Zpravodaj zima 2015/16

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Zpravodaj zima 2015/16"

Transkript

1 Zpravodaj zima 2015/16

2 Zpravodaj zima 2015/16

3 Zdravím všechny členy a členky tenisové rodiny + všechny zájemce, zájemkyně o naše soutěže a všechny ostatní návštěvníky a návštěvnice našich webových stránek tenisovarodina.clsport.cz Dnešní zpravodaj je psán s velkou chutí a elánem. Informace jsou čerstvé, aktuální a také důležité. Velmi jsem si dal záležet na hodnocení sobotního Frajera a také komentář je psán v optimistickém duchu. Dostává se Vám tak na Vaše PC nová dávka pozitivní energie, abyste byli neustále čerství, veselí, zdraví a v co největší pohodě. Užijte si dnešní zpravodaj Ať se Vám zpravodaj dobře čte a prohlíží! a Ať se Vám všem daří co nejvíc! Zdeněk

4

5 Termínová listina - zimní halová sezóna 2015/16 Prosinec 2015 Datum turnaje: Název turnaje: Čas turnaje sobota Ploučka Open - čtyřhra muži 18:00-01:00 pátek Frajers Open - dvouhra - muži 14:00 21:00 Leden 2016 Datum turnaje: Název turnaje: Čas turnaje sobota Ploučka Open - čtyřhra - muži 18:00-01:00 sobota Frajers Masters Cup - dvouhra - muži 18:00-01:00 sobota Smíšenka Open - smíšená čtyřhra 18:00-01:00 Únor 2016 Datum turnaje: Název turnaje: Čas turnaje sobota Frajers Open - dvouhra - muži 18:00-01:00 sobota Frajers Open - dvouhra - muži 18:00-01:00 sobota Ploučka Cup - čtyřhra - muži 18:00-01:00 sobota Smíšenka Open smíšená čtyřhra 18:00-01:00 Březen 2016 Datum turnaje: Název turnaje: Čas turnaje sobota Ploučka Open čtyřhra - muži 18:00-01:00 sobota Frajers Masters Cup - dvouhra - muži 18:00-01:00 sobota Smíšenka Cup smíšená čtyřhra - finále 18:00-01:00 Duben 2016 Datum turnaje: Název turnaje: Čas turnaje sobota Frajers Open - dvouhra - muži 18:00-01:00 sobota Ploučka Cup čtyřhra muži - finále 18:00-01:00 sobota Frajers Cup Grandslam - dvouhra - muži 18:00-01:00

6 Zimní halové turnaje prosinec Sobota Ploučka Open čtyřhra muži. Pátek Frajers Open dvouhra muži od 14:00 Sobota Ploučka Open čtyřhra muži Sobota Frajers Masters Cup dvouhra muži Časové rozmezí všech turnajů 18:00 01:00 hodin. Startovné na turnaje: Frajers Open 350,- Kč/1 osoba Smíšenka Open, Ploučka Open 300,- Kč/1 osoba. Hlavní ceny: Turnaje Open - medaile o průměru 70 mm. Turnaje Cup a Masters Cup - poháry Výsledky všech halových turnajů se započítávají do určených žebříčků.

7 Hlavní informace se dnes týkají termínové listy a změn, které v ní byly provedeny. Díky velkému úspěchu halových turnajů se mi již v prosinci 2015 podařilo dojednat 1 termín navíc pro mužský debl. Termín původně určený na debl žen byl změněn na mužský singl a i ten se odehrál v plném počtu hráčů. Na každý turnaj máme náhradníky a kdyby byla umožněna větší kapacita počtu hráčů, určitě bychom jí také naplnili. Na 3 kurty v daném časovém rozmezí za současné startovné ale více jak 16 hráčů nebo párů na 1 turnaj vzít nemůžeme. V termínové listině byly ještě možnosti získat další termíny. Požádal jsem tedy sportareál i Martina Muzikanta o 4 další termíny o sobotách 23.1., 6.2, 5.3 a za stejných podmínek. Ze 4 termínů jsme dostali 2 a to v sobotu a v sobotu Jsou to poslední 2 termíny, které jsme mohli dostat. Díky tomu doznala termínová listina pro zimní halovou sezónu konečné a definitivní podoby. Měsíc Leden 2016 se odehraje podle plánu. V únoru 2016 jsou ale již první změny. Poprvé vyzkoušíme uspořádat 2 mužské singlové turnaje ve 2 týdnech po sobě. V termínu sobota byl dopsán další otevřený turnaj Frajers Open dvouhra muži. Původně jsem uvažoval o mužském deblu, ale vzhledem k náročnosti série Frajerů a její nové koncepci, kdy do zimní sezóny byly zavedeny poprvé turnaje kategorie Masters mi nakonec vyšlo, že lepší bude dát 2 mužské singly po sobě. Více hráčů tak získá možnost uhrát si body do ZF pro březnový turnaj kategorie Masters. Mnoho hráčů bude chtít hrát i závěrečný Grandslam a tak se jim ještě 1 otevřený turnaj navíc bude určitě hodit.

8 V sobotu měl být původně další turnaj v ženském deblu. Vzhledem k malému počtu žen, které dosud v našich soutěžích máme zatím není šance tento turnaj naplnit. Proto byl tento termín věnován pro 4. Open turnaj smíšených párů. V měsíci Březen 2016 jsme měli původně jen 2 termíny. Podařilo se nám ale zajistit ještě sobotu pro další otevřený turnaj v mužském deblu. O turnaje v mužském deblu je nebývale velký zájem. Dáme proto deblistům ještě 1 termín navíc, aby si mohli uhrát další body pro dubnové finále. Poslední změna se týká také březnového měsíce. Rozhodl jsem se nakonec zrušit i turnaj žen ve dvouhře. I přes to, že jsem evidoval již 3 hráčky, které měly o tento turnaj zájem. Důvod je stejný jako v případě ženského debla. Velmi těžko budeme dávat dohromady 8 a více žen, které by si přišly do haly zahrát turnaj v těchto večerních hodinách. Ženy místo toho dostanou v tento termín k dispozici smíšenku, která se ale tentokrát bude hrát jako finálový turnaj o poháry. Omlouvám se ženám, pokud měly zájem o ženský singl. Zatím nejsme v pozici, abychom mohli v hale mohli pořádat turnaje s malým počtem hráček. Rozhodně ale máte moje slovo v tom, že jakmile se Váš počet aktivně hrajících žen výrazněji zvýší, samostatné ženské turnaje do haly pro sezónu 2016/17 již rušit určitě nebudeme. Celkem tak v zimní halové sezóně uspořádáme 20 turnajů. Z toho 9 termínů mají mužské singly (3 turnaje o poháry), 6 termínů mužské debly (1 turnaj o poháry) a 5 termínů smíšenka (1 turnaj o poháry). Tyto změny jsou pro zimní halovou sezónu 2015/16 poslední a termínová listina tak má konečnou podobu. Přihlášky na turnaje v termínech 6.2., a mi můžete posílat již nyní. Těším se na Vaší účast!

9 Medaile pro prosincové turnaje Ploučka Open sobota průměr 70 mm Vánoční Frajer pátek průměr 90 mm

10 Obhajoba bodů žebříčky ZF a DZRT. Příklad č. 1 neobhájené body pokles na žebříčku. Listopad 2014 Listopad 2015 Rozdíl Zůstatek bodů 200 bodů 150 bodů - 50 bodů 150 Příklad č. 2 obhájené body postup na žebříčku. Listopad 2014 Listopad 2015 Rozdíl Zůstatek bodů 200 bodů 300 bodů bodů 300 Příklad č. 3 obhájené body obhájení pozice na žebříčku. Listopad 2014 Listopad 2015 Rozdíl Zůstatek bodů 200 bodů 200 bodů 0 bodů 200

11 Žebříček Frajerů ZF - komentář Žebříček Frajerů se od sobotního 2. turnaje frajerské série začíná pomalu otřásat v základech. První prosincový turnaj přinesl mnohá překvapení, z nichž největší je vyřazení hlavního favorita a nasazeného hráče č.1 Štěpána Skrbka již ve skupině. Štěpán tím přišel o 635 bodů, protože z loňska obhajuje za měsíc Prosinec bodů a 1. prosincový turnaj přinesl Štěpánovi jen 175 bodů. Náskok Štěpána se tak před jeho pronásledovateli o něco zmenšil. Ani druhý Frajer v pořadí Vladimír Jalovecký turnaj neodehrál tak jak určitě chtěl. Dokázal ale vyhrát všechny 3 mače v základní skupině a díky jednoznačnému postupu do čtvrtfinále ztratil ze žebříčku jen 120 bodů. Pouze 1 výhra ve skupině nepomohla nasazenému Frajerovi č.3 Petrovi Součkovi. Péťa vyřazením ve skupině neobhájil 100 bodů a na žebříčku ZF klesl na 4. místo. Péťu na 3. místě střídá Standa Peřinka, kterému se turnaj vydařil, protože 3 výhry ve skupině bodů za účast ve čtvrtfinále zajistily Standovi postup mezi 3 nejlepší Frajery v průběžném ZF. Velký posun již na 7. místo zaznamenal díky finálové účasti Pavel Pekárek. Celkový žebříček ZF slouží k nasazování Frajerů do otevřených turnajů. Má nejvíce vypovídající hodnotu o výkonnosti hráče, protože započítává body jak z loňské zimní sezóny, tak za výkony v letních turnajích. Je na každém hráči, jestli si body nasbírá na 2 či 3 turnajích, které se mu podaří třeba i vyhrát, nebo hraje větší počet turnajů a své body sbírá postupně.

12 Žebříček Frajerů ZF - komentář Důležité je, aby rozlosování hráčů do skupin bylo co nejvíce rovnoměrné a v každé skupině byli jak favorité, tak vlčáci, kteří je nahánějí. Pro turnaje kategorie Masters a Grandslam se ale používá žebříček pouze z aktuální zimní halové sezóny. Je to proto, aby na tyto turnaje šli pouze hráči s aktuálně nejlepší formou a byli přehlídkou 16 nejlepších Frajerů dle aktuálního pořadí. Zatímco na otevřené turnaje se používá celkový ZF a to díky tomu, že otevřených turnajů je daleko více než pohárových. Navíc celkový ZF v sobě obsahuje i body z finálových turnajů. Tím se docílí toho, že se otevřené turnaje nasazují a losují podle skutečné výkonnosti daného hráče. Pro pohárové turnaje je ale spravedlivější aktuální žebříček. Vytváří se tak tlak na hráče, aby žádný otevřený turnaj neodchodili a nespoléhali na to, že mají v celkovém ZF dostatek bodů k tomu, aby šli automaticky do Masters. Těžko najdeme spravedlivější systém. Pokud se do otevřeného turnaje přihlásí hráč s vysokou výkonností, který ale nemá žádné body nebo jich má málo, musí nejprve své tenisové umění ukázat. Pro nás je žebříček ZF hlavní a jediné měřítko aktuální výkonnosti každého hráče. Jednotliví hráči museli dlouho makat na to, aby si své body uhráli. Není proto možné přednostně nasadit hráče, o nichž víme, že by nasazení být mohli, nemají ale žádné nebo malé body. Pokud jsou tak skvělí, ať to nejprve ukáží a pak také potvrdí. Tím, že vyhrajete 1 turnaj a další pak vynecháte, to z Vás ještě nedělá nasazené hráče v případě, že nemáte žádné další body.

