Podněty občanů doručené v měsíci dubnu 2014

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Podněty občanů doručené v měsíci dubnu 2014"

Transkript

1 Podněty občanů doručené v měsíci dubnu 2014 Stacionární doprava, O.-Dubina Stacionární doprava, O.-Výškovice Znečišťování veřejného prostranství, O.-Hrabůvka Volné pobíhání psů, O.-Martinov Bezpečnostní situace, O.-Zábřeh Znečišťování ovzduší, O.-Výškovice Stacionární doprava, O.-Moravská Ostrava Usměrňování provozu, O.-Hrabůvka Konzumace alkoholu na veřejnosti a volný pohyb psů, O.-Zábřeh Parkování na trávě, O.-Dubina Volný pohyb psů, O.-Moravská Ostrava Poškození majetku posprejováním, O.-Zábřeh Stacionární doprava, O.-Moravská Ostrava Znečišťování veřejného prostranství psími exkrementy, O.-Výškovice

2 Stacionární doprava, O.-Dubina Doručeno: Dobrý den. Chtěl bych se zeptat, zda v této obydlené zóně parkují a ráno budí lidi auta oprávněně nebo je vydána zvláštní vyhláška pro Ostravu. Po nákupech není zde možno zastavit auto na "dobu nezbytnou pro naložení a vyložení nákladu", poněvadž je dvorek plný aut, které zde parkují na stejných místech měsíce. Nerad bych viděl hasiče, jak přemýšlejí co dělat, když bude hořet. Auto lze kdykoli přeparkovat v době dopolední, když už nelze v noci parkovat jinde, ale to je nepohodlné. Lenivost a vychcanost nade vše. Myslím si, že zákon platí pro slušné, kteří i v noci hledají parkování všude možně a i pro ty vyčuránky. Děkuji za odpověď. Odpověď ředitele: lokalita sídlištní zástavby Dubina je v oblasti parkovacích ploch, za současného stavu počtu provozovaných vozidel, značně poddimenzovaná. Stav stacionární dopravy je ale i odrazem chování řidičů, jak sám uvádíte. Žádná vyhláška, která by omezovala parkování vozidel tak, aby nedocházelo při jejich provozu k buzení lidí, přijata není. Městská policie se v rámci výkonu služby zaměřuje v rozsahu stanoveném nám příslušnými právními předpisy na dohled na bezpečnost a plynulost provozu na pozemních komunikacích, přičemž svou pozornost strážníci směřují prioritně na zachování průjezdnosti pozemních komunikací a zajištění bezpečnosti a plynulosti provozu na pozemních komunikacích. V této oblasti rovněž spolupracujeme s Policií ČR a příslušnými pracovníky Úřadu městského obvodu Ostrava-Jih.

3 Stacionární doprava, O.-Výškovice Doručeno: Vážený pane/ni. Jako občan bydlíci v městském obvodu Ostrava-Jih,bych chtěl upozornit na neunosnou situaci parkování ve Výškovicích. Jsem řidič z povolání a projel jsem už hodně měst a obcí. Ovšem benevolentní přístup zdejší MP,ohledně parkování mě docela zaráží. Byl jsem již několikrát svědkem toho,jak policisté přehlížejí dopravní. Auta stojí v křižovatce jmenovaných ulic,přestože je značka upozorňuje na zákaz zastavení. Nejenže porušují vyhlášku,ale asi si ani neuvědomují,že je přes ně do křižovatky špatně vidět,obzvlášť když tam zaparkuje dodávka.i když do křižovatky najíždím s opatrností,už několikrát se mi stalo,že jsem musel prudce šlápnout na brzdy kvuli přijíždějícímu vozidlu,jelikož nebylo kvůli bezohledným řidičům vidět. Dále parkují v zákazu vjezdu,kde jezdí zásobování a hlavně stojí pod okny,kde už nemají vůbec co dělat! Hrají si tam děti,chodí tam chodci,atd. Ja sám tam vozím v kočárku svou vnučku a musím si dávat pozor,jestli na,,chodníku "nejede náhodou nějaké auto,abych se mu včas vyhnul. A policisté kteří mají tento rajón na starost,všechny tyto přestupky přehlížejí!!! Když už se stane,že některý z majitelů aut dostane za stěrač lístek s předvoláním,tak si z toho nic nedělá,neboť na druhý den tam stojí znovu! Můžete prosím udělat pořádek s těmito lidmy,ať mi slušní občané můžeme být bez starosti,že nám někdo pod oknem přejede dítě a nemusíme ráno poslouchat a čichat startující auta? Pokud byste nevěřili tomu,co zde píšu,můžu přiložit i foto takto parkujicích řidičů. Odpověď ředitele: Problematikou stacionární dopravy se strážníci zabývají v rámci výkonu služby v rozsahu stanoveném nám příslušnými právními předpisy. V oblasti dopravy se městská policie ze zákona pouze podílí na dohledu na bezpečnost a plynulost provozu na pozemních komunikacích. Dohled na bezpečnost a plynulost provozu na pozemních komunikacích v plném rozsahu vykonává, dle zákona, Policie ČR a má za tím účelem zřízen i specializovaný útvar. Městská policie byla zřízena za účelem zabezpečování místních záležitostí veřejného pořádku. Strážníci se proto při plnění úkolu v oblasti dopravy prioritně zaměřují na průjezdnost pozemních komunikací a bezpečnost účastníků silničního provozu. Každý občan může sám přispět k řešení a to tím, že oznámí policii páchání protiprávního jednání. Na místo je pak vyslána hlídka zjednat nápravu. Váš podnět byl předán místně příslušnému strážníku-okrskáři, který se na dohled na bezpečnost a plynulost provozu na pozemních komunikacích, spolu se strážníky hlídkaři, zaměří.

4 Znečišťování veřejného prostranství, O.-Hrabůvka Doručeno: Odpověď ředitele: Váš podnět byl předán místně příslušnému strážníku-okrskáři, který se v lokalitě na znečišťování veřejného prostranství zaměří. K předmětné problematice je však nutné dodat, že nelze ustanovit na každou ulici ve městě, každé náměstí, park či jiné veřejné prostranství nějakého hlídače, který by dohlížel, aby lidé neodhazovali odpadky. Finanční náklady na takovou službu by byly značné a stejně by tomuto protiprávnímu jednání nezabránily. Stav veřejného prostranství je vždy odrazem chování lidí. Městská policie se problematikou znečišťování veřejného prostranství zabývá v rámci běžného výkonu služby.

5 Volné pobíhání psů, O.-Martinov Doručeno: Odpověď ředitele: Na základě Vašeho požadavku jsem pověřil vedoucího oblasti Martinovská Bc. Jindřicha Petrušku přijetím opatření k zvýšení dohledu na dodržování obecně závazné vyhlášky upravující volné pobíhání psů na veřejném prostranství.

6 Bezpečnostní situace, O.-Zábřeh Doručeno: Odpověď ředitele: pověřil jsem vedoucího oblasti přijetím potřebného opatření k zvýšení bezpečnosti v Ostravě-Zábřehu. V lokalitě byl zintenzivněn výkon služby s cílem eliminovat výskyt nepřizpůsobivých osob. Řešením problematiky byl pověřen i místně příslušný strážník-okrskář. Zároveň žádám o poučení zaměstnanců, aby neváhali kontaktovat městskou policii prostřednictvím bezplatné linky 156, bude-li docházet k ohrožování bezpečnosti osob, majetku nebo bude docházet k páchání protiprávního jednání. Na místo bude ihned vyslána hlídka zjednat nápravu.

7 Znečišťování ovzduší, O.-Výškovice Doručeno: Odpověď ředitele: K postoupení stížnosti obyvatel Výškovic na chování občana bydlícího v rodinném domě sděluji, že věc byla předána místně příslušnému strážníku-okrskáři. Dle sdělení obyvatel bydlících v okolí má docházet v průběhu topné sezóny k obtěžování hustým kouřem vycházejícím z malého topeniště domu, které obtěžuje okolní obyvatele, brání jim to ve větrání a pohybu venku. Od přijetí žádosti nebyla tato skutečnost strážníky zaznamenána. Místně příslušný strážník-okrskář se opakovaně pokoušel kontaktovat i původce popisovaného znečištění ovzduší, ale dosud bezvýsledně. Jelikož je již téměř po topné sezóně došlo ke zlepšení stavu, což potvrdili i občané bydlící v okolí rodinného domu.

