SMĚRNICE pro zpracování diplomové práce

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "SMĚRNICE pro zpracování diplomové práce"

Transkript

1 SMĚRNICE pro zpracování diplomové práce Tato směrnice se vztahuje na zpracování diplomové práce studentů v oboru strojírenské technologie se zaměřením na tváření kovů a plastů a strojírenská metalurgie katedry strojírenské technologie Fakulty strojní Technické univerzity v Liberci. I. Všeobecně 1) C í l e m diplomové práce je ověřit teoretické a praktické poznatky, které diplomant získal během studia a jeho schopnosti aplikovat tyto poznatky při zpracování diplomové práce, která mu byla zadána v souladu se studijním a zkušebním řádem TU v Liberci, Fakulty strojní a v souladu s touto směrnicí. 2) D i p l o m o v o u p r á c i zadává děkan fakulty prostřednictvím vedoucího katedry. Diplomovou práci lze zadat diplomantovi, který ve stanoveném termínu (zpravidla v prvním měsíci zimního nebo letního semestru) splní podmínky pro zadání diplomové práce na katedře, především složení zkoušek za prvních osm semestrů studia v magisterském studijním programu M2301 Strojní inženýrství. Zadání diplomové práce je platné 15 měsíců a do této doby musí být diplomová práce nejpozději obhájena. Termín pro odevzdání diplomové práce, pokud se chce student přihlásit ke SZZ ve zvoleném termínu, je určen harmonogramem výuky TU v Liberci pro příslušný akademický rok. 3) Vedoucí katedry současně se zadáním diplomové práce určí diplomantovi v e d o u c í h o a k o n z u l t a n t a diplomové práce. Vedoucí a konzultant diplomové práce poskytují studentovi konzultace a usměrňují tvorbu jeho diplomové práce. Student je povinen při jejím vypracování postupovat samostatně a iniciativně. Součástí diplomové práce je místopřísežné prohlášení, že diplomant vypracoval diplomovou práci samostatně s použitím uvedené literatury (viz příloha III.). 4) Diplomová práce je v y p r a c o v á n a v písemné formě v trpném rodě (popř. v 1.os. j. nebo mn. č.) Diplomová práce musí být řešením teoretického nebo praktického problému s uvedením dosažených výsledků. Podle povahy tématu může být doplněna přílohami, výkresovou dokumentací, funkčním vzorkem projektovaného zařízení nebo jeho části, apod. 5) R o z s a h diplomové práce odpovídá zadanému tématu a je uveden v zadání diplomové práce. Forma zpracování diplomové práce zpravidla odpovídá cca 50 stranám průvodní zprávy + grafické části práce. 6) Z hlediska a u t o r s k é h o p r á v a (zákon č. 121/2000 Sb.) je diplomová práce obhájena před odbornou komisí pro státní závěrečné zkoušky posuzovaná jako uveřejněné dílo spoluautorů (diplomanta, vedoucího a konzultanta diplomové práce). Je majetkem školy a bez jejího souhlasu nesmí být její obsah využíván ani publikován. Součástí diplomové práce je prohlášení diplomanta k využívání výsledků diplomové práce (viz příloha IV).

2 II. Členění diplomové práce 7) Diplomová práce má zpravidla tyto č á s t i: úvodní stranu, zadání, anotace, obsah, seznam použitých zkratek a symbolů, úvod, teoretickou část s charakteristikou současného stavu řešení, experimentální část (řešení problému), vyhodnocení výsledků, diskuse výsledků, závěr, použitá literatura, přílohy. 8) A n o t a c e je stručnou charakteristikou obsahu diplomové práce, způsobu řešení a výsledků. Anotace je na jednom listu formátu A4 a to včetně úplného názvu diplomové práce v českém i v anglickém jazyce (viz příloha I.). 9) Ú v o d obsahuje zpravidla všeobecné úvahy vysvětlující záměr práce, důvody zadání, její význam a návaznost. 10) T e o r e t i c k á č á s t obsahuje údaje o dosavadních znalostech týkajících se daného tématu, včetně literární a patentové rešerše. 11) E x p e r i m e n t á l n í č á s t obsahuje metodiku měření a její zdůvodnění, použité měřící přístroje a zařízení, charakterizuje měřený materiál, v případě numerické simulace charakteristiku použité numerické metody, počáteční a okrajové podmínky a další náležitosti spojené s řešením diplomové práce. Je-li součástí diplomové práce konstrukční část, obsahuje tato návrh řešení, které vyplývá z předchozích statí diplomové práce. Podle charakteru úkolu může mít konstrukční návrh formu ideového návrhu, konstrukčně propracované návrhové sestavy nebo kompletní výkresové dokumentace. 12) Kritický r o z b o r z í s k a n ý c h v ý s l e d k ů, jejich hodnocení a diskuse je nezbytnou součástí diplomové práce. 13) Z á v ě r obsahuje přesně a logicky vyjádřené výsledky dosažené v diplomové práci, zhodnocení jejího technického, ekonomického a společenského přínosu, úvahy a návrhy na další postup. 14) S e z n a m l i t e r a t u r y. Pokud diplomová práce vychází ze známých skutečností, které jsou popsány v literatuře a jiných již publikovaných výsledků, je třeba tato díla citovat. Na příslušném místě v textu se uvede v hranaté závorce číselné označení. Pod tímto označení je na konci práce v seznamu literatury toto dílo uvedeno ve formě zkrácené bibliografické citace podle ČSN ISO 690. Stejnou formou bude uvedena i ostatní literatura. Seznam literatury je uspořádán v numerické posloupnosti korespondující s pořadím odkazů v textu. 15) P ř í l o h y diplomové práce jsou číslovány od 1 a předchází jim seznam příloh. Do příloh lze zahrnout výkresovou dokumentaci, technické parametry použitých zařízení (je-li to nutné), dílčí výsledky, grafické výsledky z hodnocení aplikačních vlastností výrobků, apod. III. Forma zpracování diplomové práce 16) Diplomová práce je psána výhradně v českém nebo slovenském jazyce a musí vyhovovat poslednímu vydání pravidel pravopisu.

3 17) Diplomová práce je psána v textovém editoru písmem Arial (Times New Roman) velikostí 12 po jedné straně na formát A4 s doporučujícími okraji vlevo 4 cm, vpravo 2,5 cm nahoře a dole 2,5 cm. 18) Jednotlivé listy diplomové práce se řadí v tomto pořadí: a) úvodní list (viz příloha I) b) originální zadání diplomové práce c) anotace v českém a anglickém jazyce na jednom listu A4 (viz příloha II) d) místopřísežné prohlášení (viz příloha III) e) obsah f) seznam použitých zkratek a symbolů g) vlastní práce: úvod, teoretická část, experimentální část, vyhodnocení výsledků a jejich diskuse, závěr. h) seznam příloh a přílohy i) prohlášení k využívání výsledků diplomové práce v českém jazyce (viz příloha IV) j) prohlášení k využívání výsledků diplomové práce v anglickém jazyce (viz příloha V) - prohlášení v českém a anglickém jazyce jsou na samostatných listech!!! 19) Diplomová práce se odevzdává ve dvou vyhotoveních s originálním zadáním v tištěné podobě a dvakrát na CD. Diplomová práce je odevzdána tak, aby jednotlivé listy nebyly volně vyjmutelné (kroužková vazba není přípustná), v nadepsaných deskách. Originály zadání diplomové práce jsou k vyzvednutí u tajemníka katedry. 20) Listy diplomové práce se pořadově číslují a to od stránky Obsah, která má číslo stránky 5, resp. 6, je-li mezi stránku s místopřísežným prohlášením a obsahem vložen list s poděkováním. 21) Rovnice a matematické vztahy se na pravém okraji stránky číslují číslicí v kulatých závorkách. Rovněž odkazy na matematické vztahy v textu jsou uvedeny v kulatých závorkách. Pod rovnicemi a matematickými vztahy je uvedena legenda použitých symbolů, včetně jednotek. 22) Popisy obrázků jsou vždy číslované a umístěny pod obrázkem. Naopak popisy tabulek jsou číslovány a umístěny nad tabulkou. Číslování je dle kapitoly. 23) Číslování kapitol, odstavců, obrázků, tabulek a grafů je výhradně možné pouze arabskými číslicemi. IV. Odevzdání diplomové práce 24) Diplomová práce je odevzdána vedoucímu katedry za přítomnosti tajemníka katedry. Odevzdání diplomové práce je pouze do 12:00 hodin dne, který byl stanoven jako den odevzdání, dle harmonogramu studia na TU v Liberci pro příslušný akademický rok. Datum odevzdání může být v závažném případě posunut pouze se souhlasem vedoucího katedry. 25) Při odevzdání diplomové práce je současně student povinen odevzdat potvrzení vedoucího nebo konzultanta diplomové práce o navrácení všech literárních pramenů a pomůcek, zapůjčených katedrou.

