Monitoring novinářských testů. Leden 2014

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Monitoring novinářských testů. Leden 2014"

Transkript

1 Monitoring novinářských testů Leden 2014

2 zdroj model ŠKODA název článku / typ testu Auto 7 - Autohit Superb Combi Vlajková loď / Test Auto 7 - Autohit Octavia RS 2,0 TSI/162 kw DSG Srovnávací test vs Ford Focus ST Autoforum.cz Octavia RS 2,0 TSI/162 kw Takhle jede RS TSI s ověřeným výkonem / Test motoru Auto.cz Octavia 2,0 TDI/110 kw DSG Útok na prémii / Test AutoTIp Octavia 1,6 TDI/77 kw DSG Elegance Sedm je lepších než pět / Test Gesundheit.com Rapid Spaceback 1,2 TSI/77 kw Sebejistý Rapid / Test Svět motorů Yeti Outdoor 2,0 TDI/81 kw 4x4 Srovnávací test vs Suzuki SX4, Dacia Duster, Opel Mokka Autoweb Yeti Outdoor 1,8 TSI/112 kw 4x4 DSG Test Svět motorů Citigo Sport 1,0 MPI/55 kw Test zdroj model ŠKODA název článku / typ testu Nachrichten.at Octavia Combi Ve stopách nejlepšího / Test

3 TEST MĚSÍCE - Zdroj model ŠKODA název článku / typ testu Auto Bild Superb Combi 2,0 TDI Test měsíce: Srovnávací test vs Mazda 6, Opel Insignia, Ford Mondeo Zdroj model ŠKODA název článku / typ testu Auto Test Superb Žádné plné sliby / Test Caravaning Octavia Combi 2,0 TDI/110 kw 4x4 Supertalent / Test Auto Strassenverkehr Octavia Combi 2,0 TDI/110 kw 6DSG Elegance Nabízí víc / Test Heilbronner Stimme Octavia Nadčasová a prostorná / Test VDI Nachrichten Rapid Spaceback 1,4 TSI/90 kw DSG Srovnávací test vs Mazda 3 Frankfurter Allgemeine Zeitung Rapid Spaceback 1,2 TSI/77 kw Green tec Elegance Docela velký minigolf / Test Auto Strassenverkehr Yeti 2,0 TDI/103 kw 4x4 Elegance Srovnávací test vs Mazda CX-5, Hyundai ix35 Auto Bild Yeti Outdoor 2,0 TDI/81 kw 4x4 Srovnávací test vs Hyundai ix35, Mitsubishi ASX, VW Tiguan Auto Motor und Sport Yeti Outdoor 2,0 TDI/81 kw 4x4 Srovnávací test vs Dacia Duster, Mini Countryman, Suzuki SX4 Bild am Sonntag Yeti Srovnávací test vs Nissan Quashqai zdroj model ŠKODA název článku / typ testu Auto Illustrierte Octavia Combi RS 2,0 TDI/135 kw Drsný a drsnější / Test Neue Zürcher Zeitung am Sonntag Rapid Spaceback 1,4 TSI/90 kw Hezký konkurent Golfu ze stejného hnízda / Test

4 zdroj model ŠKODA název článku / typ testu Podkapotou.sk ŠKODA Rapid Spaceback 1,2 TSI/63 kw Green tec Šikovné auto, rozumné řešení / Test zdroj model ŠKODA název článku / typ testu The Independent ŠKODA Superb Combi 1,6 TDI/77 kw GreenLine Koupě tohoto auta je velmi vychytralý plán / Test ContractHireAndLeasing.com ŠKODA Superb Combi Srovnávací test vs Mazda 6 Tourer, Hyundai i40 Tourer Car Magazine ŠKODA Superb 1,6 TDI/77 kw GreenLine Elegance Test Car Magazine ŠKODA Octavia RS 2,0 TSI/162 kw Srovnávací test vs VW Golf GTI, Kia Proceed GT ContractHireAndLeasing.com ŠKODA Octavia RS 2,0 TDI/135 kw Test Dailyrecord.co.uk ŠKODA Octavia RS 2,0 TDI/135 kw Test Reviews.cnet.com ŠKODA Octavia RS Pro ty, co se vyznají / Test Car Magazine ŠKODA Octavia Combi 2,0 TDI/135 kw Test Car Magazine ŠKODA Octavia 1,6 TDI/77 kw Elegance Test Motoring ŠKODA Octavia Test Car Magazine ŠKDOA Yeti Outdoor 2,0 TSI/103 kw DSG Elegan. Test Auto Car ŠKODA Yeti 1,2 TSI/ kw 6MT Test Plymouth Herald ŠKODA Yeti Outdoor 4x4 Test Express & Star ŠKODA Yeti Outdoor První Yeti byl skvělý, teď je ještě lepší / Test

5 To nejlepší z úst novinářů Nové RS je v případě zrychlení až do nejvyšších rychlostí schopno důstojně konkurovat i těm rychlejším autům, která je možné v provozu alespoň čas od času potkat, v daném případě se jednalo o BMW Z4 Coupe s nejvyšším výkonem 343 koní. (Octavia RS, Autoforum.cz) Právě tato konfigurace ukazuje, jak nebývale luxusní může ŠKODA Octavia být. Jistě, stále se nejedná o prémiový segment, takováhle Škodovka se mu však nebezpečně přibližuje. (Octavia 2,0 TDI, Auto.cz) Yeti je lesní inženýr, před budovou univerzity vypadá právě tak přirozeně jako uprostřed paseky. (Yeti, Svět motorů) Designérům se podařilo získat na omezeném prostoru daném rozměry vozu maximum místa: Spaceback překvapuje svojí vzdušností, prostorem před koleny a největším zavazadelníkem v této třídě, který dokonce předčí i větší Golf. (Rapid Spaceback, Neue Zürcher Zeitung am Sonntag) Octavia skutečně exceluje v tom, jak kombinuje slušný výkon s ekonomikou provozu. (Octavia, ContactHireAndLeasing.com) Několik posledních desítek let vyrábí ŠKODA vozy, které nekorespondují s bývalým image značky. Jsou dobré. Opravdu dobré. (Octavia RS, Rewiews.cnet.com) Místo pro nohy zadních cestujících v Octavii Combi konkuruje tomu v BMW řady 5 nebo Mercedesu třídy E. Zatímco zavazadlový prostor převyšuje kapacitou dokonce Audi A6 a VW Passat kombi. (Octavia Combi, Car Magazine) Základní motor 1,2 TSI je hvězdou, pokud jezdíte hlavně po městě: je dostatečně silný a efektivní na to, aby odměnil i ty, kteří chtěli hlavně nakoupit levně. (Octavia, Motoring)

6 Test měsíce Auto Bild Srovnávací test: ŠKODA Superb Combi 2,0 TDI vs Mazda 6 Kombi, Opel Insignia S.Tourer, Ford Mondeo Turnier datum: ŠKODA, 2. Mazda, 3. Opel, 4. Ford + hbité a úsporné motory + neporazitelná praktičnost - živý, úsporný diesel vrčí jako hladový pes Superb je sice o osm cm kratší než Insignia, přesto nabízí uvnitř aaah, prostor na kolena, který si přeje každý zákazník taxi, a zavazadlový prostor, po němž prahne každý otec od rodiny. Zavazadlový prostor Opelu je malý a nepraktický vadí nám široký okraj zadního nárazníku. Insignia je dobré auto, ale není dobré kombi. Superb vyvažuje skutečnost, že jsou na něm už tu a tam znát jeho léta, hbitým a úsporným pohonem, dobrým komfortem a akceptovatelnou cenou. Po sedmi letech je leccos v Mondeu zastaralé. Jeho kdysi vychvalovaný diesel pracuje na dnešní poměry mrzutě a zpomaleně. TDCi je tu navíc jediné bez systému Start/Stop a jeho spotřeba 6,3 litru je v testu největší. I po faceliftu vypadá obr od Škody nudně. Jeho praktičnost však zůstala neporazitelná.

7 Česká republika Auto 7 - Autohit Test: ŠKODA Superb Combi datum: nabídka prostoru + pestrá nabídka motorů - absence moderních bezpečnostních systémů Superb liftback v oblasti vnitřního prostoru exceluje a praktické kombi tyto vlastnosti ještě rozšiřuje. Superb platí za celkově vyvážené auto, kterému z hlediska jízdních vlastností či sladění pohonného ústrojí nejde moc vytknout. Pro běžný Superb je určitě vhodný motor 2,0 TDI, přičemž dynamicky pro normální ježdění postačí verze s výkonem 140 koní. Největší Škodovka boduje především prostorem. Zavazadlový prostor verze Superb Combi jen těžko hledá soupeře. Co se týče výbavy, i ta základní je slušná, ale všechny zásadní prvky a špetku luxusu navíc nabídne až druhá Ambition.

8 Česká republika Auto 7 - Autohit Srovnávací test: ŠKODA Octavia RS TSI 2,0/162 kw DSG vs Ford Focus ST datum: ŠKODA 9/10, 2. Ford 8/10 + lepší spotřeba než u Fordu + točivý motor - těžkopádnější v zatáčkách kvůli svým rozměrům ŠKODA dokázala udržet radikální řešení na uzdě a vyhrála srovnání s velkým odstupem. RS je v nabídce s úsporným turbodieselem, což v případě Fordu nečekejte. Čtyřválec Fordu hltá dražší benzin s oktanovým číslem minimálně 98 a v testu jsme mu naměřili o 1,5 l vyšší spotřebu než v případě Octavie. Čím větší jsou nerovnosti a čím rychleji jedete, tím lépe odpružení pracuje jako u sportovních podvozků. ŠKODA nabízí prostornější karoserii, lepší komfort a také bezproblémové jízdní vlastnosti. ŠKODA Octavia RS je univerzálnější, rodinnější a díky úspornějšímu motoru také ekonomičtější volbou.

9 Česká republika Autoforum.cz Test motoru: 2,0 TSI/162 kw vs ŠKODA Octavia RS datum: úžasně plochá křivka průběhu motoru + excelentní dynamika vozu - žádné Všimněte si výstavní křivky průběhu výkonu motoru, na reálně naměřený výstup je úžasně plochá od nějakých 4400 ot./min. až prakticky k omezovači otáček výkon neklesá pod nějakých 215 koní, a to spolu s relativně nízkou hmotností a správným zpřevodováním má na svědomí celé kouzlo. Nic více za výslednou dynamikou nehledejte. Sami jsme dynamiku benzinového RS s manuální převodovkou označili za excelentní. Nové RS je v případě zrychlení až do nejvyšších rychlostí schopno důstojně konkurovat i těm rychlejším autům, která je možné v provozu alespoň čas od času potkat, v daném případě se jednalo o BMW Z4 Coupe s nejvyšším výkonem 343 koní. Automobilkou avizovaný výkon převyšuje realita o 4 a kousek koně, točivý moment o necelých 8 Nm.

