TECHNICKÉ PODMÍNKY PRO PŘESTAVBU BYTOVÝCH JADER V DOMECH JÍLOVÁ 31, 33, 35, 37, 39, 41, BRNO

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "TECHNICKÉ PODMÍNKY PRO PŘESTAVBU BYTOVÝCH JADER V DOMECH JÍLOVÁ 31, 33, 35, 37, 39, 41, BRNO"

Transkript

1 Společenství vlastníků pro dům č. p. 143, 149, 156, 165, 167, 168 k. ú. Štýřice Jílová 41, Brno TECHNICKÉ PODMÍNKY PRO PŘESTAVBU BYTOVÝCH JADER V DOMECH JÍLOVÁ 31, 33, 35, 37, 39, 41, BRNO Účinnost od Rozsah platnosti 1.1 Tyto technické podmínky platí pro stavební provedení, vodovod, kanalizaci, plynovod, vytápění, vzduchotechniku a elektrickou instalaci v rekonstruovaných a přestavovaných bytových jádrech. 1.2 Těmito technickými podmínkami je třeba se řídit také při rekonstrukci instalací podle článku 1.1 ve stávajících bytových jádrech. 1.3 Pojem uživatel bytu se v těchto technických podmínkách vztahuje nejen na vlastníka bytu a jeho případné podnájemníky, ale i na firmy a pracovníky pověřené vlastníkem bytu k provedení přestavby nebo rekonstrukce bytového jádra. 1.4 Bytová jádra rekonstruovaná a přestavovaná před účinností těchto technických podmínek se nemusejí upravovat, pokud provedení odpovídá článkům 4.2.2, 4.2.4, 4.6.2, 4.6.3, 4.6.4, Článek nemusí být dodržen v případě, kdy stěna mezi záchodem a instalační šachtou nebyla měněna (zůstává původní stěna bytového jádra B-2) nebo bylo při výměně této stěny zachováno její původní řešení (otvor za záchodovou mísou a mezera mezi vzduchotechnickým potrubím a horní částí stěny, v níž se nachází otvor se vzduchotechnickou vyústkou). Termín uvedení bytového jádra do souladu s výše zmíněnými články určí výbor Společenství vlastníků pro dům č. p. 143, 149, 156, 165, 167, 168 k. ú. Štýřice. 2 Názvosloví Pro účely těchto technických podmínek platí následující názvosloví: 2.1 Rekonstrukce - obnova původního stavu starého bytového jádra či instalací s malými odchylkami od původního řešení. 2.2 Přestavba - kompletní nebo částečná výměna stávajícího bytového jádra za nové.

2 2.3 Instalační šachta - prostor (šachta) mezi záchodem, koupelnou a kuchyní určený pro vedení instalací. 2.4 Bytové jádro - prefabrikovaná nebo zděná konstrukce záchodu, koupelny a části kuchyně včetně všech instalací s ní souvisejících. 2.5 Nádržkový splachovač - zařízení pro splachování záchodů vodou akumulovanou v nádržce. 2.6 Tlakový splachovač - zařízení pro splachování záchodů vodou přímo z vodovodu. 2.7 Stoupací potrubí - svislé potrubí vodovodu nebo plynovodu procházející více než jedním podlažím. 2.8 Odpadní potrubí - svislé potrubí vnitřní kanalizace procházející více než jedním podlažím. 2.9 Otopný registr - otopné těleso z hladkých trubek Vzduchotechnická vyústka - mřížka apod., kterou je v místnosti ukončeno vzduchotechnické potrubí. 3 Všeobecně 3.1 Projekční, stavební a montážní práce smějí provádět jen osoby a firmy mající k této činnosti platné oprávnění (osvědčení o autorizaci, vyučení v oboru, živnostenský list). 4 Technické požadavky 4.1 Stavební provedení Zatížení od nových stavebních konstrukcí musí odpovídat statickému výpočtu V instalační šachtě musí být zachována a po výměně jejích stěn i nově ukotvena, stávající ocelová konstrukce pro upevnění potrubí. Prostor instalační šachty nesmí být po rekonstrukci zmenšen.

3 4.1.3 Stěna mezi prostorem záchodu a instalační šachtou musí být snadno demontovatelná bez použití speciálního nářadí a musí být před vodoměry a plynoměrem opatřena otevíravými nebo vysaditelnými dvířky o šířce 400 mm a výšce 800 mm, které umožní snadnou výměnu plynoměru a vodoměrů bez použití speciálního nářadí V nové (vyměněné) stěně mezi prostorem záchodu a instalační šachtou musí být u podlahy a těsně pod stropem zřízeny neuzavíratelné otvory nebo spáry o celkovém volném průřezu nejméně 6 cm 2 jak u podlahy, tak pod stropem (např. větrací mřížky nebo otvor za záchodovou mísou), viz TPG Vedení potrubí ve stěnách nesmí ohrozit jejich stabilitu. 4.2 Vodovod Nový vnitřní vodovod musí být proveden v souladu s ČSN EN až 5 a ČSN Smějí být použity pouze výtokové armatury zabezpečené proti zpětnému nasátí vody podle ČSN EN 1717 a ČSN Výtokové ventily s vyústěním na hadici musejí být opatřeny ochrannou jednotkou pro třídu tekutiny 3 podle ČSN EN 1717 (např. zavzdušňovací armaturou s hadicovou spojkou kombinovanou se zpětnou armaturou HD). Vanové směšovací baterie a směšovací baterie s ruční (hadicovou) sprchou (sprchové i dřezové) musejí být opatřeny ochrannou jednotkou pro třídu tekutiny 2 podle ČSN EN 1717 (např. zpětnou armaturou zabraňující znečištění EB nebo ED, popř. automatickou přepínací armaturou HC). Plnicí armatury nádržkových splachovačů musejí být proti zpětnému nasátí vody zajištěny ochrannou jednotkou pro třídu tekutiny 3 podle ČSN EN 1717 (např. volným výtokem, zavzdušňovacím uzávěrem DA, přerušovačem průtoku DC) Použití tlakových splachovačů je zakázáno Jako výtokových armatur je zakázáno používání kohoutů, smějí se používat jen ventily Pračky smějí být připojovány pouze pomocí výtokového ventilu s vyústěním na hadici odpovídajícího článku Uživatelům bytů není dovoleno zasahování do vodovodních stoupacích potrubí Demontáž vodoměrů, popř. zásah do instalace nacházející se ve směru průtoku před vodoměrem, jsou možné pouze po předchozím souhlasu výboru Společenství vlastníků pro dům č. p. 143, 149, 156, 165, 167, 168 k. ú. Štýřice.

4 4.2.8 Vodoměr s bytovým uzávěrem musí být pevně uchycen ke konstrukci instalační šachty nebo stěně (pevný bod). Uchycení musí umožňovat tepelnou roztažnost stoupacího potrubí a snadnou demontáž a montáž vodoměru a bytového uzávěru. Poznámka: Za pevné uchycení podle článku se považuje také napojení vodoměru na navazující ocelové pozinkované potrubí. Vodoměr ani bytový uzávěr nemusí potom být uchyceny ke konstrukci instalační šachty nebo stěně Od redukce za vodoměrem po rozvětvení potrubí k jednotlivým odběrným místům nesmí být jmenovitá světlost připojovacího potrubí menší než DN 20 (vnější průměr plastového potrubí 25 mm, měděného nebo nerezového potrubí 22 mm) Plastové připojovací potrubí musí mít při teplotě 70 C a přetlaku 0,8 MPa provozní dobu 50 let Při vedení plastového potrubí musí být brán ohled na jeho tepelnou roztažnost. 4.3 Kanalizace Nová vnitřní kanalizace musí být provedena podle ČSN EN až 5 a ČSN Případné zásahy do odpadního potrubí lze provádět jen se souhlasem výboru Společenství vlastníků pro dům č. p. 143, 149, 156, 165, 167, 168 k. ú. Štýřice Výbor společenství vlastníků nedoporučuje závěsnou záchodovou mísu, protože při větších opravách v instalační šachtě může být nutné demontovat montážní prvek, na kterém je mísa zavěšena, a vyřadit záchod z provozu Instalace podlahových vpustí do stávajících podlah je zakázána. Sprchové kouty musejí být těsné proti pronikání vody do stropní konstrukce. Výbor společenství vlastníků doporučuje instalaci typových sprchových mís s utěsněním jejich okrajů Pračka s uzavřeným cyklem praní musí být odvodněna tak, aby nemohlo dojít k vytopení bytu uvolněním hadice ani k úniku zápachu z kanalizace do bytu.

