SOCIÁLNÍ SLUŽBY REGISTROVANÉ PODLE ZÁKONA O SOCIÁLNÍCH SLUŽBÁCH

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "SOCIÁLNÍ SLUŽBY REGISTROVANÉ PODLE ZÁKONA O SOCIÁLNÍCH SLUŽBÁCH"

Transkript

1 SOCIÁLNÍ SLUŽBY REGISTROVANÉ PODLE ZÁKONA O SOCIÁLNÍCH SLUŽBÁCH Domov seniorů Budíškovice Budíškovice 1, Budíškovice Vedoucí: Mgr. Stanislava Šenkyplová Tel.: vedouci@ddbudiskovice.cz Internetové stránky: Poskytovaná sociální služba: domovy pro seniory Forma poskytování: pobytová Uživatelé: senioři, osoby se zdravotním postižením. Domov seniorů Budíškovice je pobytovým zařízením, které se nachází na rozhraní krajů Jihočeského, Jihomoravského a kraje Vysočina. Klientům je nabízena pobytová služba, která jim zajišťuje prožití klidného stáří v příjemném a bezpečném prostředí. Zařízení je v zámku ve dvou vzájemně propojených budovách, v nich jsou jednolůžkové až šestilůžkové pokoje. Celková kapacita je 138 lůžek. Služba zahrnuje pomoc při osobní hygieně a převlékání, roznášení stravy, pomoc při jídle, péče o dobrou psychickou pohodu klientů, provádění jednoduchých rehabilitačních úkonů, zajišťování doprovodu klientů a základních zdravotních úkonů. Péče je poskytována 24 hodin denně. V domově je dostatečná nabídka volnočasových aktivit ruční práce, kreslení, účast na kulturních a sportovních akcích, zájmové činnosti (vycházky, návštěva knihovny, atd.). Klienti mohou využívat běžně dostupné služby v obci prodejna, hostinec, ordinace lékaře, pošta, obecní knihovna, kadeřník. Kontakt s veřejností je umožněn návštěvami v zařízení (každý den v průběhu celého dne) a možností volného pohybu uživatelů po celém areálu a okolí. Pečovatelská služba Ledax, o.p.s. - středisko Dačice Bratrská 221, Dačice Vedoucí: Marie Cimbůrková Tel.: marie.cimburkova@ledax.cz Internetové stránky: Poskytovaná sociální služba: pečovatelská služba Forma poskytování: terénní, ambulantní Časová dostupnost: od pondělí do pátku 7:00 18:00 hod. o víkendech a svátcích 8:00 15:00 hod. Uživatelé: senioři, osoby od 19 let věku se sníženou soběstačností, rodiny s dětmi do 4 let věku v případě narození trojčat, jejichž situace vyžaduje pomoc jiné fyzické osoby Služba je poskytována uživatelům v domech s pečovatelskou službou i v domácím prostředí. Seniorům a osobám se sníženou soběstačností umožňuje, aby si v maximální možné míře zachovali dosavadní způsob života. Kompenzuje jejich sníženou soběstačnost a oddaluje nutnost ústavní péče. Pečovatelská služba je poskytována sedm dní v týdnu. Zahrnuje pomoc při zvládání běžných úkonů péče o vlastní osobu, pomoc při osobní hygieně nebo poskytnutí podmínek pro osobní hygienu, poskytnutí stravy nebo pomoc při zajištění stravy, pomoc při zajištění chodu domácnosti, zprostředkování kontaktu se společenským prostředím a pomoc při prosazování práv a zájmů.

2 Osobní asistence Dačice (Diecézní charita Brno - Oblastní charita Jihlava) Masarykova 295, Dačice Vedoucí: Bc. Pavlína Bačovská Tel.: pavlina.bacovska@charita.cz, domovinka.dacice@charita.cz Internetové stránky: Poskytovaná sociální služba: osobní asistence Forma poskytování: terénní Uživatelé: Osobní asistence je určena osobám, které mají sníženou soběstačnost z důvodu zdravotního postižení, chronického onemocnění nebo vysokého věku, jejichž situace vyžaduje pomoc jiné osoby. Osobní asistence je určena osobám se zdravotním postižením od šesti let věku a seniorům z Dačic a spádových obcí. Asistence je poskytována ve škole i v domácím prostředí. Jedná se o komplex služeb, jejichž cílem je pomoci člověku se zdravotním postižením zvládnout prostřednictvím osobního asistenta úkony, které by dělal sám, kdyby neměl postižení. Zahrnuje například osobní péči, hygienu, toaletu, pomoc při oblékání, dopravě, při jídle a pití, ošetřovatelskou péči, pomoc při nouzových a havarijních situacích, při zajištění chodu domácnosti, nákupy, kontakt se společenským prostředím, jednání a pochůzky, pomoc při zájmových aktivitách atd. Osobní asistent chrání důstojnost uživatelů a klade důraz na individuální přístup. Práce s uživateli se zaměřuje na posílení jejich zdravé stránky a vedení k samostatnosti. Terapeutická komunita Podcestný Mlýn (Podané ruce, o.s.) Kostelní Vydří 64, Dačice Vedoucí: Bc. Ladislav Holub Tel.: , komunita@podaneruce.cz Internetové stránky: Poskytovaná sociální služba: terapeutické komunity Forma poskytování: pobytová Uživatelé: osoby s diagnózou závislosti na nealkoholových drogách, popřípadě smíšené závislosti, starší 18-ti let Terapeutická komunita je bývalou hospodářskou usedlostí - mlýnem, leží na břehu řeky Moravská Dyje, v malebném prostředí Českomoravské vysočiny, mezi městy Telč a Dačice. Služba je určena pro osoby s diagnózou závislosti na nealkoholových drogách, popřípadě smíšené závislosti. Klienti/ky mohou být muži a ženy starší 18 let. Kapacita zařízení je 15 míst, z nich jsou čtyři místa trvale rezervována pro ženy. Klienty jsou převážně muži a ženy s víceletou drogovou kariérou s intravenózním užíváním a četnými kriminálními delikty. Terapeutická komunita nabízí pobytovou léčbu na 9-12 měsíců. Služba obsahuje tyto základní činnosti: poskytnutí stravy, poskytnutí ubytování, zprostředkování kontaktu se společenským prostředím, sociálně terapeutické činnosti, pomoc při uplatňování práv, oprávněných zájmů a při obstarávání osobních záležitostí.

3 Sdružení Meta, o.s. Pravdova 837, Jindřichův Hradec Vedoucí: Mgr. Božena Havlová Tel.: , Internetové stránky: Poskytovaná sociální služba: terénní programy Forma poskytování: terénní Uživatelé: osoby ohrožené závislostmi, uživatelé drog Terénní program Harm Reduction (redukce škod) pro injekční uživatele drog. Výměnný program injekčních jehel a setů, distribuce zdravotního materiálu a kondomů klientům závislých na nealkoholových drogách v jejich přirozeném prostředí. Základní zdravotní a sociální poradenství, terénní sociální práce, zprostředkování dalších služeb návazné péče. Cílovou skupinou jsou injekční uživatelé drog. Podstatnou součástí terénní práce je také monitoring rizikových lokalit spojený s bezpečnou likvidací pohozeného injekčního materiálu. Cílem služby je redukce škod způsobených životním stylem uživatelů, zdravotní a sociální pomoc, motivace ke změně chování, ochrana veřejného zdraví v prevenci šíření krví přenosných infekčních chorob způsobených rizikovým chováním uživatelů. Prostřednictvím služby se snižují a omezují rizika spojená s užíváním drog v populaci uživatelů drog i široké veřejnosti. Azylový dům Rybka Studená (Rybka, o.p.s.) Tyršova 10, Studená Vedoucí: Eva Šímová Tel: , rybka.studena@seznam.cz Internetové stránky: Poskytovaná sociální služba: azylové domy Forma poskytování: pobytová Uživatelé: osoby bez přístřeší, rodiny s dětmi Uživateli a jeho rodině se poskytují místnosti vybavené lůžky. K dispozici je hygienické zázemí (sprchy, toalety). Je vymezen prostor, kde jsou k dispozici společné pračky a dále i sušárna. Poskytovatel vytváří podmínky pro přípravu stravy v místnosti, kde je k tomuto účelu potřebné zařízení a vybavení. Mimo svůj poskytnutý prostor mohou uživatelé užívat společně s ostatními uživateli prostory na chodbách, místnost pro aktivity, venkovní prostory. Služba také zahrnuje pomoc při uplatňování práv, oprávněných zájmů a při obstarávání osobních záležitostí. Dále pomoc při vyřizování běžných záležitostí a pomoc při obnovení nebo upevnění kontaktu s rodinou. Jsou podpořeny aktivity směřující k sociálnímu začleňování osob, včetně uplatňování zákonných nároku a pohledávek. Poskytuje se základní sociální poradenství.

