Organizace napojená na USAID a Sórošův fond vypustila do médií war hoax o shození barelů s chlorem na civilisty v Aleppu.

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Organizace napojená na USAID a Sórošův fond vypustila do médií war hoax o shození barelů s chlorem na civilisty v Aleppu."

Transkript

1 Organizace napojená na USAID a Sórošův fond vypustila do médií war hoax o shození barelů s chlorem na civilisty v Aleppu. Mainstream poslušně informaci převzal, jakmile jí posvětila bez ověření Reuters! Organizace napojená na USAID a Sórošův fond vypustila do médií war hoax o shození barelů s chlorem na civilisty v Aleppu. Mainstream poslušně informaci převzal, jakmile jí posvětila bez ověření Reuters! Mainstreamová média dnes začala šířit informaci ze syrského Aleppa, že prý vojska Bašára Asada shodila na rebely ve městě několik nádob s chlórem [1]. Přestože jde o neověřenou informaci, mainstreamová média ji bleskurychle převzala i bez ověření ve chvíli, kdy se dnes nad ránem zpráva objevila na kanálu Reuters. Ten uvedl, že má informaci od neziskové organizace SOHR v Londýně, a ta ji má od organizace Bílé helmy (přilby) v Sýrii. Ovšem při zmínce o této organizaci musíme ihned zpozornět, protože o této neziskovce už jsme psali zde v souvislosti se smrtí Jo Coxové před Brexitem ve Velké Británii. Její manžel je totiž napojen na neziskový sektor, americkou CIA a fondy George Sorose, kde právě silně figurují Bílé helmy. Článek v odkazu doporučuji k přečtení, abyste dostali představu o tom, co to je za organizaci ty Bílé helmy a kdo za nimi stojí.

2 Bílé helmy prosazují na svých stránkách bezletovou zónu nad Sýrií už dva roky. Narace jejich propagandistických plakátů je převzatá kompletně od americké administrativy. White Helmets (web mají zde) je napojený na fondy George Sóroše skrze firmu s výstižným názvem Purpose, inc. (v angličtině purpose znamená účel ), která dělá White Helmets PR prezentace v mainstreamových médiích v západním světě [2]. Zabývá se výrobou tzv. válečných dezinformací označovaných v CIA jako war hoax deception, zkráceně war hoax. Svržení několika nádob s chlórem by bylo válečným zločinem, neboť se jedná o chemickou zbraň. Proč by to ale syrská vládní vojska dělala, když v Aleppu vítězí? Bílé helmy tak mají za úkol vytvořit falešnou zprávu z bojiště, kterou poté západ použije pro prosazení rezoluce RB OSN o intervenci v Sýrii a k vyhlášení bezletové zóny, nejen nad Aleppem. Je jasné, že minimálně Rusko by takovou rezoluci vetovalo, ale nezabránilo by to např. USA, aby na vlastní pěst nezačaly bezletovou zónu nad Aleppem uplatňovat. Vzhledem k tomu, že v této oblasti operuje ruské letectvo, bylo by zaděláno na válečný konflikt mezi USA a Ruskem.

3 Bílé helmy a jejich propagandistický plakát na vytvoření bezletové zóny v Sýrii. Reuters jako pračka na špinavé a cinklé zprávy Zrovna včera jsme měli na AE News článek a video o kvalitě zpravodajství Reuters a neutekl ani jeden den a už tu opět máme příklad toho, jak funguje monopolizované mainstreamové zpravodajství. Na teroristy a Sóroše napojené Bílé helmy uvedou informaci o použití chlóru v Aleppu, s naprostou jistotou, že šlo o útok ze strany syrských vojsk, že prý to byl útok z helikoptér. Přestože v Aleppu fungují stovky dobrovolníků z desítek humanitárních organizací z celého světa, nikdo nic neviděl, jenom Bílé helmy viděly. Resp. neviděly, ale tvrdí, že to říkají oběti tohoto útoku. Mainstreamová média sice uvádí, že informaci nešlo ověřit z dalších zdrojů, ale to jim nebrání v tom, aby uvedly informaci na titulních stránkách mainstreamu.

4 Jedinou agendou White Helmets je prosazování americké bezletové zóny v Sýrii. Všude a za všech okolností. Šéf Bílých přileb Raed Saleh je na americkém seznamu nežádoucích osob v USA a při poslední návštěvě v USA byl na letišti vrácen zpět do Turecka a americký imigrační úředník mu zrušil vízum. Prostě ukázka toho, jak levá americká ruka na letišti (FBI) neví, co dělá a jaké kámoše má v zahraničí pravá (CIA). Přesto však jeho neziskovka dostává tučné dotace od americké vlády a soukromých fondů, jako je právě ten Sórošův. White Helmets založil bývalý britský důstojník a žoldák James Le Mesurier z firmy Olive Group, která se sloučila s jinou a mnohem známější žoldáckou firmou Dicka Cheyneyho Blackwater-Academi, která nechvalně proslula svými black-ops operacemi v Iráku, kde americká vojska nemohla být nasazena k provádění morálně sporných operací, k jejichž provedení by vojáci mohli mít výhrady anebo by mohli odmítnout rozkazy splnit.

5 Raed Saleh, současný šéf humanitární organizace White Helmets. Když žoldák z Bosny napojený na Blackwater najednou založí humanitku Blackwater Security, který se později kvůli skandálům z Iráku přejmenoval na Academi, zajišťoval kromě operačních úkolů i ochranu irácké přechodné vládě a do určité míry suploval funkci policie v několika iráckých městech v době, kdy se země po roce 2004 propadla do hluboké občanské války mezi Sunity a Šiíty. Američtí vojáci tehdy odmítali sloužit v hlídkových akcích v ulicích, protože riziko raketového nebo bombového útoku na jejich vozy bylo obrovské. Blackwater tuto práci neodmítal, protože žoldáci dostávali (na rozdíl od amerických vojáků) vysoké platy a rizikové příplatky. Problém nastal ve chvíli, kdy se ukázalo, že Blackwater fungoval jako černý tunel na různé dodávky do a z Iráku oběma směry, za které by se normálně šlo USA před soud. Dick Cheyney financoval provoz Blackwater z amerického rozpočtu na obnovu Iráku, ale když se ukázalo, že firma si na náklady daňových poplatníků hradila i takové věci jako bělení zubů nebo zlaté prsteny, tak se začaly provalovat skandály, např. odměnové prémie za zabití nezletilého kombatanta, bodový systém za zabití civilisty atd. Žoldáci byli finančně motivování, aby vykazovali vysokou produktivitu a zabíjeli co nejvíce insurgents v Iráku. Je jasné, že horlivost a vidina peněz potom způsobila, že Blackwater střílel Iráčany jako slepice a ne všichni z nich byli povstalci. Skandál se nikdy neprošetřil, kvůli utajení a jurisdikci ministerstva obrany (Pentagon) byly operace prý provedeny rozkazem a nepodléhají tak přezkoumání nikým jiným, než právě Pentagonem. A ten pochybení neshledal. Blackwater se přesto raději přejmenoval, protože v USA bylo jeho jméno už silně podlomené.

