Program celoživotního učení Leonardo da Vinci

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Program celoživotního učení Leonardo da Vinci"

Transkript

1 1 Program celoživotního učení Leonardo da Vinci ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA PROJEKTU MOBILIT Verze 2007 a 2008 ČÍSLO GRANTOVÉ SMLOUVY*: CZ/07/LLP-LdV/IVT/ NÁZEV PROJEKTU: Stáže studentů SŠ stavební Jihlava v HTBL Krems KONTRAHENT: Střední škola stavební Jihlava ZPRÁVA ZA OBDOBÍ: OD: DO: PROHLÁŠENÍ Já, níže podepsaný/á, tímto prohlašuji, že informace uvedené v této zprávě jsou správné a jsou v souladu se skutečností. Prohlašuji, že finanční údaje v této zprávě odpovídají aktivitám skutečně realizovaným a výdajům skutečně vynaloženým na pobytové a cestovní náklady, na přípravu účastníků a organizaci projektu. Jméno: PhDr. Pavel Toman Funkce v organizaci kontrahenta: ředitel školy Místo a datum: Jihlava, Razítko organizace kontrahenta:... (Originál podpisu osoby, která je oprávněna k právním úkonům jménem organizace, a která podepsala smlouvu s Národní agenturou na tento projekt) Zprávu zašlete v jednom písemném vyhotovení na adresu: NAEP, Program Leonardo da Vinci, Senovážné náměstí 24, Praha 1

2 Potvrzení převzetí zprávy 2 Tato stránka Vám bude zaslána, jakmile NAEP obdrží a zaeviduje Vaši zprávu. Číslo smlouvy: CZ/07/LLP-LdV/IVT/ Název organizace kontrahenta: Jméno kontaktní osoby: Střední škola stavební Jihlava Pavel Toman Adresa: Žižkova 20 JIHLAVA Datum odeslání závěrečné zprávy: Místo vyhrazené pro Národní agenturu Potvrzujeme tímto obdržení závěrečné zprávy týkající se Vašeho projektu: CZ/07/LLP-LdV/IVT/ S pozdravem, Datum:

3 I. SHRNUTÍ PROJEKTU 3 Uveďte stručné shrnutí obsahu Vašeho projektu (oblasti, obory odborného vzdělávání, cílové skupiny, země, obsah, ) a jeho plánovaných výsledků: - zhodnoťte, do jaké míry splnily výsledky cíle stanovené v přihlášce - uveďte stručně přínosy mobility pro účastníky a popište validaci získaných dovedností. Shrnutí projektu zpracujte prosím v češtině a angličtině (nebo němčině, francouzštině). (doporučená délka: jedna strana) II. REALIZACE PROJEKTU Popište prosím vaše aktivity v následujících bodech: II.1. Kriteria použitá pro získávání a výběr účastníků KRITÉRIA PRO VÝBĚR ÚČASTNÍKŮ STÁŽÍ V ROCE 2007 A 2008: Celkový prospěch v pololetí a na konci školního roku Výsledky klasifikace NJ v pololetí a na konci školního roku. Preference vyšších ročníků. Preference žáků s NJ jako s hlavním jazykem ve škole. II.2. Partnerství projektu: výběr hostitelské organizace; stanovení rolí partnerů v pracovním programu; smluvní zajištění Partnerská organizace byla vybrána na základě předchozí oboustranné návštěvy škol. Rakouská škola HTBL Krems byla přijímající organizací. Ředitelé škol stanovili podmínky a pravidla stáže. S partnerskou školou byla uzavřena písemná dohoda o kvalitě stáže II.3. Způsob řízení praktických stránek mobility: Organizace pobytu (zajištění ubytování, organizace dopravy) Ubytování účastníků stáží zajišťovala partnerská rakouská škola ve vysokoškolských kolejích Pedagogické fakulty v Krems. Účastníci stáží byli ubytováni v jednolůžkových pokojích. Doprava byla zajištěna dopravními prostředky SŠ stavební Jihlava. Ověření a/nebo financování pojištění (zdravotní pojištění, pojištění odpovědnosti, sociální zabezpečení) Všichni účastníci stáží byli pojištění (zdravotní pojištění a pojištění odpovědnosti) u Všeobecné zdravotní pojišťovny. Pojištění bylo hrazeno z prostředků poskytnutých na projekt. V průběhu stáží nedošlo k žádné pojistné události. Podpora administrativních formalit (vstupní a pobytové formality, VISA, pracovní povolení) Žádné administrativní formality týkající se pobytu účastníků stáží nebylo potřeba řešit. II.4. Realizace jazykové, odborné a kulturní přípravy účastníků (před a/nebo při stáži)

4 Zvláštní jazyková příprava nebyla realizována. Žáci se připravovali individuálně 4 podle doporučených témat. Vybraní žáci byli průběžně informováni o přípravě stáží. Byly svolány schůzky s rodiči vybraných žáků a účastníky, kde byli kompletně informováni o průběhu, programu a zajištění stáží. Rodiče i žáci byli seznámeni s pravidly chování při zahraniční stáži a svým podpisem se zavázali je dodržovat. II.5. Vyjednání a stanovení individuálního programu účastníka (podrobný popis programu) Před zahájením stáží byl s partnerskou rakouskou školou vyjednán program stáží. Hlavní náplní stáží byla účast českých studentů v teoretické i praktické výuce. V rámci stáží také žáci pracovali na projektu zaměření, zakreslení a obnovy historické brány v Krems Linzer Tor. V průběhu stáží čeští studenti pracovali dále na dílčích projektech, týkajících se historických památek měst Krems a Stein, začlenění staré zástavby do nových projektů, zpracování vysokoškolského campusu Krems, vytvoření virtuální prohlídky rakouské školy. V mimoškolním čase navštívili žáci Muzeum karikatur, zrekonstruovaný komplex měšťanských domů Gozzoburg, klášter Göttweig. V rámci celodenního výletu na kolech poznali žáci okolí města Krems, poznali města Dürnstein a Weißenkirchen. Žáci také absolvovali celodenní výlet do Vídně. V mimoškolním čase docházelo také k osobním kontaktům českých a rakouských studentů. II.6. Přesné informace o způsobu realizace stáže, jako Proběhla stáž v podniku (nebo v jiné organizaci?) Stáže se uskutečnily především v partnerské škole HTBL Krems. Byla výuka na místě organizována ve skupinách nebo individuálně? Výuka byla organizována ve skupinách. Co bylo obsahem stáže? - seznámení českých studentů s rakouským odborným školstvím - porovnání odlišností české a rakouské profesní přípravy v oblasti teoretické i praktické výuky - účast na praktické výuce v HTBL Krems - seznámení se se špičkovým přístrojovým vybavením rakouské školy - práce na počítačovém projektování - zvýšení jazykové úrovně českých studentů, zvláště v oblasti odborné terminologie Jaká byla délka stáže? Stáže v roce 2007 i v roce 2008 trvaly 13 dní Byla navštívena partnerská organizace? Ano, byla navštívena partnerská organizace. Byly vytvořeny nějaké sítě? Díky stážím byly vytvořeny nové kontakty se zástupci municipality a také se zástupci firem. Byl součástí stáže nějaký kulturní program? Ano, účastníci stáží poznávali historické a kulturní památky města Krems a Stein a také hlavního města Rakouska Vídně. II.7. Způsob zabezpečení organizačního a odborného vedení a dohledu (tutoring, mentoring)

