Marius Pedersen a.s., Průběžná 1940/3, Hradec Králové, IČ , provozovna Ostrava, Markvartovická 1148, Hlučín

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Marius Pedersen a.s., Průběžná 1940/3, 500 09 Hradec Králové, IČ 42194920, provozovna Ostrava, Markvartovická 1148, 748 01 Hlučín"

Transkript

1 Krajský úřad Moravskoslezského kraje (dále krajský úřad) oznamuje, že v souladu s 8 odst. 2 zákona č. 76/2002 Sb., o integrované prevenci a omezování znečištění, o integrovaném registru znečišťování a o změně některých zákonů (zákon o integrované prevenci), ve znění pozdějších předpisů, zveřejňuje stručné shrnutí údajů ze žádosti o vydání integrovaného povolení pro zařízení Sklad nebezpečných a ostatních odpadů Chlebičov, provozovateli Marius Pedersen a.s., na portálu veřejné správy a na své úřední desce na dobu 30 dnů. Do podkladů žádosti lze nahlížet, pořizovat si z ní výpisy, opisy, popřípadě kopie v sídle krajského úřadu, odboru životního prostředí a zemědělství. V této lhůtě, která počíná běžet ode dne vyvěšení, může každý zaslat krajskému úřadu své vyjádření k žádosti. 1. Identifikace provozovatele Marius Pedersen a.s., Průběžná 1940/3, Hradec Králové, IČ , provozovna Ostrava, Markvartovická 1148, Hlučín 2. Název zařízení Sklad nebezpečných a ostatních odpadů Chlebičov umístění zařízení: Kraj: Moravskoslezský Město: Chlebičov k.ú. : Chlebičov, pozemky p. č. 570/9, 570/10, 561/7 a 570/6 Zeměpisné souřadnice zařízení v systému JTSK: X: ,3 Y: ,5 3. Popis a vymezení zařízení Provozovatel zařízení provozuje činnost spadající pod integrované povolení v objektu pronajatém od společnosti EKO Chlebičov a.s., na pozemcích ve vlastnictví obce Chlebičov. Objektem je montovaná hala typu ASTRECO o půdorysných rozměrech 20,3 x 52,8 m se světlou výškou pod vazník 7 m a výškou v hřebeni 9 m Uvnitř haly (v části A a B) je vybudována nepropustná podlaha. Část A slouží pro potřeby jiného zařízení pod názvem Zařízení k soustřeďování a úpravě odpadů Chlebičov, jehož provoz (třídění odpadů kat. O) je schválen rozhodnutím krajského úřadu č. j. MSK 24143/2012 ze dne (toto zařízení není předmětem této žádosti ani jako související zařízení). Ve východní části haly I.NP je sociální zázemí a šatny zaměstnanců, kancelář mistra třídící linky a příruční sklad. Ve II.NP jsou šatny a sociální zařízení. V části B je umístěn Sklad hořlavých kapalin, který je součástí Skladu nebezpečných a ostatních odpadů Chlebičov. Vjezd do skladu je zajištěn stávajícími dvoukřídlými vraty. Železobetonový protipožárně zabezpečený sklad hořlavin slouží pro skladování hořlavých kapalin s deklarovanou nebezpečnou vlastností vysoká hořlavost H3-A (hořlaviny I. a II. třídy) a hořlavost H3-B (hořlaviny III. a IV. třídy). Maximální kapacita skladu hořlavin je stanovena na max. 30m³/30 tun hořlavin, nejvýše však v poměru 10 m³/10 tun kapalin I. a II. třídy a 20 m³/20 tun kapalin III. a IV. třídy. Dále je součástí zařízení typizovaný mobilní ekosklad se záchytnou vanou na venkovní ploše před halou.

2 Součástí skladu nebezpečných a ostatních odpadů je i manipulační nezastřešená asfaltová zaizolovaná plocha (plocha č. I, která je společná i pro Zařízení k soustřeďování a úpravě odpadů Chlebičov uvedená v příloze č. 2) umístěná před halou, na které mohou být umístěny odpady (O, O/N, N) v uzavřených (nepoškozených) skladovacích obalech (ABROLL, MSTS, BIKRAN, SUDY, IBC, BIG BOX a podobně). Dále je součástí skladu plocha pro skladování odpadu kat. O ( pneumatiky), se zpevněným povrchem z železobetonových panelů. Pneumatiky jsou uloženy v kontejnerech na ploše č.iii. viz příloha. Nebezpečné odpady jsou ve skladu skladovány a shromažďovány vždy do omezeného množství určeného provozním řádem a následně jsou přepraveny v souladu s požadavky dohody ADR k využití či odstranění oprávněnou osobou. V zařízení je na základě smlouvy se společností Asekol realizován zpětný odběr elektrozařízení. Proti pohybu nepovolaných osob a vozidel je celý areál zabezpečen Elektronickým zabezpečovacím systémem a Elektronickým protipožárním systémem, napojeným na Pult centralizované ochrany objektů za asistence strážní společnosti APADO SECURITY s.r.o. Veškerá činnost je monitorovaná také kamerovým systémem. Objekt skladu není napojen na rozvod pitné vody ani na kanalizaci. Pitná voda je přivážena balená. Odpadní voda z WC je svedena do bezodtoké jímky a odvážena k čištění na ČOV vlastníkem objektů. Sociální zázemí (kancelář a WC) je vytápěno el. přímotopem. V areálu se nachází několik dalších zařízení provozovaných jak společností Marius Pedersen a.s., tak společností EKO Chlebičov a.s., která nejsou předmětem této žádosti o integrované povolení a s provozem zařízení nesouvisí (solidifikace odpadů, třídící linka odpadních plastů a papíru, čerpací stanice nafty jiného provozovatele). 4. Kategorie činnosti podle přílohy č. 1 k zákonu Činnost je zařazena dle přílohy č. 1 zákona č. 76/2002 Sb., ve znění pozdějších předpisů, do bodu: 5.5. Skladování nebezpečného odpadu, na něž se nevztahuje bod 5.4, před provedením činností uvedených v bodech 5.1 a 5.2 o celkovém objemu větším než 50 t, s výjimkou shromažďování před sběrem na místě, kde odpad vzniká. 5. Popis surovin, pomocných materiálů a dalších látek tun/rok odpadu kategorie N. Zpětný odběr elektrozařízení - max. 400 t/rok. Při provozu zařízení nejsou používány suroviny a pomocné materiály. 6. Popis energií a paliv Do zařízení vstupuje: el. energie nafta voda 7. Popis zdrojů emisí Ze zařízení vystupují emise ze spalování pohonných hmot z liniového zdroje doprava odpadů po veřejných komunikacích a po vnitřních plochách areálu Marius v blíže nekvantifikovaném množství (odhad v řádu stovek kilogramů ročně podél příjezdových komunikací v blízkosti zařízení).

3 8. Množství emisí do jednotlivých složek životního prostředí Do ovzduší vystupují emise VOC v množství řádově desítek kilogramů ročně. V zařízení vznikají zejména odpady z dotřídění vstupních odpadů a z údržby objektu. Ze sociálního zázemí (WC bez sprch) je produkováno přibližně 15 m 3 splaškových vod ročně. 9. Popis zdrojů hluku, vibrací a neionizujícího záření Největším zdrojem hluku je manipulace s odpady doprava jako liniový zdroj hluku. V blízkosti zařízení se nenachází obytná zástavba ani jiné objekty hygienické ochrany. Zařízení není zdrojem neionizujícího záření. 10. Popis dalších vlivů na životní prostředí Zařízení není zdrojem jiných vlivů na životní prostředí, než byly uvedeny výše (vlivů na půdu, zvláště chráněná území, ochranářsky významné druhy fauny a flóry, povrchové a podzemní vody, historické a kulturní památky, krajinný ráz apod.). 11. Popis technologií a technik určených k předcházení nebo omezení emisí ze zařízení Pro omezení emisí znečištění do vod je objekt vybaven bezodtokou záchytnou jímkou o objemu 25 m 3, z níž jsou úkapy a znečištěné dešťové vody přečerpávány do jímky průsakových vod skládky nebezpečných odpadů EKO Chlebičov a.s. (skládka má vydáno vlastní IP). Objekt má izolované podlahy nebo jsou odpady a závadné látky skladovány v zabezpečených prostorách (atestované kontejnery apod.). Technologie pro omezení emisí do ovzduší nejsou instalovány. 12. Popis opatření k předcházení vzniku, k přípravě opětovného použití, recyklaci a využití odpadů Provoz celého zařízení je určen k přípravě opětovného použití a recyklace relevantních druhů odpadů, u nichž je takové následné využití možné. Součástí zařízení je obecně oddělené shromažďování a skladování všech druhů odpadů a případné oddělení nežádoucích příměsí dotříděním, aniž by výsledkem byl vznik materiálů, nebo výrobků. U vybraných druhů odpadů je možno od odděleného soustřeďování odpadů upustit, pokud výsledná směs umožňuje jejich společné využití nebo odstranění. 13. Popis měření a monitorování emisí vypouštěných do životního prostředí V zařízení nebylo provedeno měření emisí hluku (v blízkosti se nenacházejí objekty hygienické ochrany). V zařízení je monitorováno množství přijatých a produkovaných odpadů. V zařízení je monitorována pouze spotřeba el. energie. 14. Porovnání zařízení s nejlepšími dostupnými technikami (BAT) Zařízení splňuje BAT pro průmysl zpracování odpadů ze srpna 2005 ( 20odpad%C5%AF.pdf) v následujících relevantních parametrech: provozovatel má implementováno ISO 14001, v provozním řádu jako schvalovaném dokumentu jsou popsány metody a postupy nakládání

