MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE 10.03.2016"

Transkript

1 Kancelář úřadu V Písku dne: MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE MATERIÁL K PROJEDNÁNÍ Schválení Pravidel, která stanoví podmínky pracovněprávních vztahů ředitelů příspěvkových organizací NÁVRH USNESENÍ Rada města po projednání Pravidla, která stanoví podmínky pracovněprávních vztahů ředitelů příspěvkových organizací a) schvaluje bez připomínek b) schvaluje s připomínkami c) neschvaluje. Mgr. Ing. Jiří Hořánek 2. místostarosta Návrh předkládá Návrh zpracoval Mgr. Bc. Michal Hanus vedoucí kanceláře úřadu Ing. Jiří Petrášek personalista

2 Důvodová zpráva: Dne byla usnesením Rady města Písku č. 711/12 schválena Pravidla, která stanoví podmínky pracovního poměru ředitelů příspěvkových organizací, a to s účinností od Uvedená pravidla však neplatí pro ředitele škol. Další nevýhodou současných Pravidel se v praxi ukázala ta skutečnost, že personální a platovou agendu jednotlivých ředitelů zajišťoval vždy ten odbor městského úřadu, který organizaci metodicky řídí. Tím docházelo k nejednotnosti v předkládání materiálů zpracovávaných jednotlivými odbory. Předkládaná pravidla odstraňují uvedené nedostatky, když platí pro všechny ředitele příspěvkových organizací zřízených městem Písek, a to včetně ředitelů škol. Zároveň sjednocují postup tak, že materiály v personálních a platových otázkách připravují jednotlivé odbory, k projednávání radě města jsou však předkládány souhrnně jednou osobou personalistou městského úřadu. Doporučení zpracovatele: Zpracovatel doporučuje schválit usnesení a). Vztah k rozpočtu: Nemá vztah k rozpočtu, platy a odměny ředitelů jsou kryty z rozpočtu příslušné příspěvkové organizace. Legislativní rámec: Zákon č. 128/2000 Sb., o obcích ve znění pozdějších předpisů, 102, odst. 2 Zákon č. 262/2006 Sb., zákoník práce, ve znění pozdějších předpisů, zejména 301 až 303 Zákon č. 561/2004 Sb., o předškolním, základním, středním, vyšším odborném a jiném vzdělávání (školský zákon), ve znění pozdějších předpisů Zákon č. 563/2004 Sb., o pedagogických pracovnících a o změně některých zákonů, ve znění pozdějších předpisů Vyhláška č. 54/2005 Sb., o náležitostech konkursního řízení a konkursních komisích, ve znění pozdějších předpisů Vztah ke strategickému plánu: Nemá vztah ke strategickému plánu Přílohy: Příloha A Pravidla, která stanoví podmínky pracovněprávních vztahů ředitelů příspěvkových organizací Příloha B Pravidla, která stanoví podmínky pracovního poměru ředitelů příspěvkových organizací (původní verze z ) stránka 2 (celkem 15)

3 Příloha A PRAVIDLA, KTERÁ STANOVÍ PODMÍNKY PRACOVNĚPRÁVNÍCH VZTAHŮ ŘEDITELŮ PŘÍSPĚVKOVÝCH ORGANIZACÍ Č Á S T P R V N Í ÚVOD Článek 1 Úvodní ustanovení 1. Podle 102 odst. 2 písm. b) zákona č. 128/2000 Sb., o obcích, ve znění pozdějších předpisů, plní rada obce vůči právnickým osobám zřízeným zastupitelstvem obce úkoly zakladatele nebo zřizovatele. 2. V zájmu jednotného postupu ke všem příspěvkovým organizacím zřízeným městem Písek stanoví Rada města Písek tato pravidla pro vznik, průběh a skončení pracovněprávních vztahů ředitelů příspěvkových organizací. 3. Ke dni účinnosti platí tato pravidla pro ředitele těchto příspěvkových organizací: Domovní a bytová správa města Písek, Městské středisko sociálních služeb, Městská knihovna Písek, Centrum kultury města Písek, Základní škola Svobodná a Mateřská škola Písek, Základní škola Edvarda Beneše a Mateřská škola Písek, Základní škola T. G. Masaryka a Mateřská škola Písek, Základní škola Jana Husa a Mateřská škola Písek, Základní škola Tomáše Šobra a Mateřská škola Písek a Základní škola Josefa Kajetána Tyla a Mateřská škola Písek. Článek 2 Použité zkratky a zkrácená označení V textu těchto pravidel jsou použity následující zkratky a zkrácená označení: ZP zákon č. 262/2006 Sb., zákoník práce, ve znění pozdějších předpisů; příslušný zastupitel uvolněný zastupitel, který řídí a koordinuje činnost příslušné organizace (ke dni účinnosti těchto pravidel viz příloha č. 5 Organizačního řádu Městského úřadu Písek, pro základní školy starostka); příslušný odbor odbor Městského úřadu Písek u Městského střediska sociálních služeb odbor sociálních věcí, u Domovní a bytové správy města Písek odbor správy majetku, u ostatních organizací odbor školství a kultury; uchazeč uchazeč o jmenování do funkce ředitele; organizace příspěvková organizace zřízená městem Písek; ředitel ředitel těchto příspěvkových organizací: Domovní a bytová správa města Písek, Městské středisko sociálních služeb, Městská knihovna Písek, Centrum kultury města Písek ředitel školy ředitel těchto příspěvkových organizací: Základní škola Svobodná a Mateřská škola Písek, Základní škola Edvarda Beneše a Mateřská škola Písek, Základní škola T. G. Masaryka stránka 3 (celkem 15)

4 zvláštní předpis a Mateřská škola Písek, Základní škola Jana Husa a Mateřská škola Písek, Základní škola Tomáše Šobra a Mateřská škola Písek a Základní škola Josefa Kajetána Tyla a Mateřská škola Písek zvláštní právní předpis pro ředitele školy (ke dni účinnosti tohoto předpisu zákon č. 561/2004 Sb., o předškolním, základním, středním, vyšším odborném a jiném vzdělávání (školský zákon), zákon č. 563/2004 Sb., o pedagogických pracovnících a o změně některých zákonů a vyhláška č. 54/2005 Sb., o náležitostech konkursního řízení a konkursních komisích, vše ve znění pozdějších předpisů). Č Á S T D R U H Á ÚČASTNÍCI PRACOVNĚPRÁVNÍCH VZTAHŮ Článek 3 1. Jménem zaměstnavatele vystupuje v pracovněprávních vztazích s ředitelem nebo ředitelem školy rada města, materiály (personální a platové) k projednání radě města předkládá příslušný zastupitel. Podklady pro příslušného zastupitele zpracovává, eviduje a předkládá k projednání a schválení personalista městského úřadu na základě údajů předaných příslušným odborem. 2. Za zaměstnance se pro tyto účely považují ředitelé organizací uvedených v článku 1 odstavec 3. Č Á S T T Ř E T Í PRACOVNĚPRÁVNÍ VZTAH Článek 4 Předpoklady pro vznik pracovního poměru ředitele a ředitele školy 1. Ředitelem může být pouze fyzická osoba, která je způsobilá k právním úkonům, je bezúhonná, ovládá český jazyk, získala praxi spočívající ve výkonu činností, které daná organizace vykonává nebo praxi v řídící činnosti v délce nejméně tři roky, splňuje vzdělání a další předpoklady stanovené zvláštním právním předpisem a splňuje další požadavky stanovené zaměstnavatelem. Délka praxe musí být splněna v průběhu osmi let bezprostředně předcházejících jmenování do funkce. Ředitelem školy může být jmenován pouze ten, kdo splňuje předpoklady pro výkon činnosti ředitele školy nebo školského zařízení stanovené zvláštním předpisem. 2. Vybraný uchazeč je povinen se podrobit vstupní lékařské prohlídce. 3. Podmínkou pro vznik pracovního poměru je uchazečův výpis z evidence Rejstříku trestů bez záznamu, ne starší 3 měsíce. Článek 5 Vznik pracovního poměru ředitele 1. Pracovní poměr ředitele může vzniknout pouze na základě výběrového řízení. O vyhlášení výběrového řízení rozhoduje rada města na základě návrhu, který předkládá stránka 4 (celkem 15)

5 příslušný zastupitel. V usnesení o vyhlášení výběrového řízení může rada města stanovit i další požadavky, které musí uchazeč splňovat. 2. Oznámení o vyhlášení výběrového řízení obsahuje údaje uvedené v článku 4 odstavec 1, případně další požadavky podle odstavce 1 tohoto článku. Pokud se předpokládá, že řediteli budou v pracovním poměru svěřeny hodnoty, které je povinen vyúčtovat, může být jako požadavek stanoven souhlas uchazeče s uzavřením dohody o odpovědnosti k ochraně hodnot svěřených k vyúčtování. 3. Výběrové řízení se vyhlašuje oznámením na úřední desce Městského úřadu Písek nejméně 15 dnů přede dnem určeným pro přihlášení uchazečů a současně i způsobem umožňujícím dálkový přístup, tj. na webových stránkách města Písku a stránkách příslušné organizace (jsou-li zřízeny). 4. Uchazeč podá písemnou přihlášku. Přihláška musí obsahovat požadované údaje a doklady uvedené v oznámení. 5. Uchazeče posuzuje výběrová komise. Výběrová komise má nejméně tři členy. Předsedou komise je příslušný zastupitel, ostatní členy komise jmenuje a odvolává rada města. Jednání výběrové komise je neveřejné. Výběrová komise jedná, je-li přítomna nadpoloviční většina všech jejích členů, a rozhodnutí přijímá nadpoloviční většinou hlasů přítomných členů výběrové komise. 6. Výběrová komise posoudí, zda uchazeč předložil úplnou přihlášku a doklady a zda splňuje všechny požadavky a předpoklady. V případě, že je přihláška neúplná, rozhodne, zda bude přihláška vyřazena či zda bude uchazeč vyzván k doplnění. Vybrané uchazeče může výběrová komise pozvat k ústnímu pohovoru. 7. Výběrová komise pořídí o posouzení uchazečů písemnou zprávu, která obsahuje údaje o složení výběrové komise, seznam uchazečů a seznam a pořadí uchazečů. Pořadí uchazečů bude podkladem pro návrh na jmenování ředitele radou města. Návrh předkládá příslušný zastupitel. 8. Uchazeče navrženého výběrovou komisí jmenuje ředitelem rada města. Pokud rada města s navrhovaným uchazečem nesouhlasí, může být navržen uchazeč, který se v pořadí umístil na druhém místě. Pokud rada nesouhlasí ani s druhým uchazečem, bude vypsáno nové výběrové řízení. Článek 6 Vznik pracovního poměru ředitele školy Pracovní poměr ředitele školy může vzniknout pouze na základě konkurzního řízení. Podmínky a průběh konkurzního řízení jsou stanoveny zvláštním předpisem. Článek 7 Pracovní poměr, povinnosti ředitele a ředitele školy 1. Pracovní poměr ředitele nebo ředitele školy se zakládá jmenováním. Podmínky pracovního poměru se stanoví v písemné dohodě. Doklad o jmenování a dohoda o podmínkách pracovního poměru musí být podepsány zaměstnavatelem i zaměstnancem nejpozději v den nástupu do práce. 2. Základní povinnosti ředitele nebo ředitele školy jsou stanoveny ZP, zejména v 301, 301a a 303. Další povinnosti ředitele nebo ředitele školy jako vedoucího zaměstnance stránka 5 (celkem 15)