4 26) V den odevzdání diplomové práce musí student na sekretariátu katedry podat přihlášku ke státní závěrečné zkoušce v souladu se studijním a zkušebním řádem TU v Liberci, resp. Fakulty strojní. Informace ohledně konání státních závěrečných zkoušek a jejich harmonogramu, poskytuje tajemník zkušební komise určený vedoucím katedry. 27) Diplomovou práci hodnotí její vedoucí a oponent. Oponent, jmenovaný vedoucím katedry, není zpravidla zaměstnanec TU v Liberci. Vedoucí i oponent vypracují stručné písemné hodnocení (oponentní posudky) diplomové práce. Posudky obsahují: a) vyjádření, zda práce splňuje cíle zadání b) hodnocení obsahové a formální stránky práce c) konstatování, zda práce splňuje požadavky na udělení odpovídajícího akademického titulu d) návrh výsledné známky: výborně (1), velmi dobře (2), dobře (3) a neprospěl (4) Vedoucí diplomové práce ve svém posudku stručně zhodnotí studentův přístup ke zpracování práce. Student má právo seznámit se s oponentními posudky na katedře, nejpozději tři pracovní dny před obhajobou. V Liberci poslední provedené úpravy (Bk) doc. Dr. Ing. Petr Lenfeld vedoucí katedry strojírenské technologie

5 Příloha I TECHNICKÁ UNIVERZITA V LIBERCI Fakulta strojní Studijní program M Strojní inženýrství Strojírenská technologie zaměření tváření kovů a plastů Katedra strojírenské technologie Oddělení tváření kovů a plastů Možnosti zvýšení odvodu tepla z tvarové dutiny vstřikovací formy pomocí vysoce vodivých materiálů Possibilites of heat removal rising from the injection cavity of mould by means of highly conductive materials Jan Novák KSP TP (ev. SM) - xxx (číslo přiděleno tajemníkem katedry) Vedoucí diplomové práce: prof. Ing. Jan Nový, DrSc. - TU v Liberci Konzultant diplomové práce: Ing. Jan Novotný, Ph.D. Peguform Bohemia k.s., Liberec Rozsah práce a příloh: Počet stran xx Počet tabulek xx Počet příloh xx Počet obrázků xx Počet.. xx Datum: (datum odpovídá datumu odevzdání DP dle harmonogramu výuky pro daný akademický rok)

6 Příloha II A N O T A C E TECHNICKÁ UNIVERZITA V LIBERCI Fakulta strojní Katedra strojírenské technologie Oddělení tváření kovů a plastů Studijní program: Diplomant: Téma práce: M2301 Strojní inženýrství Jan Novák Možnosti zvýšení odvodu tepla z tvarové dutiny vstřikovací formy pomocí vysoce vodivých materiálů Possibilites of heat removal rising from the injection cavity of mould by means of highly conductive materials Číslo DP: Vedoucí DP: Konzultant: KSP-TP (ev. SM) - xxx (číslo přiděleno tajemníkem katedry) prof. Ing. Jan Nový, DrSc. - TU v Liberci Ing. Jan Novotný, Ph.D. Peguform Bohemia k.s., Liberec Abstrakt: Abstrakt v českém jazyce Abstract: Abstrakt v anglickém jazyce

7 Příloha III Místopřísežné prohlášení: Místopřísežně prohlašuji, že jsem diplomovou práci vypracoval(a) samostatně s použitím uvedené literatury. V Liberci, 21. května 2004 (datum odpovídá datumu odevzdání DP dle harmonogramu výuky pro daný akademický rok) Jan Novák Husova ul. 656/ Liberec 1

8 Příloha IV Prohlášení Byl(a) jsem seznámen(a) s tím, že na mou diplomovou práci se plně vztahuje zákon č. 121/2000 Sb. o právu autorském, zejména 60 školní dílo. Beru na vědomí, že Technická univerzita v Liberci (TUL) nezasahuje do mých autorských práv užitím mé diplomové práce pro vnitřní potřebu TUL. Užiji-li diplomovou práci nebo poskytnu-li licenci k jejímu využití, jsem si vědom povinnosti informovat o této skutečnosti TUL; v tomto případě má TUL právo ode mne požadovat úhradu nákladů, které vynaložila na vytvoření díla, až do jejich skutečné výše. Diplomovou práci jsem vypracoval(a) samostatně s použitím uvedené literatury a na základě konzultací s vedoucím diplomové práce a konzultantem. Datum (datum odpovídá datumu odevzdání DP dle harmonogramu výuky pro daný akademický rok) Podpis

9 Příloha V Declaration I have been notified of the fact that Copyright Act No. 121/2000 Coll. applies to my thesis in full, in particular Section 60, School Work. I am fully aware that the Technical University of Liberec is not interfering in my copyright by using my thesis for the internal purposes of TUL. If I use my thesis or grant a licence for its use, I am aware of the fact that I must inform TUL of this fact; in this case TUL has the right to seek that I pay the expenses invested in the creation of my thesis to the full amount. I compiled the thesis on my own with the use of the acknowledged sources and on the basis of consultation with the head of the thesis and a consultant. Date Signature

Technická univerzita v Liberci

Technická univerzita v Liberci Technická univerzita v Liberci FAKULTA PŘÍRODOVĚDNE-HUMANITNÍ A PEDAGOGICKÁ Katedra: Studijní program: Studijní obor: Sociálních studií a speciální pedagogiky Sociální práce Penitenciární péče ZÁVISLOST

Více

Pokyny pro žáka k vypracování SOP Cukrář (29-54-H/01)

Pokyny pro žáka k vypracování SOP Cukrář (29-54-H/01) Pokyny pro žáka k vypracování SOP Cukrář (29-54-H/01) Témata SOP Žák ve spolupráci učitele vylosované téma rozpracuje a konkretizuje. Formální úprava SOP Celkový rozsah práce je minimálně 10 stran formátu

Více

65-51-H/01 Kuchař - číšník - zaměření - číšník - servírka

65-51-H/01 Kuchař - číšník - zaměření - číšník - servírka JEDNOTNÉ ZADÁNÍ ZÁVĚREČNÝCH ZKOUŠEK PRO ŠK. R. 2011/2012 65-51-H/01 Kuchař - číšník - zaměření - číšník - servírka PŘÍLOHY Příloha č. 1 Samostatná odborná práce 1. Zadání samostatné odborné práce (SOP)