6 Jediná dostupná fotka zakladatele White Helemts na internetu. James Le Mesurier je tajemnou postavou. Nejsou o něm žádné další informace. Jeho operativní krytí je zřejmě dosud aktivní. James Le Mesurier jako zakladatel White Helmets působil v roli žoldáka v Bosně, v Kosovu, v Libanonu, Iráku a Palestině. V Bílých helmách má svá aktiva i americká neziskovka USAID, která do této organizace nasypala 16 milionů dolarů. Dalších 23 milionů dolarů přišlo od amerického ministerstva zahraničí, opět skrze americkou federální neziskovku USAID. Když člověk napojený na žoldácké firmy založí humanitární organizaci jako jsou White Helmets, tak to opravdu pořádně smrdí. Když si vezmeme, že okolo této humanitky se pohybují žoldáci, George Soros, americká vláda a USAID, tak musí být jasné, že barelové bomby s chlorem v Aleppu nepadají z helikoptér syrské vlády, ale spíš ze zpravodajství podivné neziskovky, za kterou stojí žoldáci a lidé se zákazem vstupu na území USA s balíky peněz od George Sorose a USAID.

7 Raed Saleh (uprostřed) převzal cenu od Atlantic Council za humanitární pomoc v Sýrii. Když si pro ní ale přijel do USA, imigrační úředník mu zrušil vízum a poslal ho zpátky, protože FBI ho má na seznamu nežádoucích osob kvůli napojení na teroristické skupiny v Sýrii. CIA kvůli tomu se dostala s FBI do konfliktu. Pro CIA je Saleh asset, pro FBI je to člověk s napojením na teroristy. Bílé helmy slouží jako front wall pro výrobu US propagandy o Sýrii Zprávy ze Sýrie dokazují, že White Helmets fungují jako záchranářský sbor pro bojovníky z Fronty Al-Nusrá. Když syrská vojska zaútočí na pozice této teroristické organizace, tak Bílé helmy vyšlou do terénu své pracovníky a z bojovníků Al-Nusrá udělají civilisty. Nafotí je beze zbraní, natočí je v zuboženém stavu a fotografie odešlou společnosti Purpose, inc., která je poté poskytne SOHR a ta je předá Reuters a západním zpravodajským outletům. Ty je potom zařadí do svých zpravodajských feedů a mainstreamová média tyto informace odeberou a uveřejní je na titulních stránkách svých serverů, jako to udělal třeba idnes.cz s tímto war hoax pamfletem o chlóru v Aleppu.

8 Čisté helmy, čisté oblečení záchranářů a děti v náručí. Nezbytný vzhled pro dokonalé propagandistické foto. Informace o pozadí financování White Helmets pocházejí ze studie uveřejněné v angličtině zde. Je zajímavé, že Česká televize (na rozdíl třeba od idnes) ve svém zpravodajském šotu neřekla o organizaci White Helmets ani slovo, i když v doprovodném videu reportáže jsou pracovníci Bílých přileb vidět přímo v akci. S čistými helmami, v čistém oblečení, bez zaprášení, profesionálně a sugestivně natočené a sestříhané video. ČT je ale mylně (nebo schválně?) označuje za zdravotníky, což opravdu ale nejsou.

9 Propaganda z dílny White Helmets. White Helmets prosazují v podstatě americkou propagandu pod krytím humanitární organizace, která vyrábí na bojišti v Sýrii dojemné příběhy, fotografie a videa o tom, jak je syrská vláda krutá a jak je třeba v Sýrii vyhlásit bezletovou zónu, no přesně takovou, jaká byla v Libyi a kde bezletová zóna znamenala tak hustý letecký provoz amerických, britských a francouzských stíhaček a raket, že obloha byla jimi zatemněná i v pravé poledne. V Sýrii je jiná situace, velkou roli ochránce tam plní ruská armáda, která je hlavní překážkou toho, aby se v Sýrii chopili moci teroristé dosazení americkou vládou. Sórošovy fondy plní úlohu přeposílatele peněz od americké vlády, stejně jako tuto úlohu plní USAID. Peníze určené na humanitární účely jdou do Sýrie buď na nákupy raketometů, samopalů nebo granátů pro tzv. umírněné povstalce, anebo pro účely výroby propagandy.

10 Finanční vztahy a propojení White Helmets na další objekty a subjekty. Sami sebe označují totiž za záchranáře ve smyslu vyprošťování lidí z trosek. Nejde o zdravotnické záchranáře, ale v podstatě o hasiče, ovšem vybavené nástroji pro výrobu propagandy, špičkovými kamerami, střižnou videa, scénografií atd. Když někdo dělá záchranáře ve městě plném prachu a trosek, těžko bude mít čisté oblečení, včetně bot. Odpustili bychom mainstreamu, že si těchto detailů nevšimne, ale že mu uniknou faktografické souvislosti o pozadí vzniku a financování White Helmets, to je neomluvitelné. -VKŠéfredaktor AE News Zdroj videa: Česká televize [3]

Manžel Jo Coxové byl se ženou napojený na americkou CIA a Sórošovu neziskovku v Sýrii. Rodina vypsala sbírku, ze které půjdou peníze Bílým přilbám!

Manžel Jo Coxové byl se ženou napojený na americkou CIA a Sórošovu neziskovku v Sýrii. Rodina vypsala sbírku, ze které půjdou peníze Bílým přilbám! AE News Alternativní zpravodajství a komentáře na aktuální témata z našeho (ro)zvráceného světa http://aeronet.cz/news Manžel Jo Coxové byl se ženou napojený na americkou CIA a Sórošovu neziskovku v Sýrii.

Více

Příloha č. 1: Portért Franjo Tujdmana prezidenta Chorvatska (fotografie)

Příloha č. 1: Portért Franjo Tujdmana prezidenta Chorvatska (fotografie) Seznam příloh Příloha č. 1: Portért Franjo Tujdmana prezidenta Chorvatska (fotografie) Příloha č. 2: Slobodan Miloševič prezident Srbska a Černé Hory (fotografie) Příloha 3: Etnické rozdělení Jugoslávie

Více

Global Hawk je špionážní továrna na křídlech.

Global Hawk je špionážní továrna na křídlech. Přelety amerických dronů nad kukaččími hnízdy v Evropě. Sledování ruské vojenské komunikace je dalším krokem k válečnému konfliktu? Tady jde spíš o válku proti evropskému obyvatelstvu! Přelety amerických

Více

Historie a tradice ozbrojených sil ČR Konstituování Armády České republiky a účast vojáků v zahraničních misích

Historie a tradice ozbrojených sil ČR Konstituování Armády České republiky a účast vojáků v zahraničních misích Historie a tradice ozbrojených sil ČR Konstituování Armády České republiky a účast vojáků v zahraničních misích Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Název projektu: Inovace magisterského

Více

https://vimeo.com/

https://vimeo.com/ Člověk v tísni doplatil v Doněcku na politické výroky Jaromíra Štětiny v EU proti Rusku a separatistům na Ukrajině. Neziskovka přišla o akreditaci a čelí obvinění ze špionáže. Známe podrobnosti! Člověk

Více

Ruská FSB: Islámský stát je projektem Obamovo tajné bezpečnostní protiteroristické komise, která se prezidentovi vymkla z podkontroly!