5 4.4 Plynovod Případný nový spotřební rozvod vnitřního plynovodu musí být proveden podle ČSN EN 1775, TPG a TPG Uživatelům bytů není dovoleno zasahovat do plynovodního potrubí nacházejícího se ve směru průtoku před plynoměrem Před i za plynoměrem musí být osazen uzávěr Kromě sporáku není dovolena instalace dalších plynových spotřebičů. 4.5 Vytápění Uživatelům bytů není dovoleno zasahovat do systému ústředního vytápění. V koupelně musí zůstat stávající trubkový otopný registr. 4.6 Vzduchotechnika Uživatelům bytů není dovoleno zasahovat do stoupacího potrubí vzduchotechniky Není dovoleno instalovat odsavač par napojený na vzduchotechnické potrubí Kromě vyústek v koupelně a na záchodě není dovoleno zřizovat další vzduchotechnické vyústky Instalace ventilátorů v bytech odvádějících vzduch do stávajícího vzduchotechnického stoupacího potrubí je zakázána. 4.7 Elektrická instalace Elektrická instalace musí odpovídat všem částem ČSN Musí být provedeno ochranné pospojování podle příslušných ČSN.

6 4.7.3 Společný ventilátor musí být ovládán tlačítkem bez možnosti jeho zablokování v poloze zapnuto. 5 Závěrečná ustanovení 5.1 Tyto technické podmínky vydalo bývalé představenstvo SBD Štýřice ve snaze chránit všechny uživatele bytů před závadami a haváriemi. Technické podmínky byly aktualizovány a jsou platné pro Společenství vlastníků pro dům č. p. 143, 149, 156, 165, 167, 168 k. ú. Štýřice. Z odchýlení se od těchto podmínek, ČSN a technických pravidel TPG vyplývá odpovědnost uživatele příslušného bytu za škody a všechny náklady spojené s odstraněním závady způsobené odlišným řešením. 5.2 Při nedodržení článků a hradí uživatel bytu veškeré práce a prostoje spojené s vytvořením přístupu do instalační šachty nutného pro opravu stoupacích potrubí vodovodu, plynovodu a vzduchotechniky, kanalizačního odpadního potrubí a výměnu vodoměrů či plynoměru. Opětovné zakrytí instalační šachty po skončení oprav při nedodržení výše zmíněných článků Společenství vlastníků pro dům č. p. 143, 149, 156, 165, 167, 168 k. ú. Štýřice nezajišťuje. 6. Citované a související předpisy ČSN EN až 5 ČSN EN 1717 ČSN EN 1775 ČSN ed.2 Vnitřní vodovod pro rozvod vody určené k lidské spotřebě Ochrana proti znečištění pitné vody ve vnitřních vodovodech a všeobecné požadavky na zařízení na ochranu proti znečištění zpětným průtokem Zásobování plynem - Plynovody v budovách - Nejvyšší provozní tlak 5 bar - Provozní požadavky Elektrické instalace nízkého napětí Část 1: Základní hlediska, stanovení základních charakteristik, definice ČSN ed.2 Elektrické instalace nízkého napětí Část 4-41: Ochranná opatření pro zajištění bezpečnosti - Ochrana před úrazem elektrickým proudem ČSN ed.2 Elektrické instalace nízkého napětí Část 4-42: Bezpečnost - Ochrana před účinky tepla ČSN ed.2 Elektrické instalace nízkého napětí Část 4-43: Bezpečnost - Ochrana před nadproudy ČSN ed.3 Elektrické instalace nízkého napětí Část 5-54: Výběr a stavba elektrických zařízení - Uzemnění a ochranné vodiče ČSN ed.2 Elektrické instalace nízkého napětí - Část 7-701: Zařízení jednoúčelová a ve zvláštních objektech - Prostory s vanou nebo sprchou ČSN Vnitřní vodovody

7 ČSN EN až 5 Vnitřní kanalizace Gravitační systémy ČSN Vnitřní kanalizace TPG Odběrná plynová zařízení a spotřebiče na plynná paliva v budovách TPG Plynoměry. Umísťování, připojování a provoz Brno, Aktualizace a Výbor Společenství vlastníků pro dům č. p. 143, 149, 156, 165, 167, 168 k. ú. Štýřice.

Technická zpráva Technické zařízení budov

Technická zpráva Technické zařízení budov Novostavba Administrativní budovy Praha Michle Technická zpráva Technické zařízení budov Datum:05/2017 Vypracoval: Bc. Pavel Matoušek 1 Identifikační údaje a zadání Název stavby: Admnistrativní budova

Více

TECHNICKÁ ZPRÁVA TZB

TECHNICKÁ ZPRÁVA TZB ČESKÉ VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V PRAZE FAKULTA STAVEBNÍ Katedra konstrukcí pozemních staveb TECHNICKÁ ZPRÁVA TZB BAKALÁŘSKÁ PRÁCE AUTOR PRÁCE: Annette Řehořková VEDOUCÍ PRÁCE: Ing. Lenka Hanzalová, Ph.D.

Více

ODBORNÝ POSUDEK STAV ROZVODŮ KANALIZACE, VODOVODU A PLYNOVODU

ODBORNÝ POSUDEK STAV ROZVODŮ KANALIZACE, VODOVODU A PLYNOVODU ODBORNÝ POSUDEK STAV ROZVODŮ, U A U BYTOVÝ DŮM SVÍDNICKÁ 509/8-510/10 část D.1.4 TECHNIKA PROSTŘEDÍ STAVEB D.1.4.1 ZDRAVOTNĚ TECHNICKÉ INSTALACE Objekt : SVÍDNICKÁ 509/8-510/10 181 00 PRAHA 8 TROJA Vlastník

Více

TZB I Městské stavitelství

TZB I Městské stavitelství Katedra prostředí staveb a TZB TZB I Městské stavitelství Zpracovala: Ing. Irena Svatošová, Ph.D. Nové výukové moduly vznikly za podpory projektu EU a státního rozpočtu ČR: Inovace a modernizace studijního

Více

TECHNICKÁ ZAŘÍZENÍ BUDOV 1 VEDENÍ INSTALACÍ, VNITŘNÍ KANALIZACE OCHRANA PROTI VZDUTÉ VODĚ

TECHNICKÁ ZAŘÍZENÍ BUDOV 1 VEDENÍ INSTALACÍ, VNITŘNÍ KANALIZACE OCHRANA PROTI VZDUTÉ VODĚ ČESKÉ VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V PRAZE FAKULTA STAVEBNÍ TECHNICKÁ ZAŘÍZENÍ BUDOV 1 VEDENÍ INSTALACÍ, VNITŘNÍ KANALIZACE OCHRANA PROTI VZDUTÉ VODĚ Ing. Stanislav Frolík, Ph.D. - katedra technických zařízení

Více

České vysoké učení technické v Praze

České vysoké učení technické v Praze České vysoké učení technické v Praze Fakulta stavební D 1.4.1 - TECHNICKÁ ZPRÁVA ČÁST D DLE PŘÍLOHY č.5 K VYHLÁŠCE 499/2006 Sb. O DOKUMENTACI STAVEB Vypracoval: Datum: 8.1. 2017 Bc.Václav Hostačný 1. IDENTIFIKAČNÍ

Více

TECHNICKÁ ZAŘÍZENÍ BUDOV 1 VNITŘNÍ KANALIZACE PŘEČERPÁVÁNÍ ODPADNÍCH VOD OCHRANA PROTI VZDUTÉ VODĚ

TECHNICKÁ ZAŘÍZENÍ BUDOV 1 VNITŘNÍ KANALIZACE PŘEČERPÁVÁNÍ ODPADNÍCH VOD OCHRANA PROTI VZDUTÉ VODĚ ČESKÉ VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V PRAZE FAKULTA STAVEBNÍ TECHNICKÁ ZAŘÍZENÍ BUDOV 1 VNITŘNÍ KANALIZACE PŘEČERPÁVÁNÍ ODPADNÍCH VOD OCHRANA PROTI VZDUTÉ VODĚ Ing. Stanislav Frolík, Ph.D. - katedra technických

Více

TECHNICKÁ ZPRÁVA. prohlídka dotčených prostor.

