V takovýchto případech by měla být použita doložka FCA za předpokladu, že prodávající souhlasí s provedením nakládky na svoje náklady a riziko.

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "V takovýchto případech by měla být použita doložka FCA za předpokladu, že prodávající souhlasí s provedením nakládky na svoje náklady a riziko."

Transkript

1 EXW ZE ZÁVODU (...ujednané místo) "Ze závodu" znamená, že prodávající splní svou povinnost dodávky, jestliže dá kupujícímu zboží k dispozici ve svém závodě nebo v jiném jmenovaném místě (např. v podniku, továrně, skladišti, atd.). Zvláště není odpovědný za nakládku zboží na dopravní prostředek obstaraný kupujícím, ani za proclení zboží ve vývozu. Tato doložka tudíž představuje minimální povinnosti pro prodávajícího a kupující nese všechny náklady a rizika vzniklá převzetím zboží ze závodu prodávajícího. Ale, pokud si strany přejí, aby prodávající byl odpovědný za naložení na dopravní prostředek a aby nesl všechny náklady a rizika spojená s takovou nakládkou, je třeba, aby v tomto smyslu bylo znění kupní smlouvy výslovně upraveno". Tato doložka by neměla být použita, jestliže kupující nemůže provést přímo nebo nepřímo vývozní formality. V takovýchto případech by měla být použita doložka FCA za předpokladu, že prodávající souhlasí s provedením nakládky na svoje náklady a riziko. A POVINNOSTI PRODÁVAJÍCÍHO B POVINNOSTI KUPUJÍCÍHO A 1 Dodání zboží podle smlouvy Prodávající musí dodat zboží a obchodní účet, nebo odpovídající elektronickou zprávu podle kupní smlouvy a jakýkoliv jiný důkaz o plnění, který může být požadován v kupní smlouvě. B 1 Placení ceny Kupující je povinen zaplatit cenu jak je stanoveno v kupní smlouvě. A 2 licence, povolení a formality Prodávající je povinen poskytnout kupujícímu na jeho žádost, nebezpečí a náklady veškerou pomoc - pokud přicházejí v úvahu - při obstarávání vývozní licence nebo jiných úředních povolení potřebných pro vývoz zboží.

2 B 2 Licence, povolení a formality Kupující je povinen obstarat na vlastní nebezpečí a náklady veškeré vývozní a dovozní licence nebo jiná úřední povolení - pokud přicházejí v úvahu - a vyřídit veškeré celní formality spojené s vývozem zboží. A 3 Přepravní smlouva a pojištění a/ Přepravní smlouva: žádné povinnosti b/ Pojišťovací smlouva: žádné povinnosti B 3 Přepravní smlouva a pojištění a/ Přepravní smlouva: žádné povinnosti b/ Pojišťovací smlouva: žádné povinnosti A 4 Dodání Prodávající musí dát kupujícímu zboží k dispozici v ujednaném místě dodání nenaložené na dopravní prostředek zaslaný k jeho odběru kupujícím k datu nebo ve lhůtě stanovené v kupní smlouvě nebo, pokud takový čas nebyl stanoven v době obvyklé pro dodání takového zboží. Pokud nebyl dohodnut určitý bod v ujednaném místě a pokud je k dispozici více bodů, může prodávající zvolit dodání do bodu, který mu nejlépe vyhovuje. B 4 Převzetí Kupující je povinen převzít zboží jakmile je mu dáno k dispozici v souladu s ustanovením bodu A 4 a A 7/B 7. A 5 Přechod nebezpečí Prodávající, s výhradou ustanovení bodu B 5 je povinen nést všechna nebezpečí ztráty nebo poškození zboží dokud nebylo dodáno ve smyslu ustanovení bodu A 4. B 5 Přechod nebezpečí Kupující je povinen nést všechna rizika ztráty a poškození zboží od okamžiku kdy mu bylo dodáno v souladu s ustanovením bodu A 4 a od sjednaného data nebo po uplynutí lhůty stanovené pro dodání zboží vzniklé tím, že kupující opomenul podat zprávu podle ustanovení bodu B 7

3 za předpokladu, že zboží bylo náležitě označeno jako určené ke splnění kupní smlouvy, tj. že bylo zřetelně odděleno nebo jinak identifikováno jako smluvní zboží. A 6 Rozdělení nákladů Prodávající je povinen s výhradou ustanovení bodu B 6 zaplatit všechny náklady spojené se zbožím do okamžiku jeho dodání podle ustanovení bodu A 4. B 6 Rozdělení nákladů Kupující je povinen zaplatit všechny náklady spojené se zbožím od okamžiku jeho dodání v souladu s ustanovením bodu A 4, jakékoliv dodatečné náklady vzniklé bud'v důsledku toho, že nepřevzal zboží, kdy mu bylo dáno k dispozici nebo, že nepodal náležité vyrozumění v souladu s ustanovením bodu B 7, to vše za předpokladu, že zboží bylo náležitě označeno jako určené ke splnění kupní smlouvy, tj. že bylo zřetelně odděleno nebo jinak identifikováno jako smluvní zboží. pokud přicházejí v úvahu, clo, daně a jiné poplatky, jakož i náklady spojené s celním odbavením splatné při vývozu. Kupující musí nahradit prodávajícímu veškeré náklady a výlohy vzniklé prodávajícímu při poskytnutí pomoci ve smyslu bodu A 2. A 7 Vyrozumění kupujícího Prodávající je povinen oznámit včas kupujícímu kdy a kde mu bude zboží dáno k dispozici. B 7 Vyrozumění prodávajícího Kupující je povinen, pokud je oprávněn stanovit dobu v rámci sjednané lhůty a/nebo místo převzetí zboží, oznámit toto včas prodávajícímu. A 8 Důkaz o dodání, dopravní doklad nebo odpovídající elektronická zpráva Prodávající nemá žádné povinnosti. B 8 Důkaz o dodání, dopravní doklad nebo odpovídající elektronická zpráva

4 Kupující je povinen opatřit prodávajícímu odpovídající důkaz o převzetí dodávky. A 9 Kontrola - balení - značení Prodávající je povinen zaplatit náklady spojené s kontrolními úkony (jako je kontrola jakosti, míry, hmotnosti, počtu), které jsou nutné, aby zboží bylo dáno kupujícímu k dispozici. Prodávající je povinen opatřit na vlastní náklady balení (pokud v daném obchodě není obvyklé dodávat zboží podle podmínek smlouvy nebalené), které je nutné k přepravě zboží v takovém rozsahu, který odpovídá podmínkám jeho přepravy (tj. způsobu, určení) pokud jsou prodávajícímu známy před uzavřením kupní smlouvy. Obaly musí být přiměřeně označeny. B 9 Kontrola zboží Kupující musí zaplatit náklady spojené s kontrolou provedenou před dodáním zboží včetně nákladů za kontrolu předepsanou úřady vývozní země. A 10 Jiné povinnosti Prodávající je povinen poskytnout kupujícímu na jeho žádost, nebezpečí a náklady veškerou pomoc při obstarávání dokladů nebo odpovídajících elektronických zpráv vystavených nebo vydaných v zemi dodání a/nebo původu, které kupující může požadovat pro vývoz a/nebo dovoz zboží a v případě potřeby pro jeho průvoz jinou zemí. Prodávající je povinen poskytnout kupujícímu na jeho žádost potřebné informace za účelem obstarání pojištění. B 10 Jiné povinnosti Kupující je povinen zaplatit všechny náklady a poplatky vzniklé při obstarávání dokladů nebo odpovídajících elektronických zpráv zmíněných v bodu A 10 a nahradit tyto, pokud vznikly prodávajícímu při poskytnutí pomoci při jejich obstarávání.

5 FCA VYPLACENĚ DOPRAVCI (...ujednané místo) "Vyplaceně dopravci" znamená, že prodávající dodá zboží celně odbavené pro vývoz dopravci jmenovanému kupujícím na sjednaném místě. Je třeba zdůraznit, že zvolené místo dodání je rozhodující pro určení odpovědnosti za nakládku a vykládku zboží v tomto místě. Pokud dochází k dodávce v objektu prodávajícího, je prodávající odpovědný za provedení nakládky ale, pokud k dodávce dochází v jakémkoliv jiném místě, prodávající není odpovědný za vykládku zboží. Tato doložka může být použita pro jakýkoliv druh dopravy včetně dopravy multimodální. "Dopravce" je každá osoba, která se přepravní smlouvou zavazuje provést nebo obstarat provedení přepravy železniční, silniční, letecké, námořní, vnitrozemské vodní nebo v jejich kombinaci. Pokud kupující jmenuje jinou osobu než dopravce k převzetí zboží, splní prodávající svou povinnost dodání, jakmile dodá zboží této osobě. A POVINNOSTI PRODÁVAJÍCÍHO B POVINNOSTI KUPUJÍCÍHO A 1 Dodání zboží podle smlouvy Prodávající je povinen dodat zboží a obchodní účet nebo odpovídající elektronickou zprávu podle kupní smlouvy a jakýkoliv jiný důkaz o plnění, který může být požadován v kupní smlouvě. B 1 Placení ceny Zaplatit cenu jak je stanoveno v kupní smlouvě. A 2 Licence, povolení a formality Prodávající musí obstarat na své vlastní nebezpečí a náklady vývozní licenci nebo jiná úřední povolení a vyřídit veškeré celní formality - pokud přicházejí v úvahu - potřebné pro vývoz zboží.

6 B 2 Licence, povolení a formality Kupující musí obstarat na vlastní nebezpečí a náklady veškeré dovozní licence nebo jiná úřední povolení a vyřídit veškeré celní formality pokud přicházejí v úvahu" pro dovoz zboží nebo pro jeho průvoz jinou zemí. A 3 Přepravní smlouva a pojištění a/ Přepravní smlouva - Žádné povinnosti Ale, pokud kupující požaduje anebo pokud to odpovídá obchodní zvyklosti a kupující nedá včas jiný příkaz, prodávající může uzavřít přepravní smlouvu za obvyklých podmínek na nebezpečí a náklady kupujícího. Prodávající může odmítnout uzavřít smlouvu a když tak učiní, musí o tom okamžitě uvědomit kupujícího. b1 Pojistná smlouva - Žádné povinnosti B 3 Přepravní smlouva pojištění a/ Přepravní smlouva Kupující je povinen uzavřít na vlastní náklady smlouvu o přepravě zboží ze jmenovaného místa ledaže přepravní smlouvu uzavírá prodávající jak stanoveno v bodě A 3 a/. b/ Pojistná smlouva - Žádné povinnosti A 4 Dodání Prodávající je povinen dodat zboží dopravci nebo jiné osobě jmenované kupujícím nebo zvolené prodávajícím v souladu s ustanovením bodu A 3 a/ na jmenovaném místě k datu nebo ve lhůtě dohodnuté pro dodání. Dodání je splněno: a/ pokud je ujednaným místem objekt prodávajícího, jakmile bylo zboží naloženo na dopravní prostředek dopravce, kterého jmenoval kupující nebo jiné osoby jednající z jeho pověření, b/ pokud je ujednané místo jinde než podle bodu a/, jakmile je zboží dáno k dispozici dopravci nebo jiné osobě jmenované kupujícím nebo zvolené prodávajícím podle bodu A 3 a! na dopravním prostředku prodávajícího nevyloženo.

