2. Správa obce Kolče

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "2. Správa obce Kolče"

Transkript

1 2. Správa obce Kolče Učiniti popis, jak byla spravována obec Koleč v dobách dávných můžeme započíti teprve dobou pozdější po bitvě na Bílé hoře od r. 1695, kdy byly zavedeny zvláštní urbar nebo-li kontrakt, ve kterých byly podmínky a povinnosti rolnických gruntů a chalup, neboť před r byly tyto popouštěny jen dědičným nájemníkům a od tohoto roku předány tyto skutečným vlastníkům s dědickými právy. Na každém panství byl úředník zvaný justiciar, který řídil a vedl knihu gruntovního majetku. Ku panství kolečskému náležely jen vsi Koleč, Tejnice a Mozolín. V r tehdejší majitel panství Václav Liborijus rytíř Ubelli ze Siegburku přikoupil ku panství i obec Třebusice, náležící Kapitule na Strahově v Praze. Jmenovaný majitel po přikoupení vsi Třebusice založil novou gruntovní knihu panství kolečského, do níž přeneseny byly starší urbary, kupní smlouvy a povinnosti sedláků a chalupníků v Kolči, Týnici a mlýna v Mozolíně a v Třebusicích. Kniha tato přenesena do důchodu panství ve Zvoleněvsi, kamž byla s ostatním archivem přenesena. Druhá gruntovní kniha založena r. 1741, do kteréž byly veškeré smlouvy přeneseny. Co jest příznačné, že kniha založena 1714 je vedená v českém jazyce, kdežto kniha z r už v jazyce německém. Třetí gruntovní kniha založená pro panství kolečské Antonínem Bohoušem rytířem z Utěšic, co poslední a odevzdána byla 26./V k c.k. okresnímu soudu v Slaném. Ta tvořila základ k založení pozemkových kněh u téhož soudu pro obce Koleč, Tejnice, Mozolín a Třebusice. Podle těchto kněh bylo možno částečně vyhledati jména rychtářů a konšelů, které později uvedeme. Roku 1829 byly velezasloužilým L. Brinkem, hospodářským správce panství kolečského založeny knihy pro obecní účty, v níž zaneseny jsou obecní účty nepřetržitě od r až do r Později po odchodu správce L. Brinkeho, vedl a doplňoval tuto knihu farář J. Mottl do r. 1864, později far. mat. Petráš do r Ten vedl s obcí spor za knihovní vlastnost nové farní budovy, která byl postavena na obecním pozemku na místě, kde býval obecní brůdek, který byl zavezen a tak stavba farní budovy je na obecním pozemku.

2 Po učiněném smíru velkostatek postavil kanál č. 30 napříč návsí, a až do odpadové strouhy a náves řádně upravil. Václav Švarc co člen obecního zastupitelstva a pokladník, doplnil r obecní účty na zvláštních archách vedené v knize založené L. Brinkem, jakož i v hlavní knize chudých za celých 18 roků, neboť dřívější starosta Jos. Šťastný přestal účty do této knihy zapisovati. Kniha založená v r svým obsahem dále nestačila a zakoupena do kontribudečské záložny v Kolči dosud nepoužitá nová kniha a použita co hlavní kniha obce kolečské, do kteréž jsou dále obecní účty od r za každý rok zapisovány. Vrátíme se k tehdejším poměrům. Poměry poddanské trvaly až do r. 1848, kdy robota a poddanství bylo zrušeno. Podle Josefínského rozvrhu daně byla výměra panství kolečského r. 1845: 517 jiter 1297 ½ čtvereč. sáhů Koleč ½ společně s obcí Třebusice společně s obcí činila plodná půda selská Koleč a Třebusice. Celá výměra činila celkem 1350 jiter 348 čtv. sáhů. Urbární povinnosti do r obnášely: Pracovní dny s potahy (Bezugstagen) 2496 dnů Ručních dnů robotních 4000 Pozemkové činže robotníků 69 zl. 16 kr. r. č. Domovní činže Společné činže Zemské činže Židovský chráněný poplatek Celý vyvazovací pozemkový kapitál náhradní za zrušenou robotu ze dne 10. prosince 1850 obnášel při panství kolečském zl. 30 kr. Za jeden den ruční roboty čítáno 6 kr. c. m.

3 V r patřilo panství kolečskému: Obec Koleč 74 domů (poslední Vejražkovic) 672 obyv. Tejnice Mozolín Třebusice Celkem bylo v r v Kolči 910 obyv. Vlasta Maňasová učitelka V roce 1848 bylo zaplaceno daní od panství v Kolči: všeobecná daň zl. 12 kr., domovní daň.. 29 zl. 40 kr., zemské přirážky. 446 zl. 15 kr. V roce 1849 nejvyšším rozhodnutím byly zrušeny vrchnostenské právní úřady a činnost jejich přenesena na nově zřízené c.k. soudy, z Kolče na c. k. okresní soud v Slaném. Pozemková kniha založena na základě gruntovní knihy panství kolečského, jak už poznamenáno. Roku 1850 zrušeny jsou úřady rychtářské, od vrchnosti potvrzované, a uhrazeny volenými úřady obecními. Roku 1865 přenesena byla část působnosti samosprávní na nově zřízené samosprávné úřady: okresní zastupitelstvo a obec. Koleč přivtělena do okresního zastupitelstva v Slaném. Dnes podléháme ve všech daňových berním úřadům a berní správě v Slaném. Katastr naší obce má v patrnosti okresní geometr (zeměměřič).

4 Stavení a živnostenské věci. Koleč patří pod rozhodnutí nynější okresní politické správě (dříve hejtmanství) v Slaném. Ve zvěrolékařství náležíme pod dozor okres. zvěrolékaře v Slaném, ve věcech obchodních příslušíme obchodnímu soudu v Praze. Náš okresní soud v Slaném patří v obvod zemského soudu v Praze. U okresního soudu uloženy jsou pozemkové knihy obce Kolče. Věci vojenské patří pod správu okresní politické správy v Slaném, které v přenesené působnosti vyřizuje obecní úřad. O veřejnou bezpečnost pečuje v naší obci místní četnická stanice a policie obecní, která se stává ze členů obecního zastupitelstva (jako komisaře a strážníka), obcí vydržovaného. Obec Koleč náleží do vikariatu (farní osada kolečská) slánského a ten k arcidiesi pražské. Farní administratůra byla založena r a farní úřad r V obci je pětitřídní obecná škola. K vydržování školních budov zřízena je místní školní rada, kteráž náleží pod okresní školní výbor. Dozor nad školou má okresní inspektor ze Slaného. Učednící živnostenští jsou povinni v této době navštěvovati pokračovací živnostenskou školu. Byl učiněn pokus ke zřízení vlastní živnostenské školy pokračovací v Kolči, ale pro nedostatek učňů po světové válce zřízení této školy oddáleno na dobu vhodnější. Místní živnostenské společenstvo v Kolči má již zřízený fond pro vlastní pokračovací školu. Taktéž nutno zmíniti se o založení hřbitova pro farní osadu kolečskou. První hřbitov založen byl kolem kostela r Roku 1788 založen nynější hřbitov až po hrobku rodiny Bohušův z Utěšic. Na starém hřbitově přestalo se pohřbívati r Druhá část hřbitova nad hrobkou přikoupena byla r od rolníka Antonína Šťastného, čp. 31.