5 V průběhu obou stáží byl po celou dobu přítomen 1 pedagog SŠ stavební 5 Jihlava. Každý den se účastníci stáží scházeli na organizační schůzce, na které byl vyhodnocen uplynulý den a provedena příprava dalšího dne. Dále byly projednávány průběžné výsledky a úkoly. Pedagog SŠ stavební Jihlava byl v neustálém kontaktu s rakouskými učiteli a ředitelem HTBL. II.8. Způsob zajištění osvědčení/certifikace stáže/mobility a uznání získaných profesních dovedností účastníků; typ certifikátu, který účastníci obdrželi Cílem projektu nebylo dosáhnout žádného osvědčení v oblasti profesních dovedností II.9. Strategie diseminace výsledků projektu a příkladů dobré praxe; způsob zabezpečení udržitelnosti projektu a evaluace projektu; S průběhem stáží a s jejich výsledky byli seznámeni všichni pedagogičtí pracovníci SŠ stavební Jihlava na pedagogické radě. Účastníci stáží seznámili své spolužáky po návratu ze stáží se svými zkušenostmi. Účastníci vypracovali zprávy o stážích, které byly publikovány v místních novinách a také na webové stránce školy. Zprávy o stážích českých studentů v HTBL byly uveřejněny také v místním tisku v Rakousku a ve školním časopise HTBL. Po návratu ze stáží se žáci sešli s ředitelem SŠ stavební Jihlava a vyhodnotili zkušenosti a přínosy ze stáží. Ředitel SŠ stavební společně s pedagogem přítomným na stážích provedl evaluaci. SŠ stavební Jihlava využívá navázaných kontaktů a realizovaných stáží k přípravě pokračujícího projektu s HTBL Krems. II.10. Problémy, které se vyskytly; použitá řešení. V průběhu stáží se neobjevily žádné závažné problémy ani v organizaci ani v chování žáků. II.11. Byl projekt financován i z jiných zdrojů? Jestli ano, z kterých? SŠ stavební Jihlava zajišťovala ze svého provozního rozpočtu školy dopravu účastníků stáží z Jihlavy do Krems a zpět. III. POPIS VÝSLEDKŮ Popište výsledky projektu pro účastníky, vysílající organizace, hostitelské organizace a případné zprostředkující organizace včetně širšího dopadu projektu na sektorové, regionální, národní nebo evropské úrovni (tam, kde je to relevantní). III.1. VÝSLEDKY PRO ÚČASTNÍKY III.1.1. Zlepšení dovedností v oblasti odborných dovedností Čeští účastníci se zlepšili v oblasti počítačových dovedností, zvláště ve využití grafického programu ArchiCad Výrazným přínosem také bylo rozšíření praktických dovedností v oblasti stavebnictví a obrábění dřeva. jazykových dovedností U českých účastníků došlo k výraznému zlepšení úrovně německého jazyka, zvláště pak v oblasti odborné terminologie. osobnostního rozvoje U většiny českých účastníků se zvýšilo sebevědomí při komunikaci v cizím jazyce.

6 Někteří účastníci také byli poprvé v zahraničí, zvýšila se tedy jejich samostatnost. 6 Žáci si celkově rozšířili obzory, seznámili se s přístupem rakouských studentů ke vzdělání a začali si mnohem více vážit možnosti studia. mezikulturních dovedností Čeští žáci měli možnost se seznámit s rakouskou kulturou a životní úrovní, srovnat ji s českou realitou, tyto zkušenosti jsou velkým přínosem při dalším studiu v české škole. adaptability (řešení problémů, týmová práce atd.) Čeští žáci se velmi dobře přizpůsobili podmínkám rakouské školy, zařadili se do třídních kolektivů rakouských tříd. Velmi se dobře se podíleli zpracování počítačového projektu ve spolupráci s rakouskými studenty. používání informačních a komunikačních technologií Čeští žáci neměli žádné větší problémy při využívání informačních a komunikačních technologií, naopak byli velmi pozitivně hodnoceni v úrovni svých dovedností ze strany rakouských učitelů. Žáci se naučili pracovat s novým grafickým programem ArchiCad. III.1.2. Pokud je relevantní: podpora rovných příležitostí pro muže/ženy; Při obou stážích bylo mezi účastníky rovnoměrné zastoupení dívek a chlapců. podpora integrace do trhu práce; podpora sociální integrace (znevýhodnění mladí lidé, hendikepované osoby) VETPRO o seznámení s odlišnými systémy odborného vzdělávání o přenos osvědčené praxe v oblasti způsobů poskytování OV o získání jazykových dovedností v oblasti odborného vzdělávání o know-how v oblasti používání informačních a komunikačních technologií o další relevantní výsledky III.2 PŘÍNOSY A DALŠÍ ŠIRŠÍ DOPADY PRO PARTNERSKÉ ORGANIZACE posílení nadnárodních vazeb vzdělávacích organizací Byly posíleny partnerské vztahy mezi HTBL Krems a SŠ stavební Jihlava, což se projevilo tím, že mimo rámec projektu Leonardo byly domluveny a realizovány další aktivity jako např. návštěva českých studentů na sportovním dnu HTBL, návštěva rakouských studentů v SŠ stavební a účast rakouských studentů na cyklistickém a geodetickém kurzu, organizovaném SŠ stavební Jihlava. Partnerské organizace se domluvily na přípravě a realizaci dalších projektů v roce zlepšení kvality získaného odborného vzdělávání III.3. OSTATNÍ VÝSLEDKY/PLÁNOVANÝ DOPAD sektorový rozvoj (spolupráce mezi organizacemi z oblasti odborného vzdělávání, ekonomickými sektory, spolupráce mezi podniky a vzdělávacími institucemi; zajišťující potřeby kvalifikací v příslušném sektoru, )

7 Přínosem pro obě partnerské školy bylo, že se mohly celkově seznámit se 7 vzdělávacím systémem v České republice a v Rakousku, vyměnit si zkušenosti z oblasti odborného vzdělávání. Nad rámec projektu byly domluveny krátkodobé stáže odborných učitelů ze SŠ stavební Jihlava. regionální rozvoj (spolupráce mezi organizacemi z oblasti odborného vzdělávání, ekonomickými sektory, spolupráce mezi podniky a vzdělávacími institucemi; zajišťující potřeby kvalifikací v příslušném sektoru, ) Velkou výhodou spolupráce HTBL Krems a SŠ stavební Jihlava je nevelká vzdálenost a dostupnost obou měst a regionů. Realizovaný projekt Leonardo vytvořil předpoklad pro další spolupráci v rámci tzv. příhraniční spolupráce, realizované mezi krajem Vysočina a Dolním Rakouskem. další relevantní informace IV. INFORMACE O ÚČASTNÍCÍCH Pro tuto část použijete systém Multipass (Leopass) tabulky budou generovány systémem; vytiskněte je (ikona Xe Vytvořit finanční zprávu 4a2) a předložte jako součást této zprávy. IDENTIFIKACE ÚČASTNÍKŮ (Informace o účastnících a doprovodných osobách - záložka Participants - tab. PARTICIPANTS INFORMATION) V. FINANČNÍ TABULKY Pro tuto část použijete systém Multipass (Leopass) tabulky budou generovány systémem; vytiskněte je (ikona Xe Vytvořit finanční zprávu 4a2) a předložte jako součást této zprávy. V.1. INFORMACE O PARTNERSKÝCH ORGANIZACÍCH vysílající partneři (záložka Sending partners - tab. PARTNERSHIP INFORMATION - SENDING PARTNERS; přijímající partneři (záložka Receiving partners - tab. PARTNERSHIP INFORMATION - RECEIVING PARTNERS); ostatní partneři (záložka Other types of partners - tab. PARTNERSHIP INFORMATION - OTHER TYPES OF PARTNERS). V.2 PEDAGOGICKÁ, JAZYKOVÁ A KULTURNÍ PŘÍPRAVA (záložka Preparation tab. PEDAGOGICAL, LINGUISTIC AND CULTURAL PREPARATION) (pokud v projektu byla) V.3. VÝDAJE NA MOBILITU ÚČASTNÍKŮ (záložka Cost participants tab. MOBILITY COSTS BY PARTICIPANT)