TECHNICKÁ ZPRÁVA. prohlídka dotčených prostor. TECHNICKÁ ZPRÁVA 1. ÚVOD Projektová dokumentace zdravotně technických instalací řeší modernizaci tří sociálních zařízení v MŠ Bohatice. Jedná se o instalaci nových zařizovacích předmětů a výtokových baterií

Více

Prováděcí projektová dokumentace

Prováděcí projektová dokumentace Prováděcí projektová dokumentace Zak. číslo: DK/71/04/18/BJ Stupeň: DPS Datum: DUBEN 2018 dipl. Ing. Dana KOŽUŠNÍKOVÁ autorizovaný projektant Bohumínská 94/113, 71200 Ostrava tel. 596732592 Studie - projekt

Více

Kompetenční centrum Kuřim kód zakázky: 077-10-20-3

Kompetenční centrum Kuřim kód zakázky: 077-10-20-3 OBSAH: 1 ZADÁNÍ PROJEKTU...2 1.1 Domovní vodovod...2 1.2 Splašková kanalizace...2 1.3 Dešťová kanalizace...2 1.4 Výpočtové výchozí parametry...2 2 PODKLADY...2 2.1 Výkresová dokumentace...2 2.2 Průzkum...2

Více

Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/34.0185 Název projektu: Moderní škola 21. století Zařazení materiálu: Šablona: III/2

Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/34.0185 Název projektu: Moderní škola 21. století Zařazení materiálu: Šablona: III/2 STŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA A STŘEDNÍ ODBORNÉ UČILIŠTĚ NERATOVICE Školní 664, 277 11 Neratovice, tel.: 315 682 314, IČO: 683 834 95, IZO: 110 450 639 Ředitelství školy: Spojovací 632, 277 11 Neratovice tel.:

Více

V rámci rekonstrukce bytového jádra nedojde ke změně dispozičního řešení bytové jednotky a nebude zasahováno do nosných konstrukcí objektu.

V rámci rekonstrukce bytového jádra nedojde ke změně dispozičního řešení bytové jednotky a nebude zasahováno do nosných konstrukcí objektu. PRŮVODNÍ A SOURNNÁ TECHNICKÁ ZPRÁVA IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE: Název akce: rekonstrukce bytového jádra Adresa stavby: Machkova 1644, Praha 4 Opatov, 7.np, byt č.52 Stavebník: KrIstýna Šneidarová 1.1.ÚVOD Obsahem

Více

ČESKÉ VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V PRAZE FAKULTA STAVEBNÍ

ČESKÉ VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V PRAZE FAKULTA STAVEBNÍ ČESKÉ VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V PRAZE FAKULTA STAVEBNÍ Katedra konstrukcí pozemních staveb BAKALÁŘSKÁ PRÁCE D.1.4.1 Technická zpráva 2016 Lukáš Hradečný OBSAH: A. VŠEOBECNÉ INFORMACE... 3 A.1 IDENTIFIKACE

Více

06 Vnitřní vodovod 1.díl

06 Vnitřní vodovod 1.díl 06 Vnitřní vodovod 1.díl Roman Vavřička ČVUT v Praze, Fakulta strojní Ústav techniky prostředí 1/25 http://utp.fs.cvut.cz Roman.Vavricka@fs.cvut.cz Přehled legislativy a norem vnitřní vodovod Vnitřní vodovod

Více

OCHRANA VODOVODU, ZKOUŠENÍ VODOVODU

OCHRANA VODOVODU, ZKOUŠENÍ VODOVODU OCHRANA VODOVODU, ZKOUŠENÍ VODOVODU Autor Anotace Očekávaný přínos Tematická oblast Téma Předmět Ročník Obor vzdělávání Ing. Tomáš Ďuriš Prezentace pro žáky v PowerPointu slouží k rozšíření vědomostí žáků

Více

PLYNOVÉ VYTÁPĚNÍ SKLADU OÚ VRÁTKOV Č.P. 17 NA PARC. Č. 65 K.Ú. VRÁTKOV

PLYNOVÉ VYTÁPĚNÍ SKLADU OÚ VRÁTKOV Č.P. 17 NA PARC. Č. 65 K.Ú. VRÁTKOV PLYNOVÉ VYTÁPĚNÍ SKLADU OÚ VRÁTKOV Č.P. 17 NA PARC. Č. 65 K.Ú. VRÁTKOV F 1. 4.F.1 T ECHNICKÁ ZPRÁVA R OZVODY PB 1 Stavba: Plynofikace objektu OÚ Vrátkov č.p. 17 Místo: parc.č. 65, k. ú. Vrátkov Stupeň

Více

HL Zápachové uzávěrky. Pračky a myčky

HL Zápachové uzávěrky. Pračky a myčky 4 160 2 235 54 193 86 214 HL Zápachové uzávěrky Pračky a myčky EAN www.hutterer-lechner.com 9003076 + HL Vodní zápachové uzávěrky pro pračky a myčky přehled výrobků Zápachové uzávěrky Výrobek Označení

Více

Rev. E. Rev. D. Rev. C. Rev. B. Rev. A. Index: Datum: Změny: Vypracoval: Investor: 3187/2012. Revize: F.1.4.5-01

Rev. E. Rev. D. Rev. C. Rev. B. Rev. A. Index: Datum: Změny: Vypracoval: Investor: 3187/2012. Revize: F.1.4.5-01 ±0,000= 285,60 m n.m. Souřadnicový systém JTSK, výškový systém Bpv Rev. E Rev. D Rev. C Rev. B Rev. A Index: Datum: Změny: Vypracoval: Hlavní inženýr projektu: Zodp. projektant: Vypracoval: Ing. Olga VĚCHETOVÁ

Více

STAVEBNÍ ÚPRAVY OBJEKTŮ č.1 VRÁTNICE, č.4 KUCHYŇ S JÍDELNOU A č. 5 UYTOVACÍ OBJEKT V BÝVALÉM VOJENSKÉM AREÁLU V OBCI KOSTELEC U HEŘMANOVA MĚSTCE

STAVEBNÍ ÚPRAVY OBJEKTŮ č.1 VRÁTNICE, č.4 KUCHYŇ S JÍDELNOU A č. 5 UYTOVACÍ OBJEKT V BÝVALÉM VOJENSKÉM AREÁLU V OBCI KOSTELEC U HEŘMANOVA MĚSTCE Kostelec u Heřmanova Městce, přestavba bývalého vojenského areálu investiční záměr Strana 1 (celkem 5) STAVEBNÍ ÚPRAVY OBJEKTŮ č.1 VRÁTNICE, č.4 KUCHYŇ S JÍDELNOU A č. 5 UYTOVACÍ OBJEKT V BÝVALÉM VOJENSKÉM

Více

Technická zpráva zdravotní technika

Technická zpráva zdravotní technika F 1.4.1 zdravotní technika 1. Identifikace stavby, stavebník, projektant Název stavby: Místo stavby: ZŠ Batří Venclíků 1140, Praha 9 Černý Most I. Kraj: Praha Stavebník: Městská část Praha 14 Bratří Venclíků

Více

ZDRAVOTNĚ TECHNICKÉ INSTALACE

ZDRAVOTNĚ TECHNICKÉ INSTALACE Ing. Leoš POHANKA projektové a inženýrské služby tel., fax.: 566 667 342, gsm: 602 663 045 Dolní 35, 592 14 Nové Veselí projekce@pohanka.net, www.pohanka.net Modernizace ke zkvalitnění výuky v ZŠ a MŠ

Více

PROFESTA S.R.O. Radošovice 86,

PROFESTA S.R.O. Radošovice 86, PROFESTA S.R.O. Radošovice 86, Strakonice PROJEKT ZDRAVOTNÍ INSTALACE Technická zpráva Identifikační údaje zakázky Číslo zakázky Investor: MĚSTO RYCHNOV U JABLONCE NAD PRO-019-13-P6 NISOU, Husova 490,

Více

Technická zpráva ZTI. D Zdravotně technické instalace

Technická zpráva ZTI. D Zdravotně technické instalace Mateřská škola Děčín XXXII, Májová 372, příspěvková organizace Májová 372, 407 11 Děčín XXXII Tel: 412 547 778, 412 548 903 e-mail: reditelka@msboletice.cz, www.msboletice.cz IČO: 49888544 D.1.4.1 Zdravotně