8 Stacionární doprava, O.-Moravská Ostrava Doručeno: Dobry den, uz nekolik mesicu resime problem s parkovanim. Kazdy den zde parkujou behem dne auta, ktere nemaji vyrizene povoleni a majitele bytu, kteri zde bydli nemaji kde zaparkovat. Auta taky parkuji na chodniku u kostela, kde by vubec nemeli stat a chodci pak chodi po ceste, coz je velmi nebezpecne. Proto bych Vas rada poprosila, kdyby jste mohli do teto lokality posilat hlidky casteji, aby pokutovali ty, kteri zde nemaji opravneni parkovat, protoze je to velmi otravne, kdyz clovek ktery zde bydli a musi si za kartu zaplatit nema kde zaparkovat na ukor lidi, kteri pracuji v centru a parkuji si zde auta kazdy den v pracovni dobe. Odpověď ředitele: Městská policie se v rámci výkonu služby problematikou stacionární dopravy zabývá. Činíme tak v rozsahu stanoveném nám příslušnými právními předpisy a dle dostupnosti sil, prostředků a aktuálních problematik v oblasti. Není v našich silách směřovat dlouhodobě zvýšený výkon služby do jedné lokality, jelikož je naší povinností plnit zákonem stanovené úkoly na území celého města. Věc byla předána místně příslušnému strážníku-okrskáři, který je za lokalitu zodpovědný, a který se na problematiku více zaměří. Hlídková služba se na problematiku v lokalitě v rámci běžného výkonu služby rovněž zaměří.

9 Usměrňování provozu, O.-Hrabůvka Doručeno: Dobrý den, rádi bychom požádali o proškolení, popř. úpravu jednání strážníků, kteří zajišťují bezpečnost na přechodu v Ostravě Hrabůvce u aktuálně rekonstruovaného podchodu, v raních hodinách do 8h. Způsob zajištění bezpěčnosti je spíše nebezpečný, jelikož u některých "směn" (dvojic) je těžko předpokládat, zda zastaví auta na přechodu, pokud se chystají přecházet chodci, nebo zastaví chodce, kteří na přechod doslova vbíhají, ač jsou auta v jízdě tesně u něj. Došlo k mnoha nebezpečným situacím. Pár směn samozřejmně pracuje velmi dobře, jasně a přehledně, kdy dopravu i přecházení opravdu řídí a auta i chodci je respektují. Pokud by měl strážník u přechodu jen stát a čekat na odbití 8h, je lepší, aby tam nebyl vůbec a všichni se budou řídit dle obecných pravidel. Odpověď ředitele: Ranní dozory strážníků na přechodech pro chodce jsou prováděny za účelem zajištění bezpečnosti dětí přecházejících přes frekventované pozemní komunikace a hrozí zvýšené riziko střetu s vozidlem. Všichni strážníci jsou pravidelně proškolování o způsobu usměrňování provozu na pozemních komunikacích, tedy i zastavování vozidel před přechodem pro chodce a zajištění bezpečného přechodu osob. Výkon této činnosti provádí pověření strážníci, dle denní instruktáže. Tento úkol tak může vykonávat i méně zkušený strážník, který však musí nabýt i praktické zkušenosti a koná pod dozorem služebně staršího a zkušenějšího kolegy. Je však také třeba uvést, že strážníci nemají povinnost vždy zastavovat vozidla nebo usměrňovat chodce, mají-li v úmyslu užít přechodu pro chodce. Strážník je ze zákona oprávněn zastavovat vozidla před přechodem pro chodce tehdy, je-li třeba zajistit bezpečný přechod osob, jestliže to situace na přechodu či stav přecházejících osob vyžaduje. Naše zkušenost je spíš taková, že značně nezodpovědní jsou právě chodci, kteří vstupují do vozovky před přijíždějícími vozidly. Ani řidiči vozidel neplní vždy svou povinnost zastavit vozidlo před přechodem pro chodce, má-li chodec v úmyslu přechodu užít. Jestliže jsou strážníci na místě, ke krizovým situacím dochází v menším měřítku, než by bylo bez jejich účasti. V prvé fázi musí být sami účastníci silničního provozu navzájem ohleduplní a musí dodržovat stanovená pravidla, poté nebude třeba našeho dozoru na přechodech. V měsíci dubnu byli opět všichni strážníci proškoleni v oblasti bezpečnosti silničního provozu a povinnostech a postupech městské policie.

10 Konzumace alkoholu na veřejnosti a volný pohyb psů, O.-Zábřeh Doručeno: Dobrý den, po poradě mi bylo doporučeno obrátit se na vás ohledně řešení vynášení nápojů - piva v půllitrech ze zařízení Ostrava-Zábřeh. Tato má zahrádku obcí zrušenou, zlikvidovanou a opět našli způsob jak obcházet toto zrušení tím že vynášejí pivo ven, posedávají na betonovém ohradníku trávy naproti oknu hospůdky a srocují se také na rampě a schodech k ní u modrých plechových dveří vlevo od vchodu. Toto začalo již a dále pokračuje. Ve zvláště příznivém počasí jsou to i 15ti členné party až do téměř 21 hodin. Rovněž venku močí a to jak u tújí u zahrádky, tak na rohu zdi hospůdky tak na rohu domu, ba dokonce i volně stojíce na trávě bez ohledu na okolí. Údajně je tam strašný záchod. Také volně nechávají pobíhat psy i bývá velký pes uvázán několik hodin u stromu proti hospůd ce, s náhubkem a samozřejmě bez vody, brání se tomuto zacházení štěkáním.toto taky oznámím Policii ČR a MP Ostrava. Děkuji za řešení. Řešení MP: Pisatelka byla osobně kontaktována pověřeným strážníkem, který s ní problematiku projednal. Vysvětlil ji způsoby řešení, možnosti a oprávnění městské policie v této oblasti.

11 Parkování na trávě, O.-Dubina Doručeno: Prosím pěkně začněte konečně dělat pořádek s řidiči,kteří zaparkuji svá vozidla na travnatých plochám,bydlíme na sídlišti Dubina a směrem k hangáru se to stalo pravidlem a je hrůza jak tyto travnaté plochy vypadají.ničení zeleně a životního prostředí přece nemůže zůstat bez postihů. Řešení MP: Problematikou se zabývá jak místně příslušný strážník-okrskář, tak i ostatní strážníci oblasti. V této věci strážník-okrskář rovněž úzce spolupracuje s příslušným odborem úřadu městského obvodu.

12 Volný pohyb psů, O.-Moravská Ostrava Doručeno: Dobrý den, chtěla jsem se zeptat,kde mohu vyřídit problém s volně pobíhajícím psem. Už měsíc volám na MP,ale dostaví se strážníci,kteří místo nějakého obojku na psa mají oranžové vesty (byli u školy),chvíli chodí za psem a když se jim ztratí,tak odejdou. Druhý den ráno je tam pes zase. Já řádně platím poplatek za psy, mám je očipované, poctivě sbírám exkrementy,ale když je chci vyvenčit, tak padesátikilový pes skáče po mém tříkilovém, nebo po mně. Když mně potkáte s pejskem bez vodítka, tak zaplatím pokutu,ale pro majitelé velkého psa to neplatí? Víme odkud psa vypustí (upozorňovali jsme na to i strážniky), po hodinovém běhání psa po sídlišti se ozve zapískání a pes odběhne.druhý den se situace opakuje. MP říká,že nemůže nic dělat, v lepším případě přijela odchytová služba a řekla,že pes není agresivní a zase odjela. Možná se čeká,až pokouše nějaké dítě. Řešení MP: Pisatelka byla kontaktována pověřeným strážníkem, který s ní problematiku projednal. Vysvětlil ji způsoby řešení, možnosti a oprávnění městské policie v této oblasti a seznámil ji s přijatým opatřením.

13 Poškození majetku posprejováním, O.-Zábřeh Doručeno: Dobry den, timto bych chtel oznamit, ze v utery nakreslila neznama osoba na dvere domu Ostrava-Zabreh nasledujici napis (viz priloha). Napis byl proveden syntetickou bilou barvou. Nastesti jsme napis objevili vcas, takze jsme ho redidlem odstranili, a proto na dverich nevznikla velka skoda. Pokud bychom ale na napis vcas neprisli, zaschl by a tim by vznikla skoda v radu tisicu korun. Podobny napis v mensim meritku byl proveden take na uzaver plynu (viz priloha). Ten jsme neodstranovali. I kdyz na dverich vzniklo jen minimalni poskozeni, chceme Vas timto o teto udalosti informovat. Řešení MP: Pisatel byl kontaktován místně příslušným strážníkem-okrskářem, který s ním problematiku projednal. Vysvětlil mu postupy při řešení tohoto protiprávního jednání.

