P A R L A M E N T Č E S K É R E P U B L I K Y 337/2

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "P A R L A M E N T Č E S K É R E P U B L I K Y 337/2"

Transkript

1 P A R L A M E N T Č E S K É R E P U B L I K Y P o s l a n e c k á s n ě m o v n a volební období 337/2 Pozměňovací návrhy k vládnímu návrhu zákona, kterým se mění zákon České národní rady č. 558/1992 Sb., o dani z přidané hodnoty, ve znění pozdějších předpisů (tisk 337)

2 - 2 - Pozměňovací návrhy k vládnímu návrhu zákona, kterým se mění zákon České národní rady č. 558/1992 Sb., o dani z přidané hodnoty, ve znění pozdějších předpisů A. Pozměňovací návrhy obsažené v usnesení rozpočtového výboru z 22. schůze dne 24. listopadu 1999 č. 186 (337/2) K Čl. I. 1. K bodu 3 V 2 odst. 2 písm. r) se slovo koupit nahrazuje slovy nebo povinen nabýt. 2. Bod 7 se zrušuje. 3. Za bod 7 se vkládá nový bod 7a, který zní: 7a. V 5 odst. 3 se slova plátci od data účinnosti uvedeném na osvědčení o registraci" nahrazují slovy: plátci daně k prvému dni druhého měsíce, následujícího po měsíci, ve kterém předložily žádost o registraci plátce. 4. Bod 8 zní: V 5 odst. 4 zní: (4) O zrušení registrace mohou plátci požádat nejdříve po uplynutí jednoho roku od data účinnosti uvedeného na osvědčení o registraci, pokud jejich obrat nepřesáhl za nejbližší předcházející tří po sobě jdoucí měsíce částku Kč a zároveň za nejbližších předcházejících dvanáct po sobě jdoucích měsíců částku Kč, pokud tento zákon nestanoví jinak. O zrušení registrace může požádat plátce, který přestane být osobou podléhající dani. Plátci podle odstavce 2 mohou za podmínek uvedených ve větě první požádat o zrušení registrace jednotlivě pouze při vystoupení nebo vyloučení ze sdružení. Při rozpuštění sdružení mohou požádat všichni účastníci sdružení o zrušení registrace, až po vypořádání majetku ve sdružení. Obratem účastníka sdružení je pro účely zrušení registrace součet jeho obratu ze zdanitelných plnění uskutečňovaných mimo sdružení a podílu obratu sdružení připadajícího na účastníka tohoto sdružení. Podíl obratu připadající na účastníka sdružení se stanoví podle smlouvy, jinak rovným dílem.. 5. Poznámka pod čarou 3e) zní: 13 odst. 1 písm. a) až d) zákona č. 455/1991 Sb., o živnostenském podnikání (živnostenský zákon), ve znění pozdějších předpisů.. 6. K bodu 9 V 5 odst. 7 se ve třetí větě za slova pro uplatnění odpočtu jsou vkládají slova daňové doklady nebo. 7. Bod 12 se zrušuje. 8. K bodu 16 V 7 odst. 2 písm. d) zní: d) technické zhodnocení 16c ) najatého majetku provedené nájemcem, u kterého byl uplatněn odpočet daně nebo byl pořízen bez daně,.

3 K bodu 16 V 7 odst. 3 v poslední větě se zrušují slova:, anebo do dne ukončení smlouvy o finančním pronájmu,. 10. Body 23, 24 a 25 se zrušují. 11. K bodu 26 V 9 odst. 1 písm. p) se slova dnem převedení technického zhodnocení na pronajímatele nahrazují slovy dnem zaplacení technického zhodnocení vlastníkem najatého hmotného majetku. 12. K bodu 36 V 14 odst. 9 se na začátek vkládá věta, která zní: Základem daně je při vložení majetkového vkladu v nepeněžité podobě, které je zdanitelným plněním, hodnota nepeněžitého vkladu zapsaná v obchodním rejstříku, která je včetně daně K bodu 59 ( Pozn. v souvislosti s odkladem účinnosti změny metody zkracování nároku na odpočet daně) Z 19 se vyčleňují odstavce 2, 3, 4 a 5 do samostatného 19a, v 19 se odstavce 6 až 16 označují jako odstavce 2 až 12. V 19 nových odstavcích 5 a 12 se odkazy na odstavec 8 nahrazují odkazy na odstavec 4. 19a včetně nadpisu zní: 19a Uplatnění odpočtu daně (1) Nárok na odpočet daně v plné výši má plátce u přijatých zdanitelných plnění uskutečněných jiným plátcem, která použije k uskutečnění zdanitelných plnění podléhajících dani na výstupu, zdanitelných plnění osvobozených od povinnosti uplatnit daň na výstupu podle 45, 45b, 46 a 47, zdanitelných plnění osvobozených od daně uvedených v 20 odst. 2, případně k dosažení příjmů nebo výnosů za plnění, která nejsou zdanitelná, pokud tento zákon nestanoví jinak. (2) Nárok na odpočet daně nemá plátce u přijatých zdanitelných plnění, která použije k dosažení příjmů nebo výnosů za svá uskutečněná zdanitelná plnění osvobozená od daně podle 25, s výjimkou zdanitelných plnění osvobozených od daně uvedených v 20 odst. 2. (3) Plátce je povinen zkracovat nárok na odpočet daně na vstupu způsobem uvedeným v 20 a) u přijatých zdanitelných plnění, která použije k dosažení obratu za jím uskutečněná zdanitelná plnění uvedená v odstavci 1, tak i k dosažení příjmů nebo výnosů za zdanitelná plnění uvedená v odstavci 2, b) u přijatých zdanitelných plnění, u nichž není zřejmé, zda je použije k dosažení obratu za svá uskutečněná zdanitelná plnění uvedená v odstavci 1 nebo k dosažení příjmů nebo výnosů za zdanitelná plnění uvedená v odstavci 2. (4) Pokud zahraniční osoba oprávněná podnikat v tuzemsku přijme prostřednictvím své organizační složky zdanitelná plnění je povinna zkracovat nárok na odpočet podle 20 u všech přijatých zdanitelných plnění..

4 K bodu 59 V 19 se za odst. 6 vkládá nový odst. 7, ostatní odstavce se přečíslují, který zní: (7) U zdanitelných plnění podle 9 písm. a), e), f), g), h), i), o) a w), uskutečněných ode dne včetně, prokazuje plátce nárok na odpočet mimo náležitostí uvedených v odstavci 6 rovněž dokladem o zaplacení. Zaplacení musí být provedeno nejpozději k datu předložení daňového přiznání. O oprávněnosti nároku na odpočet rozhodne správce daně do 30 dnů ode dne předložení daňového přiznání plátcem. Pokud správce daně v této době nerozhodne, má se za to, že rozhodl ve prospěch plátce. Případná kontrola dokladů o zaplacení nemá odkladný účinek na odpočet daně. Náležitosti dokladu o zaplacení stanoví Ministerstvo financí vyhláškou.". 15. K bodu 60 V 20 odst. 2 zní: (2) Do součtu jmenovatele koeficientu se nezapočítává cena bez daně při převodu cenných papírů, který je zdanitelným plněním osvobozeným od daně podle 28 odst. 2 písm. b), cena bez daně při prodeji podniku nebo jeho části, který je zdanitelným plněním osvobozen od daně podle 35, cena bez daně za převod pozemků a staveb, který je zdanitelným plněním osvobozeným od daně podle 30, cena bez daně při prodeji platných poštovních cenin a kolkových známek, který je zdanitelným plněním osvobozeným od daně podle 26 písm. e), a vklady sázejících přijaté provozovateli při provozování loterií a jiných podobných her podle zákona č. 202/1990 Sb., v platném znění, které je zdanitelným plněním osvobozeným od daně podle 34, mimo sázkových her provozovaných podle ustanovení 2 písmena b), e), i), j) a k) zákona č. 202/1990 Sb. v platném znění. Do součtu jmenovatele koeficientu se nezapočítávají příjmy nebo výnosy za plnění, která nejsou zdanitelná, pokud zákon nestanoví jinak K bodu 60 V 20 odst. 9 se v první větě slova provede plátce nahrazují slovy provede osoba oprávněná. 17. K bodu 61 V 21 odst. 2 a 3 se slova ve lhůtě uvedené v 19 odst. 7 nahrazují slovy do tří let od konce zdaňovacího období, v němž se uskutečnilo zdanitelné plnění, jehož se oprava týká. 18. K bodu 61 V 21 odst. 4 se slova v 19 odst. 4 nebo 19 odst. 5 nahrazují slovy v 19a odst. 3 nebo 19a odst K bodu 68 V 28 odst. 2 písm. j) se slovo obchodních zrušuje. 20. Za bod 70 se vkládá nový bod 70a, který zní: 70a. V 28 odst. 5 v poslední větě se slova 20 odst. 6 nahrazují slovy Bod 77 se zrušuje. 22. Bod 80 se zrušuje.

