Micro plus nádoba. Zpracovala: Simona VRABCOVÁ

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Micro plus nádoba. Zpracovala: Simona VRABCOVÁ"

Transkript

1 Micro plus nádoba

2 Mikrovlnná trouba (dále jen MT) (osvětové okénko) Mikrovlny nemají ionizující účinek (jako rentgenové záření) proto nedochází k rozbíjení chemických vazeb a ani změně nutričních hodnot. Zatímco na sporáku nebo v klasické troubě přesahují hodnoty hodně přes 100 C. V MT se vaří na jiném fyzikálním principu, jiné teplotě a využívá se přenos tepla. Pokud budu porovnávat ohřívání vody v mikrovlnné troubě a na sporáku kvalita se neliší. Mikrovlny zmizí z prostoru i jídla ihned jakmile se vypne MT. Porovnání úbytku vitamínu C záleží na potravině, ne na způsobu vaření: Karotka úbytek v MT -32%, na sporáku -35% Květák úbytek v MT -23%, na sporáku -16% Co beru jako nevýhodu: Nerovnoměrné ohřívání nebo vaření a to z důvodu výběru nesprávné nádoby. Jídlo bohužel nebude jako z klasické trouby křupavé a barevně zabarvené. Naopak co beru jako výhodu: Rychlá a snadná příprava jídla, když se MT naučíte používat, zjistíte, že Vám uspoří čas i energii.

3 Maková nádivka v mikrovlnné troubě Maková nádivka: 500 ml mléka 250 g mletého máku 100 g cukru (přidat i vanilkový) Strouhaný perník Citronová kůra nebo směs koření (skořice, hřebíček, kakao)

4 Postup vaření makové nádivky v mikrovlnné troubě Nádivku budeme vařit v micro plus nádobě. Nejdříve ohřejeme mléko. Půl litru mléka trvá přibližně 2 minuty při 800W při zakryté nádobě. Do horkého mléka přidáme 250 g mletého máku a promícháme.

5 Vaření máku Nádobu přiklopíme a dáme do mikrovlnné trouby. Vaříme přibližně 3 minuty při 800 W. Poté přidáme nastrouhaný perník a necháme ještě asi 1,5 minuty provařit v uzavřené nádobě.

6 Dochucení nádivky Do uvařené směsi přidáme 100 g cukru a citronovou kůru. Dále už nevaříme

7 Puding v mikrovlnné troubě Puding 0,5 l mléka 3 lžíce cukru

8 Příprava pudingu Do Micro plus Konvice dáme: 400 ml mléka a ohřejeme v mikrovlnné troubě asi 1:40 minut na plný výkon (750W)

9 Příprava směsi Do mix fixu (D10) dáme: 100 ml mléka Směs pudingu 3 lžíce cukru A vše promícháme.

10 Smíchání Do mléka nalijeme směs a vše promícháme, např. optimum měchačkou (D124). Zavřenou konvičku dáme do mikrovlnné trouby a vaříme 1 minutu.

11 Vaření 2. fáze Opatrně vyndáme konvičku a směs opět promícháme např. optimum měchačkou (D124). Vaříme na plný výkon ještě 1 minutu.

12 Výsledný produkt

13 Další možnosti využití - polévky Například česneková Suroviny: 400 ml vody 1 kostka bujónu 2 větší brambory 2 lžíce másla česnek majoránka, pepř a sůl 100 g tvrdého sýra houska nebo chléb k osmažení Příprava: V Micro plus Konvici 1 l (I 23) rozpustíme máslo, přidáme vodu, bujón a na kostky nakrájené brambory. Vaříme v mikrovlnné troubě 8-10 minut. Když jsou brambory měkké, přidáme v Lisu na česnek (D 99) prolisovaný česnek a 1 lžíci majoránky. Necháme ještě 2 minuty vařit. Dochutíme pepřem a solí. Při podávání dáme do talíře nastrouhaný sýr a opečenou housku (nebo chléb) a zalejeme hotovou polévkou.

14 Další možnosti využití - omáčky Guláš po maďarsku Suroviny: 500 g hovězího masa 1 velká cibule 1 paprika 2 rajčata 1 lžička vývaru 2 lžíce gulášového koření 50 ml červeného vína ½ lžíce sladké papriky Příprava: Hovězí maso pokrájíme na nudličky a společně s nakrájenou cibulí a paprikou vložíme do nádoby Micro plus a dusíme asi 4 minuty v mikrovlnné troubě. Přidáme nakrájená rajčata, vývar, gulášové koření, červené víno a sladkou papriku. Vše vaříme 7 minut (800 W).

15 Další možnosti využití - maso Kuřecí řízky v županu Suroviny: 2 kuřecí řízky 6 lžic strouhaného sýru 1 stroužek česneku 2 lžíce strouhanky 1 lžička petrželky 1 lžíce másla 3 lžíce oleje Příprava: V Micro plus rozpustíme máslo, přimícháme strouhanku, sýr, česnek a petrželku a 1 minutu vaříme v mikrovlnné troubě (700 W). V nádobě Micro plus nahřejeme 3 lžíce oleje, přidáme maso a vaříme 2 minuty (během vaření jednou otočíme). Maso obalíme připravenou směsí. Vaříme nepřikryté 4 minuty (průběžně otáčíme). Pikantní chuti bez česneku dosáhneme použitím uzeného sýru.

16 Další možnosti využití - sladké Makovec Suroviny: 2 a půl hrnku polohrubé mouky 1 hrnek cukru čtvrt hrnku oleje 1 hrnek mléka 1 hrnek mletého máku špetka soli vanilkový cukr 2 celá vejce 1 prášek do pečiva citrónová kůra Příprava: Všechny přísady postupně smícháme v Míse na míchání nebo Kuchtíkovi a vypracujeme těsto. Hmotu nalijeme do předem vymazané a moukou vysypané Micro plus Konvice a pečeme v mikrovlnné troubě po dobu 6 minut (650 W). Po dopečení necháme makovec vychladnout a posypeme Sladkou mlynářkou moučkovým cukrem.

17 Další možnosti využití - přílohy Brambory Suroviny: dvě porce brambor Příprava: Dvě porce oškrábaných a omytých, ještě mokrých brambor vložíme do Micro plus Konvice nebo Labužníka a vaříme asi 4 až 5 minut (750 W). Nádobu otevřete až po 1 až 2 minutách po vyjmutí z mikrovlnné trouby. Důležité je, aby byly brambory před vařením mokré. Můžeme proto přidat i pár kapek vody. Při větším množství brambor prodloužíme čas vaření a brambory v průběhu vaření jedenkrát až dvakrát promícháme. Pozn.: Brambory obsahují velké množství draslíku a vlákniny, která snižuje hladinu cholesterolu v krvi. Více draslíku uchováme, pokud brambory připravíme v páře místo obvyklého vaření ve vodě. Vařením se také ztráci vitamín C.