13 Žebříček Frajerů ZF - komentář Závěrem dnešního komentáře bych chtěl popřát všem Frajerům, kteří velmi srdnatě bojují v otevřených turnajích o body do ZF a účast na velkých turnajích, aby se jim jejich úsilí co nejvíce vyplatilo a uhráli si tolik bodů, kolik jen můžou. Tento systém, který funguje od letošní zimní halové sezóny v podstatě napodobuje fungování žebříčku ATP. Ještě to nějakou chvíli potrvá, než se hráči naučí v tomto systému plně orientovat. Věřte ale, že je to naprosto spravedlivé a férové. Rozhoduje vždy jen aktuální forma hráče a jeho dlouhodobé výsledky. Nic víc. Jsem rád, že mužské singlové turnaje mají tak vysokou úroveň. Je to úžasné a naprosto vynikající. Děkuji Vám všem. Mám z Vás opravdu velkou radost!

14 Žebříček DZRT zima 2015/16 finálový turnaj. Pořadí Kvalifikace pro finálový turnaj Smíšenka Cup - sobota pro 12 nejlepších párů - zima 2015/16. Jména a příjmení páru Smíšenka Open Smíšenka Open Smíšenka Open sobota sobota sobota Michael Berger - Angelika Bergerová Luděk Třešňák - Pavla Vojtová Štěpán Skrbek - Renata Krausová Pavel Veselý - Ilona Suchá Jiří Kopačka - Jitka Zahrádková Pavel Košnar - Jana Pajkrtová Standa Křížek - Irena Borovcová Pavel Copko - Renata Copková Ladislav Říha - Klára Říhová Zdeněk Hykš - Katka Brettová Pavel Gotvald - Vladana Gotvaldová Václav Norek - Jitka Zahrádková Celkem Do finálového turnaje v sobotu postupuje 12 nejlepších párů zimní halové sezóny 2015/16. Po novém roce 2016 může být přidán ještě 1 až 2 turnaje smíšených párů.

15 DZRT smíšené páry komentář. Žebříček smíšených párů zůstává beze změny až do soboty Do termínové listiny pro leden až duben 2016 byly provedeny 2 změny ve prospěch turnajů smíšených párů. V sobotu se koná v pořadí 4. otevřená smíšenka, a v sobotu pak poslední zimní pohárová smíšenka za účasti 12 nejlepších párů zimní halové sezóny. Lednová a únorová smíšenka je příležitostí pro další páry uhrát si body pro březnové velké pohárové finále. Věřím, že zejména páry z popředí žebříčku tuto šanci využijí a přidají se k nim i mnohé další. Ze hry o účast ve finále celé série je bohužel pár Zdeněk Hykš Katka Brettová. Zranění lýtkového svalu, které Katka utrpěla při posledním mači v základní skupině mikulášské smíšenky se ukázalo k velké smůle Katky jako natržený sval. Zbytek zimní halové sezóny tak Katka hrát nemůže. Přitom si vedla zápas od zápasu lépe a soupeři měli ze hry Katky velký respekt. Nezbývá mi, než své tenisové parťačce popřát brzké uzdravení, aby se již na jaře mohla zapojit do našich soutěží. Je to smůla, ale nedá se zatím dělat nic jiného, než Katce přát, aby se jí sval co nejdříve zahojil. Ať se Katko na jaře vrátíš mezi nás a zahraješ si zase s námi některý z turnajů.

16 Žebříček ZF zima 2015/16 pořadí pro 1. Masters Průběžné pořadí pro 1. turnaj Masters Cup - sobota Frajerů Pořadí Jméno a příjmení Frajers Open Frajers Open Frajers Open Jistá účast Celkem získané body získané body získané body Masters Cup Ladislav Müller ANO 2. Štěpán Skrbek ANO 3. Filip Nešněra ANO 4. Pavel Pekárek ANO 5. Michael Berger st ANO 6. Vladimír Jalovecký ANO 7. Radek Barkman ANO 7. Standa Peřinka ANO 9. Miroslav Hlaďák ANO 10. Karel Janovský Martin Vyšín Standa Mejzlík Petr Souček Ondra Holovčák Zdeněk Hykš David Gregor Martin Maixner náhradník náhradník náhradník náhradník náhradník Do turnaje kategorie Masters Cup postupuje vždy 16 Frajerů dle aktuálního pořadí v ZF.

17 DZRT čtyřhra muži komentář. Žebříček deblových párů se změní již tuto sobotu. Konkurence na prosincovém deblu je nesmírně našlapaná. Znovu si to 16 párů rozdá o medaile a další cenné body do žebříčku DZRT. Je to neuvěřitelné, jak silná konkurence mezi deblovými páry je. Ani dosavadní lídři pár Milan Hahnel Vladimír Jalovecký si nemohou být dopředu jistí, jak se jim v turnaji podaří uspět. V listopadu se dostali do finále, v prosinci ale může být vše jinak. Nehrají sice pro pracovní a rodinné povinnosti vítězové listopadového turnaje pár Jaromír Plíva Jiří Hanka, nicméně se do turnaje přihlásili další skvělé páry. Celkem 4 páry ze 16 přihlášených nemají žádné body. Budou tedy nalosováni jako poslední. Nasazeným párem č.1 zůstávají stále Milan Hahnel Vladimír Jalovecký. Ovšem jak celý turnaj dopadne se teprve uvidí. Očekávám opět další velké tenisové bitvy. Tentokrát se v páru s Milošem Vejmelkou zúčastním těchto bitev s raketou v ruce. Můj původně nahlášený parťák Radek Barkman pro pracovní povinnosti nemůže nastoupit. Milošovi se dobře hojí lehčí zranění paty. Již se moc těším! Doslova se nemůžu dočkat! Těším se na Vás na všechny a celou velkou tenisovou partu. Ať se nám všem turnaj podaří co nejvíc a každý pár ať si uhraje tolik bodů, kolik mu soupeři dovolí.

18 Žebříček DZRT zima 2015/16 finálový turnaj. Kvalifikace pro finálový turnaj Ploučka Cup - čtyřhra muži - pro 12 nejlepších párů - zima 2015/16 - termín bude upřesněn v lednu Pořadí Jména a příjmení páru Ploučka Open Ploučka Open Ploučka Open Ploučka Open sobota sobota sobota sobota Celkem 1. Jaromír Plíva - Jiří Hanka Milan Hahnel - Vladimír Jalovecký Marek Šedivý - Roman Jenšovský Martin Kalenda - Zdeněk Častulík David Drahota - Petr Striž Filip Nešněra - Pavel Pekárek Vladimír Solin - Petr Strnad Michael Berger - David Gregor Michal Horáček - Ivica Franeta Standa Peřinka - Daniel Jukl Petr Souček - Pavel Košnar Standa Mejzlík - Martin Vyšín Standa Křížek - Luboš Prokůpek Tomáš Němec - Karel Němec Ondra Holovčák - Jaroslav Tomek Josef Pelech - Vladimír Vranný Datum finálového turnaje bude upřesněn v lednu Díky velkému zájmu o mužské deblové turnaje budou s největší pravděpodobností 1 nebo 2 turnaje v roce 2016 přidány.

19 Frajers Open sobota V pořadí 2. otevřený Frajer, to bylo jedním slovem zemětřesení. Tolik překvapivých výsledků, vyrovnaných zápasů, obrovských tenisových bitev! Jednoznačně dosud nejkvalitnější singlový turnaj od roku Základní skupiny se protáhly natolik, že jsme museli zrušit zápasy o umístění. Již druhé finále za sebou skončilo až ve zkrácené hře. Neskutečný turnaj. Největším překvapením bylo vyřazení vítěze listopadového turnaje Štěpána Skrbka již v základní skupině. Postaral se o to Pavel Pekárek. Radek Barkman, který hrál v listopadu semifinále skončil také již ve skupině. Finalista z listopadu Filip Nešněra vypadl ve čtvrtfinále. Druhý nasazený Frajer Vladimír Jalovecký již 2 turnaje po sobě nehrál o medaile. Náhradník za Davida Gregora, který si přebíral Diplom na vysoké škole v Liberci Láďa Müller nakonec celý turnaj vyhrál. Zkrátka a dobře, hala U Ploučnice zažila nebývalé představení. Jsem tomu ale nesmírně rád. Už jen proto, že se tím celá Frajerská série stala o dost atraktivnější a zajímavější. Najednou je všechno jinak. Největší favorit turnaje poprvé prohrál a hned ho to stálo vyřazení již ve skupině. Nahoru se derou další Frajeři. Nejlépe si zatím vede Láďa Müller, který v listopadu získal bronz a v 1. prosincovém turnaji zlato. Zbývá mi jen dodat, že si neumím představit, co se stane na dalších turnajích. Tak nesmírně vyrovnaná je série Frajerů. A je to jen dobře. O to více turnaje nabývají na prestiži a o to větší náboj v sobě mají.

20 Frajers Open sobota Celkově se turnaj odehrál v pohodové a velmi přátelské atmosféře. I přes obrovské tenisové bitvy se Frajeři k sobě chovali velmi pěkně. Musím jim za tak vzorný přístup všem 16 moc a moc poděkovat. Byla to jedna velká pohoda. Jsem moc rád, že jsem mohl s Vámi být. Po sportovní stránce byl turnaj tak vyrovnaný, že ani jeho vítěz Láďa Müller neodehrál turnaj bez prohry. Jediný mač, který Láďa nevyhrál byl ve skupině se Štěpánem Skrbkem. Láďa ale v zápase se Štěpánem uhrál 5 gamů a to bylo rozhodující pro pozdější celkový Láďův triumf. Láďa se pak rozjel ke spanilé jízdě. Ve skupině dále již nezaváhal a cestu do finále si nijak nekomplikoval. Ve finále se znovu utkal se svým soupeřem ze skupiny Pavlem Pekárkem. Láďa dlouho nebyl lepším hráčem. Pavel držel otěže ve svých rukou. Za stavu 5:3 pro Pavla to vypadalo, že Pavel výhru udrží. Jenže Láďa je velký bojovník. Nic nevzdal. Otočil stav na 6:5 ve svůj prospěch a ve zkrácené hře nakonec získal zlatou medaili. Gratuluji Láďovi za skutečně vynikající úspěch v tak nabitém turnaji. Skvěle se turnaj vydařil také jeho finalistovi, kterým se stal Pavel Pekárek. Pavel se stal doslova démonem turnaje. První zápas se Pavlovi nevydařil. Své další šance na postup viděl velmi černě. Pak se ale jakoby v Pavlovi něco zlomilo. Nejprve porazil Martina Maixnera a následně doslova smetl z kurtu vítěze všech dosavadních mužských singlových turnajů od roku 2014 Štěpána Skrbka a to nečekaným výsledkem 6:0.