7 Pokud by nebyl dohodnut určitý bod ve sjednaném místě a pokud je k dispozici více bodů, prodávající si může vybrat bod v místě dodání, které mu nejlépe vyhovuje. Pokud kupující nedá přesné pokyny, prodávající může dodat zboží k dopravě takovým způsobem, který odpovídá druhu dopravy a/nebo množství a/nebo povaze zboží. B 4 Převzetí Kupující je povinen převzít zboží dodané v souladu s ustanovením bodu A 4. A 5 Přechod nebezpečí Prodávající je povinen s výhradou ustanovení bodu B 5 nést všechna nebezpečí ztráty nebo poškození zboží do té doby než bylo dodáno podle bodu A 4. B 5 Přechod nebezpečí Kupující je povinen nést všechna nebezpečí ztráty nebo poškození zboží od okamžiku, kdy mu bylo dodáno v souladu s ustanovením bodu A4a od sjednaného data nebo od uplynutí lhůty stanovené pro dodání vzniklé tím, že kupující opomenul jmenovat dopravce nebo jinou osobu v souladu s ustanovením bodu A 4 nebo jestliže dopravce jmenovaný kupujícím odmítne převzít zboží do své péče v dohodnutou dobu nebo jestliže kupující opomene podat zprávu podle bodu B 7 za předpokladu, že zboží bylo náležitě označeno jako určené ke splnění kupní smlouvy, tj., že bylo zřetelně odděleno nebo jinak identifikováno jako smluvní zboží. A 6 Rozdělení nákladů Prodávající je povinen s výhradou ustanovení v bodu B 6 zaplatit všechny náklady týkající se zboží do okamžiku jeho dodání dopravci v souladu s ustanovením bodu A 4 a náklady celního řízení, jakož i veškeré clo, daně a jiné úřední poplatky placené ve vývozu, pokud přicházejí v úvahu. B 6 Rozdělení nákladů Kupující je povinen zaplatit

8 všechny náklady spojené se zbožím od okamžiku, kdy bylo dodáno v souladu s ustanovením bodu A 4, a jakékoliv dodatečné náklady vzniklé bud' v důsledku toho, že opomenul jmenovat dopravce nebo jinou osobu podle ustanovení bodu A 4 nebo jestliže strana jmenovaná kupujícím odmítne převzít zboží do své péče v dohodnuté době, nebo proto, že opomenul dát přiměřené vyrozumění podle ustanovení bodu B 7 za předpokladu, že zboží bylo náležitě označeno jako určené ke splnění smlouvy, tj. že bylo zřetelně odděleno nebo jinak identifikováno jako smluvní zboží, a pokud přicházejí v úvahu, zaplatit clo, daně a jiné úřední poplatky, jakož i náklady spojené s celním odbavením při dovozu zboží a při jeho průvozu jinou zemí. A 7 Vyrozumění kupujícího Prodávající je povinen oznámit včas kupujícímu, že zboží bylo dodáno v souladu s ustanovením bodu A 4. Pokud dopravce odmítne převzít zboží v souladu s ustanovením bodu A 4 v dohodnutém čase, je prodávající povinen kupujícího o tom vyrozumět. B 7 Vyrozumění prodávajícího Kupující je povinen oznámit včas prodávajícímu jméno určené osoby podle ustanovení bodu A 4 a v případě potřeby určit způsob dopravy, jakož i datum nebo lhůtu u pro dodání zboží, případně bod v místě, kde má být zboží dodáno určené osobě. A 8 Důkaz o dodání, dopravní doklad nebo odpovídající elektronická zpráva Prodávající je povinen poskytnout kupujícímu na své náklady obvyklý důkaz o dodání zboží v souladu s ustanovením bodu A 4. Pokud doklad uvedený v předcházejícím odstavci není dopravním dokladem, prodávající je povinen poskytnout kupujícímu na jeho žádost, nebezpečí a náklady veškerou pomoc při obstarávání dopravního dokladu svědčícího o přepravní smlouvě (např. převoditelný konosament, nepřevoditelný námořní nákladní list, dokument vnitrozemské vodní dopravy, letecký nákladní list, železniční nákladní list, silniční nákladní list nebo dopravní doklad multimodální dopravy). Pokud se prodávající a kupující dohodli komunikovat elektronickou cestou, doklad uvedený v předcházejícím odstavci může být nahrazen předáním odpovídajících elektronických údajů (EDI).

9 B 8 Důkaz o dodání, dopravní doklad nebo odpovídající elektronická zpráva. Kupující je povinen převzít důkaz o dodání v souladu s ustanovením bodu A 8. A 9 Kontrola - balení - značení Prodávající je povinen zaplatit náklady takových kontrolních operací (jako kontrola jakosti, míry, hmotnosti, počtu), které jsou potřebné pro dodání zboží v souladu s ustanovením bodu A 4. Prodávající je povinen na vlastní náklady opatřit balení (pokud v daném obchodě není obvyklé zasílat zboží, které je předmětem smlouvy nebalené), které je nutné pro přepravu zboží v takovém rozsahu, který odpovídá podmínkám jeho přepravy (např. způsobu, určení) a který je znám prodávajícímu před uzavřením smlouvy. Obaly musí být přiměřeně označeny. B 9 Kontrola zboží Kupující je povinen zaplatit náklady spojené s kontrolou před naložením s výjimkou kontroly předepsané úřady vývozní země. A 10 Jiné povinnosti Prodávající je povinen poskytnout kupujícímu na jeho žádost, nebezpečí a náklady veškerou pomoc při obstarávání dokladů nebo odpovídajících elektronických zpráv (jiných než uvedených v bodu A 8) vystavených nebo vydaných v zemi dodání a/nebo původu, které kupující může požadovat pro dovoz zboží a v případě potřeby pro průvoz jinou zemí. Prodávající je povinen poskytnout kupujícímu na jeho žádost potřebné informace za účelem obstarání pojištění. B 10 Jiné povinnosti Kupující je povinen zaplatit všechny náklady a poplatky vzniklé při obstarávání dokladů nebo odpovídajících elektronických zpráv zmíněných v bodu A 10 a nahradit tyto pokud vznikly prodávajícímu při poskytnutí pomoci při jejich obstarání a při uzavření přepravní smlouvy podle ustanovení bodu A 3 a/. Kupující musí dát prodávajícímu přiměřené pokyny kdykoli požaduje jeho spolupráci při sjednávání přepravní smlouvy v souladu s ustanovením bodu A 3a/.

10 FOB VYPLACENÉ LOĎ (...ujednaný přístav nalodění) "Vyplaceně loď"' znamená, že prodávající splní svou povinnost dodání, když zboží přešlo zábradlí lodí v ujednaném přístavu nalodění. To znamená, že kupující nese všechny náklady a nebezpečí ztráty nebo poškození zboží od tohoto okamžiku. FOB doložka vyžaduje, aby prodávající odbavil zboží pro vývoz. Tato doložka může být použita pouze pro námořní nebo vnitrozemskou vodní dopravu. Pokud strany nehodlají dodat zboží přes zábradlí lodi, měla by být použita doložka FCA. A POVINNOSTI PRODÁVAJÍCÍHO B POVINNOSTI KUPUJÍCÍHO A 1 Dodání zboží podle smlouvy Prodávající je povinen dodat zboží nebo obchodní účet nebo odpovídající elektronickou zprávu podle kupní smlouvy a jakýkoliv jiný důkaz o plnění, který může být požadován ve smlouvě. B 1 Placení ceny Kupující je povinen zaplatit cenu jak je stanoveno v kupní smlouvě. A 2 Licence, povolení a formality Prodávající je povinen obstarat na vlastní nebezpečí a náklady vývozní licenci nebo jiná úřední povolení a pokud přicházejí v úvahu vyřídit veškeré celní formality potřebné pro vývoz zboží. B 2 Licence, povolení a formality Kupující je povinen obstarat na vlastní nebezpečí a náklady veškeré dovozní licence nebo jiná úřední povolení a pokud přicházejí v úvahu vyřídit veškeré celní formality potřebné pro dovoz zboží a v případě potřeby pro jeho průvoz jinou zemí.

11 A 3 Přepravní smlouva a pojištění a/ Přepravní smlouva - Žádné povinnosti b/ Pojišťovací smlouva - Žádné povinnosti B 3 Přepravní smlouva a pojištění a/ Přepravní smlouva - Kupující je povinen uzavřít na vlastní náklady smlouvu o přepravě zboží z ujedna-ného přístavu nalodění, b/ Pojišťovací smlouva - Žádné povinnosti A 4 Dodání Prodávající je povinen dodat zboží na palubu lodi jmenované kupujícím v ujednaném přístavu nalodění k datu nebo ve lhůtě stanovené v kupní smlouvě a způsobem obvyklým v tomto přístavu. B 4 Převzetí Kupující je povinen převzít zboží dodané v souladu s ustanovením bodu A 4. A 5 Přechod nebezpečí Prodávající je povinen s výhradou ustanovení bodu B 5 nést všechna nebezpečí ztráty nebo poškození zboží do doby, kdy zboží přešlo zábradlí lodi v ujednaném přístavu nalodění. B 5 Přechod nebezpečí Kupující je povinen nést všechna nebezpečí ztráty nebo poškození zboží od okamžiku, kdy zboží přešlo zábradlí lodi v ujednaném přístavu nalodění, od sjednaného data nebo uplynutí lhůty stanovené pro dodání jestliže opomene podat vyrozumění podle bodu B 7 nebo jestliže loď jím jmenovaná nepřipluje včas nebo nemůže převzít zboží nebo zakončit příjem zboží dříve než v době stanovené v bodu B 7 za předpokladu, že zboží bylo náležitě označeno jako určené ke splnění kupní smlouvy, tj., že bylo zřetelně odděleno nebo jinak identifikováno jako smluvní zboží.