18 Další možnosti využití - přílohy Bramborové knedlíky Suroviny: Brambory cca 500g (5 ks středně velkých brambor), 1 vejce, sůl, 1 lžíce dětské krupičky, 1 lžíce polohrubé mouky Příprava: Brambory omyjeme, propíchneme a mokré naskládáme do labužníka, přidáme asi 1-2 lžíce vody. Dáme pokličku a vaříme asi 8-10 minut při 750W v mikrovlnné troubě. V polovině doby otočíme.vařené brambory oloupeme a rozmačkáme v míse pomocí šťouchadla Brambory pozor!. Přidáme 1 vejce, sůl, dětskou krupici a polohrubou mouku. Z tohoto množství uděláme dvě šišky. Připravené knedlíky dáváme do olejem vymazané nádoby. Podlijeme lžící vody. Přiklopíme a vaříme v mikrovlnné troubě 5 minuty při výkonu 750W. Necháme ještě 2 minuty odstát a můžeme podávat.

19 Další možnosti využití - přílohy Chlupané knedlíky Suroviny na 2-3 porce: Suroviny: 4 středně velké syrové brambory. 4 středně velké vařené brambory ( celkem cca 750 g), 1 vejce, sůl podle chuti, 250 g hrubé nebo polohrubé mouky Příprava: Brambory uvaříme a necháme vychladnout, oloupeme a nastrouháme na mlýnku nebo najemném struhadle. Syrové brambory oškrábeme a také najemno nastrouháme. Začneme syrovými bramborami, dáme do mísy a nasypeme část mouky, promícháme, pak dáme zbytek brambor. Přidáme vejce, mouku a sůl. Vypracujeme v tužší těsto. Aby byly nadýchané můžeme přidat solamyl. Micro plus labužníka vymažeme olejem, vložíme utvořené knedlíky. Přiklopíme a vaříme cca 5 minut při výkonu W. Pak otočíme a vaříme ještě asi 1 minutu. Podle mikrovlnné trouby. Servírujeme s masem, zelím, špenátem.

20 Další možnosti využití - maso Kuře na paprice Suroviny: 200 g kuřecích prsíček, paprika, olej, smetana, hladká mouka, vegeta, bujón nebo sůl Příprava: Kuřecí maso nakrájíme na kostičky a okořeníme paprikou. Dáme do micro plus labužníka a zakapeme olejem. Vaříme přiklopené asi 5 minut v MT. Maso pustí šťávu a mezitím si v šejkru připravíme smetanu s moukou, zahustíme a vaříme cca 5 minut. Jednou promícháme v průběhu vaření. Popřípadě rozředíme vodou (bujonem) a dochutíme vegetou. Přílohy: rýže, těstoviny, knedlík, špecle

Recepty Microgourmet talíř + kalíšky

Recepty Microgourmet talíř + kalíšky Recepty Microgourmet talíř + kalíšky Talíř microgourmet Rýže Suroviny: Cca 100 g rýže (1/2 kalíšku) a 1 hrnek vody, sůl Postup: Do talíře nasypeme rýži a přelijeme vodou. Talíř dáme na základ microgourmeta.

Více

Recepty pro týden 15.8.-21.8.

Recepty pro týden 15.8.-21.8. Kapr na kmínu 400 g kapra 20 g hladké mouky 40 g másla 40 g citrónu kmín, zelená petrželka sůl Očištěného, na kusy nakrájeného kapra osolíme, obalíme v mouce a vložíme do pekáče, ve kterém jsme rozpustili

Více

Recepty pro týden 24.10.- 30.10.

Recepty pro týden 24.10.- 30.10. Kuře s lilkem Na 1 porci: 150 g kuřecích prsou nebo ¼ kuřete bez kůže 1stroužek česneku 400 g lilku tymián, dragon, bazalka směs koření na kuře Kuře omyjeme a osušíme, lilek nakrájíme na silnější plátky,

Více

Dýňová polévka. sezam, chia)

Dýňová polévka. sezam, chia) Dýňová polévka sezam, chia) 1,5 máslové dýně olivový olej 1 střední cibule 3 stroužky česneku 1,5l zeleninového vývaru 2 bobkové listy 1/4 lžičky muškátového oříšku 15 ml citrónové šťávy 200g smetany (stačí

Více

Recepty pro týden 31.10.-6.11.

Recepty pro týden 31.10.-6.11. Těstoviny s brokolicí a citrónem Na 4 porce: 300 g brokolice 2 lžíce mandlových lupínků 1 citron 5 lžic zeleninového vývaru nebo bílého vína 2 stroužky česneku 50 g strouhaného parmazánu 400 g těstovin

Více

Recepty pro týden 20.6.-26.6.

Recepty pro týden 20.6.-26.6. Koprová omáčka s vejcem a brambory 3 polévkové lžíce hladké mouky 4 vejce hrudka másla 8 brambor 4 dl nízkotučné smetany čerstvý kopr 1 polévková lžíce hnědého cukru ocet 1 kostka zeleninového bujónu sůl

Více

Recepty pro týden 12.9.-18.9.

Recepty pro týden 12.9.-18.9. Těstoviny po italsku 2 rajčata 250 g cherry rajčat 2 papriky paprika 200 g celozrnných těstovin dle chuti cibule, česnek, bazalka, sůl, pepř, koření na špagety, tymián - nejlépe čerstvý olivový olej (do

Více

Recepty pro týden 19.9.-25.9.

Recepty pro týden 19.9.-25.9. Penne s pestrou zeleninou 6 rajčat 150 ml zeleninového vývaru 3 cukety 1 lžíce posekaného tymiánu 200 g lilku 500 g těstovin penne 3 stroužky česneku 2 snítky bazalky 2 lžíce olivového oleje sůl, pepř

Více

Ovocné knedlíky Smažený kuřecí řízek,obloha Knedlo,vepřo,zelo Svíčková omáčka Boloňské špagety

Ovocné knedlíky Smažený kuřecí řízek,obloha Knedlo,vepřo,zelo Svíčková omáčka Boloňské špagety Ovocné knedlíky Smažený kuřecí řízek,obloha Knedlo,vepřo,zelo Svíčková omáčka Boloňské špagety Hovězí guláš Rizoto Bramborák Palačinky Halušky Zapečené filé Rajská omáčka Suroviny: 30 dkg hrubé mouky,

Více

RECEPTOVÝ KALKULAČNÍ LIST

RECEPTOVÝ KALKULAČNÍ LIST Kuřecí stehenní řízek s majoránkou a máslem, zadělávaná kapusta a bramborový toč se slaninou z udírny Cena 1 porce: 26,00 Kč Hmotnost 1 porce (hrubá hmotnost za všechny suroviny) 654 g 211030 Kuřecí stehenní

Více

RECEPTY ROUBENKA 31. 5. 2016

RECEPTY ROUBENKA 31. 5. 2016 RECEPTY ROUBENKA 31. 5. 2016 ITALSKÉ 1. Crostini s treskou 0,5 kg tresky uvaříme v osoleném mléce a vodě 1 l mléka 1 smetana Sůl, pepř, citrón, olivový olej 2. Crostini s tuňákem 0,5 kg tuňáka ve vlastní

Více

Vaříme s babičkami. Str. 1

Vaříme s babičkami. Str. 1 Str. 1 2 kg brambor 1 kg kysaného zelí 1 kg uzené maso 1 kg polohrubé mouky 1 sádlo 2 vajíčka cukr sůl Brambory oloupeme a nastrouháme. Přimícháme mouku, vajíčka a sůl. Těsto nesmí být tuhé. Do vařící

Více

Recepty pro racionální jídelníček č. 6

Recepty pro racionální jídelníček č. 6 Bylinkové závitky s nudlemi 2 vepřové řízky (cca po 100 g) 2 snítky petrželky 2 lžíce mouky 1/2 svazku pažitky 200 g bezvaječných nudlí 300 ml zeleninového vývaru 100 g tvarohového sýra zrnka červeného

Více

Hovězí roštěnky Obsah:

Hovězí roštěnky Obsah: Hovězí roštěnky Obsah: 1. Roštěná po Lyonsku... 2 2. Roštěnky na pivě... 2 3. Roštěnky na kmíně... 2 4. Roštěnky na víně s višňovou omáčkou... 2 5. Roštěnky alla Hošek... 2 6. Roštěná s omeletou a párkem...