Více

ZTI.1 - TECHNICKÁ ZPRÁVA Zdravotechnika

ZTI.1 - TECHNICKÁ ZPRÁVA Zdravotechnika , Kyjovská 3578, 580 01 Havlíčkův Brod Projekce a inženýrská činnost, 569 430 475, e-mail: projekce@qatrosystem.cz ZTI.1 - TECHNICKÁ ZPRÁVA Zdravotechnika Stavba: Místo: Investor: Rekonstrukce páteřních

Více

Zakázka: Přístavba SOŠ a SOU Hustopeče 4943 Masarykovo náměstí 1, Hustopeče Zdravotní technika

Zakázka: Přístavba SOŠ a SOU Hustopeče 4943 Masarykovo náměstí 1, Hustopeče Zdravotní technika 1 Všeobecně Dokumentace pro stavební řízení a realizaci stavby řeší návrh zdravotně technických instalací pro přístavbu objektu s odbornými učebnami v areálu SOŠ a SOU Hustopeče. Objekt bude postaven v

Více

ELEKTRICKÁ INSTALACE V KOUPELNÁCH A SPRCHÁCH

ELEKTRICKÁ INSTALACE V KOUPELNÁCH A SPRCHÁCH VŠB TU Ostrava Fakulta elektrotechniky a informatiky Katedra obecné elektrotechniky ELEKTRICKÁ INSTALACE V KOUPELNÁCH A SPRCHÁCH 1. Prostory s vanou nebo sprchou 2. Umývací prostor 3. Ochrana před úrazem

Více

Atic, s.r.o. a Ing. arch. Libor Žák

Atic, s.r.o. a Ing. arch. Libor Žák Atic, s.r.o. a Ing. arch. Libor Žák Riegrova 44, 612 00 Brno Sdružení tel. 541 245 286, 605 323 416 email: zak.apk@arch.cz projektant části PD: Ing. Jiří Dudek Sychotín 63, 67972 Kunštát PROJEKTOVÁ DOKUMENTACE

Více

1.VŠEOBECNĚ 2.TEPELNÁ BILANCE

1.VŠEOBECNĚ 2.TEPELNÁ BILANCE 1.VŠEOBECNĚ Prováděcí projekt řeší vytápění přístavby v objektu Varšavská 19, Praha 2. Jako podklady pro projekt ÚT byly použity: o Stavební výkresy objektu o ČSN 06 0210 Výpočet tepelných ztrát budov

Více

o revizi I!!Ynového zařízení Společenství vlastníků jednotek pro bytový dům Demlova č.p. 1025, 1026 v Třebíči Demlova 1025/35 674 01 Třebíč

o revizi I!!Ynového zařízení Společenství vlastníků jednotek pro bytový dům Demlova č.p. 1025, 1026 v Třebíči Demlova 1025/35 674 01 Třebíč ~ráva o revizi I!!Ynového zařízení čj.: 153/2008 Společenství vlastníků jednotek pro bytový dům Demlova č.p. 1025, 1026 v Třebíči Demlova 1025/35 674 01 Třebíč Místo revize: Rozvod plynu ve dvouvchodovém

Více

ČESKÁ TECHNICKÁ NORMA

ČESKÁ TECHNICKÁ NORMA ČESKÁ TECHNICKÁ NORMA ICS 91.140.60 Únor 2013 ČSN 75 5409 Vnitřní vodovody Water installations inside buildings Nahrazení předchozích norem Touto normou se nahrazuje ČSN 73 6660 z 1984-01-16. Obsah Strana

Více

A Úvod A.1 Výchozí podklady pro zpracování projektu A.2 Seznam hlavních použitých norem B Technické řešení vodovod B.1 Přípojky areálového vodovodu

A Úvod A.1 Výchozí podklady pro zpracování projektu A.2 Seznam hlavních použitých norem B Technické řešení vodovod B.1 Přípojky areálového vodovodu A Úvod Projektová dokumentace část D.1.4.1 Zdravotně technické instalace je vypracována pro akci Výzkumné centrum Josefa Ressela, SO 02. Jedná se o dvoupodlažní nepodsklepený objekt s šikmou střechou.

Více

Ceník ZTI a ÚT. 1. Demontáž a odpojení od odpadového potrubí ks 0, Pročištění odpadu ks 0, Přezkoušení a funkce těsnosti ks 0,20

Ceník ZTI a ÚT. 1. Demontáž a odpojení od odpadového potrubí ks 0, Pročištění odpadu ks 0, Přezkoušení a funkce těsnosti ks 0,20 Výměna umyvadla bez stojánkové baterie s konzolou 1. Demontáž a odpojení od odpadového potrubí ks 0,30 2. Pročištění odpadu ks 0,45 3. Montáž starých konzol, montáž konzol vč. osazení špalíků nebo hmoždinek

Více

ČESKÁ TECHNICKÁ NORMA

ČESKÁ TECHNICKÁ NORMA ČESKÁ TECHNICKÁ NORMA ICS 91.140.80 Leden 2014 ČSN 75 6760 Vnitřní kanalizace Drainage systems inside buildings and on private ground Nahrazení předchozích norem Touto normou se nahrazuje ČSN 75 6760 z

Více

10 Vnitřní kanalizace 3.díl

10 Vnitřní kanalizace 3.díl 10 Vnitřní kanalizace 3.díl Roman Vavřička ČVUT v Praze, Fakulta strojní Ústav techniky prostředí 1/19 http://utp.fs.cvut.cz Roman.Vavricka@fs.cvut.cz Stoková síť oddělená vs. jednotná Dešťové potrubí

Více

736/9Výrobně administrativní objekt, Průmyslové podlahy Plaček, a.s.

736/9Výrobně administrativní objekt, Průmyslové podlahy Plaček, a.s. PROJEKCE TZB, Folta Miroslav Podlesí 461, 757 01 Valašské Meziříčí tel.: +420 571 631 016, 604 790 004 e-mail: tzb.folta@seznam.cz Řešení havarijního stavu soc. zařízení a školní kuchyně MŠ MŠSpolečenský

Více

12 Odběrná plynová zařízení

12 Odběrná plynová zařízení 12 Odběrná plynová zařízení Roman Vavřička ČVUT v Praze, Fakulta strojní Ústav techniky prostředí 1/25 http://utp.fs.cvut.cz Roman.Vavricka@fs.cvut.cz Domovní plynovod - terminologie Domovní plynovod STL

Více

Dimenzování měděného potrubí vnitřního vodovodu podle ČSN EN 806-3

Dimenzování měděného potrubí vnitřního vodovodu podle ČSN EN 806-3 Dimenzování měděného potrubí vnitřního vodovodu podle ČSN EN 806-3 1. Úvod Od 1. listopadu 2006 platí v České republice třetí část evropské normy EN 806. Tato norma má označení ČSN EN 806-3 (třídicí znak

Více

Tisk: 17.10.2014 Strana 1 z 4

Tisk: 17.10.2014 Strana 1 z 4 1. a. DOMOVNÍ KANALIZACE - SPLAŠKOVÁ 0,00 0,00 2. 1. Potrubí 0,00 3. HTEM 40, ref. Osma Komorovice - HT systém bm 47,00 0,00 0,00 4. HTEM 50, ref. Osma Komorovice - HT systém bm 35,00 0,00 0,00 5. HTEM

Více

TECHNICKÁ ZPRÁVA ZDRAVOTECHNIKA

TECHNICKÁ ZPRÁVA ZDRAVOTECHNIKA TECHNICKÁ ZPRÁVA ZDRAVOTECHNIKA Úvod Identifikační údaje stavby: název stavby: účel stavby: Stavební úpravy BD byty č.2, 3 2.np a byt č. 8-5.np stavební úpravy a udržovací práce místo stavby: obec: Praha

Více

VNITŘNÍ PLYNOVOD. Vnitřní plynovod samostatný systém rozvodů k zásobování spotřebičů. bvoi doiud poiudz poidu o

VNITŘNÍ PLYNOVOD. Vnitřní plynovod samostatný systém rozvodů k zásobování spotřebičů. bvoi doiud poiudz poidu o VNITŘNÍ PLYNOVOD ROZVODY, MATERIÁLY, VÝPOČET, ODVOD SPALIN Ing. Stanislav Frolík, Ph.D. - katedra technických zařízení budov - Vnitřní plynovod samostatný systém rozvodů k zásobování spotřebičů Části vnitřního

Více

(Souvisejícím závazným předpisem jsou Technické požadavky na umístění vodoměru )