12 A 6 Rozdělení nákladů Prodávající je povinen s výhradou ustanovení bodu B 6 zaplatit všechny náklady spojené se zbožím do doby jeho přechodu přes zábradlí lodi ve sjednaném přístavu nalodění, pokud přicházejí v úvahu zaplatit náklady za celní formality potřebné pro vývoz zboží, jakož i veškeré clo, daně a jiné poplatky placené při vývozu. B 6 Rozdělení nákladů Kupující je povinen zaplatit všechny náklady spojené se zbožím od okamžiku, kdy toto přešlo zábradlí lodi v ujednaném přístavu nalodění zaplatit jakékoliv dodatečné náklady vzniklé bud' v důsledku toho, že jím jmenovaná loď nepřijela včas nebo nebude schopna převzít zboží nebo zakončí příjem zboží dříve než v dohodnuté době nebo jestliže kupující nesplnil povinnosti podat včas příslušné vyrozumění podle ustanovení bodu B 7 avšak za předpokladu, že zboží bylo náležitě označeno jako určené ke splnění kupní smlouvy, tj., že bylo zřetelně odděleno nebo jinak identifikováno jako smluvní zboží. pokud přicházejí v úvahu clo, daně a jiné poplatky, jakož i náklady spojené s celním odbavením při dovozu zboží a v případě potřeby při jeho průvozu jinou zemí. A 7 Vyrozumění kupujícího Prodávající je povinen oznámit včas kupujícímu, že zboží bylo dodáno v souladu s ustanovením bodu A 4. B 7 Vyrozumění prodávajícího Kupující je povinen oznámit včas prodávajícímu jméno lodi, nakládací místo a požadovanou dodací dobu. A 8 Důkaz o dodání, dopravní dokument nebo odpovídající elektronická zpráva Prodávající je povinen opatřit kupujícímu na náklady prodávajícího obvyklé doklady svědčící o dodání zboží v souladu s ustanovením bodu A 4. Jestliže doklad uvedený v předcházejícím odstavci není dopravní doklad, poskytnout kupujícímu na jeho žádost, nebezpečí a náklady veškerou pomoc při obstarání dopravního dokladu o přepravní smlouvě (např. převoditelný konosament,

13 nepřevoditelný námořní nákladní list, doklad o vnitrozemské vodní dopravě nebo doklad kombinované dopravy). Pokud se prodávající a kupující dohodli komunikovat elektronickou cestou, doklad uvedený v předcházejícím odstavci může být nahrazen předáním odpovídajících elektronických údajů (EDI). B 8 Důkaz o dodání, dopravní doklad nebo odpovídající elektronická zpráva Kupující je povinen přijmout důkaz o dodání v souladu s ustanovením bodu A 8. A 9 Kontrola - balení značení Prodávající je povinen zaplatit náklady takových kontrolních operací (jako kontrola jakosti, míry, hmotnosti, počtu), které jsou potřebné pro dodání zboží v souladu s ustanovením bodu A 4. Prodávající je povinen opatřit na vlastní náklady balení (pokud v daném obchodě není obvyklé lodit zboží, které je předmětem kupní smlouvy nebalené), které je požadováno pro dopravu zboží v takovém rozsahu (např. způsobu, určení), který je znám prodávajícímu před uzavřením smlouvy. Balení musí být přiměřeně označeno. B 9 Kontrola zboží Kupující je povinen zaplatit náklady spojené s kontrolou zboží před jeho naloděním s výjimkou kontroly předepsané úřady vývozní země. A 10 Jiné povinnosti Prodávající je povinen poskytnout kupujícímu na jeho žádost, nebezpečí a náklady veškerou pomoc při obstarávání dokladů nebo elektronických zpráv (jiných než jsou uvedeny v bodě A 8) vystavených nebo vydaných v zemi nalodění a/nebo původu, které kupující může požadovat pro dovoz zboží a v případě potřeby pro jeho průvoz jinou zemí. Prodávající je povinen poskytnout kupujícímu na jeho žádost potřebné informace za účelem obstarání pojištění. B 10 Jiné povinnosti Kupující je povinen zaplatit všechny náklady a poplatky vzniklé při obstarávání dokladů nebo odpovídajících elektronických zpráv zmíněných v bodě A 10 a nahradit tyto, pokud vznikly prodávajícímu při poskytování pomoci v této souvislosti.

14 FAS VYPLACENE K BOKU LODI (...ujednaný přístav nalodění) "Vyplaceně k boku lodi" znamená, že prodávající splní povinnost dodání, když dodá zboží k boku lodi v ujednaném přístavu nalodění. To znamená, že kupující musí nést všechny náklady a nebezpečí ztráty nebo poškození zboží od tohoto okamžiku. Doložka FAS vyžaduje, aby prodávající odbavil zboží pro vývoz. TOTO JE ZMĚNA PROTI ZNĚNÍ INCOTERMS 1990, V NICHŽ BYLO POŽADO-VÁNO, ABY KUPUJÍCÍ ODBAVIL ZBOŽÍ PRO VÝVOZ. ALE, pokud si strany přejí, aby kupující odbavil zboží pro vývoz, je třeba, aby v tomto smyslu uvedli jasné ustanovení v kupní smlouvě". Tato doložka může být použita pouze pro námořní nebo vnitrozemskou vodní dopravu. A POVINNOSTI PRODÁVAJÍCÍHO B POVINNOSTI KUPUJÍCÍHO A 1 Dodání zboží podle smlouvy Prodávající je povinen dodat zboží a obchodní účet nebo odpovídající elektronickou zprávu podle kupní smlouvy nebo jakýkoliv jiný důkaz o plnění, který může být požadován v kupní smlouvě. B 1 Placení ceny Zaplatit cenu jak stanoveno v kupní smlouvě. A 2 Licence, povolení, formality Prodávající je povinen obstarat na vlastní nebezpečí a náklady veškeré vývozní licence nebo jiná úřední povolení a vyřídit-pokud přicházejí v úvahu'- veškeré celní formality potřebné pro vývoz zboží.

15 B 2 Licence, povolení, formality Kupující je povinen obstarat na vlastní nebezpečí a náklady veškeré dovozní licence nebo jiná úřední povolení a vyřídit - pokud přicházejí v úvahu- veškeré celní formality potřebné pro dovoz zboží a v případě potřeby pro jeho průvoz jinou zemí. A 3 Přepravní smlouva a pojištění a/ Přepravní smlouva - Žádné povinnosti b/ Pojišťovací smlouva - Žádné povinnosti B 3 Přepravní smlouva a pojištění a/ Přepravní smlouva Kupující je povinen uzavřít na vlastní náklady smlouvu o přepravě zboží ze jmenovaného přístavu nalodění. b/ Pojišťovací smlouva - Žádné povinnosti A 4 Dodání Prodávající je povinen dodat zboží k boku lodi jmenované kupujícím v ujednaném přístavu nalodění k datu nebo ve lhůtě stanovené v kupní smlouvě a způsobem obvyklým v přístavu. B 4 Převzetí Kupující je povinen převzít zboží dodané v souladu s ustanovením bodu A 4. A 5 Přechod nebezpečí Prodávající je povinen s výhradou ustanovení bodu B 5 nést všechna nebezpečí ztráty nebo poškození zboží do doby jeho dodání v souladu s ustanovením bodu A 4. B 5 Přechod nebezpečí Kupující je povinen nést všechna nebezpečí ztráty nebo poškození zboží od okamžiku, kdy mu bylo zboží dodáno v souladu s ustanovením bodu A4,a od sjednaného data nebo uplynutí lhůty stanovené pro dodání jestliže opomene podat vyrozumění podle ustanovení bodu A 7 nebo jestliže jím

16 jmenovaná loď nepřipluje včas nebo nemůže převzít zboží nebo zakončí příjem zboží dříve než v dohodnuté době podle ustanovení bodu B 7 za předpokladu, že zboží bylo náležitě označeno jako určené ke splnění kupní smlouvy, tj. že bylo zřetelně odděleno nebo jinak identifikováno jako smluvní zboží. A 6 Rozdělení nákladů Prodávající je povinen s výhradou ustanovení bodu B 6 zaplatit všechny náklady spojené se zbožím do doby jeho dodání podle ustanovení bodu A 4, a pokud přicházejí v úvahu, zaplatit clo, daně a jiné poplatky, jakož i náklady spojené s celním odbavením zboží při vývozu. B 6 Rozdělení nákladů Kupující je povinen zaplatit všechny náklady spojené se zbožím od okamžiku, kdy bylo dodáno v souladu s ustanovením bodu A 4, a jakékoliv dodatečné náklady vzniklé bud' v důsledku toho, že jím jmenovaná loď nepřiplula včas nebo nebude schopna převzít zboží nebo zakončit příjem zboží dříve než v době oznámené podle ustanovení bodu B 7 nebo pokud nepodal příslušné vyrozumění podle ustanovení bodu B 7 avšak za předpokladu, že zboží bylo náležitě označeno jako určené ke splnění kupní smlouvy, tj., že bylo zřetelně odděleno nebo jinak identifikováno jako smluvní zboží, a pokud přicházejí v úvahu - clo, daně a jiné poplatky, jakož i náklady spojené s celním odbavením při dovozu zboží a pro jeho průvoz jinou zemí. A 7 Vyrozumění kupujícího Prodávající je povinen oznámit včas kupujícímu, že zboží bylo dodáno k boku jmenované lodi. B 7 Vyrozumění prodávajícího Kupující je povinen oznámit včas prodávajícímu jméno lodi, nakládací místo a požadovanou dodací lhůtu.

17 A 8 Důkaz o dodání, dopravní doklad nebo odpovídající elektronická zpráva Prodávající je povinen opatřit kupujícímu na svoje náklady obvyklé doklady svědčící o dodání zboží v souladu s ustanovením bodu A 4. Jestliže doklad uvedený v předcházejícím odstavci není dopravní doklad, poskytnout kupujícímu na jeho žádost a nebezpečí a náklady veškerou pomoc při obstarání dopravního dokladu (např. převoditelného konosamentu, nepřevoditelného námořního nákladního listu, dokladu vnitrozemské; vodní dopravy). Pokud se prodávající a kupující dohodli komunikovat elektronickou cestou, doklad uvedený v předcházejícím odstavci může být nahrazen předáním odpovídajících elektronických údajů (EDI). B 8 Důkaz o dodání, dopravní doklad nebo odpovídající elektronická zpráva Kupující je povinen přijmout důkaz od dodání v souladu s ustanovením bodu A 8. A 9 Kontrola - balení značení Prodávající je povinen zaplatit náklady takových kontrolních operací (jako kontrola jakosti, míry, hmotnosti, počtu), které jsou potřebné pro dodání zboží v souladu s ustanovením bodu A 4. Prodávající je povinen opatřit na vlastní náklady balení (pokud v daném obchodě není obvyklé lodit zboží, které je předmětem smlouvy nebalené), které je požadováno pro dopravu zboží v takovém rozsahu, který odpovídá podmínkám přepravy (např. způsobu, určení) a který je znám prodávajícímu před uzavřením smlouvy. Balení musí být přiměřeně označeno. B 9 Kontrola zboží Kupující je povinen zaplatit náklady spojené s kontrolou zboží před naložením s výjimkou kontroly předepsané úřady vývozní země. A 10 Jiné povinnosti Prodávající je povinen poskytnout kupujícímu na jeho žádost, nebezpečí a náklady veškerou pomoc při obstarávání dokladů nebo odpovídajících elektronických zpráv (jiných než jsou uvedeny v ustanovení bodu A 8) vystavených nebo vydaných v zemi nalodění a/nebo původu, které kupující

18 může požadovat pro dovoz zboží a v případě potřeby pro jeho průvoz jinou zemí. Prodávající je povinen poskytnout kupujícímu na jeho žádost potřebné informace za účelem obstarání pojištění. B 10 Jiné povinnosti Kupující je povinen zaplatit všechny náklady a poplatky vzniklé při obstarávání dokladů nebo odpovídajících elektronických zpráv zmíněných v bodu A 10 a nahradit tyto, pokud vznikly prodávajícímu při poskytnutí pomoci v této souvislosti.