Více

Vzorový jídelníček na týden č.2 Jídelníček sestavila nutriční terapeutka Dana Sasáková.

Vzorový jídelníček na týden č.2 Jídelníček sestavila nutriční terapeutka Dana Sasáková. Vzorový jídelníček na týden č.2 Jídelníček sestavila nutriční terapeutka Dana Sasáková. Pondělí Snídaně: NB chléb. Máslo. Med. Káva. Cukr 100 g NB chléb 10 g máslo 20 g med 10 g bylinkový smetanový sýr

Více

Bulharská pomazánka Čertova pomazánka Česneková pomazánka 1 Česneková pomazánka 2 Česneková pikantní pomazánka

Bulharská pomazánka Čertova pomazánka Česneková pomazánka 1 Česneková pomazánka 2 Česneková pikantní pomazánka Bulharská pomazánka 300 g dietního salámu, malý rajský protlak, malá tatarská omáčka, kyselá okurka, cibule Salám meleme na masovém strojku nebo strouháme na struhadle. Přidáme strouhanou okurku, rajský

Více

Bagetové soudky. Ingredience: Postup přípravy receptu. 2 dlouhé bagety 2 vejce

Bagetové soudky. Ingredience: Postup přípravy receptu. 2 dlouhé bagety 2 vejce Bagetové soudky 2 dlouhé bagety 2 vejce Náplň 250 g salámu nebo mletého masa 250 g hub, ale stačí i žampiony 1 menší cibule olej nebo máslo pepř drcený kmín Na tuku zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli,

Více

KUCHAŘKA S RECEPTY PRO VAŘENÍ V PÁŘE

KUCHAŘKA S RECEPTY PRO VAŘENÍ V PÁŘE KUCHAŘKA S RECEPTY PRO VAŘENÍ V PÁŘE OBSAH KRÉMOVÁ DÝŇOVÁ POLÉVKA S KUSKUSEM STR. 3 SLADKOKYSELÁ ZELENINA SE SOJOVOU OMÁČKOU A ZÁZVOREM STR. 3 SALÁT Z HRÁŠKU A AVOKÁDA S NÍZKOTUČNÝM JOGURTEM STR. 4 ARTYČOKOVÁ

Více

Předkrm. Frittata s jarními cibulkami a koprem

Předkrm. Frittata s jarními cibulkami a koprem Předkrm Frittata s jarními cibulkami a koprem Receptura na 1 fritátu Gril: Performer Deluxe GBS, Spirit, Genesis Příslušenství: Pánev GBS Metoda grilování: nepřímá, středně silný žár (175-230 C) Doba přípravy:

Více

Danuše Machovská C UKETY, PATIZONY, TYKVE, ZELENINOVÉ SALÁTY

Danuše Machovská C UKETY, PATIZONY, TYKVE, ZELENINOVÉ SALÁTY Danuše Machovská C UKETY, PATIZONY, TYKVE, ZELENINOVÉ SALÁTY Danuše Machovská CUKETY, PATIZONY, TYKVE, ZELENINOVÉ SALÁTY 142 receptů Danuše Machovská 1999 ISBN 80-7021-326-4 OBSAH Cukety..............................................

Více

Vážená paní, vážený pane!

Vážená paní, vážený pane! Vážená paní, vážený pane! Na následujících stránkách Vám přináším ukázku z receptů ke snižování nadváhy konkrétně několik variant večeří. Tyto recepty jsou sestaveny z takových surovin a v takovém poměru,

Více

VEPŘOVÉ SMAŽENÉ Obrácené řízky

VEPŘOVÉ SMAŽENÉ Obrácené řízky VEPŘOVÉ SMAŽENÉ Obrácené řízky 4 krůtí, kuřecí nebo vepřové řízky, pepř hořčice sekaná pažitka nebo petrželka olej Řízky lehce naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme hořčicí, pokapeme olejem a necháme chvíli

Více

VÝBORNÉ SLADKOSTI. Krémové košíčky s koktejlovými višněmi

VÝBORNÉ SLADKOSTI. Krémové košíčky s koktejlovými višněmi VÝBORNÉ SLADKOSTI Krémové košíčky s koktejlovými višněmi Rozpočet: 210 g hladké mouky, 70 g moučkového cukru, 2 žloutky, 140 g másla, špetka soli, citrónová kůra, vanilkový cukr. Nastavovaný máslový krém

Více

Mrkvová pomazánka (syrová mrkev) mrkev (syrová, strouhaná) petržel kořenová (syrová, strouhaná) vejce (natvrdo uvařené, ustrouhané)

Mrkvová pomazánka (syrová mrkev) mrkev (syrová, strouhaná) petržel kořenová (syrová, strouhaná) vejce (natvrdo uvařené, ustrouhané) Celerová pomazánka celer 1 pomazánkové zakysaná smetana ananas pórek 15 g Celer ustrouháme najemno a přidáme k vyšlehanému máslu. Zjemníme zakysanou smetanou a promícháme s nakrájeným ananasem a pórkem.

Více

RECEPTY Z CHŘESTU NA RADIU DECHOVKA

RECEPTY Z CHŘESTU NA RADIU DECHOVKA RECEPTY Z CHŘESTU NA RADIU DECHOVKA Polévka Krémová polévka z vojkovického chřestu Máslový chřest v křupavé strouhance s novým bramborem Holandská omáčka Hlavní chod / Main course Kuřecí prsa plněná bílým

Více

SLANÝ DORT SLANÝ DORT PEČENÝ. Korpus: 800 g hladké mouky, 4 dl vlažné vody, 0,8 dl mléka, 2 lžičky soli, 2 lžičky kmínu, 2 lžíce octa, 4 dkg droždí

SLANÝ DORT SLANÝ DORT PEČENÝ. Korpus: 800 g hladké mouky, 4 dl vlažné vody, 0,8 dl mléka, 2 lžičky soli, 2 lžičky kmínu, 2 lžíce octa, 4 dkg droždí SLANÝ DORT Korpus: 800 g hladké mouky, 4 dl vlažné vody, 0,8 dl mléka, 2 lžičky soli, 2 lžičky kmínu, 2 lžíce octa, 4 dkg droždí 1. pomazánka: 1 pomazánkové máslo, 1 vrchovatá lžíce flory, 1 plechovka

Více

Červená omáčka barbecue. Olivová majonéza. Bílá omáčka barbecue. Křenová omáčka. Omáčky

Červená omáčka barbecue. Olivová majonéza. Bílá omáčka barbecue. Křenová omáčka. Omáčky KOŘENICÍ SMĚSI, MARINÁDY A OMÁČKY Omáčky K Bílá omáčka barbecue Červená omáčka barbecue 185 ml jablečné šťávy 125 ml kečupu 3 lžíce jablečného octa 2 lžičky sójové omáčky 1 lžička worcesterské omáčky 1