8 (Cestovní a pobytové náklady účastníků a doprovodných osob) 8 V.4. ŘÍZENÍ A MONITORING Vyplňte prosím následující tabulku podle typu mobility a příslušných sazeb používaných pro Českou republiku. Cílová skupina Počet účastníků (A) Použitá sazba (B) Grant Leonardo da Vinci (AxB) V.5. ROZPOČET - SOUHRNNÁ TABULKA (tabulka shrnující různé náklady a potvrzující celkový požadovaný grant) Pro tuto část použijete systém Multipass (Leopass) tabulky budou generovány systémem; vytiskněte je (ikona Xe Vytvořit finanční zprávu 4a2) a předložte jako součást této zprávy (záložka Financial tables tab. SUMMARY OF EXPENDITURE AND FUNDING - TOTAL BUDGET). VI. PŘÍLOHY Ke zprávě přiložte pro každého účastníka: - podepsanou Smlouvu o odborné stáži v rámci programu Leonardo da Vinci (spolu s Training Agreement ) platí pro cílové skupiny IVT a PLM - podepsanou Smlouvu o mobilitě v rámci programu Leonardo da Vinci (spolu s Workprogramme ) platí pro cílovou skupinu VETPRO - podepsanou zprávu/dotazník účastníka (kterou účastník vyplnil v systému Multipass) Pro tuto část použije účastník systém Multipass. Do 5 týdnů po ukončení stáže vyplní účastník on-line zprávu účastníka (dotazník), k čemuž obdrží přihlašovací jméno a heslo. Tento dotazník vytiskne ze systému Multipass, podepíše a zašle vysílající organizaci/kontrahentovi. Kontrahent přiloží kopie zpráv všech účastníků k této zprávě. - potvrzení/zprávu hostitelské organizace o vykonané stáži - jiné příslušné potvrzující dokumenty, které Národní agentura vyžaduje - kopie všech výpisů z bankovního účtu od první splátky až po konec projektového období Kontrahent musí být připraven předložit agentuře jakýkoli jí vyžádaný originální dokument vztahující se k výdajům projektu včetně plateb příspěvku účastníkům. Kontrahent dále musí po dobu 5 let archivovat všechny finanční doklady a dokumenty projektu (jako např. podepsané zprávy účastníků). VII. DOKLADY K VYÚČTOVÁNÍ K závěrečné zprávě přiložte: Projekty 2007: U projektů VETPRO nebo IVT a PLM v případě, že doprava není součástí paušálního příspěvku přiložte kopie dokladů za dopravu. Projekty 2008: 1) kopie dokladů za dopravu (faktury, jízdenky, palubní vstupenky, cestovní příkazy a kopie technického průkazu) 2) přehled výdajů k projektu 3) bankovní výpisy

Program celoživotního učení 2007-2013 Leonardo da Vinci

Program celoživotního učení 2007-2013 Leonardo da Vinci 1 Program celoživotního učení 2007-2013 Leonardo da Vinci ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA PROJEKTU MOBILIT Verze 2007 a 2008 ČÍSLO GRANTOVÉ SMLOUVY*: CZ/08/LLP-LdV/IVT/134081 NÁZEV PROJEKTU: Stáž žáků v procesu počátečního

Více

Prezentace programu Leonardo da Vinci 2008 (se zaměřením m na projekty mobility)

Prezentace programu Leonardo da Vinci 2008 (se zaměřením m na projekty mobility) Prezentace programu Leonardo da Vinci 2008 (se zaměřením m na projekty mobility) Cíle Přispívat k rozvoji kvalitního celoživotního učení Podporovat účastníky odborné přípravy a dalších vzdělávacích činností

Více

LLP Lifelong. Learning Programme. Program celoživotního učení

LLP Lifelong. Learning Programme. Program celoživotního učení LLP Lifelong Learning Programme Program celoživotního učení 2007-2013 Program celoživotního učení probíhá od roku 2007 do roku 2013, založen na programech Socrates, Leonardo da Vinci a E-learning http://ec.europa.eu/dgs/education_culture/newprog/index_en.html

Více

Program celoživotního učení 2007-2013 Leonardo da Vinci

Program celoživotního učení 2007-2013 Leonardo da Vinci 1 Program celoživotního učení 2007-2013 Leonardo da Vinci ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA PROJEKTU MOBILIT Verze 2009 ČÍSLO GRANTOVÉ SMLOUVY*: CZ/08/LLP-LdV/VETPRO/134055 NÁZEV PROJEKTU: Metody sociální práce s mládeží

Více

JAK VYUŽÍT ZÍSKANÉ JAZYKOVÉ DOVEDNOSTI?

JAK VYUŽÍT ZÍSKANÉ JAZYKOVÉ DOVEDNOSTI? JAK VYUŽÍT ZÍSKANÉ JAZYKOVÉ DOVEDNOSTI? Zlín 12. 9. 2011 Martina Navrátilová Odbor školství, mládeže a sportu PRO SVŮJ VLASTNÍ ROZVOJ 1. Comenius - Další vzdělávání pedagogických pracovníků Program celoživotního

Více

Možnosti vzdělávání v rámci aktivit Programu celoživotního učení (LLP) Kostelec nad Černými lesy 24.10.2012

Možnosti vzdělávání v rámci aktivit Programu celoživotního učení (LLP) Kostelec nad Černými lesy 24.10.2012 Možnosti vzdělávání v rámci aktivit Programu celoživotního učení (LLP) Kostelec nad Černými lesy 24.10.2012 Národní agentura pro evropské vzdělávací programy (NAEP) součást Domu zahraničních služeb od

Více

Program celoživotního učení 2007-2013 Leonardo da Vinci

Program celoživotního učení 2007-2013 Leonardo da Vinci 1 Program celoživotního učení 2007-2013 Leonardo da Vinci ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA PROJEKTU MOBILIT Verze 2007 a 2008 ČÍSLO GRANTOVÉ SMLOUVY*: CZ/08/LLP-LdV/IVT/134081 NÁZEV PROJEKTU: Stáž žáků v procesu počátečního

Více

Program celoživotního učení Leonardo da Vinci

Program celoživotního učení Leonardo da Vinci 1 Program celoživotního učení 2007-2013 Leonardo da Vinci ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA PROJEKTU MOBILIT Verze 2009 ČÍSLO GRANTOVÉ SMLOUVY*: CZ/09/LLP-LdV/IVT/134107 NÁZEV PROJEKTU: Stáž žáků v procesu počátečního

Více

Comenius www.naep.cz. 13. 11. 2010 Praha Martina Fantová

Comenius www.naep.cz. 13. 11. 2010 Praha Martina Fantová Comenius www.naep.cz 13. 11. 2010 Praha Martina Fantová Program celoživotního učení LLP 2007-2013 Comenius vzdělávání ve školách Erasmus vysokoškolské vzdělávání Leonardo da Vinci odborné vzdělávání a

Více

FOND PRO PODPORU SPOLUPRÁCE ŠKOL

FOND PRO PODPORU SPOLUPRÁCE ŠKOL FINANČNÍ MECHANISMY EHP/ NORSKA FOND PRO PODPORU SPOLUPRÁCE ŠKOL MANUÁL PRO VYPLNĚNÍ ŽÁDOSTI GRANT INDIVIDUÁLNÍ MOBILITY STUDENTŮ Tento manuál je určen žadatelům o grant individuální mobility z Fondu pro

Více

Mobilitní projekty program Leonardo da Vinci 2008

Mobilitní projekty program Leonardo da Vinci 2008 Mobilitní projekty program Leonardo da Vinci 2008 Program Leonardo da Vinci Je zaměřen na výukové a vzdělávací potřeby všech osob účastnících se odborného vzdělávání a odborné přípravy s výjimkou studentů

Více

Mgr. Yvona Vyhnánková. Kancelář zahraničních styků Křížkovského 8 77147 Olomouc www.iro.upol.cz ilo@upol.cz

Mgr. Yvona Vyhnánková. Kancelář zahraničních styků Křížkovského 8 77147 Olomouc www.iro.upol.cz ilo@upol.cz Mgr. Yvona Vyhnánková Kancelář zahraničních styků Křížkovského 8 77147 Olomouc www.iro.upol.cz ilo@upol.cz Agenda Smlouvy o spolupráci Propagace a reprezentace UP v zahraničí Organizace zahraničních návštěv

Více

Program celoživotního učení ERASMUS. Dana Petrova Dům zahraničních služeb 15.3.2011 / UPOL

Program celoživotního učení ERASMUS. Dana Petrova Dům zahraničních služeb 15.3.2011 / UPOL Program celoživotního učení ERASMUS Dana Petrova Dům zahraničních služeb 15.3.2011 / UPOL Program celoživotního učení (LLP) vzdělávací program EU zaměřený na podporu spolupráce a mobility v rámci Evropy

