2 Bosch dnes Vize společnosti Bosch. Tvoříme hodnoty sdílíme hodnoty

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "2 Bosch dnes 2014. Vize společnosti Bosch. Tvoříme hodnoty sdílíme hodnoty"

Transkript

1 1

2 2 Bosch dnes 2014 Vize společnosti Bosch Tvoříme hodnoty sdílíme hodnoty

3 3 ako vedoucí mezinárodní dodavatel technologií J a služeb využíváme příležitostí, které plynou z naší globální působnosti, pro silný a smysluplný rozvoj naší společnosti. Naším cílem je podporovat kvalitu života pomocí inovačních a účelných řešení. Zaměřujeme se na své hlavní schopnosti v oblasti automobilové a průmyslové techniky a na výrobky a služby, které mají své profesionální i soukromé uplatnění. Ve všem, co děláme, se snažíme dosahovat udržitelného hospodářského úspěchu a vedoucí pozice na trhu. Podnikatelská svoboda a finanční nezávislost nám umožňují jednat vždy s ohledem na dlouhodobou perspektivu. V duchu myšlenek zakladatele naší společnosti klademe ve všech oblastech našeho podnikání mimořádný důraz na společenskou a ekologickou odpovědnost. Zákazníci si nás vybírají pro sílu a efektivitu našich inovací a pro spolehlivost a kvalitu naší práce. Máme jasné a účinné organizační struktury, postupy a nástroje pro řízení, které podporují potřeby našich jednotlivých provozů. Pracujeme podle jednotných principů. Jsme pevně odhodláni společně dosáhnout cílů, které jsme si vytyčili. Jako firma s globální působností ctíme speciální pouto hodnot, jimiž se každý den řídíme. Rozmanitost našich kultur je zdrojem další síly. Své úkoly považujeme za výzvu, jsme oddáni své práci a jsme pyšní na to, že patříme do společnosti Bosch.

4 4 Bosch dnes 2014 Bosch Group v kostce Akcionáři společnosti Robert Bosch GmbH Držba akcií Robert Bosch GmbH 1 rodina Bosch 7 Nadace Roberta Bosche 92 Hlasovací práva Robert Bosch Industrietreuhand KG 93 rodina Bosch 7

5 5 Bosch Group je předním celosvětovým dodavatelem v oblasti technologií a služeb. Zhruba pracovníků dosáhlo v roce 2013 obratu 46,1 miliard eur. Aktivity skupiny jsou rozděleny do čtyř obchodních oblastí: Automobilová technika, Průmyslová technika, Spotřební zboží, Energetika a technika budov. Bosch Group zahrnuje společnost Robert Bosch GmbH a více než 360 dceřiných a regionálních společností ve více než 50 zemích. Zahrneme-li i prodejní a servisní partnery, je společnost Bosch zastoupena asi ve 150 zemích. Tato celosvětová síť vývojových, výrobních a odbytových firem představuje základnu pro další růst. V roce 2013 investovala Bosch Group přibližně 4,5 miliardy eur do výzkumu a vývoje a na celém světě zažádala o zhruba patentů. To je v průměru 20 patentů denně. Výrobky a služby Bosch jsou vytvářeny tak, aby fascinovaly a zvyšovaly kvalitu života tím, že přináší inovativní a prospěšná řešení. Touto cestou společnost nabízí na celém světě technologie, které jsou stvořené pro život. Společnost byla založena v roce 1886 ve Stuttgartu Robertem Boschem ( ) jako Dílna pro jemnou mechaniku a elektrotechniku. Specifická vlastnická struktura společnosti Robert Bosch GmbH zajišťuje podnikatelskou svobodu Bosch Group, což jí umožňuje dlouhodobě plánovat a realizovat zásadní investice pro zabezpečení své budoucnosti. Devadesátidvouprocentní podíl ve společnosti Robert Bosch GmbH patří dobročinné nadaci Robert Bosch Stiftung GmbH. Zbývající podíly jsou v rukou rodiny Bosch a společnosti Robert Bosch GmbH. Většinu hlasovacích práv drží průmyslový koncern Robert Bosch Industrietreuhand KG, který zároveň vykonává funkce spojené s vlastnictvím podniku.

6 6 Bosch dnes 2014 Vize společnosti Bosch 02 Bosch Group v kostce 04 Inovace 07 Automobilová technika 10 Průmyslová technika 12 Spotřební zboží 14 Energetika a technika budov 16 Obchodní rok Udržitelnost ve společnosti Bosch 24 Nadace Roberta Bosche 26 Bosch ve střední a východní Evropě 28 Bosch Group v České republice 29 Bosch v ČR obchod 30 Bosch v ČR výroba 32 Milníky historie společnosti 34 Bosch icenter 40 Adresář 41

7 7 Inovace Inovační síla Bosch Group bude i nadále v budoucnu hrát rozhodující roli. Hlavní hnací silou inovací u společnosti Bosch jsou vynalézaví a angažovaní konstruktéři, vysoce výkonná a účinná výzkumná organizace, a historické kořeny, které jsou pro nás nejen inspirací, ale také velkou zodpovědností, posouvají společnost kupředu k dalším významným úspěchům. Prohlubující se konektivita díky internetu vede k dalekosáhlým změnám, které umožňují vytvářet inovativní výrobky, služby a obchodní modely. Z tohoto důvodu všechny obchodní oblasti společnosti Bosch systematicky podporují konektivitu. Vše, co Bosch dělá, každý výrobek, který nabízí, bude stvořen pro život.

8 8 Bosch dnes 2014 Účinné systémy: Rekuperační systém BRS boost V obchodní oblasti Automobilová technika sníží do roku 2020 kombinace zdokonalených systémů vstřikování a přeplňovaných motorů s menším objemem spotřebu benzinových a naftových motorů o dalších 20 procent oproti úrovni spotřeby z roku Svou roli zde bude hrát také řada inovací. Jednou z nich je rekuperační systém BRS boost. Tato elementární hybridní technologie podporuje spalovací motor dodatečným točivým momentem. Rovněž umožňuje šetřit palivo v režimu jízdy setrvačností. Spalovací motor je vypnut až 30 procent doby jízdy. V oblasti technologie baterií byla se společnostmi GS Yuasa International Ltd. a Mitsubishi Corporation dohodnuta spolupráce na dalším vývoji. Cílem je vyvinout novou generaci vysoce výkonných lithium-iontových dobíjecích baterií pro elektromobily.

9 9 PLR 15 laserový dálkoměr: technologie jednofotonové lavinové diody Chytré domovy: Aplikace pro chytré telefony a tablety Pro připojení strojů a zařízení různých výrobců vyvinula společnost Bosch Rexroth nový softwarový koncept. A konektivita je v centru pozornosti i dalších činností, protože koncept chytrého domova se mezi veřejností stává stále populárnějším. V těchto konceptech nabízí Bosch takové senzory, jaké se používají pro kontrolu zabezpečení oken a dveří. Také kotle lze připojit k technologii chytrého domu a dálkově je ovládat pomocí chytrého telefonu nebo tabletu, díky aplikaci vyvinuté společností Bosch. Dalšího vylepšení se dočkaly také 18voltové lithium-iontové dobíjecí baterie pro elektrické nářadí. Díky řídicí elektronice Smart Li-ion+ se z baterií odčerpává jen opravdu nezbytné množství energie. Jedním ze spotřebičů obsahujících takovýto systém, je robotická sekačka na trávu Indego.

10 10 Bosch dnes 2014 Automobilová technika Bosch Obchodní oblast Automobilová technika společnosti Bosch je jedním z největších dodavatelů automobilové techniky na světě. V roce 2013 tato oblast zajistila 66 procent celkového obratu společnosti. Do pole působnosti divize Automobilová technika spadají především: technika vstřikování pro spalovací motory, periferní zařízení pro řízení pohonu, alternativní koncepce pohonu, systémy pro aktivní a pasivní bezpečnost vozidel, asistenční a komfortní systémy pro řidiče a informační a komunikační systémy vozidla. V neposlední řadě to jsou pak servisní koncepty a moduly Bosch reprezentované sítí autoservisů Bosch Car Service a modul Bosch Braking Systems a Bosch Injection Systems.

11 11 Tržby podle obchodních oblastí Bosch Group 2013 (jen pokračující obchodní aktivity) Údaje v procentech Automobilová technika 66 Průmyslová technika 15 Spotřební zboží 1 9 Energetika a technika budov 10 Celkem: 46,1 miliard eur 1 Včetně dalších aktivit Automobilová technika Systémy zážehových motorů Systémy vznětových motorů Podvozkové systémy Startéry a alternátory Car Multimedia Automobilová technika Elektronika Automobilová technika Aftermarket Systémy řízení* * ZF Lenksysteme GmbH (Společnost Bosch vlastní podíl 50%); společnost je v účetní uzávěrce zahrnuta do obchodního jmění

12 12 Bosch dnes 2014 Průmyslová technika Bosch Ve fiskálním roce 2013 tvořila obchodní oblast Průmyslová technika přibližně 15 procent z celkového obratu Bosch Group. Tato obchodní oblast zahrnuje divizi Technologie pohonů a řízení, celosvětově působícího dodavatele pro strojírenský průmysl, který nabízí hydraulické komponenty pro pojízdné stroje, pohony a ovládací řešení pro průmyslové aplikace a komponenty a systémy pro větrné turbíny. Divize Obalová technika poskytuje integrovaná balicí řešení a provozně- -technická řešení, především pro farmaceutický, kosmetický, potravinářský průmysl a pro výrobu cukrovinek.

13 13 Tržby podle regionů Bosch Group 2013 (jen pokračující obchodní aktivity) Údaje v procentech Evropa 55 Amerika 21 Asie a Pacifik 1 24 Celkem: 46,1 miliard eur 1 Včetně dalších zemí Průmyslová technika Technologie pohonů a řízení* Obalová technika * Bosch Rexroth AG (Společnost Bosch vlastní podíl 100 %)

14 14 Bosch dnes 2014 Spotřební zboží Bosch V roce 2013 přispěla obchodní oblast Spotřební zboží téměř 9 procenty k obratu Bosch Group. Výrobky této oblasti zahrnují nástroje pro profesionály a kutily vyrobené divizí Elektrické nářadí. Patří mezi ně také produkty vyrobené společným podnikem BSH Bosch und Siemens Hausgeräte GmbH, jehož sortiment zahrnuje vše od sporáků a trub přes ledničky, mrazáky, pračky až po kávovary. Od roku 2013 však tyto tržby již nejsou uváděny v konsolidované účetní uzávěrce.