6 jsou stanoveny zejména v 302 ZP. Pro ředitele školy mohou platit další povinnosti dle zvláštního předpisu. 3. Pro všechny pracovněprávní vztahy ředitele nebo ředitele školy, které uzavře s organizací, kterou sám řídí, vystupuje jako zaměstnavatel zřizovatel organizace. 4. Pokud by ředitel nebo ředitel školy chtěl podnikat nebo vykonávat v pracovněprávním vztahu výdělečnou činnost shodnou s předmětem činnosti zaměstnavatele, může tak činit pouze s předchozím písemným souhlasem příslušného zastupitele. Omezení podnikání se nevztahuje na činnost vědeckou, pedagogickou, publicistickou, literární nebo uměleckou a na správu vlastního majetku. 5. Ředitel je povinen plnit jako veřejný funkcionář povinnosti stanovené zákonem o střetu zájmů (ke dni účinnosti tohoto předpisu zákon č. 159/2006 Sb., o střetu zájmů, ve znění pozdějších předpisů). Článek 8 Délka pracovního poměru, odvolání a průběh pracovního poměru ředitele a ředitele školy 1. Pracovní poměr ředitele nebo ředitele školy se uzavírá na dobu neurčitou, lze ho uzavřít se zkušební dobou až šest měsíců. V odůvodněných případech je možno uzavřít pracovní poměr na dobu určitou (u míst dočasně uvolněných - zejména zástup za mateřskou nebo rodičovskou dovolenou, výkon veřejné funkce apod.) 2. V období od začátku šestého měsíce do konce čtvrtého měsíce před uplynutím období 6 let výkonu práce na pracovním místě ředitele nebo ředitele školy může zřizovatel vyhlásit na toto pracovní místo výběrové řízení (u ředitele školy konkurz); v takovém případě odvolá ředitele nebo ředitele školy k poslednímu dni šestiletého období. 3. Zřizovatel může vyhlásit výběrové řízení a odvolat ředitele kdykoli z důvodů závažného porušení nebo neplnění pracovních povinností vyplývajících z jeho činností, úkolů a pravomocí, které bylo zjištěno zejména zřizovatelem nebo kontrolní činností. V těchto případech podává návrh na odvolání ředitele kterýkoli člen rady města. 4. Ředitele školy zřizovatel odvolá nebo může odvolat z dalších důvodů uvedených ve zvláštním předpisu. 5. Jestliže zřizovatel nevyhlásí výběrové řízení nebo konkurz a neodvolá ředitele nebo ředitele školy podle odstavců 2 až 4 tohoto článku, počíná dnem následujícím po konci dosavadního šestiletého období běžet další šestileté období. 6. Ředitel nebo ředitel školy se může svého místa vzdát. Písemné rozhodnutí o vzdání se funkce, adresované vedoucímu příslušného odboru, ředitel nebo ředitel školy zašle nebo odevzdá na podatelně Městského úřadu Písek. Za rozhodující se považuje datum přijetí na podatelně městského úřadu. 7. Odvoláním nebo vzdáním se místa ředitele nebo ředitele školy pracovní poměr nekončí. Postup v tomto případě stanoví ZP. Č Á S T Č T V R T Á ODMĚŇOVÁNÍ Tato část vnitřního předpisu upravuje postup při odměňování ředitele nebo ředitele školy. stránka 6 (celkem 15)

7 Článek 9 Právní rámec odměňování, základní ustanovení o platu 1. Ředitel nebo ředitel školy je odměňován podle ZP, zejména části třetí, šesté a třinácté, podle nařízení vlády č. 564/2006 Sb., o platových poměrech zaměstnanců ve veřejných službách a správě, ve znění pozdějších předpisů a nařízení vlády č. 222/2010 Sb., o katalogu prací ve veřejných službách a správě, ředitel školy dále podle zvláštního předpisu. 2. Plat ředitele nebo ředitele školy je tvořen platovým tarifem, osobním příplatkem, příplatkem za vedení, případně zvláštním příplatkem a dalšími příplatky. K platu přísluší náhrady platu, případně odměna, cílová odměna nebo odměna za pracovní pohotovost. 3. Údaje o výši platu sděluje příslušný zastupitel řediteli nebo řediteli školy v platovém výměru, který je vydáván vždy, dojde-li ke změně struktury či úpravě výše jednotlivých složek jeho platu. 4. Plat se vyplácí jako měsíční, termín pro výplatu je stejný jako u ostatních zaměstnanců organizace, kterou ředitel nebo ředitel školy řídí. Článek 10 Stanovení platu ředitele nebo ředitele školy 1. Kvalifikační předpoklady pro jednotlivé platové třídy jsou stanoveny v obecně závazném právním předpisu. 2. Ředitel nebo ředitel školy je zařazen do platové třídy, ve které je podle katalogu prací zařazena nejnáročnější práce, jejíž výkon ředitel nebo ředitel školy zajišťuje (ke dni účinnosti tohoto předpisu ředitel do 12. platové třídy, ředitel školy do 12. nebo 13. platové třídy s ohledem na zvláštní předpis). Zápočet doby rozhodné pro zařazení ředitele nebo ředitele školy do platového stupně provede personalista městského úřadu na základě podkladů popř. čestných prohlášení ředitele nebo ředitele školy. Zařazení schvaluje příslušný zastupitel. Řediteli nebo řediteli školy přísluší platový tarif stanovený podle stupnice platových tarifů uvedených v obecně závazném právním předpisu. Platový tarif jako součást platu schvaluje rada města s výjimkou případu, kdy se u ředitele nebo ředitele školy uplatní změna platového tarifu z důvodu tzv. platového postupu, změn právních předpisů (stupnice platových tarifů) nebo změn osobních údajů (např. příjmení nebo bydliště) v takovém případě změnu platového tarifu a platový výměr potvrdí příslušný zastupitel (viz usnesení rady města č. 662/15). 3. Osobní příplatek lze poskytnout řediteli nebo řediteli školy, který dlouhodobě dosahuje velmi dobrých pracovních výsledků nebo plní větší rozsah pracovních úkolů než ostatní zaměstnanci nebo který je vynikajícím, všeobecně uznávaným odborníkem. Příslušný zastupitel navrhne výši osobního příplatku, návrh schvaluje rada města. 4. U nově přijímaného ředitele nebo ředitele školy se osobní příplatek zpravidla přiznává po třech měsících. Nejméně jednou za kalendářní rok provede příslušný zastupitel přehodnocení přiznaných osobních příplatků v závislosti na plnění podmínek stanovených v odstavci 3 a předloží radě města návrh na změnu osobního příplatku nebo potvrzení stávající výše. 5. Příslušný zastupitel nebo i jiný člen rady může provést přehodnocení výše osobního příplatku a navrhnout radě města novou výši (případně i odejmutí) osobního příplatku i mimo termín uvedený v odstavci 4, zejména tehdy, pokud z důvodu významného nebo opakovaného porušení pracovních povinností ředitelem nebo ředitelem školy nebo stránka 7 (celkem 15)

8 naopak při mimořádném zlepšení v plnění pracovních povinností není vhodné nebo možné čekat do nejbližšího termínu určeného pro přehodnocování. 6. Řediteli nebo řediteli školy přísluší příplatek za vedení. Výše příplatku se stanoví v závislosti na stupni řízení a náročnosti řídící práce a v rámci rozpětí uvedeném v ZP. Při přiznávání příplatku za vedení se analogicky použije výše uvedený postup jako při přiznávání a přehodnocování osobního příplatku. 7. Pokud ředitel nebo ředitel školy splňuje podmínky pro přiznání zvláštního příplatku nebo jiných příplatků, postupuje se obdobně jako u předchozích příplatků nebo podle obecně závazných právních předpisů (například příplatek za práci v sobotu nebo neděli, příplatek za práci v noci apod.). 8. Zpracované podklady pro návrh zařazení ředitele nebo ředitele školy do platové třídy a přiznání nebo změny výše uvedených příplatků včetně zdůvodnění předá příslušný odbor personalistovi úřadu. Ten zpracuje celkový návrh za všechny ředitele a ředitele škol. 9. Ředitel nebo ředitel školy je povinen ohlásit příslušnému odboru skutečnosti, které mají vliv na stanovení platu (např. změnu organizační struktury jím řízené organizace). Příslušný odbor předá tyto informace personalistovi městského úřadu. Článek 11 Odměna, odměna za pracovní pohotovost 1. Řediteli nebo řediteli školy je možno přiznat roční odměnu. Postup pro stanovení ukazatelů a jejich vyhodnocení stanoví Pravidla hospodaření příspěvkových organizací (aktuální verze). Platí zásada, že pořadí ředitelů a ředitelů škol stanovené podle získaných bodů bude dodrženo při stanovení procentuelní výše stanovené odměny. 2. Mimo odměny přiznané podle odstavce 1 je možno řediteli nebo řediteli školy přiznat odměnu za úspěšné splnění mimořádného nebo zvlášť významného pracovního úkolu. Přiznání musí schválit rada města, návrh na přiznání může podat kterýkoli člen rady města; návrh nebo rozhodnutí o přiznání odměny musí vždy obsahovat důvod, za který má být odměna vyplacena. 3. Podklady pro návrh odměn podle odstavců 1 a 2 tohoto článku předá příslušný odbor personalistovi úřadu. Ten zpracuje celkový návrh odměn za všechny ředitele a ředitele škol a ten předloží radě města k projednání a schválení. 4. Za dobu pracovní pohotovosti přísluší řediteli odměna ve výši 10% průměrného výdělku. Přesné podmínky pro výkon pracovní pohotovosti musí být s ředitelem uzavřeny písemně. Č Á S T P Á T Á PŘECHODNÁ USTANOVENÍ Článek Pokud je s ředitelem nebo ředitelem školy ke dni účinnosti tohoto předpisu uzavřen pracovní poměr na dobu určitou podle článku 7 odstavec 1 Pravidel, která stanoví podmínky pracovního poměru ředitelů příspěvkových organizací, účinných stránka 8 (celkem 15)

9 od , příslušný zastupitel předloží radě města návrh na změnu pracovního poměru na dobu neurčitou nebo na skončení pracovního poměru. 2. Období 6 let výkonu práce na pracovním místě ředitele nebo ředitele školy se posuzuje ode dne, kdy byl naposledy jmenován nebo potvrzen na tomto pracovním místě. 3. Pokud se současný ředitel přihlásí do výběrového řízení vyhlášeného podle článku 7, jeho stupeň vzdělání, kterého dosáhl ke dni odvolání, se posuzuje jako postačující i pro nová výběrová řízení. Č Á S T Š E S T Á ZÁVĚREČNÁ USTANOVENÍ Článek Tato pravidla nabývají účinnosti dnem Ruší se Pravidla, která stanoví podmínky pracovního poměru ředitelů příspěvkových organizací, účinná od , schválená Radou města Písek dne Tato pravidla byla schválena Radou města Písek dne stránka 9 (celkem 15)

