Jmenování a odvolávání ředitelů škol a školských zařízení a konkurzní řízení metodika pro obce zpracováno

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Jmenování a odvolávání ředitelů škol a školských zařízení a konkurzní řízení metodika pro obce zpracováno 27.4.2012"

Transkript

1 1 Jmenování a odvolávání ředitelů škol a školských zařízení a konkurzní řízení metodika pro obce zpracováno Tento materiál slouží pouze jako informační a metodická pomůcka obcím při obsazování pracovního místa ředitele školy nebo školského zařízení, které zřizují. Není tedy právně závazný. Obsah: I. Související legislativa - str. 2 II. Zřizovatelská funkce - str. 2 III. Jmenování 1. Vyhlášení konkursu - str Jmenování konkursní komise - str Jednání konkursní komise - str Jmenování ředitele - str Změny v rejstříku škol a školských zařízení - str. 10 IV. Odvolání a vzdání se funkce 1. Odvolání - str Vzdání se funkce - str. 11 V. Odkazy - str. 12 VI. Přílohy 1. Vzory - str Citace zákonů a vyhlášek str

2 2 I. Související legislativa: Zákon č. 561/2004 Sb., o předškolním, základním, středním, vyšším odborném a jiném vzdělávání (školský zákon), v platném znění Zákon č. 563/2004 Sb., o pedagogických pracovnících a o změně některých zákonů, v platném znění Vyhláška č. 54/2005 Sb., o náležitostech konkursního řízení a o konkursních komisích Zákon č. 128/2000 Sb., o obcích (obecní zřízení), v platném znění Zákon č. 250/2000 Sb., o rozpočtových pravidlech územních rozpočtů, v platném znění Zákon č. 262/2006 Sb., zákoník práce, v platném znění Nařízení vlády č. 469/2002 Sb., kterým se stanoví katalog prací a kvalifikační předpoklady, a kterým se mění nařízení vlády o platových poměrech zaměstnanců ve veřejných službách a správě, v platném znění Nařízení vlády č. 564/2006 Sb., o platových poměrech zaměstnanců ve veřejných službách a správě, v platném znění Vyhláška č. 263/2007 Sb., kterou se stanoví pracovní řád pro zaměstnance škol a školských zařízení zřízených Ministerstvem školství, mládeže a tělovýchovy, krajem, obcí nebo dobrovolným svazkem obcí Zákon č. 451/1991 Sb., kterým se stanoví některé další předpoklady pro výkon některých funkcí ve státních orgánech a organizacích České a Slovenské Federativní Republiky, České republiky a Slovenské republiky, v platném znění II.Zřizovatelská funkce Školy a školské organizace zřizují především obce a kraje v samostatné působnosti jako příspěvkové organizace s právní subjektivitou (zákon č. 128/2000 Sb., o obcích (obecní zřízení), ve znění pozdějších předpisů. Ke zřizovatelským funkcím obcí patří i obsazování funkce ředitele školy, školského zařízení jmenováním a oprávnění zřizovatele ředitele školy z funkce odvolat. Vzhledem k tomu, že tato koncepce ze zákona jmenovaných pracovníků nemá v evropské legislativě oporu, přistupuje nový zákoník práce s účinností od k zásadní změně v této oblasti. Pracovní poměr vzniklý jmenováním se nadále zachovává pouze u některých vybraných funkcí v nepodnikatelské sféře (např. ředitelé státních podniků, vedoucí příspěvkových organizací, ředitelé školských právnických osob apod. viz 33 odst. 3 zákona č. 262/2006 Sb., zákoník práce). Jmenování a odvolání ředitelů upravuje 166 zákona č. 561/2004 Sb., o předškolním, základním, středním, vyšším odborném a jiném vzdělávání (školský zákon) a 33 odst. 3, 73, 364 odst. 3 zákona č. 262/2006 Sb., zákoník práce a vyhláška č. 54/2005 Sb., o náležitostech konkursního řízení a o konkursních komisích. Vzhledem k tomu, že škola má postavení samostatné právnické osoby, jde o případ vnějšího jmenování. Ředitel školy je tak zaměstnancem školy a nikoliv obce, která ho do funkce jmenuje.

3 3 III. Jmenování Ředitel školy, školského zařízení v souladu s platnými právními předpisy je jmenován do funkce zřizovatelem na základě výsledků v konkursním řízení. Konkurs na funkci ředitele se řídí vyhláškou č. 54/2005 Sb., o náležitostech konkurzního řízení a o konkursních komisích, v platném znění. Přihlásit se do konkurzu má právo každý uchazeč, který má předpoklady pro výkon dané funkce stanovené zvláštním právním předpisem (zákon č. 563/2004 Sb., o pedagogických pracovnících, ve znění pozdějších předpisů), tedy i bývalý ředitel školy. 1. Vyhlášení konkursu Podnět k vyhlášení konkursního řízení vznikne např. na základě žádosti stávajícího ředitele o uvolnění z funkce vzdání se funkce (např. odchod do starobního důchodu) nebo z rozhodnutí zřizovatele stávajícího ředitele odvolat. Zřizovatel rozhodne o vyhlášení konkursu (rada obce/starosta - 99 odst. 2 zákona č. 128/2000 Sb., o obcích, (obecní zřízení), ve znění pozdějších předpisů) a stanoví text veřejného oznámení konkursního řízení ( 3 vyhlášky č. 54/2005 Sb.). Vzor: Příloha č. 1: Text veřejného oznámení konkursního řízení Předpoklady pro výkon činnosti ředitele školy stanovené 5 zákona č. 563/2004 Sb., o pedagogických pracovnících a o změně některých zákonů, v platném znění, tzn.: odborná kvalifikace odpovídající pro výkon činností ředitele školy podle zákona č. 563/2004 Sb., o pedagogických pracovnících a změně některých zákonů, v platném znění, délka praxe v souladu s 5 odst. 1 písm. a) nebo b) zákona 563/2004 Sb., tzn. praxe 3 nebo 4 roky podle druhu školy, občanská a morální bezúhonnost (zákon č. 451/1991 Sb. ve znění pozdějších změn lustrační zákon, stanoví některé další předpoklady pro výkon funkcí obsazovaných jmenováním), znalost školské problematiky a předpisů, organizační a řídící schopnosti, dobrý zdravotní stav.

4 4 Náležitostí přihlášky budou: úředně ověřené kopie dokladů o nejvyšším dosaženém vzdělání (např. diplom včetně vysvědčení o státní závěrečné zkoušce, případně doklady o dalším vzdělání/ maturitní vysvědčení), doklad o průběhu zaměstnání a délce pedagogické praxe včetně uvedení pracovního zařazení (například pracovní smlouvy, potvrzení zaměstnavatelů atd.), strukturovaný profesní životopis, písemná koncepce rozvoje školy v rozsahu maximálně 5 stran strojopisu, originál, popřípadě ověřená kopie výpisu z rejstříku trestů (ne starší 3 měsíců) nebo doklad o jeho vyžádání, čestné prohlášení podle 4 odst. 3 zákona č. 451/1991 Sb., ve znění pozdějších předpisů, (nedokládají uchazeči narození po 1. prosinci 1971), originál, popřípadě ověřená kopie lékařského potvrzení o způsobilosti k výkonu pracovního místa ředitele/ky (ne starší 3 měsíců), písemný souhlas se zpracováním osobních údajů pro účely tohoto konkursního řízení ve smyslu zákona č. 101/2000 Sb., o ochraně osobních údajů, v platném znění. Doporučené zveřejnění konkursu na úřední desce obce, internetových stránkách obce ve škole, školském zařízení, kde je konkurz vyhlašován v Učitelských novinách, Ostrovní 30, Praha 1 tel/fax: , redakce@ucitelskenoviny.cz v regionálním tisku, další internetové stránky, apod. Příklad usnesení Zřizovatel vkontextu s platnou právní úpravou ve věci přijme usnesení, které může znít například takto: Rada obce v souladu s ustanovením 102 odst. 2 písm. b) zákona č. 128/2000 Sb., o obcích (obecní zřízení), v platném znění, a v souladu s ustanovením 166 odst. 2 zákona č. 561/2004 Sb., o předškolním, základním, středním, vyšším odborném a jiném vzdělávání (školský zákon), v platném znění, 1. o d v o l á v á pana /paní.. z pracovního místa ředitele/ředitelky Základní školy/mateřské školy z důvodu ( 166 odst. 4 a 5 školského zákona) 2. v y h l a š u j e konkurs na obsazení pracovního místa ředitele Základní školy/mateřské školy.. s předpokládaným nástupem 3. p o v ě ř u j e starostu požádat Krajský úřad, Českou školní inspekci, školskou radu o delegování jejich zástupce za člena konkursní komise, požádat ředitele/ředitelku Základní školy/mateřské školy (jiné, než na kterou je vypsán konkurs) o souhlas se svým jmenováním za člena konkursní komise, vyzvat ředitele/ředitelku Základní školy/mateřské školy, aby zorganizoval/a volbu zástupce z řad pedagogických pracovníků školy do konkursní komise a doložil/a ji zápisem o volbě.

5 5 2. Jmenování konkursní komise Konkursní komise má sedm členů, 6 členů pouze v případech, kdy není zřízena Školská rada lze jmenovat komisi bez zástupce školské rady a podle 2 odst. 6 vyhlášky č. 54/2005 Sb., bez zástupce pedagogických pracovníků. Nominace členů konkursní komise - zřizovatel, po stanovení složení konkursní komise, požádá písemně o nominaci členů konkursní komise ( 2 odst. 3 písm. b), c), d), e) a f) vyhlášky č. 54/2005 Sb.) a jmenuje konkursní komisi nejpozději 30 dní před konáním konkursního řízení ( 1 odst. 1 vyhlášky č. 54/2005 Sb.). Pokud člen konkursní komise přestane svou funkci vykonávat, zřizovatel jej odvolá a jmenuje nového člena komise. Členem komise jsou v případě konkursu na pracovní místo ředitele školy nebo školského zařízení zřizovaného obcí nebo svazkem obcí jmenováni: 2 členové za zřizovatele (jeden z nich je předseda komise), 1 člen za odbor školství příslušného krajského úřadu adresovat řediteli Krajského úřadu, 1 člen za Českou školní inspekci adresovat řediteli příslušného inspektorátu ČŠI, 1 člen za odborníky v oblasti státní správy nejlépe zkušený ředitel podobné školy, 1 člen za pedagogické pracovníky školy nejlépe volbou při pedagogické radě, 1 člen za Školskou radu pokud je zřízena, od povinně na všech školách, nejsou u samostatných mateřských škol. K jednání konkursní komise mohou být zřizovatelem nebo komisí se souhlasem zřizovatele přizváni podle potřeby další odborníci s hlasem poradním, kteří nejsou členy komise. Členem konkursní komise nemusí být pedagogický pracovník: v případě školského zařízení, ve kterém nejsou pedagogičtí pracovníci, zřizovatel jmenuje členem komise jiného zaměstnance této právnické osoby, v případě základní školy, která nemá všechny ročníky a ve které se všichni pedagogičtí pracovníci hlásí do konkursu, v případě mateřské školy nebo školského zařízení, ve kterém se všichni pedagogičtí pracovníci hlásí do konkursního řízení, u nově zřizované školy nebo školského zařízení, při splynutí nebo sloučení právnických osob vykonávajících činnost školy. Z řad zaměstnanců zřizovatele určí tajemníka komise, který organizačně a administrativně zabezpečuje jednání komise ( 1 odst. 2 vyhlášky č. 54/2005 Sb.). Tajemník není členem konkursní komise. Organizačně a administrativně zabezpečuje jednání komise. Kontaktní údaje: Krajský úřad Středočeského kraje, Zborovská 11, Praha 5, Česká školní inspekce, Středočeský inspektorát, Arabská 683, Praha 6 na těchto internetových stránkách jsou kontakty na příslušné inspektoráty

6 6 Vzory: Příloha č. 2: Nominace zástupce Krajského úřadu do konkursní komise Příloha č. 3: Nominace zástupce pedagogického pracovníka a zástupce Školské rady do konkursní komise Příloha č. 4: Nominace zástupce České školní inspekce do konkursní komise Příloha č. 5: Jmenovací dekret členů konkursní komise 3. Jednání konkursní komise Předseda konkursní komise /tajemník/ zašle členům konkursní komise pozvánky na první jednání a připraví komisi ke kontrole přihlášky uchazečů včetně všech obsahových náležitostí. Konkursní komise je schopna se usnášet, pokud je přítomno alespoň 5 členů komise včetně předsedy. Jednání konkursní komise je neveřejné. První jednání konkursní komise: Konkursní komise posoudí, zda přihlášky vyhovují požadavkům vyhlášeného konkursního řízení, pokud bude uvedeno v zápisu, lze drobné administrativní náležitosti u uchazeče ještě vyžádat, usnese se, zda uchazeči budou podrobeni testu prokazujícímu znalost problematiky v oblasti, ve které budou vykonávat činnosti ředitele (znalostní test, ten sestavuje komise), případně na délce trvání řízeného rozhovoru a pořadí, ve kterém budou uchazeči k rozhovoru zváni, v případě, že komise navrhne vyhlašovateli vyřazení některých uchazečů, rozhoduje o jejich vyřazení zřizovatel, přihlášku, podanou po termínu stanoveném k jejímu podání v podmínkách vyhlášeného konkursního řízení ( 3 písm. d) vyhlášky č. 54/2005 Sb.), vrátí předseda komise zpět uchazeči bez dalšího projednání s uvedením důvodu vrácení, tajemník konkursní komise vyhotoví zápis z prvního jednání, který všichni přítomní členové komise podepíší. Zápis by měl obsahovat: seznam všech členů konkursní komise, popř. jména přizvaných odborníků, jména uchazečů, popř. návrh na vyřazení uchazečů, kteří nesplnili podmínky dle 3 písm. b) a d), vyhlášky č. 54/2005 Sb., usnesení, zda uchazeči budou či nebudou podrobeni znalostnímu testu, místo, datum a hodinu konání konkursního řízení, na kterém se členové komise dohodnou. Pozvánky ke konkursu Předseda konkursní komise zašle doručenou zásilkou s dodejkou nejpozději 14 dní před dnem konání konkursu pozvánky ke konkursu uchazečům, kteří splňují vyhlášené požadavky, s uvedením místa, datumu a hodiny konání konkursu ( 4 odst. 5 vyhlášky č. 54/2005 Sb.

