VNITŘNÍ KANALIZACE 2.část

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "VNITŘNÍ KANALIZACE 2.část"

Transkript

1 TECHNICKÁ ZAŘÍZENÍ BUDOV VNITŘNÍ KANALIZACE 2.část Ing. Zuzana Vyoralová, Ph.D. ( zuzana.vyoralova@fa.cvut.cz ) BIVŠ 1.března 2016

2 OBSAH PŘEDNÁŠKY : DEŠŤOVÁ KANALIZACE ODVODNĚNÍ ZPEVNĚNÝCH PLOCH OCHRANA VNITŘNÍ KANALIZACE PŘED NEŽÁDOUCÍMI LÁTKAMI LIKVIDACE ODPADNÍCH VOD MONTÁŽ VNITŘNÍ KANALIZACE ZKOUŠENÍ VNITŘNÍ KANALIZACE

3 SYSTÉM DEŠŤOVÉ KANALIZACE VNĚJŠÍ DEŠŤOVÁ KANALIZACE ŽLABY ODPADNÍ DEŠŤOVÉ POTRUBÍ VNĚJŠÍ LAPAČE STŘEŠNÍCH NEČISTOT VNITŘNÍ DEŠŤOVÁ KANALIZACE STŘEŠNÍ VTOKY ODPADNÍ DEŠŤOVÉ POTRUBÍ VNĚJŠÍ SVODNÉ DEŠŤOVÉ POTRUBÍ LIKVIDACE DEŠŤOVÉ VODY NA POZEMKU

4 DEŠŤOVÁ KANALIZACE systém dešťové kanalizace odvádí dešťové vody ze střech a teras objektů a přilehlých zpevněných ploch. Podle typu odvodňované plochy dělíme dešťovou kanalizaci: Vnitřní ( ploché střechy, terasy ) Vnější ( střechy se sklonem )

5 ODVODNĚNÍ PLOCHÝCH a POCHŮZNÝCH STŘECH ( even. střech s minimálním sklonem ), ODVODNĚNÍ TERAS u plochých střech a teras se používají především bodové odvodňovací prvky střešní vtoky Minimální počet střešních vtoků dva. Pokud to možné není, je nutné k jednomu dešťovému odpadnímu potrubí navrhnout ještě nouzový přepad. Nedoporučuje se navrhování zaatikových nebo mezistřešních žlabů, neboť u nich dochází k častým poruchám. Střešní vtok je chráněn mřížkou a součástí střešního vtoku bývá mechanická zápachová uzávěrka, pokud střešní vtoky nejsou opatřeny zápachovými uzávěrkami a odvodňuje se pochozí střecha, terasa nebo je vtok umístěn v blízkosti oken a dveří, je nezbytné umístit zápachovou uzávěrku v rámci potrubí svislého, případně ležatého dešťového rozvodu.

6 ODVODNĚNÍ ZELENÝCH STŘECH Zvláštní úprava střešních vtoků se požaduje u tzv. zelených střech, kde vtok musí být chráněn proti odplavování zeminy ze střechy a zanášení. U zelených střech je nutné počítat s dostatečně dimenzovanými vodovodními přípojkami na střeše nebo v její blízkosti ( možnost zadržování vody v drenážní vrstvě, v ideálním případě spolu s automatickým zavlažováním ). Odvodnění střechy se provádí stejně jako u střech bez zeleně prostřednictvím vpustí, umístěných ve střešní ploše nebo na jejím okraji. Přibližně 300 m2 zelené střechy je možné za normálních podmínek svést do jedné vpusti o profilu DN 100.

7 ODPADNÍ DEŠŤOVÉ ROZVODY - vnitřní Odvodněny dešťovou kanalizací by měly být všechny plochy nad 10m 2 půdorysné plochy. Zásady vedení vnitřních dešťových odpadů jsou totožné se zásadami vedení svislých splaškových odpadů. Do dešťového odpadu nesmějí být zapojena žádná připojovací potrubí od zařizovacích předmětů. Čištění probíhá přes čistící tvarovku, která se osazuje nad podlahu nejnižšího podlaží ve výšce cca 1m nad podlahou.

8 zaatikované VNĚJŠÍ DEŠŤOVÁ KANALIZACE Vnější dešťové odpadní potrubí odvádí dešťové vody ze šikmých střech nebo střech pultových. Skládá z okapových žlabů a příslušenství, svislého trubního rozvodu ( klempířské práce ), paty odpadu, napojení na ležatý dešťový svod, případně vnější svod splaškový, či kanalizační přípojku ( zdravotnětechnická zařízení ). Střešní žlaby zachycují dešťovou vodu přímo ze střešní krytiny. Podle jejich umístění rozlišujeme žlaby: podokapní nástřešní zaatikové Střešní žlaby jsou vedeny ve sklonu ( min.0,5% ) k odpadnímu potrubí, maximální délka jednoho úseku žlabu je 15m. Vnější dešťové odpadní potrubí se kotví k fasádě. U objektů, kde by mohlo dojít k mechanickému poškození odpadu ( měkký materiál odpadů ) je vhodné 1,5m nad terénem osadit troubu odolnějšího materiálu ( nejlépe litina ). Na úrovni terénu se osazuje lapač střešních splavenin, ve kterém je osazeno sítko, kde se zachytí nečistoty, které se pak dají ručně vybrat ( pokud není osazen lapač střešních splavenin, je nutné osadit čistící tvarovku ).

9 ODVODNĚNÍ ROZSÁHLÝCH STŘEŠNÍCH PLOCH Pro odvodnění rozsáhlých plochých střech nebo tam, kde není dost místa na vnitřní dešťové odpady, se začíná prosazovat použití systémů tlakové kanalizace na odvod dešťových vod. U běžných gravitačních systémů probíhá odvod vody ze střechy skrze částečně zaplněné potrubí. U tlakových systémů dochází záměrně k úplnému zaplnění potrubí vodou. Běžný systém Velký počet svislých odpadů Nákladná síť potrubí v zemi Velké průměry potrubí Mnoho střešních vtoků Ležaté potrubí se musí ukládat se spádem Pluvia Malý počet svislých odpadů (závisí na velikosti střechy) Méně svodného potrubí v zemi, méně výkopových prací Malé průměry potrubí Méně střešních vtoků Uložení svodného potrubí pod střešní konstrukcí beze spádu

10

11 MATERIÁL POTRUBÍ DEŠŤOVÉ KANALIZACE Kromě tradičních materiálů, jako je pozinkovaný ocelový plech a měď se v současnosti používá i plastů a nerezové oceli. Nově používané materiály mají výhodu v dlouhodobé stálosti vzhledu a v minimální údržbě.

12 ODVODNĚNÍ vnějších ZPEVNĚNÝCH PLOCH Při odvodňování vnějších zpevněných ploch a pozemků se snažíme v maximální možné míře využít konfigurace terénu. V závislosti na charakteru odvodňované plochy požadavcích na její funkci se řeší třemi způsoby : povrchové odvodnění - vyspádováním pozemku do příkopů svedených do vodoteče nebo vodní nádrže bodové odvodňovací prvky - odvodňované plochy jsou vyspádovány do míst osazení kanalizačních vpustí, které jsou dále napojeny na systém kanalizace. Kanalizační vpusti mohou být řešeny jako dvorní vpusti nebo uliční vpusti. liniové odvodňovací prvky - umožňují odvodnění i velkých ploch (letiště, komunikace) při jednodušším provedení spádování těchto ploch. Odpadní vody jsou odváděny průběžnými kanálky, krytými mřížkami do vpustí.

13 ODVODNĚNÍ vnitřních ZPEVNĚNÝCH PLOCH Pro odvodňování vnitřních zpevněných ploch se používá podlahových vpustí, které musí být instalovány pod každým výtokem v objektu, kde není instalován zařizovací předmět nebo jinak spolehlivě zajištěno odvádění odpadních vod. Podlahové vpusti se musí osadit : V místnosti, kde jsou pisoáry (min světlost vpusti DN50) V místnosti, kde se vyžaduje mokré čištění podlahy (místnost na odpadky, potravinářské provozy- min.světlost DN100), V prostorách, kde jsou instalovány zásobní nádrže na vodu (boilery, výměníky, kotelny), Ve velkokuchyňských provozech. Podlahové vpusti se nesmí osadit tam, kde : není zajištěno doplňování zápachové uzávěrky vodou, je vyloučené instalovat zápachovou uzávěrku z bezpečnostních důvodů (elektrická zařízení), se vytváří podtlak (sací komory větracích zařízení), je možnost zamrznutí zápachové uzávěrky.

