HelpAndManual_unregistered_evaluation_copy. REN - Procesní příručka

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "HelpAndManual_unregistered_evaluation_copy. REN - Procesní příručka"

Transkript

1 HelpAndManual_unregistered_evaluation_copy

2 2 Obsah I O aplikaci REN - Registr nemovitostí 4 II Procesz zobrazení náhledu na záznam v aplikaci REN 6 1 Zobrazení náhledu... (detailu) záznamu 6 III Proces zobrazení náhledu v externí evidenci 14 1 Zobrazení náhledu... v externí evidenci ČÚZK, GIS 14

3 Kapitola I

4 4 1 O aplikaci REN - Registr nemovitostí Aplikace REN - registr nemovitostí nabízí uživatelů náhled na souhrnné informace čerpané z Katastru nemovitostí a to ve členění odpovídající nemovitostem : parcely, budovy, jednotky (bytové / nebytové). Dále aplikace REN umožňuje svému uživateli zobrazení souvisejících údajů o výše uvedených nemovitostech : řízení (ve kterém konkrétní nemovitost figuruje), listiny (spojené s nemovitostí), listy vlastnictví (spojené s nemovitostí), jiné právní vztahy (spojené s nemovitostí), vlastníky nemovitosti.

5 Kapitola II

6 6 2 Procesz zobrazení náhledu na záznam v aplikaci REN 2.1 Zobrazení náhledu (detailu) záznamu Předpoklady zahájení postupu : - uživatel se nachází v základním dialogovém okně aplikace REN "Registr nemovitostí" - uživatel má k dispozici poklady pro nalezení odpovídajícího záznamu Postup : - volba oblasti evidence v registru REN... (povinný krok) - filtrace odpovídajícího záznamu... (povinný krok) - výběr záznamu... (povinný krok) - zobrazení náhledu oblastí informací... (povinný krok) - uzavření detailu (náhledu) záznamu... (povinný krok) Výsledek postupu : - uživatel se seznámil s detaily vybraného záznamu Výchozí předpoklady postupu : Zobrazení náhledu (detailu) záznamu Pro zobrazení náhledu na vybraný záznam registru REN je nezbytné, aby se uživatel nacházel ve výchozím dialogovém okně REN s názvem "Registr nemovitostí". Současně by uživatel měl mít k dispozici údaje o hledaném záznamu v rámci registru REN. Krok 1. - volba oblasti evidence v registru REN Volbu oblasti evidence pro následné vyhledání a zobrazení náhledu (detailu) odpovídajícího záznamu realizuje uživatel výběrem odpovídající položky uvedené v levé části dialogového okna "Registr nemovitostí" s názvem "Hlavní nabídka". Aplikace REN na tuto volbu vždy reaguje aktualizací pravé části dialogového okna do podoby odpovídající přehledu záznamů a názvu zvoleného oblasti evidence. Pozn. volbou oblasti evidence v rámci registru REN uživatel vybírá součastně i oblast záznamů které bude vyhledávat a následně zobrazovat v detailu (např. volbou oblasti evidence "Parcely" uživatel bude moci vyhledávat jen záznamy o parcelách a to prostřednictvím nástrojů filtrace upravených k vyhledávání parcel).

7 Procesz zobrazení náhledu na záznam v aplikaci REN 7 Krok 2. - filtrace odpovídajícího záznamu Uživatel následně musí realizovat filtraci odpovídajícího záznamu (nemovitosti nebo záznamu doplňkové evidence) s jehož detailem se chce seznámit. Postup filtrace uživatel realizuje v souladu uživatelskými příručkami aplikace SEM. V případě, že uživatel nalezl odpovídající záznam zvoleného typu může přistoupit k jeho výběru v souladu s Krokem 3. - výběr záznamu. V případě, že uživatel na základě realizované filtrace odpovídající záznam nenalezl může přistoupit k opakované filtraci s obecněji definovanými kritérii vyhledávání. Nenalezne-li uživatel ani po opakované filtraci požadovaný záznam, zřejmě není hledaný záznam evidován v rámci Katastru nemovitostí. Pozn. je možné, že daný záznam je přesto evidován v rámci Katastru nemovitostí, ale byl do něj zanesen v průběhu periody aktualizace registru REN, v tom případě bude takový záznam dostupný v rámci registru REN až po datu aktualizace REN z Katastru nemovitostí. Krok 3. - výběr záznamu Uživatel REN musí před zobrazením samotného náhledu uvažovaného záznamu v evidenci realizovat jeho výběr. Výběr záznamu provede uživatel volbou příslušného řádku záznamu uvedeného v přehledu záznamů v dialogovém okně "Registr nemovitostí". Následně potvrdí volbu ikonu "Detail" v základní nabídce zmiňovaného dialogového okna (případně provede dvoj-klik na uvažovaný řádek záznamu v přehledu záznamů dialogového okna "Registr nemovitostí".) Aplikace na uživatelovu volbu reaguje otevřením nového dialogového okna s názvem odpovídající vybraného typu záznamu, resp. oblasti evidence (viz Krok 1. - volba oblasti evidence v registru REN)

8 8 Krok 4. - zobrazení náhledu oblastí informací V zobrazeném dialogovém okně (detailu záznamu) má uživatel možnost výběru náhledu na vybrané oblasti informací o záznamu. Zástupci těchto oblasti informací jsou uvedeny v levé části otevřeného dialogového okna detailu záznamu v jednoltivých položkách. Pro zobrazení detailu uživatel vždy přistoupí k výběru odpovídajícího zástupce oblasti informací uvedeného v levé části dialogového okna. Aplikace následně aktualizuje pravou polovinu dialogového okna do podoby přehledu údajů o záznamu odpovídající vybrané oblasti informací (zástupci). Následně se uživatel REN může seznámit s detailními údaji o záznamu odpovídající vybrané oblasti informací.

9 Procesz zobrazení náhledu na záznam v aplikaci REN 9 Krok zobrazení návazných informací Aplikace REN umožňuje uživateli kromě pasivního zobrazení informací o záznamu v jednoltivých oblastech informací také využití aktivních položek, které aktivují návazné detailní přehledy vybraného záznamu, tisk záznamů nebo otevření evidence na Webových stránkách. Za aktivní prvky v rámci aplikace REN lze považovat : tlačítko "Plný detail...", tlačítko "Tisk LV", Strom vlastnických práv a Aktivní záznam v přehledu záznamů. Tyto aktivní prvky jsou uvedeny jen v opodstatněných případech. Pro ověření Aktivního záznamu v přehledu záznamů musí uživatel nejprve kliknout levým tlačítkem myši na zvolený záznam v přehledu záznamů vybrané oblasti informací (např. oblast informací "Vlastníci"). Aplikace na tuto volbu reaguje změnou ikony s názvem "Detail" zabarvením v základní nabídce dialogového okna detailu záznamu. Tím uživateli signalizuje možnost zobrazení detailu vybraného záznamu (např. výběrem záznamu vlastníka). V případě, že aplikace po zvolení záznamu uživatelem ikonu s názvem "Detail" nezabarví, tak tento záznam nemá v rámci evidence nemovitostí detail a jedná se tak o konečný přehled záznamů (např. při výběru záznamu o plombách). Krok volba aktivního prvku : tlačítko "Plný detail" V případě, že uživatel nalezl výskyt tlačítka "Plný detail" může přistoupit k zobrazení plného detailu zvolené oblasti informací. Toho dosáhne tlačítka "Plný detail..." v pravé části dialogového okna.