Více

Jak napsat písemnou práci na Katedře asijských studií

Jak napsat písemnou práci na Katedře asijských studií Jak napsat písemnou práci na Katedře asijských studií Bakalářské diplomové práce na KAS Student je povinen přihlásit zadání bakalářské diplomové práce nejpozději během 4. semestru studia (přesné datum

Více

Západočeská univerzita v Plzni. Fakulta filozofická

Západočeská univerzita v Plzni. Fakulta filozofická Západočeská univerzita v Plzni Fakulta filozofická Diplomová práce 9. brigáda Pohraniční stráže Domažlice v 70. až 90. letech 20. století Vladimír Kuželka Plzeň 2015 Západočeská univerzita v Plzni Fakulta

Více

Závěrečná maturitní práce. Pokyny pro vypracování

Závěrečná maturitní práce. Pokyny pro vypracování Závěrečná maturitní práce Pokyny pro vypracování Formální stránka práce rozsah práce minimálně 20 stran textu bez příloh práce musí být svázána (kroužková vazba) dodržovat správnost z hlediska pravopisného,

Více

P R A V I D L A. č. P1/2016

P R A V I D L A. č. P1/2016 P R A V I D L A RADY MĚSTA LOUN č. P1/2016 pro udělování ceny kulturní komise Rady města Loun leden 2016 Cena kulturní komise Rady města Loun Z prostředků Kulturního fondu bude udělována cena kulturní

Více

65-51-H/01 Kuchař - číšník

65-51-H/01 Kuchař - číšník JEDNOTNÉ ZADÁNÍ ZÁVĚREČNÝCH ZKOUŠEK PRO ŠK. R. 2011/2012 65-51-H/01 Kuchař - číšník PŘÍLOHY Příloha č. 1 Samostatná odborná práce 1. Zadání samostatné odborné práce (SOP) Předložené zadání je součástí

Více

VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V BRNĚ BRNO UNIVERSITY OF TECHNOLOGY

VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V BRNĚ BRNO UNIVERSITY OF TECHNOLOGY VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V BRNĚ BRNO UNIVERSITY OF TECHNOLOGY FAKULTA STAVEBNÍ ÚSTAV TECHNOLOGIE, MECHANIZACE A ŘÍZENÍ STAVEB FACULTY OF CIVIL ENGINEERING INSTITUTE OF TECHNOLOGY, MECHANIZATION AND CONSTRUCTION

Více

Vedoucí bakalářské práce

Vedoucí bakalářské práce Univerzita Pardubice, Fakulta ekonomicko-správní, Ústav Posudek vedoucího bakalářské práce Jméno studenta Téma práce Cíl práce Vedoucí bakalářské práce Barbora RUMLOVÁ ANALÝZA A POTENCIÁLNÍ ROZVOJ CESTOVNÍHO

Více

DUM téma: KALK Výrobek sestavy

DUM téma: KALK Výrobek sestavy DUM téma: KALK Výrobek sestavy ze sady: 2 tematický okruh sady: Příprava výroby a ruční programování CNC ze šablony: 6 Příprava a zadání projektu Určeno pro : 3 a 4 ročník vzdělávací obor: 23-41-M/01 Strojírenství

Více

EMISE, JEJICH MĚŘENÍ A PRINCIPY KONSTRUKCE SYSTÉMŮ PRO JEJICH SNIŽOVANÍ

EMISE, JEJICH MĚŘENÍ A PRINCIPY KONSTRUKCE SYSTÉMŮ PRO JEJICH SNIŽOVANÍ VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V BRNĚ BRNO UNIVERSITY OF TECHNOLOGY FAKULTA STROJNÍHO INŽENÝRSTVÍ ÚSTAV AUTOMOBILNÍHO A DOPRAVNÍHO INŽENÝRSTVÍ FACULTY OF MECHANICAL ENGINEERING INSTITUTE OF AUTOMOTIVE ENGINEERING

Více

Pionýrů 2069, 738 01 Frýdek-Místek PRAKTICKÁ ČÁST. Obor : 26 51 H / 02 Elektrikář silnoproud Zaměření : Elektrotechnik

Pionýrů 2069, 738 01 Frýdek-Místek PRAKTICKÁ ČÁST. Obor : 26 51 H / 02 Elektrikář silnoproud Zaměření : Elektrotechnik S t ř e d n í š k o l a e l e k t r o s t a v e b n í a d ř e v o z p r a c u j í c í, F r ý d e k - M í s t e k, Pionýrů 2069, 738 01 Frýdek-Místek ZÁVĚREČNÁ ZKOUŠKA PRAKTICKÁ ČÁST Obor : 26 51 H / 02

Více

Obchodní akademie a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, Šumperk, Hlavní třída 31

Obchodní akademie a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, Šumperk, Hlavní třída 31 Kritéria přijímacího řízení pro první kolo přijímacího řízení na Obchodní akademii a Jazykové škole s právem státní jazykové zkoušky, Šumperk, pro školní rok 2016/2017, obor vzdělání 63 41-M/02 Obchodní

Více

Zpráva o průběhu bakalářského přijímacího řízení pro akademický rok 2014/15 na Fakultě stavební ČVUT v Praze

Zpráva o průběhu bakalářského přijímacího řízení pro akademický rok 2014/15 na Fakultě stavební ČVUT v Praze 1. Informace o přijímacích zkouškách pro studijní programy Stavební inženýrství - B3651 Architektura a stavitelství - B3502 Geodézie a kartografie - B3645 Civil Engineering - B3648 Stavitelství B3609 Metrologie

Více

Digitální učební materiál

Digitální učební materiál Digitální učební materiál Projekt Šablona CZ.1.07/1.5.00/34.0415 Inovujeme, inovujeme III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT (DUM) DUM č. VY_32_INOVACE_CH29_2_03 ŠVP Podnikání RVP 64-41-L/51

Více

Výzva k podání nabídky Výběrové řízení

Výzva k podání nabídky Výběrové řízení Výzva k podání nabídky Výběrové řízení Obec Vacenovice si Vás dovoluje vyzvat k předložení nabídky na veřejnou zakázku malého rozsahu: Název zakázky: Název: Dotační management projektu Stavební úpravy

Více

ČÁST I. IDENTIFIKACE ŽADATELE: Vyplňte, popř. proškrtněte

ČÁST I. IDENTIFIKACE ŽADATELE: Vyplňte, popř. proškrtněte Žádost o dofinancování sociální služby pro r. 2016 v rámci Podmínek dotačního Programu na podporu poskytování sociálních služeb a způsobu rozdělení a čerpání dotace z kapitoly 313 MPSV státního rozpočtu

Více

Grantový program na podporu obecně prospěšných činností pro organizace působící v městyse Vladislav na rok 2015

Grantový program na podporu obecně prospěšných činností pro organizace působící v městyse Vladislav na rok 2015 Grantový program na podporu obecně prospěšných činností pro organizace působící v městyse Vladislav na rok 2015 Cíle programu Grantový program podporuje činnost a chod sportovních,kulturních a ostatních

Více

Základní škola Ústí nad Labem, Anežky České 702/17, příspěvková organizace. Výukový materiál

Základní škola Ústí nad Labem, Anežky České 702/17, příspěvková organizace. Výukový materiál Základní škola Ústí nad Labem, Anežky České 702/17, příspěvková organizace Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/21.2887 Název projektu: Učíme lépe a moderněji OP VK 1.4 Výukový materiál Číslo DUMu/Název DUMu:

Více

Art marketing Činoherního klubu

Art marketing Činoherního klubu Vyšší odborná škola informačních služeb, Praha Institute of Technology, Sligo Art marketing Činoherního klubu Projekt ročníkové práce Vypracovala: Jana Pokorná, DiS. Vedoucí práce: Ing. Radka Johnová Datum

