4-LETÝ ZAJIŠTĚNÝ KOMODITNÍ DLUHOPIS PLUS

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "4-LETÝ ZAJIŠTĚNÝ KOMODITNÍ DLUHOPIS PLUS"

Transkript

1 4-LETÝ ZAJIŠTĚNÝ KOMODITNÍ DLUHOPIS PLUS ZÍSKEJTE PŘÍSTUP NA KOMODITNÍ TRHY S PLNOU OCHRANOU VAŠÍ INVESTICE UPISOVACÍ OBDOBÍ: 1. ŘÍJNA 12. ŘÍJNA 2007 ISIN: XS letý dluhopis se 100% ochranou investované částky, vázaný na výkonnost komodit 4-letá doba splatnosti Měna: Kč Koš komodit: ropa (Brent), mě, hliník a uhlí 125% podíl na průměrné výkonnosti koše komodit* 100% ochrana investované částky v době splatnosti *Přibližný podíl. Přesná úroveň nebude nižší než 115 % a vyšší než 145 %. Musí být stanovena nejpozději jeden pracovní den před 12. říjnem, což se považuje za konec upisovacího období.

2 ZÍSKEJTE PŘÍSTUP NA TRH S KOMODITAMI Zajištěný Komoditní Dluhopis PLUS je dluhopis, který si můžete zaregistrovat u společnosti Patria Direct a.s. do 12. října Dluhopis poskytuje 100% ochranu vložené částky v době splatnosti. Je nutné si zaregistrovat minimálně jeden dluhopis v nominální hodnotě 1000 Kč. KOMODITY NOVÉ PŘÍLEŽITOSTI SE SOUČASNÝM SNÍŽENÍM RIZIK Investice do komodit jsou mezi investory stále více populární. Tenčící se celosvětové zásoby ropy způsobí další zvyšování ceny ropy ve střednědobém a dlouhodobém horizontu. Navíc bude v blízké budoucnosti velice obtížné rozšířit výrobní kapacitu průmyslových kovů. Neustále se ztenčující zásoby ostře kontrastují s rostoucí poptávkou. Vysoký ekonomický růst nově industrializovaných zemí je jednou z hlavních příčin zvýšení poptávky po energii a průmyslových kovech. Komodity mohou pomoci diverzifikovat portfolio sestávající z tradičních investic, jako jsou např. akcie a dluhopisy. Díky Zajištěnému Komoditnímu Dluhopisu PLUS profituje investor ve čtyřletém období 125%* podílem na průměrném vývoji cen portfolia komodit, které se skládá z ropy (Brent), hliníku, mědi a uhlí. Komodity jsou v tomto portfoliu zastoupeny rovnoměrně. *Přibližný podíl na výkonnosti portfolia komodit k 19. září. Přesný podíl bude stanoven nejpozději jeden pracovní den před 12. říjnem, což se považuje za konec upisovacího období. V každém případě nebude nižší než 115 % a vyšší než 145 %.

3 VLASTNOSTI DLUHOPISU Během čtyřletého období se investor podílí na nárůstu průměrné ceny komodit. Při každém zvýšení průměrné ceny základního portfolia o 1% se výnos investora zvyšuje o 1,25 %* (navíc ke kapitálovému krytí viz odstavec níže). Neomezený potenciální zisk. Profil výplaty v době splatnosti 400% Výplata v době splatnosti 350% 300% 250% 200% 150% 100% ochrana investované částky Vyšší potencionální výnos oproti přímé investici Cena koše komodit 100% 50% 125% Zajištěný Komoditní Dluhopis PLUS 0% 0% 50% 100% 150% 200% 250% 300% 350% 400% Cena koše komodit v době splatnosti Kapitálové krytí znamená, že původně investovaná částka bude vrácena v plné výši na konci čtyřletého období. Bude-li například hodnota portfolia komodit na konci tohoto období o 50 % nižší v porovnání s výchozí hodnotou, bude vyplaceno zpět 100 % původní investice. *Přibližný podíl na výkonnosti portfolia komodit k 19. září. Přesný podíl bude stanoven nejpozději jeden pracovní den před 12. říjnem, což se považuje za konec upisovacího období. V každém případě se ale zisk investora zvýší s každým 1% nárůstem hodnoty portfolia komodit minimálně o 1,15 % a maximálně o 1,45 %.

4 HLAVNÍ RYSY 125% podíl na nárůstu průměrných cen komodit: zisk investora se s každým 1% nárůstem hodnoty portfolia komodit zvýší o 1,25 %* 100% ochrana vložené částky v době splatnosti 4-leté období Neomezený potenciální zisk Nulové kurzové riziko Banka Barclays Bank PLC (emitent) získala od ratingové agentury Standard & Poor s ohodnocení AA a od ratingové agentury Moody s ohodnocení Aa1 Nízká nominální hodnota 1000 Kč Likvidita: možnost denního obchodování na Burze cenných papírů Praha KOMENTÁŘ Tato investice nenabízí v průběhu daného investičního období žádný příjem ani jiné platby. Vyplacení vložené částky a jakéhokoli podílu bude provedeno po uplynutí 4 let. Cena dluhopisu není odvozena od aktuálních cen investičních komodit, ale od průměrné budoucí ceny základních komodit ve 4-letém období. To může znamenat, že aktuální cena dluhopisu nebude odpovídat vývoji cen komodit, jelikož u termínovaých cen lze pozorovat jiný vývoj než u spotových cen. Tyto rozdíly zmizí v den splatnosti dluhopisu, kdy se termínová cena automaticky stává spotovou cenou, takže investor profituje z možného nárůstu průměrných cen investičních komodit. Hodnota Vaší investice může kolísat, jelikož kolísání cen komodit může být výrazné. Může se stát, že tato hodnota klesne běhems platnosti dluhopisu pod nominální hodnotu. Vložená částka je kryta pouze v době splatnosti. *Přibližný podíl na výkonnosti portfolia komodit k 19. září. Přesný podíl bude stanoven nejpozději jeden pracovní den před 12. říjnem, což se považuje za konec upisovacího období. V každém případě se ale zisk investora zvýší s každým 1% nárůstem hodnoty portfolia komodit minimálně o 1,15 % a maximálně o 1,45 %.

5 PŘEHLED KOMODIT Ropa (Brent) se stala nejdůležitějším hospodářským produktem na světě. Za každý barel ropy, který se v současné době spotřebuje, se objeví pouze 0,25 barelu v podobě nových rezerv. Mnoho naleziš ropy se navíc nachází v zemích, které se považují za politicky nestabilní. Termínované smlouvy na ropu (Brent) se obchodují na burzách NewYork Mercantile Exchange (NYMEX) a Intercontinental Exchange (ICE) v Londýně. Vývoj cen ropy od října Změna cen v % Zdroj: Bloomberg Dřívější vývoj cen není vodítkem pro budoucí výkonnost. Hodnota Vašich investic se může zvyšovat nebo snižovat. Mě patří mezi nejstarší kovy, které člověk používá. Je elektricky vodivá, odolná proti korozi a lze ji recyklovat. Mě se v současné době používá hlavně ve stavebnictví a elektrotechnickém průmyslu. Největší likvidita je na London Metal Exchange (LME), kde se tato komodita obchoduje. Vývoj cen mědi od října Změna cen v % Zdroj: Bloomberg Dřívější vývoj cen není vodítkem pro budoucí výkonnost. Hodnota Vašich investic se může zvyšovat nebo snižovat.