Ruská FSB: Islámský stát je projektem Obamovo tajné bezpečnostní protiteroristické komise, která se prezidentovi vymkla z podkontroly! AE News Alternativní zpravodajství a komentáře na aktuální témata z našeho (ro)zvráceného světa http://aeronet.cz/news Ruská FSB: Islámský stát je projektem Obamovo tajné bezpečnostní protiteroristické

Více

Mír a bezpečnost v roce 2019: Přehled činností EU a výhled do budoucna

Mír a bezpečnost v roce 2019: Přehled činností EU a výhled do budoucna Mír a bezpečnost v roce 2019: Přehled činností EU a výhled do budoucna (Peace and Security in 2019: Overview of EU action and outlook for the future) Zdroj: https://www.europarl.europa.eu/regdata/etudes/stud/2019/637894/eprs_stu(2019)6378

Více

Současný svět Projekt č. CZ.2.17/3.1.00/32038, podpořený Evropským sociálním fondem v rámci Operačního programu Praha adaptabilita

Současný svět Projekt č. CZ.2.17/3.1.00/32038, podpořený Evropským sociálním fondem v rámci Operačního programu Praha adaptabilita Současný svět Projekt č. CZ.2.17/3.1.00/32038, podpořený Evropským sociálním fondem v rámci Operačního programu Praha adaptabilita Gymnázium prof. Jana Patočky Jindřišská 36 110 00 Praha 1 www.gpjp.cz/projekty/soucasny-svet

Více

EVROPSKÝ PARLAMENT Dokument ze zasedání B8-0137/2014. v souladu s čl. 123 odst. 2 jednacího řádu

EVROPSKÝ PARLAMENT Dokument ze zasedání B8-0137/2014. v souladu s čl. 123 odst. 2 jednacího řádu EVROPSKÝ PARLAMENT 2014-2019 Dokument ze zasedání 16.9.2014 B8-0137/2014 NÁVRH USNESENÍ předložený na základě prohlášení místopředsedkyně Komise, vysoké představitelky Unie pro zahraniční věci a bezpečnostní

Více

PARLAMENT ČESKÉ REPUBLIKY

PARLAMENT ČESKÉ REPUBLIKY ROČENKA 2004 PARLAMENT ČESKÉ REPUBLIKY VÝBOR PRO OBRANU A BEZPEČNOST POSLANECKÉ SNĚMOVNY ČR NA SVÝCH SCHŮZÍCH (VYBRANÁ JEDNÁNÍ K PROBLEMATICE OBRANY) PŘIJAL USNESENÍ (vyslovil souhlas, doporučil): 21.

Více

Mgr. Blanka Šteindlerová

Mgr. Blanka Šteindlerová Identifikátor materiálu EU: ICT 3 59 Anotace Autor Jazyk Vzdělávací oblast Vzdělávací obor ICT = Předmět / téma Očekávaný výstup Speciální vzdělávací potřeby Prezentace stručně seznamuje s příčinami, průběhem

Více

GENERÁLNÍ ŠTÁB ARMÁDY ČESKÉ REPUBLIKY 15.4.2015

GENERÁLNÍ ŠTÁB ARMÁDY ČESKÉ REPUBLIKY 15.4.2015 GENERÁLNÍ ŠTÁB ARMÁDY ČESKÉ REPUBLIKY 15.4.2015 BRANNÁ LEGISLATIVA OBRANA ČESKÉ REPUBLIKY ZNAMENÁ DOSÁHNOUT SCHOPNOSTI DŘÍVE, NEŽ NASTANE KRIZE A BÝT PŘIPRAVEN JI ŘEŠIT BRANNÁ POVINNOST NENÍ NOVINKA 1781

Více

HELICOPTER EMERGENCY MEDICAL SERVICE

HELICOPTER EMERGENCY MEDICAL SERVICE Media Monitoring TÉMA 1. Helicopter emergency medical service, Letecká záchranná služba 2. Rafťáci VYHOTOVENO 13.8.2009 MONITOROVANÉ ZDROJE Tištěná média Televize a rozhlas Agenturní zpravodajství OBDOBÍ

Více

Tento článek je polský pohled na válku, kterou se v Evropě snaží rozpoutat USA.

Tento článek je polský pohled na válku, kterou se v Evropě snaží rozpoutat USA. Vyvolání války v Evropě je způsobem, jak si USA upevní pozici světového hegemona. Aneb jak se na mezinárodní situaci dívají obyčejní Poláci. NATO jako fikce! Vyvolání války v Evropě je způsobem, jak si

Více

Velvyslance zastřelil člen jeho ochranky, který byl přidělen k jeho ochraně tureckou tajnou službou.

Velvyslance zastřelil člen jeho ochranky, který byl přidělen k jeho ochraně tureckou tajnou službou. VIDEO: Ruského velvyslance v Turecku zastřelil člen turecké tajné služby! Erdogan mluvil po telefonické lince s Putinem a snažil se uhasit hrozbu ruské vojenské odvety! VIDEO: Ruského velvyslance v Turecku

Více

Donald Trump byl zvolen nevzdělanými Američany a rasisty, kteří se vyskytují zejména na venkově.

Donald Trump byl zvolen nevzdělanými Američany a rasisty, kteří se vyskytují zejména na venkově. Zpravodajská alternativa a její úloha ve zvolení Donalda Trumpa vyvolává paniku. Globalistické korporace chtějí servery odpojit od příjmů z reklamy. Model pro Evropu a obavy mainstreamu z alternativní

Více

Humanitární pomoc České republiky Bc. Zuzana Dietrichová

Humanitární pomoc České republiky Bc. Zuzana Dietrichová Ochrana & Bezpečnost 2014, ročník III., č. 1 (jaro) (2014-2015_A_07), ISSN 1805-5656 Vydává: Ochrana a bezpečnost o. s. IČ: 22746986, Lamačova 825/11, 152 00 Praha 5 http://ochab.ezin.cz, ochab@email.cz

Více

CZ.1.07/1.5.00/ Zefektivnění výuky prostřednictvím ICT technologií III/2 - Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT

CZ.1.07/1.5.00/ Zefektivnění výuky prostřednictvím ICT technologií III/2 - Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Autor: Mgr. Alena Hynčicová Tematický celek: 20. století Cílová skupina: I. ročník SŠ Anotace: Materiál má podobu pracovního listu s úlohami, pomocí nichž se žáci seznámí s poválečným uspořádáním Evropy

Více

Ničení chemických zbraní v souladu s Úmluvou o zákazu chemických zbraní a činnost v případě nálezu chemické zbraně v České republice

Ničení chemických zbraní v souladu s Úmluvou o zákazu chemických zbraní a činnost v případě nálezu chemické zbraně v České republice Ničení chemických zbraní v souladu s Úmluvou o zákazu chemických zbraní a činnost v případě nálezu chemické zbraně v České republice Ing. Jaroslav Straka Státní úřad pro jadernou bezpečnost jaroslav.straka@sujb.cz

Více

Donald Trump v židokřesťanském Tallitu. Reuters začal šílet, když Trump obdržel židovský šátek Tallit

Donald Trump v židokřesťanském Tallitu. Reuters začal šílet, když Trump obdržel židovský šátek Tallit VIDEO: Skandál Reuters Režisér naléhal na kameramana, aby přestal natáčet Donalda Trumpa, když mu černoši tleskali. Reuters nakonec přenos odstřihl! Na scéně je Tallit bible! [CZ Titulky] VIDEO: Skandál

Více

Vladimir Putin na tiskové konferenci.

Vladimir Putin na tiskové konferenci. VIDEO: Vladimir Putin si utahoval z amerického mainstreamu, zprávy o Trumpovi a prostitutkách v Moskvě označil za politickou zbraň. V USA jsou síly, které se budou snažit delegitimizovat Trumpovo prezidentství!