14 Stacionární doprava, O.-Moravská Ostrava Doručeno: Odpověď ředitele: Oznámení bylo předáno k řešení místně příslušnému strážníku-okrskáři. Parkující vozidla patřila firmě provádějící revitalizaci bytového domu. Věc byla s pracovníky firmy projednána, vozidla byla následně přeparkována.

15 Znečišťování veřejného prostranství psími exkrementy, O.-Výškovice Doručeno: Dobrý den, ráda bych se zeptala, zda se uvažuje o obnovení dětských pískovišť Za bytovkou bývaly polézačky, houpačky pro děti a 2 pískoviště.vše bylo na podzim loňského roku (mně z neznámých důvodů) zrušeno. Celý rok jsem čekala na vývoj událostí, zda budou hřiště nahrazena, nic se však nestalo. V okolí sice byly vysazeny stromy - za což jsem vděčná, ale kam si mohou rodiče a děti chodit hrát, to netuším. S dotazem, kde si děti mohou hrát, úzce souvisí také dotaz, zda se bude nějak přísněji přistupovat k neukázněným pejskařům. Neumím si totiž představit jít si s dítětem zakopat míčem na trávník, který je potřísněný spoustou psích výkalů. Předem Vám děkuji za zodpovězení mých dotazů, zda je v plánu věnovat se dětem na výškovickém sídlišti. Řešení MP: Pisatelka byla telefonicky kontaktována místně příslušným strážníkem okrskářem, který s ní problematiku znečišťování veřejného prostranství projednal. Seznámil ji s činností městské policie v této oblasti, možnostmi řešení a způsoby oznamování, ale i spolupráce při řešení protiprávního jednání. Místně příslušný strážník-okrskář, stejně jako i strážníci-hlídkaři, se v oblasti na tuto problematiku intenzivněji zaměřili.

Podněty občanů doručené v měsíci lednu 2016

Podněty občanů doručené v měsíci lednu 2016 Podněty občanů doručené v měsíci lednu 2016 Stacionární doprava, O.-Bělský Les Parkování motorových vozidel na chodníku, O.-Moravská Ostrava Stacionární doprava a narušování veřejného pořádku, O.-Zábřeh

Více

Podněty občanů doručené v měsíci červenci 2015

Podněty občanů doručené v měsíci červenci 2015 Podněty občanů doručené v měsíci červenci 2015 Volně pobíhající psi, O.-Moravská Ostrava Rušení nočního klidu, O.-Vítkovice Bezpečnostní situace, O.-Hrušov, Koblov Stacionární doprava, O.-Dubina Rušení

Více

Podněty občanů doručené v měsíci září 2015

Podněty občanů doručené v měsíci září 2015 Podněty občanů doručené v měsíci září 2015 Bezpečnostní situace, O.-Vítkovice Dohled městské policie v okolí školských zařízení, O.-Zábřeh Usměrňování provozu na křižovatkách, O.-Poruba Bezpečnost dětí

Více

Podněty občanů doručené v měsíci březnu 2014

Podněty občanů doručené v měsíci březnu 2014 Podněty občanů doručené v měsíci březnu 2014 Veřejný pořádek, O.-Dubina Konzumace alkoholu na veřejnosti, O.-Moravská Ostrava Stacionární doprava, O.-Výškovice Nerespektování dopravního značení, O.-Kunčičky

Více

Podněty občanů doručené v měsíci lednu 2015

Podněty občanů doručené v měsíci lednu 2015 Podněty občanů doručené v měsíci lednu 2015 Neukázněnost chodců a cyklistů, Ostrava Rušení hlukem, O.-Hrabůvka Rušení nočního klidu, O.-Moravská Ostrava Parkování vozidel na chodníku, O.-Moravská Ostrava

Více

Podněty občanů doručené v měsíci červnu 2014

Podněty občanů doručené v měsíci červnu 2014 Podněty občanů doručené v měsíci červnu 2014 Stezky pro chodce a cyklisty, Ostrava Veřejný pořádek a bezpečnostní situace, O.-Moravská Ostrava Neoprávněné parkování na místech určených pro držitele parkovacích

Více

Podněty občanů doručené v měsíci prosinci 2014

Podněty občanů doručené v měsíci prosinci 2014 Podněty občanů doručené v měsíci prosinci 2014 Jízda vozidel po chodníku a stání vozidel na trávě, O.-Výškovice Poškozování majetku, O.-Moravská Ostrava Poškozování majetku, O.-Moravská Ostrava Stacionární

Více

Zápis ze dne 15. 10. 2014

Zápis ze dne 15. 10. 2014 Komise místní samosprávy Pražské Předměstí sever Zápis ze dne 15. 10. 2014 Přítomni: Hosté: Richard Zelený, Václav Marvan, Libor Nejedlý, Vladimír Lesák, Jitka Dršatová, Danuše Zelená, Miloš Berounský,

Více

Zpráva o činnosti městské policie za rok 2014

Zpráva o činnosti městské policie za rok 2014 Zpráva o činnosti městské policie za rok 2014 - Místní záležitosti veřejného pořádku V roce 2014 se na zabezpečování místních záležitostí veřejného pořádku na území města Nymburka a plnění dalších úkolů

Více

PEXESOVÁ LIGA. Projekt pro žáky I. stupně Základních škol, zaměřený na nácvik chování a řešení dopravních situací dětí na pozemních komunikacích.

PEXESOVÁ LIGA. Projekt pro žáky I. stupně Základních škol, zaměřený na nácvik chování a řešení dopravních situací dětí na pozemních komunikacích. PEXESOVÁ LIGA Projekt pro žáky I. stupně Základních škol, zaměřený na nácvik chování a řešení dopravních situací dětí na pozemních komunikacích. Děti se formou obrázkové hry PE-XE-SO seznámí s některými

Více

PŘÍKLADY TESTOVÝCH OTÁZEK - zkouška cyklisty.

PŘÍKLADY TESTOVÝCH OTÁZEK - zkouška cyklisty. PŘÍKLADY TESTOVÝCH OTÁZEK - zkouška cyklisty. 1. Cyklista před přechodem pro chodce je povinen a) umožnit chodci, který je na přechodu nebo jej zřejmě hodlá použít, nerušené a bezpečné přejití vozovky

Více

Výroční zpráva o činnosti městské policie

Výroční zpráva o činnosti městské policie Město Hrádek nad Nisou MĚSTSKÁ POLICIE HRÁDEK NAD NISOU Výroční zpráva o činnosti městské policie za rok 2013 Obsah: 1. Výroční zpráva za rok 2013 Přílohy: Příloha č. 1 Přehled událostí za rok 2013 Vypracoval(a):

Více

Podněty občanů doručené v měsíci dubnu 2015

Podněty občanů doručené v měsíci dubnu 2015 Podněty občanů doručené v měsíci dubnu 2015 Stacionární doprava, O.-Moravská Ostrava Stacionární doprava, O.-Muglinov Narušování veřejného pořádku osobami bez přístřeší, O.-Moravská Ostrava Stacionární

Více

Smluvní přepravní podmínky pro městskou hromadnou dopravu v Kroměříži.

Smluvní přepravní podmínky pro městskou hromadnou dopravu v Kroměříži. Smluvní přepravní podmínky pro městskou hromadnou dopravu v Kroměříži. Kroměřížské technické služby, s. r. o. se sídlem Kroměříž, Kaplanova 2959, IČ 26276437, (dále jen dopravce ), podle 1 zákona č. 266/1994

Více

Dotazy a připomínky předložené před veřejným projednáním

Dotazy a připomínky předložené před veřejným projednáním Dotazy a připomínky předložené před veřejným projednáním V tomto dokumentu uvádíme opis připomínek a dotazů zaslaných na adresu města Kopřivnice před termínem veřejného projednání. From: Ing. Roman Kresta

Více

Školní vzdělávací program školní družiny

Školní vzdělávací program školní družiny Základní škola Ostrava, Matiční 5, příspěvková organizace Školní vzdělávací program školní družiny Poznáváme svět kolem nás Základní škola Ostrava, Matiční 5, příspěvková organizace 3 Školní vzdělávací

Více

Co je správně? Doplňte slovesa v imperativu. obléknout si obout se. nesvlékat se nezouvat se. svléknout si zout se

Co je správně? Doplňte slovesa v imperativu. obléknout si obout se. nesvlékat se nezouvat se. svléknout si zout se Co je správně? 179/6 1. slunce zuří / září 2. rozzlobený člověk zuří / září 3. člověk, který chce to nejlepší, je náročný / špičkový 4 zboží, které má tu nejlepší kvalitu, je náročné / špičkové 5. situace

Více

Zpráva o činnosti. MP Šluknov za rok 2012. Roční souhrnná zpráva o činnosti Městské policie Šluknov.