19 PŘEPRAVA PLACENA DO (...ujednané místo určení) CPT "Přeprava placena do..." znamená, že prodávající dodá zboží dopravci jím jmenovanému, ale navíc zaplatí přepravné za dopravu zboží až do ujednaného místa určení. To znamená, že kupující nese nebezpečí ztráty a poškození zboží, jakož i jakékoliv dodatečné náklady, vzniklé po dodání zboží do péče dopravce. "Dopravce" je jakákoliv osoba, která se přepravní smlouvou zaváže provést nebo obstarat provedení přepravy železniční, silniční, námořní, letecké vnitrozemské vodní nebo v jejich kombinaci. Pokud je při přepravě do ujednaného místa zapojen další dopravce, přechází nebezpečí předáním zboží prvnímu dopravci. Doložka CPT vyžaduje, aby prodávající odbavil zboží pro vývoz. Tato doložka může být použita pro všechny druhy dopravy včetně kombinované. A PRODÁVAJÍCÍ JE POVINEN B KUPUJÍCÍ JE POVINEN A 1 Dodání zboží podle smlouvy Prodávající je povinen dodat zboží a obchodní účet nebo odpovídající elektronickou zprávu podle kupní smlouvy a jakýkoliv jiný důkaz o plnění, který může být požadován v kupní smlouvě. B i Placení ceny Kupující je povinen zaplatit cenu jak je stanoveno v kupní smlouvě. A 2 Licence, povolení a formality Prodávající je povinen obstarat na vlastní nebezpečí a náklady vývozní licenci nebo jiná úřední povolení a pokud přicházejí v úvahu'4, vyřídit veškeré celní formality potřebné pro vývoz zboží.

20 B 2 Licence, povolení a formality Kupující je povinen obstarat na vlastní nebezpečí a náklady veškeré dovozní licence nebo jiná úřední povolení a pokud přicházejí v úvahu 14, vyřídit veškeré celní formality pro dovoz zboží a v případě potřeby pro jeho průvoz jinou zemí. A 3 Přepravní smlouva a pojištění a/ Přepravní smlouva - Prodávající je povinen uzavřít za obvyklých podmínek a na vlastní náklady smlouvu o přepravě zboží do dohodnutého bodu v ujednaném místě určení obvyklou cestou a způsobem. Není-li bod sjednán a není-li určen zvyklostmi, prodávající si může zvolit bod v ujednaném místě, který mu nejlépe vyhovuje. b/ Pojišťovací smlouva - Žádné povinnosti B 3 Přepravní smlouva a pojištění a/ Přepravní smlouva - Žádné povinnosti b/ Pojišťovací smlouva - Žádné povinnosti A 4 Dodání Prodávající je povinen dodat zboží do péče dopravce sjednaného podle bodu A 3 nebo, pokud jsou další dopravci, prvnímu dopravci pro přepravu do ujednaného místa určení k datu nebo ve stanovené lhůtě. B 4 Převzetí Kupující je povinen uznat dodání zboží jestliže bylo dodáno v souladu s ustanovením bodu A 4 a převzít ho od dopravce v ujednaném místě určení. A 5 Přechod nebezpečí Prodávající je povinen s výhradou ustanovení bodu B 5 nést všechna nebezpečí ztráty nebo poškození zboží do doby, kdy zboží bylo dodáno podle bodu A 4. B S Přechod nebezpečí Kupující je povinen nést všechna nebezpečí ztráty nebo poškození zboží od okamžiku, kdy zboží bylo dodáno podle bodu A 4. Kupující je povinen nést všechna nebezpečí na zboží od sjednaného data nebo uplynutí lhůty stanovené pro dodání, jestliže opomene podat vyrozumění podle

EXW (jakýkoliv druh dopravy) FCA (jakýkoliv druh dopravy)

EXW (jakýkoliv druh dopravy) FCA (jakýkoliv druh dopravy) EXW (jakýkoliv druh dopravy) ZE ZÁVODU ) dá zboží k dispozici kupujícímu ve svém závodě (např. v podniku, továrně, skladišti, atd.). Zvláště není odpovědný za nakládku zboží na dopravní prostředek obstaraný

Více

EXW (jakýkoliv druh dopravy) FCA (jakýkoliv druh dopravy)

EXW (jakýkoliv druh dopravy) FCA (jakýkoliv druh dopravy) EXW (jakýkoliv druh dopravy) ZE ZÁVODU ) dá zboží k dispozici kupujícímu ve svém závodě (např. v podniku, továrně, skladišti, atd.). Zvláště není odpovědný za nakládku zboží na dopravní prostředek obstaraný

Více

INCOTERMS 2000. Pro jakýkoliv způsob dopravy:

INCOTERMS 2000. Pro jakýkoliv způsob dopravy: INCOTERMS 2000 INCOTEMS je soubor mezinárodních pravidel pro výklad běžně používaných obchodních doložek v zahraničním obchodě. První soubor byl vydán v r. 1936 pod názvem INCOTERMS 1936.Později byly prováděny

Více

1 INCOTERMS 2000 1.1 ÚČEL INCOTERMS

1 INCOTERMS 2000 1.1 ÚČEL INCOTERMS 1 INCOTERMS 2000 1.1 ÚČEL INCOTERMS INCOTERMS (International Commercial Terms - Mezinárodní obchodní podmínky) představují soubor mezinárodních pravidel pro výklad nejvíce používaných obchodních doložek

Více

Incoterms 2000. Doložky Incoterms. Skupina E. Skupina F

Incoterms 2000. Doložky Incoterms. Skupina E. Skupina F Incoterms 2000 Incoterms neboli Incoterms 2000 (z anglického International Commercial Terms) je soubor mezinárodních pravidel pro výklad nejvíce běžně používaných obchodních doložek v zahraničním obchodě.

Více

Studijní a informační materiály

Studijní a informační materiály INCOTERMS 2000 1. Úvod Na počátku každého obchodu, zahraničního i tuzemského, existuje zpravidla smlouva (kontrakt), tedy písemný dokument vymezující práva a povinnosti obou do obchodu vstupujících stran,

Více

Doložky INCOTERMS upravují především

Doložky INCOTERMS upravují především Incoterms 2010 Účelem INCOTERMS je poskytnout soubor mezinárodních pravidel pro výklad nejvíce běžně používaných obchodních doložek v zahraničním obchodě. Jsou mezinárodně uznávané oficiální pravidla pro

Více

Základním předpokladem hladkého a nekonfliktního průběhu každé obchodní operace je s rozmyslem sestavená a řádně uzavřená kupní smlouva.

Základním předpokladem hladkého a nekonfliktního průběhu každé obchodní operace je s rozmyslem sestavená a řádně uzavřená kupní smlouva. Základním předpokladem hladkého a nekonfliktního průběhu každé obchodní operace je s rozmyslem sestavená a řádně uzavřená kupní smlouva. Aby mohla vzniknout, je třeba, aby se smluvní strany shodly na jejím

Více

Formulace dodací podmínky s využitím INCOTERMS

Formulace dodací podmínky s využitím INCOTERMS Formulace dodací podmínky s využitím INCOTERMS 1. Povinnost dodat zboží, dodací podmínka Povinnost dodat zboží je jednou ze tří základních povinností prodávajícího tak, jak je stanoví článek 30 Vídeňské

Více

1 EXW rizika náklady EXW (ex works) ZE ZÁVODU (ujednané místo) Náklady i rizika přecházejí okamţikem, kdy prodávající dá zboţí k dispozici kupujícímu ve svém závodě, skladu, továrně, atd. Parita vhodná

Více

Dodací podmínky kupních / jiných smluv, INCOTERMS 2010-2013

Dodací podmínky kupních / jiných smluv, INCOTERMS 2010-2013 Dodací podmínky kupních / jiných smluv, INCOTERMS V Z D Ě L Á VA C Í M AT E R I Á L K E K U R Z U M E Z I N Á R O D N Í O B C H O D N Í O P E R A C E S L E Z S K Á U N I V E R Z I TA V O PAV Ě O K R E

Více

Právní základy obchodování přednáška č. 3

Právní základy obchodování přednáška č. 3 OBCHOD S DŘÍVÍM A DŘEVAŘSKÝMI VÝROBKY Projekt FRVŠ 3187/2011/F5/b Právní základy obchodování přednáška č. 3 Ing. Dalibor Šafařík Ing. Jiří Holický Ústav lesnické a dřevařské ekonomiky a politiky strana

Více

Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích. Institute of Technology And Business In České Budějovice

Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích. Institute of Technology And Business In České Budějovice ZASÍLATELSTVÍ KAPITOLA 5 VŠEOBECNÉ ZASÍLATELSKÉ PODMÍNKY., KODEX ZASÍLATELE. INCOTERMS 2010 Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Institute of Technology And Business In České Budějovice

Více

WORKSTEEL s.r.o. Senetářov 185, PSČ IČ zapsána v OR vedeném u KS v Brně, oddíl C, vložka Všeobecné obchodní podmínky

WORKSTEEL s.r.o. Senetářov 185, PSČ IČ zapsána v OR vedeném u KS v Brně, oddíl C, vložka Všeobecné obchodní podmínky Všeobecné obchodní podmínky 1. Platnost a aktuálnost všeobecných obchodních podmínek: 1.1. Tyto všeobecné obchodní podmínky jsou nedílnou součástí kupních smluv na prodej výrobků WORKSTEEL s.r.o. a dále

Více

Katedra řízení podniku a podnikové ekonomiky ŘÍZENÍ OBCHODU. Ing. Pavla Břečková, Ph.D.