(Souvisejícím závazným předpisem jsou Technické požadavky na umístění vodoměru ) (Souvisejícím závazným předpisem jsou Technické požadavky na umístění vodoměru ) Vodovodní přípojka je samostatnou stavbou tvořenou úsekem potrubí od odbočení z vodovodního řadu k vodoměru. Vodovodní přípojku

Více

Výpočty a tabulky pro návrh kanalizačního potrubí

Výpočty a tabulky pro návrh kanalizačního potrubí Výpočty a tabulky pro návrh kanalizačního potrubí Nejmenší jmenovité světlosti (DN) připojovacích potrubí Připojovací potrubí Nejmenší jmenovitá světlost DN Od více než jednoho zařizovacího předmětu 50

Více

Zodpovědný proj.: Investor: KKN a.s., nem. Karlovy Vary, Bezručova 19, Karlovy Vary MÚ: Karlovy Vary

Zodpovědný proj.: Investor: KKN a.s., nem. Karlovy Vary, Bezručova 19, Karlovy Vary MÚ: Karlovy Vary Akce: Objekt: Název: Vypracoval: Zodpovědný proj.: Ing. Michal Hablovič Ing. Jana Handšuhová Smutná Investor: KKN a.s., nem. Karlovy Vary, Bezručova 19, 360 66 Karlovy Vary Kraj : Karlovarský MÚ: Karlovy

Více

TECHNICKÁ ZPRÁVA A FOTODOKUMENTACE

TECHNICKÁ ZPRÁVA A FOTODOKUMENTACE TECHNICKÁ ZPRÁVA A OBSAH: 1. Účel objektu...2 2. Architektonické a dispoziční řešení...2 3. Kapacita, podlahová plocha...2 4. Stavebně technické a konstrukční řešení...2 6. Fotodokumentace...3 STRANA 1

Více

Průměrný denní odtok splaškové vody. Roční odtok splaškové vody. Maximální hodinový odtok splaškové vody

Průměrný denní odtok splaškové vody. Roční odtok splaškové vody. Maximální hodinový odtok splaškové vody Předložená dokumentace zdravotně technických instalací ve stupni pro provedení stavby, řeší rekonstrukci a přístavbu výrobny vína a biomoštu na p.č.465, 593 v k.ú. Rakvice. 1. KANALIZACE 1.1. Splašková

Více

13/7.3 VNITŘNÍ ROZVODY VODY

13/7.3 VNITŘNÍ ROZVODY VODY STAVEBNĚ KONSTRUKČNÍ DETAILY V OBRAZE Část 13, Díl 7, Kapitola 3, str. 1 13/7.3 VNITŘNÍ ROZVODY VODY Zajišťuje dopravu vody od hlavního uzávěru vnitřního vodovodu ke všem výtokům a zařízením. Při návrhu

Více

Technická zpráva k veřejné zakázce Oprava WC pro uživatele a koupelny

Technická zpráva k veřejné zakázce Oprava WC pro uživatele a koupelny Příloha č.3. Technická zpráva k veřejné zakázce Oprava WC pro uživatele a koupelny a WC pro zaměstnance, oprava přípravny těsta. Rozsah rekonstruovaných objektů v Domově pro seniory Strážnice, příspěvková

Více

TECHNICKÁ ZPRÁVA NEMOCNICE HUSTOPEČE ÚPRAVA 1.NP BUDOVY D NA AMBULANCE D ZDRAVOTNĚ TECHNICKÉ INSTALACE

TECHNICKÁ ZPRÁVA NEMOCNICE HUSTOPEČE ÚPRAVA 1.NP BUDOVY D NA AMBULANCE D ZDRAVOTNĚ TECHNICKÉ INSTALACE TECHNICKÁ ZPRÁVA Projektová dokumentace řeší vnitřní rozvody kanalizace a vody prováděné v rámci plánovaných stavebních úprav budovy D na ambulance. Stávající objekt má dvě nadzemní podlaží a je částečně

Více

D 1.4. Zařízení zdravotně technických instalací

D 1.4. Zařízení zdravotně technických instalací DOKUMENTACE PRO VÝBĚR DODAVATELE TECHNICKÁ ZPRÁVA Investor : Martina Hubáčková Stavba : RODINNÝ DŮM D 1.4. Zařízení zdravotně technických instalací Stránka 1 OBSAH : 1. ZÁKLADNÍ ÚDAJE STAVBY...2 IDENTIFIKACE

Více

TECHNICKÁ ZAŘÍZENÍ BUDOV 1 TYPOLOGIE, ZAŘIZOVACÍ PŘEDMĚTY VNĚJŠÍ A VNITŘNÍ KANALIZACE

TECHNICKÁ ZAŘÍZENÍ BUDOV 1 TYPOLOGIE, ZAŘIZOVACÍ PŘEDMĚTY VNĚJŠÍ A VNITŘNÍ KANALIZACE ČESKÉ VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V PRAZE FAKULTA STAVEBNÍ TECHNICKÁ ZAŘÍZENÍ BUDOV 1 TYPOLOGIE, ZAŘIZOVACÍ PŘEDMĚTY VNĚJŠÍ A VNITŘNÍ KANALIZACE Ing. Stanislav Frolík, Ph.D. - katedra technických zařízení budov

Více

07 Vnitřní vodovod 2.díl

07 Vnitřní vodovod 2.díl 07 Vnitřní vodovod 2.díl Roman Vavřička ČVUT v Praze, Fakulta strojní Ústav techniky prostředí 1/25 http://utp.fs.cvut.cz Roman.Vavricka@fs.cvut.cz ČSN 75 5455 dimenzování vodovodu Q - objemový průtok

Více

ÚVOD VÝCHOZÍ PODKLADY STÁVAJÍCÍ STAV TECHNICKÉ ŘEŠENÍ KANALIZACE BILANCE POTŘEBY VODY

ÚVOD VÝCHOZÍ PODKLADY STÁVAJÍCÍ STAV TECHNICKÉ ŘEŠENÍ KANALIZACE BILANCE POTŘEBY VODY ÚVOD Předmětem projektové dokumentace pro stavební povolení Zřízení nebytové jednotky v 2.NP v objektu kulturního domu v Dobrovízi, Dobrovíz č.p. 170 je návrh vnitřní kanalizace, vnitřního vodovodu a vnitřního

Více

Jiří Brožek ČKAIT 1102450 tel.: +420 732 503 156 TECHNICKÁ ZPRÁVA ZDRAVOTECHNIKA DOMOVNÍ PLYNOVOD A) Identifikační údaje stavby B) Úvod Název stavby : Stavba domovního plynovodu byt č. 5, ul. Obránců míru

Více

REKONSTRUKCE PLYNOVÉ KOTELNY V ZÁKLADNÍ ŠKOLE T.G.MASARYKA V ULICI MODŘANSKÁ 10, PRAHA

REKONSTRUKCE PLYNOVÉ KOTELNY V ZÁKLADNÍ ŠKOLE T.G.MASARYKA V ULICI MODŘANSKÁ 10, PRAHA Akce : Objednavatel: Stupeň: REKONSTRUKCE PLYNOVÉ KOTELNY V ZÁKLADNÍ ŠKOLE T.G.MASARYKA V ULICI MODŘANSKÁ 10, PRAHA 12 Městská část Praha 12, Úřad městské části Písková 830/25, Praha 4 Dokumentace pro

Více

T E C H N I C K Á Z P R Á V A

T E C H N I C K Á Z P R Á V A Akce : Objednavatel: Stupeň: REKONSTRUKCE PLYNOVÉ KOTELNY V ZÁKLADNÍ ŠKOLE T.G.MASARYKA V ULICI MODŘANSKÁ 10, PRAHA 12 Městská část Praha 12, Úřad městské části Písková 830/25, Praha 4 Dokumentace pro

Více

ZPRÁVA O REVIZI PLYNOVÉHO ZAŘÍZENÍ 7, vyhlášky ČÚBP č. 85/1978 Sb. Revize Fiala František Komenského 26 IČO: Boskovice UKÁZKA

ZPRÁVA O REVIZI PLYNOVÉHO ZAŘÍZENÍ 7, vyhlášky ČÚBP č. 85/1978 Sb. Revize Fiala František Komenského 26 IČO: Boskovice UKÁZKA ZPRÁVA O REVIZI PLYNOVÉHO ZAŘÍZENÍ 7, vyhlášky ČÚBP č. 85/1978 Sb. Revize Fiala František Komenského 26 IČO: 03498514 680 01 Boskovice Ev. číslo: 024/16 Datum provedení: 8. března 2016 Provozovatel Společenství

Více

Tento projekt nenahrazuje dílenskou a výrobní projektovou dokumentaci, kterou řeší dodavatel zařízení.