14 ČIŠTĚNÍ ODPADNÍCH VOD Čištění odpadních vod je proces, při kterém jsou z odpadních vod splaškových odbourávány nežádoucí látky a příměsi. Pro čištění se používá několika technologických postupů, které se podle složení odpadních vod používají každý samostatně nebo se vhodně kombinují. mechanické čištění - Odstranění pevných příměsí z odpadních vod ceděním, sedimentací a filtrací. Vedlejším produktem je kal, který se musí dále likvidovat. biologické čistění - způsobuje přítomnost baktérií, které rozkládají organické látky na anorganické minerály. Působení anaerobních baktérií bez přítomnosti kyslíku způsobuje hnití, které je dlouhodobým procesem doprovázeným nepříjemným zápachem. Působením aerobních baktérií za přítomnosti kyslíku se kaly rozkládají (mineralizují) velmi rychle a bez nepříjemných průvodních jevů. Proto se při biologickém čištění odpadních vod uměle nasazují aerobní bakterie a podporuje se aerobní proces provzdušňováním odpadních vod. chemické čištění - se používá pro průmyslové odpadní vody přidáním vhodných neutralizačních a desinfekčních látek, způsobujících vysrážení kalů, které je možné dále odstranit mechanicky. Odpadní splaškové vody můžeme čistit ( likvidovat ) lokálně nebo centrálně, ale nejprve je musíme zbavit látek, které se do splaškové kanalizace vypouštět nesmějí.

15 LIKVIDACE NEŽÁDOUCÍCH LÁTEK Z ODPADNÍCH VOD V případě, že musíme odvádět odpadní vody obsahující látky, které se do veřejné kanalizace nesmí vypouštět, je nutno tyto látky oddělit ještě před vypuštěním do splaškové oddílné kanalizace nebo do kanalizace jednotné. Odpadní vody musíme zbavit: Mechanických nečistot tuků škrobů benzínů a olejů chemikálií (kyseliny, zásady) infekčních vod Lapače mechanických nečistot Používají se především u dvorních a uličních vpustí, kde jsou řešeny jako vyjímatelný kalníkový koš. U vnějších dešťových odpadů se používá lapač střešních splavenin. Podmínkou funkce těchto zařízení je jejich pravidelné čištění.

16 Lapáky tuku LIKVIDACE NEŽÁDOUCÍCH LÁTEK Z ODPADNÍCH VOD Lapáky tuku se osazují na tukovou kanalizaci, tj, potrubí odvádějící odpadní vody s vysokým obsahem tuků. Jsou zkonstruovány na principu jímky, ve které se zchladí odpadní vody a obsažený tuk se separuje v horní části jímky. Ta je přepažena hradítkem, které zachycuje tuk na povrchu hladiny odpadních vod. Používají se zpravidla u velkokuchyňských provozů od 300 jídel/směnu. Lapáky tuku musí být vždy odvětrány a s ohledem na přístup je vhodné je umísťovat mimo budovu. Do budovy se umísťují do dobře větraných místností jen ve výjimečných případech, kdy umístění lapáku mimo budovu by bylo příliš nákladné.

17 LIKVIDACE NEŽÁDOUCÍCH LÁTEK Z ODPADNÍCH VOD Odstraňování škrobu Větší množství škrobových látek se v běžných provozech může vyskytovat hlavně v souvislosti s přípravou zeleniny a škrábáním brambor ve velkokuchyňských provozech. Lapák škrobu se umísťuje na potrubí od těchto zařízení. Vhodnější a méně nákladné řešení je použití strojů, které mají lapák škrobu v sobě přímo zabudovaný. Odlučovače benzínů a olejů V prostorách, kde je nebezpečí vniknutí pohonných látek a olejů do kanalizace se osazují odlučovače těchto látek. Je to především u odvodňování garáží a parkovišť, skladů pohonných hmot a pod. Pro odlučovače benzínů a olejů se používá dvou konstrukčních principů - sorpční a gravitační. Gravitační odlučovače pracují na stejném principu jako lapáky tuky, u sorpčních odlučovačů se ropné látky pohlcují sorpční vložkou, kterou je možné po nasátí regenerovat.

18 LIKVIDACE NEŽÁDOUCÍCH LÁTEK Z ODPADNÍCH VOD Neutralizace chemikálií Průmyslové odpadní vody, obsahující vysoké procento chemikálií se musí před vpuštěním do kanalizace rozředit a neutralizovat. V případech, kde složení znečištěných odpadních vod je stálé se používá jímek-rozřeďovačů s konstantní náplní neutralizační látky. V případě, že se složení a procento kontaminace odpadních vod mění, je vhodné použít sice nákladnějších, ale naprosto spolehlivých automatických neutralizačních stanic, které vyhodnocují složení odpadních vod a podle toho dávkují potřebné chemikálie. Při řešení tohoto problému je nutné spolupracovat s chemikem. Eliminace infekčních vod Odpadní vody infikované choroboplodnými zárodky musí být dezinfikovány před vpuštěním do kanalizace. Dezinfekce se provádí většinou chlorováním s přesným dávkováním ve speciálních, k tomu určených zařízeních.

19 Žumpy LOKÁLNÍ LIKVIDACE SPLAŠKOVÝCH ODPADNÍCH VOD V případě, že v místě stavby není zřízena veřejná kanalizace, navrhujeme místní likvidaci odpadních vod. Lokální likvidace : Žumpa ( bezodtoková ) Malá domovní ČOV Septik + dočišťovací zařízení Septik + kořenová čistírna Žumpa je vodotěsná podzemní nádrž, sloužící k zachytávání odpadních vod. Používá se tehdy, není-li možné odpadní vody likvidovat jiným způsobem, neboť se nejedná o likvidaci odpadních vod, ale pouze o jejich zdržení s nutností dalšího převozu do zařízení na jejich čistění. Prostor žumpy musí být odvětrán a to buď : přímo kanalizací do ní zaústěnou, nebo samostatným větracím potrubím. Při umísťování žumpy na pozemku je nutno dodržet minimální vzdálenost od stěny budovy 1m a od studny 10 m a zajistit přístupovou cestu pro autocisternu do dostatečné blízkosti

20 LOKÁLNÍ LIKVIDACE SPLAŠKOVÝCH ODPADNÍCH VOD Podmínkou použití lokálního domovního zařízení na čištění odpadních vod je přítomnost recipientu, dešťové kanalizace nebo dostatečně velkého pozemku v blízkosti stavby, do kterého budou přečištěné odpadní vody odváděny. Kompaktní domovní čistírny odpadních vod Většina vyráběných typů domovních ČOV zajišťuje mechanické a biologické aerobní čištění odpadních vod. Hlavními součástmi jsou usazovací nádrž, ve které se separují pevné látky a aktivační nádrž, kde se uměle udržuje aerobní proces odbourávání biologických příměsí.

21 LOKÁLNÍ LIKVIDACE SPLAŠKOVÝCH ODPADNÍCH VOD Septik, štěrbinové nádrže Septik je nejjednodušší čistírnou odpadních vod, využívající principů mechanického a biologického čištění. Protože jeho čistící schopnosti jsou omezené, je jeho použití jako jediného čistícího stupně podmíněno souhlasem příslušných orgánů v současné době samostatně instalovat nelze, pouze v kombinaci s dočišťovacím zařízením. Štěrbinové nádrže pracují na stejném principu pouze s větším objemem odpadní vody.