6 Hliník je jedním z nejdůležitějších průmyslových kovů. Díky své nízké hmotnosti je nenahraditelný v leteckém a automobilovém průmyslu a obalovém průmyslu. Vyskytuje se pouze v chemických sloučeninách, což činí ze zpracování čistého hliníku nákladný a pracný proces. Největší likvidita je na London Metal Exchange (LME), kde se tato komodita obchoduje. Vývoj cen hliníku od října Změna cen v % Zdroj: Bloomberg Dřívější vývoj cen není vodítkem pro budoucí výkonnost. Hodnota Vašich investic se může zvyšovat nebo snižovat. Uhlí se používá hlavně jako pevné palivo na výrobu elektrické energie a tepla spalováním. Celosvětová roční spotřeba uhlí dosahuje přibližně 5,3 mld. tun, z čehož asi 75 % se používá na výrobu elektrické energie. V regionu, který zahrnuje Čínskou lidovou republiku a Indii se každoročně spotřebuje asi 1,7 mld. tun. Odhaduje se, že roční spotřeba v roce 2025 má překročit 2,7 mld. tun. Uhlí se obchoduje na mimoburzovním trhu. Vývoj cen uhlí od října Změna cen v % Zdroj: Argus/McCloskey Dřívější vývoj cen není vodítkem pro budoucí výkonnost. Hodnota Vašich investic se může zvyšovat nebo snižovat.

7 CÍLOVÝ TRH Na rostoucím trhu převyšuje výkonnost Zajištěného Komoditního Dluhopisu PLUS výkonnost podkladové komodity a nabízí ochranu investované částky pro případ, že by na trhu došlo k poklesu cen těchto komodit. Jelikož je dluhopis kapitálově krytý, bude na konci investičního období vyplacena zpět původní investice. Dluhopis může být vhodný pro investory, kteří se chtějí podílet na rostoucích komoditních trzích, ale zároveň vyhledávají ochranu své investice. Komodity mohou být vhodné pro investory, kteří chtějí diverzifikovat své portfolio (sestávající hlavně z akcií a dluhopisů) tím, že rozptýlí rizika. SPLATNOST 0-1 rok 2-3 roky 4-5 let 6-7 let 8-9 let RIZIKO Velmi nízké Nízké Přiměřené Vysoké Velmi vysoké PROFIL INVESTORA S averzí Orientovaný Vyhledávající vůči riziku Konzervativní Neutrální na růst riziko

8 BARCLAYS BANK PLC Emitující ústav, Barclays Bank PLC, je mezinárodní skupina poskytovatelů finančních služeb, která je činná hlavně v oblasti investičního bankovnictví, správě kapitálu, obchodního bankovnictví a kreditních karet. TRADICE Barclays je jednou z nejstarších a nejzkušenějších společností v sektoru finančních služeb, která se pyšní více než 300-letou historií. MEZINÁRODNÍ PŘÍTOMNOST Skupina má přibližně zaměstnanců ve více než 60 zemích. VÝZNAM Barclays vykazuje účetní rozvahu ve výši přibližně mld. euro. Celková tržní hodnota akcií společnosti překračuje 72 mld. euro (v únoru 2007). VYHODNOCENÍ Barclays Bank PLC se pyšní následujícím hodnocením ratingových agentur: Standard & Poor s: Moody s: Fitch: AA Aa1 AA+

9 POSOUZENÍ FISKÁLNÍCH DOPADŮ / RIZIKA Jelikož má nákup, držení a prodej tohoto certifikátu fiskální důsledky, měli by se potenciální kupující poradit se svým právním a daňovým poradcem. OMEZENÍ ODPOVĚDNOSTI Tento dokument je pouze informativní. Práva lze odvozovat pouze z písemné nabídky dluhopisu, kterou si lze vyžádat na adrese Barclays Capital, 5 The North Colonnade, London E14 4BB, United Kingdom po jejím zveřejnění. Tento dokument není návrhem k prodeji ani nákupu cenných papírů ani žádného jiného finančního produktu. Není ani žádostí o předložení takového návrhu, a již ze strany Barclays Capital nebo přidružených společností. Klienti jednotlivci nemohou od Barclays Capital cenné papíry získat; mohou je získat pouze prostřednictvím jiných poskytovatelů finančních služeb činných na trhu cenných papírů. Klientům jednotlivcům radíme, aby se poradili v kancelářích, které vydávají uvedené cenné papíry. Takovou radu může danému klientovi poskytnout např. jeho poradce v oblasti finančních služeb. Barclays Capital zpřístupňuje veškeré informace v tomto dokumentu pouze jako nezávislý provozovatel, jehož cílem je uzavírat transakce dle tržních podmínek. Zvláště pak Barclays Capital nepůsobí jako investiční poradce ani nejedná na základě povinnosti poskytovat podporu v oblasti investičních záležitostí. Veškeré informace a odhady, zvláště tržní ceny, jsou pouze orientační a mohou být změněny bez předchozího upozornění. Informace obsažené v tomto dokumentu jsou výsledkem interní kompilace nebo pocházejí od externího poskytovatele informací, kterého považujeme za spolehlivého; Barclays Capital nicméně neručí za přesnost ani úplnost takových údajů. Barclays Capital a/nebo přidružené společnosti mohou ve vztahu k popsaným cenným papírům a ekonomicky srovnatelným finančním produktům vystupovat ve spekulativní pozici a jednat jako tvůrce trhu či podobným způsobem nebo provádět transakce s cennými papíry srovnatelných finančních produktů jako samostatný správce nebo společný správce. Výše popsané cenné papíry mohou být vysoce rizikové a jejich hodnota může kolísat. Rizika mohou zahrnovat: riziko zklamání nebo neočekávané změny cen, možné riziko zrušení, likvidní riziko nebo úvěrové riziko. Existuje možnost, že investoři přijdou o veškerý investovaný kapitál. Tento stručný popis rizik nezahrnuje veškerá rizika ani jiné důležité ohledy související s touto záležitostí. Investoři, kteří mají o tyto cenné papíry zájem, by se měli ujistit, že si jsou vědomi všech odpovídajících rizikových faktorů a právních, fiskálních a jiných důsledků svého investičního rozhodnutí před provedením některé z transakcí. Zisk z finančních produktů v minulosti nezaručuje budoucí zisk. Emisní cena zahrnuje zprostředkovatelskou provizi, kterou Barclays Capital vyplácí zprostředkovateli; další podrobnosti jsou k dispozici na požádání. Prospekt dluhopisu, který dne 14. prosince 2006 schválil Úřad pro finanční služby Spojeného království (Financial Services Authority, dále jen FSA' ), byl zveřejněn v souladu s příslušnými zákony a předpisy na webových stránkách vydavatele a na webových stránkách společnosti Patria Direct, a.s.: Prospekt dluhopisu je k dispozici také v sídle společnosti Barclays Bank PLC a Patria Direct, a.s. Tento dokument je zakázáno jakýmkoli způsobem kopírovat, předávat či přenášet, a již vcelku nebo po částech, bez předchozího písemního souhlasu Barclays Capital. Dodatečné informace jsou k dispozici na požádání. Barclays Capital Divize investičního bankovnictví Barclays Bank PLC. Barclays Bank PLC je registrovaná v Anglii pod č a má sídlo na adrese 1 Churchill Place, London E14 5HP. Je to finanční ústav uznaný a regulovaný Úřadem pro finanční služby Spojeného království ( FSA' ) a je členem London Stock Exchange.