Katedra řízení podniku a podnikové ekonomiky ŘÍZENÍ OBCHODU. Ing. Pavla Břečková, Ph.D. Katedra řízení podniku a podnikové ekonomiky ŘÍZENÍ OBCHODU Ing. Pavla Břečková, Ph.D. 19063@mail.vsfs.cz ŘÍZENÍ OBCHODU 6 přednášek + 6 cvičení, Z/Zk 1. Podnik a jeho struktura. Obchod a jeho role v podniku.

Více

Dodací doložky INCOTERMS, zahraniční obchod z pohledu uplatňování DPH a celních předpisů. Marek Reinoha poradce v oblasti cel a unijního obchodu

Dodací doložky INCOTERMS, zahraniční obchod z pohledu uplatňování DPH a celních předpisů. Marek Reinoha poradce v oblasti cel a unijního obchodu Dodací doložky INCOTERMS, zahraniční obchod z pohledu uplatňování DPH a celních předpisů Marek Reinoha poradce v oblasti cel a unijního obchodu INCOTERMS 2010 DODACÍ DOLOŽKA OBECNĚ doložky INCOTERMS nejsou

Více

ŘÍZENÍ OBCHODU [N_ROb] 19063@mail.vsfs.cz

ŘÍZENÍ OBCHODU [N_ROb] 19063@mail.vsfs.cz Katedra řízení podniku a podnikové ekonomiky ŘÍZENÍ OBCHODU [N_ROb] Ing. Pavla Břečková, Ph.D. Ing. Pavla Břečková, Ph.D. 19063@mail.vsfs.cz Obsah přednášky Základní druhy obchodní dokumentace Smlouvy

Více

Obecně ke vzniku smlouvy Vznik kupní smlouvy, práva a povinnosti stran, INCOTERMS

Obecně ke vzniku smlouvy Vznik kupní smlouvy, práva a povinnosti stran, INCOTERMS Obecně ke vzniku smlouvy Vznik kupní smlouvy, práva a povinnosti stran, INCOTERMS Smlouva (2-str. PÚ) vzniká na základě návrhu (nabídka, objednávka) přijetí Samotný proces může nabývat mnoho variant mezi

Více

VŠEOBECNÉ OBCHODNÍ PODMÍNKY GEOMINE a.s. NÁKUPNÍ PODMÍNKY

VŠEOBECNÉ OBCHODNÍ PODMÍNKY GEOMINE a.s. NÁKUPNÍ PODMÍNKY VŠEOBECNÉ OBCHODNÍ PODMÍNKY GEOMINE a.s. NÁKUPNÍ PODMÍNKY 1. Úvodní ustanovení 1.1. Tyto všeobecné obchodní podmínky vydává obchodní společnost Geomine a.s. se sídlem Příbram VI, Husova 570, PSČ 261 02,

Více

VŠEOBECNÉ DODACÍ PODMÍNKY SPOLEČNOSTI BRENUS S.R.O.

VŠEOBECNÉ DODACÍ PODMÍNKY SPOLEČNOSTI BRENUS S.R.O. VŠEOBECNÉ DODACÍ PODMÍNKY SPOLEČNOSTI BRENUS S.R.O. 1. Obecná ustanovení Předmětem těchto podmínek je úprava právního vztahu mezi prodávajícím a kupujícím. Tyto podmínky jsou nedílnou součástí příslušné

Více

MEZINÁRODNÍ OBCHOD A MARKETING

MEZINÁRODNÍ OBCHOD A MARKETING MACHKOVÁ Hana SATO Alexej ZAMYKALOVÁ Miroslava a kolektiv MEZINÁRODNÍ OBCHOD A MARKETING Obsah Úvod...11 Aukce...12 Bankovní záruka...13 Burzy...15 Celní řízení v zahraničním obchodě...17 Průběh celního

Více

KUPNÍ SMLOUVA. uzavřená dle příslušných ustanovení zákona č. 89/2012 Sb., občanský zákoník, (dále jen občanský zákoník ) (dále jen smlouva )

KUPNÍ SMLOUVA. uzavřená dle příslušných ustanovení zákona č. 89/2012 Sb., občanský zákoník, (dále jen občanský zákoník ) (dále jen smlouva ) KUPNÍ SMLOUVA uzavřená dle příslušných ustanovení zákona č. 89/2012 Sb., občanský zákoník, (dále jen občanský zákoník ) (dále jen smlouva ) Článek I. Smluvní strany Obec Chvalšiny Sídlo: Chvalšiny 38,

Více

Právnická fakulta Masarykovy univerzity. Použití dodacích podmínek INCOTERMS v praxi mezinárodního obchodu

Právnická fakulta Masarykovy univerzity. Použití dodacích podmínek INCOTERMS v praxi mezinárodního obchodu Právnická fakulta Masarykovy univerzity Katedra mezinárodního a evropského práva Diplomová práce Použití dodacích podmínek INCOTERMS v praxi mezinárodního obchodu Lucie Holakovská 2008 Prohlašuji, že jsem

Více

VŠEOBECNÉ OBCHODNÍ PODMÍNKY

VŠEOBECNÉ OBCHODNÍ PODMÍNKY VŠEOBECNÉ OBCHODNÍ PODMÍNKY společnosti HAPex s.r.o., IČ 259 18 231, DIČ: CZ25918231 se sídlem v Hradci Králové, náměstí E.F.Buriana 777/6.PSČ 500 04 zapsaná v obchodním rejstříku Krajského soudu v Hradci

Více

KUPNÍ SMLOUVA. uzavřená dle příslušných ustanovení zákona č. 89/2012 Sb., občanský zákoník, (dále jen občanský zákoník ) (dále jen smlouva )

KUPNÍ SMLOUVA. uzavřená dle příslušných ustanovení zákona č. 89/2012 Sb., občanský zákoník, (dále jen občanský zákoník ) (dále jen smlouva ) KUPNÍ SMLOUVA uzavřená dle příslušných ustanovení zákona č. 89/2012 Sb., občanský zákoník, (dále jen občanský zákoník ) (dále jen smlouva ) Článek I. Smluvní strany Obec Planá Sídlo: Planá 59, 370 01 České

Více

DAVE LOG s.r.o. Zasilatelské podmínky 2018

DAVE LOG s.r.o. Zasilatelské podmínky 2018 DAVE LOG s.r.o. Zasilatelské podmínky 2018 Zasilatelská společnost DAVE LOG s.r.o. používá ve své činnosti následující zasilatelské podmínky řídící se občanským zákoníkem 89/2012 Sb. (dále jen "nový občanský

Více

Všeobecné zasílatelské podmínky

Všeobecné zasílatelské podmínky Všeobecné zasílatelské podmínky Tomáš Dvořák V Angreštovně 388 Brandýsek 27341 1. Zasílatel je povinen 1.1.Zasílatel je povinen vykonávat svoji činnost s odbornou péčí a dbát, aby kvalitně. hospodárně

Více

KUPNÍ SMLOUVA č.j. KRPP-74889/ČJ VZ

KUPNÍ SMLOUVA č.j. KRPP-74889/ČJ VZ KUPNÍ SMLOUVA č.j. KRPP-74889/ČJ-2011-0300VZ uzavřená v souladu s 409 a násl. zákona č. 513/1991 Sb., obchodní zákoník, ve znění pozdějších předpisů, (dále jen obchodní zákoník ) (dále jen smlouva ) Článek

Více

Všeobecné obchodní podmínky pro prodej. a dodávky zboží

Všeobecné obchodní podmínky pro prodej. a dodávky zboží Keramet, spol. s r.o., IČO 49683560 Všeobecné obchodní podmínky pro prodej a dodávky zboží I. Úvodní ustanovení 1. Koupě a prodej zboží se řídí ujednanou kupní smlouvou, ( dále jen KS ). Součástí KS jsou

Více

OBCHODÍ PODMÍKY. 2. Tyto obchodní podmínky a ustanovení v nich obsažená jsou nedílnou součástí kupní smlouvy uzavřené mezi prodávajícím a kupujícím.

OBCHODÍ PODMÍKY. 2. Tyto obchodní podmínky a ustanovení v nich obsažená jsou nedílnou součástí kupní smlouvy uzavřené mezi prodávajícím a kupujícím. OBCHODÍ PODMÍKY EUROSTOCK Czech Republic s.r.o. IČ: 293 70 825 se sídlem Pražská 674/156, 642 00 Brno zapsaná v obchodním rejstříku vedeném u Krajského soudu v Brně, oddíl C, vložka 76227 (dále jako prodávající

Více

zapsané v obchodním rejstříku vedeném u Městského soudu v Praze, oddíl C, vložka 92052, (dále jen Prodávající )

zapsané v obchodním rejstříku vedeném u Městského soudu v Praze, oddíl C, vložka 92052, (dále jen Prodávající ) Všeobecné obchodní podmínky pro velkoobchod společnosti Sídlo: Jaromírova 146/59, 128 00, Praha 2 Identifikační číslo: 26763028 DIČ: CZ26763028 zapsané v obchodním rejstříku vedeném u Městského soudu v

Více

Obchodní podmínky společnosti BONATRANS GROUP a.s. pro prodej výrobků

Obchodní podmínky společnosti BONATRANS GROUP a.s. pro prodej výrobků Obchodní podmínky společnosti BONATRANS GROUP a.s. pro prodej výrobků 1. Úvodní ustanovení 1.1. Tyto obchodní podmínky jsou nedílnou součástí kupních smluv uzavíraných společností BONATRANS GROUP a.s.

Více

Nedílnou součástí Všeobecných obchodních podmínek jsou Přepravní podmínky a Reklamační řád společnosti ŽALUZIE NEVA s.r.o. v platném znění.