5 K bodu 81 V 40 v poslední větě odstavce 2 se zrušují slova za jedno zdaňovací období. 24. Za bod 88 se vkládá nový bod 88a, který zní: 88a. V 45 odst. 1 se na konci doplňují slova včetně vývozu prostřednictvím osoby, která provádí přepravu zboží. 25. K bodu 99: V 45a odst. 8 se za první větu vkládá věta Vrací-li cizí stát českým osobám s diplomatickým statusem akreditovaným v tomto cizím státě daň v rozsahu vyšším než podle odstavce 2, vrátí Česká republika daň při zachování principu vzájemnosti K bodu b odst. 4 se ve druhé větě za slova platné letenky vkládají slova nebo palubní vstupenky. 27. K bodu 113 V 45f, odst. 1 zní: (1) Zdravotně postižená osoba má nárok na vrácení daně u automobilu zakoupeného v tuzemsku K bodu 113: V 45g odst. 7 se v první větě za slovo bezúplatně vkládají slova jiným osobám, kromě osob uvedených v odstavci l. 29. Za bod 116 se vkládá nový bod 116a, který zní: 116a. V 47 odst. 1 se na konci písmene d) doplňují slova a potrubím nebo elektrickým vedením, tečka se nahrazuje čárkou a doplňují se písmena e), f) a g), která znějí: e) mezi dvěma pohraničními předacími místy, f) od podacího pohraničního místa do místa v tuzemsku, g) z místa v tuzemsku do pohraničního předacího místa Za bod 116a se vkládá nový bod 116b, který zní: 116b. V 47 odstavci 1 se na konci odstavce doplňuje věta Pohraničním předacím místem se pro účely tohoto zákona rozumí místo na elektrickém vedení nebo potrubí, ve kterém dochází k měření množství zboží vstupujícího do tuzemska nebo vystupujícího z tuzemska Za bod 116b se vkládá nový bod 116c, který zní: 116c. V 47 odstavci 7 se na konci odstavce doplňuje věta Daňovým dokladem při uskutečněné mezinárodní přepravě zboží potrubím nebo elektrickým vedením je doklad o zaplacení nebo písemná smlouva o úhradě poskytnutých služeb, potvrzená osobou, v jejíž prospěch se mezinárodní přeprava uskutečňuje, případně běžný daňový doklad podle 12 odst V bodu 121 v příloze č. 1 zákona se vkládají další položky seznamu zboží podléhajícího snížené sazbě, které znějí: za položku 3209 se vkládají následující položky ex Ochranné přípravky pro stomiky ve formě pudru

6 - 6 - ex Ochranné přípravky pro stomiky ve formě krému, masti, gelu nebo v podobné konzistenci ex Ochranné přípravky pro stomiky ve formě papíru, vaty, plsti nebo netkané textilie impregrované, natřené nebo pokryté ochranný prostředkem ex Odstraňovače náplastí a ochranný přípravků pro stomiky na bázi mýdla nebo ve formě papíru, vaty, plsti nebo netkané textilie natřené nebo pokryté mýdlem nebo detergenem ex Odstraňovače náplastí a ochranných přípravků pro stomiky na bázi povrchové aktivních látek za položku se vkládají následující položky: ex Kolostomické, urostomické, ileostomické a podobné sběrné sáčky pro potřeby stomiků ex Kolostomické, urostomické, ileostomické a podobné sběrné sáčky pro potřeby stomiků, jejich části a součásti, a další výrobky z plastů pro stomiky ex Ochranné kaučukové destičky pro potřeby stomiků určené k vyplňování těleských prohlubní nebo pooperačních jizev položka se nahrazuje položkou, která zní: ex Punčochové kalhoty na křečové žíly a punčochy na křečové žíly za položku se zařazují následující položky: ex Zdravotní podpůrné a nápravní bandáže určené k prevenci či léčbě poranění kloubů, páteře, nebo jiných částí těla ex Zdravotní podpůrné a nápravní bandáže určené k prevenci či léčbě poranění kloubů, páteře, nebo jiných částí těla za položku se zařazuje položka, která zní: ex Šikmá schodišťová plošina pro přepravu těžce zdravotně postižených osob upoutaných na vozíku položka se nahrazuje následujícími položkami: ex Zvětšovače televizního obrazu pro nevidomé a částečně vidící osoby ex Zvětšovače televizního obrazu pro nevidomé a částečně vidící osoby za položku se vkládá položka: ex Kočárky speciálně konstruované pro těžce zdravotně postižené děti a jejich části, součásti a příslušenství za položku 9003 se zařazuje položka: Brýle (korekční, ochranné nebo jiné) za položku se zařazuje položka: ex Dětské sedačky do automobilů Za bod 121 se doplňuje bod 122, který zní: 122. V příloze č. 2 zákona se položky uvedené pod číselným kódem 55.1, 55.2, 55.3 a 55.4 nahrazují položkou 55, která včetně poznámky pod čarou č. 55) zní:

7 Služby ubytovací a stravovací - pouze podávání nápojů alkoholických 55) a prodej tabákových výrobků 55) 1 odst. 2 zákona č. 37/1989 Sb., o ochraně před alkoholismem a jinými toxikomaniemi, ve znění pozdějších předpisů... K čl. II. 34. K bodu 1 Za slovo hodnoty se vkládají slova za období. 35. K bodu 2 Slova od 1. ledna 2000 do 31. prosince 2000 se nahrazují slovy od 1. ledna 2001 do 31. prosince 2001 a slova od 1. ledna 2000 se nahrazují slovy od 1. ledna K bodu 3 Slova do 31. prosince 1999 se nahrazují slovy do 31. prosince K bodu 4 Slova 31.prosince 2001 se nahrazují slovy 31. prosince Doplňují se nové body 5 až 9, které znějí: 5. V 11 odstavci 1 se slova na konci druhé věty a v členění na plnění s nárokem na odpočet daně, bez nároku na odpočet daně a na plnění u nichž je povinen zkracovat nárok na odpočet daně, včetně stanovení poměrné části odpočtu daně a záznamy o úpravách odpočtu daně poprvé použijí od 1. ledna V období od 1. ledna 2000 do 31. prosince 2000 se v 5 odstavci 5 slova 19a odst. 1 nahrazují slovy 19 a čtvrtá věta se poprvé použije od 1. ledna Body 60 ( 20, s výjimkou 20 odst. 2), 62 ( 22), 63 (zrušení 25 odst. 3), 79 ( 38a), 118( 47 odst. 6) se poprvé použijí od 1. ledna a se poprvé použije od 1. ledna V 21 odstavci 4 se slova týkající se přijatých zdanitelných plnění uvedených v 19a odst. 3 nebo 19a odst. 4, poprvé použijí od 1. ledna K Čl. IV 39. Dosavadní Čl. IV se označuje jako Čl. V a Čl. IV zní: Čl. IV Zrušovací ustanovení 19 odst. 7 pozbývá účinnosti dnem ".

8 Legislativně technické úpravy Ve vládním návrhu zákona je potřeba udělat řadu dále uvedených legislativně technických úprav. 1. V mnoha bodech návrhu je potřeba slova zvláštní předpis nahradit slovy zvláštní právní předpis. 2. V nadpisu zákona ve výčtu novel zákona bude doplněna poslední novela č. 129/1999 Sb. 3. U bodu 4 budou slova pod čarou č. 2d a 2f nahrazena slovy pod čarou č. 2d), 2f), 2g), 2h) a 3b). Zde upozorňujeme, že poznámka pod čarou č. 3b) je prvně použita u bodu 4 a proto by neměla být součástí bodu 9, kde v návrhu zákona je. 4. V bodu 7 se slova do 20.dne nahradí slovy do dvacátého dne. 5. V bodu 8 se před text odstavce 4 doplní označení (4), slovo tři se nahradí číslovkou V úvodní větě bodu 9 se za slova V 5 odstavce 5,6 a 7 vloží slova včetně poznámky pod čarou č. 3f) a na konci se zruší slova Poznámky pod čarou č.3b a č. 3f znějí:. 7. V bodu 16 poznámka pod čarou 3g) má znít: 2 písm.f) zákona č. 13/1993 Sb., celní zákon, ve znění zákona č. 113/1997 Sb.. 8. V bodu 17 u poznámky pod čarou č. 5h) se doplní slova ve znění pozdějších předpisů. 9. V úvodní větě bodu 18 se za slova V 9 odst. 1 písmeno d) vloží slova včetně poznámky pod čarou č. 6a) a zruší se slova Poznámka pod čarou č. 6a zní:. 10. V bodu 26 u poznámky pod čarou č. 6b) se doplní slova ve znění zákona č. 264/1992 Sb. 11. V bodu 52 se v odstavci 4 se slova po uplynutí tří let nahradí slovy po uplynutí 3 let. 12. V bodu 54 je omylem napsána dvakrát úvodní věta. 13. V bodu 59 v odstavci 7 se slova po uplynutí tří let nahradí slovy po uplynutí 3 let a v poznámce pod čarou č. 16e) se doplní slova ve znění pozdějších předpisů. 14. V bodu 72 v odstavci 2 se slova do dvou let nahradí slovy do 2 let. 15. V bodu 73 u poznámky pod čarou č. 29 se doplní slova a o změně a doplnění dalších zákonů (zákon o vysokých školách). V poznámce č. 30 se výčet novel zákonů nahradí slovy ve znění pozdějších předpisů. V další poznámce se zruší slova ČNR a na konci se doplní slova ve znění pozdějších předpisů. 16. V bodu 80 se slova v průběhu tří nahradí slovy v průběhu V bodu 84 se slova po uplynutí tří nahradí slovy po uplynutí 3. (dvakrát) 18. V bodu 91 se slova za označením nahradí slovy pod označením. 19. V bodu 92 se vložená slova započnou a ukončí větnou čárkou jako věta vložená. 20. V bodu 93 se slovo vypouští nahradí slovem zrušuje. 21. V bodu 104 se zruší slovo textu. 22. V bodu 107 se na začátku slovo Za nahradí slovem Pod. 23. V bodu 113 v 45g odst. 2 písm. a) se zruší slovo podle. 24. V bodu 115 bude úvodní věta znít: V 46 odstavce 2,3 a 4 znějí:. Odstavec 5 je třeba z tohoto bodu vyjmout. Odstavec musí být samostatným bodem novely, protože se doplňuje a dosud v 46 nebyl. 25. Za bod 115 je třeba doplnit nový bod (pracovně 115a), který bude znít: 115a. V 46 se doplňuje odstavec 5, který zní: (přenese se z bodu 115). 26. V bodu 116 se v poznámce pod čarou č. 48h) doplní slova a o změně a doplnění zákona č. 455/1991 Sb., o živnostenském podnikání (živnostenský zákon) ve znění pozdějších předpisů, ve znění zákona č.189/1999 Sb V bodu 118 se za slova podle 19 až 21 vloží slovo nahrazují.