15 15 Počet zaměstnanců podle obchodních oblastí Bosch Group 2013 (včetně ukončovaných obchodních aktivit) Stav k 31. prosinci 2013 Automobilová technika Průmyslová technika Spotřební zboží Energetika a technika budov Ostatní Celkem: Firemní funkce a výzkum Spotřební zboží Domácí spotřebiče* Elektrické nářadí * BSH Bosch und Siemens Hausgeräte GmbH (Společnost Bosch vlastní podíl 50 %); je v účetní uzávěrce Bosch zahrnuta do hodnoty majetku.

16 16 Bosch dnes 2014 Energetika a technika budov Bosch V roce 2013 se oblast Energetika a technika budov podílela zhruba 10 procenty na celkovém obratu. Skládá se z divize Termotechnika, která působí jako dodavatel tepelné techniky a řešení pro ohřev teplé vody, a z divize Zabezpečovací systémy, která dodává výrobky zabezpečovací techniky, infrastrukturní řešení a komunikační služby. Divizi Solární energie čeká rozpuštění. Tato obchodní oblast rovněž zahrnuje společnost Bosch Energy and Building Solutions GmbH, dodavatele energetických služeb, který nabízí majitelům komerčních a průmyslových budov řešení, která jsou šetrná k životnímu prostředí, energeticky účinná a úsporná.

17 17 Počet zaměstnanců podle regionů Bosch Group 2013 (včetně ukončovaných obchodních aktivit) Stav k 31. prosinci 2013 Německo Evropa Amerika Asie a Pacifik Celkem: Bez Německa 2 Včetně dalších zemí Energetika a technika budov Termotechnika Zabezpečovací systémy

18 18 Bosch dnes 2014 Obchodní rok 2013 Klíčová data Bosch Group Údaje jsou uvedeny v milionech eur Tržby procentuální změna oproti předchozímu roku 3,1 3 procentuální podíl tržeb vytvořených mimo Německo Náklady na výzkum a vývoj jako procento z tržeb 9,9 9,9 Investiční výdaje jako procento z odpisů Zaměstnanci průměrný stav za rok k 31. prosinci Aktiva celkem Základní kapitál jako procento z celkových aktiv Zisk před zdaněním jako procento z tržeb 6,1 8,1 Zisk po zdanění Nerozdělený zisk (dividendy společnosti Robert Bosch GmbH) Údaje po úpravě podle nové metody účtování a oceňování 2 Včetně vývojových prací účtovaných přímo zákazníkům 3 Meziroční srovnání by bylo zkreslené kvůli úpravě ve způsobu účtování

19 19 V roce 2013 byla Bosch Group schopna zlepšit tržby a výsledky, a to i přes náročné podmínky ekonomického prostředí. Tohoto úspěchu se podařilo dosáhnout díky inovativním výrobkům ve všech obchodních oblastech, a částečně také díky důslednosti v optimalizaci nákladů. Zvláště úspěšná byla obchodní oblast Automobilová technika, zatímco oblast Průmyslová technika vážně zasáhla krize ve strojírenství. Společnost Bosch se v uplynulém roce velmi věnovala své strategii. Ta se zaměřila na rozvoj nové obchodní oblasti Energetika a technika budov, přeskupení obchodu s bateriemi pro elektromobily a intenzivnější využívání potenciálu vzájemného propojení výrobků a služeb přes internet. Společnost Bosch také ukončila své aktivity v oblasti krystalické fotovoltaiky. Významný dopad na podobu prezentace údajů měla i změna ve způsobu, jakým jsou konsolidovány společné podniky Bosch Group s vlastnickým podílem padesát na padesát. Ty již nejsou zahrnovány poměrným dílem do konsolidovaných účetních závěrek poměrovou konsolidační metodou, ale jsou vykázány pomocí ekvitní metody, tj. jejich poměrný podíl jmění je vykázán v rozvaze a jejich příjem po zdanění je vykázán v provozním zisku. Odpovídajícím způsobem byly upraveny i údaje z roku 2012.

20 20 Bosch dnes 2014 Navzdory obtížné situaci na trhu byla společnost Bosch schopna zvýšit tržby v Evropě o 2 procenta na 25,5 miliard eur. Tržby v regionu Asie-Pacifik vzrostly na 11,1 miliard eur což je nárůst o 5 procent. Po prudkém poklesu v předchozím roce společnost výrazně zpomalila svůj negativní vývoj v Jižní Americe. Ve fiskálním roce 2013 tu tržby poklesly jen o 3 procenta. V Severní Americe tržby narostly o 3 procenta na 7,8 miliard eur. V roce 2013 Bosch Group zaměstnávala okolo pracovníků po celém světě. Ve srovnání s předchozím rokem to představuje nárůst o lidí. Největší změna v počtu zaměstnanců nastala v regionu Asie-Pacifik, kde se počet zvýšil o na V Severní a Jižní Americe se počet zaměstnanců zvýšil o necelých na V Evropě zůstal počet zaměstnanců víceméně stabilní na , zatímco v Německu se mírně snížil na Ve své strategii růstu se Bosch Group řídí hlavními globálními trendy. Pokračuje například v rozšiřování své činnosti v mezinárodním měřítku, zejména v Asii. Bude narůstat význam Afriky. Ve všech obchodních oblastech je velmi důležitá rostoucí potřeba šetřit zdroje, chránit životní prostředí a zvyšovat energetickou účinnost, což se nevztahuje jen na výrobky a služby Bosch Group, ale na samotnou organizaci. Dalším trendem je rostoucí urbanizace, která je spojena s mnoha problémy v oblasti mobility, bezpečnosti a ochrany životního prostředí. Zvyšující se propojenost věcí a služeb přes internet také vede k zásadním změnám ve společnosti.

21 21 Tržby a zisk před úroky a zdaněním (EBIT) Bosch Group Údaje jsou uvedeny v milionech eur , Jen pokračující obchodní aktivity 2 Upravené údaje

22 22 Bosch dnes 2014 Celkové náklady na výzkum a vývoj 1 Bosch Group Údaje jsou uvedeny v milionech eur , Včetně nákladů na vývoj účtovaných přímo zákazníkům 2 Upravené údaje 3 Jen pokračující obchodní aktivity Na základě těchto trendů a vedena strategickým mottem Stvořeno pro život si Bosch Group klade za cíl dodávat užitečnou techniku, jejíž funkce a design budou zákazníky fascinovat. Aby společnost byla schopna financovat tyto plány, je jejím dlouhodobým cílem roční růst tržeb o 8 procent, při hrubém zisku (EBIT) rovněž ve výši 8 procent.

23 23 Celkové náklady na výzkum a vývoj 1 Bosch Group Údaje představují procento z tržeb 9,4 9,9 9,9 8,1 8, , Včetně nákladů na vývoj účtovaných přímo zákazníkům 2 Upravené údaje 3 Jen pokračující obchodní aktivity Společnost Bosch má velmi silný potenciál inovovat. V roce 2013 bylo investováno do výzkumu a vývoje zhruba 4,5 miliard eur. Bosch Group navíc posílila o dalších výzkumníků a techniků. Po celém světě zaměstnávala výzkumníků a techniků.

24 24 Bosch dnes 2014 Udržitelnost ve společnosti Bosch V roce 2013 společnost Bosch investovala přibližně 185 milionů eur do školení zaměstnanců. V průměru se každý zaměstnanec zúčastnil 1,6 školicího kurzu. Zaměstnanci navíc absolvovali webových školení. Udržitelnost jednání i podnikání je hodnota společnosti, která byla velmi důležitá již pro jejího zakladatele Roberta Bosche. Globální výzvy, jako je změna klimatu, omezené zdroje či celosvětové sociální normy, podtrhují důležitost orientace na udržitelnost. Aby mohla společnost Bosch sledovat úspěch této strategie a neustále ji zlepšovat, definovala výšší cíle v oblasti udržitelnosti pro celou Bosch Group. Tyto ukazatele výkonnosti se zaměřují především na blaho zaměstnanců společnosti a na dopad činnosti skupiny na životní prostředí. S ohledem na své zaměstnance je Bosch Group odhodlána zajišťovat pracovní prostředí, které je bezpečné a podporuje zaměstnance k nejlepšímu výkonu. Společnost například od roku 2007 snížila počet nehod souvisejících s výkonem práce na milion odpracovaných hodin o 48 procent, a v současnosti tento ukazatel činí pouhých 3,6.

25 25 Akce týkající se zaměstnanců Další školení v roce 2013: Počet účastnických dnů: Počet účastníků: Cíl pro % ,2 % Fluktuace zaměstnanců v roce 2013: 4,6 % Podíl vedoucích pracovnic: Akce týkající se řetězce dodavatelů Cíl pro % Audity portfolia dodavatelů týkající se ochrany životního prostředí, zdraví a bezpečnosti: Audity od roku 2010: 260 Bosch Group chce, aby její výrobky byly udržitelné, a to s ohledem na jejich použití či výrobu. Od roku 2007 snížila svou roční spotřebu energie o 8,3 procenta. Ta v současné době činí gigawatthodin. Dále společnost Bosch snížila roční absolutní objem emisí CO 2 o 2 procenta na milionů tun. Za stejné období snížila objem relativních emisí CO 2 o 16 procent. Jejím cílem pro rok 2020 je snížení těchto objemů z roku 2007 o 20 procent. Kromě toho je i nadále odhodlána dodržovat zásady sociálního podnikání, se kterými přišel její zakladatel Robert Bosch. V roce 2013 společnost Bosch darovala 10,5 milionu eur na občanské iniciativy. Další informace o politice udržitelnosti Bosch Group najdete na: csr.bosch.com

26 26 Bosch dnes 2014 Nadace Roberta Bosche Nadace Roberta Bosche zaměřuje své aktivity především na zdravotní péči, vědu, vzdělávání a mezinárodní vztahy. V těchto oblastech je cílem nadace hledat možná řešení, jak řešit sociální a společenské problémy, a testovat je v praxi jako modely. Nadace financuje svou činnost z dividend, které dostává jako akcionář společnosti Robert Bosch GmbH. Každý rok schvaluje Nadace Roberta Bosche financování přibližně 800 projektů. Typickými příklady práce nadace jsou mezinárodní stipendijní programy, výměnné programy pro mladé vedoucí pracovníky a výzkumné granty pro novináře. Do programů nadace byla navíc zahrnuta také filmová cena pro německo-arabské koprodukce to je jen jeden z mnoha příkladů nových projektů.