Nedílnou součástí Všeobecných obchodních podmínek jsou Přepravní podmínky a Reklamační řád společnosti ŽALUZIE NEVA s.r.o. v platném znění. Všeobecné obchodní podmínky Tento dokument vydává společnost ŽALUZIE NEVA s.r.o. jako prodávající (zhotovitel) a následující podmínky se řídí právním řádem České republiky, není-li jeho aplikace vyloučena

Více

zapsaného v obchodním rejstříku vedeném u Městského úřadu Hlinsko, č. j.žú118420134 (dále jen Prodávající )

zapsaného v obchodním rejstříku vedeném u Městského úřadu Hlinsko, č. j.žú118420134 (dále jen Prodávající ) Všeobecné obchodní podmínky Petra Peška Sídlo: Kameničky 40, PSČ 539 41 Identifikační číslo: 02289512 DIČ: CZ6107130227 zapsaného v obchodním rejstříku vedeném u Městského úřadu Hlinsko, č. j.žú118420134

Více

Všeobecné obchodní podmínky společnosti Techni Trade s.r.o. pro podnikatelské subjekty

Všeobecné obchodní podmínky společnosti Techni Trade s.r.o. pro podnikatelské subjekty Všeobecné obchodní podmínky společnosti pro podnikatelské subjekty Sídlo: Kroftova 399/9, 15000 Praha 5 Identifikační číslo: 27633870 zapsané v obchodním rejstříku vedeném u Městského soudu v Praze, oddíl

Více

Obchodní podmínky I. Základní ustanovení Rifetech s.r.o. II. Sdělení před uzavřením smlouvy

Obchodní podmínky I. Základní ustanovení Rifetech s.r.o. II. Sdělení před uzavřením smlouvy Obchodní podmínky I. Základní ustanovení Tyto Obchodní podmínky (dále jen OP ) upravují vztahy mezi smluvními stranami kupní smlouvy, kdy na jedné straně je společnost Rifetech s.r.o., IČ: 05056896, se

Více

Všeobecné obchodní podmínky společnosti JabloPCB s. r.o. (dále jen VOP )

Všeobecné obchodní podmínky společnosti JabloPCB s. r.o. (dále jen VOP ) Všeobecné obchodní podmínky společnosti JabloPCB s. r.o. (dále jen VOP ) 1. Úvodní ustanovení 1. Těmito Všeobecnými obchodními podmínkami obchodní společnosti JabloPCB s.r.o., se sídlem Jablonec nad Nisou,

Více

Smlouva o dodávkách potravin

Smlouva o dodávkách potravin Smlouva o dodávkách potravin Níže uvedeného dne, měsíce a roku byla uzavřena mezi uvedenými smluvními stranami smlouva ve smyslu ust. 1746 odst. 2 a násl. zákona č. 89/2012 Sb., obchodní zákoník, ve znění

Více

Všeobecné obchodní podmínky společnosti Drátěný Program s.r.o. Libochovice

Všeobecné obchodní podmínky společnosti Drátěný Program s.r.o. Libochovice Všeobecné obchodní podmínky společnosti Drátěný Program s.r.o. Libochovice Kterým se řídí vzájemné obchodní vztahy mezi: A) Prodávajícím: Obchodní jméno: Drátěný Program s.r.o. Adresa: Vrchlického 705,

Více

Všeobecné obchodní podmínky obchodní společnosti imeon s.r.o. pro prodej zboží

Všeobecné obchodní podmínky obchodní společnosti imeon s.r.o. pro prodej zboží Všeobecné obchodní podmínky obchodní společnosti imeon s.r.o. pro prodej zboží 1. Platnost všeobecných obchodních podmínek 1.1 Tyto všeobecné obchodní podmínky (dále jen VOP ) společnosti imeon s.r.o.,

Více

Kupní smlouva. na straně jedné (dále jen kupující ) na straně druhé (dále jen prodávající )

Kupní smlouva. na straně jedné (dále jen kupující ) na straně druhé (dále jen prodávající ) Kupní smlouva Zadavatel: Správa Národního parku a Chráněné krajinné oblasti Šumava, příspěvková organizace Sídlo:. máje 60, Vimperk, PSČ 85 0 IČ: 00587 DIČ: CZ00587 Statutární PhDr. Jan Stráský ředitel

Více

OBCHODNÍ PODMÍNKY, VYKLÁDACÍ PRAVIDLA A OBCHODNÍ ZVYKLOSTI

OBCHODNÍ PODMÍNKY, VYKLÁDACÍ PRAVIDLA A OBCHODNÍ ZVYKLOSTI OBCHODNÍ PODMÍNKY, VYKLÁDACÍ PRAVIDLA A OBCHODNÍ ZVYKLOSTI KAREL MAREK 1 Právnická fakulta Masarykovy univerzity Abstract in original language Pojednání se věnuje obchodním podmínkám, vykládacím pravidlům

Více

VŠEOBECNÉ ZASÍLATELSKÉ PODMÍNKY. Všeobecné zasílatelské podmínky

VŠEOBECNÉ ZASÍLATELSKÉ PODMÍNKY. Všeobecné zasílatelské podmínky VŠEOBECNÉ ZASÍLATELSKÉ PODMÍNKY 601 odst. 1 Obchodního zákoníku (Zákon č. 513/91 Sb.) definuje zasílatelskou smlouvu takto: Smlouvou zasílatelskou se zavazuje zasílatel příkazci, že mu vlastním jménem

Více

VŠEOBECNÉ OBCHODNÍ PODMÍNKY K RÁMCOVÉ KUPNÍ SMLOUVĚ O DODÁVKÁCH ROPNÝCH PRODUKTŮ

VŠEOBECNÉ OBCHODNÍ PODMÍNKY K RÁMCOVÉ KUPNÍ SMLOUVĚ O DODÁVKÁCH ROPNÝCH PRODUKTŮ VŠEOBECNÉ OBCHODNÍ PODMÍNKY K RÁMCOVÉ KUPNÍ SMLOUVĚ O DODÁVKÁCH ROPNÝCH PRODUKTŮ 1. OBECNÁ USTANOVENÍ 1.1 Tyto všeobecné obchodní podmínky (dále jen VOP ) jsou přílohou Rámcové kupní smlouvy o dodávkách

Více

VŠEOBECNÉ OBCHODNÍ PODMÍNKY. společnosti FRUJO, a.s.

VŠEOBECNÉ OBCHODNÍ PODMÍNKY. společnosti FRUJO, a.s. VŠEOBECNÉ OBCHODNÍ PODMÍNKY společnosti FRUJO, a.s. 1. ÚVODNÍ USTANOVENÍ 1.1. Tyto všeobecné obchodní podmínky (dále jen Obchodní podmínky ) obchodní společnosti FRUJO, a. s., se sídlem Tvrdonice č.p.

Více

Kupní smlouva. uzavřená dle ust. 2079 a n. zák. č. 89/2012 Sb., občanského zákoníku, v platném znění

Kupní smlouva. uzavřená dle ust. 2079 a n. zák. č. 89/2012 Sb., občanského zákoníku, v platném znění Kupní smlouva uzavřená dle ust. 2079 a n. zák. č. 89/2012 Sb., občanského zákoníku, v platném znění Smluvní strany:.. společnost jednající... se sídlem... IČ:... společnost zapsaná v obchodním rejstříku

Více

SMLOUVA NÁKUPNÍ 2017 (smlouva o dodávce zboží nebo výrobků) uzavřená podle ustanovení 2079 a následujících občanského zákoníku

SMLOUVA NÁKUPNÍ 2017 (smlouva o dodávce zboží nebo výrobků) uzavřená podle ustanovení 2079 a následujících občanského zákoníku http:// SMLOUVA NÁKUPNÍ 2017 (smlouva o dodávce zboží nebo výrobků) uzavřená podle ustanovení 2079 a následujících občanského zákoníku Smluvní strany Společnost:, se sídlem Ostrava - Vítkovice, Mírová

Více

Všeobecné nákupní podmínky společnosti PILSEN TOOLS s.r.o. (dále jen Všeobecné podmínky )

Všeobecné nákupní podmínky společnosti PILSEN TOOLS s.r.o. (dále jen Všeobecné podmínky ) Všeobecné nákupní podmínky společnosti PILSEN TOOLS s.r.o. (dále jen Všeobecné podmínky ) 1. Platnost Všeobecných podmínek 1.1 Předmět, obsah. Tyto Všeobecné podmínky upravují podmínky nákupu zboží ze

Více

K U P N Í S M L O U V A

K U P N Í S M L O U V A K U P N Í S M L O U V A Příloha č. 1 ÚZSVM ÚP České Budějovice č. /2015 uzavřená dle ustanovení 2079 a násl. zákona č. 89/2012 Sb., občanský zákoník (dále jen občanský zákoník ) na veřejnou zakázku s názvem

Více

Všeobecné obchodní podmínky

Všeobecné obchodní podmínky Všeobecné obchodní podmínky společnosti platné od 01. 06. 2012 1. Úvodní ustanovení 1.1 Všeobecné obchodní podmínky (dále jen VOP) společnosti (dále jen prodávající ) se sídlem Plzeň, Slavojova 5, PSČ

Více

Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích. Institute of Technology And Business In České Budějovice

Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích. Institute of Technology And Business In České Budějovice ZASÍLATELSTVÍ KAPITOLA 2 OBLASTI ČINNOSTI ZASÍLATELE. POPTÁVKA, NABÍDKA, OBJEDNÁVKA, OBCHODNÍ KONTRAKT VE VZTAHU K ZASÍLATELI. Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Institute of Technology

Více

Operace v mezinárodním obchodě. Ing. Jaroslav Demel Přednáška č. 7 23. dubna 2015

Operace v mezinárodním obchodě. Ing. Jaroslav Demel Přednáška č. 7 23. dubna 2015 Operace v mezinárodním obchodě Ing. Jaroslav Demel Přednáška č. 7 23. dubna 2015 Všeobecné podmínky a KS, realizace KS, poruchy KS, zánik KS Vybrané zvláštní operace v mezinárodním prostředí Všeobecné

Více

Kupní smlouva. http://pravniradce.ihned.cz/prirucka. Doc. JUDr. Karel Marek, CSc.

Kupní smlouva. http://pravniradce.ihned.cz/prirucka. Doc. JUDr. Karel Marek, CSc. PR PŘÍRUČKA 21.4.2005 13:53 Stránka I http://pravniradce.ihned.cz/prirucka Kupní smlouva Doc. JUDr. Karel Marek, CSc. 1. Důvody pro uzavření smlouvy... II 2. Podmínky pro uzavření smlouvy... II 3. Rozdíly

Více

Kupující je povinen převzít zboží objednané a dodané v souladu s kupní smlouvou a těmito obchodními podmínkami.

