Návrh. (3) Okruh zdravotnických zařízení předávajících údaje, periodicita a lhůty předání jsou stanoveny v příloze k této vyhlášce.

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Návrh. (3) Okruh zdravotnických zařízení předávajících údaje, periodicita a lhůty předání jsou stanoveny v příloze k této vyhlášce."

Transkript

1 Návrh VYHLÁŠKA ze dne 2006 o předávání osobních a dalších údajů do Národního zdravotnického informačního systému pro potřeby vedení národních zdravotních registrů Ministerstvo zdravotnictví stanoví podle o zdravotní péči : 120 odst. 2 zákona č..../2006 Sb., 1 (1) Zdravotnické zařízení předává požadované osobní a další údaje do Národního zdravotnického informačního systému pro potřeby vedení registrů (dále jen "údaje") v elektronické podobě podle závazného standardu pro příslušný Národní zdravotní registr (dále jen registr ) formou a) datové zprávy se zabezpečeným protokolem přenosu dat prostřednictvím vzdáleného přístupu na určenou elektronickou adresu ve veřejné datové síti, nebo b) datového souboru na nosiči dat, a to osobně nebo prostřednictvím držitele poštovní licence, který opatří odesílateli potvrzení prokazující dodání poštovní zásilky. (2) Ve výjimečných případech po dohodě se správcem Národního zdravotnického informačního systému může zdravotnické zařízení předávat údaje v listinné podobě, a to postupem podle odstavce 1 písm. b). (3) Okruh zdravotnických zařízení předávajících údaje, periodicita a lhůty předání jsou stanoveny v příloze k této vyhlášce. 2 Zrušuje se vyhláška č.552/2004 Sb., kterou se stanoví rozsah a způsob poskytování informací zdravotnickými zařízeními do Národního zdravotnického informačního systému. 3 Tato vyhláška nabývá účinnosti dnem..

2 Příloha k vyhlášce č../2006 Sb. Okruh zdravotnických zařízení předávajících požadované osobní a další údaje do Národního zdravotnického informačního systému pro potřeby vedení národních zdravotních registrů, periodicita a lhůty předání I. Národní registry obsahující údaje sbírané bez souhlasu subjektu údajů: 1. Národní kardiochirurgický registr 1.1. Okruh zdravotnických zařízení předávajících údaje: Každé zdravotnické zařízení, ve kterém byla pacientovi provedena kardiochirurgická operace Periodicita a lhůty předání požadovaných údajů: Údaje se předávají do 30 dnů od ukončení ústavní péče poskytnuté pacientovi, jemuž byla provedena kardiochirurgická operace. 2. Národní registr kloubních náhrad 2.1. Okruh zdravotnických zařízení předávajících údaje: Každé zdravotnické zařízení, ve kterém byla pacientovi provedena implantace umělé kloubní náhrady Periodicita a lhůty předání požadovaných údajů: Údaje se předávají do 30 dnů od ukončení ústavní péče poskytnuté pacientovi, jemuž byla provedena implantace umělé kloubní náhrady. 3. Národní registr kardiovaskulárních intervencí 3.1. Okruh zdravotnických zařízení předávajících údaje: Každé zdravotnické zařízení, ve kterém byla pacientovi provedena kardiovaskulární intervence Periodicita a lhůty předání údajů: Údaje se předávají do 30 dnů po provedení kardiovaskulární intervence pacientovi. 4. Národní registr nemocí z povolání

3 Okruh zdravotnických zařízení předávajících údaje: Každé zdravotnické zařízení příslušné podle zvláštního právního předpisu k uznávání nemoci z povolání Periodicita a lhůty předání údajů: Údaje za každou uznanou nemoc z povolání a ohrožení nemocí z povolání se předávají do 10. dne následujícího kalendářního měsíce, ve kterém se stal posudek o uznání nemoci z povolání nebo ohrožení nemoci z povolání platným nebo rozhodnutí o něm nabylo právní moci. 5. Národní onkologický registr 5.1. Okruh zdravotnických zařízení předávajících údaje: Každé zdravotnické zařízení, které stanovilo diagnózu, a každé zdravotnické zařízení, které odpovídá za léčení a dispenzarizaci onemocnění ze skupiny diagnóz zhoubné novotvary [kódy C00 - C97 podle Mezinárodní statistické klasifikace nemocí a přidružených zdravotních problémů ve znění 10 revize (dále jen "MKN-10")],3) onemocnění hodnocené jako novotvary in situ (MKN-10: kódy D00 - D09) a novotvary nejistého nebo neznámého chování (MKN-10: kódy D37 - D48) Periodicita a lhůty předání údajů: Údaje související s nově diagnostikovaným onemocněním se předávají do 30 dnů od stanovení diagnózy; údaje o léčbě a dispenzarizaci pacienta se předávají po 1, 2, 3, 4, 5, 7, 10 roku dispenzarizace a dále v intervalech 5 let a při úmrtí pacienta. 6. Národní registr trvale vyřazených dárců krve 6.1. Okruh zdravotnických zařízení předávajících údaje: Každé zdravotnické zařízení, ve kterém byl občan jako dárce krve registrován Periodicita a lhůty předání údajů: Údaje se předávají okamžitě po vyřazení občana z registrace dárců krve. 7. Národní registr asistované reprodukce 7.1. Okruh zdravotnických zařízení předávajících údaje:

4 - 4 - Každé zdravotnické zařízení, ve kterém byla ženě provedena asistovaná reprodukce Periodicita a lhůty předání údajů: Údaje se předávají od začátku zahájení léčby ženy po její ukončení. 8. Národní registr rodiček 8.1. Okruh zdravotnických zařízení předávajících údaje: Každé zdravotnické zařízení, ve kterém došlo k porodu, nebo které provedlo poporodní ošetření rodičky Periodicita a lhůty předání údajů: Údaje se předávají po propuštění ze zdravotnického zařízení za každý kalendářní měsíc, a to do konce následujícího kalendářního měsíce. 9. Národní registr novorozenců 9.1. Okruh zdravotnických zařízení předávajících údaje: Každé zdravotnické zařízení, které provedlo porod, nebo ve kterém byla novorozenci poskytnuta ústavní péče Periodicita a lhůty předání údajů: Údaje se předávají po propuštění ze zdravotnického zařízení za každý kalendářní měsíc, a to do konce následujícího kalendářního měsíce. 10. Národní registr vrozených vad Okruh zdravotnických zařízení předávajících údaje: Každé zdravotnické zařízení, ve kterém byla vrozená vada plodu nebo dítěte diagnostikována Periodicita a lhůty předání údajů: Za každý kalendářní měsíc, a to do konce následujícího kalendářního měsíce.