27 27 Již od roku 1964 pokračuje Nadace Roberta Bosche v původním charitativním a sociálním úsilí zakladatele společnosti, ale činí tak moderním způsobem. Nadace své konkrétní cíle realizuje prostřednictvím vlastních programů a institucí. Zároveň podporuje externí projekty a iniciativy, pokud se jejich cíle shodují s cíli nadace. Internetová platforma Du hast die Macht ( Ty můžeš ) je již čtyři roky úspěšnou součástí programu pro naše děti. Podněcuje zájem mladých lidí o politické otázky. Soutěž německých škol o cenu Nadace Roberta Bosche již po mnoho let představuje různé inovace. V loňském roce byla cena opět předána spolkovou kancléřkou Angelou Merkelovou. Po deset let jsou udělovány výzkumné granty autorům a překladatelé jsou podporováni za svou práci, kterou činí literaturu dostupnou jiným kulturám. Asistenční program, který podporuje výměnu mezi Čínou, východní Evropou a Německem, nyní funguje již 20 let. Další informace najdete online na:

28 28 Bosch dnes 2014 Bosch ve střední a východní Evropě První vlastní budova pobočky Bosch v Československu se nacházela od roku 1925 v Praze na Vinohradech, Třída Maršála Foche 325/8, dnešní Vinohradská. Bosch disponoval ve východní části Evropy již od roku 1899 zastoupením v rakousko-uherské monarchii. V Praze zastupoval společnost Bosch jako první Hynek Roederer v Karlíně, ve Vítkově ulici. Větším a známějším zástupcem však byla firma Dénnes&Friedmann v Panské ulici, později přemístěna do Opletalovy ulice. V roce 1918, po skončení 1. světové války, založil Robert Bosch sesterskou organizaci ve Vídni a Budapešti, stejně jako v roce 1920 v Praze. Pobočka se nacházela v Letohradské ulici č. 10, v pronajatých prostorách. Později Bosch zakoupil pozemek. Zde postavil a roku 1925 otevřel nové sídlo společnosti. Zahraniční zastoupení byla otevřena též v dalších zemích střední a západní Evropy. Díky politickým změnám ve střední a východní Evropě na počátku devadesátých let zahájila společnost Bosch svou činnost v roce 1992 v Budapešti, Praze a Varšavě, v roce 1993 v Moskvě, Záhřebu, Bratislavě a Sofii, a v roce 1994 v Bukurešti. V řadě zemí byly vybudovány výrobní závody, např. v Polsku, Maďarsku a v České republice.

29 29 Bosch Group v České republice Robert Bosch odbytová s.r.o. Praha 4 Bosch Termotechnika s.r.o. Praha 4 BSH domácí spotřebiče s.r.o. Praha 5 Bosch Termotechnika s.r.o. Krnov, Město Albrechtice Robert Bosch, spol. s r.o. České Budějovice Bosch Diesel, s.r.o. Jihlava Bosch Rexroth, spol. s r.o. Brno Servisní centrum elektrického nářadí Bosch, Mikulov Obchodní značky Bosch Bosch Group v České republice dosáhla v roce 2013 obratu 1 430* milionů eur s podílem prodeje 430** milionů eur a ke konci roku 2013 zaměstnávala 7 400** pracovníků. * koncernový konsolidovaný výsledek **nekonsolidovaný výsledek Bosch Group v ČR obchoduje s výrobky, které nesou známé obchodní značky Bosch, Junkers, Buderus, Dakon, Skil, Dremel, Rexroth

30 30 Bosch dnes 2014 Bosch v ČR obchod Robert Bosch odbytová s.r.o. Obchodni společnost reprezentuje základní podnikové oblasti Bosch. Tvoří ji následující obchodní a servisní odděleni: 1. Automobilová technika - technicky prodej 2. Automobilová technika - Automotive aftermarket Bosch Car service - autoservis pro všechny značky vozidel - celosvětová síť s více než autoservisy - nejmodernější diagnostické vybavení a kvalitní díly Bosch - údržba vozidel i v záruce 3. Zabezpečovací a komunikační systémy 4. Nákup pro Bosch Group 5. Elektrické nářadí 6. Mikulov Centrální servisní středisko elektrického nářadí, provádí záruční i pozáruční opravy pro Českou republiku, Slovensko, Rakousko, Maďarsko a Německo; služby v oblasti technického poradenství a distribuce náhradních dílů ručního nářadí. BSH domácí spotřebiče s.r.o. BSH domácí spotřebiče s.r.o. je dceřinou společností BSH Bosch und Siemens Hausgeräte GmbH.

31 31 Bosch Termotechnika s.r.o. Nástěnné konvenční a kondenzační kotle, stacionární litinové a ocelové kotle všech výkonů na zemní plyn, tuhá paliva, propan a ex. LTO, elektrokotle, zásobníky TV, regulační technika, tepelná čerpadla, solární technika, kogenerační jednotky, otopná tělesa a další topenářské zboží.

32 32 Bosch dnes 2014 Bosch v ČR výroba Robert Bosch, spol. s r.o., České Budějovice Hlavní výrobní program tvoří: nádržové čerpadlové moduly, sací moduly, plynové pedály, kryty hlav válců, víceúčelový regulátor, odvzdušňovací ventil nádrže, zpětné vedení paliva, DNOX (modul pro neutralizaci výfukových plynů ve vznětových motorech), elektrická palivová čerpadla, kabely. Bosch Diesel, s.r.o., Jihlava Hlavní výrobní program tvoří: komponenty pro vstřikovací systémy vznětových motorů typu Common Rail (vstřikovací čerpadla, tlakové zásobníky, regulační tlakové ventily) a sériové opravy čerpadel. V roce 2011 získala firma prestižní ocenění Národní cenu kvality ČR Exceletní firma, v roce 2014 plný certifikát Audit rodina & zaměstnání. Bosch Rexroth, spol. s r.o., Brno Odborné oblasti, ve kterých firma působí: průmyslové hydraulické systémy, elektrické pohony a řídicí systémy, lineární a montážní technika, mobilní hydraulické systémy, servis. Bosch Termotechnika s.r.o., Krnov, Město Albrechtice Hlavní výrobní program tvoří: kotle na pevná paliva, stacionární průmyslové plynové kotle, elektrokotle, příslušenství ke kotlům.

33 33 Nádržový čerpadlový modul vyráběný ve výrobním závodě Robert Bosch v Českých Budějovicích. Vysokotlaké čerpadlo CP4, typ Common Rail, je vyráběno ve výrobním závodě Bosch Diesel v Jihlavě. Hydraulický agregát z produkce Bosch Rexroth v Brně. Univerzální litinový kotel s automatickým přikládáním FB2 Automat vyráběný pod značkou Dakon ve výrobním závodě Bosch v Krnově.

34 34 Bosch dnes 2014 Milníky historie společnosti 1861 Narození Roberta Bosche v Albecku u Ulmu dne 23. září 1898 První obchodní zastoupení společnosti Bosch mimo Německo ve Velké Británii 1886 Založení společnosti: otevření Dílny pro jemnou mechaniku a elektrotechniku ve Stuttgartu dne 15. listopadu 1897 První úspěšná montáž zařízení s nízkonapěťovým magnetickým zapalováním do motorového vozidla 1902 Dodávka prvního vysokonapěťového magnetoelektrického zapalování se zapalovacími svíčkami Bosch 1905 První zahraniční výrobní závod společnosti Bosch mimo Německo otevřený v Paříži 1912 Spuštění výroby v prvním závodu společnosti Bosch v USA, ve Springfieldu, MA

35 Založení vlastního učňovského vzdělávacího oddělení v hlavním závodu ve Stuttgartu s vyhrazenou dílnou 1913 Na trh přichází automobilový systém osvětlení Bosch 1928 Na trh přichází zastřihovač vlasů Forfex, první elektrický přístroj Bosch 1932 První elektrická vrtačka a kladivo Bosch 1918 Gottlob Honold navrhuje nové logo společnosti Bosch kotvu v kruhu 1921 V Hamburgu je otevřena první servisní opravna Bosch 1932 Akvizice firmy vyrábějící tepelné systémy Junkers & Co GmbH, Dessau, Německo 1932 Na trh přichází první sériově vyráběné autorádio v Evropě 1927 Zahájení sériové výroby vstřikovacího čerpadla a trysek Bosch pro vznětové motory 1933 Zahájení prodeje ledniček Bosch

36 36 Bosch dnes Otevření nemocnice Roberta Bosche 1967 Založení společného podniku Bosch-Siemens Hausgeräte GmbH (od roku 1998 známá jako BSH Bosch und Siemens Hausgeräte GmbH) 1942 Robert Bosch umírá dne 12. března ve Stuttgartu 1951 Zahájení výroby benzinového vstřikovacího systému pro osobní vozidla 1963 Akvizice společnosti Erich Wetzel Verpackungsmaschinen GmbH, vstup do oblasti obalové techniky 1964 Nezisková organizace Vermögensverwaltung Bosch (od roku 1969 Robert Bosch Stiftung GmbH) získává většinový podíl ve společnosti Robert Bosch GmbH 1967 D-Jetronic, elektronický benzinový vstřikovací systém 1974 Zavedení programu 3S ( bezpečný, čistý, hospodárný ) pro vývoj výrobků

37 Zahájení výroby senzorů lambda pro třícestné katalyzátory 1978 Zahájení sériové výroby ABS, elektronického protiblokovacího brzdového systému 1986 Zahájení sériové výroby systému regulace prokluzu TCS 1989 Na trh přichází první nezávislý navigační systém vozidel v Evropě Travel- Pilot IDS 1991 Systém Monotronic se sítí Controller Area Network (CAN) 1979 Zahájení sériové výroby elektronického systému řízení motoru Motronic 1995 Zahájení sériové výroby mikromechanických senzorů MEMS 1995 Zahájení sériové výroby ESP, prvního elektronického stabilizačního programu na světě 1997 Zahájení sériové výroby systému přímého vysokotlakého vstřikování nafty Common-Rail