22 DĚKUJI ZA POZORNOST

327 x 164(185) Ø 110/100/ 90/75. HL Lapače střešních splavenin. Odvodnění dešťových srážek DN110

327 x 164(185) Ø 110/100/ 90/75. HL Lapače střešních splavenin. Odvodnění dešťových srážek DN110 Ø 110/100/ 327 x 164(185) 255 HL Lapače střešních splavenin Odvodnění dešťových srážek www.hutterer-lechner.com HL Lapače střešních splavenin Základní informace k projektování a realizaci Ke standardu

Více

F.4.1. OBSAH DOKUMENTACE. Technická zpráva 01 Půdorys 1.NP 02 Půdorys 2.NP 03 Půdorys 3.NP 04 Půdorys 4.NP 05 Půdorys 5.NP 06 Půdorys střechy 07

F.4.1. OBSAH DOKUMENTACE. Technická zpráva 01 Půdorys 1.NP 02 Půdorys 2.NP 03 Půdorys 3.NP 04 Půdorys 4.NP 05 Půdorys 5.NP 06 Půdorys střechy 07 F.4.1. OBSAH DOKUMENTACE Technická zpráva 01 Půdorys 1.NP 02 Půdorys 2.NP 03 Půdorys 3.NP 04 Půdorys 4.NP 05 Půdorys 5.NP 06 Půdorys střechy 07 Úvod Projektová dokumentace pro stavební povolení řeší návrh

Více

TECHNICKÁ ZPRÁVA ODVOD KONTAMINOVANÉHO VZDUCHU ZE SOCIÁLNÍCH ZAŘÍZENÍ A OSTATNÍCH PŘÍMO NEVĚTRANÝCH MÍSTNOSTÍ OBJEKTU OBSAH :

TECHNICKÁ ZPRÁVA ODVOD KONTAMINOVANÉHO VZDUCHU ZE SOCIÁLNÍCH ZAŘÍZENÍ A OSTATNÍCH PŘÍMO NEVĚTRANÝCH MÍSTNOSTÍ OBJEKTU OBSAH : TECHNICKÁ ZPRÁVA ODVOD KONTAMINOVANÉHO VZDUCHU ZE SOCIÁLNÍCH ZAŘÍZENÍ A OSTATNÍCH PŘÍMO NEVĚTRANÝCH MÍSTNOSTÍ OBJEKTU OBSAH : 1. technická zpráva 2. půdorys 1.NP, výkr. č. VZT 01 3. půdorys 2.NP, výkr.

Více

HLUPÍN NOVOSTAVBA SPLAŠKOVÉ KANALIZACE A ČOV V OBCI HLUPÍN. A - Průvodní zpráva dle vyhlášky 499/2006 Sb.

HLUPÍN NOVOSTAVBA SPLAŠKOVÉ KANALIZACE A ČOV V OBCI HLUPÍN. A - Průvodní zpráva dle vyhlášky 499/2006 Sb. HLUPÍN NOVOSTAVBA SPLAŠKOVÉ KANALIZACE A ČOV V OBCI HLUPÍN parcely č. kat. 598/5, 602/2, 603/2, 1072, 1428/1, 1432, 1436, 1438/1, 1452/1, 1452/3, 1454, 1456/1, 1456/5 v k. ú. Hlupín A - Průvodní zpráva

Více

ODTOKOVÉ ŽLABY A ROŠTY

ODTOKOVÉ ŽLABY A ROŠTY ODTOKOVÉ ŽLABY A ROŠTY PŘEHLED VÝROBKŮ PLASTOVÉ ODTOKOVÉ ŽLABY S NEREZOVÝMI ROŠTY 2 NEREZOVÉ ODTOKOVÉ ŽLABY KLASIK 4 NEREZOVÉ ROŠTY KLASIK 6 ROHOVÉ ODTOKY A ROŠTY KLASIK 8 SPRCHOVÉ ŽLABY PLAST BRNO Moderní

Více

Označování dle 11/2002 označování dle ADR, označování dle CLP

Označování dle 11/2002 označování dle ADR, označování dle CLP Označování dle 11/2002 označování dle ADR, označování dle CLP Nařízení 11/2002 Sb., Bezpečnostní značky a signály 4 odst. 1 nařízení 11/2002 Sb. Nádoby pro skladování nebezpečných chemických látek, přípravků

Více

Filtrace olejů a čištění strojů

Filtrace olejů a čištění strojů Filtrace olejů a čištění strojů Moderní technologie současnosti kladou vysoké nároky nejen na kvalitu olejů po stránce složení a aditivace, ale také nízké míry znečištění mechanickými částicemi vzniklých

Více

VNITŘNÍ KANALIZACE 1.část

VNITŘNÍ KANALIZACE 1.část TECHNICKÁ ZAŘÍZENÍ BUDOV VNITŘNÍ KANALIZACE 1.část Ing. Zuzana Vyoralová, Ph.D. ( zuzana.vyoralova@fa.cvut.cz ) BIVŠ 23. února 2016 OBSAH PŘEDNÁŠKY : ZAŘIZOVACÍ PŘEDMĚTY TYPOLOGIE ODPADNÍ VODY PRINCIP

Více

Úpravy skříní a čelních ploch pro úchopovou lištou

Úpravy skříní a čelních ploch pro úchopovou lištou Úpravy skříní a čelních ploch pro úchopovou lištou Úchopová lišta znamená hliníkovou lištu, která je součástí korpusu. Skříňky jsou připraveny pro osazení této lišty, lišta samotná se osazuje až na montáži.

Více

KOMPAKT 1101. 133.7 m 2. 3 440 000 Kč 1 890 000 Kč 26 870 Kč EUROLINE 2011

KOMPAKT 1101. 133.7 m 2. 3 440 000 Kč 1 890 000 Kč 26 870 Kč EUROLINE 2011 KOMPAKT 1101 s garáží 3 440 000 Kč 1 890 000 Kč 880 m 2 1099 m 2 843 m 3 1337 m 2 840 m 2

Více

Návody na montáž, obsluhu a údržbu

Návody na montáž, obsluhu a údržbu VENTILÁTORY AW SILEO EC NÁVODY NA MONTÁŽ, OBSLUHU A ÚDRŽBU 1. Popis Axiální ventilátory AW sileo EC jsou vybaveny axiálními oběžnými koly a motory s vnějším rotorem. Plášť je vyroben z pozinkovaného ocelového

Více

KANALIZAČNÍ VPUSTI KANALIZAČNÍ VPUSTI 6 WWW.CHUDEJ.CZ

KANALIZAČNÍ VPUSTI KANALIZAČNÍ VPUSTI 6 WWW.CHUDEJ.CZ KANALIZAČNÍ VPUSTI 6 WWW.CHUDEJ.CZ KANALIZAČNÍ VPUSŤ SPODNÍ D 110 STANDARD KANALIZAČNÍ VPUSŤ SPODNÍ D 125 STANDARD Výrobek je určen pro odvod dešťových (povrchových) vod do kanalizačních systémů vně budov,

Více

3. Rozměry a hmotnosti... 3. 4. Přiřazení typů a velikostí čelních desek... 7. 5. Odchylka od TPM... 8

3. Rozměry a hmotnosti... 3. 4. Přiřazení typů a velikostí čelních desek... 7. 5. Odchylka od TPM... 8 Tyto technické podmínky stanovují řadu vyráběných velikostí připojovacích skříní v ekonomickém provedení, které lze použít k čelním deskám VVM, VVPM, ALCM a ALKM. Platí pro výrobu, navrhování, objednávání,

Více

Staveniště a zařízení staveniště

Staveniště a zařízení staveniště Staveniště a zařízení staveniště Staveniště - místo určené k realizaci stavby nebo udržovacích prací - zahrnuje zejména pozemek ve vlastnictví investora, ale i další pozemky, které jsou nutné k provedení

Více

STROPNÍ DÍLCE PŘEDPJATÉ STROPNÍ PANELY SPIROLL

STROPNÍ DÍLCE PŘEDPJATÉ STROPNÍ PANELY SPIROLL 4.1.1 PŘEDPJATÉ STROPNÍ PANELY SPIROLL POUŽITÍ Předpjaté stropní panely SPIROLL slouží k vytvoření stropních a střešních konstrukcí pozemních staveb. Pro svou vysokou únosnost, odlehčení dutinami a dokonalému

Více

Kanalizačního řádu stokové sítě Vysoký Újezd

Kanalizačního řádu stokové sítě Vysoký Újezd Dodatek č.1 Kanalizačního řádu stokové sítě Vysoký Újezd Doplnění: Kuchař Provozovatel kanalizace pro veřejnou potřebu: Vodovody a kanalizace Beroun, a.s. Mostníkovská 255 266 41 Beroun www.vakberoun.cz

