Směrnice č. 1/2014 Zastupitelstva města Vlašimi. Schvalování účetní závěrky města Vlašimi

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Směrnice č. 1/2014 Zastupitelstva města Vlašimi. Schvalování účetní závěrky města Vlašimi"

Transkript

1 Směrnice č. 1/2014 Zastupitelstva města Vlašimi Schvalování účetní závěrky města Vlašimi Článek I. Úvodní ustanovení a základní pojmy Článek II. Odpovědnost za schvalování Článek III. Podklady pro schvalování účetní závěrky Článek IV. Proces schvalování účetních závěrek Článek V. Schválení/neschválení účetní závěrky Článek VI. Postup při neschválení účetní závěrky Článek VII. Protokol o schválení/neschválení účetní závěrky Článek VIII. Činnosti v průběhu účetního období Článek IX. Závěrečná ustanovení Přílohy Článek l. Úvodní ustanovení 1. Směrnice Zastupitelstva města Vlašimi č. 1/2014 (dále jen směrnice) ke schvalování účetní závěrky města Vlašimi vychází z vyhlášky MF č. 220/2013 Sb., (dále jen vyhláška) o požadavcích na schvalování účetních závěrek některých vybraných účetních jednotek, která je prováděcím předpisem k zákonu č. 563/1991 Sb., o účetnictví ve znění pozdějších předpisů. 2. Předmětem směrnice je organizace schvalování účetní závěrky města, zajištění a příprava podkladů pro schválení účetní závěrky zastupitelstvem města a způsoby poskytování součinnosti osob zúčastněných na tomto schvalování. 3. Směrnice tvoří součást účetního a evidenčního systému města a je závazná pro dotčené zaměstnance města a zastupitele. Za dodržování postupů ve směrnici uvedených odpovídá schvalující orgán a starosta. 4. Účetní závěrkou se rozumí účetní výkazy definované v 18 zákona č. 563/1991 Sb., o účetnictví ve znění pozdějších předpisů a vyhláškou č. 410/2009 Sb., kterou se provádějí některá ustanovení zákona č. 563/1991 Sb., o účetnictví, ve znění pozdějších předpisů. Definovanými účetními výkazy jsou rozvaha, výkaz zisku a ztráty, příloha, přehled o peněžních tocích a přehled o změnách vlastního kapitálu. 5. Ke schválení je předkládána účetní závěrka sestavená k rozvahovému dni, tj. k příslušného roku, resp. mimořádná účetní závěrka, je-li sestavena. 6. Schvalujícím orgánem účetní závěrky města je Zastupitelstvo města Vlašimi (dále jen zastupitelstvo). 7. Účetní závěrka k projednání v zastupitelstvu je předkládána v termínu tak, aby jí zastupitelstvo mohlo projednat nejpozději do 6 měsíců ode dne, ke kterému je účetní závěrka sestavena, tj. do běžného roku. V případě sestavení mimořádné účetní závěrky je předkládána ke schválení do 2 měsíců ode dne, ke kterému je sestavena.

2 8. Zastupitelstvo nemůže schválit nebo neschválit pouze část účetní závěrky. 9. Pověřenou osobou k podpisu Protokolu o schválení/neschválení účetní závěrky a Zápisu o neschválení účetní závěrky města je starosta města. Článek II. Odpovědnost za schvalování účetní závěrky 1. Účetní závěrku města schvaluje zastupitelstvo na základě podkladů předaných od vedoucí finančního odboru a zprávy předsedy z projednání účetní závěrky ve finančním výboru. 2. Vedoucí finančního odboru zajistí přípravu a předložení podkladů pro schvalování účetní závěrky způsobem, který umožní zejména efektivní posouzení úplnosti a průkaznosti účetnictví a vyhodnocení předvídatelných rizik ve vztahu k věrnému a poctivému obrazu předmětu účetnictví a finanční situaci účetní jednotky a předá k projednání předsedovi finančního výboru. 3. O každém hlasování schvalujícího orgánu zastupitelstva - se pořizuje písemný záznam. Každý z členů zastupitelstva má právo, aby v písemném záznamu o hlasování bylo uvedeno, jak hlasoval. Každý člen má právo své hlasování písemně odůvodnit. Toto písemné odůvodnění se stává nedílnou součástí záznamu o hlasování, případně protokolu o schválení/neschválení účetní závěrky ( 12 vyhlášky). Článek III. Podklady pro schvalování účetní závěrky města Podklady předkládané pro schválení účetní závěrky zejména jsou: schvalovaná účetní závěrka, kterou tvoří rozvaha, výkaz zisku a ztrát a příloha vyplněná ve všech částech, přehled o peněžních tocích a přehled o změnách vlastního kapitálu, inventarizační zpráva, zpráva auditora o ověření účetní závěrky, případně další informace a zprávy vypracované auditorem, zpráva o výsledku přezkoumání hospodaření města, zpráva kontrolního oddělení o zjištěních z prováděných finančních kontrol, v rámci nichž byly zjištěny skutečnosti, které mohou mít vliv na úplnost a průkaznost účetnictví, a roční zpráva o výsledcích finančních kontrol, účetní záznamy a doplňující informace, které si zastupitelstvo případně vyžádá. Termín předání výše uvedených podkladů za předcházející účetní období (dle stavu k ) je nejdéle do běžného roku předsedovi finančního výboru prostřednictvím vedoucí finančního odboru k projednání ve finančním výboru a pro zpracování předkládací zprávy k projednání schválení/neschválení účetní závěrky na nejpozději červnovém zasedání zastupitelstva. Účetní výkazy včetně všech do té doby dostupných podkladů obdrží zastupitelé v termínu 14 dnů před konáním schvalujícího zastupitelstva, a to v elektronické podobě. Článek IV. Proces schvalování účetní závěrky

3 1. Schvalování účetní závěrky je průběžný proces, který začíná již počátkem účetního období. Jeho cílem je shromažďování podkladů pro schvalování účetní závěrky a zjišťování významných skutečností vztahujících se k posouzení úplnosti a průkaznosti účetnictví, vyhodnocení předvídatelných rizik a ztrát tak, aby případné nedostatky byly odstraněny ještě před sestavením účetní závěrky. Záměrem průběžného procesu je zajištění takových opatření, aby k neschválení účetní závěrky nedocházelo. Článek V. Schválení / neschválení účetní závěrky 1. Pokud zastupitelstvo na základě předložených, významných nebo vyžádaných dalších podkladů nezjistí, že předložená účetní závěrka města neposkytuje v rozsahu posuzovaných podkladů věrný a poctivý obraz předmětu účetnictví a finanční situace organizace, účetní závěrku města schválí. 2. Schválena bude též účetní závěrka, kde byly nalezeny nesrovnalosti, ale pouze v případě, že lze doložit jejich opravu v následujícím období. To znamená, že jedním z předložených materiálů je i průkazný účetní záznam o provedené opravě. 3. K neschválení účetní závěrky může dojít ze dvou důvodů: a) neschválení z formálních důvodů, tj. nebyly doloženy všechny požadované podklady, b) neschválení z věcných důvodů, tj. z předložených podkladů neplyne splnění požadavků dle 16 vyhlášky. Každý z členů zastupitelstva má dle 24 vyhlášky právo na uvedení jak hlasoval. Každý člen má právo své hlasování písemně odůvodnit. Toto písemné odůvodnění se stává nedílnou součástí záznamu o hlasování, případně protokolu o schválení/neschválení účetní závěrky. Článek VI. Postup při neschválení účetní závěrky města 1. Zápis o neschválení účetní závěrky obsahuje popis skutečností, pro které nebyla účetní závěrka schválena a lhůtu, ve které je nutné tyto nedostatky odstranit. 2. Opraví-li účetní jednotka vytýkané nedostatky tak, že jsou splněny podmínky 16 pro schválení účetní závěrky, zastupitelstvo města účetní závěrku schválí. 3. Nezajistí-li účetní jednotka opravu vytýkaných nedostatků ve stanovené lhůtě a maji-li tyto nedostatky za následek, že účetní závěrka neposkytuje věrný a poctivý obraz předmětu účetnictví a finanční situace města, pak zastupitelstvo potvrdí neschválení účetní závěrky. O potvrzení neschválení se pořídí podobný zápis jako při prvotním neschválení. Článek VII. Protokol o schválení/neschválení účetní závěrky 1. Podle 23 vyhlášky sepíše schvalující účetní jednotka o výkonu schválení/neschválení protokol (příloha č. 1 a č. 2). Protokol vypracuje vedoucí finančního odboru do 30 dnů po zveřejnění zápisu z jednání zastupitelstva, na kterém byla daná účetní závěrka schválena/neschválena a předá starostovi k podpisu.