10 Česká republika Auto.cz Test: ŠKODA Octavia 2,0 TDI/110 kw DSG datum: ,5/5 + vůz téměř na úrovni prémiového segmentu + elektronické asistenční systémy - logika manuálního řazení DSG Pohodlná přední sedadla s vyhříváním zajišťují posádce velkou míru komfortu, ani po několika hodinách nepřetržité jízdy jsme nepocítili zvýšenou únavu." Právě tato konfigurace ukazuje, jak nebývale luxusní může ŠKODA Octavia být. Jistě, stále se nejedná o prémiový segment, takováhle Škodovka se mu však nebezpečně přibližuje." Testovaný turbodiesel v Octavii představuje ideální kombinaci jízdní dynamiky a nízkých provozních nákladů." Na dálnici se navíc hodí moderní elektronické systémy. Základem je aktivní radarový tempomat, který zachovává konstantní vzdálenost od vozu jednoucího před vámi, nebo systém Lane Assistant, jenž umí auto udržet v jízdním pruhu. Řidič je samozřejmě stále brán jako nejvyšší autorita, elektronika však obstarává velké množství unavujících úkonů." Je jasné, že většina typických zákazníků Škodovky po takto vybavené Octavii nesáhne. Automobil s cenou atakující Kč minimálně jednou tolik překračuje ideální rozpočet na koupi nového vozu, testovaná Octavia je však adekvátně tomu lepší."

11 Česká republika AutoTIP Test: ŠKODA Octavia Combi 1,6 TDI/77 kw DSG Elegance datum: kultivované řazení + dostačující výkon - cena za DSG Výhoda dvou stupňů navíc u DSG je značná. Výkony naftové šestnáctistovky se díky nim rovnoměrně rozložily, takže řidič necítí výkonové prodlevy, typické pro manuální,pětikvalt'." V běžném provozu 77 kw a 250 Nm od 1500 otáček stačí. Volnější tempo při předjíždění se dá potlačit správnou prací s kinetickou energií vozu jednoduše s předstihem plánovat deceleraci, nebo brzdit jen minimálně." Zatáčky lze projíždět celkem rychle, podvozek se chová nadprůměrně jistě a řízení je velmi přesné." Pokud netoužíte po ostré dynamice a spíše oceníte automat, není u Octavie lepší volby." Dotyková navigace je perfektně přehledná a ovládání klimatizace hezky po ruce."

12 Česká republika Gesundheit.com Test: ŠKODA Rapid Spaceback 1,2 TSI/77 kw datum: prostorné, poctivé auto + jízdní vlastnosti - vysoká nákladová hrana Za dvoumetrového řidiče se pohodlně usadí stejně vysocí pasažéři, což není obvyklé ani u aut o třídu větších. Převodovka je přesná, tichý motor rychle reaguje na plyn a má dostatek síly již od nízkých otáček. Motor působí silnějším dojmem, než napovídají jeho parametry. Navíc je úsporný. Klidní řidiči s ním budou mimo město jezdit za nějakých pět litrů, na dálnici při 130 km/h do sedmi. Interiér z tvrdých, leč kvalitních plastů možná neohromí, ale zpracovaný je perfektně a prostorností překoná i o třídu větší auta. Za výtečný poměr výkonů vůči spotřebě může i nízká hmotnost Rapidu, který je poddajný, ale přitom sebejistý a snadno ovladatelný. Zájemci za své peníze dostanou nekomplikované, velmi prostorné a poctivé auto, které skvěle jezdí a jeho řízení si lze užít.

13 Česká republika Svět motorů Srovnávací test: ŠKODA Yeti 2,0 TDI/81 kw vs Dacia Duster, Opel Mokka, Suzuki SX4 datum: Suzuki, 2. ŠKODA, 3. Opel, 4. Dacia + výborné jízdní vlastnosti podvozek ze závodnické školy + chirurgicky přesné řízení - horší aerodynamika a výrazně vyšší spotřeba než u Suzuki Kopromisní polohu řidiče v Dacii má na svědomí volant bez podélného seřízení. Sedáky i zadní opěradlo jsou krátké a nepříliš robustní. Yeti je lesní inženýr, před budovou univerzity vypadá právě tak přirozeně jako uprostřed paseky." Necháme-li prostřední díl zadního sedadla doma, dva krajní lze přisunout na střed, což dvěma dospělým zajistí nevšední komfort." Tlumiče neudrží karoserii Opelu v klidu a její vysoká stavba reaguje stálými parazitními kmity." Zatímco do Opelu přicházíme jako do klubu, ve Škodovce se cítíme jako doma, obklopeni důvěrně známými, i když ne nutně moderními věcmi. Interiér Suzuki nám připomíná perfektně zařízenou kancelář. Duster je pracovní nástroj, do jehož kabiny se těžko budete těšit." Yeti má plynule zabírající vícelamelovou hydraulickou spojku Haldex, řízenou plně automaticky podle stylu jízdy a přilnavosti. Ostatní používají jednoduchou elektromagnetickou spojku."

14 Česká republika Autoweb Test: ŠKODA Yeti Outdoor 1,8 TSI/112 kw 4x4 DSG datum: /5 + výborné chování na silnici + snadná ovladatelnost v terénu - morálně starší interiér Asistenční systémy fungují intuitivně a jsou uživatelsky přívětivé a nápomocné. Podvozek je celkově nastavený více do tuha, což autu umožňuje dobře potlačovat náklony a jezdit velmi agilně, díky dobrému akustickému tlumení a pocitu bytelného sestrojení podvozku však posádka nedostatkem komfortu určitě netrpí." Řídit Yetiho je tak zábavné, a to i díky,čistotě' odezvy jednotlivých ovládacích prvků." ŠKODA Yeti po modernizaci možná ztratila nepatrnou část svého vizuálního charakteru, na svém výborném jízdním projevu však ztráty nezaznamenala." Pokud se rádi svezete svižněji, přinese vám benzinový motor radost. Naopak pokud vyhledáváte klidnější jízdu, nebude rušit hlukem nebo nesmyslně tvrdým podvozek, ale potěší poddajností a dojmem robustní konstrukce."

15 Česká republika Svět motorů Test: Citigo Sport 1,0 MPI/55 kw 3dv. datum: vkusné "rychlé" doplňky + svižný a úsporný motor - ergonomické nedostatky Mírně přidřepl rovněž podvozek, konkrétně o patnáct milimetrů, což v kombinaci se zmíněnými patnáctipalcovými koly znamená přece jen jisté omezení komfortu. Citigo je však v této oblasti mimořádným přeborníkem, takže v mininadprůměru se drží i jako tvrdší Sport." Živý motor se po většinu času spokojí s pěti litry." Vnitřním prostorem poráží miniškodovka i kdejaké malé auto." (I přes zmíněná negativa - pozn.) zůstává však ŠKODA Citigo špičkovým vozem minikategorie." S paketem Sport budí Citigo respekt, skoro jako by se jmenovalo RS."

16 Rakousko Nachrichten.at Test: ŠKODA Octavia Combi datum: /5 + velmi dobré zpracování + prvky Simply clever - přehlednost interiéru Stačí několik pohybů rukou a nastavíte si dokonalou jízdní pozici s dobrým výhledem na přístrojový panel. Auto s dvoulitrovým motorem o 150 koních je agilní a hladina hluku v interiéru není nijak rušivá." Cesta trvala 4 a půl hodiny, a přesto po únavě ani stopy, třebaže na silnici byl velký provoz. To hovoří ve prospěch komfortu vozidla." Když do vozu přistoupili tři kolegové, poprvé se ukázaly přednosti jeho obrovské prostornosti. Třebaže jsme do něj naložili čtyři velké tašky a laptopy, zavazadlový prostor vypadal téměř prázdný. Rodina toho na dovolenou může odvézt skutečně hodně." S parkovacím asistentem je snadné nalézt i malé mezery k zaparkování."

17 Německo Auto Test Test: ŠKODA Superb datum: velmi dobrý výhled kolem vozu u varianty Combi + velkorysá nabídka prostoru - žádné Celkově se Superb jeví díky hranatým a nízkým světlometům svěžejší a působí ostřejším dojmem." Solidní technika VW, elegantní design a velkorysý prostor pro cestující i zavazadla: Superb nabízí v porovnání s ostatními hodně auta za málo peněz. Prostorné Combi navíc trumfuje karoserií, která poskytuje lepší rozhled kolem vozu a větší variabilitu. V kombinaci se silným, 140koňovým motorem TDI a výbavovým stupněm Ambition jde o atraktivní nabídku jak pro rodiny, tak pro podnikatele." Výhodou Combi není pouze větší nákladový prostor. Nabízí také nižší nákladovou hranu, rovnou ložnou plochu a s volitelným síťovým programem i větší variabilitu." Vzadu mohou dva dospělí docela dobře stanovat, zatímco řidič a spolujezdec si udělají pohodlí na sedadlech vhodných i pro dlouhé cesty." Tuhé nastavení podvozku umožňuje agilní chování, velké nerovnosti ale dává cestujícím pocítit. Není dokonalé, ale celkově je dostatečně pohodlné."

18 Německo Caravaning Test: ŠKODA Octavia Combi 2,0 TDI/110 kw 4x4 datum: kvalitně zpracované řízení umožňuje táhnout 2tunový přívěs i bez DSG + vynikající trakce - některá příliš levná řešení detailů Pohon 4x4 s elektronicky řízenou mezinápravovou spojkou Haldex reaguje i při velmi pomalé jízdě stabilně a citlivě, i slušně naložená Octavia se v bahně pohybuje se suverenitou. Pomáhá tomu také motor, který ochotně táhne už od nízkých otáček." ŠKODA se svojí Octavií Combi opět stvořila vynikající vůz za férovou cenu." Ačkoliv sama o sobě váží Octavia asi 1500 kg, má dvoutunový přívěs pod kontrolou. Přívěs se po náklonech rychle srovná, a to i bez pomocného stabilizačního systému." Interiér se vyznačuje velmi dobrými sedadly s tím nejlepším ergonomickým tvarováním. Zadní sedadla budou vyhovovat i dospělým a zavazadlový prostor s dvojtou podlahou dobře poslouží ve většině případů." ŠKODA Octavia toho hodně uveze a s pohonem 4x4 i hodně utáhne."