Více

Hlavice 400 N KM 0036/95

Hlavice 400 N KM 0036/95 KATALOGOVÝ LIST KM 0036/95d HLAVICE VÝFUKOVÉ KRUHOVÉ Vydání: 8/07 pro potrubí skupiny I a Spiro Strana: 1 Stran: 2 Výfukové hlavice (dále jen hlavice) se používají pro větrací, odsávací, klimatizační a

Více

Nebezpečí popálení, poleptání

Nebezpečí popálení, poleptání Nebezpečí popálení, poleptání Popálení - výskyt Nebezpečí popálení spočívá v možnosti zranění tepelnými účinky (sálavé teplo, horký vzduch, horké předměty) nechráněných částí těla, dýchacích cest nebo

Více

MIMOŘÁDNÝ ZPRAVODAJ MĚSTEČKA DOUBRAVICE NAD SVITAVOU

MIMOŘÁDNÝ ZPRAVODAJ MĚSTEČKA DOUBRAVICE NAD SVITAVOU MIMOŘÁDNÝ ZPRAVODAJ MĚSTEČKA DOUBRAVICE NAD SVITAVOU Vážení spoluobčané, dostává se Vám do rukou druhé speciální číslo zpravodaje Městyse Doubravice nad Svitavou, věnované informacím o výstavbě kanalizace

Více

Vzduchové dveřní clony COR 1000 N

Vzduchové dveřní clony COR 1000 N COR 1000 N regulace na tel. 602 679 69 a návrh clony tel. 72 071 506 Montáž Clony lze montovat přímo na stěnu nebo zavěsit pomocí závitových tyčí M8 na strop. Minimální výška má být 2 m a maximální 3 m

Více

VOLBA TYPU REGULÁTORU PRO BĚŽNÉ REGULAČNÍ SMYČKY

VOLBA TYPU REGULÁTORU PRO BĚŽNÉ REGULAČNÍ SMYČKY VOLBA TYPU REGULÁTORU PRO BĚŽNÉ REGULAČNÍ SMYČKY Jaroslav Hlava TECHNICKÁ UNIVERZITA V LIBERCI Fakulta mechatroniky, informatiky a mezioborových studií Tento materiál vznikl v rámci projektu ESF CZ.1.07/2.2.00/07.0247,

Více

odstředivá čerpadla MB s motorovým blokem stav 03.2009 strana B3.01

odstředivá čerpadla MB s motorovým blokem stav 03.2009 strana B3.01 Všeobecně Čerpadla s motorovým blokem, typová řada MB, jsou určena pro použití v chemickém průmyslu. Jsou běžně nasávací, jednostupňová, odstředivá, mají horizontální konstrukční uspořádání v kompaktním

Více

Specifikace rozsahu a četnosti pravidelných úklidových prací pro úklid objektů ČPZP

Specifikace rozsahu a četnosti pravidelných úklidových prací pro úklid objektů ČPZP příloha č. 2 smlouvy: specifikace rozsahu a četnosti pravidelných úklidových prací pro úklid objektů ČPZP v2 Specifikace rozsahu a četnosti pravidelných úklidových prací pro úklid objektů ČPZP Prostor

Více

Fig B36 Košový nebo 'T' filtr z nerez oceli

Fig B36 Košový nebo 'T' filtr z nerez oceli Místní předpisy mohou omezit použití výrobků. Výrobce si vyhrazuje právo změn uvedených údajů. opyright 2013 TI-P161-01 ST Vydání 1 Fig 36 Košový nebo 'T' filtr z nerez oceli Popis Fig 36 košový filtr

Více

Tepelná výměna. výměna tepla může probíhat vedením (kondukce), sáláním (radiace) nebo prouděním (konvekce).

Tepelná výměna. výměna tepla může probíhat vedením (kondukce), sáláním (radiace) nebo prouděním (konvekce). Tepelná výměna tepelná výměna je termodynamický děj, při kterém dochází k samovolné výměně tepla mezi dvěma tělesy s různou teplotou. Tepelná výměna vždy probíhá tak, že teplejší těleso předává svou vnitřní

Více

Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Hustopeče, Masarykovo nám. 1

Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Hustopeče, Masarykovo nám. 1 Škola Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Hustopeče, Masarykovo nám. 1 Autor Ing. Ivana Bočková Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/34.0394 Číslo dumu VY_32_INOVACE_13_V_3.02 Název Centralizované

Více

Zvlhčovače vzduchu řady UX

Zvlhčovače vzduchu řady UX Návod k používání a obsluze Zvlhčovače vzduchu řady UX Výrobek název: Zvlhčovač vzduchu FRANCO typ: UX56-M, UX56-T, UX71-TT, UX71-TS Dodavatel název: AGRICO s.r.o. adresa: Rybářská 671, 379 01 Třeboň IČO:

Více

Bezpečnostní úschovné objekty

Bezpečnostní úschovné objekty Příloha č. 1: Mechanické zábranné prostředky - písm. a) 30 zákona Příloha č.. 1.1: Bezpečnostní úschovné objekty a jejich zámky Bezpečnostní úschovné objekty Výstup Certifikát shody podle certifikačního

Více

Mřížky a vyústky NOVA-C-2-R2. Vyústka do kruhového potrubí. Obr. 1: Rozměry vyústky

Mřížky a vyústky NOVA-C-2-R2. Vyústka do kruhového potrubí. Obr. 1: Rozměry vyústky -1-1-H Vyústka do kruhového potrubí - Jednořadá 1 Dvouřadá 2 L x H Typ regulačního ústrojí 1) R1, RS1, RN1 R2, RS2, RN2 R, RS, RN Lamely horizontální 2) H vertikální V Provedení nerez A- A-16 Povrchová

Více

EOKO. komponenty vzt. EOKO kruhové ohřívače. Základní informace. Technické parametry. Základní parametry. info@multivac.cz info@multivac.

EOKO. komponenty vzt. EOKO kruhové ohřívače. Základní informace. Technické parametry. Základní parametry. info@multivac.cz info@multivac. EK kruhové ohřívače Základní informace Výkon, až 2 Rozměrová řada až 63 mm rovedení bez regulace (typ B) a integrovanou regulací (typ D) Elektrický ohřívač EK je určen pro vytápění a ohřívání přiváděného

Více

3 ODVÁDĚNÍ A ČÍŠTĚNÍ ODPADNÍCH VOD

3 ODVÁDĚNÍ A ČÍŠTĚNÍ ODPADNÍCH VOD 3 ODVÁDĚNÍ A ČÍŠTĚNÍ ODPADNÍCH VOD Tabulky 3.1 Trubní vedení kanalizace potrubí uložené v nezpevněné ploše nebo v poli 3.2 Potrubí uložené v asfaltové vozovce 3.3 Betonové trouby vejčitého profilu 3.4

Více

Elektrické teplovzdušné jednotky. Leo EL 23 Leo KMEL 23

Elektrické teplovzdušné jednotky. Leo EL 23 Leo KMEL 23 Elektrické teplovzdušné jednotky Leo EL 23 Leo KMEL 23 Základní charakteristika EL topný výkon [kw] 9* nebo 16* / 23 průtok vzduchu [m³/h] 3400* / 4200 hmotnost [kg] 23,5 barva stříbrná - šedá opláštění

Více

XXSmall atelier Ing. Filip Haška. Drásov, ulice Severní prodloužení splaškové kanalizace E.1. F.2 Inženýrské objekty SO 01 SPLAŠKOVÁ KANALIZACE

XXSmall atelier Ing. Filip Haška. Drásov, ulice Severní prodloužení splaškové kanalizace E.1. F.2 Inženýrské objekty SO 01 SPLAŠKOVÁ KANALIZACE INVESTOR: Městys Drásov, Drásov 61, 664 24; IČ:00281727 PROJEKTANT CELKU: NÁZEV AKCE: Drásov, ulice Severní prodloužení splaškové kanalizace NÁZEV ČÁSTI: OBSAH: F.2 Inženýrské objekty SO 01 SPLAŠKOVÁ KANALIZACE

Více

OBSAH: F.1.1.1.1 BOURACÍ PRÁCE F.1.1.1.2 ZEMNÍ PRÁCE F.1.1.1.3 ZÁKLADY F.1.1.1.4 ZPEVNĚNÉ PLOCHY F.1.1.1.5 VYBAVENÍ HŘIŠTĚ F.1.1.1.