4 Nemocnice Dačice, a.s. Antonínská 85, Dačice Vedoucí: MUDr. Miloslava Člupková Tel.: Internetové stránky: Poskytovaná sociální služba: soc. služby poskytované ve zdravotnických zařízeních lůžkové péče Uživatelé: senioři, osoby se zdravotním postižením Oddělení následné péče disponuje osmi sociálními lůžky, která jsou určena například pro klienty čekající na umístění do domovů důchodců, do domů pro seniory atd. Tento pobyt není hrazen z veřejného zdravotního pojištění. DOPROVODNÉ SLUŽBY Dačický ZVONEČEK, o.s. Hradišťko 26, Dačice Kontaktní osoby: Jitka Denková, Ludmila Rehartová Tel: , info@dacickyzvonecek.cz Internetové stránky: Uživatelé: osoby se zdravotním postižením Organizace začleňuje děti a dospělé se zdravotním postižením do všech sfér občanské společnosti. Podporuje zřízení denního stacionáře pro mládež a dospělé s tělesným, mentálním a kombinovaným postižením v Dačicích. Mateřské centrum Dačice (Diecézní charita Brno - Oblastní charita Jihlava) Masarykova 295, Dačice Kontaktní osoba: Bc. Pavlína Bačovská Tel.: domovinka.dacice@charita.cz, pavlina.bacovska@charita.cz Internetové stránky: Uživatelé: rodiče pečující o děti Projekt Mateřské centrum Dačice je zaměřen na prevenci sociálního vyloučení pro rodiče a děti. Smyslem mateřského centra je především umožnit rodičům s dětmi se společně setkávat, navazovat nové kontakty a realizovat různé aktivity s dětmi, včetně výchovně vzdělávacích programů. Mateřské centrum nabízí kromě příjemného prostoru pro vzájemné sdílení také strukturované programy: tvořivé činnosti rodičů s dětmi (výtvarné akce, tvořivé hry, dramatizace rodičů s dětmi hudebně pohybový a relaxační program, relaxace rodičů). Lze zde také prostřednictvím manuální práce rodičů s dětmi rozvíjet vzájemné vztahy.

5 Šatník (Diecézní charita Brno - Oblastní charita Jihlava) Antonínská 15, Dačice Kontaktní osoba: Bc. Pavlína Bačovská Tel.: domovinka.dacice@charita.cz, pavlina.bacovska@charita.cz Internetové stránky: Uživatelé: osoby nacházející se v obtížné životní situaci Provoz zabezpečují dobrovolnice farní Charity a to například ambulantním pacientům dačické nemocnice. Je zde příjemné prostředí, kde mohou trávit čas mezi vyšetřeními s možností odpočinku a občerstvení. Do šatníku přispívají oblečením jak místní občané, tak i ostatní dárci z okolních měst a vesnic. Poskytnutím ošacení ze šatníku se pomáhá sociálně slabým. Sběrem ošacení se nezásobuje pouze místní charitní šatník, ale i Sběr ošacení Jihlava. Část šatstva je využita pro potřeby občanů nacházejících se v obtížné finanční situaci. Domácí zdravotní péče Vlasta Bačáková Palackého nám. 3, Dačice Kontaktní osoba: Vlasta Bačáková Tel.: dzpvlasta.bacakova@seznam.cz Uživatelé: všechny věkové kategorie osob vyžadujících domácí zdravotní péči Zdravotní péče zajišťuje odběry krve, měření krevního tlaku, kontroly glykémie, aplikace inzulínu injekcí, převazy ran, ošetřování kožních defektů, bércových vředů, péče o proleženiny a jejich prevence procvičováním klienta, nácvik chůze v chodítku, s berlemi, nácvik soběstačnosti, aktivace klienta, polohování, dechová cvičení, infuze, péče o stomie, péče o katetry, cévkování, výměna cévek, u žen aplikace klyzmatu, péče o umírajícího paliativní péče. Péče se poskytuje po domluvě s praktickým lékařem, je hrazena zdravotními pojišťovnami. Kombinovaná péče zdravotní péče kombinovaná s péčí nahrazující pečovatelskou službu (výpomoc v domácnosti, kontrola pacientů, hygiena, cvičení atd.). Část péče je hrazena zdravotní pojišťovnou, část péče je hrazena klientem. RESIDENT 2000 o.p.s. - domácí péče Antonínská 85, Dačice Kontaktní osoba: Mgr. Marta Šabouková Tel.: , , sestra@zkratkadoma.cz Uživatelé: všechny věkové kategorie osob vyžadujících domácí péči Resident 2000 o.p.s. poskytuje komplexní domácí péči. Službu vykonávají na základě zdravotního stavu a přání klienta diplomované zdravotní sestry a pečovatelky. Jedná se o asistenční a doprovodnou péči. Cílem je zajistit klientům možnost, aby v důsledku stáří nebo nemoci mohli i nadále zůstávat ve svém domácím prostředí a vedli plnohodnotný život. Obsahem nabízených služeb jsou jak zdravotní výkony, které lze v domácnosti poskytnout, tak zajištění denních potřeb u

6 dlouhodobě nemocných klientů. Poskytována je i péče o umírajícího. Nově je zavedena ambulance léčby chronických ran. Tato služba není hrazená z prostředků zdravotních pojišťoven. Domácí péče Dačice, s.r.o. Antonínská 85, Dačice Kontaktní osoba: Mgr. Matra Šabouková Tel.: dispečink (stálá služba) (pro Dačice a okolí) (pro Slavonice a okolí) (pro Studenou a okolí) (pevná linka) sestra@zkratkadoma.cz, marta@zkratkadoma.cz Internetové stránky: Uživatelé: všechny věkové kategorie pacientů všech zdravotních pojišťoven Zdravotní a ošetřovatelská péče pomoc nejen v nemoci a při rehabilitaci, péče o nepohyblivé pacienty, dlouhodobě nemocné, diabetiky, stomiky, kardiaky, rekonvalescenty po úrazech a operacích. Kontroly krevního tlaku a glykémie, aplikace léků, injekcí a infuzí. Hojení ran, odběr krve a moči, cévkování mužů i žen. Provádění dalších výkonů dle kompetence sester. Terénní hospicová péče péče o pacienty v posledním stadiu nemoci, kteří se rozhodli dožít doma v kruhu svých nejbližších. Kompenzační pomůcky zajištění potřebných kompenzačních pomůcek (polohovací postel, chodítka, vozíky, antidekubitní podložky) a potřebného přístrojového vybavení (kyslíkový koncentrátor, infuzní a lékové injektomaty apod.). Odbornou péči zajišťuje kolektiv sester s vysokoškolským a středoškolským vzděláním v oboru ošetřovatelství. Služba je poskytována ve vlastním sociálním prostředí pacientů a je dostupná 24 hodin denně, 7 dní v týdnu. Na službu má nárok každý občan České republiky v takovém rozsahu, jaký určí jeho ošetřující lékař. Domácí péče je plně hrazená z prostředků veřejného zdravotního pojištění. Klub důchodců Dačice Bratrská 221, Dačice Kontaktní osoby: Dana Krtková, Rudolf Hájek Tel.: klub.duchodcu.dacice@seznam.cz Uživatelé: senioři a osoby se zdravotním postižením Přednášková činnost, volnočasové aktivity, pořádání zábavných a společenských akcí. Svaz tělesně postižených v ČR, o.s. - místní organizace Dačice Bratrská 221, Dačice Kontaktní osoba: František Stejskal Tel.:

7 Uživatelé: senioři a osoby se zdravotním postižením Organizace sdružuje osoby se zdravotním postižením, hájí potřeby a zájmy lidí se zdravotním postižením a seniorů. Organizace poskytuje základní poradenství a nabízí zprostředkování odborného poradenství v osobě právníka či psychologa. Pracovníci centra nabízejí konzultace a pomoc při výběru rehabilitačních a kompenzačních pomůcek a zařizují půjčování těchto pomůcek. Dále nabízejí rekondiční cvičení pro kardiaky a diabetiky, zajišťují měření cukru, tlaku, cholesterolu a věnují se přednáškové činnosti a volnočasovým aktivitám. RODIČOVSKÉ CENTRUM ZDROJ Slavonice (Slavonická renesanční, o.p.s.) Na Potoku 629, Slavonice Kontaktní osoba: Jiřina Marková Tel.: , jirina.markova@zdrojslavonice.cz Internetové stránky: Uživatelé: rodiče s dětmi, děti a mládež KLUB VOLNOČASOVÝCH AKTIVIT PRO DĚTI A MLÁDEŽ ZDROJ Od roku 2008 nabízí Slavonická renesanční o.p.s. zázemí a programy pro děti a mládež sportovní a společenské akce, postupné zavádění pravidelné nabídky. RODIČOVSKÉ CENTRUM ZDROJ Od roku 2010 funguje klubovna pro rodiče, prarodiče a děti i jejich kamarády tvůrčí dílny, cvičení, výlety, besedy. Organizace dobročinných bazarů. Slavonická renesanční o.p.s. dále poskytuje poradenství pro sociálně znevýhodněné skupiny a jednotlivce (příprava vzniku občanské poradny). Zajišťuje mediaci mezi rodiči v rozvodovém řízení, poskytuje asistenci při předávání dítěte mezi rodiči. Zajišťuje provoz obecně prospěšných míst jako náhradní trest ve spolupráci s Probační a mediační službou ČR. Slavonická renesanční o.p.s. zajišťuje a koordinuje práci, eviduje hodiny a podává zprávy Probační a mediační službě ČR. Prevcentrum (Sdružení Meta, o.s.) Pravdova 837, Jindřichův Hradec Kontaktní osoba: Mgr. Božena Havlová Tel.: , havlova@osmeta.cz Internetové stránky: Uživatelé: školní mládež, pedagogové, rodiče, rodiny s dětmi Popis aktivit PREVENCE Výchovně vzdělávací, konzultační a poradenské aktivity k prevenci rizikového chování u školní mládeže, semináře pro pedagogy a odbornou veřejnost, osvěty pro rodiče, dny zdraví pro širokou veřejnost. Cílovou skupinou je školní mládež, jejich pedagogové, rodiče, veřejnost. Cílem je předcházet rizikovému chování dětí a mládeže v oblasti adiktologie (závislostního chování), oddálit experimentování s návykovými látkami u dospívající mládeže, popř. vyloučit užívání návykových látek vůbec. Výchova a vzdělávání ke zdravému životnímu stylu. Konzultace a poradenství v oblasti adiktologie.

Katalog poskytovatelů sociálních a doprovodných služeb na Dačicku

Katalog poskytovatelů sociálních a doprovodných služeb na Dačicku KOMUNITNÍ PLÁNOVÁNÍ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB ORP DAČICE registrační číslo: CZ.1.04/3.1.03/ 5.00032 Tato akce je financována z prostředků ESF prostřednictvím Operačního programu lidské zdroje a zaměstnanost a

Více

Katalog poskytovatelů sociálních a doprovodných služeb na Dačicku

Katalog poskytovatelů sociálních a doprovodných služeb na Dačicku Katalog poskytovatelů sociálních a doprovodných služeb na Dačicku rok 2015 Centrum pro komunitní práci jižní Čechy OBSAH Úvodní slovo... 5 Charakteristika sociálních služeb... 6 Důležitá telefonní čísla

Více

Bc. Martina Zachatová, DiS. sociální pracovnice Tel.: , ,

Bc. Martina Zachatová, DiS. sociální pracovnice Tel.: , , 1 Bc. Martina Zachatová, DiS. sociální pracovnice Tel.: 382 212 998, 731 598 977, E-mail: martina.zachatova@pisek.charita.cz Provozní doba: 7 dní v týdnu včetně víkendů a státem uznaných svátků od 7:30

Více

Modul 5 Sociálně - právní minimum. Lekce č. 9. Sociální služby. Výuka tohoto kurzu je realizovaná v rámci projektu:

Modul 5 Sociálně - právní minimum. Lekce č. 9. Sociální služby. Výuka tohoto kurzu je realizovaná v rámci projektu: Modul 5 Sociálně - právní minimum Lekce č. 9 Sociální služby Výuka tohoto kurzu je realizovaná v rámci projektu: Podpora celoživotního vzdělávání pracovníků poskytovatelů sociálních služeb v Jihomoravském

Více

Akční plán rozvoje sociálních služeb ORP Dačice

Akční plán rozvoje sociálních služeb ORP Dačice Podpora plánování sociálních služeb na území správního obvodu ORP Dačice 2016 Akční plán rozvoje sociálních služeb ORP Dačice na Projekt je realizován za podpory Jihočeského kraje v rámci Grantového programu

Více

Oblastní charita Strakonice

Oblastní charita Strakonice www.charita-strakonice.cz Oblastní charita Strakonice Oblastní charita Strakonice (dále OCH) je samostatnou organizační jednotkou církve s vlastní právní subjektivitou. OCH je profesionálním registrovaným

Více

Příloha A Obsah a rozsah služby

Příloha A Obsah a rozsah služby Příloha A Obsah a rozsah služby Druh sociální služby Identifikátor sociální služby Forma poskytování služby Individuální okamžitá kapacita Skupinová okamžitá kapacita Počet lůžek Cílová skupina Místo poskytování

Více

ÚŘEDN[ HODINY Pondělí - Pátek 7.00-15.30 Nám. T. G. Masaryka 1,261 01 Příbram 1

ÚŘEDN[ HODINY Pondělí - Pátek 7.00-15.30 Nám. T. G. Masaryka 1,261 01 Příbram 1 ÚŘEDN[ HODINY Pondělí - Pátek 7.00-15.30 Nám. T. G. Masaryka 1,261 01 Příbram 1 KONTAKT Nám. T. G. Masaryka 1, 261 01 Příbram 1 tel./fax: 318635 050,777 942 520 e-mail: info@charita-pribram.cz ŘEDITELKA

Více

Příloha 1A Obsah a rozsah služby

Příloha 1A Obsah a rozsah služby Příloha A Pověření Příloha 1A Obsah a rozsah služby Druh sociální služby Identifikátor sociální služby Forma poskytování služby Individuální okamžitá kapacita Skupinová okamžitá kapacita Počet lůžek Cílová

Více

Akční plán rozvoje sociálních služeb

Akční plán rozvoje sociálních služeb Podpora plánování sociálních služeb na území správního obvodu ORP Dačice Akční plán rozvoje sociálních služeb ORP Dačice na rok Projekt je realizován za podpory Jihočeského kraje v rámci Grantového programu

Více

Služby sociální péče a služby sociální prevence

Služby sociální péče a služby sociální prevence Služby sociální péče a služby sociální prevence Zákon č. 108/2006 Sb., o sociálních službách, ve znění pozdějších předpisů upravuje tyto formy sociálních služeb: Podle typu sociální situace rozlišujeme

Více

Církevní střední zdravotnická škola s. r. o. Grohova 112/16, Brno. Realizace Terénní osobní asistence

Církevní střední zdravotnická škola s. r. o. Grohova 112/16, Brno. Realizace Terénní osobní asistence Církevní střední zdravotnická škola s. r. o. Grohova 112/16, 602 00 Brno Realizace Terénní osobní asistence 1 TERÉNNÍ OSOBNÍ ASISTENCE Identifikační číslo: 276 818 66 Identifikátor: 66 144 16 Název zařízení:

Více

Vyhláška č. 505/2006 Sb.