9 Legislativně technické připomínky (v souvislosti s odkladem účinnosti změny metody zkracování nároku na odpočet daně) K bodu 9: V 5 odstavec 5 slova 19 odst. 2 se nahrazují slovy 19a odst. 1 a slova 19 odst. 4 se nahrazují slovy 19a odst. 3. K bodu 16: a) V 7 odstavci 2 písmeno b) se slova 19 odst. 8 nahrazují slovy 19 odst. 4. b) V 7 odstavci 2 písmeno c) se slova 19 odst. 8 nahrazují slovy 19 odst. 4. c) V 7 odstavci 2 písmeno f) se slova 19 odst. 8 nahrazují slovy 19 odst. 4. K bodu 17: a) V 8 písmeno e) se slova 19 odst. 8 nahrazují slovy 19 odst. 4. b) V 8 písmeno i) se slova 19 odst. 8 nahrazují slovy 19 odst. 4. c) V 8 písmeno j) se slova 19 odst. 14 nahrazují slovy 19 odst. 10. K bodu 39: V 14 odstavec 15 písmeno b) se slova 19 odst. 8 nahrazují slovy 19 odst. 4. K bodu 50: V názvu bodu 50 doplnit chybějící znak před číslovkou 15. K bodu 54: V 16 odstavec 6 se slova 19 odst. 8 nahrazují slovy 19 odst. 4. K bodu 60: a) V 20 odstavec 1 se slova 19 odst. 4 nebo 5 nahrazují slovy 19a odst. 3 nebo 4. b) V 20 odstavec 5 se slova 19 odst. 4 nebo 5 nahrazují slovy 19a odst. 3 nebo 4. c) V 20 odstavec 6 se slova 19 odst. 4 nebo 5 nahrazují slovy 19a odst. 3 nebo 4. d) V 20 odstavec 7 se slova 19 odst. 4 nebo 5 nahrazují slovy 19a odst. 3 nebo 4. e) V 20 odstavec 8 se slova 19 odst. 4 nebo 5 nahrazují slovy 19a odst. 3 nebo 4. K bodu 62: a) V 22 odstavec 1 se slova 19 odst. 2 nahrazují slovy 19a odst. 1 a slova 19 odst. 3 nebo 4 nahrazují slovy 19a odst. 2 nebo 3. b) V 22 odstavec 2 se slova 19 odst. 3 nahrazují slovy 19a odst. 2. c) V 22 odstavec 3 se slova 19 odst. 4 nahrazují slovy 19a odst. 3. d) V 22 odstavec 4 se slova 19 odst. 3 nahrazují slovy 19a odst. 2 a slova 19 odst. 2 nebo 4 nahrazují slovy 19a odst. 1 nebo 3. e) V 22 odstavec 5 se slova 19 odst. 2 nahrazují slovy 19a odst. 1. f) V 22 odstavec 6 se slova 19 odst. 4 nahrazují slovy 19a odst. 3.

10 Pozměňovací návrhy přednesené ve druhém čtení dne 1. prosince 1999 B. Poslanec Radim Turek K čl. I bod 113 V 45e odst. 3 ve větě druhé se za slova zmocněná osoba vkládají slova, která je plátcem daně. C. Poslanec Bohuslav Sobotka 1. V čl. IV se slova 1. ledna 2000 nahrazují slovy 1. dubna K čl. I bodu Do 19 odst. 7 (po přečíslování odstavec 3 v případě přijetí bodu 13 usnesení RV části A) se za první větu vkládá věta, která zní: V případě zdanitelných plnění za úplatu lze nárok na odpočet daně uplatnit nejdříve v daňovém přiznání za zdaňovací období, ve kterém plátce prokazatelně zaplatil přijaté zdanitelné plnění.. D. Poslanec Zdeněk Kořistka Do čl. I bodu 121 se doplňuje položka, která zní: ex fotosenzitivní polovodičové zařízení včetně fotovoltaických článků, též sestavy v modulu nebo zabudovaných do panelů; diody vyzařující světlo (LED). E. Poslankyně Zdeňka Horníková V usnesení RV části A bodu 38 se v bodu 7 zrušují slova s výjimkou 20 odst. 2. Poznámka: hlasovat pouze nebude-li přijat bod 15 usnesení RV (část A). F. Poslanec Ivan Pilip 1. Název zákona zní takto: ZÁKON ze dne, kterým se mění zákon č. 588/1992 Sb., o dani z přidané hodnoty, ve znění pozdějších předpisů, a o změně zákona č. 586/1992 Sb., o daních z příjmů, ve znění pozdějších předpisů. 2. Nad čl. I se vkládá text, který zní: ČÁST PRVNÍ ZMĚNA ZÁKONA Z PŘIDANÉ HODNOTY.

11 Za čl. III se vkládá nová část druhá, která zní: ČÁST DRUHÁ ZMĚNA ZÁKONA O DANÍCH Z PŘÍJMŮ Čl. IV Zákon č. 586/1992 Sb., o daních z příjmů, ve znění zákona č. 96/1993 Sb., zákona č. 157/1993 Sb., zákona č. 196/1993 Sb., zákona č. 323/1993 Sb., zákona č. 259/1994 Sb., zákona č. 118/1995 Sb., zákona č. 149/1995 Sb., zákona č. 316/1996 Sb., zákona č. 209/1997 Sb., zákona č. 210/1997 Sb., zákona č. 111/1998 Sb., zákona č. 149/1998 Sb., zákona č. 168/1998 Sb., zákona č. 333/1998 Sb.,zákona č. 63/1999 Sb., zákona č. 129/199 Sb., zákona č. 144/1999 Sb., zákona č. 170/1999 Sb., zákona č. 225/1999 Sb. a zákona č../ Sb., se mění takto: 1. V 15 odst. 2 větě druhé se vypouštějí slova uvedeného ve větě první. 2. V 16 odst. 2 větě první se slova 25 % nahrazují slovy 15%. 3. V 21 odst. 4 se slova 25 % nahrazují slovy 15 % odst. 1 zní: (1) Zvláštní sazba daně z příjmu, plynoucích ze zdrojů na území České republiky pro poplatníky uvedené v 2 odst. 3 a 17 odst. 4 s výjimkou stálé provozovny ( 22 odst. 2 a 3) činí a) 25 %, a to 1. z příjmů uvedených v 22 odst. 1 písm. c), f) a g) bod 1, 2 a 6 s výjimkou příjmů, pro které je stanovena zvláštní sazba daně v odstavci 2 písm. c) a d), 2. z příjmů z nájemného 22 odst. 1, písm. g) bod 5 s výjimkou uvedenou v písm. c), b) 15%, a to 1. z příjmů uvedených v 22 odst. 1 písm. g, bod 3 a 4, 2. z podílu připadajícího na podílový list při zrušení podílového fondu, 34c) sníženého o cenu pořízení 20) podílového listu. Jednotlivý příjem z vypořádacího podílu nebo podílu na likvidačním zůstatku anebo jim obdobné plnění se snižuje o nabývací cenu podílu na obchodní společnosti nebo družstvu. Za podíly na zisku se považují i částky použité ze zisku po zdanění na zvýšení vkladu společníka v akciové společnosti, společníka ve společnosti s ručením omezeným, komanditisty v komanditní společnosti nebo na zvýšení členského vkladu člena družstva s výjimkou zvýšení vkladu společníka na základě zvýšení základního jmění z vlastních zdrojů společnosti s ručením omezeným nebo akciové společnosti, 35) c) 1 % z nájemného u finančního pronájmu s následnou koupí najaté věci.. 5. V 36 odst. 3 ve větě druhé se slova u příjmů uvedených v odstavci 2 písm. a) body 1 a 5 zrušují. 6. V 36 odst. 4 a odst. 5 se slova uvedenou v odstavci 2 písm. a) a slova podle odstavce 2 zrušují.

12 V 38d odst. 2 větě první se slova odstavec 2 písm. a) body 2 a 4 zrušují. Čl. V (eventuelně Čl. VI - viz část A usnesení RV bod 39) Přechodné ustanovení Pro daňové povinnosti za léta 1993 až 1999 platí dosavadní předpisy a ustanovení čl. IV tohoto zákona a čl. III zákona č. 129/1999 Sb., se použijí poprvé pro zdaňovací období roku ČÁST TŘETÍ Čl. VI (eventuelně Čl. VII - viz část A usnesení RV bod 39) Účinnost Tento zákon nabývá účinnosti dnem 1. ledna Poznámka legislativního odboru: uvedená účinnost je v rozporu s navrženou účinností ve druhém čtení pro zákon o dani z přidané hodnoty a je i nereálná z hlediska dodržení lhůt zákonodárného procesu při přijímání zákona. G. Poslanec Vlastimil Tlustý K čl. I bod V 19 za odstavec 6 se vkládá nový odstavec 7, ostatní odstavce se přečíslují, který zní: (7) U zdanitelných plnění podle 9 písm. a), e), f), g), h), i), o), a w) uskutečněných ode dne včetně, prokazuje plátce nárok na odpočet mimo náležitostí uvedených v odstavci 6 rovněž dokladem o zaplacení. Zaplacení musí být provedeno nejpozději k datu předložení daňového přiznání.. 2. Do odstavce 7 se doplňují věty, které znějí: O oprávněnosti nároku na odpočet rozhodne správce daně do 30 dnů ode dne předložení daňového přiznání plátcem. Pokud správce daně v této době nerozhodne, má se za to, že rozhodl ve prospěch plátce. Případná kontrola dokladů o zaplacení nemá odkladný účinek na odpočet daně. Náležitosti dokladů o zaplacení stanoví Ministerstvo financí vyhláškou.. (Podle zdůvodnění ve stenozáznamu ze druhého čtení v případě přijetí C2 se G2 po přijetí doplní na konec C2. V případě nepřijetí C2 tvoří G1 a G2 kompletní nový odstavec 7, který je bod 14 usnesení RV část A).