4 s odpady v zařízení, provozovatel má zpracován plán školení, který obsahuje instruktážní materiály pro zlepšení odborných znalostí zaměstnanců, s odpady nakládají jen proškolení pracovníci, jsou vedeny dostatečné přehledy a záznamy o nakládání s odpady, provozovatel má k dispozici konkrétní údaje o vstupních odpadech (popisy odpadů od původců), je zaveden systém předvstupní kontroly a je stanovena podmínka pro odmítnutí přijetí odpadu do zařízení, výstupní odpad je v zařízení hodnocen s ohledem na další nakládání, míšení odpadů je prováděno jen v souladu se schváleným provozním řádem, odpady jsou shromažďovány odděleně s přihlédnutím k možným chemickým reakcím, obaly s odpady jsou uloženy tak, aby bylo zamezeno havarijnímu úniku, zařízení má zpracován havarijní plán a má k dispozici potřebné množství sanačních prostředků, všechna místa nakládání s odpady jsou přístupná kontrole, je minimalizována produkce odpadních vod, technologie nakládání s odpady nevyžaduje spotřebu vody, - mytí obalů se provádí na oklepovém a mycím roštu skládky EKO Chlebičov a.s.. obaly jsou používány opakovaně po jejich umytí v zařízení jiného provozovatele (oklepový a mycí rošt EKO-Chlebičov), odpady jsou v zařízení připravovány přednostně na další využití, obaly s odpady uvolňujícími emise nejsou skladovány otevřené, sklad je vybaven záchytnou havarijní jímkou s dostatečnou kapacitou, navíc napojenou na další čistí zařízení jiného provozovatele, emise do ovzduší ze zařízení jsou minimální. 15. Žádost o výjimku z úrovní emisí spojených s nejlepšími dostupnými technikami Výjimka z úrovně emisí není vyžadována. 16. Popis opatření k zajištění plnění povinností preventivního charakteru Odpady jsou skladovány na vodohospodářsky zabezpečené ploše, většina odpadů je uložena v atestovaných obalech (MSTS, IBC, BIG BOX a pod). Pro skladování kapalných nebezpečných odpadů jsou použity atestované kontejnery o objemu 1 m 3 na zabezpečené ploše nebo v EKOSKLADU nebo sudy určené pro tento typ materiálu. Pro zařízení je zpracován havarijní plán a požární řád, které jsou součástí příloh IP č. 28. Jako součást žádosti není předkládána Základní zpráva s ohledem na skutečnost, že v zařízení nejsou používány látky vyžadující její zpracování (v zařízení je nakládáno výhradně s odpady). Další opatření preventivního charakteru nejsou plánována. 17. Přehled případných náhradních řešení k navrhovaným technikám a opatřením Náhradní řešení k navrhovaným technikám a opatřením nejsou navrhována.

5 18. Charakteristika stavu dotčeného území Reliéf území je velmi mírně zvlněný, s nadmořskou výškou kolem m. Zařízení leží mimo zvláště chráněná území ( 14 zák. č. 114/92 Sb., ve znění zák. 218/2004 Sb.) leží mimo prvky ÚSES kterékoliv úrovně a mimo VKP území není součástí pásma hygienické ochrany vodních zdrojů pro veřejné zásobování, neleží v CHOPAV neleží v záplavovém území leží mimo evropsky významné lokality soustavy NATURA 2000 leží v oblasti se zhoršenou kvalitou ovzduší. V zájmovém území se nenacházejí krajinné a vesnické památkové zóny ani kulturní či památkové objekty. Obec Chlebičov má katastrální výměru 348 ha a počet obyvatel cca Součástí provozu zařízení nejsou nové zásahy do podloží. V blízkosti realizace záměru nejsou evidovány staré zátěže, zařízení ale navazuje na dlouhodobě provozovanou skládku nebezpečných odpadů. V areálu se nevyskytuje fauna, flora je tvořena výhradně kulturními porosty zatravněných ploch a uměle vysazenými dřevinami. Zájmové území je součástí mírné klimatické oblasti, mírně až středně vlhké, s průměrnými ročními teplotami 8.0 8,6 C. Průměrný roční úhrn srážek ve stanici činí 650 mm, z toho cca 67 % spadne v době vegetační aktivity, zbytek 33 % připadá na období vegetačního klidu. Výpar činí cca 490 mm, t.j. 75 % srážek. V četnosti směrů větrů jasně dominují směr od JZ a od S. Výrazné severní a jihozápadní proudění napomáhá rozptýlení dálkově přenášeného znečištění z průmyslových částí kraje, zejména z Ostravska. Území leží v klimatické oblasti mírně teplé, podoblast MT9 a MT 10. Počet letních dnů se zde pohybuje mezi 40-50, počet mrazových dnů mezi , průměrná teplota v lednu kolem -3 C, v červenci kolem C. Srážkový úhrn v letním období dosahuje mm, v zimním období mm. Převažují jihozápadní a severní větry. Správní území stavebního úřadu Magistrátu města Opavy je dle Věstníku MŽP č. 2/2012 zařazeno mezi OZKO oblasti se zhoršenou kvalitou ovzduší z hlediska překračování krátkodobých imisních koncentrací PM10 a benzo(a)pyrenu (100% správního území). Podle geomorfologického členění je řešené území řazeno do celku Opavské pahorkatiny, podcelku Hlučínské pahorkatiny, okrsku Kobeřické pahorkatiny. Celé území patří do povodí řeky Odry, dílčího povodí Chlebičovského potoka (Oldřišovského potoka). Území patří k hydrogeologickému rajónu 152 Fluviální a glacigenní uloženiny povodí Opavy. Hydrogeologické poměry v území jsou jednoduché, prostorově málo proměnlivé. Z hlediska seizmicity nespadá posuzovaná lokalita do oblastní s vlastní seizmickou aktivitou. Lokalita není součástí poddolovaných území. Sesuvy a území ohrožená erozí nejsou v území evidovány. Zařízení neleží na zemědělské nebo lesní půdě.

6 19. Základní zpráva Povinnost zpracovat a předložit Základní zprávu mají provozovatelé v případě, že: skladují nebo používají v zařízení nebezpečné látky a směsi podle nařízení (ES) č. 1272/2008, zacházejí se závadnými látkami podle zákona o vodách ve větším rozsahu nebo je zacházení s nimi spojeno se zvýšeným nebezpečím pro povrchové nebo podzemní vody (jinak řečeno, mají povinnost zpracovat havarijní plán), závadné látky, s nimiž nakládají, jsou zvlášť nebezpečnými látkami nebo nebezpečnými látkami podle přílohy č. 1 zákona o vodách, nebezpečná látka nebo směs je považovaná za nebezpečnou pro životní prostředí podle chemického zákona, přičemž se bere do úvahy pouze nebezpečnost ve vztahu k vodě či půdě. Všechny tyto body musí být splněny současně. V daném případě provozovatel zařízení nakládá s naftou, která je klasifikována jako nebezpečná podle nařízení (ES) č. 1272/2008, je nebezpečnou látkou podle zákona o vodách a je nebezpečnou látkou pro životní prostředí (vodu), ale naftu v zařízení neskladuje, tedy z hlediska nafty není vyžadováno zpracování havarijního plánu. Nakládání se závadnými látkami ve větším rozsahu je definováno následovně: b) zacházením se závadnými látkami ve větším rozsahu - zacházení se závadnými látkami v kapalném skupenství v zařízení s celkovým množstvím v něm obsažených závadných látek nad l včetně nebo v přenosných, k tomu určených, obalech s celkovým množstvím v nich obsažených závadných látek nad l včetně, a to v kterémkoliv okamžiku. O zacházení s pevnými závadnými látkami ve větším rozsahu se nejedná, je-li s nimi nakládáno v kterémkoliv okamžiku v celkovém množství závadných látek do kg včetně. Dále se o zacházení se závadnými látkami ve větším rozsahu nejedná, je-li nakládáno 1. s uhlovodíky ropného původu jako pohonnými hmotami při provozu jednotlivých dopravních prostředků silniční, drážní, vodní a letecké dopravy a mobilních mechanizačních prostředků včetně provozu vojenské techniky a materiálu, nebo 2. s hnojivy a přípravky na ochranu rostlin při jejich přímé aplikaci, c) zacházením se závadnými látkami, které je spojeno se zvýšeným nebezpečím pro povrchové nebo podzemní vody - zacházení s nebezpečnou závadnou látkou nebo zvlášť nebezpečnou závadnou látkou, a to v ochranných pásmech vodních zdrojů I. a II. stupně, v ochranných pásmech přírodních léčivých zdrojů a zdrojů přírodních minerálních vod, v záplavových územích, na vodních tocích či vodních nádržích nebo v jejich blízkosti nebo v bezprostřední blízkosti kanalizačních vpustí a šachet svedených do kanalizace pro veřejnou potřebu nebo do povrchových vod. O zacházení se závadnými látkami, které je spojeno se zvýšeným nebezpečím pro povrchové nebo podzemní vody, se nejedná, je-li v uvedených oblastech nakládáno 1. se zvlášť nebezpečnými závadnými látkami v kapalném skupenství v zařízení s celkovým nejvyšším množstvím v kterémkoliv okamžiku v něm obsažených zvlášť nebezpečných závadných látek v kapalném skupenství do 10 l včetně nebo v pevném skupenství do 15 kg včetně nebo v přenosných, k tomu určených, obalech s celkovým nejvyšším množstvím v nich obsažených zvlášť nebezpečných závadných látek do 15 l včetně, 2. s nebezpečnými závadnými látkami v kapalném skupenství v zařízení s celkovým nejvyšším množstvím v kterémkoliv okamžiku v něm obsažených závadných látek v kapalném skupenství do 250 l včetně nebo v pevném skupenství do 300 kg včetně nebo v přenosných, k tomu určených, obalech s celkovým nejvyšším množstvím v nich obsažených nebezpečných závadných látek do 300 l včetně, 3. s uhlovodíky ropného původu jako pohonnými hmotami při provozu jednotlivých dopravních prostředků silniční, drážní, vodní a letecké dopravy a mobilních mechanizačních prostředků včetně provozu vojenské techniky a materiálu, nebo 4. s hnojivy a přípravky na ochranu rostlin při jejich přímé aplikaci. Vzhledem k tomu, že nafta v tomto případě nevyžaduje zpracování havarijního plánu a odpady nejsou chemickými látkami a směsmi ve smyslu nařízení (ES) č. 1272/2008, nejsou naplněny podmínky vyžadující zpracování Základní zprávy a Základní zpráva tedy není předkládána.