4 2. Zastupitelstvo předloženou účetní závěrku rovněž schválí, pokud zjistí, že identifikované chyby a nesrovnalosti v předložené účetní závěrce byly napraveny v průběhu následujícího účetního období. Článek VIII. Činnosti v průběhu účetního období 1. Vedoucí finančního odboru předkládá předsedovi finančního výboru po 1. pololetí mezitímní závěrku odkontrolovanou na správnost mezivýkazových a vnitrovýkazových vazeb. Správnost výkazů stvrzuje svým podpisem starosta a vedoucí finančního odboru, která výkazy zpracovává. Požadavky plynoucí z 16 vyhlášky (především vyhodnocení předvídatelných rizik a ztrát a finanční situace města) jsou posuzovány na základě informací uvedených především v textové části přílohy. Finanční výbor o projednání mezitímní závěrky vypracuje zprávu, kterou dá na vědomí na nejbližším zasedání zastupitelstva. 2. Kontrolní oddělení v průběhu roku provádí finanční kontroly. Tyto kontroly jsou uskutečňovány dle plánu kontrol kontrolním oddělením a jejich výsledky jsou nedílnou součástí podkladů při rozhodování o schválení účetní závěrky. Článek IX. Závěrečná ustanovení 1. Nedílnou součást směrnice tvoří: Příloha č. 1. Protokol o schválení / neschválení účetní závěrky Příloha č. 2. Zápis o neschválení účetní závěrky 2. Dle této směrnice bude poprvé schvalována účetní závěrka města za rok 2013 s termínem předložení dostupných podkladů pro schválení účetní závěrky k projednání nejdéle do k rukám předsedy finančního výboru pro zpracování předkládací zprávy k projednání v zastupitelstvu na červnovém zasedání. Účetní sestavy tvořící účetní závěrku obdrží zastupitelé nejméně 14 dnů před konáním schvalujícího zastupitelstva. 3. Tato Směrnice byla schválena Zastupitelstvem města Vlašimi dne a nabývá účinnosti dnem Mgr. Luděk Jeništa v.r. starosta Karel Kroupa v.r. místostarosta Vyvěšeno na úřední desce a na internetu dne: Sejmuto z úřední desky a z internetu dne:

5 Příloha č. 1 PROTOKOL O SCHVÁLENÍ / NESCHVÁLENÍ ÚČETNÍ ZÁVĚRKY Identifikace schvalované účetní závěrky Dotčená účetní jednotka: město Vlašim IČ: Účetní závěrka za období (vyplnit účetní období, za které je ÚZ předkládána) Datum rozhodování Osoby rozhodující o neschválení účetní závěrky Výrok Zápis o neschválení účetní závěrky (doplnit datum, kdy bylo o ÚZ rozhodováno) (členové ZM) (doplní se výrok o schválení či neschválení účetní závěrky. Navrhované znění viz níže) ZM byla dne (doplnit datum rozhodování) schválena / neschválena účetní závěrka města Vlašim za období (doplnit účetní období, za které je ÚZ předkládána). Nedílnou přílohou tohoto protokolu je: - Zápis o neschválení účetní závěrky. Průkazné účetní záznamy o opravě chyby Další skutečnosti významné pro uživatele účetní závěrky Vyjádření účetní jednotky Podpis pověřené osoby (vyplní se v případě jejich existence. Průkazné účetní záznamy o opravě chyby účetního období schvalované účetní závěrky provedené v následujícím účetním období včetně účetních zápisů v příslušných účetních knihách.) (vyplní se v případě jejich existence) Nedílnou přílohou tohoto protokolu je vyjádření účetní závěrky k výroku o neschválení účetní závěrky/k zápisu o neschválení účetní závěrky. (doplnit jméno a příjmení) starosta

6 Příloha č. 2 ZÁPIS O NESCHVÁLENÍ ÚČETNÍ ZÁVĚRKY Identifikace schvalované účetní závěrky Dotčená účetní jednotka: město Vlašim IČ: Účetní závěrka za období (vyplnit účetní období, za které je ÚZ předkládána) Datum rozhodování Popis skutečností, pro které nebyla účetní závěrka schválena Odůvodnění Lhůta pro odstranění vad Podpis pověřené osoby (doplnit datum, kdy bylo o ÚZ rozhodováno) (vypíší se skutečnosti, pro které ZM neschválilo účetní závěrku) (v odůvodnění neschválení by měl být kladen důraz na to, zda byla zajištěna příprava předložení podkladů a proč tyto podklady neumožňují efektivní posouzení úplnosti a průkaznosti účetnictví, vyhodnocení předvídatelných rizik a ztrát ve vztahu k věrnému a poctivému obrazu předmětu účetnictví a finanční situaci města Vlašim.) (datum) (doplnit jméno a příjmení) starosta

Směrnice Rady města č. 1/2014 ke schvalování účetních závěrek zřízených příspěvkových organizací Města Vlašim

Směrnice Rady města č. 1/2014 ke schvalování účetních závěrek zřízených příspěvkových organizací Města Vlašim Směrnice Rady města č. 1/2014 ke schvalování účetních závěrek zřízených příspěvkových organizací Města Vlašim Článek 1 Úvodní ustanovení a základní pojmy Článek 2 Odpovědnost za schvalování Článek 3 -

Více

MATERIÁL. pro zasedání Zastupitelstva města Hranic, dne 14. 5. 2015. Ing. Vladimír Zemek Ing. Petra Birnbaumová

MATERIÁL. pro zasedání Zastupitelstva města Hranic, dne 14. 5. 2015. Ing. Vladimír Zemek Ing. Petra Birnbaumová MĚSTO HRANICE MATERIÁL pro zasedání Zastupitelstva města Hranic, dne 14. 5. 2015 Bod programu: 18 Předkládá: Okruh zpracovatelů: Zpracoval: Rada města Odbor finanční Ing. Vladimír Zemek Ing. Petra Birnbaumová

Více

o auditu účetní závěrky Hrušovany nad Jevišovkou sestavené k 31.12. 2003 ZPRÁVA Zprávu předkládá: Ing. Zdeněk Jaroš auditor č.

o auditu účetní závěrky Hrušovany nad Jevišovkou sestavené k 31.12. 2003 ZPRÁVA Zprávu předkládá: Ing. Zdeněk Jaroš auditor č. ZPRÁVA o auditu účetní závěrky MĚSTA Hrušovany nad Jevišovkou sestavené k 31.12. 2003 Zprávu předkládá: Ing. Zdeněk Jaroš auditor č. dekretu 1477 Tato zpráva obsahuje 4 stránky a byla vyhotovena ve 3 vyhotoveních,

Více

SMĚRNICE KE SCHVALOVÁNÍ ÚČETNÍ ZÁVĚRKY DSO MIKROREGION DAČICKO

SMĚRNICE KE SCHVALOVÁNÍ ÚČETNÍ ZÁVĚRKY DSO MIKROREGION DAČICKO 1/6 SMĚRNICE KE SCHVALOVÁNÍ ÚČETNÍ ZÁVĚRKY DSO MIKROREGION DAČICKO Vypracovala: Bc. Monika Hlavová Za aktualizaci zodpovídá: Bc. Monika Hlavová Schválil: Valná hromada svazku dne 9. 4. 2014 Vydáno: v tištěné