Více

Problémové oblasti světa

Problémové oblasti světa Problémové oblasti světa 1 Problémové oblasti Afrika (Alžírsko, Keňa, Mosambik, Súdán, Zimbabwe, Rwanda) Amerika (Kolumbie, Mexiko, Peru) Asie (Afghánistán, Čečensko, Irák, Írán, Kašmír, Timor) Evropa

Více

Historie použití chemických zbraní a jednání o jejich zákazu

Historie použití chemických zbraní a jednání o jejich zákazu Historie použití chemických zbraní a jednání o jejich zákazu Ing. Jaroslava Křížková Státní úřad pro jadernou bezpečnost Úmluva o zákazu chemických zbraní včera, dnes a zítra? Praha, 19. dubna 20171 Obsah

Více

I. Základní informace. II. Útok. III. Konspirační teorie

I. Základní informace. II. Útok. III. Konspirační teorie I. Základní informace II. Útok III. Konspirační teorie I. ZÁKLADNÍ INFORMACE Co je to terorismus? je užití násilí nebo hrozby násilím s cílem zastrašit protivníka je v posledních letech celosvětový problém

Více

Vaše náměty. Počasí. TN.cz Prásk.tv Nova.cz Novaplus.cz Voyo.cz FANDA.tv Krásná.cz Doma.cz Blog.cz. Přihlášení» Registrace» reklama.

Vaše náměty. Počasí. TN.cz Prásk.tv Nova.cz Novaplus.cz Voyo.cz FANDA.tv Krásná.cz Doma.cz Blog.cz. Přihlášení» Registrace» reklama. TN.cz Prásk.tv Nova.cz Novaplus.cz Voyo.cz FANDA.tv Krásná.cz Doma.cz Blog.cz Přihlášení» Registrace» reklama Vaše náměty 606 09 09 09 zpravy@nova.cz Hledat článek, osobnost Hledat článek, osobnost Hledat

Více

DRUHÁ SVĚTOVÁ VÁLKA PROTEKTORÁT ČECHY A MORAVA OSVOBOZENÍ IV. ČÁST

DRUHÁ SVĚTOVÁ VÁLKA PROTEKTORÁT ČECHY A MORAVA OSVOBOZENÍ IV. ČÁST DRUHÁ SVĚTOVÁ VÁLKA PROTEKTORÁT ČECHY A MORAVA OSVOBOZENÍ IV. ČÁST OSVOBOZENÍ ČESKOSLOVENSKA Osvobozování začalo od východu a trvalo zhruba 7 měsíců. Začalo v září 1944 KARPATSKO-DUKELSKOU OPERACÍ, ve

Více

2581/21/7.1.4/2010 PROJEKTU: Anotace: Prověřovací test z dějin- válečná a poválečná léta. Zdroj textu: vlastní

2581/21/7.1.4/2010 PROJEKTU: Anotace: Prověřovací test z dějin- válečná a poválečná léta. Zdroj textu: vlastní NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a Mateřská škola Jakubčovice nad Odrou okres Nový Jičín, příspěvková organizace AUTOR: Mgr. Martina Pajurková NÁZEV: VY_12_INOVACE_1.2.35.5._VL TÉMA: Vlastivěda, dějiny: prověřovací

Více

CZ.1.07/1.5.00/34.0378 Zefektivnění výuky prostřednictvím ICT technologií III/2 - Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT

CZ.1.07/1.5.00/34.0378 Zefektivnění výuky prostřednictvím ICT technologií III/2 - Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Autor: Mgr. Alena Hynčicová Tematický celek: 20. století Cílová skupina: I. ročník SŠ Anotace: Materiál má podobu pracovního listu s úlohami, pomocí nichž se žáci seznámí s organizací československého

Více

Mezi světovými válkami

Mezi světovými válkami Mezi světovými válkami První světová válka byla velkým mezníkem v lidských dějinách především v Evropě dalekosáhlé změny důsledkem poválečného uspořádání je druhá světová válka Pařížská mírová konference

Více

VÁCLAV IGNÁC STRATÍLEK

VÁCLAV IGNÁC STRATÍLEK VÁCLAV IGNÁC STRATÍLEK V áclav Ignác Stratílek se narodil 31. 7. 1873 jako syn Petra Stratílka (1844 1904), mistra kočárnického a sedlářského. Řemeslu se vyučil v továrně na příbory v Moravské Třebové.

Více

Střední odborné učiliště a Střední odborná škola Hustopeče, Masarykovo nám. 1 Ing. Miriam Sedláčková Číslo

Střední odborné učiliště a Střední odborná škola Hustopeče, Masarykovo nám. 1 Ing. Miriam Sedláčková Číslo Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/34.0394 Škola Střední odborné učiliště a Střední odborná škola Hustopeče, Masarykovo nám. 1 Autor Ing. Miriam Sedláčková Číslo VY_32_INOVACE_ICT.3.14 Název Informační zdroje

Více

Další zoufalý pokus o poškození Aeronetu nevyšel, bylo však prý zjištěno, že nejsme Rusové! Aneb gól do vlastní brány neziskovek?

Další zoufalý pokus o poškození Aeronetu nevyšel, bylo však prý zjištěno, že nejsme Rusové! Aneb gól do vlastní brány neziskovek? AE News Alternativní zpravodajství a komentáře na aktuální témata z našeho (ro)zvráceného světa http://aeronet.cz/news Další zoufalý pokus o poškození Aeronetu nevyšel, bylo však prý zjištěno, že nejsme

Více

#Cesko2016. Česko : Jak jsme na tom?

#Cesko2016. Česko : Jak jsme na tom? Česko : Jak jsme na tom? 1. 11. 216 NÁRODNÍ BEZPEČNOST Garant: Tomáš Pojar SVĚTOVÝ INDEX MÍRU (GPI SCORE) MEZINÁRODNÍ SROVNÁNÍ (pořadí země v roce 216 z celkového počtu 163) 2, 1,8 1,6 1,4 71 82 1,2 1,

Více

Co byl Rudý teror za americké peníze? Bez dolaru by komunistická revoluce v carském Rusku neuspěla

Co byl Rudý teror za americké peníze? Bez dolaru by komunistická revoluce v carském Rusku neuspěla Co byl Rudý teror za americké peníze? Bez dolaru by komunistická revoluce v carském Rusku neuspěla Co byl Rudý teror za americké peníze? Bez dolaru by komunistická revoluce v carském Rusku neuspěla Dějiny

Více

První z dotazů se týká nezávislosti společnosti Mafra a odpověď pana velvyslance je doslova jako ze žurnálu:

První z dotazů se týká nezávislosti společnosti Mafra a odpověď pana velvyslance je doslova jako ze žurnálu: Z deníčku amerického protektora Schapira: Novináři Mafry na mně udělali dojem. Nediskutuji s lidmi, kteří nečtou oficiální zpravodajství. Kdo kritizuje americkou politiku, je troll! Z deníčku amerického

Více

Osnova. 1. První ropný šok. 2. Druhý ropný šok. 3. Třetí ropný šok

Osnova. 1. První ropný šok. 2. Druhý ropný šok. 3. Třetí ropný šok 12. Ropné šoky RB Osnova 1. První ropný šok 2. Druhý ropný šok 3. Třetí ropný šok Ropné šoky na časové ose První ropná krize první šok V 50. a 60. letech prožívá západní Evropa období výrazného hospodářského

Více

Vojenství v období první světové války. BSS 102 Dějiny vojenství

Vojenství v období první světové války. BSS 102 Dějiny vojenství Vojenství v období první světové války BSS 102 Dějiny vojenství Základní charakteristika I. světové války Konflikt, do kterého se postupně zapojily všechny rozhodující mocnosti tehdejší doby ( Velká válka