10 Příloha B PRAVIDLA, KTERÁ STANOVÍ PODMÍNKY PRACOVNÍHO POMĚRU ŘEDITELŮ PŘÍSPĚVKOVÝCH ORGANIZACÍ Č Á S T P R V N Í ÚVOD Článek 1 Úvodní ustanovení 1. Podle 102 odst. 2 písm. b) zákona č. 128/2000 Sb., o obcích, ve znění pozdějších předpisů, plní rada obce vůči právnickým osobám zřízeným zastupitelstvem obce úkoly zakladatele nebo zřizovatele. 2. V zájmu jednotného postupu ke všem příspěvkovým organizacím zřízeným městem Písek stanoví Rada města Písku tato pravidla pro vznik, průběh a skončení pracovního poměru ředitelů příspěvkových organizací. 5. Ke dni účinnosti platí tato pravidla pro ředitele těchto příspěvkových organizací: Domovní a bytová správa města Písek, Pečovatelská služba a jesle města Písku a Městská knihovna Písek. Článek 2 Použité zkratky a zkrácená označení 1. V textu těchto pravidel jsou použity následující zkratky a zkrácená označení: ZP zákon č. 262/2006 Sb., zákoník práce, ve znění pozdějších předpisů; příslušný zastupitel příslušný uvolněný zastupitel, který řídí a koordinuje činnost příslušné organizace (ke dni účinnosti těchto pravidel viz příloha č. 5 Organizačního řádu Městského úřadu Písek) uchazeč uchazeč o jmenování do funkce ředitele; organizace příspěvková organizace zřízená městem Písek (mimo základních škol ). Č Á S T D R U H Á ÚČASTNÍCI PRACOVNĚPRÁVNÍCH VZTAHŮ Článek 3 1. Jménem zaměstnavatele vystupuje v pracovněprávních vztazích s ředitelem rada města, k projednání radě města předkládá příslušný zastupitel. Podklady pro příslušného zastupitele zpracovává a eviduje příslušný odbor Městského úřadu Písek - u Pečovatelské služby a jeslí města Písku odbor sociálních věcí, u Městské knihovny Písek odbor školství a kultury a u Domovní a bytové správy města Písek odbor rozvoje, investic a majetku města. stránka 10 (celkem 15)

11 2. Za zaměstnance se pro tyto účely považují ředitelé organizací uvedených v článku 1 odstavec 3. Č Á S T T Ř E T Í PRACOVNĚPRÁVNÍ VZTAH Článek 4 Předpoklady pro vznik pracovního poměru ředitele 1. Ředitelem může být pouze fyzická osoba, která je způsobilá k právním úkonům, je bezúhonná, ovládá český jazyk, získala praxi spočívající ve výkonu činností, které daná organizace vykonává nebo praxi v řídící činnosti v délce nejméně tři roky, splňuje vzdělání a další předpoklady stanovené zvláštním právním předpisem a splňuje další požadavky stanovené zaměstnavatelem. Délka praxe musí být splněna v průběhu osmi let bezprostředně předcházejících jmenování do funkce. 2. U pracovního poměru s předpokládaným trváním alespoň 6 měsíců je vybraný uchazeč povinen podrobit se vstupní lékařské prohlídce u lékaře, který pro příslušnou organizaci zajišťuje závodní preventivní péči. Náklady na vstupní lékařskou prohlídku zaměstnavatel nehradí. 3. Podmínkou pro vznik pracovního poměru je uchazečův výpis z evidence Rejstříku trestů bez záznamu ne starší 3 měsíce. Článek 5 Vznik pracovního poměru 1. Pracovní poměr ředitele může vzniknout pouze na základě výběrového řízení. O vyhlášení výběrového řízení rozhoduje rada města na základě návrhu, který předkládá příslušný zastupitel. V usnesení o vyhlášení výběrového řízení může rada města stanovit i další požadavky, které musí uchazeč splňovat. 2. Oznámení o vyhlášení výběrového řízení obsahuje údaje uvedené v článku 4 odstavec 1, případně další požadavky podle odstavce 1 tohoto článku. Pokud se předpokládá, že řediteli budou v pracovním poměru svěřeny hodnoty, které je povinen vyúčtovat, může být jako požadavek stanoven souhlas uchazeče s uzavřením dohody o odpovědnosti. 3. Výběrové řízení se vyhlašuje oznámením na úřední desce města Písek nejméně 15 dnů přede dnem určeným pro přihlášení uchazečů a současně i způsobem umožňujícím dálkový přístup na webových stránkách města Písku a stránkách příslušné organizace (jsou-li zřízeny). 4. Uchazeč podá písemnou přihlášku. Přihláška musí obsahovat požadované údaje a doklady uvedené v oznámení. 5. Uchazeče posuzuje výběrová komise. Výběrová komise má nejméně tři členy. Předsedou komise je příslušný zastupitel, ostatní členy komise jmenuje a odvolává rada města. Jednání výběrové komise je neveřejné. Výběrová komise jedná, je-li přítomna nadpoloviční většina všech jejích členů a rozhodnutí přijímá nadpoloviční většinou hlasů přítomných členů výběrové komise. 6. Výběrová komise posoudí, zda uchazeč předložil úplnou přihlášku a doklady a zda splňuje všechny požadavky a předpoklady. V případě, že je přihláška neúplná, rozhodne, zda bude přihláška vyřazena či zda bude uchazeč vyzván k doplnění. Vybrané uchazeče může výběrová komise pozvat k ústnímu pohovoru. stránka 11 (celkem 15)

12 7. Výběrová komise pořídí o posouzení uchazečů písemnou zprávu, která obsahuje údaje o složení výběrové komise, seznam uchazečů a seznam a pořadí uchazečů. Pořadí uchazečů bude podkladem pro návrh na jmenování ředitele radou města. Návrh předkládá příslušný zastupitel. 8. Uchazeče navrženého výběrovou komisí jmenuje ředitelem rada města. Pokud rada města s navrhovaným uchazečem nesouhlasí, může být navržen uchazeč, který se v pořadí umístil na druhém místě. Pokud rada nesouhlasí ani s druhým uchazečem, bude vypsáno nové výběrové řízení. Článek 6 Pracovní poměr, povinnosti ředitele 1. Pracovní poměr ředitele se zakládá jmenováním. Podmínky pracovního poměru se stanoví v písemné dohodě. Doklad o jmenování a dohoda o podmínkách pracovního poměru musí být podepsány zaměstnavatelem i zaměstnancem nejpozději v den nástupu do práce. 2. Základní povinnosti ředitele jsou stanoveny ZP, zejména v 301, 301a a 303. Další povinnosti ředitele jako vedoucího zaměstnance jsou stanoveny zejména v 302 ZP. 3. Pokud by ředitel chtěl podnikat nebo vykonávat v pracovněprávním vztahu výdělečnou činnost shodnou s předmětem činnosti zaměstnavatele, může tak činit pouze s předchozím písemným souhlasem příslušného zastupitele. Omezení podnikání se nevztahuje na činnost vědeckou, pedagogickou, publicistickou, literární nebo uměleckou a na správu vlastního majetku. 4. Ředitel je povinen plnit jako veřejný funkcionář povinnosti stanovené zákonem o střetu zájmů (ke dni účinnosti tohoto předpisu zákon č. 159/2006 Sb., o střetu zájmů, ve znění pozdějších předpisů). Článek 7 Délka pracovního poměru, odvolání a v průběhu pracovního poměru 1. Pracovní poměr ředitele se uzavírá na dobu určitou tři roky se zkušební dobou šest měsíců. Nejpozději čtyři kalendářní měsíce před skončením pracovního poměru podle věty první navrhne příslušný zastupitel radě města prodloužit pracovní poměr ředitele o další tři roky nebo navrhne skončení jeho pracovního poměru. Rada města schválí jednu z navržených variant. 2. Nejpozději čtyři kalendářní měsíce před skončením podle odstavce 1 prodlouženého pracovního poměru ředitele (po cca 5,5 roku pracovního poměru ředitele) vyhlásí rada města výběrové řízení na obsazení místa ředitele. Pokud je vybrán jiný uchazeč, pracovní poměr dosavadního ředitele končí uplynutím doby určité. Potvrdí-li Rada města Písek na základě výběrového řízení ve funkci dosavadního ředitele, jeho pracovní poměr se mění na dobu neurčitou a vyhlásit další výběrové řízení na ředitele je možné až po dalších šesti letech od termínu podle věty první. Uvedený šestiletý cyklus se následně opakuje bez omezení. 3. Ředitele je možno kdykoli odvolat z důvodů závažného porušení nebo neplnění pracovních povinností vyplývajících z jeho činností, úkolů a pravomocí, které bylo zjištěno zejména zřizovatelem nebo kontrolní činností. V těchto případech podává návrh na odvolání ředitele kterýkoli člen rady města. stránka 12 (celkem 15)

13 4. Rada města odvolá ředitele v případě, že pozbyl některý z předpokladů nebo požadavků uvedených zejména v článku 4 odstavec Ředitel se může svého místa vzdát. Článek 8 Skončení pracovního poměru 1. Skončení pracovního poměru musí být provedeno písemně. 2. Výpovědní doba činí dva měsíce. 3. Odstupné podle ZP přísluší ve výši: a) jednonásobku průměrného výdělku zaměstnance, jestliže jeho pracovní poměr trval méně než 1 rok; b) dvojnásobku průměrného výdělku zaměstnance, jestliže jeho pracovní poměr trval alespoň 1 rok a méně než 2 roky; c) trojnásobku průměrného výdělku zaměstnance, jestliže jeho pracovní poměr trval alespoň 2 roky. 4. Odvoláním nebo vzdáním se místa ředitele pracovní poměr nekončí. Postup v tomto případě stanoví ZP. 5. Při skončení pracovního poměru je ředitel povinen vypořádat veškeré závazky vzniklé v souvislosti s pracovním poměrem (např. služební průkaz, osobní ochranné pracovní pomůcky, půjčky z fondu kulturních a sociálních potřeb, klíče od budovy, stravenky, razítko, mobilní telefon, předání výpočetní techniky včetně pracovních dat. Č Á S T Č T V R T Á ODMĚŇOVÁNÍ Tato část vnitřního předpisu upravuje postup při odměňování ředitele. Článek 9 Právní rámec odměňování, základní ustanovení o platu 1. Ředitel je odměňován podle ZP, zejména části třetí, šesté a třinácté, podle nařízení vlády č. 564/2006 Sb., o platových poměrech zaměstnanců ve veřejných službách a správě, ve znění pozdějších předpisů a nařízení vlády č. 222/2010 Sb., o katalogu prací ve veřejných službách a správě. 2. Plat ředitele je tvořen platovým tarifem, osobním příplatkem, příplatkem za vedení, případně zvláštním příplatkem a dalšími příplatky. K platu přísluší náhrady platu, případně odměna, cílová odměna nebo odměna za pracovní pohotovost. 3. Údaje o výši platu sděluje příslušný zastupitel řediteli v platovém výměru, který je vydáván vždy, dojde-li ke změně struktury či úpravě výše jednotlivých složek jeho platu. 4. Plat se vyplácí jako měsíční, termín pro výplatu je stejný jako u ostatních zaměstnanců organizace, kterou ředitel řídí. stránka 13 (celkem 15)