13 V čl. I bod 17 se v 8 se na konci písmene m) tečka nahrazuje čárkou a doplňuje se písmeno n), které zní: n) bezúplatný převod vlastnického práva k movité věci, který je uskutečněn při poskytnutí úvěru bankou a k němuž dojde mezi subjektem, kterému banka poskytla úvěr, a touto bankou; stejně se posuzuje i bezúplatný zpětný převod vlastnického práva k téže movité věci mezi bankou a subjektem, kterému byl poskytnut úvěr, po splacení úvěru.. V Praze dne 2. prosince 1999 Ing. Vlastimil Tlustý, Csc. v.r. zpravodaj rozpočtového výboru

Parlament České republiky Poslanecká sněmovna 4. volební období rozpočtový výbor. ZPRÁVA ZPRAVODAJE z 11. schůze dne 19.

Parlament České republiky Poslanecká sněmovna 4. volební období rozpočtový výbor. ZPRÁVA ZPRAVODAJE z 11. schůze dne 19. Parlament České republiky Poslanecká sněmovna 4. volební období - 2003 rozpočtový výbor 148 ZPRÁVA ZPRAVODAJE z 11. schůze dne 19. března 2003 k vládnímu návrhu zákona, kterým se mění zákon č. 588/1992

Více

Parlament České republiky Poslanecká sněmovna rozpočtový výbor 3. volební období USNESENÍ z 16. schůze dne 23. června 1999

Parlament České republiky Poslanecká sněmovna rozpočtový výbor 3. volební období USNESENÍ z 16. schůze dne 23. června 1999 Parlament České republiky Poslanecká sněmovna rozpočtový výbor 3. volební období 1999 129 USNESENÍ z 16. schůze dne 23. června 1999 k vládnímu návrhu zákona, kterým se mění zákon č. 357/1992 Sb., o dani

Více

Parlament České republiky POSLANECKÁ SNĚMOVNA volební období 377/2. Pozměňovací a jiné návrhy

Parlament České republiky POSLANECKÁ SNĚMOVNA volební období 377/2. Pozměňovací a jiné návrhy Parlament České republiky POSLANECKÁ SNĚMOVNA 2011 6. volební období 377/2 Pozměňovací a jiné návrhy k vládnímu návrhu zákona, kterým se mění zákon č. 235/2004 Sb., o dani z přidané hodnoty, ve znění pozdějších

Více

PARLAMENT ČESKÉ REPUBLIKY POSLANECKÁ SNĚMOVNA. VIII. volební období 206/2

PARLAMENT ČESKÉ REPUBLIKY POSLANECKÁ SNĚMOVNA. VIII. volební období 206/2 PARLAMENT ČESKÉ REPUBLIKY POSLANECKÁ SNĚMOVNA VIII. volební období 206/2 Usnesení rozpočtového výboru č. 176 ze dne 21. listopadu 2018 k vládnímu návrhu zákona, kterým se mění některé zákony v oblasti

Více

PARLAMENT ČESKÉ REPUBLIKY POSLANECKÁ SNĚMOVNA. VII. volební období 398/3

PARLAMENT ČESKÉ REPUBLIKY POSLANECKÁ SNĚMOVNA. VII. volební období 398/3 PARLAMENT ČESKÉ REPUBLIKY POSLANECKÁ SNĚMOVNA VII. volební období 398/3 Pozměňovací a jiné návrhy k vládnímu návrhu zákona, kterým se mění zákon č. 563/1991 Sb., o účetnictví, ve znění pozdějších předpisů,

Více

Návrh na zamítnutí návrhu podal dne 16. června 2015 poslanec Zbyněk Stanjura.

Návrh na zamítnutí návrhu podal dne 16. června 2015 poslanec Zbyněk Stanjura. Pozměňovací a jiné návrhy k vládnímu návrhu na vydání zákona, kterým se mění zákon č. 58/1995 Sb., o pojišťování a financování vývozu se státní podporou a o doplnění zákona č. 166/1993 Sb., o Nejvyšším

Více

P A R L A M E N T Č E S K É R E P U B L I K Y 112/3

P A R L A M E N T Č E S K É R E P U B L I K Y 112/3 P A R L A M E N T Č E S K É R E P U B L I K Y P o s l a n e c k á s n ě m o v n a 1999 3. volební období 112/3 Pozměňovací návrhy k návrhu zákona, kterým se mění zákon č. 42/1994 Sb., o penzijním připojištění

Více

P A R L A M E N T Č E S K É R E P U B L I K Y

P A R L A M E N T Č E S K É R E P U B L I K Y P A R L A M E N T Č E S K É R E P U B L I K Y P o s l a n e c k á s n ě m o v n a 2007 5. volební období 319/3 Pozměňovací a jiné návrhy k vládnímu návrhu zákona, kterým se mění zákon č. 243/2000 Sb.,

Více

Parlament České republiky Poslanecká sněmovna rozpočtový výbor 3. volební období USNESENÍ z 12. schůze dne 21. dubna 1999

Parlament České republiky Poslanecká sněmovna rozpočtový výbor 3. volební období USNESENÍ z 12. schůze dne 21. dubna 1999 Parlament České republiky Poslanecká sněmovna rozpočtový výbor 3. volební období 1999 109 USNESENÍ z 12. schůze dne 21. dubna 1999 k vládnímu návrhu zákona, kterým se mění zákon č. 42/1994 Sb., o penzijním

Více

SBÍRKA PŘEDPISŮ ČESKÉ REPUBLIKY

SBÍRKA PŘEDPISŮ ČESKÉ REPUBLIKY Ročník 2009 SBÍRKA PŘEDPISŮ ČESKÉ REPUBLIKY PROFIL PŘEDPISU: Titul předpisu: Zákon, kterým se mění zákon č. 235/2004 Sb., o dani z přidané hodnoty, ve znění pozdějších předpisů, a některé další zákony

Více

PARLAMENT ČESKÉ REPUBLIKY POSLANECKÁ SNĚMOVNA. VII. volební období 216/1

PARLAMENT ČESKÉ REPUBLIKY POSLANECKÁ SNĚMOVNA. VII. volební období 216/1 PARLAMENT ČESKÉ REPUBLIKY POSLANECKÁ SNĚMOVNA VII. volební období 216/1 Usnesení rozpočtového výboru č. 113 ze dne 3. září 2014 k vládnímu návrhu zákona, kterým se mění zákon č. 240/2013 Sb., o investičních

Více

Parlament České republiky Poslanecká sněmovna 3. volební období rozpočtový výbor. USNESENÍ z 40. schůze dne 17. ledna 2001

Parlament České republiky Poslanecká sněmovna 3. volební období rozpočtový výbor. USNESENÍ z 40. schůze dne 17. ledna 2001 Parlament České republiky Poslanecká sněmovna 3. volební období - 2001 rozpočtový výbor 398 USNESENÍ z 40. schůze dne 17. ledna 2001 k vládnímu návrhu zákona, kterým se mění zákon č. 587/1992 Sb., o spotřebních

Více

P A R L A M E N T Č E S K É R E P U B L I K Y. P o s l a n e c k á s n ě m o v n a

P A R L A M E N T Č E S K É R E P U B L I K Y. P o s l a n e c k á s n ě m o v n a P A R L A M E N T Č E S K É R E P U B L I K Y P o s l a n e c k á s n ě m o v n a 2000 3. volební období 478/5 Pozměňovací návrhy k vládnímu návrhu zákona, kterým se mění zákon č. 563/1991 Sb., o účetnictví,

Více

10. funkční období. Návrh zákona, kterým se mění některé zákony v souvislosti s přijetím zákona o evidenci tržeb

10. funkční období. Návrh zákona, kterým se mění některé zákony v souvislosti s přijetím zákona o evidenci tržeb 201 10. funkční období 201 Návrh zákona, kterým se mění některé zákony v souvislosti s přijetím zákona o evidenci tržeb (Navazuje na sněmovní tisk č. 514 ze 7. volebního období PS PČR) Lhůta pro projednání

Více

P A R L A M E N T Č E S K É R E P U B L I K Y

P A R L A M E N T Č E S K É R E P U B L I K Y P A R L A M E N T Č E S K É R E P U B L I K Y P o s l a n e c k á s n ě m o v n a 2002 3. volební období 1171/3 Pozměňovací návrhy k návrhu poslanců Miroslava Ouzkého, Zdeňka Škromacha a dalších na vydání

Více

P A R L A M E N T Č E S K É R E P U B L I K Y. 3. volební období 1229/7. Pozměňovací návrhy

P A R L A M E N T Č E S K É R E P U B L I K Y. 3. volební období 1229/7. Pozměňovací návrhy P A R L A M E N T Č E S K É R E P U B L I K Y P o s l a n e c k á s n ě m o v n a 2002 3. volební období 1229/7 Pozměňovací návrhy k vládnímu návrhu zákona o přijetí úvěrů na financování Programu pořízení

Více

P A R L A M E N T Č E S K É R E P U B L I K Y

P A R L A M E N T Č E S K É R E P U B L I K Y P A R L A M E N T Č E S K É R E P U B L I K Y P o s l a n e c k á s n ě m o v n a 2003 4. volební období 397/3 Pozměňovací návrhy k vládnímu návrhu zákona, kterým se mění zákon č. 117/1995 Sb., o státní

Více

2. V 2 odst. 2 se na konci písmene e) čárka nahrazuje tečkou a písmeno f) se včetně poznámky pod čarou č. 1f zrušuje.

2. V 2 odst. 2 se na konci písmene e) čárka nahrazuje tečkou a písmeno f) se včetně poznámky pod čarou č. 1f zrušuje. Částka 100 Sbírka zákonů č. 258 / 2016 Strana 3877 258 ZÁKON ze dne 14. července 2016, kterým se mění některé zákony v souvislosti s přijetím zákona o spotřebitelském úvěru Parlament se usnesl na tomto