19 Německo Auto Strassenverkehr Test: ŠKODA Octavia 2,0 TDI/110 kw 6DSG Elegance datum: vyvážené auto pro rodinu + nabídka prostoru - lehké cukání DSG při rozjezdu Velký interiér navozuje pocit velkorysé prostornosti, podtržený prostorem na kolena vzadu, který dává vzpomenout na vyšší střední třídu." Člověk už nemá pocit, že ŠKODA je záměrně zpátky drženou levnou verzí Volkswagenu." Interiér je skromně a stroze zařízený, díky čemuž má velmi intuitivní ovládání." Vysoké zatížení vozu je možné díky poměrně tuhému podvozku; přesto je komfort na delších cestách dobrý. Pozitivním vedlejší efektem tohoto nastavení je, že je vůz i přes svoji velikost dobře ovladatelný." Z především cenově výhodného vozu se během let stalo vyzrálé a vyvážené auto ideální pro rodinu. Skutečně jako cenově výhodné působí již pouze horší motorizace. V ostatních případech hraje už Octavia vyšší ligu než dříve."

20 Německo Heilbronner Stimme Test: ŠKODA Octavia datum: nadčasovost designu + ideální auto pro táty od rodin - žádné Interiér předchůdkyně byl co do kvality celkem přesvědčivý a ŠKODA jej teď ještě vylepšila." Na dobře uspořádaném interiéru je patrné, že jeho návrháři se orientovali především na zákazníkovy potřeby." Octavia Combi je auto, které nebude ani za deset let vypadat staře." Tento solidní kombík je jistý na silnici, přesně zatáčí, rychle řadí (s DSG), je lehký, mrštný a užijete si s ním i zábavu. K tomu nabízí spoustu prostoru a ještě šetří rozpočet domácnosti. Víc už ani tátové od rodin nemohou chtít, nebo ano?" Opravdu šikovný je zavadlový prostor. Zaprvé se do něj snadno vstupuje opravdu velkými pátými dveřmi a zadruhé lze zadní opěradla sklopit přímo z kufru pomocí páčky."

21 Německo VDI nachrichten Srovnávací test: ŠKODA Rapid Spaceback 1,4 TSI/90 kw DSG vs Mazda 3 datum: ŠKODA, 2. Mazda + lepší nabídka prostoru + výhodnější základní cena - nijak hodnotné materiály v interiéru Že je Spaceback menší než Mazda 3 vadí v Rapidu jen málo, protože jak nabídkou prostoru, tak objemem kufru umí ŠKODA bodovat. Vzadu mají cestující hodně prostoru na kolena a nad hlavou a zavazadlový prostor mezi 415 a 1380 litry je asi o 10 % větší než u Mazdy. Jako další výhoda se ukazují i velké páté dveře." Turbomotor 1,4 TSI má silný zátah a běží kultivovaně. K dobrému dojmu z něj přispívá i sedmistupňové DSG se vždy připraveným vhodným rychlostním stupněm." Motor Mazdy patří na první pohled do jiné generace než 1,4 TSI, ale šestistupňová převodovka řadí nejen přesně, ale umožní mu i po těžkopádném rozjezdu odvádět dobrou práci." Součásti podvozku Rapidu Spaceback pocházejí z výrobní linky Fabie a Octavie (předchozí). Díky tomu je komfort pérování vynikající. Ve spojení s dobře nastaveným řízením umožňuje podvozek dynamický průjezd úzkými zatáčkami." Podvozkoví vývojáři Mazdy očividně nekladli takový důraz na komfort jízdy jako ve Škodě, důležitější pro ně byla dynamika jízdy."

22 Německo Frankfurter Allgemenine Zeitung Test: ŠKODA Rapid Spaceback 1,2 TSI/77 kw Green tec Elegance datum: dobře vyladěný pohonný systém + řada praktických Simply clever řešení - tvrdé plasty v interiéru i ve výbavě Elegance Za jízdy ukazuje Spaceback svoji lepší stránku. Hluk větru je minimální a pérování o mnoho komfortnější než tvrdé nastavení podvozku limuzíny. Pružiny a tlumiče se snadno vypořádávají s nerovnostmi na silnici." Řízení si notuje s dobře sestaveným ansáblem a může se pochlubit dobrou zpětnou vazbou od kol." Palubní deska je čistá a přehledná, přístrojový štít je velmi dobře čitelný." Odkládací přihrádky mají tu správnou velikost a nacházejí se na těch správných místech." Charakteristika motoru, kterou bychom ještě donedávna našli jen u dieselů, umožňuje uvolněnou, klidnou jízdu, která je díky nízkým úrovním otáček i úsporná." Rapid patří k nejlehčím vozům svojí třídy."

23 Německo Auto Strassenverkehr Srovnávací test: ŠKODA Yeti 2,0 TDI/103 kw 4x4 Elegance vs Hyundai ix35, Mazda CX-5 datum: ŠKODA, 2. Mazda, 3. Hyundai + agilní a bezpečné jízdní vlastnosti + vysoká variabilita - nejhorší nabídka prostoru v testu Elektromagnetické řízení Hyundaie stále zatáčí tak trochu nejasně a nabízí málo zpětné vazby." Menší nabídku prostoru dohání Yeti svojí variabilitou, pečlivým zpracováním, kultivovaným, třebaže trochu žíznivým pohonem, vysokou úrovní bezpečnosti a zábavným řízením." Hyundai končí kvůli svému drsnému pérování, nepohodlným sedadlům a dunivému motoru za Mazdou i Škodou." Yeti opepřuje svoji krátkou karoserii vysokou variabilitou." Vznětový motor Hyundaie hodně kouří, pomaleji se dostává do tempa, slabě táhne a trápí se už na 180 km/h." Yeti zatáčí s entusiasmem, jezdí agilně a stejně tak bezpečně. Mazdě chybí trochu cit v řízení, Hyundai hodně."

24 Německo Auto Bild Srovnávací test: ŠKODA Yeti Outdoor 2,0 TDI/103 kw 4x4 vs Hyundai ix35, Mitsubishi ASX, VW Tiguan datum: ŠKODA, 2. VW, 3. Hyundai, 4. Mitsubishi + pozoruhodné jízdní vlastnosti + nízká cena - žádné Stejný dvoulitr TDI se 140 koňmi jako v Tiguanu má v o 100 kg lehčím Yeti větší tah a silnější zvuk." Yeti divoce a odhodlaně sviští zatáčkami, je pozoruhodně agilní a pohybuje se lehčeji než Tiguan." Hyundai je zde nejpomalejší, diesel ke všemu duní a automatická převodovka reaguje pomalu. K dokonalosti má daleko i houpavé nastavení pérování a volant s gumovým pocitem." Odstup Hyundai od špičky je znatelný. Yeti je o hodně živější, Tiguan komfortnější." Mitsubishi nabízí příliš málo místa vpředu, vzadu i v kufru." Hlasitý podvozek ASX má sice nádech agility, ale tuhé, na nárazy citlivé řízení ji omezuje."

25 Německo Auto Motor und Sport Srovnávací test: ŠKODA Yeti Outdoor 2,0 TDI/81 kw 4x4 vs Dacia Duster, Mini Countryman, Suzuki SX4 datum: ŠKODA, 2. Suzuki, 3. Mini, 4. Dacia + spolehlivý vůz pro všechny příležitosti + jízdní vlastnosti, nabídka prostoru - spotřeba 7,3 l Izolačního materiálu je v Dacii Duster málo jako šafránu a motor je kvůli tomu v interiéru při zátěži pořádně dominantní. Hluk od pneumatik a větru společně dokáží přehlušit i cédéčko. Dacia se v zatáčkách silně naklání a má nejasné jízdní vlastnosti, což koresponduje s necitlivým řízením. ESP zasahuje příliš brzy a mechanický hluk je iritující." Yeti je jednoduše spolehlivý vůz pro všechny příležitosti." Mini má raději zatáčky než roviny a cení si stylovosti více než funkčnosti." Yeti v tomto testu boduje nejlepší nabídkou prostoru a vítězí vysokou variabilitou zadních sedadel, připravený splnit jakýkoliv úkol." Yeti prvotřídně vyrovnává nerovnosti a nabízí spoustu jízdního komfortu, ať už na sedadlech nebo díky tlumení hluku. Ovládá se intuitivně a ve všech dalších ohledech se chová přinejmenším tak, jak byste čekali od dobrého kompaktního SUV."

26 Německo Bild am Sonntag Srovnávací test: ŠKODA Yeti vs Nissan Quashqai datum: praktičtější, s lépe vyřešeným prostorem než Nissan + jadrné jízdní vlastnosti - oproti Nissanu málo moderní V Yetim se sedí blíže asfaltu, celá kabina řidiče je umístěná velmi vzadu a je prostorná jako dodávka. Proti tomu Quashqai spojuje pocit vysokého posezu z SUV s interiérem sportovního vozu. Zatímco Nissan se profiluje jako více sportovní, svalnatý svůdce s nižším a širším postojem, hranatý Yeti je spíše šarmantním praktikem s chytrým prostorovým konceptem. Praktičtějším vozem je každopádně Yeti, který nabízí více než jen mnohem lepší hodnoty výkonu. Zatímco v Nissanu se dá zadní sedadlo sklopit pouze ve dvou dílech, ve Škodě je třídílné a kromě toho je lze posouvat a zcela vyndat. Chladně kalkulující člověk sáhne po Yetim, člověk jdoucí s módou spíše po Quashqai. Při jízdě se oba dva vozy značně liší. ŠKODA je jadrná a svěží, s přímým řízením a tuhým pérováním, Nissan je spíše ležérní a uvolněný, s řízením s lehkým chodem, které je vhodné do parkovacích domů, ale na delších cestách vadí.

27 Švýcarsko Auto Illustrierte Test: ŠKODA Octavia Combi RS 2,0 TDI/135 kw datum: dobrá spotřeba + dobré jízdní vlastnosti - vizuálně příliš podobné standardnímu modelu Šlápnete-li na plynový pedál, zrychlíte za jadrného zvuku turba a po slabším začátku motor náležitě zatáhne.." I když jezdíte úsporně, dostanete se na spotřebu 5,9 litru na rozdíl od udávaných 5,0 l. V průměru to dokonce bylo i 7,0 litru, ale to jsme jezdili sportovně, často akcelerovali a dali vozu pořádně zabrat." Kdo chce zažít více adrenalinu než ve standardní Octavii, a přitom si udržet únosnou spotřebu, pro toho je dieselové RS dobrou volbou." I s na 15 mm sníženým podvozkem je RS pohodlné. V rychlých zatáčkách péruje s citem a díky progresivnímu řízení a elektronickému diferenciálu se dobře ovládá." Sportovní sedadla jsou vyvedena v kombinaci látka-kůže. Dají se nastavovat pouze manuálně, ale jsou pohodlná."

