 3. Režimové požadavky: V provozním řádu je stanoven režim dne v mateřské škole, zohledňující věkové a fyzické zvláštnosti dětí, podmínky jejich pohybové aktivity a otužování, režim stravování včetně pitného režimu, způsob vhodného

Více

Dotazník. Průzkum veřejného mínění a spokojenosti v obci Jestřabí v Krkonoších. Vážení občané, rekreanti či návštěvníci obce Jestřabí v Krkonoších,

Dotazník. Průzkum veřejného mínění a spokojenosti v obci Jestřabí v Krkonoších. Vážení občané, rekreanti či návštěvníci obce Jestřabí v Krkonoších, Dotazník Průzkum veřejného mínění a spokojenosti v obci Jestřabí v Krkonoších Vážení občané, rekreanti či návštěvníci obce Jestřabí v Krkonoších, dostává se Vám do rukou dotazník, o jehož vyplnění bychom

Více

Střední odborná škola stavební a zahradnická, Učňovská 1, Praha 9, 190 00. Sladký domov. 10. číslo červen 2011

Střední odborná škola stavební a zahradnická, Učňovská 1, Praha 9, 190 00. Sladký domov. 10. číslo červen 2011 Střední odborná škola stavební a zahradnická, Učňovská 1, Praha 9, 190 00 Sladký domov 10. číslo červen 2011 Slovo vychovatelky DM na konci školního roku... Tak jako jednou všechno končí, tak brzy skončí

Více

ŠKOLNÍČEK MŠ NOVÝ HRÁDEK

ŠKOLNÍČEK MŠ NOVÝ HRÁDEK ŠKOLNÍČEK MŠ NOVÝ HRÁDEK LÉTO ZPRÁVY ZE ŽIVOTA ŠKOLKY A máme tu červen - jí se jahody, třešně a všechno dozrává. I čas prázdnin. Těšíme se na ně, na léto, na sluníčko a naši školáci se nemohou dočkat,

Více

Dům stříbrných vlasů. Máme rádi tradice

Dům stříbrných vlasů. Máme rádi tradice Časopis vydávaný v Domově Letokruhy v Budišově nad Budišovkou, určený pro naše uživatele, rodinné příslušníky a zaměstnance Dům stříbrných vlasů V tomto čísle najde čtenář shrnutí naší činnosti v roce

Více

OD 13 DO 17 HODIN. Zpracovala Nová Milena, spolupracuje Jana Šmardová Koulová korektura webmaster Ing. Vlach

OD 13 DO 17 HODIN. Zpracovala Nová Milena, spolupracuje Jana Šmardová Koulová korektura webmaster Ing. Vlach OD 13 DO 17 HODIN Zpracovala Nová Milena, spolupracuje Jana Šmardová Koulová korektura webmaster Ing. Vlach Květnový kalendář narozenin našich kamarádů. Ahoj děti, Minulý měsíc jsme si vytvořily Knihu

Více

využívá svých schopností

využívá svých schopností Táto relácia využívá svých schopností je pro nás svaté. pojednáva o možnostiach breathariánstva, teda života bez jedenia jedla, no nie je to kompletný návod. V záujme vašej bezpečnosti, nepokúšajte sa

Více

Plán environmentální výchovy, vzdělávání a osvěty (EVVO)

Plán environmentální výchovy, vzdělávání a osvěty (EVVO) Plán environmentální výchovy, vzdělávání a osvěty (EVVO) školní rok 2015/2016 Enviromentální výchova je uplatňována v jednotlivých vyučovacích předmětech 1. stupeň ZŠ (1. - 5. ročník) Prvouka, Přírodověda,

Více

Školní vzdělávací program školní družiny Základní školy a mateřské škol Černožice, okres Hradec Králové

Školní vzdělávací program školní družiny Základní školy a mateřské škol Černožice, okres Hradec Králové Školní vzdělávací program školní družiny Základní školy a mateřské škol Černožice, okres Hradec Králové Číslo jednací: 113/2007 Předkladatel : Základní škola a mateřská škola, Černožice, okres Hradec Králové

Více

REVOLVINGOVÝ FOND Ministerstva životního prostředí

REVOLVINGOVÝ FOND Ministerstva životního prostředí REVOLVINGOVÝ FOND Ministerstva životního prostředí ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA Název projektu: Malé školní arboretum učíme se v oživlé zahradě Konečný příjemce: Základní škola a Mateřská škola Kamenice, okr. Jihlava,