Více

důležité věci si dělá zásadně sám, na ty ostatní má lidi

důležité věci si dělá zásadně sám, na ty ostatní má lidi VIDEO: Putin a Trump se dohodli na spolupráci v Sýrii, vytvoří tam společně bezpečné zóny pro Syřany, aby nemuseli utíkat ze země! Konečně! [CZ Titulky] VIDEO: Putin a Trump se dohodli na spolupráci v

Více

Češi za 1. světové války

Češi za 1. světové války Češi za 1. světové války Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kokory Číslo projektu: CZ.1.07/14.00/21.2149 Datum: 15. 10. 2012 Autor: Denisa Biskupová Název: VY_32_INOVACE_20_D_Češi za 1. světové

Více

5369/15 zs/jp/kno 1 DG C 2C

5369/15 zs/jp/kno 1 DG C 2C Rada Evropské unie Brusel 16. ledna 2015 (OR. en) 5369/15 COTER 9 COMEM 8 COMAG 10 COPS 9 POLMIL 3 IRAQ 1 CONUN 7 COHOM 3 COSI 7 ENFOPOL 16 POZNÁMKA Odesílatel: Příjemce: Předmět: Generální sekretariát

Více

Svět po roce 1945. MODERNÍ A KONKURENCESCHOPNÁ ŠKOLA reg. č.: CZ.1.07/1.4.00/21.2389

Svět po roce 1945. MODERNÍ A KONKURENCESCHOPNÁ ŠKOLA reg. č.: CZ.1.07/1.4.00/21.2389 Základní škola, Šlapanice, okres Brno-venkov, příspěvková organizace Masarykovo nám. 1594/16, 664 51 Šlapanice www.zsslapanice.cz MODERNÍ A KONKURENCESCHOPNÁ ŠKOLA reg. č.: CZ.1.07/1.4.00/21.2389 Svět

Více

Kdy: 14. května 1948 vyhlášení státu Izrael, 15. května července 1949 válka za nezávislost (První arabsko-izraelská válka)

Kdy: 14. května 1948 vyhlášení státu Izrael, 15. května července 1949 válka za nezávislost (První arabsko-izraelská válka) VZNIK STÁTU IZRAEL VZNIK STÁTU IZRAEL, VÁLKA O NEZÁVISLOST Kdy: 14. května 1948 vyhlášení státu Izrael, 15. května 1948 20. července 1949 válka za nezávislost (První arabsko-izraelská válka) Kde: Izrael,

Více

VY_32_INOVACE_D5_20_10. Šablona III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT

VY_32_INOVACE_D5_20_10. Šablona III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT VY_32_INOVACE_D5_20_10 Šablona III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT I. SVĚTOV TOVÁ VÁLKA VY_32_INOVACE_D5_20_10 Anotace: materiál obsahuje 3 úvodní listy, 11 listů prezentace Šablona:

Více

III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT. Chv_III/2_06_16. Moderní dějiny

III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT. Chv_III/2_06_16. Moderní dějiny Obchodní akademie a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Písek Pracovní list DUMu v rámci projektu Evropské peníze pro Obchodní akademii Písek", reg. č. CZ.1.07/1.5.00/34.0301 Číslo a název

Více

Mezinárodní humanitární právo

Mezinárodní humanitární právo Mezinárodní humanitární právo Marek Jukl INTER ARMA CARITAS humanita a válka?? 2 humanita a válka?? Ano: mezinárodní humanitární právo Mezinárodní Červený kříž 3 Humanizace ozbrojeného konfliktu Důstojnost

Více

První světová válka ve filmu pracovní list k filmovým ukázkám

První světová válka ve filmu pracovní list k filmovým ukázkám První světová válka ve filmu pracovní list k filmovým ukázkám 1. Přiřaďte žánr k uvedeným filmovým ukázkám: a) Den, kdy začala první světová válka (2012). b) Atentát na vévodu Františka Ferdinanda d Este

Více

Dezinformační weby a zpravodajství v ČR. Josef Šlerka, Nadační fond nezávislé žurnalistiky,

Dezinformační weby a zpravodajství v ČR. Josef Šlerka, Nadační fond nezávislé žurnalistiky, Dezinformační weby a zpravodajství v ČR Josef Šlerka, Nadační fond nezávislé žurnalistiky, 2. 5. 2019 Popis výzkumu Exkluzivní výzkum agentury Nielsen Admosphere pro Nadační fond nezávislé žurnalistiky.

Více

ROZHOVOR syrského prezidenta Bašára ASADA s reportérkou listu Komsomolskaja pravda - V Sýrii je cítit zápach Třetí světové války

ROZHOVOR syrského prezidenta Bašára ASADA s reportérkou listu Komsomolskaja pravda - V Sýrii je cítit zápach Třetí světové války ROZHOVOR syrského prezidenta Bašára ASADA s reportérkou listu Komsomolskaja pravda - V Sýrii je cítit zápach Třetí světové války Přinášíme vám překlad nejdůležitějších částí rozhovoru korespondentky listu

Více

DĚJEPIS 9.ROČNÍK DŮSLEDKY DRUHÉ SVĚTOVÉ VÁLKY, NĚMECKÁ OTÁZKA2014.notebook

DĚJEPIS 9.ROČNÍK DŮSLEDKY DRUHÉ SVĚTOVÉ VÁLKY, NĚMECKÁ OTÁZKA2014.notebook POVÁLEČNÉ USPOŘÁDÁNÍ SVĚTA, DŮSLEDKY DRUHÉ SVĚTOVÉ VÁLKY, NĚMECKÁ OTÁZKA Jaltská konference (leden/únor 1945) Velká trojka (Stalin, Churchill, Roosevelt) jednala o uspořádání Německa po válce, Německo

Více

CZ.1.07/1.5.00/34.0378 Zefektivnění výuky prostřednictvím ICT technologií III/2 - Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT

CZ.1.07/1.5.00/34.0378 Zefektivnění výuky prostřednictvím ICT technologií III/2 - Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Autor: Mgr. Alena Hynčicová Tematický celek: 20. století Cílová skupina: I. ročník SŠ Anotace: Materiál má podobu pracovního listu s úlohou, pomocí nichž se žáci seznámí s největší leteckou bitvou průběhu

Více

Vaše náměty. Počasí. TN.cz Prásk.tv Nova.cz Novaplus.cz Voyo.cz FANDA.tv Krásná.cz Doma.cz Blog.cz. Přihlášení» Registrace» reklama.

Vaše náměty. Počasí. TN.cz Prásk.tv Nova.cz Novaplus.cz Voyo.cz FANDA.tv Krásná.cz Doma.cz Blog.cz. Přihlášení» Registrace» reklama. TN.cz Prásk.tv Nova.cz Novaplus.cz Voyo.cz FANDA.tv Krásná.cz Doma.cz Blog.cz Přihlášení» Registrace» reklama Vaše náměty 606 09 09 09 zpravy@nova.cz Hledat článek, osobnost Hledat článek, osobnost Hledat

Více

II. SV boje operace Barbarossa

II. SV boje operace Barbarossa Zimní válka napadení Finska SSSR 11/1939 3/1940 tuhé boje, Finové donuceni požádat o příměří Rudá armáda obrovské ztráty (200 tis. vojáků, 2200 tanků a letadel) Německo získává přesvědčení, že SSSR není

Více

Zákon č. 170/2002 Sb. ze dne 9. dubna 2002, o válečných veteránech

Zákon č. 170/2002 Sb. ze dne 9. dubna 2002, o válečných veteránech Zákon č. 170/2002 Sb. ze dne 9. dubna 2002, o válečných veteránech ve znění zákona č. 190/2005 Sb., zákona č. 70/2007 Sb. a zákona č. 308/2008 Sb. Preambule Maje na zřeteli morální ocenění mužů a žen,

Více

Obrana pojetí a aktuální vývoj. Ing. Eduard Bakoš, Ph.D.