Více

Parlament České republiky Poslanecká sněmovna rozpočtový výbor 3. volební období USNESENÍ z 6. schůze dne 18. listopadu 1998

Parlament České republiky Poslanecká sněmovna rozpočtový výbor 3. volební období USNESENÍ z 6. schůze dne 18. listopadu 1998 Parlament České republiky Poslanecká sněmovna rozpočtový výbor 3. volební období 1998 53 USNESENÍ z 6. schůze dne 18. listopadu 1998 k vládnímu návrhu zákona, kterým se mění zákon č. 586/1992 Sb., o daních

Více

PARLAMENT ČESKÉ REPUBLIKY POSLANECKÁ SNĚMOVNA. VII. volební období 873/1

PARLAMENT ČESKÉ REPUBLIKY POSLANECKÁ SNĚMOVNA. VII. volební období 873/1 PARLAMENT ČESKÉ REPUBLIKY POSLANECKÁ SNĚMOVNA VII. volební období 873/1 Usnesení rozpočtového výboru č. 557 ze dne 16. listopadu 2016 k vládnímu návrhu zákona, kterým se mění některé zákony v oblasti daní

Více

10. funkční období. Návrh zákona, kterým se mění některé zákony v souvislosti s přijetím zákona o spotřebitelském úvěru

10. funkční období. Návrh zákona, kterým se mění některé zákony v souvislosti s přijetím zákona o spotřebitelském úvěru 296 10. funkční období 296 Návrh zákona, kterým se mění některé zákony v souvislosti s přijetím zákona o spotřebitelském úvěru (Navazuje na sněmovní tisk č. 680 ze 7. volebního období PS PČR) Lhůta pro

Více

10. funkční období. (Navazuje na sněmovní tisk č. 352 ze 7. volebního období PS PČR) Lhůta pro projednání Senátem uplyne 16.

10. funkční období. (Navazuje na sněmovní tisk č. 352 ze 7. volebního období PS PČR) Lhůta pro projednání Senátem uplyne 16. 111 10. funkční období 111 Návrh zákona, kterým se mění zákon č. 58/1995 Sb., o pojišťování a financování vývozu se státní podporou a o doplnění zákona č. 166/1993 Sb., o Nejvyšším kontrolním úřadu, ve

Více

PARLAMENT ČESKÉ REPUBLIKY POSLANECKÁ SNĚMOVNA. VI. volební období 524/1

PARLAMENT ČESKÉ REPUBLIKY POSLANECKÁ SNĚMOVNA. VI. volební období 524/1 PARLAMENT ČESKÉ REPUBLIKY POSLANECKÁ SNĚMOVNA VI. volební období 524/1 Usnesení hospodářského výboru č. 150 ze dne 29. února 2012 k vládnímu návrhu zákona, kterým se mění zákon č. 72/2000 Sb., o investičních

Více

Nárok na odpočet daně má podle 72 odst. 1 ZDPH. uskutečnění své ekonomické činnosti. Nárok na uplatnění

Nárok na odpočet daně má podle 72 odst. 1 ZDPH. uskutečnění své ekonomické činnosti. Nárok na uplatnění Odpočet DPH Problematiku odpočtu DPH řeší ZDPH v 72 79, Nárok na odpočet daně má podle 72 odst. 1 ZDPH plátce, pokud přijatá zdanitelná plnění použije pro uskutečnění své ekonomické činnosti. Nárok na

Více

10. funkční období. Návrh zákona, kterým se mění některé zákony v souvislosti s účinností rekodifikace soukromého práva

10. funkční období. Návrh zákona, kterým se mění některé zákony v souvislosti s účinností rekodifikace soukromého práva 37 10. funkční období 37 Návrh zákona, kterým se mění některé zákony v souvislosti s účinností rekodifikace soukromého práva (Navazuje na sněmovní tisk č. 306 ze 7. volebního období PS PČR) Lhůta pro projednání

Více

Novela zákona o DPH k 1. 5. 2004

Novela zákona o DPH k 1. 5. 2004 Ing. Hana Čermáková Daňový poradce číslo 3037 Novela zákona o DPH k 1. 5. 2004 Zákon č. 235/2004 ze dne 1. dubna 2004 o dani z přidané hodnoty, kterým je nahrazen zákon č. 588/1992 Sb., o dani z přidané

Více

PARLAMENT ČESKÉ REPUBLIKY POSLANECKÁ SNĚMOVNA. VII. volební období 747/6

PARLAMENT ČESKÉ REPUBLIKY POSLANECKÁ SNĚMOVNA. VII. volební období 747/6 PARLAMENT ČESKÉ REPUBLIKY POSLANECKÁ SNĚMOVNA VII. volební období 747/6 Pozměňovací a jiné návrhy k vládnímu návrhu zákona, kterým se mění zákon č. 49/1997 Sb., o civilním letectví a o změně a doplnění

Více

P A R L A M E N T Č E S K É R E P U B L I K Y

P A R L A M E N T Č E S K É R E P U B L I K Y P A R L A M E N T Č E S K É R E P U B L I K Y P o s l a n e c k á s n ě m o v n a 2002 3. volební období 1200/5 Pozměňovací návrhy k návrhu poslanců Jana Bláhy a Evžena Snítilého na vydání zákona, kterým

Více

Parlament České republiky POSLANECKÁ SNĚMOVNA volební období 145 USNESENÍ hospodářského výboru z 23. schůze konané dne 17.

Parlament České republiky POSLANECKÁ SNĚMOVNA volební období 145 USNESENÍ hospodářského výboru z 23. schůze konané dne 17. Parlament České republiky POSLANECKÁ SNĚMOVNA 2008 5. volební období 145 USNESENÍ hospodářského výboru z 23. schůze konané dne 17. ledna 2008 k vládnímu návrhu zákona, kterým se mění zákon č. 455/1991

Více

pro účetní jednotky, u kterých hlavním předmětem činnosti není podnikání, pokud účtují v soustavě podvojného účetnictví, ve

pro účetní jednotky, u kterých hlavním předmětem činnosti není podnikání, pokud účtují v soustavě podvojného účetnictví, ve Strana 7841 471 VYHLÁŠKA ze dne 20. prosince 2013, kterou se mění vyhláška č. 504/2002 Sb., kterou se provádějí některá ustanovení zákona č. 563/1991 Sb., o účetnictví, ve znění pozdějších předpisů, pro

Více

10. funkční období. Návrh zákona, kterým se mění některé zákony v souvislosti s přijetím zákona o hazardních hrách a zákona o dani z hazardních her

10. funkční období. Návrh zákona, kterým se mění některé zákony v souvislosti s přijetím zákona o hazardních hrách a zákona o dani z hazardních her 258 10. funkční období 258 Návrh zákona, kterým se mění některé zákony v souvislosti s přijetím zákona o hazardních hrách a zákona o dani z hazardních her (Navazuje na sněmovní tisk č. 580 ze 7. volebního

Více

P A R L A M E N T Č E S K É R E P U B L I K Y

P A R L A M E N T Č E S K É R E P U B L I K Y P A R L A M E N T Č E S K É R E P U B L I K Y P o s l a n e c k á s n ě m o v n a 2005 4. volební období 677/3 Pozměňovací a jiné návrhy k návrhu poslanců J. Janečka, V. Holáně a dalších na vydání zákona,

Více

P A R L A M E N T Č E S K É R E P U B L I K Y

P A R L A M E N T Č E S K É R E P U B L I K Y P A R L A M E N T Č E S K É R E P U B L I K Y P o s l a n e c k á s n ě m o v n a 2000 3. volební období 407/3 Pozměňovací návrhy k vládnímu návrhu zákona, kterým se mění zákon č. 79/1997 Sb., o léčivech

Více

OBSAH. Předmluva... XIII O autorech... XVII Seznam použitých zkratek... XIX

OBSAH. Předmluva... XIII O autorech... XVII Seznam použitých zkratek... XIX OBSAH Předmluva............................................................. XIII O autorech............................................................ XVII Seznam použitých zkratek................................................

Více

Návrh na zamítnutí návrhu zákona nebyl podán.

Návrh na zamítnutí návrhu zákona nebyl podán. Pozměňovací a jiné návrhy k vládnímu návrhu zákona o změně některých zákonů v souvislosti s přijetím zákona o investičních společnostech a investičních fondech a s příjetím přímo použitelného předpisu

Více

Parlament České republiky POSLANECKÁ SNĚMOVNA volební období. USNESENÍ č. 257

Parlament České republiky POSLANECKÁ SNĚMOVNA volební období. USNESENÍ č. 257 Parlament České republiky POSLANECKÁ SNĚMOVNA 2001 3. volební období USNESENÍ č. 257 výboru pro veřejnou správu, regionální rozvoj a životní prostředí ze 48. schůze dne 12. září 2001 Návrh poslanců Zuzky

Více

P A R L A M E N T Č E S K É R E P U B L I K Y

P A R L A M E N T Č E S K É R E P U B L I K Y P A R L A M E N T Č E S K É R E P U B L I K Y P o s l a n e c k á s n ě m o v n a 2003 4. volební období 358/2 Pozměňovací návrhy k vládnímu návrhu zákona, kterým se mění zákon č. 477/2001 Sb., o obalech

Více

PARLAMENT ČESKÉ REPUBLIKY POSLANECKÁ SNĚMOVNA. VII. volební období 156/5

PARLAMENT ČESKÉ REPUBLIKY POSLANECKÁ SNĚMOVNA. VII. volební období 156/5 PARLAMENT ČESKÉ REPUBLIKY POSLANECKÁ SNĚMOVNA VII. volební období 156/5 Pozměňovací a jiné návrhy k senátnímu návrhu zákona, kterým se mění zákon č. 111/2006 Sb., o pomoci v hmotné nouzi, ve znění pozdějších

Více

Poznámka pod čarou č. 10 zní:

Poznámka pod čarou č. 10 zní: Strana 7834 Sbírka zákonů č. 469 / 2013 469 VYHLÁŠKA ze dne 20. prosince 2013, kterou se mění vyhláška č. 502/2002 Sb., kterou se provádějí některá ustanovení zákona č. 563/1991 Sb., o účetnictví, ve znění

Více

P A R L A M E N T Č E S K É R E P U B L I K Y

P A R L A M E N T Č E S K É R E P U B L I K Y P A R L A M E N T Č E S K É R E P U B L I K Y P o s l a n e c k á s n ě m o v n a 1999 3. volební období 212/2 Pozměňovací návrhy k vládnímu návrhu zákona o prevenci závažných havárií způsobených vybranými

Více

Parlament České republiky POSLANECKÁ SNĚMOVNA volební období

Parlament České republiky POSLANECKÁ SNĚMOVNA volební období Parlament České republiky POSLANECKÁ SNĚMOVNA 2009 5. volební období 855/2 Pozměňovací a jiné návrhy k vládnímu návrhu na vydání zákona, kterým se mění zákon č. 513/1991 Sb., obchodní zákoník, ve znění

Více

P A R L A M E N T Č E S K É R E P U B L I K Y

P A R L A M E N T Č E S K É R E P U B L I K Y P A R L A M E N T Č E S K É R E P U B L I K Y P o s l a n e c k á s n ě m o v n a 2009 5. volební období 728/3 Pozměňovací a jiné návrhy k návrhu zákona, kterým se mění zákon č. 107/2006 Sb., o jednostranném

Více

P A R L A M E N T Č E S K É R E P U B L I K Y

P A R L A M E N T Č E S K É R E P U B L I K Y P A R L A M E N T Č E S K É R E P U B L I K Y P o s l a n e c k á s n ě m o v n a 2002 3. volební období 978/6 Pozměňovací návrhy k návrhu poslanců Pavla Němce, Miloslava Výborného, Evy Dundáčkové a dalších,

Více

10. V části druhé v nadpisu Hlavy II se slovo (BILANCE) zrušuje.

10. V části druhé v nadpisu Hlavy II se slovo (BILANCE) zrušuje. Strana 7829 468 VYHLÁŠKA ze dne 20. prosince 2013, kterou se mění vyhláška č. 501/2002 Sb., kterou se provádějí některá ustanovení zákona č. 563/1991 Sb., o účetnictví, ve znění pozdějších předpisů, pro

Více

USNESENÍ zemědělského výboru z 28. schůze ze dne 18. února 2016

USNESENÍ zemědělského výboru z 28. schůze ze dne 18. února 2016 PS160040063 Parlament České republiky POSLANECKÁ SNĚMOVNA 2016 7. volební období 104. USNESENÍ zemědělského výboru z 28. schůze ze dne 18. února 2016 k vládnímu návrhu zákona, kterým se mění zákon č. 110/1997

Více

P A R L A M E N T Č E S K É R E P U B L I K Y. 4. volební období 1066/2

P A R L A M E N T Č E S K É R E P U B L I K Y. 4. volební období 1066/2 P A R L A M E N T Č E S K É R E P U B L I K Y P o s l a n e c k á s n ě m o v n a 2006 4. volební období 1066/2 Pozměňovací a jiné návrhy k vládnímu návrhu na vydání zákona, kterým se mění zákon č. 111/1994

Více

PARLAMENT ČESKÉ REPUBLIKY POSLANECKÁ SNĚMOVNA. VII. volební období 414/4

PARLAMENT ČESKÉ REPUBLIKY POSLANECKÁ SNĚMOVNA. VII. volební období 414/4 PARLAMENT ČESKÉ REPUBLIKY POSLANECKÁ SNĚMOVNA VII. volební období 414/4 Pozměňovací a jiné návrhy k vládnímu návrhu zákona, kterým se mění zákon č. 277/2009 Sb., o pojišťovnictví, ve znění pozdějších předpisů,

Více

PARLAMENT ČESKÉ REPUBLIKY POSLANECKÁ SNĚMOVNA. VII. volební období 252/1

PARLAMENT ČESKÉ REPUBLIKY POSLANECKÁ SNĚMOVNA. VII. volební období 252/1 PARLAMENT ČESKÉ REPUBLIKY POSLANECKÁ SNĚMOVNA VII. volební období 252/1 Usnesení rozpočtového výboru č. 115 ze dne 3. září 2014 k vládnímu návrhu zákona, kterým se mění zákon č. 586/1992 Sb., o daních

Více

N á v r h Z ÁKON. ze dne..2008, kterým se mění některé zákony v souvislosti s přijetím zákona o vlastnictví bytů ČÁST PRVNÍ

N á v r h Z ÁKON. ze dne..2008, kterým se mění některé zákony v souvislosti s přijetím zákona o vlastnictví bytů ČÁST PRVNÍ N á v r h Z ÁKON ze dne..2008, kterým se mění některé zákony v souvislosti s přijetím zákona o vlastnictví bytů Parlament se usnesl na tomto zákoně České republiky: ČÁST PRVNÍ Změna zákona o dani dědické,

Více

Pozměňovací a jiné návrhy k vládnímu návrhu zákona, kterým se mění zákon č. 435/2004 Sb., o zaměstnanosti, ve znění pozdějších předpisů (tisk 296)

Pozměňovací a jiné návrhy k vládnímu návrhu zákona, kterým se mění zákon č. 435/2004 Sb., o zaměstnanosti, ve znění pozdějších předpisů (tisk 296) Pozměňovací a jiné návrhy k vládnímu návrhu zákona, kterým se mění zákon č. 435/2004 Sb., o zaměstnanosti, ve znění pozdějších předpisů (tisk 296) Návrh na zamítnutí návrhu zákona nebyl podán. A. Pozměňovací

Více

SBÍRKA PŘEDPISŮ ČESKÉ REPUBLIKY

SBÍRKA PŘEDPISŮ ČESKÉ REPUBLIKY Ročník 2013 SBÍRKA PŘEDPISŮ ČESKÉ REPUBLIKY PROFIL PŘEDPISU: Titul předpisu: Vyhláška, kterou se mění vyhláška č. 352/2005 Sb., o podrobnostech nakládání s elektrozařízeními a elektroodpady a o bližších

Více

provozovatele solární elektrárny, b) adresu bydliště, místo podnikání nebo sídlo provozovatele

provozovatele solární elektrárny, b) adresu bydliště, místo podnikání nebo sídlo provozovatele Strana 1722 Sbírka zákonů č. 178 / 2013 178 VYHLÁŠKA ze dne 24. června 2013, kterou se mění vyhláška č. 352/2005 Sb., o podrobnostech nakládání s elektrozařízeními a elektroodpady a o bližších podmínkách

Více

262/2014 Sb. ZÁKON ČÁST PRVNÍ. Změna zákona o dani z přidané hodnoty

262/2014 Sb. ZÁKON ČÁST PRVNÍ. Změna zákona o dani z přidané hodnoty 262/2014 Sb. ZÁKON ze dne 23. října 2014, kterým se mění zákon č. 235/2004 Sb., o dani z přidané hodnoty, ve znění pozdějších předpisů, a další související zákony Parlament se usnesl na tomto zákoně České

Více

P A R L A M E N T Č E S K É R E P U B L I K Y

P A R L A M E N T Č E S K É R E P U B L I K Y P A R L A M E N T Č E S K É R E P U B L I K Y P o s l a n e c k á s n ě m o v n a 2000 3. volební období 493/3 Pozměňovací návrhy k návrhu zákona o ochraně zaměstnanců při platební neschopnosti zaměstnavatele

Více

V případě přijetí úplaty před dnem zdanitelného plnění (záloha) se postupuje podle 37a

V případě přijetí úplaty před dnem zdanitelného plnění (záloha) se postupuje podle 37a DPH k 1.1.2013 Sazby DPH od 1.1.2013 (Zákon 500/2012 Sb.) Základní sazba 21% Snížená sazba 15% Přechodná ustanovení: dodání, odvod a čištění vody, dodání tepla a chladu rozdělení na období dodání elktřiny,

Více

Parlament České republiky POSLANECKÁ SNĚMOVNA volební období 317 USNESENÍ hospodářského výboru z 57. schůze konané dne 13.

Parlament České republiky POSLANECKÁ SNĚMOVNA volební období 317 USNESENÍ hospodářského výboru z 57. schůze konané dne 13. Parlament České republiky POSLANECKÁ SNĚMOVNA 2001 3. volební období 317 USNESENÍ hospodářského výboru z 57. schůze konané dne 13. června 2001 k vládnímu návrhu zákona o některých podmínkách sjednávání

Více

POSLANECKÁ SNĚMOVNA 2011

POSLANECKÁ SNĚMOVNA 2011 P a r l a m e n t Č e s k é re p u b l i k y POSLANECKÁ SNĚMOVNA 2011 6. volební období 373/3 Pozměňovací a jiné návrhy k vládnímu návrhu na vydání zákona, kterým se mění zákon č. 435/2004 Sb., o zaměstnanosti,

Více

A. Pozměňovací návrhy obsažené v usnesení garančního hospodářského výboru č. 296 ze 41. schůze konané dne 31. srpna 2016 (tisk 683/2)

A. Pozměňovací návrhy obsažené v usnesení garančního hospodářského výboru č. 296 ze 41. schůze konané dne 31. srpna 2016 (tisk 683/2) Pozměňovací a jiné návrhy k vládnímu návrhu zákona, kterým se mění zákon č. 56/2001 Sb., o podmínkách provozu vozidel na pozemních komunikacích a o změně zákona č. 168/1999 Sb., o pojištění odpovědnosti

Více

OBSAH. Předmluva... XIII O autorech... XVII Seznam použitých zkratek... XIX

OBSAH. Předmluva... XIII O autorech... XVII Seznam použitých zkratek... XIX OBSAH Předmluva............................................................. XIII O autorech............................................................ XVII Seznam použitých zkratek................................................