38 38 Bosch dnes Zahájení sériové výroby systému přímého vstřikování benzínu DI Motronic 2005 Zahájení výroby systému asistence řidiči Night Vision 2001 Převzetí průmyslového vedení společnosti Mannesmann Rexroth AG a její fúze s divizí automatizační techniky, čímž vzniká společnost Bosch Rexroth AG 2003 Akvizice společnosti Buderus AG v německém Wetzlaru 2003 Zahájení prodeje akumulátorové vrtačky/ šroubováku Ixo s lithium- -iontovým dobíjecím akumulátorem 2007 Akvizice poskytovatele řešení v oblasti telematické medicíny, společnosti Health Hero Network v Palo Altu, CA (USA) 2008 Založení společnosti Bosch Mahle Turbo Systems GmbH & Co. KG, podniku se společnou majetkovou účastí na výrobu turbodmychadel ve výfukovém potrubí 2008 Akvizice společnosti Innovations Soft- ware Technology GmbH v německém Immenstaadu (od 1. ledna 2011: Bosch Software Innovations GmbH) 2010 Paralelní plně hybridní pohon pro osob- ní automobily jde do sériové výroby

39 Zahájení výroby prediktivního systému nouzového brzdění 2010 Zahájení výroby lithium-iontových dobíjecích baterií pro automobily 2012 Akvizice Service Solutions, obchodní části americké společnosti SPX Corporation, Charlotte, NC (USA), dodavatel diagnostických a servisních zařízení, příslušenství pro opravárenskou dílnu a softwaru pro globální automobilový trh Bosch oznamuje většinový podíl ve společném podniku s čínským výrobcem Polaris, čímž vstupuje na trh se skútry 2013 Zahájení výroby MSC systému kontroly stability pro motocykly 2011 Zahájení výroby komponent pohonu pro elektrokola ve francouzském Mondeville 2014 Založení společného podniku Lithium Energy and Power GmbH & Co. KG pro vývoj vysoce výkonných dobíjecích baterií pro elektromobily

40 40 Bosch dnes 2014 Všechny informace vždy po ruce Nová aplikace Bosch icenter? Nainstalujte si aplikaci Bosch icenter: Nejlepší zákazníci jsou informovaní zákazníci. Společnost Bosch pro vás, naše zákazníky připravila aplikaci Bosch icenter pro tablety a chytré mobilní telefony. Aplikaci, která shromáždí důležité informace na jednom místě: Magazín Formule Bosch, prodejní akce, infogramy, produktové brožury, ale třeba i přehled školení či produktová videa. Umožní vám využívat mnoho nových interaktivních funkcí, které vám pomohou lépe pochopit prezentovaná témata. To vše zdarma, na jedné adrese a kdykoli k dispozici i bez připojení k internetu.

41 41 Adresář Název společnosti: Robert Bosch odbytová s.r.o. Sídlo: Praha 4, Pod Višňovkou 1661/35 Telefon/fax: / Jednatel společnosti: Klaus Huttelmaier Název společnosti: Robert Bosch, spol. s r.o. Sídlo: České Budějovice, Roberta Bosche 2678 Telefon/fax: / Jednatel společnosti: Milan Šlachta, Václav Pixa Název společnosti: Bosch Diesel s.r.o. Sídlo: Jihlava, Pávov 121 Telefon/fax: / Jednatel společnosti: Hermann Butz, Karsten Müller Název společnosti: BSH domácí spotřebiče s.r.o. Dceřiná společnost firmy: Bosch-Siemens Hausgeräte GmbH Sídlo: Praha 5, Pekařská 695/10a Telefon/fax: / Jednatel společnosti: Per Funch, Petr Boháč Název společnosti: Bosch Rexroth, spol. s r.o. Sídlo: Brno, Těžební 2 Telefon/fax: / Jednatel společnosti: Dětřich Robenek, Bernard McDonald Název společnosti: Bosch Termotechnika s.r.o. Sídlo: Praha 4, Pod Višňovkou 1661/35 Telefon/fax: / Jednatel společnosti: Martin Bajer, Nora Houšťavová, Dimitrios Donoudis, Thomas Spinner Kontaktní adresa: Praha 10, Průmyslová 372/1 Telefon/fax: / Výrobní závod: Krnov, Ve Vrbině 588/3 Telefon/fax: / Výrobní závod: Město Albrechtice, Osoblažská 5 Telefon/fax: /

42 Robert Bosch odbytová s.r.o. Pod Višňovkou 1661/ Praha 4 vydání 2014

Fascinace. Lidé. Technologie

Fascinace. Lidé. Technologie Fascinace Lidé Technologie Bosch dnes 2013 2 Bosch dnes 2013 Propojeny a stvořeny pro život 3 Vize společnosti Bosch Vytváříme hodnoty sdílíme hodnoty Jako přední společnost v oblasti technologií a služeb

Více

2 Bosch dnes Přibližně. Bosch. technických středisek po celém světě

2 Bosch dnes Přibližně. Bosch. technických středisek po celém světě Bosch dnes 2016 2 Bosch dnes 2016 Přibližně zaměstnanc anců 375 000 Bosch 118 technických středisek po celém světě v č s Pokud zahrneme i prodejní a servisní partne ery, je společnost Bosch zastoupena

Více

Vize společnosti Bosch Vytváření hodnot užívání hodnot

Vize společnosti Bosch Vytváření hodnot užívání hodnot Bosch dnes Vize společnosti Bosch Vytváření hodnot užívání hodnot Jako přední společnost v oblasti technologií a služeb využíváme celosvětově naše šance pro intenzivní vývoj. Naším cílem je podpořit kvalitu

Více

Bosch na 64. veletrhu IAA Užitkové vozy v Hannoveru Hospodárné technologie nabízejí příležitosti k růstu Zaměření na neustálé snižování spotřeby

Bosch na 64. veletrhu IAA Užitkové vozy v Hannoveru Hospodárné technologie nabízejí příležitosti k růstu Zaměření na neustálé snižování spotřeby Tisková zpráva Bosch na 64. veletrhu IAA Užitkové vozy v Hannoveru Hospodárné technologie nabízejí příležitosti k růstu Zaměření na neustálé snižování spotřeby Září 2012 PI 7811 Zvýšení hospodárnosti a

Více

Tisková zpráva. Prosinec PT MS

Tisková zpráva. Prosinec PT MS Tisková zpráva Nejvýkonnější, multifunkční akumulátorové rázové utahováky ve své třídě: Bosch GDR 14,4 V-LI MF Professional a Bosch GDR 18 V-LI MF Professional Prosinec 2009 6709 PT MS Nejvyšší krouticí

Více

125 let Bosch Stvořeno pro život Od průkopníka v technice k úspěšnému světovému hráči 150. výročí narození Roberta Bosche, zakladatele firmy

125 let Bosch Stvořeno pro život Od průkopníka v technice k úspěšnému světovému hráči 150. výročí narození Roberta Bosche, zakladatele firmy Tisková zpráva 125 let Bosch Stvořeno pro život Od průkopníka v technice k úspěšnému světovému hráči 150. výročí narození Roberta Bosche, zakladatele firmy leden 2011 PI 7233 Firma byla před 125 založena

Více

Tisková informace. září 2002 PI3766

Tisková informace. září 2002 PI3766 Tisková informace Autopříslušenství prvovýbava 75 let naftového vstřikování Bosch: sériová výroba vstřikovacích čerpadel způsobila revoluci ve výrobě dieselových motorů září 2002 PI3766 Právě si připomínáme

Více

Tisková informace. duben 2012 TI 7698

Tisková informace. duben 2012 TI 7698 Tisková informace Výroční tisková konference 2012 Bosch: Silné klíčové oblasti podnikání-základ pro další rozvoj Dlouhodobá firemní strategie se vyplácí duben 2012 TI 7698 Posílení pozice ve všech obchodních

Více

Tisková zpráva. BASF: V oblasti obchodu s chemikáliemi rostou zisky i objem z prodeje. 3. čtvrtletí roku 2016: Tržby 14,0 mld.

Tisková zpráva. BASF: V oblasti obchodu s chemikáliemi rostou zisky i objem z prodeje. 3. čtvrtletí roku 2016: Tržby 14,0 mld. Tisková zpráva BASF: V oblasti obchodu s chemikáliemi rostou zisky i objem z prodeje 3. listopadu 2016 Silvia Tajbliková BASF spol. s.r.o. Tel: +421 2 58 266 778 silvia.tajblikova@basf.com 3. čtvrtletí

Více

Tisková zpráva. Rychlé a účinné: každý hřebík dokonale nastřelený. Nové kompaktní pneumatické hřebíkovačky od firmy Bosch. leden 2010 PI 6779 PT MS

Tisková zpráva. Rychlé a účinné: každý hřebík dokonale nastřelený. Nové kompaktní pneumatické hřebíkovačky od firmy Bosch. leden 2010 PI 6779 PT MS Tisková zpráva Rychlé a účinné: každý hřebík dokonale nastřelený. Nové kompaktní pneumatické hřebíkovačky od firmy Bosch. leden 2010 PI 6779 PT MS S inovativní Full Force Technology pro dosažení maximálního

Více

Tisková informace. Všeobecné informace Bosch se pevně drží programu své obchodní politiky. květen 2003 PI4133

Tisková informace. Všeobecné informace Bosch se pevně drží programu své obchodní politiky. květen 2003 PI4133 Tisková informace Všeobecné informace Bosch se pevně drží programu své obchodní politiky květen 2003 PI4133 STUTTGART/BERLIN Také v těžkých dobách se společnost Bosch drží svých dlouhodobých cílů. Obzvláště

Více

Tisková informace. 23. duben 2009 PI 6661 RB HH/af

Tisková informace. 23. duben 2009 PI 6661 RB HH/af Tisková informace Celosvětová recese tlačí na tržby i výsledky Fehrenbach: Důsledně pokračujeme v naší firemní strategii Deset miliard euro investováno do budoucnosti 23. duben 2009 PI 6661 RB HH/af Obtížný