14 Článek 10 Stanovení platu ředitele 1. Kvalifikační předpoklady pro jednotlivé platové třídy jsou stanoveny v obecně závazném právním předpisu. 2. Ředitel je zařazen do platové třídy, ve které je podle katalogu prací zařazena nejnáročnější práce, jejíž výkon ředitel zajišťuje (ke dni účinnosti tohoto předpisu 12. platová třída). Zápočet doby rozhodné pro zařazení ředitele do platového stupně provede personalista městského úřadu na základě podkladů popř. čestných prohlášení ředitele. Zařazení schvaluje příslušný zastupitel. Řediteli přísluší platový tarif stanovený podle stupnice platových tarifů uvedených v obecně závazném právním předpisu. Platový tarif jako součást platu schvaluje rada města s výjimkou případu, kdy se u ředitele uplatní změna platového tarifu z důvodu tzv. platového postupu v takovém případě změnu platového tarifu a platový výměr potvrdí příslušný zastupitel. 3. Osobní příplatek lze poskytnout řediteli, který dlouhodobě dosahuje velmi dobrých pracovních výsledků nebo plní větší rozsah pracovních úkolů než ostatní zaměstnanci nebo který je vynikajícím, všeobecně uznávaným odborníkem. Příslušný zastupitel navrhne výši osobního příplatku, návrh schvaluje rada města. 4. U nově přijímaných ředitelů se osobní příplatek zpravidla přiznává po třech měsících. Nejméně jednou za kalendářní rok provede příslušný zastupitel přehodnocení přiznaných osobních příplatků v závislosti na plnění podmínek stanovených v odstavci 3 a předloží radě města návrh na změnu osobního příplatku nebo potvrzení stávající výše. 5. Příslušný zastupitel nebo i jiný člen rady může provést přehodnocení výše osobního příplatku a navrhnout radě města novou výši (případně i odejmutí) osobního příplatku i mimo termín uvedený v odstavci 4, zejména tehdy, pokud z důvodu významného nebo opakovaného porušení pracovních povinností ředitelem nebo naopak při mimořádném zlepšení v plnění pracovních povinností není vhodné nebo možné čekat do nejbližšího termínu určeného pro přehodnocování. 6. Řediteli přísluší příplatek za vedení. Výše příplatku se stanoví v závislosti na stupni řízení a náročnosti řídící práce a v rámci rozpětí uvedeném v ZP. Při přiznávání příplatku za vedení se analogicky použije výše uvedený postup jako při přiznávání a přehodnocování osobního příplatku. 7. Pokud ředitel splňuje podmínky pro přiznání zvláštního příplatku nebo jiných příplatků, postupuje se obdobně jako u předchozích příplatků nebo podle obecně závazných právních předpisů (například příplatek za práci v sobotu nebo neděli, příplatek za práci v noci apod.). Článek 11 Odměna, odměna za pracovní pohotovost 1. Řediteli je možno přiznat roční odměnu. Postup pro stanovení ukazatelů a jejich vyhodnocení stanoví Pravidla pro hospodaření příspěvkových organizací platná od Platí zásada, že pořadí ředitelů jednotlivých organizací včetně ředitelů škol a školských zařízení podle získaných bodů bude dodrženo při stanovení procentuelní výše stanovené odměny. 2. Mimo odměny přiznané podle odstavce 1 je možno řediteli přiznat odměnu za úspěšné splnění mimořádného nebo zvlášť významného pracovního úkolu. Přiznání musí schválit rada města, návrh na přiznání může podat kterýkoli člen rady města; návrh nebo rozhodnutí o přiznání odměny musí vždy obsahovat důvod, za který má být odměna vyplacena. stránka 14 (celkem 15)

15 3. Za dobu pracovní pohotovosti přísluší řediteli odměna ve výši 10% průměrného výdělku. Přesné podmínky pro výkon pracovní pohotovosti musí být s ředitelem uzavřeny písemně. Č Á S T P Á T Á PŘECHODNÁ USTANOVENÍ Článek Rada města vyhlásí výběrové řízení na obsazení místa ředitele: b) nejpozději do u ředitele, který tuto funkci vykonává ke dni nabytí účinnosti těchto pravidel po dobu delší než 6 let; c) nejpozději do u ředitele, který tuto funkci vykonává ke dni nabytí účinnosti těchto pravidel v rozmezí 3 až 6 let; d) nejpozději do u ředitele, který tuto funkci vykonává ke dni nabytí účinnosti těchto pravidel po dobu kratší než 3 roky. Pokud je vybrán jiný uchazeč, je dosavadní ředitel odvolán a dále se postupuje podle ZP. Termín, ke kterému bude ředitel odvolán, je nutno zvolit tak, aby bylo zajištěno řádné předání funkce. 2. Nedojde-li k odvolání podle odstavce 1, je možné další návrh na odvolání ředitele podat až po dalších šesti letech od těchto termínů. Uvedený šestiletý cyklus se následně opakuje bez omezení. 3. Pokud se současný ředitel přihlásí do výběrového řízení vyhlášeného podle odstavce 1, jeho stupeň vzdělání, kterého dosáhl ke dni odvolání, se posuzuje jako postačující i pro nová výběrová řízení. Č Á S T Š E S T Á ZÁVĚREČNÁ USTANOVENÍ Článek Tato pravidla nabývají účinnosti dnem Tato pravidla byla schválena Radou města Písek dne stránka 15 (celkem 15)

VYHLÁŠENÍ DOTAČNÍHO PROGRAMU MŠMT FINANCOVÁNÍ ASISTENTŮ

VYHLÁŠENÍ DOTAČNÍHO PROGRAMU MŠMT FINANCOVÁNÍ ASISTENTŮ VYHLÁŠENÍ DOTAČNÍHO PROGRAMU MŠMT FINANCOVÁNÍ ASISTENTŮ PEDAGOGA PRO DĚTI, ŽÁKY A STUDENTY SE ZDRAVOTNÍM POSTIŽENÍM V SOUKROMÝCH A CÍRKEVNÍCH ŠKOLÁCH NA ROK 2010 Č. j.: 24 525/2009-61 V Praze dne 17. prosince

Více

Čl. I. Platový tarif. d) zaměstnancem státu v Grantové agentuře České republiky,

Čl. I. Platový tarif. d) zaměstnancem státu v Grantové agentuře České republiky, 224 NAŘÍZENÍ VLÁDY ze dne 15. října 2014, kterým se mění nařízení vlády č. 564/2006 Sb., o platových poměrech zaměstnanců ve veřejných službách a správě, ve znění pozdějších předpisů Vláda nařizuje podle

Více

Město Moravský Beroun náměstí 9. května 4, 793 05 Moravský Beroun. Oznámení o vyhlášení výběrového řízení VŘ 5/2016

Město Moravský Beroun náměstí 9. května 4, 793 05 Moravský Beroun. Oznámení o vyhlášení výběrového řízení VŘ 5/2016 Město Moravský Beroun náměstí 9. května 4, 793 05 Moravský Beroun Oznámení o vyhlášení výběrového řízení VŘ 5/2016 Tajemník Městského úřadu Moravský Beroun dne 12.08.2016 v souladu se zákonem č. 312/2002

Více

ZÁKON ze dne.. 2005, kterým se mění zákon č. 435/2004 Sb., o zaměstnanosti, ve znění pozdějších předpisů

ZÁKON ze dne.. 2005, kterým se mění zákon č. 435/2004 Sb., o zaměstnanosti, ve znění pozdějších předpisů senátní tisk č. 88 5. funkční období ZÁKON ze dne.. 2005, kterým se mění zákon č. 435/2004 Sb., o zaměstnanosti, ve znění pozdějších předpisů Parlament se usnesl na tomto zákoně České republiky: Čl. I

Více

KRITÉRIA II. kola PŘIJÍMACÍHO ŘÍZENÍ pro školní rok 2016/2017 ZÁKLADNÍ INFORMACE K II. KOLU PŘIJÍMACÍMU ŘÍZENÍ PRO ŠKOLNÍ ROK 2016/2017

KRITÉRIA II. kola PŘIJÍMACÍHO ŘÍZENÍ pro školní rok 2016/2017 ZÁKLADNÍ INFORMACE K II. KOLU PŘIJÍMACÍMU ŘÍZENÍ PRO ŠKOLNÍ ROK 2016/2017 KRITÉRIA II. kola PŘIJÍMACÍHO ŘÍZENÍ pro školní rok 2016/2017 Střední škola lodní dopravy a technických řemesel, Děčín VI, p. o., stanovila v souladu se zákonnou normou č. 472/2011 Sb., kterým se mění

Více

Statut bezpečnostní rady obce s rozšířenou působností Písek

Statut bezpečnostní rady obce s rozšířenou působností Písek DATUM: 02.01.2011 ČÍSLO JEDNACÍ: VÝTISK ČÍSLO: BR-1/2011-2 Jediný POČET LISTŮ (STRAN): 3 (5) Statut bezpečnostní rady obce s rozšířenou působností Písek vydaný k zabezpečení 8 nařízení vlády č. 462/2000

Více

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE 12.11.2015

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE 12.11.2015 Kancelář úřadu V Písku dne: 04.11.2015 MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE 12.11.2015 MATERIÁL K PROJEDNÁNÍ Schválení Smlouvy o zajištění pracovnělékařských služeb mezi Městem Písek a MUDr. Ivo Dokulilem,

Více

ZADÁVÁNÍ VEŘEJNÝCH ZAKÁZEK MALÉHO ROZSAHU

ZADÁVÁNÍ VEŘEJNÝCH ZAKÁZEK MALÉHO ROZSAHU VNITŘNÍ SMĚRNICE MĚSTA č. 27/2015 ZADÁVÁNÍ VEŘEJNÝCH ZAKÁZEK MALÉHO ROZSAHU Město Holice, (dále jen zadavatel), se sídlem Holubova 1, 534 14 Holice, IČ 00273571, zastoupené starostou města Mgr. Ladislavem

Více

92/2015 Sb. NAŘÍZENÍ VLÁDY

92/2015 Sb. NAŘÍZENÍ VLÁDY 92/2015 Sb. NAŘÍZENÍ VLÁDY ze dne 8. dubna 2015 o pravidlech pro organizaci služebního úřadu Vláda nařizuje podle 205 písm. a) zákona č. 234/2014 Sb., o státní službě: 1 Základní ustanovení (1) Organizační

Více

Město Nejdek. Oznámení o vyhlášení konkurzu

Město Nejdek. Oznámení o vyhlášení konkurzu Město Nejdek nám. Karla IV. 239, 362 21 Nejdek Karlovarský kraj Oznámení o vyhlášení konkurzu Rada města /usnesení č. RM/704/31/07 ze dne 31. 8. 2007 / - 99 odst. 1 zákona č. 128/2000 Sb., o obcích ( obecní

Více

MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části U S N E S E N Í. č. 382 ze dne 10.06.2013 Schválení pravidel mobilní telefonie Městské části Praha 3

MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části U S N E S E N Í. č. 382 ze dne 10.06.2013 Schválení pravidel mobilní telefonie Městské části Praha 3 č.j.: 413/2013 MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části U S N E S E N Í č. 382 ze dne 10.06.2013 Schválení pravidel mobilní telefonie Městské části Praha 3 Rada městské části I. s c h v a l u j e II. 1.