Aktuální znění výrokové části integrovaného povolení MSK 1823/2015 ze dne 2.11.2015 (nabytí právní moci dne 25.11.2015), ve znění pozdějších změn:

Aktuální znění výrokové části integrovaného povolení MSK 1823/2015 ze dne 2.11.2015 (nabytí právní moci dne 25.11.2015), ve znění pozdějších změn: V rámci aktuálního znění výrokové části integrovaného povolení jsou zapracovány dosud vydané změny příslušného integrovaného povolení. Uvedený dokument má pouze informativní charakter a není závazný. Aktuální

Více

MR STEEL GROUP s.r.o. Bořivojova 878/35 130 00 Praha 3 - Žižkov IČ: 24756890

MR STEEL GROUP s.r.o. Bořivojova 878/35 130 00 Praha 3 - Žižkov IČ: 24756890 Oznamovatel : MR STEEL GROUP s.r.o. Bořivojova 878/35 130 00 Praha 3 - Žižkov IČ: 24756890 Název dokumentu: Sběrna MR STEEL GROUP s.r.o. Bruntál, navýšení kapacity + nakládání s akumulátory Oznámení záměru

Více

Rec - Eko Group s.r.o. Mickiewiczová 548/1a 736 01 Havířov Město IČ: 02393361

Rec - Eko Group s.r.o. Mickiewiczová 548/1a 736 01 Havířov Město IČ: 02393361 znamovatel : Rec - Eko Group s.r.o. Mickiewiczová 548/1a 736 01 Havířov Město IČ: 02393361 Název dokumentu: Sběrna Rec-Eko Group s.r.o. Havířov navýšení kapacity + nakládání s akumulátory známení záměru

Více

GALVAN CZ s.r.o. Galvanovna GALVAN CZ, Provozovna Oderská Integrované povolení čj. MSK 87709/2007 ze dne 23.11.2007, ve znění pozdějších změn

GALVAN CZ s.r.o. Galvanovna GALVAN CZ, Provozovna Oderská Integrované povolení čj. MSK 87709/2007 ze dne 23.11.2007, ve znění pozdějších změn V rámci aktuálního znění výrokové části integrovaného povolení jsou zapracovány dosud vydané změny příslušného integrovaného povolení. Uvedený dokument má pouze informativní charakter a není závazný. Aktuální

Více

O Z N Á M E N Í záměru podle 6 zákona č. 100/2001 Sb., o posuzování vlivů na ţivotní prostředí v rozsahu přílohy č. 3 - pro účely zjišťovacího řízení

O Z N Á M E N Í záměru podle 6 zákona č. 100/2001 Sb., o posuzování vlivů na ţivotní prostředí v rozsahu přílohy č. 3 - pro účely zjišťovacího řízení O Z N Á M E N Í záměru podle 6 zákona č. 100/2001 Sb., o posuzování vlivů na ţivotní prostředí v rozsahu přílohy č. 3 - pro účely zjišťovacího řízení březen 2008 Strana 1 z 14 OZNÁMENÍ ZÁMĚRU PODLÉHAJÍCIHO

Více

Integrované povolení čj. MSK 201233/2006 ze dne 3.7.2007, ve znění pozdějších změn

Integrované povolení čj. MSK 201233/2006 ze dne 3.7.2007, ve znění pozdějších změn V rámci aktuálního znění výrokové části integrovaného povolení jsou zapracovány dosud vydané změny příslušného integrovaného povolení. Uvedený dokument má pouze informativní charakter a není závazný. Aktuální

Více

Odbor životního prostředí a zemědělství oddělení hodnocení ekologických rizik

Odbor životního prostředí a zemědělství oddělení hodnocení ekologických rizik Odbor životního prostředí a zemědělství oddělení hodnocení ekologických rizik INTEGRA, a.s. Zemědělská č.p. 53 664 63 ŽABČICE datum vyřizuje číslo jednací spisová značka 7. září 2010 Ing. et Ing. Ondřej

Více

Odbor životního prostředí a zemědělství oddělení hodnocení ekologických rizik

Odbor životního prostředí a zemědělství oddělení hodnocení ekologických rizik Odbor životního prostředí a zemědělství oddělení hodnocení ekologických rizik MESIT galvanica, s.r.o. Sokolovská 573, Mařatice 686 01 Uherské Hradiště IDDS: t8zmb4r datum oprávněná úřední osoba číslo jednací

Více

Cihelna Hlučín s.r.o., 748 11 Hlučín. Integrované povolení čj. MSK 131052/2007 ze dne 3.12.2007

Cihelna Hlučín s.r.o., 748 11 Hlučín. Integrované povolení čj. MSK 131052/2007 ze dne 3.12.2007 V rámci aktuálního znění výrokové části integrovaného povolení jsou zapracovány dosud vydané změny příslušného integrovaného povolení. Uvedený dokument má pouze informativní charakter a není závazný. Aktuální

Více

Velká Hradební 3118/48, 400 02 Ústí nad Labem Odbor životního prostředí a zemědělství. Flexfill s.r.o. Siřejovická ulice 1213 410 02 Lovosice

Velká Hradební 3118/48, 400 02 Ústí nad Labem Odbor životního prostředí a zemědělství. Flexfill s.r.o. Siřejovická ulice 1213 410 02 Lovosice Velká Hradební 3118/48, 400 02 Ústí nad Labem Odbor životního prostředí a zemědělství Flexfill s.r.o. Siřejovická ulice 1213 410 02 Lovosice Datum: 6.3. 2014 Jednací číslo: 3575/ZPZ/13/IP-168/Z4/Sk JID:

Více

pozdějších předpisů. 3 ) Zákon č. 44/1988 Sb., o ochraně a využití nerostného

pozdějších předpisů. 3 ) Zákon č. 44/1988 Sb., o ochraně a využití nerostného ZÁKON 185/2001 Sb. ze dne 15. května 2001 o odpadech a o změně některých dalších zákonů ZMĚNA č. 477/2001 Sb. ZMĚNA č. 76/2002 Sb., 275/2002 Sb., 320/2002 Sb. ZMĚNA č. 356/2003 Sb. ZMĚNA č. 167/2004 Sb.,

Více

integrované povolení

integrované povolení V rámci aktuálního znění výrokové části integrovaného povolení jsou zapracovány dosud vydané změny příslušného integrovaného povolení. Uvedený dokument má pouze informativní charakter a není závazný. Aktuální

Více

Stručné shrnutí údajů uvedených v žádosti

Stručné shrnutí údajů uvedených v žádosti Stručné shrnutí údajů uvedených v žádosti 1.Identifikace provozovatele (žadatele) Biosolid, s.r.o. Kostelanská 2128 686 03 Staré Město IČ : 26136830 2.Popis zařízení a přehled případných hlavních variant

Více

Rozhodnutí. V Praze dne: 6.7.2011 Číslo jednací: 130138/20011/KUSK OŽP/Nech Sp. značka: 041320/2011KUSK/19 Oprávněná úřední osoba:

Rozhodnutí. V Praze dne: 6.7.2011 Číslo jednací: 130138/20011/KUSK OŽP/Nech Sp. značka: 041320/2011KUSK/19 Oprávněná úřední osoba: V Praze dne: 6.7.2011 Číslo jednací: 130138/20011/KUSK OŽP/Nech Sp. značka: 041320/2011KUSK/19 Oprávněná úřední osoba: Ing. Ondřej Nechyba tel. 257 280 705 Rozhodnutí Krajský úřad Středočeského kraje,