Více

o požadavcích na schvalování účetních závěrek

o požadavcích na schvalování účetních závěrek Město Štramberk Městský úřad Štramberk Náměstí 9, 742 66 VNITROORGANIZAČNÍ SMĚRNICE č. 1/2013 o požadavcích na schvalování účetních závěrek Platnost: od 1. 10. 2013 Schválil: Rada města, usnesením č. 58/1059

Více

Královéhradecký kraj. směrnice

Královéhradecký kraj. směrnice Královéhradecký kraj směrnice NÁZEV: Rady Královéhradeckého kraje, kterou se stanoví zásady schvalování účetních závěrek příspěvkových organizací zřizovaných Královéhradeckým krajem ČÍSLO: 22 PLATNOST

Více

Směrnice č. o schvalování účetních závěrek obce Jankovice

Směrnice č. o schvalování účetních závěrek obce Jankovice Směrnice č. o schvalování účetních závěrek obce Jankovice I. Obecná ustanovení 1. Směrnice se vydává k zabezpečení úkolů stanovených Vyhláškou č. 220/2013 Sb., o požadavcích na schvalování účetní závěrek

Více

JEDNACÍ A VOLEBNÍ ŘÁD GRANTOVÉ AGENTURY AV ČR. Článek 1 Úvodní ustanovení

JEDNACÍ A VOLEBNÍ ŘÁD GRANTOVÉ AGENTURY AV ČR. Článek 1 Úvodní ustanovení JEDNACÍ A VOLEBNÍ ŘÁD GRANTOVÉ AGENTURY AV ČR Tento Jednací a volební řád: Článek 1 Úvodní ustanovení 1. upravuje zásady jednání a rozhodování orgánů Grantové agentury Akademie věd ČR (dále jen GA AV ),

Více

MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 12 ZASTUPITELSTVO MĚSTSKÉ ČÁSTI USNESENÍ. č. Z ze dne

MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 12 ZASTUPITELSTVO MĚSTSKÉ ČÁSTI USNESENÍ. č. Z ze dne MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 12 ZASTUPITELSTVO MĚSTSKÉ ČÁSTI USNESENÍ č. Z-29-005-14 ze dne 22.4.2014 Pravidla pro schvalování účetní závěrky městské části Praha 12 29. zasedání Zastupitelstva mě stské č ásti 1.

Více

Město Vítkov Vnitřní předpis číslo 5/2007. Zásady pro poskytování cestovních náhrad členům Zastupitelstva města Vítkova

Město Vítkov Vnitřní předpis číslo 5/2007. Zásady pro poskytování cestovních náhrad členům Zastupitelstva města Vítkova Město Vítkov Vnitřní předpis číslo 5/2007 Zásady pro poskytování cestovních náhrad členům Zastupitelstva města Vítkova Schváleno ZM dne: 28. 2. 2007 Usnesením číslo:195/4 Účinnost od: 1. 3. 2007 I. Úvodní

Více

MĚSTO ZLIV. č. XII. Dodatky zřizovacích listin příspěvkových organizací. Materiál projednán: Datum: 10.04.2013 Podpis:

MĚSTO ZLIV. č. XII. Dodatky zřizovacích listin příspěvkových organizací. Materiál projednán: Datum: 10.04.2013 Podpis: č. X Konané dne: 10.04.2013 Bod jednání: 6 Předmět jednání: Dodatky zřizovacích listin příspěvkových organizací Předkládá: Datum: 10.04.2013 Podpis: Zpracoval: Ing. Ilona Řimnáčová Datum: 05.04.2013 Podpis:

Více

OBEC KLOKOČNÁ. Obecně závazná vyhláška obce Klokočná

OBEC KLOKOČNÁ. Obecně závazná vyhláška obce Klokočná OBEC KLOKOČNÁ Obecně závazná vyhláška obce Klokočná č.4/2009, O místních poplatcích Zastupitelstvo obce Klokočná schválilo na svém zasedání dne 22. 6. 2009, na základě 14 odst. 2 zákona č. 565/1990 Sb.,

Více

Směrnice ke schvalování účetní závěrky města Lanškroun

Směrnice ke schvalování účetní závěrky města Lanškroun nám. J. M. Marků 12, 563 16 Lanškroun, www. lanskroun.eu Kancelář starosty a tajemníka Čj.: Počet listů dokumentu: 15 Počet listů příloh: 1 Spisový znak: Směrnice ke schvalování účetní závěrky města Lanškroun

Více

VYHLÁŠKA ze dne 22. července 2013 o požadavcích na schvalování účetních závěrek některých vybraných účetních jednotek

VYHLÁŠKA ze dne 22. července 2013 o požadavcích na schvalování účetních závěrek některých vybraných účetních jednotek VYHLÁŠKA ze dne 22. července 2013 o požadavcích na schvalování účetních závěrek některých vybraných účetních jednotek Ministerstvo financí stanoví podle 37b odst. 1 zákona č. 563/1991 Sb., o účetnictví,

Více

ze dne 22. července 2013 o požadavcích na schvalování účetních závěrek některých vybraných účetních jednotek

ze dne 22. července 2013 o požadavcích na schvalování účetních závěrek některých vybraných účetních jednotek Strana 2075 220 VYHLÁŠKA ze dne 22. července 2013 o požadavcích na schvalování účetních závěrek některých vybraných účetních jednotek Ministerstvo financí stanoví podle 37b odst. 1 zákona č. 563/1991 Sb.,

Více

SCHVALOVÁNÍ ÚČETNÍCH ZÁVĚREK OBCE

SCHVALOVÁNÍ ÚČETNÍCH ZÁVĚREK OBCE Obec: Chrudichromy Adresa: Chrudichromy 48 IČO: 00841790 Směrnici schválil: zastupitelstvo obce Směrnice nabývá účinnosti: 1. 1. 2015 Směrnice č. 4 SCHVALOVÁNÍ ÚČETNÍCH ZÁVĚREK OBCE I. Obecná ustanovení

Více

Pravidla pro přidělování nájemních bytů v domech vystavěných městem se státní dotací pro příjmově vymezené osoby, podle nařízení vlády č. 146/2003 Sb.

Pravidla pro přidělování nájemních bytů v domech vystavěných městem se státní dotací pro příjmově vymezené osoby, podle nařízení vlády č. 146/2003 Sb. Pravidla pro přidělování nájemních bytů v domech vystavěných městem se státní dotací pro příjmově vymezené osoby, podle nařízení vlády č. 146/2003 Sb. Zastupitelstvo Města Lanškroun na svém zasedání dne

Více

VÝZVA 1/2015 PODPORA NEZISKOVÝCH SUBJEKTŮ V OBCI DRNOVICE V ROCE 2015. Obec Drnovice. I. Vyhlašovatel: Obec Drnovice

VÝZVA 1/2015 PODPORA NEZISKOVÝCH SUBJEKTŮ V OBCI DRNOVICE V ROCE 2015. Obec Drnovice. I. Vyhlašovatel: Obec Drnovice 1 VÝZVA 1/2015 PODPORA NEZISKOVÝCH SUBJEKTŮ V OBCI DRNOVICE V ROCE 2015 I. Vyhlašovatel: Obec Drnovice II. Výchozí podmínky Dotační program Podpora neziskových subjektů schválen usnesením Zastupitelstva

Více

OBECNÍ ÚŘAD BAČKOV. Směrnice o zabezpečení zákona č. 320/2001 Sb. o finanční kontrole ve veřejné správě a o změně některých zákonů.