10 10 Aplikace REN reaguje na tuto volbu otevřením nového dialogového okna s názvem odpovídajícím oblasti informací ve které se tlačítko "Plný detail..." nacházelo. Uživatel REN se následně může seznámit se doplňujícími údaji rozšiřující oblast informací v které se výše uvedené tlačítko nacházelo souladu s Krokem 2.. Krok volba aktivního prvku : tlačítko "Tisk LV" V případě, že uživatel identifikoval výskyt tlačítka "Tisk LV" může přistoupit k tisku Listu vlastnictví. Toho dosáhne tlačítka "Tisk LV" v pravé části dialogového okna. Aplikace REN na tuto volbu reaguje předáním požadavku systému na otevření Listu vlastnictví v externí aplikaci (zpravidla Adobe Reader). Uživatel REN se následně může seznámit s údaji obsaženými v Listu vlastnictví a přistoupit k tisku Listu vlastnictví v rámci externí aplikace.

11 Procesz zobrazení náhledu na záznam v aplikaci REN 11 Krok volba detailu Stromu vlastnických práv V případě, že uživatel identifikoval záznam typu Stromu vlastnických práv může přistoupit k zobrazení jednoltivých větví Stromu vlastnických práv a to kliknutím levého tlačítka myši na ikonu před odpovídajícím záznamem v pravé části dialogového okna. Aplikace REN na tuto volbu zareaguje změnou ikony podřízených záznamů. a zobrazením souvisejících Uživatel se může seznámit se záznamy vlastnického práva zpravidla ve vztahu k parcele, případně i budov na parcele vystavěných.

12 12 Krok volba detailu Aktivního záznamu v přehledu záznamů V případě, že uživatel identifikoval výskyt Aktivního záznamu v přehledu záznamů může přistoupit k zobrazení detailu zvoleného záznamu. Toho dosáhne volbou záznamu v přehledu záznamů pro který chce zobrazit detail. Tuto volbu potvrdí ikonou s názvem "Detail" základní nabídce dialogového okna detailu záznamu. v Aplikace REN reaguje na tuto volbu otevřením nového dialogového okna s názvem odpovídajícím oblasti informací ve kterém se aktivní záznam nacházel. Uživatel REN se následně může seznámit s oblastmi informací rozšiřující zvolený záznam v souladu s Krokem 2. Krok 5. - uzavření detailu (náhledu) záznamu Pro ukončení práce s náhledy na detaily o záznamu uživatel přistupuje k volbě ikony "Zavřít formulář" v základní nabídce dialogového okna detailu záznamu. Aplikace na tuto volbu reaguje jen zavření aktuálního dialogového okna. Výsledek postupu : Zobrazení náhledu (detailu) záznamu Uživatel realizací výše uvedených kroků se seznámil s detaily spojenými se zvoleným záznamem. V rámci aplikace REN se zobrazení detailu záznamu žádným způsobem neprojevilo.

13 Kapitola III

14 14 3 Proces zobrazení náhledu v externí evidenci 3.1 Zobrazení náhledu v externí evidenci ČÚZK, GIS Předpoklady zahájení postupu : Postup : - uživatel se nachází v základním dialogovém okně aplikace REN "Reistr nemovitostí" - uživatel má k dispozici poklady pro nalezení odpovídajícího záznamu - volba typu nemovitosti pro zobrazení detailu... (povinný krok) - filtrace odpovídajícího záznamu nemovitosti... (povinný krok) - výběr a zobrazení záznamu o nemovitosti v externí evidenci... (povinný krok) Výsledek postupu : - uživatel se seznámil s detaily vybraného záznamu nemovitosti v rámci externí evidence Výchozí předpoklady postupu : Zobrazení náhledu záznamu v externí evidenci Pro zobrazení náhledu na vybraný záznam nemovitosti v rámci externí evidence (ČÚZK nebo GIS) je nezbytné, aby se uživatel nacházel ve výchozím dialogovém okně "Registr nemovitostí". Současně by uživatel měl mít k dispozici údaje o nemovitosti, jejíž záznam chce zobrazit v rámci externí evidence. Krok 1. - volba typu nemovitosti pro zobrazení detailu Volbu typu nemovitosti pro zobrazení jejího náhledu v externí evidenci realizuje uživatel výběrem odpovídající položky uvedené v levé části dialogového okna "Evidence nemovitostí" s názvem "Základní evidence". Aplikace REN na tuto volbu reaguje aktualizací pravé části dialogového okna do podoby odpovídající přehledu záznamů a názvu zvoleného typu nemovitosti.

15 Proces zobrazení náhledu v externí evidenci 15 Krok 2. - filtrace odpovídajícího záznamu nemovitosti Uživatel následně musí realizovat filtraci odpovídajícího záznamu nemovitosti s jehož detailem se chce seznámit. Postup filtrace uživatel realizuje v souladu s s příslušnou kapitolou uživatelské příručky IS SEM. V případě, že uživatel nalezl odpovídající záznam nemovitosti může přistoupit k jeho výběru v souladu s Krokem 3. - výběr a zobrazení záznamu o nemovitosti v externí evidenci. V případě, že uživatel na základě realizované filtrace odpovídající záznam nemovitosti nenalezl může přistoupit k opakované filtraci s obecněji definovanými kritérii vyhledávání. Nenalezne-li uživatel ani po opakované filtraci požadovaný záznam, zřejmě není hledaný záznam evidován v rámci Katastru nemovitostí. Pozn. je možné, že daný záznam je přesto evidován v rámci Katastru nemovitostí, ale byl do něj zanesen v průběhu periody aktualizace registru REN, v tom případě bude takový záznam dostupný v rámci registru REN až po datu jeho aktualizace z Katastru nemovitostí. Krok 3. - výběr a zobrazení záznamu o nemovitosti v externí evidenci Následně uživatel REN realizuje výběr nalezeného záznamu o nemovitosti pro zobrazení v externí evidenci a to jeho volbou v přehledu záznamů. Následně uživatel může přistoupit k volbě zobrazení tohoto záznamu v externí evidenci. To realizuje volbou ikony "Náhledy v externích zdrojích". Aplikace REN na tuto volbu reaguje otevřením roletového menu s uvedením dvou záznamů : "ČÚKZ" a "GIS".

16 16 Uživatel REN následně realizuje výběr odpovídajícího typu externí evidence pro zobrazení záznamu nemovitosti. Aplikace REN na tuto volbu reaguje uzavřením roletového menu a předání požadavku na otevření konkrétní Webové stránky aplikaci určené k prohlížení Webových stránek (zpravidla MS Explorer), které zobrazí náhled na záznam o vybrané nemovitosti v rámci externí evidence. Uživatel REN se s údaji uvedenými v externí evidenci může jen seznámit, případně je vytisknout přes funkce tisku aplikace, ve které je Webová stránka zobrazena. Výsledek postupu : Zobrazení náhledu záznamu v externí evidenci Výsledkem výše uvedeného postupu je seznámení se uživatele REN s údaji o nemovitosti v rámci externí evidence. V rámci registru REN se zobrazení záznamu o nemovitosti v externí evidenci žádným způsobem neprojevilo.