5 Národní registr potratů Okruh zdravotnických zařízení předávajících údaje: Každé zdravotnické zařízení, ve kterém byl potrat proveden, nebo ve kterém byla ženě v souvislosti s potratem poskytnuta zdravotní péče Periodicita a lhůty předání údajů: Za každý kalendářní měsíc, a to do 10. dne následujícího kalendářního měsíce. 12. Registr lékařů, zubních lékařů a farmaceutů Okruh zdravotnických zařízení předávajících údaje: Každé zdravotnické zařízení, k němuž má lékař, zubní lékař nebo farmaceut pracovní nebo obdobný poměr, a dále každý lékař, zubní lékař nebo farmaceut, který poskytuje zdravotní péči vlastním jménem na základě registrace podle zvláštního právního předpisu Periodicita a lhůty předání údajů: Jedenkrát za kalendářní rok vždy stav údajů k 31. prosinci, a to do 10. března následujícího kalendářního roku. 13. Národní registr hospitalizovaných Okruh zdravotnických zařízení předávajících údaje: Každé zdravotnické zařízení ústavní péče s výjimkou lázeňských léčeben a ozdravoven, ve kterém došlo k ukončení poskytování ústavní péče pacientovi Periodicita a lhůty předání údajů: Údaje se předávají po ukončení hospitalizací za každý kalendářní měsíc, a to do konce následujícího kalendářního měsíce. 14. Národní registr pitev a toxikologických vyšetření soudnělékařských oddělení Okruh zdravotnických zařízení předávajících údaje: Každé zdravotnické zařízení, ve kterém byla provedena soudnělékařská pitva nebo toxikologické vyšetření.

6 Periodicita a lhůty předání údajů: Údaje se předávají do 24 hodin po získání výsledků provedené pitvy nebo toxikologického vyšetření. 15. Národní registr dávek pacientů z lékařského ozáření Okruh zdravotnických zařízení předávajících údaje: Každé zdravotnické zařízení, ve kterém bylo provedeno lékařské ozáření ( vložit odkaz na 78? Zákona o zdravotní péči, který upravuje lékařské ozáření) Periodicita a lhůty předání údajů: Údaje se předávají jedenkrát za kalendářní rok vždy stav údajů k 31. prosinci, a to do 31. ledna následujícího kalendářního roku. 16. Národní registr cévní chirurgie Okruh zdravotnických zařízení předávajících údaje: Každé zdravotnické zařízení, ve kterém byla pacientovi provedena cévně rekonstrukční operace Periodicita a lhůty předání údajů: Údaje se předávají do 30 dnů od ukončení ústavní péče poskytnuté pacientovi, jemuž byla provedena cévně rekonstrukční operace. 17. Národní registr dárců tkání a orgánů Okruh zdravotnických zařízení předávajících údaje: Každé zdravotnické zařízení, kterém provádí registraci občanů jako dárců tkání a orgánů Periodicita a lhůty předání údajů: Údaje se předávají okamžitě po zaregistrování občana jako dárce. II. Národní zdravotní registry obsahující údaje sbírané se souhlasem subjektu údajů : 1. Národní registr uživatelů lékařsky indikovaných substitučních látek 1.1. Okruh zdravotnických zařízení předávajících údaje:

7 - 7 - Každé zdravotnické zařízení poskytující substituční léčbu, a to se souhlasem pacienta Periodicita a lhůty předání údajů: Údaje se předávají do 24 hodin po podání první dávky substituční látky a do 24 hodin po ukončení nebo změně substituční léčby. 2.Národní registr vrozených poruch koagulace 2.1. Okruh zdravotnických zařízení předávajících údaje: Každé zdravotnické zařízení, které diagnostikuje u pacienta onemocnění vrozenou poruchou koagulace 2.2. Periodicita a lhůty předání údajů: Údaje se předávají do 30 dnů po zjištění onemocnění u pacienta. 3. Národní registr dárců vzácných krevních skupin 3.1. Okruh zdravotnických zařízení předávajících údaje: Každé zdravotnické zařízení, které provádí registraci občanů jako dárců krve Periodicita a lhůty předání údajů: Údaje se předávají okamžitě po zaregistrování občana jako dárce. 4. Národní registr provedených transplantací tkání a orgánů 4.1. Okruh zdravotnických zařízení předávajících údaje: Každé zdravotnické zařízení, které provádí transplantaci tkání a orgánů Periodicita a lhůty předání údajů: Údaje se předávají do 30 dnů od ukončení ústavní péče poskytnuté pacientovi, jemuž byla provedena transplantace. 5. Národní registr osob čekajících na transplantaci orgánů 5.1. Okruh zdravotnických zařízení předávajících údaje: Každé zdravotnické zařízení, které registruje osoby čekající na transplantaci orgánů.

8 Periodicita a lhůty předání údajů: Údaje se předávají ihned po zaregistrování osoby jako čekatele na transplantaci. 6. Národní registr osob nesouhlasících s posmrtným odběrem tkání a orgánů 6.1. Okruh zdravotnických zařízení předávajících údaje: Každé zdravotnické zařízení, které registruje osoby nesouhlasící s posmrtným odběrem tkání a orgánů Periodicita a lhůty předání údajů: Údaje se předávají do 7 dnů po zaregistrování osoby nesouhlasící s posmrtným odběrem tkání a orgánů.

116/2012 Sb. VYHLÁŠKA

116/2012 Sb. VYHLÁŠKA 116/2012 Sb. VYHLÁŠKA ze dne 2. dubna 2012 o předávání údajů do Národního zdravotnického informačního systému Ministerstvo zdravotnictví stanoví podle 120 zákona č. 372/2011 Sb., o zdravotních službách

Více

SBÍRKA PŘEDPISŮ ČESKÉ REPUBLIKY

SBÍRKA PŘEDPISŮ ČESKÉ REPUBLIKY Ročník 2012 SBÍRKA PŘEDPISŮ ČESKÉ REPUBLIKY PROFIL PŘEDPISU: Titul předpisu: Vyhláška o předávání údajů do Národního zdravotnického informačního systému Citace: 116/2012 Sb. Částka: 44/2012 Sb. Na straně

Více

SBÍRKA PŘEDPISŮ ČESKÉ REPUBLIKY

SBÍRKA PŘEDPISŮ ČESKÉ REPUBLIKY Ročník 2016 SBÍRKA PŘEDPISŮ ČESKÉ REPUBLIKY PROFIL PŘEDPISU: Titul předpisu: Vyhláška o předávání údajů do Národního zdravotnického informačního systému Citace: 373/2016 Sb. Částka: 149/2016 Sb. Na straně

Více

PARLAMENT ČESKÉ REPUBLIKY Poslanecká sněmovna 2003 IV. volební období. Návrh. poslanců Tomáše Kvapila, Vladimíra Říhy, Radko Martínka a dalších

PARLAMENT ČESKÉ REPUBLIKY Poslanecká sněmovna 2003 IV. volební období. Návrh. poslanců Tomáše Kvapila, Vladimíra Říhy, Radko Martínka a dalších PARLAMENT ČESKÉ REPUBLIKY Poslanecká sněmovna 2003 IV. volební období 419 Návrh poslanců Tomáše Kvapila, Vladimíra Říhy, Radko Martínka a dalších na vydání zákona, kterým se mění zákon č. 20/1966 Sb.,

Více

Přehled agend NZIS a předávání dat z pohledu povinností poskytovatele zdravotních služeb

Přehled agend NZIS a předávání dat z pohledu povinností poskytovatele zdravotních služeb Centrum pro rozvoj technologické platformy registrů Národního zdravotnického informačního systému, modernizace vytěžování jejich obsahu a rozšíření jejich informační kapacity. CZ.03.4.74/0.0/0.0/15_019/0002748