OBSAH: F.1.1.1.1 BOURACÍ PRÁCE F.1.1.1.2 ZEMNÍ PRÁCE F.1.1.1.3 ZÁKLADY F.1.1.1.4 ZPEVNĚNÉ PLOCHY F.1.1.1.5 VYBAVENÍ HŘIŠTĚ F.1.1.1. 1 2 OBSAH: F.1.1.1.1 F.1.1.1.2 F.1.1.1.3 F.1.1.1.4 F.1.1.1.5 F.1.1.1.6 BOURACÍ PRÁCE ZEMNÍ PRÁCE ZÁKLADY ZPEVNĚNÉ PLOCHY VYBAVENÍ HŘIŠTĚ OBECNĚ 3 F.1.1.1.1 BOURACÍ PRÁCE Stávající umělý povrch (polypropylen

Více

1.Vodohospodářská společnost,s.r.o.

1.Vodohospodářská společnost,s.r.o. Kladenská 132 252 64 Velké Přílepy Telefon 220910331,220911739, 724339162 Fax 220910739, www.1vodohospodarska.cz E-mail: info@1vodohospodarska.cz TECHNICKÉ PODMÍNKY NÁVRHU A REALIZACE VODOVODNÍCH PŘÍPOJEK

Více

Ø 315 260 x 260 260 55-130 DN110. HL Velkokapacitní vtoky SERIE PERFEKT. Střešní terasy, volné plochy - nádvoří, parkoviště atd.

Ø 315 260 x 260 260 55-130 DN110. HL Velkokapacitní vtoky SERIE PERFEKT. Střešní terasy, volné plochy - nádvoří, parkoviště atd. Ø 315 260 x 260 HL Velkokapacitní vtoky Střešní terasy, volné plochy - nádvoří, parkoviště atd. 62 260 55-130 SERIE PERFEKT DN110 EAN www.hutterer-lechner.com 9003076 + HL Velkokapacitní vtoky SERIE PERFEKT

Více

Úvod. Obr. 1: Náčrt půdorysu bytu

Úvod. Obr. 1: Náčrt půdorysu bytu Úvod Tento dokument představuje předpokládaný seznam požadovaných prací souvisejících s rekonstrukcí bytu (viz. náčrt na následujícím obrázku). Skutečný rozsah požadovaných prací se však může od informací

Více

Odvodňování čistírenských kalů z čistíren odpadních vod v kategorii 500 10 000 EO u společnosti SmVaK Ostrava a.s.

Odvodňování čistírenských kalů z čistíren odpadních vod v kategorii 500 10 000 EO u společnosti SmVaK Ostrava a.s. Odvodňování čistírenských kalů z čistíren odpadních vod v kategorii 500 10 000 EO u společnosti SmVaK Ostrava a.s. Ing. Jan Tlolka, Ing. Marcela Zrubková, Ph.D. Severomoravské vodovody a kanalizace Ostrava

Více

ČOV Gajary - rozšíření. Specifikace strojů a zařízení. soub. Popis Pro 1 linku Celkem 01 Česlicový koš s lapačem písku

ČOV Gajary - rozšíření. Specifikace strojů a zařízení. soub. Popis Pro 1 linku Celkem 01 Česlicový koš s lapačem písku 01 Česlicový koš s lapačem písku 01.1 Česlicový koš 1 ks pro potrubí DN 400, průliny 30 mm 01.2 Kontejner na hrubé nečistoty a písek 1 ks s úpravou na odvodnění, objem 1 m3 01.3 Kladkostroj 1 ks elektrický,

Více

Zateplovací systémy Baumit. Požární bezpečnost staveb PKO - 14-001 PKO - 14-002 PKO - 13-011

Zateplovací systémy Baumit. Požární bezpečnost staveb PKO - 14-001 PKO - 14-002 PKO - 13-011 Zateplovací systémy Baumit Požární bezpečnost staveb PKO - 14-001 PKO - 14-002 PKO - 13-011 www.baumit.cz duben 2014 Při provádění zateplovacích systémů je nutno dodržovat požadavky požárních norem, mimo

Více

http://www.zlinskedumy.cz

http://www.zlinskedumy.cz Číslo projektu Číslo a název šablony klíčové aktivity Tematická oblast Autor Ročník 1. Obor CZ.1.07/1.5.00/34.0514 III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Předběžná a tepelná úprava potravin

Více

NÁVOD K OBSLUZE A INSTALACI

NÁVOD K OBSLUZE A INSTALACI NÁVOD K OBSLUZE A INSTALACI Akumulační nádrže NADO 800/35v9 NADO 1000/35v9 Družstevní závody Dražice - strojírna s.r.o. Dražice 69, 294 71 Benátky nad Jizerou tel.: +420 / 326 370 990 fax: +420 / 326 370

Více

Čtyřhranné kompenzátory pro potrubí sk. III (dále jen kompenzátory) se používají pro vyrovnání délkových změn (dilatací) způsobených změnou teploty.

Čtyřhranné kompenzátory pro potrubí sk. III (dále jen kompenzátory) se používají pro vyrovnání délkových změn (dilatací) způsobených změnou teploty. KATALOGOVÝ LIST KM 12 0481a KOMPENZÁTORY ČTYŘHRANNÉ Vydání: 3/96 pro potrubí skupiny I I I Strana: 1 Stran: 2 Čtyřhranné kompenzátory pro potrubí sk. III (dále jen kompenzátory) se používají pro vyrovnání

Více

HYDROMASÁŽNÍ VANA. Model: ASTORIA TG-421

HYDROMASÁŽNÍ VANA. Model: ASTORIA TG-421 HYDROMASÁŽNÍ VANA Model: ASTORIA TG-421 Rozměry: 1450x1450x650 mm Bezpečnostní informace Prosíme dbát dobře pokynů před prvním užitím 1. Výměna kabeláže vany musí být provedena kvalifikovanou osobou nebo

Více

Zásady označování budov

Zásady označování budov MĚSTSKÝ ÚŘAD HORNÍ SLAVKOV Zásady označování budov Článek 1 Úvodní ustanovení Městský úřad Horní Slavkov určuje podle 32 odst. 1 zákona č. 128/2000 Sb., o obcích v pl. znění barvu a provedení čísel popisných,

Více

Průtočné armatury. Krátký popis. Typová řada 202810. Typový list 20.2810. Strana 1/6. Další armatury

Průtočné armatury. Krátký popis. Typová řada 202810. Typový list 20.2810. Strana 1/6. Další armatury Strana 1/6 Průtočné armatury Typová řada 202810 Krátký popis Průtočné armatury slouží k uchycení snímačů pro elektrochemická měření (např. elektrody pro ph a redox, skleněné sondy vodivosti, kompenzační

Více

Tvarovaná krytina KPTR 1017, Keral, Kerakryt umístění ve střešní skladbě

Tvarovaná krytina KPTR 1017, Keral, Kerakryt umístění ve střešní skladbě Kotvení krytiny Hřebík kroucený 3,1 x 55 s EPDM podložkou Vrut 5,5x35 s EPDM podložkou www.keramet.cz Stránka 1 z 19 Hřebenáč Hřebenáč rš. 330 mm pro sklon od 30 OBJ. Č. KUVKS0001-2 Hřebenáč rš. 500 mm

Více

Nabídka nadstandartního rodinného domu ve Zlíně (Novostavba před dokončením)

Nabídka nadstandartního rodinného domu ve Zlíně (Novostavba před dokončením) Nabídka nadstandartního rodinného domu ve Zlíně (Novostavba před dokončením) Vhodný také jako podnikatelský objekt pro zřízení welnes centra, lékařského domu, sídla firmy apod. DRS IMMO a.s. Ing. Jiří