Více

Sběrný dvůr (zařízení k využívání, sběru a výkupu odpadů) Borská 40, Plzeň

Sběrný dvůr (zařízení k využívání, sběru a výkupu odpadů) Borská 40, Plzeň ZÁMĚR Sběrný dvůr (zařízení k využívání, sběru a výkupu odpadů) Borská 40, Plzeň Oznámení pro zjišťovací řízení podle přílohy č. 3 zákona č. 100/2001 Sb. o posuzování vlivů na životní prostředí ve znění

Více

PROVOZNÍ ŘÁD SBĚRNÉHO DVORA TŘÍDĚNÉHO ODPADU V (VZOR)

PROVOZNÍ ŘÁD SBĚRNÉHO DVORA TŘÍDĚNÉHO ODPADU V (VZOR) PROVOZNÍ ŘÁD SBĚRNÉHO DVORA TŘÍDĚNÉHO ODPADU V (VZOR) SCHVALOVACÍ PROTOKOL Provozního řádu sběrného dvora v Na základě rozhodnutí o udělení souhlasu k provozování zařízení ke sběru, výkupu, a odstraňování

Více

383/2001 Sb. VYHLÁŠKA Ministerstva životního prostředí ČÁST PRVNÍ

383/2001 Sb. VYHLÁŠKA Ministerstva životního prostředí ČÁST PRVNÍ Systém ASPI - stav k 1.7.2012 do částky 80/2012 Sb. a 34/2012 Sb.m.s. Obsah a text 383/2001 Sb. - poslední stav textu Změna: 41/2005 Sb. Změna: 294/2005 Sb. Změna: 353/2005 Sb. Změna: 294/2005 Sb. (část)

Více

PROVOZNÍ ŘÁD. Zařízení ke sběru a výkupu odpadů. SBĚRNÝ DVŮR ODPADŮ Město Albrechtice, ul. Hašlerova, PSČ 793 95

PROVOZNÍ ŘÁD. Zařízení ke sběru a výkupu odpadů. SBĚRNÝ DVŮR ODPADŮ Město Albrechtice, ul. Hašlerova, PSČ 793 95 PROVOZNÍ ŘÁD Zařízení ke sběru a výkupu odpadů SBĚRNÝ DVŮR ODPADŮ Město Albrechtice, ul. Hašlerova, PSČ 793 95 Provozovatel: Město Město Albrechtice, nám.čsa 27/10, 793 95 Město Albrechtice Provozní řád

Více

ZEMPRO Opava, a.s. Středisko chovu nosnic Opava - Kateřinky Integrované povolení čj. 15378/2007 ze dne 10.7.2007

ZEMPRO Opava, a.s. Středisko chovu nosnic Opava - Kateřinky Integrované povolení čj. 15378/2007 ze dne 10.7.2007 V rámci aktuálního znění výrokové části integrovaného povolení jsou zapracovány dosud vydané změny příslušného integrovaného povolení. Uvedený dokument má pouze informativní charakter a není závazný. Aktuální

Více

R O Z H O D N U T Í. vydává v souladu s 7 odst. 6 zákona následující rozhodnutí závěr zjišťovacího řízení:

R O Z H O D N U T Í. vydává v souladu s 7 odst. 6 zákona následující rozhodnutí závěr zjišťovacího řízení: KRAJSKÝ ÚŘAD PLZEŇSKÉHO KRAJE ODBOR ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ Škroupova 18, 306 13 Plzeň Naše č. j.: ŽP/10429/15 Spis. zn.: ZN/2153/ŽP/15 Počet listů: 7 Počet příloh: 3 Počet listů příloh: 4 Vyřizuje: Ing. Ivana

Více

OZNÁMENÍ. Záměru. Stacionární zařízení k využívání, sběru nebo výkupu odpadů za účelem úpravy odpadů na tuhé alternativní palivo (TAP)

OZNÁMENÍ. Záměru. Stacionární zařízení k využívání, sběru nebo výkupu odpadů za účelem úpravy odpadů na tuhé alternativní palivo (TAP) OZNÁMENÍ ve smyslu zákona č. 100/2001 Sb., o posuzování vlivů na životní prostředí zpracovaná dle přílohy č. 3 zákona č. 100/2001 Sb. ve znění pozdějších změn Záměru Stacionární zařízení k využívání, sběru

Více

Ostatní stacionární zdroje

Ostatní stacionární zdroje Ostatní stacionární zdroje (aplikace zákona o ochraně ovzduší a vyhlášky č. 415/2012 Sb.) Seminář Zkušenosti s aplikací zákona o ochraně ovzduší v praxi 21. května 2014, Praha Příloha č. 2 zákona Kapitola

Více

datum vyřizuje číslo jednací spisová značka 31. března 2015 Ing. Miroslava Janáčková KUZL 14771/2014 KUSP 14771/2014 ŽPZE-MJ

datum vyřizuje číslo jednací spisová značka 31. března 2015 Ing. Miroslava Janáčková KUZL 14771/2014 KUSP 14771/2014 ŽPZE-MJ Odbor životního prostředí a zemědělství oddělení hodnocení ekologických rizik Dle rozdělovníku datum vyřizuje číslo jednací spisová značka 31. března 2015 Ing. Miroslava Janáčková KUZL 14771/2014 KUSP

Více

vyhlašuje úplné znění zákona č. 185/2001 Sb., ZÁKON

vyhlašuje úplné znění zákona č. 185/2001 Sb., ZÁKON PŘEDSEDA VLÁDY vyhlašuje úplné znění zákona č. 185/2001 Sb., o odpadech a změně některých dalších zákonů, jak vyplývá ze změn provedených zákonem č. 477/2001 Sb., zákonem č.76/2002 Sb., zákonem č. 275/2002

Více

OZNÁMENÍ ZÁMĚRU ZAŘÍZENÍ PRO EKOLOGICKOU LIKVIDACI AUTOVRAKŮ KOMÁROV

OZNÁMENÍ ZÁMĚRU ZAŘÍZENÍ PRO EKOLOGICKOU LIKVIDACI AUTOVRAKŮ KOMÁROV OZNÁMENÍ ZÁMĚRU podle přílohy č. 3 k zákonu č. 100/2001 Sb., o posuzování vlivů na životní prostředí Záměr: ZAŘÍZENÍ PRO EKOLOGICKOU LIKVIDACI AUTOVRAKŮ KOMÁROV Oznamovatel: P+P METAL CZ s.r.o. Cyrilská

Více

oznámení podle zákona č. 100/2001 Sb. ZÁMĚR Sběrný dvůr Karlov TA Služby a.s. Tylova 1/57, 316 00 Plzeň

oznámení podle zákona č. 100/2001 Sb. ZÁMĚR Sběrný dvůr Karlov TA Služby a.s. Tylova 1/57, 316 00 Plzeň ZÁMĚR Sběrný dvůr Karlov TA Služby a.s. Tylova 1/57, 316 00 Plzeň Oznámení pro zjišťovací řízení podle přílohy č. 3 zákona č. 100/2001 Sb. o posuzování vlivů na životní prostředí ve znění zákona č. 93/2004

Více

Stručné shrnutí údajů ze žádosti

Stručné shrnutí údajů ze žádosti Stručné shrnutí údajů ze žádosti 1. Identifikace provozovatele O-I Manufacturing Czech Republic a.s., závod Dubí 2. Název zařízení Sklářská tavící vana č. 2 3. Popis a vymezení zařízení Sklářská tavící

Více

OZNÁMENÍ ZÁMĚRU v souladu s ustanovením 6, odst. 1 zákona č. 100/2001 Sb., zákon o posuzování vlivů na životní prostředí

OZNÁMENÍ ZÁMĚRU v souladu s ustanovením 6, odst. 1 zákona č. 100/2001 Sb., zákon o posuzování vlivů na životní prostředí OZNÁMENÍ ZÁMĚRU v souladu s ustanovením 6, odst. 1 zákona č. 100/2001 Sb., zákon o posuzování vlivů na životní prostředí Vybudování zařízení na úpravu odpadů rostlinných olejů obec Hostouň okres Domažlice

Více

ZÁVĚR ZJIŠŤOVACÍHO ŘÍZENÍ

ZÁVĚR ZJIŠŤOVACÍHO ŘÍZENÍ V Praze dne: 7. 1. 2011 Číslo jednací: 189906/2010/KUSK Spisová značka SZ_189906/2010/KUSK Vyřizuje: Mgr. Lucie Tučková / l. 773 Značka OŽP/Tuč ZÁVĚR ZJIŠŤOVACÍHO ŘÍZENÍ podle 7 zákona č. 100/2001 Sb.,

Více

integrované povolení

integrované povolení V rámci aktuálního znění výrokové části integrovaného povolení jsou zapracovány dosud vydané změny příslušného integrovaného povolení. Uvedený dokument má pouze informativní charakter a není závazný. Aktuální

Více

Dalkia Česká republika, a.s. Teplárna Frýdek Místek Integrované povolení čj. MSK 57964/2006 ze dne 20.9.2006, ve znění pozdějších změn

Dalkia Česká republika, a.s. Teplárna Frýdek Místek Integrované povolení čj. MSK 57964/2006 ze dne 20.9.2006, ve znění pozdějších změn V rámci aktuálního znění výrokové části integrovaného povolení jsou zapracovány dosud vydané změny příslušného integrovaného povolení. Uvedený dokument má pouze informativní charakter a není závazný. Aktuální