Vyhláška č. 505/2006 Sb. Vyhláška č. 505/2006 Sb. VYHLÁŠKA ze dne 15. listopadu 2006, kterou se provádějí některá ustanovení zákona o sociálních službách ve znění vyhlášky č. 166/2007 Sb., vyhlášky č. 340/2007 Sb., vyhlášky č.

Více

Centrum sociálních a zdravotních služeb Poděbrady o.p.s.

Centrum sociálních a zdravotních služeb Poděbrady o.p.s. Centrum sociálních a zdravotních služeb Poděbrady o.p.s. společnost vznikla 25.11.2005, založena městem Poděbrady tradice v poskytování pečovatelské služby od roku 1971 obecně prospěšná společnost poskytuje

Více

Cíle a způsoby poskytování sociálních služeb

Cíle a způsoby poskytování sociálních služeb Cíle a způsoby poskytování sociálních služeb Poslání: V rámci pobytové služby je našim posláním komplexní péče o osoby se sníženou soběstačností, jejichž situace vyžaduje pravidelnou pomoc jiné fyzické

Více

ČÁST PRVNÍ ZPŮSOB HODNOCENÍ ÚKONŮ PÉČE O VLASTNÍ OSOBU A ÚKONŮ SOBĚSTAČNOSTI PRO ÚČELY STANOVENÍ STUPNĚ ZÁVISLOSTI

ČÁST PRVNÍ ZPŮSOB HODNOCENÍ ÚKONŮ PÉČE O VLASTNÍ OSOBU A ÚKONŮ SOBĚSTAČNOSTI PRO ÚČELY STANOVENÍ STUPNĚ ZÁVISLOSTI VYHLÁŠKA č. 505/2006 Sb. ze d 15. listopadu 2006, kterou se provádějí některá ustvení zákona o sociálních službách Ministerstvo práce a sociálních věcí ství podle 119 odst. 2 zákona č. 108/2006 Sb., o

Více

Veřejné informace o službě

Veřejné informace o službě Odlehčovací služba Místo poskytování služby: Urxova 297/4, Třebeš, 500 06 Hradec Králové 6 Veřejné informace o službě Právní forma: fyzická osoba IČO: 48162485 Statutární zástupce: Adresa sídla poskytovatele:,

Více

Druhy sociálních služeb

Druhy sociálních služeb Druhy sociálních služeb V materiálu jsou souhrnně uvedeny jednotlivé druhy sociálních služeb podle zákona č.108/2006 Sb., o sociálních službách (tj. část třetí zákona 37 až 70). U každé sociální služby

Více

PŘÍLOHA: POPIS JEDNOTLIVÝCH REGISTROVANÝCH SOCIÁLNÍCH SLUŽEB

PŘÍLOHA: POPIS JEDNOTLIVÝCH REGISTROVANÝCH SOCIÁLNÍCH SLUŽEB PŘÍLOHA: POPIS JEDNOTLIVÝCH REGISTROVANÝCH SOCIÁLNÍCH SLUŽEB Zdroj: 1) Webové stránky poskytovatelů 2) Registr poskytovatelů sociálních služeb k datu 16.10.2015 3) Informace od poskytovatelů sociálních

Více

ŽIVOT BEZ BARIÉR, O.S. www.zbb.cz www.facebook.com/zivotbezbarier

ŽIVOT BEZ BARIÉR, O.S. www.zbb.cz www.facebook.com/zivotbezbarier ŽIVOT BEZ BARIÉR, O.S. www.zbb.cz www.facebook.com/zivotbezbarier HISTORIE A SOUČASNOST OBČANSKÉHO SDRUŽENÍ ŽIVOT BEZ BARIÉR Registrace sdružení 10. února 2004 Účel vzniku podpora integrace zdravotně

Více

Město Jičín Městský úřad Jičín odbor sociálních věcí a zdravotnictví

Město Jičín Městský úřad Jičín odbor sociálních věcí a zdravotnictví Město Jičín Městský úřad Jičín odbor sociálních věcí a zdravotnictví Analýza poskytovaných sociálních a navazujících služeb pro rodiny s nezaopatřenými a těžce zdravotně postiženými dětmi ve správním území

Více

SOCIÁLNÍ SLUŽBY MĚSTA RYCHNOV NAD KNĚŽNOU PŘEHLED SLUŽEB.

SOCIÁLNÍ SLUŽBY MĚSTA RYCHNOV NAD KNĚŽNOU PŘEHLED SLUŽEB. SOCIÁLNÍ SLUŽBY MĚSTA RYCHNOV NAD KNĚŽNOU PŘEHLED SLUŽEB www.pro-sen.eu Sociální služby města Rychnov nad Kněžnou, o.p.s. je organizací, která nabízí ideální propojení zdravotní a sociální péče, kde kvalifikovaný

Více

Ministerstvo práce a sociálních věcí stanoví podle 119 odst. 2 zákona č. 108/2006 Sb., o sociálních službách:

Ministerstvo práce a sociálních věcí stanoví podle 119 odst. 2 zákona č. 108/2006 Sb., o sociálních službách: ÚPLNÉ ZNĚNÍ VYHLÁŠKY č. 505/2006 Sb., kterou se provádějí některá ustvení zákona o sociálních službách, jak vyplývá ze změn provedených vyhláškami č. 166/2007 Sb. a č. 340/2007 Sb. Ministerstvo práce a

Více

1. Základní informace o sociálních službách: 2. Základní pojmy v oblasti sociálních služeb a komunitního plánování sociálních služeb:

1. Základní informace o sociálních službách: 2. Základní pojmy v oblasti sociálních služeb a komunitního plánování sociálních služeb: 1. Základní informace o sociálních službách: V lednu roku 2007 vstoupil v platnost zákon č. 108/2006 Sb., o sociálních službách, který upravuje podmínky poskytování pomoci a podpory fyzickým osobám v nepříznivé

Více

Podpořené projekty z Postní almužny 2010

Podpořené projekty z Postní almužny 2010 Podpořené projekty z Postní almužny 2010 Podpořený projekt Částka Kč OCH Centrum PRO Boskovice - SAS 9 981 Blansko Domácí hospicová péče 18 907 Blansko Stacionář Emanuel 2 346 Blansko Stacionář Emanuel

Více

Centrum sociálně zdravotních služeb. Ředitel: PhDr. Jindřich Kadlec

Centrum sociálně zdravotních služeb. Ředitel: PhDr. Jindřich Kadlec Centrum sociálně zdravotních služeb Ředitel: PhDr. Jindřich Kadlec Praha 6 - Bendova 1121 / 5 tel. 235 314 141, fax 235 300 474 Úvodem Centrum sociálně zdravotních služeb (dále CSZS) je samostatná příspěvková

Více

505/2006 Sb. VYHLÁŠKA

505/2006 Sb. VYHLÁŠKA 505/2006 Sb. VYHLÁŠKA ze dne 15. listopadu 2006, kterou se provádějí některá ustanovení zákona o sociálních službách Změna: 166/2007 Sb. Změna: 340/2007 Sb. (část) Změna: 340/2007 Sb. Změna: 239/2009 Sb.

Více

Vyhláška 505/2006 Sb. kterou se provádějí některá ustanovení zákona o sociálních službách

Vyhláška 505/2006 Sb. kterou se provádějí některá ustanovení zákona o sociálních službách Vyhláška 505/2006 Sb. kterou se provádějí některá ustanovení zákona o sociálních službách Ministerstvo práce a sociálních věcí stanoví podle 119 odst. 2 zákona č. 108/2006 Sb., o sociálních službách: ČÁST

Více

v souladu s Registrem poskytovatelů sociálních služeb dle 78 a násl. zákona č. 108/2006 Sb., o sociálních službách, ve znění pozdějších předpisů

v souladu s Registrem poskytovatelů sociálních služeb dle 78 a násl. zákona č. 108/2006 Sb., o sociálních službách, ve znění pozdějších předpisů Příloha č.2 - vyhodnocení mimořádného termínu JID: Dodatek č... k Pověření Ústeckého kraje č... k zajištění dostupnosti poskytování sociálních služeb zařazených do Základní sítě sociálních služeb Ústeckého

Více

Vyhláška č. 505/2006 Sb.