OBECNÍ ÚŘAD BAČKOV. Směrnice o zabezpečení zákona č. 320/2001 Sb. o finanční kontrole ve veřejné správě a o změně některých zákonů. OBECNÍ ÚŘAD BAČKOV Směrnice o zabezpečení zákona č. 320/2001 Sb. o finanční kontrole ve veřejné správě a o změně některých zákonů Obec : Bačkov Adresa : Bačkov 38, 582 91 Světlá nad Sázavou Směrnici zpracoval

Více

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY Základní škola Nová Ves I, příspěvková organizace Václavské náměstí 33 ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY ÚPLATA VE ŠKOLNÍ DRUŽINĚ Č.j.: 40/2012/13 2012/2013 Vypracoval: Schválil: Mgr.Miloslava Nykodemová, ředitel

Více

VIII. setkání starostů a místostarostů Jihomoraského kraje

VIII. setkání starostů a místostarostů Jihomoraského kraje VIII. setkání starostů a místostarostů Jihomoraského kraje Petr Slavíček BDO Strana 1 SCHVALOVÁNÍ ÚČETNÍCH ZÁVĚREK Aktuální situace MF ČR zveřejnilo návrh vyhlášky, která bude postupy schvalování upravovat.

Více

VNITŘNÍ SMĚRNICE č 1/2008 o postupu při zadávání veřejných zakázek malého rozsahu obcí Vestec

VNITŘNÍ SMĚRNICE č 1/2008 o postupu při zadávání veřejných zakázek malého rozsahu obcí Vestec VNITŘNÍ SMĚRNICE č 1/2008 o postupu při zadávání veřejných zakázek malého rozsahu obcí Vestec I. Úvodní ustanovení 1.1. Tato směrnice upravuje postup při zadávání veřejných zakázek malého rozsahu. 1.2.

Více

Čl. 1 Úvodní ustanovení

Čl. 1 Úvodní ustanovení OBEC ZÁBŘEZÍ-ŘEČICE Obecně závazná vyhláška č. 1/2012, o místním poplatku za provoz systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů Zastupitelstvo obce Zábřezí-Řečice

Více

Zásady schvalování účetních závěrek příspěvkových organizací zřizovaných statuárním městem Chomutov

Zásady schvalování účetních závěrek příspěvkových organizací zřizovaných statuárním městem Chomutov SMĚRNICE RSMCH Platnost od: 01.07.2017 Číslo: Autor dokumentu: Rada statutárního města Chomutova Správce dokumentu: Ing. Jan Mareš, Ing. Romana Matějková Název dokumentu: Zásady schvalování účetních závěrek

Více

Organizace: OBEC Dlouhoňovice Sídlo: Dlouhoňovice, ul. Školská 71, 564 01 Žamberk IČ: 00588899 SMĚRNICE K ZADÁVANÍ VEŘEJNÝCH ZAKÁZEK MALÉHO ROZSAHU

Organizace: OBEC Dlouhoňovice Sídlo: Dlouhoňovice, ul. Školská 71, 564 01 Žamberk IČ: 00588899 SMĚRNICE K ZADÁVANÍ VEŘEJNÝCH ZAKÁZEK MALÉHO ROZSAHU Organizace: OBEC Dlouhoňovice Sídlo: Dlouhoňovice, ul. Školská 71, 564 01 Žamberk IČ: 00588899 SMĚRNICE K ZADÁVANÍ VEŘEJNÝCH ZAKÁZEK MALÉHO ROZSAHU Směrnice k zadávání veřejných zakázek malého rozsahu

Více

I. Úvodní ustanovení. II. Zaměření a výše podpory

I. Úvodní ustanovení. II. Zaměření a výše podpory Příloha k Příkazu ministra č. 7/2011 Pravidla použití finančních prostředků dotačního programu Podpora veřejně účelných aktivit seniorských a proseniorských organizací s celostátní působností I. Úvodní

Více

Obec Mukařov okres Mladá Boleslav. Obecně závazná vyhláška obce Mukařov č. 3/2015

Obec Mukařov okres Mladá Boleslav. Obecně závazná vyhláška obce Mukařov č. 3/2015 Obec Mukařov okres Mladá Boleslav Obecně závazná vyhláška obce Mukařov č. 3/2015 o místních poplatcích Zastupitelstvo obce Mukařov schválilo a vydává dne 30. 12. 2015 v souladu s ust. 10 písm. d), 35 a

Více

VNITŘNÍ NORMA (Směrnice) č. 7/2010

VNITŘNÍ NORMA (Směrnice) č. 7/2010 Město Štramberk Náměstí 9, 742 66 VNITŘNÍ NORMA (Směrnice) č. 7/2010 O inventarizaci Platnost: od roku 2010 Schválil: Rada města usnesení 78/607d) ROZDĚLOVNÍK Jméno Funkce Poznámka Věra Michnová Starostka

Více

OBEC CHOCNĚJOVICE. Obecně závazná vyhláška č. 1/2012 Obce Chocnějovice

OBEC CHOCNĚJOVICE. Obecně závazná vyhláška č. 1/2012 Obce Chocnějovice OBEC CHOCNĚJOVICE Obecně závazná vyhláška č. 1/2012 Obce Chocnějovice o místním poplatku za provoz systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů Zastupitelstvo

Více

SMLOUVA O DÍLO 1. PŘEDMĚT SMLOUVY

SMLOUVA O DÍLO 1. PŘEDMĚT SMLOUVY SMLOUVA O DÍLO touto smlouvou o dílo (dále jen Smlouva ) uzavřely podle ust. 2586 a násl. zákona č. 89/2012, občanský zákoník (dále jen NOZ ), následující strany: Město Hořice se sídlem Náměstí Jiřího

Více

Částka 82. ZÁKON ze dne 14. června 2012, kterým se mění zákon č. 563/1991 Sb., o účetnictví, ve znění pozdějších předpisů, a další související zákony

Částka 82. ZÁKON ze dne 14. června 2012, kterým se mění zákon č. 563/1991 Sb., o účetnictví, ve znění pozdějších předpisů, a další související zákony Strana 3218 Sbírka zákonů č. 239 / 2012 Částka 82 239 ZÁKON ze dne 14. června 2012, kterým se mění zákon č. 563/1991 Sb., o účetnictví, ve znění pozdějších předpisů, a další související zákony Parlament

Více

Město Dolní Poustevna, Vilémovská 77, 407 82. zveřejňuje VEŘEJNOU SOUTĚŽ. na pronájem bytové jednotky. 1+1 v č.p. 382 ul. Vilémovská, Dolní Poustevna

Město Dolní Poustevna, Vilémovská 77, 407 82. zveřejňuje VEŘEJNOU SOUTĚŽ. na pronájem bytové jednotky. 1+1 v č.p. 382 ul. Vilémovská, Dolní Poustevna Město Dolní Poustevna, Vilémovská 77, 407 82 zveřejňuje VEŘEJNOU SOUTĚŽ na pronájem bytové jednotky 1+1 v č.p. 382 ul. Vilémovská, Dolní Poustevna Podmínky si vyzvedněte v podatelně MěÚ Dolní Poustevna

Více

OBEC VELKÉ KUNĚTICE. ČI. 1 Úvodní ustanovení

OBEC VELKÉ KUNĚTICE. ČI. 1 Úvodní ustanovení OBEC VELKÉ KUNĚTICE Obecně závazná vyhláška č. 2/2011, o místním poplatku za provoz systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů Zastupitelstvo obce Velké

Více

VIII. setkání starostů a místostarostů Zlínského kraje

VIII. setkání starostů a místostarostů Zlínského kraje VIII. setkání starostů a místostarostů Zlínského kraje Petr Slavíček BDO Strana 1 SCHVALOVÁNÍ ÚČETNÍCH ZÁVĚREK Legislativní souvislosti Zákon o účetnictví 4 odst. 8 písm. w) požadavky na organizaci schvalování

Více

Směrnice o schvalování účetní závěrky

Směrnice o schvalování účetní závěrky Město Česká Kamenice, náměstí Míru 219, Česká Kamenice Směrnice o schvalování účetní závěrky Zpracovatel: Městský úřad Česká Kamenice Finanční odbor Předkladatel: Městský úřad Česká Kamenice Finanční odbor