Více

N á v r h. ZÁKON ze dne 2015,

N á v r h. ZÁKON ze dne 2015, III N á v r h ZÁKON ze dne 2015, kterým se mění zákon č. 372/2011 Sb., o zdravotních službách a podmínkách jejich poskytování (zákon o zdravotních službách), ve znění pozdějších předpisů Parlament se usnesl

Více

Národní zdravotnický informační systém zdroje dat a možnosti jejich využití

Národní zdravotnický informační systém zdroje dat a možnosti jejich využití Národní zdravotnický informační systém zdroje dat a možnosti jejich využití Mgr.Vlasta Mazánková, ÚZIS ČR Specializační kurs -Veřejné zdravotnictví 2009 Obsah sdělení o NZIS základní pojetí o Legislativa

Více

Zákon o zdravotních službách Zákon o specifických zdravotních službách

Zákon o zdravotních službách Zákon o specifických zdravotních službách Zákon o zdravotních službách Zákon o specifických zdravotních službách 4.jarní konference prezidia ČAS Současná legislativa v českém zdravotnictví JUDr. Milada Džupinková, MBA Právní předpisy upravující

Více

Národní zdravotnický informační systém

Národní zdravotnický informační systém NZIS je celostátníinformační systém Národní zdravotnický informační systém zdroje dat a možnosti jejich využití Mgr.Vlasta Mazánková, ÚZIS ČR Specializační kurs -Veřejné zdravotnictví 2007 Ke sběru a zpracováníinformací

Více

Zdroje dat pro studie o HTA a efektivitě lékařské techniky

Zdroje dat pro studie o HTA a efektivitě lékařské techniky Zdroje dat pro studie o HTA a efektivitě lékařské techniky Vladimír Rogalewicz Seminář HTA dne 12.01.2012 Český statistický úřad Zákon č. 89/1995 Sb., o státní statistické službě, ve znění pozdějších předpisů;

Více

VYHLÁŠKA ze dne 2. dubna 2012 o předávání údajů do Národního zdravotnického informačního systému

VYHLÁŠKA ze dne 2. dubna 2012 o předávání údajů do Národního zdravotnického informačního systému Strana 1796 Sbírka zákonů č. 116 / 2012 116 VYHLÁŠKA ze dne 2. dubna 2012 o předávání údajů do Národního zdravotnického informačního systému Ministerstvo zdravotnictví stanoví podle 120 zákona č. 372/2011

Více

Zkušenosti s pilotním projektem a praktické využití regionálního reportingu v Kraji Vysočina

Zkušenosti s pilotním projektem a praktické využití regionálního reportingu v Kraji Vysočina Zkušenosti s pilotním projektem a praktické využití regionálního reportingu v Kraji Vysočina Ústav zdravotnických informací a statistiky ÚSTAV Obvykle označuje vědeckou, výzkumnou, vzdělávací, kulturní,

Více

ZDRAVOTNÍ SLUŽBY. Praha, 30.6.2008

ZDRAVOTNÍ SLUŽBY. Praha, 30.6.2008 ZDRAVOTNÍ SLUŽBY Praha, 30.6.2008 ZÁKON O ZDRAVOTNÍCH SLUŽBÁCH Terminologie Definice q Zdravotní péče odborná zdravotní péče zdravotní služby q q Ošetřující zdravotnický pracovník léčebný plán pacient

Více

HLAVA III Národní zdravotnický informační systém

HLAVA III Národní zdravotnický informační systém V Platné znění částí hlavy III zákona č. 372/2011 Sb., o zdravotních službách a podmínkách jejich poskytování (zákon o zdravotních službách), ve znění pozdějších předpisů, s vyznačením navrhovaných změn

Více

Věcný návrh vyhlášky o předávání údajů do Národního zdravotnického informačního systému a její odůvodnění (pro informaci při projednávání návrhu

Věcný návrh vyhlášky o předávání údajů do Národního zdravotnického informačního systému a její odůvodnění (pro informaci při projednávání návrhu Věcný návrh vyhlášky o předávání údajů do Národního zdravotnického informačního systému a její odůvodnění (pro informaci při projednávání návrhu zákona, kterým se mění zákon o zdravotních sluţbách) 1 N

Více

Parlament se usnesl na tomto zákoně České republiky:

Parlament se usnesl na tomto zákoně České republiky: Strana 2634 Sbírka zákonů č. 147 / 2016 Částka 58 147 ZÁKON ze dne 20. dubna 2016, kterým se mění zákon č. 372/2011 Sb., o zdravotních službách a podmínkách jejich poskytování (zákon o zdravotních službách),

Více

Lékařská péče o závažné úrazy v ČR

Lékařská péče o závažné úrazy v ČR Lékařská péče o závažné úrazy v ČR prof. MUDr. Ladislav Plánka, Ph.D. Fakultní nemocnice Brno Ponehodová péče TK, Poslanecká sněmovna ČR Praha, 22. 6. 2015 Lékařská péče o závažné úrazy v ČR Centralizace

Více

Real World Evidence v ČR

Real World Evidence v ČR Real World Evidence v ČR v kontextu zákona 106/1999 a novely zákona 372/2011 Sb. Jaroslav Duba, OAKS Consulting s.r.o. 2016-11-23 Agenda Zdroje RWE v ČR ÚZIS = centrální veřejný zdroj informací 2 RWE v

Více

RIZIKA NOVÝCH NÁRODNÍCH

RIZIKA NOVÝCH NÁRODNÍCH RIZIKA NOVÝCH NÁRODNÍCH ZDRAVOTNÍCH REGISTRŮ HELENA SVATOŠOVÁ JAN VOBOŘIL IURIDICUM REMEDIUM, Z.S. ČESKÉ PRÁVO A INFORMAČNÍ TECHNOLOGIE 23.-24.9.16, BRNO OBSAH A PODOBA NZIS I.) VYBRANÉ NEMOCI A ZÁKROKY

Více

Národní zdravotní registry podle zákona o zdravotních službách

Národní zdravotní registry podle zákona o zdravotních službách ČESKÁ LÉKAŘSKÁ KOMORA tel. 257216810, fax 257219280 www.lkcr.cz E-mail: pravni@clkcr.cz PRÁVNÍ ODDĚLENÍ Kancelář v Olomouci: Lékařská 291/2, 150 00 Praha 5 Dolní náměstí 38, 772 00 Olomouc 2 Národní zdravotní

Více

ČESKÉ ZDRAVOTNICKÉ REGISTRY SOUČASNÝ STAV A PERSPEKTIVY Pavel Kasal, Pavel Vavřík, Alena Havlínová, Robert Fialka, Faresh Shima

ČESKÉ ZDRAVOTNICKÉ REGISTRY SOUČASNÝ STAV A PERSPEKTIVY Pavel Kasal, Pavel Vavřík, Alena Havlínová, Robert Fialka, Faresh Shima ČESKÉ ZDRAVOTNICKÉ REGISTRY - SOUČASNÝ STAV A PERSPEKTIVY ČESKÉ ZDRAVOTNICKÉ REGISTRY SOUČASNÝ STAV A PERSPEKTIVY Pavel Kasal, Pavel Vavřík, Alena Havlínová, Robert Fialka, Faresh Shima Souhrn Česká republika

Více

AKTUÁLNÍ STAV PROJEKTU NÁRODNÍCH ZDRAVOTNÍCH REGISTRŮ Z POHLEDU ÚZIS Daniel Klimeš, Milan Blaha, Pavel Langhammer, Jan Mužík, Ladislav Dušek