10 PODROBNOSTI Emitent ISIN Měna Nominální hodnota Barclays Bank PLC (rating: AA / Aa1) XS Česká koruna (Kč) 1000 Kč Emisní cena 100 % Podkladové aktivum Vyvážené portfolio komodit sestávající z ropy (Brent, NYMEX), mědi (LME), uhlí (Argus/McCloskey) a hliníku (LME) Upisovací období: 1. října 12. října 2007 Datum stanovení referenční ceny 15. října 2007 Datum emise 22. října 2007 Datum ocenění 17. října 2011 Datum splatnosti 24. října 2011 Výplata v době splatnosti Nominální hodnota x (100% %* čtvrtletně zprůměrňovaného nárůstu ceny investičního portfolia), ale nejméně 100 % původní investované částky Ochrana vložené částky Minimální registrace Kótování Podmínky Výplata 100% původní investované částky v době splatnosti. Jeden dluhopis s nominální hodnotou 1000 Kč Denně obchodovatelné na Burze cenných papírů Praha Rozhodnutí o nákupu produktů by se mělo učinit výhradně na základě prospektu a konečných obchodních podmínek *Přibližný podíl na výkonnosti portfolia komodit k 19. září. Přesný podíl bude stanoven nejpozději jeden pracovní den před 5. říjnem, což se považuje za konec upisovacího období. V každém případě nebude nižší než 115 % a vyšší než 145 %. Použití tohoto materiálu, a již slovem či obrazem a vcelku nebo zčásti, je povoleno pouze na základě písemného svolení Barclays Capital. Veškerá autorská práva, zvláště pak práva kopírovat, distribuovat či vystavovat na veřejnosti v jakékoli podobě, včetně ukládání a zpracovávání elektronickými médii, reprografického kopírování a šíření v digitální podobě, jsou vyhrazena.

BH Securities 4Y ING Autocallable Note

BH Securities 4Y ING Autocallable Note BH Securities a.s. BH Securities 4Y ING Autocallable Note 4 roky splatnost Bariéra 70% pro výplatu kupónu Roční kupon 6.5% Snowball efekt Bariéra 50% pro výplatu jistiny Možnost předčasného splacení Popis

Více

CONSEQ BEST BASKET Investice s 100% kapitálovou garancí. Strana 1

CONSEQ BEST BASKET Investice s 100% kapitálovou garancí. Strana 1 Investice s 100% kapitálovou garancí rozhodnutí, které vynáší Strana 1 Hledáte pro své klienty možnosti konzervativního zhodnocení peněz? Také si myslíte, že výnosy dluhopisů jsou nyní velmi nízké? Preferují

Více

Informace. o finančních nástrojích a rizicích spojených s investováním

Informace. o finančních nástrojích a rizicích spojených s investováním Informace o finančních nástrojích a rizicích spojených s investováním Společnost QuantOn Solutions, o. c. p., a. s. (Dále jen QuantOn Solutions nebo i obchodník) poskytuje klientovi v souladu s 73d odst.

Více

Střednědobý Dluhopis s nulovým kupónem

Střednědobý Dluhopis s nulovým kupónem Střednědobý Dluhopis s nulovým kupónem Podmínky emise dluhopisu 30.března 2010 Emitent: Garant: Rating: Status: ISIN: Objem emise: Citigroup Funding Inc. Citigroup Inc Rating emitenta je v současné době

Více

Zásady investiční politiky hl. m. Prahy při zhodnocování volných finančních prostředků

Zásady investiční politiky hl. m. Prahy při zhodnocování volných finančních prostředků Příloha č. 1 k usnesení Rady č. 1253 ze dne 30. 8. 2011 Zásady investiční politiky hl. m. Prahy při zhodnocování volných finančních prostředků ) Základní principy strategie při zhodnocování dočasně volných

Více

BH Securities, a.s. MS Top Český Bonus CZK

BH Securities, a.s. MS Top Český Bonus CZK BH Securities, a.s. MS Top Český Bonus CZK Obsah 1. Popis produktu 3 2. Podkladová aktiva 4 3. Ilustrační příklad 5 4. Funkcionalita 6 5. Výhody a rizika 7 6. Charakteristika produktu 8 7. Kontakty 9 2

Více

Komoditní zajištěný fond. Odvažte se s minimálním rizikem.

Komoditní zajištěný fond. Odvažte se s minimálním rizikem. Komoditní zajištěný fond Odvažte se s minimálním rizikem. 4 DŮVODY PROČ INVESTOVAT do Komoditního zajištěného fondu 1 Jistota návratnost 105 % vložené investice Podstupujete minimální riziko - fond způsobem

Více

Specifické informace o fondech

Specifické informace o fondech Specifické informace o fondech Investiční životní pojištění TOP Comfort (SIF) ÚČEL V tomto dokumentu naleznete klíčové informace o jednotlivých investičních fondech, do kterých je možné v rámci produktu

Více

Amundi Investiční Manažer Modální výkonnost Komentáře k modelovému portfoliu Složení modelového portfolia

Amundi Investiční Manažer Modální výkonnost Komentáře k modelovému portfoliu Složení modelového portfolia 30.06.2019 Amundi Investiční Manažer Modální výkonnost Komentáře k modelovému portfoliu Složení modelového portfolia INVESTIČNÍ MANAŽER MODÁLNÍ VÝKONNOST YTD 2018 2017 2016 KONZERVATIVNÍ +2,76% -4.04%

Více

Souhrnná nabídka podílových fondů. Investiční kapitálové společnosti KB, a.s.

Souhrnná nabídka podílových fondů. Investiční kapitálové společnosti KB, a.s. Souhrnná nabídka podílových fondů Investiční kapitálové společnosti KB, a.s. Na základě Vašeho výběru si Vám dovolujeme blíže představit nabídků podílových fondů IKS a Amundi. V případě doplňujících dotazů

Více

Souhrnná nabídka podílových fondů. Investiční kapitálové společnosti KB, a.s.

Souhrnná nabídka podílových fondů. Investiční kapitálové společnosti KB, a.s. Souhrnná nabídka podílových fondů Investiční kapitálové společnosti KB, a.s. Na základě Vašeho výběru si Vám dovolujeme blíže představit nabídků podílových fondů IKS a Amundi. V případě doplňujících dotazů

Více

CONSEQ zajištěný BNP PLATINIUM

CONSEQ zajištěný BNP PLATINIUM CONSEQ zajištěný BNP PLATINIUM PODMÍNKY EMISE CERTIFIKÁTU CONSEQ ZAJIŠTĚNÝ BNP PARIBAS PLATINIUM 17. ZÁŘÍ 2012 POPIS PRODUKTU Certifikát Conseq zajištěný BNP Paribas Platinium nabízí investorům atraktivní

Více

Příručka k měsíčním zprávám ING fondů

Příručka k měsíčním zprávám ING fondů Příručka k měsíčním zprávám ING fondů ING Investment Management vydává každý měsíc aktuální zprávu ke každému fondu, která obsahuje základní informace o fondu, jeho aktuální výkonnosti, složení portfolia

Více

ELEKTRICKÁ ENERGIE GARANT CZK II

ELEKTRICKÁ ENERGIE GARANT CZK II 70-90 %*) PARTICIPACE NA RŮSTU CEN EL. ENERGIE GARANTOVANÝ CERTIFIKÁT ELEKTRICKÁ ENERGIE GARANT CZK II Získejte zpět své peníze za Účty za elektřinu! 100 % KAPITÁLOVÁ GARANCE 3 ROKY 8 MĚSÍCŮ CZK BEZ MĚNOVÉHO

Více

PIONEER FUNDS EURO CORPORATE BOND Pioneer Funds - evropský dluhopisový, ISIN LU0133659622