17 HelpAndManual_unregistered_evaluation_copy

Veřejný dálkový přístup (VDP) k datům základního registru RÚIAN/ISÚI

Veřejný dálkový přístup (VDP) k datům základního registru RÚIAN/ISÚI Veřejný dálkový přístup (VDP) k datům Jiří Formánek Český úřad zeměměřický a katastrální (ČÚZK) Veřejný dálkový přístup (VDP) Projekt Vybudování Registru územní identifikace, adres a nemovitostí a modernizace

Více

CERTIFIKOVANÉ TESTOVÁNÍ (CT) Výběrové šetření výsledků žáků 2014

CERTIFIKOVANÉ TESTOVÁNÍ (CT) Výběrové šetření výsledků žáků 2014 (CT) Výběrové šetření výsledků žáků 2014 Uživatelská příručka pro přípravu školy Verze 1 Obsah 1 ÚVOD... 3 1.1 Kde hledat další informace... 3 1.2 Posloupnost kroků... 3 2 KROK 1 KONTROLA PROVEDENÍ POINSTALAČNÍCH

Více

Ministerstvo pro místní rozvoj. podprogram 117 513

Ministerstvo pro místní rozvoj. podprogram 117 513 Pokyny pro vyplnění elektronické žádosti podprogram 117 513 Podpora výstavby technické infrastruktury Elektronická žádost je umístěna na internetové adrese http://www3.mmr.cz/zad a lze na ni vstoupit i

Více

František Hudek. březen 2013. 6. - 7. ročník

František Hudek. březen 2013. 6. - 7. ročník VY_32_INOVACE_FH07_WIN Jméno autora výukového materiálu Datum (období), ve kterém byl VM vytvořen Ročník, pro který je VM určen Vzdělávací oblast, obor, okruh, téma Anotace František Hudek březen 2013

Více

První přihlášení a první kroky po přihlášení do Registru zdravotnických prostředků pro již ohlášenou osobu

První přihlášení a první kroky po přihlášení do Registru zdravotnických prostředků pro již ohlášenou osobu První přihlášení a první kroky po přihlášení do Registru zdravotnických prostředků pro již ohlášenou osobu Podle tohoto návodu postupujte tehdy, pokud jste osoba zacházející se zdravotnickými prostředky,

Více

Uživatelská příručka nepřihlášený uživatel

Uživatelská příručka nepřihlášený uživatel Uživatelská příručka nepřihlášený uživatel V7 Tým SOFO Group a.s. 31. 5. 2016 DŮVĚRNÉ Obsah Obsah... 2 1. Veřejná část webových stránek... 3 1.1. Prohlížení katalogu... 3 1.2. Objednávání... 6 1.3. Přehled

Více

Postup při registraci na www.knx.org pro přihlašování na základní nebo nástavbové týdenní kursy KNX a používání osobních stránek

Postup při registraci na www.knx.org pro přihlašování na základní nebo nástavbové týdenní kursy KNX a používání osobních stránek Postup při registraci na www.knx.org pro přihlašování na základní nebo nástavbové týdenní kursy KNX a používání osobních stránek Platnost od 1.7.2015 Každý zájemce o práci se systémovou instalací KNX se

Více

Průvodce e learningem

Průvodce e learningem Průvodce e learningem Vstup do systému Pro správnou funkci kurzů je nutné používat aktuální verze internetových prohlížečů. Pokud si nejste jisti, jakou verzi internetového prohlížeče používáte, doporučujeme

Více

Ministerstvo pro místní rozvoj. bytů

Ministerstvo pro místní rozvoj. bytů Pokyny pro vyplnění elektronické žádosti podprogram 117 514 Podpora výstavby podporovaných bytů Elektronická žádost je umístěna na internetové adrese http://www3.mmr.cz/zad a lze na ni vstoupit i přímo

Více

PŘÍRUČKA K POUŽÍVÁNÍ APLIKACE HELPDESK

PŘÍRUČKA K POUŽÍVÁNÍ APLIKACE HELPDESK PŘÍRUČKA K POUŽÍVÁNÍ APLIKACE HELPDESK Autor: Josef Fröhlich Verze dokumentu: 1.1 Datum vzniku: 4.4.2006 Datum poslední úpravy: 10.4.2006 Liberecká IS, a.s.;jablonecká 41; 460 01 Liberec V; IČ: 25450131;

Více

Stručný návod k použití softwaru MATCH IT! DNA

Stručný návod k použití softwaru MATCH IT! DNA Stručný návod k použití softwaru MATCH IT! DNA Pouze pro IMMUCOR LIFECODES HLA SSO produktu Pro diagnostiku in vitro 1 LC1497CS.1 (09/15) Tato příručka byla vypracována pro MIDNA softwaru MATCH IT! DNA

Více

Aktualizace mapových podkladů v zařízení Garmin

Aktualizace mapových podkladů v zařízení Garmin Ujistěte se že máte připojeno Vaše zařízení Garmin k počítači dříve než začnete postupovat podle tohoto návodu. Zadejte uživatelské jméno a heslo. Klikněte na přihlášení Kliněte na správa map a stahování

Více

Inovace výuky prostřednictvím šablon pro SŠ

Inovace výuky prostřednictvím šablon pro SŠ Název projektu Číslo projektu Název školy Autor Název šablony Název DUMu Stupeň a typ vzdělávání Vzdělávací oblast Vzdělávací obor Tematický okruh Inovace výuky prostřednictvím šablon pro SŠ CZ.1.07/1.5.00/34.0748

Více

Kalendář je nástroj, který vám pomůže zorganizovat si pracovní čas. Zaznamenáváme do něj události jako schůzky, termíny odevzdání práce a podobně.

Kalendář je nástroj, který vám pomůže zorganizovat si pracovní čas. Zaznamenáváme do něj události jako schůzky, termíny odevzdání práce a podobně. III. je nástroj, který vám pomůže zorganizovat si pracovní čas. Zaznamenáváme do něj události jako schůzky, termíny odevzdání práce a podobně. V levé spodní části okna Outlook si stisknutím tlačítka zobrazíme

Více

Pravidla pro publicitu v rámci Operačního programu Doprava

Pravidla pro publicitu v rámci Operačního programu Doprava Pravidla pro publicitu v rámci Operačního programu Doprava Prioritní osa 7 -Technická pomoc Praha - prosinec 2010 Verze 1.0 Ministerstvo dopravy www.opd.cz OBSAH Úvod...3 Obecná pravidla...4 Legislativní

Více

Sada 2 Microsoft Word 2007

Sada 2 Microsoft Word 2007 S třední škola stavební Jihlava Sada 2 Microsoft Word 2007 04. Text v záhlaví, zápatí, číslování stránek Digitální učební materiál projektu: SŠS Jihlava šablony registrační číslo projektu:cz.1.09/1.5.00/34.0284

Více

Operační program Rybářství 2007-2013

Operační program Rybářství 2007-2013 OP Rybářství 2007-2013 Operační program Rybářství 2007-2013 Elektronické podání Žádosti o dotaci opatření 3.1. a) (6.kolo OP Rybářství) Oddělení metodiky OP Rybářství Ing. Antonín VAVREČKA, Ing. Miroslav

Více

Mobilní aplikace pro ios

Mobilní aplikace pro ios Předběžná zadávací dokumentace k projektu: Mobilní aplikace pro ios Kontaktní osoba: Jan Makovec, makovec@ckstudio.cz Obsah Cíl projektu... 2 Obrazovky aplikace... 2 Základní prostředí aplikace... 2 Intro...