AKTUÁLNÍ STAV PROJEKTU NÁRODNÍCH ZDRAVOTNÍCH REGISTRŮ Z POHLEDU ÚZIS Daniel Klimeš, Milan Blaha, Pavel Langhammer, Jan Mužík, Ladislav Dušek 76 AKTUÁLNÍ STAV PROJEKTU NÁRODNÍCH ZDRAVOTNÍCH REGISTRŮ Z POHLEDU ÚZIS Daniel Klimeš, Milan Blaha, Pavel Langhammer, Jan Mužík, Ladislav Dušek Anotace Ústav zdravotnických informací a statistiky ČR (ÚZIS)

Více

je uložena u poskytovatele zdravotních služeb, který zajistil prohlídku těla zemřelého, a to a to do doby převzetí osobou zajišťující pohřbení.

je uložena u poskytovatele zdravotních služeb, který zajistil prohlídku těla zemřelého, a to a to do doby převzetí osobou zajišťující pohřbení. Strana 3898 Sbírka zákonů č. 297 / 2012 297 VYHLÁŠKA ze dne 5. září 2012 o náležitostech Listu o prohlídce zemřelého, způsobu jeho vyplňování a předávání místům určení, a o náležitostech hlášení ukončení

Více

Základní legislativní přehled. Mgr. JUDr. Vladimíra Těšitelová

Základní legislativní přehled. Mgr. JUDr. Vladimíra Těšitelová Základní legislativní přehled Mgr. JUDr. Vladimíra Těšitelová 8. 12. 2016 Obsah 1.Přehled platné legislativy obecně v rezortu zdravotnictví, dále se zaměřením na práci kodéra Cíl Výsledek Všeobecný přehled

Více

Způsoby úhrad zdravotní péče na rok 2014

Způsoby úhrad zdravotní péče na rok 2014 Způsoby úhrad zdravotní péče na rok 2014 Česká průmyslová zdravotní pojišťovna v roce 2014 hradí poskytovatelům zdravotních služeb (dále PZS) zdravotní péči v souladu se Zákonem č. 48/1997 Sb., o veřejném

Více

Pitvy odd.patologie. Před použitím dokumentu si podle čísla verze ověřte, že se jedná o aktuální verzi. Platná verze je k dispozici v místě uložení.

Pitvy odd.patologie. Před použitím dokumentu si podle čísla verze ověřte, že se jedná o aktuální verzi. Platná verze je k dispozici v místě uložení. Pitvy odd.patologie NT_OSM_PAT_23 Verze: 02 Datum vydání: 01.04.2012 Účinnost od : 01.04. 2012 Vypracoval Kontroloval Schválil MUDr. Alena Štrérová, CSc MUDr. Josef Kult Prim.Mudr.Josef Kult Před použitím

Více

ovlivnit zdravotní způsobilost k výkonu povolání,

ovlivnit zdravotní způsobilost k výkonu povolání, Strana 3538 Sbírka zákonů č. 271 / 2012 271 VYHLÁŠKA ze dne 3. srpna 2012 o stanovení seznamu nemocí, stavů nebo vad, které vylučují nebo omezují zdravotní způsobilost k výkonu povolání lékaře, zubního

Více

ÚZIS Vyuţití dostupných dat o zdraví lidí (Informační základna) Mgr. Jiří Holub, ÚZIS ČR Konference ČZF 12. 10. 2011

ÚZIS Vyuţití dostupných dat o zdraví lidí (Informační základna) Mgr. Jiří Holub, ÚZIS ČR Konference ČZF 12. 10. 2011 Mgr. Jiří Holub, ČR Vyuţití dostupných dat o zdraví lidí (Informační základna) Konference ČZF 12. 10. 2011 Úvod Obsah sdělení NZIS základní pojetí ČR a hlavní úkoly Zdroje dat pro NZIS Formy poskytování

Více

45 let oficiální registrace vrozených vad v České republice

45 let oficiální registrace vrozených vad v České republice 45 let oficiální registrace vrozených vad A. Šípek 1, 2, V. Gregor 1 1 Oddělení lékařské genetiky, Fakultní Thomayerova nemocnice, Praha 2 3.Lékařská fakulta Univerzity Karlovy, Praha Pracovní den Společnosti

Více

372/2011 Sb., účinnost Pojem zdravotní služby nadřazen pojmu zdravotní péče

372/2011 Sb., účinnost Pojem zdravotní služby nadřazen pojmu zdravotní péče Postup při úmrtí a pitvy Zákon o zdravotních službách 372/2011 Sb., účinnost 1. 4. 2012 Pojem zdravotní služby nadřazen pojmu zdravotní péče Nakládání s tělem zemřelého v rozsahu stanoveném tímto zákonem

Více

Ústav veřejného zdravotnictví a medicínského práva - otázky SRZk 2018/ Vztah lékař pacient, historický vývoj, Úmluva o právech a biomedicíně

Ústav veřejného zdravotnictví a medicínského práva - otázky SRZk 2018/ Vztah lékař pacient, historický vývoj, Úmluva o právech a biomedicíně Ústav veřejného zdravotnictví a medicínského práva - otázky SRZk 2018/2019 A. Medicínské právo 1. Vztah lékař pacient, historický vývoj, Úmluva o právech a biomedicíně 2. Právní systémy, hierarchie právních

Více

VYHLÁŠKA ze dne 22. března 2012 o zdravotnické dokumentaci

VYHLÁŠKA ze dne 22. března 2012 o zdravotnické dokumentaci Strana 1666 Sbírka zákonů č. 98 / 2012 Částka 39 98 VYHLÁŠKA ze dne 22. března 2012 o zdravotnické dokumentaci Ministerstvo zdravotnictví stanoví podle 120 zákona č. 372/2011 Sb., o zdravotních službách

Více

3. Výdaje zdravotních pojišťoven

3. Výdaje zdravotních pojišťoven 3. Výdaje zdravotních pojišťoven Náklady sedmi zdravotních pojišťoven, které působí v současné době v České republice, tvořily v roce 2013 více než tři čtvrtiny všech výdajů na zdravotní péči. Z pohledu

Více

372/2011 Sb. ZÁKON ze dne 6. listopadu 2011 o zdravotních službách a podmínkách jejich poskytování (zákon o zdravotních službách)

372/2011 Sb. ZÁKON ze dne 6. listopadu 2011 o zdravotních službách a podmínkách jejich poskytování (zákon o zdravotních službách) 372/2011 Sb. ZÁKON ze dne 6. listopadu 2011 o zdravotních službách a podmínkách jejich poskytování (zákon o zdravotních službách) (platí od 311. 1. 2017 do 30. 5. 2017) ve znění zákona č. 167/2012 Sb.,

Více

Stanovisko občanského sdružení Iuridicum Remedium k ústavní konformitě úpravy národních zdravotních registrů v zákoně o zdravotních službách.