Zpráva o činnosti. MP Šluknov za rok 2012. Roční souhrnná zpráva o činnosti Městské policie Šluknov. Zpráva o činnosti MP Šluknov za rok 2012 Roční souhrnná zpráva o činnosti Městské policie Šluknov. Obsah: 1. Obecné Personální změny, hlídková činnost, výcvik, vybavení...1, 2 2. Činnost městské policie

Více

Školní řád. Č.j.: 56/2012/RE Spisový znak: A 10

Školní řád. Č.j.: 56/2012/RE Spisový znak: A 10 Základní škola Jablonné nad Orlicí Jamenská 555, Jablonné nad Orlicí 561 64 tel: 461 100 016 e-mail: skola@zs.jablonneno.cz Školní řád Č.j.: 56/2012/RE Spisový znak: A 10 Skartační znak: A/5 Platnost:

Více

Policejní zpravodaj pro občany Přerovska

Policejní zpravodaj pro občany Přerovska Policejní zpravodaj pro občany Přerovska 2 / 2015 Obsah zpravodaje: - statistické ukazatele za rok 2015 - trestná činnost - dopravní nehodovost - aktuální a prázdninové dopravní uzavírky přerovského okresu

Více

Zastavování vozidel. Zastavování vozidel, 79. Zákon č. 361/2000 Sb., o silničním provozu

Zastavování vozidel. Zastavování vozidel, 79. Zákon č. 361/2000 Sb., o silničním provozu Zastavování vozidel Zákon č. 361/2000 Sb., o silničním provozu (1) Zastavovat vozidla je oprávněn a) policista ve stejnokroji, b) vojenský policista ve stejnokroji, c) strážník obecní policie ve stejnokroji

Více

Název, význam a užití

Název, význam a užití Příloha č. 9 k vyhlášce č. 294/2015 Sb. Světelné signály 1. Světelné signály Číslo Sl Tříbarevná soustava s plnými signály S la - Signál s červeným světlem Stůj!" Signál znamená pro řidiče povinnost zastavit

Více

ANALÝZA STAVU DOPRAVNÍ NEHODOVOST

ANALÝZA STAVU DOPRAVNÍ NEHODOVOST ANALÝZA STAVU DOPRAVNÍ NEHODOVOST Ing.Václav Betka Předseda komise dopravy Obec PROBOŠTOV SLEDOVANÉ OBDOBÍ Pro zhodnocení stavu v obci byla použita data Policie ČR o dopravní nehodovosti v letech 2011,

Více

U S N E S E N Í. t a k t o : Žádný z účastníků n e m á právo na náhradu nákladů řízení o kasační stížnosti. O d ů v o d n ě n í :

U S N E S E N Í. t a k t o : Žádný z účastníků n e m á právo na náhradu nákladů řízení o kasační stížnosti. O d ů v o d n ě n í : č. j. 4 As 3/2005-45 U S N E S E N Í Nejvyšší správní soud rozhodl v senátě složeném z předsedkyně JUDr. Dagmar Nygrínové a soudců JUDr. Marie Turkové a JUDr. Petra Průchy v věci žalobce I. V., proti žalovanému

Více

Ing. Josef Slabý Arnolec 30 588 27 Jamné u Jihlavy BOBROVÁ BEZPEČNÉ CESTY DO ŠKOLY

Ing. Josef Slabý Arnolec 30 588 27 Jamné u Jihlavy BOBROVÁ BEZPEČNÉ CESTY DO ŠKOLY Ing. Josef Slabý Arnolec 30 588 27 Jamné u Jihlavy BOBROVÁ NA ZELENOU! BEZPEČNÉ CESTY DO ŠKOLY NÁZEV PROJEKTU: BEZPEČNÉ CESTY DO ŠKOLY NÁZEV PŘEDKLADATELE: ZÁKLADNÍ ŠKOLA BOBROVÁ 1 OBSAH OBSAH... 2 ANOTACE...

Více

Městská policie Semily

Městská policie Semily Městská policie Semily Zpráva o činnosti v roce 2015 1 Obsah o Krycí list 1 o Obsah 2 o Kontakty, personalistika, služby 3 o Spolupráce s Policií ČR a dalšími institucemi 4 o Monitorovací systémy 5 o Prevence

Více

Výchova ke zdraví BESIP

Výchova ke zdraví BESIP VY III/2 INOVACE 63 Tělesná výchova Výchova ke zdraví BESIP Autor DUM Mgr. Jarmila Kesnerová, s využitím publikace Dopravní výchova pro 4. a 5. ročník ZŠ Datum (období) vzniku DUM Ročník a typ školy ŠVP

Více

SMLUVNÍ PŘEPRAVNÍ PODMÍNKY

SMLUVNÍ PŘEPRAVNÍ PODMÍNKY SMLUVNÍ PŘEPRAVNÍ PODMÍNKY vydané Dopravním podnikem Karlovy Vary, a.s. (dále jen DPKV) v souladu se zákonem č. 111/1994 Sb., o silniční dopravě, ve znění pozdějších předpisů a podle vyhlášky Ministerstva

Více

9.1.2015 DOPRAVNÍ NEHODOVOST NA ÚZEMÍ MORAVSKOSLEZSKÉHO KRAJE ZA ROK 2014

9.1.2015 DOPRAVNÍ NEHODOVOST NA ÚZEMÍ MORAVSKOSLEZSKÉHO KRAJE ZA ROK 2014 DOPRAVNÍ NEHODOVOST NA ÚZEMÍ MORAVSKOSLEZSKÉHO KRAJE ZA ROK 2014 CELKOVÉ NÁSLEDKY DOPRAVNÍCH NEHOD CELKEM DN USMRCENO TĚŽCE ZRANĚNO LEHCE ZRANĚNO HMOTNÁ ŠKODA (*100 Kč) ALKOHOL (u viníka DN) OPL (u viníka

Více

Co přinesl čas - leden 2011

Co přinesl čas - leden 2011 Co přinesl čas - leden 2011 Vzhledem k tomu, že nevydáváme žádný časopis o naší činnosti, rozhodli jsme se Vám přiblížit každodenní činnost práci v úřadu, zastupitelů, zaměstnanců či jiné podněty, které

Více

Podněty občanů doručené v měsíci březnu 2016

Podněty občanů doručené v měsíci březnu 2016 Podněty občanů doručené v měsíci březnu 2016 Stacionární doprava, O.-Poruba Bezpečnostní situace, O.-Zábřeh Narušování veřejného pořádku osobami bez přístřeší, O.-Hrabůvka Stacionární doprava, O.-Moravská

Více

Podněty občanů doručené v měsíci březnu 2015

Podněty občanů doručené v měsíci březnu 2015 Podněty občanů doručené v měsíci březnu 2015 Narušování veřejného pořádku, O.-Zábřeh Stacionární doprava, O.-Moravská Ostrava Jízda přes zastávku městské hromadné dopravy bez nástupního ostrůvku, O.-Vítkovice

Více

Čl. 3 Pravidla pro pohyb psů

Čl. 3 Pravidla pro pohyb psů M Ě S T O K O P Ř I V N I C E Obecně závazná vyhláška č. 4/2013 o místních záležitostech veřejného pořádku Zastupitelstvo města Kopřivnice se na svém 17. zasedání dne 27. června 2013 usneslo vydat podle

Více

Odbor Technologie dopravy tel. 59 740 1152. DOPRAVNĚ PROVOZNÍ KOMISE 6. 12. 2012 Zápis č. 44

Odbor Technologie dopravy tel. 59 740 1152. DOPRAVNĚ PROVOZNÍ KOMISE 6. 12. 2012 Zápis č. 44 Odbor Technologie dopravy tel. 59 740 1152 DOPRAVNĚ PROVOZNÍ KOMISE 6. 12. 2012 Zápis č. 44 Přítomni: Ing. Hladký, Ing. Chovanec, Kurtas, Fister, Ing. Meczner, Carbol, Maloušová, Pokorný, Franek. 31. Připomínky