Vyhláška č. 505/2006 Sb. Vyhláška č. 505/2006 Sb. Vyhláška, kterou se provádějí některá ustanovení zákona o sociálních službách https://www.zakonyprolidi.cz/cs/2006-505 Částka 164/2006 Platnost od 29.11.2006 Účinnost od 01.01.2007

Více

ČÁST PRVNÍ Způsob hodnocení schopnosti zvládat základní životní potřeby

ČÁST PRVNÍ Způsob hodnocení schopnosti zvládat základní životní potřeby VYHLÁŠKA Ministerstva práce a sociálních věcí č. 505/2006 Sb. ze dne 15. listopadu 2006, kterou se provádějí některá ustanovení zákona o sociálních službách ve znění vyhlášek č. 166/2007 Sb., č. 340/2007

Více

1 Úvod Azylové domy ( 57) Centra denních služeb ( 45) Denní stacionáře ( 46)... 3

1 Úvod Azylové domy ( 57) Centra denních služeb ( 45) Denní stacionáře ( 46)... 3 Obsah 1 Úvod... 3 1.1 Azylové domy ( 57)... 3 1.2 Centra denních služeb ( 45)... 3 1.3 Denní stacionáře ( 46)... 3 1.4 Domovy pro osoby se zdravotním postižením ( 48)... 3 1.5 Domovy pro seniory ( 49)...

Více

Popis činností poskytované služby ve Stacionáři Jasněnka

Popis činností poskytované služby ve Stacionáři Jasněnka O B Č A N S K É S D R U Ž E N Í Jasněnka, občanské sdružení IČO : 63729521 tel : 585 051 076 Jiráskova 772, Uničov 783 91 jasnenka-os@volny.cz www.jasnenka.cz Popis činností poskytované služby ve Stacionáři

Více

I. DENNÍ STACIONÁŘ. 1. Vize. Nebýt ve službě vidět. II. Cílová skupina. III. Cíl denního stacionáře

I. DENNÍ STACIONÁŘ. 1. Vize. Nebýt ve službě vidět. II. Cílová skupina. III. Cíl denního stacionáře I. DENNÍ STACIONÁŘ 1. Vize Nebýt ve službě vidět Posláním denního stacionáře při Domově Dědina je formou celoročních ambulantních služeb poskytovat pomoc a podporu dospělým osobám s mentálním a kombinovaným

Více

Podpora odlehčovacích služeb pro osoby se sníženou soběstačností, sociální rehabilitace a sociálně aktivizační služby pro rodiny s dětmi

Podpora odlehčovacích služeb pro osoby se sníženou soběstačností, sociální rehabilitace a sociálně aktivizační služby pro rodiny s dětmi Příloha č. 1 Popis podporovaných aktivit výzvy 034/03_16_047/CLLD_15_01_271 Podpora odlehčovacích služeb pro osoby se sníženou soběstačností, sociální rehabilitace a sociálně aktivizační služby pro rodiny

Více

505/2006 Sb. VYHLÁŠKA Ministerstva práce a sociálních věcí. ČÁST PRVNÍ Způsob hodnocení schopnosti zvládat základní životní potřeby

505/2006 Sb. VYHLÁŠKA Ministerstva práce a sociálních věcí. ČÁST PRVNÍ Způsob hodnocení schopnosti zvládat základní životní potřeby Exportováno z právního informačního systému CODEXIS 505/2006 Sb. Vyhláška, kterou se provádějí některá ustanovení zákon... - znění dle 387/2017 Sb. 505/2006 Sb. VYHLÁŠKA Ministerstva práce a sociálních

Více

ZÁMĚRY TKS 2016. charita záměr realizátor cílová skupina. Charitní dům pro seniory Hnojník

ZÁMĚRY TKS 2016. charita záměr realizátor cílová skupina. Charitní dům pro seniory Hnojník ZÁMĚRY TKS 2016 charita záměr realizátor cílová skupina požadovaná částka Charita sv. Alexandra Podpora osob se, vybavenost chráněných dílen chráněné dílny a sociální Charity sv. Alexandra osoby zdravotně

Více

Agentura domácí péče Homedica,s.r.o. Vrchní sestra Bc. Ria Otrubová

Agentura domácí péče Homedica,s.r.o. Vrchní sestra Bc. Ria Otrubová Agentura domácí péče Homedica,s.r.o. Vrchní sestra Bc. Ria Otrubová Kolektiv Homedica, s.r.o. Historie Agentura byla založena roku 1997 a v roce 1998 registrována na krajském úřadě, tudíž působí na Hodonínsku

Více

Změna druhologie sociálních služeb návrh 1 (nejfrekventovanější názor externích expertů MPSV) do konzultačního procesu

Změna druhologie sociálních služeb návrh 1 (nejfrekventovanější názor externích expertů MPSV) do konzultačního procesu Změna druhologie sociálních služeb návrh 1 (nejfrekventovanější názor externích expertů MPSV) do konzultačního procesu Priority Základem je zpřehlednění systému sociálních služeb, odstranění duplicit v

Více

Pečovatelská služba je poskytována v pracovní dny od 6.00 hod. do hod.

Pečovatelská služba je poskytována v pracovní dny od 6.00 hod. do hod. NÁZEV ŽADATELE: Diecézní charita Brno IČO :44 99 02 60 DRUH POSKYTOVANÉ SLUŽBY: 40 pečovatelská služba NÁZEV A MÍSTO ZAŘÍZENÍ POSKYTOVANÉ SOCIÁLNÍ SLUŽBY: 40 JI 512 Charitní pečovatelská služba Telč, Špitální

Více

6. Zařízení sociálních služeb

6. Zařízení sociálních služeb 6. Zařízení sociálních Hlavním smyslem sociálních je zajištění pomoci při péči o vlastní osobu, zajištění stravování, ubytování, pomoci při zabezpečení chodu domácnosti, ošetřování, pomoc s výchovou, poradenství,

Více

Sociální rehabilitace

Sociální rehabilitace Sociální rehabilitace Koncept ucelené rehabilitace - součást konceptu ucelené rehabilitace - pojem ucelená rehabilitace - překlad anglického termínu comprehensive rehabilitation comprehensive - úplný,

Více

Základní zásady základní sociální

Základní zásady základní sociální Předmět úpravy Podmínky pro poskytování sociálních služeb a příspěvku na péči Podmínky pro vydávání oprávnění k poskytování soc.služeb, pro výkon veřejné správy a inspekci soc.. služeb Předpoklady pro

Více

Ministerstvo práce a sociálních věcí stanoví podle 119 odst. 2 zákona č. 108/2006 Sb., o sociálních službách: ČÁST PRVNÍ

Ministerstvo práce a sociálních věcí stanoví podle 119 odst. 2 zákona č. 108/2006 Sb., o sociálních službách: ČÁST PRVNÍ 505/2006 Sb. VYHLÁŠKA Ministerstva práce a sociálních věcí ze dne 15. listopadu 2006, kterou se provádějí některá ustanovení zákona o sociálních službách ve znění vyhlášek č. 166/2007 Sb., č. 340/2007

Více

www.neratovice.charita.cz O NÁS Farní charita Neratovice je nestátní zdravotnické zařízení, které již od r. 1991 poskytuje komplexní zdravotnické a sociální služby přímo v rodinách klientů. Pobočky má

Více

VEŘEJNÝ ZÁVAZEK Centrum denních služeb

VEŘEJNÝ ZÁVAZEK Centrum denních služeb VEŘEJNÝ ZÁVAZEK Centrum denních služeb I. Základní informace Adresa: Středisko sociálních služeb Chlumec nad Cidlinou o.p.s. Palackého 310, 503 51, Chlumec nad Cidlinou Ředitel:Ing. Ladislav ŠIMEČEK Kontakty:

Více

505/2006 Sb. VYHLÁŠKA

505/2006 Sb. VYHLÁŠKA 505/2006 Sb. VYHLÁŠKA ze dne 15. listopadu 2006, kterou se provádějí některá ustanovení zákona o sociálních službách Změna: 166/2007 Sb. Změna: 340/2007 Sb. (část) Změna: 340/2007 Sb. Změna: 239/2009 Sb.