Stanovisko občanského sdružení Iuridicum Remedium k ústavní konformitě úpravy národních zdravotních registrů v zákoně o zdravotních službách. Stanovisko občanského sdružení Iuridicum Remedium k ústavní konformitě úpravy národních zdravotních registrů v zákoně o zdravotních službách. (vypracované jako součást dopisu AMICUS CURIAE pro Ústavní

Více

7. V příloze v Kapitole 2 bodu 1 položce 9 se slova zdravotnické zařízení nahrazují slovem poskytovatel.

7. V příloze v Kapitole 2 bodu 1 položce 9 se slova zdravotnické zařízení nahrazují slovem poskytovatel. 467 VYHLÁŠKA ze dne 18. prosince 2012, kterou se mění vyhláška Ministerstva zdravotnictví č. 134/1998 Sb., kterou se vydává seznam zdravotních výkonů s bodovými hodnotami, ve znění pozdějších předpisů

Více

Informace ze zdravotnictví Zlínského kraje

Informace ze zdravotnictví Zlínského kraje Informace ze zdravotnictví Zlínského kraje Ústavu zdravotnických informací a statistiky České republiky Brno 5 11. 7. 2012 Souhrn Dětská a dorostová péče ve Zlínském kraji v roce 2011 Children and Adolescents

Více

4. Zdravotní péče. Hospitalizovaní v nemocnicích podle věku

4. Zdravotní péče. Hospitalizovaní v nemocnicích podle věku 4. Zdravotní péče Hlavní město Praha je na tom z hlediska zdravotní péče pro mladé lidi velmi dobře. Praha disponuje nadprůměrným počtem lékařů na 1 tisíc mladých lidí ve věku do 18 let, i více než 25

Více

Elektronické předávání dat do zdravotních registrů. Daniel Klimeš

Elektronické předávání dat do zdravotních registrů. Daniel Klimeš Centrum pro rozvoj technologické platformy registrů Národního zdravotnického informačního systému, modernizace vytěžování jejich obsahu a rozšíření jejich informační kapacity. CZ.03.4.74/0.0/0.0/15_019/0002748

Více

Nová podoba Národního registru vrozených vad (NRVV)

Nová podoba Národního registru vrozených vad (NRVV) Nová podoba Národního registru vrozených vad (NRVV) Seminář: Vzácné nemoci - terminologie, klasifikace, kódování Jitka Jírová, Ústav zdravotnických informací a statistiky ČR Národní registr vrozených vad

Více

Informační systémy a registry ve zdravotnictví v ČR

Informační systémy a registry ve zdravotnictví v ČR Informační systémy a registry ve zdravotnictví v ČR Lenka Lhotska Gerstnerova laboratoř, katedra kybernetiky ČVUT FEL Praha http://bio.felk.cvut.cz http://cyber.felk.cvut.cz lhotska@fel.cvut.cz Zdravotnické

Více

10. přehledu o provedení krevní transfúze v uplynulých

10. přehledu o provedení krevní transfúze v uplynulých Strana 1236 Sbírka zákonů č. 114 / 2013 Částka 51 114 VYHLÁŠKA ze dne 29. dubna 2013 o stanovení bližších podmínek posuzování zdravotní způsobilosti a rozsahu vyšetření žijícího nebo zemřelého dárce tkání

Více

Informace ze zdravotnictví Plzeňského kraje

Informace ze zdravotnictví Plzeňského kraje Informace ze zdravotnictví Plzeňského kraje Ústavu zdravotnických informací a statistiky České republiky Plzeň 3 19.9.2003 Gynekologická péče v roce 2002 Podkladem pro zpracování údajů o činnosti oboru

Více

Data a informace rezortu zdravotnictví Jakub Tomas

Data a informace rezortu zdravotnictví Jakub Tomas Data a informace rezortu zdravotnictví Jakub Tomas Koordinační středisko pro resortní zdravotnické systémy Obsah prezentace Organizace KSRZIS Hlavní zdroje dat Hygienické a zdravotnické registry Veřejné

Více

Elektronizace zdravotnictví a integrované datové rozhraní resortu

Elektronizace zdravotnictví a integrované datové rozhraní resortu Elektronizace zdravotnictví a integrované datové rozhraní resortu ISSS 1.4.2019 Kontakt: Ing. Milan Blaha, Ph.D. Milan.Blaha@uzis.cz Návrh zákona o ehealth HLAVNÍ PRINCIPY A NAVRHOVANÁ ŘEŠENÍ Proč je nutný

Více

Informace ze zdravotnictví Jihomoravského kraje

Informace ze zdravotnictví Jihomoravského kraje Informace ze zdravotnictví Jihomoravského kraje Ústavu zdravotnických informací a statistiky České republiky Brno 4 2. 7. 2010 Souhrn Children and Adolescents Care in the Jihomoravsky Region in 2009 Informace

Více

Informace ze zdravotnictví Libereckého kraje

Informace ze zdravotnictví Libereckého kraje Informace ze zdravotnictví Libereckého kraje Ústavu zdravotnických informací a statistiky České republiky Hradec Králové 11 20. 7. 2013 Souhrn Gynekologická péče - činnost oboru v Libereckém kraji v roce

Více

Informace ze zdravotnictví Pardubického kraje

Informace ze zdravotnictví Pardubického kraje Informace ze zdravotnictví Pardubického kraje Ústavu zdravotnických informací a statistiky České republiky Hradec Králové 11 20. 7. 2013 Souhrn Gynekologická péče - činnost oboru v Pardubickém kraji v

Více

3. Specifické výsledky o výdajích na zdravotní péči

3. Specifické výsledky o výdajích na zdravotní péči 90% 80% 70% 60% 50% 40% 30% 20% 10% 0% Výsledky zdravotnických účtů ČR 2010 2015 3. Specifické výsledky o výdajích na zdravotní péči Všechny zdroje dat potřebné k sestavení zdravotnických účtů nepřinášejí

Více

Způsob vytváření identifikačních znaků

Způsob vytváření identifikačních znaků 415/2017 Sb. VYHLÁŠKA Ministerstva zdravotnictví ze dne 30. listopadu 2017 k provedení některých ustanovení zákona o léčivech týkajících se elektronických receptů Ministerstvo zdravotnictví po předchozím

Více

ZDRAVOTNICTVÍ ČR: Stručný přehled údajů z Národního kardiochirurgického registru NZIS REPORT č. R/1 (10/2018)

ZDRAVOTNICTVÍ ČR: Stručný přehled údajů z Národního kardiochirurgického registru NZIS REPORT č. R/1 (10/2018) NÁRODNÍ ZDRAVOTNICKÝ INFORMAČNÍ SYSTÉM NKR ZDRAVOTNICTVÍ ČR: Stručný přehled údajů z Národního kardiochirurgického registru 2007 2017 NZIS REPORT č. R/1 (10/2018) Stručný přehled údajů z Národního kardiochirurgického

Více

Informace ze zdravotnictví Olomouckého kraje

Informace ze zdravotnictví Olomouckého kraje Informace ze zdravotnictví Olomouckého kraje Ústavu zdravotnických informací a statistiky České republiky Olomouc 1 11.6.24 Oční péče - činnost v Olomouckém kraji v roce 23 Podkladem pro zpracování dat

Více

k provedení některých ustanovení zákona o léčivech týkajících se elektronických receptů

k provedení některých ustanovení zákona o léčivech týkajících se elektronických receptů 415/2017 Sb. VYHLÁŠKA ze dne 30. listopadu 2017 k provedení některých ustanovení zákona o léčivech týkajících se elektronických receptů Ministerstvo zdravotnictví po předchozím projednání s Ministerstvem