Více

Klávesové zkratky pro MS Excel

Klávesové zkratky pro MS Excel WALL.cz 1/5 Klávesové zkratky pro MS Excel Klávesové zkratky pro MS Excel Klávesové zkratky jsou výborné pro zjednodušení a urychlení práce. Osobně jsem klávesové zkratky nepoužíval, až do té doby, než

Více

Elektronický formulář

Elektronický formulář Úvod Elektronický formulář a postup při jeho podání Tento dokument je průvodcem uživatele při vyplňování a odeslání elektronického formuláře žádosti. Jednotlivé žádosti o dotaci jsou ve formátu 602 XML

Více

Instalace programu VentiCAD

Instalace programu VentiCAD Instalace programu VentiCAD 1) Pro stažení instalačního souboru setup.exe je třeba navštívit stránky www.elektrodesign.cz 2) V případě, že jste již zaregistrováni jako projektant TZB nebo projektant VZT,

Více

JAK PŘIDAT UŽIVATELE PRO ADMINISTRÁTORY

JAK PŘIDAT UŽIVATELE PRO ADMINISTRÁTORY JAK PŘIDAT UŽIVATELE PRO ADMINISTRÁTORY Po vytvoření nové společnosti je potřeba vytvořit nové uživatele. Tato volba je dostupná pouze pro administrátory uživatele TM s administrátorskými právy. Tento

Více

Doporučené nastavení prohlížeče MS Internet Explorer 7 a vyšší pro ČSOB InternetBanking 24 a ČSOB BusinessBanking 24 s využitím čipové karty

Doporučené nastavení prohlížeče MS Internet Explorer 7 a vyšší pro ČSOB InternetBanking 24 a ČSOB BusinessBanking 24 s využitím čipové karty Doporučené nastavení prohlížeče MS Internet Explorer 7 a vyšší pro ČSOB InternetBanking 24 a ČSOB BusinessBanking 24 s využitím čipové karty Obsah 1. Instalace SecureStore... 2 1.1. Instalace čtečky čipových

Více

Postup práce s elektronickým podpisem

Postup práce s elektronickým podpisem Obsah 1. Obecné informace o elektronickém podpisu... 2 2. Co je třeba nastavit, abyste mohli používat elektronický podpis v MS2014+... 2 2.1. Microsoft Silverlight... 2 2.2. Zvýšení práv pro MS Silverlight...

Více

PŘEPOČET ZÚČTOVANÝCH ZÁLOH V 10% NA 14% V KONOCOVÉ

PŘEPOČET ZÚČTOVANÝCH ZÁLOH V 10% NA 14% V KONOCOVÉ PŘEPOČET ZÚČTOVANÝCH ZÁLOH V 10% NA 14% V KONOCOVÉ FAKTUŘE 2012 Výrazná změna, která nás v letošním roce potkala je změna sazby DPH. NASTAVENÍ SAZEB DPH Nastavení jednotlivých sazeb DPH provedete v menu

Více

!!! Upozornění!!! Tento dokument slouží pouze pro prezentaci projektu. Nejedná se o úplnou a aktuálně platnou dokumentaci. 1.

!!! Upozornění!!! Tento dokument slouží pouze pro prezentaci projektu. Nejedná se o úplnou a aktuálně platnou dokumentaci. 1. !!! Upozornění!!! Tento dokument slouží pouze pro prezentaci projektu. Nejedná se o úplnou a aktuálně platnou dokumentaci. 1. Obecný popis Aplikace slouží ke sledování aplikací určených léků nebo jiných

Více

Dokončení zadání buňky a přesun ve výběru nahoru Dokončení zadání buňky a přesun ve výběru vpravo Dokončení zadání buňky a přesun ve výběru vlevo

Dokončení zadání buňky a přesun ve výběru nahoru Dokončení zadání buňky a přesun ve výběru vpravo Dokončení zadání buňky a přesun ve výběru vlevo Klávesy pro zadávání dat v listu Dokončení zadání buňky a přesun ve výběru dolů ALT+ CTRL+ SHIFT+ SHIFT+ DELETE CTRL+DELETE Klávesy se šipkou F4 nebo CTRL+Y SHIFT+F2 CTRL+SHIFT+F3 CTRL+D CTRL+R CTRL+F3

Více

Založte si účet na Atollon.com

Založte si účet na Atollon.com Tento průvodce Vám ukáže jak založit účet organizace v rámci Atollon.com a jak ho propojit s Vaší platformou pro produktivitu a spolupráci Atollon Lagoon. Založte si účet na Atollon.com Nastavení účtu

Více

ISTAV Media, s. r. o., www.istav.cz 1

ISTAV Media, s. r. o., www.istav.cz 1 1 PŘIHLÁŠENÍ DO APLIKACE XPLORER Přihlášení do aplikace Xplorer můžete realizovat na adrese http://pm.istav.cz/login Pro přihlášení zadejte do zobrazených polí uživatelské jméno a heslo a potvrďte tlačítkem

Více

Projekt INTERPI. Archivy, knihovny, muzea v digitálním světě 2013 27. 28. 11. 2013. Your contact information

Projekt INTERPI. Archivy, knihovny, muzea v digitálním světě 2013 27. 28. 11. 2013. Your contact information Projekt INTERPI Archivy, knihovny, muzea v digitálním světě 2013 27. 28. 11. 2013 Your contact information AKM 2013 Ten zapisuje to a ten zas tohle a dohromady uděláme moc Jana Šubová, Nadežda Andrejčíková

Více

ZJEDNODUŠENÝ POSTUP PRO DOPLNĚNÍ A ZASLÁNÍ ŽÁDOSTI O DOTACI A PŘÍLOH K ZAKÁZKÁM PŘES PORTÁL FARMÁŘE

ZJEDNODUŠENÝ POSTUP PRO DOPLNĚNÍ A ZASLÁNÍ ŽÁDOSTI O DOTACI A PŘÍLOH K ZAKÁZKÁM PŘES PORTÁL FARMÁŘE ZJEDNODUŠENÝ POSTUP PRO DOPLNĚNÍ A ZASLÁNÍ ŽÁDOSTI O DOTACI A PŘÍLOH K ZAKÁZKÁM PŘES PORTÁL FARMÁŘE 1. kolo příjmu žádostí Programu rozvoje venkova (2014 2020) Probíhá v případě zjištění nekompletní dokumentace/vyplněné

Více

Nakupte více, získejte více!

Nakupte více, získejte více! Novinka! Nakupte více, získejte více! Navyšte svoji slevu s Avonem a prožijte snové léto! Chtěli byste až 50 % slevu? Chtěli byste až 500 Kč od Avonu jako dárek na nákup dalších výrobků? Neváhejte a využijte

Více

Návod na obsluhu programu KVMS Pro

Návod na obsluhu programu KVMS Pro Návod na obsluhu programu KVMS Pro Obsah 1. Popis základního menu programu... 2 1.1. Základní... 2 1.2. Pokročilé... 2 1.3. Nastavení... 2 2. Náhled... 3 3. Přehrávání... 4 4. E-Mapa... 5 5. Sekce Nastavení...