Více

Program celoživotního učení 2007-2013 Leonardo da Vinci POKYNY PRO VYPRACOVÁNÍ ZÁVĚREČNÉ ZPRÁVY PROJEKTU MOBILITY 2011

Program celoživotního učení 2007-2013 Leonardo da Vinci POKYNY PRO VYPRACOVÁNÍ ZÁVĚREČNÉ ZPRÁVY PROJEKTU MOBILITY 2011 Program celoživotního učení 2007-2013 Leonardo da Vinci POKYNY PRO VYPRACOVÁNÍ ZÁVĚREČNÉ ZPRÁVY PROJEKTU MOBILITY 2011 Úvod Tyto pokyny byly vypracovány jako doplňující informace pro příjemce grantů Projektů

Více

Asistentský pobyt Comenius

Asistentský pobyt Comenius Comenius Mobility Program Comenius, který je součástí Programu celoživotního učení, se zaměřuje na všeobecné i odborné vzdělávání. Grantovými prostředky podporuje mezinárodní spolupráci mateřských, základních

Více

Specifikace předmětu zakázky

Specifikace předmětu zakázky Zadavatel: Obchodní akademie, Český Těšín, Sokola Tůmy 12, příspěvková organizace Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.00/56.0754 Název projektu: Za jazyky do světa Název veřejné zakázky: Výzva k podání

Více

Erasmus+: Leonardo da Vinci Klíčová akce 1. Finanční podmínky. Výzva 2015

Erasmus+: Leonardo da Vinci Klíčová akce 1. Finanční podmínky. Výzva 2015 Erasmus+: Leonardo da Vinci Klíčová akce 1 Finanční podmínky Výzva 2015 Struktura grantu KA1 - VET Pozn.: Veškeré náklady jsou uznatelné až po podpisu grantové smlouvy druhou ze smluvních stran, tj. DZS.

Více

PROGRAM LEONARDO DA VINCI

PROGRAM LEONARDO DA VINCI PROGRAM LEONARDO DA VINCI Informační den k evropským vzdělávac vacím m programům Pardubice 23. 5. 2012 Program Leonardo da Vinci zaměřen na výukové a vzdělávací potřeby všech osob účastnících se odborného

Více

Pravidla Rady kraje Vysočina pro přidělování příspěvků na dofinancování evropských projektů

Pravidla Rady kraje Vysočina pro přidělování příspěvků na dofinancování evropských projektů Rada kraje Vysočina Pravidla Rady kraje Vysočina pro přidělování příspěvků na dofinancování evropských projektů Opatření Programu rozvoje kraje 2.4.3: Rozvoj mezinárodních aktivit ze dne 10. 1. 2006 č.

Více

Comenius www.naep.cz/comenius

Comenius www.naep.cz/comenius Comenius Program Comenius, který je součástí Programu celoživotního učení, se zaměřuje na předškolní a školní vzdělávání. Grantovými prostředky podporuje mezinárodní spolupráci mateřských, základních a

Více

PROGRAM SOCRATES II./ERASMUS. Závěrečná zpráva ze studijního pobytu Akademický rok 2001/2002

PROGRAM SOCRATES II./ERASMUS. Závěrečná zpráva ze studijního pobytu Akademický rok 2001/2002 PROGRAM SOCRATES II./ERASMUS Závěrečná zpráva ze studijního pobytu Akademický rok 2001/2002 Tato zpráva musí být předána zahraničnímu oddělení Vaší domácí VŠ do 30 dnů po ukončení studijního pobytu. V

Více

Pokyn prorektora č. 3P/2012 MOBILITA

Pokyn prorektora č. 3P/2012 MOBILITA prorektor pro studijní a pedagogickou činnost Plzeň 27. srpna 2012 ZCU 028619/2012 Pokyn prorektora č. 3P/2012 MOBILITA Tento pokyn stanoví zásady administrace a evidence mobility studentů, absolventů

Více

Pravidla Rady Kraje Vysočina pro poskytování Studijního stipendia Kraje Vysočina. ze dne č. 13/12

Pravidla Rady Kraje Vysočina pro poskytování Studijního stipendia Kraje Vysočina. ze dne č. 13/12 Rada Kraje Vysočina Pravidla Rady Kraje Vysočina pro poskytování Studijního stipendia Kraje Vysočina ze dne 2. 10. 2012 č. 13/12 Čl. 1 Úvodní ustanovení Účelem těchto Pravidel Rady Kraje Vysočina pro poskytování

Více

Ocenění Evropský učitel jazyků roku 2013. "A good teacher is like a candle: it consumes itself to light the way for others."

Ocenění Evropský učitel jazyků roku 2013. A good teacher is like a candle: it consumes itself to light the way for others. Ocenění Evropský učitel jazyků roku 2013 "A good teacher is like a candle: it consumes itself to light the way for others." O sobě Jméno: Mgr. Olga Myslíková Věk: 42 let Vzdělaní: vysokoškolské Zaměstnavatel:

Více

Projekty Partnerství Leonardo da Vinci. Informační seminář pro předkladatele Výzva 2013

Projekty Partnerství Leonardo da Vinci. Informační seminář pro předkladatele Výzva 2013 Projekty Partnerství Leonardo da Vinci Informační seminář pro předkladatele Výzva 2013 Projekty partnerství doplňují aktivity Leonardo da Vinci mezi projekty mobility a multilaterálními projekty/přenosem

Více

Databáze mobility Školení uživatelů. Praha, 30. října 2013

Databáze mobility Školení uživatelů. Praha, 30. října 2013 Databáze mobility Školení uživatelů Praha, 30. října 2013 DATABÁZE MOBILITY (MOBILITY TOOL) CO JE DATABÁZE MOBILITY? Webová platforma pro řízení Projektů mobility a pro vytváření zpráv Určena pro projekty

Více

ERASMUS+: COMENIUS. Setkání s poskytovateli kurzů dalšího vzdělávání pedagogických pracovníků

ERASMUS+: COMENIUS. Setkání s poskytovateli kurzů dalšího vzdělávání pedagogických pracovníků ERASMUS+: COMENIUS Setkání s poskytovateli kurzů dalšího vzdělávání pedagogických pracovníků LLP ERASMUS+ Partnerství škol MP, BP Individuální mobilita žáků IPM Partnerství Comenius Regio REG Další vzdělávání

Více

Erasmus pro zaměstnance VŠ/VOŠ

Erasmus pro zaměstnance VŠ/VOŠ Erasmus pro zaměstnance VŠ/VOŠ Program Erasmus Součást evropského Programu celoživotního učení (Lifelong Learning Programme - LLP), do kterého je zapojeno přes 30 evropských zemí: 27 členských států Evropské

Více

PROGRAM SOCRATES II./ERASMUS. Závěrečná zpráva ze studijního pobytu Akademický rok 2002/2003

PROGRAM SOCRATES II./ERASMUS. Závěrečná zpráva ze studijního pobytu Akademický rok 2002/2003 PROGRAM SOCRATES II./ERASMUS Závěrečná zpráva ze studijního pobytu Akademický rok 2002/2003 Vyplněnou Závěrečnou zprávu je potřeba doručit v elektronické podobě (e-mail) na zahraniční oddělení rektorátu

Více

Co je Erasmus? Program Erasmus je součástí evropského Programu celoživotního učení (Lifelong Learning Programme - LLP). Erasmus

Co je Erasmus? Program Erasmus je součástí evropského Programu celoživotního učení (Lifelong Learning Programme - LLP). Erasmus Erasmus Program Erasmus je zaměřen na mobilitu a spolupráci ve vysokoškolském vzdělávání v Evropě a také na spolupráci vysokoškolských institucí s podniky. Erasmus rovněž podporuje spolupráci vysokoškolských

Více

FINANČNÍ DOHODA Č. / /01/02 (Uvádějte prosím ve veškeré korespondenci)

FINANČNÍ DOHODA Č. / /01/02 (Uvádějte prosím ve veškeré korespondenci) PROGRAM SOCRATES -ERASMUS AKCE 2.2 Financování mobilit učitelů složené z grantu Erasmus a dotace MŠMT na dofinancování konečného uživatele vyplácené formou cestovních náhrad uzavřená mezi: FINANČNÍ DOHODA

Více

Program Leonardo da Vinci.