Více

Obecně závazná vyhláška města Klatov č. 1/2016, o vedení technické mapy města

Obecně závazná vyhláška města Klatov č. 1/2016, o vedení technické mapy města Obecně závazná vyhláška města Klatov č. 1/2016, o vedení technické mapy města Zastupitelstvo města Klatov se na svém zasedání dne 5. 4. 2016 usnesením č. 14/VIII usneslo vydat na základě ustanovení 10

Více

Město Česká Lípa SMĚRNICE ZM 1/2013. Směrnice o požadavcích na schvalování účetních závěrek

Město Česká Lípa SMĚRNICE ZM 1/2013. Směrnice o požadavcích na schvalování účetních závěrek schvalování účetních závěrek POČET STRAN: 9 PLATNOST OD: 1. 12. 2013 VYDÁNÍ ČÍSLO: I. Zpracoval Zkontroloval Schválil Jméno a příjmení Ing. Josef Zachrla Blanka Tokarová Mgr. Hana Moudrá Datum 07.11.2013

Více

Rada Jihomoravského kraje 180. schůze konaná dne 4.10.2012

Rada Jihomoravského kraje 180. schůze konaná dne 4.10.2012 Rada Jihomoravského kraje 180. schůze konaná dne 4.10.2012 Materiál k bodu č. programu: Zadávací řízení na podlimitní veřejnou zakázku na dodávky Dodání propagačních předmětů v rámci projektu Zažít kraj

Více

OBEC VELKÁ POLOM. Pravidla obce Velká Polom pro zavedení stočného

OBEC VELKÁ POLOM. Pravidla obce Velká Polom pro zavedení stočného Pravidla obce Velká Polom pro zavedení stočného Zastupitelstvo obce Velká Polom se na svém zasedání dne 21.09.2015 usnesením č. 91/6 usneslo vydat v souladu se zákonem č. 274/2001 Sb., o vodovodech a kanalizacích

Více

ŽÁDOST O STAVEBNÍ POVOLENÍ

ŽÁDOST O STAVEBNÍ POVOLENÍ Městský úřad Pečky, Odbor výstavby, zemědělství, životního prostředí a dopravy Masarykovo nám. 78, 289 11 Pečky http://www.pecky.cz email: mupecky@pecky.cz tel : 321 785 051 fax: 321 785 054 ŽÁDOST O STAVEBNÍ

Více

Reklamační řád. I. Všeobecná ustanovení. II. Záruka za jakost

Reklamační řád. I. Všeobecná ustanovení. II. Záruka za jakost Reklamační řád I. Všeobecná ustanovení Reklamační řád je nedílnou součástí Všeobecných obchodních podmínek prodávajícího Jitka Kobolková, IČ 02980541, se sídlem Pěčín čp. 61, 517 57 Pěčín, a popisuje postup,

Více

k příkazu ministryně č. 21/2015

k příkazu ministryně č. 21/2015 Příloha k příkazu ministryně č. 21/2015 Pravidla použití finančních prostředků dotačního programu Podpora veřejně účelných aktivit seniorských a proseniorských organizací s celostátní působností I. Úvodní

Více

Směrnice č. 1/2015 o cestovních náhradách

Směrnice č. 1/2015 o cestovních náhradách Obecně prospěšná společnost: Jižní Haná o. p. s. Sídlo: nám. Míru 162, Hulín Schválil: Správní rada dne 26. 2. 2015 Směrnice č. 1/2015 o cestovních náhradách 1. Základní ustanovení Cestovní náhrady jsou

Více

Adresa příslušného úřadu ČÁST A. I. Identifikační údaje stavebního záměru (název, místo, účel stavby)...

Adresa příslušného úřadu ČÁST A. I. Identifikační údaje stavebního záměru (název, místo, účel stavby)... Příloha č. 8 k vyhlášce č. 503/2006 Sb. Adresa příslušného úřadu Úřad:... Ulice:... PSČ, obec:... Věc: OHLÁŠENÍ STAVBY podle ustanovení 104 odst. 1 písm. a) až e) zákona č. 183/2006 Sb., o územním plánování

Více

ZÁKON. ze dne 2013. o řídicím a kontrolním systému ve veřejné správě a o změně některých zákonů (zákon o řídicím a kontrolním systému) ČÁST PRVNÍ

ZÁKON. ze dne 2013. o řídicím a kontrolním systému ve veřejné správě a o změně některých zákonů (zákon o řídicím a kontrolním systému) ČÁST PRVNÍ III. ZÁKON ze dne 2013 o řídicím a kontrolním systému ve veřejné správě a o změně některých zákonů (zákon o řídicím a kontrolním systému) Parlament se usnesl na tomto zákoně České republiky: ČÁST PRVNÍ

Více

Postup pro vyplnění závěrečné Monitorovací zprávy Czech POINT

Postup pro vyplnění závěrečné Monitorovací zprávy Czech POINT 1. Postup pro vyplnění závěrečné Monitorovací zprávy Czech POINT Závěrečnou monitorovací zprávu se Žádostí o platbu je příjemce povinen předložit do 20 pracovních dnů po ukončení realizace projektu (datum

Více

MĚSTO IVANČICE. OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA č.5/2012,

MĚSTO IVANČICE. OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA č.5/2012, MĚSTO IVANČICE OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA č.5/2012, která stanoví místní poplatek za provoz systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů. Zastupitelstvo města

Více

OBEC HORKA. Čl. 1. Úvodní ustanovení

OBEC HORKA. Čl. 1. Úvodní ustanovení OBEC HORKA Obecně závazná vyhláška č. 1/2013, o místním poplatku za provoz systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů Zastupitelstvo obce Horka se na svém

Více

Zadávací dokumentace výzva k podání nabídky. Servis kopírovací techniky období 2015 až 2017 opakované vyhlášení

Zadávací dokumentace výzva k podání nabídky. Servis kopírovací techniky období 2015 až 2017 opakované vyhlášení Zadávací dokumentace výzva k podání nabídky k veřejné zakázce malého rozsahu na služby s názvem Servis kopírovací techniky období 2015 až 2017 opakované vyhlášení zadávané v souladu se směrnici č. 17/2012

Více

VETERINÁRNÍ A FARMACEUTICKÁ UNIVERZITA BRNO REKTORÁT KANCELÁŘ REKTORA

VETERINÁRNÍ A FARMACEUTICKÁ UNIVERZITA BRNO REKTORÁT KANCELÁŘ REKTORA Úplné znění Směrnice rektora č. ZS 3/2009 ve znění Dodatku č. 1, č. j. 19 201/2009 ze dne 16. 12. 2009, Dodatku č. 2, č. j. 112 360 ze dne 29. 11. 2012, Dodatku č. 3, č. j. 114 062/2014 ze dne 27. 1. 2014,

Více

Čl. 1 Úvodní ustanovení

Čl. 1 Úvodní ustanovení OBEC VÍTKOVICE Obecně závazná vyhláška č. 1/2012, o místním poplatku za provoz systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů Zastupitelstvo obce Vítkovice

Více

Zásady o poskytování dotace z rozpočtu města Slaného pro sportovní organizace (dále jen "Zásady")

Zásady o poskytování dotace z rozpočtu města Slaného pro sportovní organizace (dále jen Zásady) Město Slaný na základě ustanovení 85 a 102 zákona č. 128/2000 Sb., o obcích (obecní zřízení), ve znění pozdějších předpisů, vydává Zásady o poskytování dotace z rozpočtu města Slaného pro sportovní organizace.