28 Švýcarsko Neue Zürcher Zeitung am Sonntag Test: ŠKODA Rapid Spaceback 1,4 TSI/90 kw datum: prostornost + sportovně elegantní design - žádné Spaceback je hezký, malý, kompaktní a prostorný vůz." Designérům se podařilo získat na omezeném prostoru daném rozměry vozu maximum místa: Spaceback překvapuje svojí vzdušností, prostorem před koleny a největším zavazadelníkem v této třídě, který dokonce předčí i větší Golf." Elektromechanický posilovač řízení patří k nejlepším v segmentu." Spaceback je atraktivním rozšířením řady Rapid a svým sportovně elegantním designem osloví zákazaníky orientované na styl." Má tvary kupé, ale nabízí hodně prostoru sportovně elegantní Rapid Spaceback od Škody."

29 Slovensko Pod kapotou.sk Test: ŠKODA Rapid Spaceback 1,2 TSI/63 kw Green tec datum: dobře nastavené pérování podvozku + úsporné motory TSI - vysoká nákladová hrana Jízda se Spacebackem 77 kw je doslova paráda, ale ani námi zkoušený motor 63 kw se nenechá zahanbit. Nepatří sice k trhačům asfaltu, ale jeho velmi slušných 160 Nm kroutícího momentu už od 1500 otáček zebezpečí slušnou jízdu i přes pět rychlostních stupňů." Při jízdě vyššími rychlostmi je plusem i nízká hladina aerodynamického hluku. Paketem Green tec můžete ulevit svému ekologickému svědomí za 237 euro, ale potěšíme vás, že spotřeba se s ním reálně dostala do zajímavých hodnot a návratnost této investice je poměrně rychlá." Mezi konkurencí najdete i měkčeji nalaďaná auta, ale toto mi vyhovovalo zcela bez připomínek." Spaceback je skutečně auto, které si na nic nehraje, dobře poslouží a ještě docela dobře vypadá. V mých očích dostal zelenou, a to nejen kvůli barvě karoserie testovaného modelu." Oproti Rapidu chybějících 135 litrů v zavazadlovém prostoru postrádáte v praxi mnohem méně, než by se mohlo zdát."

30 Velká Británie The Independent Test: ŠKODA Superb Combi 1,6 TDI/77 kw GreenLine Elegance datum: nabídka prostoru + nízká spotřeba - špatný komfort při jízdě s velkými koly V některých novinách se před časem rozvášňovali, když někdo viděl Rowana Atkinsona ve Škodě Superb. Uvádělo se v nich, že je to skutečně velmi vzdálený vůz od jeho 390 km/h jedoucího McLarenu F1 za 3 miliony liber, který si koupil v roce Já si ale myslím, že pan Atkinson pouze měl vychytralý plán, jak vyřešit svoje motoristické potřeby." Stejně jako Rowan Atkinson, tak i já řidič Škodovky vím, co od vozu ŠKODA chci. Zaprvé spoustu místa, abych mohl převážet všechny možné věci. Tuto podmínku Superb hravě splňuje." Uvnitř se Superb vyrovná místem pro nohy i svému luxusnímu bratranci Bentley Continental Flying Spur." Můj tip pro potenciálního majitele Superbu je: kupte si ojetého, raději benzin než diesel, a kombi. Mějte ho hodně dlouho, takže jeho ztrácení na hodnotě nebude relevantní. Možná, že tohle byl ten vychtralý plán pana Černá zmije."

31 Velká Británie ContractHireAndLeasing.com Srovnávací test: ŠKODA Superb Combi vs Mazda 6 Tourer, Hyundai i40 Tourer datum: bez hodnocení + zavazadlový prostor + výhodná cena - absence zadní kamery Svalnaté, autoritativní řízení v Superbu má na svědomí velmi sebejistou jízdu, zatímco i40 působí více mrštně, ovšem trochu bez objemu a ve srovnání se Superbem celkově neuspokojivě." Převážná část kupců kombi si je vybírá kvůli jejich celkové praktičnosti a zavazadlovému prostoru, a zde Mazda ztrácí převahu. Její 506litrový kufr je o 20 % menší než 633litrový v Superbu." V interiéru všichni tři nabízejí šikovná řešení se spoustou odkládacích míst, ovšem Superb benefituje z vybroušeného a intuitivního infotainmentu koncernu VW." Navigační systém Hyundaie stejný jako byste našli v mnoha vozech Kia je dost jednoduchý na to, aby se snadno používal, ale není tak vytříbený jako ve Škodě." Mazda 6 je ze všech největší fešanda, nabízí nejpříjemnější jízdu a má nejlevnější provoz. Jenže i ve své nejskromnější podobě je také nejdražší. Nejdostupnějším kombi ze všech je Superb."

32 Velká Británie Car Magazine Test: ŠKODA Superb 1,6 TDI/77 kw GreenLine Elegance datum: /5 + nízká spotřeba + nízké emise - ne tak dobré jízdní vlastnosti jako má Octavia, relativně horší kvalita jízdy na horších površích Na rozdíl od Audi A1 a Škody Octavia, v nichž jsme tento motor testovali, tu není 5, nýbrž 6 manuál s velmi dlouhými převodovými stupni, které v rychlostech nižších než dálničních udržují motor sotva probuzený." Zátah ve středních otáčkách je pro provoz na dálnici, kde Superb stráví většinu svého života, dostačující. Dokonce ani při velké zátěži se pohonné ústrojí nesnaží v automotive poctě Vetřelci vyskočit z auta skrz kapotu ven." Už od nízkých otáček budete vždy nejméně o jeden převodový stupeň, níže než byste byli v silnějším Superbu s 2,0 TDI. Stejně jako u všech spořivějších dieselů je to věc, kterou se naučíte obcházet, a pokud jde o váš jediný vůz (a jak vynikající rodinný vůz Superb je!), slabší tah motoru budete sotva zaznamenávat." Snížený podvozek je aerodynamické opatření, které pomáhá k emisím CO g/km, což je o celé daňové pásmo lepší než nejčistší BMW řady 5 (nová 518d, kterou jsme zkoušeli v 2013)."

Citigo 1,0 MPI/55 kw Srovnávací test (FIAT Panda 1,2)

Citigo 1,0 MPI/55 kw Srovnávací test (FIAT Panda 1,2) zdroj model ŠKODA Citigo 1,0 MPI/55 kw Srovnávací test (FIAT Panda 1,2) ifaster.cz Octavia RS 2,0 TDI DSG Test veciautomobilove.cz Yeti Recenze ojetého vozu zdroj model ŠKODA AutoBild Yeti GreenLine Ruhr

Více

!"#$!%#"&'"!(#")*+,-./'$0+$1. Duben 2013

!#$!%#&'!(#)*+,-./'$0+$1. Duben 2013 !"#$!%#"&'"!(#")*+,-./'$0+$1 Duben 2013 zdroj model ŠKODA Octavia 2,0 TDI Srovnávací test (Hyiundai i40) Auto 7 Octavia 1,2 TSI Elegance Test Auto 7 Octavia Rapid 1,2 TSI Ambition Srovnávací test (Renault

Více

!"#$!%#"&'"!(#")*+,-./'$0+$1!"#$%&'()*

!#$!%#&'!(#)*+,-./'$0+$1!#$%&'()* !"#$!%#"&'"!(#")*+,-./'$0+$1!"#$%&'()* zdroj model ŠKODA Mladá fronta DNES Nový Superb 2,0 TDI Test Autorevue.cz Nový Superb 1,4 TSI a 2,0 TDI Test 5plus2 Nový Superb 1,6 TDI Greenline Test Týden Nový

Více

Yeti 1,2 TSI Srovnávací test (Citroën C4 Aircross 1,6)

Yeti 1,2 TSI Srovnávací test (Citroën C4 Aircross 1,6) zdroj model ŠKODA autopruvodce.cz Octavia Combi 1,6 LPG Test Yeti 1,2 TSI Srovnávací test (Citroën C4 Aircross 1,6) autoforum.cz Rapid 1,6 TDI Test autopruvodce.cz Superb Combi 2,0 TDI Test zdroj model

Více

!"#$!%#"&'"!(#")*+,-./'$0+$1!"#!$%&'()

!#$!%#&'!(#)*+,-./'$0+$1!#!$%&'() !"#$!%#"&'"!(#")*+,-./'$0+$1!"#!$%&'() zdroj model ŠKODA Superb Combi 2,0 TDI Test Octavia Combi 2,0 TDI 4x4 Test Auto TIP Octavia Combi 2,0 TDI Test Autohit Octavia Combi 1,8 TSI Elegance Test (Tomáš

Více

!"#$!%#"&'"!(#")*+,-./'$0+$1!"#!$!%&'()*

!#$!%#&'!(#)*+,-./'$0+$1!#!$!%&'()* !"#$!%#"&'"!(#")*+,-./'$0+$1!"#!$!%&'()* 1 zdroj model ŠKODA Auto TIP Superb Combi 1,8 TSI DSG Auto 7 Superb 1,4 TSI Po povrchu / Test Lidové noviny Octavia Combi 2,0 TDI 4x4 Auto 7 Octavia Combi 1,8 TSI

Více

Právo Octavia 2,0 TDI Test. ifaster.cz Octavia 1,2 TSI Test. Auto Test Citigo 1,0 MPI Srovnávací test

Právo Octavia 2,0 TDI Test. ifaster.cz Octavia 1,2 TSI Test. Auto Test Citigo 1,0 MPI Srovnávací test zdroj model ŠKODA Právo Octavia 2,0 TDI Test ifaster.cz Octavia 1,2 TSI Test zdroj model ŠKODA Auto Test Citigo 1,0 MPI Srovnávací test Auto Moto und Sport Octavia 1,4 TSI Srovnávací test Auto Zeitung

Více

MONITORING NOVINÁŘSKÝCH TESTŮ. listopad 2010

MONITORING NOVINÁŘSKÝCH TESTŮ. listopad 2010 MONITORING NOVINÁŘSKÝCH TESTŮ listopad 2010 zdroj model Škoda název článku/typ testu Autembezpecne.cz Roomster Škoda Roomster zabodovala na technických prohlídkách v Německu Automobil revue Octavia 1,2

Více

Monitoring novinářských testů. Říjen 2012

Monitoring novinářských testů. Říjen 2012 Monitoring novinářských testů Říjen 2012 zdroj model ŠKODA název článku/typ testu AutoTip Superb Combi 2,0 TDI 4x4 Test Auto 7 Rapid 1,2 TSI Test Svět motorů Rapid 1,2 MPI Test novinky.cz Octavia Combi

Více

Redakční autotest: Mitsubishi Eclipse Cross. Japonské kladivo na Karoq s jedním typem motoru! Škoda

Redakční autotest: Mitsubishi Eclipse Cross. Japonské kladivo na Karoq s jedním typem motoru! Škoda Redakční autotest: Mitsubishi Eclipse Cross. Japonské kladivo na Karoq s jedním typem motoru! Škoda Je pro vás Mitsubishi Outlander příliš staromódní? Japonci přichází s odpovědí jménem Eclipse Cross.