Kupující je povinen převzít zboží objednané a dodané v souladu s kupní smlouvou a těmito obchodními podmínkami. 1. Úvodní ustanovení Veškeré smluvní vztahy jsou uzavřeny v souladu s právním řádem České republiky. Je-li smluvní stranou spotřebitel, řídí se vztahy neupravené obchodními podmínkami občanským zákoníkem

Více

Všeobecné obchodní podmínky pro spotřebitele

Všeobecné obchodní podmínky pro spotřebitele Všeobecné obchodní podmínky pro spotřebitele společnosti Laurens Czech Republic spol., s r.o. se sídlem Jiráskova 222/18, 602 00 Brno, IČ: 269 37 212 spisová značka obchodního rejstříku C 46848 vedená

Více

VŠEOBECNÉ OBCHODNÍ PODMÍNKY

VŠEOBECNÉ OBCHODNÍ PODMÍNKY VŠEOBECNÉ OBCHODNÍ PODMÍNKY BRANOPAC CZ s.r.o. se sídlem: Kollárova 1694, Veselí nad Moravou, PSČ 698 01, IČ: 60740582, DIČ: CZ 60740582 společnost zapsaná v OR vedeném Krajským soudem v Brně, oddíl C,

Více

OBCHODNÍ PODMÍNKY internetového obchodu manufaktura.cz

OBCHODNÍ PODMÍNKY internetového obchodu manufaktura.cz OBCHODNÍ PODMÍNKY internetového obchodu manufaktura.cz 1. OBECNÁ USTANOVENÍ 1.1. Tyto obchodní podmínky platí pro nákup v internetovém obchodě www.manufaktura.cz. Obchodní podmínky upravují v souladu s

Více

Obsah. Předmluva 15 Úmluva CMR (komentář) 17 Úvod 19 Použité zkratky 31 Přehled literatury 33. KAPITOLA I. Rozsah platnosti 35

Obsah. Předmluva 15 Úmluva CMR (komentář) 17 Úvod 19 Použité zkratky 31 Přehled literatury 33. KAPITOLA I. Rozsah platnosti 35 Obsah Předmluva 15 Úmluva CMR (komentář) 17 Úvod 19 Použité zkratky 31 Přehled literatury 33 KAPITOLA I. Rozsah platnosti 35 Článek 1 38 1) Smlouva o přepravě 40 2) Náklad (zásilka) 41 3) Výkony za úplatu

Více

Vybrané hospodářské, měnové a sociální ukazatele

Vybrané hospodářské, měnové a sociální ukazatele P a r l a m e n t Č e s k é r e p u b l i k y K a n c e l á ř P o s l a n e c k é s n ě m o v n y P a r l a m e n t n í i n s t i t u t O d d ě l e n í p r o v š e o b e c n é s t u d i e M O N I T O R

Více

Všeobecné obchodní podmínky pro velkoobchod Milana Seiferta Sídlo: Horní Sloupnice 17, 565 53 Sloupnice Identifikační číslo: 40161480 DIČ: CZ6006051898 zapsaného v živnostenském rejstříku vedeném u u Městského

Více

Rámcová kupní smlouva o podmínkách dodávek zboží, kterou níže uvedeného dne měsíce a roku uzavřely:

Rámcová kupní smlouva o podmínkách dodávek zboží, kterou níže uvedeného dne měsíce a roku uzavřely: Rámcová kupní smlouva o podmínkách dodávek zboží, kterou níže uvedeného dne měsíce a roku uzavřely: I. Smluvní strany 1. ROLUX žaluzie, s.r.o. se sídlem Bohuňovice 678, PSČ 783 14 IČ: 43965113, DIČ: CZ43965113

Více

Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích. Institute of Technology And Business In České Budějovice

Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích. Institute of Technology And Business In České Budějovice ZASÍLATELSTVÍ KAPITOLA 7 ORGANIZACE ZASÍLATELSKÉ FIRMY. JEDNOTLIVÉ ÚSEKY. INFORMATIKA VE FIRMĚ. SLUŽBY POSKYTOVANÉ ZASÍLATELEM. Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Institute of Technology

Více

Všeobecné obchodní podmínky

Všeobecné obchodní podmínky Všeobecné obchodní podmínky společnosti INAPA s.r.o. IČ: 255 18 755 se sídlem Třebíč, Průmyslová 223, PSČ 674 01 zapsané do obchodního rejstříku vedeného Krajským soudem v Brně, oddíl C, vložka 27110 Článek

Více

Obchodní podmínky Coag-Sense pro podnikatele

Obchodní podmínky Coag-Sense pro podnikatele Obchodní podmínky Coag-Sense pro podnikatele I. Úvodní ustanovení a definice některých pojmů 1.1. Tyto obchodní podmínky (dále jen OP ) upravují v souladu s ustanovením 1751 odst. 1 zákona č. 89/2012 Sb.,

Více

Všeobecné obchodní podmínky

Všeobecné obchodní podmínky Všeobecné obchodní podmínky A/ Úvodní ustanovení: 1/ Firma Gravo Tech s.r.o., Platanová 665, 294 71 Benátky n. Jiz. II., IČO 25628992, DIČ CZ25628992 je založená na základě platných právních norem ČR,

Více

VŠEOBECNÉ OBCHODNÍ PODMÍNKY

VŠEOBECNÉ OBCHODNÍ PODMÍNKY VŠEOBECNÉ OBCHODNÍ PODMÍNKY Dodavatel: KLEIN automotive s. r.o. Zapsána v obchodním rejstříku vedeném KS v Ostravě oddíl C.,vložka 4776 Nádražní 100 789 91 Štíty IČO:47683228 DIČ:400-47683228 Bankovní

Více

OBCHODNÍ PODMÍNKY vydané ve smyslu 273 obchodního zákoníku

OBCHODNÍ PODMÍNKY vydané ve smyslu 273 obchodního zákoníku OBCHODNÍ PODMÍNKY vydané ve smyslu 273 obchodního zákoníku Prodávající: SAMPRO, s.r.o. Zapsaná v obchodním rejstříku v Hradci Králové, oddíl C, vložka 21507 Zastoupena: Pavlem Krajčírem jednatelem společnosti

Více

Všeobecné obchodní podmínky HUGO Bike s.r.o.

Všeobecné obchodní podmínky HUGO Bike s.r.o. Všeobecné obchodní podmínky HUGO Bike s.r.o. I. obecná ustanovení 1. Tyto obchodní podmínky (dále jen obchodní podmínky ) obchodní společnosti HUGO Bike s.r.o., se sídlem Poříčská 282, Boršov nad Vltavou,

Více

1.18. Druhy obchodněprávních smluv smlouva kupní, o dílo, o dopravních službách

1.18. Druhy obchodněprávních smluv smlouva kupní, o dílo, o dopravních službách Tento dokument vznikl v rámci projektu Zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Registrační číslo: CZ.1.07/1.5.00/34.0459 Autor: Ing. Jaroslava Pospíšilová Datum vytvoření: 4. ledna 2013 Ročník: druhý Předmět

Více

KUPNÍ SMLOUVA. Článek I. Smluvní strany

KUPNÍ SMLOUVA. Článek I. Smluvní strany SLZ-1847-11/ČJ-2011-009HVZ KUPNÍ SMLOUVA uzavřená v souladu s 409 a násl. zákona č. 513/1991 Sb., obchodní zákoník, ve znění pozdějších předpisů, (dále jen obchodní zákoník ) (dále jen smlouva ) Článek

Více

Kupní smlouva č. uzavřely níže uvedeného dne, měsíce a roku tuto kupní smlouvu (dále jen smlouva ):

Kupní smlouva č. uzavřely níže uvedeného dne, měsíce a roku tuto kupní smlouvu (dále jen smlouva ): Kupní smlouva č. Supellex centrum, s.r.o. IČO: 25596551, DIČ: CZ25596551, se sídlem: Košíkov 84, 595 01 Velká Bíteš, zapsaná v obchodním rejstříku u Krajského soudu v Brně v oddíle C, vložka 36981, jejímž

Více

Obchodní podmínky. pro uzavírání kupních smluv v internetovém obchodě na serveru www.trade-zone.cz. Článek I - úvodní ustanovení

Obchodní podmínky. pro uzavírání kupních smluv v internetovém obchodě na serveru www.trade-zone.cz. Článek I - úvodní ustanovení Obchodní podmínky pro uzavírání kupních smluv v internetovém obchodě na serveru www.trade-zone.cz Článek I - úvodní ustanovení 1. Tyto všeobecné smluvní podmínky, dále jen VSP, upravují práva a povinnosti

Více

FULGUR BATTMAN, spol. s r.o. Svitavská 39 CZ BRNO Česká republika

FULGUR BATTMAN, spol. s r.o. Svitavská 39 CZ BRNO Česká republika FULGUR BATTMAN, spol. s r.o. Svitavská 39 CZ - 614 00 BRNO Česká republika IČO: 63486229 DIČ: CZ63486229 Tel: + 420 545 197 108 Fax: + 420 545 197 120 e mail : fub@fub.cz http: www.fulgurbattman.cz Rámcová

Více

RÁMCOVÁ ZASÍLATELSKÁ SMLOUVA

RÁMCOVÁ ZASÍLATELSKÁ SMLOUVA RÁMCOVÁ ZASÍLATELSKÁ SMLOUVA podle 2471 až 2482 zákona č. 89/2012 Sb., Občanský zákoník, ve znění pozdějších předpisů, v souladu se zákony souvisejícími SMLUVNÍ STRANY Raben Logistics Czech s.r.o., se

Více

Mezinárodní obchod. Právní aspekty

Mezinárodní obchod. Právní aspekty Mezinárodní obchod Právní aspekty Obsah přednášky Právo mezinárodního obchodu Mezinárodní právo soukromé Metoda přímá Metoda kolizní Kupní smlouva v mezinárodním obchodě 2 Právo mezinárodního obchodu právem

Více

KUPNÍ SMLOUVA. I. Smluvní strany

KUPNÍ SMLOUVA. I. Smluvní strany KUPNÍ SMLOUVA I. Smluvní strany Česká republika - Hasičský záchranný sbor Moravskoslezského kraje Sídlo: Výškovická 40, 700 30 Ostrava-Zábřeh IČ: 70884561 DIČ: CZ70884561 (není plátce) Zastoupený: plk.

Více

KUPNÍ SMLOUVA číslo: Článek I. Smluvní strany. (společnost je zapsaná v obchodním rejstříku vedeném )

KUPNÍ SMLOUVA číslo: Článek I. Smluvní strany. (společnost je zapsaná v obchodním rejstříku vedeném ) KUPNÍ SMLOUVA číslo: Článek I. Smluvní strany 1. se sídlem zastoupená:. bankovní spojení:. číslo účtu:. IČ:. DIČ: CZ.... (společnost je zapsaná v obchodním rejstříku vedeném ) (dále jen prodávající ) 2.