PIONEER FUNDS EURO CORPORATE BOND Pioneer Funds - evropský dluhopisový, ISIN LU0133659622 PIONEER FUNDS EURO CORPORATE BOND Pioneer Funds - evropský dluhopisový, ISIN LU0133659622 Fond je jedním z podfondů podílového fondu PIONEER FUNDS. PIONEER FUNDS je zahraniční osobou kolektivního investování

Více

Vysvětlivky k měsíčním reportům fondů RCM

Vysvětlivky k měsíčním reportům fondů RCM Vysvětlivky k měsíčním reportům fondů RCM Rozhodný den Pokud není u jednotlivých údajů uvedeno žádné konkrétní datum, platí údaje k tomuto rozhodnému dni. Kategorie investic Třída aktiv a její stručný

Více

Zjednodušený prospekt Constantia Special Bond

Zjednodušený prospekt Constantia Special Bond Zjednodušený prospekt Constantia Special Bond Podílový fond podle 20 Zákona o investičních fondech. ISIN: AT0000A00EC3 / AT0000815022/ AT0000859418. Povolen Úřadem pro dohled na finančním trhem podle ustanovení

Více

Staňte se akcionářem

Staňte se akcionářem Staňte se akcionářem IPO v Londýně Společnost chystá svůj první vstup na burzu, který se bude konat začátkem března v Londýně. Konkrétně půjde o prodej 20% společnost za předpokládanou cenu 150 mil. EUR.

Více

ŽIVOTNÍ POJIŠTĚNÍ MAXIMAL INVEST TOP MIX S BONUSEM

ŽIVOTNÍ POJIŠTĚNÍ MAXIMAL INVEST TOP MIX S BONUSEM ŽIVOTNÍ POJIŠTĚNÍ MAXIMAL INVEST TOP MIX S BONUSEM Představujeme Životní pojištění Maximal Invest Top mix s bonusem je určeno klientům, kteří chtějí jednorázově investovat do investičního životního pojištění

Více

PIONEER FUNDS EURO CORPORATE BOND C ND Třída C Nedistribuující, ISIN LU0133660471

PIONEER FUNDS EURO CORPORATE BOND C ND Třída C Nedistribuující, ISIN LU0133660471 PIONEER FUNDS EURO CORPORATE BOND C ND Třída C Nedistribuující, ISIN LU0133660471 PIONEER FUNDS je zahraniční osobou kolektivního investování ( Fond Commun de Placement ) založenou podle právního řádu

Více

17.2.2005 Oznámení o umístění 4.tranše 2.emise HZL KB v rámci dluhopisového programu KB Bloomberg a Reuters

17.2.2005 Oznámení o umístění 4.tranše 2.emise HZL KB v rámci dluhopisového programu KB Bloomberg a Reuters Přehled zveřejněných informačních povinností Komerční bankou, a.s. obsahující informace požadované 120 odst. (6) zák. č. 256/2004 Sb., o podnikání na kapitálovém trhu za období od 1.1.2005 do 28.4.2006

Více

Důvodová zpráva. Správu aktiv města Jablonce nad Nisou vykonává na základě uzavřené smlouvy společnost J&T Banka, a.s.

Důvodová zpráva. Správu aktiv města Jablonce nad Nisou vykonává na základě uzavřené smlouvy společnost J&T Banka, a.s. Důvodová zpráva Správu aktiv města Jablonce nad Nisou vykonává na základě uzavřené smlouvy společnost J&T Banka, a.s. V únoru byla správcem inkasována odměna za správu roku 2018 ve výši 462 914,97 Kč a

Více

Příručka k měsíčním zprávám ING fondů

Příručka k měsíčním zprávám ING fondů Příručka k měsíčním zprávám ING fondů ING Investment Management vydává každý měsíc aktuální zprávu ke každému fondu, která obsahuje základní informace o fondu, jeho aktuální výkonnosti, složení portfolia

Více

Jak se bránit rizikům při investování? Alena Zelinková Jan D. Kabelka

Jak se bránit rizikům při investování? Alena Zelinková Jan D. Kabelka Jak se bránit rizikům při investování? Alena Zelinková Jan D. Kabelka Obsah Co je riziko? Rizika dluhových instrumentů Rizika akciových trhů Jak s nimi pracovat? Co je riziko? Riziku se nelze vyhnout!

Více

Investiční dotazník. Investiční dotazník

Investiční dotazník. Investiční dotazník Investiční dotazník Společnost HV Private Investment Trust, a.s. (dále jen Společnost ) je v souladu s platnou legislativou jako investiční zprostředkovatel povinna vyžadovat od zákazníků informace o jejich

Více

Amundi CR Balancovaný - konzervativní

Amundi CR Balancovaný - konzervativní Amundi CR Balancovaný - konzervativní Smíšený fond ISIN: CZ0008472008 Konzervativní investice do mixu českých státních dluhopisů a akcií Doporučená délka investice 3 roky Hodnota majetku (AUM) k 14.12.2018

Více

30.4.2007 Výroční zpráva za rok 2006 internet KB (http://www.kb.cz/file/cs/com/annual_reports/kb-vyrocni_zprava_2006.pdf), BCPP, RMS, DVF,RNS,LSE

30.4.2007 Výroční zpráva za rok 2006 internet KB (http://www.kb.cz/file/cs/com/annual_reports/kb-vyrocni_zprava_2006.pdf), BCPP, RMS, DVF,RNS,LSE Přehled zveřejněných informačních povinností Komerční bankou, a.s. obsahující informace požadované 120 odst. (6) zák. č. 256/2004 Sb., o podnikání na kapitálovém trhu za období od 1.5.2007 do 31.5.2008

Více

Hodnota majetku (AUM) k CZK OBDOBÍ YTD 1M 3M 6M 1R 2R 3R OD ZALOŽENÍ

Hodnota majetku (AUM) k CZK OBDOBÍ YTD 1M 3M 6M 1R 2R 3R OD ZALOŽENÍ KB PSA 2 - Popular Smíšený fond ISIN: CZ0008474483 Kombinace stability (české státní dluhopisy) a potenciálu hlavních i rozvíjejících se akciových trhů Doporučená délka investice 3 roky Hodnota majetku

Více

CFI Z-Allocator CZK I.

CFI Z-Allocator CZK I. CFI Z-Allocator CZK I. 100% Garance návratnosti investované částky Nová konstrukce strukturovaného produktu Vysoká participace na podkladovém aktivu Krátká splatnost 4 roky Emitentem banka s vysokým ratingem

Více

INVESTIČNÍ CERTIFIKÁT ČSOB ALLERGAN

INVESTIČNÍ CERTIFIKÁT ČSOB ALLERGAN INVESTIČNÍ CERTIFIKÁT ČSOB ALLERGAN Představujeme Tento investiční certifikát je určen klientům, kteří chtějí investovat do cenného papíru vydaného ČSOB s potenciálem zajímavého výnosu ve formě pevného

Více

KB Privátní správa aktiv 1 - Exclusive

KB Privátní správa aktiv 1 - Exclusive KB Privátní správa aktiv 1 - Exclusive Exkluzivní nabídka ISIN: CZ0008473725 Alternativa ke spořicímu účtu, likviditní rezerva Doporučená délka investice 2 roky Hodnota majetku (AUM) k 12.12.2018 6 584

Více

Nechte starost o Vaše investice

Nechte starost o Vaše investice IKS INVESTIČNÍ MANAŽER Nechte starost o Vaše investice na profesionálech PŘEDSTAVUJEME PRODUKT IKS INVESTIČNÍ MANAŽER IKS Investiční manažer je moderní produkt správy klientského portfolia. Prostředky

Více

Dodatek Základního prospektu Nabídkový program investičních certifikátů a warrantů