Více

Kontrola stavebních objektů bez vazby na MOMC v ISÚI

Kontrola stavebních objektů bez vazby na MOMC v ISÚI Kontrola stavebních objektů bez vazby na MOMC v ISÚI Seznam zkratek a pojmů použitých v tomto dokumentu: Pojem/zkratka Číslo domovní ČÚZK Definiční bod Vysvětlení číslo popisné nebo evidenční Český úřad

Více

Windows 8 - základy práce. Obsah: Úvodní obrazovka. Poslední aktualizace článku: 03/04/2015

Windows 8 - základy práce. Obsah: Úvodní obrazovka. Poslední aktualizace článku: 03/04/2015 Windows 8 - základy práce Poslední aktualizace článku: 03/04/2015 Zvětšovací a odečítací program SuperNova 13.50 již plně podporuje nový operační systém Windows 8. Pokud na něj přecházíte ze starších verzí,

Více

PŘÍLOHA č. 2B PŘÍRUČKA IS KP14+ PRO OPTP - ŽÁDOST O ZMĚNU

PŘÍLOHA č. 2B PŘÍRUČKA IS KP14+ PRO OPTP - ŽÁDOST O ZMĚNU PŘÍLOHA č. 2B PRAVIDEL PRO ŽADATELE A PŘÍJEMCE PŘÍRUČKA IS KP14+ PRO OPTP - ŽÁDOST O ZMĚNU OPERAČNÍ PROGRAM TECHNICKÁ POMOC Vydání 1/7, platnost a účinnost od 04. 04. 2016 Obsah 1 Změny v projektu... 3

Více

METODIKA PRÁCE S TOUTO APLIKACÍ

METODIKA PRÁCE S TOUTO APLIKACÍ Aplikace Statistické zobrazení nehodovosti v silničním provozu v okolí železničních přejezdů podle zadaných kritérií METODIKA PRÁCE S TOUTO APLIKACÍ listopad 13 Obsah ÚVOD 3 PŘÍSTUP DO APLIKACE 4 DEFINOVÁNÍ

Více

Registr Erbitux. Příručka pro uživatele. Institut biostatistiky a analýz. Lékařské a Přírodovědecké fakulty Masarykovy univerzity.

Registr Erbitux. Příručka pro uživatele. Institut biostatistiky a analýz. Lékařské a Přírodovědecké fakulty Masarykovy univerzity. Registr Erbitux Příručka pro uživatele Vytvořil: Lékařské a Přírodovědecké fakulty Masarykovy univerzity Obsah Práce s registrem Erbitux 1 Vstup do registru 3 2 Základní okno registru 4 3 Registrace nového

Více

Vektorový grafický editor

Vektorový grafický editor Vektorový grafický editor Jak již bylo řečeno, vektorový editor pracuje s křivkami; u vektorových obrázků se při zvětšování kvalita nemění. Jednoduchý vektorový obrázek může nakreslit ve Wordu; pro náročnější

Více

Výsledky I. fáze Posouzení shody webu podrobný rozpis. Název. Splňuje. Důvod a způsob založení. Splňuje. Organizační struktura

Výsledky I. fáze Posouzení shody webu podrobný rozpis. Název. Splňuje. Důvod a způsob založení. Splňuje. Organizační struktura rohlášení o přístupnosti Výsledky I. fáze osouzení shody webu podrobný rozpis 1 Název 2 Důvod a způsob založení 3 Organizační struktura 1 / 23 rohlášení o přístupnosti 4 Kontaktní spojení 4.1 Kontaktní

Více

MS WORD 2007 Styly a automatické vytvoření obsahu

MS WORD 2007 Styly a automatické vytvoření obsahu MS WORD 2007 Styly a automatické vytvoření obsahu Při formátování méně rozsáhlých textů se můžeme spokojit s formátováním použitím dílčích formátovacích funkcí. Tato činnost není sice nijak složitá, ale

Více

Registrace Vašeho spotřebiče do akce Prodloužená záruka

Registrace Vašeho spotřebiče do akce Prodloužená záruka Registrace Vašeho spotřebiče do akce Prodloužená záruka 1. Registraci je možné provést na našich webových stránkách určených přímo pro registraci výrobků: www.registrace zaruka.cz (Česká republika) www.registracia

Více

Nastavení aplikace webového prohlížeče pro portál a jeho aplikace

Nastavení aplikace webového prohlížeče pro portál a jeho aplikace ČSN ISO/IEC Nastavení aplikace webového pro portál a jeho aplikace OLTIS Group a.s. prosinec 09 OLTIS Group a.s. Hálkova 171/2, Olomouc 772 00 T) F) +420 585 511 276 IČ) 26847281 / DIČ) CZ26847281 / Společnost

Více

Návod na internetový obchod

Návod na internetový obchod Návod na internetový obchod Vytvořeno 2014 E-Parts group s.r.o. Registrace 1. Pro vytvoření účtu klikněte na tlačítko, které se nachází pod tabulkou pro přihlášení. 2. Následně budete odkázáni na vyplňovací

Více

Windows 10 (6. třída)

Windows 10 (6. třída) Windows 10 (6. třída) Okno spuštěné aplikace: takto vypadá okno aplikace Malování - panel nástrojů Rychlý přístup Titulkový pruh se jménem souboru (Bez názvu) tlačka pro minimalizaci, obnovení z maxima

Více

Uživatelská dokumentace

Uživatelská dokumentace Uživatelská dokumentace k projektu Czech POINT Provozní řád Vydání ověřeného výstupu z živnostenského rejstříku Vytvořeno dne: 11.4.2007 Aktualizováno: 25.5.2010 Verze: 4.3 2009 MVČR Obsah 1. Přihlášení

Více

Adresa příslušného úřadu. V... dne... podle ustanovení 125 odst. 4 zákona č. 183/2006 Sb., o územním plánování a stavebním řádu (stavební zákon)

Adresa příslušného úřadu. V... dne... podle ustanovení 125 odst. 4 zákona č. 183/2006 Sb., o územním plánování a stavebním řádu (stavební zákon) Adresa příslušného úřadu Úřad: Městský úřad Toužim Ulice: Sídliště 428 PSČ, obec: 364 01 Toužim V... dne...... Věc: ŽÁDOST O OVĚŘENÍ ZJEDNODUŠENÉ DOKUMENTACE (PASPORTU) STAVBY podle ustanovení 125 odst.

Více

Návod pro Windows XP

Návod pro Windows XP Návod pro Windows XP Tento návod popisuje nastavení operačního systému Windows XP SP2 v české verzi pro připojení do bezdrátové sítě eduroam. Předpokládá se, že uživatel má již nainstalovány (většinou

Více

Klientský portál leasing24.cz. KLIENTSKÝ PORTÁL 24 NÁVOD NA PŘIHLÁŠENÍ A REGISTRACI UŽIVATELE Leasing24.cz. Stránka 1 z 15

Klientský portál leasing24.cz. KLIENTSKÝ PORTÁL 24 NÁVOD NA PŘIHLÁŠENÍ A REGISTRACI UŽIVATELE Leasing24.cz. Stránka 1 z 15 KLIENTSKÝ PORTÁL 24 NÁVOD NA PŘIHLÁŠENÍ A REGISTRACI UŽIVATELE Leasing24.cz Stránka 1 z 15 OBSAH O klientském portálu... 3 Registrace klienta... 4 K první registraci budete potřebovat... 5 Registrace prostřednictvím

Více

EZB dělí časopisy dle dostupnosti do 4 kategorií označené symboly: - volně dostupné. - předplacené tituly dostupné v rámci knihovny

EZB dělí časopisy dle dostupnosti do 4 kategorií označené symboly: - volně dostupné. - předplacené tituly dostupné v rámci knihovny ELEKTRONICKÁ KNIHOVNA ČASOPISŮ (EZB) Projekt elektronické knihovny akademických a vědeckých časopisů Electronic Journals Library (dále EZB) vznikl v univerzitní knihovně v německém Regensburgu. Do projektu