Více

PARLAMENT ČESKÉ REPUBLIKY POSLANECKÁ SNĚMOVNA. VIII. volební období 48/2

PARLAMENT ČESKÉ REPUBLIKY POSLANECKÁ SNĚMOVNA. VIII. volební období 48/2 PARLAMENT ČESKÉ REPUBLIKY POSLANECKÁ SNĚMOVNA VIII. volební období 48/2 Usnesení rozpočtového výboru č. 55 ze dne 14. března 2018 k vládnímu návrhu zákona o distribuci pojištění a zajištění Předkladatel:

Více

ZÁKON. ze dne ,

ZÁKON. ze dne , ZÁKON ze dne... 2003, kterým se mění zákon č. 16/1993 Sb., o dani silniční, ve znění pozdějších předpisů, zákon č. 588/1992 Sb., o dani z přidané hodnoty, ve znění pozdějších předpisů, a zákon č. 248/1992

Více

Parlament České republiky Poslanecká sněmovna 3. volební období rozpočtový výbor. USNESENÍ z 30. schůze dne 3. května 2000

Parlament České republiky Poslanecká sněmovna 3. volební období rozpočtový výbor. USNESENÍ z 30. schůze dne 3. května 2000 Parlament České republiky Poslanecká sněmovna 3. volební období - 2000 rozpočtový výbor 300 USNESENÍ z 30. schůze dne 3. května 2000 k vládnímu návrhu zákona o rozpočtovém určení výnosů některých daní

Více

Návrh na zamítnutí návrhu zákona nebyl podán.

Návrh na zamítnutí návrhu zákona nebyl podán. Pozměňovací a jiné návrhy k návrhu poslanců Věry Kovářové, Jana Farského a dalších na vydání zákona, kterým se mění zákon č. 361/2000 Sb., o provozu na pozemních komunikacích a o změnách některých zákonů

Více

, DPH 2016/2017 aktuality z daní, novela. Ing. O. Hochmannová, březen 2017

, DPH 2016/2017 aktuality z daní, novela. Ing. O. Hochmannová, březen 2017 , DPH 2016/2017 aktuality z daní, novela Ing. O. Hochmannová, březen 2017 1. Aktuální informace z oblasti DPH Návrh novely (873) daňových zákonů vrácen zpět Senátem s pozměňovacími návrhy, navrženo i posunutí

Více

N á v r h. ZÁKON ze dne o změně zákonů v souvislosti s přijetím zákona o finančním zajištění

N á v r h. ZÁKON ze dne o změně zákonů v souvislosti s přijetím zákona o finančním zajištění N á v r h ZÁKON ze dne... 2010 o změně zákonů v souvislosti s přijetím zákona o finančním zajištění Parlament se usnesl na tomto zákoně České republiky: ČÁST PRVNÍ Změna zákona o mezinárodním právu soukromém

Více

(tisk 752) A. Pozměňovací návrhy obsažené v usnesení garančního rozpočtového výboru č. 498 z 44. schůze konané dne 22. června 2016 (tisk 752/2)

(tisk 752) A. Pozměňovací návrhy obsažené v usnesení garančního rozpočtového výboru č. 498 z 44. schůze konané dne 22. června 2016 (tisk 752/2) Pozměňovací a jiné návrhy k vládnímu návrhu zákona, kterým se mění zákon č. 253/2008 Sb., o některých opatřeních proti legalizaci výnosů z trestné činnosti a financování terorismu, ve znění pozdějších

Více

10. funkční období. (Navazuje na sněmovní tisk č. 546 ze 7. volebního období PS PČR) Lhůta pro projednání Senátem uplyne 13.

10. funkční období. (Navazuje na sněmovní tisk č. 546 ze 7. volebního období PS PČR) Lhůta pro projednání Senátem uplyne 13. 222 10. funkční období 222 Návrh zákona, kterým se mění zákon č. 218/2000 Sb., o rozpočtových pravidlech a o změně některých souvisejících zákonů (rozpočtová pravidla), ve znění pozdějších předpisů, a

Více

P A R L A M E N T Č E S K É R E P U B L I K Y. 3. volební období 885/2. Pozměňovací návrhy

P A R L A M E N T Č E S K É R E P U B L I K Y. 3. volební období 885/2. Pozměňovací návrhy P A R L A M E N T Č E S K É R E P U B L I K Y P o s l a n e c k á s n ě m o v n a 2001 3. volební období 885/2 Pozměňovací návrhy k vládnímu návrhu zákona, kterým se mění zákon č. 182/1993 Sb., o Ústavním

Více

624/2006 Sb. ZÁKON ČÁST PRVNÍ. Změna školského zákona

624/2006 Sb. ZÁKON ČÁST PRVNÍ. Změna školského zákona 624/2006 Sb. ZÁKON ze dne 20. prosince 2006, kterým se mění zákon č. 561/2004 Sb., o předškolním, základním, středním, vyšším odborném a jiném vzdělávání (školský zákon), ve znění pozdějších předpisů,

Více

ČÁST PRVNÍ. Změna zákona o rozpočtových pravidlech. Čl. I

ČÁST PRVNÍ. Změna zákona o rozpočtových pravidlech. Čl. I Strana 2323 128 ZÁKON ze dne 6. dubna 2016, kterým se mění zákon č. 218/2000 Sb., o rozpočtových pravidlech a o změně některých souvisejících zákonů (rozpočtová pravidla), ve znění pozdějších předpisů,

Více

PARLAMENT ČESKÉ REPUBLIKY POSLANECKÁ SNĚMOVNA. VI. volební období 621/2

PARLAMENT ČESKÉ REPUBLIKY POSLANECKÁ SNĚMOVNA. VI. volební období 621/2 PARLAMENT ČESKÉ REPUBLIKY POSLANECKÁ SNĚMOVNA VI. volební období 621/2 Pozměňovací a jiné návrhy k vládnímu návrhu zákona, kterým se mění zákon č. 143/2001 Sb., o ochraně hospodářské soutěže a o změně

Více

PARLAMENT ČESKÉ REPUBLIKY POSLANECKÁ SNĚMOVNA. VII. volební období 839/4

PARLAMENT ČESKÉ REPUBLIKY POSLANECKÁ SNĚMOVNA. VII. volební období 839/4 PARLAMENT ČESKÉ REPUBLIKY POSLANECKÁ SNĚMOVNA VII. volební období 839/4 Pozměňovací a jiné návrhy k vládnímu návrhu zákona, kterým se mění zákon č. 353/2003 Sb., o spotřebních daních, ve znění pozdějších

Více

P A R L A M E N T Č E S K É R E P U B L I K Y

P A R L A M E N T Č E S K É R E P U B L I K Y P A R L A M E N T Č E S K É R E P U B L I K Y P o s l a n e c k á s n ě m o v n a 2006 4. volební období 1088/3 Pozměňovací a jiné návrhy k návrhu poslanců Michala Haška, Jana Grůzy, Pavla Kováčika, Josefa

Více

Použité zkratky 8. Úvod 9. Stručný komentář a přehled změn v zákoně o DPH s účinností od 1. 4. 2011 12

Použité zkratky 8. Úvod 9. Stručný komentář a přehled změn v zákoně o DPH s účinností od 1. 4. 2011 12 OBSAH Použité zkratky 8 Úvod 9 Stručný komentář a přehled změn v zákoně o DPH s účinností od 1. 4. 2011 12 1-110 ČÁST PRVNÍ - ZÁKLADNÍ USTANOVENÍ 1-4 HLAVA I OBECNÁ USTANOVENI 1 Předmět úpravy 19 2 Předmět

Více

N á v r h. 11e. Finanční zajištění

N á v r h. 11e. Finanční zajištění N á v r h ZÁKON ze dne... 2010 o změně zákonů v souvislosti s přijetím zákona o finančním zajištění Parlament se usnesl na tomto zákoně České republiky: ČÁST PRVNÍ Změna zákona o mezinárodním právu soukromém

Více

PARLAMENT ČESKÉ REPUBLIKY POSLANECKÁ SNĚMOVNA. VII. volební období 854/1

PARLAMENT ČESKÉ REPUBLIKY POSLANECKÁ SNĚMOVNA. VII. volební období 854/1 PARLAMENT ČESKÉ REPUBLIKY POSLANECKÁ SNĚMOVNA VII. volební období 854/1 Usnesení výboru pro sociální politiku č. 238 ze dne 15. prosince 2016 k vládnímu návrhu zákona, kterým se mění zákon č. 117/1995

Více

Finanční právo. 2. seminář 18. října 2013

Finanční právo. 2. seminář 18. října 2013 Finanční právo 2. seminář 18. října 2013 NEPŘÍMÉ DANĚ Daň z přidané hodnoty Daň z přidané hodnoty Nepřímá daň. Neutrální = vztahuje se na všechny podnikatelské aktivity a subjekty, včetně zboží z dovozu

Více

Informace o uplatňování nároku na odpočet daně u osobních automobilů( )

Informace o uplatňování nároku na odpočet daně u osobních automobilů( ) Informace o uplatňování nároku na odpočet daně u osobních automobilů(14.4.2009) Zákon č. 87/2009 Sb., kterým se mění zákon č. 235/2004 Sb., o dani z přidané hodnoty, ve znění pozdějších předpisů ( zákon

Více

USNESENÍ z 25. schůze dne 10. února 2004

USNESENÍ z 25. schůze dne 10. února 2004 \ Parlament České republiky Poslanecká sněmovna 4. volební období - 2004 rozpočtový výbor 331 USNESENÍ z 25. schůze dne 10. února 2004 k vládnímu návrhu zákona, kterým se mění některé zákony vsouvislosti

Více

10. funkční období. Návrh zákona, kterým se mění zákon č. 338/1992 Sb., o dani z nemovitých věcí, ve znění pozdějších předpisů