7 7 Vyřazení uchazečů - pokud komise navrhne vyhlašovateli vyřazení některých uchazečů, předloží předseda konkursní komise zřizovateli odůvodněný návrh doložený kopií zápisu z prvního jednání konkursní komise. Vyřazení uchazeči budou po usnesení rady obce/starosty písemně vyrozuměni předsedou konkursní komise o tomto rozhodnutí. Příklad usnesení: Rada obce v souladu s ustanovením 102 odst. 2 písm. b) zákona č. 128/2000 Sb., o obcích (obecní zřízení), v platném znění, a v souladu s ustanovením 4 odst. 4 vyhlášky č. 54/2005 Sb., o náležitostech konkursního řízení a konkursních komisích, v y ř a z u j e na návrh konkursní komise uchazeče.. z konkursního řízení, protože nesplnil podmínky konkursního řízení. Vzory: Příloha č. 6: Pozvánka na jednání konkursní komise Příloha č. 7: Prohlášení člena konkursní komise o mlčenlivosti Příloha č. 8: Zápis z prvního jednání konkursní komise Příloha č. 9: Dopis vyřazenému uchazeči Příloha č. 10: Pozvánky uchazečům na konkursní řízení Příloha č. 11: Čestné prohlášení Konkursní řízení: Vlastní konkursní řízení probíhá dle 5 vyhlášky č. 54/2005 Sb. O průběhu konkursu pořizuje tajemník zápis ( 6 odst. 1 vyhlášky č. 54/2005 Sb.). Komise je schopna se usnášet, pokud je přítomno alespoň pět členů komise včetně předsedy. Jednání řídí předseda konkursní komise, který mimo jiné uděluje slovo postupně všem členům, aby mohli uchazečům klást otázky, které vedou ke zjištění, zda uchazeč je vhodný pro výkon funkce ředitele dané školy, případně usměrňuje jednání, pokud se vzdaluje od daného cíle. Sleduje, aby nebyl překročen časový limit, který si komise stanovila před zahájením konkursu. Konkursní komise: posuzuje vhodnost uchazeče pro výkon činností ředitele na základě přihlášky a řízeného rozhovoru trvajícího nejméně 15 minut a nejdéle 60 minut, vyžádá si od přizvaných odborníků odborná vyjádření, pokud byli přizváni, případně hodnotí uchazeče podle znalostního testu trvajícího nejvýše 60 minut (otázky znalostního testu, kritéria a podmínky jeho hodnocení stanoví komise a seznámí s nimi uchazeče před začátkem testu), hlasuje o vhodnosti uchazeče na základě: přihlášky, řízeného rozhovoru, dosavadních pracovních výsledků uchazeče zejména v oblasti školství, mládeže a tělovýchovy, znalostního testu, vyjádření odborníků.

8 8 Vhodným uchazečem je takový uchazeč, který získal nadpoloviční počet kladných hlasů přítomných členů komise. V případě rovnosti hlasů rozhoduje hlas předsedy. Pokud jsou vhodní dva a více uchazečů, sestaví každý člen komise následně vlastní hodnocení těchto uchazečů, a to od nejvhodnějšího po nejméně vhodného uchazeče na připravený lístek k sestavení pořadí, na kterých očísluje jednotlivé uchazeče od nejvhodnějšího po nejméně vhodného uchazeče. Pořadí uchazečů předají všichni členové komise předsedovi. Předseda komise po obdržení pořadí uchazečů provede za účasti všech členů komise celkové vyhodnocení konkursu a určí výsledné pořadí uchazečů: prvním v pořadí se stává uchazeč s nejnižším součtem umístění podle pořadí jednotlivých členů komise, přičemž jedno nejlepší a jedno nejhorší hodnocení každého z uchazečů se nezapočítává v případě rovnosti nejnižšího součtu umístění více uchazečů se stává prvním v pořadí uchazeč, který získal nejvíce prvních míst. je-li takto hodnoceno více uchazečů, je rozhodující umístění uchazeče v pořadí předsedy komise obdobně se postupuje při určení výsledného pořadí dalších uchazečů. Po vyhodnocení konkursu předseda komise za přítomnosti členů komise vyhlásí bez zbytečného odkladu výsledné pořadí přítomným uchazečům. Uchazeči budou předsedou komise vyrozuměni o výsledném pořadí též písemnou formou, a to do 7 dnů od vyhlášení výsledného pořadí uchazečů ( 5 odst. 6 vyhlášky č. 54/2005 Sb.). Tajemník komise pořídí o průběhu konkursu zápis, jehož obsah se řídí 6 odst. 1 vyhl. č. 54/2005 Sb.: úplné znění vyhlášení konkursu, datum a způsob vyhlášení konkursu, seznam uchazečů, usnesení komise o vhodnosti uchazeče s uvedením, zda pro výkon činností ředitele není vhodný žádný uchazeč, pro výkon činností ředitele je vhodný jeden z uchazečů, pro výkon činností ředitele jsou vhodní dva nebo více uchazečů, seznam uchazečů navržených na vyřazení, pořadí uchazečů u jednotlivých členů komise a doklad o výsledném pořadí uchazečů, u nichž se komise usnesla, že jsou vhodní pro výkon činnosti ředitele, otázky znalostního testu a jeho vyhodnocení v případě, že byl použit. Předseda konkursní komise předá zřizovateli bez zbytečného odkladu zápis podepsaný všemi členy komise, kteří byli přítomni u konkursního řízení ( 6 odst. 2 vyhlášky č. 54/2005 Sb.). V případě odmítnutí podpisu zápisu členem konkursní komise se do zápisu uvede důvod odmítnutí. Vzory: Příloha č. 12: Zápis z druhého jednání konkursní komise Příloha č. 13: Hlasovací lístky Příloha č. 14: Sdělení výsledku konkursního řízení

9 9 4. Jmenování ředitele Výsledné pořadí účastníků určené konkursní komisí má pro zřizovatele doporučující charakter ( 5 odst. 6 vyhlášky č. 54/2005 Sb.). Zřizovatel projedná výsledek konkursu a jmenuje vhodného uchazeče. U jmenování je třeba rozlišit zda jde o jmenování osoby, která nebyla doposud v pracovním poměru k zaměstnavateli, u kterého byla do funkce jmenována, nebo o jmenování dosavadního zaměstnance zaměstnavatele. Pokud se jedná o jmenování zaměstnance, který je již v pracovním poměru k zaměstnavateli na základě pracovní smlouvy, jedná se u něho pouze o změnu druhu práce. Zřizovatel souběžně se svým rozhodnutím jmenovat uchazeče na pracovní místo ředitele školy, školského zařízení vystaví platový výměr, a to v souladu se zákonem č. 262/2006 Sb., zákoník práce, nařízením vlády č. 469/2002 Sb., kterým se stanoví katalog prací a kvalifikační předpoklady, v platném znění, a v souladu s nařízením vlády č. 564/2006 Sb., o platových poměrech zaměstnanců ve veřejných službách a správě. Příklad usnesení: Rada obce v souladu s ustanovením 102 odst. 2 písm. b) zákona č. 128/2000 Sb., o obcích (obecní zřízení), v platném znění, a v souladu s ustanovením 166 odst. 2 zákona č. 561/2004 Sb., o předškolním, základním, středním, vyšším odborném a jiném vzdělávání (školský zákon), v platném znění. 1. j m e n u j e pana/paní.. na pracovní místo ředitele/ředitelky příspěvkové organizace s účinností od.na funkční období 6-ti let 2. u r č u j e plat a jeho složky panu /paní. řediteli/ředitelce příspěvkové organizace..v souladu se zákonem č. 262/2006 Sb., zákoník práce, nařízením vlády č. 564/2006 Sb., v platném znění, a nařízením vlády č. 469/2002 Sb., v platném znění, platovým výměrem, který tvoří přílohu č.. zápisu. 3. s c h v a l u j e podání žádosti o zápis změny v rejstříku škol a školských zařízení týkající se údajů o řediteli školy/ školského zařízení. Vzor: Příloha č. 15: Jmenování ředitele

10 10 5. Změny v rejstříku škol a školských zařízení Po jmenování a nástupu ředitele na pracovní místo ředitele je třeba do 30 dnů ode dne, kdy ke změně došlo, požádat orgán, který vede rejstřík škol a školských zařízení, v souladu s 149 odst. 2 zák. č. 561/2004 Sb. o zápis změny ve školském rejstříku týkající se údajů o řediteli školy, školského zařízení. O změnu ve školském rejstříku zažádá zřizovatel: Krajský úřad - v případě mateřských škol a školských zařízení MŠMT - v případě základních škol a základních uměleckých škol Žádost o změnu údajů ve školském rejstříku se podává na předepsaných formulářích. Formuláře a příslušné informace jsou k dispozici na internetových stránkách: Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy, Výběr z rejstříku škol a školských zařízení: Krajský úřad Středočeského kraje, IV. Odvolání a vzdání se funkce 1. Odvolání Odvolávání ředitelů škol, školských zařízení je přesně stanoveno v zákoně č. 561/2004 Sb., v 166 odst. 4) a 5). Odvolání není možné z jiného důvodu, než který je uveden v zákoně. Jmenovaného zaměstnance může z funkce odvolat pouze ten, kdo ho do funkce jmenoval. Odvolání z funkce je písemné, doručuje se řediteli do vlastních rukou a musí obsahovat důvody odvolání, jinak je neplatné. Odvolání ze jmenované funkce by kromě specifikace jmenovaného zaměstnance mělo obsahovat zejména označení funkce a den skončení jejího výkonu. Není-li v odvolání z funkce uvedeno datum pozdější, končí výkon funkce dnem následujícím po doručení tohoto právního úkonu. Zřizovatel odvolá z funkce ředitele v případě: pozbytí některého z předpokladů pro výkon činností ředitele školy nebo školského zařízení stanovených zvláštním právním předpisem (tj. zákon č. 563/2004 Sb.) nesplnění podmínky zahájení a úspěšného ukončení studia k získání odborné kvalifikace podle zvláštního právního předpisu (tj. zákon č. 563/2004 Sb.) nesplnění podmínky získání znalostí z oblasti řízení školství studiem pro ředitele škol a školských zařízení podle zvláštního právního předpisu (tj. zákon č. 563/2004 Sb.) organizačních změn, jejichž důsledkem je zánik vedoucího pracovního místa ředitele závažného porušení nebo neplnění právních povinností vyplývajících z jeho činností, úkolů a pravomocí na vedoucím pracovním místě ředitele, které bylo zjištěno zejména inspekční činností České školní inspekce nebo zřizovatelem na návrh školské rady nebo České školní inspekce Vzor: Příloha č. 16: Odvolání ředitele

11 11 2.Vzdání se funkce Ředitel školy, školského zařízení se může své funkce vzdát. Vzdání se funkce musí být písemné a doručeno druhému účastníku, jinak je neplatné a mělo by obsahovat zejména označení funkce a den skončení jejího výkonu. Není-li ve vzdání se funkce uvedeno datum pozdější, končí výkon funkce dnem následujícím po doručení tohoto právního úkonu. Z platné právní úpravy ( 73 zákona č. 262/2006 Sb., zákoník práce) vyplývá, že pokud nejde o jmenování na dobu určitou, odvoláním z pracovního místa nebo vzdáním se funkce pracovní poměr nekončí. Zaměstnavatel je ze zákona povinen podat zaměstnanci návrh na jeho další pracovní zařazení odpovídající jeho zdravotnímu stavu a kvalifikaci. Je jen na zaměstnanci, zda je ochoten vykonávat práci, která je mu zaměstnavatelem, tj. školou, školským zařízením (nadřízeným se stává nový ředitel), nabídnuta nebo nabídnutou práci konat nechce. V takovém případě je dán výpovědní důvod pro nadbytečnost podle 52 písm. c) zákoníku práce. Byla-li dána výpověď, skončí pracovní poměr uplynutím výpovědní doby. Výpovědní doba musí být stejná pro zaměstnavatele i zaměstnance a činí nejméně 2 měsíce ( 51 zákona č. 262/2006 Sb., zákoník práce). Dohodne-li se zaměstnavatel s odvolaným zaměstnancem na jiném druhu práce, jedná se o změnu pracovního poměru. V daném případě je třeba uzavřít vzájemnou dohodu o změně pracovního poměru. V dohodě by měl být uveden druh práce, místo výkonu práce, doba trvání pracovního poměru, mzda a další úprava pracovních podmínek. Chybný je v tomto případě postup, kdy zaměstnavatel a zaměstnanec bez uzavření nového právního úkonu automaticky postupují dle pracovní smlouvy, která byla účinná před jmenováním zaměstnance. Odstupné poskytované zaměstnancům při organizačních změnách náleží zaměstnanci jen v případě rozvázání pracovního poměru po odvolání z funkce v souvislosti s jejím zrušením v důsledku organizační změny. Pro skončení tohoto pracovního poměru platí jinak ustanovení o skončení pracovního poměru sjednaného pracovní smlouvou a výše odstupného se řídí 67 odst. 1) zákona č. 262/2006 Sb., zákoníku práce. Dohodne-li se zaměstnavatel s odvolaným zaměstnancem na jiném druhu práce, jedná se o změnu pracovního poměru. V daném případě je třeba uzavřít vzájemnou dohodu o změně pracovního poměru. V dohodě by měl být uveden druh práce, místo výkonu práce, doba trvání pracovního poměru, mzda a další úprava pracovních podmínek. Chybný je v tomto případě postup, kdy zaměstnavatel a zaměstnanec bez uzavření nového právního úkonu automaticky postupují dle pracovní smlouvy, která byla účinná před jmenováním zaměstnance. Tato původní smlouva již byla změněna jmenováním. Ředitel školy, školského zařízení při skončení pracovního poměru, při odvolání z funkce (pracovního místa ředitele) nebo vzdání se funkce (pracovního místa ředitele) předá svoji funkci protokolárně nově jmenovanému řediteli; pokud to není možné, předá ji stejným způsobem svému zástupci nebo osobě určené zřizovatelem (vyhláška č. 263/2007 Sb., kterou se stanoví pracovní řád pro zaměstnance škol a školských zařízení zřízených Ministerstvem školství, mládeže a tělovýchovy, krajem, obcí nebo dobrovolným svazkem obcí). Vzory: Příloha č. 17: Předávací protokol o předání a převzetí zařízení při změně ředitele školy