Více

MONITORING NOVINÁŘSKÝCH TESTŮ. prosinec 2010

MONITORING NOVINÁŘSKÝCH TESTŮ. prosinec 2010 MONITORING NOVINÁŘSKÝCH TESTŮ prosinec 2010 zdroj model Škoda název článku/typ testu Auto 7, 25/2010 Superb GreenLine 1,6 TDI Jako po másle Motorsport magazín, 12/2010 Octavia RS Nebe a dudy Octavia Tour

Více

2016 Hyundai Motor Czech

2016 Hyundai Motor Czech 2016 Hyundai Motor Czech Kdo? Jan Ulip Fleet Area Representative Přehled modelové řady Hyundai Novinky Hyundai i30 TCO Představení testovací flotily 2016 Modelová řada Hyundai Modelová řada Hyundai Osobní

Více

Test Hondy CR-V 2.2 i-dtec: čtvrté vydání spoluzakladatele rodu N...

Test Hondy CR-V 2.2 i-dtec: čtvrté vydání spoluzakladatele rodu N... 1 z 5 19.2.2013 23:41 Test Hondy CR-V 2.2 i-dtec: čtvrté vydání spoluzakladatele rodu První generace Hondy CR-V v roce 1995 spoluzakládala segment kompaktních SUV, nyní na trh přichází již čtvrtá řada.

Více

Nový SEAT Leon je vozem pro srdce i hlavu

Nový SEAT Leon je vozem pro srdce i hlavu Nejkrásnější způsob, jak řídit praktický automobil Nový SEAT Leon je vozem pro srdce i hlavu / Ohromující design překypující emocemi / Inovace jako například přední LED světlomety / Příkladná dynamika

Více

!"#$!%#"&'"!(#")*+,-./'$0+$1!"#!$!%&'()'

!#$!%#&'!(#)*+,-./'$0+$1!#!$!%&'()' !"#$!%#"&'"!(#")*+,-./'$0+$1!"#!$!%&'()' zdroj model ŠKODA ")20('34)",56$78'$0+$5 autopruvodce.cz Octavia Combi 1,6 LPG Test *#7/&8+/+"3 Yeti 1,2 TSI Srovnávací test (Citroën C4 Aircross 1,6) autoforum.cz

Více

Novinky 2016 Hyundai

Novinky 2016 Hyundai Novinky 2016 Hyundai Kdo? Marek Trešl Product Manager Modelová řada 2016 Hyundai Modelová řada Hyundai Osobní vozy A segment B segment C segment D segment E segment Klasické i10 i20 i30 a i30 kombi i40

Více

Monitoring novinářských testů. Březen 2011

Monitoring novinářských testů. Březen 2011 Monitoring novinářských testů Březen 2011 zdroj model ŠKODA název článku/typ testu Lidovky.cz Superb Combi 2,0 TDI 4x4 DSG Test Auto.cz Superb 2,0 TDI 4x4 DSG Test Autohit Octavia Tour Test Autohit Fabia

Více

Oskenujte kód a prohlédněte si na videu Jimny v akci.

Oskenujte kód a prohlédněte si na videu Jimny v akci. 02 Oskenujte kód a prohlédněte si na videu Jimny v akci. Vydejte se za dobrodružstvím! Hranice není třeba posouvat, vy jich totiž vůbec nemusíte dosáhnout. Jimny je dostatečně silný i odhodlaný k výletu

Více

Zážehové motory. bezolovnatý benzin min. o. č. 95 (91)*

Zážehové motory. bezolovnatý benzin min. o. č. 95 (91)* ŠKODA Octavia Zážehové motory Technické údaje 1,4 MPI/59 kw 1,6 MPI/ kw 1,6 MPI/ kw (A) 1,6 MPI/ kw Flex Fuel 1,6 MPI/ kw LPG zážehový, řadový, chlazený kapalinou, 2 OHC, uložený vpředu napříč zážehový,

Více

ŠKODA KAROQ SPORTLINE Zážehové motory

ŠKODA KAROQ SPORTLINE Zážehové motory Zážehové motory Technické údaje 1,5 TSI/110 kw 1,5 TSI/110 kw (A) 1,5 TSI/110 kw 4 4 (A) 2,0 TSI/140 kw 4 4 (A) Motor Motor zážehový, přeplňovaný turbodmychadlem, řadový, chlazený kapalinou, 2 OHC, uložený

Více

Testovaný model Mitsubishi ASX

Testovaný model Mitsubishi ASX Testovaný model Mitsubishi ASX motor: 1.8 01-0 Mivec výkon: 110 kw/150 k při 4000 ot./min. točivý moment: 300 Nm při 2-3000 ot./min. rozměry: délka 4295 mm, šířka 1770 mm, výška 1615 mm rozvor náprav:

Více

Monitoring novinářských testů. Září 2011

Monitoring novinářských testů. Září 2011 Monitoring novinářských testů Září 2011 zdroj model ŠKODA název článku/typ testu auto.cz Octavia Scout 2.0 TDI Srovnávací test s Jeepem Compass 2.2 CRD a Subaru Forester 2.0 D Svět motorů Fabia 1.2 12V

Více

Vznětové motory. dvě souosé spojky, suché, vícelamelové, elektrohydraulicky ovládané

Vznětové motory. dvě souosé spojky, suché, vícelamelové, elektrohydraulicky ovládané Vznětové motory Technické údaje 1,6 TDI CR DPF/77 kw 1,6 TDI CR DPF/77 kw (A) 2,0 TDI CR DPF/110 kw 2,0 TDI CR DPF/110 kw (A) vznětový, přeplňovaný turbodmychadlem s nastavitelnou geometrií lopatek, řadový,

Více

ŠKODA KODIAQ SPORTLINE Zážehové motory

ŠKODA KODIAQ SPORTLINE Zážehové motory Zážehové motory Technické údaje 1,5 TSI/110 kw ACT 1,5 TSI/110 kw ACT (A) Motor Motor zážehový, přeplňovaný turbodmychadlem, řadový, chlazený kapalinou, 2 OHC, uložený vpředu napříč Počet válců 4 Zdvihový

Více

NOVÁ ÉRA TOYOTY COROLLA

NOVÁ ÉRA TOYOTY COROLLA NOVÁ HYBRID COROLLA HYBRID 3 NOVÁ ÉRA TOYOTY COROLLA Po 12 letech dáváme sbohem označení Auris a zahajujeme novou éru modelu Corolla nejprodávanějšího vozu světa. Toyota Corolla, nyní s rozšířenou nabídkou

Více

ŠKODA KAROQ Zážehové motory

ŠKODA KAROQ Zážehové motory Technické údaje 1,0 TSI/85 kw 1,0 TSI/85 kw 1,5 TSI/110 kw 1,5 TSI/110 kw Motor 1,5 TSI/110 kw 4 4 Motor zážehový, přeplňovaný turbodmychadlem, řadový, chlazený kapalinou, 2 OHC, uložený vpředu napříč

Více

Vydejte se za dobrodružstvím!

Vydejte se za dobrodružstvím! 2 Vydejte se za dobrodružstvím! Hranice není třeba posouvat, Vy jich totiž vůbec nemusíte dosáhnout. Jimny je dostatečně silný i odhodlaný k výletu do náročného terénu. Jeho kompaktní karoserie umožňuje

Více

Technická data Platná pro modelový rok 2013. Užitkové vozy. Multivan

Technická data Platná pro modelový rok 2013. Užitkové vozy. Multivan Technická data Platná pro modelový rok 13 Užitkové vozy Multivan Informace o spotřebě paliva, emisích CO 2 a energetických třídách najdete uvnitř této brožury Technická data. Ne všechny kombinace motoru,

Více

Monitoring novinářských testů. Květen 2011

Monitoring novinářských testů. Květen 2011 Monitoring novinářských testů Květen 2011 zdroj model ŠKODA název článku/typ testu Auto 7 Superb 2,0 TDI Dlouhodobý test Svět motorů Fabia 1,4 MPI Test ojetiny zdroj model ŠKODA název článku/typ testu

Více

Technická data Platná pro modelový rok 2013. Užitkové vozy. Amarok

Technická data Platná pro modelový rok 2013. Užitkové vozy. Amarok Technická data Platná pro modelový rok 2013 Užitkové vozy Amarok Informace o spotřebě paliva a emisích CO 2 najdete uvnitř této brožury Technická data. Ne všechny kombinace motoru, převodovky a karoserie

Více

ŠKODA OCTAVIA Zážehové motory

ŠKODA OCTAVIA Zážehové motory Zážehové motory Technické údaje 1,0 TSI/85 kw 1,5 TSI/110 kw 1,5 TSI/110 kw (A) Motor Motor zážehový, přeplňovaný turbodmychadlem, řadový, chlazený kapalinou, 2 OHC, uložený vpředu napříč Počet válců 3

Více

ŠKODA OCTAVIA COMBI Zážehové motory

ŠKODA OCTAVIA COMBI Zážehové motory Zážehové motory Technické údaje 1,0 TSI/85 kw 1,5 TSI/96 kw G-TEC (A) 1,5 TSI/110 kw 1,5 TSI/110 kw (A) Motor Motor zážehový, přeplňovaný turbodmychadlem, řadový, chlazený kapalinou, 2 OHC, uložený vpředu

Více

Monitoring novinářských testů. Červen 2011

Monitoring novinářských testů. Červen 2011 Monitoring novinářských testů Červen 2011 zdroj model ŠKODA název článku/typ testu Sedmička Octavia Combi 1,6 TDI DSG Test Auto Tip Octavia Scout 2,0 TDI DSG Test zdroj model ŠKODA název článku/typ testu

Více

ŠKODA KAROQ Zážehové motory

ŠKODA KAROQ Zážehové motory Zážehové motory Technické údaje 1,0 TSI/85 kw 1,0 TSI/85 kw (A) 1,5 TSI/110 kw 1,5 TSI/110 kw (A) Motor Motor zážehový, přeplňovaný turbodmychadlem, řadový, chlazený kapalinou, 2 OHC, uložený vpředu napříč

Více

Škoda Fabia Style 1,2 TSI 66k. (ESP), protiprokluzový systém kol. Škoda Fabia Style 1,2 TSI 81k. vyr. 2017, kombi/5, benzin 81 kw

Škoda Fabia Style 1,2 TSI 66k. (ESP), protiprokluzový systém kol. Škoda Fabia Style 1,2 TSI 81k. vyr. 2017, kombi/5, benzin 81 kw Nové osobní a terénní vozy 29 vozů ihned k vyzkoušení a odběru Citigo Style 1,0 MPI 44 Fabia Style 1,2 TSI 66k Fabia Ambition 1,2 TSI vyr. 2017, hatchback/5, benzin 44 kw vyr. 2017, hatchback/5, benzin