Obrana pojetí a aktuální vývoj. Ing. Eduard Bakoš, Ph.D. Obrana pojetí a aktuální vývoj Ing. Eduard Bakoš, Ph.D. 1 Literatura Relevantní legislativa a dokumenty viz dále (Ústava, Bezpečnostní strategie, resortní zákony) webové stránky příslušných institucí (např.

Více

Protidrogový vlak a mediální ozvěny

Protidrogový vlak a mediální ozvěny Protidrogový vlak a mediální ozvěny Vzhledem k neúspěšným pokusům předchozích provozovatelů uvést soupravu do efektivního provozu byl dlouho postoj médií k NF Nové Česko a jeho obnově projektu Revolution

Více

Delegace naleznou v příloze závěry Rady o Sýrii, které Rada přijala na svém zasedání konaném dne 17. října 2016.

Delegace naleznou v příloze závěry Rady o Sýrii, které Rada přijala na svém zasedání konaném dne 17. října 2016. Rada Evropské unie Lucemburk 17. října 2016 (OR. en) 13193/16 VÝSLEDEK JEDNÁNÍ Odesílatel: Generální sekretariát Rady Datum: 17. října 2016 Příjemce: Delegace MAMA 203 CFSP/PESC 811 RELEX 833 SY 7 Č. předchozího

Více

Tento dokument je třeba brát jako dokumentační nástroj a instituce nenesou jakoukoli odpovědnost za jeho obsah

Tento dokument je třeba brát jako dokumentační nástroj a instituce nenesou jakoukoli odpovědnost za jeho obsah 2006O0004 CS 24.05.2013 002.001 1 Tento dokument je třeba brát jako dokumentační nástroj a instituce nenesou jakoukoli odpovědnost za jeho obsah B OBECNÉ ZÁSADY EVROPSKÉ CENTRÁLNÍ BANKY ze dne 7. dubna

Více

Proč děláme práci, která nás nebaví?

Proč děláme práci, která nás nebaví? Proč děláme práci, která nás nebaví? Podle průzkumů se věnuje až 70% lidí zaměstnání, které je nenaplňuje a někdy i doslova sere. V poslední době nad touto otázkou hodně přemýšlím. Sám jsem vlastně dlouho

Více

ZAHRANIČNÍ ODBOJ, pracovní list

ZAHRANIČNÍ ODBOJ, pracovní list ZAHRANIČNÍ ODBOJ, pracovní list Mgr. Michaela Holubová Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Michaela Holubová. ZAHRANIČNÍ ODBOJ, pracovní list V Čechách vládla neobyčejně

Více

Gymnázium Dr. J. Pekaře Mladá Boleslav. GPSIII. ročník. SOUČASNÉ VÁLEČNÉ KONFLIKTY VE SVĚTĚ referát. Jméno a příjmení: Michal Záveský

Gymnázium Dr. J. Pekaře Mladá Boleslav. GPSIII. ročník. SOUČASNÉ VÁLEČNÉ KONFLIKTY VE SVĚTĚ referát. Jméno a příjmení: Michal Záveský Gymnázium Dr. J. Pekaře Mladá Boleslav GPSIII. ročník SOUČASNÉ VÁLEČNÉ KONFLIKTY VE SVĚTĚ referát Jméno a příjmení: Michal Záveský Třída: 3. B Datum: 28.3.2017 I Současné válečné konflikty ve světě Obecná

Více

Občané Velké Británie, toho času ve výcvikovém kempu IS v Sýrii. Jak přesvědčit lidi, aby si nechali podřezat krky s úsměvem?

Občané Velké Británie, toho času ve výcvikovém kempu IS v Sýrii. Jak přesvědčit lidi, aby si nechali podřezat krky s úsměvem? VIDEO: Islámský stát cvičí malé děti, jak podřezávat Evropany. Britské neziskovky chtějí jejich reintegraci po návratu ze Sýrie. Česko sebere dávky dlouhodobě nezaměstnaným, aby je mohlo potom dát migrantům?

Více

Odborový svaz zdravotnictví a sociální péče ČR Nabídka právní ochrany

Odborový svaz zdravotnictví a sociální péče ČR Nabídka právní ochrany Odborový svaz zdravotnictví a sociální péče ČR Nabídka právní ochrany Mgr. Roman Flek, ředitel obchodního úsek Nabídka pojištění právní ochrany pro členy Odborové svazu zdravotnictví a sociální péče ČR

Více

POČÁTEK I. SVĚTOVÉ VÁLKY

POČÁTEK I. SVĚTOVÉ VÁLKY POČÁTEK I. SVĚTOVÉ VÁLKY Masarykova ZŠ a MŠ Velká Bystřice projekt č. CZ.1.07/1.4.00/21.1920 Název projektu: Učení pro život Č. DUMu: VY_32_INOVACE_16-14 Tématický celek: Historie a umění Autor: Miroslav

Více

Arabsko-izraelské války

Arabsko-izraelské války Škola: Gymnázium, Brno, Slovanské náměstí 7 Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Název projektu: Inovace výuky na GSN prostřednictvím ICT Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/34.0940

Více

Antoine De Saint Exupéry

Antoine De Saint Exupéry VY_32_INOVACE_ČJL_594 Autor: Melanie Hozová Mgr. Použití: 6. 7. ročník Datum vypracování: 6.10. 2012 Datum pilotáže: 18.10.2012 Antoine De Saint Exupéry Metodika: Prezentace slouží jako výklad. V jednotlivých

Více

Metonymie. Ročník 8. a 9.

Metonymie. Ročník 8. a 9. ČESKÝ JAZYK Metonymie Ročník 8. a 9. 20. 8. - 21. 8. 2012 Autor: Mgr. Vladimíra Barboříková Zpracováno v rámci projektu Krok za krokem na ZŠ Želatovská ve 21. století registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/21.3443

Více

Adolf Hitler. Kdo rozpoutal válku...