21 Frajers Open sobota V momentě, kdy jsem uviděl tento výsledek zapsaný v tabulce, tak jsem tomu vůbec nechtěl věřit. Přítomný Standa Peřinka mě ale několikrát ujistil, že tomu opravdu tak je. Štěpánova vítězná série se tak zastavila na 56 výhrách v řadě. Jsem opravdu zvědavý, jestli se buď Štěpánovi nebo komukoliv jinému podaří k tak obrovskému úspěchu někdy jen přiblížit. Pavel nakonec dokráčel až do finále, kde se dlouho velmi úspěšně rval o zlatou placku. Koncovku mače ale nezvládl a ve zkrácené hře uhrál jen 2 míče. Přesto je finále pro Pavla skvělým povzbuzením. Poctivý a velmi sympatický Frajer, jakým Pavel určitě je, si takový úspěch určitě zaslouží. Bronzovou medaili získal Míra Hlaďák. Je s podivem, jak se Míra po tak dlouhé herní pauze znovu dokázal na kurtu předvést ve velkém stylu. První mač s Vláďou Jaloveckým Mírovi nevyšel. Pak ale otočil stav 1:4 s Radkem Barkmanem a postup ze skupiny potvrdil povinnou výhrou nad Zdeňkem Hykšem. Ve čtvrtfinále pak Míra vyřadil finalistu listopadového turnaje Filipa Nešněru. Do zápasu o bronzovou medaili nakonec Míra nemusel nastoupit, protože jeho soupeř Miky Berger nadšený z výhry na Vláďou Jaloveckým ve čtvrtfinále do zápasu o 3. místo nenastoupil. Míra se do našich soutěží vrátil ve velkém stylu a znovu ukázal, že se s ním musí stále počítat. Mírovi přeji, aby si všechnu smůlu, která ho za poslední 2 roky potkala již vybral a těšil se hlavně co nejdelšímu a pevnému zdraví bez jakéhokoliv zranění.

22 Frajers Open sobota Semifinále si na 1. prosincovém turnaji zahrál Miky Berger. Miky již na druhém turnaji po sobě postoupil ze skupiny. V listopadu prohrál ve čtvrtfinále. V sobotu ale dokázal porazit svého velkého soupeře Vláďu Jaloveckého a z této výhry měl opravdu upřímnou radost. Mikymu jeho úspěch určitě moc přeji. Semifinále pro Mikyho již tak úspěšné nebylo. Prohrál s Láďou Müllerem, ale to Mikymu vůbec nevadilo. Nadšený z výhry nad Vláďou opustil turnaj a zápas o bronzovou placku již nehrál. Další skvělý turnaj pro stále se lepšícího Mikyho Bergera. Navíc skvělý postup na 6. místo v celkovém ZF. Do čtvrtfinále se probojovali ještě Frajeři Standa Mejzlík, Vladimír Jalovecký, Standa Peřinka a Filip Nešněra. Vyrovnanost Frajerů je obrovská. Ukazuje se, že ani 3 výhry ve skupině Vám ještě nezaručí, že budete hrát o medaile. Jasně to ukazuje příklad Frajerů, Vládi, Standy Peřinky a Filipa. Ani jeden z těchto 3 Frajerů nehrál o medaile. Tak vyrovnaný to byl turnaj. Standa Mejzlík zase jako jediný Frajer hrál 2 tie breaky ve 2 zápasech ve skupině po sobě s bilancí 1:1. To se jen tak nevidí. Kdokoliv z těchto 4 čtvrtfinalistů mohl jít v turnaji o další kolo dále. Co se nepovedlo nyní, může se zadařit na některém z dalších turnajů. Celkem 8 Frajerů nepostoupilo ze skupiny. Ne proto, že by hráli tak špatně, ale hlavním důvodem je neskutečná konkurence a skvělými hráči našlapaný turnaj.

23 Frajers Open sobota Někdy se prostě stane, že i přes 2 výhry ve skupině nakonec do play off neprojdete. Stalo se to již v létě Radkovi Barkmanovi, v sobotu pro změnu Štěpánovi. Štěpán předvedl svůj vysoký standard, přesto nakonec o medaili nehrál. Co ale na Štěpánovi musím nejvíc ocenit je jeho přístup ke hře a k soupeřům. Štěpán je velká osobnost. Prohru s Pavlem přijal velmi pokorně, přiznal, že soupeř byl lepší, na nic se nevymlouval, zkrátka ukázal se jako skutečný Frajer. V turnaji Štěpán vydržel až do konce a fandil svému velkému kamarádovi Láďovi Müllerovi. Štěpáne, jsem moc rád, že patříš do našich soutěží a do naší velké tenisové party! Přeji Ti, abys již na Vánočním Frajerovi znovu ukázal, že se s tebou musí opět počítat! Z Frajerů, kteří nepostoupili ze skupiny musím pochválit ještě Káju Janovského. Karel sice na tomto turnaji ve čtvrtfinále chyběl, přesto v turnaji odvedl vynikající výkon. Se Standou Mejzlíkem prohrál až ve zkrácené hře a s vítězem skupiny Standou Peřinkou prohrál až po velkém boji poměrem 5:7. Výborně Karle, skvělý výkon! Všem ostatním Frajerům, kterým se turnaj nevydařil podle jejich představ přeji, aby již na vánočním ukázali ve větší míře své nesporné kvality. Každý turnaj se nemusí vydařit. Své by o tom mohli vyprávět i špičkoví hráči na profi okruhu. Zůstaňte tedy pozitivní a i nadále bojujte ze všech sil o co nejlepší výsledky. Dříve nebo později se i Vy dočkáte skvělých úspěchů.

24 Frajers Open sobota Závěrem bych rád poděkoval všem 16 Frajerům za celkově velmi vydařený turnaj. Myslím si, že tento průběh nikdo z nás ani ve snu neočekával. Přesto je to skvělá zpráva pro ostatní Frajery. Série je nesmírně vyrovnaná a velmi kvalitní. Vyhrát může kdokoliv, stejně tak kdokoliv může prohrát. Podcenit již nelze žádného soupeře. Všichni bojujou jako lvi a nikdo nedá zadarmo míč. To je prostě série Frajerů, jak má být. Díky moc Frajeři!

25 Nejlepší Frajeři turnaje: Z leva Míra Hlaďák, Láďa Müller, Pavel Pekárek

26 Frajers Open sobota profily medailistů. Bronzový Frajer Míra Hlaďák výhry 4 prohry 2 sety 4:2 gamy 27:20 body 675 Nejlepší zápas turnaje: Čtvrtfinále s Filipem Nešněrou výhra Míry 6:2 Filip hrál v listopadovém turnaji ve finále. výhry 4 Stříbrný Frajer Pavel Pekárek prohry 2 sety 4:2 gamy 32:20 body 875 Nejlepší zápas turnaje: Základní skupina se Štěpánem Skrbkem výhra Pavla 6:0 Štěpánova vítězná série se zastavila na čísle 56 zápasů. výhry 5 Zlatý Frajer Ladislav Müller prohry 1 sety 5:1 gamy 36:19 Nejlepší zápas turnaje: Finále s Pavlem Pekárkem výhra Pavla 7:6 (2) Láďa otočil stav ve finále z 3:5 na 7:6. body 1075

27 Ploučka Open sobota Již tuto sobotu se rozjede další zimní mužský debl. A opět v počtu 16 párů. Dodatečně vložený termín a během několika dní byl již téměř plně obsazen. Neskutečný zájem o mužské deblové turnaj vyústil v další přidaný termín, tentokrát je to sobota I na tento turnaj se mi již můžete hlásit. Druhý mužský debl znovu rozjede velké tenisové představení. Vždyť složení dvojic je snad ještě kvalitnější, než v listopadu. Jediné, co mě mrzí, je neúčast vítězů listopadového turnaje. O to větší motivace pro ostatní páry. Jak si povedou lídři žebříčku Milan Hahnel Vladimír Jalovecký? Který pár nakonec zvítězí? To se dozvíme za pár dní. Důležitá je ale informace pro všechny přihlášené páry nejen pro tento turnaj. Od soboty se o přípravu a samotnou organizaci turnaje začíná starat David Gregor, člen organizačního týmu. David si postupně převezme organizaci všech mužských deblových turnajů. Davidovi budu zpočátku pomáhat, aby se do organizace brzy dostal. Věřím, že si brzy zvyknete na pohodáře Davida. Jinak herní systém turnaje zůstává beze změn. Rozpis a rozlosování dostanete nejpozději v pátek ráno, pokud by to David nestihl. Společně ale uděláme vše proto, abyste informace i rozpis měli již ve čtvrtek. Mrzí mě, že mám zrovna odpolední směnu. Přesto se to v klidu zvládne. Těším se na Vás na všechny. A jen malá poznámka na závěr. Jdeme se hlavně bavit a užít si pohodu a sport, který máme všichni moc rádi. Tak ať se nám všem turnaj vydaří co nejvíc a ať máme na co vzpomínat.

28 Nejlepší páry turnaje: Z levé strany: Roman Jenšovský, Jaromír Plíva, Jiří Hanka, Milan Hahnel, Marek Šedivý

29 Vánoční Frajers Open sobota Vánoční turnaj již klepe na dveře a všech 16 Frajerů se již určitě velmi těší na vánočně laděného Frajera. Poslední turnaj v kalendářním roce 2015 bude mít stejně jako loni svou specifickou atmosféru. V letošním roce ale čeká Frajery několik změn. Tou největší pro ně samotné je zajištěné občerstvení v ceně 2.000,- Kč. Tato částka se rozpočítá na všech 16 účastníků. Každý Frajer tak na občerstvení přispěje částkou ve výši 125,- Kč. Dále je Frajerům dána možnost, aby na vánočním posezení věnovali jakýkoliv vánoční dárek některému z přítomných Frajerů. A poslední změnou je vyhlášení Tomboly Frajerů, kdy Frajeři sami nebo případně jejich doprovod přispějí drobnou věcnou cenou určenou pro závěrečné vyhlášení výsledků. Přesný program turnaje včetně rozpisu a rozlosování bude zveřejněn ve středu V každém případě rádi uvidíme všechny členy a členky tenisové rodiny na vánočním turnaji. Přijďte mezi nás, přijďte povzbudit své Frajery a všichni dohromady pak oslavme konec roku 2015.