Program Leonardo da Vinci. Program Leonardo da Vinci www.naep.cz Základní dokumenty Rozhodnutí č. 1720/2006/ES zavádějící program celoživotního učení Výzva 2009 k předkládání návrhů Výzva 2009 - Strategické priority Příručka pro

Více

Výnos děkanky FF UHK č. 07/2016

Výnos děkanky FF UHK č. 07/2016 Hradec Králové, 30. května 2016 č. j. DFF/256/16 Výnos děkanky FF UHK č. 07/2016 Výnos FF UHK o organizačním zajištění studijních pobytů a praktických stáží studentů a mobilitách akademických a administrativních

Více

PŘÍLOHA III FINANČNÍ A SMLUVNÍ PRAVIDLA. Pro grantové smlouvy s více příjemci se tato příloha vztahuje na:

PŘÍLOHA III FINANČNÍ A SMLUVNÍ PRAVIDLA. Pro grantové smlouvy s více příjemci se tato příloha vztahuje na: PŘÍLOHA III FINANČNÍ A SMLUVNÍ PRAVIDLA Pro grantové smlouvy s více příjemci se tato příloha vztahuje na: Klíčovou akci 3 - mládež I. PRAVIDLA PLATNÁ PRO ROZPOČTOVÉ KATEGORIE ZALOŽENÉ NA JEDNOTKOVÝCH PŘÍSPĚVCÍCH

Více

GRUNDTVIG. evropský program pro podporu vzdělávání dospělých

GRUNDTVIG. evropský program pro podporu vzdělávání dospělých GRUNDTVIG evropský program pro podporu vzdělávání dospělých PROGRAM CELOŽIVOTNÍHO UČENÍ Comenius primární a sekundární vzdělávání Leonardo da Vinci odborné vzdělávání a příprava Erasmus terciární vzdělávání

Více

Projekt mobility pracovníků v oblasti školního vzdělávání

Projekt mobility pracovníků v oblasti školního vzdělávání Projekt mobility pracovníků v oblasti školního vzdělávání Projekty mobility umožňují školám poskytnout učitelům i jiným pracovníkům příležitosti a podněty pro získání nových schopností odpovídajících potřebám

Více

Program Leonardo da Vinci.

Program Leonardo da Vinci. Program Leonardo da Vinci www.naep.cz Program celoživotního učení Comenius vzdělávání ve školách Erasmus vysokoškolské vzdělávání Leonardo da Vinci odborné vzdělávání a příprava Grundtvig vzdělávání dospělých

Více

Life Long Learning programme LLP 2007-2013

Life Long Learning programme LLP 2007-2013 Life Long Learning programme LLP 2007-2013 2013 Program celoživotního učení LLP od roku 2007 do roku 2013, založen na současných programech Socrates, Leonardo da Vinci a e-learning vstoupil v platnost

Více

PROGRAM CELOŽIVOTNÍHO UČENÍ. Tereza Babková / Liberec / 7.1.2009

PROGRAM CELOŽIVOTNÍHO UČENÍ. Tereza Babková / Liberec / 7.1.2009 PROGRAM CELOŽIVOTNÍHO UČENÍ Tereza Babková / Liberec / 7.1.2009 Národní agentura pro evropské vzdělávací programy součást Domu zahraničních služeb MŠMT koordinuje vzdělávací programy mezinárodní spolupráce

Více

Číslo veřejné zakázky (bude doplněno poskytovatelem C 151541

Číslo veřejné zakázky (bude doplněno poskytovatelem C 151541 Výzva k podání nabídek (pro účely uveřejnění na www.msmt.cz nebo www stránkách krajů pro zadávání zakázek z prostředků finanční podpory OP VK, které se vztahují na případy, pokud zadavatel není povinen

Více

Účastnická smlouva pro výjezd na letní školu v zahraničí

Účastnická smlouva pro výjezd na letní školu v zahraničí TECHNICKÁ UNIVERZITA V LIBERCI VÝJEZD NA LETNÍ ŠKOLU v ZAHRANIČÍ Účastnická smlouva pro výjezd na letní školu v zahraničí uzavřená dle s 1746 odst. 2 zákona č. 89/2012Sb.občanského zákoníku č. (uvádějte

Více

PŘEDSMLUVNÍ FORMULÁŘ

PŘEDSMLUVNÍ FORMULÁŘ PROGRAM LEONARDO DA VINCI PROJEKTY MOBILIT 2004 PŘEDSMLUVNÍ FORMULÁŘ Číslo projektu: CZ/04/A/A/PL/134276 Plánované období projektu (od-do) Zahrnuje období přípravy, realizace stáží/výměn, vyhodnocení,

Více

PROGRAM SOCRATES II./ERASMUS. Závěrečná zpráva ze studijního pobytu Akademický rok 2002/2003

PROGRAM SOCRATES II./ERASMUS. Závěrečná zpráva ze studijního pobytu Akademický rok 2002/2003 PROGRAM SOCRATES II./ERASMUS Závěrečná zpráva ze studijního pobytu Akademický rok 2002/2003 Vyplněnou Závěrečnou zprávu je potřeba doručit v elektronické podobě (e-mail) na zahraniční oddělení rektorátu

Více

Prezentace Programu celoživotn Leonardo da Vinci. lené Projekty partnerství Praha, 16. záříz

Prezentace Programu celoživotn Leonardo da Vinci. lené Projekty partnerství Praha, 16. záříz Prezentace Programu celoživotn ivotního učenu enía Leonardo da Vinci Seminář pro schválen lené Projekty partnerství Praha, 16. záříz 2010 Program celoživotního učení(llp) Comenius Erasmus Leonardo da Vinci

Více

Pokyn prorektora č. 4P/2016 MOBILITA

Pokyn prorektora č. 4P/2016 MOBILITA prorektor pro studijní a pedagogickou činnost Plzeň 21. září 2016 ZCU 025823/2016 Pokyn prorektora č. 4P/2016 MOBILITA ve znění dodatku č. 1 ze dne 10. 5. 2017 s účinností od 15. 5. 2017. Tento pokyn stanoví

Více

Prezentace programu Leonardo da Vinci

Prezentace programu Leonardo da Vinci Prezentace programu Leonardo da Vinci Středn edníprůmyslov myslová škola polytechnická Centrum odborné přípravypravy Zlín, 2. června 2010 Program Leonardo da Vinci osobyúčastnícíse odborného vzdělávánía

Více

Erasmus+ Účastnická smlouva pro mobilitu studentů na praktickou stáž mezi programovými zeměmi č. Uzavřená podle uzavřená podle 51 občanského zákoníku

Erasmus+ Účastnická smlouva pro mobilitu studentů na praktickou stáž mezi programovými zeměmi č. Uzavřená podle uzavřená podle 51 občanského zákoníku Erasmus+ Účastnická smlouva pro mobilitu studentů na praktickou stáž mezi programovými zeměmi č. Uzavřená podle uzavřená podle 51 občanského zákoníku Vysoká škola mezinárodních a veřejných vztahů Praha,

Více

Závěrečná zpráva z pracovní stáže realizované v programu ERASMUS

Závěrečná zpráva z pracovní stáže realizované v programu ERASMUS Závěrečná zpráva z pracovní stáže realizované v programu ERASMUS Vyplněnou Závěrečnou zprávu je potřeba doručit v elektronické podobě (mpitrova@ff.jcu.cz) na Ústav česko-německých areálových studií a germanistiky

Více

Vyhláška rektora pro studium a stáže studentů Soukromé vysoké školy ekonomické Znojmo v zahraničí a zahraničních studentů na SVŠE

Vyhláška rektora pro studium a stáže studentů Soukromé vysoké školy ekonomické Znojmo v zahraničí a zahraničních studentů na SVŠE Vyhláška rektora pro studium a stáže studentů Soukromé vysoké školy ekonomické Znojmo v zahraničí a zahraničních studentů na SVŠE Článek 1 Základní ustanovení 1. Studenti Soukromé vysoké školy ekonomické

Více

CÍLE SEMINÁŘE GRANTOVÁ SMLOUVA. ERASMUS+ školní vzdělávání Klíčová akce 2 Strategická partnerství. Seminář pro schválená školní partnerství