Více

Bosch Injection Systems Uvolněte svůj potenciál. www.bosch.cz

Bosch Injection Systems Uvolněte svůj potenciál. www.bosch.cz Bosch Injection Systems Uvolněte svůj potenciál www.bosch.cz Vstřikovací systémy: příležitosti pro všechny Technologie Inovace firmy Bosch se neomezují pouze na systémy vznětových motorů. Přímé vstřikování

Více

125 let Bosch Stvořeno pro život Technologie Bosch pro téměř všechny oblasti života Inovační produkty, které zlepšují každodenní život

125 let Bosch Stvořeno pro život Technologie Bosch pro téměř všechny oblasti života Inovační produkty, které zlepšují každodenní život Tisková zpráva 125 let Bosch Stvořeno pro život Technologie Bosch pro téměř všechny oblasti života Inovační produkty, které zlepšují každodenní život leden 2011 PI 7235 Praktická řešení, která zlepšují

Více

Tisková zpráva. Nejvýkonnější 18-ti voltová úhlová bruska: GWS 18 V-LI Professional od firmy Bosch s lithium-iontovým akumulátorem

Tisková zpráva. Nejvýkonnější 18-ti voltová úhlová bruska: GWS 18 V-LI Professional od firmy Bosch s lithium-iontovým akumulátorem Tisková zpráva Nejvýkonnější 18-ti voltová úhlová bruska: GWS 18 V-LI Professional od firmy Bosch s lithium-iontovým akumulátorem březen 2010 PI 6918 PT Nejvyšší poměr odbroušeného materiálu a výkonu při

Více

Dremel přichází s novým multifunkčním nástrojem Dremel 4000

Dremel přichází s novým multifunkčním nástrojem Dremel 4000 Tisková zpráva Dremel přichází s novým multifunkčním nástrojem Dremel 4000 květen 2009 Nejvýkonnější multifunkční nástroj Dremel na trhu: 175 wattů Významně usnadňuje celou řadu činností Letošní podzim

Více

Tisková zpráva PI 6782 PT KH. duben 2010

Tisková zpráva PI 6782 PT KH. duben 2010 Tisková zpráva První oscilační přístroj s lithium-iontovým akumulátorem pro kutily: Multifunkční přístroj Bosch PMF 10,8 LI Všestranný renovační pomocník duben 2010 PI 6782 PT KH Obzvláště malý obvod pro

Více

Vedoucí úseku Benzínové systémy Robert Bosch GmbH, zodpovědný za vývoj. Přednáška na 57. mezinárodním tiskovém kolokviu o automobilové technice,

Vedoucí úseku Benzínové systémy Robert Bosch GmbH, zodpovědný za vývoj. Přednáška na 57. mezinárodním tiskovém kolokviu o automobilové technice, Červen 2005 RF50603 Přímé vstřikování pro silné, úsporné a čisté zážehové motory Dr. Rolf Leonhard, Vedoucí úseku Benzínové systémy Robert Bosch GmbH, zodpovědný za vývoj. Přednáška na 57. mezinárodním

Více

Press release. Výroční tisková konference Vzájemně propojené technologie zlepšují kvalitu života Zlepšení výsledků očekáváno v roce 2013

Press release. Výroční tisková konference Vzájemně propojené technologie zlepšují kvalitu života Zlepšení výsledků očekáváno v roce 2013 Press release Výroční tisková konference Vzájemně propojené technologie zlepšují kvalitu života Zlepšení výsledků očekáváno v roce 2013 18. dubna 2013 PI 8014 RB Zi/af Značně rozdílný vývoj tržeb v odvětvích

Více

Tisková zpráva. prosinec 2011 PI7582

Tisková zpráva. prosinec 2011 PI7582 Tisková zpráva Trendy v oblasti Automobilové techniky Výrobky Bosch pro tradiční i vznikající trhy Životní prostředí, bezpečnost a pohodlí při řízení pohání technologický vývoj kupředu prosinec 2011 PI7582

Více

125 let Bosch Stvořeno pro život Od průkopníka v technice k úspěšnému světovému hráči 150. výročí narození Roberta Bosche, zakladatele společnosti

125 let Bosch Stvořeno pro život Od průkopníka v technice k úspěšnému světovému hráči 150. výročí narození Roberta Bosche, zakladatele společnosti Tisková zpráva 125 let Bosch Stvořeno pro život Od průkopníka v technice k úspěšnému světovému hráči 150. výročí narození Roberta Bosche, zakladatele společnosti leden 2011 PI 7241 Společnost byla založena

Více

Tisková zpráva. 13. září 2011 PI 7496 UBK Kl/af

Tisková zpráva. 13. září 2011 PI 7496 UBK Kl/af Tisková zpráva Proměnlivost ekonomiky a trendy v oblasti životního prostředí Bosch posouvá kupředu inovace v oblasti automobilového průmyslu Stále na cestě k růstu více zaměstnanců 13. září 2011 PI 7496

Více

Tisková zpráva. Srpen 2011 PI 7475 GS mic/af

Tisková zpráva. Srpen 2011 PI 7475 GS mic/af Tisková zpráva Od akumulátorového článku až po elektromotor Bosch připravuje cestu k elektromobilitě Do roku 2013 dvacet projektů s 12 výrobci automobilů Srpen 2011 PI 7475 GS mic/af Mezi faktory úspěchu

Více

Vytváření hodnot sdílení hodnot

Vytváření hodnot sdílení hodnot Unternehmensbereich Vize společnosti Bosch Kraftfahrzeugtechnik Vytváření hodnot sdílení hodnot Jakožto přední společnost v oblasti technologií a služeb využíváme celosvětově naše šance pro výrazný a účelný

Více

Vize společnosti Bosch Vytváření hodnot užívání hodnot

Vize společnosti Bosch Vytváření hodnot užívání hodnot Bosch dnes Vize společnosti Bosch Vytváření hodnot užívání hodnot Jako přední společnost v oblasti technologií a služeb využíváme celosvětově naše šance pro intenzivní vývoj. Naším cílem je podpořit kvalitu

Více

Tisková informace. srpen 2009 PI 6589 PT MS

Tisková informace. srpen 2009 PI 6589 PT MS Tisková informace Nový laserový měřič vzdálenosti pro venkovní použití: Měřič GLM 250 VF Professional od firmy Bosch měří vzdálenost přesně až do 250 metrů Měření těch největších vzdáleností i za nepříznivých

Více

Klíčová data Bosch Group

Klíčová data Bosch Group Klíčová data Bosch Group B os ch dne s 2 017 Bosch Údaje jsou uvedeny v milionech eur 2016 2015 Tržby 73 129 70 607 procentuální změna oproti předchozímu roku 3,6 44,2 procentuální podíl tržeb vytvořených

Více

Tisková zpráva. BASF: Podstatně vyšší zisky v odvětví chemických látek, segment Oil & Gas je výrazně pod úrovní čtvrtletí předchozího roku

Tisková zpráva. BASF: Podstatně vyšší zisky v odvětví chemických látek, segment Oil & Gas je výrazně pod úrovní čtvrtletí předchozího roku Tisková zpráva BASF: Podstatně vyšší zisky v odvětví chemických látek, segment Oil & Gas je výrazně pod úrovní čtvrtletí předchozího roku 1. srpna 2016 Silvia Tajbliková BASF spol. s.r.o. Tel: +421 2 58

Více

Tisková zpráva. Spalovací motory, hybridní pohony, elektromobily Bosch ukazuje pohony automobilů budoucnosti. 15. září 2015 PI 9014 BBM FF/af

Tisková zpráva. Spalovací motory, hybridní pohony, elektromobily Bosch ukazuje pohony automobilů budoucnosti. 15. září 2015 PI 9014 BBM FF/af Tisková zpráva Spalovací motory, hybridní pohony, elektromobily Bosch ukazuje pohony automobilů budoucnosti 15. září 2015 PI 9014 BBM FF/af V roce 2025 bude mít přibližně 15 procent nových vozidel elektrický

Více

7,3. miliardy eur vynaložené na výzkum a vývoj. 125 technických středisek na celém světě BOSCH V ČÍSLECH 78,1

7,3. miliardy eur vynaložené na výzkum a vývoj. 125 technických středisek na celém světě BOSCH V ČÍSLECH 78,1 2018 Bosch dnes 7,3 125 technických středisek na celém světě miliardy eur vynaložené na výzkum a vývoj BOSCH V ČÍSLECH 78,1 Prodej v roce 2017 Kolem 440 poboček a regionálních firem v 60 zemích 4,9 v miliardy

Více

Tisková zpráva PI 6783 PT KH. duben 2010

Tisková zpráva PI 6783 PT KH. duben 2010 Tisková zpráva Obzvláště lehký a kompaktní: Nový dvourychlostní akumulátorový vrtací šroubovák Bosch PSR 10,8 LI-2 s lithium-iontovým výměnným akumulátorem pro kutily duben 2010 PI 6783 PT KH Se svou hmotností

Více

BMW Group Česká republika

BMW Group Česká republika pro Média Group Česká Dr. Josef Reiter Generální ředitel, Group Česká Group Group je se značkami, MINI a Rolls-Royce jedním z nejúspěšnějších výrobců automobilů a motocyklů na světě. Je globální společností

Více

Předběžné neauditované hospodářské výsledky za rok 2017

Předběžné neauditované hospodářské výsledky za rok 2017 REGULATORNÍ OZNÁMENÍ 15. března 2018 Fortuna Entertainment Group N.V. Předběžné neauditované hospodářské výsledky za rok 2017 Amsterdam - Společnost Fortuna Entertainment Group N. V. oznamuje své předběžné

Více

Tisková zpráva. BASF: Tržby a zisky v 1. čtvrtletí oproti loňsku výrazně vzrostly. Tržby ve výši 16,9 miliardy eur (plus 19 %)

Tisková zpráva. BASF: Tržby a zisky v 1. čtvrtletí oproti loňsku výrazně vzrostly. Tržby ve výši 16,9 miliardy eur (plus 19 %) Tisková zpráva BASF: Tržby a zisky v 1. čtvrtletí oproti loňsku výrazně vzrostly Tržby ve výši 16,9 miliardy eur (plus 19 %) Pokračuje trend navyšování objemů (plus 8 %) EBIT před zaúčtováním mimořádných