Více

MATERIÁL. pro zasedání Zastupitelstva města Hranic, dne 3. 9. 2015. Navýšení počtu zaměstnanců městské policie o dva strážníky

MATERIÁL. pro zasedání Zastupitelstva města Hranic, dne 3. 9. 2015. Navýšení počtu zaměstnanců městské policie o dva strážníky MĚSTO HRANICE MATERIÁL pro zasedání Zastupitelstva města Hranic, dne 3. 9. 2015 Bod programu: 17 Předkládá: Okruh zpracovatelů: Zpracoval: Rada města Miroslav Mann, velitel městské policie; Komise pro

Více

SMLUVNÍ PŘEPRAVNÍ PODMÍNKY

SMLUVNÍ PŘEPRAVNÍ PODMÍNKY SMLUVNÍ PŘEPRAVNÍ PODMÍNKY Tyto Smluvní přepravní podmínky (dále též i jen přepravní podmínky ), vydané a vyhlášené dopravcem P O H L KLADNO spol.s r.o., Malá Strana 1019, 273 09 Kladno - Švermov (dále

Více

Návrh vyhlášky č.3/2003 - Dymokury. O veřejném pořádku a čistotě obce. Čl. I. Základní ustanovení

Návrh vyhlášky č.3/2003 - Dymokury. O veřejném pořádku a čistotě obce. Čl. I. Základní ustanovení Návrh vyhlášky č.3/2003 - Dymokury O veřejném pořádku a čistotě obce Zastupitelstvo obce Dymokury schválilo dne 24.listopadu 2003 v souladu s 10 písm.a), 84 odst.2, písm.i) zákona č. 128/2000 Sb., o obcích

Více

CYKLISTICKÁ DOPRAVA UKONČENÍ STEZKY PRO CYKLISTY

CYKLISTICKÁ DOPRAVA UKONČENÍ STEZKY PRO CYKLISTY CYKLISTICKÁ DOPRAVA UKONČENÍ STEZKY PRO CYKLISTY 70% 3.1.8.A CYKLISTICKÁ DOPRAVA UKONČENÍ STEZKY PRO CYKLISTY Umístění Orientační rozměry Materiál Nutné bezpečnostní prvky Doplňkové bezpečnostní prvky

Více

Celkem 12 774 (12 222) událostí.

Celkem 12 774 (12 222) událostí. Červenec září 2014 Celkem 12 774 (12 222) událostí. Přestupků: 5 132 (4 916) Trestných činů: 28 (36) Trestné činy postupuje městská policie k dořešení Policii ČR. Řízení v opilosti nebo pod vlivem drog:

Více

ZPRÁVA O ČINNOSTI V ROCE 2010

ZPRÁVA O ČINNOSTI V ROCE 2010 ZPRÁVA O ČINNOSTI V ROCE 2010 str. Petr Kropáč velitel Městské policie U nhošť Obsah : 1. Obecná část - Personální stav - Pracovní doba 2. Činnost městské policie - Přestupky - Doprava - Odchyt volně pobíhajících

Více

Zápis č. 11/2010 ze schůzky KMS Svinary, konané dne 10.11.2010

Zápis č. 11/2010 ze schůzky KMS Svinary, konané dne 10.11.2010 Zápis č. 11/2010 ze schůzky KMS Svinary, konané dne 10.11.2010 Přítomni: Omluveni: Hosté: p. Al-Rashyová, p. Holubová, PhDr. Lišková, p. Menclová, J. Borková, p. Novotný, Ing. Hamplová, p. Šťastná, p.

Více

5) [2 b.] Smíte jako řidič vozidla z výhledu v dané situaci vjet na tento železniční přejezd?

5) [2 b.] Smíte jako řidič vozidla z výhledu v dané situaci vjet na tento železniční přejezd? Test: 05.06.2013 08:21 (číslo 1) 1 z 7 1) [2 b.] "Nemotorové vozidlo" je: a) vozidlo pohybující se pomocí lidské nebo zvířecí síly, například jízdní kolo, ruční vozík nebo potahové vozidlo. b) pouze potahové

Více

Příloha řádu školy I. Alkohol, omamné a psychotropní látky, tabákové výrobky

Příloha řádu školy I. Alkohol, omamné a psychotropní látky, tabákové výrobky Základní škola a Mateřská škola Nýřany, příspěvková organizace, 330 23 Nýřany, Školní ul. 901 Příloha řádu školy I. Alkohol, omamné a psychotropní látky, tabákové výrobky Vypracoval : Mgr.Jiří Loritz Pedagogická

Více

1. Vznik smlouvy o přepravě a právo na přepravu

1. Vznik smlouvy o přepravě a právo na přepravu Smluvní přepravní podmínky VATRA Bohemia, spol. s r.o. vydané na základě zákona č. 111/1994 Sb., o silniční dopravě, v platném znění a vyhláškou Ministerstva dopravy a spojů č. 175/2000 Sb., o přepravním

Více

MĚSTO ČESKÁ SKALICE ZASTUPITELSVO MĚSTA

MĚSTO ČESKÁ SKALICE ZASTUPITELSVO MĚSTA MĚSTO ČESKÁ SKALICE ZASTUPITELSVO MĚSTA Příloha č. 1 usn. ZM5 OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA Č. 07/2011 o zabezpečení veřejného pořádku při chovu a pohybu psů a jiných zvířat Zastupitelstvo města Česká Skalice

Více

Základní škola a mateřská škola Řečany nad Labem, okres Pardubice ŠKOLNÍ ŘÁD

Základní škola a mateřská škola Řečany nad Labem, okres Pardubice ŠKOLNÍ ŘÁD Základní škola a mateřská škola Řečany nad Labem, okres Pardubice ŠKOLNÍ ŘÁD I. PRÁVA A POVINNOSTI ŽÁKŮ A JEJICH ZÁKONNÝCH ZÁSTUPCŮ A PODROBNOSTI O PRAVIDLECH VZÁJEMNÝCH VZTAHŮ S PEDAGOGICKÝMI PRACOVNÍKY

Více

Odbor Technologie dopravy tel. 59 740 1152. DOPRAVNĚ PROVOZNÍ KOMISE 1. 11. 2012 Zápis č. 43

Odbor Technologie dopravy tel. 59 740 1152. DOPRAVNĚ PROVOZNÍ KOMISE 1. 11. 2012 Zápis č. 43 Odbor Technologie dopravy tel. 59 740 1152 DOPRAVNĚ PROVOZNÍ KOMISE 1. 11. 2012 Zápis č. 43 Přítomni: Ing. Hladký, Huvar, Kurtas, Fister, Ing. Meczner, Carbol, Maloušová, Pokorný, Franek. 31. Připomínky

Více

SBÍRKA ZÁKONŮ ČESKÁ REPUBLIKA

SBÍRKA ZÁKONŮ ČESKÁ REPUBLIKA Ročník 2015 SBÍRKA ZÁKONŮ ČESKÁ REPUBLIKA Částka 122 Rozeslána dne 9. listopadu 2015 Cena Kč 210,- O B S A H: 294. Vyhláška, komunikacích Strana 3730 Sbírka zákonů č. 294 / 2015 Částka 122 294 VYHLÁŠKA

Více

NA CESTĚ K NOVÉMU TOTALITNÍMU-POLICEJNÍMU REŽIMU - Z OFICIÁLNÍCH TISKOVÝCH PROHLÁŠENÍ MĚSTA ROUDNICE NAD LABEM 1 - ČEKÁ TOHLE TAKÉ OSTRAVU 2?