Více

Plastové okapové systémy Gamrat - Magnat

Plastové okapové systémy Gamrat - Magnat Plastové okapové systémy Gamrat - Magnat odolné a velmi kvalitní okapové systémy se zárukou na stálobarevnost 12 let! zelená višňová cihlová černá měděná stříbrná Přehled systémových profilů: CENA bez

Více

A) D.1.4.c.1 Technická zpráva, specifikace

A) D.1.4.c.1 Technická zpráva, specifikace Sklad elektro Vzduchotechnika Obsah A) D.1.4.c.1 Technická zpráva, specifikace B) Výkresy D.1..4.c 2 půdorys 1.PP D.1..4.c.3 půdorys 1.NP Technická zpráva Úvod V rámci tohoto projektu stavby jsou řešeny

Více

Bezpečnostní předpisy

Bezpečnostní předpisy Bezpečnostní předpisy pro montáž, provoz a údržbu uzavíracích klapek ABO série 3 E 1. Nutno pozorně přečíst a respektovat veškeré bezpečnostní pokyny, jinak jsou veškeré záruky výrobce neúčinné. Veškeré

Více

Návody na montáž, obsluhu a údržbu

Návody na montáž, obsluhu a údržbu OHŘÍČE CB NÁODY N MONTÁŽ, OBSLUHU ÚDRŽBU 1. Popis Ohřívač se skládá z topné sekce, pláště, skříně svorkovnice a vlastní svorkovnice. Spirála je vyrobená z nerezu, plášť a skříň z galvanizovaného plechu.

Více

THE EVOLUTION OF INSULATION ŘEŠENÍ PRO BUDOVY A STAVBY V ZEMĚDĚLSTVÍ, EKOLOGICKÉM PĚSTOVÁNÍ PLODIN A VINNÉ RÉVY

THE EVOLUTION OF INSULATION ŘEŠENÍ PRO BUDOVY A STAVBY V ZEMĚDĚLSTVÍ, EKOLOGICKÉM PĚSTOVÁNÍ PLODIN A VINNÉ RÉVY THE EVOLUTION OF INSULATION ŘEŠENÍ PRO BUDOVY A STAVBY V ZEMĚDĚLSTVÍ, EKOLOGICKÉM PĚSTOVÁNÍ PLODIN A VINNÉ RÉVY DLOUHODOBÁ INVESTICE Nezávisle na tom, zda se zabýváte zemědělstvím, ekologickým pěstováním

Více

a) Projektant Ing. Václav Ureš, Hlinomazova 670, 261 01 Příbram II IČ: 40897656, zapsán v evidenci autorizovaných osob pod číslem 003044

a) Projektant Ing. Václav Ureš, Hlinomazova 670, 261 01 Příbram II IČ: 40897656, zapsán v evidenci autorizovaných osob pod číslem 003044 OBSAH: A.1 Identifikační údaje A.2 Seznam vstupních podkladů A.3 Údaje o území A.4 Údaje o stavbě A.5 Členění stavby na objekty a technologická zařízení A.1 Identifikační údaje A.1.1 Údaje o stavbě a)

Více

SPRCHOVÁ VANIČKA SP-5 CENA JIŽ OD 6 877 KČ * C2016. * Doporučená prodejní cena bez DPH

SPRCHOVÁ VANIČKA SP-5 CENA JIŽ OD 6 877 KČ * C2016. * Doporučená prodejní cena bez DPH SPRCHOVÁ VANIČKA SP-5 CENA JIŽ OD 6 877 KČ * C2016 * Doporučená prodejní cena bez DPH SP-5 AMBIENTE SPRCHOVÁ VANIČKA SP-5 SE SNÍŽENÝM POLYSTYRÉNOVÝM NOSIČEM Montáž v úrovni podlahy. Méně je někdy více.

Více

Průvodní zpráva. 1. Identifikační údaje 2. Urbanistické řešení 3. Architektonické řešení 4. Stavební řešení. 1. Identifikační údaje

Průvodní zpráva. 1. Identifikační údaje 2. Urbanistické řešení 3. Architektonické řešení 4. Stavební řešení. 1. Identifikační údaje Průvodní zpráva 1. Identifikační údaje 2. Urbanistické řešení 3. Architektonické řešení 4. Stavební řešení 1. Identifikační údaje Obytný soubor na ul. Pastviny v Brně - Komíně 2. Urbanistické řešení Řešené

Více

A.1.1 Údaje o stavbě... 3. A.1.2 Údaje o žadateli... 3. A.1.3 Údaje o zpracovateli dokumentace... 3. A.2 Údaje o vstupních podkladech...

A.1.1 Údaje o stavbě... 3. A.1.2 Údaje o žadateli... 3. A.1.3 Údaje o zpracovateli dokumentace... 3. A.2 Údaje o vstupních podkladech... Obsah A. Průvodní zpráva... 3 A.1 Identifikační údaje... 3 A.1.1 Údaje o stavbě... 3 A.1.2 Údaje o žadateli... 3 A.1.3 Údaje o zpracovateli dokumentace... 3 A.2 Údaje o vstupních podkladech... 3 A.3 Údaje

Více

CENÍK 831-1 HYDROMELIORACE ZEMĚDĚLSKÉ

CENÍK 831-1 HYDROMELIORACE ZEMĚDĚLSKÉ CENOVÉ PODMÍNKY 2012/ II. CENÍK 831-1 HYDROMELIORACE ZEMĚDĚLSKÉ OBSAH I. OBECNÉ PODMÍNKY CENÍKU... 1 1. ČLENĚNÍ A PLATNOST CENÍKU... 1 11. Členění... 1... 1 2. PODSTATNÉ KVALITATIVNÍ A DODACÍ PODMÍNKY...

Více

AE50S. 1. Bezpečnost. 2. Všeobecné informace o výrobku. 4. Uvedení do provozu. 5. Provoz. 7. Náhradní díly

AE50S. 1. Bezpečnost. 2. Všeobecné informace o výrobku. 4. Uvedení do provozu. 5. Provoz. 7. Náhradní díly IM-P017-11 ST Vydání 3 AE50S Automatický odvzdušňovač pro kapalinové systémy Návod k montáži a údržbě 1. Bezpečnost 2. Všeobecné informace o výrobku 3. Montáž 4. Uvedení do provozu 5. Provoz 6. Údržba

Více

Postup řešení: Základy pro lehké ocelové konstrukce pro bydlení

Postup řešení: Základy pro lehké ocelové konstrukce pro bydlení Postup řešení: Základy pro lehké ocelové konstrukce pro bydlení Stručně se popisuje užití betonových desek, základových pásů a lehkých pilotových systémů pro základy lehkých ocelových obytných konstrukcí.

Více

16. Navrhování vodovodních přípojek. Trasa přípojky má být vedena nejkratším směrem kolmo k objektu odběratele. 16.1 Obecné zásady

16. Navrhování vodovodních přípojek. Trasa přípojky má být vedena nejkratším směrem kolmo k objektu odběratele. 16.1 Obecné zásady Technické požadavky společnosti Pražské vodovody a kanalizace, a.s., pro napojení vodovodní nebo kanalizační přípojky na vodovod pro veřejnou potřebu nebo na kanalizaci pro veřejnou potřebu na území hlavního

Více

Postup řešení: Spřažené desky ve vícepodlažních budovách pro komerční a obytné účely

Postup řešení: Spřažené desky ve vícepodlažních budovách pro komerční a obytné účely Postup řešení: Spřažené desky ve vícepodlažních budovách pro komerční Dokument seznamuje s přehledem různých druhů spřažených desek, které se používají ve vícepodlažních budovách, shrnuje jejich výhody,

Více

Montážní návod QUICK WALL STONE

Montážní návod QUICK WALL STONE Montážní návod QUICK WALL STONE QUICK WALL STONE Technický výkres výrobní rozměry (mm) SLOUPEK PRŮBĚŽNÝ SLOUPEK KONCOVÝ PLOTOVÁ VÝPLŇ SLOUPKOVÁ STŘÍŠKA STŘÍŠKA DESKOVÁ Technické řešení Konstrukci ze systému

Více

Požáry fotovoltaických systémů

Požáry fotovoltaických systémů SDH Klášterec nad Orlicí Odborná příprava členů výjezdové jednotky Požáry fotovoltaických systémů Ondřej Janeček, janecek.ondrej@gmail.com únor 2013 Obsah 1. Hlávní součásti FV systému 2. Charakteristika

Více

Operační systém teoreticky

Operační systém teoreticky Přednášky o výpočetní technice Operační systém teoreticky Adam Dominec 2010 Rozvržení Operační systém Uživatelské účty Správa RAM Plánování procesů Knihovny Okna Správa zařízení Rozvržení Operační systém

Více

Prostorový termostat. Nastavení žádané teploty pod krytem, pouze pro vytápění nebo pouze pro chlazení. 2-bodová regulace Spínané napětí AC 24...