Více

Vyhodnocení Plánu odpadového hospodářství Moravskoslezského kraje za rok 2012

Vyhodnocení Plánu odpadového hospodářství Moravskoslezského kraje za rok 2012 Vyhodnocení Plánu odpadového hospodářství Moravskoslezského kraje za rok 2012 Zpracovatel: Krajský úřad Moravskoslezského kraje Odbor životního prostředí a zemědělství Listopad 2013 1 1. Úvod Plán odpadového

Více

Farma Hlubočec s.r.o. Farma Hlubočec Integrované povolení čj. MSK 125648/2007 ze dne 21.11.2007

Farma Hlubočec s.r.o. Farma Hlubočec Integrované povolení čj. MSK 125648/2007 ze dne 21.11.2007 V rámci aktuálního znění výrokové části integrovaného povolení jsou zapracovány dosud vydané změny příslušného integrovaného povolení. Uvedený dokument má pouze informativní charakter a není závazný. Aktuální

Více

Krajský úřad Olomouckého kraje Odbor životního prostředí a zemědělství Jeremenkova 40a, 779 11 Olomouc oznamuje zveřejnění stručného shrnutí údajů

Krajský úřad Olomouckého kraje Odbor životního prostředí a zemědělství Jeremenkova 40a, 779 11 Olomouc oznamuje zveřejnění stručného shrnutí údajů Krajský úřad Olomouckého kraje Odbor životního prostředí a zemědělství Jeremenkova 40a, 779 11 Olomouc Č.j.: KUOK 14452/2012 V Olomouci den 10.2.2012 SpZn : KÚOK/13131/2012/OŽPZ/140 Sp. a sk.znak : 8.25-A/20

Více

datum vyřizuje číslo jednací spisová značka 31. října 2011 Mgr. Martina Vybíralová KUZL 67414/2011 KUSP 67414/2011 ŽPZE-MV ZÁVĚR ZJIŠŤOVACÍHO ŘÍZENÍ

datum vyřizuje číslo jednací spisová značka 31. října 2011 Mgr. Martina Vybíralová KUZL 67414/2011 KUSP 67414/2011 ŽPZE-MV ZÁVĚR ZJIŠŤOVACÍHO ŘÍZENÍ Odbor životního prostředí a zemědělství oddělení hodnocení ekologických rizik Dle rozdělovníku datum vyřizuje číslo jednací spisová značka 31. října 2011 Mgr. Martina Vybíralová KUZL 67414/2011 KUSP 67414/2011

Více

Středisko nakládání s odpady v areálu ÚVR Mníšek pod Brdy

Středisko nakládání s odpady v areálu ÚVR Mníšek pod Brdy ŽÁDOST O VYDÁNÍ INTEGROVANÉHO POVOLENÍ dle zákona č.76/2002 Sb., o integrované prevenci a omezování znečištění, o integrovaném registru znečišťování a o změně některých zákonů (zákon o integrované prevenci),

Více

Právnické osobě GALVAN CZ s.r.o. se sídlem Oderská 687, 702 00 Ostrava - Přívoz, IČ 25815571, se vydává. integrované povolení

Právnické osobě GALVAN CZ s.r.o. se sídlem Oderská 687, 702 00 Ostrava - Přívoz, IČ 25815571, se vydává. integrované povolení V rámci aktuálního znění výrokové části integrovaného povolení jsou zapracovány dosud vydané změny příslušného integrovaného povolení. Uvedený dokument má pouze informativní charakter a není závazný. Aktuální

Více

±0,000=358,938 m n.m. Souřadnicový systém JTSK, výškový systém Bpv SOUHRNNÁ TECHNICKÁ ZPRÁVA. REKONSTRUKCE HŘIŠTĚ VE ZLATNÍKÁCH Měřítko:

±0,000=358,938 m n.m. Souřadnicový systém JTSK, výškový systém Bpv SOUHRNNÁ TECHNICKÁ ZPRÁVA. REKONSTRUKCE HŘIŠTĚ VE ZLATNÍKÁCH Měřítko: ±0,000=358,938 m n.m. Souřadnicový systém JTSK, výškový systém Bpv Sokolovská 16/45A, 186 00 Praha 8 - Karlín tel. +420 221 873 111, fax. +420 221 873 247 www.d-plus.cz d-plus@d-plus.cz Hlavní inženýr

Více

MAVET a.s. Chov a výkrm prasat provoz Služovice Integrované povolení čj. MSK 120042/2006 ze dne 1.8.2006

MAVET a.s. Chov a výkrm prasat provoz Služovice Integrované povolení čj. MSK 120042/2006 ze dne 1.8.2006 V rámci aktuálního znění výrokové části integrovaného povolení jsou zapracovány dosud vydané změny příslušného integrovaného povolení. Uvedený dokument má pouze informativní charakter a není závazný. Aktuální

Více

OZNÁMENÍ O VLIVU ZÁMĚRU NA ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ ve smyslu 6 zákona č. 100/2001 Sb. v rozsahu a obsahu dle přílohy č. 3. k citovanému zákonu.

OZNÁMENÍ O VLIVU ZÁMĚRU NA ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ ve smyslu 6 zákona č. 100/2001 Sb. v rozsahu a obsahu dle přílohy č. 3. k citovanému zákonu. Ing. Josef Konečný ENVIPROTEKO Šrámkova 481, 763 02 Zlín 4 tel.: +420 577103578, + 420 577938376 fax.:+420 577103578, e-mail: enviproteko @ avonet.cz OZNÁMENÍ O VLIVU ZÁMĚRU NA ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ ve smyslu

Více

OZNÁMENÍ ZÁMĚRU. Okružní 2099, 47001 Česká Lípa IČ: 759 72 069 tel.: 775 329 133, email: jitka.vacinova@seznam.cz. Datum zpracování záměru: 30.6.

OZNÁMENÍ ZÁMĚRU. Okružní 2099, 47001 Česká Lípa IČ: 759 72 069 tel.: 775 329 133, email: jitka.vacinova@seznam.cz. Datum zpracování záměru: 30.6. ENERSYS, S.R.O. OZNÁMENÍ ZÁMĚRU zpracované dle přílohy č. 3 zákona č. 100/2001 Sb., o posuzování vlivů na životní prostředí v platném znění Název záměru: Sklad nebezpečných odpadů Zpracovatel záměru: Ing.

Více

Název záměru: Sklady čtvrtprovozu v areálu Lučební závody Draslovka a.s. Kolín

Název záměru: Sklady čtvrtprovozu v areálu Lučební závody Draslovka a.s. Kolín Praha: 26.5.2014 Dle rozdělovníku Číslo jednací: Spis. značka 065280/2014/KUSK SZ_065280/2014/KUSK/10 Vyřizuje: Ing. Daniela Zemanová/345 Značka: OŽP/Zem ZÁVĚR ZJIŠŤOVACÍHO ŘÍZENÍ podle 7 zákona č. 100/2001

Více

Vyjádření. k aplikaci BAT žádosti o vydání integrovaného povolení LUKROM, spol. s r.o.

Vyjádření. k aplikaci BAT žádosti o vydání integrovaného povolení LUKROM, spol. s r.o. Vyjádření k aplikaci BAT žádosti o vydání integrovaného povolení LUKROM, spol. s r.o. V Praze, 11.6.2007 Zadavatel: Krajský úřad Jihomoravského kraje Odbor životního prostředí Žerotínovo náměstí 3/5, 601

Více

METALLPLAST RECYKLING, spol. s.r.o.

METALLPLAST RECYKLING, spol. s.r.o. Strana: 1/ 33 METALLPLAST RECYKLING, spol. s.r.o. OZNÁMENÍ ZÁMĚRU zpracované dle přílohy č. 3 zákona č. 100/2001 Sb., o posuzování vlivů na životní prostředí v platném znění Název záměru: Zařízení ke sběru

Více

ŠKODA AUTO a.s. Seznam kontrolních otázek pro udělení Ekologického osvědčení obchodním a servisním partnerům Škoda. Poslední aktualizace: 1.11.