CÍLE SEMINÁŘE GRANTOVÁ SMLOUVA. ERASMUS+ školní vzdělávání Klíčová akce 2 Strategická partnerství. Seminář pro schválená školní partnerství ERASMUS+ školní vzdělávání Klíčová akce 2 Strategická partnerství GRANTOVÁ SMLOUVA Seminář pro schválená školní partnerství 22. 9. 2016, Brno 29. 9. 2016, Praha upozornit na příslušné dokumenty; CÍLE SEMINÁŘE

Více

Vyšší odborná škola mezinárodního obchodu a Obchodní akademie, Horní náměstí 15, Jablonec nad Nisou, příspěvková organizace

Vyšší odborná škola mezinárodního obchodu a Obchodní akademie, Horní náměstí 15, Jablonec nad Nisou, příspěvková organizace Vyšší odborná škola mezinárodního obchodu a Obchodní akademie, Horní náměstí 15, Jablonec nad Nisou, příspěvková organizace Best practices: VOSMOaOA (příklad dobré praxe) Obchodní akademie Čtyřleté studium

Více

PROGRAM SOCRATES II./ERASMUS. Závěrečná zpráva ze studijního pobytu Akademický rok 2003/2004

PROGRAM SOCRATES II./ERASMUS. Závěrečná zpráva ze studijního pobytu Akademický rok 2003/2004 PROGRAM SOCRATES II./ERASMUS Závěrečná zpráva ze studijního pobytu Akademický rok 2003/2004 Vyplněnou Závěrečnou zprávu je potřeba doručit v elektronické podobě (e-mail) na zahraniční oddělení rektorátu

Více

Národní agentura pro evropské vzdělávacívací programy

Národní agentura pro evropské vzdělávacívací programy Národní agentura pro evropské vzdělávacívací programy Národní agentura pro evropské vzdělávací vací programy (NAEP) funguje od 1.1.2007 při Domu zahraničních služeb Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy

Více

ZADÁVACÍ DOKUMENTACE

ZADÁVACÍ DOKUMENTACE ZADÁVACÍ DOKUMENTACE k veřejné zakázce malého rozsahu Zahraniční jazykově-vzdělávací pobyt pro žáky Zadavatel: Střední zdravotnická škola Kroměříž, se sídlem Albertova 4261, 767 26 Kroměříž IČO: 00637939

Více

Program celoživotního učení 2007-2013 Leonardo da Vinci

Program celoživotního učení 2007-2013 Leonardo da Vinci _) Program celoživotního učení 2007-2013 Leonardo da Vinci ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA PROJEKTU MOBILIT Verze 2010 ČÍSLO GRANTOVÉ SMLOUVY*: CZ/10/LLP-LdV/IVT/134022 NÁZEV PROJEKTU: Stáž žáků v procesu počátečního

Více

Číslo veřejné zakázky C151212 Název programu:

Číslo veřejné zakázky C151212 Název programu: Výzva k podání nabídek (pro účely uveřejnění na www.msmt.cz nebo www stránkách krajů pro zadávání zakázek z prostředků finanční podpory OP VK, které se vztahují na případy, pokud zadavatel není povinen

Více

Projekt Leonardo da VINCI - PARTNERSTVÍ ČÍSLO SMLOUVY CZ/11LLP-LdV/PS/P/134026

Projekt Leonardo da VINCI - PARTNERSTVÍ ČÍSLO SMLOUVY CZ/11LLP-LdV/PS/P/134026 Projekt Leonardo da VINCI - PARTNERSTVÍ ČÍSLO SMLOUVY CZ/11LLP-LdV/PS/P/134026 Název projektu: Testing of the approach of the project to develop ECVET, "CREDCHEM" (funded by the DG education and culture),

Více

(30 žáků x 15 000,-Kč) Celková nabídková cena-angličtina: 900 000,-Kč s DPH

(30 žáků x 15 000,-Kč) Celková nabídková cena-angličtina: 900 000,-Kč s DPH Výzva k podání nabídek (pro účely uveřejnění na www.msmt.cz nebo www stránkách krajů) Číslo zakázky (bude doplěno MŠMT v případě IP, v případě 63/2010 GP ZS) 1 Název programu: Operační program Vzdělávání

Více

PŘÍLOHA III FINANČNÍ A SMLUVNÍ PRAVIDLA I. PRAVIDLA PLATNÁ PRO ROZPOČTOVÉ KATEGORIE ZALOŽENÉ NA JEDNOTKOVÝCH PŘÍSPĚVCÍCH

PŘÍLOHA III FINANČNÍ A SMLUVNÍ PRAVIDLA I. PRAVIDLA PLATNÁ PRO ROZPOČTOVÉ KATEGORIE ZALOŽENÉ NA JEDNOTKOVÝCH PŘÍSPĚVCÍCH PŘÍLOHA III FINANČNÍ A SMLUVNÍ PRAVIDLA I. PRAVIDLA PLATNÁ PRO ROZPOČTOVÉ KATEGORIE ZALOŽENÉ NA JEDNOTKOVÝCH PŘÍSPĚVCÍCH I.1 Podmínky pro způsobilost jednotkových příspěvků V případě, že má grant formu

Více

Souhrnná informace o realizaci projektu Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost

Souhrnná informace o realizaci projektu Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost Souhrnná informace o realizaci projektu Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost Registrační číslo CZ.1.07/1.2.12/01.0003 Název projektu Zlepšení výuky autoškoly u žáků se speciálními vzdělávacími

Více

POŽADAVKY NA STRUKTURU PROJEKTU A NASTAVENÍ KLÍČOVÝCH AKTIVIT

POŽADAVKY NA STRUKTURU PROJEKTU A NASTAVENÍ KLÍČOVÝCH AKTIVIT POŽADAVKY NA STRUKTURU PROJEKTU A NASTAVENÍ KLÍČOVÝCH AKTIVIT Klíčové aktivity 1 projektu je nutné nastavit tak, aby přesně odpovídaly potřebám cílové skupiny je žádoucí ušít je individuálně na míru jednotlivým

Více

Pravidla Rady Kraje Vysočina pro poskytování dotací na dofinancování evropských vzdělávacích projektů. ze dne č.

Pravidla Rady Kraje Vysočina pro poskytování dotací na dofinancování evropských vzdělávacích projektů. ze dne č. Rada Kraje Vysočina Pravidla Rady Kraje Vysočina pro poskytování dotací na dofinancování evropských vzdělávacích projektů ze dne 17. 12. 2014 č. 14/14 Čl. 1 Úvodní ustanovení (1) Pravidla Rady Kraje Vysočina

Více

5. Způsob zabezpečení organizačního a odborného vedení a dohledu: Z naší strany byli vysláni postupně tři učitelé odborného výcviku a dva učitelé.

5. Způsob zabezpečení organizačního a odborného vedení a dohledu: Z naší strany byli vysláni postupně tři učitelé odborného výcviku a dva učitelé. ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA ZÁKLADNÍ ÚDAJE : PROJEKT EVROPSKÝCH ODBORNÝCH STÁŽÍ LET S GO-06 Číslo projektu podpořeného agenturou Leonardo da Vinci je CZ/06/A/PL/134 153 vysílající organizace : název: Klub rodičů

Více

PROGRAM SOCRATES II./ERASMUS. Závěrečná zpráva ze studijního pobytu Akademický rok 2006/2007. Universidade de Santiago de Compostela

PROGRAM SOCRATES II./ERASMUS. Závěrečná zpráva ze studijního pobytu Akademický rok 2006/2007. Universidade de Santiago de Compostela PROGRAM SOCRATES II./ERASMUS Závěrečná zpráva ze studijního pobytu Akademický rok 2006/2007 Osobní údaje Jméno a příjmení studenta: Hostitelská VŠ: Hostitelská země: Kontaktní osoba na vysílající univerzitě

Více

PROGRAM. Informační seminář o předkládání žádostí Projektů mobility Leonardo da Vinci

PROGRAM. Informační seminář o předkládání žádostí Projektů mobility Leonardo da Vinci PROGRAM Informační seminář o předkládání žádostí Projektů mobility Leonardo da Vinci 9:30 10:00 Registrace 10:00 10:30 Aktivity programu Leonardo da Vinci 10:30 10:45 Priority a cíle pro výzvu 2012 10:45