Tento projekt nenahrazuje dílenskou a výrobní projektovou dokumentaci, kterou řeší dodavatel zařízení. - 1-22.7.2014 OBSAH 1. Úvod... 1 2. Vnitřní vodovod... 1 2.1 Navrhované řešení... 1 2.2 Technické řešení... 2 2.3 Tloušťky tepelné izolace vodovodního potrubí... 2 3. Kanalizace vnitřní... 2 3.1 Navrhované

Více

Obsah. Úvod Voda a kanalizace v domě a bytě

Obsah. Úvod Voda a kanalizace v domě a bytě Obsah Úvod... 9 1 Voda a její rozdělení... 11 1.1 Přírodní vody... 11 1.2 Vody k různému použití... 12 1.3 Potřeba vody... 12 1.4 Využití dešťové vody... 14 1.4.1 Způsob jímání a rozvodu dešťové vody...

Více

ELEKTROINSTALACE #2. Radek Procházka (prochazka@fel.cvut.cz) Projektování v elektroenergetice ZS 2010/11

ELEKTROINSTALACE #2. Radek Procházka (prochazka@fel.cvut.cz) Projektování v elektroenergetice ZS 2010/11 ELEKTROINSTALACE #2 Radek Procházka (prochazka@fel.cvut.cz) Projektování v elektroenergetice ZS 2010/11 VNITŘNÍ ELEKTRICKÉ ROZVODY vnitřní el. rozvody je nutné provádět v souladu s ČSN 33 2130 ed.2 pro

Více

Tematické okruhy z předmětu Vytápění a vzduchotechnika obor Technická zařízení budov

Tematické okruhy z předmětu Vytápění a vzduchotechnika obor Technická zařízení budov Tematické okruhy z předmětu Vytápění a vzduchotechnika obor Technická zařízení budov 1. Klimatické poměry a prvky (přehled prvků a jejich význam z hlediska návrhu a provozu otopných systémů) a. Tepelná

Více

13 Plynové spotřebiče

13 Plynové spotřebiče 13 Plynové spotřebiče Roman Vavřička ČVUT v Praze, Fakulta strojní Ústav techniky prostředí 1/26 http://utp.fs.cvut.cz Roman.Vavricka@fs.cvut.cz Rozdělení plynových spotřebičů Plynový spotřebič je zařízení

Více

Příloha č. 2 Vady díla - popis

Příloha č. 2 Vady díla - popis Příloha č. 2 Vady díla - popis Níže uvádíme soupis vad, zjištěných místním šetřením, konaném ve dnech 23.09.2013 až 10.10.2013. U každé vady je stanoveno, zda se jedná o vadu odstranitelnou či neodstranitelnou,

Více

Snížení energetické náročnosti objektu obecního úřadu v obci Bořetice včetně výměny zdroje vytápění, č.p. 39 na parcele č. 461 PLYNOVÁ ZAŘÍZENÍ OBSAH

Snížení energetické náročnosti objektu obecního úřadu v obci Bořetice včetně výměny zdroje vytápění, č.p. 39 na parcele č. 461 PLYNOVÁ ZAŘÍZENÍ OBSAH PLYNOVÁ ZAŘÍZENÍ OBSAH 1. Identifikační údaje stavby 2. Úvod 3. Popis stávajícího stavu 4. Plynová zařízení 5. Popis řešení 6. Uvedení do provozu 7. Obsluha spotřebiče 8. Montážní práce 9. Závěr Související

Více

D.1.3. Technika prostředí staveb. České vysoké učení technické v Praze - Fakulta stavební. Autosalon Rychnov nad Kněžnou. Zikova 1903/4 Praha 6

D.1.3. Technika prostředí staveb. České vysoké učení technické v Praze - Fakulta stavební. Autosalon Rychnov nad Kněžnou. Zikova 1903/4 Praha 6 České vysoké učení technické v Praze - Stavba: Předmět: Diplomová práce - 124DPM Vypracoval: Fakulta stavební Zikova 1903/4 Praha 6 166 36 Autosalon Rychnov nad Kněžnou Štemberkova 1658 Rychnov nad Kněžnou

Více

EKOCENTRUM TRKMANKA STAVEBNÍ ÚPRAVY OBJEKTU BÝVALÉHO ZÁMEČKU VE VELKÝCH PAVLOVICÍCH

EKOCENTRUM TRKMANKA STAVEBNÍ ÚPRAVY OBJEKTU BÝVALÉHO ZÁMEČKU VE VELKÝCH PAVLOVICÍCH Druh dokumentace: DVZ Investor: Město Velké Pavlovice, Náměstí 9. května č. 40, Velké Pavlovice, PSČ 691 06 Akce: EKOCENTRUM TRKMANKA STAVEBNÍ ÚPRAVY OBJEKTU BÝVALÉHO ZÁMEČKU VE VELKÝCH PAVLOVICÍCH Místo:

Více

Rekonstrukce administrativní budovy Olbrichova 15-1. etapa

Rekonstrukce administrativní budovy Olbrichova 15-1. etapa Rekonstrukce administrativní budovy Olbrichova 15-1. etapa Místo stavby : Opava, Olbrichova 15 Katastrální území : Opava - Předměstí Investor : Zemský archiv v Opavě Zodpovědný projektant : ing. arch.

Více

CENÍK PRACÍ. uvedené ceny jsou bez DPH. KANALIZACE str.2 TOPENÍ str.3 VODA str.4 SANITA str.5 JÍMKY str.6 PLYN,SOLAR str.7 KRBY str.

CENÍK PRACÍ. uvedené ceny jsou bez DPH. KANALIZACE str.2 TOPENÍ str.3 VODA str.4 SANITA str.5 JÍMKY str.6 PLYN,SOLAR str.7 KRBY str. CENÍK PRACÍ uvedené ceny jsou bez DPH KANALIZACE str.2 TOPENÍ str.3 VODA str.4 SANITA str.5 JÍMKY str.6 PLYN,SOLAR str.7 KRBY str.8 Tupolevova 470, 199 00 Praha 9 Tel.: 775 209 704, e-mail: tomasrout@seznam.cz

Více

F.3. RODINNÝ DŮM BUČOVICKÁ 493, SLAVKOV U BRNA - ZMĚNA STAVBY č.2 VODOVODNÍ PŘÍPOJKA ING. MILAN STRACHOŇ ZODPOVĚDNÝ PROJEKTANT: VYPRACOVAL:

F.3. RODINNÝ DŮM BUČOVICKÁ 493, SLAVKOV U BRNA - ZMĚNA STAVBY č.2 VODOVODNÍ PŘÍPOJKA ING. MILAN STRACHOŇ ZODPOVĚDNÝ PROJEKTANT: VYPRACOVAL: ZODPOVĚDNÝ PROJEKTANT: SLAVKOV U BRNA - č.2 F.3 ZAKÁZKA: 181-2010 SEZNAM PŘÍLOH DOKUMENTACE - F.3 TECHNICKÁ ZPRÁVA - 01 PODÉLNÝ PROFIL - 02 VODOMĚRNÁ ŠACHTA 03 ULOŽENÍ POTRUBÍ 04 ZODPOVĚDNÝ PROJEKTANT:

Více

TECHNIKA PROSTŘEDÍ STAVEB

TECHNIKA PROSTŘEDÍ STAVEB PROJEKT DPS Doplnění ohřevu teplé vody v kotelně v objektu Kulturního domu ve Vítkově. Vítkov, Dělnická ul. č.p. 746, parc.č. 1787, 1788/3, kat.úz. Vítkov D.1.4 TECHNIKA PROSTŘEDÍ STAVEB D.1.4.b ZDRAVOTNĚ

Více

STANDARDY BYTOVÝ DŮM U STARÉ ELEKTRÁRNY. Společné části domu

STANDARDY BYTOVÝ DŮM U STARÉ ELEKTRÁRNY. Společné části domu STANDARDY BYTOVÝ DŮM U STARÉ ELEKTRÁRNY Společné části domu - domácí telefon s elektrickým vrátným na hlavních vstupních dveřích - poštovní schránky - čistící zóny - elektricky ovládána vjezdová brána

Více

ZTI vodovod, kanalizace, plynovod

ZTI vodovod, kanalizace, plynovod ZTI vodovod, kanalizace, plynovod OBSAH: 1. ÚVOD 2. KANALIZACE 3. VODOVOD 4. DOMOVNÍ PLYNOVOD 5. ZÁVĚR 1. ÚVOD Projekt řeší domovní vodovod, domovní splaškovou a dešťovou kanalizaci a domovní plynovod

Více

KRYCÍ LIST SOUPISU. 44a - ZDRAVOTECHNIKA. Objekt: 0,00 0,00. Cena s DPH v CZK. Cena bez DPH 44 - STAVEBNÍ ÚPRAVY DOMU Č.P.115 HRÁDEK, PARC.Č.