Více

SMLOUVA O oúo. I. Předmět smlouvy

SMLOUVA O oúo. I. Předmět smlouvy I SMLOUVA O oúo uzavřená podle 2586 a násl. zák. Č. 89/2012 Sb., občanský zákoník (dále jen "smlouva") Objednatel: Obec Pravčice Se sídlem: Pravčice 46, 768 24 Hulín Právní forma: územně samosprávný celek

Více

S T A T U T Á R N Í M Ě S T O L I B E R E C

S T A T U T Á R N Í M Ě S T O L I B E R E C S T A T U T Á R N Í M Ě S T O L I B E R E C 11. zasedání zastupitelstva města dne: 17. 12. 2015 Bod pořadu jednání: Návrh aktualizace stanov Liberecké IS, a.s. Stručný obsah: Na základě požadavku Rady

Více

Pravidla pro žadatele a příjemce dotací z rozpočtu obce Kamenný Újezd

Pravidla pro žadatele a příjemce dotací z rozpočtu obce Kamenný Újezd Pravidla pro žadatele a příjemce dotací z rozpočtu obce Kamenný Újezd I. Cíl dotace Podpora realizace projektů neziskových organizací na území okresu Rokycany. II. Předmět dotace Prioritou dotací je: 1.

Více

Čl. 3 Ohlašovací povinnost

Čl. 3 Ohlašovací povinnost OBEC HORNÍ KRUPÁ Obecně závazná vyhláška č. 1/2012 o místním poplatku za provoz systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů Zastupitelstvo obce Horní Krupá

Více

Smlouva o dílo Zadavatel: Obec Šitbořice Zhotovitel: Předmět smlouvy

Smlouva o dílo Zadavatel: Obec Šitbořice Zhotovitel: Předmět smlouvy Smlouva o dílo uzavřená níže uvedeného dne, měsíce a roku ve smyslu ustanovení 262 a 536 a násl. Obchodního zákoníku v platném znění mezi těmito smluvními stranami: Zadavatel: Zhotovitel: Obec Šitbořice

Více

O b e c B l a ž e j o v IČ 00246298, 378 52 Blažejov 38, okr. Jindřichův Hradec, tel. 384 397 131, mob. 606 931 713, e-mail: obec.blazejov@quick.

O b e c B l a ž e j o v IČ 00246298, 378 52 Blažejov 38, okr. Jindřichův Hradec, tel. 384 397 131, mob. 606 931 713, e-mail: obec.blazejov@quick. O b e c B l a ž e j o v IČ 00246298, 378 52 Blažejov 38, okr. Jindřichův Hradec, tel. 384 397 131, mob. 606 931 713, e-mail: obec.blazejov@quick.cz Obecně závazná vyhláška č. 2/2015, o místním poplatku

Více

SMĚRNICE KE SCHVALOVÁNÍ ÚČETNÍ ZÁVĚRKY města Náchoda

SMĚRNICE KE SCHVALOVÁNÍ ÚČETNÍ ZÁVĚRKY města Náchoda Město Náchod SMĚRNICE KE SCHVALOVÁNÍ ÚČETNÍ ZÁVĚRKY města Náchoda Článek 1 Obecná ustanovení 1. Směrnice se vydává k zabezpečení úkolů stanovených vyhláškou č. 220/2013 Sb., o požadavcích na schvalování

Více

Jednací řád zastupitelstva Obce Stráž nad Ohří

Jednací řád zastupitelstva Obce Stráž nad Ohří 1 Jednací řád zastupitelstva Obce Stráž nad Ohří Zastupitelstvo obce se usneslo podle 96 zákona č. 128/2000 Sb. o obcích (obecním zřízení), ve znění pozdějších předpisů (dále jen zákon o obcích), na tomto

Více

SMĚRNICE OBCE ČAKOVIČKY. číslo 04/2008 ZÁSADY PRO POSKYTOVÁNÍ INFORMACÍ. PODLE ZÁKONA Č. 106/1999 Sb., O SVOBODNÉM PŘÍSTUPU K INFORMACÍM

SMĚRNICE OBCE ČAKOVIČKY. číslo 04/2008 ZÁSADY PRO POSKYTOVÁNÍ INFORMACÍ. PODLE ZÁKONA Č. 106/1999 Sb., O SVOBODNÉM PŘÍSTUPU K INFORMACÍM OBEC ČAKOVIČKY Kojetická 32, pošta Mratín, PSČ: 250 63, okr. Mělník 315 682 286, 725 081 025, < ou.cakovicky@seznam.cz Počet listů: 9 Přílohy: 2/2 Čakovičky 10. září 2008 SMĚRNICE OBCE ČAKOVIČKY číslo

Více

Obchodní podmínky Obsah

Obchodní podmínky Obsah Obchodní podmínky Obchodní podmínky Obsah Obchodní podmínky... 1 I. Základní podmínky... 2 II. Kupní cena... 2 III. Práva a povinnosti stran... 2 Odběratel se zavazuje... 2 Dodavatel se zavazuje... 2 Odběratel

Více

Kupující Manželé:... Pan(í):... (dále jen kupující)

Kupující Manželé:... Pan(í):... (dále jen kupující) SMLOUVA O PŘEVODU NEMOVITOSTI KUPNÍ SMLOUVA Č..../2012 A SMLOUVA O VĚCNÉM PRÁVU PŘEDKUPNÍM kterou níže uvedeného dne, měsíce a roku ve smyslu ust. 588 a násl. 602 a násl. zák. č. 40/1996 Sb., Občanský

Více

I. Úvod. II. Obecná ustanovení

I. Úvod. II. Obecná ustanovení Region Podluží Náměstí 177, 691 51, Lanžhot, IČ: 69650284 www.podluzi.cz mail: info@podluzi.cz tel: +420 777 328 052 Vnitřní směrnice pro oblast účetnictví a finanční kontroly I. Úvod Svazek obcí Region

Více

ZÁSADY HOSPODAŘENÍ. I. Obecná ustanovení

ZÁSADY HOSPODAŘENÍ. I. Obecná ustanovení ZÁSADY HOSPODAŘENÍ s finančními prostředky a dalším majetkem základních organizacích Odborového sdružení základních organizací Dopravního podniku Autobusy Praha, o.z. Tyto zásady jsou závazné pro ty základní

Více

Spisový a skartační řád

Spisový a skartační řád Spisový a skartační řád Obecního úřadu Ráby Adresa: Ráby č.p. 5, 533 52 Staré Hradiště Spisový a skartační řád zpracoval: Josef Soukup Datum zpracování: 10.3.2015 Schváleno na ZO dne: 12.3.2015 Účinnost

Více

S M L O U V A O D Í L O

S M L O U V A O D Í L O S M L O U V A O D Í L O uzavřená v souladu s ustanovením 536 a následujících zákona č. 513/1991 Sb., Obchodní zákoník ve znění pozdějších předpisů Číslo smlouvy u objednatele: Číslo smlouvy u zhotovitele:

Více

MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části č. 657 ze dne 27.08.2014 Směrnice Rady městské části k oběhu účetních dokladů s c h v a l u j e

MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části č. 657 ze dne 27.08.2014 Směrnice Rady městské části k oběhu účetních dokladů s c h v a l u j e č.j.: 687/2014 MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části U S N E S E N Í č. 657 ze dne 27.08.2014 Směrnice Rady městské části k oběhu účetních dokladů Rada městské části I. s c h v a l u j e II. 1. Směrnici

Více

Zásady pro poskytování finančních dotací na volnočasové aktivity dětí a mládeže

Zásady pro poskytování finančních dotací na volnočasové aktivity dětí a mládeže Zásady pro poskytování finančních dotací na volnočasové aktivity dětí a mládeže Zastupitelstvo města Písek rozhodlo dne 24.09.2015 usnesením č. 225/15 vydat tyto Zásady pro poskytování dotací na volnočasové

Více

Zadávací dokumentace pro nadlimitní veřejnou zakázku (dále jen VZ ) Čl. I Identifikační údaje zadavatele

Zadávací dokumentace pro nadlimitní veřejnou zakázku (dále jen VZ ) Čl. I Identifikační údaje zadavatele Zadávací dokumentace pro nadlimitní veřejnou zakázku (dále jen VZ ) Čl. I Identifikační údaje zadavatele Česká republika Generální ředitelství cel Se sídlem: Budějovická 7, 140 96 Praha 4 IČ: 71214011