NA CESTĚ K NOVÉMU TOTALITNÍMU-POLICEJNÍMU REŽIMU - Z OFICIÁLNÍCH TISKOVÝCH PROHLÁŠENÍ MĚSTA ROUDNICE NAD LABEM 1 - ČEKÁ TOHLE TAKÉ OSTRAVU 2? NA CESTĚ K NOVÉMU TOTALITNÍMU-POLICEJNÍMU REŽIMU - Z OFICIÁLNÍCH TISKOVÝCH PROHLÁŠENÍ MĚSTA ROUDNICE NAD LABEM 1 - ČEKÁ TOHLE TAKÉ OSTRAVU 2? *** ANEB: OBČANE PLAŤ, MAKEJ 24/7 3, POSLOUCHEJ A OPOVAŽ SE

Více

NÁVRH OPATŘENÍ PRO LOKALITY VYBRANÉ PROJEKTEM ZAMĚŘENÝM NA

NÁVRH OPATŘENÍ PRO LOKALITY VYBRANÉ PROJEKTEM ZAMĚŘENÝM NA Ing. Miroslav Ouzký Huntířov 191 405 02 NÁVRH OPATŘENÍ PRO LOKALITY VYBRANÉ PROJEKTEM ZAMĚŘENÝM NA BEZPEČNOU CESTU DĚTÍ DO ŠKOLY DOPRAVNÍ Objednatel : Základní škola v Děčíně II Zakázka č. 174/2015 Kamenická

Více

Základní škola a Mateřská škola Povrly, okres Ústí nad Labem, příspěvková organizace 5. května 233, 403 32 Povrly ŠKOLNÍ ŘÁD

Základní škola a Mateřská škola Povrly, okres Ústí nad Labem, příspěvková organizace 5. května 233, 403 32 Povrly ŠKOLNÍ ŘÁD Základní škola a Mateřská škola Povrly, okres Ústí nad Labem, příspěvková organizace 5. května 233, 403 32 Povrly ŠKOLNÍ ŘÁD Vypracoval: Pedagogický sbor školy Pedagogická rada projednala dne: 1. 9. 2014

Více

Otázky platné od 1.1.2014

Otázky platné od 1.1.2014 Kontrolní otázky podle zákona č. 361/2000 Sb., o provozu na pozemních komunikacích a o změnách některých zákonů (zákon o silničním provozu), ve znění pozdějších předpisů 1. Při přepravě dítěte vozidlem

Více

Zápis z jednání výboru SVJ Kaskády Barrandov

Zápis z jednání výboru SVJ Kaskády Barrandov Zápis z jednání u SVJ Kaskády Barrandov Subject Pravidelné jednání Datum 16.7.2012 Místo Kancelář PPM Čas 18:00 21:00 Příští jednání 13.8.2012 Zapsal Vladislav Jursík Eva Hrdličková Místopředsedkyně u

Více

Základní škola, Kvasice, okres Kroměříž Husova 642

Základní škola, Kvasice, okres Kroměříž Husova 642 Základní škola, Kvasice, okres Kroměříž Husova 642 768 21 Kvasice Školní řád Platnost dokumentu: od 1. září 2014 Vydal: Mgr. Ladislav Škrabal ředitel školy Schváleno pedagogickou radou: 27. srpna 2015,

Více

O B E C N Ě Z Á V A Z N Á V Y H L Á Š K A č. 3/2003. o veřejném pořádku a životním prostředí v obci Mirošovice

O B E C N Ě Z Á V A Z N Á V Y H L Á Š K A č. 3/2003. o veřejném pořádku a životním prostředí v obci Mirošovice O B E C N Ě Z Á V A Z N Á V Y H L Á Š K A č. 3/2003 o veřejném pořádku a životním prostředí v obci Mirošovice Obecní zastupitelstvo obce Mirošovice se usneslo na svém zasedání dne 18. 6. 2003 vydat podle

Více

Bezpečné cesty do školy 2015 -ZŠ a MŠ Praha 8 Ďáblice, U Parkánu 17

Bezpečné cesty do školy 2015 -ZŠ a MŠ Praha 8 Ďáblice, U Parkánu 17 Bezpečné cesty do školy 2015 STUDIE Zodp. projektant: Profese: Vypracovala: Kontroloval: Ing. P. Novotný, Ph.D., MBA doprava Dita Zemanová Ing. P. Novotný, Ph.D., MBA Umístění stavby: Praha 8 - Ďáblice

Více

O D P O V Ě D I N A I N T E R P E L A C E

O D P O V Ě D I N A I N T E R P E L A C E O D P O V Ě D I N A I N T E R P E L A C E 6. zasedání ZHMP dne 27.3.2003 Termín vyřízení: 26.4.2003 Interpelace č. 6/1 e, V Praze dne 28. května 2003 Ć.j. SE/S1 100-2003 k Vašemu podnětu na doplnění usnesení

Více

Základní škola Hluk, okres Uherské Hradiště, příspěvková organizace se sídlem nám. Komenského 950, 68725 Hluk. Mgr. Marie Galdová, ředitelka školy

Základní škola Hluk, okres Uherské Hradiště, příspěvková organizace se sídlem nám. Komenského 950, 68725 Hluk. Mgr. Marie Galdová, ředitelka školy se sídlem nám. Komenského 950, 68725 Hluk Š K O L N Í Ř Á D Vypracoval: Mgr. Marie Galdová, ředitelka školy Pedagogická rada projednala dne 1. 9. 2015 Směrnice nabývá platnosti dne: 1. 9. 2015 Směrnice

Více

Plánovací setkání: Doprava a prostupnost

Plánovací setkání: Doprava a prostupnost Vybíralka25 Plánovací setkání: Doprava a prostupnost Vyhodnocení plánovací procházky a setkání nad mapou ze dne 22.3.2016 všechny dotazy směřujte na: brlik@ipr.praha.eu další informace na www.vybiralka25.cz

Více

Podněty občanů doručené v měsíci lednu 2014

Podněty občanů doručené v měsíci lednu 2014 Podněty občanů doručené v měsíci lednu 2014 Znečišťování veřejného prostranství psími exkrementy, O.-Moravská Ostrava a Přívoz Pohyb podezřelých osoba, O.-Mariánské Hory Stacionární doprava a způsob řešení

Více

Příloha č. 1. Zpráva o činnosti Městské policie Klášterec nad Ohří za rok 2015

Příloha č. 1. Zpráva o činnosti Městské policie Klášterec nad Ohří za rok 2015 Příloha č. 1 Zpráva o činnosti Městské policie Klášterec nad Ohří za rok 2015 Zpracoval: str. Petr Hörbe V Klášterci nad Ohří dne: 20. 01. 2016 Obsah 1 Úvod... 2 1.1 Personální stav... 2 1.2 Systém služeb...

Více

STANOVY. Základní kynologická organizace Plzeň - Křimice. !Tyto vnitřní stanovy jsou povinni dodržovat členi i nečleni ZKO! - 1 -

STANOVY. Základní kynologická organizace Plzeň - Křimice. !Tyto vnitřní stanovy jsou povinni dodržovat členi i nečleni ZKO! - 1 - STANOVY Základní kynologická organizace Plzeň - Křimice!Tyto vnitřní stanovy jsou povinni dodržovat členi i nečleni ZKO! - 1 - Článek 1 Historie Základní kynologická organizace Plzeň - Křimice je pokračovatelem

Více

Zpráva o činnost Městské policie Litovel za rok 2009

Zpráva o činnost Městské policie Litovel za rok 2009 Město Litovel Městská policie Litovel Havlíčkova 818 784 01 Litovel tel.: 585 341 568, mobil: 602 133 721 E-mail: mp@mestolitovel.cz V Litovli 1. 3. 2010 Zpráva o činnost Městské policie Litovel za rok

Více

V Ř E S K O V Á K březen 2003

V Ř E S K O V Á K březen 2003 V Ř E S K O V Á K březen 2003 Úvodní slovo Vážení spoluobčané, počasí se sice tváří, jako by se ho běh času vůbec netýkal a tak by se leckomu mohlo zdát, že čas vlastně neplyne, ale prostý fakt, že držíte

Více

Bezpečně osvětlený přechod pro chodce z pohledu řidiče.