Prostorový termostat. Nastavení žádané teploty pod krytem, pouze pro vytápění nebo pouze pro chlazení. 2-bodová regulace Spínané napětí AC 24... 3 561 RAA11 Nastavení žádané teploty pod krytem, pouze pro vytápění nebo pouze pro chlazení 2-bodová regulace Spínané napětí AC 24250 V Použití Termostat RAA11 se používá pro regulaci prostorové teploty

Více

PROJEKT STAVBY. 1.4.a Zařízení pro vytápění staveb. Objekt 02 Přístavba zimních zahrad

PROJEKT STAVBY. 1.4.a Zařízení pro vytápění staveb. Objekt 02 Přístavba zimních zahrad Ing. Martin Dufka projektová a inženýrská činnost ve stavebnictví Hluk 43, 687 25, tel. 572579646 PROJEKT STAVBY Objekt 02 Přístavba zimních zahrad 1.4.a Zařízení pro vytápění staveb Stavba: Investor:

Více

Následuje legislativa používaných strojů

Následuje legislativa používaných strojů Následuje legislativa používaných strojů Provozované výrobky Bezpečnost strojů, technických zařízení, přístrojů a nářadí nařízení vlády NV č. 378/2001 Sb minimální požadavky na bezpečný provoz a používání

Více

A. NÁZEV OBCE. A.1 Značení dotčených částí obce (ZSJ) Červená Třemešná. Mapa A: Území obce

A. NÁZEV OBCE. A.1 Značení dotčených částí obce (ZSJ) Červená Třemešná. Mapa A: Území obce A. NÁZEV OBCE Název části obce (ZSJ): Červená Třemešná Mapa A: Území obce Přehledová mapka Kód části obce PRVK: 3604.5204.016.01 Název obce: Červená Třemešná Kód obce (IČOB): 02072 (548995) Číslo ORP3

Více

řešení pro vytápění a ohřev teplé vody

řešení pro vytápění a ohřev teplé vody Otopná tělesa Logatrend Příslušenství k otopným tělesům Ceny platné od 02/2014 Kompaktní a ventilová ocelová desková otopná tělesa Koupelnová otopná tělesa Příslušenství Tepelná čerpadla k otopným Buderus

Více

rozvaděče BTS - skříně

rozvaděče BTS - skříně rozvaděče BTS - skříně Společné znaky: skříně jsou vyrobeny z moderního materiálu ALUZINKU, což je speciální legovaný, proti korozi velmi odolný plech. Skříně jsou opatřeny nátěrem fasádní strukturní barvou

Více

konferenci CEEERES 2008 dne 25.1.2008

konferenci CEEERES 2008 dne 25.1.2008 Příspěvek Ing. Roberta Mikeše e uveřejn ejněný ný na konferenci CEEERES 2008 dne 25.1.2008 ETICS - External thermal insulation composit system ETICS závazné požadavky i doporučené postupy Požadavky tepelné

Více

Fasádní a terasové drenážní žlaby

Fasádní a terasové drenážní žlaby www.alcaplast.cz Fasádní a terasové drenážní žlaby ČESKÝ VÝROBEK www.alcaplast.cz ROŠT PRO DRENÁŽNÍ ŽLAB 2 typy materiálů (pozink/) KONCOVKA DRENÁŽNÍHO ŽLABU DRENÁŽNÍ ŽLAB 4 FIXAČNÍ ČEP PROPOJKA DRENÁŽNÍHO

Více

ášky č.. 268/2009 Sb.

ášky č.. 268/2009 Sb. LIKVIDACE ODPADNÍCH VOD RETENCE A VSAKOVÁNÍ DEŠŤOV OVÉ VODY Ing. Stanislav Frolík, Ph.D. - katedra technických zařízen zení budov - Požadavky vyhláš ášky č.. 268/2009 Sb. Odvádění srážkových vod řešit

Více

KALOR, KALOR 3, TERMO, BOHEMIA, BOHEMIA R, STYL, HELLAS, ATENA, WINDSOR Souhrn technických informací pro projektování litinových otopných těles

KALOR, KALOR 3, TERMO, BOHEMIA, BOHEMIA R, STYL, HELLAS, ATENA, WINDSOR Souhrn technických informací pro projektování litinových otopných těles Teplo pro váš domov od roku 1888 KALOR, KALOR 3, TERMO, BOHEMIA, BOHEMIA R, STYL, HELLAS, ATENA, WINDSOR Souhrn technických informací pro projektování litinových otopných těles CZ_2016_38 CZ_2015_14 OBSAH

Více

B. Souhrnná technická zpráva

B. Souhrnná technická zpráva 1 B. Souhrnná technická zpráva B.1 Popis území stavby a) charakteristika stavebního pozemku: Stavební pozemek se nachází v jihovýchodní části uzavřeného areálu skladu společnosti ČEPRO v Mstěticích. b)

Více

Víkové šoupátko S25 PN 16 100, DN 40 500, T max : 200 C

Víkové šoupátko S25 PN 16 100, DN 40 500, T max : 200 C Víkové šoupátko S25 PN 16 100, DN 40 500, T max : 200 C Uzavírací víkové šoupátko, otáčivé nestoupající vřeteno, vnitřní závit vřetene, pružný klín Odpovídá požadavkům PED 97/23/EC, DIN 3552 část 6, ČSN

Více

Plánované investice v distribučních sítích E.ON Distribuce, a.s. Lukáš Svoboda, Miroslav Točín E.ON Česká republika, s.r.o.

Plánované investice v distribučních sítích E.ON Distribuce, a.s. Lukáš Svoboda, Miroslav Točín E.ON Česká republika, s.r.o. Plánované investice v distribučních sítích E.ON Distribuce, a.s. Lukáš Svoboda, Miroslav Točín E.ON Česká republika, s.r.o. Legislativa upravující provozování distribuční sítě Distribuční síť dále jen

Více

2.4.11 Nerovnice s absolutní hodnotou

2.4.11 Nerovnice s absolutní hodnotou .. Nerovnice s absolutní hodnotou Předpoklady: 06, 09, 0 Pedagogická poznámka: Hlavním záměrem hodiny je, aby si studenti uvědomili, že se neučí nic nového. Pouze používají věci, které dávno znají, na

Více

Kotle - kulatá vložka - (EL)

Kotle - kulatá vložka - (EL) Electrolux XP900 nabízí více jak 120 modelů varných zařízení pro profesionální použití, jejichž kvalitní konstrukce garantuje vysokou úroveň výkonu, spolehlivost, energetické úspory. Design byl navržen

Více

Ukázka knihy z internetového knihkupectví www.kosmas.cz

Ukázka knihy z internetového knihkupectví www.kosmas.cz Ukázka knihy z internetového knihkupectví www.kosmas.cz Obsah Úvod............................................................... 9 1 Kanalizace...................................................... 10

Více

Téma: Zemní práce III POS 1

Téma: Zemní práce III POS 1 Téma: Zemní práce III POS 1 Vypracoval: Ing. Josef Charamza TE NTO PR OJ E KT J E S POLUFINANC OVÁN E VR OPS KÝ M S OC IÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY. Ocelové a hliníkové systémy roubení

Více

PREMIER 446. . přízemí je řešené jako denní část, z velké časti je tvořené optickým. 3 250 000 Kč 1 750 000 Kč -137 000 Kč

PREMIER 446. . přízemí je řešené jako denní část, z velké časti je tvořené optickým. 3 250 000 Kč 1 750 000 Kč -137 000 Kč PREMIER 446 5 1007 m 2 s garáží 1218 m 2 6195 m 3 1351 m 2 785 m 2 předpokl spotřeba energie za rok 104 kwh/m 2 7115 m poschoďový rodinný dům s obytným podkrovím bez suterénu přízemí je řešené jako denní