Adolf Hitler. Kdo rozpoutal válku... DRUHÁ SVĚTOVÁ VÁLKA Adolf Hitler Kdo rozpoutal válku... Začátek války (1939-1945) EVROPA Německo USA Itálie V. Británie Maďarsko Bojovali proti SSSR... Rumunsko Bulharsko Slovensko (a dalších 47 států)

Více

MINISTERSTVO OBRANY ČR

MINISTERSTVO OBRANY ČR Krizové řízení Armády ČR od povodní po Afghánistán Vlastimil Picek, ministr obrany ČR ČVUT Kladno, 24. října 2013 OSNOVA 1. Základní pojmy 2. Úkoly Ozbrojených sil ČR 3. Krizové řízení v rezortu MO - Krizový

Více

Jednoduchá dostupnost tísňového volání pomocí Integrovaného bezpečnostního centra Moravskoslezského kraje (IBC) v Ostravě

Jednoduchá dostupnost tísňového volání pomocí Integrovaného bezpečnostního centra Moravskoslezského kraje (IBC) v Ostravě Jednoduchá dostupnost tísňového volání pomocí Integrovaného bezpečnostního centra Moravskoslezského kraje (IBC) v Ostravě V Moravskoslezském kraji se rodí unikátní projekt operačního a krizového řízení

Více

CZ.1.07/1.5.00/ Zefektivnění výuky prostřednictvím ICT technologií III/2 - Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT

CZ.1.07/1.5.00/ Zefektivnění výuky prostřednictvím ICT technologií III/2 - Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Autor: Mgr. Alena Hynčicová Tematický celek: 20. století Cílová skupina: I. ročník SŠ Anotace: Materiál má podobu pracovního listu s úlohami, pomocí nichž se žáci seznámí s největšími a rozhodujícími bitvami

Více

VZNIK A VÝVOJ KRIZOVÉHO MANAGEMENTU 2. VÝVOJ KRIZOVÉHO MANAGEMENTU NA ÚZEMÍ ČESKOSLOVENSKA

VZNIK A VÝVOJ KRIZOVÉHO MANAGEMENTU 2. VÝVOJ KRIZOVÉHO MANAGEMENTU NA ÚZEMÍ ČESKOSLOVENSKA VZNIK A VÝVOJ KRIZOVÉHO MANAGEMENTU 2. VÝVOJ KRIZOVÉHO MANAGEMENTU NA ÚZEMÍ ČESKOSLOVENSKA A. BEZPEČNOSTNÍ MODEL ČSR PO ROCE 1918 Vznik nového státního útvaru a proto i potřeba vytvořit jeho bezpečnostní

Více

CYBERWAR A KRITICKÁ INFORMAČNÍ INFRASTRUKTURA

CYBERWAR A KRITICKÁ INFORMAČNÍ INFRASTRUKTURA CYBERWAR A KRITICKÁ INFORMAČNÍ INFRASTRUKTURA Bezpečnost informací a udržitelný rozvoj 18.6.2013 Ing. Aleš Špidla Ales.spidla@gmail.com Cyberewar Bezpečnostní expert vlády USA Richard A. Clarke ve své

Více

ROSA CENTRUM PRO ŽENY, Z.S ŽENY OBĚTI DOMÁCÍHO NÁSILÍ, STATISTIKA ZA ROK FORMY NÁSILÍ

ROSA CENTRUM PRO ŽENY, Z.S ŽENY OBĚTI DOMÁCÍHO NÁSILÍ, STATISTIKA ZA ROK FORMY NÁSILÍ ROSA CENTRUM PRO ŽENY, Z.S ŽENY OBĚTI DOMÁCÍHO NÁSILÍ, STATISTIKA ZA ROK 2016 1. FORMY NÁSILÍ Domácí násilí má několik podob od psychického, přes ekonomické, sexuální až po fyzické. Téměř všechny klientky

Více

Armáda České republiky

Armáda České republiky Armáda České republiky symbol demokracie a státní suverenity 1993-2012 Všude tam, kde je nás třeba Zajištění obranyschopnosti České republiky Pomoc civilnímu obyvatelstvu při živelních pohromách Plnění

Více

Seznam Sórošovo neziskovek je venku! Rozvracejí zevnitř i Česko a Slovensko. Magnát si zaplatil i Transparency International!

Seznam Sórošovo neziskovek je venku! Rozvracejí zevnitř i Česko a Slovensko. Magnát si zaplatil i Transparency International! Seznam Sórošovo neziskovek je venku! Rozvracejí zevnitř i Česko a Slovensko. Magnát si zaplatil i Transparency International! Seznam Sórošovo neziskovek je venku! Rozvracejí zevnitř i Česko a Slovensko.

Více

Fakta případu. Pohovor s žadatelem:

Fakta případu. Pohovor s žadatelem: Fakta případu 7. 2. 2014 přiletěl Samir Sharifi na mezinárodní letiště Ryzuně ve Slavonii a ihned po výstupu z letadla požádal o udělení mezinárodní ochrany. Následně byl přesunut do přijímacího střediska

Více

Velká válka Češi na bojištích Evropy

Velká válka Češi na bojištích Evropy Pracovní listy k putovní výstavě Velká válka Češi na bojištích Evropy Pracovní listy jsou zpracovány jako doplňková vzdělávací pomůcka k výstavě Velká válka Češi na bojištích Evropy. Pracovní listy lze

Více

VOJENSKÉ ZPRAVODAJSTVÍ Národní Centrum Kybernetických Sil NCKS. SecPublica 2016

VOJENSKÉ ZPRAVODAJSTVÍ Národní Centrum Kybernetických Sil NCKS. SecPublica 2016 VOJENSKÉ ZPRAVODAJSTVÍ Národní Centrum Kybernetických Sil NCKS SecPublica 2016 ZPRAVODAJSKÝ SYSTÉM ČR VLÁDA ČESKÉ REPUBLIKY BEZPEČNOSTNÍ RADA STÁTU (BRS) VÝBOR PRO ZPRAVODAJSKOU ČINNOST (VZČ) MINISTR VNITRA

Více

Činnost Policie ČR v oblasti informační kriminality versus aktuální trendy rizikového chování dětí

Činnost Policie ČR v oblasti informační kriminality versus aktuální trendy rizikového chování dětí 22. listopadu 2012 Činnost Policie ČR v oblasti informační kriminality versus aktuální trendy rizikového chování dětí Brno, Konference "Bezpečně na internetu" předcházení trestné činnosti represivní prvek

Více

NÁVRH USNESENÍ. CS Jednotná v rozmanitosti CS. Evropský parlament B81250/

NÁVRH USNESENÍ. CS Jednotná v rozmanitosti CS. Evropský parlament B81250/ Evropský parlament 2014-2019 Dokument ze zasedání B81250/2016 21.11.2016 NÁVRH USNESENÍ předložený na základě prohlášení místopředsedkyně Komise, vysoké představitelky Unie pro zahraniční věci a bezpečnostní

Více

Člověk a společnost 8. NATO NATO. Vytvořil: PhDr. Andrea Kousalová. www.isspolygr.cz. DUM číslo: 8 NATO. Strana: 1

Člověk a společnost 8. NATO NATO. Vytvořil: PhDr. Andrea Kousalová. www.isspolygr.cz. DUM číslo: 8 NATO. Strana: 1 Člověk a společnost 8. www.isspolygr.cz Vytvořil: PhDr. Andrea Kousalová Strana: 1 Škola Ročník Název projektu Číslo projektu Číslo a název šablony Autor Tematická oblast Název DUM Pořadové číslo DUM 8

Více

VY_32_INOVACE_DEJ-1.MA-17_Studena_valka_a_zelezna_opona. Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Dubno

VY_32_INOVACE_DEJ-1.MA-17_Studena_valka_a_zelezna_opona. Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Dubno Číslo projektu Číslo materiálu Název školy Autor CZ.1.07/1.5.00/34.0581 VY_32_INOVACE_DEJ-1.MA-17_Studena_valka_a_zelezna_opona Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Dubno Mgr. Alena Šimonovská

Více

Monitoring médií za 3/2015 2.4.2015

Monitoring médií za 3/2015 2.4.2015 Monitoring médií za 3/2015 Přehled výstupů za 3/2015 (část 1) Datum Médium Titulek Kategorie Výstup Rozsah Obor Medi atyp 4.3.2015 Iprosperita.cz Za zlepšení neziskového sektoru produktová pozitivní celý