5 Třetí část hřbitova koupena v r od Antonína Duchka, čp. 33. a Václava Šťastného čp.31. Pozemek V. Šťastného byl vyměněn za zbytek pozemku Ant. Duchka, který nemohl býti celý použit. Ohražení hřbitova nového zdí provedeno v r stavitelem Jaroslavem Brejníkem z Volovic. Správu hřbitova vede hřbitovní výbor se starostou obce, hřbitovní úřad je upraven. Seznam rychtářů, představených a starostů v Kolči (pokud se zjistilo) Od roku do roku Jméno a příjmení: čp. domu rychtář Šaroch Václav 35. rychtář Šaroch František 35. rychtář Bentelmajer Jan 30. rychtář Hodík Jan 36. rychtář Fišer Ondřej - rychtář Fiala Václav 22. rychtář Nejtek Jan 8. rychtář Šaroch Václav 35. rychtář Nejtek Jan 8. rychtář Fiala Antonín 22. představený Richtr Václav 30. představený Fiala Antonín 22. starosta Richtr Václav 30.

6 1870- starosta Šťastný Josef starosta Fiala František starosta Šaroch Matěj starosta Fiala František starosta Šťastný Josef starosta Fiala František starosta Brož František starosta Šaroch Václav * starosta Efler Josef * starosta Kříž Josef * starosta Hons Josef *nový volební úřad Poštovní úřad byl zřízen 10. ledna Na popud faráře Mottla ze dne 10. února 1861 přikročeno, podle vlád. nařízení, k ustavení zvláštního výboru z obecního zastupitelstva v Kolči ke správě ústavu chudých. Podle nařízení z 16/ bylo jmění ústavu chudých, dosud spravovaného berními úřady, předáno obcím. Podle likvidace z 28. listopadu 1860 sestávalo jmění ústavu chudých v Kolči ze jmění: - ze 3 dluhopisů soukromých per 669 zl. 90 kr., - 5 dluhopisů státních per 1018 zl. a v hotovosti.. 76 zl. 95 kr. r. č.

7 Od tohoto času začali se chudí obecní příslušníci podělovati. Za starosty Matěje Šarocha, hlavně prací tehdejšího pokladního obce Václava Švarce, postaven r na odděleném pozemku od obecního domu pastoušky čp. 4. nový dům se 3 světnicemi k obývání; slouží za obecní chudobinec a zapsán je v pozemkových knihách jako vlastnictví pod čp Ústavu chudých v Kolči. Náklad na tento dům byl ušetřen z dobrovolných dražeb při prodávání dobytka místního velkostatku. Občanstvo i obec na stavbu domu z povinných dávek ničím nepřispělo. Velkostatek ke stavbě přenechal cihly za výrobní cenu. Náklad na dům obnášel 1192,45 Kč. Od té doby se poměry chudinské horšily a nestačí již více úroky z fondu na vydání chudinská krýti. Schodek doplňuje se z jiných příjmů obecních. K vůli přehledu zaznamenáváme výši přirážek za poslední domu od r Rok: Obecní Školní Rok: Obecní Školní Rok: Obecní Školní V roce 1928 podle nové úpravy zákonné splynuly školní přirážky v obecní a nesmí býti vyšší 300 dohromady. Až do r vybírala obec daně a přirážky sama, od té doby berní úřad. V roce 1928 vybírala zase obec daně (přirážky) pozemkové sama, ostatní daně a přirážky berní úřad v Slaném.

I.položení. ,, Místní plac,,

I.položení. ,, Místní plac,, Josefínský katastr Třetí úřední knihou, zřízenou pro všechny obce v Čechách jest katastr císaře Josefa 2., jinak též katastr josefínský. Vznikl na rozkaz samotného císaře Josefa 2., známého pokrokového

Více

10. ledna v důsledku přesídlení do Prahy resignoval p. Cnáb na členství v MNV a za něho byl povolán náhradník.

10. ledna v důsledku přesídlení do Prahy resignoval p. Cnáb na členství v MNV a za něho byl povolán náhradník. Rok 1947 10. ledna v důsledku přesídlení do Prahy resignoval p. Cnáb na členství v MNV a za něho byl povolán náhradník. 22. února ONV v Kamenici n. L. podal začátkem r. 1947 žádost, aby v. v. nemocnice

Více

Školní rok 1912.~1913.

Školní rok 1912.~1913. Školní rok 1912.~1913. Příchod důst. pána Josefa Chába. Dne 1. září t. r. přisel do osady naší nový pan děkan Josef Cháb. Týž působil v Hostivaři před mnoha léty co kaplan, a pro korektní jednání byl velice

Více

Dne 2.února odbývána v hotelu Drtina v Lounech první schůze účastníků k vystavění nového rol. akc. cukrovaru v Lenešicích, při kteréž byly navrženy

Dne 2.února odbývána v hotelu Drtina v Lounech první schůze účastníků k vystavění nového rol. akc. cukrovaru v Lenešicích, při kteréž byly navrženy 1880 Dne 2.února odbývána v hotelu Drtina v Lounech první schůze účastníků k vystavění nového rol. akc. cukrovaru v Lenešicích, při kteréž byly navrženy stanovy schváleny. Základní kapitál stanoven na

Více

PRAMENY K HOSTIVICKÉ HISTORII

PRAMENY K HOSTIVICKÉ HISTORII PRAMENY K HOSTIVICKÉ HISTORII Řada D: Katastry Svazek č. 3 STABILNÍ KATASTR 1840 Část A: Úvodní kapitoly Hostivice, září 2008 Stabilní katastr 1840 část A: Úvodní kapitoly 2 Tento svazek Pramenů k hostivické

Více

Putování po archivech (nejen) za rodovou historií

Putování po archivech (nejen) za rodovou historií Putování po archivech (nejen) za rodovou historií V. Stabilní katastr (1838) (pokračování) Stabilní katastr měl tvořit stálý a dokonalý seznam všech pozemků podrobených dani, s udáním jejich velikosti,

Více

ZPRAVODAJ 7. První podzimní zastupitelstvo se konalo dne 13.11. a mělo na pořadu následující body k projednání: http://www.prukaznadum.

ZPRAVODAJ 7. První podzimní zastupitelstvo se konalo dne 13.11. a mělo na pořadu následující body k projednání: http://www.prukaznadum. 17. prosince 2015 ZPRAVODAJ 7 Drunče Annovice Sedmé číslo zpravodaje Vážení občané obce Drunče, asi budeme všichni souhlasit s tím, že deště jsme měli během podzimu až nad hlavu a nyní již nadšeně očekáváme

Více

Stránka 3. 1950 Josef a Marie Doušovi 1975 Josef a Libuše Doušovi 2000 Josef a Libuše Doušovi

Stránka 3. 1950 Josef a Marie Doušovi 1975 Josef a Libuše Doušovi 2000 Josef a Libuše Doušovi Stránka 1 1 1756 Václav Litochleb 1788 Josef Litochleb 1819 Matěj Litochleb 16.1.1845 Václav Litochleb /syn/ 13.8.1822 koupě Jan a Anna Pištorovi za 2664 zl. 13.8.1872 trhová Jan a Anna Pištorovi 21.11.1900

Více

- G r u n t y v R a d o n i c í c h -

- G r u n t y v R a d o n i c í c h - G r u n t s e d m ý, d n e š n í číslo 1 - G r u n t y v R a d o n i c í c h - Dle zápisu z r. 1676 Nynější hospodář M a r t i n P a v i š k a, který tuto chalupu získal od B a r t o ně Černýho. 1676 převzal