Více

POSDOKTORSKÉ PROJEKTY 2012

POSDOKTORSKÉ PROJEKTY 2012 POSDOKTORSKÉ PROJEKTY 2012 Mezi osobní náklady hrazené z dotace lze zařadit náklady na: Mzdu nebo plat (dále jen mzdy) včetně pohyblivých složek, náhrad za dovolenou na zotavenou a náhrad za dočasnou pracovní

Více

Zadávací dokumentace SLUŽBY ELEKTRONICKÝCH KOMUNIKACÍ PROSTŘEDNICTVÍM MOBILNÍ SÍTĚ

Zadávací dokumentace SLUŽBY ELEKTRONICKÝCH KOMUNIKACÍ PROSTŘEDNICTVÍM MOBILNÍ SÍTĚ Příloha č. 1 Oznámení o zahájení zadávacího řízení Zadávací dokumentace Název zakázky: SLUŽBY ELEKTRONICKÝCH KOMUNIKACÍ PROSTŘEDNICTVÍM MOBILNÍ SÍTĚ 1. Doba a místo plnění veřejné zakázky: Termín zahájení:

Více

MĚSTO CHRASTAVA ORGANIZAČNÍ ŘÁD ZMĚNA Č.2 O B S A H : Příloha č. 2 Změna funkčního místa ČÁST IX. Závěrečná ustanovení, čl.28

MĚSTO CHRASTAVA ORGANIZAČNÍ ŘÁD ZMĚNA Č.2 O B S A H : Příloha č. 2 Změna funkčního místa ČÁST IX. Závěrečná ustanovení, čl.28 MĚSTO CHRASTAVA ORGANIZAČNÍ ŘÁD ZMĚNA Č.2 O B S A H : Příloha č. 2 Změna funkčního místa ČÁST IX. Závěrečná ustanovení, čl.28 Chrastava 19. 4. 2010 Účinnost: 1. 6. 2010 I. 1. V příloze č. 2 organizačního

Více

VYHLÁŠKA MV ČR č. 444/2008 Sb., o zdravotní způsobilosti uchazeče o zaměstnání strážníka, čekatele a strážníka obecní policie

VYHLÁŠKA MV ČR č. 444/2008 Sb., o zdravotní způsobilosti uchazeče o zaměstnání strážníka, čekatele a strážníka obecní policie VYHLÁŠKA MV ČR č. 444/2008 Sb., o zdravotní způsobilosti uchazeče o zaměstnání strážníka, čekatele a strážníka obecní policie Ministerstvo vnitra v dohodě s Ministerstvem zdravotnictví stanoví podle 4c

Více

Poskytování informací podle zákona 106/1999 Sb. v platném znění

Poskytování informací podle zákona 106/1999 Sb. v platném znění Poskytování informací podle zákona 106/1999 Sb. v platném znění 1. Pravomoci a působnost ředitele školy Ředitel školy: Ing. Jiří Zajíček, jmenován dne 25.7.2000 dekretem Ministerstva školství, mládeže

Více

VYHLAŠUJE ZÁMĚR. Obsah:

VYHLAŠUJE ZÁMĚR. Obsah: VYHLAŠUJE ZÁMĚR Evid. č. záměru: EKO/032/12 Vyvěšeno: 14. 6. 2012 Zpracoval odbor: ekonomický Uzávěrka: 16. 7. 2012 Zodpovídá: Mgr. Blanka Semelová Telefon: 577 043 655 Obsah: Zlínský kraj vyhlašuje záměr

Více

MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části U S N E S E N Í

MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části U S N E S E N Í č.j.: 718/2014 MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části U S N E S E N Í č. 660 ze dne 27.08.2014 Sloučení příspěvkových organizací Pečovatelská služba Praha 3 a Ošetřovatelský domov Praha 3 a změna zřizovací

Více

INSPEKČNÍ ZPRÁVA. ŠÚ Znojmo, Rudoleckého 21, 669 02 Znojmo

INSPEKČNÍ ZPRÁVA. ŠÚ Znojmo, Rudoleckého 21, 669 02 Znojmo Č E S K Á Š K O L N Í I N S P E K C E Čj.: 122 298/99-05010 Signatura: ol6ws201 Oblastní pracoviště č. 12 Brno Okresní pracoviště Znojmo INSPEKČNÍ ZPRÁVA Škola: Identifikátor ředitelství: IZO: Ředitel

Více

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE 16.04.2015

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE 16.04.2015 Odbor správy majetku V Písku dne: 26.08.2013 14.12.2011: 02.04.2015 MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE 16.04.2015 MATERIÁL K PROJEDNÁNÍ Návrh na pronájmy nebytových prostor NÁVRH USNESENÍ dle návrhu

Více

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE 03.10.2013

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE 03.10.2013 Odbor rozvoje, investic a majetku města V Písku dne: 25.09.2013 MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE 03.10.2013 MATERIÁL K PROJEDNÁNÍ Návrh na pronájmy pozemků ve vlastnictví města NÁVRH USNESENÍ

Více

Příloha č. 1 Vzor smlouvy o založení svěřenského fondu a statutu svěřenského fondu

Příloha č. 1 Vzor smlouvy o založení svěřenského fondu a statutu svěřenského fondu Příloha č. 1 Vzor smlouvy o založení svěřenského fondu a statutu svěřenského fondu Strana první. NZ [ ]/[ ] N [ ]/[ ] Notářský zápis sepsaný dne [ ] (slovy: [ ])[jméno a příjmení], notářem v [ ], na adrese

Více

II. Podání žádosti o přijetí do služebního poměru v době čerpání mateřské nebo rodičovské dovolené

II. Podání žádosti o přijetí do služebního poměru v době čerpání mateřské nebo rodičovské dovolené Stanovisko sekce pro státní službu k právnímu postavení zaměstnankyň na mateřské dovolené a zaměstnanců nebo zaměstnankyň na rodičovské dovolené ve vztahu k zákonu č. 234/2014 Sb., o státní službě - část

Více

OBEC Babice Zastupitelstvo obce Babice Obecně závazná vyhláška č. 1/2016 kterou se vydává požární řád obce

OBEC Babice Zastupitelstvo obce Babice Obecně závazná vyhláška č. 1/2016 kterou se vydává požární řád obce OBEC Babice Zastupitelstvo obce Babice Obecně závazná vyhláška č. 1/2016 kterou se vydává požární řád obce Zastupitelstvo obce Babice se na svém zasedání dne 4. 4. 2016 usnesením č. 4/7/2016 usneslo vydat

Více

USNESENÍ výboru pro vědu, vzdělání, kulturu, mládež a tělovýchovu z 22. schůze ze dne 21. ledna 2016

USNESENÍ výboru pro vědu, vzdělání, kulturu, mládež a tělovýchovu z 22. schůze ze dne 21. ledna 2016 Parlament České republiky POSLANECKÁ SNĚMOVNA 2016 7. volební období 145 USNESENÍ výboru pro vědu, vzdělání, kulturu, mládež a tělovýchovu z 22. schůze ze dne 21. ledna 2016 k vládnímu návrhu zákona, kterým

Více

Obecně závazná vyhláška č. 1/2013

Obecně závazná vyhláška č. 1/2013 OBEC SULKOVEC Obecně závazná vyhláška č. 1/2013 o místním poplatku za provoz systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů Zastupitelstvo obce Sulkovec se

Více

UPRAVENÝ MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE 09.06.2016

UPRAVENÝ MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE 09.06.2016 Domovní a bytová správa města Písku V Písku dne: 30.05.2016 UPRAVENÝ MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE 09.06.2016 MATERIÁL K PROJEDNÁNÍ Řešení nájemních vztahů k bytům. NÁVRH USNESENÍ Dle jednotlivých

Více

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ ZASTUPITELSTVA MĚSTA PÍSKU DNE 29.03.2012

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ ZASTUPITELSTVA MĚSTA PÍSKU DNE 29.03.2012 Odbor vnitřních věcí V Písku dne: 12.03.2012 MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ ZASTUPITELSTVA MĚSTA PÍSKU DNE 29.03.2012 MATERIÁL K PROJEDNÁNÍ Návrh na uzavření dohody o započtení pohledávky ve výši 11.250,- Kč a návrh

Více

JEDNACÍ ŘÁD FORMÁTOVÉHO VÝBORU NÁRODNÍ DIGITÁLNÍ KNIHOVNY

JEDNACÍ ŘÁD FORMÁTOVÉHO VÝBORU NÁRODNÍ DIGITÁLNÍ KNIHOVNY JEDNACÍ ŘÁD FORMÁTOVÉHO VÝBORU NÁRODNÍ DIGITÁLNÍ KNIHOVNY Článek 1 Úvodní ustanovení 1. Jednací řád Formátového výboru Národní digitální knihovny upravuje zejména způsob svolávání zasedání, účasti, rozhodování

Více

P R A V I D L A. č. P1/2016

P R A V I D L A. č. P1/2016 P R A V I D L A RADY MĚSTA LOUN č. P1/2016 pro udělování ceny kulturní komise Rady města Loun leden 2016 Cena kulturní komise Rady města Loun Z prostředků Kulturního fondu bude udělována cena kulturní

Více

ZMČ 7/6.6 jednání Zastupitelstva městské části Brno-Židenice konané dne 15.09.2015

ZMČ 7/6.6 jednání Zastupitelstva městské části Brno-Židenice konané dne 15.09.2015 Rada městské části Brno-Židenice ZMČ 7/6 ZMČ 7/6.6 jednání Zastupitelstva městské části Brno-Židenice konané dne 15.09.2015 Název: Aktualizace znění přílohy č. 1 a přílohy č. 2 obecně závazné vyhlášky

Více

Smlouva o spolupráci při realizaci odborných praxí studentů

Smlouva o spolupráci při realizaci odborných praxí studentů Smlouva o spolupráci při realizaci odborných praxí studentů I. Smluvní strany Masarykova univerzita Filozofická fakulta se sídlem, 602 00 Brno zastoupená prof. PhDr. Milanem Polem, CSc., děkanem Filozofické

Více

10. funkční období OPRAVENÉ ZNĚNÍ

10. funkční období OPRAVENÉ ZNĚNÍ 274 10. funkční období 274 OPRAVENÉ ZNĚNÍ Návrh zákona, kterým se mění zákon č. 155/1995 Sb., o důchodovém pojištění, ve znění pozdějších předpisů, a zákon č. 582/1991 Sb., o organizaci a provádění sociálního

Více

SMĚRNICE KE ŠKOLNÍMU STRAVOVÁNÍ

SMĚRNICE KE ŠKOLNÍMU STRAVOVÁNÍ Mateřská škola Ostrava, Šafaříkova 9, příspěvková organizace SMĚRNICE KE ŠKOLNÍMU STRAVOVÁNÍ Název školy: Mateřská škola Ostrava, Šafaříkova 9, příspěvková organizace Vnitřní směrnice: SMĚRNICE KE ŠKOLNÍMU

Více

Město Žatec městský úřad kancelář úřadu V Žatci dne 24.3.2016. MATERIÁL NA JEDNÁNÍ ZASTUPITELSTVA MĚSTA ŽATCE dne 11.4.2016

Město Žatec městský úřad kancelář úřadu V Žatci dne 24.3.2016. MATERIÁL NA JEDNÁNÍ ZASTUPITELSTVA MĚSTA ŽATCE dne 11.4.2016 Město Žatec městský úřad kancelář úřadu V Žatci dne 24.3.2016 MATERIÁL NA JEDNÁNÍ ZASTUPITELSTVA MĚSTA ŽATCE dne 11.4.2016 NÁZEV: PŘEDKLÁDÁ: ZPRACOVALA: OBSAH: Povolení výjimky z počtu dětí ve třídě na

Více

Město Moravský Beroun náměstí 9. května 4, 793 05 Moravský Beroun. Oznámení o vyhlášení výběrového řízení VŘ 8/2015

Město Moravský Beroun náměstí 9. května 4, 793 05 Moravský Beroun. Oznámení o vyhlášení výběrového řízení VŘ 8/2015 Město Moravský Beroun náměstí 9. května 4, 793 05 Moravský Beroun Oznámení o vyhlášení výběrového řízení VŘ 8/2015 Tajemník Městského úřadu Moravský Beroun dne 18.12.2015 v souladu s 7 zákona č. 312/2002

Více

Základní škola a Mateřská škola Nová Říše příspěvková organizace

Základní škola a Mateřská škola Nová Říše příspěvková organizace 1 Základní škola a Mateřská škola Nová Říše Vnitřní předpis Úplata za předškolní vzdělávání Číslo dokumentu: 3 Účinnost: 1. 9. 2016 Spisový/Skartační znak: 1.1.3 / A10 Schválil: Mgr. Vojtěch Vrána, ředitel

Více

Obec Branka u Opavy USNESENÍ č. 10 ze dne 29.06.2015. Obec Branka u Opavy. Usnesení č. 10. Ze schůze Rady obce Branka u Opavy. konané dne 29.06.