Více

Přílohy, dodatky a grafická úprava

Přílohy, dodatky a grafická úprava Přílohy, dodatky a grafická úprava Přílohy -dříve se obrázky tiskly odlišnou technikou než text - mezi archy textu se vkládaly samostatné listy s obrázky -zvlášť jako příloha na konci textu -v současnosti

Více

Inovace výuky prostřednictvím ICT v SPŠ Zlín, CZ.1.07/1.5.00/34.0333 Vzdělávání v informačních a komunikačních technologií

Inovace výuky prostřednictvím ICT v SPŠ Zlín, CZ.1.07/1.5.00/34.0333 Vzdělávání v informačních a komunikačních technologií VY_32_INOVACE_33_12 Škola Střední průmyslová škola Zlín Název projektu, reg. č. Inovace výuky prostřednictvím ICT v SPŠ Zlín, CZ.1.07/1.5.00/34.0333 Vzdělávací oblast Vzdělávání v informačních a komunikačních

Více

Zásady pro vypracování disertační práce. Fakulta strojní Vysoké školy báňské - Technické univerzity Ostrava

Zásady pro vypracování disertační práce. Fakulta strojní Vysoké školy báňské - Technické univerzity Ostrava Zásady pro vypracování disertační práce Fakulta strojní Vysoké školy báňské - Technické univerzity Ostrava V Ostravě 2003 1 Zásady pro vypracování disertační práce Disertační práce je výsledkem řešení

Více

GYMNÁZIUM, OLOMOUC, ČAJKOVSKÉHO 9 Kriteria hodnocení pro 1. kolo přijímacích zkoušek pro školní rok 2016/17

GYMNÁZIUM, OLOMOUC, ČAJKOVSKÉHO 9 Kriteria hodnocení pro 1. kolo přijímacích zkoušek pro školní rok 2016/17 GYMNÁZIUM, OLOMOUC, ČAJKOVSKÉHO 9 Kriteria hodnocení pro 1. kolo přijímacích zkoušek pro školní rok 2016/17 Gymnázium, Olomouc, Čajkovského 9 se zapojilo do Pokusného ověřování organizace přijímacího řízení

Více

Náležitosti žádosti o akreditaci vzdělávacího programu

Náležitosti žádosti o akreditaci vzdělávacího programu 176 VYHLÁŠKA ze dne 5. června 2009, kterou se stanoví náležitosti žádosti o akreditaci vzdělávacího programu, organizace vzdělávání v rekvalifikačním zařízení a způsob jeho ukončení Ministerstvo školství,

Více

Město Jevíčko. předkládá výzvu více zájemcům na veřejnou zakázku malého rozsahu formou poptávkového řízení na akci:

Město Jevíčko. předkládá výzvu více zájemcům na veřejnou zakázku malého rozsahu formou poptávkového řízení na akci: Město Jevíčko předkládá výzvu více zájemcům na veřejnou zakázku malého rozsahu formou poptávkového řízení na akci: Zpracování projektové dokumentace na akci oprava vodovodu, kanalizace a komunikace na

Více

Vyhláška k předmětu Semestrální projekt 2 (BB2M, KB2M)

Vyhláška k předmětu Semestrální projekt 2 (BB2M, KB2M) Bakalářský studijní obor Mikroelektronika a technologie FEKT VUT v Brně Akademický rok 2011/2012 Vyhláška k předmětu Semestrální projekt 2 (BB2M, KB2M) pro studenty 3. ročníku oboru Mikroelektronika a

Více

Zpráva o průběhu přijímacího řízení na vysokých školách pro akademický rok 2013 2014 na ČVUT v Praze Fakultě dopravní

Zpráva o průběhu přijímacího řízení na vysokých školách pro akademický rok 2013 2014 na ČVUT v Praze Fakultě dopravní Zpráva o průběhu přijímacího řízení na vysokých školách pro akademický rok 2013 2014 dle Vyhlášky MŠMT č. 343/2002 Sb. o průběhu přijímacího řízení na vysokých školách a její změně č. 276/2004 Sb. 1. Informace

Více

Metodika zpracování kvalifikačních prací (bakalářské, diplomové) Ústav zdravotnických studií Technické univerzity v Liberci

Metodika zpracování kvalifikačních prací (bakalářské, diplomové) Ústav zdravotnických studií Technické univerzity v Liberci Metodika zpracování kvalifikačních prací (bakalářské, diplomové) Ústav zdravotnických studií Technické univerzity v Liberci Liberec 2015 Technická univerzita v Liberci, 2015 ISBN 978-80-7494-259-4 Obsah

Více

PŘÍRUČKA K POUŽÍVÁNÍ APLIKACE HELPDESK

PŘÍRUČKA K POUŽÍVÁNÍ APLIKACE HELPDESK PŘÍRUČKA K POUŽÍVÁNÍ APLIKACE HELPDESK Autor: Josef Fröhlich Verze dokumentu: 1.1 Datum vzniku: 4.4.2006 Datum poslední úpravy: 10.4.2006 Liberecká IS, a.s.;jablonecká 41; 460 01 Liberec V; IČ: 25450131;

Více

Komora auditorů České republiky

Komora auditorů České republiky Komora auditorů České republiky Opletalova 55, 110 00 Praha 1 Aplikační doložka KA ČR Požadavky na zprávu auditora definované zákonem o auditorech ke standardu ISA 700 Formulace výroku a zprávy auditora

Více

První hanácká BOW. Návod k obsluze. Hydraulická zakružovačka. profilů a trubek PRM 80 FH PRM 100 FH PRM FH PRM 80 FH

První hanácká BOW. Návod k obsluze. Hydraulická zakružovačka. profilů a trubek PRM 80 FH PRM 100 FH PRM FH PRM 80 FH Návod k obsluze Hydraulická zakružovačka profilů a trubek PRM 80 FH PRM 100 FH PRM 80 FH PRM FH Obsah 1 Úvod... 5 1.1 Autorská práva...5 1.2 Zákaznický servis...5 1.3 Omezení odpovědnosti...5 2 Bezpečnost...

Více

Pravidla pro publicitu v rámci Operačního programu Doprava

Pravidla pro publicitu v rámci Operačního programu Doprava Pravidla pro publicitu v rámci Operačního programu Doprava Prioritní osa 7 -Technická pomoc Praha - prosinec 2010 Verze 1.0 Ministerstvo dopravy www.opd.cz OBSAH Úvod...3 Obecná pravidla...4 Legislativní

Více

ROČNÍKOVÉ PRÁCE ŽÁKŮ ŠESTÉHO AŽ OSMÉHO ROČNÍKU

ROČNÍKOVÉ PRÁCE ŽÁKŮ ŠESTÉHO AŽ OSMÉHO ROČNÍKU ROČNÍKOVÉ PRÁCE ŽÁKŮ ŠESTÉHO AŽ OSMÉHO ROČNÍKU Základní školy Na rovině školní rok 2015/2016 ROČNÍKOVÉ PRÁCE ŽÁKŮ Ročníkové práce propojují osobní zájem žáků s potřebou pídit se po dalších informacích,

Více

PROJEKT BAKALÁŘSKÉ PRÁCE

PROJEKT BAKALÁŘSKÉ PRÁCE PROJEKT BAKALÁŘSKÉ PRÁCE KOMUNIKACE A LIDSKÉ ZDROJE NÁZEV BAKALÁŘSKÉ PRÁCE PR jako cesta budování image firmy TERMÍN UKONČENÍ STUDIA A OBHAJOBA (MĚSÍC/ROK) Říjen 2012 JMÉNO A PŘÍJMENÍ / STUDIJNÍ SKUPINA