Více

Dieta šetřící. Leidemanová Blanka Vrchní nutriční terapeut NEMOCNICE JIHLAVA

Dieta šetřící. Leidemanová Blanka Vrchní nutriční terapeut NEMOCNICE JIHLAVA Dieta šetřící Leidemanová Blanka Vrchní nutriční terapeut NEMOCNICE JIHLAVA Dietu podáváme: Při vředové chorobě žaludku a dvanáctníku v klidovém období při chronických chorobách jater po infarktu myokardu

Více

Ananasová psaníčka. Ingredience. Postup

Ananasová psaníčka. Ingredience. Postup Ananasová psaníčka 1 listové těsto, 400 ml mléka, 1 plechovka ananasu - plátky, 1 sáček vanilkového pudinku, 3 lžíce cukru krystalu, vejce na potření, čokoládová poleva V trošce mléka rozmícháme cukr a

Více

Krém: 3 kostky měkkého tvarohu ½ kostky másla dle chuti cukr. Pudinková poleva: šťáva z kompotu 2 balíčky vanilkového pudinku voda

Krém: 3 kostky měkkého tvarohu ½ kostky másla dle chuti cukr. Pudinková poleva: šťáva z kompotu 2 balíčky vanilkového pudinku voda Hruškové řezy - Babická 1 ½ hrnku polohrubé mouky 1 ½ hrnku cukru krupice 2 lžičky sody Do všeho přidat rozmixovaný hruškový kompot. Upéct na plechu, po vychladnutí namazat krém. 4 pomazánková másla 2

Více

Začínáme Bezpečnostní doporučení

Začínáme Bezpečnostní doporučení Začínáme Bezpečnostní doporučení Vždy udržujte Cobb čistý. Nenechávejte rozpálený tuk bez dozoru. Hrozí riziko požáru. Pozor: Při hořícím palivu a při vaření se kovový povrch zahřívá. Nezapalujte Cobb

Více

Kniha receptur. Příloha č. 1 Smlouvy o zajištění stravovacích služeb OBSAH. Úvod. Seznam zkratek a definice pojmů

Kniha receptur. Příloha č. 1 Smlouvy o zajištění stravovacích služeb OBSAH. Úvod. Seznam zkratek a definice pojmů Kniha receptur OBSAH Úvod Seznam zkratek a definice pojmů Seznam použitých zkratek Přílohy k jídlům Vývary Polévky Hlavní jídla 1. cenová hladina 1. jídlo výběr (minutka) 2. cenová hladina 2. a 3. jídlo

Více

Doba podávání večeří, servis večeří, jednoduché a složité menu, způsoby obsluhy, recepty pokrmů

Doba podávání večeří, servis večeří, jednoduché a složité menu, způsoby obsluhy, recepty pokrmů Název školy Název projektu Odborná škola výroby a služeb, Plzeň, Vejprnická 56, 318 00 Plzeň Digitalizace výuky Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/34.0977 Číslo šablony VY_32_inovace_ST34 Číslo materiálu 34

Více

Recepty jsou v pořadí 1. - 3. místo v obou kategoriích. Dále pak podle pořadí, v jakém byly přihlášeny do soutěže.

Recepty jsou v pořadí 1. - 3. místo v obou kategoriích. Dále pak podle pořadí, v jakém byly přihlášeny do soutěže. Recepty jsou v pořadí 1. - 3. místo v obou kategoriích. Dále pak podle pořadí, v jakém byly přihlášeny do soutěže. Obsah Pekařské výrobky... 1 Linecký tvarohový koláč s jablky a marmeládou... 1 Dvoubarevný

Více

Vzorový jídelníček na týden č.1

Vzorový jídelníček na týden č.1 Vzorový jídelníček na týden č.1 Pondělí Jídelníček sestavila nutriční terapeutka Dis. Anežka Dvořáková Snídaně: 100g chléb bílý čaj či káva (max. 50ml mléka do kávy) 30g džem Energie: 2 094kJ bílkoviny

Více

Vaříme zdravě, chutně, PaedDr. & Mgr. Hana Čechová

Vaříme zdravě, chutně, PaedDr. & Mgr. Hana Čechová Vaříme zdravě, chutně, hospodárně PaedDr. & Mgr. Hana Čechová Při sestavování jídelníčků se důraz klade především na jednotlivé složky potravy. Z toho následně pramení představa, že co je zdravé, je složité,

Více

Úterní VIP Prostřeno! Uvaří Hanka Křížková a Zbigniew Czendlik!

Úterní VIP Prostřeno! Uvaří Hanka Křížková a Zbigniew Czendlik! p o l é v k a / p ř í p a d n ě e c i p e c a t e g o r y : Úterní VIP Prostřeno! Uvaří Hanka Křížková a Zbigniew Czendlik! Na jakou hvězdnou soustavu se můžete těšit ve VIP Prostřenu? Již v úterý od 20:00

Více

Halloweenská kuchařka

Halloweenská kuchařka Halloweenská kuchařka z receptů dětí k příležitosti,,halloweenského karnevalu a,,dýňového odpoledne 10.11.2011 Nejatraktivnější a nejpestřejší zeleninou zahrad jsou bezesporu dýně. Stejně různorodé jako

Více

4.měsíc Masozeleninová kaše s kukuřicí Ingredience: 30 g kuřecího nebo krůtího masa bez kůže,1 malá mrkev,3 růžičky brokolice,1 lžíce mražené cukrové kukuřice,1 malá brambora,instantní rýžová moučka,slunečnicový

Více

od 15 do 45 dnů (od data výroby, při dodržení skladovacích podmínek), pokud není uvedeno jinak

od 15 do 45 dnů (od data výroby, při dodržení skladovacích podmínek), pokud není uvedeno jinak Složení hotových jídel e-jidlo.cz, s.r.o. Hotová jídla, rozdělení do skupin Skladování při teplotě: Doba trvanlivosti: Prohlášení: 0 až +5 C od 15 do 45 dnů (od data výroby, při dodržení skladovacích podmínek),

Více

JÍDELNÍ LÍS TEK 17. 23. 9. 2012 týden 38

JÍDELNÍ LÍS TEK 17. 23. 9. 2012 týden 38 JÍDELNÍ LÍS TEK 17.. 9. 01 týden 8 Den Snídan P esnídávka Ob d Sva ina Ve e e, 9,,,, 9, ZAM, CIZI,, 9,, ZAM Bílá káva s meltou *, Medové máslo *, Polévka Hrachová s ope enou houskou *, Jogurt Vep ové kostky

Více

RECEPTÁŘ. Sezamový losos s nudlemi a napařovanou zeleninou, kokosovým mlékem a sladkou chilli omáčkou.

RECEPTÁŘ. Sezamový losos s nudlemi a napařovanou zeleninou, kokosovým mlékem a sladkou chilli omáčkou. RECEPTÁŘ Sezamový losos s nudlemi a napařovanou zeleninou, kokosovým mlékem a sladkou chilli omáčkou. Doba přípravy: 15 minut Doba vaření: 20 minut 4 x 125 g (5 oz) lososových filetů 4 čajová lžička sezamového

Více

DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL

DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/34.0763 Název školy SOUpotravinářské, Jílové u Prahy, Šenflukova 220 Název materiálu INOVACE_32_OvCu. 2/02/02/04 Autor Bc. Iveta Martinů Obor; předmět,

Více

Professional for your healthy cooking.