Obec Branka u Opavy USNESENÍ č. 10 ze dne 29.06.2015. Obec Branka u Opavy. Usnesení č. 10. Ze schůze Rady obce Branka u Opavy. konané dne 29.06. Obec Branka u Opavy Usnesení č. 10. Ze schůze Rady obce Branka u Opavy konané dne 29.06.2015 v místnosti OÚ, Bezručovo nábřeží 54, 747 41 Branka u Opavy. 1 K o n t r o l a u s n e s e n í : a) D l o u

Více

a. vymezení obchodních podmínek veřejné zakázky ve vztahu k potřebám zadavatele,

a. vymezení obchodních podmínek veřejné zakázky ve vztahu k potřebám zadavatele, Doporučení MMR k postupu zadavatelů při zpracování odůvodnění účelnosti veřejné zakázky, při stanovení obchodních podmínek pro veřejné zakázky na stavební práce a při vymezení podrobností předmětu veřejné

Více

MĚSTSKÝ ÚŘAD VELKÉ HAMRY

MĚSTSKÝ ÚŘAD VELKÉ HAMRY MĚSTSKÝ ÚŘAD VELKÉ HAMRY Vnitřní předpis Městského úřadu Velké Hamry č. VS/01/2012 ORGANIZAČNÍ ŘÁD MĚSTSKÉHO ÚŘADU VELKÉ HAMRY I. Úvodní ustanovení Organizační řád Městského úřadu Velké Hamry vychází zejména

Více

Úplata za předškolní vzdělávání. Číslo: VP 12

Úplata za předškolní vzdělávání. Číslo: VP 12 Mateřské školy Kopřivnice okres Nový Jičín, příspěvkové organizace ul. Krátká 1105, 742 21 Kopřivnice Úplata za předškolní vzdělávání Číslo: VP 12 Organizace: MŠ Kopřivnice Zpracoval a vydává: Zdeňka Krišková,

Více

Výzva k podání nabídky Výběrové řízení

Výzva k podání nabídky Výběrové řízení Výzva k podání nabídky Výběrové řízení Obec Vacenovice si Vás dovoluje vyzvat k předložení nabídky na veřejnou zakázku malého rozsahu: Název zakázky: Název: Dotační management projektu Stavební úpravy

Více

PRAVIDLA, která stanoví podmínky pracovního poměru ředitelů příspěvkových organizací Č Á S T P R V N Í ÚVOD

PRAVIDLA, která stanoví podmínky pracovního poměru ředitelů příspěvkových organizací Č Á S T P R V N Í ÚVOD PRAVIDLA, která stanoví podmínky pracovního poměru ředitelů příspěvkových organizací Č Á S T P R V N Í ÚVOD Článek 1 Úvodní ustanovení 1. Podle 102 odst. 2 písm. b) zákona č. 128/2000 Sb., o obcích, ve

Více

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY součást č. 31 SMĚRNICE K ZÁPISU DO 1. ROČNÍKU

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY součást č. 31 SMĚRNICE K ZÁPISU DO 1. ROČNÍKU Základní škola a Mateřská škola, Potštejn, okres Rychnov nad Kněžnou ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY součást č. 31 SMĚRNICE K ZÁPISU DO 1. ROČNÍKU Číslo jednací: 3/16 Spisový znak: 1C Skartační znak: A 5 Vypracovala:

Více

SMĚRNICE RADY MĚSTA Č. 2/2013

SMĚRNICE RADY MĚSTA Č. 2/2013 MĚSTO JESENÍK SMĚRNICE RADY MĚSTA Č. 2/2013 O DIGITÁLNÍ TECHNICKÉ MAPĚ MĚSTA Vydal: Rada města Jeseník Číslo usnesení (č. jednací): Č. u. 3740 Nabývá platnosti: 16.12.2013 Nabývá účinnosti: 01.01.2014

Více

Výzva k podání nabídek na veřejnou zakázku

Výzva k podání nabídek na veřejnou zakázku OBEC POHOŘÍ Pohoří Chotouň 100, 254 01 Jílové u Prahy, IČ: 00241555 tel: 241 950 299, email: info@obec-pohori.info Výzva k podání nabídek na veřejnou zakázku v zadávacím řízení zakázky malého rozsahu stavebních

Více

STATUTÁRNÍ MĚSTO OSTRAVA MĚSTSKÝ OBVOD OSTRAVA-JIH USNESENÍ. z 50. schůze Rady městského obvodu. Ostrava-Jih. která se konala 18. 12.

STATUTÁRNÍ MĚSTO OSTRAVA MĚSTSKÝ OBVOD OSTRAVA-JIH USNESENÍ. z 50. schůze Rady městského obvodu. Ostrava-Jih. která se konala 18. 12. 1 z 5 23.12.2015 13:50 STATUTÁRNÍ MĚSTO OSTRAVA MĚSTSKÝ OBVOD OSTRAVA-JIH USNESENÍ z 50. schůze Rady městského obvodu která se konala 18. 12. 201508:30 (usn. č. 1955/50 - usn. č. 1957/50) Bc. Martin Bednář

Více

DODATEK č. 1 k metodickému pokynu kvestora UP č. B3-07/1 Cestovní náhrady

DODATEK č. 1 k metodickému pokynu kvestora UP č. B3-07/1 Cestovní náhrady B3-07/2-MPK UNIVERZITA PALACKÉHO V OLOMOUCI METODICKÝ POKYN KVESTORA UP (MPK) B3-07/2-MPK DODATEK č. 1 k metodickému pokynu kvestora UP č. B3-07/1 Cestovní náhrady Obsah: Zpracoval: Na základě dodatečných

Více

Vnitřní mzdový předpis pro neakademické pracovníky Masarykovy univerzity v Brně (ve znění účinném od 1.1.2001 do 28.2.2002)

Vnitřní mzdový předpis pro neakademické pracovníky Masarykovy univerzity v Brně (ve znění účinném od 1.1.2001 do 28.2.2002) Vnitřní mzdový předpis pro neakademické pracovníky Masarykovy univerzity v Brně (ve znění účinném od 1.1.2001 do 28.2.2002) Článek 1 Obecná ustanovení Podle 17 zákona č. 111/1998 Sb., o vysokých školách

Více

ZÁKON ze dne. 2014. ČÁST PRVNÍ Změna zákona o hlavním městě Praze. Čl. I

ZÁKON ze dne. 2014. ČÁST PRVNÍ Změna zákona o hlavním městě Praze. Čl. I ZÁKON ze dne. 2014 kterým se mění zákon č. 131/2000 Sb., o hlavním městě Praze, ve znění pozdějších předpisů, zákon č. 130/2000 Sb., o volbách do zastupitelstev krajů a o změně některých zákonů, ve znění

Více

O D B O R K A N C E L ÁŘ HEJTMANA. datum: 25.04.2016 vyřizuje: Bc. Kamila Křížová telefon: 386 720 225

O D B O R K A N C E L ÁŘ HEJTMANA. datum: 25.04.2016 vyřizuje: Bc. Kamila Křížová telefon: 386 720 225 +LVDCY11KZYCS+! KUCBX00JYXBR O D B O R K A N C E L ÁŘ HEJTMANA číslo jednací: KUJCK 55313/2016 spisový znak: KHEJ 49774/2016/kapo/3 datum: 25.04.2016 vyřizuje: Bc. Kamila Křížová telefon: 386 720 225 Poskytnutí

Více

STATUTÁRNÍ MĚSTO MOST MAGISTRÁT MĚSTA MĚSTSKÁ POLICIE

STATUTÁRNÍ MĚSTO MOST MAGISTRÁT MĚSTA MĚSTSKÁ POLICIE STATUTÁRNÍ MĚSTO MOST MAGISTRÁT MĚSTA MĚSTSKÁ POLICIE Rozsah platnosti dokumentu: všichni zaměstnanci města Název: PRAVIDLA PRO UŽÍVÁNÍ ZNAKU A VLAJKY STATUTÁRNÍHO MĚSTA MOSTU Typ dokumentu: pravidla rady

Více

MATERIÁL. pro zasedání Zastupitelstva města Hranic, dne 10. 12. 2015. Návrh OZV č. 2/2015 o poplatku za komunální odpad

MATERIÁL. pro zasedání Zastupitelstva města Hranic, dne 10. 12. 2015. Návrh OZV č. 2/2015 o poplatku za komunální odpad MĚSTO HRANICE MATERIÁL pro zasedání Zastupitelstva města Hranic, dne 10. 12. 2015 Bod programu: 10 Předkládá: Okruh zpracovatelů: Zpracoval: Rada města Odbor finanční Ing. Vladimír Zemek Ing. Jana Nehybová

Více

ZÁKON. ze dne 4. listopadu 2004. o zrušení civilní služby a o změně a zrušení některých souvisejících zákonů ČÁST PRVNÍ

ZÁKON. ze dne 4. listopadu 2004. o zrušení civilní služby a o změně a zrušení některých souvisejících zákonů ČÁST PRVNÍ 587 ZÁKON ze dne 4. listopadu 2004 o zrušení civilní služby a o změně a zrušení některých souvisejících zákonů Parlament se usnesl na tomto zákoně České republiky: ČÁST PRVNÍ OPATŘENÍ VE VĚCECH CIVILNÍ

Více

Jmenování a odvolávání ředitelů škol a školských zařízení a konkurzní řízení metodika pro obce zpracováno 27.4.2012

Jmenování a odvolávání ředitelů škol a školských zařízení a konkurzní řízení metodika pro obce zpracováno 27.4.2012 1 Jmenování a odvolávání ředitelů škol a školských zařízení a konkurzní řízení metodika pro obce zpracováno 27.4.2012 Tento materiál slouží pouze jako informační a metodická pomůcka obcím při obsazování