Více

Ministerstvo pro místní rozvoj. podprogram 117 513

Ministerstvo pro místní rozvoj. podprogram 117 513 Pokyny pro vyplnění elektronické žádosti podprogram 117 513 Podpora výstavby technické infrastruktury Elektronická žádost je umístěna na internetové adrese http://www3.mmr.cz/zad a lze na ni vstoupit i

Více

a. vymezení obchodních podmínek veřejné zakázky ve vztahu k potřebám zadavatele,

a. vymezení obchodních podmínek veřejné zakázky ve vztahu k potřebám zadavatele, Doporučení MMR k postupu zadavatelů při zpracování odůvodnění účelnosti veřejné zakázky, při stanovení obchodních podmínek pro veřejné zakázky na stavební práce a při vymezení podrobností předmětu veřejné

Více

Změny v právních předpisech s dopady na RÚIAN. Marika Kopkášová

Změny v právních předpisech s dopady na RÚIAN. Marika Kopkášová Změny v právních předpisech s dopady na RÚIAN Marika Kopkášová Obsah 1) realizované (2015, 2016) - novela vyhlášky č. 326/2000 Sb. - novela zákona č. 128/2000 Sb., o obcích - změna stavebního zákona 2)

Více

Sada 2 Microsoft Word 2007

Sada 2 Microsoft Word 2007 S třední škola stavební Jihlava Sada 2 Microsoft Word 2007 04. Text v záhlaví, zápatí, číslování stránek Digitální učební materiál projektu: SŠS Jihlava šablony registrační číslo projektu:cz.1.09/1.5.00/34.0284

Více

8. Lhůta, po kterou jsou uchazeči svými nabídkami vázáni: Lhůta, po kterou jsou uchazeči svými nabídkami vázáni, činí 30 dnů a tato lhůta začíná běžet

8. Lhůta, po kterou jsou uchazeči svými nabídkami vázáni: Lhůta, po kterou jsou uchazeči svými nabídkami vázáni, činí 30 dnů a tato lhůta začíná běžet Č.j. Vyřizuje /telefon Datum Malý /24245614 29.5.2008 Věc: Výzva více zájemcům o veřejnou zakázku k podání nabídky Ve smyslu Pravidel pro zadávání veřejných zakázek v podmínkách hl.m.prahy a podle zákona

Více

KRITÉRIA, PRAVIDLA, POSTUP, TERMÍNY A CENÍK PRO UBYTOVÁNÍ NA KOLEJÍCH VŠPJ V OBDOBÍ 1. 7. 2015 30. 6. 2016

KRITÉRIA, PRAVIDLA, POSTUP, TERMÍNY A CENÍK PRO UBYTOVÁNÍ NA KOLEJÍCH VŠPJ V OBDOBÍ 1. 7. 2015 30. 6. 2016 Vysoká škola polytechnická Jihlava Čj.: VSPJ/01826/2015 KRITÉRIA, PRAVIDLA, POSTUP, TERMÍNY A CENÍK PRO UBYTOVÁNÍ NA KOLEJÍCH VŠPJ V OBDOBÍ 1. 7. 2015 30. 6. 2016 OBSAH: 1) STUDENTI PREZENČNÍHO STUDIA...

Více

Interní grantová agentura LDF MENDELU

Interní grantová agentura LDF MENDELU Formulář A Přihláška Interní grant LDF MENDELU 2013 ZÁKLADNÍ ÚDAJE O PROJEKTU Akronym projektu Program: V Podpora tvůrčích a vědeckých týmů Oblast: 1. ekologie lesa Název projektu: Navrhovatel (příjmení,

Více

Čl. 1 Smluvní strany. Čl. 2 Předmět smlouvy

Čl. 1 Smluvní strany. Čl. 2 Předmět smlouvy Veřejnoprávní smlouva č. 1/2015 o poskytnutí dotace dle zákona č. 250/2000 Sb., o rozpočtových pravidlech územních rozpočtů, ve znění pozdějších předpisů Na základě usnesení zastupitelstva obce Čáslavsko

Více

REG. ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07./2.2.00/29.0019

REG. ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07./2.2.00/29.0019 REG. ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07./2.2.00/29.0019 Integrace a podpora studentů se specifickými vzdělávacími potřebami na Vysoké škole technické a ekonomické v Českých Budějovicích VŠTE BEZ BARIÉR Vysoká škola

Více

Ing. Miloš Hrdý, MSc. bezpečnostní ředitel. Přílohy:

Ing. Miloš Hrdý, MSc. bezpečnostní ředitel. Přílohy: Příloha č. 6 a PODMÍNKY přístupu zaměstnanců cizích firem vykonávajících na základě smluvního vztahu činnosti pro ČNB k utajované informaci stupně utajení Vyhrazené Česká národní banka (dále jen,,čnb )

Více

MS WORD 2007 Styly a automatické vytvoření obsahu

MS WORD 2007 Styly a automatické vytvoření obsahu MS WORD 2007 Styly a automatické vytvoření obsahu Při formátování méně rozsáhlých textů se můžeme spokojit s formátováním použitím dílčích formátovacích funkcí. Tato činnost není sice nijak složitá, ale

Více

Přijímací řízení FZV UP pro akademický rok 2016/2017

Přijímací řízení FZV UP pro akademický rok 2016/2017 Přijímací řízení FZV UP pro akademický rok 2016/2017 Předpokládané termíny konání přijímacích zkoušek: 30. května 2016: Fyzioterapie navazující magisterské studium - 1. kolo (písemný test) 13.-17. června

Více

Adresa příslušného úřadu. V... dne... podle ustanovení 125 odst. 4 zákona č. 183/2006 Sb., o územním plánování a stavebním řádu (stavební zákon)

Adresa příslušného úřadu. V... dne... podle ustanovení 125 odst. 4 zákona č. 183/2006 Sb., o územním plánování a stavebním řádu (stavební zákon) Adresa příslušného úřadu Úřad: Městský úřad Toužim Ulice: Sídliště 428 PSČ, obec: 364 01 Toužim V... dne...... Věc: ŽÁDOST O OVĚŘENÍ ZJEDNODUŠENÉ DOKUMENTACE (PASPORTU) STAVBY podle ustanovení 125 odst.

Více

Příloha č. 1 Vzor smlouvy o založení svěřenského fondu a statutu svěřenského fondu

Příloha č. 1 Vzor smlouvy o založení svěřenského fondu a statutu svěřenského fondu Příloha č. 1 Vzor smlouvy o založení svěřenského fondu a statutu svěřenského fondu Strana první. NZ [ ]/[ ] N [ ]/[ ] Notářský zápis sepsaný dne [ ] (slovy: [ ])[jméno a příjmení], notářem v [ ], na adrese

Více

SMĚRNICE RADY MĚSTA Č. 2/2013

SMĚRNICE RADY MĚSTA Č. 2/2013 MĚSTO JESENÍK SMĚRNICE RADY MĚSTA Č. 2/2013 O DIGITÁLNÍ TECHNICKÉ MAPĚ MĚSTA Vydal: Rada města Jeseník Číslo usnesení (č. jednací): Č. u. 3740 Nabývá platnosti: 16.12.2013 Nabývá účinnosti: 01.01.2014

Více

Soukromá vyšší odborná škola podnikatelská, s. r. o.