Více

Zážehové motory. zážehový, přeplňovaný turbodmychadlem, řadový, chlazený kapalinou, 2 OHC, uložený vpředu napříč 4 Zdvihový objem [cm 3 ] 1395

Zážehové motory. zážehový, přeplňovaný turbodmychadlem, řadový, chlazený kapalinou, 2 OHC, uložený vpředu napříč 4 Zdvihový objem [cm 3 ] 1395 Zážehové motory Technické údaje 1,4 TSI/92 kw 1,4 TSI/110 kw ACT 1,4 TSI/110 kw ACT (A) 1,8 TSI/132 kw 1,8 TSI/132 kw (A) 2,0 TSI/162 kw (A) Počet válců zážehový, přeplňovaný turbodmychadlem, řadový, chlazený

Více

Terénní užitkové vozidlo

Terénní užitkové vozidlo Terénní užitkové vozidlo Společník pro práci a volný čas Mechron Je jedno, zda chcete pracovat na farmě nebo v lese, Kioti Mechron 4 4 se hodí pro všechny práce. Se čtyřmi nezávisle zavěšenými koly zadní

Více

ŠKODA KAROQ SPORTLINE Zážehové motory

ŠKODA KAROQ SPORTLINE Zážehové motory Zážehové motory Technické údaje 1,5 TSI/110 kw 1,5 TSI/110 kw (A) Motor Motor zážehový, přeplňovaný turbodmychadlem, řadový, chlazený kapalinou, 2 OHC, uložený vpředu napříč Počet válců 4 Zdvihový objem

Více

ŠKODA OCTAVIA COMBI Vznětové motory

ŠKODA OCTAVIA COMBI Vznětové motory Vznětové motory Technické údaje 1,6 TDI/66 kw*** 1,6 TDI/85 kw 1,6 TDI/85 kw (A) 2,0 TDI/110 kw 2,0 TDI/110 kw (A) Motor Motor vznětový, přeplňovaný turbodmychadlem s nastavitelnou geometrií lopatek, řadový,

Více

Technické údaje 1,8 TSI/132 kw (A) 2,0 TDI/110 kw 2,0 TDI/110 kw (A)*** 2,0 TDI/135 kw (A) Motor

Technické údaje 1,8 TSI/132 kw (A) 2,0 TDI/110 kw 2,0 TDI/110 kw (A)*** 2,0 TDI/135 kw (A) Motor ŠKODA OCTAVIA 4 4 zážehový, přeplňovaný turbodmychadlem, řadový, chlazený kapalinou, 2 OHC, uložený vpředu napříč vznětový, přeplňovaný turbodmychadlem s nastavitelnou geometrií lopatek, řadový, chlazený

Více

ŠKODA SCALA Zážehové motory

ŠKODA SCALA Zážehové motory Zážehové motory Technické údaje 1,0 TSI/70 kw 1,0 TSI/85 kw 1,0 TSI/85 kw (A) 1,5 TSI/110 kw 1,5 TSI/110 kw (A) Motor Motor zážehový, přeplňovaný turbodmychadlem, řadový, chlazený kapalinou, 2 OHC, uložený

Více

ŠKODA SCALA Zážehové motory

ŠKODA SCALA Zážehové motory Technické údaje 1,0 TSI/85 kw 1,5 TSI/110 kw (A) Motor Motor zážehový, přeplňovaný turbodmychadlem, řadový, chlazený kapalinou, 2 OHC, uložený vpředu napříč Počet válců 3 4 Zdvihový objem [cm 3 ] 999 1498

Více

Technická data Platná pro modelový rok 2013. Užitkové vozy. Transporter

Technická data Platná pro modelový rok 2013. Užitkové vozy. Transporter Technická data Platná pro modelový rok 3 Užitkové vozy Transporter Informace o spotřebě paliva a emisích CO 2 najdete uvnitř této brožury Technická data. Ne všechny kombinace motoru, převodovky a karoserie

Více

Zážehové motory. zážehový, řadový, chlazený kapalinou, OHC, uložený vpředu napříč

Zážehové motory. zážehový, řadový, chlazený kapalinou, OHC, uložený vpředu napříč ŠKODA Octavia Zážehové motory Technické údaje 1,4 MPI/59kW 1,6 MPI/ kw 1,6 MPI/ kw (A) 1,6 FSI/85 kw 1,6 FSI/85 kw (A) zážehový, řadový, chlazený kapalinou, 2x OHC, uložený vpředu napříč zážehový, řadový,

Více

ŠKODA OCTAVIA Zážehové motory

ŠKODA OCTAVIA Zážehové motory Zážehové motory Technické údaje 1,0 TSI/85 kw 1,0 TSI/85 kw (A) 1,5 TSI/110 kw 1,5 TSI/110 kw (A) 2,0 TSI/140 kw (A) Motor Motor zážehový, přeplňovaný turbodmychadlem, řadový, chlazený kapalinou, 2 OHC,

Více

ŠKODA KAMIQ Zážehové motory

ŠKODA KAMIQ Zážehové motory Technické údaje 1,0 TSI/70 kw 1,0 TSI/85 kw 1,0 TSI/85 kw (A) 1,5 TSI/110 kw 1,5 TSI/110 kw (A) Motor Motor zážehový, přeplňovaný turbodmychadlem, řadový, chlazený kapalinou, 2 OHC, uložený vpředu napříč

Více

Zážehové motory. Technické údaje 2,0 TSI/169 kw 2,0 TSI/169 kw (A) Motor Motor Počet válců Zdvihový objem [cm 3 ]

Zážehové motory. Technické údaje 2,0 TSI/169 kw 2,0 TSI/169 kw (A) Motor Motor Počet válců Zdvihový objem [cm 3 ] ŠKODA Octavia RS 230 Zážehové motory Technické údaje 2,0 TSI/169 kw 2,0 TSI/169 kw (A) Počet válců Zdvihový objem [cm 3 ] zážehový, přeplňovaný turbodmychadlem, řadový, chlazený kapalinou, 2 OHC, uložený

Více

Monitoring novinářských testů. Červen 2012

Monitoring novinářských testů. Červen 2012 Monitoring novinářských testů Červen 2012 zdroj model ŠKODA název článku/typ testu Svět motorů Citigo 1,0 MPI/55 kw Srovnávací test (FIAT Panda 1,2) ifaster.cz Octavia RS 2,0 TDI DSG Test veciautomobilove.cz

Více

NOVÁ ŠKODA KODIAQ DATA A FAKTA

NOVÁ ŠKODA KODIAQ DATA A FAKTA NOVÁ ŠKODA KODIAQ DATA A FAKTA DESIGN Nový, atraktivní designový jazyk značky ŠKODA přichází do segmentu velkých SUV Rozeznatelný na první pohled díky skvělé souhře elegantních linií, dynamických křivek

Více

ŠKODA OCTAVIA Vznětové motory

ŠKODA OCTAVIA Vznětové motory Vznětové motory Technické údaje 1,6 TDI/66 kw*** 1,6 TDI/85 kw 1,6 TDI/85 kw 2,0 TDI/110 kw 2,0 TDI/110 kw Motor Motor vznětový, přeplňovaný turbodmychadlem s nastavitelnou geometrií lopatek, řadový, chlazený

Více

ŠKODA KODIAQ RS Vznětové motory

ŠKODA KODIAQ RS Vznětové motory Motor Motor vznětový, přeplňovaný dvěma turbodmychadly, řadový, chlazený kapalinou, 2 OHC, uložený vpředu napříč Počet válců 4 Zdvihový objem [cm 3 ] 1968 Vrtání zdvih [mm mm] 81,0 95,5 Maximální výkon/otáčky

Více

ŠKODA FABIA Zážehové motory

ŠKODA FABIA Zážehové motory ŠKODA FABIA Motor Motor zážehový, řadový, chlazený kapalinou, 2 OHC, uložený vpředu napříč Počet válců 3 Zdvihový objem [cm 3 ] 999 Vrtání zdvih [mm mm] 74,5 76,4 zážehový, přeplňovaný turbodmychadlem,

Více

ŠKODA KODIAQ SCOUT Vznětové motory

ŠKODA KODIAQ SCOUT Vznětové motory Motor Motor vznětový, přeplňovaný turbodmychadlem s nastavitelnou geometrií lopatek, řadový, chlazený kapalinou, 2 OHC, uložený vpředu napříč Počet válců 4 Zdvihový objem [cm 3 ] 1968 Vrtání zdvih [mm

Více

více radosti Více emocí, NOVÁ KIA RIO VROZENÁ DYNAMIKA

více radosti Více emocí, NOVÁ KIA RIO VROZENÁ DYNAMIKA NOVÁ KIA RIO Více emocí, více radosti Stačí jeden pohled na atraktivní, sportovní design nového modelu Kia Rio a Vaše fantazie začne horečně vymýšlet důvody, proč usednout za volant a vyrazit na vyjížďku.

Více

ŠKODA FABIA Vznětové motory

ŠKODA FABIA Vznětové motory Vznětové motory Technické údaje 1,4 TDI/55 kw*** 1,4 TDI/66 kw 1,4 TDI/66 kw (A) 1,4 TDI/77 kw Motor Motor vznětový, přeplňovaný turbodmychadlem s nastavitelnou geometrií lopatek, řadový, chlazený kapalinou,

Více

Monitoring novinářských testů. Květen 2013

Monitoring novinářských testů. Květen 2013 Monitoring novinářských testů Květen 2013 zdroj model ŠKODA název článku/typ testu Mladá fronta DNES Nový Superb 2,0 TDI Test Autorevue.cz Nový Superb 1,4 TSI a 2,0 TDI Test 5plus2 Nový Superb 1,6 TDI

Více

PROČ JET JEN Z MÍSTA A DO B

PROČ JET JEN Z MÍSTA A DO B PROČ JET JEN Z MÍSTA A DO B KDYŽ VÁS PŘEDSTAVIVOST PŘENESE KAMKOLIV. Silnice. Skutečně jen obyčejná cesta. A přece znamená mnohem více. Možná skutečným důvodem, proč jsou silnice něčím zvláštní, je, že

Více

BMW Řada D 2,0. vyr. 09/2013, kombi/5, nafta 105 kw. 8x airbag, ABS, aut. klimatizace, střecha, plní 'EURO II'...

BMW Řada D 2,0. vyr. 09/2013, kombi/5, nafta 105 kw. 8x airbag, ABS, aut. klimatizace, střecha, plní 'EURO II'... Ojeté vozy 60 prověřených vozů k otestování a nákupu Audi A6 2,5 TDI vyr. 09/2001, kombi/5, nafta 114... cena 19 000 Kč BMW Řada 3 318 D 2,0 vyr. 09/2013, kombi/5, nafta 105 BMW Řada 5 520D GT 2,0 vyr.