Více

Manuál pro hospodaření MAS Strážnicko,

Manuál pro hospodaření MAS Strážnicko, Manuál pro hospodaření MAS Strážnicko, Občanské sdružení : "Strážnicko" Místní Akční Skupina Sídlo : nám. Svobody 503, 696 62 Strážnice Zpracovala : Marie Chalupová Schválil : rada MAS Datum zpracování

Více

Obecně závazná vyhlášky obce o vedení technické mapy obce. OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA č.../2015. o vedení technické mapy obce

Obecně závazná vyhlášky obce o vedení technické mapy obce. OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA č.../2015. o vedení technické mapy obce Obecně závazná vyhlášky obce o vedení technické mapy obce MĚSTO (OBEC)... OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA č..../2015 o vedení technické mapy obce Zastupitelstvo města (obce)...se na svém zasedání dne. 2015, usnesením

Více

www.krasnalipa.cz 1) Účel dotace: A) Dotace na činnost

www.krasnalipa.cz 1) Účel dotace: A) Dotace na činnost Město Krásná Lípa vyhlašuje na základě usnesení zastupitelstva města č. 07-22/2015 ze dne 9. prosince 2015 Dotační program na podporu kulturní, sportovní, tělovýchovné činnosti a práci s mládeží v roce

Více

Obec Říčky v Orlických horách

Obec Říčky v Orlických horách Obec Říčky v Orlických horách Obecně závazná vyhláška č. 4 / 2011, o místním poplatku za provoz systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů Zastupitelstvo

Více

Stanovy společenství vlastníků jednotek domu č.p.1130, Voskovcova ul. Praha 5

Stanovy společenství vlastníků jednotek domu č.p.1130, Voskovcova ul. Praha 5 Stanovy společenství vlastníků jednotek domu č.p.1130, Voskovcova ul. Praha 5 Část I Základní ustanovení Článek 1 Společenství vlastníků jednotek domu č.p. 1130, č.orient. 26, 28, 30, 32, 34 na stavebním

Více

Obec Sousedovice. OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA OBCE SOUSEDOVICE č. 02/04 O místních poplatcích

Obec Sousedovice. OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA OBCE SOUSEDOVICE č. 02/04 O místních poplatcích OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA OBCE SOUSEDOVICE č. 02/04 O místních poplatcích Zastupitelstvo Obce Sousedovice se na svém zasedání dne 8.4.2004 usneslo vydat dle ustanovení 14 odst. 2 zákona č. 565/1990 Sb.,

Více

NÁVRH ZMĚNY STANOV akciové společnosti Prefa Brno a.s. dle ZOK

NÁVRH ZMĚNY STANOV akciové společnosti Prefa Brno a.s. dle ZOK NÁVRH ZMĚNY STANOV akciové společnosti Prefa Brno a.s. dle ZOK 1 I. ZÁKLADNÍ USTANOVENÍ Článek 1 ZALOŽENÍ AKCIOVÉ SPOLEČNOSTI Akciová společnost Prefa Brno a.s. (dále jen "Společnost") byla založena jednorázově

Více

návrh SMLOUVA O DÍLO Všeobecná fakultní nemocnice v Praze se sídlem: U Nemocnice 2/499, 128 08 Praha 2 Mgr. Danou Juráskovou, Ph.D.

návrh SMLOUVA O DÍLO Všeobecná fakultní nemocnice v Praze se sídlem: U Nemocnice 2/499, 128 08 Praha 2 Mgr. Danou Juráskovou, Ph.D. návrh SMLOUVA O DÍLO Všeobecná fakultní nemocnice v Praze se sídlem: U Nemocnice 2/499, 128 08 Praha 2 jednající: Mgr. Danou Juráskovou, Ph.D., MBA, ředitelkou IČ: 000 64 165 DIČ: CZ00064165 bankovní spojení:

Více

v y z ý v á ZHOTOVENÍ ODBORNÉ UČEBNY FYZIKY A CHEMIE Střední průmyslová škola elektrotechnická, V Úžlabině 320, 100 00 Praha 10

v y z ý v á ZHOTOVENÍ ODBORNÉ UČEBNY FYZIKY A CHEMIE Střední průmyslová škola elektrotechnická, V Úžlabině 320, 100 00 Praha 10 Středníí průmysllová školla ellektrotechniická Praha 10,, V Úžllabiině 320 Č.j.: SŠ-ŘŠ/556/2009 Vyřizuje/linka: Jetenský/213 Praha dne 15. srpna 2009 Věc: Výzva k podání nabídky více zájemců k účasti na

Více

OBEC PRYSK. Čl. 1 Úvodní ustanovení

OBEC PRYSK. Čl. 1 Úvodní ustanovení OBEC PRYSK Obecně závazná vyhláška č. 6/2015, o místním poplatku za provoz systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů Zastupitelstvo obce Prysk se na svém

Více

SMLOUVA O DÍLO. Článek I. Předmět smlouvy

SMLOUVA O DÍLO. Článek I. Předmět smlouvy SMLOUVA O DÍLO uzavřená podle 536 a násl. zákona č. 513/1991 Sb., obchodního zákoníku, ve znění pozdějších předpisů mezi: 1. Město Tišnov se sídlem nám. Míru 111, 666 19 Tišnov jehož jménem jedná Jan Schneider,

Více

Stanovy Společenství vlastníků jednotek Láskova č.p. 1817-1818- 1819

Stanovy Společenství vlastníků jednotek Láskova č.p. 1817-1818- 1819 Stanovy Společenství vlastníků jednotek Láskova č.p. 1817-1818- 1819 Článek I. Základní ustanovení (1) Společenství vlastníků jednotek (dále jen společenství ) je právnická osoba, jejímž účelem je zajišťování

Více

Smlouva o zajištění bezpečnostních služeb

Smlouva o zajištění bezpečnostních služeb Smlouva o zajištění bezpečnostních služeb uzavřená v souladu s ustanoveními 261 Obchodního zákoníku Smluvní strany: ČR Zemský archiv v Opavě se sídlem: Sněmovní 1 746 22 Opava zastoupená: PhDr. Karlem

Více

1. Obchodní firma družstva je: AGRO, družstvo služeb Luštěnice

1. Obchodní firma družstva je: AGRO, družstvo služeb Luštěnice I. Základní ustanovení 1. Obchodní firma družstva je: AGRO, družstvo služeb Luštěnice 2. Sídlo družstva je Nádražní 380, 294 42 Luštěnice 3. Předmětem podnikání družstva je: Z důvodu probíhající transformace

Více

Územní plán se pořizuje a vydává pro celé území obce, pro celé území hlavního města Prahy, případně pro celé území vojenského újezdu.

Územní plán se pořizuje a vydává pro celé území obce, pro celé území hlavního města Prahy, případně pro celé území vojenského újezdu. Nenašli jste na oficiálních stránkách města Milovice stručné a srozumitelné informace o tom co je to územní plánování? Co řeší územní plán obce? Jak může občan vstupovat do procesu územního plánování města?