Více

Kronika obce Zelenecká Lhota

Kronika obce Zelenecká Lhota Rok 1924 Zřízení kroniky V důsledku zákona ze dne 30. ledna 1920 č.80 Sbírky zákonů a nařízení usneslo se obecní zastupitelstvo o zřízení nové obecní kroniky. Kronikář Usnesením obecního zastupitelstva

Více

Zápis z 3. zasedání Zastupitelstva Města Sedlec-Prčice v roce 2012 konaného dne 12. 6. 2012 od 18.00 hod. v zasedací místnosti MěÚ

Zápis z 3. zasedání Zastupitelstva Města Sedlec-Prčice v roce 2012 konaného dne 12. 6. 2012 od 18.00 hod. v zasedací místnosti MěÚ Zápis z 3. zasedání Zastupitelstva Města Sedlec-Prčice v roce 2012 konaného dne 12. 6. 2012 od 18.00 hod. v zasedací místnosti MěÚ Přítomni: při zahájení celkem 13 členů Omluveni: MUDr. Vl. Podzimková,

Více

Putování po archivech (nejen) za rodovou historií

Putování po archivech (nejen) za rodovou historií Putování po archivech (nejen) za rodovou historií (pokračování) Další zastávkou v našem pátrání by měl být Státní okresní archiv v Havlíčkové Brodě (www.mza.cz/havlickuvbrod), kde je mimo jiné uložen i

Více

Znalecký posudek č. 307-2737/09 o odhadu tržní hodnoty nemovitosti (obvyklé ceny) pro účel exekučního řízení pro exekutora Mgr.

Znalecký posudek č. 307-2737/09 o odhadu tržní hodnoty nemovitosti (obvyklé ceny) pro účel exekučního řízení pro exekutora Mgr. Znalecký posudek č. 307-2737/09 o odhadu tržní hodnoty nemovitosti (obvyklé ceny) pro účel exekučního řízení pro exekutora Mgr. Pavlu Fučíkovou Předmět ocenění: Garáž bez č.p./č.e. na pozemku parc.č. 176/58.

Více

Putování po archivech (nejen) za rodovou historií

Putování po archivech (nejen) za rodovou historií Putování po archivech (nejen) za rodovou historií IV. Josefský katastr (též Katastr josefínský) 1785-1792 (Národní archiv v Dejvicích pokračování) Josefský katastr byl zaveden patentem císaře Josefa II.

Více

M Ě S T O R O T A V A Obecně závazná vyhláška města Rotavy č. 2 / 2011

M Ě S T O R O T A V A Obecně závazná vyhláška města Rotavy č. 2 / 2011 M Ě S T O R O T A V A Obecně závazná vyhláška města Rotavy č. 2 / 2011 O místních poplatcích Zastupitelstvo města Rotavy se na svém zasedání dne 18. 4. 2011, usnesením č. 71/11 se usneslo vydat na základě

Více

Na četné žádosti našich občanů uvádíme několik krizových čísel: Jubilea v lednu VŠEM JMENOVANÝM PŘEJEME DO DALŠÍCH LET HODNĚ ZDRAVÍ

Na četné žádosti našich občanů uvádíme několik krizových čísel: Jubilea v lednu VŠEM JMENOVANÝM PŘEJEME DO DALŠÍCH LET HODNĚ ZDRAVÍ Na četné žádosti našich občanů uvádíme několik krizových čísel: Poruchy dodávky elektřiny: 840 850 860 Poruchy plynu : 1239 Poruchy dodávky vody: 377 413 444 Svoz odpadů ( nevyvezená popelnice) 377 152

Více

U s n e s e n í z 15. zasedání zastupitelstva obce v Hladkých Životicích konaného dne 15. prosince 2009

U s n e s e n í z 15. zasedání zastupitelstva obce v Hladkých Životicích konaného dne 15. prosince 2009 U s n e s e n í z 15. zasedání zastupitelstva obce v Hladkých Životicích konaného dne 15. prosince 2009 XV./1.- 3. 1. Rozšíření programu zasedání o bod č. XV/13. Změna č. 1 Územního plánu Hladké Životice

Více

OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA č. 3/2010 O MÍSTNÍCH POPLATCÍCH

OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA č. 3/2010 O MÍSTNÍCH POPLATCÍCH OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA č. 3/2010 O MÍSTNÍCH POPLATCÍCH Zastupitelstvo města Čáslav se na svém zasedání dne 13.prosince 2010 usnesením č. 78/2010 usneslo vydat podle ustanovení 14 zákona č. 565/1990 Sb.,

Více

MĚSTSKÝ ÚŘAD BRUNTÁL odbor dopravy a silničního hospodářství Nádražní 994/20, 792 01 Bruntál

MĚSTSKÝ ÚŘAD BRUNTÁL odbor dopravy a silničního hospodářství Nádražní 994/20, 792 01 Bruntál MĚSTSKÝ ÚŘAD BRUNTÁL odbor dopravy a silničního hospodářství Nádražní 994/20, 792 01 Bruntál Váš dopis zn.: Ze dne: 18.02.2010 Čj: DSH/12698-10/280S/RU 254-2010/ima Vyřizuje: Ivana Malinová Email: ivana.malinova@mubruntal.cz

Více

vydává tuto dražební vyhlášku (nařízení dražebního jednání - elektronická dražba)

vydává tuto dražební vyhlášku (nařízení dražebního jednání - elektronická dražba) EXEKUTORSKÝ ÚŘAD OSTRAVA S o u d n í e x e k u t o r J U D r. V l a s t i m i l P O R O S T L Ý S t o j a n o v o n á m. 7 / 8 7 3, 7 0 9 0 0 O s t r a v a M a r i á n s k é H o r y T e l. / fax : + 4

Více

Botanický průzkum zaniklých vesnic na Tepelsku

Botanický průzkum zaniklých vesnic na Tepelsku Soukromé reálné gymnázium Přírodní škola, o.p.s. Praha 2004 Expedice Tepelsko 2004 Botanický průzkum zaniklých vesnic na Tepelsku Alena Švarcová, Alexandra Brabcová, Jan Dernovšek, Barbora Jindrová, Kateřina

Více

Kronika obce Zelenecká Lhota

Kronika obce Zelenecká Lhota Rok 1908 Obecní volby Dne 26. července 1908 bylo voleno nové obecní zastupitelstvo za velmi malého účastenství voličů. Ze 40 voličů III. sboru dostavilo se k volbě 11 voličů, z 11 voličů II. sboru dostavilo

Více

Husův kostel ve Vratimově

Husův kostel ve Vratimově Info PRO Vratimov (2014-9) Husův kostel ve Vratimově Město Vratimov nemá mnoho historických památek, a proto by bylo určitě dobré, vážit si toho mála, co nám generace našich předků přenechala. V naší obci

Více

Budovy: Část obce č. budovy způsob využití Na parcele. Nová Červená Voda Č.p. 37 Rod. dům St. 196, LV 8 St. 197, LV 10001

Budovy: Část obce č. budovy způsob využití Na parcele. Nová Červená Voda Č.p. 37 Rod. dům St. 196, LV 8 St. 197, LV 10001 *192/14-116* EXEKUTORSKÝ ÚŘAD OLOMOUC Soudní exekutor Mgr. Svatopluk Šůstek Pavelčákova 14, 779 00 Olomouc I tel.: 730895831 I e-mail: podatelna@exekuceolomouc.cz I IDDS: pyz4snu V Olomouci dne 04.06.2015