Více

Vize společnosti Bosch Tvoříme hodnoty sdílíme hodnoty

Vize společnosti Bosch Tvoříme hodnoty sdílíme hodnoty Vize společnosti Bosch Tvoříme hodnoty sdílíme hodnoty Jako přední společnost v oblasti technologií a služeb využíváme celosvětové příležitosti pro silný a smysluplný rozvoj naší společnosti. Naším cílem

Více

Výkonová elektronika. klíč k elektromobilitě budoucnosti. Dr. Rainer Kallenbach, Executive Vice President, Automotive Electronics, Robert Bosch GmbH

Výkonová elektronika. klíč k elektromobilitě budoucnosti. Dr. Rainer Kallenbach, Executive Vice President, Automotive Electronics, Robert Bosch GmbH Červen 2011 RF 00118 Výkonová elektronika klíč k elektromobilitě budoucnosti Dr. Rainer Kallenbach, Executive Vice President, Automotive Electronics, Robert Bosch GmbH Přednáška k 60. mezinárodnímu kolokviu

Více

Tisková informace. Autopříslušenství Čisté motory díky nové technice:jak budou vozidla se vznětovým motorem do budoucna moci splnit emisní limity

Tisková informace. Autopříslušenství Čisté motory díky nové technice:jak budou vozidla se vznětovým motorem do budoucna moci splnit emisní limity Tisková informace Autopříslušenství Čisté motory díky nové technice:jak budou vozidla se vznětovým motorem do budoucna moci splnit emisní limity Duben 2001 Čisté motory díky nové technice:jak budou vozidla

Více

Smart City a MPO. FOR ENERGY 2014 19. listopadu 2014. Ing. Martin Voříšek

Smart City a MPO. FOR ENERGY 2014 19. listopadu 2014. Ing. Martin Voříšek Smart City a MPO FOR ENERGY 2014 19. listopadu 2014 Ing. Martin Voříšek Smart City Energetika - snižování emisí při výrobě elektřiny, zvyšování podílu obnovitelných zdrojů, bezpečnost dodávek Doprava snižování

Více

Unternehmensbereich. Vize společnosti Bosch

Unternehmensbereich. Vize společnosti Bosch Bosch dnes Unternehmensbereich Vize společnosti Bosch Vytváření Kraftfahrzeugtechnik hodnot užívání hodnot Jako přední společnost v oblasti technologií a služeb využíváme celosvětově naše šance pro intenzivní

Více

Sledované indikátory: I. Výzkum a vývoj

Sledované indikátory: I. Výzkum a vývoj REGIONÁLNÍ OBSERVATOŘ KONKURENCESCHOPNOSTI oblast VÝZKUM, VÝVOJ A INOVACE Moravskoslezský kraj se vyznačuje silným potenciálem v oblasti výzkumných, vývojových a inovačních aktivit. Je to dáno existencí

Více

Světové akcie vstupují na RM-SYSTÉM

Světové akcie vstupují na RM-SYSTÉM Deutsche Telekom AG Světové akcie vstupují na RM-SYSTÉM Investice do zahraničních firem v českých korunách? Deutsche Telekom Deutsche Telekom patří mezi největší světové poskytovatele telekomunikačních

Více

Bosch stručně Kolokvium pro motoristický tisk 2013: přehled Od hydraulických hybridních systémů a asistenčních systémů po síťově propojenou jízdu

Bosch stručně Kolokvium pro motoristický tisk 2013: přehled Od hydraulických hybridních systémů a asistenčních systémů po síťově propojenou jízdu Tisková zpráva Bosch stručně Kolokvium pro motoristický tisk 2013: přehled Od hydraulických hybridních systémů a asistenčních systémů po síťově propojenou jízdu Červen 2013 PI 8165 UBK Rg/Na Nejdůležitější

Více

KATALOG KONDENZAČNÍCH KOTLŮ leden 2013

KATALOG KONDENZAČNÍCH KOTLŮ leden 2013 KATALOG KONDENZAČNÍCH KOTLŮ leden 2013 Koncem roku 2009 došlo k fúzi mezi skupinami Baxi, De Dietrich a Remeha a vznikla tak nová skupina, která nese název BDR Thermea. Skupina BDR Thermea patří mezi přední

Více

AAA Auto Group N.V. zveřejnila své konsolidované neauditované finanční výsledky za první čtvrtletí 2009

AAA Auto Group N.V. zveřejnila své konsolidované neauditované finanční výsledky za první čtvrtletí 2009 AAA Auto Group N.V. zveřejnila své konsolidované neauditované finanční výsledky za první čtvrtletí 2009 Praha / Budapešť 28. května 2009 Podle hospodářských výsledků za první čtvrtletí 2009, které AAA

Více

Komponenty řetězového pohonu: Perfektně připraveny pro váš úspěch

Komponenty řetězového pohonu: Perfektně připraveny pro váš úspěch Komponenty řetězového pohonu: Perfektně připraveny pro váš úspěch Obsah této brožury je právně nezávazný a je určen výhradně k informačním účelům. Pokud je to právně přípustné, tak je vyloučeno ručení

Více

Fortuna přijala za prvních devět měsíců o 9,3% více sázek nežli vloni a potvrdila růst

Fortuna přijala za prvních devět měsíců o 9,3% více sázek nežli vloni a potvrdila růst REGULATORNÍ OZNÁMENÍ 3. listopadu 2011 Mezitímní zpráva statutárního orgánu společnosti Fortuna Entertainment Group N.V. za období od 1. července 2011 do 3. listopadu 2011 Fortuna přijala za prvních devět

Více

Bosch stručně Fakta o asistenčních systémech Více bezpečnosti a komfortu při jízdě automobilem

Bosch stručně Fakta o asistenčních systémech Více bezpečnosti a komfortu při jízdě automobilem Tisková zpráva Bosch stručně Fakta o asistenčních systémech Více bezpečnosti a komfortu při jízdě automobilem Září 2013 PI 8202 UBK Ks/af Asistenční systémy zvyšují úroveň bezpečnosti a komfortu při jízdě

Více

Tisková zpráva. 125 let Bosch Stvořeno pro život Mezinárodní trhy a cesta k úspěchu Internacionalizace je součástí tradice společnosti Bosch

Tisková zpráva. 125 let Bosch Stvořeno pro život Mezinárodní trhy a cesta k úspěchu Internacionalizace je součástí tradice společnosti Bosch Tisková zpráva 125 let Bosch Stvořeno pro život Mezinárodní trhy a cesta k úspěchu Internacionalizace je součástí tradice společnosti Bosch leden 2011 PI 7232 Klíčem k úspěchu je celosvětový prodej inovačních

Více

Tisková zpráva. BASF: Tržby a zisky ve 2. čtvrtletí značně vzrostly, prognóza pro rok 2017 se zlepšila. 2. kvartál 2017:

Tisková zpráva. BASF: Tržby a zisky ve 2. čtvrtletí značně vzrostly, prognóza pro rok 2017 se zlepšila. 2. kvartál 2017: Tisková zpráva BASF: Tržby a zisky ve 2. čtvrtletí značně vzrostly, prognóza pro rok 2017 se zlepšila 1. srpna 2017 Silvia Tajbliková BASF spol. s.r.o. Tel: +421 2 58 266 778 silvia.tajblikova@basf.com

Více

Tisková informace. Červen 2009 PI 5520

Tisková informace. Červen 2009 PI 5520 Tisková informace Mezinárodní kolokvium pro motoristický tisk 2009 Technika značky Bosch pro mobilitu zítřka Ochrana životního prostředí a prevence před nehodami jako hlavní motto Červen 2009 PI 5520 V

Více

Hospodářské výsledky ArcelorMittal za čtvrté čtvrtletí 2014 a celkové výsledky za rok 2014

Hospodářské výsledky ArcelorMittal za čtvrté čtvrtletí 2014 a celkové výsledky za rok 2014 ArcelorMittal Ostrava a.s. Barbora Černá Dvořáková tisková mluvčí T +420 595 683 390 M +420 606 774 346 barbora.cerna-dvorakova@arcelormittal.com www.arcelormittal.com/ostrava Hospodářské výsledky ArcelorMittal

Více

Konsolidované neauditované hospodářské výsledky skupiny AAA AUTO za první čtvrtletí roku 2011 (OPRAVA)

Konsolidované neauditované hospodářské výsledky skupiny AAA AUTO za první čtvrtletí roku 2011 (OPRAVA) 1 z 6 27.5.2011 10:22 AAA AUTO Úvod» IR zprávy a oznámení (vnitřní informace)» Konsolidované neauditované hospodářské výsledky skupiny AAA AUTO za první čtvrtletí roku 2011 (OPRAVA) Konsolidované neauditované

Více

Zvláštní technika pro zvláštní trh vstřikovací systémy. motorů pro levná vozidla (LPV) Přednáška k 59. mezinárodnímu kolokviu pro motoristický.