Více

Sada 2 - MS Office, Excel

Sada 2 - MS Office, Excel S třední škola stavební Jihlava Sada 2 - MS Office, Excel 20. Excel 2007. Kontingenční tabulka Digitální učební materiál projektu: SŠS Jihlava šablony registrační číslo projektu:cz.1.09/1.5.00/34.0284

Více

CZ.1.07/2.2.00/28.0021)

CZ.1.07/2.2.00/28.0021) Metody geoinženýrstv enýrství Ing. Miloš Cibulka, Ph.D. Brno, 2015 Cvičen ení č.. 7 Vytvořeno s podporou projektu Průřezová inovace studijních programů Lesnické a dřevařské fakulty MENDELU v Brně (LDF)

Více

SAS. pro Windows XP / Vista / 7/ 8 /10. Uplatnění absolventů

SAS. pro Windows XP / Vista / 7/ 8 /10. Uplatnění absolventů SAS pro Windows XP / Vista / 7/ 8 /10 Uplatnění absolventů Copyright 1992, 1999, 2012, 2013, 2014, 2016MP-SOFT Tato příručka k systému SAS (Systém agend pro školy) je popisem verze 7.5 tohoto programu.

Více

Microsoft Office. Word styly

Microsoft Office. Word styly Microsoft Office Word styly Karel Dvořák 2011 Styly Používání stylů v textovém editoru přináší několik nesporných výhod. Je to zejména jednoduchá změna vzhledu celého dokumentu. Předem připravené styly

Více

Allegro 1.92 release (1.3.2016 od 2.2.2016)

Allegro 1.92 release (1.3.2016 od 2.2.2016) Allegro 1.92 release (1.3.2016 od 2.2.2016) Symbol označuje nové aplikace Účetnictví Společnosti Přednastavení textů obchodních dokladů bylo optimalizováno pro vyšší rychlost načítání. Byla doplněna možnost

Více

Zadávací dokumentace SLUŽBY ELEKTRONICKÝCH KOMUNIKACÍ PROSTŘEDNICTVÍM MOBILNÍ SÍTĚ

Zadávací dokumentace SLUŽBY ELEKTRONICKÝCH KOMUNIKACÍ PROSTŘEDNICTVÍM MOBILNÍ SÍTĚ Příloha č. 1 Oznámení o zahájení zadávacího řízení Zadávací dokumentace Název zakázky: SLUŽBY ELEKTRONICKÝCH KOMUNIKACÍ PROSTŘEDNICTVÍM MOBILNÍ SÍTĚ 1. Doba a místo plnění veřejné zakázky: Termín zahájení:

Více

František Hudek. květen 2013. 6. - 7. ročník

František Hudek. květen 2013. 6. - 7. ročník VY_32_INOVACE_FH13_WIN Jméno autora výukového materiálu Datum (období), ve kterém byl VM vytvořen Ročník, pro který je VM určen Vzdělávací oblast, obor, okruh, téma Anotace František Hudek květen 2013

Více

Zřizování věcných břemen na pozemcích ve vlastnictví města Zábřeh

Zřizování věcných břemen na pozemcích ve vlastnictví města Zábřeh 1. Identifikační číslo 2. Kód 3. Pojmenování (název) životní situace Zřizování věcných břemen na pozemcích ve vlastnictví města Zábřeh 4. Základní informace Jedná se o uložení inženýrských sítí v souvislosti

Více

Písemná zpráva zadavatele

Písemná zpráva zadavatele Písemná zpráva zadavatele dle 85 zákona č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách (dále jen zákon ) pro podlimitní veřejnou zakázku na služby zadávanou ve zjednodušeném podlimitním řízení dle 38 zákona Název

Více

Vstup a přihlášení do systému. Dokumentace k programu. Zápis hodnocení studentů 1. možnost zápis po jednotlivých studentech

Vstup a přihlášení do systému. Dokumentace k programu. Zápis hodnocení studentů 1. možnost zápis po jednotlivých studentech Manuál pro vyučující pro práci se Smile ISIS Smile ISIS je nový internetový školní informační systém, který naše škola postupně zavádí. do systému je možno vstupovat z jakéhokoliv počítače, stačí mít připojení

Více

Registr práv a povinností. PhDr. Robert Ledvinka vrchní ředitel sekce veřejné správy MV

Registr práv a povinností. PhDr. Robert Ledvinka vrchní ředitel sekce veřejné správy MV Registr práv a povinností PhDr. Robert Ledvinka vrchní ředitel sekce veřejné správy MV Základní registry Řízení poskytování služeb egovermentu Převodník identifikátorů fyzických osob (ORG) Úřad pro ochranu

Více

Výzva k podání nabídky Výběrové řízení

Výzva k podání nabídky Výběrové řízení Výzva k podání nabídky Výběrové řízení Obec Vacenovice si Vás dovoluje vyzvat k předložení nabídky na veřejnou zakázku malého rozsahu: Název zakázky: Název: Dotační management projektu Stavební úpravy

Více

MEDICINÁLNÍ PLYNY VÝZVA K PODÁNÍ NABÍDKY A PROKÁZÁNÍ KVALIFIKACE. k veřejné zakázce. zjednodušené podlimitní řízení. Vše k veřejným zakázkám

MEDICINÁLNÍ PLYNY VÝZVA K PODÁNÍ NABÍDKY A PROKÁZÁNÍ KVALIFIKACE. k veřejné zakázce. zjednodušené podlimitní řízení. Vše k veřejným zakázkám Veřejná zakázka: Medicinální plyny Zadavatel: Nemocnice s poliklinikou Karviná - Ráj, příspěvková organizace Vše k veřejným zakázkám VÝZVA K PODÁNÍ NABÍDKY A PROKÁZÁNÍ KVALIFIKACE k veřejné zakázce MEDICINÁLNÍ

Více

VERSO SCHVALOVÁNÍ ŽÁDANEK A LIKVIDAČNÍCH LISTŮ

VERSO SCHVALOVÁNÍ ŽÁDANEK A LIKVIDAČNÍCH LISTŮ VERSO SCHVALOVÁNÍ ŽÁDANEK A LIKVIDAČNÍCH LISTŮ SCHVALOVÁNÍ: K elektronickému schválení uživatel potřebuje identifikační kartu s certifikátem a middlewarem, čtečku karet (externí nebo v klávesnici) s ovladačem

Více

ZADÁVÁNÍ VEŘEJNÝCH ZAKÁZEK MALÉHO ROZSAHU

ZADÁVÁNÍ VEŘEJNÝCH ZAKÁZEK MALÉHO ROZSAHU VNITŘNÍ SMĚRNICE MĚSTA č. 27/2015 ZADÁVÁNÍ VEŘEJNÝCH ZAKÁZEK MALÉHO ROZSAHU Město Holice, (dále jen zadavatel), se sídlem Holubova 1, 534 14 Holice, IČ 00273571, zastoupené starostou města Mgr. Ladislavem

Více

8. Lhůta, po kterou jsou uchazeči svými nabídkami vázáni: Lhůta, po kterou jsou uchazeči svými nabídkami vázáni, činí 30 dnů a tato lhůta začíná běžet