Více

ČÁST I. IDENTIFIKACE ŽADATELE: Vyplňte, popř. proškrtněte

ČÁST I. IDENTIFIKACE ŽADATELE: Vyplňte, popř. proškrtněte Žádost o dofinancování sociální služby pro r. 2016 v rámci Podmínek dotačního Programu na podporu poskytování sociálních služeb a způsobu rozdělení a čerpání dotace z kapitoly 313 MPSV státního rozpočtu

Více

Pravidla, která stanoví podmínky pracovněprávních vztahů ředitelů příspěvkových organizací

Pravidla, která stanoví podmínky pracovněprávních vztahů ředitelů příspěvkových organizací Pravidla, která stanoví podmínky pracovněprávních vztahů ředitelů příspěvkových organizací Č Á S T P R V N Í ÚVOD Článek 1 Úvodní ustanovení 1. Podle 102 odst. 2 písm. b) zákona č. 128/2000 Sb., o obcích,

Více

z p r á v y Ministerstva financí České republiky pro finanční orgány obcí a krajů V Praze dne 22. dubna 2016

z p r á v y Ministerstva financí České republiky pro finanční orgány obcí a krajů V Praze dne 22. dubna 2016 z p r á v y Ministerstva financí České republiky pro finanční orgány obcí a krajů ISSN 1803-6082 (on line) Ročník: 2016 Číslo: 2 V Praze dne 22. dubna 2016 http: www.mfcr.cz http://www.denik.obce.cz OBSAH:

Více

Čl. 1 Smluvní strany. Čl. 2 Předmět smlouvy

Čl. 1 Smluvní strany. Čl. 2 Předmět smlouvy Veřejnoprávní smlouva č. 1/2015 o poskytnutí dotace dle zákona č. 250/2000 Sb., o rozpočtových pravidlech územních rozpočtů, ve znění pozdějších předpisů Na základě usnesení zastupitelstva obce Čáslavsko

Více

V Y H L Á Š K A č. 3/2003,

V Y H L Á Š K A č. 3/2003, V Y H L Á Š K A č. 3/2003, kterou se mění a doplňuje obecně závazná vyhláška statutárního města Brna č. 20/2001, kterou se vydává Statut města Brna, ve znění pozdějších vyhlášek Zastupitelstvo města Brna

Více

VYHLÁŠENÍ NOMINACÍ PRO VOLBY DO PSP A EP

VYHLÁŠENÍ NOMINACÍ PRO VOLBY DO PSP A EP PŘEDKLÁDÁ VYPRACOVALI PAVEL SEVERA JAROSLAV POLÁČEK, LENKA KOUDELKOVÁ NÁVRH USNESENÍ VÝKONNÝ VÝBOR VYHLAŠUJE NOMINACE PRO VOLBY DO PSP A EP DLE DOKUMENTU VYHLÁŠENÍ NOMINACÍ PRO VOLBY DO PSP A EP. 87-2-

Více

MĚSTSKÝ ÚŘAD TIŠNOV ODBOR DOPRAVY A ŽIVNOSTENSKÝ ÚŘAD NÁMĚSTÍ MÍRU 346, 666 19 TIŠNOV. Tel.: 549 439 756 E-mail : lubos.dvoracek@tisnov.

MĚSTSKÝ ÚŘAD TIŠNOV ODBOR DOPRAVY A ŽIVNOSTENSKÝ ÚŘAD NÁMĚSTÍ MÍRU 346, 666 19 TIŠNOV. Tel.: 549 439 756 E-mail : lubos.dvoracek@tisnov. MĚSTSKÝ ÚŘAD TIŠNOV ODBOR DOPRAVY A ŽIVNOSTENSKÝ ÚŘAD NÁMĚSTÍ MÍRU 346, 666 19 TIŠNOV Č. j. MUTI 6127/2016/ODŽÚ/Dv-1 V Tišnově, 8. 3. 2016 Vyřizuje: Oprávněná úřední osoba: Luboš Dvořáček Tel.: 549 439

Více

Náležitosti žádosti o akreditaci vzdělávacího programu

Náležitosti žádosti o akreditaci vzdělávacího programu 176 VYHLÁŠKA ze dne 5. června 2009, kterou se stanoví náležitosti žádosti o akreditaci vzdělávacího programu, organizace vzdělávání v rekvalifikačním zařízení a způsob jeho ukončení Ministerstvo školství,

Více

Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám

Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Název projektu: Moderní ekonomická škola Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/34.0784 Šablona: I/2 č. materiálu: VY_12_INOVACE_30 Jméno

Více

MEDICINÁLNÍ PLYNY VÝZVA K PODÁNÍ NABÍDKY A PROKÁZÁNÍ KVALIFIKACE. k veřejné zakázce. zjednodušené podlimitní řízení. Vše k veřejným zakázkám

MEDICINÁLNÍ PLYNY VÝZVA K PODÁNÍ NABÍDKY A PROKÁZÁNÍ KVALIFIKACE. k veřejné zakázce. zjednodušené podlimitní řízení. Vše k veřejným zakázkám Veřejná zakázka: Medicinální plyny Zadavatel: Nemocnice s poliklinikou Karviná - Ráj, příspěvková organizace Vše k veřejným zakázkám VÝZVA K PODÁNÍ NABÍDKY A PROKÁZÁNÍ KVALIFIKACE k veřejné zakázce MEDICINÁLNÍ

Více

Roční výkaz o zaměstnancích a o složkách platu ve zdravotnických organizacích

Roční výkaz o zaměstnancích a o složkách platu ve zdravotnických organizacích Ministerstvo zdravotnictví Schváleno ČSÚ pro Ministerstvo zdravotnictví. ČV 127/14 ze dne 30.10.2013 v rámci Programu statistických zjišťování na rok 2014. Vyplněný výkaz předložte pracovišti státní statistické

Více

SETKÁNÍ SE ZÁSTUPCI SAMOSPRÁV PLZEŇSKÉHO KRAJE

SETKÁNÍ SE ZÁSTUPCI SAMOSPRÁV PLZEŇSKÉHO KRAJE SETKÁNÍ SE ZÁSTUPCI SAMOSPRÁV PLZEŇSKÉHO KRAJE 23. listopadu 2010 hotel Primavera, Plzeň JUDr. Adam Furek odbor dozoru a kontroly veřejné správy Ministerstva vnitra AKTUÁLNÍ POZNATKY Z DOZOROVÉ A KONTROLNÍ

Více

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE 12.5. 2011. Výběr dodavatele na akci: Rekonstrukce Rokycanovy ulice v Písku

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE 12.5. 2011. Výběr dodavatele na akci: Rekonstrukce Rokycanovy ulice v Písku Městské služby Písek s.r.o V Písku dne 27.4.2011 MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE 12.5. 2011 MATERIÁL K PROJEDNÁNÍ Výběr dodavatele na akci: Rekonstrukce Rokycanovy ulice v Písku NÁVRH USNESENÍ

Více

Zřizování věcných břemen na pozemcích ve vlastnictví města Zábřeh

Zřizování věcných břemen na pozemcích ve vlastnictví města Zábřeh 1. Identifikační číslo 2. Kód 3. Pojmenování (název) životní situace Zřizování věcných břemen na pozemcích ve vlastnictví města Zábřeh 4. Základní informace Jedná se o uložení inženýrských sítí v souvislosti

Více

STANDARD č. 9 Pečovatelská služba OASA Opava o.p.s. Pečovatelská služba OASA Opava

STANDARD č. 9 Pečovatelská služba OASA Opava o.p.s. Pečovatelská služba OASA Opava Pečovatelská služba OASA Opava Provozovatel: Sídlo: Raduň, Poštovní 239, 74761, IČ 26839857, Spisová značka: O 181 vedená u rejstříkového soudu v Ostravě Číslo registrované sociální služby: 3941485 Standard

Více

Pracovní list. pracovní právo typové cvičení. může být sjednána na jakoukoliv dobu může být sjednána maximálně na dobu 3 měsíců je vždy tříměsíční

Pracovní list. pracovní právo typové cvičení. může být sjednána na jakoukoliv dobu může být sjednána maximálně na dobu 3 měsíců je vždy tříměsíční Pracovní list pracovní právo typové cvičení 1. Zkušební doba: může být sjednána na jakoukoliv dobu může být sjednána maximálně na dobu 3 měsíců je vždy tříměsíční 2. K důvodům okamžitého zrušení pracovního

Více

MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 12 RADA MĚSTSKÉ ČÁSTI. č. R-022-043-15. Dodatek č. 2 ke smlouvě o dílo se spolkem BMI. ze dne 25.5.2015. Rada městské části

MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 12 RADA MĚSTSKÉ ČÁSTI. č. R-022-043-15. Dodatek č. 2 ke smlouvě o dílo se spolkem BMI. ze dne 25.5.2015. Rada městské části Rada městské části 1. s c h v a l u j e MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 12 RADA MĚSTSKÉ ČÁSTI USNESENÍ č. R-022-043-15 ze dne 25.5.2015 Dodatek č. 2 ke smlouvě o dílo se spolkem BMI dodatek č. 2 ke smlouvě o dílo se

Více

Přechod financování z MPSV na kraje k 1. 1. 2015. Seminář pro poskytovatele sociálních služeb 25. června 2014

Přechod financování z MPSV na kraje k 1. 1. 2015. Seminář pro poskytovatele sociálních služeb 25. června 2014 Přechod financování z MPSV na kraje k 1. 1. 2015 Seminář pro poskytovatele sociálních služeb 25. června 2014 Povinnosti kraje Zajišťuje dostupnost poskytování sociálních služeb na svém území v souladu

Více

37/2004 Sb. ZÁKON. ze dne 17. prosince 2003. o pojistné smlouvě a o změně souvisejících zákonů. (zákon o pojistné smlouvě) ČÁST PRVNÍ.