Zvláštní technika pro zvláštní trh vstřikovací systémy. motorů pro levná vozidla (LPV) Přednáška k 59. mezinárodnímu kolokviu pro motoristický. Červen 2009 RF 046 UBK Kl/Na Zvláštní technika pro zvláštní trh vstřikovací systémy motorů pro levná vozidla (LPV) N. Sandeep vedoucí vývoje Bosch Indie Přednáška k 59. mezinárodnímu kolokviu pro motoristický

Více

Tisková informace. Autopříslušenství prvovýbava Řízení elektrické energie a startovací generátor pro palubní síť budoucnosti. Duben 2001 RF10406

Tisková informace. Autopříslušenství prvovýbava Řízení elektrické energie a startovací generátor pro palubní síť budoucnosti. Duben 2001 RF10406 Tisková informace Autopříslušenství prvovýbava Řízení elektrické energie a startovací generátor pro palubní síť budoucnosti Duben 2001 RF10406 Dr. Beda-Helmut Bolzenius, mluvčí vedení úseku startérů a

Více

V prvním čtvrtletí zaznamenala skupina BASF růst tržeb a potvrdila výhled na rok 2019

V prvním čtvrtletí zaznamenala skupina BASF růst tržeb a potvrdila výhled na rok 2019 Tisková zpráva 9. května 2019 V prvním čtvrtletí zaznamenala skupina BASF růst tržeb a potvrdila výhled na rok 2019 1. čtvrtletí 2019: Tržby ve výši 16,2 miliardy eur (plus 3 %) EBIT před započtením mimořádných

Více

Klíčová finanční data 2013

Klíčová finanční data 2013 Klíčová finanční data 2013 Skupina ŠKODA AUTO dodávky zákazníkům v ročním porovnání 2013 920 750 2012 939 202 Skupina ŠKODA AUTO tržby celkem v ročním porovnání (mil. Kč) 2013 2012 268 500 262 649 Skupina

Více

Platí mluvené slovo. Projev Winfrieda Krause Výroční tisková konference ŠKODA AUTO a.s. 2012 21. března 2012

Platí mluvené slovo. Projev Winfrieda Krause Výroční tisková konference ŠKODA AUTO a.s. 2012 21. března 2012 Platí mluvené slovo Projev Winfrieda Krause Výroční tisková konference ŠKODA AUTO a.s. 2012 21. března 2012 rád bych vás také přivítal na dnešní bilanční tiskové konferenci. Snímek Hlavní události roku

Více

V prvním čtvrtletí zaznamenala skupina BASF růst zisku a potvrdila výhled na rok 2018

V prvním čtvrtletí zaznamenala skupina BASF růst zisku a potvrdila výhled na rok 2018 Tisková zpráva 9. května 2018 V prvním čtvrtletí zaznamenala skupina BASF růst zisku a potvrdila výhled na rok 2018 1. čtvrtletí 2018: Tržby ve výši 16,6 miliardy eur (pokles o 1 %) EBIT před započtením

Více

Výroční zpráva 2013H

Výroční zpráva 2013H Výroční zpráva společnosti AZ KLIMA a. s. za hospodářské období 2013H (1.4.2013 31.3.2014) 1. Úvodní slovo ředitele společnosti: Společnosti AZ KLIMA a.s. dokončila proces změny vlastnické struktury a

Více

Logamax plus GB192i Logamax plus GB192iT

Logamax plus GB192i Logamax plus GB192iT Plynové kondenzační kotle Logamax plus GB192i Logamax plus GB192iT Vytápění s budoucností Připraveni na budoucnost Logamax plus GB192i - nástěnný kondenzační kotel S řadou kondenzačních kotlů Buderus budete

Více

Váš specialista na dieselová zařízení! Diagnostika a opravy všech dieselových systémů

Váš specialista na dieselová zařízení! Diagnostika a opravy všech dieselových systémů Váš specialista na dieselová zařízení! Diagnostika a opravy všech dieselových systémů Systém know-how od firmy Bosch Moderní vysokotlaké dieselové vstřikovací systémy daly v posledních několika letech

Více

On-line datový list. FLOWSIC150 Carflow MĚŘÍCÍ PŘÍSTROJE PRŮTOKU

On-line datový list. FLOWSIC150 Carflow MĚŘÍCÍ PŘÍSTROJE PRŮTOKU On-line datový list FLOWSIC150 Carflow A B C D E F H I J K L M N O P Q R S T Objednací informace Typ Výrobek č. FLOWSIC150 Carflow Na vyžádání Přesné specifikace přístrojů a údaje o výkonu výrobku se mohou

Více

FRAUNHOFEROVA SPOLEČNOST

FRAUNHOFEROVA SPOLEČNOST FRAUNHOFEROVA SPOLEČNOST Charakteristika největší organizace pro aplikovaný výzkum v Evropě v šesti bodech Fraunhoferova společnost je největší organizace pro aplikovaný výzkum v Evropě, která provádí

Více

Klíčová finanční data 2012

Klíčová finanční data 2012 Klíčová finanční data 2012 Skupina ŠKODA AUTO dodávky zákazníkům v ročním porovnání 2012 2011 939 202 879 184 Skupina ŠKODA AUTO tržby celkem v ročním porovnání (mil. Kč) 2012 2011 262 649 252 562 Skupina

Více

Firemní údaje Kiekert AG Přehled o podnikání

Firemní údaje Kiekert AG Přehled o podnikání Firemní údaje Kiekert AG Přehled o podnikání Jméno: Kiekert AG Očekávaný obrat v obchodním roce 2017: 880 milionů Euro Počet zaměstnanců: 6.500 Výrobní závody: 8: Německo, Korea, Česko, USA, Mexiko, Čína,

Více

Tisková zpráva. BASF: Tržby a zisky ve 3. čtvrtletí oproti loňsku značně vzrostly. 3. kvartál 2017: Tržby ve výši 15,3 miliard eur (plus 9 %)

Tisková zpráva. BASF: Tržby a zisky ve 3. čtvrtletí oproti loňsku značně vzrostly. 3. kvartál 2017: Tržby ve výši 15,3 miliard eur (plus 9 %) Tisková zpráva BASF: Tržby a zisky ve 3. čtvrtletí oproti loňsku značně vzrostly 25. října 2017 Silvia Tajbliková BASF spol. s.r.o. Tel: +421 2 58 266 778 silvia.tajblikova@basf.com 3. kvartál 2017: Tržby

Více

Buderus Hydraulická schémata. Vydání 03/2015. Doporučená hydraulická schémata

Buderus Hydraulická schémata. Vydání 03/2015. Doporučená hydraulická schémata Buderus Hydraulická schémata Vydání 03/2015 Doporučená hydraulická schémata Seznam doporučených hydraulických schémat: Nástěnné kotle Logamax a Logamax plus: 1 001 Nástěnný kondenzační kotel v provedení

Více

Tisková zpráva. Září 2011 PI 7479 UBK Rg/af

Tisková zpráva. Září 2011 PI 7479 UBK Rg/af Tisková zpráva Peugeot 3008 HYbrid4 První sériově vyráběný hybridní vůz se vznětovým motorem používá elektrický pohon Bosch Strategické partnerství mezi společnostmi PSA Peugeot Citroën a Bosch Září 2011

Více

Zeleno-žlutá má sílu. Filtry MANN-FILTER pro stavební stroje

Zeleno-žlutá má sílu. Filtry MANN-FILTER pro stavební stroje Zeleno-žlutá má sílu Filtry MANN-FILTER pro stavební stroje Zaručená kvalita originálního náhradního dílu: Program výrobků MANN-FILTER pro stavební stroje: Vzduchové filtry Olejové filtry Palivové filtry

Více

KATALOG KONDENZAČNÍCH KOTLŮ březen 2014

KATALOG KONDENZAČNÍCH KOTLŮ březen 2014 KATALOG KONDENZAČNÍCH KOTLŮ březen 2014 Koncem roku 2009 došlo k fúzi mezi skupinami Baxi, De Dietrich a Remeha a vznikla tak nová skupina, která nese název BDR Thermea. Skupina BDR Thermea patří mezi

Více

Řádná valná hromada akcionářů Philip Morris ČR a.s. Kutná Hora 30. dubna 2015

Řádná valná hromada akcionářů Philip Morris ČR a.s. Kutná Hora 30. dubna 2015 Řádná valná hromada akcionářů Philip Morris ČR a.s. Kutná Hora 30. dubna 2015 András Tövisi předseda představenstva Celkový trh cigaret Česká republika Celkový trh cigaret vzrostl o 1,6 % zejména v důsledku:

Více

Tisková zpráva. Snadná a přesná práce ve všech směrech S inovačním 360 čárovým laserem Bosch PLL 360. duben 2010 PI 6778 PT KH

Tisková zpráva. Snadná a přesná práce ve všech směrech S inovačním 360 čárovým laserem Bosch PLL 360. duben 2010 PI 6778 PT KH Tisková zpráva Snadná a přesná práce ve všech směrech S inovačním 360 čárovým laserem Bosch PLL 360 duben 2010 PI 6778 PT KH Zřetelně viditelné laserové paprsky pro pohodlnou a přesnou práci Horizontální

Více

Nás pohání ŘEŠENÍ. Profesionální řešení diagnostiky vozidel pro každý autoservis. ESI[tronic] 2.0 Online KTS DCU

Nás pohání ŘEŠENÍ. Profesionální řešení diagnostiky vozidel pro každý autoservis. ESI[tronic] 2.0 Online KTS DCU Nás pohání ŘEŠENÍ Profesionální řešení diagnostiky vozidel pro každý autoservis ESI[tronic] 2.0 Online KTS DCU Vyvinuto od expertů pro experty Správné řešení pro každou dílnu Pro profesionální servis a

Více

PEGAS NONWOVENS SA Předběžné neauditované finanční výsledky za rok 2006

PEGAS NONWOVENS SA Předběžné neauditované finanční výsledky za rok 2006 PEGAS NONWOVENS SA Předběžné neauditované finanční výsledky za rok 2006 20. březen 2007 PEGAS NONWOVENS SA oznamuje své předběžné neauditované konsolidované finanční výsledky za fiskální rok k 31. prosinci

Více

Nová generace plynových kondenzačních kotlů s technologií BlueStream. Efektivní řešení zítřka

Nová generace plynových kondenzačních kotlů s technologií BlueStream. Efektivní řešení zítřka Nová generace plynových kondenzačních kotlů s technologií BlueStream Efektivní řešení zítřka Moderní kondenzační technika se vyznačuje efektivním využíváním energie: díky zvýšenému odvádění tepla ze spalin

Více

Akumulátory Bosch: Optimální startovací výkon pro všechna vozidla

Akumulátory Bosch: Optimální startovací výkon pro všechna vozidla NOVINKA! Akumulátory Bosch S3 - S4 - S5 Akumulátory Bosch: Optimální startovací výkon pro všechna vozidla Správný akumulátor Bosch pro všechna vozidla S5: zdroj energie pro vozidla vyšší třídy S4: energie

Více

Bosch Rexroth v České republice. Produktová brožura

Bosch Rexroth v České republice. Produktová brožura Bosch Rexroth v České republice Produktová brožura 2 Bosch Rexroth, spol. s r. o. Rexroth v České republice PŘEDSTAVENÍ Od roku 1990 zastupujeme Bosch Rexroth AG, tohoto čelního světového výrobce komponentů

Více

Tisková zpráva. Spirálový systém 3-v-1 od firmy Dremel: Nový přístroj Dremel TRIO řeže, brousí a frézuje. duben 2010 PI 6883 PT