Více

Informace ze zdravotnictví Královéhradeckého kraje

Informace ze zdravotnictví Královéhradeckého kraje Informace ze zdravotnictví Královéhradeckého kraje Ústavu zdravotnických informací a statistiky České republiky Hradec Králové 11 20. 7. 2013 Gynekologická péče - činnost oboru v Královéhradeckém kraji

Více

Informace ze zdravotnictví Pardubického kraje

Informace ze zdravotnictví Pardubického kraje Informace ze zdravotnictví Pardubického kraje Ústavu zdravotnických informací a statistiky České republiky Hradec Králové 10. 11. 2014 11 Souhrn Gynekologická péče - činnost oboru v Pardubickém kraji v

Více

BANKOVNÍ INSTITUT. Katedra managementu, podnikání a oceňování INFORMAČNÍ SYSTÉMY VE ZDRAVOTNICTVÍ. Přednášející : MUDr Miloš Miniberger

BANKOVNÍ INSTITUT. Katedra managementu, podnikání a oceňování INFORMAČNÍ SYSTÉMY VE ZDRAVOTNICTVÍ. Přednášející : MUDr Miloš Miniberger 1 BANKOVNÍ INSTITUT Katedra managementu, podnikání a oceňování INFORMAČNÍ SYSTÉMY VE ZDRAVOTNICTVÍ Konzultační ní přednáška a č.2 : 12.4. 2014 Přednášející : MUDr Miloš Miniberger 2 OBSAH : 5. Nemocniční

Více

Informace ze zdravotnictví Jihomoravského kraje

Informace ze zdravotnictví Jihomoravského kraje Informace ze zdravotnictví Jihomoravského kraje Ústavu zdravotnických informací a statistiky České republiky Brno 3 5. 9. 2011 Souhrn Children and Adolescents Care in the Jihomoravský Region in 2010 Informace

Více

Informace ze zdravotnictví Královéhradeckého kraje

Informace ze zdravotnictví Královéhradeckého kraje Informace ze zdravotnictví Královéhradeckého kraje Ústavu zdravotnických informací a statistiky České republiky Hradec Králové 10. 11. 2014 11 Gynekologická péče - činnost oboru v Královéhradeckém kraji

Více

Právní prameny. Trestní řád, č. 141/1961 (TŘ) JIŽ NE: Vyhláška o postupu při úmrtí a pohřebnictví č. 19/1998 Sb., ZRUŠENO pozor skripta

Právní prameny. Trestní řád, č. 141/1961 (TŘ) JIŽ NE: Vyhláška o postupu při úmrtí a pohřebnictví č. 19/1998 Sb., ZRUŠENO pozor skripta Postup při úmrtí a pitvy - 2014 Tomáš Vojtíšek Právní prameny Provádění pitev v ČR je regulováno právními předpisy Občanský zákoník, č. 89/2012 Sb., od 1. 1. 2014 (NOZ) Zákon o zdravotních službách, č.

Více

Informace ze zdravotnictví Jihomoravského kraje

Informace ze zdravotnictví Jihomoravského kraje Informace ze zdravotnictví Jihomoravského kraje Ústavu zdravotnických informací a statistiky České republiky Brno 5 11. 7. 2012 Souhrn Children and Adolescents Care in the Jihomoravský Region in 2011 Informace

Více

VYHLÁŠKA ze dne 30. listopadu 2017 k provedení některých ustanovení zákona o léčivech týkajících se elektronických receptů

VYHLÁŠKA ze dne 30. listopadu 2017 k provedení některých ustanovení zákona o léčivech týkajících se elektronických receptů Strana 4730 Sbírka zákonů č. 415 / 2017 415 VYHLÁŠKA ze dne 30. listopadu 2017 k provedení některých ustanovení zákona o léčivech týkajících se elektronických receptů Ministerstvo zdravotnictví po předchozím

Více

Metodika sestavení případu hospitalizace

Metodika sestavení případu hospitalizace Metodika sestavení případu hospitalizace 007.2010 1 / 5 NÁRODNÍ REFERENČNÍ CENTRUM 1. Definice případu hospitalizace Hospitalizační případ 1 je pro potřeby DRG pobyt nemocného v jedné Nemocnici, v časové

Více

ZDRAVOTNÍ ZPŮSOBILOST LÉKAŘSKÉ PROHLÍDKY

ZDRAVOTNÍ ZPŮSOBILOST LÉKAŘSKÉ PROHLÍDKY ZDRAVOTNÍ ZPŮSOBILOST LÉKAŘSKÉ PROHLÍDKY Zákonná úprava Zákon č. 373/2011 Sb. o specifických zdravotních službách (ZSZS) upravuje poskytování SZS a s tím spojený výkon státní správy, práva a povinnosti

Více

98/2012 Sb. VYHLÁŠKA. ze dne 22. března 2012

98/2012 Sb. VYHLÁŠKA. ze dne 22. března 2012 98/2012 Sb. VYHLÁŠKA ze dne 22. března 2012 o zdravotnické dokumentaci Změna: 236/2013 Sb. Změna: 364/2015 Sb. Změna: XXX/2017 Sb. Ministerstvo zdravotnictví stanoví podle 120 zákona č. 372/2011 Sb., o

Více

Parlament se usnesl na tomto zákoně České republiky:

Parlament se usnesl na tomto zákoně České republiky: Strana 2 Sbírka zákonů č. 1 / 2015 1 ZÁKON ze dne 22. prosince 2014, kterým se mění zákon č. 48/1997 Sb., o veřejném zdravotním pojištění a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů, ve znění pozdějších

Více

ZDRAVOTNICTVÍ ČR: Stručný přehled činnosti oboru dermatovenerologie za období NZIS REPORT č. K/12 (08/2018)

ZDRAVOTNICTVÍ ČR: Stručný přehled činnosti oboru dermatovenerologie za období NZIS REPORT č. K/12 (08/2018) NÁRODNÍ ZDRAVOTNICKÝ INFORMAČNÍ SYSTÉM AMBULANTNÍ PÉČE ZDRAVOTNICTVÍ ČR: Stručný přehled činnosti oboru dermatovenerologie za období 2007 2017 NZIS REPORT č. K/12 (08/2018) Stručný přehled činnosti oboru

Více

Informace ze zdravotnictví Pardubického kraje

Informace ze zdravotnictví Pardubického kraje Informace ze zdravotnictví Pardubického kraje Ústavu zdravotnických informací a statistiky České republiky Pardubice 6 28.8.2006 Dětská a dorostová péče - činnost v Pardubickém kraji v roce 2005 Children

Více

ROZDÍLOVÁ TABULKA NÁVRHU PRÁVNÍHO PŘEDPISU S PŘEDPISY EU

ROZDÍLOVÁ TABULKA NÁVRHU PRÁVNÍHO PŘEDPISU S PŘEDPISY EU V. ROZDÍLOVÁ TABULKA NÁVRHU PRÁVNÍHO PŘEDPISU S PŘEDPISY EU Rozdílová tabulka návrhu vyhlášky, kterou se mění vyhláška č. 277/2004 Sb., o stanovení zdravotní způsobilosti k řízení motorových vozidel, zdravotní