Více

Popis konstrukční řady: Wilo-RexaLift FIT L

Popis konstrukční řady: Wilo-RexaLift FIT L Popis konstrukční řady: Wilo-RexaLift FIT L H/m 24 20 RexaLift FIT L... 16 12 8 4 L.../22 L.../19 L.../16 L.../13 L.../10 Typ konstrukce Zařízení na přečerpávání odpadní vody s 1 nebo 2 integrovanými čerpadly

Více

9xx-020320 Výdejní terminál Nero TC10

9xx-020320 Výdejní terminál Nero TC10 9xx-020320 Výdejní terminál Nero TC10 Popis Výdejní terminál Nero TC10 slouží ve stravovacích systémech jako terminál pro výdejní místo, které je schopno zobrazit více informací. Umožňuje výdej více druhů

Více

Hlavní město Praha Mariánské nám.2/2, 110 01 Praha 1 TECHNICKÁ SPECIFIKACE

Hlavní město Praha Mariánské nám.2/2, 110 01 Praha 1 TECHNICKÁ SPECIFIKACE Příloha č.1 ZD Hlavní město Praha Mariánské nám.2/2, 110 01 Praha 1 TECHNICKÁ SPECIFIKACE k zakázce malého rozsahu dle 12 odst. 3 zákona č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách v platném znění, (dále jen

Více

Město Litvínov se sídlem Městský úřad Litvínov, náměstí Míru 11, 436 01 Litvínov odbor nakládání s majetkem

Město Litvínov se sídlem Městský úřad Litvínov, náměstí Míru 11, 436 01 Litvínov odbor nakládání s majetkem Město Litvínov se sídlem Městský úřad Litvínov, náměstí Míru 11, 436 01 Litvínov odbor nakládání s majetkem DODATEČNÁ INFORMACE Č. 2 k VZ MR č. P15V00000163 ÚDRŽBA A OPRAVY OBJEKTŮ MĚSTA LITVÍNOVA Za účelem

Více

POKYNY PRO DEZINFEKCI TEPELNÉHO VÝMĚNÍKU

POKYNY PRO DEZINFEKCI TEPELNÉHO VÝMĚNÍKU POKYNY PRO DEZINFEKCI TEPELNÉHO VÝMĚNÍKU Obsah Úvod 1 Bezpečnostní opatření pro použití roztoku chlornanu sodného 1%... 2 1.1 Všeobecně... 2 1.2 Bezpečnostní pokyny a opatření... 2 2 Návod... 3 Přílohy:

Více

2.1 Tyčová, pásová, kloubová měřidla

2.1 Tyčová, pásová, kloubová měřidla Projekt: Inovace oboru Mechatronik pro Zlínský kraj Registrační číslo: CZ.1.07/1.1.08/03.0009 2.1 Tyčová, pásová, kloubová měřidla Tyčová, pásová a kloubová měřidla patří mezi nejjednodušší měřící prostředky

Více

Plynoinstalace bytové jednotky v 1.N.P., Lesní 532, Rychnov u Jablonce nad Nisou 468 02. Technická zpráva

Plynoinstalace bytové jednotky v 1.N.P., Lesní 532, Rychnov u Jablonce nad Nisou 468 02. Technická zpráva Plynoinstalace bytové jednotky v 1.N.P., Lesní 532, Rychnov u Jablonce nad Nisou 468 02 Technická zpráva Předmětem projektu je návrh plynoinstalace rekonstruované bytové jednotky v 1.N.P. a příprava plynoinstalace

Více

PDF vytvořeno zkušební verzí pdffactory www.fineprint.cz. Stokování

PDF vytvořeno zkušební verzí pdffactory www.fineprint.cz. Stokování Stokování Stokování Základní podmínka zajištění hygienických podmínek životního prostředí obyvatel především měst. Účelem je odvedení tekutých opadů pomocí soustavného stokového systému a jejich následná

Více

PODLAHOVÉ MŘÍŽKY. Systém teplovzdušného vytápění a větrání rodinných domů s rekuperací tepla KATALOG PRVKŮ / PODLAHOVÉ MŘÍŽKY

PODLAHOVÉ MŘÍŽKY. Systém teplovzdušného vytápění a větrání rodinných domů s rekuperací tepla KATALOG PRVKŮ / PODLAHOVÉ MŘÍŽKY PODLAHOVÉ MŘÍŽKY Systém teplovzdušného vytápění a větrání rodinných domů s rekuperací tepla KATALOG PRVKŮ / PODLAHOVÉ MŘÍŽKY ATREA s.r.o. patří k předním výrobcům systémů teplovzdušného vytápění, větrání

Více

Zpětná klapka L30 PN 16-100, DN 50 400, T max : 540 C

Zpětná klapka L30 PN 16-100, DN 50 400, T max : 540 C Zpětná klapka L30 16-100, DN 50 400, T max : 540 C Zpětná klapka Odpovídá požadavkům PED 97/23/EC DLOUHÁ ŽIVOTNOST TĚSNÍCÍCH PLOCH ZAJIŠTĚNA TVRDÝM NÁVAROVÝM MATERIÁLEM NEBO STELITEM MALÝ OBESTAVĚNÝ PROSTOR

Více

A. NÁZEV OBCE B. CHARAKTERISTIKA OBCE B.1 DEMOGRAFICKÝ VÝVOJ. Mutkov. Mapa A: Území obce

A. NÁZEV OBCE B. CHARAKTERISTIKA OBCE B.1 DEMOGRAFICKÝ VÝVOJ. Mutkov. Mapa A: Území obce A. NÁZEV OBCE Název části obce (ZSJ): Mutkov Mapa A: Území obce Přehledová mapka Kód části obce PRVK: 7110_013_01_11815 Název obce: Mutkov Kód obce (IČOB): 547093 (547093) Číslo ORP3 (ČSÚ): 1911 (7110)

Více

Závěsné kotle. Modul: Kondenzační kotle. Verze: 03 VU 466/4-5 A, VU 656/4-5 A ecotec plus 02-Z1

Závěsné kotle. Modul: Kondenzační kotle. Verze: 03 VU 466/4-5 A, VU 656/4-5 A ecotec plus 02-Z1 Nové závěsné kondenzační kotle VU 466/4-5 A a 656/4-5 A ecotec plus se odlišují od předchozích VU 466-7 ecotec hydraulickým zapojením. Původní kotel VU 466-7 ecotec byl kompletně připraven pro napojení

Více

Adresa příslušného úřadu

Adresa příslušného úřadu Příloha č. 9 k vyhlášce č. 503/2006 Sb. Adresa příslušného úřadu Úřad: Obecní úřad Výprachtice Stavební úřad PSČ, obec: Výprachtice č.p.3, 561 34 Výprachtice Věc: ŽÁDOST O STAVEBNÍ POVOLENÍ podle ustvení

Více

Instalační pokyny. www.humanscale.cz

Instalační pokyny. www.humanscale.cz M2 Instalační pokyny KROK 1: UPEVNĚNÍ K PRACOVNÍMU POVRCHU UPEVNĚNÍ SVORKOU ( PŘES PRŮCHODKU ) a. Instalace na okraji pracovního povrchu 1. Nasuňte podpěru (A) na okraj pracovního povrchu (A) a pevně utáhněte

Více

Plán rozvoje vodovodů a kanalizací Moravskoslezského kraje

Plán rozvoje vodovodů a kanalizací Moravskoslezského kraje Plán rozvoje vodovodů a kanalizací Moravskoslezského kraje Popisy kanalizací: Frýdlant nad Ostravicí text po aktualizaci č. 1 ze dne 24.4.2008 (znázorněno modrou barvou) a č. 2 ze dne 22.4.2009 (znázorněno

Více

Sada 2 Stavební provoz

Sada 2 Stavební provoz S třední škola stavební Jihlava Sada 2 Stavební provoz Digitální učební materiál projektu: SŠS Jihlava šablony registrační číslo projektu:cz.1.09/1.5.00/34.0284 Šablona: III/2 - inovace a zkvalitnění výuky

Více