ŠKODA AUTO a.s. Seznam kontrolních otázek pro udělení Ekologického osvědčení obchodním a servisním partnerům Škoda. Poslední aktualizace: 1.11. ŠKODA AUTO a.s. Seznam kontrolních otázek pro udělení Ekologického osvědčení obchodním a servisním partnerům Škoda Poslední aktualizace: 1.11. 2013 Obecné požadavky 1. Pracovník OŽP stanovená a písemně

Více

integrované povolení

integrované povolení V rámci aktuálního znění výrokové části integrovaného povolení jsou zapracovány dosud vydané změny příslušného integrovaného povolení. Uvedený dokument má pouze informativní charakter a není závazný. Aktuální

Více

1. Stručné shrnutí údajů ze žádosti

1. Stručné shrnutí údajů ze žádosti 1. Stručné shrnutí údajů ze žádosti 1. 5.1. Změna zařazení ZZO 1. Identifikace provozovatele SAINT-GOBAIN PAM CZ s.r.o. 2. Název zařízení Slévárna z tvárné litiny s technologiemi tavení kovů, formovací

Více

R O Z H O D N U T Í o změně č. 3 integrovaného povolení

R O Z H O D N U T Í o změně č. 3 integrovaného povolení KRAJSKÝ ÚŘAD PLZEŇSKÉHO KRAJE ODBOR ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ Škroupova 18, 306 13 Plzeň Naše č. j.: ŽP/9462/14 Spis. zn.: ZN/1960/ŽP/14 Počet listů: 7 Počet příloh: 0 Počet listů příloh: 0 Vyřizuje: Ing. Ivana

Více

MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ Odbor životního prostředí a zemědělství 28. října 117, 702 18 Ostrava. Rozhodnutí

MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ Odbor životního prostředí a zemědělství 28. října 117, 702 18 Ostrava. Rozhodnutí KRAJSKÝ ÚŘAD MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ Odbor životního prostředí a zemědělství 28. října 117, 702 18 Ostrava *KUMSX01JZ2XJ* Čj: MSK 84038/2015 Sp. zn.: ŽPZ/15289/2015/Pta 209.1 V50 Vyřizuje: Mgr. Petr Ptašek

Více

PŘEDSEDA VLÁDY. vyhlašuje

PŘEDSEDA VLÁDY. vyhlašuje 106 PŘEDSEDA VLÁDY vyhlašuje úplné znění zákona č. 185/2001 Sb., o odpadech a o změně některých dalších zákonů, jak vyplývá ze změn provedených zákonem č. 477/2001 Sb., zákonem č. 76/2002 Sb., zákonem

Více

integrované povolení

integrované povolení V rámci aktuálního znění výrokové části integrovaného povolení jsou zapracovány dosud vydané změny příslušného integrovaného povolení. Uvedený dokument má pouze informativní charakter a není závazný. Aktuální

Více

datum: 4. 8. 2014 vyřizuje: Ing. Pernikářová Kateřina telefon: 386 720 648

datum: 4. 8. 2014 vyřizuje: Ing. Pernikářová Kateřina telefon: 386 720 648 +LVDCY11GV6E:+! KUCBX00FU5D9 O D B O R Ž I V O T N Í H O P R O S TŘEDÍ, ZEMĚDĚLSTVÍ A LESNICTVÍ Čj.: KUJCK 47433/2014/OZZL Sp.zn.: OZZL 42032/2014/kaper datum: 4. 8. 2014 vyřizuje: Ing. Pernikářová Kateřina

Více

Nakládání s autovraky

Nakládání s autovraky Nakládání s autovraky Informace pro provozovatele zařízení ke sběru nebo zpracování autovraků. A) Nová vyhláška č. 352/2008 Sb., o podrobnostech nakládání s autovraky (účinnost od 1.11.2008) Dnem 1.listopadu

Více

ZÁVĚR ZJIŠŤOVACÍHO ŘÍZENÍ - ROZHODNUTÍ

ZÁVĚR ZJIŠŤOVACÍHO ŘÍZENÍ - ROZHODNUTÍ Krajský úřad Olomouckého kraje Odbor životního prostředí a zemědělství Jeremenkova 40a, 779 11 Olomouc Čj.: KUOK 40723/2016 Olomouc 29. 4. 2016 SpZn: KÚOK/26105/2016/OŽPZ/7232 Vyřizuje: Ing. Zdeňka Kotrášová,

Více

Zařízení ke sběru a zpracování autovraků

Zařízení ke sběru a zpracování autovraků Zařízení ke sběru a zpracování autovraků Oznámení záměru dle 6 zákona č.100/2001 Sb., o posuzování vlivů na životní prostředí ZÁMĚR KATEGORIE II OZNAMOVATEL : Jan N o v á k č.p. 127 512 32 Martinice v

Více

R O Z H O D N U T Í. změnu integrovaného povolení

R O Z H O D N U T Í. změnu integrovaného povolení Adresátům dle rozdělovníku Liberec 15. ledna 2009 Č. j.: KULK/1845/2009 Sp. zn.: ORVZŽP 1442/2008 Vyřizuje: Ing. Pavlína Švecová Tel.: 485 226 385 R O Z H O D N U T Í Krajský úřad Libereckého kraje, odbor

Více

MASSAG, a.s. Povrchové úpravy Integrované povolení čj. MSK 170950/2006 ze dne 6. 3. 2007, ve znění pozdějších změn

MASSAG, a.s. Povrchové úpravy Integrované povolení čj. MSK 170950/2006 ze dne 6. 3. 2007, ve znění pozdějších změn V rámci aktuálního znění výrokové části integrovaného povolení jsou zapracovány dosud vydané změny příslušného integrovaného povolení. Uvedený dokument má pouze informativní charakter a není závazný. Aktuální

Více

závazné podmínky provozu

závazné podmínky provozu závazné podmínky provozu podle 13 odst. 3 písm. d), odst. 4, 5 a 6, 14, 15 odst. 2 a 3 zákona o integrované prevenci: 1. Emisní limity 1.1. Ovzduší Provozovatel má za povinnost v běžných provozních podmínkách

Více

ENVIRONMENTÁLNÍ PROHLÁŠENÍ. HBH odpady s.r.o.

ENVIRONMENTÁLNÍ PROHLÁŠENÍ. HBH odpady s.r.o. ENVIRONMENTÁLNÍ PROHLÁŠENÍ HBH odpady s.r.o. Březen 2013 Toto aktualizované prohlášení je zpracováno v souladu s nařízením Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1221/2009 o programu EMAS (EMAS III). Firma

Více

Obecně závazná VYHLÁŠKA OBCE Brumovice

Obecně závazná VYHLÁŠKA OBCE Brumovice Obecně závazná VYHLÁŠKA OBCE Brumovice č. 3 /2005, kterou se stanoví systém shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů a systém nakládání se stavebním odpadem

Více

Obecně závazná vyhláška obce Záryby

Obecně závazná vyhláška obce Záryby Obecně závazná vyhláška obce Záryby č. 2/2001 o systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálního odpadu vznikajícího na území obce Záryby Zastupitelstvo obce Záryby

Více

Zpevněná plocha v areálu firmy Purum s.r.o. Staré Město u Uherského Hradiště. Požárně bezpečnostní řešení stavby. č. 136 / 10

Zpevněná plocha v areálu firmy Purum s.r.o. Staré Město u Uherského Hradiště. Požárně bezpečnostní řešení stavby. č. 136 / 10 č. 136 / 10 Investor: Purum s. r. o IČ: 62414402 Národní 961/25, 110 01 Praha 1 Vypracovala: Ing. Helena Paličková, Boční 3332/17, 767 01 Kroměříž Stavba: Zakázka: 136 / 10 Zpevněná plocha v areálu firmy

Více

Rozhodnutí. 9. změnu integrovaného povolení při nepodstatné změně v provozu zařízení (dále jen 9. změna IP ) právnické osobě:

Rozhodnutí. 9. změnu integrovaného povolení při nepodstatné změně v provozu zařízení (dále jen 9. změna IP ) právnické osobě: Spisová zn.: OZPZ 468/2015 Kle KRAJSKÝ ÚŘAD KRAJE VYSOČINA Odbor životního prostředí a zemědělství Žižkova 57, 587 33 Jihlava, Česká republika Pracoviště: Seifertova 24, Jihlava Rozhodnutí Krajský úřad

Více

R O Z H O D N U T Í. integrované povolení

R O Z H O D N U T Í. integrované povolení Adresátům dle rozdělovníku Liberec 28. června 2011 Sp. Zn. OŽPZ 165/2011 Č. j. KULK 3657/2011 Vyřizuje: Ing. Petr Čech Tel.: 485 226 391 R O Z H O D N U T Í Krajský úřad Libereckého kraje, odbor životního

Více

STAVEBNĚ SPRÁVNÍ PRAXE

STAVEBNĚ SPRÁVNÍ PRAXE STAVEBNĚ SPRÁVNÍ PRAXE 6 2013 PŘÍLOHA INFORMACÍ PRO ORGÁNY ÚZEMNÍHO PLÁNOVÁNÍ A STAVEBNÍHO ŘÁDU INFORMACE O VYDANÝCH PRÁVNÍCH PŘEDPISECH, ČLÁNCÍCH A PUBLIKACÍCH SBÍRKA ZÁKONŮ 2013 Částka 110 čís. 288 Vyhláška

Více

R O Z H O D N U T Í. se ve výroku mění tak, že po změně zní :

R O Z H O D N U T Í. se ve výroku mění tak, že po změně zní : Liberec 4.dubna 2008 Č. j.: KULK/14919/2008 Sp.Zn.: ORVZŽP/89/2008 Vyřizuje: Kateřina Ťoková Tel.: 485 226 385 Adresátům dle rozdělovníku R O Z H O D N U T Í Krajský úřad Libereckého kraje, odbor rozvoje

Více

STŘEDISKO PRO SBĚR, ZPRACOVÁNÍ A VYUŽITÍ ODPADŮ

STŘEDISKO PRO SBĚR, ZPRACOVÁNÍ A VYUŽITÍ ODPADŮ EKO-BIO VYSOČINA, spol. s r.o. Revoluční 1082/8, 110 00 Praha - Nové Město Provoz: Manž. Curieových 657, Třebíč, 674 01 Tel.: 568 824 511, Fax.: 568 821 539 Mobil: 739 66 22 12 Office Brno: Vídeňská 11/127,