Více

Reklamační řád. Tento reklamační řád je platný od a účinný od

Reklamační řád. Tento reklamační řád je platný od a účinný od Reklamační řád Preambule Společnosti KREINER, spol. s r.o., IČO 40526160, se sídlem Tylova 710/49, 301 00 Plzeň Jižní Předměstí, a KREINER EXKLUSIV s.r.o., IČO 25240731, se sídlem Tylova 710/49, 301 00

Více

Kupní smlouva č. uzavřená mezi

Kupní smlouva č. uzavřená mezi Kupní smlouva č. uzavřená mezi Gymnázium Jana Blahoslava a Střední pedagogická škola, Přerov, Denisova 3 Sídlo: Denisova 3, 751 52 Přerov IČ: 619 85 759 DIČ: CZ61985759 Jednající: Mgr. Romana Studýnková,

Více

Všeobecné obchodní podmínky B+J Power s.r.o. dodavatelské podmínky

Všeobecné obchodní podmínky B+J Power s.r.o. dodavatelské podmínky Všeobecné obchodní podmínky B+J Power s.r.o. dodavatelské podmínky 1. Úvodní ustanovení 1.1. Tyto všeobecné obchodní podmínky vydává obchodní společnost B+J Power s.r.o., se sídlem v Táboře, Údolní 501,

Více

VŠEOBECNÉ OBCHODNÍ PODMÍNKY PRO DODÁVKY ZBOŽÍ UCB TECHNOMETAL S.R.O.

VŠEOBECNÉ OBCHODNÍ PODMÍNKY PRO DODÁVKY ZBOŽÍ UCB TECHNOMETAL S.R.O. VŠEOBECNÉ OBCHODNÍ PODMÍNKY PRO DODÁVKY ZBOŽÍ UCB TECHNOMETAL S.R.O. Změna: 2 vydané v souladu s ustanovením 1751 a násl. Občanského zákoníku pro uzavírání kupních smluv společností UCB TECHNOMETAL s.r.o.

Více

Rámcová kupní smlouva

Rámcová kupní smlouva Rámcová kupní smlouva I. Smluvní strany 1. Obchodní společnost: IČ: DIČ: Se sídlem: Bankovní spojení: Číslo účtu: Jednající: Zápis v rejstříku : ( dále jen p r o d á v a j í c í ) a 2. Statutární město

Více

VŠEOBECNÉ OBCHODNÍ PODMÍNKY PRO PRODEJ ZBOŽÍ SPOLEČNOSTI SAINT-GOBAIN GLASS POLSKA SP. Z O.O., DABROWA GÓRNICZA ze dne 22.

VŠEOBECNÉ OBCHODNÍ PODMÍNKY PRO PRODEJ ZBOŽÍ SPOLEČNOSTI SAINT-GOBAIN GLASS POLSKA SP. Z O.O., DABROWA GÓRNICZA ze dne 22. Upozorňujeme, že tato česká verze všeobecných obchodních podmínek je pouhým překladem původní polské verze a v případě jakýchkoli rozporů mezi polskou a českou verzí podmínek se za rozhodnou a závaznou

Více

KUPNÍ SMLOUVA. I. Smluvní strany

KUPNÍ SMLOUVA. I. Smluvní strany KUPNÍ SMLOUVA I. Smluvní strany Česká republika - Hasičský záchranný sbor Moravskoslezského kraje Sídlo: Výškovická 40, 700 30 Ostrava-Zábřeh IČ: 70884561 DIČ: není plátce Zastoupený: plk. Ing. Zdeňkem

Více

KUPNÍ SMLOUVA. I. Smluvní strany

KUPNÍ SMLOUVA. I. Smluvní strany KUPNÍ SMLOUVA I. Smluvní strany Kupující: Obchodní firma : Sídlo : IČO : DIČ : Bankovní spojení : V zastoupení : Zapsaná v obchodní rejstříku dále jen k u p u j í c í a Prodávající: Obchodní firma : Ing.

Více

zapsanou v živnostenském rejstříku vedeném u Městského úřadu Vyškov, č.j. Ž/zm/1025/08 Bo Masarykovo náměstí 63/37, 682 01, Vyškov - město

zapsanou v živnostenském rejstříku vedeném u Městského úřadu Vyškov, č.j. Ž/zm/1025/08 Bo Masarykovo náměstí 63/37, 682 01, Vyškov - město Všeobecné obchodní podmínky pro velkoobchod Tyto všeobecné obchodní podmínky pro velkoobchod (dále jen obchodní podmínky ) se vztahují na smlouvy uzavřené prostřednictvím on-line obchodu výtvarný-shop.cz

Více

OBCHODNÍ PODMÍNKY Č. 1/2014 AUTODÍLY SKOŘEPA S. R. O.

OBCHODNÍ PODMÍNKY Č. 1/2014 AUTODÍLY SKOŘEPA S. R. O. OBCHODNÍ PODMÍNKY Č. 1/2014 AUTODÍLY SKOŘEPA S. R. O. Tyto obchodní podmínky jsou nedílnou součástí veškerých rámcových kupních smluv uzavíraných mezi společností Autodíly Skořepa s.r.o., se sídlem Hradec

Více

Obchodní podmínky společnosti OPTICONTROL s.r.o., se sídlem Zahumení 103/19, 664 31 Lelekovice, IČO: 46342494, DIČ: CZ 46342494

Obchodní podmínky společnosti OPTICONTROL s.r.o., se sídlem Zahumení 103/19, 664 31 Lelekovice, IČO: 46342494, DIČ: CZ 46342494 Obchodní podmínky společnosti OPTICONTROL s.r.o., se sídlem Zahumení 103/19, 664 31 Lelekovice, IČO: 46342494, DIČ: CZ 46342494 OBSAH 1. Obecná ustanovení 2. Ochrana informací a práv třetích osob 3. Předmět

Více

KUPNÍ SMLOUVA O DODÁNÍ ZBOŽÍ

KUPNÍ SMLOUVA O DODÁNÍ ZBOŽÍ KUPNÍ SMLOUVA O DODÁNÍ ZBOŽÍ Článek I. Smluvní strany Město Kolín, IČ: 00235440 Karlovo náměstí 78, 280 02 Kolín I. zastoupeno starostou města Mgr. Bc. Vítem Rakušanem (dále jen kupující na straně jedné)

Více

VŠEOBECNÉ OBCHODNÍ PODMÍNKY

VŠEOBECNÉ OBCHODNÍ PODMÍNKY VŠEOBECNÉ OBCHODNÍ PODMÍNKY 1 Všeobecná ustanovení (1) Tyto Všeobecné obchodní podmínky divize Rigips společnosti Saint-Gobain Construction Products CZ a.s., se sídlem Praha 10, Počernická 272/96 PSČ 10803,

Více

RÁMCOVÁ KUPNÍ SMLOUVA A SMLOUVA O POSKYTOVÁNÍ SLUŽEB

RÁMCOVÁ KUPNÍ SMLOUVA A SMLOUVA O POSKYTOVÁNÍ SLUŽEB RÁMCOVÁ KUPNÍ SMLOUVA A SMLOUVA O POSKYTOVÁNÍ SLUŽEB kterou níže uvedeného dne, měsíce a roku uzavřely v souladu s ustanoveními zákona č. 513/1991 Sb., Obchodní zákoník, níže uvedené smluvní strany: Prodávající:

Více

OBCHODNÍ PODMÍNKY společnosti EC PROFIT s.r.o.

OBCHODNÍ PODMÍNKY společnosti EC PROFIT s.r.o. OBCHODNÍ PODMÍNKY společnosti EC PROFIT s.r.o. 1. OBECNÁ USTANOVENÍ 1.1. Tyto obchodní podmínky obchodní společnosti EC PROFIT s.r.o. se sídlem Koldínova 1145/4, 130 00 Praha 3 Žižkov, IČO: 24247413, zapsané

Více

zapsaným v živnostenském rejstříku vedeném magistrátem města Opava, č.j. MMOP140115/2014

zapsaným v živnostenském rejstříku vedeném magistrátem města Opava, č.j. MMOP140115/2014 Všeobecné obchodní podmínky pro velkoobchod Tyto všeobecné obchodní podmínky pro velkoobchod (dále jen obchodní podmínky ) se vztahují na smlouvy uzavřené prostřednictvím on-line obchodu glaerie66.cz umístěného

Více

Logistická příručka. Obsah

Logistická příručka. Obsah Vydání 3 Strana 1/5 Logistická příručka Obsah 2. Plánovací údaje a výrobní kapacity... 2 3. Závaznost odvolávek (objednávek)... 3 4. Konsignační sklady... 3 5. Informace o změnách ve výrobě a krizové stavy...

Více

POKYNY PRO ODESÍLATELE ZÁSILEK

POKYNY PRO ODESÍLATELE ZÁSILEK POKYNY PRO ODESÍLATELE ZÁSILEK Obnovení přepravy zásilek podléhajících celnímu řízení do Moskvy. Služba dostupná pouze pro zásilky určené pro právnické osoby firmy v Rusku. Není určena pro zásilky určené

Více

VŠEOBECNÉ OBCHODNÍ PODMÍNKY Team-Trade, s.r.o.

VŠEOBECNÉ OBCHODNÍ PODMÍNKY Team-Trade, s.r.o. VŠEOBECNÉ OBCHODNÍ PODMÍNKY Team-Trade, s.r.o. Se sídlem Praha 6, Rybničná 18/1, PSČ 162 00, IČO : 27152511, DIČ : CZ27152511 I. Obecná ustanovení 1. Tyto všeobecné obchodní podmínky upravují práva a povinnosti

Více

Příloha č. 3 Zadávací dokumentace Závazný vzor smlouvy KUPNÍ SMLOUVA

Příloha č. 3 Zadávací dokumentace Závazný vzor smlouvy KUPNÍ SMLOUVA Příloha č. 3 Zadávací dokumentace Závazný vzor smlouvy KUPNÍ SMLOUVA uzavřená níže uvedeného dne, měsíce a roku podle ustanovení 2079 a násl. zákona č. 89/2012 Sb., občanský zákoník, ve znění pozdějších

Více

Obchodní podmínky prodeje

Obchodní podmínky prodeje Verze: OP_02_2018 Obchodní podmínky prodeje 1. Základní ustanovení 1.1 Tyto obchodní podmínky prodeje ( OPP ) prodávajícího se ve smyslu 1751 zákona č. 89/2012 Sb., občanský zákoník ( OZ ) vztahují na

Více

Všeobecné dodací podmínky SD 07

Všeobecné dodací podmínky SD 07 KOMA Industry s.r.o. Ruská 41, 706 02 Ostrava Vítkovice Všeobecné dodací podmínky SD 07 Datum vydání: 31 12. 2010 Platnost od: 1. 1. 2011 Výtisk č.: Strana 1 (celkem 5) Obsah: 1) platnost a obsah kupní

Více

Všeobecné obchodní podmínky

Všeobecné obchodní podmínky METAL WORK Pneumatic CZ, s.r.o. Ostravská 494-73925 Sviadnov - Czech Republic Tel: +420 596 748 577, + 420 596 728 010 info@metalwork.cz - www.metalwork.cz DIČ: CZ 286 56 377 - zapsáno u Krajského obchodního

Více