8. Lhůta, po kterou jsou uchazeči svými nabídkami vázáni: Lhůta, po kterou jsou uchazeči svými nabídkami vázáni, činí 30 dnů a tato lhůta začíná běžet Č.j. Vyřizuje /telefon Datum Malý /24245614 29.5.2008 Věc: Výzva více zájemcům o veřejnou zakázku k podání nabídky Ve smyslu Pravidel pro zadávání veřejných zakázek v podmínkách hl.m.prahy a podle zákona

Více

APS Web Panel. Rozšiřující webový modul pro APS Administrator. Webové rozhraní pro určité funkce programového balíku APS Administrator

APS Web Panel. Rozšiřující webový modul pro APS Administrator. Webové rozhraní pro určité funkce programového balíku APS Administrator APS Web Panel Rozšiřující webový modul pro APS Administrator Webové rozhraní pro určité funkce programového balíku APS Administrator Instalační a uživatelská příručka 2004 2015,TECH FASS s.r.o., Věštínská

Více

BYTY TRŽNÍ CENA NEMOVITOSTI. xxx 000 Kč/m 2. Informace o nemovitosti, pro kterou je zobrazena tržní cena NA PRODEJ TRŽNÍ CENA NEMOVITOSTI

BYTY TRŽNÍ CENA NEMOVITOSTI. xxx 000 Kč/m 2. Informace o nemovitosti, pro kterou je zobrazena tržní cena NA PRODEJ TRŽNÍ CENA NEMOVITOSTI BYTY NA PRODEJ TRŽNÍ CENA NEMOVITOSTI Informace o nemovitosti, pro kterou je zobrazena tržní cena Dotazovaná nemovitost: Kategorie: Byt, Prodej Dispozice: 2 + kk Vlastnictví: Osobní Užitná plocha: 50 m

Více

Sběr informačních povinností regulovaných subjektů. Návod na instalaci certifikátů a nastavení IE. Verze: 2.0

Sběr informačních povinností regulovaných subjektů. Návod na instalaci certifikátů a nastavení IE. Verze: 2.0 Sběr informačních povinností regulovaných subjektů. Návod na instalaci certifikátů a nastavení IE Verze: 2.0 Vytvořil: Milan Horák Poslední aktualizace: 25. 3. 2015 Obsah 1. Úvod... 1 1.1 Úvodní stránka

Více

Metodika pro učitele

Metodika pro učitele Metodika pro učitele Úprava a práce s fotografiemi v programu PhotoScape Obrázkový editor PhotoScape je zdarma dostupný program, který nabízí jednoduchou úpravu obrázků a fotek, je určen začátečníků a

Více

Escort Servis Night Prague

Escort Servis Night Prague Escort Servis Night Prague Escortní služby po celé Praze Vize projektu Vypracovali: Jiří Blažek, Cyril Filcík, Michal Dvořák Obsah Cíl projektu...2 Zainteresované instituce a osoby...2 Zadavatel...2 Uživatelé

Více

ÚZEMNÍ PLÁN ČEPERKA"

ÚZEMNÍ PLÁN ČEPERKA Obec Čeperka, B. Němcové 1, 533 45 Opatovice nad Labem -------------------------------------------------------------------------------------------- Obec Čeperka vypisuje V Čeperce dne 18. 8. 2011 v souladu

Více

Uživatelská příručka IS ARGIS 2.1

Uživatelská příručka IS ARGIS 2.1 SPRÁVA STÁTNÍCH HMOTNÝCH REZERV Uživatelská příručka IS ARGIS 2.1 Správa číselníků pro uživatele SÚ verze 1.0 Uživatelská příručka IS ARGIS 2.1 Správa číselníků pro uživatele SÚ verze 1.0 Zpracovali: Richard

Více

Dopravní úloha. Jiří Neubauer. Katedra ekonometrie FEM UO Brno

Dopravní úloha. Jiří Neubauer. Katedra ekonometrie FEM UO Brno Přednáška č. 9 Katedra ekonometrie FEM UO Brno Distribuční úlohy Budeme se zabývat 2 typy distribučních úloh dopravní úloha přiřazovací problém Dopravní úloha V dopravním problému se v typickém případě

Více

Business Contact Manager Správa kontaktů pro tisk štítků

Business Contact Manager Správa kontaktů pro tisk štítků Business Contact Manager Správa kontaktů pro tisk štítků 1 Obsah 1. Základní orientace v BCM... 3 2. Přidání a správa kontaktu... 4 3. Nastavení filtrů... 5 4. Hromadná korespondence... 6 5. Tisk pouze

Více

METODIKA PRÁCE S TOUTO APLIKACÍ

METODIKA PRÁCE S TOUTO APLIKACÍ Aplikace Statistické zobrazení nehodovosti v silničním provozu ve vybraném správním území v časové řadě v mapě METODIKA PRÁCE S TOUTO APLIKACÍ červen 15 Obsah SEZNAM POUŽITÝCH ZKRATEK 3 ÚVOD 4 PŘÍSTUP

Více

PŘIHLÁŠENÍ DO KATALOGU

PŘIHLÁŠENÍ DO KATALOGU PŘIHLÁŠENÍ DO KATALOGU Do katalogu knihoven VUT http://aleph.lib.vutbr.cz se můžete přihlásit třemi způsoby: a/ Přihlašovací jméno = VUTlogin (popř. VUTperid, pro ty co neobdrželi VUTlogin) Heslo = VUTPin

Více

Instalační příručka. Vlastnoruční digitální podpis. Plugin do webového prohlížeče

Instalační příručka. Vlastnoruční digitální podpis. Plugin do webového prohlížeče Instalační příručka Vlastnoruční digitální podpis Plugin do webového prohlížeče 1. Úvod Tato příručka obsahuje návod jak nainstalovat a nastavit internetový prohlížeč (Internet Explorer a Google Chrome)

Více

a. vymezení obchodních podmínek veřejné zakázky ve vztahu k potřebám zadavatele,

a. vymezení obchodních podmínek veřejné zakázky ve vztahu k potřebám zadavatele, Doporučení MMR k postupu zadavatelů při zpracování odůvodnění účelnosti veřejné zakázky, při stanovení obchodních podmínek pro veřejné zakázky na stavební práce a při vymezení podrobností předmětu veřejné

Více

1. LEDNA 2016

1. LEDNA 2016 JAK PRACOVAT S KATASTREM NEMOVITOSTÍ 1. LEDNA 2016 www.loukypole.cz Obsah 1 Na začátek pár pojmů... 2 2 Začínáme... 3 3 Chci najít konkrétní parcelu... 4 3.1 Karta pozemku... 5 3.2 Vyhledávání parcel zjednodušené

Více

SIS INSTALAČNÍ PŘÍRUČKA (SITE INFORMATION SYSTEM) Datum vytvoření: 20.8.2014 Datum aktualizace: 1.5.2016 Verze: v 1.3 Reference:

SIS INSTALAČNÍ PŘÍRUČKA (SITE INFORMATION SYSTEM) Datum vytvoření: 20.8.2014 Datum aktualizace: 1.5.2016 Verze: v 1.3 Reference: SIS (SITE INFORMATION SYSTEM) INSTALAČNÍ PŘÍRUČKA Připravil: AdiNet s.r.o. Datum vytvoření: 20.8.2014 Datum aktualizace: 1.5.2016 Verze: v 1.3 Reference: Kapitola 1 - Řízení dokumentu 2002 1.1 Záznam změn

Více

Používání IS Carsystem

Používání IS Carsystem Používání IS Carsystem Filtrování dat se SW Carsys Jak řadit a filtrovat data v agendách... 1 I. Používání filtrů... 1 II. Uložené filtry... 2 III. Vyvolávání filtrů... 3 Jak zobrazit potřebná data...