12 12 V. Odkazy Užitečné www odkazy Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy, Ministerstvo vnitra, Ministerstvo práce a sociálních věci, Krajský úřad Středočeského kraje, Česká školní inspekce, Ústav pro informace ve vzdělávání, Výzkumný ústav pedagogický, Institut pedagogicko psychologického poradenství, Národní institut dětí a mládeže MŠMT, Portál veřejné správy ČR, VI. Přílohy: vzory a citace předpisů 1. Vzory str Příloha č. 1: Text veřejného oznámení konkursního řízení Příloha č. 2: Nominace zástupce Krajského úřadu do konkursní komise Příloha č. 3: Nominace zástupce pedagogického pracovníka a zástupce Školské rady do konkursní komise Příloha č. 4: Nominace zástupce České školní inspekce do konkursní komise Příloha č. 5: Jmenovací dekret členů konkursní komise Příloha č. 6: Pozvánka na jednání konkursní komise Příloha č. 7: Prohlášení člena konkursní komise o mlčenlivosti Příloha č. 8: Zápis z prvního jednání konkursní komise Příloha č. 9: Dopis vyřazenému uchazeči Příloha č. 10: Pozvánky uchazečům na konkursní řízení Příloha č. 11: Čestné prohlášení Příloha č. 12: Zápis z druhého jednání konkursní komise Příloha č. 13: Hlasovací lístky Příloha č. 14: Sdělení výsledku konkursního řízení Příloha č. 15: Jmenování ředitele Příloha č. 16: Odvolání ředitele Příloha č. 17: Předávací protokol o předání a převzetí zařízení při změně ředitele školy

13 13 Příloha č. 1: Text veřejného oznámení konkursního řízení K O N K U R S Zřizovatel: rada obce/starosta - 99 odst. 2 zákona č. 128/2000 Sb., o obcích (obecní zřízení), ve znění pozdějších předpisů a v souladu s 3 vyhlášky č. 54/2005 Sb., o náležitostech konkursního řízení a konkursních komisích, konkursní řízení ve smyslu 166 odst. 2 zákona č. 561/2004 Sb., o předškolním, základním, středním, vyšším odborném a jiném vzdělávání (školský zákon), v platném znění, vyhlašuje konkurs na obsazení funkce ředitele škola, školské zařízení přesný název podle rozhodnutí o zařazení do školského rejstříku Požadavky: 1. předpoklady a odborná kvalifikace pro výkon činností ředitele školy podle zákona č. 563/2004 Sb., o pedagogických pracovnících a o změně některých zákonů, v platném znění, 2. znalost školské problematiky a předpisů daného typu školy, školského zařízení, 3. organizační a řídící schopnosti, 4. dobrý zdravotní stav, 5. občanská a morální bezúhonnost. Náležitosti přihlášky: 1. úředně ověřené kopie dokladů o nejvyšším dosaženém vzdělání (diplom včetně vysvědčení o státní závěrečné zkoušce, případně doklady o dalším vzdělání/ maturitní vysvědčení), 2. doklad o průběhu zaměstnání a délce pedagogické praxe včetně pracovního zařazení (např. pracovní smlouvy, potvrzení zaměstnavatelů atd.), 3. strukturovaný profesní životopis, 4. písemnou koncepci rozvoje školy v maximálním rozsahu 4 stran formátu A4 (záleží na zřizovateli, jaký rozsah stanoví), 5. výpis z rejstříku trestů (ne starší 3 měsíců) nebo doklad o jeho vyžádání, 6. čestné prohlášení podle 4 odst. 3 zákona č. 451/1991 Sb., ve znění pozdějších předpisů, (nedokládají uchazeči narození po 1. prosinci 1971), 7. lékařské potvrzení o způsobilosti k vykonávání funkce ředitele (ne starší 2 měsíců).originál, popř. ověřená kopie, 8. písemný souhlas se zpracováním osobních údajů pro účely tohoto konkursního řízení ve smyslu zákona č. 101/2000 Sb., o ochraně osobních údajů, v platném znění. Předpokládaný nástup na pracovní místo ředitele:. Obálku označte slovy: Konkurs-neotvírat. Přihlášky s uvedenými doklady zašlete do na adresu: Přihlášky zasílejte nejpozději do /uvede se datum uzávěrky přihlášek/ na adresu: /uvede se přesná adresa, případně jméno osoby, kam mají být přihlášky zasílány. Případné dotazy na telefonu, uvede se číslo telefonu/. Vyhlašovatel si vyhrazuje právo nevybrat žádného z uchazečů a vyhlásit nový konkurs. Místo a datum vyhlášení Podpis vyhlašovatele (starosty) a razítko

14 14 Příloha č. 2: Nominace zástupce Krajského úřadu do konkursní komise Krajský úřad adresa ZŘ I Z O V A T E L O B E C adresa zřizovatele V. dne.. Nominace zástupce Krajského úřadu. do konkursní komise Vážený pane řediteli, Zřizovatel /uvede se název/ v souladu s 166 odst. 2 zákona č. 561/2004 Sb., o předškolním, základním, středním, vyšším odborném a jiném vzdělávání, vyhlašuje konkurs na obsazení funkce ředitele školy /uvede se název a adresa školy/ V souladu s 2 odst. 3 vyhlášky MŠMT ČR č. 54/2005 Sb., o náležitostech konkursního řízení a konkursních komisí, Vás žádáme, abyste nám sdělil jméno a adresu člena konkursní komise, který bude zastupovat Krajský úřad Nominaci člena konkursní komise zašlete na adresu: /uvede se přesná adresa, případně jméno osoby, kam má být nominace člena zaslána/. Těšíme se na další spolupráci s Vámi. S pozdravem Podpis vyhlašovatele (starosty) a razítko

15 15 Příloha č. 3: Nominace zástupce pedagogického pracovníka a zástupce Školské rady do konkursní komise ZŘ I Z O V A T E L O B E C adresa zřizovatele škola /uvede se název školy, ze které bude nominovaný pedagogický pracovník/ Vážený/á pan/í /uvede se jméno dosavadního ředitele školy/ ředitel/ka /úplná adresa školy/ V, dne Nominace zástupce pedagogického pracovníka a zástupce Školské rady do konkursní komise Vážený pane řediteli, Zřizovatel /uvede se název/ v souladu s 166 odst. 2 zákona č. 561/2004 Sb., o předškolním, základním, středním, vyšším odborném a jiném vzdělávání, vyhlašuje konkurs na obsazení funkce ředitele školy /uvede se název a adresa školy/ V souladu s 2 odst. 3 vyhlášky MŠMT ČR č. 54/2005 Sb., o náležitostech konkursního řízení a konkursních komisí, Vás žádáme, abyste nám sdělil písemně jméno a adresu člena konkursní komise, který bude zastupovat pedagogické pracovníky Vaší školy a zástupce školské rady, který bude také členem konkursní komise. Nominace členů konkursní komise zašlete na adresu /uvede se přesná adresa, případně jméno osoby, kam má být nominace jednotlivým členům zaslána/. Těšíme se na další spolupráci s Vámi. S pozdravem Podpis vyhlašovatele (starosty) a razítko

16 16 Příloha č. 4: Nominace zástupce České školní inspekce do konkursní komise ZŘ I Z O V A T E L O B E C adresa zřizovatele Česká školní inspekce Vážený pan adresa V.., dne Nominace zástupce České školní inspekce do konkursní komise Vážený pane řediteli, Zřizovatel /uvede se název/ v souladu se zákonem č. 561/2004 Sb., o předškolním, základním, středním, vyšším odborném a jiném vzdělávání, vyhlašuje konkurs na obsazení funkce ředitele školy /uvede se název a adresa školy/ V souladu s 2 odst. 3 vyhlášky MŠMT ČR č. 54/2005 Sb., o náležitostech konkursního řízení a konkursních komisích, Vás žádáme, abyste nám sdělil jméno a adresu člena konkursní komise, který bude zastupovat ČŠI. Prosíme Vás, abyste tak učinili co nejdříve, a to na adresu /uvede se přesná adresa, případně jméno osoby, kam má být nominace člena zaslána/. Těšíme se na další spolupráci s Vámi. S pozdravem Podpis vyhlašovatele (starosty) a razítko

17 17 Příloha č. 5: Jmenovací dekret členů konkursní komise ZŘ I Z O V A T E L O B E C adresa zřizovatele č.j. V.dne J M E N O V Á N Í V souladu s 1 odst. 1 vyhlášky MŠMT ČR č. 54/2005 Sb., o náležitostech konkursního řízení a konkursních komisích a na základě usnesení rady obce č. ze dne.. jmenuji paní/pan titul jméno a příjmení předsedou členem/kou tajemníkem konkursní komise pro konkursní řízení na obsazení funkce ředitele školy /uvede se název ze zřizovací listiny/ podpis starosty kulaté razítko Vážený/á pan/í jméno a příjmení předsedy - člena /členky/- tajemníka konkursní komise přesná adresa

18 18 Příloha č. 6: Pozvánka na jednání konkursní komise ZŘ I Z O V A T E L O B E C adresa zřizovatele Vážený/á pan/í jméno a příjmení předsedy - člena/ky konkursní komise přesná adresa V.., dne.. P O Z V Á N K A Vážený/á pan/í., v příloze Vám zasílám jmenování předsedou - členem /členkou konkursní komise pro konkursní řízení na obsazení funkce ředitele školy /uvede se název a adresa školy/ dle usnesení rady č.. ze dne. Současně si Vás dovoluji pozvat na jednání konkursní komise, které se uskuteční /uvede se den, hodina a místo konání /. S pozdravem Jméno a příjmení vyhlašovatel - adresa Příloha: Jmenování

19 19 Příloha č. 7: Prohlášení člena konkursní komise o mlčenlivosti Prohlášení člena konkursní komise Prohlašuji, že s ohledem na čl. 3 Ústavy a čl. 10 odst. 3 Listiny základních práv a svobod zachovám povinnou mlčenlivost, a to i po ukončení tohoto konkursu, uloženou mi příslušnými právními předpisy, zejména zákonem č. 101/2000 Sb., o ochraně osobních údajů a o změně některých zákonů, ve znění zákona č. 227/2000 Sb., zákona č. 177/2001 Sb., zákona č. 450/2001 Sb., zákona č. 107/2002 Sb., zákona č. 310/2002 Sb. a zákona č. 309/2002 Sb. Jsem si vědom/a případných následků vyplývajících z porušení této povinnosti, ať již na základě ustanovení o ochraně osobnosti dle Občanského zákoníku, či na základě ustanovení 178 trestního zákona. Konkursní řízení na obsazení funkce ředitele školy /uvede se název/ Předseda člen/ka tajemník konkursní komise: jméno a příjmení Podpis předsedy člena/ky tajemníka konkursní komise

20 20 Příloha č. 8: Zápis z prvního jednání konkursní komise ZŘ I Z O V A T E L O B E C adresa zřizovatele Zápis z prvního jednání konkursní komise na obsazení funkce ředitele (školy, školského zařízení - uvede se název ze zřizovací listiny) Místo jednání: /uvede se místo jednání konkursní komise/ Termín a hodina jednání: /uvede se datum a hodina jednání konkursní komise/ Konkursní komise byla jmenována radou/starostou obce. usnesení.. dne.: funkce jméno a příjmení v komisi zastupuje předseda zástupce zřizovatele člen zástupce zřizovatele člen zástupce KÚ člen odborník v oblasti stát. správy ve školství člen ped. pracovník příslušné školy člen inspektor ČŠI člen člen rady školy Přizván s hlasem poradním na základě usnesení rady č., ze dne. funkce jméno a příjmení Zastupuje hlas poradní Omluveni: POZOR minimální počet členů komise je pět, aby byla usnášení schopná Konkursní komise je usnášení schopná. Činnost a plnění úkolů v souladu s vyhláškou MŠMT ČR č. 54/2005 Sb., o náležitostech konkursního řízení a konkursních komisích. Předseda konkursní komise přivítal přítomné a představil jednotlivé členy komise jmenované vyhlašovatelem dle 2 odst. 3 vyhlášky č. 54/2005 Sb., o náležitostech konkursního řízení a konkursních komisích. Předseda seznámil komisi s programem jednání, informoval o vyhlášení konkursního řízení a textu veřejného oznámení o vyhlášení konkursu. Členové obdrželi text vyhlášky č. 54/2005 Sb., text vyhlášení konkursu, ostatní mat. Úplné znění vyhlášení konkursu: Na toto místo zkopírovat text s úplným zněním vyhlášení konkursního řízení.