Více

Vyhláška č. 505/2006 Sb.

Vyhláška č. 505/2006 Sb. Vyhláška č. 505/2006 Sb. Vyhláška, kterou se provádějí některá ustanovení zákona o sociálních službách https://www.zakonyprolidi.cz/cs/2006 505 Částka 164/2006 Platnost od 29.11.2006 Účinnost od 01.01.2007

Více

Výroční zpráva Rodinná pohoda, o. s. Se sídlem: Morávkova Vyškov Kancelář: Sportovní 796/2a Vyškov

Výroční zpráva Rodinná pohoda, o. s. Se sídlem: Morávkova Vyškov Kancelář: Sportovní 796/2a Vyškov Výroční zpráva 2010 Rodinná pohoda, o. s. Se sídlem: Morávkova 35 68201 Vyškov Kancelář: Sportovní 796/2a 68201 Vyškov Bankovní spojení: 196976514/0300 IČO: 26999030 Kontakt: mobil 605 473 698 E-mail:

Více

Přehled poskytovatelů sociálních a souvisejících služeb v Nejdku

Přehled poskytovatelů sociálních a souvisejících služeb v Nejdku Přehled poskytovatelů sociálních a souvisejících služeb v Nejdku Název organizace: Pečovatelská služba S NÁMI DOMA o.p.s. Právní forma: obecně prospěšná společnost Adresa: Okružní 1191, Nejdek Kontaktní

Více

Dodatek č. 1 k Střednědobému plánu rozvoje sociálních služeb města Frýdlant nad Ostravicí a obcí v jeho správním obvodu 2009 2013 ze dne 17. 12.

Dodatek č. 1 k Střednědobému plánu rozvoje sociálních služeb města Frýdlant nad Ostravicí a obcí v jeho správním obvodu 2009 2013 ze dne 17. 12. Zastupitelstvo města Frýdlant nad Ostravicí svým usnesením č. 6/4.1. ze dne 15. 9. 2011 podle ustanovení 84 odst. 2 písm. a) zákona č. 128/2000 Sb., o obcích (obecní zřízení), ve znění pozdějších předpisů,

Více

Odbor sociálních služeb a sociální práce

Odbor sociálních služeb a sociální práce Stanovisko MPSV k otázce rozšíření registrace u sociální služby sociální rehabilitace o cílovou skupinu osob žijících v sociálně vyloučených lokalitách Zákon o sociálních službách nehovoří nikde o tom,

Více

Domov pro osoby se zdravotním postižením

Domov pro osoby se zdravotním postižením Účinnost od: Strana / Počet stran: 1/5 Verze číslo: 3 Garant: Vedoucí služby DOZP Ověřovatel: Správce dokumentace Schvalovatel: Představitel vedení pro kvalitu Návazná legislativa: Zákon 108/2006 Sb.,

Více

3.4.1.1 Opatření 1 - Udržení a doplnění pobytových služeb pro seniory

3.4.1.1 Opatření 1 - Udržení a doplnění pobytových služeb pro seniory 3.4.1 PRIORITA: Podpora seniorů - Prachatice 3.4.1.1 Opatření 1 - Udržení a doplnění pobytových služeb pro seniory STRUČNÝ POPIS VÝCHOZÍ SITUACE: V Prachaticích je zajištěna služba domovy pro seniory,

Více

GARANTOVANÁ NABÍDKA SLUŽEB Oddělení C Požadavky dle zákona o

GARANTOVANÁ NABÍDKA SLUŽEB Oddělení C Požadavky dle zákona o GARANTOVANÁ NABÍDKA SLUŽEB Oddělení C Požadavky dle zákona o sociálních službách na Oprávnění k poskytování služby (rozhodnutí o registraci) sociální službu Plnění povinností poskytovatele uvedených v

Více

Katalog sociálních služeb v Moravskoslezském kraji OBSAH

Katalog sociálních služeb v Moravskoslezském kraji OBSAH OBSAH Úvod... 2 O sociálních službách... 3 Sociální poradenství ( 37)... 6 Osobní asistence ( 39)... 7 Pečovatelská služba ( 40)... 8 Tísňová péče ( 41)... 10 Průvodcovské a předčitatelské služby ( 42)...

Více

Změna zákona o sociálních službách

Změna zákona o sociálních službách III. N á v r h ZÁKON ze dne 2017, kterým se mění zákon č. 108/2006 Sb., o sociálních službách, ve znění pozdějších předpisů, a zákon č. 582/1991 Sb., o organizaci a provádění sociálního zabezpečení, ve

Více

Adresář sociálních služeb

Adresář sociálních služeb Třebechovice pod Orebem Adresář sociálních služeb Městský úřad Třebechovice pod Orebem Adresa: Masarykovo náměstí 14 Úřední hodiny: Pondělí 7:00-11:30 12:30-17:00 Středa 7:00-11:30 12:30-17:00 Správní

Více

Vila Vančurova o.p.s.

Vila Vančurova o.p.s. Vila Vančurova o.p.s. Kontaktní údaje Adresa: Vila Vančurova o.p.s. Vančurova 1217/5 746 01 Opava E mail Web: reditel@vilavancurova.cz socialni.pracovnice@vilavancurova.cz recepce@vilavancurova.cz http://www.vilavancurova.cz

Více

Sociální a zdravotní služby 2011

Sociální a zdravotní služby 2011 Sociální a zdravotní služby 2011 Hlavní činností Charity ČR je pomoc potřebným na celém území České republiky prostřednictvím zdravotních a sociálních služeb. Tyto služby jsou poskytovány spoluobčanům

Více

Základní informace pro zájemce

Základní informace pro zájemce Základní informace pro zájemce Kontakt: Hejnická 538, Praha 9 - Střížkov Vedoucí koordinátor pečovatelské služby: Mgr. Vendula Starostová Tel: 286 019 667 starostova@ssspraha9.cz Koordinátorka pečovatelské

Více

Opatření. 5 4 1 2. Občané ohroženi sociálním vyloučením a etnické

Opatření. 5 4 1 2. Občané ohroženi sociálním vyloučením a etnické Zpráva o naplňování cílů a opatření komunitních plánů v lokalitách Olomouckého kraje za rok 2013 Název komunitního plánu 2. Komunitní plán sociálních služeb města Kojetína na období let 2012-2016 Časová

Více

CHARITA KYJOV - Pečovatelská služba Ceník úhrad za úkony pečovatelské služby platné od

CHARITA KYJOV - Pečovatelská služba Ceník úhrad za úkony pečovatelské služby platné od CHARITA KYJOV - Pečovatelská služba Ceník úhrad za úkony pečovatelské služby platné od 1.6. 2017 Na základě vyhlášky MPSV č. 505/2006 Sb., kterou se provádějí některá ustanovení zákona o sociálních službách

Více

Sociální služby v ČR. Mirka Wildmannová

Sociální služby v ČR. Mirka Wildmannová Sociální služby v ČR Mirka Wildmannová 12.11.2010 19.11.2010 Sociální služby - definice Nástroj sociálního zabezpečení sociální pomoci Poskytovány lidem společensky znevýhodněným, a to s cílem zlepšit

Více

CENTRUM SOCIÁLNÍCH SLUŽEB A POMOCI CHRUDIM

CENTRUM SOCIÁLNÍCH SLUŽEB A POMOCI CHRUDIM CENTRUM SOCIÁLNÍCH SLUŽEB A POMOCI CHRUDIM Adresa : Soukenická 158 537 01 Chrudim Telefon : 469 638 209 recepce (pondělí - pátek od 7,00 hodin do 15,30 hodin) Fax : 469 630 470 E-mail : centrum@socialni-sluzby.cz