Soukromá vyšší odborná škola podnikatelská, s. r. o. Soukromá vyšší odborná škola podnikatelská, s. r. o. Studijní obor: 64-31-N/10 Řízení malého a středního podniku METODICKÝ POKYN KE ZPRACOVÁNÍ ABSOLVENTSKÉ PRÁCE Studijní materiál Ostrava 2015/2016 Úvod

Více

ZADÁVÁNÍ VEŘEJNÝCH ZAKÁZEK MALÉHO ROZSAHU

ZADÁVÁNÍ VEŘEJNÝCH ZAKÁZEK MALÉHO ROZSAHU VNITŘNÍ SMĚRNICE MĚSTA č. 27/2015 ZADÁVÁNÍ VEŘEJNÝCH ZAKÁZEK MALÉHO ROZSAHU Město Holice, (dále jen zadavatel), se sídlem Holubova 1, 534 14 Holice, IČ 00273571, zastoupené starostou města Mgr. Ladislavem

Více

KRITÉRIA II. kola PŘIJÍMACÍHO ŘÍZENÍ pro školní rok 2016/2017 ZÁKLADNÍ INFORMACE K II. KOLU PŘIJÍMACÍMU ŘÍZENÍ PRO ŠKOLNÍ ROK 2016/2017

KRITÉRIA II. kola PŘIJÍMACÍHO ŘÍZENÍ pro školní rok 2016/2017 ZÁKLADNÍ INFORMACE K II. KOLU PŘIJÍMACÍMU ŘÍZENÍ PRO ŠKOLNÍ ROK 2016/2017 KRITÉRIA II. kola PŘIJÍMACÍHO ŘÍZENÍ pro školní rok 2016/2017 Střední škola lodní dopravy a technických řemesel, Děčín VI, p. o., stanovila v souladu se zákonnou normou č. 472/2011 Sb., kterým se mění

Více

Příloha č. 1. Rozhovor Česká školní inspekce Karlovy Vary průvodní dopis. Vážená paní inspektorko,

Příloha č. 1. Rozhovor Česká školní inspekce Karlovy Vary průvodní dopis. Vážená paní inspektorko, Příloha č. 1 Rozhovor Česká školní inspekce Karlovy Vary průvodní dopis Vážená paní inspektorko, obracím se na Vás s žádostí o pomoc při realizaci své diplomové práce v rámci studia managementu vzdělávání.

Více

DODATEK č. 1 k metodickému pokynu kvestora UP č. B3-07/1 Cestovní náhrady

DODATEK č. 1 k metodickému pokynu kvestora UP č. B3-07/1 Cestovní náhrady B3-07/2-MPK UNIVERZITA PALACKÉHO V OLOMOUCI METODICKÝ POKYN KVESTORA UP (MPK) B3-07/2-MPK DODATEK č. 1 k metodickému pokynu kvestora UP č. B3-07/1 Cestovní náhrady Obsah: Zpracoval: Na základě dodatečných

Více

CERTIFIKOVANÉ TESTOVÁNÍ (CT) Výběrové šetření výsledků žáků 2014

CERTIFIKOVANÉ TESTOVÁNÍ (CT) Výběrové šetření výsledků žáků 2014 (CT) Výběrové šetření výsledků žáků 2014 Uživatelská příručka pro přípravu školy Verze 1 Obsah 1 ÚVOD... 3 1.1 Kde hledat další informace... 3 1.2 Posloupnost kroků... 3 2 KROK 1 KONTROLA PROVEDENÍ POINSTALAČNÍCH

Více

zde nevyplňujte prosím Příjmení, jméno, titul dřívější příjmení 1... Datum narození (den, měsíc, rok). Místo narození...

zde nevyplňujte prosím Příjmení, jméno, titul dřívější příjmení 1... Datum narození (den, měsíc, rok). Místo narození... 44 ČČ RR ŽÁDOST O VYDÁNÍ ROZHODNUTÍ O ZPŮSOBILOSTI K VÝKONU ZDRAVOTNICKÉHO POVOLÁNÍ PRO STÁTNÍ PŘÍSLUŠNÍKY ČLENSKÝCH STÁTŮ EVROPSKÉ UNIE, kteří získali způsobilost k výkonu zdravotnických povolání v jiném

Více

Zadávací dokumentace SLUŽBY ELEKTRONICKÝCH KOMUNIKACÍ PROSTŘEDNICTVÍM MOBILNÍ SÍTĚ

Zadávací dokumentace SLUŽBY ELEKTRONICKÝCH KOMUNIKACÍ PROSTŘEDNICTVÍM MOBILNÍ SÍTĚ Příloha č. 1 Oznámení o zahájení zadávacího řízení Zadávací dokumentace Název zakázky: SLUŽBY ELEKTRONICKÝCH KOMUNIKACÍ PROSTŘEDNICTVÍM MOBILNÍ SÍTĚ 1. Doba a místo plnění veřejné zakázky: Termín zahájení:

Více

PSYCHOLOGIE JAKO VĚDA

PSYCHOLOGIE JAKO VĚDA Název materiálu: Psychologie jako věda Autor materiálu: Mgr. Kateřina Kaderková Zařazení materiálu: výuková prezentace Šablona: Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT (III/2) Název a označení

Více

ABSOLUTORIUM ve školním roce 2015/2016

ABSOLUTORIUM ve školním roce 2015/2016 ABSOLUTORIUM ve školním roce 2015/2016 Třída: 3. C Termín konání absolutoria: 13. - 15. června 2016 Složení zkušební komise Obor: 65-43-N/01 Cestovní ruch Termín: 13. 15. června 2016 Třída: 3. C Stálí

Více

POPTÁVKOVÉ ŘÍZENÍ NA VEŘEJNOU ZAKÁZKU MALÉHO ROZSAHU

POPTÁVKOVÉ ŘÍZENÍ NA VEŘEJNOU ZAKÁZKU MALÉHO ROZSAHU Domov důchodců Jablonecké Paseky příspěvková organizace Vítězslava Nezvala 87/14 466 02 Jablonec nad Nisou IČ: 712 200 11 POPTÁVKOVÉ ŘÍZENÍ NA VEŘEJNOU ZAKÁZKU MALÉHO ROZSAHU VÝMĚNA DŘEVĚNÝCH OKEN ZA PLASTOVÁ

Více

Bezpečnostní úschovné objekty

Bezpečnostní úschovné objekty Příloha č. 1: Mechanické zábranné prostředky - písm. a) 30 zákona Příloha č.. 1.1: Bezpečnostní úschovné objekty a jejich zámky Bezpečnostní úschovné objekty Výstup Certifikát shody podle certifikačního

Více

Výsledky testování školy. Druhá celoplošná generální zkouška ověřování výsledků žáků na úrovni 5. a 9. ročníků základní školy. Školní rok 2012/2013

Výsledky testování školy. Druhá celoplošná generální zkouška ověřování výsledků žáků na úrovni 5. a 9. ročníků základní školy. Školní rok 2012/2013 Výsledky testování školy Druhá celoplošná generální zkouška ověřování výsledků žáků na úrovni 5. a 9. ročníků základní školy Školní rok 2012/2013 Základní škola Ústí nad Orlicí, Komenského 11 Termín zkoušky:

Více

INSPEKČNÍ ZPRÁVA. ŠÚ Znojmo, Rudoleckého 21, 669 02 Znojmo

INSPEKČNÍ ZPRÁVA. ŠÚ Znojmo, Rudoleckého 21, 669 02 Znojmo Č E S K Á Š K O L N Í I N S P E K C E Čj.: 122 298/99-05010 Signatura: ol6ws201 Oblastní pracoviště č. 12 Brno Okresní pracoviště Znojmo INSPEKČNÍ ZPRÁVA Škola: Identifikátor ředitelství: IZO: Ředitel

Více

Adresa příslušného úřadu

Adresa příslušného úřadu Příloha č. 9 k vyhlášce č. 503/2006 Sb. Adresa příslušného úřadu Úřad: Obecní úřad Výprachtice Stavební úřad PSČ, obec: Výprachtice č.p.3, 561 34 Výprachtice Věc: ŽÁDOST O STAVEBNÍ POVOLENÍ podle ustvení