Více

IP_ Univerzální výrobna hnojiv (NPK, LV, DASA) rok 2014 Stránka 1 z 18

IP_ Univerzální výrobna hnojiv (NPK, LV, DASA) rok 2014 Stránka 1 z 18 IP_ Univerzální výrobna hnojiv (NPK, LV, DASA) rok 2014 Stránka 1 z 18 Podmínky integrovaného povolení Stanovené limity (emisní limity, ostatní limity, limitní hodnoty) Označení části IP 1. Ochrana ovzduší

Více

OZNÁMENÍ ZÁMĚRU v souladu s ustanovením 6, odst. 1 zákona č. 100/2001 Sb., zákon o posuzování vlivů na životní prostředí

OZNÁMENÍ ZÁMĚRU v souladu s ustanovením 6, odst. 1 zákona č. 100/2001 Sb., zákon o posuzování vlivů na životní prostředí OZNÁMENÍ ZÁMĚRU v souladu s ustanovením 6, odst. 1 zákona č. 100/2001 Sb., zákon o posuzování vlivů na životní prostředí Změna v užívání objektu nové výrobní haly obec Nýrsko okres Klatovy Plzeňský kraj

Více

Zařízení na sběr a výkup odpadů na pozemcích p.č. 113, 133, 131/15, 131/20 a 131/21 v k.ú. Leština u Světlé nad Sázavou

Zařízení na sběr a výkup odpadů na pozemcích p.č. 113, 133, 131/15, 131/20 a 131/21 v k.ú. Leština u Světlé nad Sázavou Zařízení na sběr a výkup odpadů na pozemcích p.č. 113, 133, 131/15, 131/20 a 131/21 v k.ú. Leština u Světlé nad Sázavou OZNÁMENÍ ZÁMĚRU Zpracováno dle přílohy č. 3 zákona č. 100/2001 Sb., o posuzování

Více

STAVEBNÍ ÚPRAVY OBJEKTU SLÉVÁRNA BAC5, STRAKONICE, POZEMEK Č.ST. 2078

STAVEBNÍ ÚPRAVY OBJEKTU SLÉVÁRNA BAC5, STRAKONICE, POZEMEK Č.ST. 2078 STAVEBNÍ ÚPRAVY OBJEKTU SLÉVÁRNA BAC5, STRAKONICE, POZEMEK Č.ST. 2078 Oznámení záměru podle 6 zákona č. 100/2001 Sb., o posuzování vlivů na životní prostředí, v platném znění Oznamovatel: Brabant Alucast

Více

č. 185/2001 Sb. ZÁKON ze dne 15. května 2001 o odpadech a o změně některých dalších zákonů

č. 185/2001 Sb. ZÁKON ze dne 15. května 2001 o odpadech a o změně některých dalších zákonů č. 185/2001 Sb. ZÁKON ze dne 15. května 2001 o odpadech a o změně některých dalších zákonů Ve znění: Předpis č. K datu Poznámka 477/2001 Sb. (k 1.1.2002) mění 3 odst. 3 písm. b), 38 odst. 7 písm. a), v

Více

MINISTERSTVO ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ 100 10 PRAHA 10 - VRŠOVICE, Vršovická 65

MINISTERSTVO ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ 100 10 PRAHA 10 - VRŠOVICE, Vršovická 65 MINISTERSTVO ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ 100 10 PRAHA 10 - VRŠOVICE, Vršovická 65 V Praze dne 27. 2. 2015 Č.j.: 10243/ENV/15 ZÁVĚR ZJIŠŤOVACÍHO ŘÍZENÍ podle 7 zákona č. 100/2001 Sb., o posuzování vlivů na životní

Více

OZNÁMENÍ KE ZJIŠŤOVACÍMU ŘÍZENÍ

OZNÁMENÍ KE ZJIŠŤOVACÍMU ŘÍZENÍ OZNÁMENÍ KE ZJIŠŤOVACÍMU ŘÍZENÍ pro posouzení vlivu stavby na životní prostředí dle zákona č. 100/2001 Sb., v platném znění zpracované dle přílohy č. 3 výše uvedeného zákona OZNAMOVATEL AGROSERVIS, 1.

Více

VYHODNOCENÍ PLNĚNÍ PLÁNU ODPADOVÉHO HOSPODÁŘSTVÍ PARDUBICKÉHO KRAJE ZA ROK 2008

VYHODNOCENÍ PLNĚNÍ PLÁNU ODPADOVÉHO HOSPODÁŘSTVÍ PARDUBICKÉHO KRAJE ZA ROK 2008 VYHODNOCENÍ PLNĚNÍ PLÁNU ODPADOVÉHO HOSPODÁŘSTVÍ PARDUBICKÉHO KRAJE ZA ROK 2008 listopad 2009 ISES, s.r.o. M.J. Lermontova 25 160 00 Praha 6 Obsah : Kap. Název kapitoly Str. 1. Úvodní část 3 1.1. Cíl vyhodnocení

Více

Zastínění jihozápadní fasády budovy ÚMČ P14 Bratří Venclíků 1073 198 21 Praha 9

Zastínění jihozápadní fasády budovy ÚMČ P14 Bratří Venclíků 1073 198 21 Praha 9 P14 Bratří Venclíků 1073 198 21 Praha 9 Dokumentace pro provedení stavby Paré B Souhrnná technická zpráva Dokument: 179-5.B Razítko Datum: 4/2014 Obsah zprávy 1. Popis území stavby 4 1.1 Charakteristika

Více

185_2001_Sb. 185/2001 Sb. ZÁKON. ze dne 15. května 2001. o odpadech a o změně některých dalších zákonů. Změna: 477/2001 Sb.

185_2001_Sb. 185/2001 Sb. ZÁKON. ze dne 15. května 2001. o odpadech a o změně některých dalších zákonů. Změna: 477/2001 Sb. 185/2001 Sb. ZÁKON ze dne 15. května 2001 o odpadech a o změně některých dalších zákonů Změna: 477/2001 Sb. Změna: 76/2002 Sb., 275/2002 Sb., 320/2002 Sb. Změna: 188/2004 Sb. Změna: 356/2003 Sb., 167/2004

Více

ENERGETIKA TŘINEC, a.s. Teplárna E3 Integrované povolení čj. MSK 106739/2006 ze dne 2.1.2007

ENERGETIKA TŘINEC, a.s. Teplárna E3 Integrované povolení čj. MSK 106739/2006 ze dne 2.1.2007 V rámci aktuálního znění výrokové části integrovaného povolení jsou zapracovány dosud vydané změny příslušného integrovaného povolení. Uvedený dokument má pouze informativní charakter a není závazný. Aktuální

Více

B SOUHRNNÁ TECHNICKÁ ZPRÁVA

B SOUHRNNÁ TECHNICKÁ ZPRÁVA TEXTOVÁ ČÁST PD dle 2,3 vyhl. 499/2006 Sb. B SOUHRNNÁ TECHNICKÁ ZPRÁVA STAVEBNÍ ÚPRAVY STŘECHY PAVILONU PRIMÁTŮ ZOO HODONÍN Vypracoval: PROST Hodonín s.r.o. Brněnská 3497, Hodonín Datum: prosinec 2015

Více

Aktuální znění výrokové části integrovaného povolení čj. MSK 208526/2008 ze dne 27.5.2009, (nabytí právní moci dne 19.6.2009):

Aktuální znění výrokové části integrovaného povolení čj. MSK 208526/2008 ze dne 27.5.2009, (nabytí právní moci dne 19.6.2009): V rámci aktuálního znění výrokové části integrovaného povolení jsou zapracovány dosud vydané změny příslušného integrovaného povolení. Uvedený dokument má pouze informativní charakter a není závazný. Aktuální

Více

Logistické centrum Olomouc zařízení k využívání odpadů

Logistické centrum Olomouc zařízení k využívání odpadů Ing. Alexandr Mertl - Ekologické inženýrství Logistické centrum Olomouc zařízení k využívání odpadů Zpracováno dle přílohy č. 3 zákona č. 100/2001 Sb., o posuzování vlivů na životní prostředí Oznamovatel:

Více

VĚSTNÍK KRAJE VYSOČINA

VĚSTNÍK KRAJE VYSOČINA VĚSTNÍK KRAJE VYSOČINA Ročník 2004 Rozesláno dne 10. srpna 2004 Částka 3 OBSAH: 1. O b e c n ě z á v a z n á v y h l á š k a kraje Vysočina, kterou se vyhlašuje závazná část Plánu odpadového hospodářství

Více

R O Z H O D N U T Í. změnu integrovaného povolení. integrované povolení. pro zařízení

R O Z H O D N U T Í. změnu integrovaného povolení. integrované povolení. pro zařízení Adresátům dle rozdělovníku Liberec 20. listopadu 2009 Spis: OŽPZ 955/2009 Č. j.: KULK 68633/2009 Vyřizuje: Ing. Petr Beneš Tel.: 485 226 389 R O Z H O D N U T Í Krajský úřad Libereckého kraje, odbor životního

Více

4 Stručné shrnutí údajů uvedených v žádosti

4 Stručné shrnutí údajů uvedených v žádosti Krajský úřad Moravskoslezského kraje oznamuje, že v souladu s ustanovením 8 odst. 2 zákona o integrované prevenci, zveřejňuje stručné shrnutí údajů žádosti o integrované povolení společnosti CROMODORAWHEELS