21 21 Usnesení 1. Komise posoudila, zda přihlášky uchazečů vyhovují požadavkům 3 písm. b) a d) výše uvedené vyhlášky takto: Do konkursu se ve stanoveném termínu do přihlásili uchazeči (počet): Jméno, příjmení, adresa uchazeče: Možnosti: výsledek posouzení: Nesplňuje/splňuje požadovanou kvalifikaci dle zákona č. 563/2004 Sb.. Nesplnil/ splnil požadované náležitosti přihlášky: Vyzván k doložení... Komise navrhuje zřizovateli k vyřazení z důvodů nesplnění.dle zákona.. 2. Členové konkursní komise rozhodli, že uchazeči nebudou podrobeni testu prokazujícímu znalost problematiky v oblasti, ve které budou vykonávat funkci. 3. Konkursní komise navrhuje pozvat ke konkursnímu řízení obsazení funkce ředitele školy, školského zařízení /uvede se název/ tyto uchazeče: /uvedou se jména a příjmení uchazečů, adresy bydliště v abecedním pořadí/ 4. Konkursní komise navrhuje zřizovateli vyřadit následující uchazeče jako nevhodné: /uvede se jméno, adresa, zdůvodnění nebo se uvede, že nikdo nebyl vyřazen/ Návrh na vyřazení předloží zřizovateli předseda konkursní komise v nejbližším termínu. Přihlášku podanou po termínu stanoveném podle 3 písm. d) vrátí předseda komise zpět uchazeči bez dalšího projednání s uvedením důvodu vrácení. 5. Konkursní komise odešle doporučenou zásilkou s dodejkou /obálka s modrým pruhem/ na adresu uvedenou uchazečem nejpozději 14 dní před dnem konání konkursu pozvánku ke konkursu, v níž bude uvedeno místo, datum a hodina konání konkurzu. (Pozvánky budou obsahovat případný požadavek o doplnění údajů možnost). 6. Konkursní komise doporučuje, aby se uchazeči podrobili řízenému rozhovoru v době trvání (např. minimálně 30 minut), aby byli uchazeči podrobeni znalostním testům z oblasti školství dle zvážení komise.

22 22 7. Konkurs na funkci ředitele školy /uvede se název/ se uskuteční: Datum a čas konání : /uvede se datum a hodina konání konkursu/ Místo konání : /uvede se místo konání konkursu/ Členové konkursní komise vzali na vědomí termín konkursního řízení a nebudou již písemně zváni. 8. Členové konkursní komise prohlašují, s ohledem na čl. 3 Ústavy a čl. 10 odst. 3 Listiny základních práv a svobod, že zachovají povinnou mlčenlivost, uloženou příslušnými právními předpisy, zejména zákonem č. 101/2000 Sb., o ochraně osobních údajů. Členové komise obdrželi kopie koncepce rozvoje školy zpracované uchazeči. Členové komise svým podpisem potvrzují, že jednání proběhlo v souladu s platnou vyhláškou. /V případě odmítnutí podpisu zápisu členem konkursní komise se do zápisu uvede důvod odmítnutí./ Členové komise: podpisy Jméno a příjmení předseda zástupce obce.... Jméno a příjmení zástupce obce Jméno a příjmení zástupce KÚ Jméno a příjmení odborník v oblasti státní správy Jméno a příjmení zástupce pedagog. pracovníků školy Jméno a příjmení zástupce ČŠI.... Jméno a příjmení zástupce školské rady Místo a datum Zapsal: Jméno a příjmení, tajemník konkursní komise

23 23 Příloha č. 9: Dopis vyřazenému uchazeči ZŘ I Z O V A T E L O B E C adresa zřizovatele Vážený/á pan/í jméno a příjmení uchazeče adresa bydliště V. dne.. Konkursní řízení Vážený/á pan/í rada obce/starosta rozhodla na svém zasedání dne o Vašem vyřazení z konkursního řízení na obsazení funkce ředitele/ředitelky.. z důvodů nesplnění požadované kvalifikace dle..zákona č. 563/2004 Sb. a nepředložení požadovaných dokladů, tím jste nesplnil/a podmínky stanovené v textu vyhlášení konkursu / dle usnesení rady/. Děkujeme Vám za Váš zájem a přejeme Vám hodně úspěchů jak v pracovním, tak i v osobním životě. S pozdravem Jméno a příjmení předseda konkursní komise

24 24 Příloha č. 10: Pozvánky uchazečům na konkursní řízení ZŘ I Z O V A T E L O B E C adresa zřizovatele Vážený/á pan/í jméno a příjmení uchazeče adresa bydliště V. dne.. P O Z V Á N K A V souladu s 4 odst. 5 vyhlášky MŠMT ČR č. 54/2005 Sb., o náležitostech konkursního řízení a konkursních komisích, a na základě usnesení konkursní komise ze dne /uvede se termín jednání konkursní komise/ Vás zveme ke konkursnímu řízení na obsazení funkce ředitele školy /uvede se název a adresa školy/, které se koná /uvede se den, hodina a místo konání konkursu/ V souladu s 4 odst. 4 výše uvedené vyhlášky bude konkursnímu řízení předcházet znalostní, případně psychologický test, na který se dostavte /uvede se den, hodina a místo konání testu /uvede se v případě, že se tak komise usnese/ Předpokládaná doba trvání / např. 2 hodiny/. Účast nutná! Poznámka: Např. - Prosíme, doložte výpis z rejstříku trestů, lékařské potvrzení o tom, že jste zdravotně způsobilý/á vykonávat funkci ředitele školy a vyplňte Čestné prohlášení, které přikládáme. Dokumenty přineste prosím ke konkursnímu řízení. S pozdravem Jméno a příjmení vyhlašovatel - adresa Přílohy: dle závěrů z prvního jednání konkursní komise, kdy komise požaduje doplnění některých údajů u některých pozvaných uchazečů

25 25 Příloha č. 11: Čestné prohlášení Poznámka: Odmítne-li zaměstnanec učinit čestné prohlášení, postupuje se dle zákona č. 451/1991 Sb., stejným způsobem, jako když nesplňuje předpoklady pro danou funkci. Č E S T N É P R O H L Á Š E N Í Jméno, příjmení, titul : Datum narození : Bydliště : V souladu s 4 odst. 3 zákona 451/1991 Sb., kterým se stanoví některé další předpoklady pro výkon některých funkcí ve státních orgánech a organizacích ČR, č e s t n ě p r o h l a š u j i, že splňuji podmínky pro vydání negativního lustračního osvědčení, že jsem a) v období od do a od do nebyl tajemníkem orgánu Komunistické strany Československa nebo Komunistické strany Slovenska od stupně okresního nebo jemu na roveň postaveného výboru výše, členem předsednictva těchto výborů, členem ústředního výboru Komunistické strany Československa nebo ústředního výboru Komunistické strany Slovenska, členem Byra pro řízení stranické práce v českých zemích nebo členem Výboru pro řízení stranické práce v českých zemích, b) v období od do nebyl pracovníkem aparátu orgánů uvedených pod písmenem a) na úseku politického řízení Sboru národní bezpečnosti, c) v období od do nebyl příslušníkem Lidových milicí, d) nebyl členem akčního výboru Národní fronty po , prověrkových komisí po nebo prověrkových a normalizačních komisí po , e) v období od do nebyl studentem na Vysoké škole Felixe Edmundoviče Dzeržinského při Radě ministrů Svazu sovětských socialistických republik pro příslušníky Státní bezpečnosti, Vysoké školy ministerstva vnitra Svazu sovětských socialistických republik pro příslušníky Veřejné bezpečnosti, Vyšší politické školy ministerstva vnitra Svazu sovětských socialistických republik nebo vědeckým aspirantem anebo účastníkem kurzů delších než 3 měsíce na těchto školách. Zároveň v souladu s 4 odst. 4 téhož zákona č e s t n ě p r o h l a š u j i, že jsem nebyl a nejsem spolupracovníkem žádné zahraniční zpravodajské nebo výzvědné služby. V dne podpis pracovníka

26 26 Příloha č. 12: Zápis z druhého jednání konkursní komise Zápis o průběhu konkursního řízení na obsazení funkce ředitele škola, školské zařízení /uvede se název ze zřizovací listiny/, konaného dne... podle ustanovení 6 odst. 1 vyhlášky č. 54/2005 Sb., o náležitostech konkursního řízení a konkursních komisích Místo jednání: /uvede se místo jednání konkursní komise/ Termín a hodina jednání: /uvede se datum a hodina jednání konkursní komise/ Úplné znění vyhlášení konkursu Na toto místo zkopírovat text s úplným zněním vyhlášení konkursního řízení. Datum a způsob vyhlášení konkursu Datum vyhlášení: dne /uvede se datum z vyhlášení konkursu/ Způsob vyhlášení: úřední deska zřizovatele, dne.. datum zveřejnění v regionálním tisku /uvede se v jakém/, v Učitelských novinách č. dne.. zveřejnění v dne Seznam členů komise přítomných při konkursu Konkursní komise byla jmenována radou/starostou obce. usnesení.. dne.: funkce jméno a příjmení v komisi zastupuje předseda zástupce zřizovatele člen zástupce zřizovatele člen zástupce KÚ člen odborník v oblasti stát. správ. ve školství člen ped. pracovník příslušné školy člen inspektor ČŠI člen člen rady školy Přizván s hlasem poradním na základě usnesení rady č., ze dne. funkce jméno a příjmení Zastupuje hlas poradní

27 27 Omluveni: POZOR minimální počet členů komise je pět, aby byla usnášení schopná Konkursní komise je usnášení schopná. Seznam uchazečů: /uvedou se jména a příjmení uchazečů v abecedním pořadí včetně adres, do seznamu se uvedou všichni uchazeči s tím, že v případě vyřazených uchazečů se tato skutečnost uvede do poznámky včetně čísla aktu zřizovatele, kterým o vyřazení rozhodl, do poznámek se také uvedou uchazeči, kteří odstoupili/ příjmení a jméno datum narození Bydliště poznámka e) Usnesení komise podle 5 odstavce 2 vyhlášky: Usnesení komise o vhodnosti uchazečů ( 5 odst. 2 vyhlášky č. 54/2005 Sb.), Konkursní komise se na základě předložených materiálů, řízeného rozhovoru, vyjádření odborníků (přizvaného psychologa) a na základě výsledků znalostních testů při konkursním řízení /text upravit dle zápisu z prvního jednání konkursní komise, ve kterém bylo rozhodnuto o kritériích konkursu/, hlasováním usnesla o vhodnosti uchazeče/uchazečů pro výkon funkce ředitele školy, školského zařízení /název dle zřizovací listiny / takto: Jména účastníků vhodných pro výkon funkce v abecedním pořadí /uvedou se jména a příjmení uchazečů v abecedním pořadí/ pro výkon činností ředitele není vhodný žádný uchazeč, pro výkon činností ředitele je vhodný jeden z uchazečů, pro výkon činností ředitele jsou vhodní dva nebo více uchazečů, Vhodným uchazečem je takový uchazeč, který získal nadpoloviční počet kladných hlasů přítomných členů komise. Pořadí uchazečů u jednotlivých členů komise dle 5 odst. 2 příjmení a jméno uchazeče hlasování jednotlivých členů komise (řazeno abecedně) I. II. III. IV. V. VI. VII. Výsledek

28 28 /Pokud se komise usnese, že pro výkon funkce jsou vhodní dva a více uchazečů, uvede se toto usnesení v zápisu a následně sestaví každý člen komise vlastní pořadí těchto uchazečů a to od nejvhodnějšího po nejméně vhodného uchazeče./ Komise se usnesla, že pro výkon funkce jsou vhodní dva a více uchazečů. Pořadí vhodných uchazečů u jednotlivých členů komise ( 5 odst. 3 vyhlášky č. 54/2005 Sb.) a výsledné pořadí vhodných uchazečů ( 5 odst. 4 vyhlášky č. 54/2005 Sb.). /jen při usnesení, že jsou vhodní 2 a více uchazečů - vzor tabulky pro sestavení pořadí účastníků / jméno účastníka jméno účastníka jméno účastníka předseda komise člen komise člen komise člen komise člen komise člen komise konečné pořadí Poznámka tabulka se vyplní podle hlasovacích lístků, v tabulce se vždy škrtá jedno nejlepší a nejhorší umístění, potom se provede součet, na prvním místě se umístí uchazeč s nejmenším součtem. Při rovnosti rozhoduje hlas předsedy konkursní komise. Jména účastníků vhodných pro výkon funkce v abecedním pořadí ( 5 odst. 4 vyhlášky č. 54/2005 Sb.), /použití jen v případě usnesení 2 a více vhodných kandidátů/ není vhodný žádný uchazeč je vhodný jeden z uchazečů: jsou vhodní dva (více)uchazeči: Výsledné pořadí uchazečů: Konkursní komise se hlasováním usnesla na základě celkového vyhodnocení konkursu podle 5 odstavce 5 na výsledném pořadí uchazečů vhodných pro výkon funkce ředitele školy, školského zařízení... (úplný název školy) následující: /uvedou se jména a příjmení uchazečů v abecedním pořadí/ není vhodný žádný uchazeč je vhodný jeden z uchazečů: Otázky znalostního testu a jeho vyhodnocení, seznam použitých psychologických testů včetně závěru psychologa, /v případě, že byly použity/, jsou přílohou tohoto zápisu. Po vyhodnocení konkursu byl výsledek přítomným účastníkům konkursu sdělen za přítomnosti členů komise. Uchazeči budou předsedou komise vyrozuměni o výsledném pořadí též písemnou formou, a to do 7 dnů od vyhlášení výsledného pořadí uchazečů. Výsledné pořadí uchazečů má pro zřizovatele doporučující charakter.