KRYCÍ LIST SOUPISU. 44a - ZDRAVOTECHNIKA. Objekt: 0,00 0,00. Cena s DPH v CZK. Cena bez DPH 44 - STAVEBNÍ ÚPRAVY DOMU Č.P.115 HRÁDEK, PARC.Č. KRYCÍ LIST SOUPISU Stavba: Objekt: 44 - STAVEBNÍ ÚPRAVY DOMU Č.P. HRÁDEK, PARC.Č.73/ 44a - ZDRAVOTECHNIKA KSO: Místo: Hrádek Datum:.03.04 Zadavatel: Obec Hrádek, Hrádek č.p.3, 739 97 Uchazeč: Projektant:

Více

TECHNICKÁ ZPRÁVA. Objednatel : Město Sokolov, Rokycanova 1929, Sokolov 356 01 IČO 00259586

TECHNICKÁ ZPRÁVA. Objednatel : Město Sokolov, Rokycanova 1929, Sokolov 356 01 IČO 00259586 TECHNICKÁ ZPRÁVA K AKCI : 1 ZŠ v Sokolově ul. Pionýrů 1614 pavilon stravování a školní družiny stavební úpravy a změna užívání v části stavby školní družina a) identifikační údaje : Objednatel : Město

Více

CENÍK PRACÍ. uvedené ceny jsou bez DPH. KANALIZACE str.2 TOPENÍ str.3 VODA str.4 SANITA str.5 PLYN,SOLAR str.6

CENÍK PRACÍ. uvedené ceny jsou bez DPH. KANALIZACE str.2 TOPENÍ str.3 VODA str.4 SANITA str.5 PLYN,SOLAR str.6 CENÍK PRACÍ uvedené ceny jsou bez DPH KANALIZACE str.2 TOPENÍ str.3 VODA str.4 SANITA str.5 PLYN,SOLAR str.6 WWW.VODA-TOPENI-PLYN.EU, INFO@VODA-TOPENI-PLYN.EU LEŽATÁ KANALIZACE Ø 70-200 240,00Kč/bm Ø 250-300

Více

spotřebičů a odvodů spalin

spotřebičů a odvodů spalin Zásady pro umísťování spotřebičů a odvodů spalin TPG, vyhlášky Příklad 2 Přednáška č. 5 Umísťování spotřebičů v provedení B a C podle TPG 704 01 Spotřebiče v bytových prostorech 1 K všeobecným zásadám

Více

ZDRAVOTNĚ-TECHNICKÉ INSTALACE TECHNICKÁ ZPRÁVA

ZDRAVOTNĚ-TECHNICKÉ INSTALACE TECHNICKÁ ZPRÁVA APK plan & design, s.r.o. Riegrova 44a, 612 00 Brno tel.: 541 245 286, fax: 541 247 312 email: zak.apk@arch.cz Projektant části PD: Ing. Jiří Dudek TECHNICKÁ ZAŘÍZENÍ BUDOV 17.listopadu 13, 680 01 Boskovice

Více

ZDROJE TEPLA Rozdělení Jako zdroj tepla může být navržena kotelna, CZT (centrální zásobování teplem) nebo netradiční zdroj (tepelné čerpadlo,

ZDROJE TEPLA Rozdělení Jako zdroj tepla může být navržena kotelna, CZT (centrální zásobování teplem) nebo netradiční zdroj (tepelné čerpadlo, ZDROJE TEPLA Rozdělení Jako zdroj tepla může být navržena kotelna, CZT (centrální zásobování teplem) nebo netradiční zdroj (tepelné čerpadlo, sluneční energie, termální teplo apod.). Nejčastější je kotelna.

Více

Technická zpráva. AVU Stavební úpravy kuchyně a sociálního zařízení ZTI Zdravotně technické instalace

Technická zpráva. AVU Stavební úpravy kuchyně a sociálního zařízení ZTI Zdravotně technické instalace Technická zpráva AVU Stavební úpravy kuchyně a sociálního zařízení ZTI Zdravotně technické instalace 1/ Úvodem- současný stav, návrh řešení: Investor plánuje ve stávajícím objektu revitalizaci Akademického

Více

Písemná žádost podaná na SBD Přerov na vydání souhlasu s provedením zamýšlených úprav musí obsahovat:

Písemná žádost podaná na SBD Přerov na vydání souhlasu s provedením zamýšlených úprav musí obsahovat: Podmínky, za kterých lze provádět stavební a jiné úpravy v bytech, garážích a ostatních prostorách v majetku SBD Přerov, v platném znění v souladu s přijatými stanovami shromážděním delegátů dne 23.5.2007,

Více

1. IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE ÚVOD VÝCHOZÍ PODKLADY HYDROTECHNICKÉ VÝPOČTY VNITŘNÍ ROZVODY VODOVODU A KANALIZACE...

1. IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE ÚVOD VÝCHOZÍ PODKLADY HYDROTECHNICKÉ VÝPOČTY VNITŘNÍ ROZVODY VODOVODU A KANALIZACE... OBSAH: 1. IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE... 2 2. ÚVOD... 3 3. VÝCHOZÍ PODKLADY... 3 4. HYDROTECHNICKÉ VÝPOČTY... 3 4.1. POTŘEBA VODY... 3 4.2. Výpočet ohřevu teplé... 3 4.3. Výpočet MAXIMÁLNÍHO SOUDOBÉHO PRŮTOKU...

Více

Stavba : ÚPRAVA WC V KULTURNÍM DOMĚ. Investor : Obec Libice nad Cidlinou

Stavba : ÚPRAVA WC V KULTURNÍM DOMĚ. Investor : Obec Libice nad Cidlinou DOKUMENTACE POVOLENÍ PRO STAVEBNÍ Stavba : ÚPRAVA WC V KULTURNÍM DOMĚ Místo : Libice nad Cidlinou Investor : Obec Libice nad Cidlinou Část : F1.4e TZB - ZDRAVOTNÍ TECHNIKA Obsah : Technická zpráva Zak.

Více

VLASTIMIL BOBROVSKÝ. Projekce technických zařízení budov. Masarykovo muzeum v Hodoníně, příspěvková organizace Zámecké náměstí 9, 695 01 Hodonín

VLASTIMIL BOBROVSKÝ. Projekce technických zařízení budov. Masarykovo muzeum v Hodoníně, příspěvková organizace Zámecké náměstí 9, 695 01 Hodonín VLASTIMIL BOBROVSKÝ Projekce technických zařízení budov INVESTOR Masarykovo muzeum v Hodoníně, příspěvková organizace Zámecké náměstí 9, 695 01 Hodonín STAVBA Rekonstrukce plynové kotelny Masarykovo muzeum

Více

TECHNICKÁ ZPRÁVA STAVEBNÍ ČÁST

TECHNICKÁ ZPRÁVA STAVEBNÍ ČÁST TECHNICKÁ ZPRÁVA STAVEBNÍ ČÁST REKONSTRUKCE ZTI MŠ Vybíralova č.p. 967 Investor: Úřad městské části Praha 14 Stavební část Obsah dokumentace: A. Technická zpráva B. Výkresová dokumentace S1. Půdorys 1.NP

Více

Závěsné plynové průtokové ohřívače TV PANDA

Závěsné plynové průtokové ohřívače TV PANDA Závěsné plynové průtokové ohřívače TV PANDA PANDA 19 POG průtokový ohřívač TV na zemní plyn s výkonem 7,7 19,2 kw, odvod spalin do komína PANDA 24 POG průtokový ohřívač TV na zemní plyn s výkonem 9,8 24,4