Dodatek Základního prospektu Nabídkový program investičních certifikátů a warrantů DODATEK ZÁKLADNÍHO PROSPEKTU ZE DNE 3.3.2009 Dodatek Základního prospektu Nabídkový program investičních certifikátů a warrantů Tento dokument představuje dodatek (dále jen Dodatek Základního prospektu

Více

Informace o rizicích souvisejících s obchodováním s investičními nástroji Informace o rizicích souvisejících s obchodováním s investičními nástroji

Informace o rizicích souvisejících s obchodováním s investičními nástroji Informace o rizicích souvisejících s obchodováním s investičními nástroji Informace o rizicích souvisejících s obchodováním s investičními nástroji Informace o rizicích souvisejících s obchodováním s investičními nástroji Obchody s investičními nástroji jsou nejen příležitostí

Více

Amundi CR Krátkodobých dluhopisů

Amundi CR Krátkodobých dluhopisů Amundi CR Krátkodobých dluhopisů Krátkodobá investice ISIN: CZ0008471992 Vytvořte si likviditní rezervu, zhodnoťte své prostředky v krákotdobém horizontu Doporučená délka investice 18 měsíců+ Hodnota majetku

Více

Kč. Tento Dodatek Základního prospektu byl vyhotoven ke dni 8. dubna 2008 a informace v něm uvedené jsou aktuální pouze k tomuto dni.

Kč. Tento Dodatek Základního prospektu byl vyhotoven ke dni 8. dubna 2008 a informace v něm uvedené jsou aktuální pouze k tomuto dni. DODATEK ZÁKLADNÍHO PROSPEKTU ZE DNE 8. DUBNA 2008 75 000 000 000 Kč Dodatek Základního prospektu Nabídkový program dluhopisů vydávaných v rámci dluhopisového programu s dobou trvání 10 let a splatností

Více

CS Bond Fund (Lux) Inflation Linked (US$) třída podílových listů Credit Suisse Bond Fund (Lux) Inflation Linked (US$) ISIN LU0175164267

CS Bond Fund (Lux) Inflation Linked (US$) třída podílových listů Credit Suisse Bond Fund (Lux) Inflation Linked (US$) ISIN LU0175164267 CS Bond Fund (Lux) Inflation Linked (US$) třída podílových listů Credit Suisse Bond Fund (Lux) Inflation Linked (US$) ISIN LU0175164267 Obhospodařovatelská společnost Credit Suisse Fund Management S.A.,

Více

Pioneer Funds - European Research Pioneer Funds - evropský akciový, ISIN LU (kat. A, non distributed)

Pioneer Funds - European Research Pioneer Funds - evropský akciový, ISIN LU (kat. A, non distributed) Pioneer Funds - European Research Pioneer Funds - evropský akciový, ISIN LU0119366440 (kat. A, non distributed) Základní údaje Obhospodařovatel fondu Pioneer Asset Management, S.A. Místo obchodní registrace

Více

Kč. Aranžér, Administrátor, Agent pro výpočty a Kotační agent Česká spořitelna, a.s.

Kč. Aranžér, Administrátor, Agent pro výpočty a Kotační agent Česká spořitelna, a.s. DODATEK ZÁKLADNÍHO PROSPEKTU ZE DNE 3.3.2009 75 000 000 000 Kč Dodatek Základního prospektu Nabídkový program dluhopisů vydávaných v rámci dluhopisového programu s dobou trvání 10 let a splatností kterékoli

Více

Floored Floater Note. Popis produktu 13. 02. 2012. Riziko emitenta: Investor nese kreditní riziko emitenta: SGA Société Générale Acceptance N.V.

Floored Floater Note. Popis produktu 13. 02. 2012. Riziko emitenta: Investor nese kreditní riziko emitenta: SGA Société Générale Acceptance N.V. Floored Floater Note Popis produktu 13. 02. 2012 Charakteristika Rizikový profil Splatnost Měna Podkladové aktivum Kapitálová ochrana Čtvrtletní bonus 3 roky CZK Pribor 3M 100 % kapitálová garance ze strany

Více

Fond PARETURN MT THALER SHORT TERM BOND FUND

Fond PARETURN MT THALER SHORT TERM BOND FUND Fond PARETURN MT THALER SHORT TERM BOND FUND Sub-fond PARETURN, investiční společnosti s variabilním kapitálem podle práva Lucemburska ZJEDNODUŠENÝ PROSPEKT Z SRPNA 2009 Zjednodušený prospekt obsahuje

Více

Investiční dotazník. Jméno a příjmení / Společnost. Rodné číslo / IČ. Trvalé bydliště / Sídlo: Klientské číslo

Investiční dotazník. Jméno a příjmení / Společnost. Rodné číslo / IČ. Trvalé bydliště / Sídlo: Klientské číslo Investiční dotazník Společnost HV Private Investment Trust, a.s. (dále jen Společnost ) je v souladu s platnou legislativou jako investiční zprostředkovatel povinna vyžadovat od zákazníků informace o jejich

Více

STATUT. Vyváženého důchodového fondu důchodového spoření. Česká spořitelna penzijní společnost, a.s. OBSAH. Vymezení pojmů...

STATUT. Vyváženého důchodového fondu důchodového spoření. Česká spořitelna penzijní společnost, a.s. OBSAH. Vymezení pojmů... STATUT Vyváženého důchodového fondu důchodového spoření OBSAH Vymezení pojmů... strana 2 Článek 1 Základní údaje... strana 4 Článek 2 Údaje o penzijní společnosti... strana 5 Článek 3 Investiční cíle a

Více

3. Zajištěný fond. Odvaz s minimálním rizikem.

3. Zajištěný fond. Odvaz s minimálním rizikem. 3. Zajištěný fond Odvaz s minimálním rizikem. 1 4 DŮVODY PROČ INVESTOVAT do 3. Zajištěného fondu 1 Jistota návratnost 106 % vložené investice Podstupujete minimální riziko - fond způsobem svého investování

Více

Specifické informace o fondech

Specifické informace o fondech Specifické informace o fondech Investiční životní pojištění Kumulativ MAX II (SIF) ÚČEL V tomto dokumentu naleznete klíčové informace o jednotlivých investičních fondech, do kterých je možné v rámci produktu

Více

ZJEDNODUŠENÝ PROSPEKT. Conseq Invest plc. Conseq Invest Dluhopisový fond. 22. prosince 2010

ZJEDNODUŠENÝ PROSPEKT. Conseq Invest plc. Conseq Invest Dluhopisový fond. 22. prosince 2010 ZJEDNODUŠENÝ PROSPEKT Conseq Invest plc Conseq Invest Dluhopisový fond 22. prosince 2010 Tento Zjednodušený prospekt (statut) obsahuje klíčové informace týkající se společnosti Conseq Invest plc (dále

Více

Statuty NOVIS Pojistných Fondů

Statuty NOVIS Pojistných Fondů STATUT NOVIS GARANTOVANĚ ROSTOUCÍ POJISTNÝ FOND NOVIS Garantovaně Rostoucí Pojistný Fond vytváří a spravuje NOVIS Poisťovňa a.s., se sídlem Námestie Ľudovíta Štúra 2, 811 02 Bratislava, IČO: 47 251 301,

Více

PX Garant. Garantovaná investice do českých akcií

PX Garant. Garantovaná investice do českých akcií Garantovaná investice do českých akcií 1 1 Úvod Österreichische Volksbanken AG vydává v souladu se základním prospektem EUR 6.000.000.000 dluhopisového programu emisi garantovaného strukturovaného produktu

Více

Investiční horizont je minimálně 3 roky.