Více

9. funkční období. Návrh zákona, kterým se mění zákon č. 90/1995 Sb., o jednacím řádu Poslanecké sněmovny, ve znění pozdějších předpisů

9. funkční období. Návrh zákona, kterým se mění zákon č. 90/1995 Sb., o jednacím řádu Poslanecké sněmovny, ve znění pozdějších předpisů 361 9. funkční období 361 Návrh zákona, kterým se mění zákon č. 90/1995 Sb., o jednacím řádu Poslanecké sněmovny, ve znění pozdějších předpisů (Navazuje na sněmovní tisk č. 26 ze 7. volebního období PS

Více

Pravidla pro poskytování dotací z rozpočtu města Brna pro vyhlášené programy ČÁST A SPOLEČNÁ USTANOVENÍ

Pravidla pro poskytování dotací z rozpočtu města Brna pro vyhlášené programy ČÁST A SPOLEČNÁ USTANOVENÍ Pravidla pro poskytování dotací z rozpočtu města Brna pro vyhlášené programy ČÁST A SPOLEČNÁ USTANOVENÍ I. ZÁKLADNÍ USTANOVENÍ II. 1. Poskytování a použití dotací se řídí obecně závaznými předpisy, zejména:

Více

Městská část Praha 10. vyhlašuje. v souladu s usnesením Rady m. č. Praha 10 č. 352 ze dne 28. 4. 2015

Městská část Praha 10. vyhlašuje. v souladu s usnesením Rady m. č. Praha 10 č. 352 ze dne 28. 4. 2015 Městská část Praha 10 vyhlašuje v souladu s usnesením Rady m. č. Praha 10 č. 352 ze dne 28. 4. 2015 Výběrové řízení na prodej volných bytových jednotek formou elektronické aukce -10. Podmínky výběrového

Více

Podnájemní smlouva č. dle 2215 a násl. zákona č. 89/2012 Sb., občanský zákoník (dále jen smlouva )

Podnájemní smlouva č. dle 2215 a násl. zákona č. 89/2012 Sb., občanský zákoník (dále jen smlouva ) Smluvní strany: Podnájemní smlouva č. dle 2215 a násl. zákona č. 89/2012 Sb., občanský zákoník (dále jen smlouva ) Město Doksy se sídlem: náměstí Republiky 193, 472 01 Doksy IČ: 00260444 zast.: Ing. Eva

Více

Stanovy občanského sdružení

Stanovy občanského sdružení Stanovy občanského sdružení CZECH MDS GROUP I. Název a sídlo občanského sdružení 1) Tyto stanovy jsou stanovami občanského sdružení s názvem CZECH MDS GROUP (dále jen sdružení ). Sdružení je dobrovolným

Více

STANOVY. OBČANSKÉHO SDRUŽENÍ ART MOVEMENT, o.s. čl. I. Název a sídlo, působnost a charakter sdružení

STANOVY. OBČANSKÉHO SDRUŽENÍ ART MOVEMENT, o.s. čl. I. Název a sídlo, působnost a charakter sdružení STANOVY OBČANSKÉHO SDRUŽENÍ ART MOVEMENT, o.s. čl. I Název a sídlo, působnost a charakter sdružení 1) Název sdružení je: Art Movement, o.s. (dále jen Sdružení ) 2) Sídlem sdružení je Osadní 1466/5, 1700

Více

ŽÁDOST O SOUHLAS S VÝMĚNOU BYTU

ŽÁDOST O SOUHLAS S VÝMĚNOU BYTU Obec Novosedlice Trnovanská 208/16, 417 31 Novosedlice ŽÁDOST O SOUHLAS S VÝMĚNOU BYTU ČÁST A vyplní žadatel (odst. 1. 5.) 1. ŽADATEL A Trvalé bydliště adresa Telefon Stav 2. MANŽEL*, MANŽELKA*, DRUH*,

Více

SMLOUVA O DÍLO I. SMLUVNÍ STRANY. Mgr. Luďkem Marouskem, jednatelem společnosti IČO: 27485013

SMLOUVA O DÍLO I. SMLUVNÍ STRANY. Mgr. Luďkem Marouskem, jednatelem společnosti IČO: 27485013 SMLOUVA O DÍLO uzavřená dle občanského zákoníku (89/2012 Sb.), na základě veřejné zakázky malého rozsahu dle 12 zákona č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách Zakázkové číslo objednatele: 01/2016 Zakázkové

Více

Podpořeno grantem z Norska Supported by a grant from Norway

Podpořeno grantem z Norska Supported by a grant from Norway Podpořeno grantem z Norska Supported by a grant from Norway návrh SMLOUVA O DÍLO Všeobecná fakultní nemocnice v Praze se sídlem: U Nemocnice 2/499, 128 08 Praha 2 zastoupena: Mgr. Danou Juráskovou, Ph.D.,

Více

KUPNÍ SMLOUVA NA DODÁNÍ A INSTALACI ELEKTRONICKÉ ÚŘEDNÍ DESKY S FUNKCÍ INFOKIOSKU

KUPNÍ SMLOUVA NA DODÁNÍ A INSTALACI ELEKTRONICKÉ ÚŘEDNÍ DESKY S FUNKCÍ INFOKIOSKU STATUTÁRNÍ MĚSTO OPAVA KUPNÍ SMLOUVA NA DODÁNÍ A INSTALACI ELEKTRONICKÉ ÚŘEDNÍ DESKY S FUNKCÍ INFOKIOSKU Článek I. Smluvní strany Kupující: Statutární město Opava Se sídlem: Horní náměstí 69, 746 26 Opava

Více

OBSAH ČLÁNEK 1 ÚVODNÍ USTANOVENÍ. 3 ČLÁNEK 2 VYMEZENÍ POJMŮ. 3 ČLÁNEK 3 ZÁKLADNÍ RÁMEC DOTAČNÍHO PROGRAMU. 5 ČLÁNEK 7 OPRÁVNĚNÝ ŽADATEL O DOTACI.

OBSAH ČLÁNEK 1 ÚVODNÍ USTANOVENÍ. 3 ČLÁNEK 2 VYMEZENÍ POJMŮ. 3 ČLÁNEK 3 ZÁKLADNÍ RÁMEC DOTAČNÍHO PROGRAMU. 5 ČLÁNEK 7 OPRÁVNĚNÝ ŽADATEL O DOTACI. Pravidla pro poskytování dotací v rámci dotačního programu města Třeboně na podporu činnosti vedoucích oddílů, kroužků a sportovních trenérů při práci s dětmi a mládeží Číslo vnitřního předpisu: VP/12/2015

Více

SMĚRNICE OBĚH ÚČETNÍCH DOKLADŮ. Obsah : OBEC BŘEZINA. Oběh účetních dokladů Strana 1 ČÁST PRVNÍ ÚVODNÍ USTANOVENÍ...2

SMĚRNICE OBĚH ÚČETNÍCH DOKLADŮ. Obsah : OBEC BŘEZINA. Oběh účetních dokladů Strana 1 ČÁST PRVNÍ ÚVODNÍ USTANOVENÍ...2 Oběh účetních dokladů Strana 1 OBEC BŘEZINA SMĚRNICE OBĚH ÚČETNÍCH DOKLADŮ Obsah : ČÁST PRVNÍ ÚVODNÍ USTANOVENÍ...2 Účel a rozsah směrnice...2 Působnost směrnice...3 Čl. 3 Metodické řízení 3 ČÁST DRUHÁ

Více

Příkazní smlouva D994150176. uzavřená ve smyslu příslušných ustanovení zákona č. 89/2012 Sb., občanský zákoník. I. Smluvní strany

Příkazní smlouva D994150176. uzavřená ve smyslu příslušných ustanovení zákona č. 89/2012 Sb., občanský zákoník. I. Smluvní strany Příkazní smlouva D994150176 uzavřená ve smyslu příslušných ustanovení zákona č. 89/2012 Sb., občanský zákoník I. Smluvní strany Povodí Labe, státní podnik se sídlem: Víta Nejedlého 951/8, 500 03 Hradec

Více

Zadávací podmínky veřejné zakázky malého rozsahu na akci: nám. Míru 26, Šumperk rekonstrukce čelní fasády domu

Zadávací podmínky veřejné zakázky malého rozsahu na akci: nám. Míru 26, Šumperk rekonstrukce čelní fasády domu Město Šumperk Městský úřad Šumperk nám. Míru 1, 787 01 Šumperk Naše čj.: MUSP 101616/2015 Naše sp. zn.: 101616/2015 MJP/LESA *MUSPX01JUQO8* 1. Zadavatel: Město Šumperk, zastoupené: ve věcech smluvních:

Více

Stanovy družstva QI 55-01-10

Stanovy družstva QI 55-01-10 QI 55-01-10 Tento dokument je majetkem výrobního družstva CÍL. Jeho rozmnožování a poskytování jiným osobám, než k tomu určeným, je možné pouze se souhlasem předsedy představenstva Zpracoval : Ing. Vladimír

Více