Bezpečně osvětlený přechod pro chodce z pohledu řidiče. Bezpečně osvětlený přechod pro chodce z pohledu řidiče. Přechody pro chodce Bezpečné přechody vznikaly v průběhu let 2004-2006. Ne vždy se to podařilo. I když během této doby byl zjištěn kladný účinek

Více

Zápis z jednání Bezpečnostní komise RMČ č. 3/2015 ze dne 2. 4. 2015 konané na ÚMČ Brno-Líšeň

Zápis z jednání Bezpečnostní komise RMČ č. 3/2015 ze dne 2. 4. 2015 konané na ÚMČ Brno-Líšeň Statutární město Brno Městská část Brno Líšeň určeno k projednání do Rady MČ Brno Líšeň Zápis z jednání Bezpečnostní komise RMČ č. 3/2015 ze dne 2. 4. 2015 konané na ÚMČ Brno-Líšeň Přítomni: Jaroslav Stross,

Více

Název a číslo materiálu VY_32_INOVACE_ICT_ DOPRAVNÍ VÝCHOVA

Název a číslo materiálu VY_32_INOVACE_ICT_ DOPRAVNÍ VÝCHOVA Název a číslo materiálu VY_32_INOVACE_ICT_ DOPRAVNÍ VÝCHOVA Dopravní výchova Bezpečnost silničního provozu Cíl: - získání vědomostí, dovedností a návyků v oblasti bezpečného chování v silničním provozu

Více

Metodický list: ORIENTACE A POHYB V MÍSTĚ BYDLIŠTĚ

Metodický list: ORIENTACE A POHYB V MÍSTĚ BYDLIŠTĚ Vincentinum poskytovatel sociálních služeb Šternberk, p.o. ML číslo: 03 Metodický list: ORIENTACE A POHYB V MÍSTĚ BYDLIŠTĚ Metodický okruh: 03. ORIENTACE A POHYB V MÍSTĚ BYDLIŠTĚ Téma: 03.01 až 03.4. Aktivity:

Více

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY Základní škola a Mateřská škola Šanov, okres Rakovník ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY část 3. ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY (ŠD) č. j. 453 /2013 Na základě ustanovení zákona č. 561/2004 Sb. (Školský zákon) vydávám jako statutární

Více

Základní škola a Mateřská škola Loukovec, Loukovec 90, 294 11 Loukov ŠKOLNÍ ŘÁD MATEŘSKÉ ŠKOLY

Základní škola a Mateřská škola Loukovec, Loukovec 90, 294 11 Loukov ŠKOLNÍ ŘÁD MATEŘSKÉ ŠKOLY Základní škola a Mateřská škola Loukovec, Loukovec 90, 294 11 Loukov ŠKOLNÍ ŘÁD MATEŘSKÉ ŠKOLY 1. Základní cíle mateřské školy při zabezpečování předškolní výchovy a vzdělávání a školní vzdělávací program

Více

Říjen - 2007 3 speciál

Říjen - 2007 3 speciál Říjen - 2007 3 speciál Co se nám ve Štěpánkovicích líbí nelíbí! Vážení spouobčané, dostává se Vám do rukou mimořádné číslo našeho zpravodaje. Na přípravě tohoto vydání zpravodaje se podíleli především

Více

OBEC JANOVICE NAD ÚHLAVOU VYHLÁŠKA č. 2/1998 o čistotě, veřejném pořádku a životním prostředí

OBEC JANOVICE NAD ÚHLAVOU VYHLÁŠKA č. 2/1998 o čistotě, veřejném pořádku a životním prostředí OBEC JANOVICE NAD ÚHLAVOU VYHLÁŠKA č. 2/1998 o čistotě, veřejném pořádku a životním prostředí Obecní zastupitelstvo obce Janovice nad Úhlavou na základě ustanovení 36, odst.1, písm.f) a v souladu s ustanovením

Více

Strážníci besedovali se seniory v Komunitním centru Máj

Strážníci besedovali se seniory v Komunitním centru Máj Pondělí, 26. října 2015 Zdroj: Regiony24.cz (odkaz) Rubrika: AKTUÁLNĚ/ SPOLEČNOST Strážníci besedovali se seniory v Komunitním centru Máj Strážníci besedovali se seniory v Komunitním centru Máj. V pátek

Více

OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA Č. 2 / 2012

OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA Č. 2 / 2012 Obec Bolehošť OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA Č. 2 / 2012 o místních poplatcích Zastupitelstvo obce Bolehošť se na svém zasedání dne 20. 12. 2012 rozhodlo usnesením č. 3/11/2012 vydat na základě 14 odst. 2 zákona

Více

OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA města Strakonice č. 2/2013, kterou se upravují pravidla pohybu psů na veřejném prostranství ve městě Strakonice

OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA města Strakonice č. 2/2013, kterou se upravují pravidla pohybu psů na veřejném prostranství ve městě Strakonice OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA města Strakonice č. 2/2013, kterou se upravují pravidla pohybu psů na veřejném prostranství ve městě Strakonice Zastupitelstvo města Strakonice se na svém zasedání dne 11.9.2013

Více

Na úvod několik pravidel silničního provozu ze stránek http://www.visitbritain.com

Na úvod několik pravidel silničního provozu ze stránek http://www.visitbritain.com Základní rozdíly v silničním provozu mezi Anglií a Českou republikou Na úvod tohoto článku bych rád zapátral trochu v historii silniční dopravy. Ještě v dobách kdy lidé neměli ponětí o dopravním prostředku

Více

Zápis č. 8 z jednání Rady městyse Komárov, konaného dne 3.2.2015

Zápis č. 8 z jednání Rady městyse Komárov, konaného dne 3.2.2015 Zápis č. 8 z jednání Rady městyse Komárov, konaného dne 3.2.2015 Přítomni: Antonín Merhaut, Radim Šíma, Jiří Havlík, Ing. Jan Křikava Hosté: zástupci Městské policie Hořovice Bc. Alena Baierová, Světla

Více

Podněty občanů doručené v měsíci červnu 2016

Podněty občanů doručené v měsíci červnu 2016 Podněty občanů doručené v měsíci červnu 2016 Rušení nočního klidu z provozovny, O.-Muglinov Neoprávněné parkování před komplexem garáží, O.-Poruba Stacionární doprava, O.-Moravská Ostrava Vraky vozidel

Více

ŠKOLNÍ ŘÁD. Třinecká obchodní akademie, spol. s r. o.

ŠKOLNÍ ŘÁD. Třinecká obchodní akademie, spol. s r. o. ŠKOLNÍ ŘÁD Třinecká obchodní akademie, spol. s r. o. Školní řád vychází ze zákona č. 561/2004 Sb. (školský zákon) a prováděcích předpisů ke školskému zákonu zpracovaných na podmínky školy v platném znění.

Více

Veřejné projednání - studie rekonstrukce ulice Štramberská Štefánikova a přilehlých veřejných prostranství 2007-02-22

Veřejné projednání - studie rekonstrukce ulice Štramberská Štefánikova a přilehlých veřejných prostranství 2007-02-22 Veřejné projednání - studie rekonstrukce ulice Štramberská Štefánikova a přilehlých veřejných prostranství 2007-02-22 Projednání zahájila Mgr. Chalúpková v 16:30, uvedla zástupce města a firmy zpracovávající

Více

Obecně závazná vyhláška 17/2015. Obecně závazná vyhláška č. 17/2015 o místním poplatku ze psů

Obecně závazná vyhláška 17/2015. Obecně závazná vyhláška č. 17/2015 o místním poplatku ze psů Obecně závazná vyhláška 17/2015 Obecně závazná vyhláška č. 17/2015 o místním poplatku ze psů Zastupitelstvo města se usneslo dne 16.12.2015 vydat v souladu s ustanoveními 10 písm. d) a 84 odst. 2 písm.

Více

KLUB CHOVATELŮ TERIERŮ ve spolupráci s ČMMJ, OMS PARDUBICE A MYSLIVECKÝM SDRUŽENÍM OSTŘETÍN POŘÁDÁ V SOBOTU 21.6.2014 PROGRAM:

KLUB CHOVATELŮ TERIERŮ ve spolupráci s ČMMJ, OMS PARDUBICE A MYSLIVECKÝM SDRUŽENÍM OSTŘETÍN POŘÁDÁ V SOBOTU 21.6.2014 PROGRAM: KLUB CHOVATELŮ TERIERŮ ve spolupráci s ČMMJ, OMS PARDUBICE A MYSLIVECKÝM SDRUŽENÍM OSTŘETÍN POŘÁDÁ V SOBOTU 21.6.2014 se zadáváním titulů CCT a Klubový vítěz pro plemena Parson Russell Terrier a Jack Russell

Více

Mratínský jarmark a salátové mistrovství jsou za dveřmi

Mratínský jarmark a salátové mistrovství jsou za dveřmi MratíNoviny listopad 2015 Nezávislý mratínský měsíčník VIII. ročník vydání č. 83 Mratínský jarmark a salátové mistrovství jsou za dveřmi B líží se devátý ročník staročeského mratínského jarmarku a současně

Více

OBCHODNÍ PODMÍNKY PRO NÁJEM DOPRAVNÍHO PROSTŘEDKU (dále jen OP )

OBCHODNÍ PODMÍNKY PRO NÁJEM DOPRAVNÍHO PROSTŘEDKU (dále jen OP ) OBCHODNÍ PODMÍNKY PRO NÁJEM DOPRAVNÍHO PROSTŘEDKU (dále jen OP ) Tyto OP upravují vzájemná práva a povinnosti společnosti VÍTKOVICE Doprava, a.s. (dále jen pronajímatel ) a osoby (dále jen nájemce ), která

Více

4) [2 b.] Mám, jako řidič automobilu z výhledu, za povinnost dát vozidlu přijíždějícímu zprava přednost v jízdě?