Více

Obecně závazná vyhláška č. 1/2013

Obecně závazná vyhláška č. 1/2013 OBEC SULKOVEC Obecně závazná vyhláška č. 1/2013 o místním poplatku za provoz systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů Zastupitelstvo obce Sulkovec se

Více

POKYNY PRO ZPRACOVÁNÍ ABSOLVENTSKÉ PRÁCE

POKYNY PRO ZPRACOVÁNÍ ABSOLVENTSKÉ PRÁCE Střední zdravotnická škola a Vyšší odborná škola zdravotnická, Brno, Merhautova 15 Adresa: Merhautova 15, Brno Telefon: 545 576 263 e-mail: skola@szsmerh.cz PSČ: 613 00 Fax: 545 425 850 WWW: http://www.szsmerh.cz

Více

Žádost o zápis uzavření manželství

Žádost o zápis uzavření manželství Žádost o zápis uzavření manželství sepsaná dne... u... s... bytem... k provedení zápisu manželství do zvláštní matriky vedené Úřadem městské části města Brna, Brno-střed, podle ustan. 1, 3 odst. 4) a 43

Více

Vyhlášení soutěže Cena Preciosy Mistr křišťálu 2009

Vyhlášení soutěže Cena Preciosy Mistr křišťálu 2009 Vyhlášení soutěže Cena Preciosy Mistr křišťálu 2009 Firma Preciosa vyhlašuje soutěž Cena Preciosy Mistr křišťálu 2009. Cílem této soutěže je prohloubit spolupráci firmy s technickými a uměleckými školami,

Více

Digitální učební materiál

Digitální učební materiál Digitální učební materiál Projekt CZ.1.07/1.5.00/34.0415 Inovujeme, inovujeme Šablona III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT (DUM) Tematická oblast Základní aranžérské nářadí a pomůcky,

Více

Sada 2 - MS Office, Excel

Sada 2 - MS Office, Excel S třední škola stavební Jihlava Sada 2 - MS Office, Excel 20. Excel 2007. Kontingenční tabulka Digitální učební materiál projektu: SŠS Jihlava šablony registrační číslo projektu:cz.1.09/1.5.00/34.0284

Více

Podmínky pro přijetí ke studiu do doktorských studijních programů ESF pro akademický rok 2016/2017

Podmínky pro přijetí ke studiu do doktorských studijních programů ESF pro akademický rok 2016/2017 Podmínky pro přijetí ke studiu do doktorských studijních programů ESF pro akademický rok 2016/2017 Ekonomicko-správní fakulta MU (dále jen ESF ) respektuje ustanovení 48, 49 a 50 zákona č. 111/1998 Sb.,

Více

Směrnice děkana Filozofické fakulty Univerzity Hradec Králové doplňující Studijní a zkušební řád Univerzity Hradec Králové

Směrnice děkana Filozofické fakulty Univerzity Hradec Králové doplňující Studijní a zkušební řád Univerzity Hradec Králové Hradec Králové 9. listopadu 2015 č. j. DFF/505/15 Směrnice děkana Filozofické fakulty Univerzity Hradec Králové doplňující Studijní a zkušební řád Univerzity Hradec Králové ČÁST PRVNÍ Základní ustanovení

Více

ODŮVODNĚNÍ VEŘEJNÉ ZAKÁZKY DLE 156 ZÁKONA Č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách, ve znění pozdějších předpisů

ODŮVODNĚNÍ VEŘEJNÉ ZAKÁZKY DLE 156 ZÁKONA Č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách, ve znění pozdějších předpisů ZADAVATEL: Armádní Servisní, příspěvková organizace Sídlem: Podbabská 1589/1, 160 00 Praha 6 - Dejvice Jednající: Ing. MBA Dagmar Kynclová, ředitelka IČ: 604 60 580 Veřejná zakázka: Zateplení obvodového

Více

Geodézie a kartografie 3 roky

Geodézie a kartografie 3 roky Bakalářské studijní programy a jejich obory Geodézie a kartografie 3 roky Geodézie, kartografie a geoinformatika Územní informační systémy pro veřejnou správu Bakalářské studijní programy a jejich obory

Více

Vítejte na dnešním semináři. Lektor: Ing. Ludmila Brestičová

Vítejte na dnešním semináři. Lektor: Ing. Ludmila Brestičová Vítejte na dnešním semináři Lektor: Ing. Ludmila Brestičová Téma semináře: Jaké by měly být výstupní znalosti absolventů gymnázia z oblasti ICT? (A také jaké jsou a budou maturity z Informatiky.) Program

Více

Česká republika Česká školní inspekce. Olomoucký inspektorát - oblastní pracoviště INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Základní škola a gymnázium města Konice

Česká republika Česká školní inspekce. Olomoucký inspektorát - oblastní pracoviště INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Základní škola a gymnázium města Konice Česká republika Česká školní inspekce Olomoucký inspektorát - oblastní pracoviště INSPEKČNÍ ZPRÁVA Základní škola a gymnázium města Konice Tyršova 609, 798 52 Konice Identifikátor školy: 600 015 149 Termín

Více

Zpráva o posouzení a hodnocení nabídek. KKC - stavební práce OOP Letohrad, Požárníků 330

Zpráva o posouzení a hodnocení nabídek. KKC - stavební práce OOP Letohrad, Požárníků 330 KRPE-17355-19/ČJ-2011-1700NE-VZ V Pardubicích dne 1 prosince 2011 Zpráva o posouzení a hodnocení nabídek dle 80 zákona č.137/2006 Sb., o veřejných zakázkách, v platném znění (dále jen zákon) na veřejnou

Více

A. Struktura grafického kódu na dokladech o získání základního vzdělání

A. Struktura grafického kódu na dokladech o získání základního vzdělání Příloha 1 A. Struktura grafického kódu na dokladech o získání základního vzdělání Uvedená struktura údajů je určena pro doklady vydávané podle vzoru 3.1 Vysvědčení o získání základního vzdělání v základní

Více

Pokyn k vypracování absolventské práce

Pokyn k vypracování absolventské práce Pokyn k vypracování absolventské práce 1 Cíle absolventské práce Absolventská práce je vyvrcholením vyššího odborného studia. Student v ní prokazuje celkovou odbornou úroveň i připravenost pro vlastní

Více

Harmonogram FUD UJEP pro akademický rok 2015/2016

Harmonogram FUD UJEP pro akademický rok 2015/2016 Harmonogram FUD UJEP pro akademický rok 2015/2016 září 2015 opravné SZZ z dějin umění, od 10 hodin zápis do 1. ročníku na ak. rok 2015/2016: MgA. (Design, Fotografie a intermediální tvorba, Grafický design)

Více

92/2015 Sb. NAŘÍZENÍ VLÁDY

92/2015 Sb. NAŘÍZENÍ VLÁDY 92/2015 Sb. NAŘÍZENÍ VLÁDY ze dne 8. dubna 2015 o pravidlech pro organizaci služebního úřadu Vláda nařizuje podle 205 písm. a) zákona č. 234/2014 Sb., o státní službě: 1 Základní ustanovení (1) Organizační

Více

Učební osnova vyučovacího předmětu Silnoproudá zařízení. 3. ročník (2 hodiny týdně, celkem 52 hodin)

Učební osnova vyučovacího předmětu Silnoproudá zařízení. 3. ročník (2 hodiny týdně, celkem 52 hodin) Učební osnova vyučovacího předmětu Silnoproudá zařízení 3. ročník (2 hodiny týdně, celkem 52 hodin) Obor vzdělání: Forma vzdělávání: 26-41-M/01 Elektrotechnika denní studium Celkový počet týdenních vyuč.