Professional for your healthy cooking. Professional for your healthy cooking. TITANOVÝ HRNEC Zesílené dno Primer - základní utěsňovací vrstva obsahující nanočástice titanu, které mají díky své tvrdosti mimořádnou odolnost vůči otěru Mezivrstva

Více

Trochu z Valašska v každé domácnosti

Trochu z Valašska v každé domácnosti www.trendmagazin.cz 29. 2. 2016 internet online Název článku: Trochu z Valašska v každé domácnosti Trochu z Valašska v každé domácnosti Velikonoce patří k nejvýznamnějším křesťanským svátkům. Jsou oslavou

Více

Uzená krkovice vařená 2 Chléb Jablko 1-Španělský ptáček margarinem Broskev Chléb s máslem Pomazánka z olejovek 1-Rýže dušená čaj ovocný zelenina

Uzená krkovice vařená 2 Chléb Jablko 1-Španělský ptáček margarinem Broskev Chléb s máslem Pomazánka z olejovek 1-Rýže dušená čaj ovocný zelenina Strana: 1 So Kakao 1-Pol. pórková Smetánek Párek dietní 1 Rohlík s rostlinným margarinem Banán 1-Kuře pečené Rohlík Chléb 1-Brambory - příloha čaj ovocný Hořčice 1-Okurkový salát Ne Káva mléčná Voda se

Více

Rychlé večeře pro všední den do 60 minut

Rychlé večeře pro všední den do 60 minut Rychlé večeře pro všední den do 60 minut Hovězí, vepřové a jehněčí maso Pikantní jehněčí kebab s granátovým jablkem, bylinkami a chilli omáčkou příprava 10 minut / vaření 5 minut / 4 porce Přísady na omáčku

Více

Jídelní lístek STUDENÉ PŘEDKRMY POLÉVKY TEPLÉ PŘEDKRMY

Jídelní lístek STUDENÉ PŘEDKRMY POLÉVKY TEPLÉ PŘEDKRMY Jídelní lístek STUDENÉ PŘEDKRMY 144 60 g Šunkový závitek se smetanovým křenem... 38,- Kč 145 80 g Zvěřinová paštika s medem a brusinkami... 45,- Kč POLÉVKY 153 0,30 l Voňavý vývar s celestýnskými nudlemi...

Více

Jídelníček. od 01.09.2011 do 30.09.2011. Jedličkův úst.liberec 29.8.2011 7:31:25. Strana: 1

Jídelníček. od 01.09.2011 do 30.09.2011. Jedličkův úst.liberec 29.8.2011 7:31:25. Strana: 1 Strana: 1 Čt Kakao Čaj se sirupem 1-Pol. pórková Smetánek Omáčka žampionová 1 Rohlík s rostlinným margarinem Banán 1-Kuře pečené Rohlík Knedlíky houskové Rohlík vícezrný 1-Brambory - příloha čaj ovocný

Více

ROVNICE HARRISE-BENEDICTA 655 + 9,6 x hmotnost (kg) + 1,8 x výška (cm) 4,7 x věk 66,5 + 13,8 x hmotnost (kg) + 5 x výška (cm) 6,8 x věk

ROVNICE HARRISE-BENEDICTA 655 + 9,6 x hmotnost (kg) + 1,8 x výška (cm) 4,7 x věk 66,5 + 13,8 x hmotnost (kg) + 5 x výška (cm) 6,8 x věk SEZNAM PŘÍLOH Příloha A Brocův index Příloha B Queteletův index (BMI) Příloha C Klasifikace tělesné hmotnosti podle BMI Příloha D Metabolické riziko podle obvodu pasu Příloha E Výpočet bazálního metabolického

Více

toast ( kuřecí maso, čerstvá zelenina, majonéza ) 3 50g Uzený losos na toastu s koprovým máslem 85,-

toast ( kuřecí maso, čerstvá zelenina, majonéza ) 3 50g Uzený losos na toastu s koprovým máslem 85,- STUDENÉ PŘEDKRMY 1 50g Hovězí CARPACCIO s hoblinkami parmezánu, toast 115,- 2 80g Chřest obalovaný v parmské šunce,dijonský dresing 85.- toast ( kuřecí maso, čerstvá zelenina, majonéza ) 3 50g Uzený losos

Více

Jídelníček. od 01.07.2011 do 31.07.2011. Jedličkův úst.liberec 1.7.2011 13:08:45. Strana: 1

Jídelníček. od 01.07.2011 do 31.07.2011. Jedličkův úst.liberec 1.7.2011 13:08:45. Strana: 1 Strana: 1 Pá Káva bílá Ovoce 1-Pol. hovězí s mas.knedlíčky Loupák Špecle 1 Houska 1-Květák s vejci jako mozeček Smetánek Zelí kysané - příloha Pomazánka vaječná 1-Brambory nové Uzená krkovice vařená Voda

Více

Domov pro seniory Kurojedy JÍDELNÍ LÍSTEK 8 21. 9. 2015 27. 9. 2015

Domov pro seniory Kurojedy JÍDELNÍ LÍSTEK 8 21. 9. 2015 27. 9. 2015 Domov pro seniory Kurojedy JÍDELNÍ LÍSTEK 8 21. 9. 2015 27. 9. 2015 SNÍDANĚ OBĚD VEČEŘE II. VEČEŘE Drůbková polévka se strouháním. PONDĚLÍ 3: Toust. chléb, pom. vajíčková. Zelenina.-Pečené kuřecí stehno,

Více

VÝUKOVÝ MATERIÁL ZPRACOVANÝ V RÁMCI PROJEKTU. Pořadové číslo projektu: CZ.1.07/1:5.00/34.0415 Inovujeme, inovujeme. Šablona: 11

VÝUKOVÝ MATERIÁL ZPRACOVANÝ V RÁMCI PROJEKTU. Pořadové číslo projektu: CZ.1.07/1:5.00/34.0415 Inovujeme, inovujeme. Šablona: 11 VÝUKOVÝ MATERIÁL ZPRACOVANÝ V RÁMCI PROJEKTU Pořadové číslo projektu: CZ.1.07/1:5.00/34.0415 Inovujeme, inovujeme Šablona: 11 Sada: 3 DUM 01 Ověření ve výuce: Technologie Třída: K 1, KČ 1, K 2. KČ 2, K

Více

Jídelníček. od 01.07.2013 do 31.07.2013. Jedličkův úst.liberec 17.6.2013 12:23:35. Strana: 1

Jídelníček. od 01.07.2013 do 31.07.2013. Jedličkův úst.liberec 17.6.2013 12:23:35. Strana: 1 Strana: 1 Po Káva bílá Broskev 1-Pol. čočková Smetánek Kaše rýžová 1 Chléb chlupatý 1-Květák smažený Rohlík kompot ananas 1-Brambory s máslem Út čaj "Dobré ráno" Jogurt ovocný 1-Pol. hovězí s rýží Drink