4) [2 b.] Mám, jako řidič automobilu z výhledu, za povinnost dát vozidlu přijíždějícímu zprava přednost v jízdě? C_E-28082006-114523-00001 ZKUŠEBNÍ TEST PRO SKUPINU: C+E 1 z 7 1) [2 b.] Provozovatel vozidla je: a) Vlastník vozidla nebo jiná fyzická nebo právnická osoba, která je zmocněna vlastníkem vozidla k provozování

Více

ZÁPIS ze zasedání OZ Křenice konané dne 19.2.2016 od 19,00 hod. v kulturním zařízení v Přetíně

ZÁPIS ze zasedání OZ Křenice konané dne 19.2.2016 od 19,00 hod. v kulturním zařízení v Přetíně ZÁPIS ze zasedání OZ Křenice konané dne 19.2.2016 od 19,00 hod. v kulturním zařízení v Přetíně Přítomni : Ověřovatelé : Zapisovatelka : Program : Jana Vlčková, Vítězslav Chval, Jaroslav Zdvořák, Hana Zdvořáková,

Více

1. Zpravodaj Cotkytle. rvenec, srpen, září, 3/2003. Z obsahu zpravodaje:? Co nového v obci?? Co připravujeme?? Kultura v obci?

1. Zpravodaj Cotkytle. rvenec, srpen, září, 3/2003. Z obsahu zpravodaje:? Co nového v obci?? Co připravujeme?? Kultura v obci? 8. Z obsahu zpravodaje:? Co nového v obci?? Co připravujeme?? Kultura v obci? 1. Zpravodaj Cotkytle rvenec, srpen, září, 3/2003 če Chaloupka v Herborticích Máme tady léto, nejteplejší a jedno z nejhezčích

Více

ŠKOLNÍ ŘÁD MATEŘSKÉ ŠKOLY

ŠKOLNÍ ŘÁD MATEŘSKÉ ŠKOLY Základní škola a Mateřská škola Řepiště, příspěvková organizace Mírová 56, 739 31 Řepiště IČ 75029278, zastoupená Mgr. Martinou Bastovou ŠKOLNÍ ŘÁD MATEŘSKÉ ŠKOLY Zpracováno v souladu s 30 zákona č. 561/2004

Více

Zápis ze 17. zasedání Komise dopravní a stavební při Radě městské části Brno - Jundrov (volební období 2010 až 2014)

Zápis ze 17. zasedání Komise dopravní a stavební při Radě městské části Brno - Jundrov (volební období 2010 až 2014) Zápis ze 17. zasedání Komise dopravní a stavební při Radě městské části Brno - Jundrov (volební období 2010 až 2014) Termín konání zasedání: 11. září 2013 od 17:00 hod. v budově ÚMČ, Brno-Jundrov, Veslařská

Více

SMLUVNÍ PŘEPRAVNÍ PODMÍNKY. pro přepravu ve vozidlech MHD a Speciální přepravy pro osoby s omezenou schopností pohybu a orientace DPMP a.s.

SMLUVNÍ PŘEPRAVNÍ PODMÍNKY. pro přepravu ve vozidlech MHD a Speciální přepravy pro osoby s omezenou schopností pohybu a orientace DPMP a.s. SMLUVNÍ PŘEPRAVNÍ PODMÍNKY pro přepravu ve vozidlech MHD a Speciální přepravy pro osoby s omezenou schopností pohybu a orientace DPMP a.s. Obsah A. SMLUVNÍ PŘEPRAVNÍ PODMÍNKY PRO PŘEPRAVU VE VOZIDLECH

Více

Českomoravský klub chovatelů barvářů,

Českomoravský klub chovatelů barvářů, Českomoravský klub chovatelů barvářů, spádová oblast Šumperk - Jeseník si Vás dovoluje srdečně pozvat na III. ročník Soutěže barvářů o Moravský pohár Termín: 4. - 5. září 2009 Místo: Lipová - Lázně Centrum

Více

2. Školní řád. Č.j.: ZSUN - 14/2016 Spisový znak: 1.1.1 Skartační znak: A10. Mgr. Rostislav Koc, ředitel školy

2. Školní řád. Č.j.: ZSUN - 14/2016 Spisový znak: 1.1.1 Skartační znak: A10. Mgr. Rostislav Koc, ředitel školy Název: Základní škola a Mateřská škola, Únanov, příspěvková organizace, okres Znojmo Sídlo: Únanov 56, 671 31 Únanov IČO: 709 92 274 2. Školní řád Č.j.: ZSUN - 14/2016 Spisový znak: 1.1.1 Skartační znak:

Více

Kurzy poslušnosti na KK VFU

Kurzy poslušnosti na KK VFU Kurzy poslušnosti na KK VFU Absolvovali jste úvodní hodinu kurzu a rozhodli se, že budete pokračovat se cvičením v našem klubu a já vám děkuji za vaši důvěru. Pro krátké zopakování: cvičit budeme bez fyzických

Více

Smluvní přepravní podmínky ODIS

Smluvní přepravní podmínky ODIS Smluvní přepravní podmínky ODIS Dopravci: Cestovní a dopravní kancelář Maxner (dále Maxner) České dráhy, a.s. (dále ČD) ČSAD Frýdek Místek a. s. (dále ČSAD F-M) ČSAD Havířov a. s. (dále ČSAD Havířov) ČSAD

Více

Do Samsonovy kašny hodili stůl a utrhli stěrač z auta. Mladíky přistihli strážníci

Do Samsonovy kašny hodili stůl a utrhli stěrač z auta. Mladíky přistihli strážníci Čtvrtek, 14. ledna 2016 Zdroj: Jižní Čechy Teď (odkaz) Rubrika: Budějovicko Autor: Markéta Snížková Do Samsonovy kašny hodili stůl a utrhli stěrač z auta. Mladíky přistihli strážníci ČESKÉ BUDĚJOVICE -

Více

Jak se Vám ve městě žije?

Jak se Vám ve městě žije? Jak se Vám ve městě žije? 19% 2%2% 18% velmi dobře spíše dobře ani dobře, ani špatně spíše špatně velmi špatně 59% Co se Vám na Vašem městě nejvíce líbí? BLÍZKOST PŘÍRODY 156 KLIDNÝ ŽIVOT 125 VZHLED OBCE

Více

P R O V O Z N Í Ř Á D

P R O V O Z N Í Ř Á D Masarykovo náměstí 128 756 61, Rožnov pod Radhoštěm Jakožto vlastník a správce komunikace vydává tento P R O V O Z N Í Ř Á D upravující v souladu se zák.č. 13/1997 o pozemních komunikacích, ve znění pozdějších

Více

ŠKOLNÍ ŘÁD PREAMBULE:... 2

ŠKOLNÍ ŘÁD PREAMBULE:... 2 ŠKOLNÍ ŘÁD ZÁKLADNÍ ŠKOLA, ZÁKLADNÍ ŠKOLA PRAKTICKÁ, ZÁKLADNÍ ŠKOLA SPECIÁLNÍ, PRAKTICKÁ ŠKOLA JEDNOLETÁ, PRAKTICKÁ ŠKOLA DVOULETÁ, PŘÍPRAVNÝ STUPEŇ ZÁKLADNÍ ŠKOLY SPECIÁLNÍ, ŠKOLNÍ DRUŽINA, STŘEDISKO

Více

(teoretická a praktická příprava lidí s těžkým zrakovým postižením na převzetí a užívání vodicího psa a následné služby pro majitele vodicích psů)

(teoretická a praktická příprava lidí s těžkým zrakovým postižením na převzetí a užívání vodicího psa a následné služby pro majitele vodicích psů) POSKYTOVATEL: Sjednocená organizace nevidomých a slabozrakých České republiky Krakovská 21 110 00 Praha 1 IČO: 65399447 Tel: 221 462 462, e-mail: sons@sons.cz, web: www.sons.cz Pracoviště: Středisko výcviku

Více

Zuzana Pospíšilová Ilustrace Eva Rémišová. Hravá autoškola

Zuzana Pospíšilová Ilustrace Eva Rémišová. Hravá autoškola Zuzana Pospíšilová Ilustrace Eva Rémišová Hravá autoškola Zuzana Pospíšilová Ilustrace Eva Rémišová Hravá autoškola Upozornění pro čtenáře a uživatele této knihy Všechna práva vyhrazena. Žádná část této

Více