Více

Příloha č. 1 k textu 4. výzvy GG 1.1 OPVK

Příloha č. 1 k textu 4. výzvy GG 1.1 OPVK Popis podporovaných aktivit oblasti podpory č. 1. 1 Popis jednotlivých aktivit oblastí podpory je pro žadatele pouze orientační, není závazný ani konečný. 1. Vytváření podmínek pro implementaci školních

Více

Program spolupráce Česká republika Svobodný stát Sasko 2014 2020. Výroční konference 26. února 2015

Program spolupráce Česká republika Svobodný stát Sasko 2014 2020. Výroční konference 26. února 2015 Program spolupráce Česká republika Svobodný stát Sasko 2014 2020 Výroční konference 26. února 2015 Na podporu přeshraniční spolupráce 2014 2020 v rámci cíle Evropská územní spolupráce Obsah Programové

Více

Identifikace organizace

Identifikace organizace Číslo žádosti (vyplní nadace) ŽÁDOST O POSKYTNUTÍ PŘÍSPĚVKU, Nadačního fondu FRAGILIS se sídlem Na Pomezí 19, 15000 Praha 5, Česká Republika, zapsaném v nadačním rejstříku vedeného Městským soudem v Praze,

Více

PROGRAM LEONARDO DA VINCI. Seminář pro budoucí předkladatele Výzva 2013

PROGRAM LEONARDO DA VINCI. Seminář pro budoucí předkladatele Výzva 2013 PROGRAM LEONARDO DA VINCI Seminář pro budoucí předkladatele Výzva 2013 Program celoživotního učení (LLP) Comenius obecné vzdělávání ve školách Erasmus vysokoškolské vzdělávání Leonardo da Vinci odborné

Více

Seznamte se, Erasmus+ VET (Vocational Education and Training)

Seznamte se, Erasmus+ VET (Vocational Education and Training) Seznamte se, Erasmus+ Odborné vzdělávání a příprava neboli VET (Vocational Education and Training) Struktura programu Erasmus+ Členění podle sektorů: Podle klíčových akcí: školní vzdělávání odborné vzdělávání

Více

Program LEONARDO DA VINCI současnost a budoucnost

Program LEONARDO DA VINCI současnost a budoucnost Program LEONARDO DA VINCI současnost a budoucnost Mgr. Helena Slivková TTnet workshop Kostelec nad Černými Lesy 19. duben 2012 výhled do roku 2013 Program celoživotního učení (LLP) vzdělávací program,

Více

Mezinárodní kreditová mobilita: Financování mobilit studentů a zaměstnanců. Alena Svobodová

Mezinárodní kreditová mobilita: Financování mobilit studentů a zaměstnanců. Alena Svobodová Mezinárodní kreditová mobilita: Financování mobilit studentů a zaměstnanců Alena Svobodová Typy financování Jednotkový příspěvek o cestovní náklady studentů a zaměstnanců o pobytové náklady studentů a

Více

PROGRAM SOCRATES II./ERASMUS. Závěrečná zpráva ze studijního pobytu Akademický rok 2002/2003

PROGRAM SOCRATES II./ERASMUS. Závěrečná zpráva ze studijního pobytu Akademický rok 2002/2003 PROGRAM SOCRATES II./ERASMUS Závěrečná zpráva ze studijního pobytu Akademický rok 2002/2003 Vyplněnou Závěrečnou zprávu je potřeba doručit v elektronické podobě (e-mail) na zahraniční oddělení rektorátu

Více

Tematický monitoring projektů partnerství Grundtvig. Projektové řízení mezinárodního partnerství. 6. září 2012

Tematický monitoring projektů partnerství Grundtvig. Projektové řízení mezinárodního partnerství. 6. září 2012 Tematický monitoring projektů partnerství Grundtvig Projektové řízení mezinárodního partnerství 6. září 2012 PROGRAM CELOŽIVOTNÍHO UČENÍ (2007 2013) Comenius primární a sekundární vzdělávání Leonardo da

Více

M E T O D I K A. pro zpracování. Obsah závěrečné zprávy

M E T O D I K A. pro zpracování. Obsah závěrečné zprávy 5. 1. 2016 M E T O D I K A pro zpracování Závěrečné zprávy o využití přidělených finančních prostředků určených na připravenost poskytovatele zdravotnické záchranné služby na řešení mimořádných událostí

Více

Gymnázium, Svitavská 310, Moravská Třebová, příspěvková organizace Sídlo zadavatele:

Gymnázium, Svitavská 310, Moravská Třebová, příspěvková organizace Sídlo zadavatele: Výzva k podání nabídek (pro účely uveřejnění na www.msmt.cz nebo www stránkách krajů pro zadávání zakázek z prostředků finanční podpory OP VK, které se vztahují na případy, pokud zadavatel není povinen

Více

Číslo veřejné zakázky (bude doplněno poskytovatelem dotace) 1 Název programu: Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost

Číslo veřejné zakázky (bude doplněno poskytovatelem dotace) 1 Název programu: Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Výzva k podání nabídek (pro účely uveřejnění na www.msmt.cz nebo www stránkách krajů pro zadávání zakázek z prostředků finanční podpory OP VK, které se vztahují na případy, pokud zadavatel není povinen

Více

Přehled dokládání výstupů a monitorovacích indikátorů u jednotlivých typů šablon

Přehled dokládání výstupů a monitorovacích indikátorů u jednotlivých typů šablon Přehled dokládání výstupů a monitorovacích indikátorů u jednotlivých typů šablon Individualizace výuky: šablony I/1, II/1, III/1, IV/1, II/6 Výstupy: 64 odučených hodin, dle popisu v šabloně. Přílohy k

Více

Erasmus+ odborné vzdělávání a příprava. Klíčová akce 1 Finanční podmínky. Výzva 2016

Erasmus+ odborné vzdělávání a příprava. Klíčová akce 1 Finanční podmínky. Výzva 2016 Erasmus+ odborné vzdělávání a příprava Klíčová akce 1 Finanční podmínky Výzva 2016 Struktura grantu KA1 - VET Cestovní náklady (Travel) = pokrytí nákladů na cestu pro účastníky mobility vč. doprovodných

Více

Z A D Á V A C Í D O K U M E N T A C E. na zakázku s názvem. Dodávka vzdělávacích služeb k projektu OP VK

Z A D Á V A C Í D O K U M E N T A C E. na zakázku s názvem. Dodávka vzdělávacích služeb k projektu OP VK Z A D Á V A C Í D O K U M E N T A C E na zakázku s názvem Dodávka vzdělávacích služeb k projektu OP VK Druh zakázky: služby Název projektu a registrační číslo projektu: Klíč k profesnímu rozvoji pedagogů

Více

PROGRAM SOCRATES II./ERASMUS. Závěrečná zpráva ze studijního pobytu Akademický rok 2002/2003

PROGRAM SOCRATES II./ERASMUS. Závěrečná zpráva ze studijního pobytu Akademický rok 2002/2003 PROGRAM SOCRATES II./ERASMUS Závěrečná zpráva ze studijního pobytu Akademický rok 2002/2003 Vyplněnou Závěrečnou zprávu je potřeba doručit v elektronické podobě (e-mail) na zahraniční oddělení rektorátu

Více

ze dne č. 16/17

ze dne č. 16/17 Rada Kraje Vysočina Pravidla Rady Kraje Vysočina pro poskytování stipendia pro studium na zahraničních středních školách v partnerských regionech ze dne 14. 11. 2017 č. 16/17 Čl. 1 Úvodní ustanovení Účelem

Více

VET Vocational Education and Training

VET Vocational Education and Training Seznamte se, Erasmus+ Odborné vzdělávání a příprava VET Vocational Education and Training Struktura programu Erasmus+ Členění podle sektorů: Podle klíčových akcí: školní vzdělávání odborné vzdělávání a

Více

Dům zahraniční spolupráce

Dům zahraniční spolupráce Dům zahraniční spolupráce Text Erasmus+ Struktura programu Erasmus+ 2018 v číslech ROZDĚLENÍ FINANCÍ DLE SEKTORU (V EURECH) Vzdělávání dospělých 5% Mládež 9% Školní vzdělávání 16% Odborné vzdělávání