Investiční horizont je minimálně 3 roky. Amundi investiční manažer Nechte starosti o Vaše investice na profesionálech PŘEDSTAVUJEME PRODUKT AMUNDi investiční MANAŽER Amundi investiční manažer je moderní produkt správy klientského portfolia. Prostředky

Více

Výroční zpráva za rok 2007 internet KB (http://www.kb.cz/cs/com/press/info_duty/economic_results.shtml), BCPP, RMS, DVF, RNS (LSE)

Výroční zpráva za rok 2007 internet KB (http://www.kb.cz/cs/com/press/info_duty/economic_results.shtml), BCPP, RMS, DVF, RNS (LSE) Přehled zveřejněných informačních povinností Komerční bankou, a.s. obsahující informace požadované 120 odst. (7) zák. č. 256/2004 Sb., o podnikání na kapitálovém trhu za období od 29.4.2008 do 29.4.2009

Více

Důvodová zpráva. Správu aktiv města Jablonce nad Nisou vykonává na základě uzavřené smlouvy společnost J&T Banka, a.s.

Důvodová zpráva. Správu aktiv města Jablonce nad Nisou vykonává na základě uzavřené smlouvy společnost J&T Banka, a.s. Důvodová zpráva Správu aktiv města Jablonce nad Nisou vykonává na základě uzavřené smlouvy společnost J&T Banka, a.s. Město do správy v lednu vložilo 12 500 000,- Kč (prostředky ze zápůjčky od Nadace nemocnice

Více

Technická Analýza Aktualizace doporučení obnovení nákupního doporučení long.

Technická Analýza Aktualizace doporučení obnovení nákupního doporučení long. Fio banka, a.s. Fio Technická Analýza Alcoa 24.10.2011 Aktualizace doporučení obnovení nákupního doporučení long. Vývoj akcií Alcoa (AA) v rámci minulého doporučení došel bohužel dále než měl a došlo na

Více

Statuty NOVIS Pojistných Fondů

Statuty NOVIS Pojistných Fondů STATUT NOVIS GARANTOVANĚ ROSTOUCÍ POJISTNÝ FOND NOVIS Garantovaně Rostoucí Pojistný Fond vytváří a spravuje NOVIS Poisťovňa a.s., se sídlem Námestie Ľudovíta Štúra 2, 811 02 Bratislava, IČO: 47 251 301,

Více

Diskontní certifikáty

Diskontní certifikáty V následujícím přehledu najdete aktuálně nakoupené produkty, kromě otevřených podílových fondů, na hlavní investiční platformě OCCAM CONSULT. Jsou seřazeny do skupin dle svých vlastností a investičních

Více

Management rizika Bc. Ing. Karina Mužáková, Ph.D. BIVŠ,

Management rizika Bc. Ing. Karina Mužáková, Ph.D. BIVŠ, Management rizika Bc. Ing. Karina Mužáková, Ph.D. BIVŠ, 2015 1 7/ Paralelní provázanost na finanční a investiční rizika. Viz prezentace č. 2. BIVŠ, 2015 2 Z obrázku vyplývá, že existuje pět hlavních finančních

Více

Pololetní zpráva 2009 UniCredit Bank Czech Republic, a.s.

Pololetní zpráva 2009 UniCredit Bank Czech Republic, a.s. Pololetní zpráva 2009 UniCredit Bank Czech Republic, a.s. Vydána dne 28. srpna 2009 UniCredit Bank Czech Republic, a.s. Na Příkopě 858/20 111 21 Praha 1 UniCredit Bank Czech Republic, a.s., IČ 64948242,

Více

Hodnota majetku (AUM) k CZK OBDOBÍ YTD 1M 3M 6M 1R 2R 3R OD ZALOŽENÍ

Hodnota majetku (AUM) k CZK OBDOBÍ YTD 1M 3M 6M 1R 2R 3R OD ZALOŽENÍ KB Vyvážený profil Smíšený fond ISIN: CZ0008472149 To nejlepší z akciového a dluhopisového trhu. Doporučená délka investice 3 roky Hodnota majetku (AUM) k 19.12.2018 680 004 355 CZK VÝKONNOST 1.2 1.15

Více

Hodnota majetku (AUM) k CZK OBDOBÍ YTD 1M 3M 6M 1R 2R 5R OD ZALOŽENÍ

Hodnota majetku (AUM) k CZK OBDOBÍ YTD 1M 3M 6M 1R 2R 5R OD ZALOŽENÍ KB PSA 1 - Popular Krátkodobá investice ISIN: CZ0008474491 Alternativa ke spořicím účtům, vhodný jako likviditní rezerva. Doporučená délka investice 2 roky+ Hodnota majetku (AUM) k 14.2.2019 405 517 568

Více

Tématické okruhy. 4. Investiční nástroje investiční nástroje, cenné papíry, druhy a vlastnosti

Tématické okruhy. 4. Investiční nástroje investiční nástroje, cenné papíry, druhy a vlastnosti Seznam tématických okruhů a skupin tématických okruhů ( 4 odst. 2 vyhlášky o druzích odborných obchodních činností obchodníka s cennými papíry vykonávaných prostřednictvím makléře, o druzích odborné specializace

Více

Investiční společnost České spořitelny, a. s., PF2 otevřený podílový fond.

Investiční společnost České spořitelny, a. s., PF2 otevřený podílový fond. Podle 84a odst. 4 zákona o kolektivním investování Česká národní banka schvaluje tyto změny statutu podílového fondu Investiční společnost České spořitelny, a.s., ŠKODA - otevřený podílový fond: 1. V celém

Více

Oznámení podílníkům. Pioneer P.F. Fonds Commun de Placement. 8. listopadu 2010

Oznámení podílníkům. Pioneer P.F. Fonds Commun de Placement. 8. listopadu 2010 Oznámení podílníkům 8. listopadu 2010 Pioneer P.F. Fonds Commun de Placement Pioneer Funds P.F - Notice_Unitholders_2010_A5_CZ_v01.indd 1 3.11.2010 8:47:17 Pioneer Funds P.F - Notice_Unitholders_2010_A5_CZ_v01.indd

Více

DOPLNĚK DLUHOPISOVÉHO PROGRAMU

DOPLNĚK DLUHOPISOVÉHO PROGRAMU Hypoteční banka, a. s. Dluhopisový program v maximálním objemu nesplacených hypotečních zástavních listů 100.000.000.000 Kč s dobou trvání programu 30 let DOPLNĚK DLUHOPISOVÉHO PROGRAMU Dluhopisy s pevnou

Více

TEORETICKÉ PŘEDPOKLADY Garantovaných produktů

TEORETICKÉ PŘEDPOKLADY Garantovaných produktů TEORETICKÉ PŘEDPOKLADY Garantovaných produktů 1 Výnosově -rizikový profil Knockoutprodukty Warrants Výnosová-šance Garantované produkty Dluhopisy Diskontové produkty Airbag Bonus Indexové produkty Akciové

Více

Credit Suisse Equity Fund (Lux) USA R EUR

Credit Suisse Equity Fund (Lux) USA R EUR Credit Suisse Equity Fund (Lux) USA R EUR třída podílových listů Credit Suisse Equity Fund (Lux) USA, ISIN LU0145374574 Investiční politika Cílem fondu je dosáhnout co nejlepšího zhodnocení investováním

Více

Informace pro akcionáře Oznámení o fúzi

Informace pro akcionáře Oznámení o fúzi Lucemburk, 21. července 2017 Informace pro akcionáře Oznámení o fúzi CS Investment Funds 2 investiční společnost s proměnlivým kapitálem, založená podle lucemburského práva, se sídlem 5, rue Jean Monnet,

Více

Informace o investičních nástrojích a souvisejících rizicích

Informace o investičních nástrojích a souvisejících rizicích Informace o investičních nástrojích a souvisejících rizicích V případě, že se prostřednictvím Roklenu rozhodnete investovat do investičních nástrojů, je nezbytné, abyste rozuměli níže uvedeným rizikům,

Více

Investiční produkty v rámci finanční skupiny České spořitelny

Investiční produkty v rámci finanční skupiny České spořitelny Fakulta ekonomických studií Katedra financí a finančních služeb Navazující magisterské studium kombinované Bankovnictví ZS 2011 Investiční produkty v rámci finanční skupiny České spořitelny Struktura nabídky

Více

Finanční trhy, funkce, členění, instrumenty.