Více

JUDr. Milan Vlha, soudní exekutor Exekutorský úřad Ostrava, Prokešovo náměstí 5, 70200 Ostrava. Usnesení. vydává tuto dražební vyhlášku:

JUDr. Milan Vlha, soudní exekutor Exekutorský úřad Ostrava, Prokešovo náměstí 5, 70200 Ostrava. Usnesení. vydává tuto dražební vyhlášku: JUDr. Milan Vlha, soudní exekutor Exekutorský úřad Ostrava, Prokešovo náměstí 5, 70200 Ostrava č.j. 102 ED 00005/14-005 Usnesení Soudní exekutor JUDr. Milan Vlha, Exekutorský úřad Ostrava, se sídlem Prokešovo

Více

ARCHIV OBCE PŘÍKOSICE 1838-1945 (1946)

ARCHIV OBCE PŘÍKOSICE 1838-1945 (1946) STÁTNÍ OKRESNÍ ARCHIV ROKYCANY ARCHIV OBCE PŘÍKOSICE 1838-1945 (1946) Inventář Číslo listu JAF 66 Evidenční číslo pomůcky 108 Zpracovala: Mgr. Hana Hrachová ROKYCANY 2003 OBSAH ÚVOD I. Vývoj původce fondu

Více

V l á d n í n á v r h. ZÁKON ze dne. 2015,

V l á d n í n á v r h. ZÁKON ze dne. 2015, V l á d n í n á v r h ZÁKON ze dne. 2015, kterým se mění zákon č. 128/2000 Sb., o obcích (obecní zřízení), ve znění pozdějších předpisů, zákon č. 129/2000 Sb., o krajích (krajské zřízení), ve znění pozdějších

Více

PODKLADY NA JEDNÁNÍ ZASTUPITELSTVA MĚSTA TURNOVA které se uskuteční dne 22.10.2009 v 17,00 hodin v sále KC Střelnice (10.

PODKLADY NA JEDNÁNÍ ZASTUPITELSTVA MĚSTA TURNOVA které se uskuteční dne 22.10.2009 v 17,00 hodin v sále KC Střelnice (10. 3. PODKLADY NA JEDNÁNÍ ZASTUPITELSTVA MĚSTA TURNOVA které se uskuteční dne 22.10.2009 v 17,00 hodin v sále KC Střelnice (10. schůze v roce) Program odboru správy majetku 1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. Zvýšení nákladního

Více

Článek I. Předmět podnájmu

Článek I. Předmět podnájmu Podnájemní smlouva uzavřená níže uvedeného dne, měsíce a roku podle ust. 666 a násl. zákona č. 40/1964 Sb., občanského zákoníku ve znění pozdějších předpisů mezi těmito smluvními stranami: Jméno a příjmení:,

Více

DRAŽEBNÍ VYHLÁŠKA ELEKTRONICKÉ VEŘEJNÉ DRAŽBY vyhotovená dle 20 zák.č. 26/2000 Sb. Č. j: 014/2015-D,OD

DRAŽEBNÍ VYHLÁŠKA ELEKTRONICKÉ VEŘEJNÉ DRAŽBY vyhotovená dle 20 zák.č. 26/2000 Sb. Č. j: 014/2015-D,OD DRAŽEBNÍ VYHLÁŠKA ELEKTRONICKÉ VEŘEJNÉ DRAŽBY vyhotovená dle 20 zák.č. 26/2000 Sb. Č. j: 014/2015-D,OD Bod 1. Touto Dražební vyhláškou se vyhlašuje konání opakované veřejné dražby dobrovolné - elektronické.

Více

Soukromá střední odborná škola Frýdek-Místek, s.r.o.

Soukromá střední odborná škola Frýdek-Místek, s.r.o. Číslo projektu Název školy Název Materiálu Autor Tematický okruh Ročník CZ.1.07/1.5.00/34.0499 Soukromá střední odborná škola Frýdek-Místek, s.r.o. VY_32_INOVACE_395_VES_15 Mgr. Jana Nachmilnerová Veřejná

Více

HOSTIVICKÝ ULIČNÍK. Historický vývoj ulic a domů v Hostivici. Ulice Nerudova

HOSTIVICKÝ ULIČNÍK. Historický vývoj ulic a domů v Hostivici. Ulice Nerudova HOSTIVICKÝ ULIČNÍK Historický vývoj ulic a domů v Hostivici Ulice Nerudova Hostivice, listopad 2010 Ulice Nerudova 2 UPOZORNĚNÍ Tento dokument je součástí díla Hostivický uličník, které obsahuje úvodní

Více

Minorité Pardubice [1516] Státní oblastní archiv v Zámrsku CZ215000010//359 Inventář archivní pomůcka č. 8991 NAD č. 359

Minorité Pardubice [1516] Státní oblastní archiv v Zámrsku CZ215000010//359 Inventář archivní pomůcka č. 8991 NAD č. 359 Česká republika Státní oblastní archiv v Zámrsku Státní oblastní archiv v Zámrsku CZ215000010//359 Inventář archivní pomůcka č. 8991 NAD č. 359 Minorité Pardubice [1516] Zpracovala: PhDr. Markéta Česáková

Více

1 Cíle a navrhované metody

1 Cíle a navrhované metody 1 Cíle a navrhované metody V termínu od 18.7. 29.7. je plánován archeologický výzkum novověké lokality Francův mlýn čp. 54 na k.ú. Žebráky na pravobřežním přítoku Kateřinského potoka, v okresu Tachov.

Více

Magistrát města České Budějovice

Magistrát města České Budějovice Magistrát města České Budějovice O d b o r d o p r a v y a s i l n i č n í h o h o s p o d á ř s t ví n á m. Přemysla Ot a ka r a II. 1 /1 Magistrát města České Budějovice Ing. Jaroslav Mráz Odbor dopravy

Více

Složitá historie zhořského hřbitova

Složitá historie zhořského hřbitova Jindřich Coufal, Zhoř Složitá historie zhořského hřbitova Úvod Smrtí člověka se vždy zakončuje pozemský život... Pro pozůstalé zde zůstává mrtvé tělo se kterým se v různých dobách i různě nakládalo. V

Více

----------------------- AUKČNÍ VYHLÁŠKA -------------------------

----------------------- AUKČNÍ VYHLÁŠKA ------------------------- ----------------------- AUKČNÍ VYHLÁŠKA ------------------------- o provedení elektronické aukce ze dne 21. 3. 2016 číslo aukce: 001 AU 040/16 I. Přehled základních údajů Vyhlašovatel: Majitel předmětu

Více

Magistrát města České Budějovice ROZHODNUTÍ

Magistrát města České Budějovice ROZHODNUTÍ Magistrát města České Budějovice S t a ve b n í ú ř a d n á m. Přemysla Ot a ka r a II, č. 1 / 1 Magistrát města České Budějovice Ing. Vlastislav Eliáš Stavební úřad Kněžská 19 370 92 České Budějovice

Více

SLOVENSKEJ REPUBLIKY

SLOVENSKEJ REPUBLIKY ZBIERKA ZÁKONOV SLOVENSKEJ REPUBLIKY Ročník 1948 Vyhlásené: 03.06.1948 Časová verzia predpisu účinná od: 01.01.1948 Obsah tohto dokumentu má informatívny charakter. 125 Z á k o n ze dne 6. května 1948

Více

Putování po archivech (nejen) za rodovou historií

Putování po archivech (nejen) za rodovou historií Putování po archivech (nejen) za rodovou historií Čísla popisná 2. část Stavení domkářů postavená před rokem 1719 (Pokračování) Na konci purkrechtní knihy z let 1701-1793 je seznam (index) stavení, postavených

Více

Město Lipník nad Bečvou. schválilo na svém 2. zasedání 14.12.2010 následující. usnesení

Město Lipník nad Bečvou. schválilo na svém 2. zasedání 14.12.2010 následující. usnesení Město Lipník nad Bečvou Zastupitelstvo města schválilo na svém 2. zasedání 14.12.2010 následující usnesení Usnesení zastupitelstva města je upraveno podle zákona č. 101/2000 Sb., o ochraně osobních údajů

Více

Dražební vyhláška o konání dražby dobrovolné dle zákona č. 26/2000 Sb.