Tisková zpráva. Spirálový systém 3-v-1 od firmy Dremel: Nový přístroj Dremel TRIO řeže, brousí a frézuje. duben 2010 PI 6883 PT Tisková zpráva Spirálový systém 3-v-1 od firmy Dremel: Nový přístroj Dremel TRIO řeže, brousí a frézuje duben 2010 PI 6883 PT Pro rychlé a přesné řezy do mnoha materiálů Pro opracovávání povrchů příslušenstvím

Více

Výroční zpráva 2012H

Výroční zpráva 2012H Výroční zpráva společnosti AZ KLIMA a. s. za hospodářské období 2012H (1.4.2012 31.3.2013) 1. Úvodní slovo generálního ředitele: Vznik společnosti AZ KLIMA a.s. (původní název BWY Czech a.s.) je výsledkem

Více

Bosch Diesel Jihlava Automatizace v materiálovém toku. Pavel Jelínek

Bosch Diesel Jihlava Automatizace v materiálovém toku. Pavel Jelínek Bosch Diesel Jihlava Automatizace v materiálovém toku Pavel Jelínek Powertrain Solutions Jedna divize - Tři segmenty Osobní automobily Užitková vozidla / Off Highway Elektromobily Dieselové a benzinové

Více

Společnost Coface zahájila rok 2015 s vynikajícími výsledky: v 1. čtvrtletí zvýšila obrat i ziskovost

Společnost Coface zahájila rok 2015 s vynikajícími výsledky: v 1. čtvrtletí zvýšila obrat i ziskovost V Praze dne 19. Května 2015 Společnost Coface zahájila rok 2015 s vynikajícími výsledky: v 1. čtvrtletí zvýšila obrat i ziskovost Růst obratu: nárůst o 5,3 % při aktuálním rozsahu konsolidace a směnném

Více

pro život

pro život Stvořeno pro život www.bosch.cz Bosch je předním světovým poskytovatelem technologií a služeb zaměřených na zlepšení kvality života. Více než 400 000 zaměstnanců Bosch působících na celém světě ve čtyřech

Více

Nejmenší obvodová rukojeť a výkonný 720 wattový motor: Nové úhlové brusky Bosch GWS 7 Professional

Nejmenší obvodová rukojeť a výkonný 720 wattový motor: Nové úhlové brusky Bosch GWS 7 Professional Tisková zpráva Nejmenší obvodová rukojeť a výkonný 720 wattový motor: Listopad 2009 6709 PT MS Nejmenší obvodová rukojeť ve srovnání s jinými profesionálními úhlovými bruskami ve své třídě dle wattového

Více

Inženýr elektronik/programátor výrobních strojů

Inženýr elektronik/programátor výrobních strojů Inženýr elektronik/programátor výrobních strojů Obor: Strojní inženýrství, vývoj a technologie Českobudějovický závod Robert Bosch vyrábí komponenty do osobních i nákladních automobilů a disponuje vlastním

Více

Tisková zpráva. Globální trh technického spotřebního zboží překročil hranici jednoho bilionu

Tisková zpráva. Globální trh technického spotřebního zboží překročil hranici jednoho bilionu Tisková zpráva Globální trh technického spotřebního zboží překročil hranici jednoho bilionu 21.února 2019 Andrea Patočková Tel.+420 737 263 113 Andrea.Patockova@gfk.com Markus Kick Tel. +49 911 395 2375

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA. za období

VÝROČNÍ ZPRÁVA. za období VÝROČNÍ ZPRÁVA za období 1.4.2008 31.3.2009 Vypracoval: Lucie Reiterová Podklady poskytl: Ing. Michal Šlachta, Ing. Renáta Pavelková, Ing. Václav Klaška Datum: 7.8.2009 Strana 1 z 28 1 OBSAH 1 OBSAH...

Více

SMC Váš partner pro automatizaci

SMC Váš partner pro automatizaci SMC Váš partner pro automatizaci SMC celosvětový lídr v automatizaci S 32% podílem na globálním trhu jsme předními světovými odborníky v oboru pneumatiky. Jsme silným partnerem pro průmysl a vytváříme

Více

Vystoupení pana Winfrieda Krause ŠKODA AUTO a.s. Výroční tisková konference března 2013

Vystoupení pana Winfrieda Krause ŠKODA AUTO a.s. Výroční tisková konference března 2013 - Platí mluvené slovo - Vystoupení pana Winfrieda Krause ŠKODA AUTO a.s. Výroční tisková konference 2013 20. března 2013 rovněž bych vás rád přivítal na dnešní bilanční tiskové konferenci. Snímek 1 - Hlavní

Více

Katalog školení I. pololetí 2014

Katalog školení I. pololetí 2014 Katalog školení I. pololetí 2014 Přehled školení 1. pololetí 2014 Datum Místo konání Název Cena (Kč bez DPH)* 19. 2. Hostivice Sériová diagnostika 1 1.200,- 20. 2. Olomouc Sériová diagnostika 1 1.200,-

Více

Konsolidované neauditované finanční výsledky za první čtvrtletí 2007

Konsolidované neauditované finanční výsledky za první čtvrtletí 2007 Konsolidované neauditované finanční výsledky za první čtvrtletí 2007 30. květen 2007 PEGAS NONWOVENS SA s potěšením oznamuje své konsolidované neauditované finanční výsledky za první čtvrtletí roku 2007

Více

Katalog školení 2019/2020

Katalog školení 2019/2020 Katalog školení 2019/2020 Školení Dakon Inovace, pokrok a vyšší nároky spotřebitelů jsou hlavní faktory, které pohání svět vytápěcí techniky kupředu. Proto je důležité, abyste s ním Vy a Vaši spolupracovníci

Více

I přes zhoršené podmínky v loňském roce si Viessmann Group nadále buduje svou pozici na trhu

I přes zhoršené podmínky v loňském roce si Viessmann Group nadále buduje svou pozici na trhu I přes zhoršené podmínky v loňském roce si Viessmann Group nadále buduje svou pozici na trhu I přes nesnadné tržní podmínky si společnost Viessmann Group v roce 2015 dokázala nadále budovat svou pozici

Více

Jan-Willem Storm. Jednatel spol. Wulf Johannsen KG GmbH & Co.

Jan-Willem Storm. Jednatel spol. Wulf Johannsen KG GmbH & Co. Jan-Willem Storm Jednatel spol. Wulf Johannsen KG GmbH & Co. Wulf Johannsen KG GmbH & Co. Kiel, Německo 2 Naše výrobní závody Kiel, Německo 3 Wulf Johannsen KG GmbH & Co. Předmět podnikání Datum založení

Více

Tisková zpráva 15. 03. 2011. 2010: Finanční oživení potvrzeno 2011: Strategická změna zaměření na úvěrové pojištění

Tisková zpráva 15. 03. 2011. 2010: Finanční oživení potvrzeno 2011: Strategická změna zaměření na úvěrové pojištění Tisková zpráva 15. 03. 2011 2010: Finanční oživení potvrzeno 2011: Strategická změna zaměření na úvěrové pojištění Setrvalý růst obratu Prudký pokles škodní kvóty Obnova dynamiky pozitivních výsledků Posílení

Více

Předběžný návrh řešení systému vytápění pomocí: tepelného čerpadla Vaillant geotherm VWS ( provedení země/voda)

Předběžný návrh řešení systému vytápění pomocí: tepelného čerpadla Vaillant geotherm VWS ( provedení země/voda) Předběžný návrh řešení systému vytápění pomocí: tepelného čerpadla Vaillant geotherm VWS ( provedení země/voda) Nabídka č. 00201518039 Montážní partner : E-mail: Tel.: Zadavatel: Jaroslav Škeřík Rabštejnská

Více

Bosch Termotechnika, Obchodní divize Junkers

Bosch Termotechnika, Obchodní divize Junkers Bosch Termotechnika, Obchodní divize Junkers Téma: Když spotřebitel není zákazník aneb Jak komunikovat prostřednictvím třetích stran. Bosch Termotechnika, Obchodní divize Junkers 2. Struktura distribučních

Více

Řádná valná hromada akcionářů Philip Morris ČR a.s. Kutná Hora 25. dubna 2014. András Tövisi předseda představenstva

Řádná valná hromada akcionářů Philip Morris ČR a.s. Kutná Hora 25. dubna 2014. András Tövisi předseda představenstva Řádná valná hromada akcionářů Philip Morris ČR a.s. Kutná Hora 25. dubna 2014 András Tövisi předseda představenstva Philip Morris ČR a.s. Řádná valná hromada akcionářů 2014 2 Celkový trh cigaret Česká

Více

Hodnota majetku (AUM) k CZK OBDOBÍ YTD 1M 3M 6M 1R 2R 3R OD ZALOŽENÍ

Hodnota majetku (AUM) k CZK OBDOBÍ YTD 1M 3M 6M 1R 2R 3R OD ZALOŽENÍ KB PSA 2 - Popular Smíšený fond ISIN: CZ0008474483 Kombinace stability (české státní dluhopisy) a potenciálu hlavních i rozvíjejících se akciových trhů Doporučená délka investice 3 roky Hodnota majetku

Více

Sika Industry Inventing the Future

Sika Industry Inventing the Future Sika Industry Inventing the Future Segmenty trhu pro potřeby našich zákazníků: automobilový průmysl automotive Aftermarket transportation spotřebiče & komponenty nástroje & kompozity Vyvíjíme řešení pro:

Více

Strana 1 ze 6 Zapsána v OR u KS v Brně oddíl C, vložka 4412. IČO 44119054, DIČ CZ44119054 Bankovní spojení: ČSOB Zlín 130 358 502 / 0300

Strana 1 ze 6 Zapsána v OR u KS v Brně oddíl C, vložka 4412. IČO 44119054, DIČ CZ44119054 Bankovní spojení: ČSOB Zlín 130 358 502 / 0300 Strana 1 ze 6 Zapsána v OR u KS v Brně oddíl C, vložka 4412. IČO 44119054, DIČ CZ44119054 Bankovní spojení: ČSOB Zlín 130 358 502 / 0300 Úspěch původního výrobce zařízení Již v roce 1990 si divize Delphi

Více