Více

14463/14 eh/lk 1 DG C 2B

14463/14 eh/lk 1 DG C 2B Rada Evropské unie Lucemburk 20. října 2014 14463/14 PESC 1074 COMEM 185 COMAG 89 COHAFA 102 COTER 72 SY 9 IRAQ 2 VÝSLEDEK JEDNÁNÍ Odesílatel: Rada Datum: 20. října 2014 Č. předch.dok.: 14472/14 PESC 1078

Více

Tisková informace JIHOČESKÉ KRAJSKÉ KOLO SOUTĚŽE ŠKOLNÍCH NOVIN A ČASOPISŮ dne 2. května 2017

Tisková informace JIHOČESKÉ KRAJSKÉ KOLO SOUTĚŽE ŠKOLNÍCH NOVIN A ČASOPISŮ dne 2. května 2017 Tisková informace JIHOČESKÉ KRAJSKÉ KOLO SOUTĚŽE ŠKOLNÍCH NOVIN A ČASOPISŮ dne 2. května 2017 V pátek 28. dubna 2017 se opět po roce zcela zaplnil sál Zastupitelstva Jihočeského kraje žáky, studenty a

Více

Pravidla soutěže Praní s chytrou pračkou

Pravidla soutěže Praní s chytrou pračkou Pravidla soutěže Praní s chytrou pračkou I. Obecná ustanovení 1. Soutěž Praní s chytrou pračkou (dále také jen soutěž ) probíhá na území České republiky v době od 24. 10. 2018 do 31. 10. 2018. 2. Účastníkem

Více

Vaše náměty. Počasí. TN.cz Prásk.tv Nova.cz Novaplus.cz Voyo.cz FANDA.tv Krásná.cz Doma.cz Blog.cz. Přihlášení» Registrace» reklama.

Vaše náměty. Počasí. TN.cz Prásk.tv Nova.cz Novaplus.cz Voyo.cz FANDA.tv Krásná.cz Doma.cz Blog.cz. Přihlášení» Registrace» reklama. TN.cz Prásk.tv Nova.cz Novaplus.cz Voyo.cz FANDA.tv Krásná.cz Doma.cz Blog.cz Přihlášení» Registrace» reklama Vaše náměty 606 09 09 09 zpravy@nova.cz Hledat článek, osobnost Hledat článek, osobnost Hledat

Více

Vaše náměty. Počasí. TN.cz Prásk.tv Nova.cz Novaplus.cz Voyo.cz FANDA.tv Krásná.cz Doma.cz Blog.cz. Přihlášení» Registrace» reklama.

Vaše náměty. Počasí. TN.cz Prásk.tv Nova.cz Novaplus.cz Voyo.cz FANDA.tv Krásná.cz Doma.cz Blog.cz. Přihlášení» Registrace» reklama. TN.cz Prásk.tv Nova.cz Novaplus.cz Voyo.cz FANDA.tv Krásná.cz Doma.cz Blog.cz Přihlášení» Registrace» reklama Vaše náměty 606 09 09 09 zpravy@nova.cz Hledat článek, osobnost Hledat článek, osobnost Hledat

Více

Kategorie Základní školy

Kategorie Základní školy Obsah: Kategorie základní školy... 3 1. kolo... 3 2. kolo... 6 3. kolo... 9 Kategorie Střední školy...13 1. kolo...13 2. kolo...16 3. kolo...2 Porovnání stejných otázek u ZŠ a SŠ...23 Kategorie Základní

Více

Vaše náměty. Počasí. TN.cz Prásk.tv Nova.cz Novaplus.cz Voyo.cz FANDA.tv Krásná.cz Doma.cz Blog.cz. Přihlášení» Registrace» reklama.

Vaše náměty. Počasí. TN.cz Prásk.tv Nova.cz Novaplus.cz Voyo.cz FANDA.tv Krásná.cz Doma.cz Blog.cz. Přihlášení» Registrace» reklama. TN.cz Prásk.tv Nova.cz Novaplus.cz Voyo.cz FANDA.tv Krásná.cz Doma.cz Blog.cz Přihlášení» Registrace» reklama Vaše náměty 606 09 09 09 zpravy@nova.cz Hledat článek, osobnost Hledat článek, osobnost Hledat

Více

Hollywoodský film Dítě číslo 44 byl v Rusku zakázán. A natáčel se v pražském metru, protože velmi připomíná moskevské z 50. let a z doby Stalina

Hollywoodský film Dítě číslo 44 byl v Rusku zakázán. A natáčel se v pražském metru, protože velmi připomíná moskevské z 50. let a z doby Stalina Hollywoodský film Dítě číslo 44 byl v Rusku zakázán. A natáčel se v pražském metru, protože velmi připomíná moskevské z 50. let a z doby Stalina Hollywoodský film Dítě číslo 44 byl v Rusku zakázán. A natáčel

Více

Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám

Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/21.3040 Šablona: III/2 Sada: VY_32_INOVACE_ 48 Třída / ročník 9.AB / IX. Datum vytvoření 16.12.2011

Více

OBECNÉ ZÁSADY. Článek 1. Definice. 1) všechny typy bankovních operací zahrnují poskytování služeb Eurosystému v oblasti správy rezerv klientům;

OBECNÉ ZÁSADY. Článek 1. Definice. 1) všechny typy bankovních operací zahrnují poskytování služeb Eurosystému v oblasti správy rezerv klientům; 1.6.2018 L 136/81 OBECNÉ ZÁSADY OBECNÉ ZÁSADY EVROPSKÉ CENTRÁLNÍ BANKY (EU) 2018/797 ze dne 3. května 2018 o poskytování služeb správy rezerv v eurech prostřednictvím Eurosystému centrálním bankám a zemím

Více

Internet jako mrtvola: Konec VPN poskytovatelů je blízko, Británie začala zatýkat za provoz proxy služeb! Konec soukromí, konec anonymních IP adres!

Internet jako mrtvola: Konec VPN poskytovatelů je blízko, Británie začala zatýkat za provoz proxy služeb! Konec soukromí, konec anonymních IP adres! AE News Alternativní zpravodajství a komentáře na aktuální témata z našeho (ro)zvráceného světa http://aeronet.cz/news Internet jako mrtvola: Konec VPN poskytovatelů je blízko, Británie začala zatýkat

Více

International Christian Outreach Ministry -- ICOM --

International Christian Outreach Ministry -- ICOM -- International Christian Outreach Ministry -- ICOM -- Pokoj Pána Ježíše Krista s vámi Uprchlíci nebo imigranti? Co je tento fenomén a kdo je za ním? TOTO JE IMIGRACE Imigrace je pohyb lidí do země, ve které

Více

Historie mírových operací v ČR / ČSSR

Historie mírových operací v ČR / ČSSR Velitelství výcviku Vojenská akademie ve Vyškově Historie mírových operací v ČR / ČSSR kpt. PhDr. Stanislav Balík KOREA Dozorčí komise neutrálních států ( DKNS) na Korejském poloostrově v letech 1953 1993.

Více

80. letech vznikala k Sovětskému svazu a ještě předtím k Velké Británii.

80. letech vznikala k Sovětskému svazu a ještě předtím k Velké Británii. VIDEO: Výuka dětských džihádistů v afghánské škole. Islámský stát by bez snahy západu o import demokracie do muslimských zemí nikdy neprosperoval! [CZ Titulky] VIDEO: Výuka dětských džihádistů v afghánské

Více

Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám

Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/21.3040 Šablona: III/2 Sada: VY_32_INOVACE_104 Třída / ročník 8.A, B / VIII. Datum vytvoření 26.12.2012

Více