Dražební vyhláška o konání dražby dobrovolné dle zákona č. 26/2000 Sb. Dražební vyhláška o konání dražby dobrovolné dle zákona č. 26/2000 Sb. 1. Dražebník: NAXOS a.s. se sídlem: Holečkova 103/31, 150 00 Praha 5 IČO: 26445867 zapsána v obchodním rejstříku vedeném Městským

Více

DRAŽEBNÍ VYHLÁŠKA. dražbu spoluvlastnického podílu na nemovité věci.

DRAŽEBNÍ VYHLÁŠKA. dražbu spoluvlastnického podílu na nemovité věci. Finanční úřad pro hlavní město Prahu Štěpánská 28 111 21 PRAHA 1 Územní pracoviště pro Prahu 10 Petrohradská 1486/6 101 00 PRAHA 10 Č.j.: 73499/16/2010-80542-507931 Vyřizuje: Ing. Jan Dvořák, oddělení

Více

DRAŽEBNÍ VYHLÁŠKA. číslo: D 76/2013

DRAŽEBNÍ VYHLÁŠKA. číslo: D 76/2013 DRAŽEBNÍ VYHLÁŠKA číslo: Dražby.net s.r.o., IČ: 48396389, se sídlem: Olomouc, Sokolská 584 /11, PSČ 779 00, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Krajským soudem v Ostravě pod sp.zn. C 10141, jako dražebník

Více

Současnost (březen 2016)

Současnost (březen 2016) Současnost (březen 2016) Obec Velká Polom se nachází v Moravskoslezském kraji a od 1. ledna 2007 tvoří jednu z okrajových částí okresu Ostrava město. K 1. lednu 2016 je počet obyvatel 2043. 1 Se svou rozlohou

Více

Město Hlinsko. Zastupitelstvo města. Obecně závazná vyhláška 3/2010. o místním poplatku ze psů

Město Hlinsko. Zastupitelstvo města. Obecně závazná vyhláška 3/2010. o místním poplatku ze psů Město Hlinsko Zastupitelstvo města Obecně závazná vyhláška 3/2010 o místním poplatku ze psů Zastupitelstvo města Hlinska se na svém zasedání dne 8. prosince 2010 usneslo vydat na základě ust. 14 odst.

Více

průměr. teplota -10,9 C, déšť a sníh 19,6mm, nejvyš. sněh. pokr.

průměr. teplota -10,9 C, déšť a sníh 19,6mm, nejvyš. sněh. pokr. Rok 1940 11. ledna bylo -22,8 C 14. ledna uspořádány v Počátkách sokolské okrskové závody lyžařské. Dopoledne závody v běhu na lyžích na trati 12 km dlouhé, odpoledne závody ve sjezdu na lyžích s vrchu

Více

Výroční zpráva Květná Zahrada, z.ú. za rok 2015

Výroční zpráva Květná Zahrada, z.ú. za rok 2015 1. Zpráva o činnosti Výroční zpráva Květná Zahrada, z.ú. za rok 2015 Květná Zahrada vnikla jako občanské sdružení registrací Ministerstvem vnitra ke dni 13. 7. 2005. Po zahájení poskytování sociálních

Více

Únor 2009 Zdarma vydává obec Křenovice ročník 52

Únor 2009 Zdarma vydává obec Křenovice ročník 52 Křenovický zpravodaj Únor 2009 Zdarma vydává obec Křenovice ročník 52 Ze zasedání zastupitelstva * Firma BÁRTEK ROZHLASY s.r.o. přišla s nabídkou na instalaci bezdrátového rozhlasu formou domácích přijímačů

Více

Hantzl M. : Janův mlýn r. 1651 mlýn Prkenný. Senomat M. : Kouklův mlýn r. 1651 mlýn Spálený. stav v r. 1764. 1. vojenské mapování Josefské

Hantzl M. : Janův mlýn r. 1651 mlýn Prkenný. Senomat M. : Kouklův mlýn r. 1651 mlýn Spálený. stav v r. 1764. 1. vojenské mapování Josefské stav v r. 1764 1. vojenské mapování Josefské Hantzl M. : Janův mlýn r. 1651 mlýn Prkenný Senomat M. : Kouklův mlýn r. 1651 mlýn Spálený mlynářský erb DĚJINY MLYNÁŘSKÉHO ŘEMESLA Mlynářské řemeslo patří

Více

Pohřeb a pohřebiště Praktické rady a metodika pro obce

Pohřeb a pohřebiště Praktické rady a metodika pro obce Pohřeb a pohřebiště Praktické rady a metodika pro obce www.mmr.cz Zpracovalo: Ministerstvo pro místní rozvoj ČR, 2015 Obsah Úvodní slovo ministryně pro místní rozvoj... 4 Zákonné povinnosti vypravitele

Více

vyhotovená dle 43 zák.č. 26/2000 Sb. Č. j: 585/2013-N

vyhotovená dle 43 zák.č. 26/2000 Sb. Č. j: 585/2013-N , Čimická 780/61, Čimice, 181 00 Praha 8 IČ: 25023217, zapsaná: MS v Praze, oddíl B, vložka 11941 DRAŽEBNÍ VYHLÁŠKA vyhotovená dle 43 zák.č. 26/2000 Sb. Č. j: 585/2013-N Bod 1. Touto Dražební vyhláškou

Více

DRAŽEBNÍ VYHLÁŠKA D/203/2014

DRAŽEBNÍ VYHLÁŠKA D/203/2014 DRAŽEBNÍ VYHLÁŠKA D/203/2014 Obchodní společnost CZ Dražby a.s., IČ 28701259, se sídlem v Ústí nad Labem, Mírové nám. 3097/37, PSČ 400 01, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Krajským soudem v Ústí n.l.,

Více

Putování po archivech (nejen) za rodovou historií

Putování po archivech (nejen) za rodovou historií Putování po archivech (nejen) za rodovou historií III. Berní rula a Tereziánský katastr (Národní archiv v Dejvicích, pokračování) BERNÍ RULA z roku 1654 - též Catastrum rollare, nebo Berní rola (staročeské

Více

FANDA ÈERNOLICKÝ FOTBALOVÝ ZPRAVODAJ

FANDA ÈERNOLICKÝ FOTBALOVÝ ZPRAVODAJ K UPTE SI NA PAMÁTKU trièka, památeèní vlajeèky, odznaky k výroèí 70 let SK Èernolice možno získat v klubovnì FANDA ÈERNOLICKÝ FOTBALOVÝ ZPRAVODAJ Podìkování patøí všem pøíznivcùm a fanouškùm sportovního