Více

3.3. Výdaje na dlouhodobou péči

3.3. Výdaje na dlouhodobou péči 3 3% 2 2% 1 1% % Výsledky zdravotnických účtů ČR 21 215 3.3. Výdaje na dlouhodobou péči Zdravotnické účty v minulosti zahrnovaly pouze výdaje na dlouhodobou zdravotní péči, která byla financována z veřejných

Více

Sociální poradenství

Sociální poradenství Sociální poradenství Dle zákona č. 108/2006 o sociálních službách: 2 odst. 1) Každá osoba má nárok na bezplatné poskytnutí základního sociálního poradenství ( 37 odst. 2) o možnostech řešení nepříznivé

Více

SOCIÁLNÍ SLUŽBY PRO OSOBY SE ZRAKOVÝM POSTIŽENÍM sociální služba dle zákona 108/2006 Sb.,o sociálních službách - veřejně garantovaná

SOCIÁLNÍ SLUŽBY PRO OSOBY SE ZRAKOVÝM POSTIŽENÍM sociální služba dle zákona 108/2006 Sb.,o sociálních službách - veřejně garantovaná SOCIÁLNÍ SLUŽBY PRO OSOBY SE ZRAKOVÝM POSTIŽENÍM sociální služba dle zákona 108/2006 Sb.,o sociálních službách - veřejně garantovaná Studijní materiál pro účastníky kurzu Osvětový pracovník a konzultant

Více

Rodinná pohoda, o.s.

Rodinná pohoda, o.s. Výroční zpráva 2008 Rodinná pohoda, o.s. Se sídlem : Morávkova 35 68201 Vyškov Kancelář: Brněnská 41c 68201 Vyškov Bankovní spojení: 196976514/0300 IČO: 26999030 Kontakt: mobil 605 473 698 E-mail: rodinna.pohoda@centrum.cz

Více

SÍŤ REGISTROVANÝCH SOCIÁLNÍCH SLUŽEB V OKRESE ZNOJMO PRO ROK 2017

SÍŤ REGISTROVANÝCH SOCIÁLNÍCH SLUŽEB V OKRESE ZNOJMO PRO ROK 2017 SÍŤ REGISTROVANÝCH SOCIÁLNÍCH SLUŽEB V OKRESE ZNOJMO PRO ROK Na základě projektu Jihomoravského kraje Podpora plánování rozvoje v Jihomoravském kraji III a v návaznosti na práci Okresního multidisciplinárního

Více

Přehled poskytovatelů. sociálních služeb v Chodově

Přehled poskytovatelů. sociálních služeb v Chodově Přehled poskytovatelů sociálních služeb v Chodově Pečovatelská služba města Chodova adresa: Komenského 1077, 357 35 Chodov oprávněná osoba: Ing. Josef Hora, starosta města www.mestochodov.cz pecovatelskasluzba@mestochodov.cz

Více

Veřejný závazek. Odlehčovací služba

Veřejný závazek. Odlehčovací služba Účinnost od: 23.7.2015 Strana / Počet stran: 1/5 Verze číslo: 4 Garant: Ryjáčková Romana Vedoucí služby Ověřovatel: Bc. Ludmila Lacinová Schvalovatel: Správce dokumentace Mgr. Eva Šulcová Představitel

Více

Komunitní plán - plán rozvoje sociálních služeb a dalších činností v obci Krásná Lípa v období 2011-2013

Komunitní plán - plán rozvoje sociálních služeb a dalších činností v obci Krásná Lípa v období 2011-2013 Komunitní plán - plán rozvoje sociálních služeb a dalších činností v obci Krásná Lípa v období 2011-2013 Plán rozvoje sociálních služeb se řídí zákony: zákon č. 108/2006 Sb., o sociálních službách zákon

Více

Vítáme Vás u prezentace Oázy pokoje pro psychicky nemocné. domova se zvláštním režimem

Vítáme Vás u prezentace Oázy pokoje pro psychicky nemocné. domova se zvláštním režimem Vítáme Vás u prezentace Oázy pokoje pro psychicky nemocné domova se zvláštním režimem Naše moderní zařízení je situováno vblízkosti centra Frýdku-Místku. Chůzí do deseti minut můžete dojít: k Basilice

Více

c) výchovné, vzdělávací a aktivizační činnosti: upevňování získaných psychických a

c) výchovné, vzdělávací a aktivizační činnosti: upevňování získaných psychických a Posláním služby je poskytnout osobám se zdravotním postižením, zejména pak s mentálním a kombinovaným postižením podporu a pomoc směřující k samostatnosti, nezávislosti a soběstačnosti. Poskytnout podporu

Více

Zákon č.108/2006 Sb., o sociálních službách. 26. května 2006

Zákon č.108/2006 Sb., o sociálních službách. 26. května 2006 Zákon č.108/2006 Sb., o sociálních službách květen 2006 PROČ JE POTŘEBA NOVÉ PRÁVNÍ ÚPRAVY SOCIÁLNÍCH SLUŽEB Systém sociálních služeb je charakterizován množstvím vztahů založených na objektivních skutečnostech,

Více

Vnitřní předpis ITY z.s. č. 1/2017

Vnitřní předpis ITY z.s. č. 1/2017 Vnitřní předpis č. 1/2017 1. Cíle a předmět činnosti spolku 2. Organizační řád 3. Kompetence pracovníků v sociální službě 4. Práva a povinnosti zaměstnanců 5. Nouzové a havarijních situace 6. Závěrečné

Více

ANALÝZA POTŘEB POSKYTOVATELŮ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB. území ORP Strakonice

ANALÝZA POTŘEB POSKYTOVATELŮ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB. území ORP Strakonice ANALÝZA POTŘEB POSKYTOVATELŮ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB území ORP Strakonice 1 POSKYTOVATELÉ SOC. S LUŽEB A POSKYTOVANÉ SLUŽBY 1.1 Přehled poskytovatelů sociálních služeb na území ORP Strakonice Centrum pro zdravotně

Více

Druh služby: pečovatelská služba dle 40 zákona o sociálních službách

Druh služby: pečovatelská služba dle 40 zákona o sociálních službách Podrobný informační materiál o poskytované službě: Pečovatelská služba NADĚJE Druh služby: pečovatelská služba dle 40 zákona o sociálních službách Forma služby: Místo: terénní Arménská 4, 625 00 Brno Kontaktní

Více

505/2006 Sb. VYHLÁŠKA

505/2006 Sb. VYHLÁŠKA Systém ASPI - stav k 20.12.2011 do částky 143/2011 Sb. a 56/2011 Sb.m.s. - RA204 Obsah a text 505/2006 Sb. - poslední stav textu nabývá účinnost až od 1. 1.2012 Změna: 166/2007 Sb. Změna: 340/2007 Sb.

Více

Systém ASPI - stav k 4.8.2010 do částky 81/2010 Sb. a 30/2010 Sb.m.s. Obsah a text 505/2006 Sb. - poslední stav textu

Systém ASPI - stav k 4.8.2010 do částky 81/2010 Sb. a 30/2010 Sb.m.s. Obsah a text 505/2006 Sb. - poslední stav textu Systém ASPI - stav k 4.8.2010 do částky 81/2010 Sb. a 30/2010 Sb.m.s. Obsah a text 505/2006 Sb. - poslední stav textu 505/2006 Sb. VYHLÁŠKA ze dne 15. listopadu 2006, kterou se provádějí některá ustanovení

Více

SOCIÁLNÍ STANDARD č. 1 VEŘEJNÝ ZÁVAZEK

SOCIÁLNÍ STANDARD č. 1 VEŘEJNÝ ZÁVAZEK Sociální standard Veřejný závazek Místo realizace: Účel standardu: Cíl standardu: SOCIÁLNÍ STANDARD č. 1 VEŘEJNÝ ZÁVAZEK Domov se zvláštním režimem Vejprty Krakonoš Jasně definovaná pravidla fungování

Více

POPIS REALIZACE POSKYTOVÁNÍ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB V AZYLOVÝCH DOMECH RYBKA

POPIS REALIZACE POSKYTOVÁNÍ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB V AZYLOVÝCH DOMECH RYBKA POPIS REALIZACE POSKYTOVÁNÍ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB V AZYLOVÝCH DOMECH RYBKA Hlavní cíle Azylových domů Rybka Řešení nepříznivé životní situace a vedení k samostatnosti. Pomoc v oblasti: sociální, právní. Podporovat,