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ZÁKLADNÍ ŠKOLY (školní rok 2005/2006)

VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ZÁKLADNÍ ŠKOLY (školní rok 2005/2006) Základní škola a mateřská škola Příbram na Moravě, okres Brno-venkov, příspěvková organizace VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ZÁKLADNÍ ŠKOLY (školní rok 2005/2006) Příbram na Moravě č.p. 102, 664 84 Zastávka

Více

Název: Robinson Jedlé a jedovaté

Název: Robinson Jedlé a jedovaté Název: Robinson Jedlé a jedovaté Téma: Uchovávání potravin, jedlé a jedovaté Úroveň: 1. stupeň ZŠ Tematický celek: Výživa a zdraví Výukové materiály Předmět (obor): prvouka, přírodověda Doporučený věk

Více

Nová Ves u Nového Města na Moravě

Nová Ves u Nového Města na Moravě 1. Základní údaje o škole Základní škola a Mateřská škola Nová Ves u Nového Města na Moravě, okres Žd ár nad Sázavou, příspěvková organizace Nová Ves u Nového Města na Moravě 70 592 31 Nové Město na Moravě

Více

Historie knihovny. 1814 z popudu faráře Františka Raymana otevřena farní knihovna.

Historie knihovny. 1814 z popudu faráře Františka Raymana otevřena farní knihovna. Historie knihovny Knihovny v Častolovicích byly celkem 3. První knihovna vznikla na zámku, za působení Leopolda Sternberga (1770 1856) obsahuje díla věděcká, beletrická, tisková i rukopisná. Můžeme zde

Více

JANA ČERMÁKOVÁ. Vytvořeno pro žáky s lehkou mentální retardací

JANA ČERMÁKOVÁ. Vytvořeno pro žáky s lehkou mentální retardací Identifikátor materiálu: EU 4 33, příběh Tématická oblast: český jazyk - literatura 1. ročníku Materiál obsahuje dva pracovní listy. Úkolem prvního listu je čtení s porozuměním, úkolem druhého listu je

Více

Č E S K Á Š K O L N Í I N S P E K C E. Čj.: 033 025/99-2712 Oblastní pracoviště č.03 INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Mgr. Jitka Kašová Obec Obříství ŠÚ Mělník

Č E S K Á Š K O L N Í I N S P E K C E. Čj.: 033 025/99-2712 Oblastní pracoviště č.03 INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Mgr. Jitka Kašová Obec Obříství ŠÚ Mělník Č E S K Á Š K O L N Í I N S P E K C E Čj.: 033 025/99-2712 Oblastní pracoviště č.03 Signatura: ac3cs102 Okresní pracoviště Mělník INSPEKČNÍ ZPRÁVA Škola: ZŠ Obříství okres Mělník IZO školy: 102286159 Identifikátor

Více

Školní rok 2010/2011

Školní rok 2010/2011 Školní rok 2010/2011 Září 2010 BAREVNÁ DUHA byla v televizi!!! Kdo si 20. 9. 2010 ráno před odchodem do zaměstnání nebo do školy pustil televizi Nova, toho čekalo příjemné překvapení. V ranních zprávách

Více

... 29. listopadu 2008. Detsky program po cely den. Sál vedle restaurace U Korychů 9-17 hodin

... 29. listopadu 2008. Detsky program po cely den. Sál vedle restaurace U Korychů 9-17 hodin PROSINEC 2008 V 29 listopadu 2008 ˇ Sál vedle restaurace U Korychů 9-17 hodin Obecní úřad Velké Přílepy si Vás dovoluje pozvat na vánoční trhy, které se budou konat ve Velkých Přílepech Na trzích mimo

Více

Základní škola a mateřská škola Šindlovy Dvory VÝROČNÍ ZPRÁVA. ZŠ a MŠ ŠINDLOVY DVORY 2010/2011

Základní škola a mateřská škola Šindlovy Dvory VÝROČNÍ ZPRÁVA. ZŠ a MŠ ŠINDLOVY DVORY 2010/2011 Základní škola a mateřská škola Šindlovy Dvory VÝROČNÍ ZPRÁVA ZŠ a MŠ ŠINDLOVY DVORY 2010/2011 Výroční zpráva školy byla zpracována na základě 10, 11 a 12 zákona č. 561/2004 Sb., o předškolním, základním,