Více

TECHNICKÁ ZAŘÍZENÍ BUDOV 1

TECHNICKÁ ZAŘÍZENÍ BUDOV 1 ČESKÉ VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V PRAZE FAKULTA STAVEBNÍ TECHNICKÁ ZAŘÍZENÍ BUDOV 1 ÚVOD, TYPOLOGIE ZAŘIZOVACÍ PŘEDMĚTY, VEDENÍ INSTALACÍ Ing. Stanislav Frolík, Ph.D. - katedra technických zařízení budov

Více

TECHNICKÁ ZPRÁVA. OBSAH : TECHNICKÁ ZPRÁVA I. Vymezovací údaje II. Technická část III. Prováděcí organizace IV. Statika

TECHNICKÁ ZPRÁVA. OBSAH : TECHNICKÁ ZPRÁVA I. Vymezovací údaje II. Technická část III. Prováděcí organizace IV. Statika TECHNICKÁ ZPRÁVA OBSAH : TECHNICKÁ ZPRÁVA I. Vymezovací údaje II. Technická část III. Prováděcí organizace IV. Statika SEZNAM VÝKRESŮ: 01 PŮDORYS STÁVAJÍCÍ STAV 02 PŮDORYS NOVÝ STAV 03 SCHEMA ROZVODU KANALIZACE

Více

Schéma vodovodu s čerpací stanicí

Schéma vodovodu s čerpací stanicí VODOVOD Druhy vod Schéma vodovodu s čerpací stanicí Poţadavky: Zdravotní nezávadnost Jak vodu získáváme??? podzemní pramenité zdroje povrchové vody vodní nádrţe Podle způsobu dopravování vody od vodního

Více

Podmínky, za kterých lze provádět stavební a jiné úpravy v bytech, garážích a ostatních prostorách v majetku SBD Přerov, po poslední úpravě z 11/2015.

Podmínky, za kterých lze provádět stavební a jiné úpravy v bytech, garážích a ostatních prostorách v majetku SBD Přerov, po poslední úpravě z 11/2015. Podmínky, za kterých lze provádět stavební a jiné úpravy v bytech, garážích a ostatních prostorách v majetku SBD Přerov, po poslední úpravě z 11/2015. Upozorňujeme všechny uživatele družstevních bytů a

Více

T E CH N I C K Á D O K U M E N T A C E

T E CH N I C K Á D O K U M E N T A C E Statutární město Ostrava městský obvod Slezská Ostrava úřad městského obvodu T E CH N I C K Á D O K U M E N T A C E Oprava volných bytových jednotek 6A, 32A, 21B, 24B a 28C v domě Hladnovská 757/119a,

Více

Technická zpráva zdravotechnika a plynoinstalace

Technická zpráva zdravotechnika a plynoinstalace Technická zpráva zdravotechnika a plynoinstalace 1. Základní identifikační údaje akce Název stavby: Rodinný dům Neratov Objekt: Rodinný dům Místo stavby: Neratov, p.č. 11/1 v k.ú. Neratov Účel stavby:

Více

HL Zápachové uzávěrky 5/4" DN40 = DN32 = DN32 = DN40 = 280 DN32 DN32 = 350 DN40 DN40 = 350 DN32 = 90 DN40 = 95

HL Zápachové uzávěrky 5/4 DN40 = DN32 = DN32 = DN40 = 280 DN32 DN32 = 350 DN40 DN40 = 350 DN32 = 90 DN40 = 95 = 80-315 = 80-315 = 350 = 350 = 280 = 285 29 = 50-250 = 50-220 HL Zápachové uzávěrky 2. Umyvadla = 95 = 90 2 HL Umyvadlové zápachové uzávěrky Základní informace k projektování a montáži Oproti běžným zápachovým

Více

TECHNICKÁ ZPRÁVA ZDRAVOTECHNIKA

TECHNICKÁ ZPRÁVA ZDRAVOTECHNIKA TECHNICKÁ ZPRÁVA ZDRAVOTECHNIKA Úvod název stavby: Stavební úprava a půdní vestavba BD místo stavby: obec: Praha 7-Holešovice místo: Tusarova 1235/32 jednotka: byt č. 3, 4, 2.np parcela: 1162 kat. území:

Více

09 Vnitřní kanalizace 2.díl

09 Vnitřní kanalizace 2.díl 09 Vnitřní kanalizace 2.díl Roman Vavřička ČVUT v Praze, Fakulta strojní Ústav techniky prostředí 1/21 http://utp.fs.cvut.cz Roman.Vavricka@fs.cvut.cz Výpočet průtoku splaškových odpadních vod ČSN 75 6760

Více

TECHNICKÁ ZPRÁVA a SPECIFIKACE VNITŘNÍ PLYNOVOD - OPZ

TECHNICKÁ ZPRÁVA a SPECIFIKACE VNITŘNÍ PLYNOVOD - OPZ REKONSTRUKCE DOMOVNÍHO OVODU TECHNICKÁ ZPRÁVA a SPECIFIKACE VNITŘNÍ OVOD - OPZ Obsah: 1. ÚVOD... 2 2. INSTALOVANÉ SPOTŘEBIČE... 2 3. NAVRHOVANÉ ŘEŠENÍ... 3 3.1 Nové rozvody plynu... 3 3.2 Niky pro umístění

Více

PROJEKTOVÁ DOKUMENTACE NA OPRAVU

PROJEKTOVÁ DOKUMENTACE NA OPRAVU PROJEKTOVÁ DOKUMENTACE NA OPRAVU HAVARIJNÍCH VODOVODNÍCH ROZVODŮ V OBJEKTU UBYTOVNY BARBORA ZBRASLAV PRAHA 5 PRŮVODNÍ A TECHNICKÁ ZPRÁVA Obsah: 1 IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE... 2 1.1 Název a místo stavby... 2

Více

byt č. 3, 4, 2.np parcela: 1162 kat. území: Holešovice [730122] 1207, Katastrální úřad pro hlavní město Prahu

byt č. 3, 4, 2.np parcela: 1162 kat. území: Holešovice [730122] 1207, Katastrální úřad pro hlavní město Prahu TECHNICKÁ ZPRÁVA VZDUCHOTECHNIKA, CHLAZENÍ CIVIL ENGINEERING DESIGN STUDIO Identifikační údaje stavby: název stavby: Stavební úprava a půdní vestavba BD místo stavby: obec: Praha 7-Holešovice místo: Tusarova

Více

TECHNICKÁ ZPRÁVA K 01

TECHNICKÁ ZPRÁVA K 01 ING. JIŘÍ SÍTAŘ ING. JIŘÍ SÍTAŘ TECHNICKÁ ZPRÁVA K 01 TECHNICKÁ ZPRÁVA MATEŘSKÁ ŠKOLKA V ŽELEŠICÍCH ÚSTŘEDNÍ VYTÁPĚNÍ A NUCENÉ VĚTRÁNÍ (VZT) Projektová dokumentace řeší ústřední vytápění objektu Mateřské

Více

Vytápění BT01 TZB II - cvičení

Vytápění BT01 TZB II - cvičení CZ.1.07/2.2.00/28.0301 Středoevropské centrum pro vytváření a realizaci inovovaných technicko-ekonomických studijních programů Vytápění BT01 TZB II - cvičení Zadání Navrhněte vnitřní plynovod pro rodinný

Více

REKONSTRUKCE ROZVODŮ VODY A KANALIZACE PAVILONY C a I

REKONSTRUKCE ROZVODŮ VODY A KANALIZACE PAVILONY C a I Ing. Jiří Kolář_TZB PROJEKT tel: +420 777 230 245 Anenská 121, Bohumín - Záblatí, 735 52 e-mail: kolar@tzb-projekt.eu REKONSTRUKCE ROZVODŮ VODY A KANALIZACE PAVILONY C a I Dílčí část : ZDRAVOTECHNIKA Objekt

Více

Téma sady: Výroba, rozvod a spotřeba topných plynů. Název prezentace: provedení plynovodů

Téma sady: Výroba, rozvod a spotřeba topných plynů. Název prezentace: provedení plynovodů Téma sady: Výroba, rozvod a spotřeba topných plynů. Název prezentace: provedení plynovodů Autor prezentace: Ing. Eva Václavíková VY_32_INOVACE_1247_provedení_plynovodů_pwp Název školy: Číslo a název projektu:

Více