Více

1 Káva mléčná Drink 1-Pol. fazolová Puding danone Omáčka žampionová

1 Káva mléčná Drink 1-Pol. fazolová Puding danone Omáčka žampionová Strana: 1 Po Káva mléčná Drink 1-Pol. fazolová Puding danone Omáčka žampionová 1 Káva mléčná Drink 1-Pol. fazolová Puding danone Omáčka žampionová Chléb Houska 1-Vepřové maso na slanine Rohlík Knedlíky

Více

Bylinky v kuchyni sbírka receptů z devatero druhů bylinek

Bylinky v kuchyni sbírka receptů z devatero druhů bylinek Bylinky v kuchyni sbírka receptů z devatero druhů bylinek O B S A H 2 Ú V O D...5 BAZALKA...6 KOPR....13 MAJORÁNKA..18 MÁTA.23 MEDUŇKA 32 OREGANO - DOBROMYSL..37 ROZMARÝN. 42 ŠALVĚJ.50 TYMIÁN...55 RADY

Více

Jídelní lístek. www.synothotels.com

Jídelní lístek. www.synothotels.com Jídelní lístek www.synothotels.com Předkrmy 416. 100g Salát Caprese (mozarella, rajče, bazalka) / 7 69 Kč 417. 80g Broskev plněná kuřecí směsí / 12 59 Kč 418. 80g Kachní jatýrka na víně, opečená bagetka

Více

Zbytečné kalorie pryč!

Zbytečné kalorie pryč! www.jogadnes.cz Zbytečné kalorie pryč! Odlehčený jídelníček, vhodné recepty a mnoho tipů na odstranění přebytečných kalorií s výživovou poradkyní Janou Altnerovou. 1. Snažte se jíst kvalitně. Pokud vás

Více

1 50g Hovězí CARPACCIO s hoblinkami parmezánu, toast 115,- 2 80g Kuřecí pohárek, toast 65,- 3 50g Uzený losos na toastu s koprovým máslem 85,-

1 50g Hovězí CARPACCIO s hoblinkami parmezánu, toast 115,- 2 80g Kuřecí pohárek, toast 65,- 3 50g Uzený losos na toastu s koprovým máslem 85,- STUDENÉ PŘEDKRMY 1 50g Hovězí CARPACCIO s hoblinkami parmezánu, toast 115,- 2 80g Kuřecí pohárek, toast 65,- (kuřecí ( maso,čerstvá, čerstvá zelenina,majonéza, majonéza ) ) 3 50g Uzený losos na toastu

Více

Digitální učební materiál

Digitální učební materiál Digitální učební materiál Projekt CZ.1.07/1.5.00/34.0415 Inovujeme, inovujeme Šablona III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT (DUM) Tematická Polévky Společná pro celou sadu oblast DUM č.

Více

Perfektní v nízké spotřebě energie. green

Perfektní v nízké spotřebě energie. green green Perfektní v nízké spotřebě energie FOTO PIATTO DA FARE NUOVA da decidere tipo di piatto Vždy přináší na stůl perfektní výsledek. Ze zkušeností společnosti Lainox přichází nový Heart Green, ekologicky

Více

Myslivecká chata Grůň

Myslivecká chata Grůň Myslivecká chata Grůň Vážení hosté, děkujeme Vám, že jste nás navštívili a přejeme Vám dobrou chuť a příjemné posezení. Provozní doba kuchyně je od 11 hodin, poslední objednávky jídel příjímáme 30 minut

Více

PŘEDKRMY ŘEDKRMY: Přejeme Vám dobrou chuť. Doba přípravy jídel je zhruba 45minut dle obsazenosti restaurace Poloviční porce je účtována 75% ceny

PŘEDKRMY ŘEDKRMY: Přejeme Vám dobrou chuť. Doba přípravy jídel je zhruba 45minut dle obsazenosti restaurace Poloviční porce je účtována 75% ceny PŘEDKRMY ŘEDKRMY: 100g Anglický roastbeef s cibulovou omáčkou 105,- (Šťavnatá, dorůžova propečená hovězí roštěná, nakládaná v drceném pepři, dijonské hořčici, citronové šťávě a koňaku podávaná s rozpečenou

Více

Digitální učební materiál

Digitální učební materiál Digitální učební materiál Projekt CZ.1.07/1.5.00/34.0415 Inovujeme, inovujeme Šablona III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT (DUM) Tematická Polévky Společná pro celou sadu oblast DUM č.

Více

PŘEDKRMY. 100 g Pikantní hermelín s olivami a feferonkou 65,- Kč s košíkem pečiva

PŘEDKRMY. 100 g Pikantní hermelín s olivami a feferonkou 65,- Kč s košíkem pečiva PŘEDKRMY 100 g Pikantní hermelín s olivami a feferonkou 65,- Kč s košíkem pečiva 80 g Králičí paštika v anglické slanině 55,- Kč s brusinkami a bagetkou POLÉVKY 0,3 l Kozí brada 45,- Kč (smetanová zelná

Více

Přílohy. Seznam příloh. Příloha č. 1 Dotazník empirické části bakalářské práce. Příloha č. 2 Dietní plán 1. Ofenzivní fáze

Přílohy. Seznam příloh. Příloha č. 1 Dotazník empirické části bakalářské práce. Příloha č. 2 Dietní plán 1. Ofenzivní fáze Přílohy Seznam příloh Příloha č. 1 Dotazník empirické části bakalářské práce Příloha č. 2 Dietní plán 1. Ofenzivní fáze Příloha č. 3 Dietní plán 2. Alternativní fáze Příloha č. 4 Dietní plán 3. Konsolidační

Více

BAREVNÝ ŠÁTEK MAJORÁNKA NA VODĚ

BAREVNÝ ŠÁTEK MAJORÁNKA NA VODĚ BAREVNÝ ŠÁTEK Motivace: Příprava dárku k Vánocům, svátku či narozeninám, děti si vytvoří originální šátek (kapesník, prostírání, dečku apod.). Přírodní látky obsahují barviva, která využijí k obarvení

Více

J Í D E L N Í L Í S T E K

J Í D E L N Í L Í S T E K Zařízení: VLRZ, Magnitogorská 2, 0 00 Praha 0 VK Vyškov - středisko Moravská Třebová 5.04.206 09:24 J Í D E L N Í L Í S T E K Hlavní činnost - vzs na dny 8.4.206-29.4.206 Pondělí 8.4.206 Snídaně Pomazánka

Více

Snídaňový lístek Na začátek dne

Snídaňový lístek Na začátek dne Dobrý den, vítejte v zemi děda Praděda, neohroženého vládce Jeseníků. Nacházíte se v nejvýše položené restauraci a hotelu v Jeseníkách. Náš personál se o Vás bude starat co nejlépe, tak, jak si Praděd

Více

Jídelní lístek ŠJ období: 1.6.-3.6.2016

Jídelní lístek ŠJ období: 1.6.-3.6.2016 Jídelní lístek ŠJ období: 1.6.-3.6.2016 Polévka: Oběd č. 1: Oběd č. 2: Polévka: Oběd č. 1: Oběd č. 2: Polévka: Čočková 1,7,9 Oběd č. 1: Italské vepřové maso se sýrem, těstoviny 1,3,7,9 1. 6. 2016 Ovoce,

Více

Jogurtový ovocný koláč

Jogurtový ovocný koláč Jogurtový ovocný koláč Těsto: Suroviny odměřujeme kelímkem od jogurtu. 1 kelímek kukuřičné polohrubé mouky a 1/2 kelímku pšeničné polohrubé mouky, 1/2 balíčku kypřicího prášku do pečiva, 1 kelímek bílého