Více

Vznětové motory. 81,0 95,5 Maximální výkon/otáčky [kw/min -1 ] 79,5 80,5 88/ / Maximální točivý moment/otáčky [Nm/min -1 ]

Vznětové motory. 81,0 95,5 Maximální výkon/otáčky [kw/min -1 ] 79,5 80,5 88/ / Maximální točivý moment/otáčky [Nm/min -1 ] Vznětové motory Technické údaje 1,6 TDI/88 kw 1,6 TDI/88 kw (A) 2,0 TDI/110 kw 2,0 TDI/110 kw (A) 2,0 TDI/140 kw 2,0 TDI/140 kw (A) Počet válců vznětový, přeplňovaný turbodmychadlem s nastavitelnou geometrií

Více

Technická data - Golf

Technická data - Golf Technická data Golf I. generace (1974 1983) Informace (VW Golf I GTI, 1976) Konstrukce řadový čtyřválec Pivo benzín Plnění atmosférické sání Rozvod OHC Uložení vpředu napříč Zdvihový objem [cm3] 1588 Kompresní

Více

ŠKODA KODIAQ Zážehové motory

ŠKODA KODIAQ Zážehové motory ŠKODA KODIAQ Zážehové motory Technické údaje 1,4 TSI/110 kw ACT 4 4 1,4 TSI/110 kw 4 4 (A) 2,0 TSI/132 kw 4 4 (A) Motor Motor zážehový, přeplňovaný turbodmychadlem, řadový, chlazený kapalinou, 2 OHC, uložený

Více

Vznětové motory. Technické údaje 2,0 TDI/81 kw 2,0 TDI/110 kw Motor Motor Počet válců Zdvihový objem [cm 3 ]

Vznětové motory. Technické údaje 2,0 TDI/81 kw 2,0 TDI/110 kw Motor Motor Počet válců Zdvihový objem [cm 3 ] Vznětové motory Technické údaje 2,0 TDI/81 kw 2,0 TDI/110 kw Počet válců Zdvihový objem [cm 3 ] vznětový, přeplňovaný turbodmychadlem s nastavitelnou geometrií lopatek, řadový, chlazený kapalinou,2 OHC,

Více

Zážehové motory. elektronické vícebodové vstřikování paliva MPI. elektronicky řízené přímé vstřikování paliva Zapalování Mazání Palivo Pohon Pohon

Zážehové motory. elektronické vícebodové vstřikování paliva MPI. elektronicky řízené přímé vstřikování paliva Zapalování Mazání Palivo Pohon Pohon Zážehové motory Technické údaje 1,0 MPI/44 kw 1,0 MPI/55 kw 1,2 TSI/66 kw 1,2 TSI/81 kw 1,2 TSI/81 kw (A) zážehový, řadový, chlazený kapalinou, 2 OHC, uložený zážehový, přeplňovaný turbodmychadlem, řadový,

Více

Zcela nový Subaru Outback (specifikace pro evropské trhy, MY15)

Zcela nový Subaru Outback (specifikace pro evropské trhy, MY15) Zcela nový Subaru Outback (specifikace pro evropské trhy, MY15) Nejprostornější a nejschopnější Outback charakterizuje smělejší a výraznější design Převodovka Lineartronic CVT v kombinaci s motorem Boxer

Více

Vznětové motory. Technické údaje 1,4 TDI/55 kw 1,4 TDI/66 kw 1,4 TDI/66 kw (A) 1,4 TDI/77 kw Motor Motor Počet válců Zdvihový objem [cm 3 ]

Vznětové motory. Technické údaje 1,4 TDI/55 kw 1,4 TDI/66 kw 1,4 TDI/66 kw (A) 1,4 TDI/77 kw Motor Motor Počet válců Zdvihový objem [cm 3 ] Vznětové motory Technické údaje 1,4 TDI/55 kw 1,4 TDI/66 kw 1,4 TDI/66 kw (A) 1,4 TDI/77 kw Počet válců Zdvihový objem [cm 3 ] vznětový, přeplňovaný turbodmychadlem s nastavitelnou geometrií lopatek, řadový,

Více

Vznětové motory Vrtání zdvih [mm mm] Maximální výkon/otáčky [kw/min -1 ] 66/ /

Vznětové motory Vrtání zdvih [mm mm] Maximální výkon/otáčky [kw/min -1 ] 66/ / Vznětové motory Technické údaje 1,6 TDI/66 kw 1,6 TDI/85 kw 1,6 TDI/85 kw (A) 2,0 TDI/110 kw 2,0 TDI/110 kw (A) Počet válců vznětový, přeplňovaný turbodmychadlem s nastavitelnou geometrií lopatek, řadový,

Více

ŠKODA FABIA COMBI Zážehové motory

ŠKODA FABIA COMBI Zážehové motory Motor Motor zážehový, řadový, chlazený kapalinou, 2 OHC, uložený vpředu napříč Počet válců 3 Zdvihový objem [cm 3 ] 999 Vrtání zdvih [mm mm] 74,5 76,4 zážehový, přeplňovaný turbodmychadlem, řadový, chlazený

Více

ŠKODA AUTO Česká republika Ondřej Pospíšil 10. září 2015

ŠKODA AUTO Česká republika Ondřej Pospíšil 10. září 2015 ŠKODA AUTO Česká republika Ondřej Pospíšil 10. září 2015 Aktivní zastoupení na více než 100 trzích po celém světě Automobily ŠKODA se vyrábějí v 7 zemích světa 5 286 prodejních a servisních partnerů Přes

Více

TECHNICKÉ PARAMETRY CITROËN JUMPER. Duben 2014

TECHNICKÉ PARAMETRY CITROËN JUMPER. Duben 2014 TECHNICKÉ PARAMETRY CITROËN JUMPER Duben 2014 PŘEHLED MOTORŮ CITROËN JUMPER Turbo Diesel Turbo Diesel Turbo Diesel Turbo Diesel ZÁKLADNÍ přímé přímé přímé přímé TECHNICKÉ vysokotlaké vysokotlaké vysokotlaké

Více

Standardní výbava Gratulujeme k vytvoření konfigurace Vašeho nového vozu Mazda. Zde naleznete standardní výbavu a vybrané doplňkové příslušenství.

Standardní výbava Gratulujeme k vytvoření konfigurace Vašeho nového vozu Mazda. Zde naleznete standardní výbavu a vybrané doplňkové příslušenství. Standardní výbava Gratulujeme k vytvoření konfigurace Vašeho nového vozu Mazda. Zde naleznete standardní výbavu a vybrané doplňkové příslušenství. Mazda CX-5 Kč704,900 Barva karoserie a některé prvky interiéru/exteriéru

Více

ZIMNÍ TESTY PNEUMATIK PIRELLI V ROCE 2013

ZIMNÍ TESTY PNEUMATIK PIRELLI V ROCE 2013 ZIMNÍ TESTY PNEUMATIK PIRELLI V ROCE 2013 Praha, 11.listopadu 2013 S příchodem zimního období zveřejňují hlavní evropské a ruské automobilové časopisy testy zimních pneumatik, které srovnávají nejvýznamnější

Více

SHRNUTÍ: VAŠE KONFIGURACE

SHRNUTÍ: VAŠE KONFIGURACE Vaše Opel unikátní heslo SHRNUTÍ: VAŠE KONFIGURACE Grandland X, Enjoy, 1.2 TURBO (96kW/130k) Start/Stop, 6stupňová automatická převodovka Barva Modrá Topaz (G8Z) Model Čalounění kombinací kůže/látka, černé

Více

Příloha 1. Poškození jednotlivých dílů vozidel skupiny 1-4 DN 1 DN 2 DN 3 DN 1 DN 2 DN 1 DN 2 DN 3 DN 1 DN 2 DN 3

Příloha 1. Poškození jednotlivých dílů vozidel skupiny 1-4 DN 1 DN 2 DN 3 DN 1 DN 2 DN 1 DN 2 DN 3 DN 1 DN 2 DN 3 Příloha 1 Poškození jednotlivých dílů vozidel skupiny 1-4 Skupina 1 Skupina 2 Skupina 3 Skupina 4 DN 1 DN 2 DN 3 DN 1 DN 2 DN 1 DN 2 DN 3 DN 1 DN 2 DN 3 Světlomet pravý levý mlhovka pravá levá ostřikovače

Více

ŠKODA RAPID SPACEBACK Zážehové motory

ŠKODA RAPID SPACEBACK Zážehové motory Zážehové motory Technické údaje 1,0 TSI/70 kw 1,0 TSI/70 kw (A) 1,0 TSI/81 kw 1,4 TSI/92 kw (A) Motor Motor zážehový, přeplňovaný turbodmychadlem, řadový, chlazený kapalinou, 2 OHC, uložený vpředu napříč

Více

ŠKODA Octavia Combi RS

ŠKODA Octavia Combi RS zážehový, přeplňovaný turbodmychadlem, řadový, chlazený kapalinou, 2 OHC, uložený vpředu napříč vznětový, přeplňovaný turbodmychadlem s nastavitelnou geometrií lopatek, řadový, chlazený kapalinou, 2 OHC,

Více

Technická data Platná pro modelový rok 2013. Užitkové vozy. Caravelle

Technická data Platná pro modelový rok 2013. Užitkové vozy. Caravelle Technická data Platná pro modelový rok 13 Užitkové vozy Caravelle Informace o spotřebě paliva, emisích CO 2 a energetických třídách najdete uvnitř této brožury Technická data. Ne všechny kombinace motoru,

Více

PRENSA / PREMSA / PRESSE / NEWS / PRESSE / STAMPA / 新 闻 /

PRENSA / PREMSA / PRESSE / NEWS / PRESSE / STAMPA / 新 闻 / Nejkrásn ejkrásnější jší způsob, jak řídit praktický automobil Nový SEAT Leon: snoubení designu s technikou / Jedinečný ný design a dokonalá funkčnost nost / První ve svém segmentu se světlomety LED pro

Více

PROČ JET JEN Z MÍSTA A DO B

PROČ JET JEN Z MÍSTA A DO B PROČ JET JEN Z MÍSTA A DO B KDYŽ VÁS PŘEDSTAVIVOST PŘENESE KAMKOLIV. Silnice. Skutečně jen obyčejná cesta. A přece znamená mnohem více. Možná skutečným důvodem, proč jsou silnice něčím zvláštní, je, že

Více

Akční ceník s nabídkou Trumf a Magic

Akční ceník s nabídkou Trumf a Magic SIMPLY CLEVER Akční ceník s nabídkou Trumf a Magic Akční nabídka Trumf a Magic s cenovou výhodou až 90 000 Kč Fabia Magic 189 900 Kč 86 300 Kč Fabia Easy Magic Fabia Active Magic Fabia Ambition Magic Akční