Více

EXEKUTORSKÝ ÚŘAD PLZEŇ-MĚSTO Soudní exekutor Mgr. Ing. Jiří Prošek

EXEKUTORSKÝ ÚŘAD PLZEŇ-MĚSTO Soudní exekutor Mgr. Ing. Jiří Prošek EXEKUTORSKÝ ÚŘAD PLZEŇ-MĚSTO Soudní exekutor Mgr. Ing. Jiří Prošek Rychtaříkova 1, 326 00 Plzeň Tel: +420 377 464 009, fax: +420 377 464 223, E-mail: info@exekutors.cz USNESENÍ Spisová značka: 134 EX 04366/09-278

Více

HOSTIVICKÝ ULIČNÍK. Historický vývoj ulic a domů v Hostivici. Husovo náměstí. Krycí list 6. části dokumentu (strany 91 113)

HOSTIVICKÝ ULIČNÍK. Historický vývoj ulic a domů v Hostivici. Husovo náměstí. Krycí list 6. části dokumentu (strany 91 113) HOSTIVICKÝ ULIČNÍK Historický vývoj ulic a domů v Hostivici Husovo náměstí Krycí list 6. části dokumentu (strany 91 113) Pracovní verze k 29. březnu 2009 Hostivice, březen 2009 Husovo náměstí 91 Dolejší

Více

o provedení elektronické dražby

o provedení elektronické dražby DRAŽEBNÍ VYHLÁŠKA o provedení elektronické dražby Prodej stavebních pozemků v obci Písek č. j: 1010/2014-A Bod 1. Touto Dražební vyhláškou se vyhlašuje konání dražby dle ustanovení 1771 zákona č. 89/2012

Více

Obecně závazná vyhláška č. 3/2012

Obecně závazná vyhláška č. 3/2012 Město Chotěboř Obecně závazná vyhláška č. 3/2012 o místním poplatku ze psů Zastupitelstvo města Chotěboř se na svém zasedání dne 13. června 2012 usnesením č. 288 usneslo vydat na základě 14 odst. 2 zákona

Více

Vaše značka: Z-22163-2014-101-1 6147EX6114 č.j. 065 EX 01666/14-014 E X E K U Č N Í P Ř Í K A Z

Vaše značka: Z-22163-2014-101-1 6147EX6114 č.j. 065 EX 01666/14-014 E X E K U Č N Í P Ř Í K A Z EXEKUTORSKÝ ÚŘAD ŠUMPERK soudní exekutor JUDr. Jiří Petruň IČ: 47844582, DIČ: CZ460603459 K.H.Máchy 1294/2, 787 01 Šumperk tel: 583 301 462, e-mail: podatelna@exekutor-sumperk.cz, www.exekutor-sumperk.cz,

Více

DRAŽBY DOBROVOLNÉ vyhotovená dle 20 zák.č. 26/2000 Sb. č. j: 209/2013-D

DRAŽBY DOBROVOLNÉ vyhotovená dle 20 zák.č. 26/2000 Sb. č. j: 209/2013-D , U Pískovny 890/1, 182 00 Praha 8 DRAŽEBNÍ VYHLÁŠKA DRAŽBY DOBROVOLNÉ vyhotovená dle 20 zák.č. 26/2000 Sb. č. j: 209/2013-D Bod 1. Touto Dražební vyhláškou se vyhlašuje konání dražby dobrovolné. Den konání

Více

Magistrát města České Budějovice

Magistrát města České Budějovice Magistrát města České Budějovice O d b o r d o p r a v y a s i l n i č n í h o h o s p o d á ř s t ví n á m. Přemysla Ot a ka r a II. 1 /1 Magistrát města České Budějovice Ing. Jaroslav Mráz Odbor dopravy

Více

vyhotovená dle 43 zák.č. 26/2000 Sb. Č. j: 031/2012-N

vyhotovená dle 43 zák.č. 26/2000 Sb. Č. j: 031/2012-N , U Pískovny 890/1, 182 00 Praha 8 DRAŽEBNÍ VYHLÁŠKA vyhotovená dle 43 zák.č. 26/2000 Sb. Č. j: 031/2012-N Bod 1. Touto Dražební vyhláškou se vyhlašuje konání dražby nedobrovolné. Den konání dražby se

Více

t a k t o : se o d r o č u j e na den 28.4.2011 v 10.20 hod. Počátek registrace účastníků k dražbě se stanovuje na 9.50 hod O d ů v o d n ě n í:

t a k t o : se o d r o č u j e na den 28.4.2011 v 10.20 hod. Počátek registrace účastníků k dražbě se stanovuje na 9.50 hod O d ů v o d n ě n í: č.j. 024 EX 1450/08-138 U s n e s e n í Soudní exekutor Mgr. Pavla Fučíková, Exekutorský úřad Ostrava, se sídlem Slévárenská 410/14, Ostrava Mariánské Hory, PSČ 709 00, pověřená usnesením o nařízení exekuce,

Více

číslo soudního exekutora: 163, IČ: 72074116, DIČ: CZ CZ7560064897, č.ú.: 2200077060/2010

číslo soudního exekutora: 163, IČ: 72074116, DIČ: CZ CZ7560064897, č.ú.: 2200077060/2010 Exekutorský úřad Nový Jičín, Štefánikova 9, 741 01 Nový Jičín, Česká republika S o u d n í e x e k u t o r Mgr. Ing. Monika Michlová tel.: 558847012, mobil: 602757870, e-mail: podatelna@exekucenj.cz, DS:

Více

HOSTIVICKÝ ULIČNÍK. Historický vývoj ulic a domů v Hostivici. Ulice 28. října

HOSTIVICKÝ ULIČNÍK. Historický vývoj ulic a domů v Hostivici. Ulice 28. října HOSTIVICKÝ ULIČNÍK Historický vývoj ulic a domů v Hostivici Ulice 28. října Hostivice, květen 2010 Ulice 28. října 2 UPOZORNĚNÍ Tento dokument je součástí díla Hostivický uličník, které obsahuje úvodní

Více

Obec Nezvěstice. č. 4/2012, o poplatku za komunální odpad. Čl. 1

Obec Nezvěstice. č. 4/2012, o poplatku za komunální odpad. Čl. 1 Obec Nezvěstice Obecně závazná vyhláška obce Nezvěstice č. 4/2012, o poplatku za komunální odpad Zastupitelstvo obce Nezvěstice se na svém zasedání dne 17.12.2012 usnesením č. 10 usneslo vydat na základě

Více

DRAŽEBNÍ VYHLÁŠKA N/105/2011

DRAŽEBNÍ VYHLÁŠKA N/105/2011 DRAŽEBNÍ VYHLÁŠKA N/105/2011 Dražebník CZ Dražby a.s., IČ: 28701259, Mírové nám. 3097/37, 400 01 Ústí nad Labem, zapsaný v obchodním rejstříku vedeném Krajským soudem v Ústí n.l., v oddíle B, vložka 2041,

Více

Historie Žehuňského rybníka

Historie Žehuňského rybníka Historie Žehuňského rybníka Vyslovíme-li jméno obce Žehuň, většinou se mnohému vybaví rozsáhlá vodní plocha rybníka. Připomeňme si proto stručně jeho historii. Když Jan a Bernard z Valdštejna přenechali

Více

Strategický rozvojový plán Obce Ústí

Strategický rozvojový plán Obce Ústí Strategický rozvojový plán Obce Ústí Schváleno zastupitelstvem obce dne: Zpracovatel: PL realizace s. r. o, v XI/2015 Obsah 1 Základní údaje o obci 2 1.1 Základní údaje 2 1.2 Identifikační a kontaktní