Více

Studené předkrmy. Polévky. Teplé předkrmy. 2 ks Šunková rolka s křenem, šlehačkou a toastem (1,3,7,12) 48,-

Studené předkrmy. Polévky. Teplé předkrmy. 2 ks Šunková rolka s křenem, šlehačkou a toastem (1,3,7,12) 48,- Studené předkrmy 2 ks Šunková rolka s křenem, šlehačkou a toastem (1,3,7,12) 48,- 1 ks Rajče plněné zakysanou smetanou a sýrem (7) 35,- Polévky 0,33 l Kuřecí vývar se zeleninou, nudlemi a domácími játrovými

Více

Venkovní Elektrický Keramický Gril Beem Barbecue Plus

Venkovní Elektrický Keramický Gril Beem Barbecue Plus Venkovní Elektrický Keramický Gril Beem Barbecue Plus Návod k použití Strana 1 PODĚKOVÁNÍ Děkujeme Vám, že jste si zakoupili výrobek značky BEEM od společnosti EURONAKUPY.CZ a přejeme Vám, abyste byli

Více

Obsah. Charakteristika Technologický postup. Tvarování, pečení Vady Druhy jádrovách mhot Příklady výrobků z Jádrových hmot Testy

Obsah. Charakteristika Technologický postup. Tvarování, pečení Vady Druhy jádrovách mhot Příklady výrobků z Jádrových hmot Testy Obsah Charakteristika Technologický postup Výrobní postup s použitím melanžéru Výrobní postup bez použití melanžeru Výrobní postup s použitím mixeru Tvarování, pečení Vady Druhy jádrovách mhot Příklady

Více

JÍDELNÍ LÍSTEK NA OBDOBÍ OD 18. 1. 2016 DO 21. 2. 2016

JÍDELNÍ LÍSTEK NA OBDOBÍ OD 18. 1. 2016 DO 21. 2. 2016 JÍDELNÍ LÍSTEK NA OBDOBÍ OD 18. 1. 2016 DO 21. 2. 2016 Den Snídaně Přesnídávka Oběd Svačina Večeře Druhá večeře Polévka slepičí s kapáním (1,, 6, 7, 9, 1), Zapečené těstoviny po Párek, Hrášek na smetaně

Více

Druhy pečiva. Ing. Slávka Formánková

Druhy pečiva. Ing. Slávka Formánková Druhy pečiva Ing. Slávka Formánková Tento materiál vznikl v projektu Inovace ve vzdělávání na naší škole v rámci projektu EU peníze středním školám OP 1.5. Vzdělání pro konkurenceschopnost.. Druhy pečiva

Více

Snídaně. Něco k pivu. Polévky

Snídaně. Něco k pivu. Polévky Snídaně 4ks Dietní párek (hořčice, kečup, krenex) 1ks Vařená klobása (hořčice, kečup, krenex) Hemenex (3ks vejce, šunka) Míchaná vajíčka (3ks vajec na cibulce se slaninou) Obložený talíř (šunka, sýr, džem,

Více

Základní škola a Mateřská škola Lišov ŠKOLNÍ JÍDELNA NOVÁ 611, 373 72 LIŠOV 387994489 JÍDELNÍČEK. Od 01.02.2016 do 05.02.2016

Základní škola a Mateřská škola Lišov ŠKOLNÍ JÍDELNA NOVÁ 611, 373 72 LIŠOV 387994489 JÍDELNÍČEK. Od 01.02.2016 do 05.02.2016 Od 01.02.2016 do 05.02.2016 Polentová kaše, čaj (1,7) 01.02. Polévka zeleninová s fazolemi(1) 1. Přírodní roštěná, jasmínová rýže(1) sirup, voda 2. Cuketový nákyp s rajčaty, vařené brambory(1,3,7), sirup,

Více

Na dochucení: mletá sladká paprika, mletý kmín, plnotučná hořčice, kečup, worcestrová omáčka, tabasco, žloutek, citrónová šťáva, pepř, sůl

Na dochucení: mletá sladká paprika, mletý kmín, plnotučná hořčice, kečup, worcestrová omáčka, tabasco, žloutek, citrónová šťáva, pepř, sůl KAPR Tatarák z kapra ( ala Kašpy) Suroviny: 100g filetu z kapra, 1 cibule Na dochucení: mletá sladká paprika, mletý kmín, plnotučná hořčice, kečup, worcestrová omáčka, tabasco, žloutek, citrónová šťáva,

Více

Netradiční adventní věnec 46 Jedlé dárky

Netradiční adventní věnec 46 Jedlé dárky Jedlé dárky Svátky, malé oslavy nebo jen obyčejná návštěva u přátel. To vše jsou příležitosti, kam se velké dary příliš nehodí, originalita je vítána a osobní charakter dárku je milou přidanou hodnotou.

Více

vzorový jídleníček č.1

vzorový jídleníček č.1 vzorový jídleníček č.1 15. 4. 2015 Výběrový 1. Den Zeleninová s jáhly Rybí karbanátek br. kaše, Mrkvový salát s jablky Fazolový guláš se zeleninou (bez masa) chléb, Mrkvový salát s jablky Bylinkový čaj

Více

Předkrmy 11 Sedlácká omeleta (300 g) 95 Kč uzené maso, brambory, zelenina, houby, vejce (3)

Předkrmy 11 Sedlácká omeleta (300 g) 95 Kč uzené maso, brambory, zelenina, houby, vejce (3) Předkrmy 11 Sedlácká omeleta (300 g) 95 Kč uzené maso, brambory, zelenina, houby, vejce (3) 12 Hovězí tataráček (200 g) 245 Kč s česnekovými topinkami (1, 3) 13 Tatarák z norského lososa (100 g) 110 Kč

Více

Jídelní lístek od pondělí 25.1.2016 do pondělí 29.2.2016

Jídelní lístek od pondělí 25.1.2016 do pondělí 29.2.2016 od 25.1.2016 do 29.2.2016 Změna objednávky stravy je možná nejpozději do 11.30 hodin následujícího dne. Odhlášky nebo změny varianty stravy (1,2,3) nahlašte: : obědářka - tel. 736 514 402 vedoucí Pečovatelské

Více

NÁVOD K OBSLUZE. Obj. č.: 85 20 03

NÁVOD K OBSLUZE. Obj. č.: 85 20 03 NÁVOD K OBSLUZE Obj. č.: 85 20 03 Účel použití nabíječky Tato nabíječka, kterou zapojíte do síťové zásuvky se střídavým napětím 230 V, slouží k nabíjení automobilových nebo motocyklových baterií (olověných

Více

Potřeba živin: pes domácí, tak jako jeho divocí příbuzní, potřebuje pro svůj život víc než jen maso. Hlavní složky potravy jsou:

Potřeba živin: pes domácí, tak jako jeho divocí příbuzní, potřebuje pro svůj život víc než jen maso. Hlavní složky potravy jsou: Výživa začíná sáním mateřského mléka, a to až do odstavu (4 6 týdnů věku). Během odstavu nabízíme štěňatům granule pro štěňata. U robustních (labradorský retrívr, zlatý retrívr, aj.) a atletických plemen