37/2004 Sb. ZÁKON. ze dne 17. prosince 2003. o pojistné smlouvě a o změně souvisejících zákonů. (zákon o pojistné smlouvě) ČÁST PRVNÍ. 37/2004 Sb. ZÁKON ze dne 17. prosince 2003 o pojistné smlouvě a o změně souvisejících zákonů (zákon o pojistné smlouvě) Změna: 377/2005 Sb. Změna: 57/2006 Sb. Změna: 198/2009 Sb. Změna: 278/2009 Sb. Změna:

Více

Metodický pokyn, kterým se stanoví vzorová kvalifikační dohoda v souvislosti se studiem na College of Europe

Metodický pokyn, kterým se stanoví vzorová kvalifikační dohoda v souvislosti se studiem na College of Europe Metodický pokyn, kterým se stanoví vzorová kvalifikační dohoda v souvislosti se studiem na College of Europe Článek 1 Úvodní ustanovení Tento metodický pokyn se vydává na základě bodu V./3 usnesení vlády

Více

Veřejnoprávní smlouva č. 2012/XX/XXX

Veřejnoprávní smlouva č. 2012/XX/XXX Veřejnoprávní smlouva č. 2012/XX/XXX Na základě usnesení Rady obce Benešovice, ze dne XX.XX.2012 č. XX/XX/2012 a usnesení Rady města Stříbra, ze dne XX.XX.2012 č. XX/XX/2012 uzavírají podle 63 odst. 1

Více

SMLOUVA O POSKYTOVÁ Í PEČOVATELSKÉ SLUŽBY č. 1/2010/PS

SMLOUVA O POSKYTOVÁ Í PEČOVATELSKÉ SLUŽBY č. 1/2010/PS SMLOUVA O POSKYTOVÁ Í PEČOVATELSKÉ SLUŽBY č. 1/2010/PS 1) pan paní: narozen narozena: bydliště: v textu této smlouvy dále jen osoba a 2) organizace: Sociální služby města České Lípy, příspěvková organizace

Více

zpracovaná dle ustanovení 85 odst. 2 zákona č. 137/2006 sb., o veřejných zakázkách, ve znění pozdějších předpisů (dále jen ZVZ )

zpracovaná dle ustanovení 85 odst. 2 zákona č. 137/2006 sb., o veřejných zakázkách, ve znění pozdějších předpisů (dále jen ZVZ ) PÍSEMNÁ ZPRÁVA ZADAVATELE K VEŘEJNÉ ZAKÁZCE zpracovaná dle ustanovení 85 odst. 2 zákona č. 137/2006 sb., o veřejných zakázkách, ve znění pozdějších předpisů (dále jen ZVZ ) Název veřejné zakázky Okrouhlá,

Více

Přijímací řízení FZV UP pro akademický rok 2016/2017

Přijímací řízení FZV UP pro akademický rok 2016/2017 Přijímací řízení FZV UP pro akademický rok 2016/2017 Předpokládané termíny konání přijímacích zkoušek: 30. května 2016: Fyzioterapie navazující magisterské studium - 1. kolo (písemný test) 13.-17. června

Více

Usnesení z mimořádné schůze Rady města Karviné konané dne 18. 12. 2007

Usnesení z mimořádné schůze Rady města Karviné konané dne 18. 12. 2007 STATUTÁRNÍ MĚSTO KARVINÁ Č.j.: KP/4153/2007 viz program viz zápis Usnesení z mimořádné schůze Rady města Karviné konané dne 18. 12. 2007 I. PROCEDURÁLNÍ ZÁLEŽITOSTI 1459 - SCHVÁLENÍ OVĚŘOVATELŮ ZÁPISU

Více

Příspěvek na péči. Mgr. Květoslava Horáková Andrea Hábová

Příspěvek na péči. Mgr. Květoslava Horáková Andrea Hábová Příspěvek na péči Mgr. Květoslava Horáková Andrea Hábová Podmínky nároku na příspěvek na péči osoby závislé na pomoci jiné fyzické osoby za účelem zajištění potřebné pomoci osoby, které z důvodu dlouhodobě

Více

Dů chodové pojiš té ní

Dů chodové pojiš té ní Dů chodové pojiš té ní 4. 3. 2016 MP_03_2016_03_15 Materiál k tomuto článku je z prezentace Mgr. Lady Šupčíkové, který byl prezentován na Odborné konferenci ke mzdové problematice 2016, kterou pořádal

Více

Vnitřní mzdový předpis pro neakademické pracovníky Masarykovy univerzity v Brně (ve znění účinném od 1.3.1999 do 31.12.2000)

Vnitřní mzdový předpis pro neakademické pracovníky Masarykovy univerzity v Brně (ve znění účinném od 1.3.1999 do 31.12.2000) Vnitřní mzdový předpis pro neakademické pracovníky Masarykovy univerzity v Brně (ve znění účinném od 1.3.1999 do 31.12.2000) Článek 1 Obecná ustanovení Podle 17 zákona č. 111/1998 Sb., o vysokých školách

Více

Závazný pokyn P ČOS pro postup při konání valných hromad tělocvičných jednot

Závazný pokyn P ČOS pro postup při konání valných hromad tělocvičných jednot Směrnice ČOS č. 1/2013 Závazný pokyn P ČOS pro postup při konání valných hromad tělocvičných jednot P ČOS stanoví k provádění ustanovení čl. 7 odst. 7.6. Stanov České obce sokolské v platném znění toto:

Více

Grantový program na podporu obecně prospěšných činností pro organizace působící v městyse Vladislav na rok 2015

Grantový program na podporu obecně prospěšných činností pro organizace působící v městyse Vladislav na rok 2015 Grantový program na podporu obecně prospěšných činností pro organizace působící v městyse Vladislav na rok 2015 Cíle programu Grantový program podporuje činnost a chod sportovních,kulturních a ostatních

Více

OBEC BŘEZOVÁ. OPATŘENÍ OBECNÉ POVAHY č. 01/2014 kterým se stanoví územní opatření o stavební uzávěře

OBEC BŘEZOVÁ. OPATŘENÍ OBECNÉ POVAHY č. 01/2014 kterým se stanoví územní opatření o stavební uzávěře OBEC BŘEZOVÁ BŘEZOVÁ 106, 747 44 BŘEZOVÁ U VÍTKOVA, IČ: 00299880, TEL.: 556 307 017, email: starosta@obec-brezova.cz OPATŘENÍ OBECNÉ POVAHY č. 01/2014 kterým se stanoví územní opatření o stavební uzávěře

Více

Platné znění zákona č. 582/1991 Sb., o organizaci a provádění sociálního zabezpečení, ve znění pozdějších předpisů, s vyznačením navrhovaných změn

Platné znění zákona č. 582/1991 Sb., o organizaci a provádění sociálního zabezpečení, ve znění pozdějších předpisů, s vyznačením navrhovaných změn Platné znění zákona č. 582/1991 Sb., o organizaci a provádění sociálního zabezpečení, ve znění pozdějších předpisů, s vyznačením navrhovaných změn IV. 7 Místní příslušnost Místní příslušnost okresní správy

Více

MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části U S N E S E N Í

MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části U S N E S E N Í č.j.: 352/2016 MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části U S N E S E N Í č. 309 ze dne 11.05.2016 Uzavření Smlouvy o zajištění péče o děti mezi Městskou částí Praha 3 a organizací NOVÁ TROJKA, z. s. Rada

Více

MŠ MOTÝL s. r. o. PŘIHLÁŠKA

MŠ MOTÝL s. r. o. PŘIHLÁŠKA MŠ MOTÝL s. r. o. PŘIHLÁŠKA ÚDAJE O DÍTĚTI Jméno a příjmení:... Přezdívka:... Pohlaví: chlapec / děvče Datum narození:... Národnost:... Mateřský jazyk:... Další jazyk:... ÚDAJE O RODIČÍCH Matka Jméno a

Více

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ ZASTUPITELSTVA MĚSTA PÍSKU DNE 24.09.2015

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ ZASTUPITELSTVA MĚSTA PÍSKU DNE 24.09.2015 Odbor školství a kultury V Písku dne: 20.08.2015 MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ ZASTUPITELSTVA MĚSTA PÍSKU DNE 24.09.2015 MATERIÁL K PROJEDNÁNÍ Návrh dodatku č. 3 ke zřizovací listině ZŠ E. Beneše NÁVRH USNESENÍ

Více

VNITRNí PLATOVÝ PREDPIS

VNITRNí PLATOVÝ PREDPIS . VNITRNí PLATOVÝ PREDPIS Mesto Zásmuky, Komenského nám. 133,281 44 Zásmuky IC 00235954, stanoví v souladu se Zákoníkem práce c. 262/2006 Sb. a dalšími právními predpisy tato pravidla pro poskytování platu

Více

Reg. č. projektu: CZ 1.04/ 4.1.00/A3.00004. CzechPOINT@office. Pracovní sešit

Reg. č. projektu: CZ 1.04/ 4.1.00/A3.00004. CzechPOINT@office. Pracovní sešit Reg. č. projektu: CZ 1.04/ 4.1.00/A3.00004 CzechPOINT@office Pracovní sešit Materiál vznikl v rámci řešení projektu Vzdělávání v oblasti základních registrů a dalších kmenových projektů egovernmentu, registrační

Více

ODŮVODNĚNÍ VEŘEJNÉ ZAKÁZKY DLE 156 ZÁKONA Č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách, ve znění pozdějších předpisů

ODŮVODNĚNÍ VEŘEJNÉ ZAKÁZKY DLE 156 ZÁKONA Č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách, ve znění pozdějších předpisů ZADAVATEL: Armádní Servisní, příspěvková organizace Sídlem: Podbabská 1589/1, 160 00 Praha 6 - Dejvice Jednající: Ing. MBA Dagmar Kynclová, ředitelka IČ: 604 60 580 Veřejná zakázka: Zateplení obvodového

Více

227/2009 Sb. ZÁKON ze dne 17. června 2009,

227/2009 Sb. ZÁKON ze dne 17. června 2009, 227/2009 Sb. ZÁKON ze dne 17. června 2009, kterým se mění některé zákony v souvislosti s přijetím zákona o základních registrech ČÁST STO SEDMDESÁTÁ Změna zákona o ochraně utajovaných informací a o bezpečnostní

Více

Zadavatel: Moravskoslezský kraj se sídlem: Ostrava, 28. října 117, PSČ 702 18 IČO: 70890692. Veřejná zakázka:

Zadavatel: Moravskoslezský kraj se sídlem: Ostrava, 28. října 117, PSČ 702 18 IČO: 70890692. Veřejná zakázka: Zadavatel: Moravskoslezský kraj se sídlem: Ostrava, 28. října 117, PSČ 702 18 IČO: 70890692 Veřejná zakázka: Projektová dokumentace stavby Budova dílen SOŠ Bruntál zadávaná v otevřeném řízení podle ustanovení

Více

OBEC ČERVENKA Nařízení obce č. 2/2014, kterým se vydává TRŽNÍ ŘÁD

OBEC ČERVENKA Nařízení obce č. 2/2014, kterým se vydává TRŽNÍ ŘÁD OBEC ČERVENKA Nařízení obce č. 2/2014, kterým se vydává TRŽNÍ ŘÁD Zastupitelstvo obce se na svém zasedání dne 21.05.2014 usneslo vydat na základě 18 odst. 1 a 3 zákona č. 455/1991 Sb., o živnostenském

Více

U S N E S E N Í z jednání Rady města Kynšperk nad Ohří dne 20. července 2011

U S N E S E N Í z jednání Rady města Kynšperk nad Ohří dne 20. července 2011 U S N E S E N Í z jednání Rady města Kynšperk nad Ohří dne 20. července 2011 č. 228 u p r a v e n á v e r z e rozpočtové opatření č. 3/2011/Rada města, vzájemně kompenzovatelné položkové a paragrafové

Více

8. Lhůta, po kterou jsou uchazeči svými nabídkami vázáni: Lhůta, po kterou jsou uchazeči svými nabídkami vázáni, činí 30 dnů a tato lhůta začíná běžet

8. Lhůta, po kterou jsou uchazeči svými nabídkami vázáni: Lhůta, po kterou jsou uchazeči svými nabídkami vázáni, činí 30 dnů a tato lhůta začíná běžet Č.j. Vyřizuje /telefon Datum Malý /24245614 29.5.2008 Věc: Výzva více zájemcům o veřejnou zakázku k podání nabídky Ve smyslu Pravidel pro zadávání veřejných zakázek v podmínkách hl.m.prahy a podle zákona

Více

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE 09.06.2016

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE 09.06.2016 Odbor školství a kultury V Písku dne: 16.05.2016 MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE 09.06.2016 MATERIÁL K PROJEDNÁNÍ Zápis do školského rejstříku kapacita školních klubů NÁVRH USNESENÍ Rada města

Více