Finanční trhy, funkce, členění, instrumenty. 2. Finanční trhy, funkce, členění, instrumenty. FINANČNÍ SYSTÉM systém finančních trhů, který umožňuje přemísťovat finanční prostředky od přebytkových subjektů k deficitním subjektům pomocí finančních

Více

Výkaz zisků a ztrát. 3.čtvrtletí 2001. Změna ROZVAHA KOMERČNÍ BANKY PODLE CAS

Výkaz zisků a ztrát. 3.čtvrtletí 2001. Změna ROZVAHA KOMERČNÍ BANKY PODLE CAS Komerční banka dosáhla podle mezinárodních účetních standardů za tři čtvrtletí roku 2002 nekonsolidovaného čistého zisku ve výši 6 308 mil. Kč. Návratnost kapitálu (ROE) banky činila 30,7 %, poměr nákladů

Více

RELAX BONUS CERTIFIKÁT

RELAX BONUS CERTIFIKÁT RELAX BONUS CERTIFIKÁT NA AKCIE ŽCEZ A.S., ERSTE BANK AG, TELEFONICA O2 CZECH REPUBLIC, KOMERCNÍ Ž BANKA A.S. WKN HV5AGG VYUZIJTE ŠANCE NA 40 % BONUS! Š CTYRI Ž Ž JEDNÍM TAHEM Přejete si atraktivní výnosový

Více

Hodnota majetku (AUM) k CZK OBDOBÍ YTD 1M 3M 6M 1R 2R 3R OD ZALOŽENÍ

Hodnota majetku (AUM) k CZK OBDOBÍ YTD 1M 3M 6M 1R 2R 3R OD ZALOŽENÍ KB Peněžní trh Krátkodobá investice ISIN: CZ0008472529 Doporučená délka investice 6 měsíců Hodnota majetku (AUM) k 28.11.2018 6 331 230 073 CZK VÝKONNOST 1.08 1.06 1.04 1.02 1 0.98 2008 2010 2012 2014

Více

Komentář portfoliomanažera k 1.10.2011 Fond korporátních dluhopisů během srpna a září zaznamenal pokles 5,8% a od počátku roku je -2,4%.

Komentář portfoliomanažera k 1.10.2011 Fond korporátních dluhopisů během srpna a září zaznamenal pokles 5,8% a od počátku roku je -2,4%. Fond korporátních dluhopisů ČP INVEST Komentář portfoliomanažera k 1.10.2011 Fond korporátních dluhopisů během srpna a září zaznamenal pokles 5,8% a od počátku roku je -2,4%. Důvodem poklesu FKD je zejména

Více

CONSEQ ZAJIŠTĚNÝ BNP PLATINIUM III

CONSEQ ZAJIŠTĚNÝ BNP PLATINIUM III p CONSEQ ZAJIŠTĚNÝ BNP PLATINIUM III PODMÍNKY EMISE CERTIFIKÁTU CONSEQ ZAJIŠTĚNÝ BNP PARIBAS PLATINIUM III 25. DUBNA 2014 POPIS PRODUKTU Certifikát Conseq BNP Paribas Platinium III nabízí investorům atraktivní

Více

MEMORANDUM. Reit-CZ. Investiční fond s proměnným základním kapitálem, a.s. (zkrácený název: REIT-CZ SICAV)

MEMORANDUM. Reit-CZ. Investiční fond s proměnným základním kapitálem, a.s. (zkrácený název: REIT-CZ SICAV) MEMORANDUM Reit-CZ Investiční fond s proměnným základním kapitálem, a.s (zkrácený název: REIT-CZ SICAV) ZÁKLADNÍ ÚDAJE O FONDU Typ fondu: otevřený investiční fond kvalifikovaných investorů Investiční strategie:

Více

Investiční certifikát 100% MultiAsset Diversified 1,

Investiční certifikát 100% MultiAsset Diversified 1, Investiční certifikát % MultiAsset Diversified 1,50 2023 Představujeme Klient má prostřednictvím investice do tohoto investičního nástroje jistotu minimálního zajištěného výnosu 1,5 % ve splatnosti za

Více

Finanční trh. Bc. Alena Kozubová

Finanční trh. Bc. Alena Kozubová Finanční trh Bc. Alena Kozubová Finanční trh Finanční trh je místo, kde se obchoduje se všemi formami peněz. Je to největší trh v měřítku národní i světové ekonomiky. Je to trh velice citlivý na jakékoliv

Více

Burzovní pravidla část XIV. POPLATKOVÝ ŘÁD

Burzovní pravidla část XIV. POPLATKOVÝ ŘÁD Burzovní pravidla část XIV. POPLATKOVÝ ŘÁD I. POPLATKOVÝ ŘÁD Článek 1 Předmět úpravy... 3 Článek 2 Druhy a struktura burzovních poplatků... 3 Článek 3 Povinné osoby... 3 Článek 4 Příslušnost... 4 Článek

Více

300.000.000 Kč. Aranžér, Administrátor a Agent pro výpočty Česká spořitelna, a.s. EMISNÍ DODATEK Č. 2 ZE DNE 11. DUBNA 2007

300.000.000 Kč. Aranžér, Administrátor a Agent pro výpočty Česká spořitelna, a.s. EMISNÍ DODATEK Č. 2 ZE DNE 11. DUBNA 2007 EMISNÍ DODATEK Č. 2 ZE DNE 11. DUBNA 2007 300.000.000 Kč Dluhopisy s výnosem závislým na souboru indexů a koši akcií splatné v roce 2011, emisní kurz 100,00 % jmenovité hodnoty ISIN CZ0003701237 Tento

Více

KB Privátní správa aktiv Flexibilní - Exclusive

KB Privátní správa aktiv Flexibilní - Exclusive KB Privátní správa aktiv Flexibilní - Exclusive Exkluzivní nabídka ISIN: CZ0008475068 Univerzální investiční řešení, které se přizpůsobí a reaguje na tržní změny za Vás. Doporučená délka investice 3 roky

Více

INFORMACE O RIZICÍCH

INFORMACE O RIZICÍCH INFORMACE O RIZICÍCH PPF banka a.s. se sídlem Praha 6, Evropská 2690/17, PSČ: 160 41, IČ: 47116129, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1834 (dále jen Obchodník)

Více

EVOLUTION VALUE FUNDS

EVOLUTION VALUE FUNDS EVOLUTION VALUE FUNDS (ISIN: LI0210946104) (ISIN: LI0210946112) (ISIN: LI0217024749) (ISIN: LI0224596341) (ISIN: LI0210946146) (ISIN: LI0210946161) (ISIN: LI0217030019) (ISIN: LI0224596382) OGAW (UCITS

Více

Brožura pojistných fondů

Brožura pojistných fondů Brožura pojistných fondů Název ho fondu: NOVIS ETF Akciový Pojistný Fond Jméno tvůrce produktu s investiční složkou: NOVIS pojišťovna (NOVIS Poisťovňa a.s.) Datum účinnosti brožury pojistných fondů 1.