29 29 Předseda konkursní komise předá zřizovateli bez zbytečného odkladu zápis podepsaný všemi členy komise, kteří byli přítomni u konkursního řízení ( 6 odst. 2 vyhlášky č. 54/2005 Sb.). Členové konkursní komise prohlašují, s ohledem na čl. 3 Ústavy a čl. 10 odst. 3 Listiny základních práv a svobod, že zachovají povinnou mlčenlivost, uloženou příslušnými právními předpisy, zejména zákonem č. 101/2000 Sb., o ochraně osobních údajů. Členové komise svým podpisem potvrzují, že konkurs proběhl v souladu s platnou vyhláškou a výsledek konkursu souhlasí s hlasováním členů komise. /V případě odmítnutí podpisu zápisu členem konkursní komise se do zápisu uvede důvod odmítnutí./ Členové komise: podpisy Jméno a příjmení předseda zástupce zřizovatele Jméno a příjmení zástupce zřizovatele Jméno a příjmení zástupce KÚ Jméno a příjmení odborník v oblasti státní správy Jméno a příjmení zástupce pedagog. pracovníků školy Jméno a příjmení zástupce ČŠI Jméno a příjmení zástupce školské rady Místo a datum Zapsal: Jméno a příjmení, tajemník konkursní komise Přílohy: Hlasovací lístky jednotlivých členů komise /počet listů/ Otázky znalostního testu a jeho vyhodnocení, seznam použitých psychologických testů včetně závěru psychologa / v případě, že byly použity/

30 30 Příloha č. 13: Hlasovací lístky Tabulka č. 1 - hlasování o vhodnosti /nevhodnosti/ účastníka pro výkon funkce Hlasování člena komise při konkursním řízení na funkci ředitele/ředitelky. Název dle zřizovací listiny., dne., místo konání konkursu. funkce jméno a příjmení v komisi zastupuje Tabulka č. 1 - hlasování o vhodnosti /nevhodnosti/ účastníka pro výkon funkce Jméno účastníka vhodný ANO, nevhodný - NE V.dne.... podpis Tabulka č. 2 určení pořadí vhodných účastníků Hlasování člena komise při konkursním řízení na funkci ředitele/ředitelky. Název dle zřizovací listiny., dne., místo konání konkursu. funkce jméno a příjmení v komisi zastupuje Tabulka č. 2 určení pořadí vhodných účastníků Jméno účastníka pořadí V..dne..... podpis

31 31 Příloha č. 14: Sdělení výsledku konkursního řízení ZŘ I Z O V A T E L O B E C adresa zřizovatele Vážený/á pan/í jméno a příjmení uchazeče adresa bydliště V. dne.. Sdělení výsledku konkursního řízení Vážený/á pan/í v souladu s 5 odst. 6 vyhlášky č. 54/2005 Sb., o náležitostech konkursního řízení a konkursních komisích, Vám tímto oznamujeme výsledek konkursu na funkci ředitele/ředitelky, který se konal dne. v. Konkursní komise se hlasováním usnesla, že pro výkon funkce ředitele/ředitelky jsou vhodní: nevhodní: Výsledek konkursu má pro zřizovatele doporučující charakter. Děkujeme Vám za Váš zájem a přejeme Vám hodně úspěchů jak v pracovním, tak i v osobním životě. S pozdravem Jméno a příjmení předseda konkursní komise

Město Nejdek. Oznámení o vyhlášení konkurzu

Město Nejdek. Oznámení o vyhlášení konkurzu Město Nejdek nám. Karla IV. 239, 362 21 Nejdek Karlovarský kraj Oznámení o vyhlášení konkurzu Rada města /usnesení č. RM/704/31/07 ze dne 31. 8. 2007 / - 99 odst. 1 zákona č. 128/2000 Sb., o obcích ( obecní

Více

VYHLÁŠENÍ DOTAČNÍHO PROGRAMU MŠMT FINANCOVÁNÍ ASISTENTŮ

VYHLÁŠENÍ DOTAČNÍHO PROGRAMU MŠMT FINANCOVÁNÍ ASISTENTŮ VYHLÁŠENÍ DOTAČNÍHO PROGRAMU MŠMT FINANCOVÁNÍ ASISTENTŮ PEDAGOGA PRO DĚTI, ŽÁKY A STUDENTY SE ZDRAVOTNÍM POSTIŽENÍM V SOUKROMÝCH A CÍRKEVNÍCH ŠKOLÁCH NA ROK 2010 Č. j.: 24 525/2009-61 V Praze dne 17. prosince

Více

Město Moravský Beroun náměstí 9. května 4, 793 05 Moravský Beroun. Oznámení o vyhlášení výběrového řízení VŘ 5/2016

Město Moravský Beroun náměstí 9. května 4, 793 05 Moravský Beroun. Oznámení o vyhlášení výběrového řízení VŘ 5/2016 Město Moravský Beroun náměstí 9. května 4, 793 05 Moravský Beroun Oznámení o vyhlášení výběrového řízení VŘ 5/2016 Tajemník Městského úřadu Moravský Beroun dne 12.08.2016 v souladu se zákonem č. 312/2002

Více

zde nevyplňujte prosím Příjmení, jméno, titul dřívější příjmení 1... Datum narození (den, měsíc, rok). Místo narození...

zde nevyplňujte prosím Příjmení, jméno, titul dřívější příjmení 1... Datum narození (den, měsíc, rok). Místo narození... 44 ČČ RR ŽÁDOST O VYDÁNÍ ROZHODNUTÍ O ZPŮSOBILOSTI K VÝKONU ZDRAVOTNICKÉHO POVOLÁNÍ PRO STÁTNÍ PŘÍSLUŠNÍKY ČLENSKÝCH STÁTŮ EVROPSKÉ UNIE, kteří získali způsobilost k výkonu zdravotnických povolání v jiném

Více

Poskytování informací podle zákona 106/1999 Sb. v platném znění

Poskytování informací podle zákona 106/1999 Sb. v platném znění Poskytování informací podle zákona 106/1999 Sb. v platném znění 1. Pravomoci a působnost ředitele školy Ředitel školy: Ing. Jiří Zajíček, jmenován dne 25.7.2000 dekretem Ministerstva školství, mládeže

Více

Výzva k podání nabídky Výběrové řízení

Výzva k podání nabídky Výběrové řízení Výzva k podání nabídky Výběrové řízení Obec Vacenovice si Vás dovoluje vyzvat k předložení nabídky na veřejnou zakázku malého rozsahu: Název zakázky: Název: Dotační management projektu Stavební úpravy

Více

H) MINISTERSTVO ŠKOLSTVÍ, MLÁDEŽE A TĚLOVÝCHOVY

H) MINISTERSTVO ŠKOLSTVÍ, MLÁDEŽE A TĚLOVÝCHOVY H) MINISTERSTVO ŠKOLSTVÍ, MLÁDEŽE A TĚLOVÝCHOVY Zákon o předškolním, základním, středním, vyšším odborném a jiném vzdělávání (školský zákon) ve znění zák. č. 383/2005 Sb., č. 112/2006 Sb., 158/2006 Sb.,

Více

Smlouva o spolupráci při realizaci odborných praxí studentů

Smlouva o spolupráci při realizaci odborných praxí studentů Smlouva o spolupráci při realizaci odborných praxí studentů I. Smluvní strany Masarykova univerzita Filozofická fakulta se sídlem, 602 00 Brno zastoupená prof. PhDr. Milanem Polem, CSc., děkanem Filozofické

Více

INSPEKČNÍ ZPRÁVA. ŠÚ Znojmo, Rudoleckého 21, 669 02 Znojmo

INSPEKČNÍ ZPRÁVA. ŠÚ Znojmo, Rudoleckého 21, 669 02 Znojmo Č E S K Á Š K O L N Í I N S P E K C E Čj.: 122 298/99-05010 Signatura: ol6ws201 Oblastní pracoviště č. 12 Brno Okresní pracoviště Znojmo INSPEKČNÍ ZPRÁVA Škola: Identifikátor ředitelství: IZO: Ředitel

Více

Město Moravský Beroun náměstí 9. května 4, 793 05 Moravský Beroun. Oznámení o vyhlášení výběrového řízení VŘ 8/2015

Město Moravský Beroun náměstí 9. května 4, 793 05 Moravský Beroun. Oznámení o vyhlášení výběrového řízení VŘ 8/2015 Město Moravský Beroun náměstí 9. května 4, 793 05 Moravský Beroun Oznámení o vyhlášení výběrového řízení VŘ 8/2015 Tajemník Městského úřadu Moravský Beroun dne 18.12.2015 v souladu s 7 zákona č. 312/2002

Více

Ing. Miloš Hrdý, MSc. bezpečnostní ředitel. Přílohy:

Ing. Miloš Hrdý, MSc. bezpečnostní ředitel. Přílohy: Příloha č. 6 a PODMÍNKY přístupu zaměstnanců cizích firem vykonávajících na základě smluvního vztahu činnosti pro ČNB k utajované informaci stupně utajení Vyhrazené Česká národní banka (dále jen,,čnb )

Více

ZÁKON ze dne.. 2005, kterým se mění zákon č. 435/2004 Sb., o zaměstnanosti, ve znění pozdějších předpisů

ZÁKON ze dne.. 2005, kterým se mění zákon č. 435/2004 Sb., o zaměstnanosti, ve znění pozdějších předpisů senátní tisk č. 88 5. funkční období ZÁKON ze dne.. 2005, kterým se mění zákon č. 435/2004 Sb., o zaměstnanosti, ve znění pozdějších předpisů Parlament se usnesl na tomto zákoně České republiky: Čl. I

Více

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY součást č. 31 SMĚRNICE K ZÁPISU DO 1. ROČNÍKU

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY součást č. 31 SMĚRNICE K ZÁPISU DO 1. ROČNÍKU Základní škola a Mateřská škola, Potštejn, okres Rychnov nad Kněžnou ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY součást č. 31 SMĚRNICE K ZÁPISU DO 1. ROČNÍKU Číslo jednací: 3/16 Spisový znak: 1C Skartační znak: A 5 Vypracovala:

Více

Čl. 1 Smluvní strany. Čl. 2 Předmět smlouvy

Čl. 1 Smluvní strany. Čl. 2 Předmět smlouvy Veřejnoprávní smlouva č. 1/2015 o poskytnutí dotace dle zákona č. 250/2000 Sb., o rozpočtových pravidlech územních rozpočtů, ve znění pozdějších předpisů Na základě usnesení zastupitelstva obce Čáslavsko

Více

Obec Branka u Opavy USNESENÍ č. 10 ze dne 29.06.2015. Obec Branka u Opavy. Usnesení č. 10. Ze schůze Rady obce Branka u Opavy. konané dne 29.06.

Obec Branka u Opavy USNESENÍ č. 10 ze dne 29.06.2015. Obec Branka u Opavy. Usnesení č. 10. Ze schůze Rady obce Branka u Opavy. konané dne 29.06. Obec Branka u Opavy Usnesení č. 10. Ze schůze Rady obce Branka u Opavy konané dne 29.06.2015 v místnosti OÚ, Bezručovo nábřeží 54, 747 41 Branka u Opavy. 1 K o n t r o l a u s n e s e n í : a) D l o u

Více

ČÁST I. IDENTIFIKACE ŽADATELE: Vyplňte, popř. proškrtněte

ČÁST I. IDENTIFIKACE ŽADATELE: Vyplňte, popř. proškrtněte Žádost o dofinancování sociální služby pro r. 2016 v rámci Podmínek dotačního Programu na podporu poskytování sociálních služeb a způsobu rozdělení a čerpání dotace z kapitoly 313 MPSV státního rozpočtu

Více

ČESKÁ ŠKOLNÍ INSPEKCE. Inspekční zpráva

ČESKÁ ŠKOLNÍ INSPEKCE. Inspekční zpráva ČESKÁ ŠKOLNÍ INSPEKCE Oblastní pracoviště Plzeň Inspekční zpráva Střední odborná škola gastronomická a Střední odborné učiliště gastronomické, Plzeň, U Borského parku 3 U Borského parku 3, 320 04 Plzeň

Více

NOVÉ VOLBY DO ZASTUPITELSTVA OBCE dne 16. července 2016 Harmonogram úkolů a lhůt

NOVÉ VOLBY DO ZASTUPITELSTVA OBCE dne 16. července 2016 Harmonogram úkolů a lhůt NOVÉ VOLBY DO ZASTUPITELSTVA OBCE dne 16. července 2016 Harmonogram úkolů a lhůt vyplývající ze zákona č. 491/2001 Sb., o volbách do zastupitelstev obcí a o změně některých zákonů, ve znění pozdějších

Více

KRITÉRIA II. kola PŘIJÍMACÍHO ŘÍZENÍ pro školní rok 2016/2017 ZÁKLADNÍ INFORMACE K II. KOLU PŘIJÍMACÍMU ŘÍZENÍ PRO ŠKOLNÍ ROK 2016/2017

KRITÉRIA II. kola PŘIJÍMACÍHO ŘÍZENÍ pro školní rok 2016/2017 ZÁKLADNÍ INFORMACE K II. KOLU PŘIJÍMACÍMU ŘÍZENÍ PRO ŠKOLNÍ ROK 2016/2017 KRITÉRIA II. kola PŘIJÍMACÍHO ŘÍZENÍ pro školní rok 2016/2017 Střední škola lodní dopravy a technických řemesel, Děčín VI, p. o., stanovila v souladu se zákonnou normou č. 472/2011 Sb., kterým se mění

Více

Obchodní akademie a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, Šumperk, Hlavní třída 31

Obchodní akademie a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, Šumperk, Hlavní třída 31 Kritéria přijímacího řízení pro první kolo přijímacího řízení na Obchodní akademii a Jazykové škole s právem státní jazykové zkoušky, Šumperk, pro školní rok 2016/2017, obor vzdělání 63 41-M/02 Obchodní

Více

ZÁPIS z ustavujícího zasedání Zastupitelstva obce Jiřetín pod Jedlovou, konaného dne 5.11.2014, od 17:00 hodin.