Více

Kuchařka. Aneb recepty ze svačinového dne

Kuchařka. Aneb recepty ze svačinového dne Kuchařka Aneb recepty ze svačinového dne Toasty Toustový chleba (Penam, Zlín) Máslo (Yog s.r.o., Bojkovice) Kečup (KAND s.r.o., Dobruška) Šunku (Pražská šunka) Sýr (MADETA a.s., České Budějovice) Poskládáme

Více

Jídelní lístek. Předkrmy. Bezmasá jídla. Ryby. Kuřecí maso smažené

Jídelní lístek. Předkrmy. Bezmasá jídla. Ryby. Kuřecí maso smažené Jídelní lístek Předkrmy 01. Bramboráčky se zelím 4 ks 40,- Kč 02. Ďábelské topinky sypané sýrem 4 ks 40,- Kč 03. Ham & eggs 100 g 50,- Kč (zapečená šunka s vejci) 04. Bacon & eggs 100 g 50,- Kč (zapečená

Více

2 mražené zboží. Pizza jako z pizzerie... Kdo neochutná neuvěří! 57,20 65,78. Hawai tomatový základ, polotuhý sýr, šunka, ananas, oregáno

2 mražené zboží. Pizza jako z pizzerie... Kdo neochutná neuvěří! 57,20 65,78. Hawai tomatový základ, polotuhý sýr, šunka, ananas, oregáno 2 mražené zboží Ručně dělaná, mražená pizza Della Casa Ø28cm Ideální občerstvení do barů, kaváren, heren, sportovišť a jiných zařízení bez vybavené kuchyně. Při objednání 40Ks, zapůjčení pece na rozpékání

Více

Název: Robinson Jedlé a jedovaté

Název: Robinson Jedlé a jedovaté Název: Robinson Jedlé a jedovaté Téma: Uchovávání potravin, jedlé a jedovaté Úroveň: 1. stupeň ZŠ Tematický celek: Výživa a zdraví Výukové materiály Předmět (obor): prvouka, přírodověda Doporučený věk

Více

MODERNÍ ŠKOLNÍ JÍDELNA II soubor receptů

MODERNÍ ŠKOLNÍ JÍDELNA II soubor receptů CENTRUM CELOŽIVOTNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ zařízení pro další vzdělávání pedagogických pracovníků Pardubického kraje MODERNÍ ŠKOLNÍ JÍDELNA II soubor receptů CHRUDIM OBSAH ÚVOD 5 POLÉVKY 7 Zeleninová s pohankou

Více

CDPM 77883 CDPM 77883X

CDPM 77883 CDPM 77883X CZ Návod k použití CDPM 77883 CDPM 77883X Myčka nádobí 1 Vážený zákazníku! Děkujeme Vám, že jste si vybrali domácí spotřebič CANDY, kvalitní myčku nádobí, která zaručuje vysokou jakost, výborné užitné

Více

Polévky 35,- 0.33l Hovězí vývar s játrovým knedlíčkem a domácími nudlemi

Polévky 35,- 0.33l Hovězí vývar s játrovým knedlíčkem a domácími nudlemi Polévky 0.33l Hovězí vývar s játrovým knedlíčkem a domácími nudlemi 35,- 0.33l Česneková (vývar,česnek,vejce,šunka,sýr,op.chléb) 35,- 0.33l Česneková speciál (vývar,česnek,anglická slanina,tvarůžka,vejce,op.chléb)

Více

Jídelní lístek PEČOVATELSKÁ SLUŽBA od 1.6.2016 do 30.6.2016

Jídelní lístek PEČOVATELSKÁ SLUŽBA od 1.6.2016 do 30.6.2016 Změna objednávky stravy je možná nejpozději do 11.30 hodin předchozího dne. Odhlášky nebo změny varianty stravy (1,2,3) nahlašte: pondělí pátek: obědářka - tel. 736 514 402 vedoucí Pečovatelské služby

Více

Pondělí 31.8.2015. Úterý 1.9.2015. Středa 2.9.2015. Čtvrtek 3.9.2015. Pátek 4.9.2015. 31.08.2015 do 02.10.2015

Pondělí 31.8.2015. Úterý 1.9.2015. Středa 2.9.2015. Čtvrtek 3.9.2015. Pátek 4.9.2015. 31.08.2015 do 02.10.2015 31.08.25 do..25 Pondělí 31.8.25 Úterý 1.9.25 Středa 2.9.25 Čtvrtek 3.9.25 Pátek 4.9.25 chléb s vaječnou pomazánkou, granko (obsahuje al.:,, Pol. koprová, kuřecí prsa po lucembursku, rýže, čaj (obsahuje

Více

Snídaně Oběd Svačina Večeře

Snídaně Oběd Svačina Večeře Domov U iřičky K iřičce 120 5000 Hradec Králové IČO: 00570 JÍDELNÍ LÍSTEK NA ODOÍ OD 0. 5. 2016 DO 5. 6. 2016 Po 0.5. ZM Pomázanka salámová S, Máslo 20 g, Chléb 1ks, houska 1ks, Čaj A, Pomázanka salámová

Více

Nová kvalita života. Bez lepku neznamená bez chuti. Bezlepkové a nízkobílkovinové výrobky

Nová kvalita života. Bez lepku neznamená bez chuti. Bezlepkové a nízkobílkovinové výrobky Bezlepkové a nízkobílkovinové výrobky Nová kvalita života Naše poslání Výrobky s trvalou kontrolou Díky našim nejlepším znalostem, zkušenostem a také vášni pro to, co děláme, chceme vytvářet výrobky v

Více

Jídelní lístek Menza UPOL 19.5.2016-26.5.2016

Jídelní lístek Menza UPOL 19.5.2016-26.5.2016 1 VEG 0, l Polévka kapustová A 1 00g Salát zeleninový (výdej u minutek) čtvrtek 19. května 016 1 100g Zbojnická hovězí pečeně, rýže, VEG, BEZLEP 0g Zapékané brambory s rajčaty a sýrem, steril. okurek,

Více

Kontrolovaná osoba: Správa pamětihodností s.r.o. sídlo: Šachetní 135, 356 01, Královské Poříčí, IČ: 26407493

Kontrolovaná osoba: Správa pamětihodností s.r.o. sídlo: Šachetní 135, 356 01, Královské Poříčí, IČ: 26407493 K R A J S K Á H Y G I E N I C K Á S T A N I C E KARLOVARSKÉHO KRAJE SE SÍDLEM V KARLOVÝCH VARECH adresa: Závodní 94, 360 21 Karlovy Vary, tel:355 328 311, e-mail:sekretariat@khskv.cz, ID:t3jai32 Kontrolní

Více

Čtvrtek 1.10.2015. Pátek 2.10.2015. 01.10.2015 do 30.10.2015. Polévka 1 Polévka bramborová s krupkami zahuštěná. Polévka 1 Polévka drožďová

Čtvrtek 1.10.2015. Pátek 2.10.2015. 01.10.2015 do 30.10.2015. Polévka 1 Polévka bramborová s krupkami zahuštěná. Polévka 1 Polévka drožďová Čtvrtek 1.10.2015 Polévka bramborová s krupkami zahuštěná Polévka dršťková Králík na paprice, těstoviny Zeleninové smaženky, brambory, tatarská omáčka Vepřové na pepři, rýže pórková, okurkový salát s paprikami

Více