Více

Závěrečná zpráva z pracovní stáže realizované v programu ERASMUS+

Závěrečná zpráva z pracovní stáže realizované v programu ERASMUS+ Závěrečná zpráva z pracovní stáže realizované v programu ERASMUS+ Vyplněnou Závěrečnou zprávu je potřeba doručit v elektronické podobě (mpitrova@ff.jcu.cz) na Ústav česko-německých areálových studií a

Více

Výzva k podání nabídek

Výzva k podání nabídek Výzva k podání nabídek (pro účely uveřejnění na www.msmt.cz nebo www stránkách krajů pro zadávání zakázek z prostředků finanční podpory OP VK, které se vztahují na případy, pokud zadavatel není povinen

Více

1. VYMEZENÍ ODBORNÉ STÁŽE

1. VYMEZENÍ ODBORNÉ STÁŽE 1. VYMEZENÍ ODBORNÉ STÁŽE Šablona stáže představuje základní rámec odborné stáže pro typovou pozici a obsahuje požadavky na obsah a průběh stáže, na stážistu i na poskytovatele stáže. Bílá pole označují

Více

Výzva k podání nabídek (pro účely uveřejnění na www.msmt.cz nebo www stránkách krajů)

Výzva k podání nabídek (pro účely uveřejnění na www.msmt.cz nebo www stránkách krajů) Výzva k podání nabídek (pro účely uveřejnění na www.msmt.cz nebo www stránkách krajů) Číslo zakázky (bude doplněno poskytovatelem dotace) Název programu: Registrační číslo projektu Název projektu: Název

Více

Dokumentace mobilit. Zuzana Čapková

Dokumentace mobilit. Zuzana Čapková Dokumentace mobilit Zuzana Čapková DOKUMENTACE MOBILIT Studenti Studijní pobyty (student mobility for studies) Zaměstnanci Výukové pobyty (staff mobility for teaching) Školení (staff mobility for training)

Více

Vyhláška rektora pro studium a stáže studentů Soukromé vysoké školy ekonomické Znojmo v zahraničí a zahraničních studentů na SVŠE

Vyhláška rektora pro studium a stáže studentů Soukromé vysoké školy ekonomické Znojmo v zahraničí a zahraničních studentů na SVŠE Vyhláška rektora pro studium a stáže studentů Soukromé vysoké školy ekonomické Znojmo v zahraničí a zahraničních studentů na SVŠE Článek 1 Základní ustanovení 1. Studenti Soukromé vysoké školy ekonomické

Více

ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA STUDENTA-PRACOVNÍ STÁŽ ERASMUS

ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA STUDENTA-PRACOVNÍ STÁŽ ERASMUS ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA STUDENTA-PRACOVNÍ STÁŽ ERASMUS Zpráva o Vašich zkušenostech ze studijního pobytu Erasmus poskytne všem subjektům zapojeným do realizace programu Erasmus cenné informace, které přispějí

Více

PARTNERSTVÍ COMENIUS REGIO ČERPÁNÍ GRANTOVÝCH PROSTŘEDKŮ

PARTNERSTVÍ COMENIUS REGIO ČERPÁNÍ GRANTOVÝCH PROSTŘEDKŮ PARTNERSTVÍ COMENIUS REGIO ČERPÁNÍ GRANTOVÝCH PROSTŘEDKŮ Seminář pro schválené Výzva 2012 14. 9. 2012, Praha UŽITEČNÉ DOKUMNETY Grantová smlouva: Příloha II Schválený rozpočet Příloha IV Pravidla pro výpočet

Více

FINANČNÍ MECHANISMUS EHP / NORSKA BLOKOVÝ GRANT CZ 0001 FOND TECHNICKÉ ASISTENCE POKYNY PRO ŽADATELE. 4. Výzva. (prosinec 2009)

FINANČNÍ MECHANISMUS EHP / NORSKA BLOKOVÝ GRANT CZ 0001 FOND TECHNICKÉ ASISTENCE POKYNY PRO ŽADATELE. 4. Výzva. (prosinec 2009) FINANČNÍ MECHANISMUS EHP / NORSKA BLOKOVÝ GRANT CZ 0001 FOND TECHNICKÉ ASISTENCE POKYNY PRO ŽADATELE 4. Výzva (prosinec 2009) Základní informace Fond Technické asistence je specifická forma grantové pomoci

Více

od , 9:00 hod. do , 11:00 hod.

od , 9:00 hod. do , 11:00 hod. Výzva k podání nabídky na veřejnou zakázku malého rozsahu dle 12 odst. 3 a 18 odst. 3 zákona č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách, ve znění pozdějších předpisů Číslo jednací zadavatele: 19565/2009-61

Více

NÁVOD PRO PRÁCI S ems PŘI VYÚČTOVÁNÍ PROJEKTU PŘÍJEMCEM DOTACE

NÁVOD PRO PRÁCI S ems PŘI VYÚČTOVÁNÍ PROJEKTU PŘÍJEMCEM DOTACE NÁVOD PRO PRÁCI S ems PŘI VYÚČTOVÁNÍ PROJEKTU PŘÍJEMCEM DOTACE 1. verze: 03.04.2017 www.by-cz.eu Cíl EÚS Česká republika Svobodný stát Bavorsko 2014 2020 Evropská unie Evropský fond pro regionální rozvoj

Více

GRANTOVÁ SMLOUVA uzavřená na základě 51 občanského zákoníku pro:

GRANTOVÁ SMLOUVA uzavřená na základě 51 občanského zákoníku pro: GRANTOVÁ SMLOUVA uzavřená na základě 51 občanského zákoníku pro: akci MOBILITA STUDENTŮ A ZAMĚSTNANCŮ PROGRAMU ERASMUS v rámci Programu celoživotního učení 1 SMLOUVA ČÍSLO: ERA-MOB-2013-XX Dům zahraničních

Více

NEŽ VYRAZÍM ZA STUDIEM A CESTOVÁNÍM PO EVROPĚ STUDIJNÍ A ODBORNÉ STÁŽE V ZAHRANIČÍ

NEŽ VYRAZÍM ZA STUDIEM A CESTOVÁNÍM PO EVROPĚ STUDIJNÍ A ODBORNÉ STÁŽE V ZAHRANIČÍ Zahraniční vztahy NEŽ VYRAZÍM ZA STUDIEM A CESTOVÁNÍM PO EVROPĚ STUDIJNÍ A ODBORNÉ STÁŽE V ZAHRANIČÍ Zahraniční vztahy ZČU Erasmus Mobilitní projekt free movers Leonardo da Vinci Specializované semestrální

Více

Pravidla Rady Kraje Vysočina pro přidělení statutu Krajských center talentované mládeže. ze dne č. 06/18

Pravidla Rady Kraje Vysočina pro přidělení statutu Krajských center talentované mládeže. ze dne č. 06/18 Rada Kraje Vysočina Pravidla Rady Kraje Vysočina pro přidělení statutu Krajských center talentované mládeže ze dne 18. 12. 2018 č. 06/18 Čl. 1 Úvodní ustanovení (1) Pravidla Rady Kraje Vysočina pro přidělení

Více

Erasmus+ Účastnická smlouva pro mobilitu studentů na studijní pobyt / praktickou stáž mezi programovými zeměmi

Erasmus+ Účastnická smlouva pro mobilitu studentů na studijní pobyt / praktickou stáž mezi programovými zeměmi Erasmus+ Účastnická smlouva pro mobilitu studentů na studijní pobyt / praktickou stáž mezi programovými zeměmi [Celé oficiální jméno vysílající instituce, Erasmus ID kód] Adresa: [úplná oficiální adresa]

Více

působnosti Ministerstva zdravotnictví za účelem zajištění jejich krizové připravenosti (dále

působnosti Ministerstva zdravotnictví za účelem zajištění jejich krizové připravenosti (dále 5. 1. 2016 B. Metodika pro zpracování Závěrečné zprávy o využití přidělených finančních prostředků vyčleněných ze státního rozpočtu organizacím v přímé řídící působnosti Ministerstva zdravotnictví za účelem

Více