ZÁPIS z ustavujícího zasedání Zastupitelstva obce Jiřetín pod Jedlovou, konaného dne 5.11.2014, od 17:00 hodin. ZÁPIS z ustavujícího zasedání Zastupitelstva obce Jiřetín pod Jedlovou, konaného dne, od 17:00 hodin. Zahájení zasedání zastupitelstva Zasedání Zastupitelstva obce Jiřetín pod Jedlovou (dále též jako zastupitelstvo

Více

Náležitosti žádosti o akreditaci vzdělávacího programu

Náležitosti žádosti o akreditaci vzdělávacího programu 176 VYHLÁŠKA ze dne 5. června 2009, kterou se stanoví náležitosti žádosti o akreditaci vzdělávacího programu, organizace vzdělávání v rekvalifikačním zařízení a způsob jeho ukončení Ministerstvo školství,

Více

ZADÁVÁNÍ VEŘEJNÝCH ZAKÁZEK MALÉHO ROZSAHU

ZADÁVÁNÍ VEŘEJNÝCH ZAKÁZEK MALÉHO ROZSAHU VNITŘNÍ SMĚRNICE MĚSTA č. 27/2015 ZADÁVÁNÍ VEŘEJNÝCH ZAKÁZEK MALÉHO ROZSAHU Město Holice, (dále jen zadavatel), se sídlem Holubova 1, 534 14 Holice, IČ 00273571, zastoupené starostou města Mgr. Ladislavem

Více

Schůzka pro rodiče vycházejících žáků dne 22.10.2015. Informace o přijímacím řízení ve školním roce 2015/2016

Schůzka pro rodiče vycházejících žáků dne 22.10.2015. Informace o přijímacím řízení ve školním roce 2015/2016 Schůzka pro rodiče vycházejících žáků dne 22.10.2015 Informace o přijímacím řízení ve školním roce 2015/2016 Pomoc při rozhodování a výběru školy Pro nerozhodnuté žáky ( vyšetření profiorientace v PPP

Více

Výzva k podání nabídek na veřejnou zakázku

Výzva k podání nabídek na veřejnou zakázku OBEC POHOŘÍ Pohoří Chotouň 100, 254 01 Jílové u Prahy, IČ: 00241555 tel: 241 950 299, email: info@obec-pohori.info Výzva k podání nabídek na veřejnou zakázku v zadávacím řízení zakázky malého rozsahu stavebních

Více

Česká republika Česká školní inspekce. Olomoucký inspektorát - oblastní pracoviště INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Základní škola a gymnázium města Konice

Česká republika Česká školní inspekce. Olomoucký inspektorát - oblastní pracoviště INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Základní škola a gymnázium města Konice Česká republika Česká školní inspekce Olomoucký inspektorát - oblastní pracoviště INSPEKČNÍ ZPRÁVA Základní škola a gymnázium města Konice Tyršova 609, 798 52 Konice Identifikátor školy: 600 015 149 Termín

Více

II. Podání žádosti o přijetí do služebního poměru v době čerpání mateřské nebo rodičovské dovolené

II. Podání žádosti o přijetí do služebního poměru v době čerpání mateřské nebo rodičovské dovolené Stanovisko sekce pro státní službu k právnímu postavení zaměstnankyň na mateřské dovolené a zaměstnanců nebo zaměstnankyň na rodičovské dovolené ve vztahu k zákonu č. 234/2014 Sb., o státní službě - část

Více

VOLEBNÍ ŘÁD PRO VOLBY DO ŠKOLSKÝCH RAD ZÁKLADNÍCH, STŘEDNÍCH A VYŠŠÍCH ODBORNÝCH ŠKOL

VOLEBNÍ ŘÁD PRO VOLBY DO ŠKOLSKÝCH RAD ZÁKLADNÍCH, STŘEDNÍCH A VYŠŠÍCH ODBORNÝCH ŠKOL VOLEBNÍ ŘÁD PRO VOLBY DO ŠKOLSKÝCH RAD ZÁKLADNÍCH, STŘEDNÍCH A VYŠŠÍCH ODBORNÝCH ŠKOL Rada Libereckého kraje v souladu s ustanovením 59 odst. 1 písm. i) zákona č. 129/2000 Sb., o krajích (krajské zřízení),

Více

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE 10.03.2016

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE 10.03.2016 Kancelář úřadu V Písku dne: 03.03.2016 MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE 10.03.2016 MATERIÁL K PROJEDNÁNÍ Schválení Pravidel, která stanoví podmínky pracovněprávních vztahů ředitelů příspěvkových

Více

ČESTNÉ PROHLÁŠENÍ O SPLNĚNÍ KVALIFIKAČNÍCH PŘEDPOKLADŮ PODLE 62 ODST. 3 ZÁKONA O VEŘEJNÝCH ZAKÁZKÁCH

ČESTNÉ PROHLÁŠENÍ O SPLNĚNÍ KVALIFIKAČNÍCH PŘEDPOKLADŮ PODLE 62 ODST. 3 ZÁKONA O VEŘEJNÝCH ZAKÁZKÁCH ČESTNÉ PROHLÁŠENÍ O SPLNĚNÍ KVALIFIKAČNÍCH PŘEDPOKLADŮ PODLE 62 ODST. 3 ZÁKONA O VEŘEJNÝCH ZAKÁZKÁCH Podle 62 odst. 3 zákona č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách, ve znění pozdějších předpisů (dále jen

Více

Statut bezpečnostní rady obce s rozšířenou působností Písek

Statut bezpečnostní rady obce s rozšířenou působností Písek DATUM: 02.01.2011 ČÍSLO JEDNACÍ: VÝTISK ČÍSLO: BR-1/2011-2 Jediný POČET LISTŮ (STRAN): 3 (5) Statut bezpečnostní rady obce s rozšířenou působností Písek vydaný k zabezpečení 8 nařízení vlády č. 462/2000

Více

Pracovní list. pracovní právo typové cvičení. může být sjednána na jakoukoliv dobu může být sjednána maximálně na dobu 3 měsíců je vždy tříměsíční

Pracovní list. pracovní právo typové cvičení. může být sjednána na jakoukoliv dobu může být sjednána maximálně na dobu 3 měsíců je vždy tříměsíční Pracovní list pracovní právo typové cvičení 1. Zkušební doba: může být sjednána na jakoukoliv dobu může být sjednána maximálně na dobu 3 měsíců je vždy tříměsíční 2. K důvodům okamžitého zrušení pracovního

Více

Příloha č. 1 Vzor smlouvy o založení svěřenského fondu a statutu svěřenského fondu

Příloha č. 1 Vzor smlouvy o založení svěřenského fondu a statutu svěřenského fondu Příloha č. 1 Vzor smlouvy o založení svěřenského fondu a statutu svěřenského fondu Strana první. NZ [ ]/[ ] N [ ]/[ ] Notářský zápis sepsaný dne [ ] (slovy: [ ])[jméno a příjmení], notářem v [ ], na adrese

Více

MEDICINÁLNÍ PLYNY VÝZVA K PODÁNÍ NABÍDKY A PROKÁZÁNÍ KVALIFIKACE. k veřejné zakázce. zjednodušené podlimitní řízení. Vše k veřejným zakázkám

MEDICINÁLNÍ PLYNY VÝZVA K PODÁNÍ NABÍDKY A PROKÁZÁNÍ KVALIFIKACE. k veřejné zakázce. zjednodušené podlimitní řízení. Vše k veřejným zakázkám Veřejná zakázka: Medicinální plyny Zadavatel: Nemocnice s poliklinikou Karviná - Ráj, příspěvková organizace Vše k veřejným zakázkám VÝZVA K PODÁNÍ NABÍDKY A PROKÁZÁNÍ KVALIFIKACE k veřejné zakázce MEDICINÁLNÍ

Více

Zadávací dokumentace SLUŽBY ELEKTRONICKÝCH KOMUNIKACÍ PROSTŘEDNICTVÍM MOBILNÍ SÍTĚ

Zadávací dokumentace SLUŽBY ELEKTRONICKÝCH KOMUNIKACÍ PROSTŘEDNICTVÍM MOBILNÍ SÍTĚ Příloha č. 1 Oznámení o zahájení zadávacího řízení Zadávací dokumentace Název zakázky: SLUŽBY ELEKTRONICKÝCH KOMUNIKACÍ PROSTŘEDNICTVÍM MOBILNÍ SÍTĚ 1. Doba a místo plnění veřejné zakázky: Termín zahájení:

Více

Město Žatec městský úřad kancelář úřadu V Žatci dne 24.3.2016. MATERIÁL NA JEDNÁNÍ ZASTUPITELSTVA MĚSTA ŽATCE dne 11.4.2016

Město Žatec městský úřad kancelář úřadu V Žatci dne 24.3.2016. MATERIÁL NA JEDNÁNÍ ZASTUPITELSTVA MĚSTA ŽATCE dne 11.4.2016 Město Žatec městský úřad kancelář úřadu V Žatci dne 24.3.2016 MATERIÁL NA JEDNÁNÍ ZASTUPITELSTVA MĚSTA ŽATCE dne 11.4.2016 NÁZEV: PŘEDKLÁDÁ: ZPRACOVALA: OBSAH: Povolení výjimky z počtu dětí ve třídě na

Více

Úplata za předškolní vzdělávání. Číslo: VP 12

Úplata za předškolní vzdělávání. Číslo: VP 12 Mateřské školy Kopřivnice okres Nový Jičín, příspěvkové organizace ul. Krátká 1105, 742 21 Kopřivnice Úplata za předškolní vzdělávání Číslo: VP 12 Organizace: MŠ Kopřivnice Zpracoval a vydává: Zdeňka Krišková,

Více

ÚZEMNÍ PLÁN ČEPERKA"

ÚZEMNÍ PLÁN ČEPERKA Obec Čeperka, B. Němcové 1, 533 45 Opatovice nad Labem -------------------------------------------------------------------------------------------- Obec Čeperka vypisuje V Čeperce dne 18. 8. 2011 v souladu

Více

Vyhláška Ministerstva vnitra, kterou se pro školy a školská zařízení č. 2/2006 Sb.

Vyhláška Ministerstva vnitra, kterou se pro školy a školská zařízení č. 2/2006 Sb. MINISTERSTVO ŠKOLSTVÍ, MLÁDEŽE A TĚLOVÝCHOVY A) Právní předpisy 1. Školy a školská zařízení, pedagogičtí pracovníci 2. Vysoké školy, věda a výzkum 3. Uznávání výsledků dalšího vzdělávání, uznávání odborné

Více

Dotační programy na zajištění náhradního školního stravování

Dotační programy na zajištění náhradního školního stravování Dotační programy na zajištění náhradního školního stravování podle 122 odst. 4 věta druhá zákona č. 561/2004 Sb., o předškolním, základním, středním, vyšším odborném a jiném vzdělávání (školský zákon)

Více

Čl. I. Platový tarif. d) zaměstnancem státu v Grantové agentuře České republiky,

Čl. I. Platový tarif. d) zaměstnancem státu v Grantové agentuře České republiky, 224 NAŘÍZENÍ VLÁDY ze dne 15. října 2014, kterým se mění nařízení vlády č. 564/2006 Sb., o platových poměrech zaměstnanců ve veřejných službách a správě, ve znění pozdějších předpisů Vláda nařizuje podle

Více

Příloha č. 1: Vzor Ohlášení stavby

Příloha č. 1: Vzor Ohlášení stavby Příloha č. 1: Vzor Ohlášení stavby Příloha č. 1 k Vyhlášce č. 526/2006 Sb. Adresa příslušného úřadu Úřad: Ulice: PSČ, obec: V.... dne..... Věc: OHLÁŠENÍ STAVBY podle ustanovení 104 odst. 2 písm. a) až

Více

MĚSTO HRÁDEK NAD NISOU, Horní náměstí 73,463 34 Hrádek nad Nisou

MĚSTO HRÁDEK NAD NISOU, Horní náměstí 73,463 34 Hrádek nad Nisou PROTOKOL O OTEVÍRÁNÍ OBÁLEK, POSOUZENÍ A HODNOCENÍ NABÍDEK 1. Evidenční číslo (číslo jednací) a název zakázky: VZMR/číslo Název veřejné zakázky VZMR/2012301 Realizace výběrových řízení v rámci projektu

Více

Dů chodové pojiš té ní

Dů chodové pojiš té ní Dů chodové pojiš té ní 4. 3. 2016 MP_03_2016_03_15 Materiál k tomuto článku je z prezentace Mgr. Lady Šupčíkové, který byl prezentován na Odborné konferenci ke mzdové problematice 2016, kterou pořádal

Více

Zápis z ustavujícího zasedání Zastupitelstva obce Nesvačily, konaného dne 5.11.2014, od 19. 00 hodin

Zápis z ustavujícího zasedání Zastupitelstva obce Nesvačily, konaného dne 5.11.2014, od 19. 00 hodin Zápis z ustavujícího zasedání Zastupitelstva obce Nesvačily, konaného dne 5.11.2014, od 19. 00 hodin Zahájení zasedání zastupitelstva Zasedání Zastupitelstva obce Nesvačily (dále též jako zastupitelstvo