Více

PRACOVNÍ LIST ZDRAVOTNICKÁ ČÁST klíč

PRACOVNÍ LIST ZDRAVOTNICKÁ ČÁST klíč PRACOVNÍ LIST ZDRAVOTNICKÁ ČÁST klíč 1 1. Zdravotní péče na Kypru je ze 75 % financována státem. Pravda / nepravda 2. Poměr sester je 5,7 na 1000 obyvatel. Pravda / nepravda 3. Ministerstvo zdravotnictví

Více

ROZHODNUTÍ O DOČASNÉ PRACOVNÍ NESCHOPNOSTI I. díl Hlášení o vzniku dočasné pracovní neschopnosti

ROZHODNUTÍ O DOČASNÉ PRACOVNÍ NESCHOPNOSTI I. díl Hlášení o vzniku dočasné pracovní neschopnosti Evidenční štítek ROZHODNUTÍ O DOČSNÉ PRCOVNÍ NESCHOPNOSTI I. díl Hlášení o vzniku dočasné pracovní neschopnosti Toto hlášení je ošetřující lékař povinen odeslat příslušné okresní správě sociálního zabezpečení

Více

ZDRAVOTNICTVÍ ČR: Stručný přehled činnosti oboru dermatovenerologie za období NZIS REPORT č. K/12 (09/2016)

ZDRAVOTNICTVÍ ČR: Stručný přehled činnosti oboru dermatovenerologie za období NZIS REPORT č. K/12 (09/2016) NÁRODNÍ ZDRAVOTNICKÝ INFORMAČNÍ SYSTÉM AMBULANTNÍ PÉČE ZDRAVOTNICTVÍ ČR: Stručný přehled činnosti oboru dermatovenerologie za období 2007 2015 NZIS REPORT č. K/12 (09/2016) Stručný přehled činnosti oboru

Více

KOORDINAČNÍ STŘEDISKO TRANSPLANTACÍ Ruská 85, Praha 10

KOORDINAČNÍ STŘEDISKO TRANSPLANTACÍ Ruská 85, Praha 10 Stanovisko KST Věc: Souhlas s darováním tkání od zemřelých dárců Vydáno: 5. března 2014 Klíčová slova: tkáně, darování, vyjádření souhlasu, zemřelý dárce Obecným a základním zdrojem právní úpravy transplantací

Více

Metodika sestavení případu hospitalizace 010

Metodika sestavení případu hospitalizace 010 Metodika sestavení případu hospitalizace 010 Verze 010 (doplnění vyznačeno červeně) 1 / 6 NÁRODNÍ REFERENČNÍ CENTRUM 1a. Definice případu hospitalizace Časové vymezení Hospitalizační případ 1 je pro potřeby

Více

Metodika sestavení případu hospitalizace 012.001

Metodika sestavení případu hospitalizace 012.001 Metodika sestavení případu hospitalizace 012.001 Verze 012.001_návrh (doplnění pro verzi 012 zvýrazněno červeně) 1 / 7 NÁRODNÍ REFERENČNÍ CENTRUM 1a. Definice případu hospitalizace Časové vymezení Hospitalizační

Více

Metodika kódování diagnóz pro využití v IR-DRG

Metodika kódování diagnóz pro využití v IR-DRG Metodika kódování diagnóz pro využití v IR-DRG 009.2012 Platná verze MKN-10 Pro rok 2012 je platnou verzí Mezinárodní statistické klasifikace nemocí a přidružených zdravotních problémů 2. aktualizované

Více

Elektronický sběr dat pro NZIS

Elektronický sběr dat pro NZIS stav a perspektivy Ing. Pavel Langhammer ÚZIS ČR Palackého náměstí 4 128 01 Praha 2, P.O.Box 60 e-mail: langhammer@uzis.cz ISSS 2011 4.-5. 4. 2011 11 Současný stav ISSS Hradec Králové 4.-5. 4. 2011 www.uzis.cz

Více

SBÍRKA PŘEDPISŮ ČESKÉ REPUBLIKY

SBÍRKA PŘEDPISŮ ČESKÉ REPUBLIKY Ročník 2012 SBÍRKA PŘEDPISŮ ČESKÉ REPUBLIKY PROFIL PŘEDPISU: Titul předpisu: Vyhláška o stanovení pravidel a postupů při lékařském ozáření Citace: 410/2012 Sb. Částka: 150/2012 Sb. Na straně (od-do): 5212-5215

Více

Aplikace pro elektronicke odesla nı da vky Listu o prohlı dce zemr ele ho a dals ı ch da vek do NZIS.

Aplikace pro elektronicke odesla nı da vky Listu o prohlı dce zemr ele ho a dals ı ch da vek do NZIS. Aplikace pro elektronicke odesla nı da vky Listu o prohlı dce zemr ele ho a dals ı ch da vek do NZIS. ÚVOD Od 1. 1. 2016 vejde v platnost novela vyhlášky č. 297/2012 Sb., o náležitostech Listu o prohlídce

Více

Kapitola 2 Obecná pravidla pro vykazování výkonů

Kapitola 2 Obecná pravidla pro vykazování výkonů Kapitola 2 Obecná pravidla pro vykazování výkonů 1. VYKAZOVÁNÍ VÝKONŮ 1. Jednou provedený výkon hradí zdravotní pojišťovna pro jednoho pojištěnce pouze jednomu zdravotnickému zařízení. 2. Pokud není v

Více

Kapitola 2 Obecná pravidla pro vykazování výkonů

Kapitola 2 Obecná pravidla pro vykazování výkonů Kapitola 2 Obecná pravidla pro vykazování výkonů 1. VYKAZOVÁNÍ VÝKONŮ 1. Jednou provedený výkon hradí zdravotní pojišťovna pro jednoho pojištěnce pouze jednomu zdravotnickému zařízení. 2. Pokud není v

Více

Metodika pro pořizování a předávání dokladů pro komunikaci mezi zdravotnickými zařízeními a zdravotními pojišťovnami

Metodika pro pořizování a předávání dokladů pro komunikaci mezi zdravotnickými zařízeními a zdravotními pojišťovnami Metodika pro pořizování a předávání dokladů pro komunikaci mezi zdravotnickými zařízeními a zdravotními pojišťovnami Verze 6.2 Doplněk č. 16 Upravené znění na základě výsledků projednání se zástupci zdravotních

Více

Informace ze zdravotnictví Jihomoravského kraje

Informace ze zdravotnictví Jihomoravského kraje Informace ze zdravotnictví Jihomoravského kraje Ústavu zdravotnických informací a statistiky České republiky Brno 8 16.8.2006 Children and Adolescents Care - Activity in Branch in the Jihomoravsky Region

Více

ČÁST PRVNÍ Změna zákona o podmínkách uvádění biocidních přípravků a účinných látek na trh. Čl. I

ČÁST PRVNÍ Změna zákona o podmínkách uvádění biocidních přípravků a účinných látek na trh. Čl. I ZÁKON ze dne 2004, kterým se mění zákon č. 120/2002 Sb., o podmínkách uvádění biocidních přípravků a účinných látek na trh a o změně některých souvisejících zákonů, ve znění zákona č. 186/2004 Sb., a některé

Více

Právní zpravodaj. Obsah. Slovo na úvod. Vážené dámy, vážení pánové,

Právní zpravodaj. Obsah. Slovo na úvod. Vážené dámy, vážení pánové, Právní zpravodaj Slovo na úvod Vážené dámy, vážení pánové, právě si čtete první číslo Právního zpravodaje, který je sice určen zejména pro členy výboru České onkologické společnosti ČLS JEP a vedoucí Komplexních