Více

SCÉNAŘE VÝKONNOSTI Jednorázové pojistné 1 rok 10 let

SCÉNAŘE VÝKONNOSTI Jednorázové pojistné 1 rok 10 let Název ho fondu: NOVIS ETF Akciový Pojistný Fond Jméno tvůrce produktu s investiční složkou: NOVIS pojišťovna (NOVIS Poisťovňa a.s.) Datum účinnosti brožury pojistných fondů 1. leden 2018. O jaký pojistný

Více

ZPRÁVA KOMISE EVROPSKÉMU PARLAMENTU A RADĚ O ZÁRUČNÍM FONDU A JEHO ŘÍZENÍ V ROCE 2014

ZPRÁVA KOMISE EVROPSKÉMU PARLAMENTU A RADĚ O ZÁRUČNÍM FONDU A JEHO ŘÍZENÍ V ROCE 2014 EVROPSKÁ KOMISE V Bruselu dne 16.7.2015 COM(2015) 343 final ZPRÁVA KOMISE EVROPSKÉMU PARLAMENTU A RADĚ O ZÁRUČNÍM FONDU A JEHO ŘÍZENÍ V ROCE 2014 CS CS Obsah 1. Úvod... 3 2. Finanční stav fondu k 31. prosinci

Více

Investiční služby, investiční nástroje a jejich rizika DB Finance, s.r.o.

Investiční služby, investiční nástroje a jejich rizika DB Finance, s.r.o. Investiční služby, investiční nástroje a jejich rizika DB Finance, s.r.o. Tento dokument je vytvořen Investičním zprostředkovatelem DB Finance s.r.o. ve smyslu ust. 15d zákona č. 256/2004 Sb., o podnikání

Více

KB POVINNÝ KONZERVATIVNÍ FOND

KB POVINNÝ KONZERVATIVNÍ FOND KB POVINNÝ KONZERVATIVNÍ FOND Fond v kontextu nepříznivého dění na dluhopisových trzích poklesl Zápornou výkonnost zaznamenaly všechny nejkonzervativnější fondy v odvětví Na výkonnosti se negativně odrazil

Více

Pioneer zajištěný fond 2

Pioneer zajištěný fond 2 Pioneer zajištěný fond 2 Zajištěné investice klidný růst Vašich peněz Zajištěné investice mají za cíl zabezpečit klientovi předem známou výši zhodnocení, zajistit návratnost alespoň počátečního vkladu

Více

Produkty finančních trhů. Ostatní produkty

Produkty finančních trhů. Ostatní produkty Produkty finančních trhů Verze 3.2, říjen 2008 Obsah Úvod... 1 Vysvětlivky... 2 Popis rizik... 2 Obecné.... 2 Charakteristiky opcí... 3 Seznam zkratek... 4 Riziko ztráty investované částky...4 Daňové dopady...

Více

BNP Paribas L1 World Commodities zkráceně BNPP L1 World Commodities

BNP Paribas L1 World Commodities zkráceně BNPP L1 World Commodities World Commodities Profil společnosti BNP Paribas L1 byla založena v Lucemburku dne 29. listopadu 1989 na dobu neurčitou ve formě investiční společnosti s variabilním kapitálem s více podfondy v souladu

Více

Sdělení klíčových informací pro Prémiový vyvážený fond (jednorázové pojistné) 12/2016

Sdělení klíčových informací pro Prémiový vyvážený fond (jednorázové pojistné) 12/2016 Sdělení klíčových informací pro Prémiový vyvážený fond (jednorázové pojistné) 12/2016 ŽP-KID-MJP-0001 UPOZORNĚNÍ PRO ZÁJEMCE O POJIŠTĚNÍ PRODUKT Dokument Vám poskytne klíčové informace o pojistném produktu

Více

Investiční certifikát Europe Dividend Basket

Investiční certifikát Europe Dividend Basket Investiční certifikát Europe Dividend Basket 7 222 Představujeme Klient má prostřednictvím investice do tohoto investičního nástroje možnost participovat na vývoji koše 5 vybraných akcií BNP Paribas SA,

Více

Amundi Funds CPR Global Gold Mines

Amundi Funds CPR Global Gold Mines Amundi Funds CPR Global Gold Mines Akciový - rychle rostoucí trhy ISIN: LU0568608276 Investice do akcií firem těžících zlato může být vhodnou příležitostí v kontextu stále se navyšující peněžní zásoby,

Více

OUTPERFORMANCE CYRRUS CERTIFIKÁT: APPLE

OUTPERFORMANCE CYRRUS CERTIFIKÁT: APPLE OUTPERFORMANCE CYRRUS CERTIFIKÁT: APPLE Apple je s tržní hodnotou přes půl bilionu dolarů největší firmou na světě. Jedná se o největší titul v rámci amerického akciového indexu S&P 500, hotovost firmy

Více

Investiční služby, Investiční nástroje a rizika s nimi související

Investiční služby, Investiční nástroje a rizika s nimi související Investiční služby, Investiční nástroje a rizika s nimi související Stránka 1 z 5 Investiční služby, Investiční nástroje a rizika s nimi související Předmětem tohoto materiálu je popis investičních služeb

Více

BNP Paribas L1 Convertible Bond World zkráceně BNPP L1 Convertible Bond World

BNP Paribas L1 Convertible Bond World zkráceně BNPP L1 Convertible Bond World Convertible Bond World Profil společnosti BNP Paribas L1 byla založena v Lucemburku dne 29. listopadu 1989 na dobu neurčitou ve formě investiční společnosti s variabilním kapitálem s více podfondy v souladu

Více

Kč. Česká spořitelna, a.s. Aranžér, Administrátor, Agent pro výpočty a Kotační agent

Kč. Česká spořitelna, a.s. Aranžér, Administrátor, Agent pro výpočty a Kotační agent DODATEK ZÁKLADNÍHO PROSPEKTU ZE DNE 20.3.2012 75 000 000 000 Kč Dodatek Základního prospektu Nabídkový program dluhopisů vydávaných v rámci dluhopisového programu s dobou trvání 10 let a splatností kterékoli

Více

Doba Kapitálová Kategorie trvání ochrana rizika 102 % Vývoj měn vůči EUR od počátku pojištění ( ) EUR / BRL brazilský real

Doba Kapitálová Kategorie trvání ochrana rizika 102 % Vývoj měn vůči EUR od počátku pojištění ( ) EUR / BRL brazilský real TIMBI 2015/2017 Produkt jednorázového investičního životního pojištění, který investuje do cenného papíru s kapitálovou ochranou vložené investice. Výnos je odvozen z výkonnosti pěti měn zemí TIMBI vůči

Více

KB Privátní správa aktiv 2 - Exclusive

KB Privátní správa aktiv 2 - Exclusive KB Privátní správa aktiv 2 - Exclusive Exkluzivní nabídka ISIN: CZ0008473154 Kombinace stability (české státní dluhopisy) a potenciálu hlavních i rozvíjejících se akciových trhů Doporučená délka investice

Více

Zjednodušený prospekt: podfond Fund Partners CSOB Asian Winners 2

Zjednodušený prospekt: podfond Fund Partners CSOB Asian Winners 2 Zjednodušený prospekt: podfond Fund Partners CSOB Asian Winners 2 i) Informace týkající se společnosti FUND PARTNERS 1) stručná charakteristika společnosti FUND PARTNERS Datum vzniku : 10. dubna 2002 Místo

Více