Více

--- Ukázka z titulu --- Výživa dětí chutně, pestře a moderně. Jarmila Mandžuková

--- Ukázka z titulu --- Výživa dětí chutně, pestře a moderně. Jarmila Mandžuková Milí rodiče, tuto knihu jsem věnovala našim nejmilejším členům rodiny dětem. Nabídka potravin se od roku 1990 zásadním způsobem změnila a stále se rozšiřuje a vyvíjí. Změnil se i způsob života, a to vše

Více

2015 ŘÍJEN PROSINEC. Zlín

2015 ŘÍJEN PROSINEC. Zlín 2015 ŘÍJEN PROSINEC Zlín 1 SLOVO ŘEDITELKY Milí přátelé a příznivci Alzheimercentra Zlín. Dovoluji si Vás pozdravit poprvé v roce 2016 a tímto Vám také popřát, aby celý rok byl pro Vás rokem příjemným,

Více

Příspěvky poskytované zaměstnavatelům na zaměstnávání osob se zdravotním postižením Dle zákona č. 435/2004 Sb., o zaměstnanosti, v platném znění.

Příspěvky poskytované zaměstnavatelům na zaměstnávání osob se zdravotním postižením Dle zákona č. 435/2004 Sb., o zaměstnanosti, v platném znění. 6 Právní postavení a ochrana osob se zdravotním postižením Příspěvky poskytované zaměstnavatelům na zaměstnávání osob se zdravotním postižením Dle zákona č. 435/2004 Sb., o zaměstnanosti, v platném znění.

Více

ZÁKLADNÍ ŠKOLA TOCHOVICE ŠKOLA TYPU RODINNÉHO VZDĚLÁVÁNÍ ŠKOLNÍ ROK 2008/2009 číslo: 12

ZÁKLADNÍ ŠKOLA TOCHOVICE ŠKOLA TYPU RODINNÉHO VZDĚLÁVÁNÍ ŠKOLNÍ ROK 2008/2009 číslo: 12 ZÁKLADNÍ ŠKOLA TOCHOVICE ŠKOLA TYPU RODINNÉHO VZDĚLÁVÁNÍ ŠKOLNÍ ROK 2008/2009 číslo: 12 Obsah: Slovo ředitele školy, Vánoční besídka, recyklovaní - povídky, Nový rok, dětská tvorba, vyhodnocení sběru Leden

Více

Učební plán: Tabulace učebního plánu pro 1. stupeň:

Učební plán: Tabulace učebního plánu pro 1. stupeň: Učební plán: Tabulace učebního plánu pro 1. stupeň: ročník 1 2 3 4 5 celkem v RVP Jazyk a jazyková komunikace Český jazyk 9 9 9 8 8 43 35 Anglický jazyk 0 1 3 3 3 10 9 Matematika a její aplikace Matematika

Více

Česká školní inspekce Středočeský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Č. j. ČŠIS-2460/10-S. Želivského 805, 280 02 Kolín IV

Česká školní inspekce Středočeský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Č. j. ČŠIS-2460/10-S. Želivského 805, 280 02 Kolín IV Česká školní inspekce Středočeský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA Č. j. ČŠIS-2460/10-S Název kontrolované osoby: Mateřská škola Klubíčko s. r. o Sídlo: Želivského 805, 280 02 Kolín IV IČ: 26 131 021 Identifikátor:

Více

Česká školní inspekce Pražský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Č. j. ČŠIA- 157/12 - A

Česká školní inspekce Pražský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Č. j. ČŠIA- 157/12 - A Česká školní inspekce Pražský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA Č. j. ČŠIA- 157/12 - A Název právnické osoby Mateřská škola Pohádka v Praze 12 vykonávající činnost školy: Sídlo: Imrychova 937/15, 143 00 Praha

Více

Plán činností na období: leden 2011 prosinec 2011: PROSTŘEDÍ ŠKOLY Základní škola praktická a základní škola speciální Králíky

Plán činností na období: leden 2011 prosinec 2011: PROSTŘEDÍ ŠKOLY Základní škola praktická a základní škola speciální Králíky Název školy Plán činností na období: leden 2011 prosinec 2011: PROSTŘEDÍ ŠKOLY Základní škola praktická a základní škola speciální Králíky Datum sestavení plánu 20.1.2011 Na sestavení plánu spolupracovali

Více

MC Permoníček POSLÁNÍ ČINNOST MC V ROCE 2014 ORGÁNY ORGANIZACE. POČET ČLENŮ MC PERMONÍČEK V roce 2014 bylo 29členů. PRAVIDELNÝ PROGRAM V ROCE 2014