30 Smíšenka Open sobota V pořadí 3. smíšenka by měla mít v lednu určitě větší počet párů. Věřím, že se do smíšenky přihlásí i páry, které na konci roku 2015 nemohli z různých důvodů hrát. Těším se na další smíšenku i když s největší pravděpodobností nebudu moci hrát. Oblíbenost turnajů smíšených párů stále stoupá. Jsme tomu moc rádi. V roce 2016 si užijete ještě 3 turnaje. Tak ať se nám vydaří stejně tak dobře jako listopadová a mikulášská smíšenka.

31 Spolek Tenisová rodina v České Lípě. Včera byly odeslány dokumenty potřebné k registraci spolku. Už bychom byli rádi, kdyby tato nutná a nezbytná formalita byla již za námi. Stále se nám hlásí další zájemci a podporu našich soutěží a my stále nemáme potřebné registrační záležitosti vyřešené. Byrokratické překážky jsou neskutečné a požadavky na fyzické osoby jsou neuvěřitelné. Musel jsem si dokonce na OSBD vyběhat souhlas družstva se založením spolku a uvedením sídla v mém družstevním bytě. Souhlas družstva + ověření podpisu pověřené osoby z OSBD mě zbytečně stály 436,- Kč. To už je ale nyní jedno. Jakmile bude registrace hotová, všem Vám to oznámíme. Svoláme 1. členskou schůzi, kde představíme akční plán rozvoje našich soutěží i spolku samotného. Vám všem pak dáme šanci ovlivnit strategická rozhodnutí pro další vývoj našich soutěží tím, že se stanete členy spolku s hlasovacím právem a možností být zvolen na vybrané pozice do organizačního týmu. V každém případě bude ve spolku zavedena týmová práce s rozdělením úkolů pro jednotlivé členy. Přesné informace dostanete po registraci spolku.

32 Komentář dnešního zpravodaje bude trochu věštit do budoucnosti. Nejprve bych se ale krátce vrátil k Frajerovi ze soboty Čím déle pořádáme tyto turnaje, tím jsou úspěšnější mezi Vámi hráči a hráčkami. Pověst a prestiž soutěží neustále roste. Důkazem je i to, že se v sobotu na turnaji objevili hráči i zájemci, kteří buď v turnaji nemohli hrát nebo se jen přišli podívat na to, jak hrajeme. Jsem moc rád, že jsem se mohl setkat s Tomášem Němcem. Tomáš byl v turnaji veden jako 3. náhradník. Mezi přímé účastníky se sice nedostal, přesto do haly přišel se podívat na výkony jednotlivých Frajerů a pokecat s kamarády. Později se na turnaji objevil i Tomášův parťák pro sobotní debl Jakub Solík. Kuba se ukázal jako velký pohodář. Těším se, až se Tomáš s Kubou chopí svých raket a proženou své soupeře na turnaji. Ještě před začátkem turnaje seděli u baru starší lidé, kteří se ukázali být bývalými tenisty. Přišli původně navštívit svou vnučku Míšu, která měla směnu na baru. Jakmile jsem jim řekl pár věcí o našich soutěžích, projevili zájem si také zahrát a hned si zamluvili tréninkovou hodinu v hale. Téměř na každém turnaji se objevují noví hráči i hráčky. Již jsem pro velký zájem přidal do termínové listiny celkem 3 termíny a další upravil ve prospěch všech 3 turnajových sérií. Mnozí hráči se mi hlásí s velkou nadějí v hlase, že budou zařazeni do turnaje. Jiní, kteří se musí odhlásit tak činí jen velmi neradi. Je to úžasný úspěch, ve který jsme nikdo z nás vůbec nedoufali. O to větší máme z toho radost. Je to zkrátka jedno velké Super! Organizační úspěchy jsou sice moc pěkné, ale na druhou stranu by byla velká chyba se jimi příliš opájet.

33 Víme, že musíme zůstat stále pokorní a i nadále velmi tvrdě pracovat na tom, aby se soutěže dále rozvíjeli. Hlavním bodem pro nás nyní zůstává zaregistrování našeho spolku. Od úspěšné registrace se bude odvíjet další činnost. Hráčů a hráček je již tolik, že 1 nebo 2 lidé nemohou takový nápor zvládnout. Nastal tedy čas utvořit skutečně výkonný a akční organizační tým. Sestavena byla základní 4 ve složení Zdeněk, Lukáš, David, Radek. K nim je potřeba dodat ještě minimálně 1 člověka přímo do organizačního týmu a několik dalších lidí, kteří se nebudou zabývat přímo organizací, ale pomůžou nám s jinými důležitými úkoly. Např. natáčení vybraných zápasů a akcí na video nebo v zajišťování pomocných organizačních činností. O rozdělení jednotlivých úkolů rozhodne až 1. členská schůze. Důležité je, abychom mohli jako spolek začít rozjet naši činnost. Po Novém roce se začne chystat již nová letní sezóna Přípravy na start jara a léta začnou velmi brzy s velkou energií a pečlivostí. Připraven bude zcela přelomový herní systém dlouhodobých soutěží i jednodenních turnajů. Sjednotí se a ustálí herní formáty pro všechny dlouhodobé soutěže. Nově rozjedeme také dlouhodobou soutěž deblových párů. Areál U Ploučnice v České Lípě se stane centrem všech dlouhodobých soutěží. Utkávat se zde budou všichni muži i ženy v hlavních i finálových individuálních soutěžích. Zapomenuto nebude ani na týmovou soutěž. Jednodenní turnaje se zase více přesunou do areálů v okolí města Česká Lípa. Chceme i nadále spolupracovat s areálem v Mimoni, v Jiřetíně a navázat spolupráci plánujeme s Novým Borem a Starými Splavy. Jednání s nimi zahájíme po 1. členské schůzi, která by měla proběhnout pokud možno ještě v lednu 2016.

34 Hlavním důvodem proč chceme většinu jednodenních turnajů přesunout více mimo Lípu je prakticky nemožnost pořádat U Ploučnice jednodenní turnaje o sobotách. Navíc ve všech areálech mimo Lípu, snad kromě Mimoně (koupaliště není přímo u areálu) je kromě kurtů k dispozici i možnost koupání v horkých letních dnech. Areály stojí totiž přímo u bazénů či přírodních koupališť. Také nabídka občerstvení je v jiných areálech pestřejší. Areál U Ploučnice díky velkému počtu 8 kurtů nám umožní pořádat zde hlavně dlouhodobé soutěže. Můžeme zde vzít větší množství hráčů i párů, stejně tak týmů. A všichni se sem vejdou. Tím, že v Lípě necháme hráčům volné víkendy, umožníme jim všechny plánované zápasy odehrát včas. Celá jarní a letní sezóna 2016 se stane velkým přelomem a předělem v našich soutěžích. Přinese nám všem mnoho nových zkušeností. Rozvoj tenisové rodiny jde ruku v ruce s Vaším stále rostoucím zájmem. Neustále reagujeme a upravujeme naše soutěže tak, aby co nejvíce odpovídali na aktuální poptávku. Není to snadná práce, přes to nás to velmi baví a děláme to moc rádi. Vidět Vaše spokojené a rozzářené oči se nám nikdy neomrzí a už jen kvůli té pohodě, partě a Vám všem nám stojí za to vydat ze sebe zase o něco více a posunout naše soutěže o další level výše. Nebýt Vaší podpory, žádný rozvoj soutěží by nebyl. To, že se nám takto daří je především zásluha Vás všech. Moc Vám všem děkujeme za tuto Vaši podporu. Určitě Vás nezklameme a vše co budeme i nadále dělat je vždy jen ve prospěch nás všech! Tak ať se nám všem společně daří co nejvíc a naše tenisová parta a rodina funguje co nejdéle. My všichni tenisovou rodinu moc potřebujeme!

35 Tenisové rodině zdar a sílu!!!

Organizační styl našich soutěží.

Organizační styl našich soutěží. Organizační styl našich soutěží. Dlouhodobé indivividuální soutěže - dvouhra a čtyřhra muži a ženy + smíšená čtyřhra. Základem všech naší organizace jsou dlouhodobé soutěže. Pořádány jsou již od roku 2012.

Více

Zpravodaj zima 2015/16

Zpravodaj zima 2015/16 Zpravodaj zima 2015/16 Zpravodaj zima 2015/16 BABOLAT AERO PRO DRIVE, málo hraná, v perfektním stavu, váha 300g, grip 3, cena 800,- Kč, tel 721 998 492 Pavel Pekárek Zdravím všechny členy a členky tenisové

Více

Zpravodaj zima 2015/16

Zpravodaj zima 2015/16 Zpravodaj zima 2015/16 Zpravodaj zima 2015/16 Zdeněk Hykš předseda spolku Lukáš Mašek místopředseda spolku Radek Barkman Prezentace - propagace David Gregor Organizace soutěží Petr Souček Výsledkový servis

Více

Zpravodaj zima 2015/16

Zpravodaj zima 2015/16 Zpravodaj zima 2015/16 Zpravodaj zima 2015/16 Zdravím všechny členy a členky naší tenisové rodiny, zdravím také všechny fanoušky a zájemce i zájemkyně o naše tenisové soutěže. Dnešní zpravodaj je nabitý

Více

Úvodní slovo. Vítám všechny účastníky a účastnice našich soutěží při čtení dnešního zpravodaje. Dnes se dozvíte kromě jiného i první konkrétní

Úvodní slovo. Vítám všechny účastníky a účastnice našich soutěží při čtení dnešního zpravodaje. Dnes se dozvíte kromě jiného i první konkrétní Úvodní slovo. Vítám všechny účastníky a účastnice našich soutěží při čtení dnešního zpravodaje. Dnes se dozvíte kromě jiného i první konkrétní informace o tom, jak budou probíhat jarní a letní soutěže

Více

Červená. Modrá. Milan Hahnel Vladimír Jalovecký. Marek Šedivý Roman Jenšovská. Petr Souček Pavel Košnar. Lukáš Mašek Ondra Nudera

Červená. Modrá. Milan Hahnel Vladimír Jalovecký. Marek Šedivý Roman Jenšovská. Petr Souček Pavel Košnar. Lukáš Mašek Ondra Nudera Červená Modrá Milan Hahnel Vladimír Jalovecký Marek Šedivý Roman Jenšovská Petr Souček Pavel Košnar Lukáš Mašek Ondra Nudera Stanislav Peřinka Daniel Jukl Ondra Holovčák Jaroslav Tomek Michael Berger st.