Více

Základní uživatelská příručka informační podpory správy číselníku NIPEZ

Základní uživatelská příručka informační podpory správy číselníku NIPEZ Základní uživatelská příručka informační podpory správy číselníku NIPEZ Obsah 1 Úvod... 3 2 Ovládání aplikace... 3 2.1 Vstup do aplikace... 3 2.2 Popis formulářů... 4 2.3 Ikony aplikace... 4 2.4 Ukončení

Více

Popis připojení elektroměru k modulům SDS Micro, Macro a TTC.

Popis připojení elektroměru k modulům SDS Micro, Macro a TTC. Popis připojení elektroměru k modulům SDS Micro, Macro a TTC. V tomhle případě předpokládáme, že modul SDS je již zapojen do sítě a zprovozněn. První zapojení a nastavení modulů SDS najdete v návodech

Více

Ivan Lach Xlaci02 3MA382 Pevné náklady

Ivan Lach Xlaci02 3MA382 Pevné náklady Ivan Lach Xlaci02 3MA382 Pevné náklady Jsou to všechny výdaje úkolu, které nejsou vynaložené na zdroje a nejsou závislé na délce trvání úkolu. Jejich specifickou vlastností je také to, že lze p i adit

Více

Obecně závazná vyhláška č. 1/2013

Obecně závazná vyhláška č. 1/2013 OBEC SULKOVEC Obecně závazná vyhláška č. 1/2013 o místním poplatku za provoz systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů Zastupitelstvo obce Sulkovec se

Více

modul Vozidla uživatelská příručka

modul Vozidla uživatelská příručka modul Vozidla uživatelská příručka 2 UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA MODUL VOZIDLA ÆÆSpolehlivý partner v oblasti satelitního sledování ÆÆAlarmy do vozidel, sledování úbytku paliva a další služby www.gps-monitoring.cz

Více

IMPORT A EXPORT MODULŮ V PROSTŘEDÍ MOODLE

IMPORT A EXPORT MODULŮ V PROSTŘEDÍ MOODLE Nové formy výuky s podporou ICT ve školách Libereckého kraje IMPORT A EXPORT MODULŮ V PROSTŘEDÍ MOODLE Podrobný návod Autor: Mgr. Michal Stehlík IMPORT A EXPORT MODULŮ V PROSTŘEDÍ MOODLE 1 Úvodem Tento

Více

DS SolidWorks PDM Workgroup

DS SolidWorks PDM Workgroup Komplexní správa dat s podporou systému DS SolidWorks PDM Workgroup Příklad 3 - Tvorba CAD sestavy s podporou PDMW Ing. Martin Nermut, 2012 Cíl: Vytvořit pomocí aplikace SolidWorks jednoduchou sestavu

Více

Návod na připojení do WiFi sítě eduroam Microsoft Windows XP

Návod na připojení do WiFi sítě eduroam Microsoft Windows XP Návod na připojení do WiFi sítě eduroam Microsoft Windows XP Každý student a zaměstnanec UTB má možnost připojit se do bezdrátové sítě eduroam. Tento dokument obsahuje návod, jak se připojit do WiFi sítě

Více

KSRZIS. Příručka pro externí žádost registru PIVO pro laboratoře. Projekt - ereg - Úprava rez ortních registrů a konsolidace rez ortních

KSRZIS. Příručka pro externí žádost registru PIVO pro laboratoře. Projekt - ereg - Úprava rez ortních registrů a konsolidace rez ortních Koordinační středisko pro resortní zdravotnické informační systémy Budějovická 15/743 140 00 Praha 4 Počet stran: 8 KSRZIS Příručka pro externí žádost registru PIVO pro laboratoře Projekt - ereg - Úprava

Více

POSTUP REALIZACE ŠABLONY PRO MŠ A ZŠ. Olga Ondráčková

POSTUP REALIZACE ŠABLONY PRO MŠ A ZŠ. Olga Ondráčková POSTUP REALIZACE ŠABLONY PRO MŠ A ZŠ Olga Ondráčková VÝZVY k podávání žádosti 1. vlna Avízo duben 2016 (označení 02_16_022) Výzva průběžná, vyhlášení květen 2016 Podávání žádostí 5/2016 cca 6/2017 2. vlna

Více

Popis nové sestavy v IZR - zobrazení dat z žádostí o dotace v IS SZIF (uživatelská příručka)

Popis nové sestavy v IZR - zobrazení dat z žádostí o dotace v IS SZIF (uživatelská příručka) Popis nové sestavy v IZR - zobrazení dat z žádostí o dotace v IS SZIF (uživatelská příručka) 1. Dotace zobrazení dat z žádostí o dotace v IS SZIF Hlavními cíli nového přehledu DOTAČNÍ ZVÍŘATA jsou: Získání

Více

Adresa příslušného úřadu

Adresa příslušného úřadu Příloha č. 9 k vyhlášce č. 503/2006 Sb. Adresa příslušného úřadu Úřad: Obecní úřad Výprachtice Stavební úřad PSČ, obec: Výprachtice č.p.3, 561 34 Výprachtice Věc: ŽÁDOST O STAVEBNÍ POVOLENÍ podle ustvení

Více

Samsung Universal Print Driver Uživatelská příručka

Samsung Universal Print Driver Uživatelská příručka Samsung Universal Print Driver Uživatelská příručka představte si ty možnosti Copyright 2009 Samsung Electronics Co., Ltd. Všechna práva vyhrazena. Tato příručka správce je poskytována pouze pro informativní

Více

Klientský formát POHLEDÁVKY platný od 23. 11. 2012

Klientský formát POHLEDÁVKY platný od 23. 11. 2012 Klientský formát POHLEDÁVKY platný od 23. 11. 2012 1/5 1 Úvod 1.1 Účel dokumentu Účelem tohoto dokumentu je popis formátu POHLEDAVKA a požadovaných validací při IMPORTu dat ve vazbě na návazné účetní SW

Více

Diktafon s aktivací hlasem

Diktafon s aktivací hlasem Diktafon s aktivací hlasem Návod k obsluze Hlavní výhody Dlouhá výdrž baterie Kvalitní zvuk Snadné ovládání www.spyobchod.cz Stránka 1 1. Popis produktu 2. Nahrávání Přístroj zapneme páčkou (8) OFF/ON.

Více

Peer Group User Quick Reference Cards

Peer Group User Quick Reference Cards Peer Group User Quick Reference Cards strana 1/12 v. 10.5.2013 Přihlášení 1. http://www.mylabqc.com/seracare/home.asp 2. Zadejte User ID a heslo, klikněte Login Úvodní obrazovka User ID a heslo dostanete

Více

Obec Horní Smržov. Výzva k podání nabídky na základě zadávacího řízení na výběr dodavatele na dodávku - zakázka malého rozsahu na akci

Obec Horní Smržov. Výzva k podání nabídky na základě zadávacího řízení na výběr dodavatele na dodávku - zakázka malého rozsahu na akci Výzva k podání nabídky na základě zadávacího řízení na výběr dodavatele na dodávku - zakázka malého rozsahu na akci ZKVALITNĚNÍ NAKLÁDÁNÍ S ODPADY - HORNÍ SMRŽOV 1. Předmět zadávané zakázky Dovolujeme

Více