MC Permoníček POSLÁNÍ ČINNOST MC V ROCE 2014 ORGÁNY ORGANIZACE. POČET ČLENŮ MC PERMONÍČEK V roce 2014 bylo 29členů. PRAVIDELNÝ PROGRAM V ROCE 2014 MC Permoníček POSLÁNÍ Mateřské centrum je dostupné rodičům s dětmi, poskytuje prostor pro neformální setkávání, vzájemnou pomoc, předávání zkušeností, vzdělávání a zábavu. Děti navazují první sociální

Více

PŮSOBENÍ ASISTENTA PEDAGOGA NA ZŠ, PRAKTICKÉ ZKUŠENOSTI

PŮSOBENÍ ASISTENTA PEDAGOGA NA ZŠ, PRAKTICKÉ ZKUŠENOSTI PŮSOBENÍ ASISTENTA PEDAGOGA NA ZŠ, PRAKTICKÉ ZKUŠENOSTI ZŠ Dr.F.L.Riegra Semily Mgr. Hana Vavřenová Hana Vavřenová 0 Zkušenosti školy 1996 - první integrovaný, zdravotně postižený žák a první asistent

Více

Podzimní prázdniny J. Bureš Halloween

Podzimní prázdniny J. Bureš Halloween Podzimní prázdniny L. Smereková V sobotu 25.10. jsme já, Klára, Filip, máma a babička jeli do Rokycan. Nejdříve jsme jeli na hřbitov, potom do restaurace a nakonec jsme jeli do bazénu. Jezdila jsem jen

Více

ROČNÍ ZPRÁVA O HOSPODAŘENÍ ROK 2007

ROČNÍ ZPRÁVA O HOSPODAŘENÍ ROK 2007 ROČNÍ ZPRÁVA O HOSPODAŘENÍ ROK 2007 Předkládá: Ústav sociální péče pro tělesně postiženou mládež, V Sídlišti 347, 330 22 Zbůch organizační složka státu Název zpracovatele Ústav sociální péče pro tělesně

Více

Učebnice pro děti od 0 do 2 let a pro jejich rodiče

Učebnice pro děti od 0 do 2 let a pro jejich rodiče Učebnice pro děti od 0 do 2 let a pro jejich rodiče Z r nk Z učebního cyklu Pouta milosti (GraceLink) Ročník I., první čtvrtletí Přeloženo z anglického originálu: Beginner Bible Study Guide, GraceLink

Více

Č E S K Á Š K O L N Í I N S P E K C E. Čj.: 091 174/99-4009 Oblastní pracoviště č. 9 INSPEKČNÍ ZPRÁVA. ŠÚ Hradec Králové

Č E S K Á Š K O L N Í I N S P E K C E. Čj.: 091 174/99-4009 Oblastní pracoviště č. 9 INSPEKČNÍ ZPRÁVA. ŠÚ Hradec Králové Č E S K Á Š K O L N Í I N S P E K C E Čj.: 091 174/99-4009 Oblastní pracoviště č. 9 Signatura: oi1cs102 Okresní pracoviště Hradec Králové INSPEKČNÍ ZPRÁVA Škola: Základní škola Hradec Králové, Úprkova

Více

Zápis z porady obecních knihovníků okresu Náchod, která se uskutečnila 26. 2. 2015 v Městské knihovně v Náchodě

Zápis z porady obecních knihovníků okresu Náchod, která se uskutečnila 26. 2. 2015 v Městské knihovně v Náchodě Zápis z porady obecních knihovníků okresu Náchod, která se uskutečnila 26. 2. 2015 v Městské knihovně v Náchodě Paní Jana Klimešová ukončila ke konci roku 2014 svou dlouholetou práci knihovnice obecní

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI MATEŘSKÉ ŠKOLY za školní rok 2011/2012

VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI MATEŘSKÉ ŠKOLY za školní rok 2011/2012 Základní škola a mateřská škola KOZMICE, příspěvková organizace, okres OPAVA, Por. Hoši 1, 747 11 KOZMICE VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI MATEŘSKÉ ŠKOLY za školní rok 2011/2012 VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ŠKOLNÍ ROK 2011/2012

Více

Projekt Podpora rozvoje emočního vývoje, předčtenářských dovedností a moderních metod vzdělávání v MŠ reg. č.: CZ.1.07/1.3.50/02.0011.