Více

BBO KOMPEK tour: Chomutov, Kladno III. ročník (2016/2017)

BBO KOMPEK tour: Chomutov, Kladno III. ročník (2016/2017) BBO KOMPEK tour: Chomutov, Kladno III. ročník (2016/2017) Série se skládá z dvanácti turnajů. V každém centru (Chomutov, Kladno) se během roku odehraje 6 turnajů. Po skončení série budou na následujícím

Více

Úvodní slovo. Úvodem bych rád přivítal všechny rekreační tenisty a tenistky v našich soutěžích. Dnešní zpravodaj obsahuje další důležité informace

Úvodní slovo. Úvodem bych rád přivítal všechny rekreační tenisty a tenistky v našich soutěžích. Dnešní zpravodaj obsahuje další důležité informace Úvodní slovo. Úvodem bych rád přivítal všechny rekreační tenisty a tenistky v našich soutěžích. Dnešní zpravodaj obsahuje další důležité informace zaměřené na start jarní a letní sezóny 2015. V procesu

Více

Kosmetika LF Lenka Fleklová

Kosmetika LF Lenka Fleklová Kosmetika LF Lenka Fleklová Úvodní slovo. Vítám všechny členy a členky naší tenisové rodiny. Dnešní zpravodaj Vám přináší čerstvé informace o našich soutěžích. Novinkou jsou komentáře ke 2 vybraným zápasům

Více

a) počet bodů b) vzájemný zápas c) rozdíl skóre d) vyšší počet vstřelených branek e) kopy ze značky PK

a) počet bodů b) vzájemný zápas c) rozdíl skóre d) vyšší počet vstřelených branek e) kopy ze značky PK MEMORIÁL JOSEFA KOŠECE 4.ročník, 25.6. 2016, Chuderov P R O P O Z I C E Pořadatel: Okresní fotbalový svaz Ústí nad Labem Termín: Sobota 25.6. 2016 Místo konání: Areál Fotbalového klubu Chuderov (Chuderov

Více

PRAVIDLA SOUTĚŽÍ. Dlouhodobé i jednodenní soutěže a turnaje. Tenisová rodina, spolek reg. číslo 04694579. Tenisové areály pro pořádání našich soutěží:

PRAVIDLA SOUTĚŽÍ. Dlouhodobé i jednodenní soutěže a turnaje. Tenisová rodina, spolek reg. číslo 04694579. Tenisové areály pro pořádání našich soutěží: Tenisová rodina, spolek reg. číslo 04694579 Te n i s o v é s o u t ě ž e o p o h o d ě. PRAVIDLA SOUTĚŽÍ Dlouhodobé i jednodenní soutěže a turnaje. Tenisové areály pro pořádání našich soutěží: Česká Lípa

Více

Zpravodaj STK ČBF-SeČ č. 2 - příloha

Zpravodaj STK ČBF-SeČ č. 2 - příloha Zpravodaj STK ČBF-SeČ č. 2 - příloha Severočeská liga mužů - do soutěže je přihlášeno 8 týmů: BNK Most, Sl. VŠ Liberec, TJ Slovan Varnsdorf, Slavoj BK Litoměřice C, BK Teplice, SLUNEA Ústí n.l., BA Louny,

Více

SK MORAVAN OLDŘIŠOV, z.s.

SK MORAVAN OLDŘIŠOV, z.s. SK MORAVAN OLDŘIŠOV, z.s. Propozice V. ročníku fotbalového turnaje mladších žáků O pohár Alfréda Bořuckého www.skmo.cz Vážení přátelé, dovolujeme si Vás pozvat na již V. ročník turnaje mladších žáků O

Více

IMPORT A EXPORT MODULŮ V PROSTŘEDÍ MOODLE

IMPORT A EXPORT MODULŮ V PROSTŘEDÍ MOODLE Nové formy výuky s podporou ICT ve školách Libereckého kraje IMPORT A EXPORT MODULŮ V PROSTŘEDÍ MOODLE Podrobný návod Autor: Mgr. Michal Stehlík IMPORT A EXPORT MODULŮ V PROSTŘEDÍ MOODLE 1 Úvodem Tento

Více

Modrá. Zelená. Červená. David Průša Jiří Hanka. David Drahota Martin Židlický. Milan Hahnel Vladimír Jalovecký. Ladislav Motl Radek Bukovec

Modrá. Zelená. Červená. David Průša Jiří Hanka. David Drahota Martin Židlický. Milan Hahnel Vladimír Jalovecký. Ladislav Motl Radek Bukovec Červená Modrá Zelená Milan Hahnel Vladimír Jalovecký David Drahota Martin Židlický David Průša Jiří Hanka Ladislav Motl Radek Bukovec Pavel Slejška Michal Horáček Petr Striž Jaromír Plíva Vlasta Kratochvíl

Více

4.2.7 Voltampérová charakteristika rezistoru a žárovky

4.2.7 Voltampérová charakteristika rezistoru a žárovky 4.2.7 Voltampérová charakteristika rezistoru a žárovky Předpoklady: 4205 Pedagogická poznámka: Tuto hodinu učím jako běžnou jednohodinovku s celou třídou. Některé dvojice stihnou naměřit více odporů. Voltampérová

Více

Nabídka reprezentace 29.7. - 1.8. 2016 IDO WORLD STREET DANCE CUPS IDO WORLD ARGENTINE TANGO CUP IDO WORLD PERFORMING ARTS CUPS.

Nabídka reprezentace 29.7. - 1.8. 2016 IDO WORLD STREET DANCE CUPS IDO WORLD ARGENTINE TANGO CUP IDO WORLD PERFORMING ARTS CUPS. Nabídka reprezentace 29.7. - 1.8. 2016 IDO WORLD STREET DANCE CUPS IDO WORLD ARGENTINE TANGO CUP IDO WORLD PERFORMING ARTS CUPS Soul Korea V termínu od 29.7. 1.8. 2016 se v korejském Soulu koná IDO mezinárodní

Více

OREL TENIS CUP LICHNOV 2015

OREL TENIS CUP LICHNOV 2015 Pravidla tenisového turnaje OREL TENIS CUP LICHNOV 2015 Článek 1 Všeobecná a technická ustanovení A. Turnajové disciplíny a kategorie A.1 Dvouhra mužů A.2 Dvouhra žen A.3 Čtyřhra Dvouhra žen se hraje bez

Více

JAK PŘIDAT UŽIVATELE PRO ADMINISTRÁTORY

JAK PŘIDAT UŽIVATELE PRO ADMINISTRÁTORY JAK PŘIDAT UŽIVATELE PRO ADMINISTRÁTORY Po vytvoření nové společnosti je potřeba vytvořit nové uživatele. Tato volba je dostupná pouze pro administrátory uživatele TM s administrátorskými právy. Tento

Více

= musíme dát pozor na: jmenovatel 2a, zda je a = 0 výraz pod odmocninou, zda je > 0, < 0, = 0 (pak je jediný kořen)

= musíme dát pozor na: jmenovatel 2a, zda je a = 0 výraz pod odmocninou, zda je > 0, < 0, = 0 (pak je jediný kořen) .8.7 Kvadratické rovnice s parametrem Předpoklady: 507, 803 Pedagogická poznámka: Na první pohled asi každého zarazí, že takřka celá hodina je psána jako příklady a studenti by ji měli vypracovat samostatně.

Více

1 volitelná sestava a 1 povinná sestava

1 volitelná sestava a 1 povinná sestava Sonkal Open 2011 I. kolo oblastní soutěže regionu Praha Datum konání: Sobota 28. května 2011 Místo konání: Sportovní hala ZŠ Petřiny JIH, Šantrochova 2/1800, Praha 6 Petřiny Pořadatel: Taekwon-Do ITF Sonkal

Více

Kalendář je nástroj, který vám pomůže zorganizovat si pracovní čas. Zaznamenáváme do něj události jako schůzky, termíny odevzdání práce a podobně.

Kalendář je nástroj, který vám pomůže zorganizovat si pracovní čas. Zaznamenáváme do něj události jako schůzky, termíny odevzdání práce a podobně. III. je nástroj, který vám pomůže zorganizovat si pracovní čas. Zaznamenáváme do něj události jako schůzky, termíny odevzdání práce a podobně. V levé spodní části okna Outlook si stisknutím tlačítka zobrazíme

Více

GYMNÁZIUM, OLOMOUC, ČAJKOVSKÉHO 9 Kriteria hodnocení pro 1. kolo přijímacích zkoušek pro školní rok 2016/17

GYMNÁZIUM, OLOMOUC, ČAJKOVSKÉHO 9 Kriteria hodnocení pro 1. kolo přijímacích zkoušek pro školní rok 2016/17 GYMNÁZIUM, OLOMOUC, ČAJKOVSKÉHO 9 Kriteria hodnocení pro 1. kolo přijímacích zkoušek pro školní rok 2016/17 Gymnázium, Olomouc, Čajkovského 9 se zapojilo do Pokusného ověřování organizace přijímacího řízení

Více

PŘIJÍMACÍ ZKOUŠKY 2010 - I.termín

PŘIJÍMACÍ ZKOUŠKY 2010 - I.termín MATEMATIKA Obor: 79-41-K/81 Součet bodů: Opravil: Kontroloval: Vítáme vás na gymnáziu Omská a přejeme úspěšné vyřešení všech úloh. Úlohy můžete řešit v libovolném pořadí. V matematice pracujeme s čísly

Více

Hasičská olympiáda FRANCIE 2013

Hasičská olympiáda FRANCIE 2013 Hasičská olympiáda FRANCIE 2013 Třetí červencový týden se ve francouzském Mulhouse konala XV. mezinárodní hasičská olympiáda CTIF a XIX. mezinárodní olympiáda mladých hasičů v disciplínách CTIF. Soutěžilo

Více

Průvodce e learningem

Průvodce e learningem Průvodce e learningem Vstup do systému Pro správnou funkci kurzů je nutné používat aktuální verze internetových prohlížečů. Pokud si nejste jisti, jakou verzi internetového prohlížeče používáte, doporučujeme

Více

2.4.11 Nerovnice s absolutní hodnotou

2.4.11 Nerovnice s absolutní hodnotou .. Nerovnice s absolutní hodnotou Předpoklady: 06, 09, 0 Pedagogická poznámka: Hlavním záměrem hodiny je, aby si studenti uvědomili, že se neučí nic nového. Pouze používají věci, které dávno znají, na

Více

Chance 3x3 Tour 2014

Chance 3x3 Tour 2014 PROGRAM Uvnitř programu Kalendář Chance 3x3 Tour Co je basketbal 3x3 a proč ne streetball? Časový harmonogram Ústí nad Labem Pravidla Výsledky Fotogalerie SÁZEJTE ONLINE! TŘEBA NA BASKET www.chance.cz/registrace

Více

Nyní jste jedním z oněch kouzelníků CÍL: Cílem hry je zničit soupeřovy HERNÍ KOMPONENTY:

Nyní jste jedním z oněch kouzelníků CÍL: Cílem hry je zničit soupeřovy HERNÍ KOMPONENTY: Vytvořili Odet L Homer a Roberto Fraga Velikonoční ostrov je tajemný ostrov v jižním Pacifiku. Jeho původní obyvatelé již před mnoha lety zmizeli a jediné, co po nich zůstalo, jsou obří sochy Moai. Tyto

Více

Výroční zpráva společnosti CyberGym Europe, a.s.