Více

ZNALECKÝ POSUDEK č. 613-68/14

ZNALECKÝ POSUDEK č. 613-68/14 ZNALECKÝ POSUDEK č. 613-68/14 o ceně nemovitých věcí pozemků ve zjednodušené evidenci parc. č. 216 a 407/4, vč. příslušenství, zapsaných na LV č. 366 v katastrálním území Hnojice, obec Hnojice, okres Olomouc

Více

MĚSTSKÝ ÚŘAD KAROLINKA Odbor výstavby

MĚSTSKÝ ÚŘAD KAROLINKA Odbor výstavby MĚSTSKÝ ÚŘAD KAROLINKA Odbor výstavby Radniční nám. 42, 756 05 Karolinka Spis.zn.: MU-Výst.:157/1053/2009-Ru Č.j. : MU-2598/2013 Vyřizuje : Bc. Žaneta Rudolfová Karolinka, dne 24.5.2013 TEL.: E-MAIL: 571

Více

DRAŽEBNÍ VYHLÁŠKA ELEKTRONICKÉ VEŘEJNÉ DRAŽBY vyhotovená dle 20 zák.č. 26/2000 Sb. Č. j: 808/2015-D

DRAŽEBNÍ VYHLÁŠKA ELEKTRONICKÉ VEŘEJNÉ DRAŽBY vyhotovená dle 20 zák.č. 26/2000 Sb. Č. j: 808/2015-D DRAŽEBNÍ VYHLÁŠKA ELEKTRONICKÉ VEŘEJNÉ DRAŽBY vyhotovená dle 20 zák.č. 26/2000 Sb. Č. j: 808/2015-D Bod 1. Touto Dražební vyhláškou se vyhlašuje konání veřejné dražby dobrovolné - elektronické. Veřejná

Více

EXEKUTORSKÝ ÚŘAD PLZEŇ-MĚSTO Soudní exekutor Mgr. Ing. Jiří Prošek

EXEKUTORSKÝ ÚŘAD PLZEŇ-MĚSTO Soudní exekutor Mgr. Ing. Jiří Prošek EXEKUTORSKÝ ÚŘAD PLZEŇ-MĚSTO Soudní exekutor Mgr. Ing. Jiří Prošek Rychtaříkova 1, 326 00 Plzeň Tel: +420 377 464 009, fax: +420 377 464 223, E-mail: info@exekutors.cz USNESENÍ Spisová značka: 134 EX 21049/10-241

Více

USNESENÍ - DRAŽEBNÍ VYHLÁŠKA

USNESENÍ - DRAŽEBNÍ VYHLÁŠKA 8305/14/Br Číslo jednací: 164 EX 6942/14-84 USNESENÍ - DRAŽEBNÍ VYHLÁŠKA Soudní exekutor Mgr. Jan Svoboda, Exekutorský úřad Olomouc se sídlem Dvořákova 222/32, 779 00 Olomouc, pověřený provedením exekuce

Více

U S N E S E N Í. proti. povinnému : Dana Rokoszová, bytem Pjanovova 1656/7, Ostrava, PSČ: 700 30, nar.: 06.02.1970. vydává tuto

U S N E S E N Í. proti. povinnému : Dana Rokoszová, bytem Pjanovova 1656/7, Ostrava, PSČ: 700 30, nar.: 06.02.1970. vydává tuto EXEKUTORSKÝ ÚŘAD OSTRAVA S o u d n í e x e k u t o r J U D r. V l a s t i m i l P O R O S T L Ý S t o j a n o v o n á m. 7 / 8 7 3, 7 0 9 0 0 O s t r a v a M a r i á n s k é H o r y T e l. / fax : + 4

Více

USNESENÍ - DRAŽEBNÍ VYHLÁŠKA

USNESENÍ - DRAŽEBNÍ VYHLÁŠKA Číslo jednací: 164 EX 8048/13-97 USNESENÍ - DRAŽEBNÍ VYHLÁŠKA Soudní exekutor Mgr. Jan Svoboda, Exekutorský úřad Olomouc se sídlem Dvořákova 222/32, 779 00 Olomouc, pověřený provedením exekuce na základě

Více

(dále jen řád) Úvodní ustanovení II. Provozní doba pohřebiště III.

(dále jen řád) Úvodní ustanovení II. Provozní doba pohřebiště III. Obec Vinařice, jako majitel a provozovatel veřejného pohřebiště (dále jen pohřebiště), se souhlasem zastupitelstva obce ze dne 22. 5.2002 podle 16 odst. 1 zákona č.256/2001 Sb. o pohřebnictví a o změně

Více

Obecně závazná vyhláška č. 1 / 2010 POŽÁRNÍ ŘÁD OBCE

Obecně závazná vyhláška č. 1 / 2010 POŽÁRNÍ ŘÁD OBCE Obec Štěměchy Obecně závazná vyhláška č. 1 / 2010 POŽÁRNÍ ŘÁD OBCE Zastupitelstvo obce Štěměchy se na svém zasedání dne 18. 3. 2010 usneslo vydat na základě 29 odst. 1 písm. o) zákona č. 133/1985 Sb.,

Více

Nařizuje se elektronická dražba, která se koná prostřednictvím elektronického systému dražeb na adrese portálu: www.exdrazby.cz

Nařizuje se elektronická dražba, která se koná prostřednictvím elektronického systému dražeb na adrese portálu: www.exdrazby.cz USNESENÍ - DRAŽEBNÍ VYHLÁŠKA Číslo jednací: 164 EX 2560/14-204 Soudní exekutor Mgr. Jan Svoboda, Exekutorský úřad Olomouc se sídlem Dvořákova 222/32, 779 00 Olomouc, pověřený provedením exekuce na základě

Více

Viz rozdělovník: Značka: Vyřizuje: Tel.: E-mail: Datum: SU/1449/2012 Za Zachová Pavla 386804030 zachovap@c-budejovice.cz 9.5.

Viz rozdělovník: Značka: Vyřizuje: Tel.: E-mail: Datum: SU/1449/2012 Za Zachová Pavla 386804030 zachovap@c-budejovice.cz 9.5. Magistrát města České Budějovice S t a ve b n í úřad n á m. Přemysla Ot a ka r a II, č. 1, 2 Magistrát města České Budějovice Ing. Vlastislav Eliáš Stavební úřad Kněžská 19 370 92 České Budějovice Viz

Více

Živnosti a hospodářství kolem roku 1927

Živnosti a hospodářství kolem roku 1927 Živnosti a hospodářství kolem roku 1927 Čerpáno z vlastivědy moravské, 1927 Hospodářství Průmysl Prostředky dopravní Duchovní správa Školy a vzdělávací ústavy Statistické dodatky Rybníky a lesy Noviny

Více

DRAŽEBNÍ VYHLÁŠKA vyhotovená dle 43 zák.č. 26/2000 Sb. Č. j: 292/2013-N

DRAŽEBNÍ VYHLÁŠKA vyhotovená dle 43 zák.č. 26/2000 Sb. Č. j: 292/2013-N , Čimická 780/61, Čimice, 181 00 Praha 8 DRAŽEBNÍ VYHLÁŠKA vyhotovená dle 43 zák.č. 26/2000 Sb. Č. j: 292/2013-N Bod 1. Touto Dražební vyhláškou se vyhlašuje konání dražby nedobrovolné. Den konání dražby

Více

D R A Ž E B N Í V Y H L Á Š K U o provedení elektronické dražby nemovitosti

D R A Ž E B N Í V Y H L Á Š K U o provedení elektronické dražby nemovitosti Číslo jednací: 120 EX 3549/07-299 U S N E S E N Í JUDr. Dalimil Mika, LL. M., soudní exekutor, Exekutorský úřad Klatovy se sídlem Za Beránkem 836, 339 01 Klatovy, pověřený provedením exekuce na základě