Projekt Podpora rozvoje emočního vývoje, předčtenářských dovedností a moderních metod vzdělávání v MŠ reg. č.: CZ.1.07/1.3.50/02.0011. Barevné září Zuzana Musilová Cíl: podporovat předčtenářské dovednosti, sluchové rozlišování (písmeno na začátku jména), uvolňovat ramenní i zápěstní kloub pro přípravu na psaní, dát dětem najevo příslušnost

Více

DĚTSKÝ KLUB/ŠKOLKA K2 mateřská škola s integrovaným lesním programem. Charakteristika školního vzdělávacího programu ROSTEME S PŘÍBĚHY

DĚTSKÝ KLUB/ŠKOLKA K2 mateřská škola s integrovaným lesním programem. Charakteristika školního vzdělávacího programu ROSTEME S PŘÍBĚHY METODIKA DĚTSKÝ KLUB/ŠKOLKA K2 mateřská škola s integrovaným lesním programem Charakteristika školního vzdělávacího programu ROSTEME S PŘÍBĚHY Praha & EU: Investujeme do vaší budoucnosti. 1 Obsah 1. Charakteristika

Více

KONCEPCE ROZVOJE ŠKOLY NA OBDOBÍ 2014 2019

KONCEPCE ROZVOJE ŠKOLY NA OBDOBÍ 2014 2019 KONCEPCE ROZVOJE ŠKOLY NA OBDOBÍ 2014 2019 Tento dokument je zpracován jako výhledový materiál, sloužící dalšímu rozvoji školy na dobu, po kterou jsem byla jmenována zřizovatelem do funkce ředitelky školy.

Více

POPIS REALIZACE POSKYTOVANÉ SLUŽBY

POPIS REALIZACE POSKYTOVANÉ SLUŽBY POPIS REALIZACE POSKYTOVANÉ SLUŽBY Název zřizovatele: Název zařízení: Ruprechtický farní spolek Denní stacionář U Antonína Místo poskytovaní služby: Markova 1186, Liberec 14, 460 14 Forma služby: Kapacita

Více

M ě s t o V i m p e r k

M ě s t o V i m p e r k M ě s t o V i m p e r k 385 17 Vimperk Vyřizuje: Ing. Jaroslava Martanová Ve Vimperku dne 31.03.2015 VYMEZENÍ ZASTAVĚNÉHO ÚZEMÍ VIMPERK NÁVRH PO UPLATNĚNÍ STANOVISEK DOTČENÝCH ORGÁNŮ* Opatření obecné povahy

Více

ASOCIACE RODIČŮ A PŘÁTEL ZDRAVOTNĚ POSTIŽENÝCH DĚTÍ v ČR, o.s. VÝROČNÍ ZPRÁVA 2011 LITOMĚŘICE

ASOCIACE RODIČŮ A PŘÁTEL ZDRAVOTNĚ POSTIŽENÝCH DĚTÍ v ČR, o.s. VÝROČNÍ ZPRÁVA 2011 LITOMĚŘICE ASOCIACE RODIČŮ A PŘÁTEL ZDRAVOTNĚ POSTIŽENÝCH DĚTÍ v ČR, o.s. VÝROČNÍ ZPRÁVA 2011 LITOMĚŘICE Vážení přátelé, i do dalšího roku vstupujeme s předsevzetím pokračovat v započaté práci, ustát všechny nejistoty,

Více

INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Mateřská škola, Hrušovany nad Jevišovkou, okres Znojmo, příspěvková organizace. Na vršku 495, 671 67 Hrušovany nad Jevišovkou

INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Mateřská škola, Hrušovany nad Jevišovkou, okres Znojmo, příspěvková organizace. Na vršku 495, 671 67 Hrušovany nad Jevišovkou Česká školní inspekce Jihomoravský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA Mateřská škola, Hrušovany nad Jevišovkou, okres Znojmo, příspěvková organizace Na vršku 495, 671 67 Hrušovany nad Jevišovkou Identifikátor:

Více

Pracovní list. Workshop: Hospodaření domácnosti

Pracovní list. Workshop: Hospodaření domácnosti Pracovní list Workshop: Hospodaření domácnosti Úkol č. 1 Příjmy a výdaje Úkolem je roztřídit níže uvedené pojmy na příjmy a výdaje. Současně také na příjmy aktivní, pasivní, nahodilé a výdaje na zbytné,

Více

Š K O L N Í Ř Á D. Mateřská škola Havlovice

Š K O L N Í Ř Á D. Mateřská škola Havlovice .. Mateřská škola Havlovice Š K O L N Í Ř Á D Adresa: Základní škola a Mateřská škola, Havlovice nad Úpou, okres Trutnov, Havlovice 38, 542 32 Úpice IČO : 710 03 878 Telefon: 499 882 284 Zřizovatel: Obec

Více

Česká školní inspekce Jihomoravský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Čj. ČŠIB-731/14-B. Vyškovská 376, 685 01 Bučovice ddm.bucovice@tiscali.