Více

Žádost o zápis uzavření manželství

Žádost o zápis uzavření manželství Žádost o zápis uzavření manželství sepsaná dne... u... s... bytem... k provedení zápisu manželství do zvláštní matriky vedené Úřadem městské části města Brna, Brno-střed, podle ustan. 1, 3 odst. 4) a 43

Více

Příloha č. 15 k vyhlášce č. 432/2001 Sb. Adresa místně a věcně příslušného vodoprávního úřadu OHLÁŠENÍ

Příloha č. 15 k vyhlášce č. 432/2001 Sb. Adresa místně a věcně příslušného vodoprávního úřadu OHLÁŠENÍ *) Příloha č. 15 k vyhlášce č. 432/2001 Sb. *) Adresa místně a věcně příslušného vodoprávního úřadu OHLÁŠENÍ [ 15 odst. 2 vodního zákona a 104 odst. 2 písm. n) stavebního zákona] udržovacích prací obnovy

Více

Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Hustopeče, Masarykovo nám. 1. MV ČR Vnitřní správa evidence obyvatel

Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Hustopeče, Masarykovo nám. 1. MV ČR Vnitřní správa evidence obyvatel Číslo projektu Číslo materiálu Název školy Autor Název Téma hodiny Předmět Ročník /y/ CZ.1.07/1.5.00/34.0394 VY_32_INOVACE_11_CZSŘ_4.11_ MV ČR Vnitřní správa evidence obyvatel Střední odborná škola a Střední

Více

Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám

Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Název projektu: Moderní ekonomická škola Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/34.0784 Šablona: I/2 č. materiálu: VY_12_INOVACE_30 Jméno

Více

10. funkční období OPRAVENÉ ZNĚNÍ

10. funkční období OPRAVENÉ ZNĚNÍ 274 10. funkční období 274 OPRAVENÉ ZNĚNÍ Návrh zákona, kterým se mění zákon č. 155/1995 Sb., o důchodovém pojištění, ve znění pozdějších předpisů, a zákon č. 582/1991 Sb., o organizaci a provádění sociálního

Více

STATUTÁRNÍ MĚSTO MOST MAGISTRÁT MĚSTA MĚSTSKÁ POLICIE

STATUTÁRNÍ MĚSTO MOST MAGISTRÁT MĚSTA MĚSTSKÁ POLICIE STATUTÁRNÍ MĚSTO MOST MAGISTRÁT MĚSTA MĚSTSKÁ POLICIE Rozsah platnosti dokumentu: všichni zaměstnanci města Název: PRAVIDLA PRO UŽÍVÁNÍ ZNAKU A VLAJKY STATUTÁRNÍHO MĚSTA MOSTU Typ dokumentu: pravidla rady

Více

JEDNACÍ ŘÁD FORMÁTOVÉHO VÝBORU NÁRODNÍ DIGITÁLNÍ KNIHOVNY

JEDNACÍ ŘÁD FORMÁTOVÉHO VÝBORU NÁRODNÍ DIGITÁLNÍ KNIHOVNY JEDNACÍ ŘÁD FORMÁTOVÉHO VÝBORU NÁRODNÍ DIGITÁLNÍ KNIHOVNY Článek 1 Úvodní ustanovení 1. Jednací řád Formátového výboru Národní digitální knihovny upravuje zejména způsob svolávání zasedání, účasti, rozhodování

Více

227/2009 Sb. ZÁKON ze dne 17. června 2009,

227/2009 Sb. ZÁKON ze dne 17. června 2009, 227/2009 Sb. ZÁKON ze dne 17. června 2009, kterým se mění některé zákony v souvislosti s přijetím zákona o základních registrech ČÁST STO SEDMDESÁTÁ Změna zákona o ochraně utajovaných informací a o bezpečnostní

Více

Zápis o posouzení a hodnocení nabídek

Zápis o posouzení a hodnocení nabídek Zápis o posouzení a hodnocení nabídek 1. Veřejné zakázky Název zakázky: Registrační číslo projektu: Název projektu: Předpokládaná cena bez DPH: Lhůta pro podávání nabídek: Zajištění akreditovaného školení

Více

VYHLÁŠKA MV ČR č. 444/2008 Sb., o zdravotní způsobilosti uchazeče o zaměstnání strážníka, čekatele a strážníka obecní policie

VYHLÁŠKA MV ČR č. 444/2008 Sb., o zdravotní způsobilosti uchazeče o zaměstnání strážníka, čekatele a strážníka obecní policie VYHLÁŠKA MV ČR č. 444/2008 Sb., o zdravotní způsobilosti uchazeče o zaměstnání strážníka, čekatele a strážníka obecní policie Ministerstvo vnitra v dohodě s Ministerstvem zdravotnictví stanoví podle 4c

Více

I) Slezská univerzita v Opavě

I) Slezská univerzita v Opavě I) Slezská univerzita v Opavě Pokyn rektora č. 1/2014 k zabezpečení jednotného postupu při evidenci uznané doby rodičovství a činnostech souvisejících na Slezské univerzitě v Opavě Vydáno: V Opavě, únor

Více

2012 STÁTNÍ ÚSTAV PRO KONTROLU LÉČIV

2012 STÁTNÍ ÚSTAV PRO KONTROLU LÉČIV Zpráva o činnosti státní agentury pro konopí pro léčebné použití 2 ZPRÁVA O STAVU KONOPÍ PRO LÉČEBNÉ POUŽITÍ V ČR Bc. Helena Kordačová 3 Situace Změna zákona č. 378/2007Sb. a zákona č. 167/1998Sb. konopná

Více

Obec Horní Smržov. Výzva k podání nabídky na základě zadávacího řízení na výběr dodavatele na dodávku - zakázka malého rozsahu na akci

Obec Horní Smržov. Výzva k podání nabídky na základě zadávacího řízení na výběr dodavatele na dodávku - zakázka malého rozsahu na akci Výzva k podání nabídky na základě zadávacího řízení na výběr dodavatele na dodávku - zakázka malého rozsahu na akci ZKVALITNĚNÍ NAKLÁDÁNÍ S ODPADY - HORNÍ SMRŽOV 1. Předmět zadávané zakázky Dovolujeme

Více

Vyjádření k oznámení k záměru přeložka silnice II/240 ( R7-D8) úsek mezi rychlostní silnicí R7, dálnice D8 a silnicí II. třídy č.

Vyjádření k oznámení k záměru přeložka silnice II/240 ( R7-D8) úsek mezi rychlostní silnicí R7, dálnice D8 a silnicí II. třídy č. Krajský úřad Středočeského kraje Odbor životního prostředí a zemědělství Středočeského kraje Zborovská 11 150 21 Praha 5 OBECNÍ ÚŘAD obce Velké Přílepy Pražská 162 252 64 Velké Přílepy Vyjádření k oznámení

Více

Bytové družstvo NA KORÁBĚ, IČO 29154634. se sídlem Na Korábě 362/4, Libeň, 180 00 Praha 180 00. Zápis z členské schůze

Bytové družstvo NA KORÁBĚ, IČO 29154634. se sídlem Na Korábě 362/4, Libeň, 180 00 Praha 180 00. Zápis z členské schůze Zápis z členské schůze BYTOVÉHO DRUŽSTVA NA KORÁBĚ, IČO 29154634 se sídlem Na Korábě 362/4, Libeň, 180 00 Praha 8 Den konání : 9. 6. 2014 Místo konání: prostory sušárny v suterénu domu Na Korábě 362/4,

Více

ZÁPIS Z USTAVUJÍCÍHO ZASEDÁNÍ ZASTUPITELSTVA OBCE HEŘMANOV DNE 3. 11. 2014

ZÁPIS Z USTAVUJÍCÍHO ZASEDÁNÍ ZASTUPITELSTVA OBCE HEŘMANOV DNE 3. 11. 2014 ZÁPIS Z USTAVUJÍCÍHO ZASEDÁNÍ ZASTUPITELSTVA OBCE HEŘMANOV DNE 3. 11. 2014 Zasedání zahájeno: v 18.00 hodin Místo konání: kancelář obecního úřadu Počet zastupitelů: 9 Přítomni: 9 - Chadimová Pavla, Bajerová

Více

ZÁKON. ze dne 4. listopadu 2004. o zrušení civilní služby a o změně a zrušení některých souvisejících zákonů ČÁST PRVNÍ

ZÁKON. ze dne 4. listopadu 2004. o zrušení civilní služby a o změně a zrušení některých souvisejících zákonů ČÁST PRVNÍ 587 ZÁKON ze dne 4. listopadu 2004 o zrušení civilní služby a o změně a zrušení některých souvisejících zákonů Parlament se usnesl na tomto zákoně České republiky: ČÁST PRVNÍ OPATŘENÍ VE VĚCECH CIVILNÍ

Více

92/2015 Sb. NAŘÍZENÍ VLÁDY

92/2015 Sb. NAŘÍZENÍ VLÁDY 92/2015 Sb. NAŘÍZENÍ VLÁDY ze dne 8. dubna 2015 o pravidlech pro organizaci služebního úřadu Vláda nařizuje podle 205 písm. a) zákona č. 234/2014 Sb., o státní službě: 1 Základní ustanovení (1) Organizační

Více

8. Lhůta, po kterou jsou uchazeči svými nabídkami vázáni: Lhůta, po kterou jsou uchazeči svými nabídkami vázáni, činí 30 dnů a tato lhůta začíná běžet

8. Lhůta, po kterou jsou uchazeči svými nabídkami vázáni: Lhůta, po kterou jsou uchazeči svými nabídkami vázáni, činí 30 dnů a tato lhůta začíná běžet Č.j. Vyřizuje /telefon Datum Malý /24245614 29.5.2008 Věc: Výzva více zájemcům o veřejnou zakázku k podání nabídky Ve smyslu Pravidel pro zadávání veřejných zakázek v podmínkách hl.m.prahy a podle zákona

Více

Zřizování věcných břemen na pozemcích ve vlastnictví města Zábřeh

Zřizování věcných břemen na pozemcích ve vlastnictví města Zábřeh 1. Identifikační číslo 2. Kód 3. Pojmenování (název) životní situace Zřizování věcných břemen na pozemcích ve vlastnictví města Zábřeh 4. Základní informace Jedná se o uložení inženýrských sítí v souvislosti

Více

Zahájení zasedání zastupitelstva

Zahájení zasedání zastupitelstva Zápis z ustavujícího zasedání Zastupitelstva Obce Tuchlovice, konaného dne 10.listopadu 2014 v Domě služeb II,Karlovarská 500,Tuchlovice od 18,00 hodin Zahájení zasedání zastupitelstva Zasedání Zastupitelstva

Více

USNESENÍ výboru pro vědu, vzdělání, kulturu, mládež a tělovýchovu z 22. schůze ze dne 21. ledna 2016

USNESENÍ výboru pro vědu, vzdělání, kulturu, mládež a tělovýchovu z 22. schůze ze dne 21. ledna 2016 Parlament České republiky POSLANECKÁ SNĚMOVNA 2016 7. volební období 145 USNESENÍ výboru pro vědu, vzdělání, kulturu, mládež a tělovýchovu z 22. schůze ze dne 21. ledna 2016 k vládnímu návrhu zákona, kterým

Více

Materiál pro jednání zastupitelstva města dne 27. 9. 2012

Materiál pro jednání zastupitelstva města dne 27. 9. 2012 Město Český Krumlov Materiál pro jednání zastupitelstva města dne 27. 9. 2012 Věc: Výjimka z nejnižšího počtu žáků na Základní škole Český Krumlov, Linecká 43 na školní rok 2012/2013 Návrh na usnesení:

Více

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY Základní škola Josefa Václava Myslbeka a Mateřská škola Ostrov, Myslbekova 996, okres Karlovy Vary ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY součást č. 22 - ZÁPIS DO PRVNÍ TŘÍDY Číslo jednací: ZŠ/03/150/15 Vypracoval: Mgr.

Více

STANDARD č. 9 Pečovatelská služba OASA Opava o.p.s. Pečovatelská služba OASA Opava

STANDARD č. 9 Pečovatelská služba OASA Opava o.p.s. Pečovatelská služba OASA Opava Pečovatelská služba OASA Opava Provozovatel: Sídlo: Raduň, Poštovní 239, 74761, IČ 26839857, Spisová značka: O 181 vedená u rejstříkového soudu v Ostravě Číslo registrované sociální služby: 3941485 Standard

Více

MĚSTSKÝ ÚŘAD TIŠNOV ODBOR DOPRAVY A ŽIVNOSTENSKÝ ÚŘAD NÁMĚSTÍ MÍRU 346, 666 19 TIŠNOV. Tel.: 549 439 756 E-mail : lubos.dvoracek@tisnov.