Více

USNESENÍ - DRAŽEBNÍ VYHLÁŠKA

USNESENÍ - DRAŽEBNÍ VYHLÁŠKA 517 Číslo jednací: 164 EX 2092/13-92 USNESENÍ - DRAŽEBNÍ VYHLÁŠKA Soudní exekutor Mgr. Jan Svoboda, Exekutorský úřad Olomouc se sídlem Dvořákova 222/32, 779 00 Olomouc, pověřený provedením exekuce na základě

Více

DRAŽEBNÍ VYHLÁŠKA ELEKTRONICKÉ DRAŽBY vyhotovená dle 43 zák.č. 26/2000 Sb. Č. j: 489/2013-N

DRAŽEBNÍ VYHLÁŠKA ELEKTRONICKÉ DRAŽBY vyhotovená dle 43 zák.č. 26/2000 Sb. Č. j: 489/2013-N DRAŽEBNÍ VYHLÁŠKA ELEKTRONICKÉ DRAŽBY vyhotovená dle 43 zák.č. 26/2000 Sb. Č. j: 489/2013-N Bod 1. Touto Dražební vyhláškou se vyhlašuje konání dražby nedobrovolné - elektronické. Dražba se koná elektronicky

Více

6) Lhůta pro podání žádosti: 10) 7) Kritéria pro hodnocení žádosti: 31. října 2016 Dokončení oznámí majitel objektu písemně

6) Lhůta pro podání žádosti: 10) 7) Kritéria pro hodnocení žádosti: 31. října 2016 Dokončení oznámí majitel objektu písemně Město Krásná Lípa vyhlašuje na základě usnesení zastupitelstva města č. 07-21/2015 ze dne 9. prosince 2015 Dotační program na opravy fasád, střech a oplocení v roce 2016 1) Účel dotace: Dotace je určena

Více

Jedovnické rybníky do roku 1450

Jedovnické rybníky do roku 1450 Jedovnické rybníky do roku 1450 Titulní kresba Mgr. Jitky Vávrové ukazuje, jak asi vypadaly Jedovnice a blízké okolí v 15. století. Za grafickou úpravu titulního obrázku (mapky) děkuji Ing. Marku Audymu.

Více

USNESENÍ - DRAŽEBNÍ VYHLÁŠKA

USNESENÍ - DRAŽEBNÍ VYHLÁŠKA Číslo jednací: 164 EX 2622/13-101 USNESENÍ - DRAŽEBNÍ VYHLÁŠKA Soudní exekutor Mgr. Jan Svoboda, Exekutorský úřad Olomouc se sídlem Dvořákova 222/32, 779 00 Olomouc, pověřený provedením exekuce na základě

Více

MAGISTRÁT MĚSTA ÚSTÍ NAD LABEM VELKÁ HRADEBNÍ 2336/8 PSČ 401 00 STAVEBNÍ ODBOR schránka 100

MAGISTRÁT MĚSTA ÚSTÍ NAD LABEM VELKÁ HRADEBNÍ 2336/8 PSČ 401 00 STAVEBNÍ ODBOR schránka 100 MAGISTRÁT MĚSTA ÚSTÍ NAD LABEM VELKÁ HRADEBNÍ 2336/8 PSČ 401 00 STAVEBNÍ ODBOR schránka 100 Č. SPISU: 18605/2016 V ÚSTÍ NAD LABEM Č.JEDNACÍ: MM/SO/S/38415/2016/VaL 9.4.2015 VYŘIZUJE: Lenka Váňová TELEFON:

Více

Exekuční soud: Okresní soud v Karviné, pobočka v Havířově, vedeno pod č.j. 127 EXE 2862/2014-9

Exekuční soud: Okresní soud v Karviné, pobočka v Havířově, vedeno pod č.j. 127 EXE 2862/2014-9 *669/15-11* EXEKUTORSKÝ ÚŘAD OLOMOUC Soudní exekutor Mgr. Svatopluk Šůstek Pavelčákova 14, 779 00 Olomouc I tel.: 730895831 I e-mail: podatelna@exekuceolomouc.cz I IDDS: pyz4snu V Olomouci dne 21.10.2015

Více

Zn. oprávněného: Naše zn.: V Praze dne: 3164EX1911/RVPIP/Ho 101 EX 4443/11-166 23.5.2016 USNESENÍ

Zn. oprávněného: Naše zn.: V Praze dne: 3164EX1911/RVPIP/Ho 101 EX 4443/11-166 23.5.2016 USNESENÍ Mgr. Daniel Vlček, soudní exekutor Exekutorský úřad Praha 7 Vrchlabská 28/17, 197 00 Praha 19 - Kbely tel: 220 802 310, e-mail: podatelna@dvlcek.eu, ID datové schránky: ue8g86f Zn. oprávněného: Naše zn.:

Více

neshledal důvody bránící vydání tohoto rozhodnutí, rozhodl proto způsobem uvedeným ve výroku.

neshledal důvody bránící vydání tohoto rozhodnutí, rozhodl proto způsobem uvedeným ve výroku. Městský úřad Česká Lípa Stavební úřad Náměstí T. G. Masaryka č. p. 1, 470 36 Česká Lípa Váš dopis zn.: Ze dne 22.03.2012 Naše zn.: Vyřizuje: MUCL/20684/2012/Ba Věra Bártová Telefon: 487 881 209 Počet stran

Více

V Ř E S K O V Á K září 2006

V Ř E S K O V Á K září 2006 V Ř E S K O V Á K září 2006 Úvodní slovo Vážení spoluobčané, volby do obecního zastupitelstva se blíží a velice mne překvapilo, jak málo ochotných lidí pracovat pro obec se u nás vyskytuje. Upozorňovali

Více

Zápis z 2. jednání Zastupitelstva obce Řehlovice ze dne 19.12.2014

Zápis z 2. jednání Zastupitelstva obce Řehlovice ze dne 19.12.2014 Zápis z 2. jednání Zastupitelstva obce Řehlovice ze dne 19.12.2014 Jednání zastupitelstva se konalo od 18.15 hod., ukončeno bylo ve 20.15 hod. Jednání řídil starosta p. J. Macháček. 1) Zahájení Starosta

Více

OBEC VČELNÁ Obecně závazná vyhláška č. 2/2015, o místních poplatcích ČÁST I. ZÁKLADNÍ USTANOVENÍ

OBEC VČELNÁ Obecně závazná vyhláška č. 2/2015, o místních poplatcích ČÁST I. ZÁKLADNÍ USTANOVENÍ OBEC VČELNÁ Obecně závazná vyhláška č. 2/2015, o místních poplatcích Zastupitelstvo obce Včelná se na svém zasedání dne 7.12.2015 usnesením č. 7/19/2015 usneslo vydat na základě 14 odst. 2 zákona č. 565/1990

Více

Abúsírské pyramidové pole. Zpráva o archeologické expedici 2005-2006* Miroslav Bárta

Abúsírské pyramidové pole. Zpráva o archeologické expedici 2005-2006* Miroslav Bárta Abúsírské pyramidové pole. Zpráva o archeologické expedici 2005-2006* Miroslav Bárta Mastaba z doby 3. dynastie Hlavním úkolem pro tuto sezónu bylo ověření několika teorií o vývoji nekrálovských hrobek

Více