Více

Fiat CNG program. vozy s pohonem na zemní plyn

Fiat CNG program. vozy s pohonem na zemní plyn Fiat CNG program vozy s pohonem na zemní plyn Jezdíme s ohledem na budoucnost! Ohled na životní prostředí, na přírodu a na svět, ve kterém žijeme každý den, nutně klade požadavky jak na výrobce, tak na

Více

D Y N A M I C 09/17 Honda Motor Europe Limited, organizační složka Česká republika Bucharova 14/2641, Praha 5

D Y N A M I C 09/17 Honda Motor Europe Limited, organizační složka Česká republika Bucharova 14/2641, Praha 5 DYNAMIC DYNAMICKÝ DESIGN V moderním rychlém světě potřebujete být pohotoví a připravení využít každé příležitosti, která se naskytne. Proto jsme vytvořili nový vůz Honda Jazz Dynamic. Disponuje sportovním

Více

TECHNICKÉ PARAMETRY CITROËN JUMPER. Září 2015

TECHNICKÉ PARAMETRY CITROËN JUMPER. Září 2015 TECHNICKÉ PARAMETRY CITROËN JUMPER Září 2015 PŘEHLED MOTORŮ CITROËN JUMPER ZÁKLADNÍ TECHNICKÉ CHARAKTERISTIKY Turbo Diesel přímé vysokotlaké vstřikování 2.2 HDi 110 MAN6 Turbo Diesel přímé vysokotlaké

Více

ŠKODA KAROQ SCOUT Vznětové motory

ŠKODA KAROQ SCOUT Vznětové motory Motor Motor vznětový, přeplňovaný turbodmychadlem s nastavitelnou geometrií lopatek, řadový, chlazený kapalinou, 2 OHC, uložený vpředu napříč Počet válců 4 Zdvihový objem [cm 3 ] 1968 Vrtání zdvih [mm

Více

Standardní výbava Gratulujeme k vytvoření konfigurace Vašeho nového vozu Mazda. Zde naleznete standardní výbavu a vybrané doplňkové příslušenství.

Standardní výbava Gratulujeme k vytvoření konfigurace Vašeho nového vozu Mazda. Zde naleznete standardní výbavu a vybrané doplňkové příslušenství. Standardní výbava Gratulujeme k vytvoření konfigurace Vašeho nového vozu Mazda. Zde naleznete standardní výbavu a vybrané doplňkové příslušenství. Mazda CX-5 Kč878,600 Barva karoserie a některé prvky interiéru/exteriéru

Více

Dál o dvě generace. soustředí výhradně. pick-up D-Max, který se již. > Půl na půl na práci i volný čas < MAXITEST. Isuzu D-Max 2.5 D Double Cab Custom

Dál o dvě generace. soustředí výhradně. pick-up D-Max, který se již. > Půl na půl na práci i volný čas < MAXITEST. Isuzu D-Max 2.5 D Double Cab Custom Dál o dvě generace Japonská automobilka Isuzu se v poslední době soustředí výhradně na užitkové a nákladní automobily či autobusy, a tak nejmenším vozidlem nabídky je terénní pick-up D-Max, který se již

Více

Technické údaje 1,4 TSI/110 kw ACT 4 4 2,0 TSI/206 kw 4 4 (A) 2,0 TDI/110 kw 4 4 2,0 TDI/140 kw 4 4 (A) Motor

Technické údaje 1,4 TSI/110 kw ACT 4 4 2,0 TSI/206 kw 4 4 (A) 2,0 TDI/110 kw 4 4 2,0 TDI/140 kw 4 4 (A) Motor ŠKODA SUPERB 4 4 zážehový, přeplňovaný turbodmychadlem, řadový, chlazený kapalinou, 2 OHC, uložený vpředu napříč vznětový, přeplňovaný turbodmychadlem s nastavitelnou geometrií lopatek, řadový, chlazený

Více

m{zd{ MX-5 Ceník platnost od 1. 2. 2014

m{zd{ MX-5 Ceník platnost od 1. 2. 2014 m{zd{ MX-5 Ceník platnost od 1. 2. 2014 Ceník M{zd{ MX-5 Výkon kw (k) Převodovka Emotion Challenge Revolution 1.8 Roadster 93 (126) man. 5st. 574 900 631 900-1.8 Roadster Coupé 93 (126) man. 5st. - 681

Více

ELIOS 230 220 210. Agilní výkon.

ELIOS 230 220 210. Agilní výkon. ELIOS 230 220 210 Agilní výkon. Agilní výkon na míru. Zejména podniky chovající dobytek, obhospodařující louky a zpracovávající zeleninu, ale také uživatelé mimo zemědělství patří k široké řadě zákazníků

Více

Monitoring novinářských testů. Březen 2013

Monitoring novinářských testů. Březen 2013 Monitoring novinářských testů Březen 2013 zdroj model ŠKODA název článku/typ testu Právo Octavia 2,0 TDI Test ifaster.cz Octavia 1,2 TSI Test zdroj model ŠKODA název článku/typ testu Auto Test Citigo 1,0

Více

Zážehové motory. Technické údaje 1,4 MPI/59kW 1,6 MPI/75 kw 1,6 MPI/75 kw Motor. zážehový, řadový, chlazený kapalinou, 2 OHC, uložený vpředu napříč

Zážehové motory. Technické údaje 1,4 MPI/59kW 1,6 MPI/75 kw 1,6 MPI/75 kw Motor. zážehový, řadový, chlazený kapalinou, 2 OHC, uložený vpředu napříč ŠKODA Octavia Tour Zážehové motory Technické údaje 1,4 MPI/59kW 1,6 MPI/ kw 1,6 MPI/ kw zážehový, řadový, chlazený kapalinou, 2 OHC, uložený vpředu napříč zážehový, řadový, chlazený kapalinou, OHC, uložený

Více

NABÍDKA VERZÍ - NOVÉ AKČ NÍ CENÍKY KÓD MOTOR NOSNOST OBJEM ROZVOR STŘECHA VÝBAVA CENÍKOVÁ CENA AKČNÍ CENA

NABÍDKA VERZÍ - NOVÉ AKČ NÍ CENÍKY KÓD MOTOR NOSNOST OBJEM ROZVOR STŘECHA VÝBAVA CENÍKOVÁ CENA AKČNÍ CENA FULLBACK DOUBLE CAB Obrázek je pouze ilustrativní. NABÍDKA VERZÍ - NOVÉ AKČ NÍ CENÍKY KÓD MOTOR NOSNOST OBJEM ROZVOR STŘECHA VÝBAVA CENÍKOVÁ CENA AKČNÍ CENA 53.48U.2 2.4 MTJ 15k 6MT S&S E6 13 kg - L1 SX

Více

Technická data Platná pro modelový rok 2013. Užitkové vozy. Caddy

Technická data Platná pro modelový rok 2013. Užitkové vozy. Caddy Technická data Platná pro modelový rok 13 Užitkové vozy Caddy Informace o spotřebě paliva, emisích CO 2 a energetických třídách najdete uvnitř této brožury Technická data. Ne všechny kombinace motoru,

Více

TISKOVÁ MAPA. ŠKODA KODIAQ: Místo až pro sedm osob v prvním SUV značky ŠKODA

TISKOVÁ MAPA. ŠKODA KODIAQ: Místo až pro sedm osob v prvním SUV značky ŠKODA Strana 1 z 5 ŠKODA KODIAQ: Místo až pro sedm osob v prvním SUV značky ŠKODA Velmi prostorný interiér, zavazadlový prostor o objemu až 2 065 l je největší ve své třídě Na přání je k dispozici sedmimístná

Více

EVOLUCE V AKCI. Zobrazený model je CR-V 1.5 VTEC TURBO Lifestyle v barvě Metalická Premium Crystal Red.

EVOLUCE V AKCI. Zobrazený model je CR-V 1.5 VTEC TURBO Lifestyle v barvě Metalická Premium Crystal Red. V AKCI Celosvětově nejprodávanější SUV se stále vyvíjí. Zcela nové CR-V je kultivovanější, všestrannější a nabízí dynamičtější jízdní vlastnosti díky celé řadě vylepšení a inovací. Model CR-V přináší úchvatné

Více

SHRNUTÍ: VAŠE KONFIGURACE

SHRNUTÍ: VAŠE KONFIGURACE Vaše Opel unikátní heslo SHRNUTÍ: VAŠE KONFIGURACE Insignia, Edition, 2.0 CDTI (125kW/170k) Start/Stop, 6stupňová manuální převodovka Barva Šedá Satin Steel (GF6) Model Látkové čalounění Milano, černé

Více

Kit Corporate 2008 2

Kit Corporate 2008 2 Kit Corporate 2008 2 Kit Corporate 2008 3 Kit Corporate 2008 4 Kit Corporate 2008 5 1 2 3 4 5 Kit Corporate 2008 7 Kit Corporate 2008 8 Model Délka Rozměry v mm Šířka (bez zpětných zrcátek) Výška Objem

Více

Standardní výbava Gratulujeme k vytvoření konfigurace Vašeho nového vozu Mazda. Zde naleznete standardní výbavu a vybrané doplňkové příslušenství.

Standardní výbava Gratulujeme k vytvoření konfigurace Vašeho nového vozu Mazda. Zde naleznete standardní výbavu a vybrané doplňkové příslušenství. Standardní výbava Gratulujeme k vytvoření konfigurace Vašeho nového vozu Mazda. Zde naleznete standardní výbavu a vybrané doplňkové příslušenství. Mazda CX-3 Kč472,800 Barva karoserie a některé prvky interiéru/exteriéru

Více

ŠKODA AUTO Fleet v České republice Miroslav Bláha 23. dubna 2015

ŠKODA AUTO Fleet v České republice Miroslav Bláha 23. dubna 2015 ŠKODA AUTO Fleet v České republice Miroslav Bláha 23. dubna 2015 Aktivní zastoupení na více než 100 trzích po celém světě Automobily ŠKODA se vyrábějí v 7 zemích světa 5 286 prodejních a servisních partnerů

Více

Zážehové motory. Technické údaje 1,4 MPI/59kW 1,6 MPI/75 kw 1,6 MPI/75 kw Motor. zážehový, řadový, chlazený kapalinou, 2 OHC, uložený vpředu napříč

Zážehové motory. Technické údaje 1,4 MPI/59kW 1,6 MPI/75 kw 1,6 MPI/75 kw Motor. zážehový, řadový, chlazený kapalinou, 2 OHC, uložený vpředu napříč ŠKODA Octavia Tour Zážehové motory Technické údaje 1,4 MPI/59kW 1,6 MPI/75 kw 1,6 MPI/75 kw zážehový, řadový, chlazený kapalinou, 2 OHC, uložený vpředu napříč zážehový, řadový, chlazený kapalinou, OHC,

Více