Česká školní inspekce Jihomoravský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Čj. ČŠIB-731/14-B. Vyškovská 376, 685 01 Bučovice ddm.bucovice@tiscali. INSPEKČNÍ ZPRÁVA Čj. ČŠIB-731/14-B Název právnické osoby vykonávající činnost školského zařízení Sídlo E-mail právnické osoby IČO 70284083 Identifikátor 600126111 Právní forma Zastoupená Zřizovatel Dům

Více

NAUČNÁ STEZKA NOVÝ PRALES PROJEKT POSTUPNÉ PŘEMĚNY NEPŮVODNÍ PONIČENÉ SMRKOVÉ MONOKULTURY NA SMÍŠENÝ LES A JEDNOU I PRALES.

NAUČNÁ STEZKA NOVÝ PRALES PROJEKT POSTUPNÉ PŘEMĚNY NEPŮVODNÍ PONIČENÉ SMRKOVÉ MONOKULTURY NA SMÍŠENÝ LES A JEDNOU I PRALES. NAUČNÁ STEZKA NOVÝ PRALES PROJEKT POSTUPNÉ PŘEMĚNY NEPŮVODNÍ PONIČENÉ SMRKOVÉ MONOKULTURY NA SMÍŠENÝ LES A JEDNOU I PRALES. PROJEKT NOVÝ PRALES NAUČNÁ STEZKA NOVÝ PRALES V roce 2010 se Nový Prales rozkládá

Více

Česká školní inspekce Středočeský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Čj.: ČŠIS-128/11-S. Mateřská škola Červený Újezd, okres Praha-západ

Česká školní inspekce Středočeský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Čj.: ČŠIS-128/11-S. Mateřská škola Červený Újezd, okres Praha-západ Česká školní inspekce Středočeský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA Název právnické osoby vykonávající činnost školy: Sídlo: Mateřská škola Červený Újezd, okres Praha-západ Červený Újezd 30, 273 51 Unhošť IČ:

Více

Č E S K Á Š K O L N Í I N S P E K C E. Čj.: 065 513/99-5031 Oblastní pracoviště č. 6 Ústí n. L. INSPEKČNÍ ZPRÁVA

Č E S K Á Š K O L N Í I N S P E K C E. Čj.: 065 513/99-5031 Oblastní pracoviště č. 6 Ústí n. L. INSPEKČNÍ ZPRÁVA Č E S K Á Š K O L N Í I N S P E K C E Čj.: 065 513/99-5031 Oblastní pracoviště č. 6 Ústí n. L. Signatura: nf6hs302 Okresní pracoviště Ústí nad Labem INSPEKČNÍ ZPRÁVA Škola/zařízení: Střední odborné učiliště

Více

závěrečná zpráva o činnosti

závěrečná zpráva o činnosti 2013 závěrečná zpráva o činnosti O projektu Hlavním cílem projektu je podpora soužití osob s postižením s osobami bez, výchova k vzájemné toleranci a porozumění v nelehké době transformace pobytových zařízení.

Více

ŠKOLNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM ŠKOLNÍ DRUŽINY

ŠKOLNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM ŠKOLNÍ DRUŽINY Základní škola, Hradec Králové, Habrmanova 130 ŠKOLNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM ŠKOLNÍ DRUŽINY 1 Školní družina při ZŠ Habrmanova 130 v Hradci Králové Ředitel: Mgr. Jiří Šimek Zástupce ředitele: Mgr. Jana Odstrčilová

Více

Biologie všedního dne

Biologie všedního dne Pavel Vlach Zdeňka Chocholoušková Biologie všedního dne Věnováno Tomáši Kučerovi recenzovali: hlavní recenzenti: Doc. PhDr. Petr Dostál, CSc. Katedra biologie a environmentálních studií PF UK Praha Prof.

Více