Více

Metodika sestavení případu hospitalizace

Metodika sestavení případu hospitalizace Metodika sestavení případu hospitalizace 009.2012 1 / 6 NÁRODNÍ REFERENČNÍ CENTRUM 1a. Definice případu hospitalizace Časové vymezení Hospitalizační případ 1 je pro potřeby DRG časově vymezen pobytem nemocného

Více

Informace ze zdravotnictví Jihomoravského kraje

Informace ze zdravotnictví Jihomoravského kraje Informace ze zdravotnictví Jihomoravského kraje Ústavu zdravotnických informací a statistiky České republiky Brno 4 21.5.2003 Činnost oboru dětského a dorostového v ambulantní péči v Jihomoravském kraji

Více

Zdroje dostupných dat o zdraví lidí. Mgr. Jiří Holub, ÚZIS ČR Seminář SSLŘPZ 19. 10. 2011

Zdroje dostupných dat o zdraví lidí. Mgr. Jiří Holub, ÚZIS ČR Seminář SSLŘPZ 19. 10. 2011 Zdroje dostupných dat o zdraví lidí Mgr. Jiří Holub, ÚZIS ČR Seminář SSLŘPZ 19. 10. 2011 Obsah sdělení Úvod Projeví se nová legislativa na fungování NZIS a UZIS ČR? Projekt ereg a jeho vliv Zdroje dat

Více

tel: fax: (dále jen Zařízení lékárenské péče )

tel: fax:   (dále jen Zařízení lékárenské péče ) D o d a t e k č.... ke Smlouvě o poskytování a úhradě léčivých přípravků, potravin pro zvláštní lékařské účely a zdravotnických prostředků č.... ze dne...... (dále jen Smlouva ) uzavřené mezi: Zařízením

Více

Informace ze zdravotnictví Kraje Vysočina

Informace ze zdravotnictví Kraje Vysočina Informace ze zdravotnictví Kraje Vysočina Ústavu zdravotnických informací a statistiky České republiky Brno 5 16. 8. 2013 Souhrn Dětská a dorostová péče v Kraji Vysočina v roce 2012 Children and Adolescents

Více

Metodika pro pořizování a předávání dokladů

Metodika pro pořizování a předávání dokladů Metodika pro pořizování a předávání dokladů pro komunikaci mezi poskytovateli zdravotních služeb a zdravotními pojišťovnami Verze 6.2 Doplněk č. 21 textu metodiky Upravené znění na základě výsledků projednání

Více

ČÁST PRVNÍ Změna zákona o veřejném zdravotním pojištění Čl. I

ČÁST PRVNÍ Změna zákona o veřejném zdravotním pojištění Čl. I ZÁKON ze dne 2017, kterým se mění zákon č. 48/1997 Sb., o veřejném zdravotním pojištění a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů, ve znění pozdějších předpisů, a další související zákony Parlament

Více

VYHLÁŠKA. ze dne o provedení některých ustanovení zákona o léčivech týkajících se elektronických receptů

VYHLÁŠKA. ze dne o provedení některých ustanovení zákona o léčivech týkajících se elektronických receptů Návrh II. VYHLÁŠKA ze dne. 2017 o provedení některých ustanovení zákona o léčivech týkajících se elektronických receptů Ministerstvo zdravotnictví po předchozím projednání s Ministerstvem zemědělství,

Více

Zdravotnická dokumentace SHRNUTÍ

Zdravotnická dokumentace SHRNUTÍ Zdravotnická dokumentace SHRNUTÍ Zákonný rámec Zákon č.372/2011 Sb. - Zákon o zdravotnických službách ruší mj. Zákon 20/1962 Sb., - O zdraví lidu, vyhlášku č. 385/2006 Sb. O zdravotnické dokumentaci a

Více

Postup při úmrtí, druhy pitev volný výběr z 79 až 92. Ústav soudního lékařství a toxikologie 1. LF UK a VFN v Praze MUDr.

Postup při úmrtí, druhy pitev volný výběr z 79 až 92. Ústav soudního lékařství a toxikologie 1. LF UK a VFN v Praze MUDr. Postup při úmrtí, druhy pitev volný výběr z 79 až 92 Ústav soudního lékařství a toxikologie 1. LF UK a VFN v Praze MUDr. Matěj Bílek 79 (1) Na těle zemřelého lze provádět pouze tyto úkony a) prohlídku

Více

385/2006 Sb. VYHLÁŠKA. o zdravotnické dokumentaci

385/2006 Sb. VYHLÁŠKA. o zdravotnické dokumentaci 385/2006 Sb. VYHLÁŠKA o zdravotnické dokumentaci Ministerstvo zdravotnictví stanoví podle 67b odst. 19 zákona č. 20/1966 Sb., o péči o zdraví lidu, ve znění zákona č. 285/2002 Sb. a zákona č. 225/2006

Více

Částka 142. f) ve smluvních ambulantních zdravotnických zařízeních

Částka 142. f) ve smluvních ambulantních zdravotnických zařízeních Strana 5266 Sbírka zákonů č.396 / 2010 396 VYHLÁŠKA ze dne 17. prosince 2010 o stanovení hodnot bodu, výše úhrad zdravotní péče hrazené z veřejného zdravotního pojištění a regulačních omezení objemu poskytnuté

Více

VYHLÁŠKA. č. 391/2013 Sb., o zdravotní způsobilosti k tělesné výchově a sportu

VYHLÁŠKA. č. 391/2013 Sb., o zdravotní způsobilosti k tělesné výchově a sportu VYHLÁŠKA č. 391/2013 Sb., o zdravotní způsobilosti k tělesné výchově a sportu ze dne 25. listopadu 2013 Ministerstvo zdravotnictví stanoví podle 95 odst. 1 zákona č. 373/2011 Sb., o specifických zdravotních

Více

ZDRAVOTNICTVÍ ČR: Stručný přehled činnosti oboru rehabilitační a fyzikální medicína (FBLR) za období NZIS REPORT č.

ZDRAVOTNICTVÍ ČR: Stručný přehled činnosti oboru rehabilitační a fyzikální medicína (FBLR) za období NZIS REPORT č. NÁRODNÍ ZDRAVOTNICKÝ INFORMAČNÍ SYSTÉM AMBULANTNÍ PÉČE ZDRAVOTNICTVÍ ČR: Stručný přehled činnosti oboru rehabilitační a fyzikální medicína (FBLR) za období 2007 2015 NZIS REPORT č. K/22 (09/2016) Stručný

Více

Národní registr léčby uživatelů drog

Národní registr léčby uživatelů drog Národní registr léčby uživatelů drog Cíl prezentace: 1. základní informace o registru 2. zpravodajské jednotky 3. obsah hlášení zahájení a ukončení léčby 4. ukázky hlášenky v systému 5. spuštění systému

Více

Metodika pro pořizování a předávání dokladů

Metodika pro pořizování a předávání dokladů Metodika pro pořizování a předávání dokladů pro komunikaci mezi poskytovateli zdravotních služeb a zdravotními pojišťovnami Verze 6.2 Doplněk č. 34 textu metodiky Upravené znění na základě výsledků projednání

Více