MĚSTSKÝ ÚŘAD TIŠNOV ODBOR DOPRAVY A ŽIVNOSTENSKÝ ÚŘAD NÁMĚSTÍ MÍRU 346, 666 19 TIŠNOV. Tel.: 549 439 756 E-mail : lubos.dvoracek@tisnov. MĚSTSKÝ ÚŘAD TIŠNOV ODBOR DOPRAVY A ŽIVNOSTENSKÝ ÚŘAD NÁMĚSTÍ MÍRU 346, 666 19 TIŠNOV Č. j. MUTI 6127/2016/ODŽÚ/Dv-1 V Tišnově, 8. 3. 2016 Vyřizuje: Oprávněná úřední osoba: Luboš Dvořáček Tel.: 549 439

Více

OBJEDNÁVÁNÍ A VÝDEJ LÉKAŘSKÝCH TISKOPISŮ S MODRÝM PRUHEM

OBJEDNÁVÁNÍ A VÝDEJ LÉKAŘSKÝCH TISKOPISŮ S MODRÝM PRUHEM OBJEDNÁVÁNÍ A VÝDEJ LÉKAŘSKÝCH TISKOPISŮ S MODRÝM PRUHEM 1. Základní informace: Odbor sociální MMK vykonává podle 13 zákona č. 167/1998 Sb., o návykových látkách a o změně některých dalších zákonů, v platném

Více

Přijímací řízení FZV UP pro akademický rok 2016/2017

Přijímací řízení FZV UP pro akademický rok 2016/2017 Přijímací řízení FZV UP pro akademický rok 2016/2017 Předpokládané termíny konání přijímacích zkoušek: 30. května 2016: Fyzioterapie navazující magisterské studium - 1. kolo (písemný test) 13.-17. června

Více

Obecně závazná vyhláška č. 1/2013

Obecně závazná vyhláška č. 1/2013 OBEC SULKOVEC Obecně závazná vyhláška č. 1/2013 o místním poplatku za provoz systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů Zastupitelstvo obce Sulkovec se

Více

MĚSTO STRAKONICE odbor majetkový

MĚSTO STRAKONICE odbor majetkový MĚSTO STRAKONICE odbor majetkový Naše značka: Vyřizuje: Datum: MUST/033138/2016/MAJ/Bla Ing. Blahout / 383 700 325 1.7.2016 Výzva k podání nabídky na realizaci veřejné zakázky malého rozsahu Město Strakonice

Více

Reg. č. projektu: CZ 1.04/ 4.1.00/A3.00004. CzechPOINT@office. Pracovní sešit

Reg. č. projektu: CZ 1.04/ 4.1.00/A3.00004. CzechPOINT@office. Pracovní sešit Reg. č. projektu: CZ 1.04/ 4.1.00/A3.00004 CzechPOINT@office Pracovní sešit Materiál vznikl v rámci řešení projektu Vzdělávání v oblasti základních registrů a dalších kmenových projektů egovernmentu, registrační

Více

INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Základní škola a mateřská škola Bernartice, okres Jeseník - příspěvková organizace. 790 57 Bernartice 259

INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Základní škola a mateřská škola Bernartice, okres Jeseník - příspěvková organizace. 790 57 Bernartice 259 Česká školní inspekce Olomoucký inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA Základní škola a mateřská škola Bernartice, okres Jeseník - příspěvková organizace 790 57 Bernartice 259 Identifikátor školy: 600 150 526 Termín

Více

VYHLÁŠENÍ NOMINACÍ PRO VOLBY DO PSP A EP

VYHLÁŠENÍ NOMINACÍ PRO VOLBY DO PSP A EP PŘEDKLÁDÁ VYPRACOVALI PAVEL SEVERA JAROSLAV POLÁČEK, LENKA KOUDELKOVÁ NÁVRH USNESENÍ VÝKONNÝ VÝBOR VYHLAŠUJE NOMINACE PRO VOLBY DO PSP A EP DLE DOKUMENTU VYHLÁŠENÍ NOMINACÍ PRO VOLBY DO PSP A EP. 87-2-

Více

Adresa příslušného úřadu

Adresa příslušného úřadu Příloha č. 7 k vyhlášce č. 526/2006 Sb. Adresa příslušného úřadu Úřad:... Ulice:... PSČ, obec:... V... dne...... Věc: OHLÁŠENÍ ODSTRANĚNÍ stavby terénních úprav zařízení podle ustanovení 128 zákona č.

Více

Informace pro obecní úřady k postupu při ustanovení zvláštního příjemce dávky důchodového pojištění

Informace pro obecní úřady k postupu při ustanovení zvláštního příjemce dávky důchodového pojištění Zpracoval: Krajský úřad Olomouckého kraje Odbor sociálních věcí Jeremenkova 40a 779 11 Olomouc kontaktní osoby: Mgr. Bc. Zbyněk Vočka, tel.: 585 508 217, e-mail: zbynek.vocka@kr-olomoucky.cz Mgr. Irena

Více

Příloha č. 1 zadávací dokumentace KRYCÍ LIST NABÍDKY. 1. Veřejná zakázka

Příloha č. 1 zadávací dokumentace KRYCÍ LIST NABÍDKY. 1. Veřejná zakázka Příloha č. 1 zadávací dokumentace KRYCÍ LIST NABÍDKY 1. eřejná zakázka Nadlimitní veřejná zakázka na dodávky zadávaná v otevřeném řízení dle 27 zákona č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách ve znění pozdějších

Více

Odbor dopravy ŽÁDOST O STAVEBNÍ POVOLENÍ. Příloha č. 2 k vyhlášce č. 526/2006 Sb. Adresa příslušného úřadu

Odbor dopravy ŽÁDOST O STAVEBNÍ POVOLENÍ. Příloha č. 2 k vyhlášce č. 526/2006 Sb. Adresa příslušného úřadu Příloha č. 2 k vyhlášce č. 526/2006 Sb. Adresa příslušného úřadu MĚSTSKÝ ÚŘAD TÁBOR Odbor dopravy Žižkovo náměstí 2 390 15 Tábor Telefon: +420 381 486 111 Fax: +420 381 486 100 E-mail: posta@mu.tabor.cz

Více

Adresa příslušného úřadu

Adresa příslušného úřadu Příloha č. 9 k vyhlášce č. 503/2006 Sb. Adresa příslušného úřadu Úřad: Obecní úřad Výprachtice Stavební úřad PSČ, obec: Výprachtice č.p.3, 561 34 Výprachtice Věc: ŽÁDOST O STAVEBNÍ POVOLENÍ podle ustvení

Více

Kritéria přijímacího řízení 2016 (Střední škola, Bohumín, příspěvková organizace)

Kritéria přijímacího řízení 2016 (Střední škola, Bohumín, příspěvková organizace) Kritéria přijímacího řízení 2016 (Střední škola, Bohumín, příspěvková organizace) Pro přijímací řízení pro školní rok 2016/2017 v souladu se zákonem č. 561/2004 Sb., o předškolním, základním, středním,

Více

Povinné přílohy předkládané spolu s Žádostí o dotaci

Povinné přílohy předkládané spolu s Žádostí o dotaci Místní akční skupina ORLICKO M A S Divišova 669, 564 01 Žamberk Povinné přílohy předkládané spolu s Žádostí o dotaci Fiche č. 5 Moderní zemědělské podnikání Č. Příloha Forma Kontrola Povinné přílohy 1.

Více

VEŘEJNÁ NABÍDKA POZEMKŮ URČENÝCH K PŘEVODU OPRÁVNĚNÝM OSOBÁM A PRÁVNÍM NÁSTUPCŮM PODLE ZÁKONA

VEŘEJNÁ NABÍDKA POZEMKŮ URČENÝCH K PŘEVODU OPRÁVNĚNÝM OSOBÁM A PRÁVNÍM NÁSTUPCŮM PODLE ZÁKONA VEŘEJNÁ NABÍDKA POZEMKŮ URČENÝCH K PŘEVODU OPRÁVNĚNÝM OSOBÁM A PRÁVNÍM NÁSTUPCŮM PODLE ZÁKONA č. 229/1991 Sb., V ÚPLNÉM ZNĚNÍ (ZÁKON O PŮDĚ), UVEŘEJNĚNÁ STÁTNÍM POZEMKOVÝM ÚŘADEM DNE 19. 9. 2016 1) Oprávněné

Více

P R A V I D L A. č. P1/2016

P R A V I D L A. č. P1/2016 P R A V I D L A RADY MĚSTA LOUN č. P1/2016 pro udělování ceny kulturní komise Rady města Loun leden 2016 Cena kulturní komise Rady města Loun Z prostředků Kulturního fondu bude udělována cena kulturní

Více

Položka 17 1. Vydání rozhodnutí o umístění stavby nebo zařízení anebo vydání rozhodnutí o změně vlivu užívání stavby na území

Položka 17 1. Vydání rozhodnutí o umístění stavby nebo zařízení anebo vydání rozhodnutí o změně vlivu užívání stavby na území na stavebním úřadu (platné od 01.01.2013) dle přílohy č. 1 zákona č. 634/2004 Sb., o správních poplatcích, ve znění pozdějších předpisů Úkon Položka 17 1. Vydání rozhodnutí o umístění stavby nebo zařízení

Více

Zpráva o posouzení a hodnocení nabídek. KKC - stavební práce OOP Letohrad, Požárníků 330

Zpráva o posouzení a hodnocení nabídek. KKC - stavební práce OOP Letohrad, Požárníků 330 KRPE-17355-19/ČJ-2011-1700NE-VZ V Pardubicích dne 1 prosince 2011 Zpráva o posouzení a hodnocení nabídek dle 80 zákona č.137/2006 Sb., o veřejných zakázkách, v platném znění (dále jen zákon) na veřejnou

Více

Obec Ohaře Ohaře 45 281 30 Ohaře

Obec Ohaře Ohaře 45 281 30 Ohaře Obec Ohaře Ohaře 45 281 30 Ohaře Zápis č.7/2015 z veřejného jednání Zastupitelstva obce Ohaře, které se uskutečnilo v úterý 8.září 2015 od 20:00 hodin na Obecním úřadě Ohaře. Přítomní dle presenční listiny,

Více

JIHOČESKÝ KRAJ KRAJSKÝ ÚŘAD

JIHOČESKÝ KRAJ KRAJSKÝ ÚŘAD JIHOČESKÝ KRAJ KRAJSKÝ ÚŘAD Kancelář hejtmana Ing. Jaroslav Jedlička, vedoucí odboru U Zimního stadionu 1952/2, 370 76 České Budějovice, tel.: 386 720 291, fax: 386 354 967 e-mail: jedlicka@kraj-jihocesky.cz,

Více

Grantový program na podporu obecně prospěšných činností pro organizace působící v městyse Vladislav na rok 2015

Grantový program na podporu obecně prospěšných činností pro organizace působící v městyse Vladislav na rok 2015 Grantový program na podporu obecně prospěšných činností pro organizace působící v městyse Vladislav na rok 2015 Cíle programu Grantový program podporuje činnost a chod sportovních,kulturních a ostatních

Více

Výzva k podání nabídky k veřejné zakázce malého rozsahu. na dodání služby: Příprava periodického šetření o kvalitě procesu hodnocení

Výzva k podání nabídky k veřejné zakázce malého rozsahu. na dodání služby: Příprava periodického šetření o kvalitě procesu hodnocení Česká republika - Ministerstvo vnitra České republiky zastoupená PhDr. Robertem Ledvinkou vrchním ředitelem sekce veřejné správy náměstí Hrdinů 3, 140 21 Praha 4 DIČ: CZ 00007064 IČ: 00007064 Výzva k podání

Více

Veřejnoprávní smlouva č. 2012/XX/XXX

Veřejnoprávní smlouva č. 2012/XX/XXX Veřejnoprávní smlouva č. 2012/XX/XXX Na základě usnesení Rady obce Benešovice, ze dne XX.XX.2012 č. XX/XX/2012 a usnesení Rady města Stříbra, ze dne XX.XX.2012 č. XX/XX/2012 uzavírají podle 63 odst. 1

Více

Základní škola a Mateřská škola Nová Říše příspěvková organizace

Základní škola a Mateřská škola Nová Říše příspěvková organizace 1 Základní škola a Mateřská škola Nová Říše Vnitřní předpis Úplata za předškolní vzdělávání Číslo dokumentu: 3 Účinnost: 1. 9. 2016 Spisový/Skartační znak: 1.1.3 / A10 Schválil: Mgr. Vojtěch Vrána, ředitel

Více

HAVLÍČKOBRODSKÉ TURNÉ MLADÝCH HASIČŮ 2016

HAVLÍČKOBRODSKÉ TURNÉ MLADÝCH HASIČŮ 2016 HAVLÍČKOBRODSKÉ TURNÉ MLADÝCH HASIČŮ 2016 v požárním útoku 1. Vyhlašovatel Okresní odborná rada mládeže Havlíčkův Brod. Kontaktní osoba Jiří Tecl (SDH Pohled). 2. Účast na turné SDH zapojeno do hry Plamen.

Více

Výzva k podání nabídek

Výzva k podání nabídek Číslo zakázky: 044 Výzva k podání nabídek Název programu: Registrační číslo projektu Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost CZ.1.07/1.1.00/44.0008 Název projektu: Podpora přírodovědného a

Více

SMLOUVA O POSKYTOVÁ Í PEČOVATELSKÉ SLUŽBY č. 1/2010/PS

SMLOUVA O POSKYTOVÁ Í PEČOVATELSKÉ SLUŽBY č. 1/2010/PS SMLOUVA O POSKYTOVÁ Í PEČOVATELSKÉ SLUŽBY č. 1/2010/PS 1) pan paní: narozen narozena: bydliště: v textu této smlouvy dále jen osoba a 2) organizace: Sociální služby města České Lípy, příspěvková organizace

Více

Oddíl II. Údaje o odborných zástupcích 5 : A. Odborný zástupce pro obory specializačního vzdělávání lékařů obec 6........ ulice...... č.p./č.o. /... D

Oddíl II. Údaje o odborných zástupcích 5 : A. Odborný zástupce pro obory specializačního vzdělávání lékařů obec 6........ ulice...... č.p./č.o. /... D Krajský úřad Zlínského kraje Odbor zdravotnictví tř. T. Bati 21 761 90 Zlín Identifikátor datové schránky: scsbwku Žádost o udělení oprávnění k poskytování zdravotních služeb právnická osoba dle 121 odst.

Více