Více

MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 12 RADA MĚSTSKÉ ČÁSTI. č. R-022-043-15. Dodatek č. 2 ke smlouvě o dílo se spolkem BMI. ze dne 25.5.2015. Rada městské části

MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 12 RADA MĚSTSKÉ ČÁSTI. č. R-022-043-15. Dodatek č. 2 ke smlouvě o dílo se spolkem BMI. ze dne 25.5.2015. Rada městské části Rada městské části 1. s c h v a l u j e MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 12 RADA MĚSTSKÉ ČÁSTI USNESENÍ č. R-022-043-15 ze dne 25.5.2015 Dodatek č. 2 ke smlouvě o dílo se spolkem BMI dodatek č. 2 ke smlouvě o dílo se

Více

ČESKÁ ŠKOLNÍ INSPEKCE. Inspekční zpráva

ČESKÁ ŠKOLNÍ INSPEKCE. Inspekční zpráva ČESKÁ ŠKOLNÍ INSPEKCE Oblastní pracoviště Plzeň Inspekční zpráva Střední odborná škola gastronomická a Střední odborné učiliště gastronomické, Plzeň, U Borského parku 3 U Borského parku 3, 320 04 Plzeň

Více

Reg. č. projektu: CZ 1.04/ 4.1.00/A3.00004. CzechPOINT@office. Pracovní sešit

Reg. č. projektu: CZ 1.04/ 4.1.00/A3.00004. CzechPOINT@office. Pracovní sešit Reg. č. projektu: CZ 1.04/ 4.1.00/A3.00004 CzechPOINT@office Pracovní sešit Materiál vznikl v rámci řešení projektu Vzdělávání v oblasti základních registrů a dalších kmenových projektů egovernmentu, registrační

Více

http://www.zlinskedumy.cz

http://www.zlinskedumy.cz Číslo projektu Číslo a název šablony klíčové aktivity Tematická oblast Autor Ročník 2, 3 Obor Anotace CZ.1.07/1.5.00/34.0514 III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Elektronické obvody, vy_32_inovace_ma_42_06

Více

Integrovaná střední škola, Sokolnice 496

Integrovaná střední škola, Sokolnice 496 Název projektu: Moderní škola Registrační číslo: CZ.1.07/1.5.00/34.0467 Integrovaná střední škola, Sokolnice 496 Název klíčové aktivity: III/2 - Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Kód výstupu:

Více

Rámcová osnova modulu

Rámcová osnova modulu Rámcová osnova modulu Název modulu: Evaluace organizace Tento modul je součástí akreditačního systému Ministerstva práce a sociálních věcí. 1. Typ vzdělávání 1) Specializované profesní Obecné x 2. Oblast

Více

Pravidla zadání závěrečné práce a jejího vypracování se řídí Rozhodnutím děkana 17/2009 (upraveno pro celoživotní vzdělávání)

Pravidla zadání závěrečné práce a jejího vypracování se řídí Rozhodnutím děkana 17/2009 (upraveno pro celoživotní vzdělávání) Pravidla zadání závěrečné práce a jejího vypracování se řídí Rozhodnutím děkana 17/2009 (upraveno pro celoživotní vzdělávání) 1 Zadání závěrečné práce Student si na závěr studia vybírá z nabídky schválených

Více

Příslušné podklady z hlediska požární bezpečnosti obsahují:

Příslušné podklady z hlediska požární bezpečnosti obsahují: Zpracování požárně bezpečnostního řešení stavby Oprávněna zpracovávat požárně bezpečnostní řešení stavby je fyzická osoba, která získala oprávnění k výkonu projektové činnosti podle zvláštního předpisu.

Více

Studující učitelských programů přednostně volí témata z oblasti oborového studia a rovněž vedoucí práce z oborových kateder.

Studující učitelských programů přednostně volí témata z oblasti oborového studia a rovněž vedoucí práce z oborových kateder. Základní a pro studenty závazné informace jsou uvedeny na webu FP TUL a jsou součástí elektronického kurzu Průvodce studenta FP tvorbou odborné (závěrečné) práce Níže jsou uvedeny jen ty informace, které

Více

Č e s k ý t e l e k o m u n i k a č n í ú ř a d Odbor kontroly a ochrany spotřebitele Oddělení technické podpory Brno Jurkovičova 1, 638 00 Brno

Č e s k ý t e l e k o m u n i k a č n í ú ř a d Odbor kontroly a ochrany spotřebitele Oddělení technické podpory Brno Jurkovičova 1, 638 00 Brno Čj. ČTÚ-26 777/2016-620 Č e s k ý t e l e k o m u n i k a č n í ú ř a d Odbor kontroly a ochrany spotřebitele Oddělení technické podpory Brno Jurkovičova 1, 638 00 Brno Z P R Á V A 1603-285-00/1M o výsledcích

Více

Výzva k podání nabídky k veřejné zakázce malého rozsahu. na dodání služby: Příprava periodického šetření o kvalitě procesu hodnocení

Výzva k podání nabídky k veřejné zakázce malého rozsahu. na dodání služby: Příprava periodického šetření o kvalitě procesu hodnocení Česká republika - Ministerstvo vnitra České republiky zastoupená PhDr. Robertem Ledvinkou vrchním ředitelem sekce veřejné správy náměstí Hrdinů 3, 140 21 Praha 4 DIČ: CZ 00007064 IČ: 00007064 Výzva k podání

Více

ELEKTROTECHNICKÁ MĚŘENÍ PRACOVNÍ SEŠIT 2-3

ELEKTROTECHNICKÁ MĚŘENÍ PRACOVNÍ SEŠIT 2-3 ELEKTROTECHNICKÁ MĚŘENÍ PRACOVNÍ SEŠIT - Název úlohy: Měření vlastností regulačních prvků Listů: List: Zadání: Pro daný regulační prvek zapojený jako dělič napětí změřte a stanovte: a, Minimálně regulační

Více

Výsledky testování školy. Druhá celoplošná generální zkouška ověřování výsledků žáků na úrovni 5. a 9. ročníků základní školy. Školní rok 2012/2013

Výsledky testování školy. Druhá celoplošná generální zkouška ověřování výsledků žáků na úrovni 5. a 9. ročníků základní školy. Školní rok 2012/2013 Výsledky testování školy Druhá celoplošná generální zkouška ověřování výsledků žáků na úrovni 5. a 9. ročníků základní školy Školní rok 2012/2013 Gymnázium, Šternberk, Horní náměstí 5 Termín zkoušky: 13.

Více

ÚZEMNÍ PLÁN ČEPERKA"

ÚZEMNÍ PLÁN ČEPERKA Obec Čeperka, B. Němcové 1, 533 45 Opatovice nad Labem -------------------------------------------------------------------------------------------- Obec Čeperka vypisuje V Čeperce dne 18. 8. 2011 v souladu

Více

EST ELEKTRONIKA A SDĚLOVAC LOVACÍ TECHNIKA. ského studia. Ústav radioelektroniky. Obor EST :: Předměty :: Registrace :: Projekty :: Ostatní :: Kontakt

EST ELEKTRONIKA A SDĚLOVAC LOVACÍ TECHNIKA. ského studia. Ústav radioelektroniky. Obor EST :: Předměty :: Registrace :: Projekty :: Ostatní :: Kontakt Studijní obor bakalářsk ského studia ELEKTRONIKA A SDĚLOVAC LOVACÍ TECHNIKA EST Všechno na: http://www./ oborová příručka aktualizace 15.3.2013 pokyny k vypracování projektů vybrané bakalářské a diplomové

Více

Vysoká škola chemicko-technologická v Praze

Vysoká škola chemicko-technologická v Praze Vysoká škola chemicko-technologická v Praze Označení SMĚRNICE č. A/S/961/3/2018 Věc Pravidla pro předkládání a zveřejňování dizertačních prací na VŠCHT Praha Působnost celoškolská Účinnost od 1. února

Více