Více

MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ Odbor životního prostředí a zemědělství 28. října 117, 702 18 Ostrava. Rozhodnutí

MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ Odbor životního prostředí a zemědělství 28. října 117, 702 18 Ostrava. Rozhodnutí KRAJSKÝ ÚŘAD MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ Odbor životního prostředí a zemědělství 28. října 117, 702 18 Ostrava *KUMSX01IC9V8* VýČj: MSK 75099/2015 Sp. zn.: ŽPZ/29817/2014/Ště 209.1 V50 Vyřizuje: Ing. Mgr. Jana

Více

Produkční stáj pro dojnice stelivové dojnice 165 600 198. stelivové dojnice 65 600 78. Boudy pro telata stelivové telata 85 75 13

Produkční stáj pro dojnice stelivové dojnice 165 600 198. stelivové dojnice 65 600 78. Boudy pro telata stelivové telata 85 75 13 Praha: 4.3.2014 Dle rozdělovníku Číslo jednací: Spis. značka 008714/2014/KUSK SZ_008714/2014/KUSK/8 Vyřizuje: Ing. Daniela Zemanová/345 Značka: OŽP/Zem ZÁVĚR ZJIŠŤOVACÍHO ŘÍZENÍ podle 7 zákona č. 100/2001

Více

Těšínské jatky, s.r.o. Těšínské jatky Integrované povolení čj. MSK 147583/2007 ze dne 15.2.2008, ve znění pozdějších změn

Těšínské jatky, s.r.o. Těšínské jatky Integrované povolení čj. MSK 147583/2007 ze dne 15.2.2008, ve znění pozdějších změn V rámci aktuálního znění výrokové části integrovaného povolení jsou zapracovány dosud vydané změny příslušného integrovaného povolení. Uvedený dokument má pouze informativní charakter a není závazný. Aktuální

Více

MINISTERSTVO ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ

MINISTERSTVO ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ MINISTERSTVO ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ 100 10 PRAHA 10 - VRŠOVICE, Vršovická 65 V Praze dne 2. 7. 2012 Č.j.: 50394/ENV/12 ZÁVĚR ZJIŠŤOVACÍHO ŘÍZENÍ podle 7 zákona č. 100/2001 Sb., o posuzování vlivů na životní

Více

MĚSTO ÚVALY ČÁST I. ZÁKLADNÍ USTANOVENÍ. Čl. 1 Úvodní ustanovení. Čl. 2 Působnost vyhlášky

MĚSTO ÚVALY ČÁST I. ZÁKLADNÍ USTANOVENÍ. Čl. 1 Úvodní ustanovení. Čl. 2 Působnost vyhlášky MĚSTO ÚVALY Obecně závazná vyhláška města Úvaly č. 02/2010, kterou se stanoví systém shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů a nakládání se stavebním odpadem

Více

MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ Odbor životního prostředí a zemědělství 28. října 117, 702 18 Ostrava. Rozhodnutí

MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ Odbor životního prostředí a zemědělství 28. října 117, 702 18 Ostrava. Rozhodnutí KRAJSKÝ ÚŘAD MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ Odbor životního prostředí a zemědělství 28. října 117, 702 18 Ostrava *KUMSX01EU198* Čj: MSK 55825/2014 Sp. zn.: ŽPZ/13187/2014/KoL 245.1 V5 Vyřizuje: Ing. Ph. D. Lucie

Více

ZÁKON ze dne 11. června 1998 o chemických látkách a chemických přípravcích a o změně některých dalších zákonů ČÁST PRVNÍ HLAVA I OBECNÁ USTANOVENÍ

ZÁKON ze dne 11. června 1998 o chemických látkách a chemických přípravcích a o změně některých dalších zákonů ČÁST PRVNÍ HLAVA I OBECNÁ USTANOVENÍ 1 z 27 157 ZÁKON ze dne 11. června 1998 o chemických látkách a chemických přípravcích a o změně některých dalších zákonů Parlament se usnesl na tomto zákoně České republiky: ČÁST PRVNÍ HLAVA I OBECNÁ USTANOVENÍ

Více

č. 201/2012 Sb. ZÁKON ze dne 2. května 2012 o ochraně ovzduší

č. 201/2012 Sb. ZÁKON ze dne 2. května 2012 o ochraně ovzduší č. 201/2012 Sb. ZÁKON ze dne 2. května 2012 o ochraně ovzduší Ve znění: Předpis č. K datu Poznámka 64/2014 Sb. (k 1.5.2014) mění 28, 29 a 36 87/2014 Sb. (k 1.6.2014) mění 11, 12, 15, 17, 20, 37, 39, 41

Více

201/2012 Sb. ZÁKON ČÁST PRVNÍ ÚVODNÍ USTANOVENÍ. Strana 1 / 81. ze dne 2. května 2012. o ochraně ovzduší

201/2012 Sb. ZÁKON ČÁST PRVNÍ ÚVODNÍ USTANOVENÍ. Strana 1 / 81. ze dne 2. května 2012. o ochraně ovzduší 201/2012 Sb. ZÁKON ze dne 2. května 2012 o ochraně ovzduší Parlament se usnesl na tomto zákoně České republiky: ČÁST PRVNÍ ÚVODNÍ USTANOVENÍ 1 (1) Ochranou ovzduší se rozumí předcházení znečišťování ovzduší

Více

Oznámení. zpracované v rozsahu přílohy č. 3 zákona č. 100/2001 Sb., o posuzování vlivů na životní prostředí a o změně některých souvisejících zákonů

Oznámení. zpracované v rozsahu přílohy č. 3 zákona č. 100/2001 Sb., o posuzování vlivů na životní prostředí a o změně některých souvisejících zákonů Oznámení zpracované v rozsahu přílohy č. 3 zákona č. 100/2001 Sb., o posuzování vlivů na životní prostředí a o změně některých souvisejících zákonů ODPADOVÉ CENTRUM MĚSTO ALBRECHTICE Oznamovatel a vlastník

Více

ZÁVĚR ZJIŠŤOVACÍHO ŘÍZENÍ

ZÁVĚR ZJIŠŤOVACÍHO ŘÍZENÍ V Praze dne: 9. 4. 2013 Číslo jednací: 017464/2013/KUSK Spisová značka SZ_017464/2013/KUSK Vyřizuje: Ing. Jana Hrbková / l. 860 Značka: OŽP / HrJ ZÁVĚR ZJIŠŤOVACÍHO ŘÍZENÍ podle 7 zákona č. 100/2001 Sb.,

Více

I. OBSAH IV.I. IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE PŮVODCE... 5 IV.II. ZPRACOVATEL POH MM... 5

I. OBSAH IV.I. IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE PŮVODCE... 5 IV.II. ZPRACOVATEL POH MM... 5 I. OBSAH II... OBBSS AAH......................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................

Více

Sbírka zákonů ČR. Předpis č. 201/2012 Sb. Zákon o ochraně ovzduší ÚVODNÍ USTANOVENÍ. Ze dne 02.05.2012 Částka 69/2012 Účinnost od 01.09.

Sbírka zákonů ČR. Předpis č. 201/2012 Sb. Zákon o ochraně ovzduší ÚVODNÍ USTANOVENÍ. Ze dne 02.05.2012 Částka 69/2012 Účinnost od 01.09. Sbírka zákonů ČR Předpis č. 201/2012 Zákon o ochraně ovzduší Ze dne 02.05.2012 Částka 69/2012 Účinnost od 01.09.2012 Aktuální verze 201 ZÁKON ze dne 2. května 2012 o ochraně ovzduší Parlament se usnesl

Více

B. Výroková část I.2. Technické a technologické jednotky dle přílohy č. 1 zákona o integrované prevenci. s e d o p l ň u j e t a k t o:

B. Výroková část I.2. Technické a technologické jednotky dle přílohy č. 1 zákona o integrované prevenci. s e d o p l ň u j e t a k t o: B. Výroková část I.2. Technické a technologické jednotky dle přílohy č. 1 zákona o integrované prevenci s e d o p l ň u j e t a k t o: Pracoviště č. 111 a 112 (ořez laserem a ruční umbug) - hala č. 38

Více

1. podmínka : Dodržet závazné emisní limity. Tabulka 1 : Emisní zdroje a termíny dosažení závazného emisního limitu

1. podmínka : Dodržet závazné emisní limity. Tabulka 1 : Emisní zdroje a termíny dosažení závazného emisního limitu Ovzduší 1. podmínka : Dodržet závazné emisní limity. Tabulka 1 : Emisní zdroje a termíny dosažení závazného emisního limitu Emisní zdroj Technologický úsek AUDI výduch 001 Technologický úsek PQ 35 ŠKODA

Více

se mění v souladu s ustanovením 19a odst. 2 zákona o integrované prevenci

se mění v souladu s ustanovením 19a odst. 2 zákona o integrované prevenci Umístění hlavních výrobních objektů zařízení VKS: Název objektu p.č. Příjmová stanice a rozvod páry (dočasné přerušení provozu) p.p.č. 61/1 Zásobníky měkkých surovin (dočasné přerušení provozu) st. č.

Více