10. funkční období. Návrh zákona, kterým se mění zákon č. 338/1992 Sb., o dani z nemovitých věcí, ve znění pozdějších předpisů 10 10. funkční období 10 Návrh zákona, kterým se mění zákon č. 338/1992 Sb., o dani z nemovitých věcí, ve znění pozdějších předpisů (Navazuje na sněmovní tisk č. 292 ze 7. volebního období PS PČR) Lhůta

Více

USNESENÍ rozpočtového výboru z 38. schůze ze dne 30. března 2016

USNESENÍ rozpočtového výboru z 38. schůze ze dne 30. března 2016 Parlament České republiky POSLANECKÁ SNĚMOVNA 2016 7. volební období 427 USNESENÍ rozpočtového výboru z 38. schůze ze dne 30. března 2016 k vládnímu návrhu zákona o spotřebitelském úvěru sněmovní tisk

Více

Finanční zpravodaj 1/2014

Finanční zpravodaj 1/2014 Strana 76 Finanční zpravodaj 1/2014 67 Změna Českého účetního standardu č. 401 Účty a zásady účtování na účtech oznamuje Ministerstvo financí změnu Českého účetního standardu pro účetní jednotky, které

Více

PARLAMENT ČESKÉ REPUBLIKY POSLANECKÁ SNĚMOVNA. VII. volební období 564/9

PARLAMENT ČESKÉ REPUBLIKY POSLANECKÁ SNĚMOVNA. VII. volební období 564/9 PARLAMENT ČESKÉ REPUBLIKY POSLANECKÁ SNĚMOVNA VII. volební období 564/9 Usnesení ústavně právního výboru č. 205 ze dne 30. března 2016 k vládnímu návrhu zákona, kterým se mění zákon č. 159/2006 Sb., o

Více

P a r l a m e n t Č e s k é r e p u b l i k y POSLANECKÁ SNĚMOVNA. 7. volební období USNESENÍ. výboru pro bezpečnost

P a r l a m e n t Č e s k é r e p u b l i k y POSLANECKÁ SNĚMOVNA. 7. volební období USNESENÍ. výboru pro bezpečnost P a r l a m e n t Č e s k é r e p u b l i k y POSLANECKÁ SNĚMOVNA 2015 7. volební období 72 USNESENÍ výboru pro bezpečnost ze 17. schůze uskutečněné dne 10. června 2015 k vládnímu návrhu zákona o Hasičském

Více

V l á d n í n á v r h

V l á d n í n á v r h V l á d n í n á v r h ZÁKON ze dne 2017, kterým se mění některé zákony v souvislosti s přijetím zákona o řízení a kontrole veřejných financí Parlament se usnesl na tomto zákoně České republiky: ČÁST PRVNÍ

Více

HMOTNÝ A NEHMOTNÝ MAJETEK V PRAXI 11. aktualizované vydání 1. aktualizace k 20. 7. 2009

HMOTNÝ A NEHMOTNÝ MAJETEK V PRAXI 11. aktualizované vydání 1. aktualizace k 20. 7. 2009 HMOTNÝ A NEHMOTNÝ MAJETEK V PRAXI 11. aktualizované vydání 1. aktualizace k 20. 7. 2009 Po novelách zákona č. 586/1992 Sb., o daních z příjmů, ve znění pozdějších předpisů, se doplňují nové texty za kapitolu

Více

Zkratky a úplné názvy předpisů použitých v publikaci 10. Úvod 11

Zkratky a úplné názvy předpisů použitých v publikaci 10. Úvod 11 Zkratky a úplné názvy předpisů použitých v publikaci 10 Úvod 11 1 Novela zákona o DPH od 1. 4. 2011 13 1 Oblasti, kterých se týká novela zákona o DPH 19 2 Změny zákona o DPH spočívající ve změně místa

Více

P A R L A M E N T Č E S K É R E P U B L I K Y

P A R L A M E N T Č E S K É R E P U B L I K Y P A R L A M E N T Č E S K É R E P U B L I K Y P o s l a n e c k á s n ě m o v n a 2000 3. volební období 587/2 Pozměňovací návrhy k návrhu zákona o Správách povodí (tisk 587) - 2 - Pozměňovací návrhy k

Více

P A R L A M E N T Č E S K É R E P U B L I K Y

P A R L A M E N T Č E S K É R E P U B L I K Y P A R L A M E N T Č E S K É R E P U B L I K Y P o s l a n e c k á s n ě m o v n a 2002 3. volební období 1066/4 Pozměňovací návrhy k vládnímu návrhu zákona, kterým se mění zákon č. 1/1991 Sb., o zaměstnanosti,

Více

PARLAMENT ČESKÉ REPUBLIKY POSLANECKÁ SNĚMOVNA volební období

PARLAMENT ČESKÉ REPUBLIKY POSLANECKÁ SNĚMOVNA volební období PARLAMENT ČESKÉ REPUBLIKY POSLANECKÁ SNĚMOVNA 2005 4. volební období USNESENÍ č. 283 výboru pro veřejnou správu, regionální rozvoj a životní prostředí ze 49. schůze dne 1. června 2005 Vládní návrh zákona

Více

Parlament se usnesl na tomto zákoně České republiky:

Parlament se usnesl na tomto zákoně České republiky: Strana 4054 Sbírka zákonů č. 371 / 2017 371 ZÁKON ze dne 11. října 2017, kterým se mění některé zákony v souvislosti s přijetím zákona o platebním styku Parlament se usnesl na tomto zákoně České republiky:

Více

Pozměňovací návrhy. 1. V čl. I bodu 1 v 2 odst. 3 větě druhé a třetí slovo slovo nahradit slovem označení.

Pozměňovací návrhy. 1. V čl. I bodu 1 v 2 odst. 3 větě druhé a třetí slovo slovo nahradit slovem označení. Příloha k usnesení č. 266 Pozměňovací návrhy k návrhu zákona, kterým se mění zákon č. 111/1998 Sb., o vysokých školách a o změně a doplnění dalších zákonů (zákon o vysokých školách), ve znění pozdějších

Více

Parlament České republiky POSLANECKÁ SNĚMOVNA volební období 147 USNESENÍ hospodářského výboru z 23. schůze konané dne 17.

Parlament České republiky POSLANECKÁ SNĚMOVNA volební období 147 USNESENÍ hospodářského výboru z 23. schůze konané dne 17. Parlament České republiky POSLANECKÁ SNĚMOVNA 2008 5. volební období 147 USNESENÍ hospodářského výboru z 23. schůze konané dne 17. ledna 2008 k vládnímu návrhu na vydání zákona o přeměnách obchodních společností

Více

111 USNESENÍ hospodářského výboru z 25. schůze konané dne 29. září 1999

111 USNESENÍ hospodářského výboru z 25. schůze konané dne 29. září 1999 Parlament České republiky POSLANECKÁ SNĚMOVNA 1999 3. volební období 111 USNESENÍ hospodářského výboru z 25. schůze konané dne 29. září 1999 k vládnímu návrhu zákona, kterým se mění zákon č. 455/1991 Sb.,

Více

Návrh na zamítnutí návrhu zákona byl podán ve druhém čtení v podrobné rozpravě dne 17. ledna 2017 poslancem Ivanem Pilným.

Návrh na zamítnutí návrhu zákona byl podán ve druhém čtení v podrobné rozpravě dne 17. ledna 2017 poslancem Ivanem Pilným. Pozměňovací a jiné návrhy k vládnímu návrhu zákona, kterým se mění zákon č. 328/1999 Sb., o občanských průkazech, ve znění pozdějších předpisů, a další související zákony (tisk 928) Návrh na zamítnutí

Více

PARLAMENT ČESKÉ REPUBLIKY POSLANECKÁ SNĚMOVNA. VII. volební období 337/4

PARLAMENT ČESKÉ REPUBLIKY POSLANECKÁ SNĚMOVNA. VII. volební období 337/4 PARLAMENT ČESKÉ REPUBLIKY POSLANECKÁ SNĚMOVNA VII. volební období 337/4 Pozměňovací a jiné návrhy k vládnímu návrhu zákona, kterým se mění zákon č. 99/1963 Sb., občanský soudní řád, ve znění pozdějších

Více

OBSAH. Předmluva... XV O autorech... XIX Seznam použitých zkratek... XXI

OBSAH. Předmluva... XV O autorech... XIX Seznam použitých zkratek... XXI OBSAH Předmluva............................................................ XV O autorech............................................................ XIX Seznam použitých zkratek.....................................................

Více

Minimální doba nájmu u finančního leasingu hmotného majetku podle doby uzavření smlouvy

Minimální doba nájmu u finančního leasingu hmotného majetku podle doby uzavření smlouvy Minimální doba nájmu u finančního leasingu hmotného majetku podle doby uzavření smlouvy Smlouva o finančním leasingu byla uzavřena v době od 1. 1. 2008 do 31. 3. 2009 Zákonem o stabilizaci veřejných rozpočtů

Více

Pozměňovací a jiné návrhy k vládnímu návrhu zákona, kterým se mění některé volební zákony a další související zákony. (tisk 568)

Pozměňovací a jiné návrhy k vládnímu návrhu zákona, kterým se mění některé volební zákony a další související zákony. (tisk 568) Pozměňovací a jiné návrhy k vládnímu návrhu zákona, kterým se mění některé volební zákony a další související zákony (tisk 568) Návrh na zamítnutí návrhu zákona nebyl podán. A. Pozměňovací návrhy obsažené

Více

a slova a spravující jednotky vyššího dílčího konsolidačního celku státu vládní část zrušují.

a slova a spravující jednotky vyššího dílčího konsolidačního celku státu vládní část zrušují. Strana 5096 Sbírka zákonů č. 373 / 2015 Částka 159 373 VYHLÁŠKA ze dne 16. prosince 2015, kterou se mění vyhláška č. 312/2014 Sb., o podmínkách sestavení účetních výkazů za Českou republiku (konsolidační

Více