Výroční zpráva společnosti CyberGym Europe, a.s. 15 Výroční zpráva společnosti CyberGym Europe, a.s. www.cybergymeurope.com 1 Popis účetní jednotky Název společnosti: CyberGym Europe, a.s. Sídlo: Na Vítězné pláni 1719/4, Praha 4, 140 00 Právní forma:

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA KMENE ŤAPÁČ

VÝROČNÍ ZPRÁVA KMENE ŤAPÁČ Kmen Ťapáč Liga lesní moudrosti Zázvorkova 1999, Praha 13 - Lužiny www.tapac.cz VÝROČNÍ ZPRÁVA KMENE ŤAPÁČ ROK 2015 Tento dokument obsahuje výroční zprávu kmene Ťapáč za uplynulý rok. Jsou zde uvedeny

Více

CERTIFIKOVANÉ TESTOVÁNÍ (CT) Výběrové šetření výsledků žáků 2014

CERTIFIKOVANÉ TESTOVÁNÍ (CT) Výběrové šetření výsledků žáků 2014 (CT) Výběrové šetření výsledků žáků 2014 Uživatelská příručka pro přípravu školy Verze 1 Obsah 1 ÚVOD... 3 1.1 Kde hledat další informace... 3 1.2 Posloupnost kroků... 3 2 KROK 1 KONTROLA PROVEDENÍ POINSTALAČNÍCH

Více

Zpravodaj 11. Podzim 2014

Zpravodaj 11. Podzim 2014 Zpravodaj 11 Podzim 2014 Milé děti, milé paní učitelky, pane řediteli, srdečně vás pozdravujeme z Brna i ze Strážnice. Naše řady se rozrůstají, posíláte nám zajímavé zprávy i fotografie o své práci v projektu

Více

Ministerstvo pro místní rozvoj. podprogram 117 513

Ministerstvo pro místní rozvoj. podprogram 117 513 Pokyny pro vyplnění elektronické žádosti podprogram 117 513 Podpora výstavby technické infrastruktury Elektronická žádost je umístěna na internetové adrese http://www3.mmr.cz/zad a lze na ni vstoupit i

Více

9.2.5 Sčítání pravděpodobností I

9.2.5 Sčítání pravděpodobností I 9.2.5 Sčítání pravděpodobností I Předpoklady: 9203 Pedagogická poznámka: Následující problém sice zadávám jako příklad, ale minimálně na začátku s žáky počítám na tabuli. I kvůli tomu, aby jejich úprava

Více

Průvodní dopis k dotazníku:

Průvodní dopis k dotazníku: 1. Přílohy 1.1. Příloha 1: Průvodní dopis k dotazníku Průvodní dopis k dotazníku: Význam kondičního trenéra v profesionálním fotbalu Vážení trenéři, Zasíláme Vám dotazník Význam kondičního trenéra v profesionálním

Více

Cíl hry Cílem hry je získat co nejméně trestných bodů. Každá hra se skládá z deseti kol.

Cíl hry Cílem hry je získat co nejméně trestných bodů. Každá hra se skládá z deseti kol. DESÍTKA Interakční, taktická karetní hra od holandských autorů. Hra, ve které se snažíte přelstít své soupeře! Hra, ve které může zvítězit i ten, komu štěstí zrovna nepřeje. Podmínkou jsou pevné nervy,

Více

PŘÍRUČKA K POUŽÍVÁNÍ APLIKACE HELPDESK

PŘÍRUČKA K POUŽÍVÁNÍ APLIKACE HELPDESK PŘÍRUČKA K POUŽÍVÁNÍ APLIKACE HELPDESK Autor: Josef Fröhlich Verze dokumentu: 1.1 Datum vzniku: 4.4.2006 Datum poslední úpravy: 10.4.2006 Liberecká IS, a.s.;jablonecká 41; 460 01 Liberec V; IČ: 25450131;

Více

*HZSCX003XEW7* HZSCX003XEW7

*HZSCX003XEW7* HZSCX003XEW7 Hasičský záchranný sbor Jihočeského kraje územní odbor České Budějovice Pražská 52b 370 04 České Budějovice *HZSCX003XEW7* HZSCX003XEW7 Číslo jednací: Datum: Vyřizuje: Tel.: E-mail: Počet listů: Přílohy:

Více

V týmové spolupráci jsou komentáře nezbytností. V komentářích se může např. kolega vyjadřovat k textu, který jsme napsali atd.

V týmové spolupráci jsou komentáře nezbytností. V komentářích se může např. kolega vyjadřovat k textu, který jsme napsali atd. Týmová spolupráce Word 2010 Kapitola užitečné nástroje popisuje užitečné dovednosti, bez kterých se v kancelářské práci neobejdeme. Naučíme se poznávat, kdo, kdy a jakou změnu provedl v dokumentu. Změny

Více

Forex Outlook USDCAD 28.2. 2016

Forex Outlook USDCAD 28.2. 2016 Forex Outlook USDCAD 28.2. 2016 Ohlédnutí za minulým FX Outlookem V minulém FX Outlooku jsem se zaměřil na trh AUDUSD s tím, že můj náhled je neutrální a mám zájem obchodovat na stranu long i short. Pondělí

Více

2.7.2 Mocninné funkce se záporným celým mocnitelem

2.7.2 Mocninné funkce se záporným celým mocnitelem .7. Mocninné funkce se záporným celým mocnitelem Předpoklady: 70 Mocninné funkce se záporným celým mocnitelem: znamená? 3 y = = = = 3 y y y 3 = ; = ; = ;.... Co to Pedagogická poznámka: Nechávám studenty,

Více

KAS VYSOČINA BĚŽECKÝ POHÁR MLÁDEŽE

KAS VYSOČINA BĚŽECKÝ POHÁR MLÁDEŽE KAS VYSOČINA BĚŽECKÝ POHÁR MLÁDEŽE BĚŽECKÝ POHÁR MLÁDEŽE V roce 2005 se atletický svaz rozhodl podpořit běhy mimo dráhu a vybídl kraje zapojit se do běžeckého poháru, kde potom nejlepší z krajů startovali

Více

Liga mladších žáků 2000 (6001 6180). Utkání zahajuje ročník 2000 Liga starších žáků 1998 (8001 8180)

Liga mladších žáků 2000 (6001 6180). Utkání zahajuje ročník 2000 Liga starších žáků 1998 (8001 8180) Liga mladších žáků 2000 (6001 6180). Utkání zahajuje ročník 2000 Liga starších žáků 1998 (8001 8180) Žákovská liga 2000 a 1998 (6. a 8. třídy) technické normy Startují : ŽL 2000 - startují hráči ročníku

Více

Běžeckou sezonu již potřicáté zahájí Palestra Kbelská desítka Startérem bude veslař Ondřej Synek

Běžeckou sezonu již potřicáté zahájí Palestra Kbelská desítka Startérem bude veslař Ondřej Synek TISKOVÁ ZPRÁVA Běžeckou sezonu již potřicáté zahájí Palestra Kbelská desítka Startérem bude veslař Ondřej Synek (Praha, 25. února 2016) V sobotu 5. března městskou část Prahy s číslem devatenáct zahltí

Více

Speciální projekt v Haňovicích umožní sklízet rajčata o Vánocích

Speciální projekt v Haňovicích umožní sklízet rajčata o Vánocích Speciální projekt v Haňovicích umožní sklízet rajčata o Vánocích Haňovice Pochutnat si koncem prosince na chutných a hlavně českých rajčatech? Už o letošních vánočních svátcích by si hospodyňky mohly koupit

Více

Stručný přehled historie kapely. Vysočina. od roku založení 1990

Stručný přehled historie kapely. Vysočina. od roku založení 1990 Stručný přehled historie kapely Vysočina od roku založení 1990 V roce 1990 je zakládána kapela s názvem VYSOČINA. Název navrhuje Jirka Jelínek, protože prý hrajeme v drsném kraji vysočiny. To ještě žádný

Více

Střední škola Vimperk, Nerudova 267 pořádá. přebor České republiky stavebních škol v přespolním běhu 2007/2008

Střední škola Vimperk, Nerudova 267 pořádá. přebor České republiky stavebních škol v přespolním běhu 2007/2008 Střední škola Vimperk, Nerudova 267 pořádá z pověření OS STAVBA ČR a Svazu podnikatelů ve stavebnictví ČR přebor České republiky stavebních škol v přespolním běhu 2007/2008 Ve Vimperku 17. 18. 10.2007

Více

Propozice FOTBALOVÉHO TURNAJE starších přípravek pro ročník 2003 pořádaného OS Tygříci - FK Neratovice-Byškovice

Propozice FOTBALOVÉHO TURNAJE starších přípravek pro ročník 2003 pořádaného OS Tygříci - FK Neratovice-Byškovice Propozice FOTBALOVÉHO TURNAJE starších přípravek pro ročník 2003 pořádaného OS Tygříci - FK Neratovice-Byškovice 4. ročník: NERA CUP Neratovice 24.05.2014 Pořadatel : Termín : 24. května 2014 Čas : 08:00-15:45

Více

Individuální přístup ke klientům trpící syndromem demence. Marie Báňová

Individuální přístup ke klientům trpící syndromem demence. Marie Báňová Individuální přístup ke klientům trpící syndromem demence Marie Báňová Obsah příspěvku Jaký význam má individuální přístup Jak chápat individuální přístup Co všechno potřebuje personál vzít na vědomí,

Více

( ) 2.4.4 Kreslení grafů funkcí metodou dělení definičního oboru I. Předpoklady: 2401, 2208

( ) 2.4.4 Kreslení grafů funkcí metodou dělení definičního oboru I. Předpoklady: 2401, 2208 .. Kreslení grafů funkcí metodou dělení definičního oboru I Předpoklady: 01, 08 Opakování: Pokud jsme při řešení nerovnic potřebovali vynásobit nerovnici výrazem, nemohli jsme postupovat pro všechna čísla

Více

Exekutoři. Závěrečná zpráva

Exekutoři. Závěrečná zpráva Exekutoři Závěrečná zpráva Zpracovala agentura NMS Market Research v Praze, dne 8.9.2015 Obsah Hlavní závěry Detailní zjištění Zkušenosti s exekucí Důležitost problematiky exekucí Znalost systému soudních

Více

E-ZAK. metody hodnocení nabídek. verze dokumentu: 1.1. 2011 QCM, s.r.o.

E-ZAK. metody hodnocení nabídek. verze dokumentu: 1.1. 2011 QCM, s.r.o. E-ZAK metody hodnocení nabídek verze dokumentu: 1.1 2011 QCM, s.r.o. Obsah Úvod... 3 Základní hodnotící kritérium... 3 Dílčí hodnotící kritéria... 3 Metody porovnání nabídek... 3 Indexace na nejlepší hodnotu...4

Více

Internetová agentura. Předimplementační analýza webu

Internetová agentura. Předimplementační analýza webu Internetová agentura Předimplementační analýza webu 1. OBSAH 1. OBSAH... 1 VSTUPNÍ DOTAZNÍK... 2 Základní informace o firmě... 2 Základní informace o webu... 4 Marketingové kanály... 5 Obsah a rozvoj webu...