Více

Vedoucí pobočky Mgr. Jan Kožešník, od

Vedoucí pobočky Mgr. Jan Kožešník, od AZYLOVÝ DŮM PRO MUŽE A RODINY od 1.1.2010 KRIZOVÁ POMOC PRO MUŽE od 1.7.2013 TERÉNNÍ PROGRAM pro Roudnici n/l a okolí 1.4.2006 SOCIÁLNĚ TERAPEUTICKÁ DÍLNA od 1.6.2013 CHRÁNĚNÉ BYDLENÍ 14.1.2015 Vedoucí

Více

PRÁVNÍ ÚPRAVA SOCIÁLNÍCH SLUŽEB V ČR Mgr. Ivana Štěpánková

PRÁVNÍ ÚPRAVA SOCIÁLNÍCH SLUŽEB V ČR Mgr. Ivana Štěpánková PRÁVNÍ ÚPRAVA SOCIÁLNÍCH SLUŽEB V ČR Mgr. Ivana Štěpánková SPOLEČNÝ ZÁKLAD Zákon FS ČSSR č.100/1988 Sb., o sociálním zabezpečení Zákon ČNR č. 114/1988 Sb., o působnosti orgánů ČR v sociálním zabezpečení

Více

Občanské sdružení D.R.A.K.

Občanské sdružení D.R.A.K. Občanské sdružení D.R.A.K. Oblačná 450/1, 460 05 Liberec 5 Seminář "Dobrá praxe - IP5, 19.05.2015 Veřejná zakázka č. OLP/136/2014: Zajištění služby sociální prevence sociálně aktivizační služby pro rodiny

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA. RESIDENT 2000 o.p.s.

VÝROČNÍ ZPRÁVA. RESIDENT 2000 o.p.s. VÝROČNÍ ZPRÁVA RESIDENT 2000 o.p.s. 2016 Obsah Obsah O společnosti 1 Orgány společnosti 2 Finanční souhrn a finanční výkazy 3 Kontaktní informace 4 Informace o společnosti 4 Str. 01 O společnosti Pomáháme

Více

Pečovatelská služba pro město Chomutov a přilehlé obce

Pečovatelská služba pro město Chomutov a přilehlé obce Seznamte se s výhodami státem registrované terénní sociální služby Společnosti Společně proti času o.p.s. Váš partner pro spokojené stáří ve Vašem domácím prostředí Společně s naší péči a pomocí při každodenních

Více

505/2006 Sb. VYHLÁŠKA ze dne 15. listopadu 2006, ČÁST PRVNÍ

505/2006 Sb. VYHLÁŠKA ze dne 15. listopadu 2006, ČÁST PRVNÍ Změna: 166/2007 Sb. Změna: 340/2007 Sb. (část) Změna: 340/2007 Sb. Změna: 239/2009 Sb. 505/2006 Sb. VYHLÁŠKA ze dne 15. listopadu 2006, kterou se provádějí některá ustanovení zákona o sociálních službách

Více

Dům Naděje Brno-Řečkovice (domov pro seniory)

Dům Naděje Brno-Řečkovice (domov pro seniory) Podrobný informační materiál o poskytované službě: Dům Naděje Brno-Řečkovice (domov pro seniory) Druh služby: domov pro seniory dle 49 zákona o sociálních službách Forma služby: Kapacita: Místo: pobytová

Více

ZO ČSOP Vlašim Oblasti kde můžete pomoci: Kontakt a informace: Dagmar Tlustošová www.csopvlasim.cz

ZO ČSOP Vlašim Oblasti kde můžete pomoci: Kontakt a informace: Dagmar Tlustošová www.csopvlasim.cz ZO ČSOP Vlašim Český svaz ochránců přírody Vlašim je občanské sdružení, které se od roku 1990 věnuje péči o přírodu a krajinu Podblanicka. Věnujeme se praktické ochraně přírody (péči o přírodovědně cenné

Více

Model sociální služby Osobní asistence

Model sociální služby Osobní asistence Model sociální služby Osobní asistence Struktura modelu 1. Vymezení typických nepříznivých situací, na které služba reaguje 2. Specifikace potřeb, na které služba reaguje 3. Činnosti služby 4. Optimální

Více

INFORMACE O ZAKÁZCE INFORMACE O ZAKÁZCE

INFORMACE O ZAKÁZCE INFORMACE O ZAKÁZCE Občanské sdružení D.R.A.K. Oblačná 450/1, 460 05 Liberec 5 Seminář "Dobrá praxe - IP5, 19.05.2015 Veřejná zakázka č. OLP/136/2014: Zajištění služby sociální prevence sociálně aktivizační služby pro rodiny

Více

505/2006 Sb. Vyhláška, kterou se provádějí některá ustanovení zákon... - znění dle 391/11 Sb.

505/2006 Sb. Vyhláška, kterou se provádějí některá ustanovení zákon... - znění dle 391/11 Sb. 505/2006 Sb. VYHLÁŠKA Ministerstva práce a sociálních věcí ze dne 15. listopadu 2006, kterou se provádějí některá ustanovení zákona o sociálních službách ve znění vyhlášek č. 166/2007 Sb., č. 340/2007

Více

Vyhodnocení I. Střednědobého plánu rozvoje sociálních služeb a služeb souvisejících na území správního obvodu města Frenštát pod Radhoštěm na období

Vyhodnocení I. Střednědobého plánu rozvoje sociálních služeb a služeb souvisejících na území správního obvodu města Frenštát pod Radhoštěm na období Vyhodnocení I. Střednědobého plánu rozvoje sociálních služeb a služeb souvisejících na území správního obvodu města Frenštát pod Radhoštěm na období let 2010 2014 1 MOTTO: Smyslem plánování je.. aby lidé

Více

GARANTOVANÁ NABÍDKA SLUŽEB Oddělení A - platnost od Požadavky dle zákona o

GARANTOVANÁ NABÍDKA SLUŽEB Oddělení A - platnost od Požadavky dle zákona o GARANTOVANÁ NABÍDKA SLUŽEB Oddělení A - platnost od 1.2.2018 Požadavky dle zákona o sociálních službách na Oprávnění k poskytování služby (rozhodnutí o registraci) sociální službu Plnění povinností poskytovatele

Více

Služby na území Mladovožicka

Služby na území Mladovožicka Služby na území Mladovožicka Priority a opatření Priorita 1. Podpora systému poskytovaných služeb 1.1. Zachování stávajících sociálních služeb ve správním obvodu obce s pověřeným obecním úřadem Mladá Vožice

Více

NABÍDKA SOCIÁLNÍCH A ZDRAVOTNÍCH SLUŽEB

NABÍDKA SOCIÁLNÍCH A ZDRAVOTNÍCH SLUŽEB NABÍDKA SOCIÁLNÍCH A ZDRAVOTNÍCH SLUŽEB ORGANIZACE ZŘÍZENÉ MČ PRAHA 10 Centrum sociální a ošetřovatelské pomoci v Praze 10,p.o. str. 2-20 Léčebna dlouhodobě nemocných Vršovice str. 21-22 Údaje platné ke

Více

Ministerstvo práce a sociálních věcí stanoví podle 119 odst. 2 zákona č. 108/2006 Sb., o sociálních službách:

Ministerstvo práce a sociálních věcí stanoví podle 119 odst. 2 zákona č. 108/2006 Sb., o sociálních službách: Exportováno z právního informačního systému CODEXIS 505/2006 Sb. Vyhláška, kterou se provádějí některá ustanovení zákon... - znění dle 389/13 Sb. 505/2006 Sb. VYHLÁŠKA Ministerstva práce a sociálních věcí

Více

Vyhodnocení dotazníkového šetření

Vyhodnocení dotazníkového šetření Vyhodnocení dotazníkového šetření Celkem bylo odevzdáno úplně či částečně vyplněných dotazníků Pohlaví Muž % Žena % Věkové složení účastníků nejmladší účastník 8 let nejstarší účastník 8 let % % % 8% 8

Více