Více

SEMINÁŘE/WORKSHOPY PRO KLIENTY V PL A TK

SEMINÁŘE/WORKSHOPY PRO KLIENTY V PL A TK SEMINÁŘE/WORKSHOPY PRO KLIENTY V PL A TK v období realizace projektu Příprava a podpora vstupu na trh práce pro bývalé uživatele návykových látek a osoby ohrožené drogovou závislostí v konfliktu se zákonem

Více

Instalace programu VentiCAD

Instalace programu VentiCAD Instalace programu VentiCAD 1) Pro stažení instalačního souboru setup.exe je třeba navštívit stránky www.elektrodesign.cz 2) V případě, že jste již zaregistrováni jako projektant TZB nebo projektant VZT,

Více

{ } 9.1.9 Kombinace II. Předpoklady: 9108. =. Vypiš všechny dvoučlenné kombinace sestavené z těchto pěti prvků. Urči počet kombinací pomocí vzorce.

{ } 9.1.9 Kombinace II. Předpoklady: 9108. =. Vypiš všechny dvoučlenné kombinace sestavené z těchto pěti prvků. Urči počet kombinací pomocí vzorce. 9.1.9 Kombinace II Předpoklady: 9108 Př. 1: Je dána pěti prvková množina: M { a; b; c; d; e} =. Vypiš všechny dvoučlenné kombinace sestavené z těchto pěti prvků. Urči počet kombinací pomocí vzorce. Vypisujeme

Více

MŠ MOTÝL s. r. o. PŘIHLÁŠKA

MŠ MOTÝL s. r. o. PŘIHLÁŠKA MŠ MOTÝL s. r. o. PŘIHLÁŠKA ÚDAJE O DÍTĚTI Jméno a příjmení:... Přezdívka:... Pohlaví: chlapec / děvče Datum narození:... Národnost:... Mateřský jazyk:... Další jazyk:... ÚDAJE O RODIČÍCH Matka Jméno a

Více

etailer Kit Lenovo Phab

etailer Kit Lenovo Phab etailer Kit Lenovo Phab Ondřej Bradáč (obradacczsm@lenovo.com) Materiál přiložený v etailer Kitu pro Lenovo Phab PPT Doporučený text (souhrn, přehled, klíčové vlastnosti) Doporučené použití fotografií

Více

ROZPIS regionálních soutěží družstev dospělých a žactva pro sezónu 2016/2017

ROZPIS regionálních soutěží družstev dospělých a žactva pro sezónu 2016/2017 ROZPIS regionálních soutěží družstev dospělých a žactva pro sezónu 2016/2017 Stolní tenis Uherské Hradiště A. Všeobecná ustanovení 1. Řízení soutěží: VV Stolního tenisu Uherské Hradiště 2. Pořadatel: Pořadateli

Více

Spolek tenisová rodina byl založen za účelem dalšího rozvoje tenisových soutěží pro neregistrované rekreační tenisty a tenistky.

Spolek tenisová rodina byl založen za účelem dalšího rozvoje tenisových soutěží pro neregistrované rekreační tenisty a tenistky. Spolek tenisová rodina byl založen za účelem dalšího rozvoje tenisových soutěží pro neregistrované rekreační tenisty a tenistky. Tenisové soutěže, které vznikly již v roce 2012 v tenisovém areálu na Slovance

Více

FAQ a několik informací k studiu oboru Mechatronika na FSI VUT

FAQ a několik informací k studiu oboru Mechatronika na FSI VUT FAQ a několik informací k studiu oboru Mechatronika na FSI VUT Ústav mechaniky těles, mechatroniky a biomechaniky Fakulta strojního inženýrství, Vysoké učení technické v Brně 2016 1. Přijímací řízení Q:

Více

Odhodlali jsme se jít za svým snem

Odhodlali jsme se jít za svým snem Odhodlali jsme se jít za svým snem Byt ve velkém panelovém domě a touha po vlastním bydlení, to byl hlavní důvod, proč se rodina ze Žatecka rozhodla, že si pořídí vlastní rodinný dům. A s velkou zahradou

Více

VYHLÁŠENÍ NOMINACÍ PRO VOLBY DO PSP A EP

VYHLÁŠENÍ NOMINACÍ PRO VOLBY DO PSP A EP PŘEDKLÁDÁ VYPRACOVALI PAVEL SEVERA JAROSLAV POLÁČEK, LENKA KOUDELKOVÁ NÁVRH USNESENÍ VÝKONNÝ VÝBOR VYHLAŠUJE NOMINACE PRO VOLBY DO PSP A EP DLE DOKUMENTU VYHLÁŠENÍ NOMINACÍ PRO VOLBY DO PSP A EP. 87-2-

Více

ODBORNÝ VÝCVIK VE 3. TISÍCILETÍ

ODBORNÝ VÝCVIK VE 3. TISÍCILETÍ Projekt: ODBORNÝ VÝCVIK VE 3. TISÍCILETÍ Téma: MEIII - 2.3.5.1 Historie Windows stanic Obor: Mechanik Elektronik Ročník: 3. Zpracoval(a): Bc. Martin Fojtík Střední průmyslová škola Uherský Brod, 2010 Projekt

Více

HAVLÍČKOBRODSKÉ TURNÉ MLADÝCH HASIČŮ 2016

HAVLÍČKOBRODSKÉ TURNÉ MLADÝCH HASIČŮ 2016 HAVLÍČKOBRODSKÉ TURNÉ MLADÝCH HASIČŮ 2016 v požárním útoku 1. Vyhlašovatel Okresní odborná rada mládeže Havlíčkův Brod. Kontaktní osoba Jiří Tecl (SDH Pohled). 2. Účast na turné SDH zapojeno do hry Plamen.

Více

Základní informace. Kolín, Leden/Únor 2016 1

Základní informace. Kolín, Leden/Únor 2016 1 Základní informace Projekt E-názor má za cíl pomoci obcím zajistit dostupnost a reprezentativnost názorů obyvatel prostřednictvím elektronického sociologického nástroje pro e-participaci. Projekt realizuje

Více

Nakupte více, získejte více!

Nakupte více, získejte více! Novinka! Nakupte více, získejte více! Navyšte svoji slevu s Avonem a prožijte snové léto! Chtěli byste až 50 % slevu? Chtěli byste až 500 Kč od Avonu jako dárek na nákup dalších výrobků? Neváhejte a využijte

Více

ženský volejbal české budějovice

ženský volejbal české budějovice ženský volejbal české budějovice SK Třebín při Základní škole Máj I., M. Chlajna 21, 370 05 České Budějovice Věc: SABININ MEMORIÁL 6.ročník, 16.-17.4.2016 kadetky /weiblich U17/juniorky/weiblich U19/ V

Více

Název a registrační číslo projektu: Číslo a název oblasti podpory: Realizace projektu: Autor: Období vytváření výukového materiálu: Ročník:

Název a registrační číslo projektu: Číslo a název oblasti podpory: Realizace projektu: Autor: Období vytváření výukového materiálu: Ročník: Název a registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/34.0498 Číslo a název oblasti podpory: 1.5 Zlepšení podmínek pro vzdělávání na středních školách Realizace projektu: 02. 07. 2012 01. 07. 2014 Autor:

Více

13. 8. 9. 10. 2015 DEPO2015. Výsledky průzkumu ohlasů účastníků EVALUACE A MONITORING PROJEKTU PLZEŇ 2015

13. 8. 9. 10. 2015 DEPO2015. Výsledky průzkumu ohlasů účastníků EVALUACE A MONITORING PROJEKTU PLZEŇ 2015 13. 8. 9. 10. 2015 DEPO2015 Výsledky průzkumu ohlasů účastníků EVALUACE A MONITORING PROJEKTU PLZEŇ 2015 zábavná cesta historií pro všechny, kteří si chtějí hrát Interaktivní výstava pro děti na motivy

Více

P O Z V Á N K A Sportovní klub M O R A V I A B R N O Mikulovská 9 629 00 BRNO

P O Z V Á N K A Sportovní klub M O R A V I A B R N O Mikulovská 9 629 00 BRNO P O Z V Á N K A Sportovní klub M O R A V I A B R N O Mikulovská 9 629 00 BRNO ve spolupráci s ParaCENTRUM Fenix, ASTV a ČSTPS pořádá pod záštitou primátora statutárního města Brna B c. R O M A N A O N

Více

Cesta do Prahy. 6) Při výběru dopravce, co ovlivňuje váš výběr nejvíce? (očíslujte podle priority)

Cesta do Prahy. 6) Při výběru dopravce, co ovlivňuje váš výběr nejvíce? (očíslujte podle priority) Cesta do Prahy 1) Jste: a) Muž b) Žena 2) Jaký je váš věk? a) 0-18 b) 19 21 c) 22 26 3) Jakou školu studujete? 4) Jak často dojíždíte za studiem? a) denně b) 1x týdně c) 1-2x za měsíc d) méně častěji 5)

Více

VĚSTNÍK ANNO JMK 4/2016

VĚSTNÍK ANNO JMK 4/2016 VĚSTNÍK ANNO JMK 4/2016 Vážení přátelé, jaro je tady! Posun času s mnohými z nás trochu zamával, ale máme večer dlouho světlo, zahrádky volají, všechno jen kvete. A je tu i další jarní číslo našeho Věstníku

Více

Vás zve na 4. ROČNÍK NÁCHODSKÉHO ŠTĚKÁNÍ. V sobotu 4. 6. 2016 na cvičišti ZKO NÁCHOD SPORT

Vás zve na 4. ROČNÍK NÁCHODSKÉHO ŠTĚKÁNÍ. V sobotu 4. 6. 2016 na cvičišti ZKO NÁCHOD SPORT Vás zve na 4. ROČNÍK NÁCHODSKÉHO ŠTĚKÁNÍ V sobotu 4. 6. 2016 na cvičišti ZKO NÁCHOD SPORT ZKO Náchod - Sport Vás zve na 4. ročník závodu NÁCHODSKÉ ŠTĚKÁNÍ, který se koná v sobotu 4. 6. 2016 na kynologickém

Více

Výsledky testování školy. Druhá celoplošná generální zkouška ověřování výsledků žáků na úrovni 5. a 9. ročníků základní školy. Školní rok 2012/2013

Výsledky testování školy. Druhá celoplošná generální zkouška ověřování výsledků žáků na úrovni 5. a 9. ročníků základní školy. Školní rok 2012/2013 Výsledky testování školy Druhá celoplošná generální zkouška ověřování výsledků žáků na úrovni 5. a 9. ročníků základní školy Školní rok 2012/2013 Základní škola Ústí nad Orlicí, Komenského 11 Termín zkoušky:

Více

Rámcová osnova modulu

Rámcová osnova modulu Rámcová osnova modulu Název modulu: Evaluace organizace Tento modul je součástí akreditačního systému Ministerstva práce a sociálních věcí. 1. Typ vzdělávání 1) Specializované profesní Obecné x 2. Oblast

Více

Turnaj v basketbalu 3 na 3

Turnaj v basketbalu 3 na 3 V noci z 23. na 24. listopadu se v horní tělocvičně Katedry tělesné výchovy TUL v Liberci uskutečnil, po vzoru již zavedených turnajů ve volejbalu či futsalu, historicky první Noční turnaj v basketbalu

Více

VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V BRNĚ BRNO UNIVERSITY OF TECHNOLOGY PŘÍLOHA Č. 1 DOTAZNÍK DIPLOMOVÁ PRÁCE MASTER'S THESIS. prof. PhDr. HANA VYKOPALOVÁ, CSc.

VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V BRNĚ BRNO UNIVERSITY OF TECHNOLOGY PŘÍLOHA Č. 1 DOTAZNÍK DIPLOMOVÁ PRÁCE MASTER'S THESIS. prof. PhDr. HANA VYKOPALOVÁ, CSc. VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V BRNĚ BRNO UNIVERSITY OF TECHNOLOGY ÚSTAV SOUDNÍHO INŽENÝRSTVÍ INSTITUTE OF FORENSIC ENGINEERING PŘÍLOHA Č. 1 DOTAZNÍK DIPLOMOVÁ PRÁCE MASTER'S THESIS AUTOR PRÁCE AUTHOR VEDOUCÍ

Více

ČVUT V PRAZE FAKULTA DOPRAVNÍ VÁNOCE. Semestrální práce z předmětu statistika. Nela Maršálková 2 38. Tomáš Čeněk 2 38

ČVUT V PRAZE FAKULTA DOPRAVNÍ VÁNOCE. Semestrální práce z předmětu statistika. Nela Maršálková 2 38. Tomáš Čeněk 2 38 ČVUT V PRAZE FAKULTA DOPRAVNÍ 2012 2013 VÁNOCE Semestrální práce z předmětu statistika Nela Maršálková 2 38 Tomáš Čeněk 2 38 Jako téma našeho výzkumu jsme si vybrali Vánoce, protože se již od měsíce září

Více

ZIMNÍ LIGA PŘÍPRAVEK - 2015 STARŠÍ PŘÍPRAVKA

ZIMNÍ LIGA PŘÍPRAVEK - 2015 STARŠÍ PŘÍPRAVKA ZIMNÍ LIGA PŘÍPRAVEK - 2015 STARŠÍ PŘÍPRAVKA Základní skupina C Ţeletava Propozice turnaje Pořadatel Sekretář turnaje Místo OFS Třebíč Vrzáček Josef tel. : 723 985 596 email: vrzacekj@seznam.cz ŢELETAVA

Více

Zpravodaj zima 2015/16

Zpravodaj zima 2015/16 Zpravodaj zima 2015/16 Zpravodaj zima 2015/16 Hlavní logo tenisové rodiny. Mužské soutěže. Ženské soutěže. Smíšené a týmové soutěže. Mužské žebříčky. Ženské žebříčky. Smíšené páry a týmová soutěž. Všechna

Více

DIPLOMOVÁ PRÁCE DIPLOMA THESIS

DIPLOMOVÁ PRÁCE DIPLOMA THESIS DIPLOMOVÁ PRÁCE DIPLOMA THESIS AUTOR PRÁCE AUTHOR VEDOUCÍ PRÁCE SUPERVISOR OPONENT PRÁCE OPPONENT Bc. BcA. GABRIELA POKORNÁ MgA. MIKULÁŠ MACHÁČEK doc. JIŘÍ ELIŠKA BRNO 2014 DOKUMENTACE VŠKP K obhajobě

Více

Herní plán. Magic Stars

Herní plán. Magic Stars Herní plán Magic Stars 1. Úvod Magic Stars je hra se třemi válci a pěti výherními liniemi. Hra obsahuje 8 různých symbolů. 2. Pravidla hry a její průběh Počet linií ve hře Magic Stars je po celou dobu

Více

PŘÍLOHY. Seznam příloh: 1) Anketa pro klienty studia Arven v Čelákovicích. 2) Anketa pro fanoušky facebookových stránek fitness zařízení.

PŘÍLOHY. Seznam příloh: 1) Anketa pro klienty studia Arven v Čelákovicích. 2) Anketa pro fanoušky facebookových stránek fitness zařízení. PŘÍLOHY Seznam příloh: 1) Anketa pro klienty studia Arven v Čelákovicích 2) Anketa pro fanoušky facebookových stránek fitness zařízení 3) Rozhovory 1 Anketa pro klienty studia Arven v Čelákovicích Vážená/ý,

Více

Postup při registraci na www.knx.org pro přihlašování na základní nebo nástavbové týdenní kursy KNX a používání osobních stránek

Postup při registraci na www.knx.org pro přihlašování na základní nebo nástavbové týdenní kursy KNX a používání osobních stránek Postup při registraci na www.knx.org pro přihlašování na základní nebo nástavbové týdenní kursy KNX a používání osobních stránek Platnost od 1.7.2015 Každý zájemce o práci se systémovou instalací KNX se

Více

Klientský portál leasing24.cz. KLIENTSKÝ PORTÁL 24 NÁVOD NA PŘIHLÁŠENÍ A REGISTRACI UŽIVATELE Leasing24.cz. Stránka 1 z 15

Klientský portál leasing24.cz. KLIENTSKÝ PORTÁL 24 NÁVOD NA PŘIHLÁŠENÍ A REGISTRACI UŽIVATELE Leasing24.cz. Stránka 1 z 15 KLIENTSKÝ PORTÁL 24 NÁVOD NA PŘIHLÁŠENÍ A REGISTRACI UŽIVATELE Leasing24.cz Stránka 1 z 15 OBSAH O klientském portálu... 3 Registrace klienta... 4 K první registraci budete potřebovat... 5 Registrace prostřednictvím

Více

NABÍDKA PARTNERSKÉ SPOLUPRÁCE

NABÍDKA PARTNERSKÉ SPOLUPRÁCE NABÍDKA PARTNERSKÉ SPOLUPRÁCE 2014 Basketbalový klub BASKET ACADEMY LOUNY Představujeme vám nově založený sportovní klub BASKET ACADEMY LOUNY, který navazuje na téměř dvacetiletou tradici basketbalu v

Více

Zpravodaj obce Dolní Rychnov

Zpravodaj obce Dolní Rychnov Rychnováček Zpravodaj obce Dolní Rychnov ÚVODNÍ SLOVO Vážení spoluobčané, dostává se Vám po delší době do rukou opět zpravodaj Obce Dolní Rychnov - Rychnováček. V tomto zpravodaji Vám budou představeny

Více

Příloha č.1 - Dotazníkové šetření k bakalářské práci Podnikatelský záměr založení soukromé mateřské školy

Příloha č.1 - Dotazníkové šetření k bakalářské práci Podnikatelský záměr založení soukromé mateřské školy Příloha č.1 - Dotazníkové šetření k bakalářské práci Podnikatelský záměr založení soukromé mateřské školy Z důvodu co největšího přiblížení se k realitě trhu soukromého vzdělávání, představám a požadavkům

Více

Úvodem. obchod pro komunitu

Úvodem. obchod pro komunitu obchod pro komunitu Miloslav Hlavsa, Konzum, obchodní družstvo v Ústí nad Orlicí, skupina COOP RetailSummit, sekce E4 obchod a budoucí role regionů, Praha 5.-6.2.2013 Úvodem obchod pro komunitu Tato prezentace

Více

TENISKA. Tenisová škola MICHALA JUDY

TENISKA. Tenisová škola MICHALA JUDY Číslo 1 Ročník 2013 TENISKA Tenisová škola MICHALA JUDY Opět Vás všechny zdravím na začátku roku 2013. Připravil jsem pro Vás první číslo našeho internetového časopisu TENISKA. Závěr roku 2012 byl na úspěchy

Více

1.3.1 Kruhový pohyb. Předpoklady: 1105

1.3.1 Kruhový pohyb. Předpoklady: 1105 .. Kruhový pohyb Předpoklady: 05 Předměty kolem nás se pohybují různými způsoby. Nejde pouze o přímočaré nebo křivočaré posuvné pohyby. Velmi často se předměty otáčí (a některé se přitom pohybují zároveň

Více

1.2.26 Přepočet přes jednotku - podruhé II

1.2.26 Přepočet přes jednotku - podruhé II 1.2.26 Přepočet přes jednotku - podruhé II Předpoklady: 010225 Pedagogická poznámka: První příklad nechávám řešit žáky, pak diskutujeme důvodech dělení. Př. 1: Za 0,85 hodiny zalévání spotřebovalo zavlažovací

Více

Jak vycházet s kamarády

Jak vycházet s kamarády Jak vycházet s kamarády Nejdůležitější je se nehádat kvůli kravinám, což je v tomhle věku potíž. Nesmíš zapomínat na staré přátelé kvůli novým, všichni jsou pro tebe skoro stejně důležití. Hlavně nepomlouvej,

Více

Školní rok 2011-2012. Publikováno: 10.9.2012

Školní rok 2011-2012. Publikováno: 10.9.2012 Školní rok 2011-2012 Publikováno: 10.9.2012 Školní rok 2011-2012 Jednou ze tří desítek účastnic zážitkového tábora, který pořádala pražská Přírodovědecká fakulta Univerzity Karlovy pro nadané žáky všech

Více

Čtyři v tom 3 ČT1 2. 9. 7. 10. 2015

Čtyři v tom 3 ČT1 2. 9. 7. 10. 2015 Třetí řada dokumentárního seriálu o těhotenství a porodu se tentokrát zaměřila na ty, kteří stojí před odlišnými výzvami než většina párů v předchozích dvou řadách divácky úspěšného docusoapu. Třetí série

Více

Operační program Rybářství 2007-2013

Operační program Rybářství 2007-2013 OP Rybářství 2007-2013 Operační program Rybářství 2007-2013 Elektronické podání Žádosti o dotaci opatření 3.1. a) (6.kolo OP Rybářství) Oddělení metodiky OP Rybářství Ing. Antonín VAVREČKA, Ing. Miroslav

Více

PROČ RAAM? Přednáška o tom, proč jsem se rozhodnul startovat na RAAM. Zpracoval : Jiří Hledík

PROČ RAAM? Přednáška o tom, proč jsem se rozhodnul startovat na RAAM. Zpracoval : Jiří Hledík PROČ RAAM? Přednáška o tom, proč jsem se rozhodnul startovat na RAAM Zpracoval : Jiří Hledík PROČ RAAM? protože tady je! Každý z ultramaratonců má svůj důvod a motiv. Někdo touží jet RAAM, aby něčeho dosáhnul,

Více